• Αυξητική στήθους: όλα όσα θέλετε να ξέρετε

  Αυξητική στήθους: όλα όσα θέλετε να ξέρετε

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-22 13:09:39 | Πηγή: Ηλεία Live

  Το γυναικείο στήθος είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη μητρότητα και με τη θηλυκότητα. Έλκει σαν μαγνήτης τα ανδρικά βλέμματα και πολλές γυναίκες απευθύνονται στον πλαστικό χειρουργό, όταν επιθυμούν να αλλάξουν το μέγεθός του, σε μια προσπάθεια να επανακτήσουν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση.

  Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Απόστολο Γαϊτάνη, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτη του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr), οι γυναίκες στην Ελλάδα, που θέλουν να κάνουν αυξητική στήθους, ζητάνε τα εξής:

  - Ζητούν φυσικό αποτέλεσμα σε ποσοστό 90% και 10% ζητούν μεγάλο στήθος, μεγαλύτερο από αυτό που αναλογεί στο σώμα τους.

  - Όλες ζητούν φυσικό αποτέλεσμα και δείχνουν ενδιαφέρον στο ντεκολτέ, να είναι σχετικά κοντά τα δύο στήθη.

  - Μετά από εγκυμοσύνη, που χάθηκε ο όγκος ψηλά και άδειασε το στήθος, ζητούν επιστροφή του όγκου.

  - Μερικές φορές φέρνουν φωτογραφία από glamorous μοντέλα για να εξηγήσουν το σχήμα που επιθυμούν.

  - Τις ενδιαφέρει να φαίνεται φυσικό και σε αρμονία με το υπόλοιπο σώμα.

  Μεγάλη σημασία έχει η επίσκεψη της γυναίκας στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού πριν από την επέμβαση. Διότι σε σε αυτή την πρώτη συνάντηση θα καθοριστούν ο τύπος και το μέγεθος του ενθέματος, το σημείο της χειρουργικής τομής, καθώς και αν το ένθεμα θα τοποθετηθεί πάνω ή κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ.

  «Η μικρή χειρουργική τομή 4 εκατοστών μπορεί να γίνει σε τρία σημεία: στην υπομάστια πτυχή κάτω από το στήθος (το συνηθέστερο), στη θηλαία άλω (στην περιοχή της θηλής) και σπάνια στη μασχάλη. Αν η γυναίκα έχει ήδη αρκετό στήθος, που δεν παρουσιάζει σημαντική πτώση, το ένθεμα τοποθετείται πάνω από τον μυ, αλλά κάτω από το ήδη υπάρχον στήθος. Αν η ασθενής δεν έχει αρκετό όγκο στήθους για να καλυφθεί το ένθεμα, τότε η σιλικόνη τοποθετείται κάτω από τον μυ, με αποτέλεσμα η περίοδος μετεγχειρητικής ανάρρωσης να αυξάνεται λίγο», μας εξηγεί ο κ. Γαϊτάνης.

  Η επέμβαση, που γίνεται με γενική αναισθησία, διαρκεί περίπου μία ώρα. Όλα τα ράμματα είναι απορροφήσιμα. Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της αργά την ίδια ημέρα ή να μείνει ένα βράδυ στο νοσοκομείο. Θα πρέπει να έχει κανονίσει άδεια από την εργασία της περίπου 3 έως 5 ημέρες. Μετά την επέμβαση θα πρέπει να φοράει ένα ειδικό αθλητικό σουτιέν για δύο εβδομάδες συνεχώς και στη συνέχεια ο ειδικός στηθόδεσμος φοριέται μόνο την ημέρα για ακόμη δύο εβδομάδες.

  Η αυξητική στήθους είναι η πιο δημοφιλής επέμβαση πλαστικής χειρουργικής. Δεν είναι τυχαίο που πολλές διάσημες γυναίκες από τον χώρο της showbiz μεγαλώνουν το στήθος τους και συχνά δεν διστάζουν να μιλήσουν δημόσια γιαυτό.
  Αλλάζοντας την εμφάνιση του μπούστου τους οι γυναίκες αισθάνονται πιο όμορφες, κάτι που αλλάζει όχι μόνο τη διάθεσή τους αλλά και ολόκληρη τη ζωή τους.

  Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης επισημαίνει: «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα στην ασθενή και στον γιατρό, ο οποίος χρειάζεται να έχει μεγάλη εμπειρία στην συγκεκριμένη επέμβαση και να μπορεί να δείξει στην ασθενή φωτογραφίες από παρόμοιες περιπτώσεις με τη δική της. Οι φωτογραφίες προηγούμενων ασθενών μπορούν να δώσουν την εικόνα που θα έχει το δικό σας στήθος μετά τη χειρουργική επέμβαση».

  Ενθέματα σιλικόνης
  Όλα τα ενθέματα για την αυξητική του στήθους αποτελούνται από ένα εξωτερικό περίβλημα, το οποίο είναι φτιαγμένο από στερεά σιλικόνη. Εκείνο που αλλάζει είναι το περιεχόμενό του. Στα σύγχρονα ενθέματα σιλικόνης το περιεχόμενό τους είναι σε μορφή τζελ “cohesive gel”. Ακόμη και στην περίπτωση πιθανής ρήξης του ενθέματος – γεγονός που είναι πολύ σπάνιο – η σιλικόνη δεν φεύγει, μιας και είναι σε μορφή τζελ. Τα σύγχρονα ενθέματα σιλικόνης έχει διαπιστωθεί πως είναι απολύτως ασφαλή, μετά και από αρκετές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί. Συγκεκριμένα τα τελευταία 20 χρόνια, δεν έχει βρεθεί κάποια συσχέτιση των ενθεμάτων σιλικόνης με παθήσεις. Αποτελέσματα από μακροχρόνιες μελέτες στις Η.Π.Α. δείχνουν ότι γυναίκες με ενθέματα σιλικόνης έχουν μειωμένη πιθανότητα να νοσήσουν από καρκίνο του μαστού. Η σιλικόνη δεν εμποδίζει τη μαστογραφία, απλά χρειάζονται μερικές πρόσθετες πλάγιες λήψεις. Γυναίκες που έχουν ενθέματα σιλικόνης στο στήθος έχουν τις ίδιες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού, με γυναίκες που δεν έχουν ενθέματα σιλικόνης.
  Η απόφαση για το μέγεθος του ενθέματος λαμβάνεται από κοινού με τον γιατρό.

  Πριν από την επέμβαση
  - Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία μια εβδομάδα πριν από την επέμβαση.
  - Εάν ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή ενημερώστε τον γιατρό σας, ώστε να σας συμβουλέψει για την συνέχισή της.
  - Απαγορεύεται το αλκοόλ 48 ώρες πριν από την επέμβαση.
  - Απαγορεύεται η ασπιρίνη, για τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν από την επέμβαση. Μπορείτε να πάρετε παρακεταμόλη.
  - Εάν είστε καπνίστρια, είναι σημαντικό να ελαττώσετε σημαντικά το κάπνισμα ή ακόμα καλύτερα να σταματήσετε να καπνίζετε.
  - Το πρωί πριν από την επέμβαση μπορείτε να κάνετε ένα ντους ή μπάνιο το σώμα σας και να λούσετε τα μαλλιά σας, χωρίς να χρησιμοποιήσετε σπρέι μαλλιών ή άλλα προϊόντα. Ξυρίστε τις μασχάλες σας. Μην βάλετε καθόλου κρέμες.
  - Προμηθευτείτε έναν αθλητικό στηθόδεσμο, στο κατάλληλο μέγεθος που θα έχετε συνεννοηθεί προηγουμένως με τον γιατρό.

  Την ημέρα της επέμβασης
  - Απαγορεύεται να φάτε και να πιείτε για τουλάχιστον 6 ώρες πριν από την επέμβαση.
  - Αφαιρέστε το βερνίκι νυχιών, τους φακούς επαφής, τα κοσμήματα και το μακιγιάζ, πριν ξεκινήσετε από το σπίτι σας για το νοσοκομείο.

  Μετά την επέμβαση
  - Απαγορεύεται η ασπιρίνη για 7 ημέρες μετά την επέμβαση.
  - Απαγορεύεται το αλκοόλ για 48 ώρες μετά την επέμβαση.
  - Ακολουθήστε την φαρμακευτική αγωγή που σας έχει συστήσει ο πλαστικός χειρουργός.
  - Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία για 2 εβδομάδες μετά την επέμβαση. Το πρώτο καλοκαίρι μετά την επέμβαση είναι απαραίτητη η χρήση αντιηλιακού στο στήθος, ιδιαίτερα στα σημεία που βρίσκονται οι μικρές τομές.
  - Το μπάνιο επιτρέπεται αφού έχουν αφαιρεθεί οι επίδεσμοι. Το ντους επιτρέπεται μετά την πρώτη ημέρα της επέμβασης, αλλά κρατώντας τους επιδέσμους στεγνούς.
  - Την πρώτη ημέρα μετά την επέμβαση καλό θα ήταν ν’ αποφύγετε τις μετακινήσεις και να ξεκουραστείτε στο σπίτι σας.
  - Αποφύγετε την οδήγηση για την πρώτη εβδομάδα μετά την επέμβαση.
  - Φοράτε τον ειδικό στηθόδεσμο μέρα-νύχτα, για τις πρώτες 2 εβδομάδες και κατόπιν μόνο την ημέρα, για 2 εβδομάδες ακόμα.
  - Απαγορεύεται να φορέσετε στηθόδεσμο με μπανέλες, για 4 εβδομάδες μετά την επέμβαση.
  - Η πρώτη συνάντηση με τον γιατρό, μετά την επέμβασή σας, θα πραγματοποιηθεί το ίδιο βράδυ πριν την αποχώρησή σας από την κλινική.

  «Συμπερασματικά, η αυξητική επέμβαση του στήθους μπορεί να γίνει με ασφάλεια και να δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα στη γυναίκα. Όπως όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις, έτσι και η αυξητική στήθους έχει μικρούς κινδύνους επιπλοκών, οι οποίοι μειώνονται όταν η γυναίκα απευθύνεται σε ειδικό πλαστικό χειρουργό, με διαπιστωμένη μεγάλη εμπειρία στη συγκεκριμένη επέμβαση», καταλήγει ο κ. Γαϊτάνης.

 • Δωρεάν Τεστ ΠΑΠ στο δήμο Αρχ. Ολυμπίας

  Δωρεάν Τεστ ΠΑΠ στο δήμο Αρχ. Ολυμπίας

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-22 12:59:22 | Πηγή: Ηλεία Live

  Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας σε συνεργασία με το Δίκτυο Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, έχει υλοποιήσει δωρεάν προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο (ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ) σε περισσότερες από 150 γυναίκες του Δήμου.

  Το επόμενο ραντεβού έχει ορισθεί για την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017, στο χώρο του Κέντρου Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας όπου θα εξετασθούν οι γυναίκες που βρίσκονται σε λίστα αναμονής από προηγούμενες ανακοινώσεις.
  Ωστόσο οι γυναίκες από ηλικίες 21 ετών και άνω που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν και να δηλώσουν συμμετοχή για μελλοντική εξέταση να απευθύνονται στα παρακάτω τηλέφωνα.

  Πληροφορίες
  Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας : 26240-29087
  Ραντεβού
  Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας : 26240-22549
  26240-22250

  Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
  ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

   

 • Κύπελλο ΜΑRΚΕΤ ΙΝ: Χάβαρι - Αστέρας σήμερα

  Κύπελλο ΜΑRΚΕΤ ΙΝ: Χάβαρι - Αστέρας σήμερα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-22 12:48:04 | Πηγή: Ηλεία Live

  Σήμερα διεξάγεται η 2η αγωνιστική στον 3ο Όμιλο του Κυπέλλου MARKET IN και ο Αστέρας θα παίξει στο Χάβαρι με τον Α.Ο.Χ., στις 3 το μεσημέρι.

  Γηπεδούχος είναι ο Αστέρας αλλά οι δύο ομάδες συμφώνησαν να γίνει το παιχνίδι στο Χάβαρι, λόγω των εργασιών που γίνονται στο χλοοτάπητα του Σταδίου Αμαλιάδας, ο οποίος βρίσκεται σε κακή κατάσταση και δεν ενδείκνυται να επιβαρυνθεί περαιτέρω, ενόψει και της συνέχειας του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής. Αστέρας και Χάβαρι ισοβαθμούν με τρεις βαθμούς, όπως και ο Ατρόμητος Καβασίλων ενώ χωρίς βαθμό είναι η Πηνεία.

  Αύριο, Πέμπτη, στο «Γρ. Καλάκος» της Βάρδας, ο ΠΑΟΒ θα παίξει με τον Ηλειακό Βαρθολομιού στο έτερο εξ αναβολής ματς της 2ης αγωνιστικής, για το 2ο Όμιλο. Και σε αυτό το ματς, οι δύο ομάδες συμφώνησαν να γίνει αλλαγή έδρας.

  Η βαθμολογία
  Αστέρας Αμ. 6-0 3
  Χάβαρι 4-0 3
  Ατρόμητος Κ. 7-8 3
  Πηνεία 2-11 0

  Τελευταία αγωνιστική
  Ατρόμητος-Χάβαρι
  Πηνεία-Αστέρας

 • Συνεδριάζει την ερχόμενη Παρασκευή το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδα

  Συνεδριάζει την ερχόμενη Παρασκευή το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-22 12:25:38 | Πηγή: Ηλεία Live

  Με κύριο θέμα στην ημερήσια διάταξη τις γνωμοδοτήσεις επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ): 1η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών των Υδατικών Διαμερισμάτων Βόρειας Πελοποννήσου (EL 02), Δυτικής Πελοποννήσου, Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου και Θεσσαλίας συνεδριάζει την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 3 μ.μ.

  Εισηγητής θα είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νικόλαος Μπαλαμπάνης.
  Ειδικότερα, η ημερήσια διάταξη έχει ως εξής:

  1. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ): «1η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Βόρειας Πελοποννήσου (EL 02)». (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβ/ντος κ. Νικόλαος Μπαλαμπάνης)

  2. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ): «1η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Πελοποννήσου (EL 01)». (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβ/ντος κ. Νικόλαος Μπαλαμπάνης)

  3. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ): «1η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Στερεάς Ελλάδας (EL 04)». (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβ/ντος κ. Νικόλαος Μπαλαμπάνης)

  4. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ): «1η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Θεσσαλίας (EL 08)» (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβ/ντος κ. Νικόλαος Μπαλαμπάνης)

  5. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ): «1η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου (EL 05)».(εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβ/ντος κ. Νικόλαος Μπαλαμπάνης)

  6. Έγκριση της πρότασης τροποποίησης (μείωσης) του Εγκεκριμένου Προϋπολογισμού στην ΣΑΕΠ 001 (Εθνικό σκέλος) του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ΠΔΕ, για το έτος 2017, του έργου με κωδικό 2016ΕΠ00100000 : «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΕΩΣ ΠΑΤΡΩΝ» στο ποσό των 600.000,00 €
  (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας κ. Κωνσταντίνος Καρπέτας)

  7. Έγκριση καθορισμού διεξαγωγής της δημοπρασίας σύμφωνα με το άρθρο 27 του Ν. 4412/2016 ως ανοιχτή δημοπρασία του Υποέργου 1 «Αποκατάσταση βλαβών από φυσικές καταστροφές στο Ε.Ο. Δίκτυο Δήμου Ερυμάνθου» του Έργου «Αποκατάσταση βλαβών από φυσικές καταστροφές στο Δήμο Ερυμάνθου» αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας. (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος)

  8. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του ΤΕΕ (Περιφερειακό τμήμα Δυτικής Ελλάδας & Ν. Αιτωλοακαρνανίας) και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου για τo «Ενεργειακό Αποτύπωμα Δυτικής Ελλάδας. (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβ/ντος κ. Νικόλαος Μπαλαμπάνης)

  9. Έγκριση αναγκαιότητας διενέργειας ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού κάτω των ορίων σύμφωνα με τα άρθρα 2&5 του ν.4412/2016 για την ανάδειξη αναδόχου/ων για το 2o υποέργο της πράξης «Κατασκευή Νέας Μονάδας Σπαστικών Παίδων-Κέντρο ημερησίας φροντίδας» με κωδικό ΟΠΣ 5000481 και με τίτλο: “Προμήθεια απαιτουμένου υλικοτεχνικού εξοπλισμού Νέας Μονάδας Σπαστικών Παίδων”, συνολικού προϋπολογισμού 225.000,00 € (με Φ.Π.Α)-181. 451,61€€ (χωρίς Φ.Π.Α.) και κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής (εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας
  Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος)

 • Αχαΐα: Τι κρύβεται πίσω από την απαγωγή και ληστεία 16χρονου - Συνελήφθησαν οι δράστες

  Αχαΐα: Τι κρύβεται πίσω από την απαγωγή και ληστεία 16χρονου - Συνελήφθησαν οι δράστες

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-22 11:34:30 | Πηγή: Ηλεία Live

  Για τα μάτια μιας ανήλικης, απήχθη και ληστέφθηκε 16χρονος Ρομά από ομοεθνείς του στην Κάτω Αχαΐα.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, το θύμα φέρεται να είχε συνάξει ερωτική σχέση με νεαρή, γεγονός που δεν ενέκριναν οι δικοί της άνθρωποι. Μάλιστα πηγές αναφέρουν πως οι δράστες θεώρησαν ως προσβολή την κίνηση του 16χρονου και έτσι επέλεξαν να τον "εκδικηθούν".

  Το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου λοιπόν εντόπισαν τον νεαρό και με την βία τον "φόρτωσαν" σε αγροτικό όχημα, τον μετέφεραν στην παραλία των Αλυκών και αφού τον χτύπησαν βίαια, του έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο, μικρό χρηματικό ποσό και τα ρούχα του, αφήνωντας γυμνό και αβοηθητο.

  Οι τέσσερις δράστες ηλικίας 19,37,40 και 63 ετών, που συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης από τους Αστυνομικούς Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος, τον απείλησαν και τον εξύβρισαν με διάφορες φράσεις και τον εγκατέλειψαν στην περιοχή.

  Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Πατρών, για ληστεία.

 • Ηλείων Επιμελητήριο: Το βήμα των υποψηφίων

  Ηλείων Επιμελητήριο: Το βήμα των υποψηφίων

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-22 11:22:00 | Πηγή: Ηλεία Live

  Αργύρης Παύλος – τμήμα υπηρεσιών

  Ο Αργύρης Παύλος γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας το 1972. Είναι απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Ζαχάρως και πτυχιούχος τεχνικής σχολής ηλεκτρονικών εγκαταστάσεων και αυτοματισμού- αδειούχος άσκησης επαγγέλματος ραδιοτεχνίτη.
  Ξεκίνησε το 1994 την επαγγελματική του ενασχόληση ως ραδιοτεχνίτης- ηλεκτρονικός- μουσικός παραγωγός ενώ από το 2010 είναι αντιπρόσωπος της NOVA- FORTHNET Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου μέχρι και σήμερα. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Έχει διατελέσει κοινοτικός σύμβουλος ΤΚ. Αρήνης, Γενικός Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρήνης από το 2001-2005, αλλά και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ζαχάρως από το 2011-2014. Σήμερα είναι ταμίας του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ηλείας.
  Σε δήλωση του ο Αργύρης Παύλος υπογράμμισε: «Ζητώ να με εμπιστευθείτε και να με στηρίξετε. Θέτω την υποψηφιότητα μου, στη κρίση σας γιατί ΖΩ και ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ για τον τόπο μου».

  Εκάβη Σαλπέα – τμήμα υπηρεσιών

  Ekavi Salpea

  Η Εκάβη Σαλπέα γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1982. Είναι πτυχιούχος Φυσικού Εφαρμογών από το ΕΜΠ, με Μεταπτυχιακό στην Ηλεκτρονική και επεξεργασία της Πληροφορίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών συμβούλων – μελέτες ΕΣΠΑ – ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί. Το 2006, δημιούργησε την εταιρία ΠΛΕΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ με αντικείμενο μελέτες ΕΣΠΑ και οργάνωση ολοκληρωμένων επιχειρησιακών σχεδίων για την ανάπτυξη νέων Καινοτομικών Τεχνολογικών εφαρμογών στην οποία εργάζεται μέχρι σήμερα. Είναι ελεύθερη. Η Εκάβη Σαλπέα είναι ιδρυτικό μέλος του φιλοζωικού σωματείου του Πύργου «Stray Paws of Pyrgos». Σε δήλωση της η Εκάβη Σαλπέα τόνισε: «Καλώ ΟΛΟΥΣ τους Εκλογείς, ιδιαίτερα τους νέους, να συμμετάσχουν στην Εκλογική διαδικασία και να εκφράσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου ,εάν το επιθυμούν».

  Θεόδωρος Κασσιανός- τμήμα εμπορικό

  Theodoros Kassianos

  Ο Θεόδωρος Κασσιανός γεννήθηκε στην Πάτρα το 1965 και διαμένει μόνιμα στο Τραγανό. Έχει σπουδάσει στο οικονομικό τμήμα της Νομικής. Ασχολείται με το εμπόριο- εξαγωγές- συσκευαστήριο, ενώ το 2000 έκανε έναρξη της επαγγελματικής του δραστηριότητας. Είναι έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού. Σε δήλωση του ο Θεόδωρος Κασιαννός επισημαίνει: «Η συμμετοχή στις εκλογές του Επιμελητηρίου είναι αναγκαία εάν πραγματικά θέλουμε να επιλύσουμε προβλήματα της καθημερινότητας μας. Δυστυχώς τίποτα δεν λύνεται εάν καθόμαστε στον καναπέ του σπιτιού μας».

   

 • 20 χρόνια παιδικό και εφηβικό σινεμά . . .

  20 χρόνια παιδικό και εφηβικό σινεμά . . .

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-22 10:53:22 | Πηγή: Ηλεία Live

  20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους - 17η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio - 2-9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

  Η μεγαλύτερη νεανική και παιδική γιορτή της χώρας, το μοναδικό κινηματογραφικό φεστιβάλ στην Ελλάδα με αποδέκτες παιδιά και νέους, κλείνει τα 20 του χρόνια, αλλά διατηρεί άσβεστη την παιδικότητά του. Σε πείσμα των δυσκολιών που κατά καιρούς αντιμετώπισε, κατάφερε να καθιερωθεί διεθνώς ως ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ του είδους του.

  Σε αυτό συνετέλεσε η εκπαιδευτική του διάσταση, αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης του, και η βαθιά γνώση του αντικειμένου από τους διοργανωτές Δημήτρη Σπύρου, Νίκο Θεοδοσίου, Χρήστο Κωνσταντόπουλο.

  Δεν είναι τυχαίο, ότι 20 χρόνια τώρα, οι δρόμοι του Πύργου μετατρέπονται σε ένα απέραντο κινηματογραφικό πλατό με πρωταγωνιστές παιδιά και εφήβους που, αξιοποιώντας ακόμα και το κινητό ή το τάμπλετ τους, γυρίζουν τις δικές τους ταινίες.

  Το φετινό Φεστιβάλ θα γιορτάσει τα γενέθλιά του απλά και ουσιαστικά, χωρίς τυμπανοκρουσίες. Ενισχύοντας τις εκπαιδευτικές του δράσεις και κάνοντας αυτό που γνωρίζει καλύτερα: να μυεί τους νέους στο σινεμά, δείχνοντας τους βραβευμένες ταινίες απ’ όλον τον κόσμο και ταυτόχρονα ενθαρρύνοντας τους να γυρίσουν τις δικές τους, με εμψυχωτές φέτος μεγάλα ονόματα του ελληνικού σινεμά.

  Η φετινή επετειακή διοργάνωση ξεκινά το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στον Πύργο (έδρα και κέντρο των κύριων εκδηλώσεων του φεστιβάλ) και εξαπλώνεται σε άλλες 8 πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Aμαλιάδα, Πάτρα, Αγρίνιο, Λεχαινά, Ζαχάρω, Μεσολόγγι, Αίγιο και Γαστούνη) καθώς και σε δεκάδες χωριά. Και δίνει στους νεαρούς θεατές του την ευκαιρία όχι μόνο να παρακολουθήσουν μερικά κινηματογραφικά διαμαντάκια απ’ όλον τον κόσμο, που καθηλώνουν μικρούς και μεγάλους, αλλά και να εκφραστούν ελεύθερα και δημιουργικά.

  Για μια εβδομάδα, στην πιο χαρούμενη κινηματογραφική γιορτή της Ελλάδας, με οικοδεσπότη τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Δημήτρη Σπύρου, ο Πύργος μεταμορφώνεται σε ένα απέραντο κινηματογραφικό εργαστήρι. Τα παιδιά, κλείνουν την τηλεόραση και αποδεικνύουν με την ενθουσιώδη συμμετοχή τους ότι μία καλή κινηματογραφική ταινία μπορεί να είναι και ψυχαγωγική και εκπαιδευτική! Και πάντως καθόλου, μα καθόλου βαρετή… Ταυτόχρονα, μια σειρά από κινηματογραφικά εργαστήρια θα τους δώσουν την ευκαιρία να γυρίσουν τις δικές τους ταινίες, αξιοποιώντας δημιουργικά τα tablet και τα κινητά τους.

  Το υπουργείο Παιδείας, άλλωστε, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί το Φεστιβάλ Ολυμπίας, ενθαρρύνει με υπηρεσιακό έγγραφό του την συμμετοχή των μαθητών απ’ όλη την Ελλάδα στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στον Πύργο.

  ΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

  Στο φετινό Φεστιβάλ διαγωνίζονται 69 ταινίες (21 μεγάλου μήκους και 48 μικρού και μεσαίου μήκους) από 47 χώρες. Οι ταινίες αυτές συμμετέχουν στα διαγωνιστικά τμήματα Μεγάλου Μήκους (13), Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας (16), Μικρού Μήκους Animation (20) και Ντοκιμαντέρ / Kids & Docs (20).

  Από πέρυσι, το Τμήμα Ντοκιμαντέρ (Kids & Docs), το οποίο έχει ξεχωριστή διεθνή κριτική επιτροπή (καθώς και πολυμελή παιδική κριτική επιτροπή), φιλοξενείται στην Αμαλιάδα (που απέχει μόλις 20 λεπτά από τον Πύργο), πράγμα που σημαίνει πως το Φεστιβάλ Ολυμπίας ουσιαστικά απαρτίζεται πλέον από τρία φεστιβάλ: Το φεστιβάλ στον Πύργο, που φιλοξενεί τα διαγωνιστικά τμήματα μυθοπλασίας και animation, την γιορτή του ντοκιμαντέρ στην Αμαλιάδα και την Camera Zizanio, που παρουσιάζει ταινίες εκατοντάδων παιδιών από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο (κυρίως την Ευρώπη).

  Οι σκοτεινές αίθουσες του Πύργου και της Δυτικής Ελλάδας, δεν παρουσιάζουν την καθημερινότητα μέσα από ένα ροζ σύννεφο: οι ταινίες του Φεστιβάλ δεν φοβούνται να αποκαλύψουν στα παιδιά όλες τις πτυχές της αληθινής ζωής. Τα αγόρια και τα κορίτσια του κόσμου, άλλωστε, δεν ζουν κλεισμένα σε μια αποστειρωμένη γυάλα – είναι, δυστυχώς, τα πρώτα και πιο ευάλωτα θύματα των επιλογών που κάνουν οι μεγάλοι. Καταπιάνονται με μια ευρεία γκάμα θεμάτων που απασχολούν τα παιδιά και τους νέους (σχέσεις, σχολικό περιβάλλον, εθισμοί, απώλεια, οικολογία, αναπηρία, διαφορετικότητα, παιδική εργασία κλπ.), αλλά και με όλες τις όψεις του σύγχρονου κόσμου, που έχουν άμεσο ή έμμεσο αντίκτυπο στη ζωή των παιδιών. Ταυτόχρονα στηλιτεύουν την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται – εδώ, δεν έχουν θέση η μισαλλοδοξία και ο ρατσισμός – διαπνέονται από τις αρχές που έχουν θεσπίσει η UNICEF και η UNESCO για τον παιδικό και νεανικό κινηματογράφο, δηλαδή εμπνέονται από αγάπη για τον Άνθρωπο, τη Ζωή και τη Φύση, αναπτύσσουν την κριτική και δημιουργική σκέψη των νέων και βοηθούν στην αλληλοκατανόηση ανθρώπων με διαφορετική κουλτούρα. Αποκλείονται ταινίες που προωθούν τη βία, το ρατσισμό, τον πόλεμο και το σεξισμό. Φυσικά ένα πλήθος ταινιών υμνούν, συχνά με χιούμορ, και την χαρά της ζωής: τον πρώτο έρωτα, την φιλία, την αγάπη προς τα ζώα, την αδελφική αγάπη, την συντροφικότητα και την χαρά του παιχνιδιού και της εξερεύνησης…

  Παράλληλα, το φετινό διαγωνιστικό πρόγραμμα που επέλεξε, όπως κάθε χρόνο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολυμπίας Δημήτρης Σπύρου, είναι αντιπροσωπευτικό των τάσεων που επικρατούν διεθνώς στον κινηματογράφο για την παιδική και νεανική ηλικία και μεριμνά ώστε να υπάρχει εκφραστική πολυμορφία και να εκπροσωπούνται χώρες που η κινηματογραφία τους είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό.

  Εκτός από τις διεθνείς κριτικές επιτροπές των ενηλίκων θα υπάρχουν και παιδικές κριτικές επιτροπές οι οποίες θα απονείμουν τα δικά τους βραβεία.

  Η 17Η CAMERA ZIZANIO

  Αλλά και στο πλαίσιο της δημοφιλούς Camera Zizanio που επιμελείται ο Νίκος Θεοδοσίου, θα διαγωνιστούν 238 ταινίες που έχουν δημιουργήσει μαθητές σχολείων από 40 χώρες, μια επιλογή που έγινε από ένα σύνολο πλέον των 1.800 ταινιών (!) που υποβλήθηκαν φέτος στην Camera Zizanio. Στο ελληνικό τμήμα θα προβληθούν 123 ταινίες από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και  οι οποίες κατανέμονται ηλικιακά, 38 για την κατηγορία Α (έως 12 ετών), 44 για την κατηγορία Β (13-16 ετών) και 30 για την κατηγορία Γ (17-20 ετών).
  Παράλληλα θα παρουσιαστούν 96 ταινίες από την Ευρώπη και 19 ταινίες από τον υπόλοιπο κόσμο.
  Το πρόγραμμα της Camera Zizanio περιλαμβάνει ακόμα και ταινίες από παιδιά νηπιαγωγείων, αλλά και άλλες που έγιναν εξ ολοκλήρου από 10χρονα παιδιά (χωρίς καμία βοήθεια ενήλικα).

  SCHOOL CINEMA

  ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ: Μια εβδομάδα κινηματογραφικής εκπαίδευσης και δημιουργίας που φέρνει πιο κοντά τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της εικόνας. Έλληνες και ξένοι σκηνοθέτες, διακεκριμένοι διευθυντές φωτογραφίας, μοντέρ και σεναριογράφοι, δημιουργοί κινουμένων σχεδίων και ηθοποιοί προσφέρουν τις γνώσεις και τη συσσωρεμένη εμπειρία τους, θέτοντας σε λειτουργία το πιο ενδιαφέρον σχολείο κινηματογράφου. Με την καθοδήγησή τους οι μαθητές οργανώνουν τη φαντασία τους και δημιουργούν ταινίες μικρού μήκους που εντυπωσιάζουν.
  Μεταξύ των εργαστηρίων της Camera Zizanio είναι το εργαστήριο κινουμένου σχεδίου Zizanimation (το μακροβιότερο του Φεστιβάλ) αλλά και το Mythos Project, με φανατικούς φίλους σε Ελλάδα και εξωτερικό: Τα παιδιά, χωρισμένα σε πολυεθνικές ομάδες, συζητούν, ανταλλάσουν απόψεις και με όπλα τις κάμερες και τους υπολογιστές, φτιάχνουν σενάρια και γυρίζουν ταινίες. Η θεματολογία τοποθετεί πάντα στο επίκεντρο τους νέους απέναντι στο σημερινό κόσμο. Μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί δεκάδες ταινίες μιας εξαιρετικής δυναμικής.

  ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ MASTER CLASSES: Μεγάλη ποικιλομορφία έχουν φέτος και τα σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και τα master classes που θα δώσουν οι Νίκος Καβουκίδης, Κώστας Φέρρης, Αργύρης Θέος και Αντώνης Χαλκιάς. Εργαστήριο πάνω στα κινηματογραφικά εφέ θα πραγματοποιήσουν οι αδερφοί Αλαχούζοι.

  ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑ: Με τίτλο «Κινηματογραφική παιδεία: θεωρητικές και πρακτικές προσεγγίσεις και Εκπαίδευση» και προσκεκλημένους σημαντικούς εισηγητές από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες,
  Τέλος κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ θα υπάρξουν και αφιερώματα και παράλληλες εκδηλώσεις.

  Σημειώνεται ότι η συμμετοχή των μαθητών σε όλες τις προβολές και τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ Ολυμπίας και της Camera Zizanio είναι δωρεάν

 • 24ωρη απεργία σήμερα στους Δήμους - Συμμετέχει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως

  24ωρη απεργία σήμερα στους Δήμους - Συμμετέχει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-22 10:41:27 | Πηγή: Ηλεία Live

  Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει για σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) συμμετέχει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως.

  Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικούν μεταξύ άλλων:

  - Την άμεση ανάκληση των εξαγγελιών του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου και την ακύρωση του προγράμματος που έχει σχεδιάσει και μεθοδεύει να εφαρμόσει για κατάργηση των Σχολών Τ.Ε. Προσχολικής Αγωγής και την διετή υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα Νηπιαγωγεία που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη κατάργηση του Δημόσιου, Κοινωνικού και Παιδαγωγικού χαρακτήρα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων-Παιδαγωγών.

  - Την άμεση τροποποίηση του άρθρου 27 του Ν.4354/2015 ώστε από την 1 Ιανουαρίου 2018 με το «ξεπάγωμα» της μισθολογικής εξέλιξης οποιαδήποτε αύξηση από την χορήγηση μισθολογικού κλιμακίου να μην συμψηφίζεται με την υπάρχουσα προσωπική διαφορά.

  - Την άμεση υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου.

  - Την άμεση έκδοση και καταβολή του ΕΦΑΠΑΞ στους συνταξιούχους Δημοτικούς Υπαλλήλους από το Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.

  - Την άμεση εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 82 του Ν.4483/2017 που αφορά στους εργαζόμενους που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του Α.Σ.Ε.Π. και συνεχίζουν να εργάζονται για περισσότερα από επτά (7) έτη, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες των Δήμων και κυρίως εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας οι οποίοι παραμένουν σε καθεστώς «ομηρίας» και ανασφάλειας με τη μη εφαρμογή του παραπάνω Νόμου.

  - Την άμεση έκδοση της προκήρυξης του διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.

  - Την άμεση καταβολή των αποδοχών-δεδουλευμένων στους συναδέλφους συμβασιούχους καθώς σε αρκετούς Δήμους, Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. παραμένουν απλήρωτοι.

  - Την αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια στην Εργασία ώστε να μπει ένα οριστικό τέλος στην «μαύρη» λίστα των εργατικών ατυχημάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να αναγνωρισθεί νομοθετικά για τους εργαζόμενους Δημοσίου Δικαίου στους Ο.Τ.Α. το εργατικό ατύχημα και η επαγγελματική ασθένεια.

 • Ημερίδα για το Berth Allocation στην κρουαζιέρα

  Ημερίδα για το Berth Allocation στην κρουαζιέρα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-22 10:09:57 | Πηγή: Ηλεία Live

  Την καθιέρωση του συστήματος το 2018 ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΔΛΤΠ Λεωνίδας Βαρουξής

  Δύο διαφορετικά συστήματα για τη βέλτιστη κατανομή θέσεων των κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνια παρουσιάστηκαν στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο Ημερίδας για το Berth Allocation που διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων. Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή,  με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα ΛΛΠΝΕ, Χρήστου Λαμπρίδη και υπηρεσιακών παραγόντων από το ΥΝΑΝΠ και το Υπουργείο Τουρισμού.
   
  Στην Ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι των Φορέων Διαχείρισης Λιμένων  Πύργου, Μυκόνου, Κέρκυρας, Αίγινας , Θήρας, Ύδρας, Βόλου, Μονεμβασιάς , Ηρακλείου, Μήλου, Καλαμάτας, Πύλου, Θεσσαλονίκης, Άνδρου –Τήνου, Ναυπλίου, Σπετσών, Πειραιά, Νότιας Δωδεκανήσου και Χανίων. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλίας και της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης.
  Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι η Γενική Γραμματεία Λιμένων έχει καταβάλλει ιδιαίτερες προσπάθειες για την καταγραφή όλων των λιμανιών της χώρας, μικρών και μεγάλων, με όλα τα χαρακτηριστικά τους. Σημείωσε την μεγάλη σημασία των λιμανιών για την τοπική ανάπτυξη και την εθνική οικονομία και ιδιαίτερα τόνισε τις προσπάθειες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να ενισχυθεί ο τομέας της κρουαζιέρας, με συναντήσεις και παρεμβάσεις σε συναρμόδια υπουργεία. Σημείωσε ακόμα ότι το Υπουργείο παραμένει ανοικτό και περιμένει από τις εταιρίες κρουαζιέρας προτάσεις για την αξιοποίηση και αναβάθμιση λιμανιών και λιμενικών εγκαταστάσεων που τις ενδιαφέρουν. 

  Η πρώτη παρουσίαση έγινε από τον Άρη Μπατσούλη, εκπρόσωπο του Οργανισμού Λιμένα Κερκύρας. Τα στελέχη του ΟΛΚΕ έχουν αναπτύξει εσωτερικά μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία καθορίζει τη θέση που θα πάρει το κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι, χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο. Ο φορέας διαχείρισης του λιμανιού (ΦΔΛ) καθορίζει τις παραμέτρους που συμπληρώνουν τον αλγόριθμο, οι οποίες  μπορεί να είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πλοίου, η ημερομηνία και η ώρα άφιξης, ο αριθμός επιβατών, το Homeporting, καθώς και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θεωρεί ο ΦΔΛ ότι μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για την προτεραιότητα, ώστε να καθοριστεί η θέση.  Ο κ. Μπατσούλης εξήγησε ότι στον ΟΛΚΕ λύθηκαν πολλά προβλήματα, κυρίως διαφωνίες με τους πράκτορες, οι οποίες οφείλονταν στις λίγες θέσεις ελλιμενισμού. 

  Το δεύτερο σύστημα που παρουσιάστηκε ήταν του Οργανισμού Λιμένα Πειραιώς, από την κ. Χριστίνα Μπαμπουλάκη. Όπως είπε, ο ΟΛΠ έχει θέσει μια σειρά κριτηρίων με βάση τα οποία εκτιμάται η προτεραιότητα των πλοίων και υπάρχει πάντα ευελιξία, ώστε να γίνονται αλλαγές σε περιπτώσεις εκτάκτων περιστατικών, όπως αλλαγές ή ανάγκες επισκευών κλπ. Επισημάνθηκε πάντως ότι το λιμάνι του Πειραιά έχει το πλεονέκτημα των πολλών θέσεων ελλιμενισμού, που του επιτρέπει να εξυπηρετεί πολλές εταιρίες ταυτοχρόνως. 

  Επισημάνθηκε πάντως ότι κάθε λιμάνι έχει τις ιδιαιτερότητές του, οπότε δεν μπορεί να υπάρχει το ίδιο σύστημα προσδιορισμού θέσεων για όλα τα λιμάνια, γιατί κάθε λιμάνι έχει τις δικές του προτεραιότητες. Ωστόσο τονίστηκε ότι έχει σημασία η διερεύνηση της ύπαρξης  συστήματος berthallocation σε εθνικό επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν και οι εταιρίες κρουαζιέρας να έχουν ανά πάσα στιγμή μια εικόνα του προγραμματισμού και μια ευελιξία επιλογής προορισμών. Ταυτοχρόνως οι ΦΔΛ και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούν να έχουν την χωρική και χρονική δυνατότητα να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους επιβάτες της κρουαζιέρας. 
  Κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα να ανοίξει η διαδικασία διαβούλευσης για την  επικαιροποίηση του Γενικού Κανονισμού Λιμένα, αλλά και των Ειδικών Κανονισμών, καθώς είναι παλιοί και οι ανάγκες πλέον στα λιμάνια έχουν αλλάξει.
   
  Ο Πρόεδρος του ΔΛΤΠ Λεωνίδας Βαρουξής  ενημέρωσε  την ηγεσία του Υπουργείου ότι έχει ήδη προβλεφθεί για το 2018 η καθιέρωση συστήματος berthallocation στο τουριστικό λιμάνι του Νομού μας, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις ελλείψεις προσωπικού, θέμα το οποίο ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε να εξετάσει με τα συναρμόδια υπουργεία.

 • Ετήσια ΓΣ χθες στην Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας

  Ετήσια ΓΣ χθες στην Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-22 09:49:33 | Πηγή: Ηλεία Live

  Εγκρίθηκε ο νέος Κανονισμός ελαιολάδου

  Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας. Τα μέλη της Ο.Π. ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο Χρήστο Βαλιανάτο για όλα τα τρέχοντα θέματα αλλά και κινήσεις που πρέπει να γίνουν στο μέλλον.

  Πρώτο θέμα που απασχόλησε τη Γενική Συνέλευση ήταν η Έκθεση του Ορκωτού Λογιστή για το 2016, όπου παρουσιάστηκε με αναλυτικά στοιχεία. Στη συνέχεια ο κ. Βαλιανάτος ενημέρωσε το σώμα για τις πρόσφατες επισκέψεις του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τα όσα απασχόλησαν τις συζητήσεις με τον υπουργό και τους συνεργάτες του.

  Τέλος εγκρίθηκε ο νέος κανονισμός της ομάδας παραγωγών ελαιολάδου και συζητήθηκαν οι προοπτικές για την αναγνώρισή της από την ΔΑΟΚ όπως ορίζει πλέον η κείμενη νομοθεσία από την 1/1/2018.

 • Πύργος: Τίμησαν την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

  Πύργος: Τίμησαν την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-22 09:41:14 | Πηγή: Ηλεία Live

  Την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων τίμησαν οι στρατιωτικές και πολιτικές αρχές  και στον Πύργο. Μια ημέρα που έχει καθιερωθεί παράλληλα με τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου. Το πρωί έγινε η έπαρση της σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων, ενώ λίγο αργότερα τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανάσιου.

  Τον πανηγυρικό της ημέρας ανέγνωσε ο Πλοίαρχος ΠΝ ε.α. Άγγελος Μυλωνάς. Αμέσως μετά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων, παρουσία πάντα των εκπροσώπων της Πολιτείας και των εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

  Μεταξύ άλλων στεφάνια κατέθεσαν ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος και ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς ν. Ηλείας και διοικητής της 117 ΠΜ Ταξίαρχος (Ι) Νικόλαος Κωσταβάρας.

  enoples3

 • Ηλεία: Ήλιος με δόντια . . .

  Ηλεία: Ήλιος με δόντια . . .

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-22 09:29:32 | Πηγή: Ηλεία Live

  Αίθριος παραμένει ο καιρός στην Ηλεία, αλλά με αρκετό κρύο κυρίως τη νύχτα και το πρωί. Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του Meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 16οC με αραιές νεφώσες κατά τόπους. Στα ορεινά οι ελάχιστη θερμοκρασία θα "κατακυλήσει" κοντά στο μηδέν, ενώ τοπικά θα σημειωθεί παγετός. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις, με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ.

  Στην υπόλοιπη Ελλάδα

  Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, με κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις, περιμένουμε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017. Λίγες ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας και πολύ τοπικού χαρακτήρα ενδέχεται να εκδηλωθούν στη Θράκη και στη Δυτική Κρήτη. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί νωρίς το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε πεδινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 12 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 15, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 17 βαθμούς, στην Ήπειρο από 2 έως 16, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου 8 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 18, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες από 5 έως 15 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

  Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, και τοπικά στα νοτιότερα πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις, με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ.

  Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς.

  Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς, αλλά περιφερειακά οι ελάχιστες θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

 • Κοινωνικό Μέρισμα - Ανατροπή για τους άνεργους - Πως θα υπολογιστεί το εισόδημα

  Κοινωνικό Μέρισμα - Ανατροπή για τους άνεργους - Πως θα υπολογιστεί το εισόδημα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-22 09:29:32 | Πηγή: Ηλεία Live

  Θα γίνει επικαιροποίηση των στοιχείων και θα υπολογιστεί ο χρόνος ανεργίας το 2017 - Μεγάλη παγίδα το οικογενειακό εισόδημα που “πετάει” έξω από το Κοινωνικό Μέρισμα χιλιάδες άτομα - Αναλυτικά τα ποσά ανάλογα με το εισόδημα και την περιουσιακή κατάσταση των νοικοκυριών

  Το Κοινωνικό Μέρισμα έχει πολλά κριτήρια. Είναι εκατοντάδες χιλιάδες εκείνοι οι οποίοι θα βρεθούν εκτός. Τώρα, ωστόσο, φαίνεται ότι μια μεγάλη αδικία, η οποία αφορά στους άνεργους, φαίνεται ότι διορθώνεται άμεσα.

  Οι άνεργοι, οι οποίοι φέτος δεν έχουν εισοδήματα, βγαίνουν εκτός κοινωνικού μερίσματος στην περίπτωση που το 2016 είχαν εισόδημα. Αυτό καθώς το μέρισμα θα αποδοθεί με βάση τα στοιχεία του 2016.

  Σύμφωνα με την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 θα γίνει επικαιροποίηση των στοιχείων για όσους το 2016 είχαν εργασία, αλλά το 2017 έχασαν τη δουλειά τους. Το διάστημα ανεργίας του 2017 θα αφαιρεθεί από τα εισοδήματα του 2016 και έτσι θα αποδοθεί αναλογικό κοινωνικό μέρισμα στους ανέργους.

  Για παράδειγμα, για έναν άνθρωπο που το 2017 είναι άνεργος επί 7 μήνες θα αφαιρεθεί από το εισόδημα του 2016 το αντίστοιχο διάστημα και με βάση το νέο ποσό εισοδήματος που προκύπτει θα του αποδοθεί και το αντίστοιχο ποσό κοινωνικού μερίσματος.

  Η παγίδα ωστόσο και για τους ανθρώπους αυτούς είναι το γεγονός ότι το εισόδημα βάσει το σύνολο του οικογενειακού εισοδήματος.

  Εάν δηλαδή ο άνεργος μένει με τους γονείς του, τότε θεωρείται φιλοξενούμενος και το μέρισμα θα υπολογιστεί με βάση το εισόδημα όλων των μελών της οικογένειας.

  Έγγαμοι χωρίς παιδιά και δύο φιλοξενούμενους Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα Κοινωνικό Μέρισμα  Έως 7.500 ευρώ  1.125 ευρώ  Από 7.501 έως 15.000 ευρώ  875 ευρώ  Από 15.001 έως 22.500 ευρώ  625 ευρώ Κριτήριο ακίνητης περιουσίας  165.000 ευρώ Κριτήριο καταθέσεων  22.500 ευρώ Έγγαμοι με ένα παιδί και έναν φιλοξενούμενο Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα Κοινωνικό Μέρισμα  Έως 6.750 ευρώ  1.012,5 ευρώ  Από 6.751 ως 13.500 ευρώ  787,5 ευρώ  Από 13.501 ως 20.250 ευρώ  562,5 ευρώ Κριτήριο ακίνητης περιουσίας  165.000 ευρώ Κριτήριο καταθέσεων  20.250 ευρώ Έγγαμοι με ένα παιδί και δύο φιλοξενούμενους Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα Κοινωνικό Μέρισμα  Έως 8.250 ευρώ  1.237,5 ευρώ  Από 8.251 ως 16.500 ευρώ  962,5 ευρώ  Από 16.501 ως 24.750 ευρώ  687,5 ευρώ Κριτήριο ακίνητης περιουσίας  180.000 ευρώ Κριτήριο καταθέσεων  24.750 ευρώ

 • Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) - Keaprogram: Αυτή είναι η ημερομηνία πληρωμής για το Νοέμβριο

  Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) - Keaprogram: Αυτή είναι η ημερομηνία πληρωμής για το Νοέμβριο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-22 09:21:01 | Πηγή: Ηλεία Live

   

  Οριστικοποιήθηκε η ημέρα πληρωμής του Κοινωνικού επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) για το μήνα Νοέμβριο.

  Εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 60.479.676,89 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει η καταβολή της πληρωμής μηνός Νοεμβρίου 2017 του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 270.325.

  Αυτό προβλέπει απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, σύμφωνα με την οποία τα χρήματα θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς στις 27 Νοεμβρίου 2017, ενώ θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους την επομένη, 28 Νοεμβρίου 2017.

  Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη πληρωμή αφορούσε σε 282.901, δηλαδή σε 13.000 περισσότερα άτομα. 

  Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι οι πολίτες πρέπει να δηλώνουν όλες τις σοβαρές αλλαγές στο εισόδημά τους, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ, το αργότερο έως τον επόμενο μήνα από την στιγμή που συμβαίνουν. Οι συγκεκριμένες αιτήσεις τέθηκαν σε αναστολή επειδή δεν είχαν τροποποιηθεί ακόμη ώστε να αποτυπώνεται η τρέχουσα κατάσταση των νοικοκυριών.

  Οι υπηρεσίες του Υπουργείου θα στείλουν εντός των προσεχών ημερών κατευθύνσεις στους Δήμους σχετικά με το χειρισμό όλων αυτών των υποθέσεων ώστε να διευθετηθούν ομαλά και οι δικαιούχοι που θα κριθούν ως έχοντες δικαίωμα συνέχισης στο πρόγραμμα, να πληρωθούν αναδρομικά τον επόμενο μήνα.

   

 • Ο λογαριασμός των φόρων: 48,2 δισ. ευρώ - Εφιάλτης για τα φτωχά νοικοκυριά

  Ο λογαριασμός των φόρων: 48,2 δισ. ευρώ - Εφιάλτης για τα φτωχά νοικοκυριά

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-22 09:21:01 | Πηγή: Ηλεία Live

  Περίπου 20,8 δις ευρώ από φόρους σε εισοδήματα- ακίνητα κι άλλα 27,4 δις ευρώ από φόρους στις καθημερινές συναλλαγές, έχει «χρεώσει» το υπουργείο Οικονομικών στους πολίτες για το 2018, προκειμένου να βγει ο λογαριασμός για πλεόνασμα πάνω από 7 δις ευρώ!

  Παρά την εντυπωσιακή «τρύπα» στα φετινά έσοδα, η οποία θα ξεπεράσει το 1,1 δις ευρώ, το οικονομικό επιτελείο δεν δείχνει να πτοείται και ποντάρει στην ωρίμανση φορολογικών μέτρων του 3ου Μνημονίου, που ξεπερνά τα 5,5 δις ευρώ στη διάρκεια του 2018, όχι απλώς για να κλείσει τα «κουτάκια» του Προϋπολογισμού, αλλά για να ξεπεράσει τις φετινές εισπράξεις κατά 951 εκατ. Ευρώ. 

  Απίστευτος όγκος των έμμεσων φόρων

  Αυτό που χτυπάει στο μάτι είναι κυρίως ο απίστευτος όγκος των έμμεσων φόρων, στοιχείο που αποδυναμώνει κάθε επιχείρημα περί δίκαιης ανακατανομής των φορολογικών βαρών, καθώς οι φόροι στις συναλλαγές, στην κατανάλωση, δεν κάνουν διακρίσεις σε έχοντες και μη έχοντες, αλλά χτυπάνε στα «τυφλά», περιορίζοντας το διαθέσιμο εισόδημα των πιο αδύναμων νοικοκυριών. Μόνο από το ΦΠΑ το υπουργείο Οικονομικών αναμένει 15,845 δις ευρώ και είναι πολύ νωπή η απολογιστική Έκθεση της Κομισιόν για τις επιπτώσεις από τις ανατροπές στο πλαίσιο του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, με βασικό συμπέρασμα ότι οι αθρόες μετατάξεις αγαθών και υπηρεσιών από το χαμηλό στον υψηλό συντελεστή, είχε ως αποτέλεσμα να υπάγεται σε ΦΠΑ 24% το 62,4% όσων καταναλώνει ένα νοικοκυριό, αντί του 33,6% που ίσχυε προ της αποκαλούμενης «μεταρρύθμισης ΦΠΑ». 

  Και για να μη δημιουργηθεί σε κανέναν η εντύπωση ότι η αύξηση των εσόδων από τους φόρους στην κατανάλωσης μπορεί να είναι συγκυριακή, δεν έχει παρά να ανατρέξει στον Πίνακα του Προϋπολογισμού, που δείχνει ότι ο λόγος έμμεσων/άμεσων φόρων έχει επιβαρυνθεί υπέρμετρα την επίμαχη διετία 2017- 2018. Συγκεκριμένα, σε κάθε 1 ευρώ φόρου από εισόδημα ή ακίνητο, αντιστοιχούν 1,33 ευρώ από φόρους στην κατανάλωση κι αυτό είναι αποτέλεσμα των σαρωτικών αυξήσεων στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης που ίσχυσαν την Πρωτοχρονιά του 2017, καθώς και της αύξησης του ΦΠΑ από το 23% στο 24% από το καλοκαίρι του 2016. 

  Τα μέτρα που επιλέχθηκαν από την κυβέρνηση «χτύπησαν» τα πιο αδύναμα νοικοκυριά

  Αν δει κανείς τα επιμέρους στοιχεία, θα διαπιστώσει ότι μπαίνοντας στην περίοδο των Μνημονίων το 2010, λόγω των υπέρογκων δημοσιονομικών μέτρων, ο λόγος έμμεσων/άμεσων φόρων εκτινάχθηκε στο 1,53. Ωστόσο αυτή η αναλογία άρχισε από την επόμενη χρονιά να ομαλοποιείται, για να φτάσουμε στο 1,15 το 2014. Τα μέτρα του 3ου Μνημονίου και πολύ περισσότερο τα μέτρα που επιλέχθηκαν από την κυβέρνηση στην πρώτη αξιολόγηση, εκτίναξαν και πάλι τους έμμεσους φόρους, ρίχνοντας στο καναβάτσο τα πιο αδύναμα νοικοκυριά. 

  Εμπνεύσεις φόρων σε ό,τι κινείται

  Εκτός από τις επιβαρύνσεις στους αδύναμους, οι… εμπνεύσεις φόρων σε ό,τι κινείται, προκάλεσε και σύγχυση. Πέρα από εκείνη την απίστευτη ιστορία με το ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία, που έχει καταγραφεί ως μια από τις περιπτώσεις παντελούς έλλειψης σχεδιασμού, το πιο πρόσφατο παράδειγμα λανθασμένου φόρου, είναι αυτό της επιβολής ΕΦΚ στο κρασί. Παραγωγοί και οινοποιοί ανέβηκαν στα… κάγκελα, εκδόθηκαν εγκύκλιοι επί εγκυκλίων για τις υποχρεώσεις των εμπλεκόμενων, πατέντες για να μην… ξεφύγουν οι… πονηροί αναζητήθηκαν κι αφού έγινε ο κακός χαμός, τελικά το υπουργείο Οικονομικών αντιλήφθηκε ότι το προσδοκώμενο έσοδο δεν μπορεί παρά να είναι «0», όπως ακριβώς προβλέπει ο σχετικός κωδικός του Προϋπολογισμού.

   

 • Η Ολυμπία Αθλητική Πόλη της Ευρώπης για το 2018

  Η Ολυμπία Αθλητική Πόλη της Ευρώπης για το 2018

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-22 09:10:32 | Πηγή: Ηλεία Live

  Πρόσκληση για να παρευρεθεί αντιπροσωπεία του δήμου στην τελετή βράβευσης της ACES Europe στις Βρυξέλλες

  Τον σημαντικό τίτλο της Αθλητικής Πόλης της Ευρώπης κέρδισε η Ολυμπία για το 2018. Η επιτυχία αυτή αφενός μεν αποτελεί αναγνώριση του ρόλου που πρέπει να έχει η γενέτειρα των ολυμπιακών αγώνων στο σύγχρονο αθλητικό γίγνεσθαι αφετέρου δε μετατρέπει την Ολυμπία και γενικότερα τον νομό Ηλείας σε κέντρο αθλητικών δραστηριοτήτων με ευρωπαϊκή προβολή. Η σχετική επιστολή του προέδρου της ACES Europe, κου Torsten Rasch προς τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κο Ευθύμιο Κοτζά που έφθασε στα γραφεία του δήμου γέμισε με ικανοποίηση τους ιθύνοντες της δημοτικής αρχής, αφού μια προσπάθεια μηνών είχε αίσιο τέλος.

  Η επιστολή Rasch στον Κοτζιά

  Ο κος Torsten Rasch αναφέρει μεταξύ άλλων.

  «Αγαπητέ Δήμαρχε,
Έχουμε την τιμή να ανακηρύξουμε την πόλη της Ολυμπίας ως Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2018.
  Σας συγχαίρουμε για την απόκτηση του τίτλου καθώς η πόλη σας αποτελεί πραγματικά ένα καλό παράδειγμα του αθλητισμού για όλους ως μέσο υγείας, εκπαίδευσης και σεβασμού, αξίες που είναι οι κύριοι στόχοι της ACES Europe.
  Για το λόγο αυτό, σας προσκαλούμε στην Απονομή Βραβείων της ACES EUROPE στις 6 Δεκεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

  Πολλοί άνθρωποι θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Υπουργών, δημάρχων και διαφόρων αρχών. Η Μασσαλία 2017 θα παραδώσει τον τίτλο της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας αθλητισμού στη Σόφια 2018 κατά την διάρκεια αυτής της μεγάλης τελετής.

  Επιπλέον, όλες οι βραβευμένες πόλεις θα λάβουν τον τίτλο και τη σημαία τους για το 2018. Ο δήμαρχος της Σόφιας ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Αθλητισμού 2018 θα είναι επίσης εκεί. Η πόλη της Βουδαπέστη 2019 και της Μάλαγα 2020 θα παρουσιάσουν σύντομα το αθλητικό πρόγραμμά τους για τα επόμενα χρόνια. Τέλος θα ανακοινώσουμε την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Αθλητισμού για το 2021 με τις υποψηφιότητες της Λισαβόνας και της Χάγης.

  Αυτή θα είναι η ιδανική ευκαιρία για να ανταλλάξετε εμπειρίες και να αλληλεπιδράσετε με τους δήμους που θα φιλοξενήσουν τον επόμενο τίτλο.

  Κε Δήμαρχε

  Η πόλη σας είναι πλέον ευπρόσδεκτη στην οικογένεια ACES EUROPE. Χρειαζόμαστε την συμμετοχή σας ως πόλη-μέλος και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε επίσης ότι έχουμε δημιούργησε μια νέα διάκριση που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού της Χρονιάς, που σημαίνει ότι η καλύτερη βραβευμένη πόλη του 2018 θα αναγνωριστεί το επόμενο έτος ως πόλη αναφοράς από άποψη του αθλητισμού στην Ευρώπη.

  Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας και ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε
στις Βρυξέλλες στις 6 Δεκεμβρίου, στις 17.30, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.»

  Ικανοποίηση του δημάρχου Ολυμπίας για την μεγάλη αυτή αθλητική βράβευση

  Η ACES Europe είναι ως γνωστόν, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τις Βρυξέλλες που κάθε χρόνο από το 2001 βραβεύει Ευρωπαϊκές Πόλεις με βάση την ανάπτυξη του αθλητισμού.

  Ο Δήμαρχος Ολυμπίας κος Ευθύμιος Κοτζάς σχολιάζοντας την Ευρωπαϊκή αθλητική βράβευση της Ολυμπίας τόνισε.

  «Αποτελεί αναγνώριση της αναγκαιότητας του ρόλου που πρέπει να παίζει το αξιακό αθλητικό υπόβαθρο της Ολυμπίας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Αποτελεί επίσης συνέχεια της προσπάθειας της δημοτικής αρχής για ενεργότερη παρουσία της γενέτειρας του ολυμπισμού στο αθλητικό γίγνεσθαι της Ευρώπης. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί εντατικότερα και το 2018 με κυρίαρχους στόχους την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την επαναλειτουργία του ολυμπιακού μουσείου αλλά και την μόνιμη σύνδεση της Ολυμπίας με τους παγκόσμιου παιδικούς αγώνες, για το οποίο ετοιμάζουμε σειρά προτάσεων προς το διοικητικό συμβούλιο του παγκόσμιου αυτού θεσμού».

  Όπως τόνισε και ο υπεύθυνος για τα αθλητικά θέματα του δήμου Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, «η επιλογή αυτή της Ολυμπίας είναι μεγάλη πρόκληση για όλους μας. Πρόκληση γιατί πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να σηκώσουμε με επιτυχία το βάρος τέτοιων υψηλών προδιαγραφών αθλητικών εκδηλώσεων και να διαδώσουμε μέσω του αθλητισμού τις αξίες αυτού του τόπου. Ακόμα η περιοχή μας μπορεί να καταγραφεί ως τόπος διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων που προωθούν και τον αθλητικό τουρισμό.

  Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε τον πλήρη φάκελο αθλητικών δράσεων στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος. Πρώτη μας επιλογή θα είναι η συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας για την συνδιοργάνωση τελικών μαθητικών αγώνων στην Ολυμπία.

  Να υπενθυμίσουμε ότι την υποψηφιότητα της Ολυμπίας στήριξαν σημαντικά πρόσωπα όπως: Έλενα Κουντουρά, Υπουργός Τουρισμού, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρο Ζαγοράκης, Ευρωβουλευτής , Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος Ε.Ο.Ε, Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντή Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Κωνσταντίνος Νικολούτσος, πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Γερμανός, Μητροπολίτης Ηλείας, John Suthers, δήμαρχος Αδελφής Πόλης Colorado Springs, Jojiro Kato, δήμαρχος Αδελφής Πόλης Ιναζάβα και Herbert Jakob, δήμαρχος Αδελφής Πόλης Γκροσσοστάιν, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ο Mr. Torsten Rasch πρόεδρος των Παγκόσμιων Παιδικών Αγώνων κ.ά.»

 • Γιατροί Ηλείας για νομοσχέδιο: Οδηγεί σε μαρασμό τα μικρά νοσοκομεία, σε συνενώσεις ή κλείσιμο

  Γιατροί Ηλείας για νομοσχέδιο: Οδηγεί σε μαρασμό τα μικρά νοσοκομεία, σε συνενώσεις ή κλείσιμο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-22 09:10:32 | Πηγή: Ηλεία Live

  Συνέντευξη Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας και Νοσοκομειακών Ιατρών για το νομοσχέδιο οργάνωσης του χρόνου εργασίας - Καθολική συμμετοχή των γιατρών του Νοσοκομείου Πύργου στη χθεσινή 3ωρη στάση εργασίας

  Καθολική ήταν η συμμετοχή των Νοσοκομειακών Ιατρών του Πύργου, στη χθεσινή τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η Ένωση τους αντιδρώντας στο πρόσφατα ψηφισθέντα νομοσχέδιο για την οργάνωση του χρόνου εργασίας τους.
  Όπως τόνισαν σε κοινή συνέντευξη τύπου, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου και Κέντρων Υγείας και ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου Ολυμπίας (ΙΣΠΟ), πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο βάζει «ταφόπλακα» και επί της ουσίας οδηγεί σε μαρασμό τα μικρά επαρχιακά νοσοκομεία και σε προοδευτικό κλείσιμο ή συνένωση των μονάδων.
  Αρχικά ο πρόεδρος του ΙΣΠΟ Νίκος Κατσαρός, επισήμανε ότι ψηφίστηκε για ακόμα μια φορά ένας νόμος στο «άψε σβήσε» που αφορά τους γιατρούς, χωρίς τους γιατρούς καθώς δεν έλαβε τη γνώμη των αρμοδίων οργάνων και συνολικά της ιατρικής κοινότητας και πρόσθεσε ότι είχε προταθεί και το 2012 από τον Άδωνη Γεωργιάδη ωστόσο τώρα πέρασε με ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή. «Αυτός ο νόμος, έρχεται να βάλει μια ταφόπλακα στην ελαττωμένη και χαμηλή προσπάθεια που κάνει το υπουργείο για να έχουμε αξιοπρεπή υγεία. Οι συνάδελφοι δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες και ο νόμος αυτός έρχεται να ισοπεδώσει τα πάντα».

  Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Νίκος Γκανταΐφης ανέφερε ότι η ρύθμιση του χρόνου εργασίας των ιατρών είναι ένα πρόβλημα το οποίο από καιρό θα έπρεπε να είχε λυθεί αλλά δεν λύθηκε από καμία κυβέρνηση γιατί επί της ουσίας ήταν και δύσκολο και δαπανηρό καθώς απαιτούσε πολλές προσλήψεις και αρκετό δημοσιονομικό κόστος. «Επί της ουσίας ο νόμος έρχεται να εφαρμόσει την ευρωπαϊκή οδηγία για το 48ωρο ως ανώτατο χρόνο εργασίας. Πλην όμως ψηφίστηκε χωρίς διαβούλευση, και καθαρά με δημοσιονομικό χαρακτήρα. Γιατί το 48ωρο που θεσπίστηκε είναι καθαρά εικονικό. Είναι ένα στατιστικό μέγεθος γιατί υπολογίζεται όχι αυστηρά μέσα στην εβδομάδα αλλά μέσα σε 4μηνο, ενώ εισάγει μια έννοια του opt out δηλαδή της ατομικής συναίνεσης και ατομικής ευθύνης του γιατρού έτσι ώστε να ξεπεράσει ο ίδιος το 48ωρο. Δηλαδή το ίδιο το κράτος που βάζει το 48ωρο έρχεται το ίδιο και το αναιρεί θέτοντας το γιατρό προ των ευθυνών του αν επιλέξει να υπερκαλύψει το 48ωρο και να φθάσει στις 60 ώρες, ενώ ταυτόχρονα βάζει πολλές εξαιρέσεις και παραδοχές που επιτρέπουν πολλές παρεκκλίσεις από το νόμο προκειμένου να εξυπηρετηθούν ανάγκες κάθε υγειονομικού σχηματισμού».
  Παράλληλα, ο κ. Γκανταΐφης, πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο αυτό καταργεί την πρωινή και σταθερή εργασία και ακρωτηριάζει το πρωινό ωράριο και πως η εφαρμογή του στα μικρά νοσοκομεία όπως του Πύργου θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα βιωσιμότητας των κλινικών. «Δηλαδή μια κλινική με 4 γιατρούς το πρωί θα μένει μόνο ένας γιατρός ο οποίος θα πρέπει να τρέχει για όλες δραστηριότητες κλινικής. Επί της ουσίας οδηγεί σε μαρασμό τα μικρά νοσοκομεία, και μάλλον σε προοδευτικό κλείσιμο ή συνένωση των μονάδων…. Οι μικρές μονάδες με αυτό το νομοσχέδιο μάλλον είναι καταδικασμένες να κλείσουν. Κλινικές που έχουν περάσει πολύ δύσκολα και λειτουργούν οριακά με τη στήριξη εργαζομένων ιατρών όπως π.χ. Παθολογική σε εμάς, αν περάσει ο νόμος θα πρέπει να κλείσει. Επίσης, υπάρχει σημαντικό ζήτημα στα Κ.Υ. καθώς με νομοθετική ρύθμιση χώρισε το ωράριο σε πρωινό και απογευματινό και οι εργαζόμενοι θα μπαίνουν σε πρόγραμμα εργασίας και θα κάνουν απογευματινή βάρδια και θα θεωρείται καθημερινή εργασία και δε θα αμείβεται ως υπερωριακή. Για να λειτουργήσει ορθά το σύστημα πρέπει να γίνουν προσλήψεις και νομίζω ότι δε μπορούν να γίνουν στη παρούσα φάση δημοσιονομικού κλοιού… Οι ιατροί δηλώνουν δίπλα στους πολίτες, το έχουν αποδείξει πολλές φορές που ήταν δίπλα τους πέραν του ωραρίου τους χωρίς να αμείβονται. Είναι ένα νομοσχέδιο ταφόπλακα στις εργασιακές σχέσεις των ιατρών. Ζητάμε να αποσυρθεί και να ξεκινήσει διαβούλευση ώστε το 48ωρο να είναι 48ωρο και όχι στατιστικό μέγεθος όπως το περιγράφει το νομοσχέδιο».

  «Χύθηκε αίμα για το 8ωρο και μιλούν για… 12ωρο»
  Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Γεράσιμος Ρούμπης, σχολίασε το 12ωρο που αναφέρει το νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι έχει χυθεί πολύ αίμα για την κατάκτηση του 8ωρο τα τελευταία 150 χρόνια και τώρα τους ξαναγυρνούν στο 12ωρο. «Εμείς είμαστε η αρχή, από εμάς ξηλώνεται το πουλόβερ, αυτό θα πάει σε όλους. Σε ορισμένους τομείς εργασίας γίνεται ένα μοίρασμα του 8ωρου ώστε να υπάρχει πλασματική μείωση ανεργίας. Σε μια χώρα που έρχεται πρώτη σε παραγωγή γιατρών ξεκινάμε ότι θα πρέπει να δουλεύουμε 12ωρο, μα το 8ωρο ήταν το ζητούμενο και μάλιστα σε ένα χώρο που υπάρχει υψηλή ευθύνη. Είπαμε 48ωρο, 8 ώρες παραπάνω γιατί είμαστε λειτουργοί, αλλά αυτό το 48ωρο δεν είναι 48ωρο, είναι λάστιχο για να γίνει μπιλιάρδο στις πλάτες μας και στις πλάτες του κόσμου».
  Το θέμα του opt out, την δυνατότητα παράτασης του χρόνου εργασίας των γιατρών από τις 48 στις 60 ώρες, σχολίασε ο Γραμματέας του ΙΣΠΟ Χρήστος Γιαννικούλης τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο αναφέρει ότι γίνεται με τη συναίνεση του γιατρού ωστόσο αν υπάρχει έλλειψη προσωπικού και το Νοσοκομείο δε μπορεί να λειτουργήσει, η ηθική πίεση που θα υποστεί ο γιατρός από την αντικειμενική πραγματικότητα θα είναι τεράστια οπότε, είναι πολύ πιθανό να καταστρατηγηθεί.
  Κική Κολοβέρου
  kkoloverou@yahoo.gr

 • Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων: Σε δοκιμαστική λειτουργία η αφαλάτωση

  Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων: Σε δοκιμαστική λειτουργία η αφαλάτωση

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-22 09:10:32 | Πηγή: Ηλεία Live

  Ένα μεγάλο έργο που θα δώσει λύσεις στο πρόβλημα της ποιότητας του νερού τίθεται σε δοκιμαστική λειτουργία στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Τα συστήματα αφαλάτωσης που εγκαταστάθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στα διυλιστήρια Κρέστενας και Σκιλλουντίας - Γρύλλου, θα δοκιμαστούν από τους τεχνικούς ώστε να φανεί η αποτελεσματικότητά τους, προσφέροντας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ποιοτικό νερό χωρίς τις επιβαρύνσεις από άλατα όπως το ασβέστιο.

  Μιλώντας για το θέμα ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος ανέφερε πως «… ξεκίνησε η λειτουργία στα δύο διυλιστήρια Κρέστενας και Σκιλλουντίας - Γρύλλου του συστήματος αφαλάτωσης. Είμαστε ικανοποιημένοι όλοι και έχουμε μπει στο στάδιο της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης για την καλύτερη χρήση, γιατί μιλάμε για εργοστάσιο. Η λειτουργία του έργου ξεκίνησε σε δοκιμαστική φάση προκειμένου να εκπαιδευτεί το προσωπικό μας. Η σύμβαση προβλέπει την εκπαίδευση του προσωπικού στο διάστημα των πέντε μηνών αφού πρόκειται για εργοστάσιο μέσα με λεπτά μηχανήματα που απαιτούν λεπτούς χειρισμούς και πάρα πολλές παραμέτρους και ότι περιέχει η ανάλυση ενός νερού» είπε ο κ. Μπαλιούκος.

  Τα νερά στον υδροφόρο ορίζοντα μετά τις πυρκαγιές του 2007 έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά με άλατα και αυτή η κίνηση ήταν επιβεβλημένη ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

 • Ο Καϊάφας απειλεί τη Ζαχάρω . . . (photos)

  Ο Καϊάφας απειλεί τη Ζαχάρω . . . (photos)

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-22 08:59:21 | Πηγή: Ηλεία Live

  Πλημμυρισμένη όλη η περιοχή από τη λίμνη έως το στάδιο, από τα ακαθάριστα κανάλια - S.O.S εκπέμπει ο δήμαρχος Νίκος Φάμελος και ζητά από την ΕΤΑΔ να αναλάβει τις ευθύνες της

  Του Γιάννη Σπυρούνη

  Οι τελευταίες βροχές προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην πόλη της Ζαχάρως. Μεγάλες ποσότητες νερού έπεσαν στην περιοχή και τα περισσότερα όμβρια κατέληξαν στην πόλη και τη γύρω περιοχή. Όμως φαίνεται πως δεν υπάρχουν δίοδοι εκτόνωσης των νερών της βροχής και η εικόνα που υπάρχει σήμερα γύρω από την πόλη, φανερώνει το μέγεθος του προβλήματος. Μεγάλες εκτάσεις έχουν μετατραπεί σε λίμνες και όλη η περιοχή στις παρυφές της Ζαχάρως, λίγο απομένει για να γίνει ένα με τη λίμνη Καϊάφα.

  Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ζαχάρως Νίκος Φάμελος, «… υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή μετά τις βροχές. Τα αποστραγγιστικά κανάλια, οι γράνες είναι ακαθάριστες. Έχουμε στείλει έγγραφα στην ΕΤΑΔ αλλά δεν έχουμε πάρει απάντηση. Καθαρίζουμε όπου μπορούμε για να μην πλημμυρίσει η Ζαχάρω. Ενημερώσαμε αμέσως μετά τις πρώτες βροχές πως αν δεν καθαρίσουν θα προβούμε στις νόμιμες ενέργειες. Για να αποφύγουμε τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Ζαχάρω κάνουμε παρεμβάσεις, όμως δεν μπορούμε και δεν γίνεται να σηκώνουμε αυτό το βάρος μόνοι χωρίς καμία στήριξη και κυρίως χωρίς την συνδρομή των αρμοδίων που στην προκειμένη περίπτωση είναι η ΕΤΑΔ» σχολίασε ο κ. Φάμελος.

  kaiafas4 2

  kaiafas3

  Ο δήμος Ζαχάρως ανησυχεί για τον κίνδυνο μεγάλης πλημμύρας που θα απειλήσει όχι μόνο τις ιδιοκτησίες αλλά κυρίως τους πολίτες. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν στην περιοχή άφησαν πίσω τους πληγές και στο δήμο φοβούνται για τα χειρότερα. Ήδη από την πρώτη σοβαρή κακοκαιρία στις 8/11 ο δήμος Ζαχάρως απέστειλε έγγραφο στο οποίο έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας από την ΕΤΑΔ να αναλάβει τις ευθύνες της και να καθαρίσει τα αποστραγγιστικά κανάλια περιμετρικά της λίμνης Καϊάφα που αποτελούν ιδιοκτησία της. Προειδοποιεί δε, πως θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη σε αντίθετη περίπτωση, καθώς την τελευταία πενταετία έχει δαπανήσει 50.000 για τον καθαρισμό τους, προκειμένου να αποφευχθούν οι πλημμύρες. Ο δήμος δεν είχε καμία απάντηση αλλά και επικοινωνία μετά το πρώτο έγγραφο και στις 16/11 απέστειλε και νέο προειδοποιώντας πως ότι προκύψει στην περιοχή λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, την ευθύνη θα έχει η ΕΤΑΔ. Και μετά τη δεύτερη όχληση ο δήμος Ζαχάρως δεν έλαβε καμία απάντηση.

  kaiafas5

  Όπως φαίνεται και από τις εικόνες που καταγράψαμε από ψηλά με drone η περιοχή από τη λίμνη Καϊάφα έως και το δημοτικό στάδιο Ζαχάρως θυμίζει μια απέραντη λίμνη. Η περιοχή έχει κακό παρελθόν καθώς πολλές φορές υπήρξαν καταστροφές από πλημμύρες σε ιδιοκτησίες, ενώ κινδύνεψαν και πολίτες.
  Από τη μια η κλειστή μπούκα της λίμνης, από την άλλη τα ακαθάριστα κανάλια εκτόνωσης των όμβριων υδάτων, έχουν δημιουργήσει τεράστια πρόβλημα και στην περιοχή εύχονται να μην έχει άλλες βροχές, έως ότου αποτραβηχτούν τα νερά που σήμερα λιμνάζουν… Η αρμοδιότητα της ΕΤΑΔ επιβεβαιώνεται και με έγγραφα που έχει στην κατοχή του ο δήμος Ζαχάρως, του 1979 όπου ο τότε ΕΟΤ ενημέρωνε πως εργολάβος κατ΄εντολή του θα αναλάβει τις εργασίες διάνοιξης των αυλάκων της λίμνης Καϊάφα…

  kaiafas6

  Παρεμβάσεις και από την Π.Ε. Ηλείας
  Όμως όπως αναφέρουν στη δημοτική αρχή, υπάρχουν και άλλα επικίνδυνα σημεία στο δήμο, όπου θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις και εκεί από την αρμόδια αρχή που στις συγκεκριμένες περιπτώσεις αναφέρουν πως είναι η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Τα σημεία που αναφέρονται σε σχετικό έγγραφο που εστάλη πριν λίγες ημέρες στην Π.Ε. Ηλείας είναι η περιοχή πλησίον της διασταύρωσης του δημοτικού σταδίου Ζαχάρως, στην περιοχή Αλτανέικα κοντά στη διασταύρωση Γιαννιτσοχωρίου και ένα ακόμα σημείο πλησίον κατοικίας ιδιώτη. Και εκεί τα όμβρια ύδατα προκαλούν πλημμυρικά φαινόμενα που δημιουργούν κινδύνους τόσο για τους ιδιοκτήτες των εκτάσεων, όσο και για τους οδηγούς που διασχίζουν την εθνική οδό στα συγκεκριμένα σημεία.

  kaiafas7

 • Κολύμβηση/Αρίων Αμαλιάδας: Εκκίνηση για νέες επιτυχίες

  Κολύμβηση/Αρίων Αμαλιάδας: Εκκίνηση για νέες επιτυχίες

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-21 22:43:56 | Πηγή: Ηλεία Live

  Εκκίνηση για νέες επιτυχίες πραγματοποιούν οι αθλητές του ΑΡΙΩΝΑ το προσεχές Σάββατο 25 Νοεμβρίου στο κολυμβητήριο της Τρίπολης. Πρόκειται για την 1η Χειμερινή Ημερίδα ορίων για τους Πανελλήνιους Αγώνες καθώς και την Ημερίδα Προαγωνιστικών 9-12 ετών εγκαινιάζοντας έτσι την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου 2017-18 για την ομάδα της πόλης μας.

  Οι Αθλητές προετοιμάζονται με καθημερινές προπονήσεις και υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για επιτυχημένη εμφάνιση ανάλογη της περσινής περιόδου που οι αθλητές του ΑΡΙΩΝΑ κατέκτησαν 11 όρια Πανελληνίων Αγώνων και συμμετείχαν στους Χειμερινούς και Θερινούς Πανελλήνιους κατηγοριών και προαγωνιστικών με επιτυχία.

  Τελικός απολογισμός κατάκτηση 4ης- 5ης-7ης-8ης και 13ης Πανελλήνιας θέσης, κατάταξη των αθλητών του στην 1η δεκάδα των καλύτερων επιδόσεων στην Ελλάδα και κατάκτηση 85 μεταλλίων σε περιφερειακό επίπεδο και διασυλλογικούς αγώνες!

  Ο Σύλλογος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΗΛΕΙΟ για την βελτίωση των συνθηκών προπόνησης στις διαδρομές του κολυμβητηρίου για τους αθλητές που εκπροσωπούν επάξια την Αμαλιάδα και όλη την Ηλεία στο άθλημα της κολύμβησης.

  Οι προπονητές των αγωνιστικών ομάδων Γιάννης Βυθούλκας και Ελισάβετ Πλιατσικούρη δηλώνουν αισιόδοξοι για νέα επιτυχημένοι χρονιά και θα προσπαθήσουν μαζί με αθλητές και γονείς για τα καλύτερα αποτελέσματα.

  Ο Σύλλογος καλεί όλους να έρθουν κοντά στο ΑΡΙΩΝΑ και να γνωρίσουν το συναρπαστικό άθλημα της κολύμβησης και τις συγκινήσεις που προσφέρει, συνεργαζόμενοι πάντα με προπονητές αποφοίτους πανεπιστημίου με μεγάλη πείρα κι επιτυχίες στον χώρο της κολύμβησης. Τα τηλ. επικοινωνίας είναι το 6979846941 και 6983940914.

 • ΝΟΔΕ Ηλείας: Όλοι Μαζί για μια Ελλάδα Αξιόπιστη και Ισχυρή

  ΝΟΔΕ Ηλείας: Όλοι Μαζί για μια Ελλάδα Αξιόπιστη και Ισχυρή

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-21 22:32:49 | Πηγή: Ηλεία Live

  Υπό την Προεδρεία του Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού Περιφέρειας Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Ν.Δ. κου. Κωνσταντίνου Γούλα, παρουσία του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας κ. Χρήστου Γαβρά και του Προέδρου της Περιφερειακής Οργάνωσης Ν.Δ. Δυτικής Ελλάδας κου. Ανδρέα Κότσιφα, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση διευρυμένης ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017. Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο πρώην Βουλευτής κος. Ανδρέας Μαρίνος ο Τομεάρχης του κόμματος στην Ηλεία κος. Γεώργιος Κακούρης, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας Δρ. Διονύσιος Παναγιωτάρας, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και πλήθος κομματικών και αυτοδιοικητικών στελεχών από όλη την Ηλεία.

  Στην συνεδρίαση συζητήθηκαν η τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και οργανωτικά θέματα. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τις επιλογές της αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την τύχη της χώρας. Ο πρωθυπουργός των φόρων ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στους πολίτες ένα ελάχιστο μέρος από τα δισεκατομμύρια που τους έχει υφαρπάξει και το 2017. Ο κ. Τσίπρας παίρνει πολλά από τη μία τσέπη και επιστρέφει ελάχιστα στην άλλη. Και για μια ακόμη μια φορά λέει ψέματα στους Έλληνες. Ισχυρίζεται ότι μοιράζει 1,4 δις ευρώ στους πολίτες, ενώ στην πραγματικότητα τα μισά από αυτά είναι η υποχρεωτική εφαρμογή της δικαστικής απόφασης επιστροφής των εισφορών στους συνταξιούχους και η έκτακτη επιδότηση της Δ.Ε.Η. που αποτελεί ομολογία της ανικανότητάς του να την εξυγιάνει.

  Ακόμη και τα 720 εκ. ευρώ που θα δοθούν για επιδόματα, όλοι οι Έλληνες πια γνωρίζουν ότι προέρχονται από την ανελέητη φοροεπιδρομή που έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη και οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια εκατομμύρια Έλληνες. Και όλα αυτά την στιγμή που η Κυβέρνηση αυξάνει τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Κράτους και σκόπιμα έχει παγώσει την καταβολή νέων συντάξεων. Η Νέα Δημοκρατία πρότεινε εξ αρχής το μέρισμα να αξιοποιηθεί για τη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Κράτους.

  Παρόλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία ψήφισε την διανομή του έκτακτου επιδόματος, καθώς αποτελεί μια ελάχιστη ανακούφιση στους πολίτες τους οποίους η ίδια η Κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο. Η φτώχεια, όμως, που έχει προκαλέσει στην χώρα ο κ. Τσίπρας δεν αντιμετωπίζεται με περιστασιακά ψηφοθηρικά επιδόματα. Οι Έλληνες θέλουν δουλειές. Και αυτές θα έρθουν με μείωση της φορολογίας, νέες επενδύσεις και ανάπτυξη. Αυτή είναι η πάγια πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και αυτήν την πολιτική θα εφαρμόσει πολύ σύντομα.

  Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης, εγγυώνται την πολιτική αλλαγή που θα θέσει τις βάσεις για την ανάκαμψη και την έξοδο από την πολυετή κρίση, αλλά και για την οικοδόμηση της επόμενης ημέρας, που πρέπει να είναι αντάξια των προσπαθειών και των προσδοκιών των Ελλήνων. Για μια Ελλάδα εξωστρεφή, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, με αξιοπιστία και με σταθερό βηματισμό προς το μέλλον. Για μια Ελλάδα που θα προσφέρει ευκαιρίες για όλους με νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

 • Charles Manson: Ο άνθρωπος που πετσόκοψε τα '60s

  Charles Manson: Ο άνθρωπος που πετσόκοψε τα '60s

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-21 22:32:49 | Πηγή: Ηλεία Live

  'Στις 8 Αυγούστου του 1969 άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι του Roman Polanski, στο Los Angeles. Έσφαξαν την Sharon Tate, την οχτώ μηνών έγκυος γυναίκα του και τέσσερα ακόμα άτομα. Μία μέρα αργότερα έγινε διάρρηξη σ' ένα άλλο σπίτι της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας κατακρεουργήθηκε ένα ζευγάρι.

  Μέσα σε δύο μέρες οι κάτοικοι του Los Angeles παρέλυσαν από φόβο, ωστόσο χρειάστηκε να περάσουν μήνες μέχρι να συνδεθούν τα δύο περιστατικά. Η σύνδεση οδήγησε σ' έναν μικροσκοπικό τύπο με το όνομα Charles Manson, ο οποίος κατηγορήθηκε πως έπεισε φανατικούς οπαδούς του να κάνουν τις παραπάνω δολοφονίες και δημιούργησε μια μαζική εμμονή για ν' ανακαλυφθεί το κίνητρο πίσω από τις πράξεις τους''.

  Έτσι ξεκινάει το ντοκιμαντέρ του History Channel για τον Charles Manson, τον οποίο έκανε εξώφυλλο το Rolling Stone τον Ιούνιο του 1970 με τίτλο: 'Η απίστευτη ιστορία του πιο επικίνδυνου εν ζωή ανθρώπου'. Στις 19 Νοεμβρίου 2017, ο Charles Manson πέθανε από φυσικά αίτια στις φυλακές του Corcoran της California. Αυτή είναι η  ιστορία του.

  Τα παιδικά τραύματα Τον Νοέμβρη του 1934, στο Γενικό Νοσοκομείο του Cincinnati η 16χρονη αλκοολική πόρνη, Kathleen Manson έφερε στον κόσμο ένα αγόρι, το οποίο αρχικά ονόμασε 'no name Maddox'. Λίγες εβδομάδες αργότερα άρχισε να το συστήνει στον κόσμο ως Charles Milles Maddox. Βιολογικός του πατέρας ήταν ο στρατιωτικός Walker Henderson Scott Sr., τον οποίο κατά πάσα πιθανότητα ο Charles δεν γνώρισε ποτέ.

  Τα πρώτα χρόνια της ζωής του τα πέρασε με την μητέρα του, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, όταν ήταν ακόμα μηνών τον πούλησε σε μια άτεκνη σερβιτόρα με αντάλλαγμα μία κανάτα μπίρα, για να τον πάρει πίσω λίγες μέρες αργότερα ένας θείος του. Ανεξάρτητα αν το παραπάνω περιστατικό είναι αληθές, η Kathleen ήθελε από την πρώτη στιγμή να ξεφορτωθεί τον Charles. Το 1947 θέλησε να του βρει ανάδοχη οικογένεια και αφού δεν τα κατάφερε τον έδωσε στην πρόνοια, η οποία τον έβαλε εσώκλειστο σ' ένα σχολείο αρρένων. Από το σχολείο έφυγε δεκάδες φορές. Σε μία από τις δραπετεύσεις του επέστρεψε στην μητέρα του, η οποία τον έδιωξε. Αυτό ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τον έφηβο πλέον Charles, ο οποίος τα επόμενα χρόνια θα μπλεχτεί σε κάθε πιθανό ποινικό αδίκημα.

  ''Το μόνο πράγμα που έμαθα από την μητέρα μου ήταν πως κάθε τι που έλεγε ήταν ψέμα. Έτσι έμαθα να μην πιστεύω τίποτα και κανέναν''.

  Το 1955 ο Charles, ανάμεσα σε φυλακίσεις για μαστροπεία, ένοπλες ληστείες και κλοπές αυτοκινήτων (έχοντας μόλις μπει στα 20), παντρεύεται την 17χρονη Rosalie Jean Willis. Μετακομίζουν στην California και κάνουν ένα παιδί. Τον Charles Manson Jr, ο οποίος αυτοκτόνησε στα 90s. Ο γάμος τους δεν κράτησε πολύ, αφού το 1956 η Willis πήρε τον γιο τους και πήγε να ζήσει με τον εραστή της. Το 1959 ο Charles παντρεύεται την πόρνη Leona Rae 'Candy' Stevens, με την οποία έκανε έναν ακόμη γιο, τον Charles Luther Manson για να χωρίσουν το 1963.

  Όσο ιδιαίτερη και αν είναι η ιστορία του Manson, χάρη στον οποίο οφείλεται το δεύτερο μισό του ονόματος του Marilyn Manson, μέχρι τα 30 του, τίποτα δεν δείχνει ότι από ένας κοινός εγκληματίας τα επόμενα χρόνια θα μετατραπεί σ' έναν από τους πιο διαβόητους serial killers όλων των εποχών.

  Αν και μέχρι τα 13 του ήταν αναλφάβητος σύμφωνα με τεστ που του έκαναν στη φυλακή είχε 121 IQ. Επίσης, στη φυλακή έμαθε να παίζει κιθάρα και άρχισε να γράφει τραγούδια, κάποια από τα οποία έπαιξαν οι Beach Boys. Παρ' όλα αυτά, το μουσικό του ταλέντο δεν εκτιμήθηκε ποτέ, κάτι που του στοίχισε ιδιαίτερα.

  Η δημιουργία του cult Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 με το κίνημα των χίπιδων να βρίσκεται στην ακμή του, ο Manson δημιουργεί το δικό του cult. Μια ομάδα περίπου εκατό ανθρώπων, με την ονομασία 'The Family', η οποία ζει στη φύση, κάνει μπάνιο σε καταρράκτες, κάνει ιππασία, ελεύθερο σεξ και παίρνει LSD και μανιτάρια. Όλα (σχεδόν) καλά ως εδώ. Τα προβλήματα ξεκινούν από τη στιγμή που ο Manson δημιουργεί μια σκληροπυρηνική υποομάδα μέσα στο cult του, αποτελούμενη από εντυπωσιακά κορίτσια, την οποία πείθει πως είναι ο Μεσσίας και πως επέρχεται πόλεμος, το Helter Skelter (ομότιτλο τραγούδι των Beatles από το White Album), ανάμεσα σε λευκούς και μαύρους. Έναν πόλεμο τον οποίο θα κέρδιζαν οι δεύτεροι και το cult του Manson θα είχε την υποχρέωση να τους βοηθήσει, αφού οι μαύροι δεν έχουν εμπειρία από το πώς να κυβερνήσουν έναν πλανήτη.

  Στον Manson δεν αρκούσε αυτό. Δεν του έφταναν οι εκατό πιστοί και τα κορίτσια που τον λάτρευαν σαν τον Χριστό. Ήθελε να κάνει ντόρο γύρω από το όνομά του και ν' αποκτήσει πιστούς σε όλο τον κόσμο. Κάπου εκεί μπλέκεται η οικεία Polanski. Ο Manson ο οποίος φαίνεται να μην έχει συμμετάσχει ενεργά σε καμία από τις 35 δολοφονίες που διέπραξε το cult του, έδωσε εντολή στους τέσσερις πιο πιστούς οπαδούς του (τον Charles 'Tex' Watson και τις Susan Atkins, Patricia Krenwinkel και Linda Kasabian) να μπουν στο σπίτι του Polanski και να σφάξουν όποιον βρουν μπροστά τους. Tο συγκεκριμένο σπίτι αποτέλεσε τον πρώτο στόχο, γιατί συμβόλιζε την showbiz, η οποία τον είχε απορρίψει (βλ. το μουσικό του ταλέντο).

  Οι δολοφονίες στην οικεία Polanski Το βράδυ της 9ης Αυγούστου στo σπίτι των Polanski βρίσκονταν η σύζυγος του Sharon Tate, o συγγραφέας Wojciech Frykowski, η φίλη του Abigail Folger και ο haistylist διασήμων Jay Sebring. Ο Polanski βρισκόταν στο Λονδίνο για τα γυρίσματα μιας ταινίας.

  Ο Steven Parent, ένας 18χρονος ο φροντιστής του σπιτιού, αποτέλεσε το πρώτο θύμα της ομάδας του Manson. Ενώ έφευγε από το σπίτι των Polanski τα χαράματα, εντοπίστηκε από τα μέλη του cult, τα οποία τον πυροβόλησαν. H Kasabian τρόμαξε από τη δολοφονία του νεαρού και έμεινε έξω από το σπίτι για να φυλάει τσίλιες την ώρα που οι άλλοι τρεις μπήκαν και έδεσαν την κυρία Polanski και τους καλεσμένους της. Η Kasabian ανέφερε στη δίκη πως η Folger κατάφερε να βγει από το σπίτι, ωστόσο την πρόλαβαν πριν φύγει, την έριξαν στο χορτάρι και την μαχαίρωσαν 28 φορές.

  Οι απανωτές δολοφονίες του Αυγούστου προκάλεσαν πανικό στην περιοχή. Μέσα σε δύο μέρες πωλήθηκαν 200 όπλα από ένα μόλις μαγαζί.

  Ανατριχιαστική είναι η μαρτυρία της Kasabian και για την οχτώ μηνών έγκυο Sharon Tate, η οποία εκλιπαρούσε τις δολοφόνους για τη ζωή της ίδιας και του παιδιού της. ''Η Atkins πριν μαχαιρώσει την Kasabian της είπε: 'Πουτάνα, δεν σε λυπάμαι. Θα πεθάνεις για αυτό καλύτερο να αρχίσεις να το συνηθίζεις''. Στη συνέχεια η Atkins χρησιμοποίησε το αίμα της Tate για να γράψει τη λέξη 'pig' στην εξώπορτα. Το επόμενο βράδυ ο Manson οδήγησε τις πιστές του στο σπίτι ενός ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ, τον οποίο σκότωσαν μαζί με τη γυναίκα του, μαχαιρώνοντάς τους συνολικά 67 φορές.

  Το show του Manson συνεχίστηκε στην δίκη. Έβγαλε ένα δίσκο με τον τίτλο Lies για να μαζέψει χρήματα για την υπεράσπισή του. Χάραξε έναν αγκυλωτό σταυρό στο κούτελο του, ενέργεια την οποία μιμήθηκαν και οι τέσσερις σκληροπυρηνικές οπαδοί του οι οποίες μάλιστα ξύρισαν τα κεφάλια τους. Η δίκη κράτησε εφτά μήνες πήρε τεράστια έκταση στα αμερικανικά ΜΜΕ και ο Manson αποτέλεσε κομμάτι της pop κουλτούρας της εποχής. Το πρόσωπο του κυκλοφόρησε σε T-Shirts, ενώ έγινε έμπνευση για τραγούδια, ταινίες και βιβλία.

  Ο Manson πέρασε πάνω από σαράντα χρόνια στη φυλακή, αν και το 1971 είχε καταδικαστεί σε θάνατο μαζί με τις τέσσερις οπαδούς του. Παρ' όλα αυτά, το 1972 καταργήθηκε η θανατική ποινή στην California και η ποινή τους μετατράπηκε σε ισόβια. Αν και ο Manson πέρασε από κάμποσες ακροάσεις και έδωσε αρκετές συνεντεύξεις ποτέ δεν παραδέχθηκε ότι ο ίδιος υποκίνησε τις δολοφονίες.

  Η Leslie Van Houter, το νεότερο μέλος της Manson Family, υποστήριξε πως ο Manson την καθοδήγησε στις δολοφονίες χρησιμοποιώντας ναρκωτικά, σεξ, την ανάγνωση αποφθεγμάτων από την Βίβλο και το White Album των Beatles, το οποίο έπαιζε σε επανάληψη.

  Η Susan Atkins στην κατάθεση της, είπε πως σκόπευε να βγάλει το μωρό από την κοιλιά της Tate, αλλά τελικά δεν πρόλαβε. Επίσης, αποκάλυψε ότι οι συγκεκριμένοι φόνοι αποτελούσαν μόνο την αρχή για τις δολοφονίες που θα ακολουθούσαν και αφορούσαν διάφορους stars του Hollywood όπως η Elizabeth Taylor, o Richard Burton, o Frank Sinatra, o Steve McQueen και ο Tom Jones. Σκοπός του cult, σύμφωνα με την Atkins ήταν να κάνει δολοφονίες που θα σόκαραν τον κόσμο και θα τραβούσαν τα βλέμματα πάνω του.

  Όσον αφορά τον Manson, έχουν γραφτεί και ειπωθεί διάφορα για την ψυχοσύνθεση του, την καλύτερη όμως απάντηση την έχει δώσει ο ίδιος. O Charlie Rose, βραβευμένος με Emmy δημοσιογράφος, σε μία συνέντευξη κατά τη διάρκεια της εκπομπής του 'Nightwatch', ενός βραδινού show του CBS to 1987, ρώτησε τον Manson: ''Τι έχεις να πεις σε όλους αυτούς που σε θεωρούν τέρας;'' και ο Manson απάντησε:

  ''What you see is what you get''.

  (Photo Credits: AP Images)

  Πηγές: Biography.com

  Theguardian.com

  Wikipedia.com

  Dianne Sawyer Documentary

  thewashigtonpost.com

  History Channel

 • Κούτσης:

  Κούτσης: "Η νίκη μας δίνει ψυχολογική ανάταση"

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-21 22:21:31 | Πηγή: Ηλεία Live

  Ο Πανηλειακός πέτυχε σπουδαία νίκη στο ηλειακό ντέρμπι με τον Αστέρα και ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Κούτσης, στη συνέντευξη Τύπου στάθηκε στη σημασία που έχει η νίκη αυτή στον ψυχολογικό τομέα: «Παίζαμε με μια εξαιρετική ομάδα, με ποιοτικούς παίκτες, μια ομάδα η οποία έχει και έναν εξαιρετικό προπονητή, μια καλοδουλεμένη ομάδα, την οποία θεωρώ ακόμα και τώρα φαβορί για την πρώτη θέση. Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά για το πάθος και την αγωνιστικότητα τους. Ήρθε μια νίκη στο τελευταίο λεπτό, δεν θα πω αν είναι δίκαιο ή άδικο το αποτέλεσμα. Δεν στέκομαι στο αποτέλεσμα, καθώς μπορεί να είναι και τυχαίο ένα αποτέλεσμα. Όπως για παράδειγμα, και θέλω να το πω, ότι το προηγούμενο δικό μας αποτέλεσμα στα Βραχνέικα ήταν για μας άδικο. Είχαμε ένα ντέρμπι που καταφέραμε να κερδίσουμε και θα μας χαρίσει μια ψυχολογική ανάταση, που είχαμε ανάγκη μετά από δυο ήττες», ανέφερε αρχικά ο 43χρονος προπονητής. Ο Γιώργος Κούτσης αφιέρωσε τη νίκη στον κόσμο της ομάδας: «Αφιερώνουμε τη νίκη αυτή στον κόσμο ο οποίος ήρθε, μας υποστήριξε, ήταν εκεί, ήταν δίπλα μας. Και το δώρο αυτό που κάναμε στον κόσμο, ελπίζω να το ευχαριστήθηκε και να συνεχίσει να στηρίζει, να έρχεται στο γήπεδο και να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια. Εμείς αυτό που μπορούμε να εγγυηθούμε είναι ότι θα συνεχίσουμε καθημερινά να προσπαθούμε».
  «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο»
  Η διοίκηση του Πανηλειακού, λίγη ώρα μετά τη λήξη του ντέρμπι, εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξή του στο ντέρμπι: «Έτσι θέλουμε τον Πανηλειακό, έτσι θέλουμε τους παίκτες μας, έτσι θέλουμε τον κόσμο μας!
  Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μας στον φίλαθλο κόσμο που στηρίζει την ομάδα και ένα μεγάλο μπράβο σε αυτά τα παιδιά και τον προπονητή μας που άκουσαν πολλά τον τελευταίο καιρό. Το ταξίδι είναι μεγάλο αλλά είναι όμορφο! Συνεχίζουμε έτσι! Παράλληλα, ευχόμαστε στον Γιάννη Κολόκα και στη σύζυγο του να τους ζήσει η όμορφη κορούλα τους που γεννήθηκε την Παρασκευή».

  Γιάννης Σωτηρόπουλος: «Δεν γονατίζουμε ποτέ»

  Ο Γιάννης Σωτηρόπουλος, ο παίκτης που έκρινε το ντέρμπι, ανέφερε στις δηλώσεις του: «Κάναμε μια νίκη όπως όλες οι άλλες. Αυτή τη νίκη την αφιερώνουμε στον κόσμο μας, στη διοίκηση, αυτούς που πικράναμε στα δυο προηγούμενα παιχνίδια. Να τους πούμε ένα μεγάλο συγγνώμη και πως ο Πανηλειακός είναι μια μεγάλη ομάδα. Εμείς δεν γονατίζουμε ποτέ, έχουμε συνηθίσει στα δύσκολα, πάντα σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά και προχωράμε. Σχετικά με το γκολ που σημείωσα, βρήκα το χώρο, είδα τον τερματοφύλακα να κάνει πίσω βήματα και δεν το σκέφτηκα περισσότερο. Επαναλαμβάνω, αφιερώνουμε τη νίκη σε εκείνους που μας πίστεψαν και συνεχίζουν να μας πιστεύουν».

  Αστέρας Αμαλιάδας - Απογοήτευση Καβακά

  Ο προπονητής του Αστέρα, Τίμος Καβακάς, κατά τη συνέντευξη Τύπου ήταν απογοητευμένος από τον τρόπο που ήρθε η ήττα, ενώ άφησε αιχμές για το ακυρωθέν γκολ: «Ήρθε η έβδομη αγωνιστική για να έχουμε την πρώτη ήττα. Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο αφού δεν καταφέραμε να το κερδίσουμε, έπρεπε τουλάχιστον να μην το χάσουμε. Ξοδέψαμε ένα ημίχρονο, ένα κακό πρώτο ημίχρονο, χωρίς να έχει καλό ρυθμό. Ο Πανηλειακός ήταν καλύτερος στις προσωπικές μονομαχίες και εμείς δεν απειλήσαμε. Στην επανάληψη με τις αλλαγές που κάναμε και στον σχηματισμό μας, είμαστε η ομάδα που δικαιούταν να κερδίσει. Χάσαμε δυο ανεπανάληπτες ευκαιρίες, δυο τετ-α-τετ που δεν χάνονται, μας ακυρώθηκε ένα γκολ για το οποίο ασφαλώς και δεν έχω τη θέση για να σας πω αν ήταν ή δεν ήταν οφσάιντ, αλλά οι ποδοσφαιριστές μου λένε ότι ήταν ένα πεντακάθαρο γκολ. Και εκεί ουσιαστικά τελειώνει και το παιχνίδι για εμάς. Από εκεί και πέρα, ένα λάθος μας στοίχισε και το παιχνίδι. Και δυστυχώς όταν κάνεις πρωταθλητισμό, πρέπει να μαζεύεις πόντους, πόσο μάλλον όταν παίζεις με μια ομάδα όπως είναι ο Πανηλειακός σε ένα τοπικό ντέρμπι, ένα παιχνίδι με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Αυτό είναι που με στενοχωρεί, το ότι στο δεύτερο μέρος αξίζαμε τη νίκη και δεν πήραμε ούτε την ισοπαλία».
  «Ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
  Η διοίκηση του Αστέρα εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας ευχαριστεί τον κόσμο της ομάδας για την παρουσία του στο Στάδιο Πύργου: «Ο Πρόεδρος, το Δ.Σ., η τεχνική ηγεσία και οι παίκτες, ευχαριστούν θερμά τον κόσμο της ομάδας, ο οποίος βρέθηκε δίπλα μας στο παιχνίδι του Πύργου με τον Πανηλειακό. Τους θέλουμε δίπλα μας σε αυτό το δρόμο που έχουμε να διανύσουμε και ο οποίος είναι μακρύς και δύσκολος».

  Γ. Μπαρμπαρούσης: «Ήταν πέναλτι»

  Ο επιθετικός του Αστέρα, Γιώργος Μπαρμπαρούσης, σχολίασε τη φάση του 83΄ στην οποία διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, όταν σε προσπάθειά του η μπάλα βρήκε το χέρι του Νικολόπουλου: «Δεν γίνεται να μην δοθεί αυτό το πέναλτι. Το χέρι είναι ανοιγμένο και σταματάει τη μπάλα ο αντίπαλος. Δεν γίνεται να μην δοθεί αυτό το πέναλτι».

 • Φωτόπουλος: Νίκη με τεράστια σημασία

  Φωτόπουλος: Νίκη με τεράστια σημασία

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-21 22:21:31 | Πηγή: Ηλεία Live

  Ο τεχνικός του ΠΑΟΒ τόνισε τη σπουδαιότητα της νίκης επί του Διαγόρα

  Ο ΠΑΟ Βάρδας πέτυχε τη δεύτερη διαδοχική νίκη στην έδρα του με αντίπαλο αυτή τη φορά το Διαγόρα Βραχνεΐκων και ο τεχνικός της ομάδας Ηλίας Φωτόπουλος, κατά τη συνέντευξη Τύπου, τόνισε τη σπουδαιότητα της νίκης αυτής: «Οι συνθήκες του παιχνιδιού δεν ήταν καλές, το παιχνίδι έγινε σε ένα κακό και βαρύ αγωνιστικό χώρο, λόγω καιρικών συνθηκών. Ως εκ τούτου το θέαμα δεν ήταν καλό και το παιχνίδι θα κρινόταν στη δύναμη, στο πάθος και στη λεπτομέρεια και ενδεχομένως σε αυτόν που θα έβαζε το γκολ. Είχαμε την υπεροχή καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια του παιχνιδιού, στο α΄ ημίχρονο υπερείχαμε του αντιπάλου και κάναμε κάποιες προϋποθέσεις για γκολ αλλά δυστυχώς δεν τις μετουσιώσαμε σε γκολ. Πέσαμε σε έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα που έκανε 2-3 σπουδαίες αποκρούσεις, όμως ο αντίπαλος σε δύο τακτικά καθαρά αμυντικά λάθη δικά μας, είχε δύο καλές φάσεις και θα μπορούσε να προηγηθεί στο σκορ και να μην είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Ευτυχήσαμε στις αρχές του β΄ ημιχρόνου να βάλουμε το γκολ που νομίζω το δικαιούμασταν. Από κει και πέρα, κάναμε παιχνίδι τακτικής θωρακίζοντας τα μετόπισθεν και προσπαθήσουμε να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να μας κάνει ευκαιρίες για γκολ. Πιστεύω τα καταφέραμε πολύ καλά, αλλά σε έναν τέτοιο αγωνιστικό χώρο, το να παίξεις αμυντικά είναι πιο εύκολο απ’ ότι αν ήταν καλός ο αγωνιστικός χώρος, διότι ο Διαγόρας έχει πολύ καλούς και ποιοτικούς παίκτες. Στο τέλος κερδίσαμε το παιχνίδι, το οποίο έχει τεράστια σημασία για μας. Από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος παίζουμε με άγχος, με πίεση και επιτακτικά ζητώντας μόνο τη νίκη. Tα παιδιά ανταποκρίθηκαν για άλλη μια φορά άριστα στις απαιτήσεις του σημερινού αγώνα. Θέλω να τους δώσω πολλά συγχαρητήρια, η νίκη ανήκει σε αυτούς, κατέθεσαν ψυχή, είχαν πάθος, είχαν θέληση και αν παρουσιαστούν έτσι και στα επόμενα παιχνίδια, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα».

  «Να προετοιμαστούμε κατάλληλα»
  Ο Ηλίας Φωτόπουλος μίλησε και για τη συνέχεια: «Τώρα, με δεδομένο το ρεπό, θα κοιτάξουμε να ανασυνταχτούμε, να έρθουν σε καλή αγωνιστική κατάσταση κάποια παιδιά που έχουν προβλήματα τραυματισμών και θα φροντίσουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα. Να ευχηθώ τα καλύτερα στην ομάδα του Διαγόρα και στο συνάδελφο προπονητή και εύχομαι, ελπίζω και πιστεύω τη νέα σεζόν να μας βρει και τους δύο στη Γ΄ Εθνική».

 • Ημερίδα αφιερωμένη στον Ηλείο φιλόσοφο Παναγιώτη Κονδύλη

  Ημερίδα αφιερωμένη στον Ηλείο φιλόσοφο Παναγιώτη Κονδύλη

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-21 22:21:31 | Πηγή: Ηλεία Live

  Στην Σχολή Εθνικής Αμύνης στην Αθήνα

  Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής ημερίδα αφιερωμένη στον ηλείο φιλόσοφο, συγγραφέα και μεταφραστή Παναγιώτη Κονδύλη (Δρούβα Ολυμπίας 1943-Αθήνα 1998) του οποίου το έργο είχε επικεντρωθεί στις Διεθνείς Σχέσεις, την Στρατηγική Σκέψη και την κοινωνική φιλοσοφία.
  Ως ομιλητές συμμετείχαν η ομότιμη καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου κα. Ιωάννα Τσιβάκου με θέμα «Ο Παναγιώτης Κονδύλης και το εθνικό κράτος την εποχή της παγκοσμιοποίησης», ο συγγραφέας κ. Κωνσταντίνος Χατζηαντωνίου με θέμα «Ο Κονδύλης και η σύγχρονη ελληνική παρακμή», και ο ιστορικός κ. Κωνσταντίνος Κουτσουρέλης με θέμα «Κονδύλης, εθνική στρατηγική και η τριγωνική σχέση Ελλάδας-Τουρκίας-Ευρωπαϊκή Ένωσης».
  Σχολιάζοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο διαδίκτυο ο κ. Κ. Χατζηαντωνίου ανέφερε: «ΣΟΦΙΑ ΣΥΝ ΤΕΧΝΗ είναι ο λογότυπος που αναγράφεται στο έμβλημα της Σχολής Εθνικής Αμύνης. Στη Σχολή, που αποτελεί τον ανώτατο μεταπτυχιακό – εκπαιδευτικό θεσμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, μιλήσαμε σήμερα (μαζί με την κ. Ι. Τσιβάκου και τον κ. Κ. Κουτσουρέλη) για την σκέψη του κορυφαίου στοχαστή Παναγιώτη Κονδύλη, συζητώντας για την τραγική πραγματικότητα την οποία αυτός προέβλεψε, με ανατριχιαστική ακρίβεια, πριν δυόμιση δεκαετίες και καταλήγοντας ξανά στην οδυνηρή διαπίστωσή του: πως η ανατροπή των οικονομικών, γεωπολιτικών και στρατηγικών συσχετισμών που μας οδηγούν στην εθνική καταστροφή, απαιτούν ούτε λίγο ούτε πολύ, την επιτέλεση ενός ηράκλειου άθλου, για τον οποίο η ελληνική κοινωνία, όπως διαμορφώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες, μοιάζει εντελώς ανήμπορη.
  Τίποτα ωστόσο δεν μπορεί να μας απαγορεύσειτην πίστη στις ιστορικές δυνάμεις αυτού του λαού. Αρκεί να αποτινάξουμε την παρασιτική αυταρέσκεια («συντηρητική» ή «προοδευτική») και να βρούμε ένα νέο δρόμο «σοφίας και τέχνης»

 • "Στο νερό βυθισμένος . . . "

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-21 22:11:23 | Πηγή: Ηλεία Live

  Ο Πρύτανης της ΑΣΚΤ Πάνος Χαραλάμπους στο Καφέ ΟΣΕ στα Λεχαινά προσκεκλημένος από την Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα

  Μια πολύ ιδιαίτερη βραδιά που δεν είχε την μορφή διάλεξης αφού γρήγορα εξελίχθηκε σε μια ακόμα πιο ιδιαίτερη και ξεχωριστή συζήτηση για την Τέχνη, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλοι όσοι παρευρέθηκαν το Σάββατο το βράδυ στην εκδήλωση που διοργάνωσε με ομιλητή τον Πάνο Χαραλάμπους, Πρύτανη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Πάνο Χαραλάμπους η Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα στο Καφέ ΟΣΕ στα Λεχαινά. Μεταξύ αυτών και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κεραμίστρια, Έφη Γεωργοπούλου- Σαλτάρη.

  Ο Πάνος Χαραλάμπους ανήκει στη γενιά των νέων Ελλήνων καλλιτεχνών, κάποιοι μάλιστα τον χαρακτηρίζουν και ως έναν εκκεντρικό καλλιτέχνη, οι οποίοι επιχειρούν να εκφράσουν με το λεξιλόγιο της διεθνούς εικαστικής σκηνής προσωπικά βιώματα και εμπειρίες ως μέλη της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Στο έργο του αντλεί βιωματικά στοιχεία από την ζωή του και σχολιάζει αφαιρετικά όσα τον αφορούν σε σχέση με τις σύγχρονες κοινωνικές αντιλήψεις.

  Η εκδήλωση είχε θέμα «Aquis Submersus» (Στο νερό βυθισμένος, πνιγμένος) που ήταν και το τίτλος της τελευταίας του παρουσίασης- έκθεσης όπου επιχείρησε έναν αλληγορικό συσχετισμό, μια απρόοπτη τοπογραφία της Αμβρακίας Λίμνης στην Ακαρνανία, που είναι και ο τόπος καταγωγής του στον οποίο έκανε και ο ίδιος πολλές αναφορές κατά την διάρκεια της βραδιάς.

  Άλλωστε όπως είπε, ο τόπος όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, κοντά στις ακτές της Αμβρακίας λίμνης και οι καπνοπαραγωγικές ασχολίες της οικογένειάς του, είναι αυτές που τού έδωσαν και τα ερεθίσματα για τα έργα του. Ήδη από τα χρόνια των σπουδών του στράφηκε στη διερεύνηση της σχέσης του σημερινού ανθρώπου με τη φύση και στις διαδικασίες της καλλιέργειας. Αρχικά το ενδιαφέρον του επικεντρώθηκε στον καπνό, ένα από τα κύρια εξαγόμενα προϊόντα της Ελλάδας. Μάλιστα, ο καλλιτέχνης Πάνος Χαραλάμπους όπως εξομολογήθηκε, είναι ένας εικονοκαλλιεργητής του καπνού, ένα φιλόκαπνος που δεν έχει καπνίσει ποτέ μέχρι σήμερα!
  Στην ομιλία του, μίλησε για τη ζωή του που ως χωριατόπαιδο δούλευε στα καπνοχώραφα, γεννήθηκε στο Ρίβιο Ξηρομέρου, μεγάλωσε βάζοντας καπνά με την οικογένειά του σε δύσκολες εποχές και πήγε όπως είπε να σπουδάσει για να ξεφύγει από την βασανιστική παραγωγή. «Τα χέρια μου έχουν ακόμα πολλές πληγές από το αρμάδιασμα. Τελικά του έδωσα μια θετικότητα όμως, κάτι σαν υπεραναπλήρωση. Μες τα καπνοχώραφα γεννήθηκα. Είμαι μίγμα καπνού και ψαριού. Η καταγωγή μου λοιπόν ήταν καθοριστική για να ασχοληθώ καλλιτεχνικά με τον καπνό.» Τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες, κατάφερε να μπει στη Σχολή Καλών Τεχνών σπάζοντας το κατεστημένο και με τη βοήθεια του δασκάλου του Νίκου Κεσσανλή να ανέβει ιεραρχικά.

  Ο συγκερασμός μια λίμνης και ενός μοντέρνου κτιρίου
  Στην συνέχεια ο Πάνος Χαραλάμπους, παρουσίασε το έργο του «Aquis Submersus» (Στο νερό βυθισμένος) δείχνοντας οπτικό υλικό και δέχτηκε πολλές ερωτήσεις. Όπως εξήγησε, πρόκειται για ένα σχέδιο (οπτικοακουστική εγκατάσταση αποτελούμενη από 6 βιντεοπροβολές κ.α.) μια τοπιογραφία με έκδηλο τον ψυχικό τόνο, μια αλληγορία «ζωής και θανάτου». Πώς θα επιτευχθεί ο συγκερασμός δύο όρων… μιας Λίμνης (η Αμβρακία εν προκειμένω..) και ενός μοντέρνου κτηρίου, φαινομενικά αδιάπτωτων. Επιστρατεύοντας «ναυαγιοευρήματα» που ξέβρασε η Αμβρακία, συντρίμια απ’ την κατεδάφιση του εργοστασίου της COLUMBIA (2006), υπολλείματα φυσικών καταστροφών (πυρκαγιές, σφοδρές χαλαζοπτώσεις, πλημμύρες), εκατοντάδες δίσκους βινυλίου (ο ίδιος έχει παράξει επτά δίσκους βινυλίου τα Soundtracks της δικής του ζωής)… στήνει ένα προσωρινό Αρχείο, μια παράδοξη δισκοθήκη… αμέσως μετά, όλα θα περιέλθουν στη σιωπή, την αφάνεια… θα επανενωθούν με το «Αρχαίον»…
  Ελένη Παπαδοπούλου

 • FreeLunchSociety Τι θα κάνατε, εάν το εισόδημά σας ήταν εξασφαλισμένο;

  FreeLunchSociety Τι θα κάνατε, εάν το εισόδημά σας ήταν εξασφαλισμένο;

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-21 22:11:23 | Πηγή: Ηλεία Live

  Αύριο στις 22.00 η προβολή της διεθνούς κινηματογραφικής ταινίας στο CineCinema στην Αμαλιάδα

  Το μοντέλο του βασικού εισοδήματος παρουσιάζεται στο ντοκιμαντέρ του ChristianTod, «FreeLunchSociety», την πρώτη διεθνή κινηματογραφική ταινία για αυτό το θέμα, που θα προβληθεί την ερχόμενη Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 στις 22.00 στο CineCinema στην Αμαλιάδα, στο πλαίσιο του CineDoc. .
  H ταινία μας ταξιδεύει από τα κοιτάσματα πετρελαίου της Αλάσκας μέχρι τις κοιλάδες του Καναδά και από το κέντρο αποφάσεων της Ουάσιγκτον μέχρι τις στέπες της Ναμίμπια, εξετάζοντας ένα από τα πιο επίκαιρα και κρίσιμα ερωτήματα της εποχής μας.
  Πριν από μερικά χρόνια ένα βασικό άνευ όρων εισόδημα φάνταζε ως ουτοπία. Αν και ένα επίμαχο ζήτημα, σήμερα μοιάζει πιο εφικτό από ποτέ. Ένα βασικό άνευ όρων εισόδημα σημαίνει χρήματα για όλους - ως ανθρώπινο δικαίωμα χωρίς υπηρεσία σε αντάλλαγμα. Πρόκειται για μια επαναστατική μεταρρύθμιση ή για μια κοινωνικά ρομαντική ουτοπία; Μια λύση που παρασύρει τους ανθρώπους στην τεμπελιά ή μια απαλλαγή από υλικές πιέσεις που λειτουργεί ως ευκαιρία για τον εαυτό μας αλλά και το κοινωνικό σύνολο; Ο καθένας επιλέγει ποια πλευρά του νομίσματος επιθυμεί να δει ανάλογα με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον κόσμο.

  Οι προβολές γίνονται σε συνεργασία με τοΠάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
  Προβολές
  Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 22.00 στην Αμαλιάδα (CineCinema)

  Σκηνοθεσία: Christian Tod / 53’ / 2017 / Αυστρία, Γερμανία
  Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υποτίτλους.
  Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

  Για περισσότερες πληροφορίες:
  CineDoc | www.cinedoc.gr | 210 7211073 | info@cinedoc.gr
  Το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον Κινηματογράφο Δαναός, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το ABCinema Πάτρας, τον Δήμο Βόλου και το CineCinema Αμαλιάδας. Οι προβολές, που διαρκούν από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο, συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις.

 • Ειρηνοδικείο Πατρών: Ανακούφιση για δανειολήπτρια που χρωστούσε 436.000 ευρώ - Τι αποφάσισε το Δικαστήριο

  Ειρηνοδικείο Πατρών: Ανακούφιση για δανειολήπτρια που χρωστούσε 436.000 ευρώ - Τι αποφάσισε το Δικαστήριο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-21 21:56:20 | Πηγή: Ηλεία Live

  Απόφαση – ανάσα για δανειολήπτρια εξέδωσε πρόσφατα το Ειρηνοδικείο Πατρών.

  Πρόκειται για μια γυναίκα, αγρότισσα από την Δυτική Αχαΐα, η οποία προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο καθώς είχε χρέη ύψους 436.000 ευρώ και δύο αγροτικά ακίνητα υπό κατάσχεση. Υποστήριξε ότι αδυνατούσε να τα αποπληρώσει και το Δικαστήριο προέβη σε κούρεμα της τάξεως του 90% περίπου!

  Αποφάσισε ότι θα καταβάλλει το ποσό των 250 ευρώ για 60 μήνες, δηλαδή της επιδίκασε το συνολικό ποσό των 15.000 ευρώ σε μια πενταετία και διέσωσε τα δύο ακίνητα.

  Ο πατρινός δικηγόρος Σπυρίδων Πιτσινής, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση ερωτηθείς από την «Γνωμη» ανέφερε τα εξής: «Είναι μια γενναία απόφαση που ελήφθη από το Ειρηνοδικείο Πατρών και αποδεικνύει ότι υπάρχει ελπίδα για τους δανειολήπτες από την ορθή εφαρμογή του Νόμου Κατσέλη, ο οποίος θα έχει ισχύ  μέχρι τις 31 -12 -2018. Θα πρέπει λοιπόν οι δανειολήπτες – φυσικά πρόσωπα να σπεύσουν να ενταχθούν στο Νόμο, καθώς δεν μπορούν να κάνουν χρήση του εξωδικαστικού μηχανισμού».

 • Ηλείων Επιμελητήριο: Τον αποκλεισμό του εμπορικού κόσμου από τις εκλογές επιδιώκει η σημερινή διοίκηση του Επιμελητηρίου

  Ηλείων Επιμελητήριο: Τον αποκλεισμό του εμπορικού κόσμου από τις εκλογές επιδιώκει η σημερινή διοίκηση του Επιμελητηρίου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-21 21:56:20 | Πηγή: Ηλεία Live

  ΦΘΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

  Τον αποκλεισμό του εμπορικού κόσμου του Νομού από την εκλογική αναμέτρηση στις 16 και 17 Δεκεμβρίου φαίνεται ότι επιδιώκει η εκλογική επιτροπή του ΕΒΕ Ηλείας.
  Διαφορετικά δεν εξηγείται η αρνητική γνωμοδότηση της επιτροπής, στο αίτημα των χιλιάδων επαγγελματιών του τόπου, το οποίο δημοσίως διατύπωσαν οι δύο από τις τρεις παρατάξεις που συμμετέχουν στις εκλογές, «ΗΛΕΙΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ» και «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».

  Το αίτημα των επαγγελματιών που ψηφίζουν το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, ημέρα που η αγορά ενόψει Χριστουγέννων είναι ανοικτή, είναι απλό: Για να μειωθεί ο χρόνος και το κόστος της μετακίνησης στον Πύργο, να λειτουργήσουν και στους άλλους δήμους του Νομού εκλογικά τμήματα, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των επαγγελματιών.

  Η μόνη παράταξη που δεν πήρε θέση πάνω στο θέμα, ήταν αυτή του απερχόμενου προέδρου, δείχνοντας για άλλη μια φορά όχι απλά ότι δεν θέλει την ευρεία συμμετοχή των επαγγελματιών στις εκλογές, αλλά και ότι στόχος της σταθερά και σθεναρά είναι ένα επιμελητήριο για λίγους εκλεκτούς και όχι ένα επιμελητήριο για όλους τους Ηλείους.

  Οι δικαιολογίες βέβαια που διατυπώνονται στην απόφαση της εκλογικής επιτροπής δεν πείθουν κανένα, καθώς δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι υπάρχει αδυναμία σύστασης εφορευτικών επιτροπών την στιγμή που χρόνος υπάρχει, ένας ολόκληρος μήνας για να προετοιμαστούν όλα τα τυπικά της εκλογικής αναμέτρησης. Αναφέρει μάλιστα ότι έχει μειωθεί ο αριθμός των μελών που έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν, σαν να προδικάζει και πόσοι επαγγελματίες θα ασκήσουν το εκλογικό τους καθήκον! Και το καλύτερο ελλοχεύει- λέει η εκλογική επιτροπή- κίνδυνος σύγχυσης ψηφοφόρων εάν λειτουργήσουν και άλλα εκλογικά τμήματα!!!!

  Επί της ουσίας, η εκλογική επιτροπή, μη λαμβάνοντας υπόψιν τι συμβαίνει και σε άλλα Επιμελητήρια της χώρας, όπου λειτουργούν εκλογικά τμήματα σε πολλές πόλεις, ουσιαστικά προσπαθεί να μειώσει τον αριθμό των επαγγελματιών που θα συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

  Αφού εξάντλησε όλα τα χρονικά περιθώρια, συμβαδίζει με την θέση της απερχόμενης διοίκησης, η οποία είναι φανερό πλέον πως επιδιώκει την περαιτέρω «Βατικανοποίηση» του Επιμελητηρίου.

  Η παράταξη «ΗΛΕΙΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ» θα προσβάλει την απόφαση αυτή, με κάθε νόμιμο μέσο, γιατί επιδίωξή της είναι η μέγιστη συμμετοχή των μελών-επιχειρηματιών του Νομού στις εκλογές, ώστε από εκεί να ξεκινήσει η εποχή ενός νέου και μαζικού Επιμελητηρίου.

  Από την πλευρά τους οι επαγγελματίες τώρα πια γνωρίζουν ποιοι διοικούν σήμερα το Επιμελητήριο και πως το θέλουν: Ένα κλειστό κλαμπ εξυπηρέτησης συμφερόντων και ένα φορέα ημετέρων….

  Και η απάντηση είναι μόνο μία, στις 16 και 17 Δεκεμβρίου στις εκλογές του ΕΒΕ συμμετέχουμε ψηφίζουμε και αλλάζουμε το επιμελητήριο.

  Θέλουμε ένα επιμελητήριο για όλους και είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε!

 • ΕΛΓΑ: Προς πληρωμή 2,5 εκατ. για ζημιές στις πυρκαγιές 2013-2016

  ΕΛΓΑ: Προς πληρωμή 2,5 εκατ. για ζημιές στις πυρκαγιές 2013-2016

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-21 21:56:20 | Πηγή: Ηλεία Live

  Εγκρίθηκε η πίστωση 2,5 εκατ. ευρώ με τρεις υπουργικές αποφάσεις για καταβολή αποζημιώσεων σε παραγωγούς που ζημιώθηκαν από φωτιές

  Mε τρεις υπουργικές αποφάσεις που υπογράφει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου εγκρίθηκε στον ΕΛΓΑ ποσό 2,5 εκατ. ευρώ για να καλύψει ζημιωθέντες παραγωγούς από τις πυρκαγιές τα έτη 2013 ως 2016 και θεομηνίες του 2013.

  Ειδικότερα, οι αποφάσεις αναφέρουν τα εξής:

  Για τις πυρκαγιές του 2013
  Την καταβολή χρηματοδότησης στον ΕΛΓΑ ποσού ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.200.000,00 €), σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Φ.29/110, Κ.Α.Ε. 2111 «Οικονομικές Ενισχύσεις Γεωργικού Χαρακτήρα», για την υλοποίηση προγράμματος κρατικών οικονομικών ενισχύσεων: Μέτρα υπέρ των παραγωγών της Χώρας που οι γεωργοκτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από πυρκαγιές κατά το έτος 2013. (πυρκαγιές 2013).

  Για τις πυρκαγιές 2014, 2015 και 2016
  Την καταβολή χρηματοδότησης στον ΕΛΓΑ ποσού ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.000.000,00 €), σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Φ.29/110, Κ.Α.Ε. 2111 «Οικονομικές Ενισχύσεις Γεωργικού Χαρακτήρα», για την υλοποίηση προγράμματος κρατικών οικονομικών ενισχύσεων: Μέτρα υπέρ των παραγωγών της Χώρας που οι γεωργοκτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από πυρκαγιές κατά τα έτη 2014,2015,2016. (πυρκαγιές 2014, 2015, 2016).

  Για τις θεομηνίες του 2013
  Την καταβολή χρηματοδότησης στον ΕΛΓΑ ποσού τριακοσίων χιλιάδων ευρώ (300.000,00 €), σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Φ.29/110, Κ.Α.Ε. 2111 «Οικονομικές Ενισχύσεις Γεωργικού Χαρακτήρα», για την υλοποίηση προγράμματος κρατικών οικονομικών ενισχύσεων: Μέτρα υπέρ των παραγωγών της Χώρας που οι γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από θεομηνίες (πλημμύρες, κατολισθήσεις) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλες, υπερβολικές βροχοπτώσεις και χαλάζι), κατά την χρονική περίοδο Ιανουάριος-Δεκέμβριος 2013 (ετήσιο 2013).

 • Τον αποκεφαλισμό κορυφαίας ηθοποιού του Μπόλιγουντ ζητά Ινδός πολιτικός

  Τον αποκεφαλισμό κορυφαίας ηθοποιού του Μπόλιγουντ ζητά Ινδός πολιτικός

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-21 21:56:20 | Πηγή: Ηλεία Live

  Τον αποκεφαλισμό  κορυφαίας ηθοποιού του Μπόλιγουντ και συγκεκριμένα της διάσημης Ντιπίκα Παντούκον έναντι αμοιβής, ζητά ένας Ινδός πολιτικός.

  Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πρεμιέρα μίας νέας παραγωγής στο Μπόλιγουντ, η οποία έχει καθυστερήσει μετά την ανακοίνωση πολιτικού του κυβερνώντος κόμματος ο οποίος προσφέρει 1, 5 εκατ. δολάρια σε όποιον αποκεφαλίσει τον σκηνοθέτη της ταινίας και την πρωταγωνίστρια.

  Φωτογραφία: AP

  Συγκεκριμένα, ο πολιτικός κατηγορεί τους συντελεστές της ταινίας πως παραμόρφωσαν έναν ιερό ινδουιστικό θρύλο και γι΄αυτό πρέπει να το πληρώσουν με τις ζωές τους.

  Η ταινία ονομάζεται Παντμαβάτι και απεικονίζει τη ζωή της θρυλικής βασίλισσας Παντμίνι του 14ου αιώνα. Στην ταινία φημολογείται πως απεικονίζεται επίσης και η σχέση της βασίλισσας με έναν μουσουλμάνο, με αποτέλεσμα αυτός να εξοργίσει το εθνικιστικό κυβερνών κόμμα.  

  Οι συντελεστές της ταινίας αντιμετωπίζουν προβλήματα από την αρχή του έτους, καθώς μίας περιθωριακή ομάδα του Ρατζαστάν απειλεί πως θα κάψει όσα θέατρα προβάλουν αυτό το έργο.

  Φωτογραφία: AP

  Όσο για την πρωταγωνίστρια, Ντιπίκα Παντούκον, η οποία παίζει την βασίλισσα στο έργο, ο επικεφαλής της περιθωριακής ομάδας του Ρατζαστάν είχε τονίζει πως θα πρέπει να το πληρώσει χάνοντας την μύτη της, κίνηση που θα δείξει δημόσια την ταπείνωσή της για τις επιλογές της.

  Πάντως από την πλευρά του, ο σκηνοθέτης Μπανσάλι δημοσίευσε ένα βίντεο, αναφέροντας πως έγινε παρανόηση και πως στο έργο δεν υπάρχει κάποια ρομαντική σχέση μεταξύ της βασίλισσας των ινδουιστών και ενός μουσουλμάνος.

   

 • Ομάδα ευρωπαίων εκπαιδευτικών στο Λάτσειο

  Ομάδα ευρωπαίων εκπαιδευτικών στο Λάτσειο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-21 21:56:20 | Πηγή: Ηλεία Live

  Επισκέφθηκαν το Δήμαρχο στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmous μαζί με καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Πύργου

  Ομάδα εκπαιδευτικών από την Πολωνία, την Σλοβακία, την Ιταλία και τη Βουλγαρία που φιλοξενούνται στον Πύργο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmous +, υποδέχτηκε χθες στο Λάτσειο ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής.

  Οι ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί συνοδεύονταν από ομάδα καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Πύργου και συγκεκριμένα τον Διευθυντή Γιώργο Κομιώτη και τις καθηγήτριες Παρασκευή Ανδρουτσοπούλου, Αθηνά Παναγούλια και Αικατερίνη Ζούνη.

  Ο Δήμαρχος Πύργου υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά στο γραφείο του, μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρη Μεσσαλά, αλλά και τη Δ/ντρια Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Αντωνία Παπανικολάου και τη Δ/ντρια Παιδείας κ. Σοφία Ζάγκλη τους εκπαιδευτικούς και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους και να τους ενημερώσει για τα αξιοθέατα της πόλης.

  Κατά την επίσκεψή τους οι καθηγητές ξεναγήθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και στη Λαογραφική Έκθεση του β’ ορόφου ενώ στο τέλος της συνάντησης αντάλλαξαν δώρα και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες.

 • Ακράτεια ούρων: Που οφείλεται και πότε πρέπει να πάτε στον γιατρό

  Ακράτεια ούρων: Που οφείλεται και πότε πρέπει να πάτε στον γιατρό

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-21 21:56:20 | Πηγή: Ηλεία Live

  Η ακράτεια ούρων είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα, που προσβάλλει ολοένα περισσότερους ανθρώπους με το πέρασμα του χρόνου, φθάνοντας στην τρίτη ηλικία να αφορά ποσοστό έως και 84% των ηλικιωμένων.
  Αν και η συχνότητά της αυξάνεται με την ηλικία, δεν αποτελεί αναπόφευκτη συνέπεια της γήρανσης αλλά έχει συγκεκριμένες αιτίες, πολλές από τις οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν.

  «Η ακράτεια ούρων δυστυχώς αποτελεί ακόμα θέμα ταμπού, γιατί δημιουργεί ισχυρά αισθήματα ντροπής στους πάσχοντες οι οποίοι συχνά αποφεύγουν να εκμυστηρευθούν τι τους συμβαίνει στον οικογενειακό τους περίγυρο ή έστω στον γιατρό τους», λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας Δρ. Ηρακλής Πούλιας, τ. διευθυντής στην Ουρολογική Κλινική του Κοργιαλένειου Μπενάκειου Νοσοκομείου ΕΕΣ. «Το επακόλουθο είναι να υποφέρουν για πολύ καιρό σιωπηρά, παρότι συνήθως έχουμε τρόπους να τους βοηθήσουμε, αφού για τους περισσότερους ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής και η ενδεδειγμένη ιατρική θεραπεία μπορεί να μειώσουν τα ενοχλήματα ή και να σταματήσουν εντελώς την ακράτεια».

  Οι περισσότεροι άνθρωποι με ακράτεια ούρων βιώνουν περιστασιακή, μικρή διαφυγή ούρων, ενώ αρκετοί χάνουν πιο συχνά μικρές έως μέτριες ποσότητες ούρων. Ωστόσο η ακράτεια δεν είναι μία ενιαία πάθηση, αλλά μπορεί να έχει διάφορες μορφές.

  Οι πιο σημαντικές είναι:
  * Ακράτεια από προσπάθεια. Παρατηρείται διαφυγή ούρων όταν ασκείται πίεση στην ουροδόχο κύστη (π.χ. όταν το άτομο βήχα δυνατά, φταρνίζεται, γελάει, γυμνάζεται ή σηκώνει ένα βαρύ αντικείμενο).
  * Επιτακτική ακράτεια. Χαρακτηρίζεται από αιφνίδια, έντονη ανάγκη για ούρηση που ακολουθείται από ακούσια απώλεια ούρων όταν το άτομο δεν προλαβαίνει να πάει στην τουαλέτα. Μπορεί να συνοδεύεται από συχνουρία, ακόμα και τη νύχτα. Η επιτακτική ακράτεια μπορεί να οφείλεται σε μικροπροβλήματα, όπως μια λοίμωξη, ή σε πιο σοβαρές παθήσεις, όπως μια νευρολογική ασθένεια ή ο διαβήτης. Συχνά, όμως, δεν ανευρίσκεται κάποια αιτία γι’ αυτήν, οπότε θεωρείται ιδιοπαθής και αποδίδεται σε υπερλειτουργία της ουροδόχου κύστης.
  * Ακράτεια από υπερπλήρωση. Χαρακτηρίζεται από συχνή ή συνεχή απώλεια ούρων σε μορφή σταγόνων, λόγω «υπερχείλισης» της ουροδόχου κύστεως η οποία με τη σειρά της αναπτύσσεται όταν το άτομο δεν κατορθώνει να αδειάσει πλήρως την κύστη του σε κάθε ούρηση. Το παράδοξο με αυτή τη μορφή ακράτειας είναι ότι ο πάσχων μπορεί και να μην αντιλαμβάνεται την υπερπλήρωση της κύστης του. Ο μεγάλος κίνδυνος, όμως, είναι πως όταν τα ούρα «λιμνάζουν» στην ουροδόχο κύστη, δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων με συνέπεια επαναλαμβανόμενες ουρολοιμώξεις. Αν μάλιστα τα βακτήρια παλινδρομήσουν, φθάνοντας έως τους νεφρούς, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή λοίμωξη (πυελονεφρίτιδα).
  * Λειτουργική ακράτεια. Εκδηλώνεται όταν μια σωματική ή νοητική διαταραχή εμποδίζει το άτομο να καθήσει εγκαίρως στην τουαλέτα (π.χ., όταν ένα άτομο έχει αρθρίτιδα στα χέρια και δεν μπορεί να ξεκουμπώσει αρκετά γρήγορα το παντελόνι του).
  * Μικτή ακράτεια. Η ακράτεια χαρακτηρίζεται ως μικτή όταν συνυπάρχουν περισσότεροι από ένας τύποι.

  Οι αιτίες
  Η ακράτεια μπορεί να έχει πολλές και διαφορετικές αιτίες, και να είναι άλλοτε παροδική και άλλοτε επίμονη ή και χρόνια ακόμα.
  Η παροδική ακράτεια μπορεί να οφείλεται σε ορισμένα ροφήματα, τρόφιμα και φάρμακα που έχουν διουρητικές ιδιότητες και επομένως διεγείρουν την ουροδόχο κύστη και αυξάνουν τον όγκο των ούρων. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται το αλκοόλ και η καφεΐνη σε υψηλές δόσεις, τα αναψυκτικά με ανθρακικό, τα ανθρακούχα μεταλλικά νερά, τα τεχνητά γλυκαντικά, η σοκολάτα, οι καυτερές πιπεριές (τσίλι) και τα πλούσια σε μπαχαρικά, ζάχαρη ή όξινα τρόφιμα (ιδίως τα εσπεριδοειδή). Επιπλέον, τα φάρμακα για την καρδιά και την αρτηριακή πίεση, τα ηρεμιστικά και τα μυοχαλαρωτικά, καθώς και οι μεγάλες δόσεις βιταμίνης C.
  Η προσωρινή ακράτεια ούρων μπορεί επίσης να οφείλεται σε ορισμένα συνήθως παροδικά ιατρικά προβλήματα, όπως οι ουρολοιμώξεις (μπορεί να ερεθίσουν την ουροδόχο κύστη, δημιουργώντας επιτακτική ακράτεια) και η δυσκοιλιότητα (ο πρωκτός βρίσκεται κοντά στην ουροδόχο κύστη και έχει κοινά νεύρα με αυτήν, τα οποία υπερδιεγείρονται σε περίπτωση δυσκοιλιότητας και αυξάνουν την συχνότητα της ούρησης).

  Η επίμονη ακράτεια μπορεί να προκαλείται από υποκείμενα σωματικά προβλήματα ή αλλαγές όπως:
  * Η εγκυμοσύνη. Οι ορμονικές αλλαγές και το αυξανόμενο βάρος του εμβρύου μπορεί να οδηγήσουν σε ακράτεια από προσπάθεια.
  * Ο τοκετός. Ο φυσικός τοκετός μπορεί να επιφέρει μία σειρά από αλλαγές στους μυς, τα νεύρα και τους υποστηρικτικούς ιστούς της κύστης, οδηγώντας τελικά στην ακράτεια.
  * Αλλαγές λόγω ηλικίας. Η γήρανση των μυών της κύστης μπορεί να ελαττώσει την ικανότητά της να κατακρατά ούρα. Επιπλέον, καθώς μεγαλώνουμε γίνονται πιο συχνές οι ακούσιες συσπάσεις της κύστης.
  * Εμμηνόπαυση. Τα οιστρογόνα βοηθούν το εσωτερικό τοίχωμα της κύστης και της ουρήθρας να διατηρούνται υγιή. Η δραστική μείωσή τους μετά την κλιμακτήριο έχει ως συνέπεια φθορά αυτών των ιστών, με συνέπεια επιδεινούμενη ακράτεια ούρων.
  * Υστερεκτομή. Στις γυναίκες, η ουροδόχος κύστη και η μήτρα υποστηρίζονται από πολλούς κοινούς μυς και αρθρώσεις και κάθε γυναικολογική εγχείρηση, συμπεριλαμβανομένης της υστερεκτομής (αφαίρεση μήτρας) μπορεί να οδηγήσει στην ακράτεια ούρων.
  * Διόγκωση του προστάτη. Ειδικά στους ηλικιωμένους άνδρες, η ακράτεια συχνά οφείλεται στην καλοήθη υπερπλασία του προστάτη.
  * Καρκίνος του προστάτη. Μειρκές φορές, η ακράτεια από προσπάθεια και η επιτακτική ακράτεια σχετίζονται με τον καρκίνο του προστάτη ή με τις θεραπείες γι’ αυτόν.
  * Απόφραξη στο ουροποιητικό. Ένας όγκος οπουδήποτε στο ουροποιητικό σύστημα μπορεί να προκαλέσει ακράτεια από υπερπλήρωση, ενώ μία πέτρα στην ουροδόχο κύστη μπορεί να προκαλέσει διαφυγή ούρων.
  * Νευρολογικές παθήσεις. Η πολλαπλή σκλήρυνση (σκλήρυνση κατά πλάκας), η νόσος Πάρκινσον, ένα εγκεφαλικό και ένας όγκος στον εγκέφαλο ή τραυματισμός στη σπονδυλική στήλη μπορεί να επέμβουν στα νευρικά μηνύματα που ελέγχουν την λειτουργία της ουροδόχου κύστης, οδηγώντας σε ακράτεια.

  Πότε να πάτε στον γιατρό
  «Εάν η ακράτεια είναι συχνή ή επηρεάζει την ποιότητα της ζωής, είναι σημαντικό να ζητήσει ο ασθενής ιατρική συμβουλή διότι η ακράτεια ούρων μπορεί να αποτελεί ένδειξη σοβαρού υποκείμενου πρόβλήματος, να τον αναγκάσει να περιορίσει τις δραστηριότητες και την κοινωνική του ζωή ή/και να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού από πτώση καθώς θα τρέχει στην τουαλέτα, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους», τονίζει ο Δρ. Πούλιας.

 • Ώρα για αμφισβήτηση: Ποια είναι η πιο κοινή φαντασίωση των αντρών;

  Ώρα για αμφισβήτηση: Ποια είναι η πιο κοινή φαντασίωση των αντρών;

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-21 21:56:20 | Πηγή: Ηλεία Live

  Οι φαντασιώσεις αποτελούν θα έλεγα ακρογωνιαίο λίθο του σεξ, μιας και μπορούν να δώσουν αυτό το κάτι παραπάνω, σε μία σχέση που μοιραία την έχει αγγίξει ο χρόνος. Δεν είναι λίγοι ωστόσο εκείνοι που δεν τολμούν να εξομολογηθούν τις μύχιες σκέψεις τους στο σύντροφό τους, από φόβο μήπως παρεξηγηθούν, ή ακόμα και να φοβηθούν στις πιο σκληροπυρηνικές περιπτώσεις.

  Μία νέα έρευνα ωστόσο, έρχεται για να ανατρέψει όλα τα δεδομένα, και να μας βάλει στη διαδικασία της αμφισβήτησης. Σύμφωνα λοιπόν με τα ευρήματα, το 88% των αντρών, συμμετείχαν 1. 516 άντρες και γυναίκες, απάντησε ότι η πιο συχνή φαντασίωση είναι το σεξ με… συναίσθημα!

  Ναι, το τρυφερό, το vanilla ή όπως αλλιώς θέλεις. Βέβαια, σε έναν κόσμο που οι περισσότερο είναι αρκετά απελευθερωμένοι σεξουαλικά, και η ποικιλία στο σεξ είναι συνώνυμο της ποιότητάς του, μας είναι κομματάκι δύσκολο ότι θα έδινες στον άντρα ένα role play ή κάτι σε bondage και θα προτιμούσε το ιεραποστολικό και τα φιλάκια.

  Όχι ότι δεν υπάρχουν και οι στιγμές που όντως αποζητούμε την τρυφερότητα, αλλά όσο να πεις, οι πιο kinky και ιδιαίτερες καταστάσεις, είναι που κρατούν και τη φλόγα αναμμένη.

  Αμφισβήτηση ώρα μηδέν!

 • Θρήνος στη Δυτική Αχαΐα -

  Θρήνος στη Δυτική Αχαΐα -"Έφυγε" ξαφνικά σε ηλικία 32 ετών ο ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου Λάππα Βασίλης Γιοβάνης - Είχε παντρευτεί πριν από ένα μήνα!

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-21 21:56:20 | Πηγή: Ηλεία Live

  Θρήνος στη δυτική Αχαΐα και συγκεκριμένα στο Λάππα, καθώς έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 32 ετών ο ποδοσφαιριστής της τοπικής ομάδας Βασίλης Γιοβάνης.

  Αιτία θανάτου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι η καρδιακή ανακοπή. Ο αναπάντεχος χαμός του σόκαρε τους πάντες, καθώς επρόκειτο για ένα νέο και δραστήριο άνθρωπο. Μάλιστα ο εκλιπών είχε παντρευτεί πριν ενάμισι μήνα με τη Μαρία Δριμάλα, με την οποία είχε αποκτήσει και ένα γιο, τον Γιώργο.

  Οι φίλοι του τον αποχαιρετούν στο διαδίκτυο, μη μπορώντας να πιστέψουν πως το γελαστό παιδί, έφυγε από τη ζωή…

  Σπαρακτικά είναι τα μηνύματα στο facebook:

  Μερικά από αυτά...

  - Η ζωή είναι πολύ άδικη... σε πήρε πολύ νωρίς πάνω στην ευτυχία που είχες την οικογένειά σου... 

 • Πύργος: Το ενδιαφέρον της γειτονιάς έσωσε 90χρονη

  Πύργος: Το ενδιαφέρον της γειτονιάς έσωσε 90χρονη

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-21 21:56:20 | Πηγή: Ηλεία Live

  Σωτήριο αποδείχτηκε το ενδιαφέρον των γειτόνων αλλά και η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου για μια ηλικιωμένη γυναίκα.
  Η 90χρονη γυναίκα είχε εξαφανιστεί από το περασμένο Σάββατο και καθώς τα τελευταία χρόνια μένει μόνη της, οι γείτονές της θορυβήθηκαν, αφού η ηλικιωμένη δεν απαντούσε στο τηλέφωνο αλλά και το σπίτι ήταν κλειστό χωρίς να υπάρχει κάποια ανταπόκριση όταν χτυπούσαν επίμονα την πόρτα.
  Εξαντλώντας όλα τα περιθώρια, χθες, ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία έφτασε αμέσως στο σπίτι, στην οδό Δεληγιάννη. Απαραίτητη κρίθηκε όμως και η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αφού διαθέτει ειδικό εξοπλισμό, τον οποίο και χρησιμοποίησε προκειμένου να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού της ηλικιωμένης γυναίκας.
  Μόλις η πόρτα άνοιξε, οι γείτονες αλλά και οι άντρες της Π.Υ αντίκρυσαν την 90χρονη πεσμένη στο πάτωμα, ανήμπορη να σηκωθεί αλλά ευτυχώς καλά στην υγεία της.
  Στο σημείο άμεσα έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο την μετέφερε για την παροχή πρώτων βοηθειών και ιατρικό έλεγχο, στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου.

 • Αδιανόητη επίθεση Έλληνα καθηγητή στον Αντετοκούνμπο: Μας ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Έλληνας

  Αδιανόητη επίθεση Έλληνα καθηγητή στον Αντετοκούνμπο: Μας ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Έλληνας

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-21 21:56:20 | Πηγή: Ηλεία Live

  Ο καθηγητής Ευάγγελος Μαρκόπουλος από το Πανεπιστήμιο UCL στο Λονδίνο αμφισβήτησε τους λόγους που ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ δεν έδωσε το "παρών" με την Εθνική Ελλάδος το καλοκαίρι

  Τη στιγμή που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο διαφημίζει την Ελλάδα με τα κατορθώματα του στα λαμπερά παρκέ του NBA, τραγουδώντας σε κάθε ευκαιρία τον εθνικό μας ύμνο, ένας συμπατριώτης μας και μάλιστα διακεκριμένος καθηγητής ο οποίος διδάσκει σε ένα από τα γνωστά Πανεπιστήμια του Λονδίνο, το UCL, του επιτίθεται με απίστευτες εκφράσεις αμφισβητώντας όχι μόνο την ιθαγένεια του αλλά και τους λόγους για τους οποίους αναγκάστηκε να μην συμμετάσχει με την εθνική ομάδα στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ το καλοκαίρι.  


  Τα σχόλια του Έλληνα καθηγητή αναρτήθηκαν δημόσια στο ανοιχτό προφίλ Ελληνίδας δημοσιογράφου, η οποία  πριν από λίγες μέρες είχε ποστάρει βίντεο των Milwaukee Bucks όπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τραγουδούσε μαζί με άλλους συμπατριώτες μας στο γήπεδο των Cleveland Cavaliers  τον εθνικό μας ύμνο.
   

     Το εν λόγω βίντεο που έφερε τίτλο “ Giannis meets Greeks in Cleveland” έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες προκαλώντας δέος και ρίγη συγκίνησης. 
  Όμως φαίνεται ότι ο Έλληνας καθηγητής που σύμφωνα με δημοσιεύματα ιστοσελίδων θεωρείται παγκοσμίου εμβέλειας προσωπικότητα και διακεκριμένος επιστήμονας στον τομέα της τεχνολογίας, είχε αντίθετη άποψη για τον έγχρωμο σταρ του NBA.

  Συγκεκριμένα, σχολίασε: « Μας ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Ελληνας. Εως εδω. Δεν ξεχνάμε το καλοκαίρι. Μας έγραψε στα @ρχιδι@ του όλους μας, την Εθνική ομάδα και την σημαία μας»  Όπως ήταν αναμενόμενο το παραπάνω σχόλιο του προκάλεσε την αντίδραση άλλων χρηστών. « Δεν σας επιτρέπω να εκφράζεστε με αυτόν τον τρόπο στον τοίχο μου. Ο μαύρος που το παίζει Ελληνας;;;;;;; Και χρησιμοποιείτε χυδαίες λέξεις και διδάσκετε; Ειλικρινά θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς διδάσκετε!!» απάντησε η κάτοχος της συγκεκριμένης σελίδας, ενώ ένας άλλος κατηγόρησε τον καθηγητή για ρατσισμό. «Στους φοιτητές σας διδάσκετε ρατσισμό;;;» έγραψε χαρακτηριστικά. 

  «Θα έπρεπε να ντρέπεστε αλλα το φιλότιμο μάλλον λειπει απο το λεξιλόγιο σας.

  Η οπαδικη σας νοοτροπία σας στράβωσε» σχολίασε κάποιος άλλος.
  Ωστόσο ο καθηγητής, όχι μόνο δεν πτοήθηκε αλλά επέμεινε στην άποψη του, απαντώντας: «Αρκετα εχει προκαλεσει το ατομο αυτό (εννοώντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο) και ειδικά το καλοκαίρι είδαμε ολοι που μας εχει γραμμένους».


   

  Ποιος είναι ο καθηγητής
   
  Ο Καθηγητής Dr. Ευάγγελος Μαρκόπουλος σύμφωνα με τα βιογραφικά του στοιχεία που βρίσκονται δημοσιευμένα στο διαδίκτυο, γεννήθηκε στην Καλαμάτα αλλά μεγάλωσε, σπούδασε, και εργάστηκε στις ΗΠΑ όπου απέκτησε και την Αμερικανική υπηκοότητα. Ολοκλήρωσε τις πτυχιακές και μεταπτυχιακές του σπουδές στην Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Computer Science) στις ΗΠΑ.

  Επαγγελματικά, έχει εργαστεί στις ΗΠΑ ως επιστήμων πληροφορικής κυρίως στην ΙΒΜ, στην Siemens και στα ερευνητικά εργαστήρια Bell Laboratories της AT&T σε διαφορές θέσεις έρευνας, διοίκησης και ανάπτυξης τεχνολογίας. 
   
  Ακαδημαϊκά, έχει διδάξει και εκπονήσει ερευνητικές εργασίες ως Εντ. Καθηγητής, Επιστημονικός Συνεργάτης και Ερευνητής σε Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα της Ελλάδος και του Εξωτερικού (ΗΠΑ – Πανεπιστήμιο της Πόλης της Νέας Υόρκης), Γερμανία (Πολυτεχνείο της Βρέμης), Ιορδανία (Hashemite University), και Ισπανία (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Λογισμικού). Έχει δεκάδες επιστημονικές αλλά και πρακτικές διαλέξεις και δημοσιεύσεις σε Ελληνικό και Διεθνές επίπεδο. 


   
  Είναι ειδικός στον τομέα της Τεχνοκρατικής Ανάπτυξης Επιχειρήσεων και Οργανισμών αναπτύσσοντας πρακτικά μοντέλα και έργα τεχνοκρατικής στρατηγικής και διασφάλισης τεχνοκρατικών και τεχνολογικών επενδύσεων. 
   
  Ο Δρ. Μαρκόπουλος ως απόδημος ο ίδιος, είναι σε προσωπικό επίπεδο Τεχνικός Σύμβουλος και Επιστημονικός Συνεργάτης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού υποστηρίζοντας τις τεχνολογικές και τεχνοκρατικές του πρωτοβουλίες, ενώ ως εταιρία είναι σήμερα και Τεχνικός Σύμβουλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έχοντας αρχικά σχεδιάσει ολοκληρωτικά την Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Τραπεζικής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αναλαμβάνοντας παράλληλα και την διαχείριση της υλοποίηση της, η οποία θα φιλοξενήσει τις οικονομικές συναλλαγές του απανταχού Ελληνισμού με την Ελλάδα.

 • Στις Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης για τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

  Στις Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης για τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-21 21:56:20 | Πηγή: Ηλεία Live

  Αυθημερόν στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, για να συμμετάσχει στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής «Κοινωνική Πολιτική, Εκπαίδευση, Απασχόληση, Έρευνα και Πολιτισμός» (SSEDEC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ).
  Η Επιτροπή SEDEC συντονίζει το έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών για τομείς όπως οι πολιτικές απασχόλησης, η κοινωνική πολιτική και κοινωνική προστασία, η ισότητα ευκαιριών, η εκπαίδευση και κατάρτιση, η καινοτομία, έρευνα και τεχνολογία, η κοινωνία των πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των διευρωπαϊκών δικτύων ΤΠΕ, η νεολαία και αθλητισμός, ο πολιτισμός και πολιτισμική πολυμορφία, κλπ.
  Στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης ξεχωρίζει η συζήτηση σχετικά με τις επιπτώσεις της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στις τοπικές και περιφερειακές αρχές.
  «Είναι σημαντικό να γίνει απολογισμός των πλέον πρόσφατων εξελίξεων και να συζητήσουμε τι συνεπάγεται η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την άποψη των περιφερειακών και τοπικών αρχών (ΤΠΑ), τόσο του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και της ΕΕ, ιδίως σε τομείς όπως η Πολιτική απασχόλησης και η κοινωνική πολιτική, η Ελεύθερη κυκλοφορία πολιτών και εργαζομένων, η Εκπαίδευση, νεολαία και αθλητισμός, η Έρευνα και καινοτομία» αναφέρει σχετικά ο κ. Κατσιφάρας.
  Σημαντικό σημείο στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης είναι και η συζήτηση σχετικά με την έκθεση της ARLEM (Ευρωμεσογειακή Περιφερειακή και Τοπική Συνέλευση) για τη χειραφέτηση των γυναικών στην περιοχή της Μεσογείου.
  «Για εμάς έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το σημείο αυτό, αφού δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα που συνδέονται με τον ρόλο των γυναικών στην κοινωνία, και ιδιως στο χώρο της Μεσογείου. Εξάλλου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι μέλος της ARLEM και έχει την Προεδρία της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR» τονίζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.
  Άλλα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί η Επιτροπή SEDEC κατά τη σημερινή συνεδρίασή της είναι:
  • η γνωμοδότηση της ΕτΠ «Ενδιάμεση επανεξέταση της εφαρμογής της στρατηγικής για την ψηφιακή ενιαία αγορά - Μια συνδεδεμένη ψηφιακή αγορά για όλους»,
  • η γνωμοδότηση της ΕτΠ «Ενίσχυση της καινοτομίας στις περιφέρειες της Ευρώπης: στρατηγικές για μια ανθεκτική, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη»,
  • η γνωμοδότηση της ΕτΠ «Η Ευρώπη σε κίνηση: εργασιακές πτυχές των οδικών μεταφορών», καθώς και
  • η παρουσίαση του των εργασιών του Διαύλου του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ)

 • Αυτοψία στο Κλειστό γυμναστήριο Καράτουλα

  Αυτοψία στο Κλειστό γυμναστήριο Καράτουλα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-21 21:56:20 | Πηγή: Ηλεία Live

  Από τους αντιδημάρχους Π. Αθανασόπουλο και Σ. Γεωργόπουλο

  Αυτοψία στο «Αυστραλιανό Αθλητικό Κέντρο Ωλένης», το Κλειστό Γυμναστήριο στο Καράτουλα, πραγματοποίησαν χθες ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Πύργου Παντελής Αθανασόπουλος και ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ωλένης Σωτήρης Γεωργόπουλος.

  Κατά την αυτοψία, διαπίστωσαν μικρά προβλήματα στη στέγη και στα αποδυτήρια του Κλειστού Γυμναστηρίου τα οποία όπως τόνισαν θα δρομολογηθούν και θα αποκατασταθούν άμεσα.

  Θα πρέπει να τονιστεί, ότι το κλειστό γυμναστήριο Καράτουλα, που κατασκευάστηκε μετά τις φωτιές του 2007 και αποτελεί δωρεά της Αυστραλιανής κυβέρνησης, βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και αποτελεί πραγματικό στολίδι για την ευρύτερη περιοχή του πρώην δήμου Ωλένης.

  Μάλιστα στη διάρκεια της αυτοψίας- επίσκεψης, συζητήθηκε και το ενδεχόμενος πραγματοποίησης αθλητικής εκδήλωσης στο συγκεκριμένο χώρο.
  Κ. Κολοβέρου

 • Ηλείοι στον 5ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Σκακιστικού σκίτσου στα Καλάβρυτα

  Ηλείοι στον 5ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Σκακιστικού σκίτσου στα Καλάβρυτα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-21 21:56:20 | Πηγή: Ηλεία Live

  Ο δάσκαλος ζωγραφικής Κρίστο Χάσα και οι μαθητές του από τα εικαστικά εργαστήρια Αμαλιάδας και Παλαιοχωρίου

  Στον 5ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Σκακιστικού σκίτσου «Καλάβρυτα 2017», θα συμμετάσχει με μεγάλες προσδοκίες για διακρίσεις, μαζί με τους μαθητές και τη φετινή χρονιά, ο δάσκαλος ζωγραφικής στα εικαστικά εργαστήρια της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας και Παλαιοχωρίου, Κρίστο Χάσα. Ο διαγωνισμός είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων το 1943. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου στα Καλάβρυτα, στο πλαίσιο Μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος που διοργανώνει ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ).
  Ο κ. Κρίστο Χάσα θα συμμετάσχει με ένα έργο του από συνθετική μελάνι και μολύβι που φέρει τον τίτλο «Ποτές δεν ξεχνάμε». Η παιδική ομάδα ζωγραφικής της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας και του τμήματος Παλαιοχωρίου Γαστούνης δημιούργησαν - εκτός από τα ατομικά τους έργα - και ένα ομαδικό, αφιερωμένο στην μνήμη των χαμένων αγωνιστών.
  Στην περσινή διοργάνωση ο Κρίστο Χάσα είχε λάβει το 2ο ατομικό βραβείο στην κατηγορία των επαγγελματιών είναι Ηλείοι μαθητές γύρισαν με πολλούς επαίνους και βραβεία.
  Στο διαγωνισμό συμμετέχουν:
  Αναστασία Πατσούρα, Γ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου Σαβαλίων
  Νίκος Νικολακόπουλος, Β΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας
  Μπέττυ Νικολακοπούλου, Α΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας
  Ιωάννης Παπανδρικόπουλος, Α΄ τάξης Γυμνασίου Αμαλιάδας
  Θανάσης Χρυσανθακόπουλος, Γ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου Σαβαλίων
  Αντωνάτος Παναγιώτης, Β΄ τάξη Γυμνασίου Γαστούνης.
  Ελένη Παπαδοπούλου

 • Γλυφάδα: Μαχαίρωσε αστυνομικό και επιχείρησε να

  Γλυφάδα: Μαχαίρωσε αστυνομικό και επιχείρησε να "πατήσει" άλλους για μια κλήση

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-21 21:56:20 | Πηγή: Ηλεία Live

  Ο οδηγός διαπληκτίστηκε με τους ένστολους και προσπάθησε να τους πατήσει με το αυτοκίνητο - Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας που πήγε να τον σταματήσει δέχτηκε μία μαχαιριά στην κοιλιά

  Άγριο επεισόδιο εκτυλίχθηκε πριν από λίγο στη Γλυφάδα

  Αστυνομικοί της Τροχαίας Ελληνικού προσπάθησαν να κόψουν μία κλήση, για παράνομο παρκάρισμα, σε ένα αυτοκίνητο τύπου Golf, στην πλατεία Εσπερίδων, όμως εκείνη την ώρα ο οδηγός έφτασε στο σημείο, αντέδρασε έντονα, διαπληκτίστηκε έντονα με τους ένστολους και πληροφορίες λένε ότι προσπάθησε να τους μαχαιρώσει αλλά και να τους πατήσει με το αυτοκίνητο.

    O πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης στο κατάστημα με οπτικά

  Στη συνέχεια διέφυγε από το σημείο, μπήκε σε κατάστημα με οπτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, προσπάθησε να σταματήσει τον εξοργισμένο οδηγό. Ο άτυχος αστυνομικός φέρεται να δέχτηκε μία μαχαιριά στην κοιλιακή χώρα, χωρίς όμως το τραύμα να είναι σοβαρό, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

  Αμέσως κινητοποιήθηκε μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας η οποία κατάφερε να τον συλλάβει, ενώ στο σημείο μεταβαίνει και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, προκειμένου να συνδράμει και να διαπιστώσει αν ο τραυματίας είναι καλά στην υγεία του.  Ο δράστης, ο οποίος είναι Έλληνας, συνελήφθη και όπως ανέφεραν οι πληροφορίες στο παρελθόν έχει νοσηλευθεί σε ψυχιατρικές κλινικές γιατί αντιμετωπιζει ψυχολογικά προβλήματα.

  Ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

   


   

 • Στις 30 Νοεμβρίου η πρώτη κλήρωση αποδείξεων - 1 συν 9 εκατ. ευρώ

  Στις 30 Νοεμβρίου η πρώτη κλήρωση αποδείξεων - 1 συν 9 εκατ. ευρώ

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-21 21:56:20 | Πηγή: Ηλεία Live

  Στο τέλος του μήνα -εκτός νέου απροόπτου- αναμένεται η πρώτη κλήρωση για αποδείξεις από ηλεκτρονικές συναλλαγές, αν και, όπως προκύπτει από ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, υπάρχει ακόμα ένα «κενό» στις συναλλαγές που διενεργούνται όχι με κάρτες αλλά με μεταφορά ποσών από λογαριασμό σε λογαριασμό.

  Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η πρώτη κλήρωση θα γίνει με βάση τις συναλλαγές του Οκτωβρίου και ως εκ τούτου όλες οι ηλεκτρονικές πληρωμές των πρώτων εννιά μηνών θα συμπεριληφθούν στη σούπερ λοταρία των Χριστουγέννων, η οποία θα κληρώσει 9 εκατ. ευρώ.

  Όσον αφορά το θέμα με τους επαγγελματικούς λογαριασμούς, οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι ενώ οι τράπεζες μπορούν να «αναγνωρίσουν» τις πληρωμές που διενεργούνται μέσω καρτών, δεν μπορούν να αναγνωρίσουν σε ποιες περιπτώσεις οι μεταφορές ποσών μέσω λογαριασμών αποτελούν πληρωμές από πελάτες ή κάποια άλλη συναλλαγή.

  Το πρόβλημα αυτό θα αντιμετωπιστεί με τους επαγγελματικούς λογαριασμούς, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι από τη στιγμή που η επιχείρηση δηλώσει έναν τέτοιο λογαριασμό, οι τράπεζες μπορούν να εντοπίσουν πληρωμές μέσω μεταφοράς από λογαριασμούς, όχι μόνο για το επόμενο διάστημα αλλά και αναδρομικά από την αρχή του έτους.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, από τις 10 Νοεμβρίου 2017 είναι σε λειτουργία στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ η εφαρμογή δήλωσης των επαγγελματικών λογαριασμών. Οι πληροφορίες που παράγονται μέσω των επαγγελματικών λογαριασμών είναι απαραίτητες, έτσι ώστε να απεικονίζονται όσο πιο ορθά γίνεται οι συναλλαγές, που σχετίζονται με την κάλυψη του ποσού για την κατοχύρωση του αφορολόγητου και με τον υπολογισμό των ποσών που θα ληφθούν υπόψη στο πρόγραμμα δημοσίων κληρώσεων.

  Επομένως, επαγγελματίες και επιχειρήσεις πρέπει να σπεύσουν να δηλώσουν τον ή τους επαγγελματικούς λογαριασμούς τους, έτσι ώστε οι συναλλαγές αυτών να συμπεριληφθούν και στις επερχόμενες κληρώσεις του προγράμματος δημοσίων κληρώσεων.

   

 • Διήμερο Δράσεων για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών

  Διήμερο Δράσεων για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-21 21:56:20 | Πηγή: Ηλεία Live

  Η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τη στήριξη της Περιφερειακής Επιτροπή Ισότητας της, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών, διοργανώνει διήμερο δράσεων στις 24 και 25 Νοεμβρίου που θα πραγματοποιηθούν σε πόλεις των τριών περιφερειακών ενοτήτων.
  Ειδικότερα, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου :

  στην Αμαλιάδα, στην Πλατεία Ελευθερίας, από 5 μμ -9μμ στο Λιμάνι της Ναυπάκτου (κτίριο Ναυπακτίας), από 11:00π.μ.-8:00μμ στο Αίγιο, στην πλατεία Αγία Λαύρας, από 10:00 π.μ.-1:00μμ

  Την επόμενη μέρα στις 25 Νοεμβρίου, στην Πάτρα και συγκεκριμένα, στην συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου & Γεροκωστοπούλου από τις 10:30 έως 13:00, θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό, όπου θα στοχεύει στην πληροφόρηση και στην ενημέρωση, για τις διάφορες μορφές της βίας στη σύγχρονη κοινωνία, όπως επίσης και για τις υφιστάμενες συμβουλευτικές κοινωνικές δομές που εδρεύουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
  Πολύτιμη για τη διοργάνωση είναι η συνεργασία και η στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων σημαντικών κοινωνικών φορέων, όπως:
  1. Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων
  2. Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πάτρας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ)
  3. Ξενώνας Φιλοξενίας κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Πατρέων
  4. Ένωση Γυναικών Ελλάδας, ΕΓΕ (Παραρτήματα Πατρών, Αιγίου & Ναυπάκτου)
  5. Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αμαλιάδας
  6. ΔΗΚΕΠΑ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας), Δήμου Αιγιαλείας
  7. Δήμος Ήλιδας
  8. Δήμος Ναυπάκτου
  9. Κοινωφελές σωματείο ΠΥΡΡΩΝ, ο Ηλείος
  10. Σύλλογος ΑμεΑ ΑΛΚΥΟΝΗ
  11. Τμήμα Νοσηλευτικής, ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  12. Τμήμα Κοινωνικης Εργασίας, ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  13. ΙΚΕΛΟΣ, Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού

 • Η τραγική ιστορία της οικογένειας του Βασίλη Γιοβάνη που

  Η τραγική ιστορία της οικογένειας του Βασίλη Γιοβάνη που "έσβησε" στα 32 του χρόνια - Θρήνος στο Λάππα - Αύριο η κηδεία του

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-21 21:56:20 | Πηγή: Ηλεία Live

  Πριν από αρκετά χρόνια ο Θείος του άτυχου 32χρονου Βασίλη Γιοβάνη, ήταν στην Αμερική και εργαζόταν. Εμελλε να  "φύγει" για πάντα, προδομένος από την καρδιά του. Τα δύο αδέλφια του, στη μνήμη του έδωσαν στους δύο γιους του, το όνομα Βασίλης.

  Και οι δύο "έσβησαν" από την ίδια ασθένεια. Μια τραγική ιστορία που κάνει απύθμενο τον πόνο για το φευγιό του Βασίλη. Τόσο νωρίς... Πριν από ένα περίπου μήνα, κρατούσε ευτυχισμένος αγκαλιά την αγαπημένη του Μαρία ντυμένη στα λευκά, νυφούλα. Και οι δύο, υπεραγαπούσαν τον μικρό τους "θησαυρό" τον Γιωργάκη. Μια τεράστια θλίψη, ένας ατελείωτος θρήνος από το πρωί στο Λάππα και σε ολόκληρη τη δυτική Αχαΐα για τον ξαφνικό θάνατο του Βασίλη Γιοβάνη.

  Έντιμος, αγωνιστής και φίλος. Έτσι τον χαρακτηρίζουν όσοι γνώριζαν τον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή του Ατρομήτου Λάππα. Πριν από μερικούς μήνες, πέρασε περιπέτεια με την καρδιά του. Όμως τα κατάφερε και βγήκε νικητής. Γέλασε και πήρε δύναμη αργότερα από το γάμο του και τον μικρό του γιο. Τα χαμόγελα όμως σήμερα το πρωί... πάγωσαν για πάντα.

  Ο Βασίλης Γιοβάνης ήταν ηλεκτρολόγος, αγρότης και ένας από τα δυνατά χαρτιά της ομάδας του Ατρομήτου στο Λάππα. Στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιος με την παράταξη του Παναγιώτη Κουνάβη ΑΚΙΔΑ. Ο επικεφαλής της σημείωσε: "Η ξαφνική απώλεια του συνδημότη και συναγωνιστή Βασίλη Γιοβάνη, μας γεμίζει βαθιά θλίψη.Παιδί του μόχθου, δραστήριος και αθλητής, ιδιαίτερα αγαπητός από όλους,θα μας λείψει. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην σύζυγο του Μαρία και την οικογένειά του. Καλό σου ταξίδι Βασίλη!".

 • Διευρύνεται το μέτωπο για την προστασία της οικογενειακής στέγης

  Διευρύνεται το μέτωπο για την προστασία της οικογενειακής στέγης

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-21 21:56:20 | Πηγή: Ηλεία Live

  Καθημερινά διευρύνεται το μέτωπο που δημιουργεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την προστασία της οικογενειακής στέγης από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

  Η κινηματική πρωτοβουλία της Περιφέρειας αγκαλιάζεται συνεχώς από Δημοτικά Συμβούλια, οργανώσεις, φορείς και Επιμελητήρια.

  Τις τελευταίες ημέρες και μετά την ενημέρωση που έγινε για τους στόχους της προσπάθειας από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Αγγελόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρη Δριβίλα το Οικονομικό Επιμελητήριο και φορείς στέκονται στο πλευρό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

  Συγκεκριμένα κατόπιν επικοινωνίας με τον Πρόεδρο του 10ου Περιφερειακού Τμήματος Βορειοδυτικής Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας Γιώργο Κουτρουμάνη του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Αγγελόπουλου, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου και έλαβε απόφαση να υπογράψει το σχετικό έντυπο της Περιφέρειας , που πρόκειται να σταλεί στην Κυβέρνηση ζητώντας νομοθετική ρύθμιση, ώστε να «θωρακιστούν» πολίτες και οικογένειες από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

  Εξάλλου σειρά συναντήσεων με συλλόγους είχε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας, τα Διοικητικά Συμβούλια των οποίων συμφώνησαν να σταθούν αλληλέγγυα στην πρωτοβουλία.

  Ειδικότερα υπέρ της πρωτοβουλίας για την προστασία της οικογενειακής στέγης τάχθηκε και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γονέων Τριών Παιδιών, που δεσμεύθηκε μάλιστα το ΔΣ του να πληροφορήσει τα μέλη του για να μετάσχουν στην προσπάθεια.

  Ενώ στο έντυπο υπέγραψαν και τα ΔΣ των Εκπολιτιστικών Συλλόγων Καστελοκάμπου, Προαστίου και Παραλίας Προαστίου Πατρών.

 • Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα των Θεραπειών Πολλαπλής Σκλήρυνσης

  Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα των Θεραπειών Πολλαπλής Σκλήρυνσης

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-21 21:56:20 | Πηγή: Ηλεία Live

  Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια του ετήσιου σχεδίου δράσης, πρόληψης, προαγωγής της υγείας, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, συνδιοργανώνει με την Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα των Θεραπειών Πολλαπλής Σκλήρυνσης», την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18:00 στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ».
  Συντονιστής της εκδήλωσης είναι ο Βοηθός Περιφερειάρχη για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αντιπρόεδρος Ε.Σ.Α.μεΑ, Αντώνης Χαροκόπος, ενώ έγκριτοι επιστήμονες (ο κος Ιωάννης Ελλούλ – Αν. Καθηγητής Νευρολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, ο κος Γεώργιος Μανωλέσος – Ψυχίατρος, τ. Διευθυντής Ε.Σ.Υ. και η κα Μαρίνα Θεοδωρίτση – Φυσικοθεραπεύτρια, ΟΕΠ Leader, Εργ. Υγειοφυσικής και Υπολογιστικής Νοημοσύνης ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας) θα παρουσιάσουν θέματα του επιστημονικού και ερευνητικού τους έργου.

 • ΤτΕ: Εσοδα 12,994 δισ. από τον τουρισμό μέσα σε 9 μήνες

  ΤτΕ: Εσοδα 12,994 δισ. από τον τουρισμό μέσα σε 9 μήνες

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-21 21:56:20 | Πηγή: Ηλεία Live

  Για μια ακόμη φορά τα στοιχεία της ΤτΕ αποδεικνύουν ότι η «βαριά βιομηχανία» της χώρας παραμένει ο τουρισμός και «αιματοδοτεί» την χειμαζόμενη οικονομία με πολλά δισ. ευρώ.

  Συγκεκριμένα  στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου τα κέρδη από τον τουρισμό παρουσίασαν αύξηση 20,3% αγγίζοντας τα 12,994 δισ. ευρώ!  

   

  Η εξέλιξη αυτή σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος αντανακλά την αύξηση του αριθμού των τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα μας την περίοδο αυτή.

  Πιο συγκεκριμένα η εισερχόμενη τουριστική κίνηση ξεπέρασε τα 23,5 εκατομμύρια ταξιδιώτες έναντι 21,4 εκατομμύρια που είχαν επισκεφθεί τη χώρα μας την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

  Η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ-28 διαμορφώθηκε στις 16.047 εκατ. ταξιδιώτες, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 8,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, ενώ η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες εκτός της ΕΕ-28 αυξήθηκε κατά 15,1% και διαμορφώθηκε στις 7,488 εκατ. ταξιδιώτες.

  Η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε κατά 9,8%, ενώ αυτή από τις χώρες της ΕΕ-28 εκτός της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε κατά 6,3%.

  Αναλυτικότερα, οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ζώνης του ευρώ αυξήθηκαν κατά 19,7% και διαμορφώθηκαν στα 5.546 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28 εκτός της ζώνης του ευρώ αυξήθηκαν κατά 5,6% και διαμορφώθηκαν στα 3.285 εκατ. ευρώ.

  Ειδικότερα, οι εισπράξεις από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 18% και διαμορφώθηκαν στα 923 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 25,7% και διαμορφώθηκαν στα 2.075 εκατ. ευρώ.

  Οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο επίσης αυξήθηκαν κατά 15,8% και διαμορφώθηκαν στα 1.890 εκατ. ευρώ. Από τις χώρες εκτός της ΕΕ-28, μείωση κατά 3,1% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Ρωσία, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 385 εκατ. ευρώ, ενώ αυτές από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,2% και διαμορφώθηκαν στα 683 εκατ. ευρώ.

 • Η συγκινητική χριστουγεννιάτικη διαφήμιση - Η αγάπη γεννήθηκε στις γιορτές και κράτησε για πάντα

  Η συγκινητική χριστουγεννιάτικη διαφήμιση - Η αγάπη γεννήθηκε στις γιορτές και κράτησε για πάντα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-21 21:56:20 | Πηγή: Ηλεία Live

  Τα Χριστούγεννα είναι κοντά και το αεροδρόμιο του Χίθροου δημοσίευσε την εορταστική του διαφήμιση. Για μία ακόμη φορά κατάφερε να συγκινήσει.

  Πρωταγωνιστές της νέας διαφήμισης είναι δύο αρκουδάκια που ερωτεύονται σε μια πτήση των Χριστουγέννων και ο έρωτάς τους διαρκεί για πάντα.

  Ο κύριος Έντουαρντ και κυρία Ντόρις Μπερ επανενώνονται κάθε Χριστούγεννα στην αίθουσα αφίξεων του ιστορικού τερματικού σταθμού 1 του Χίθροου τα τελευταία 50 χρόνια. Από το 1967 έως σήμερα η διαφήμιση ακολουθεί την οικογένεια Μπερ μπροστά στο δέντρο των Χριστουγέννων. 

  «Πιο κοντά αυτά τα Χριστούγεννα», είναι το μήνυμα της διαφήμισης, η οποία άρεσε στους Βρετανούς.

  Ο Independent «ανεβάζοντας» τη διαφήμιση στον λογαριασμό του στο Facebook σχολίασε: «Το Χίθροου δημοσίευσε τη χριστουγεννιάτική του διαφήμιση, δεν μπορούμε να σταματήσουμε να κλαίμε».

 • Τι συμβαίνει στην ψυχολογία σου όταν στολίζεις πιο νωρίς από το κανονικό για τα Χριστούγεννα

  Τι συμβαίνει στην ψυχολογία σου όταν στολίζεις πιο νωρίς από το κανονικό για τα Χριστούγεννα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-21 21:56:20 | Πηγή: Ηλεία Live

  Τα Χριστούγεννα είναι μόλις πέντε εβδομάδες μακριά και οι περισσότεροι έχουν ήδη τοποθετήσει τα χριστουγεννιάτικα στολίδια τους στο σπίτι. 

  Το καλύτερο διάστημα για να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δένδρο είναι 40 μέρες περίπου πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά έχουμε παρατηρήσει ότι κάθε χρόνο ο κόσμος στολίζει όλο και νωρίτερα το σπίτι του. 

   

  Και ειδικά αν έχει μικρά πιτσιρίκια που ζητούν από τους γονείς τους να μπουν νωρίτερα σε αυτή την ευχάριστη διαδικασία. 

  Τα social media έχουν μπει για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων και οι περισσότεροι έχουν ποστάρει στο προφίλ τους το δικό τους χριστουγεννιάτικο δένδρο. 

  Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχει λόγος που συμβαίνει κάτι τέτοιο και έτσι εξηγείται που ο περισσότερος κόσμος θέλει να στολίσει από αρχές Νοεμβρίου. 

  Διάβασε τι συμβαίνει στην ψυχολογία σου όταν στολίζεις πιο νωρίς από το κανονικό για τα Χριστούγεννα στο bovary.gr

   

           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο