• Σπάνιο Audi Quattro προ-παραγωγής σε δημοπρασία

  Σπάνιο Audi Quattro προ-παραγωγής σε δημοπρασία

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-23 14:42:26 | Πηγή: Autoblog

  Ένα από τα 12 Quattro προ-παραγωγής που κατασκεύασε η Audi και ένα από τα δύο που διασώζονται σήμερα, αναζητά νέο ιδιοκτήτη, με τον οίκο Silverstone Auctions να το δημοπρατεί στις 29 του μηνός.

  Είναι το πρώτο δεξιότιμονο Audi Quattro που κατασκευάστηκε, με όλα τα Quattro προ-παραγωγής να διαθέτουν τετραπλούς προβολείς, διαφορετική ανάρτηση από τα μοντέλα παραγωγής, ενώ κατασκευάστηκαν πάνω στην έκδοση C του πλαισίου, με τα μοντέλα παραγωγής να χρησιμοποιούν την έκδοση D του πλαισίου.

  Έχει αριθμό πλαισίου 85CA901328 κατασκευάστηκε τον Ιούνιο του 1982 και έβγαλε πινακίδες την 1η Αυγούστου του 1982. Έχει διανύσει περισσότερα από 114.260 χλμ και ο σημερινός του ιδιοκτήτης το αγόρασε το 1997. Έχει αναπαλαιωθεί πρόσφατα από τους μηχανικούς της Audi και εκτιμάται πως θα πιάσει τιμή μεταξύ 55.000 – 67.000 ευρώ.

 • Η αστυνομία της Σκωτίας θέλει να επιτρέψει σε πολίτες να αγοράσουν “πιστόλια” ελέγχου ταχύτητας

  Η αστυνομία της Σκωτίας θέλει να επιτρέψει σε πολίτες να αγοράσουν “πιστόλια” ελέγχου ταχύτητας

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-23 13:57:10 | Πηγή: Autoblog

  Η αστυνομία στο Εδιμβούργο της Σκωτίας θέλει να αναπτύξει ένα νέο πρόγραμμα, το Speedwatch, στο οποίο οι πολίτες θα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν “πιστόλια” ελέγχου ταχύτητας, προκειμένου να πιάνονται όσοι κινούνται γρήγορα στις γειτονιές τους.

  Οι πολίτες θα πρέπει να αγοράζουν οι ίδιοι τα ειδικά “πιστόλια-ραντάρ”, ενώ θα λαμβάνουν εκπαίδευση από την αστυνομία για το πως θα τα χρησιμοποιούν με ασφάλεια. Στη συνέχεια οι πολίτες θα μπορούν να πραγματοποιούν δικούς τους ελέγχους και να υποβάλουν εκθέσεις στην αστυνομία με τους παραβάτες.

  Παρότι το πρόγραμμα από κάποιους χαρακτηρίστηκε ως μια έξυπνη ιδέα, υπάρχουν φωνές που δηλώνουν πως πρέπει το κράτος να προχωρήσει στην πρόσληψη επιπλέον αστυνομικών που θα επωμιστούν το συγκεκριμένο έργο.

  Σκωτσέζοι κάτοικοι προσπαθούν να μειώσουν την ταχύτητα των οδηγών με…πιστολάκια μαλλιών

 • Η Porsche θα ηλεκτρίσει όλη τη γκάμα της εκτός από την 911

  Η Porsche θα ηλεκτρίσει όλη τη γκάμα της εκτός από την 911

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-23 13:32:42 | Πηγή: Autoblog

  Η Porsche αφού ανακοίνωσε πως καταργεί τους diesel κινητήρες από τη γκάμα των μοντέλων της, θέλει να προσφέρει αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις όλων των μοντέλων της (Boxster, Cayman, Cayenne, Macan, Panamera) εκτός από την 911. Η αρχή θα γίνει με την Taycan, με τα μοντέλα της Porsche να αποκτούν αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις από το 2022 έως το 2025.

  Στόχος της Porsche είναι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών και των υβριδικών της μοντέλων να αντιπροσωπεύουν το 17,7% το 2022, το 50% το 2025, ενώ το 2027 επιθυμεί το 100% των πωλήσεών της να γίνονται από ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα. Ηλεκτρική 911 να περιμένουμε μέσα στα επόμενα 10-15 χρόνια.

 • Επίσημο: Η Porsche καταργεί για πάντα τους diesel κινητήρες

  Επίσημο: Η Porsche καταργεί για πάντα τους diesel κινητήρες

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-23 12:51:02 | Πηγή: Autoblog

  Η Porsche ανακοίνωσε σήμερα επίσημα πως αποφάσισε να καταργήσει πλήρως τους diesel κινητήρες από τη γκάμα των μοντέλων της.

  Πέρυσι μόνο το 12% των μοντέλων της φορούσε diesel κινητήρες, με το 63% των κατόχων της νέας Panamera να επιλέγουν με υβριδικό κινητήρα. Η γερμανική εταιρία δεν μπορεί να αγνοήσει τέτοια ποσοστά και έτσι εργάζεται στην επέκταση της γκάμας των υβριδικών μοντέλων της, προτού στραφεί στην ηλεκτροκίνηση. Στόχος της είναι μέχρι το 2025 τα μισά από τα νέα μοντέλα της να είναι υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά.

  O διευθύνων σύμβουλος της Porsche, Oliver Blume, δήλωσε:

  Η Porsche δεν δαιμονοποιεί το diesel. Είναι, και θα παραμείνει, μια σημαντική τεχνολογία. Σε εμάς όμως, ως κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων, οι diesel κινητήρες έπαιζαν πάντα δευτερεύοντα ρόλο.

  Έτσι καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι θα θέλαμε το μέλλον μας να μην περιλαμβάνει diesel κινητήρες. Φυσικά θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε τους υπάρχοντες πελάτες μας που διαθέτουν ένα diesel μοντέλο μας με τον επαγγελματισμό που περιμένουν από εμάς.

  Η Porsche επικεντρώνεται επίσης στη βελτιστοποίηση των κινητήρων βενζίνης, ώστε να προσφέρει στην αγορά, “καθαρά”, δυνατά σπορ μοντέλα που θα χαρίζουν συγκινήσεις.

  Porsche: Περίπου το 2030 οι τελευταίοι κινητήρες εσωτερικής καύσης

  Porsche drops diesel

  Porsche has always matched its product range to its customers’ requirements and the pursuit of technological excellence. That is why the sports car manufacturer is intensifying its activities in the areas of hybrid technology and electromobility and will, in future, no longer offer vehicles with diesel propulsion.

  By 2022, Porsche will have invested more than six billion euros in e-mobility, creating the basis for sustainable growth into the future. Interest in hybrid models is already taking off. 63 percent of the Panameras sold in Europe, for example, are hybrid models. Demand for diesel models, on the other hand, is dropping. In 2017, the diesel share of worldwide Porsches was 12 percent. Porsche has not had a diesel in its portfolio since February of this year. Due to this change in conditions, the company has decided to no longer offer diesel propulsion in future.

  “Porsche is not demonising diesel. It is, and will remain, an important propulsion technology. We as a sports car manufacturer, however, for whom diesel has always played a secondary role, have come to the conclusion that we would like our future to be diesel-free. Naturally we will continue to look after our existing diesel customers with the professionalism they expect,” says Oliver Blume, CEO of Porsche AG.

  With the Taycan, Porsche will bring its first purely electric sports car to the market in 2019 – its manufacture is CO2 neutral and it is supplied with green electricity via an ultra-fast charging infrastructure spread over Europe. By 2025, every second new Porsche vehicle could have an electric drive – either hybrid or purely electric. The sports car manufacturer is also concentrating on optimised internal combustion engines. Purist, emotional and powerful sports cars will thus continue to play an important role in the Porsche product portfolio.

  Blume stresses: “Our aim is to occupy the technological vanguard – we are intensifying our focus on the core of our brand while consistently aligning our company with the mobility of the future.”

 • Οριζόντια τοποθετημένος ο range extender περιστροφικός κινητήρας της Mazda

  Οριζόντια τοποθετημένος ο range extender περιστροφικός κινητήρας της Mazda

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-23 12:04:22 | Πηγή: Autoblog

  Μια νέα πατέντα κατέθεσε η Mazda στην οποία περιγράφει τον τρόπο τοποθέτησης του μικρού wankel κινητήρα που θα λειτουργεί ως range extender σε ένα ηλεκτρικό όχημα που ετοιμάζει η εταιρία και θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2019.

  Ο μικρός περιστροφικός κινητήρας βρίσκεται τοποθετημένος οριζόντια, κάτω από τον χώρο των αποσκευών για καλύτερο packaging, αλλά και για καλύτερη λίπανση του ρότορα μέσα στον θάλαμο καύσης.

  Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Mazda θα κυκλοφορήσει του χρόνου και θα προσφέρεται και με έναν μικρό wankel ranger extender κινητήρα, ο οποίος θα αναλαμβάνει την φόρτιση των μπαταριών. H συγκεκριμένη έκδοση θα πωλείται στην αγορά των ΗΠΑ, μιας και στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία θα κυκλοφορήσει μονάχα ως αμιγώς ηλεκτρικό.

  Οι Ιάπωνες ωστόσο δεν κλείνουν την πόρτα σε ένα νέο σπορ αυτοκίνητο με περιστροφικό κινητήρα. Όπως άφησε να εννοηθεί ο Mitsuo Hitomi, επικεφαλής κινητήρων της Mazda, η εταιρία του έχει κάποιες ιδέες για ένα σπορ μοντέλο με wankel κινητήρα, αλλά οι τάσεις της αγοράς δείχνουν πως τα σπορ μοντέλα δεν μπορούν να είναι οικονομικά βιώσιμα. Όπως είπε:

  Το μεγαλύτερο εμπόδιο δεν είναι η τεχνολογία, αλλά οικονομικό. Μπορεί να μπει στην αγορά ένα ακόμη μοντέλο από πλευράς ζήτησης; Θα μπορέσουμε να πουλήσουμε έναν μεγάλο αριθμό μονάδων του συγκεκριμένου μοντέλου; Σήμερα, δεν υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές που να πουλούν πολλά και διαφορετικά σπορ αυτοκίνητα, μιας και το κοινό τους έχει γυρίσει την πλάτη και έχουν στραφεί στα crossovers και στα SUVs.

  Η Mazda εξακολουθεί να πιστεύει πως οι κινητήρες εσωτερικής καύσης έχουν μέλλον, μιας και πιστεύει πως ακόμη και 15 με 25 χρόνια μετά από σήμερα, θα εξακολουθούν να είναι σημαντικοί, μιας και θα χρησιμοποιούνται από υβριδικά και plug-in υβριδικά αυτοκίνητα. Η ιαπωνική εταιρία αναπτύσσει μια νέα τεχνολογία βενζινοκινητήρων που θα μπορούσε να κάνει τους συγκεκριμένους κινητήρες το ίδιο αποδοτικούς και “καθαρούς” με τους ηλεκτροκινητήρες.

  Πρόκειται για τους Skyactiv-3 κινητήρες, με τον Hitomi να δηλώνει πως ο κύριος στόχος της Mazda είναι να βελτιώσουν κατά 27% την θερμική απόδοση και να φτάσει το 56%, ώστε οι εκπομπές τους να είναι ισοδύναμες με αυτές ενός ηλεκτρικού οχήματος. Επιπλέον αν οι εκπομπές CO2 μειωθούν κατά 25%, τότε οι νέοι βενζινοκινητήρες της Mazda θα μπορούν να έχουν την ίδια οικονομία καυσίμου σε σχέση με έναν ηλεκτροκινητήρα.

 • Στο σφυρί δύο Plymouth Superbird και η Pontiac Firebird Trans Am του Burt Reynolds

  Στο σφυρί δύο Plymouth Superbird και η Pontiac Firebird Trans Am του Burt Reynolds

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-23 11:22:24 | Πηγή: Autoblog

  O Burt Reynolds απεβίωσε πριν από μερικές ημέρες και ο οίκος δημοπρασιών Barrett Jackson έχει αναλάβει την πώληση της μοναδικής Pontiac Firebird Trans Am του εκλιπόντος, η οποία κατασκευάστηκε αποκλειστικά γι’αυτόν ώστε να μοιάζει με το Black Bandit, το αυτοκίνητο που συμμετείχε στη ταινία Smokey and the Bandit που πρωταγωνιστούσε. Στην ίδια δημοπρασία που θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Las Vegas θα βγούνε στο σφυρί και 3 ακόμη αυτοκίνητα του Reynolds.

  Στο eBay πωλούνται δύο Plymouth Superbird που βρέθηκαν κλεισμένα μετά από 40 χρόνια σε ένα γκαράζ. Το Plymouth Superbird του 1970 είναι ένα από τα πιο cult muscle cars όλων των εποχών. Σύμφωνα με την εταιρία, 1.920 Superbirds κατασκευάστηκαν για να μπορεί η Plymouth να συμμετέχει στο NASCAR, αν και φήμες λένε ότι ο αριθμός είναι μεγαλύτερος. Όπως και να έχει, αυτά ξεχωρίζουν από τα απλά Road Runner coupes χάρη στην τεράστια –και απολύτως λειτουργική– πίσω αεροτομή και το μακρύ ρύγχος που πρόσθετε περίπου 50 εκατοστά στο συνολικό μήκος του αυτοκινήτου.

  Διαθέτει pop-up φωτιστικά σώματα και όσον αφορά στον κινητήρα, υπήρχαν 3 διαθέσιμοι: ένας Super Commando 7.2 λίτρων και 375 ίππων, ένας Six Pack 7.2 λίτρων και 390 ίππων και ο κορυφαίος, 7,0-λιτρος Hemi με 425 άλογα, με το Daytona να ήταν ικανό για ταχύτητες ύψους 240 χλμ/ώρα και 0-100 χλμ/ώρα σε 5,4” (με τον Hemi κάτω από το γιγαντιαίο καπό).

  Οι αγοραστές, καλούνταν να πληρώσουν περίπου 25% επιπλέον της αξίας ενός Road Runner για ένα Superbird αλλά όποιος το έχει ακόμα, έχει ένα άκρως συλλεκτικό κομμάτι Αμερικάνικης ιστορίας στα χέρια του. Τα αυτοκίνητα είναι βαμμένα σε μπλε και λευκό χρώμα, με το μπλε να έχει διανύσει 44.121 χλμ και να έχει πιάσει τιμή 155.300 δολαρίων, ενώ το λευκό 140.300 δολάρια, με το κοντέρ του να γράφει 68.392 χλμ.

 • Lamborghini Huracan RWD vs Honda NSX

  Lamborghini Huracan RWD vs Honda NSX

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-23 10:35:07 | Πηγή: Autoblog

  Πισωκίνητη Lamborghini Huracan απέναντι στο τετρακίνητο Honda NSX.

  Η πισωκίνητη Huracan φορά τον V10 5,2-λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα απόδοσης 580 ίππων με 540 Nm ροπής, 30 άλογα λιγότερα από την Huracan LP610-4, με το βάρος της να μειώνεται κατά 33 κιλά (1.389 κιλά) λόγω της αφαίρεσης του συστήματος τετρακίνησης. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,4 δευτερόλεπτα, έχει τελική ταχύτητα 320 χλμ/ώρα.

  Από την άλλη, το Honda NSX παράγει 580 άλογα, στις 6.500-7.500 σ.α.λ., μαζί με 645 Nm ροπής, στις 2.000-6.000 σ.α.λ., χάρη στους τρεις ηλεκτροκινητήρες που συνδυάζοντας με τον twin-turbo V6 των 3,5 λίτρων.

  στα ανοιγματα απο αταση το περιμενα το αποτελεσμα….αλλα στις ρολαριστες οχι !!!!
  WELL DONE NSX !!!! βεντουζα φευγεις γαμωτο σου !!!! αχαχαχαχαχα

 • To Rossion Q1R σίγουρα δεν το γνωρίζεις

  To Rossion Q1R σίγουρα δεν το γνωρίζεις

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-23 10:35:07 | Πηγή: Autoblog

  Η Rossion Automotive είναι ένας αμερικάνικος κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων που το 2007 απέκτησε τα δικαιώματα του Noble M400 και έτσι έβγαλε στην αγορά το Q1.

  Η εταιρία κατασκεύασε μόλις τρία Q1R, την έκδοση πίστας του μοντέλου της, με το ένα από αυτά να διαθέτει σώμα εξ’ολοκλήρου κατασκευασμένο από carbon. Αυτό το μοντέλο αναζητά τώρα νέο ιδιοκτήτη.

  Διαθέτει έναν 2,0-λιτρο Ecoboost κινητήρα της Ford απόδοσης 287 ίππων με 381 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων και ενός μπλοκέ διαφορικού. Φορά ρυθμιζόμενη ανάρτηση, σφυρήλατες ζάντες 18″, φρένα της Wilwood, roll cage, Sparco καθίσματα, ζώνες 5 σημείων, σύστημα πυρόσβεσης, τιμόνι που βγαίνει γρήγορα και ζυγίζει μόλις 816 κιλά.

  Μέχρι στιγμής το αυτοκίνητο έχει πιάσει τιμή 27.500 δολαρίων (€23.450).

 • DTM 2018 Spielberg, 1ος Αγώνας: “1-2-3” της Audi σε έναν δραματικό αγώνα

  DTM 2018 Spielberg, 1ος Αγώνας: “1-2-3” της Audi σε έναν δραματικό αγώνα

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Γιάννης Σούλης | Ημερομηνία: 2018-09-22 22:56:19 | Πηγή: Autoblog

   

  Την τρίτη συνεχόμενη νίκη και την τέταρτη συνολικά στο πρωτάθλημα πανηγύρισε το μεσημέρι ο Rene Rast και η Audi, με τη σειρά της, έκανε το “1-2-3″ στην πίστα του Spielberg στην Αυστρία έπειτα από έναν δραματικό αγώνα, ιδίως στα τελευταία λεπτά. Ωστόσο, για να φτάσει στη σημερινή νίκη ο γερμανός πρωταθλητής, έπρεπε στον τελευταίο γύρο, ο πρωτοπόρος, μέχρι εκείνη τη στιγμή του αγώνα, Daniel Juncadella, να δεχθεί ποινή διέλευσης από τα pits λόγω του γεγονότος ότι επιτάχυνε πιο γρήγορα κατά τη διάρκεια της επανεκκίνησης. Επειδή δεν προλάβαινε, ούτως ή άλλως να εκτίσει την ποινή του, αυτή μετατράπηκε σε επιπρόσθετα 30” στην κατάταξη, και έτσι ο Ισπανός έπεσε στην 14η θέση. Rockenfeller και Müller, οι οδηγοί της Audi που βρίσκονταν μπροστά από τον Rast στον τελευταίο γύρο, άφησαν τον Γερμανό να περάσει μπροστά- ο πρώτος ίσως το έκανε πιο επιδεικτικά στην τελευταία στροφή-κι έτσι, ο πρωταθλητής είδε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού.

  Προς τιμήν του, ο Rast δήλωσε στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα, ότι αισθάνεται χαρούμενος για την νίκη, αλλά, στην πραγματικότητα, δεν είναι αυτός ο αληθινός νικητής, αλλά ο Juncadella. Ο Rockenfeller στάθηκε στον πολύ καλό και δίκαιο αγώνα του Ισπανού, οι δυο τους είχαν αρκετές μάχες για την πρωτοπορία, και ανέφερε σχετικά, ότι ο οδηγός της Mercedes ήταν ο ηθικός νικητής σήμερα. Αμφότεροι Rockenfeller και Müller παραδέχθηκαν ότι άφησαν τον Rast να περάσει μπροστά γιατί αυτός είναι η μοναδική ελπίδα της Audi για έναν τίτλο φέτος, δηλαδή, να σώσει μια διαφαινόμενη μέτρια χρονιά για την εταιρεία από το Ingolstadt, όπως έχει δείξει με την ολοκλήρωση 17 αγώνων.

  Με την τέταρτη θέση και τους 12 βαθμούς που δίνει αυτή, ο Paul di Resta πέρασε μπροστά στη βαθμολογία τον Gary Paffett, αφού ο αγώνας του τελευταίου πρακτικά τελείωσε στον πρώτο γύρο, και στη σύγκρουση που είχε με άλλους οδηγούς, “τραυμάτισε” την C 63 DTM με αποτέλεσμα να μείνει πίσω αισθητά σε ρυθμό, αλλά να σώσει τα προσχήματα με τον ένα βαθμό της δέκατης θέσης. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Jamie Green, Lucas Auer, Marco Wittmann, Philipp Eng, Augusto Farfus.

  Ο αυριανός αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 14.30 ώρα Ελλάδος. Τα αναλυτικά αποτελέσματα και τη βαθμολογία μπορείς να δεις εδώ κι εδώ.

   

   

   

 • Δακτύλιος: Επιστρέφει την Δευτέρα

  Δακτύλιος: Επιστρέφει την Δευτέρα

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-22 19:32:15 | Πηγή: Autoblog

  Από την ερχόμενηΔευτέρα 24 Σεπτεμβρίου επιστρέφει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας (μικρός δακτύλιος), αλλά και στο Λεκανοπέδιο Αττικής (πράσινος δακτύλιος) τα οποία επεκτείνονται μέχρι και τον μεγάλο δακτύλιο. Η ισχύ του θα είναι μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019. Συγκεκριμένα:

  Τα όριά του ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

  Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας.

  Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του μικρού δακτυλίου το μέτρο δεν ισχύει.

  Στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από τον μικρό δακτύλιο, επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, καθώς και των Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά – ζυγά).

  Δεν υπάγονται στις παραπάνω απαγορεύσεις και κυκλοφορούν χωρίς κανένα περιορισμό στον μικρό δακτύλιο:

  α) Τα οχήματα των κατηγοριών που εξαιρούνται των περιορισμών, καθώς και τα οχήματα των κατηγοριών, που απαιτείται να είναι εφοδιασμένα με ειδικές άδειες κυκλοφορίας οι οποίες χορηγούνται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

  β) Τα οχήματα των κατηγοριών, που εμπίπτουν στα μέτρα του πράσινου δακτυλίου, δηλαδή:

  -Τα ηλεκτρικά οχήματα και τα οχήματα περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 5 και Euro 6 ή μεταγενέστερης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιούν (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο ή συμπιεσμένο φυσικό αέριο) και,

  -Τα οχήματα που χρησιμοποιούν για την κίνησή τους αέρια καύσιμα (υγραέριο ή φυσικό αέριο) και περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 4, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km.

  Για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων εσωτερικά του μικρού δακτυλίου προβλέπονται ειδικές ζώνες εισόδου – εξόδου.

  Οι αιτήσεις από τους δικαιούμενους θα υποβάλλονται από την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 έως και την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή (από τις 08:00 έως τις 15:00) και Σάββατο (από τις 09:00 έως τις 12:00), στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, με την προσκόμιση -πέραν των ειδικότερων ανά περίπτωση ενδιαφερομένου εγγράφων/ δικαιολογητικών- φωτοαντιγράφων:

  -Άδειας κυκλοφορίας του οχήματος

  -Ασφαλιστηρίου συμβολαίου

  -Ισχύοντος δελτίου τεχνικού ελέγχου αυτού

  Σημειώνεται ότι οι ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον μικρό δακτύλιο που είχαν χορηγηθεί από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για τις περιόδους 2015-2016, 2016-2017 και 2017-2018, ισχύουν και για τη νέα περίοδο 2018-2019 (έως 19-07-2019).

  Απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2 τόνων και των λεωφορείων, πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν από την 01-01-1995, εντός της ζώνης του μεγάλου δακτυλίου. Κατά την έναρξη κάθε νέου ημερολογιακού έτους, η παραπάνω χρονολογία προσαυξάνεται κατά ένα έτος.

  Τα όρια του μεγάλου δακτυλίου καθορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

  Παραλιακή λεωφόρος – Αλίμου – Βουλιαγμένης – Ελ. Βενιζέλου – Περιμετρική Υμηττού – Κατεχάκη – Μεσογείων – Αγ. Παρασκευής – Χαλανδρίου – Παπανικολή – (Κ. Παλαιολόγου) – Καποδιστρίου – Κύμης – Κασταμονής – Χαλανδρίου – Αναγεννήσεως – Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας – Αθηνών – Θηβών – Γρ. Λαμπράκη έως Κερατσίνι.

  Στην απαγόρευση αυτή δεν περιλαμβάνονται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών−Λαμίας, η Λ. Κηφισού και η Λ. Αθηνών, με εξαίρεση το τμήμα της από τη διασταύρωσή της με τη Λ. Κηφισού έως την οδό Αχιλλέως.

  Οι ημέρες και ώρες ισχύος όλων των προαναφερόμενων περιοριστικών μέτρων, είναι οι εξής:

  – Δευτέρα έως Πέμπτη (ώρες 07:00 έως 20:00)

  – Παρασκευή (07:00 έως 15:00).

  Τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα δεν ισχύουν.

  Οι παραβάτες των περιοριστικών αυτών μέτρων, τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 6 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ).

 • Οδηγώντας την Porsche 911 Le Mans Classic Clubsport

  Οδηγώντας την Porsche 911 Le Mans Classic Clubsport

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-22 19:12:31 | Πηγή: Autoblog

  Αυτή είναι η Paul Stephens Porsche 911 Le Mans Classic Clubsport, η δημιουργία του Paul Stephens, ενός ειδικού της 911, μιας και έχει ασχοληθεί με αυτή για περισσότερα από 25 χρόνια, προσφέροντας έτσι μια δική του έκδοση.

  Η Porsche 911 Le Mans Classic Clubsport θα κατασκευαστεί σε μόλις 10 μονάδες, οι οποίες θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους το περιθώριο του Le Mans Classic το 2020. Με αρχική τιμή τις 285.000 ευρώ, το αυτοκίνητο χάρη στο νέο ελαφρύ σώμα ζυγίζει 970 κιλά στην απλή και 1075 κιλά στην Touring έκδοση η οποία διαθέτει παχύτερη μοκέτα, περισσότερο ηχομονωτικό υλικό και ηλεκτρικά παράθυρα.

  Φορά έναν 3,4-λίτρων αερόψυκτο κινητήρα απόδοσης 300 ίππων, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 4,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 280 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας διαθέτει το σύστημα ψεκασμού της GT3 RS, RS εκκεντροφόρους, νέα ECU, ελαφρύτερο σφόνδυλο και συνεργάζεται με ένα Getrag G50 κιβώτιο ταχυτήτων και με ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

 • Range Rover Velar by Hamann

  Range Rover Velar by Hamann

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-22 18:28:06 | Πηγή: Autoblog

  Η Hamann παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για το Range Rover Velar. Αυτό αποτελείται από νέους προφυλακτήρες, πλαϊνές ποδιές, φουσκωμένα φτερά, αεροτομή και διαχύτη.

  Επίσης ο οίκος τοποθετεί ζάντες 23″, νέες απολήξεις εξατμίσεων και χαμηλότερη ανάρτηση.

 • H Ferrari ανοικτή στο να υπογράψει με τον γιο του Schumacher

  H Ferrari ανοικτή στο να υπογράψει με τον γιο του Schumacher

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-22 18:03:18 | Πηγή: Autoblog

  Ο Mick Schumacher κουβαλά ένα βαρύ όνομα, όντας ο γιος του Michael Schumacher και θα έχει πολλά να αποδείξει εάν ποτέ βρεθεί στον μαγικό κόσμο της Formula 1.

  Παρότι αυτό πριν μερικά χρόνια φαινόταν ουτοπικό, πλέον η πόρτα της F1 δεν είναι πολύ μακριά από την Mick, μιας και στο πρωτάθλημα της Formula 3 βρίσκεται 3 βαθμούς μακριά από την κορυφή και με δύο αγώνες να απομένουν, η κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν φαντάζει ως όνειρο. Το πρωτάθλημα της F3 το έχουν κατακτήσει οι Esteban Ocon, Lance Stroll και ο Lando Norris, οι οποίοι βρίσκονται στο grid της F1.

  Σε πρόσφατη συνέντευξή του το αφεντικό της Scuderia Ferrari, ο Maurizio Arrivabene, ερωτώμενος για το κατά πόσο η Ferrari ενδιαφέρεται για τον Mick Schumacher δήλωσε:

  Τα πρόσφατα αποτελέσματά του ήταν πολύ καλά και του εύχομαι να έχει μια μεγάλη καριέρα. Αφήστε όμως τον άνθρωπο να χαρεί και να διασκεδάσει αυτό που κάνει. Επαναλαμβάνω πάντα πως οι νέοι οδηγοί θα πρέπει να είναι επικεντρωμένοι, συγκεντρωμένοι, αλλά ταυτόχρονα να διασκεδάζουν και να ωριμάζουν αργά και σταθερά. Τότε θα δούμε το μέλλον του, αλλά πως μπορείς να πεις όχι στο Μαρανέλο σε ένα όνομα σαν και αυτό;,

  Εσύ θα ήθελες να δεις κάποια στιγμή στο μέλλον τον Mick Schumacher να φορά τα κόκκινα της Scuderia;

 • Αυτό είναι το αποτέλεσμα αν τρακάρεις με σχεδόν 700 χλμ/ώρα

  Αυτό είναι το αποτέλεσμα αν τρακάρεις με σχεδόν 700 χλμ/ώρα

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-22 17:39:21 | Πηγή: Autoblog

  Στις αλυκές του Bonneville ο Αμερικάνος Robert Dalton είναι ένα ατύχημα με το Flashpoint Streamline μονοθέσιο του, ενώ κινούνταν με ταχύτητα 687 χλμ/ώρα, στη προσπάθειά του να σπάσει το ρεκόρ του ταχύτερου αυτοκινήτου με εμβολοφόρο κινητήρα.

  Το ατύχημα συνέβη επειδή έσκασε το πίσω αριστερό ελαστικό του οχήματος, με τον Dalton να τραυματίζεται πολύ ελαφρά, ενώ το όχημά του καταστράφηκε ολοσχερώς.

 • Saleen Automotive 35th Anniversary Mustang με 790 άλογα

  Saleen Automotive 35th Anniversary Mustang με 790 άλογα

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-22 17:14:55 | Πηγή: Autoblog

  Η Saleen Automotive θέλοντας να γιορτάσει την 35η επέτειο της, παρουσιάζει την 35th Anniversary Mustang, μια βελτιωμένη Mustang GT που αποδίδει 780 άλογα.

  Η SA 35 όπως είναι η σύντομη ονομασία της θα βγει σε μόλις 10 μονάδες με όλες να είναι βαμμένες σε μαύρο χρώμα, διαθέτοντας λευκές και κίτρινες λεπτομέρειες.

  O V8 5,0-λίτρων κινητήρας αποδίδει 790 άλογα με 853 Nm ροπής, με την εταιρία να τοποθετεί επίσης νέες ζάντες, νέα εξάτμιση και χαμηλότερη ανάρτηση.

 • Audi RS4 Vs Porsche 911 GTS σε κόντρες στην ευθεία

  Audi RS4 Vs Porsche 911 GTS σε κόντρες στην ευθεία

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-22 17:14:55 | Πηγή: Autoblog

  Ποιο από τα Audi RS4 και Porsche 911 GTS είναι ταχύτερο στην επιτάχυνση τόσο από στάση, όσο και ρολαριστά;

  Το Audi RS4 Avant φορά τον biturbo 2,9-λίτρων κινητήρα απόδοσης 450 ίππων με 600 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 280 χλμ/ώρα με το επιπλέον RS dynamic πακέτο. Η κίνηση περνά στον δρόμο από όλους τους τροχούς, μέσω ενός οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης Quattro, κατανέμει την ισχύ ασύμμετρα στους άξονες (40:60) προκειμένου να προσφέρει μια πιο δυναμική συμπεριφορά και καλύτερη πρόσφυση. Στον πρόσθετο εξοπλισμό υπάρχει και ένα σπορ πίσω διαφορικό.

  Η Porsche 911 GTS έχει στο πίσω μέρος έναν 3,0-λιτρο εξακύλινδρο turbo επίπεδο κινητήρα, του οποίου η ιπποδύναμη φτάνει για την περίσταση στα 450 άλογα και 550 Nm ροπής, διαθέσιμη από τις 2.150 μέχρι 5.000 σ.α.λ.. Μια αύξηση της τάξης των 30 ίππων σε σχέση με την 911 Carrera S, και 20 περισσότερα από την απερχόμενη GTS, με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα.

 • Στο σφυρί για 4η φορά το Ford GT του John Cena

  Στο σφυρί για 4η φορά το Ford GT του John Cena

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-22 17:14:55 | Πηγή: Autoblog

  Τον περασμένο μήνα στο περιθώριο του Pebble Beach ο 3ος ιδιοκτήτης του Ford GT του John Cena πλήρωσε το ποσό των 1,43 εκατ. δολαρίων για να το αποκτήσει και ήδη ανακοίνωσε πως το πουλά, μιας και θα δημοπρατηθεί στο περιθώριο μια εκδήλωσης στο Ντάλας από τον οίκο Mecum τον επόμενο μήνα.

  Το αυτοκίνητο έχει αριθμό πλαισίου 77, το οποίο επιλέχθηκε από το έτος γέννησης του Cena (1977) και έχει διανύσει μόλις 1.007 χλμ. Ο νέος ιδιοκτήτης δεν θα έχει κανένα νομικό πρόβλημα με την Ford και έτσι θα χαρεί το supercar το οποίο μέχρι σήμερα έχει διανύσει μόλις 965 χλμ. Μηχανικά φορά τον biturbo 3,5-λίτρων V6 EcoBoost κινητήρα απόδοσης 656 ίππων στις 6.250 σ.α.λ., με την ροπή του να φτάνει τα 745 Nm στις 5.900 σ.α.λ.

 • Η Kia κατασκευάζει και στρατιωτικά οχήματα

  Η Kia κατασκευάζει και στρατιωτικά οχήματα

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-22 15:03:49 | Πηγή: Autoblog

  Η Kia δεν κατασκευάζει μονάχα επιβατικά αυτοκίνητα μιας και προσφέρει και στρατιωτικά οχήματα, όπως το Kia Light Tactical Vehicle (KLTV) που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το AM General Humvee.

  Το KLTV τρίτης γενιάς κατασκευάζεται αποκλειστικά για τον στρατό της Νοτίου Κορέας και χρησιμοποιεί μια αρθρωτή πλατφόρμα που του επιτρέπει να προσφέρεται σε δύο μήκη μεταξονίων και να μπορεί να μεταφέρει βάρος έως 7 τόνους.

  Είναι θωρακισμένο και κίνηση παίρνει από έναν turbodiesel κινητήρα 225 ίππων με 500 Nm ροπής που συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που στέλνει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς.

  Είναι σε θέση να ανέβει κλίσεις έως 60% και να διασχίσει νερά βάθους έως και 77 εκατοστών. Έχει τελική ταχύτητα 130 χλμ/ώρα, αυτονομία 600 χλμ, ενώ με ξεφούσκωτα/σκασμένα τα ελαστικά μπορεί να διανύσει 50 χλμ με μέγιστη ταχύτητα 50 χλμ/ώρα.

 • Ο αναβάτης που πάτησε το φρένο άλλου αναβάτη τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού για όλο το 2018

  Ο αναβάτης που πάτησε το φρένο άλλου αναβάτη τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού για όλο το 2018

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-22 14:20:59 | Πηγή: Autoblog

  Η παγκόσμια ομοσπονδία μοτοσυκλετισμού (FIM) ανακοίνωσε πως επέκτεινε την τιμωρία της στον Romano Fenati από τους 2 στους 6 αγώνες, απαγορεύοντάς του την συμμετοχή σε άλλο αγώνα μέχρι το τέλος του 2018, μετά την κίνησή του να πατήσει την μανέτα του φρένου της μοτοσυκλέτας του Stefano Manzi, ενώ πήγαιναν με 250 χλμ/ώρα στην πίστα του Μισάνο.

  Ο Fenati στην απολογία του ισχυρίστηκε πως τον προκάλεσε ο Manzi γι’αυτό και αντέδρασε έτσι, αλλά η FIM δεν πείστηκε από τη δικαιολογία του και έτσι προχώρησε στον αποκλεισμό του από τους αγώνες για το υπόλοιπο του 2018.

  Η FIM καταλήγει πως ο Fenati θα πάρει αγωνιστική άδεια για το 2019 μονάχα αν συμμορφωθεί και τηρήσει τους κανονισμούς, ενώ στο επόμενο παράπτωμά του, ο αποκλεισμός του από τους αγώνες θα είναι δια βίου.

 • O τίτλος “Best Driver’s Car” για το 2018, πηγαίνει στο…

  O τίτλος “Best Driver’s Car” για το 2018, πηγαίνει στο…

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-22 13:55:30 | Πηγή: Autoblog

  Όπως κάθε χρόνο, το Motor Trend μάζεψε τα καλύτερα sport αυτοκίνητα της χρονιάς και εκτός από την καλύτερη κόντρα του κόσμου, τα πήρε και για να κάνει ένα συγκριτικό επικών διαστάσεων. Φέτος, συμμετείχαν τα εξής: Alfa Romeo Stelvio Q4 Quadrifoglio, Aston Martin Vantage, Audi TT RS, BMW M5, Chevrolet Corvette ZR1, Ford Mustang GT, Honda Civic Type R, Kia Stinger GT, Lamborghini Huracan Performante, Mazda MX-5 Club, McLaren 720S, και Porsche 911 GT2 RS.

  Μην σου προκαλεί εν τύπωση η απουσία κάποιων αυτοκινήτων. Πρώτον, στο “Best Driver’s Car” συμμετέχουν αυτοκίνητα που παρουσιάστηκαν/λανσαρίστηκαν τη χρονιά που διανύουμε. Όχι παλαιότερα. Έπειτα, είναι στο χέρι των κατασκευαστών το αν θα δώσουν ή όχι το μοντέλο τους ώστε να συγκριθεί με όλα τα άλλα.

  Νικητής φέτος βγήκε η Lamborghini Huracan Performante. Σε αφήνω να απολαύσεις τα videos του κάθε μοντέλου στην Laguna Seca αλλά και σε δημόσιους δρόμους. Αν θέλεις διάβασε και το αναλυτικότατο άρθρο και συζητάμε στα σχόλια.

 • Ram 1500 Rebel 12. Πολυτελές και με τεράστια οθόνη αφής

  Ram 1500 Rebel 12. Πολυτελές και με τεράστια οθόνη αφής

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-22 13:31:01 | Πηγή: Autoblog

  Η Ram παρουσιάζει το 1500 Rebel 12. μια ειδική έκδοση του 1500 που στοχεύει στη πολυτέλεια, διατηρώντας παράλληλα τις εκπληκτικές και ανθεκτικές εκτός δρόμου δυνατότητές του αυτοκινήτου.

  Απευθύνεται σε εκείνους που αναζητούν πρόσθετα χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας, όπως η μεγάλη οθόνη αφής 12″ στο εσωτερικό, σε σχέση με την 8,4″ των υπόλοιπων εκδόσεων. Επίσης υπάρχουν δερμάτινες επενδύσεις, θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, μεταλλικά διακοσμητικά, ηχοσύστημα της Harman Kardon με 19 ηχεία, 10″ subwoofer, active noise cancellation και ενισχυτής 900 watt.

  Προσφέρεται είτε με τον 3,6-λίτρων V6 ήπιο υβριδικό κινητήρα απόδοσης 305 ίππων, είτε με τον 5,7-λίτρων V8 ήπιο υβριδικό απόδοσης 395 ίππων. Και οι δύο συνδυάζονται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Φέρει σύστημα τετρακίνησης και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό με δυνατότητα κλειδώματος.

  Η τιμή του ξεκινά από τις 46.990 δολάρια στις ΗΠΑ και έχει Wrangler DuraTrac ελαστικά 33″, προστατευτικές ποδιές, ενώ μπορεί να εξοπλιστεί και με αερανάρτηση.

 • Η νέα BMW 3 Series αποκαλύπτεται λίγο περισσότερο

  Η νέα BMW 3 Series αποκαλύπτεται λίγο περισσότερο

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-22 13:07:24 | Πηγή: Autoblog

  Ένα νέο teaser video της νέας 3 Series έδωσε η BMW, δείχνοντας μας το αυτοκίνητο κατά την παραγωγή του μέσα στο εργοστάσιό της.

  Ο σχεδιασμός της φαίνεται αρκετά διαφορετικός από αυτόν της τωρινής γενιάς, ενώ στο εσωτερικό έχουν γίνει άλματα και πλέον συναντάμε πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, μεγαλύτερη οθόνη στη κεντρική κονσόλα, νέες επενδύσεις και μεταλλικά διακοσμητικά.

  Σύμφωνα με την γερμανική εταιρία, η νέα Σειρά 3, με κωδική ονομασία G20, υιοθετεί μια πιο σπορ σχεδίαση με έντονες ακμές, ενώ φέρει μια σειρά από μηχανικές και τεχνολογικές αλλαγές, με την 7η γενιά της 3άρας να είναι ελαφρύτερη έως και κατά 55 κιλά, μιας και κάνει εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και CFRP (carbon fiber reinforced plastic), ενώ θα εξοπλίζεται με τεχνολογίες όπως ημι-αυτόνομης οδήγησης και ηλεκτρικών κινητήρων.

  Η νέα Σειρά 3 θα έχει τον δυνατότερο τετρακύλινδρο κινητήρα στην ιστορία της BMW

  Το αυτοκίνητο έχει ιδανική κατανομή βάρους (50:50), με την πλατφόρμα CLAR να συμβάλει στη σημαντική βελτίωση της στρεπτικής ακαμψίας. Η ανάρτηση του μοντέλου είναι νέα, με τα συστήματα διεύθυνσης και πέδησης να είναι σχεδιασμένα ώστε να βελτιστοποιούν την άνεση και τη δυναμική απόδοση. Σε αυτό συμβάλουν τα μεγαλύτερα μετατρόχια κατά 3 εκατοστά και οι νέοι άξονες. Το κέντρο βάρους της νέας Σειράς 3 έχει μειωθεί κατά 10 χιλιοστά σε σχέση με τη τωρινή γενιά, με την δομή του αμαξώματος να προσφέρει αυξημένη ακαμψία.

  Διαθέσιμη με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, η νέα Σειρά 3 θα προσφέρεται σε εκδόσεις από 136 έως 380 ίππων, με τους κινητήρες να συνδυάζονται με 6-τάχυτο μηχανικό και 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, που θα στέλνουν την κίνηση είτε στους πίσω, είτε σε όλους τους τροχούς.

  Η νέα BMW 3 Series έχει αεροδυναμικό συντελεστή μόλις 0,23 Cd

 • Νέο αυτοκίνητο για χρήση στην πίστα από τον συνιδρυτή της Radical

  Νέο αυτοκίνητο για χρήση στην πίστα από τον συνιδρυτή της Radical

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Γιώργος Αγαπητός | Ημερομηνία: 2018-09-21 23:50:31 | Πηγή: Autoblog

  Ο συνιδρυτής της Radical Sportscars, Phil Abbott, ίδρυσε μια νέα μάρκα, που την ονομάζει Revolution Racecars, και με το συγκεκριμένο σκίτσο μας δείχνει το αυτοκίνητο που ετοιμάζει για χρήση στην πίστα. Αυτό βασίζεται σε carbon monocoque, το οποίο κατασκευάζεται στην Γερμανία και σύμφωνα με τον Abbott είναι εξελιγμένο και κατασκευασμένο από οδηγούς αγώνων για οδηγούς αγώνων.

  Παρότι ακόμα δεν υπάρχει κάποιο ολοκληρωμένο πρωτότυπο, η νέα εταιρία υπολογίζει ότι το συνολικό βάρος δεν θα υπερβαίνει τα 675 κιλά, και μηχανικά θα κινείται με ένα 3.7-λίτρων V6 από Ford, απόδοσης 300 ίππων. Αυτός θα είναι σε θέση να καλύψει σχεδόν 10.000 χλμ. σε ρυθμό αγώνα, πριν χρειαστεί rebuild, και συνδέεται με ένα 6-τάχυτο σειριακό κιβώτο που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Το κιβώτιο προέρχεται από την εταιρία 3MO, η οποία προμηθεύει ομάδες για αγώνες rally, αντοχής, αναβάσεις, rallycross και άλλα motorsports.

  Tο νέο αγωνιστικό είναι μονοθέσιο, έχει επαναστατικό σχεδιασμό, και θα παρουσιαστεί στις αρχές Νοεμβρίου.

  δεν ξερω…..αλλα εγω νομιζω οι οδηγοι αγωνων ειχαν δει την egoista της lamborghini…και αποφασισαν να κατασκευασουν κατι πιο φθηνο !!!! :-D
  https://uploads.disquscdn.com/images/3f28184edec11ba260719e2a5c07e132b42825d8d70ae5484b028c2eb6b5e7f2.jpg

 • Θεσσαλονίκη: Ο πρώτος κοινόχρηστος σταθμός φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

  Θεσσαλονίκη: Ο πρώτος κοινόχρηστος σταθμός φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-21 23:50:31 | Πηγή: Autoblog

  Στην εγκατάσταση του πρώτου κοινόχρηστου σταθμού φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη προχώρησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

  Ο πρώτος κοινόχρηστος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει τοποθετηθεί μπροστά από το νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην περιοχή του λιμανιού (26ης Οκτωβρίου 64, Θεσσαλονίκη) και ήδη βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

  Ο εν λόγω σταθμός έχει τη δυνατότητα φόρτισης δύο ηλεκτρικών αυτοκινήτων ταυτόχρονα, με μάξιμουμ παροχή ηλεκτρικού φορτίου τις 22 kW για κάθε πρίζα και η χρήση του είναι δωρεάν. Ο συγκεκριμένος σταθμός φόρτισης, με υποστήριξη σε συνεχή βάση από ειδική εξελιγμένη software πλατφόρμα, είναι από τους πλέον σύγχρονους, μοντέλο της παγκοσμίου φήμης εταιρείας EV-Box, η οποία βραβεύτηκε μαζί με άλλες 9 καινοτόμες επιχειρήσεις για τις πρωτοποριακές λύσεις της στο χώρο της καθαρής ενέργειας. Ο σταθμός φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελεί ευγενική χορηγία της εταιρείας παροχής λύσεων βιώσιμης ανάπτυξης και ενεργειακής διαχείρισης ENGIE.

  Η υιοθέτηση πρακτικών που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην πόλη, να κάνουν την καθημερινότητά μας πιο άνετη και να ενισχύσουν την προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι ουτοπία. Παρακολουθούμε στενά τη διεθνή εμπειρία και με γοργά βήματα προχωρούμε σε λύσεις που μπορούν να δώσουν αξιόπιστες απαντήσεις στα θέματα ενέργειας και μετακίνησης που απασχολούν την Κεντρική Μακεδονία.

  Θέλω να ευχαριστήσω την εταιρεία ENGIE για την επιλογή της να στηρίξει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε αυτή την προσπάθεια, προσφέροντας το διπλό σταθμό φόρτισης και την τοποθέτησή του χωρίς κανένα κόστος.

  Πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία και άλλων σταθμών φόρτισης, αλλά και με το στόλο των οχημάτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

  τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας.

 • Το Century GRMN είναι το εταιρικό αυτοκίνητο του CEO της εταιρίας, Akio Toyoda

  Το Century GRMN είναι το εταιρικό αυτοκίνητο του CEO της εταιρίας, Akio Toyoda

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Γιώργος Αγαπητός | Ημερομηνία: 2018-09-21 22:38:21 | Πηγή: Autoblog

  Πριν δύο ημέρες, είδες δύο φωτογραφίες ενός ακαμουφλάριστου πρωτοτύπου Century σε GRMN έκδοση, δηλαδή της πολυτελέστατης λιμουζίνας της Toyota με sport παρουσιαστικό. Το αυτοκίνητο αποτελεί -προς το παρόν- ένα one-off project, με την ιαπωνική εταιρία να διεξάγει έρευνα αγοράς για να δει αν δικαιολογείται μια επένδυση.

  Σήμερα μαθαίνουμε ότι το Century GRMN είναι το νέο εταιρικό αυτοκίνητο του CEO της εταιρίας, Akio Toyoda, του οποίου είναι και η ιδέα για την υλοποίηση της έκδοσης. Ο 62-χρονος εγγονός του ιδρυτή της εταιρίας Sakichi έθεσε την πρόκληση στο τμήμα Gazoo Racing Masters of Nurburgring (GRMN), και αυτό προετοίμασε κατάλληλα το μοντέλο. Το sport Century φοράει νέες μεγάλες ζάντες αλουμινίου, διαφορετικούς εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, “κάθεται” πιο χαμηλά, ενώ υπάρχουν οι απαραίτητες κόκκινες λεπτομέρειες και τα λογότυπα GRMN.

  Παραμένει άγνωστο το κινητήριο σύνολο που υπάρχει κάτω από το καπό, με το “απλό” Century να παίρνει κίνηση από τον 2UR-FSE V8 5,0-λίτρων υβριδικό κινητήρα απόδοσης 425 ίππων. Συγκεκριμένα ο V8 κινητήρας αποδίδει 381 άλογα με 510 Nm ροπής και ο ηλεκτροκινητήρας 224 άλογα με 300 Nm ροπής.

 • Νέο αυτοκίνητο για χρήση στην πίστα από τον συνιδρυτής της Radical

  Νέο αυτοκίνητο για χρήση στην πίστα από τον συνιδρυτής της Radical

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Γιώργος Αγαπητός | Ημερομηνία: 2018-09-21 21:54:04 | Πηγή: Autoblog

  Ο συνιδρυτής της Radical Sportscars, Phil Abbott, ίδρυσε μια νέα μάρκα, που την ονομάζει Revolution Racecars, και με το συγκεκριμένο σκίτσο μας δείχνει το αυτοκίνητο που ετοιμάζει για χρήση στην πίστα. Αυτό βασίζεται σε carbon monocoque, το οποίο κατασκευάζεται στην Γερμανία και σύμφωνα με τον Abbott είναι εξελιγμένο και κατασκευασμένο από οδηγούς αγώνων για οδηγούς αγώνων.

  Παρότι ακόμα δεν υπάρχει κάποιο ολοκληρωμένο πρωτότυπο, η νέα εταιρία υπολογίζει ότι το συνολικό βάρος δεν θα υπερβαίνει τα 675 κιλά, και μηχανικά θα κινείται με ένα 3.7-λίτρων V6 από Ford, απόδοσης 300 ίππων. Αυτός θα είναι σε θέση να καλύψει σχεδόν 10.000 χλμ. σε ρυθμό αγώνα, πριν χρειαστεί rebuild, και συνδέεται με ένα 6-τάχυτο σειριακό κιβώτο που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Το κιβώτιο προέρχεται από την εταιρία 3MO, η οποία προμηθεύει ομάδες για αγώνες rally, αντοχής, αναβάσεις, rallycross και άλλα motorsports.

  Tο νέο αγωνιστικό είναι μονοθέσιο, έχει επαναστατικό σχεδιασμό, και θα παρουσιαστεί στις αρχές Νοεμβρίου.

 • Άγγλος βγήκε για βόλτα στον δρόμο με συγκρουόμενο αυτοκινητάκι

  Άγγλος βγήκε για βόλτα στον δρόμο με συγκρουόμενο αυτοκινητάκι

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Γιώργος Αγαπητός | Ημερομηνία: 2018-09-21 21:28:04 | Πηγή: Autoblog

  Φαντάσου να κυκλοφορείς κανονικά στον δρόμο (έστω και από το -λάθος- αντίθετο ρεύμα), και να βλέπεις μπροστά σου έναν συνάνθρωπο σου να κάνει βόλτα με ένα συγκρουόμενο αυτοκινητάκι από λούνα πάρκ. Αυτό συνέβη στην πόλη Harlow, του Essex στην Μεγάλη Βρετανία, με τον κάπως ευτραφή κύριο να φοράει αμάνικο μπλουζάκι και στέκεται ατάραχος σε διασταύρωση, ελέγχοντας για διερχόμενα αυτόκίνητα.

  Από το παραπάνω video δεν είναι εμφανές αν το αυτοκινητάκι του λούνα πάρκ μπορεί όντως να κινηθεί στον δρόμο, καθώς όπως ξέρεις τα συγκρουόμενα φέρουν στο πίσω μέρος ένα καλώδιο, το οποίο ακουμπά στην οροφή της “πίστας” και τους δίνει κίνηση, όντας ηλεκτρικά. Ωστόσο, σύμφωνα με το πληροφορίες, τα πιο σύγχρονα οχήματα διαθέτουν μπαταρίες που τους επιτρέπουν να κινούνται αυτόνομα για μικρό χρονικό διάστημα.

 • BMW M5 vs Mercedes-AMG E63 S vs Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

  BMW M5 vs Mercedes-AMG E63 S vs Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Γιώργος Αγαπητός | Ημερομηνία: 2018-09-21 21:03:30 | Πηγή: Autoblog

  Από την στιγμή που οι ιπποδυνάμεις των supersedans έχουν ξεπεράσει το “φράγμα” των 600 ίππων, η υπέρτατη μάχη ανάμεσα τους δεν είναι ποιος φτάνει πιο γρήγορα το 0-100 χλμ/ώρα, αλλά στο 400άρι, δηλαδή ταχύτητες πραγματικών supercars. Και αυτό θα δεις στο παρακάτω video από το βρετανικό Top Gear.

  Να θυμίσω πως η M5 φορά τον V8 4,4-λίτρων biturbo κινητήρα που αποδίδει 600 άλογα μεταξύ 5.600 και 6.700 σ.α.λ με 750 Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο M Steptronic 8 σχέσεων και έχει τρία προγράμματα λειτουργίας Efficient, Sport, and Sport Plus. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,4 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 11,1 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Για τους “πιο δραστήριους” η BMW μπορεί να αφαιρέσει τον περιοριστή και η τελική ταχύτητα να ξεπεράσει το φράγμα των 300 χλμ/ώρα, αγγίζοντας τα 305 χλμ/ώρα.

  H E63 S κινείται από τον 4,0 λίτρο V8 με την χρήση δύο υπερσυμπιεστών twin-scroll για βελτίωση των επιδόσεων και μείωση του turbo-lag και αποδίδει 612 άλογα με 850Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα νέο 9-αρι αυτόματο κιβώτιο AMG SPEEDSHIFT MCT, η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς, κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ/ώρα, ενώ με το AMG Driver’s package αυτή ανέρχεται στα 300 χλμ/ώρα.

  Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo παίρνει δύναμη από έναν twin-turbo V8 4,0-λιτρο κινητήρα, ο οποίος συνδυάζεται με την ηλεκτρική ενέργεια και παράγει συνολικά 680 άλογα, στις 5.750-6.000 σ.α.λ., και 850 Nm ροπής, από τις 1.400 μέχρι τις 5.500 σ.α.λ.. Κι εδώ η δύναμη φτάνει στους δύο άξονες, μέσα από ένα 8τάχυτο αυτόματο PDK κιβώτιο,

 • Η νέα BMW X4 ήρθε στην Ελλάδα [Τιμές]

  Η νέα BMW X4 ήρθε στην Ελλάδα [Τιμές]

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Γιώργος Αγαπητός | Ημερομηνία: 2018-09-21 20:11:10 | Πηγή: Autoblog

  Όταν βλέπεις ότι το 2017 από τα 2.008.283 αυτοκίνητα που πούλησε η BMW παγκοσμίως το 32% αυτών ήταν κάποιο από το τα μοντέλα Χ της πλούσιας γκάμας της. To νούμερο αυτό ήταν μεγαλύτερο κατά 2% από την προηγούμενη χρονιά, με το ρυθμό ανάπτυξης να αυξάνεται κάθε χρονιά. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι η ζήτηση για SUV, SAV, SAC ή όπως αλλιώς θες να τα πεις από εποχιακή τάση γίνονται mainstream επιλογή. Στην Ελλάδα το παραπάνω ποσοστό είναι ακόμα μεγαλύτερο, καθώς το 65% των αυτοκινήτων που πούλησε η γερμανική μάρκα στην χώρα μας ήταν κάποιο από τα X1, X2, X3, X4, X5 και X6, όπου φυσικά το πρώτο είχε τη μερίδα του λέοντος.

  Όπως ξέρεις, η βαυαρέζικη εταιρία διαθέτει μόλις ένα εργοστάσιο στις Η.Π.Α., στο Spartanburg της South Carolina, και αποκλειστικά εκεί συναρμολογούνται τα X3, X4, X5 και X6, ενώ από το Νοέμβριο θα προστεθεί και το νέο X7. Έτσι, με την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης η BMW έχει επενδύσει 1 δις δολάρια στα εργοστάσια της στις Η.Π.Α., στο Rosslyn (Νότιο Αφρική) και Tiexi (Κίνα) για την αύξηση της παραγωγής.

  Από το 2014 που παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά της X4, αυτή κατάφερε να πουλήσει περισσότερες από 200.000 μονάδες, και πριν εφτά μήνες η BMW παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του coupe SUV μοντέλου. Σήμερα, η BMW Ελλάς πραγματοποίησε την στατική παρουσίαση της νέας X4, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στη χώρα μας.

  Ξεκινώντας από τους κινητήρες, το μοντέλο προσφέρεται με τρεις κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, η ισχύς των οποίων κυμαίνεται μεταξύ 184 και 360 ίππων. Αρχικά προσφέρονται οι εκδόσεις xDrive20i (2,0-λιτρος βενζίνης – 184 άλογα/290 Nm ροπής) , xDrive30i (2,0-λιτρος βενζίνης – 252 άλογα/350 Nm ροπής), xDrive20d (2,0-λιτρος πετρελαίου – 190 άλογα/400 Nm ροπής), xDrive25d (2,0-λιτρος πετρελαίου – 231 άλογα/500 Nm ροπής), M40i, και M40d με όλους τους κινητήρες να συνδυάζονται μονάχα με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic με την κίνηση να στέλνεται σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος xDrive.

  Η M40i φορά έναν 3,0-λιτρο turbo κινητήρα βενζίνης που αποδίδει 360 άλογα και 500 Nm ροπής, ενώ η M40d έναν 3,0-λιτρο turbo κινητήρα πετρελαίου με 326 άλογα και 680 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνουν σε 4,8 και 4,9 δευτερόλεπτα αντίστοιχα, με την τελική τους ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

  Οι τιμές των ανωτέρων εκδόσεων διαμορφώνονται ως εξής:

  Η εξωτερική σχεδίαση της νέας BMW X4 αποτελεί “σπουδή” στη μυώδη αισθητική και το δυναμισμό. Καθαρές επιφάνειες και μοντέρνες πινελιές αποτυπώνουν την εξελιγμένη αισθητική της Χ4, που υποδύεται το ρόλο ενός ‘γραμμωμένου’ αθλητή στην οικογένεια BMW X.

  Οι αυξημένες διαστάσεις, όπως +81 χλστ. στο μήκος που -πλέον- φτάνει τα 4.752 χλστ., +54 χλστ. στο μεταξόνιο (αγγίζει τα 2.864 χλστ.) και +37 χλστ. στο πλάτος (1.918 χλστ.) διαμορφώνουν τις δυναμικές αναλογίες της νέας BMW X4. Παρόλα αυτά, η BMW έχει προσέξει την αεροδυναμική του, καθώς ο συντελεστή οπισθέλκουσας είναι 0,30 Cd. Κεντρικά, μπροστά, βρίσκεται η μεγάλη, κλασική μάσκα της BMW με τρισδιάστατη εμφάνιση. Οι δίδυμοι προβολείς LED και τα οριζόντια φώτα ομίχλης συνθέτουν τη νέα εκδοχή της γνώριμης φυσιογνωμίας των μοντέλων BMW Χ.

  Η -επονομαζόμενη- γραμμή ώμου (αυτή που περνά από τις χειρολαβές και καταλήγει στα πίσω φώτα) και η χαρακτηριστική γραμμή μεταξύ των θόλων των τροχών διαιρούν τις πλευρικές επιφάνειες του αυτοκινήτου. Η τεχνική αυτή δημιουργεί γραμμωμένους θόλους, που τονίζονται από τα παράθυρα, ενώ η coupe γραμμή της οροφής ρέει στο πίσω παρμπρίζ με κομψό τρόπο. Τα οριζόντια πίσω φώτα LED ξεχωρίζουν από το αμάξωμα με το τρισδιάστατο σχήμα τους και οι δύο απολήξεις της εξάτμισης (κοινές σε όλες τις εκδόσεις κινητήρων) μεγιστοποιούν την αίσθηση πλάτους του πίσω τμήματος.

  Τέλος, υπάρχοτν μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και αποκλειστικές ζάντες 19-ιντσών για τις εκδόσεις xLine, M Sport X και M Sport, ενώ για πρώτη φορά μπορεί να εφοδιαστεί και με τον κατάλογο της BMW Individual.

  Το εσωτερικό της νέας X4 προέρχεται πρακτικά αυτούσιο από την X3, και αποπνέει μια σύγχρονη, premium αίσθηση. Η οθόνη του iDrive είναι 10,25 ιντσών, με το κεντρικό ταμπλό να είναι περισσότερο προσανατολισμένο προς τον οδηγό. Ο χαμηλός πίνακας οργάνων και το ελαφρώς υπερυψωμένο κάθισμα δίνουν αυτό το χάρισμα που ο κόσμος αγαπάει τα SUV. Ανασχεδιασμένα, σπορ καθίσματα με πλαϊνά μαξιλάρια και επενδύσεις γονάτων στα πλευρά της κεντρικής κονσόλας επιτείνουν τη σπορ αίσθηση.

  Υπάρχουν κορυφαία υλικά και άριστη ποιότητα συναρμογής, με τις επιφάνειες του ταμπλό συγχωνεύονται στις επενδύσεις των θυρών. Ανάγλυφα λογότυπα Χ στις επιμεταλλωμένες επιφάνειες των θυρών αποτελούν εντυπωσιακές λεπτομέρειες. Προαιρετικά υπάρχει κλιματισμός τριών ζωνών, ενεργός εξαερισμός καθίσματος, κρυφός φωτισμός, το πακέτο Ambient Air, το BMW Display Key και η μεγάλη πανοραμική οροφή.

  Από θέμα χώρων, υπάρχουν μεγάλα ράφια, θήκες στις πόρτες, ποτηροθήκες και διάφοροι αποθηκευτικοί χώροι. Οι αυξημένες διαστάσεις μεταφράζονται σε περισσότερο χώρο τόσο στο εσωτερικό της καμπίνας, όσο και στον χώρο αποσκευών, ενώ παράλληλα οδήγησαν στη μείωση του κέντρου βάρους του αυτοκινήτου. Ο χώρος αποσκευών είναι κατά 25 λίτρα μεγαλύτερος, και αγγίζει τα 525 λίτρα, ενώ φτάνει τα 1.430 λίτρα. με την αναδίπλωση των διαιρούμενων πλατών (40:20:40) των πίσω καθισμάτων.

 • Ανάκληση 215.000 Nissan

  Ανάκληση 215.000 Nissan

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-21 18:54:18 | Πηγή: Autoblog

  Η Nissan ανακοίνωσε την ανάκληση 240.000 Murano (2015-2017), Maxima (2016-2017), Pathfinder (2017-2018) και Infiniti QX60 2017 επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθεί πυρκαγιά.

  Το πρόβλημα εντοπίζεται στην αντλία του ABS από την οποία μπορεί να προκληθεί διαρροή υγρού φρένων με αυτό να πέφτει πάνω σε μια ηλεκτρονική πλακέτα κυκλώματος, προκαλώντας βραχυκύκλωμα που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε πυρκαγιά.

  Η Nissan αναφέρει πως αν στα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα ανάψει το λαμπάκι του ABS για περισσότερα από 10 δευτερόλεπτα, τότε ο οδηγός θα πρέπει να ακινητοποιήσει άμεσα το όχημά του και να το παρκάρει κάπου ασφαλές, μακριά από άλλα οχήματα.

  Η εταιρία θα αντικαταστήσει δωρεάν τις προβληματικές αντλίες ABS στα επηρεαζόμενα οχήματα.

 • Ανάκληση 2.092 Mitsubishi ASX στην Ελλάδα

  Ανάκληση 2.092 Mitsubishi ASX στην Ελλάδα

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-21 18:08:56 | Πηγή: Autoblog

  Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων Mitsubishi στην Ελλάδα, εκτελεί ανάκληση 2.092 Mitsubishi ASX με έτος κατασκευής από το 2011 ως και το 2015.

  Η Mitsubishi Motors εντόπισε ότι σε συγκεκριμένο αριθμό οχημάτων ενδέχεται λόγω εισροής υδάτων στους συνδέσμους του βραχίονα των εμπρόσθιων υαλοκαθαριστήρων, να προκληθεί δυσλειτουργία στην κίνηση αυτών. Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

  Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία Mitsubishi για να γίνει αντικατάσταση/επιδιόρθωση των επηρεαζόμενων ανταλλακτικών σύμφωνα με τον κατασκευαστή, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ στα τηλέφωνα 210 3483300 και 795 με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της, ή μέσω e-mail στη διεύθυνση: info@saracakis.gr.

 • Γυναίκα έπιασε 295,9 χλμ/ώρα πάνω σε ποδήλατο

  Γυναίκα έπιασε 295,9 χλμ/ώρα πάνω σε ποδήλατο

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-21 17:42:35 | Πηγή: Autoblog

  Στις αλυκές του Bonneville στην Γιούτα των ΗΠΑ η Denise Mueller-Korenek κατάφερε να πιάσει ταχύτητα 295,9 χλμ/ώρα πάνω σε ένα ποδήλατο κάνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

  Η Denise βρισκόταν πίσω από ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα και έτσι κατάφερε να πιάσει αυτήν την εξωφρενική ταχύτητα.

  Νέο ρεκόρ, πιάνοντας 250 χλμ/ώρα με ποδήλατο πίσω από μια Porsche Cayenne Turbo

 • H Hankook υποψήφια ως αντίπαλος της Pirelli για τα ελαστικά της F1 του 2020

  H Hankook υποψήφια ως αντίπαλος της Pirelli για τα ελαστικά της F1 του 2020

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Γιώργος Αγαπητός | Ημερομηνία: 2018-09-21 17:42:35 | Πηγή: Autoblog

  Τον περασμένο Ιούλιο, η FIA ξεκίνησε διαγωνισμό για τον επίσημο προμηθευτή ελαστικών της F1 από το 2020 έως το 2023 και η γαλλική εταιρεία αποφάσισε -μετά από αξιολόγηση μιας πιθανής επιστροφής της στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού- ότι τελικά δεν θα γυρίσει στο grid.

  Και ενώ η Michelin -αφού πρώτα μελέτησε τις τεχνικές προδιαγραφές- αποφάσισε να μην επιστρέψει στην F1, η Νοτιοκορεάτικη Hankook μαζί με την Pirelli ενημερώθηκαν από την FIA ότι οι αιτήσεις τους συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις ασφαλείας και των τεχνικών προδιαγραφών του διαγωνισμού.

  Ο κάτοχος εμπορικών δικαιωμάτων της F1, Liberty Media, θα διεξάγει τώρα διαπραγματεύσεις με κάθε μια εταιρία και θα ενημερώσει την FIA για την τελική επιλογή της για επίσημη επιβεβαίωση. Ο κατασκευαστής που θα επιλεγεί θα είναι ο μοναδικός αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών της F1 από το 2020 έως το 2023.

  Η τρέχουσα μορφή με τις ζάντες 13 ιντσών θα διατηρηθεί για το 2020, αλλά από το 2021 θα αλλάξουν σε ζάντες 18 ιντσών. Ακόμα θα απαγορευτούν οι κουβέρτες για την θέρμανση των ελαστικών, όταν αλλάξει η διάμετρος των τροχών.

 • Tesla Model X τράκαρε με… αεροπλάνο

  Tesla Model X τράκαρε με… αεροπλάνο

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-21 17:42:35 | Πηγή: Autoblog

  Στο Χιούστον του Τέξας των ΗΠΑ ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο τύπου τσέσνα της DEA (Drug Enforcement Agency) έπεσε πάνω σε ένα Tesla Model X.

  Από το παράξενο αυτό περιστατικό τραυματίστηκε ελαφρά μονάχα ο πιλότος του αεροπλάνου. Το ατύχημα συνέβη όταν το αεροπλάνο έπεσε πάνω σε καλώδια μεταφορές ρεύματος.

  Τις φωτογραφίες της ανέβασε ο ιδιοκτήτης του Tesla Model X που είδε το αεροπλάνο να πέφτει πάνω του.

 • Κάποιος έντυσε μια Porsche 911 Turbo S με σπόρους καφέ

  Κάποιος έντυσε μια Porsche 911 Turbo S με σπόρους καφέ

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-21 16:49:16 | Πηγή: Autoblog

  Ξέχνα το βινύλιο, το βελούδο και το κροκό. Το πιο παράξενο υλικό που θα δεις τοποθετημένο πάνω σε ένα αυτοκίνητο είναι σπόροι καφέ.

  Αυτό έκανε ένας ιδιοκτήτης μιας Porsche 911 Turbo S, ο οποίος λογικά διαφημίζει γνωστή αλυσίδα καφέ.

 • Η καλύτερη κόντρα του κόσμου [2018]

  Η καλύτερη κόντρα του κόσμου [2018]

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Γιώργος Αγαπητός | Ημερομηνία: 2018-09-21 16:49:16 | Πηγή: Autoblog

  Το αμερικάνικο Motor Trend για 8η χρονιά παρέμεινε πιστό στο ραντεβού του με την καλύτερη κόντρα στον κόσμο. 12 είναι τα αυτοκίνητα από διαφορετικές κατηγορίες που στέκονται το ένα δίπλα στο άλλο και ο στόχος είναι ένας και μοναδικός: ο καλύτερος δυνατός χρόνος στο 1/4 του μιλίου ή αν θέλεις στο 400άρι.

  Τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν φέτος είναι τα εξής: Alfa Romeo Stelvio Q4 Quadrifoglio, Aston Martin Vantage, Audi TT RS, BMW M5, Chevrolet Corvette ZR1, Ford Mustang GT PP2, Honda Civic Type R, Kia Stinger GT, Lamborghini Huracán Performante, Mazda MX-5 Club, McLaren 720S, και Porsche 911 GT2 RS. Οι διαφορές στη δύναμη είναι σημαντικές σε κάποιες περιπτώσεις, συνεπώς είναι λογικό να μη στοχεύουν όλοι οι διεκδικητές στην πρώτη θέση.

  Είναι πραγματικά απαγορευτικό να γράψω τον νικητή της κόντρας, αλλά το μόνο που θα μαρτυρήσω είναι πως κάποιος κατάφερε να περάσει μπροστά μετά από τα πρώτα μέτρα.

 • To Ford F-Vision Future Truck Concept είναι ένα φουτουριστικό αυτόνομο ηλεκτρικό φορτηγό

  To Ford F-Vision Future Truck Concept είναι ένα φουτουριστικό αυτόνομο ηλεκτρικό φορτηγό

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-21 15:35:09 | Πηγή: Autoblog

  Η Ford στο περιθώριο της έκθεσης του Ανόβερο παρουσίασε το F-Vision Future Truck Concept, ένα φουτουριστικό αυτόνομο ηλεκτρικό φορτηγό.

  Δημιουργία της τουρκικής Ford Otosan, το πρωτότυπο φορτηγό διαθέτει φουτουριστικό αεροδυναμικό σχεδιασμό, τεράστιους τροχούς, LED φωτιστικά σώματα, κάμερες αντί για καθρέπτες και κίνηση παίρνει από ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης για το οποίο η Μπλε Οβάλ εταιρία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

  Εξοπλίζεται με αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4 και η Ford αναφέρει πως ο σχεδιασμός του εμπνεύστηκε και από τους υπερήρωες της Marverl.

 • Το Skoda Octavia G-TEC βελτιώνεται

  Το Skoda Octavia G-TEC βελτιώνεται

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-21 15:09:15 | Πηγή: Autoblog

  Η Skoda παρουσιάζει την MY2019 έκδοση της Octavia G-TEC με το μοντέλο να φορά πλέον τον 1.5 TSI κινητήρα.

  Έτσι η ιπποδύναμη του αυτοκινήτου αυξάνεται κατά 20 άλογα και πλέον αποδίδει 130 άλογα. Όταν ο κινητήρας λειτουργεί με CNG οι εκπομπές CO2 είναι μειωμένες κατά 25% σε σχέση με όταν αυτός καταναλώνει βενζίνη. Το αυτοκίνητο διαθέτει 3 δεξαμενές CNG χωρητικότητας 17,7 κιλών.

  Η μια είναι κατασκευασμένη από χάλυβα και βρίσκεται τοποθετημένη μπροστά από τον πίσω άξονα, ενώ οι άλλες δύο βρίσκονται πίσω από αυτόν και είναι κατασκευασμένες από σύνθετα υλικά.

  Η αυτονομία του Skoda Octavia G-TEC όταν καταναλώνει CNG ανέρχεται στα 480 χλμ, 70 περισσότερα από το απερχόμενο μοντέλο. Το ρεζερβουάρ βενζίνης έχει χωρητικότητα 11,8 λίτρα.

 • Fiat 500L S-Design

  Fiat 500L S-Design

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-21 15:09:15 | Πηγή: Autoblog

  Η Fiat παρουσιάζει την S-Design έκδοση του 500L. Βαμμένο στο χρώμα Donatello Bronze το αυτοκίνητο έχει μαύρη οροφή και μαύρες λεπτομέρειες, ζάντες 17″ και φιμέ παράθυρα.

  Στο εσωτερικό συναντάμε μαύρα διακοσμητικά, μαύρες υφασμάτινες και δερμάτινες επενδύσεις, S-Design καθίσματα, σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Uconnect με οθόνη αφής 7″ που υποστηρίζει Android Auto, Apple CarPlay ενώ παρέχει συνδεσιμότητα Bluetooth, AUX και USB.

  Μηχανικά προσφέρεται με τον 1.400αρη κινητήρα βενζίνης 95 ίππων, με τον 1.300αρη turbodiesel απόδοσης 95 ίππων και με τον 1.600αρη turbodiesel 120 ίππων με 320 Nn ροπής.

 • Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις ανώτερων στελεχών της Tesla

  Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις ανώτερων στελεχών της Tesla

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-21 14:20:25 | Πηγή: Autoblog

  Ένας ακόμη ανώτερος υπάλληλος της Tesla αποχώρησε από την εταιρία. Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Liam O’Connor, υπεύθυνος για την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, παραιτήθηκε από την θέση του στην Tesla.

  Ήδη από την εταιρεία έχουν αποχωρήσει ο αρχιλογιστής και τρεις αντιπρόεδροι, υπεύθυνοι αντίστοιχα για το ανθρώπινο δυναμικό, την επικοινωνία και την οικονομική διεύθυνση.

 • Η αγωνιστική BMW M235i γίνεται M240i

  Η αγωνιστική BMW M235i γίνεται M240i

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-21 14:00:34 | Πηγή: Autoblog

  H BMW Motorsport παρουσιάζει το Evo πακέτο για την αγωνιστική έκδοση της M235i με το μοντέλο πλέον να ονομάζεται M240i Racing Cup.

  Φέρει νέο βελτιωμένο πρόγραμμα ECU, νέα πίσω αεροτομή, νέο κάθισμα οδηγού, ενώ παράλληλα προσφέρει περισσότερες ανέσεις.

 • Seat Tarraco Cupra R [Rendering]

  Seat Tarraco Cupra R [Rendering]

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-21 13:35:06 | Πηγή: Autoblog

  Με την Seat να παρουσιάζει το Tarraco, το νέο της μεγάλο SUV, ο X-Tomi Design μας δείχνει το πως θα μπορούσε να μοιάζει η Cupra R έκδοση του.

  Το μοντέλο δεν ξέρει κανείς για την ώρα αν θα βγει στη παραγωγή, αλλά αν γίνει, τότε θα αποκτήσει επιθετικό bodykit, μειωμένη απόσταση από το έδαφος, νέες ζάντες 20″ και μηχανικά αναμένεται να φορά έναν 2,0-λιτρο κινητήρα βενζίνης η πετρελαίου.

 • Kawasaki H2R Vs F16 Vs Red Bull F1 Vs Aston Martin Vantage Vs Lotus Evora 410 Vs αγωνιστικό Tesla Model S

  Kawasaki H2R Vs F16 Vs Red Bull F1 Vs Aston Martin Vantage Vs Lotus Evora 410 Vs αγωνιστικό Tesla Model S

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-21 12:48:39 | Πηγή: Autoblog

  Μια πολύ ιδιαίτερη κόντρα θα δούμε σήμερα με μια μοτοσυκλέτα Kawasaki H2R, ένα μονοθέσιο F1 της Red Bull, μια Aston Martin Vantage, μια Lotus Evora 410 και το αγωνιστικό Tesla Model S να τα βάζουν στην ευθεία με ένα μαχητικό F16.

  Η “κόντρα” έγινε στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία με την Kawasaki H2R να είναι ταχύτερη όλων.

 • Έρχονται τα Toyota GT86 GR και Yaris GR

  Έρχονται τα Toyota GT86 GR και Yaris GR

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης | Ημερομηνία: 2018-09-21 12:48:39 | Πηγή: Autoblog

  Η Toyota προχώρησε στη κατοχύρωση των ονομάτων GT86 GR και Yaris GR κάτι που σημαίνει πως σύντομα θα δούμε τις συγκεκριμένες εκδόσεις.

  Η ιαπωνική εταιρία έχει ανακοινώσει την σειρά εκδόσεων GR και μέχρι σήμερα έχουμε δει τα GT86 GR Sport και Yaris GR Sport. Τα GR μοντέλα τοποθετούνται ανάμεσα στα GR Sport και GRMN και θα διαθέτουν νέο αεροδυναμικό πακέτο, αναβαθμισμένα φρένα, νέα ανάρτηση, νέα εξάτμιση και μπλοκέ διαφορικό.

 • Έκλεψαν 364 εκατ. δολάρια και αγόρασαν 25 supercars

  Έκλεψαν 364 εκατ. δολάρια και αγόρασαν 25 supercars

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Γιώργος Αγαπητός | Ημερομηνία: 2018-09-21 01:15:45 | Πηγή: Autoblog

  Τρεις άνδρες κατηγορούνται για απάτη (Ponzi Scheme) ύψους 364 εκατομμυρίων δολαρίων, όπου περισσότερα από 400 θύματα χρηματοδότησαν τον πλούσιο τρόπο ζωής τους, με πολυτελή αυτοκίνητα, πολύτιμα σπίτια και ακριβά κοσμήματα, δήλωσαν οι ομοσπονδιακές αρχές.

  O όρος Ponzi Scheme αναφέρεται σε οποιαδήποτε χρηματική απάτη στηρίζεται σε “πυραμίδα” επενδυτών. Η πυραμίδα επενδυτών αποτελεί ένα παράνομο επενδυτικό σχήμα που περιλαμβάνει την πληρωμή απόδοσης σε επενδυτές από τα χρήματα που πληρώνονται από μεταγενέστερους επενδυτές, αντί από τα καθαρά κέρδη που συγκεντρώνονται από πραγματικές πωλήσεις.

  Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο 53-χρονος Kevin Merrill από το Towson του Maryland, ο 54-χρονος Jay Ledford από το Westlake του Τέξας και 0 28-χρονος Cameron Jezierski από το του Fort Worth του Τέξας, αντιμετωπίζουν κατηγορίες περί συνωμοσίας, απάτης, κλοπής ταυτότητας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, που οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες απάτες που εμφανίστηκαν ποτέ στο Maryland.

  Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι Merrill και Ledford παρέσυρουν τους επενδυτές να αγοράσουν χαρτοφυλάκια χρεών καταναλωτών μέσα από ένα περίπλοκο πλέγμα ψεμμάτων. Τα χαρτοφυλάκια χρεών των καταναλωτών περιλαμβάνουν χρέη πιστωτικών καρτών, φοιτητικά δάνεια και δάνεια αυτοκινήτων.

  Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ, οι Merrill και Ledford υπόσχονταν στα θύματά τους πως θα κερδίσουν χρήματα συλλέγοντας τις πληρωμές για τα χρέη αυτά ή πουλώντας τα πακέτα για κέρδος. Για να προσελκύσουν επενδυτές που δεν γνώριζαν, οι άνδρες παραπλανούσαν τα θύματά τους από το πού και για το πόσο αγόρασαν τα χαρτοφυλάκια, το πόσα δικά τους χρήματα επένδυσαν και το πόσο επιτυχημένοι ήταν.

  Ενώ κατά καιρούς οι απατεώνες αγόραζαν και πωλούσαν κάποιο χρέος, οι νόμιμες λειτουργίες τους “υποβαθμίζονταν” από το δόλιο σύστημα που χρησιμοποιούσαν. Αυτοί έκρυβαν το σχέδιό τους με ψεύτικες εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς και πλήρωναν τους επενδυτές με κεφάλαια από άλλα θύματα παρά με πραγματικά κέρδη.

  Οι Merrill, Ledford και Jezierski αντιμετωπίζουν το πολύ 20 χρόνια φυλάκισης, ενώ οι Merrill και Ledford αντιμετωπίζουν επιπλέον 20 χρόνια για κάθε κατηγορία που σχετίζονται με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

  Οι Merrill και Ledford μεταβίβαζαν εκατομμύρια στους προσωπικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς, και μεταξύ των αγορών τους ήταν εννέα ακίνητα, δαχτυλίδια διαμαντιών 7- και 9 καρατίων, ένα βραχιόλι με διαμάντια 23 καρατίων, ένα ιδιωτικό τζετ, και τα παρακάτω αυτοκίνητα:

 • Κοντά στην παραγωγή για το 2020 το Chrysler Portal Concept

  Κοντά στην παραγωγή για το 2020 το Chrysler Portal Concept

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Γιώργος Αγαπητός | Ημερομηνία: 2018-09-21 00:27:35 | Πηγή: Autoblog

  Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, η γκάμα της Chrysler σήμερα αποτελείται από μόλις δύο μοντέλα, το 300 και το Pacifica. Και το πρώτο έχει ήδη ανακοινωθεί από την εταιρία ότι το 2019 θα είναι η τελευταία του χρονιά. Έτσι, η αμερικάνικη εταιρία θα μπει στην επόμενη δεκαετία με μόλις ένα μοντέλο στη γκάμα της.

  Σύμφωνα, όμως, με τελευταίες πληροφορίες η Chrysler είναι πολύ κοντά στο να δώσει το πράσινο φως για την παραγωγή του Portal Concept, ώστε να κυκλοφορήσει το 2020. Δεν υπάρχουν ακόμα πολλές λεπτομέρειες, αλλά είναι πολύ πιθανό αυτό να είναι αμιγώς ηλεκτρικό, όπως ήταν και το concept που παρουσιάστηκε στην CES το 2017.

  Αυτό είχε έναν ηλεκτροκινητήρα που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 100 kW, τοποθετημένη στο πάτωμα. Με πλήρη φόρτιση, παρέχει αυτονομία 402 χλμ και χάρη στην τεχνολογία DC Fast Charger 350 kW, μέσα σε 20 λεπτά φορτίζει τόσο, ώστε να προσφέρει αυτονομία 240 χλμ.

  Το πρωτότυπο είχε μεταξόνιο 3.002 χλστ., και διαθέτει συρόμενες πόρτες και εφοδιάζεται με προηγμένα συστήματα αισθητήρων, ραντάρ, καμερών, LiDAR και υπολογιστών, έτσι ώστε να μπορεί να εκτελέσει αυτόνομες λειτουργίες επιπέδου 3.

 • Η Koenigsegg θα αρχίσει σύντομα την παράδοση των Regera

  Η Koenigsegg θα αρχίσει σύντομα την παράδοση των Regera

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Γιώργος Αγαπητός | Ημερομηνία: 2018-09-21 00:01:24 | Πηγή: Autoblog

  Ο Christian von Koenigsegg επιβεβαώσε ότι οι ιδιοκτήτες που περιμένουν την Regera θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια εμπειρία με το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε η εξέλιξη του μοντέλου το Νοέμβριο, για να ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες οι παραδόσεις των αυτοκινήτων τους. H Koenigsegg παρουσίασε το concept της Regera το 2015, για να δούμε από κοντά την έκδοση παραγωγή της ένα χρόνο αργότερα στην έκθεση της Γενεύης. Έκτοτε η σουηδική εταιρία δοκιμάζει το hypercar της, ενώ πρόσφατα ολοκλρήρωσε και τα απαραίτητα crash tests των πρωτοτύπων της.

  Μηχανικά χρησιμοποιεί τον γνωστό, 5,0-λιτρο turbo V8 κινητήρα της εταιρίας με turbo δύο σταδίων, απόδοσης 1.100 ίππων στις 7.800 σ.α.λ. και μαζί με 3 ηλεκτροκινητήρες της YASA, η συνολική απόδοση φτάνει τα 1.500 άλογα και τα 2.000 Nm ροπή. Οι ηλεκτροκινητήρες τροφοδοτούνται από ένα υδρόψυκτο, 4.5 kWh, 800 Volt pack μπαταριών, που σύμφωνα με την Koenigsegg, είναι το πιο “power-dense” pack μπαταριών στον κόσμο, και το πρώτο αυτοκίνητο που διαθέτει μπαταρίες 800V. Οι μπαταρίες βρίσκονται στο κεντρικό τούνελ του αυτοκινήτου ώστε να είναι ασφαλής σε περίπτωση ατυχήματος. Το monocoque carbon σασί έχει αφαιρούμενη οροφή, οποία μπορεί να αποθηκευτεί στον χώρο αποσκευών.

 • Jaguar F-Pace vs Alfa Romeo Stelvio στην πίστα

  Jaguar F-Pace vs Alfa Romeo Stelvio στην πίστα

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Γιώργος Αγαπητός | Ημερομηνία: 2018-09-21 00:01:24 | Πηγή: Autoblog

  Όχι ότι οι κάτοχοι των δύο αυτών SUV θα μπουν ποτέ στην πίστα, πόσο μάλλον στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις που έχουμε εδώ, αλλά δείχνει πολλά πράγματα για το στήσιμο των αυτοκινήτων, καθώς και για τις επιδόσεις τους.

  Πιο συγκεκριμένα, η Alfa Romeo Stelvio έχει κάτω από το καπό έναν 2.2-λίτρων κινητήρα απόδοσης 210 ίππων στις 3.750 σ.α.λ. και 470 Nm ροπής στις 1.750 σ.α.λ. Συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, που στέλνει την κίνηση σε όλους τους τροχούς και για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 6,6 δευτ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 215 χλμ/ώρα, ενώ το βάρος της είναι 1.659 κιλά.

  Από την άλλη, η Jaguar F-Pace έχει κάτω από το καπό έναν 2-λιτρο κινητήρα απόδοσης 180 ίππων στις 4.000 σ.α.λ. και 430 Nm ροπής στις 1.750 σ.α.λ. Συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, που στέλνει την κίνηση σε όλους τους τροχούς και για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 8,7 δευτ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 208 χλμ/ώρα, ενώ το βάρος της είναι 1.775 κιλά.

 • Στις 26 Σεπτεμβρίου τα αποκαλυπτήρια του Hyundai i30 N Fastback

  Στις 26 Σεπτεμβρίου τα αποκαλυπτήρια του Hyundai i30 N Fastback

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Γιώργος Αγαπητός | Ημερομηνία: 2018-09-21 00:01:24 | Πηγή: Autoblog

  Η Hyundai έχει ανακοινώσει όιτ το ντεμπούτο του i30 N Fastback θα γίνει στην έκθεση του Παρισιού, στις αρχές Οκτωβρίου, αλλά σήμερα ανακοίνωσε ότι τα αποκαλυπτήρια του θα πραγματοποιηθούν στις 26 του μηνός.

  Οι επαγγελματίες οδηγοί της Hyundai Motorsport, Gabriele Tarquini και Thierry Neuville, θα αγωνιστούν από τη Ρώμη μέχρι το Παρίσι για να δουν ποιος μπορεί να θέσει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, χωρίς να αναφέρεται κάποια άλλη πληροφορία σχετικά με αυτό. Η Hyundai θα αποκαλύψει τα αποτελέσματα του αγώνα μαζί με το αυτοκίνητο την επόμενη εβδομάδα.

  Το i30 N Fastback δεν θα έχει αλλαγές κάτω από το καπό του, και έτσι ο 2,0-λιτρος turbo κινητήρας θα αποδίδει 250 και 275 άλογα ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 354 Nm ροπή, από τις 1.450 μέχρι τις 4.700 σ.α.λ. Τέλος, να θυμίσω ότι η κορεάτικη εταιρία έχει ανακοινώσει ότι από το 2019 το μοντέλο θα αποκτήσει διπλόδισκο 8τάχυτο κιβώτιο

 • Γραφείο Lamborghini Aventador κόστους €30.000!

  Γραφείο Lamborghini Aventador κόστους €30.000!

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Γιώργος Αγαπητός | Ημερομηνία: 2018-09-21 00:01:24 | Πηγή: Autoblog

  Η Design Epicentrum, μια πολωνική εταιρία επίπλων, ετοίμασε ένα γραφείο που το σχέδιο του έχει βάση την Lamborghini Aventador. Όπως βλεπεις, το επίπεδο λεπτομέρειας είναι εκπληκτικό και το μόνο πράγμα που λείπει είναι το σήμα της ιταλικής εταιρίας από το μπροστινό μέρος και τις ζάντες, καθώς η εταιρία δεν έχει το δικαίωμα να το χρησιμοποιήσει.

  Το γραφείο έχει πλάτος 1.900 χλστ., βάθος 1.600 χλστ. και ύψος 800 χλστ., και είνα φτιαγμένο χειροποίητα από fiberglass. Είναι διαθέσιμο σε 200 χρώματα, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους αγοραστές να το παραμετροποιήσουν σύμφωνα με τις επιθυμίες τους, τοποθετώντας μεταξύ άλλων LED κρυφό φωτισμό. Το κόστος του ανέρχεται στα €30.000, με την Design Epicentrum να αναφέρει ότι θα κατασκευάσει μόλις 44 γραφεία.

           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο