• Πεκίνο: Αρχίζει η 20η Σύνοδος Ε.Ε. - Κίνας

  Πεκίνο: Αρχίζει η 20η Σύνοδος Ε.Ε. - Κίνας

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-16 07:47:39 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Στο Πεκίνο συναντώνται σήμερα κορυφαίοι αξιωματούχοι της Κίνας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο να συνάψουν νέα διμερή συμφωνία για τις επενδύσεις.

  Επικεφαλής των αντιπροσωπειών στην 20ή Σύνοδο Ε.Ε. - Κίνας είναι ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

  Το Πεκίνο και οι Βρυξέλλες ελπίζουν να καταφέρουν να εκδώσουν κοινή διακήρυξη για πρώτη φορά μετά το 2015, καθώς οι διαφωνίες τους σε ό,τι αφορά τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και άλλα ζητήματα απέτρεπαν τα τελευταία χρόνια κοινές ανακοινώσεις.

  Η έμφαση στη σύνοδο θα δοθεί στο εμπόριο, ειδικά στην αναμόρφωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), καθώς και στην αναγραφή γεωγραφικών προσδιορισμών (αποδεικτικών προέλευσης) σε ορισμένα διατροφικά προϊόντα.

  Η Ε.Ε. αναμένεται ότι θα εκφράσει τις ανησυχίες της για τους περιορισμούς ως προς την πρόσβαση ευρωπαϊκών εταιρειών στην κινεζική αγορά, αλλά και την αναγκαστική μεταφορά τεχνολογίας των ευρωπαϊκών εταιρειών που επιχειρούν στην Κίνα.

  Στη Σύνοδο θα συζητηθούν επίσης η κινεζική πρωτοβουλία «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος», οι κρίσεις στη Μιανμάρ και το Αφγανιστάν, η διαπραγμάτευση των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα, καθώς και οι προσπάθειες να περισωθεί η διεθνής συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

  Η Κίνα αναζητεί στην Ευρώπη αντίβαρο για τους τιμωρητικούς δασμούς που επιβάλλουν σε κινεζικά προϊόντα αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων οι ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει απειλήσει να επιβάλει επιπρόσθετους δασμούς ακόμα και στο σύνολο των κινεζικών εξαγωγών στη χώρα του, ενώ το Πεκίνο έχει προειδοποιήσει ότι θα ανταποδίδει σε κάθε μέτρο που εξαγγέλλεται από την Ουάσιγκτον.

  Όπως ανέφερε ο πρεσβευτής της Κίνας στην Ε.Ε. Ζιανγκ Μινγκ, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Λαϊκή Ημερησία», όργανο του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ. Κίνας, έμφαση σε αυτή τη σύνοδο θα δοθεί στο πώς μπορεί η σχέση των δύο πλευρών μπορεί να γίνει «πρότυπο σταθερότητας» εν μέσω του «πανδαιμόνιου μονομερών αποφάσεων και προστατευτισμού». Η Κίνα και η Ευρώπη είναι «δυνάμεις σταθερότητας και υπευθυνότητας» που υποστηρίζουν μια παγκοσμιοποίηση χωρίς αποκλεισμούς, πρόσθεσε.

  Η Ε.Ε. έχει αποφύγει μέχρι σήμερα να ικανοποιήσει το κινεζικό αίτημα να πάρει πιο σθεναρά θέση εναντίον των κινήσεων του Τραμπ.

  Η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ε.Ε.. Η Ε.Ε. εξήγαγε προϊόντα αξίας συνολικά 198 δισ. ευρω στην Κίνα και εισήγαγε αγαθά αξίας 374 δισ. ευρώ από αυτήν πέρυσι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

  Πηγές: ΑΜΠΕ, DPA, Reuters

  ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΙΝΑ Ε.Ε. - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΙΝΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Τετράωρη στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής - Πειραιά

  Τετράωρη στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής - Πειραιά

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-16 07:47:39 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Τετράωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί σε Αθήνα και Πειραιά.

  Ειδικότερα, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά έχει εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 15.00 και καλεί σε συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι.

  Η Ένωση ζητεί να μην απολυθεί κανείς επικουρικός, ενλω διεκδικεί μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και άμεση μισθολογική αποκατάσταση μετά την απόφαση του ΣτΕ.

  naftemporiki.gr

  ΥΓΕΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Λι Κετσιάνγκ: Η Κίνα θα επιδιώξει μεγαλύτερη ισορροπία στις εμπορικές σχέσεις με την Ε.Ε.

  Λι Κετσιάνγκ: Η Κίνα θα επιδιώξει μεγαλύτερη ισορροπία στις εμπορικές σχέσεις με την Ε.Ε.

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-16 07:47:39 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Το Πεκίνο θα επιδιώξει να αποκαταστήσει την ισορροπία στις διμερείς εμπορικές σχέσεις του με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ.

  Η Κίνα χρειάζεται να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για μια διμερή συμφωνία σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις με την Ε.Ε. και τα δύο μέρη μοιράζονται τον στόχο να ολοκληρώσουν τη διαπραγμάτευση και να κλείσουν συμφωνία το συντομότερο, ανέφερε ο Λι στην αρχή της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο Πεκίνο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η 20ή Σύνοδος Ε.Ε. - Κίνας.

  Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

  ΚΙΝΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ε.Ε. - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Άλλοι δύο νεκροί στις διαδηλώσεις στο Ιράκ

  Άλλοι δύο νεκροί στις διαδηλώσεις στο Ιράκ

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-16 07:03:53 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Άλλοι δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν την Κυριακή στο Ιράκ στη διάρκεια νέων κινητοποιήσεων, ορισμένες από τις οποίες διαλύθηκαν βίαια από τις αρχές.

  Από την έναρξη των κινητοποιήσεων, πριν από μία εβδομάδα στη Βασόρα, τη μεγάλη πόλη του νότιου Ιράκ, έχουν σκοτωθεί πέντε άνθρωποι. Ο πρωθυπουργός της χώρας Χάιντερ αλ Αμπάντι, που μετέβη την Παρασκευή στη Βασόρα σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα, κατήγγειλε σε υψηλό τόνο τα βίαια επεισόδια στις διαδηλώσεις, ειδικά τις καταστροφές δημόσιας περιουσίας και τις επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων επιβολής της τάξης.

  «Οι Ιρακινοί δεν αποδέχονται το χάος, ούτε τις επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και δημόσιων και ιδιωτικών κτηρίων. Όσοι τα κάνουν αυτά είναι βάνδαλοι που εκμεταλλεύονται τα αιτήματα των πολιτών για να εγκληματήσουν», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ιράκ στη διάρκεια μιας συνεδρίασης στη Βαγδάτη στην οποία συμμετείχαν στελέχη των υπηρεσιών επιβολής της τάξης και εσωτερικής ασφαλείας.

  Οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις, οι οποίες κλιμακώθηκαν μετά τον θάνατο στην επαρχία της Βασόρας ενός διαδηλωτή την πρώτη ημέρα, την 8η Ιουλίου, καταγγέλλουν ιδίως τη σαθρή κατάσταση των δημόσιων υπηρεσιών, την αδιαφορία των αρχών και την υψηλή ανεργία. Οι διαδηλώσεθς πεκτάθηκαν ταχύτατα και σε άλλες επαρχίες του νότου: στη Νατζάφ, στη Μισάν, στην Καρμπάλα, στη Ζι Καρ και στη Μουθάνα.

  Το Σάββατο είχαν γίνει εκκλήσεις για μια μεγάλη διαδήλωση στην πρωτεύουσα Βαγδάτη, οι οποίες ωστόσο δεν φάνηκαν να έχουν ευρεία απήχηση, καθώς η πρόσβαση στο Διαδίκτυο παρέμενε κομμένη την Κυριακή, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Μολαταύτα, εκατοντάδες άνθρωποι απέκλεισαν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην είσοδο της συνοικίας Ας Σούλα, φωνάζοντας συνθήματα όπως «έξω το Ιράν! Η Βαγδάτη είναι ελεύθερη!», ή «ο λαός θέλει να πέσει το καθεστώς», σύνθημα που επικράτησε στη διάρκεια της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης, το 2011.

  Στη Σαμάουα, πρωτεύουσα της επαρχίας Μουθάνα, δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν και άλλοι 27 τραυματίστηκαν από σφαίρες μπροστά στην έδρα του κυβερνήτη, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ιατρική πηγή, που δεν ήταν σε θέση να πει ποιοι άνοιξαν πυρ. Στη Βασόρα, συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις επιβολής της τάξης και διαδηλωτές μπροστά στην έδρα του κυβερνείου είχαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν 50 άνθρωποι, κυρίως διαδηλωτές, σύμφωνα με άλλη ιατρική πηγή.

  Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος, που αποπειράθηκε να καταλάβει το κτήριο, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

  Άλλοι διαδηλωτές προσπάθησαν να μπουν στην πετρελαιοπηγή Αζ Ζουμπάιρ, στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης, αλλά απωθήθηκαν από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης κατόπιν επεισοδίων στα οποία υπήρξαν τραυματισμοί, κατά τον ίδιο ανταποκριτή.

  Συγκεντρώσεις έγιναν επίσης την Κυριακή στις επαρχίες Ζι Καρ, Νατζάφ και Καρμπάλα, με δεκάδες τραυματίες στα επεισόδια που ακολούθησαν. Στη Νασιρίγια, την πρωτεύουσα της επαρχίας Ζι Καρ, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 15 διαδηλωτές και 25 αστυνομικοί, σύμφωνα με τον Άμπντελ Μόχσεν αλ Τζαμπίρι, στέλεχος του υπουργείου Υγείας.

  Αντιμέτωπος με την εξάπλωση των διαδηλώσεων, ο πρωθυπουργός Αμπάντι ανήγγειλε το Σάββατο ότι θα διατεθούν το συντομότερο περίπου 3 δισ. δολάρια για την επαρχία της Βασόρας, ενώ υποσχέθηκε επίσης επενδύσεις για τη στέγη, τα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες.

  Σύμφωνα με μια ανακοίνωση του γραφείου του, ο Αμπάντι διέταξε την Κυριακή τις υπηρεσίες ασφαλείας να «τεθούν σε επιφυλακή» καθώς, όπως επισήμανε, «οι τρομοκράτες θα θελήσουν να εκμεταλλευθούν κάθε συμβάν ή σύγκρουση», αλλά ταυτόχρονα έδωσε εντολή «να μη χρησιμοποιούν αληθινές σφαίρες εναντίον διαδηλωτών που δεν είναι οπλισμένοι».

  Η γραμματεία ενημέρωσης της κυβέρνησης στη Βαγδάτη γνωστοποίησε ότι ο Αμπάντι «διέταξε να ανοίξει ξανά το αεροδρόμιο της Νατζάφ». Το αεροδρόμιο παρέμενε κλειστό αφότου εισέβαλαν σε αυτό δεκάδες διαδηλωτές την Παρασκευή και πολλές αεροπορικές εταιρίες της περιοχής (της Ιορδανίας, του Ντουμπάι, του Ομάν...) ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν «μέχρι νεωτέρας» τις πτήσεις τους προς και από την ιερή για τους σιίτες πόλη αυτή του Ιράκ, νότια της Βαγδάτης.

  Ο ανώτατος σιίτης πνευματικός ηγέτης του Ιράκ, ο αγιατολάχ Αλί Σιστάνι, εξέφρασε την Παρασκευή την υποστήριξή του στους διαδηλωτές, αλλά ταυτόχρονα τους προέτρεψε να αποφεύγουν τις ταραχές και τις καταστροφές περιουσιών.

  Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

  ΙΡΑΚ
 • Τουσκ: Υπάρχει χρόνος για να αποφευχθεί το χάος στο πεδίο του εμπορίου

  Τουσκ: Υπάρχει χρόνος για να αποφευχθεί το χάος στο πεδίο του εμπορίου

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-16 07:03:53 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν καθήκον να μην αρχίζουν εμπορικούς πολέμους δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, καλώντας τις κυβερνήσεις των τριών χωρών να συμβάλουν στη διαδικασία αναμόρφωσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

  Ο Τουσκ επισήμανε ότι υπάρχει χρόνος για να αποφευχθεί το ξέσπασμα συγκρούσεων και το χάος στο πεδίο του εμπορίου.

  Ο Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ βρίσκονται στο Πεκίνο για την ετήσια σύνοδο Ε.Ε. - Κίνας.

  Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

  ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Ε.Ε. - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΙΝΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Συριακά ΜΜΕ: Ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν στρατιωτική θέση κοντά στο Χαλέπι

  Συριακά ΜΜΕ: Ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν στρατιωτική θέση κοντά στο Χαλέπι

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-16 07:03:53 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν συριακή στρατιωτική θέση κοντά στο αεροδρόμιο Ναϊράμπ, στα περίχωρα της πόλης Χαλέπι, όπως μετέδωσαν συριακά κρατικά ΜΜΕ.

  «Ο σιωνιστής εχθρός... στοχεύει μία από τις στρατιωτικές θέσεις μας βόρεια του αεροδρομίου Ναϊρμάπ, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές», μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

  Σύμφωνα με το πρακτορείο, τα πλήγματα ήταν μια προσπάθεια του Ισραήλ να υποστηρίξει τους αντάρτες στη νότια Συρία, όπου οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει επίθεση.

  Το Ισραήλ, που ανησυχεί πως η αυξανόμενη παρουσία του Ιράν στη Συρία συνιστά απειλή για την ασφάλειά του, έχει πλήξει δεκάδες ιρανικές και υποστηριζόμενες από το Ιράν θέσεις στη Συρία στη διάρκεια της σύγκρουσης που μαίνεται για επτά χρόνια.

  Το Ιράν είναι σημαντικός σύμμαχος του Σύρου προέδρου και στηρίζει έναν αριθμό πολιτοφυλακών, περιλαμβανομένης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου που πολεμούν συο πλευρό του Μπασάρ αλ Άσαντ.

  Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, TASS, AFP

  ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΡΙΑ Συρία
 • Βλέποντας παντού εχθρούς

  Βλέποντας παντού εχθρούς

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-16 07:03:53 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Τραμπ: Χαμηλές οι προσδοκίες από τη σύνοδο κορυφής με Πούτιν 15/07 14:22 Φινλανδία: Διαδήλωση κατά Τραμπ-Πούτιν στο Ελσίνκι παραμονή της συνόδου κορυφής 15/07 17:51 Ελσίνκι: Στη 1.15 μ.μ. της Δευτέρας οι συνομιλίες Τραμπ - Πούτιν 14/07 14:53

  Από την έντυπη έκδοση

  Του Μωυσή Λίτση
  mlitsis@naftemporiki.gr

  Σε άλλες εποχές μια αμερικανο-ρωσική σύνοδος κορυφής θα αντιμετωπίζονταν με μεγάλες προσδοκίες για ύφεση στην ένταση στις σχέσεις με τη Δύση, ενδεχομένως και με την προοπτική να υπάρξει μια συμφωνία για περιορισμό των πυρηνικών όπλων. Η σημερινή σύνοδος κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Ελσίνκι αντιμετωπίζεται με μεγάλη καχυποψία, παρά τη διακηρυγμένη πρόθεση του Αμερικανού προέδρου να θέσει θέμα μείωσης των πυρηνικών όπλων.

  Ο λόγος; Η διφορούμενη πολιτική του Αμερικανού προέδρου. Αντί η προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας να καλλιεργεί ελπίδες για επιστροφή του διαλόγου στις διεθνείς σχέσεις και περιορισμό των εντάσεων μεταξύ Δύσης και Μόσχας, οι σχέσεις των οποίων βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο από την εποχή του τέλους του ψυχρού πολέμου, η συνάντηση αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη καχυποψία.

  Οι Ευρωπαίοι φοβούνται ότι η συνάντηση αυτή, αντί να φέρει τη Ρωσία κοντύτερα στη Δύση, απειλεί να απομακρύνει ακόμη περισσότερο τον Τραμπ από τους συμμάχους του στην Ευρώπη. Η πρόσφατη άλλωστε επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου σε Βρυξέλλες και Λονδίνο χαρακτηρίστηκε από πρωτοφανείς για «συμμάχους» παρεμβάσεις και συμπεριφορές...

  Πριν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τη Γερμανία ότι «είναι όμηρος της Ρωσίας», λόγω της εξάρτησής της από το ρωσικό πετρέλαιο και αέριο, υπενθυμίζοντας πόσο καλά κρατεί ο διεθνής ανταγωνισμός, όσον αφορά την πολύτιμη αυτή πλουτοπαραγωγική πηγή ενέργειας.

  Δεν δίστασε να τα βάλει ακόμη και με το «πιστό σκυλάκι» της Ουάσιγκτον, τη Βρετανία, συμβουλεύοντας τη Μέι, αντί να κάνει διαπραγματεύσεις για το Brexit, «να μηνύσει την Ε.Ε.»(!) ή να επαινέσει τον παραιτηθέντα υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, πριμοδοτώντάς τον έμμεσα για την πιθανή κούρσα διαδοχής που... έρχεται για το Βρετανικό Συντηρητικό Κόμμα.

  Οι προκλήσεις Τραμπ δεν σταματούν εδώ. Λίγο πριν φύγει για το Ελσίνκι, σε συνέντευξή του προς το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ο Αμερικανός πρόεδρος κατονόμασε ως «εχθρούς» των ΗΠΑ τη Ρωσία, την Ε.Ε. και την Κίνα.

  «Πιστεύω ότι έχουμε πολλούς εχθρούς. Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας εχθρός, με αυτά που μας κάνουν στο εμπόριο... Η Ρωσία είναι εχθρός από ορισμένες πλευρές. Η Κίνα είναι ένας οικονομικός εχθρός...».

  Με έναν «πλανητάρχη» που βλέπει τόσους πολλούς εχθρούς, δύσκολα μπορεί κανείς να ελπίζει πως από τη σημερινή συνάντηση με τον Πούτιν θα βγει κάτι καλό για την ανθρωπότητα...  

  ΑΠΟΨΕΙΣ ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ ΗΠΑΓερμανίαΚίνα

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Γαλλία: Πάνω από 500 συλλήψεις στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την εθνική εορτή της 14ης Ιουλίου

  Γαλλία: Πάνω από 500 συλλήψεις στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την εθνική εορτή της 14ης Ιουλίου

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-16 06:40:35 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Συνολικά 845 αυτοκίνητα κάηκαν και 508 άτομα συνελήφθησαν τις νύχτες της 13ης και της 14ης Ιουλίου, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την εθνική εορτή της 14ης Ιουλίου στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

  Ο αριθμός των αυτοκινήτων που πυρπολήθηκαν ήταν ελαφρά μειωμένος σε σύγκριση με εκείνον που είχε καταγραφεί την περασμένη χρονιά (897). Απεναντίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας, Φρεντερίκ ντε Λανουβέλ, ο αριθμός των συλλήψεων αυξήθηκε αλματωδώς, από 368 το 2017 σε 508 φέτος.

  «Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ χαιρετίζει την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων επιβολής της τάξης, διότι αυτές τις δύο νύχτες εορταστικών εκδηλώσεων κατέστη δυνατή η σύλληψη μεγάλου αριθμού ταραχοποιών» δήλωσε ο Λανουβέλ στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Η μαζική κινητοποίηση των δυνάμεων επιβολής της τάξης επέτρεψε να αποφευχθεί οποιοδήποτε μείζον συμβάν», πρόσθεσε ο ίδιος.

  Σύμφωνα με τον απολογισμό που δημοσιοποίησε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, 29 στελέχη των δυνάμεων επιβολής της τάξης τραυματίστηκαν τα δυο βράδια των εορταστικών εκδηλώσεων (Παρασκευή και Σάββατο), έναντι 21 πέρυσι.

  Περίπου 110.000 Γάλλοι αστυνομικοί και χωροφύλακες είχαν τεθεί επί ποδός εν όψει της εθνικής εορτής της Γαλλίας αλλά και του τελικού του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου την Κυριακή.

  Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

  ΓΑΛΛΙΑ Γαλλία
 • Νικαράγουα: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε επεισόδια στην πόλη Μασάγια

  Νικαράγουα: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε επεισόδια στην πόλη Μασάγια

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-16 06:40:34 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν φιλοκυβερνητικές δυνάμεις την Κυριακή εναντίον πόλης που βρίσκεται υπό τον έλεγχο εξεγερμένων στη νότια Νικαράγουα, όπως ανακοίνωσε μια οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

  Σύμφωνα με την Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Νικαράγουα, έξι πολίτες, ανάμεσά τους δύο ανήλικοι, και τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν στη Μασάγια, μια πόλη που απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μανάγκουα, και στα περίχωρά της.

  Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ & ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ
 • Lavrov on case of expulsion of Russian diplomats: Greece following the West's policy towards Russia

  Lavrov on case of expulsion of Russian diplomats: Greece following the West's policy towards Russia

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-16 00:50:47 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Official Moscow dismissed a very high-profile expulsion of two of its diplomats from Greece this month by claiming Athens proceeded with the move without evidence.

  In statements to RT America on Sunday, a pro-Kremlin international broadcaster based in Moscow, Russian FM Sergei Lavrov also claimed that the expulsions - unprecedented in Greek-Russian relations over the past several decades - merely follow the West's policy towards Russia.

  He said other western countries have also proceeded with similar retaliatory measures "without proof", something he said occurred in the recent case of the two Russian diplomats in Greece.

 • Η Scarlett Johansson αποσύρθηκε από τον ρόλο του τρανς άνδρα

  Η Scarlett Johansson αποσύρθηκε από τον ρόλο του τρανς άνδρα

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-16 00:27:00 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Αρνητικά σχόλια προκάλεσε ο νέος ρόλος που θα υποδυθεί η Scarlett Johansson 11/07 08:00

  Η Scarlett Johansson ακύρωσε τελικά τη συμμετοχή της σε ταινία στην οποία θα υποδυόταν τον εγκληματία Dante,  ο οποίος γεννήθηκε γυναίκα, μετά την έντονη κριτική που της έγινε. Η σταρ του Χόλυγουντ ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει από το καστ της ταινίας στο περιοδικό «Out», το οποίο απευθύνεται κυρίως στη ΛΟΑΤ κοινότητα στις ΗΠΑ.

  «Από την ταινία “Rub & Tug” αποσύρομαι, υπό το πρίσμα πρόσφατων δεοντολογικών θεμάτων», ανέφερε η Johansson. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η 33χρονη ηθοποιός είχε ανακοινώσει τη συμμετοχή της στην ταινία, ωστόσο, μετά την ανακοίνωση και τον ρόλο που επέλεξε να υποδυθεί, ήρθε αντιμέτωπη με μια θύελλα αντιδράσεων από την ΛΟΑΤ κοινότητα, λόγω του ότι τον Dante έπρεπε να υποδυθεί τρανς ηθοποιός.

  Αρχικά, η ηθοποιός αντιστάθηκε στις πιέσεις δηλώνοντας: «πείτε τους να απευθυνθούν στους ατζέντηδες του Jeffrey Tambor, του Jared Leto και της Felicity Huffman» για περισσότερα σχόλια. Πρόκειται για τρεις ηθοποιούς που έχουν υποδυθεί τρανς ήρωες. «Η πολιτιστική μας κατανόηση για τους τρανσέξουαλ προχωρά και έχω μάθει πολλά από την κοινότητα από τότε που συμφώνησα αρχικά για τη συμμετοχή μου στην ταινία.

  Θα μου άρεσε αυτή η ευκαιρία να μεταφέρω την ιστορία του Dante στην οθόνη, αλλά κατανοώ τον λόγο που πολλοί αισθάνονται ότι ο ρόλος πρέπει να πάει σε ένα τρανς άτομο.  Αισθάνομαι ευγνώμων για αυτή τη μεγάλη συζήτηση που πυροδοτήθηκε και αφορά τη διαφορετικότητα και εκπροσώπηση στον κινηματογράφο». Δεν είναι σαφές για την ώρα αν και πώς θα προχωρήσει η παραγωγή της ταινίας σε ό,τι αφορά τον πρωταγωνιστή.

  ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΞΕΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΗΠΑ
 • Ερντογάν: Δε θα ξεχάσουμε ποτέ αυτούς που δέχτηκαν και προστάτευσαν όσους δραπέτευσαν από τη χώρα

  Ερντογάν: Δε θα ξεχάσουμε ποτέ αυτούς που δέχτηκαν και προστάτευσαν όσους δραπέτευσαν από τη χώρα

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-16 00:05:52 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  «Το πραξικόπημα μας έδειξε ποιοι είναι οι φίλοι στις δύσκολες στιγμές. Έχουμε δυνατή μνήμη. Μπορεί να μη λέμε συχνά τι περάσαμε, αλλά ποτέ δεν το ξεχνάμε. Μας έδειξε την υποκρισία. Ξέρουμε ποιοι προσευχήθηκαν εκείνο το βράδυ για εμάς και ποιοι για την επιτυχία του FETO (το κίνημα του Γκιουλέν). Στο τέλος θα θυμόμαστε τη σιωπή όσων θεωρούσαμε φίλους μας. Αυτοί που έφυγαν από τη χώρα μας δεν θα σβηστούν ποτέ από τη μνήμη μας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτούς που δέχτηκαν και προστάτευσαν όσους δραπέτευσαν από τη χώρα. Ξέρουμε πολύ καλά ποιος συνεργάζεται με ποιον...».

  Αυτή ήταν μία από τις βασικές αναφορές του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το βράδυ της Κυριακής, σε επετειακή ομιλία του μπροστά σε εκατομμύρια πολίτες στην Κωνσταντινούπολη, κοντά στη γέφυρα του Βοσπόρου, που είχε καταληφθεί από τους επίδοξους πραξικοπηματίες το βράδυ της 15ης Ιουλίου 2016.

  «Ευχαριστώ όσους έγιναν μάρτυρες. Ας δεχτεί τις θυσίες τους ο Θεός. Αυτή η νίκη ήταν κατά των τανκς, των αεροπλάνων, χάρη στο κουράγιο των βετεράνων και των μαρτύρων. Ακουγόταν ο θόρυβος των όπλων, αλλά οι πολίτες ήταν θαρραλέοι κι αντιστάθηκαν. Αυτό το έθνος χρησιμοποίησε το σώμα του κόντρα στα τανκς, τα αεροπλάνα, αλλά δεν τα παράτησε» είπε ο Ερντογάν.

  «Είναι τιμή μου να είμαι μέλος αυτού του έθνους, είμαι περήφανος που το υπηρετώ. Δεν είμαστε εδώ για να διοικούμε, αλλά για να υπηρετούμε τον λαό. Όπως ο πόλεμος της ανεξαρτησίας, έτσι και το πραξικόπημα άνοιξε νέα σελίδα στην ιστορία μας» ανέφερε.

  Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως με τη συνταγματική «ιστορική» αλλαγή στη χώρα, η τουρκική δημοκρατία γύρισε σελίδα. «Αποδείξαμε τη δημοκρατία μας σε όλο τον κόσμο» τόνισε.

  «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά της FETO τόσο στην Τουρκία, όσο και στο εξωτερικό» ξεκαθάρισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

  Όπως είπε, «οι νίκες δεν σου παραδίδονται σε ασημένιο δίσκο. Η επιτυχία δεν επιτυγχάνεται ποτέ χωρίς να πληρώσεις ένα τίμημα. Πίσω από κάθε νίκη κρύβεται θυσία, αυτοθυσία και κουράγιο. Το κουράγιο και η αυτοθυσία του τουρκικού λαού έδειξαν ότι το πνεύμα της Καλλίπολης είναι ακόμα ζωντανό σ' αυτή τη γη».

  Κατά τον τούρκο πρόεδρο, «το αίμα των μαρτύρων της 15ης Ιουλίου όχι μόνο προστατεύει τη χώρα μας, αλλά και παγίωσε την αδελφοσύνη σε ολόκληρο το έθνος μας».

  Ο ίδιος υποστήριξε ότι «το κεφάλαιο των πραξικοπημάτων έκλεισε, κι αυτό δεν θα ξανανοίξει. Η 15η Ιουλίου δεν θα ξεχαστεί ποτέ, ποτέ δεν θα την αφήσουμε να ξεχαστεί, καταγράφεται στην ιστορία. Η 15η Ιουλίου είναι η ανασύσταση και η επανάκαμψη του τουρκικού έθνους. Η 15η Ιουλίου σημαίνει ότι ο τουρκικός λαός στέκεται ξανά στα πόδια του ενάντια στις επιθέσεις» υπογράμμισε. 

  «Όσοι θέλουν να διαταράξουν την ειρήνη του λαού μας, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν εμάς, τον στρατό μας, την αστυνομία και τους αστυνομικούς μας» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 • Αργεντινή: «Τέλος» και τυπικά ο Σαμπάολι

  Αργεντινή: «Τέλος» και τυπικά ο Σαμπάολι

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 23:41:01 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος «διαζυγίου» οριστικοποιήθηκε σήμερα με την απομάκρυνση του Χόρχε Σαμπάολι από τον πάγκο της Εθνικής Αργεντινής.

  Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας της Νότιας Αμερικής ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον έμπειρο τεχνικό, ο οποίος δέχτηκε τα περισσότερα «πυρά» για την εικόνα της «αλμπισελέστε» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

  Το «διαζύγιο», όπως αναφέρει η ανακοίνωση ήταν «κοινή συναινέσει» και, πλέον, η AFA βρίσκεται σε αναζήτηση του νέου προπονητή, ο οποίος θα αναλάβει το έργο να οδηγήσει την Αργεντινή στο Copa America 2019.

   

  ΚΟΣΜΟΣ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • VesselsValue: Greek shipping interests invest 6.4 bln USD in H1 2018 for new, second-hand vessels

  VesselsValue: Greek shipping interests invest 6.4 bln USD in H1 2018 for new, second-hand vessels

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 23:41:01 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Greek shipping interests invested roughly 6.4 billion USD over the first half of 2018 for vessel purchases, either through new orders or by buying second-hand ships.

   Specifically, new orders accounted for 4.2 billion USD of the investment, leaving 2.2 billion USD for the purchase of second-hand vessels.

  According to data supplied by VesselsValue, Greek shipping interests placed new orders for 34 vessels in H1 2018, compared 44 vessels in the corresponding period of 2017, but with an outlay of 2.09 billion USD.
  The difference, according to the figures provided, is that in 2018 the new orders included 14 LNG carriers, which accounted for 2.4 billion USD alone.

 • Ευρωπαϊκό Υδατοσφαίρισης: Δύο στα δύο η Εθνική γυναικών στη Βαρκελώνη

  Ευρωπαϊκό Υδατοσφαίρισης: Δύο στα δύο η Εθνική γυναικών στη Βαρκελώνη

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 23:16:38 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Το 2Χ2 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης έκανε απόψε (15/07) η Εθνική γυναικών, η οποία επιβλήθηκε με 7-6 της Ιταλίας.

  Στο πρώτο σοβαρό τεστ στη διοργάνωση η ομάδα του Γιώργου Μορφέση έδειξε ότι είναι αποφασισμένη να φτάσει πολύ ψηλά και με τη σημερινή της επικράτηση επί ενός αντιπάλου που θα δώσει μάχη για την τελική τετράδα απέδειξε ότι έχει τα φόντα να πραγματοποιήσει το στόχο της.

  Με την επιτυχία αυτή η «γαλανόλευκη» έκανε σημαντικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης του Α΄ ομίλου, που θα της ανοίξει διάπλατα το δρόμο για τους ημιτελικούς, καθώς θα της φέρει βατό αντίπαλο τον προημιτελικό.

  Η ελληνική ομάδα βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου με δύο νίκες, μαζί με την Ολλανδία, και στη συνέχεια έχει δύο εύκολα ματς με Κροατία (Τρίτη 17/7) και Ισραήλ (19/7), πριν το μεγάλο ντέρμπι του επόμενου Σαββάτου (21/7) με τις «οράνιε».

  Η Ασημάκη με δύο γκολ ήταν η κορυφαία σκόρερ της Ελλάδας.

  *Στα άλλα ματς της 2ης αγωνιστικής του Α΄ ομίλου, η Ολλανδία συνέτριψε το Ισραήλ με 20-2 και η Γαλλία επιβλήθηκε εύκολα της Κροατίας 17-6.

  Στον Β΄ όμιλο, Ουγγαρία και Ρωσία έκαναν περίπατο απέναντι σε Τουρκία (32-5) και Σερβία (27-2) αντίστοιχα.

  ΠΟΛΟ Γαλλία

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Κέρκυρα: Ένταση μεταξύ κατοίκων κι αστυνομίας στην περιοχή του ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη

  Κέρκυρα: Ένταση μεταξύ κατοίκων κι αστυνομίας στην περιοχή του ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 23:16:38 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Επεισόδια σημειώθηκαν μετά τις 9 το βράδυ στην περιοχή του ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη της Κέρκυρας.

  Οι διαδηλωτές που βρίσκονται στην 23η ημέρα κινητοποιήσεων συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 8 απόψε στο γήπεδο Νεοχωρίου, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον ΧΥΤΑ και επιχείρησαν να φθάσουν στις εγκαταστάσεις του χώρου, εμποδίστηκαν όμως από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.

  Από τα επεισόδια προκλήθηκε πυρκαγιά σε παρακείμενο ελαιώνα, η οποία σβήστηκε με την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής.

  Οι κάτοικοι της Λευκίμμης ζητούν να μη λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ και να απομακρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Συγχαρητήρια Τσίπρα σε Μακρόν για το Μουντιάλ

  Συγχαρητήρια Τσίπρα σε Μακρόν για το Μουντιάλ

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 22:54:42 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Συγχαρητήρια στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, και στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Γαλλίας έδωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλου.

  «Απόλαυσε τη νίκη φίλε μου» έγραψε ο Πρωθυπουργός στο Twitter, όπου υπογράμμισε και το μεγάλο επίτευγμα της ομάδας της Κροατίας.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Twitter

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Λήστεψαν εστιατόριο και πελάτες στον Λόφο του Στρέφη

  Λήστεψαν εστιατόριο και πελάτες στον Λόφο του Στρέφη

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 22:54:41 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Ένοπλη ληστεία από τρεις κουκουλοφόρους σημειώθηκε σε εστιατόριο στην οδό Ανεξαρτησίας, στον Λόφο του Στρέφη, στην Αθήνα.

  Σύμφωνα με την αστυνομία, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, οι τρεις δράστες εισέβαλαν στο εστιατόριο κρατώντας όπλα και πήραν όσα χρήματα υπήρχαν στο ταμείο, ενώ αμέσως μετά λήστεψαν και τους πελάτες.

  Στη συνέχεια, οι κουκουλοφόροι τράπηκαν σε φυγή, ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Βλ. Πούτιν: Περήφανη για τη διοργάνωση του Μουντιάλ η Ρωσία

  Βλ. Πούτιν: Περήφανη για τη διοργάνωση του Μουντιάλ η Ρωσία

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 22:32:34 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  «Η Ρωσία μπορεί να είναι περήφανη για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου» δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος. 

  «Ο τελικός ήταν θαυμάσιος» δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

  Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Sputnik

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Τζόκερ: Δεν βρέθηκε νικητής για τα 2,5 εκατ. ευρώ

  Τζόκερ: Δεν βρέθηκε νικητής για τα 2,5 εκατ. ευρώ

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 22:32:34 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Δεν ανέδειξε «χρυσό» νικητή η αποψινή κλήρωση του Τζόκερ, όπου στην πρώτη κατηγορία (5+1) θα διανέμονταν 2,5 εκατ. ευρώ.

  Η κληρωτίδα έβγαλε τους αριθμούς: 3, 8, 20, 24 και 45, ενώ Τζόκερ ήταν το 5.

  Τρεις νικητές με 5 σωστές προβλέψεις κερδίζουν από 25.935,84 ευρώ ο καθένας.

  Στις υπόλοιπες κατηγορίες βρέθηκαν: 

  27 δελτία με 4+1 επιτυχίες, που κερδίζουν από 2.500 ευρώ,  487 δελτία με 4 επιτυχίες, που παίρνουν από 50 ευρώ,  1.466 δελτία με 3+1 επιτυχίες, που θα λάβουν επίσης από 50 ευρώ,  22.379 δελτία με 3 επιτυχίες και κέρδος από 2 ευρώ,  20.155 δελτία με 2+1 επιτυχίες, που κερδίζουν από 2 ευρώ και  91.359 δελτία με 1+1 επιτυχίες, που λαμβάνουν από 1,50 ευρώ.

  naftemporiki.gr

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • «Ευχαριστώ» από τον Εμ. Μακρόν στους παίκτες της Εθνικής Γαλλίας για την κατάκτηση του Μουντιάλ

  «Ευχαριστώ» από τον Εμ. Μακρόν στους παίκτες της Εθνικής Γαλλίας για την κατάκτηση του Μουντιάλ

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 22:10:52 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Ένα «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» έστειλε μέσω Twitter ο Εμανουέλ Μακρόν στην ποδοσφαιρική ομάδα της Γαλλίας, η οποία κέρδισε το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία της, νικώντας την Κροατία με σκορ 4-2 στον τελικό.

  Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους, που παρακολούθησε σήμερα τον αγώνα στη Μόσχα, θα δεχθεί τους παίκτες της εθνικής ομάδας της Γαλλίας, τον προπονητή και τις οικογένειές τους, σε δεξίωση αύριο το απόγευμα στο προεδρικό μέγαρο.

  Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

  Twitter

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • «Μεθυσμένη πολιτεία» η Γαλλία, δάκρυα και περηφάνια στην Κροατία

  «Μεθυσμένη πολιτεία» η Γαλλία, δάκρυα και περηφάνια στην Κροατία

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 22:10:50 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Μουντιάλ 2018: Κορυφαίος του τουρνουά ο Μόντριτς 15/07 21:38 Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Γαλλία, 4-2 την Κροατία 15/07 19:56 Μουντιάλ 2018: Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε 15/07 10:38 Μαρτίνεθ: «Η ομάδα μου το άξιζε» 14/07 21:44 Μουντιάλ 2018: Τρίτη θέση το Βέλγιο 14/07 18:52

  Από τη μία οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί, από την άλλη κατεβασμένα κεφάλια...Οι Γάλλοι πανηγύρισαν έξαλλα την κατάκτηση του Μουντιάλ, ενώ οι Κροάτες ναι μεν ήταν περήφανοι για την ομάδα τους, ωστόσο, τα δάκρυά τους μαρτυρούσαν την στεναχώρια τους για την ήττα στον τελικό. 

  Ολόκληρη η Γαλλία είναι... στο πόδι και πανηγυρίζει την κατάκτηση του δεύτερου αστεριού από την Εθνική ομάδα της χώρας. Εκατομμύρια «μεθυσμένοι» από χαρά οπαδοί, μετά τη νίκη των «μπλε» επί της «Χρβάτσκα» στη Μόσχα, πανηγύρισαν έξαλλα την τεράστια επιτυχία σε όλες τις πόλεις της χώρας, από την πρωτεύουσα (Παρίσι) έως τη Μασσαλία και το Μπορντό.

  Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν απερίγραπτες! Πάνω από 100.000 άνθρωποι στο Παρίσι παρακολούθησαν τον τελικό σε γιγαντοοθόνες δίπλα στον Πύργο του Άιφελ, όπου υπήρχαν χορωδίες από την Μασσαλία, χιλιάδες σημαίες με τα χρώματα της χώρας που κυμάτιζαν στον αέρα, ενώ όλοι ζητωκραύγαζαν.

  Η έκρηξη των πυροτεχνημάτων και των βεγγαλικών γέμισε τον αέρα, ενώ οι οδηγοί κόρναραν συνέχεια με τα αυτοκίνητά τους και όλοι μαζί γιόρταζαν την κατάκτηση του δεύτερου παγκόσμιου τίτλου, μετά από αυτόν του 1998.

  Μία εκκωφαντική χορωδία του «Είμαστε οι πρωταθλητές, είμαστε οι πρωταθλητές» ακουγόταν από την Σακρ Κερ στα βόρεια της πόλης έως τη Σορβόννη. Παρόμοιες σκηνές σημειώθηκαν στην Μασσαλία, στη Λιόν, στο Λιλ, στο Μπορντό και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

  Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι αναμένεται να συγκεντρωθούν τις επόμενες ώρες Ηλύσια Πεδία και στην Πλατεία Κονκόρντ, όπου ήδη η ατμόσφαιρα έχει αρχίσει να «ζεσταίνεται», ενώ άνθρωποι ιδιωτικής ασφάλειας προσπαθούν να κρατήσουν τον κόσμο σε κάποια απόσταση.

                       Δάκρυα και υπερηφάνια

  Θλίψη, αλλά και περηφάνια για την Εθνική Κροατίας από τους φίλους της Εθνικής ομάδας, που είδαν την αγαπημένη τους ομάδα να «προδίδεται» από την κούραση (ιδιαίτερα στο β΄ μέρος του τελικού) και να ηττάται με 2-4 από την Γαλλία στο «Λουζνίκι».

  Στην πλατεία Μπαν Γέλασιτς, στην πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ, μετά το τέλος του αγώνα πολλοί φίλοι της «Χρβάτσκα» που βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν τον αγώνα σε μια μεγάλη οθόνη, αγκάλιαζαν ο ένας τον άλλον δίνοντας συγχαρητήρια.

  Μια νεαρή γυναίκα με κόκκινη και λευκή κροατική σημαία σκούπιζε τα δάκρυά της δίπλα στο φίλο της, που επίσης ήταν δακρυσμένος. Άλλοι συνέχισαν να κυματίζουν κροατικές σημαίες και κασκόλ μέσα από την απογοήτευση, αφού παρακολούθησαν για πρώτη φορά τη χώρα τους να αγωνίζεται σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.

  «Οι Γάλλοι αποδείχθηκαν καλύτεροι σε καθοριστικές στιγμές, παρόλο που ουσιαστικά τους αφήσαμε να πετύχουν τα πρώτα δύο γκολ εύκολα» δήλωσε ο 59χρονος Ντάκο Ιλάκοβατς. «Παρόλα αυτά είναι ένα μεγάλο επίτευγμα να παίξεις στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου», πρόσθεσε.

  Η Κροατία, με πληθυσμό μόνο 4,2 εκατομμυρίων ανθρώπων, δεν ήταν από τα φαβορί στην αρχή του τουρνουά. Η πρόοδός της ως τον τελικό «άναψε» τη φαντασία του βαλκανικού έθνους και των μελών της κροατικής διασποράς, που ζουν σε χώρες από τη Γερμανία ως την Αυστραλία. «Για ένα έθνος τεσσάρων εκατομμυρίων είναι ένα θαύμα η συμμετοχή στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου», δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν.

  Η Εθνική Κροατίας θα αφιχθεί αύριο (16/7) στο Ζάγκρεμπ και χιλιάδες οπαδοί αναμένεται να έρθουν στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας νωρίς το απόγευμα, όταν πρόκειται να φτάσουν οι ποδοσφαιριστές. Ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς έκανε έκκληση στους εργοδότες να αφήσουν το προσωπικό να φύγει νωρίς, ενώ τα εισιτήρια με το τρένο θα είναι 50% φθηνότερα για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν στο Ζάγκρεμπ.

                       

  ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018 ΜΟΥΝΤΙΑΛ - ΓΑΛΛΙΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ - ΚΡΟΑΤΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΣΜΟΣ ΓερμανίαΓαλλία

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Ντ. Τραμπ: Συνεχάρη τη Γαλλία για το τρόπαιο και τον Πούτιν για τη διοργάνωση του Μουντιάλ

  Ντ. Τραμπ: Συνεχάρη τη Γαλλία για το τρόπαιο και τον Πούτιν για τη διοργάνωση του Μουντιάλ

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 22:10:50 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γαλλίας συνεχάρη ο Ντόναλντ Τραμπ, για τη σημερινή νίκη της στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

  «Συγχαρητήρια στη Γαλλία, που έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο, για τη νίκη της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018» έγραψε ο Τραμπ σ' ένα tweet, μερικά λεπτά μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα.

  Η Γαλλία κατέκτησε σήμερα το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία της νικώντας την Κροατία με 4-2 στον τελικό που διεξήχθη στη Μόσχα.

  «Επίσης, συγχαρητήρια στον πρόεδρο Πούτιν και στη Ρωσία για τη διοργάνωση ενός πραγματικά εκπληκτικού Παγκοσμίου Κυπέλλου, από τα καλύτερα που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ!» πρόσθεσε ο Τραμπ στο μήνυμά του, που ανήρτησε την παραμονή της πρώτης διμερούς συνάντησής του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Ελσίνκι.

  Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

  Γαλλία

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Μουντιάλ 2018: Κορυφαίος του τουρνουά ο Μόντριτς

  Μουντιάλ 2018: Κορυφαίος του τουρνουά ο Μόντριτς

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 21:47:05 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Γαλλία, 4-2 την Κροατία 15/07 19:56 Μουντιάλ 2018: Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε 15/07 10:38 Μαρτίνεθ: «Η ομάδα μου το άξιζε» 14/07 21:44 Μουντιάλ 2018: Τρίτη θέση το Βέλγιο 14/07 18:52 Μουντιάλ 2018: «Αν πάρουμε το τρόπαιο θα αλλάξουν οι ζωές μας» 13/07 19:05

  Παρά την ήττα της Κροατίας στον τελικό, ο Λούκα Μόντριτς αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

  Ο αρχηγός της «Χρβάτσκα» παρέλαβε δακρυσμένος την «Χρυσή Μπάλα» του Μουντιάλ από τα χέρια του Ρώσου Προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν και δέχθηκε την παρηγορητική αγκαλιά της Προέδρου της Κροατίας, Koλίντα Γκραμπάρ-Κιτάροβιτς, που βρέθηκε και αυτή στο πόντιουμ των απονομών (φορώντας μάλιστα τη φανέλα της «χρβάτσκα»), δίπλα στον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν και τον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο.

  Η θριαμβεύτρια Γαλλία αρκέστηκε σε ατομικό επίπεδο στα βραβείο για τον καλύτερο νέο παίκτη της διοργάνωσης, που φυσικά κατέκτησε ο Κιλιάν Μπαπέ (έγινε ο νεότερος σκόρερ σε τελικό Μουντιάλ μετά τον Πελέ).

  Οι άλλες δύο προσωπικές διακρίσεις πήγαν στους δύο ηττημένους των ημιτελικών, καθώς ο Βέλγος Τιμπό Κουρτουά αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας και ο Αγγλος Χάρι Κέιν πρώτος σκόρερ με έξι γκολ.

  Οι απονομές των μεταλλίων σε νικητές και φιναλίστ έγιναν υπό καταρρακτώδη βροχή που ξέσπασε ξαφνικά στη Μόσχα και έκανε... μούσκεμα τους επισήμους, ενώ ακολούθησε η παράδοση του τροπαίου από τον Τζάνι Ινφαντίνο στον αρχηγό των «τρικολόρ», Ούγκο Γιορίς.

  ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018 ΜΟΥΝΤΙΑΛ - ΚΡΟΑΤΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΣΜΟΣ Γαλλία

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Ιταλία: Στην ξηρά οι πρώτοι 50 από τους διασωθέντες πρόσφυγες, 100 σε Ισπανία-Πορτογαλία

  Ιταλία: Στην ξηρά οι πρώτοι 50 από τους διασωθέντες πρόσφυγες, 100 σε Ισπανία-Πορτογαλία

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 21:47:04 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Ιταλία: Ικανοποίηση από την ανταπόκριση στην έκκληση για μοίρασμα των 442 μεταναστών 15/07 18:17 Γερμανία: Παραλαμβάνει 50 από τους 450 πρόσφυγες που επιβαίνουν σε πλοία της Frontex στη Μεσόγειο 15/07 16:41

  Περίπου 50 μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονταν σε ένα από τα δύο στρατιωτικά πλοία στα ανοικτά της Σικελίας μεταφέρθηκαν από ταχύπλοο της ιταλικής ακτοφυλακής στην ξηρά, στο λιμάνι του Ποτσάλο.

  Πρόκειται, στη μεγάλη πλειονότητά τους, για γυναίκες και παιδιά που είχαν ξεκινήσει αυτό το «ταξίδι της ελπίδας» από τα λιβυκά παράλια.

  Στα δυο πλοία παραμένουν περίπου 400 μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι, σύμφωνα με την ιταλική κυβέρνηση, θα πρέπει να γίνουν δεκτοί από σειρά ευρωπαϊκών χωρών.

  Μέχρι τώρα δήλωσαν πρόθυμες να πάρουν 50 άτομα η κάθε μία, η Γαλλία, η Μάλτα και η Γερμανία.

  Απόψε Ισπανία και Πορτογαλία ανακοίνωσαν ότι θα φιλοξενήσουν και αυτές από 50 μετανάστες και πρόσφυγες η κάθε μία.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΓερμανίαΙταλίαΙσπανίαΠορτογαλίαΓαλλία
 • Αφγανιστάν: Επτά νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

  Αφγανιστάν: Επτά νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 21:47:02 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 15 τραυματίστηκαν από έκρηξη, που κατά τα φαινόμενα ήταν επίθεση αυτοκτονίας, κοντά σε υπουργείο, στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, την ώρα που οι υπάλληλοι έβγαιναν από τα γραφεία τους κατά την απογευματινή ώρα αιχμής, δήλωσαν αξιωματούχοι. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

  «Προφανώς ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τη ζώνη των εκρηκτικών την οποία φορούσε στην είσοδο του υπουργείου μας» δήλωσε ο Φράιντουν Άζχαντ, εκπρόσωπος του υπουργείου Αγροτικής Αποκατάστασης και Ανάπτυξης. «Στόχος ήταν οι υπάλληλοί μας, που έφευγαν για τα σπίτια τους» είπε.

  Σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης Amaq, το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε πως ένας βομβιστής αυτοκτονίας της οργάνωσης πυροδότησε το γεμάτο με εκρηκτικά γιλέκο του, εν μέσω υπαλλήλων του υπουργείου.

  Επικαλούμενο πηγή την οποία δεν προσδιόρισε, ανέφερε πως 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν κατά την επίθεση και πρόσθεσε πως δύο Γάλλοι πολίτες περιλαμβάνονται στους τραυματίες.

  Πριν από περίπου έναν μήνα είχε σημειωθεί επίθεση στο ίδιο υπουργείο.

  Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ, Χασμάτ Στανεκζάι, δήλωσε πως τουλάχιστον επτά άνθρωποι, περιλαμβανομένων αμάχων και μελών των δυνάμεων ασφαλείας, σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 15 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, η οποία προκάλεσε επίσης ζημιές σε όχημα που ανήκει σε ξένους συμβούλους του υπουργείου. Ο Στανεκζάι είπε πως τα περισσότερα θύματα είναι υπάλληλοι του υπουργείου.

  Νωρίτερα σήμερα, η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν (Manua) δημοσιοποίησε την εξαμηνιαία έκθεσή της για τα θύματα αμάχους της αφγανικής σύγκρουσης, στην οποία καταγράφεται αριθμός-ρεκόρ σχεδόν 1.700 θανάτων τους πρώτους έξι μήνες του 2018.

  Μετά τη βραχύβια εκεχειρία του περασμένου μήνα στη διάρκεια της τριήμερης αργίας για το Άιντ, ο πρόεδρος, Άσραφ Γάνι, επανέλαβε την προσφορά για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν και υπάρχει αυξανόμενη αισιοδοξία ότι μπορεί να επιτευχθεί μια σημαντική υπέρβαση.

  Όμως, οι Ταλιμπάν, που λένε πως η υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση στην Καμπούλ είναι παράνομη, απορρίπτουν την έκκλησή του κι επιμένουν ότι για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, θα πρέπει να έχουν φύγει τα διεθνή στρατεύματα από το Αφγανιστάν.

  Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

 • Σε εξέλιξη δύο πύρινα μέτωπα στην Κρήτη

  Σε εξέλιξη δύο πύρινα μέτωπα στην Κρήτη

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 21:47:02 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην Κρήτη.

  Στις 20.41 η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στα Φαλάσαρνα του δήμου Κισσάμου Χανίων, όπου επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα κι ένα πεζοπόρο τμήμα.

  Νωρίτερα, στις 18.56 ενημερώθηκε και για πύρινο μέτωπο που ξέσπασε, επίσης σε χορτολιβαδική έκταση, στο Αρολίθι Ρεθύμνου, στη Δημοτική Ενότητα Λαππαίων. Επί τόπου έσπευσαν οκτώ οχήματα με 16 πυροσβέστες και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

  naftemporiki.gr

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Μουντιάλ: Μικρή διακοπή του τελικού από εισβολή των «Pussy Riot» στον αγωνιστικό χώρο

  Μουντιάλ: Μικρή διακοπή του τελικού από εισβολή των «Pussy Riot» στον αγωνιστικό χώρο

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 20:57:11 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Το ρωσικό συγκρότημα πανκ «Pussy Riot» ανέλαβε την ευθύνη για την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, στη διάρκεια του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξήχθη σήμερα στη Μόσχα, με αποτέλεσμα μια πολύ σύντομη διακοπή του αγώνα.

  «Γεια σας από το στάδιο Λουζνίκι, είναι δροσερά εδώ!» έγραψαν σε αναρτήσεις στους λογαριασμούς τους στο Twitter και στο Facebook αμέσως μετά το συμβάν.

  Η Όλγα Κουρατσιόβα, μέλος του συγκροτήματος που τάσσεται κατά του Κρεμλίνου, δήλωσε πως είναι μία από τα τέσσερα άτομα που εισήλθαν στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του τελικού και πως τώρα κρατείται από την αστυνομία.

  Ο Κουρατσιόβα δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς πως βρίσκεται σε αστυνομικό τμήμα στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, όπου ο τελικός ανάμεσα σε Γαλλία και Κροατία διακόπηκε για πολύ λίγο, από τέσσερις ανθρώπους που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο.

  Σύμφωνα με φωτογραφίες του πρακτορείου Ρόιτερς, τα μέλη των «Pussy Riot» που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο στη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλου φορούσαν αστυνομικές στολές.

  Οι δύο άνδρες και οι δύο γυναίκες απομακρύνθηκαν τελικά από το τερέν.

  Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

  FacebookTwitterΓαλλία

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Κύπρος: Στο φως νέες καταθέσεις Ελληνοκυπρίων για βασανισμούς από Βρετανούς την περίοδο 1955-59

  Κύπρος: Στο φως νέες καταθέσεις Ελληνοκυπρίων για βασανισμούς από Βρετανούς την περίοδο 1955-59

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 20:33:16 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Νέες καταθέσεις σε βάρος των αγγλικών αποικιοκρατικών δυνάμεων από βετεράνους αγωνιστές της ΕΟΚΑ κατά την περίοδο 1955-59 στην εν εξελίξει δικαστική υπόθεση στο Λονδίνο δημοσιεύει σήμερα η βρετανική εφημερίδα «Mail on Sunday».

  Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι μία γυναίκα, 15 ετών την περίοδο του απελευθερωτικού αγώνα, την οποία οι Βρετανοί υποπτεύονταν ως μέλος της ΕΟΚΑ, συνελήφθη από Τουρκοκύπριους αστυνομικούς στο σπίτι της το 1956 υπό τη διοίκηση Βρετανού αξιωματικού.

  Οι καταγγελίες στον φάκελο της υπόθεσης της συγκεκριμένης γυναίκας, που κατονομάζεται μόνο ως «Mrs XY», αναφέρουν ότι οδηγήθηκε σ' ένα δάσος, όπου ξυλοκοπήθηκε και βιάστηκε.

  Μετά οδηγήθηκε σε αστυνομικό σταθμό, όπου οι ανακριτές την πετούσαν «σαν μπάλα» από τον έναν στον άλλο. Κάποια στιγμή πέρασαν στον λαιμό της μια θηλιά και την έσφιξαν.

  Οι Βρετανοί συνήγοροί της υποστηρίζουν ότι η αποικιοκρατική διοίκηση όχι μόνο παραβίασε τη Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και σ' αυτή την υπόθεση, αλλά επίσης απέτυχε να προστατεύσει τα δικαιώματα υπηκόων της.

  Ο 79χρονος σήμερα Χρίστος Σωκράτους δέχθηκε το 1958 κλωτσιές και ξυλοδαρμό, ποδοπατήθηκε και υποχρεώθηκε να μείνει με τα χέρια και τα πόδια τεντωμένα επί τέσσερις ώρες. Κατά τον διάρκειας 28 ημερών βασανισμό του είδε και άλλους νεαρούς άνδρες να σύρονται από τα κελιά τους για να βασανιστούν.

  Η βρετανική κυβέρνηση προσπαθεί να ανατρέψει δικαστική απόφαση, που επιτρέπει την εκδίκαση των αγωγών των πρώην αγωνιστών της ΕΟΚΑ στο Λονδίνο.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Γαλλία, 4-2 την Κροατία

  Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Γαλλία, 4-2 την Κροατία

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 20:10:35 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο της Ιστορίας της πανηγυρίζει η Γαλλία.

  Είκοσι χρόνια μετά το θρίαμβό της στο Παρίσι (3-0 τη Βραζιλία), οι «μπλε» του Ντιντιέ Ντεσάν πανηγύρισαν και στο «Λουζνίκι» της Μόσχας, επικρατώντας με 4-2 της Κροατίας στον τελικό του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

  Οποία σύμπτωση, οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στον ημιτελικό του Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998, με τους διοργανωτές να επικρατούν 2-1 χάρις σε δύο γκολ του Λιλιάν Τουράμ και να προκρίνονται στον τελικό. Από την άλλη πλευρά, μετά την τρίτη θέση τότε, η «Χρβάτσκα» ανέβηκε στη δεύτερη, στην κορυφαία παρουσία της μέχρι σήμερα σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

  Ταυτόχρονα, ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας των «τρικολόρ» έγινε ο τρίτος στην Ιστορία του αθλήματος που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι κατάκτησε Μουντιάλ ως παίκτης και προπονητής, αφού είχαν προηγηθεί οι Μάριο Ζαγκάλο και Φραντς Μπεκενμπάουερ.

  Ο τελικός στο «Λουζνίκι» της Μόσχας ήταν ένας από τους ομορφότερους όλων των εποχών. Ήταν ο δεύτερος πιο παραγωγικός τελικός στην ιστορία, 60 χρόνια μετά την παράσταση της Βραζιλίας του Πελέ και το 5-2 επί της Σουηδίας.

  Με 4-2 είχε ολοκληρωθεί και ο τελικός του Γουέμπλεϊ το 1966, ανάμεσα στην Αγγλία και Δυτική Γερμανία, αλλά μετά από παράταση. Επίσης, το αυτογκόλ του Μάντζουκιτς είναι το πρώτο που έχει σημειωθεί ποτέ σε τελικό Μουντιάλ, όπως φυσικά και η χρήση του VAR (που άλλωστε εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη διοργάνωση της Ρωσίας).

  Η Κροατία μπήκε δυνατά και πήρε το έλεγχο του αγώνα στο ξεκίνημα, αλλά, παρότι περιόρισε τους Γάλλους σε παθητικό ρόλο, δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη ευκαιρία.

  Μετά το πρώτο τέταρτο οι παίκτες του Ντεσάμπ ισορρόπησαν το ματς και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 18΄ από στημένη φάση, όπως και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια τους με Ουρουγουάη και Βέλγιο.

  Ο Γκριεζμάν κέρδισε με... βουτιά ένα φάουλ αρκετά έξω από την περιοχή, το εκτέλεσε ο ίδιος, ο Μάντζουκιτς πήδηξε για να διώξει προ του Πογκμπά (που πιθανώς να ξεκίνησε τη φάση οριακά εκτεθειμένος), αλλά βρήκε τη μπάλα με το πάνω μέρος του κεφαλιού και την έστειλε στα δίχτυα του Σούμπασιτς. Το πρώτο αυτογκόλ που σημειώθηκε ποτέ σε τελικό Μουντιάλ άλλαξε τα δεδομένα του μεγάλου αγώνα...

  Ομως οι «χρβάτσκι» δεν έχουν συνηθίσει να τα παρατάνε, άλλωστε βρέθηκαν πίσω στο σκορ και στα τρία προηγούμενα νοκ-άουτ παιχνίδια τους στη διοργάνωση (με Δανία, Ρωσία και Αγγλία).

  Ετσι, αφού ξεπέρασαν το αρχικό σοκ, κατάφεραν να ισοφαρίσουν αρκετά γρήγορα, στο 28ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ και φάση διαρκείας, με τους «τρικολόρ» να μην μπορούν να απομακρύνουν αποτελεσματικά, η μπάλα έφτασε στον Πέρισιτς, αυτός την έφερε στο αριστερό και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε.

  Η Γαλλία δεν μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις με οργανωμένες επιθέσεις, αφού ο Γκριεζμάν ήταν κλεισμένος και οι επελάσεις του Μπαπέ κάπου σταματούσαν, στάθηκε όμως εκ νέου τυχερή και ξαναπήρε το προβάδισμα από στημένη μπάλα και με τη... βοήθεια του VAR.

  Ο Πέρισιτς βρήκε καθαρά τη μπάλα με το χέρι σε εκτέλεση κόρνερ του Γκριεζμάν, ο Νέστορ Πιτάνα αρχικά δεν είδε την παράβαση, όμως αφού συμβουλεύτηκε το βίντεο έδειξε το σημείο του πέναλτι.

  Ο επιθετικός της Ατλέτικο δεν λάθεψε και με τρίτο του εύστοχο πέναλτι στο Μουντιάλ «έγραψε» στο 38΄ το 2-1, στον πρώτο τελικό από το 1974 που σημειώθηκαν τρία γκολ στο α΄ ημίχρονο.

  Η Κροατία είχε μία καλή φάση στο φινάλε του πρώτου μέρους με άστοχη κεφαλιά του Βίντα και πήγε στα αποδυτήρια με μειονέκτημα, μετά από ένα 45λεπτο όπου είχε 61% κατοχή και επτά τελικές προσπάθειες, έναντι... μίας των Γάλλων (το πέναλτι).

  Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το πρώτο σουτ των «τρικολόρ» σε ροή παιχνιδιού, από τον Γκριεζμάν, το οποίο μπλόκαρε ο Σούμπασιτς, αλλά σαφώς πιο απειλητικό ήταν το σουτ του Ρέμπιτς στο 48΄, που ανάγκασε τον Γιορίς να κάνει μεγάλη απόκρουση σε κόρνερ.

  Οι Κροάτες άρχισαν να αφήνουν χώρους πίσω και στο 53΄ ο Μπαπέ σπρίνταρε και πέρασε σαν... σταματημένο τον Βίντα, αλλά το πλασέ που επιχείρησε από πλάγια θέση απέκρουσε με το πόδι ο Σούμπασιτς. 

  Ακολούθησε μία μικρή διακοπή του αγώνα, όταν τέσσερα άτομα εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα πριν απομακρυνθούν από τους άνδρες ασφαλείας.

  Το συμβάν αυτό «πάγωσε» λίγο τον ξέφρενο ρυθμό του ματς, για να έρθει στο 59΄ το γκολ που ουσιαστικά «τελείωσε» τον τελικό. Ο Μπαπέ βρήκε ξανά χώρο από δεξιά και έκανε το γύρισμα για τον Γκριεζμάν, ο οποίος κοντρόλαρε έξοχα και έστρωσε στον επερχόμενο Πογκμπά.

  Ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σούταρε με το δεξί από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα κόντραρε και επέστρεψε στον Πογκμπά κι αυτός σούταρε ξανά, αυτή τη φορά με το αριστερό, αφήνοντας «άγαλμα» του Σούμπασιτς.

  Η απογοήτευση και η κούραση των Κροατών (έπαιξαν 90 λεπτά περισσότερα από τους αντιπάλους τους στα νοκ-άουτ και μία ημέρα αργότερα στα ημιτελικά) δεν άφηνε πολλά περιθώρια ανατροπής και όποια αμφιβολία υπήρχε «έσβησε» οριστικά στο 65΄, όταν ο Μπαπέ με συρτό σουτ έξω από την περιοχή ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1.

  Η απίστευτη γκάφα του Γιορίς, που χάρισε στον Μάντζουκιτς το 4-2 στο 69΄ (πήγε να κάνει ντρίμπλα μέσα στη μικρή περιοχή, αλλά ο πολύπειρος φορ της Γιουβέντους του «τσίμπησε» τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα), δεν ήταν αρκετή για να ξαναβάλει τη «χρβάτσκα» στο παιχνίδι, απλώς ανέκοψε λίγο τη... φόρα των Γάλλων.

  Αν το καλό σουτ του Ράκιτιτς στο 78΄ έβρισκε στόχο ίσως ο τελικός να έκρυβε και άλλες συγκινήσεις, αλλά οι «τρικολόρ» διαχειρίστηκαν σωστά τον υπολειπόμενο χρόνο. Το τελευταίο σφύριγμα του Πιτάνα έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει το πανηγύρι στο Παρίσι και τις υπόλοιπες πόλεις της Γαλλίας.

   

  ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018 ΜΟΥΝΤΙΑΛ - ΓΑΛΛΙΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ - ΚΡΟΑΤΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΓερμανίαΓαλλία

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • «Guardian»: Κανείς δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει ποτέ το χρέος

  «Guardian»: Κανείς δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει ποτέ το χρέος

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 20:10:35 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Aμφιβολίες κατά πόσο η Ελλάδα διέφυγε τελικά από την καταστροφή διατυπώνονται σε ανταπόκριση της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» από την Αθήνα.

  «Η χώρα θα αποχωρήσει από το τελικό διεθνές σχέδιο διάσωσης εντός ολίγων εβδομάδων, αλλά χωρίς κανένα σημάδι ότι το χρέος θα αποπληρωθεί ποτέ, μερικοί φοβούνται μια άλλη κρίση» αναφέρεται.

  «Κανείς δεν πιστεύει ότι η χώρα μπορεί να αποπληρώσει επιτυχώς το χρέος της. Η συμφωνία, που αποκαλύφθηκε τον περασμένο μήνα, δίνει στην Αθήνα τη δυνατότητα παράτασης των πληρωμών του χρέους των 320 δισ. ευρώ κατά μια δεκαετία και παρέχει τον τόσο αναγκαίο ζωτικό χώρο για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας. Όμως, θεωρείται ευρέως ως ανεπαρκής για να αποφύγει η Ελλάδα περαιτέρω κρίση στο μέλλον» υποστηρίζει η Έλενα Σμιθ στην ανταπόκρισή της, λέγοντας πως «στην παγκόσμια οικονομική ιστορία, καμία χώρα δεν έχει λάβει τόσα χρήματα, όσα η Ελλάδα».

  «Η διάσωση είχε το τίμημά της. Οι όροι ήταν σκληροί, μη δημοφιλείς και σε ορισμένες περιπτώσεις τιμωρητικά επιθετικοί. Περικοπές μισθών και συντάξεων, αυξήσεις φόρων και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, πολλές εξ αυτών αντιπαθείς, παρότι έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί προ πολλού, ήταν η βάση των αδιάκοπων απαιτήσεων των δανειστών. Αλλά ο οικονομικός ζουρλομανδύας έπνιξε την οικονομική ανάπτυξη. Από 120% στο ξέσπασμα της κρίσης, η αναλογία χρέους-ΑΕΠ πλέον είναι περίπου 180%, μακράν η υψηλότερη στην ΕΕ» σημειώνει. 

  «Πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να χρειαστεί τουλάχιστον μια δεκαετία για να ανακτήσει η χώρα το χαμένο εισόδημα και να επιστρέψει στο προ κρίσης βιοτικό επίπεδο. Ακόμα χειρότερα, το δημογραφικό πρόβλημα που επιδεινώνεται δεν βοηθά, καθώς η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο ποσοστό γεννήσεων μετά τη Βουλγαρία στην Ε.Ε., με τον πληθυσμό να φθίνει σχεδόν κατά 3% ως αποτέλεσμα της μετανάστευσης και των λιγότερων γεννήσεων κατά τη διάρκεια της κρίσης» συμπληρώνει.

  Ωστόσο, η Σμιθ παρατηρεί ότι το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε περίπου κατά 20% και προσθέτει πως η αισιοδοξία αυξάνεται, κάνοντας αναφορά σε πρόσφατη έρευνα της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρηματιών.

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • ΚΙΝ.ΑΛ.: Αντίδραση για την αναφορά Κουρουμπλή στον Ανδρέα Παπανδρέου

  ΚΙΝ.ΑΛ.: Αντίδραση για την αναφορά Κουρουμπλή στον Ανδρέα Παπανδρέου

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 19:46:22 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Την αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος, αναφερόμενος στη συμφωνία Ελλάδας-πΓΔΜ για το ονοματολογικό, υποστήριξε, μέσω ΑΜΠΕ, πως «ό,τι έκανε σήμερα ο Τσίπρας, πιστεύω ότι θα έκανε και ο Ανδρέας, με βάση τη σημερινή συγκυρία» και πως «ο Ανδρέας ήταν πατριώτης, δεν ήταν πατριδοκάπηλος».

  Συγκεκριμένα, απαντώντας στον υπουργό, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ., Παύλος Χρηστίδης, ανέφερε μέσω Twitter: 

  «Είναι θράσος να μιλούν εκείνοι, οι οποίοι ξόδεψαν το κεφάλαιο που δημιούργησε ο Ανδρέας με την ενδιάμεση συμφωνία. Οι Κουρουμπλήδες καλύτερα να σιωπούν, διότι μετά την Ύβρι έρχεται η Νέμεσις».

  Twitter

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Ντ. Τουσκ: «Fake news» το να πει κανείς ότι Ε.Ε. και ΗΠΑ είναι εχθροί

  Ντ. Τουσκ: «Fake news» το να πει κανείς ότι Ε.Ε. και ΗΠΑ είναι εχθροί

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 19:46:22 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι καλύτεροι φίλοι και το να πει κανείς πως είναι εχθροί είναι "ψεύτικες ειδήσεις"» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, αφού πρώτα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αποκάλεσε την Ε.Ε. «εχθρό» της χώρας του σε εμπορικά θέματα.

  «Η Αμερική και η Ε.Ε. είναι οι καλύτεροι φίλοι. Όποιος λέει ότι είμαστε εχθροί, διαδίδει fake news» έγραψε στο Twitter ο Τουσκ, πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας.

  Ο Τραμπ χαρακτήρισε την Ε.Ε. «εχθρό» των Ηνωμένων Πολιτειών, «με αυτά που μας κάνουν στο εμπόριο», σημειώνοντας πάντως ότι «αυτό δεν σημαίνει πως είναι κακοί».

  Σε συνέντευξή του, που μεταδόθηκε σήμερα από την ειδησεογραφική εκπομπή του CBS «Face the Nation», ερωτηθείς για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των ΗΠΑ παγκοσμίως, ο Τραμπ είπε: «Λοιπόν, πιστεύω πως έχουμε πολλούς εχθρούς. Πιστεύω πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας εχθρός, με αυτά που μας κάνουν στο εμπόριο. Φυσικά, δεν θα σκεφτόταν κανείς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά είναι εχθρός.

  «Η Ρωσία είναι εχθρός από ορισμένες πλευρές. Η Κίνα είναι ένας οικονομικός εχθρός, προφανώς είναι εχθρός. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακές. Δεν σημαίνει τίποτα. Σημαίνει ότι είναι ανταγωνιστές» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

  Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

  TwitterΗΠΑΚίνα
 • Κρήτη: Διάσωση τραυματισμένης 71χρονης που έπεσε σε γκρεμό σε πεζοπορία

  Κρήτη: Διάσωση τραυματισμένης 71χρονης που έπεσε σε γκρεμό σε πεζοπορία

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 19:24:07 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Τραυματισμένη, εκτός κινδύνου, ανασύρθηκε η 71χρονη που κατέπεσε το μεσημέρι σε δύσβατο σημείο, στη διάρκεια πεζοπορίας στο φαράγγι Καβούσι Ιεράπετρας, στην Κρήτη.

  Για το συμβάν ενημέρωσαν άμεσα τις Αρχές οι έξι συνοδοιπόροι της.

  Για τον απεγκλωβισμό της κινητοποιήθηκε στις 13.45 η Πυροσβεστική, που έσπευσε στο σημείο με οκτώ πυροσβέστες και τρία οχήματα.

  Η γυναίκα (Ελληνίδα) μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που τη μετέφερε στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

  naftemporiki.gr

   

   

   

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Τένις: Τέταρτος τίτλος για Τζόκοβιτς στο Λονδίνο

  Τένις: Τέταρτος τίτλος για Τζόκοβιτς στο Λονδίνο

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 19:24:07 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σήκωσε για τέταρτη φορά στην καριέρα του τον τίτλο στο Wimbledon, νικώντας στον τελικό με 6-2, 6-2, 7-6 τον Νοτιοαφρικανό Κέβιν Άντερσον.

  Μετά την πολύ μεγάλη νίκη στον ημιτελικό απέναντι στον Ραφαέλ Ναδάλ, ο Τζόκοβιτς έκανε επίδειξη δύναμης στα πρώτα δύο σετ και δυσκολεύτηκε μόνο στο τρίτο από τον κουρασμένο Αντερσον, φτάνοντας εύκολα στον 13ο τίτλο Grand Slam της καριέρας του.

  Ύστερα από μια μακρά περίοδο κάμψης και αμφισβήτησης, ο πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης έπεισε με τις εμφανίσεις του στο Λονδίνο ότι επέστρεψε στο κορυφαίο επίπεδο που μας είχε συνηθίσει για τόσα χρόνια.

  Ο Σέρβος μετρά πια έξι τίτλους στη Μελβούρνη, τέσσερις στο Λονδίνο, δύο στη Νέα Υόρκη κι έναν στο Παρίσι.

  ΤΕΝΙΣ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Ιταλία: Ικανοποίηση από την ανταπόκριση στην έκκληση για μοίρασμα των 442 μεταναστών

  Ιταλία: Ικανοποίηση από την ανταπόκριση στην έκκληση για μοίρασμα των 442 μεταναστών

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 19:00:04 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Ικανοποιημένη είναι η Ιταλία από τη μέχρι τώρα ανταπόκριση των ευρωπαϊκών χωρών στο αίτημα της κυβέρνησης της Ρώμης να κατανεμηθούν σε πολλές χώρες μέλη της Ε.Ε. οι 442 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σε δύο στρατιωτικά πλοία νότια της Σικελίας.

  «Πρόκειται για την αλληλεγγύη και το αίσθημα ευθύνης που ζητήσαμε πάντα από την Ευρώπη, και τα οποία τώρα, μετά τα αποτελέσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, άρχισαν να γίνονται πραγματικότητα» έγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, στη σελίδα του στο Facebook.

  Μέχρι αυτή τη στιγμή, η Μάλτα, η Γαλλία και η Γερμανία δέχθηκαν να φιλοξενήσουν συνολικά 150 διασωθέντες, από 50 η κάθε μία.

  Από την Τσεχία, όμως, η κυβέρνηση της Πράγας έκανε γνωστό ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε έναν μετανάστη, διότι «πρέπει να υιοθετηθεί το μοντέλο της Αυστραλίας, χώρα στην οποία οι μετανάστες δεν μπορούν να αφιχθούν».

  Ο τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις, χαρακτήρισε, μέσω Twitter, την προσέγγιση του Τζουζέπε Κόντε υπέρ της ανακατανομής των μεταναστών και προσφύγων «έναν δρόμο που οδηγεί στην κόλαση».

  Oι ιταλικές αρχές, πάντως, έχουν μεταφέρει τρόφιμα και ρούχα στα δύο στρατιωτικά πλοία, για να μπορούν οι διασωθέντες -και ιδίως τα μικρά παιδιά- να έχουν στη διάθεσή τους ενδύματα, αλλά και φαγητό για τις επόμενες 24 ώρες.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  FacebookTwitterΓερμανίαΙταλίαΓαλλία
 • Ιταλία: Ικανοποίηση από την ανταπόκριση στην έκκληση για ανακατανομή των μεταναστών

  Ιταλία: Ικανοποίηση από την ανταπόκριση στην έκκληση για ανακατανομή των μεταναστών

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 18:38:17 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Ικανοποιημένη είναι η Ιταλία από τη μέχρι τώρα ανταπόκριση των ευρωπαϊκών χωρών στο αίτημα της κυβέρνησης της Ρώμης να κατανεμηθούν σε πολλές χώρες μέλη της Ε.Ε. οι 442 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σε δύο στρατιωτικά πλοία νότια της Σικελίας.

  «Πρόκειται για την αλληλεγγύη και το αίσθημα ευθύνης που ζητήσαμε πάντα από την Ευρώπη, και τα οποία τώρα, μετά τα αποτελέσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, άρχισαν να γίνονται πραγματικότητα» έγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, στη σελίδα του στο Facebook.

  Μέχρι αυτή τη στιγμή, η Μάλτα, η Γαλλία και η Γερμανία δέχθηκαν να φιλοξενήσουν συνολικά 150 διασωθέντες, από 50 η κάθε μία.

  Από την Τσεχία, όμως, η κυβέρνηση της Πράγας έκανε γνωστό ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε έναν μετανάστη, διότι «πρέπει να υιοθετηθεί το μοντέλο της Αυστραλίας, χώρα στην οποία οι μετανάστες δεν μπορούν να αφιχθούν».

  Ο τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις, χαρακτήρισε, μέσω Twitter, την προσέγγιση του Τζουζέπε Κόντε υπέρ της ανακατανομής των μεταναστών και προσφύγων «έναν δρόμο που οδηγεί στην κόλαση».

  Oι ιταλικές αρχές, πάντως, έχουν μεταφέρει τρόφιμα και ρούχα στα δύο στρατιωτικά πλοία, για να μπορούν οι διασωθέντες -και ιδίως τα μικρά παιδιά- να έχουν στη διάθεσή τους ενδύματα, αλλά και φαγητό για τις επόμενες 24 ώρες.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  FacebookTwitterΓερμανίαΙταλίαΓαλλία
 • LIVE: Γαλλία - Κροατία 1-1

  LIVE: Γαλλία - Κροατία 1-1

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 18:38:15 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  18:34 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  34΄ Στο VAR ο Πιτάνα. Υπάρχει πέναλτι (χέρι) του Πέρισιτς.

  18:32 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου REUTERS/CARL RECINE 18:29 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  Άμεση η απάντηση της Κροατίας με το τρίτο γκολ του άσου της Ίντερ στη διοργάνωση. Από την αδυναμία των Γάλλων να απομακρύνουν την μπάλα σε στημένη φάση (φάουλ), με το «ξερό» σουτ του Πέρισιτς.

  18:28 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  28΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ 1-1 ο Πέρισιτς.

  18:27 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  27΄ Κίτρινη κάρτα στον Καντέ για φάουλ στον Πέρισιτς. Η πρώτη στο παιχνίδι.

  18:24 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  Οι Κροάτες είχαν βρεθεί πίσω και στα παιχνίδια με Δανία, Ρωσία, Αγγλία αλλά έβγαλαν αντίδραση, ισοφάρισαν και στο τέλος προκρίθηκαν.

  18:23 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  Έως τη φάση του γκολ, η Γαλλία δεν είχε μπει στην περιοχή του Σούμπασιτς!!!

  18:22 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  Όπως είναι φυσικό, αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση της Κροατίας.

  18:22 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου REUTERS/MICHAEL DALDER 18:20 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  Είναι το πρώτο αυτογκόλ που σημειώνεται στην Ιστορία του Μουντιάλ, σε τελικό.

  18:19 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  Ο Γκριεζμάν εκτέλεσε το φάουλ, ο Πογκμπά ήταν οριακά οφσάιντ και ο Μάντζουκιτς προσπαθώντας να αποκρούσει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σούμπασιτς με κεφαλιά προς τα πίσω. Από φάουλ που δεν υπήρχε ξεκίνησε η φάση.

  18:18 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  18΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ 1-0 η Γαλλία.

  18:17 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  18΄ Φάουλ για τη Γαλλία, σε καλή θέση. Δεξιά έξω από την περιοχή της Κροατίας. Δεν ήταν φάουλ του Μπρόζοβιτς, πάντως, αλλά θέατρο του Γκριεζμάν.

  18:15 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  Συνέχεια στον αγώνα.

  18:15 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  Διακοπή στο παιχνίδι γιατί είναι στο έδαφος ο Πέρισιτς. 

  18:14 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  Πρώτο τέταρτο στον τελικό της Μόσχας. Καμία συγκίνηση ως τώρα. Οι Κροάτες παίζουν πολύ από τα πλάγια.

  18:13 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν το... διασκεδάζει μαζί με τον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο. Ευδιάθετοι αμφότεροι και χωρίς τα σακάκια τους.

  18:11 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  Οι παίκτες του Ντεσάν έχουν δώσει την κατοχή στη «Χρβάτσκα» και σε πολλές φάσεις είναι και οι 11 πίσω από την μπάλα.

  18:09 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  Δεκάλεπτο στο «Λουζνίκι». Πιο ζωηροί οι Κροάτες, η Γαλλία επιφυλακτική.

  18:07 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  Πρώτο κόρνερ του αγώνα, είναι για την Κροατία.

  18:06 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου REUTERS/MAXIM SHEMETOV 18:05 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  Πρώτο πεντάλεπτο στο παιχνίδι. Λίγο πιο επιθετική η Κροατία, γενικώς ματς κέντρου στα πρώτα λεπτά.

  18:01 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  Ο Ντιντιέ Ντεσάν συμμετείχε στους τέσσερις από τους έξι τελικούς των Γάλλων σε μεγάλες διοργανώσεις. Στο Μουντιάλ του 1998 και στο Euro 2000 ως ποδοσφαιριστής, ενώ στο Euro 2016 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας ως προπονητής!

  18:00 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  Ξεκίνησε ο τελικός του 21ου Μουντιάλ.

  17:59 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  Οι δύο Εθνικές ομάδες έχουν συναντηθεί πέντε φορές συνολικά και η Γαλλία παραμένει αήττητη, με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Για όσους πιστεύουν στη δύναμη της παράδοσης.

  17:59 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου REUTERS/MICHAEL DALDER 17:57 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  Έγινε η ανάκρουση των Εθνικών ύμνων.

  17:54 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  Η Γαλλία είναι νούμερο 7 στην κατάταξη της FIFA, η Κροατία στην 20ή θέση.

  17:47 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  Ο Ζλάτκο Ντάλιτς θα ξεκινήσει με τους Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Ρέμπιτς και Μάντζουκιτς.

  17:46 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  Ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν είναι βασικός στην αρχική ενδεκάδα του Ντιντιέ Ντεσάν, μαζί με τους Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντέζ, Καντέ, Πογκμπά, Γκριεζμάν, Ματουιντί και Ζιρού. Υπόψιν ότι ο Ζιρού είναι βασικός, είναι ο σέντερ φορ των Γάλλων και δεν έχει σκοράρει ακόμη στο τουρνουά.

  17:45 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  Ένα ενδιαφέρον στατιστικό είναι πως ο Κιλιάν Εμπαπέ θα γίνει ο νεαρότερος Γάλλος και ο τρίτος νεότερος παίκτης που θα έχει αγωνιστεί σε τελικό Μουντιάλ.

  17:43 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  Οι Γουίλ Σμιθ, Νίκι Τζαμ και Έρα Ιστρέφι τραγούδησαν το επίσημο τραγούδι της διοργάνωσης, το «Live It Up».

  17:43 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  Εν αναμονή του εναρκτήριου σφυρίγματος από τον Αργεντινό Νέστορ Πιτάνα, αυτή τη στιγμή στον αγωνιστικό χώρο του μεγαλοπρεπούς σταδίου «Λουζνίκι» στη Μόσχα πραγματοποιείται η τελετή λήξης.

  17:41 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  Καλησπέρα σας. Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε. Αντιμέτωπες στο τελευταίο παιχνίδι του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου η Γαλλία με την Κροατία, 20 χρόνια μετά το συναπάντημά τους στον ημιτελικό του Μουντιάλ 1998, που βρήκε νικητές με 2-1 τους μετέπειτα νικητές της διοργάνωσης «τρικολόρ».

 • Ιταλία: Ικανοποίηση από την ανταπόκριση στην έκκληση για μοίρασμα των μεταναστών

  Ιταλία: Ικανοποίηση από την ανταπόκριση στην έκκληση για μοίρασμα των μεταναστών

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 18:38:15 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Ικανοποιημένη είναι η Ιταλία από τη μέχρι τώρα ανταπόκριση των ευρωπαϊκών χωρών στο αίτημα της κυβέρνησης της Ρώμης να κατανεμηθούν σε πολλές χώρες μέλη της Ε.Ε. οι 442 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σε δύο στρατιωτικά πλοία νότια της Σικελίας.

  «Πρόκειται για την αλληλεγγύη και το αίσθημα ευθύνης που ζητήσαμε πάντα από την Ευρώπη, και τα οποία τώρα, μετά τα αποτελέσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, άρχισαν να γίνονται πραγματικότητα» έγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, στη σελίδα του στο Facebook.

  Μέχρι αυτή τη στιγμή, η Μάλτα, η Γαλλία και η Γερμανία δέχθηκαν να φιλοξενήσουν συνολικά 150 διασωθέντες, από 50 η κάθε μία.

  Από την Τσεχία, όμως, η κυβέρνηση της Πράγας έκανε γνωστό ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε έναν μετανάστη, διότι «πρέπει να υιοθετηθεί το μοντέλο της Αυστραλίας, χώρα στην οποία οι μετανάστες δεν μπορούν να αφιχθούν».

  Ο τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις, χαρακτήρισε, μέσω Twitter, την προσέγγιση του Τζουζέπε Κόντε υπέρ της ανακατανομής των μεταναστών και προσφύγων «έναν δρόμο που οδηγεί στην κόλαση».

  Oι ιταλικές αρχές, πάντως, έχουν μεταφέρει τρόφιμα και ρούχα στα δύο στρατιωτικά πλοία, για να μπορούν οι διασωθέντες -και ιδίως τα μικρά παιδιά- να έχουν στη διάθεσή τους ενδύματα, αλλά και φαγητό για τις επόμενες 24 ώρες.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  FacebookTwitterΓερμανίαΙταλίαΓαλλία
 • Τραμπ: Ρωσία, ΕΕ και Κίνα οι «εχθροί» των ΗΠΑ

  Τραμπ: Ρωσία, ΕΕ και Κίνα οι «εχθροί» των ΗΠΑ

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 18:14:04 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Η Ρωσία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κίνα είναι οι «εχθροί» των Ηνωμένων Πολιτειών, υποστήριξε ο Αερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, μέσω του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS.

  Σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο και μεταδόθηκε σήμερα, παραμονή της πρώτης συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας, ο Τραμπ είπε ότι η Ρωσία, η ΕΕ και η Κίνα είναι, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία, οι «εχθροί» των ΗΠΑ.

  «Πιστεύω ότι έχουμε πολλούς εχθρούς. Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας εχθρός, με αυτά που κάνουν στο εμπόριο. Φυσικά, δεν θα σκεφτόταν κανείς την Ε.Ε., αλλά είναι εχθρός. Η Ρωσία είναι εχθρός από ορισμένες πλευρές. Η Κίνα είναι ένας οικονομικός εχθρός, προφανώς είναι εθχρός. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακές χώρες, αυτό δεν σημαίνει τίποτα... Αυτό σημαίνει ότι είναι ανταγωνιστές» σημείωσε.

  Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

  ΗΠΑΚίνα
 • Φινλανδία: Διαδήλωση κατά Τραμπ-Πούτιν στο Ελσίνκι παραμονή της συνόδου κορυφής

  Φινλανδία: Διαδήλωση κατά Τραμπ-Πούτιν στο Ελσίνκι παραμονή της συνόδου κορυφής

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 18:14:02 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Ελσίνκι, την παραμονή της ιστορικής συνόδου κορυφής μεταξύ των προέδρων των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν, στη φινλανδική πρωτεύουσα.

  Κάτω από τον καυτό ήλιο, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Γερουσίας, έξω από τον μεγάλο λουθηρανικό καθεδρικό του Ελσίνκι, σε μικρή απόσταση από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου αύριο θα φιλοξενηθεί η πρώτη σύνοδος κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας.

  Η αστυνομία εκτιμά ότι οι συμμετέχοντες ήταν 2.000-2.500, ενώ οι διοργανωτές έκαναν λόγο για «πολλές χιλιάδες».

  Ανταποκρινόμενη στην έκκληση της οργάνωσης Helsinki Calling, η οποία εκπροσωπεί δεκάδες μη κυβερνητικές οργανώσεις, η Ούτι Ααλτόνεν κατέβηκε στη διαδήλωση μαζί με τα δύο μικρά παιδιά της, με ένα τρίκυκλο καλυμμένο με συνθήματα. «Τους εξήγησα (σ.σ. στα παιδιά της) τι συνέβαινε με τα παιδιά των προσφύγων στις ΗΠΑ και σοκαρίστηκαν πολύ. Ζούμε ελεύθεροι στη Φινλανδία και είναι υποχρέωσή μας να διαμαρτυρόμαστε» είπε η νεαρή γυναίκα, αναφερόμενη στη μεταχείριση που επιφύλαξαν οι αμερικανικές αρχές στα μικρά παιδιά των παράτυπων μεταναστών που συλλαμβάνονταν στα σύνορα με το Μεξικό.

  Η Κίρα Βόρλικ κρατούσε μια σημαία στα χρώματα του ουράνιου τόξου κι ένα πλακάτ με τη φράση «Φύγαμε από την Αμερική για να απαλλαγούμε από εσένα». «Είμαι Αμερικανίδα και ντρέπομαι για τον Τραμπ. Δεν του αξίζει ο τίτλος του προέδρου» είπε, εξηγώντας ότι έχει ενοχληθεί για τη στάση του απέναντι στις γυναίκες, τις μειονότητες και τους πρόσφυγες. Σύμφωνα με τη Βόρλικ, η οποία εδώ κι έναν χρόνο εργάζεται για εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών στη Φινλανδία, «ο Τραμπ δεν θα έπρεπε να συναντήσει τον Πούτιν» μετά την παραπομπή, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, 12 Ρώσων πρακτόρων με την κατηγορία ότι παρενέβησαν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

  Κάποιοι στο πλήθος φώναζαν συνθήματα υπέρ της Ουκρανίας, ενώ υπήρχε και πλακάτ με τη φράση «Απελευθερώστε τον Σεντσόφ», τον Ουκρανό σκηνοθέτη που παραμένει φυλακισμένος στη Ρωσία και πραγματοποιεί απεργία πείνας από τα μέσα Μαΐου. Η συγγραφές Σόφι Οξάνεν διάβασε κείμενα του Σεντσόφ στο συγκεντρωμένο πλήθος.

  Την ίδια ώρα, περίπου 50 διαδηλωτές, προσκείμενοι σε νεολαιίστικο κίνημα ευρωσκεπτικιστών, καθώς και μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, εξέφραζαν την υποστήριξή τους στον Τραμπ, στο κέντρο του Ελσίνκι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο STT.

  Η φινλανδική εφημερίδα «Helsingin Sanomat» νοίκιασε 300 γιγαντοοθόνες στην πρωτεύουσα, στις οποίες αύριο θα αναγράφεται η φράση, στα αγγλικά και τα ρωσικά: «Κύριε πρόεδρε, καλωσήρθατε στη χώρα της ελευθεροτυπίας», ως υπενθύμιση ότι η Φινλανδία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των χωρών που σέβονται την ελευθερία του Τύπου.

  Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

  ΗΠΑΜεξικό
 • Ρωσία-Μουντιάλ: «Ήρθαμε να πάρουμε το κύπελλο» δηλώνει ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν

  Ρωσία-Μουντιάλ: «Ήρθαμε να πάρουμε το κύπελλο» δηλώνει ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 18:14:02 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  «Ήρθαμε να πάρουμε το κύπελλο» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στη συνάντηση που είχε στο Κρεμλίνο με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, πριν από τον σημερινό τελικό του Μουντιάλ.

  Ο Γάλλος πρόεδρος συνεχάρη τον Πούτιν για την άψογη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και για την καλή απόδοση της εθνικής ομάδας της Ρωσίας, που έφτασε μέχρι τα προημιτελικά κι «έπαιξε με πολύ κουράγιο», όπως είπε.

  Από την πλευρά του, ο Πούτιν συνεχάρη την εθνική Γαλλίας που έφτασε στον τελικό, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Κροατία. «Είμαι βέβαιος ότι θα παρακολουθήσουμε έναν ενδιαφέροντα αγώνα, που θα ικανοποιήσει τα εκατομμύρια των τηλεθεατών σε όλον τον κόσμο».

  Ο Εμανουέλ Μακρόν θα παρακολουθήσει τον αγώνα μαζί με τη σύζυγό του, Μπριζίτ.

  Λίγο νωρίτερα, ο Πούτιν συναντήθηκε και με την πρόεδρο της Κροατίας, Κολίντα Γκράμπαρ Κιτάροβιτς, που επισης θα βρίσκεται στο στάδιο για να παρακολουθήσει από κοντά την προσπάθεια της εθνικής ομάδας της χώρας της.

  Στη συνάντηση αυτή η Γκράμπαρ Κιτάροβιτς δώρισε στον Πούτιν μια φανέλα της εθνικής Κροατίας με τον αριθμό 9 και το όνομα «Πούτιν» στην πλάτη και τον συνεχάρη για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Όχι μόνο διασφαλίσατε την ελεύθερη μετακίνηση των φιλάθλων, αλλά αποφύγατε και οποιοδήποτε επεισόδιο» υπογράμμισε.

  Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • LIVE: Γαλλία - Κροατία

  LIVE: Γαλλία - Κροατία

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 17:52:18 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  17:47 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  Ο Ζλάτκο Ντάλιτς θα ξεκινήσει με τους Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Ρέμπιτς και Μάντζουκιτς.

  17:46 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  Ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν είναι βασικός στην αρχική ενδεκάδα του Ντιντιέ Ντεσάν, μαζί με τους Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντέζ, Καντέ, Πογκμπά, Γκριεζμάν, Ματουιντί και Ζιρού. Υπόψιν ότι ο Ζιρού είναι βασικός, είναι ο σέντερ φορ των Γάλλων και δεν έχει σκοράρει ακόμη στο τουρνουά.

  17:45 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  Ένα ενδιαφέρον στατιστικό είναι πως ο Κιλιάν Εμπαπέ θα γίνει ο νεαρότερος Γάλλος και ο τρίτος νεότερος παίκτης που θα έχει αγωνιστεί σε τελικό Μουντιάλ.

  17:43 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  Οι Γουίλ Σμιθ, Νίκι Τζαμ και Έρα Ιστρέφι τραγούδησαν το επίσημο τραγούδι της διοργάνωσης, το «Live It Up».

  17:43 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  Εν αναμονή του εναρκτήριου σφυρίγματος από τον Αργεντινό Νέστορ Πιτάνα, αυτή τη στιγμή στον αγωνιστικό χώρο του μεγαλοπρεπούς σταδίου «Λουζνίκι» στη Μόσχα πραγματοποιείται η τελετή λήξης.

  17:41 μοιραστείτε το: στο facebook στο twitter αντιγραφή συνδέσμου

  Καλησπέρα σας. Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε. Αντιμέτωπες στο τελευταίο παιχνίδι του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου η Γαλλία με την Κροατία, 20 χρόνια μετά το συναπάντημά τους στον ημιτελικό του Μουντιάλ 1998, που βρήκε νικητές με 2-1 τους μετέπειτα νικητές της διοργάνωσης «τρικολόρ».

 • Άρτα: Αστυνομικό μπλόκο σε Ι.Χ. με 46,8 κιλά χασίς

  Άρτα: Αστυνομικό μπλόκο σε Ι.Χ. με 46,8 κιλά χασίς

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 17:52:18 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Να μεταφέρουν με αυτοκίνητο 46,8 κιλά χασίς επιχείρησαν 23χρονος και 19χρονη, που συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στον Άγιο Δημήτριο Άρτας.

  Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας τους εντόπισαν έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών κι ακινητοποίησαν για έλεγχο το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 23χρονος με συνοδηγό την 19χρονη.

  Στον χώρο των αποσκευών του οχήματος, βρήκαν τέσσερις σάκους με χασίς.

  Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, όπως και το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 41χρονου που αναζητείται, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, κατηγορούμενοι για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

  naftemporiki.gr

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Ταϊλάνδη: Έκλαψαν όταν έμαθαν για τον χαμό του εθελοντή δύτη τα 12 αγόρια

  Ταϊλάνδη: Έκλαψαν όταν έμαθαν για τον χαμό του εθελοντή δύτη τα 12 αγόρια

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 17:27:09 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Μόλις χθες πληροφορήθηκαν οι 12 μικροί ποδοσφαιριστές που έμειναν εγκλωβισμένοι επί 18 ημέρες σε  πλημμυρισμένο σπήλαιο στη βόρεια Ταϊλάνδη ότι ένας δύτης, που προσπαθούσε να τους βοηθήσει, έχασε τη ζωή του στις 6 Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

  Η ομάδα των «Αγριόχοιρων» παιγιδεύτηκε στις 23 Ιουνίου στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ που είχε πλημμυρίσει λόγω του μουσώνα. Η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των παιδιών και του προπονητή τους ολοκληρώθηκε στις 10 Ιουλίου. Οι γιατροί εκτιμούν ότι τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση μετά τη διάσωσή τους από βατραχανθρώπους του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης και ξένους ειδικούς, που έφτασαν από πολλές χώρες για να βοηθήσουν.

  Ωστόσο, κατά την επιχείρηση αυτή έχασε τη ζωή του ένας Ταϊλανδός πρώην δύτης και αθλητής του τριάθλου. Ο Σαμάν Κουνάν μετείχε στην ομάδα που προσπαθούσε να εφοδιάσει με οξυγόνο το σπήλαιο. Κατά την επιστροφή του στην έξοδο, έχασε τις αισθήσεις του και ξεψύχησε.

  Τα αγόρια, ηλικίας από 11 έως 16 ετών, έμαθαν την τραγική είδηση το Σάββατο, καθώς οι γιατροί έκριναν ότι έχουν πλέον αναρρώσει αρκετά από την περιπέτειά τους και μπορούν να διαχειριστούν αυτή την πληροφορία. «Όλα τους έκλαψαν και εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους. Έγραψαν μηνύματα σε μια ζωγραφιά του Σαμάν και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του» περιέγραψε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. «Τον ευχαρίστησαν και υποσχέθηκαν ότι θα είναι καλά παιδιά» πρόσθεσε.

  Ο Σαμάν Κουνάν ολοκλήρωσε τη θητεία του στον στρατό το 2006. Εργαζόταν στο αεροδρόμιο Σουβαρναμπούμι της Μπανγκόκ, όταν έμαθε για την εξαφάνιση των παιδιών και δήλωσε εθελοντής στην ομάδα διάσωσής τους.

  Τα παιδιά θα βγουν από το νοσοκομείο στις 19 Ιουλίου, ενώ θα δουν μαγητοσκοπημένο τον σημερινό τελικό του Μουντιάλ.

  Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

 • Βρετανία: Παραιτήθηκε υφυπουργός για... χιλιάδες ερωτικά μηνύματά του σε δύο γυναίκες

  Βρετανία: Παραιτήθηκε υφυπουργός για... χιλιάδες ερωτικά μηνύματά του σε δύο γυναίκες

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 17:27:08 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Την παραίτησή του από την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι υπέβαλε στη Βρετανία ο υφυπουργός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Άντριου Γκρίφιθς, μετά τις αποκαλύψεις που έκανε η εφημερίδα «Sunday Mirror» για τα ερωτικά μηνύμα που έστελνε σε δύο νεαρές γυναίκες.

  Όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό, το υπουργείο επιβεβαίωσε ότι ο 48χρονος υφυπουργός παραιτήθηκε «για προσωπικούς λόγους».

  Σύμφωνα με την κυριακάτικη εφημερίδα, ο Γκρίφιθς, που είναι παντρεμένος, έστειλε σχεδόν 2.000 μηνύματα μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων σε μια 28χρονη σερβιτόρα και σε μια φίλη της, με τις οποίες είχε έρθει σε επαφή μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης. Τους πρότεινε να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα για τις ερωτικές συνευρέσεις τους και καυχιόταν ότι τον φλερτάρουν πολλές λόγω της θέσης του. «Είμαι περιζήτητος. Η εξουσία είναι αφροδισιακή» έγραφε σ' ένα από τα μηνύματα αυτά.

  Ο πολιτικός πλήρωσε, επίσης, εκατοντάδες λίρες στις δύο νεαρές γυναίκες για να του στείλουν ερωτικές φωτογραφίες και βίντεο. Μάλιστα, σ' ένα μήνυμα υποστήριζε ότι «το δικαιούταν», μετά την πολύωρη εργασία του στο κοινοβούλιο.

  «Ντρέπομαι βαθύτατα για τη συμπεριφορά μου, που βύθισε σε ανείπωτη απελπισία τη σύζυγο και την οικογένειά μου, στην οποία χρωστώ τα πάντα» ανέφερε ο ίδιος σε ανακοίνωσή του, παραδεχόμενος ότι «έφερε σε αμηχανία» την πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

  «Υπέβαλα την παραίτησή μου την Παρασκευή. Δεν προσπαθώ να δικαιολογηθώ για τη συμπεριφορά μου. Θα ζητήσω τη βοήθεια ειδικού για να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο» είπε.

  Μία από τις νεαρές γυναίκες είπε στην εφημερίδα ότι αισθάνθηκε «βρώμικη» λόγω της φύσης των μηνυμάτων που της έστελνε ο πολιτικός. «Είχα την αίσθηση ότι με χρησιμοποιούσαν για την ικανοποίηση αυτού του πλούσιου άνδρα» δήλωσε.

  Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

 • Εκμεταλλεύονταν γυναίκες, τους έβγαζαν και εικονικά σύμφωνα συμβίωσης

  Εκμεταλλεύονταν γυναίκες, τους έβγαζαν και εικονικά σύμφωνα συμβίωσης

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 17:05:47 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Πολυμελή εγκληματική οργάνωση που εκμεταλλευόταν αλλοδαπές γυναίκες, μέσω κέντρων διασκέδασης και κρυφών οίκων ανοχής, και προχωρούσε στη νομιμοποίηση της παραμονής τους στην Ελλάδα με σύναψη εικονικών συμφώνων συμβίωσης εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

  Σε χθεσινή επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο κέντρο της Αθήνας, τη Μεσσηνία και τη Μύκονο, με τη συνδρομή των τοπικών αστυνομικών Υπηρεσιών, συνελήφθησαν 13 άτομα, πέντε Έλληνες και οκτώ αλλοδαπές γυναίκες.

  Στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 12 άτομα, 10 Έλληνες και δύο Ελληνίδες, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης έγιναν και προσαγωγές άλλων επτά γυναικών, για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα εκδιδόμενα πρόσωπα και τους αλλοδαπούς.

  Όπως διαπσιτώθηκε από την αστυνομική έρευνα, τουλάχιστον κατά την τελευταία τριετία, τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν γυναίκες, κυρίως από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, και με τη χρήση απατηλών μέσων-υποσχέσεων για την εξεύρεση νόμιμης εργασίας τις έπειθαν να έλθουν στην Ελλάδα.

  Μετά την άφιξή τους, αρχικά τις μετέφεραν σε κατοικία σε περιοχή της Αττικής, παρακρατώντας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και επιτηρώντας πλήρως τις κινήσεις τους. Στη συνέχεια, με τη χρήση βίας και απειλών, τις εξανάγκαζαν να απασχολούνται σε κέντρο διασκέδασης ιδιοκτησίας τους και να επιδίδονται σε ασελγείς πράξεις με πελάτες, έναντι αμοιβής.

  Επιπλέον, τα μέλη της οργάνωσης παρέδιδαν τις αλλοδαπές, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε ιδιοκτήτες παρόμοιων καταστημάτων και κρυφών οίκων ανοχής, στην Αττική ή σε επαρχιακές πόλεις.

  Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν ότι κανόνιζαν τη σύναψη εικονικών συμφώνων συμβίωσης μεταξύ των γυναικών κι ατόμων που οι ίδιοι εντόπιζαν, έναντι αμοιβής. Κατόπιν κατέθεταν τα σύμφωνα σε Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και σε αρμόδιες Υπηρεσίες για την έκδοση των σχετικών αδειών παραμονής.

  Μάλιστα, υπέβαλαν και ψευδείς μηνύσεις σε βάρος γυναικών που κατάφερναν να διαφεύγουν από τον έλεγχο τους, επιβάλλοντας σε άλλες αλλοδαπές που διατηρούσαν στη σφαίρα επιρροής τους να καταθέτουν ως μάρτυρες. Με τον τρόπο αυτό επιχειρούσαν να καταστήσουν αναξιόπιστες τις ενδεχόμενες καταγγελίες σε βάρος τους.

  Όπως προέκυψε, το τελευταίο εξάμηνο τα μέλη της οργάνωσης είχαν προβεί στην κατ’ επάγγελμα γενετήσια εκμετάλλευση και προαγωγή στην πορνεία τουλάχιστον 25 γυναικών, μέσω κέντρων διασκέδασης και κρυφών οίκων ανοχής.

  Κατά τις έρευνες που έγιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά, δύο αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα, πλήθος εγγράφων σχετικών με τη σύναψη εικονικών γάμων, βεβαιώσεις κατάθεσης αιτήσεων για την έκδοση αδειών διαμονής και ιδιόχειρές σημειώσεις.

  Με τη σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορία, διευκόλυνση ακολασίας, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδή βεβαίωση, νόθευση, παραβάσεις της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς κλπ, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

  Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της συγκεκριμένης οργάνωσης.

  naftemporiki.gr

  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Γερμανία: Παραλαμβάνει 50 από τους 450 πρόσφυγες που επιβαίνουν σε πλοία της Frontex στη Μεσόγειο

  Γερμανία: Παραλαμβάνει 50 από τους 450 πρόσφυγες που επιβαίνουν σε πλοία της Frontex στη Μεσόγειο

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 17:05:47 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Nα παραλάβει 50 από τους 450 μετανάστες που επιβαίνουν σε δύο πλοία της Frontex, στα νότια της Σικελίας, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας και της Μάλτας που είχαν ανταποκριθεί το Σάββατο στην έκκληση των ιταλικών αρχών, ανακοίνωσε ότι δέχτηκε η Γερμανία.

  «Η Γερμανία και η Ιταλία συμφώνησαν, ενόψει των συνομιλιών για την εντατικοποίηση της διμερούς συνεργασίας σε ό,τι αφορά την πολιτική του ασύλου» να παραλάβει 50 άτομα το Βερολίνο, ανέφερε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

  Πάντως, ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Αντρέι Μπάμπις, χαρακτήρισε «δρόμο προς την κόλαση» το αίτημα της Ιταλίας προς τους ευρωπαίους εταίρους της να παραλάβουν ορισμένους από τους μετανάστες αυτούς.

  Οι 450 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν την Παρασκευή πάνω σε ξύλινο σκάφος, στη Μεσόγειο. Το πρωί του Σαββάτου, όταν στην περιοχή πλησίασαν δύο σκάφη της Frontex, πολλοί από αυτούς πήδηξαν στη θάλασσα, σύμφωνα με ιταλικές πηγές.

  Οκτώ γυναίκες και παιδιά έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο στη Λαμπεντούζα, στην Ιταλία.

  Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, αποφάσισε πριν από έναν μήνα να απαγορεύσει τον ελλιμενισμό πλοίων μη κυβερνητικών οργανώσεων που παρέχουν βοήθεια στους μετανάστες στη Μεσόγειο.

  Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

  ΓερμανίαΙταλία
 • Προτροπή Τραμπ σε Μέι να προσφύγει στα δικαστήρια κατά της Ε.Ε. για το Brexit

  Προτροπή Τραμπ σε Μέι να προσφύγει στα δικαστήρια κατά της Ε.Ε. για το Brexit

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 16:41:46 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Μέι: Μην εμποδίσετε το σχέδιό μου για Brexit 15/07 09:25

  Να προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για το Brexit, είχε συμβουλεύσει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, αποκάλυψε σήμερα η ίδια.

  Την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι η Μέι προτίμησε να αγνοήσει τις συμβουλές του.

  «Μου είπε ότι θα έπρεπε να ασκήσω αγωγή στην ΕΕ» είπε η Μέι, μιλώντας στην εκπομπή «The Andrew Marr Shoe» του BBC. «Κάνε αγωγή στην ΕΕ. Μην πας σε διαπραγματεύσεις. Καν' τους αγωγή» φέρεται να είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

  Η Μέι σημείωσε, ωστόσο, ότι ο Τραμπ τη συμβούλευσε πως, τώρα που έχει εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις, δεν θα πρέπει να αποχωρήσει από αυτές. «Μην εγκαταλείψετε τις διαπραγματεύσεις, γιατί τότε, θα βρεθείτε στη γωνία» φέρεται να της είπε.

  «Θέλω να μπορούμε να καθίσουμε κάτω και να διαπραγματευτούμε την καλύτερη συμφωνία για τη Βρετανία» είπε η πρωθυπουργός.

  Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Sun», ο Τραμπ δήλωσε ότι η Μέι δεν ακολούθησε τη συμβουλή του για το Brexit. Λίγο αργότερα, στην κοινή συνέντευξή τους την Παρασκευή, επιβεβαίωσε ότι είχε κάνει μια πρόταση, που όμως η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεν την ασπάστηκε, προφανώς επειδή την έκρινε «πολύ ωμή». «Ίσως κάποια μέρα να το κάνει. Αν δεν καταλήξουν σε συμφωνία (με την ΕΕ), μπορεί να κάνει αυτό που της πρότεινα, αλλά δεν είναι εύκολο πράγμα» πρόσθεσε, χωρίς να αποκαλύψει τη «συμβουλή» που της έδωσε.

  Η βρετανική κυβέρνηση έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα τη «Λευκή Βίβλο» με τις προτάσεις της για τη μελλοντική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ και την επιθυμία της να διατηρήσει στενές σχέσεις με τις Βρυξέλλες, προς μεγάλη απογοήτευση των υποστηρικτών του σκληρού Brexit. Το Λονδίνο δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του για να εφαρμόσει το σχέδιό του: οι διαπραγματευτές θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι τον Οκτώβριο, ώστε τα κοινοβούλια των ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανίας, να την επικυρώσουν πριν από τις 29 Μαρτίου του 2019.

  Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, ΑFP

  ΗΠΑ
 • Πλήρωσε τα λάθη του ο ΠΑΟΚ

  Πλήρωσε τα λάθη του ο ΠΑΟΚ

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-15 16:41:46 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Την ήττα με 1-3 από την Αντβέρπ γνώρισε ο ΠΑΟΚ σε φιλικό ματς που έγινε σήμερα και στο οποίο ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε χρόνο συμμετοχής στους (θεωρητικά) αναπληρωματικούς του «Δικεφάλου του Βορρά».

  Στο προτελευταίο παιχνίδι επί ολλανδικού εδάφους οι «ασπρόμαυροι» παρουσίασαν αρκετά κενά στην άμυνα, απέναντι, πάντως, σε μία ομάδα που είναι σαφώς σε πιο προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας.

  Στο πρώτο μέρος, ξεχώρισε το πανέμορφο γκολ της ισοφάρισης από τον Λάζαρο Λάμπρου (είχαν προηγηθεί οι Βέλγοι με τον Οπαρέ). 

  Ο ΠΑΟΚ ήταν... ορεξάτος στο διάστημα αυτό, αλλά βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ από το γκολ του Μπολινγκί λίγο πριν την εκπνοή του 45λεπτου.

  Στο 59΄ οι Βέλγοι ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-1 με τον Οβούσου, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. 

  ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΟΚ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο