• Η Xerox πραγματοποιεί το μεγαλύτερο προϊόντικο λανσάρισμα στην ιστορία της

  Η Xerox πραγματοποιεί το μεγαλύτερο προϊόντικο λανσάρισμα στην ιστορία της

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-09-01 00:36:58 | Πηγή: PC Νέα
  Η Xerox, η εταιρεία που καινοτομεί στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο κόσμος, φέρνει ακόμη μία επανάσταση στο χώρο εργασίας, λανσάροντας 29 νέους εκτυπωτές και πολυμηχανήματα (MFPs), με ενσωματωμένη την τεχνολογία ConnectKey®. Οι νέες συσκευές έχουν απλές και ασφαλείς on-the-go δυνατότητες, cloud συνδεσιμότητα, μοναδικά λειτουργικά χαρακτηριστικά και πρόσβαση σε εφαρμογές που εκτοξεύουν την παραγωγικότητα.


  Η νέα σειρά ConnectKey® μετατρέπει τις παραδοσιακές συσκευές εκτύπωσης σε έξυπνους βοηθούς εργασίας που καλύπτουν με επιτυχία τις εξελισσόμενες ανάγκες των σημερινών επιχειρήσεων. Η δυνατότητα εξατομίκευσης της ροής  εργασιών, η πρόσβαση στο cloud με το πάτημα ενός κουμπιού, καθώς και τα πολυεπίπεδα χαρακτηριστικά ασφαλείας προστίθενται στις γνωστές λειτουργίες της εκτύπωσης, της αντιγραφής, της σάρωσης και του φαξ.

  Η οικογένεια των νέων προϊόντων περιλαμβάνει μια ποικιλία μεγεθών, ταχυτήτων και δυνατοτήτων, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μικρών, των μεσαίων, αλλά και των μεγάλων επιχειρήσεων, προσφέροντας μια ενιαία εμπειρία στους χρήστες ανεξάρτητα από την επιλογή του μοντέλου που θα κάνουν.

  «Αφουγκραζόμαστε τις αλλαγές που συμβαίνουν στο εργασιακό περιβάλλον» δήλωσε ο Jeff Jacobson, Chief Executive Officer, της Xerox. «Η εκτέλεση των καθημερινών εργασιών έχει πλέον μεταφερθεί από το desktop στην τσέπη μας. Έχει γίνει κάτι το πολύ προσωπικό. Γι’ αυτό, δημιουργήσαμε μια μεγάλη γκάμα πραγματικών «βοηθών εργασίας», στενά συνδεδεμένων με το περιβάλλον της mobile και cloud τεχνολογίας μέσα στο οποίο συντελούνται οι αλλαγές αυτές».

  Τα νέα μοντέλα θα ανήκουν σε δύο σειρές προϊόντων, με τις ονομασίες Xerox VersaLink® και Xerox AltaLink® αντίστοιχα. Οι συσκευές VersaLink® είναι σχεδιασμένες για μικρές επιχειρήσεις και μικρές ομάδες εργασίας και συμπεριλαμβάνουν 19 εκτυπωτές και πολυμηχανήματα (MFPs). Η σειρά AltaLink® περιλαμβάνει 10 πολυμηχανήματα (MFPs) σχεδιασμένα για μεγαλύτερες επιχειρήσεις ή για ανάγκες μεγαλύτερου όγκου.

  Μερικά από τα χαρακτηριστικά των νέων μοντέλων που ξεχωρίζουν είναι:

  • Βελτιωμένες επιχειρηματικές διαδικασίες: Οι ενσωματωμένες εφαρμογές – διαθέσιμες είτε απευθείας μέσω του App Gallery της Xerox, είτε δημιουργημένες αποκλειστικά για μια εταιρεία - βοηθούν τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ροές εργασίας προσαρμοσμένες στις δικές τους δραστηριότητες. Για παράδειγμα, η διαχείριση αρχείων, συμβάσεων ή τιμολογίων, μπορεί πλέον να απλοποιηθεί σε λιγότερα, πιο γρήγορα βήματα, χρησιμοποιώντας ψηφιακές ροές εργασίας που ενεργοποιούνται μέσω των νέων συσκευών.

  • Πρωτοποριακή διαισθητική εμπειρία χρήσης: Επωφελούμενα από την πολυετή έρευνα της Xerox πάνω στον συγκεκριμένο τομέα και τα 29 προϊόντα μοιράζονται ένα παρεμφερές και προσαρμόσιμο περιβάλλον εργασίας (user interface). Η οθόνης αφής, παρόμοια με αυτή των tablets, μπορεί να προσωποποιηθεί για διαφορετικά περιβάλλοντα εργασίας ή διαφορετικούς χρήστες.

  • Κινητό και cloud: Οι πληροφορίες ρέουν εύκολα από τη συσκευή προς  αποθηκευτικούς χώρους στο cloud, όπως το Dropbox, το Office 365 ή το Google Drive. Οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώσουν ασύρματα από οποιαδήποτε κινητή συσκευή.

  • Ολοκληρωμένη ασφάλεια για τη συσκευή και τις πληροφορίες σας:
  Η τεχνολογία ConnectKey® εξασφαλίζει ολοκληρωμένη ασφάλεια.
  Προσφέρει προστασία από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις συσκευές, διατηρεί εμπιστευτική την επικοινωνία και τις πληροφορίες μέσω κρυπτογράφησης και προστατεύει τα δεδομένα και τον εξοπλισμό από κακόβουλες επιθέσεις.
  Σε συνεργασία με τους ηγέτες του κλάδου ασφαλείας όπως η Cisco, οι συσκευές ConnectKey® προσφέρουν επιπρόσθετη ασφάλεια, εξασφαλίζοντας ότι παρακολουθούνται συνεχώς και είναι αξιόπιστες ακόμα και στα πιο αμφιλεγόμενα περιβάλλοντα. Τα πολυμηχανήματα AltaLink® διαθέτουν ένα επιπρόσθετο επίπεδο ασφάλειας μέσω της McAfee.

  Διαθεσιμότητα. Οι 29 συσκευές AltaLink® και VersaLink® θα είναι διαθέσιμες σταδιακά μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2017.

 • Σε λίγες μέρες ξεκινάει το μοναδικό φεστιβάλ gaming & νέων τεχνολογιών στη Β. Ελλάδα

  Σε λίγες μέρες ξεκινάει το μοναδικό φεστιβάλ gaming & νέων τεχνολογιών στη Β. Ελλάδα

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-09-01 00:36:58 | Πηγή: PC Νέα
  O Τομέας Πληροφορικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και οι εταιρίες GNET Internet Stations και Anime House σας προσκαλούν να συμμετέχετε στο 2ο Digital Culture Festival, το μοναδικό Φεστιβάλ για τη βιομηχανία του gaming στη Β. Ελλάδα, το οποίο πραγματοποιείτε υπό την Αιγίδα του Δ. Θεσσαλονίκης.


  Το Digital Culture Festival 2017, θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 1 – 2 Απριλίου 2017, στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη, Ερμού 45 στην Πλατεία Αριστοτέλους!

  Στόχος του Digital Culture Festival 2017, είναι να ενισχύσει την ψηφιακή κουλτούρα στην Ελλάδα και να αναδείξει τις επαγγελματικές ευκαιρίες για τους νέους, που προσφέρονται μέσα στη βιομηχανία του gaming.  Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν…
  Video games tournaments
  Card games tournaments
  Workshops & δωρεάν σεμινάρια
  Διαγωνισμοί με πλούσια δώρα

  Κατά τη διάρκεια του Digital Culture Festival 2017, θα συμμετέχουν ως guests γνωστοί YouTubers & Gamers, όπως ο Αλέξανδρος Κοντοπίδης, ο Leon Pep, οι Gramers, καθώς και οι Zok, Bitbite, forg1ven, Wildpanda, Logan & Ziakas.

  Ενώ θα πραγματοποιηθεί gaming showmatch μεταξύ των δύο κορυφαίων ελληνικών ομάδων Greek Regenesis eSports και Instinct Esports.

  Παράλληλα και καθ’ όλη τη διάρκεια του Digital Culture Festival 2017, θα συλλεχθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα δοθούν στο Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο! Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης «Cure Day», του YouTuber Λεωνίδα Πέπλη!

  Tέλος, ο Νίκος Δαλαμπύρας, υπεύθυνος των εκδόσεων "Ένατη Διάσταση" επιμελείται την μίνι έκθεση έργων comics από Έλληνες δημιουργούς, που έχουν εμπνευστεί από τους χώρους της φαντασίας και εν γένει του gaming. Στην έκθεση αυτή συμμετέχουν με τα έργα τους οι διακεκριμένοι πλέον δημιουργοί Γιάννης Ρουμπούλιας (Aδάμαστος, Χρονικά του Δρακοφοίνικα κ.α.), Χρήστος Σταμπουλής (Mαύρη Φουστανέλα, Oι Άρχοντες της Πορφυρής Κοιλάδας κ.α.), Κώστας Φραγκιαδάκης (Μύθος, O Τετρακοσάρης κ.α.) Δημήτρης Λαγός (Νεκρά Όνειρα), Άγγελος Παπουτσής και Δήμητρα Καζή (Imprisoned Soul). Τα έργα τους θα βρίσκονται αναρτημένα σε ειδικό χώρο στον τρίτο όροφο των εγκαταστάσεων του Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ καθ' όλη την διάρκεια του διημέρου φεστιβάλ!

  Το Digital Culture Festival 2017, υποστηρίζουν οι Τομείς Σπουδών Πληροφορικής, Επισιτισμού, Μόδας & Ομορφιάς, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Μουσικής και Επικοινωνίας & ΜΜΕ του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

  Όσοι δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική φόρμα του Digital Culture Festival 2017, θα παραλάβουν loot bag με δώρα από τους χορηγούς, ενώ οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια και τα workshops του Φεστιβάλ θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

  The game is on…

  Δήλωσε συμμετοχή στο http://digiculture.gr

  Δείτε το trailer του Φεστιβάλ στο http://bit.ly/2m5oDLx

  Μη ξεχάσεις να επισκεφθείς τις σελίδες του Φεστιβάλ για περισσότερες πληροφορίες:
  http://digiculture.gr | https://www.facebook.com/digitalculturefestival/

 • Kaspersky Lab: Οι επιχειρήσεις κατηγορούν τους ανταγωνιστές τους ότι «σκηνοθετούν» επιθέσεις DDoS

  Kaspersky Lab: Οι επιχειρήσεις κατηγορούν τους ανταγωνιστές τους ότι «σκηνοθετούν» επιθέσεις DDoS

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-09-01 00:36:58 | Πηγή: PC Νέα
  Περισσότερες από δύο στις πέντε επιχειρήσεις (43%), οι οποίες είχαν πέσει θύμα επίθεσης DDoS (distributed denial of service) στο σύστημα Πληροφορικής τους, πιστεύουν ότι πίσω τους κρύβονταν οι ανταγωνιστές τους. Σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab και της B2B International, οι ανταγωνιστικές επιχειρήσεις θεωρούνται πιο πιθανοί ένοχοι σε σύγκριση με τους ψηφιακούς εγκληματίες, οι οποίοι αναφέρονται ως ύποπτοι από λιγότερα από δύο στα πέντε (38%) θύματα.

  Η Έρευνα της Kaspersky Lab με τίτλο «2016 IT Security Risks*», διαπίστωσε ότι η βιομηχανική δολιοφθορά θεωρήθηκε ως η πιο πιθανή αιτία πίσω από μια επίθεση DDoS, καθώς βρισκόταν υψηλότερα στην κατάταξη από την πολιτική συνωμοσία και τις προσωπικές βεντέτες εις βάρος μιας επιχείρησης. Μόνο ένα στα πέντε θύματα επίθεσης (20%) κατηγόρησε ξένες κυβερνήσεις και οργανισμούς μυστικών υπηρεσιών, με το ίδιο ποσοστό (21%) να υποψιάζεται δυσαρεστημένους πρώην υπαλλήλους.

  Κατά την αξιολόγηση της συνολικής εικόνας, περισσότερα από τα μισά (56%) θύματα επιθέσεων DDoS στην Ασία και τον Ειρηνικό κατηγορούν τους ανταγωνιστές τους, και πάνω από το ένα τέταρτο κατηγορεί ξένες κυβερνήσεις (28%). Οι προσωπικές κακίες βρίσκονται υψηλά στην κατάταξη επίσης για τη συγκεκριμένη περιοχή. Ένας στους τρεις (33%) κατηγορεί πρώην μέλη του προσωπικού. Ωστόσο, μόνο το ένα τρίτο (37%) των επιχειρήσεων στη Δυτική Ευρώπη υποψιάζεται βρώμικο παιχνίδι από τους ανταγωνιστές του, με το ένα πέμπτο (17%) να κατηγορεί ξένες κυβερνήσεις.

  Παρατηρώντας τη συμπεριφορά ανάλογα με το μέγεθος των επιχειρήσεων, οι μικρές επιχειρήσεις είναι πιθανότερο να υποπτεύονται τους ανταγωνιστές τους όταν βιώνουν την εμπειρία μίας επίθεσης DDoS. Το 48% των εκπροσώπων μικρομεσαίων επιχειρήσεων θεωρεί πως αυτή είναι η πραγματικότητα, σε σύγκριση με μόλις το 36% των μεγάλων επιχειρήσεων. Αντιθέτως, οι εκπρόσωποι των μεγάλων εταιριών θεωρούν ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν πρώην υπάλληλοι και ξένες κυβερνήσεις.

  «Είναι ξεκάθαρο ότι οι επιχειρήσεις νιώθουν ότι τα πληροφοριακά τους συστήματα και τα προσωπικά τους δεδομένα βρίσκονται υπό πολιορκία από όλες τις πλευρές» αναφέρει ο Kirill Ilganaev, Head of Kaspersky DDoS Protection της Kaspersky Lab. «Με τις επιθέσεις DDoS να είναι τόσο συχνές και ισχυρές, πολλοί υποψιάζονται ότι πίσω από αυτές κρύβονται οι ανταγωνιστές, ψάχνοντας τρόπους να θέσουν τους αντιπάλους τους εκτός δράσης και σαν αποτέλεσμα να κλέψουν τους πελάτες τους. Με αυτές τις ύπουλες τακτικές συνεχώς να αυξάνονται, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τις επιχειρήσεις να προστατεύονται και να μένουν αδιαπέραστες από πιθανές επιθέσεις, ώστε να καταφέρουν να μείνουν στο παιχνίδι».

  Για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να υπερασπιστούν τον εαυτό τους από τις επιθέσεις DDoS - ανεξάρτητα από την προέλευσή τους – το Kaspersky DDoS Protection παρέχει μία ολοκληρωμένη, ενοποιημένη λύση που περιέχει οτιδήποτε χρειάζεται μία επιχείρηση ώστε να ελαχιστοποιήσει την απειλή των επιθέσεων DDoS. Η λύση αυτή επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δραστηριοποιούνται ομαλά από τη στιγμή που προστατεύονται από τις πιο πολύπλοκες και υψηλής έντασης επιθέσεις.

  *Η «Corporate IT Security Risks» είναι η ετήσια έρευνα που πραγματοποιείται από την Kaspersky Lab σε συνεργασία με τη B2B International. Το 2016, ζητήσαμε από περισσότερους από 4.000 εκπρόσωπους μικρών, μεσαίων (50 - 999) και μεγάλων επιχειρήσεων (1000 +) από 25 χώρες τις απόψεις τους σχετικά με την ασφάλεια του τομέα της Πληροφορικής και πραγματικά περιστατικά που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν.
 • Συμμετοχή της ERGOLOGIC & EPSILON NET στην 2η Κλαδική Έκθεση WESTIA για την εστίαση και τον τουρισμό

  Συμμετοχή της ERGOLOGIC & EPSILON NET στην 2η Κλαδική Έκθεση WESTIA για την εστίαση και τον τουρισμό

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-09-01 00:36:58 | Πηγή: PC Νέα
  Για 2η συνεχή χρονιά, οι εταιρείες ERGOLOGIC & EPSILON NET, συμμετέχουν στην WESTIA 2017, την 2η Κλαδική Έκθεση στην Δυτική Ελλάδα, αφιερωμένη στα Τρόφιμα, Ποτά, Εξοπλισμό και Υπηρεσίες.  Η Έκθεση διεξάγεται στις 1, 2 & 3 Απριλίου, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας, με την συμμετοχή 199 εκθετών και 23 συνεργαζόμενων φορέων. Η επισκεψιμότητά της αναμένεται φέτος να ξεπεράσει τους 15.000 επισκέπτες, έχοντας ήδη μια δυναμική παρουσία στα Social Media και στο διαδίκτυο, που ξεπερνάει το 1.500.000 επισκέπτες.


  Η ERGOLOGIC, στα περίπτερα 16 & 17 στον τομέα των Υπηρεσιών, θα προβάλλει εξειδικευμένες λύσεις για τα Ξενοδοχεία, τα Εστιατόρια και τις Εμπορικές Επιχειρήσεις, μέσω της νέας πρωτοποριακής πλατφόρμας PYLON της EPSILON NET. Στα πλαίσια της κλαδικής Έκθεσης WESTIA 2017, θα προβληθούν οι κάθετες All in one λύσεις για τον χώρος της Φιλοξενίας και της Εστίασης, το PYLON Hospitality & PYLON Restaurant. Ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των εγκαταστάσεων PYLON, αποδεικνύει την επιτυχημένη είσοδο των προϊόντων στον Τουριστικό κλάδο και δικαιώνει μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις τεχνολογίας που έχουν γίνει στον κλάδο της Πληροφορικής τα τελευταία έτη.

  Οι   ολοκληρωμένες δυνατότητες, All in one των εφαρμογών PYLON, έχουν διακριθεί και βραβευθεί στην κατηγορία Gold από τα «Sales Excellence Awards», τα τελευταία συνεχόμενα έτη, διευρύνοντας συνεχώς του ορίζοντες νέων συνεργασιών.

 • Νέα οθόνη Philips 276E8FJAB E-Line

  Νέα οθόνη Philips 276E8FJAB E-Line

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-09-01 00:36:58 | Πηγή: PC Νέα
  Η MMD, η κορυφαία εταιρία τεχνολογίας και brand license partner των οθονών Philips, παρουσιάζει τη νέα 27 ιντσών επίπεδη οθόνη E-Line, η οποία αυξάνει την απόδοση και την ποιότητα θέασης για τις ποικίλες δραστηριότητες των οικιακών χρηστών. Με ανάλυση Quad HD, Ultra Wide Color τελευταίας τεχνολογίας και εκπληκτική εμφάνιση για κάθε χώρο, η νέα οθόνη 276E8FJAB προσφέρει ευκρινείς εικόνες και πλούσια, ζωηρά χρώματα που εμπνέουν δημιουργικότητα και προσφέρουν ρεαλιστική εμπειρία θέασης.

  Ανεβάζοντας τον πήχη ποιότητας
  “Μια οθόνη στο σπίτι αναμένεται να κάνει πολλά πράγματα, καθώς οι χρήστες τη χρησιμοποιούν σχεδόν για τα πάντα, όπως να ενημερωθούν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να εργαστούν, να επεξεργαστούν και να φτιάξουν βίντεο, να κατεβάσουν αρχεία από διάφορες πηγές, ή να συνδεθούν με φίλους και συγγενείς απ’ όλο τον κόσμο,” αναφέρει ο Artem Khomenko,  Product Manager Philips monitors Europe στην MMD. “Η νέα 27 ιντσών επίπεδη οθόνη είναι μέρος μιας εκτεταμένης σειράς σχεδιασμένη να κάνει όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα, ανεβάζοντας έτσι τον πήχη στην ποιότητα θέασης και την άνετη συνδεσιμότητα, δίνοντας στους χρήστες τη σιγουριά ότι πρόκειται για μια μάρκα πρώτης κατηγορίας με εξαιρετική σχέση ποιότητας και τιμής.”

  Ιδανική για χρήστες που αναζητούν σταθερή απόδοση και κομψό σχεδιασμό που ταιριάζει στον προσωπικό τους χώρο, η νέα οθόνη προσφέρει πολλά περισσότερα από τα συνήθη τεχνικά χαρακτηριστικά.  Η χρωματική απόδοση είναι εξαιρετική, με την προηγμένη τεχνολογία Ultra Wide Color, η οθόνη υποστηρίζει μια χρωματική γκάμα που είναι πιο ευρεία από ποτέ – 114% NTSC με βάση CIE1976 και 132% sRGB με βάση CIE 1931, το οποίο ξεπερνά κατά πολύ το τυπικό 72% NTSC και 99% sRGB.

  Η τεχνολογία Ultra Wide Color επεκτείνει το εύρος των αντιληπτών χρωμάτων στην οθόνη, χαρακτηριστικό που κάνει την οθόνη ένα πολύτιμο εργαλείο για δραστηριότητες που απαιτούν ακριβή αναπαραγωγή χρωμάτων, όπως για παράδειγμα οι online αγορές, ή  επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Συμπληρώνοντας τις χρωματικές της ικανότητες, η οθόνη 276E8FJAB διαθέτει επίσης ανάλυση Quad HD με 2560 x 1440 pixels για πεντακάθαρες εικόνες. Υψηλής απόδοσης panels ευρείας θέασης υποστηρίζουν πηγές με pixel υψηλής πυκνότητας, όπως DisplayPort και HDMI, ενώ η εξαιρετικά ευρεία γωνία θέασης των 178 μοιρών καθιστά δυνατή την καθαρή θέαση της οθόνης σχεδόν από κάθε γωνία.

  Χαρακτηριστικά που κάνουν την εξαιρετική ποιότητα ακόμα καλύτερη
  Με μια σειρά χαρακτηριστικών που βελτιστοποιούν αυτόματα τα γραφικά, η οθόνη ρυθμίζει την αναπαραγωγή για μια ακόμα καλύτερη εμπειρία θέασης: οι τεχνολογίες της Philips SmartContrast και  SmartImage Lite αναλύουν το περιεχόμενο της οθόνης, πραγματοποιώντας προσαρμογές αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο στην αντίθεση, στα χρώματα, στην ευκρίνεια της εικόνας και στην ένταση του οπίσθιου φωτισμού, για να ταιριάζει κάθε στιγμή στο προβαλλόμενο περιεχόμενο. Η τεχνολογία Flicker-free ελαχιστοποιεί την πιθανή κούραση των ματιών, με μια νέα μέθοδο που ρυθμίζει τη φωτεινότητα και ελαττώνει το τρεμόπαιγμα για ακόμα πιο άνετη θέαση.
  Στο πλαίσιο της ευελιξίας, η οθόνη προσφέρει επιπλέον εξαιρετικό ήχο, με δυο ενσωματωμένα ηχεία για ομαλή αναπαραγωγή ήχου κατά τη διάρκεια προβολής βίντεο ή βιντεοκλήσεων.

  Λεπτή κομψότητα
  Η συνολική κομψότητα σχεδιασμού της οθόνης την καθιστά μια στιλάτη πινελιά σε κάθε χώρο. Ο σχεδιασμός ενισχύεται με γυαλί από άκρη σε άκρη και πολύ λεπτά πλαίσια που πέρα από τη διακριτική εμφάνιση, μεγαλώνουν την επιφάνεια προβολής της οθόνης και ελαχιστοποιούν την απόσπαση προσοχής.

  Η νέα οθόνη Philips 276E8FJAB E-Line, με ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης €399, θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα ηλεκτρονικών το Μάϊο του 2017.

 • Moonlight Maze: Μία 20ετής επίθεση που παραμένει ακόμα επίκαιρη

  Moonlight Maze: Μία 20ετής επίθεση που παραμένει ακόμα επίκαιρη

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-09-01 00:36:58 | Πηγή: PC Νέα
  Οι ερευνητές της Kaspersky Lab και του Πανεπιστημίου King's College του Λονδίνου, αναζητώντας πώς συνδέεται ένας σύγχρονος απειλητικός φορέας με τις επιθέσεις Moonlight Maze που είχαν στόχο το Πεντάγωνο, τη NASA και άλλους οργανισμούς στα τέλη της δεκαετίας του ’90, έφεραν στο φως δείγματα, αρχεία καταγραφής και αντικείμενα που ανήκουν στην «αρχαία» επίθεση τύπου APT.
  Τα ευρήματα δείχνουν ότι ένα backdoor που χρησιμοποιούνταν το 1998 από το Moonlight Maze για τη διοχέτευση πληροφοριών εκτός του δικτύου των θυμάτων συνδέεται με ένα backdoor που χρησιμοποιήθηκε από τον Turla το 2011 και, ενδεχομένως, και μέχρι το 2017. Αν η σχέση μεταξύ Turla και Moonlight Maze αποδειχθεί, θα τοποθετήσει τον εξελιγμένο απειλητικό φορέα μαζί με τον φορέα Equation Group αναφορικά με τη μακροβιότητά του, καθώς μερικοί από τους command-and-control servers του Equation χρονολογούνται από το 1996.

  Σύγχρονες εκθέσεις για το Moonlight Maze δείχνουν ότι, ξεκινώντας από το 1996, στρατιωτικά και κυβερνητικά δίκτυα των ΗΠΑ, καθώς και πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα και ακόμη και το Υπουργείο Ενέργειας ξεκίνησαν να εντοπίζουν παραβιάσεις στα συστήματά τους. Το 1998, το FBI και το Υπουργείο Άμυνας ξεκίνησαν μια τεράστια έρευνα. Η ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας το 1999, αλλά πολλά από τα στοιχεία παρέμειναν απόρρητα, διατηρώντας άκρα μυστικότητα και αφήνοντας τις λεπτομέρειες για το Moonlight Maze να αποτελούν μύθο.

  Με την πάροδο των χρόνων, αρχικοί ερευνητές σε τρεις διαφορετικές χώρες έχουν δηλώσει ότι το Moonlight Maze εξελίχθηκε στον Turla, ένα ρωσόφωνο απειλητικό φορέα γνωστό και ως Snake, Uroburos, Venomous Bear, και Krypton. Ο Turla θεωρείται συμβατικά ότι είναι ενεργός από το 2007.

  Τα «ξεχασμένα» δείγματα
  Το 2016, ο Thomas Rid από το Πανεπιστήμιο Kings College του Λονδίνου, ενώ βρισκόταν σε έρευνα για το βιβλίο του «Η Άνοδος των Μηχανών», εντόπισε έναν πρώην διαχειριστή συστήματος του οποίου ο υπηρεσιακός server  είχε καταληφθεί ως proxy από τους επιτιθέμενους του Moonlight Maze. Αυτός ο server, με το όνομα «HRTest», είχε χρησιμοποιηθεί για να εξαπολύσει επιθέσεις στις ΗΠΑ. Ο πλέον συνταξιούχος επαγγελματίας του τομέα της Πληροφορικής είχε κρατήσει τον αρχικό server και αντίγραφα από οτιδήποτε αφορούσε τις επιθέσεις, τα οποία και έδωσε στο πανεπιστήμιο Kings College και στην Kaspersky Lab για περαιτέρω ανάλυση.

  Οι ερευνητές  της Kaspersky Lab, Juan Andres Guerrero-Saade και Costin Raiu, μαζί με τους Thomas Rid και Danny Moore από το πανεπιστήμιο Kings College, πέρασαν εννιά μήνες πραγματοποιώντας μια λεπτομερή τεχνική ανάλυση αυτών των δειγμάτων. Ανακατασκεύασαν τις λειτουργίες, τα εργαλεία και τις τεχνικές των επιτιθέμενων και διεξήγαγαν μια παράλληλη έρευνα για να δουν αν θα μπορούσαν να αποδείξουν τη  σύνδεση που υποστηρίζεται ότι υπάρχει με τον Turla.

  Το Moonlight Maze ήταν μία ανοικτού κώδικα, Unix-based επίθεση με στόχο τα συστήματα Solaris, με τα ευρήματα να δείχνουν ότι πιθανώς χρησιμοποιούσε ένα κενό ασφαλείας που υπήρχε στο LOKI2 (ένα πρόγραμμα που κυκλοφόρησε το 1996 και έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες να εξάγουν δεδομένα από συγκαλυμμένα κανάλια). Αυτό οδήγησε τους ερευνητές στο να έχουν τη δυνατότητα για μία δεύτερη ματιά σε κάποια σπάνια δείγματα Linux που χρησιμοποιήθηκαν από τον Turla, τα οποία είχε ανακαλύψει η Kaspersky Lab το 2014. Με την ονομασία Penquin Turla, τα συγκεκριμένα δείγματα βασίζονται επίσης στο LOKI2. Ακόμη, η επανεξέταση έδειξε ότι όλοι τους χρησιμοποιούσαν κώδικα που δημιουργήθηκε μεταξύ 1999 και 2004.

  Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτός ο κώδικας χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα σε επιθέσεις. Εντοπίστηκε ελεύθερος στο Διαδίκτυο το 2011, όπου πραγματοποιούσε επίθεση στην ελβετική αμυντική εταιρεία Ruag, μία επίθεση που αποδίδεται στον Turla. Έπειτα, το Μάρτιο του 2017, οι ερευνητές της Kaspersky Lab ανακάλυψαν ένα νέο δείγμα του backdoor Penquin Turla σε ένα σύστημα στη Γερμανία. Είναι πιθανό ότι ο Turla χρησιμοποιεί τον παλιό κώδικα για επιθέσεις σε υψηλής ασφάλειας οργανισμούς, καθώς ενδέχεται να είναι δυσκολότερο να παραβιαστούν χρησιμοποιώντας τα περισσότερο τυπικά εργαλεία των Windows.

   «Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, κανείς δεν προέβλεψε την εμβέλεια και την επιμονή μιας συντονισμένης εκστρατείας ψηφιακής κατασκοπείας. Πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί οι επιτιθέμενοι είναι ακόμη σε θέση να αξιοποιούν με επιτυχία «αρχαίο» κώδικα για σύγχρονες επιθέσεις. Η ανάλυση των δειγμάτων του Moonlight Maze δεν είναι απλά μια συναρπαστική αρχαιολογική μελέτη. Είναι επίσης μια υπενθύμιση ότι οι αντίπαλοι με καλές πηγές δεν πρόκειται να πάνε πουθενά. Είναι στο χέρι μας να υπερασπιστούμε τα συστήματα αναπτύσσοντας τις κατάλληλες δεξιότητες», δήλωσε ο Juan Andres Guerrero-Saade, Ερευνητής Ασφαλείας στην Παγκόσμια Ομάδα Έρευνας και Ανάλυσης της Kaspersky Lab.

  Τα αρχεία του Moonlight Maze που ήρθαν πρόσφατα στο φως αποκαλύψαν πολλές συναρπαστικές λεπτομέρειες σχετικά με το πώς πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις  χρησιμοποιώντας ένα πολύπλοκο δίκτυο proxies, και το υψηλό επίπεδο των δεξιοτήτων και των εργαλείων που χρησιμοποιούνταν από τους επιτιθέμενους. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ακολουθία της επίθεσης και την τυπολογία της μπορείτε να βρείτε εδώ.

  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε το blogpost στον ειδικό ιστότοπο Securelist.com.

  Τα προϊόντα της Kaspersky Lab εντοπίζουν και εμποδίζουν το κακόβουλο λογισμικό που χρησιμοποιείται από τα Moonlight Maze και Penguin Turla.

  Αναλυτική Πληροφόρηση για τις τελευταίες απειλές και απειλητικούς φορείς είναι διαθέσιμη στους πελάτες της Kaspersky Lab μέσω της υπηρεσίας «Kaspersky Lab APT Intelligence reporting». Εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.
 • Digital Culture Festival: Το μέλλον της διασκέδασης βρίσκεται στον ψηφιακό κόσμο

  Digital Culture Festival: Το μέλλον της διασκέδασης βρίσκεται στον ψηφιακό κόσμο

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-09-01 00:36:58 | Πηγή: PC Νέα
  Ένα διήμερο γεμάτο με workshops, σεμινάρια, διαγωνισμούς και φυσικά gaming battles πραγματοποιήθηκε για ακόμα μία χρονιά στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Digital Culture Festival 2017, που διοργάνωσαν το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και οι εταιρίες AnimeHouse και GNET Internet Stations, υπό την Αιγίδα του Δ. Θεσσαλονίκης.

  Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιήθηκε το διήμερο 1 – 2 Απριλίου 2017, στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη, Ερμού 45 στην Πλατεία Αριστοτέλους!

  Οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 2.500 αφίξεις από διάφορα σημεία της Ελλάδας και με μεγάλο ηλικιακό εύρος, αποδεικνύοντας ότι το gaming -ως μορφή διασκέδασης- δεν αποτελεί taboo, αλλά επιλογή!

  Κατά τη διάρκεια του Digital Culture Festival 2017 πραγματοποιήθηκαν 18 workshops & σεμινάρια όπως:
  3D Printing with MAYA & Zbrush,
  Retro Gaming και η θέση του στον σύγχρονο κόσμο ψηφιακής διασκέδασης,
  Εισαγωγή στο Gamification,
  Stellar Codex: Τεχνητή νοημοσύνη και προηγμένες τεχνικές σχεδιασμού επιπέδων, κα

  7 Tournaments & Showmatches:
  LoL Showmatch, μεταξύ των δύο κορυφαίων ελληνικών ομάδων Greek Regenesis eSports και Instinct Esports
  LoL Tournament
  Yu-Gi-Oh Tournament
  Hearthstone Tournament
  Overwatch Tournament
  Pokemon Tournament
  Smash Bros Tournament

  Ενώ ως guests συμμετείχαν γνωστοί YouTubers & Gamers, όπως οι:
  Αλέξανδρος Κοντοπίδης
  Zok
  Leon Pep (Λεωνίδας Πέπλης)
  Gramers
  Bitbite

  Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν πολλοί διαγωνισμοί με πλούσια δώρα για τους νικητές, από τους υποστηρικτές του Φεστιβάλ:
  X BOX, Ozone Gaming Gear, Plaisio, Travel 18-24, Καταστήματα Vodafone Περαίας-Θέρμης-Μηχανιώνας, Κινηματογράφοι Cineplexx, Kaissa, eFantasy.gr, Steel Series

  Kαθ’ όλη τη διάρκεια του Digital Culture Festival 2017, στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης «Cure Day», του YouTuber Λεωνίδα Πέπλη, συλλέχθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία διατέθηκαν για την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης!

  Στο φουαγιέ των εγκαταστάσεων του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, φιλοξενήθηκε η εταιρεία GCODE Workspace, η οποία παρουσίασε στους επισκέπτες το μέλλον της παραγωγής αντικειμένων, το οποίο δεν είναι άλλο από την εκτύπωση 3D, ενώ στον 3ο όροφο οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την έκθεση comics που επιμελήθηκε ο Νίκος Δαλαμπύρας, υπεύθυνος των εκδόσεων "Ένατη Διάσταση".

  Το Digital Culture Festival 2017, υποστήριξαν οι Τομείς Σπουδών Πληροφορικής, Επισιτισμού, Μόδας & Ομορφιάς, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Μουσικής και Επικοινωνίας & ΜΜΕ του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

  Περισσότερα για το Digital Culture Festival 2017 στο http://bit.ly/2oIn3nu

 • Xerox Hellas: Σημαντική διάκριση στα Best Workplaces 2017

  Xerox Hellas: Σημαντική διάκριση στα Best Workplaces 2017

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-09-01 00:36:58 | Πηγή: PC Νέα
  Μία εξαιρετικά σημαντική διάκριση, που υπογραμμίζει τη δέσμευση και την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της απέσπασε η Xerox Hellas στην έρευνα Best Workplaces 2017, η οποία επιβραβεύει τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

  Συγκεκριμένα, η Xerox Hellas κατάφερε να βραβευτεί με την 4η θέση στην κατηγορία της (εταιρείες με 50-250 εργαζόμενους), επιτυγχάνοντας την 6η συνεχή της διάκριση σε ισάριθμες συμμετοχές!

  Η αναγνώριση αυτή επισφραγίζει τη σταθερότητα και την εμπιστοσύνη στη σχέση  της Xerox Hellas με τους εργαζόμενούς της, σε μία εποχή αστάθειας για τις εργασιακές συνθήκες στη χώρα λόγω του γενικότερου δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος.

  H έρευνα Best Workplaces διοργανώνεται κάθε χρόνο σε 51 χώρες και η τελική κατάταξη βασίζεται κατά το 1/3 σε πληροφορίες που καταθέτει το αντίστοιχο Τμήμα Προσωπικού και κατά τα 2/3 στην αξιολόγηση του προσωπικού των εταιρειών που συμμετέχουν, μέσω σχετικών ερωτηματολογίων.

  Στην φετινή έρευνα Best Workplaces στην Ελλάδα, συμμετείχαν 64 εταιρείες, ενώ το ανώνυμο ερωτηματολόγιο συμμετοχής έλαβαν 15.646 εργαζόμενοι. Σημειώνεται ότι ενώ ο μέσος όρος απόκρισης (response rate) στα ερωτηματολόγια για το σύνολο των εταιρειών ήταν 80,6%, το αντίστοιχο response rate των εργαζομένων στη Xerox Hellas έφτασε το 96%!

  Η επιτυχία της Xerox Hellas που φέτος γιορτάζει 45 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, αποτελεί σημείο αναφοράς και σε διεθνές επίπεδο, καθώς αποτελεί τη μόνη Xerox στον κόσμο που κατάφερε να διακριθεί όλες τις φορές που συμμετείχε στη συγκεκριμένη έρευνα.

  Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Δημήτρης Δόντας, Διευθυντής Προσωπικού της Xerox Hellas «η επιβράβευση αυτή μας δίνει διπλή χαρά, καθότι φέτος γιορτάζουμε 45 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά. Επιβεβαιώνοντας στην πράξη την πεποίθησή μας πως ‘η δύναμή μας είναι οι άνθρωποί μας’,  έχουμε έναν ακόμη λόγο να είμαστε υπερήφανοι που ανήκουμε στην οικογένεια της Xerox. Δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με την ίδια επιμονή και αφοσίωση τους στόχους που έχουμε θέσει, ώστε, όλοι μαζί, να πάμε ακόμη ψηλότερα».
  v

 • Πώς θα ανακτήσετε σημαντικά σβησμένα αρχεία με το Easeus Data Recovery Wizard

  Πώς θα ανακτήσετε σημαντικά σβησμένα αρχεία με το Easeus Data Recovery Wizard

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-09-01 00:36:58 | Πηγή: PC Νέα
  Χάσατε σημαντικά αρχεία και θέλετε να τα ανακτήσετε; Ανεξάρτητα της αίτιας απώλειας των αρχείων σας – καθαρισμός του Recycle Bin, αστοχία hardware, επίθεση από ιούς ή «κρέμασμα» μια εφαρμογής – το δωρεάν εργαλείο Easeus Data Recovery Wizard σας επιτρέπει να τα επαναφέρετε, μαζί με τις αρχικές ονομασίες τους, στο αρχικό τους path.

  Εκτός από τους δίσκους NTFS δίσκους, το εργαλείο ανάκτησης της Easeus είναι συμβατό με FAT συστήματα αρχείων επιτρέποντας την επαναφορά αρχείων από κάρτες μνήμης ή USB sticks.
  Με το παρακάτω how-to (για την έκδοση freeware) θα σας δείξουμε βήμα-βήμα πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες του προγράμματος.


   1Κατεβάζετε το πρόγραμμα (αρχείο drw_free) από τη διεύθυνση http://www.easeus.com/datarecoverywizard/free-data-recovery-software.htm κάνοντας κλικ στο κουμπί "FREE DOWNLOAD". Ακολούθως επιλέγετε "ΝΑΙ" στην ερώτηση του λειτουργικού συστήματος "Θέλετε να επιτρέψετε σε αυτήν την εφαρμογή να κάνει αλλαγή στη συσκευή σας" προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης του προγράμματος.  2 Στο πλαίσιο Select Setup Language επιλέγετε English (δεν υποστηρίζονται ακόμα τα ελληνικά) και κάνετε κλικ στο ΟΚ για να ξεκινήσετε το σχετικό οδηγό εγκατάστασης (Wizard) με κλικ στο Next. Αποδέχεστε την άδεια χρήσης του προγράμματος με κλικ στο Accept και επιλέγετε το φάκελο στον οποίο θα εγκατασταθούν τα αρχεία του προγράμματος - με κλικ στο Browse [1]  μπορείτε να επιλέξετε ένα διαφορετικό φάκελο από τον προκαθορισμένο. Για να προχωρήσετε κάνετε κλικ στο Confirm [2] και ακολούθως Install για να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης, καθορίζοντας παράλληλα αν θέλετε τη δημιουργία εικονιδίου στο desktop (Create a desktop icon) ή ενός εικονιδίου γρήγορης εκκίνησης της εφαρμογής (Create a Quick Launch icon). Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση θα έχετε τη δυνατότητα να εκκίνηση τον EaseUS Data Recovery Wizard ενεργοποιώντας τη σχετική επιλογή αλλά και να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα Customer Experience Improvement Program, ενεργοποιώντας τις σχετικές επιλογές. Όπως θα δείτε και οι δύο αυτές δυνατότητες είναι ενεργοποιημένες από default. Για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγκατάστασης κάνετε κλικ στο Finish.  3 Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης το πρόγραμμα θα σας οδηγήσει στο site του κατασκευαστή του (στο οποίο μπορείτε να βρείτε χρήσιμα μικρά tutorials), ενώ ένα παράθυρο pop-up θα σας ρωτάει να δοκιμάσετε και άλλα freeware προγράμματα της ίδια εταιρείας. Σημειώστε ότι η δωρεάν έκδοση μπορεί να ανακτήσει έως 500ΜΒ δεδομένων. Για μεγαλύτερους όγκους θα πρέπει να κάνετε update στην έκδοση Professional. Για να αποκτήσετε, ωστόσο, 1,5GB έξτρα στη δωρεάν (freeware) έκδοση αρκεί να κάνετε ένα share του προγράμματος σε Facebook,  Twitter ή Google+ μέσω του σχετικού εικονιδίου [Α] δεξιά από το πορτοκαλί κουμπί upgrade, στην πάνω περιοχή του προγράμματος. Για να κάνετε την πρώτη σας ανίχνευση για σβησμένα αρχεία, επιλέγετε το δίσκο ο οποίος σας ενδιαφέρει [1] και κάνετε κλικ στο Scan [2]


  4 To πρόγραμμα θα ξεκινήσει τη διαδικασία ανάκτησης σβησμένων αρχείων δίνοντάς σας διάφορες επιλογές. Είτε να κάνετε ανάκτηση κάθε είδους αρχείων (All File Types) είτε ανάκτηση αρχείων συγκεκριμένου τύπου - Αρχείων γραφικών (Graphics), Αρχείων ήχου (Audio), Eγγράφων (Document), Bίντεο (Video), Email και άλλων τύπων αρχείων (Other) – τα οποία επιλέγετε κάνοντας κλικ στην αντίστοιχη καρτέλα. Η ανάκτηση γίνεται αρχικά με το Quick Scan που ολοκληρώνεται άμεσα, είτε με το Deep Scan το οποίο θα διαρκέσει αρκετή ώρα – ο εκτιμώμενος χρόνος εμφανίζεται στο δεξί άκρο της σχετικής μπάρας ενημέρωσης. Για να ανακτήσετε αρχεία που έχετε σβήσει από το Recycle Bin  , επιλέγετε το φάκελο $Recycle.Bin στην αριστερή στήλη και στη συνέχεια κάνετε κλικ στο κουτάκι που βρίσκεται αριστερά από την ονομασία κάθε αρχείου που σας ενδιαφέρει. Στην κάτω περιοχή του παραθύρου του Wizard το πρόγραμμα σας ενημερώνει για τον αριθμό των αρχείων που έχετε επιλέξει προς ανάκτηση, όπως και για τη συνολική τους χωρητικότητα.  5 Για να προχωρήσετε με την ανάκτηση κάνετε κλικ στο κουμπί Recover (ή κάνοντας δεξί κλικ πάνω στα επιλεγμένα αρχεία/φακέλους και επιλέγοντας την εντολή Recover). Μπορείτε, επίσης, να κάντε ένα preview του αρχείου, κάνοντας δεξί κλικ πάνω στην ονομασία του και επιλέγοντας την εντολή Preview ή κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του preview pane, στη κάτω δεξιά άκρη του παραθύρου εκτέλεσης της εφαρμογής.  6 Ακολούθως θα αναδυθεί ένα παράθυρο στο οποίο θα επιλέξετε σε ποιο μέρος θα αποθηκευτούν τα ανακτημένα αρχεία (με την εφαρμογή να σας προτείνει, για προληπτικούς λόγους να μην τα σώσετε στο ίδιο σημείο με αυτό που τα χάσατε, χωρίς να σημαίνει ότι αυτήν προτροπή είστε υποχρεωμένοι να την ακολουθήσετε). Αφού επιλέξετε το φάκελο ανάκτησης, το πρόγραμμα θα σας ενημερώσει ότι αυτή ολοκληρώθηκε, αποθηκεύοντας αυτόματα τα ανακτημένα αρχεία σε ένα φάκελο που δημιουργεί το ίδιο, δίνοντάς του μια ονομασία του τύπου π.χ «Recovered data 04-02 07_11_04».
  Κάνοντας κλικ στο μικρό κουμπί More στην πάνω δεξιά άκρη του παραθύρου εκτέλεσης της εφαρμογής, θα εμφανιστεί μια λίστα με διάφορες επιλογές: Language (επιλογή γλώσσας περιβάλλοντος εργασίας), Contact Product Manager (για να δώσετε feedback στον κατασκευαστή του προγράμματος), Contact Technical Support (επικοινωνία με την υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης για την επίλυση προβλημάτων), Online Help (αναζήτηση online βοήθειας για τη χρήση του προγράμματος), Upgrade (αναβάθμιση στην επαγγελματική έκδοση του προγράμματος), Check for Updates (έλεγχος για την ύπαρξη updates), Data Backup (για το download του προγράμματος backup του κατασκευαστή), Help Us Translate (για να συμβάλετε στη μετάφραση του προγράμματος σε άλλες γλώσσες) και About (πληροφορίες για την έκδοση του προγράμματος).

  EN KATAKΛΕΙΔΙ
  To "Easeus Data Recovery Wizard" μπορεί να αποτελέσει την τελευταία σανίδα σωτηρίας για να ανακτήσετε τα σβησμένα σας αρχεία και μάλιστα δωρεάν. Ο μοναδικός περιορισμός της freeware έκδοσης του προγράμματος είναι ότι περιορίζεται στα 2GB. Για περισσότερα αρχεία θα πρέπει να αγοράσετε την έκδοση Professional.

  +
  -Εύχρηστο
  -Επαναφορά σβησμένων αρχείων από εξωτερικά μέσα αποθήκευσης
  -Δύο mode ανίχνευσης (Quick Scan και Deep Scan)
  - Αποθήκευση και εισαγωγή αποτελεσμάτων ανίχνευσης
  -Δυνατότητα φιλτραρίσματος των αποτελεσμάτων αναζήτησης

  -
  - Η δωρεάν έκδοση περιορίζεται στην ανάκτηση 2GB αρχείων

  Yποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα
  -Windows 10/8.1/8/7/Vista/XP, Windows Server 2016, Windows Server 2012, Windows Server 2008, Windows Server 2003
  - macOS 10.12 (Sierra), Mac OS X 10.11 (El Capitan), Mac OS X 10.9 (Mavericks), Mac OS X 10.8 (Mountain Lion), Mac OS X 10.7 (Lion), Mac OS X 10.6 (Snow Leopard)

  Yποστηριζόμενα συστήματα αρχείων
   - FAT(FAT12,FAT16,FAT32), exFAT, NTFS, NTFS5, ext2, ext3, HFS+, HFS X

  ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΔΥΟ ΑΔΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ PROFESSIONAL!
  To PC NEA σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία σας δίνει τη δυνατότητα να κερδίσετε δύο άδειες της επαγγελματικής έκδοσης του προγράμματος, χωρίς κανένα περιορισμό!
  Το μόνο που χρειάζεται είναι είτε να κάνετε like στο λογαριασμό μας στο Facebook.
  Ο διαγωνισμός παρατείνεται μέχρι το Μ. Σάββατο 15/4 στις 11:59 μμ και οι νικητές θα ανακοινωθούν την Δευτέρα 17/4.
  Καλή επιτυχία!
 • Regate Α.Ε.: Mobile Solutions Sales Manager-Northern Greece ο Μιχάλης Πετρίδης

  Regate Α.Ε.: Mobile Solutions Sales Manager-Northern Greece ο Μιχάλης Πετρίδης

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-09-01 00:36:58 | Πηγή: PC Νέα
  Mobile Solutions Sales Manager Βορείου Ελλάδος στη REGATE A.E. αναλαμβάνει ο Μιχάλης Πετρίδης ο οποίος εντάχθηκε στο δυναμικό της προερχόμενος από την Praxicom, όπου κατείχε την θέση του Εμπορικού Διευθυντή.
  Ο Μιχάλης Πετρίδης έχει πολυετή εμπειρία στο χώρο της Πληροφορικής και του Mobile και έχοντας τα τελευταία 20 χρόνια εργαστεί σε σημαντικές εταιρείες του χώρου της πληροφορικής όπως η Rraxicom, η Softone, και η Stock House. Η παρουσία του συμπληρώνει τη στρατηγική της REGATE για περαιτέρω επέκταση στη Βόρεια Ελλάδα.

 • Kaspersky Lab: Φορείς επιθέσεων APT χρησιμοποιούν wipers και fileless κακόβουλο λογισμικό σε στοχευμένες επιθέσεις

  Kaspersky Lab: Φορείς επιθέσεων APT χρησιμοποιούν wipers και fileless κακόβουλο λογισμικό σε στοχευμένες επιθέσεις

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-09-01 00:36:58 | Πηγή: PC Νέα
  Τους τρεις πρώτους μήνες του 2017 εμφανίστηκε μία απότομη αύξηση της πολυπλοκότητας των ψηφιακών επιθέσεων που υποστηρίζονται από κράτη, με τους απειλητικούς φορείς να στρέφουν την προσοχή τους στα wipers, καθώς και στο οικονομικό έγκλημα. Αυτές, όπως και άλλες τάσεις, καλύπτονται στην πρώτη τριμηνιαία περιληπτική αναφορά της Kaspersky Lab με στοιχεία από τις τακτικές αναφορές ενημέρωσης ψηφιακών απειλών που στέλνει αποκλειστικά στους συνδρομητές της.

  Η νέα τριμηνιαία αναφορά «APT Trends» θα είναι διαθέσιμη δωρεάν και θα επισημαίνει σημαντικές εξελίξεις στις στοχευμένες επιθέσεις, όπως επίσης και στις αναδυόμενες τάσεις που απαιτούν την άμεση προσοχή επιχειρήσεων και οργανισμών. Το περιεχόμενο της έκθεσης του πρώτου τριμήνου αντλείται από τις παρατηρήσεις των ειδικών της Kaspersky Lab, οι οποίοι παρακολούθησαν τη δραστηριότητα των φορέων APT κατά το πρώτο τρίμηνο

  Στα βασικά σημεία του πρώτου τριμήνου του 2017 περιλαμβάνονται:

  ·         Τα wipers αξιοποιούνται από φορείς στοχευμένων απειλών, τόσο για ψηφιακή δολιοφθορά όσο και για να διαγράφουν ίχνη έπειτα από επιχειρήσεις ψηφιακής κατασκοπείας. Μία εξελιγμένη γενιά από wipers χρησιμοποιήθηκε στο νέο κύμα των επιθέσεων της ομάδας Shamoon. Η έρευνα που ακολούθησε  οδήγησε στην ανακάλυψη του StoneDrill και ομοιοτήτων στον κώδικα με αυτόν της ομάδας NewsBeef (Charming Kitten). Ένα θύμα του StoneDrill βρέθηκε στην Ευρώπη.

  ·         Οι στοχευμένοι επιτιθέμενοι διαφοροποιούνται στον τρόπο που κλέβουν χρήματα. Η μακροπρόθεσμη παρακολούθηση της ομάδας Lazarus εντόπισε μία υποομάδα, την οποία η Kaspersky Lab ονόμασε BlueNoroff και επιτίθεται ενεργά σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς από διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης μίας επίθεσης υψηλής έντασης στην Πολωνία. Η BlueNoroff πιστεύεται ότι κρύβεται πίσω από τις διαβόητες ληστείες σε τράπεζα του Μπανγκλαντές.

  ·         Το fileless κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιείται σε επιθέσεις τόσο από φορείς στοχευμένων επιθέσεων όσο και από ψηφιακούς εγκληματίες εν γένει – βοηθώντας στην αποφυγή του εντοπισμού τους αλλά και δυσκολεύοντας τις εγκληματολογικές έρευνες. Οι ειδικοί της Kaspersky Lab  έχουν βρει παραδείγματα στα εργαλεία πλευρικής κίνησης που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις του Shamoon, σε επιθέσεις εναντίον τραπεζών της Ανατολικής Ευρώπης και στα χέρια ενός αριθμού άλλων φορέων APT.

  «Το τοπίο των στοχευμένων απειλών εξελίσσεται συνεχώς και οι επιτιθέμενοι είναι όλο και καλύτερα προετοιμασμένοι, αναζητώντας και αξιοποιώντας νέα κενά και ευκαιρίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Πληροφόρηση για απειλές είναι τόσο σημαντική: «αγκαλιάζει» τους οργανισμούς με κατανόηση και αποκαλύπτει τις δράσεις που πρέπει να αναλάβουν. Παραδείγματος χάριν, το τοπίο απειλών για το πρώτο τρίμηνο υπογραμμίζει την ανάγκη για εντοπισμό ιχνών κακόβολου λογισμικού στη μνήμη και απόκρισης σε περιστατικά για την καταπολέμηση επιθέσεων fileless κακόβουλου λογισμικού, καθώς και ασφάλειας που μπορεί να ανιχνεύσει ανωμαλίες σε όλη τη διάρκεια της δραστηριότητας του δικτύου», δήλωσε ο Juan Andres Guerrero-Saade, Senior Security Researcher της Παγκόσμιας Ομάδας Έρευνας και Ανάλυσης της Kaspersky Lab.
  Η Παγκόσμια Ομάδα Έρευνας και Ανάλυσης της Kaspersky Lab παρακολουθεί επί του παρόντος πάνω από εκατό απειλητικούς φορείς και εξελιγμένες κακόβουλες λειτουργίες που απευθύνονται σε εμπορικούς και κυβερνητικούς οργανισμούς σε περισσότερες από 80 χώρες. Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2017, η τεχνογνωσία της εταιρείας δημιούργησε 33 ιδιωτικές αναφορές για συνδρομητές των Υπηρεσιών Πληροφοριών, με δεδομένα Δεικτών Συμβιβασμού και κανόνες YARA για να βοηθήσουν στη σήμανση και το κυνήγι κακόβουλου λογισμικού.

 • H Xerox Hellas σε νέα γραφεία

  H Xerox Hellas σε νέα γραφεία

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-09-01 00:36:58 | Πηγή: PC Νέα
  Στα νέα της γραφεία βρίσκεται η Xerox Hellas μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετακόμισης. Η εταιρεία βρίσκεται από χθες στις μοντέρνες εγκαταστάσεις της στη Λεωφόρο Συγγρού 350 (ΤΚ 17674 Καλλιθέα).

  Οι τηλεφωνικοί αριθμοί, τα emails των εργαζομένων και τα υπόλοιπα στοιχεία της εταιρείας παραμένουν ως είχαν.

 • Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός στο Google Street View

  Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός στο Google Street View

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-09-01 00:36:58 | Πηγή: PC Νέα
  Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ανοίγει τις πύλες του σε όλους μέσα από το Street View του Google Maps. Ο Thomas Pesquet, αστροναύτης στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, πέρασε έξι μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ως μηχανικός πτήσης. Επέστρεψε στη Γη τον Ιούνιο του 2017 και αφηγείται το πώς είναι να ζει κανείς στο ISS, ενώ αναλύει και την εμπειρία τού να καταγράφει εικόνες για το Street View σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

   “Κατά τη διάρκεια των 6 μηνών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ήταν δύσκολο να βρω τις λέξεις ή να τραβήξω μια φωτογραφία που περιγράφει με ακρίβεια το συναίσθημα του να είσαι στο Διάστημα. Σε συνεργασία με την Google στην τελευταία μου αποστολή, κατέγραψα εικόνες για το Street View για να δείξω σε όλους εσάς πώς είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός από μέσα και να μοιραστώ πώς είναι να κοιτάς τη Γη από το απώτερο Διάστημα.

   Εδώ και 16 χρόνια, οι αστροναύτες εργάζονται και ζουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο οποίος αποτελείται από 15 συνδεδεμένες διαστημικές κάψουλες που αιωρούνται 250 μίλια πάνω από τη Γη. Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός λειτουργεί ως βάση για την εξερεύνηση του Διαστήματος, για πιθανές μελλοντικές αποστολές στο φεγγάρι, στον Άρη και τους αστεροειδείς, ενώ μας δίνει μια μοναδική προοπτική της ίδιας της Γης. Μπορούμε να συλλέξουμε δεδομένα για τους ωκεανούς, την ατμόσφαιρα και το έδαφος της Γης. Μπορούμε να διεξάγουμε πειράματα και μελέτες που δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε από την Γη, όπως να εξετάσουμε πως αντιδρά το ανθρώπινο σώμα στην μικροβαρύτητα, να λύσουμε μυστήρια του ανοσοποιητικού συστήματος, να μελετήσουμε κυκλώνες με σκοπό να προειδοποιήσουμε πληθυσμούς και κυβερνήσεις όταν πλησιάζει μια καταιγίδα, ή να παρακολουθήσουμε τα θαλάσσια ρύπανση –την αυξανόμενη ποσότητα αποβλήτων που βρίσκεται στους ωκεανούς μας.
  Υπήρχαν μερικά καινοφανή στοιχεία στην αποστολή μου. Επικεφαλής ήταν η Peggy Whitson, η οποία, στην ηλικία των 56 ετών, έγινε η μεγαλύτερη γυναίκα που πετάει στο Διάστημα και η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που αναλαμβάνει αυτόν το ρόλο δύο φορές. Η αποστολή ήταν η πρώτη στην οποία καταγράφηκαν εικόνες έξω από τη Γη για το Street View, και για πρώτη φορά προστέθηκαν σε αυτές τις εικόνες, περιγραφές: χρήσιμες μικρές σημειώσεις που εμφανίζονται ενόσω εξερευνείτε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Παρέχουν επιπρόσθετες πληροφορίες ή διασκεδαστικά στοιχεία όπως το πού γυμναζόμαστε για να μείνουμε σε φόρμα, τι είδους φαγητό τρώμε και πού διεξάγουμε τα επιστημονικά πειράματα.


  Λόγω των ιδιαίτερων περιορισμών της ζωής και της εργασίας στο Διάστημα, δεν ήταν δυνατή η συλλογή εικόνων για το Street View χρησιμοποιώντας τις συνήθεις μεθόδους της Google. Αντ’ αυτού, η ομάδα του Street View συνεργάστηκε με την NASA στο Διαστημικό Κέντρο Johnson στο Χιούστον, το Τέξας και το Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Marshall στο Huntsville της Alabama για να σχεδιάσουμε μια μέθοδο καταγραφής εικόνων χωρίς βαρύτητα χρησιμοποιώντας κάμερες DSLR και τον εξοπλισμό που έχει ήδη ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός. Ύστερα, τράβηξα τις εικόνες σε συνθήκες Διαστήματος και αυτές στάλθηκαν στη Γη όπου ενώθηκαν, για να παραχθούν φωτογραφίες 360 μοιρών του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

  Λύσαμε πολλά προβλήματα πριν καταγράψουμε τις τελικές εικόνες που βλέπετε σήμερα στο Street View. Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός φέρει τεχνικό εξοπλισμό σε όλες τις επιφάνειες, με πολλά καλώδια και μια περίπλοκη διάταξη με θαλάμους. Είναι ένα πολυσύχναστο μέρος, με έξι μέλη πληρώματος που εκτελούν δραστηριότητες έρευνας και συντήρησης 12 ώρες την ημέρα. Υπάρχουν πολλά εμπόδια εκεί, και είχαμε περιορισμένο χρόνο για να καταγράψουμε τις εικόνες, οπότε έπρεπε να είμαστε σίγουροι ότι η προσέγγισή μας θα λειτουργούσε. Και υπάρχει και αυτό το πράγμα που λέγεται μηδενική βαρύτητα.


  Σήμερα, μπορείτε να περιηγηθείτε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στο Street View, ένα μέρος που λίγοι από εμάς είχαν την τύχη να πατήσουν το πόδι τους ή να αιωρηθούν. Τίποτα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την εργασία της ομάδας στο έδαφος, οι συνάδελφοί μου (που μετατράπηκαν σε συγκάτοικοι) στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και οι χώρες που συνεργάστηκαν για να μας στείλουν στο Διάστημα. Κοιτάζοντας τη Γη από πάνω, σκέφτηκα λίγο περισσότερο το δικό μου κόσμο και ελπίζω ότι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός στο Street View να αλλάξει την οπτική σου για τον κόσμο”.

 • IFA 2017: Νέο dLAN 1200 triple+ με τρεις θύρες gigabit

  IFA 2017: Νέο dLAN 1200 triple+ με τρεις θύρες gigabit

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-09-01 00:36:58 | Πηγή: PC Νέα
  H εταιρεία devolo AG με έδρα το Άαχεν της Γερμανίας, παρουσιάζει το νέο dLAN 1200 triple+ στην IFA 2017 στο Βερολίνο. Τα streaming βίντεο και ήχου μεταδίδονται μέσω ηλεκτρικών γραμμών οικιακής χρήσης σε ταχύτητες έως και 1,2 gigabit. Αυτό σημαίνει ότι το νέο dLAN 1200 triple+ παρέχει gigabit Internet σε κάθε πρίζα.
  Ο νέος προσαρμογέας είναι ιδανικός για γρήγορη δικτύωση όλων των συσκευών multimedia, όπως κονσόλες παιχνιδιών, smartTV, υπολογιστές και δικτυακούς εκτυπωτές. Η devolo με το φετινό σλόγκαν: "Η μαγεία μιας τέλειας σύνδεσης" δείχνει πόσο εύκολη είναι η εγκατάσταση Powerline dLAN για τη δημιουργία γρήγορου Internet σε όλο το σπίτι!

  Maximum Powerline: dLAN 1200 triple+ από την devolo 
  Video streaming που καταλήγουν σε εικονίδιο προσωρινής αποθήκευσης, ακανόνιστος ήχος με αργές λήψεις και διακοπές στη σύνδεση, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που οφείλονται συνήθως στο γεγονός ότι ο router δεν βρίσκεται όπου απαιτείται για γρήγορη πρόσβαση στο Internet. Αλλά δεν πρέπει να είναι έτσι! Οι προσαρμογείς devolo dLAN προσφέρουν μια απλή, αποτελεσματική λύση για γρήγορη και εύκολη δικτύωση σε επιμέρους, δωμάτια, ορόφους ή και ολόκληρα σπίτια. Για να επιτευχθεί αυτό, τα προϊόντα devolo Powerline dLAN χρησιμοποιούν απλά τη διαθέσιμη γραμμή ρεύματος ως ένα μακρύ καλώδιο δεδομένων Ethernet.

  Το νεότερο μέλος της οικογένειας των dLAN, το 1200 triple+, παρέχει τρεις θύρες Gigabit Ethernet σε κάθε πρίζα. Αυτό καθιστά εύκολη την υποστήριξη, ολόκληρου του multimedia centre ή ενός γραφείου στο σπίτι, με γρήγορο Internet. Η διαδικασία ρύθμισης δεν απαιτεί καμία τεχνική γνώση πληροφορικής, καθώς οι προσαρμογείς συγχρονίζονται σε ζεύγος με το πάτημα ενός κουμπιού και συνδέονται αυτόματα, ενώ το δίκτυο Powerline προστατεύεται από την πρόσβαση τρίτων.

  Μέγιστη εμβέλεια και σταθερότητα χάρη στην τεχνολογία devolo range+ 
  Το dLAN 1200 triple+ δεν προσφέρει μόνο υψηλές ταχύτητες gigabit αλλά και μεγαλύτερη εμβέλεια. Χάρη στην τεχνολογία της devolo range+, χρησιμοποιεί και τα τρία καλώδια τροφοδοσίας για τη μετάδοση δεδομένων. Αυτό επιτρέπει να επιτύχει σημαντικά υψηλότερη ταχύτητα, λειτουργική σταθερότητα και εμβέλεια έως και 400 μέτρα σε σύγκριση με τα συμβατικά Powerline. Το dLAN 1200 triple+ είναι επίσης εξαιρετικά κατάλληλο για απαιτητικά περιβάλλοντα λειτουργίας, όπως τα παλαιότερα κτίρια.

  Εξυπηρετικό, αποτελεσματικό και ασφαλές: Ενσωματωμένη  πρίζα με αντιπαρασιτικό φίλτρο θορύβων
  Το dLAN 1200 triple+ είναι εξοπλισμένο με ενσωματωμένη πρίζα για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι καμία πρίζα στο χώρο όπου θα εγκατασταθεί, δεν θα πάει χαμένη. Για να μπορέσει ο προσαρμογέας να δείξει τη μέγιστη απόδοσή του, όλες οι συσκευές ρεύματος θα πρέπει να συνδυαστούν σε μία μόνο πρίζα. Αυτή η σειρά τροφοδοσίας συνδέεται στην τριπλή θύρα dLAN 1200 έτσι ώστε το ενσωματωμένο αντιπαρασιτικό φίλτρο δικτύου να μπορεί να εξαλείψει τυχόν πιθανά σήματα παρεμβολών. Φυσικά, η ενσωματωμένη ηλεκτρική πρίζα είναι και συσκευή ασφαλείας για παιδιά.

  dLAN Powerline: Ασύρματο Internet σε κάθε δωμάτιο
  Η devolo κατασκευάζει τους προσαρμογείς dLAN Powerline εδώ και 15 χρόνια και είναι ένας εμπορικός και τεχνολογικός ηγέτης στον τομέα αυτό. Η αρχή πίσω από όλα είναι τόσο απλή όσο και μαγική: Η τεχνολογία των Powerline χρησιμοποιεί τις υπάρχουσες γραμμές παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ως καλώδια δεδομένων. Δύο προσαρμογείς dLAN είναι το μόνο που χρειάζεστε για να το κάνετε αυτό πράξη. Ο πρώτος είναι συνδεδεμένος στον router του Internet και συνδέεται σε κοντινή πρίζα. Στη συνέχεια, ο άλλος προσαρμογέας μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε άλλη πρίζα στο ίδιο κύκλωμα ισχύος. Αυτός ο δεύτερος προσαρμογέας παρέχει σταθερή σύνδεση στο Internet. Αυτό σημαίνει ότι οι προσαρμογείς devolo μπορούν να παρέχουν ακόμη και Internet σε δωμάτια και ορόφους που είναι δύσκολο να αποκτήσουν πρόσβαση: Αυτή άλλωστε είναι “η μαγεία της τέλειας σύνδεσης”!

  Τιμές και διαθεσιμότητα
  Ο dLAN 1200 triple+  είναι η νέα ναυαρχίδα της σειράς dLAN από τον κορυφαίο κατασκευαστή της αγοράς, την devolo. Διατίθεται τώρα σε καταστήματα και online. Η συνιστώμενη τιμή λιανικής πώλησης συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ είναι 79,90 ευρώ για έναν προσαρμογέα. Ένα πρακτικό Starter Kit, που αποτελείται από ένα dLAN 1200+ και ένα προσαρμογέα dLAN 1200 triple+, κοστίζει 149,90 ευρώ (συνιστώμενη τιμή λιανικής). Η devolo παρέχει εγγύηση κατασκευαστή 3 ετών σε όλα τα προϊόντα.  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 • Νέα έκδοση του Faketoken Android Trojan απειλεί τους χρήστες εφαρμογών υπηρεσιών ταξί και υπηρεσιών μετακίνησης

  Νέα έκδοση του Faketoken Android Trojan απειλεί τους χρήστες εφαρμογών υπηρεσιών ταξί και υπηρεσιών μετακίνησης

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-09-01 00:36:58 | Πηγή: PC Νέα
  Οι ερευνητές της Kaspersky Lab έχουν ανακαλύψει μία νέα τροποποίηση του αρκετά γνωστού mobile banking Trojan Faketoken, το οποίο έχει αναπτυχθεί και είναι πλέον σε θέση να υποκλέψει προσωπικά στοιχεία από δημοφιλείς εφαρμογές για υπηρεσίες ταξί.

  Η αγορά των mobile apps μεγαλώνει και προσφέρει όλο και περισσότερες υπηρεσίες που αποθηκεύουν εμπιστευτικά οικονομικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών για υπηρεσίες ταξί και υπηρεσίες μετακίνησης με κοινή χρήση οχήματος (ride-sharing apps) που απαιτούν πληροφορίες τραπεζικών λογαριασμών από τους χρήστες. Το γεγονός ότι αυτές οι εφαρμογές βρίσκονται εγκατεστημένες σε εκατομμύρια Android συσκευές παγκοσμίως τις καθιστά πιο ελκυστικές για τους ψηφιακούς εγκληματίες, οι οποίοι έχουν επεκτείνει σημαντικά τη λειτουργικότητα του κακόβουλου λογισμικού mobile banking.

  Η νέα έκδοση του Faketoken πραγματοποιεί ζωντανή παρακολούθηση των εφαρμογών και μόλις ο χρήστης «τρέξει» μία συγκεκριμένη εφαρμογή, την επικαλύπτει με ένα παράθυρο ηλεκτρονικού phishing για να κλέψει τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού του θύματος. Το Trojan διατηρεί την ίδια διεπαφή, χρησιμοποιώντας τα ίδια σχέδια, χρώματα και λογότυπα, δημιουργώντας αυτομάτως μία αόρατη επικάλυψη. Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας της Kaspersky Lab, οι εγκληματίες στοχεύουν με αυτό το κακόβουλο λογισμικό στις πιο δημοφιλείς διεθνείς εφαρμογές υπηρεσιών ταξί και υπηρεσιών μετακίνησης με κοινή χρήση οχήματος.

  Επιπλέον, το Trojan υποκλέπτει όλα τα εισερχόμενα μηνύματα SMS μεταφέροντάς τα στους command and control servers του, επιτρέποντας στους εγκληματίες να έχουν πρόσβαση στο μοναδικούς κωδικούς επιβεβαίωσης που στέλνονται από τις τράπεζες ή άλλα μηνύματα που στέλνονται από διάφορες υπηρεσίες μετακινήσεων. Μεταξύ άλλων, αυτή η τροποποίηση του Faketoken μπορεί να παρακολουθεί τις κλήσεις των χρηστών, να τις καταγράφει και να μεταδίδει τα δεδομένα που προκύπτουν στους command and control servers.

  Η επικάλυψη είναι μια κοινή λειτουργία που ενεργοποιείται σε πολλές mobile εφαρμογές. To 2016, η Kaspersky Lab ανέφερε μία τροποποίηση του Faketoken που επιτέθηκε σε περισσότερες από 2.000 χρηματοοικονομικές εφαρμογές σε όλο τον κόσμο, «μεταμφιεσμένο» ως διάφορα προγράμματα και παιχνίδια, συχνά μιμούμενο το Adobe Flash Player. Από τότε, το Faketoken έχει αναπτυχθεί περαιτέρω και έχει επεκτείνει γεωγραφικά τις δραστηριότητές του.

  «Το γεγονός ότι οι ψηφιακοί εγκληματίες έχουν επεκτείνει τις δραστηριότητές τους από οικονομικές εφαρμογές σε άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών ταξί και υπηρεσίων μετακίνησης με κοινή χρήση οχήματος, σημαίνει ότι οι προγραμματιστές αυτών των υπηρεσιών ίσως θελήσουν να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στην προστασία των χρηστών τους. Ο τραπεζικός κλάδος είναι ήδη εξοικειωμένος με συστήματα απάτης και κόλπα και έχει αντιδράσει εφαρμόζοντας τεχνολογίες ασφάλειας σε εφαρμογές, μειώνοντας έτσι σημαντικά τον κίνδυνο κλοπής κρίσιμων οικονομικών στοιχείων. Ίσως τώρα είναι καιρός οι άλλες υπηρεσίες που περιλαμβάνουν συναλλαγές με οικονομικά δεδομένα να ακολουθήσουν το παράδειγμα. Η νέα έκδοση του Faketoken στοχεύει κυρίως Ρώσους χρήστες. Ωστόσο, η γεωγραφία των επιθέσεων του θα μπορούσε εύκολα να επεκταθεί στο μέλλον. Το έχουμε δει με προηγούμενες εκδόσεις του Faketoken και άλλων τραπεζικών κακόβουλων προγραμμάτων στο παρελθόν», δήλωσε ο Viktor Chebyshev, ειδικός ασφαλείας της Kaspersky Lab.

  Οι ερευνητές ανίχνευσαν επίσης επιθέσεις του Faketoken σε άλλες δημοφιλείς mobile εφαρμογές, όπως εφαρμογές ταξιδιών και κρατήσεων ξενοδοχείων, εφαρμογές για πληρωμές προστίμων τροχαίας, Android Pay και Google Play Market.

  Για να προστατευθούν από το Faketoken Trojan και άλλες απειλές κακόβουλου λογισμικού για Android, η Kaspersky Lab συνιστά στους χρήστες να μην εγκαθιστούν εφαρμογές από άγνωστες πηγές και να χρησιμοποιούν στη συσκευή τους αξιόπιστη λύση ασφάλειας, όπως το Kaspersky Mobile Antivirus: Web Security & Applock.

  Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα έκδοση του Android κακόβουλου λογισμικού Faketoken, μπορείτε να βρείτε στον ειδικό ιστότοπο Securelist.com.

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 • To si-Cluster στην «Πόλη του Διαστήματος» τη Βρέμη και την Space Tech Expo Europe

  To si-Cluster στην «Πόλη του Διαστήματος» τη Βρέμη και την Space Tech Expo Europe

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-09-01 00:36:58 | Πηγή: PC Νέα
  Ολοκληρώνεται σήμερα με μεγάλη επιτυχία η παρουσία του si-Cluster στην κορυφαία έκθεση διαστημικής τεχνολογίας Space Tech Expo Europe που πραγματοποιήθηκε από 24 έως 26 Οκτωβρίου 2017 στην «Πόλη του Διαστήματος», τη Βρέμη της Γερμανίας, όπως αποκαλείται λόγω της σημαντικότατης συγκέντρωσης σχετικής δραστηριότητας στην περιοχή. Η ελληνική επιχειρηματική αποστολή διοργανώθηκε από το si-Cluster, το Ελληνικό Gold Labeled Cluster στον τομέα των αεροδιαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών σε συνεργασία με τον Enterprise Greece και την ΕΒΙΔΙΤΕ και με το συντονισμό του Corallia.

  Για πρώτη φορά επιχειρήσεις, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και κυβέρνηση ένωσαν τις δυνάμεις τους υπό το συντονισμό του Ελληνικού Συνεργατικού Σχηματισμού Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών, του si-Cluster, και πέτυχαν τη σημαντικότερη και πιο παραγωγική ελληνική παρουσία σε διεθνή διαστημική διοργάνωση μέχρι τώρα.

  Στην αποστολή συμμετείχαν τα μέλη του si-Cluster: Adamant Composites, Akronic, Althom Engineering, Elfon, EMTech, European Sensor Systems, Heron Engineering, Inasco, Planetek Hellas, Prisma Electronics, Softcom International, Teletel, Terra Spatium και το Εργαστήριο Ψηφιακών
  Συστημάτων και Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών του ΕΚΠΑ.

  Οι εκπρόσωποι της ελληνικής βιομηχανίας διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών πραγματοποίησαν, με την υποστήριξη του Enterprise Europe Network, περισσότερες από 100 B2B συναντήσεις με άλλους φορείς και διερεύνησαν τις δυνατότητες συνεργασίας με μεγάλους «παίκτες» της ευρωπαϊκής διαστημικής βιομηχανίας με πολύ σημαντικά εμπορικά αποτελέσματα. Παράλληλα, φιλοξένησαν τους επισκέπτες της έκθεσης στο εθνικό περίπτερο, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που αναπτύσσονται στην Ελλάδα, προβάλλοντας διεθνώς τη δυναμική της χώρας στην ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής.

  Την Space Tech Expo Europe επισκέφτηκαν πάνω από 3.000 κορυφαίοι μηχανικοί  καινοτόμων τεχνολογιών, επιχειρηματικά στελέχη, εκπρόσωποι κυβερνήσεων και οργανισμών της παγκόσμιας διαστημικής βιομηχανίας. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν πάνω από 22 νέες τεχνολογίες και προϊόντα για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, μαζί με περισσότερους από 300 εκθέτες και 80 ομιλητές από τους σημαντικότερους διαστημικούς φορείς του κόσμου.

  Ο Πρόεδρος του si-Cluster και CSFO του Corallia, Dr.-Ing. Jorge Sanchez δήλωσε: «Το si-Cluster διαθέτει υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό και μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες. Η παρουσία μας στη μεγαλύτερη και πιο σημαντική έκθεση διαστημικής τεχνολογίας της Ευρώπης αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα στην πορεία μας προς τις διεθνείς αγορές. Περισσότεροι από 3000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να έρθουν κοντά μας και να διαπιστώσουν τις δυνατότητές μας. Τo si-Cluster δε σταματά εδώ, μαζί με την αρωγή όλων των Μελών, της Διοίκησης  και των συνεργαζόμενων φορέων θα συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τις εξωστρεφείς δράσεις μας, δίνοντας το «παρών» σε διεθνείς διοργανώσεις, στοχεύοντας σε νέες ευκαιρίες, διεθνές κοινό και καινούριους δρόμους διοχέτευσης των καινοτόμων μας τεχνολογιών Designed in Greece».

  Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κος Βασίλης Μαγκλάρας, ο οποίος συνόδευσε την αποστολή δήλωσε: «Ο τομέας του διαστήματος για την Ελλάδα αποτελεί ένα ιδιαίτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με πολύ αυξημένες προοπτικές. Ήδη τον τελευταίο χρόνο η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στη δημιουργία ενός βιώσιμου παραγωγικού και ανταγωνιστικού οικοσυστήματος το οποίο με το συντονισμό και την αρωγή της πολιτείας θα αποκτήσει ιδιαίτερες δυνατότητες ώστε η Ελλάδα να μπει στο χάρτη της διαστημικής τεχνολογίας. Η ίδρυση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, το εθνικό πρόγραμμα παραγωγής μικροδορυφόρων, η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον HellasSat αποτελούν μερικά μόνο σημεία της σημαντικής προσπάθειας της Ελληνικής Κυβέρνησης να υποστηρίξει την υψηλή τεχνολογία με ιδιαίτερες αναπτυξιακές προοπτικές για τη χώρα. Το εθνικό περίπτερο του si-Cluster στην έκθεση της Βρέμης πιστοποιεί το δυναμισμό και την επιθυμία των ελληνικών επιχειρήσεων και ερευνητικών φορέων να καταστούν δυναμικά μέλη της Ευρωπαϊκής διαστημικής βιομηχανίας».

  Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece κος Ηλίας Αθανασίου, δήλωσε: «Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η χώρα μας συμμετείχε με απόλυτη επιτυχία σε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της διαστημικής τεχνολογίας, τη διεθνή έκθεση Space Tech Expo Europe. Η επιτυχημένη ελληνική συμμετοχή διοργανώθηκε από το si-cluster υπό το συντονισμό του Corallia σε συνεργασία με τον Οργανισμό Enterprise Greece και με την υποστήριξη σχεδόν, του συνόλου των συνδέσμων της τεχνολογίας, γεγονός που επιβεβαιώνει την επιτυχημένη στρατηγική που εφαρμόζουμε για ενιαία και συνολική προβολή του επιχειρηματικού μας οικοσυστήματος στις διεθνείς αγορές. Κοινός μας στόχος είναι η ενίσχυση της έρευνας, της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας της χώρας μας, διατηρώντας παράλληλα το πολύτιμο επιστημονικό προσωπικό στην Ελλάδα. Για το 2018, ο Enterprise Greece έχει εντάξει δύο διεθνείς εκθέσεις του κλάδου της διαστημικής τεχνολογίας στο πρόγραμμά  του και στηρίζει έμπρακτα την εξωστρέφεια και την προβολή των εταιριών του κλάδου στο εξωτερικό.»

  Η αποστολή πραγματοποιήθηκε, επίσης, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ).
 • Πρώτη εμφάνιση για τους βραβευμένους 4K UHD προβολείς στην CES 2018

  Πρώτη εμφάνιση για τους βραβευμένους 4K UHD προβολείς στην CES 2018

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-09-01 00:36:58 | Πηγή: PC Νέα
  Η LG Electronics (LG) γίνεται ακόμα πιο ανταγωνιστική στους οικιακούς προβολείς 4K UHD με τη σειρά HU80K και τον πρώτο προβολέα 4K UHD , ο οποίος έλαβε το Βραβείο Best of Innovation της CES για την απόδοση εικόνας με εξαιρετική ευκρίνεια και την εμπειρία οικιακού κινηματογράφου που προσφέρει, διαθέτοντας μικρό και κομψό σχεδιασμό.
  Καθώς η παγκόσμια αγορά 4K προβολέων αναμένεται να αναπτυχθεί γρήγορα, η LG είναι σίγουρη ότι η ηγετική της θέση στον κλάδο των προβολέων LED μπορεί να συνεχιστεί και στον κλάδο των προβολέων 4Κ.

  Συνήθως, οι προβολείς που υποστηρίζουν εικόνες 4K τείνουν να είναι βαρείς, ακριβοί και πολύπλοκοι στην εγκατάσταση στο σπίτι. Οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της LG ανέλαβαν την πρόκληση να μειώσουν το μέγεθος του προβολέα 4K UHD χωρίς να επηρεάσουν την ποιότητα της εικόνας, και έτσι δημιούργησαν μια premium συσκευή η οποία έχει το μισό μέγεθος των άλλων ανταγωνιστικών προβολέων 4K, ενώ είναι πιο προσιτή ως προς την τιμή. Ο προβολέας 4K UHD της LG υπόσχεται εξαιρετική οικιακή κινηματογραφική εμπειρία χάρη στην εξαιρετική ποιότητα 4K εικόνας και το φορητό μέγεθος, πράγμα που σημαίνει ότι το περιβάλλον της ταινίας μπορεί να ‘μεταφερθεί’ σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού ανά πάσα στιγμή.

  Καθώς το περιεχόμενο προβολής υψηλής ποιότητας είναι διαθέσιμο στους καταναλωτές σε περισσότερες μορφές από κάθε άλλη φορά, το όφελος μιας συσκευής με την ευελιξία να εμφανίζει περιεχόμενο συνεχούς ροής τόσο εύκολα όσο ένας δίσκος Blu-ray είναι προφανές. Ο προβολέας 4K UHD της LG μπορεί να δημιουργήσει μια οθόνη 150 ιντσών με ροή φωτός 2.500 lumens, καθιστώντας τον τον πιο φωτεινό προβολέα της LG. Επιπλέον, ο προβολέας LG 4K UHD υποστηρίζει περιεχόμενο HDR (HDR 10) για μια καθηλωτική κινηματογραφική εμπειρία στο σπίτι.


  Το φορητό μέγεθός του και ο μοναδικός κάθετος σχεδιασμός προκύπτουν από τον μηχανισμό σε σχήματος ‘Ι’ χωρίς κάτοπτρα, ο οποίος επιτρέπει στον προβολέα να προβάλει τέλειες εικόνες είτε τοποθετείται στο πάτωμα, είτε στον τοίχο είτε κρεμάται από την οροφή. Με βολικό κράτημα για τη μεταφορά και τη λειτουργία Auto Cord, οι κάτοχοι μπορούν να τοποθετήσουν οπουδήποτε εύκολα και γρήγορα τον προβολέα LG 4K UHD, καθώς ταιριάζει εξαιρετικά σε κάθε δωμάτιο και σε κάθε περίσταση. Επιπλέον, για να προστατεύσουν το γυαλί του προβολέα από τη σκόνη και τις γρατζουνιές όταν δεν χρησιμοποιείται, το Mirror Reflector μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κάλυμμα του φακού, ενώ τα δύο ισχυρά 7W ηχεία παρέχουν μια πραγματική κινηματογραφική εμπειρία ήχου χωρίς την ανάγκη εξωτερικών ηχείων ή soundbars.

  Στους κατόχους του προβολέα LG 4K UHD δεν θα λείψει ούτε το περιεχόμενο, καθώς το περιβάλλον του προβολέα webOS 3.5 smart TV, μπορεί να έχει πρόσβαση στις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες online streaming που προσφέρουν 4K περιεχόμενο. Επίσης, οι συμβατικές επιλογές συνδεσιμότητας περιλαμβάνουν τις θύρες USB, Ethernet και HDMI, καθώς και ασύρματη υποστήριξη για εξωτερικές συσκευές όπως πληκτρολόγιο και ποντίκι.

  «Στη φετινή εκδήλωση της CES, είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε αξία στους καταναλωτές με τον πρώτο 4K UHD προβολέα, ο οποίος προσφέρει την υψηλότερη ανάλυση που έχουμε προσφέρει σε ένα compact μέγεθος», δήλωσε ο Chang Ik-hwan, Επικεφαλής του LG IT business division. «Ο προβολέας 4K UHD της LG θα φέρει την αλλαγή στον τρόπο που οι καταναλωτές παρακολουθούν 4Κ περιεχόμενο σε οποιοδήποτε δωμάτιο στο σπίτι».

  Τέλος, διαθέσιμη στην CES 2018 θα είναι η πιο πρόσφατη έκδοση του βολικού προβολέα MiniBeam (μοντέλο PF50K) της LG, που διαθέτει webOS 3.5 και ανάλυση Full HD. Οι επισκέπτες της έκθεσης μπορούν να δουν από κοντά την ολοκληρωμένη σειρά προβολέων της LG για το 2018 στο περίπτερο της εταιρείας στο Λας Βέγκας από τις 9 μέχρι τις 12 Ιανουαρίου.
 • Παρατείνεται η ημερομηνία λήξης για την υποβολή αιτήσεων των κοινωνικών επιχειρήσεων που θέλουν να συμμετέχουν στο Chivas Venture

  Παρατείνεται η ημερομηνία λήξης για την υποβολή αιτήσεων των κοινωνικών επιχειρήσεων που θέλουν να συμμετέχουν στο Chivas Venture

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-09-01 00:36:58 | Πηγή: PC Νέα
  Έως τις 13 Νοεμβρίου (09.00 GMT) παρατείνεται η ημερομηνία λήξης για την υποβολή αιτήσεων των κοινωνικών επιχειρήσεων που θέλουν να συμμετέχουν στο Chivas Venture και να διεκδικήσουν μέρος της παγκόσμιας χρηματοδότησης $1 εκατ. για να κάνουν το όραμα τους πραγματικότητα.

  Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός απευθύνεται σε κάθε ήδη υφιστάμενη ελληνική κερδοσκοπική επιχείρηση που εδρεύει και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Ελλάδα, τα έσοδά της δεν ξεπερνούν το 1,5 εκατ. δολάρια και επιζητεί να έχει θετική επίδραση ή όφελος για την κοινωνία ή το περιβάλλον. Επίσης, ο εκπρόσωπος της εταιρείας που θα κάνει την αίτηση θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας του.
  Για τυχόν απορίες σχετικά με την υποβολή της αίτησης και το διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα στο facebook Chivas Venture Greece 2018 και να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους.

  Για να κάνετε την αίτηση σας για το Chivas Venture 2018 και να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τον παγκόσμιο διαγωνισμό, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα  Chivas Venture.

 • Οι οθόνες Philips στην IFA 2017

  Οι οθόνες Philips στην IFA 2017

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-09-01 00:36:58 | Πηγή: PC Νέα
  Οι επισκέπτες του Hall 22 στην έκθεση IFA θα ανακαλύψουν τη νέα συναρπαστική γκάμα οθονών της Philips που συμπεριλαμβάνει μια εκτεταμένη συλλογή κυρτών οθονών, την τεχνολογία High Dynamic Range (HDR) για καλύτερη αντίθεση και χρώμα, αναλύσεις από το μέλλον με ευκρίνεια 8Κ, καθώς και εντυπωσιακές λύσεις οθονών για επαγγελματίες.
  Καμπύλες, χρώμα και ψυχαγωγία
  Η γκάμα οθονών Philips 2017-2018 αποδεικνύει ξεκάθαρα τη δέσμευση στον κυρτό σχεδιασμό και την εξαιρετική αναπαραγωγή χρωμάτων. Με περισσότερα μοντέλα να έχουν προστεθεί στην ήδη ευρεία σειρά κυρτών οθονών, μεγέθους 27 έως 49 ιντσών, οι επισκέπτες θα ζήσουν την εμπειρία της αυξημένης εστίασης και το αίσθημα βύθισης που προσφέρουν, ακόμα και σε ένα τόσο θορυβώδες περιβάλλον όπως αυτό της έκθεσης.

  Επιπλέον, η ολοκληρωμένη σειρά κυρτών οθονών Philips διαθέτει τις τελευταίες τεχνολογίες χρωμάτων, όπως είναι η τεχνολογία HDR, η οποία προσφέρει εκτεταμένο βάθος χρώματος και λαμπρότητα –σημαντικά νέα για εφαρμογές βίντεο και ψυχαγωγίας. Στην έκθεση παρουσιάζονται ακόμα, οι τεχνολογίες Ultra Wide-Color και Quantum Dot που έχουν ενδιαφέρον τόσο για την οικιακή όσο και για την επαγγελματική χρήση, π.χ. για σχεδιαστές και φωτογράφους.

  Αναζητώντας νέους ορίζοντες: ανάλυση 8K, συνδεσιμότητα και multi-screen
  Καθώς η ανάλυση 4K επικρατεί πλέον ως τάση, οι νέες οθόνες Philips με υψηλότερη ανάλυση 8Κ αρχίζουν να διαφαίνονται στον ορίζοντα. Η μελλοντική ανάλυση 8K UHD έχει διπλάσια οριζόντια και κατακόρυφη ανάλυση 4K UHD, με τέσσερις φορές περισσότερα pixels συνολικά. Οι επισκέπτες της έκθεσης IFA θα βιώσουν από πρώτο χέρι την ακρίβεια της ανάλυσης 8K.

  Ο σχεδιασμός 4-πλευρών χωρίς πλαίσιο φέρνει μια νέα σχεδιαστική προσέγγιση για την επερχόμενη επαγγελματική σειρά οθονών Philips, για το ιδανικό στήσιμο πολλαπλών οθονών στο γραφείο χωρίς εμπόδια.
  Επιπλέον, οι περισσότερες νέες επαγγελματικές οθόνες Philips είναι εξοπλισμένες με USB-C και παρέχουν πλήρη λειτουργία σύνδεσης και πλούσια συνδεσιμότητα, για να ταιριάζουν με το νέο πρότυπο φορητού υπολογιστή και τις ανάγκες ενός ευέλικτου περιβάλλοντος εργασίας.

  Μερικές λεπτομέρειες για τα σημαντικότερα προϊόντα που θα παρουσιαστούν:

  436M6VBPAB – μέρος της σειράς Philips Momentum που θα παρουσιαστεί στη ζώνη ψυχαγωγίας, μία ονειρική οθόνη 4K HDR με τη μοναδική λειτουργία Ambiglow. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λύση πολλαπλών εργασιών και ψυχαγωγίας που επιτρέπει τη σύνδεση USB-C και την ταυτόχρονη φόρτιση του φορητού υπολογιστή. Η συγκεκριμένη οθόνη, μπορεί να λειτουργήσει ως απόλυτος σταθμός σύνδεσης και να συνδεθεί με κάθε συσκευή, από την πιο πρόσφατη κονσόλα παιχνιδιών 4K έως έναν οποιοδήποτε υπολογιστή επεξεργασίας υψηλής ποιότητας γραφικών.

  328P8K – μια οθόνη με εκπληκτικό σχεδιασμό χωρίς πλαίσια, αλλά και εκθαμβωτική ανάλυση 8Κ σε μεγάλη διάσταση 32 ιντσών. Επίσης προσανατολισμένη να προσφέρει άνεση κατά τη διάρκεια πολύωρης εργασίας, με τη βάση Smart Ergo να διευκολύνει την προσαρμογή σε οποιαδήποτε θέση και τη λειτουργία σύνδεσης USB docking να επιτρέπει την εύκολη διαχείριση όλων των περιφερειακών συσκευών.

  492P8 – μια UltraWide οθόνη 49 ιντσών με εντυπωσιακό κυρτό σχεδιασμό που δημιουργήθηκε ειδικά για τους γρήγορους ρυθμούς των multitaskers που μπορεί να αντικαταστήσει, εξ ολοκλήρου, δύο οθόνες 27 ιντσών. Επιπλέον, διαθέτει σύνδεση USB-C τελευταίας τεχνολογίας για να συνδέσετε όλες τις περιφερειακές σας συσκευές και να τη χρησιμοποιήσετε ως σταθμό σύνδεσης για την αναπαραγωγή βίντεο και ήχου μέσω ενός μόνο καλωδίου, ενώ ταυτόχρονα φορτίζει το φορητό υπολογιστή.

  Στο εκθεσιακό περίπτερο οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον συναρπαστικό κόσμο των επαγγελματικών και οικιακών οθονών με μια ποικιλία προδιαγραφών και μεγεθών που ταιριάζει σε κάθε ανάγκη.

  Μπορείτε να επισκεφτείτε την MMD στην IFA 2017 στο hall 22.

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 • Η Xerox στις 100 Κορυφαίες Εταιρείες Τεχνολογίας για το 2018

  Η Xerox στις 100 Κορυφαίες Εταιρείες Τεχνολογίας για το 2018

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-09-01 00:36:58 | Πηγή: PC Νέα
  Η Thomson Reuters αναγνώρισε τη συμβολή της Xerox στην καινοτομία, τους ανθρώπους, την κοινωνική ευθύνη και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Για έκτη φορά από το 2011, η Xerox αναγνωρίστηκε ως Top 100 Global Tech Leader (πρώην "Top 100 Global Innovators") από την Thomson Reuters, λαμβάνοντας υψηλή βαθμολογία για την ηγετική της θέση στην παραγωγή διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, την εταιρική κοινωνική ευθύνη και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

  "Οι εταιρείες της λίστας μας Top 100 λύνουν τα παγκόσμια προβλήματα με κάποιο τρόπο, σχήμα ή μορφή, χρησιμοποιώντας μία ή περισσότερες αναδυόμενες τεχνολογίες", δήλωσε ο Alex Paladino, παγκόσμιος διευθυντής της Thomson Reuters Technology Practice Group. "Δεν έχουν απλά τις μεγάλες ιδέες, αλλά και τα μέσα για να το επιτύχουν".

  Η Thomson Reuters επέλεξε το Top 100 αξιολογώντας τις επιδόσεις 5.000 εταιρειών τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο με έναν νέο αλγόριθμο για την ανάλυση της οικονομικής απόδοσης, της διαχείρισης και της εμπιστοσύνης των επενδυτών, του κινδύνου και της ανθεκτικότητας, της συμμόρφωσης με την νομοθεσία, της καινοτομίας, των ανθρώπων και της κοινωνικής ευθύνης.

  "Η Xerox έχει ένα πλούσιο ιστορικό καινοτομίας με τρόπο κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνο", δήλωσε ο Steve Hoover, επικεφαλής της τεχνολογίας της Xerox. "Σήμερα βρισκόμαστε στην κορυφή μιας σειράς ριζικών αλλαγών όπου η τεχνολογία στη διασταύρωση του φυσικού και του ψηφιακού μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η εργασία".

  Οι ερευνητικές και αναπτυξιακές δραστηριότητες του ερευνητικού κέντρου Palo Alto (PARC) της Xerox, του ερευνητικού κέντρου της Xerox στον Καναδά και του Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας του Wilson καθορίζουν και αναπτύσσουν την επόμενη γενιά του ψηφιακού χώρου εργασίας, την αυτοματοποίηση της ροής εργασιών και την εκτύπωση πέρα από τα έγγραφα. Πέρυσι, η εταιρεία λάνσαρε την εξελιγμένη πλατφόρμα ConnectKey - μετατρέποντας εκτυπωτές και πολυλειτουργικές συσκευές σε έξυπνους, συνδεδεμένους βοηθούς στο χώρο εργασίας. Ένα δίκτυο προγραμματιστών εφαρμογών συνεργάζεται με τη Xerox για να σχεδιάσει εφαρμογές για εκτυπωτές που αποσκοπούν στη βελτιστοποίηση και αυτοματοποίηση καθημερινών εργασιών γραφείου.
 • Με επιτυχία στέφθηκε η παρουσία της Epsilon Net και στη φετινή HORECA

  Με επιτυχία στέφθηκε η παρουσία της Epsilon Net και στη φετινή HORECA

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-09-01 00:36:58 | Πηγή: PC Νέα
  Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Epsilon Net έδωσε ηχηρό παρών στη HORECA, μια έκθεση παγκοσμίου επιπέδου με εξειδίκευση στους κλάδους της εστίασης και της φιλοξενίας. Στην φετινή συμμετοχή, η Epsilon Net παρουσίασε όλες τις νέες λειτουργίες των εφαρμογών PYLON Hospitality & PYLON Restaurant. Το stand της Epsilon Net επισκέφθηκαν εκατοντάδες ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στον κόσμο καινοτομίας του PYLON και προχώρησαν σε επιχειρηματικές συμφωνίες.


  Το PYLON Hospitality, η μοναδική λύση που συνδέει όλες τις λειτουργίες ενός ξενοδοχείου σε μια εφαρμογή, παρουσιάστηκε εμπλουτισμένο με νέα χαρακτηριστικά, όπως o ανανεωμένος προγραμματισμός του housekeeping, η αυτόματη αποστολή ερωτηματολογίου και καταγραφή των απαντήσεων του πελάτη, η κεντρική διαχείριση κρατήσεων multi property κα. Διαθέτει μια μοναδική ευελιξία που του επιτρέπει να εξυπηρετήσει όλους τους τύπους καταλυμάτων, από πολύ μικρά τουριστικά καταλύματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια έως μεγάλα τουριστικά θέρετρα και city hotels.

  Το PYLON Restaurant διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα μιας εφαρμογής λιανικής (retail) παρέχοντας επιπλέον εξειδικευμένες δυνατότητες στις εταιρίες εστίασης, όπως Delivery με απεικόνιση χαρτών δρομολογίου & αναγνώριση κλήσης, προσθήκη loyalty schemes κα. Πλέον, με το λανσάρισμα του mobile app, η δυνατότητα διαχείρισης κρατήσεων του εστιατορίου γίνεται οπουδήποτε, οποτεδήποτε και σε οποιαδήποτε συσκευή.

  Η Epsilon Net ανανεώνει το ραντεβού της με το εκθεσιακό κοινό της HORECA για το Φεβρουάριο του 2019.
 • Η νέα premium σειρά PC monitors MK600M της LG υπόσχεται εξαιρετικές αποδόσεις

  Η νέα premium σειρά PC monitors MK600M της LG υπόσχεται εξαιρετικές αποδόσεις

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-09-01 00:36:58 | Πηγή: PC Νέα
  Η LG Electronics (LG) παρουσιάζει στην ελληνική αγορά τη νέα σειρά LG Full HD PC Monitors MK600M που είναι διαθέσιμη σε 22, 24 και 27 ίντσες και διαθέτει εξαιρετικά χαρακτηριστικά και επιδόσεις. Με αναλογία 16:9, πάνελ ανάλυσης IPS Full HD (1920 x 1080), και φωτεινότητα 250nits η νέα σειρά απευθύνεται σε εκείνους που επιλέγουν εξαιρετικά γραφικά, όμορφο design εξασφαλίζοντας την άψογη αποτύπωση ακόμα και της πιο μικρής λεπτομέρειας.


  Το εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο (bezel) στις τρεις πλευρές του PC monitor (3-Side Borderless Screen) της σειράς MK600M προσφέρει σχεδόν οπτική εμπειρία χωρίς περιθώρια κάνοντάς το μια κομψή προσθήκη σε οποιαδήποτε επιφάνεια εργασίας. Για μεγάλη ευελιξία, η νέα σειρά διαθέτει τη λειτουργία On-Screen control η οποία θέτει μια σειρά βασικών ρυθμίσεων της οθόνης σε ένα ξεχωριστό παράθυρο για γρήγορη και εύκολη πρόσβαση. Επιπλέον, το Reader Mode βοηθάει στη μείωση του μπλε φωτός για να αποφεύγεται η κόπωση των ματιών παρέχοντας τη βέλτιστη κατάσταση για την ανάγνωση.

  Η νέα σειρά PC monitors είναι εξοπλισμένη με χαρακτηριστικά και για τους gamers. Αξιοποιώντας την τεχνολογία AMD Radeon FreeSync™, οι gamers μπορούν να παίξουν οποιοδήποτε παιχνίδι υψηλών προδιαγραφών χωρίς απώλεια στα καρέ και χωρίς αλλοιώσεις ή τρεμούλιασμα της οθόνης φαινόμενα που προκαλούνται από τη διαφορά μεταξύ του ρυθμού των καρέ της κάρτες γραφικών και του ρυθμού ανανέωσης της οθόνης. Η λειτουργία σταθεροποιητή μαύρου χρώματος (Black Stabilizer) που διαθέτει βελτιώνει την ορατότητα ακόμα και στις πιο σκοτεινές περιοχές ενώ η λειτουργία Dynamic Action Sync μειώνει δραστικά τη χρονοκαθυστέρηση στην είσοδο δεδομένων (input lag), ώστε οι gamers να μπορούν να απολαμβάνουν το γρήγορο ρυθμό των παιχνιδιών χωρίς καθυστερήσεις.

  Τέλος, το monitor χάρη στην Wall Mountable δυνατότητα δίνει τη επιλογή στον χρήστη να το τοποθετήσει στον τοίχο και με αυτόν τον τρόπο οι επιλογές προβολής γίνονται περισσότερες, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομείται και χώρος από το γραφείο.
 • Εκτυπωτές, eSport και κρυπτονομίσματα: η νέα τριμηνιαία έκθεση Kaspersky Lab DDoS Intelligence τα συνδυάζει όλα

  Εκτυπωτές, eSport και κρυπτονομίσματα: η νέα τριμηνιαία έκθεση Kaspersky Lab DDoS Intelligence τα συνδυάζει όλα

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-09-01 00:36:58 | Πηγή: PC Νέα
  Η Kaspersky Lab δημοσίευσε την έκθεσή της για τις υποβοηθούμενες από botnet επιθέσεις για το δεύτερο τρίμηνο του 2018. Τους τελευταίους τρεις μήνες, οι ειδικοί της εταιρείας έχουν παρατηρήσει ότι οι ψηφιακοί εγκληματίες ανακαλούν παλαιότερα τρωτά σημεία, χρησιμοποιούν κάμερες και εκτυπωτές για επιθέσεις DDoS, επεκτείνουν τη λίστα τους με θύματα και δημιουργούν έσοδα από τις προσπάθειές τους μέσω κρυπτονομισμάτων.
  Το δεύτερο τρίμηνο του 2018, τα DDoS botnet επιτέθηκαν σε online πόρους σε 74 χώρες. Για πρώτη φορά στην ιστορία των αναφορών DDoS Intelligence, το Χονγκ Κονγκ βρέθηκε μεταξύ των τριών χωρών που δέχτηκαν τις περισσότερες επιθέσεις καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση: το μερίδιό του πενταπλασιάστηκε και αντιστοιχεί στο 17% του συνόλου των υποβοηθούμενων από botnet επιθέσεων DDoS. Η Κίνα και οι ΗΠΑ παρέμειναν στην πρώτη και τρίτη θέση αντίστοιχα, ενώ η Νότια Κορέα βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Οι πόροι που δέχτηκαν τις περισσότερες επιθέσεις στο Χονγκ Κονγκ φιλοξενούν υπηρεσίες και πλατφόρμες cloud computing. Είναι ενδιαφέρον ότι το δεύτερο τρίμηνο είδε το Χονγκ Κονγκ να αντικαθίσταται από το Βιετνάμ στις κορυφαίες δέκα χώρες που φιλοξενούν τους πιο ενεργούς C & C servers. Οι ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, ήταν ο ηγέτης αυτής της βαθμολογίας, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ήμισυ (45%) των ενεργών botnet C & C servers κατά την περίοδο αναφοράς.

  Η δραστηριότητα των Windows-based DDoS μειώθηκε κατά σχεδόν επτά φορές, ενώ η δραστηριότητα των Linux-based botnet αυξήθηκε κατά 25%. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα Linux bots να αντιπροσωπεύουν το 95% του συνόλου των επιθέσεων DDoS στο τρίμηνο, γεγονός που προκάλεσε επίσης απότομη αύξηση του μεριδίου των SYN flood επιθέσεων - από 57% σε 80%.

  Κατά την περίοδο αναφοράς, οι ψηφιακοί εγκληματίες άρχισαν να χρησιμοποιούν μερικά πολύ παλιά τρωτά σημεία στις επιθέσεις τους. Για παράδειγμα, οι ειδικοί ανέφεραν ότι οι επιθέσεις DDoS περιλαμβάνουν ευπάθεια στο πρωτόκολλο Universal Plug-and-Play που είναι γνωστό από το 2001, ενώ η ομάδα Kaspersky DDoS Protection παρατήρησε μια οργανωμένη επίθεση χρησιμοποιώντας ευπάθεια στο πρωτόκολλο CHARGEN που έχει περιγραφεί ήδη από το 1983. Ανεξάρτητα από τη μεγάλη διάρκεια υπηρεσίας και το περιορισμένο πεδίο εφαρμογής του πρωτοκόλλου, πολλοί ανοικτοί CHARGEN servers μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο. Πρόκειται κυρίως για εκτυπωτές και φωτοαντιγραφικά μηχανήματα.

  Ωστόσο, η τελειοποίηση των παλαιών τεχνικών δεν εμπόδισε τους ψηφιακούς εγκληματίες να δημιουργήσουν νέα botnets. Για παράδειγμα, στην Ιαπωνία χρησιμοποιήθηκαν 50.000 κάμερες παρακολούθησης για την πραγματοποίηση επιθέσεων DDoS.

  Μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους για τη δημιουργία εσόδων από επιθέσεις DDoS παραμένει η στόχευση κρυπτονομισμάτων και συναλλαγματικών ισοτιμιών. Μια τυπική περίπτωση είναι αυτή του κρυπτονομίσματος Verge, κατά την οποία οι χάκερ επιτέθηκαν σε μερικές «δεξαμενές εξόρυξης» κλέβοντας 35 εκατομμύρια XVGs.

  Οι πλατφόρμες παιχνιδιών εξακολουθούν να είναι στόχος επιθέσεων, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των eSports τουρνουά. Επιπλέον, σύμφωνα με την Kaspersky Lab, οι επιθέσεις DDoS δεν επηρεάζουν μόνο τους servers παιχνιδιών (που συχνά γίνονται με στόχο την απαίτηση λύτρων  για να μην διαταράξουν τον διαγωνισμό), αλλά και τους ίδιους τους παίκτες που συνδέονται από τις δικές τους πλατφόρμες. Μια οργανωμένη επίθεση DDoS σε βασικούς παίκτες μιας ομάδας μπορεί εύκολα να οδηγήσει στην απώλεια και την εξάλειψη μιας ομάδας από ένα τουρνουά. Οι ψηφιακοί εγκληματίες χρησιμοποιούν παρόμοιες τακτικές για να κερδίζουν χρήματα από επιθέσεις σε streamers  - κανάλια για streaming σε μεταδόσεις βιντεοπαιχνιδιών. Ο ανταγωνισμός σε αυτόν τον τομέα είναι έντονος και με τη χρήση επιθέσεων DDoS οι ψηφιακοί εγκληματίες μπορούν να παρεμβαίνουν στις online εκπομπές και, συνεπώς, στα κέρδη του streamer.

  «Μπορούν να υπάρξουν διαφορετικά κίνητρα για επιθέσεις DDoS - πολιτική ή κοινωνική διαμαρτυρία, προσωπική εκδίκηση, ανταγωνισμός. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι συνηθισμένοι να κερδίζουν χρήματα, γι’ αυτό και οι ψηφιακοί εγκληματίες επιτίθενται συνήθως σε εκείνες τις εταιρείες και υπηρεσίες όπου «παίζονται» μεγάλα χρηματικά ποσά. Οι επιθέσεις DDoS μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προπέτασμα καπνού για να κλέψουν χρήματα ή να ζητήσουν λύτρα για την απενεργοποίηση μιας επίθεσης. Τα χρηματικά ποσά που αποκτήθηκαν ως αποτέλεσμα εκβιασμού ή κλοπής μπορεί να ανέλθουν σε δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες, ακόμη και εκατομμύρια δολάρια. Στο πλαίσιο αυτό, η προστασία από επιθέσεις DDoS μοιάζει με μια πολύ καλή επένδυση», σχολιάζει ο Alexey Kiselev, Project Manager στην ομάδα Kaspersky DDoS Protection.

  Η λύση Kaspersky DDoS Protection συνδυάζει την εκτεταμένη τεχνογνωσία της Kaspersky Lab για την καταπολέμηση των ψηφιακών επιθέσεων και τις μοναδικές εξελίξεις που αναπτύσσονται στο εσωτερικό εταιρείας. Η λύση αυτή προστατεύει από όλους τους τύπους επιθέσεων DDoS ανεξάρτητα από την πολυπλοκότητα, τη δύναμη ή τη διάρκεια τους.
 • H Convert Group συνεχίζει την ανάπτυξή της με +103% στο 6μηνο

  H Convert Group συνεχίζει την ανάπτυξή της με +103% στο 6μηνο

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-09-01 00:36:58 | Πηγή: PC Νέα
  Συνεχίζει τους έντονα αναπτυξιακούς ρυθμούς της η Convert Group καθώς στο πρώτο εξάμηνο του έτους κατέγραψε αύξηση 103% στα έσοδά της σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η εταιρία εκτιμά ότι αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος του έτους και ο τζίρος της θα ανέλθει στα €1,3εκ προερχόμενος από την παροχή υπηρεσιών στον κλάδο της Ψηφιακής Οικονομίας στους τομείς της συμβουλευτικής, έρευνας αγοράς, εκπαίδευσης και εξεύρεσης προσωπικού.

  Στα σημαντικά νέα συμβόλαια που εξασφάλισε η Convert Group και στα 4 BU της περιλαμβάνονται πελάτες από την Ελλάδα όπως Aegean, Beiersdorf, Coffee Island, COSMOTE, GlaxoSmithKline, Αθηναϊκή Ζυθοποία, Janssen, ΚΑΥΚΑΣ, Kiosky’s, My Market, Nestle, Pierre Fabre, Praxiabank, Reckitt Benckiser, Sephora, The Mart, κ.α. Ταυτόχρονα, η εταιρία συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες της σε μεγάλους πελάτες της όπως Apivita, Frezyderm, Henkel, L'Oreal Hellas, Omega Pharma, Παπαστράτος Philip Morris, κ.α.

  H εταιρία πλέον απαριθμεί 20 άτομα προσωπικό με κορυφαίους επιστήμονες σε ρόλους συμβούλων, προγραμματιστών και data scientists και έχει μετατραπεί σε ΑΕ από τα τέλη του 2017.

  Ο CEO της εταιρίας, Παναγιώτης Γκεζερλής, δήλωσε σχετικά με την πορεία της εταιρίας: “Ενώ μας ικανοποιεί ιδιαίτερα που για άλλη μια χρονιά καταφέρνουμε διπλασιασμό των μεγεθών μας, θεωρούμε ότι η είσοδος πιθανών ανταγωνιστών και τα μεγέθη της Ελλάδας δεν θα προσφέρουν αντίστοιχους ρυθμούς ανάπτυξης από το 2019 και έπειτα. Για αυτό η ενέργεια της ομάδας μας έχει πέσει από την αρχή του 2018 στην δημιουργία ευκαιριών ανάπτυξης στο εξωτερικό με όχημα την καινοτομία του eRetail Audit, που πλέον αναγνωρίζεται και αξιολογείται από μεγάλους οργανισμούς εκτός συνόρων.”
 • Όμιλος ΟΤΕ: αποκαθίστανται σταδιακά τα δίκτυα στις πυρόπληκτες περιοχές

  Όμιλος ΟΤΕ: αποκαθίστανται σταδιακά τα δίκτυα στις πυρόπληκτες περιοχές

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-09-01 00:36:58 | Πηγή: PC Νέα
  Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης των τηλεπικοινωνιακών υποδομών του Ομίλου ΟΤΕ στις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Ανατολική και Δυτική Αττική.
  Η πλήρης λειτουργία του δικτύου κινητής COSMOTE έχει επιτευχθεί ήδη από την Τρίτη 24/7, λίγες μόλις ώρες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, ενώ και τα δίκτυα σταθερής αποκαθίστανται σταδιακά. Ενδεικτικά, στην περιοχή Ραφήνας-Πικερμίου έχει ήδη αποκατασταθεί/αντικατασταθεί το 56% των καμένων στύλων και καλωδίων δικτύου πρόσβασης. Το αντίστοιχο ποσοστό στην περιοχή του N. Βουτζά ξεπερνά το 30%. Επιπλέον, έχει αποκατασταθεί το ακραίο εναέριο δίκτυο στην περιοχή Νταού Πεντέλης. Επίσης, έχει επιδιορθωθεί το 65% των δηλωμένων από τους πελάτες ΟΤΕ βλαβών στο N. Βουτζά και το 44% σε Ραφήνα-Πικέρμι.

  Από την πρώτη στιγμή μεγάλος αριθμός συνεργείων και τεχνικών του Ομίλου ΟΤΕ εργάζονται εντατικά για την όσο το δυνατόν συντομότερη αποκατάσταση των ζημιών στα δίκτυα σταθερής, ενώ ενισχύονται συνεχώς τα συνεργεία και από περιοχές εκτός Αττικής. Το έργο του ΟΤΕ δυσχεραίνεται από τη μεγάλη πολυπλοκότητα της αποκατάστασης (κολώνες, καλώδια, ΚΑΦΑΟ, boxes, συνδέσεις), αλλά και από το μεγάλο εύρος των ζημιών: εκτιμάται ότι έχουν καταστραφεί συνολικά πάνω από 1.700 κολώνες του ΟΤΕ και πάνω από 110.000 μέτρα καλωδίων. Τέλος, σημειώνεται ότι κάποιες από τις καμπίνες (ΚΑΦΑΟ) που δεν έχουν καεί, δεν είναι λειτουργικές, καθώς δεν ηλεκτροδοτούνται λόγω ζημιών στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.

  Κάλυψη των αναγκών επικοινωνίας 

  Για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες επικοινωνίας των συνδρομητών κινητής τις δύσκολες αυτές στιγμές, η COSMOTE προσέφερε δωρεάν στους πληγέντες συνδρομητές κινητής - συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής:
  •    1.500 λεπτά ομιλίας προς όλα τα εθνικά δίκτυα, για 7 ημέρες.
  •    1GB για χρήση internet, για 5 ημέρες.
  Για συνδρομητές στις περιοχές Ραφήνας, Νέας Μάκρης και Μαραθώνα, τα δωρεάν πακέτα ενεργοποιούνται εκ νέου διαδοχικά μέχρι 31/8 και οι δικαιούχοι ενημερώνονται μέσω SMS.
  Σε ό,τι αφορά τους πελάτες σταθερής, από την πρώτη στιγμή και μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του δικτύου, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει μεριμνήσει για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και κάλυψη των αναγκών επικοινωνίας των πελατών αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η κινητή τηλεφωνία, με τις ακόλουθες ενέργειες:


  Προτεραιότητα στην Εξυπηρέτηση: Οι πελάτες σταθερής από πυρόπληκτες περιοχές που καλούν το 13888 εξυπηρετούνται με προτεραιότητα.

  Σε περίπτωση δήλωσης βλάβης/τεχνικού θέματος για σύνδεση σταθερής τηλεφωνίας & internet στο 13888, παρέχονται στον πελάτη:
  •    Δωρεάν εκτροπή των εισερχόμενων κλήσεων στο κινητό ή άλλο σταθερό τηλέφωνο του πελάτη, για να μην χάνει κλήσεις
  •    Δωρεάν 10GB για 1 μήνα στο COSMOTE κινητό του (εφόσον διαθέτει)
  •    500 λεπτά ομιλίας προς όλους για 7 ημέρες στο COSMOTE κινητό του (εφόσον διαθέτει)
  •    Εφόσον οι ανάγκες για internet δεν καλυφθούν μέσω κινητού COSMOTE, υπάρχει δυνατότητα παροχής δωρεάν USB stick με κάρτα SIM και ενσωματωμένα GB.

  Τα παραπάνω θα παρέχονται δωρεάν μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του δικτύου σταθερής.

  Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο: 
  •    Τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ στις περιοχές που έχουν πληγεί, διαθέτουν δωρεάν συσκευές κινητής τηλεφωνίας, κάρτες SIM καρτοκινητής με ενσωματωμένο χρόνο ομιλίας αξίας €10 και δωρεάν αντικατάσταση καρτών SIM. Επίσης, συνεργάτες των καταστημάτων επισκέφθηκαν σημεία συγκέντρωσης και περισυλλογής τροφίμων και λοιπών ειδών πρώτης ανάγκης, και παρείχαν και εκεί μπαταρίες, powerbanks, φακούς και κινητά τηλέφωνα. 
  •    Για να διευκολύνει την επικοινωνία, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει διαθέσει τα καρτοτηλέφωνα της περιοχής για δωρεάν κλήσεις προς αστικά, υπεραστικά και κινητά έως 31/8.

  Αναστολή έκδοσης λογαριασμών / φραγών
  •    Για να διασφαλίσει ότι οι πελάτες δε θα χρεωθούν για χρονικό διάστημα που δεν παρέχονται υπηρεσίες λόγω βλαβών του δικτύου σταθερής, ο Όμιλος ΟΤΕ ανέστειλε την έκδοση λογαριασμών που σχετίζονται με αυτές, μέχρι και τις 16/9/2018.
  •    Για όλες τις συνδέσεις COSMOTE σταθερής, κινητής και τηλεόρασης στις πληγείσες περιοχές, εφαρμόζεται αναστολή κάθε διαδικασίας για -οριστική ή προσωρινή- φραγή  μέχρι και τις 24/9/18. Παράλληλα, ο Όμιλος ΟΤΕ επανασυνδέει άμεσα και ατελώς κάθε πελάτη, ακόμα και αν δεν έχει πληρώσει.

  Επιπλέον διευκολύνσεις
  •    Δυνατότητα κατάργησης των υπηρεσιών σταθερής χωρίς πληρωμή προηγούμενης ή τρέχουσας οφειλής για όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό ακαταλληλότητας του κτιρίου τους.
  •    Δυνατότητα μεταφοράς τηλεφωνικής γραμμής σε άλλη διεύθυνση, χωρίς χρέωση τέλους μεταφοράς.
  •    Σε περιπτώσεις βλάβης σε εξοπλισμό σταθερού Internet ή COSMOTE TV παρέχεται, μετά από σχετικό αίτημα πελάτη, δωρεάν αντικατάσταση εξοπλισμού ή/και δωρεάν επίσκεψη εξουσιοδοτημένου τεχνικού εγκαταστάσεων COSMOTE TV για αποκατάσταση του προβλήματος.

           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο