• Peugeot: το νέο 208 GTI θα είναι και ηλεκτρικό;

  Peugeot: το νέο 208 GTI θα είναι και ηλεκτρικό;

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 21:32:00 | Πηγή: Ηλεία Live

  Πολλά φαίνεται να αλλάζουν με την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης και μάλιστα σε αυτοκίνητα και κατηγορίες που κανείς θα περίμενε να προσχωρήσουν τελευταίες σ’ αυτό το νέο δεδομένο.

  Και όπως φαίνεται ανάμεσά τους βρίσκεται και το 208 GTi για το οποίο οι άνθρωποι της Peugeot αφήνουν υπόνοιες ότι θα έχει και μία καθαρά ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα διατίθεται παράλληλα με την συμβατική.
  Η νέα γενιά του 208 θα βγει στην αγορά το 2019, κάνοντας την επίσημη παρουσίασή του στην έκθεση της Γενεύης. Όπως γνωρίζουμε θα βασίζεται πλατφόρμα CMP της εταιρίας, αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει και την e-CPM η οποία θα είναι σχεδιασμένη ειδικά για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα. 
  Οι φήμες για την ύπαρξη μιας τέτοιας έκδοσης φούντωσαν μετά την δήλωση του CEO της εταιρίας Pierre Imparato ο οποίος είπε ότι από εδώ και στο εξής, όλα τα καινούργια μοντέλα της εταιρίας θα διατίθενται και στις δύο εκδόσεις κινητήρων, τόσο με εσωτερικής καύσης όσο και με ηλεκτροκινητήρες. Μάλιστα αυτή η επιλογή θα αφορά και τα μοντέλα με την ένδειξη GTi.

  O ίδιος επισήμανε ότι δεν θέλει βαρετά αυτοκίνητα για το μέλλον, κάτι που μεταξύ άλλων θα φέρει στην γκάμα της Peugeot και προτάσεις με ισχύ πάνω από 500 άλογα, αγγίζοντας την κατηγορία των supercars. Το σίγουρο είναι ότι η ηλεκτροκίνηση θα φέρει τα πάνω-κάτω και στην Peugeot, αποτελώντας και μία λύση ώστε να διατηρηθούν οι εκπομπές ρύπων της γαλλικής εταιρίας μέσα στα προβλεπόμενα όρια.

   

 • Εξαρθρώθηκε κύκλωμα Trafficking με

  Εξαρθρώθηκε κύκλωμα Trafficking με "πλοκάμια" σε Αθήνα, Μεσσηνία και Μύκονο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 21:32:00 | Πηγή: Ηλεία Live

   

  Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούταν συστηματικά στο πεδίο της γενετήσιας εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών, μέσω κέντρων διασκέδασης και κρυφών οίκων ανοχής καθώς και στη νομιμοποίηση της παραμονής τους στη χώρα, με σύναψη εικονικών συμφώνων συμβίωσης.

  Την υπόθεση χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία χθες, πραγματοποίησε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, τη Μεσσηνία και τη Μύκονο, με τη συνδρομή τοπικών αστυνομικών Υπηρεσιών.

  Συνελήφθησαν συνολικά 13 άτομα, 5 Έλληνες και 8 αλλοδαπές γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορίας, διευκόλυνσης ακολασίας, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, ψευδούς βεβαίωσης, νόθευσης παραβάσεων της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς κλπ.

  Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 12 άτομα, Έλληνες, 10 άνδρες και δυο γυναίκες, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν και προσαγωγές επτά επιπλέον γυναικών για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα εκδιδόμενα πρόσωπα και τους αλλοδαπούς.

  Από τη διερεύνηση της υπόθεσης και την ανάλυση του συγκεντρωθέντος υλικού διακριβώθηκε πλήρως η δράση της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία λειτουργούσε τουλάχιστον την τελευταία τριετία στο πεδίο της οικονομικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών.

  Όσον αφορά στον τρόπο δράσης της οργάνωσης (modus operandi), τα μέλη της εντόπιζαν γυναίκες κυρίως από χώρες της ανατολικής Ευρώπης και με τη χρήση απατηλών μέσων - υποσχέσεων για την εξεύρεση νόμιμης εργασίας στη χώρα μας αποσπούσαν τη συναίνεσή τους, προκειμένου να έλθουν στη χώρα μας.

  Μετά την άφιξη τους, αρχικά τις μετέφεραν σε οικία σε περιοχή της Αττικής, παρακρατώντας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και επιτηρώντας πλήρως τις κινήσεις τους, ενώ στη συνέχεια με τη χρήση βίας και απειλών τις εξανάγκαζαν να απασχολούνται σε κέντρο διασκέδασης ιδιοκτησίας τους και να επιδίδονται σε ασελγείς πράξεις με πελάτες, έναντι αμοιβής.

  Επιπλέον, τα μέλη της οργάνωσης παρέδιδαν τις αλλοδαπές, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε ιδιοκτήτες παρόμοιων καταστημάτων και κρυφών οίκων ανοχής, στην Αττική ή σε πόλεις επαρχίας.

  Χαρακτηριστικό της οργανωμένης και μεθοδικής τους δράσης αποτελεί το γεγονός ότι κανόνιζαν τη σύναψη εικονικών συμφώνων συμβίωσης μεταξύ των γυναικών και ατόμων που οι ίδιοι εντόπιζαν, έναντι αμοιβής. Ακολούθως κατέθεταν τα σύμφωνα σε Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και σε αρμόδιες Υπηρεσίες για την έκδοση σχετικών αδειών παραμονής.

  Μάλιστα για την απόκρυψη της εγκληματικής τους δραστηριότητας προέβαιναν στην υποβολή ψευδών μηνύσεων σε βάρος γυναικών, που κατάφερναν να διαφεύγουν από τον έλεγχο τους, επιβάλλοντας σε άλλες αλλοδαπές που διατηρούσαν στη σφαίρα επιρροής τους, να καταθέτουν ως μάρτυρες. Με τον τρόπο αυτό επιχειρούσαν να καταστήσουν αναξιόπιστες τις ενδεχόμενες καταγγελίες σε βάρος τους.

  Από την έρευνα και την συνδυαστική διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι το τελευταίο εξάμηνο τα μέλη της οργάνωσης, είχαν προβεί στην κατ’ επάγγελμα γενετήσια εκμετάλλευση και προαγωγή στην πορνεία τουλάχιστον 25 γυναικών, μέσω κέντρων διασκέδασης και κρυφών οίκων ανοχής.

  Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά, δύο αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα, πλήθος εγγράφων σχετικών με τη σύναψη εικονικών γάμων, βεβαιώσεις κατάθεσης αιτήσεων για την έκδοση αδειών διαμονής και ιδιόχειρές σημειώσεις.

  Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης.

   

 • Σταθάκης: Δεν τίθεται θέμα αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος

  Σταθάκης: Δεν τίθεται θέμα αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 21:07:13 | Πηγή: Ηλεία Live

  Η ΔΕΗ θα ωφεληθεί κατά περίπου 300 εκατ. ευρώ από τη ρύθμιση για τον ειδικό λογαριασμό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης.

  Αυτό, δημιουργεί ένα σημαντικό περιθώριο για την τιμολογιακή πολιτική, ακυρώνοντας κάθε συζήτηση για αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, πρόσθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο ΑΠΕ.

  Ο κ. Σταθάκης δήλωσε ακόμη ότι θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο το Εθνικό Σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα, ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν για να συμμετέχουν και λιγνιτικές μονάδες στον Μηχανισμό Αποζημίωσης Επάρκειας Ισχύος.

 • Η διάγνωση μιας σοβαρής χρόνιας πάθησης δεν είναι το . . . τέλος του κόσμου

  Η διάγνωση μιας σοβαρής χρόνιας πάθησης δεν είναι το . . . τέλος του κόσμου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 21:07:13 | Πηγή: Ηλεία Live

  Η ψυχολογική στήριξη του ασθενούς είναι σημαντική για την πορεία της υγείας του

  Ποιος και με ποιο τρόπο πρέπει να ανακοινώνει στον ασθενή ότι πάσχει από ένα σοβαρό χρόνιο νόσημα; Τι είναι με απλά λόγια η ενσυναίσθηση την οποία ακούμε συχνά τα τελευταία χρόνια και πόσο χρήσιμη μπορεί να αποδειχθεί στη σχέση γιατρού ασθενούς; Πώς αντιμετωπίζουν οι ασθενείς το άκουσμα της διάγνωσης μια σοβαρής χρόνιας πάθησης; Υπάρχουν στάδια στις αντιδράσεις τους; Ποιά είναι τα συχνότερα λάθη που κάνουμε όταν προσπαθούμε να στηρίξουμε έναν ασθενή που είτε είναι συγγενής είτε φίλος μας;

  Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά ζητήσαμε από την Χριστίνα Καραπάνου, Ψυχολόγο Υγείας Phd, CIPD, Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια, Διαπιστευμένη Μεσολαβήτρια, η οποία προσπάθησε με όσο πιο απλό τρόπο γίνεται να εκφράσει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων την άποψη της.

  «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει Πρωτόκολλο στην ανακοίνωση δυσάρεστων νέων. Επίσης οι επιστήμονες υγείας κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους στις ιατρικές σχολές, δεν εισπράττουν την ανάλογη εκπαίδευση η οποία σε χώρες του εξωτερικού, όπως για παράδειγμα στις αγγλοσαξωνικές χώρες, είναι μέρος του εκπαιδευτικού curiculum της ιατρικής σχολής» αναφέρει η κ. Καραπάνου.

  Όπως εξηγεί, οι περισσότεροι επιστήμονες βασίζονται στα δικά τους επικοινωνιακά κριτήρια και μοτίβα, και ανακοινώνουν τα νέα στους ασθενείς τους βασιζόμενοι στην εμπειρία τους και στο δείκτη ενσυναίσθησης που διαθέτουν προσωπικά, χωρίς να υπάρχει ένα επικοινωνιακό πλαίσιο που θα προστατεύει τον ασθενή από τις όποιες συναισθηματικές αντιδράσεις ή και ακόμα και το σοκ της διάγνωσης.

   

  «Δυστυχώς δεν υπάρχει ο χρόνος, η εκπαίδευση και η δυνατότητα να γίνει μια ορθά δομημένη επικοινωνία της χρονιότητας, των δυσκολιών αλλά και της προσφοράς ελπίδας και δόμησης θεραπευτικού πλάνου. Ο ασθενής αμέσως μετά τη διάγνωση του παίρνει απλά οδηγίες εξετάσεων ή κάποιες συνταγές προς υλοποίηση» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνοντας ότι ο ασθενής αξίζει ένα σύγχρονο τρόπο ανακοίνωσης του προβλήματος του, συνεργασίας και συμβουλευτικής υποστήριξης.

  Η ενσυναίσθηση που ζητούν οι ασθενείς από τους γιατρούς

  Πρέπει να γίνει πλέον κατανοητό ότι οι ασθενείς αναζητούν ενσυναίσθηση από τους γιατρούς τους και οι επιστήμονες υγείας αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο αυτήν την ανάγκη. «Η ενσυναίσθηση, ο συναισθηματικός συντονισμός των ιατρών, δηλαδή, με τους ασθενείς τους, εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό τον γνωστικό στόχο της κατανόησης των συναισθημάτων των ασθενών, καθώς αυτό έχει σημαντική συμβολή στη δόμηση της θεραπευτικής συμμαχίας και της συμπάθειας από πλευράς του ασθενούς προς τον θεράποντα ιατρό του» επισημαίνει η κ. Καραπάνου και εξηγεί ότι αφενός, οι γιατροί επιδιώκουν την απόσπαση και επιδιώκουν να φροντίζουν αξιόπιστα όλους τους ασθενείς ανεξάρτητα από τα προσωπικά τους συναισθήματα. Ωστόσο, οι ασθενείς επιθυμούν μια γνήσια ενσυναίσθηση από τους γιατρούς κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και της μακρόχρονης σχέσης μαζί τους.

  Εκτός του τομέα της ιατρικής, η ενσυναίσθηση είναι, όπως μας λέει, ένας ουσιαστικά συναισθηματικός τρόπος κατανόησης. Περιλαμβάνει τη μετακίνηση από τη θέση μας στις εμπειρίες κάποιου άλλου. Μια ηγετική ομάδα από την Εταιρεία Γενικής Εσωτερικής Ιατρικής στον Καναδά ορίζει την ενσυναίσθηση ως "την πράξη της ορθής αναγνώρισης της συναισθηματικής κατάστασης ενός άλλου χωρίς να μπαίνει στο πρόβλημα ο ιατρός και να επηρεάζεται συναισθηματικά", προσθέτει η κ. Καραπάνου.

  Η ενσυναίσθηση είναι εξαιρετικά πολύτιμη καθώς η αντίδραση των ασθενών στη διάγνωση εξαρτάται από πολλές δυναμικές, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Αρχικά από τη σχέση που ξεκινά με τον ιατρό και το επικοινωνιακό του προφίλ. Από την προσωπικότητα του ασθενούς και τον τρόπο που ερμηνεύει τις δυσάρεστες πληροφορίες και από το μοτίβο και τις στρατηγικές αντιμετώπισης που έχει το άτομο διαμορφώσει μέσα από την πορεία της ζωής του και την κοινωνική του μάθηση».

  Πώς αντιδρούν οι ασθενείς μετά τη διάγνωση μιας χρόνιας πάθησης

  Οι τρεις βασικές στρατηγικές αντιμετώπισης από την πλευρά του ασθενούς είναι:

  ΕΠΙΘΕΣΗ: Με αντίδραση βασισμένη στο θυμό και συνεχή αναζήτηση ιατρικών πληροφοριών. Επίσκεψη σε πολλούς γιατρούς. Λεπτομερή ενασχόληση με διαγνώσεις. Προβολές προβλημάτων σε άτομα κι έντονη αντιδραστικότητα.

  ΑΠΟΦΥΓΗ: Αντιδράσεις όπως καθυστέρηση εξετάσεων ή επίσκεψης στον ιατρό, μη συμμόρφωση στην αγωγή. Αποφυγή σκέψης κι επεξεργασίας του τρόπου αντιμετώπισης της ασθένειας και συγκάλυψη της αντίδρασης πιθανότατα με κάποια "συνήθεια" ή συμπεριφορά η οποία κι εκτονώνει την ένταση (πχ υπερφαγικά επεισόδια, χρήση ουσιών, ενασχόληση με δραστηριότητες "ανεβαστικές" και οτιδήποτε μπορεί να αποσπάσει το άτομο από τη σκέψη ή τη διαχείριση του προβλήματος). Τα άτομα πολλές φορές από την υπερβολική συσσώρευση κάνουν συναισθηματικές εκρήξεις ή λειτουργούν αυτοκαταστροφικά.

  ΠΑΓΩΜΑ: Παντελής αποστασιοποίηση από το πρόβλημα συνεχίζοντας τη ζωή του ο ασθενής σαν να μη συνέβη τίποτα. Είναι μια επικίνδυνη αντίδραση η οποία επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις τόσο για τον ίδιο αλλά και για τον περίγυρο του.

  «Κοινωνικά μπορούμε να ενισχύσουμε την αντίδραση των ασθενών μέσα από πολλές πρακτικές όπως: Αφύπνιση (κι όχι απλή πληροφόρηση) και καλλιέργεια ενεργητικού και θετικού προβληματισμού. Εκλογίκευση κι αποδοχή των αντιδράσεων και δράση κατά του στιγματισμού. Οργάνωση ομάδων παρηγορητικής φροντίδας και συμβουλευτικής στην περίθαλψη σε όλα τα επίπεδα και για όλες τις κατηγορίες χρόνιων παθήσεων με ομάδες επιστημόνων υγείας και ψυχικής υγείας και νοσηλευτές», προτείνει η κ. Καραπάνου.

  Όμως ποια είναι τα συχνότερα λάθη που κάνουμε όταν προσπαθούμε να στηρίξουμε έναν ασθενή που είτε είναι συγγενής είτε φίλος μας;

  «Η συμπόνια είναι η αυτόματη αντίδραση των οικείων κι από μόνη της είναι άκρως θεραπευτική κι απαραίτητη», εξηγεί στο Πρακτορείο η κ. Καραπάνου, επισημαίνοντας παράλληλα: «Η καταπίεση του ασθενούς και η μόχλευση του να υιοθετήσει τρόπο ζωής και αντίδραση που εμείς εξ ιδίων κρίνουμε σωστότερη είναι μέγα λάθος. Συμβάλει πολύ στην συναισθηματική του κατάπτωση και στην ενίσχυση της μειονεκτικότητας του».

  Η ενημέρωση του κοινού για μια ασθένει , για τις πιθανές αντιδράσεις που έχουν οι ασθενείς, η κατανόηση του πόσο επιβαρύνεται η ποιότητα ζωής τους, των ίδιων αλλά και των φροντιστών τους και η υιοθέτηση μιας όχι αντιδραστικής στάσης, αλλά στάσης «αντιμετώπισης», δημιουργεί μια ισορροπημένη στρατηγική στο μαραθώνιο που λέγεται διαχείριση ασθένειας, τονίζει η ίδια.

  Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

   

 • Εφτιαξε ένα ντιζαϊνάτο σκαμπό με τα σκουπίδια της κουζίνας της

  Εφτιαξε ένα ντιζαϊνάτο σκαμπό με τα σκουπίδια της κουζίνας της

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 21:07:13 | Πηγή: Ηλεία Live

  Η Σαρλότ Άλεν (Charlotte Allen) χρησιμοποιεί το ντιζάιν ως εργαλείο που μπορεί να συμβάλει στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων.

  Ευαίσθητη στο θέμα της αλόγιστης συσσώρευσης οικιακών απορριμμάτων, συγκέντρωσε τα «σκουπίδια» ενός μηνός από το σπίτι της. Χρησιμοποίησε τα ανακυκλώσιμα υλικά και κατασκεύασε ένα σκαμπό κουζίνας (από χρησιμοποιημένο χαρτί και πλαστικό).
  Το βάφτισε «Prolong» (παρατείνω).

  «Έδωσα στον εαυτό μου τη σύντομη "Παράταση", στην οποία ήθελα να παρατείνω τη σχέση που έχουμε με τα σκουπίδια μας» εξήγησε η Άλεν.

  Συνέλεγε επί 30 ολόκληρες μέρες, και βρέθηκε με πάνω από 50 πλαστικά μπουκάλια και έναν σωρό χαρτί και χαρτόνι.

  Με διάφορες τεχνικές και κάνοντας χρήση μηχανημάτων συμπίεσης στο εργαστήριό της στο πανεπιστήμιο, η Άλεν κατασκεύασε ένα ύψους 60 εκατοστών σκαμπό για την κουζίνα της. Το «κάθισμα» του σκαμπό είναι από πλαστικό HDPE (απαντάται σε μπουκάλια σαμπουάν ή γάλατος) και τα πόδια είναι από συμπιεσμένο χαρτί και χαρτόνι μαζί με PVA.

  Τα σκουπίδια της Άλεν - με τη μορφή ενός σκαμπό - «επέστρεψαν» στην πηγή προέλευσης τους: την κουζίνα της Άλεν!

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • Ταϊλάνδη: Οι 12 μικροί ποδοσφαιριστές θρηνούν για τον δύτη που πέθανε - Οταν πήγε να τους σώσει

  Ταϊλάνδη: Οι 12 μικροί ποδοσφαιριστές θρηνούν για τον δύτη που πέθανε - Οταν πήγε να τους σώσει

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 21:07:13 | Πηγή: Ηλεία Live

  Οι 12 μικροί ποδοσφαιριστές που έμειναν εγκλωβισμένοι επί 18 ημέρες σε ένα πλημμυρισμένο σπήλαιο στη Ταϊλάνδη πληροφορήθηκαν ότι ένας Ταϊλανδός δύτης, που προσπαθούσε να τους βοηθήσει, έχασε τη ζωή του.

  Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

  Η ομάδα των "Αγριόχοιρων" παιγιδεύτηκε στις 23 Ιουνίου στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ που είχε πλημμυρίσει λόγω του μουσώνα. Η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των παιδιών και του προπονητή τους ολοκληρώθηκε στις 10 Ιουλίου. Οι γιατροί εκτιμούν ότι τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση μετά τη διάσωσή τους από βατραχανθρώπους του πολεμικού ναυτικού της Ταϊλάνδης και ξένους ειδικούς που έφτασαν από πολλές χώρες για να βοηθήσουν.

  Όμως κατά την επιχείρηση αυτή έχασε τη ζωή του ένας Ταϊλανδός πρώην δύτης και αθλητής του τριάθλου. Ο Σαμάν Κουνάν μετείχε στην ομάδα που προσπαθούσε να εφοδιάσει με οξυγόνο το σπήλαιο. Κατά την επιστροφή του στην έξοδο, έχασε τις αισθήσεις του και ξεψύχησε.

  Τα αγόρια, ηλικίας από 11 έως 16 ετών, έμαθαν την τραγική είδηση μόλις το Σάββατο, καθώς οι γιατροί έκριναν ότι έχουν πλέον αναρρώσει αρκετά από την περιπέτειά τους και μπορούν να διαχειριστούν αυτήν την πληροφορία. "Όλα τους έκλαψαν και εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους. Έγραψαν μηνύματα σε μια ζωγραφιά του Σαμάν και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του" περιέγραψε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ο Τζεντσάντα Τσοκνταμρόγκσουκ. "Τον ευχαρίστησαν και υποσχέθηκαν ότι θα είναι καλά παιδιά", πρόσθεσε.

  Ο Σαμάν Κουνάν ολοκλήρωσε τη θητεία του στον στρατό το 2006. Εργαζόταν στο αεροδρόμιο Σουβαρναμπούμι της Μπανγκόκ όταν έμαθε για την εξαφάνιση των παιδιών και δήλωσε εθελοντής στην ομάδα διάσωσής τους.

  Πηγή: AΠΕ/ΜΠΕ

   

 • Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του κόσμου: Ο Μακρόν πανηγυρίζει έξαλλα την κατάκτηση του Μουντιάλ!

  Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του κόσμου: Ο Μακρόν πανηγυρίζει έξαλλα την κατάκτηση του Μουντιάλ!

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 21:07:13 | Πηγή: Ηλεία Live

  Παρακολούθησε τον τελικό δίπλα στη σύζυγό του, Μπριζίτ, και την πρόεδρο της Κροατίας, Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς, ζώντας σαν παιδί κάθε στιγμή - Δείτε πώς ξέσπασε στη λήξη

  Έξαλλα πανηγύρισε ο Εμανουέλ Μακρόν τόσο τα γκολ της Γαλλίας, όσο και -πολύ περισσότερο- την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Εθνική ομάδα της Γαλλίας.

  Ο πρόεδρος της χώρας παρακολούθησε τον τελικό δίπλα στη σύζυγό του, Μπριζίτ, και την πρόεδρο της Κροατίας, Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς, ζώντας σαν παιδί κάθε στιγμή...

  Μάλιστα, η αντίδρασή του στη λήξη της αναμέτρησης, ήταν ενδεικτική, καθώς το πανηγύρισε σχεδόν... σκαρφαλώνοντας στα θεωρεία των επισήμων.

   

   

 • Επειός Ήλιδας: Νέο ατομικό ρεκόρ στον Βόλο η Ολυμπία Γκογκάκη

  Επειός Ήλιδας: Νέο ατομικό ρεκόρ στον Βόλο η Ολυμπία Γκογκάκη

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 20:43:33 | Πηγή: Ηλεία Live

  Με νέο ατομικό ρεκόρ στα 50μ. πρόσθιο παγκορασίδων Α΄, ολοκλήρωσε την παρουσία της στον Βόλο και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΠΠ Α΄-ΠΚ Α ΄η Ολυμπία Γκογκάκη του Επειού. Η αθλήτρια του Μιχάλη Γιουβάνη, έκανε, 00:41:78 και βρέθηκε ανάμεσα στις κορυφαίες 50 αθλήτριες του αγωνίσματος.

  Επρόκειτο για το ιδανικό φινάλε στη σεζόν, αποδεικνύοντας την ανοδική της πορεία τον τελευταίο χρόνο και τη σκληρή δουλειά, μέσα από την οποία ήρθε η βελτίωση.

   

 • Αρχαιοελληνικής τεχνοτροπίας η επιχρυσωμένη μάσκα μούμιας

  Αρχαιοελληνικής τεχνοτροπίας η επιχρυσωμένη μάσκα μούμιας

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 20:43:33 | Πηγή: Ηλεία Live

  Αιγυπτιολόγοι του Πανεπιστημίου του Τίμπιγκεν ανακάλυψαν μια επιχρυσωμένη μάσκα μούμιας κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην αιγυπτιακή πόλη Σακκάρα.  Η μάσκα είναι από ασήμι και είναι μερικώς επιχρυσωμένη. Τα μάτια της ήταν ένθετα, με ένα μαύρο κόσμημα, από ασβεστίτη και οψιανό. Ο επικεφαλής της αιγυπτιακής-γερμανικής ομάδας, Ραμαντάν Χουσεΐν του Πανεπιστημίου του Τίμπιγκεν, λέει ότι πολύ λίγες μάσκες από πολύτιμα μέταλλα έχουν διασωθεί μέχρι σήμερα.

  Στην πλειοψηφία τους οι τάφοι των αρχαίων Αιγυπτίων αξιωματούχων είχαν ήδη λεηλατηθεί στα χρόνια της αρχαιότητας, λέει ο Χουσεΐν κατά την παρουσίαση των ευρημάτων της Σακκάρα, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα νότια του Καΐρου. Οι ληστές έκλεψαν το μεγαλύτερο μέρος από τις μάσκες των νεκρών τις οποίες κατά πάσα πιθανότητα, στη συνέχεια, τις πούλησαν.

     Τυπική της Αρχαίας Ελλάδας η κατασκευή της μάσκας

     

     Ο Χουσεΐν περιγράφει το εύρημα της μάσκας ως πολύ σημαντικό: «Από το 1939, δεν έχει ανακαλυφθεί παρόμοια μάσκα». Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο είναι το ασήμι. «Το ασήμι ήταν σπανιότερο τότε και πιο ακριβό από το χρυσό εκείνη την εποχή», δήλωσε ο Χουσεΐν. Δεδομένου ότι δεν υπήρχε ασήμι στην Αίγυπτο, πιθανόν να εισήχθη από το εξωτερικό.  Σύμφωνα με τον Χουσεΐν, η τεχνική κατασκευής της μάσκας είναι επίσης ενδιαφέρουσα. Τα στολίδια και ο τρόπος χύτευσης του χρυσού πάνω στο ασήμι είναι εξαιρετικός. «Μια τέτοια τεχνική δεν ήταν διαδεδομένη στην Αίγυπτο», λέει ο Χουσεΐν. «Αυτή ήταν περισσότερο τεχνική που ακολουθούνταν στην αρχαία Ελλάδα».

     Η μάσκα βρισκόταν στο πρόσωπο μιας μούμιας. Ο νεκρός μπορεί να ήταν ιερέας που έζησε μεταξύ του 7ου και του 5ου αιώνα πΧ. Η μούμια ανακαλύφθηκε σε νεκροταφείο νότια των πυραμίδων στη νεκρόπολη της Σακκάρα. Το συγκρότημα έχει μελετηθεί από τους Αιγυπτιολόγους του Τίμπιγκεν χρησιμοποιώντας τις τελευταίες μεθόδους για δύο χρόνια.

     Οι πυραμίδες στη Σακκάρα είναι οι παλαιότερες πυραμίδες στην Αίγυπτο.

     Οι επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης τα κατάλοιπα ενός κτιρίου που πιθανότατα χρησίμευε ως εργαστήριο για την ταρίχευση του νεκρού. «Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά βρέθηκε ένα κτίριο, το οποίο περιλαμβάνει χώρους για ταρίχευση και άλλες θέσεις για ταφή», λέει ο Χουσεΐν. Ο χώρος «μπορεί να θεωρηθεί δημόσιος τάφος και έχει βάθος 30 μέτρων».

     Χρονιά σημαντικών αρχαιολογικών ανακαλύψεων στην Αίγυπτο

     Για τους αρχαιολόγους στην Αίγυπτο, η φετινή χρονιά ήταν μέχρι στιγμής πολύ σημαντική γιατί η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως και άλλες συναρπαστικές ανακαλύψεις. Οι αρχαιολόγοι στη Μίνια βρήκαν ένα κρυφό δίκτυο τάφων. Στη δυτική έρημο ανακάλυψαν έναν ελληνορωμαϊκό ναό. Τον Ιούνιο, οικοδόμοι ανακάλυψαν στη διάρκεια εκσκαφών μια σαρκοφάγο στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας. Αν και είναι τουλάχιστον 2000 ετών, η σαρκοφάγος είναι ακόμα εντελώς άθικτη.

     Οι απίστευτοι θησαυροί της αρχαιότητας, που εκτίθενται στο Αιγυπτιακό Μουσείο στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο, Σύντομα θα βρουν μια νέα κατοικία: το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο, ένα υπερσύγχρονο νέο κτίριο κοντά στις Πυραμίδες της Γκίζας. Το έργο κοστίζει περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Θα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους και τα εγκαίνια του θα γίνουν του χρόνου.

    

  Πηγή: Tagesschau

  Φωτο Reuters

   

 • Μύκονος: Το

  Μύκονος: Το "El Dorado" του real estate - Στα 6.500 ευρώ το τετραγωνικό οι τιμές πώλησης!

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 20:43:33 | Πηγή: Ηλεία Live

  Πρωταγωνιστής στην αγορά πολυτελών κατοικιών με τις υψηλότερες αποδόσεις το «νησί των ανέμων» - Σύμφωνα με έρευνα και ανάλυση των στοιχείων για τις τιμές αγοράς και μίσθωσης, η Μύκονος παρέχει τις υψηλότερες αποδόσεις στη Μεσόγειο

  Ο γκριζομάλλης επιχειρηματίας χαμογέλασε καθώς ο ήλιος «έπεφτε» μέσα στην θάλασσα. Η θέα από την κατοικία που είχε μόλις αγοράσει προς την Χώρα της Μυκόνου και το λιμάνι ήταν απλά καθηλωτική εκείνη την ώρα, που η πορτοκαλιά σφαίρα έβαφε θαρρείς το μπλε του Αιγαίου.

  Ο κτηματομεσίτης πίσω του -από τους πλέον έμπειρους στο νησί των ανέμων- χαμογελούσε και αυτός, αδιόρατα. Είχε πουλήσει την συγκεκριμένη βίλα των 1000 τ.μ. αντί επτά εκατομμυρίων ευρώ στο νησί που έχει γίνει το Ελ Ντοράντο του real estate τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την έκθεση της Algean Property και την ανάλυση των στοιχείων για τις τιμές αγοράς και μίσθωσης η Μύονος παρέχει τις υψηλότερες αποδόσεις στην Μεσόγειο. Αφήνει πίσω της διάσημα θέρετρα όπως το Σεν Τροπέ, την Σαρδηνία, το Κάπρι και την Κυανή Ακτή αυτός ο ξερόβραχος του Αιγαίου στον οποίο αγοράζεις σπίτι πληρώνοντας 6.500 ευρώ ανά τ.μ.

  Πέρυσι το καλοκαίρι πουλήθηκαν τριάντα κατοικίες στο νησί των ανέμων με τιμές που ξεκινούσαν από εξακόσιες χιλιάδες ευρώ και έφτασαν τα επτά εκατομμύρια.

  Ο τζίρος από τις πωλήσεις πολυτελών κατοικιών εικάζεται ότι ξεπέρασε τα πενήντα εκατομμύρια ευρώ την τελευταία σεζόν, με πελάτες κυρίως ισχυρούς του χρήματος από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Μάλιστα αρκετοί από τους νέους ιδιοκτήτες νοικιάζουν τις κατοικίες τους για μεγάλο διάστημα του καλοκαιριού, με τιμές που μπορούν να φτάσουν ακόμη και τις δώδεκα χιλιάδες ευρώ τηην ημέρα. Επιδιώκουν με αυτό τον τρόπο να κάνουν αργά ή γρήγορα μια απόσβεση της επένδυσής τους στο «χρυσό» νησί των Κυκλάδων, που μεταλάσεται χρόνο με τον χρόνο.

  Το χρυσωρυχείο της Μεσογείου

  Τα τελευταία δύο χρόνια η Μύκονος αφήνει πίσω της ότι αφορά την αξία στην αγορά πολυτελούς κατοικίας πασίγνωστα θέρετρα του διεθνούς jet set, όπως είναι η Κοστιέρα Αμαλφιτάνα, το Σεν Τροπέ, η Σαρδηνία, το Κάπρι, η Νίκαια, η Μαρμπέγια και η Ίμπιζα.

  Η τιμή πώλησης ανά τ.μ. σύμφωνα με την έκθεση που εκπόνισε η Algean Property ανέβηκε κατά 500 ευρώ σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας τα έξι χιλιάδες πεντακόσια ευρώ.

  Παραμένει επίσης πρωταθλήτρια στις υψηλές αποδόσεις που αφορούν τις πωλήσεις ακινήτων στην Μεσόγειο με ποσοστό 8.5% ακολουθούμενη από την Σαντορίνη και την Πάρο, στην δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα.

  Το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησε επίσης καλά για την αγορά ακινήτων, σε ένα νησί που ασφυκτιά από την υπέρ-πληθώρα καταλυμμάτων και την κατασκευή νέων κατοικιών.

  Την ίδια στιγμή οι ξένοι αγοραστές που θέλουν να αλλάξουν κάτι στην κατοικία τους ή να προβούν σε κάποια επέκταση, έρχονται αντιμέτωποι με το τέρας της ελληνικής γραφειοκρατίας. Το νησί που πρωταγωνιστεί στον χάρτη real estate της Μεσογείου δεν διαθέτει πλέον πολεοδομία και ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να πάει στην Σύρο για την υπόθεσή του. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αγοράσει οικόπεδα εδώ και δύο χρόνια και δεν μπορούν ακόμη να χτίσουν, ενώ την ίδια στιγμή δίπλα τους σηκώνονται νέες κατοικίες χωρίς άδεια οικοδομής μέσα σε λίγες εβδομάδες.    
                     
  Παρ' όλα αυτά το ενδιαφέρον για αγορά κατοικίας είναι συνεχώς αυξανόμενο όχι όμως από Άραβες ή Ρώσους εκατομμυριούχους, αλλά από Ευρωπαίους και Αμερικανούς με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Οι τελευταίοι γνωρίζουν πολύ καλά, ότι το νησί κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και βλέπουν την αγορά μιας κατοικίας και ως επένδυση.

  Κι αν τα 6.500 ευρώ ανά τ.μ. φαντάζουν πάρα πολλά, αρκεί να πούμε ότι το τετραγωνικό μέτρο στο Σεν Τροπέ κοστίζει 16.500 ευρώ, στις Κάννες 14.500 ευρώ και στο Κάπρι 11.500 ευρώ!

  Βίλα με 12.000 ευρώ την ημέρα!

  Την ίδια στιγμή στο peak τους βρίσκονται και οι ενοικιάσεις πολυτελών κατοικιών στο νησί των ανέμων, με τιμές που ξεκινούν από τα χίλια ευρώ την ημέρα για μια μικρή κατοικία και φτάνουν τις δώδεκα χιλιάδες ευρώ.

  Υπάρχουν επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται ακίνητα και έχουν χτίσει σταδιακά όλα αυτά τα χρόνια ένα σταθερό πελατολόγιο, φροντίζοντας όμως να είναι συνεπείς και να ικανοποιούν στο μέγιστο βαθμό  τις απαιτήσεις των πλούσιων που έρχονται για δέκα η δεκαπέντε μέρες στη Μύκονο.

  Ο Κωνσταντίνος Κορωνιώτης που δραστηριοποιείται στον χώρο της ενοικίασης πολυτελών κατοικιών αλλά και θαλαμηγών στο νησί είναι αισιόδοξος. «Η χρονιά είναι πολύ καλή και φέτος. Εγώ κινούμαι και λειτουργώ αυστηρά με πελατολόγιο από το Λίβανο, το Ντουμπάι και τα Αραβικά Εμιράτα μόνο. Έχω χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με  αυτούς τους ανθρώπους που έρχονται κάθε χρόνο στη Μύκονο και το μόνο που θέλουν είναι να διασκεδάσουν και να περάσουν καλά. Δεν είναι νεόπλουτοι, ξέρουν και σέβονται το νησί, ενώ όταν βγαίνουν απολαμβάνουν την κάθε στιγμή, ειδικά οι Λιβανέζοι».

  Υπάρχουν όμως και αυτοί που δεν έρχονται πλέον για ένα μήνα ή τρεις εβδομάδες στο νησί όπως έπρατταν στο παρελθόν, αφού οι τιμές των ενοικίων για τις πολυτελείς κατοικίες έχουν εκτοξευθεί. Έτσι μένουν πέντε ημέρες και μετά φεύγουν για την Ίμπιζα η την Μαρμπέγια όπου οι τιμές στα ενοίκια είναι 40% πιο κάτω από την Μύκονο. Ένα νησί όπου όλα πλεόν είναι δυνατό να συμβούν, αφού αυτά που γίνονται δεν έχουν προηγούμνενο.

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα ανθρώπων που δεν απολαμβάνουν επ' ουδενί μια άλλη κατάσταση, είναι οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο νησί και δεν μπορούν να βρουν καταλύμματα για τους εργαζόμενους στα μαγαζιά τους. Οι τιμές ενοικίασης δωματίων έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια στη Μύκονο, όπου πλέον για ένα δωμάτιο δεκαπέντε τ.μ. με το γνωστό σουδικό κρεβάτι  ένα μικρό ψυγείο και ένα μπάνιο-δείγμα ο ιδιοκτήτης ζητάει από εκατό έως εκατόν πενήντα ευρώ χωρίς φυσικά απόδειξη.         
  Έτσι, αρκετοί επιχειρηματίες φτάνουν στα όριά τους με τα «μαύρα» που ζητάνε οι Μυκονιάτες για να στεγάσουν υπαλλήλους των κλαμπ, των εστιατορίων, των μαγαζιών με ρούχα κ.α.

  Ένας  από αυτούς που επισκέφθηκε δύο «τρύπες» όπως τις χαρακτήρισε στο Μαράθι, όπου με το ζόρι χωρούσαν δύο άτομα σε κάποια από αυτές άκουσε έκπληκτος τον ιδιοκτήτη να του λέει: «Αυτό εδώ κοιμίζει τέσσερα άτομα. Δεν θα είναι άνετα, αλλά χωράνε μια χαρά». Το συγκεκριμένο δωμάτιο δεν είχε καν κουζίνα, παρά μια βρύση και μια ντουζιέρα, ενώ για τραπεζάκι ούτε λόγος, όμως το σοκ δεν είχε τελειώσει για τον επιχειρηματία. Η «τρύπα» των 12 τ.μ. που θα κοίμιζε σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της τέσσερα άτομα, νοικιαζόταν για 8.000 ευρώ τη σεζόν, χωρίς φυσικά απόδειξη. Ο συγκεκριμένος δεν είναι φυσικά ο μόνος. Αυτή την δουλειά κάνουν και άλλοι, οι οποίοι ζητάνε ότι θέλουν, ξέροντας ότι στο τέλος τα δωμάτια θα νοικιαστούν σε αυτό το Ελ Ντοράντο της ασυδοσίας. Εκεί όπου η λογική έχει χαθεί έδώ και χρόνια και μάλλον θα αργήσει να επιστρέψει...

  Δείτε εδώ την έρευνα για τις τιμές αγοράς και μίσθωσης στη Μέσόγειο

   

 • "Σεισμός" στις Βρυξέλλες για την Εθνική

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 20:43:33 | Πηγή: Ηλεία Live

  Χιλιάδες Βέλγοι φίλαθλοι υποδέχθηκαν με θριαμβευτικό τρόπο την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας, που επέστρεψε σήμερα στις Βρυξέλλες, έχοντας ολοκληρώσει με την κατάληψη της τρίτης θέσης την καλύτερη παρουσία της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

  Η αποστολή μετέβη με ανοιχτό λεωφορείο από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ φίλαθλοι βρίσκονταν κατά μήκος της διαδρομής, μερικοί εκ των οποίων ανεβασμένοι σε οδικές πινακίδες και φωτεινούς σηματοδότες, προκειμένου να έχουν καλύτερη οπτική επαφή με τους παίκτες.

  Η αποστολή έφτασε στο δημαρχείο της πρωτεύουσας και στη συνέχεια οι παίκτες βγήκαν στο μπαλκόνι, όπου γνώρισαν την αποθέωση από το συγκεντρωμένο πλήθος.

  «Οσο ήμασταν στη Ρωσία, δεχθήκαμε πολλά μηνύματα που μας έκαναν να πιστέψουμε ότι αυτή η ομάδα μπορεί να γράψει ιστορία. Ελπίζω να σας κάναμε υπερήφανους. Δείξαμε σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε το Βέλγιο!», είπε ο Ισπανός εκλέκτορας των «κόκκινων διαβόλων», Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, απευθυνόμενος στον κόσμο.

  ΦΩΤΟ ΑΠΕ

 • Σε αυτά τα 5 ελληνικά νησιά τα ξενοδοχεία βρέχονται στην κυριολεξία από τη θάλασσα

  Σε αυτά τα 5 ελληνικά νησιά τα ξενοδοχεία βρέχονται στην κυριολεξία από τη θάλασσα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 20:43:33 | Πηγή: Ηλεία Live

  Ελληνικά τα 5 από τα 10 νησιά της Μεσογείου με τα περισσότερα παραλιακά ξενοδοχεία.

  Σύμφωνα με την εξειδικευμένη μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων travelmyth.gr, η Σικελία έχει περισσότερα ξενοδοχεία μπροστά σε παραλία από οποιοδήποτε άλλο νησί της Μεσογείου. Οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να έχουν απευθείας πρόσβαση στη θάλασσα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 735 ξενοδοχείων και καταλυμάτων στο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου.

  Η περιοχή με τα περισσότερα παραλιακά ξενοδοχεία είναι η Μεσσίνα με 298 ξενοδοχεία, ακολουθεί δεύτερη η Ραγκούσα με 100, το Παλέρμο με 79 ξενοδοχεία και οι Συρακούσες με 78.

  Η Κρήτη τα πρωτεία

  Η Κρήτη καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με 677 ξενοδοχεία και καταλύματα μπροστά σε παραλία. Το 22,5% όλων των παραλιακών ξενοδοχείων της Ελλάδας βρίσκεται στην Κρήτη. Όλοι οι νομοί έχουν περισσότερα από 100 ξενοδοχεία μπροστά σε παραλία: 229 ο Νομός Χανίων, 166 ο Νομός Ηρακλείου, 150 ο Νομός Ρεθύμνου και 132 ο Νομός Λασιθίου.

  Η Κύπρος έχει 309 ξενοδοχεία μπροστά στη θάλασσα

  Η Κύπρος κερδίζει την τρίτη θέση με 309 ξενοδοχεία, μόλις 8 περισσότερα από τη Μαγιόρκα που έρχεται τέταρτη με 301 ξενοδοχεία, το 70% των 431 παραλιακών ξενοδοχείων που διαθέτουν συνολικά οι Βαλεαρίδες Νήσοι. Στην πέμπτη θέση με 285 ξενοδοχεία μπροστά σε παραλία βρίσκεται η Σαρδηνία, το δεύτερο ιταλικό νησί στη λίστα.

  Ακολουθούν Κέρκυρα και Ρόδος

  Στις επόμενες δύο θέσεις βρίσκονται δύο ελληνικά νησιά, η Κέρκυρα και η Ρόδος με 255 και 227 ξενοδοχεία αντίστοιχα.

  Στην 8η θέση βρίσκεται και το πρώτο γαλλικό νησί, η Κορσική, με 126 ξενοδοχεία.

   

  Νάξος και Ζάκυνθος

  Η δεκάδα συμπληρώνεται με άλλα δύο ελληνικά νησιά, τη Νάξο με 125 ξενοδοχεία μπροστά σε παραλία και τη Ζάκυνθο με 102.
  Η Νάξος έχει τα περισσότερα παραλιακά ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, όπου έχουν χτιστεί συνολικά 453 ξενοδοχεία αυτής της κατηγορίας, με τη Σαντορίνη για μία μόλις θέση να μην καταφέρνει να βρεθεί και αυτή στη δεκάδα. Τα Ιόνια Νησιά έχουν δύο εκπροσώπους στη δεκάδα και συνολικά 487 ξενοδοχεία.

  Τα μισά νησιά της λίστας στην Ελλάδα

  Είναι αξιοσημείωτο ότι τα μισά νησιά της λίστας είναι στην Ελλάδα, που ακόμα μία φορά αποδεικνύει ότι αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους ταξιδιώτες που θέλουν να απολαύσουν τη θάλασσα και τις παραλίες της.

  Η κατηγορία «Παραλιακά Ξενοδοχεία» είναι μία από τις 77 κατηγορίες στις οποίες η Travelmyth κατατάσσει τα ξενοδοχεία.

  Τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία ξεχωρίζουν καθώς βρίσκονται μπροστά σε παραλία ακόμα και αν υπάρχει ανάμεσα δρόμος, αλλά χωρίς να παρεμβάλλεται κάποιο άλλο κτίριο.
  Αναγκαία προϋπόθεση για την κατάταξη ενός ξενοδοχείου στην κατηγορία αυτή είναι η παραλία να είναι προσβάσιμη και να ενδείκνυται για κολύμπι. Στην έρευνα έχουν μετρηθεί ξενοδοχεία που είναι διαθέσιμα τουλάχιστον σε ένα από τα μεγαλύτερα sites κρατήσεων.
  Συνολικά στην κατηγορία βρίσκονται σχεδόν 20.000 ξενοδοχεία

  Η Travelmyth είναι η εξειδικευμένη μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων για απαιτητικούς ταξιδιώτες. Οι χρήστες της βρίσκουν προτάσεις για τα καλύτερα ξενοδοχεία ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις τους. Μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 77 κατηγορίες όπως ξενοδοχεία μπροστά σε παραλία, που δέχονται σκύλους, για οικογενειακές διακοπές και μοναδικές κατηγορίες όπως πρώην κάστρα, ιστορικά κτίρια, ουρανοξύστες, με άμεση πρόσβαση σε σκι λιφτ, δίπλα σε αμπελώνα, με πισίνα infinity, πισίνα με διαδρομές κολύμβησης και άλλες κατηγορίες. Προαιρετικά η αναζήτηση μπορεί να περιοριστεί σε κάποια περιοχή ή πόλη.

  Έχοντας περισσότερα από 1.700.000 ξενοδοχεία σε ολόκληρο τον κόσμο η Travelmyth, με τους αλγόριθμους και τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που έχει αναπτύξει τα κατατάσσει έτσι ώστε οι χρήστες της να ανακαλύπτουν τα καλύτερα με βάση τις συγκεκριμένες αναζητήσεις τους. Στη συνέχεια, έχουν τη δυνατότητα εισάγοντας τις ημερομηνίες του ταξιδιού τους να συγκρίνουν τιμές σε sites κρατήσεων.
  Για να ολοκληρώσουν την κράτησή τους οι επισκέπτες μεταφέρονται στο site κρατήσεων της επιλογής τους, ενώ για ορισμένα ξενοδοχεία η κράτηση μπορεί να ολοκληρωθεί και στην Travelmyth.
  Η καινοτόμος τεχνολογία της Travelmyth έχει αναπτυχθεί εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα και χρησιμοποιείται από ταξιδιώτες σε ολόκληρο τον κόσμο.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

   

 • Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας από 16/7 έως 22/7

  Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας από 16/7 έως 22/7

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 20:21:50 | Πηγή: Ηλεία Live

  Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (16-07-2018 έως 22-07-2018), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

  • Την Δευτέρα 16-07-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού – Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Δραγώγι – Πέτρα – Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.
  • Την Τρίτη 17-07-2018 και κατά τις ώρες 07:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο – Καρυά – Αγία Άννα – Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό – Αμπελώνας – Πύργος.
  • Την Τέταρτη 18-07-2018 και κατά τις ώρες 07:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πηνειού, Ανδραβίδας, Κυλλήνης και Βουπρασίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γαστούνη – Λυγιά – Κάστρο - Κυλλήνη – Αρετή – Κουρτέσι – Νέα Μανωλάδα – Μανωλάδα – Κουνουπέλι – Ψάρι – Αετοράχη – Μπόρσι – Άγιος Δημήτριος – Κόροιβος – Γαστούνη.
  • Την Πέμπτη 19-07-2018 και κατά τις ώρες 07:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού – Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Δραγώγι – Πέτρα – Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.
  • Το Σάββατο 21-07-2018 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού – Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ανδρίτσαινα - Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Μάτεσι – Ροβιά - Θησόα – Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.
  • Την Κυριακή 22-7-2018 κατά τις ώρες 14:00-20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ήλιδας – Ανδραβίδας Κυλλήνης και Πηνειού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη - Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – Όλγα – Ρουπάκι – Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.

 • Mundial 2018: Η Γαλλία στην κορυφή του κόσμου - 4-2 την Κροατία

  Mundial 2018: Η Γαλλία στην κορυφή του κόσμου - 4-2 την Κροατία

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 20:21:50 | Πηγή: Ηλεία Live

  Allez les bleus!  Είκοσι χρόνια μετά τον θρίαμβο στο Μουντιάλ που είχε διοργανώσει η ίδια, η Γαλλία κατέκτησε ξανά το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου επικρατώντας με 4-2 της συγκλονιστικής Κροατίας η οποία προδόθηκε από τα λάθη της στο πρώτο ημίχρονο όπου ήταν πολύ ανώτερη από την αντίπαλο της

  Όταν όμως απέναντι σε μια ομάδα όπως η Γαλλία που έχει απίστευτο ταλέντο και φονικό ένστικό, τότε το πληρώνεις όπως και έγινε.

  Με τους Κροάτες να πιέζουν από το πρώτο λεπτό και να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, η Γαλλία κόντρα στη ροή του αγώνα πέτυχε το 1-0 με το αυτογκόλ του Μάντζουκιτς στο 19' από εκτέλεση φάουλ του Γκριεζμάν. Η απάντηση της Κροατίας σ' αυτό το σοκ ήταν σχεδόν άμεση με τον Πέρισιτς στο 28' να φέρνει το ματς στα ίσια και να ξαναδίνει ενθουσιασμό στην κερκίδα, αλλά από ωραίος εξελίχθηκε σε μοιραίο καθώς στο 28' υπέπεσε σε πέναλτι το οποίο υπέδειξε ο διαιτητής Πιτάνα (για χέρι) αφού συμβουλεύτηκε το VAR κι ο Γκριεζμάν πέτυχε το 2-1.

  Η Κροατία προσπάθησε να αντιδράσει εκ νέου στο β' ημίχρονο, αλλά μέσα σε 6 λεπτά ο τελικός μετατράπηκε σε περίπατο με τα γκολ των Πογκμπά, Εμπαπέ (59' και 65') για να ακολουθήσει το απίθανο γκολ του Μάντζουκιτς από το τραγικό λάθος του Γιορίς στο 69' για να διαμορφωθεί το τελικό 4-2...

  Πέντε τελικές στο στόχο και τέσσερα γκολ για τους απίστευτα κυνικούς Γάλλους που άφησαν τους Κροάτες να έχουν τη μπάλα (61%) και έκαναν το παιχνίδι τους φτάνοντας στην κορυφή του κόσμου!

 • Τρόμος στο λόφο του Στρέφη: Ληστεία σε μεζεδοπωλείο από κουκουλοφόρους με καλάσνικοφ!

  Τρόμος στο λόφο του Στρέφη: Ληστεία σε μεζεδοπωλείο από κουκουλοφόρους με καλάσνικοφ!

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 19:56:58 | Πηγή: Ηλεία Live

   

  Έκπληκτοι πελάτες και υπάλληλοι είδαν τρεις ένοπλους κουκουλοφόρους να μπουκάρουν μέσα στο μαγαζί  λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου - Πήραν χρήματα ακόμα και από τραπέζι πελατών, που τα είχαν βγάλει για να πληρώσουν τον λογαριασμό

  Κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ λήστεψαν μεζεδοπωλείο στο λόφο του Στρέφη μπροστά στα μάτια έντρομων πελατών. Το απίστευτο περιστατικό, που αποτυπώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την κατάσταση της εγκληματικότητας, σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

  Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 00:30, όταν στο μεζεδοπωλείο με την επωνυμία «Εξωστρεφής», έκπληκτοι πελάτες και υπάλληλοι είδαν τρεις ένοπλους κουκουλοφόρους να μπουκάρουν μέσα στο μαγαζί.

  Με τα Καλάσνικοφ στα χέρια, πλησίασαν το ταμείο και άρπαξαν ό,τι υπήρχε. Στη συνέχεια, βγαίνοντας έξω, άρπαξαν τα χρήματα που υπήρχαν πάνω σε τραπέζι πελατών για να πληρώσουν το λογαριασμό και ανενόχλητοι χάθηκαν στο σκοτάδι.

   

 • Τελικός Μουντιάλ 2018: Το

  Τελικός Μουντιάλ 2018: Το "γαλατικό χωριό" των Κροατών απέναντι στους "πολεμιστές" της Γαλλίας

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 17:37:10 | Πηγή: Ηλεία Live

  Ο Γιώργος Χελάκης αναλύει τα όπλα των δύο «μονομάχων» του σημερινού τελικού του Μουντιάλ και τις διαφορές των δύο προπονητών, Ντάλιτς και Ντεσάν

  Είναι δύσκολο στο γέρικο σκυλί να μάθεις καινούρια κόλπα. Ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας της Κροατίας, το ξέρει πολύ καλά. Αλλωστε, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει με την Εθνική Γαλλίας του Ντιτιέ Ντεσάν, αυτή η ομάδα δεν είναι δημιούργημά του. Τον φώναξαν από τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον περασμένο Νοέμβριο και του παρέδωσαν την ομάδα σε καθεστώς διάλυσης. Στον όμιλό της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου είχε έρθει δεύτερη πίσω από την Ισλανδία και αναγκαστικά θα έπρεπε να δώσει μπαράζ για να πάει στην Ρωσία. Εκεί, στα μπαράζ η Εθνική Ομάδα της Ελλάδας έπεσε πάνω της και ο Ντάλιτς έκανε θριαμβευτικό ντεμπούτο με τα τέσσερα γκολ που δεχτήκαμε στο Ζάγκρεπ. Δεν ήρθε σαν αναμορφωτής στην ομάδα της Κροατίας, ο 52χρονος κόουτς. Τον φώναξαν για να διευθετήσει τις διαφορές ανάμεσα στους παίκτες και να τους πείσει να παίξουν σύμφωνα με την αξία τους. Από τότε μέχρι σήμερα αυτό κάνουν. Παίζουν σύμφωνα με την αξία τους και έτσι έφτασαν μέχρι τον τελικό.

  Αυτοί θα παίξουν όπως τους αρέσει…

  Οι Κροάτες έφτασαν μέχρι εδώ παίζοντας αυθεντικό ποδόσφαιρο. Ούτε σκοπιμότητα ούτε αμυντικά συστήματα ούτε βοήθεια από την σφυρίχτρα. Ετσι θα παίξουν και το απόγευμα. Ο Ντάλιτς δεν είναι σε θέση να τους βάλει να παίξουν πίσω για να αποφύγουν τις γρήγορες αντεπιθέσεις των Γάλλων. Δεν είναι ακριβώς προπονητής όπως είναι ο Ντεσάν. Μάλλον είναι εκλέκτορας. Δουλειά του είναι να βάζει στο γήπεδο τους καλύτερους από τους διαθέσιμους. Μπορεί έτσι νάναι καλύτερα.

   

  Ο Ρομπέρτο Μαρτίνες που φοβήθηκε τους Γάλλους περισσότερο από όσο τους άξιζε, ανακάτεψε την ομάδα του και τελικά το Βέλγιο αντί για τον μεγάλο, έπαιξε στον μικρό τελικό. Οι Κροάτες θα βγουν στον αγωνιστικό χώρο του «Ολιμπίνσκι» για να παίξουν αυτό που ξέρουν. Και ξέρουν αρκετή μπάλα για να σταθούν στα ίσια απέναντι στους νεαρότερους και πιο πειθαρχημένους Γάλλους.

  Αν βάλουμε κάτω τα ευρωπαϊκά κλαμπ που αγωνίζονται στις δυο φιναλίστ θα διαπιστώσουμε ότι οι Κροάτες παίζουν στις ίδιες ομάδες με αυτές των αντιπάλων τους. Ο κορυφαίος Μόντριτς παίζει στην κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ, Ρεάλ μαζί με τον Βαράν. Στην Ατλέτικο Μαδρίτης που πήρε το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, παίζει ο Βρσάλικο μαζί με τον Γκρισμάν. Στην Μπαρτσελόνα , πρωταθλήτρια Ισπανίας, παίζει ο Ράκιτιτς μαζί με τον Ουμτιτί. Ο Μάντζουκιτς παίζει στην πρωταθλήτρια Ιταλίας μαζί με τον Ματουιντί και πάει λέγοντας. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει κάποια διαφορά που να δικαιολογεί την πρόβλεψη των στοιχηματικών εταιρειών που δίνουν με βάση τις αποδόσεις, ακλόνητο φαβορί την Γαλλία. Τόσο πολύ άραγε ποντάρουν ότι το αλέγκρο παίξιμο των Κροατών θα τους καταδικάσει απέναντι στην ταχύτατη Γαλλία. Όλα αυτά μάλιστα πριν γίνει γνωστό ότι ο Ιβάν Πέρισιτς θα παίξει απροπόνητος και με ενοχλήσεις στον τελικό…

  Οι «πολεμιστές» του Ντεσάν!

  Οι «τρικολόρ» που θα σταθούν απέναντι στην Κροατία είναι ομάδα του προπονητή τους.

  Ο Ντεσάν δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Εφερε στην Ρωσία πολεμιστές. Παίκτες που βάζουν τον εγωισμό τους κάτω από τις ανάγκες τις ομάδας, όπως τις εννοεί ο προπονητής της. Τρανό παράδειγμα ο Αντουάν Γκριεσμάν.

  Ο μεγάλος σταρ της Ατλέτικο Μαδρίτης, αποδέχτηκε να «λάμψει» λιγότερο από τον 19χρονο Κιλιάν Μπαπέ. Αντί να επιμείνει να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης και να δουλεύουν όλοι οι άλλοι για εκείνον, συμμορφώθηκε με την θέληση του Ντεσάν. Γύρισε μέτρα πίσω στο γήπεδο και αποδέχτηκε να λειτουργεί ως «ψευτοδεκάρι» έχοντας μπροστά του και τον Μπαπέ και τον Ζιρού. Καταδέχτηκε να τρέχει στην περιοχή του τερματοφύλακα Γιορίς και να μαρκάρει τον αντίπαλο μπακ. Εκτελεί τα κόρνερ αντί να παραμονεύει στο ύψος της περιοχή για να σκοράρει, όπως έκανε πάντα. Εκτελεί μάλιστα τα κόρνερ σημαδεύοντας τα κεφάλι του Βαράν και του Ουμτιτί. Από το καλό σημάδι του Γκρισμάν προήλθαν τα γκολ πρόκριση με την Ουρουγουάη στα προημιτελικά και το Βέλγιο στα ημιτελικά.

  Το μόνο που δεν ενδιαφέρει τον Ντεσάν είναι να παίζει η ομάδα του ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Να κλείνει τον αντίπαλο στα καρέ του και να τον πολιορκεί. Δεν έχει άλλωστε τους δημιουργικούς χαφ για να το κάνει. Εξυπηρετείται λοιπόν όταν οι αντίπαλοι βγαίνουν μαζικά στην επίθεση αφήνοντας ελεύθερους χώρους για αντεπιθέσεις. Δίνοντας δηλαδή την δυνατότητα στον Μπαπέ να τρέξει. Σε αυτό το Μουντιάλ κανείς δεν τρέχει πιο γρήγορα από τον επιθετικό της Παρί….

  Μόντριτς VS Mπαπέ…

  Μπορεί ο 19χρονος Μπαπέ τρέχει πιο γρήγορα από όλους, όμως ο 33χρονος Μόντριτς τρέχει πιο πολύ από όλους. Δεν το λέμε εμείς, το κατέγραψαν οι… ταχογράφοι της ΦΙΦΑ που σημειώνουν ότι έχει ήδη καλύψει 64 χιλιόμετρα και ετοιμάζεται το απόγευμα να προσθέσει κι άλλα.

  Ο χαλύβδινος αν και μικροκαμωμένος αρχηγός της Κροατίας θα είναι αυτός θα ρυθμίζει την κυκλοφορία της μπάλας στον μεγάλο τελικό. Η δε ρύθμιση δεν αφορά μόνο την ομάδα του. Αφορά την κυκλοφορία της μπάλας γενικά στο παιχνίδι. Αυτός θα είναι ο παίκτης που θα έρθει τις περισσότερες φορές σε επαφή μαζί της. Θα τρέξει έχοντάς της στην κατοχή του, θα την αποσπάσει από τα πόδια των αντιπάλων του και θα την μεταβιβάσει στους συμπαίκτες του, για να τους βγάλει σε θέση βολής.

  Ο Μπαπέ δεν έρχεται πολλές φορές σε επαφή με την μπάλα. Περιμένει να του την δώσουν στο ανοικτό γήπεδο οι συμπαίκτες τους και τότε τρέξετε πιάστε τον. Κανένας δεν τον προλαβαίνει εκτός να τον γκρεμίσει πριν μπει στην περιοχή. Συνήθως κινείται από θέση δεξιού εξτρέμ αλλά μόλις γίνει η πάσα αρχίζει να συγκλίνει αναπτύσσοντας ταχύτητα. Ολοι ξέρουν τι πρόκειται να συμβεί αλλά είναι δύσκολο να το αποτρέψουν. Ο νεαρός περιμένει τον τελικό για να θαυματουργήσει και να καλύψει την μικρή απόσταση που τον χωρίζει από τον Μόντριτς ώστε να αναδειχτεί σε σούπερ σταρ αυτού του Μουντιάλ.

  Αν το τρόπαιο καταλήξει τελικό στους Γάλλους θα πρόκειται για μια επαλήθευση των προγνωστικών που έγιναν πριν την έναρξη των αγώνων στην Ρωσία και έδιναν την Γαλλία μεγάλο φαβορί μετά την Βραζιλία. Και τώρα, που έγινε γνωστό το ζευγάρι του τελικού, τα προγνωστικά είναι υπέρ των Γάλλων. Τι σημασία έχει που ανήκε γεωγραφικά η Γαλατία εκείνο τον καιρό. Αν τα προγνωστικά πάνε περίπατο και η Κροατία κατακτήσει το τρόπαιο θα είναι μια νίκη του… Γαλατικού χωριού του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και ο Μόντριτς, ο… Αστερίξ της μπάλας…

   

 • Guardian: Ο οικονομικός «ζουρλομανδύας»... έπνιξε την Ελλάδα - Κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της

  Guardian: Ο οικονομικός «ζουρλομανδύας»... έπνιξε την Ελλάδα - Κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 17:37:10 | Πηγή: Ηλεία Live

  Πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να χρειαστεί μια δεκαετία, τουλάχιστον, για να ανακτήσει η χώρα το χαμένο εισόδημα και να επιστρέψει στο προ κρίσης βιωτικό επίπεδο, επισημαίνει το ρεπορτάζ, συμπληρώνοντας ότι το δημογραφικό πρόβλημα δεν βοηθά, καθώς η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο ποσοστό γεννήσεων, μετά τη Βουλγαρία, στην ΕΕ

  Ξέφυγε επιτέλους η Ελλάδα από την καταστροφή; Σε αυτό το ερώτημα επιχειρεί να απαντήσει η βρετανική εφηρίδα The Guardian, με άρθρο της ανταποκρίτριας της βρετανικής εφημερίδας στην Αθήνα, Ελενα Σμιθ.

  Αναφερόμενη στην επικείμενη ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, στις 20 Αυγούστου, η Σμιθ γράφει: «Κανένας δεν πιστεύει ότι η χώρα μπορεί να αποπληρώσει επιτυχώς το χρέος της. Η συμφωνία, που αποκαλύφθηκε τον περασμένο μήνα, δίνει στην Αθήνα τη δυνατότητα παράτασης των πληρωμών του χρέους των 320 δισ. ευρώ κατά μία δεκαετία και παρέχει την τόσο αναγκαία “ανάσα” για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας. Ομως, θεωρείται ευρέως ανεπαρκής, για να αποφύγει η Ελλάδα περαιτέρω κρίση στο μέλλον».

   

  Στην παγκόσμια οικονομική ιστορία, καμία χώρα δεν έχει λάβει τόσα χρήματα, όσα η Ελλάδα, «υπενθυμίζει» ο Guardian.

  «Η διάσωση είναι τίμημα. Οι όροι ήταν σκληροί, μη δημοφιλείς και, κατά περιπτώσεις, τιμωρητικά επιθετικοί. Περικοπές μισθών και συντάξεων, αυξήσεις φόρων και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις -πολλές από αυτές αντιπαθείς, παρότι έπρεπε να γίνουν προ πολλού- ήταν η βάση των αδιάκοπων απαιτήσεων των δανειστών. Αλλά ο οικονομικός “ζουρλομανδύας” έπνιξε την οικονομική ανάπτυξη. Από 120% στο ξέσπασμα της κρίσης, η αναλογία χρέους-ΑΕΠ πλέον είναι περίπου 180%, μακράν η υψηλότερη στην ΕΕ» παρατηρεί η βρετανική εφημερίδα.

   

  Πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να χρειαστεί μια δεκαετία, τουλάχιστον, για να ανακτήσει η χώρα το χαμένο εισόδημα και να επιστρέψει στο προ κρίσης βιωτικό επίπεδο, επισημαίνει μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ, συμπληρώνοντας ότι το δημογραφικό πρόβλημα δεν βοηθά, καθώς η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο ποσοστό γεννήσεων μετά τη Βουλγαρία στην ΕΕ.

  Πάντως, το δημοσίευμα σημειώνει ότι το ποσοστό ανεργίας έπεσε περίπου στο 20% και προσθέτει ότι αυξάνεται η ελπίδα, κάνοντας αναφορά σε πρόσφατη έρευνα της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων.

   

 • Ημερίδα για τις προοπτικές του θαλάσσιου τουρισμού στο Κατάκολο

  Ημερίδα για τις προοπτικές του θαλάσσιου τουρισμού στο Κατάκολο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 14:49:45 | Πηγή: Ηλεία Live

  Με την συμμετοχή τριών Υπουργών , εκπροσώπων κομμάτων , καθηγητών Πανεπιστημίου αλλά και εκπροσώπων από τον χώρο του τουρισμού και της κρουαζιέρας θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα που διοργανώνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου το Σάββατο 21 Ιουλίου και ώρα 18.30 στον πολυχώρο Agora στο Κατάκολο με θέμα «Προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Ηλείας μέσω του θαλάσσιου τουρισμού»

  Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Υπουργός Τουρισμού κ Έλενα Κουντουρά, ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Γιάννης Τσιρώνης στελέχη Ναυτιλιακών Εταιρειών, του ΕΟΤ, της ΓΑΙΑΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , της διαΝΕΟσις, των δύο μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων του νομού μας καθώς και εκπρόσωποι λοιπών φορέων που εμπλέκονται με τον τουρισμό σε τοπικό, αλλά και πανελλαδικό επίπεδο.

  Στην ημερίδα που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και το Επιμελητήριο Ηλείας θα πραγματοποιηθούν σημαντικές τοποθετήσεις για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την περαιτέρω τουριστική ανάδειξη του νομού μας , μέσω της ανάπτυξης συνεργασιών και συνεργειών με τους εμπλεκόμενους στον τουρισμό φορέων. Στόχος των διοργανωτών είναι να επισημανθεί μέσα από τις εργασίες ότι ο τουρισμό επιβάλλεται να λειτουργήσει ως μοχλός ανασυγκρότησης της οικονομίας και στήριξης της αγροτικής και μεταποιητικής παραγωγής, τόσο με την αύξηση της κατανάλωσης εγχωρίως παραγόμενων αγαθών, όσο και με τη διεθνή προβολή των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων.

  Η διασύνδεση κυρίως του αγροδιατροφικού τομέα, που αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους κλάδους της ελληνικής παραγωγής, με το τουριστικό προϊόν και ιδιαιτέρως αυτό της Κρουαζιέρας μπορεί να επιφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη όπως έμμεσες εξαγωγές, αύξηση της παραγωγής, δημιουργία δικτύων και άλλων συνεργατικών σχημάτων, αλλαγή του τουριστικού προτύπου και να δημιουργήσει νέες δυναμικές και σταθερές θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή.

 • 4 λόγοι για τους οποίους οι άντρες κερατώνουν περισσότερο το καλοκαίρι

  4 λόγοι για τους οποίους οι άντρες κερατώνουν περισσότερο το καλοκαίρι

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 14:49:45 | Πηγή: Ηλεία Live

  Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, με τη θερμοκρασία στα ύψη και την προσμονή για τις διακοπές μεγαλύτερη από ποτέ. Στο mood της χαλαρότητας και της καλής διάθεσης κινούνται και τα αγαπημένα μας αγόρια, τα οποία αυτή την εποχή γίνονται λίγο πιο ευάλωτα στο ωραίο φύλο. Ναι φίλη μου, το κέρατο το καλοκαίρι είναι πιο συχνό και πιο εύκολο. Και εδώ σου έχω τους βασικούς λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό. 

  1. Λιγότερα ρούχα: Hellooooooo. Υπήρχε η παραμικρή περίπτωση να μην είναι αυτό πρώτο στη λίστα; Βγαίνει η άλλη με το κοντό το σορτσάκι, τις περισσότερες φορές επίτηδες, και αναστατώνει τον κόσμο. Όχι ότι μια ωραία παρουσία δεν είναι σέξι και το χειμώνα, αλλά όσο να πεις η σάρκα λειτρουργεί διεγερτικά στον εγκέφαλο και δη τον αντρικό! Δεν έχεις δει πώς πηγαίνουν πέρα δώθε τα κεφαλάκια τους στην παραλία; Είναι να τους λυπάσαι. Το πράγμα γίνεται ακόμα πιο σκληρό, όταν το μαύρισμα είναι σοκολατένιο και κάνει το κορμί ακόμα πιο θελκτικό. Εκεί άντε να τους πιάσεις. Πίνουν και τις μπυρίτσες τους στο μπιτσόμπαρο (αγαπημένη λέξη) και στη συνέχεια κάνουν πράγματα τα οποία σίγουρα όταν συνέλθουν, μετανιώνουν! Και αν δεν μετανιώνουν, θα τους αναγκάσεις εσύ!

  2. Λιγότερες ευθύνες: Πριν διαμαρτυρηθείς, να εξηγήσουμε λίγο τι εννοούμε. Το ίδιο είναι να φεύγεις στις 6 από τη δουλειά, αφού έχεις φασκιωθεί με 10 μπουφάν και έξω να είναι πίσσα σκοτάδι και το ίδιο ο ήλιος να λάμπει και παρά την κούρασή σου να πηγαίνεις για afternoon drinks; E δεν είναι! Αυτό που θέλουμε να πούμε με λίγα λόγια, είναι ότι το καλοκαίρι η διάθεση είναι ανεβασμένη, όλα είναι πιο χαλαρά, η κούραση δεν είναι τόσο δυσβάσταχτη, και η όρεξη για εξόδους και φλερτ ακόμα μεγαλύτερη! Και κάτσε εσύ σπίτι να κάνεις μανικιούρ και πεντικιούρ όσο εκείνος θα πίνει zombie με τους συναδέλφους και θα φλερτάρει την μελαχρινή απέναντι. Συγνώμη αλλά έχουμε δίκιο.

  3. Έχει και ο καιρός μερίδιο: Αχ φίλη μου, δεν έχεις παρατηρήσει ότι την περίοδο αυτή είσαι εμφανώς πιο... χαρούμενη; Όχι; Καλά ούτε κι εμείς γιατί συνεχίζουμε να είμαστε στο γραφείο αντί να είμαστε σε κάποια παραλία, αλλά δε βαριέσαι; Γενικά πάντως ο καλός καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες ανεβάζουν τη διάθεση και κατ' επέκταση τη λίμπιντο! Οπότε ξέρεις ποια είναι η λύση; Να τον στείλεις μόνιμες διακοπές στην Αλάσκα. Δεν είναι να παίζεις με αυτά!

  4. Winter Is Coming: Και για να το πούμε και ελληνιστί, ο χειμώνας είναι προ των πυλών! Καλά που λέει ο λόγος! Μπορεί ο Jon Snow να τον περιμένει πώς και πώς για να μπουν τα πράγματα σε μία σειρά αλλά εμείς οι κοινοί θνητοί που καμία σχέση δεν έχουμε με Westeros και Game of Thrones προσπαθούμε να απολαύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το καλοκαίρι και να το ευχαριστηθούμε. Και τι σημαίνει για έναν άντρα να ευχαριστηθεί το καλοκαίρι; Μα φυσικά να κάνει... καμάκι! Και όλα αυτά γιατί; Έλα μωρέ τι θα έχουμε να θυμόμαστε το χειμώνα που θα είμαστε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι;

 • Πύργος: Παράπονα για μόλυνση στην θαλάσσια περιοχή της Σαρακίνας

  Πύργος: Παράπονα για μόλυνση στην θαλάσσια περιοχή της Σαρακίνας

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 14:49:45 | Πηγή: Ηλεία Live

  Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί η εμφάνιση άγνωστων ουσιών που η εικόνα τους παραπέμπει σε λύματα στην περιοχή Σαρακίνα στη Σπιάντζα Πύργου.

  Οι εικόνες που μας έστειλαν αναγνώστες δείχνουν άγνωστη καφέ ουσία που στο παρελθόν έχει αποδειχθεί πως πρόκειται για λύματα.

  Η κατάσταση αυτή αναγκάζει τους λουόμενους να βγουν από τη θάλασσα υπό των φόβο εμφάνισης αλλεργιών ή άλλων δερματικών παθήσεων.

 • Νεκρός ο 34χρονος Σωκράτης Κόκκαλης

  Νεκρός ο 34χρονος Σωκράτης Κόκκαλης

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 14:49:45 | Πηγή: Ηλεία Live

  Θρήνος στην οικογένεια Κόκκαλη - Ο 34χρονος Σωκράτης Κόκκαλης βρέθηκε νεκρός στο Κλίβελαντ - Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για τις συνθήκες θανάτου του γιου του Σωκράτη Κόκκαλη

  Νεκρός βρέθηκε ο 34χρονος Σωκράτης Κόκκαλης στο Κλίβελαντ, στις ΗΠΑ. Ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη βρισκόταν εκεί για συναντήσεις που αφορούσαν την Intralot.
  Το μεσημέρι του Σαββάτου (14.07.2018) είχε ένα επαγγελματικό γεύμα, στο οποίο, όμως, δεν πήγε ποτέ. Τον αναζήτησαν και τελικά τον βρήκαν νεκρό.

  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του NewsIt.gr, ο Σωκράτης Κόκκαλης πέθανε από ανακοπή.

  Ποιος ήταν ο Σωκράτης Κόκκαλης

  Ο Σωκράτης Junior ανδρώθηκε επιχειρηματικά, κυρίως στην Intralot, όπου είχε την ευκαιρία να θητεύσει δίπλα στον Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο, για πολλά χρόνια στενό συνεργάτη του πατέρα του. Ο «πιτσιρικάς», όπως συνήθιζαν να τον φωνάζουν, ασχολήθηκε το 2007 με την ανάπτυξη των αγορών, αλλά πήρε και… μαθήματα στον κλάδο των κατασκευών μέσω της ενασχόλησής του με την Intrakat.
  Το 2010 μαζί με τον ετεροθαλή αδελφό του, Δημήτρη Θεοδωρίδη, αναμείχθηκαν περισσότερο ενεργά με την ΠΑΕ Ολυμπιακός.
  Ο Σωκράτης Κόκκαλης, είχε ασχοληθεί και με άλλα projects της αγαπημένης του ομάδας, όπως οι δημόσιες σχέσεις με τους χορηγούς και η καλή λειτουργία με τα μέλη του συλλόγου, ενώ είχε στήσει και τις ιστοσελίδες των Πειραιωτών.

 • Πύργος: Τρόμαξε η Σπιάντζα απο την πρώτη μεγάλη πυρκαγιά της σεζόν

  Πύργος: Τρόμαξε η Σπιάντζα απο την πρώτη μεγάλη πυρκαγιά της σεζόν

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 14:24:19 | Πηγή: Ηλεία Live

  Του Γιάννη Σπυρούνη

  Φωτογραφίες Γιάννης Τσούκας

  Τα χρειάστηκαν οι κάτοικοι του παραλιακού οικισμού της Σπιάντζας το μεσημέρι του Σαββάτου, απο τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή. Οι εκτάσεις της πρώην λίμνης Μουριάς μπορεί να μην διαθέτουν δάσος, αλλά οι καλαμιώνες, τα ξερά χόρτα και τα σκουπίδια σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Να σημειώσουμε πως αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά της φετινής αντιπυρικής σεζόν.

  Και αν η φωτιά φτάσει στα σπίτια, τότε είναι θέμα χρόνου να γίνουν όλα στάχτη σε λίγη ώρα αφού ο οικισμός είναι πυκνοδομημένος με όλα τα αρνητικά που μπορεί να ισχύουν σε μια τέτοια περίπτωση.

  Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χθες κάηκαν περίπου 50 στρέμματα με καλάμια και ξερά χόρτα σε κάποιες περιπτώσεις κοντά στον οικισμό. Μια παλιά αγροικία παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ απειλήθηκαν μελίσσια και ζώα.

  Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχείρησαν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα απο τις υπηρεσίες Πύργου, (Ολύμπια και Κρέστενα), Αμαλιάδας και Λεχαινών καθώς και οχήματα του δήμου Πύργου απο την Πολιτική Προστασία.

  Το θέμα των καθαρισμών στην πρώην λίμνη Μουριά επανέρχεται στο προσκήνιο. Πέρυσι είχε γίνει προσπάθεια απο τον δήμο και την Π.Ε. Ηλείας, φέτος όμως τα γεγονότα φανερώνουν την αναγκαιότητα εκ νέου καθαρισμού στην περιοχή, τουλάχιστον στη ζώνη κοντά στα σπίτια, γιατί ο κίνδυνος ελλοχεύει…

  spinatza fotia 3

  spinatza fotia 4

  spinatza fotia 5

  spinatza fotia 6

  spinatza fotia 7

  spinatza fotia 9

 • Πανηλειακή Επιτροπή κατά των Πλειστηριασμών: Η μεγάλη μάχη τώρα ξεκινάει και θα σταματήσει στην τελική νίκη

  Πανηλειακή Επιτροπή κατά των Πλειστηριασμών: Η μεγάλη μάχη τώρα ξεκινάει και θα σταματήσει στην τελική νίκη

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 13:20:07 | Πηγή: Ηλεία Live

  Πραγματοποιήθηκε στο συμβολαιογραφείο της Β. Λάγιου στην Αμαλιάδα, ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός. Η τράπεζα Πειραιώς εκπλειστηρίασε, σε εξευτελιστική τιμή, κεντρικότατο κατάστημα στο εμπορικό κέντρο του Πύργου 100 τ.μ για 30.000,00 € και στη συνέχεια έγινε η ίδια υπερθεματιστής και σε δεύτερο χρόνο θα το μοσχοπουλήσει αντλώντας απ’ αυτό υπεραξία. Ξεκινά λοιπόν και στο νομό μας το παιχνίδι της αρπαγής της λαϊκή περιουσίας.

  Καταγγέλλουμε την ανυπόληπτη αναξιόπιστη και εθνικά επιζήμια κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υπηρετούν τέτοια συμφέροντα. Συνεχίζοντας την πολιτική της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των κυβερνήσεών τους, πάει κι ένα βήμα πάρα πέρα προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη ασυδοσία στους τραπεζίτες, οι οποίοι με την τοκογλυφική τους τακτική προκάλεσαν χιονοστιβάδα κόκκινων δανείων, ξεσπιτώνοντας φτωχοποιημένους ανθρώπους. Μια κυβέρνηση που με πρόσχημα την Αριστερά εφαρμόζει την πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική.

  Ακόμα καταγγέλλουμε και την συμβολαιογράφο Λάγιου Βασιλική που διεκπεραίωσε την διαδικασία του πλειστηριασμού. Η εν λόγω κυρία είναι η μοναδική συμβολαιογράφος στο νομό που καταδέχτηκε να υπηρετήσει τα αρπακτικά των τραπεζών και της κυβέρνησης, ξεσπιτώνοντας φτωχούς βιοπαλαιστές. Άνθρωποι οι οποίοι μέσα από πολλές στερήσεις απόκτησαν ένα φτωχόσπιτο ή ένα μικρομάγαζο, που λόγω της οικονομικής κρίσης και της πολιτικής των μνημονίων δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, στις τράπεζες, την εφορία ή τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Η εν λόγω κυρία δεν σεβάστηκε ούτε καν το πλήθος των συμπολιτών της, που από τις 1.45 μμ ως τις 7μμ διαμαρτύρονταν γι αυτή της την ενέργεια. Ειρωνευόμενη, εκδικητική και ανερυθρίαστη εκτελούσε την εντολή της τράπεζας.

  Χαιρετίζουμε το πλήθος των συμπολιτών που με την παρουσία τους έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα στις τράπεζες και όσους τις υπηρετούν ότι δεν θα είναι εύκολη υπόθεση η δήμευση της περιουσίας των λαϊκών οικογενειών.

  Δηλώνουμε πως παρά τις απειλές τις διώξεις την τρομοκρατία εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας μέχρι την τελική νίκη του λαού μας.

  Γι αυτό θα συμμετέχουμε, θα στηρίζουμε τους φτωχοποιημένους συμπολίτες μας και καλούμε σε συμπόρευση όλους τους ενεργούς συμπολίτες μας, όλες τις συλλογικότητες τα εργατικά κέντρα της αυτοδιοίκησης του Νομού. Καλούμε τους ιδιαίτερα τους πολίτες της Αμαλιάδας να συσπειρωθούν μαζί μας για την αποτροπή που των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που έπονται από το εν λόγω συμβολαιογραφικό γραφείο.

  Συνεχίζουμε να οργανώνουμε τη δράση μας. Γι’ αυτό όποιος πολίτης θέλει να λαμβάνει ενημερώσεις για τη δράση μας μπορεί να μας αναζητήσει στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις ilia.pleistiriasmoi.stop@gmail.com και …..

  Στο χέρι μας είναι και να ακυρώνουμε και να αποτρέπουμε εκπλειστηριασμούς λαϊκών περιουσιών.

 • Anadolu: Τούρκοι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν κοντά στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης

  Anadolu: Τούρκοι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν κοντά στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 12:55:46 | Πηγή: Ηλεία Live

  Αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από 3,5 ώρες υποστηρίζει το τουρκικό πρακτορείο - Έκαναν δοκιμαστικά γυρίσματα στο πλαίσιο των ρεπορτάζ για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016

  Για σύλληψη μελών του συνεργείου του τουρκικού καναλιού TRT κοντά στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης το Σάββατο κάνει λόγο το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

  Σύμφωνα με το τηλεγράφημα ο δημοσιογράφος Fatih Sabuncu, ο εικονολήπτης Ufuk Karagul και ο οδηγός τους Metin Talu συνελήφθησαν έκαναν μια δοκιμαστική μετάδοση κοντά στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης στα πλαίσια των ρεπορτάζ για τη συμπλήρωση δύο ετών από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

  Κατά την ίδια πηγή οι τρεις Τούρκοι αφέθησαν ελεύθερο 3,5 ώρες αργότερα.

  Μιλώντας στο Anadolu ο Sabuncu υποστήριξε ότι η σύλληψή τους έγινε χωρίς λόγο και ότι κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα χωρίς να ανακριθούν για κάτι.

  «Έχω δουλέψει σε αρκετές χώρες αλλά δεν έχω δει ποτέ τέτοια συμπεριφορά ακόμα και στις χώρες που υπάρχουν οι χειρότερες συμπεριφορές» προσθέτει ο ίδιος δηλώνοντας σοκαρισμένος από όσα έζησε σε μια ευρωπαϊκή χώρα.

   

   

 • Αιγιάλεια: Κυνήγησε την κόρη του με το αυτοκίνητο για να ακινητοποιήσει το ποδήλατό της και την τραυμάτισε

  Αιγιάλεια: Κυνήγησε την κόρη του με το αυτοκίνητο για να ακινητοποιήσει το ποδήλατό της και την τραυμάτισε

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 12:55:46 | Πηγή: Ηλεία Live

   

  Η 14χρονη μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο

  Η καταγγελία έγινε το βράδυ του Σαββάτου από τη μητέρα της οικογένειας. Σύμφωνα με τη μητέρα, πατέρας και κόρη καυγάδισαν και η ένταση μεγάλωσε μέχρι τη στιγμή που η κόρη της, άρπαξε το ποδήλατό της  και έφυγε από το σπίτι.

  Το περιστατικό συνέβη στην Αιγιάλεια. Τότε, σύμφωνα με την καταγγελία, ο πατέρας μπήκε στο αυτοκίνητό του και άρχισε να ακολουθεί την 14χρονη προκειμένου να τη σταματήσει. Στους ελιγμούς που έκανε, φέρεται να έπεσε πάνω στο ποδήλατο. Η ανήλικη τότε έπεσε κάτω και τραυματίστηκε. Η νεαρή μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων όπου παρέμεινε για λίγες ώρες, ενώ πήρε γρήγορα εξιτήριο για το σπίτι της. 

 • Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης από τη Ζαχάρω

  Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης από τη Ζαχάρω

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 12:55:46 | Πηγή: Ηλεία Live

  Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του αργά το βράδυ του Σαββάτου στην Ζαχάρω της Ηλείας, σε εκδήλωση που οργάνωσε η τοπική κομματική οργάνωση.

  Ειδικότερα, αναφερόμενος ο Άδωνις Γεωργιάδης στην πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση σημείωσε ότι «θα είναι το μεγαλύτερο όπλο της επόμενης κυβέρνησης για να πάρει αποφάσεις, να κάνει μεταρρυθμίσεις, να κάνει ιδιωτικοποιήσεις, ώστε να γίνουν αυτά που πρέπει», προσθέτοντας ότι «αυτή η ευκαιρία δεν θα πρέπει να πάει χαμένη». Ταυτόχρονα, τόνισε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός αυτά θα τα υλοποιήσει, διότι και τα πιστεύει, αλλά και μπορεί».

  Αναφέρθηκε και στο θέμα των συντάξεων, λέγοντας ότι η ΝΔ καταψήφισε το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για δύο βασικούς λόγους και εξήγησε: «Ο πρώτος, διότι όταν τους παραδώσαμε την εξουσία, είχαμε συμφωνήσει με τους δανειστές μας, ότι δεν θα χρειαστούν περαιτέρω περικοπές και ο δεύτερος διότι κανένας συνταξιούχος στον πλανήτη δεν έχει δεχθεί τις περικοπές που έχουν δεχθεί οι έλληνες συνταξιούχοι τα τελευταία χρόνια».

  Για την συμφωνία των Πρεσπών είπε πως «είναι επαίσχυντη», σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει Έλληνας που να μη ένοιωσε την καρδιά του να σφίγγεται με τα όσα έγιναν εκείνη την ημέρα».

  Αναφερόμενος στο θέμα των εκλογών, είπε μεταξύ άλλων ότι «οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχουν δικαίωμα να παραμείνουν στην κυβέρνηση μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019», προσθέτοντας ότι «αν το καταφέρουν, θα προσπαθήσουν να μείνουν, διότι ξέρουν ότι ποτέ δεν πρόκειται να αποκτήσουν ξανά αξιώματα».

  adonis zaxaro 2

  adonis zaxaro 3

  adonis zaxaro 4

  adonis zaxaro 5

  adonis zaxaro 6jpg

  adonis zaxaro 7

 • Πύργος: Επεισόδιο με μεθυσμένο ΡΟΜΑ στα φανάρια Φιλοθέης

  Πύργος: Επεισόδιο με μεθυσμένο ΡΟΜΑ στα φανάρια Φιλοθέης

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 12:30:03 | Πηγή: Ηλεία Live

  Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας το απόγευμα του Σαββάτου στα φανάρια Φιλοθέης, με αφορμή έναν μεθυσμένο νεαρό ΡΟΜΑ.

  Ο 20χρονος οδηγώντας υπό την επήρεια μέθης ένα κυριολεκτικά διαλυμένο αυτοκίνητο, εντοπίστηκε στην οδό Πατρών από αστυνομικούς της Τροχαίας που του έκαναν σήμα ελέγχου. Εκείνος δεν σταμάτησε και συνέχισε την πορεία του. Μετά από μικρής διάρκειας καταδίωξη ακινητοποιήθηκε το αυτοκίνητο στη διασταύρωση Φιλοθέης και στο φανάρι που οδηγεί προς την αριστερή βοηθητική οδό όπου παραπλεύρως υπάρχει καταυλισμός ΡΟΜΑ.

  Άτομα απο τον καταυλισμό και ανήλικα που έκαναν επαιτεία στα φανάρια, περικύκλωσαν τον αστυνομικό που επιχείρησε να συλλάβει τον 20χρονο οδηγό και κάποιο απο τα ανήλικα επιχείρησε να ξεβιδώσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος πριν τις πάρει η Τροχαία.

  Άμεσα έφτασαν στο σημείο άνδρες της ΔΙ.ΑΣ., της Ασφάλειας, όπου προχώρησαν στη σύλληψη του 20χρονου, ενώ έγινε και έρευνα στους χώρους του καταυλισμού και πέριξ για τα άτομα που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο…

 • Αμαλιάδα: Λήστεψαν 19χρονο με απειλή μαχαιριού

  Αμαλιάδα: Λήστεψαν 19χρονο με απειλή μαχαιριού

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 11:30:14 | Πηγή: Ηλεία Live

  Θύμα δύο αγνώστων έπεσε ένας 19χρονος τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Αμαλιάδα.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr ο νεαρός έκανε βόλτα κοντά στο άλσος του ΟΣΕ περίπου στη 1.30 τα ξημερώματα, όταν τον πλησίασαν δύο άτομα που μιλούσαν σπαστά ελληνικά και εκτιμάται πως πρόκειται για αλλοδαπούς.

  Ο ένας από τους δύο δράστες τράβηξε μαχαίρι και απείλησε το 19χρονο, αναγκάζοντάς τον να τους δώσει το κινητό του τηλέφωνο και στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

  Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία σε βάρος των δύο αγνώστων δραστών.

 • Κίνα: Πάνω από 17 εκατ. μωρά γεννήθηκαν το 2017 - Επιτρέπουν πλέον και 2ο παιδί ανά ζευγάρι

  Κίνα: Πάνω από 17 εκατ. μωρά γεννήθηκαν το 2017 - Επιτρέπουν πλέον και 2ο παιδί ανά ζευγάρι

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 11:30:14 | Πηγή: Ηλεία Live

  Συνολικά 17,58 εκατ. μωρά γεννήθηκαν στα κινεζικά νοσοκομεία το 2017, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

  Στο 51% των γεννήσεων, το νεογέννητο δεν ήταν το πρώτο παιδί της οικογένειας, ανέφερε η επιτροπή.

  Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τη γήρανση του πληθυσμού, η Κίνα επέτρεψε στα παντρεμένα ζευγάρια να αποκτούν δύο παιδιά από το 2016, τερματίζοντας την πολιτική του ενός παιδιού που ίσχυε για δεκαετίες.

  Το ποσοστό μητρικής θνησιμότητας μειώθηκε στους 19,6 θανάτους ανά 100.000 γεννήσεις ενώ το ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας μειώθηκε στους 6,8 θανάτους ανά 1.000 γεννήσεις το 2017.

  πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • "Παράθυρο" από Πετρόπουλο για αποτροπή της μείωσης στις συντάξεις από το 2019

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 11:07:31 | Πηγή: Ηλεία Live

  Ο Τάσος Πετρόπουλος άφησε ανοιχτό «παράθυρο» για αποτροπή της μείωσης των συντάξεων το 2019.

  Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης ανέφερε σε συνέντευξη στην «Ημερησία» ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα το θέμα, όταν οριστικοποιηθούν τα δεδομένα, ενώ έκανε λόγο για αξιοποίηση του πλεονάσματος του ΕΦΚΑ, που αναμένεται- όπως λέει- να ξεπεράσει το 1,4 δισ. ευρώ το 2018.

  Επιπλέον, ο κ. Πετρόπουλος προανήγγειλε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους επαγγελματίες που έχουν υποστεί μεγάλες επιβαρύνσεις. Στόχος, ανέφερε, είναι η ελάφρυνση των εισοδηματικών κλιμακίων από 31.000 έως 70.000 ευρώ.

  Ακόμη, διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία για τη διαγραφή παλαιών αμφισβητούμενων οφειλών θα αρχίσει άμεσα, ώστε να μπορέσουν οι εγκλωβισμένοι ασφαλισμένοι να πάρουν τη σύνταξή τους.

   

 • Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ κρατουμένων στις φυλακές Αγίου Στεφάνου - Στο νοσοκομείο ένας τραυματίας

  Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ κρατουμένων στις φυλακές Αγίου Στεφάνου - Στο νοσοκομείο ένας τραυματίας

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 10:24:56 | Πηγή: Ηλεία Live

  Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ κρατουμένων, σημειώθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πάτρας.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, κρατούμενοι μετά από έντονο διαπληκτισμό ήρθαν στα χέρια. Αμέσως έσπευσαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι να τους χωρίσουν. Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν να τραυματιστεί ένας κρατούμενος και να απαιτηθεί η μεταφορά του στο νοσοκομείο. 

  Η Αστυνομία παραμένει σε επιφυλακή για τυχόν επέκταση των επεισοδίων, λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα. 

 • Πανηγύρια Ζάεφ για τη συμφωνία στο Σκοπιανό: Η

  Πανηγύρια Ζάεφ για τη συμφωνία στο Σκοπιανό: Η "Μακεδονία" έχει λόγους να γιορτάζει

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 10:24:56 | Πηγή: Ηλεία Live

  «Αυτό που πέτυχε η "Μακεδονία" σε ένα χρόνο είναι επιτυχία όλων μας. Έχουμε λόγους να πανηγυρίζουμε και να ξεπεράσουμε τις διαφωνίες μας» είπε ο Ζόραν Ζάεφ αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό

  Σε πανηγυρικούς τόνους για το «Μακεδονικό μέλλον» κινήθηκε ο Ζόραν Ζάεφ στη δήλωσή του στην πόλη Μπίτολα όπου βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στα πλαίσια των εορτασμών της κυβέρνησης για την πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ.

  Στη δήλωσή του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης των Σκοπίων ο Ζόραν Ζάεφ αναφερόταν συνέχεια στη "Μακεδονία" λέγοντας ότι έχει λόγους να γιορτάσει γιατί, όπως είπε, «πραγματοποιούμε τους κοινούς στρατηγικούς στόχους, τα κοινά μας όνειρα και τις κοινές μας ελπίδες».

  Σε μια προσπάθεια να φανεί ενωτικός ενόψει του δημοψηφίσματος για την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών ο Ζόραν Ζάεφ χαρακτήρισε τις γιορτές στις 15 πόλεις - για τις οποίες, πάντως, οι περισσότεροι πολίτες δήλωναν άγνοια - ως «πρόσκληση για ενότητα, με όλες τις πολιτικές διαφορές μας, για τους στρατηγικούς στόχους της χώρας μας, την ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ».

  «Αυτό που πέτυχε η "Μακεδονία" σε ένα χρόνο είναι επιτυχία όλων μας. Έχουμε λόγους να πανηγυρίζουμε και να ξεπεράσουμε τις διαφωνίες μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

  «Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες: Σήμερα τα πράγματα που μας χωρίζουν δεν είναι τόσο δυνατά όσο τα πράγματα που μας ενώνουν Και αυτά είναι η ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και η πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ. Αυτές είναι οι δυνάμεις που θα μας ανοίξουν το δρόμο για το μέλλον» πρόσθεσε ο Ζάεφ.

  «Η "Μακεδονία" είναι μια ελεύθερη χώρα. Κάθε πολίτης αποφασίζει μόνος του τη θέση του. Καλώ εσάς και την αντιπολίτευση: Ας αποφασίσουμε το μέλλον της "Μακεδονίας". Ας σταματήσουμε τα μίση» κατέληξε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

  party2 party3 party4 party5

   

 • Τριπλή επίθεση στις εγκαταστάσεις του Ionion FM - Τι αναφέρει ο σταθμός

  Τριπλή επίθεση στις εγκαταστάσεις του Ionion FM - Τι αναφέρει ο σταθμός

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 10:24:56 | Πηγή: Ηλεία Live

  Ανακοίνωση για το τριπλό χτύπημα στις εγκαταστάσεις του Ionion FM στην Ηλεία, εξέδωσε ο σταθμός. Άγνωστοι δράστες προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στο κέντρο εκπομπής στο Φραγκοπήδημα, σε κεραίες στη Λυγιά και στον εξωτερικό χώρο του σταθμού. Ο ιδιοκτήτης Δημήτρης Κολόκας κάνει λόγο για "μαφιόζικη επίθεση - υπερπαραγωγή" που σχεδιάστηκε εδώ και καιρό.

  Η ανακοίνωση του σταθμού.

  "Οργανωμένη επίθεση από αγνώστους δέχθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 12 Ιουλίου 2018 ο πρώτος σε ακροαματικότητα ενημερωτικός ραδιοφωνικός σταθμός του νομού Ηλείας με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας και οι τρείς αναμεταδότες του που καλύπτουν το σύνολο του νομού.

  Είναι μια επίθεση που έχει σχεδιαστεί επί χάρτου από τον προηγούμενο χρόνο και που τώρα έχει περάσει στο στάδιο της ωμής βίας. Οι εμπνευστές της θεωρούν ότι με αυτό το χτύπημα δίνουν την χαριστική βολή στο πλέον ελεύθερο ραδιόφωνο της Ηλείας, αλλά αν αυτό επιτευχθεί, τότε δεν θα αφορά μόνο την δική μας φωνή. Θα έχει καταφέρει ένα καίριο πλήγμα στην ελευθεροτυπία και στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και μάλιστα σε καιρούς χαλεπούς. 

  Η επίθεση σε Μέσο Ενημέρωσης θα πρέπει να ανησυχεί κάθε σκεπτόμενο πολίτη για τη σημειολογία της. Δεν είναι τυχαίο ούτε το timing, ούτε ο τρόπος προσβολής του σταθμού. Το σπάσιμο των μηχανημάτων, η πτώση κεραιών και οι δολιοφθορές μετρητών ρευματοδότησης (παλιό κόλπο), ανοίγουν επικίνδυνα μονοπάτια. Πρέπει να υπάρξει αντίσταση. «Αν συνηθίσεις το τέρας, αρχίζεις και του μοιάζεις» έλεγε ο αείμνηστος Μάνος Χατζιδάκις...

  Από το 2007, μετά τις φονικές πυρκαγιές του Αυγούστου και την επιθετική δημοσιογραφία του σταθμού στη ρεμούλα και την διαφθορά, το IONION FM υπόκειται σε μια λυσσαλέα επίθεση παντός είδους από ομάδες τοπικών συμφερόντων πολιτικών και μη, οι οποίες από το παρελθόν ήδη χρησιμοποίησαν δομές του συστήματος, άδικες αποφάσεις αρχών κλπ για την επίτευξη του σκοπού τους. Στα ποινικά δικαστήρια δικαιωθήκαμε.

  Παλέψαμε σε όλα τα επίπεδα και επιβιώσαμε με μεγάλο κόστος, υλικό και ηθικό. Η κατάσταση όμως τώρα ξεφεύγει σε επικίνδυνα μονοπάτια και είναι πέρα κάθε λογικής.

  Όταν θα έρθει η ώρα θα μιλήσουμε, όπως πολύ καλά ξέρετε ότι μπορούμε να κάνουμε. Ας το ακούσουν αυτό οι υπερόπτες και αλαζόνες εχθροί μας, που φαντασιώνονται το τέλος μιας ιστορίας 30 χρόνων.  

  Δυστυχώς γι’ αυτούς, «μίλησαν» οι κάμερες, που αποκάλυψαν πανηγυρικά πληρωμένους φουσκωτούς να περιδιαβαίνουν τις εγκαταστάσεις μας τα ξημερώματα της Πέμπτης, λίγο πριν την επίθεση στον μετρητή μας στο κέντρο του Βαρθολομιού!

  Τέτοιες πληρωμένες εντολές εκπέμπουν μηνύματα τρόμου, όμως ταυτόχρονα μπορεί και να υποδηλούν χάσιμο ψυχραιμίας. Ενημερώνουμε τους όψιμους δικτατορίσκους που φαντασιώνονται το τέλος του ΙΟΝΙΟΝ FM, ότι πλανώνται πλάνην οικτράν. Το σχέδιό τους φαντάζει πολύ εύκολο για να είναι αληθινό. Ο αστάθμητος παράγοντας γι’ αυτούς, είναι ο κόσμος μας. Ας μη τον υποτιμούν.

  Οι άνθρωποι του σταθμού αισθανόμαστε πια έρμαια των συμμοριών και φοβόμαστε πλέον και για την ίδια μας την ζωή. Γι’ αυτό ζητάμε, στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια, πολιτική και δικαστική προστασία.

  Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημοσίως την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας καθώς και την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου για την άψογη αντιμετώπιση του θέματος και την πλήρη αντίληψη της σοβαρότητας της κατάστασης από την πρώτη στιγμή.

  Οι ελεύθεροι πυρήνες σκέψης, απαραίτητη προϋπόθεση για την ηθική επανεκκίνηση της χώρας, θα νικήσουν. Κανένας δεν θα μας κλέψει την άνοιξη.

  Δημήτρης Ι. Κολόκας"

 • Λαβρόφ για τις απελάσεις: Η Ελλάδα ακολουθεί την πολιτική της Δύσης απέναντι στη Ρωσία, χωρίς να έχει στοιχεία

  Λαβρόφ για τις απελάσεις: Η Ελλάδα ακολουθεί την πολιτική της Δύσης απέναντι στη Ρωσία, χωρίς να έχει στοιχεία

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 10:24:56 | Πηγή: Ηλεία Live

  Τι δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ στην εκπομπή του Λάρι Κινγκ - Οι Financial Times έγραψαν ότι η παρέμβαση των δύο Ρώσων διπλωματών έγινε στην Αλεξανδρούπολη

  Με «καυστικό» τρόπο σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, την απόφαση της Αθήνας να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες, μιλώντας στην εκπομπή του δημοφιλούς Αμερικανού δημοσιογράφου, Λάρι Κινγκ. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, μιλώντας στο RT America, η Ελλάδα κινείται όπως και πολλές χώρες της Δύσης, δηλαδή σχεδιάζοντας την πολιτική της απέναντι στη Ρωσία «στη βάση του πιθανού, χωρίς όμως να έχει στοιχεία».

  Σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ, το γεγονός ότι δεν βρίσκεται άλλη εξήγηση, οδηγεί αυτομάτως δυτικές χώρες στο ίδιο συμπέρασμα, ότι δηλαδή για διάφορα γεγονότα την ευθύνη φέρει η Μόσχα.

  «Τα τελευταία γεγονότα και οι απελάσεις διπλωματών από την Ελλάδα ακολουθούν ακριβώς αυτόν τον δρόμο. Του πολύ πιθανού, χωρίς να δίνεται κάποιο στοιχείο» υπογράμμισε.

  Έφερε, δε, ως παράδειγμα για τον τρόπο που προσεγγίζουν ξένες χώρες τα γεγονότα, την περίπτωση δηλητηρίασης του Λιτβινένκο. «Όπως είδαμε και στις σχέσεις μας με το Ηνωμένο Βασίλειο, που πριν δέκα χρόνια μας κατηγόρησε για τη δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα Λιτβινένκο, σε μια δίκη που ήταν μυστική και κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Ρωσία ήταν υπεύθυνη γι' αυτό».

  Financial Times: Στην Αλεξανδρούπολη έγινε η παρέμβαση των Ρώσων διπλωματών για το Σκοπιανό

  Νωρίτερα, οι Financial Times έγραψαν ότι η Αλεξανδρούπολη αποτέλεσε την πόλη, στην οποία εκτυλίχθηκε η παρέμβαση των Ρώσων διπλωματών που απελάθηκαν από την Ελλάδα.

  Σύμφωνα με τους FT, που επικαλούνται δύο πηγές με γνώση των δραστηριοτήτων τους, οι δύο διπλωμάτες ήταν γνωστοί στην πόλη στην οποία διαμένει μια μικρή κοινότητα Ρώσων με ελληνικές διασυνδέσεις.

  Οι δύο διπλωμάτες υπενθυμίζουν οι FT κατηγορήθηκαν για συνεργασία με επιχειρηματίες προκειμένου να δωροδοκήσουν τοπικούς κρατικούς αξιωματούχους, Ορθόδοξους μητροπολίτες, μέλη πολιτιστικών ενώσεων και ακροδεξιών οργανώσεων στη βόρεια Ελλάδα προκειμένου να αντιταχθούν στη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό.

  «Οι Ρώσοι ήθελαν να διαλύσουν τις διαπραγματεύσεις και γι' αυτό αναβάθμισαν τη συνηθισμένη ανάμειξή τους στη Μακεδονία και τη Θράκη» δηλώνει ανώτερος Έλληνας διπλωμάτης στους FT.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μία από τις απόπειρες δωροδοκίας απέτυχε όταν Έλληνας αξιωματικός ανέφερε το περιστατικό στους ανωτέρους του.

  «Για την Ελλάδα να διώξει Ρώσους αξιωματούχους είναι υπερβολικό, όχι μόνο γιατί υπάρχουν πολιτισμικοί και θρησκευτικοί δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Ελλάδα κυβερνάται από ένα κόμμα που κάποτε απολάμβανε των στενών δεσμών με το Κρεμλίνο» παρατηρούν οι FT και προσθέτουν μια δήλωση του Έλληνα αξιωματούχου «πιστεύω ότι δεν έχει προηγούμενο. Ακόμα και στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου, όταν ήμασταν ένα κράτος πρώτης γραμμής κατά του Συμφώνου της Βαρσοβίας, η Ελλάδα είχε αποφύγει να απελάσει ανατολικοευρωπαίους διπλωμάτες».

   

 • Ηλεία: Καλός και ήπιος ο καιρός της Κυριακής

  Ηλεία: Καλός και ήπιος ο καιρός της Κυριακής

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 10:02:18 | Πηγή: Ηλεία Live

  Αίθριο καιρό αναμένουμε την Κυριακή στην Ηλεία. Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 31-32οC με ασθενείς νοτιάδες να πνέουν στην περιοχή.

  Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν 3-4 μποφόρ.

  Στην υπόλοιπη Ελλάδα

  Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά ηπειρωτικά περιμένουμε την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018.

  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 22 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία τοπικά η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη), 20 έως 35 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 25 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη), 24 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (στην Ανατολική Ρόδο 2-3 βαθμούς υψηλότερη).

  Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν 3-4 μποφόρ.

  Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Σαρωνικό ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 4-5 μποφόρ.

  Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα ορεινά περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν τις πρωινές ώρες από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.

 • Την πρώτη του νίκη στο Ευρωπαϊκό της Γερμανίας με την Εθνική U 20, πέτυχε ο Διονύσης Τάταρης

  Την πρώτη του νίκη στο Ευρωπαϊκό της Γερμανίας με την Εθνική U 20, πέτυχε ο Διονύσης Τάταρης

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 09:21:08 | Πηγή: Ηλεία Live

  Πρώτο ματς και νίκη με 90-62 απένταντι στη Ρουμανία η Εθνική Νέων Μπάσκετ

  Σήμερα το απόγευμα με Γερμανία, στo πλαίσιo του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20, που διεξάγεται στο Χέμνιτς η εθνική ομάδα της Ελλάδας επικράτησε με 90-62 της Ρουμανίας και μεθαύριο αντιμετωπίζει το Ισραήλ.

  Ο 20χρονος Πυργιώτης φόργουορντ Διονύσης Τάταρης 2μ.03 εκ. (και κάτοχος του τροπαίου), ένας Πύργος που από μικρός, μπορεί να μην αγωνίστηκε πολύ, αλλά αναμένεται να παίξει μεγάλο ρόλο απέναντι στη Γερμανία.

 • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών - Γυναικών: Χάλκινο μετάλλιο ο Φιλάι

  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών - Γυναικών: Χάλκινο μετάλλιο ο Φιλάι

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 01:54:59 | Πηγή: Ηλεία Live

  Πώς πήγαν οι “ξενιτεμένοι” Ηλείοι αθλητές που αγωνίστηκαν την α’ μέρα

  Πάτρα - Του Θέμη Μαντά

  Ο Στέλιος Φιλάι στα 3000 μέτρα με φυσικά με εμπόδια στέφθηκε 3ος Πανελληνιονίκης με επίδοση 9’12’’67. Ο παλιός αθλητής του Θανάση Παπαγρηγορίου νυν του Ολυμπιακού Πειραιά μπορεί να μην έκανε επίδοση αλλά βρίσκεται σε καλή ηλικία ώστε μελλοντικά να σπάσει το στοιχειωμένο ρεκόρ του Νίκου Θεοδωρόπουλου (ΓΕ Πύργου) με 9’04’’00.

  Εξαιρετική παρουσία από την επταθλήτρια Όλγα Καστανά του Τρίτωνα Θεσσαλονίκης που κατέλαβε την 6η θέση στον ακοντισμό με 46μ.08εκ. σε μια χρονιά που δεν ήταν και η καλύτερή της.

  Η Βασιλική Ντούση πέρασε στον τελικό του τριπλούν με καθαρό άλμα 12μ 1 εκατοστό αλλά στον τελικό επηρεάστηκε κάνοντας δύο άκυρα και ένα έγκυρο στα 11μ.78 εκ. μένοντας στην 12η θέση. Μεγάλο άλμα και νικήτρια η έμπειρη Βούλα Παπαχρήστου με 14μ33 εκ. , άλμα που της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό του Βερολίνου.

  Δεν πέρασε τελικό ο 19χρονος Γιάννης Πιτταροκοίλης του Βέλους Φαλήρου έκανε 50’’97 στον πρωινό προκριματικό και κατετάγη 15ος γενικής στο αγώνισμα . Κέρδισε ο Γιαννιώτης Μιχάλης Παππάς με 46’’ 98 που είναι κοντά στο

  Ευρωπαϊκό όριο για το Βερολίνο.
  Στην 23η θέση η Θεοδώρα Νικολοπούλου του Πανελληνίου που στην ηλικία των 20 ετών προβάρει τα 400 μέτρα , δεν έκανε ατομική επίδοση , μένοντας στο 61’’11 αλλά η ταχύτητά της σε συνδυασμό με προπόνηση μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Στον τελικό η 27χρονη -γνωστή στο κοινό της Ηλείας- Μαρία Μπελιμπασάκη κάλυψε την απόσταση σε 51’’31, αθλήτρια που χτυπάει μετάλλιο στο Βερολίνο με επίδοση κάτω από 50’’50.

  Το πρωτάθλημα συνεχίζεται και με άλλες Ηλειακές συμμετοχές . Στο πρόσωπο του Νίκου Καψή ευελπιστούν οι φίλαθλοι του στίβου ένα μετάλλιο ακόμη.

 • Την πρώτη του νίκη με 90-62 πέτυχε στη Γερμανία με την Εθνική U 20, ο Διονύσης Τάταρης

  Την πρώτη του νίκη με 90-62 πέτυχε στη Γερμανία με την Εθνική U 20, ο Διονύσης Τάταρης

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 01:32:45 | Πηγή: Ηλεία Live

  Πρώτο ματς και νίκη με 90-62 απένταντι στη Ρουμανία η Εθνική Νέων Μπάσκετ

  Σήμερα το απόγευμα με Γερμανία, στo πλαίσιo του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20, που διεξάγεται στο Χέμνιτς η εθνική ομάδα της Ελλάδας επικράτησε με 90-62 της Ρουμανίας και μεθαύριο αντιμετωπίζει το Ισραήλ.

  Ο 20χρονος Πυργιώτης φόργουορντ Διονύσης Τάταρης 2μ.03 εκ. (και κάτοχος του τροπαίου), ένας Πύργος που από μικρός, μπορεί να μην αγωνίστηκε πολύ, αλλά αναμένεται να παίξει μεγάλο ρόλο απέναντι στη Γερμανία.

 • “Έφυγε” απο τη ζωή η 43χρονη Πυργιώτισσα Ελένη Φωτοπούλου

  “Έφυγε” απο τη ζωή η 43χρονη Πυργιώτισσα Ελένη Φωτοπούλου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-14 22:15:39 | Πηγή: Ηλεία Live

  Στην ιδιαίτερη πατρίδα της στον Πύργο θα κηδευτεί σήμερα Σάββατο η Ελένη Φωτοπούλου, που “έφυγε” απο τη ζωή σε ηλικία 43 ετών. Μητέρα ενός αγοριού, για αρκετό διάστημα έδωσε τη μάχη της απέναντι στον καρκίνο όμως δεν τα κατάφερε και υπέκυψε νοσηλευόμενη στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” στην Αθήνα όπου διέμενε μόνιμα με την οικογένειά της.

  Η κηδεία και η ταφή της αποφασίστηκε να γίνει στον Πύργο, το απόγευμα του Σαββάτου στις 6 στον Ι.Ν. Αγ. Πάντων (Α’ Κοιμητήριο), όπου θα την αποχαιρετίσουν η οικογενειά της, οι γονείς και τα αδέλφια της, οι συγγενείς και οι φίλοι της…

 • Ο Τραμπ έστειλε το πρωτόκολλο για . . . τσάι και

  Ο Τραμπ έστειλε το πρωτόκολλο για . . . τσάι και "πάγωσε" την βασίλισσα Ελισάβετ

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-14 22:15:39 | Πηγή: Ηλεία Live

  Δεν είναι η πρώτη φορά που έσπασε το πρωτόκολλο, ωστόσο χθες ξεπέρασε τον ίδιο του τον εαυτό.

  Ο λόγος για τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος το απόγευμα της Παρασκευής βρέθηκε στο κάστρο του Γουίνδσορ, όπου ήπιε τσάι μαζί με την  βασίλισσα Ελισάβετ

  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος συνοδευόταν από την Μελάνια, έστησε για 15 ολόκληρα λεπτά την  92χρονη βασίλισσα η οποία τον περίμενε στην αυλή του Πύργου, κάτω από μία τέντα.

  Το δεύτερο… φάουλ του προεδρικού ζεύγους ήταν εξίσου... χοντρό με το πρώτο, αφού ούτε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ούτε η Πρώτη Κυρία έκαναν υπόκλιση στη βασίλισσα.   

  Ποιο ήταν το… αποκορύφωμα μετά τις δύο παραπάνω κινήσεις; Ο Ντόναλντ Τραμπ άρχισε να περπατά, αδιαφορώντας για το πού βρίσκεται η βασίλισσα Ελισάβετ! Ο Αμερικανός πρόεδρος αντιλήφθηκε κάποια στιγμή ότι δεν είναι δίπλα του και την έψαξε, την ώρα που η 92χρονη είχε μείνει πίσω και του έδειχνε τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει!

   

  Φωτογραφίες AP

   

 • "Δεύτερη ευκαιρία" για τη ρύθμιση οφειλών μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-14 22:15:39 | Πηγή: Ηλεία Live

  Η ολοκλήρωση ελέγχου πληρότητας της αίτησης και των συνοδευτικών εγγράφων από τον συντονιστή διενεργείται εντός 10 ημερών από την αποδοχή του διορισμού του

  Διαδικαστικά θέματα ρυθμίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας προκειμένου οι οφειλέτες που θέλουν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών να έχουν δεύτερη ευκαιρία.

  Η Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί το αμέσως προσεχές διάστημα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και να ξεκινήσει η ισχύς της.

  Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ΚΥΑ, οι οφειλέτες εκκρεμών αιτήσεων έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν και να συμπληρώσουν την αρχική αίτηση που έχουν υποβάλλει για ένταξή τους στον Μηχανισμό ή μπορούν να ζητήσουν τη διαγραφή της αίτησης και την επανυποβολή της, προκειμένου να συμπεριληφθούν οφειλές, που δημιουργήθηκαν το 2017.

  Με βάση το σχέδιο της ΚΥΑ ρυθμίζονται τα παρακάτω θέματα:

  Συμπλήρωση στοιχείων - διόρθωση σφαλμάτων

  Τα στοιχεία της αίτησης, μπορούν να συμπληρωθούν, εφόσον σχετική έλλειψη διαπιστωθεί από τον οφειλέτη, τον συντονιστή ή συμμετέχοντα πιστωτή, μέχρι την ολοκλήρωση της προθεσμίας της.

  · Για τη σχετική έλλειψη, εφόσον διαπιστωθεί από τον οφειλέτη ή συμμετέχοντα πιστωτή, ενημερώνεται ο συντονιστής, ο οποίος τάσσει προθεσμία 10 ημερών για τη συμπλήρωση της έλλειψης από τον υπόχρεο, εκτός εάν η έλλειψη συνίσταται σε μη συνυποβολή συνοφειλέτη, οπότε η προθεσμία ορίζεται σε 20 ημέρες.

  · Με την ίδια διαδικασία και εντός της ίδιας προθεσμίας μπορεί να γίνει διόρθωση τυχόν σφαλμάτων της αίτησης που εντοπίζονται από τον οφειλέτη, τον συντονιστή ή συμμετέχοντα πιστωτή.

  Διαδικασία εξέτασης αιτημάτων παράτασης

  Σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, τα εμπλεκόμενα μέρη (οφειλέτης, συμμετέχοντες πιστωτές, εμπειρογνώμονας) μπορούν να υποβάλουν αίτημα παράτασης της προβλεπόμενης από το νόμο προθεσμίας. Το αίτημα περιλαμβάνει:

  α) τη συγκεκριμένη ενέργεια για την προθεσμία της οποίας ζητείται παράταση.

  β) τον χρόνο παράτασης, και

  γ) την αιτιολογία της παράτασης, η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται από σχετικά αποδεικτικά έγγραφα.


  Δυνατότητα διαγραφής της αίτησης και επανυποβολή της

  Εάν, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και μέχρι την κατάθεση των αντιπροτάσεων από τους πιστωτές, διαπιστωθεί ότι στην αίτηση υπάρχουν ελλείψεις ή σφάλματα, τα οποία κατά το χρόνο διαπίστωσής τους, δεν μπορούν να διορθωθούν με εισαγωγή των στοιχείων ή/και τροποποίηση αυτών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, ο οφειλέτης, κατόπιν σχετικού γραπτού του αιτήματος προς την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, έχει τη δυνατότητα διαγραφής της αίτησής του με ταυτόχρονη επανυποβολή της στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

  · Η διαγραφή της αίτησης δεν συνεπάγεται την απώλεια των βασικών στοιχείων του αιτούντος (ΑΦΜ, επωνυμία, διεύθυνση) τα οποία εξακολουθούν να τηρούνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ούτε του μοναδικού αριθμού που έχει λάβει η αίτηση, ο οποίος εξακολουθεί να συνοδεύει την αίτηση και μετά την επανυποβολή αυτής.

  · Ο συντονιστής, μόλις λάβει γνώση των ελλείψεων ή σφαλμάτων, και σε κάθε περίπτωση χωρίς να προβεί στη σύνταξη του πρακτικού αποτυχίας της διαδικασίας, ενημερώνει τον οφειλέτη, με κοινοποίηση στους πιστωτές, για την ύπαρξη των ως άνω ελλείψεων ή σφαλμάτων, και καλεί τον οφειλέτη να προβεί, εντός 10 ημερών στην αποστολή αιτήματος διαγραφής της αίτησης και επανυποβολής της.

  · Ο οφειλέτης πρέπει εντός της άνω προθεσμίας να υποβάλει σχετικό γραπτό αίτημα στην ΕΓΔΙΧ, η οποία εκδίδει απόφαση περί της μη ύπαρξης δυνατότητας διόρθωσης του σφάλματος ή/και των ελλείψεων με άλλον τρόπο και αποφασίζει τη διαγραφή της αίτησης και επανυποβολή της, δύναται δε να τάξει, κατά την εύλογη κρίση της, προθεσμία στον οφειλέτη για τη διαγραφή και επανυποβολή της.

  · Με την ίδια διαδικασία οι οφειλέτες εκκρεμών αιτήσεων μπορούν να ζητήσουν τη διαγραφή της αίτησης και την επανυποβολή αυτής, προκειμένου να συμπεριληφθούν οφειλές, οι οποίες καθίστανται επιδεκτικές ρύθμισης, δηλαδή οφειλές που γεννήθηκαν έως την 31η Δεκεμβρίου του 2017.

  · Σε περίπτωση διαγραφής και επανυποβολής της αίτησης η διαδικασία επανεκκινείται με τον εκ νέου έλεγχο της πληρότητας της αίτησης από τον συντονιστή.

  Νέες προθεσμίες

  Η ολοκλήρωση ελέγχου πληρότητας της αίτησης και των συνοδευτικών εγγράφων από τον συντονιστή διενεργείται εντός 10 ημερών από την αποδοχή του διορισμού του. Ο έλεγχος του απαιτούμενου ποσοστού της απαρτίας των συμμετεχόντων πιστωτών, ολοκληρώνεται από τον συντονιστή εντός 5 ημερών από τη λήξη της 10ήμερης προθεσμίας από την κοινοποίηση της πρόσκλησης στους πιστωτές. Η προθεσμία πρόσκλησης των συμμετεχόντων πιστωτών σε ψηφοφορία επί της αρχικής πρότασης ρύθμισης του οφειλέτη ορίζεται σε 5 ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αντιπροτάσεων. Για τη σύνταξη πρακτικού αποτυχίας από τον συντονιστή ορίζεται προθεσμία 10 ημερών από τη λήξη της προθεσμίας ψηφοφορίας.


  Προθεσμία για την υποβολή πρόσθετων στοιχείων

  Η προθεσμία υποβολής των πρόσθετων δικαιολογητικών ορίζεται σε 5 ημέρες από την υποβολή του σχετικού αιτήματος προς τον οφειλέτη από το συμμετέχοντα πιστωτή. Η άρνηση του οφειλέτη να τα προσκομίσει, σε περίπτωση που αυτά ζητούνται από συμμετέχοντα πιστωτή που εκπροσωπεί ποσοστό συνολικών απαιτήσεων κατά του οφειλέτη μικρότερο του 25%, δύναται να εκφραστεί εντός της πενθήμερης αυτής προθεσμίας. Σε περίπτωση διαφωνίας, και εφόσον αποφασίσει την προσκόμιση η πλειοψηφία 60% των πιστωτών, τάσσεται στον οφειλέτη νέα προθεσμία προσκόμισης 5 ημερών από τη γνωστοποίηση σε αυτόν της σχετικής απόφασης της πλειοψηφίας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σε περίπτωση νέας άρνησης του οφειλέτη, η διαδικασία θεωρείται περαιωθείσα ως άκαρπη και ο συντονιστής συντάσσει πρακτικό αποτυχίας της διαδικασίας εντός 10 ημερών από την άρνηση του οφειλέτη.


  Εκκρεμείς αιτήσεις και παραίτηση οφειλέτη

  Ο οφειλέτης σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας και έως το στάδιο λήξεως της ψηφοφορίας για την επίτευξη συμφωνίας αναδιάρθρωσης μπορεί να παραιτηθεί από την εκκρεμή αίτησή του για οποιοδήποτε λόγο. Κατόπιν, η ΕΓΔΙΧ προβαίνει σε αδρανοποίηση της αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ωστόσο, τα δεδομένα του οφειλέτη εξακολουθούν να τηρούνται για 3 έτη.

  Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

   

 • Γιατί οι τουρίστες τρελαίνονται με την Αστυπάλαια - Ανήκει στα Δωδεκάνησα αλλά μοιάζει με κυκλαδονήσι

  Γιατί οι τουρίστες τρελαίνονται με την Αστυπάλαια - Ανήκει στα Δωδεκάνησα αλλά μοιάζει με κυκλαδονήσι

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-14 22:15:39 | Πηγή: Ηλεία Live

  Με περίπου  60% αύξηση στις αφίξεις έκλεισε ο Ιούνιος στην Αστυπάλαια συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2017.

  «Αν υπολογιστεί ο όγκος των προσεγγίσεων με ιδιωτικά  σκάφη, κότερα και αεροπλάνα, πέρα από τα τακτικά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά δρομολόγια, είναι σαφές ότι η φετινή εικόνα ξεπερνάει κάθε προηγούμενο»,  σημειώνει η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κυρία Μαρία Καμπούρη και το αποδίδει « στη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλουμε με τη συμπαράσταση της Περιφέρειας και των επαγγελματιών του νησιού για την προσέγγιση των διεθνών αγορών με μελετημένες και μεθοδικές κινήσεις , σύμφωνα με το σχεδιασμό και της εταιρίας συμβούλων μας». 

  Η επιβλητική χώρα της Αστυπάλαιας

  Και κατέληξε: «Η θετική ενέργεια της Αστυπάλαιας, τώρα πλέον, καταγράφεται και σε αριθμούς και αυτό μας δικαιώνει για όσα σχεδιάσαμε και για όσα έχουμε προγραμματίσει για τη συνέχεια που πιστεύουμε ότι  θα είναι εξίσου εντυπωσιακά με τα στοιχεία που σήμερα παρουσιάζουμε».

  Μόλις πέρυσι η γερμανική εφημερίδα Die Welt είχε καει αφιέρωμα στο νησί των Δωδεκανήσων.

  Με τον τίτλο «Γνωρίζετε την Αστυπάλαια;» η γερμανική εφημερίδα στην έντυπη έκδοσή της υμνεί το μικρό ελληνικό νησί σε ένα αφιέρωμα που εκθειάζει τις ομορφιές του.

  «Το ελληνικό νησί είναι σχεδόν άγνωστο. Πρόκειται για ένα μικρό διαμάντι. Η γοητεία του έγκειται στο ότι δεν είναι αξιοποιημένο» γράφει η Die Welt στο ρεπορτάζ/αφιέρωμα, που φιλοξενεί το νησί της Αστυπάλαιας.

  Σοκάκια με άρωμα και χρώμα Ελλάδας μαγεύουν τους τουρίστες / @ShutterstockΣοκάκια με άρωμα και χρώμα Ελλάδας μαγεύουν τους τουρίστες / @Shutterstock

  Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ αναφέρεται ότι το μικρό αυτό νησί του Αιγαίου έχει γίνει αγαπημένος προορισμός πολλών ξένων τουριστών από διάφορες χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι το επιλέγουν πλέον σε σταθερή βάση για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. 

  Ειδικότερη αναφορά γίνεται στην περίπτωση της Γερμανίδας Μπετίνα Μον, η οποία είναι πλέον εδώ και είκοσι χρόνια μόνιμη κάτοικος του νησιού και ασχολείται με τη συλλογή βοτάνων.

  Πετρόχτιστα σπίτια / @ShutterstockΠετρόχτιστα σπίτια / @Shutterstock

  Παράλληλα, σημειώνεται ότι η Αστυπάλαια προσφέρει χαλαρούς ρυθμούς ζωής σε κατοίκους και επισκέπτες που φαίνεται να προσαρμόζονται με μεγάλη άνεση στη ντόπια καθημερινότητα και να απολαμβάνουν τα εδέσματα και την ομορφιά του τοπίου.

  Ο Αύγουστος είναι ο μήνας της κορύφωσης της τουριστικής κίνησης στο νησί, αναφέρει χαρακτηριστικά, όπου διατίθενται περί τις 5.000 κλίνες για τη φιλοξενία τουριστών και Ελλήνων παραθεριστών. 

  Γίνεται εξάλλου αναφορά στην παραγωγή ποικίλων προϊόντων, όπως λαχανικά και φρούτα ιδιαίτερης νοστιμιάς λόγω της άνυδρης καλλιέργειάς τους, το φημισμένο θυμαρίσιο μέλι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το κρασί. 

  Η Αστυπάλαια αν και ανήκει στα Δωδεκάνησα έχει έντονο χρώμα Κυκλάδων / @Wikimedia.commons

  Η Αστυπάλαια αν και ανήκει στα Δωδεκάνησα έχει έντονο χρώμα Κυκλάδων / @Wikimedia.commons@Wikimedia.commons

  Το ρεπορτάζ συνοδεύεται από πληροφορίες προς τους ενδιαφερόμενους ταξιδιώτες σχετικά με την αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση και τις δυνατότητες διαμονής.

   

 • Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν πήραν χθες τα λεφτά από την επιστροφή φόρου

  Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν πήραν χθες τα λεφτά από την επιστροφή φόρου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-14 21:52:09 | Πηγή: Ηλεία Live

  "Υπέρ του Κράτους" πήγαν εκατομμύρια ευρώ επιστροφής φόρων

  «Στα κρύα του λουτρού» έμειναν τελικώς χιλιάδες φορολογούμενοι που περίμεναν ως «μάνα εξ ουρανού» την επιστροφή φόρου την Παρασκευή, για να έχουν κάτι παραπάνω στις τσέπες του, είτε για διακοπές (καθώς πολλοί παίρνουν άδεια αν και απλήρωτοι από τις δουλειές τους) είτε για να καλύψουν άλλες τρέχουσες ανάγκες τους.

  Με βάση τα ως τώρα στοιχεία της εκκαθάρισης, οι σχετικά λιγοστοί δικαιούχοι επιστροφής φόρου «έχουν λαμβάνειν» περί τα 390 ευρώ κατά μέσον όρο ο καθένας. Σε αρκετές περιπτώσεις η επιστροφή ξεπερνά και τα 1000 ευρώ, αν και οι περισσότεροι δικαιούνται από 60-200 ευρώ.

  Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, μεγάλο μέρος των δικαιούχων επιστροφής φόρων δεν άγγιξε ποτέ τα χρήματα αυτά. Αντιθέτως, σε πολλές περιπτώσεις το δημόσιο τα έβγαλε από την μία τσέπη του και τα έβαλε στην άλλη, καθώς οι επιστροφές φόρου δεν είναι ακατάσχετες αλλά συμψηφίζονται με άλλα χρέη στο δημόσιο.

  Συγκεκριμένα, οι βασικές περιπτώσεις δικαιούχων που δεν πήραν εχθές χρήματα από την εφορία -ή εισέπραξαν λιγότερα από όσα ανέγραφε το εκκαθαριστικό τους-σε αυτό το πρώτο κύμα επιστροφών φόρου, ήταν οι εξής:

  1. Όσοι υπέβαλαν δήλωση Ε1 μετά τις 20 Ιουνίου ή η εκκαθάρισή της είναι ακόμα υπό επεξεργασία (πχ για υψηλές επιστροφές φόρου ή ασυμφωνία στοιχείων κλπ)

  2. Όσοι υπέβαλαν δήλωση Ε1 πριν τις 20 Ιουνίου αλλά παρέλειψαν να δηλώσουν ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού. Αυτοί θα πρέπει μετά τις 20 Ιουλίου να πάνε απευθείας σε τράπεζα με το εκκαθαριστικό τους για να πληρωθούν.

  3. Όσοι είχαν χρέος από απλήρωτο φόρο ή αρρύθμιστη οφειλή που συμψηφίστηκε αυτομάτως με την επιστροφή. Και αυτό γιατί πολλοί από τους 270.000 δικαιούχους επιστροφής φόρου (ή τους περίπου 700.000 συνολικά με πιστωτικό εκκαθαριστικό) συγκαταλέγονται ανάμεσα στα 3,8 εκατομμύρια φορολογούμενους που χρωστούν στην εφορία.

  4. Όσοι είχαν οφειλές στον ΕΦΚΑ από ασφαλιστικές εισφορές κλπ. Στην περίπτωση αυτή, έγινε διασταύρωση με τους οφειλέτες των Ταμείων και για όσους δεν είχαν ασφαλιστική ενημερότητα, τα λεφτά τους πήγαν απευθείας στον ΕΦΚΑ για να πληρωθεί το χρέος.

  5. Όσοι χρωστούν στο δημόσιο πρόστιμα (από δικαστήρια, κλήσεις της Τροχαίας ή των Δήμων, αυθαίρετα κλπ) έστω και αν αυτά τα ποσά δεν εμφανίζονταν στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση ως «Οφειλές εκτός ρύθμισης» στο Taxisnet. Και πάλι έγινε διασταύρωση με οφειλές, ακόμα και αν δεν γνώριζαν καν πως τις είχαν οι ίδιοι οι δικαιούχοι.

  Ειδικά στις τελευταίες περιπτώσεις αυτές, οι δικαιούχοι της επιστροφής θα μπορούν να ελέγξουν από Δευτέρα στο τμήμα Εσόδων της αρμόδιας ΔΟΥ όπου ανήκουν, πώς προέκυψε η όποια οφειλή τυχόν δεν γνώριζαν (πχ κλήσεις από δήμους) και, αν μπορούν, να τις αμφισβητήσουν με τα νόμιμα δικαιολογητικά, προκειμένου να απαιτήσουν πίσω τα λεφτά τους ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα».

  Έτσι, αν και πολλοί είχαν «κρεμαστεί» πάνω από την οθόνη του υπολογιστή τους όλη την ημέρα εχθές ή ανέμεναν ένα SMS από την τράπεζά τους που να τους ενημερώνει ότι μπήκαν τα λεφτά της επιστροφής, τελικώς το κινητό τους δεν κτύπησε ποτέ και τα λεφτά δεν φάνηκαν ποτέ στην τράπεζα, αφού κατέληξαν στους λογαριασμούς άλλων φορέων του δημοσίου.

   

 • Δήμος Ζαχάρως: Εκδήλωση για τη λειτουργία του ΚΔΑΠ

  Δήμος Ζαχάρως: Εκδήλωση για τη λειτουργία του ΚΔΑΠ

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-14 21:52:09 | Πηγή: Ηλεία Live

  Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ζαχάρως και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, διοργανώνουν εκδήλωση τη Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 και ώρα 19:30 μμ, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ζαχάρως.

  Θέμα της εκδήλωσης είναι η δωρεά εκπαιδευτικού και εξοπλιστικού υλικού του ΚΔΑΠ Δήμου Ζαχάρως. κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθούν τιμητικές βραβεύσεις στον Βουλευτή Ηλείας Μάκη Μπαλαούρα και στον χορηγό της FFGROUP και εκπροσώπων Ομίλου.

  Παράλληλα θα γίνει και παρουσίαση του ρόλου και της λειτουργίας του ΚΔΑΠ Δήμου Ζαχάρως

 • Βόλος: Γυναίκα κατέληξε στην οροφή αυτοκινήτου μετά από τροχαίο

  Βόλος: Γυναίκα κατέληξε στην οροφή αυτοκινήτου μετά από τροχαίο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-14 21:52:09 | Πηγή: Ηλεία Live

  Η γυναίκα που καθόταν στο πίσω μέρος μιας μοτοσυκλέτας με την σύγκρουση εκτινάχθηκε και κατέληξε στον ουρανό του αυτοκινήτου με ελαφρά τραύματα στον αυχένα και το πόδι.

  Τύχη μέσα στην ατυχία της είχε συνεπιβάτιδα μοτοσυκλέτας η οποία ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με ΙΧ αυτοκίνητο στη συμβολή Κ. Καρτάλη- Μαγνήτων, στο κέντρο του Βόλου.

  Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 7.30 μ.μ. όταν ο οδηγός ενός seat κινούμενο στην Μαγνήτων, δεν σταμάτησε στην Κ. Καρτάλη και βρέθηκε μπροστά σε μοτοσυκλέτα η οποία παρά τον ελιγμό αποφυγής σύγκρουσης, χτύπησε το αυτοκίνητο στη δεξιά πλευρά του.

  Η συνεπιβάτιδα εκτινάχθηκε από τη σύγκρουση και κατέληξε στον ουρανό του αυτοκινήτου με τραύματα στον αυχένα και το πόδι, τα οποία αντιμετώπισαν άμεσα πάνω στην οροφή του ΙΧ οι διασώστες του ΕΚΑΒ πριν την μεταφέρουν στο Νοσοκομείο Βόλου.

  Βόλος: Γυναίκα κατέληξε στην οροφή αυτοκινήτου μετά από τροχαίο

 • Αντιπτέραρχος, μετά θάνατον, ο ήρωας πιλότος Γιώργος Μπαλταδώρος

  Αντιπτέραρχος, μετά θάνατον, ο ήρωας πιλότος Γιώργος Μπαλταδώρος

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-14 21:52:09 | Πηγή: Ηλεία Live

  Αντιπτέραρχος μετά θάνατον έγινε ο πιλότος Γιώργος Μπαλταδώρος, που σκοτώθηκε τον Απρίλιο, ανοιχτά της Σκύρου, με Mirage 2000-5. 

  Με προεδρικό διάταγμα, δίνεται στον Γιώργο Μπαλταδώρο ο βαθμός του αντιπτέραρχου,  για να τιμήσει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία τον πιλότο που έδωσε τη ζωή.

  Η απονομή του βαθμού λογίζεται ότι έγινε στις 11 Απριλίου, μία ημέρα πριν τον θάνατό του ήρωα - πιλότου.

  Η σύζυγός του Γιώργου Μπαλταδώρου, τώρα, θα παίρνει και την ανάλογη σύνταξη. 

  O Γιώργος Μπαλταδώρος απογειώθηκε με Mirage 2000-5 από τη βάση της Σκύρου για να αναχαιτίσει τουρκικό αεροσκάφος στη Μυτιλήνη, το πρωί της 12ης Απριλίου 2018. Κατά την επιστροφή στη βάση, το μαχητικό έπεσε στα ανοιχτά της Σκύρου, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

 • Ρόδος: Ξεψύχησε 10χρονος που είχε πέσει προσπαθώντας να πιάσει μία μπάλα

  Ρόδος: Ξεψύχησε 10χρονος που είχε πέσει προσπαθώντας να πιάσει μία μπάλα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-14 21:28:58 | Πηγή: Ηλεία Live

   

  Στην προσπάθειά του να πιάσει την μπάλα που είχε απομακρυνθεί από το χώρο όπου παιζόταν το παιχνίδι, έπεσε από μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι

  Την τελευταία του πνοή άφησε χθες το βράδυ το 11χρονο αγόρι από τον Αρχάγγελο που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι και έδινε μάχη από την περασμένη Παρασκευή για να κρατηθεί στη ζωή.

  Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, μοιραίο στάθηκε για το μικρό αγόρι το παιχνίδι με μια μπάλα ποδοσφαίρου.

  Στην προσπάθειά του να πιάσει την μπάλα που είχε απομακρυνθεί από το χώρο όπου παιζόταν το παιχνίδι, έπεσε από μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι. Όπως γράφει η "Ροδιακή", έπειτα από λίγο όταν άρχισε να αισθάνεται ζαλάδες, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για αξονική τομογραφία, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε αιμάτωμα.

  Αμέσως στο ΕΚΑΒ και το νοσοκομείο της Ρόδου σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε διαδικασία μεταφοράς του 11χρονου στην Κρήτη. Ωστόσο όταν μεταφέρθηκε εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν τα κατάλληλα μέσα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα δόθηκε παραπεμπτικό για να ταξιδέψει εκ νέου, αυτή τη φορά στο νοσοκομείο «Παίδων» της Αθήνας.

  Εκεί παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, έπειτα από νοσηλεία αρκετών ημερών, άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη το βράδυ, βυθίζοντας στο πένθος τους γονείς, τους συγγενείς, τους φίλους του και ολόκληρη την κοινωνία της Ρόδου.

   

 • Εξοικονομώ κατ’ Οίκον: Σχεδόν οι μισές αιτήσεις για αντικατάσταση κουφωμάτων

  Εξοικονομώ κατ’ Οίκον: Σχεδόν οι μισές αιτήσεις για αντικατάσταση κουφωμάτων

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-14 21:28:58 | Πηγή: Ηλεία Live

   

  Την αντικατάσταση κουφωμάτων αφορούν σχεδόν οι μισές αιτήσεις που έχουν υπαχθεί έως τώρα στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» και οι περισσότερες έχουν γίνει από νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος.

  Στο πρόγραμμα έχουν υπαχθεί 13.502 αιτήσεις, οι οποίες αφορούν σε συνολικό προϋπολογισμό παρεμβάσεων 190.179.493,69 ευρώ. Το ποσό της επιχορήγησης είναι 111.540.404,56 ευρώ ή 58,7% του συνολικού προϋπολογισμού (τα υπόλοιπα 78.639.089,13 ευρώ θα καλυφθούν από κεφάλαια των ιδιωτών). Επιπλέον δημόσιοι πόροι θα καλύψουν δαπάνες 11.429.921,34 ευρώ για σχετικές υπηρεσίες (πχ εκπόνηση μελετών, αμοιβή μελετητών για έκδοση Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης κλπ), αυξάνοντας το σύνολο των πόρων που θα εισρεύσουν στην οικονομία τις επόμενες εβδομάδες σε 201.609.415,03 ευρώ.

  Από την επεξεργασία των αιτήσεων προκύπτει ότι:

  -Μεταξύ των περίπου 50.000 αιτήσεων που έχουν κατατεθεί, σχεδόν οι μισές παρεμβάσεις που έχουν δηλωθεί αφορούν αντικατάσταση κουφωμάτων. Ακολουθούν με αντίστοιχου μεγέθους μερίδια οι αναβαθμίσεις συστημάτων ψύξης / θέρμανσης και η τοποθέτηση θερμομόνωσης (20,62 % και 19,66 % αντίστοιχα), ενώ το 11,5% αφορά παρεμβάσεις στο σύστημα παροχής ζεστού νερού.

  -Το 71,2% των αιτήσεων που εγκρίθηκαν αφορούν δικαιούχους που ανήκουν στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία, δηλαδή έχουν ατομικό εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ. Επιπλέον 17,1% αφορά δικαιούχους της δεύτερης κατηγορίας (ατομικό εισόδημα 10-15.000 και οικογενειακό 20 - 25.000). Κατά συνέπεια σχεδόν οι 9 στους 10 ωφελούμενους έχουν ατομικό εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ ή οικογενειακό μέχρι 25.000 ευρώ.

  -Οι μισές αιτήσεις (50,3%) αφορούν κτίρια που ανήκουν στη χαμηλότερη ενεργειακή κατηγορία (G) και άρα η αναβάθμιση θα έχει σημαντικά αποτελέσματα. Το 17,6% υπάγεται στην κατηγορία F, 18% στην κατηγορία Ε και 14,1% στην ανώτερη ενεργειακή κατηγορία για την οποία επιτρέπεται η υπαγωγή (D).

  -Ανά Περιφέρεια η εικόνα έχει ως εξής: στην πρώτη θέση κατατάσσεται η Κεντρική Μακεδονία, όπου το άθροισμα των επιλέξιμων προϋπολογισμών ξεπερνά τα 33,5 εκατ. ευρώ (17,6% του συνόλου των 190 εκατ. ευρώ), εκ των οποίων σχεδόν τα 20 εκατ. ευρώ αφορούν το ποσό της επιχορήγησης. Προσθέτοντας και τους δημόσιους πόρους που καλύπτουν δαπάνες υπηρεσιών, το σύνολο των πόρων που θα διοχετευτούν στην αγορά προσεγγίζει τα 35,75 εκατ. ευρώ (17,73% των 201,6 εκατ. ευρώ). Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Αττική με επιλέξιμες παρεμβάσεις 31,25 εκατ. ευρώ (16,45%), εκ των οποίων οι επιδοτήσεις προσεγγίζουν τα 18 εκατ. ευρώ. Υπάρχει πρόσθετη δημόσια δαπάνη για υπηρεσίες άνω των 2 εκατ. ευρώ, οπότε το σύνολο των πόρων που θα διατεθούν στην αγορά φτάνει τα 33,35 εκατ. ευρώ (16,54%).

  -Το 60,37% του συνολικού προϋπολογισμού αφορά σε περιφέρειες που χαρακτηρίζονται ως λιγότερο αναπτυγμένες και άρα επιδοτούνται περισσότερο από τα κοινοτικά ταμεία (Κ. Μακεδονία, Αν. Μακεδονία και Θράκη, Δ. Ελλάδα, Ήπειρος και Θεσσαλία).

  -Το 73% των αιτήσεων αφορά διαμερίσματα πολυκατοικιών και το 27 % μονοκατοικίες.

  Πηγή: ΑΠΕ

   

   

 • Πύργος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή της Σπιάντζας (upd)

  Πύργος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή της Σπιάντζας (upd)

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-14 21:28:58 | Πηγή: Ηλεία Live

  Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή της Σπιάντζας κοντά στο Ενωσιακό γήπεδο.

  Η φωτιά επεκτάθηκε σε καλαμιώνα και πλησιάζει στα πρώτα σπίτια του οικισμού.

  Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου για να ανακόψει την πορεία της φωτιάς.

  Νεότερη ενημέρωση

  Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Σπιάντζας Πύργου, που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου. Η φωτιά σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έκαψε περί τα 50 στρέμματα με καλάμια και ξερά χόρτα. Προς στιγμήν απείλησε τον οικισμό, μελίσσια και ένα άλογο, ενώ κάηκε ολοσχερώς μια παλιά εγκαταλελειμένη αγροικία.

  Συνολικά επιχείρησαν στο μέτωπο της πυρκαγιάς 26 άνδρες με 13 οχήματα και επικεφαλής στο διοικητή της Π.Υ. Πύργου κ. Καραμαλίκη. Στο μέτωπο της πυρκαγιάς έφτασε για το συντονισμό του έργου και ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Δυτ. Ελλάδας Γιάννης Πετρούτσος.

  Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση...

  fotia mouteli 2

  fotia mouteli 3

  fotia mouteli 4

  fotia mouteli 5

 • Ποιες είναι οι φυλές των ανθρώπων που

  Ποιες είναι οι φυλές των ανθρώπων που "λερώνουν" τους σοβάδες

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-14 21:28:58 | Πηγή: Ηλεία Live

  Ξέρετε αυτή τη φράση, «και οι τοίχοι έχουν αυτιά»; Εγώ το πιστεύω. Και αυτιά έχουν, και μάτια έχουν. Και αφουγκράζονται τον παλμό της πόλης. Μόνο στόματα δεν έχουν, οπότε ό,τι έχουν να πουν το γράφουν ή το ζωγραφίζουν.

  Εντάξει, αυτή είναι μία πολύ λυρική προσέγγιση. Η πεζή πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Αυτοί οι άγνωστοι τύποι που ζωγραφίζουν τους τοίχους, που γράφουν συνθήματα στους τοίχους, που «βρωμίζουν» τους τοίχους, είναι αυτοί που αφουγκράζονται το ρυθμό της πόλης, και τον μετατρέπουν σε μία δική τους μορφή τέχνης. Μία τέχνη που δεν αρέσει σε όλους.

  Βάνδαλοι με στυλ

  Πάντα με ιντριγκάριζε το τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο να έχει την ανάγκη να «πειράξει» έναν τοίχο. Γιατί δηλαδή απλά να μη γράψεις αυτό που σκέφτεσαι σε ένα τετράδιο; Γιατί πρέπει να το γράψεις σε έναν τοίχο; Είναι ματαιοδοξία; Είναι ανάγκη για έκφραση; Είναι κάτι άλλο;

  Σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ απλά στην περίπτωση των καλλιτεχνών του δρόμου, των πραγματικών καλλιτεχνών του δρόμου, αυτών που παίρνουν έναν ξεφτισμένο, άδειο, βαρετό τοίχο και τον μετατρέπουν σε έργο τέχνης. Γιατί σε τι χρησιμεύει ένας άδειος τοίχος, αν όχι ως καμβάς για τις δημιουργικές ανησυχίες ενός ταλαντούχου ανθρώπου;

  wkspt-DSC_0032_1wkspt-DSC_0027_1wkspt-DSC_0024_1wkspt-CAM00889wkspt-mpagkazia

  Θα μου πεις, είναι παράνομο. Είναι βανδαλισμός. Ναι, το ξέρω. Αλλά αν είναι ένας βανδαλισμός να κάνει την πόλη μου πιο όμορφη, τότε μου αρέσει. Και ναι, αυτό ισχύει ακόμα κι αν πρόκειται για τον δικό μου τοίχο.

  Αυτό βέβαια, τονίζω, ισχύει για τους καλλιτέχνες του δρόμου. Όχι για τους άλλους που γεμίζουν με «ταγκιές» τους τοίχους για να δείξουν ότι η περιοχή είναι δική τους, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τα σκυλιά «σημαδεύουν» τα δέντρα για να οριοθετήσουν την περιοχή τους.

  Συνθήματα και ποιήματα

  Πιο σύνθετη είναι η κατηγορία των συνθημάτων. Μία ωραία απάντηση στο γιατί κάποιος να γράψει ένα σύνθημα σε έναν τοίχο είναι το «συγνώμη που γράφω στους τοίχους, αλλά εμένα δε με καλούν στα κανάλια» που είχα δει κάπου γραμμένο. Γενικά, τα αναρχικά συνθήματα είναι τα καλύτερα. Θα έλεγα ότι οι αναρχικοί είναι σαν τους παοκτζήδες: ακόμα και αν δε συμφωνείς μαζί τους, πρέπει να παραδεχτείς ότι έχουν τα καλύτερα συνθήματα.

  wkspt-08072009223 wkspt-31012011265 wkspt-gnomi wkspt-facebook wkspt-thankmoney wkspt-wearewhatwedo

  Από την άλλη, στους τοίχους θα δεις συχνά γραμμένα αποφθέγματα, ποιήματα, στίχους από τραγούδια, οτιδήποτε κάποιος θεώρησε πως αξίζει να περάσει στην αθανασία, ή έστω να το μοιραστεί και με τους άλλους, να το διαβάσουν και να επηρεαστούν κι αυτοί. Μία ιδιόρρυθμη κοινωνική προσφορά, θα έλεγε κανείς.

  wkspt-poetry wkspt-patridamou wkspt-DSC_0054_1 wkspt-birdcage wkspt-erwtas2

  Ρομαντικές ψυχές

  Σε μία πιο «άχου το» κατηγορία, τώρα. Αυτές οι ρομαντικές ψυχές που απλώς θέλουν να εκδηλώσουν τη λατρεία τους για το έτερόν τους ήμισυ, ή για αυτό που ήταν το έτερόν τους ήμισυ αλλά χώρισαν και το θέλουν πίσω, ή για αυτό που θα ήθελαν να είναι το έτερόν τους ήμισυ, αλλά ο έρωτάς τους δε βρίσκει ανταπόκριση. Και αντί να πάρουν ένα τηλέφωνο ή έστω να στείλουν ένα γράμμα, προτιμούν να στείλουν το μήνυμα στο αντικείμενο του έρωτά τους γράφοντάς το στον τοίχο του σπιτιού τους, ή στον απέναντι τοίχο, για να το βλέπει όταν ξυπνάει το πρωί. Αναρωτιέμαι αν αυτή η τακτική έχει αποδώσει ποτέ καρπούς.

  wkspt-CAM00976 wkspt-CAM01037 wkspt-synxorame wkspt-sorry wkspt-CAM00205 wkspt-CAM00455

  Ό,τι να ‘ναι

  Και υπάρχουν και αυτοί που δεν μπορούν να ενταχθούν σε καμία κατηγορία. Άνθρωποι που απλά τους τη βάρεσε και πήγαν κι έγραψαν κάτι σε έναν τοίχο, και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αναρωτηθείς τι στο καλό σκέφτονταν. Ή να θαυμάσεις τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

  wkspt-15112009271 wkspt-CAM00662 wkspt-CAM00893 wkspt-DSC_0002_13 wkspt-silly

  wkspt-alarmclocks

           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο