• GP Μονακό – Πρόγραμμα και τηλεοπτική κάλυψη

  GP Μονακό – Πρόγραμμα και τηλεοπτική κάλυψη

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-22 16:50:48 | Πηγή: F1Fan

  Με τον κοσμοπολίτικο αγώνα του Μονακό συνεχίζει η Formula1 για το έκτο GP του 2015. Το πρόγραμμα και η τηλεοπτική κάλυψη έχουν ως εξής:

  Grand Prix de Monaco

  Πέμπτη 21 Μαΐου
  Δοκιμαστικά – 1η Περίοδος: 11:00-12:30
  Δοκιμαστικά – 2η Περίοδος: 15:00-16:30

  Σάββατο 23 Μαΐου
  Δοκιμαστικά – 3η Περίοδος: 12:00-13:00
  Προκριματικά: 15:00

  Κυριακή 24 Μαΐου
  Αγώνας: 15:00

  Live όλες οι περίοδοι δοκιμαστικών, προκριματικών και ο αγώνας από την OTE-TV και σε HD.

  Για τον Alpha που έχει αναλάβει την ελεύθερη μετάδοση, ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά το μεσημέρι της Κυριακής στις 15:00 (με εκπομπή που θα ξεκινήσει στις 14:00).

 • Ξέρει που θα επικεντρωθεί για τους βαθμούς ο Alonso

  Ξέρει που θα επικεντρωθεί για τους βαθμούς ο Alonso

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-22 15:10:47 | Πηγή: F1Fan

  Ο Fernando Alonso λέει ότι η McLaren θα πιέσει για τους πρώτους βαθμούς του 2015 στο Grand Prix του Μονακό αυτό το Σαββατοκύριακο.

  Η McLaren έχει υπομείνει ένα δύσκολο ξεκίνημα στην επανένωσή της με την Honda και δεν έχει ακόμη διεκδικήσει ένα τερματισμό μέσα στο top 10 φινίρισμα κατά τους πρώτους πέντε αγώνες της σεζόν.

  Τόσο ο Alonso όσο και Jenson Button πέρασαν στο Q2 στην Ισπανία, αλλά ο Alonso αποσύρθηκε λόγω βλάβης από ζελατίνα στα φρένα του, ενώ ο Button χαρακτήρισε το αυτοκίνητό του «τρομακτικό», καθώς τερμάτισε στην 16η θέση.

  «Υπάρχουν τρεις περιοχές που θα πρέπει να επικεντρωθούμε για αυτό το Grand Prix – κατατακτήριες, η συγκέντρωση και η στρατηγική», είπε ο Alonso, ο οποίος κέρδισε τον αγώνα το 2006 και το 2007.

  «Το Σάββατο είναι όπου μπορείς να αυξήσεις τις πιθανότητές σου για να πάρεις ένα καλό αποτέλεσμα από το Σαββατοκύριακο, οπότε αυτό θα είναι πρώτος στόχος μας, και είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις επιδόσεις μας στις κατατακτήριες και να βελτιώσει η θέση εκκίνησής μας.

  «Την Κυριακή, το πιο σημαντικό πράγμα είναι η συγκέντρωση – οι δρόμοι είναι τόσο στενοί και με στροφές που δεν υπάρχει περιθώριο λάθους – οπότε αν μπορείς να το κάνεις αυτό, αλλά και να μεγιστοποίησεις την στρατηγικής σου, έχεις την καλύτερη ευκαιρία για την αναρρίχηση θέσεων μέχρι το τέλος του αγώνα.»

  Ο Alonso πιστεύει ότι η MP4-30 θα είναι πιο ανταγωνιστική στους δρόμους του Μονακό, το οποίο θα επιτρέψει τόσο στον ίδιο όσο και στον Button να αγωνιστούν για τους βαθμούς.

  «Ο αγώνας στο σπίτι μου στη Βαρκελώνη ήταν προφανώς ένα απογοητευτικό Σαββατοκύριακο για όλη την ομάδα. Ήμασταν άτυχοι με το πώς ο αγώνας μου τελείωσε και πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπορούσαμε να έχουμε επιτύχει ένα θετικό αποτέλεσμα εκεί», είπε.

  «Το μαχητικό πνεύμα μας εξακολουθεί να είναι ισχυρό ωστόσο, αν και είμαστε αποφασισμένοι να το έχουμε και στο Μονακό και να δούμε πόση πρόοδο που μπορούμε να κάνουμε εκεί. Είμαι αισιόδοξος ότι το αυτοκίνητό μας θα αποδώσει καλύτερα εκεί από ό, τι στην Ισπανία, και εμείς θα πιέζουμε και πάλι για να μπουμε στους βαθμούς.»

 • Μελετάει την χρήση στις μάρκες αναβάθμισης η Honda

  Μελετάει την χρήση στις μάρκες αναβάθμισης η Honda

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-22 09:21:47 | Πηγή: F1Fan

  Ο Yasuhisa Arai της Honda πιστεύει ότι υπάρχουν ορισμένοι βασικοί τομείς στους οποίους θα πρέπει να ξοδευτούν οι μάρκες αναβάθμισης του κινητήρα που διαθέτει στη Formula1.

  Ώντας ο νέος κατασκευαστής κινητήρων στο grid, η Honda έχει χορηγηθεί ένα μικρότερο αριθμό μαρκών για αυτή τη σεζόν σε σχέση με τις Ferrari, Mercedes και Renault, που είναι τώρα στο δεύτερο χρόνο τους με τις υπερτροφοδοτούμενες μονάδες 1.6-λίτρων.

  Με μόνο εννέα μάρκες στη διάθεσή της, η Honda έχει να σχεδιάσει πολύ προσεκτικά πότε και σε τι πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτές τις μάρκες για να προσπαθήσει να βελτιώσει την απόδοση της McLaren.

  «Δεν έχουμε ακόμη το πλήρες σχέδιο για το πώς θα χρησιμοποιήσουμε τις μάρκες, σε ποιες περιοχές και πότε», είπε ο Arai.

  «Έχουμε ήδη επιβεβαιώσει ποιες περιοχές είναι οι πιο αποτελεσματικές, και ξέρω ότι έχουμε κάνει ένα σχέδιο για την εφαρμογή αγώνα με τον αγώνα το πόσες μάρκες ξοδεύουμε.

  «Ένας τομέας όπου είμαστε αδύναμοι είναι η ιπποδύναμη – χρειαζόμαστε περισσότερη ιπποδύναμη.

  «Έτσι, μια περιοχή για να χρησιμοποιήσουμε τις μάρκες είναι ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, και τα MGU-Κ και MGU-Η, επειδή η ενέργεια είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος.

  «Η κεύση και τα συστήματα ανάκτησης ενέργειας είναι πολύ σημαντικά.»

  Ερωτηθείς για το πώς αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί, ο Arai είπε: «Ίσως πρέπει να αλλάξουμε το σχέδιο της καύσης, ή τον υπερσυμπιεστή, ή τον εκκεντροφόρο, εκείνο το είδος των τμημάτων.

  «Πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το σχέδιο της καύσης γιατί ίσως οι άλλοι προμηθευτές μονάδων ισχύος σκέφτονται για καλύτερα χαρακτηριστικά καύσης.

  «Κάθε μέρα, το τμήμα της έρευνας και ανάπτυξης το μελετάνε, εργάζονται ή δοκιμάζουν ένα νέο σχέδιο καύσης για να πάρουμε περισσότερη ιπποδύναμη για να μπορούμε να το εφαρμόσουμε αμέσως αυτό.

  «Ίσως αυτή να είναι η περιοχή για να χρησιμοποιήσουμε τις μάρκες.»

 • Χρόνοι από τα δοκιμαστικά – 2η Περίοδος GP Μονακό

  Χρόνοι από τα δοκιμαστικά – 2η Περίοδος GP Μονακό

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-21 17:12:00 | Πηγή: F1Fan

  Η Mercedes του Lewis Hamilton παρέμεινε στην κορυφή των χρόνων, καθώς μια περίοδος βροχής περίορισε εξαιρετικά το τρέξιμο στην πίστα κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου δοκιμών το απόγευμα της Πέμπτης για το Grand Prix του Μονακό.

 • Χρόνοι από τα δοκιμαστικά – 1η Περίοδος GP Μονακό

  Χρόνοι από τα δοκιμαστικά – 1η Περίοδος GP Μονακό

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-21 16:36:24 | Πηγή: F1Fan

  Ο Lewis Hamilton της Mercedes ήταν στην κορυφή των χρόνων κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου δοκιμαστικών για το Grand Prix του Μονακό, μπροστά από την Toro Rosso του Max Verstappen και της Red Bull του Daniel Ricciardo.

 • Ανανέωσε το συμβόλαιο του ο Hamilton με τη Mercedes

  Ανανέωσε το συμβόλαιο του ο Hamilton με τη Mercedes

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-20 17:27:04 | Πηγή: F1Fan

  Ο Lewis Hamilton έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Mercedes για τρία ακόμη χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής θα μείνει στην ομάδα μέχρι το τέλος του 2018.

  Οι διαπραγματεύσεις διήρκησαν όλο το χειμώνα και μέχρι τώρα, αλλά την Τετάρτη στο Μονακό η Mercedes επιβεβαίωσε τελικά την είδηση. Η συμφωνία φέρεται να είναι αξίζει όσο 100 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας για τρία έτη, διατηρώντας τον Hamilton μεταξύ των καλύτερα αμειβομένων οδηγών στη Formula1.

  «Η Mercedes είναι το σπίτι μου και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένος για να μείνω εδώ για άλλα τρία χρόνια», είπε ο Hamilton. «Αυτή είναι μια εταιρεία με πραγματικά παθιασμένους οδηγούς, από την αίθουσα συνεδριάσεων έως το εργοστάσιο, και μια απίστευτη πείνα για να κερδίζει. Ακόμη και μετά την επιτυχία του περασμένου έτους, αυτή η πείνα είναι μεγαλύτερη από ποτέ – και αυτό ισχύει και για μένα επίσης.

  «Το αυτοκίνητο της Mercedes που οδηγώ τώρα είναι το καλύτερο που είχα ποτέ στην καριέρα μου. Είναι απλά τόσο διασκεδαστικό να είμαι εκεί έξω κάθε Σαββατοκύριακο, στο όριο και να αγωνίζομαι για να κερδίσω σε κάθε πίστα. Η Mercedes-Benz ξεκίνησε να με υποστηρίζει από το 1998 οπότε είμαι πολύ περήφανος που η σύμβαση αυτή σημαίνει ότι θα σηματοδοτήσει τα 20 χρόνια μου με τη Mercedes το 2018.»

  Το αφεντικό της Mercedes, Toto Wolff πρόσθεσε: «Η συνέχεια, είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για την επίτευξη της επιτυχία στη Formula1 και τώρα το έχουμε πετύχει. Ο Lewis απόλαυσε μια ιστορική χρονιά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τη Mercedes-Benz πέρυσι και ήταν μια προτεραιότητα για αυτή τη σεζόν το να ανανεώσει το συμβόλαιό του για την επόμενη περίοδο. Έχουμε πάρει το σωστό χρονικό διάστημα για αυτή τη διαδικασία και δεν βιαστήκαμε με τις αποφάσεις.

  «Το αποτέλεσμα είναι μια ισχυρή συμφωνία που θα ενισχύσει τον δεσμό του Lewis με το εμπορικό σήμα της Mercedes-Benz, και αυτό αναγνωρίζεται και σέβεται την αξία της αγοράς του Lewis και της Mercedes στη Formula1. Το αθλητικό ρεκόρ του Lewis μιλάει από μόνο του, και αυτός είναι μία πολύ καλή προσωπικότητα για την εταιρεία. Προσωπικά, ανυπομονώ να συνεχίσω να αγωνίζομαι με το ισχυρότερο οδηγικό δίδυμο στη Formula1 και προσβλέπω σε περισσότερες ιστορικές επιτυχίες μαζί.»

 • Πίστα «εμπιστοσύνης» το Μονακό – Kvyat

  Πίστα «εμπιστοσύνης» το Μονακό – Kvyat

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-20 04:21:08 | Πηγή: F1Fan

  Ο Daniil Kvyat παραδέχεται ότι εξακολουθεί να έχει πολλά να μάθει για τους δρόμους του Μονακό μετά από μόνο ένα σύντομο ντεμπούτο εκεί την περασμένη σεζόν.

  Ο ρώσος ποτέ δεν είχε αγωνιστεί στο Πριγκιπάτο πριν κάνει το ντεμπούτο του στη F1 πριν από ένα χρόνο, αλλά, αφού ο ίδιος κατάφερε να προκριθεί σε μια πολύ καλή ένατη θέση στο grid, ο αγώνας του διακόπηκε με ένα θέμα εξάτμισης μετά από μόνο λίγους γύρους. Επιστρέφοντας δώδεκα μήνες μετά, είναι τώρα στην ομάδα της Red Bull και ελπίζει να τρέξει περισσότερο.

  «Τα πήγα αρκετά καλά στις κατατακτήριες πέρυσι, αλλά έκανα μόνο λίγους γύρους στον αγώνα, επειδή είχα ένα πρόβλημα με το αυτοκίνητο, έτσι ναι, ακόμα ανακαλύπτω πράγματα για την πίστα», επιβεβαίωσε, «Εγώ δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει ένα ειδικό μυστικό γι “αυτό και δεν υπάρχει ένας τομέας που κρατά το κλειδί, αλλά είναι απλά ένας πραγματικά τεράστιος γύρος και το όλο θέμα φαίνεται να βγαίνει με μια ανάσα.

  «Είναι πραγματικά μία πίστα «εμπιστοσύνης». Θα πρέπει να είσαι σε αρμονία με αυτήν. Θα πρέπει να βρεις τον εαυτό σου, να βρεις τη ροή, θα πρέπει να βρείτε τη σωστή προσέγγιση ψυχικά και με το αυτοκίνητο και στη συνέχεια, απλά πρέπει να το κάνει να συμβεί.

  «Στην αρχή, είναι μια μεγάλη δοκιμασία. Το να βγεις έξω και να βρεις αυτή την εμπιστοσύνη δεν είναι εύκολο και αναρωτιέσαι πάντα, ρωτώντας «πότε πρόκειται να συμβεί; Πότε θα έχω αρκετή για να πιέσω πραγματικά;». Όμως, κάποια στιγμή το Σαββατοκύριακο, απλά συμβαίνει, βρίσκεις το ρυθμό και ο χρόνος γύρου έρχεται. Όταν συμβαίνει έτσι, όταν μπορείς να βάλεις τον εαυτό σου στη σωστή θέση και μπορείς να βρεις μια καλή κατανοήση στην πίστα, είναι υπέροχο.»

 • Νέα τροπή για τις πιθανότητες της Audi στην F1

  Νέα τροπή για τις πιθανότητες της Audi στην F1

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-19 17:35:04 | Πηγή: F1Fan

  Η Audi δεν έχει σχέδια για να μπει στη Formula1 οποτεδήποτε σύντομα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Γερμανού κατασκευαστή.

  Έχει υπάρξει πολύ φημολογία ότι η Audi θα κοίταζε να προσθέτε την Formula 1 στο χαρτοφυλάκιο μηχανοκίνητου αθλητισμού της, το οποίο περιλαμβάνει σήμερα τη γερμανική σειρά Touring Car, το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής, και τη Formula E με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

  Η Red Bull έχει εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για τη συνεργασία της με την Audi, και έχει υπαινιχθεί ότι έχουν θίξει το θέμα με τον γερμανό γίγαντα, αλλά φαίνεται ότι η ομάδα του Milton Keynes – και όλη η F1 – οδεύει προς απογοήτευση.

  «Αυτό δεν είναι ένα θέμα για μας», δήλωσε ένας εκπρόσωπος στο Reuters.

  Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Audi, Rupert Stadler την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε σύμφωνα με το βρετανικό μέσο Auto Express ότι η εταιρεία, η οποία ανήκει στον όμιλο Volkswagen, θα κρατούσε τις επιλογές της ανοικτές.

  Ωστόσο, ο Stadler φαίνεται να έχει αλλάξει τις σκέψεις του, με τον 52-χρονο να μην είναι πλέον πρόθυμος να έρθει προς ενίσχυση της Red Bull ή στην F1.

  «Η Formula1 θα πρέπει να λύσει τα προβλήματά της μόνη της,» είπε ο Stadler.

  Τι σημαίνει αυτό για την Red Bull; μένει να δούμε, με ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον των πρώην Παγκόσμιων Πρωταθλητών στο άθλημα να είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν θεωρώντας ότι ο σύμβουλος της ομάδας Δρ Helmut Marko δήλωσε νωρίτερα στο μήνα ότι «αν δεν έχουμε ένα ανταγωνιστικό κινητήρα στο εγγύς μέλλον, τότε είτε ή η Audi έρχεται ή εμείς φεύγουμε».

 • Καλύτερη τύχη στο Μονακό περιμένει ο Grosjean

  Καλύτερη τύχη στο Μονακό περιμένει ο Grosjean

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-19 08:39:08 | Πηγή: F1Fan

  Ο Romain Grosjean της Lotus ελπίζει να βρει τη σωστή ισορροπία, όπως ο ίδιος ελπίζει να βελτιώσει το ρεκόρ του στο Grand Prix του Μονακό αυτό το Σαββατοκύριακο.

  Ο Grosjean αποσύρθηκε από το GP το 2012 και το 2013 – με την εγκατάλειψη του 13 να γίνεται μετά από ένα Σαββατοκύριακο στο οποίο συνετρίβει πολλές φορές – αλλά πέρυσι τερμάτισε στην όγδοη θέση για να καταγράψει ένα από τους μόλις δύο top 10 τερματισμούς το 2014.

  «Είναι σαν ένα ανεπίσημο Γαλλικό Grand Prix πρώτα απ “όλα», είπε. «Είναι υπέροχο να βλέπω τόσο πολύ την υποστήριξη των Γάλλων κάθε χρόνο και υπάρχουν τόσες πολλές σημαίες και πανό. Είναι μια πολύ δύσκολη πίστα και μοναδική στο ημερολόγιο.

  «Ως οδηγός πρέπει να μείνεις ήρεμος και χαλαρός σε μια πίστα που δεν επιτρέπει για τυχόν λάθη. Έχω πάει εξαιρετικά γρήγορα στο παρελθόν, αλλά έχω χτυπήσει και τους τοίχους επίσης, έτσι υπάρχει μια πραγματική ισορροπία που πρέπει να πετύχεις.»

  Ο Grosjean είναι επίσης αισιόδοξος ότι η Lotus θα έχει ένα πακέτο ικανό για βαθμούς γύρω από τους δρόμους του πριγκιπάτου.

  «Η έμφαση στο Μονακό είναι στις χαμηλές ταχύτητας στροφές, που ιστορικά δεν έχει ήταν η μεγαλύτερη δύναμή μας, αλλά φέτος το πακέτο μας αποδείχθηκε ότι είναι αρκετά καλό χωρία να έχει σημασία ποια είναι η διάταξη της κάθε πίστας: η Ε23 είναι ένα πολύ ευπροσάρμοστο αυτοκίνητο», είπε.

  «Η ευθείες με ανώμαλο οδόστρωμα και η χαμηλή πρόσφυση είναι τα άλλα κύρια χαρακτηριστικά του Μονακό και το πόσο καλά μπορείς να προσαρμοστείς σε αυτά μπορεί να φτιάξει ή να χαλάσει το Σαββατοκύριακο σου.

  «Εμείς γενικά προτιμούμε τα μαλακά ελαστικά της γκάμας της Pirelli, αλλά χρειάζεσαι πραγματικά, πραγματικά μαλακό ελαστικό για το Μονακό, καθώς είναι τόσο ολισθηρά! Το Μονακό εξαρτάται λιγότερο από τον κινητήρα από τις περισσότερες πίστες που απαιτεί παραπάνω την οδηγησιμότητα και το set-up του αυτοκινήτου .

  «Η Ε23 εμπνέει πολύ εμπιστοσύνη το οποίο είναι κάτι πολύ καλό σε μια πίστα πόλης.»

 • Ευχαριστημένη η Pirelli με τα φαρδύτερα ελαστικά

  Ευχαριστημένη η Pirelli με τα φαρδύτερα ελαστικά

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-18 07:13:21 | Πηγή: F1Fan

  Η Pirelli θα συνεργαστεί με τις ομάδες για να βρουν μια «ικανοποιητική και ασφαλή λύση» στον απόηχο της ανακοίνωσης ότι οι ομάδες θα είναι ελεύθερες να επιλέξουν τα ελαστικά τους το 2016.

  Μετά από συνεδρίαση του Ομίλου Στρατηγικής αυτήν τη εβδομάδα, η FIA αποκάλυψε ότι από το επόμενο έτος θα υπάρξει «ελεύθερη επιλογή των δύο τύπων ελαστικών (από τους τέσσερις) που κάθε ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια του GP το Σαββατοκύριακο.»

  Αυτό σημαίνει ότι αντί η Pirelli να ορίζει τους δύο τύπους ανά Grand Prix, κάθε ομάδα μπορεί να πάρει το ελαστικό που ταιριάζει το αυτοκίνητό της καλύτερα από τα supersoft, μαλακά, μεσαία και σκληρά ελαστικά.

  Μιλώντας για την εν λόγω απόφαση, ο Paul Hembery της Pirelli είπε: «Ναι, το έχουμε σημειώσει, θα θέλαμε να δούμε ποια προβλήματα θα πρέπει να λυθούν, αλλά όπως πάντα, η Pirelli θα συνεργαστεί με όλες τις ομάδες για να βρούμε μία ικανοποιητική και ασφαλής λύση.»

  Αυτή, όμως, δεν ήταν η μόνη απόφαση που επηρεάζει την Pirelli.

  Η FIA αποκάλυψε, επίσης, ότι η F1 σχεδιάζει να στραφεί σε φαρδύτερα ελαστικά το 2017, σε μια προσπάθεια να επιταχύνει το ρυθμό των αυτοκινήτων.

  Μέχρι στιγμής η Pirelli δεν έχει συμβόλαιο για το 2017, αλλά ο Hembery λέει ότι είναι ευχαριστημένος με την ιδέα.

  «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτό, το είχαμε προτείναμε ότι θα πρέπει να πάμε πίσω στα φαρδύτερα ελαστικά, δείχνουν πιο επιθετικά και πιο δραματικά», είπε.

  «Αυτό είναι κάτι που θα ήμασταν πολύ πρόθυμοι να υποστηρίξουμε, και αυτό το συζητήσαμε μαζί τους.»

 • Ανεφοδιασμός καυσίμων, πολύστροφοι κινητήρες, γρηγορότερα μονοθέσια από το 2017

  Ανεφοδιασμός καυσίμων, πολύστροφοι κινητήρες, γρηγορότερα μονοθέσια από το 2017

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-16 16:41:39 | Πηγή: F1Fan

  Ο ανεφοδιασμός καυσίμων στα μονοθέσια της Formula1 επιστρέφει από την χρονιά του 2017 ως μέρος μιας σειράς μέτρων που αποσκοπούν στη βελτίωση του show του αθλήματος, μετά από την τελευταία συνεδρίαση του Ομίλου Στρατηγικής της F1.

  Ο ανεφοδιασμός είχε απαγορευτεί από την χρονιά του 2010, αλλά ο Πρόεδρος της FIA Jean Todt, ο Bernie Ecclestone και οι κορυφαίες ομάδες συμφώνησαν στην επιστροφή του.

  Θα υπάρξει επίσης μια τάση για τα αυτοκίνητα να είναι περίπου πέντε έως έξι δευτερόλεπτα ανά γύρο ταχύτερα μέσω αεροδυναμικών αλλαγών, φαρδύτερων ελαστικών και μείωση του βάρους του αυτοκινήτου, και οι μηχανές να γυρνάνε σε υψηλότερες στροφές και να ακούγονται πιο δυνατά.

  Επισκόπηση των προγραμματισμένων αλλαγών του 2017:

  – Πέντε έως έξι δευτερόλεπτα μείωση χρόνου γύρου μέσω αεροδυναμικής εξέλιξης, φαρδύτερα ελαστικά και μειωμένο βάρος του αυτοκινήτου
  – Επαναφορά του ανεφοδιασμού (διατήρηση του ορίου μέγιστης χρήσης καυσίμων στον αγώνα)
  – Υψηλότερες στροφές κινητήρα και αυξημένος θόρυβος
  – Πιο επιθετική εμφάνιση

  Εν τω μεταξύ, από την σεζόν του 2016, οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τους δύο τύπους ελαστικών – από τους τέσσερις στη σειρά της Pirelli – που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν σε κάθε Grand Prix.

  Η πρόταση για τους οδηγούς να έχουν μία πέμπτη μονάδα ισχύος το 2015 έχει απορριφθεί.

  Μια δήλωση της FIA αναφέρει ως εξής: «Υπό το φως των διαφόρων σεναρίων που παρουσιάστηκαν από ανεξάρτητη εταιρεία συμβούλων που παραγγέλθηκε από τον όμιλο στρατηγικής της F1, με πρωτοβουλία της FIA, να εργαστούμε για τη μείωση των δαπανών και μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση, μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του αθλήματος έχει προκύψει.

  «Οι ομάδες μελών του Ομίλου Στρατηγικής έχουν δεσμευτεί να συζητήσουν τις επόμενες εβδομάδες, με τις άλλες ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

  «Από οπτική του κινητήρα, έχει αποφασιστεί ότι η σταθερότητα των κανόνων θα πρέπει να επικρατήσει έναντι των επενδύσεων των κατασκευαστών που εμπλέκονται στο άθλημα και για να δοθεί προβολή σε πιθανόν νέους.

  «Η άδεια για ένα πέμπτο κινητήρα για να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της περιόδου του 2015 έχει απορριφθεί.

  «Αυτή η εποικοδομητική συνάντηση μεταξύ της FIA, της FOM και των ομάδων επέτρεψε να ανοίξει ο δρόμος για το μέλλον του πρωταθλήματος.

  «Όλα τα μέρη συμφώνησαν να συνεργαστούν με την πρόθεση να εδραιώσουν τις προτάσεις αυτές και να τις υποβάλουν για έγκριση στην Επιτροπή της F1 και στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA, το συντομότερο δυνατό για την εφαρμογή τους.»

 • Χρόνοι 2ημέρου δοκιμών στην Ισπανία – 2η ημέρα

  Χρόνοι 2ημέρου δοκιμών στην Ισπανία – 2η ημέρα

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-13 20:05:10 | Πηγή: F1Fan

  Ο Jolyon Palmer ήταν ο ταχύτερος στην δεύτερη ημέρα των δοκιμών στην Ισπανία για το 2015 αφότου έκανε ένα γύρο αργά στην ημέρα με τα σούπερ μαλακά ελαστικά στην Lotus E23 στη Circuit de Catalunya της Βαρκελώνης, την Τετάρτη.

 • Δε θέλει να ξανακούσει το ίδιο μήνυμα ο Hamilton

  Δε θέλει να ξανακούσει το ίδιο μήνυμα ο Hamilton

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-13 10:32:23 | Πηγή: F1Fan

  Ο Lewis Hamilton δεν ήταν ευχαριστημένος με το ραδιοφωνικό μήνυμα της Mercedes, ζητώντας του να υποχωρήσει στο τελικό stint του ισπανικού Grand Prix, λέγοντας ότι αγνόησε την κλήση και θα βεβαιωθεί ότι δεν ξαναγίνει στο μέλλον.

  Η κούρσα του Hamilton τέθηκε σε κίνδυνο από μια αργή εκκίνηση από τη δεύτερη θέση στο grid και ένα αργό πρώτο pit-stop, πράγμα που σήμαινε ότι έπρεπε να υιοθετήσει μια στρατηγική τριών στάσεων για να πάρει τη δεύτερη θέση πίσω από τη Ferrari του Sebastian Vettel. Μετά την τελική στάση του ήταν άνετα μπροστά από τον Vettel και είχε φρέσκα ελαστικά για να επιτεθεί ένα κενό 18-δευτερολέπτων από τον Rosberg.

  Όταν ρώτησε στο pit wall για τη δυνατότητα του να πιάσει τον Rosberg, ο μηχανικός του, ο Peter Bonnington, είπε ότι ήταν «αδύνατο» και του είπε να υποχωρήσει. Ο Bonnington αποδείχθηκε ότι ήταν σωστός, αλλά δεν ήταν αυτό που ο Hamilton ήθελε να ακούσει.

  «Δεν είναι ωραίο για έναν οδηγό να το ακούει αυτό,» είπε ο Hamilton. «Είμαι εδώ για να αγωνιστώ, όχι για να τερματίσω δεύτερος, έτσι στην πραγματικότητα το αγνόησα. Τότε πραγματικά είχα το αυτοκίνητο στο όριο και όταν συνειδητοποίησα ότι είχα επτά γύρους να απομένουν και υπήρχαν ακόμα 13 δευτερόλεπτα και ήμουν μόνο 0.7δ ανά γύρο ταχύτερος, έπρεπε να πάρω την έξυπνη προσέγγιση και φέρω το αυτοκίνητο στον τερματισμό. Και πάλι, δεν είναι κάτι που θέλεις να ακούσεις γι “αυτό σίγουρα θα βεβαιωθώ ότι δεν θα ειπωθεί πάλι».

  Ερωτηθείς κατά πόσον θα μπορούσε να δει την οπτική της Mercedes που θα έπρεπε να προσέχει τον κινητήρα, πρόσθεσε: «Νομίζω ότι ο κινητήρας είναι μια χαρά. Φυσικά, με εμένα να πιέζω, και ο Rosberg θα έπρεπε να πιέσει και αυτό θα έβαζε και τα δύο αυτοκίνητα σε κίνδυνο υποθέτω.»

  Ο Hamilton δεν έχει καμία αμφιβολία ότι θα αντεπιτεθεί στον επόμενο γύρο στο Μονακό.

  «Ξέρω ότι μπορώ να διορθώσω τα πράγματα στον επόμενο αγώνα και αυτό είναι που σκοπεύω να κάνω. Δεν έχω κερδίσει αυτόν τον αγώνα για πολύ, πολύ καιρό και αυτή πρόκειται να είναι η τρίτη μου ευκαιρία με αυτή τη μεγάλη ομάδα και με το υπέροχο αυτοκίνητο. Ας ελπίσουμε η τρίτη φορά θα είναι και τυχερή.»

 • Χρόνοι 2ημέρου δοκιμών στην Ισπανία – 1η ημέρα

  Χρόνοι 2ημέρου δοκιμών στην Ισπανία – 1η ημέρα

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-12 20:27:39 | Πηγή: F1Fan

  Ο νικητής του ισπανικού Grand Prix, Nico Rosberg έκανε τον ταχύτερο χρόνο γύρο για τη Mercedes όπως η Formula1 επέστρεψε στη Circuit de Catalunya της Βαρκελώνης, για την πρώτη ημέρα του πρώτου διήμερου δοκιμών μέσα στη σεζόν για το 2015.

 • «Βήμα προς τα εμπρός, αλλά όχι άλμα» για τη Ferrari

  «Βήμα προς τα εμπρός, αλλά όχι άλμα» για τη Ferrari

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-12 19:28:48 | Πηγή: F1Fan

  Το αφεντικό της Ferrari, Maurizio Arrivabene παραδέχτηκε ότι ενώ το πακέτο αναβάθμισης που η Ferrari έφερε στο Ισπανικό Grand Prix του περασμένου Σαββατοκύριακου σηματοδότησε μια συνολική βελτίωση, παρόλαυτα «δεν ήταν αρκετά καλό».

  Η Ferrari εφάρμοσε πολλές ενημερώσεις στη Βαρκελώνη, σε μια προσπάθεια να μειώσει το χάσμα με τη Mercedes, αλλά στις κατατακτήριες ήταν επτά δέκατα μακριά από το ρυθμό, και 45 δευτερόλεπτα πίσω στον αγώνα.

  Ο Sebastian Vettel ήταν ο ταχύτερος από τους δύο πιλότους όλο το Σαββατοκύριακο, με τον Kimi Raikkonen να επιλέγουν να επανέλθει στο παλαιότερο πακέτο της ομάδας, αφού αγωνίστηκε να βρει πρόσφυση όλη την Παρασκευή.

  «Η σύγκριση των δύο αεροδυναμικά διαμορφώσεων στον αγώνα δείχνει σαφώς ότι του Sebastian το αυτοκίνητο πήγαινε πολύ καλά σε σχέση με του Kimi, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε», δήλωσε ο Arrivabene.

  «Το χάσμα με την Mercedes είναι εκεί και πρέπει να αναλύσουμε τα δεδομένα μας για να κατανοήσουμε τους λόγους.

  «Δεν είμαστε τυφλοί στο γεγονός ότι χάναμε περίπου μισό δευτερόλεπτο στον τρίτο τομέα μόνο, ο οποίος έχει υψηλό παράγοντα πρόσφυσης, και πρέπει να μάθουμε αν αυτό εξαρτάται από τη φύση της πίστας ή τα ελαττώματά μας.

  «Από τη στρατηγική, πήραμε μια επιθετική προσέγγιση με τον Seb να κάνει στάση μόνο δύο φορές για τα ελαστικά. Αν είχαμε πάει σε τρείς, τα πράγματα δεν θα άλλαζαν ή θα ήταν ακόμη χειρότερα.

  «Οι αριθμοί μας λένε ότι οι νέες λύσεις είναι καλές, η πραγματικότητα δείχνει ότι δεν είναι αρκετά καλές».

  «Κάναμε ένα βήμα προς τα εμπρός, αλλά υποτίθεται ότι θα ήταν ένα άλμα. Δεν κατηγορώ κανέναν συγκεκριμένα, παίρνω τις δικές μου ευθύνες. Πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά.»

 • Η απόδοση της Ferrari δικαιώνει την απόφαση του Alonso

  Η απόδοση της Ferrari δικαιώνει την απόφαση του Alonso

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-12 19:15:28 | Πηγή: F1Fan

  Ο Fernando Alonso αισθάνεται πως η αδυναμία της Ferrari να παλέψει με τη Mercedes για τη νίκη στην Ισπανία έχει δικαιώσει την απόφασή του να πάει στη McLaren.

  Παρά το γεγονός ότι ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα στο Ισπανικό Grand Prix, κατά τη διάρκεια του χρόνου του στην πίστα ήταν σαφές ότι η McLaren-Honda έχουν κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός.

  Το ίδιο, όμως, δεν σίγουρο πως μπορεί να ειπωθεί για τη Ferrari.

  Παρά το γεγονός ότι ο Sebastian Vettel έφερε την SF15-Τ στην τρίτη θέση, ήταν περισσότερο από 40 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή αγώνα Nico Rosberg και αυτό ήταν με τη Ferrari να τρέχει με μια ολόκληρη σειρά από ενημερώσεις.

  «Είμαι πολύ χαρούμενος με την κίνηση,» ο Alonso δήλωσε στο Sky Sports. «Ήμουν στη Ferrari πέρυσι μισό λεπτό, ένα λεπτό πίσω από τη Mercedes και την Κυριακή ήταν 43 δευτερόλεπτα πίσω στη Βαρκελώνη.

  «Τίποτα δεν έχει αλλάξει – και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους έφυγα. Είδα πως τίποτα δεν άλλαζε για πέντε χρόνια και δεν ήθελα ένα έκτο ή έβδομο».

  Όσον αφορά τη φόρμα της McLaren, παρά το να είναι απογοητευμένος από την έλλειψη βαθμών στην Ισπανία, ο Alonso λέει ότι είναι κινητοποιημένος για να σκοράρει τους πρώτους της ομάδας του για αυτήν τη σεζόν την επόμενη φορά στο Μονακό.

  «Είμαι πολύ πλήρως κινητοποιημένος. Αν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σύντομα θα έχει γλυκιά γεύση, επειδή αρχίσαμε από το μηδέν και πιστεύω ότι θα πάρουμε βαθμούς στο Μονακό.

  «Από τώρα και στο εξής θα είμαστε στο όριο για τη δέκατη θέση για τους επόμενους δύο ή τρεις αγώνες Ας ελπίσουμε ότι μετά τον Καναδά και την Αυστρία θα είμαστε πιο ασφαλείς – έβδομοι ελπίζω. Αυτός είναι ο στόχος.

  «Στο τελευταίο μέρος του πρωταθλήματος, έστω και αν είμαι αισιόδοξος, ελπίζω ότι θα είμαστε κοντά στο podium.»

 • Έρχεται η Audi (VW) ή φεύγει η Red Bull;

  Έρχεται η Audi (VW) ή φεύγει η Red Bull;

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-12 17:40:05 | Πηγή: F1Fan

  Ο σύμβουλος μηχανοκίνητου αθλητισμού της Red Bull, Helmut Marko λέει ότι το μέλλον της ομάδας στη Formula 1 είναι εξαρτημένο από τον αν ο όμιλος Volswagen θα εισέλθει στο άθλημα.

  Η Red Bull έχει υποστεί ένα δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν του 2015 και έχει απειλήσει να αποχωρήσει από το άθλημα, αν δεν είναι σε θέση να είναι ανταγωνιστική.

  Ο Marko λέει τώρα ότι το μέλλον της ομάδας του Milton Keynes εξαρτάται από το αν η Audi – που έχει γνωρίσει επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής – είναι πρόθυμη να εισέλθει στη Formula 1.

  «Αν δεν έχουμε ένα ανταγωνιστικό κινητήρα στο εγγύς μέλλον, τότε είτε ή η Audi έρχεται ή είμαστε έξω,» ο Marko δήλωσε στο BBC Sport.

  «Υπάρχουν τόσες πολλές φήμες. Επισήμως δεν υπήρξε κανένα αίτημα ή συνομιλίες. Ο όμιλος VW πρέπει πρώτα να ορίσει το ποιος θα είναι ο νέος επικεφαλής στήριξης, ποιος θα τρέξει το εμπορικό σήμα της VW, και όταν έχουν διευθετηθεί όλα αυτά τα πράγματα ίσως τότε μπορούν να σκεφτούν τι θα κάνουν στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

  «Ήμουν στο τηλέφωνο, αλλά όχι με τους ανθρώπους που νομίζετε.»

  Οι φήμες για τη πιθανότητα συμμετοχής της Audi στη Formula 1 έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες μετά την απομάκρυνση του Πρόεδρου του ομίλου της VW, Ferdinand Piech.

  Η Audi πάντα απέρριπτε τις σκέψεις της εισόδου της Formula1, αλλά ο πρόεδρος Rupert Sadler είπε ότι η εταιρεία εξετάζει το άθλημα, αν και υποβάθμισε τις φήμες.

  «Είναι κάτι που κοιτάμε, αλλά και πάλι, πάντα το κοιτούσαμε αυτό και πολλά άλλα πράγματα», είπε. «Αλλά δεν μπορώ να πω ναι ή όχι.»

 • Ζελατίνα κράνους μπλόκαρε τα φρένα του Alonso

  Ζελατίνα κράνους μπλόκαρε τα φρένα του Alonso

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-12 16:13:17 | Πηγή: F1Fan

  Η εγκατάλειψη του Fernando Alonso από το Ισπανικό Grand Prix φαίνεται να έχει προκληθεί από μια αποσπώμενη ζελατίνα κράνους μπλοκάροντας ένα από τα πίσω φρένα του.

  Ο Alonso, ο οποίος έτρεχε στην 14η θέση εκείνη την στιγμή, έχασε το σημεία ακινητοποίησης στα pit όταν έκανε μια στάση, αναγκάζοντας ένα από τα μέλη του πληρώματος του να λάβει μέτρα αποφυγής, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν τραυματίες.

  Το αυτοκίνητο του Alonso στη συνέχεια μπήκε στο γκαράζ, όπου μηχανικοί της McLaren-Honda ανακάλυψαν μια ζελατίνα και διέγνωσαν τη βλάβη στα φρένα.

  «Το pit-stop ήταν μια τρομακτική στιγμή,» δήλωσε ο Alonso για το περιστατικό.

  «Δεν είχα πολύ πέδησης στο πίσω μέρος για ολόκληρο το γύρο εισόδου μου, και τότε ακόμα λιγότερο στη στάση. Ήταν τρομακτικό για τους μηχανικούς, αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας.»

 • Video Αγώνα – GP Ισπανίας

  Video Αγώνα – GP Ισπανίας

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-11 18:04:11 | Πηγή: F1Fan

  Δείτε το video με ολόκληρο τον αγώνα του Grand Prix της Ισπανίας σε αγγλικό σχολιασμό.

  Μπορείτε να εδώ δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα και το report.

 • Τέλειος αντίλογος του Rosberg στους κατακριτές του

  Τέλειος αντίλογος του Rosberg στους κατακριτές του

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-11 16:05:24 | Πηγή: F1Fan

  Ο Nico Rosberg πήγε στην Ισπανία, υπό σοβαρή πίεση για να σπάσει την κυριαρχία του Lewis Hamilton το 2015. Έφυγε συνεπαρμένος, μια άψογη νίκη ως τέλειος αντίλογος όσων πρότειναν ότι ψυχολογικά ήταν χαμένος.

  Όπως και ο επικεφαλής του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Mercedes-Benz Toto Wolff, λέει, ήταν ένας θρίαμβος που θα σηκώσει όλη την ομάδα – καθώς και θα αναζωπυρώσει τον ανταγωνισμό του με τον ομόσταβλό του…

  Ο Niki Lauda, δήλωσε ότι ήταν μια κρίσιμη νίκη για τον Nico (Rosberg) – ότι στην πραγματικότητα έπρεπε να κερδίσει για να μείνει στην εικόνα…

  «Και οι δύο οδηγοί μας είναι πολύ πεισματάρηδες, οπότε ό, τι συμβαίνει – ένα κακό Σαββατοκύριακο ή μια μεγάλη ήττα – βγαίνουν ισχυροί και πάλι,» δήλωσε ο Toto Wolff. «Μετά το debrief επικεντρώνονται στον επόμενο αγώνα, έτσι θα μπορούσαμε να πούμε ότι το να έχουν μια βραχυπρόθεσμη μνήμη βοηθάει (γέλια).»

  «Θυμηθείτε την περασμένη σεζόν ήταν μια παρόμοια κατάσταση, όταν ο Nico είχε ένα σερί. Δύο οδηγοί που προσπαθούν να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλο – είναι μια κατάσταση όνειρο για μια ομάδα, αν χειριστούμε την αντιπαλότητα με το σωστό τρόπο. Ανεβάζει την απόδοση ολόκληρης της ομάδας, στην πραγματικότητα είναι το καλύτερο σενάριο!»

 • Χωρίς ποινές οι Kvyat και Sainz για το συμβάν τους

  Χωρίς ποινές οι Kvyat και Sainz για το συμβάν τους

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-11 14:10:46 | Πηγή: F1Fan

  Κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί για το περιστατικό μεταξύ των Kvyat και Sainz Jr. στο τελικό στάδιο του ισπανικού Grand Prix.

  Ο Sainz Jr. της Toro Rosso χρησιμοποίησε το DRS για να επιτεθεί στον Kvyat στην πρώτη στροφή, πριν το ζευγάρι να έχει μικρή επαφή και ο Sainz Jr. να πατά στην απορροή της στροφής.

  Ο Kvyat φέρεται επίσης να έχει αλλάξει κατεύθυνση πολλές περιπτώσεις στην ευθεία.

  Οι αγωνοδίκες, αφού άκουσαν από τους οδηγούς και προχώρησαν σε αξιολόγηση πλάνων βίντεο, αποφάσισαν ότι δεν άξιζε να δώσουν ποινές.

  «Σε αυτές τις υποτιθέμενες παραβάσεις, κρίνεται πως δεν απαιτείται περαιτέρω δράση,» διαβάζει μια έκθεση από τους αγωνοδίκες.

  «Σε σχέση με την υποτιθέμενη παράβαση του άρθρου 20.3 [Kvyat για αλλαγή κατεύθυνσης] οι αγωνοδίκες δέχτηκαν τη δήλωση του οδηγού του αυτοκινήτου 26, με τη σύμφωνη γνώμη του οδηγού του αυτοκινήτου 55 και την επιβεβαίωση από την απόδειξη βίντεο, ότι οι δύο πρώτες κινήσεις δεν ήταν αμυντικές και ότι μόνο η τρίτη κίνηση ήταν αμυντική.

  «Σε σχέση με την υποτιθέμενη παράβαση του άρθρου 16.1 [μικρή επαφή] οι αγωνοδίκες συμφωνούν με τους ισχυρισμούς των οδηγών και των εκπροσώπων της ομάδας ότι αυτό ήταν ένα αγωνιστικό συμβάν.

  «Σε σχέση με την υποτιθέμενη παράβαση του άρθρου 20.2 [ο Sainz που επιστρέφει στη πίστα] οι διαχειριστές θεωρούν ότι το αυτοκίνητό 55 ήταν μπροστά στο χρόνο που εισήλθε στην στροφή και δέχονται τα αποδεικτικά στοιχεία του οδηγού ότι αυτός επιβραδύνθηκε εκ νέου στην ένταξη στην πίστα στη στροφή 2 και έδωσε χώρο στη στροφή 3 για το αυτοκίνητο 26, προκειμένου να αποφευχθεί το να αποκτήσει ένα μόνιμο πλεονέκτημα.

  «Ο οδηγός του αυτοκινήτου 26 παραδέχτηκε επίσης ότι επιβραδύνθηκε στη στροφή 2 και έδωσε το χώρο για το αυτοκίνητο 55 για να επανενταχθεί στη πίστα».

  Ο Sainz Jr. κρατά έτσι την ένατη θέση, με τον Kvyat 10ο.

 • Αντιπροσωπευτική η 7η θέση για τη Red Bull – Ricciardo

  Αντιπροσωπευτική η 7η θέση για τη Red Bull – Ricciardo

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-11 11:24:56 | Πηγή: F1Fan

  Ο Daniel Ricciardo λέει ότι η έβδομη θέση του στο Ισπανικό Grand Prix είναι αντανακλαστικό της θέσης της Red Bull στην ιεραρχία του 2015.

  Ο Ricciardo ξεκίνησε τον αγώνα από την 10η θέση και μετά την αναρίχιση θέσεων νωρίς, εγκαταστάθηκε σε ένα ρυθμό και συνέχισε σε μια μοναχική έβδομη θέση για την ομάδα.

  «Ήταν σίγουρα μια καλύτερη κούρσα, νομίζω», είπε. «Για να είμαι ειλικρινής ήξερα ότι στα προκριματικά υστερήσαμε σε σχέση με ό, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε ως ομάδα, αλλά στον αγώνα, πήραμε αυτό που έπρεπε να πάρουμε.

  «Και πάλι, είναι μόνο η έβδομη θέση, αλλά εξακολουθεί να επιβεβαιώνει το πού βρισκόμαστε στο πρωτάθλημα. Έχουμε ακόμα κάποια δουλειά να κάνουμε, αλλά πιστεύω ότι ορισμένα τμήματα του αγώνα ήταν αρκετά ελπιδοφόρα, όσον αφορά το ρυθμό.

  «Ήταν λίγο διασκεδαστικό, οι πρώτοι γύροι. Στο πρώτο stint υπήρχαν λίγες μάχες σε εξέλιξη, το οποίο μας κράτησε όλους ικανοποιημένους, και ηρεμήσαμε στο δεύτερο και τρίτο κομμάτι.»

 • «Τρομακτικό» το μονοθέσιο του Button στον αγώνα

  «Τρομακτικό» το μονοθέσιο του Button στον αγώνα

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-10 22:16:54 | Πηγή: F1Fan

  Ο Jenson Button περιγράφει το αυτοκίνητό του ως «τρομακτικό» στην οδήγηση μετά τον αγώνα για το Ισπανικό GP.

  «Την Παρασκευή οι μεγάλες διαδρομές ήταν καλές, αλλά ήταν αρκετά τρομακτικό στην οδήγηση,» δήλωσε ο Button.

  «Κάθε φορά που άγγιζα το γκάζι έσπαγε η πρόσφυση. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κάτι λάθος εκεί.

  «Το πρόβλημα είναι σε χαμηλής ταχύτητας στροφές, επειδή μπορεί να επιταχύνεις και να έχεις σπινάρισμα αμέσως, αλλά σε υψηλές ταχύτητες είναι πολύ τρομακτικό, καθώς μόλις ακουμπήσεις το γκάζι το πίσω μέρος έχει φύγει, χάνεται αμέσως.

  «Δεν είναι ένα σταδιακό ξεκόλλημα όπως κανονικά έχεις, είναι πολύ περίεργο.»

  Σχετικά με το θέμα του τι είναι δυνατό αυτή τη σεζόν, ο Button πρόσθεσε:. «Μετά το σημερινό δεν νομίζω ότι περιμένω βαθμούς όλο αυτό το χρόνο Ας ελπίσουμε ότι σήμερα ήταν μια κακή μέρα, δεν αισθάνεται σωστά.

  «Το Σαββατοκύριακο ήταν αρκετά καλό για εμάς, ήμουν χαρούμενος με το πώς το αυτοκίνητο έχει πάει, αλλά ήταν σαν ένας διακόπτης στον αγώνα.»

 • «Περιορισμός ζημιών» για τον Hamilton

  «Περιορισμός ζημιών» για τον Hamilton

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-10 21:08:43 | Πηγή: F1Fan

  Ο Lewis Hamilton λέει ότι ήταν στην ευχάριστη θέση να περιορίσει τη ζημιά μετά από την κακή εκκίνηση του για να καταγράψει μια δεύτερη θέση στο Ισπανικό Grand Prix.

  Ο οδηγός της Mercedes έπεσε στην τρίτη θέση από την αρχή και έπρεπε να στραφεί σε μια στρατηγική τριών στάσεων για να περάσει τη Ferrari του Sebastian Vettel.

  Ο Hamilton εμφανίστηκε μπροστά από τον Vettel, μετά την τελική στάση του, αλλά ο team-mate Nico Rosberg οδήγησε άνετα προς την καρό σημαία.

  «Είχα καιρό να κάνω ένα τέτοιο κακό ξεκίνημα», είπε ο Hamilton.

  «Έκανα το καλύτερό μου για να ανακάμψω, προσπάθησα να πολεμήσω, αλλά, δυστυχώς, αυτή η πίστα είναι η χειρότερη για προσπέρασμα.

  «Δεν ξέρω πώς ήταν πιο πίσω, αλλά στο μπροστινό μέρος, δεν έχει σημασία τι κάνεις, δεν μπορείς να έρθεις αρκετά κοντά, ακόμη και με το DRS.

  «Τα πήγα αρκετά καλά στο πρώτο stint, αλλά είχε ένα μεγάλο pit-stop, γι “αυτό έπρεπε να το κάνω και πάλι από την αρχή. Προς το τέλος, με τις τρεις στάσεις, ήμουν σε θέση να τα βγάλω πέρα.

  «Είμαι στην ευχάριστη θέση να πάρω τους βαθμούς για την ομάδα. Ήταν περιορισμός των ζημιών».

  Η νίκη του Rosberg έκοψε τη διαφορά του Hamilton στο πρωτάθλημα στους 20 βαθμούς.

 • Πίστευε στη δεύτερη θέση ο Vettel

  Πίστευε στη δεύτερη θέση ο Vettel

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-10 20:13:59 | Πηγή: F1Fan

  Ο Sebastian Vettel υπολογίζει ότι το κυκλοφοριακό του κόστισε μια δεύτερη θέση στο Ισπανικό Grand Prix, αν και παραδέχεται ότι ο Lewis Hamilton άξιζε τη θέση.

  Ο οδηγός της Ferrari, πέρασε τον Mercedes αντίπαλο Hamilton κατά την έναρξη του αγώνα, αλλά έπεσε πίσω τρίτος καθώς ο Hamilton υιοθέτησε μια εναλλακτική στρατηγική.

  Ο Vettel υπολογίζει ότι είχε μια πραγματική ευκαιρία για να χωρίσει τους Hamilton και Nico Rosberg, όμως, αν δεν είχε το κυκλοφοριακό πριν από την τελική στάση του.

  «Για να είμαι ειλικρινής, σκέφτηκα ότι θα ήταν δύσκολο να τον κρατήσω πίσω [τον Hamilton]», είπε ο Vettel.

  «Προφανώς ήμασταν τυχεροί με το πρώτο pit-stop, καθώς μείναμε μπροστά και αντιδράσαμε καλά.

  «Τότε αποφάσισαν να μπουν στα pit πολύ νωρίς και να πάνε για μια περίοδο τρία pit-stop. Μείναμε έξω, το οποίο ήταν η καλύτερη επιλογή, αλλά, δυστυχώς, είχαμε το κυκλοφοριακό και αυτό μας κόστισε 2-3 δευτερόλεπτα, τα οποία ήταν αρκετή για να χάσω τη θέση.

  «Αλλά θα πρέπει να είμαστε δίκαιοι και να πω ότι άξιζε να τερματίσει μπροστά μας σήμερα.»

  Ενώ το πλεονέκτημα της Mercedes φαίνεται να είναι μεγαλύτερο στη Βαρκελώνη από ό, τι σε προηγούμενους αγώνες, ο Vettel παραμένει πεπεισμένος ότι η Ferrari εξακολουθεί να κάνει βήματα προς τα εμπρός.

  «Αν κοιτάξετε το χάσμα στον αγώνα ήταν το μεγαλύτερη μέχρι στιγμής, έτσι ώστε να μπορεί να πιστεύετε ότι δεν είναι καλό, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι πάμε προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε.

  «Πρέπει να καταλάβουμε και να βρούμε τους λόγους, είτε αυτή η πίστα δεν μας βόλεψε ή ταιριάζει στη Mercedes. Είναι πιθανό να είναι ένα από τα δύο, καθώς έχουμε βρεθεί πιο κοντά σε πρόσφατους αγώνες.»

 • «Τέλειο» Ισπανικό Grand Prix για τον Rosberg

  «Τέλειο» Ισπανικό Grand Prix για τον Rosberg

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-10 18:41:34 | Πηγή: F1Fan

  Ο Nico Rosberg χαιρέτησε ένα «τέλειο» Ισπανικό Grand Prix, μετά τη μετατροπή της pole position σε μια κυρίαρχη νίκη αγώνα στη Βαρκελώνη.

  Η νίκη του Rosberg μείωσε το πλεονέκτημα στο πρωτάθλημα του Hamilton από 27 βαθμούς σε 20.

  «Ήταν ένα τέλειο Σαββατοκύριακο. Είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος», δήλωσε ο Rosberg.

  «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα, το μονοθέσιο ήταν φοβερό όλο το Σαββατοκύριακο. Ήταν υπέροχο.

  «Σε ένα σημείο νόμιζα ότι ο Sebastian [Vettel] θα μπορούσε ίσως να κερδίσει τον Lewis. Φυσικά δεν θα ήταν καλό για την ομάδα, αλλά για μένα θα ήταν καλύτερα, αλλά αυτός έτσι έχει η κατάσταση. Επτά βαθμοί (διαφοράς) είναι καλύτερο από το τίποτα.»

  Ο Rosberg πρόσθεσε ότι αισθάνεται πως η Mercedes έχει ενισχύσει το πλεονέκτημά της ως επικεφαλής του grid.

  «Ο καθένας έφερε αναβαθμίσεις και είμαστε ακόμα κυρίαρχοι, περισσότερο από ό, τι στον προηγούμενο αγώνα στην πραγματικότητα,» συνόψισε.

 • Report Αγώνα – GP Ισπανίας

  Report Αγώνα – GP Ισπανίας

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-10 18:04:15 | Πηγή: F1Fan

  Ο Nico Rosberg πήρε μια αβίαστη νίκη στο Ισπανικό Grand Prix, ενώ ο Lewis Hamilton έχασε αρχικά τη θέση του από τον Sebastian Vettel για ένα μεγάλο μέρος του αγώνα.

  Σε μια πίστα όπου οι προσπεράσεις είναι πολύ δύσκολες, ο poleman Rosberg έκανε μια γρήγορη εκκίνηση για να απομακρυνθεί ένα δευτερόλεπτο στο τέλος του πρώτου γύρου.

  Το πλεονέκτημα αυτό ήταν από τον Vettel καθώς ο οδηγός της Ferrari πέρασε τον Hamilton στην αρχή και αντί να παλέψει μαζί του, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής αναγκάστηκε να υπερασπιστεί ενάντια στον Valtteri Bottas.

  Ως τρίτος πίσω από τον Vettel, ο Hamilton ήταν ο πρώτος από τους αυτούς που έκαναν μία κίνηση στα πιτ για να περάσει τον γερμανό. «Κάνε το αντίθετο από τον Vettel,» του είπανε και βούτηξε στα pits καθώς ως αντίπαλος του συνέχισε το δρόμο του στη πίστα.

  Αλλά αντί να τον περάσει, ένα αργό pit stop – ο Hamilton ήταν σταθμευμένος για 5.3δ με ένα μικρό πρόβλημα στο πίσω αριστερό τροχό – είχε ως αποτέλεσμα ο Vettel όταν βγήκε από τα πιτ ένα γύρο αργότερα, να έχει πλεονέκτημα τρία δευτερόλεπτα.

  Ο Rosberg μπήκε στα πιτ μετά το ζευγάρι και εύκολα εμφανίστηκε και πάλι στην κορυφή όταν όλες οι στάσεις έγιναν, με επτά δευτερόλεπτα μπροστά από τον Vettel.

  Παρά το γεγονός ότι ο Hamilton έκλεισε τη διαφορά στο Vettel, με το χάσμα στα δύο δέκατα σε ορισμένα στάδια, παραδέχτηκε ότι ήταν «αδύνατο» να περάσει στην πίστα και έπρεπε να πέσει πίσω για να διατηρήσει τα ελαστικά του.

  Ο Hamilton ήταν και πάλι ο πρώτος που σταμάτησε, στον 33ο γύρο, όπως ο ίδιος επέλεξε για το Σχέδιο Β, μια στρατηγική τριών στάσεων. Ο Vettel ήρθε στα πιτ στον 41ο με τον Hamilton και πάλι στον 51ο. Η τρίτη στάση επέτρεψε στον Βρετανό να ορμήσει στη δεύτερη θέση μπροστά από τον Vettel, ενώ ήταν σε πιο φρέσκα ελαστικά που εύκολα να απομακρύνθηκε από τον οδηγό της Ferrari.

  Ενώ οι δυο τους πήγαιναν για τη δεύτερη θέση, ο Rosberg, ο οποίος σταμάτησε για δεύτερη φορά στον 45ο γύρο, οδήγησε χωρίς πρόκληση προς την καρό σημαία, για μια άνετη πρώτη νίκη στη σεζόν.

  Οι 25 βαθμοί σήμαιναν ότι ο γερμανός έκοψε τη διαφορά από τον Hamilton στην βαθμολογία των οδηγών που είναι στους 20 βαθμούς μετά από πέντε αγώνες. Η 3η θέση του Vettel διασφαλίζει ότι έμεινε τρίτος στη βαθμολογία.

  Ο Valtteri Bottas κρατήθηκε μπροστά από τον Kimi Raikkonen, ο οποίος πήγε σε στρατηγική μεσαία σκληρά μεσαία ελαστικά, για να τερματίσει τέταρτος μπροστά από τον συμπατριώτη του, ενώ ο Felipe Massa ήταν έκτος. Ο οδηγός της Williams ήταν ο τελευταίος που δε δέχτηκε γύρο από τον Rosberg.

  Ο Daniel Ricciardo ήταν έβδομος για τη Red Bull Racing, αλλά ήταν και πάλι ένα πλήρη γύρο κάτω από τον νικητή του αγώνα.

  Κέρδισε τον Romain Grosjean ενώ ο Carlos Sainz διέσχισε τη γραμμή στην ένατη θέση μετά από μια μάχη στον τελευταίο γύρο με τον Kvyat όπου είχαν επαφή και ο Sainz βγήκε ανοιχτά στη στροφή 2.

  Ο Fernando Alonso ήταν ο πρώτος που εγκατέλειψε το απόγευμα προς μεγάλη απογοήτευση του ισπανικού πλήθους.

  Είχε τρέξει ανέβει μέχρι την έβδομη θέση πριν τα πιτ, ήταν ο τελευταίος οδηγός που το έκανε, και επέστρεψε στη δράση κάτω στην 14η θέση. Ωστόσο, ήταν εμφανές αμέσως μετά ότι είχε προβλήματα φρένων που βγήκε εκτός στη στροφή 1.

  Με την επιστροφή στα pits, ο Alonso δεν ήταν σε θέση να σταματήσει στη σωστή θέση και μπλοκάροντας τους τροχούς πέρασε το σημείο κατά 2 μέτρα πριν οι μηχανικοί του τον τραβήξουν μέσα στο γκαράζ και ο Ισπανός αποσύρθηκε από τον αγώνα της πατρίδας του.

  Ο Pastor Maldonado, οδήγησε με μία σπασμένη πίσω πτέρυγα για ένα μεγάλο μέρος του αγώνα μετά από ένα πρόωρο περιστατικό με τον ομόσταβλό του, και εγκατέλειψε στον 47ο γύρο.

 • Αποτελέσματα Αγώνα – GP Ισπανίας

  Αποτελέσματα Αγώνα – GP Ισπανίας

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-10 17:13:45 | Πηγή: F1Fan

  Ο Nico Rosberg της Mercedes μετέτρεψε την pole στην πρώτη νίκη του στη σεζόν με μια κυρίαρχη απόδοση στο Ισπανικό Grand Prix, μπροστά από τον team-mate του Lewis Hamilton και τη Ferrari του Sebastian Vettel.

 • Οι προτεινόμενες στρατηγικές pit-stop για το GP της Ισπανίας

  Οι προτεινόμενες στρατηγικές pit-stop για το GP της Ισπανίας

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-10 13:08:39 | Πηγή: F1Fan

  Μια στρατηγική τριών στάσεων είναι θεωρητικά ελαφρώς ταχύτερη για τον αγώνα 66 γύρων, αλλά δεν δικαιολογεί το ρίσκο του κυκλοφοριακού. Κατά συνέπεια, η δύο στάσεων είναι στην πραγματικότητα πιο πιθανή: ειδικά για τα αυτοκίνητα στο μπροστινό μέρος του grid.

  Η καλύτερη στρατηγική θα ήταν η εκκίνηση στα μεσαία, μεσαία και πάλι στον 23ο γύρο, σκληρά στον 50ο . Η θεωρητικά πιο γρήγορη στρατηγική τριών στάσεων είναι η εκκίνηση από το μεσαίο, αλλαγή για μεσαίο και πάλι στον 17ο και 35ο, πριν από το τελικό stint με σκληρά από τον 55ο γύρο.

 • Απογοητευμένος με τη χειρότερη επίδοση ο Ricciardo

  Απογοητευμένος με τη χειρότερη επίδοση ο Ricciardo

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-10 11:36:52 | Πηγή: F1Fan

  Ο Daniel Ricciardo έμεινε απογοητευμένος μετά την χειρότερη επίδοση του σε κατατακτήριες μετά την υπογραφή του με τη Red Bull Racing.

  Παρά το ότι ο τελευταίος κινητήρας της Renault, έχει εγκατασταθεί στο μονοθέσιο του το απόγευμα της Παρασκευής, δεν του έδωσε κανένα πρόβλημα το Σάββατο, φαίνεται πως η RB11 του δεν παρήγαγε την ταχύτητα που απαιτείται για να πάει πιο ψηλά.

  Ο Αυστραλός τερμάτισε τα προκριματικά προς τα κάτω στην δέκατη θέση με 1:26,770 δύο ολόκληρα δευτερόλεπτα πιο αργός από ό, τι ο pole sitter Nico Rosberg.

  Και ο Ricciardo δεν ήταν ευτυχής.

  «Νομίζω ότι η δέκατη θέση πρέπει να είναι τα χειρότερα προκριματικά μου από τότε που ξεκίνησα με την ομάδα, οπότε δεν ήταν η καλύτερη μέρα», δήλωσε.

  «Ήμουν απογοητευμένος κυρίως στον τομέα 3. Στο Q1 και Q2 αισθάνθηκα ότι ήταν ο ισχυρότερος τομέας μου, αλλά στη συνέχεια, στο τέλος χάσαμε ίσως μισό δευτερόλεπτο ή περισσότερο από εκεί. Και δεν έχω πραγματικά μια εξήγηση γιατί αυτό συνέβη.

  «Είμαι απογοητευμένος με το αποτέλεσμα, όπως ήλπιζα να είμαι τουλάχιστον 7ος ή 8ος.»

  Ο Ricciardo τώρα θέτει τις ελπίδες του στο ρυθμό αγώνα της Red Bull, ο οποίος υπολογίζει θα είναι καλύτερος από το ρυθμό σε ένα γύρο του.

  «Από τη μεγάλη απόσταση που έτρεξα στο FP3, το αυτοκίνητο απέδωσε με συνέπεια και η ισορροπία ήταν εντάξει, γι “αυτό θα πρέπει να είναι εντάξει για τα ελαστικά στον αγώνα.

  «Δεν είμαστε πραγματικά αρκετά γρήγοροι στις ευθείες, γι “αυτό χρειαζόμαστε μια καλή εκκίνηση και, στη συνέχεια, θα προσπαθήσουμε και να κάνουμε κάτι με τη στρατηγική.»

 • Video Προκριματικά – GP Ισπανίας

  Video Προκριματικά – GP Ισπανίας

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-10 09:29:28 | Πηγή: F1Fan

  Δείτε το video από τα προκριματικά του GP της Ισπανίας, σε αγγλικό σχολιασμό.

  Μπορείτε να δείτε τους χρόνους από τα προκριματικά.

 • Σε εκκίνηση και pit stop κοιτά για προσπέρασμα ο Hamilton

  Σε εκκίνηση και pit stop κοιτά για προσπέρασμα ο Hamilton

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-10 08:54:37 | Πηγή: F1Fan

  Ο Lewis Hamilton ελπίζει να προσπεράσει τον Nico Rosberg από την εκκίνηση, αλλιώς λέει ότι μπορεί να χρειαστεί να περιμένει μέχρι να σταματήσει για pit stop για να πάρει την πρωτοπορία στην Ισπανία.

  Το σερί του Hamilton στις pole ήρθε στο τέλος, στην πίστα της Βαρκελώνης, το Σάββατο, ο Rosberg τον νίκησε κατά 0.267δ.

  «Δεν είχα σήμερα το ρυθμό,» ο Hamilton παραδέχτηκε μετά το τέλος των προκριματικών.

  «Ο Nico έκανε σπουδαία δουλειά και γενικά δεν νομίζω ότι είχα την ισορροπία που μου αρέσει.

  «Αλλά έκανα το καλύτερό μου με αυτό και αύριο υπάρχουν πολλά στο τραπέζι.»

  Και το πιο σημαντικό είναι η νίκη.

  Μέχρι στιγμής ο Rosberg δεν έχει κερδίσει τον Hamilton σε ένα Grand Prix την Κυριακή αυτή τη σεζόν, ενώ ο Βρετανός έχει κερδίσει τρεις από τους τέσσερις αγώνες.

  Δεν θα είναι εύκολο να προσθέσει έναν τέταρτο αυτήν την Κυριακή, όπως η πίστα της Βαρκελώνης είναι εμφανώς δύσκολη για να προσπεράσεις.

  Ο Hamilton, όμως, λέει ότι θα το δοκιμάσει είτε στην αρχή είτε μέσω των pit-stop.

  «Ελπίζω πως ναι, είναι πάντα μία από τις ευκαιρίες», είπε όταν ρωτήθηκε για την εκκίνηση.

  «Έχεις αυτό [την εκκίνηση] και μερικά από τα pit stops. Είναι πολύ, πολύ δύσκολο να προσπεράσεις εδώ.»

 • Σίγουρος για βαθμούς ο Alonso στη βελτιωμένη McLaren

  Σίγουρος για βαθμούς ο Alonso στη βελτιωμένη McLaren

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-09 22:07:52 | Πηγή: F1Fan

  Ο Fernando Alonso είναι πεπεισμένος ότι η McLaren μπορεί να αποδείξει τη βελτιωμένη φόρμα της πολεμώντας για βαθμούς στο Ισπανικό Grand Prix.

  Ούτε ο Alonso ούτε ο team-mate του Jenson Button προκρίθηκαν στο top 10, αλλά ο Alonso είναι αισιόδοξος ότι μπορεί να συλλέξει τους πρώτους βαθμούς της ομάδας στη χρονιά την Κυριακή.

  «Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να πάρουμε βαθμούς αύριο», είπε ο Alonso, ο οποίος θα ξεκινήσει από την 13η θέση στο grid.

  «Δεν αλλάζει πάρα πολύ, το να τελειώσουμε ένατος, δέκατος, 11ος, ένας βαθμός, δύο βαθμοί, δεν είναι αυτό που θέλουμε.

  «Θέλουμε πολύ περισσότερα από αυτό, αλλά είναι αλήθεια για το κίνητρο της ομάδας, για να επιτύχουμε αποτελέσματα που μπορούμε να αγγίξουμε, επειδή είναι μόνο ελπίδες και λόγια, αλλά αν μπορούμε να αρχίσουμε να συγκεντρώνουμε βαθμούς στον αγώνα, αυτό θα είναι μια βοήθεια και αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε αύριο.»

 • Δεν ήταν ικανοποιημένος ο Kimi Raikkonen

  Δεν ήταν ικανοποιημένος ο Kimi Raikkonen

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-09 21:12:56 | Πηγή: F1Fan

  Ο οδηγός της Ferrari Kimi Raikkonen τα έβαλε με χαμηλή πρόσφυση και γενικά τον κακό τελικό γύρο, όπως ο ίδιος προκρίθηκε έβδομος για το ισπανικό Grand Prix.

  Ο Raikkonen, ο οποίος επέστρεψε στο παλαιότερη πακέτο της Ferrari μετά από μια ταραγμένη πρώτη ημέρα δοκιμαστικών, ήταν σχεδόν δύο δευτερόλεπτα πίσω από το ρυθμό στο Q3.

  Εν τω μεταξύ, ο Sebastian Vettel – τρέχει με το νέο πακέτο – πήρε την τρίτη θέση, μέσα σε ένα δευτερόλεπτο από την pole position.

  «Μετά από μια δύσκολη Παρασκευή αποφάσισα μαζί με την ομάδα να πάω πίσω στο παλιό πακέτο γιατί ήθελα να βεβαιωθώ ότι ήταν μια χαρά», είπε ο Raikkonen.

  «Ξέραμε ότι θα ήταν ένα ρίσκο και θα μπορούσε να είναι δύσκολο, αλλά δεν νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα ήταν τόσο κακό όσο ήταν σήμερα.

  «Στο Q2 η αίσθηση ήταν αρκετά εντάξει, αλλά στη συνέχεια, στο Q3 ήταν δύσκολο και πάλι, δεν είχα πολύ πρόσφυση και έκανα ένα κακό γύρο.»

  Ο Raikkonen αποκάλυψε επίσης ότι έχει χάσει ένα σετ μεσαίων ελαστικών λόγο ενός παράξενου περιστατικού.

  «Είναι ένα από εκείνα τα Σαββατοκύριακα στα οποία τα πράγματα συνεχίζουν να πηγαίνουν με μικρά λάθη εδώ και εκεί, και σήμερα χάσαμε επίσης ένα σετ μεσαίων ελαστικών λόγω της καύση από μια ηλεκτρική κουβέρτα», είπε.

  Κοιτάζοντας μπροστά για το Grand Prix, πρόσθεσε: «Αύριο είναι μια άλλη μέρα και ο αγώνας είναι μια διαφορετική ιστορία, προφανώς θα ξεκινήσω σε μια θέση που δεν είναι ιδανική, αλλά έχουμε ένα καλό πακέτο.

  «Αν έχουμε μια καλή εκκίνηση μπορούμε να πάμε από εκεί, είμαι βέβαιος ότι έχουμε την ταχύτητα για να έχουμε έναν καλό αγώνα.»

 • Να κρατήσει πίσω του τον Raikkonen θέλει ο Bottas

  Να κρατήσει πίσω του τον Raikkonen θέλει ο Bottas

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-09 20:06:05 | Πηγή: F1Fan

  Ο Valtteri Bottas έχει θέσει τις βλέψεις του σε έναν ακόμα τερματισμό μέσα στις τέσσερις πρώτες θέσεις στο Ισπανικό Grand Prix, αφότου προκρίθηκε πάνω από τη Ferrari του Kimi Raikkonen.

  Ο οδηγός της Williams πήρε τη δεύτερη σειρά εκκίνησης για τον αυριανό αγώνα, πίσω από τη Mercedes του Nico Rosberg και τους Lewis Hamilton, και Sebastian Vettel.

  Ο Raikkonen τερμάτισε πίσω στην έβδομη θέση μετά από έναν ατημέλητο τελικό γύρο, με τις Toro Rosso του Carlos Sainz Jr. και του Max Verstappen άμεσα μπροστά.

  «Είναι πάντα ένα καλό συναίσθημα να χωρίζεις τις Ferrari», δήλωσε ο Bottas.

  «Γνωρίζαμε ότι αν τα κάναμε όλα σωστά θα μπορούσαμε να είμαστε κοντά και αυτό είναι ό, τι συνέβη. Ήταν λίγο πολύ το μέγιστο που μπορούσαμε να κάνουμε σήμερα.

  «Αν μπορούμε να πάρουμε ένα καλό ξεκίνημα και να κάνουμε τη σωστή στρατηγική, τότε ίσως μπορούμε να έχουμε μια επανάληψη του Μπαχρέιν και να κρατήσουμε μία από τις Ferrari πίσω μας.

  «Έχουμε βελτιώσει το ρυθμό αγώνα κατά τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά γνωρίζουμε ότι η Ferrari είναι ακόμα ισχυρή στις μεγάλες αποστάσεις, γι “αυτό είναι στο χέρι μας να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να μείνουμε μπροστά.»

 • Θέμα με τα φρένα περιόρισε τον Button

  Θέμα με τα φρένα περιόρισε τον Button

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-09 18:51:02 | Πηγή: F1Fan

  Ο Jenson Button υπολογίζει ότι τα νέα φρένα μπορεί να του κόστισαν στις κατατακτήριες καθώς η MP4-30 του δεν ήταν όπως την ήθελε.

  Αν και ο οδηγός της McLaren έδειξε βελτιωμένο ρυθμό στην πίστα της Βαρκελώνης, περνώντας στο Q2 για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, ήταν απογοητευμένος για την 14η θέση.

  Ο Βρετανός ακούστηκε πολλές φορές να παραπονιέται στα pit σχετικά με το χειρισμό του αυτοκινήτου του, δηλώνοντας ότι «τραβάει προς τα αριστερά» όποτε φρέναρε για τη στροφή 1.

  Ο καλύτερος χρόνος του Button στο Q2, ήταν στο 1:27.854, και τον έβαλε οκτώ δέκατα πίσω από μια θέση στο Q3.

  Αποκάλυψε μετέπειτα: «Βάλαμε νέα φρένα για τις κατατακτήριες, δεν ξέρω τι συμβαίνει μαζί τους, αλλά είχα πραγματικά μεγάλα προβλήματα με το μονοθέσιο σε όλη την ώρα.»

  Ο Βρετανός τουλάχιστον πήρε κάποια ικανοποίηση από το γεγονός ότι η παρουσίαση του Σαββάτου ήταν αναμφίβολα μια βελτίωση για τη McLaren.

  Ερωτηθείς από το Sky Sports, αν ήταν «καλό να δει τον εαυτό του μπροστά από δύο Force India και δύο Sauber» ο Button είπε: «Ναι, αλλά πάντα κοιτάζεις μπροστά, ποτέ πίσω.

  «Ελπίζουμε ότι μπορούμε να είμαστε σχετικά ανταγωνιστικοί αύριο και να έχουμε μια λογική κούρσα και στη συνέχεια στην επόμενη να κάνουμε άλλο ένα βήμα προς τα εμπρός.

  «Είναι καλή η πρόοδος, και οι δυο μας περάσαμε στο Q2 και δεν είναι σαν οι άλλοι να είχαν προβλήματα, όπως στο Μπαχρέιν. Γι “αυτό είναι καλό και θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με την πρόοδο που κάνουμε.»

 • Ήλπιζε να είναι πιο κοντά ο Vettel

  Ήλπιζε να είναι πιο κοντά ο Vettel

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-09 17:48:20 | Πηγή: F1Fan

  Ο Sebastian Vettel της Ferrari λέει ότι ήλπιζε να είναι πολύ πιο κοντά στους οδηγούς της Mercedes κατά τη διάρκεια των προκριματικών για το ισπανικό GP.

  Ο Vettel αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με την τρίτη θέση στο grid το απόγευμα του Σαββάτου, 0.777δ πίσω από τον Nico Rosberg.

  «Νομίζω ότι το «απογοητευμένος» είναι λάθος λέξη,» είπε ο Vettel μετά τα προκριματικά.

  «Είναι υπέροχο το να επιβεβαιώνεται ότι είμαστε ακριβώς πίσω τους, αλλά φυσικά θα θέλαμε να είμαστε πιο κοντά.

  «Δεν είμαστε στην pole ή στη δεύτερη θέση. Έδειξαν σε κάθε περίοδο αυτό το Σαββατοκύριακο ότι είναι πολύ ανταγωνιστικοί με κάθε ελαστικό, οπότε περιμένω να είναι ισχυροί αύριο.

  «Ας ελπίσουμε ότι θα είμαστε πιο κοντά, όπως ήμασταν καλύτερα σε ρυθμό αγώνα, αλλά νομίζω ότι θα είναι δύσκολο.»

  Ο Vettel λέει ότι πάντα ανέμενε τη Mercedes να είναι ισχυρή στη Βαρκελώνη μετά από τις δοκιμές του χειμώνα.

  «Νομίζω ότι αναμέναμε να είναι πολύ ισχυρή εδώ, λόγω των χειμερινών δοκιμών και είμαι βέβαιος ότι έχουν βελτιωθεί,» ο Vettel συνέχισε για να εξηγήσει.

  «Είναι αλήθεια ότι το χάσμα υπάρχει και πιθανώς είναι μεγαλύτερο από ό, τι στους τελευταίους αγώνες. Δεν νομίζω ότι είναι μόνο ένα πράγμα πραγματικά, υπάρχουν πολλά πράγματα που συνδυασμένα.

  «Ίσως εμείς δυσκολευτήκαμε λίγο περισσότερο αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά αναμένω να δω που θα βρισκόμαστε αύριο.»

 • Με το μυαλό στο λάθος του Μπαχρέιν ήταν ο Rosberg

  Με το μυαλό στο λάθος του Μπαχρέιν ήταν ο Rosberg

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-09 16:56:35 | Πηγή: F1Fan

  Ο Nico Rosberg παραδέχθηκε ότι το σφάλμα του κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων του Grand Prix του Μπαχρέιν ήταν στο μυαλό του όπως ο ίδιος πήγαινε για την pole position στην Ισπανία.

  Ο Rosberg έκανε πιο αργό γύρο από τον Hamilton στο Q2 στο Sakhir να διατηρήσει τα ελαστικά του για τον αγώνα, αλλά απέτυχε να τον κερδίσει στο Q3.

  Έχοντας ορκιστεί να μάθει από το λάθος, ο Rosberg επιτέθηκε κατά τη δεύτερη προκριματική φάση στη Βαρκελώνη, και συνέχισε για να σφραγίσει την pole.

  «Το Μπαχρέιν ήταν ακόμα στο μυαλό μου και δεν ήθελα να ξανακάνω το ίδιο λάθος», είπε ο Rosberg. «Πήγα στο ρυθμό μου στο Q2 και αυτό λειτούργησε πολύ καλά.»

  Ο Rosberg λέει ότι ξεκινώντας από την pole position είναι πιο σημαντικό από ό, τι συνήθως στην πίστα του Montmeló.

  «Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για να κερδίσεις τον αγώνα. Ήταν μια καλή μέρα στο γραφείο,» είπε.

  «Η στρατηγική πρόκειται να είναι σημαντική και αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα να έχουμε ένα νέο σετ ελαστικών για τον αγώνα. Η προσπέραση είναι πιο δύσκολη εδώ, ώστε η εκκίνηση από μπροστά είναι ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα.»

 • Χρόνοι από τα Προκριματικά – GP Ισπανίας

  Χρόνοι από τα Προκριματικά – GP Ισπανίας

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-09 16:18:53 | Πηγή: F1Fan

  Ο Nico Rosberg σταμάτησε την εντυπωσιακή πορεία του team-mate του στη Mercedes Lewis Hamilton με την pole position για το ισπανικό Grand Prix, με τη Ferrari του Sebastian Vettel η καλύτερη των υπολοίπων στην τρίτη θέση.

 • Πολύ νωρίς για να κρίνουμε τις ενημερώσεις της Ferrari – Vettel

  Πολύ νωρίς για να κρίνουμε τις ενημερώσεις της Ferrari – Vettel

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-09 14:07:10 | Πηγή: F1Fan

  Ο Sebastian Vettel λέει ότι δεν είναι δίκαιο να κρίνουμε τις ενημερώσεις της Ferrari για τους χρόνους της Παρασκευής, όπως ο ίδιος δεν έθεσε τον καλύτερο γύρο με δεδομένες τις συνθήκες της πίστας.

  Παρά το γεγονός ότι η Ferrari έφτασε στην Ισπανία, με μια σειρά από αναβαθμίσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός πιο συμπυκνωμένου πακέτου στο πίσω μέρος τους και ένα νέο πάτωμα και διαχύτη, το χάσμα της Mercedes παρέμεινε.

  Ενώ ο Lewis Hamilton καθόρισε το ρυθμό με 1:26.852, ο ταχύτερος γύρος του Vettel τον έβαλε δεύτερο 0.408δ κάτω από τον οδηγό της Mercedes.

  Ο Γερμανός, όμως, λέει ότι είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε τις ενημερώσεις της Ferrari.

  «Πιστεύω ότι μπορούμε να βελτιώσουμε τα αυτοκίνητα, αλλά η διαφορά με τη Mercedes είναι ακόμα εκεί», είπε.

  «Δεν ήταν ο καλύτερος γύρος σήμερα, αλλά πιστεύω ότι σε αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο για όλους.

  «Η διαφορά μεταξύ των δύο ελαστικών είναι αρκετά μεγάλη για ένα γύρο για μας, ενώ σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα είναι πολύ μικρότερη, αλλά στη συνέχεια, όταν γλιστράς τόσο πολύ δεν μπορείς να εξαγάγεις πραγματικά την απόδοση από τα ελαστικά.

  «Όλοι γλιστρούσαν πολύ, έτσι δεν είναι απολύτως δίκαιο να κρίνουμε τα νέα κομμάτια στο αυτοκίνητο, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα λάθος με αυτά: δουλεύουν όπως αναμενόταν, ώστε να μπορούμε να ελπίζουμε πατήσουμε σε αυτά.»

 • «Μέρα με τη νύχτα» η διαφορά της McLaren MP4-30 – Button

  «Μέρα με τη νύχτα» η διαφορά της McLaren MP4-30 – Button

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-09 12:08:48 | Πηγή: F1Fan

  Ο Jenson Button λέει ότι η διαφορά στη McLaren MP4-30 τώρα σε σύγκριση με τις επιδόσεις της στις δοκιμές πριν από τη σεζόν είναι «μέρα με τη νύχτα».

  Η McLaren υπόμεινε μια προβληματική εκκίνηση στην σεζόν του 2015 και η ομάδα αγωνίστηκε για να μαζέψει γύρους όταν η Formula 1 επισκέφτηκε τη Circuit de Catalunya της Βαρκελώνης, για τις χειμερινές δοκιμές.

  Κατά τη διάρκεια της Παρασκευής για το ισπανικό Grand Prix αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα, ο Button τόνισε την πρόοδο της McLaren με τον έβδομο ταχύτερο χρόνο.

  «Απλά δεν μπορείτε να συγκρίνετε το αυτοκίνητο που οδήγησα σήμερα με το αυτοκίνητο που δοκίμασα εδώ τον περασμένο Φεβρουάριο. Η διαφορά είναι νύχτα με τη μέρα», είπε.

  «Στη συνέχεια, η τελευταία στροφή ήταν εύκολα τέρμα γκάζι, ενώ τώρα δεν είναι λόγω της επιπλέον δύναμης της Honda που έχουμε αυτές τις μέρες.»

  Ο Button είναι, ωστόσο, επιφυλακτικός ότι η McLaren δεν έχει ακόμη σημειώσει πρόοδο, ιδιαίτερα με τα ελαστικά.

  «Νιώσαμε αρκετά καλά με τα σκληρά ελαστικά το πρωί, αλλά πραγματικά δυσκολευτήκαμε με αυτά το απόγευμα, όταν ήμασταν πολύ καλύτερα με τα μεσαία», είπε.

  «Έτσι, υπάρχει πολλή δουλειά να κάνουμε σε κάθε τομέα για να βελτιστοποιήσουμε αυτά που έχουμε, και επίσης να καταλάβουμε γιατί το αυτοκίνητο κάνει ορισμένα πράγματα στην πίστα.

  «Συνολικά, αυτή ήταν μία θετική, αλλά δύσκολη μέρα όσον αφορά τα χιλιόμετρα για τα εξαρτήματα μας: για παράδειγμα, δοκιμάσαμε τρία διαφορετικά εμπρός φτερά σήμερα – έτσι οι περίοδοι ήταν κυρίως για τη συλλογή των δεδομένων.»

 • «Περίεργη» ημέρα και αίσθηση για τον Raikkonen παρά τον καλό χρόνο

  «Περίεργη» ημέρα και αίσθηση για τον Raikkonen παρά τον καλό χρόνο

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-09 11:04:12 | Πηγή: F1Fan

  Ο Kimi Raikkonen περιγράφει την πρώτη του ημέρα δοκιμαστικών για το ισπανικό Grand Prix ως «περίεργη» αφού βρέθηκε μέσα στους ταχύτερους παρά τις διαμαρτυρίες για τη Ferrari SF15-Τ του.

  Ο Raikkonen έκανε τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο στη δεύτερη περίοδο στη Circuit de Catalunya της Βαρκελώνης, αλλά λέει ότι δεν ήταν υπερβολικά ευχαριστημένος με το set-up του αυτοκινήτου του.

  «Ήταν μια αρκετά παράξενη μέρα», είπε. «Η θέση και ο χρόνος γύρου δεν ήταν πάρα πολύ κακά, αλλά δεν ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος με το χειρισμό του αυτοκινήτου.

  «Δεν ξέρω αν αυτό προκλήθηκε από τον άνεμο ή από τις συνθήκες της πίστας, αλλά έχω δυσκολευόμουν όλη την ημέρα.

  «Δεν βλέπω τίποτα κακό με τις αναβαθμίσεις που φέραμε εδώ. Απλά είναι το συναίσθημα που δεν είναι απολύτως σωστά, σαν το αυτοκίνητο να γλιστρούσε.

  «Νιώθω ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης να βρούμε, θα δούμε περισσότερο σε λεπτομέρειες και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για το υπόλοιπο του Σαββατοκύριακου.»

 • Τα σχόλια του Valtteri Bottas για το προσύμφωνο με τη Ferrari

  Τα σχόλια του Valtteri Bottas για το προσύμφωνο με τη Ferrari

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-09 10:06:21 | Πηγή: F1Fan

  Ο Valtteri Bottas διέψευσε τις «αστείες ιστορίες» που λένε ότι έχει υπογράψει προσύμφωνο για να ενταχθεί στη Ferrari το 2016 ή το 2017, αλλά και παραδέχθηκε ότι δεν έχει ακόμη συμφωνήσει για επέκταση με τη Williams πέρα από την τρέχουσα σεζόν.

  Αυτή την εβδομάδα ο Maurizio Arrivabene της Ferrari αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο του Bottas, με το μέλλον του Kimi Raikkonen να είναι αβέβαιο πέρα από το 2015. Φήμες στην Ιταλία λένε ότι ο οδηγός της Williams έχει υπογράψει προσύμφωνο για να μετακινηθεί στην ιταλική ομάδα το 2016 ή το 2017.

  Όταν ρωτήθηκε αν η είδηση ήταν αλήθεια, ο Bottas απάντησε απλά: «Όχι»

  Και πρόσθεσε: «Είδα και άκουσα πολλές ιστορίες και είναι μερικές φορές πολύ αστείο να τις ακούς, γιατί ξέρεις τι συμβαίνει και τι όχι, και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δημιουργούν ιστορίες. Το γεγονός είναι αυτή τη στιγμή επικεντρώνομαι σε αυτή τη σεζόν, να πάρω το μέγιστο για εμάς ως ομάδα και στη συνέχεια τα υπόλοιπα, δεν ξέρω ακόμα.»

  Στη συνέχεια ειπώθηκε ότι η οδήγηση για τη Ferrari πρέπει να είναι ακαταμάχητη για κάθε οδηγό, με το οποίο ο Bottas απλώς ανασήκωσε τους ώμους και γέλασε, πριν πει: «Το μόνο που σκέφτομαι είναι να πάρω το καλύτερο από αυτή τη σεζόν και αυτό εναπόκειται στο management μου για να σκεφτούν». Είμαι βέβαιος ότι έχουν κάποιο είδος σχεδίου για τα επόμενα χρόνια».

  Η έμφαση στη συνέχεια μετατέθηκε στο μέλλον του Bottas στη Williams, που είναι υπό συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2015, αλλά ο Φινλανδός αποκάλυψε ότι δεν έχει καμία επέκταση σε ισχύ με την τρέχουσα ομάδα του.

  «Δεν έχω τίποτα για τον επόμενο χρόνο. Με αυτό ασχολείται ο manager μου. Ίσως υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μου λένε, οπότε ίσως να τον ρωτήσετε! Αν έχει λύση σε κάτι, θα μιλήσει μαζί μου. Αυτή τη στιγμή δεν το έχει κάνει, δεν είμαστε σε αυτό το σημείο ακόμα.»

 • Ανανέωση συμβολαίου της Circuit de Catalunya μέχρι το 2019

  Ανανέωση συμβολαίου της Circuit de Catalunya μέχρι το 2019

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-09 06:00:38 | Πηγή: F1Fan

  Το μέλλον του ισπανικού Grand Prix έχει εξασφαλιστεί για τρία επιπλέον έτη καθώς οι υπεύθυνοι της πίστας επιβεβαίωσαν ότι ο αγώνας θα παραμείνει στη Circuit de Catalunya της Βαρκελώνης, μέχρι το 2019.

  Η Formula 1 έκανε την πρώτη επίσκεψή της στην πίστα, που βρίσκεται στα βόρεια της Βαρκελώνης, το 1991 και φέτος γιορτάζει την 25η επέτειό της.

  Η τρέχουσα συμφωνία διήρκεσε μέχρι το τέλος του 2016, αλλά ότι τώρα έχει παραταθεί για άλλα τρία χρόνια.

  «Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι να ανακοινώσουμε την ανανέωση αυτή σε μια τέτοια ξεχωριστή χρονιά, που σηματοδοτεί την 25η επέτειο του Grand Prix που φιλοξενείται αδιάλειπτα στη Circuit de Catalunya της Βαρκελώνης», δήλωσε ο Πρόεδρος της πίστας Vicenç Aguilera.

  «Μπορούμε έτσι να επεκτείνουμε αυτή την εποικοδομητική σχέση με την Formula 1 και ανυπομονούμε για τα επόμενα 25 χρόνια.»

 • «Πολύ καλύτερη» η νέα διοίκηση από την περσυνή – Raikkonen

  «Πολύ καλύτερη» η νέα διοίκηση από την περσυνή – Raikkonen

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-08 20:14:11 | Πηγή: F1Fan

  Ο Kimi Raikkonen λέει ότι η νέα διοίκηση της Ferrari είναι «πολύ καλύτερη» από την ηγεσία που αντικατέστησε κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

  Τα ανώτατα διοικητικά στελέχη της Ferrari είναι σχεδόν αγνώριστα σε σχέση με πέρυσι, με δύο διευθυντές της ομάδας να αφήνουν την ομάδα από τον Απρίλιο του 2014 ως επίσης και την ανεπίσημη ανατροπή του πρώην προέδρου Luca di Montezemolo. Λίγο πιο κάτω στην αλυσίδα υπήρχαν περισσότερες αναχωρήσεις, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της ομάδας κινητήρα Luca Marmorini, του διευθυντή μηχανικής Pat Fry, του επικεφαλής της αεροδυναμικής Νικόλα Τομπάζη και του επικεφαλής μηχανικού ελαστικών Hirohide Hamashima.

  Η εταιρεία είναι τώρα υπό την ηγεσία του αφεντικό της FIAT-Chrysler Sergio Marchionne, ο οποίος διόρισε τον χαρισματικό Maurizio Arrivabene να οδηγήσει την ομάδα του στη μάχη. Ο Raikkonen δεν έχει αμφιβολία ως προς ποια ηγεσία προτιμά.

  «Είναι διαφορετικό με πέρυσι και νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερα», είπε. «Κάθε αφεντικό ομάδας είναι διαφορετικό και μπορείς να έχεις μια διαφορετική αίσθηση ή σχέση με ένα διαφορετικό τύπο, ένα διαφορετικό αφεντικό. Ξέρω τον Maurizio από πριν και είχαμε μια καλή σχέση, αλλά ναι είναι διαφορετικό το πώς η ομάδα τρέχει φέτος, πώς τα πράγματα γίνονται στην ομάδα και νομίζω ότι είναι μόνο καλές αλλαγές. Είναι ο μόνος τρόπος που πρέπει να λειτουργούν τα πράγματα και είναι καλό για την ομάδα.»

 • Και πάλι στο τιμόνι της Williams η Susie Wolff

  Και πάλι στο τιμόνι της Williams η Susie Wolff

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-08 18:45:41 | Πηγή: F1Fan

  Η οδηγός δοκιμών της Williams, Susie Wolff ήταν ικανοποιημένη με τις προσπάθειες της, όπως αυτή επέστρεψε στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου Formula 1 κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου δοκιμαστικών για το ισπανικό Grand Prix.

  Η Wolff, η οποία οδήγησε κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών, έκανε χρόνο 1:29.708 στην πρώτη περίοδο της Παρασκευής, έξι θέσεις και 0.877δ πίσω από τον τακτικό οδηγό Felipe Massa.

  «Κάθε φορά που βγαίνεις έξω, μπορείς να μάθεις τόσο πολλά», δήλωσε η Wolff.

  «Όταν έκανα τον ταχύτερο γύρο μου είχα μια στιγμή στην στροφή 3, και αυτό μου κόστισε τρία δέκατα που ήταν λίγο απογοητευτικό, αλλά τελικά είχα επίκεντρο τη συνοχή, διότι ήταν ένα τρέξιμο εννέα γύρων.

  «Θα μπορούσα να είχα κάνει κάποια πράγματα καλύτερα. Ο ταχύτερος γύρος μου θα μπορούσε να ήταν καλύτερος, αλλά πάντα προσπαθείς να βρεις τη μέση λύση γιατί το αυτοκίνητο πρέπει να επιστρέψει πίσω ακέραιο.

  «Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείς ότι μπορείς να πάρεις τα δεδομένα που η ομάδα χρειάζεται, γιατί τελικά αυτό έχι επίπτωση στο Σάββατο και την Κυριακή.

  «Συνολικά, ήταν υπέροχο να είμαι και πάλι εκεί έξω και είναι τόσο καλό το να πάρω περισσότερη εμπειρία.»

  Η Wolff θα οδηγήσει την επόμενη φορά την FW37 κατά τη διάρκεια των δοκιμών μετά το Αυστριακό Grand Prix, προτού λάβει μέρος σε άλλη μία περίοδο δοκιμαστικών στο Βρετανικό Grand Prix.

 • Χρόνοι από τα δοκιμαστικά – 2η Περίοδος GP Ισπανίας

  Χρόνοι από τα δοκιμαστικά – 2η Περίοδος GP Ισπανίας

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-08 18:06:42 | Πηγή: F1Fan

  Ο Lewis Hamilton κινήθηκε προς την κορυφή των χρόνων κατά τη δεύτερη περίοδο δοκιμαστικών του ισπανικού Grand Prix, άνετα μπροστά από τη Ferrari του Sebastian Vettel και τη Mercedes team-mate του Nico Rosberg.

 • Χρόνοι από τα δοκιμαστικά – 1η Περίοδος GP Ισπανίας

  Χρόνοι από τα δοκιμαστικά – 1η Περίοδος GP Ισπανίας

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-08 17:40:32 | Πηγή: F1Fan

  Ο Nico Rosberg της Mercedes καθόρισε το ρυθμό κατά τη διάρκεια της πρώτης οοεριόδου δοκιμαστικών το πρωί της Παρασκευής για το ισπανικό Grand Prix, μπροστά από τον παγκόσμιο πρωταθλητή και team-mate του Lewis Hamilton.

 • Στρατηγική, διαφορά ελαστικών και ο καιρός για το ισπανικό GP

  Στρατηγική, διαφορά ελαστικών και ο καιρός για το ισπανικό GP

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-07 21:14:41 | Πηγή: F1Fan

  Πέρυσι, η πρώτη τριάδα χρησιμοποίησε στρατηγική δύο pit stop, ενώ η υψηλότερη θέση τερματισμού για οδηγό με τρεις στάσεις ήταν ο Sebastian Vettel στην τέταρτη για την Red Bull (έχοντας ξεκινήσει από την 15η θέση στο grid).

  Η Mercedes με τον Hamilton κέρδισε τον αγώνα μπροστά από τον ομόσταβλό του Nico Rosberg, χρησιμοποιώντας μια στρατηγική μεσαίο-μεσαίο-σκληρό. Ο Rosberg προσπάθησε ένα διαφορετικό είδος δύο-στάσεων: μεσαίο-σκληρό-μεσαίο.

  Η αναμενόμενη διαφορά απόδοσης μεταξύ των δύο τύπων ελαστικών είναι 0,8 με 1,2 δευτερόλεπτα ανά γύρο.

  Οι αναμενόμενες καιρικές συνθήκες για τον αγώνα είναι ξηρές και θερμές, και κορύφωση σε 25 βαθμούς Κελσίου, αλλά πτώση έως 13 βαθμούς Κελσίου τη διάρκεια της νύχτας. Μερικά διαστήματα συννεφιάς προς τις ημέρες πριν τον αγώνα, αλλά λιακάδα για την ημέρα του αγώνα.

 • GP Ισπανίας – Πρόγραμμα και τηλεοπτική κάλυψη

  GP Ισπανίας – Πρόγραμμα και τηλεοπτική κάλυψη

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: F1fan | Ημερομηνία: 2015-05-07 19:17:04 | Πηγή: F1Fan

  Εκκίνηση της Ευρωπαϊκής σεζόν για τη Formula1 με το πέμπτο GP του 2015 στην Circuit de Catalunya της Ισπανίας. Το πρόγραμμα και η τηλεοπτική κάλυψη έχουν ως εξής:

  Gran Premio de España – Spanish GP

  Circuit de Catalunya, Barcelona

  Παρασκευή 08 Μαΐου
  Δοκιμαστικά – 1η Περίοδος: 11:00-12:30
  Δοκιμαστικά – 2η Περίοδος: 15:00-16:30

  Σάββατο 09 Μαΐου
  Δοκιμαστικά – 3η Περίοδος: 12:00-13:00
  Προκριματικά: 15:00

  Κυριακή 10 Μαΐου
  Αγώνας: 15:00

  Live όλες οι περίοδοι δοκιμαστικών, προκριματικών και ο αγώνας από την OTE-TV και σε HD.

  Για τον Alpha που έχει αναλάβει την ελεύθερη μετάδοση, ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά το μεσημέρι της Κυριακής στις 15:00 (με εκπομπή που θα ξεκινήσει στις 14:00).

           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο