• H αστυνομική οικογένεια θρηνεί

  H αστυνομική οικογένεια θρηνεί

  Κατηγορία: Αστυνομικά | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-08 13:28:10 | Πηγή: Μπλόκο

  Αναδημοσίευση συλληπητήριας ανακιίνωσης της ΠΟΣΥΦΥ.

  "Η αστυνομική οικογένεια έχασε ένα ακόμη μέλος της. Ο Ειδικός Φρουρός Στάθης Λαζαρίδης που υπηρετούσε στα Τ.Α.Ε. Κρήτης δεν

  είναι πια κοντά μας. Μια σφαίρα από καλάσνικοφ μας στέρησε έναν άνδρα, έναν ήρωα -όπως αποδείχθηκε- τα ξημερώματα τις 5ης Νοεμβρίου 2007.

  Ολοι εμείς οι συνάδελφοι που γνωρίζουμε κάτω από ποιες συνθήκες καλούμαστε να υπηρετήσουμε τη Σημαία και τη στολή που φοράμε, μπορούμε να καταλάβουμε την ανδρεία ενός αστυνομικού που έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον θάνατο. Δε μπορούμε όμως να αντιληφθούμε τη δύναμη της θέλησης για τη ζωή ενός ανθρώπου που πάλευε με τον θάνατο για 8 χρόνια. Γιατί τόσο καιρό ο Στάθης Λαζαρίδης ήταν σε "άγρυπνο κώμα".

  Τραγικές φιγούρες πάντα δίπλα του, οι γονείς και η γυναίκα του. Άνθρωποι -ράκοι που περίμεναν μαζί με όλους μας το θαύμα που δεν ήρθε. Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας θα είναι δίπλα σ'αυτούς τους ανθρώπους, δίπλα στον Στάθη στο "ύστατο χαίρε" αύριο στις 16:00 στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας Τσοτυλίου Κοζάνης.

  Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Η μνήμη και ο αγώνας του θα είναι για πάντα χαραγμένος στο μυαλό όλων μας."

  .

 • Η Αυτοκράτειρα, ο πολιτισμός και ένα μεγάλο μήλο…

  Η Αυτοκράτειρα, ο πολιτισμός και ένα μεγάλο μήλο…

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-08 13:28:05 | Πηγή: Μπλόκο


  skourtakrdiaf.blogspot.gr


  Πηγές εικόνων
  https://www.facebook.com/pages/Propugnatores-Barcinonenses/333606860023878?fref=photo
  Βικιπαίδεια
  http://www.hellinon.net/ANEOMENA/IstoriaSkylitsi.htm

  .

 • Λιγότεροι από 20 λιμενικοί και αστυνομικοί σε μικρό νησί της Δωδεκανήσου περιγράφουν την κατάσταση που βιώνουν και ρωτούν την ηγεσία

  Λιγότεροι από 20 λιμενικοί και αστυνομικοί σε μικρό νησί της Δωδεκανήσου περιγράφουν την κατάσταση που βιώνουν και ρωτούν την ηγεσία

  Κατηγορία: Αστυνομικά | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-08 13:03:32 | Πηγή: Μπλόκο

  Σε ένα μικρό νησί της Δωδεκανήσου με περίπου 3.000 μονίμους κατοίκους υπάρχουν κάποιοι αφανής ήρωες που παλεύουν καθημερινά νυχθημερόν με κίνδυνο της ζωής τους ξεχασμένοι τελείως από την πολιτεία το κράτος και την

  ηγεσία με πολλά πολυποίκιλα και άλυτα προβλήματα.

  από email στα  ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ limeninika-nea.blogspot.gr


  Λιγότεροι από 10 λιμενικοί και άλλοι τόσοι αστυνομικοί, σε ένα νησί με μόνο ένα ιατρό, χωρίς ΕΚΑΒ χωρίς Πυροσβεστική Υπηρεσία χωρίς Διασώστες, Χωρίς εθελοντικές ομάδες (όπως Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Ερυθρός Σταυρός κτλ) με ανύπαρκτες εγκαταστάσεις υποδοχής παράτυπων μεταναστών και χωρίς την ύπαρξη κρατητηρίων διαχειρίστηκαν το 2014 πάνω από 3.500 παράτυπους μετανάστες, ενώ το 2015 από 1η Μαρτίου έως και σήμερα έχουν διαχειριστεί πάνω από 5.500 παράτυπους μετανάστες χωρίς καμία ενίσχυση.!!!

  Τα περισσότερα περιστατικά λαμβάνουν χώρα σε ορεινές δύσβατες και δυσπρόσιτες μη προσβάσιμες από στεριά και θάλασσα περιοχές με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού με γνώμονα πάντα την διάσωση και την βοήθεια προς το συνάνθρωπο.

  Διαχειρίζονται σχεδόν καθημερινά, περιστατικά με πολύ μεγάλο αριθμό ΠΕΠ, ενώ συλληφθέντες παραμένουν σε προαύλιο χώρο και πλησίον των Υπηρεσιών με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αυξημένοι κίνδυνοι σε ότι αφορά την υγιεινή, την ασφάλεια του προσωπικού, ενώ δεν υφίσταται προσωπικό πέραν του ενός (01) στελέχους, για την φύλαξη και τον προαυλισμό τους.

  Προσωπικό Υπηρεσίας απασχολείται εκτός από τα Γραφεία της Υπηρεσίας, σε Μέτρα Τάξης στο λιμάνι (πρωί- απόγευμα-νύχτα), περιπολίες, χερσαίες περιπολίες, συλλογή πληροφοριών προς αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, φύλαξη και μεταγωγή κρατουμένων, λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, φύλαξη πληθώρας κατασχεμένων σκαφών κ.λ.π. Εξαιτίας, της ραγδαίας αύξησης των περιστατικών παράνομης μετανάστευσης με πολύ μεγάλο αριθμό παράτυπων μεταναστών, σχεδόν καθημερινά, καθώς και φύλαξη πληθώρας κατασχεμένων σκαφών αλλά και λόγω της τουριστικής κίνησης στους λιμένες, η υπάρχουσα δύναμη της Υπηρεσίας δεν επαρκεί για την εκτέλεση των Υπηρεσιών, με αποτέλεσμα όλα τα στελέχη να εργάζονται πολύ πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου εργασίας, με νυχτερινές ώρες απασχόλησης πέραν του προβλεπόμενου ορίου και χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης των ημερών ημερήσιας ανάπαυσης (ρεπό).

  Και επειδή πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και πρέπει να θέτουμε τον πήχη ψηλά με όνειρα και ιδανικά και να προσπαθούμε πάντα για ένα καλύτερο αύριο, με επαγγελματισμό και καταστρατηγώντας τις ανισότητες που υπάρχουν εντός του Σώματος.

  Και εδώ τίθενται μερικά βασικά ερωτήματα……..

  Σε τι ενέργειες έχουν προβεί τα τελευταία έτη οι τοπικοί φορείς, ο Δήμος, η Περιφέρεια αλλά και οι Κεντρικές συναρμόδιες Υπηρεσίες και τα Υπουργεία για την επίλυση του προβλήματος ή την απλοποίηση των διαδικασιών???

  Ανύπαρκτη η ενίσχυση σε προσωπικό αλλά και μέσα!!!

  Ποια η ηθική ανταμοιβή στο προσωπικό που διατελεί μια καθημερινή αδιάκοπη μάχη σε υποστελεχωμένες Υπηρεσίες με ανύπαρκτες υποδομές, χωρίς κρατητήρια, χωρίς να λαμβάνουν καν το επίδομα παραμεθόριου, εργαζόμενοι ατέλειωτες ώρες χωρίς ρεπό γιατί απλά δεν υπάρχει η δυνατότητα???

  Εδώ ενάμιση πλήρωμα σε ΠΛΣ με καθημερινές νυχτερινές περιπολίες και αλλού 25 άτομα πλήρωμα σε ΠΛΣ που δεν εκτελούν περιπολίες και παραμένουν δεμένα μέσα σε πολυσύχναστες μαρίνες!!!

  Ποια είναι τα κίνητρα για τους ανθρώπους που φυλάνε Θερμοπύλες σε σχέση με αυτούς που πίνουν καφέ στο Κολωνάκι???

  Καμιά φορά ένα χτύπημα στην πλάτη και ένα μπράβο θα ήταν αρκετό…αλλά πλέον δεν υπάρχει ούτε αυτό, αντιθέτως κάποιοι μέσα από τα γραφεία τους με τα a/c χλευάζοντας ρωτάνε πως πάνε οι «διακοπές μας» στο ακριτικό νησί…!!! Αυτούς θα τους παρακαλέσουμε να προσέχουν μην κόψουν κανένα δάχτυλο στα συρτάρια του γραφείου τους!!!!

  Κάποιοι θέτουν σε κίνδυνο τους εαυτούς μας και τις οικογένειες μας με τις παραλήψεις τους και μη εφαρμόζοντας τα ΠΔ και τους νόμους περί μεταθέσεων, στελέχωση Υπηρεσιών κτλ κάνοντας τους νόμους απλά ευχολόγια… Αυτοί δεν ελέγχονται από κανένα ??? αυτοί γιατί δεν τιμωρούνται ??? γιατί παραμένουν στο απυρόβλητο ???

  Εμείς όμως αν δεν κάνουμε τα προβλεπόμενα μας «τραβάνε το αυτί», τα αναφέρατε και οι ΕΔΕ πάνε βροχή…

  Πόσο ακόμα θα αντέξουμε αυτή την αδικία ???

  Επειδή λοιπόν δεν είμαστε αλαζόνες καλούμε όλους τους συναδέλφους ανεξαρτήτως βαθμού να έρθουν εδώ στην παραμεθόριο να δουν και να αισθανθούν και αυτοί τις «διακοπές» που κάνουμε εδώ…

  .

 • Τί έγραψε ο Κ.Γκιουλέκας για το θάνατο τού Στ.Λαζαρίδη

  Τί έγραψε ο Κ.Γκιουλέκας για το θάνατο τού Στ.Λαζαρίδη

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-08 13:03:26 | Πηγή: Μπλόκο

  Ήρωα χαρακτηρίζει το Στάθη Λαζαρίδη και ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Γκιουλέκας, μέσα από τους προσωπικούς λογαριασμούς του στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Ο κος Γκιουλέκας τονίζει ότι "θα σου

  χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά σου στην πατρίδα".

 • Συγχαρητήρια της Ένωσης Ηλείας στην ΟΠΚΕ του νομού

  Συγχαρητήρια της Ένωσης Ηλείας στην ΟΠΚΕ του νομού

  Κατηγορία: Αστυνομικά | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-08 12:24:05 | Πηγή: Μπλόκο

  Συγχαρητήρια στους συναδέλφους τους της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας δίνουν τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού Ηλείας, ύστερα από τον εντοπισμό ποσότητα κάνναβης σε όχημα, στην

  εθνική οδό Πατρών-Πύργου.

  Διαβάστε την ανακοίνωση:

           Η  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας συγχαίρει θερμά τους συναδέλφους που υπηρετούν στην Ομάδα  Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσής μας, σημειώνοντας μία ακόμη μεγάλη επιτυχία κατά της μάστιγας των Ναρκωτικών.

       ‘’Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στους δύο δράστες, τη στιγμή που κινούνταν με αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 38χρονου, στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Αρετής, κατά τον οποίο βρήκαν εντός του αποθηκευτικού χώρου του αυτοκινήτου και κατέσχεσαν:

  •       (15.365) γραμμάρια ινδικής κάνναβης, η οποία ήταν διαμοιρασμένη σε δεκαπέντε ισοβαρείς συσκευασίες και

  •       (3) συσκευασίες μπισκότων, βάρους (1.315) γραμμαρίων, τα οποία ήταν εμποτισμένα με άγνωστη χημική ουσία.

    Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, προέκυψε ότι ο 42χρονος εισήγαγε στην Χώρα πεζός, μέσω της Ελληνοαλβανικής μεθορίου, στις 30-8-2015, από κοινού με συνεργό του, Αλβανικής καταγωγής, που αναζητείται, την ποσότητα κάνναβης που κατασχέθηκε.

  Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών ξεπερνά τις 38.000 ευρώ.

  Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου’’

        Οι Αστυνομικοί αυτοί, με την εμπειρία τους και την έντονη παρουσία τους ως μία επιχειρησιακή ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πυρός, συνεχίζει να κρατάει ψηλά τις επιδόσεις της με επιτυχίες και να προσφέρει άμεση συνδρομή σε κάθε περιστατικό που καθίσταται αναγκαία η παρέμβασή της.

        Η Ένωσή μας βρίσκεται στο πλευρό των αστυνομικών της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε., που χάριν του υψηλού ζήλου και επαγγελματισμού των συναδέλφων που την απαρτίζουν, δικαιώνουν το έργο της Αστυνομίας προσφέροντας αρίστης ποιότητας υπηρεσίες στην δοκιμαζόμενη τοπική κοινωνία μας που τόσο ανάγκη έχει από την αστυνόμευση και περιφρούρηση της περιουσίας και την προστασία της ανθρώπινης ζωής από τους εγκληματίες.

                                                              

                                                                                         ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ           

                                                ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΗΛΙΑΣ                              ΛΕΠΕΤΣΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

 • Δήλωση σοκ του υπουργού μετανάστευσης:Και τζιχαντιστές μεταξύ των προσφύγων

  Δήλωση σοκ του υπουργού μετανάστευσης:Και τζιχαντιστές μεταξύ των προσφύγων

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-08 11:59:39 | Πηγή: Μπλόκο

  Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί προέβη ο υπηρεσιακός υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

  Μιλώντας στο Star υποστήριξε πως μέσα στα

  κύματα προσφύγων που φθάνουν στην Ευρώπη βρίσκονται και τζιχαντιστές. 

  «Θα ήταν ανόητο να πει κανείς "όχι". Νομίζω ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ευρωπαϊκών κρατών επιβεβαιώνουν ότι ένας μικρός αριθμός είναι πιθανόν να έχει περάσει στην Ευρώπη» είπε ο αρμόδιος υπουργός ο οποίος παράλληλα υποστήριξε ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα γιατί «Έχουν πολλούς Ευρωπαίους τζιχαντιστές. Εδώ συμβαίνει το αντίθετο: από εδώ φεύγουν και πάνε εκεί».

  .

 • Τα συλλυπητήρια τής ΠΟΑΣΥ για τον Στ.Λαζαρίδη

  Τα συλλυπητήρια τής ΠΟΑΣΥ για τον Στ.Λαζαρίδη

  Κατηγορία: Αστυνομικά | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-08 11:37:38 | Πηγή: Μπλόκο

  Με ανακοίνωσή της και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του Στάθη Λαζαρίδη, που έχασε τη μάχη με το θάνατο, ύστερα από οκτώ χρόνια νοσηλείας, μετά την αιματηρή

  συμπλοκή στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου.

  Ολόκληρη η ανακοίνωση:

  «Έφυγε» μετά από μια πολύχρονη μάχη για τη ζωή ο 35χρονος Ειδικός Φρουρός Στάθης Λαζαρίδης, ο οποίος πριν από 8 χρόνια τραυματίστηκε βαρύτατα από άνανδρους δολοφόνους που είχαν στήσει ενέδρα και επιτέθηκαν με Καλάζνικοφ σε κομβόι αστυνομικών δυνάμεων, έξω από το χωριό Ζωνιανά το 2007.

    Ο άτυχος Ειδικός Φρουρός, όλα αυτά τα χρόνια, έδωσε μια τιτάνια μάχη με το θάνατο, έχοντας όμως κερδίσει το θαυμασμό και τη συμπαράστασή μας, θυμίζοντάς μας παράλληλα πόσο επικίνδυνο είναι το λειτούργημα του Αστυνομικού στη χώρα μας και κυρίως πόσο πολύ απέχει η ελληνική πολιτεία από το να εξασφαλίζει ένα ασφαλές και αξιοπρεπές πλαίσιο εργασίας σε αυτούς που τάχθηκαν να φυλάττουν Θερμοπύλες.

    Στην οικογένεια του συναδέλφου μας εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

  Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

 • Η ιστορία ενός αμετανόητου παιδόφιλου. Δύο φορές είχε συλληφθεί ο 49χρονος που εντόπισαν οι αρχές στα Χανιά

  Η ιστορία ενός αμετανόητου παιδόφιλου. Δύο φορές είχε συλληφθεί ο 49χρονος που εντόπισαν οι αρχές στα Χανιά

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-08 11:37:34 | Πηγή: Μπλόκο

  Αμετανόητος παιδόφιλος, ο οποίος παρά τις συλλήψεις του στο παρελθόν για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας κυκλοφορούσε ελεύθερος, φέρεται από την Αστυνομία να είναι ο 49χρονος που συνελήφθη στις

  5 Σεπτεμβρίου 2015 στα Χανιά.

  Μέσα σε ένα χρόνο συνελήφθη δύο φορές για κατοχή και διακίνηση βίντεο με σεξουαλικές κακοποιήσεις και βασανισμούς παιδιών από 7 μηνών έως και 10 ετών. Την τελευταία φορά είχε αφεθεί ελεύθερος από τον Εισαγγελέα με εγγύηση 10.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.

  Ο 49χρονος από τη Γερμανία, ο οποίος τα τελευταία χρόνια μένει στα Χανιά, χαρακτηρίζεται από τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ως ο «νούμερο 2» παιδόφιλος που συλλαμβάνεται στην Ελλάδα την τελευταία 20ετία.

  Παράλληλα, γίνεται έρευνα αν μέρος του υλικού που είχε στην κατοχή του έχει αποτυπωθεί από διάφορες περιοχές της Κρήτης. «Εμένα αυτό μου αρέσει να κάνω», είπε στους αστυνομικούς που κατάφεραν να τον συλλάβουν παρότι είχε πηδήξει και καταφύγει σε μπαλκόνια διπλανής πολυκατοικίας μαζί με τον επίμαχο υπολογιστή και το αηδιαστικό υλικό για να αποφύγει τη σύλληψη.

  Τουλάχιστον δύο οργανώσεις προστασίας των παιδιών αναμένεται να προβούν σε διάβημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαμαρτυρόμενοι για τους εισαγγελικούς χειρισμούς και τις παράξενες «ελευθερώσεις» του 49χρονου, δύο τον αριθμό, μέσα σε έναν χρόνο, με την δεύτερη να έρχεται σε παραβίαση των περιοριστικών όρων εμφάνισής του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα διαμονής του.

  Οι αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση και σχημάτισαν τη δικογραφία σε βάρος του έχουν προβεί και σε αίτημα δημοσιοποίησης των στοιχείων ταυτότητάς του και φωτογραφιών του, στην Εισαγγελία Χανίων που θα κρίνει αν θα εκδώσει τη σχετική διάταξη, καθώς υπάρχουν πολλές ενδείξεις πως ο 49χρονος ενδεχομένως έχει προβεί σε βιασμούς ανηλίκων, που πιθανόν έχει καταγράψει.

  Οι αρμόδιοι αστυνομικοί ερευνούν επίσης, το πιθανό ενδεχόμενο ο Γερμανός κατηγορούμενος να εμπορευόταν τα βίντεο παιδικής πορνογραφίας, καθώς παρότι εμφανίζεται και δηλώνει άνεργος, φαίνεται να κάνει «καλή ζωή», η οποία δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά του.

  Αυτή τη φορά ο 49χρονος είχε κλέψει τους κωδικούς ασύρματου δικτύου από μία γειτόνισσα που έμενε σε διπλανή πολυκατοικία και από αυτή τη διαδικτυακή σύνδεση προέβαινε στη λήψη και τον διαμοιρασμό του υλικού παιδικής πορνογραφίας. Ο εντοπισμός της ύποπτης σύνδεσης έγινε στο πλαίσιο παγκόσμιας διαδικτυακής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Pacifier», και αντιστοιχούσε σε αλλοδαπή κάτοικο των Χανιών. Οι αστυνομικοί την εντόπισαν και διαπίστωσαν ότι δεν είναι εκείνη που είχε λάβει τα επίμαχα αρχεία.

  Από την εξέλιξη της έρευνας αναζήτησαν τον «παλιό γνώριμο», ο οποίος είχε διαφύγει… τρία μπαλκόνια μακρύτερα και εντοπίστηκε κρυμμένος σε κοινόχρηστο χώρο διπλανής πολυκατοικίας. Λίγο νωρίτερα είχε κρύψει στην ταράτσα της ίδιας πολυκατοικίας έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, καθώς και εξωτερικό σκληρό δίσκο, στο εσωτερικό του οποίου υπήρχαν 650 γιγαμπάϊτ σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας (εικόνες και βίντεο). Τα ψηφιακά μέσα στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση και παράλληλα, ταυτοποίηση τυχόν υλικού κακοποίησης ανηλίκων από περιοχή της Κρήτης.

   

  του Αλέξανδρου Καλαφάτη

  huffingtonpost.gr

  .

 • Έγκλημα-μυστήριο στη Δραπετσώνα

  Έγκλημα-μυστήριο στη Δραπετσώνα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-08 11:18:26 | Πηγή: Μπλόκο

  Δεμένος χειροπόδαρα επάνω στο κρεβάτι βρέθηκε νεκρός στις οκτώ το πρωί ένας μεσήλικας 60-65 ετών σε ένα από τα προσφυγικά σπίτια της Δραπετσώνας. Στο διπλανό δωμάτιο ένας 94χρονος, το οποίο πιθανότατα το θύμα φρόντιζε. Ο

  ηλικιωμένος δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό και φαίνεται ότι ελάχιστες πληροφορίες μπορεί να δώσει στους αστυνομικούς.

  Το θύμα εντόπισε μία γυναίκα, που πήγε να τους επισκεφθεί και ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. Δεν έχει εμφανή τραύματα από πυροβόλο όπλο ή μαχαίρι και αναμένεται η ιατροδικαστική αυτοψία-έρευνα για τα αίτια τού θανάτου του.

 • Το «κλειδί» της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση του αθλητή-μοντέλου με το φορτίο κοκαΐνης

  Το «κλειδί» της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση του αθλητή-μοντέλου με το φορτίο κοκαΐνης

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-08 10:53:24 | Πηγή: Μπλόκο

  Μια στιχομυθία που αναφέρεται σε συνάντηση 38χρονου αθλητή μπέιζμπολ σε στοά στο κέντρο της Αθήνας και σε καταμέτρηση με ζυγαριά πιθανόν σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών έχει μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνά τις

  άγνωστες προεκτάσεις της υπόθεσης εισαγωγής 27 κιλών κοκαΐνης η οποία αποκαλύφθηκε προ τεσσάρων ημερών. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για υπόθεση με «εξαιρετική σημασία για τον τρόπο τροφοδοσίας κοκαΐνης σε στέκια της Αττικής, όπου ήταν ο τελικός προορισμός του φορτίου. Σύντομα θα γίνουν αντιληπτές οι διαστάσεις της υπόθεσης...»

   Η συγκεκριμένη ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο και βρισκόταν μέσα σε ποσότητα σκραπ που είχε φθάσει στη χώρα μας τον περασμένο Αύγουστο μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο από τη Γουιάνα. Για συμμετοχή στη διακίνηση κατηγορήθηκαν 38χρονος έλληνας αθλητής που είχε εργασθεί και ως μοντέλο και δύο ακόμη άτομα από τη Γουιάνα και την Ολλανδία οι οποίοι αναζητούσαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., «διάνοιξη διόδων εισαγωγής κοκαΐνης από τη συγκεκριμένη χώρα της Νοτίου Αμερικής στην Ελλάδα». Ο Έλληνας συνελήφθη την ώρα που βρισκόταν στην αποθήκη στον Ασπρόπυργο.

   Από τη δικογραφία της υπόθεσης προκύπτει ότι η ΕΛ.ΑΣ. βρισκόταν στα ίχνη της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης τους τελευταίους πέντε μήνες, ενώ διέθετε στο κύκλωμα «σύνδεσμο» που έδινε συνεχείς πληροφορίες για τις κινήσεις των εμπλεκομένων. Στον δικαστικό φακελο περιέχονται ακόμη καταθέσεις για μυστικούς ελέγχους που είχε κάνει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής στην ίδια αποθήκη στον Ασπρόπυργο από τον περασμένο Ιούνιο, όταν και πάλι είχαν φτάσει φορτία σκραπ από την ίδια χώρα της Νοτίου Αμερικής και με τον ίδιο παραλήπτη στην Ελλάδα, χωρίς όμως τότε να εντοπισθούν είτε κοκαΐνη ή άλλες ναρκωτικές ουσίες.

   Η Αστυνομία είχε από τότε αρχίσει να παρακολουθεί τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων και φαίνεται να είχε εστιάσει το ενδιαφέρον της στον ρόλο του 38χρονου αθλητή (σ.σ. τη νομική εκπροσώπησή του έχουν οι δικηγόροι κκ. Αθανάσιος Κεχαγιόγλου και Δημήτρης Γκαβέλας). Όμως παρ’ ότι στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι «έχουν καταγραφεί συνομιλίες του 38χρονου έλληνα αθλητή με δεκάδες άτομα, ανάμεσα σε αυτά και από τον καλλιτεχνικό χώρο», στη δικογραφία της υπόθεσης υπάρχουν μόνο δύο εκθέσεις απομαγνητοφωνήσεων με συνομιλίες του πρώην μοντέλου λίγα 24ωρα πριν από τη σύλληψή του οι οποίες αφορούν τα προαναφερθέντα με τη συνάντηση σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας. Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν την Τετάρτη.

   Όπως πρόεκυψε, από τις αρχές του τρέχοντος έτους ο 48χρονος υπήκοος Γουιάνας, δραστηριοποιούμενος κυρίως στην Ολλανδία, με ορμητήριο τη Γουιάνα, και ο 38χρονος αθλητής αναζητούσαν τη διάνοιξη διόδων εισαγωγής κοκαΐνης στην Ελλάδα και την εγκαθίδρυση δικτύου, με δυνατότητα συναλλαγών με τη Γουιάνα, για τη συνεχή αποστολή ποσοτήτων κοκαΐνης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

   

  ΒΗΜΑ

  .

 • Θρίλερ!

  Θρίλερ! "Μη φιλική ενέργεια προς τη Ρωσία η απαγόρευση χρήσης του FIR Αθηνών"

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-08 10:32:14 | Πηγή: Μπλόκο

  Σε διπλωματικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση των πτήσεων ρωσικών μεταγωγικών αεροσκαφών προς τη Συρία, μέσω του FIR Αθηνών. Πηγές του ΥΠΕΞ και του ΥΠΕΘΑ επιβεβαιώνουν τις αμερικανικές αντιδράσεις οι οποίες εκδηλώθηκαν με

  αίτημα απαγόρευσης των πτήσεων . Αλλά υπάρχουν και αντιδράσεις από τη Ρωσία.

  Αυτό που κανείς δεν θέλει να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει είναι αν απαντήσαμε αρνητικά στους αμερικανούς. Όλες οι “πηγές” σε ΥΠΕΞ και ΥΠΕΘΑ επιμένουν να λένε ότι απλά “εξετάζουμε το αμερικανικό αίτημα”.

  Επιπλέον προσθέτουν ότι η Ελλάδα δεν έχει δυσκολία να απαγορεύσει τις πτήσεις των ρωσικων αεροσκαφών “απο την στιγμή που η Βουλγαρία έχει κάνει το ίδιο”. Βέβαια είναι μάλλον παράδοξο να “κρυβόμαστε” πίσω από τέτοια επιχειρήματα,αλλά είναι προφανές ότι η θέση στην οποία έχουμε βρεθεί είναι τουλάχιστον άβολη. Από τη μία η δεδομένες θέσεις των ΗΠΑ για τη Ρωσία και το ρόλο της στη Συρία και από την άλλη η Μόσχα που τους τελευταίους μήνες προσδοκούσε αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων.

  Μάλλον στη δυσκολότερη θέση βρίσκεται ο Α/ΓΕΑ Χρήστος Βαϊτσης ο οποίος από προχθές και μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα.

  Οι ΗΠΑ θεωρούν δεδομένο ότι οι πτήσεις των μεταγωγικών αεροσκαφών των Ρώσων δεν έχουν να κάνουν με τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας,αλλά με τη μεταφορά στρατευμάτων και όπλων στο πεδίο μάχης που λέγεται Συρία.

  H ρωσική αντίδραση


  Η Ρωσία μπορεί να επιλέξει νέες διαδρομές για τις ανθρωπιστικές πτήσεις της προς τη Συρία, παρακάμπτοντας την Ελλάδα, δήλωσε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) Βλαντίμιρ Τζαμπάροφ, ο οποίος χαρακτηρίζει «μη φιλική για τη Ρωσία» τυχόν άρση της άδειας διέλευσης από το FIR Αθηνών.
   

  Σύμφωνα με την ιστοσελίδα  ellada-russia.gr  “αναφερόμενος στο αμερικανό αίτημα να κλείσει ο ελληνικός εναέριος χώρος της Ελλάδας για τα ρωσικά αεροσκάφη, που μεταφέρουν, κατά τη Μόσχα, ανθρωπιστική βοήθεια για τη Συρία, ο Ρώσος βουλευτής είπε ότι «είναι ένα βήμα ανόητο και εάν η Ελλάδα το υποστηρίξει, τότε θα είναι και μη φιλικό ως προς τη Ρωσία».

  «Υπάρχει ο εναέριος χώρος του Ιράν, της Τουρκίας, των κεντροασιατικών κρατών, τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν σ’ αυτήν την ανθρωπιστική αποστολή», είπε ο κ. Τζαμπάροφ, ο οποίος εκτίμησε ότι «οι Αμερικανοί φοβούνται οποιαδήποτε βοήθεια, την οποία η Ρωσία παρέχει στο συριακό λαό».

  «Σκοπός της ενέργειας αυτής (σ.σ. του αμερικανικού διαβήματος) είναι να προωθηθεί μια αντιρωσική υστερία», εκτίμησε ο Ρώσος γερουσιαστής.

  Για «ανήθικο» διάβημα των ΗΠΑ έκανε με τη σειρά του λόγο ο πρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της ρωσικής Άνω Βουλής Βίκτορ Αζιόροφ. Με το αίτημά της να κλείσει ο ελληνικός εναέριος χώρος στις ρωσικές πτήσεις η Ουάσιγκτον επιδεικνύει, κατά το Ρώσο βουλευτή «απάνθρωπη ακατανοησία σχετικά με την κατάσταση, στην οποία βρίσκονται τώρα οι πολίτες της Συρίας, στους οποίους προορίζεται η βοήθεια και ιδιαίτερα σε γέροντες, γυναίκες και παιδιά». Πολύ περισσότερο, κατά τον κ. Αζιόροφ, αυτή η αντίδραση είναι ανεπίτρεπτη εν μέσω της υποστήριξης, που είναι έτοιμοι να παράσχουν στους πρόσφυγες από τη Συρία, χώρες της Ευρώπης.

  «Είναι κατανοητό, όταν οι ΗΠΑ προσπαθούν να μας ανταγωνιστούν πολιτικά, επιβάλλοντας κυρώσεις κατά των ρωσικών αμυντικών εταιρειών για την απομάκρυνση της Ρωσίας από την αγορά των εξοπλισμών. Αλλά όταν οι ενέργειες αφορούν ανθρωπιστική βοήθεια, αυτό προκαλεί μόνο έκπληξη», σημείωσε ο Ρώσος γερουσιαστής στις δηλώσεις του στο ΡΙΑ-Νόβοστι.

   

  onalert.gr

  .

 • Σκόπιμες οι μεταθέσεις 250 αστυνομικών των ΜΑΤ- ΥΜΕΤ, του Χρ. Κονταρίδη

  Σκόπιμες οι μεταθέσεις 250 αστυνομικών των ΜΑΤ- ΥΜΕΤ, του Χρ. Κονταρίδη

  Κατηγορία: Αστυνομικά | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-08 09:56:35 | Πηγή: Μπλόκο

  Αναδημοσίευση κειμένου που ανάρτησε στο facebook, ο ανιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ.

  "Αυτή τη στιγμή εξι διμοιριες ΥΑΤ και κάποιες ΥΜΕΤ βρίσκονται στη Μυτιλήνη και την Κω ή καθ' οδόν σε αυτά τα νησιά. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά ήταν να

  εξαπολύει πυρά εναντίον συνολικά της ΔΑΕΑ (ΥΑΤ, ΥΜΕΤ, ΕΚΑΜ) αλλα και της ομάδας ΔΕΛΤΑ και εν γένει της Αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της 7μηνης διακυβέρνησης κάνανε ότι μπορούσαν, με τη συνδρομή φυσικά του Υπουργού κ. Πανούση, ώστε να αποδυναμωθούν αυτές οι Υπηρεσίες και συγκεκριμένα από τη ΔΑΕΑ απομακρύνθηκαν πάνω από 250 άτομα, κατά τη γνώμη μου εσκεμμένα.

  Σήμερα όμως που οι ανάγκες της κοινωνίας ξεπερνάνε τα "αριστερα δεδομένα" οι άνδρες της ΥΑΤ και της ΥΜΕΤ καλούνται να φύγουν από τα σπίτια τους και να προστατεύσουν τα σπίτια των Ελλήνων νησιωτών και των προσφύγων βέβαια που συνωστίζονται εκεί.
  Η αδικία είναι μόνιμη καθώς τους χρησιμοποιούν για να εχουν τη καλή έξωθεν μαρτυρία αλλά στη πρώτη "στραβή" παραμονεύουν με δικαστήρια και διώξεις....
  Εγώ πάντως είμαι περήφανος που είμαι ένας από αυτούς...."

  Ο κ. Χρήστος Κονταριδης

  .

 • Αυτή είναι η αστυνομικός που... μαγνητίζει τη Θεσσαλονίκη

  Αυτή είναι η αστυνομικός που... μαγνητίζει τη Θεσσαλονίκη

  Κατηγορία: Αστυνομικά | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-08 09:56:35 | Πηγή: Μπλόκο

  Αναδημοσίευση από το thestival.gr και το newsit.gr

  Την συναντήσαμε στο περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το βλέμμα της εντυπωσιακό και η

  ομορφιά της κόβει την ανάσα. Δεν υπάρχει επισκέπτης που περνά από το περίπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και δεν σχολιάζει την ομορφιά της Έλενας. Σύμφωνα με πολλούς συναδέλφους της είναι η πιο ωραία αστυνομικός της Θεσσαλονίκης. Όσοι θέλετε να την δείτε από κοντά θα πρέπει να επισκεφθείτε το περίπτερο της ΕΛ.ΑΣ. καθώς η καλλονή αστυνομικός υπηρετεί σε θέση γραφείου και έτσι δεν κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης.

   

  .

 • Σκόπμες οι μεταθέσεις 250 αστυνομικών των ΜΑΤ- ΥΜΕΤ, του Χρ. Κονταρίδη

  Σκόπμες οι μεταθέσεις 250 αστυνομικών των ΜΑΤ- ΥΜΕΤ, του Χρ. Κονταρίδη

  Κατηγορία: Αστυνομικά | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-08 09:38:45 | Πηγή: Μπλόκο

  Αναδημοσίευση κειμένου που ανάρτησε στο facebook, ο ανιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ.

  "Αυτή τη στιγμή εξι διμοιριες ΥΑΤ και κάποιες ΥΜΕΤ βρίσκονται στη Μυτιλήνη και την Κω ή καθ' οδόν σε αυτά τα νησιά. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά ήταν να

  εξαπολύει πυρά εναντίον συνολικά της ΔΑΕΑ (ΥΑΤ, ΥΜΕΤ, ΕΚΑΜ) αλλα και της ομάδας ΔΕΛΤΑ και εν γένει της Αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της 7μηνης διακυβέρνησης κάνανε ότι μπορούσαν, με τη συνδρομή φυσικά του Υπουργού κ. Πανούση, ώστε να αποδυναμωθούν αυτές οι Υπηρεσίες και συγκεκριμένα από τη ΔΑΕΑ απομακρύνθηκαν πάνω από 250 άτομα, κατά τη γνώμη μου εσκεμμένα.

  Σήμερα όμως που οι ανάγκες της κοινωνίας ξεπερνάνε τα "αριστερα δεδομένα" οι άνδρες της ΥΑΤ και της ΥΜΕΤ καλούνται να φύγουν από τα σπίτια τους και να προστατεύσουν τα σπίτια των Ελλήνων νησιωτών και των προσφύγων βέβαια που συνωστίζονται εκεί.
  Η αδικία είναι μόνιμη καθώς τους χρησιμοποιούν για να εχουν τη καλή έξωθεν μαρτυρία αλλά στη πρώτη "στραβή" παραμονεύουν με δικαστήρια και διώξεις....
  Εγώ πάντως είμαι περήφανος που είμαι ένας από αυτούς...."

  Ο κ. Χρήστος Κονταριδης

  .

 • Γιατί το Αρχηγείο δεν πληρώνει τις επιδικασμένες αγωγές των αστυνομικών για το επίδομα ετοιμότητας;

  Γιατί το Αρχηγείο δεν πληρώνει τις επιδικασμένες αγωγές των αστυνομικών για το επίδομα ετοιμότητας;

  Κατηγορία: Αστυνομικά | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-08 09:16:19 | Πηγή: Μπλόκο

  Ανακοίνωση αποριών και δικαιολογημένων ερωτημάτων από το Δημοκρατικό Κίνημα Αστυνομικών Ελλάδας (ΔΗΚΑΣΕ).

  "Πριν δέκα οκτώ χρόνια (18), οι συνάδελφοι προσέφυγαν μαζικά στο Διοικητικό Πρωτοδικείο προκειμένου να

  αναγνωρισθεί η υποχρέωση του εναγόμενου Ελληνικού Δημοσίου να καταβάλει σ’ αυτούς, νομιμοτόκος, για το χρονικό διάστημα από 1-1-1995 έως 31-12-1995 το επίδομα ετοιμότητας το οποίο είχε χορηγηθεί στους Στρατιωτικούς από 1-1-1995, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 2340/1995.
  Το Πρωτοδικείο με μια σειρά θετικών αποφάσεων δικαίωσε τους Συναδέλφους και απέστειλε αυτές προς εκτέλεση στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

  Πολλές αποφάσεις εκτελέστηκαν από το Αρχηγείο και οι Συνάδελφοι εισέπραξαν το επιδικαζόμενο ποσό. Όμως σε εκκρεμότητα στο Αρχηγείο παραμένουν αρκετές (όπως η υπ’ αριθμ. 15694/2011 κ.λ.π.) και λόγω παρέλευσης του χρόνου να είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να υπάρξει παραγραφή των απαιτήσεων και οι Συνάδελφοι να χάσουν τα χρήματα που τους οφείλονται.
  Καλούμε την Ομοσπονδία να προβεί σε όλες τις ενέργειες προς το Αρχηγείο, προκειμένου να εκτελεστούν οι επιδικαζόμενες θετικές αποφάσεις που λιμνάζουν εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια στην αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου." 
  .

 • Οργισμένη αντίδραση των αξιωματικών του Λιμενικού,

  Οργισμένη αντίδραση των αξιωματικών του Λιμενικού, "Δεν είμαστε δολοφόνοι..."

  Κατηγορία: Αστυνομικά | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-08 09:16:19 | Πηγή: Μπλόκο

  Τον ασκό της οργής άνοιξε για την ΠΕΑΛΣ η δήλωσε του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Σακελλαρίδη περί στοχευμένων βυθίσεων σκαφών με πρόσφυγες, ζητώντας είτε καταφυγή στον εισαγγελέα με προσκόμιση στοιχείων, είτε μια

  δημόσια συγνώμη.

  "H ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΣ εκλαμβάνει την δήλωση του πρώην Κυβερνητικού εκπρόσωπου και υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη ως τη μεγίστη προσβολή και αθλιότητα για τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΣ

  Με έκπληξη παρακολουθήσαμε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA τον πρώην Κυβερνητικό εκπρόσωπο  και υποψήφιο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη να αποκαλεί κατ ουσίαν  τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής “κατ’ εντολήν δολοφόνους” καθώς όπως υποστήριξε  η πολιτική της προηγούμενης συγκυβέρνησης ήταν << να στέλνει το Λιμενικό να βουλιάζει βάρκες των μεταναστών >>"

  H ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΣ εκλαμβάνει την δήλωση αυτή ως τη μεγίστη προσβολή και αθλιότητα για τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ  τα όποια νυχθημερόν κάτω από αντίξοες συνθήκες εργάζονται εγκαταλελειμμένοι από την πολιτεία για να ανταπεξέλθουν στην υψηλή αποστολή τους διασώζοντας καθημερινά  χιλιάδες συνανθρώπους μας  .

  Καλούμε άμεσα τον ίδιο αν διαθέτει στοιχεία να απευθυνθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα διαφορετικά να ανακαλέσει άμεσα τα όσα υποστήριξε για τα στελέχη μας αλλά ταυτόχρονα καλούμε και τον πολιτικό σχηματισμό που εκπροσωπεί να πάρει θέση ,λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές  είναι χρήσιμο όλοι να γνωρίζουμε  τι πραγματικά πιστεύει έκαστος για το Λιμενικό Σώμα και τα στελέχη του .

  ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΕΣ , ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ "

  limenika-nea.blogspot.gr

  .

 • Γιατί το Αρχηγείο δεν πληρώνει τις επιδικασμένες αγωγές των συναδέλφων για το επίδομα ετοιμότητας;

  Γιατί το Αρχηγείο δεν πληρώνει τις επιδικασμένες αγωγές των συναδέλφων για το επίδομα ετοιμότητας;

  Κατηγορία: Αστυνομικά | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-08 08:57:48 | Πηγή: Μπλόκο

  Ανακοίνωση αποριών και δικαιολογημένων ερωτημάτων από το Δημοκρατικό Κίνημα Αστυνομικών Ελλάδας (ΔΗΚΑΣΕ).

  "Πριν δέκα οκτώ χρόνια (18), οι συνάδελφοι προσέφυγαν μαζικά στο Διοικητικό Πρωτοδικείο προκειμένου να

  αναγνωρισθεί η υποχρέωση του εναγόμενου Ελληνικού Δημοσίου να καταβάλει σ’ αυτούς, νομιμοτόκος, για το χρονικό διάστημα από 1-1-1995 έως 31-12-1995 το επίδομα ετοιμότητας το οποίο είχε χορηγηθεί στους Στρατιωτικούς από 1-1-1995, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 2340/1995.
  Το Πρωτοδικείο με μια σειρά θετικών αποφάσεων δικαίωσε τους Συναδέλφους και απέστειλε αυτές προς εκτέλεση στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

  Πολλές αποφάσεις εκτελέστηκαν από το Αρχηγείο και οι Συνάδελφοι εισέπραξαν το επιδικαζόμενο ποσό. Όμως σε εκκρεμότητα στο Αρχηγείο παραμένουν αρκετές (όπως η υπ’ αριθμ. 15694/2011 κ.λ.π.) και λόγω παρέλευσης του χρόνου να είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να υπάρξει παραγραφή των απαιτήσεων και οι Συνάδελφοι να χάσουν τα χρήματα που τους οφείλονται.
  Καλούμε την Ομοσπονδία να προβεί σε όλες τις ενέργειες προς το Αρχηγείο, προκειμένου να εκτελεστούν οι επιδικαζόμενες θετικές αποφάσεις που λιμνάζουν εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια στην αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου." 
  .

 • Εκεί που πετούν οι αετοί...

  Εκεί που πετούν οι αετοί...

  Κατηγορία: Αστυνομικά | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-08 08:37:49 | Πηγή: Μπλόκο

  Οι ειδικοί φρουροί Κεντρικής Μακεδονίας αποχαιρετούν τον Στάθη.

  " Έφυγε  από την ζωή ο δικός μας Ειδικός Φρουρός, Στάθης Λαζαρίδης ύστερα από την πολυετή μάχη που έδωσε να κρατηθεί στην ζωή καθηλωμένος

  στο κρεβάτι του 401 ΓΣΝΕ.

  Κάποιοι ψευτονταήδες ντόπιοι αποφάσισαν το Νοέμβριο του 2007 να του στερήσουν την 40ημερών κόρη του και συνάμα και τη ζωή στήνοντάς του άνανδρη ενέδρα την ώρα που εκτελούσε το καθήκον του μαζί με άλλους συναδέλφους του στα Ζωνιανά της Κρήτης.

  Τελικά 8 χρόνια μετά οι δειλοί τα κατάφεραν. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει αγαπημένε συνάδελφε.

  Εκεί που πετούν οι αετοί και οι ανδριωμένοι , εκεί ψηλά να μας θωρείς.

  Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

  Καλό παράδεισο.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί αύριο 8/9/2015 στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Τσοτύλι Κοζάνης στις 16:00."

  .

 • Προσφυγή για μετάθεση αστυνομικών - Νομοθεσία - Επεξηγήσεις

  Προσφυγή για μετάθεση αστυνομικών - Νομοθεσία - Επεξηγήσεις

  Κατηγορία: Αστυνομικά | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-08 08:20:36 | Πηγή: Μπλόκο

  Αναδημοσίευση από το forum της skaythess.gr

  Ακολουθεί στο συνημμένο ένα υπόδειγμα προσφυγής, για όσους μετατίθενται χωρίς να το επιθυμούν. Η παρακάτω προσφυγή βασίζεται στις έννοιες του Π.Δ. 100/2003 και κυρίως στις

  μεταθέσεις οι οποίες διατάσσονται με υπηρεσιακά-κοινωνικά κριτήρια, από την Διοίκηση και αποτελούν τις πιο συχνές μεταθέσεις στις οποίες γίνεται κατάχρηση και αυθαίρετη ερμηνεία των ανωτέρω όρων, παρ” όλο που αυτοί ορίζονται με ακρίβεια από το άρθρο 2 παρ. 4 του Π.Δ. 100/2003:

  «Ως υπηρεσιακά κριτήρια νοούνται εκείνα που συνδέονται µε υπηρεσιακές ανάγκες, όπως η προϋπηρεσία σε ορισµένες Υπηρεσίες, η εµπειρία, οι ειδικές γνώσεις, η υπηρεσιακή απόδοση και η πειθαρχικότητα. Ως κοινωνικά κριτήρια νοούνται ιδίως η προτίµηση του ενδιαφεροµένου, η οικογενειακή του κατάσταση, η συνυπηρέτηση, οι λόγοι υγείας και οι σπουδές του ιδίου ή µέλους της οικογενείας του.»

  Η συνεχής αυθαίρετη κρίση των παραπάνω αναφερόμενων κριτηρίων, οδηγεί σε πολλές άδικες μεταθέσεις, παρ” όλο που οι μετατιθέμενοι, δεν πληρούν τα κριτήρια αυτά, καθώς ερμηνεύεται αυθαίρετα από την Διοίκηση ότι τα υπηρεσιακά κριτήρια είναι η προσωπική άποψη του κάθε Διοικητή, χωρίς να ο Αστυνομικός να έχει βαθμολογηθεί κακώς ή να έχει κληθεί σε απολογία, ή οποιοδήποτε πειθαρχικό έλεγχο.Ενώ όσον αφορά τα κοινωνικά κριτήρια αυτά πολύ συχνά δεν λαμβάνονται υπόψη και είναι αδιάφορα!

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Η μετάθεση κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο, ο οποίος έχει δικαίωμα εντός 5 ημερών από την επόμενη της κοινοποίησης να συντάξει την προσφυγή του!

  Η Διοίκηση από την άλλη πλευρά θα πρέπει να απαντήσει στον ενδιαφερόμενο εντός 20 ημερών από την κατάθεση προσφυγής.

  Οποιαδήποτε παραβίαση των ανωτέρω καθιστά δικαίωμα ένστασης για τον Αστυνομικό, με εξαίρεση ότι ο ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλλει και εκπρόθεσμα την προσφυγή του και να εξεταστεί αυτή από την Διοίκηση εφόσον αυτή φτάσει έγκαιρα σ” αυτήν.

  Όσον αφορά τα κοινωνικά κριτήρια, καλό θα είναι να συνοδεύονται από διάφορα έγγραφα [πχ πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, εκκαθαριστικό εφορίας, ιατρικές γνωματεύσεις κτλ αναλόγως την περίπτωση].

  Όσον αφορά τα υπηρεσιακά κριτήρια διάφορες εύφημες μνείες, έπαινοι κτλ

   Γιώργος Δεληγιώργης, μέλος Σ.Κ.Α.Υ., μέλος Δ.Σ. Ε.Α.Υ.Θ., αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

  ΠΡΟΣΦΥΓΗ

  Του Αστ………… [………….] ……………………… του ……………,  που υπηρετώ  στο Τμήμα ………………… Θεσσαλονίκης

  Προς

  Την Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης

  Παρακαλώ όπως ακυρώσετε τη διαταχθείσα, με υπ’ αριθ. 6001/5/………… από ….-……..-2015 δ/γή μετάθεσής μου για το Τμήμα Ασφαλείας ……………. καθόσον:

        α.   Υπηρετώ στην Ελληνική Αστυνομία από το 1995, ήτοι επί χρονικό διάστημα  …………… ετών. Στη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης υπηρετώ από το  έτος ……….., ήτοι ………έτη, όποτε και μετατέθηκα με Διαταγή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης από την Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, κατόπιν πρότασης της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και τοποθετήθηκα στο Τμήμα ……………………….

  Στο διάστημα αυτό υπηρέτησα πάντα με φρόνημα το υπηρεσιακό συμφέρον πάντα υπό τις εντολές και καθοδήγηση των Προϊσταμένων μου. Από το 2001 έως το 2012 υπηρέτησα στο Αστυνομικό Τμήμα ………………….., εκτελώντας κάθε υπηρεσιακό καθήκον που μου είχε ανατεθεί.

  Στο διάστημα που υπηρετώ στη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης,  απέκτησα μοναδική εμπειρία και ειδικές γνώσεις πάνω στο εξαιρετικά ιδιαίτερο αντικείμενο που πραγματεύεται η Υπηρεσία, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα υπηρεσιακό ζήλο και ξεχωριστή υπηρεσιακή απόδοση, όπως εύλογα μπορείτε να διαπιστώσετε από τις βαθμολογίες-κρίσεις των Προϊσταμένων μου, εργαζόμενος υπό αντίξοες συνθήκες και πάρα πολλές ώρες, πέραν του καθιερωμένου ωραρίου, αλλά πάντοτε με τον ζήλο που οφείλει να έχει ο Έλληνας Αστυνομικός, χωρίς ουδέποτε να έχω προκαλέσει οποιοδήποτε πρόβλημα ή δυσμενή σχόλια για την Υπηρεσία μου.

  β.   Ουδέποτε    μου    ασκήθηκε    πειθαρχικός   έλεγχος , ουδέποτε             βαθμολογήθηκα    κακώς,   από   τους   προϊσταμένους    μου, το  χρονικό διάστημα των……………. ετών που υπηρετώ στη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

   γ.   Όσον αφορά τα κοινωνικά κριτήρια, σας αναφέρω ότι είμαι πατέρας δύο παιδιών τα οποία συντηρώ και μεγαλώνω με την σύζυγό μου, …………………………..στο επάγγελμα, η οποία εργάζεται, δηλαδή πλησίον του τόπου όπου υπηρετώ. Τυχόν μετάθεσή μου στο Τμήμα ………………………………., θα προκαλέσει δυσμενή προβλήματα, τόσο στη σύζυγό μου που θα αναγκαστεί να ……………………………………………………………………. καθόσον δεν διαθέτουμε όχημα, αφού λόγω της δυσχερής οικονομικής κατάστασης που βιώνει η οικογένειά μου στις δύσκολες αυτές οικονομικές συνθήκες που διαβιώνει η Ελληνική κοινωνία, έχουμε παραδώσει τις πινακίδες του.

                                                                    Θεσσαλονίκη, -07-2015

              Ο Αναφέρων

  .

 • Οι νεοναζί της χρυσής αυγής βάζουν νέους μπελάδες και προβλήματα στην ΕΛ.ΑΣ.

  Οι νεοναζί της χρυσής αυγής βάζουν νέους μπελάδες και προβλήματα στην ΕΛ.ΑΣ.

  Κατηγορία: Αστυνομικά | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-08 08:03:38 | Πηγή: Μπλόκο

  Σε κάθε προεκλογική περίοδο είθισται οι νεοναζί της χρυσής αυγής ν' αποτελούν το μεγαλύτερο πονοκέφαλο πρώτιστα της Ελληνικής Δημοκρατίας και δευτερογενώς της Ελληνικής Αστυνομίας.

  Στο παρελθόν, το μεγαλύτερο ζήτημα προς λύση ήταν η δράση των οργανωμένων ταγμάτων εφόδου, των γνωστών freikorps της εγκληματικής οργάνωσης. Στην παρούσα όμως, το πρόβλημα έχει για

  πρώτη φορά πολιτικό περίβλημα.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, η ηγεσία της Αστυνομίας καταστρώνει ειδικά σχέδια ασφαλείας για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών την ερχόμενη Τετάρτη, μετά την ωμή απειλή του γκεμπαιλίσκου της οργάνωσης Κασιδιάρη, ότι θα τοποθετήσει μπροστά στην ΕΡΤ χίλιους σιδερόφραχτους στρατευμένους οπαδούς της, για ν' αποτρέψει τη διεξαγωγή του.

  Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο πως συμπίπτει μέσα στην προεκλογική περίοδο (19 Σεπτεμβρίου) η δεύτερη επέτειος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι ανησυχίες είναι έκδηλες και για απρόβλεπτες εντάσεις και για προβοκάτσιες.

  .

 • Η

  Η "συνωμοσία" του ... Αγίου Παντελεήμονα

  Κατηγορία: Αστυνομικά | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-08 07:45:57 | Πηγή: Μπλόκο

  Πολλές φορές οι συγκυρίες και οι συμπτώσεις σκαρώνουν περίεργα παιχνίδια, σε βαθμό που γίνεται επίκληση συνωμοσίας του σύμπαντος κόσμου...

  Για μια τέτοια "συνέργεια"- σύγκλιση συμπτωματολογίας γίνεται λόγος από την ΕΛ.ΑΣ, αναφορικά με την προ ημερών καταγγελία μετανάστη για προπηλακισμό και κακοποίηση του από αστυνομικό του τμήματος Αγίου Παντελεήμονα. Μια καταγγελία που

  δημοσίευσε το left.gr και απλώς αναδημοσίευσε σε μορφή παράθεσης το bloko.gr ( ΕΔΩ ). 

  Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αστυνομικός σκοπός του τμήματος που καταγγέλθηκε για βία και αυθαιρεσία, μέχρι πριν από λίγες ημέρες υπηρετούσε με απόσπαση στο ΑΤ της Σαντορίνης. Μάλιστα, ήταν μεταξύ αυτών που έκαναν μεταγωγή στην εισαγγελία της Νάξου ύποπτων συμμετοχής σε κύκλωμα δουλεμπόρων που εξαρθρώθηκε στο νησί κι επιδίωκε την από αέρος, δια του εκεί αερολιμένα δηλαδή, μεταφορά προσφύγων σε χώρες της Ευρωπαϊκές Ένωσης με πλαστά διαβατήρια.

  Σ' έναν από τους δουλέμπορους, που αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, τέθηκε η υποχρέωση της εμφάνισης κάθε 1η και 15 του μήνα στο τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, στην περιοχή αρμοδιότητας του οποίου δήλωσε διεύθυνση μόνιμης διαμονής.

  Ο συγκεκριμένος μετανάστης, μόλις πήγε στο τμήμα για να δηλώσει το παρόν, όπως τονίζεται από αστυνομικές πηγές, είδε στη θέση του σκοπού τον ένστολο που πριν από λίγες ημέρες του είχε κάνει τη μεταγωγή, κατω από αδιευκρίνιστες κατά πως ομολογείται διαπροσωπικές συνθήκες και συμπεριφορές, με αποτέλεσμα όπως λέγεται να εκμανεί και ν' απειλήσει τον σκοπό (σύμφωνα με όσα επίσης υποστηρίζονται από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ που διερεύνησαν την καταγγελία), πως θα δει τί έχει να πάθει.

  Λίγη ώρα αργότερα, αναρτήθηκε η καταγγελία στο left.gr.

  Το bloko.gr όπως ανάρτησε την καταγγελία και όπως συνηθίζει, δημοσιοποιεί και τη θέση της αστυνομίας, προκειμένου θέσεις και δεδομένα να υπόκεινται χωρίς περισπασμό και λογοκρισία στη δημόσια κριτική.

  .

 • Σκηνικό πολέμου στην Τουρκία

  Σκηνικό πολέμου στην Τουρκία

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-08 00:06:33 | Πηγή: Μπλόκο

  H τουρκική κυβέρνηση κλήθηκε σήμερα να λογοδοτήσει σχετικά με την φονική επίθεση που εξαπέλυσαν οι μαχητές του PKK εναντίον των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Μόλις πριν από λίγο το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων της

  Τουρκίας ανακοίνωσε ότι 16 στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 6 τραυματίστηκαν στην ενέδρα που έστησαν χθες στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας οι μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν εναντίον μιας στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής.

  Νωρίτερα σήμερα διατυπώθηκαν επικρίσεις εναντίον των τουρκικών αρχών καθώς 24 ώρες μετά την επίθεση ούτε το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων ούτε η κυβέρνηση είχαν δώσει στη δημοσιότητα τον παραμικρό απολογισμό της επίθεσης, τροφοδοτώντας κάθε είδους φημολογία.

  Χωρίς να κρύβει την αγανάκτησή του ο επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί ζήτησε από τις αρχές να ανακοινώσουν «αμέσως» τις απώλειες που υπέστη ο στρατός.

  «Ο τουρκικός λαός θέλει να μάθει όλη την αλήθεια που κρύβεται στην Ντάγλιτζα… Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει έναν απολογισμό των μαρτύρων» δήλωσε ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP).
  Το PKK από την πλευρά του έκανε στην αρχή λόγο για 15 νεκρούς, ενώ σήμερα αναθεώρησε προς τα πάνω τον απολογισμό της επίθεσης.
  «Τριάντα ένας Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 6 τραυματίστηκαν» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του κινήματος, ο Μπακτιάρ Ντογάν, ενώ επισήμανε ότι μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται ένας στρατηγός.

  Η εφημερίδα Hurriyet έγραψε ότι τουλάχιστον 19 στρατιώτες έχασαν την ζωή τους, μεταξύ αυτών ένας αντισυνταγματάρχης. Με μια νέα δήλωσή του ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε με σθένος μια «ειδεχθή επίθεση», χωρίς να δώσει ωστόσο κανέναν απολογισμό.
  Την ίδια ώρα σε πολλές πόλεις της χώρας διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους για να καταδικάσουν την επίθεση του PKK. Και άλλες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για αργότερα σήμερα.
  Η ένταση κλιμακώνεται στην χώρα ενώ ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκήρυξε βουλευτικές εκλογές για την 1η Νοεμβρίου. Ο ηγέτης του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου καταφέρθηκε εναντίον του Τούρκου προέδρου κατηγορώντας τον ότι υποδαυλίζει τη βία προκειμένου να ικανοποιήσει τις προεδρικές του φιλοδοξίες.
  «Βύθισες την χώρα σε ένα λουτρό αίματος για τους 400 σου βουλευτές» υπογράμμισε στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
  «Δεν θα υποκύψουμε στις φιλοπόλεμες πολιτικές» διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο ηγέτης του κουρδικού κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς, που συντόμευσε την επίσκεψή του στη Γερμανία, απευθύνοντας έκκληση για «ειρήνη και αδελφοσύνη» με στόχο να αποφευχθεί μια «καταστροφή».


  Ερντογάν: Οι ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν 2.000 μαχητές του PKK

  Οι τουρκικές ένοπλες σκότωσαν τουλάχιστον 2.000 μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
  «Τουλάχιστον 2.000 τρομοκράτες έχουν σκοτωθεί τόσο στο Καντίλ (περιοχή του βορείου Ιράκ) και στην Τουρκία» είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ATV.
  Ο ίδιος προσέθεσε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του PKK θα ενταθούν, λόγω της χθεσινής αιματηρής επίθεσης εναντίον δύο στρατιωτικών οχημάτων στην επαρχία Χάκαρι.

  enikos.gr

 • Με εκπλήξεις, καραμπόλες και… παζάρια οι λίστες των υποψηφίων

  Με εκπλήξεις, καραμπόλες και… παζάρια οι λίστες των υποψηφίων

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-07 23:43:14 | Πηγή: Μπλόκο

  Με το στοίχημα για διεύρυνση με αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση όλων των τομέων και έμφαση στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες να θεωρείται κερδισμένο, καθώς επίσης με έντονο το άρωμα γυναίκας, το Ποτάμι ολοκλήρωσε

  την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του, με 408 υποψήφιους.

  Επικεφαλής του Επικρατείας μπαίνει ο Νικηφόρος Διαμαντούρος ενώ στην Α΄Αθήνας ο Σπύρος Λυκούδης.  Στις δυο πρώτες θέσεις της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας της χώρας βρίσκονται Γρηγόρης Ψαριανός και  Χάρης Θεοχάρης αντίστοιχα.

  Στην περιφέρεια Αττικής από τις πρώτες θέσεις τη μάχη θα δώσουν οι Γιώργος Μαυρωτάς και Δημήτρης Τσιόδρας. Στη Β΄Πειραιά ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός. Υποψήφιος στην  Α΄ Θεσσαλονίκης αλλά και στα Χανιά θα είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης. Στη δεύτερη περιφέρεια του νομού θα είναι η Κατερίνα Μάρκου, ενώ στην Κορινθία ο δημοφιλής ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος. 

  Με τη συνεργασία με το Μανώλη Γλέζο σε εκκρεμότητα, βαρύ πυροβολικό τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και με τη συμμετοχή των κορυφαίων στελεχών του πάλαι ποτέ αριστερού ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνεται στην εκλογική μάχη η Λαϊκή Ενότητα.

  Έκπληξη αποτελεί η επιλογή να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων λίστας ο Αλέκος Αλαβάνος, επικεφαλής του σχεδίου β΄ και από τους πρώτους που δήλωσαν την στήριξη τους, στη νεοσύστατη ΛΑΕ. 

  Εάν τελικώς ευοδωθούν οι συζητήσεις με τον επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών τότε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου της Α΄ Αθήνας, θα τεθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στις πιθανές εκλόγιμες θέσεις της Β’ Αθήνας, Δημήτρης Στρατούλης, Νάντια Βαλαβάνη και Κώστας Ήσυχος. Στην περιφέρεια Αττικής, μετακομίζει από την Κοζάνη –ελέω Ευγενίας Ουζουνίδου-η Ραχήλ Μακρή με στόχο την απορρόφηση της δεξαμενής των ψήφων του Αλέξη Μητρόπουλου. Η ΚΑ Μακρή δήλωσε πως παρότι γνωρίζει ότι «η δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο της περιφέρειας Αττικής δεν είναι εκλόγιμη για ένα καινούργιο κόμμα σε αντίθεση με την πρώτη της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης» εν τούτοις έχει εμπιστοσύνη στις συλλογικές αποφάσεις.

  Από την υπερπληθώρα εκλεγμένων βουλευτών που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στάθης Λεουτσάκος θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Πειραιά. Στην «φυσική του έδρα», τη Β’ Πειραιά αλλά και στην περιφέρεια Αττικής θα κατέβει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Στην Α’ Θεσσαλονίκης θα είναι η πρώην αντιπρόεδρος της βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου, επικεφαλής στην Β΄ περιφερεια θα είναι η Λίτσα Αμανατίδου, ενώ στην Αχαϊα θα είναι υποψήφιος ο Κώστας Λαπαβίτσας.

  Στήριξη στη ΛΑΕ χωρίς να συμμετέχει στα ψηφοδέλτιά της εξέφρασε ο Αλέκος Καλύβης.

  «Προέχει ένα καλό  εκλογικό αποτέλεσμα .Τα υπόλοιπα θα τα δούμε ψύχραιμα μετά τις εκλογές» επισημαίνει, πάντως, με νόημα, ο κ. Καλύβης. 

  Με την Αλέκα Παπαρήγα στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Eπικρατείας μπαίνει στην εκλογική κούρσα το ΚΚΕ. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α΄ Αθήνας θα είναι η Λιάνα Κανέλλη. Στη Β΄Αθήνας αλλά και στην Βοιωτία θα είναι υποψήφιος ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Στη δεύτερη θέση της Β΄ Αθήνας θα είναι ο Θανάσης Παφίλης. Γιάννης Γκιόκας και Ελένη Γερασιμίδου, είναι τα πρώτα ονόματα στην περιφέρεια Αττικής. 

  Χωρίς τον Παύλο Χαϊκάλη, που κόπηκε από τις λίστες λόγω του σκανδάλου με την off shore, ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε το βραδυ της Δευτέρας την επικεφαλής στο ψηφοδελτίου Επικρατείας. Την 25χρονη ακτιβίστρια Χριστίνα Τρεμόντι, τη διαχειρίστρια της ιστοσελίδας edosafakelaki.org. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα είναι υποψήφιος σε Ηράκλειο και Β΄ Αθήνας, περιφέρεια στην οποία θα βρίσκεται και ο πρώην υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ. 

  Μετά το ναυάγιο στη συνεργασία με τον Γιώργο Παπανδρέου,  σε μια κίνηση πολιτικού συμβολισμού η Φώφη Γεννηματά επέλεξε να κατέβει και στην Αχαΐα, το άλλοτε προπύργιο του παπανδρεϊσμού. Στα ψηφοδέλτια του το ΠΑΣΟΚ μετράει 11 επαναπατρισμούς από το ΚΙΔΗΣΟ. Ανατροπή της τελευταίας στιγμής η απόφαση του Συμεών Κεδίκογλου να μην είναι υποψήφιος στην Εύβοια μετά τις αντιδράσεις στο πρόσωπό του. 

  Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα είναι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.  Στην Α΄ Αθήνας θα είναι υποψήφιος ο Κώστας Σκανδαλίδης, και ο Παύλος Γερουλάνος υπουργός στις κυβερνησεις Παπανδρέου και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού. Στην Β΄Αθήνας, εκτός από την Αχαΐα θα είναι υποψήφια η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Μαζί της Ανδρέας λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Πύρρος Δήμας. Στην περιφέρεια Αττικής θα είναι η Εύη Χριστοφιλοπούλου μαζί με τον Δημήτρη Χατζησωκράτη της ΔΗΜΑΡ. Υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης θα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

  antenna.gr

 • Νέος επικίνδυνος

  Νέος επικίνδυνος "ιός" για τα... έξυπνα τηλέφωνα και τις ταμπλέτες

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-07 23:20:12 | Πηγή: Μπλόκο

  Την προσοχή των κατόχων smartphones εφιστά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχετικά με κακόβουλο λογισμικό το οποίο προσβάλει συσκευές κινητής τηλεφωνίας, εμφανίζοντας μήνυμα ότι τα αρχεία έχουν κλειδωθεί από την

  αστυνομία και πως για το ξεκλείδωμα τους απαιτείται η καταβολή χρηματικού ποσού.

  Έχουν υπάρξει καταγγελίες σε πολλές χώρες για το κακόβουλο αυτό λογισμικό, το οποίο με κατάλληλους μηχανισμούς εντοπισμού θέσης αναγνωρίζει τη χώρα στην οποία βρίσκεται ο χρήστης και εμφανίζει αντίστοιχο μήνυμα από την Εθνική Αστυνομία του εκάστοτε κράτους. Η διανομή του συγκεκριμένου λογισμικού γίνεται κυρίως μέσω ιστοσελίδων και διαφημίσεων, ενώ προσβάλλει κυρίως συσκευές με λειτουργικό "Android". Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, όμως, προσβάλλει και συσκευές που λειτουργούν με άλλο λειτουργικό, καθώς και tablets.

  Όπως επισημαίνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην πλειονότητα των περιπτώσεων το κακόβουλο λογισμικό δεν κλειδώνει πραγματικά τα αρχεία και μπορεί να απομακρυνθεί με απλές διαδικασίες, σε αντίθεση με αντίστοιχα κακόβουλα λογισμικά τα οποία προσβάλλουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κρυπτογραφούν τα περιεχόμενα αρχεία.

  Σε οποιαδήποτε περίπτωση οι πολίτες δεν πρέπει να καταβάλουν το χρηματικό ποσό και συνίσταται η άμεση επικοινωνία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον τηλεφωνικό αριθμό 111 88 για βοήθεια.

  Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται σε επαγρύπνηση, παρακολουθεί το φαινόμενο και θα συνεχίσει την ενημέρωση των πολιτών με οποιοδήποτε νεότερο στοιχείο περιέλθει σε γνώση της σχετικά με το κακόβουλο αυτό λογισμικό.

 • Τι άλλο ζητάνε από τις ΕΔ για τους μετανάστες! Πόσο θ΄ αντέξουν να

  Τι άλλο ζητάνε από τις ΕΔ για τους μετανάστες! Πόσο θ΄ αντέξουν να "κάνουν τα πάντα";

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-07 23:01:17 | Πηγή: Μπλόκο

  Ακόμη πιο βαθειά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ανεξέλεγκτης ροής παράνομων μεταναστών “βουτάνε” οι Ένοπλες Δυνάμεις. Οι οποίες ήδη έχουν προσφέρει πολλά,αλλά φαίνεται ότι ποτέ δεν θεωρούνται αρκετά! Όπως εδώ και

  μέρες γράφουμε διαμορφώνεται μεθοδικά κλίμα για “στρατικοποιημένες λύσεις” . Δημοσιεύματα -κάποια και με δόση…αγανάκτησης- αναρωτιούνται γιατί δεν αναλαμβάνουν ακόμη πιο ενεργό ρόλο οι ΕΔ στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η παράνομη μετανάστευση. Οι πιέσεις και η αγανάκτηση είχαν αποτέλεσμα, αφού από χθες οι διοικητές σημαντικών μονάδων σ΄ όλα ανεξαιρέτως τα ακριτικά νησιά που έχουν υποδεχτεί σημαντικούς αριθμούς μεταναστών και προσφύγων ειδοποιήθηκαν να βρουν και να διαθέσουν προσωπικό το οποίο θα αναλάβει:

  •την καταγραφή των παράνομων μεταναστών

  •την σίτισή τους

  •την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη


  Όλα αυτά δεν θα αποτελούσαν αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμού αν υπήρχαν πράγματι δυνατότητες για να δώσουν οι ΕΔ περισσότερα απ΄ ότι έχουν ήδη προσφέρει. Όμως κάποιος πρέπει να εξηγήσει στην πολιτική ηγεσία -κι όχι μόνο σ΄ αυτή του ΥΠΕΘΑ- ότι οι μονάδες των ακριτικών νησιών αντιμετώπιζαν σημαντικότατα προβλήματα στη λειτουργία τους πολύ πριν ξεσπάσει το μεταναστευτικό “τσουνάμι”. Λόγω έλλειψης χρημάτων και προσωπικού. Το τελευταίο έχει πιεστεί δραματικά κι έχει κυριολεκτικά φθάσει στα όριά του. Το ίδιο και οι άνθρωποι που το διοικούν. Ο εκνευρισμός που επικρατεί στις μονάδες είναι ανθρώπινος και γίνονται μεγάλες προσπάθειες για την “διαχείρισή” του.

  Ακόμη κι αυτά δεν θα είχαν σημασία για να τα σχολιάσουμε αν δεν υπήρχε ο κίνδυνος οι Ένοπλες Δυνάμεις να αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να αφήσουν σε “δεύτερη μοίρα” την κύρια αποστολή τους. Που δεν είναι άλλη από την εθνική ασφάλεια της χώρας. Για την οποία πρέπει πάντα να επαγρυπνούν και κυρίως να ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ.

  Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ήδη τεράστια εμπλοκή στο θέμα της μετανάστευσης. Πλοία του Στόλου μας περιπολούν διαρκώς στο Αιγαίο κι έχουν διπλασιάσει τα ποσοστά έγκαιρων εντοπισμών δουλεμπορικών. Δυνάμεις του στρατού έχουν αναλάβει την σίτιση μεγάλου αριθμού μεταναστών . Ιατρικό προσωπικό όπου υπάρχει απασχολείται σχεδόν αποκλειστικά πλέον με την περίθαλψη μεταναστών. Τα ελικόπτερα της ΠΑ και του ΠΝ έχουν εκτελέσει πολλές αποστολές έρευνας διάσωσης μεταναστών στο Αιγαίο. Τώρα τους ζητάμε κι άλλα. Κι όπως όλα δείχνουν -και μακάρι αυτή τη φορά να διαψευστούμε- θα έρθει σύντομα η στιγμή που κάποιοι θα θελήσουν να τους αναθέσουν και αποστολές “επιβολής της τάξης” σε περιοχές που το θέμα των μεταναστών παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.

  Οι ελληνικές ΕΔ έχουν μάθει χρόνια τώρα να καλούνται να υποκαταστήσουν το “ανάπηρο” κράτος . Όμως δεν μπορεί όλα να τα περιμένουμε απ΄ αυτές. Το σχοινί έχει τεντωθεί επικίνδυνα και μπορεί εύκολα να σπάσει. Χρειάζεται προσοχή και φειδώ στην χρησιμοποίησή τους ,Οι ΕΔ υπάρχουν για συγκεκριμένη και πολύ σοβαρή αποστολή. Ας μην το ξεχνάμε αυτό.

  onalert.gr

 • Στο δρόμο για τη φυλακή το πλήρωμα του «HADDAD 1»

  Στο δρόμο για τη φυλακή το πλήρωμα του «HADDAD 1»

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-07 22:39:54 | Πηγή: Μπλόκο

  ο δρόμο για τη φυλακή πήραν , σήμερα,  τα 7 μέλη του πληρώματος , 5 Σύροι και 2 Ινδοί , του  «HADDAD 1» για τη μεταφορά παράνομων κυνηγετικών όπλων και σφαιρων που έκρυβαν τα κοντέινερ του φορτηγού πλοίου. Κατά την πολύωρη

  απολογία του στον ανακριτή , το πλήρωμα του πλοίου, συμπεριλαμβανομένου του 51χρονου καπετάνειου,  δήλωσε άγνοια για το τί μετέφερε και υποστήριξε πως πίστευαν ότι μετέφεραν πλαστικά κιβώτια, ντουλάπια και άλλα  είδη οικοσυσκευής.

  Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive, o δικηγόρος της πλοιοκτήτριας εταιρείας υποστηρίζει πως έχει στα χέρια του έγγραφα που αποδεικνύουν  πως το εμπόρευμα του πλοίου, με προορισμό το Σουδάν , είχε περάσει από τελωνειακό έλεγχο και είχε όλα τα συνοδευτικά. 

  Από την πλευρά της η εταιρεία διατίθεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να στείλει εκπρόσωπο της για τις απαιτούμενες διαδικασίες. 

  Υπενθυμίζεται πως καταμετρήθηκαν συνολικά 4.881 καραμπίνες αστυνομικού τύπου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πόλεμο πόλης και 491.950 σφαίρες των 9mm.

  cretalive.gr

 • Επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας Χουριέτ από υποστηρικτές του Ερντογάν [BINTEO]

  Επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας Χουριέτ από υποστηρικτές του Ερντογάν [BINTEO]

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-07 22:18:56 | Πηγή: Μπλόκο

  Επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας Χουριέτ στην Κωνσταντινούπολη, έκαναν διακόσιοι περίπου υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην οποία πρωτοστάτησε ο επικεφαλής της νεολαίας του κόμματος της

  Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

  Οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν στο προσωπικό ασφαλείας του κτιρίου και έριξαν πέτρες προκαλώντας υλικές ζημιές.

  Ο μπροστάρης του εξαγριωμένου πλήθους και επικεφαλής της νεολαίας του κόμματος του Ερντογάν, ο οποίος είναι και ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης ανέφερε στους ψηφοφόρους του Ερντογάν ότι: «ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 1ης Νοεμβρίου, ο Ερντογάν θα γίνει πρόεδρος στην χώρα με διευρυμένες εξουσίες».

  Ο εκδότης της Χουριέτ Σεντάτ Εργίν, μίλησε για τα επεισόδια εις βάρος της εφημερίδας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk και χαρακτήρισε την επίθεση εναντίον της εφημερίδας ως «μαύρη σελίδα στην ιστορία της δημοκρατίας στην Τουρκία».

  «Αυτή η επίθεση έγινε από οπαδούς του κυβερνώντος κόμματος. Σε μια δημοκρατία τα κόμματα θα πρέπει να κρατούν αποστάσεις από την βία. Εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία, εξαιτίας αυτών των γεγονότων, εμείς θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία», ανέφερε μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του ο εκδότης της Χουριέτ.

  tvxs.gr

 • Κάμερον: Η Αγγλία θα υποδεχθεί 20.000 πρόσφυγες

  Κάμερον: Η Αγγλία θα υποδεχθεί 20.000 πρόσφυγες

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-07 21:54:54 | Πηγή: Μπλόκο

  Η Μεγάλη Βρετανία δεσμεύτηκε να υποδεχθεί 20.000 πρόσφυγες από τη Συρία μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον μιλώντας στη βρετανική Κάτω Βουλή, πρέπει «να εκπληρώσουμε την ηθική

  μας υποχρέωση» ως απάντηση στην κρίση της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

  Όπως σημείωσε ο Κάμερον το κόστος της εγκατάστασης των προσφύγων θα απορροφηθεί από το κονδύλι του βρετανικού προϋπολογισμού που αφορά την εξωτερική βοήθεια για την πρώτο χρόνο.

  thetoc.gr

 • Να ενεργοποιηθεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας ζητά η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής

  Να ενεργοποιηθεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας ζητά η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-07 21:54:52 | Πηγή: Μπλόκο

  Η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής  δεδομένης της υπερβολικής διόγκωσης των μικτών μεταναστευτικών ροών και της απορρέουσας από αυτήν κατάστασης που διαμορφώνεται με την είσοδο μεγάλου αριθμού Υπηκόων τρίτων χωρών

  καθημερινά στα Ανατολικά σύνορα της Χώρας υπέβαλε αίτημα ώστε να ενεργοποιηθεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας και ακολούθως να υπάρξει μια ουσιαστική ενίσχυση στις προσπάθειες που καταβάλλονται από πλευράς ΥΠΥ για τη διαχείριση της αναφερόμενης έκρυθμης κατάστασης.

  Στο εν λόγω αίτημα καταγράφονται αναλυτικά οι εκτιμώμενες ανάγκες σε ιατρικά και φαρμακευτικά αναλώσιμα, εξοπλισμό χώρων διαβίωσης κι εργασίας, είδη ιματισμού και προσωπικό.

  Η ικανοποίηση του αναφερόμενου αιτήματος αναμένεται να  αποτελέσει μία κρίσιμης σημασίας συνδρομή στο έργο της ΥΠΥ που κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες   γίνεται εξαιρετικά δύσκολο.

 • Μύκονος: Χαροπαλεύει 31χρονος που υπέστη ξυλοδαρμό από μπράβο σε μπαρ

  Μύκονος: Χαροπαλεύει 31χρονος που υπέστη ξυλοδαρμό από μπράβο σε μπαρ

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-07 21:30:44 | Πηγή: Μπλόκο

  Στο Θριάσιο Νοσοκομείο της Αθήνας μεταφέρθηκε και χειρουργήθηκε, τραυματισμένος στο κεφάλι, ένας 31χρονος Κύπριος, μετά τον ξυλοδαρμό του έξω από beach bar στην παραλία Super Paradise στη Μύκονο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το

  επεισόδιο σημειώθηκε στις 10.30 το βράδυ της Κυριακής, όταν το θύμα αρχικά διαπληκτίστηκε με άλλο Κύπριο μέσα στο κατάστημα.

  Τότε το προσωπικό ασφαλείας του μαγαζιού τον απομάκρυνε για να εκτονωθεί η κατάσταση. Ωστόσο, αυτός επιχείρησε να ξαναμπεί στον χώρο του, οπότε επενέβησαν εκ νέου ο 34χρονος ιδιοκτήτης της εταιρείας σεκιούριτι που επόπτευε το beach bar και ο 25χρονος υπάλληλός του.
    
  Με βάση αστυνομικές πηγές, ο πρώτος χαστούκισε τον 31χρονο και ο δεύτερος τον έριξε στο έδαφος, με αποτέλεσμα ο Κύπριος να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.

  Μετά από αναζητήσεις, ο 34χρονος συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στη Μύκονο, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του εισαγγελέα Σύρου. Οι αστυνομικοί αναζητούν τον 25χρονο, για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης από κοινού.

  tovima.gr

 • Η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε αίτημα των ΗΠΑ να κλείσει το FIR Αθηνών σε ρωσικές πτήσεις προς τη Συρία

  Η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε αίτημα των ΗΠΑ να κλείσει το FIR Αθηνών σε ρωσικές πτήσεις προς τη Συρία

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-07 21:10:26 | Πηγή: Μπλόκο

  Το κλείσιμο του ελληνικού εναέριου χώρου για τις πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών προς τη Συρία φέρονται να ζήτησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες από την υπηρεσιακή ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με το

  ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι.


  Το πρακτορείο επικαλείται διπλωματική πηγή στην Αθήνα και αναφέρει ότι το διάβημα έγινε μέσω της αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, αλλά απερρίφθη από την ελληνική πλευρά.
  “Το Σάββατο η Πρεσβεία των ΗΠΑ απευθύνθηκε στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ελλάδας με το αίτημα να απαγορευθεί η διέλευση ρωσικών αεροσκαφών από το  FIR Αθηνών. Η κυβέρνηση της Ελλάδας αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα, για να μην επιδεινώσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία”, ανέφερε η πηγή του ρωσικού Πρακτορείου.
  Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Μόσχα ζήτησε και έλαβε την άδεια της Αθήνας να πραγματοποιήσει πτήσεις για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία κατά το διάστημα 1-24 Σεπτεμβρίου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ή άλλη επιβεβαίωση της είδησης, που μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο.
  Υπενθυμίζεται ότι, αν και λόγος γίνεται στην περίπτωση του ρωσικού αιτήματος αυστηρά για ανθρωπιστικά φορτία προς τη Συρία, τα προηγούμενα 24ωρα οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει με διάφορους τρόπους, ακόμη και με απευθείας τηλεφωνική συνομιλία του υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, την ανησυχία τους για τυχόν ενεργό στρατιωτική δραστηρικότητα της Μόσχας στη Συρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, η Μόσχα φέρεται να έχει μεταφέρει άνδρες της, ενδεχομένως και αεροσκάφη της στη Συρία, τα οποία πιθανώς υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις του συριακού στρατού κατά των μαχητών του λεγόμενου “Ισλαμικού Κράτους” (ISIS).
  Η Μόσχα και προσωπικά ο Β.Πούτιν διέψευσαν παρόμοια ρωσική εμπλοκή στις επιχειρήσεις, χαρακτηρίζοντας “πρόωρη” κάθε συζήτηση για συμμετοχή της ρωσικής αεροπορίας σε επιχειρήσεις κατά του ISIS. Ωστόσο ο Ρώσος πρόεδρος παραδέχθηκε ότι η Μόσχα, υλοποιώντας «μεγάλα συμβόλαια του παρελθόντος», όπως είπε, παρέχουν στο συριακό καθεστώς συμβούλους, εκπαίδευση, εξοπλισμό και πολεμοφόδια για τις ανάγκες του συριακού στρατού.

  ellada-russia.gr

 • Τί είπε ο αναπληρωτής υπουργός ΠροΠο για το θάνατο του Στ.Λαζαρίδη

  Τί είπε ο αναπληρωτής υπουργός ΠροΠο για το θάνατο του Στ.Λαζαρίδη

  Κατηγορία: Αστυνομικά | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-07 20:26:57 | Πηγή: Μπλόκο

  Διαβάστε τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Αντώνη Μακρυδημήτρη, για τον θάνατο τού 35χρονου ειδικού φρουρού, Στάθη Λαζαρίδη, ύστερα από οκτώ χρόνια μάχης για τη ζωή: «Ο θάνατος του Ειδικού Φρουρού

  Ευστάθιου Λαζαρίδη, που τα τελευταία χρόνια έδινε σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, μας συγκλόνισε όλους.

  Εκπληρώνοντας το καθήκον του για την προστασία και την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου, δέχθηκε δολοφονικά πυρά κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, το Νοέμβριο του 2007 στα Ζωνιανά της Κρήτης.

  Στη συνείδηση μας είναι ένας από τους ήρωες της Ελληνικής Αστυνομίας.

  Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη σύσσωμης της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας και όλου του προσωπικού του Σώματος.

  Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους τους. Η σκέψη μας βρίσκεται κοντά τους.»

 • Φρανκ Γκαλούτσιο. Ο άνθρωπος που σημάδεψε με τρεις χαρακιές τον Αλ Καπόνε, επειδή σχολίασε τα οπίσθια της αδελφής του

  Φρανκ Γκαλούτσιο. Ο άνθρωπος που σημάδεψε με τρεις χαρακιές τον Αλ Καπόνε, επειδή σχολίασε τα οπίσθια της αδελφής του

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-07 20:06:13 | Πηγή: Μπλόκο

  Ο «Σημαδεμένος» Αλ Καπόνε

  Το 1917 ο 18χρονος Αλ Καπόνε δούλευε στο νυχτερινό κέντρο του μαφιόζου Φράνκι Γέιλ.

  Μία νύχτα, επισκέφθηκε το μαγαζί ένας

  μικροεγκληματίας της τοπικής μαφίας, ο Φρανκ Γκαλούτσιο, που συνόδευε την όμορφη αδερφή του.

  Ο Καπόνε, γυναικάς από μικρός, πλησίασε την εξαιρετικά καλλίγραμμη αδερφή του Γκαλούτσιο και με πολύ δυνατή φωνή, έκανε ένα κομπλιμέντο για τα  οπίσθιά της.

  Ο Γκαλούτσι, με το που άκουσε το σεξιστικό σχόλιο, έβγαλε μαχαίρι. Ο Καπόνε ζήτησε συγγνώμη, αλλά ο θιγμένος αδελφός του έκανε τρεις ανεξίτηλες χαρακιές στο πρόσωπο.

   

  Σημάδευε στον λαιμό, είπαν πολλοί, αλλά ο Γκαλούτσιο πρέπει να ήταν λίγο μεθυσμένος εκείνο το βράδυ και το χέρι του ήταν ασταθές.

  Ο Καπόνε τη γλίτωσε. Τον πήγαν αμέσως στο νοσοκομείο, όπου χρειάστηκε 30 ράμματα.

  Τα σημάδια τον συντρόφευσαν σε όλη του τη ζωή.

  Εξαιτίας τους, πήρε το παρατσούκλι ο «Σημαδεμένος», που ο ίδιος απεχθανόταν.

  Στις φωτογραφίες έδειχνε πάντα τη δεξιά πλευρά του προσώπου του, για να κρύβει τα σημάδια.

  Όποτε χρειαζόταν να αναφερθεί στα σημάδια, έλεγε ότι τραυματίστηκε σε μια μάχη στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

  Όταν ήταν στην εγκληματική του ακμή, ο Τύπος είχε χρησιμοποιήσει τα σημάδια για να δείξει πόσο σκληρός και άγριος ήταν ο Καπόνε.

  Όμως, ο Καπόνε, που ήταν πάντα καλοντυμένος και πρόσεχε πολύ την εμφάνισή του, δεΝ χάρηκε καθόλου και σύντομα, αν και όλοι ήξεραν ποιος είναι ο σημαδεμένος, κανείς δεν τολμούσε να τον αποκαλέσει έτσι μπροστά του.

  Ο Αλφόνσο Γκάμπριελ Καπόνε γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1899 στη Νέα Υόρκη. Οι γονείς του ήταν μετανάστες από την Ιταλία και είχαν 9 παιδιά.

  Κανείς δεν περίμενε τα παιδιά αυτής της οικογένειας να γίνουν εγκληματίες. Τα 9 αδέρφια έζησαν μία απολύτως φυσιολογική παιδική ηλικία. O Ναπολιτάνος πατέρας του ήταν κουρέας, που μετακόμισε στο Μπρούκλιν. Ζούσαν δύσκολα, αλλά τίμια.

  Ο θάνατος του αδελφού του, Φρανκ Καπόνε, στενοχώρησε πολύ τον Αλ.

  Παρ’ όλα αυτά, ο Αλ που ακολούθησε εγκληματική δράση, παρέσυρε και άλλους δύο αδερφούς του, τον Ραλφ και τον Φρανκ, που τον βοήθησαν να χτίσει τη δική του αυτοκρατορία του εγκλήματος.

  Ο Φρανκ πέθανε την 1η Απριλίου του 1924, στα χέρια της αστυνομίας. Ο Αλ, την ημέρα της κηδείας του ήταν απαρηγόρητος και διέταξε να μη λειτουργήσει εκείνο το βράδυ κανένα από τα μαγαζιά που διεύθυνε στο Σικάγο, ως ένδειξη πένθους.

  Την ημέρα που πέθανε ο αδερφός του, ο Αλ Καπόνε απέκτησε τον έλεγχο των προαστίων του Σικάγο. Το «πιόνι» του Καπόνε είχε μόλις εκλεγεί Δήμαρχος του προαστίου Σίσερο, μετά από τις πιο διεφθαρμένες εκλογές στην ιστορία της πόλης.

  Τον επόμενο χρόνο, η κυριαρχία του «Σημαδεμένου» στον υπόκοσμο του Σικάγο ήταν αδιαμφισβήτητη. Ο μέντορας και συνεργάτης του, Τζόνι Τόριο, αποσύρθηκε και παρέδωσε τα «ηνία» στον, 26χρονο τότε, Αλ Καπόνε.

  Ο θρυλικός γκάνγκστερ, που βασίλευε στο Σικάγο τη δεκαετία του ‘20, ήταν γνωστός και ως ο «Μοντέρνος Ρομπέν των Δασών», γιατί έδινε μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

  Η σφαγή της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

  Όσο τον φοβόντουσαν, άλλο τόσο τον λάτρευαν. Αν και λειτουργούσε εκτός νόμου, ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή άτομα στο Σικάγο.

  Το χαρακτηριστικό του ντύσιμο, το ριγέ κοστούμι με το καπέλο τοποθετημένο στραβά στο κεφάλι, έγινε σήμα κατατεθέν των γκάνγκστερ στις ταινίες του Χόλιγουντ, αν και στην πραγματικότητα δεν φόραγαν όλοι οι κακοποιοί με αυτό τον τρόπο το καπέλο τους.

  Η Σφαγή της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου

  Ο μεγαλύτερος κακοποιός της εποχής του φρόντιζε ιδιαίτερα να είναι δημοφιλής, αλλά έχασε την υποστήριξη του κοινού μετά τη «Σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου». Ήταν το επεισόδιο που στιγμάτισε την καριέρα του και ξεκαθάρισε σε όλους ότι επρόκειτο για έναν αδίστακτο εγκληματία κι όχι ένα «άτακτο» επιχειρηματία. Το πιο αιματηρό επεισόδιο της καριέρας του, συνέβη στις 14 Φεβρουαρίου του 1929.

  Τα πτώματα των επτά γκάνγκστερ μεταφέρονται στο νεκροτομείο

  Οι ατελείωτες διαμάχες των συμμοριών του Σικάγο είχαν φτάσει στο απροχώρητο και ο Καπόνε πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Με διαταγή του, εκτελέστηκαν εν ψυχρώ επτά μέλη απ’ τη συμμορία του Μπαγκς Μόραν. Οι εκτελεστές είχαν μεταμφιεστεί σε αστυνομικούς και προσποιήθηκαν ότι έκαναν έφοδο στην αποθήκη που ήταν μαζεμένη η συμμορία. Τους είπαν να σταθούν απέναντι από τον τοίχο και τους «γάζωσαν» με τα πολυβόλα. Νόμιζαν ότι ανάμεσα τους ήταν κι ο ίδιος ο αρχηγός της συμμορίας, ο Μπαγκς Μόραν, αλλά τελικά δεν ήταν. Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες και η πρωτοφανής αγριότητα της εκτέλεσης σόκαρε το κοινό. Κανείς δεν κατηγορήθηκε για την επίθεση και το όνομα του Καπόνε δεν συνδέθηκε ποτέ με την υπόθεση, αν και όλοι ήξεραν ότι εκείνος είχε δώσει τη διαταγή. Μετά από ένα τέτοιο φονικό όμως, κανείς δεν τολμούσε να πάει κόντρα στον μεγάλο γκάνγκστερ.

  Η αναπαράσταση της σφαγής από την αστυνομία

  Η σύλληψη

  Ο Καπόνε είχε βρεθεί πολλές φορές κατηγορούμενος, αλλά ξαφνικά «κοβόταν η μιλιά» σε όσους μάρτυρες επρόκειτο να καταθέσουν. Κατάφεραν να τον «πιάσουν» το 1931. Ο μεγαλύτερος γκάνγκστερ της δεκαετίας μπήκε στη φυλακή, όχι για τις αμέτρητες δολοφονίες, την παράνομη εισαγωγή αλκοόλ και την πορνεία, αλλά για φοροδιαφυγή. Καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκισης.

  Το κελί του Καπόνε στο Αλκατράζ

  Το 1934 μεταφέρθηκε στη θρυλική φυλακή «Αλκατράζ», όπου έμεινε μέχρι την αποφυλάκισή του τον Νοέμβριο του 1939.

  Η υγεία του Καπόνε είχε καταρρεύσει. Είχε κολλήσει σύφιλη από μια παλιά φιλενάδα του και η ασθένεια βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο.

  Αποσύρθηκε στο εξοχικό του στη Φλόριντα, όπου πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

  Πέθανε στις 25 Ιανουαρίου του 1947, χωρίς να επιστρέψει ποτέ στην παλιά του ταραχώδη ζωή.

  Στην κηδεία του παρευρέθηκαν πάρα πολλοί συνεργάτες και φίλοι του.

  Ο Καπόνε, αν και εγκληματίας όλη του τη ζωή, είχε την υποστήριξη της οικογένειας και των φίλων του μέχρι το τέλος.

  Αν και ψάξαμε αρκετά, δεν μάθαμε αν τελικά την εποχή που έγινε παντοδύναμος, εκδικήθηκε αυτόν που τον σημάδεψε, τον Φρανκ Γκαλούτσιο.

   

  mixanitouxronou.gr

  .

 • Οι αστυνομικοί εκθέτουν τα καλλιτεχνήματά τους

  Οι αστυνομικοί εκθέτουν τα καλλιτεχνήματά τους

  Κατηγορία: Αστυνομικά | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-07 19:44:34 | Πηγή: Μπλόκο

  Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών – Ελληνικό Τμήμα και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση εικαστικών Ελλήνων Αστυνομικών «Αστυνομία και εθελοντισμός στη

  σύγχρονη εποχή» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» από 11 έως 18 Σεπτεμβρίου.

  Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

  Πρόκειται για ένα συλλογικό πολιτιστικό επίτευγμα, απαύγασμα κυρίως της εθελοντικής προσπάθειας πολλών αστυνομικών, που χωρίς να παραμελούν το δύσκολο έργο τους, αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά εκφράζοντας τα συναισθήματά τους. Ο θεατής θα απολαύσει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, ξυλογλυπτικής, αγιογραφίας, κεραμικής, στα οποία αξιοποιούνται όλες οι τεχνοτροπίες και τάσεις με απόλυτη ελευθερία έκφρασης.

  Στο κέντρο όλης αυτής της προσπάθειας βρίσκεται το παγκόσμιο σύνθημά  “SERVO PER AMIKECO” (Εξυπηρέτηση δια της φιλίας), το οποίο εκφράζει την ιδέα ότι ο πολιτισμός, η συνεργασία και ο εθελοντισμός είναι το ψηφιδωτό του μέλλοντός, που μπορούμε να το ατενίζουμε με αισιοδοξία.

  Σκοπός της έκθεσης είναι η επιβράβευση του έργου των καλλιτεχνών αστυνομικών,
  η καλλιέργεια των ανθρώπινων σχέσεων και η ανάπτυξη δημιουργικού διαλόγου με το κοινό, σε μια εποχή όπου αναζητούμε εναγωνίως τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και την αναβάθμιση του ρόλου της κοινωνικής θέσης των εργαζομένων.

  Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών με κοινωνικό προσανατολισμό είναι η πρώτη Μη Κυβερνητική Οργάνωση εθελοντών αστυνομικών και προσφέρει εδώ και 50 χρόνια, εκφράζοντας την αλληλεγγύη στους συναδέλφους τους και τους πολίτες. 

  Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
  Εγκαίνια έκθεσης:
  Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, ώρα: 7.30μ.μ.

  Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»:
  Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης – Θησείο, Στάση Μετρό: Κεραμεικός, τηλ. 210 3452150, 210 3414466
  Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10.00 – 20.00, Κυριακή 10.00 – 14.00

 • Αστυνομικοί Κιλκίς: Φοβόμαστε για το μέλλον όλων μας

  Αστυνομικοί Κιλκίς: Φοβόμαστε για το μέλλον όλων μας

  Κατηγορία: Αστυνομικά | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-07 19:31:43 | Πηγή: Μπλόκο

  Τους φόβους τους για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό εκφράζουν οι αστυνομικοί του νομού Κιλκίς, ποου καθημερινά καλούνται να διαχειριστούν χιλιάδες πρόσφυγες-μετανάστες, αλλά ταυτόχρονα να είναι "ξεχασμένοι" από την κεντρική

  πολιτεία, όπως οι ίδιοι καταγγέλουν.

  Διαβάστε την ανακοίνωσή τους:

  Δυστυχώς εδώ και τρία χρόνια φωνάζαμε αλλά όλοι κώφευαν . Δυστυχώς
  όλοι μας βλέπαμε που οδηγείτε η κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων
  αλλά ουδείς ενδιαφέρθηκε . Και ξαφνικά χάθηκε κάθε έλεγχος . Χιλιάδες
  αλλοδαποί σε καθημερινή βάση , να επιχειρούν την έξοδό τους από τη
  χώρα. Χιλιάδες αλλοδαποί οι οποίοι καθώς συγκεντρώνονται σε τεράστιες
  ομάδες , καθιστούν αδύνατη την οποιαδήποτε διαχείρισή τους . Η
  κατάσταση στο σύνορο απελπιστική . Μία τεράστια έκταση η οποία έχει
  κυριολεκτικά μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη και παράλληλα σε ένα απέραντο
  σκουπιδότοπο. Οι λιγοστές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο
  σημείο ξεπέρασαν πλέον κάθε ανθρώπινο όριο . Μέσα στην σκόνη , στην
  ζέστη και στα σκουπίδια προσπαθούν να βάλουν μία σειρά σε έναν όχλο
  χιλιάδων ανθρώπων που εξαγριώνεται με την παραμικρή αφορμή . Έλληνες
  αστυνομικοί που μέσα σε μία νύχτα βρέθηκαν να δέχονται εντολές από
  αστυνομικούς της γειτονικής χώρας . Έλληνες αστυνομικοί που έχουν
  αφεθεί στην μοίρα τους , ξεχασμένοι για μία ακόμη φορά από την
  Ελληνική Πολιτεία . Χωρίς καμία διοικητική μέριμνα , χωρίς να
  ενδιαφέρεται κανένας που φορτώθηκαν στις πλάτες τους ένα άλυτο
  πρόβλημα που δεν είναι ούτε Ελληνικό , ούτε καν Ευρωπαϊκό , αλλά
  Διεθνές .
  Φοβόμαστε , προειδοποιούμε και είμαστε σίγουροι για τα χειρότερα,
  τόσο για εμάς τους αστυνομικούς , όσο και τους πολίτες - κατοίκους της
  περιοχής , αλλά και για τους ίδιους τους πρόσφυγες .
  Κλείνουμε με μία φράση .
  ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΟΣ 2015

 • Οι Ειδικοί Φρουροί Κρήτης για τον... αδελφό τους

  Οι Ειδικοί Φρουροί Κρήτης για τον... αδελφό τους

  Κατηγορία: Αστυνομικά | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-07 19:12:37 | Πηγή: Μπλόκο

  "Αδελφό" και "σύγχρονο ήρωα" αποκαλούν το Στάθη Λαζαρίδη οι Ειδικοί Φρουροί της Κρήτης, που τονίζουν ότι το πένθος τους είναι ακόμα βαρύτερο, επειδή τα πραγματικά αίτια και οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού δεν αποκαλύφθηκαν

  επαρκώς ποτέ. Διαβάστε την ανακοίνωσή τους:

    Με θλίψη και μεγάλο πόνο αποχαιρετάμε τον συνάδελφο μας Στάθη Λαζαρίδη που έπειτα από 8 χρόνια συνεχούς μάχης, κατέληξε αργά χθες το βράδυ 06/09/2015. Υπήρξε ,πραγματικά, η μεγαλύτερη μάχη που έχει δώσει ποτέ αστυνομικός και ως ήρωας ο αδελφός μας ο Στάθης, δεν έκανε λεπτό πίσω, παλεύοντας μέχρι την τελευταία στιγμή . Το πένθος στην οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας είναι βαθύ καθώς τα αίτια και οι συνθήκες αυτού του τραγικού συμβάντος δεν αποκαλύφθηκαν επαρκώς ποτέ, ενώ οι συνθήκες που επικρατούν στην Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη χώρα μας μόνο βελτίωση δεν βλέπουν, καθιστώντας τον άδικο και αναιτιολόγητο χαμό του συνάδελφου μας ένα μικρό κομμάτι σε ένα τεράστιο πάζλ.

                    Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Κρήτης εκφράζει τα βαθύτερα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους γονείς του Στάθη, γνωρίζοντας ότι μια θέση στον παράδεισο έχει πλέον καλυφθεί από έναν σύγχρονο Ήρωα.

   

                          Ο θεός να σε αναπαύει, καλό ταξίδι αδελφέ!

                                                                    Για το Δ.Σ

                          -Ο-                                                                   -Ο-

                   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                     

       ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                         ΖΗΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 • Στα τέλη Σεπτεμβρίου η επιχειρησιακή ένταξη του Περιπολικού Ανοιχτής Θαλάσσης

  Στα τέλη Σεπτεμβρίου η επιχειρησιακή ένταξη του Περιπολικού Ανοιχτής Θαλάσσης "ΓΑΥΔΟΣ"

  Κατηγορία: Αστυνομικά | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-07 18:56:24 | Πηγή: Μπλόκο

  Το νέο Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος είναι πλέον έτοιμο προς παράδοση. Το συνολικό κόστος της αγοράς του σκάφους ανέρχεται στα 28,8 εκατ. ευρώ, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό της χρηματοδότησης προέρχεται από το

  Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων. Ο σχεδιασμός του το καθιστά ιδανικό για περιπολίες επιτήρησης, επιχειρήσεις παράκτιας και ανοιχτής θαλάσσης και γενικότερα απόστολές που επιτάσσει το έργο του Σώματος του Λιμενικού. Το σκάφος αναμένεται να συνδράμει αποφασιστικά στο έργο του Λιμενικού για τη φύλαξη των συνόρων της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

   

  Η σύμβαση υπεγράφη με την ανάδοχο εταιρεία με τη επωνυμία «B.V.Scheepswerf Damen Gorinchem» και με εμπορική ονομασία «Damen Shipyards Gorinchem».

   

  Το υλικό της υπερκατασκευής του πλοίου θα είναι το αλουμίνιο, το ολικό του μήκος θα είναι 58 μέτρα και θα διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό επιτήρησης και συστήματα τηλεπικοινωνιών και ναυτιλίας. Επιπλέον θα διαθέτει στη πρύμνη κεκλιμένο καθέλκυσης ταχυπλόου σκάφους, καθώς και άνω γέφυρα (flying bridge). Ο πρότυπος σχεδιασμός του το καθιστά επιχειρησιακά κατάλληλο για περιπολίες επιτήρησης, επιχειρήσεις παράκτιας και ανοιχτής θαλάσσης και εν γένει αποστολές στο πλαίσιο που επιτάσσει το γενικότερο έργο του Λιμενικού Σώματος στο σύγχρονο περιβάλλον.

   

  Αξίζει να σημειωθεί πως άγνωστο είναι τι είδους οπλισμό θα φέρει το πλοίο.

  defencenews.gr

 • Καταγγελία για τις αναπνευστικές συσκευές της Πυροσβεστικής

  Καταγγελία για τις αναπνευστικές συσκευές της Πυροσβεστικής

  Κατηγορία: Αστυνομικά | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-07 18:31:01 | Πηγή: Μπλόκο

  Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση τής Ένωσης των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Βορείου Αιγαίου. Πρόκειται για μία από τις απανωτές καταγγελίες αρχιπυροσβέστη για το σύστημα επιθεώρησης ελέγχου και συντήρησης των αναπνευστικών

  συσκευών και αεροσυμπιεστών του Πυροσβεστικού Σώματος.

  Η ανακοίνωση:

  Μυτιλήνη, 4 Αυγούστου 2015

  ΠΡΟΣ

  Το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος.

  ΑΙΤΗΣΗ

  Του Αρχ/στη (με ΑΜ 10186) Τζαναβάρη Χριστόφα του Ευστρατίου, κατοίκου Μυτιλήνης.

  ΔΙΑ

  Της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

  ******

  Αξιότιμοι κ.κ Συνάδελφοι,

  όσο αφορά την με αριθ. Πρωτ. 91/7-4-2015 έγγραφη καταγγελία της ΠΟΕΥΠΣ προς την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Π.Σ., η οποία αφορούσε την ύπαρξη ενός, μη αξιόπιστου και χωρίς τα εχέγγυα πιστοποίησης ειδικών φορέων, συστήματος επιθεώρησης ελέγχου και συντήρησης των αναπνευστικών συσκευών και αεροσυμπιεστών του Πυροσβεστικού Σώματος που εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα χιλιάδων συναδέλφων, μετά λύπης μου διαπιστώνω σήμερα ότι ουδέν πράξατε πολλώ δε μάλλον ενδιαφερθήκατε για τις καταγγελίες.
  Επιπροσθέτως εγώ ο ίδιος την 11-04-2015 είχα υποβάλλει σχετικό αίτημα μου απευθυνόμενος προς την ΠΟΕΥΠΣ για να υπάρξει περαιτέρω επείγουσα γνωστοποίηση και προς τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές της Χώρας. Ομοίως απ' όσο γνωρίζω μέχρι και σήμερα, ουδόλως έχει πραγματοποιηθεί ή προωθηθεί οποιοδήποτε αίτημα προς τις Εισαγγελικές Αρχές.
  Επανέρχομαι σήμερα μετά την πάροδο αρκετών μηνών και Σας ενημερώνω ότι:
  α) ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ένορκης διοικητικής εξέτασης που αφορά το ατύχημα στη διάρκεια του οποίου υπέστην βαρύτατες σωματικές κακώσεις. Το συμπέρασμα της ανωτέρω ΕΔΕ καταλήγει στο ότι η σοβαρότατη κάκωση της υγείας μου και η αναπηρία μου συνέβησαν ένεκα της Υπηρεσίας και διά ταύτης ,
  β) στην παραπάνω έκθεση υπάρχουν στοιχεία, τα οποία πρέπει να αξιολογηθούν από τις Εισαγγελικές Αρχές, διότι αφορούν την υγεία και την ασφάλεια όλων των συναδέλφων μας, οι οποίοι εκτίθενται σε σοβαρούς κινδύνους από χρήση ακατάλληλου πυροσβεστικού εξοπλισμού, χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν.
  Επειδή Σας έχω ενημερώσει εγγράφως ήδη από το έτος 2013 και έκτοτε υπήρξαν περιστατικά που έθεσαν σε κίνδυνο συναδέλφους. Δυστυχώς όμως λόγω της αδιαφορίας σημειώθηκαν και θάνατοι συναδέλφων (περίπτωση Μάντζιου) ή και σοβαρότατοι τραυματισμοί άλλων (περίπτωση Φουντουλάκη).

  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

  Σας καλώ να αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες Σας και να ενημερώσετε τις Εισαγγελικές Αρχές,
  άλλως εάν δεν προχωρήσετε άμεσα, θα είστε συνυπεύθυνοι και συνυπαίτιοι (εφόσον έχετε λάβει γνώση της ύπαρξης ακατάλληλου πυροσβεστικού εξοπλισμού) σε οποιαδήποτε σωματική βλάβη ή κάκωση ή θάνατο πυροσβέστη.

  Παρακαλώ για την ανάρτηση του παρόντος στη σελίδα της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Αιγαίου προς ενημέρωση πασών των υπηρετούντων ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ.

  Με τιμή

  Τζαναβάρης Χριστόφας
  Αρχ/στης

 • Συγχαρητήρια της Σ.Κ.Α.Υ για τη ΔΕΘ χωρίς επεισόδια

  Συγχαρητήρια της Σ.Κ.Α.Υ για τη ΔΕΘ χωρίς επεισόδια

  Κατηγορία: Αστυνομικά | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-07 18:14:13 | Πηγή: Μπλόκο

  Πρώτη φορά γίνονται τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης χωρίς επεισόδια, φθορές και τραυματισμούς και η Σ.Κ.Α.Υ Θεσσαλονίκης συγχαίρει για αυτό όλους τους αστυνομικούς, που συμμετείχαν στα μέτρα, αλλά και τη Γενική

  Αστυνομική Διεύθυνση.

  Διαβάστε την ανακοίνωση:

  Η Σ.Κ.Α.Υ.  συγχαίρει όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν σε όλα τα αστυνομικά μέτρα για τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι, για πρώτη φορά, δεν υπήρξε απολύτως κανένα επεισόδιο, ουδεμία βιαιοπραγία, δεν έγινε κανένας τραυματισμός και βέβαια δεν σημειώθηκαν φθορές. Όλες οι πορείες και διαμαρτυρίες, που ειδικά για φέτος ήταν πάρα πολλές και συμμετείχαν πολλοί κλάδοι και κατηγορίες (συνδικάτα, μεταλλωρύχοι, οπαδοί ομάδων κλπ) και λόγω της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης υπήρχαν φόβοι για διατάραξη της τάξης, ειρηνικά και ήσυχα διαδήλωσαν, αφού εξάλλου ο σχεδιασμός και ο επαγγελματισμός των αστυνομικών δυνάμεων ήταν άψογος.

  Μεγάλη σημασία η καθοριστικές αποφάσεις και επιλογές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τα επιτυχημένα μέτρα και βέβαια, είναι, επίσης η πρώτη φορά, που φέτος ο αριθμός των συναδέλφων που μετακινήθηκαν για ενίσχυση από άλλες περιοχές στη Θεσσαλονίκη ήταν μειωμένος κατά 35% σε σχέση με όλα τα προηγούμενα έτη. Αυτό είχε βέβαια και μία σημαντική ελάφρυνση για το Ελληνικό Δημόσιο, που επιβαρύνθηκε με πολύ μικρότερο ποσό απ’ ό,τι όλες τις προηγούμενες φορές.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιφυλακή που διατάχτηκε – ευτυχώς για τους συναδέλφους – έληξε πάρα πολύ νωρίς, σε σχέση με άλλες χρονιές και ενημερώνουμε ότι ο χρόνος της είναι κανονικά χρόνος υπηρεσίας που υπολογίζεται επίσης κανονικά στον εβδομαδιαίο χρόνος εργασίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

  Ελπίζουμε αυτή η ειρηνική κατάσταση να επαναλαμβάνεται κάθε φορά που υπάρχουν καταστάσεις που επιβάλλουν τη λήψη εκτεταμένων μέτρων και επιφυλακή. Η χώρα και η κοινωνία μας δεν αντέχουν άλλες βιαιότητες και οι συνάδελφοι, ως Έλληνες Αστυνομικοί, πάντοτε θα εκτελούν το καθήκον τους και θα προασπίζονται τον κάθε πολίτη από οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια. Η Ελλάδα χρειάζεται ασφάλεια και γι’ αυτό νυχθημερόν, 7 ημέρες την εβδομάδα, όλοι εμείς οι Αστυνομικοί δίνουμε ακόμα και το αίμα μας…

  Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης

  “Πρώτα ο συνάδελφος”

 • Η μία ένωση μετά την άλλη εκφράζει τα συλλυπητήριά της για το θάνατο τού Στάθη Λαζαρίδη

  Η μία ένωση μετά την άλλη εκφράζει τα συλλυπητήριά της για το θάνατο τού Στάθη Λαζαρίδη

  Κατηγορία: Αστυνομικά | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-07 17:53:51 | Πηγή: Μπλόκο

  Τα συλλυπητήριά τους για το θάνατο τού Στάθη Λαζαρίδη, που ύστερα από οκτώ χρόνια έχασε τη μάχη για τη ζωή, εκφράζουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις, η μία μετά την άλλη. Οι ενώσεις της Κρήτης αποφάσισαν να δωρίσουν ένα

  συμβολικό ποσό στο ειδικό σχολείο της Κοζάνης (τόπο καταγωγής του 35χρονου), ενώ η Ένωση Αθηνών εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του αδικοχαμένου ειδικού φρουρού.

  Διαβάστε την ανακοίνωση τών ενώσεων της Κρήτης:

   Τα Διοικητικά Συμβούλια και τα μέλη των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Κρήτης (Ηρακλείου – Χανίων – Ρεθύμνου – Λασιθίου), θρηνούν το χαμό του αγαπητού συναδέλφου μας  Ειδικού Φρουρού Ευστάθιου Λαζαρίδη.

    Την 05η Νοεμβρίου 2007,

  ο Στάθης συμμετείχε σε συντονισμένη Αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στον ορεινό Μυλοπόταμο και δέχθηκε άνανδρη επίθεση με πολεμικό τυφέκιο (KALASHNIKOV), με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του. Από την ημέρα εκείνη, έδινε καθημερινά τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, που δυστυχώς χθες την έχασε.

     Όλη η Αστυνομική οικογένεια, εκφράζει από τα βάθη της καρδιά της τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

     Αποφασίστηκε, να παρευρεθεί αντιπροσωπία στην εξόδιος ακολουθία και αντί στεφάνου, κάθε Ένωση να διαθέσει το χρηματικό ποσό των εκατό (100) Ευρώ, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, στην μνήμη του αδικοχαμένου συναδέλφου μας.

  Αιωνία η μνήμη του.

   

  Για τα Διοικητικά Συμβούλια

   

  Ο Πρόεδρος Ηρακλείου

  Η Πρόεδρος Χανίων

  Ο Πρόεδρος Ρεθύμνου

  Ο Πρόεδρος Λασιθίου

  ΠΙΚΡΑΚΗΣ Γεώργιος

  ΞΕΝΙΚΑΚΗ Μαρία

  ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ Νικόλαος

  ΝΤΑΡΑΡΑΣ Ηλίας

  Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης Αθηνών:

  Σε βαρύτατο πένθος έχει βυθίσει την οικογένεια της Αστυνομίας η αναγγελία του θανάτου του 35χρονου Ειδικού Φρουρού ΛΑΖΑΡΙΔΗ Στάθη, που άφησε την τελευταία του πνοή μετά από 8χρονη μάχη με τη ζωή στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

  Ο εκλιπών συνάδελφος είχε τραυματιστεί σοβαρά μαζί με άλλους συναδέλφους σε επιχείρηση στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου Ρεθύμνης στις 5 Νοεμβρίου 2007 εν ώρα καθήκοντος και έδινε σκληρή μάχη από τότε για να κρατηθεί στη ζωή. Δυστυχώς όμως ήρθε να προστεθεί στο μεγάλο κατάλογο με τους ήρωες συναδέλφους που έχουν χάσει τόσο άδικα τη ζωή τους.

  Η Ένωση Αθηνών εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους συγγενείς, στους οικείους του και ιδιαίτερα στη μικρή του κόρη που στα πρώτα τρυφερά της χρόνια δεν μπόρεσε να χαρεί τον πατέρα της.

  ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑΘΗ

   

   

   

   

  Για το Δ.Σ.

                       - Ο -                                                                                   - Ο -

   

                                                 

     ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                                         ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

 • Η αδελφή του Στάθη Λαζαρίδη γράφει για τον Στάθη... Αύριο στο Τσοτύλι η κηδεία του

  Η αδελφή του Στάθη Λαζαρίδη γράφει για τον Στάθη... Αύριο στο Τσοτύλι η κηδεία του

  Κατηγορία: Αστυνομικά | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-07 17:15:38 | Πηγή: Μπλόκο

  «Ένας ήρωας ήταν και θα είναι στο μυαλό και στις καρδιές σας αυτό να θυμάστε για τη ζωή, εσείς που είχατε την τύχη να τον γνωρίζετε ξέρετε τι άνθρωπος ήταν ο Στάθης, φιλότιμος για όλο τον κόσμο για όλους τους φίλους και γνωστούς του, δεν είχε ποτέ εχθρούς δε

  μαλώσει πότε με κανέναν.. Αυτό είναι αδικία.. Αυτός που τον πήρε όμως κοντά Του, ήθελε να τον κανει άγγελο δε βρίσκω κανέναν άλλο λόγο να το κάνει.. Σας ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σας, και για το ενδιαφέρον που δείξατε όλα αυτά τα χρόνια. Αύριο το απόγευμα (07/09-16.00) στο Τσοτύλι για όσους θέλουν να είναι κοντά του για τελευταία φορά»…..

  γράφει η Σόνια Λαζαρίδη,

  η αδελφή του 35άχρονου ήρωα Ειδικού Φρουρού, Στάθη Λαζαρίδη.

   

  Το κείμενο αναρτήθηκε στη σελίδα της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης στο facebook.

  .

 • 79 Έλληνες πιλότοι πετούν στις τουρκικές αερογραμμές

  79 Έλληνες πιλότοι πετούν στις τουρκικές αερογραμμές

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-07 16:55:05 | Πηγή: Μπλόκο

  Πιλότοι από την Ελλάδα - όπως και απ’ όλο τον κόσμο- εργάζονται στις  ''Τουρκικές Αερογραμμές'' (Türk Hava Yolları, ΤΗΥ). Συγκεκριμένα οι Ελληνες πιλότοι που ειναι στην ΤΗΥ ανέρχονται σε 79 και είναι οι τρίτοι αριθμητικά σε σειρά από

  τους ξένους στην ανερχόμενη αυτή εταιρία που ανέβασε τον αριθμό των ξένων πιλότων της σε 742. Αναλυτικά η Γερμανία έχει την πρώτη θέση με 119 πιλότους, ενώ τη δεύτερη θέση η Ιταλία με 80 πιλότους. Ακολουθούν με 79 πιλότους η Ελλάδα και η Ολλανδία και με 70 πιλότους η Ισπανία.

  Οι τουρκικές Αερογραμμές αύξησαν τον αριθμό των πτήσεών της λόγω της αύξησης της ζήτησης των υπηρεσιών της και όπως σημειώνει Η Aksam, (με τον τίτλο «Η ΤΗΥ έβαλε στις πτήσεις και Γερμανούς πιλότους», προτιμάται και από τους Ευρωπαίους πιλότους, ενώ εργάζονται σε αυτές και πιλότοι από την Αυστραλία και την Αργεντινή- δηλαδή πιλότοι σχεδόν από όλο τον κόσμο.

  .

 • Ο αποχαιρετισμός του ΣΕΦΕΑΑ στον Στάθη Λαζαρίδη

  Ο αποχαιρετισμός του ΣΕΦΕΑΑ στον Στάθη Λαζαρίδη

  Κατηγορία: Αστυνομικά | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-07 16:17:20 | Πηγή: Μπλόκο

  Αναδημοσίευση ανακοίνωσης αποχαιρετισμού του ΣΕΦΕΑΑ στον ηρωικό Στάθη Λαζαρίδη. Η ανακοίνωση από το facebook του γεν. γραμματέα του σωματείου, Γιάννη Φαναριώτη. 

  "Ο λεβέντης αστυνομικός των Ζωνιανών, ο ήρωας της Κρήτης, το παλικάρι που έδινε μάχη για να μείνει στη ζωή κάθε μέρα εδώ και οχτώ χρόνια, δεν υπάρχει πια. Συγκλο...νισμένη η αστυνομική οικογένεια, που παρακολουθούσε ένα

  διαρκές δράμα και περίμενε ένα θαύμα, σήμερα δε μπορεί να πιστέψει πως ο Ειδικός Φρουρός Στάθης Λαζαρίδης έφυγε από κοντά μας…

  Σε ένα «άγρυπνο κόμμα» ο Στάθης από το 2007. Αγρυπνοι και οι τραγικοί γονείς του που δε τον άφησαν λεπτό μόνο του στο δωμάτιο του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών όπου νοσηλευόταν.

  Το χρονικό Τα ξημερώματα της 5ης Νοεμβρίου 2007, λίγο έξω από τα Ζωνιανά Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, 45 συνάδελφοι των ΤΑΕ Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, που επέβαιναν σε δώδεκα τζιπ, κατευθύνονταν στο χωριό προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους για εντοπισμό χασίς.

  Τη στιγμή, που τα Τζιπ βρίσκονταν περίπου ένα χιλιόμετρο από την είσοδο του χωριού, δέχονται πυρά με Καλάσνικοφ από περίπου δέκα άτομα που είχαν ακροβολιστεί σε μια πλαγιά.

  Στα πρώτα αυτοκίνητα που δέχτηκαν τους πυροβολισμούς επέβαινε ο Στάθης Λαζαρίδης, πατέρας ενός μωρού μόλις δύο μηνών, στον αυχένα του οποίου σφηνώθηκε μία σφαίρα.

  Μεταφέρεται γρήγορα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου υποβάλεται σε λεπτή χειρουργική επέμβαση. Από την ίδια επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρύτερα άλλοι δύο ειδικοί φρουροί, ο ένας στην ωμοπλάτη και ο άλλος στο μάτι από θραύσματα τζαμιών. Μεταφέρεται με έξοδα του ΟΠΑΔ σε κέντρο αποκατάστασης, στο Ισραήλ, έπειτα από τις αντιδράσεις που είχαν ξεσπάσει για το τι και το ποιοι έφταιξαν για το αιματηρό επεισόδια στα Ζωνιανά.

  Δυστυχώς, το ταξίδι του 27χρονου τότε Στάθη και της οικογένειας του στο Ισραήλ, δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Πέραν από τη φυσική και ψυχική ταλαιπωρία των γονιών του, ο ΟΠΑΔ έκρινε πως οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να υποστούν και οικονομική αιμορραγία, αφού τους ζήτησε πίσω το ποσό που δόθηκε για τα έξοδά τους.

  Αμέσως μετά το ταξίδι στο Ισραήλ, νοσηλεύεται για έναν μήνα στο «Γεννηματάς», όπου έπαθε πνευμονία και από κει μεταφέρθηκε στο «Σωτηρία». Από τις 15 Ιουλίου του 2008, νοσηλευόταν στο 401 ΓΣΝΑ Υποβλήθηκε σε δεκάδες επεμβάσεις και, όπως αναφέρει ο πατέρας του, 4 φορές βρέθηκε πολύ κοντά στο θάνατο.

  Η κατάσταση της υγείας του, είχε επιδεινωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μάλιστα πριν από λίγο καιρό είχε γίνει έκκληση για αίμα καθώς είχε γίνει γνωστό πως είχε υποστεί σηψαιμία

  Η είδηση του χαμού του Στάθη, βυθίζει στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους και την οικογένειά του που ήλπιζε και προσπαθούσε μέχρι τελευταία στιγμή για τον άνθρωπό της, τους συναδέλφους του αλλά και όλη την κοινωνία.

  Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες για τον τόπο και τον χρόνο της κηδείας του Στάθη ο οποίος από απόψε, στα 35 του χρόνια βρίσκεται στη γειτονιά των αγγέλων.

  Ολοι εμείς, οι συνάδελφοι, οι απλοί άνθρωποι, οι φίλοι, δεν μπορούμε από το να θυμόμαστε τον Στάθη ως έναν ακόμη ήρωα. Οχι μόνο ως έναν ήρωα αστυνομικό που θυσιάστηκε για την ΕΛ.ΑΣ, αλλά ως άνθρωπο που έδωσε μια διαρκή μάχη με τον θάνατο.

  Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. που από τη πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στην οικογένειά του, θα είναι και πάλι στο πλευρό των αγαπημένων του προσώπων για να απαλύνει -όσο μπορεί αυτό να είναι δυνατό- τον πόνο τους.

  Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει τον Στάθη μας!

  http://www.sefeaa.gr/h-astynomikh-oikogeneia-thrhnei.-o-stathhs-efyge-apo-konta-mas.html

  http://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.sefeaa.gr%2Fathwoi-oi-aksiwmatikoi-gia-thn-epixeirhsh-sta-zwniana-5-11-2007.html&h=SAQEj-3MPAQFyGCSucYTIQsznrcBynhDyL_ENVRBfflgHaw&enc=AZPe3sIQ8dqTUF1q7tu2Q0s-kCYT7fsK60VdH-KjCeDMp6yH2xr5Ck54EAscxupzy6BL5mCuwemZWa3s6jtKrlw4SgpagmBp5PtORLxR8L_Uvyitr5lURdqSqKmHZnE4p5E02L-TcVZ0jjn0FGrRqeAYbgopPnXZg_4GxW2-dgunbKlkTYL-LR1VCTQSbz-Wq1D_6JOs-UHgEbT0qxkV4ZSb&s=1

  http://www.sefeaa.gr/o-pateras-toy-eidikoy-froyroy-stathh-l…

  .

 • Υπουργική απόφαση για το ύψος και το χρόνο απόδοσης του εκλογικού επιδόματος ζητά η ΠΟΑΣΥ

  Υπουργική απόφαση για το ύψος και το χρόνο απόδοσης του εκλογικού επιδόματος ζητά η ΠΟΑΣΥ

  Κατηγορία: Αστυνομικά | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-07 15:53:19 | Πηγή: Μπλόκο

  Με σημερινή επιστολή της η ΠΟΑΣΥ στους αρμόδιους υπηρεσιακούς υπουργούς, ζητά την έκδοση υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό του ύψους και της ημερομηνίας καταβολής του εκλογικού επιδόματος.

  Ακολουθεί η ανακοίνωση

  "Προς: 1. Τον Υπηρεσιακό

  Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Αντώνη Μανιτάκη    

  2. Τον Υπηρεσιακό Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Χουλιαράκη

   Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

  Όπως γνωρίζετε, η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε ήδη από 28-08-2015 και οι συνάδελφοί μας αστυνομικοί βρίσκονται εν αναμονή της είσπραξης της ειδικής αποζημίωσης για την υπεραπασχόληση που πρόσφεραν κατά τη διενέργεια του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, ύψους 62,00 € μικτά για κάθε δικαιούχο.

  Κατόπιν αυτού, παρακαλούμε όπως άμεσα εκδώσετε ΚΥΑ με την οποία θα καθορίζετε το εκλογικό επίδομα που θα λάβουν οι αστυνομικοί για την έκτακτη απασχόλησή τους κατά την προπαρασκευή και διενέργεια των Βουλευτικών Εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, καθώς και ο χρόνος καταβολής αυτού."

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ                                               Κωνσταντίνος ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

   .

 • Άγιος Νικόλαος: Αστυνομικοί βρήκαν πεταμένα κουταβάκια και τα υιοθέτησαν

  Άγιος Νικόλαος: Αστυνομικοί βρήκαν πεταμένα κουταβάκια και τα υιοθέτησαν

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-07 15:53:14 | Πηγή: Μπλόκο

  Αστυνομικοί της τουριστικής Αστυνομίας του Αγίου Νικολάου βρήκαν πεταμένα στα σκουπίδια 4 σκυλάκια μόλις 7 ημερών. Ο ιδιοκτήτης τους που ναι μεν άφησε τη σκυλίτσα του να μείνει έγκυος εντούτοις δεν μπόρεσε να τα δώσει για

  υιοθεσία και η πιο εύκολη λύση για εκείνον ήταν να τα πετάξει... στα σκουπίδια.

  Οι αστυνομικοί τα μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα όπου τα φροντίζουν καθημερινά και τα ταΐζουν με σύριγγα καθώς δεν είναι ακόμα σε θέση να φάνε μόνα τους.

  Ο διοικητής της Τουριστικής Αστυνομίας ειδοποίησε το σωματείο "Ζωόφιλη Δράση" προκειμένου να μπορέσουν να βρουν οικογένεια για τα 3 αγοράκια και 1 κοριτσάκι.

  2

  Η  πρόεδρος της Ζωόφιλης Δράσης γράφει σε μήνυμα της:

  "ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ. ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΙΚΡΟΥΛΙΚΑ ΟΛΟΛΕΥΚΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΦΤΑ ΗΜΕΡΩΝ, ΤΡΙΑ ΑΓΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΕΤΑΧΘΗΚΑΝ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ. Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΣΚΥΛΙΤΣΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΓΚΥΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΑ ΜΙΚΡΟΥΛΙΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙΑ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ. ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΑΪΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΓΑΛΑ 4 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ κ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΥΘΑΡΟΥΛΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΙΣΩΣ ΛΟΓΩ ΦΟΡΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΗΡΘΕ ΕΤΣΙ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ: "ΕΙΜΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΥΘΑΡΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ. ΒΡΗΚΑΜΕ 4 ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΤΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ". ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ, ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΟΠΟΥ ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΘΑ ΤΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΜΕ ΣΥΡΙΓΓΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΠΕΙΡΟ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ κ. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ. ΤΑ ΜΙΚΡΟΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ. ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΥΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΛΟΙΦΕΣ, ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΓΑΛΑ ΣΚΟΝΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ κ. ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΗΝΑ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΗ ΔΡΑΣΗ.
  Η ΖΩΟΦΙΛΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΠΟΛΛΑ "ΜΠΡΑΒΟ" ΚΑΙ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΖΩΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ κ. ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΡΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ................."

  candianews.gr

 • Η Ελλάδα στη μέγγενη της αμερικανο-ρωσικής

  Η Ελλάδα στη μέγγενη της αμερικανο-ρωσικής "σύγκρουσης" στη Συρία!

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-07 15:28:10 | Πηγή: Μπλόκο

  “Με ποιον να πάω και ποιον ν΄ αφήσω”. Η Ελλάδα του δόγματος “ανήκομεν εις τη Δύση”, πιστό μέλος του NATO δεκαετίες τώρα, βρίσκεται στη δύσκολη θέση να προσπαθεί να μην διαταράξει και πάλι τις σχέσεις της με τη Ρωσία.Δεν είναι

  καθόλου εύκολη η προσπάθεια . Κι αυτές τις ώρες η Αθήνα καλείται και πάλι να “πατήσει” σε δυο βάρκες προσπαθώντας να μην βρεθεί στο νερό.

  Η Μόσχα ζήτησε και πήρε άδεια για πτήσεις μεταγωγικών της αεροσκαφών για Συρία,μέσω του FIR Αθηνών. Η Ουάσινγκτον πιστεύει ότι η Μόσχα μεταφέρει όχι ανθρωπιστική βοήθεια αλλά στρατιωτικό προσωπικό και υλικό στη Συρία αντέδρασε και ζήτησε από την Αθήνα να μην επιτρέψει αυτές τις πτήσεις.

  Όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ ,αλλά κανείς από την Αθήνα ακόμη δεν έχει επιβεβαιώσει απορρίψαμε το αμερικανικό αίτημα για απαγόρευση των ρωσικών πτήσεων.

  Από χθες βράδυ όταν κι έγινε γνωστή η είδηση πολλοί έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το ελληνικό όχι στις ΗΠΑ. Κάποιοι υπενθυμίζουν και την περίπτωση της χούντας, που είχε απαντήσει θετικά σε σοβιετικό αίτημα μεταφοράς βοήθειας προς την Συρία και την Αίγυπτο μέσω του ελληνικού FIR. Ατό συνέβη το 1973,λίγους μήνες πριν απο τα γεγονότα του Πολυτεχνείου .

  Θα μπορούσε να αποφύγει η Ελλάδα την απορριψη του αμερικανικού αιτήματος;

  Όχι χωρίς επιπτώσεις στις ελληνορωσικές σχέσεις. Οι οποίες διατηρούνται οριακά σε καλό επίπεδο,παρά την συμμετοχή της Ελλάδας στις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας. Το ρωσικό αίτημα για να περάσουν τα αεροσκάφη της από το FIR Αθηνών αν και υπήρχε η εναλλακτική λύση του τουρκικού εναέριου χώρου, ίσως αποτέλεσε κι ένα είδος …τεστ της Μόσχας προς την Αθήνα .

  Θα έχει επιπτώσεις αρνητικές στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις το όχι; Σίγουρα δεν βοηθά στην ενδυνάμωση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Και δεν είναι το μοναδικό που τις έχει “απειλήσει” τα τελευταία χρόνια. Να υπενθυμίσουμε ότι η Ελλάδα αρνήθηκε επί της ουσίας να ανταποκριθεί στο αμερικανικό αίτημα για μεταστάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Κρήτη. Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν ήδη τουρκικές βάσεις. Και βέβαια κανείς δεν ξεχνά την κρίση που υπήρξε με την παρολίγο αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.

  Οι ΗΠΑ αυτή τη περίοδο ,χρησιμοποιούν τουρκικές βάσεις για τα μαχητικά τους αεροσκάφη και βομβαρδίζουν μαζί με την τουρκική αεροπορία στόχους του Ισλαμικού κράτους. Η Άγκυρα επιχειρεί με κάθε τρόπο να διαμορφώσει ένα καλύτερο κλίμα στις σχέσεις της με τη Ουάσινγκτον. Κάτι που έχει κατορθώσει να κάνει με τη Μόσχα ,εδώ και καιρό.

  Η Αθήνα πληρώνει την μακράς διάρκειας διπλωματική της απραξία στην περιοχή. Έχουμε πολλές φορές γράψει ότι σε μια περιοχή που θα έπρεπε να έχουμε ρόλο ενεργού “παίκτη” ,εμείς έχουμε επιλέξει να “ζεσταίνουμε” μονίμως τον πάγκο. Κι όταν έρχεται η ώρα που ο “προπονητής” μας καλεί να “παίξουμε” εμείς κοιτάμε απλά αμήχανα και τρέχουμε στα …αποδυτήρια για να πάρουμε μια γρήγορη απόφαση.

  Δυστυχώς θα πρέπει να αποφασίσουμε με σύνεση πλέον προς τα που θα κινηθούμε . Θα πρέπει σοβαρά να “ζυγίσουμε” την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και στη περιοχή και να χαράξουμε μια σταθερή πορεία . Να αποφασίσουμε ποιοι και πως μπορούν να εξυπηρετήσουν αποτελεσματικά τα δικά μας συμφέροντα. Τα κατά περίσταση “ναι” και “όχι” προσπαθώντας όλους να τους ικανοποιήσουμε δεν έχουν νόημα και μπορούν να αποδειχτούν και άκρως επικίνδυνα.

  Ο βασικός στόχος της διπλωματίας είναι να οικοδομεί καλές σχέσεις μ΄ όλους. Δεν είναι πάντα εφικτό. Όταν δεν μπορείς να το πετύχεις καλό είναι να παίρνεις την απόφαση που εξυπηρετεί καλύτερα τα εθνικά σου συμφέροντα.

  Αναγνωρίζουμε απόλυτα το δύσκολο της απόφασης στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Αλλά κάποια στιγμή ως χώρα θα πρέπει να μάθουμε ότι πρέπει να παίρνουμε άμεσα και δύσκολες αποφάσεις. Το ζητούμενο είναι να παίρνουμε και τις σωστές. Αυτό κρίνεται από τις αρνητικές συνέπειες που έχουν για τη χώρα.

  Ελπίζουμε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η Αθήνα να αποδειχτεί ότι πήρε τη σωστή απόφαση.

   

  onalert.gr

  .

 • Εκλογές 2015 – Μετά τις κάλπες αναδρομικές αυξήσεις φόρων - Αγρότες και ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στο απόσπασμα

  Εκλογές 2015 – Μετά τις κάλπες αναδρομικές αυξήσεις φόρων - Αγρότες και ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στο απόσπασμα

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-07 14:41:59 | Πηγή: Μπλόκο

  Εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες, ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, όσοι έχουν σκάφη αναψυχής, πισίνες αλλά και ανώνυμες εταιρείες και εταιρείες περιορισμένης ευθύνης θα λάβουν, μετά τις εκλογές μέσω TAXISnet ειδοποιητήρια για αναδρομικές αυξήσεις φόρων.

   

  Αμέσως μετά τις εκλογές μπαίνουν σε εφαρμογή διατάξεις του νέου Μνημονίου που προβλέπουν αυξήσεις συντελεστών προκαταβολής φόρου εισοδήματος και φόρου πολυτελούς διαβίωσης, και μάλιστα αναδρομικά για το 2014.

  Ποιοί θα πάρουν τη λυπητερή μέσω TAXISnet:

  - Περίπου 620.000 αγρότες

  - Όσοι έχουν αυτοκίνητο πάνω από 2.500 κυβικά

  - Όσοι έχουν πισίνες και σκάφη αναψυχής που ξεπερνούν τα 5 μέτρα

  - Χιλιάδες ανώνυμες εταιρείες και εταιρείες περιορισμένης ευθύνης

  Η φορο – καταιγίδα αναμένεται να χτυπήσει ιδιαίτερα τους αγρότες αφού θα διπλασιαστεί η προκαταβολή του φόρου εισοδήματος αναδρομικά και για το 2014. Αυτό σημαίνει πολύ απλά αναδρομική επαναφορά του συντελεστή προκαταβολής φόρου εισοδήματος στο 55%.
  Οι αλλαγές αφορούν σε περίπου 620.000 αγρότες που ενώ έχουν ήδη λάβει από το TAXISnet τα εκκαθαριστικά τους, μετά τις εκλογές θα πάρουν νέα τροποποιημένα εκκαθαριστικά με επιπλέον προκαταβολή φόρου έναντι της επόμενης χρονιάς.

  Χαμένοι όμως θα είναι και όσοι κατείχαν μέχρι την περασμένη χρονιά αυτοκίνητο άνω των 2.500 κυβικών (και παλαιότητας εως 10 ετών), πισίνες αλλά και σκάφη πάνω από 5 μέτρα.

  Για τη συγκεκριμένη κατηγορία ιδιοκτητών αυτοκινήτων ο συντελεστής του φόρου πολυτελούς διαβίωσης αυξάνεται από το 10% στο 13%.
  Ο ίδιος συντελεστής, 13%, θα ισχύσει για τους ιδιοκτήτες σκαφών άνω των 5 μέτρων
  .

  Πηγή Ναυτεμπορική

  .

 • Σεισμός 1999 - Δεκαέξι χρόνια μετά

  Σεισμός 1999 - Δεκαέξι χρόνια μετά

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-07 14:14:42 | Πηγή: Μπλόκο

  Η ένταση του σεισμού ήταν 5,9 ρίχτερ και ήταν τόσο καταστροφικός αφού το εστιακό του βάθος ήταν πολύ μικρό από 9 έως 14 χιλιόμετρα.

  Ο φονικότερος σεισμός των τελευταίων 50 χρόνων άφησε πίσω του 143 νεκρούς και ζημιές κόστους άνω των 3 δισ ευρώ.
  Αυτά τα 15 δευτερόλεπτα που είχα διάρκεια φάνηκαν σε πολλούς ατελείωτα και άλλαξαν την ζωή πολλών για πάντα...
  Τα στοιχεία, συγκλονιστικά: Σε 111 από τα θύματα του σεισμού, 36 πέθαναν από τραύματα, 38 έφεραν τραύματα από τα οποία κινδύνευε η ζωή τους ενώ 31 πέθαναν από ασφυξία.

  Οι περισσότεροι από τους θανάτους οφείλονται σε καταρρεύσεις κτιρίων, τρία από αυτά εργοστάσια. Έξι έχασαν τη ζωή τους λόγω εμφράγματος του μυοκαρδίου, δύο από τραύματα όταν πήδηξαν από το κτίριο στο οποίο βρίσκονταν και ένας όταν χτυπήθηκε από ένα αντικείμενο.

  Τουλάχιστον 85 σώθηκαν μέσα από τα συντρίμια, 2.000 τραυματίστηκαν και 50.000 έμειναν άστεγοι.

  Δεκαέξι χρόνια μετά, οι συγγενείς αυτών που χάθηκαν αλλά και οι επιζώντες θυμούνται με πόνο αυτή την ημέρα που στιγμάτισε την ζωή τους και τους στέρησε δικούς τους ανθρώπους.

  Στο εξαώροφο κτίριο της Ρικομέξ, στο Μενίδι, που στεγάζονταν οι εταιρείες Ρικομέξ και Εστία εμπορική, πέθαναν 39 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους δύο έγκυες γυναίκες.

  Από κατάρρευση πολυκατοικίας στη Νέα Φιλάδελφια, πέθαναν άλλοι εφτά άνθρωποι.
  Στο εργοστάσιο ΦΙΑΛΟΠΛΑΣΤ, πέθαναν 3 γυναίκες, ενώ από την κατάρρευση του εργοστασίου Faran, έχασαν τη ζωή τους 4 άνθρωποι.
  Οκτώ άνθρωποι πέθαναν σε πολυκατοικία στην οδό Ψυχάρη, στη Μεταμόρφωση. Εκεί ήταν που ανασύρθηκαν δυο παιδιά ζωντανά από την αγκαλιά του νεκρού πατέρα τους. Στο εργοστάσιο Φουρλής, έχασαν τη ζωή τους 6 εργαζόμενοι.

  Εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι η Ακρόπολη και τα άλλα μνημεία της Αθήνας είτε έμειναν αλώβητα είτε είχαν μικρές υλικές ζημιές. Στον Παρθενώνα και στο Ερεχθειο παρατηρήθηκε ελαφρά περιστροφή κάποιων κιόνων χωρίς σημαντικά αποτελέσματα.

  πηγη ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
  Με πληροφορίες από την wikipedia

  newsit.gr
  .

 • Αστυνομία γάμου κατά της... κραιπάλης!

  Αστυνομία γάμου κατά της... κραιπάλης!

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-07 13:54:35 | Πηγή: Μπλόκο

  Στο νότιο Καύκασο, στη δημοκρατία της Αντιγκέγια, η οποία υπάγεται στη Ρωσική Ομοσπονδία, οι κάτοικοι συνηθίζουν να το ρίχνουν... πολύ έξω όταν έχουν γάμο.

  Όπως

  μετέδωσε το BBC, επικαλούμενο το Tass, οι τοπικές αρχές αποφάσισαν τη σύσταση της λεγόμενης «αστυνομίας γάμου», η οποία έχει στόχο να προλαβαίνει τα εκτροπα.

  Τα 40 άτομα που αποτελούν το νέο σώμα θα περιπολούν στους δρόμους των πόλεων, αλλά και σε γαμήλιες δεξιώσεις-γλέντια, όπου συνήθως πέφτουν πυροβολισμοί στον αέρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμα και θύματα.

  «Το σώμα αυτό θα βάλει τέλος στις ανεξέλεγκτες καταστάσεις χαράς που δημιουργούνται σε γαμήλιες πομπές από μοτοσικλέτες.

  »Τα μέλη του σώματος, του πρώτου στη Ρωσία θα τοποθετηθούν σε στρατηγικά σημεία γαμήλιων δεξιώσεων, αλλά και ληξιαρχεία όπου δηλώνονται οι γάμοι» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της περιοχής Αλεξάντρ Ρετσίνσκι.

  ΠΗΓΗ: in.gr

  .

 • Δεν αποτρέπει πλέον τους μετανάστες ο φράχτης του Έβρου

  Δεν αποτρέπει πλέον τους μετανάστες ο φράχτης του Έβρου

  Κατηγορία: Αστυνομικά | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2015-09-07 13:29:41 | Πηγή: Μπλόκο

  Στο δελτίο ειδήσεων του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, έγινε συζήτηση για τον φράχτη του Έβρου που έχει χάσει τον αποτρεπτικό του χαρακτήρα έναντι της παράνομης εισόδου των μεταναστών.

  Δείτε τι

  είπε για αυτό, ο πρόεδρος ΠΟΣΥΦΥ, Παναγιώτης Χαρέλας.

   

  thrakinet.tv

  .

           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο