• ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ – Επεισόδια μεταξύ μεταναστών στο ΚΥΤ Μόριας – 6 τραυματίες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης (ΒΙΝΤΕΟ)

  ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ – Επεισόδια μεταξύ μεταναστών στο ΚΥΤ Μόριας – 6 τραυματίες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης (ΒΙΝΤΕΟ)

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-25 18:26:34 | Πηγή: Lesvos News

  Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στο ΚΥΤ Μόριας, όπου ακόμα και τώρα η κατάσταση παραμένει τεταμένη.

  Τα επεισόδια ξεκίνησαν μέσα στο χώρο του ΚΥΤ Μόριας για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία μεταξύ μεταναστών και γρήγορα γενικεύτηκαν, με αποτέλεσμα να έχουμε 6 τουλάχιστον τραυματίες.

  Οι μετανάστες μετέφεραν με κουβέρτες (βίντεο) τους τραυματίες σε ΙΧ αυτοκίνητα για να τους οδηγήσουν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ και οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν αμέσως στην περιοχή μετέφερα 4 τραυματίες.

  Με την επέμβαση της αστυνομίας επανήλθε η τάξη έξω από το ΚΥΤ της Μόριας, ωστόσο μέσα στο χώρο του Hotspot η κατάσταση είναι ακόμα εκρηκτική.

  ΣΕ ΛΙΓΟ ΝΕΟΤΡΕΡΑ

 • Παναγιώτης Μπαρούτης: «Ικανοποίηση για το ακτοπλοϊκό αλλά… Θέλουμε νέας γενιάς πλοία και ίδιες τιμές»

  Παναγιώτης Μπαρούτης: «Ικανοποίηση για το ακτοπλοϊκό αλλά… Θέλουμε νέας γενιάς πλοία και ίδιες τιμές»

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-24 02:28:39 | Πηγή: Lesvos News

  Ο Πρόεδρος του 13ου ΠΤ του ΟΕΕ Παναγιώτης Μπαρούτης, μετά τη συνάντηση που είχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Ευάγγελος Μυρσινιάς, ο Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, με τα στελέχη του ομίλου Attica Group,  Αντιπρόεδρο Μιχάλη Σακέλλη,  Διευθύνοντα Σύμβουλο Σπύρο Πασχάλη,  Επιτελικό Διευθυντή Εμπορικής Εκμετάλλευσης  Διονύση Θεοδωράτο και  το Διευθυντή Πωλήσεων Γραμμών Εσωτερικού Κώστα Λεμπέση, έστειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την παρακάτω επιστολή για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών του Αιγαίου.

  «Εύλογες ανησυχίες  δημιουργούνται στους κατοίκους  των πολύπαθων νησιών της Περιφέρεια  Βορείου Αιγαίου από την εξαγορά  της ακτοπλοϊκής εταιρίας  Hellenic Seaways –της γνωστής HSW- από  τον όμιλο Attica Group, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας οιωνεί μονοπωλιακής κατάστασης  στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Περιφέρειας  με την ηπειρωτική χώρα.

  Η Επιτροπή Ανταγωνισμού που έδωσε  την έγκρισή της για την ξαγορά διατύπωσε στην απόφασή της ορισμένους δεσμευτικούς όρους που ελπίζουμε να  μην καταστρατηγηθούν στην πορεία  εφαρμογής τους.

  Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε  ως αυτονόητη την επαρκή ακτοπλοϊκή κάλυψη  όλης της Περιφέρειας Β. Αιγαίου  για όλη τη διάρκεια του έτους. Προκαλεί, όμως, έντονο προβληματισμό  η ποσοτική μείωση  των σχετικών υπηρεσιών όπως είναι η κατάργηση των προσεγγίσεων  από τη Σάμο σε Ρόδο και Κω και η μη εκτέλεση  από την Blue Star Ferries των τριών δρομολογίων  από τη Σάμο για Πειραιά. Ανάλογο προβληματισμό μας δημιουργεί η συνεχιζόμενη  έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης  μεταξύ Μυτιλήνης και Θεσσαλονίκης.

  Θεωρούμε  δίκαιο το αίτημα  δρομολόγησης  στη γραμμή Μυτιλήνη-Χίο-Πειραιά ποιοτικών  και λογικής ηλικίας πλοίων  που θα εκτελούν σε ικανοποιητικούς  χρόνους  το υπόψη δρομολόγιο. Η απόφαση της Εταιρίας  να εξυπηρετείται πλέον η γραμμή αυτή   με δύο πλοία  ηλικίας 30 ετών –έστω και πρόσφατα ανακαινισμένων- δεν μας προκαλεί  ιδιαίτερη ικανοποίηση.

  Διαφαινόμενης της έλλειψης  ενδιαφέροντος  από άλλες ακτοπλοϊκές εταιρίες  για την  δραστηριοποίησή τους  στις  ακτοπλοϊκές γραμμές της  Περιφέρειας μας- προφανώς για λόγους  μειωμένης κερδοφορίας- ζητάμε από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς  να μη επιτρέψουν  την με οποιοδήποτε τρόπο  αύξηση στις τιμές των ναύλων.

  Ευχόμαστε η έλλειψη ανταγωνισμού στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις  να μην προσθέσει  ένα ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των προβλημάτων  που έχουν οδηγήσει  σε απόγνωση τους πληθυσμούς  της Περιφέρειας μας. Και να μη μας διαφεύγει ότι η ακτοπλοϊκές συνδέσεις  είναι μια  καθολική υπηρεσία που πρέπει να προσφέρεται  αδιαλείπτως και  με δυνατότητα πρόσβασης σε όλους τους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών.»

   

  Ο Πρόεδρος του 13ου ΠΤ του ΟΕΕ,

  Παναγιώτης Μπαρούτης.

 • Χριστιάνα Καλογήρου και Γιώργος Πάλλης ένα χρόνο μετά στέλνουν ακόμα επιστολές για τους σεισμοπαθείς της Βρίσας

  Χριστιάνα Καλογήρου και Γιώργος Πάλλης ένα χρόνο μετά στέλνουν ακόμα επιστολές για τους σεισμοπαθείς της Βρίσας

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-24 02:12:24 | Πηγή: Lesvos News

  Το πρόσφατο δημοσίευμα του Lesvosnews.gr φαίνεται να αφύπνισε την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Πάλλη, οι οποίοι ένα χρόνο μετά τον φονικό σεισμό της Βρίσας, θυμήθηκαν τους σεισμοπαθείς και έστειλαν στα αρμόδια Υπουργεία …επιστολές !!!

  Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου με έγγραφό της και μετά από νομική τεκμηρίωση, επανέρχεται προς τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση, ζητώντας νομοθετική ρύθμιση για την αποζημίωση των πληγέντων επιχειρήσεων από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017 στη Λέσβο.

  Επίσης, η Περιφερειάρχης απέστειλε αίτημα προς την αρμόδια Υφυπουργό Οικονομικών κα. Κατερίνα Παπανάτσιου, με το οποίο ζητά την παράταση των φορολογικών διευκολύνσεων για τους πληγέντες από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου.

  Κοινοποίηση:

  1.Υφυπουργό

  Κοινωνικής Ασφάλισης

  κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο

  2.Υφυπουργό Εργασίας

  κ. Αθανάσιο Ηλιόπουλο

  Θέμα : Φορολογικές και Ασφαλιστικές Απαλλαγές.

  Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

  Με την αριθ. 950/12-02-2018 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας (ΑΔΑ: 6Η6Β465ΧΘ7-Τ7Σ) δόθηκε 6μηνη παράταση – ήτοι έως 12 Σεπτεμβρίου 2018 –  στην κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δημοτικών  Ενοτήτων του Δήμου Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που έπληξε το νησί της Λέσβου την 12η Ιουνίου 2017.

  Επειδή εξακολουθούν να υφίστανται λόγοι που καθιστούν επιβεβλημένη την παροχή από την Πολιτεία κάθε είδους οικονομικής στήριξης στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από το σεισμό της 12ηςΙουνίου 2017, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διερεύνησε νομικά τη δυνατότητα παροχής σε αυτούς κρατικών ενισχύσεων (είτε με άμεσο είτε με έμμεσο τρόπο), σύμφωνα και με το ενωσιακό δίκαιο. Ειδικότερα, η παράγραφος 2 του άρθρου 107 της Συνθήκης Λειτουργίας της Ε.Ε. θεωρεί ότι συμβιβάζονται με την κοινή αγορά: … (β) οι ενισχύσεις για την επανόρθωση ζημιών που προκαλούνται από θεομηνίες ή άλλα έκτακτα γεγονότα·

  Με βάση την ως άνω αναλυτική νομική επεξεργασία, η οποία βρίσκεται στη διάθεσή σας, αλλά και σχετικών κατευθυντήριων εγγράφων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υφίσταται η δυνατότητα παροχής στους κατοίκους της Λέσβου φορολογικών απαλλαγών αλλά και μείωσης ή απαλλαγής από τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης για όσο διάστημα κριθεί ότι αρκεί ώστε να αρθούν οι συνέπειες του καταστροφικού σεισμού της 12.6.2017.

  Τις ανωτέρω ενέργειες κρίνουμε επιβεβλημένες και για διάστημα τουλάχιστον μέχρι το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους, καθώς επίσης και την παράταση των προθεσμιών τακτοποίησης των φορολογικών υποχρεώσεων και υποβολής φορολογικών δηλώσεων των πληγέντων από το σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017.

  Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω επικοινωνία και επεξεργασία ενός σχεδίου απαλλαγής των ως άνω πληγέντων από φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

   

  Προς

  Τηλ.22513 52101, 2

  Fax 22510 46652                                                                                      Αναπληρωτή Υπουργό

  Email: pv@pvaigaiou.gov.gr                                                                     Οικονομίας και Ανάπτυξης

  κ. Αλέξανδρο Χαρίτση

   

  Θέμα: Επιχορήγηση των πληγέντων από το σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017 επιχειρήσεων
  στη Λέσβο.

  Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

  Όπως ήδη σας έχουμε γνωστοποιήσει, ο σεισμός της 12ης Ιουνίου 2017  στη Λέσβο, μεταξύ των άλλων καταστροφών, προκάλεσε ζημιές σε επιχειρήσεις που αποτιμήθηκαν σε 236.751,74€, όπως αυτές έχουν καταγραφεί σε αναλυτικούς πίνακες που έχουν ήδη αποσταλεί από 23-10-2017 με το υπ. αριθ. Φ. ΠΟΛ.ΠΡ/265 έγγραφο του Αυτοτελούς Τμήματος ΠΑΜ-ΠΣΕΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

  Ωστόσο, με το υπ. αριθ. 3802/12-01-2018 έγγραφο της Δ/νσης Βιομηχανικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης γνωστοποιήθηκε αρμοδίως η αδυναμία καταβολής των εν λόγω επιχορηγήσεων, λόγω σχετικής νομοθετικής πρόβλεψης (άρθρο 36 του Ν. 2459/1997).

  Επειδή εξακολουθούν να υφίστανται λόγοι που καθιστούν επιβεβλημένη την παροχή από την Πολιτεία επιχορήγησης στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από το σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διερεύνησε νομικά τη δυνατότητα παροχής σε αυτές κρατικών ενισχύσεων, σύμφωνα και με το ενωσιακό δίκαιο, όπως αυτό έχει επεξεργαστεί και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  Με βάση την ως άνω αναλυτική νομική επεξεργασία, η οποία βρίσκεται στη διάθεσή σας, υφίσταται από το ενωσιακό δίκαιο η δυνατότητα κατάρτισης σχεδίου κρατικής ενίσχυσης για τις πληγείσες επιχειρήσεις ώστε να αποκατασταθούν οι ζημίες τους, το οποίο θα πρέπει, υπό προϋποθέσεις, πρωτίστως να κοινοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή  με σκοπό όπως τύχει της εγκρίσεώς της. Λόγω υπεροχής δε του ενωσιακού δικαίου έναντι του εθνικού, μια πιθανή τροποποίηση του ως άνω άρθρου θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στον ως άνω σχεδιασμό και να τροποποιηθεί νομίμως, ακόμα και ad hoc για την περίπτωση της ζημίας που υπέστη το νησί μας.

  Κατόπιν της ανωτέρω νομικής δυνατότητας, παρακαλούμε όπως εξετάσετε εκ νέου τη δυνατότητα επιχορήγησης των πληγέντων από το σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017 επιχειρήσεων
  στη Λέσβο.

  Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω επικοινωνία και επεξεργασία ενός σχεδίου που θα συνδράμει εμπράκτως τους πληγέντες με κάθε δυνατή ενίσχυση.

  Με εκτίμηση,

  Χριστιάνα Δ. Καλογήρου

  Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

   

  ΕΡΩΤΗΣΗ

   προς τους κ.κ. Υπουργούς:

  – Υποδομών και Μεταφορών

  – Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

   ΘΕΜΑ: «Επισκευή 8 Σχολικών Κτιρίων που υπέστησαν σοβαρές βλάβες από τον σεισμό του Ιουνίου του 2017 στη Λέσβο»

   Μόλις πριν από 6 μήνες, τον Δεκέμβριο του 2017, δεσμεύτηκαν 3,4 εκατ. € από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για την επισκευή των 8 σχολικών κτιρίων που είχαν υποστεί τις σοβαρότερες ζημιές μετά το σεισμό του Ιουνίου 2017, στη Λέσβο.

  Η εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους, είχε αναλάβει τη μελέτη και υλοποίηση των επισκευών. Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε στη σύνταξη των αρχιτεκτονικών μελετών τον Φεβρουάριο του 2018.

  Οι μελέτες για τα:

  ΕΠΑΛ Πλωμαρίου Δημοτικό Σχολείο Μεγαλοχωρίου Νηπιαγωγείο Μεγαλοχωρίου Νηπιαγωγείο Πολυχνίτου Νηπιαγωγείο Τρύγονα και Δημοτικό Σχολείο Πλαγιάς

  εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Λέσβου-Λήμνου, ενώ αυτές για τα:

  Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου και Δημοτικό Σχολείο Πολυχνίτου

  που είναι κηρυγμένα διατηρητέα από το Υπουργείο Πολιτισμού, απεστάλησαν στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

  Σήμερα, ένα χρόνο μετά το σεισμό, για τα πρώτα 6 σχολεία εκκρεμούν:

  η σύνταξη των στατικών και των ηλεκτρομηχανολογικών μελετών, η υποβολή σχετικών φακέλων με όλες τις μελέτες στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Λέσβου, για την έκδοση των αντίστοιχων οικοδομικών αδειών, η δημοπράτηση του έργων και η εκτέλεση των εργασιών,

   

  ενώ για τα δυο διατηρητέα κτίρια, δεν έχει ακόμα εκδοθεί η έγκριση από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

   

  Θύματα αυτής της κωλυσιεργίας είναι προφανώς οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, αφού τα τμήματα που στεγάζονταν στα εν λόγω κτίρια φιλοξενούνται πλέον σε σχολικές εγκαταστάσεις γειτονικών χωριών, με αποτέλεσμα την αναστάτωση του σχολικού προγράμματος, τόσο των συγκεκριμένων σχολείων, όσο και των σχολείων με τα οποία συστεγάζονται.

   

  Σε συνέχεια των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

   

  Ποιος είναι ο λόγος που καθυστερούν οι διαδικασίες για την σύνταξη και την έγκριση των μελετών, την έκδοση των αδειών οικοδομής και τη δημοπράτηση των έργων; Βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου αποκατάστασης ποιά σχολεία θα είναι έτοιμα ώστε να λειτουργήσουν κανονικά την ερχόμενη σχολική χρονιά 2018-2019 και ποιος ο εκτιμώμενος χρόνος περαίωσης των εργασιών των υπολοίπων; Με ποιο τρόπο προτίθενται να επιταχύνουν τις διαδικασίες ώστε να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες σε όλα τα έργα εντός του 2018;

   

   

  Οι ερωτώντες βουλευτές

   

  Πάλλης Γεώργιος

   

   

  Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)

   

   

  Αυλωνίτου Ελένη

   

   

  Βάκη Φωτεινή

   

   

  Δημαράς Γεώργιος

   

   

  Δουζίνας Κωνσταντίνος

   

   

  Θραψανιώτης Εμμανουήλ

 • ΙΧ σκόρπισε τον πανικό και διέλυσε τρία αυτοκίνητα – Εξαφανίστηκε ο οδηγός – Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα

  ΙΧ σκόρπισε τον πανικό και διέλυσε τρία αυτοκίνητα – Εξαφανίστηκε ο οδηγός – Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-24 01:44:49 | Πηγή: Lesvos News

  Ήταν γύρω στις 04:00 τα ξημερώματα, όταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο κάνοντας μία τρελή πορεία στο κέντρο της Μυτιλήνης, ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε επάνω σε τρία αυτοκίνητα της εταιρείας ΤΝΤ τα οποία διέλυσε.

  Ο εκκωφαντικός θόρυβος ξύπνησε όλους τους κατοίκους στην οδό Καβέτσου, οι οποίοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους και είδαν την καταστροφή.

  Στη συνέχεια ο οδηγός του αυτοκινήτου – μάλλον σε κατάσταση μέθης αφού αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν ότι το αυτοκίνητο έτρεχε πολύ και έκανε επικίνδυνους ελιγμούς – εγκατέλειψε το χώρο του ατυχήματος και με το δικό του σμπαραλιασμένο αυτοκίνητο πήγε στο σπίτι για να κοιμηθεί, σαν να μη συνέβη τίποτα.

  Στο σημείο του ατυχήματος έφτασαν αμέσως οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης όπως και η αστυνομία, άνδρες της οποίας κινήθηκαν άμεσα και σε χρόνο ρεκόρ εντόπισαν το αυτοκίνητο που ο οδηγός του προκάλεσε το ατύχημα.

  Είναι ένα αυτοκίνητο μπλε BMW το οποίο είναι κι αυτό είναι διαλυμένο από την πρόσκρουση και απορεί κανείς πως μπόρεσε να συνεχίσει την πορεία του σε αυτή την κατάσταση.

  Το μόνο παρήγορο στην όλη υπόθεση είναι ότι δεν είχαμε θύματα, γιατί αν την ώρα εκείνη υπήρχαν πεζοί στο σημείο του ατυχήματος τώρα θα μιλούσαμε για τραγωδία.

   

   

 • Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα τραγουδήσει στις 12 Ιουνίου στα «Πελόπεια 2018» (ΒΙΝΤΕΟ)

  Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα τραγουδήσει στις 12 Ιουνίου στα «Πελόπεια 2018» (ΒΙΝΤΕΟ)

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-24 01:44:49 | Πηγή: Lesvos News

  Θέλετε να ακούσετε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη να τραγουδάει… live;

  Τότε δεν έχετε παρά να βρεθείτε στις 12 Ιουνίου 2018 στα «Πελόπεια 2018¨στην Πελόπη. 

  Ναι, καλά καταλάβατε!

  Στον πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης αναφερόμαστε, ο οποίος στις 12 Ιουνίου θα είναι guest star στο πανηγύρι της Πελόπης, πλαισιώνοντας τη Γωγώ Τσαμπά και τον Γιώργο Γιασεμή!!!

  Όλο εκπλήξεις μας κάνει και όλα αυτά με… 5 ευρώ!

  Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο Γιάννης Συνάνης μίλησαν στο STAR για την εκδήλωση αυτή.

  Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε λεπτομέρειες και το σχετικό βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

 • Απρόκλητη επίθεση από το Τοπικό Συμβούλιο Λουτρών και τον Βασίλη Μαμώλη στο Lesvosnews.gr

  Απρόκλητη επίθεση από το Τοπικό Συμβούλιο Λουτρών και τον Βασίλη Μαμώλη στο Lesvosnews.gr

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-22 15:41:07 | Πηγή: Lesvos News

  Με έκπληξη μας ενημέρωσε φίλος αναγνώστης του Lesvosnews.gr ότι στην ιστοσελίδα της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΟΥΤΡΩΝ στο Facebook έχει αναρτηθεί μία απόφαση συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Λουτρών, η οποία μάλιστα κοινοποιήθηκε σε αρκετούς φορείς και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης – στο Lesosnews.gr δεν την έστειλαν – όπου μας καταγγέλλουν για το δημοσίευμα που κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα, σχετικά με κάποιο σχολείο το οποίο θα έκανε μία γιορτή και τα αγόρια θα φορούσαν φούστες ενώ τα κορίτσια παντελόνια.

  Στο δημοσίευμά μας δεν κάναμε καμία απολύτως αναφορά για το συγκεκριμένο σχολείο και φυσικά ούτε για τα Λουτρά.

  Ακόμα και για τις καταγγελίες που είχαμε – επρόκειτο για άλλο σχολείο – βάλαμε ερωτηματικό στον τίτλο του ρεπορτάζ μας, αφού δεν κατέστη δυνατόν να επικοινωνήσουμε με τη δασκάλα της τάξης, παρά τις επανειλημμένες τηλεφωνικές κλήσεις, για να επιβεβαιώσουμε τις καταγγελίες.

  Απορούμε δικαίως λοιπόν, από που κι ως που έβγαλαν αυτά τα συμπεράσματα οι τοπικοί «άρχοντες» των Λουτρών και για ποιο λόγο εξαπέλυσαν αυτή την απίστευτη επίθεση εναντίον του Lesvosnews.gr.

  Προφανώς έπεσαν οι ίδιοι θύματα σκόπιμης παραπληροφόρησης και προφανώς δεν συμβουλεύτηκαν νωρίτερα κάποιον νομικό σύμβουλο.

  Απαιτούμε λοιπόν όπως εντός 24 ωρών ανακαλέσουν όλα όσα αναφέρουν στην απόφαση – κοινοποίησή τους σχετικά με το Lesvosnews.gr και να επανορθώσουν, διαφορετικά θα είμαστε εμείς που θα στραφούμε εναντίον τους, για τα όποια ποινικά αδικήματα προκύπτουν εις βάρος μας από την ενέργειά τους αυτή.

  Σας δημοσιεύουμε την απόφασή – ανακοίνωσή τους – αυτό επιτάσσει κύριοι η δημοσιογραφική δεοντολογία – και αφού διαβάσετε το άρθρο του Lesvosnews.gr βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

   

  Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΟΥΤΡΩΝ

   

 • Ξεχάσαμε τη Βρίσα… Ένας χρόνος μετά τον φονικό σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017 (ΒΙΝΤΕΟ)

  Ξεχάσαμε τη Βρίσα… Ένας χρόνος μετά τον φονικό σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017 (ΒΙΝΤΕΟ)

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-21 14:21:18 | Πηγή: Lesvos News

  Στο «Εκρηκτικό Δελτίο» του Αντώνη Μυλωνάκη στο ΑΡΤ ήταν καλεσμένος ο Γιάννης Συνάνης την Πέμπτη 17 Μαϊου κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα.

  Ο Γιάννης Συνάνης αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά στα τεράστια προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Λέσβου.

  Έκανε αναφορά στο μεταναστευτικό πρόβλημα και στον ΦΠΑ για τα οποία τον τελευταίο καιρό γίνονται συνεχείς και συστηματικές κινητοποιήσεις.

  Ο Γιάννης Συνάνης αναφέρθηκε όμως και για το τεράστιο πρόβλημα των κατοίκων της Βρίσας, οι οποίοι ένα χρόνο μετά τον φονικό σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017 παραμένουν ξεσπιτωμένοι, ενώ τα προβλήματα συσσωρεύονται γύρω τους, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του συντονιστή από την κυβέρνηση για τις λύσεις των προβλημάτων τους Βασίλη Τεντόμα.

  Δείτε στο βίντεο που σας παραθέτουμε ένα πολύ μικρό απόσπασμα από αυτά που είπε ο Γιάννης Συνάνης.

 • Ο Γυναικείος Συνεταιρισμός Μεσοτόπου στο Star… Ρεπορτάζ – αφιέρωμα του Γιάννη Σωτηρόπουλου (ΒΙΝΤΕΟ)

  Ο Γυναικείος Συνεταιρισμός Μεσοτόπου στο Star… Ρεπορτάζ – αφιέρωμα του Γιάννη Σωτηρόπουλου (ΒΙΝΤΕΟ)

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-21 12:48:54 | Πηγή: Lesvos News

  Στη Λέσβο βρέθηκε πριν λίγες ημέρες ο δημοσιογράφος Γιάννης Σωτηρακόπουλος από το STAR CHANNEL για να καλύψει την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μυτιλήνη.

  Ο Γιάννης Σωτηρόπουλος έχει ιδιαίτερους συναισθηματικούς και επαγγελματικούς δεσμούς με τη Λέσβο και δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται το νησί μας.

  Μάλιστα φροντίζει να προβάλλει τις ομορφιές της Λέσβου μέσα από τα ξεχωριστά ρεπορτάζ του.

  Γνωρίζει πολύ καλά ότι η εικόνα της Λέσβου δεν είναι μόνο αυτή με το πρόβλημα των μεταναστών αλλά υπάρχει και η άλλη όμορφη πλευρά της.

  Έτσι αφού ολοκλήρωσε το ρεπορτάζ του για την επίσκεψη του Τσίπρα κάθισε παρεούλα με το συνάδελφό και φίλο του Γιάννη Συνάνη να πιουν ένα καφέ.

  Πρέπει να κάνω ένα ρεπορτάζ για τη Λέσβο και τους ανθρώπους της είπε στον Γιάννη Συνάνη, ο οποίος του πρότεινε πέντε επιλογές…

  Ήθελε να κάνει όλα αυτά τα ρεπορτάζ, όμως η επιστροφή του στην Αθήνα το ίδιο απόγευμα δεν του έδινε πολλά περιθώρια.

  Έτσι αποφάσισε να πάει στο Μεσότοπο

  Ξεκίνησε με τον εικονολήπτη του Αλέξανδρο Καρούσο αμέσως για το γραφικό αυτό χωριό του νησιού μας…

  Το τι έκανε δείτε το χωρίς σχόλια στο βίντεο που σας παραθέτουμε…

  Τον ευχαριστούμε…

 • Διον. Θεοδωράτος: «Η «Attica Groop» θα καλύψει επαρκώς την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Αιγαίου»

  Διον. Θεοδωράτος: «Η «Attica Groop» θα καλύψει επαρκώς την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Αιγαίου»

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-18 19:17:01 | Πηγή: Lesvos News

  Μετά από επιστολή που απέστειλε το Επιμελητήριο Λέσβου στον όμιλο Attica Group, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, συνάντηση στα γραφεία του ομίλου, στην οποία παρευρέθηκαν, από την πλευρά του Επιμελητηρίου Λέσβου ο Πρόεδρος κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς και ο Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου κ. Παναγιώτης Χατζηκυριάκος και από την πλευρά του ομίλου Attica Group, ο Αντιπρόεδρος κ. Μιχάλης Σακέλλης, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος κ. Σπύρος Πασχάλης, ο Επιτελικός Διευθυντής Εμπορικής Εκμετάλλευσης κ. Διονύσης Θεοδωράτος, και  ο Διευθυντής Πωλήσεων Γραμμών Εσωτερικού κ. Κώστας Λεμπέσης.

  Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, όπου συζητήθηκε το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου, μετά την συγχώνευση των δύο ακτοπλοϊκών εταιριών που εκτελούν τα δρομολόγια, και δόθηκε η διαβεβαίωση από την πλευρά του ομίλου ότι για τα επόμενα πέντε έτη δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της Λέσβου και της Λήμνου, καθώς και στην τιμολογιακή πολιτική των εισιτηρίων.

  Πιο συγκεκριμένα για τους χειμερινούς μήνες η σύνδεση του λιμανιού της Μυτιλήνης με αυτό του Πειραιά θα εξυπηρετείται με έξι δρομολόγια εβδομαδιαίως, ενώ κατά τη θερινή περίοδο με δέκα δρομολόγια εβδομαδιαίως. Η σύνδεση με το λιμάνι της Καβάλας θα παραμείνει ως έχει, ενώ για τη Λήμνο θα υπάρξει ένα επιπλέον δρομολόγιο με την Καβάλα.

  Επίσης κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της προσέλκυσης επισκεπτών και επιβατικού κοινού μέσω ελκυστικών πακέτων, όπως σχολικές εκδρομές, γκρουπ θρησκευτικού τουρισμού κ.α.. Επιπλέον ορίστηκε εκ νέου συνάντηση στα γραφεία του ομίλου Attica Group την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ή την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου με σκοπό τον σχεδιασμό και την κατάθεση προτάσεων για την προβολή των νησιών.

  Στο πλαίσιο των επαφών των κυρίων Μυρσινιά και Χατζηκυριάκου για την τουριστική προβολή του νησιού πραγματοποιήθηκε και μία δεύτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο Εφοπλιστών Κρουαζιέρας Ελλάδος κ. Θεόδωρο Κόντε, κατά την οποία συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε η Λέσβος να ξαναμπεί στην κρουαζιέρα από το 2020. Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε ο σχεδιασμός από κοινού με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας όπου απαιτείται η συμμετοχή και η συνεργασία όλων των φορέων όχι μόνο της Λέσβου αλλά και των υπολοίπων νησιών του Βορείου Αιγαίου.

 • Δεν είμαστε καλά… Μαθητές με φούστες σε σχολική γιορτή; Και οι μαθήτριες με παντελόνια;

  Δεν είμαστε καλά… Μαθητές με φούστες σε σχολική γιορτή; Και οι μαθήτριες με παντελόνια;

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-18 18:04:10 | Πηγή: Lesvos News

  Πριν λίγο καιρό η κοινωνία της Μυτιλήνης είχε μείνει έκπληκτη με την απόφαση μίας δασκάλας Δημοτικού Σχολείου της Λέσβου να πάει τους μαθητές της εκπαιδευτική (!!!) εκδρομή νεκροταφείο μεταναστών στο Κάτω Τρίτος.

  Τώρα αναστάτωση στους γονείς κυρίως των μαθητών Δημοτικού Σχολείου της Νοτιοανατολικής Λέσβου, έχει προκαλέσει η απόφαση μίας άλλης δασκάλας, η οποία σε σχολική γιορτή που θα γίνει στο σχολείο της για το κλείσιμο της χρονιάς, ζήτησε από τους μαθητές να φορέσουν φούστες και από τα κορίτσια όλα παντελόνια !!!

  Δηλαδή να ντυθούν τα αγόρια κορίτσια και τα κορίτσια αγόρια !!!

  Αυτό έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των γονέων – κυρίως των μαθητών – οι οποίοι δεν μπορούν να αντιληφθούν το νόημα της απόφασης αυτής.

  Οι περισσότεροι μάλιστα από αυτούς είναι αποφασισμένοι να μην στείλουν τα παιδιά τους στη σχολική γιορτή.

  Τις καταγγελίες για το απίστευτο αυτό περιστατικό τις είχαμε εδώ και τρεις ημέρες.

  Δυστυχώς όμως στις τηλεφωνικές κλήσεις που κάναμε στη δασκάλα του σχολείου δεν πήραμε κάποια απάντηση.

  Ερευνούμε το θέμα και θα σας έχουμε σύντομα νεότερα.

   

 • Άνω κάτω στο ΚΥΤ Μόριας – Γιατί δεν πάνε στη δουλειά τους οι εργαζόμενοι στο άσυλο; Ποια χώρα απέσυρε το προσωπικό της; Γιατί δεν μαζεύουν τα λύματα;

  Άνω κάτω στο ΚΥΤ Μόριας – Γιατί δεν πάνε στη δουλειά τους οι εργαζόμενοι στο άσυλο; Ποια χώρα απέσυρε το προσωπικό της; Γιατί δεν μαζεύουν τα λύματα;

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-18 17:41:12 | Πηγή: Lesvos News

  Σε αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο ΚΥΤ Μόριας, εξαιτίας μίας απόφασης της διοίκησης του Hotspot, η οποία προχώρησε στο κλείσιμο της πλαϊνής εξόδου από το χώρο του καταυλισμού.

  Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Ασύλου δεν προσέρχονται στην εργασία τους δηλώνοντας ότι κινδυνεύει η ζωή τους, αφού σε περίπτωση εξέγερσης των μεταναστών, η πλαϊνή είσοδος αποτελούσε έξοδο διαφυγής για τους εργαζομένους.

  Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες και η Μεγάλη Βρετανία απέσυρε το προσωπικό που εργαζόταν εκεί για τους ίδιους ακριβώς λόγους ασφαλείας.

  Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και στο θέμα των αποβλήτων – λυμάτων, αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν έχει γίνει ο διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου, με αποτέλεσμα τα λύματα μέχρι τη Δευτέρα να μην απορροφούνται από τα βυτία και αυτά να διαρρέουν στα παρακείμενα χαντάκια και ρέματα με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία στην περιοχή.

 • O Γιάννης Πάριος επιστρέφει μετά από χρόνια στη Μυτιλήνη στο «Λεσβιακό Καλοκαίρι 2018»

  O Γιάννης Πάριος επιστρέφει μετά από χρόνια στη Μυτιλήνη στο «Λεσβιακό Καλοκαίρι 2018»

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-18 17:41:12 | Πηγή: Lesvos News

  Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με τις λέξεις έρωτας, αγάπη, επιτυχία, ταλέντο. Το «φαινόμενο Πάριος», με τη συγκινητική απήχηση στον κόσμο, έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου και δείχνοντας μεγάλο σεβασμό και αφοσίωση σε αυτό που κάνει, έχει καταφέρει να είναι χαραγμένος στη συνείδηση όλων, τόσο ο ίδιος ως καλλιτέχνης, όσο και τα τραγούδια του. Έχει τραγουδήσει τον έρωτα, γράφει στίχους και μουσική και τα τραγούδια του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

         Γιάννης Πάριος, ο τροβαδούρος του έρωτα, με 45 χρόνια ουσιαστικής πορείας, με το πάθος και την αυθεντικότητά του και που όλοι μια φορά στη ζωή τους πρέπει να βιώσουν την εμπειρία του να παραβρεθούν σε συναυλία και να ακούσουν ζωντανά τον τραγουδιστή του έρωτα. Να δονηθούν από την εύθραυστη δυναμικότητα των συναισθημάτων που αναβλύζουν από κάθε τραγούδι του, μέσω της ιδιαίτερης φωνής του και φυσικά το σίγουρο είναι πως εκείνο το βράδυ, θα φύγουμε όλοι μετά το τέλος της συναυλίας και θα αισθανθούμε ερωτευμένοι. Άλλοι με το ταίρι τους, άλλοι με τη στιγμή, άλλοι με το «σήμερα», άλλοι με τη ζωή «που περνά και χάνεται». Ο έρωτας έτσι κι αλλιώς είναι παντού, απλά ο Γιάννης Πάριος μας δείχνει για ακόμη μια φορά τον τρόπο να τον αφουγκραστούμε και να αφεθούμε να μας τρυπήσουν τα βέλη του.

  Παράσταση: Δευτέρα, 23 Ιουλίου, ώρα 21.00, Κάστρο Μυτιλήνης

  Τιμές εισιτηρίων: Έως τις 15 Ιουλίου 15 ευρώ γενική είσοδος, από την 16η  Ιουλίου 18 ευρώ γενική είσοδος και 15 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων)

  Πληροφορίες – Κρατήσεις: Αρβανιτίδου Χρύσα, 2310257218, 6986713300

 • 7.356 εθελοντές… 114 ΜΚΟ… Κράτος Εν Κράτει στη Λέσβο… Κανείς δεν γνωρίζει τις δράσεις και το ποιόν όλων αυτών των ανθρώπων

  7.356 εθελοντές… 114 ΜΚΟ… Κράτος Εν Κράτει στη Λέσβο… Κανείς δεν γνωρίζει τις δράσεις και το ποιόν όλων αυτών των ανθρώπων

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-18 16:03:22 | Πηγή: Lesvos News

  7.356 εθελοντές… 114 ΜΚΟ… Κράτος Εν Κράτει στη Λέσβο… 

  Οι 7.356 εθελοντές της Λέσβου θα μπορούσαν να αποτελούν τη μεγαλύτερη πόλη μετά την πρωτεύουσα του Νομού Λέσβου Μυτιλήνη.

  Όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι για να ενημερώσουν την κοινωνία της Λέσβου για τις δράσεις αυτών των ατόμων αλλά και για το ποιόν τους.

  Βεβαίως ανάμεσα σε αυτούς και πολλοί εθελοντές που πρόσφεραν τα μέγιστα και κάλυψαν την κρατική ανυπαρξία στα μεγάλα μεταναστευτικά κύματα που δέχθηκαν τα νησιά του Αιγαίου.

  Σε απάντηση της υπ΄αριθμ. 4989/05-04-2018 Ερώτησης του βουλευτή Νομού Λέσβου, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, σχετικά με τον αριθμό και τη δράση των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται εκτός του ΚΥΤ Μόριας, το συνερωτώμενο Υπουργείο Ναυτιλίας και  Νησιωτικής Πολιτικής απάντησε τα εξής:

  «[…]Από τη Συντονιστική Επιτροπή Καταγραφής, Συντονισμού και Αξιολόγησης ΜΚΟ της Γενκής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η οποία συστάθηκε με την ΚΥΑ των Αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 4151.4183/166/20-01-2016 (114 Β΄), στη νήσο Λέσβο έχουν καταγραφεί, από τον Φεβρουάριο του 2016 μέχρι σήμερα, 114 ΜΚΟ, οι οποίες δραστηριοποιούνται εκτός Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης, καθώς και 7.356 εθελοντές (επισυνάπτεται σχετικός πίνακας). Αρμόδιες υπηρεσίες για τον έλεγχο (απασχολούμενο προσωπικό, προσωπικά στοιχεία, υλικοτεχνική υποδομή, οικονομικός – διαχειριστικός έλεγχος) των εν λόγω ΜΚΟ είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και άλλοι, κατά περίπτωση, δημόσιοι φορείς».

  «Θυμόμαστε όλοι την απάντηση του κ. Βίτσα, αλλά και στο παρελθόν του κ. Μουζάλα, στην εν λόγω ερώτηση. Συγκεκριμένα, αναφέρει το Υπουργείο Ναυτιλίας ως το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο για την εποπτεία των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται εκτός των κέντρων ενώ το ίδιο αποτελεί το καθ’ ύλην αρμόδιο για τις ΜΚΟ που δρουν εντός των κέντρων.

  Σήμερα,  λάβαμε την απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας το οποίο μεταθέτει την ευθύνη εποπτείας των ΜΚΟ τόσο εντός όσο και εκτός των ΚΥΤ στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

  Τελικά, ποιος είναι αρμόδιος για το ζήτημα αυτό;

  Προκαλεί μεγάλο προβληματισμό η ανεξέλεγκτη δράση των 114 ΜΚΟ και των 7.356 «εθελοντών» τους στο νησί μας και στα άλλα ακριτικά νησιά, ελλείψει παρουσίας του Κράτους όπως διαφαίνεται από τις απαντήσεις των δύο Υπουργείων.  

  Μας εμπαίζουν ή πρόκειται για άλλο ένα δείγμα κακής πολιτικής; Τι αντίκτυπο έχουν τα ανωτέρω στην ασφάλεια των πολιτών, την κοινωνική μας συνοχή και την οικονομία του τόπου μας;  

  Είναι ζητήματα τα οποία θα θέσω κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσα για το μεταναστευτικό την ερχόμενη εβδομάδα, όταν αυτή προσδιοριστεί», σχολίασε ο κ. Αθανασίου.

 • Είναι πολλά τα λεφτά !!! Αρχιφύλακας συνελήφθη για συμμετοχή σε κύκλωμα πλαστών εγγράφων διακίνησης μεταναστών

  Είναι πολλά τα λεφτά !!! Αρχιφύλακας συνελήφθη για συμμετοχή σε κύκλωμα πλαστών εγγράφων διακίνησης μεταναστών

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-18 15:45:35 | Πηγή: Lesvos News

  Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος δύο αλλοδαπών, υπηκόων Καμερούν και Αρχιφύλακα, ο οποίος υπηρετεί στην Μυτιλήνη, για τη συμμετοχή τους σε κύκλωμα διακίνησης πλαστών εγγράφων και διευκόλυνσης μετακίνησης αλλοδαπών.

  Την υπόθεση χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

  Όπως προέκυψε, οι δύο αλλοδαποί συμμετείχαν σε κύκλωμα που εφοδίαζε με πλαστά έγγραφα αλλοδαπούς, με σκοπό τη διευκόλυνση της αναχώρησης τους από τη Λέσβο, ενώ ο αστυνομικός, σε συνεργασία με μέλη του κυκλώματος, διευκόλυνε την αναχώρηση των αλλοδαπών, έναντι χρηματικής αμοιβής.

  Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ σε βάρος του αστυνομικού κινείται ήδη η διοικητική διαδικασία στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας.

   

  φωτο αρχειου

 • Οι «επαγγελματίες» δημοσιογράφοι διαμαρτύρονται για τις εναντίον τους επιθέσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

  Οι «επαγγελματίες» δημοσιογράφοι διαμαρτύρονται για τις εναντίον τους επιθέσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-17 11:50:17 | Πηγή: Lesvos News

  Καλημέρα αγαπητοί μου αναγνώστες !!!

  Βρίσκομαι εκτός Μυτιλήνης για θέμα υγείας στενού μου οικογενειακού μου μέλους…

  Με πληροφόρησαν τηλεφωνικά για μία διακήρυξη των «επαγγελματιών» δημοσιογράφων της Λέσβου η οποία δημοσιεύθηκε στο «Εμπρός».

  Μπήκα λοιπόν στη διαδικασία να διαβάσω τι γράφουν οι «επαγγελματίες» δημοσιογράφοι της Λέσβου, αφού την εφημερίδα αυτή ούτε καν την αγγίζω.

  Μία εφημερίδα με λιγοστούς αναγνώστες συγκριτικά με τα διαδικτυακά τοπικά μέσα ενημέρωσης, η οποία αν δεν έπαιρνε δουλίτσες από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Λέσβου – και πρώην Μυτιλήνης – όπως και από άλλους ευαγείς δημόσιους φορείς, θα είχε βάλει λουκέτο εδώ και πολύ καιρό.

  Διάβασα λοιπόν την περίφημη διακήρυξη και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι…

  Πρώτα από όλα όμως θα ήθελα να σας αναφέρω τα ονόματα των δημοσιογράφων που συνέταξαν ή υπέγραψαν τη διακήρυξη, για να γνωρίζετε όλοι την «επαγγελματική» τους δημοσιογραφική ιδιότητα με αλφαβητική σειρά για να μην παρεξηγηθώ.

  Βερβέρη Ντίνα – Εργάζεται στα «Νέα της Λέσβου

  Γιακουμή Πέλλη – Εργάζεται στα «Νέα της Λέσβου»

  Γκαγκαδέλλης Βασίλης – Δεν δημοσιογραφεί αλλά εργάζεται στο γραφείο τύπου του Δήμου Λέσβου

  Δαφιώτη Νάσια – Από ότι γνωρίζουμε τελευταία – ας με συγχωρήσει αν κάνω λάθος – δεν δημοσιογραφεί αλλά ασχολείται βιοποριστικά με άλλες καλλιτεχνικές εργασίες.

  Μανάβης Νίκος – Δεν δημοσιογραφεί αφού δεν είναι πλέον στο δυναμικό του «Εμπρός» 

   Μπαλάσκας Στρατής – Εργάζεται στο ΑΠΕ (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων) το οποίο είναι κρατικός φορέας.

  Ορφανός Μαρίνος – Εργάζεται στο «Εμπρός»

  Παζιάνου Ανθή – Εργάζεται στο «Εμπρός»

  Παπανικολάου Νατάσσα – Εργάζεται στα «Πολιτικά»

  Παπαντώνης Βαγγέλης – Εργάζεται στο «Εμπρός»

  Πολλάτου Μαρίνα – Από ότι γνωρίζω έχει συνταξιοδοτηθεί και δεν ανήκει πλέον στο «Εμπρός»

  Σπυριδάκη Αναστασία –  Εργάζεται στην ΕΡΑ Αιγαίου

  Τζινέλλη Μυρσίνη – Εργάζεται στην ΕΡΑ Αιγαίου

  Σαμιώτης Στρατής – Εργάζεται στα «Νέα της Λέσβου»

  Χατζηγεωργίου Μαρία – Εργάζεται στον «Δημοκράτη»

  Αν προσέξετε λοιπόν στην πλειοψηφία τους οι «επαγγελματίες» δημοσιογράφοι της Λέσβου είναι ή ήταν εργαζόμενοι στο «Εμπρός».

  Χωρίς λοιπόν να βάζω στο ίδιο τσουβάλι όλους τους προαναφερόμενους οι οποίοι αυτοχρίζονται «επαγγελματίες» δημοσιογράφοι, θα σας πω ότι όλοι όσοι ασχολούνται με τα τεκταινόμενα στο χώρο των ΜΜΕ γνωρίζουμε πολύ καλά την ανθρωπογεωγραφία του καθενός από εμάς.

  Και αν κάποιος έχει τις όποιες αντιρρήσεις του πολύ ευχαρίστως να τους γράψω και λεπτομέρειες.

  Νομίζουν κάποιοι ότι με την εγγραφή τους σε κάποια ένωση αμέσως γίνονται και «επαγγελματίες» δημοσιογράφοι ενώ οι πραγματικά μάχιμοι δημοσιογράφοι που δεν δέχθηκαν να γίνουν μέλη κάποιας ένωσης για να τους εκπροσωπούν άλλοι είναι ερασιτέχνες δημοσιογράφοι.

  Η αξιοσύνη και η αναγνώριση ενός επαγγελματία δημοσιογράφου κύριοι έρχεται μέσα από τη δουλειά του.

  Και σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορείτε να βάζετε από μόνοι σας την ταμπέλα «δημοσιογράφοι της Λέσβου».

  Από που κι ως που εκπροσωπείτε εσείς τους δημοσιογράφους της Λέσβου.

  Γράψτε την αλήθεια επιτέλους…

  Είστε μία ομάδα εργαζομένων – και όχι μόνο –  στα Τοπικά ΜΜΕ.

  Οι δημοσιογράφοι της παλιάς σχολής προσπαθούσαν να κάνουν μία δημοσιογραφική επιτυχία μέσα από τα ρεπορτάζ και τις έρευνες.

  Σήμερα κάποιοι «επαγγελματίες» δημοσιογράφοι της Λέσβου καταφεύγουν σε ανώνυμες καταγγελίες εναντίον μάχιμων δημοσιογράφων για αλλοπρόσαλλα θέματα.

  Όταν ήρθα στη Λέσβο το 1989 αφήνοντας πίσω μου την Αθήνα δεν υπήρχε κανένας από τους σημερινούς αυτοχριζόμενους «επαγγελματίες» δημοσιογράφους στη Λέσβο.

  Κάποιοι από αυτούς μάλιστα δεν είχαν καν γεννηθεί…

  Άλλοι ήταν μπογιατζήδες, άλλοι χρυσοχόοι…

  Και οι περισσότεροι από αυτούς δούλευαν σε γραφεία τύπου κομματικών και δημοσίων προσώπων και φορέων με τις όποιες δεσμεύσεις και εξαρτήσεις είχαν ως προς την έγκυρη ενημέρωση.

  Η κ. Σπυριδάκη ας πούμε εργαζόταν στο γραφείο τύπου της νυν Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και παράλληλα εργαζόταν και στο «Εμπρός» αλλά και στην ΕΡΑ Αιγαίου.

  Μετά κατέβηκε υποψήφια με την επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο Αγλαϊα Κυρίτση και τώρα είναι διευθύντρια της ΕΡΑ…

  Εδώ τι να κάνω;  Να γελάσω ή να κλάψω;

  Πάμε τώρα να δούμε τι λένε στη διακήρυξή τους…

  Γράφουν λοιπόν στην αρχή της διακήρυξής τους με ευδιάκριτα γράμματα: «ΟΧΙ στη φασιστική βία
  σε βάρος των δημοσιογράφων».

  Προφανώς αναφέρονται στα τελευταία γεγονότα της συγκέντρωσης για το ΦΠΑ όπου προς το τέλος της πορείας έγιναν κάποια μικροεπεισόδια.

  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

  Στο σημείο όπου διαδραματίζονταν τα γεγονότα ήμουν φυσικά παρών και εγώ μαζί με δύο τηλεοπτικά συνεργεία του ΣΚΑΪ και του ΕΨΙΛΟΝ TV.

  Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν κάποιοι από τους διαδηλωτές – μου είναι αδιάφορο σε ποιο χώρο ανήκαν – αντιλήφθηκαν κάποιο άτομο να φωτογραφίζει με το κινητό του συγκεκριμένα άτομα.

  Αυτός ήταν ο Θράσος Αβραάμ σύζυγος της Ανθής Παζιάνου η οποία είχε κατεβεί υποψήφια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

  Ο Θράσος Αβραάμ δέχθηκε μία πρωτοφανή φραστική επίθεση που όμοιά της δεν έχω ξαναζήσει…

  Ξεστόμισαν εναντίον του ακατονόμαστες φράσεις για τις οποίες δεν δημοσιεύσαμε τα σχετικά βίντεο…

  Ο λόγος;

  Μέσα από το Facebook έχει δράσει πολλές φορές με υβριστικά κείμενα εναντίων κάποιων ανθρώπων.

  Ούτε εγώ αλλά ούτε και τα δύο κανάλια χρησιμοποίησαν το σχετικό υλικό.

  Κι εγώ δέχθηκα και δέχομαι φραστικές επιθέσεις από διάφορους κύκλους.

  Και τη συγκεκριμένη ημέρα ήμουν και εγώ ένας στόχος.

  Δεν ακολούθησα την τακτική σας κύριοι με τις αόριστες καταγγελίες…

  Προτιμώ μέσα από τη δημοσιογραφική μου δουλειά να βάζω τα πράγματα στη θέση τους.

  Γράφουν στη συνέχεια: «Την ίδια ώρα που τα Μέσα Ενημέρωσης είχαν συρρικνωθεί λόγω της κρίσης, με αρκετούς συναδέλφους να βρίσκονται στην ανεργία».

  Για ποια ανεργία μιλάνε;

  Κάποιοι «επαγγελματίες» δημοσιογράφοι είχαν δύο και τρεις δουλειές ταυτόχρονα…

  Συνεχίζουν :»…διάφοροι κύκλοι κυρίως μέσω του Διαδικτύου, άτομα που δεν έχουν σχέση με τη δημοσιογραφία και με στόχο οικονομικά και πολιτικά οφέλη, συστηματικά από το 2015 ακόμα δημιούργησαν και συνεχίζουν να δημιουργούν ψευδείς «ειδήσεις». Ανύπαρκτα και κατασκευασμένα γεγονότα, τα οποία μάλιστα εμείς οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι κατηγορούμαστε ότι δεν προβάλλουμε…»

  Ποιοι είναι αυτοί οι κύκλοι ρε λεβέντες και λεβέντισες;

  Ποια είναι αυτά τα άτομα και ποια είναι τα πολιτικά οφέλη που έχουν;

  Έτσι θέλετε να αναρριχηθείτε σε δημοσιογραφικές επιτυχίες;

  Πιο κάτω κατηγορούν Αρχές Ασφαλείας, Εισαγγελία, Αστυνομία, Συντονιστικό Όργανο των Φορέων ότι κλείνουν τα μάτια μπροστά σε προπηλακισμούς δημοσιογράφων, αλλά σε άλλο σημείο ζητούν τη στήριξη των πολιτών της Λέσβου.

  Από τη στιγμή που υπάρχουν δεκάδες βίντεο από χρήστες στο διαδίκτυο κύριοι γιατί δεν υποβάλετε μηνύσεις στα άτομα αυτά που σας προπηλάκισαν ή σας επιτέθηκαν φραστικά;

  Προσωπικά έχω δεχθεί φραστικές επιθέσεις από όλους τους χώρους…

  Αλλά βασίζομαι στην αρχή των έγκυρων δημοσιογράφων…

  «Όταν σε βρίζουν όλοι είσαι σε καλό δρόμο… Το θέμα είναι να μην σε βρίζουν οι μισοί».

  Γιατί κύριοι όπου βρεθώ κι όπου σταθώ στην Αθήνα όλοι με ρωτούν: «Πως βαφτίσατε εκεί στη φιλόξενη Λέσβο για τους μετανάστες όλους τους κατοίκους ακροδεξιούς και ρατσιστές;»

  Σας ρωτάω ευθέως…

  Ποιοι βάφτισαν τους κατοίκους της Λέσβου ακροδεξιούς, φασίστες και ρατσιστές;

  Η αλήθεια κύριοι είναι ότι οι κάτοικοι της Λέσβου έκαναν τις συγκεντρώσεις και τις διαμαρτυρίες και σε αυτές ίσως να εισχώρησαν και άλλα στοιχεία… Είναι αναπόφευκτο σε όλο τον κόσμο.

  Κι αυτό το γνωρίζουν καλά οι αρχές ασφαλείας.

  Αλλά στην παράστασή σας σε Εισαγγελία και Αστυνομική Διεύθυνση μιλήσατε για την παραβατικότητα των ακροδεξιών…  Για την παραβατικότητα των μεταναστών δεν έπρεπε κύριοι να πείτε δυο κουβέντες;

  Στο κλείσιμο αυτής της αναφοράς μου θα ήθελα να σας σημειώσω κύριοι ότι εγώ βάζω την υπογραφή μου στο άρθρο και εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου… Δεν περιμένω από κάποια Ένωση να με εκπροσωπήσει και πόσο μάλλον να με υποστηρίξει… Το δικό μου κριτήριο το εκφράζουν οι αναγνώστες μου, οι ακροατές μου, οι τηλεθεατές μου, οι έγκυροι δημοσιογράφοι των μεγάλων Αθηναϊκών ΜΜΕ, τα οποία στηρίζουν την έγκυρη ενημέρωσή τους στο Lesvosnews.gr και σε μένα προσωπικά… Για μία ακόμα φορά θα σας παραθέσω τα διαπιστευτήριά μου και για πρώτη φορά θα σας ρωτήσω… Γιατί όλα σχεδόν τα ΜΜΕ επιλέγουν εμένα τον ερασιτέχνη για την ενημέρωσή τους αλλά και για να ακούσουν την άποψή μου φιλοξενώντας με σχεδόν καθημερινά στα τηλεοπτικά τους παράθυρα; Γιατί όταν υπάρχει στα τηλεοπτικά παράθυρα κάποιος Υπουργός, Βουλευτής ή παίζει θέμα του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα καλείται ο Γιάννης Συνάνης να αντιπαρατεθεί… Γιατί απλά ξέρουν ότι μόνο ο Γιάννης Συνάνης μιλάει υπεύθυνα και λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Ανατρέξτε αν θέλετε σε Google και Yοutube και θα δείτε εκατοντάδες τέτοια βίντεο με τον Γιάννη Συνάνη αν και γνωρίζω πολύ καλά ότι τα ξέρετε όλα.

  Ελπίζω να μην με αναγκάσετε να επεκταθώ με λεπτομέρειες σε πολλά θέματα…

  Θα σας στεναχωρήσω πολύ…

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΝΑΝΗΣ

  Και για τη δημοσιογραφική δεοντολογία δημοσιεύω όλες τις δικές σας καταγγελίες και των Ενώσεών σας.

  Διακήρυξη των δημοσιογράφων της Λέσβου

  ΟΧΙ στη φασιστική βία
  σε βάρος των δημοσιογράφων,
  σε βάρος της ενημέρωσης των πολιτών
  Η Δημοκρατία είναι υπόθεση όλων μας

  Αγαπητοί αναγνώστες/ αγαπητές αναγνώστριες,
  Αγαπητοί ακροατές/ αγαπητές ακροάτριες,
  Εμείς, οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι της Λέσβου, μαζί με όλους τους κατοίκους του νησιού βρεθήκαμε το 2015 μπροστά σε ένα πρωτόγνωρο, για τον 21ο αιώνα, κύμα προσφύγων. Θυμίζουμε ότι πάνω από 800.000 άνθρωποι έφτασαν στις ακτές της Λέσβου, καθιστώντας το νησί μας κεντρική πύλη εισόδου προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη.
  Η τοπική ειδησεογραφία άλλαξε άρδην.
  Την ίδια ώρα που τα Μέσα Ενημέρωσης είχαν συρρικνωθεί λόγω της κρίσης, με αρκετούς συναδέλφους να βρίσκονται στην ανεργία, οι λιγοστοί δημοσιογράφοι καλούμασταν και, ακόμα και σήμερα, καλούμαστε κάτω από αντίξοες εργασιακές συνθήκες να ενημερώσουμε όχι μόνο τους συμπολίτες μας στη Λέσβο και στην Ελλάδα, αλλά ακόμα και διεθνώς. Δουλεύοντας νύχτα και μέρα, ζήσαμε πρωτόγνωρες τραγωδίες και άλλες δύσκολες στιγμές, μακριά από την οικογένειά μας. Βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή μεταδίδοντας τα πραγματικά γεγονότα.
  Την ίδια ώρα, απαξιώνοντας όλα τα παραπάνω, διάφοροι κύκλοι κυρίως μέσω του Διαδικτύου, άτομα που δεν έχουν σχέση με τη δημοσιογραφία και με στόχο οικονομικά και πολιτικά οφέλη, συστηματικά από το 2015 ακόμα δημιούργησαν και συνεχίζουν να δημιουργούν ψευδείς «ειδήσεις». Ανύπαρκτα και κατασκευασμένα γεγονότα, τα οποία μάλιστα εμείς οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι κατηγορούμαστε ότι δεν προβάλλουμε!  Εναντιωθήκαμε μέσα από τη μετάδοση των πραγματικών γεγονότων στην παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης, στη διαστρέβλωση της αλήθειας. Δυστυχώς, οι αρμόδιες Αρχές δεν απομόνωσαν τους δράστες, ανέχθηκαν και επέτρεψαν με τον τρόπο τους τη συστηματική διασπορά ψευδών ειδήσεων. Κι αυτό παρά το ότι οι διαστάσεις που έλαβε αυτή η παραπληροφόρηση δυσφήμισαν το νησί της Λέσβου σε πολύ μεγάλο βαθμό.
  Από το 2016 έως σήμερα, που με την κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας χιλιάδες αιτούντες άσυλο εγκλωβίστηκαν στο νησί μας, ο διχασμός στην κοινωνία εντάθηκε, γεγονός που έχει καταγραφεί στα ρεπορτάζ μας. Κοινό αίτημα όλων είναι η αποσυμφόρηση του νησιού. Από το 2016 έως σήμερα, μεμονωμένα άτομα ή ομάδες ακροδεξιών στοιχείων επιτίθενται με προπηλακισμούς και απειλές κατά της ζωής των επαγγελματιών δημοσιογράφων και εργαζόμένων του Τύπου, έχοντας στοχοποιήσει την ορθή ενημέρωση και τους φορείς της. Ανάλογες μάλιστα καταστάσεις έχουν ζήσει και οι δημοσιογράφοι στη Χίο, όπου όμως αξίζει να σημειωθεί ότι υπόθεση προπηλακισμού κατά δημοσιογράφων από ακροδεξιά στοιχεία έχει οριστεί να εκδικαστεί στις 31 Μαΐου.
  Εδώ εμείς πρώτοι και πρώτες ξεκαθαρίζουμε ότι είναι διαφορετική, και μάλιστα καλοδεχούμενη, η κριτική σε ένα ρεπορτάζ που συμβάλλει στον πλουραλισμό και τον διάλογο, σε σχέση με τη στοχοποίηση και τις φασίζουσες επιθέσεις σε λειτουργούς της ενημέρωσης και σε εργαζόμενους των Μ.Μ.Ε., ιδίως όταν αυτές γίνονται μπροστά στις Αστυνομικές Αρχές, ή είναι σε γνώση των Αστυνομικών Αρχών που αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζόμενους, αφήνοντας χώρο σε αυτά τα στοιχεία – εχθρούς της Δημοκρατίας.
  Συγκεκριμένα άτομα που μας στοχοποιούν γιατί δεν θέλουν να γράφουμε την αλήθεια ενάντια στα ψέματά τους, μας συκοφαντούν με τον αισχρότερο τρόπο φτάνοντας στο σημείο να λένε μάλιστα ότι χρηματιζόμαστε από μη κυβερνητικές οργανώσεις.
  Δε φοβόμαστε να τους αποκαλούμε κοινούς ψεύτες και συκοφάντες, γιατί δε φοβόμαστε να απαντήσουμε:
  Είμαστε οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, από τις ελάχιστες κατηγορίες εργαζομένων που κάθε χρόνο εδώ και χρόνια υποβάλλουμε δήλωση πόθεν έσχες. Δεν έχουμε λοιπόν να κρύψουμε τίποτα. Την ίδια ώρα που έχουν καταργηθεί οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και οι μισθοί μας κάθε άλλο παρά αυξάνονται, επιμένουμε να υπερασπιζόμαστε την ενημέρωση. Το δημοκρατικό δικαίωμα του πολίτη στην ενημέρωση.
  Κι ενώ στη μεγάλη απεργία του νησιού στις 3 Μαΐου μας ζητήθηκε από το Συντονιστικό των Επαγγελματικών Φορέων να δουλέψουμε για να καλύψουμε το κύμα δυσαρέσκειας απέναντι στην επικείμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. και στις συνθήκες που επικρατούν λόγω του προσφυγικού, οι διοργανωτές δε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, με αποτέλεσμα να μην απομονώσουν τα επεισόδια βίας που ξέσπασαν, πάλι από ακροδεξιά στοιχεία, εναντίον δημοσιογράφων και εργαζομένων του Τύπου, κάτι που είχε επαναληφθεί και πάλι ατιμώρητα το βράδυ της 22ας Απριλίου στην πλατεία Σαπφούς κατά την κάλυψη των γεγονότων.

  Είναι υπόθεση όλων μας!
  Οι λειτουργοί του Τύπου που απέχουμε σήμερα Τετάρτη από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι υπερασπίζοντας το δημοκρατικό δικαίωμα στην ενημέρωση, δηλώνουμε πως δεσμευόμαστε από τους συνταγματικούς κανόνες της χώρας μας, τη δημοκρατική μας συνείδηση και τις αρχές δεοντολογίας ότι θα συνεχίσουμε, παρά τις όποιες επιθέσεις, να υπηρετούμε την ενημέρωση.
  Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της ελευθερίας του Τύπου, όμως, είναι υπόθεση όλων και προπαντός της κοινωνίας. Σε αυτήν την πορεία υπεράσπισης της ενημέρωσης και της επαγγελματικής δημοσιογραφίας, που έχει εξελιχθεί σε αγώνα και τώρα τελευταία σε μάχη, δυστυχώς σώμα με σώμα, θέλουμε μαζί μας και εσάς.
  Ενάντια στον διχασμό και το κλίμα εμφυλίου, να προστατεύσουμε την Αλήθεια και τη Δημοκρατία.

  Οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι της Λέσβου
  Βερβέρη Ντίνα, Γιακουμή Πέλλη, Γκαγκαδέλλης Βασίλης, Δαφιώτη Νάσια, Μανάβης Νίκος, Μπαλάσκας Στρατής, Ορφανός Μαρίνος, Παζιάνου Ανθή, Παπανικολάου Νατάσσα, Παπαντώνης Βαγγέλης, Πολλάτου Μαρίνα, Σπυριδάκη Αναστασία, Τζινέλλη Μυρσίνη, Σαμιώτης Στρατής, Χατζηγεωργίου Μαρία

  Ανακοινωση ΣΕΜΜΕΛ

  Το Διοικητικό Συμβούλιο τoυ Σωματείου Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου προκηρύσσει για την Τετάρτη 16 Μάη 2018 3ωρη στάση εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ της Λέσβου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ύβρεις, τις απειλές, τους προπηλακισμούς και τις επιθέσεις που δέχθηκαν οι άνθρωποι του Τύπου της Λέσβου το τελευταίο διάστημα από ακραία στοιχεία. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι και αφορά τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων στα τοπικά Μέσα.
  Το ΣΕΜΜΕΛ ήταν και παραμένει σταθερά απέναντι σε φαινόμενα εκφοβισμού της κοινωνίας  και των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου. Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτά τα φαινόμενα, όπως και κάθε άλλου είδους ύβρεις ,απειλές,  τραμπουκισμούς, προπηλακισμούς και επιθέσεις από οποιονδήποτε και αν προέρχονται κατά συναδέλφων και πολιτών και καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και όλους τους πολίτες του νησιού μας να μην υποτιμήσουν το φασιστικό αυτό φαινόμενο και να αγωνίζονται για τη προάσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων τους, κατά τη διάρκεια της άσκησης της εργασίας τους.
  Οι άνθρωποι του Τύπου στη Λέσβο δεν πρόκειται να καμφθούν από απειλές και επιθέσεις και θα συνεχίσουν να επιτελούν το έργο της ενημέρωσης. Είναι, όμως, πλέον καιρός οι αστυνομικές αλλά και οι δικαστικές αρχές να ασχοληθούν συστηματικά και να δώσουν ένα τέλος στα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας επιτελώντας στο ακέραιο το καθήκον τους αντιμετωπίζοντας ριζικά τέτοια φαινόμενα παραβατικότητας και ανομίας. Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της ελευθερίας του Τύπου είναι υπόθεση όλων και προπάντων της κοινωνίας. Καλούμε τους εργαζόμενους στον Τύπο και τα ΜΜΕ να προβάλουν αντίσταση σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές και να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ελευθερία του Τύπου και την προστασία της Δημοκρατίας. Μαζί με τους συναδέλφους της Ένωσης Συντακτών θα δώσουμε από κοινού αυτό τον αγώνα.

  Από το Διοικητικό Συμβούλιο

  Ο Πρόεδρος                                                                                                 Ο Γενικός Γραμματέας
  Βαγγέλης Παπαντώνης                                                                                           Θράσος Αβραάμ

   

  Ανακοίνωση ΕΣΗΕΠΗΝ –  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΗΣΩΝ

  Το Διοικητικό  Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ κηρύσσει στάση εργασίας την Τετάρτη 16 Μάη, από τις 11.00 ως τις 14.00 για όλους τους δημοσιογράφους του βορείου Αιγαίου, με αφορμή τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας σε βάρος τους, τα οποία παίρνουν όλο και πιο επικίνδυνες διαστάσεις. Οι συνάδελφοι έχουν πολλές φορές απειληθεί, προπηλακιστεί, ενώ έχουν γίνει προσπάθειες καταστροφής του υλικοτεχνικού τους εξοπλισμού.
  Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δημοσιογράφοι, ιδιαιτέρως της Μυτιλήνης, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργούν ακραίοι κύκλοι επιδιώκοντας την αναταραχή και την ανωμαλία στην τοπική κοινωνία.
  Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ έχει ήδη ενημερώσει ενδελεχώς για τα γεγονότα τα αρμόδια υπουργεία και καλεί τους εκπροσώπους των αρχών να προστατεύουν την ελευθεροτυπία και τους λειτουργούς της, όπως έχουν υποχρέωση από τους νόμους και το σύνταγμα της χώρας.

  Συναντήσεις δημοσιογράφων Λέσβου με Εισαγγελέα Πρωτοδικών & Αστυνομικό Διευθυντή – Κατήγγειλαν τις επιθέσεις από ακραίους κύκλους

  Συναντήσεις με τον Εισαγγελέα πρωτοδικών Μυτιλήνης και τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου είχαν σήμερα στη διάρκεια της τρίωρης στάσης εργασίας τους οι δημοσιογράφοι και οι λοιποί εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης της Λέσβου. Κατά τις συναντήσεις αυτές εξέθεσαν στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και της Προστασίας του Πολίτη τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους από τις συνεχείς και εντεινόμενες το τελευταίο διάστημα επιθέσεις που δέχονται από ακραίους κύκλους. Επίσης κατήγγειλαν την ατιμώρητη ως σήμερα αυτή πρακτική και την επίσης ατιμώρητη διασπορά ψευδών ειδήσεων από ακροδεξιά στοιχεία που διχάζουν την κοινωνία

  Όπως σημείωσαν τα παραβατικά αυτά στην πλειοψηφία τους άτομα, τους έχουν στοχοποιήσει και συστηματικά βάλλουν εναντίον τους, είτε με κατασκευασμένες, ψευδείς «ειδήσεις» που διασπείρουν στο διαδίκτυο είτε επιχειρώντας με προπηλακισμούς, απειλές και χρήση της βίας να τους αποβάλλουν από το δημόσιο χώρο, ώστε να δρουν «ανενόχλητοι», χωρίς να καταγράφονται.
  Τόσο ο Εισαγγελέας, όσο και ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου άκουσαν με προσοχή τους προβληματισμούς τους, λαμβάνοντας υπόψη όπως τόνισαν συγκεκριμένα περιστατικά που τους γνωστοποιήθηκαν.
  Τη συμπαράστασή της στους δημοσιογράφους της Λέσβου εξέφρασε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ): «H ΠΟΕΣΥ στηρίζει τους συναδέλφους στη Λέσβο και καταδικάζει τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας σε βάρος τους, τα οποία παίρνουν όλο και πιο επικίνδυνες διαστάσεις. Οι συνάδελφοι έχουν πολλές φορές απειληθεί, προπηλακιστεί, ενώ έχουν γίνει προσπάθειες καταστροφής του υλικοτεχνικού τους εξοπλισμού. Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δημοσιογράφοι, ιδιαιτέρως της Μυτιλήνης, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργούν ακραίοι κύκλοι επιδιώκοντας την αναταραχή και την ανωμαλία στην τοπική κοινωνία» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

  Το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ στέκεται στο πλευρό της ΕΣΗΕΠΗΝ και καλεί τα αρμόδια υπουργεία και τους εκπροσώπους των αρχών να προστατεύουν την ελευθεροτυπία και τους λειτουργούς της, όπως έχουν υποχρέωση από τους νόμους και το σύνταγμα της χώρας.»

  Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ – ΜΠΕ

   

   

   

   

   

   

 • Επανεκλογή του Ευστράτιου Καραγεωργίου στην Προεδρία της ΝΟΔΕ Λέσβου – Δείτε όλα τα ονόματα των εκλεγμένων

  Επανεκλογή του Ευστράτιου Καραγεωργίου στην Προεδρία της ΝΟΔΕ Λέσβου – Δείτε όλα τα ονόματα των εκλεγμένων

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-16 16:43:55 | Πηγή: Lesvos News

  Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής Προέδρων, μελών και συνέδρων των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας στο νησί της Λέσβου.

  Εγγεγραμμένα μέλη: 1.756

  Ψήφισαν: 1.503

  Άκυρα – λευκά: 23

  Πρόεδρος και μέλη της ΝΟ.Δ. Ε. Λέσβου εκλέχτηκαν οι παρακάτω:

  ΝΟ.Δ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ

  Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε.

  Καραγεωργίου Ευστράτιος του Βασιλείου.

  Μέλη της ΝΟ.Δ.Ε.

  Αρώνης Ευστράτιος του Κωνσταντίνου. Καλλονιάτης Παναγιώτης του Χριστόφα. Κωνσταντιδέλλης Εμμανουήλ του Απόστολου. Μουζάλας Βασίλειος του Αχιλλέα. Μπουλμπούλη Μαρία του Νικολάου. Στρατάκη-Συβρή Αικατερίνη του Γεωργίου. Τζιμής Προκόπιος του Ευστρατίου. Χατζηγιάννης Δημοσθένης του Ιωάννη. Χατζηδιάκος Δημήτριος του Ηλία.

   

  Μετά το τέλος των εκλογών τα όργανα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στο νησί της Λέσβου, βάσει του καταστατικού, διαμορφώνονται ως εξής:

  ΝΟ.Δ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ

  Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε.

  Καραγεωργίου Ευστράτιος του Βασιλείου.

  Μέλη της ΝΟ.Δ.Ε.

  Αγουρόγιαννης Παναγιώτης του Νικολάου (Ο.Ν.ΝΕ.Δ.). Αρώνης Ευστράτιος του Κωνσταντίνου. Βαρβαγιάννης Δημήτριος του Παναγιώτη (Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Ολύμπου). Δημόπουλος Γεώργιος του Ιωάννη ( Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Ταξιαρχών). Καλλονιάτης Παναγιώτης του Χριστόφα. Καραθανάσης Γεώργιος του Νικολάου (Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Καλλονής) Κωνσταντιδέλλης Εμμανουήλ του Απόστολου. Μουζάλας Βασίλειος του Αχιλλέα. Μπουλμπούλη Μαρία του Νικολάου. Στρατάκη-Συβρή Αικατερίνη του Γεωργίου. Τζιμής Προκόπιος του Ευστρατίου. Τσακύρης Παναγιώτης του Δημητρίου (Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Μυτιλήνης). Χατζηγιάννης Δημοσθένης του Ιωάννη. Χατζηδιάκος Δημήτριος του Ηλία.

   

  ΔΗΜ.Τ.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

  Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Μυτιλήνης

  Τσακύρης Παναγιώτης του Δημητρίου.

  Μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Μυτιλήνης.

  Βούρος Ιωάννης του Ευστρατίου. Γκέντση Μαρία του Βασιλείου. Δεληογλάνης Ιωάννης του Κωνσταντίνου. Καριοφύλλη Ουρανία του Νικολάου. Μάκρα Μαρία του Ευστρατίου. Πετράς Νικόλαος του Θεοδώρου. Σπάρταλη – Γριππιώτου Βασιλική του Κωνσταντίνου. Χαβραλής Ελευθέριος του Αναστασίου. Ψούνος Αθανάσιος του Κωνσταντίνου.

   

  ΔΗΜ.Τ.Ο. ΟΛΥΜΠΟΥ

  Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ολύμπου.

  Βαρβαγιάννης Δημήτριος του Παναγιώτη.

  Μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ολύμπου.

  Αλβανού Ειρήνη (Βίκυ) του Γεωργίου. Βλουτέλλη Μαρία του Κωνσταντίνου. Γεωργαντής Κωνσταντίνος του Νικόλαος. Γιανναρέλλης Δημήτριος του Γεωργίου. Ζαφειρίου Τιμολέων του Ευλάβιου. Καραβασίλης Ευστράτιος του Θεμιστοκλή. Καραντώνης Μιχαήλ του Ευστρατίου. Νείρος Ερμόλαος του Γεωργίου. Τυροπώλη Γεωργία (Γιούλη) του Δημητρίου.

   

  ΔΗΜ.Τ.Ο. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ

  Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ταξιαρχών.

  Δημόπουλος Γεώργιος του Ιωάννη.

  Μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ταξιαρχών.

  Αλεξανδρής Νικόλαος του Ευστράτιος. Γκαγκάρα Ευστρατία του Χαράλαμπου. Διόλατζης Γρηγόριος του Αναστάσιου. Κοτζαμάνης Ελευθέριος του Ιγνατίου. Μανταίου Ευδοξία του Μαργαρίτη. Μαρμαρινός Ευστράτιος του Σαράντου. Μόλβαλη Ελένη του Δήμου. Παπαθεράπων Μιλτιάδης του Θεράπων. Χατζηκυριαζής Χρυσόστομος του Ευστράτιος.

   

  ΔΗΜ.Τ.Ο. ΚΑΛΛΟΝΗΣ

  Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Καλλονής.

  Καραθανάσης Γεώργιος του Νικολάου.

  Μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Καλλονής.

  Αντωνιάδης Γεώργιος του Κωνσταντίνου. Δαρλή Μαριάνθη του Γρηγορίου. Δερεδίνης Σαράντος του Γεωργίου. Κέλμαλης Δημήτριος του Αλέξανδρου. Κωνσταντιδέλλης Γεώργιος του Ιγνατίου. Μαγγανάς Ευάγγελος του Αδαμάντιου. Πελέκος Θεοχάρης του Μπαχαράκη. Σκαλοχωρίτης Σταύρος του Γεωργίου. Τσακυρέλλη Ζαχαρούλα του Παναγιώτη.

   

  ΣΥΝΕΔΡΟΙ

  Αποστόλου Ιωάννης του Δημητρίου. Βασιλαράς Φώτιος του Αποστόλου. Διγιδίκης Ηλίας του Παναγιώτου. Καλαμιδιώτου Βασιλεία του Βασιλείου. Καπτανής Άγγελος –Αντώνιος του Χαραλάμπους. Κουρούνης Στυλιανός του Δημητρίου. Παραδέλλης Δημήτριος του Κωνσταντίνου. Στρατάκη-Συβρή Αικατερίνη του Γεωργίου. Στρατηγέλλη Σοφία του Ευθυμίου.

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

  Ο πρόεδρος και τα μέλη της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Λέσβου ευχαριστούν τον κόσμο που συμμετείχε στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία για την διαμόρφωση των οργάνων της βάσης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

  Ο επανεκλεγείς πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου, Ευστράτιος Καραγεωργίου εκφράζει τις ευχαριστίες σε όσους προσήλθαν στην κάλπη και ιδιαίτερα όλους όσοι τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους για μία ακόμη φορά και τον συνέδραμαν σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. « Με την ολοκλήρωση των εκλογών προχωράμε όλοι μαζί ενωμένοι για την ενδυνάμωση της μεγάλης δημοκρατικής μας παράταξης που θα δώσει τη μάχη της για να κερδίσει ένα καλύτερο αύριο για το πολύπαθο νησί μας, αλλά και την χώρα μας ».

  Ο πρόεδρος και τα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου δηλώνουν ικανοποιημένα για το γεγονός ότι σε αυτές τις εκλογές συμμετείχε νέος κόσμος. «Η εμπειρία σε συνδυασμό με το «νέο αίμα» μας δίνει δύναμη να αγωνιστούμε και ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον αυτού του τόπου».

   

  Ο Πρόεδρος

  της ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου

  Στρατής Καραγεωργίου

   

 • «Κίνημα της Αλλαγής» – Η σύνθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής – Γραμματέας ο Μιχάλης Σκουρκέας

  «Κίνημα της Αλλαγής» – Η σύνθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής – Γραμματέας ο Μιχάλης Σκουρκέας

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-16 16:43:55 | Πηγή: Lesvos News

  Το Κίνημα Αλλαγής, το προοδευτικό κίνημα της νέας εποχής, μετά τη συγκρότηση των κεντρικών του οργάνων και των τομέων πολιτικής προχωρά σε συγκρότηση των δυνάμεων του κατά νομό σε όλη την Ελλάδα.

  Σε αυτό το πλαίσιο συγκροτήθηκε σήμερα 14/05/2018  στο νομό μας μετά από διαβούλευση και εσωτερική εκλογή των μελών της η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής.

  Η σύνθεση της Νομαρχιακής επιτροπής έχει ως εξής :

  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΣΚΟΥΡΚΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

  ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΣΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

  ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ :

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ  ΗΛ. ΚΟΜΜΑΤΟΣ : ΓΙΑΝΝΟΥΛΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ : ΜΗΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ : ΜΗΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ : ΠΑΤΕΡΕΛΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ

  ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ : ΒΕΛΟΥΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  ΥΓΕΙΑΣ : ΤΣΙΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ : ΠΕΤΡΕΛΛΗ  ΕΛΕΝΗ

  ΠΑΙΔΕΙΑΣ : ΜΑΜΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ : ΜΑΜΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

  Θα ακολουθήσει το αμέσως επόμενο διάστημα ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής και τον Ιούνιο θα εκλεγούν σε κάθε δήμο του νομού μας οι συντονιστικές επιτροπές των δημοτικών οργανώσεων. Μην μείνεις θεατής, ένωσε την φωνή σου με τη δική μας.

 • Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Πανελλήνια άσκηση «ΔΙΑ-ΠΥΡΟΣ 2018» της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Πανελλήνια άσκηση «ΔΙΑ-ΠΥΡΟΣ 2018» της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-16 16:43:55 | Πηγή: Lesvos News

  Πραγματοποιήθηκε η Πανελλήνια άσκηση «ΔΙΑ-ΠΥΡΟΣ 2018» της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να διαπιστωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων στη δασοπυρόσβεση φορέων.

  Στο Νησί της Λέσβου το σενάριο της άσκησης βασίστηκε σε έναρξη συμβάντος δασικής πυρκαγιάς, περί ώρα 09:30 π.μ., που θα πλήξει την περιοχή «Αγ. Χαράλαμπος- Ταύρος» Τ.Κ. Κώμης και Νέων Κυδωνιών. Η πυρκαγιά σε δασική πευκόφυτη περιοχή, προκάλεσε ξεχωριστής φύσης έκτακτα επεισόδια, τραυματισμένα άτομα από την πυρκαγιά κ.α.

  Το παράρτημα Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κλήθηκε από την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και υπό τις οδηγίες αυτής και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης να αντιμετώπισει τις ανωτέρω καταστάσεις, σύμφωνα με την αποστολή και τις αρμοδιότητές της και βάσει το ισχύον συνταχθέν «Σχέδιο Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών έτους 2016» σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς που εμπλέκονται στην δασοπυρόσβεση.

  Το παράρτημα συμμετείχε συνολικά με 8 μέλη και ένα όχημα το οποίο έφερε πλήρη εξοπλισμό πυρόσβεσης, καθώς και πλήρη διασωστικό εξοπλισμό Α΄ βοηθειών και ορειβατικό.

  Ομάδα 4 ατόμων με πλήρη διασωστικό εξοπλισμό Α΄ Βοηθειών κλήθηκε σε συνεργασία με την ομάδα της Π.Υ. να απεγκλωβίσει τον τραυματισμένο πυροσβέστη και να τον μεταφέρει εκτός του χώρου πυρκαγιάς όπου και τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ τα άλλα 4 άτομα παρέμειναν στην περιοχή για να βοηθήσουν επικουρικά σε θέματα πυρόσβεσης.

  Κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην άσκηση η 98 ΑΔΤΕ, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, (Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου), η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας οχημάτων, το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, η Διεύθυνση Δασών Νομού Λέσβου με δασοφύλακες και δασολόγους, ο Δήμος Λέσβου (με τις όμορες Δημοτικές ενότητες και τις ομάδες πυρασφαλείας και υδροφόρα οχήματα που διαθέτουν), το Ε.Κ.Α.Β. για παροχή πρώτων βοηθειών και μεταφορά τραυματιών στο Νοσοκομείο, η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. για διακοπή της ηλεκτροδότησης όπου κι αν κριθεί αναγκαίο καθώς επίσης Εθελοντικές ομάδες και Σωματεία, τα οποία δραστηριοποιούνται στο νησί της Λέσβου.

 • Με επιτυχία ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του στο διετές (2016-2018) Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus το Γυμνάσιο Πλωμαρίου

  Με επιτυχία ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του στο διετές (2016-2018) Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus το Γυμνάσιο Πλωμαρίου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-14 09:58:17 | Πηγή: Lesvos News

  Το Γυμνάσιο Πλωμαρίου, ολοκληρώνοντας την συμμετοχή του στο διετές (2016-2018) Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, με τίτλο «Think Different, Do Together», υποδέχτηκε την εβδομάδα 16 με 20 Απριλίου τα Σχολεία – Εταίρους από την Γαλλία, την Ιταλία και την Πολωνία. Η εβδομάδα εργασιών του Προγράμματος περιστράφηκε, όπως και η περίοδος που προηγήθηκε της επίσκεψης, γύρω από την Αλληλεγγύη και τις ποικίλες πτυχές της.

  Η πρώτη ημέρα περιέλαβε την Επίσημη Υποδοχή και την  Παρουσίαση του Προγράμματος στην τοπική κοινωνία και τους φορείς της πόλης μας, ενώ ακολούθησαν δραστηριότητες γνωριμίας των μαθητών και μαθητριών των Σχολείων – Εταίρων μας με την πόλη και το Σχολείο.

  Ακολούθησε την επομένη, η συνέχιση των εργασιών του Προγράμματος στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι, επίσκεψη στον Μόλυβο και κοινές δραστηριότητες με το Γυμνάσιο Πέτρας, σχετικές με την θεματική της εβδομάδας.

  Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε δομές Αλληλεγγύης της πόλης μας, (Εθελοντικό Κλιμάκιο Πυρόσβεσης, Κέντρο Υγείας και Γηροκομείο), ενώ την Πέμπτη, είχε οργανωθεί υποδοχή και επίσκεψη στις δομές Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου και στο Κέντρο Ανοιχτής Φιλοξενίας Προσφύγων του Καρά-Τεπέ, καθώς και συνέντευξη με εκπροσώπους Μ.Κ.Ο.

  Τέλος, την τελευταία ημέρα της συνάντησης ολοκληρώθηκαν και παρουσιάστηκαν βίντεο, τα οποία παρήγαγαν οι διεθνικές ομάδες κατά την διάρκεια της εβδομάδας, με επίκεντρο τις επισκέψεις και την θεματική της Αλληλεγγύης.

  Αξίζει να σημειωθούν, η συμμετοχή και καλή διάθεση για συνεργασία των τοπικών δομών αλληλεγγύης αλλά και όλου του νησιού, όπως και η προθυμία για υποστήριξη από την τοπική κοινωνία της πόλης μας, μέσα και από την φιλοξενία που παρείχαν οι οικογένειες μαθητών και μαθητριών του Σχολείου μας αλλά και του ΓΕ.Λ. Πλωμαρίου στους μαθητές των φιλοξενουμένων Σχολείων από το εξωτερικό.

  Πέρα από τον βασικό στόχο αυτής της συνάντησης, που ήταν η επαφή με Δομές Αλληλεγγύης και η εργασία των μαθητών και των μαθητριών πάνω σ’ αυτήν την έννοια και πρακτική, το Σχολείο μας μερίμνησε να οργανώσει δραστηριότητες και επισκέψεις γνωριμίας με τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής της πόλης αλλά και του νησιού μας.

   

   

 • Σήμερα Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. – Καραγεωργίου και Κατράνης οι υποψήφιοι στη Λέσβο

  Σήμερα Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. – Καραγεωργίου και Κατράνης οι υποψήφιοι στη Λέσβο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-12 09:22:14 | Πηγή: Lesvos News

  Το κόμμα της Νέας Δημοκρατία θα πραγματοποιήσει , σε όλη τη χώρα, την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, τις εσωκομματικές εκλογές του.

  Για το νησί της Λέσβου σας ενημερώνουμε ότι:

  Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 από της 9:00 το πρωί έως στις 7:00 το απόγευμα. Τα εκλογικά τμήματα είναι: ΔΗΜ.Τ.Ο. Μυτιλήνης: Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στο κτήριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (Κουντουριώτη 1 – Μυτιλήνη). ΔΗΜ.Τ.Ο. Καλλονής: Στην αίθουσα συνεδριάσεων απέναντι από το Κ.Ε.Π. Καλλονής, στη Καλλονή. ΔΗΜ.Τ.Ο. Ολύμπου: Στο Πολύκεντρο – Κ.Α.Π.Η. Πλωμαρίου, στο Πλωμάρι. ΔΗΜ.Τ.Ο. Ταξιαρχών: Στο κτήριο του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής, στην Αγία Παρασκευή. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα ενεργά μέλη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας που διαθέτουν σε ισχύ κάρτες μέλους. Επισημαίνεται ότι για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος δεν είναι απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας μέλους, αλλά έγγραφα ταυτοποίησης (αστυνομική ταυτότητα). Επίσης τα μέλη ψηφίζουν μόνο στο εκλογικό κέντρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. όπου ανήκουν. Επειδή οι υποψήφιοι για την εκλογή προέδρων και μελών των ΔΗΜ.Τ.Ο., όπως επίσης οι υποψήφιοι για συνέδρους είναι ίσοι σε αριθμό με αυτούς που εκλέγονται δεν θα πραγματοποιηθούν εκλογές για τις θέσεις αυτές. Θα πραγματοποιηθούν όμως εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου και Μελών της ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου. Θα υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο για όλο το νησί της Λέσβου το οποίο είναι:

   

  ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

  (μόνο ένας (1) σταυρός προτίμησης)

  ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ του Βασιλείου.

  ΚΑΤΡΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Παναγιώτη.

   

  ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

  (μέχρι τρεις (3) σταυροί προτίμησης)

  ΑΛΑΤΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννου.

  ΑΡΩΝΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ του Κωνσταντίνου.

  ΒΑΡΕΛΤΖΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Ευστρατίου.

  ΚΑΛΛΟΝΙΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Χριστόφα.

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΔΕΛΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Απόστολου.

  ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αχιλλέα.

  ΜΠΟΥΛΜΠΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ του Νικολάου.

  ΠΑΤΛΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννου.

  ΣΤΡΑΤΑΚΗ-ΣΥΒΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Γεωργίου.

  ΤΖΙΜΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ του Ευστρατίου.

  ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ του Ιωάννου.

  ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ηλία.

   

  (Ν.ΕΦ.Ε.) Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή Λέσβου.

   

   

   

   

 • Σήμερα Κυριακή ο δεύτερος ορεινός αγώνας τρεξίματος LESVOS MOUNTAIN TRAIL + RUNNING + Kids series

  Σήμερα Κυριακή ο δεύτερος ορεινός αγώνας τρεξίματος LESVOS MOUNTAIN TRAIL + RUNNING + Kids series

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-12 09:22:14 | Πηγή: Lesvos News

  Σήμερα Κυριακή 13 Μαίου 2018 στο Αμπελικό από την ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ «Η ΑΜΠΕΛΟΣ» και την ΠΕΡΙΦEΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ με τεχνικό σύμβουλο το Lesvos ride, διοργανώνεται ο δεύτερος ορεινός αγώνας τρεξίματος για το 2018 του κυπέλλου LESVOS MOUNTAIN TRAIL + RUNNING + Kids series. Στις 9:30 θα δοθεί η εκκίνηση του AMPELIKO TRAIL 15km, στις 10:30 θα ακολουθήσουν ο αγώνας AMPELIKO RUN 5km και ο παιδικός AMPELIKO KIDs 1000m.

  AMPELIKO TRAIL 15χλμ
  Στην εκκλησία του Αμπελικού την Κυριακή 13 Μαίου 2018 στις 9:30 το πρωί θα ξεκινήσουν οι δρομείς του AMPELIKO TRAIL των 15 χλμ. Η απόσταση της διαδρομής είναι 15 χλμ με τα πρώτα 5.50 χλμ μονοπάτι ανηφορικό. Από τα 325 μέτρα που θα ξεκινήσουν οι αθλητές θα ανέβουν στην κορυφή της Λέσβου στα 960 μέτρα. Μετά την κατάκτηση της κορυφής η διαδρομή για τα επόμενα 2 χλμ είναι κατηφορική μοιρασμένη σε μονοπάτι και δασικός δρόμος και από τα 960 μέτρα θα κατέβουν οι αθλητές στα 760 μέτρα. Η συνέχεια και για 1 χλμ ανηφορικός δασικός δρόμος θα φέρει τους δρομείς στα 860 μέτρα. Βρισκόμαστε σχεδόν στο 8 χλμ όπου ξεκινά παρατεταμένος κατηφορικός δασικός δρόμος μέχρι το 12 χλμ που θα μας κατεβάσει στα 480 μέτρα λίγα μέτρα έξω από το Αμπελικό. Για τα επόμενα χιλιόμετρα μέχρι τον τερματισμό οι αθλητές πρέπει να προσέξουν και να μην χαλαρώσουν. Το κατηφορικό απότομο σαθρό μονοπάτι μας φέρνει μέσα στην κεντρική πλατεία του χωριού και τα πλακόστρωτα με τα σκαλοπάτια για λίγα μέτρα μας συνοδεύουν. Ενώ θα βλέπουμε τον τερματισμό η διαδρομή μας απομακρύνει και θα χρειαστούν ακόμα 2 χλμ μονοπάτι και δασικό δρόμο για να τερματίσουμε. Το σύνολο της διαδρομής είναι 70% μονοπάτι και 30% δασικός δρόμος και το σύνολο των υψομετρικών είναι 900 μέτρα. Στον 2ο σταθμό όπου βρίσκεται σε υψόμετρο 860 μέτρων και για δική τους ασφάλεια ο κριτής θα σταματήσει τους αθλητές που θα έρθουν σε χρόνο μεγαλύτερο της 1 ώρας και 30 λεπτών και θα επιστρέψουν στην εκκίνηση με μεταφορικό μέσο της διοργάνωσης.
  Η διοργανώτρια αρχή ενημερώνει τους αθλητές πως για την ασφάλεια τους, το χρονικό όριο της 1 ώρας και 30 λεπτών θα είναι τελεσίδικο και δεν θα δεχθεί καμία αλλαγή. Οι συμμετέχοντες που παραβλέψουν και δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των κριτών αυτομάτως θέτουν τον εαυτό τους εκτός αγώνα και δεν θα ξαναγίνουν δεχτοί σε οποιαδήποτε άλλη μελλοντική διοργάνωση του Lesvos Ride.
  Οι σταθμοί S2 στο 5 χλμ και S5 στο 12 χλμ θα προσφέρουν νερό. Στον σταθμό S4 στο 8.5 χλμ η τροφοδοσία θα περιλαμβάνει: Νερό, αναψυκτικό, ενεργειακό τζελ ή ενεργειακή μπάρα, ισοτονικό, ξηρούς καρπούς, φρούτα. Στην υπόλοιπη διαδρομή οι αθλητές θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε ατομικά να καλυφθούν.

  AMPELIKO RUN 5 χλμ
  Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 10:30 το πρωί της Κυριακής 13 Μαίου στο εκκλησία του Αμπελικού.
  Είναι ένας αγώνας που οι δρομείς θα ακολουθήσουν σηματοδοτημένα μονοπάτια, δασικούς χωματόδρομους και πλακόστρωτα στο χωριό γύρο από το χωριό του Αμπελικού.
  Ο αγώνας ξεκινά από το προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αμπελικού. Ο πρώτος σταθμός S1 του αγώνα, έπειτα από παρατεταμένη ανηφόρα, βρίσκεται στο 1.80 χλμ της διαδρομής και θα υπάρχει νερό για τους αγωνιζόμενους. Τα επόμενα χιλιόμετρα που απομένουν μέχρι να συμπληρωθούν τα 5χλμ, οι δρομείς θα συναντήσουν το δεύτερο σταθμό S2, στην είσοδο του χωριού αφού πρώτα θα χρειαστεί να κατέβουν απότομο σαθρό μονοπάτι. Για τα επόμενα 800 μέτρα οι κριτές θα οδηγήσουν τους αθλητές σε ασφαλτοστρωμένο ανηφορικό δρόμο μέχρι τον σταθμό S3 όπου θα προσφερθεί και το τελευταίο νερό πριν το τερματισμό. Ο τερματισμός στην στην εκκλησία του χωριού θα έχει προσφέρει στους φιλόδοξους νέους αθλητές του ορεινού τρεξίματος μία έντονη εμπειρία μέσα στην φύση, στα δάση και στα ποτάμια της Λέσβου.
  Οι σταθμοί S1 στο 1.8 χλμ και S3 στο 3.2 χλμ θα προσφέρουν νερό. Στην υπόλοιπη διαδρομή οι αθλητές θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε ατομικά να καλυφθούν.

  AMPELIKO kids 1000μ
  Η διαδρομή για τους μικρούς φίλους του τρεξίματος θα ξεκινήσει μετά το τέλος των 5 χλμ από την εκκλησία του χωριού. Τα πρώτα 700 μέτρα της διαδρομής είναι ανηφορικά στον ασφαλτοστρωμένο περιφερειακό δρόμο του χωριού και τα επόμενα 300 διασχίζουν τα πλακόστρωτα του χωριού.
  Οι συμμετοχή των παιδιών θα πρέπει να γίνει παρουσία γονέων και με υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης όπου θα την προμηθευτούν από την γραμματεία του αγώνα από τις 9:00 έως τις 10:00 στην περιοχή της εκκίνησης στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αμπελικού.

 • Την Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. – Καραγεωργίου και Κατράνης οι υποψήφιοι στη Λέσβο

  Την Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. – Καραγεωργίου και Κατράνης οι υποψήφιοι στη Λέσβο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-10 01:27:07 | Πηγή: Lesvos News

  Το κόμμα της Νέας Δημοκρατία θα πραγματοποιήσει , σε όλη τη χώρα, την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, τις εσωκομματικές εκλογές του.

  Για το νησί της Λέσβου σας ενημερώνουμε ότι:

  Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 από της 9:00 το πρωί έως στις 7:00 το απόγευμα. Τα εκλογικά τμήματα είναι: ΔΗΜ.Τ.Ο. Μυτιλήνης: Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στο κτήριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (Κουντουριώτη 1 – Μυτιλήνη). ΔΗΜ.Τ.Ο. Καλλονής: Στην αίθουσα συνεδριάσεων απέναντι από το Κ.Ε.Π. Καλλονής, στη Καλλονή. ΔΗΜ.Τ.Ο. Ολύμπου: Στο Πολύκεντρο – Κ.Α.Π.Η. Πλωμαρίου, στο Πλωμάρι. ΔΗΜ.Τ.Ο. Ταξιαρχών: Στο κτήριο του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής, στην Αγία Παρασκευή. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα ενεργά μέλη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας που διαθέτουν σε ισχύ κάρτες μέλους. Επισημαίνεται ότι για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος δεν είναι απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας μέλους, αλλά έγγραφα ταυτοποίησης (αστυνομική ταυτότητα). Επίσης τα μέλη ψηφίζουν μόνο στο εκλογικό κέντρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. όπου ανήκουν. Επειδή οι υποψήφιοι για την εκλογή προέδρων και μελών των ΔΗΜ.Τ.Ο., όπως επίσης οι υποψήφιοι για συνέδρους είναι ίσοι σε αριθμό με αυτούς που εκλέγονται δεν θα πραγματοποιηθούν εκλογές για τις θέσεις αυτές. Θα πραγματοποιηθούν όμως εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου και Μελών της ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου. Θα υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο για όλο το νησί της Λέσβου το οποίο είναι:

   

  ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

  (μόνο ένας (1) σταυρός προτίμησης)

  ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ του Βασιλείου.

  ΚΑΤΡΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Παναγιώτη.

   

  ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

  (μέχρι τρεις (3) σταυροί προτίμησης)

  ΑΛΑΤΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννου.

  ΑΡΩΝΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ του Κωνσταντίνου.

  ΒΑΡΕΛΤΖΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Ευστρατίου.

  ΚΑΛΛΟΝΙΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Χριστόφα.

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΔΕΛΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Απόστολου.

  ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αχιλλέα.

  ΜΠΟΥΛΜΠΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ του Νικολάου.

  ΠΑΤΛΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννου.

  ΣΤΡΑΤΑΚΗ-ΣΥΒΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Γεωργίου.

  ΤΖΙΜΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ του Ευστρατίου.

  ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ του Ιωάννου.

  ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ηλία.

   

  (Ν.ΕΦ.Ε.) Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή Λέσβου.

   

   

   

   

 • Κι όμως κύριοι έχουμε πόλεμο… Επίκαιρο άρθρο του Υποστράτηγου ε.α. Λευτέρη Παπαϊωάνου

  Κι όμως κύριοι έχουμε πόλεμο… Επίκαιρο άρθρο του Υποστράτηγου ε.α. Λευτέρη Παπαϊωάνου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-10 00:54:57 | Πηγή: Lesvos News

   

   

  Άρθρο του Λευτέρη Παπαϊωάνου

  Σκοπός κάθε πολέμου είναι, η με βίαιο τρόπο κάμψη της αντίστασης ή της θέλησης  για αντίσταση ενός λαού, προκειμένου η χώρα που επιτίθεται σε μία άλλη να πετύχει τους σκοπούς της.

  Οι μορφές σύγκρουσης,  μεταξύ δύο ή περισσοτέρων χωρών μπορεί να γίνουν με ορθόδοξους ή ανορθόδοξους τρόπους, όπως:

  Με απ ευθείας σύγκρουση στρατευμάτων και συμβατικά όπλα (πεπερασμένη μέθοδος). Από απόσταση, με αεροπορία ή πυραυλικά συστήματα. Με πυρηνικά, βιολογικά ή χημικά όπλα. Με οικονομική ή ηλεκτρονική επίθεση. Με στοχευμένες ψυχολογικές ή καταδρομικές επιχειρήσεις. Και τέλος, με νέα μορφή Υβριδικού πολέμου δηλαδή  «επίθεση» με  εκμετάλλευση  του ανθρώπινου παράγοντα όταν αυτός βρίσκεται σε κατάσταση επιβίωσης.

  Ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή.

  Από το 2013 όταν στη Συρία άρχισε ο πόλεμος να παίρνει τις διαστάσεις που γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα, ήδη από τα νότια σύνορα της Τουρκίας είχαν περάσει  περισσότεροι από 1,5 εκ. πρόσφυγες.

  Προ αυτής της κατάστασης, η Πτέρυγα Ψυχολογικών Επιχειρήσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας συνέστησαν στον Πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν ότι, είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία αφενός,

  να απορροφήσουν όλα τα «μεγάλα πορτοφόλια» (περισσότερα από 100 δις δολάρια) των Σύρων πολιτών που εγκατέλειπαν τη χώρα τους παρέχοντας τους το δικαίωμα της μόνιμης παραμονής και εργασίας και αφετέρου να δημιουργήσουν στα σύνορα με τη Συρία ένα ανθρώπινο τείχος από κατατρεγμένους και οικονομικά αδύναμους πρόσφυγες εγκλωβισμένους σε 23 Hot Spot με τα οποία θα εκβίαζε τη διεθνή κοινότητα για οικονομικές και όχι μόνο παροχές.

  Το 2015 με την εξέλιξη των συγκρούσεων στο ίδιο μέτωπο, η Τουρκία αντιλήφθηκε ότι, οι προσφυγικές ροές αν συνδυαστούν και με διακίνηση ανεξέλεγκτου αριθμού μουσουλμάνων λαθρομεταναστών από τις αφρικανικές και όχι μόνο χώρες, θα τις έδινε ένα ισχυρό όπλο «να επιτεθεί» και να εκβιάζει όχι μόνο  την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.

  Έτσι, από την άνοιξη του 2015 υιοθετεί το «δόγμα της εκμετάλλευσης των ανθρώπινων μαζών» και υπό τη καθοδήγηση του Υπουργείου Εξωτερικών ο αποκλειστικός διακινητής η τουρκική Στρατοχωροφυλακή (Türk Jandarması) άρχισε τη «προσβολή» των νησιών μας  με το «νέο όπλο  από ανθρώπινες βόμβες»  θα λέγαμε κάτι σαν κατευθυνόμενα βλήματα που είναι οι εκατοντάδες βάρκες φορτωμένες με  άοπλους αλλά «μάχιμους  τυχοδιώκτες»  εκμεταλλευόμενη ένα κενό που αφήνει το διεθνές δίκαιο σχετικά με τη νομική υπόσταση και διακίνηση των προσφύγων και  μεταναστών.

  Η Ελλάδα προ της αναμενόμενης «επίθεσης» από τη Τουρκία και την έναρξη των  αποβάσεων (η κυβέρνηση γνώριζε ήδη ότι, περίπου 2 εκ. λαθρομετανάστες κατευθύνονται στα απέναντι μικρασιατικά παράλια) ως μέτρο διαφύλαξης της χώρας δήλωσε,  «δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα με τη Τουρκία !!)  με αυτή δε την «υποταγή» φαίνεται να κέρδισε και τις εκλογές του Σεπτέμβρη 2015!!.

  Από το καλοκαίρι του 2015 τα νησιά του Αν. Αιγαίου μέχρι και σήμερα,  ταυτόχρονα με τον  Έβρο δέχονται μια μεθοδευμένη παραβίαση όλων των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Οι  «αμειβόμενες και καθοδηγούμενες  από την Τουρκία  ορδές  λαθρομεταναστών»  φαντάζουν «σαν κοπάδι από αγελάδες» τις οποίες ο κακός ιδιοκτήτης τις κατευθύνει στο χωράφι του γείτονα με σκοπό να τον τρομοκρατήσει ή να καταστρέψει τις σοδειές του.

  Η εφαρμογή αυτής της μορφής πολέμου μέχρι στιγμής,  στέφεται από απόλυτη επιτυχία καθόσον η Τουρκία  πέτυχε  τους βασικούς της στόχους στις Ψυχολογικές Επιχειρήσεις, ήτοι:

  Διέσπασε την κοινωνική μας συνοχή (κάτοικοι εναντίων μεταναστών και κάτοικοι εναντίον κατοίκων που χρηματίζονται ή επωφελούνται). Κατάφερε, τη διεθνή δυσφήμηση, την οικονομική μας καταστροφή και σχεδόν τη μηδενική μας ανάπτυξη. Αλλοίωσε τον τουριστικό μας προορισμό και τη πολιτιστική μας ταυτότητα. Καλλιεργεί την ηττοπάθεια και τη θέληση για  αντίσταση του λαού μας. Μας κρατά όμηρους του φόβου, ότι μπορεί να μας «πνίξει»  με 4,5 ακόμη  εκατομμύρια  «βόμβες» από λαθρομετανάστες και τέλος. Μας προδιαγράφει, ένα αβεβαιότητα περιβάλλον για το αύριο.

  Κυρίες και Κύριοι, για όσους δεν το κατάλαβαν, βρισκόμαστε σε πραγματικό πόλεμο με τη Τουρκία. Δεν το λέω για να φοβίσω, κατανοώ τα μέγιστα τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα του προσφυγικού προβλήματος,  αλλά κάνω μια ύστατη προσπάθεια για να αφυπνίσω.

  Οι έποικοι «καταλαμβάνουν» έδαφος,  το Σύνταγμά μας παραβιάζεται, η νεολαία μας εγκαταλείπει τη χώρα,   και η πολιτεία χωρίς  αντοχές φαίνεται να περιμένει το μοιραίο..

  Ερώτημα και τώρα τι κάνουμε;

  Όταν η Κυβέρνηση, τα κόμματα  και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αδυνατούν να πάρουν  Αποφάσεις που να εξασφαλίζουν τα συμφέροντα, την ανεξαρτησία και την ελευθερία της χώρας τότε η μόνη λύση είναι η αφύπνιση του Ελληνικού λαού και η εφαρμογή του Συντάγματος. Άλλωστε «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.» Αρθρο 120/παργ. 4

   

  Λευτέρης Α. Παπαϊωάννου

  Υποστράτηγος ε.α

  Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού

  Επικοινωνίας και Διαχείρισης Κρίσεων

 • Μητσοτάκης και Γεννηματά στο πλευρό των νησιωτών για τον ΦΠΑ – Τι είπαν στους εκπροσώπους του Συντονιστικού

  Μητσοτάκης και Γεννηματά στο πλευρό των νησιωτών για τον ΦΠΑ – Τι είπαν στους εκπροσώπους του Συντονιστικού

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-10 00:06:18 | Πηγή: Lesvos News

  Με εκπροσώπους του Συντονιστικού Οργάνου Λέσβου και με την παρουσία του Βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου συναντήθηκε, σήμερα το πρωί, στη Βουλή, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κΚυριάκος Μητσοτάκης.

  Οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού εστίασαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών και ζήτησαν την αποσυμφόρηση των νησιών, καθώς και τη διατήρηση του μειωμένου Φ.Π.Α σε εκείνα τα νησιά που καλούνται να σηκώσουν το βάρος της κρίσης.

  Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι θα διατηρήσει -για το χρονικό διάστημα που διαρκεί η προσφυγική κρίση- το μειωμένο Φ.Π.Α. στα νησιά που καλούνται να διαχειριστούν το πρόβλημα, ενώ θα προχωρήσει και στην επίσπευση της διαδικασίας χορήγησης ασύλου.

  Τέλος, ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία θα παρουσιάσει σύντομα την ολοκληρωμένη πρότασή της για τη νησιωτικότητα.

  Οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού Οργάνου των επαγγελματικών, επιστημονικών φορέων της Λέσβου συναντήθηκαν στη συνέχεια και με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά παρουσία και του υποψήφιου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Σταμάτη Μαλέλη,  η οποία δήλωσε στη συνέχεια:

  «Η στήριξη της οικονομίας των νησιών  μας, είναι εξόχως εθνικό ζήτημα, δεν είναι μόνο αναπτυξιακό. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι προκλήσεις αυξάνονται και η αδυναμία της Κυβέρνησης να διαχειριστεί τις μεταναστευτικές ροές οδηγεί σε επικίνδυνα φαινόμενα.

  Κατά την πρόσφατη απόβασή του κ. Τσίπρα στην Λέσβο οι νησιώτες του γύρισαν την πλάτη. Ενώ ο ίδιος επανέλαβε τον γνωστό εαυτό του, με τα κούφια λόγια και τις  ανέξοδες υποσχέσεις.

  Ως εδώ. Είναι ώρα να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα –όπως έχουμε προτείνει-για την αποσυμφόρηση των νησιών. Και η Ευρώπη να συμβάλλει ουσιαστικά. Επιβάλλεται να στηριχθεί έμπρακτα η οικονομία τους.

  Η Κυβέρνηση να αφήσει τις υπεκφυγές και να δεχθεί την πρόταση Νόμου που έχουμε υποβάλλει, για να μην εφαρμόζεται ο αυξημένος ΦΠΑ στα νησιά.»

   

   

 • Συντονιστικό όργανο: «Ο Τσίπρας μας γύρισε την πλάτη… Θα ζητήσουμε τη συμπαράσταση της αντιπολίτευσης» (ΒΙΝΤΕΟ)

  Συντονιστικό όργανο: «Ο Τσίπρας μας γύρισε την πλάτη… Θα ζητήσουμε τη συμπαράσταση της αντιπολίτευσης» (ΒΙΝΤΕΟ)

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-08 18:53:28 | Πηγή: Lesvos News

  Στην Αθήνα μεταβαίνει αύριο κλιμάκιο αποτελούμενο από μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Φορέων και Επιστημόνων της Λέσβου, προκειμένου να έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο  Μητσοτάκη και την Πρόεδρο του «Κινήματος της Αλλαγής» Φώφης Γεννηματά.

  Τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου εμφανίστηκαν εμφανώς δυσαρεστημένοι, στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Λέσβου.

  «Ο κ. Τσίπρας δεν δέχθηκε ούτε να μας δει ούτε να μας ακούσει… Ζητήσαμε να του παραδώσει μία 5μελής επιτροπή το ψήφισμά μας, αλλά τα ΜΑΤ δεν μας άφησαν να περάσουμε και να πάμε στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής… Αντίθετα μας ψέκασαν με δακρυγόνα…»

  Τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου δεν έκρυψαν και τη δυσαρέσκειά τους για τη στάση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου και του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού, τους οποίους μεν δεν κατονόμασαν, αλλά τους «φωτογράφισαν» λέγοντας ότι τους περίμεναν να είναι κοντά τους.

  Τέλος κατηγόρησαν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αλλά και τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, ότι δέχθηκαν απίστευτο bullying επειδή διοργάνωσαν το συλλαλητήριο.

  ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

 • 5 παιδιά ηλικίας 17 – 20 ετών οδηγούνται σήμερα στα δικαστήρια για τα επεισόδια – Οργή από τους γονείς τους

  5 παιδιά ηλικίας 17 – 20 ετών οδηγούνται σήμερα στα δικαστήρια για τα επεισόδια – Οργή από τους γονείς τους

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-07 00:21:24 | Πηγή: Lesvos News

  5 παιδιά ηλικίας 17 – 20 ετών κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και θα οδηγηθούν αύριο στο Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, κατηγορούμενοι για τα επεισόδια που προκλήθηκαν κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Λέσβου στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

   

  Οι γονείς των παιδιών είναι αγανακτισμένοι, αφού όπως υποστηρίζουν τα παιδιά τους συμμετείχαν στη συγκέντρωση αλλά δεν προκάλεσαν τα επεισόδια.

  Μία μητέρα ενός παιδιού από τους συλληφθέντες μας λέει:

  «Έχουν τα παιδιά μας στα κρατητήρια και δεν μπορούμε ούτε να τα δούμε ούτε να τα πάρουμε τηλέφωνο… Η αστυνομία για να δικαιολογήσει τα επεισόδια έπιασε 8 αθώα παιδιά… Τα τρία μάλιστα ήταν ανήλικα και τα άφησαν… Τα άλλα 5 που θα δικαστούν είναι από 17 έως 20 χρονών… Αυτά θα πληρώσουν για ότι έγινε; Άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά από τον ασύρματο αστυνομικού των ΜΑΤ κάποιος αξιωματικός να φωνάζει… (Θέλουμε συλλήψεις)…  Τα παιδιά μας είναι τρομοκράτες; Ντροπή τους».

  Το θέμα έχει πάρει Πανελλήνιες διαστάσεις αφού προβλήθηκε από τα ΜΜΕ των Αθηνών.

  Οι γονείς των παιδιών με αναρτήσεις τους στο Facebook καλούν τους πολίτες της Μυτιλήνης να έρθουν αύριο στα δικαστήριο Μυτιλήνης και να συμπαρασταθούν στα παιδιά τους.

  Αυτή είναι μία από τις πολλές αναρτήσεις μίας μητέρας.

 • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Έντονη δυσαρέσκεια του Συντονιστικού Οργάνου Φορέων της Λέσβου για Καλογήρου Γαληνό και ΣΥΡΙΖΑ

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Έντονη δυσαρέσκεια του Συντονιστικού Οργάνου Φορέων της Λέσβου για Καλογήρου Γαληνό και ΣΥΡΙΖΑ

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-07 00:06:28 | Πηγή: Lesvos News

  Την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Φορέων της Λέσβου, για τη στάση της Περιφερειάρχη Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, οι οποίοι σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, εκτός του ότι δεν συμπαραστάθηκαν στο δίκαιο αγώνα τους, προσπαθούσαν να μποϋκοτάρουν τη συγκέντρωση και δεν ήταν στο πλευρό των κατοίκων της Λέσβου.

  Αντίθετα προτίμησαν να πάνε στη φιέστα όπως λένε του Τσίπρα και να παραμείνουν εκεί.

  Για τους λόγους αυτούς και όχι μόνο, το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων της Λέσβου θα δώσει αύριο Τρίτη 7 Μαϊου συνέντευξη τύπου, στην οποία θα καταγγείλουν την στάση των προαναφερόμενων και θα αποφασίσουν για τις άμεσες κινητοποιήσεις τους.

 • 60 μετανάστες αποβιβάστηκαν σαν κύριοι στην Πλαζ Τσαμάκια – Σε λίγο θα αποβιβάζονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης

  60 μετανάστες αποβιβάστηκαν σαν κύριοι στην Πλαζ Τσαμάκια – Σε λίγο θα αποβιβάζονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-06 15:42:49 | Πηγή: Lesvos News

  Μία από τις 4 βάρκες που έφτασαν στις ακτές της Λέσβου μεταφέροντας 223 μετανάστες, έφτασε στην Πλαζ Τσαμάκια που είναι μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης και δίπλα ακριβώς από το κεντρικό επιβατικό λιμάνι.

  Εδώ πλέον τίθεται και ένα άλλο θέμα ασφάλειας της Λέσβου.

  Όταν κάποιος αποβιβάζεται λαθραία σε μία περιοχή της Λέσβου χωρίς να γίνεται αντιληπτός, τίθεται σοβαρότατο θέμα της περιφρούρησης του νησιού μας.

  Βέβαια και σε άλλες περιπτώσεις μετανάστες έφτασαν λαθραία πολύ κοντά στη Μυτιλήνη – περιοχή Καλαμάρη, Ξενία κλπ – αλλά τώρα εννοείται ότι υπάρχει σεβαστή δύναμη της FRONTEX που πρέπει να έχει τα μάτια της δεκατέσσερα.

  Αλλιώς θα ψάχνουμε να βρούμε πως περνάει η διεθνής τρομοκρατία από την Ανατολή στη Δύση.

  Διότι πολύ απλά κανείς δεν θα γνωρίζει που, πως και ποιοι είναι αυτοί που φτάνουν μέσω Τουρκίας στη χώρα μας για να περάσουν σε έναν Ευρωπαϊκό προορισμό.

  Στη φωτογραφία που σας παραθέτουμε οι μετανάστες αποβιβάζονται σαν κύριοι στην πλαζ Τσαμάκια, ενώ ταυτόχρονα φτάνουν και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος για τα περαιτέρω.

 • Στον απόηχο της επίσκεψης Τσίπρα – Ανακοινώσεις, δηλώσεις, σχόλια, παραλειπόμενα, φωτό, βίντεο

  Στον απόηχο της επίσκεψης Τσίπρα – Ανακοινώσεις, δηλώσεις, σχόλια, παραλειπόμενα, φωτό, βίντεο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-06 13:18:12 | Πηγή: Lesvos News

   Το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων ευχαριστεί και καταγγέλει

  Το Συντονιστικό Όργανο των Επιστημονικών και Επαγγελματικών Φορέων του νησιού, ευχαριστεί θερμά το λαό της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου, για την τεράστια συμμετοχή τους τόσο στην απεργιακή κινητοποίηση, όσο και στην διαδήλωση και την πορεία της 3ης Μαΐου 2018, για τα φλέγοντα θέματα των νησιών μας. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί όλα εξελίχθηκαν ομαλά. Καταδικάζουμε απερίφραστα τα όσα συνέβησαν μετά από την δική μας πορεία, και ιδιαίτερα σε δημοσιογράφους που εργάζονταν για την ενημέρωση της κοινής γνώμης. Οι λαοί των νησιών μας δικαιούνται πολλά και εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί τους.

  Το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΟΡΙΑΣ – ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

  Μόρια 2 – 5 – 2018

  Δεν ερχόμαστε να θίξουμε κανένα νέο πρόβλημα ούτε να προβάλλουμε κάποιο καινούργιο αίτημα .

  Ερχόμαστε να καταγγείλουμε την αδιαφορία σας σε προϋπάρχοντα  προβλήματα τα οποία , όχι μόνο δε φροντίσατε να επιλυθούν αλλά, τα επαυξήσατε και τα οξύνατε.

  Προβλήματα και αιτήματα ,τα οποία σας έχουμε παρουσιάσει και γραπτά και προφορικά  και τα οποία οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε – μια  και δεν ξέρουμε πού τα… καταχωρήσατε-.

   

  Σας υπενθυμίζουμε λοιπόν και σας καταγγέλλουμε τα σπουδαιότερα εξ αυτών

   

  Στον ζωτικό χώρο της Μόριας, ως αποτέλεσμα προφανούς ανάγκης, ιδρύθηκε και λειτουργεί ήδη από το 2011 καταυλισμός προσφύγων και μεταναστών (ΚΥΤ) σε περίκλειστο στρατόπεδο που δε χρησιμοποιείτο. Έγινε γνωστός ως «hot spot της Μόριας». Όμως δεν περιορίστηκε στα όρια του στρατοπέδου και στην ονομαστική χωρητικότητα 850 ατόμων στον κλειστό χώρο,αλλά έχει φθάσει να «φιλοξενεί» άνω των 6 Κάτω από συνθήκες κορεσμού και υπερκορεσμού του το hot spot, με ανοχή της πολιτείας και με φροντίδα και χρηματοδότηση των διαφόρων παροικούντων ΜΚΟ, επεκτάθηκε και επεκτείνεται ανεξέλεγκτα στον περιβάλλοντα του στρατοπέδου χώρο με ένα συνονθύλευμα από πρόχειρες κατασκευές τροχήλατες, λυόμενες και αντίσκηνα, χωροθετημένα άτακτα στα γειτονικά αγροκτήματα, με μόνο κριτήριο το «βόλεμα» της στιγμής των συνεχώς νέων ερχόμενων μεταναστών.

   

  Αποτέλεσμα της διαρκούς και αφύσικης διαστολής του hot spot είναι η βίαιη αλλαγή της φυσιογνωμίας της περιοχής και της χρήσης γης και η κάθε είδους περιβαλλοντική υποβάθμιση, ρύπανση και μόλυνση χωρίς να ερωτηθούν για τούτο οι μόνιμοι κάτοικοι, οι οποίοι βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις ανασφάλειας και δικαιολογημένου φόβου, εκτίθενται σε υγειονομικούς κινδύνους από τα βιολογικά λύματα που κατακλύζουν παρακείμενο ρέμα και μετρούν με απόγνωση τις ενδείξεις κατάρρευσης και ερήμωσης που εμφανίζει ο οικισμός της Μόριας και βλέπουν τις αξίες των ακινήτων τους να μειώνονται συνεχώς.

   

  Η παραβατικότητα έχει φτάσει σε ύψιστο επίπεδο. Καθημερινά οι κάτοικοι βιώνουν την καταπάτηση των περιουσιών τους, τις κλοπές σε σπίτια, χωράφια, κοπάδια. Έγιναν αιχμάλωτοι στον τόπο τους,ζούν σε σπίτια κλουβιά ,τα βράδια πλέον φοβούνται να κυκλοφορήσουν ,ακόμα και στα σοκάκια του ίδιου τού χωριού. Για παράδειγμα ένας νυχτερινός περίπατος θεωρείται πράξη μέγιστης τόλμης…Μόνο όποιος ζει στη Μόρια μπορεί να το καταλάβει .Οι παραβατικοί μετανάστες – πρόσφυγες δραστηριοποιούνται όχι μόνο τις νύχτες αλλά πλέον και κατά τη διάρκεια της ημέρας και πολλές φορές μπροστά στους ίδιους τους ιδιοκτήτες ,τους οποίους εμπαίζουν. Και η Ελληνική Αστυνομία φαίνεται ανήμπορη να τους προστατεύσει. Να προστατεύσει Έλληνες πολίτες ,ως οφείλει.

   

  Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα που ακούσια φτάνει να προκαλεί ηθικά διλήμματα στην  έμφυτη διάθεση των κατοίκων για αλληλεγγύη και συνδρομή προς τους μετανάστες

   

   

  Για αυτά και για άλλα πολλά προβλήματα που μας ταλαιπωρούν 3 χρόνια τώρα σας έχουμε στείλει αιτήματα και επιστολές , όπως

   

  31-10-2017 Επιστολή προς το Δήμαρχο με αίτημα την υποβολή της στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής

  14-11-2017 Συνάντηση   και επίδοση επιστολής στον Αστυνομικό Διευθυντή .

  15-11-2017 Επιστολή προς τον κ. Πρωθυπουργό μέσω του βουλευτή κ. Πάλλη και της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

  08-01-2018 Επιστολή προς τον κ. Μουζάλα

  08-02-2018 Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους θεσμούς και φορείς

  22-03-2018 Συνάντηση με τον κ. Βίτσα και υπόσχεση για λύματα σε …45 μέρες

  Και τελευταίο και υποτίθεται επείγον

  20-4-2018 Προς την Περιφέρεια για τον αντικουνουπικό ψεκασμό

  (Τα έγγραφα είναι διαθέσιμα)

   

  Απάντηση γραπτή δεν πήραμε από κανέναν!

  Ακούσαμε διάφορες υποσχέσεις που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν!

  Επιλέξατε όλοι σας τις ψεύτικες υποσχέσεις, το στρουθοκαμηλισμό, τον κυνισμό χωρίς… όρια!

   

  Ως εκ τούτου

  Η εμπιστοσύνη μας στην Πολιτεία χάθηκε.Αποδείχθηκε ανήμπορη στο να διασφαλίσει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και αδύναμη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των πολιτών της.

   

  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ πλέον από την Πολιτεία την οποία εσείς εκπροσωπείτε:

   

  Να πάψει να φροντίζει μόνο το hot spot και να προστατεύσει, όπως προστάζει το Σύνταγμα, και τους μόνιμους κατοίκους – Έλληνες πολίτες, αλλά και να πάψει να δίνει υποσχέσεις που δεν τις υλοποιεί.

   

  Όλες οι εγκαταστάσεις που έγιναν έξω από το χώρο του στρατοπέδου, προφανώς χωρίς άδεια και τροφοδοτούνται ενεργειακά επίσης χωρίς άδεια να απομακρυνθούν, Διαθέσιμοι για τούτο πόροι μάλλον υπάρχουν, αν κρίνουμε από τις ενδείξεις που πέφτουν στην αντίληψή μας και αφορούν ορισμένες ΜΚΟ. Υπενθυμίζουμε ότι για κάθε δραστηριότητα των Ελλήνων πολιτών απαιτείται αδειοδότηση. Άραγε για τις ΜΚΟ η απαίτηση αυτή έχει καταργηθεί, και από ποιον;

   

   

  Να περιοριστεί ο αριθμός των τροφίμων που φιλοξενούνται από το νόμιμο καταυλισμό στον προβλεπόμενο (850 άτομα), ώστε να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και να τηρούνται οι διεθνείς κανόνες ασφάλειας. Τότε είναι βέβαιο ότι τα προβλήματα που ο τόπος έχει και οφείλονται στον υπερκορεσμό των δομών, θα εκλείψουν.

   

  Να διατηρείται μόνιμη και επαρκής αστυνομική δύναμη για τη φύλαξη του οικισμού. Άρση του γεωγραφικού περιορισμού, σεβόμενοι την απόφαση του ΣτΕ, με άμεσο στόχο την αποσυμφόρηση των νησιών μας.

   

  Καταγραφή όλων των ΜΚΟ και ενδελεχής έλεγχος της ταυτότητας και των δράσεών τους.Ποιές από αυτές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή κατέθεσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά νομιμότητας, όπως ζήτησε η Περιφέρεια;

   

   

  Να πάψουν οι διάφορες ΜΚΟ να δρουν ανεξέλεγκτα εντός και εκτός του Hot spot και να θεωρούν τους εαυτούς τους και τους μετανάστες-πρόσφυγες υπεράνω του νόμου και εκτός ελέγχου από την αστυνομία.

   

  Να αποκατασταθούν άμεσα οι βλάβες που έχει υποστεί η περιοχή εξ αιτίας της κακής λειτουργίας του hot spot, όπως είναι ο καθαρισμός του ρέματος από βιολογικά απόβλητα και συνεχείς αντικουνουπικοί ψεκασμοί.

   

  Φοροαπαλλαγές, μείωση ΕΝΦΙΑ και αντικειμενικών αξιών με τη λογική ότι οι περιοχές έχουν υποβαθμιστεί.

   

   

  Να επιτραπεί στη Μόρια ,την Παναγιούδα και τις όμορες κοινότητες να ξαναβρούν τη ζωή τους και να διεκδικήσουν την ανάπτυξή τους, όπως γίνεται σε όλες τις κοινότητες της χώρας.

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!

  ΔΕΣΜΕΥΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΤΕ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΑΣ! ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΤΕ ΤΟΥΣ «ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΣ»!

  ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗ ΓΡΑΠΤΗ ΚΑΙ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.

  ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ.

  ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΟΡΙΑΣ – ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

  «Ο θλιβερός Αλέξης Τσίπρας» Αθήνα, 3 Μαΐου 2018

  Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

  «Ο πρωθυπουργός που: 

  Άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες.  Έγινε έρμαιο των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ που ακόμη και σήμερα δεν τον αφήνουν να επισπεύσει την διαδικασία ασύλου και την ταχεία επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών Δεν αξιοποίησε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στην Ελλάδα από την Ε.Ε. και ουδείς ξέρει που κατέληξαν. Αύξησε τον Φ.Π.Α. στα νησιά, ενώ τον παρέλαβε μειωμένο. Αποκαλεί ακροδεξιούς τους πολίτες των νησιών που διαμαρτύρονται για τις επιλογές του.

  Είχε σήμερα το θράσος να μην ζητήσει έστω μια συγγνώμη για τις ιδεοληψίες και την ανικανότητά του και να εφευρίσκει παντού άλλοθι και εχθρούς. Μία λέξη του ταιριάζει. Θλιβερός».

  Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΛΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

  ΔΗΛΩΣΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Μυτιλήνη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η προεκλογική φιέστα του κ. Τσίπρα στη Μυτιλήνη απέτυχε παταγωδώς.  Οι Λέσβιοι του έστρεψαν την πλάτη, μη ανεχόμενοι πλέον τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ».  Πλήρης Δήλωση  «Η προεκλογική φιέστα του κ. Τσίπρα στη Μυτιλήνη απέτυχε παταγωδώς. Οι Λέσβιοι του έστρεψαν την πλάτη, μη ανεχόμενοι πλέον τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Ο κ. Τσίπρας μη έχοντας να πει κάτι ουσιαστικό για την κατάσταση που έφερε η πολιτική του στη Λέσβο, αρκέσθηκε να ψέξει τους φορείς, που διοργάνωσαν την πρωτοφανή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση, ότι δεν προσήλθαν σε διάλογο μαζί του για να του εκθέσουν τα προβλήματα που απασχολούν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και να βρουν λύσεις. Αναρωτιόμαστε όμως: 1. Ξέχασε ο κ. Τσίπρας ότι εκείνος ήταν ο εμπνευστής του δόγματος των ανοιχτών συνόρων και του νεοφανούς κανόνα του διεθνούς δικαίου ότι “η θάλασσα δεν έχει σύνορα”, με συνέπεια να γεμίσουν τα νησιά μας από μετανάστες; 2. Πρώτη φορά άκουσε ότι η ταυτοποίηση των μεταναστών και των προσφύγων κωλυσιεργεί λόγω της ανεπαρκούς στελέχωσης των επιτροπών ασύλου; 3. Τώρα, ύστερα από 3 ½  χρόνια, πληροφορήθηκε, για πρώτη φορά, από τους Υπουργούς του και την Αυτοδιοίκηση ότι υπάρχει υπερσυνωστισμός στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας και ότι απαιτείται άμεσα η κατασκευή αγωγού λυμάτων; 4. Δεν τον ενημέρωσαν οι διατελέσαντες Υπουργοί Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι ο τουρισμός επλήγη με αποτέλεσμα να καταρρέει η οικονομία του τόπου; 5. Δεν άκουσε ποτέ ότι η εγκληματικότητα, λόγω και των εντεινόμενων ροών μεταναστών από τη γείτονα χώρα, έχει αυξηθεί και ότι οι κάτοικοι της Μόριας και της πόλης της Μυτιλήνης ζουν καθημερινά κάτω από το φόβο επεισοδίων και αντεγκλήσεων; 6. Δεν έλαβε γνώση για τις καταστροφές και λεηλασίες που έχουν υποστεί, ειδικά οι κάτοικοι της Μόριας, από έκνομες ενέργειες μεταναστών; Tώρα θυμήθηκε ότι πρέπει να αποζημιωθούν οι πληγέντες; 7. Κανείς αρμόδιος δεν τον πληροφόρησε για εκείνες τις Μ.Κ.Ο. που δρουν στο νησί ανεξέλεγκτα, χωρίς οικονομικό, φορολογικό και δημοσιονομικό έλεγχο; 8. Μήπως παρέλειψε ο κ. Τσακαλώτος να του θυμίσει ότι αυτός αύξησε τον ΦΠΑ στα νησιά ενώ τον είχε παραλάβει μειωμένο από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. ; Οι Λέσβιοι είπαν χθες ένα αποφασιστικό όχι στον εμπαιγμό και το ψέμα».

  Ανακοίνωση Κινήματος Αλλαγής για την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Λέσβο 

  Οι πολίτες  του γύρισαν μαζικά την πλάτη. Προστατευόμενος από τον κλοιό των ΜΑΤ και μακριά από τους κατοίκους της Λέσβου που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και διαδήλωναν διαμαρτυρόμενοι για τις πολιτικές του, ο κ. Τσίπρας συνέχισε το ίδιο τροπάρι. Καταγγέλλει την πόλωση όταν είναι ο βασικός πυλώνας της πολιτικής του και μιλάει για προπαγάνδα όταν αυτός και το σύστημα εξουσίας του είναι ταυτισμένοι με αυτή. Οι πολίτες γνωρίζουν καλά τις ανερμάτιστες επιλογές του ίδιου και των υπουργών του στο προσφυγικό και τα νέα βάρη που τους φόρτωσε με την αύξηση του ΦΠΑ. Γι’αυτό του γύρισαν με οργή την πλάτη.

  ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ

  «Κούφια λόγια συμπάθειας, κάλπικες υποσχέσεις, καπηλεία της ιστορίας του λαϊκού κινήματος, συγκάλυψη των τεράστιων ευθυνών του για τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο λαός των νησιών»

  «Εν μέσω γενικευμένης λαϊκής κατακραυγής, αλλά κι έντονης αστυνομοκρατίας, ο κ. Τσίπρας προσπάθησε με κούφια λόγια συμπάθειας, κάλπικες υποσχέσεις και τη γνωστή καπηλεία του στην ιστορία του λαϊκού κινήματος, να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες του για τη σκληρή πραγματικότητα, που βιώνει ο λαός των νησιών, ιδιαίτερα των ακριτικών, όπως η Λέσβος» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στη Λέσβο.

  «Προσπάθησε να συγκαλύψει τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στα νησιά, ως αποτέλεσμα των πολέμων, που μετέχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και της απάνθρωπης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, που στήριξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τη θεωρεί δεδομένη.

  Προσπάθησε, μέσω υποσχέσεων για επενδύσεις κι αναπτυξιακά προγράμματα, να κρύψει την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής, με νέα μέτρα, όπως η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

  Προσπάθησε, τέλος, να κρύψει τις επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, μέρος των οποίων αποτελεί η όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας» προσθέτει το σχόλιο του κόμματος.

  «Ο λαός της Λέσβου και των άλλων νησιών του Β. Αιγαίου, χρειάζεται να γυρίσει την πλάτη, τόσο στα ψέματα της κυβέρνησης, όσο και στα διάφορα φασιστικά μορφώματα που παίζουν το ίδιο παιχνίδι του αποπροσανατολισμού και της συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων, στοχοποιώντας ανθρώπους απελπισμένους και ξεριζωμένους. Να δώσει απάντηση στο θράσος του να επικαλείται το ΕΑΜ, ο πρωθυπουργός που κουβάλησε το πολεμοκάπηλο ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Να δυναμώσει τον αγώνα του για τη ριζική ανατροπή αυτής της πολιτικής» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

  Νίκος Ανδρουλάκης: Ψεύδεται ο κ. Τσίπρας με την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

  «Η πολιτική για να έχει προστιθέμενη αξία πρέπει να βασίζεται στην αλήθεια και σε κοινά αποδεκτά δεδομένα. Δημοκρατία σημαίνει, μεταξύ άλλων, και σεβασμός στην πραγματικότητα.

  Δυστυχώς στην χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού είχαμε ένα ακόμα παράδειγμα όπου αυτή η αρχή δεν τηρήθηκε. Ο κ. Τσίπρας συνελήφθη για ακόμη μια φορά ψευδόμενος καθώς, αναφερόμενος στην αύξηση του ΦΠΑ στο 24% στα νησιά από την 1η Ιουλίου, έριξε αδίκως τις ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις».

  Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης και συνεχίζει:

  Ο πρωθυπουργός χθες στη Λέσβο ανέφερε για τον ΦΠΑ: «Αυτή τη φορολογική πολιτική δεν την εμπνευστήκαμε εμείς, αλλά τη βρήκαμε. Δεσμεύσεις που έβαλαν επιτακτικά οι θεσμοί, δεσμεύσεις που έβαλαν άλλοι στο μυαλό των Θεσμών και μάλιστα των πιο σκληρών με το περίφημο «mail Χαρδούβελη».

  Και κάποιοι που σήμερα μας κουνούν το δάκτυλο στο κρίσιμο δημοψήφισμα του Ιούλη του 2015 έλεγαν ναι και πάλι ναι σ’ αυτές τις δεσμεύσεις. Για να είμαστε ειλικρινείς. Εμείς τις υλοποιούμε σφίγγοντας τα δόντια και ξέροντας ότι είναι άδικες πολλές φορές, αλλά με έναν στόχο. Να εξισορροπήσουμε τα δημοσιονομικά και να βγούμε καθαρά από αυτό το πρόγραμμα.»

  Πρόκειται περί ψεύδους καθώς την ανατροπή του ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος στη νησιωτική Ελλάδα υπέγραψε ο κ. Τσίπρας τον Ιούλιο του 2015, έπειτα από την 17ωρη «διαπραγμάτευση» με τους δανειστές.

  Παράλληλα, έπειτα από ερώτηση μου, ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Μοσκοβισί κατηγορηματικά είχε απαντήσει ότι ήταν πρωτοβουλία της σημερινής κυβέρνησης η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά καθώς και ότι η Επιτροπή είναι έτοιμη να συζητήσει προτάσεις για την μείωση του.

  Ο κ. Μοσκοβισί είχε τονίσει:

  “Το άρθρο 120 της οδηγίας 2006/112/ΕΚ του Συμβουλίου, της 28ης Νοεμβρίου 2006, σχετικά με το κοινό σύστημα φόρου προστιθέμενης αξίας (οδηγία ΦΠΑ), εξακολουθεί να επιτρέπει στην Ελλάδα να εφαρμόζει συντελεστές μέχρι 30 % χαμηλότερους από τους αντίστοιχους συντελεστές που εφαρμόζονται στην ηπειρωτική Ελλάδα σε συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα και νησιά. Δεν υπάρχουν σχέδια τροποποίησης του εδαφικού πεδίου εφαρμογής της οδηγίας ΦΠΑ.

  Μολονότι η Επιτροπή παρακολουθεί τη φορολογική πολιτική στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας για την Ελλάδα, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), η ευθύνη για τη φορολογική πολιτική και τις επιλογές ως προς τον φόρο προστιθεμένης αξίας (ΦΠΑ) εναπόκειται στις ελληνικές αρχές.”

  Το συμπέρασμα είναι ότι ο κ. Τσίπρας για ακόμη μια φορά παραπλανά τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα τους σκληρά δοκιμαζόμενους κατοίκους των νησιών που έχουν υποστεί πολλαπλές απώλειες στα εισοδήματα τους όχι μόνο λόγω της οικονομικής αλλά και λόγω της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης».

   Πολάκης και Τόσκας αριστερά παρακολουθούν το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και τον πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σηφουνάκη να χειροκροτούν χαμογελαστοί τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Λέτε να δούμε τους τρεις τελευταίους κάτω από άλλη πολιτική σκεπή; Στην Ελλάδα του 2018 δεν τα έχουμε δει ακόμα όλα… Το λέμε αυτό για να σας θυμίσουμε τον ευπρεπέστατο διάλογο που είχαν πριν από κάποια χρόνια οι Σπύρος Γαληνός και Νίκος Σηφουνάκης. Απολαύστε τους…

 • Απόβαση 223 μεταναστών με 4 βάρκες στις ακτές της Λέσβου κοντά στη Μυτιλήνη

  Απόβαση 223 μεταναστών με 4 βάρκες στις ακτές της Λέσβου κοντά στη Μυτιλήνη

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-06 12:29:00 | Πηγή: Lesvos News

  223 μετανάστες αποβιβάστηκαν με 4 βάρκες στις ακτές της Λέσβου κοντά στη Μυτιλήνη.

  Το ένα περιστατικό έγινε στην περιοχή του αεροδρομίου, τα άλλα δύο στην περιοχή της Αγριλιάς και το τελευταίο πριν από λίγη ώρα στην Πλαζ Τσαμάκια μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης !!!

  Όλα αυτά λίγες μόνο ώρες μετά την επίσκεψη – αστραπή του Αλέξη Τσίπρα στη Μυτιλήνη,  από τον οποίο οι κάτοικοι της Λέσβου περίμεναν κάποιες δεσμεύσεις για το μεταναστευτικό πρόβλημα.

 • Απόβαση 200 περίπου μεταναστών με 4 βάρκες στις ακτές της Λέσβου κοντά στη Μυτιλήνη

  Απόβαση 200 περίπου μεταναστών με 4 βάρκες στις ακτές της Λέσβου κοντά στη Μυτιλήνη

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-06 11:10:22 | Πηγή: Lesvos News

  200 περίπου μετανάστες – ακόμα δεν έχει γίνει η ακριβής καταμέτρηση –  αποβιβάστηκαν με 4 βάρκες στις ακτές της Λέσβου κοντά στη Μυτιλήνη.

  Το ένα περιστατικό έγινε στην περιοχή του αεροδρομίου, τα άλλα δύο στην περιοχή της Αγριλιάς και το τελευταίο πριν από λίγη ώρα στην Πλαζ Τσαμάκια μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης !!!

  Όλα αυτά λίγες μόνο ώρες μετά την επίσκεψη – αστραπή του Αλέξη Τσίπρα στη Μυτιλήνη,  από τον οποίο οι κάτοικοι της Λέσβου περίμεναν κάποιες δεσμεύσεις για το μεταναστευτικό πρόβλημα.

 • 5 παιδιά ηλικίας 17 – 20 ετών οδηγούνται αύριο στα δικαστήρια για τα επεισόδια – Οργή από τους γονείς τους

  5 παιδιά ηλικίας 17 – 20 ετών οδηγούνται αύριο στα δικαστήρια για τα επεισόδια – Οργή από τους γονείς τους

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-06 10:05:20 | Πηγή: Lesvos News

  5 παιδιά ηλικίας 17 – 20 ετών κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και θα οδηγηθούν αύριο στο Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, κατηγορούμενοι για τα επεισόδια που προκλήθηκαν κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Λέσβου στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

   

  Οι γονείς των παιδιών είναι αγανακτισμένοι, αφού όπως υποστηρίζουν τα παιδιά τους συμμετείχαν στη συγκέντρωση αλλά δεν προκάλεσαν τα επεισόδια.

  Μία μητέρα ενός παιδιού από τους συλληφθέντες μας λέει:

  «Έχουν τα παιδιά μας στα κρατητήρια και δεν μπορούμε ούτε να τα δούμε ούτε να τα πάρουμε τηλέφωνο… Η αστυνομία για να δικαιολογήσει τα επεισόδια έπιασε 8 αθώα παιδιά… Τα τρία μάλιστα ήταν ανήλικα και τα άφησαν… Τα άλλα 5 που θα δικαστούν είναι από 17 έως 20 χρονών… Αυτά θα πληρώσουν για ότι έγινε; Άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά από τον ασύρματο αστυνομικού των ΜΑΤ κάποιος αξιωματικός να φωνάζει… (Θέλουμε συλλήψεις)…  Τα παιδιά μας είναι τρομοκράτες; Ντροπή τους».

  Το θέμα έχει πάρει Πανελλήνιες διαστάσεις αφού προβλήθηκε από τα ΜΜΕ των Αθηνών.

  Οι γονείς των παιδιών με αναρτήσεις τους στο Facebook καλούν τους πολίτες της Μυτιλήνης να έρθουν αύριο στα δικαστήριο Μυτιλήνης και να συμπαρασταθούν στα παιδιά τους.

  Αυτή είναι μία από τις πολλές αναρτήσεις μίας μητέρας.

 • Αυτή είναι η αλήθεια για την επίσκεψη Τσίπρα στη Λέσβο – Ο Γιάννης Συνάνης αναλύει τα γεγονότα (ΒΙΝΤΕΟ)

  Αυτή είναι η αλήθεια για την επίσκεψη Τσίπρα στη Λέσβο – Ο Γιάννης Συνάνης αναλύει τα γεγονότα (ΒΙΝΤΕΟ)

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-05 10:34:58 | Πηγή: Lesvos News

  Εκατοντάδες είναι τα ρεπορτάζ στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, που αναφέρονται στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο.

  Χιλιάδες είναι επίσης οι αναρτήσεις και τα σχόλια που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, όπου στήθηκε ένας διαδικτυακός πόλεμος, με τους χρήστες κυρίως του Facebook να στηρίζουν τις δικές τους θέσεις όπως επιτάσσει η δημοκρατία περί της ελεύθερης διατύπωσης της άποψης του καθενός, αλλά και κάποιων άλλων χρηστών του διαδικτύου που είχαν τον χαρακτήρα της επιβολής της δικής τους άποψης για τα δικά τους – κομματικά κυρίως -συμφέροντα.

  Το Lesvosnews.gr σας κάνει μία περιληπτική αναφορά των γεγονότων που προηγήθηκαν της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο αλλά και των γεγονότων κατά την παραμονή του στη Λέσβο.

  Αρχικά είχαμε την είδηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί και θα μιλήσει στο «14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου».

  Έτσι άρχισε ο σχεδιασμός για την ασφαλή άφιξη και παραμονή του Πρωθυπουργού της χώρας μας στη Μυτιλήνη, αφού είχαν εν τω μεταξύ προηγηθεί τα θλιβερά επεισόδια στην Πλατεία Σαπφούς και το κλίμα στη Λέσβο ήταν εκρηκτικό.

  Οι επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα και οι αρχές ασφαλείας είχαν τις επιφυλάξεις του για το αν πρέπει ο Πρωθυπουργός να έρθει απευθείας σε κάποιο ξενοδοχείο ή αν θα έπρεπε καλύτερα να έρθει την τελευταία στιγμή για την ομιλία του.

  Έτσι τις τελευταίες μέρες αποφασίστηκε να μεταβεί στη Λήμνο για μία μικρή επίσκεψη και ανάλογα με το κλίμα που θα υπήρχε στη Μυτιλήνη, οι επιτελείς του θα αποφάσιζαν για τον επόμενο σχεδιασμό τους.

  Ο Γιάννης Συνάνης είχε πριν από 10 ημέρες αποκαλύψει από τη Λήμνο όπου είχε πάει στην εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου «Ξυπνάμε Μαζί» στο epsilontv ότι το επιτελείο του Τσίπρα θα μεταβεί πρώτα στη Λήμνο και από εκεί θα φτάσει στη Μυτιλήνη.

  Έτσι κι έγινε…

  Ο κ. Τσίπρας έφτασε στις 10:00 στη Λήμνο και αφού έκατσε εκεί μέχρι τις 16:00 και κατά την εκεί παραμονή του άκουσε τα εξ αμάξης από τους κατοίκους της Μύρινας – υπάρχουν δεκάδες βίντεο από τοπικά ΜΜΕ που φυσικά η ΕΡΤ δεν έπαιξε – ξεκίνησε το ταξίδι του για τη Μυτιλήνη.

  Γύρω στις 17:00 ο Πρωθυπουργός βρισκόταν στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στο Κιόσκι.

  Η άφιξη του εκεί έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και ο κ. Τσίπρας έφτασε στο Κιόσκι μέσω της Βόρειας Παράκαμψης της Μυτιλήνης, αφού οι αρχές ασφαλείας δεν έκριναν ότι ήταν ασφαλές να περάσει μέσα από την πόλη.

  Όπως καταλάβατε όλοι ο κ. Τσίπρας έκανε τελικά επίσκεψη στη Λήμνο και πέρασε για λίγες ώρες σαν τον κλέφτη και από τη Μυτιλήνη.

  Μάταια προσπαθούσε κατά την ομιλία του να πείσει ακόμα και τους χειροκροτητές του – ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και ο Νίκος Σηφουνάκης (μπράβο τους) – ότι δεν απέδρασε.

  Τα γεγονότα τον διαψεύδουν από μόνα τους…

  Νύχτα ήρθε – σχεδόν – νύχτα έφυγε !!!

  Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός είχε ζητήσει από τους 7 Αντιδημάρχους του να πάνε στη συγκέντρωση της Πλατείας Σαπφούς, όπου θα πήγαινε και αυτός μόλις επέδιδε στον κ. Τσίπρα το υπόμνημά του.

  Μάταια τον περίμεναν…

  Δεν πήγε ποτέ !!!

  Ο κ. Τσίπρας έκανε την ομιλία του στο κτίριο της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, την ίδια ώρα που η Προκυμαία της Μυτιλήνης «βούλιαζε» από 5.000 τουλάχιστον κατοίκους της Λέσβου που είχαν κατακλύσει την Πλατεία Σαπφούς σε μία άνευ προηγουμένου συγκέντρωση διαμαρτυρίας όπου απλά ζητούσαν από τον Πρωθυπουργό να βρει λύσεις από το βραχνά του μεταναστευτικού προβλήματος και να μην αυξήσει τους μειωμένους στα νησιά συντελεστές του ΦΠΑ από το 17% στο 24% που θα είναι ταφόπλακα για όλους τους νησιώτες.

  Η φωνή της λαοθάλασσας της Λέσβου αγνοήθηκε προκλητικά από τον κ. Τσίπρα.

  Καμία δέσμευση για το μεταναστευτικό και για τον ΦΠΑ.

  Αντίθετα είχαμε και δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν ότι ο ΦΠΑ πρέπει να αυξηθεί !!!

  Δείτε το βίντεο…

  Η λαοθάλασσα που αποτελούνταν από κατοίκους της Λέσβου και από εκπροσώπους όλων των φορέων του νησιού, είχαν τη συμπαράσταση και των φορέων της Χίου αλλά και της Σάμου.

  Λίγο πριν τις 20:00 ξεκίνησε η πορεία των συγκεντρωμένων από την Πλατεία Σαπφούς προς το κτίριο της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής όπου βρισκόταν για την ομιλία του ο κ. Τσίπρας.

  Στο σημείο του Τελωνείου η αστυνομία είχε στήσει διπλά μπλόκα και πολυάριθμη ανθρώπινη δύναμη ώστε να μην περάσει από εκεί «κουνούπι».

  Ανάλογα μπλόκα υπήρχαν σε όλα τα στενάκια που οδηγούσαν στο Κιόσκι.

  Κάποιοι θερμόαιμοι προσπάθησαν να σπάσουν τα μπλόκα και να περάσουν.

  Η αντίδραση της αστυνομίας ήταν άμεση αφού με τη χρήση χημικών και δακρυγόνων διέλυσαν την πορεία.

  Ανάμεσα σ αυτούς που δέχθηκαν την επίθεση από τα χημικά και τα δακρυγόνα και ο Παπα – Χρήστος.

  Δείτε τι λέει στο βίντεο.

  Ελάχιστοι διαδηλωτές που παρέμεναν στο σημείο της έντασης – κυρίως νεαρά άτομα – συνέχισαν τις συγκρούσεις με τα ΜΑΤ.

  Η αστυνομία ανακοίνωσε την επομένη ότι συνέλαβε 9 άτομα – μεταξύ των οποίων και δύο ανηλίκους που αφέθηκαν ελεύθεροι – και τους συνέταξε δικογραφία για πρόκληση επεισοδίων.

  Στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου βρίσκονται οι γονείς των συλληφθέντων οι οποίοι τηλεφωνούν στον Γιάννη Συνάνη να τους βοηθήσει, αφού όπως λένε συνέλαβαν τα παιδιά τους γιατί τα είδαν σε βίντεο που αναρτήθηκαν από χρήστες του Facebook.

  Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτή η τακτική της αστυνομίας να ταυτοποιεί τα άτομα μέσα από βίντεο κινητών τηλεφώνων είναι τουλάχιστον προκλητική.

  Αν έχει στοιχεία ή έχει γνώση από τους αστυνομικούς μπορεί να κάνει πολύ σωστά τη δουλειά της.

  Οι τακτικές που εφαρμόζονται στα Εξάρχεια δεν ταιριάζουν με την φιλήσυχη κοινωνία της Λέσβου η οποία έχει διαταραχθεί από το μεταναστευτικό πρόβλημα.

  Ας ψάξουν καλύτερα τους ηθικούς αυτουργούς.

  Σε άλλα μας ρεπορτάζ θα δείτε όλο το παρασκήνιο και δηλώσεις πρωταγωνιστών που συζητήθηκαν.

   

   

 • Αυτή η λαοθάλασσα είναι η φωνή της Λέσβου κύριοι της εξουσίας και όχι οι ακροδεξιοί !!! (ΒΙΝΤΕΟ)

  Αυτή η λαοθάλασσα είναι η φωνή της Λέσβου κύριοι της εξουσίας και όχι οι ακροδεξιοί !!! (ΒΙΝΤΕΟ)

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-04 13:23:57 | Πηγή: Lesvos News

                                                                                                            Του ΓΙΑΝΝΗ ΣΥΝΑΝΗ 

   

   

   

  Η χθεσινή Παλλεσβιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας τον κατοίκων και των φορέων της Λέσβου, για το μεταναστευτικό πρόβλημα και για τον ΦΠΑ, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

  Οι κάτοικοι της Λέσβου και όχι οι ακροδεξιοί όπως θέλουν κάποιοι να τους βαφτίζουν, έδωσαν ένα ηχηρότατο μήνυμα προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας με την μαζική τους παρουσία ότι από εδώ και στο εξής δεν θα μείνουν με δεμένα τα χέρια, αν η κυβέρνηση δεν λύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα που βουλιάζει τα νησιά του Αιγαίου και αν δεν αφήσει τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ στο 17%.

  Στη χθεσινή συγκέντρωση έδωσαν το παρόν τους περισσότεροι από 5.000 κάτοικοι της Λέσβου, οι οποίοι κατέβηκαν στη Μυτιλήνη από κάθε γωνιά του νησιού.

  Άλλοι τόσοι δεν μπόρεσαν να κατέβουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, αφού οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την πρόσβαση σε πολλά σημεία εισόδου της πόλης για τα αυτοκίνητα κι έτσι κάποιοι πολίτες επέστρεψαν στα χωριά τους ενώ κάποιοι άλλοι κατέβηκαν πεζοί από τους περιφερειακούς δρόμους.

  Η χθεσινή συγκέντρωση θύμιζε τις καλές εποχές των πολιτικών συγκεντρώσεων, όταν οι κάτοικοι της Λέσβου συνωστίζονταν κάτω από τα μπαλκόνια για να ακούσουν τις ομιλίες πολιτικών ηγετών της εμβέλειας των Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Καραμανλή.

  ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 • ΕΚΤΑΚΤΟ – Στροφή 180 μοιρών από Γαληνό… Θα παραδώσει υπόμνημα στον Τσίπρα και θα πάει στην Πλατεία Σαπφούς

  ΕΚΤΑΚΤΟ – Στροφή 180 μοιρών από Γαληνό… Θα παραδώσει υπόμνημα στον Τσίπρα και θα πάει στην Πλατεία Σαπφούς

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-03 15:49:56 | Πηγή: Lesvos News

  Μία είδηση της τελευταίας στιγμής σας αποκαλύπτει το Lesvosnews.gr.

  Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός αμέσως μετά την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο θα του παραδώσει ένα υπόμνημα με τα αιτήματά του και στη συνέχεια θα προσέλθει στην Πλατεία Σαπφούς και θα συμμετάσχει στο Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο.

  Ενημέρωσε μάλιστα τους 7 Αντιδημάρχους του Δήμου Λέσβου να δώσουν και αυτοί το παρόν τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

 • Τελικά είχαμε δίκιο… Ο Τσίπρας επισκέπτεται τη Λήμνο και θα περάσει και από τη Μυτιλήνη (ΒΙΝΤΕΟ)

  Τελικά είχαμε δίκιο… Ο Τσίπρας επισκέπτεται τη Λήμνο και θα περάσει και από τη Μυτιλήνη (ΒΙΝΤΕΟ)

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-03 14:42:36 | Πηγή: Lesvos News

  Η ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι 14:00 και ο Πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται από το πρωί στη Λήμνο και παραμένει εκεί πραγματοποιώντας περιοδείες σε διάφορα σημεία του νησιού και συναντήσεις με τους τοπικούς άρχοντες και φορείς.

  Στη Λήμνο ταξίδεψε και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου προκειμένου να υποδεχθεί τον κ. Τσίπρα και να τον συνοδεύσει στην περιοδεία του.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ενημερωθεί από τις κινήσεις της Χριστιάνας Καλογήρου και σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της Νέας Δημοκρατίας είναι έντονα ενοχλημένος, αφού θεωρεί ότι η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου «κλείνει το μάτι» στον Αλέξη Τσίπρα.

  Τέλος από ότι φαίνεται ο κ. Τσίπρας για να αποφύγει δυσάρεστες καταστάσεις στη Λέσβο, θα έρθει στη Μυτιλήνη την ύστατη ώρα, προκειμένου να μιλήσει στο «14ο Περιφερειακό Συνέδριο» και να αναχωρήσει στη συνέχεια για την Αθήνα.

 • Η ώρα της Λέσβου – Όλοι σήμερα στις 19:00 στην Πλατεία Σαπφούς – Μην λείψει κανείς – ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

  Η ώρα της Λέσβου – Όλοι σήμερα στις 19:00 στην Πλατεία Σαπφούς – Μην λείψει κανείς – ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-03 02:03:38 | Πηγή: Lesvos News

  Έφτασε η ώρα που οι κάτοικοι, οι φορείς και οι επαγγελματίες της Λέσβου, ενωμένοι σαν μια γροθιά πρέπει να διαμαρτηρηθούν και να απαιτήσουν από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που έρχεται στη Μυτιλήνη για να μιλήσει στο «14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου», ότι πρέπει επιτέλους η Λέσβος να βρει άμεσα λύση στο μεταναστευτικό πρόβλημα και επί προσθέτως να μην γίνει καμία αύξηση στους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ από το 17% που είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου στο 24%.

  Από το πρωί σήμερα τα πάντα στη Λέσβο «νεκρώνουν» αφού τα πάντα θα είναι κλειστά.

  Στο πλευρό της Λέσβου και οι κάτοικοι και οι φορείς της Χίου και της Λήμνου, οι οποίοι με ανακοινώσεις τους δηλώνουν την συμπαράστασή τους στη σημερινή διαμαρτυρία των κατοίκων της Λέσβου.

  Το «Συντονιστικό Όργανο των Επιστημονικών και Επαγγελματικών Φορέων της Λέσβου» καλεί όλους τους κατοίκους της Λέσβου να βρεθούν το απόγευμα στις 19:00 στην Πλατεία Σαπφούς και στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν ειρηνικά και πολιτισμένα πορεία προς το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, όπου θα πραγματοποιήσει στις 19:30 την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

  ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

  Σήμερα το πρωί κορυφώνεται η γιγαντιαία επιχείρηση των μέτρων ασφαλείας για την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα, τα οποία χαρακτηρίζονται πρωτοφανή και όμοιά τους δεν είχαν ληφθεί ούτε κατά την άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου πριν από λίγους μήνες στη Λέσβο..

  Επί ποδός είναι όλα τα σώματα ασφαλείας αλλά και οι ένοπλες δυνάμεις.

  Τα πρόσφατα γεγονότα με τα επεισόδια στην Πλατεία Σαπφούς, ανάγκασαν την αστυνομία να λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώ κανείς δεν γνωρίζει πως θα φτάσει στη Μυτιλήνη ο Αλέξης Τσίπρας.

  Πριν από λίγες ημέρες, ο Γιάννης Συνάνης είχε αποκαλύψει σε ζωντανή σύνδεση από τη Λήμνο στο epsilontv στην εκπομπή τους Σπύρου Χαριτάτου «Ξυπνάμε Μαζί» ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας μας Αλέξης Τσίπρα θα μεταβεί αρχικά στη Λήμνο και στη συνέχεια με ελικόπτερο Σινούκ θα προσγειωθεί στο στρατόπεδο της Παγανής και από εκεί με ισχυρή αστυνομική δύναμη θα φτάσει στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.

  Οι επιτελείς του κ. Τσίπρα θέλουν να αποφύγουν την οποιαδήποτε θερμή συνάντηση με τους κατοίκους της Λέσβου αφού το κλίμα δεν είναι και τόσο καλό για τέτοιες συναντήσεις.

  Το σχέδιο αυτό ίσως αλλάξει και πάλι σε περίπτωση που δεν διασφαλίζει κάθε απρόοπτο στην πομπή του Πρωθυπουργού.

  Σε επιφυλακή και οι ένοπλες δυνάμεις αφού το επιτελείο του κ. Τσίπρα ανησυχεί και για τις αλλοπρόσαλες αποφάσεις του Ερντογάν, ο οποίος ίσως να θελήσει να δημιουργήσει και πάλι κάποιο από τα τερτίπιά τους.

  Στο λιμάνι της Μυτιλήνης έφτασε και έδεσε το Περιπολικό Ανοιχτής Θάλασσας «ΓΑΥΔΟΣ» το οποίο είχε εμβολιστεί πριν λίγο καιρό από τουρκική ακταιωρό.

   

   

 • Καλογήρου και Γαληνός χαιρετίζουν την έναρξη των εργασιών του «14ου Περιφερειακού Συνεδρίου»

  Καλογήρου και Γαληνός χαιρετίζουν την έναρξη των εργασιών του «14ου Περιφερειακού Συνεδρίου»

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-02 17:37:22 | Πηγή: Lesvos News

  Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου στην έναρξη των εργασιών του 14ου Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση που πραγματοποιείται στη Μυτιλήνη είπε τα έξης:

  «Σας καλωσορίζω και εγώ κυρίες και κύριοι στο Βόρειο Αιγαίο. Μια συζήτηση για την ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση εμπεριέχει μια υπόσχεση και μια ελπίδα ότι μπορούν τα πράγματα να κινηθούν ταχύτερα και καλύτερα.

  Ως Περιφέρεια, με πλήρη επίγνωση και πλήρη συνείδηση των συνθηκών της εποχής, είμαστε προσανατολισμένοι στις λύσεις. Σταθερά προσανατολισμένοι στις λύσεις. Τίποτα δεν είναι ικανό να μας αποσπάσει από αυτό. Τα δεδομένα δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Και δεν μπορεί κανείς να τα αγνοεί, ούτε φυσικά να τα προσπερνάει όταν χαράσσει πολιτική και όταν λαμβάνει αποφάσεις.

   

  Η οικονομία των νησιών μας είναι σε πιο δύσκολη θέση από την υπόλοιπη Ελλάδα. Είμαστε σε γεωγραφική θέση που δέχεται το κύριο κύμα των προθέσεων της γείτονος χώρας, το κύριο βάρος της γειτονικής συμπεριφοράς που διαμορφώνει το αίσθημα ασφάλειας ή ανασφάλειας των νησιωτών, οι οποίοι και ασφαλώς έχουν υψηλό το φρόνημα, αλλά παράλληλα θα πρέπει να έχουν και ειδική υποστήριξη. Οι μεθόριες περιοχές, αλλά ειδικά η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, είναι οι πιο κρίσιμες περιοχές της Ελλάδας. Επιβάλλεται να ασκηθεί μία εθνική μακροπρόθεσμη πολιτική, η οποία δεν θα ενισχύσει μόνο την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αλλά ουσιαστικά θα αποτελέσει και κυρίαρχη εθνική ενέργεια.

   

  Οι αλλεπάλληλες επιπτώσεις στο περιβάλλον αλλά και στην ανάπτυξη των νησιών μας, από φαινόμενα και γεγονότα που δημιουργούν έκτακτες ανάγκες και πλήττουν σοβαρά την οικονομία και την κοινωνία στο σύνολό της, όπως πλημμύρες, σεισμός, ακρίδες, ζωονόσοι, πυρκαγιές.

  Τα σημειώνω αυτά γιατί καμιά φορά αυτό που για μια τοπική κοινωνία, που μάλιστα τελεί σε συνθήκες ιδιαίτερων δυσκολιών, είναι κρίσιμο και καθοριστικό, για άλλους ακούγεται σαν περαστικό στιγμιότυπο στα δελτία ειδήσεων. Δεν είναι η στιγμή εδώ στην έναρξη αυτής της συνάντησης να αναφερθώ σε προβλήματα, αιτήματα και ανάγκες, όπως τα κορυφαία για εμάς:

   

  Οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ, ως αναγκαία και ανυπέρβλητη  προϋπόθεση για την ανάπτυξη στα νησιά μας. Πως μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη στα νησιά μας όταν καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ; Το θέμα του ύψους των αντικειμενικών αξιών. Το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ως ζήτημα μεγάλης και ακραίας συνθετότητας.

  Αύριο το απόγευμα ολοκληρωμένα επί όλων αυτών θα εκφράσω τις θέσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Εύχομαι οι εργασίες αυτού του Συνεδρίου να αποδειχθεί στην πράξη ότι θα έχουν χρησιμότητα και αξία διάρκειας».

  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

  Στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Βορείου Αιγαίου που πραγματοποιείται στη Μυτιλήνη, ο Δήμαρχος Λέσβου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου, Σπύρος Γαληνός, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

  «Τα νησιά του Αιγαίου έχουν ξεχωριστά χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες σε αντίθεση με την ηπειρωτική χώρα. Από νησί σε νησί η αναπτυξιακή προσέγγιση έχει κάποιες σταθερές αρχές, όμως ο τρόπος υλοποίησης και οι προτεραιότητες διαφέρουν. Ως Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου γνωρίζω πολύ καλά τις προκλήσεις, που έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά οι συνάδελφοι των υπόλοιπων νησιών ανεξαρτήτως μεγέθους και γεωγραφίας. Η σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα, οι υψηλοί δείκτες ανεργίας που αναγκάζουν τους νέους να εγκαταλείψουν τα νησιά, οι περιορισμένοι πόροι που μετά βίας επαρκούν για τις βασικές λειτουργίες των Δήμων, η έλλειψη υποδομών και η ενεργειακή επάρκεια, είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που συναντάμε καθημερινά. Όμως, θεωρώ ότι τα νησιά μας είναι πηγές μοναδικών ευκαιριών, που έχουν τη δυνατότητα να αποτελέσουν την ατμομηχανή της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας.

  Τουρισμός, πρωτογενής τομέας παραγωγής, τεχνολογική καινοτομία και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μερικοί μόνο από τους τομείς, που προσφέρονται για επενδύσεις κρατικές και ιδιωτικές. Η νησιωτικότητα είναι μια πρόκληση αλλά είναι παράλληλα και μια ευκαιρία. Αυτές τις ευκαιρίες ευελπιστούμε ότι θα αναδείξει το Αναπτυξιακό Συνέδριο μέσα από ανοιχτό διάλογο με μόνο κριτήριο την πρόοδο και την ανάπτυξη. Ως πρώτος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης και ως βασικότερος φορέας ανάπτυξης, συμμετέχουμε ενεργά σε κάθε προσπάθεια με στόχο την ευημερία του τόπου και συμπολιτών μας. Δεν θα επεκταθώ περαιτέρω, διότι θα είμαστε παρόν σε όλες τις εργασίες του συνεδρίου καταθέτοντας προτάσεις, εκφράζοντας τις αγωνίες και τις όποιες αντιρρήσεις μας και συμμετέχοντας ενεργά σε ένα παραγωγικό και δημοκρατικό διάλογο από τον οποίο θέλουμε να βγουν κερδισμένα τα νησιά μας.

  Οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας είναι εξαιρετικά δύσκολες και έχουν έκτακτο χαρακτήρα. Ζούμε καθημερινά με τα αρνητικά αποτελέσματα μιας χρόνιας οικονομικής ύφεσης, με τη διαχείριση του προσφυγικού μεταναστευτικού σε οριακό σημείο στη Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο. Προαπαιτούμενο για κάθε συζήτηση αλλά και αναπτυξιακή δράση είναι να περάσουμε από τις έκτακτες συνθήκες σε συνθήκες ασφάλειας και κανονικότητας. Γι’ αυτό, θέλω να επαναλάβω το πάγιο αίτημα της αποσυμφόρησης όλων των νησιών, που σηκώνουν το βάρος διαχείρισης του προσφυγικού μεταναστευτικού. Μόνο σε συνθήκες εμπεδωμένης ασφάλειας και κανονικότητας μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη. Ανάπτυξη, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με μέτρα υπέρ των τοπικών νησιωτικών οικονομιών, όπως οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ. Μέτρα τα οποία όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθούν αλλά είναι απαραίτητο να επεκταθούν.

  Θέλω να σας καλωσορίσω στη Λέσβο και να ευχηθώ καλή δύναμη σε όλους τους συμμετέχοντες του συνεδρίου. Η παρουσία μελών του Υπουργικού συμβουλίου αλλά και του Πρωθυπουργού, αύριο ,αυξάνει τις προσδοκίες μας για άμεσες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, διότι δεν υπάρχει περαιτέρω χρόνος για χάσιμο. Ελπίζουμε να μη διαψευσθούμε».

   

   

 • LIVE – 14ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ – ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

  LIVE – 14ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ – ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-02 17:21:12 | Πηγή: Lesvos News

 • Από τη Λήμνο θα έρθει και θα περάσει από τη Λέσβο σαν αστραπή ο Τσίπρας !!!

  Από τη Λήμνο θα έρθει και θα περάσει από τη Λέσβο σαν αστραπή ο Τσίπρας !!!

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-02 08:11:39 | Πηγή: Lesvos News

  Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Limnosreport.gr, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πριν φτάσει στη Μυτιλήνη για να μιλήσει στο  «14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου».

  Είναι μία είδηση που επιβεβαιώνει τον Γιάννη Συνάνη, ο οποίος  είχε αποκαλύψει σε ζωντανή του σύνδεση στο epsilontv στην εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου και επιβεβαιώνει σήμερα με δημοσίευμά του το limnosreport.gr το οποίο γράφει:

  «Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του limnosreport αυτή την Πέμπτη 3 Μαΐου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας Θα επισκεφθεί την Λήμνο, πριν μεταβεί στην Μυτιλήνη για το 14ο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Βορείου Αιγαίου.
  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα αφιχθεί το πρωί της Πέμπτης και θα επισκεφτεί κατά σειρά την 130 Αεροπορική Σμηναρχία μάχης, το Δημαρχείο Λήμνου αλλά και το κτήμα της Παλαιάς Μητρόπολης!»

  κειμενο, Κρετσης Βασιλης

 • Όλη η Λέσβος μία γροθιά την Πέμπτη στην «υποδοχή» του Τσίπρα – Κανείς δεν πρέπει να λείψει από τις κινητοποιήσεις

  Όλη η Λέσβος μία γροθιά την Πέμπτη στην «υποδοχή» του Τσίπρα – Κανείς δεν πρέπει να λείψει από τις κινητοποιήσεις

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-01 01:27:03 | Πηγή: Lesvos News

  Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία έχουν οι κάτοικοι και οι φορείς της Λέσβου για να διαμαρτυρηθούν – κόσμια και χωρίς έκτροπα – με Παλλεσβιακή κινητοποίηση την Πέμπτη που το νησί μας επισκέπτεται ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το «14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου.

  Οι κάτοικοι της Λέσβου πρέπει με τις κινητοποιήσεις τους να στείλουν σαφέστατο μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα ότι η υπομονή τους έχει εξαντληθεί και δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τον τόπο τους να μαραζώσει.

  Το Συντονιστικό Όργανο των Επιστημονικών και Επαγγελματικών Φορέων της Λέσβου ζητά από όλους τους κατοίκους και τους φορείς της Λέσβου να σηκωθούν επιτέλους από τους καναπέδες τους και να ξεσηκωθούν, απαιτώντας από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λύσεις εδώ και τώρα στο μεταναστευτικό πρόβλημα και να μην αυξηθεί ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ από 17% σε 24%.

  Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Ευάγγελος Μυρσινιάς ζητά από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό να μην πάνε για να μιλήσουν στο «14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, αλλά να σταθούν δίπλα στους πολίτες της Λέσβου. Να επιλέξουν επιτέλους αν είναι με την κυβέρνηση ή με τους κατοίκους της Λέσβου.

  Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίου» Νάσος Γιακαλής μιλώντας στο Lesvosnews.gr είπε:

  «Ζήτησα στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο από την κ. Καλογήρου και τον κ. Γαληνό να παραιτηθούν και να παραδώσουν τα κλειδιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου… Θα είμαστε όλοι μαζί τους»

  Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Λέσβου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Μπαρούτης,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Πρακτόρων Παναγιώτης Χατζηκυριακος και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου Απόστολος Βαλτάς.

  Υπάρχει μία πολύ καλή σκέψη, να γίνει μία καθιστική βουβή διαμαρτυρία, με τους κατοίκους της Λέσβου να καταλάβουν τις άκρες αριστερά και δεξιά στο οδικό δίκτυο Αεροδρομίου – Μυτιλήνης, χωρίς να εμποδιστεί η πομπή του Αλέξη Τσίπρα, αλλά να αντιμετωπίσει τις γυρισμένες πλάτες των πολιτών του νησιού μας.

  Όλα αυτά και τον τρόπο διαμαρτυρίας θα τα αποφασίσει το Συντονιστικό Όργανο των Επιστημονικών και Επαγγελματικών Φορέων της Λέσβου τα οποία και θα ανακοινώσει με δελτίο τύπου.

   

   

 • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ – Επεισόδια στο ΚΥΤ Μόριας μεταξύ μεταναστών – Προηγήθηκαν βανδαλισμοί μέσα στο χωριό

  ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ – Επεισόδια στο ΚΥΤ Μόριας μεταξύ μεταναστών – Προηγήθηκαν βανδαλισμοί μέσα στο χωριό

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-01 01:27:03 | Πηγή: Lesvos News

  Θλιβερά επεισόδια έχουμε και πάλι στο ΚΥΤ Μόριας από μετανάστες οι οποίοι για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο έχουν συμπλακεί μεταξύ τους.

  Η αστυνομία προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβάλει την τάξη, όμως τα επεισόδια έχουν επεκταθεί και εκτός του χώρου του ΚΥΤ Μόριας με απρόβλεπτες συνέπειες.

  Δημοσιογραφικές πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή, κάνουν λόγο για τραυματίες που έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

  Εν τω μεταξύ το απόγευμα ο Πρόεδρος της Μόριας Νίκος Τρακέλλης επικοινώνησε με το Lesvosnews.gr και σε έξαλλη κατάσταση κατήγγειλε βανδαλισμούς, κλοπές και σφαγές ζώων σε κτήματα κτηνοτρόφων.

  Οι φωτογραφίες που μας έστειλαν κάτοικοι της Μόριας, μαρτυρούν τη βαρβαρότητα με την οποία έδρασαν οι μετανάστες.

  Και όλα αυτά λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο.

  ΓΙΑ ΟΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ

 • Καλογήρου και Γαληνός αψηφούν τη λαϊκή βούληση των κατοίκων της Λέσβου και πάνε στο Συνέδριο

  Καλογήρου και Γαληνός αψηφούν τη λαϊκή βούληση των κατοίκων της Λέσβου και πάνε στο Συνέδριο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-01 01:27:03 | Πηγή: Lesvos News

  Σε μία από τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας της Λέσβου, όπου οι κάτοικοί της δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να γλυτώσει ο τόπος μας από την ολική οικονομική και κοινωνική καταστροφή εξαιτίας του μεταναστευτικού προβλήματος, αλλά και της επικείμενης αύξησης των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ από 17% σε 24%, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, αψηφούν τη λαϊκή βούληση που τους θέλει συμμάχους στο δίκαιο αγώνα τους και θα εκφράσουν τη «διαμαρτυρία» τους με τρίωρη στάση εργασίας στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου, ενώ οι ίδιοι θα δώσουν το παρόν τους στο «14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου».

  Μάλιστα η σύμπλευσή τους φτάνει στα όρια της ντροπής, αφού εξέδωσαν ακριβώς την ίδια ανακοίνωση.

  Ασφαλώς και η απόφασή τους αυτή απογοήτευσε τα μέλη τους «Συντονιστικού Όργάνου των Επιστημονικών και Επαγγελματικών Φορέων της Λέσβου» που ήθελαν τους δύο τοπικούς μας «άρχοντες» συμπαραστάτες στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Λέσβου.

  Διαβάστε τις δύο ανακοινώσεις και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

  «Συμμετέχοντας στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας των συμπολιτών μας, που εκφράζουν την ανησυχία και την αγωνία τους, οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θα παραμείνουν κλειστές την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 από τις 12:00 μέχρι το τέλος του ωραρίου.»

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

  «Συμμετέχοντας στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας των συμπολιτών μας, που εκφράζουν την ανησυχία και την αγωνία τους, οι Υπηρεσίες του Δήμου Λέσβου θα παραμείνουν κλειστές την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 από τις 12:00 μέχρι το τέλος του ωραρίου.»

   

 • Σκληρή δήλωση του Σταμάτη Μαλέλη για τον Πρωθυπουργό: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ανεπιθύμητος στη Λέσβο»

  Σκληρή δήλωση του Σταμάτη Μαλέλη για τον Πρωθυπουργό: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ανεπιθύμητος στη Λέσβο»

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2018-05-01 01:27:03 | Πηγή: Lesvos News
  Ο κ.Μαλέλης κάνει λόγο για «κουστωδία χειροκροτητών» υπουργών και παρατρεχάμενων που δεν μπορούν να δώσουν λύση στα εκρηκτικά προβλήματα των νησιών.  «Persona non grata» στο νησί της Λέσβου χαρακτηρίζει την πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Στ. Μαλέλης. 

  Σε δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

  «Σε μια περίοδο όπου τα νησιά του Βορείου Αιγαίου δεινοπαθούν από το μεταναστευτικό, την οικονομική κρίση και την πλήρη εγκατάλειψη η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τις ευθύνες της με επικοινωνιακές φιέστες που υποτιμούν τη νοημοσύνη των νησιωτών.

  Τα προβλήματα του Βορείου Αιγαίου είναι εκρηκτικά. Χρειάζονται άμεση λύση που δεν μπορεί να την δώσει η κουστωδία των χειροκροτητών υπουργών και παρατρεχάμενων που έχουν πλημμυρίσει τη Λέσβο.

  Κύριοι της κυβέρνησης. Τέλος η κοροϊδία. Τέλος η ανοχή.

  Είσαστε ανεπιθύμητοι στη Λέσβο.»

  Σταμάτης Μαλέλης

           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο