• Κοτζιάς: Η πΓΔΜ είναι σαν μια ωραία κυρία που πάει για . . . γάμο

  Κοτζιάς: Η πΓΔΜ είναι σαν μια ωραία κυρία που πάει για . . . γάμο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 21:57:14 | Πηγή: Ηλεία Live

  «Σήμερα δεν πάμε να βαφτίσουμε αυτό το κράτος. Αυτό το κράτος εμπεριέχει τη λέξη Μακεδονία και μάλιστα για 140 κράτη χωρίς επιθετικό προσδιορισμό. Σήμερα, αυτό που κάνουμε είναι ο γάμος. Είναι σαν μια ωραία κυρία που έρχεται στο γάμο και αναρωτιέται εάν στο επίθετό της θα προσθέσει το επίθετο του ανδρός της».

  Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε o υπουργός Εξωτερικών τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. 

  Δείτε το βίντεο: 

 • Μήνυσαν τον φωτογράφο του γάμου τους - Φωτογράφιζε μόνο τα οπίσθια των παρανύμφων

  Μήνυσαν τον φωτογράφο του γάμου τους - Φωτογράφιζε μόνο τα οπίσθια των παρανύμφων

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 21:57:14 | Πηγή: Ηλεία Live

  Να βγάλει ένα πιο ανεπιτήδευτο και αυθόρμητο αποτέλεσμα φαίνεται να ήθελε αυτός ο φωτογράφος γάμων, πράγμα που δεν άρεσε κανένα στο ζευγάρι που τον προσέλαβε.

  Κι όμως oι φωτογραφίες του Ντέιβιντ ήταν τόσο κακές που το νιόπαντρο ζευγάρι αποφάσισε να του κάνει μήνυση.

  Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ζευγάρι, η 1 στις 3 φωτογραφίες που έβγαλε συνολικά ο Ντέιβιντ ήταν θολές, ενώ στις περισσότερες δεν απεικονίζεται το ζευγάρι, αλλά οι... παράνυμφες.

  Ο φωτογράφος γάμων έβγαλε 96 φωτογραφίες με τις παράνυμφες και οι περισσότερες έκαναν ζουμ σε ακατάλληλα μέρη, όπως τα οπίσθιά τους και το στήθος τους.

  Επίσης η παρωδία δεν τελειώνει εκεί, καθώς ο φωτογράφος φαίνεται να μην ήθελε με τίποτα να φωτογραφίσει  τον γαμπρό, με τον οποίο έβγαλε μόνο 11 λήψεις, σε αντίθεση με την νύφη που οι λήψεις ήταν 70. Βέβαια οι γονείς του πέρασαν τελείως απαρατήρητοι και γι αυτό δεν τους έβγαλε ούτε μία φωτογραφία.

  Πάντως από την μεριά του, ο φωτογράφος προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως οι φωτογραφίες είναι μουντές λόγω του κακού καιρού, ενώ σε πολλές φαίνονται οι παράνυμφες επειδή το ζευγάρι έκοψε τις φωτογραφίες.

  «Εβγαλε χιλιάδες φωτογραφίες, εμείς πήραμε 1.636 από τις οποίες οι 559 ήταν θολές. Ο ίδιος είπε μάλιστα πως ήταν κακές», είπε η νύφη, προσθέτοντας πως σε πολλές περιπτώσεις οι φωτογραφίες ήταν τόσο κακές που φαινόταν μόνο τα οπίσθια και το στήθος των καλεσμένων.

   

 • Ο Αντετοκούνμπο κατοχύρωσε τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος

  Ο Αντετοκούνμπο κατοχύρωσε τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος "Greek Freak" για ρούχα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 21:57:14 | Πηγή: Ηλεία Live

  Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει εδώ και μία εβδομάδα τα αποκλειστικά δικαιώματα της χρήσης του «Greek Freak» για είδη ρουχισμού.

   

  Το παρατσούκλι «Greek Freak» ήταν εξ αρχής αυτό που ξεχώρισε και έτσι το κατοχύρωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Εδώ και μερικές ημέρες ο 23χρονος φόργουορντ κατέχει από τις 13 Φεβρουαρίου τα αποκλειστικά δικαιώματα της χρήσης μέσω του Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων.

  Όπως αναφέρει η αίτηση υπ' αριθμόν 5.401.870 στο συγκεκριμένο γραφείο του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα έχει πλέον τα δικαιώματα για κάθε είδος ρουχισμού. Την ίδια ημέρα κατοχυρώθηκαν επίσης τα δικαιώματα της φράσης «Just a kid from Akron» («Απλά ένα παιδί από το Ακρον») στον ΛεΜπρον Τζέιμς.

  Πηγή: NBAGreece

   

 • ΕΛΜΕ Ηλείας: Όχι στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας

  ΕΛΜΕ Ηλείας: Όχι στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 21:47:13 | Πηγή: Ηλεία Live

  Ανακοίνωση κατά των πλειστηριασμών και υπερ της προστασίας της κατοικίας, εξέδωσε η ΕΛΜΕ Ηλείας, ενόψει της εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 21 Φλεβάρη.

  Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

  "Λίγες μέρες έμειναν για την εφαρμογή, στις 21 του Φλεβάρη, των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, της πιο βάρβαρης και κοινωνικά ανάλγητης πολιτικής. Με ένα κλικ στον υπολογιστή θα αρπάζουν ό,τι με ιδρώτα φτιάχτηκε κι ό,τι απέμεινε στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Μετά το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου έρχονται να «βάλουν χέρι» και στα σπίτια μας.
  Και όλα αυτά συμβαίνουν στο δέκατο πια χρόνο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων στην Ελλάδα, που έφεραν αφαίμαξη μισθών και συντάξεων, απολύσεις και ανεργία, ιδιωτικοποίηση δημόσιου πλούτου και στέρηση βασικών κοινωνικών αγαθών, φτωχοποίηση και ζωή στα όρια της εξαθλίωσης.
  Στα ίδια χρόνια οι τράπεζες, με τις συνεχείς ανακεφαλαιοποιήσεις τους, πήραν 233δις ευρώ που φορτώθηκαν ως νέο δημόσιο χρέος στο λαό, ενώ ταυτόχρονα μια σειρά από φόρους και χαράτσια επιβλήθηκαν στα φτωχά λαϊκά στρώματα, με στόχο την πληρωμή των δόσεων αυτού του χρέους.
  Στα ίδια χρόνια και ειδικά από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι σήμερα κυβέρνηση, Ε.Ε. και «Θεσμοί», ξεπερνώντας κάθε όριο κοινωνικής αναλγησίας, προωθούν μια πολιτική που βάζει ξεκάθαρα στο στόχαστρο την λαϊκή κατοικία και μικρή περιουσία. Με μια σειρά από μνημονιακές διατάξεις και νόμους όχι μόνο αφήνουν απροστάτευτα τα σπίτια μας απέναντι στις τράπεζες, τα funds και το κράτος (εφορία και ταμεία για χρέη πάνω από 500€) αλλά με την καθιέρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών καθιστούν τη λαϊκή περιουσία εύκολη λεία στις διαθέσεις των αρπακτικών και θεωρούν ιδιώνυμο αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα τη δράση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.
  Είναι ανάγκη των καιρών το πνεύμα του ανυποχώρητου αγώνα, που αναπτύχθηκε ενάντια στους πλειστηριασμούς να περάσει σ' όλο το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Είτε μιλήσουμε για τους πλειστηριασμούς και τις διακοπές ρεύματος και νερού είτε μιλήσουμε για τα σχολεία και τα νοσοκομεία που διαλύονται είτε μιλήσουμε για τα λιμάνια, τις παραλίες και τα στρατόπεδα, τη δημόσια γη και τα αγαθά που ξεπουλιούνται είτε μιλήσουμε για τις απολύσεις, τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, η κοινωνική πλειοψηφία αυτής της χώρας έχει τη δική της ΤΙΝΑ: Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση παρά μόνο ο αποφασιστικός, αδιαπραγμάτευτος, ανυποχώρητος αγώνας για κάθε ζήτημα.
  Στα πλαίσια αυτά συνεχίζουμε να στηρίζουμε κάθε κινηματική δράση που αφορά το ζήτημα των πλειστηριασμών· στηρίζουμε την πάλη εκείνη που επιδιώκει τη ρήξη και την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και ΟΟΣΑ.
  Καλούμε τους συμβολαιογράφους του Εφετείου Πατρών και ειδικότερα της περιοχής μας, γνωρίζοντας ότι και οι ίδιοι έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση, να μη δεχτούν το ρόλο του "αποδιοπομπαίου τράγου" που τους επιφυλάσσουν, να μη γίνουν συνένοχοι στο φόνο της κοινωνικής πλειοψηφίας.
  Ο αγώνας είναι μονόδρομος δεν υποχωρούμε σε καμιά από τις θέσεις μας. Δεν παραδίδουμε ούτε σπιθαμή από τα δικαιώματα μας.
   Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία
   Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
   Όχι στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ, τις διώξεις και την καταστολή του κινήματος
  ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

 • Άμστερνταμ: Οι τουρίστες θα πρέπει πλέον να . . . γυρνούν την πλάτη στις γυμνές ιερόδουλες!

  Άμστερνταμ: Οι τουρίστες θα πρέπει πλέον να . . . γυρνούν την πλάτη στις γυμνές ιερόδουλες!

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 21:47:13 | Πηγή: Ηλεία Live

  Δεν θα μπορούν πια να χάσκουν με τις ώρες τις «βιτρίνες» στην Red Light District

  Αυστηρές οδηγίες στους ξεναγούς και τα τουριστικά πρακτορεία που οργανώνουν περιηγήσεις στην πόλη έδωσε πρόσφατα ο δήμος του Άμστερνταμ, σύμφωνα με τις οποίες θα απαγορεύονται πλέον οι «στάσεις» των γκρουπ μπροστά από τις βιτρίνες με τις ιερόδουλες, ώστε οι τουρίστες να... χαζεύουν με τις ώρες τις εκδιδόμενες γυναίκες. 

  Η γειτονιά των «κόκκινων φαναριών» του Άμστερνταμ αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους τουρίστες, χάρη στα δεκάδες coffee shop που περιέχει αλλά και τις ιδιότυπες «βιτρίνες» στις οποίες ποζάρουν αισθησιακά ημίγυμνες - ή και ολόγυμνες - ιερόδουλες, προσελκύοντας πιθανή πελατεία. 

   

  Μέχρι σήμερα, απαγορευόταν αυστηρά η χρήση φωτογραφικής μηχανής στα συγκεκριμένα δρομάκια, προκειμένου να προστατευθεί η ιδιωτικότητα των γυναικών αυτών, αλλά πλέον θα θεωρείται επιλήψιμο ακόμα και το... «μάτι», σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror. 

  Ειδικότερα, οι νέοι κανόνες που θα τεθούν σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Απρίλιο, ορίζουν ότι τα γκρουπ δεν θα πρέπει ποτέ να ξεπερνούν τα 20 άτομα και ότι οι περιηγήσεις πρέπει να σταματούν αυστηρά πριν τις 11 το βράδυ.

  Επίσης, οι ξεναγοί θα πρέπει να φροντίζουν τα μέλη των γκρουπ τους να έχουν γυρισμένη την πλάτη στις βιτρίνες με τις γυμνές γυναίκες και να μην μένουν μπροστά από το ακατάλληλο... θέαμα περισσότερη ώρα απ' όσο είναι απαραίτητο για να περάσουν από το συγκεκριμένο σημείο.

  Σε αντίθετη περίπτωση, οι ξεναγοί και τα γραφεία περιηγήσεων μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουν αρκετά τσουχτερά πρόστιμα, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

 • "Δεν έχουμε πια λόγια . . ." - Η κενή ανακοίνωση της Unicef για τη σφαγή παιδιών στη Συρία

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 21:34:58 | Πηγή: Ηλεία Live

  «Δεν υπάρχουν πια λόγια για τον θάνατο των παιδιών, των μητέρων τους, των πατεράδων τους και των αγαπημένων τους».

  Είναι μια εισαγωγική σημείωση που ακολουθείται από 10 κενές γραμμές. Είναι η «κενή» ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Unicef η οποία όμως μοιάζει να έχει μεγαλύτερη ίσως βαρύτητα από ένα πολυσέλιδο «κατηγορώ» και μια φλύαρη εκδήλωση «αποτροπιασμού» για τις τελευταίους τριήμερους ανηλεείς βομβαρδισμούς του καθεστώτος Άσαντ στην ανατολική Γιούτα.

  Εκατόμβη νεκρών, μεταξύ των οποίων ακόμη και βρέφη. Και κάποια στιγμή η Unicef, που μέχρι σήμερα έχει εκδώσει εκατοντάδες ανακοινώσεις για τα παιδιά που σκοτώνονται από βόμβες, χημικά και σφαίρες κατά τη διάρκεια αυτού του πολυετούς σπαρακτικού εμφυλίου στη Συρία, δηλώνει το αυτονόητο. Ότι στέρεψε από λόγια.

  «Δεν έχουμε πια λόγια για να περιγράψουμε τα δεινά αυτών των παιδιών και τη δική μας οργή. Αυτοί που προκαλούν αυτόν τον πόνο έχουν ακόμη λέξεις για να δικαιολογήσουν τις βάρβαρες πράξεις τους;», αναφέρει η λυτή υποσημείωση στην κενή ανακοίνωση.

 • Ιράν: Σε αυτό το σημείο βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους - Σκορπισμένα πτώματα παντού

  Ιράν: Σε αυτό το σημείο βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους - Σκορπισμένα πτώματα παντού

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 21:34:58 | Πηγή: Ηλεία Live

  Σε χιονισμένη πλαγιά εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Aseman Airlines, που συνετρίβη την Κυριακή, οδηγώντας στον θάνατο και τους 65 επιβαίνοντες.

  Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε βίντεο από ελικόπτερο, που πέταξε πάνω από τα βουνά, το οποίο όμως αδυνατεί να κατέβει στο σημείο, καθώς υπάρχουν βαθιές και επικίνδυνες χαράδρες.

  Οι ομάδες έρευνες συνεχίζουν την προσπάθεια να φτάσουν με τα πόδια εκεί, ενώ θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρηση απομάκρυνσης των σορών, εξαιτίας των πολύ κακών καιρικών συνθηκών.

  Ο πιλότος του ελικοπτέρου δήλωσε στο IRIB ότι είδε παντού «σκορπισμένα σώματα γύρω από το αεροπλάνο» και ότι τα συντρίμμια βρέθηκαν σε υψόμετρο περίπου 4.000 μέτρων.

  Τα συντρίμμια βρέθηκαν δύο ημέρες μετά την αεροπορική τραγωδία, καθώς τόσο την Κυριακή όσο και τη Δευτέρα η σφοδρή χιονόπτωση και η πυκνή ομίχλη δεν επέτρεπαν σε ελικόπτερα να προσεγγίσουν τα βουνά.

 • Συρία: Η Τουρκία βομβάρδισε τις συριακές δυνάμεις που μπήκαν στο Αφρίν

  Συρία: Η Τουρκία βομβάρδισε τις συριακές δυνάμεις που μπήκαν στο Αφρίν

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 21:26:28 | Πηγή: Ηλεία Live

  Συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις μπήκαν σήμερα στην περιοχή του Αφρίν προκειμένου να βοηθήσουν τους Κούρδους πολιτοφύλακες των Δυνάμεων Προστασίας του Λαού (YPG) να αποκρούσουν την επίθεση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, γεγονός που εντείνει τους φόβους για μια ευρύτερη κλιμάκωση της σύγκρουσης.

  Λίγη ώρα αφότου η αυτοκινητοπομπή μπήκε στο Αφρίν, τα κρατικά συριακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η Τουρκία στοχοθέτησε τους μαχητές και τους βομβάρδισε.

  Η επιχείρηση της Τουρκίας έχει ως στόχο να εκδιώξει από την περιοχή τους Κούρδους, που τους θεωρεί απειλή για την ασφάλειά της.

  Οι YPG χαιρέτισαν την άφιξη των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων, στις οποίες μετέχουν πολιτοφύλακες σύμμαχοι του Άσαντ, όχι όμως και άνδρες του τακτικού συριακού στρατού. Οι δυνάμεις αυτές θα αναπτυχθούν κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, πρόσθεσαν οι YPG.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι YPG, οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις "θα λάβουν θέσεις στα σύνορα και θα συμμετάσχουν στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και των συνόρων της".

  Την Κυριακή, ένας Κούρδος αξιωματούχος διαβεβαίωσε ότι υπήρξε συμφωνία με τη Δαμασκό να μπει ο στρατός στο Αφρίν και να αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων. Διευκρίνισε όμως ότι η συμφωνία αυτή δεν περιλαμβάνει και τη σύναψη πολιτικών σχέσεων μεταξύ του καθεστώτος και των YPG, στενών συμμάχων των ΗΠΑ στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

  Το καθεστώς και οι Κούρδοι της Συρίας έχουν υπό τον έλεγχό τους το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών της χώρας και έχουν αποφύγει μέχρι στιγμής μια απευθείας στρατιωτική αντιπαράθεση, μολονότι έχουν διαφορετικό όραμα για το μέλλον της χώρας.

  Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Άγκυρα συνεργάζεται με τη Ρωσία για να αποτρέψει την ανάπτυξη φιλοκυβερνητικών συριακών δυνάμεων στο Αφρίν. Την Δευτέρα η Τουρκία προειδοποίησε ότι θα συγκρουστεί με τις κυβερνητικές δυνάμεις αν μπουν στο Αφρίν για να βοηθήσουν τις YPG, αλλά δεν θα σταθεί εμπόδιο αν στόχος τους είναι να εκκαθαρίσουν την περιοχή από τους Κούρδους μαχητές.

  Παρέμβαση από τη Ρωσία 

  Η Ρωσία είναι πεπεισμένη ότι η Τουρκία μπορεί να διασφαλίσει πλήρως τα συμφέροντα που σχετίζονται με την ασφάλεια της μέσω του διαλόγου με την κυβέρνηση της Συρίας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η Μόσχα «αναγνωρίζει τις προσδοκίες των Κούρδων».

  «Είμαστε σταθερά υπέρ του να επιλύονται οποιαδήποτε προβλήματα, στη Συρία ή οπουδήποτε αλλού, με προϋπόθεση τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας του άλλου κράτους, στη δεδομένη περίπτωση της Συρίας», δήλωσε ο Λαβρόφ προσθέτοντας ότι «αναγνωρίζουμε την ανησυχία της Τουρκίας στο πλαίσιο των όσων συντελούνται στη Συρία» και ότι «φυσικά αναγνωρίζουμε τις προσδοκίες των Κούρδων».

  Ο Σεργκέι Λαβρόφ επέκρινε τις οποιεσδήποτε απόπειρες γίνονται για να προωθηθούν άλλες πολιτικές στο ζήτημα αυτό, στη Συρία και στην περιοχή γενικότερα, που δεν έχουν τίποτα το κοινό με τα συμφέροντα του Κουρδικού λαού και προσβλέπουν στο να εξυπηρετήσουν ιδιοτελείς γεωπολιτικούς σκοπούς.

  Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι έχει υπ’ όψιν του «εκείνο το παιγνίδι το οποίο εδώ και πολύ καιρό παίζουν οι ΗΠΑ στο συριακό έδαφος ανατολικά του Ευφράτη», τονίζοντας ότι το παιγνίδι αυτό μοιάζει όλο και πιο πολύ με πρόκληση σε σχέση με τα γεγονότα που συντελούνται εκεί.

  «Είμαι πεπεισμένος, ότι τα νόμιμα συμφέροντα που εγγυώνται την ασφάλεια της Τουρκίας μπορούν να υλοποιηθούν και να ικανοποιηθούν μέσω του άμεσου διαλόγου με την κυβέρνηση της Συρίας» είπε ο Λαβρόφ, εκφράζοντας την ελπίδα «ότι όλοι θα ταχθούν ενάντια σε περαιτέρω προσπάθειες που γίνονται να χρησιμοποιηθεί το κουρδικό ζήτημα, ώστε να εξυπηρετηθούν συμφέροντα που επιδιώκουν να διατηρηθεί το χάος στην περιοχή, ο κατακερματισμός, και η κατάρρευση των κρατών που βρίσκονται σ' αυτήν».

 • CNBC: Γιατί η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει προληπτική γραμμή στήριξης - Δύσκολη απόφαση, με επιπτώσεις

  CNBC: Γιατί η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει προληπτική γραμμή στήριξης - Δύσκολη απόφαση, με επιπτώσεις

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 21:26:28 | Πηγή: Ηλεία Live

  Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει ότι δεν θέλει «δίχτυ ασφαλείας», για μετά την έξοδο από τα μνημόνια. Η λογική όμως υπαγορεύει το αντίθετο, τονίζουν οι αναλυτές.

  Ελλάδα και Ευρώπη θέλουν να δουν την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο. Μαζί με αυτό όμως έρχεται και μια δύσκολη απόφαση για το πώς πρέπει να γίνει, σημειώνει το CNBC.

  Κάποιοι αναλυτές τονίζουν ότι η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει προληπτική γραμμή στήριξης, ένα «μαξιλάρι» που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Αθήνα σε περίπτωση ανάγκης, προκειμένου να γίνει πιο ομαλά η έξοδος στις αγορές. Ομως, η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά κάθε έκκληση για να ζητήσει ένα τέτοιο δίχτυ ασφαλείας, καθώς θέλει να δείξει ότι η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της την οικονομική κρίση και είναι ξανά ανεξάρτητη, δίχως διεθνή βοήθεια, συνεχίζει το δημοσίευμα.

  «Οσο οι αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας είναι κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει σε ένα οικονομικό πρόγραμμα, προκειμένου να έχει πρόσβαση στη χρηματοδότηση της ΕΚΤ», εξήγησε στο CNBC ο Ιβάν Μαμαλέτ, επικεφαλής οικονομολόγος της Societe Generale.

  «Για αυτό τον λόγο, πιστεύουμε ότι είναι λογικό η Ελλάδα να ζητήσει προληπτική γραμμή στήριξης. Επιπλέον, αυτό θα επιτρέψει στην ελληνική κυβέρνηση να επιδιώξει μία περιορισμένη επιστροφή στις αγορές», συμπλήρωσε.

  Ουσιαστικά, κανένας θεσμός δεν μπορεί να απαιτήσει από την Ελλάδα να ζητήσει προληπτική γραμμή στήριξης, σημειώνει το δημοσίευμα. «Ομως, αν υπάρξει αναταραχή στις οικονομικές αγορές και οι αποδόσεις ανέβουν, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα δυσκολευτεί να αυτοχρηματοδοτηθεί. Σε αυτή την περίπτωση, μία προληπτική γραμμή στήριξης θα ήταν ένας καλός τρόπος για να διατηρηθεί χαμηλά το κόστος δανεισμού».  

  Ομως, η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι ήδη έχει κάνει αρκετά για να προετοιμαστεί για απροσδόκητα γεγονότα, συνεχίζει το CNBC, κάνοντας αναφορά στις προσπάθειες δημιουργίας «μαξιλαριού» περίπου 19 δισ. ευρώ, για τις αποπληρωμές του χρέους μετά το τέλος του προγράμματος.

  Αλλωστε, κάτι τέτοιο δήλωσε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνέντευξή του στους Financial Times. «Δεν μπορείς να έχεις ένα ''μαξιλάρι'' και μια προληπτική γραμμή στήριξης. Πόσα χρήματα θα βάλεις στην άκρη;», είπε.

 • Ενας Ισπανός εικονογράφος εμπνέεται από την αρχαία Ελλάδα - Ο Ερμής σε sneakers!

  Ενας Ισπανός εικονογράφος εμπνέεται από την αρχαία Ελλάδα - Ο Ερμής σε sneakers!

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 21:26:28 | Πηγή: Ηλεία Live

  Ενας Ισπανός εικονογράφος ομολογεί τον έρωτά του για την αρχαία Ελλάδα, η οποία αποτελεί έμπνευση για τις δημιουργίες του.

  Ο Τιάγκο Μαχουέλος μπορεί να μην παρακολούθησε κάποιο σχετικό μάθημα με την αρχαία Ελλάδα στο σχολείο, ωστόσο, όταν ήρθε σε επαφή με αυτή μαγεύτηκε.

  «Οταν άρχισα να διαβάζω την ερωτεύτηκα αμέσως», είπε σε παλιότερη συνέντευξή του στο Nice That.

  «Με συνεπήραν οι Τέχνες, η Φιλοσοφία, οι διαφορετικές θεότητες, οι μύθοι και τα πλάσματα. Ετσι αποφάσισαν πως έπρεπε να ζωγραφίσω γι’΄αυτά», προσθέτει.

  Ο Μαχουέλος συνδυάζει την αρχαιοελληνική απεικόνιση των θεών σε αγγεία και τοιχογραφίες με σύγχρονα πολιτιστικά σύμβολα όπως ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό, με παπούτσια ή προϊόντα καθαρισμού.

  «Λατρεύω το πώς οι αρχαίοι Έλληνες τοποθετούσαν όλους αυτούς τους χαρακτήρες στα αγγεία και στις τοιχογραφίες τους και προσπάθησα να εφαρμόσω το ίδιο σε σύγχρονα αντικείμενα. Για μένα είναι κάτι καινούργιο και έχω την εντύπωση ότι δημιουργεί ένα ισχυρό οπτικό ερέθισμα», αναφέρει.

  Ο Μαχουέλος σπούδασε μηχανικός και σχεδιασμό προϊόντων που όπως λέει του έδωσαν ένα ιδιαίτερο όραμα για τη ζωή και του έμαθαν πώς να προσεγγίζει ένα έργο.

  Η εικονογραφία ήρθε στη ζωή του μέσα από το γκράφιτι, καθώς έμαθε για τα χρώματα, τα σχήματα, τη σταθερότητα και την ποιότητα, αλλά κυρίως την ελευθερία. 

  Φωτογραφίες: Instagram @ Tiago Majuelos

   

  Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tiago Majuelos (@tiagomajuelos) στις 8 Φεβ, 2018 στις 12:29 πμ PST

  Πηγήiefimerida.gr
 • Που, πότε και πόσο ήταν η χαμηλότερη θερμοκρασία που έδειξε το θερμόμετρο στην Ελλάδα

  Που, πότε και πόσο ήταν η χαμηλότερη θερμοκρασία που έδειξε το θερμόμετρο στην Ελλάδα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 21:16:24 | Πηγή: Ηλεία Live

  Μπορεί οι μετεωρολόγοι να έπεσαν μέσα και όντως τις τελευταίες μέρες να έχουμε από τις χαμηλότερες θερμοκρασίες του φετινού χειμώνα στην Ελλάδα όμως απέχουμε "έτη φωτός" από το ιστορικό ρεκόρ χαμηλότερης θερμοκρασίας που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα.

  Και μπορεί όταν λέμε ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών στην Ελλάδα το μυαλό των περισσότερων να πηγαίνει στο Νευροκόπι, όμως η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είναι στην Πτολεμαΐδα στις  27 Ιανουάριου του 1963.Τότε το θερμόμετρο είχε δείξει -27,8 βαθμούς Κελσίου. Πληροφοριακά να αναφέρουμε ότι η Πτολεμαΐδα βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων, στο λεκανοπέδιο της Εορδαίας του Νομού Κοζάνης μεταξύ των ορεινών όγκων του Βερμίου και του Καϊμακτσαλάν.

  Ο χειμώνας του 1962 - 63 αποκαλείται και "χειμώνας των πάγων" καθώς οι καιρικές συνθήκες σε όλη την Ευρώπη θύμιζαν Βόρειο πόλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου του 1962 679 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Ευρώπη λόγω του πολικού ψύχους. Οι θάνατοι στην Ελλάδα από το ψύχος υπολογίζονται την περίοδο εκείνη σε 7.

  Η δεύτερη πιο χαμηλή θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ιστορικά στην Ελλάδα και η πλέον χαμηλή της τρέχουσας δεκαετίας ήταν στην Φλώρινα (-25,1 βαθμοί Κελσίου) το βράδυ της 17ης προς 18η Ιανουαρίου του 2012.

   

  Δείτε τον χάρτη σε μεγάλο μέγεθος

  Όπως φαίνεται και από τον πιο πάνω χάρτη τα σκήπτρα του ψύχους στην Ευρώπη κρατάει η Ρωσία με την χαμηλότερη θερμοκρασία να φθάνει στους -58,1 βαθμούς Κελσίου στις 31 Δεκεμβρίου του 1978. Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή θερμοκρασία αφορά το ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας καθώς η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στο βόρειο ημισφαίριο είναι στην ομοσπονδιακή δημοκρατία της Σάκχα (σ.σ. Βόρεια της ανατολικής Κίνας) και ήταν -67,8 βαθμοί Κελσίου.

  Αξιοπρόσεκτο είναι ότι στην Ευρώπη υπάρχει μία χώρα που το θερμόμετρο δεν έχει δείξει ποτέ "υπό το μηδέν". Πρόκειται για την Μάλτα όπου η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί είναι οι 1,4 βαθμοί Κελσίου στις 29 Ιανουαρίου του 1981.

  Τέλος και ως απάντηση στο "δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα" να αναφέρουμε ότι  Βρετανία, Ιρλανδία και Ολλανδία - και οι τρεις στην Βόρεια Ευρώπη - δεν έχουν πιάσει τόσο χαμηλές θερμοκρασίες όσο το "εθνικό" ρεκόρ που καταγράφηκε στην Πτολεμαΐδα.

  - Πηγή στοιχείων Wikipedia, χάρτης: Reddit

 • "Βούλιαξε" η Πάτρα στο Καρναβάλι - Αύξηση 10% στα ΚΤΕΛ, 20% στην Ολυμπία Οδό, 10% στη Γέφυρα, 100% πληρότητα στα ξενοδοχεία

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 21:16:24 | Πηγή: Ηλεία Live

  Πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες υπήρξε η Πάτρα το τριήμερο κορύφωσης των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού. Ο καλός για την εποχή καιρός, οι νέοι αυτοκινητόδρομοι και κυρίως το γεγονός ότι οι Πατρινοί ξέρουν να κάνουν το καλύτερο καρναβάλι της Ελλάδας, οδήγησε πάρα πολλούς να επιλέξουν την αχαϊκή πρωτεύουσα ως προορισμό για το περασμένο Σαββατοκύριακο.

  Φέτος καταγράφηκε σημαντική αύξηση των επισκεπτών και στα επίσημα στοιχεία. Στο υπεραστικό ΚΤΕΛ τα δρομολόγια από και προς την Αθήνα δεν σταμάτησαν και οι άνθρωποι της επιχείρησης κάνουν λόγο για αύξηση κατά 10% των επισκεπτών σε σχέση με πέρσι.

  Αύξηση των εκδρομέων κατέγραψε και η Ολυμπία Οδός, που διαχειρίζεται την Πατρών – Κορίνθου κατά 20%, ενώ και από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, υπήρξε αύξηση των διελεύσεων το τετραήμερο του καρναβαλιού κατά 10,6% σε σχέση με τις αντίστοιχες ημέρες πέρσι.

  Φυσικά, η αύξηση των επισκεπτών για φέτος καταγράφηκε και στα ξενοδοχεία, όπου για το τριήμερο υπήρχε πληρότητα που άξιζε το 100%, τόσο σε αυτά της Πάτρας, όσο και της ευρύτερης περιοχής.

  Πολλοί ήταν εκδρομείς του καρναβαλιού που επέλεξαν την Πάτρα για το τριήμερο του καρναβαλιού. Φαίνεται ότι η «βασίλισσα του καρναβαλιού» δέχτηκε ρεκόρ επισκέψεων για φέτος. Έτσι τουλάχιστον δείχνουν τα νούμερα που μαρτυρούν αύξηση σε σχέση με πέρσι.

  Σε αυτό έπαιξαν σημαντικό ρόλο και οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες οι οποίες επέτρεψαν μία όμορφη και ασφαλή έξοδο για χιλιάδες εκδρομείς.

  Σύμφωνα με τα αριθμητικά στοιχεία της Ολυμπίας οδού υπολογίζεται ότι υπήρξε μία αύξηση πάνω από 20%.

  Αναλυτικότερα:

  Από το Ρίο πέρασαν 34.800 αυτοκίνητα. Πιο συγκεκριμένα, υπολογίζεται περίπου ότι:

  14.000 πέρασαν την Παρασκευή

  13.600 πέρασαν το Σάββατο

  7.000 πέρασαν την Κυριακή

  Από το Ζευγολατιό πέρασαν 44.000 αυτοκίνητα

  Η  έξοδος της Κυριακής

  Υπολογίζεται ότι την Κυριακή αναχώρησαν από Πάτρα για Αθήνα 16.500 αυτοκίνητα.

  Στην Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου σημειώθηκε μία αύξηση της τάξης του 10% σε σχέση με πέρσι.

  Αναλυτικότερα:

  Από το Ρίο πέρασαν 34.800 αυτοκίνητα. Πιο συγκεκριμένα, υπολογίζεται περίπου ότι:

  14.000 πέρασαν την Παρασκευή

  13.600 πέρασαν το Σάββατο

  7.000 πέρασαν την Κυριακή

  Από το Ζευγολατιό πέρασαν 44.000 αυτοκίνητα.

  *Η έξοδος της Κυριακής

  Υπολογίζεται ότι την Κυριακή αναχώρησαν από Πάτρα για Αθήνα 16.500 αυτοκίνητα.

  Στην Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου σημειώθηκε μία αύξηση της τάξης του 10,6% σε σχέση με πέρσι.

  Συγκεκριμένα το τετραήμερο από την Παρασκευή του Καρναβαλιού μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα πέρασαν από τη γέφυρα 47.100 οχήματα, ενώ πέρσι είχαν καταγραφεί  42.583, διελεύσεις.

  Φωτογραφιά EUROKINISSI

 • Εντυπωσιακά ευρήματα στο μεγαλύτερο υποθαλάσσιο σπήλαιο του κόσμου

  Εντυπωσιακά ευρήματα στο μεγαλύτερο υποθαλάσσιο σπήλαιο του κόσμου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 20:55:56 | Πηγή: Ηλεία Live

  Τις σπουδαίες ανακαλύψεις που έκαναν κατά τη διάρκεια των θαλάσσιων αποστολών τους στο μεγαλύτερο υποθαλάσσιο σπήλαιο του κόσμου, παρουσίασαν οι αρχαιολόγοι στο Μεξικό.

  Οι ερευνητές από την ομάδα εξερεύνησης και συντήρησης του Gran Acuifero Maya (GAM) παρουσίασαν αρχαία λείψανα που ανακτήθηκαν από το σπήλαιο τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένων των απολιθωμάτων ενός τύπου αρχαίου ελέφαντα και το ιερό που ήταν αφιερωμένο σε έναν θεό των Μάγια. Πιστεύεται ότι απελπισμένα ζώα κατευθύνονταν προς τις σπηλιές σε αναζήτηση νερού σε περιόδους έντονης ξηρασίας και κάποια από αυτά παγιδεύτηκαν εκεί.

  «Είναι πολύ απίθανο να υπάρχει άλλη τοποθεσία στον κόσμο με αυτά τα χαρακτηριστικά. Υπάρχει ένας εντυπωσιακός αριθμός αρχαιολογικών αντικειμένων στο εσωτερικό του και το επίπεδο συντήρησής τους είναι επίσης εντυπωσιακό» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Δρ Γκιγέρμο ντε Άντα, ένας αρχαιολόγος που ασχολείται με υποβρύχιες ανασκαφές.

  Δύο δίκτυα υποβρύχιων σπηλαίων, γνωστά ως Sac Actun και Dos Ojos, συνολικού μήκους 350 χιλιομέτρων, ανακαλύφθηκαν τον περασμένο μήνα στη χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού.

  Ανακαλύφθηκε ότι τέμνονται σε ένα φυσικό λάκκο, γνωστό ως cenote, σε μια περιοχή της ζούγκλας στην παράκτια πόλη Τουλούμ. Οι αρχαιολόγοι ελπίζουν πως τα όστρακα που βρίσκονται μέσα σε αυτά τα δίκτυα, θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν μια εικόνα της ιστορίας του σπηλαίου, η οποία πιστεύεται ότι χρονολογείται πριν από περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια χρόνια στην εποχή του Πλειστόκαινου.

 • Δείτε το βίντεο του επεισοδίου με τον Φερεντίνο στο καρναβάλι της Καλαμάτας

  Δείτε το βίντεο του επεισοδίου με τον Φερεντίνο στο καρναβάλι της Καλαμάτας

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 19:22:34 | Πηγή: Ηλεία Live

  Τον αλεύρωσαν και του έριξαν μπύρα - Δείτε την αντίδρασή του

  Πολλά ακούστηκαν, τώρα ήρθε η ώρα να δούμε και με τα μάτια μας τι τελικά έγινε στο καρναβάλι της Καλαμάτας με τον Χρήστο Φερεντίνο που έπεσε θύμα... αλευρώματος και μπουγελώματος.

  Στο βίντεο του Best News φαίνεται το αλεύρωμα του παρουσιαστή και ο ίδιος να προσπαθεί να συγκρατήσει τον εκνευρισμό του. Και ενώ συνεχίζει να παρουσιάζει το καρναβάλι επιτέθηκε φραστικά στο γκρουπ που τον αλεύρωσε αποκαλώντας τα μέλη του μ...ες. Την αποκάλυψη είχε κάνει νωρίτερα και η δημοσιογράφος Φωτεινή Ψυχίδου που ήταν παρούσα στο σκηνικό και είχε γράψει στο Facebook:

  «Φερεντίνο πες αλεύρι…. Κι εκει που ειμαστε μές στη τρελή χαρά και «τε λα πονκο», και περιμένουμε να κατέβουμε την Αριστομενους… ακούγεται από τα μεγάφωνα η φωνή του Χρήστου Φερεντίνου…..«εδώ έχουμε εκείνους που αρχίζουν από Μ και τελειώνουν σε σίγμα…οι «Μα…σίγμα» υπάρχουν σε κάθε πόλη…χειροκροτήστε τους!».

  Το επεισόδιο δεν τελείωσε εδώ αλλά στη συνέχεια όπως βλέπουμε στο βίντεο περνάει ένα αυτοκίνητο και ο οδηγός ρίχνει μπύρα στον παρουσιαστή. Τότε ο Χρήστος Φερεντίνος πηγαίνει προς το όχημα, αρπάζει τον οδηγό, τον ταρακουνάει χαμογελώντας και στη συνέχεια αποχωρεί λέγοντας: «Παραδίδω το μικρόφωνο, πηγαίνω να αλλάξω και θα τα πούμε σε μία ωρίτσα».

  Ο ίδιος ο Φερεντίνος πάντως με ανάρτησή του στο Instagram ανέφερε ότι τα περί εκνευρισμού του είναι υπερβολές.

 • Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση

  Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 18:54:03 | Πηγή: Ηλεία Live

  Ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχος ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΣ Ιωάννης, με αφορμή τη πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του, επισκέφθηκε σήμερα (20-2-2018) το πρωί, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ.

  Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής ευχήθηκε καλή επιτυχία και υγεία στο νέο Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η συνεργασία των δυο Υπηρεσιών θα συνεχίσει να είναι άψογη και αποτελεσματική.

  Επίσης κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ παρευρέθηκαν και οι βοηθοί του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος ΤΣΟΥΡΑΣ.

  Στη συνέχεια ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή της, Ταξίαρχο Νικόλαο ΚΟΤΡΩΝΙΑ.

 • Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Δυτική Ελλάδα κατά το τριήμερο της Αποκριάς

  Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Δυτική Ελλάδα κατά το τριήμερο της Αποκριάς

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 18:15:57 | Πηγή: Ηλεία Live

  Ελέχθησαν (4.096) άτομα, προσήχθησαν στις αστυνομικές υπηρεσίες (267) άτομα και συνελήφθησαν (58) δράστες - Βεβαιώθηκαν (732) τροχονομικές παραβάσεις, ενώ κατασχεθήκαν (10.094) προϊόντα παραεμπορίου, τα οποία στην πλειοψηφία τους αφορούσαν είδη καρναβαλιού - Παράλληλα κατασχέθηκαν ως είδη παραεμπορίου (2.067) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών - Επιπλέον, εξαρθρώθηκε πενταμελής σπείρα που διέπραττε κλοπές κινητών εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό στην Πάτρα

  Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, για μια ακόμη χρονιά έλαβε αυξημένα μέτρα, κατά την περίοδο των Καρναβαλικών εκδηλώσεων και της Καθαράς Δευτέρας, εφαρμόζοντας ειδικό σχεδιασμό, με σκοπό την προστασία των εθίμων και την παροχή ουσιαστικών αστυνομικών υπηρεσιών στις τοπικές κοινωνίες.

  Κατά την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων ιδίως στην Πάτρα, αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, από τις 16-2-2018 έως και 19-2-2018, ελήφθησαν αυξημένα αστυνομικά μέτρα και πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι, για αποτροπή κλοπών, διακίνησης ναρκωτικών και καταπολέμησης του παρεμπορίου.

  Ταυτόχρονα, ελήφθησαν και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, τόσο για την ασφαλή προσέλευση και αναχώρηση των επισκεπτών, όσο και για την ομαλή  διεξαγωγή των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

  Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

  Ειδικότερα, οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Δυτική Ελλάδα είχαν τα εξής αποτελέσματα:
  Ελέχθησαν: (4.096) άτομα,
  Προσήχθησαν: (267) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.
  Συνελήφθησαν : (58) άτομα, από τα οποία:
  •       (26) άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών,
  •       (13) άτομα για παρεμπόριο,
  •       (8) άτομα για κλοπές,
  •       (11) άτομα για λοιπά αδικήματα.

  Βεβαιώθηκαν :
  •       (732) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
  •       (62) παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

  Σε ότι αφορά ειδικότερα, την Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι είχαν τα εξής αποτελέσματα:

  Ελέχθησαν: (1.258) άτομα,

  Προσήχθησαν: (149) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.

  Συνελήφθησαν : (41) άτομα, από τα οποία:
  •       (19) άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών,
  •       (13) άτομα για παρεμπόριο,
  •       (5) άτομα για κλοπές,
  •       (4) άτομα για λοιπά αδικήματα.

  Βεβαιώθηκαν :
  •       (186) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
  •       (31) παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

  Κατασχέθηκαν:
  Α. Ναρκωτικά:
  •       (51) γραμμάρια κάνναβης,
  •       (3,7) γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και
  •       Μικροποσότητα  κοκαΐνης

  Β. Παρεμπόριο – Τελωνειακός Κώδικας:
  •       (10.094) είδη καρναβαλιού όπως σφυρίχτρες, καπέλα, αφροί και μάσκες,
  •        (2.067) φιάλες ποτών.
  Ενδεικτικά σας ενημερώνουμε ότι:

  - Από ειδική ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών,  εξαρθρώθηκε πενταμελή σπείρα, που αποτελούνταν από τρεις αλλοδαπούς άνδρες, υπηκόους Αλγερίας  ηλικίας 17, 22 και 27 ετών και δύο ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 23 και 21 ετών, οι οποίοι κατά το τριήμερο του Καρναβαλιού στην Πάτρα, εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό, αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα και πορτοφόλια ανυποψίαστων πολιτών.
  Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες φέροντας σακίδια πλάτης, προσκολλούσαν σε διερχόμενους πολίτες και προσποιούμενοι ότι παραπατούν έπεφταν πάνω τους προσπαθώντας να αφαιρέσουν αντικείμενα.
  Από την  έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχουν ταυτοποιηθεί επτά περιπτώσεις κλοπών, που διέπραξε η σπείρα, ενώ έχουν κατασχεθεί δεκαπέντε κινητά τηλέφωνα, δύο συσκευές φόρτισης κινητών (powerbank).

  - Από τους αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, το τριήμερο του Καρναβαλιού στην Πάτρα, συνελήφθησαν δεκατρείς δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
  Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν συνολικά, σε δεκαεπτά υποθέσεις παραεμπορίου, περισσότερα από (10.000) καρναβαλικά είδη, όπως καπέλα, σφυρίχτρες και αφρούς, καθώς και περίπου (2.000) φιάλες ποτών.
  Επιπλέον, σε βάρος όλων των συλληφθέντων επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα από τους αστυνομικούς του Β Αστυνομικού Τμήματος Πατρών.
  Υπενθυμίζεται, ότι και σήμερα εξακολουθούν να λαμβάνονται αυξημένα μέτρα Τροχαίας, τόσο στην νέα Εθνική Οδό Πατρών - Αθηνών όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο για την ασφαλή επιστροφή των επισκεπτών.

 • Ετσι έβαλε τέλος στη ζωή της η Ειρήνη Λαγούδη - Τι αποκαλύπτει η δικογραφία

  Ετσι έβαλε τέλος στη ζωή της η Ειρήνη Λαγούδη - Τι αποκαλύπτει η δικογραφία

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 17:54:02 | Πηγή: Ηλεία Live

  Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτονται στη δικογραφία, όσον αφορά στην υπόθεση θανάτου της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή του τέλους άρχισε να δρομολογείται πριν από την αλλαγή του χρόνου, κι ενώ η γυναίκα βρισκόταν στην Αθήνα μαζί με τον σύντροφό της.

  Από εκεί διαπιστώνεται ότι στάλθηκαν δύο μηνύματα από το κινητό του φίλου της προς τη σύζυγο του, στα οποία δηλώνεται η κοινή τους παρουσία σε διαφορετικά σημεία. Τα μηνύματα αυτά είχαν σβηστεί από τη συσκευή που έγινε η αποστολή τους. Όταν ο φίλος της επέστρεψε στο σπίτι του, η σύζυγός του ζήτησε εξηγήσεις αλλά και διακοπή της εξωσυζυγικής σχέσης.

  Όπως επίσης έχει διαπιστωθεί, είχε προηγηθεί ταξίδι τους στο εξωτερικό, με έξοδα της 44χρονης, στη διάρκεια του οποίου δαπανήθηκαν περίπου 15.000 ευρώ.

  Η ημέρα του θανάτου της 44χρονης γυναίκας

  Την ημέρα της τραγωδίας, η Ειρήνη φαίνεται να επικοινωνεί με τον φίλο της, απειλώντας ότι θα βάλει τέλος στη ζωή της αν δεν τη συναντήσει. 

  Το ραντεβού κλείνεται στο παραλίμνιο σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο με τη νεκρή γυναίκα, όπου εκεί τη συναντούν ο φίλος της με τον αδελφό του και ακολουθεί άγριος καβγάς. Ο άνδρας δηλώνει ανυποχώρητα αποφασισμένος να τερματίσει τη σχέση τους.

  Οι δύο άνδρες φαίνεται πως στη συνέχεια αποχωρούν και επιστρέφουν στην οικεία του φίλου της Ειρήνης Λαγούδη. Από τα κινητά τηλέφωνα έχει καταγραφεί, ότι μετά την αποχώρησή τους, έχει αποσταλεί το τελευταίο μοιραίο μήνυμα από την Ειρήνη προς τον φίλο της, όπου του λέει πως «ήρθε το τέλος» και πως «θα τα ξαναπούν σε μια άλλη ζωή».

  Περιέλουσε τον εαυτό της με βενζίνη και έβαλε φωτιά

  Από τις έρευνες και με βάση τα πορίσματα, η Αστυνομία πιστεύει ότι η γυναίκα περιέλουσε το σώμα της με το πετρέλαιο και έβαλε φωτιά, ενώ βρισκόταν στη θέση του οδηγού. 

  Οι παραμορφώσεις στο πρόσωπο, αναφέρεται ότι προήλθαν από τα αποκαΐδια της οροφής στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Για το πώς βρέθηκε στο πίσω κάθισμα, λέγεται ότι προφανώς πρόκειται για μία υποσυνείδητη ύστατη προσπάθεια αυτοπροστασίας, ήταν όμως πλέον πολύ αργά.

 • Πάτρα: Τροχαίο στην Πατρών - Πύργου - Εκτροπή μηχανής - Τραυματίας ο οδηγός

  Πάτρα: Τροχαίο στην Πατρών - Πύργου - Εκτροπή μηχανής - Τραυματίας ο οδηγός

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 17:54:02 | Πηγή: Ηλεία Live

  Τροχαίο σημειώθηκε πριν απο λίγη ώρα στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στο ύψος των Καμινιών, με μοτοσυκλέτα να εκτρέπεται της πορείας της και να καταλήγει στην άσφαλτο.

  Απο το τροχαίο τραυματίστηκε ένα άτομο.

  Στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η Αστυνομία.

 • Eνα νέο διαδικτυακό παιχνίδι λειτουργεί ως

  Eνα νέο διαδικτυακό παιχνίδι λειτουργεί ως "εμβόλιο" κατά των fake news

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 15:49:31 | Πηγή: Ηλεία Live

  Ένα νέο διαδικτυακό εκπαιδευτικό παιγνίδι που δημιούργησαν Βρετανοί και Ολλανδοί ερευνητές, είναι το πρώτο το οποίο λειτουργεί ως «εμβόλιο» κατά του «ιού» των ψευδών ειδήσεων (fake news) που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

  Το online παιγνίδι βάζει τους παίκτες στη θέση ενός προπαγανδιστή και έτσι δίνει στον καθένα μια γεύση για τις τεχνικές και τα κίνητρα όσων βρίσκονται πίσω από την εξάπλωση της κάθε είδους παραπληροφόρησης, ιδίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

  Στόχος των δημιουργών του παιγνιδιού είναι να «εμβολιάσει» τους χρήστες, έτσι ώστε να αποκτήσουν ανοσία έναντι των ψευδών ειδήσεων.

  Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, με επικεφαλής τον δρα Σάντερ βαν ντερ Λίντεν, διευθυντή του Κοινωνικού Εργαστηρίου Λήψης Αποφάσεων, που συνεργάσθηκαν με την ολλανδική κολεκτίβα DROG, είχαν ήδη δείξει σε προηγούμενη μελέτη τους ότι η σύντομη έκθεση των ανθρώπων στις τακτικές των δημιουργών fake news σχετικά με την κλιματική αλλαγή μπορεί να προκαλέσει ένα «ψυχολογικό εμβόλιο» ενάντια σε αυτές τις πρακτικές.

  Το νέο online παιγνίδι είναι ένα πιο φιλόδοξο πείραμα που φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια γενικότερη «ανοσία» ενάντια στις ψευδείς ειδήσεις. 

  Ενθαρρύνοντας τους παίκτες να προκαλέσουν σε άλλους θυμό, έλλειψη εμπιστοσύνης, φόβο και άλλα αρνητικά συναισθήματα, αποκαλύπτει βιωματικά με ποιο τρόπο είναι δυνατό να χειραγωγηθεί το ευρύ κοινό μέσω των ψηφιακών μέσων.

   

  Οι χρήστες καλούνται να εφαρμόσουν διάφορα «κόλπα», όπως η σκόπιμη ανάρτηση μηνυμάτων με ψευδές ή πολωτικό περιεχόμενο, η δημιουργία αυτόματων προγραμμάτων λογισμικού (bots) στο Twitter, η χάλκευση φωτογραφικών πειστηρίων μέσω προγραμμάτων λογισμικού τύπου Photo-shop, η προώθηση θεωριών συνωμοσίας κ.α. - και όλα αυτά τεχνηέντως κάτω από μια μάσκα αξιοπιστίας.

  «Αν γνωρίζεις τι σημαίνει να βρίσκεσαι στη θέση κάποιου που ενεργά προσπαθεί να σε εξαπατήσει, αυτό αυξάνει την ικανότητά σου να εντοπίζεις τις τεχνικές εξαπάτησης και να αντιστέκεσαι σε αυτές. Θέλουμε να βοηθήσουμε, προκειμένου να αναπτυχθούν "κοινωνικά αντισώματα" που θα παρέχουν κάποια προστασία ενάντια στην ταχεία εξάπλωση της παραπληροφόρησης», δήλωσε ο Λίντεν.

  Μια πιλοτική δοκιμή του νέου παιγνιδιού σε ένα ολλανδικό σχολείο, σε 95 μαθητές με μέση ηλικία 16 ετών, άφησε θετικές εντυπώσεις.

  Μια προσαρμοσμένη μορφή του παιγνιδιού θα χρησιμοποιηθεί για «εμβολιασμό» ενάντια στη χειραγώγηση από εξτρεμιστικές και θρησκευτικές ομάδες όπως οι τζιχαντιστικές.

  «Δεν προσπαθούμε να αλλάξουμε δραστικά τη συμπεριφορά, αλλά να πυροδοτήσουμε μια απλή διαδικασία σκέψεων, που θα ενισχύουν την κριτική και ενήμερη κατανάλωση των ειδήσεων. Δεν χρειάζεται να έχεις διδακτορικό στις σπουδές των μέσων ενημέρωσης για να αναγνωρίσεις και να αντισταθείς στις ψευδείς ειδήσεις» τόνισε ο ερευνητής Γιον Ρούζενμπικ του Κέιμπριτζ.

  Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το νέο παιγνίδι, που χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά για να ολοκληρωθεί, επιτρέπει στους χρήστες να κλίνουν προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά του πολιτικού φάσματος, καθώς η έμφαση δίνεται στην εμπειρία της παραπληροφόρησης μέσω αναληθών ειδήσεων.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • Δήμος Πύργου: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 21/2

  Δήμος Πύργου: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 21/2

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 14:37:00 | Πηγή: Ηλεία Live

  Με 26 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το ΔΣ Πύργου την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα.

  ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

  1. Λήψη απόφασης έγκρισης της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού του δήμου Δ΄ τριμήνου 2017, κατόπιν της υπ’ αριθμ. 53/2018 απόφαση της Ο.Ε.

  2. Λήψη απόφασης: α. Ορισμού μελών στο Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Πύργου» και β. Εκλογή Προέδρου – Αντιπροέδρου.

  3. Λήψη απόφασης έγκρισης οικονομικών καταστάσεων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύργου (ΔΗΚΕΠ) οικ. Χρήσεως 2016, κατόπιν της υπ’ αριθμ. 47/2017 απόφασης του Δ.Σ. της επιχείρησης.
  4. Λήψη απόφασης έγκρισης του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύργου (ΔΗΚΕΠ) οικ. Χρήσεως 2018, κατόπιν της υπ’ αριθμ. 50/2017 απόφασης του Δ.Σ. της επιχείρησης.
  5. Λήψη απόφασης έγκρισης του προϋπολογισμού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύργου (ΔΗΚΕΠ) οικ. Χρήσεως 2018, κατόπιν της υπ’ αριθμ. 51/2017 απόφασης του Δ.Σ. της επιχείρησης.
  6. Λήψη απόφασης έγκρισης της διενέργειας τακτικού διαχειριστικού ελέγχου στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πύργου (ΔΗΚΕΠ) οικονομικής χρήσης 2018, ορισμός ορκωτών λογιστών - ελεγκτών» και καθορισμός του ύψους της αμοιβής τους.

  7. Λήψη απόφασης έγκρισης της υπ’ αριθμ. 18/2018 απόφασης του Δ.Σ του ΝΠΔΔ «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου» με την οποία ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός και ο πίνακας στοχοθεσίας (ΟΠΔ) του Ν.Π. οικ. Έτους 2018.
  8. Λήψη απόφασης αντικατάστασης τακτικού μέλους προερχόμενου από τη μειοψηφία, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ: «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου».

  9. Λήψη απόφασης έγκρισης διενέργειας νέας δημοπρασίας των ήδη καθορισθέντων με την υπ’ αριθμ. 148/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θέσεων, για την τοποθέτηση καντινών, ομπρελών – ξαπλωστρών οι οποίες δεν πληρώθηκαν.

  10. Λήψη απόφασης για την παραχώρηση θέσης στάθμευσης έμπροσθεν του Ταχυδρομικού Καταστήματος Καράτουλα που βρίσκεται επί της Κ.Ε.Ο. Καράτουλα του Δήμου Πύργου Ν. Ηλείας [Η Ε.Π.Ζ. με την υπ’ αριθμ. 1/2018 απόφασή της εισηγείται θετικά].

  11. Λήψη απόφασης: Α. έγκρισης του 3ου Σ.Π. & 2ου Σ.Π. της μελέτης: «Αναθεώρηση – επέκταση – πράξη εφαρμογής σχεδίου πόλης Επιταλίου Ν. Ηλείας» και
  Β. Παράτασης προθεσμίας της μελέτης έως 3-12-2018.
  12. Λήψη απόφασης παράτασης προθεσμίας του έργου: «Ανάπλαση περιοχής Αγ. Σπυρίδωνος», με Α.Μ 78/09, μέχρι 30-3-2018.
  13. Λήψη απόφασης έγκρισης των πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής των έργων:
  13.1 «Συμπληρωματικό υδραγωγείο δημοτικών διαμερισμάτων Δήμου Πύργου, από το δίκτυο του Ερύμανθου ποταμού» με Α.Μ. 58/2011.
  13.2 «Τεχνικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Λαμπέτι Δήμου Πύργου» με Α.Μ. 52/2010 .
  13.3 «Κατασκευή αγωγού αποχέτευσης ομβρίων υδάτων Τ.Κ. Αλφειούσας» με Α.Μ. 5/2013
  13.4 «Τεχνικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Λαμπέτι (β΄εργολαβία)» με Α.Μ. 21/2013.

  14. Λήψη απόφασης για την παραχώρηση του 1ου Γυμνασίου, στο 1ο Λύκειο Πύργου από 18 έως 22 Απριλίου 2018, για την πραγματοποίηση θεατρικής παράστασης.
  15. Λήψη απόφασης για τη σύνδεση πίλαρ, οδοφωτισμού στις Τ.Κ. Μαγούλας, Χειμαδιού και Καράτουλα ποσού 2.398,89€ (με το ΦΠΑ) και εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

  16. Λήψη απόφασης ανάκλησης της υπ’ αριθμ. 226/2017 με τίτλο «Μεταβίβαση επαγγελματικής άδειας λαϊκών αγορών της κ. Διονυσίου Γεωργίας του Νικολάου»

  17. Λήψη απόφασης έγκρισης εγγραφής του Δήμου Πύργου ως συνδρομητή σε εφημερίδες, περιοδικά και ηλεκτρονικά μέσα για το έτος 2018.

  18. Λήψη απόφασης γνωμοδότησης για το ετήσιο πρόγραμμα έργων και εργασιών έτους 2018 του Δασαρχείου Πύργου.

  19. Λήψη απόφασης συγκρότησης της επιτροπής εκτίμησης κατά περίπτωση στην εκποίηση, μίσθωση, εκμίσθωση ή αγορά κινητών και ακινήτων, για το έτος 2018.
  20. Λήψη απόφασης συγκρότησης της επιτροπής διενέργειας δημοπρασιών για την εκποίηση, μίσθωση, εκμίσθωση ή αγορά κινητών και ακινήτων, για το έτος 2018.
  21. Λήψη απόφασης συγκρότησης επιτροπής παραλαβής μικρών έργων και εργασιών συντήρησης έως 5.869,41€ χωρίς Φ.Π.Α. (άρθρο 15 του Π.Δ. 171/87).

  22. Λήψη απόφασης για τη συγκρότηση επιτροπών παραλαβής προμηθειών και υπηρεσιών του ΝΠΔΔ: «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου» έτους 2018, κατόπιν της υπ’ αριθμ. 10/2018 απόφασης – εισήγησης του διοικητικού του συμβουλίου.
  23. Λήψη απόφασης συγκρότησης επιτροπής διαπίστωσης βλαβών από ανωτέρα βία στο έργο «Θεματικό Πάρκο Ξυστρή» με Α.Μ.: 21/2012.
  24. Λήψη απόφασης συγκρότησης επιτροπής για την καταστροφή αντικειμένων που δεν έχουν καμία αξία (άρθρο 199 παρ. 6 του Ν. 3463/06) για το Τμήμα Βρεφονηπιακών Σταθμών [τρείς (3) δημοτικοί σύμβουλοι, ο ένας προερχόμενος από τη μειοψηφία] .
  25. Λήψη απόφασης ορισμού εκπροσώπου του Δήμου με τον αναπληρωτή του, στην επιτροπή του άρθρου 35 του υπ’ αριθμ. 20 Γ.Κ., όπως τροποποιήθηκε και ισχύει για τον χαρακτηρισμό πολυσύχναστων παραλιών, την εξέταση αιτημάτων χορήγησης βεβαίωσης εκμίσθωσης θαλασσίων μέσων αναψυχής στις παράλιες περιοχές του δήμου.

  26. Λήψη απόφασης έγκρισης του πρωτοκόλλου παραλαβής παροχής υπηρεσιών των αντικειμένου «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ» [τμηματική παραλαβή, 1426/29-12-2017 τιμολόγιο]

 • Ο Υπάτιος Πατμάνογλου ζητά 3,3 εκατ. από τον Mr Jumbo - Του έδωσαν 2,4 εκατ.

  Ο Υπάτιος Πατμάνογλου ζητά 3,3 εκατ. από τον Mr Jumbo - Του έδωσαν 2,4 εκατ.

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 14:06:04 | Πηγή: Ηλεία Live

  Συζητήθηκε ενώπιον των δικαστών του Πρωτοδικείου, το μεσημέρι της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου, η αγωγή της οικογένειας της Αποστολίας Πατμάνογλου, με τον σύζυγό της, Υπάτιο, παρόντα στο δικαστήριο, για το δυστύχημα στην εθνική οδό με την Porsche που οδηγούσε ο Γιώργος Βακάκης, ο γιος του Mr Jumbo. 

  Ο σύζυγος της 33χρονης που έχασε τη ζωή της μαζί με το παιδί τους στο δυστύχημα αξιώνει περίπου 2 εκατ. ευρώ και 1,3 εκατ. ευρώ οι υπόλοιποι συγγενείς.

  Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης των Jumbo Απόστολος Βακάκης, που έχασε το παιδί του στο δυστύχημα, δεν παραστάθηκε στο δικαστήριο, ενώ παρούσα ήταν η ασφαλιστική εταιρεία σε βάρος (και) της οποίας στράφηκε η οικογένεια Πατμάνογλου. 

  Η δικηγόρος της ασφαλιστικής συνομολόγησε την υπαιτιότητα και υποστήριξε ότι έγινε συμβιβαστική πρόταση στην οικογένεια Πατμάνογλου, ύψους περίπου 2,4 εκατ. ευρώ, πρόταση όμως που δεν έγινε δεκτή, αφού η άλλη πλευρά αξιώνει μεγαλύτερη αποζημίωση, περίπου 3,3 εκατ. ευρώ.

  «Δεν έχω άμεση γνώση των πραγμάτων, αλλά τα γνωρίζω από τον Υπάτιο Πατμάνογλου. Ήταν μια αγαπημένη οικογένεια. Τα αδέλφια ήταν ενωμένα. Ήταν μαζί από 16 χρόνων. Ήταν υπέροχο ζευγάρι, με πολλά όνειρα. Είχαν εγκατασταθεί στην Πτολεμαΐδα και ο Υπάτιος διορίσθηκε στην ΕΥΔΑΠ στην Αθήνα. Ερχόντουσαν στην Αθήνα όταν έγινε το ατύχημα. Ήταν δεμένοι και με τις οικογένειές τους. Ο Υπάτιος μετά το ατύχημα δεν μπόρεσε να ξαναδουλέψει και δεν νομίζω να τα καταφέρει», είπε ο ξάδελφος της Αποστολίας Πατμάνογλου, ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο. 

  Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

  Το τραγικό δυστύχημα συνέβη πριν από έναν χρόνο, παραμονή Καθαράς Δευτέρας, και ενώ οι δύο νεαροί με την Porsche πήγαιναν στην Αράχωβα. Ο νεαρός Βακάκης έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, με αποτέλεσμα το όχημα να μπει στο παράπλευρο πάρκινγκ της εθνικής οδού και να πέσει πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο της οικογένειας Πατμάνογλου.

  Από τη σφοδρή σύγκρουση βρήκαν ακαριαίο θάνατο οι δύο επιβάτες της Porsche αλλά και η Αποστολία Πατμάνογλου με τον μικρό Παύλο που επέβαιναν στο σταθμευμένο όχημα.

 • Σκόπια: Αρχισαν να κατεβάζουν τις πινακίδες για το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος

  Σκόπια: Αρχισαν να κατεβάζουν τις πινακίδες για το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 13:55:37 | Πηγή: Ηλεία Live

  Οι αρχές της ΠΓΔΜ έχουν αρχίσει ήδη να κατεβάζουν τις πινακίδες που οδηγούν στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», έπειτα από την απόφαση για την μετονομασία του.

  Τα διεθνή φωτογραφικά πρακτορεία δημοσίευσαν τη Δευτέρα φωτογραφίες με τέτοιες πινακίδες, ακουμπισμένες στο έδαφος. Σύμφωνα με το Reuters, αυτό έγινε εξαιτίας έργων σε δρόμο. Ομως, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της ΠΓΔΜ η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να μετονομαστεί το αεροδρόμιο και ο αυτοκινητόδρομος.

  Το πρώτο θα λέγεται πλέον «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων» και ο αυτοκινητόδρομος που οδηγεί στα σύνορα με την Ελλάδα θα έχει την ονομασία «Φιλία».

  Πρόκειται για υλοποίηση της εξαγγελίας που είχε κάνει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός, ως κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά της ΠΓΔΜ.

  Φωτογραφίες: ΑΠΕ/ EPA

 • Απροστάτευτη παραμένει η Στροφυλιά - Σήμα κινδύνου από τον Φορέα Διαχείρισης - Όργιο λαθροθηρίας

  Απροστάτευτη παραμένει η Στροφυλιά - Σήμα κινδύνου από τον Φορέα Διαχείρισης - Όργιο λαθροθηρίας

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 13:55:37 | Πηγή: Ηλεία Live

  Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς (ΦΔΥΚΣ), με αφορμή τα περιστατικά λαθροθηρίας που έχουν καταγραφεί στο Εθνικό Πάρκο τις τελευταίες εβδομάδες, επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση ως προς το θέμα της φύλαξης στην περιοχή ευθύνης του.

  Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Ν. 4508/2017 (ΦΕΚ 200/Α’/22-12-2017) Άρθρο 48, παρατείνεται η λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ) μέχρι τις 28-02-2018 με την προοπτική μέσα στο διάστημα αυτό να ψηφιστεί ο νόμος  για την «Οργάνωση και λειτουργία των ΦΔΠΠ». Ο νόμος ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη καμία εγκεκριμένη χρηματοδοτική κάλυψη για τη λειτουργία του ΦΔΥΚΣ.

  Ο ΦΔΥΚΣ έχει εγκαίρως (από αρχές Ιανουαρίου) ενημερώσει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ καθώς και όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες (Δασαρχεία, Θηροφυλακή, Αστυνομία και Πυροσβεστική) ότι για πρώτη φορά από τη λειτουργία του, δυστυχώς, αδυνατεί να εκτελέσει επαρκώς το πρόγραμμα  φύλαξης λόγω της μη ύπαρξης των αναγκαίων  πιστώσεων για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του και της μισθοδοσίας του προσωπικού του, μέχρι την έγκριση του ΠΫ για το τρέχον έτος.  Ο ΦΔΥΚΣ ζητά με το ίδιο έγγραφο την εντατικότερη παρουσία όλων των υπηρεσιών στην Προστατευόμενη Περιοχή για την πάταξη παράνομων δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων και εξαιρέσιμων ημερών.

  Ο ΦΔΥΚΣ ευχαριστεί τους Δήμους Δυτ. Αχαΐας και Ανδραβίδας – Κυλλήνης, οι οποίοι συνδράμουν όσο μπορούν προκειμένου να καλυφθεί κατά το δυνατόν το πρόγραμμα φύλαξης για το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής ευθύνης του, κατά τις καθημερινές ημέρες της εβδομάδας και μόνο.

   Επιπλέον, ενημερώνει εκ νέου  ότι οι αρμοδιότητες του προσωπικού του δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση όλων των παράνομων περιστατικών, εφόσον στους επόπτες δεν έχουν δοθεί ανακριτικά καθήκοντα. Για τον λόγο αυτό, Ο ΦΔΥΚΣ έχει επανειλημμένα ζητήσει τη συνδρομή των αρμοδίων υπηρεσιών καθώς και την καθοδήγηση του Υπουργείου, για την πάταξη παράνομων δραστηριοτήτων στο Εθνικό Πάρκο.

  Για την προστασία και διατήρηση των βιοτικών και αβιοτικών παραμέτρων του Εθνικού Πάρκου, καλούνται οι πολίτες να συνδράμουν και αυτοί ενεργά. Όταν εντοπίζουν κάποια παράνομη δραστηριότητα, στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς, να επικοινωνούν με τον Φορέα Διαχείρισης (26930 31939, 26930 31651), το Δασονομείο Κάτω Αχαΐας (26930 22708), το Δασαρχείο Αμαλιάδας (26220 26231), την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου (2610 361671-2) και τα Αστυνομικά Τμήματα Βάρδας (26230 71111) και Κάτω Αχαΐας (26930 23333), καθώς όλοι αυτοί οι φορείς είναι άριστα ενημερωμένοι σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την περιοχή και, επιπλέον, έχουν τη δικαιοδοσία να επέμβουν σε περίπτωση παρανομίας.

  Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι λειτουργεί σε 24ωρη βάση 4ψηφιος αριθμός (1591) στο Υπουργείο ΠΕΝ, προκειμένου κάθε πολίτης να καταγγέλλει περιστατικά λαθροθηρίας, λαθροϋλοτομίας, κ.α.

 • Ωτοπλαστική: Η μείωση των λοβών είναι η τελευταία τάση

  Ωτοπλαστική: Η μείωση των λοβών είναι η τελευταία τάση

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 13:46:14 | Πηγή: Ηλεία Live

  Οι λοβοί των αυτιών είναι ένα σημείο του σώματος που συχνά παραβλέπεται, παρόλο που το στολίζουμε με διάφορα κοσμήματα. Πλέον, όμως, η νέα τάση στην ωτοπλαστική αφορά στη μείωση των λοβών και ήδη συζητιέται πολύ.

  Η Kris Jenner του reality προγράμματος «Keeping up with the Kardashians» παραδέχτηκε σε πρόσφατο επεισόδιο ότι θα κάνει τη συγκεκριμένη επέμβαση, γιατί θέλει «χαριτωμένα αυτιά» και γιατί «δεν αντέχει οικονομικά να αγοράζει συνεχώς μεγαλύτερα διαμαντένια σκουλαρίκια», ενώ πολλές άλλες γυναίκες έχουν, ήδη, βάλει τη συγκεκριμένη επέμβαση στη λίστα τους.

  Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr) εξηγεί:

  «Το κάτω μέρος του αυτιού ονομάζεται λοβός. Στο σημείο αυτό συνηθίζουν πολλές γυναίκες να βάζουν βαριά σκουλαρίκια για χρόνια, ακόμη και για δεκαετίες. Στις μέρες μας, βέβαια, είναι μόδα και αρκετοί νέοι άντρες να τοποθετούν ογκώδη σκουλαρίκια στην περιοχή. Είτε το βάρος, είτε ο όγκος, όμως, πολλές φορές έχουν σαν αποτέλεσμα ο λοβός να σκιστεί στα δύο ή να μεγαλώνουν οι τρύπες ή να «μακραίνουν» οι λοβοί. Αυτό είναι αντιαισθητικό και μπορεί να διορθωθεί με τοπική αναισθησία από τον έμπειρο πλαστικό χειρουργό».

  Σύμφωνα με τον ειδικό, πρόκειται για μια μάλλον απλή διαδικασία. Αφαιρείται η επιδερμίδα από το εσωτερικό τμήμα του σχισμένου λοβού και συρράπτονται τα χείλη, με ειδικά ράμματα πλαστική χειρουργικής. Τα ράμματα αφαιρούνται σε 5 ημέρες και ο ασθενής γυρίζει στην εργασία του τη μεθεπόμενη μέρα. Σε περίπτωση που έχει δημιουργηθεί μεγάλη οπή στη περιοχή, πάλι με τον ίδιο τρόπο μπορεί να κλείσει και στη θέση της να μείνει μία λεπτή γραμμή. Έτσι ο πλαστικός χειρουργός δίνει στο αυτί ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.

  Τα πεταχτά αυτιά

  Μιλώντας για αυτιά, πάντως, ένα άλλο συχνό πρόβλημα, αισθητό, ήδη, από την παιδική ηλικία, είναι και τα πεταχτά ή και τα ανισοσκελή αυτιά. Το πρόβλημα επηρεάζει δυσμενώς την ψυχική διάθεση και την αυτοπεποίθηση, ειδικά των ανδρών, που σπάνια έχουν μακριά μαλλιά, ώστε να καλύψουν έστω και μερικώς το πρόβλημα – οι γυναίκες πάλι, μονίμως έχουν τα μαλλιά τους κάτω και τα φέρνουν μπροστά.

  Για την διόρθωση των πεταχτών αυτιών έχουν καταγραφεί αρκετές τεχνικές στο πέρασμα των χρόνων. Οι επικρατέστερες είναι αυτές, οι οποίες προσφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα με την μικρότερη πιθανότητα επιπλοκών.

  Σύμφωνα με τον κ. Γαϊτάνη: «Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να τοποθετηθούν και ράμματα στον χόνδρο, για να βεβαιωθούμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι μόνιμο. Αφού ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες τροποποιήσεις και στο πίσω μέρος του αυτιού, τότε αυτό «κλείνεται» με ειδικά ράμματα. Έπειτα τοποθετείται ένας ειδικός επίδεσμος γύρω από το κεφάλι για 6 μέρες. Μετά την επέμβαση της ωτοπλαστικής, ο ασθενής λαμβάνει αντιβίωση προληπτικά για μερικές ημέρες και είναι καλό να επισκεφθεί ξανά τον γιατρό, μετά από 2-3 μέρες, για να τον επανεξετάσει και να βεβαιωθεί ότι όλα προχωρούν ομαλά».

  Στόχος του πλαστικού χειρουργού είναι η επέμβαση να γίνει όσο το δυνατόν πιο ατραυματικά και το πιθανό μελάνιασμα και το πρήξιμο να είναι στα μικρότερα δυνατά επίπεδα. Σκοπός της διαδικασίας είναι η επούλωση και η επαναφορά στις φυσιολογικές δραστηριότητες να γίνουν σύντομα.

  Στην κλασική μέθοδο της ωτοπλαστικής η προσπέλαση για την διόρθωση του χόνδρου γίνεται από το πίσω μέρος των αυτιών. Και παρόλο που η μέθοδος αυτή προσφέρει πολύ καλό αποτέλεσμα, εναλλακτικά μπορεί να εφαρμοστεί και μια άλλη τεχνική χωρίς ουλές.

  «Στην περίπτωση αυτή ο γιατρός διπλώνει τον χόνδρο και το πτερύγιο του αυτιού χρησιμοποιώντας ειδικά ράμματα, με τοπική αναισθησία, χωρίς να δημιουργούνται ουλές στο αυτί. Για να εφαρμοστεί η τεχνική αυτή χρειάζεται να υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις, δηλαδή ο χόνδρος να είναι αρκετά εύπλαστος. Η τεχνική αυτή συνήθως γίνεται με τοπική αναισθησία».

 • Η βασική αιτία που καταστρέφει μία σχέση και . . . σίγουρα δε θα σου αρέσει

  Η βασική αιτία που καταστρέφει μία σχέση και . . . σίγουρα δε θα σου αρέσει

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 13:46:14 | Πηγή: Ηλεία Live

  Οι έρευνες είναι για να μας ανοίγουν τα μάτια κι εμείς φυσικά για να σας τις μεταφέρουμε. Διότι ό, τι κι αν πιστεύεις, και όσο κι αν αμφισβητείς κάτι, όταν αυτό είναι αποτέλεσμα έρευνας, όσο να πεις οφείλεις να το δεχτείς.

  Και ποιο είναι ίσως το βασικό ερώτημα που απασχολεί τα σύγχρονα ζευγάρια; Mα φυσικά ποιο είναι εκείνο το λάθος που μπορεί να καταστρέψει μία σχέση. Η ερώτηση έγινε, και όσο παράξενο κι αν σου φανεί, το πρώτο και βασικό αναδείχθηκε... η παραμέληση της εξωτερικής εμφάνισης.

  Και μπορεί να ακούγεται επιφανειακό και ανούσιο, αλλά σύμφωνα με ψυχολόγους εφόσον η εμφάνιση είναι το πρώτο πράγμα που σου κινεί την περιέργεια σε έναν άνθρωπο, είναι απολύτως λογικό να θεωρείται ως μία βασική αιτία προβλημάτων. Μάλιστα, όπως τονίζουν, το να σταματήσει κάποιος να ασχολείται με την εμφάνισή του, εκτός όλων των άλλων, φανερώνει απουσία αυτοπεποίθησης αλλά και ενδιαφέροντος προσ το σύντροφο. Οι υπόλοιπες αιτίες είναι οι εξής:

  -Παίρνεις τον άλλο ως δεδομένο

  -Αφήνεις τα αρνητικά συναισθήματα να σε κατακλύζουν

  -Είσαι επικριτικός απέναντι στο σύντροφό σου

  -Αδυναμία κατανόησης των προσδοκιών και των θέλω του συντρόφου σου

  -Αρνείσαι να ζητήσεις συγνώμη ακόμη και όταν φταις

  -Αποφεύγεις τις συγκρούσεις προκειμένου να διατηρήσεις τη φαινομενική ηρεμία

 • Πάτρα: Αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα στην καρδιά - Αυτοκτόνησε 45χρονος

  Πάτρα: Αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα στην καρδιά - Αυτοκτόνησε 45χρονος

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 13:35:21 | Πηγή: Ηλεία Live

  Πρώτη ενημέρωση 12.03΄

  Νεκρό εντοπίστηκε ένα άτομο σε σπίτι επί της οδού Γεωργίου Σεφέρη 60, στην περιοχή Λάγγουρα της Πάτρας.

  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του patrastimes, το άτομο εντοπίστηκε νεκρό καθώς ανησύχησαν οι οικείοι του και κλήθηκε κλειδαράς για να ανοίξει την πόρτα.

  Οταν η πόρτα άνοιξε βρέθηκαν μπροστά στο μακάβριο θέαμα.

  Στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικοί, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πιθανή αυτοκτονία.

  Νεότερη ενημέρωση 12.14΄

  Με μία σφαίρα στην καρδιά έβαλε τέλος στη ζωή του 45χρονος στην περιοχή του Λάγγουρα στην Πάτρα.

  Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο άνδρας αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα στην καρδιά, μέσα στο σπίτι του, επί της οδού Γεωργίου Σεφέρη.

  Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια που οδήγησαν τον 45χρονο στο απονενοημένο διάβημα.

  Ερευνες για το περιστατικό διεξάγει η αστυνομία.

 • ΕΔΕΥ: Υπάρχει πετρέλαιο στο Ιόνιο - Ενδιαφέρον από πετρελαϊκούς κολοσσούς

  ΕΔΕΥ: Υπάρχει πετρέλαιο στο Ιόνιο - Ενδιαφέρον από πετρελαϊκούς κολοσσούς

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 12:17:37 | Πηγή: Ηλεία Live

  Δεκατρείς μέρες και σήμερα… απομένουν για τη λήξη της προθεσμίας υποβολής προτάσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις έρευνες υδρογονανθράκων στα τρία μεγάλα θαλάσσια οικόπεδα νοτιοδυτικά και δυτικής της Κρήτης και του Ιονίου.

  Το ενδιαφέρον πετρελαϊκών κολοσσών που θα εμφανιστούν στις 5 Μαρτίου για την κατάθεση των σχετικών φακέλων θεωρείται δεδομένο. Πηγές θέλουν εταιρίες που ήδη δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου να προετοιμάζονται σχετικώς, ενώ την ίδια στιγμή ένα άρθρο του προέδρου της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Γιάννη Μπασιά και στελεχών της στο εξειδικευμένο συνδρομητικό περιοδικό «Oil & Gas Journal» επιδιώκει να δελεάσει μέσα από τη γλώσσα της γεωλογίας τους μεγάλους του πετρελαίου για τον θησαυρό… που πιθανόν να κρύβεται στα βάθη των τριών σχετικών περιοχών.

  Ειδικότερα, μόλις την περασμένη Παρασκευή, από το συνέδριο του Athens Energy Forum, ο αντιπρόεδρος της γαλλικής πολυεθνικής Total για τις περιοχές της Κασπίας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης Bernard Clement δήλωσε βέβαιος για την επιτυχία που θα έχει η κοινοπραξία των Total – ExxonMobil – ΕΛ.ΠΕ στη διεθνή διαγωνιστική διαδικασία των τριών θαλάσσιων οικοπέδων. Υπενθυμίζεται ότι αυτές οι τρεις εταιρίες προκάλεσαν και τον διαγωνισμό της Κρήτης.

  Την παραχώρηση του Ιονίου ζήτησε η Energean Oil & Gas, η οποία ήδη έχει φέρει την ισπανική Repsol για τα χερσαία οικόπεδα των Ιωαννίνων και της Αιτωλοακαρνανίας. Η τελευταία μάλιστα είναι διαχειριστής (operator) σε αυτές τις περιοχές.

  Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, η ιταλική Eni -για όσους δεν την ήξεραν, έγινε γνωστή μέσα από τη γεώτρηση που επιδιώκει να κάνει στο επίμαχο «οικόπεδο» της κυπριακής ΑΟΖ και τις τουρκικές αντιδράσεις- φέρεται να έχει αγοράσει σεισμικά δεδομένα των οικοπέδων. Παράλληλα ενδιαφέρον, όπως κυκλοφορεί στην αγορά, δείχνουν και οι άλλοι κολοσσοί όπως η Delek (Ισραήλ) και η Noble (ΗΠΑ).

  Τι κρύβει η Κρήτη

  Την ίδια στιγμή, στο τεύχος της 5ης Φεβρουαρίου του «Oil & Gas Journal», ο πρόεδρος της ΕΔΕΥ Γιάννης Μπασιάς και τα στελέχη της Γιώργος Μακροδημήτρας και Κωστής Οικονομόπουλος με άρθρο τους κάνουν λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, για «πολύ ενδιαφέρουσες δομές» στα δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης. Η φράση αυτή στη γλώσσα της γεωλογίας και της πετρελαϊκής βιομηχανίας μεταφράζεται ως σοβαρές πιθανότητες εντοπισμού κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

  Μάλιστα μιλούν για μία διαφοροποίηση της περιοχής σε σχέση με άλλες παγκοσμίως: «Περιοχές ιζηματογεννέσεως όπως η περιοχή νοτίως της Κρήτης, διεθνώς δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον πετρελαϊκό, κυρίως λόγω των συνθηκών που επικρατούν, που δυσχεραίνουν την πετρελαιογέννεση. Στην περίπτωση όμως της Κρήτης, έχουμε μία διαφοροποίηση σε σχέση με τις κοινές ιζηματογενείς λεκάνες τέτοιου τύπου», κι εξηγούν: «Έχουμε μία παλαιά οροσειρά, σχηματισθείσα προ εκατομμυρίων ετών, που αποτελείται από ασβεστολιθικά πετρώματα. Οι κορυφές και τα υψώματα που έχουν δημιουργηθεί σε αυτή την οροσειρά, ορισμένα εξ αυτών έχουν υποστεί διάβρωση είτε έχουν σχηματίσει οικοδομήματα. Όλες αυτές είναι πολύ ενδιαφέρουσες δομές, πολλώ δε μάλλον αφού καλύπτονται από ένα μεγάλο σε έκταση και παχύ στρώμα εβαποριτών (αλατιού). Επίσης, πιθανόν η περιοχή να έχει κι αρκετά στοιχεία κοινά με περιοχές του βορείου Ιονίου Πελάγους», αναφέρεται στο κοινό άρθρο των τριών ειδικών της ΕΔΕΥ.

  Υπάρχει πετρέλαιο στο Ιόνιο

  Ο πρόεδρος της ΕΔΕΥ και τα στελέχη της περιγράφουν στο «Oil & Gas Journal» τα ευρήματα και για το Ιόνιο Πέλαγος σημειώνονται πως ιδίως το βορειοδυτικό μέρος του, «είναι γεωλογικά όμοιο με την περιοχή της νοτιοανατολικής Αδριατικής (Ιταλία), όπου έχουν ανακαλυφθεί οικονομικά αξιοποιήσιμα κοιτάσματα πετρελαίου.Οι πιθανοί κύριοι ταμιευτήρες υδρογονανθράκων εδώ είναι δομές build-ups και τουρβιδιτών ασβεστολιθικών πετρωμάτων ρηχής ιζηματογεννέσεως».

  Περιγράφουν μάλιστα στο άρθρο τους για «πιθανό στόχο»: «Επίσης στα ανατολικά του υπό παραχώρηση μπλοκ, πιο αμμώδεις σχηματισμοί εκατομμυρίων χρόνων πριν θεωρούνται ακόμα ένας πιθανός στόχος. Αυτοί οι ταμιευτήρες «σφραγίζονται» από εβαπορίτες του Μεσσηνίου και λεπτόκοκκα ιζήματα τα οποία θεωρούνται ως τα ιδανικά καλύμματα υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο. Έχουμε επίσης ύπαρξη μητρικών πετρωμάτων, εκεί δηλαδή όπου γεννήθηκε το πετρέλαιο, αναλόγων με αυτών που υπάρχουν στην Ιταλία κι Αλβανία».

 • Αλευρώματα στην Αλφειούσα την Καθαρά Δευτέρα

  Αλευρώματα στην Αλφειούσα την Καθαρά Δευτέρα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 12:08:27 | Πηγή: Ηλεία Live

  Σε άλλο επίπεδο πήγε το έθιμο των αλευρωμάτων στην Αλφειούσα την Καθαρά Δευτέρα. Οι κάτοικοι του χωριού που συμμετείχαν, ξεκίνησαν με πολύ κέφι από νωρίς το πρωί να αλευρώνουν τους πάντες στο χωριό, χρησιμοποιώντας ακόμα και μηχανικές πατέντες προκειμένου να πετύχουν στο σκοπό τους... Δηλαδή να μην μείνει κανείς χωρίς λίγο αλεύρωμα...

  Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αλφειούσας Δήμος Βαρώτσος δήλωσε ότι "... ξεκινήσαμε από νωρίς το πρωί στους δρόμους του χωριού για να αλευρώσουμε όλο το χωριό και να καταλήξουμε σε ένα μεγάλο γλέντι στην πλατεία του χωριού. Είμαστε πιστοί στην παράδοση του χωριού και φέτος. Εύχομαι Χρόνια Πολλά και Καλή Σαρακοστή σε όλους και ειδικά στο Σύλλογο Πολιτών Αλφειούσας".

  Δείτε φωτογραφίες του ilialive.gr από το έθιμο το πρωί της Καθαράς Δευτέρα...

  alfeiousa aleuromata 1

  alfeiousa aleuromata 2

  alfeiousa aleuromata 3

  alfeiousa aleuromata 4

  alfeiousa aleuromata 5

  alfeiousa aleuromata 6

  alfeiousa aleuromata 7

  alfeiousa aleuromata 8

  alfeiousa aleuromata 9

  alfeiousa aleuromata 10

  alfeiousa aleuromata 11

  alfeiousa aleuromata 12

  alfeiousa aleuromata 14

 • Βαρθολομιό: Επιτυχημένη η αναβίωση του καρναβαλιού (photos)

  Βαρθολομιό: Επιτυχημένη η αναβίωση του καρναβαλιού (photos)

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 11:48:39 | Πηγή: Ηλεία Live

  Το 1ο Καρναβάλι Βαρθολομιού, στην αναβίωση του, στέφθηκε με επιτυχία και παρά τη βροχή το κέφι των καρναβαλιστών δεν κάμφθηκε.

  Εκατοντάδες πολίτες, νέοι και μεγαλύτεροι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, έδωσαν το παρόν στη σημαντική αυτή προσπάθεια του Εμπορικού Συλλόγου και των τοπικών φορέων να αναγεννηθούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην περιοχή.

  Η συμμετοχή ήταν μεγάλη τόσο από το Βαρθολομιό, όσο και απο τα γύρω χωριά και όλοι διασκέδασαν με την ψυχή τους παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

  Την παρουσίαση της καρναβαλικής παρέλασης έκανε ο γνωστός τραγουδιστής και παρουσιαστής Γιώργος Λιανός.

  Η παρέλαση άνοιξε με το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, ακολούθησαν χορευτικά, η φιλαρμονική Βαρθολομιού και αρκετά γκρουπ και άρματα και έκλεισε με την Βασίλισσα του Καρναβαλιού...

  Δείτε φωτογραφίες από τη παρέλαση...

   

  karnavali_vartholomiou-10.jpg karnavali_vartholomiou-11.jpg karnavali_vartholomiou-12.jpg karnavali_vartholomiou-13.jpg karnavali_vartholomiou-14.jpg karnavali_vartholomiou-15.jpg karnavali_vartholomiou-16.jpg karnavali_vartholomiou-17.jpg karnavali_vartholomiou-18.jpg karnavali_vartholomiou-19.jpg karnavali_vartholomiou-2.jpg karnavali_vartholomiou-20.jpg karnavali_vartholomiou-21.jpg karnavali_vartholomiou-22.jpg karnavali_vartholomiou-23.jpg karnavali_vartholomiou-24.jpg karnavali_vartholomiou-25.jpg karnavali_vartholomiou-26.jpg karnavali_vartholomiou-27.jpg karnavali_vartholomiou-28.jpg karnavali_vartholomiou-29.jpg karnavali_vartholomiou-3.jpg karnavali_vartholomiou-30.jpg karnavali_vartholomiou-31.jpg karnavali_vartholomiou-32.jpg karnavali_vartholomiou-33.jpg karnavali_vartholomiou-34.jpg karnavali_vartholomiou-35.jpg karnavali_vartholomiou-36.jpg karnavali_vartholomiou-37.jpg karnavali_vartholomiou-38.jpg karnavali_vartholomiou-39.jpg karnavali_vartholomiou-4.jpg karnavali_vartholomiou-40.jpg karnavali_vartholomiou-41.jpg karnavali_vartholomiou-42.jpg karnavali_vartholomiou-43.jpg karnavali_vartholomiou-44.jpg karnavali_vartholomiou-45.jpg karnavali_vartholomiou-46.jpg karnavali_vartholomiou-47.jpg karnavali_vartholomiou-48.jpg karnavali_vartholomiou-49.jpg karnavali_vartholomiou-5.jpg karnavali_vartholomiou-50.jpg karnavali_vartholomiou-51.jpg karnavali_vartholomiou-52.jpg karnavali_vartholomiou-53.jpg karnavali_vartholomiou-54.jpg karnavali_vartholomiou-55.jpg karnavali_vartholomiou-56.jpg karnavali_vartholomiou-57.jpg karnavali_vartholomiou-58.jpg karnavali_vartholomiou-59.jpg karnavali_vartholomiou-6.jpg karnavali_vartholomiou-60.jpg karnavali_vartholomiou-61.jpg karnavali_vartholomiou-62.jpg karnavali_vartholomiou-7.jpg karnavali_vartholomiou-8.jpg karnavali_vartholomiou-9.jpg
 • Λαϊκή Ενότητα Ηλείας: Τετάρτη 21 Φλεβάρη - Μέρα δράσης για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας

  Λαϊκή Ενότητα Ηλείας: Τετάρτη 21 Φλεβάρη - Μέρα δράσης για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 11:38:15 | Πηγή: Ηλεία Live

  H ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στηρίζει τις δράσεις των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών και καλεί τα μέλη της να τις στηρίξουν μαζικά.

  Από την Τετάρτη 21/02 η αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Από την 1η Μάη η αρπαγή της θα γίνεται από το δημόσιο και τα ταμεία για χρέη πάνω από 500 ευρώ. Με τις μνημονιακές πολιτικές των πλεονασμάτων και της φοροεπιδρομής που έχουν συμφωνηθεί μέχρι το 2060 και αυτοί που σήμερα νομίζουν ότι δεν κινδυνεύουν θα κινδυνεύσουν αύριο. Μοναδική ελπίδα η αντίσταση σ' αυτές τις πολιτικές και η ανατροπή τους.

  Απαιτούμε: 


  -Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως η νομοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία.
-Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

  
-Κατάργηση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων από λογαριασμούς εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων.  


  -Όχι στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ, τις διώξεις και την καταστολή του κινήματος.

  ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ- ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ !

 • Ζάκυνθος: 22 μήνες φυλάκιση σε 46χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο

  Ζάκυνθος: 22 μήνες φυλάκιση σε 46χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 11:28:29 | Πηγή: Ηλεία Live

  Παραδειγματική ποινή επέβαλε το Δικαστήριο Ζακύνθου, σε 46χρονο ημεδαπό, ο οποίος θανάτωσε, με πυροβολισμό, σκυλί στο Μαχαιράδο Ζακύνθου. 

  Η έδρα αποφάσισε φυλάκιση 22 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ με τριετή αναστολή για τις κατηγορίες της παράβασης του νόμου περί όπλων, κατοχής και οπλοχρησίας και του νόμου περί αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.

  Στη δίκη, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον λόγω της ιδιαιτερότητας του συμβάντος, στο ακροατήριο βρέθηκαν μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, καθώς και ο μηνυτής -γείτονας του κατηγορούμενου- που άκουσε τον πυροβολισμό και ειδοποίησε τις Αρχές.

   

  Η πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορούμενου, ανέφερε πως ο 46χρονος πήγε στο αγρόκτημα για να πάρει το όπλο που ανήκε στον προσφάτως αποβιώσαντα πατέρα του αλλά και να ταΐσει το σκυλί που ήταν δεμένο εκεί. 

  Ο πυροβολισμός του ζώου, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο έγινε για να αμυνθεί, καθώς όπως είπε το σκυλί ήταν άγριο και του επιτέθηκε.

  Τέλος ο κατηγορούμενος, άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • Ηλεία: Κλειστοί σήμερα οι παιδικοί σταθμοί λόγω κινητοποιήσεων

  Ηλεία: Κλειστοί σήμερα οι παιδικοί σταθμοί λόγω κινητοποιήσεων

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 11:19:13 | Πηγή: Ηλεία Live

  Την αντίθεση του, με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να περάσει νομοθετική διάταξη με την οποία θα εντάσσονται τα παιδιά ηλικίας από 4 ετών και πάνω, στην υποχρεωτική εκπαίδευση, εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, επισημαίνοντας ότι αυτό οδηγεί τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς στην απαξίωση και το κλείσιμο, τους εργαζόμενους στην ανεργία και χιλιάδες γονείς σε αδιέξοδο και απελπισία. Μάλιστα, τονίζουν πως σήμερα, θα συνταχθούν με την απόφαση της ΚΕΔΕ και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί δε θα λειτουργήσουν.

  Με ανακοίνωση του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Γαρύφαλλος τονίζει: «Η ΠΟΕ – ΟΤΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση για αλαζονεία και αυταρχισμό αφού προωθεί μία ρύθμιση χωρίς κανένα απολύτως διάλογο αγνοώντας παντελώς τις θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την αγωνία χιλιάδων γονέων. Η απόφαση της Κυβέρνησης μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και σαν Σύλλογος και σαν Ομοσπονδία διαμορφώνουμε κοινό μέτωπο δυναμικής αντίδρασης. Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε από την ΚΕΔΕ η μη λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών την Τρίτη 20-02-2018. Επίσης έχει ζητηθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για να ενημερωθεί για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα προκαλέσει σε χιλιάδες οικογένειες και εργαζόμενους, η ψήφιση της νομοθετικής διάταξης.

  Σε περίπτωση που ψηφισθεί η νομοθετική διάταξη θα οδηγήσει σε σταδιακή συρρίκνωση και απαξίωση τη λειτουργία των χιλίων εξακοσίων Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, θα επηρεάσει την ζωή χιλιάδων παιδιών τα οποία μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο θα πρέπει να ενταχθούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση στην ευαίσθητη ηλικία των τεσσάρων ετών, χιλιάδες συμβασιούχους – εργαζόμενους των οποίων οι θέσεις εργασίας τίθενται σε κίνδυνο και σε χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα οι οποίες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στην ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητα τους πολύ μεγάλες δυσλειτουργίες. Εμείς ως σύλλογος θα επιδιώξουμε άμεσα συνάντηση με τον υφυπουργό παιδείας κύριο Μπαξεβανάκη να του εκθέσουμε τα προβλήματα ώστε να μην προχωρήσουνε στην συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη».

 • Τι κρύβει η κόντρα Τσακαλώτου - Ντράγκι - Το

  Τι κρύβει η κόντρα Τσακαλώτου - Ντράγκι - Το "θερμό" επεισόδιο στο Eurogroup

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 11:08:21 | Πηγή: Ηλεία Live

  Αναμφίβολα τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν στο νέο «φρένο» του Eurogroup για τη δόση και την τυπική ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, αλλά το «ζουμί» βρίσκεται στο ξέσπασμα Τσακαλώτου και στη φραστική αντιπαράθεση με τον Μάριο Ντράγκι. 

  Τόσο η ελληνική πλευρά, όσο και οι Ευρωπαίοι -Σεντένο και Μοσκοβισί- επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το συμβάν, λέγοντας ότι πάντα γίνονται τέτοιες «ζωντανές» συζητήσεις κι ότι τέλος πάντως δεν συνέβη κάτι ξεχωριστό στο χθεσινό Eurogroup.

  Ωστόσο, μόνο και μόνο το γεγονός ότι έγινε διαρροή του «θερμού» επεισοδίου πριν καν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του Eurogroup δείχνει ότι κάποιοι στις Βρυξέλλες ήθελαν να «καρφώσουν» την ελληνική πλευρά

  Το ένα δεδομένο, που έχει προκαλέσει δυσφορία στην Αθήνα, είναι ότι οι Ευρωπαίοι και ειδικά η ΕΚΤ -που για μια ακόμα φορά δεν εκπροσωπήθηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά από το Eurogroup- εμφανίζονται ιδιαιτέρως σχολαστικοί στο θέμα των πλειστηριασμών. Μπορεί επισήμως να υποστήριξαν Σεντένο και Μοσκοβισί ότι πρόκειται για θέμα εκτός πεδίου δράσης της κυβέρνησης, ωστόσο όσοι μιλάνε με παράγοντες στις Βρυξέλλες και στη Φρανκφούρτη, αντιλαμβάνονται ότι οι Ευρωπαίοι χρεώνουν στην κυβέρνηση τις πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην ανάληψη των αναγκαίων νομοθετικών πρωτοβουλιών για να ξεμπλοκάρει εγκαίρως το πλαίσιο των πλειστηριασμών, όπως επίσης την έλλειψη αποφασιστικότητας στα πρώτα στάδια, που αντικαταστάθηκε όψιμα με το επίχειρημα «κυνηγάμε μόνο τους στρατηγικούς κακοπληρωτές».

  Έτσι, μπορεί όντως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών να έχει δίκιο λέγοντας ότι υπάρχει ασάφεια στο σχετικό προαπαιτούμενο, αφού δεν υπάρχουν ποσοτικοί στόχοι, αλλά από την άλλη πλευρά είναι προφανές ότι με 100-200 πλειστηριασμούς την εβδομάδα, και μόνο σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη, οι Ευρωπαίοι θα συνεχίσουν να πιέζουν την κυβέρνηση. 

  Το άλλο δεδομένο, που φαίνεται ότι προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο εκνευρισμό στην ελληνική πλευρά, είναι οι ενστάσεις ή οι επιφυλάξεις που έχουν οι Ευρωπαίοι και ειδικά η ΕΚΤ ως προς τη στρατηγική της «καθαρής» εξόδου. Στην πραγματικότητα η αναφορά του Μάριο Ντράγκι στο 7ετές και στην απόδοση του, που «φούσκωσε» αμέσως μετά από την έκδοση του, δεν ήταν παρά η κορυφή του παγόβουνου.

  Αυτό που προβληματίζει και ανησυχεί τους Ευρωπαίους είναι ότι  αν η Ελλάδα βρεθεί εκτεθειμένη στις αγορές και προκύψει κρίση ανάλογη των προηγούμενων ημερών, θα αποτελέσει τον εύκολο στόχο, τον αδύναμο κρίκο. Το σχεδιαζόμενο «μαξιλάρι» των 16-17 δισ. ευρώ, καλύπτει χρηματοδοτικά την Ελλάδα για 12 μήνες μετά από τη λήξη του Προγράμματος και σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, είναι υπεραρκετό για να απορροφήσει τους όποιους κραδασμούς.

  Ωστόσο, στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων δεν συμμερίζονται όλοι αυτήν την εκτίμηση, ειδικά από τη στιγμή που στην εξίσωση μπαίνουν και οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες θέλουν το φτηνό χρήμα της ΕΚΤ και το φτηνό ρευστό από τη διατραπεζική, που ως γνωστόν μπορούν να εξασφαλιστούν μόνο μέσω waiver. Κι επειδή η «ομπρέλα» της ΕΚΤ δεν παρέχεται χωρίς κάποιου είδους πρόγραμμα, η κατάσταση περιπλέκεται. 

  Για πολλούς, ο «σκληρός» του παιχνιδιού στους κρίσιμους μήνες που έρχονται δεν θα είναι ούτε το ΔΝΤ, ούτε φυσικά η Κομισιόν, που «καίγεται» να βάλει τη σφραγίδα της επιτυχίας στο ελληνικό πρόγραμμα. Ο «σκληρός» θα είναι η ΕΚΤ, όπως ακριβώς στην περίοδο του πρώτου Μνημονίου και το «θερμό» επεισόδιο Τσακαλώτου-Ντράγκι πολύ πιθανόν δεν θα είναι το τελευταίο.

 • Αναζητούν λευκό φορτηγάκι που ενεπλάκη στο τροχαίο με τον Ηλία Βρεττό

  Αναζητούν λευκό φορτηγάκι που ενεπλάκη στο τροχαίο με τον Ηλία Βρεττό

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 10:59:47 | Πηγή: Ηλεία Live

  Η 25χρονη φίλη του και οδηγός κατέθεσε ότι της έκλεισε το δρόμο - Τρία σοβαρά κατάγματα, σε λεκάνη, μηρό και χέρι, που υπέστη ο τραγουδιστής ανησυχούν τους γιατρούς - Τις επόμενες ώρες αποφασίζουν για χειρουργείο - «Αφού ζω, όλα καλά», λέει ο ίδιος

  Την εμπλοκή ενός δεύτερου, βαρέως τύπου, οχήματος στο τροχαίο ατύχημα του Ηλία Βρεττού και της 25χρονης συνοδού του εξετάζει η Τροχαία.

  Σύμφωνα με τα όσα είπε η 25χρονη κοπέλα στους αστυνομικούς, ένα λευκό φορτηγό φέρεται να της έκλεισε το δρόμο, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να προσκρούσει πάνω σε δύο δέντρα της λεωφόρου Ποσειδώνος στη Γλυφάδα. 

  Ήδη οι αστυνομικοί της τροχαίας του Ελληνικού εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας από τον Πειραιά μέχρι και τη Γλυφάδα προκειμένου να εντοπίσουν τις πινακίδες του λευκού φορτηγού που όπως τους είπε η 25χρονη, εμπλέκεται στο τροχαίο ατύχημα του γνωστού τραγουδιστή και της ίδιας. 
  Πρώτη απεγκλωβίστηκε η οδηγός η οποία είναι ελαφρά τραυματισμένη ενώ ο Ηλίας Βρεττός φέρει πολλαπλά κατάγματα στη λεκάνη και στα κάτω άκρα και νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. 

  Εν τω μεταξύ, ο ίδιος ο Ηλίας Βρεττός ευχαρίστησε τους θαυμαστές, αλλά και τους φίλους του με μία ανάρτησή του στο Instagram. Ανέβασε μία παλαιότερη φωτογραφία του επί σκηνής, την οποία συνόδευε με τη λεζάντα: «Αφού ζω όλα καλά... Η αγάπη σας δύναμή μου στην περιπέτεια μου που ξεκινάει... Σας ευχαριστώ από καρδιάς...».   «Ο Θεός με βοήθησε και ζω», ήταν και η φράση που είπε ο Ηλίας Βρεττός στο μάνατζέρ του Λουκά Καραγιάννη για το τροχαίο που είχε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας. «Ήταν ένα άσπρο αυτοκίνητο που τους έκλεισε,  η κοπέλα έκανε αριστερά-δεξιά, έχασε τον έλεγχο, τούμπαρε το αυτοκίνητο που έπεσε από τη μεριά του Ηλία - η κοπέλα έχει μόνο ένα τραύμα στο κεφάλι» είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Καραγιάννης. «Το αυτοκίνητο είχε γίνει μια άμορφη μάζα από σίδερα» πρόσθεσε και ανέφερε ότι το πιο σοβαρό από τα τραύματα, όπως είπαν οι γιατροί, είναι αυτό στη λεκάνη.
  Τρία σοβαρά κατάγματα για τον Ηλία Βρεττό Ακινητοποιημένος, με τρία σοβαρά κατάγματα στα άκρα, έντονους πόνους αλλά με τεράστια ευγνωμοσύνη για την... καλή έκβαση του τροχαίου ατυχήματος που τον οδήγησε στο νοσοκομείο το πρωί της Καθαράς Δευτέρας συμπλήρωσε το πρώτο 24ωρο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ο τραγουδιστής Ηλίας Βρεττός. 

  Εχοντας στο πλευρό του τους γονείς του, ο πολυτραυματίας καλλιτέχνης βρίσκεται στο δωμάτιο 307 της Ορθοπεδικής Κλινικής του νοσοκομείου και αναμένει τις τελικές αποφάσεις των γιατρών σχετικά με την αντιμετώπιση των ορθοπεδικών τραυμάτων που διαγνώστηκαν στο κάτω και το άνω άκρο. 

  Στα επείγοντα του εφημερεύοντος χθες Γενικου Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας "Αγιος Παντελεήμων" σήμανε συναγερμός όταν αφίχθη ασθενοφόρο με δύο τραυματίες από τροχαίο - όπως συμβαίνει σε κάθε ανάλογο περιστατικό. Ήταν λίγο μετά τις έντεκα το πρωί όταν οι γιατροί κλήθηκαν να περιθάλψουν μια κοπέλα και ένα νέο άνδρα, οδηγό και συνοδηγό αντιστοίχως σε αυτοκίνητο που είχε καρφωθεί σε ένα δέντρο στη λεωφόρο Ποσειδώνος. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους.

  Οι αρχικές εκτιμήσεις των γιατρών -που ευτυχώς για τους τραυματίες και για την κατάσταση της υγείας τους δεν άλλαξαν ουσιωδώς με την πάροδο των ωρών- ήταν πως δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Ο τραγουδιστής Ηλίας Βρεττός έφερε πολλαπλά σοβαρά ορθοπεδικά τραύματα, η δε οδηγός του αυτοκινήτου κυρία Σοφία Φυρού είχε ελαφρύ τραύμα στο κεφάλι, θλάσεις στα πλευρά και βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. 

  Συγκεκριμένα, το κάταγμα κοτύλης (στην περιοχή του ισχίου και της λεκάνης) που αποτυπώθηκε στις απεικονιστικές εξετάσεις σε συνδυασμό με το κάταγμα του μηριαίου οστού ενεργοποίησαν αμέσως τους ορθοπεδικούς του νοσοκομείου. Σε τέτοιου είδους σοβαρές σκελετικές κακώσεις το επείγον είναι να αντιμετωπιστεί τυχόν αιμορραγία που έχει προκληθεί από την κάκωση στην περιοχή της λεκάνης και στη συνέχεια να ακινητοποιηθεί ο τραυματίας, όπως κι έγινε στην περίπτωση του τραυματία Ηλία Βρεττού. Κάταγμα διαπιστώθηκε και στο χέρι, που κρίθηκε πιο απλό σε σχέση με εκείνα του κάτω άκρου.

  Το ζήτημα για τους ορθοπεδικούς ήταν -και παραμένει- η αντιμετώπιση των καταγμάτων στη λεκάνη και στο πόδι. Συνήθως οι γιατροί επιλέγουν να «κερδίζουν» χρόνο σε ό,τι αφορά το κάταγμα, δηλαδή θέλουν να παρακολουθούν την κάκωση, τη βλάβη και να εκτιμούν σε ποια χρονική φάση θα επιχειρήσουν την ανάταξη με τη χειρουργική επέμβαση. Αυτό αποτύπωσε το απόγευμα της Καθαρής Δευτέρας και ο επιμελητής Β' της Ορθοπεδικής κλινικής, κ. Μανώλης Δασκαλάκης που μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε πως «για το ενδεχόμενο χειρουργείο θα μπορέσουμε να σας το πούμε με την πάροδο των επομένων 16-24 ωρών, όταν η εικόνα του θα είναι πιο ξεκάθαρη. Οποιοσδήποτε ασθενής είναι θύμα τροχαίου ατυχήματος, δηλαδή με κακώσεις υψηλής ενεργείας, θεωρείται ότι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, τουλάχιστον για 24-48 ώρες». 

 • Απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών φέρνει τα πάνω κάτω στις θέσεις πάρκινγκ σε πιλοτές

  Απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών φέρνει τα πάνω κάτω στις θέσεις πάρκινγκ σε πιλοτές

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 10:59:47 | Πηγή: Ηλεία Live

  Τα... πάνω κάτω φέρνει απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για τα πάρκινγκ στις πιλοτές πολυκατοικιών.

  Η απόφαση του δικαστηρίου της Αθήνας κρίνει ότι η πιλοτή αποτελεί κοινόχρηστο χώρο που είναι εκμεταλλεύσιμος μόνο από τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων (και κατόπιν συμφωνίας) και απαγορεύεται να χρησιμοποιείται από τρίτους.

  Σε περίπτωση, μάλιστα, που οποιοσδήποτε μη ένοικος της πολυκατοικίας, ο οποίος έχει αποκτήσει θέση πάρκινγκ με συμβολαιογραφική πράξη, αφήνει το αυτοκίνητό του στους χώρους της πιλοτής, τότε απειλείται με χρηματικό πρόστιμο και κράτηση!

  Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Κυριακάτικης Ελευθερίας», το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας (απόφαση υπ’ αριθμόν 255/2018) υποχρεώνει τρεις ιδιώτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις θέσεις στάθμευσης σε πιλοτή πολυκατοικίας στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου διαμένει η ιδιώτης που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, να παύσουν να παρκάρουν τα οχήματά τους εκεί.

  Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας είναι άμεσα εκτελεστή, ενώ σε αυτήν υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παραχωρηθεί εγκύρως η αποκλειστική χρήση στάθμευσης αυτοκινήτου της πιλοτής, εφόσον η ίδια η προσφεύγουσα, αν και κάτοχος διαμερίσματος, στερείται χώρου για να παρκάρει το αυτοκίνητό της. Μάλιστα, το δικαστήριο απειλεί τους τρεις εκ των τεσσάρων κατόχων θέσεων στάθμευσης (σε βάρος των οποίων στρεφόταν η αγωγή) με χρηματική ποινή 1.000 ευρώ και προσωπική κράτηση ενός μηνός για κάθε παράβαση της απόφασης.

  Η προσφυγή ιδιοκτήτριας

  Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από προσφυγή ιδιοκτήτριας διαμερίσματος και αποθήκης σε πολυκατοικία της Αθήνας. Η προσφεύγουσα, επικαλέστηκε ότι με προγενέστερη δικαστική απόφαση είχε κριθεί ότι «οι θέσεις στάθμευσης της πιλοτής αποτελούν αυτοτελείς οριζόντιες ιδιοκτησίες, διότι ο χώρος της πιλοτής ή ανοικτά τμήματα του χώρου αυτού δεν είναι δυνατόν να αποτελέσουν αντικείμενο διαιρεμένης ιδιοκτησίας και, συνεπώς, οι χώροι της πιλοτής ανήκουν στα κοινόκτητα μέρη της οικοδομής».

  Επιπλέον, με την αγωγή της, η προσφεύγουσα επικαλούνταν ότι στην προκειμένη περίπτωση οι συμβολαιογραφικές πράξεις δεν μπορούν να ισχύσουν όσον αφορά την αποκλειστική χρήση των επίδικων θέσεων στάθμευσης στους εναγόμενους, διότι δεν έχουν στην κυριότητά τους άλλη οριζόντια ιδιοκτησία, διαμέρισμα ή αποθήκη για να έχουν δικαίωμα χρήσης στις κοινόκτητες θέσεις. Οσον αφορά στο τέταρτο άτομο, σε βάρος του οποίου στρεφόταν η αγωγή, είχε στην κυριότητά του μόνο την αποθήκη του υπογείου, που αποτελεί βοηθητικό χώρο. Οπως τόνιζε η προσφεύγουσα, ούτε σε αυτήν την περίπτωση μπορούσε να παραχωρηθεί εγκύρως η αποκλειστική χρήση θέσης στάθμευσης αυτοκινήτου της πιλοτής, εφόσον η ίδια, αν και ιδιοκτήτρια διαμερίσματος, δεν διέθετε θέση στάθμευσης.

  Με αυτό το σκεπτικό, προηγούμενο δικαστήριο είχε ακυρώσει αμετάκλητα τα συμβόλαια μεταβίβασης των θέσεων στάθμευσης στους τρεις πρώτους εναγόμενους. Με την προσφυγή της στη Δικαιοσύνη, η ιδιοκτήτρια ζητούσε τόσο την επιβολή προστίμου όσο και την προσωπική κράτηση των τριών κατόχων των θέσεων στάθμευσης.

  Το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε ότι από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται φωτογραφίες και μαρτυρικές καταθέσεις, καταδεικνύεται ότι οι εν λόγω ιδιοκτήτες κάνουν χρήση των θέσεων στάθμευσης, παρά το γεγονός ότι ήδη έχει κριθεί αμετακλήτως ότι τα συμβόλαια κυριότητάς τους είναι άκυρα. Συνεπώς, η αγωγή της ιδιοκτήτριας πρέπει να γίνει δεκτή, καθώς και να υποχρεωθούν να παύσουν να σταθμεύουν τα οχήματά τους στην πιλοτή της συγκεκριμένης πολυκατοικίας, καθώς και να παραλείπουν τη στάθμευση αυτών στο μέλλον. Σε περίπτωση που δεν σεβαστούν την απόφαση, το δικαστήριο όρισε ότι θα τους επιβληθεί χρηματική ποινή 1.000 ευρώ και προσωπική κράτηση ενός μηνός για κάθε παράβαση της απόφασης, δηλαδή για κάθε φορά που θα παρκάρουν στην πιλοτή!

  Πηγή: Κυριακάτικη Ελευθερία

 • Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας: Οι καιροί απαιτούν την αναγέννηση μιας λίμνης

  Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας: Οι καιροί απαιτούν την αναγέννηση μιας λίμνης

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 10:40:25 | Πηγή: Ηλεία Live

  Στο νοτιοδυτικό (ΝΔ) τμήμα του Νομού μας το φυσικό το περιβάλλον έχει υποστεί μεγάλες αλλοιώσεις από τη δεκαετία του 1960 με τις ολικές αποξηράνσεις των λιμνών που υπήρχαν. Από τότε μέχρι σήμερα έχει χαθεί η βιοποικιλότητα και συνεπώς η οικολογική ισορροπία. Να σημειώσουμε εδώ ότι η αποξήρανση της λίμνης Αγουλινίτσας το 1970 της μεγαλύτερης λίμνης της Πελοποννήσου, ήταν η τελευταία μεγάλη αποξήρανση πανελλαδικά.
  Ήταν εκείνα τα χρόνια της δικτατορίας έως και τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης που αποξηραίνονταν αδιακρίτως λίμνες και βαλτώδεις, ρηχές, υγρές εκτάσεις για να παραδοθούν καλλιεργήσιμες γαίες «προς ανάπτυξιν της εθνικής οικονομίας» (φράση της εποχής) ή γιατί οι περίοικοι υπέφεραν από την ελονοσία.

  Από τότε μέχρι σήμερα έχει – όπως λέμε - κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και οι αποξηραμένες εκτάσεις έχουν πλέον δείξει αν άξιζε ή όχι η αλλοίωσή τους κι αν αξίζει ή όχι να παραμένουν ξερές… κι έρημες θα προσθέταμε.
  Αναφέρουμε ενδεικτικά δύο ελληνικά παραδείγματα: Το πρώτο στα βορειοδυτικά (ΒΔ) της Θεσσαλονίκης , όπου το 1958 αποξηράνθηκε η λίμνη Μαυρούδα γιατί οι κάτοικοί της υπέφεραν από την ελονοσία. Το 1999 αποφάσισαν την επαναδημιουργία της. Τα αποτελέσματα θεαματικά.

  Ο Αμερικανός καθηγητής Τόμας Κρίσμαν (ειδικός στην αναγέννηση υγροτόπων) τη χαρακτήρισε παγκόσμιο παράδειγμα προς μίμηση και προέτρεψε τους Έλληνες αρμόδιους να εξαγάγουν την τεχνογνωσία. Η φιλοσοφία της αναγέννησης κινήθηκε στη λογική: Η Φύση να κάνει τη δουλειά της και ο άνθρωπος να έχει τη διαχείριση. «Η Ελλάδα διαθέτει δυναμική για να εφαρμόσει ένα τέτοιο μοντέλο ανασυγκρότησης και σωστής διαχείρισης των υγροτόπων προς όφελος και της οικονομίας» είπε ο κ. Κρίσμαν.

  Όσο για την ελονοσία, αντιμετωπίζεται στην εποχή μας χάρη στην πρόοδο της βιολογίας: Οι λίμνες εμπλουτίζονται με ξενιστές (μικρά ψαράκια ή έντομα) που τρώνε τα αυγά των κουνουπιών κι έτσι αυτά δεν αναπαράγονται.
  Αλλά και στη Θεσσαλία συμφώνησαν και αναγέννησαν ήδη ένα τμήμα της μεγάλης λίμνης Κάρλας, και τώρα οι αγρότες αισθάνονται ασφάλεια, σε περίπτωση που έρθει εποχή ξηρασίας και λειψυδρίας (πολύ πιθανό με τη διαταραχή που έχει υποστεί το κλίμα) θα τη χρησιμοποιήσουν ως σωστικό μέσο για να μην καταστραφούν οι καλλιέργειες τους και αυτοί μαζί. Ταυτόχρονα οι μη αγρότες της περιοχής απολαμβάνουν το νέο τους ποικιλόμορφο, γεμάτο ζωή τοπίο που τους χαρίζει ώρες αναψυχής και ρεμβασμού αλλά και καλύτερο μικροκλίμα (μείωση παγετών, δροσιά το καλοκαίρι).

  Ούτως εχόντων των πραγμάτων, για την Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας είναι ζωτικό θέμα ο μερικός επαναπλημμυρισμός της πρώην λίμνης Μουριάς στο Δήμο Πύργου, όπως και η προστασία και ανάδειξη του δέλτα (εκβολές) του μεγαλύτερου ποταμού της Πελοποννήσου του Αλφειού, και έχουμε την τύχη να βρίσκονται πολύ κοντά στην ίδια περιοχή. Αυτά τα δύο έργα, προτάξαμε και στο πρόσφατο Περιφερειακό Συνέδριο υποστηρίζοντας ότι «με βάση τα σημερινά δεδομένα η αναγέννηση μιας λίμνης είναι έργο οικονομικό (η φύση κάνει τη δουλειά αρκεί να την αφήσεις) και αναπτυξιακό από κάθε άποψη, γιατί επαναφέρει χαμένη προστιθέμενη αξία στο τοπίο, στο τοπικό κλίμα (μικροκλίμα), στη βιοποικιλότητα, στην παραγωγή, στην ψυχαγωγία – τουρισμό. Το χρωστάμε στους κατοίκους του μεγαλύτερου Δήμου του νομού και πρέπει να δρομολογηθεί».

  Η θέληση υπάρχει

  Η παρούσα κυβέρνηση για άλλη μια φορά μας εξέπληξε ευχάριστα: Ένας εκ των συναρμοδίων, ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και χημικός κ. Γιάννης Τσιρώνης, λίγες μέρες μετά το περιφερειακό συνέδριο, επισκέφθηκε και πάλι τον Πύργο ειδικά για το θέμα και συνάντησε μέλη από ενδιαφερόμενους συλλόγους, ενεργούς πολίτες, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργιόπουλο και το Δήμαρχο Πύργου κ. Λιατσή. Mάλιστα, επισκέφθηκαν μαζί και οι τρεις (Λιατσής, Γεωργιόπουλος και Τσιρώνης) διάφορα σημεία της πρώην λίμνης και όλα δείχνουν ότι το αποτέλεσμα αυτών των επαφών θα αποβεί καθοριστικό για την επίτευξη του στόχου, αφού οι δύο συναρμόδιοι άρχοντες του τόπου μας (Δήμαρχος και Αντιπεριφερειάρχης) εκδήλωσαν ξεκάθαρη πρόθεση – δέσμευση να προχωρήσει η αναγέννηση μέρους της Λίμνης. Έτσι και ο κ. Τσιρώνης μπόρεσε να προχωρήσει στην πρότασή του, που ήταν η σύσταση ομάδας εργασίας στο Υπουργείο με τη συμμετοχή και δύο ατόμων που θα ορίσουν ο Δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης. Στο σημείο αυτό η ΠΕΔΗ του ζήτησε να επιλέξει από το Υπουργείο στελέχη που έχουν ήδη αποκτήσει εμπειρία σε επαναπλημμυρισμούς και συμφώνησε πρόθυμα.

  Τέλος, ο κ. Τσιρώνης, όταν τον ευχαριστήσαμε, μας προέτρεψε να «ενοχλούμε» τους πολιτικούς αφού είναι δικαίωμά μας κι εκείνων υποχρέωση να μας ακούν και να μας απαντούν με ειλικρίνια χωρίς να λογαριάζουν πολιτικό κόστος.

 • Μιχαλακόπουλος: Τρελή πτήση του δήμου Πύργου υπ’ αριθμόν 2 - Απογειωνόμαστε

  Μιχαλακόπουλος: Τρελή πτήση του δήμου Πύργου υπ’ αριθμόν 2 - Απογειωνόμαστε

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 10:30:19 | Πηγή: Ηλεία Live

  Νέα καυστική ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Αναγέννεσις στο δήμο Πύργου» και ο επικεφαλής της Χάρης Μιχαλακόπουλος. Και σε αυτή βάλει κατά της δημοτικής αρχής και των προβλημάτων που παραμένουν άλυτα στο δήμο Πύργου.

  Όπως έχουμε υποσχεθεί μια φορά την εβδομάδα, θα αναφερόμαστε στις πτήσεις της δημοτικής αρχής, του δημάρχου και των συνεργατών του, αιρετών και μη, πρώτα για να καταδείξουμε την ανικανότητα τους και κατά δεύτερον μήπως τους ξυπνήσουμε και κάνουν τα αυτονόητα που ζητάει ο κάθε απλός πολίτης του Δήμου μας.

  Εμείς ως παράταξη και αρκετοί πολίτες του Δήμου, έχουμε ορισμένα ερωτήματα που θα θέλαμε να μας απαντήσουν οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, εφόσον και αν γνωρίζουν.

  1) Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Πύργου (που πρόσφατα απογειώθηκε) και στους οποίους για αρκετές ώρες την ημέρα, απασχολούνται πολλά παιδιά του Δήμου και οι εκπαιδευτικοί τους, διαθέτουν πιστοποιητικά πυρασφάλειας και τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιάς; Σαν παράταξη, έχουμε καταθέσει εγγράφως, εδώ και αρκετούς μήνες το ερώτημα στην Αναπληρώτρια Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πύργου και δεν έχουμε λάβει ακόμα καμία απάντηση. Κύριοι και κυρίες μήπως θεωρείται ότι παίζετε στην κυριολεξία με την φωτιά και ότι ειδικά τα παιδιά τέτοιας ηλικίας, είναι εκτεθειμένα σε ανεπανόρθωτο κίνδυνο;
  Είναι τόσο δύσκολο να πραγματοποιηθούν τα αυτονόητα και να προβεί η αρμόδια υπηρεσία και η Δημοτική Αρχή στις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση των πιστοποιητικών πυρασφάλειας και την εγκατάσταση των μέτρων ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας; Και εφόσον τα κτίρια δεν διαθέτουν πιστοποιητικό, πως ο Δήμος τα νοίκιασε για τον σκοπό αυτό;
  Είναι πρωτάκουστο να στέλνουν οι γονείς τα παιδιά τους σε κτίρια που δεν πληρούν ούτε τις στοιχειώδες προδιαγραφές..και αν γίνει κάτι, που το απευχόμαστε, ποιος θα φταίει;

  2) Επίσης τα κτίρια στα οποία στεγάζονται οι Υπηρεσίες του Δήμου Πύργου και στα οποία καθημερινά έχουμε επισκέψεις εκατοντάδων πολιτών, διαθέτουν πιστοποιητικά πυρασφάλειας και τα απαραίτητα μέτρα ενεργητικής πυροπροστασίας; Το ξέρετε ότι εν γνώση σας, βάζετε σε κίνδυνο εκατοντάδες συμπολίτες μας;

  Ποιός πιστεύει άραγε, ότι στον Δήμο αυτό, υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθούν μεγάλα έργα υποδομών και ανάπτυξης, όταν ο πιλότος και το πλήρωμα της δημοτικής αρχής δεν μπορούν να λύσουν τα απλά και αυτονόητα και βάζουν σε κίνδυνο εκατοντάδες παιδιά και δημότες;

  Υ.Γ 1: Τις επόμενες ημέρες θα ασχοληθούμε με κάθε έργο που έχετε αναγγείλει ξεχωριστά , απλά για να ξέρει ο κόσμος...( Ξυστρής, Ταμείο Μολυβιάτη, ΣΑΕΠ, Ο.Χ.Ε, Παιδικές χαρές, Κολυμβητήριο, κλπ)

  Υ.Γ.2: Αλήθεια πόσα έργα έγιναν τα προηγούμενα τρία χρόνια στον Δήμο Πύργου;

  Υ.Γ.3: Η χρηματοδότηση για το κολυμβητήριο βρίσκεται στον δρόμο Πατρών-Πύργου;

  Υ.Γ.4: Πόσα προγράμματα για έργα έχουν χαθεί λόγω του λάθους ή ανεπαρκή ή ανύπαρκτου χειρισμού σας;

  Υ.Γ.5: Επειδή μάθαμε ότι στο δημαρχείο, είχαν πάρει το απόκομμα της εφημερίδας με το προηγούμενο δελτίο τύπου μας που αφορούσε την καθαριότητα, τους προτρέπουμε αντί να μας υβρίζουν , να πάνε μια βόλτα στον πράσινο σημείο στην Οδό Γορτυνίας, στα τοπικά διαμερίσματα και περιμετρικά στον Αλφειό ποταμό και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για το καθαρισμό της χαβούζας που έχει δημιουργηθεί και την προστασία του περιβάλλοντος. Τελικά τα ανακυκλώσιμα υλικά που μεταφέρονται; Θα απαντήσετε στους Δημότες που νομίζουν ότι η ανακύκλωση λειτουργεί ακόμα;

  Υ.Γ.6: «Συγχαρητήρια» στις άμεσες ενέργειες επισκευής της στέγης του κλειστού γηπέδου μπάσκετ της πόλης. Καταφέρατε ένα μήνα μετά από την 'υποτιθέμενη' επισκευή της στέγης, να έχουμε πάλι το ίδιο φαινόμενο και τα παιδιά που αθλούνται, να βάζουν κουβάδες εντός του χώρου.. Αλήθεια πόσο στοίχισε στους δημότες η επισκευή; Ευθύνες υπάρχουν;

  Υ.Γ.7: Μετά την πρόσφατη βροχή, οι δρόμοι του Δήμου έγιναν λίμνες για διέλευση βαρκών .Μήπως λέμε, μήπως να αξιοποιούσατε άμεσα τα 400.000 ευρώ που έφερε για ανακατασκευή οδοποιίας στον Δήμο Πύργου, ο κύριος Μπέλτσος και που κανείς από εσάς , σε ερώτηση επικεφαλής δημοτικής παράταξης , δεν ήξερε από που ήρθαν τα λεφτά στον Δήμο;;!!.Η αχαριστία άτιμο πράγμα...

  Υ.Γ.8:Ο συνδετήριος δρόμος «Γεφύρι της Άρτας» Πύργου – Ολυμπίας - Πύργου-Κυπαρισσίας των 500000 και βάλε ευρώ, ήδη είναι πάλι γεμάτος κρατήρες «θανάτου».

  Y.Γ.9: Ότι και να κάνετε, κάθε εβδομάδα, θα είμαστε εδώ και θα τα λέμε...

 • ΟΣΔΕ: Ανοίγουν οι πύλες στις 24 Φεβρουαρίου

  ΟΣΔΕ: Ανοίγουν οι πύλες στις 24 Φεβρουαρίου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 10:00:57 | Πηγή: Ηλεία Live

  Το ΟΣΔΕ ανοίγει την ερχόμενη Πέμπτη 22/02, για να υποδεχτεί μέχρι τις 15 Μαΐου περίπου 650.000 αιτήσεις δικαιούχων. Πρόκειται για ένα έργο υψηλών απαιτήσεων, με χρήση τεχνολογιών αιχμής, με πολύπλοκο νομικό υπόβαθρο και σε ένα αυστηρό περιβάλλον παρακολούθησης και ελέγχου από την ΕΕ.

  Πάνω από 300 ΚΥΔ θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη εργασία περισσότερων των 4.000 χειριστών ταυτόχρονα, για τη συλλογή του συνόλου των αιτήσεων.

  Η τεχνογνωσία και η επάρκεια των υπολογιστικών υποδομών επιτρέπουν τη συλλογή των αιτήσεων ΟΣΔΕ σε κάθε απομακρυσμένο χωριό της χώρας με τη χρήση μίας απλής γραμμής ίντερνετ και ενός υπολογιστή, μειώνοντας δραστικά το απαιτούμενο κόστος εξοπλισμού των φορέων υποβολής. Αυτή ακριβώς η χρήση των νέων τεχνολογιών αφενός επέτρεψε το άνοιγμα του ανταγωνισμού σε περισσότερους και με μικρότερες οικονομικές δυνατότητες φορείς, ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε και τις προϋποθέσεις μείωσης του κόστους υποβολής για τους παραγωγούς.

  Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν τη σημαντική αναβάθμιση του ΟΣΔΕ στη χώρα μας και αυτό αντανακλάται στα ποσοστά των πληρωμών των παραγωγών, αλλά και σε αυτά των καταλογισμών και προστίμων από την ΕΕ.

 • ΟΑΣΗ: Την Τετάρτη η κινητοποίηση των αγροτών ενάντια στους πλειστηριασμούς

  ΟΑΣΗ: Την Τετάρτη η κινητοποίηση των αγροτών ενάντια στους πλειστηριασμούς

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 09:41:41 | Πηγή: Ηλεία Live

  Κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις την Τετάρτη 21 Φλεβάρη στις 10.30 το πρωί με προσυγκέντρωση στην πλατεία OTE και κατόπιν στα δικαστήρια του Πύργου απευθύνει η ΟΑΣΗ και οι σύλλογοι της μετά την απόφαση που πήραν στην συνεδρίαση της Πέμπτης 15 Φλεβάρη στο  Σόπι.

  Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτκών Συλλόγων Ηλείας αναφέρεται μεταξύ άλλων.

  «Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους που συμμετείχαν στις δραστηριότητες του οργανωμένου αγροτικού κινήματος που εκφράζεται μέσα από την Πανελλάδικη Επιτρόπη των Μπλόκων.
  Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε πως δεν υπάρχει χαμένος αγώνας εκτός από αυτόν που δεν γίνεται. Αποσπάσαμε δεσμεύσεις από την κυβέρνηση που θα ήταν περισσότερες με μαζικότερη συμμετοχή.
  Το επόμενο διάστημα θα διοργανωθούν τοπικές συσκέψεις-συνεδριάσεις όπου θα συζητηθούν διεξοδικά οι κινητοποιήσεις και τα αποτελέσματα τους και θα επιδιωχθεί η περαιτέρω οργάνωση και ουσιαστική λειτουργία των αγροτικών συλλόγων μας.

  Αυτό που φοβίζει είναι η συνεχής δράση μας όλη την διάρκεια του χρόνου. Στόχος των αντιπάλων μας είναι το οργανωμένο αγροτικό κίνημα και η δομή του, Αγροτικός Σύλλογος-Ομοσπονδία-Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. Δεν θα τους περάσει συνεχίζουμε αγωνιστικά.

  Καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις της λαϊκής περιουσίας την Τετάρτη 21 Φλεβάρη με προσυγκέντρωση στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο στις 10.30 το πρωί και μετά στα δικαστήρια. Κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του γιατί το επόμενο διάστημα γενικεύονται οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί σε σπίτια, χωράφια, στάνες, για οφειλές πάνω από 500 ευρώ, όχι μόνο σε τράπεζες αλλά και στο δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία όπου πάνω από τους μισούς αγρότες χρωστάνε.

 • Κατάκολο: Ξέσπασε ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤ Πύργου - Κάποιοι δεν ήθελαν να γιορτάσουμε τα Κούλουμα

  Κατάκολο: Ξέσπασε ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤ Πύργου - Κάποιοι δεν ήθελαν να γιορτάσουμε τα Κούλουμα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 09:14:27 | Πηγή: Ηλεία Live

  Μια ανάρτηση - θα λέγαμε οργισμένη - απο τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, Σάκη Αντωνόπουλου, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για τα Κούλουμα στο Κατάκολο, βάζει σε σκέψεις όσους την ανέγνωσαν...

  Ξεκάθαρα μιλά για άτομα που δεν ήθελαν να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις στο Κατάκολο. Ποιοι ειναι αυτοί που θα ήθελα κάτι τέτοιο, ποιοι ήθελαν να μην γινει σε χαλεπούς καιρούς μια δημόσια εκδήλωση για τους πολίτες, που αναζητούν ερεθισματα να ξεφύγουν από τη μιζέρια τους;

  Και πρόκειται για άτομα που έχουν προηγούμενα με συγκεκριμένα πρόσωπα ή που δεν επιθυμούν να γίνεται τίποτα στον τόπο;

  "Κάποιοι ήθελαν να μην γιορταστούν φέτος τα Κούλουμα στο Κατάκολο...
  Θα έμαθαν φυσικά οτι και την πραγματοποιήσαμε και ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ είχε!!!
  Δεν τούς έχουμε ανάγκη και καλά θα κάνουν να καθήσουν στ' αυγά τους...
  Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω απο βάθους καρδιάς πρώτα και πάνω απ' όλους τον Αδελφικό Φίλο και Άριστο συνεργάτη μου ΜΑΚΗ ΡΟΜΠΟΤΗ (αυτός ήταν η Ψυχή της Γιορτής), το Θανάση Χαϊκάλη, την Μαριάννα Αμαράντου (και τίς πανέμορφες κορούλες της), τη Μαριλένα Φαμέλου, το Σπύρο Παγκρακιώτη και τη σύζυγό του κ. Πιπίτσα, το Δημήτρη Παναγιωτόπουλο, το Θοδωρή Παναγιωτόπουλο και όλους όσους μας βοήθησαν στην όλη διοργάνωση!!!
  ΡΑΝΤΕΒΟΥ για τα Κούλουμα του 2019!!!"  γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνόπουλος και καλό θα είναι να γίνει πιο συγκεκριμένος όταν οι αναρτήσεις του "ανάβουν τέτοιες φωτιές"...

 • Ηλεία: Αρκετά βροχερή η εβδομάδα που ξεκινά . . .

  Ηλεία: Αρκετά βροχερή η εβδομάδα που ξεκινά . . .

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-20 07:03:51 | Πηγή: Ηλεία Live

  Νέο κύμα κακοκαιρίας μας επηρεάζει απο σήμερα έντονα στην Ηλεία. Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 15οC, ενώ βροχές θα εκδηλωθούν απο νωρίς το πρωί έως αργά τη νύχτα. Τοπικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι.  Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Βόρειο Ιόνιο μέτριοι 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Βελτίωση των καιρικών δεν αναμένεται έως το τέλος της εβδομάδας. Ίσως κατά περιόδους τα φαινόμενα να περιοριστούν, αλλά θα διανύσουμε μια αρκετά βροχερή εβδομάδα στην Ηλεία.

  Στην υπόλοιπη Ελλάδα

  Νεφώσεις με βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και κεντρικά και αργότερα στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας περιμένουμε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018.

  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 6 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 11 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 18 βαθμούς στην Κρήτη, 8 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 10 έως 15 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

  Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ με ενίσχυση από τις βραδινές ώρες, στο Κεντρικό Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα μέτριοι 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Βόρειο Ιόνιο μέτριοι 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

  Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι παροδική καταιγίδα περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

  Νεφώσεις με βροχές κυρίως από το μεσημέρι και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

 • Πολύ κέφι στο 3ο Καρναβάλι Πελοπίου

  Πολύ κέφι στο 3ο Καρναβάλι Πελοπίου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-19 23:28:37 | Πηγή: Ηλεία Live

  Με επιτυχία στέφθηκε το 3ο Καρναβάλι Πελοπίου, το απόγευμα της Κυριακής στο ομώνυμο χωριό του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Με μεγάλη συμμετοχή και θεματολογία, το φετινό καρναβάλι ήταν αφιερωμένο στον Γιώργο Γεωργίου, πρωτεργάτη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πελοπίου, που “έφυγε” πρόσφατα από τη ζωή, έναν άνθρωπο που πρωτοστάτησε και στην αναβίωση του καρναβαλιού.

  Στη διοργάνωση συνεργάστηκαν η Τοπική Κοινότητα, ο Πολιτιστικός, ο Αθλητικός και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Πελοπίου και το αποτέλεσμα σίγουρα τους δικαίωσε. Βέβαια και τα γειτονικά χωριά συνέβαλαν στη διοργάνωση όπως η Καυκανιά, το Στρέφι και η Ολυμπία, που είχαν και τις δικές τους συμμετοχές στην παρέλαση.
  Την παρέλαση άνοιξε η Βασίλισσα του Καρναβαλιού Ιωάννα Ζησιμου, και ακολούθησαν το Γαϊτανάκι, οι Φλινστόουνς, ο Καρχαρίας – Εφορεία, οι Σαραβαλάιβρο, οι Ρόδα Τσάντα και Κατάληψη, οι Ελλανοδίκες, οι Δύτες του Σαρωνικού, τα Παρτάλια, οι Μάστερ Κλεφτ, ο Κυρ – Πού….τον κλαίγανε, η Ταβέρνα και ο Βασιλιάς Καρνάβαλος που είχε την μορφή της Λερναίας Ύδρας. . .

  karnavali pelopiou 3

  karnavali pelopiou 4

  karnavali pelopiou 5

 • Βραζιλία: Απίστευτο ξύλο, 10 αποβολές και διακοπή στο . . .

  Βραζιλία: Απίστευτο ξύλο, 10 αποβολές και διακοπή στο . . . "ντέρμπι της ειρήνης"

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-19 23:09:32 | Πηγή: Ηλεία Live

  Το τοπικό ντέρμπι Βιτόρια-Μπαχία για το πολιτειακό πρωτάθλημα της Μπαχία δεν τελείωσε ποτέ καθώς μετά την ισοφάριση από την πλευρά των φιλοξενούμενων το χορτάρι μετατράπηκε σε... ρινγκ!

  Η Πολιτεία της Μπαχία, είναι μία από τις 26 της Βραζιλίας, βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της χώρας και φυσικά το ποδόσφαιρο κυριαρχεί...

  Μάλιστα αυτό το Σαββατοκύριακο στο πρόγραμμα του Πολιτειακού πρωταθλήματος (Campeonato Baiano) υπήρχε το μεγάλο ντέρμπι το περίφημο "Ba-Vi", που προκύπτει από τα αρχικά των δύο ομάδων Μπαχία και Βιτόρια που εδρεύουν στην πρωτεύουσα Σαλβαδόρ.

  Οι αγώνες "Ba-Vi" είναι από τα πιο σημαντικά και φανατισμένα ντέρμπι στη Βραζιλία, ωστόσο για πρώτη φορά μετά από 6 παιχνίδια, θα υπήρχαν οπαδοί και των δύο ομάδων στο γήπεδο και γι' αυτό το λόγο τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ το ανέφεραν ως "το ντέρμπι της ειρήνης".

  Μια έμπνευση η οποία αποδείχθηκε 100% λανθασμένη καθώς ο αγώνας που φιλοξενήθηκε στο γήπεδο της Βιτόρια δεν τελείωσε ποτέ...

  Ο διαιτητής της αναμέτρησης Τζάιλσον Μασέδο Ντε Φρέιτας στο πρώτο ημίχρονο είχε αναγκαστεί να δείξει έξι κίτρινες κάρτες πριν στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια με την Βιτόρια να προηγείται 1-0 χάρις στο γκολ του Ντένιλσον...

  Στο 50' οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, ο Βινίσιους το εκτέλεσε εύστοχα, αλλά αντί να πανηγυρίσει με τους οπαδούς της ομάδας του, έμεινε μπροστά από το πέταλο των γηπεδούχων κι εκεί άρχισε το... σόου.

  Ο σκόρερ έκανε χειρονομίες προς τους αντίπαλους οπαδούς, ο τερματοφύλακας της Βιτόρια Φερνάντο Μιγκέλ αντέδρασε και σε δευτερόλεπτα ο χώρος πίσω από την εστία του μετατράπηκε σε ρινγκ.

  Οι Μπουνιές κι οι κλωτσιές έπεφταν βροχή με τον αγώνα να διακόπτεται για 16 λεπτα και τον διαιτητή Φρέιτας σε εκείνο το σημείο να δείχνει 8 κόκκινες κάρτες. Πέντε σε παίκτες της Μπαχία, οι τρεις εκ των οποίων ήταν σε παίκτες του πάγκου και τρεις σε ποδοσφαιριστές της Βιτόρια.

  Ο αγώνας άρχισε ξανά με την Βιτόρια να έχει 8 παίκτες και την Μπαχία 9, αλλά στο 78' ήρθε το οριστικό τέλος. Ο Ουίλιαν της Βιτόρια έκανε το φάουλ και δέχθηκε 2η κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα να αποβληθεί (κι η ομάδα του ήταν πλέον με 7), αλλά ο συμπαίκτης του Μπρούνο παρεμπόδισε την εκτέλεση του φάουλ, αποβλήθηκε και αυτός κι ο αγώνας διεκόπη καθώς οι γηπεδούχοι έμειναν με 6 παίκτες!!!

 • Το Eurogroup δεν ενέκρινε τη δόση - Διορία δύο εβδομάδων στην κυβέρνηση

  Το Eurogroup δεν ενέκρινε τη δόση - Διορία δύο εβδομάδων στην κυβέρνηση

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-19 22:31:05 | Πηγή: Ηλεία Live

  H επένδυση στο Ελληνικό και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί παραμένουν σε εκκρεμότητα, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει στο σημερινό Eurogroup απόφαση για την εκταμίευση δόσης στην Ελλάδα.

  Πιο συγκεκριμένα, από το Eurogroup δόθηκαν δύο εβδομάδες διορία στην ελληνική κυβέρνηση για την επιτάχυνση των διαδικασιών, ενώ δεν πρόκειται να υπάρξει εκταμίευση δόσης μέχρι τις 15 Μαρτίου (μέχρι να συνεδριάσει το Κοινοβούλιο της Γερμανίας).

  Αναφορικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αναγνωρίζεται σταδιακή πρόοδος, αλλά η εικόνα παραμένει μέτρια. Οι θεσμοί επιμένουν ότι θέλουν οι πλειστηριασμοί να διεξάγονται ομαλά και σε όλα τα γεωγραφικά ύψη και πλάτη της χώρας.

  «Τεχνικής φύσης» χαρακτηρίζουν πηγές του Υπουργείου Οικονομικών τα όσα απομένουν να γίνουν για την υλοποίηση των δύο τελευταίων προαπαιτουμένων, η ολοκλήρωση των οποίων θα κρίνει και την εκταμίευση της δόσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο σημερινό Eurogroup συζητήθηκε η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης η οποία θα ξεκινήσει με την έλευση των επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα στις 26 Φεβρουαρίου.

  Τη Δευτέρα στην Αθήνα τα κλιμάκια των δανειστών

  Στο μεταξύ, αν και τυπικά η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος δεν έχει κλείσει, ξεκινά ήδη η τέταρτη.

  «Τα κλιμάκιά μας θα είναι στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα, για την τέταρτη αξιολόγηση. Δεν θα περιμένουμε να κλείσει επίσημα η τρίτη, γιατί περιμένουμε ότι αυτό θα γίνει», είπε ο Πιερ Μοσκοβισί στη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup.

  Εκτός ελέγχου της κυβέρνησης οι εκκρεμότητες

  Τόσο ο Μάριο Σεντένο, όσο και ο Πιερ Μοσκοβισί τόνισαν ότι τα δύο εκκρεμή προαπαιτούμενα -η ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί- είναι ζητήματα που δεν είναι στον έλεγχο της κυβέρνησης.

  «Εχουμε εξαιρετικά νέα για την Ελλάδα. Οι Θεσμοί μας ενημέρωσαν για την εφαρμογή σχεδόν όλων των προαπαιτούμενων. Είναι αποτέλεσμα τεράστιας προσπάθειας από την ελληνική κυβέρνηση και ισχυρής ιδιοκτησίας του προγράμματος», είπε ο επικεφαλής του Eurogroup. «Τα δύο εκκρεμή ζητήματα είναι εκτός ελέγχου της κυβέρνησης και είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν σύντομα. Η μπάλα είναι στην πλευρά μας τώρα. Οι εθνικές διαδικασίες, για την έγκριση της εκταμίευσης των 5,7 δισ. ευρώ, θα ξεκινήσουν μόλις επιβεβαιωθεί η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η τεχνική εργασία για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους», συμπλήρωσε.

  Από την πλευρά του, ο Μοσκοβισί ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει το 99% των προαπαιτούμενων και συμπλήρωσε ότι τα δύο εναπομείναντα θα έχουν εφαρμοστεί έως το επόμενο Eurogroup, προκειμένου να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης.

  «Θα παρακολουθούμε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς»

  Και οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τόνισαν ότι τις επόμενες εβδομάδες οι Θεσμοί θα παρακολουθούν προσεκτικά την εφαρμογή των ηλεκτρονική πλειστηριασμών.

  «Η κυβέρνηση έκανε τις απαραίτητες ενέργειες, τώρα πρέπει να αξιολογήσουμε αν εφαρμόζονται σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε ο Σεντένο για το θέμα.

  Σε ό,τι αφορά την επιτήρηση για μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο Πορτογάλος σχολίασε «Δεν περιμένουμε πολλές διαφωνίες στους διακανονισμούς για την εποπτεία», ενώ αναφερόμενος στο πακέτο για τη μεσοπρόθεσμη ελάφρυνση χρέους, ο Μοσκοβισί σημείωσε ότι πρέπει να είναι έτοιμο έως το Eurogroup του Μαΐου, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις στη συνεδρίαση της 21ης Ιουνίου.

  Σημείωσε ακόμη ότι μέχρι το Πάσχα η Αθήνα θα πρέπει να έχει παρουσιάσει την ελληνική στρατηγική για την ανάπτυξη μετά το μνημόνιο.

  «Θερμό επεισόδιο» Τσακαλώτου-Ντράγκι

  Ο συνήθως ήρεμος Ευκλείδης Τσακαλώτος εξερράγη στο αποψινό Eurogroup μετά από δύο παρεμβάσεις του Μάριο Ντράγκι.

  Σύμφωνα με την Καθημερινή η ένταση που σημειώθηκε μεταξύ του Ελληνα υπουργού οικονομικών και του επικεφαλής της Eυρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προκλήθηκε από δύο βασικά θέματα.

  Ο κ. Ντράγκι ανέφερε ότι οι Ελληνες συμβολαιογράφοι θα πρέπει να αρχίσουν να υπογράφουν τoυς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς καθώς αυτό αποτελεί βασικό εμπόδιο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

  Ο κ. Τσακαλώτος αντέδρασε πολύ έντονα στο σχόλιο του κ. Ντράγκι προς έκπληξη των υπόλοιπων συμμετεχόντων.

  Σύμφωνα με το euro2day ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε στον πρόεδρο της ΕΚΤ ότι πρέπει να είναι πιο λεπτομερειακός και να πει τι ακριβώς εννοεί π.χ. πόσοι πλειστηριασμοί την ημέρα και πόσα έσοδα, υπερασπιζόμενος τον τρόπο που κατάρτισε το ελληνικό ΥΠΟΙΚ.

  Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στο παρελθόν και στις παρεμβάσεις που έχουν κάνει οι θεσμοί σε μία σειρά από θέματα, όπως στον τομέα της εκπαίδευσης.

  Επίσης έγινε αναφορά από τον κ. Ντράγκι στην πρόσφατη έκδοση των ελληνικών ομολόγων όπου αντί να μειωθεί η απόδοση τους όπως συνηθίζεται, αυξήθηκε.

  Σεντένο: Συχνά υπάρχουν έντονες στιγμές, δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο

  Πηγές του υπουργείου Οικονομικών υποβάθμιζαν το συμβάν και ανέφεραν πως ο κ. Τσακαλώτος έχει μια εξαιρετική σχέση με τον Μάριο Ντράγκι.

  Ερωτηθείς για το συμβάν ο Μάριο Σεντένο είπε πως «δεν συνέβη κάτι ιδιαίτερο» και πως συχνά υπάρχουν έντονες στιγμές στο Eurogroup.

  Ο Πιέρ Μοσκοβισί είπε στους δημοσιογράφους ότι «υπερεκτιμούν αυτό που έγινε,

  Ωστόσο, ούτε ο Σεντέντο ούτε ο Μοσκοβισί απάντησαν στο ερώτημα εάν οι κ.κ. Τσακαλώτος και Ντράγκι έφυγαν από την αίθουσα του Eurogroup για να συνεχίσουν την συζήτησή  τους εκτός.
   

 • Ξέφρενο γλέντι στην 6η Νυχτερινή Ποδαράτη Ανδραβίδας!

  Ξέφρενο γλέντι στην 6η Νυχτερινή Ποδαράτη Ανδραβίδας!

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-19 22:03:33 | Πηγή: Ηλεία Live

  Ένα ξέφρενο αποκριάτικο γλέντι με την συμμετοχή 500 και πλέον καρναβαλιστών όλων των ηλικιών, στήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πόλη της Ανδραβίδας, στην πιο συναρπαστική αποκριάτικη νυχτερινή παρέλαση του χρόνου. Η 6η  Νυχτερινή Ποδαράτη Ανδραβίδας σκόρπισε το κέφι, εκατοντάδες κόσμου χόρεψαν και διασκέδασαν σε ρυθμούς σάμπα με μουσικές και τραγούδια, όλοι μεταμφιεσμένοι,  ο νυχτερινός ουρανός  φωτίστηκε από τα πολύχρωμα βεγγαλικά και η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

  Στην Νυχτερινή Ποδαράτη συμμετείχαν  συνολικά 18 πολλά γκρουπ καρναβαλιστών με αποκριάτικες στολές, μέλη τοπικών πολιτιστικών, χορευτικών αθλητικών συλλόγων, σχολείων, μικροί και μεγάλοι έγιναν ένα, ενώ αξίζει να πούμε ότι στο ίδιο γκρουπ ανήκαν ακόμα και ολόκληρες οικογένεις, οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους!

  Ειδικότερα, στην 6Η Νυχτερινή Ποδαράτη πήραν μέρος "Οι Μαχητές Ποδηλάτες", oι "Μαζορέτες" από τον Όμιλο Γαστούνης Τερψιχόρη, το γκρουπ ¨ Άει στο Διάααα………..στημα», οι ¨Ντο Ρε Μι ¨ από την Μουσική Σχολή Γιωργίας Κουτσούμπα Γαστούνης, η Φιλαρμονική Ανδραβίδας ¨ΑΡΙΩΝ¨ Νεράιδες και Ξωτικά,  οι «Κέτσαπ» από τον Λαογραφικό Σύλλογος Ανδραβίδας Ο Μωριάς, η ΑΡΓΩΠΕΙΡΑΤΕIA ¨ από το cafe ΑΡΓΩ , το Λύκειο Ανδραβίδας ¨SUPER MARIO», η  Αθλητική Ένωση Λεχαινών με το γκρουπ ¨E- moji ¨, η Ακαδημία Δάφνης ¨ με τις «Δαφνόμπαλες», ο  Σύλλογος Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας που είχαν ντυθεί ¨Τα πιο όμορφα Σκιάχτρα», οι «Νότες» από τον  Χορευτικό Ομιλος Γαστούνης Τερψιχόρη, το Δημοτικό Σχολείο Καβασίλων ¨Αποκριάτικα Ψάρια , ο Σύλλογος Γυμνασίου Ανδραβίδας ¨Παντομίμα¨, ο Σύλλογος Ανδραβίδας και πεδινής Ηλείας Η ΕΣΤΙΑ ¨ SIXTIES ¨, το γκρουπο «Διαλυμένα Σωματεία» από το cafe ΑΠΟΨΗ, ο Σύλλογος Γυναικών Ανδραβίδας με το γκρουπ του ¨ ΑΛΑΛΟΥΜ – ΑΛΑΛΟΥΜ¨ και τέλος το cafe Vampra που ήταν ντυμένοι ¨ Ρομπέν των Δασών¨

  Ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται από τις 6 το απόγευμα, καθώς δόθηκε η πανηγυρική εκκίνηση της 6ης Νυχτερινής Ποδαράτης από την Φιλαρμονική Ανδραβίδας ¨ΑΡΙΩΝ που γύρισε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στην συνέχεια, στις 6.30 το απόγευμα, τα χορευτικά τμήματα latin και μοντέρνου χρού του Συλλόγου Ανδραβίδας ¨Η ΕΣΤΙΑ  και του ομιίλου Γαστούνης, ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ παρουσίασαν ένα  ξέφρενο LATIN DANCE SHOW, ενώ της σκυτάλη πήρε το μουσικό συγκρότημα ¨ PASSEPARTOUT . Μετά τις 7 και αφού όλοι οι καρναβαλιστές όλων των πληρωμάτων πήραν τις θέσεις τους, ξεκίνησε η πιο τρελή Νυχτερινή παρέλαση στον κεντρικό δρόμο της Ανδραβίδας – Εθνικής Αντιστάσεως- όπου ο τόπος πλημμύρισε από χρώματα και μουσικές με κύριο συστατικό το τρελό κέφι, ενώ τα βεγγαλικά έκαναν τη νύχτα – μέρα. Πολύς ήταν και ο κόσμος που παρακολούθησε και συμμετείχε στην μεγαλύτερη νυχτερινή γιορτή της αποκριάς στην Ανδραβίδα από γειτονικές περιοχές του κάμπου. Όλος ο κόσμος, καρναβαλιστές και θεατές έγιναν ένα και αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους εδώ και πολύ καιρό προετοίμασαν την 6η Νυχτερινή Ποδαράτη που ήταν πιο πετυχημένη από κάθε χρονιά!!!

  Φωτογραφίες: Νυχτερινή Ποδαράτη Ανδραβίδας@Facebook

  nixterini podarati 2

  nixterini podarati 3

  nixterini podarati 4

 • Χαμός στο Καρναβάλι με τον Χρήστο Φερεντίνο: «Είναι μαλ@@@ς» (video)

  Χαμός στο Καρναβάλι με τον Χρήστο Φερεντίνο: «Είναι μαλ@@@ς» (video)

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-19 21:43:36 | Πηγή: Ηλεία Live

  Το καρναβάλι στην Καλαμάτα πήρε απίστευτη τροπή για τον παρουσιαστή της φετινής παρέλασης, Χρήστο Φερεντίνο, όταν κάποιοι θέλησαν να τον πειράξουν με όχι και τόσο κόσμιο τρόπο...

   

  Σύμφωνα με πληροφορίες από το Messinialive.gr, μια ομάδα από νεαρούς καρναβαλιστές του έριξε αφρό. Αρχικά, το «προσπέρασε» με χιούμορ, όμως στη συνέχεια ένα άλλο γκρουπ τον περιέλουσε με αλεύρι, με αποτέλεσμα ο Φερεντίνος να τα… πάρει στο κρανίο και να αποκαλέσει τους δράστες «μ.λ…ς».

  Κι εκεί που ίδιος νόμισε πως είχε ξεμπερδέψει, ύστερα από δύο λεπτά, πέρασε ένα άρμα, ο οδηγός του οποίου βγήκε από το παράθυρο και τον μπουγέλωσε με μπύρα, ενώ ο παρουσιαστής του το ανταπέδωσε με σερπαντίνες.

  Όμως, όταν βγήκε από το αυτοκίνητο είπε, ο Φερεντίνος είπε: «Φεύγω, πάω να αλλάξω, θα τα ξαναπούμε σε καμιά ώρα», αφήνοντας στη μέση την παρουσίαση αρκετά εκνευρισμένος!

  Το κενό κάλυψε ο Σωτήρης Γεωργούντζος.

  Ευτυχώς τα πράγματα ηρέμησαν, και μόλις ολοκληρώθηκε η παρέλαση, σκουπίστηκε και καθάρισε από τα αλεύρια, ανέβηκε στη σκηνή για το φινάλε της εκδήλωσης!

  Μάλιστα ο Δήμαρχος Καλαμάτας τον «έφτιαξε» προσπαθώντας να επανορθώσει, λέγοντας ότι «η επιτυχία του Καρναβαλιού οφείλεται στον Φερεντίνο, τον καλύτερο παρουσιαστή της Ελλάδας».

  Αρκετά μέλη της Καρναβαλικής του ζήτησαν συγγνώμη για την συμπεριφορά κάποιων που ξεπέρασαν τα όρια…

  Τέλος καλό, όλα καλά!

   (πηγή φωτό: Messinialive.gr)

   

 • Εικόνα - γροθιά στο στομάχι - Άστεγος στον Πύργο κοιμάται σε κάδο σκουπιδιών

  Εικόνα - γροθιά στο στομάχι - Άστεγος στον Πύργο κοιμάται σε κάδο σκουπιδιών

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-19 21:15:42 | Πηγή: Ηλεία Live

  Πραγματική γροθιά στο στομάχι είναι η εικόνα που αποτύπωσε ο φακός στον Πύργο, το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας. Ένας άστεγος, έχει βρει καταφύγιο σε έναν κάδο σκουπιδιών !!! Εικόνα δύσκολη για μια μικρή επαρχιακή πόλη, ωστόσο τόσο δυνατή που ήδη έχει ενεργοποιήσει αρκετούς πολίτες που θα αναζητήσουν λύση στο θέμα αύριο το πρωί.

  Στην πλατεία Πεσόντων Πυροσβεστών, πίσω από το παλιό νοσοκομείο Πύργου, ο εκπαιδευτικός και φωτογράφος Λάμπρος Τσακριλής, αποτύπωσε με την φωτογραφική μηχανή του, την συγκεκριμένη εικόνα.

  Στην άκρη την πλατείας σε ένα όσο το δυνατόν πιο προστατευμένο σημείο, κάποιος άστεγος έχει ρίξει έναν πλαστικό κάδο στο έδαφος και μέσα έχει διαμορφώσει με κουβέρτες το χώρο που κοιμάται. Πάνω από τον κάδο έχει ρίξει νάιλον για να προστατευτεί από τη βροχή, ενώ το σκηνικό συμπληρώνουν χαρτόνια, μια ψησταριά και κάποια είδη που έχει μαζί του ο άστεγος, όπως ένα μπουκάλι νερό.

  Αυτός ο άνθρωπος κουλουριάζεται κυριολεκτικά μέσα στον κάδο για να κοιμηθεί… Δεν είναι δυνατόν σε μια πόλη όπως ο Πύργος να υπάρχουν τέτοιες τραγωδίες δίπλα μας…

  Θέλουμε να πιστεύουμε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες πρόνοιας δεν έχουν λάβει γνώσει και ηα κινητοποιηθούν άμεσα μόλις γίνει γνωστό το γεγονός αυτό…

  Όποιος κι αν είναι ο άνθρωπος αυτός δεν είναι δυνατόν να ζει σε τέτοιες συνθήκες ιδιαίτερα μέσα στο καταχείμωνο.

 • Α1 Dedalos Security: Αφαίρεση βαθμών από την Πηνεία

  Α1 Dedalos Security: Αφαίρεση βαθμών από την Πηνεία

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-19 21:05:06 | Πηγή: Ηλεία Live

  Με αφαίρεση 6 βαθμών από το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας τιμωρήθηκε η Α.Ε. Πηνείας, λόγω μη συμμετοχής της προπαιδικής ομάδα στο πρωτάθλημα Υποδομών Προπαίδων ΦΑΡΜΑ. 

  Επίσης, η Π.Ε. της ΕΠΣ Ηλείας τιμώρησε τη Νίκη Τραγανού με στέρηση έδρας για μία αγωνιστική, αφού έλαβε υπόψη της το φ.α. του αγώνα Νίκη-Μακρίσια. 

  H ομάδα του Τραγανού θα εκτίσει την τιμωρία της, στο εντός έδρας παιχνίδι της προσεχούς Τετάρτης με το Χάβαρι. Το ματς αυτό θα διεξαχθεί στο γήπεδο Γαστούνης.

 • Λαγάνα - γίγας στην Πάτρα! 4,5 μέτρα και 110 κιλά

  Λαγάνα - γίγας στην Πάτρα! 4,5 μέτρα και 110 κιλά

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-19 20:55:47 | Πηγή: Ηλεία Live

  Η λαγάνα έχει σήμερα την τιμητική της, καθώς το μεσημέρι θα βρίσκεται σε όλα τα τραπέζια.

  Είναι το κατεξοχήν παραδοσιακό είδους ψωμιού που φτιάχνεται κάθε Καθαρά Δευτέρα και παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο νηστίσιμο τραπέζι της Σαρακοστής.

  Την μεγαλύτερη λαγάνα, για φέτος, μάλλον παρασκεύασε το αρτοποιείο «Παύλος & Ξερό Ψωμί».

  Πρόκειται για μία ιδιαίτερη δημιουργία ύψους 4,5 μέτρων και βάρους 110 κιλών η οποία τοποθετήθηκε έξω από τον φούρνο και οι δημιουργοί της πόζαραν δίπλα της με ιδιαίτερο καμάρι!

 • Ενίσχυση με Κέβιν Λάνγκφορντ ο Κόροιβος Αμαλιάδας

  Ενίσχυση με Κέβιν Λάνγκφορντ ο Κόροιβος Αμαλιάδας

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-02-19 20:04:06 | Πηγή: Ηλεία Live

  Με τον αδελφό του Κιθ Λάνγκφορντ, Κέβιν, συμφώνησε ο Κόροιβος.

  Ο 32χρονος Αμερικανός φόργουορντ σέντερ αναμένεται στην Ελλάδα την ερχόμενη Τρίτη (19/2) για να βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο με την ομάδα της Αμαλιάδας. Ο Κόροιβος θα αποτελέσει τον 4ο σταθμό της καριέρας του στην Ελλάδα, καθώς έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε Κολοσσό Ρόδου (2012-2013), Πανιώνιο (2013-2014) και ΠΑΟΚ (2014-2015). Ακολούθησαν οι Παρί Λεβαλουά (2015-2016), Αντβερπ Τζάιαντς (2016), Αγκρόπολι (2016-2017) στην Α2 Ιταλίας, ενώ φέτος αγωνιζόταν στην Ινστιτούτο της Αργεντινής.

           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο