• OnePlus 5T: Απέναντι στα iPhone X, iPhone 8, Galaxy S8 και Galaxy Note8 στο νέο video της εταιρείας

  OnePlus 5T: Απέναντι στα iPhone X, iPhone 8, Galaxy S8 και Galaxy Note8 στο νέο video της εταιρείας

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2018-02-20 17:17:18 | Πηγή: Techgear

  Η OnePlus δεν θα έχει παρουσία στο MWC 2018, όπου θα παρουσιαστούν ουκ ολίγα νέα smartphones με κορυφαία ονόματα τα Samsung Galaxy S9/S9+, και γι’ αυτό φροντίζει να φρεσκάρει τη μνήμη του κοινού σχετικά με το OnePlus 5T. Στο νέο σποτάκι θα δούμε το τελευταίας γενιάς smartphone της εταιρείας απέναντι στα iPhone X, iPhone 8, Samsung Galaxy S8 και Galaxy Note8.

  Η OnePlus τονίζει ότι “το OnePlus 5T διαλύει τον ανταγωνισμό, κυριολεκτικά” και μας δείχνει διάφορες διεργασίες, όπως ξεκλείδωμα του τηλεφώνου, λήψη φωτογραφίας, αναπαραγωγή μουσικής κλπ. Μερικοί ίσως θυμηθείτε και την καμπάνια του OnePlus One, όταν η εταιρεία προκαλούσε τους χρήστες να σπάσουν τα παλιά smartphone τους, αλλά αυτή τη φορά έχουμε ένα διαφορετικό twist στην ιστορία…

 • MyLiFi: Μια πρωτοποριακή λάμπα LED που εκπέμπει…Internet [Video]

  MyLiFi: Μια πρωτοποριακή λάμπα LED που εκπέμπει…Internet [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2018-02-20 16:28:57 | Πηγή: Techgear

  Μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο τρόποι να φτάσει το Internet στις συσκευές μας. Είτε ενσύρματα μέσω καλωδίου Ethernet, είτε ασύρματα μέσω δικτύου WiFi. Η Oledcomm, όμως, πιστεύει ότι υπάρχει και τρίτος τρόπος: μέσω φωτός!

  Η εταιρεία παρουσίασε στο CES 2018 την τεχνολογία για μια λάμπα γραφείου που ονομάζεται MyLiFi και μεταδίδει το Internet μέσω φωτεινών ακτίνων. Πρόσφατα, στράφηκε στην πλατφόρμα χρηματοδότησης Kickstarter για να ζητήσει την στήριξη του κοινού, έτσι ώστε να υλοποιήσει το project της.

  Σύμφωνα με την Oledcomm, η μετάδοση του Internet μέσω του φωτώς είναι σημαντικά πιο ασφαλής σε σύγκριση με το παραδοσιακό WiFi, διότι αν ο επίδοξος hacker δεν έχει απευθείας πρόσβαση στο φως, τότε δεν υπάρχει τρόπος να παραβιάσει το δίκτυο. Παράλληλα, εξαλείφονται οι περιορισμοί του WiFi, όπως το εύρος του δικτύο, καθώς όπου υπάρχει φως, θα υπάρχει και Internet. Σχετικά με την ταχύτητα, οι δοκιμές έδειξαν ότι είναι εφικτή η αναμετάδοση δεδομένων με ταχύτητα 23Mbps, ενώ σε θεωρητικό επίπεδο μπορούν να φτάσουν στα 224Gbps.

  Το MyLiFi δεν είναι φθηνό, πάντως, καθώς κοστίζει €699 για όσους στηρίξουν νωρίς το project, με την επίσημη τιμή να ανέρχεται στα €899 αν και εφόσον κυκλοφορήσει κάποτε στην αγορά.

  https://youtu.be/OpYejIKbluA

  [Kickstarter]

 • HTC Desire 12: Διέρρευσε το νέο entry-level smartphone με οθόνη 18:9

  HTC Desire 12: Διέρρευσε το νέο entry-level smartphone με οθόνη 18:9

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2018-02-20 16:01:12 | Πηγή: Techgear

  Γνωρίζουμε ότι η HTC δεν πτοείται από την κακή πορεία των τελευταίων ετών στον τομέα των smartphones, καθώς ήδη έχει πραγματοποιήσει επίδειξη του HTC U12 σε συνέδριο για την τεχνολογία των δικτύων 5G, αλλά τώρα έρχεται στη δημοσιότητα ακόμα μία συσκευή από την εταιρεία, χάριν στην ιστοσελίδα Android Authority.

  Από την αναφορά τους βλέπουμε το κουτί του HTC Desire 12, ένα νέο entry-level smartphone που θα έρθει με οθόνη 5.5” HD+ (1440 x 720, 18:9), επεξεργαστή quad-core της MediaTek, 3GB μνήμη RAM, αποθηκευτικό χώρο 32GB (επέκταση με microSD έως 2TB), κάμερα 12MP με PDAF, εμπρόσθια κάμερα 5MP, WiFi 802.11a, Bluetooth, 4G LTE, dualSIM και μπαταρία 2730mAh.

  Ίσως το δούμε στο MWC 2018 την επόμενη εβδομάδα. Αν όχι, τότε πιθανότατα θα παρουσιαστεί μαζί με το HTC U12 λίγο αργότερα.

 • FIFA 2018 και bitcoin τα βασικά θέματα των μηνυμάτων spam και phishing για το 2017

  FIFA 2018 και bitcoin τα βασικά θέματα των μηνυμάτων spam και phishing για το 2017

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2018-02-20 14:58:47 | Πηγή: Techgear

  Σύμφωνα με την έκθεση της Kaspersky Lab σχετικά με το τοπίο του spam και των απειλών phishing για το 2017, οι εγκληματίες ακολουθούν μια παγκόσμια «ατζέντα» και χρησιμοποιούν θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα, όπως το FIFA 2018 και το Bitcoin, τους τελευταίους 12 μήνες για να ξεγελάσουν τους χρήστες και να κλέψουν χρήματα ή προσωπικές τους πληροφορίες.

  Οι spammers έχουν αποδείξει ότι είναι προσεκτικοί, παρακολουθώντας τα παγκόσμια ζητήματα και τα σημαντικά γεγονότα με έναν κύριο σκοπό – να τραβήξουν και να επωφεληθούν από την προσοχή του θύματός τους. Η τρέχουσα έρευνα της Kaspersky Lab σχετικά με τις δραστηριότητες spam και phishing επιβεβαιώνει ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι spammers είναι αποτελεσματικές, λόγω της μειωμένης προσοχής των χρηστών και της αύξησης της άνευ όρων εμπιστοσύνης. Αυτοί οι παράγοντες, σε συνδυασμό, σημαίνουν ότι οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να ακολουθήσουν ψευδείς οδηγίες.

  Ενώ το 2017 ο κόσμος προετοιμαζόταν εντατικά για τo FIFA 2018, οι spammers εξάπλωναν ενεργά σχετικά email. Έτσι, έστελναν στα θύματα ψευδή μηνύματα με επίσημα λογότυπα της εκδήλωσης, συμπεριλαμβανομένων των διοργανωτών και των χορηγών της, καθώς επίσης ενημέρωναν τους χρήστες για νίκες σε τυχερά παιχνίδια και έφταναν στο σημείο μέχρι και να τους υποσχεθούν δωρεάν εισιτήρια.

  Ακόμα ένα από τα κυριότερα θέματα του spam και του phishing το 2017 ήταν το cryptocurrency – καθώς η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε δραστικά. Οι ερευνητές της Kaspersky Lab έχουν καταγράψει και παλαιότερα μια αύξηση σε «κόλπα» με θέμα το blockchain κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017. Μέχρι το τέλος του έτους παρατηρήθηκε ένα εκτεταμένο «οπλοστάσιο» εργαλείων spammer.

  Σύμφωνα με τις ανακαλύψεις της Kaspersky Lab, οι εγκληματίες χρησιμοποιούν κόλπα όπως ιστοσελίδες που παρουσιάζονται ως ιστοσελίδες ανταλλαγής cryptocurrencies, ως ψεύτικες υπηρεσίες που προσφέρουν cloud mining, δηλαδή χρήση εξειδικευμένων κέντρων δεδομένων προς ενοικίαση. Αλλά σε όλες τις περιπτώσεις οι χρήστες έγιναν τα θύματα – έχασαν χρήματα αντί να κερδίσουν. Σε πιο παραδοσιακά συστήματα απάτης, όπως τα ψεύτικα κέρδη λαχειοφόρων αγορών, οι εγκληματίες έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν το Bitcoin ως δόλωμα και εκτός από τις στοχευμένες βάσεις δεδομένων που διαφημίζονται μέσω spam, προσφέρονται επίσης για αγορά βάσεις δεδομένων με email για χρήστες cryptocurrency.

  Επιπλέον, οι εγκληματίες έχουν διανείμει διαφορετικά είδη κακόβουλου λογισμικού σε spam email, που παρουσιάζονται ως βοηθητικά προγράμματα για να κερδίσουν Bitcoins ή οδηγίες για συναλλαγές cryptocurrency. Ωστόσο, τα cryptolockers, των οποίων οι δημιουργοί ζητούσαν λύτρα σε Bitcoin, ανιχνεύτηκαν λιγότερο σε spam αλληλογραφίες σε σύγκριση με το 2016.

  Συνολικά, ο μέσος όρος των μηνυμάτων spam το 2017 μειώθηκε σε 56,63%, δηλαδή 1,68 ποσοστιαίες μονάδες λιγότερα από το 2016. Παράλληλα, αυξήθηκε ο αριθμός των επιθέσεων phishing – το σύστημα Kaspersky Lab Anti-Phishing ενεργοποιήθηκε 246.231.645 φορές σε υπολογιστές των χρηστών της Kaspersky Lab, αριθμός αυξημένος κατά περίπου 59% σε σύγκριση με το 2016.

  Όπως δήλωσε η Darya Gudkova, Spam Analyst Expert στην Kaspersky Lab.

  “Αν και το 2017 παρατηρήσαμε μια ελαφρά μείωση στις δραστηριότητες του spam, όλο τον χρόνο οι spammers δεν έχασαν καμία αφορμή να κλέψουν τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών, έχοντας τα μάτια τους ανοιχτά σε ό, τι συμβαίνει στον κόσμο. Καθώς διεξάγονται αθλητικές διοργανώσεις όπως το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA ή άλλες, η δραστηριότητά τους μόνο θα αυξάνεται

  Επιπλέον, το 2018 αναμένουμε περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη του spam και του phishing που σχετίζονται με τα cryptocurrencies – με περισσότερη ποικιλομορφία εκτός από το Bitcoin, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ευρέως τον προηγούμενο χρόνο, καθώς και με πρακτικές τύπου “pump and dump””

  Άλλες σημαντικές τάσεις και στατιστικά στοιχεία για το 2017, που επισημάνθηκαν από τους ερευνητές της Kaspersky Lab, ήταν οι εξής:

  Η Kaspersky Lab συνιστά στους οικιακούς χρήστες να εγκαταστήσουν μια αξιόπιστη λύση ασφάλειας, όπως το Kaspersky Total Security, το οποίο είναι σε θέση να ανιχνεύει και να αποκλείει τις επιθέσεις phishing και spam σε αυτόνομα προγράμματα email.

 • EY: Νέες υπηρεσίες για την αυτοματοποιημένη αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων με τη συνεργασία της ΙΒΜ

  EY: Νέες υπηρεσίες για την αυτοματοποιημένη αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων με τη συνεργασία της ΙΒΜ

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2018-02-20 13:27:58 | Πηγή: Techgear

  [Δ.Τ.]

  Η EY ανακοίνωσε ότι η Υπηρεσία Incident Response Integration της ΕΥ χρησιμοποιεί, πλέον, την τεχνολογία IBM Security, για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν την παρακολούθηση και την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων.

  Το Incident Response Process Integration Service της ΕΥ, με την υποστήριξη του IBM Resilient Incident Response Platform, προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις, που απλοποιούν και αυτοματοποιούν τις διαδικασίες ανταπόκρισης των επιχειρήσεων σε ενδεχόμενο περιστατικό κυβερνοασφάλειας. Η υπηρεσία αξιοποιεί την εμπειρία της EY στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών αντιμετώπισης περιστατικών, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης σχεδίων αντιμετώπισης περιστατικών, της διάγνωσης παραβιάσεων στον κυβερνοχώρο και της αξιολόγησης προγραμμάτων κυβερνοασφάλειας.

  Το Incident Response Process Integration Service της ΕΥ βοηθά τους πελάτες να αυτοματοποιήσουν την ανταπόκρισή τους σε κυβερνοεπιθέσεις και να παρακολουθήσουν τις σχετικές διαδικασίες και ροές εργασίας. Στο πλαίσιο της υπηρεσίας αυτής, η ΕΥ διεξάγει, επίσης, προσομοιώσεις για να δοκιμάσει την εφαρμογή της διαδικασίας αντιμετώπισης και να εντοπίσει σημεία που χρήζουν βελτίωσης.

  Η υπηρεσία της ΕΥ ενσωματώνει μία σειρά από επιμέρους δυνατότητες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, που βοηθούν τις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα την προσέγγιση που έχουν στις κυβερνοεπιθέσεις. Μεταξύ άλλων:

  Σχολιάζοντας τη νέα υπηρεσία, ο κ. Παναγιώτης Παπαγιαννακόπουλος, Director στο τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ Ελλάδος και υπεύθυνος των υπηρεσιών Cybersecurity, Data Protection & Privacy, δηλώνει:

  “Τη χρονιά που μας πέρασε, είδαμε και στη χώρα μας το μέγεθος της απειλής που συνιστούν οι κυβερνοεπιθέσεις για τις επιχειρήσεις να κλιμακώνεται, δεδομένης της τεχνολογικής εξέλιξης. Η τάση αυτή διαφαίνεται πως θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό, αν αναλογισθεί κανείς και τη διεύρυνση του τεχνολογικού οικοσυστήματος της κάθε εταιρείας. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την κατεύθυνση των πολλαπλών και πολύ-επίπεδων κανονισμών και οδηγιών τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως για παράδειγμα το GDPR, η οδηγία Network & Information Security (NIS) και η PSD2, όπου επιτάσσεται η έγκαιρη και έγκυρη αντιμετώπιση και ενημέρωση περιστατικών κυβερνοασφάλειας, καθιστούν ολοένα και σημαντικότερη την αποτελεσματική απόκριση στα εν λόγω συμβάντα. Η συνεργασία της ΕΥ με την ΙΒΜ, εξασφαλίζει στους οργανισμούς ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη βελτίωση των διαδικασιών απόκρισης και περιστατικών κυβερνοασφάλεια”

 • Ulefone X: Αυτό είναι το smartphone της εταιρείας με notch σαν του iPhone X [Video]

  Ulefone X: Αυτό είναι το smartphone της εταιρείας με notch σαν του iPhone X [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2018-02-20 13:18:04 | Πηγή: Techgear

  Το έχουμε αναφέρει αρκετές φορές τελευταία ότι στο MWC 2018 θα δούμε αρκετά Android smartphones με την εμφάνιση του iPhone X και η Ulefone είναι μία από τις εταιρείες που θα παρουσιάσει τουλάχιστον ένα τέτοιο smartphone. Και λέμε τουλάχιστον διότι πριν από μερικές ημέρες είδαμε το Ulefone T2 Pro, ενώ τώρα μας έρχεται ενημέρωση και για το Ulefone X.

  Όπως θα δείτε και στο video της εταιρείας, το Ulefone X θα διαθέτει διπλή κάμερα στο πίσω μέρος μαζί με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ θα χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android 8.1 Oreo. Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά και η τιμή του θα γίνουν γνωστά μέσα στις επόμενες ημέρες.

  Γενικά να αναφέρουμε ότι η Ulefone θα παρουσιάσει συνολικά τρία μοντέλα με εμφάνιση iPhone X στο MWC 2018 στη Βαρκελώνη.

 • Η Samsung παρουσιάζει τον μεγαλύτερο SSD στον κόσμο με χωρητικότητα 30.72TB!

  Η Samsung παρουσιάζει τον μεγαλύτερο SSD στον κόσμο με χωρητικότητα 30.72TB!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2018-02-20 12:48:56 | Πηγή: Techgear

  Πριν από περίπου 2 χρόνια η Samsung είχε παρουσιάσει τον μεγαλύτερο SSD στον κόσμο με χωρητικότητα 15.36TB, αλλά σήμερα καταφέρνει να μας εντυπωσιάσει ακόμα περισσότερο διπλασιάζοντας την χωρητικότητα και βελτιώνοντας σημαντικά την απόδοση του.

  Συγκεκριμένα, ο Samsung PM1643  χώρεσε στο ίδιο πλαίσιο των 2.5” και προσφέρει αποθηκευτικό χώρο 30.72TB, ενώ οι ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής είναι 2100MB/s και 1700MB/s αντίστοιχα.

  Η εταιρεία τα κατάφερε χρησιμοποιώντας 3D vertical NAND chips χωρητικότητας 512GB  το καθένα, τα οποία έχουν το μισό μέγεθος σε σύγκριση με τα αντίστοιχα χωρητικότητας 1TB που παρουσίασε πέρυσι. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προχωρήσει την μαζική παραγωγή τους για χρήση σε SSDs με μικρότερη χωρητικότητα (15.36TB, 7.68TB, 3.84TB, 1.92TB, 960MB και 800GB).

  Για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστές οι τιμές των νέων SSDs.Sa

  [Samsung]

 • Ο Chrome browser καθαρίζει αυτόματα τα τεράστια URLs από τον περιττό κώδικα όταν τα μοιράζεσαι

  Ο Chrome browser καθαρίζει αυτόματα τα τεράστια URLs από τον περιττό κώδικα όταν τα μοιράζεσαι

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2018-02-20 11:58:51 | Πηγή: Techgear

  Παρά το γεγονός ότι μας οδηγούν εκεί που θέλουμε να πάμε, καμιά φορά είναι ενοχλητικό να βλέπεις ένα τεράστιο URL όταν θέλεις να μοιραστείς μια ιστοσελίδα με κάποιον φίλο σου. Τις περισσότερες φορές, αυτά τα μεγάλα URLs οφείλονται είτε στην κωδικοποίηση των συμβόλων (π.χ. ένα URL που είναι γραμμένο στα ελληνικά γίνεται αυτόματα τεράστιο) είτε επειδή έχουν προστεθεί στο τέλος tracking ή referral κώδικες.

  Αυτό αλλάζει, όμως, με τη νέα αναβάθμιση του Chrome browser, ο οποίος από την έκδοση Chrome 64 και έπειτα καθαρίζει αυτόματα όλα τα περιττά σύμβολα, αρκεί ο χρήστης να τα μοιραστεί επιλέγοντας το κουμπί Share που του εμφανίζεται όταν “πιάνει” όλο το URL. Αν πάλι κάποιος επιθυμεί να διατηρήσει αναλλοίωτο το URL, τότε δεν έχει παρά να πραγματοποιήσει αντιγραφή (copy) και επικόλληση (paste) με τον παραδοσιακό τρόπο.

  [via]

 • Android P: Απαγορεύει την πρόσβαση στην κάμερα στις αδρανείς εφαρμογές για μεγαλύτερη ασφάλεια

  Android P: Απαγορεύει την πρόσβαση στην κάμερα στις αδρανείς εφαρμογές για μεγαλύτερη ασφάλεια

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-02-20 11:49:36 | Πηγή: Techgear

  Οι XDA Developers ανακάλυψαν ακόμη ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που θα φέρει μαζί της η αναβάθμιση Android P. Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος δεν θα επιτρέπει στις ανενεργές εφαρμογές στο background να έχουν πρόσβαση στην κάμερα της συσκευής.

  Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος κάποια κακόβουλη εφαρμογή να τραβήξει φωτογραφίες του χρήστη και του περιβάλλοντος του εν αγνοία του, με σκοπό να τις εκμεταλλευτεί είτε για εκβιασμό είτε για άλλες εγκληματικές ενέργειες.

  Ο νέος κανόνος κρύβεται σε έναν μοναδικό κωδικό πιστοποίησης που φέρει κάθε εγκατεστημένη εφαρμογή. Ο κωδικός αυτός (UID – Unique Identification Code) εκχωρείται από το σύστημα κατά την διάρκεια της εγκατάστασης και δεν αλλάζει μέχρι να απεγκατασταθεί η εφαρμογή. Όταν η εφαρμογή μπει σε αδρανή κατάσταση, το Android P απαγορεύει στον συγκεκριμένο κωδικό UID να έχει πρόσβαση στην κάμερα και οποιαδήποτε αίτημα από την αδρανή εφαρμογή για ενεργοποίηση της κάμερας λαμβάνεται από το σύστημα ως σφάλμα.

  [via]

 • Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της Google προβλέπει καρδιαγγειακά νοσήματα μελετώντας τα μάτια του χρήστη

  Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της Google προβλέπει καρδιαγγειακά νοσήματα μελετώντας τα μάτια του χρήστη

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-02-20 07:34:25 | Πηγή: Techgear

  Ένας οφθαλμολόγος μπορεί με λεπτομερή εξέταση των ματιών να εντοπίσει σημάδια από αρκετές ασθένειες, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση και διαβήτη, αλλά το ίδιο θα μπορεί πολύ σύντομα να το πράξει και η τεχνητή νοημοσύνη της Google. Η εταιρεία εκμεταλλεύεται για ακόμα μία φορά αλγορίθμους deep learning για να προβλέπει καρδιαγγειακά προβλήματα αναλύοντας τον αμφιβληστροειδή του ασθενούς.

  Το σύστημα της Google παρουσιάστηκε στην εργασία με τίτλο “Prediction of Cardiovascular Risk Factors from Retinal Fundus Photographs via Deep Learning”. Οι αλγόριθμοι έχουν εκπαιδευτεί με τα δεδομένα 284.335 ασθενών λαμβάνοντας υπόψιν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας και κινδύνους όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, αν ο ασθενής είναι καπνιστής ή όχι κλπ. Η ακρίβεια του συστήματος ξεπέρασε το 71% και ειδικότερα στην μέτρηση της συστολικής πίεσης αφήνει σημαντικά πίσω τις μεθόδους μέτρησης των γιατρών.

  Εκτός των πιθανών κινδύνων, ο αλγόριθμος της Google έχει εκπαιδευτεί για να προβλέπει την πιθανότητα καρδιαγγειακού νοσήματος, όπως ανακοπή ή εγκεφαλικό, με σχετικά υψηλή ακρίβεια. Σε μια σχετική δοκιμή έπιασε ποσοστό 70% για να καταλάβει ποιος από τους δύο ασθενείς είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν κάποιο σοβαρό καρδιαγγειακό νόσημα, απλά μελετώντας τις φωτογραφίες του ματιού.

  Όπως συμβαίνει με όλα τα συστήματα deep learning, όσο μεγαλώνει η βάση δεδομένων (μελέτη περισσότερων ασθενών), τόσο πιο ακριβές γίνεται το σύστημα.

  [Google]

 • Nokia 8 Pro: Πληροφορίες για πενταπλή κάμερα με φακούς Zeiss και Snapdragon 845

  Nokia 8 Pro: Πληροφορίες για πενταπλή κάμερα με φακούς Zeiss και Snapdragon 845

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2018-02-19 22:31:58 | Πηγή: Techgear

  Τον περασμένο μήνα ήρθαν στην δημοσιότητα σχεδιαγράμματα που απεικόνιζαν ένα smartphone της HMD Global με διάταξη 5πλης κάμερας στο πίσω μέρος και τότε υποθέσαμε ότι πρόκειται για την φετινή ναυαρχίδα της εταιρείας, το Nokia 10. Φαίνεται, όμως, ότι η εταιρεία θα κρατήσει το “δεκάρι” για άλλη περίσταση και ό,τι είχαμε δει τότε αφορούν τελικά το Nokia 8 Pro.

  Η συσκευή αναμένεται ότι θα κυκλοφορήσει κατά τον Αύγουστο και εκτός της 5πλης κάμερας θα διαθέτει τον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragoni 845, 6GB ή 8GB μνήμη RAM, ενώ η οθόνη θα είναι αναλογίας 18:9.

  Μην περιμένετε να δούμε κάτι σχετικό στο MWC 2018, εκτός αν η HMD Global θέλει να αποκαλύψει όλα τα φετινά χαρτιά της από τόσο νωρίς.

  [via]

   

 • Το teaser της Sony για το MWC 2018 μας δείχνει επιστροφή στις καμπύλες για το επόμενο smartphone [Video]

  Το teaser της Sony για το MWC 2018 μας δείχνει επιστροφή στις καμπύλες για το επόμενο smartphone [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-02-19 22:04:36 | Πηγή: Techgear

  Η Sony μας προετοιμάζει για την παρουσία της στο MWC 2018 την επόμενη εβδομάδα με ένα teaser video που επιτέλους υποδηλώνει μια αλλαγή στην κλασική σχεδιαστική γραμμή που ακολουθεί η εταιρεία τα τελευταία χρόνια. Περιμένουμε, λοιπόν, τουλάχιστον ένα νέο smartphone με…καμπύλες.

  Δεν γνωρίζουμε περισσότερα για την ονομασία της συσκευής, αλλά είναι αρκετά καλές οι πιθανότητες να δούμε το Sony H8541 που διέρρευσε πριν τις γιορτές. Τότε είχαμε πληροφορίες για οθόνη bezel-less 5.7” 4K HDR αναλογίας 18:9 με επικάλυψη Gorilla Glass 5, επεξεργαστή 64bit octa-core Qualcomm Snapdragon 835, μνήμη RAM 4GB, αποθηκευτικό χώρο 64GB UFS 2.1, WiFi 802.11ac, Bluetooth 5.0, GPS/GLONASS, NFC, μπαταρία 3420mAh και λειτουργικό σύστημα Android 8.0 Oreo. Η κατασκευή του φημολογείται ότι θα είναι πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IP68 για αντοχή σε νερό και σκόνη, με διαστάσεις 149 x 74 x 7.5mm.

   

  Join us. 26.02.2018 #SonyMWC pic.twitter.com/n6IQ82XRVZ

  — Sony Xperia (@sonyxperia) February 19, 2018

 • Vernee Apollo 2 και Vernee V2 έρχονται στο MWC 2018 με εντυπωσιακές προδιαγραφές

  Vernee Apollo 2 και Vernee V2 έρχονται στο MWC 2018 με εντυπωσιακές προδιαγραφές

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: PotatoHead | Ημερομηνία: 2018-02-19 20:46:31 | Πηγή: Techgear

  Το MWC 2018 ανοίγει τις πόρτες του στις 26 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη και λίγο πολύ, όλες οι εταρείες του χώρου θα παρουσιάσουν κάτι καινούργιο για να τραβήξουν πάνω τους τα βλέμματα του κοινού. Η Vernee θα δώσει και αυτή δυναμικά το παρόν παρουσιάζοντας τα Vernee Apollo 2 και Vernee V2, ενώ θα ανακοινώσει και το rebranding των σειρών της.

  Η σειρά Vernee T (γνωστή στο παρελθόν ως Thor) θα περιλαμβάνει συσκευές με μεγάλη αυτονομία και πολύ προσιτή τιμή, η σειρά Vernee M (πρώην Mars) θα στοχεύει στο νεανικό κοινό με στυλάτο σχεδιασμό και λεπτή κατασκευή, ενώ η σειρά Vernee V θα συνδυάζει θωρακισμένη κατασκευή πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IP68 με κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά. Η ναυαρχίδα της εταιρείας, ωστόσο, θα παραμείνει η σειρά Apollo.

  Ειδικότερα τώρα, το Vernee V2 είναι το δεύτερης γενιάς θωρακισμένο μοντέλο της εταιρείας που παίρνει τη θέση του Vernee Active. Αναμένεται με οθόνη αναλογίας 18:9, επεξεργαστή 64bit octa-core MediaTek Helio P23, 6GB μνήμη RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο, dual κάμερα εμπρός και dual κάμερα πίσω, και φυσικά με πιστοποίηση IP68 για προστασία από νερό και σκόνη.

  Σε ό,τι αφορά το Vernee Apollo 2, η ναυαρχίδα της εταιρείας αναμένεται με οθόνη 5.99” Sharp TDDI αναλογίας 18:9, 64bit deca-core επεξεργαστή MediaTek Helio X30, 6GB μνήμη RAM, 128GB αποθηκευτικό χώρο, dual κάμερα 16MP + 13MP, εμπρόσθια κάμερα 8MP, τεχνολογία ταχύτατης φόρτισης Pump Express και λειτουργικό σύστημα Android 8.1 Oreo, σε μια εξολοκλήρου μεταλλική κατασκευή.

  Φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα η παρουσία της Vernee στο MWC 2018 και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε αναλυτικές λεπτομέρειες για όλες τις νέες συσκευές της.

 • Archos Vision 215: Νέο AiO PC με οθόνη 21.5” FHD και τιμή €299 [MWC 2018]

  Archos Vision 215: Νέο AiO PC με οθόνη 21.5” FHD και τιμή €299 [MWC 2018]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2018-02-19 20:15:59 | Πηγή: Techgear

  Η Archos αφήνει για λίγο στην άκρη τα smartphones και τα tablets για να παρουσιάσει ένα πολύ ενδιαφέρον AiO PC στο MWC 2018. Το Archos Vision 215 έρχεται με πολύ όμορφο design και λεπτή κατασκευή για εύκολη προσαρμογή σε οποιοδήποτε χώρο, με προσιτή τιμή και επιδόσεις ικανοποιητικές για παρακολούθηση multimedia και σερφάρισμα στο Internet.

  Θα κυκλοφορήσει το Μάιο με αρχική τιμή τα €299. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται πληκτρολόγιο και mouse.

  [Archos]

 • Samsung Galaxy S9/S9+: Νέα τεράστια διαρροή επίσημων renders και τεχνικών χαρακτηριστικών [Video]

  Samsung Galaxy S9/S9+: Νέα τεράστια διαρροή επίσημων renders και τεχνικών χαρακτηριστικών [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-02-19 15:12:16 | Πηγή: Techgear

  Σε λιγότερο από μία εβδομάδα έχουμε την επίσημη παρουσίαση των Samsung Galaxy S9/S9+, αλλά έχουμε φτάσει σε σημείο να γνωρίζουμε το….95% όλων όσων θα μας αποκαλύψει η εταιρεία στην παρουσίαση λίγο πριν την έναρξη του MWC 2018. Για σήμερα έχουμε μια ακόμη τεράστια διαρροή επίσημων renders και τεχνικών χαρακτηριστικών για τις δύο συσκευές, απ’ όπου επιβεβαιώνονται όλα όσα μάθαμε τις προηγούμενες εβδομάδες.

  Παράλληλα, η εταιρεία δημοσίευσε ένα νέο video για να παρουσιάσει την νέα έκδοση του Over the Horizon 2018, το δημοφιλές ringtone που συνοδεύει τα smartphones της εταιρείας από το 2011 μέχρι σήμερα. Για την έκδοση που θα ακούσουμε στα Samsung Galaxy S9/S9+ επιστρατεύτηκε ο Ισλανδός συνθέτης Pétur Jónsson.

 • Huawei P20 Plus: Αναμένεται με Always On οθόνη και μπαταρία 4000mAh παρά το μικρό πάχος του

  Huawei P20 Plus: Αναμένεται με Always On οθόνη και μπαταρία 4000mAh παρά το μικρό πάχος του

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-02-19 12:47:56 | Πηγή: Techgear

  Συμπληρώνονται σιγά σιγά τα κομμάτια του παζλ για το Huawei P20 Plus, για το οποίο γνωρίζουμε ήδη ότι θα διαθέτει οθόνη 6.0” 18:9, τρεις κάμερες στο πίσω μέρος και διαστάσεις 155.3 x 74.2 x 7.7mm. Αυτή τη φορά μαθαίνουμε περισσότερα για την οθόνη, αλλά και για την μπαταρία του.

  Όπως ανακάλυψαν οι XDA Developers, το Huawei P20 Plus θα διαθέτει Always On Display (AOD) και μπαταρία 4000mAh, με την τελευταία να είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τα 3320mAh του Huawei P20 και εκπλήσσει ευχάριστα λόγω του μικρού πάχους της συσκευής. Ακόμη, αναφέρεται ότι θα διαθέτει τον επεξεργαστή Kirin 970 της οικογένειας Mate 10, ενώ το λειτουργικό σύστημα θα είναι το Android 8.1 Oreo με περιβάλλον χρήσης EMUI 8.1.

  Η σειρά Huawei P20 παρουσιάζεται στις 27 Μαρτίου στο Παρίσι.

  [via]

 • Nintendo Labo: Νέα videos για να μάθουμε τι μπορούμε να κάνουμε με τα χαρτόνια και το Nintendo Switch

  Nintendo Labo: Νέα videos για να μάθουμε τι μπορούμε να κάνουμε με τα χαρτόνια και το Nintendo Switch

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-02-19 12:28:55 | Πηγή: Techgear

  Η Nintendo μας κίνησε το ενδιαφέρον πριν από έναν μήνα με την ομολογουμένως πρωτοποριακή για την εποχή μας παρουσίαση του Labo, ένα κουτί με χαρτόνια και οδηγίες DIY (φτιαξ’ το μόνος σου) για να ζήσεις διαφορετικές εμπειρίες με την παιχνιδοκονσόλα Nintendo Switch.

  Τα διάφορα πακέτα αναμένονται στην Ευρώπη στις 27 Απριλίου, αλλά σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε περισσότερα για τον τρόπο σύνδεσης του λογισμικού με τα χαρτόνια μέσα από τρία νέα videos της Nintendo.

   

 • Twitter: Πειραματίζεται με live μεταδόσεις για σοβαρά έκτακτα γεγονότα

  Twitter: Πειραματίζεται με live μεταδόσεις για σοβαρά έκτακτα γεγονότα

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2018-02-19 11:48:24 | Πηγή: Techgear

  Η Twitter κατέγραψε κέρδη για πρώτη φορά στην ιστορία της, παρά το γεγονός ότι δεν αυξήθηκε ο αριθμός των χρηστών. Για να αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα κέρδη, αλλά και το ενδιαφέρον των χρηστών για το κοινωνικό δίκτυο, η εταιρεία πραγματοποιεί δοκιμές για live streaming videos από τοπικά ειδησεογραφικά δίκτυα στους λογαριασμούς των χρηστών για κάλυψη σοβαρών έκτακτων γεγονότων, όπως η πρόσφατη τραγωδία στη Florida.

  Τα live videos εμφανίζονται δίπλα από το timeline του χρήστη, είναι εξαρχής χωρίς φωνή και συνοδεύονται από ένα κουμπί “Watch”. Πατώντας επάνω στο watch ή στο video, ο χρήστης μεταφέρεται σε μια νέα σελίδα, όπως αυτές των hashtags, όπου φαίνεται μια μεγαλύτερη έκδοση του video και σχετικά tweets.

  Η Twitter συνεργάζεται με πολλά τοπικά δίκτυα στις ΗΠΑ για να παρέχει αυτά τα live videos και μένει να δούμε αν θα επεκταθεί η λειτουργία σε άλλες χώρες, αλλά και σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ειδησεογραφικής κάλυψης.

  [via]

 • Fujifilm X-H1: Η νέα mirrorless με ενσωματωμένο σταθεροποιητή εικόνας και δυνατότητα λήψης 4K video

  Fujifilm X-H1: Η νέα mirrorless με ενσωματωμένο σταθεροποιητή εικόνας και δυνατότητα λήψης 4K video

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2018-02-19 11:10:36 | Πηγή: Techgear

  Η Fujifilm παρουσίασε τη νέα mirroless X-H1, η οποία ανεβαίνει στον θρόνο των κορυφαίων καμερών της εταιρείας προσφέροντας δυνατότητα λήψης 4K video, ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 διευθύνσεων σε μια premium κατασκευή που προστατεύεται από νερό και σκόνη.

  Η Fujifilm X-H1 έρχεται με αισθητήρα 24.3MP APS-C X-Trans CMOS III, επεξεργαστή εικόνας X-Processor Pro Engine, υβριδικό σύστημα αυτόματης εστίασης 325 σημείων, μεγάλη ηλεκτρονική διόπτρα OLED EVF ανάλυσης 3.69m dots με 0.75x μεγέθυνση, οθόνη 3.0” LCD (ανάλυση 1.08m dots), δευτερεύουσα οθόνη 1.28” στο επάνω μέρος και κεραίες WiFi και Bluetooth 4.0 (όχι NFC).

  Θα κυκλοφορήσει μέσα στο Μάρτιο σε τιμή $1899 μόνο για το σώμα.

  [via]

 • Samsung Galaxy Tab S4: Έρχεται με οθόνη 10.5” 2560 x1600, Snapdragon 835 και Android 8.0 Oreo

  Samsung Galaxy Tab S4: Έρχεται με οθόνη 10.5” 2560 x1600, Snapdragon 835 και Android 8.0 Oreo

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-02-19 10:30:28 | Πηγή: Techgear

  Η Samsung ετοιμάζει τον διάδοχο του Galaxy Tab S3 και δεν αποκλείεται τα αποκαλυπτήρια να γίνουν στο MWC 2018 την επόμενη εβδομάδα. Η συσκευή με κωδική ονομασία SM-T835 πέρασε πρόσφατα από το GFXBench και από εκεί μαθαίνουμε τα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά.

  Ο κωδικός SM-T835 αντιστοιχεί στο Samsung Galaxy Tab S4, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις WiFi και  WiFi + LTE με οθόνη 10.5” ανάλυσης 2560 x 1600, επεξεργαστή 64bit octa-core Qualcomm Snapdragon 835, επεξεργαστή γραφικών Adreno 540 GPU, μνήμη RAM 4GB, αποθηκευτικό χώρο 64GB (επέκταση με microSD), κάμερα 13MP με LED flash και εμπρόσθια κάμερα 8MP.

  Πιθανότατα θα δούμε περισσότερες επιλογές αποθηκευτικού χώρου, ενώ το λειτουργικό σύστημα θα είναι το Android 8.0 Oreo με περιβάλλον χρήσης Samsung Experience 9.0.

  [via]

   

 • Ulefone Armor X: Το νέο θωρακισμένο smartphone της εταιρείας έρχεται με οθόνη 18:9 και ασύρματη φόρτιση [MWC 2018]

  Ulefone Armor X: Το νέο θωρακισμένο smartphone της εταιρείας έρχεται με οθόνη 18:9 και ασύρματη φόρτιση [MWC 2018]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2018-02-18 21:32:21 | Πηγή: Techgear

  Η Ulefone ασχολείται εκτός των άλλων και με την κατασκευή όμορφων θωρακισμένων smartphones. Πολύ σύντομα, μάλιστα, στο MWC 2018 θα παρουσιάσει το Ulefone Armor X και ήδη μπορούμε να πάρουμε μια γεύση από την εμφάνιση του από το επίσημο render που μοιράστηκε μαζί μας η εταιρεία.

  Όπως βλέπετε, το Ulefone Armor X θα είναι διαθέτει οθόνη αναλογίας 18:9, ενώ στο πλάι θα βρούμε και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων μαζί με το power button, τα volume buttons και το PTT button (push-to-talk). Στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί διπλή κάμερα και επάνω αριστερά υπάρχει υποδοχή 3.5mm για ακουστικά. Στα πλεονεκτήματα και το γεγονός ότι υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση.

  Η συσκευή έρχεται με πιστοποίηση IP68 και MIL STD-810G για προστασία από νερό, σκόνη, πτώσεις και ακραίες θερμοκρασίες. Αναμένουμε με ενδιαφέρον να μάθουμε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την τιμή του, μιας και αρκετός κόσμος έχει στραφεί σε θωρακισμένα smartphones για να έχει το κεφάλι του ήσυχο.

  Μάθετε περισσότερα για την Ulefone στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

 • Vahana: Επιτυχημένη η πρώτη πτήση του αυτοοδηγούμενου ιπτάμενου ηλεκτρικού ταξί της Airbus [Videos]

  Vahana: Επιτυχημένη η πρώτη πτήση του αυτοοδηγούμενου ιπτάμενου ηλεκτρικού ταξί της Airbus [Videos]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-02-18 14:30:42 | Πηγή: Techgear

  Οι εξελίξεις στα αυτοοδηγούμενα οχήματα δεν περιορίζονται μόνο σε αυτά που θα κινούνται στους δρόμους, αλλά αφορούν και μια νέα ανερχόμενη τάση, αυτή των ιπτάμενων ηλεκτρικών ταξί (βλ. Lillium Aviation). Η τελευταία εντυπωσιακή είδηση μας έρχεται από την Airbus, η οποία πραγματοποίησε την πρώτη επιτυχημένη πτήση του project Vahana.

  Πρόκειται για ένα σχετικά νέο concept από την εταιρεία, το οποίο ξεκίνησε να αναπτύσσεται μόλις πριν από δύο χρόνια και ήδη κατάφεραν να πραγματοποιήσουν επιτυχημένη πτήση για 56 δευτερόλεπτα σε ύψος 5m. Το δοκιμαστικό πρωτότυπο έχει διαστάσεις 5.7 x 6.8 x 2.8m, χωρά ένα άτομο στην καμπίνα του και διαθέτει σύστημα κάθετης απογείωσης – προσγείωσης (VTOL – Vertical Take-Off and Landing), ενώ ζυγίζει 745kg.

  Η Airbus παραδέχεται ότι ακόμη βρίσκονται σε πολύ αρχικό στάδιο για να μιλήσουν για εμπορική χρήση ενός τέτοιου ιπτάμενου ταξί, αλλά με τον ταχύτατο ρυθμό που εξελίσσονται ίσως δεν είναι και τόσο μακρινό όνειρο.

  [via]

 • Η Microsoft θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία blockchain για μέγιστη προστασία των προσωπικών δεδομένων

  Η Microsoft θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία blockchain για μέγιστη προστασία των προσωπικών δεδομένων

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-02-18 13:51:03 | Πηγή: Techgear

  Τον τελευταίο καιρό θα έχετε ακούσει πολλές φορές τον όρο “blockchain”, κυρίως λόγω του θορύβου που γίνεται με τα κρυπτονομίσματα (π.χ. Bitcoin). Παρόλα αυτά, η χρήση της τεχνολογίας αυτής μπορεί να βρει και άλλου είδους εφαρμογές, όπως αυτή που ετοιμάζει η Microsoft για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

  Όπως δήλωσε ο Alex Simons, διευθυντής του τμήματος Program Management του τομέα Microsoft Identity, τους τελευταίους 12 μήνες η εταιρεία έχει επενδύσει στην ανάπτυξη ιδεών για την εκμετάλλευση της τεχνολογίας blockchain και η πρώτη εφαρμογή θα είναι οι “αποκεντρωμένες ταυτότητες” (DIDs – Decentralized Identities).

  Στη βασική του μορφή, ένα blockchain αποτελεί ένα δίκτυο κρυπτογραφημένων πακέτων (blocks) δεδομένων. Αυτά τα blocks δεν παραμένουν αποθηκευμένα σε κάποιο κεντρικό κόμβο (π.χ. κάποιον cloud server), ούτε υπόκεινται σε διαχείριση από κάποια συγκεκριμένη οντότητα. Αντ’ αυτού, τα blocks είναι “αλυσοδεμένα” μεταξύ διάσπαρτων υπολογιστών σε όλο τον κόσμο που συμμετέχουν στην αλυσίδα (chain) και δεν μπορούν να τροποποιηθούν, ούτε να χακαριστούν επειδή τα δεδομένα κάθε block είναι αλληλένδετα κρυπτογραφημένα με το αμέσως προηγούμενο σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο (δεσμός αλυσίδας). Όλα τα δεδομένα που βρίσκονται αποθηκευμένα σε οποιοδήποτε block, δεν μπορούν να αλλοιωθούν αν δεν αλλοιωθούν και τα προηγούμενα blocks. Κατά μία έννοια, ένα blockchain είναι ένα ανοικτό ψηφιακό ημερολόγιο όπου καταγράφονται όλες οι συναλλαγές, χωρίς να διατηρείται σε ένα μοναδικό μέρος.

  Αυτό είναι το πρόβλημα σήμερα με όλες τις υπηρεσίες στο Internet: όλες οι πληροφορίες και οι συναλλαγές** του χρήστη αποθηκεύονται σε servers, στους οποίους μπορούν να επιτεθούν hackers για να πάρουν στα χέρια τους αυτά τα δεδομένα. Σύμφωνα με την Microsoft, η χρήση των blockchains θα είναι απαραίτητη για μια αποκεντρωμένη καταγραφή των συναλλαγών, αλλά και ιδανική για την αποθήκευση προσωπικών δεδομένων. Πρακτικά, ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να συναινεί στην αντιγραφή και τον διασκορπισμό των δεδομένων του σε διάφορες υπηρεσίες και εφαρμογές όπως τα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter, Instagram), τα online καταστήματα (App Store, Google Play, Microsoft Store) κλπ.

  **ως συναλλαγή δεν εννοείται μόνο η χρηματική, αλλά οποιαδήποτε “επαφή” μεταξύ των δεδομένων του χρήστη και κάποιας υπηρεσίας που θέλει να έχει πρόσβαση σε αυτά (π.χ. το Gmail κάνει μια συναλλαγή με τα δεδομένα σου όταν πραγματοποιείς login)

  Όπως αναφέρει ο Ankur Patel του τμήματος Microsoft,

  “Σήμερα οι εφαρμογές, υπηρεσίες και οργανισμοί παρέχουν βολικές, προβλέψιμες και εξατομικευμένες εμπειρίες που εξαρτώνται από τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων του χρήστη. Είναι αναγκαία η δημιουργία ενός ασφαλή κρυπτογραφημένου κόμβου ταυτοτήτων (ID Hub) που θα αλληλεπιδρά με τα δεδομένα του χρήστη και ταυτόχρονα θα διασφαλίζει το απόρρητο των συναλλαγών”

  Η Microsoft αναζητά συμπαίκτες για το εγχείρημα της και συνεργάζεται ήδη με ιδιώτες και οργανισμούς μέσω του ιδρύματος Decentralized Identity έτσι ώστε να στηθεί το ανάλογο οικοσύστημα με blockchains.

   

  [Microsoft]

 • Η τεχνολογία LiDAR μετατρέπεται στο απόλυτο εργαλείο για τους αρχαιολόγους, καθώς βρήκαν πόλη με μέγεθος όσο το Manhattan!

  Η τεχνολογία LiDAR μετατρέπεται στο απόλυτο εργαλείο για τους αρχαιολόγους, καθώς βρήκαν πόλη με μέγεθος όσο το Manhattan!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-02-18 13:03:13 | Πηγή: Techgear

  Πριν από λίγες ημέρες μάθαμε για την ανακάλυψη μιας τεράστιας κρυμμένης πόλης των Μάγιας σε ζούγκλα της Γουατεμάλα με την βοήθεια της τεχνολογίας LiDAR και τώρα έχουμε ακόμα μία σημαντική ανακάλυψη με χρήση της ίδιας τεχνολογίας, αυτή τη φορά στο Μεξικό.

  Η τεχνολογία LiDAR εξυπηρετεί στην χαρτογράφηση με την εκπομπή ακτίνας laser από μια συσκευή, η οποία “αναπηδά” επάνω στην επιφάνεια και μετρά πόση ώρα χρειάζεται το φως για να επιστρέψει πίσω στον αισθητήρα της συσκευής. Χρησιμοποιείται κυρίως για μέτρηση απόστασης και χημικές αναλύσεις, ενώ αποτελεί θεμελιώδες σύστημα για την πλοήγηση και την αποφυγή εμποδίων στα αυτοοδηγούμενα οχήματα.

  Οι ερευνητές πραγματοποίησαν πριν από μία δεκεατία ανασκαφές στα ερείπια μιας πόλης της αυτοκρατορίας των Purépecha στο Μεξικό με τον παραδοσιακό τρόπο, αλλά τώρα με την βοήθεια της τεχνολογίας LiDAR διαπίστωσαν ότι η πόλη Angamuco είναι σχεδόν διπλάσια σε μέγεθος απ’ ό,τι αρχικά πίστευαν. Η τεχνολογία LiDAR τους επέτρεψε να δουν κάτω από στα στρώματα λάβας που καλύπτουν το Angamuco και κατέγραψαν ότι εκτείνεται σε 26 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αντί για 13 που υπολόγιζαν αρχικά.

  Πρόκειται για μια τεράστια πόλη για τα δεδομένα της εποχής που περιελάμβανε 1500 κτίρια ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, δηλαδή περίπου 40.000 κτίρια στο σύνολο σχεδόν όσο το σημερινό Manhattan. Ακόμη, η τεχνολογία LiDAR απέδειξε ότι είχε μια ασυνήθιστη ρυμοτομία με τις μεγάλες πυραμίδες και ανοικτές πλατείες στα άκρα της πόλης και όχι στο κέντρο της.

  Ο λαός των Purépecha υπήρξε την ίδια χρονική περίοδο με τους Αζτέκους και παρά το γεγονός ότι δεν είναι τόσο “διάσημοι”, είχαν αναπτύξει έναν πολύ σημαντικό πολιτισμό στο δυτικό Μεξικό, πρωτεύουσα την πόλη Tzintzuntzan.

  [via]

 • Απόκτησε τον ταχύτατο φορτιστή αυτοκινήτου της Xiaomi με μόλις €10.81!

  Απόκτησε τον ταχύτατο φορτιστή αυτοκινήτου της Xiaomi με μόλις €10.81!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: PotatoHead | Ημερομηνία: 2018-02-18 11:18:01 | Πηγή: Techgear

  Πολύς κόσμος στην χώρα μας έχει επιλέξει κάποιο smartphone της Xiaomi με αποτέλεσμα η κινέζικη εταιρεία να έχει σημειώσει εξαιρετικές πωλήσεις μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό θα βρείτε ενδιαφέρουσα και την προσφορά που τρέχει αυτές τις μέρες στο κατάστημα Gearbest για ένα πολύ χρήσιμο gadget σε προσιτή τιμή για όλες τις τσέπες.

  Συγκεκριμένα, το κατάστημα προσφέρει τον φορτιστή αυτοκινήτου Xiaomi Fast Charging Car Charger Meta Style στα €10.81! Όσοι έχετε προσπαθήσει να φορτίσετε το smartphone σας στο αυτοκίνητο θα έχετε παρατηρήσει ότι ο ρυθμός φόρτισης είναι τις περισσότερες φορές πάρα πολύ αργός.

  Με τον φορτιστή της Xiaomi, όμως, οι χρόνοι μειώνονται σημαντικά επειδή προσφέρει 5V/2.4A, ενώ διαθέτει δύο υποδοχές USB για να φορτίζεις δύο συσκευές ταυτόχρονα!

   

   

 • Gmail Go: Διαθέσιμη η ελαφριά έκδοση της υπηρεσίας για συσκευές Android Go

  Gmail Go: Διαθέσιμη η ελαφριά έκδοση της υπηρεσίας για συσκευές Android Go

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2018-02-17 11:42:11 | Πηγή: Techgear

  Συνεχίζεται το λανσάρισμα εφαρμογών “Go” από την Google, με την εταιρεία να διαθέτει πλέον και το Gmail Go στο κατάστημα Google Play, ως μία πολύ πιο ελαφριά έκδοση της υπηρεσίας για συσκευές χαμηλών δυνατοτήτων. Η φιλοσοφία είναι η ίδια με τις υπόλοιπες εφαρμογές του λειτουργικού συστήματος Android Go και υποστηρίζεται μόνο από αυτές τις συσκευές.

  Το Gmail Go δεν στερείται χρήσιμων λειτουργιών, όπως η υποστήριξη πολλαπλών λογαριασμών, η δυνατότητα επισύναψης αρχείων κλπ., ενώ διαχειρίζεται με πολύ πιο οικονομικό τρόπο τα δεδομένα του χρήστη σε σύγκριση με την κανονική εφαρμογή Gmail. Παρόλα αυτά, στις πρώτες αναφορές από χρήστες σημειώνεται ότι ο συγχρονισμός δεν πηγαίνει τόσο πίσω χρονικά και γενικά η εμπειρία χρήσης δεν είναι τόσο “ομαλή”.

  Η εφαρμογή Gmail Go έχει μέγεθος μόλις 25MB και για την ώρα είναι διαθέσιμη μόνο σε συσκευές Android Go που την έχουν προεγκατεστημένη. Η Google την έχει τοποθετήσει στο Google Play καθαρά για λόγους που αφορούν τις αναβαθμίσεις.

 • LG “Judy”: Έρχεται τον Ιούνιο με πρωτοποριακή οθόνη 6.1” 18:9 και Snapdragon 845

  LG “Judy”: Έρχεται τον Ιούνιο με πρωτοποριακή οθόνη 6.1” 18:9 και Snapdragon 845

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-02-17 11:04:12 | Πηγή: Techgear

  Η LG πήρε σοβαρές αποφάσεις τον τελευταίο καιρό σχετικά με το τμήμα mobile, οι οποίες μας έγιναν γνωστές στο CES 2018 όταν ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορεί στο εξής smartphones μόνο όταν το κρίνει αναγκαίο και δεν θα μπαίνει σε αυτόν τον αγώνα δρόμου απέναντι στους ανταγωνιστές της. Στο πλαίσιο αυτής της ανακοίνωσης μάθαμε ότι ανέβαλε τα σχέδια της για το LG G7 και διέταξε τον ριζικό επανασχεδιασμό της συσκευής, η οποια θα κυκλοφορήσει πιθανότατα με νέο όνομα αποχαιρετώντας οριστικά τη σειρά LG G.

  Σήμερα, όμως, μαθαίνουμε από τον Evan Blass ότι η εταιρεία ετοιμάζει ότι αναπτύσσεται ήδη ένα νέο smartphone με κωδική ονομασία “Judy” και θα το δούμε τον Ιούνιο. Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, το LG Judy θα διαθέτει οθόνη 6.1” αναλογίας 18:9 με μεγάλη φωτεινότητα 800nits και υποστήριξη HDR10, χάριν στην νέα τεχνολογία MLCD+ που καταναλώνει 35% λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με την κλασική IPS LCD και περιλαμβάνει RGBW panel (Red Green Blue White).

  Στα υπόλοιπα θα δούμε 64bit octa-core επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 845, επεξεργαστή γραφικών Adreno 630 GPU, 4GB μνήμη RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα δούμε και έκδοση με 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο. Ακόμη, περιμένουμε διπλή κάμερα 16MP + 16MP f/1.6 σε κάθε φακό με λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, στερεοφωνικό ηχείο, ασύρματη φόρτιση και κατασκευή πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IP68 για προστασία από νερό και σκόνη.

   

  [via]

 • Νέα μέθοδος φιλτραρίσματος του θαλασσινού νερού εξάγει πόσιμο νερό, αλλά και ιόντα λιθίου για μπαταρίες!

  Νέα μέθοδος φιλτραρίσματος του θαλασσινού νερού εξάγει πόσιμο νερό, αλλά και ιόντα λιθίου για μπαταρίες!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-02-16 19:19:50 | Πηγή: Techgear

  Είναι γνωστό ότι το θαλασσινό νερό περιέχει πολλά χρήσιμα μεταλλικά στοιχεία, αλλά η διαδικασία του διαχωρισμού τους κατά την αφαλάτωση δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Τουλάχιστον όχι μέχρι τώρα, καθώς ερευνητές από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ έχουν αναπτύξη μια νέα τεχνική αφαλάτωσης που όχι μόνο μετατρέπει το θαλασσινό νερό σε πόσιμο, αλλά ανακτά και τα ιόντα λιθίου που είναι εξαιρετικά χρήσιμα για τις μπαταρίες.

  Το κλειδί για αυτήν την διαδικασία είναι η χρήση των MOFs (Metal-Organic Frameworks), “σπόγγοι” πολυμερικού τύπου με ανόργανο-οργανικό σκελετό που διαθέτουν το μεγαλύτερο εσωτερικό εμβαδό από οποιοδήποτε άλλο γνωστό υλικό (1 γρ. μπορεί θεωρητικά να καλύψει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου). Οι ερευνητές γνωρίζουν ότι αυτά τα MOFs μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως χημικοί αισθητήρες υψηλής ακρίβειας για φίλτρα νερού.

  Αυτή τη στιγμή η πιο διαδεδομένη μέθοδος φιλτραρίσματος του νερού βασίζεται στην απλή αρχή της αντίστροφης όσμωσης. Χρησιμοποιούνται ημιπερατές μεμεβράνες που διαθέτουν πόρους αρκετά μεγάλους για να χωρέσουν τα μόρια του νερού, αλλά πολύ μικρούς για να τα περισσότερα μεταλλικα στοιχεία. Το πρόβλημα με αυτές, όμως, είναι ότι το νερό πρέπει να τις διαπερνά με μεγάλη πίεση.

  Οι μεμβράνες MOF, όμως, είναι σημαντικά πιο επιλεκτικές και αποτελεσματικές, καθώς αφυδατώνουν συγκεκριμένα ιόντα όπως περνά το νερό και μάλιστα χωρίς πίεση για να εξοικονομείται ενέργεια. Εκτός από το καθαρό, πόσιμο νερό που εξάγεται, η δομή του σπόγγου συγκρατεί τα ιόντα λιθίου που χρησιμοποιούνται σε μπαταρίες από smartphones μέχρι ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

  Η τεχνική τους θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για το φιλτράρισμα των λυμάτων από βιομηχανικές διεργασίες, καθότι και αυτά είναι πλούσια σε ιόντα λιθίου που αυτή την στιγμή είναι αρκετά δύσκολο να συλλεχθούν.

  Οι εφαρμογές αυτής της μεθόδου αφήνουν υποσχέσεις για λύση στο πρόβλημα έλλειψης πόσιμου νερού για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη, αλλά και μια καλή πηγή ιόντων λιθίου για μπαταρίες.

  [via]

 • Nokia 7 Plus: Πραγματική φωτογραφία επιβεβαιώνει bezel-less οθόνη 18:9 και καμπυλωτές γωνίες

  Nokia 7 Plus: Πραγματική φωτογραφία επιβεβαιώνει bezel-less οθόνη 18:9 και καμπυλωτές γωνίες

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-02-16 17:42:58 | Πηγή: Techgear

  Συνεχίζονται οι διαρροές για το Nokia 7 Plus, το οποίο αναμένεται ότι θα παρουσιαστεί στο MWC 2018 μαζί με μερικά ακόμη νέα Nokia smartphones από την HMD Global. Μόλις χτες είδαμε το επίσημο render της συσκευής και σήμερα έρχεται στη δημοσιότητα μια hands-on φωτογραφία που επιβεβαιώνει όσα γνωρίζαμε.

  Το Nokia 7 Plus έρχεται με καμπυλωτές γωνίες, σημαντικά μικρότερα bezels και αναλογία 18:9. Η οθόνη του θα είναι πιθανότατα 6.0” FHD+ (2160 x 1080, 18:9) και στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά περιμένουμε να δούμε επεξεργαστή 64bit octa-core Qualcomm Snapdragon 660, επεξεργαστή γραφικών Adreno 512 GPU, 4GB μνήμη RAM, 64GB αποθηκευτικό χώρο επεκτάσιμο με microSD, dual κάμερα με φακούς Zeiss (πιθανότατα 13MP + 12MP με 2x οπτικό zoom και εμπρόσθια κάμερα με φακό Zeiss (πιθανότατα 16MP και τεχνολογία Tetracell).

   

  [via]

 • Shaq Fu: A Legend Reborn, η αναβίωση της θρυλικής…αποτυχίας των 90s έρχεται την άνοιξη [Video]

  Shaq Fu: A Legend Reborn, η αναβίωση της θρυλικής…αποτυχίας των 90s έρχεται την άνοιξη [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2018-02-16 17:24:03 | Πηγή: Techgear

  Μετά κόπων και βασάνων φτάσαμε τελικά στην ανακοίνωση της επίσημης κυκλοφορίας για το Shaq Fu: A Legend Reborn, την αναβίωση της κλασικής…αποτυχίας των 90s που φιλοδοξεί να τα πάει καλύτερα σε σύγκριση με το original. Πρόκειται για ένα κωμικό beat’em up παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Shaquille O’Neal και στο trailer που θα δείτε παρακάτω οι δημιουργοί παραδέχονται ότι είναι “καλύτερο από το προηγούμενο”.

  Το Shaq Fu: A Legend Reborn αναμένεται μέσα στην άνοιξη για Xbox One, PS4, Windows PC και Nintendo Switch. Ειδικά για το τελευταίο θα διατίθεται δωρεάν αν έχετε αγοράσει το NBA Playgrounds πριν τις 10 Ιουνίου 2017.

  [via]

 • Η Google αφαιρεί την επιλογή “View Image” από τα αποτελέσματα αναζήτησης

  Η Google αφαιρεί την επιλογή “View Image” από τα αποτελέσματα αναζήτησης

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2018-02-16 16:26:43 | Πηγή: Techgear

  Σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την δουλειά των επαγγελματιών φωτογράφων και γραφιστών, η Google προχώρησε σε μια μικρή μεν, πολύ ουσιαστική δε αλλαγή στη μηχανή αναζήτησης: αφαίρεσε το κουμπί “view image” από την αναζήτηση εικόνων, έτσι ώστε να δυσκολέψει ελαφρώς το έργο αυτών που αποθήκευαν ή αντέγραφαν τις εικόνες χωρίς να μεταφέρονται στην ιστοσελίδα που τις φιλοξενεί.

  Παρά την αφαίρεση του “view image”, οι χρήστες θα μπορούν και πάλι να δουν την εικόνα σε πλήρη ανάλυση, αλλά θα χρειαστεί να κάνουν ένα επιπλέον βήμα και έχει αποδειχτεί όλα αυτά τα χρόνια ότι ακόμη και μια τόσο μικρή καθυστέρηση είναι ικανή να αποτρέψει κάποιον χρήστη από το να πάρει την φωτογραφία-εικόνα χωρίς να “τιμήσει” τον επίσημο δημιουργό με το κλικ του.

  Να σημειωθεί ότι η Google έχει συνάψει πολυετή συμφωνία με την Getty Images για να χρησιμοποιεί το υλικό της στις υπηρεσίες και τα προϊόντα της, επομένως, αυτή η κίνηση μπορεί να χαρακτηριστεί ως δείγμα καλής θέλησης από την πλευρά της.

  [Google via Twitter]

   

 • Modder του The Sims 4 βγάζει $6000 κάθε μήνα (πραγματικά χρήματα) πουλώντας ψηφιακά ναρκωτικά…

  Modder του The Sims 4 βγάζει $6000 κάθε μήνα (πραγματικά χρήματα) πουλώντας ψηφιακά ναρκωτικά…

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2018-02-16 15:28:30 | Πηγή: Techgear

  Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να βγάλεις χρήματα παίζοντας video games, αλλά αυτός που εμπνεύστηκε ένας modder του The Sims 4 ξεπέρασε κάθε προσδοκία του και αποδεικνύει ότι ο κόσμος “ψοφάει” για παρανομία, ακόμη και όταν πρόκειται για προσομοίωση της “ζωής”.

  Ο Filip δημιούργησε ένα νέο mod με ονομασία “Basemental”, στο οποίο μπορεί να πουλά ναρκωτικά για τους χαρακτήρες του The Sims 4, όπως μαριχουάνα, κοκαΐνη, αμφεταμίνες και MDMD. Οι άλλοι παίκτες μπορούν να τα αγοράζουν και να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες, όπως αυπνία ή υπνηλία, υπερκινητικότητα, καταστολή ή θάνατο λόγω υπερβολικής δόσης ή ακόμα και σύλληψη από την αστυνομία για κατοχή.

  Οι υπόλοιποι modders του παιχνιδιού βρήκαν τρομερά ενδιαφέρουσα την ιδέα του Filip και του πρότειναν να δημιουργήσει έναν λογαριασμό “Νονού” στο παιχνίδι, στον οποίο θα μπορεί να δέχεται δωρεές από τους υπόλοιπους χρήστες για τα ψηφιακά ναρκωτικά. Ο Filip αποφάσισε να τους ακούσει χωρίς να έχει μεγάλες προσδοκίες, αλλά αυτή τη στιγμή έχει φτάσει να “καθαρίζει” $6000 κάθε μήνα (πραγματικά χρήματα)!

  Όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα Kotaku, το συγκεκριμένο mod δεν δημιουργήθηκε για να εξυμνήσει τα ναρκωτικά ούτε για να βγάλει κέρδος (άσχετα αν προέκυψε από το πουθενά), αλλά για να συμπεριλάβει μια θλιβερή πραγματικότητα στο παιχνίδι, αφού αποτελεί προσομοίωση της πραγματικής ζωής. Προτείνει, μάλιστα, να συνδυαστεί το δικό του mod με το Wicked Whims (sex mod) για να υπάρχουν συναλλαγές sex για ναρκωτικά και το αντίστροφο…

  Έχουν τρελαθεί τελείως οι modders του The Sims 4, αλλά είναι πολλά τα λεφτά…

  [via]

 • MindSphere: Ιδρύθηκε παγκόσμιος οργανισμός χρηστών για την ανοιχτή IoT πλατφόρμα [Video]

  MindSphere: Ιδρύθηκε παγκόσμιος οργανισμός χρηστών για την ανοιχτή IoT πλατφόρμα [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2018-02-16 13:24:46 | Πηγή: Techgear

  [Δ.Τ.]

  Συνεργαζόμενη στενά με 18 εταίρους, η Siemens AG ιδρύει το “MindSphere World“, έναν παγκόσμιο οργανισμό χρηστών για το λειτουργικό σύστημα MindSphere που βασίζεται στο cloud. Στόχος του είναι να επεκτείνει την παγκόσμια εμβέλεια του οικοσυστήματος που βασίζεται στο MindSphere.

  Ο οργανισμός έχει επίσης σχεδιαστεί για να παρέχει υποστήριξη στα μεμονωμένα μέλη του για την ανάπτυξη και τη βελτίωση των λύσεων IoT στην πλατφόρμα MindSphere και για την αξιοποίηση νέων αγορών στην ψηφιακή οικονομία. Αυτό θα περιλαμβάνει προτάσεις σχετικά με τις απαιτήσεις της βιομηχανίας από IoT MindSphere λειτουργικό σύστημα και συστάσεις για τον καθορισμό ενιαίων κανόνων για τη χρήση των δεδομένων. Ένας άλλος ρόλος του οργανισμού θα είναι η προώθηση της επιστήμης, της έρευνας και της διδασκαλίας στο περιβάλλον του MindSphere.

  ‘Οπως δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG, Klaus Helmrich.

  “Η ίδρυση του MindSphere World αποτελεί άλλο ένα σημαντικό βήμα προόδου στην προώθηση του οικοσυστήματος που περιβάλλει το MindSphere ως μια ανοιχτή πλατφόρμα IoT. Η ευρεία εμπειρία και η προσφορά όλων των συνεργατών του MindSphere World θα ανοίξουν ένα εντελώς νέο δυναμικό ψηφιοποίησης για τους χρήστες παντού”

  Η εναρκτήρια συνάντηση του MindSphere World πραγματοποιήθηκε στο καινοτόμο περιβάλλον ανάπτυξης και εργασίας “MindSphere OpenSpace” που άνοιξε πρόσφατα, ως τμήμα του νέου παραρτήματος του Factory Berlin. Πάνω από ένα χώρο γραφείων άνω των 13.000 τετραγωνικών μέτρων, το Factory Berlin – μια πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από τη γερμανική κυβέρνηση, τη Siemens και άλλες εταιρείες – φέρνει σε επαφή αναγνωρισμένες εταιρείες τεχνολογίας με προγραμματιστές και νεοφυείς επιχειρήσεις. Το κέντρο του ενδιαφέροντος του νέου startup campus είναι το Internet of Things. Στο κατώφλι της εποχής της ψηφιοποίησης, το “MindSphere OpenSpace” δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για τα μέλη του MindSphere World και άλλους χρήστες, όπως οι νεοφυείς επιχειρήσεις, ώστε να προωθήσουν την ανάπτυξη εφαρμογών (apps) και ψηφιακών υπηρεσιών και να αξιοποιήσουν εξ’ ολοκλήρου νέες αγορές.

  Ο κ. Jan Mrosik, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του MindSphere World και Διευθύνων Σύμβουλος της Διεύθυνσης Digital Factory της Siemens, προσέθεσε:

  “Με το να φέρουμε σε επαφή μια παγκόσμια κοινότητα που περιλαμβάνει βιομηχανίες και εταιρείες IT όλων των μεγεθών, από όλους τους κλάδους της βιομηχανίας, καθώς και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, στοχεύουμε να δημιουργήσουμε και να προωθήσουμε ένα οικοσύστημα βασισμένο στο MindSphere. Με αυτό το σκοπό, τα μέλη της Ένωσης συγκεντρώνονται για να δημιουργήσουν το MindSphere World – αρχικά στη Γερμανία και στη συνέχεια να το επεκτείνουν στη διεθνή σκηνή”

  Τα μέλη του οργανισμού συναντιούνται σε επιτροπές για να αντιμετωπίσουν ζητήματα όπως οι απαιτήσεις που θέτει η βιομηχανία στο MindSphere, οι έννοιες διακυβέρνησης δεδομένων και το PR έργο της Ένωσης.

  Ο Bruno Geiger, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του MindSphere World και COO / CTO της Eisenmann,

  “Η ανοιχτή δομή του MindSphere προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων για εμάς ως χρήστες, ιδιαίτερα λόγω της ανεξάρτητης από τον κατασκευαστή σύνδεσης των μηχανών και των εγκαταστάσεων, καθώς και όταν πρόκειται για την ανάπτυξη εφαρμογών. Στο πλαίσιο του MindSphere World μπορούμε τώρα να μιλάμε και σε άλλους χρήστες για τους τρόπους με τους οποίους οι επαναστατικές τεχνολογίες αλλάζουν το πρόσωπο της οικονομίας γενικά και για το προκύπτον επιχειρηματικό δυναμικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τις λύσεις που βασίζονται στο IoT”

  Ο Andreas Oroszi, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του MindSphere World και Senior Vice President Digital Business της Festo, σημείωσε:

  “Επειδή η ανάπτυξη προτύπων διαδραματίζει αποφασιστικό ρόλο στην καθιέρωση ενός παγκόσμιου οικοσυστήματος, τα μέλη του MindSphere World θα συνεργαστούν για να παρουσιάσουν συστάσεις για πρότυπα σε σχέση με εφαρμογές (apps) που βασίζονται στο MindSphere. Θα προτείνουμε επίσης λύσεις για τη διευκόλυνση της διαλειτουργικότητας μεταξύ διαφόρων λύσεων βασισμένων στο MindSphere”

  Τα ιδρυτικά μέλη του “MindSphere World” μαζί με τη Siemens AG περιλαμβάνουν τις εταιρείες: ASM Assembly Systems GmbH & Co. KG, CHIRON Group SE, Eisenmann SE, Festo AG & Co. KG, Gebr. Heller Maschinenfabrik GmbH, Grob-Werke GmbH & Co. KG, Heitec AG, Index-Werke GmbH & Co. KG, J. Schmalz GmbH, Kampf Schneid- und Wickeltechnik GmbH & Co. KG, Kolbus GmbH & Co. KG, Kuka Aktiengesellschaft, FFG Europe & Americas (MAG IAS GmbH), Nordischer Maschinenbau Rud. Baader GmbH +Co. KG, Rittal GmbH & Co. KG, Sick AG, Trumpf Werkzeugmaschinen GmbH + Co. KG, Michael Weinig AG.

 • Η Nvidia ετοιμάζει κάμερες παρακολούθησης CCTV με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου…

  Η Nvidia ετοιμάζει κάμερες παρακολούθησης CCTV με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου…

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-02-16 10:35:20 | Πηγή: Techgear

  Πρόσφατα είδαμε την αστυνομία της Κίνας να χρησιμοποιεί ειδικά γυαλιά με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για τον εντοπισμό εγκληματιών στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τώρα μας έρχεται μια νέα είδηση από πλευράς Nvidia, η οποία συνεργάζεται με την AnyVision για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου στις κάμερες ασφαλείας των συστημάτων CCTV που χρησιμοποιούνται κατά κόρον σε καταστήματα, εμπορικά κέντρα, σπίτια κλπ.

  Η AnyVision ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία της σαρώνει τα πρόσωπα των περαστικών επί 24ωρης βάσης, ενώ μπορεί να αναγνωρίζει αυτόματα και να παρακολουθεί συγκεκριμένους διερχόμενους ακόμη και μέσα σε μεγάλο πλήθος με ακρίβεια 99%. Στη συνέχεια τρέχει αλγόριθμος που συγκρίνει τα αναγνωρισμένα πρόσωπα με μια βάση δεδομένων από γνωστούς τρομοκράτες και εγκληματίες. Παρόλα αυτά, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουν αυτές οι κάμερες CCTV.

  Η τεχνολογία της AnyVision μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, από smartphones και tablets μέχρι και υπολογιστές. Οι διαχειριστές μπορούν να προσθέτουν υπόπτους στην βάση δεδομένων από οπουδήποτε και αν βρίσκονται, ενώ λαμβάνουν ειδοποιήσεις όταν βρίσκεται κοντά κάποιο πρόσωπο ενδιαφέροντος.

  Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του προγράμματος Metropolis της Nvidia, όπου η τελευταία συνεργάζεται με πολλές εταιρείες σε όλο τον κόσμο για να αναπτύξουν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι πόλεις στο μέλλον. Ανάμεσα στους συνεργάτες τους περιλαμβάνονται οι Cisco, Omni AI, MotionLoft και Genetec.

  Η εφαρμογή τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου σε τόσο μεγάλη κλίμακα προφανώς θα εγείρει πολλές αντιδράσεις. Οι πολέμιοι θα μπορούσαν να ισχυριστούν ένα ακόμη μεγαλύτερο φακέλωμα τον πολιτών (από αυτό που υπάρχει ήδη), ενώ οι υποστηρικτές θα μπορούσαν να ισχυριστουν ότι η τεχνολογία θα βοηθήσει για τον εντοπισμό τρομοκρατών, εκγληματιών και ανθρώπων που έχουν εξαφανιστεί.

  Εσείς τι λέτε;

  [via]

 • Google Assistant: Ο ψηφιακός βοηθός επεκτείνεται σε 38 επιπλέον χώρες και μαθαίνει 17 νέες γλώσσες μέσα στο 2018

  Google Assistant: Ο ψηφιακός βοηθός επεκτείνεται σε 38 επιπλέον χώρες και μαθαίνει 17 νέες γλώσσες μέσα στο 2018

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-02-16 07:20:57 | Πηγή: Techgear

  Όποιος θέλει να κερδίσει αυτόν τον αγώνα που αφορά τους ψηφιακούς βοηθούς θα πρέπει σίγουρα να φροντίσει ότι είναι διαθέσιμος σε πολλές χώρες, αλλά και σε πολλές γλώσσες. Θεωρητικά είναι καθαρά θέμα χρόνου να δούμε τα Microsoft Cortana, Amazon Alexa, Samsung Bixby, Apple Siri και Google Assistant να μιλούν όλες τις γλώσσες (αν όχι όλες τουλάχιστον τις περισσότερες) και φυσικά ελπίζουμε να δούμε και τα Ελληνικά αρκετά σύντομα.

  Η Google ανακοίνωσε στο Digital News Initiative Summit που πραγματοποιήθηκε στο Amsterdam ότι ο ψηφιακός βοηθός Google Assistantθα επεκταθεί σε επιπλέον 38 χώρες μέσα στο 2018 φτάνοντας συνολικά τις 52, ενώ παράλληλα θα αρχίσει να μαθαίνει ακόμη 17 γλώσσες όπως Ρώσικα, Ινδικά και Αραβικά.

  Στον χάρτη που βλέπουμε έχουν χρωματιστεί με μπλε χρώμα οι χώρες που υποστηρίζουν ή θα υποστηρίζουν σύντομα τον Google Assistant και δυστυχώς η Ελλάδα παραμένει με λευκό χρώμα. Παρόλα αυτά, κρατάμε την διάθεση της Google να επεκταθεί σύντομα σε πολλές χώρες και γλώσσες, οπότε μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα προστεθούν τα Ελληνικά στο επόμενο κύμα.

  [via]

 • Samsung Galaxy S9: Το νέο video teaser δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της εταιρείας για την κάμερα [Video]

  Samsung Galaxy S9: Το νέο video teaser δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της εταιρείας για την κάμερα [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-02-15 18:43:59 | Πηγή: Techgear

  Νέο teaser video από τη Samsung για τα επερχόμενα Galaxy S9/S9+, μετά τα τρία που παρακολουθήσαμε χτες, με την εταιρεία να δείχνει πραγματικά ενθουσιασμένη για την κάμερα τους. Το καταλαβαίνουμε και από τον τίτλο “The Camera. Reimagined”, αλλά και από τις ενδείξεις στο video: animojis, δυνατό flash, εξαιρετικές δυνατότητες σε χαμηλό φωτισμό και live photos.

 • Xiaomi Mi MIX 2 και Mi MIX 2 Special Edition διαθέσιμα επίσημα στην Ελλάδα

  Xiaomi Mi MIX 2 και Mi MIX 2 Special Edition διαθέσιμα επίσημα στην Ελλάδα

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2018-02-15 18:14:11 | Πηγή: Techgear

  [Δ.Τ.]

  Η Info Quest Technologies, εξουσιοδοτημένος διανομέας της Xiaomi στην Ελλάδα και την Κύπρο, ανακοινώνει τη διάθεση των Mi MIX 2 και Mi MIX 2 Special Edition, ως εντυπωσιακή εξέλιξη του Mi MIX που πέρυσι παρουσίασε την πρώτη στην αγορά full screen οθόνη, φέρνοντας την επανάσταση στη σχεδίαση των smartphones. Τα νέα Mi MIX 2 και Mi MIX 2 Special Edition υπογραμμίζουν τη συνεχή δέσμευση της Xiaomi να παραμένει στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής καινοτομίας, καθιστώντας την προσιτή στο ευρύτερο δυνατό φάσμα καταναλωτών.


  Το Xiaomi Mi MIX 2, η νέα ναυαρχίδα της Xiaomi, διαθέτει οθόνη 5,99” με μοντέρνα αναλογία πλευρών 18:9 που καλύπτει όλη την έκταση του σώματος της συσκευής, προσφέροντας μια εντυπωσιακή και εντελώς νέα αίσθηση χρήσης. Το «μυστικό» πίσω από την εντυπωσιακή οθόνη “Full screen display 2.0” του Xiaomi Mi MIX 2, είναι το αποτέλεσμα του πρωτότυπου σχεδιασμού του παγκοσμίου φήμης σχεδιαστή Philippe Starck, χάρη στον οποίο επιτυγχάνεται το μικρότερο δυνατό περιθώριο στο κάτω μέρος της οθόνης, επιτρέποντας ταυτόχρονα την τέλεια εφαρμογή στο χέρι του χρήστη. Συγκριτικά, το smartphone είναι κατά 11,9% μικρότερο από το προηγούμενο μοντέλο, προσφέροντας την ίδια επιφάνεια θέασης, αλλά με σημαντικά μεγαλύτερη εργονομία και πρακτικότητα στην καθημερινή χρήση.

  Το Mi MIX 2 εντυπωσιάζει με την τεσσάρων πλευρών κυρτή κεραμική πλάτη, στην οποία βρίσκεται ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων για ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση στο smartphone, ενώ το περίβλημα κράματος αλουμινίου αυξάνει την ανθεκτικότητά του.
  Στην καρδιά της συσκευής βρίσκεται ο επεξεργαστής Snapdragon 835 με 6GB RAM, ενώ εφαρμόζεται η νεότερη τεχνολογία αποθήκευσης UFS2.1, με χωρητικότητα 64GB.

  Το Xiaomi Mi MIX 2 διαθέτει κορυφαίες δυνατότητες λήψης φωτογραφίας και βίντεο, καθώς η βασική κάμερα 12 Mpixels διαθέτει αισθητήρα SONY IMX386 και οπτική σταθεροποίηση 4 αξόνων για πανέμορφες και καθαρές λήψεις ανάλυσης μέχρι και 4Κ/30fps ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες. Η εμπρόσθια κάμερα 5 Mpixels παράγει επίσης κορυφαίας ποιότητας εικόνα για εντυπωσιακές selfies και ποιοτική επικοινωνία με βίντεο. Στα επιπλέον χαρακτηριστικά της νέας συσκευής περιλαμβάνονται η υποστήριξη 43 διαφορετικών δικτύων λειτουργίας, το διπλής φωνητικής εγγραφής σύστημα ADC HD για κρυστάλλινες ηχογραφήσεις και ευκρίνεια στις τηλεφωνικές κλήσεις, η μπαταρία χωρητικότητας 3.400mAh και η συνδεσιμότητα LTE με συνδυασμό 4 κεραιών και η δυνατότητα ταυτόχρονης χρήσης δύο καρτών Nano-SIM (“Dual SIM”). Για χρήστες με μεγαλύτερες απαιτήσεις, η Xiaomi προτείνει το Xiaomi Mi MIX 2 Special Edition, με πλήρη κεραμική σχεδίαση “ceramic unibody” σε λευκή απόχρωση, μεγαλύτερη μνήμη RAM 8GB και αποθηκευτικό χώρο 128GB. Τόσο η standard, όσο και η Special Edition, χρησιμοποιούν το προηγμένο MIUI 9, βασισμένο στο Android Nougat 7.1.1 .

  Όλα τα προϊόντα της Xiaomi υποστηρίζονται με διετή εγγύηση καλής λειτουργίας από την Info Quest Technologies και είναι διαθέσιμα από τα μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης, το ηλεκτρονικό κατάστημα www.you.gr, το Mi Store και επιλεγμένα σημεία διάθεσης.

 • Το 2017 το Android ransomware ήταν πιο εφευρετικό στην εξάπλωση και πιο απαιτητικό στα λύτρα

  Το 2017 το Android ransomware ήταν πιο εφευρετικό στην εξάπλωση και πιο απαιτητικό στα λύτρα

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2018-02-15 17:22:31 | Πηγή: Techgear

  Το 2017 ήταν αναμφισβήτητα «η χρονιά του ransomware», όπως αποδεικνύεται σε πρόσφατο White Paper που δημοσίευσε η ESET. Οι δημιουργοί κακόβουλου λογισμικού δεν περιορίστηκαν μόνο σε ransomware που στόχευε PC, καθώς αρκετά σημαντικό ήταν και το ποσοστό επιθέσεων ενάντια σε συσκευές Android. Τα κύρια χαρακτηριστικά που παρατήρησαν οι ερευνητές της ESET στη δράση του Android ransomware το 2017 ήταν οι πρωτοποριακές μέθοδοι που χρησιμοποίησε για να εισχωρεί στα συστήματα και οι σκληρότερες απαιτήσεις σχετικά με την απόσπαση λύτρων.

  Ενδεικτικό παράδειγμα της εφευρετικότητας του Android ransomware υπήρξε η κατάχρηση των υπηρεσιών προσβασιμότητας της πλατφόρμας Android, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν άτομα με ειδικές ανάγκες. Αυτή η κακόβουλη τεχνική χρησιμοποιούνταν τυπικά από το banking malware, ωστόσο, μέχρι το τέλος του 2017, εμφανίστηκε και στο Android ransomware. Πιθανά η πιο γνωστή περίπτωση αυτής της συμπεριφοράς είναι το DoubleLocker, η οικογένεια ransomware που ανακαλύφθηκε από τους ερευνητές της ESET.

  Παρά την εμφάνιση των νέων αυτών χαρακτηριστικών, η πιο δημοφιλής τεχνική επίθεσης του Android ransomware εξακολουθεί να παραμένει το κλείδωμα της οθόνης που ακολουθείται από αίτημα για λύτρα, προκειμένου να μπορέσει ο χρήστης να την ξεκλειδώσει. Σύμφωνα με την τηλεμετρία της ESET, οι πιο συχνά ανιχνεύσιμες παραλλαγές των Android ransomware που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο εκβιασμού ανήκουν στην οικογένεια Android/Locker.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά το Android ransomware δεν συνέχισε την ίδια ανοδική πορεία με τα προηγούμενα χρόνια. Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε ​​μέχρι το 2016, φθάνοντας στο αποκορύφωμα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Το 2017 παρατηρήθηκε μια αλλαγή σε αυτή την τάση και παρά το συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό malware για Android, ο αριθμός του ransomware που στοχεύει αυτή την πλατφόρμα είχε χάσει μέρος της δύναμης του. Ωστόσο, οι ερευνητές της ESET παραμένουν επιφυλακτικοί καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του ESET LiveGrid, η μείωση αυτή μπορεί να ήταν προσωρινή, καθώς υπήρξαν αρκετές ανιχνεύσεις Android ransomware – συμπεριλαμβανομένου του DoubleLocker – προς το τέλος του 2017.

  Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα σχετικά με το Android ransomware, τις επικίνδυνες παραλλαγές που εμφανίστηκαν το 2017 καθώς και τα πιο αξιοσημείωτα συμβάντα που έχουν παρατηρηθεί από το 2013, μπορούν να διαβάσουν το σχετικό White Paper της ESET.

 • Moto G6 / G6 Plus / G6 Play: Διέρρευσαν εικόνες και specs για τα νέα vfm smartphones με οθόνες 18:9

  Moto G6 / G6 Plus / G6 Play: Διέρρευσαν εικόνες και specs για τα νέα vfm smartphones με οθόνες 18:9

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2018-02-15 16:50:55 | Πηγή: Techgear

  Η Lenovo ετοιμάζεται και αυτή για την παρουσίαση νέων smartphones στο MWC 2018, και ήδη έχουμε αρκετές διαρροές για τη νέα σειρά Moto G που θα γνωρίσουμε στη Βαρκελώνη. Αναμένουμε, λοιπόν, τα Moto G6, G6 Play και G6 Plus με κατασκευή από γυαλί και μέταλλο, αλλά και με οθόνες αναλογίας 18:9.

  Ξεκινώντας από το Moto G6 Plus, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για οθόνη 5.93” Full HD+ (2160 x 1080, 18:9), επεξεργαστή 64bit octa-core Qualcomm Snapdragon 630, επεξεργαστή γραφικών Adreno 508 GPU, μνήμη RAM έως 6GB, αποθηκευτικό χώρο έως 64GB, dual κάμερα 12MP + 5MP, εμπρόσθια κάμερα 16MP και μπαταρία 3250mAh. Η τιμή του θα ξεκινά από περίπου €210.

  Συνεχίζουμε με το Moto G6 Play, το οποίο αναμένεται με οθόνη 5.7” HD (1440 x 720, 18:9), επεξεργαστή Snapdragon 430, εμπρόσθια κάμερα με flash και μπαταρία 4000mAh. Η τιμή θα κυμαίνεται κοντά στα €150.

  Τέλος, το Moto G6 αναμένεται με οθόνη 5.7” FHD+ (2160 x 1080, 18:9), επεξεργαστή Snapdragon 450, μνήμη RAM 3GB/4GB, αποθηκευτικό χώρο 32GB/64GB, dual κάμερα 12MP + 5MP, εμπρόσθια κάμερα 16MP και μπαταρία 3000mAh. Η τιμή του θα είναι ελαφρώς μικρότερη από αυτήν του Plus, κοντά στα €190.

  [via]

 • Η ARM ανακοίνωσε το Project Trillium για να φέρει την τεχνητή νοημοσύνη σε κάθε smartphone

  Η ARM ανακοίνωσε το Project Trillium για να φέρει την τεχνητή νοημοσύνη σε κάθε smartphone

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-02-15 15:48:42 | Πηγή: Techgear

  Από την στιγμή που οι κατασκευαστές smartphones επιθυμούν να εντάξουν την τεχνητή νοημοσύνη και το machine learning στις συσκευές τους χωρίς να εμπλέκουν στο παιχνίδι το cloud — ήδη η Huawei το έχει επιτύχει με την ενσωμάτωση NPU (Neural Processing Unit) στο Kirin 970 SoC του Mate 10 — η ARM πήρε την απόφαση να δημιουργήσει την δική της πλατφόρμα – οδηγό που θα μπορούν να εκμεταλλευτούν όλοι οι συνεργάτες της, όπως εκμεταλλεύονται ήδη τις αρχιτεκτονικές των πυρήνων Cortex για τους επεξεργαστές τους.

  Η εταιρεία ανακοίνωσε το Project Trillium, στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάζεται ένας νέος Maching Learning επεξεργαστής και ο δεύτερης γενιάς Object Detection επεξεργαστής.

  Σχετικά με τον πρώτο, πρόκειται για έναν ριζικά καινούργιο σχεδιασμό από την ARM με στόχο την υψηλή απόδοση και την χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο ML επεξεργαστής σημειώνει πολύ μεγάλη αύξηση στην απόδοση διότι χρησιμοποιεί προ-εκπαιδευμένα νευρωνικά δίκτυα. Η πρώτη γενιά αυτών των επεξεργαστών οδεύει προς την κατηγορία των smartphones και η ARM είναι αισιόδοξη ότι θα καταφέρει να προσφέρει την μεγαλύτερη αναλογία απόδοση ανά τετραγωνικό χιλιοστό στην αγορά.

  Σε ό,τι αφορά τον Object Detection επεξεργαστή, φέρτε στο μυαλό σας μια πολύ αναβαθμισμένη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για τις κάμερες του smartphone. Ο OD επεξεργαστής θα μπορεί να πραγματοποιεί αναγνώριση σε πραγματικό χρόνο σε ανάλυση Full HD 1080p/60fps τόσο για το πρόσωπο, όσο και για την κατεύθυνση στην οποία είναι στραμμένο το σώμα.

  Με συνδυασμό αυτών των δύο επεξεργαστών, ένα τέτοιο σύστημα θα μπορεί να εντοπίζει και να αναγνωρίζει έναν άνθρωπο υπό οποιαδήποτε γωνία και με μεγάλη ταχύτητα. Όλη αυτή η διαδικασία θα γίνεται στην συσκευή και όχι στο cloud για αρκετούς λόγους: ταχύτητα, εξοικονόμηση ενέργειας, εξοικονόμηση δεδομένων και φυσικά ασφάλεια.

  Η ARM υπολογίζει ότι θα είναι έτοιμη να μοιραστεί την αρχιτεκτονική των νέων επεξεργαστών Machine Learning και Object Detection με τους συνεργάτες της πριν το καλοκαίρι, επομένως, από το 2019 θα μπορούμε να περιμένουμε μονάδα NPU μέσα σε κάθε SoC.

  [ARM]

 • Οι ψηφιακοί κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι επισκέπτες ιστοσελίδων πορνογραφικού περιεχομένου στην Ελλάδα [Video]

  Οι ψηφιακοί κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι επισκέπτες ιστοσελίδων πορνογραφικού περιεχομένου στην Ελλάδα [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2018-02-15 14:52:01 | Πηγή: Techgear

  Το 2017, το 25,4% των χρηστών mobile συσκευών που αντιμετώπισαν κακόβουλα προγράμματα – πάνω από 1,2 εκατομμύρια άτομα – δέχτηκαν επίθεση από κακόβουλα προγράμματα που χρησιμοποίησαν περιεχόμενο αυστηρά για ενήλικες για να τους παρασύρουν στην εγκατάσταση κακόβουλων προγραμμάτων στις συσκευές τους. Αυτό είναι ένα από τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνας της Kaspersky Lab, «Οι ψηφιακοί κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν χρήστες ιστοσελίδων και εφαρμογών με περιεχόμενο για ενήλικες».

  Το σεξ πουλάει, όπως λένε στη διαφήμιση. Ωστόσο, στον κυβερνοχώρο δεν εξυπηρετεί μόνο ως μέθοδος εξασφάλισης πωλήσεων, αλλά και ως εργαλείο για κακόβουλη δραστηριότητα. Αυτό έγινε εμφανές όταν οι ειδικοί της Kaspersky Lab διερεύνησαν πώς οι ψηφιακοί εγκληματίες χρησιμοποιούν το πορνογραφικό περιεχόμενο στις δραστηριότητές τους. Αποδεικνύεται ότι η πιο ενεργή χρήση πορνογραφικών θεμάτων γίνεται σε mobile συσκευές. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι ειδικοί της Kaspersky Lab προσδιόρισαν 23 οικογένειες κακόβουλου λογισμικού που χρησιμοποιούν πορνογραφικό περιεχόμενο για να αποκρύψουν την πραγματική τους λειτουργία.

  Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, η έρευνα της Kaspersky Lab έδειξε ότι οι μισοί (51%) ενήλικες περιηγούνται σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου τουλάχιστον μία φορά την ημέρα και ξοδεύουν 21 λεπτά ανά επίσκεψη σερφάροντας σε τέτοιου είδους ιστοσελίδες, που ισοδυναμούν με πάνω από 4 ημέρες τον χρόνο, κοιτάζοντας αυστηρώς ακατάλληλο περιεχόμενο.

  Επιπλέον, τα 2/3 (66%) των ενήλικων στην Ελλάδα έχουν «κολλήσει» κάποιο «ψηφιακό σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα» ενώ περιηγούνταν σε ιστοσελίδες με αυστηρώς ακατάλληλο περιεχόμενο. Το 5% δήλωσε ότι δεν πραγματοποιεί ασφαλή πλοήγηση, καθώς δεν έχει εγκατεστημένη στον υπολογιστή του λύση διαδικτυακής ασφάλειας, ενώ το 7% σκέφτηκε ότι ήταν ασφαλές να κοιτάξει πορνογραφικό περιεχόμενο σε smartphones και tablets, καθώς θεωρεί ότι οι συσκευές αυτές δεν είναι δυνατόν να «μολυνθούν».

  Αναφορικά με τους πιθανούς τρόπους «μόλυνσης», η έρευνα έδειξε ότι κατά το «κατέβασμα» μιας άγνωστης πορνογραφικής εφαρμογής, οι χρήστες διατρέχουν τον τεράστιο κίνδυνο να «μολυνθούν» με τα λεγόμενα clickers. Μετά τη «μόλυνση», αυτό το κακόβουλο λογισμικό αρχίζει να κλικάρει μέσω ad-links ή προσπαθεί να εγγράψει τον χρήστη σε μία WAP συνδρομή για να αποστραγγίσει την προπληρωμένη mobile πίστωσή του.

  Τα banking Trojans μεταμφιεσμένα ως πορνό video players είναι ο δεύτερος πιο διαδεδομένος τύπος κακόβουλου λογισμικού που τροφοδοτείται από το πορνογραφικό περιεχόμενο. Αυτό ακολουθείται από rooting κακόβουλου λογισμικού και ransomware. Το τελευταίο έρχεται συχνά με τη μορφή νόμιμων εφαρμογών γνωστών πορνογραφικών ιστοσελίδων. Σε πολλές περιπτώσεις, το πορνογραφικό ransomware χρησιμοποιεί τις τακτικές του scareware: κλειδώνει την οθόνη της συσκευής και εμφανίζει ένα μήνυμα που δηλώνει ότι το παράνομο περιεχόμενο (συνήθως παιδική πορνογραφία) έχει ανιχνευθεί στη συσκευή και, συνεπώς, η συσκευή έχει κλειδωθεί. Για να ξεκλειδώσει τη συσκευή, το θύμα πρέπει να πληρώσει λύτρα. Αυτό το μήνυμα συνήθως συνοδεύεται από στιγμιότυπα από πραγματικά βίντεο παιδικής πορνογραφίας.

  Όπως δήλωσε ο Roman Unuchek, ειδικός ασφάλειας στην Kaspersky Lab.

  “Παρόλο που δεν μπορούμε να πούμε ότι οι mobile εφαρμογές πορνογραφικού περιεχομένου είναι τεχνικά πολύ διαφορετικές από εκείνες που δεν χρησιμοποιούν πορνό στις δραστηριότητές τους, υπάρχουν μερικές ιδιαιτερότητες όταν πρόκειται για επιθέσεις με κακόβουλες εφαρμογές πορνογραφικού περιεχομένου. Ένας χρήστης που έχει πέσει θύμα κακόβουλου προγράμματος με πορνογραφικό περιεχόμενο μπορεί να σκεφτεί δύο φορές πριν αναφέρει το περιστατικό, απλώς και μόνο επειδή μπορεί να του ασκηθεί κριτική ακόμα και για το ίδιο το γεγονός ότι προσπαθούσε να βρει πορνογραφικό περιεχόμενο. Ως εκ τούτου, από την πλευρά του επιτιθέμενου, ένα τέτοιο πρόσωπο είναι ένα πιο βολικό θύμα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους βλέπουμε τόσες πολλές επιθέσεις με κακόβουλο λογισμικό πορνό. Ο άλλος είναι πολύ απλούστερος: οι άνθρωποι καταναλώνουν όλο και περισσότερο περιεχόμενο μέσω mobile συσκευών. Αυτό περιλαμβάνει επίσης και το περιεχόμενο για ενήλικες”

  Για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα με κακόβουλο λογισμικό ή ψηφιακή απάτη σχετικά με περιεχόμενο για ενηλίκους, η Kaspersky Lab συνιστά στους χρήστες τα παρακάτω:

  Χρησιμοποιείτε μόνο αξιόπιστες ιστοσελίδες όταν πρόκειται για περιεχόμενο για ενήλικες.

  Εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απειλές που αντιμετωπίζουν οι χρήστες ιστοσελίδων και εφαρμογών με αυστηρώς ακατάλληλο περιεχόμενο.

   

 • Huawei MediaPad M5: Η νέα σειρά premium tablets περιλαμβάνει τρία μοντέλα και έρχεται στο MWC 2018

  Huawei MediaPad M5: Η νέα σειρά premium tablets περιλαμβάνει τρία μοντέλα και έρχεται στο MWC 2018

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-02-15 14:40:48 | Πηγή: Techgear

  Η πρώτη πληροφόρηση που είχαμε για το Huawei MediaPad M5 ήταν στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου και περιμέναμε ότι θα δούμε τα νέα tablets της εταιρείας στο CES 2018, αλλά τελικά η εταιρεία τα κράτησε για το MWC 2018 της Βαρκελώνης και σήμερα μαθαίνουμε από τον Roland Quandt ορισμένες έξτρα λεπτομέρειες.

  Σύμφωνα με τον έγκυρο leakster, η σειρά Huawei MediaPad M5 θα περιλαμβάνει τρία μοντέλα (M5 8, M5 10 και M5 10 Pro), όλα με premium μεταλλική κατασκευή, επεξεργαστή Kirin 960, 4GB μνήμη RAM και λειτουργικό σύστημα Android 8.0 Oreo (EMUI 8.0). Το Huawei MediaPad M5 10 Pro θα διαθέτει περισσότερο αποθηκευτικό χώρο (64GB αντί 32GB) και θα υποστηρίζει γραφίδα M-Pen.

  Οι τιμές τους θα είναι οι εξής:

  [via]

 • Νέες προσιτές gaming οθόνες AOC G90, διαθέσιμες τώρα στα καταστήματα

  Νέες προσιτές gaming οθόνες AOC G90, διαθέσιμες τώρα στα καταστήματα

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2018-02-15 13:49:35 | Πηγή: Techgear

  [Δ.Τ.]

  Η εξειδικευμένη εταιρία οθονών AOC, ανακοίνωσε πρόσφατα τη νέα σειρά mainstream gaming οθονών G90 που περιλαμβάνει τα μοντέλα G2590VXQ 24,5” (62,2 εκ), G2590PX και G2790PX 27” (68,6 εκ). Με σχεδιασμό 3 πλευρών χωρίς πλαίσιο και μια σειρά εντυπωσιακών χαρακτηριστικών, όπως τεχνολογία FreeSync και χρόνο ανανέωσης έως 144 Hz, η G90 series μας δείχνει πώς μια οθόνη μπορεί να είναι κομψή, αποδοτική και οικονομικά προσιτή ταυτόχρονα. Η αναμονή τελειώνει, τώρα και τα τρία νέα μοντέλα της G90 series διατίθενται στα καταστήματα!

  Η σειρά οθονών G90 της AOC δίνει μια τολμηρή υπόσχεση: μια αξιόλογη gaming οθόνη σε ακόμα πιο προσιτή τιμή.

  Και τα τρία μοντέλα είναι εξοπλισμένα με 16:9 Full HD (1920 x 1080) TN πάνελ χωρίς πλαίσιο, FreeSync υποστήριξη, πολύ χαμηλό χρόνο απόκρισης 1 ms και υψηλούς χρόνους ανανέωσης (144 Hz για τα G2590PX και G2790PX, και 75 Hz για το G2590VXQ), που εξασφαλίζουν μία ομαλή εμπειρία gaming χωρίς θαμπάδα, σκίσιμο της εικόνας ή τρεμόπαιγμα.

  Η τεχνολογία FreeSync βελτιώνει την αποκριτικότητα για τα υποστηριζόμενα AMD GPUs συγχρονίζοντας το καρέ του GPU στο ρυθμό ανανέωσης της οθόνης στη συγκεκριμένη κατηγορία της (30-75 Hz για το μοντέλο G2590VXQ και 30-144 Hz για τα G2590PX και G2790PX). Με αυτό τον τρόπο, δεν πραγματοποιείται επιπλέον καθυστέρηση εισόδου μέσω του V-Sync ενώ ταυτόχρονα εξαλείφεται η θαμπάδα και το τρεμόπαιγμα. Επιπλέον, η λειτουργία Low Input Lag της AOC περιορίζει το παραπάνω φαινόμενο ακόμα περισσότερο καθώς το σήμα βίντεο παρακάμπτει τους περισσότερους εσωτερικούς επεξεργαστές βίντεο με αποτέλεσμα μια ακόμα πιο responsive εμπειρία.

  Η σειρά οθονών G90 με σχεδιασμό 3 πλευρών χωρίς πλαίσιο τραβάει όλα τα βλέμματα ενώ είναι εξαιρετικά βολική, ενεργοποιώντας εύκολα τη ρύθμιση πολλαπλών οθονών. Η AOC, προωθώντας το υπεύθυνο gaming, εστιάζει παράλληλα και στην υγεία των χρηστών. Τα μοντέλα G2590PX και G2790PX διαθέτουν μια εργονομική βάση με δυνατότητα ρύθμισης του ύψους, της κλίσης και της περιστροφής. Η βάση μπορεί επίσης να συναρμολογηθεί και να αποσυναρομολογηθεί εύκολα σε μερικά μόνο δευτερόλεπτα, χωρίς τη χρήση κατσαβιδιού. Η τεχνολογία Flicker-Free (για τη κόπωση των ματιών) και η λειτουργία Low Blue Light της AOC (για το δυνητικά βλαβερό μπλε φως) συμβάλουν στην υγεία των παικτών. Επιπλέον, οι οθόνες G2590PX και G2790PX διαθέτουν ενσωματωμένο USB 3.0 hub.

  Χρειάζεστε περισσότερα;

  Ακόμα και οι πιο ανταγωνιστικοί, hardcore gamers θα εντυπωσιαστούν με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της σειράς οθονών G90 σε αυτές τις ανταγωνιστικές τιμές. Η AOC όμως κρύβει και άλλους άσσους κάτω από το μανίκι της με τη δυναμική premium σειρά gaming οθονών AGON.

  Για τους gamers με PC που αγγίζουν τα 144 ή 165 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε QHD ανάλυση, η AOC προτείνει τα μοντέλα AG271QX (FreeSync) ή AG271QG (G-Sync). Ενώ για τους λάτρεις των οπτικών εφέ που θέλουν να ζήσουν μια gaming εμπειρία σε πεντακάθαρη ανάλυση 4Κ, η AG271UG είναι η πιο κατάλληλη οθόνη.

  Επίσης, διαθέσιμες στα καταστήματα είναι οι εξαιρετικά γρήγορες οθόνες AG251FG (G-Sync) και AG251FZ (FreeSync) σε μέγεθος 24,5” για ανταγωνιστικούς FPS gamers που χρειάζονται την υψηλότερη διαθέσιμη απόκριση σε ένα εντυπωσιακό χρόνο ανανέωσης 240 Hz.

  Τα μοντέλα G2590VXQ, G2590PX και G2790PX της AOC βρίσκονται ήδη στα καταστήματα με ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης στα €179, €279 και €349 αντίστοιχα.

 • Κινέζικη Πρωτοχρονιά με εκπτώσεις στα smartphones της Ulefone

  Κινέζικη Πρωτοχρονιά με εκπτώσεις στα smartphones της Ulefone

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: PotatoHead | Ημερομηνία: 2018-02-15 13:39:17 | Πηγή: Techgear

  Σε εξέλιξη ο εορτασμός της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς και η Ulefone βρίσκει την κατάλληλη αφορμή για να προσφέρει όλα τα smartphones του καταλόγου της με μεγάλη έκπτωση σε συνεργασία με τα καταστήματα Gearbest και Aliexpress μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, στην επίσημη ιστοσελίδα της μπορείτε να συμμετέχετε στην κλήρωση για έναν τυχερό, ο οποίος θα διαλέξει μόνος του όποιο smartphone επιθυμεί να λάβει εντελώς δωρεάν.

  Οι συστάσεις είναι περιττές για τα δύο smartphones με τις μεγάλες μπαταρίες, καθώς μας έχουν απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τις τελευταίες εβδομάδες.

  Το Ulefone Power 3 διαθέτει μπαταρία 6050mAh που προσφέρει αυτονομία 4 ημερών και φορτίζει πλήρως σε 120 λεπτά χάριν στον φορτιστή 5V/3A. Ο χρήστης θα βρει οθόνη αναλογίας 18:9 με ανάλυση FHD+, επεξεργαστή octa-core MediaTek Helio P23, 6GB RAM, 64GB αποθηκευτικό χώρο, dual εμπρόσθια κάμερα 13MP + 5MP με τεχνολογία Face ID, dual πίσω κάμερα 21MP + 5MP , αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και λειτουργικό σύστημα Android 8.1 Oreo (έρχεται η αναβάθμιση τον Μάρτιο).

  Το Ulefone Power 3S αποτελεί μια πιο προσιτή επιλογή με μεγαλύτερη μπαταρία 6350mAh, 4GB RAM και διπλή πίσω κάμερα 16MP + 5MP. Όλα τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ίδια με αυτά του Power 3.

   

  Αν αναζητάτε θωρακισμένο smartphone, τότε το Ulefone Armor 2 με πιστοποίηση IP68 αποτελεί ιδανική επιλογή. Εκτός από προστασία σε νερό, σκόνη και πτώσεις, το Armor 2 μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες σας, καθώς διαθέτει οθόνη 5.0” FHD, επεξεργαστή octa-core MediaTek Helio P25, 6GB RAM, 64GB αποθηκευτικό χώρο, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, κάμερα 16MP, εμπρόσθια κάμερα 13MP, ξεχωριστό επεξεργαστή ήχου Hi-Fi, λειτουργικό σύστημα Android 7.0 Nougat και μπαταρία 4700mAh με φορτιστή 9V/2A για γρήγορη φόρτιση.

  Για ακόμα μικρότερο κόστος μπορείτε να δείτε την έκδοση Armor 2S με πιστοποίηση IP68, quad-core επεξεργαστή, 2GB RAM, 16GB αποθηκευτικό χώρο, κάμερα 13MP και εμπρόσθια κάμερα 8MP.

  Ίσως το φθηνότερο all-screen smartphone στην αγορά με οθόνη 5.5”. Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά συναντάμε quad-core επεξεργαστή MediaTek MT6737, 2GB RAM, 16GB αποθηκευτικό χώρο, dual κάμερα 13MP + 5MP, εμπρόσθια κάμερα 13MP με selfie flash, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, μπαταρία 3300mAh και λειτουργικό σύστημα Android 7.0 Nougat.

  Κλείνοντας να αναφέρουμε και το πανίσχυρο T1 Premium Edition με οθόνη 5.5” FHD, octa-core επεξεργαστή MediaTek Helio P25, 6GB RAM, 128GB αποθηκευτικό χώρο, dual κάμερα 16MP + 5MP, εμπρόσθια κάμερα 13MP με softlight, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ξεχωριστό επεξεργαστή ήχου Hi-Fi, μπαταρία 3680mAh με φορτιστή 9V/2A για γρήγορη φόρτιση και λειτουργικό σύστημα Android 7.0 Nougat.

  Υπενθυμίζουμε ότι η εκπτωτική ενέργεια ολοκληρώνεται στις 25 Φεβρουαρίου και στο μεταξύ τρέχει και ο διαγωνισμός για ένα δωρεάν Ulefone smartphone της επιλογής σας από την επίσημη ιστοσελίδα.

 • Magic Leap: Ανακοίνωσε συνεργασία με το NBA για τα Mixed Reality γυαλιά της [Video]

  Magic Leap: Ανακοίνωσε συνεργασία με το NBA για τα Mixed Reality γυαλιά της [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-02-15 12:41:22 | Πηγή: Techgear

  Η Magic Leap παρουσίασε τον περασμένο Δεκέμβριο το δικό της ζευγάρι γυαλιών Mixed Reality με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality), επάνω στην οποία εργάζεται εδώ και μερικά χρόνια, και τώρα αποκαλύπτει περισσότερες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

  Όπως δήλωσε ο CEO της Magic Leap, Rony Abovitz, στο συνέδριο Code Media της ιστοσελίδας Recode, τα γυαλιά Magic Leap One θα κυκλοφορήσουν σε διάφορες εκδόσεις για επαγγελματίες και καθημερινούς χρήστες, με την τιμή τους να κινείται στα επίπεδα των high-end smartphones και tablets. Δεν δίστασε να αναφέρει για παράδειγμα τα iPhone, επομένως, μπορούμε να υπολογίζουμε σε κόστος κοντά στα €1000. Απώτερος στόχος είναι να αντικαταστήσουν μελλοντικά τις τηλεοράσεις, τα smartphones, τα laptops και τα tablets, αλλά μας ακούγεται αρκετά ακραίο αυτό το σενάριο.

  Η πρώτη έκδοση του Magic Leap One αναμένεται μέσα στο 2018 και θα απευθύνεται κυρίως σε developers για να αναπτύξουν το κατάλληλο περιεχόμενο που θα δελεάσει μετέπειτα και τους απλούς χρήστες για να προχωρήσουν στην αγορά του. Πρόσφατα, μάλιστα, ανακοίνωσαν μια συνεργασία με το NBA και τον Shaquille O’Neal για την δημιουργία περιεχομένου που αφορά το μπάσκετ.

  Το Magic Leap One περιλαμβάνει το φουτουριστικό ζευγάρι γυαλιών που συνδέεται μέσω δύο καλωδίων με μια συσκευή που θυμίζει discman και ενσωματώνει τον επεξεργαστή και τον επεξεργαστή γραφικών, ενώ συνοδεύεται από ασύρματο τηλεχειριστήριο που μοιάζει με το Daydream Controller (6 βαθμοί ελευθερίας και 6 άξονες κίνησης).

  Το βασικότερο κομμάτι είναι η τεχνολογία Digital Lightfield για την παραγωγή ρεαλιστικών εικόνων. Αυτές σχηματίζονται σε διαφορετικά βάθη και παρουσιάζονται ως ψηφιακά αντικείμενα που ενσωματώνονται στον πραγματικό κόσμο τόσο ομαλά, ώστε ο εγκέφαλος του χρήστη να τα αντιμετωπίζει όπως τα πραγματικά αντικείμενα.

  Επίσης, οι αισθητήρες του Magic Leap One και η τεχνολογία 3D mapping επιτρέπει την αναγνώριση επιφανειών και αντικειμένων για μέγιστη αλληλεπίδραση με το περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας. Ο ήχος διαχέεται σε 360° και τα γραφικά υποτίθεται ότι είναι εφάμιλλα αυτών που συναντάμε σε ένα κλασικό laptop.

  [via]

 • Messenger Kids: Διαθέσιμη η πλατφόρμα επικοινωνίας για παιδιά και σε συσκευές Android

  Messenger Kids: Διαθέσιμη η πλατφόρμα επικοινωνίας για παιδιά και σε συσκευές Android

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-02-15 09:55:47 | Πηγή: Techgear

  Παρά τις πολλές αντιδράσεις και παροτρύνσεις των ειδικών να το αποσύρει, η Facebook προχωρά σήμερα κανονικά στην κυκλοφορία της εφαρμογής Messenger Kids και για συσκευές Android. Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη σας, το Messenger Kids είναι μια ειδικά διαμορφωμένη έκδοση του Facebook Messenger που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 13 ετών και κάτω.

  Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιούν το Messenger Kids για να συνομιλούν με φίλους και μέλη της οικογένειας τους μέσω γραπτών μηνυμάτων ή video κλήσεων χωρίς να έχουν λογαριασμό στο Facebook. Υπάρχουν διάφορα παιδικά stickers και φίλτρα για να διανθίζουν τις φωτογραφίες και τα videos τους, ενώ οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με τα παιδιά τους απευθείας από το Facebook Messenger.

  Δεν υπάρχουν διαφημίσεις και η Facebook δεσμεύεται ότι δεν θα πουλήσει τα δεδομένα των νεαρών παιδιών στους διαφημιστές, ενώ έχουν ενσωματωθεί διάφορες λειτουργίες γονικού ελέγχου και έχει αποκλείσει τους λογαριασμούς των παιδιών από τον κεντρικό κώδικα Social Graph του κοινωνικού δικτύου, έτσι ώστε να μπορούν να δούν τον λογαριασμό τους μόνο οι φίλοι των γονιών τους.

  Εκτός από τα παραπάνω, η Facebook έχει στήσει ξεχωριστή ομάδα που παρακολουθεί όλες τις αναφορές από τους λογαριασμούς στο Messenger Kids, ενώ παράλληλα τρέχει ειδικό λογισμικό που εντοπίζει και μπλοκάρει αυτόματα συγκεκριμένο περιεχόμενο (π.χ. γυμνό).

  Για την ώρα το Messenger Kids δεν είναι διαθέσιμο στην χώρα μας, αλλά αναμένεται σύντομα παγκόσμιο λανσάρισμα του.

  Messenger Kids – [Google Play Link]

   

 • Nokia 7 Plus: Επίσημο render ότι είναι Android One smartphone με οθόνη 18:9 και διπλή κάμερα

  Nokia 7 Plus: Επίσημο render ότι είναι Android One smartphone με οθόνη 18:9 και διπλή κάμερα

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-02-15 07:27:14 | Πηγή: Techgear

  Με τις πωλήσεις του 2017 να είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές, η HMD Global ετοιμάζεται για ακόμη καλύτερα πράγματα μέσα στο 2018 με τα νέα Nokia smartphones. Η αρχή θα γίνει με την παρουσίαση νέων μοντέλων στο MWC 2018 και ανάμεσα τους περιμένουμε τα Nokia 7 Plus και Nokia 1.

  Για το πρώτο έχουμε πληροφορίες εδώ και μερικές ημέρες, αλλά τώρα ο Evan Blass δημοσιεύει και το πρώτο επίσημο render που μας αποκαλύπτει πλήρως την εμφάνιση του, ενώ επιβεβαιώνει ότι θα είναι μια Android One συσκευή με stock λειτουργικό σύστημα Android 8.0 Oreo που θα λαμβάνει όλες τις αναβαθμίσεις άμεσα από τη Google για τουλάχιστον δύο χρόνια!

  Κατά τ’ άλλα, το Nokia 7 Plus θα διαθέτει οθόνη 6.0” αναλογίας 18:9, επεξεργαστή 64bit octa-core Qualcomm Snapdragon 660, επεξεργαστή γραφικών Adreno 512 GPU, 4GB μνήμη RAM, 64GB αποθηκευτικό χώρο επεκτάσιμο με microSD, dual κάμερα με φακούς Zeiss (πιθανότατα 13MP + 12MP με 2x οπτικό zoom και εμπρόσθια κάμερα με φακό Zeiss (πιθανότατα 16MP και τεχνολογία Tetracell).

  Εκτός από το Nokia 7 Plus, ο Evan Blass αποκάλυψε και το πρώτο render του Nokia 1, το νέο entry-level smartphone της HMD Global που αναμένεται με οθόνη ανάλυσης HD (1280 x 720), 1GB μνήμη RAM και 8GB αποθηκευτικό χώρο. Αντιλαμβανόμαστε ότι θα είναι μια συσκευή του προγράμματος Android Go, του lite λειτουργικού συστήματος της Google για συσκευές χαμηλών δυνατοτήτων.

   

  [via]

 • Αυτόματο μπλοκάρισμα ενοχλητικών διαφημίσεων στον Chrome browser από αύριο και πως λειτουργεί [Video]

  Αυτόματο μπλοκάρισμα ενοχλητικών διαφημίσεων στον Chrome browser από αύριο και πως λειτουργεί [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-02-14 15:54:20 | Πηγή: Techgear

  Από αύριο ξεκινά το αυτόματο μπλοκάρισμα των ενοχλητικών διαφημίσεων — με βάση τις προϋποθέσεις “Better Ads Standards” της Google — από τον Chrome browser, και η εταιρεία δράττεται της ευκαιρίας να εξηγήσει λίγο περισσότερο τον τρόπο λειτουργίας του νέου φίλτρου.

  Αν μια ιστοσελίδα περιλαμβάνει διαφημίσεις σε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω μορφές, τότε θα λαμβάνει σχετική προειδοποίηση και αν εξακολουθεί να τις διατηρεί, τότε θα καταχωρείται στην λίστα με τις ιστοσελίδες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις Better Ads Standards. Ας δούμε ποιες είναι οι ενοχλητικού τύπου διαφημίσεις:

  Από αύριο, όταν ο χρήστης επισκεφθεί μια τέτοια ιστοσελίδα από τον Chrome browser θα την βλέπει “γυμνή” από διαφημίσεις και ο Chrome θα του δίνει την δυνατότητα να τις ενεργοποιήσει αν το επιθυμεί. Οι ιστοσελίδες που δέχονται ειδοποίηση σχετικά με τις διαφημίσεις τους θα έχουν στην διάθεση τους 30 ημέρες για να τις διορθώσουν. Στόχος της Google είναι να πείσει τους διαχειριστές των ιστοσελίδων να αφαιρέσουν τις ενοχλητικές διαφημίσεις και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να πείσει το 42% όσων έλαβαν ειδοποίηση να το πράξουν.

  Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσο θα διορθωθεί η κατάσταση ή αν μετά από λίγο καιρό βρεθούν τρόποι παράκαμψης των προϋποθέσεων της Google.

  [Google]

 • Samsung Galaxy S9/S9+: Τα πρώτα teaser videos αφορούν τις κάμερες και…3D emojis [Videos]

  Samsung Galaxy S9/S9+: Τα πρώτα teaser videos αφορούν τις κάμερες και…3D emojis [Videos]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-02-14 15:34:35 | Πηγή: Techgear

  Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες θα έχουμε την παρουσίαση των Samsung Galaxy S9/S9+ στο MWC 2018 και η Samsung ξεκίνησε από σήμερα τα teaser videos για τις νέες ναυαρχίδες της, αποκαλύπτοντας ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά τους.

  Στην τριάδα των videos που ακολουθεί αναφέρονται η δυνατότητα λήψης slow motion video, οι επιδόσεις των καμερών σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού χάριν στη δυνατότητα ρύθμισης του διαφράγματος (f/1.5-2.4) και η δυνατότητα δημιουργίας 3D emoji με την εμπρόσθια κάμερα.

   

  [via]

 • Qualcomm X24: Ανακοινώθηκε το νέο LTE modem που θα φέρει ταχύτητες έως 2 Gbps στα smartphones από το 2019!

  Qualcomm X24: Ανακοινώθηκε το νέο LTE modem που θα φέρει ταχύτητες έως 2 Gbps στα smartphones από το 2019!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-02-14 14:55:13 | Πηγή: Techgear

  Η τεχνολογία 4G LTE θα μείνει μαζί μας για αρκετά χρόνια, καθώς τα δίκτυα 5G θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται μαζικά από την επόμενη δεκαετία, και γι’ αυτό η Qualcomm συνεχίζει να εξελίσσει τα mobile modems που θα ενσωματωθούν στα smartphones από το πρώτο μισό του 2019 και έπειτα.

  Η εταιρεία παρουσίασε το νέο gigabit LTE modem Qualcomm X24, το οποίο μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως 2Gbps, μια πολύ καλή αύξηση σε σύγκριση με το σημερινό X20 που τοποθετήθηκε στο Snapdragon 845 SoC και φτάνει τα 1.2Gbps. Είναι το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο LTE modem που υποστηρίζει τέτοιες ταχύτητες και το πρώτο που έχει κατασκευαστεί με την διαδικασία των 7nm, επόμένως, μπορούμε να περιμένουμε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Να σημειωθεί, επίσης, ότι το X24 υποστήριζει το σύστημα GNSS για ακόμη πιο ακριβή πλοήγηση (αν το GPS αποτύχει, το GNSS αντλεί αυτόματα πληροφορίες από άλλα συστήματα όπως GLONASS και Galileo).

  Κατά τη διάρκεια του MWC 2018 θα γίνει επίδειξη του Qualcomm X24 LTE modem σε συνεργασία με τις Telstra, Ericsson και Netgear.

  [via]

           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο