• Πακέτο μέτρων για τη μείωση των κινδύνων στον τραπεζικό τομέα ενέκρινε το ECOFIN

  Πακέτο μέτρων για τη μείωση των κινδύνων στον τραπεζικό τομέα ενέκρινε το ECOFIN

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 19:34:11 | Πηγή: News Beast

  Ένα πακέτο μέτρων για τη μείωση των κινδύνων στον τραπεζικό τομέα ενέκριναν σήμερα κατά πλειοψηφία οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ, μετά από πολλούς μήνες συζητήσεων.

  Το πακέτο των μέτρων αυτών αποσκοπεί στην επικαιροποίηση των κανόνων που εγκρίθηκαν από την ΕΕ κατά τη διάρκεια και μετά την οικονομική κρίση στο πλαίσιο της Τραπεζικής Ένωσης.

  «Είμαι ευτυχής που μετά από περισσότερο από ενάμιση χρόνο πολύ σύνθετων και τεχνικών συζητήσεων, το Συμβούλιο κατέληξε σε μια γενική προσέγγιση σχετικά με αυτό το πολύ σημαντικό πακέτο για τη μείωση των κινδύνων», δήλωσε σχετικά ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις, σημειώνοντας ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί «τη βάση για περαιτέρω πρόοδο στην ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης».

  Οι διαφωνίες μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας για τους κανόνες που θα διέπουν την εκκαθάριση των τραπεζών ήταν αυτές που εμπόδιζαν την επίτευξη συμφωνίας για μήνες, ωστόσο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με φόντο την κατάσταση στην Ιταλία, οι δύο χώρες έδειξαν αποφασιστικότητα να καταλήξουν σήμερα σε ένα συμβιβασμό.

  Αυτή η συμφωνία «σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για να καταστεί ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας ο πιο ισχυρός και σταθερός στον κόσμο και έτσι να προσφέρει ακόμη περισσότερη ασφάλεια στους αποταμιευτές», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λε Μερ.

  Από την πλευρά του ο Γερμανός ομόλογός του χαρακτήρισε την πρόταση συμβιβασμού «ισορροπημένη».

  Από τη σημερινή συμφωνία απείχαν από την ψηφοφορία η Ελλάδα και η Ιταλία.

  Ως επόμενο βήμα το Συμβούλιο θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο, όμως, δεν έχει ακόμα προσδιορίσει τη θέση του.

 • Χωρίς τελική συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ στη Νέα Υόρκη

  Χωρίς τελική συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ στη Νέα Υόρκη

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 19:34:10 | Πηγή: News Beast

  Οι συζητήσεις έχουν εντατικοποιηθεί, η απόσταση που χωρίζει τα θέματα έχει μειωθεί, αλλά δεν έχουμε ακόμα καταλήξει σε τελική λύση ξεκαθάρισε ο ειδικός διαμεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς παρουσία του Νίκου Κοτζιά και του ομολόγου του, της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ κάνοντας μια αποτίμηση της προόδου που επετεύχθη στη διάρκεια των διαβουλεύσεων που έλαβαν χώρα για το ονοματολογικό στην έδρα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.

  «Είχαμε συναντήσεις χθες και σήμερα, μιάμιση ημέρα συνομιλιών. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι συζητήσεις ήταν λεπτομερείς, τα θέματα είναι καλά προσδιορισμένα και έχουν περιοριστεί. Δεν έχουμε ακόμη τελική λύση των θεμάτων, αλλά και οι δυο πλευρές είναι αποφασισμένες να κάνουν αρκετά για την επίτευξη συμφωνίας και εργάζονται σκληρά για να το πετύχουν», σημείωσε ο κ. Νίμιτς.

  Οι συζητήσεις των δύο υπουργών θα συνεχιστούν στις Βρυξέλλες, όπως είπε ο κ. Νίμιτς προσθέτοντας ότι «οι συνομιλίες έχουν εντατικοποιηθεί σημαντικά και οι δυο πλευρές έχουν σημαντικές θέσεις και εθνικά συμφέροντα που διακυβεύονται αλλά και οι δυο αναγνωρίζουν την σημασία της επίτευξης συμφωνίας και είναι αποφασισμένοι να το κάνουν».

  Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στον Έλληνα και τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ στις αρχές Ιουνίου, ο ειδικός διαμεσολαβητής αρκέστηκε να πει ότι «οι δύο πλευρές γνωρίζονται πολύ καλά. Οι δυο υπουργοί μιλάνε συχνά και γνωρίζονται, οπότε θα βρουν έναν τρόπο για να το κάνουν».

 • Ελεύθερος ο Χάρβεϊ Γουάινστιν με βραχιολάκι και εγγύηση 1.000.000 δολάρια

  Ελεύθερος ο Χάρβεϊ Γουάινστιν με βραχιολάκι και εγγύηση 1.000.000 δολάρια

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 19:34:09 | Πηγή: News Beast

  Ο έκπτωτος κινηματογραφικός παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν αφέθηκε σήμερα ελεύθερος μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του, με εγγύηση ένα εκατομμύρια δολάρια μετρητά και την υποχρέωση να φορά ηλεκτρονικό βραχιολάκι και να παραδώσει το διαβατήριό του στις αρχές, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

  Οι όροι της απελευθέρωσής του προσδιορίστηκαν στη διάρκεια μιας σύντομης ακρόασης ενώπιον δικαστή του Μανχάταν στη βάση μιας προκαταρκτικής συμφωνίας ανάμεσα στον εισαγγελέα του Μανχάταν και τον δικηγόρο του, Μπεν Μπράφμαν.

  Σε βάρος του Γουάινστιν απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιασμό τον Μάρτιο του 2013 στη Νέα Υόρκη και γιατί ανάγκασε μία άλλη γυναίκα σε πεολειχία το 2004, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα του Μανχάταν.

  Ο εισαγγελέας δεν κατονόμασε τα θύματα.

 • Στάση εργασίας και όχι 24ωρη απεργία στις 30 Μαΐου στον ΟΑΣΘ

  Στάση εργασίας και όχι 24ωρη απεργία στις 30 Μαΐου στον ΟΑΣΘ

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 19:34:08 | Πηγή: News Beast

  Η συμμετοχή των μαθητών σε προαγωγικές εξετάσεις και η διευκόλυνσή τους ήταν ο λόγος για τον οποίον οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ αποφάσισαν να μην πραγματοποιήσουν την επόμενη Τετάρτη, 30 Ιουνίου, 24ωρη απεργία, αλλά να προχωρήσουν σε στάση εργασίας.

  Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων, την οποία μεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αν και αρχικά προσδιόρισαν 24ωρη συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία, την οποία κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΕΚΘ, λαμβάνοντας όμως υπόψιν τη συμμετοχή των μαθητών σε προαγωγικές εξετάσεις, οι ίδιοι αποφάσισαν να συμμετέχουν με στάση εργασίας,

  Αυτή θα έχει ως εξής:

  Πρωί: από έναρξη βάρδιας έως 7.30 πμ Απόγευμα: από 21.00 έως λήξη βάρδιας
 • Η «απόρρητη» ελληνική μονάδα σε άσκηση με Σέρβους κομάντος

  Η «απόρρητη» ελληνική μονάδα σε άσκηση με Σέρβους κομάντος

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 19:34:08 | Πηγή: News Beast

  Ολοκληρώθηκε σήμερα στη Σερβία μια από κοινού εκπαίδευση μεταξύ των κορυφαίων κομάντος της Ελλάδας και συγκεκριμένα των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας, Ζ’ ΜΑΚ και ΕΤΑ (σ.σ της μονάδας που σαν αποστολή έχει την βαθιά διείσδυση σε εχθρικό έδαφος και ως εκ τούτου η δράση της καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από το απόρρητο) και της Σερβίας, στο πλαίσιο της άσκησης «FALCON-2018».

  Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ, η άσκηση, εντάσσεται στο πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών και περιλάμβανε εκτέλεση αλμάτων στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης, τερματική καθοδήγηση πυρών με συνδρομή προσωπικού εδάφους, καταρρίχηση από ελικόπτερο με χρήση συστήματος Fast Rope, βολές μάχης ταχείας αντίδρασης και ελεύθερων σκοπευτών, καθώς και εκπαίδευση παροχής πρώτων βοηθειών μάχης.

  fduio1 fduio2 fduio4 fduio6 fduio7 fduio8 fduio9

 • Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της γεωργιανής σπείρας που λήστευε σπίτια στην Αττική

  Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της γεωργιανής σπείρας που λήστευε σπίτια στην Αττική

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 19:10:29 | Πηγή: News Beast

  Ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας έδωσε στο φως της δημοσιότητας η ΕΡΤ, στο οποίο καταγράφεται καρέ καρέ η δράση της γεωργιανής σπείρας, η οποία είχε ρημάξει διαμερίσματα στην Αττική.

  Στο βίντεο φαίνονται δύο μέλη της σπείρας, οι οποίοι με κλειδί πασπαρτού εισβάλουν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα σε διαμέρισμα από τη θωρακισμένη πόρτα, στο κέντρο της Αθήνας, στις 14 Μαΐου. Όπως φαίνεται στο υλικό, ο ένας από τους διαρρήκτες συχνά πηγαινοέρχεται και κοιτάζει από το ματάκι της πόρτας σε περίπτωση που έρθει κάποιος και το σχέδιό τους δεν ολοκληρωθεί.

  Όπως αναφέρει και στο ρεπορτάζ της η ΕΡΤ, ψάχνουν όλα τα δωμάτια και αρπάζουν ό,τι πολύτιμο βρίσκουν. Το βίντεο ήρθε στην κατοχή της αστυνομίας όταν στο κατάστημα του επιχειρηματία και ενοίκου του σπιτιού, μία υπάλληλός του έβλεπε ζωντανά τι συμβαίνει μέσω ζωντανής σύνδεσης στον υπολογιστή τους.

  Όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο, οι διαρρήκτες είχαν εξαφανιστεί. Η Ασφάλεια έφτασε στα ίχνη της σπείρας μετά τη σύλληψη επιχειρησιακών μελών, πρώτα στην περιοχή του Παπάγου και αργότερα στην Κυψέλη.

 • Σπάει το… Ραμαζάνι ο Σαλάχ

  Σπάει το… Ραμαζάνι ο Σαλάχ

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 19:10:29 | Πηγή: News Beast

  O Μοχάμεντ Σαλάχ είναι έτοιμος να... σπάσει για δυο ημέρες το Ραμαζάνι, αφού θα πιει νερό τόσο την παραμονή όσο και την ημέρα του ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης.

  Σίγουρος ότι το Ραμαζάνι θα τον βοηθήσει περισσότερο στη διάρκεια του τελικού Champions League, εμφανίστηκε ο Μοχάμεντ Σαλάχ.

  Θυμίζουμε, πως σε αυτό το διάστημα (15 Μαΐου έως 14 Ιουνίου για το τρέχον έτος) οι Μουσουλμάνοι δεν πρέπει να φάνε ή να πιουν κατά τη διάρκεια των ωρών της ημέρας. Ο Αιγύπτιος σέβεται πολύ τη θρησκεία του, αλλά θα κάνει κάποιες... παρασπονδίες, τόσο την παραμονή όσο και την ημέρα του ματς. Σε συνεργασία με το ιατρικό τιμ της Λίβερπουλ θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει και νερό!

  Πηγή: gazzetta.gr

 • Εκτίει ισόβια γιατί σκότωσε τον πελάτη της, έχει λόγο όμως που ζητά επιείκεια

  Εκτίει ισόβια γιατί σκότωσε τον πελάτη της, έχει λόγο όμως που ζητά επιείκεια

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 19:10:28 | Πηγή: News Beast

  Η 30χρονη σήμερα Cyntoia Brown φυλακίστηκε τελικά το 2006, όταν 16 χρονών κορίτσι (το 2004) την έβγαλαν στο κλαρί και εκείνη πυροβόλησε θανάσιμα τον 43χρονο Johnny Allen, έναν πελάτη που την πήρε από την πιάτσα και την πήγε στο σπίτι του.

  Το θύμα των σκοτεινών κυκλωμάτων φοβήθηκε από την «περίεργη συμπεριφορά» του πελάτη της και πίστεψε πως κινδυνεύει. Κι έτσι έπιασε το όπλο της και τον πυροβόλησε, πιστεύοντας ότι και εκείνος το ίδιο ακριβώς σκόπευε να κάνει.

  Στη δίκη της βέβαια ο εισαγγελέας είχε άλλη γνώμη, θεωρώντας πως η μικρή σκότωσε τον πελάτη εν ψυχρώ, απλώς και μόνο για να τον ληστέψει. Περίμεναν μάλιστα δύο χρόνια ώστε να δικαστεί ως ενήλικη, όταν το δικαστήριο του Τενεσί την καταδίκασε σε τουλάχιστον 51 χρόνια πίσω από τα κάγκελα.

  Η νεαρή γυναίκα έκανε προσφάτως αίτηση αποφυλάκισης, ζητώντας την επιείκεια της επιτροπής, η οποία έμοιαζε διχασμένη για το τι έπρεπε να κάνει, σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΡ. Το δίκτυο ABC News δήλωσε πως δύο από τα έξι μέλη της επιτροπής αποφυλάκισης ψήφισαν τελικά υπέρ της, δύο κατά και τα υπόλοιπα δύο πως η περίπτωσή της πρέπει να εξεταστεί όταν θα συμπληρώσει 25 χρόνια στη φυλακή. Η τελική απόφαση επαφίεται τώρα στον κυβερνήτη του Τενεσί, Bill Haslam.

  Εκείνη δηλώνει πως έχει μετανιώσει για τον φόνο και το σκέφτεται «κάθε μέρα», την ώρα που ο δικηγόρος της υποδεικνύει με νόημα ότι ήταν ανήλικο θύμα trafficking όταν έκανε το έγκλημα. Η κοπέλα το είχε σκάσει από το σπίτι της στην εφηβεία, όταν και μπλέχτηκε στα πλοκάμια κυκλώματος εμπορίας λευκής σαρκός.

  AP_18143648631902

  Υπέρ της έχει στηθεί ένα κίνημα υποστήριξης, μέλη του οποίου είναι διασημότητες όπως ο Snoop Dogg, η Kim Kardashian και η Rihanna…

 • Κώστας Πλεύρης: Συμφωνώ με ό,τι κάνει ο Ρουβίκωνας

  Κώστας Πλεύρης: Συμφωνώ με ό,τι κάνει ο Ρουβίκωνας

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 19:10:27 | Πηγή: News Beast

  Ο Κώστας Πλεύρης έχει προκαλέσει αρκετές φορές αίσθηση και αντιδράσεις με τις απόψεις που έχει διατυπώσει υπέρ των Ναζί, για τους Εβραίους, το Ολοκαύτωμα και τη Χούντα.

  Ο κ. Πλεύρης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «εκρηκτικό δελτίο» του καναλιού ΑΡΤ, στο οποίο τοποθετήθηκε για την αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, προκαλώντας αμηχανία στους καλεσμένους και τους δημοσιογράφους.

  Και αυτό γιατί ανέφερε ότι «εγώ συμφωνώ με το Ρουβίκωνα»! Και συγκεκριμένα είπε: «Εγώ συμφωνώ με ό,τι κάνει ο Ρουβίκωνας, διότι όταν πάει και χτυπάει εμπόρους ναρκωτικών, εγώ δεν μπορώ να διαφωνήσω». Όταν η δημοσιογράφος αναρωτήθηκε αν έχει δει να χτυπούν εμπόρους ναρκωτικών, εκείνος απάντησε: «Βεβαίως, ναι στα Εξάρχεια και τους απαγορεύουν να πηγαίνουν εκεί και οι αντιεξουσιαστές».

  Ωστόσο ανέφερε και σε ποια σημεία διαφωνεί με τον Ρουβίκωνα: «Ο Ρουβίκωνας είναι ένα ιταλικό, ένα ρωμαϊκό όνομα, ο ποταμός δεν έχει σχέση με μας, ας λεγόταν Ηρακλής που έχει και ρόπαλο. Το άλλο με το οποίο διαφωνώ είναι η παρέμβαση στη Βουλή. Πήγανε στη Βουλή, μπήκανε στο προαύλιο. Ποιο προαύλιο, μπες μέσα, μέσα μπες».

  Για την επίθεση στο ΣτΕ ανέφερε: «Εύγε τους, αφού τα βρίσκουν και τα κάνουν εύγε. Επί χούντας έβγαζε ομόφωνες αποφάσεις ότι είναι νόμιμο το καθεστώς και πως στην κατοχή ο Παπανδρέου κατηγόρησε το ΣτΕ ότι είχε πάει με τους Γερμανούς».

  Για τις επιθέσεις στα συμβολαιογραφεία ανέφερε με νόημα ότι «προκειμένου να μην πάρουν τα σπίτια φτωχών ανθρώπων πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν. Η θυσία του υπερτέρου αγαθού έναντι του κατωτέρου».

  Παρακολουθήστε το απόσπασμα μετά το 08:00 λεπτό.

 • Στους 5 πιο γρήγορους του Champions League ο Μανωλάς

  Στους 5 πιο γρήγορους του Champions League ο Μανωλάς

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 18:47:09 | Πηγή: News Beast

  Το Champions League έκανε τα... χρονομετρημένα δοκιμαστικά και στους πέντε πιο γρήγορους της φετινής διοργάνωσης είναι ο σέντερ-μπακ της Ρόμα, Κώστας Μανωλάς.

  Σε μια εποχή που η ταχύτητα παίζει σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο, ένας Ελληνας βρίσκεται ανάμεσα στους πιο γρήγορους παίκτες του κορυφαίου επιπέδου του αθλήματος.

  Οπως προέκυψε από τα στοιχεία που έβγαλε το Champions League, ο πρώην άσος των ΑΕΚ, Ολυμπιακού είχε ως μέγιστη ταχύτητα στη διοργάνωση τα 33.1 χιλιόμετρα την ώρα, μια «επίδοση» που τον βάζει δίπλα σε υπερηχητικά αστέρια, όπως είναι δηλαδή και ο Μανωλάς.

  Το όνομα που είναι Νο1 στη λίστα δεν προκαλεί εντύπωση, καθώς είναι ο Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ, έχοντας πιάσει 33.8 χλμ/ώρα και πιο κάτω δύο ακόμα παίκτες που αγωνίζονται στην Premier League και βρίσκονται στην αποστολή της Εθνικής Αγγλίας για το Mundial και είναι ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάρκους Ράσφορντ [33.5], και ο δεξιός μπακ της Σίτι, Κάιλ Γουόκερ [33.3].

  Μαζί με τον Γουόκερ, ακριβώς πάνω από τον Μανωλά, είναι ο άσος που έχει κοστίσει [με τα bonus] 147 εκατ. ευρώ στην Μπαρτσελόνα, Ουσμάν Ντεμπελέ [33.3] με τον Ελληνα της Ρόμα να κλείνει την 5άδα.

  Πηγή: gazzetta.gr

 • «Εκτός συζήτησης η πρόωρη εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου»

  «Εκτός συζήτησης η πρόωρη εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου»

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 18:47:09 | Πηγή: News Beast

  Την πεποίθηση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έχει ολοκληρώσει την εφαρμογή των 88 προαπαιτούμενων της τέταρτης αξιολόγησης μέχρι τα μέσα Ιουνίου εξέφρασε Ευρωπαίος αξιωματούχος που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες σχετικά με την τεχνική συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Αθήνα.

  Όπως ανέφερε, το χρονοδιάγραμμα είναι «στενό», καθώς αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής των προαπαιτούμενων θα πρέπει οι θεσμοί να συντάξουν την καθιερωμένη έκθεση συμμόρφωσης, η οποία θα περιλαμβάνει και την επικαιροποιημένη έκθεση βιωσιμότητας του χρέους. Αυτή αναμένεται να είναι έτοιμη περί τις 18-19 Ιουνίου προκειμένου να λάβει την έγκριση και του EuroWorking Group πριν πάει στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 21 Ιουνίου. Ο ίδιος αξιωματούχος εκτίμησε ότι ήδη έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες εφαρμογής των προαπαιτούμενων και δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις.

  Στο πλαίσιο αυτό, στις 21 Ιουνίου στόχος είναι να έχει ετοιμαστεί και ένα «αξιόπιστο» πακέτο μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος, συμπληρώνοντας ότι αυτό δεν πρέπει να συνδέεται με την ενεργοποίηση ή όχι του προγράμματος του ΔΝΤ.

  Υπογράμμισε, επίσης ότι το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το μέτρο της μείωσης του αφορολόγητου το 2019 αντί για το 2020 «έχει φύγει οριστικά από το τραπέζι», καθώς όλοι συμφωνούν ότι η Ελλάδα θα πετύχει το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% τόσο το 2018 όσο και το 2019, ενώ από το 2020 θα έχει αυξητική τροχιά, καθώς θα αυξάνεται η παραγωγικότητα. Ως εκ τούτου, είπε πως δεν αναμένεται να χρειαστεί κανένα νέο δημοσιονομικό μέτρο.

  Σε ό,τι αφορά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ο αξιωματούχος σημείωσε ότι θα επανεκκινήσουν από το 2019 και ότι αυτό δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ανατροπή ήδη εφαρμοσμένων μεταρρυθμίσεων, καθώς έχει ήδη συμφωνηθεί ότι είχαν ανασταλεί μόνο για την περίοδο του μνημονίου. Επίσης, επιβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα καθορίσει τον κατώτατο μισθό μετά το τέλος του προγράμματος, επισημαίνοντας ότι μετά από μια κρίση τέτοιου βαθμού, κατά την οποία μειώθηκαν οι μισθοί κατά 25%, είναι λογικό να πάρει αυξητική πορεία. Ωστόσο, τόνισε ότι αυτό πρέπει να γίνει στο σωστό χρόνο, με δεδομένο ότι η ανεργία στην Ελλάδα είναι ακόμα υψηλή και ο κατώτατος μισθός της είναι ήδη στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

  Αναφορικά με το πλαίσιο επιτήρησης στη μεταμνημονιακή περίοδο, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε ότι «όλες οι χώρες έχουν δεσμεύσεις, στόχους και επιτήρηση» και εξήγησε ότι το πλαίσιο αυτό για την Ελλάδα δεν θα είναι και δε θα μοιάζει με τέταρτο πρόγραμμα. Ωστόσο, επισήμανε ότι εφόσον η Ελλάδα θα λάβει ελάφρυνση χρέους, είναι λογικό να έχει μια πιο αυστηρή εποπτεία και πως η Επιτροπή έχει προτείνει να χρησιμοποιηθεί το εργαλείο της «ενισχυμένης εποπτείας» που προβλέπεται από το Σύμφωνο Σταθερότητας.

  Ερωτηθείς σχετικά με το εναπομείναν ένα δισ. της τρίτης αξιολόγησης (που έχει συνδεθεί με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου) εκτίμησε ότι η έκθεση των θεσμών θα είναι θετική ως προς τη λειτουργία του συστήματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ενώ για την αποπληρωμή οφειλών τα στοιχεία θα κατατεθούν στις 4 Ιουνίου.

  Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα στη μετά-μνημόνιο εποχή, είπε ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον παραμένει περίπλοκο και κοστοβόρο για τους επενδυτές, ενώ η δημόσια διοίκηση έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης.

 • Να τι έγραψε ένας μαθητής για τον εθισμό της μαμάς του στο… κινητό

  Να τι έγραψε ένας μαθητής για τον εθισμό της μαμάς του στο… κινητό

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 18:47:08 | Πηγή: News Beast

  Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι ξοδεύουν πια δυσανάλογα πολύ χρόνο στο smartphone, παραμελώντας βασικές πτυχές της καθημερινότητάς τους.

  Κάτι που απαθανατίστηκε με τον πιο αποστομωτικό τρόπο στην έκθεση ενός μικρούλη από τη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, με τη δασκάλα του να μοιράζεται το γραπτό του στο Facebook.

  «Έβαλα τα παιδάκια της δευτέρας δημοτικού να γράψουν για μια εφεύρεση που εύχονται να μην είχε ποτέ δημιουργηθεί. Από τους 21 μαθητές μου, οι 4 έγραψαν για αυτό το θέμα», εννοώντας το κινητό τηλέφωνο.

  Ο πιτσιρίκος έγραψε: «Αν έπρεπε να σας πω για την εφεύρεση που δεν μου αρέσει, θα έλεγα πως δεν μου αρέσει το τηλέφωνο. Δεν μου αρέσει το τηλέφωνο γιατί ο γονέας μου είναι στο τηλέφωνό του όλη μέρα. Το τηλέφωνο είναι κάποιες φορές μια πραγματικά πολύ κακιά συνήθεια. Μισώ το τηλέφωνο της μαμάς μου και εύχομαι να μην είχε ποτέ ένα. Αυτή είναι μια εφεύρεση που δεν μου αρέσει».

  Και στο τέλος της έκθεσης, ζωγράφισε ένα κινητό τηλέφωνο με ένα μεγάλο «Χ» πάνω του και δίπλα ένα λυπημένο πρόσωπο που λέει: «Το μισώ»!

  Το post έγινε viral, καθώς όλοι είχαν να πουν πόσο τραγική είναι μια τέτοια πραγματικότητα. Πρόσφατη μελέτη έδειξε μάλιστα ότι τουλάχιστον οι μισοί γονείς προτιμούν να ασχολούνται με το κινητό παρά με τα παιδιά τους, κάτι που καταλήγει σε συμπεριφορικά προβλήματα των μικρών…

 • Χαμός στην αλβανική τηλεόραση για τον Σφακιανάκη: Εδώ που έφτυσες, εδώ θα γλείψεις

  Χαμός στην αλβανική τηλεόραση για τον Σφακιανάκη: Εδώ που έφτυσες, εδώ θα γλείψεις

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 18:47:07 | Πηγή: News Beast

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αλβανική πρωτεύουσα η συναυλία του Νότη Σφακιανάκη το βράδυ της Πέμπτης. Όχι, πάντως, χωρίς αντιδράσεις…

  Η συναυλία του Έλληνα τραγουδιστή συζητήθηκε στην αλβανική τηλεόραση, με αρκετούς να τοποθετούνται αρνητικά απέναντι στον Νότη Σφακιανάκη.

  Χαρακτηριστικές είναι οι παρακάτω εκφράσεις στην αλβανική τηλεόραση: «Στην Αλβανία είσαι, θες δεν θες, εδώ στην Αλβανία που έχεις φτύσει, εδώ θα γλείψεις! Τον μποϊκοτάρω! Δεν στηρίζουμε αυτόν που από τα γεννοφάσκια του μας προβοκάρει και μας πολεμάει!

  Αναμφίβολα αυτός είναι εθνικιστής, είναι ακροδεξιός, είναι χρυσαυγίτης.

  Δεν θα τσακωθώ για έναν γάιδαρο, για έναν βλάκα!

  Τις νεοφασιστικές ιδεολογίες και τις νεοναζιστικές και όλους αυτούς που τις υποστηρίζουν, να βάλουν τις απόψεις και τις συναυλίες τους στα σκουπίδια».

  Στο 3:47 του παρακάτω βίντεο…

  Πάντως, σε συνέντευξή του σε αλβανικό μέσο ενημέρωσης σχετικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στη γειτονική χώρα, ο Νότης Σφακιανάκης δεν πτοήθηκε στιγμή. Αντέκρουσε τις δηλώσεις που του χρεώνουν περί «κατώτερης ράτσας» των γειτόνων, λέγοντας: «Δεν έχεις πει το παραμικρό και σου βάζουν στο στόμα λόγια που δεν τα έχει ακούσει ποτέ άνθρωπος».

  «Σας αγαπώ πολύ και σας περιμένω στο "Μέγαρο των Συνεδρίων"», ανέφερε ο Σφακιανάκης στο τέλος της συνέντευξής του στα αλβανικά σε μήνυμά του προς το αλβανικό κοινό.

 • Ο νικητής των 500 μιλίων της Ιντιανάπολις πίνει γάλα και αυτός είναι ο λόγος

  Ο νικητής των 500 μιλίων της Ιντιανάπολις πίνει γάλα και αυτός είναι ο λόγος

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 18:29:15 | Πηγή: News Beast

  Στο χώρο των μηχανοκίνητων σπορ υπάρχουν τρεις αγώνες με ιδιαίτερη λάμψη και ιστορία που κάθε οδηγός ονειρεύεται κάποια στιγμή στην καριέρα του να νικήσει. Πρόκειται για το Grand Prix του Μονακό στη Formula 1, τις 24 ώρες του Le Mans και τα 500 μίλια της Ιντιανάπολις (Indy500).

  Πρόκειται για τρεις θρυλικούς αγώνες που μετρούν δεκαετίες ύπαρξης και τους οποίους μόλις ένας οδηγός έχει καταφέρει να νικήσει, ο Βρετανός Γκράχαμ Χιλ.

  Την Κυριακή 27/5 διεξάγονται δύο από αυτούς, στους δρόμους του κοσμοπολίτικου Πριγκιπάτου του Μονακό το GP της F1 και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τα 500 μίλια της Ιντιανάπολις, στην φημισμένη οβάλ πίστα.

  Ο τελευταίος μετρά πάνω από έναν αιώνα ζωής, καθώς το πρώτο Indy500 διεξήχθη το 1911. Στο πέρασμα των δεκαετιών εξελίχθηκε σε ένα φαντασμαγορικό σόου και καθοριστικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει το μάρκετινγκ, μια επιστήμη που γιγαντώθηκε χάρη στον Φίλιπ Κότλερ, τον διακεκριμένο Αμερικανό καθηγητή και «πατέρα του μάρκετινγκ» όπως τον αποκαλούν.

  «33 οδηγοί. 200 γύροι. 500 μίλια. Ένα μπουκάλι κρύο γάλα». Με αυτή τη φράση οι διοργανωτές παρουσιάζουν την φετινή 102η έκδοση του αγώνα τους, ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το γάλα. Είθισται στους αγώνες των μηχανοκίνητων σπορ οι νικητές να πανηγυρίζουν πίνοντας σαμπάνια. Τα 500 μίλια της Ιντιανάπολις όμως αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα.

  Το πώς προέκυψε αυτή η συνήθεια που εξελίχθηκε σε παράδοση, έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

  Το 1936 ο Λουίς Μέγιερ, μια θρυλική φυσιογνωμία του αγώνα με τρεις πρωτιές στο ενεργητικό του, πανηγύρισε τη νίκη του πίνοντας ένα ποτήρι βουτυρόγαλα στην victory lane, το σημείο που σπεύδει ο νικητής μετά το τέλος της κούρσας, για να αναζωογονηθεί και να ανακτήσει δυνάμεις έπειτα από μια δύσκολη κούρσα σε ζεστές συνθήκες. Σύμφωνα με τον ιστορικό του Indianapolis Motor Speedway Ντόναλντ Ντέιβιντσον «η μητέρα του (σ.σ. του Μέγιερ) του είχε πει πως το γάλα θα τον ανανεώσει σε μια ζεστή μέρα».

  Το στιγμιότυπο απαθανατίστηκε από τους φωτογράφους και δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες κεντρίζοντας το ενδιαφέρον ενός στελέχους της γαλακτοβιομηχανίας που το είδε ως μια πολύ καλή ευκαιρία για προώθηση του προϊόντος.

  Για κάποια χρόνια είχε γίνει συνήθεια, αλλά από το 1947 έως και το 1955 το ποτήρι με το γάλα έδωσε τη θέση του σε μια κανάτα με παγωμένο νερό, σε μια ιδέα του προέδρου της πίστας και τρεις φορές νικητή του αγώνα, Γουίλμπουρ Σό.

  Το γάλα επέστρεψε για να μείνει αυτή τη φορά το 1956, με γαλακτοβιομηχανίες να σπονσοράρουν τον αγώνα δίνοντας στον νικητή ένα μπουκάλι γάλα μετά τον τερματισμό και μαζί ένα ποσό 300 δολαρίων προκειμένου να πιει το γάλα στη victory lane.

  Η συνήθεια εξελίχθηκε σε παράδοση που αποτελεί πλέον ένα από τα πολυαναμενόμενα στιγμιότυπα του αγώνα. Μάλιστα, η Αμερικανική Ένωση Γαλακτοκομικών Προϊόντων δίνει ένα πριμ ύψους 10 χιλιάδων δολαρίων σε περίπτωση που ο νικητής πιει το γάλα στη Victory Lane.

  Για να κατανοήσει κανείς πόσο σημαντική θεωρείται αυτή η παράδοση αρκεί να πούμε ότι ο νικητής του 1993 Έμερσον Φιτιπάλντι τιμωρήθηκε από τους διοργανωτές γιατί εσκεμμένα αντί για γάλα επέλεξε να πιει πορτοκαλάδα ώστε να προωθήσει τα δικά του προϊόντα που παρήγαγαν οι φάρμες που είχε στη Βραζιλία, ενώ για το λόγο αυτό αποδοκιμάστηκε από το κοινό.

  «Όταν το κοινό συνειδητοποίησε ότι ήθελε να πιει πορτοκαλάδα αντί για γάλα, ξέσπασε σε αποδοκιμασίες. Ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς οδηγούς, αλλά μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα όλα άλλαξαν», περιγράφει χαρακτηριστικά ο Ντέιβιντσον.

  Φέτος η παράδοση θα συνεχιστεί με την Ένωση Γαλακτοκομικών Προϊόντων της Ιντιάνα μάλιστα να προχωράει ακόμα παραπέρα το θέμα δημοσιεύοντας μια λίστα με τους γαλακτοπαραγωγούς που θα προσφέρουν το γάλα στο νικητή, καθώς επίσης και το τι είδους γάλα συνηθίζουν να πίνουν οι 33 οδηγοί που θα λάβουν μέρος στον αγώνα. Δεκαπέντε εξ' αυτών δήλωσαν ότι προτιμούν το πλήρες, κάποιοι άλλοι το προτιμούν χωρίς λιπαρά, κάποιοι με 2% λιπαρά, ενώ υπάρχουν κι αυτοί της άποψης «γάλα να ναι κι ότι να ναι».

 • Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ πόσταρε φωτογραφία από την πρώτη της δουλειά

  Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ πόσταρε φωτογραφία από την πρώτη της δουλειά

  Κατηγορία: Lifestyle | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 18:29:14 | Πηγή: News Beast

  Μια αναδρομή στο παρελθόν της έκανε η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram.

  Το «Sex and the City» εκτόξευσε τις μετοχές της στο «χρηματιστήριο» του θεάματος.  Η φωτογραφία που δημοσίευσε η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, έκανε την αποκάλυψη και μας δείχνει ένα κομμάτι του παρελθόντος της που δεν είχαμε γνωρίσει.

  «Όταν γεννήθηκε η αγάπη μου για την υποκριτική. Η πρώτη μου δουλειά. Υποδύομαι το "Κοριτσάκι με τα σπίρτα" στην ομώνυμη ιστορία του Hans Christian Andersen για το NBC, το 1974...» έγραψε μεταξύ άλλων η ηθοποιός.

 • Βουλιάζει το χρηματιστήριο

  Βουλιάζει το χρηματιστήριο

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 18:29:13 | Πηγή: News Beast

  Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος με την αγορά να υποχωρεί προς τις 750 μονάδες, κλείνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Δεκεμβρίου 2017. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, ενώ σε μέτρια επίπεδα κινήθηκε ο τζίρος.

  O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 755,63 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,98%.

  Είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίαση της 13ης Δεκεμβρίου 2017(749,76 μονάδες).

  Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε πτώση 3,47%, από τις αρχές Μαΐου υποχωρεί κατά 11,95%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει απώλειες σε ποσοστό 5,83%.

  Ανεστάλη σήμερα η διαπραγμάτευση των μετοχών της Folli Follie μετά από αίτημα της ίδιας της εταιρείας προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η μετοχή της Folli Folli έκλεισε χθες στα 4,80 ευρώ με μεγάλη πτώση 24,88%. Η μετοχή έχει καταγράψει απώλειες 68,71% από τα 15,34 ευρώ που ήταν πριν ξεκινήσει η πτωτική πορεία μετά την έκθεση του αμερικανικού fund Quintessential Capital Management (QCM) με επίκεντρο τις οικονομικές επιδόσεις της Folli Follie.

  Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 55,460 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 51.175.325 μετοχές.

  Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,52%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,31%.

  Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Coca Cola HBC (+2,39% στα 30,470 ευρώ) και της Σαράντης (+1,36% στα 14,900 ευρώ).

  Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (-7,69% στα 2,400 ευρώ), της Eurobank (-7,66% στα 0,820 ευρώ), της Alpha Bank (-4,76% στα 1,800 ευρώ), των ΕΛΠΕ (-4,37% στα 7,230 ευρώ), της Viohalco (-3,45% στα 3,215 ευρώ) και της Εθνικής (-2,79% στα 0,265 ευρώ).

 • Οι καλύτερες σχέσεις περιλαμβάνουν… ψηλούς άντρες και κοντές γυναίκες

  Οι καλύτερες σχέσεις περιλαμβάνουν… ψηλούς άντρες και κοντές γυναίκες

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 18:29:12 | Πηγή: News Beast

  Ξεχάστε τα περί χημείας, εμπιστοσύνης και γερών θεμελίων, οι καλές σχέσεις στηρίζονται στη διαφορά ύψους, μας λέει η επιστήμη!

  Μια νέα μελέτη υποδεικνύει πως αν θες να δεις αν θα στεριώσει η σχέση σου, πιάσε τη μεζούρα, καθώς όλα στηρίζονται στο πόσο ψηλός είναι ο κύριος.

  Η έρευνα του Konkuk University της Σεούλ ανέλυσε 7.850 σχέσεις και κατέληξε ότι όσο ψηλότερος ο άντρας, τόσο πιο ευτυχισμένη η γυναίκα. Πάει και τέλειωσε! Το ζενίθ της ευτυχίας φθίνει βέβαια προοδευτικά και εξουδετερώνεται μάλιστα στα 18 χρόνια κοινής συνύπαρξης, καθώς τίποτα δεν ικανοποιεί μετά τη γυναίκα.

  Η μελέτη βρήκε μια σημαντική συσχέτιση ανάμεσα στο ύψος του άντρα και το πώς προσλαμβάνει η γυναίκα την ευτυχία, αν και δεν είναι ο μόνος παράγοντας που κάνει τη σύζυγο ικανοποιημένη. Η ευτυχία της έχει να κάνει και με το εισόδημα του καλού της, την αυτοεκτίμηση και τον αυτοπεποίθησή του. Οι ψηλοί άντρες προσλαμβάνονται όμως ως πιο έμπιστοι και ικανοί όχι μόνο από τις γυναίκες τους, αλλά και τους εργοδότες τους.

  Την ίδια ώρα, οι ψηλοί βιώνουν μεγαλύτερους δείκτες ικανοποίησης από τη ζωή και θεωρούνται πιο ελκυστικοί, κάτι που προφανώς έχει να κάνει με όλα αυτά.

 • Χωρίς τρένα και προαστιακό την Τετάρτη 30 Μαΐου

  Χωρίς τρένα και προαστιακό την Τετάρτη 30 Μαΐου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 18:29:11 | Πηγή: News Beast

  Ακινητοποιημένα θα είναι την Τετάρτη 30 Μαΐου τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του μετρό από/προς Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδομικών συμμετέχει στην 24ωρη γενική απεργία που προκήρυξαν από κοινού η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. «Ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας ενάντια στα οκτώ χρόνια λιτότητας που έχουν εγκλωβίσει τη χώρα σε οικονομική ασφυξία.

  Η κυβέρνηση με την εκποίηση του εθνικού πλούτου -δεσμεύοντάς τον για 99 χρόνια- δυστυχώς συνεχίζει το καταστροφικό της έργο εις βάρος του σιδηρόδρομου, καθώς μετά την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έρχεται και η σειρά της ΕΕΣΣΤΥ, θέτοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους, παραδίδοντάς τους ως εμπορεύματα προς εκμετάλλευση» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της και καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος την Τετάρτη 30 Μαΐου, στις 11:00.

 • Και σε ιδιωτικά εργαστήρια οι εξετάσεις των οροθετικών

  Και σε ιδιωτικά εργαστήρια οι εξετάσεις των οροθετικών

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 18:29:11 | Πηγή: News Beast

  Το υπουργείο Υγείας -«έστω και με καθυστέρηση», όπως το ίδιο παραδέχεται- ανταποκρίνεται στην εύλογη απαίτηση των συλλόγων των οροθετικών με HIV να διενεργείται με αξιοπιστία ο έλεγχος του ιικού τους φορτίου και μέσω πιστοποιημένων ιδιωτικών εργαστηρίων, με την προβλεπόμενη συχνότητα, διασφαλίζοντας έτσι και την αποτελεσματική θεραπευτική φροντίδα των οροθετικών.

  Το μέτρο που θα εφαρμοστεί εντός Ιουλίου, όπως δεσμεύεται το υπουργείο Υγείας, βασίζεται στη λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας για την ηλεκτρονική γνωμάτευση και συνταγογράφηση παραπεμπτικών ασθενών με AIDS, από τον ΕΟΠΥΥ.

  Η νέα πλατφόρμα διασφαλίζει την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων υγείας των ασθενών, κατά τη διαδικασία που απαιτείται για τη συνταγογράφηση και εκτέλεση της εξέτασης στον ιδιωτικό τομέα.

  Ουσιαστικά, καταργείται η σύνδεση ονόματος ασθενή, ΑΜΚΑ και ασθένειας κατά τη γνωμάτευση και παραπομπή των ασθενών για εξετάσεις. Με τον τρόπο αυτό, δίνεται η δυνατότητα στους ασθενείς (ασφαλισμένους και ανασφάλιστους) να εξυπηρετηθούν και στον ιδιωτικό τομέα υγείας για την εκτέλεση των συγκεκριμένων εξειδικευμένων διαγνωστικών εξετάσεων, διασφαλίζοντας την ανωνυμία και το απόρρητο.

 • Χούμπελ: Δεν λύσατε κανένα πρόβλημα με αυτήν την απόφαση

  Χούμπελ: Δεν λύσατε κανένα πρόβλημα με αυτήν την απόφαση

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 18:06:37 | Πηγή: News Beast

  Οι εκπρόσωποι των FIFA/UEFA επέλεξαν συγκεκριμένο χρονικό σημείο για να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ. Από την Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA ήταν παρόντες ο πρόεδρός της, Χέρμπερτ Χούμπελ, και οι Έντι Ντερβισάι και Μάριος Γεωργίου. Μόλις ετέθη προς ψηφοφορία το θέμα για τις αλλαγές ποινών για την μη αδειοδότηση των ομάδων αποχώρησαν από την αίθουσα, διότι δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να δείξουν συναίνεση ως προς αυτό.

  Χαρακτηριστικά ο κ. Χούμπελ είπε προς το Δ.Σ. ότι «δεν λύσατε κανένα πρόβλημα με αυτήν την απόφαση. Κάνετε λάθος εάν νομίζετε πως με το επιβάλλεται ένα πρόστιμο 20.000 ή να πάρετε τέτοια απόφαση λύνεται το θέμα ή ξεπερνάτε τον κανονισμό αδειοδότησης».

  Πηγή: gazzetta.gr

 • Περπατούσε αμέριμνος στον δρόμο και του ήρθε… τηγάνι στο κεφάλι

  Περπατούσε αμέριμνος στον δρόμο και του ήρθε… τηγάνι στο κεφάλι

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 18:06:35 | Πηγή: News Beast

  Μοιάζει με σκηνή που βγήκε από κινούμενα σχέδια, μόνο που δεν είναι και σίγουρα όχι οι συνέπειές της.

  Ένας ηλικιωμένος Κινέζος απολάμβανε λοιπόν τον περίπατό του στον δρόμο όταν ένα μαγειρικό σκεύος έπεσε κυριολεκτικά από τον ουρανό και τον βρήκε στο δόξα πατρί.

  Αυτά έπαθε ο 82χρονος Wang Junqing που έκοβε βόλτες σε πόλη της νοτιοδυτικής επαρχίας Σετσουάν, όπως επιβεβαιώνει τραγικά και το βίντεο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

  Ο συνταξιούχος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και χρειάστηκε 17 ολόκληρα ράμματα, περνώντας την υπόλοιπη μέρα στο κρεβάτι για προληπτικούς λόγους. Η αστυνομία δεν κατάφερε να εντοπίσει τον ένοχο, καθώς στο συγκρότημα των πολυκατοικιών ζουν τουλάχιστον 64 οικογένειες.

  Συμβαίνουν κι αυτά…

 • Έκλεψε το αυτοκίνητο, αλλά δεν πρόλαβε να το χαρεί

  Έκλεψε το αυτοκίνητο, αλλά δεν πρόλαβε να το χαρεί

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 18:06:35 | Πηγή: News Beast

  Ένας κλέφτης αυτοκινήτων της βραζιλιάνικης πόλης Ponta Grossa προσπάθησε να διαφύγει με το αμάξι, τον εντόπισε ωστόσο η αστυνομία και ξεκίνησε το κυνηγητό.

  Και έχασε τελικά τον έλεγχο του οχήματος, όταν και εκτινάχθηκε από το ανοιχτό παράθυρο στον αέρα, πέφτοντας τελικά πάνω στη στέγη ενός σπιτιού.

  Το βίντεο καταγράφηκε από κάμερα κλειστού κυκλώματος, με το αμάξι να γίνεται τελικά σμπαράλια.

  Τα τοπικά ειδησεογραφικά δίκτυα μεταδίδουν πως η αστυνομία πιστεύει πως ήταν δύο οι επιβαίνοντες του αμαξιού, καθώς το κυνηγητό κράτησε μόλις 1-2 χιλιόμετρα και δεν είναι σίγουροι για τον αριθμό των επιβατών. Παρά το σφοδρό τρακάρισμα, ο κλέφτης τη γλίτωσε και βρίσκεται στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου, έχοντας υποστεί μικροτραύματα.

  Όταν βγει από το νοσοκομείο, θα του απαγγελθούν κατηγορίες με το τσουβάλι…

 • Πώς μπορείτε να καθαρίσετε τους λεκέδες από το στρώμα

  Πώς μπορείτε να καθαρίσετε τους λεκέδες από το στρώμα

  Κατηγορία: Γυναίκα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 17:49:38 | Πηγή: News Beast

  Διατηρήστε το στρώμα σας σαν καινούργιο για περισσότερο καιρό, αφαιρώντας με αποτελεσματικό τρόπο τους λεκέδες.

  Ένας καλός νυχτερινός ύπνος ξεκινάει από το στρώμα σας. Όταν βρείτε το σωστό, θέλετε να διαρκέσει για πολλά χρόνια και επ’ ουδενί δεν θα θέλατε να καταλήξει με έναν μη αναστρέψιμο λεκέ. Πώς μπορείτε λοιπόν να τον αφαιρέσετε;

  Εάν ένας λεκές εμφανιστεί, λειτουργείστε γρήγορα. Προσέξτε όμως και μη χρησιμοποιήσετε υγρό στεγνού καθαρισμού. Οι χημικές ουσίες μπορούν να βλάψουν κάποια από τα υλικά κατασκευής στο στρώμα σας. Μπορείτε να εφαρμόσετε ζεστό νερό με το σταγονόμετρο στην «πάσχουσα» περιοχή.

  Στη συνέχεια εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα από ήπιο απορρυπαντικό ή σαμπουάν για μωρά με μια μαλακή, καθαρή οδοντόβουρτσα και τρίψτε καλά με σφουγγάρι και ζεστό νερό. Τέλος, στεγνώνουμε με μια καθαρή, ασφαλή για τα χρώματα πετσέτα.

  Πηγή: neadiatrofis.gr

 • Το εκπληκτικό βίντεο της Λίβερπουλ με τις πέντε κούπες της

  Το εκπληκτικό βίντεο της Λίβερπουλ με τις πέντε κούπες της

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 17:49:36 | Πηγή: News Beast

  Λίγες ώρες έμειναν σε Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης, για να αναμετρηθούν στον φετινό τελικό του Champions League. Στις τάξεις των «κόκκινων» η αισιοδοξία είναι διάχυτη και ευελπιστούν να φτάσουν στην κατάκτηση της έκτης ευρωπαϊκής κούπας.

  Μάλιστα, με σύνθημα «Έχουμε κατακτήσει όλη την Ευρώπη», ο αγγλικός σύλλογος δημιούργησε ένα εκπληκτικό βίντεο, με το οποίο κάνει flash back στις πέντε προηγούμενες φορές που έφτασε στην κορυφή της γηραιάς ηπείρου.

  Η εκκίνηση γίνεται από τη Ρώμη το '77, μεταφέρεται στο Λονδίνο έναν χρόνο αργότερα, πηγαίνει στο Παρίσι το '81, επιστρέφει ξανά στη Ρώμη το '84, μετά στην Κωνσταντινούπολη το 2005 και πλέον στο Κίεβο.

  Δείτε το πολύ όμορφο βίντεο:

  We’ve conquered all of Europe. The glory of our five European Cup wins in one unique fast-paced journey across the continent...#AllezAllezAllez pic.twitter.com/z47wCsS8ZF

  — Liverpool FC (@LFC) 24 Μαΐου 2018

 • Κι όμως, πολλοί πιστεύουν ότι ο Όλυμπος… δεν υπάρχει

  Κι όμως, πολλοί πιστεύουν ότι ο Όλυμπος… δεν υπάρχει

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 17:49:34 | Πηγή: News Beast

  Το ότι ο Όλυμπος είναι πραγματικό βουνό και όχι δημιούργημα της φαντασίας φαίνεται πως δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στο εξωτερικό, όχι τουλάχιστον όσο νομίζουμε ή θέλουμε να πιστεύουμε εμείς οι Έλληνες!

  Για τη δική της εμπειρία στο θέμα αυτό μίλησε στο περιοδικό free press «Πρακτορείο» και τον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», η Αθηνά Κρικέλη, μια Ελληνίδα δημοσιογράφος και σκηνοθέτιδα, που τα τελευταία 25 χρόνια ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη κι εδώ και μια τριετία έχει θέσει ως στόχο ζωής την ανάδειξη και προβολή του μυθικού βουνού.

  Μέχρι τώρα η Αθηνά και οι συνεργάτες της στον αμερικανικό οργανισμό παραγωγών «Ellopia Films USA», ολοκλήρωσαν πέντε ντοκιμαντέρ, πέντε τεκμηριογραφήματα με θέμα τον Όλυμπο. Κάποια εξ αυτών είναι ήδη πολυβραβευμένα! Μάλιστα το Σάββατο 12 Μαρτίου οργανώθηκε μια γιορτή σε ξενοδοχείο της Πλάκας Λιτοχώρου στην Πιερία, με αφορμή την απόκτηση 13 χρυσών αγαλματιδίων για τα τρία πρώτα ντοκιμαντέρ της σειράς «Mt. Olympus the Series».

  Το πέμπτο ντοκιμαντέρ ολοκληρώθηκε αυτές τις ημέρες και ονομάζεται: «Macedonia the official gate to Mount Olympus», δηλαδή «Μακεδονία, η επίσημη πύλη του Ολύμπου». «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε συνολικά 12 ντοκιμαντέρ, όσοι και οι θεοί του Ολύμπου. Στις αρχές Ιουλίου ξεκινούν τα γυρίσματα του έκτου ντοκιμαντέρ το οποίο ονομάζεται «My Olympus» (Ο δικός μου Όλυμπος)» λέει η Αθηνά.

  «Πράγματι εδώ και τρία χρόνια προσπαθούμε να προβάλλουμε τον Όλυμπο διεθνώς, ή όπως λέει ο συν-σκηνοθέτης μας, Δημήτρης Ζησόπουλος, να επανατοποθετήσουμε τον Όλυμπο εκεί που του ανήκει» σημειώνει η Αθηνά και περιγράφει στο «Πρακτορείο» το πώς ξεκίνησαν όλα...

  Όλυμπος, όπως λέμε Ατλαντίδα

  «Επειδή ζω πολλά χρόνια στην Αμερική και επειδή συνεργάζομαι και με το National Geographic και έχω ταξιδέψει πολύ, σε όλο τον πλανήτη, έχω αντιληφθεί ότι ο Όλυμπος γενικώς είναι ένα πολύ αμφιλεγόμενο θέμα, γύρω από το οποίο υπάρχει ένα... σύννεφο. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι ένα μυθικό βουνό που δεν υπάρχει. Ότι είναι κάτι σαν την... Ατλαντίδα. Προβάλλοντας ένα πρώτο μικρό ντοκιμαντέρ για τον Όλυμπο, αρχικά σε κοινό στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια σε κάποια πανεπιστήμια της Αμερικής, συνειδητοποίησα ότι η αντίδραση ήταν παντού η ίδια: Μα υπάρχει ο Όλυμπος; Δεν είναι μυθικό βουνό; [...]

  Στην αρχή θύμωσα με τους... αδιάβαστους Αμερικανούς. Μέτρησα όμως 500 προβατάκια για να μου φύγει ο θυμός και σκεπτόμενη πως δεν μπορεί να είμαι μόνο εγώ σωστή και όλοι οι άλλοι να κάνουν λάθος, μπήκαν στο Διαδίκτυο και έψαξα να βρω πληροφορίες για τον Όλυμπο, στα αγγλικά. Δεν υπήρχε τίποτα το ιδιαίτερο. Βρήκα κάποια video games, κάτι χολιγουντιανές ταινίες, κάποια επεισόδια της Ζάνα κ.α. Εκ των πραγμάτων κάθε άνθρωπος στην άλλη άκρη της γης, βλέποντας αυτά πιστεύει όντως ότι δεν υπάρχει ο Όλυμπος και ότι είναι μόνο ένας μύθος όπως είναι οι αρχαίοι θεοί», επισημαίνει η Αθηνά Κρικέλη.

  «Η ευθύνη είναι καθαρά δική μας»

  ΟΛΥΜΠΟΣ

  «Να σας πω κι αυτό: Γύρισα πίσω είκοσι χρόνια, στα διαφημιστικά του ΕΟΤ. Αυτά που μας έστελναν έξω για να προμοτάρουν την Ελλάδα μας. Ε, σε κανένα δεν υπήρχε ο Όλυμπος! Υπήρχαν μόνο κάποια φευγαλέα πλάνα (των 10 καρέ), χωρίς να μένει σε κανέναν ότι αυτό είναι ο Όλυμπος. Και αναρωτιέμαι: Είναι δυνατόν τα ονόματα Μέγας Αλέξανδρος και Όλυμπος που είναι τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στον πλανήτη να μην τα αξιοποιούμε εμείς; Δεν χρειάζεται να διαθέσεις χρήματα γι’ αυτό το πράγμα.

  Λες Όλυμπος και ο άλλος τον τοποθετεί αμέσως στην Ελλάδα, ακόμη κι αν δεν ξέρει καν που είναι η Ελλάδα. Τι πιο απλό από το να προβάλεις τον Όλυμπο; (...) Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε και δημιουργήσαμε μια ομάδα με ταλαντούχα παιδιά, Έλληνες από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αμερική, που πιστεύουν στο ίδιο όραμα. Είμαστε συνειδητοποιημένοι ότι δεν θα κάνουμε λεφτά από αυτό, ότι δεν θα πάρουμε κονδύλια, ότι δεν θα μας βοηθήσει κάποιος εθνικός φορέας, όμως δεν μας νοιάζει... Για εμάς είναι ένα στοίχημα. Δεν μας ενδιαφέρει αν μας ξέρει κάποιος στη Ελλάδα ή αν θα μας δείξει κάποιο ελληνικό κανάλι. Μας ενδιαφέρει να δούνε την Ελλάδα οι μη Έλληνες, αυτοί που ζουν εκτός ελληνικών συνόρων. Γι' αυτό και όλα τα ντοκιμαντέρ γίνονται στην αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους. Έχουμε πάρει σβάρνα όλα τα φεστιβάλ. Έχουμε τιμηθεί με παγκόσμιες πρωτιές. Από την Κορέα μέχρι τον Καναδά και από την Αυστραλία μέχρι την Αμερική, με πολύ σημαντικά βραβεία» προσθέτει.

  Το Όσκαρ μπορεί να περιμένει;

  Οικονομικοί λόγοι κρατούν την Αθηνά έξω από τη λίστα των υποψηφιοτήτων για ένα Όσκαρ. Όπως η ίδια εξηγεί, ενώ ο φάκελος για το ντοκιμαντέρ «Mount Olympus the creation» πληροί όλες τις προϋποθέσεις να είναι υποψήφιο για Όσκαρ δεν «κλείνει», γιατί το ντοκιμαντέρ πρέπει να προβληθεί μια εβδομάδα στη Νέα Υόρκη και μία στο Λος Άντζελες. Αυτό είναι μέσα στα κριτήρια. «Αυτό λοιπόν κοστίζει γύρω στις 20.000 δολάρια, που δυστυχώς δεν έχουμε, αλλά ούτε βρίσκεται και κάποιος να μας τα διαθέσει, έστω και ως δάνειο. Σκεφτείτε πως και μόνο να φτάσει το ντοκιμαντέρ στα Όσκαρ, ακόμη και να μην διακριθεί, αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό» προσθέτει. Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ έχει σαρώσει τις διακρίσεις: Πήρε εφτά παγκόσμια χρυσά βραβεία, και ήταν προτεινόμενο και για ΕΜΙ, ενώ ο Γιώργος Χατζής από τους «Άγαμους Θύτες», που έγραψε τη μουσική, πήρε το 2ο βραβείο στα global music awards. Η δε φωνή που αφηγείται είναι του Ντέιβιντ Ουάσιγκτον, που αποτελεί την επίσημη φωνή του «National Geographic».

  Σεμινάρια

  «Αποφασίσαμε, μιας και θα είμαστε εδώ μέχρι τον Οκτώβριο, να λειτουργήσουμε κάποια Work Shops (εργαστήρια) σκηνοθεσίας - δημοσιογραφίας, ώστε κάποιοι νέοι που ενδιαφέρονται να μάθουν πως μπορούν να ξεκινήσουν, να μάθουν τι είναι σενάριο, να τραβήξουν κάποια πλάνα, να κάνουν μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος. Κι όλα αυτά εντελώς δωρεάν. Τα παιδιά μπορούν να έρθουν με τους γονείς τους. Μπορούν να φέρουν και τις κάμερές τους κι αν δεν έχουν θα τους δώσουμε εμείς. Θέλουμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα και μία ανάβαση με τα παιδιά, έστω μέχρι το φαράγγι του Ενιπέα. Ξέρετε Όλυμπος δεν σημαίνει μόνο το να φτάσεις στην κορυφή του. Κάθε βήμα που κάνεις στο μυθικό βουνό, είναι και μια κορυφή για τον καθένα. Και μέχρι το φαράγγι του Ενιπέα να φτάσεις ή να περπατήσεις στο Λιτόχωρο, είναι μια επαφή με τον δικό σου Όλυμπο».

 • Χωρίς τρένα και προαστιακό την Τετάρτη 20 Μαϊου

  Χωρίς τρένα και προαστιακό την Τετάρτη 20 Μαϊου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 17:49:34 | Πηγή: News Beast

  Ακινητοποιημένα θα είναι την Τετάρτη 30 Μαΐου τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του μετρό από/προς Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδομικών συμμετέχει στην 24ωρη γενική απεργία που προκήρυξαν από κοινού η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. «Ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας ενάντια στα οκτώ χρόνια λιτότητας που έχουν εγκλωβίσει τη χώρα σε οικονομική ασφυξία.

  Η κυβέρνηση με την εκποίηση του εθνικού πλούτου -δεσμεύοντάς τον για 99 χρόνια- δυστυχώς συνεχίζει το καταστροφικό της έργο εις βάρος του σιδηρόδρομου, καθώς μετά την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έρχεται και η σειρά της ΕΕΣΣΤΥ, θέτοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους, παραδίδοντάς τους ως εμπορεύματα προς εκμετάλλευση» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της και καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος την Τετάρτη 30 Μαΐου, στις 11:00.

 • Ποιοι είναι οι μέσοι μισθοί μερικής και πλήρους απασχόλησης

  Ποιοι είναι οι μέσοι μισθοί μερικής και πλήρους απασχόλησης

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 17:26:14 | Πηγή: News Beast

  Τα μισθολογικά στοιχεία για τον Νοέμβριο του 2017 έδωσε στη δημοσιότητα ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης, από τα οποία προκύπτει ότι το μέσο ημερομίσθιο σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση ανήλθε στα 50,37 ευρώ, στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων και ο μέσος μισθός στα 1.160,92 ευρώ. Αντίστοιχα, στη μερική απασχόληση διαμορφώθηκαν στα 23,38 ευρώ και 385,53 ευρώ.

  Αυτό προκύπτει από την επεξεργασία των «Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων», που υποβλήθηκαν για τον Νοέμβριο του 2017 και από τις εγγραφές, οι οποίες έχουν ελεγχθεί, κατά το χρόνο επεξεργασίας, όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

  Επιχειρήσεις-Ασφαλισμένοι

  Υποβλήθηκαν και επεξεργάστηκαν «Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις» (ΑΠΔ) από 247.485 κοινές επιχειρήσεις και 13.299 από οικοδομοτεχνικά έργα. Ο αριθμός των ασφαλισμένων οι οποίοι έχουν δηλωθεί στις ΑΠΔ, ανέρχεται σε 2.004.206, εκ των οποίων 1.967.188 σε κοινές επιχειρήσεις και 37.018 σε οικοδομοτεχνικά έργα.

  Δημογραφικά στατιστικά στοιχεία

  Οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 54,02% των ασφαλισμένων στο σύνολο των επιχειρήσεων και το 53,18% στις κοινές επιχειρήσεις. Στους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση στις κοινές επιχειρήσεις, οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 57,10%, ενώ με μερική απασχόληση το 44,88%.

  Στο σύνολο των επιχειρήσεων, 21,75% των ασφαλισμένων είναι έως 29 ετών και 52,34% έως 39 ετών. Επίσης, 71,80% του συνόλου των ασφαλισμένων είναι ηλικίας 25 έως 49 ετών, στις κοινές επιχειρήσεις 71,92% και στα οικοδομοτεχνικά έργα είναι 65,40%. Τέλος, στο σύνολο των επιχειρήσεων, 18,42% των ασφαλισμένων είναι 50 έως 64 ετών, στις κοινές επιχειρήσεις 18,17% και στα οικοδομοτεχνικά έργα είναι 31,85%.

  Στο σύνολο των ασφαλισμένων, 89,90% έχουν ελληνική υπηκοότητα, 1,68% άλλης χώρας ΕΕ και 8,42% χώρας εκτός ΕΕ. Στους ασφαλισμένους στις κοινές επιχειρήσεις, 90,57% έχουν ελληνική υπηκοότητα, 1,66% άλλης χώρας ΕΕ και 7,77% χώρας εκτός ΕΕ, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά στα οικοδομοτεχνικά έργα είναι 54,68%, 2,43% και 42,90%.

  Οι αλλοδαποί άνδρες αντιπροσωπεύουν το 11,99% των ασφαλισμένων ανδρών και οι αλλοδαπές γυναίκες το 7,87% των ασφαλισμένων γυναικών. Στο σύνολο των αλλοδαπών ασφαλισμένων, 52,84% έχουν αλβανική υπηκοότητα. Στους αλλοδαπούς άντρες, 54,41% είναι αλβανικής υπηκοότητας, ακολουθούν οι υπήκοοι του Πακιστάν με 9,92%, και του Μπανγκλαντές με 4,79%. Στις αλλοδαπές γυναίκες, 50,03%, είναι αλβανικής υπηκοότητας, ακολουθούν οι ασφαλισμένες βουλγαρικής υπηκοότητας με 8,34% και ρουμάνικης με 7,33%.

  Η οικονομική δραστηριότητα των ασφαλισμένων έχει, ως εξής:

  Στο σύνολο των ασφαλισμένων, 21,89% απασχολείται στον κλάδο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο», 13,77% στον κλάδο «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια» και 13,38% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες». 22,35% των ασφαλισμένων με ελληνική υπηκοότητα απασχολείται στο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο», 12,81% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες» και 12,53% σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια». 25,39% των ασφαλισμένων με υπηκοότητα άλλης χώρας ΕΕ απασχολείται σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια», 16,24% στο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο» και 14,83% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες».

  Στους ασφαλισμένους αλβανικής υπηκοότητας, 26,24% εργάζεται σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια», 19,06% στις «Κατασκευές» και 17,37% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες».

  Στους υπόλοιπους αλλοδαπούς ασφαλισμένους, πλην αυτών της ΕΕ και των Αλβανών υπηκόων, 22,33% απασχολείται στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες», 21,91% στο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο» και 21,85% σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια».

  Από τους εργαζόμενους στις «Κατασκευές», το 29,68% είναι αλλοδαποί, ενώ στο συγκεκριμένο κλάδο απασχολείται το 4,27% των ασφαλισμένων.

  Από τους εργαζόμενους σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια», το 18,16% είναι αλλοδαποί, ενώ στο συγκεκριμένο κλάδο απασχολείται το 13,77% των ασφαλισμένων.

  Ακόμη, από τους εργαζόμενους στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες», το 13,93% είναι αλλοδαποί, ενώ στο συγκεκριμένο κλάδο απασχολείται το 13,38% των ασφαλισμένων.

  Η κατηγορία επαγγέλματος στην οποία απασχολείται ο μεγαλύτερος αριθμός ασφαλισμένων στις κοινές επιχειρήσεις, είναι «Υπάλληλοι Γραφείου» με ποσοστό 22,51%. 26,08% των ασφαλισμένων με ελληνική υπηκοότητα είναι «Υπάλληλοι Γραφείου», 21,72% είναι «Απασχολούμενοι στην Παροχή Υπηρεσιών και ως Πωλητές σε καταστήματα και υπαίθριες αγορές», ενώ 13,52% είναι «Ανειδίκευτοι Εργάτες, Χειρώνακτες και Μικροεπαγγελματίες». 30,68% των ασφαλισμένων με υπηκοότητα άλλης χώρας ΕΕ είναι «Ανειδίκευτοι Εργάτες, Χειρώνακτες και Μικροεπαγγελματίες», 24,01% απασχολούνται στην «Παροχή Υπηρεσιών και ως Πωλητές σε καταστήματα και υπαίθριες αγορές» και 19,71% είναι «Υπάλληλοι Γραφείου».

  Οι ασφαλισμένοι αλβανικής υπηκοότητας στη συντριπτική τους πλειονότητα (49,21%) απασχολούνται ως «Ανειδίκευτοι Εργάτες, Χειρώνακτες και Μικροεπαγγελματίες», 23,41% απασχολούνται στην «Παροχή Υπηρεσιών και ως Πωλητές σε καταστήματα και υπαίθριες αγορές» και 9,51% ως «Ειδικευμένοι Τεχνίτες». Σχετικά με τους υπόλοιπους αλλοδαπούς ασφαλισμένους, πλην αυτών της ΕΕ και των Αλβανών υπηκόων, 41,49% απασχολούνται ως «Ανειδίκευτοι Εργάτες, Χειρώνακτες και Μικροεπαγγελματίες», 21,46% στην «Παροχή Υπηρεσιών και ως Πωλητές σε καταστήματα και υπαίθριες αγορές» και 11,32% ως «Υπάλληλοι Γραφείου».

  Βασικά στοιχεία μηνιαίας απασχόλησης

  Στο σύνολο των ασφαλισμένων, η μέση απασχόληση είναι 20,95 ημέρες, στους ασφαλισμένους στις κοινές επιχειρήσεις 21,07 και στους ασφαλισμένους στα οικοδομοτεχνικά έργα 14,34.

  Στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων, σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση, το μέσο ημερομίσθιο ανήλθε στα 50,37 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1.160,92 ευρώ. Αντίστοιχα, στη μερική απασχόληση, διαμορφώθηκαν στα 23,38 ευρώ και 385,53 ευρώ. Στα οικοδομοτεχνικά έργα, το μέσο ημερομίσθιο ανήλθε στα 39,42 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 565,28 ευρώ.

  Στις κοινές επιχειρήσεις, η μέση απασχόληση και το μέσο ημερομίσθιο έχουν υπολογιστεί για τις ασφαλιστέες ημέρες, ενώ στα οικοδομοτεχνικά έργα για τις πραγματοποιηθείσες ημέρες.

  Στις επιχειρήσεις με λιγότερους από δέκα μισθωτούς, το μέσο ημερομίσθιο πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο 63,33% του μέσου ημερομισθίου των ασφαλισμένων σε επιχειρήσεις με πάνω από δέκα μισθωτούς, ενώ ο μέσος μισθός ανέρχεται στο 60,55%.

  Το μέσο ημερομίσθιο των γυναικών στις κοινές επιχειρήσεις με πλήρη απασχόληση αντιπροσωπεύει το 87,47% του αντίστοιχου ημερομισθίου των ανδρών, ενώ στη μερική απασχόληση το 95,62%.

  Σύγκριση βασικών μεγεθών Νοεμβρίου 2017-Οκτωβρίου 2017

  Ο αριθμός των ασφαλισμένων στις κοινές επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 5,51%, στα οικοδομοτεχνικά έργα μειώθηκε κατά 1,39% και στο σύνολο των επιχειρήσεων μειώθηκε κατά 5,43%.

  Ο αριθμός των αλλοδαπών ασφαλισμένων μειώθηκε κατά 15,36%.

  Η μέση απασχόληση στις κοινές επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 0,33%, στα οικοδομοτεχνικά έργα μειώθηκε κατά 1,71% και στο σύνολο των επιχειρήσεων αυξήθηκε κατά 0,29%.

  To μέσο ημερομίσθιο στις κοινές επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 0,30% και στα οικοδομοτεχνικά έργα μειώθηκε κατά 0,23%.

  Ο μέσος μισθός στις κοινές επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 0,65% και στα οικοδομοτεχνικά έργα μειώθηκε κατά 1,94%.

  Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, για το έτος 2017, η σύγκριση των στατιστικών μεγεθών της ΑΠΔ με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους δεν θεωρείται δόκιμη για τους εξής λόγους:

  Σύσταση του ΕΦΚΑ από 1/1/2017 με υποχρέωση υποβολής ΑΠΔ νέων κατηγοριών ασφαλισμένων (π.χ. αυτοαπασχολούμενοι με δελτίο παροχής υπηρεσιών που έχουν το πολύ δύο εργοδότες, δημόσιοι υπάλληλοι, έμμισθοι δικηγόροι με καινούργια πακέτα κάλυψης). Σταδιακή ένταξη μεγάλων ομάδων ασφαλισμένων κατά τη διάρκεια του έτους. Μεταβολή των στοιχείων του κάθε μήνα, αναλόγως της ένταξης των ανωτέρω με τακτική και αναδρομική εισφορά, με αποτέλεσμα τα στατιστικά μεγέθη των αντίστοιχων μηνών να μην είναι συγκρίσιμα.
 • Χαμογελαστός και με βιβλία στα χέρια ο Χάρβεϊ Γουάινστιν

  Χαμογελαστός και με βιβλία στα χέρια ο Χάρβεϊ Γουάινστιν

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 17:26:12 | Πηγή: News Beast

  Ο άλλοτε πανίσχυρος κινηματογραφικός παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν, που κατηγορείται από δεκάδες γυναίκες για σεξουαλική επίθεση, παρουσιάστηκε σήμερα σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Μανχάταν, πριν από μια πιθανή απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του.

  Δεκάδες τηλεοπτικές κάμερες περίμεναν τον 66χρονο Γουάινστιν στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος. Εκεί καταγράφηκαν τα στοιχεία του, λήφθηκαν η φωτογραφία και τα δακτυλικά του αποτυπώματα, πριν ο Αμερικανός μεγιστάνας μεταφερθεί στο δικαστήριο που βρίσκεται κοντά στο αστυνομικό τμήμα για να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή.

  Φορώντας σκούρο σακάκι πάνω από μπλε πουλόβερ και λευκό πουκάμισο, και παντελόνι τζιν, ο Γουάινστιν έφθασε στις 7:25' π.μ. (14:25΄ώρα Ελλάδας) και δεν έκανε καμιά δήλωση. Κρατούσε μερικά βαριά βιβλία στο δεξί του χέρι, όπως βιογραφίες του συνθέτη Ρίτσαρντ Ρόντζερς και του σκηνοθέτη Όσκαρ Χαμερστάιν Β΄, διάσημων για τα μιούζικαλ που ανέβαζαν στο Μπρόντγουει, καθώς και του Ελία Καζάν, σκηνοθέτη κλασικών ταινιών του Χόλιγουντ όπως «Το Λιμάνι της Αγωνίας» και «Λεωφορείον ο Πόθος».

  18145434875800

  Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο παραγωγός, που είχε χαθεί από τα φώτα της δημοσιότητας μετά τις πρώτες αποκαλύψεις τον Οκτώβριο για τις σεξουαλικές επιθέσεις που φέρεται να διέπραξε, αναμένει την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του για βιασμό και για τον εξαναγκασμό μιας γυναίκας να του κάνει στοματικό σεξ.

  Στη συνέχεια αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος, πληρώνοντας εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων, φορώντας ηλεκτρονικό βραχιολάκι και παραδίδοντας το διαβατήριό του, στο πλαίσιο μιας διευθέτησης που έχει επιτευχθεί μεταξύ των δικηγόρων του και του εισαγγελέα, σύμφωνα με τους New York Times, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

  18145462990547

  Κατά τη διάρκεια των αποκαλύψεων που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα New York Times και στο περιοδικό New York, που απέσπασαν το βραβείο Πούλιτζερ για τις έρευνες τους, διαπιστώθηκε ότι ο Γουάινστιν -προσωπικότητα που έχαιρε επί μακρόν σεβασμού γιατί προωθούσε έναν πρωτότυπο κινηματογράφο που έκαναν σκηνοθέτες όπως ο Κουέντιν Ταραντίνο- χρησιμοποιούσε την εξουσία του για να αναγκάζει επίδοξες ή νέες ηθοποιούς να ενδώσουν στις σεξουαλικές του φαντασιώσεις, μερικές φορές με τη συνδρομή συνεργατών ή υπαλλήλων του, και εξαγοράζοντας τη σιωπή ορισμένων θυμάτων με συμφωνίες για την τήρηση του απορρήτου.

  18145479406290

  Οι πρώτες μαρτυρίες κατά του Χάρβεϊ έπεσαν σαν βόμβα και δημιούργησαν το ισχυρό κίνημα #MeToo, το οποίο με τη σειρά του προκάλεσε την πτώση δεκάδων ισχυρών ανδρών σε διάφορους τομείς, όπως ο κινηματογράφος, τα μέσα ενημέρωσης, η μόδα, η γαστρονομία, η μουσική, η φωτογραφία.

  18145436580145 18145464509915

 • Πυροβολισμοί με τραυματίες σε σχολείο στην Ιντιανάπολη

  Πυροβολισμοί με τραυματίες σε σχολείο στην Ιντιανάπολη

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 17:26:12 | Πηγή: News Beast

  Συναγερμός σήμανε σε σχολείο στο Νόμπλσβιλ στην Ιντιανάπολη των ΗΠΑ, μετά από πυροβολισμούς, οι οποίοι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τραυμάτισαν δύο ανθρώπους.

  Όπως μετέδωσε το wibc.com οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα εντός του σχολικού συγκροτήματος και οι τραυματίες είναι ένας μαθητής και ένας ενήλικας χωρίς να υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για την κατάστασή τους ή ακόμα και για το αν υπάρχουν και άλλοι τραυματίες.

  Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία όλοι οι χώροι του σχολείο έχουν «κλείσει» με την αστυνομία να βρίσκεται στο σημείο και να συλλαμβάνει τον δράστη. Οι εγκαταστάσεις έχουν εκκενωθεί από μαθητές και εργαζόμενους.

  fdiogh1

  fdiogh3

  fvhisdoh1 fvhisdoh2

 • Η Βίκυ Κουλιανού θυμάται μία φωτογράφισή της στα 20

  Η Βίκυ Κουλιανού θυμάται μία φωτογράφισή της στα 20

  Κατηγορία: Lifestyle | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 17:04:03 | Πηγή: News Beast

  Μία φωτογραφία της από το παρελθόν ανέβασε η Βίκυ Κουλιανού. Το μοντέλο σε ηλικία 20 ετών ποζάρει στον φωτογραφικό φακό και τα ατελείωτα πόδια της είναι σε πρώτο πλάνο.

  Όπως γράφει η ίδια στο προφίλ της στο Instagram πρόκειται για μία από τις πρώτες φωτογραφίσεις της που έγιναν στο Μιλάνο.

 • Ουζουνίδης: Όλοι μαζί, να ανταποκριθούμε στην πρόκληση

  Ουζουνίδης: Όλοι μαζί, να ανταποκριθούμε στην πρόκληση

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 17:04:02 | Πηγή: News Beast

  Και με επίσημο τρόπο είναι πλέον νέος προπονητής της ΑΕΚ ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο 49χρονος τεχνικός υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Ένωση, ενώ στις πρώτες του δηλώσεις έθεσε ως στόχο «δουλεύοντας όλοι μαζί, να ανταποκριθούμε στην πρόκληση και να καταφέρουμε να πετύχουμε τους υψηλούς στόχους της ΑΕΚ».

  Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

  «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών.

  Μαζί του στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας θα ενταχθούν ο Χριστόφορος Κόλα ως βοηθός προπονητή, ο Νίκος Γιάγκου ως γυμναστής και ο Βασίλης Αρματάς ως αναλυτής.

  Η παρουσίαση του Μαρίνου Ουζουνίδη θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

  Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε στο www.aekfc.gr: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μελισσανίδη για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Αυτό που προέχει τώρα είναι να φανούμε αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης και το κυριότερο -δουλεύοντας όλοι μαζί- να ανταποκριθούμε στην πρόκληση και να καταφέρουμε να πετύχουμε τους υψηλούς στόχους της ΑΕΚ".

  Το βιογραφικό του νέου προπονητή

  Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι γεννημένος στις 10/10/1968 στην Αλεξανδρούπολη. Εκανε μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα ως κεντρικός αμυντικός, με πρώτους του επαγγελματικούς σταθμούς τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και την Ξάνθη. Συνέχισε την πενταετία 1992-97 στον Παναθηναϊκό. Ακολούθησε η μεταγραφή στη γαλλική Χάβρη και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Πανηλειακό και ΑΠΟΕΛ, στον οποίο κρέμασε τα παπούτσια του το 2003 με συνολικά 418 συμμετοχές και 28 γκολ σε πρωταθλήματα Α' Κατηγορίας. Στην Εθνική είχε συνολικά 50 συμμετοχές το διάστημα 1992-2001.

  Ως πρώτος προπονητής σε επαγγελματικές ομάδες ξεκίνησε τον Μάιο του 2006 στον ΑΠΟΕΛ, με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα Κύπρου 2007, ενώ το 2008 εργάστηκε στη Λάρισα. Επόμενοι σταθμοί ήταν ο Ηρακλής (2010-11) η Ξάνθη (2011-13) ο Πλατανιάς (2013) και ο Εργοτέλη (2014) και τον Δεκέμβριο του 2014 ανέλαβε τον Πανιώνιο. Μετά από δύο απόλυτα επιτυχημένες σεζόν στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, ανέλαβε τον Παναθηναϊκό τον Δεκέμβριο του 2016 και αποχώρησε από τη θέση του τον Μάιο του 2018.

  Μαρίνο Ουζουνίδη, καλή επιτυχία και καλώς όρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!».

 • Νέος κύκλος διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό στη Νέα Υόρκη

  Νέος κύκλος διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό στη Νέα Υόρκη

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 17:04:01 | Πηγή: News Beast

  Συνεχίζεται σήμερα ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών για την ονομασία της πΓΔΜ στη Νέα Υόρκη. Πριν από λίγο έφτασε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς με τη διπλωματική αποστολή, ενώ ακολούθησε μετά από λίγα λεπτά ο Σκοπιανός ομόλογός του, Νικολά Ντιμιτρόφ, με τη συνοδεία του.

  Οι δύο άνδρες κατευθύνθηκαν στον 15ο όροφο του κτιρίου, όπου ξεκίνησαν τις συνομιλίες στις 9:37 τοπική ώρα Νέας Υόρκης (4:37 ώρα Ελλάδας).

 • Πληρώνονται σήμερα οι δικαιούχοι του ΚΕΑ

  Πληρώνονται σήμερα οι δικαιούχοι του ΚΕΑ

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 17:04:00 | Πηγή: News Beast

  Σήμερα, Παρασκευή 25 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2018, διαβεβαιώνει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το ποσό των 63.077.250,94 ευρώ θα καταβληθεί σε 287.021 δικαιούχους και αφορά συνολικά 612.000 άτομα.

  «Επειδή η προκαθορισμένη ημερομηνία καταβολής του ΚΕΑ, δηλαδή η 28η Μαΐου, συμπίπτει με την αργία του Αγίου Πνεύματος επιχειρήθηκε από το υπουργείο Εργασίας να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, πριν από το τριήμερο» διευκρινίζει το υπουργείο. Όπως επισημαίνει, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), αμέσως μετά τη μεταφορά των χρημάτων, δίνει εντολή στις τράπεζες να πιστωθούν οι λογαριασμοί. Ωστόσο, το υπουργείο σημειώνει ότι τα χρήματα που θα έπρεπε να ξεκινήσουν να εμφανίζονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων από χθες το απόγευμα, καθυστέρησαν.

  Η κ. Φωτίου δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη γι' αυτό το λάθος που έγινε από την ΗΔΙΚΑ και να διαβεβαιώσω τους δικαιούχους ότι σήμερα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους το ποσό που τους αναλογεί. Υπενθυμίζω, ότι το υπόλοιπο 50% του ποσού πιστώνεται από τις τράπεζες, μέσω των προπληρωμένων καρτών. Όπως όλοι γνωρίζουν ποτέ δεν έχουμε καθυστερήσει πληρωμές».

 • Η απάντηση της Αθήνας στη «Λευκή Καταιγίδα» της Άγκυρας στο Αιγαίο

  Η απάντηση της Αθήνας στη «Λευκή Καταιγίδα» της Άγκυρας στο Αιγαίο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 17:04:00 | Πηγή: News Beast

  Με τη δική της άσκηση «Καταιγίδα» απαντά η Αθήνα στη «Λευκή Καταιγίδα» της Άγκυρας. Σήμερα εκδόθηκε και η σχετική ΝΟΤΑΜ A1428/18 που αναφέρει τις συντεταγμένες των περιοχών που δεσμεύονται για την άσκηση στην οποία θα συμμετάσχουν και αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας στο πλαίσιο των σεναρίων της άσκησης που είναι στο μεγαλύτερο μέρος της είναι του Πολεμικού Ναυτικού.

  Λίγες ημέρες μετά την «Λευκή Καταιγίδα» των Τούρκων που ολοκληρώθηκε στις 25 Μαΐου και τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, που δήλωσε πως οι Έλληνες δεν θα πρέπει να θεωρούν όλο το Αιγαίο Ελληνικό, η απάντηση έρχεται με «δέσμευση» επί της ουσίας όλου του κεντρικού Αιγαίου. Συγκεκριμένα η Αθήνα «δεσμεύει» όλο το κεντρικό Αιγαίο από τις 4 μέχρι και τις 7 Ιουνίου. Στις περιοχές αυτές που έχουν δεσμευτεί είναι και περιοχή στη δυτική Χίο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα εκτελεστούν σενάρια απόβασης. Οι διαδικασίες για την άσκηση θα ξεκινήσουν από τις 3 Ιουνίου. Η άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 8 Ιουνίου.

  Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που μίλησε στο news.gr μετά την ολοκλήρωση της άσκησης, την επόμενη ημέρα οι μονάδες του πολεμικού ναυτικού θα καταπλεύσουν σε διάφορα νησιά στο πλαίσιο της προβολής του στόλου.

  Αυτό που προξένησε ωστόσο εντύπωση είναι πως σε όλες τις περιοχές που έχει δεσμεύσει η Αθήνα για την άσκηση, υπάρχει η επισήμανση «WITHOUT FIRING», χωρίς την χρήση πυρών δηλαδή.

  Στις σχετικές ερωτήσεις που απευθύναμε η απάντηση ήταν πως θα γίνει χρήση πυρών από τα πολεμικά πλοία αλλά άλλη ημέρα.

  2w6ixhr3

  nxqzb587

 • Διάσημα designer brands και μοναδικά shoe items κατακτούν την οθόνη σου και σε οδηγούν στο attica

  Διάσημα designer brands και μοναδικά shoe items κατακτούν την οθόνη σου και σε οδηγούν στο attica

  Κατηγορία: Γυναίκα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 16:47:20 | Πηγή: News Beast

  Αναζητάς τα πιο stylish sneakers ή τα πιο urban πέδιλα, τα πιο διαχρονικά μοκασίνια ή τα πιο μοντέρνα oxfords, τις πιο εντυπωσιακές γόβες ή τα πιο άνετα flatforms;

  Στο attica, το μεγαλύτερο shoe destination στην πόλη, τα παπούτσια γίνονται πρωταγωνιστές! Τα πιο περιζήτητα shoe items κατακτούν τα Social Media και τις καρδιές μας και κάνουν το δικό τους ταξίδι στους πιο stylish προορισμούς.

  attica_destination-shoes_3

  Μία βόλτα από το Facebook και το Instagram του attica και το σίγουρο είναι πως θα θέλεις να τα προσθέσεις όλα στη συλλογή σου, για καλοκαιρινά βήματα που δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο στο πέρασμά σου.

  attica_destination-shoes_4

  Ανακάλυψε το hashtag #DestinationSHOES και περιπλανήσου ανάμεσα σε ανατρεπτικά sneakers που αναδεικνύουν την urban πλευρά σου, σε must-have σανδάλια και πλατφόρμες που απογειώνουν τις καλοκαιρινές σου περιπέτειες όπου κι αν βρίσκεσαι, αλλά και σε oxfords ή brogues για κλασσικές και πάντα στυλάτες ανδρικές εμφανίσεις.

  attica_destination-shoes_2

  Πολυπόθητα designer brands όπως Κurt Geiger, Sam Edelman, Tod’s, Hogan, Michael Kors, Allen Edmonds, Church’s, Sebago, Boss, Timberland, Nike, adidas, VANS, Tommy Hilfiger, Polo Ralph Lauren και αμέτρητα άλλα, δημιουργούν μία αναπάντεχη εμπειρία στα Social Media, οδηγώντας όλους τους shoe lovers σε έναν κοινό προορισμό, το attica.

  #DestinationSHOES… μόνο στο attica!

 • «Όχι» σε πρόωρες εκλογές από τον Μαριάνο Ραχόι

  «Όχι» σε πρόωρες εκλογές από τον Μαριάνο Ραχόι

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 16:47:19 | Πηγή: News Beast

  Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε ότι δεν θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές, μετά την κατάθεση πρότασης μομφής από το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Η πρόταση είχε κατατεθεί έπειτα από τη δικαστική απόφαση για μια υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκονται μέλη του κόμματός του.

  Ο Ραχόι είπε πως η Ισπανία χρειάζεται πολιτική σταθερότητα προκειμένου να διατηρήσει τον τρέχοντα ισχυρό ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης και ότι θα εξαντλήσει την τετραετή θητεία του.

  «Η πρόταση μομφής στρέφεται εναντίον της πολιτικής σταθερότητας που χρειάζεται η χώρα μας και εναντίον της οικονομικής ανάπτυξης», τόνισε ο Ραχόι σε συνέντευξη Τύπου σύμφωνα με το Reuters, το οποίο αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 • «Πρόβα» τελικού Champions League σε πρακτορείο ΟΠΑΠ

  «Πρόβα» τελικού Champions League σε πρακτορείο ΟΠΑΠ

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 16:47:17 | Πηγή: News Beast

  Σε στάδιο «Oλιμπίνσκι» του Κιέβου μετέτρεψε ένας πράκτορας του ΟΠΑΠ το πρακτορείο του στον Αγιο Δημήτριο στην Αθήνα, οργανώνοντας έναν τελικό Champions League στο… ποδοσφαιράκι.

  Ενθουσιασμένοι από την ιδέα του, οι πελάτες του καταστήματος χωρίστηκαν σε φίλους της Ρεάλ Μαδρίτης και της Λίβερπουλ και υποστήριξαν την αγαπημένη τους ομάδα φορώντας τα χρώματά της.

  Δείτε το βίντεο:

 • Ήταν όλοι εκεί για το «τελευταίο αντίο» στον Χάρρυ Κλυνν

  Ήταν όλοι εκεί για το «τελευταίο αντίο» στον Χάρρυ Κλυνν

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 16:47:17 | Πηγή: News Beast

  «Ήσουν πάντα μπροστά / τα είπες όλα πριν γίνουν», έγραφε ένα στεφάνι στην κηδεία του Χ. Κλυνν. Η Καλαμαριά αποχαιρέτισε σήμερα έναν από τους «αναντικατάστατους» - από εκείνους τους λίγους που με την προσφορά τους δικαιολογούν αυτόν τον χαρακτηρισμό - όπως ειπώθηκε στην κηδεία του δημοφιλούς καλλιτέχνη, Βασίλη Τριανταφυλλίδη, του γνωστού Χάρρυ Κλυνν, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

  Η κηδεία πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, υπουργών, υφυπουργών, βουλευτών, εκπροσώπων των κομμάτων, της αυτοδιοίκησης, των τοπικών αρχών, φορέων, αθλητικών σωματείων, καλλιτεχνών και πλήθους κόσμου.

  Στην εξώδιο ακολουθία παραβρέθηκαν εκτός των συγγενών του εκλιπόντος - τη σύζυγο του Χαρίκλεια, τα δύο παιδιά του, τα εγγόνια του - ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Μ. Κόλλια - Τσαρουχά, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης, η προϊσταμ'ενη του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Κ. Νοτοπούλου, οι βουλευτές Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης και ο πρόεδρος και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ηθοποιοί, τραγουδιστές, καλλιτέχνες, άνθρωποι από το χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού - μεταξύ αυτών, οι Λάκης Λαζόπουλος, Χάρις Αλεξίου, Μάρκος Σεφερλής, Έλενα Τσαβαλιά, Γιώργος Κούδας - εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων και ποντιακών σωματείων.

  294595

  «Ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, ο αγαπημένος μας Χάρρυ Κλυνν, αναφερόταν πάντα με αγάπη στην πατρίδα και στην καταγωγή του, στην Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη και τον Πόντο. Και με τη μεγάλη του παρουσία σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, τα τίμησε όλα αυτά, στο μέγιστο βαθμό», είπε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, και πρόσθεσε:

  «Βασίλη Τριανταφυλλίδη, Χάρρυ Κλυνν, θέλουμε να ξέρεις ότι προσπαθούμε να αφήσουμε πίσω μας, όλα εκείνα, που με τόσο χιούμορ και με τόση ευαισθησία κατήγγειλες. Θέλουμε να γίνουμε άξιος λαός και ως άνθρωποι, για να μας κοιτάζεις από εκεί ψηλά με υπερηφάνεια, μαζί με τους μεγάλους άνδρες που τόσο σατίρισες, αλλά που είμαι σίγουρη, ότι σε δέχθηκαν με σεβασμό ανάμεσα τους. Βασίλη Τριανταφυλλίδη, Χάρρυ Κλυνν σε αποχαιρετούμε. Αιωνία σου η μνήμη».

  «Αποχαιρετούμε σήμερα έναν δικό μας άνθρωπο, ένα σύγχρονο Αριστοφάνη», τόνισε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, μεταξύ άλλων και αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στην πορεία και την προσφορά του εκλιπόντος καλλιτέχνη, πρόσθεσε: «Τα έργα και οι πράξεις του αποτελούν οδηγό επιβίωσης των δημοκρατικών αξιών και του πολιτισμού, που πρέπει να μας διακρίνουν ως λαό, γιατί αυτό είναι η πεμπτουσία της κοινωνικής συλλογικότητας που θα ενσωματώνουμε στην πορεία μας για μια σύγχρονη Ελλάδα. Μια Ελλάδα, που δείχνει να αποκτά έναν σταθερό βηματισμό και έτοιμη για ένα νέο ξεκίνημα».

  294552

  Χαιρέτισε, επίσης, εκπρόσωπος του αθλητικού συλλόγου του Απόλλωνα Πόντου και του ποντιακού προσκυνήματος «Παναγία Σουμελά», ενώ την εξόδειο ακολουθία τέλεσε ο μητροπολίτης Καλαμαριάς και Νέας Κρήνης, Ιουστίνος.

  Η σορός του εκλιπόντος βγήκε από την εκκλησία επάνω στους ώμους μελών ποντιακών σωματείων, ντυμένων με την παραδοσιακή φορεσιά, υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας και μεταφέρθηκε στα δημοτικά κοιμητήρια της Καλαμαριάς, για να οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία, όπως ήταν και η επιθυμία του γνωστού καλλιτέχνη.

  «Αποδεικνύεται με το πέρασμα του χρόνου, ότι ήταν ο πιο εύστοχος άνθρωπος που μπορούσε να σατιρίζει μια πραγματικότητα που τότε προκαλούσε γέλιο και τελικά έγινε πραγματικότητα. Για λίγους ανθρώπους μπορείς να πεις ότι είναι αναντικατάστατοι, αλλά ο χαμός δύσκολα θα αναπληρωθεί» δήλωσε η Βούλα Πατουλίδου.

  294477

  «Ο Χάρρυ Κλυνν ήταν δάσκαλος για όλους, οπωσδήποτε όλοι πήραμε από το Χάρρυ Κλυνν - ποιος θα το αρνηθεί αυτό - γιατί υπήρξε καθοδηγητής στην τέχνη του, στην κωμωδία" είπε για τον Χάρρυ Κλύνν ο Λάκης Λαζόπουλος και συνέχισε: «Εγώ είχα τη χαρά να ζήσουμε αυτές τις εμπειρίες από κοντά, είχα την τύχη σαν άνθρωπο να τον γνωρίσω από κοντά και νομίζω, του οφείλουμε όλοι, αυτό που αποδόθηκε σήμερα από τον κόσμο, την αγάπη. Έδωσε αγάπη και άφησε πολύ ωραίες αναμνήσεις σε όλους. Φεύγει και τον κρατάμε ωραία μέσα μας».

  Συγκινημένοι, έκαναν δηλώσεις για τη γνωριμία, τη συνεργασία και τις στιγμές που μοιράστηκαν με τον Χάρρυ Κλυνν, η Χάρις Αλεξίου, ο Μάρκος Σεφερλής, η Έλενα Τσαβαλιά, αλλά και στενοί του φίλοι από την Καλαμαριά, καθώς και πρώην συνεργάτες του από το χώρο της τέχνης, του αθλητισμού και του πολιτισμού.

  294584

  «Ευχηθήκαμε, καλό ταξίδι στο μεγάλο δάσκαλο, το μεγάλο καλλιτέχνη», είπε ο Μάρκος Σεφερλής. «Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος», πρόσθεσε η Έλενα Τσαβαλιά.

  Στεφάνια στην κηδεία του Χάρρυ Κλυνν απέστειλαν οι η οικογένεια του, η αδελφή του και τα ανίψια του, ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο ΣΥΡΙΖΑ,η Ομοσπονδία Συλλόγων Ποντίων Ευρώπης» (ΟΣΕΠΕ), κ.α.

  Από τα αθλητικά σωματεία, ο πρόεδρος της Football League Λεωνίδας Λεουτσάκος, η ΑΕΚ, η Δόξα Δράμας, ο σύνδεσμος φιλάθλων «Club Rossoneri» και φυσικά ο όμιλος φίλων, ο πρόεδρος και η διοίκηση του ΝΓΣΚ Απόλλων Πόντου (Απόλλωνα Καλαμαριάς), του οποίου ο Χ. Κλυνν είχε διατελέσει πρόεδρος. Από τους καλλιτέχνες, ο Γιάννης Πάριος, ο Μάρκος Σεφερλής και η Έλενα Τσαβαλιά, ο Οργανισμός Δικαιωμάτων Τραγουδιστών «Ερατώ» (ΣΥΝΠΕ), ο ΑΝΤΕΝΝΑ, κ.α.

  294597

  294588

  294582

  294558

  294464

  294458

  4467480

  4467497

 • Στο Κίεβο δίχως να υπογράψει στον ΠΑΟΚ ο Σρνα

  Στο Κίεβο δίχως να υπογράψει στον ΠΑΟΚ ο Σρνα

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 16:25:46 | Πηγή: News Beast

  Ο Ντάριο Σρνα, αφού ολοκλήρωσε τις επαφές του με τον ΠΑΟΚ, αναχώρησε από την Ελλάδα με προορισμό την Ουκρανία και το Κίεβο, ενόψει του τελικού του Champions League μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Λίβερπουλ.

  Μάλιστα, ο άλλοτε αρχηγός της Κροατίας δημοσίευσε φωτογραφία με τους συμπατριώτες του και πρώην συμπαίκτες του στην Εθνική, Λούκα Μόντριτς και Ματέο Κόβασιτς, την οποία ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram.

  Δείτε την φωτογραφία:

  Πηγή: gazzetta.gr

 • Δύο χώρες εκτός φορολογικών παραδείσων, ποιες παραμένουν στη μαύρη λίστα

  Δύο χώρες εκτός φορολογικών παραδείσων, ποιες παραμένουν στη μαύρη λίστα

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 16:25:46 | Πηγή: News Beast

  Αφαιρέθηκαν από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη λίστα της Ε.Ε. με τους φορολογικούς παραδείσους οι Μπαχάμες και ο Άγιος Χριστόφορος.

  Οι δύο χώρες είχαν προστεθεί στη μαύρη λίστα τον Μάρτιο καθώς κρίθηκε ότι οι φορολογικοί τους κανόνες και πρακτικές δεν συμβάδιζαν με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

  Αφού οι χώρες αυτές δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν σε αλλαγές, οι υπουργοί της ΕΕ συμφώνησαν να τις μεταφέρουν από τη μαύρη λίστα στη λεγόμενη γκρίζα, η οποία περιλαμβάνει περιοχές με χαμηλά πρότυπα διαφάνειας αλλά που έχουν στόχο να γίνουν περισσότερο διαφανείς, σύμφωνα με έγγραφο της ΕΕ.

  Στη μαύρη λίστα παραμένουν επτά άλλες περιοχές φορολογικής δικαιοδοσίας: Ναμίμπια, Παλάου, Σαμόα, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Αμερικανική Σαμόα, Γκουάμ και Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο πληροφορίες από το Reuters.

  Η μαύρη λίστα της ΕΕ καταρτίστηκε τον Δεκέμβριο, ύστερα από την αποκάλυψη πρακτικών εκτεταμένης φοροαποφυγής που χρησιμοποιούσαν εταιρίες και ιδιώτες για να μειώσουν τη φορολογική τους επιβάρυνση. Αρχικά περιελάμβανε 17 περιοχές.

  «Το γεγονός ότι υπάρχουν λιγότερες περιοχές στη λίστα είναι ένας δείκτης της επιτυχίας στη διαδικασία κατάρτισης της λίστας», δήλωσε ο Βλάντισλαβ Γκοράνοφ, υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας, η οποία ασκεί τώρα την προεδρία της ΕΕ.

  Οργανώσεις υπέρ της δίκαιης φορολόγησης και Ευρωπαίοι βουλευτές έχουν επικρίνει τον ταχύ ρυθμό με τον οποίο συρρικνώνεται η λίστα αυτή καθώς και το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνει χώρες που είναι γνωστές για πρακτικές φοροδιαφυγής.

 • Κατρούγκαλος: Σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης για τις ελληνορωσικές οικονομικές σχέσεις

  Κατρούγκαλος: Σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης για τις ελληνορωσικές οικονομικές σχέσεις

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 16:25:45 | Πηγή: News Beast

  «Η ελληνική οικονομία επιστρέφει στην κανονικότητα με την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο 2018», ανέφερε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας σε συνέδριο για τις ελληνορωσικές οικονομικές σχέσεις, το οποίο οργανώθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. Όπως πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αυτό σημαίνει ότι «οι ξένες επενδύσεις -συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών- μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξη σημαντικών ρυθμών ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια».

  «Οι ελληνορωσικές οικονομικές σχέσεις έχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία, ο αγροτοδιατροφικός και η ενέργεια», επισήμανε ο κ. Κατρούγκαλος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Μικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδος-Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί έως τα τέλη του έτους στη Ρωσία.

  Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού, συμφωνήθηκε με τη Ρωσική Ένωση Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών να πραγματοποιηθεί μέσα στο φθινόπωρο 2018 μεγάλη επιχειρηματική και επενδυτική αποστολή στην Αθήνα.

  Στο στρογγυλό τραπέζι συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας, Γιόργκι Καλαμάνοφ, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών, Αλεξάντρ Μουρίτσεφ, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Αναστάσιος Τζήκας, ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας υποστήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, Νικήτα Βαντσένκιν, ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Δημήτρης Μπακόλας, καθώς και ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης παραγωγών σιτηρών, Πάβελ Σουρίκιν. Τη συζήτηση συντόνισε ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Δημήτρης Βελάνης.

  Η τοπική κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης και το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση, υπέγραψαν συμφωνία για την προώθηση τουριστικών και εμπορικών συναλλαγών. Επίσης, οι είκοσι και πλέον ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο φόρουμ υπέγραψαν διμερείς συμφωνίες συνεργασίας σε τομείς, όπως ο ναυτιλιακός, ο αγροτοδιατροφικός και ο τουρισμός.

  Στο περιθώριο των εργασιών του φόρουμ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με την υπουργό, αρμόδια για την Ολοκλήρωση και Μακροοικονομία της Ευρασιατικής Οικονομικής Επιτροπής, Τατιάνα Βαλοβάγια.

  Στη ρωσική πόλη του Βορρά συγκλίνει το τριήμερο αυτό το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου. Αυτή είναι η 21η φορά που διοργανώνεται το  διεθνές αυτού φόρουμ, το οποίο από πολλούς λέγεται και «Νταβός του Βορρά».

  «Αναπτύσσουμε μια εξωστρέφεια που δεν είχε το παλιό οικονομικό μας μοντέλο»

  Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για καινούργια ημέρα στις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία και στον οικονομικό τομέα, σημειώνοντας πως η ελληνική αντιπροσωπεία περιλαμβάνει πολλούς και σημαντικούς Έλληνες επιχειρηματίες και ότι ήδη έχουν υπογραφεί κάποιες συμφωνίες.

  «Είμαστε ξανά σε ρυθμούς ανάπτυξης και κυρίως αναπτύσσουμε μια εξωστρέφεια που δεν είχε το παλιό οικονομικό μας μοντέλο», επισήμανε ο υπουργός, που πρόσθεσε: «Πρέπει σε χώρες όπως η Ρωσία, με την οποία έχουμε πατροπαράδοτες σχέσεις, να δούμε και τα οικονομικά μας. Λόγω των κυρώσεων και της κρίσης το διμερές εμπόριο ήταν σε πτώση τα τελευταία χρόνια. Ήρθαμε λοιπόν εδώ, στο φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, με πολλούς και σημαντικούς Έλληνες επιχειρηματίες, ήδη έχουν υπογραφεί κάποιες συμφωνίες και μπορούμε να ελπίζουμε ότι ξεκινά πλέον μια καινούργια μέρα για τις σχέσεις μας με τη Ρωσία, μαζί και στον οικονομικό τομέα».

  Δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πραγματοποίησε και ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Δημήτρης Βελάνης, ο οποίος είπε πως η ελληνική συμμετοχή ανέρχεται στους 20 αντιπροσώπους και περιλαμβάνει ένα ευρύ πλέγμα τομέων της οικονομίας, όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός, η παραγωγή τροφίμων συσκευασμένων και μη, η ξυλεία και η επεξεργασία ξύλου, οι υψηλές τεχνολογίες και τα μηχανήματα.

  «Το φόρουμ, πέρα από τη διεθνή απήχηση που έχει, παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο για την ίδια τη Ρωσία, διότι σε αυτό σκιαγραφούνται οι στρατηγικές τής οικονομικής πολιτικής της Ρωσίας για το επόμενο διάστημα. Ειδικά φέτος, που μόλις πριν δέκα μέρες ορίστηκε η νέα κυβέρνηση, με στόχο να βγάλει τη χώρα σε ένα δρόμο σταθερής οικονομικής πορείας, όπου θα κυριαρχούν οι νέες τεχνολογίες και η εμβάθυνση των σχέσεων με τις άλλες χώρες», ανέφερε ο κ. Βελάνης.

  Ο ίδιος θύμισε ότι το 2015 στο φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα και ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος ομιλητής μετά τον οικοδεσπότη του φόρουμ το Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

  Στο φετινό φόρουμ οι υψηλοί προσκεκλημένοι του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίντζο Άμπε, ο αντιπρόεδρος της Κίνας, Μα Κάι, αλλά και η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

  Το έντονο ενδιαφέρον των Ελλήνων που συμμετέχουν στο διεθνές φόρουμ της Πετρούπολης, επισημαίνει πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Αναστάσης Τζήκας, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη φετινή οργάνωση.

  «Η Ελλάδα δεν πρέπει να λείπει από ένα τόσο μεγάλο γεγονός, διότι το φόρουμ αποτελεί πλατφόρμα επικοινωνίας όχι μόνο για τη ρωσική αλλά για την παγκόσμια αγορά αφού η Ρωσία παίζει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία. Η ΔΕΘ- HELLEXPO έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με το ρωσικό φορέα Roscongress , οργανωτή του φόρουμ τον οποίο εκπροσωπούμε στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Τζήκας.

  Και συμπλήρωσε ότι η ρωσική οικονομία και το δίκτυο που υπάρχει γύρω από αυτή μέσω του φόρουμ, δίνει τη δυνατότητα να υπογράφουν συμφωνίες, να δικτυωθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις. «Αυτό είναι και το μεγάλο ζητούμενο, η διεθνής δικτύωση των ελληνικής επιχειρήσεων», τόνισε.

  «Υπάρχει ένα σοβαρό δυναμικό στις ελληνορωσικές σχέσεις»

  «Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για τους επενδυτές, γιατί η Ελλάδα δεν είναι πλέον χώρα υψηλού ρίσκου», ανέφερε στην ομιλία του στο ελληνορωσικό στρογγυλό τραπέζι ο διευθυντής της Οικονομικής Διεύθυνσης του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας «Υπάρχει ένα σοβαρό δυναμικό στις ελληνορωσικές σχέσεις, αλλά ενώ από το 2015 υπήρχαν οι προοπτικές και οι δυνατότητες μεγαλύτερης ανάπτυξης των διμερών οικονομικών σχέσεων αυτές ακόμα βρίσκονται πίσω σε σχέση με το πολύ καλό επίπεδο των πολιτικών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες», τόνισε.

  Ο διευθυντής της Οικονομικής Διεύθυνσης του πρωθυπουργού εξήγησε ότι ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα γίνονται, ίσως κάποιες να μην φαίνονται λόγω του ότι κεφάλαια έρχονται μέσω τρίτων χωρών, όπως είναι η Κύπρος, «αλλά σίγουρα παραμένει ένα σοβαρό δυναμικό που μπορεί και πρέπει να ξεδιπλωθεί γιατί το θέλουν και οι δυο πλευρές».

  Επίσης, ο κ. Τσίπρας επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι «ένα από τα παράδοξα στην παγκόσμια οικονομία είναι ότι παρότι οι περιφερειακές ολοκληρώσεις αναπτύσσονται συνεχώς και στην αμερικανική ήπειρο και στην Ευρώπη και στην Ασία, η ίδια η Ρωσία που πριν τις κυρώσεις είχε πολύ ισχυρές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τώρα προχωρά τις οικονομίες σχέσεις με την Ανατολή...».

 • «Ελπίζω σε μακρά και διαρκή ευημερία και ειρήνη, μόνο ο χρόνος (και το ταλέντο) θα δείξει!»

  «Ελπίζω σε μακρά και διαρκή ευημερία και ειρήνη, μόνο ο χρόνος (και το ταλέντο) θα δείξει!»

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 16:25:44 | Πηγή: News Beast

  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή του για τη δήλωση της Βόρειας Κορέας ότι παραμένει ανοικτή σε συνομιλίες, μετά την ακύρωση από τον ίδιον μιας σχεδιαζόμενης συνάντησης των ηγετών των δύο χωρών στις 12 Ιουνίου.

  «Πολύ καλά νέα να λαμβάνω τη θερμή και παραγωγική δήλωση από τη Βόρεια Κορέα. Θα δούμε σύντομα πού θα οδηγήσει, ελπίζω σε μακρά και διαρκή ευημερία και ειρήνη. Μόνο ο χρόνος (και το ταλέντο) θα δείξει!» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

 • Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων χορηγεί το δείπνο «Fortune Greece 40 Under 40» συνοδεία του κρασιού Μελισσόμαντρα

  Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων χορηγεί το δείπνο «Fortune Greece 40 Under 40» συνοδεία του κρασιού Μελισσόμαντρα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 16:25:43 | Πηγή: News Beast

  Το κρασί Μελισσόμαντρα της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων θα συνοδεύσει το δείπνο Fortune Greece 40 Under 40.

  Για έκτη συνεχή χρονιά μέλη της λίστας 40 Under 40, νέοι επιχειρηματίες κάτω των 40 ετών αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα στην ελληνική και διεθνή επιχειρηματική σκηνή.

  Από τον χώρο της τεχνολογίας και της ψηφιακής βιομηχανίας μέχρι αυτόν του τουρισμού και της πρωτογενούς παραγωγής, επιλέχτηκαν 40 νέοι και νέες που τους συνδέει ένα βασικό χαρακτηριστικό: είναι αποφασισμένοι να πετύχουν, αποτελώντας πρότυπο για την επόμενη μέρα της Ελλάδας. Η νέα γενιά της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα  μας γεμίζει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

  Μελισσόμαντρα- λευκός οίνος της ποικιλίας Ασύρτικο/Ροδίτης, ένα κρασί με χρυσοκίτρινες ανταύγειες, και γεμάτη, μεστή γεύση με τόνους λεμονιού και πορτοκαλιού, καθώς το Μελισσόμαντρα- κόκκινος οίνος, το κρασί με βαθυκόκκινο πορφυρό χρώμα και άρωμα χαρακτηριστικό της ποικιλίας του Cabernet Sauvignon και του Syrah, πλούσια και γεμάτη γεύση, απολαυστικό στην επίγευση, αφήνει σαφές αποτύπωμα παλαίωσης και άρωμα βανίλιας, αποτελούν τους ιδανικότερους συντρόφους για το δείπνο αυτό.

  To menu θα περιλαμβάνει:

  Φρέσκο φιλέτο σολομού gravlax με μάραθο, εσπεριδοειδή και κρέμα αβοκάντο με lemongrass Μενταγιόν από φιλέτο μόσχου με ντιξέλ άγριων μανιταριών, πατάτες σατό και σάλτσα κόκκινου κρασιού αρωματισμένη με θυμάρι Cremeux λευκής σοκολάτας Valrhona με ποικιλία από φρέσκα μούρα και sable κανέλας

  Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του Καλλιγά γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.

 • Η Μέγκαν Μαρκλ εκπαιδεύεται για Δούκισσα

  Η Μέγκαν Μαρκλ εκπαιδεύεται για Δούκισσα

  Κατηγορία: Lifestyle | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 16:03:02 | Πηγή: News Beast

  Σχεδόν μία εβδομάδα πέρασε από το γάμο της Μέγκαν Μαρκλ με τον πρίγκιπα Χάρι και η, πλέον, Δούκισσα του Σάσεξ, θα πρέπει να μάθει να συμπεριφέρεται σαν μέλος της βασιλικής οικογένειας.

  Για το λόγο αυτό η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να την εκπαιδεύσει. Έτσι δάνεισε στη Μέγκαν, μία από τις πιο έμπιστες βοηθούς της, μία 49χρονη γυναίκα από την Αυστραλία που ακούει στο όνομα Samantha Cohen, προκειμένου να τη βοηθήσει να προετοιμαστεί για τη νέα της βασιλική ζωή.

  Η Samantha Cohen, η ιδιωτική βοηθός και γραμματέας της βασίλισσας, μετακόμισε ήδη από το Μπέκινγχαμ στο Κένσιγκτον και λέγεται, πως η Δούκισσα του Σάσεξ είναι έτοιμη για την εξάμηνη εκπαίδευσή της. Η 49χρονη θα καθοδηγήσει τον Χάρι και την Μέγκαν μέσα σε αυτόν τον πρώτο χρόνο του γάμου τους, ενώ έπαιξε ήδη σημαντικό ρόλο τόσο στον γάμο τους, όσο και στην πρώτη της επίσημη εμφάνιση μετά το γάμο.

  AP_18139445121874

  «Θα είναι έξι μήνες ακρόασης. Θα ακούει πολλές συμβουλές από μεγάλο εύρος ανθρώπων. Θα προχωρήσει στην όλη διαδικασία με ταπεινοφροσύνη. Δεν πρόκειται όμως να είναι μια ήρεμη διαδικασία. Θα έχει πολύ δουλειά. Ωστόσο, έχει δουλέψει πολύ και ξέρει πως είναι να έχεις ένα πραγματικά βαρύ πρόγραμμα» αναφέρει μια πηγή από το παλάτι.

 • Κυβέρνηση για ΝΔ: Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

  Κυβέρνηση για ΝΔ: Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 16:03:00 | Πηγή: News Beast

  «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια», σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι, απαντώντας σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις διαπραγματεύσεις τόσο σχετικά με το Σκοπιανό, όσο και με την οικονομία.

  Όπως σημειώνουν, «μία και μόνο φράση που είπε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή την Τετάρτη, είναι αρκετή ως απάντηση στην ανερμάτιστη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, που για άλλη μία φορά αμφισβητεί την καθαρή έξοδο: "Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια"».

  Νωρίτερα, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

  «Ο Πρωθυπουργός που έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλες τις διαπραγματεύσεις που έκανε για την Ελλάδα, είχε το θράσος σήμερα να ισχυριστεί ότι η Κυβέρνησή του επιδιώκει να πάρει πίσω και όχι να δώσει μια ονομασία στα Σκόπια. Προφανώς θεωρεί νίκη για τη χώρα μας ένα απαράδεκτο όνομα όπως αυτό της “Μακεδονίας του Ίλιντεν” το οποίο συζητά με τον κ. Ζάεφ.

  Το μόνο που απομένει στον κ. Τσίπρα να πάρει, είναι η απάντηση που του αξίζει στις εκλογές για το αχρείαστο τέταρτο μνημόνιο που υπέγραψε, κόβοντας ξανά συντάξεις και μισθούς μετά την υποτιθέμενη καθαρή έξοδο».

  Στη ΝΔ απάντησαν και κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνοντας: «Το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάτησε και πάλι το κουμπί των αυτοματοποιημένων ανακοινώσεων. Περιμένουμε, χωρίς μεγάλες προσδοκίες, τη στιγμή που θα εμπλακούν σοβαρά σε μία συζήτηση για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας».

 • Πήγε να της φτιάξει την τηλεόραση κι εκείνη τον εξανάγκασε σε στοματικό σεξ

  Πήγε να της φτιάξει την τηλεόραση κι εκείνη τον εξανάγκασε σε στοματικό σεξ

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 16:02:59 | Πηγή: News Beast

  Για σεξουαλική επίθεση σε βάρος του τεχνικού που πήγε να της φτιάξει την τηλεόραση κατηγορείται μία γυναίκα από τη Βόρεια Καρολίνα.

  Η 47χρονη Μίλντρεντ Νιούσομ συνελήφθη, έπειτα από καταγγελία του 30χρονου τεχνικού, πως τον υποχρέωσε να υποστεί στοματικό σεξ από εκείνη.

  «Καθόταν στον καναπέ καθώς περίμενε για επανεκκίνηση της συσκευής της καλωδιακής τηλεόρασης κι εκείνη άρπαξε το χέρι του και το έβαλε πάνω στο στήθος της» περιέγραψε στη New York Post εκπρόσωπος της αστυνομίας.

  Ο νεαρός προσπάθησε να αντισταθεί στις «ανεπιθύμητες σεξουαλικές ορέξεις της» αλλά εκείνη επέμεινε και του έκανε στοματικό σεξ.

  Τον απείλησε μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να γυρίσει την ιστορία σε βάρος του, εάν κατήγγειλε το συμβάν, και να τον κατηγορήσει στις αρχές πως εκείνος της ρίχτηκε. Όταν όμως ο νεαρός τελικά κατάφερε να φύγει από το σπίτι της, πήγε κατευθείαν και κατήγγειλε όσα έγιναν.

  Η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη με την καταβολή εγγύησης.

 • Πετυχημένη πορνοστάρ αποκαλύπτει πώς είναι η καθημερινότητα σε ένα «ροζ» πλατό

  Πετυχημένη πορνοστάρ αποκαλύπτει πώς είναι η καθημερινότητα σε ένα «ροζ» πλατό

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 16:02:59 | Πηγή: News Beast

  Η Kiki Minaj «καθαρίζει» πάνω από 7.000 ευρώ για τρεις μέρες δουλειάς, είναι λοιπόν πετυχημένη επαγγελματικά και ξέρει καλά τι λέει.

  Και μίλησε πρόσφατα στην αποκαλυπτική εκπομπή «The Sex Business» του βρετανικού καναλιού Channel 5 ως η πιο ακριβοπληρωμένη μαύρη πορνοστάρ της Αγγλίας.

  Και είπε πως όχι μόνο δεν νοιώθει ντροπή για τη δουλειά της, αλλά επιζητεί συνεχώς την προσοχή των άλλων, μιας και η βιομηχανία του πορνό «αφορά πρωτίστως στη γυναίκα».

  Η Minaj μετακόμισε στο Λονδίνο από την αγγλική επαρχία για να γίνει λογίστρια, βρέθηκε ωστόσο να κάνει φωτογραφίσεις για το «Playboy», μιας και δεν μπορούσε να απορρίψει τα λεφτά. «Δεν επέλεξα απλά το πορνό, αποζητώ την προσοχή. Αυτό είναι όλο, μου αρέσει η προσοχή … Νομίζω πως στη βιομηχανία του σεξ οι γυναίκες προσλαμβάνονται πιο σοβαρά, όλα αφορούν πρωτίστως στη γυναίκα. Όταν οι άνθρωποι βλέπουν πορνό και είναι ένας άντρας και μια γυναίκα, επικεντρώνονται κυρίως στη γυναίκα».

  Μιλώντας μάλιστα για τον ρόλο της γυναίκας, λέει χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει πρόβλημα με τον σεξισμό στη βιομηχανία του πορνό. Κάνουμε σεξ, δεν μπορείς να έχεις σεξισμό όταν κάνεις σεξ. Στο πορνό, εσύ είσαι η σταρ».

  Μετά περιέγραψε το πόσο γρήγορα έγινε γνωστή, κάτι που αύξησε κατά πολύ το μεροκάματό της και πριν καλά-καλά το καταλάβει, καθάριζε πάρα πολλά λεφτά, οργώνοντας ταυτοχρόνως όλη την Ευρώπη για γυρίσματα. «Είναι αρκετά διασκεδαστικό για μένα. Δεν το βλέπω σαν ‘‘ωχ, πρέπει να πάω στη δουλειά σήμερα’’, αλλά ‘‘θα κάνω σεξ!’’».

  Και λέει πως η δουλειά της μοιάζει με της ηθοποιού, καθώς δείχνει το ίδιο μέλημα για τα ρούχα και το μακιγιάζ της, περνώντας ακόμα και 15 ώρες στην προετοιμασία πριν τη σκηνή της. Μια σκηνή που, όπως δηλώνει, μπορεί να κρατήσει ακόμα και λίγα λεπτά.

  «Το πραγματικό κομμάτι του σεξ μέσα σε μια μέρα δουλειάς είναι περίπου 30%. Αυτή είναι η ζωή μας, να κάθεσαι και να περιμένεις».

  Ταυτοχρόνως, διαχωρίζει εντελώς την προσωπική της ζωή από τα επαγγελματικά της: «Όταν κάνεις σεξ στο σπίτι, κάνεις απλώς σεξ, αγαπάς τον άλλο ή κάτι τέτοιο. Στο πορνό, πρέπει όλα να φαίνονται στην κάμερα, οπότε όλα πρέπει να είναι υπό κατάλληλη γωνία, δεν είναι και πολύ άνετα».

  Και πώς κρίνει τελικά τη δουλειά της; «Βγάζω απλώς λεφτά, κάνω μια νόμιμη δουλειά, ξέρω πως είναι ασφαλής, πληρώνω τους φόρους μου, κάνω όσα πρέπει, δεν κάνω κακό σε κανέναν. Είναι αυτό που είναι»…

 • «Πέρσι είχαμε πολύ σοβαρές υποθέσεις, η πιο σημαντική ήταν τα βλαστοκύτταρα»

  «Πέρσι είχαμε πολύ σοβαρές υποθέσεις, η πιο σημαντική ήταν τα βλαστοκύτταρα»

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 16:02:58 | Πηγή: News Beast

  Αυξημένες κατά περίπου 30% ήταν το 2017 οι υποθέσεις που έφθασαν στον Συνήγορο του Καταναλωτή, αγγίζοντας τις 9.757, όπως ενημέρωσε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, Λευτέρης Ζαγορίτης, ο οποίος παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής την ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων της Αρχής.

  «Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως έχουμε διπλασιάσει τις υποθέσεις μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πάρα πολύς κόσμος έρχεται σε μας πλέον και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, της μείωσης των εισοδημάτων που κάνει τον κόσμο να διεκδικεί και το ελάχιστο και λόγω της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών στην εξωδικαστική επίλυση των διαφορών, αλλά και χάρις στην αποτελεσματικότητα της Αρχής, επιτρέψτε μου να πω, καθώς μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες λύνουμε το 82% περίπου των υποθέσεων.

  Πέρσι είχαμε πολύ σοβαρές υποθέσεις, η πιο σημαντική από τις οποίες ήταν τα βλαστοκύτταρα, η οποία αφορούσε δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου και είχε να κάνει με τον πολύ ευαίσθητο χώρο της Υγείας», ανέφερε ο κ. Ζαγορίτης.

  Παραλαμβάνοντας την Έκθεση, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, υπογράμμισε την πολύ σημαντική δουλειά που κάνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή και τόνισε πως οι ουσιαστικές συζητήσεις, με βάση τα συμπεράσματα της ετήσιας Έκθεσης του Συνηγόρου, που θα γίνουν στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές θα δώσουν την ευκαιρία στους βουλευτές να ενημερωθούν και να αποκτήσουν γνώσεις επί σοβαρών ζητημάτων, έτσι ώστε, όταν έρχονται τα νομοθετήματα στη Βουλή, να υπάρχει ενσωματωμένη αυτή η εμπειρία.

 • Κλειστά του Αγίου Πνεύματος τα φαρμακεία της Αττικής

  Κλειστά του Αγίου Πνεύματος τα φαρμακεία της Αττικής

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 16:02:58 | Πηγή: News Beast

  Κλειστά θα παραμείνουν ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, τη Δευτέρα 28 Μαΐου, τα φαρμακεία της Αττικής.

  Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ενημερώνει ότι η συγκεκριμένη ημέρα είναι αργία για τα φαρμακεία της Αττικής.

  Το κοινό θα εξυπηρετηθεί από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

 • Συνελήφθη 39χρονος για ανθρωποκτονία στην Πάτρα το 2010

  Συνελήφθη 39χρονος για ανθρωποκτονία στην Πάτρα το 2010

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 15:40:50 | Πηγή: News Beast

  Συνελήφθη ένας 39χρονος από τη Βουλγαρία που εμπλέκεται στη δολοφονία ενός 53χρονου στην Πάτρα τον Νοέμβριο του 2010, ενώ κατηγορείται και για ληστεία στη Λάρισα το 2016.

  Τα ξημερώματα της 23ης Νοεμβρίου του 2010 τρία άτομα περίμεναν σε πυλωτή σπιτιού στην Πάτρα τον 53χρονο και στη συνέχεια τον οδήγησαν με τη βία στο εσωτερικό του σπιτιού του, απ΄ όπου αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο. Στη συνέχεια τον μετέφεραν σε αγρόκτημα δίπλα από το σπίτι του, όπου τον σκότωσαν χτυπώντας τον με οικοδομικά εργαλεία.

  Για την υπόθεση αυτή οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πατρώ υπέβαλαν συμπληρωματικό προανακριτικό υλικό στην ανακρίτρια Πατρών, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 39χρονου, για συμμετοχή του στην υπόθεση.

  Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί το 2017 στη Βουλγαρία, με διεθνές ένταλμα σύλληψης, 36χρονη Βουλγάρα η οποία, μετά την έκδοσή της στην Ελλάδα, προφυλακίστηκε.

  Ο 39χρονος συνελήφθη στις 18 Μαΐου στον Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς του Κέντρου Επαφής Προμαχώνα, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε, ότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Λάρισας για διάπραξη ληστείας και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, που είχε γίνει το 2016 στην Λάρισα.

  Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, όπου αφού ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία για την εμπλοκή στην ληστεία, θα μεταχθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας και της ληστείας.

           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο