• Ντεσάν: Δεν κάναμε μεγάλο παιχνίδι, αλλά πετύχαμε τέσσερα γκολ

  Ντεσάν: Δεν κάναμε μεγάλο παιχνίδι, αλλά πετύχαμε τέσσερα γκολ

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: Μυρτώ Κόλια | Ημερομηνία: 2018-07-16 07:23:39 | Πηγή: News Beast

  Ο Ντιντιέ Ντεσάν απολαμβάνει την κορυφή, η οποία ήρθε άξια για την εθνική Γαλλίας όπως είπε ο ίδιος. Παράλληλα, τόνισε πως η ομάδα του δεν έκανε μεγάλο παιχνίδι αλλά παρόλα αυτά πέτυχε τέσσερα γκολ.

  «Είναι θαυμάσιο! Μία νεανική ομάδα στην κορυφή του κόσμου. Κάποιοι είναι πρωταθλητές σε ηλικία 19 ετών. Δεν κάναμε μεγάλο παιχνίδι, αλλά δείξαμε πνευματική ποιότητα και εν πάσει περιπτώσει, σκοράραμε τέσσερα γκολ. Αξίζαμε τη νίκη.

  Η ομάδα δούλεψε πολύ σκληρά και είχαμε κάποιες δύσκολες στιγμές στην πορεία. Μας πόνεσε πολύ η απώλεια του EURO πριν από δύο χρόνια, αλλά μας έκανε παράλληλα να μάθουμε. Η νίκη αυτή δεν είναι δική μου, οι παίκτες κέρδισαν τον αγώνα. Δουλέψαμε πολύ για 55 ημέρες. Αυτή είναι η απόλυτη στέψη. Είμαστε περήφανοι που είμαστε Γάλλοι, που είμαστε "μπλε". Η νίκη μας, ανήκει σ' αυτούς».

  Πηγή: gazzetta.gr

 • Το κλειδί που ξεκλειδώνει τις 120 δόσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού για τους ελεύθερους επαγγελματίες

  Το κλειδί που ξεκλειδώνει τις 120 δόσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού για τους ελεύθερους επαγγελματίες

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Μυρτώ Κόλια | Ημερομηνία: 2018-07-16 07:23:39 | Πηγή: News Beast

  Με τη ρύθμιση των 120 δόσεων να έχει επεκταθεί στους ελεύθερους επαγγελματίες που χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 50.000 ευρώ και να αφορά πλέον και τις οφειλές που δημιουργήθηκαν έως το τέλος του 2017, ολοένα και περισσότεροι επαγγελματίες επισκέπτονται την Εφορία τους. Πρόκειται για φορολογούμενους οι οποίοι υπό το βάρος των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και των φόρων,  έσπευσαν κυρίως το 2016 να κλείσουν το μπλοκάκι τους για να μην επιβαρυνθούν.  Πολλοί από όσους έκλεισαν τα βιβλία τους βρίσκονται αυτή τη στιγμή με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία και θέλουν να υπαχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων του εξωδικαστικού μηχανισμού.

  Όμως δεν μπορούν καθώς από τη ρύθμιση εξαιρούνται αυτομάτως όσοι δεν έχουν ενεργό μπλοκάκι. Ετσι, δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες που το τελευταίο διάστημα επισκέπτονται την εφορία τους και ζητούν να ανοίξουν και πάλι τα βιβλία τους για να μπορέσουν να υπαχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων και να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους που δημιουργήθηκαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

  Οδηγός επιβίωσης

  Οι επαγγελματίες που σχεδιάζουν να υπαχθούν μέχρι το τέλος του έτους στη ρύθμιση των 120 δόσεων του και σκέφτονται να ενεργοποιήσουν ξανά το μπλοκάκι τους  θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

  1. Πριν ξεκινήσετε την διαδικασία πρέπει να βρείτε τους ΚΑΔ (Κωδικοί Αρίθμησης Δραστηριότητας) που αντιστοιχούν στην επαγγελματική δραστηριότητα σας.

  2. Για τη διαδικασία έναρξης εμπλέκονται ΕΦΚΑ τμήμα ΟΑΕΕ -Επιμελητήριο (ανάλογα Εμπορικό, Οικονομικό, κλπ) -Δ.Ο.Υ

  3. Στα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έδρα της επιχείρησης περιλαμβάνονται:

  -  Για την έναρξη σε δικό σας χώρο (πλήρη κυριότητα ή επικαρπία) απαιτείται το Ε9.

  - Για χώρο ή δωμάτιο που ανήκει στην κυριότητα ή επικαρπία των γονέων και σας παραχωρείται δωρεάν χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή και των δυο αν το έχουν εξ ημισείας του Ν.1599/86 με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ ή Αστυνομία αλλά και το Ε9 των γονέων (4 αντίγραφα).Για τη δωρεάν παραχώρηση χρειάζεται και το Ε1 του ιδιοκτήτη.

  - Για την έναρξη σε ενοικιαζόμενο χώρο απαιτείται μισθωτήριο και μια υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη.

  4.  Προεγγραφή στον ΕΦΚΑ τμήμα ΟΑΕΕ μαζί με:

  -  Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητα.

  - Δικαιολογητικά για την έδρα της επιχείρησης (όπως προαναφέραμε).

  -  Φωτοτυπία του ΑΜΚΑ.

  -  Αν υπήρχε προηγούμενη ασφάλιση στο ΙΚΑ, συνήθως ζητείτε τριμηνιαίος ατομικός λογαριασμός ασφάλισης.

  -  Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος (εάν απαιτείται)

  5.  Προεγγραφή στο Επιμελητήριο: Απαιτείται αστυνομική ταυτότητα και φωτοαντίγραφο της και μια αίτηση -δήλωση που συμπληρώνουμε εκεί.

  6. Έναρξη στην εφορία:

  Στο Τμήμα Μητρώου μαζί με όλα τα δικαιολογητικά συμπληρώνονται  τα έντυπα Μ1 αν υπάρχουν αλλαγές στα στοιχεία και το Μ2 όπου συμπληρώνεται  το ΚΑΔ ή τους ΚΑΔ του επαγγέλματος. Η Δ.Ο.Υ. εκδίδει τη βεβαίωση έναρξης.

  7.  Οριστική Εγγραφή στο Επιμελητήριο: Η εγγραφή στο Επιμελητήριο γίνεται με ένα απλό φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης Έναρξης από την Εφορία και ένα χρηματικό ποσό για την συνδρομή σας ανάλογα το Επιμελητήριο (χρήσιμο θα ήταν να το ρωτήσετε κατά την επίσκεψη σας για την προεγγραφή).

  8. Οριστική Εγγραφή στον ΕΦΚΑ τμήμα ΟΑΕΕ:Η εγγραφή μετά στον ΟΑΕΕ γίνεται με ένα απλό φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης Έναρξης από την Εφορία και παίρνετε τη βεβαίωση εγγραφής.

 • Ήσυχες διακοπές στη γαλήνια Ψέριμο

  Ήσυχες διακοπές στη γαλήνια Ψέριμο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Μυρτώ Κόλια | Ημερομηνία: 2018-07-16 07:23:38 | Πηγή: News Beast

  Είναι ένα από τα μικρότερα νησιά των Δωδεκανήσων και βρίσκεται βόρεια της Κω και νοτιοανατολικά της Καλύμνου.

  Η μικροσκοπική Ψέριμος, των 15 τετραγωνικών χιλιομέτρων, επιφυλάσσει στον επισκέπτη ήσυχες και γαλήνιες διακοπές, σε έναν τόπο μακριά από την τουριστική βαβούρα και κοντά στην (ανέγγιχτη) φύση. Το νησί, που λέγεται και Κάπαρη, έχει πολλούς χαμηλούς λόφους και μικρές κοιλάδες με ελαιόδεντρα. Το βόρειο άκρο του νησιού ονομάζεται «Άκρα Βασιλική» και το νοτιότερο άκρο «Άκρα Ρούσσα».

  Τους καλοκαιρινούς μήνες, οι πεντακάθαρες παραλίες της με τα κρυστάλλινα νερά είναι «μαγνήτης» για τους επισκέπτες, που απολαμβάνουν την ηρεμία, τον ήλιο και τη θάλασσα, στον εναλλακτικό προορισμό όπου δεν υπάρχουν δρόμοι, δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και υπάρχει μόνο ένας οικισμός. Ο λόγος για τα Αυλάκια, όπου βρίσκεται και το λιμάνι του νησιού. Τα Αυλάκια είναι και η μεγαλύτερη και ωραιότερη αμμουδιά του νησιού, με ρηχά και διάφανα νερά.

  Πολλοί επιλέγουν την Ψέριμο σαν προορισμό για ημερήσια εκδρομή από τα κοντινά νησιά, κυρίως την Κω και την Κάλυμνο.

  ΨΕΡΙΜΟΣ ΨΕΡΙΜΟΣ ΨΕΡΙΜΟΣ ΨΕΡΙΜΟΣ ΨΕΡΙΜΟΣ ΨΕΡΙΜΟΣ

 • Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο Παρίσι για τον θρίαμβο στο Παγκόσμιο Κύπελλο

  Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο Παρίσι για τον θρίαμβο στο Παγκόσμιο Κύπελλο

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Μυρτώ Κόλια | Ημερομηνία: 2018-07-16 07:03:00 | Πηγή: News Beast

  Στους δρόμους βγήκαν το βράδυ εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι, πανηγυρίζοντας ξέφρενα τη νίκη της εθνικής τους ομάδας και την κατάκτηση του πολύτιμου τροπαίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

  Στο Παρίσι το επίκεντρο των πανηγυρισμών ήταν τα Ηλύσια Πεδία και ο πύργος του Άιφελ αλλά και σε πολλές άλλες πόλις οι Γάλλοι επιδόθηκαν σε ένα ξέσπασμα χαράς μετά το σφύριγμα της λήξης του τελικού απέναντι στην Κροατία, την οποία η Γαλλία νίκησε με 4-2.

  «Νικήσαμε, νικήσαμε!» φώναζε το πλήθος στην περιοχή των φαν του Παρισιού. «Είναι θαυμάσιο, θαυμάσιο!» αναφωνεί συγκινημένη η 58χρονη Μαρτίν, που έχει έρθει μαζί με την κόρη της και 90.000 άλλους οπαδούς που «πνίγονται» μες τις σημαίες και τα καπνογόνα.

  Λίγα λεπτά αργότερα, τα Ηλύσια Πεδία ήταν κατάμεστα από κόσμο που κατέβηκε στους δρόμους για να γιορτάσει όλη νύχτα το δεύτερο παγκόσμιο κύπελλο της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Το 1998, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν τον «πρόεδρο» Ζιντάν και την ομάδα του στην «πιο όμορφη λεωφόρο του κόσμου».

  Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες είχαν κινητοποιηθεί στο Παρίσι ενώ η Γαλλία εξακολουθεί να ζει υπό την τρομοκρατική απειλή και στη σκιά του βάρβαρου πολύνεκρου χτυπήματος του 2015, με 246 νεκρούς.

  Στο Παρίσι, στο μπαρ Carillon, ένα από τα σημεία των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου 2015, ο ο Μπενουά Μπαρντέ, ένας νεαρός σύμβουλος πληροφορικής «όχι ιδιαιτέρως φαν του ποδοσφαίρου», ήρθε για να γιορτάσει τον τίτλο με τους φίλους του και «να δείξω πως το Παρίσι δεν πεθαίνει ποτέ». «Το να είμαστε πρωταθλητές του κόσμου εδώ, είναι συμβολικό», έλεγε ενώ τα ποτήρια μπίρας πηγαινοέρχονταν συνεχώς.

  Κι εκείνος επίσης είχε αποφασίσει να κατευθυνθεί προς τα Ηλύσια Πεδία. Το 1998 «οι γονείς μου με είχαν βάλει για ύπνο στις 23:00 για να πάνε να γιορτάσουν στα Ηλύσια Πεδία. Αυτή τη φορά είναι η σειρά μου!» λέει.

  Πολλοί νέοι, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θέλουν με τη σειρά τους να ζήσουν το μεθύσι του 1998. «Είναι το πιο όμορφο καλοκαίρι της ζωής μου», έλεγε η Μιριάμ, 17 ετών, στη βάση του Πύργου του Άιφελ.

  Στο Μποντί, στην περιοχή του Παρισιού, το τελευταίο γκολ, από τον «μικρό» της ομάδας Κιλιάν Μπαπέ, ακολούθησε μία έκρηξη χαράς. «Ο Κιλιάν σούταρε, ο Κιλιάν σκόραρε, ο Κιλιάν χρυσό μπαλόνι, το Μποντί πρωταθλητής, το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γαλλία!» φώναζαν οι νεαροί τραγουδώντας το “I will survive”, τον ύμνο της εθνικής ομάδας το 1998.

  Το ενδιαφέρον του κόσμου ανέβαινε όλο και περισσότερο στη διάρκεια του κυπέλλου στη Ρωσία. Στην αρχή σκεπτικό, το κοινό άρχισε σταδιακά να κερδίζει ο ποδοσφαιρικός πυρετός για να εκραγεί οριστικά μετά τη νίκη επί του Βελγίου την Τρίτη στον ημιτελικό.

  Είκοσι χρόνια μετά την εποποιία του 1998, οι 23 παίκτες της Εθνικής Γαλλίας που πήγαν στη Ρωσία (14 από τους οποίους κατάγονται από την αφρικανική ήπειρο) διεκδίκησαν με ασυνήθιστο τρόπο τη γαλλική ταυτότητά τους όπως ο Αντουάν Γκριεζμάν που είπε στον κόσμο να είναι «περήφανοι που είναι Γάλλοι».

  «Είναι τρελό να βλέπεις όλον τον κόσμο να κατεβαίνει έτσι στους δρόμους. Δεν υπάρχουν πλέον προβλήματα, ρατσισμός, όλος ο κόσμος είναι μαζί. Μόνο με το ποδόσφαιρο το βλέπεις αυτό» σχολίασε ο Λουντοβίκ Γκενιάντ, ηλεκτρονικός, με μια φανέλα του Γκριεζμάν στην πλάτη.

  Γιορτάζοντας τη νίκη σε ένα μπαρ στο κέντρο του Παρισιού, ο Τομά Μπαζί, 31 ετών, μιλά για «εμπιστοσύνη που ξαναβρήκαμε». «Είμαστε σε μία χώρα που αντιμετωπίζει πολλή οικονομική, κοινωνική πίεση. Έχουμε ανάγκη αυτό το παράθυρο ελπίδας».

 • Όλα τα βλέμματα στη σημερινή πρώτη Σύνοδο Κορυφής Ρωσίας – ΗΠΑ

  Όλα τα βλέμματα στη σημερινή πρώτη Σύνοδο Κορυφής Ρωσίας – ΗΠΑ

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Μυρτώ Κόλια | Ημερομηνία: 2018-07-16 07:03:00 | Πηγή: News Beast

  Στο Ελσίνκι της Φινλανδίας θα συναντηθούν σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ, στην πρώτη Σύνοδο Κορυφής Ρωσίας - ΗΠΑ.

  Οι απευθείας συνομιλίες είναι προγραμματισμένες για τις 13:15 το μεσημέρι ενώ θα ακολουθήσει η συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών, στην οποία θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των συνομιλιών τους.

  Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της συνόδου κορυφής, οι εργασίες θα διαρκέσουν συνολικά τρεις ώρες, καθώς στις 16:30 είναι προγραμματισμένη η συνάντηση που θα έχει ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον πρόεδρο της Φινλανδίας Σαούλι Νιινίστο.

  Λίγες ώες πριν τη συνάντηση, ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος τα έβαλε σχεδόν με τους πάντες και σε συνέντευξή του στο CBS είπε πως η Ρωσία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κίνα είναι οι «εχθροί» των Ηνωμένων Πολιτειών, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία.

  «Πιστεύω ότι έχουμε πολλούς εχθρούς. Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας εχθρός, με αυτά που κάνουν στο εμπόριο. Φυσικά, δεν θα σκεφτόταν κανείς την ΕΕ, αλλά είναι εχθρός. Η Ρωσία είναι εχθρός από ορισμένες πλευρές. Η Κίνα είναι ένας οικονομικός εχθρός, προφανώς είναι εχθρός. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακές, αυτό δεν σημαίνει τίποτα... Αυτό σημαίνει ότι είναι ανταγωνιστές» είπε.

  Άμεση ήταν η αντίδραση του Ντόναλντ Τουσκ στις δηλώσεις Τραμπ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι καλύτεροι φίλοι και το να πει κανείς πως είναι εχθροί είναι «ψεύτικες ειδήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. «Η Αμερική και η ΕΕ είναι οι καλύτεροι φίλοι. Όποιος λέει ότι είμαστε εχθροί διαδίδει fake news» έγραψε στο Twitter.

 • Οι μεταμνημονιακές ανατροπές στη φορολογία ακινήτων

  Οι μεταμνημονιακές ανατροπές στη φορολογία ακινήτων

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Μυρτώ Κόλια | Ημερομηνία: 2018-07-16 06:39:53 | Πηγή: News Beast

  Τα δύσκολα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, δεν πέρασαν. Είναι μπροστά. Δεν είναι μόνο ο ΕΝΦΙΑ που θα έρθει το Σεπτέμβριο  και θα είναι φουσκωμένος για περίπου 1 εκατ. φορολογούμενους άλλα και οι αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων που θα συνοδευτούν με δυο ακόμη αναπροσαρμογές στις αντικειμενικές αξίες για να ευθυγραμμιστούν με τις τιμές της αγοράς. Ως απώτερο χρονικό περιθώριο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξίσωσης ορίστηκε το πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ οι απαραίτητες αλλαγές να έρθουν σε δύο δόσεις: μία το 2019 και μία άλλη το 2020.

  Στο στόχαστρο θα βρεθούν μία ακόμη φορά οι εκατοντάδες περιοχές ανά την ελληνική επικράτεια στις οποίες οι τιμές ζώνης διατηρήθηκαν και μετά την πρόσφατη τροποποίηση στο επίπεδο των 550-650 ευρώ. Η κυβέρνηση έκανε μικρές προσαρμογές της τάξεως των 50-100 ευρώ, μεταθέτοντας ουσιαστικά την ευθύνη των αυξήσεων στην επόμενη κυβέρνηση. Αυτή τη φορά, η κυβέρνηση που θα υποχρεωθεί να υλοποιήσει το «μεταμνημονιακό προαπαιτούμενο» –διά του νεοσύστατου «αυτοτελούς τμήματος εκτιμήσεων και προσδιορισμού αξιών ακινήτων– θα τροποποιήσει όλες τις μεταβλητές που καθορίζουν την αντικειμενική αξία ενός περιουσιακού στοιχείου και όχι μόνο τις τιμές ζώνης. Αυτό σημαίνει ότι επίκεινται αλλαγές:

  1. Στους χάρτες του αντικειμενικού συστήματος αξιών οι οποίοι έχουν παραμείνει αμετάβλητοι εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια, παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες στην κτηματαγορά έχουν αλλάξει άρδην κυρίως λόγω του μετρό, της Αττικής Οδού αλλά και άλλων μεγάλων έργων υποδομής.

  2. Στους συντελεστές εμπορικότητας, οι οποίοι πέραν της οριζόντιας αλλαγής που έγινε το 2016 ουσιαστικά παραμένουν σε εξωπραγματικά επίπεδα για περισσότερα από 10 χρόνια δεδομένου ότι έχουν αλλάξει άρδην οι συνθήκες στους εμπορικούς δρόμους.

  3. Στους συντελεστές παλαιότητας, οι οποίοι επίσης αλλοιώνουν σε μεγάλο βαθμό τη φορολογητέα αξία των ακινήτων. Είναι ενδεικτικό ότι εφαρμόζεται ο ίδιος συντελεστής παλαιότητας σε ένα ακίνητο 50 ετών με ένα ακίνητο 26 ετών.

  4. Στις τιμές ζώνης, οι οποίες μετά και την τελευταία αναπροσαρμογή εξακολουθούν να απέχουν από τις εμπορικές αξίες σε πολλές περιοχές. Εκτιμητές ακινήτων αναφέρουν ότι η πλήρης εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές θα επέλθει μόνο αν υπάρξουν αυξήσεις σε περιοχές περιοχές  της χώρας. Από την άλλη, σε πολλές ακριβές περιοχές χρειάζονται μειώσεις οι οποίες δεν έγιναν κατά την πρόσφατη αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών.

  Στις λεγόμενες «φθηνές» περιοχές των 500-700 ευρώ, η τεχνοκρατική λογική όριζε ότι έπρεπε να γίνουν πολύ μεγάλες ανατιμήσεις καθώς: η τιμή ζώνης αντιπροσωπεύει την τιμή ενός νεόδμητου ακινήτου στον πρώτο όροφο μιας πολυκατοικίας. Ως εκ τούτου, η τιμή αυτή δεν μπορεί να είναι η τιμή ζώνης της εφορίας πρακτικά σε καμία περιοχή ανά την Ελλάδα. Ο λόγος για τον οποίο το υπουργείο Οικονομικών έκανε τη συγκεκριμένη παρέμβαση ήταν αμιγώς πολιτικός: Ο στόχος ήταν να μην υπάρξει επιβάρυνση στον ΕΝΦΙΑ των ακινήτων που βρίσκονται στις φθηνότερες περιοχές της χώρας και κυρίως στην επαρχία. Αυτή η «προστασία» πρέπει να αντιστραφεί μέσα στην επόμενη διετία. Η διαδρομή για την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές πρέπει να γίνει κατά 50% μέσα στο 2019 και το υπόλοιπο 50% μέχρι τον Ιούνιο του 2020.

 • Άμεση αντίδραση του Τουσκ στις εμπρηστικές δηλώσεις Τραμπ

  Άμεση αντίδραση του Τουσκ στις εμπρηστικές δηλώσεις Τραμπ

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-16 00:05:03 | Πηγή: News Beast

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι καλύτεροι φίλοι και το να πει κανείς πως είναι εχθροί είναι «ψεύτικες ειδήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε την ΕΕ εχθρό σε εμπορικά θέματα.

  «Η Αμερική και η ΕΕ είναι οι καλύτεροι φίλοι. Όποιος λέει ότι είμαστε εχθροί διαδίδει fake news [ψεύτικες ειδήσεις]», έγραψε στο Twitter ο Τουσκ, πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας.

  Ο Τραμπ χαρακτήρισε την ΕΕ «εχθρό» των Ηνωμένων Πολιτειών με «αυτά που μας κάνουν στο εμπόριο» και πρόσθεσε πως «αυτό δεν σημαίνει πως είναι κακοί», σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα από την ειδησεογραφική εκπομπή του CBS, Face the Nation.

  Απαντώντας σε ερώτηση ποιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των ΗΠΑ παγκοσμίως, ο Τραμπ είπε: «Λοιπόν, πιστεύω πως έχουμε πολλούς εχθρούς. Πιστεύω πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας εχθρός, με αυτά που μας κάνουν στο εμπόριο. Φυσικά, δεν θα σκεφτόταν κανείς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά είναι εχθρός.

  «Η Ρωσία είναι εχθρός από ορισμένες πλευρές. Η Κίνα είναι ένας οικονομικός εχθρός, προφανώς είναι εχθρός. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακές. Δεν σημαίνει τίποτα. Σημαίνει ότι είναι ανταγωνιστές», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

 • Ο ιστορικός σιδηροδρομικός σταθμός που έμεινε χωρίς τρένα

  Ο ιστορικός σιδηροδρομικός σταθμός που έμεινε χωρίς τρένα

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-16 00:05:03 | Πηγή: News Beast

  Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός έπαψε πλέον να λειτουργεί. Ο χώρος, γύρω από το επιβλητικό κτήριο του σταθμού, θα μετατραπεί σε ένα μικρό «Ντουμπάι», υπόσχονται οι 'Αραβες επενδυτές που έχουν αναλάβει την ανάπλαση τής δεξιάς όχθης του ποταμού Σάββα. Οι κάτοικοι της πόλης με θλίψη παρακολουθούν να θυσιάζεται στον βωμό του εκσυγχρονισμού ένα κομμάτι της ιστορίας αυτής της πόλης.

  Το μακρόσυρτο, βραχνό σφύριγμα του καρβουνιάρη, την 1η Σεπτεμβρίου του 1884, σήμανε την έναρξη λειτουργίας του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού του Βελιγραδίου. Χιλιάδες κάτοικοι της πόλης από νωρίς τα ξημερώματα συνέρρεαν στον χώρο γύρω από το επιβλητικό κτήριο που αναδύθηκε στο μέσον της κακόφημης γειτονιάς με την ονομασία «Τσιγγάνικη μπάρα» η οποία αργότερα μετονομάστηκε σε «Bara Venecia».

  Ο αρχιτέκτονας Ντραγκούντιν Μιλουτίνοβιτς και οι κατασκευαστές από την Γαλλία αισθάνονταν υπερήφανοι που πρόσφεραν στην πρωτεύουσα του νεοσύστατου σερβικού κράτους ένα κτήριο ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Το ίδιο υπερήφανος ήταν και ο βασιλιάς Μίλαν Ομπρένοβιτς που επί των ημερών του κατασκευάστηκε ένας από τους μεγαλύτερους, τότε, και ομορφότερους σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Ευρώπη.

  Οι έντονες καταγγελίες, πόσο μάλλον οι φήμες, για δωροδοκία κατά την ανάθεση της κατασκευής του έργου σε γαλλική εταιρία, δεν απέτρεψαν τον νεοστεφθέντα βασιλιά να παραβρεθεί στα εγκαίνια και μάλιστα να είναι ο πρώτος επιβάτης, ταξιδεύοντας για τη Βιέννη. Την ίδια χρονιά από τον σταθμό αυτό ξεκίνησε και το πρώτο τραίνο για το νότο, την πόλη Νις και έτσι αποτέλεσε κόμβο διασύνδεσης της δυτικής Ευρώπης με την ανατολή. Το 1888 εντάχθηκε στους σταθμούς διέλευσης του «Orient express».

  Και τι δεν γνώρισε στην μακρόχρονη ιστορία του ο σιδηροδρομικός σταθμός του Βελιγραδίου. Στρατούς νικητών αλλά και ηττημένων, ορδές κατακτητών, καραβάνια προσφύγων και μεταναστών. Από τον σταθμό αυτό ξεκίνησαν τα στρατεύματα των Σέρβων για τους νικηφόρους βαλκανικούς πολέμους αλλά και εδώ έφτασαν τα στρατεύματα κατοχής της Αυστροουγγαρίας και της ναζιστικής Γερμανίας. Από εδώ οδηγήθηκαν στα στρατόπεδα του θανάτου οι Εβραίοι και οι Τσιγγάνοι. Ο σταθμός αυτός ήταν η τελευταία εικόνα που πήραν από την πόλη τους... Κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου ο κεντρικός σταθμός του Βελιγραδίου βομβαρδίστηκε πολλές φορές και από τους ναζιστές αλλά και από τους συμμάχους. Παρέμεινε ωστόσο όρθιος και υποδέχθηκε τους απελευθερωτές, τον κόκκινο στρατό και τους παρτιζάνους του Τίτο. Έγινε αφετηρία νέων κατακτήσεων! Από εδώ άρχισε να χτίζεται το όνειρο για έναν καλύτερο κόσμο. Ακόμα αντηχούν στους διαδρόμους του σταθμού τα τραγούδια των νέων που πήγαιναν, εθελοντές, για να κατασκευάσουν στην ενδοχώρα σιδηροδρομικές γραμμές, δρόμους, να αποξηράνουν λιμνοθάλασσες, να χτίσουν γέφυρες….

  Κι όταν η ιστορία τα έφερε ανάστροφα και οι φίλοι έγιναν εχθροί από εδώ έφευγαν τα στρατεύματα με προορισμό τα σύνορα με την Ουγγαρία απ’ όπου αναμενόταν επέμβαση των Σοβιετικών, ενώ ταυτόχρονα, από έναν απόμερο διάδρομο αναχωρούσαν τα βαγόνια με υποστηρικτές του Στάλιν που οδηγούνταν στα κάτεργα. Από τον σταθμό αυτό θα εκδιωχθούν και οι Έλληνες πολιτικοί πρόσφυγες που υποστήριξαν τη γραμμή Στάλιν στη σύγκρουση με τον Τίτο, το 1948. «Όταν τους φορτώσαμε στα επιβατικά βαγόνια, αυτοί κρέμονταν από τα παράθυρα φώναζαν συνθήματα κατά του Τίτο και υποτιμητικά, έσκιζαν και πετούσαν τα δηνάρια της Σοσιαλιστικής Γιουγκοσλαβίας που εμείς τους είχαμε δώσει» είχε διηγηθεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το 2014, ο τότε διοικητής της Υπηρεσίας Ασφάλειας και πληροφοριών (OΖNA) Γιόβο Κάπιτσιτς. Τις δεκαετίες του ΄60 και του ΄70 από εδώ αναχωρούσαν οι μετανάστες που πήγαιναν για δουλειά στη Γερμανία. Πρόσωπα πονεμένα που έβλεπαν πίσω απ το νοτισμένο τζάμι τις σιλουέτες των παιδιών τους, να σπαράζουν στο κλάμα και σκίζονταν η καρδιά τους. Αυτά τα ίδια παιδιά θα τους περιμένουν και όταν θα επιστρέψουν, μα δεν θα τα αναγνωρίζουν, και εδώ, σ αυτόν το σταθμό, θα καταριούνται την ξενιτιά που τους χώρισε απ’ τους αγαπημένους τους.

  Για τους Έλληνες μετανάστες ο σταθμός του Βελιγραδίου ήταν ενδιάμεση στάση στο ταξίδι για την Γερμανία, όπου γινόταν η αλλαγή των βαγονιών. Τα ελληνικά βαγόνια του «Ακρόπολις Εξπρές» αφαιρούνταν και προσθέτονταν τα γερμανικά. Η μυρωδιά της πατρίδας χάνονταν και τα πρόσωπα των αγαπημένων άρχιζαν να ξεθωριάζουν στη μνήμη. Εδώ, στον σταθμό του Βελιγραδίου οι Έλληνες μετανάστες συνειδητοποιούσαν ότι είναι αργά για να μετανιώσουν και η θλίψη γινόταν ακόμη μεγαλύτερη. Στην επιστροφή βέβαια το κλίμα ήταν διαφορετικό. Η αλλαγή βαγονιών δεν τους ήταν πλέον κόπος και οι παραγεμισμένες βαλίτσες με ρουχαλάκια, παιχνίδια και σοκολάτες τους φαινόταν πούπουλο. Το Βελιγράδι σήμαινε γι αυτούς ότι έμεινε «μια ανάσα δρόμος» για να σφίξουν στην αγκαλιά τα παιδιά τους. Μερικά χρόνια αργότερα το «Ακρόπολις Εξπρές» έφερνε μία άλλη γενιά Ελλήνων μεταναστών, τους φοιτητές. Νέοι άνθρωποι με όνειρα και φιλοδοξίες θα περάσουν, κάπως φοβισμένα την πρώτη φορά, την κεντρική πύλη του σταθμού αναζητώντας τη γνώση που θα τους προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον. Στη συνέχεια θα περάσουν πολλές φορές αυτήν την πύλη και το κτήριο του σταθμού θα προκαλεί πάντα νοσταλγία και πόθο για την πατρίδα.

  Στο κεντρικό σταθμό του Βελιγραδίου τα τρένα δεν θα ξανασφυρίξουν!

  Το επιβλητικό κτήριο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα μετατραπεί σε ιστορικό μουσείο και γύρω του θα υψωθούν ουρανοξύστες από σκυρόδεμα, ατσάλι και γυαλί που θα προσπαθήσουν να του κλέψουν την αίγλη. Μάταια! Γιατί αυτό το κτήριο έχει ψυχή που χτίστηκε από τον βίο των μικρών ανθρώπων με τη μεγάλη ψυχή. Από τα αναφιλητά της μάνας του στρατιώτη που αναχωρεί για το μέτωπο, το βουβό κλάμα του πατέρα που παραλαμβάνει το φέρετρο του γιου του, το φοβισμένο βλέμμα των διωκόμενων, την αγωνία και τον πόνο των μεταναστών, τα δάκρυα των παιδιών που αποχαιρετούν τους γονείς τους... Όλα αυτά είναι ψυχή! Αλλά και οι χαρές, τα όνειρα, οι ελπίδες, οι προσδοκίες, το ζεστό φιλί στα κρύα παγκάκια του πρώτου διαδρόμου… ακόμη και τα γλυκόλογα της πόρνης που «ψαρεύει» πελάτες στην ανατολική είσοδο, είναι ψυχή! Αυτήν την ψυχή κανείς δεν θα μπορέσει να τη σβήσει γιατί έχει φωλιάσει στην συλλογική μνήμη αυτού του τόπου.

 • «Απόλαυσε τη νίκη, φίλε μου»

  «Απόλαυσε τη νίκη, φίλε μου»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 23:39:57 | Πηγή: News Beast

  Συγχαρητήρια στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Γαλλίας έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλου.

  «Απόλαυσε τη νίκη φίλε μου »έγραψε ο πρωθυπουργός στο twitter ενώ υπογράμμισε επίσης το μεγάλο επίτευγμα της ομάδας της Κροατίας.

  Congratulations @fff @emmanuelmacron enjoy the victory my friend. Great performance by the Croatian team too @hns_cff #FRACROA #worldcup2018

  — Alexis Tsipras (@tsipras_eu) 15 Ιουλίου 2018

  Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συνεχάρη και αυτός τον Γάλλο ομόλογό του , Εμανουέλ Μακρόν, για την επιτυχία της χώρας του στο Μουντιάλ.

  «Συγχαρητήρια στη Γαλλία για την πανάξια κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου» έγραψε στο twitter ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

  Τέλος, ο ίδιος ο Εμανουέλ Μακρόν έστειλε μέσω Twitter ένα «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στην ποδοσφαιρική ομάδα της Γαλλίας, η οποία κέρδισε το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία της νικώντας την Κροατία με σκορ 4-2 στον τελικό.

  Ο αρχηγός του κράτους, που παρακολούθησε σήμερα τον αγώνα στη Μόσχα, θα δεχθεί τους παίκτες της εθνικής ομάδας της Γαλλίας, τον προπονητή και τις οικογένειές τους σε δεξίωση αύριο το απόγευμα στο προεδρικό μέγαρο.

 • Επίθεση αυτοκτονίας κοντά σε υπουργείο στην Καμπούλ

  Επίθεση αυτοκτονίας κοντά σε υπουργείο στην Καμπούλ

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 23:39:57 | Πηγή: News Beast

  Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 15 τραυματίστηκαν από έκρηξη, που κατά τα φαινόμενα ήταν επίθεση αυτοκτονίας, κοντά σε ένα υπουργείο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, καθώς οι υπάλληλοι έβγαιναν από τα γραφεία τους κατά την απογευματινή ώρα αιχμής, δήλωσαν αξιωματούχοι. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

  «Προφανώς ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τη ζώνη των εκρηκτικών την οποία φορούσε στην είσοδο του υπουργείου μας», δήλωσε ο Φράιντουν Άζχαντ, εκπρόσωπος του υπουργείου Αγροτικής Αποκατάστασης και Ανάπτυξης.

  «Στόχος ήταν οι υπάλληλοί μας που έφευγαν για τα σπίτια τους», είπε.

  Το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε σε μια ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης Amaq πως ένας βομβιστής αυτοκτονίας της οργάνωσης πυροδότησε το γεμάτο με εκρηκτικά γιλέκο του εν μέσω υπαλλήλων του υπουργείου Αγροτικής Αποκατάστασης και Ανάπτυξης στην Καμπούλ την ώρα που έφευγαν από την εργασία τους.

  Επικαλούμενο πηγή την οποία δεν προσδιόρισε ανέφερε πως 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν κατά την επίθεση και πρόσθεσε πως δύο Γάλλοι πολίτες περιλαμβάνονται στους τραυματίες. Δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

  Πριν από έναν μήνα περίπου είχε σημειωθεί επίθεση στο ίδιο υπουργείο.

  Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ, Χασμάτ Στανεκζάι, δήλωσε πως τουλάχιστον επτά άνθρωποι, περιλαμβανομένων αμάχων και μελών των δυνάμεων ασφαλείας, σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 15 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση η οποία προκάλεσε επίσης ζημιές σε όχημα που ανήκει σε ξένους συμβούλους του υπουργείου.

  Ο Στανεκζάι είπε πως τα περισσότερα θύματα είναι υπάλληλοι του υπουργείου. Δεν έχει ενημέρωση αν μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται και σύμβουλοι.

  Αν και ο αριθμός των θυμάτων που έχει αναφερθεί είναι σχετικά περιορισμένος σε σχέση με πολλές άλλες επιθέσεις, για τους ανθρώπους που βρίσκονται στο σημείο και εξακολουθούν να αναζητούν πληροφορίες για μέλη των οικογενειών τους, η επίθεση ήταν τρομερή.

  «Έχω έρθει εδώ και προσπαθώ να βρω τον γιο μου, ανησυχώ πραγματικά», δήλωσε ο Σάγεντ Άσραφ, ο γιος του οποίου εργάζεται στο υπουργείο.

  «Πήγα στο νοσοκομείο αλλά δεν μπόρεσα να τον βρω εκεί και τώρα περιμένω εδώ μήπως τον βρω, προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί του αλλά το τηλέφωνό του είναι κλειστό.»

  Νωρίτερα σήμερα, η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν (Manua) δημοσιοποίησε την εξαμηνιαία έκθεσή της για τα θύματα αμάχους της αφγανικής σύγκρουσης, στην οποία καταγράφεται αριθμός-ρεκόρ σχεδόν 1.700 θανάτων τους πρώτους έξι μήνες του 2018.

  Μετά τη βραχύβια εκεχειρία του περασμένου μήνα στη διάρκεια της τριήμερης αργίας για το Άιντ, ο πρόεδρος Άσραφ Γάνι επανέλαβε την προσφορά για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν και υπάρχει αυξανόμενη αισιοδοξία ότι μπορεί να επιτευχθεί μια σημαντική υπέρβαση.

  Όμως οι Ταλιμπάν, που λένε πως η υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση στην Καμπούλ είναι παράνομη, απορρίπτουν την έκκλησή του και επιμένουν ότι για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις θα πρέπει να έχουν φύγει τα διεθνή στρατεύματα από το Αφγανιστάν.

 • Μια ακόμα νύχτα επεισοδίων στην Κέρκυρα

  Μια ακόμα νύχτα επεισοδίων στην Κέρκυρα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 23:39:56 | Πηγή: News Beast

  Επεισόδια σημειώθηκαν μετά τις 9 το βράδυ στην περιοχή του ΧΥΤΑ στην Λευκίμμη της Κέρκυρας.

  Οι διαδηλωτές που βρίσκονται στην 23η ημέρα των κινητοποιήσεων συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ στο γήπεδο Νεοχωρίου, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον ΧΥΤΑ και επιχείρησαν να φθάσουν στις εγκαταστάσεις του χώρου, εμποδίστηκαν όμως από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση χημικών .

  Από τα επεισόδια, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, προκλήθηκε πυρκαγιά σε παρακείμενο ελαιώνα η οποία σβήστηκε με την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής.

  Οι κάτοικοι της Λευκίμμης ζητούν να μην λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ και να απομακρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή.

  (φωτογραφία αρχείου)

 • Δυο φωτογραφίες από το μουντιάλ, δυο διαφορετικές ιστορίες

  Δυο φωτογραφίες από το μουντιάλ, δυο διαφορετικές ιστορίες

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 23:15:55 | Πηγή: News Beast

  Σε μια διοργάνωση που κράτησε αμείωτο τοπ ενδιαφέρον του πλανήτη για περίπου ένα μήνα, τα φωτογραφικά στιγμιότυπα είναι πάρα πολλά. Τα περισσότερα συνηθισμένα ή… αναμενόμενα.  Υπήρχαν και αυτά που ήταν πολύ καλά.

  Δυο από αυτά, ωστόσο, έχουν την δική τους ιστορία, έγιναν viral και σίγουρα κέρδισαν τη θέση τους στην ιστορία.

  Η πρώτη είναι του εκστασιασμένου προέδρου της Γαλλίας να πανηγυρίζει ένα από τα γκολ των τρικολόρ. Μια φωτογραφία που αποτυπώνει την ένταση της στιγμής και κυρίως πως ακόμα και με κοστούμι στην κερκίδα μπορείς να… «χαθείς» εύκολα.

  Η δεύτερη, σαφώς πιο συμβολική και έντονη, έρχεται από την πολύπαθη Συρία. Εκεί, σε κάποιο βομβαρδισμένο σπίτι στη μαρτυρική Χομς, μια παρέα ανδρών παρακολουθούν τον τελικό του μουντιάλ. Μια φωτογραφία- ένα μήνυμα πως η ζωή θα συνεχιστεί.

 • Πομπέο: Παραγωγικές οι συνομιλίες με τη Β. Κορέα κατέληξαν σε στέρεες δεσμεύσεις

  Πομπέο: Παραγωγικές οι συνομιλίες με τη Β. Κορέα κατέληξαν σε στέρεες δεσμεύσεις

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 23:15:54 | Πηγή: News Beast

  O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε πως οι συνομιλίες που διεξήχθησαν σήμερα ανάμεσα σε αξιωματούχους των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας για την επιστροφή των λειψάνων Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον Πόλεμο της Κορέας (1950-53) «κατέληξαν σε στέρεες δεσμεύσεις».

  Ήταν η πρώτη φορά έπειτα από εννέα χρόνια κατά την οποία Αμερικανοί και Βορειοκορεάτες στρατηγοί διεξήγαγαν συνομιλίες. Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν σήμερα στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας και συμφώνησαν να επαναλάβουν τις κοινές επιχειρήσεις επί του πεδίου για την ανεύρεση των λειψάνων Αμερικανών που αγνοούνται από την εποχή του πολέμου, ανέφερε ο Πομπέο σε μια ανακοίνωση.

  «Οι σημερινές συνομιλίες ήταν παραγωγικές και συνεργατικές και κατέληξαν σε στέρεες δεσμεύσεις», είπε.

  Ο επαναπατρισμός των λειψάνων των Αμερικανών στρατιωτών προβλέπεται σε μια τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν κατά τη συνάντηση κορυφής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη τον Ιούνιο.

  Οι συναντήσεις σε επίπεδο εργασίας θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα προκειμένου να συντονιστούν τα επόμενα βήματα για τον επαναπατρισμό των λειψάνων, περιλαμβανομένης της μεταφοράς εκείνων που έχουν ήδη περισυλλεγεί στη Βόρεια Κορέα, είπε ο Πομπέο.

  Το Πεντάγωνο έχει πει πως Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι έχουν αφήσει να εννοηθεί στο παρελθόν πως έχουν στην κατοχή τους τα λείψανα έως και 200 Αμερικανών στρατιωτών. Ωστόσο στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ που γνωρίζει το θέμα δήλωσε τον περασμένο μήνα πως δεν είναι σαφές τι θα μπορούσε να παραδώσει η Βόρεια Κορέα.

  Οι αμερικανικές δυνάμεις μετέφεραν περίπου 100 ξύλινα φέρετρα στην αποστρατικοποιημένη ζώνη τον περασμένο μήνα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να μεταφερθούν τα λείψανα, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

  Περίπου 7.700 Αμερικανοί στρατιώτες παραμένουν αγνοούμενοι από την εποχή του Πολέμου της Κορέας, σύμφωνα με στοιχεία των ΗΠΑ. Περισσότεροι από 36.500 στρατιώτες των ΗΠΑ σκοτώθηκαν στον πόλεμο.

 • Έγραψε αρνητική ιστορία ο Ζιρού στο μουντιάλ

  Έγραψε αρνητική ιστορία ο Ζιρού στο μουντιάλ

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 22:53:54 | Πηγή: News Beast

  Ο Ολιβιέ Ζιρού ήταν ο άνθρωπος που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης της Γαλλίας στο μουντιάλ.

  Όπως και ο Γκιβάρς το 1998 τελείωσε το τουρνουά χωρίς να έχει σκοράρει. Ο επιθετικός της Τσέλσι, όμως, κατάφερε να γράψει ιστορία, καθώς αποχωρεί από τα γήπεδα της Ρωσίας χωρίς καν να βρει στόχο σε 13 προσπάθειες!

  Olivier Giroud ends the 2018 World Cup with 13 shots, 0 shots on target and 0 goals.

  His side are on the verge of lifting the trophy.

 • Ληστές εισέβαλαν με καλάσνικοφ σε εστιατόριο στο Λόφο του Στρέφη

  Ληστές εισέβαλαν με καλάσνικοφ σε εστιατόριο στο Λόφο του Στρέφη

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 22:31:44 | Πηγή: News Beast

  Ένοπλη ληστεία από τρεις κουκουλοφόρους σημειώθηκε, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, σε εστιατόριο στην οδό Ανεξαρτησίας, στο Λόφο του Στρέφη.

  Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις δράστες εισέβαλαν στο εστιατόριο κρατώντας καλάσνικοφ και πήραν όσα χρήματα υπήρχαν στο ταμείο, ενώ αμέσως μετά λήστεψαν και τους πελάτες.

  Στη συνέχεια, οι κουκουλοφόροι τράπηκαν σε φυγή, ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

 • Ασυγκράτητος κατά… πάντων ο Τράμπ

  Ασυγκράτητος κατά… πάντων ο Τράμπ

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 22:31:43 | Πηγή: News Beast

  Η Ρωσία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κίνα είναι οι «εχθροί» των Ηνωμένων Πολιτειών, υποστήριξε ο Αερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

  Στη συνέντευξη αυτή, που παραχωρήθηκε το Σάββατο και μεταδόθηκε σήμερα, παραμονή της πρώτης συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας, ο Τραμπ είπε ότι η Ρωσία, η ΕΕ και η Κίνα είναι, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία, οι «εχθροί» των ΗΠΑ.

  «Πιστεύω ότι έχουμε πολλούς εχθρούς. Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας εχθρός, με αυτά που κάνουν στο εμπόριο. Φυσικά, δεν θα σκεφτόταν κανείς την ΕΕ, αλλά είναι εχθρός. Η Ρωσία είναι εχθρός από ορισμένες πλευρές. Η Κίνα είναι ένας οικονομικός εχθρός, προφανώς είναι εθχρός. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακές, αυτό δεν σημαίνει τίποτα... Αυτό σημαίνει ότι είναι ανταγωνιστές», σημείωσε.

 • Ξύλο, βιασμοί και τρομοκρατία σε αγωνιστές της ΕΟΚΑ

  Ξύλο, βιασμοί και τρομοκρατία σε αγωνιστές της ΕΟΚΑ

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 22:09:58 | Πηγή: News Beast

  Η βρετανική εφημερίδα «Mail on Sunday» δημοσιεύει σήμερα νέες καταθέσεις σε βάρος των αγγλικών αποικιοκρατικών δυνάμεων από βετεράνους αγωνιστές της ΕΟΚΑ κατά την περίοδο 1955-59 στην εν εξελίξει δικαστική υπόθεση στο Λονδίνο.

  Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι μία γυναίκα, 15 ετών την περίοδο του απελευθερωτικού αγώνα, την οποία οι Βρετανοί υποπτεύονταν ως μέλος της ΕΟΚΑ, συνελήφθη από Τουρκοκύπριους αστυνομικούς στο σπίτι της το 1956 υπό τη διοίκηση Βρετανού αξιωματικού.

  Οι καταγγελίες στο φάκελο της υπόθεσης της συγκεκριμένης γυναίκας, που κατονομάζεται μόνο ως «Mrs XY», αναφέρουν ότι οδηγήθηκε σε ένα δάσος, όπου ξυλοκοπήθηκε και στη συνέχεια βιάστηκε .

  Μετά οδηγήθηκε σε αστυνομικό σταθμό, όπου οι ανακριτές την πετούσαν «σαν μπάλα» από τον έναν στον άλλο. Κάποια στιγμή πέρασαν στο λαιμό της μία θηλιά και την έσφιξαν.

  Οι Βρετανοί συνήγοροί της υποστηρίζουν ότι η αποικιοκρατική διοίκηση όχι μόνο παραβίασε τη Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και σε αυτή την υπόθεση, αλλά επίσης απέτυχε να προστατεύσει τα δικαιώματα υπηκόων της.

  Ο 79χρονος σήμερα Χρίστος Σωκράτους δέχθηκε το 1958 κλωτσιές και ξυλοδαρμό, ποδοπατήθηκε και υποχρεώθηκε να μείνει με τα χέρια και τα πόδια τεντωμένα επί τέσσερις ώρες. Κατά τον διάρκειας 28 ημερών βασανισμό του είδε και άλλους νεαρούς άνδρες να σύρονται από τα κελιά τους για να βασανιστούν.

  Η βρετανική κυβέρνηση, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, προσπαθεί να ανατρέψει δικαστική απόφαση, που επιτρέπει την εκδίκαση των αγωγών των πρώην αγωνιστών της ΕΟΚΑ στο Λονδίνο.

 • Δυο μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη στην Κρήτη

  Δυο μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη στην Κρήτη

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 22:09:57 | Πηγή: News Beast

  Νέα εστία πυρκαγιάς ξέσπασε το απόγευμα στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην περιοχή Φαλάσαρνα Χανίων η οποία καίει χορτολιβαδική έκταση και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

  Κύριο μέλημα των πυροσβεστών είναι να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες ώστε η πυρκαγιά να μην επεκταθεί προς τον κάμπο των Φαλασάρνων όπου υπάρχουν καλλιέργειες και κατοικίες.

  Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Αρολίθι Ρεθύμνου ενώ η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη περιοχή Αμάρι Ρεθύμνου τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αφού έκαψε 6 στρέμματα χορτολιβαδικής και γεωργικής έκτασης.

  Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπεται για σήμερα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Σάμος, Ικαρία)

  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα)

  • Περιφέρεια Κρήτης (Ηράκλειο, Λασίθι)

  (φωτογραφία αρχείου)

 • Ενισχύονται οι δυνάμεις δασοπυρόσβεσης της Αλεξανδρούπολης

  Ενισχύονται οι δυνάμεις δασοπυρόσβεσης της Αλεξανδρούπολης

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 22:09:57 | Πηγή: News Beast

  Τη συνδρομή ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου τύπου Kamov, στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών, έχουν από σήμερα στη διάθεσή τους οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις της Αλεξανδρούπολης.

  Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, πύραρχος, Κώστας Κούκουρας, το ελικόπτερο ρωσικής κατασκευής, «Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα και της Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος τοποθετείται από σήμερα στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος», το οποίο θα συμβάλλει τα μέγιστα στις επιχειρήσεις των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων στις κατασβέσεις των δασικών πυρκαγιών».

  Ο κ. Κούκουρας, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων σημείωσε πως το Kamov θα παραμείνει στο «Δημόκριτος», καθ' όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, διευκρινίζοντας πως έχοντας ως βάση τον Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης, το ελικόπτερο θα συνδράμει στην αεροπυρόσβεση, όπου και όποτε απαιτηθεί.

 • Κορυφαίος του Μουντιάλ ο Μόντριτς

  Κορυφαίος του Μουντιάλ ο Μόντριτς

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 21:46:19 | Πηγή: News Beast

  Η μοίρα των χαμένων... Η Κροατία έχασε την κούπα, αλλά ο Λούκα Μόντριτς κέρδισε το βραβείο του κορυφαίου του Μουντιάλ!

  O Μόντριτς κορυφαίος του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018! O Λούκα Μόντριτς αναδείχθηκε MPV του Μουντιάλ, έχοντας τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στη διοργάνωση, τα περισσότερα χλμ, πέτυχε δυο γκολ, ενώ μοίρασε μια ασίστ! Δεύτερος σε ψήφους ήταν ο Αζάρ και τρίτος ο Γκριζμάν. To χει πάντως η μοίρα των... χαμένων να κερδίζουν αυτόν τον τίτλο. Αλλωστε, την τελευταία φορά που αναδείχθηκε MVP παίκτης της νικήτριας ομάδας, ήταν το 1994 ο Ρομάριο. Το 1998 το βραβείο πήγε στον Ρονάλντο, το 2002 στον Καν, το 2006 στον Ζιντάν, το 2010 στον Φορλάν και το 2014 στον Μέσι.

  Την ίδια ώρα, η αποκάλυψη του Mundial και next-big-thing του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Κιλιάν Μπαπέ, πήρε το βραβείο του κορυφαίου νέου παίκτη της διοργάνωσης. Ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν πέτυχε το τέταρτο γκολ της Γαλλίας στον τελικό και έφτασε τα τέσσερα στη διοργάνωση, στην οποία αναδείχθηκε κορυφαίος νέος παίκτης. Ο 19χρονος πήρε τη σκυτάλη από τον συμπαίκτη του στους Τρικολόρ, Πολ Πογκμπά, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

  Πηγή: gazzetta.gr

 • Ντεσάν, ο τρίτος που το σηκώνει ως παίκτης και προπονητής

  Ντεσάν, ο τρίτος που το σηκώνει ως παίκτης και προπονητής

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 21:46:19 | Πηγή: News Beast

  Αμφισβητήθηκε, τον έκραξαν για τον τρόπο παιχνιδιού του, αλλά εκείνος έφτασε με τρομερό τρόπο στην κορυφή. Ετσι ο Ντιντιέ Ντεσάν έγινε ο τρίτος που κατακτά το Μουντιάλ ως παίκτης και ως προπονητής. Το πήρε το 1998 και τώρα φυσικά.

  Ο πρώτος που είχε πετύχει αυτό το μυθικό νταμπλ, ήταν ο Μάριο Ζαγκάλο με την Βραζιλία (1958, 1962 ως παίκτης και 1970 ως προπονητής). Ο επόμενος ήταν ο Φραντς Μπεκενμπάουερ με τη Δυτική Γερμανία (1974 ως παίκτης και 1990 ως προπονητής).

 • Στη Γερμανία 50 μετανάστες από τους 450 που επιβαίνουν σε πλοία της Frontex στη Μεσόγειο

  Στη Γερμανία 50 μετανάστες από τους 450 που επιβαίνουν σε πλοία της Frontex στη Μεσόγειο

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 21:46:18 | Πηγή: News Beast

  Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα ότι δέχτηκε, κατόπιν αιτήματος της Ιταλίας, να παραλάβει 50 από τους 450 μετανάστες που επιβαίνουν σε δύο πλοία της Frontex, στα νότια της Σικελίας, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας και της Μάλτας που είχαν ανταποκριθεί το Σάββατο στην έκκληση των ιταλικών αρχών.

  «Η Γερμανία και η Ιταλία συμφώνησαν, ενόψει των συνομιλιών για την εντατικοποίηση της διμερούς συνεργασίας σε ό,τι αφορά την πολιτική του ασύλου» να παραλάβει 50 άτομα το Βερολίνο, ανέφερε μια εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

  Οι 450 μετανάστες εντοπίστηκαν την Παρασκευή πάνω σε ένα ξύλινο σκάφος, στη Μεσόγειο. Το πρωί του Σαββάτου, όταν στην περιοχή πλησίασαν δύο σκάφη της Frontex, πολλοί από αυτούς πήδηξαν στη θάλασσα, σύμφωνα με ιταλικές πηγές.

  Οκτώ γυναίκες και παιδιά έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο στη Λαμπεντούζα, στην Ιταλία.

  Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι αποφάσισε πριν από έναν μήνα να απαγορεύσει το ελλιμενισμό πλοίων μη κυβερνητικών οργανώσεων που παρέχουν βοήθεια στους μετανάστες στη Μεσόγειο.

  (φωτογραφία αρχείου)

 • Η όμορφη και σέξι αθλητική δημοσιογράφος Michela Persico

  Η όμορφη και σέξι αθλητική δημοσιογράφος Michela Persico

  Κατηγορία: Lifestyle | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 21:21:30 | Πηγή: News Beast

  Η Michela Persico είναι αθλητική δημοσιογράφος στην ιταλική τηλεόραση και όταν αφήνει τις κάμερες ποζάρει με σέξι διάθεση στα social media.

  Η σέξι ρεπόρτερ με αναλογίες μοντέλου, σέξι βλέμμα, ωραίο χαμόγελο και καλλίγραμμα πόδια, κάνει τους άντρες να κολλάνε ακόμα περισσότερο με τα αθλητικά.

  mciofdvh3 mciofdvh4 mciofdvh5 mciofdvh6 mciofdvh7 mciofdvh13 mciofdvh8 mciofdvh9 mciofdvh10 mciofdvh11 mciofdvh12 mciofdvh002

 • Οι «Αγριόχοιροι» θρηνούν τον εθελοντή δύτη που πέθανε προσπαθώντας να τους σώσει

  Οι «Αγριόχοιροι» θρηνούν τον εθελοντή δύτη που πέθανε προσπαθώντας να τους σώσει

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 21:21:28 | Πηγή: News Beast

  Οι δώδεκα μικροί ποδοσφαιριστές που έμειναν εγκλωβισμένοι επί 18 ημέρες σε ένα πλημμυρισμένο σπήλαιο στη βόρεια Ταϊλάνδη πληροφορήθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο ότι ένας Ταϊλανδός δύτης, που προσπαθούσε να τους βοηθήσει, έχασε τη ζωή του στις 6 Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

  Η ομάδα των «Αγριόχοιρων» παιγιδεύτηκε στις 23 Ιουνίου στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ που είχε πλημμυρίσει λόγω του μουσώνα. Η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των παιδιών και του προπονητή τους ολοκληρώθηκε στις 10 Ιουλίου. Οι γιατροί εκτιμούν ότι τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση μετά τη διάσωσή τους από βατραχανθρώπους του πολεμικού ναυτικού της Ταϊλάνδης και ξένους ειδικούς που έφτασαν από πολλές χώρες για να βοηθήσουν.

  Όμως κατά την επιχείρηση αυτή έχασε τη ζωή του ένας Ταϊλανδός πρώην δύτης και αθλητής του τριάθλου. Ο Σαμάν Κουνάν μετείχε στην ομάδα που προσπαθούσε να εφοδιάσει με οξυγόνο το σπήλαιο. Κατά την επιστροφή του στην έξοδο, έχασε τις αισθήσεις του και ξεψύχησε.

  Τα αγόρια, ηλικίας από 11 έως 16 ετών, έμαθαν την τραγική είδηση μόλις το Σάββατο, καθώς οι γιατροί έκριναν ότι έχουν πλέον αναρρώσει αρκετά από την περιπέτειά τους και μπορούν να διαχειριστούν αυτήν την πληροφορία. «Όλα τους έκλαψαν και εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους. Έγραψαν μηνύματα σε μια ζωγραφιά του Σαμάν και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του» περιέγραψε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ο Τζεντσάντα Τσοκνταμρόγκσουκ. «Τον ευχαρίστησαν και υποσχέθηκαν ότι θα είναι καλά παιδιά», πρόσθεσε.

  Ο Σαμάν Κουνάν ολοκλήρωσε τη θητεία του στον στρατό το 2006. Εργαζόταν στο αεροδρόμιο Σουβαρναμπούμι της Μπανγκόκ όταν έμαθε για την εξαφάνιση των παιδιών και δήλωσε εθελοντής στην ομάδα διάσωσής τους.

 • Μέλη των «Pussy Riot» έκαναν την εισβολή στον τελικό του μουντιάλ

  Μέλη των «Pussy Riot» έκαναν την εισβολή στον τελικό του μουντιάλ

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 20:56:24 | Πηγή: News Beast

  Το ρωσικό ακτιβιστικό συγκρότημα πανκ «Pussy Riot» ανέλαβε την ευθύνη για την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο στη διάρκεια του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξήχθη σήμερα στη Μόσχα, με αποτέλεσμα μια πολύ σύντομη διακοπή του αγώνα.

  «Γεια σας από το στάδιο Λουζνίκι, είναι δροσερά εδώ!» έγραψαν σε αναρτήσεις στους λογαριασμούς τους στο Twitter και στο Facebook αμέσως μετά το συμβάν.

  Η Όλγα Κουρατσιόβα, μέλος του συγκροτήματος που τάσσεται κατά του Κρεμλίνου, δήλωσε πως είναι μια από εκείνους που εισήλθαν στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του τελικού και πως τώρα κρατείται από την αστυνομία.

  Ο Κουρατσιόβα δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς πως βρίσκεται σε αστυνομικό τμήμα στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας όπου ο τελικός ανάμεσα στη Γαλλία και στην Κροατία διακόπηκε για πολύ λίγο από τέσσερις ανθρώπους που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο.

  Τα μέλη των «Pussy Riot» που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο στη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλου φορούσαν αστυνομικές στολές.

  Οι δύο άνδρες και οι δύο γυναίκες διέκοψαν για λίγο τον αγώνα προτού απομακρυνθούν από τις αρχές.

 • Το photostory του μεγάλου τελικού του μουντιάλ

  Το photostory του μεγάλου τελικού του μουντιάλ

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 20:56:24 | Πηγή: News Beast

  Το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της κατέκτησε η εθνική Γαλλίας, επικρατώντας 4-2 της Κροατίας στο «Λουζνίκι» της Μόσχας, στην καταληκτική αναμέτρηση του Μουντιάλ της Ρωσίας.

  Σε έναν από τους πιο «γεμάτους» τελικούς στην ιστορία της διοργάνωσης, οι «τρικολόρ» είχαν αποτελεσματικότητα, ποιότητα και αρκετή δόση τύχης για να επαναλάβουν τον άθλο του 1998.

  Όπως είναι φυσικό οι Γάλλοι το γλέντησαν σαν μικρά παιδιά ενώ αξίζει να σημειωθεί πως λίγα λεπτά πριν την απονομή ξέσπασε καλοκαιρινή μπόρα στη Μόσχα!

 • Βαρβιτσιώτης: Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις θυσίες του ελληνικού λαού

  Βαρβιτσιώτης: Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις θυσίες του ελληνικού λαού

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 20:56:23 | Πηγή: News Beast

  «Η επίτευξη αποτελεσματικότερης αντιπροσώπευσης είναι κάτι που δεν προσφέρεται για τακτικισμούς. Απαιτεί ειλικρίνεια και υπευθυνότητα. Επειδή αφορά το σύνολο του τρόπου λειτουργίας του πολιτεύματός μας. Έχει να κάνει με την ίδια τη Δημοκρατία μας. Δε γίνεται, επομένως, να την επικαλούμαστε μόνο όποτε μας συμφέρει. Και δε γίνεται, επίσης, να την εφαρμόζουμε μόνο όταν μας "βολεύει"» τονίζει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kontra News, προσθέτοντας πως η ανάγκη αναδιάρθρωσης των εκλογικών περιφερειών είναι κάτι που ο ίδιος έχει επισημάνει από το 2004.

  Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ δηλώνει πως δεν ανησυχεί ιδιαίτερα από την ίδρυση κάποιου νέου κόμματος καθώς όπως λέει σε μια Δημοκρατία κάθε νέα πρόταση είναι καλοδεχούμενη, και προσθέτει πως το ζητούμενο δεν είναι τόσο το να ιδρύσεις κόμμα, όσο το να αντέξει εκείνο στο χρόνο.

  Αναφορικά με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό ο κ. Βαρβιτσιώτης εκφράζει την εκτίμηση πως το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ, που αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει να δρομολογεί ήδη την ένταξη των Σκοπίων σε αυτό, δεν θα σταματήσει κάθε του ενέργεια τον προσεχή Γενάρη, «επειδή θα φοβηθεί που ο κ. Καμμένος θα αποφασίσει τότε να αλλάξει την άποψή του και να μην ψηφίσει τη συμφωνία, σε δεύτερο βαθμό», όπως λέει.

  Για τα ζητήματα της οικονομίας εκφράζει την απορία του για το πώς γίνεται η Κυβέρνηση, από τη μια, να διατρανώνει την έξοδο από τα Μνημόνια και, από την άλλη, να λέει ότι θα διαπραγματευτεί τότε και το κόψιμο των συντάξεων.

  Μάλιστα αναφορικά με ενδεχόμενες πιέσεις που μπορεί να ασκηθούν στη ΝΔ ο κ. Βαρβιτσιώτης δηλώνει πως κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις θυσίες του ελληνικού λαού προσθέτοντας πως παρά το ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα της χώρας, δε θα διστάσει να συγκρουστεί με τον οποιοδήποτε, είτε λέγεται Τσίπρας, είτε Μοσκοβισί.

  Τέλος αναφορικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό ο αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΔ λέει πως «πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθούμε ότι δε γίνεται το βόρειο-ανατολικό Αιγαίο να συνεχίσει να λειτουργεί άλλο ως "αποθήκη ψυχών-μεταναστών" εν ονόματι όλης της Ευρώπης».

 • Κινέζος μετέτρεψε το πριόνι του σε μουσικό όργανο

  Κινέζος μετέτρεψε το πριόνι του σε μουσικό όργανο

  Κατηγορία: Παράξενα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 20:32:30 | Πηγή: News Beast

  Ο Liang Linsheng είναι ένας μουσικός από την Κίνα που αποφάσισε να δείξει το ταλέντο του με έναν διαφορετικό τρόπο. Έφτιαξε, λοιπόν, ένα μουσικό όργανο από ένα πριόνι και γίνεται viral παίζοντας με αυτό...

 • Ένα ονειρικό κομμάτι γης στην Ινδονησία

  Ένα ονειρικό κομμάτι γης στην Ινδονησία

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 20:32:28 | Πηγή: News Beast

  Ένας τροπικός παράδεισος ξετυλίγεται στην Ινδονησία με φοίνικες και χρυσή αμμουδιά, ψηλά βουνά και ενεργά ηφαίστεια.

  Το Μπαλί συνδυάζει εξωτικά χρώματα, μαγευτικές εικόνες και απέραντες παραλίες που γλείφονται από τα ζεστά νερά του Iνδικού. Αποτελεί μία από τις 33 επαρχίες της χώρας και η πρωτεύουσά του, η Ντενπασάρ, βρίσκεται στα νότια του νησιού.

  Το «νησί των θεών», όπως χαρακτηρίζεται φιλοξενεί διάσπαρτους περισσότερους από 100 χιλιάδες ναούς.

  Ο επισκέπτης θα ζήσει από κοντά τη μυστηριακή ατμόσφαιρα του νησιού, θα απολαύσει την έντονη νυχτερινή ζωή της Κούτα και της Σεμινιάκ και θα γευθεί θαλασσινά στις υπαίθριες ψαροταβέρνες της περιοχής Jimbaran.

  Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τις παραλίες της Nusa Dua και τις άγριες μαύρες ηφαιστειογενείς παραλίες του ανατολικού Μπαλί.

  Το Pura Besakih είναι το πιο ιερό σημείο του Μπαλί είναι χαμένο στα βουνά του Ayung, ανάμεσα σε κλιμακωτούς ορυζώνες, και αποτελείται από ένα σύμπλεγμα ναών, αφιερωμένων στον Βισνού, στη Σίβα και στον Βράχμα.

  Πληροφορίες - Φωτογραφίες

  Μπαλί / Ινδονησία

  Διαφορά ώρας: 5 ώρες μπροστά

  Νόμισμα: Ινδονησιακή ρούπια (1 ευρώ ισοδυναμεί με 15.217 ρουπίες)

  Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Ντουμπάι είναι 15 ώρες και 25 λεπτά από την Αθήνα και 18 ώρες και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας και Ντουμπάι.

  ΜΠΑΛΙ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΜΠΑΛΙ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΜΠΑΛΙ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΜΠΑΛΙ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΜΠΑΛΙ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΜΠΑΛΙ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΜΠΑΛΙ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

 • «Η συμφωνία των Πρεσπών διαλύει την γκρίζα ζώνη»

  «Η συμφωνία των Πρεσπών διαλύει την γκρίζα ζώνη»

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 20:32:27 | Πηγή: News Beast

  Περισσότερες από 320 προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της διανόησης και της τέχνης υπογράφουν την πρώτη λίστα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, με τη διαδικασία των υπογραφών να συνεχίζεται. Πολιτικά πρόσωπα, καθηγητές πανεπιστημίων, καλλιτέχνες κάνουν λόγο για ιστορική και έντιμη Συμφωνία «που εξασφαλίζει το μέλλον των λαών των δύο χωρών αλλά και της Βαλκανικής γειτονιάς μας με ειρήνη, αλληλεγγύη και συνανάπτυξη».

  Μεταξύ αυτών που υπογράφουν είναι ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, η λογοτέχνις Ρέα Γαλανάκη-Κούβελα, η πανεπιστημιακός Δραγώνα Θάλεια, ο πανεπιστημιακός Γιάννης Δρόσος, η Μυρσίνη Ζορμπά πολιτικός επιστήμων, ο καθηγητής Κώστας Ζώρας, ο ερευνητής Αλέξης Ηρακλείδης, ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός, η ιστορικός τέχνης Άννα Καφέτση, ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, η ιστορικός Χριστίνα Κουλούρη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης, ο συγγραφέας Βασίλης Κουνέλης, ο ηθοποιός Στέφανος Ληναίος, ο ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ Αντώνης Λιάκος, ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής, ο πανεπιστημιακός του Πανεπιστημίου Μακεδονία Νίκος Μαραντζίδης, ο συνθέτης Νότης Μαυρουδής, ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαχαίρας, ο ομότιμος καθηγητής κοινωνιολογίας Νίκος Μουζέλης, ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάϊκος και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Παναγιώτου.

  Αναλυτικά το κείμενο έχεις ως εξής:

  «Συμφωνία Πρεσπών

  Η ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών της 17ης Ιουνίου 2018, κλείνει μια μεγάλη εκκρεμότητα 25 και πλέον χρόνων στην περιοχή μας. Είναι μια έντιμη Συμφωνία που εξασφαλίζει το μέλλον των λαών των δύο χωρών αλλά και της Βαλκανικής γειτονιάς μας με ειρήνη, αλληλεγγύη και συνανάπτυξη.

  Η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό («Βόρεια Μακεδονία») έναντι όλων και με συνταγματική αναθεώρηση καλύπτει πλήρως τις πάγιες ελληνικές θέσεις και μάλιστα τις διασφαλίζει ακόμη περισσότερο, ενώ αποδεικνύει, έμπρακτα, τη βούληση της γειτονικής χώρας για ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών.

  Διαλύεται η «γκρίζα ζώνη» που δημιουργούσε η μακροχρόνια εκκρεμότητα ενός «πρώην κράτους» και προσδιορίζονται με σαφήνεια και με διεθνή σφραγίδα τα όρια -πολιτικά, ιστορικά, πολιτισμικά- ανάμεσα στην ελληνική Μακεδονία και την «Βόρεια Μακεδονία». Είναι ο μοναδικός τρόπος διαγραφής δια παντός των αλυτρωτισμών στα Βαλκάνια.

  Γίνεται σεβαστή η αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό της γειτονικής χώρας. Η επιβεβαίωση στη Συμφωνία της γλώσσας (όπως επί πάρα πολλές δεκαετίες έχει αναγνωρισθεί και από τη χώρα μας) και της ιθαγένειας της γειτονικής χώρας αποδεικνύει έμπρακτα τη βούληση της Ελλάδας για την οικοδόμηση ενός σταθερού μέλλοντος φιλίας και ειρήνης με τη «Βόρεια Μακεδονία». Η Ελλάδα, μια δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα σέβεται τις αποφάσεις και τις θεμελιώδεις αρχές του ΟΗΕ.

  Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές, όπου στην Ευρώπη παρατηρείται η άνοδος της ακροδεξιάς, του εθνικισμού, του σοβινισμού και του ρατσισμού, φαινόμενα, εξαιτίας των οποίων έχουν κυλήσει ποταμοί αίματος στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια σ' αυτές τις ιστορικές στιγμές, όπου στη χώρα μας, με αυτή τη Συμφωνία, ερχόμαστε στην πράξη αντιμέτωποι με το τέρας του φασισμού και με όσους το τροφοδοτούν, κύκλοι που εκφράζουν το πιο σκοτεινό παρελθόν, διχάζουν τον ελληνικό λαό και τις πολιτικές δυνάμεις σε εθνοπροδότες και εθνοσωτήρες. Ο διχασμός αυτός πλήττει τα θεμέλια της Δημοκρατίας, όταν στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη γειτονιά μας επινοούνται επικίνδυνοι αναθεωρητισμοί που προοιωνίζουν σκοτεινό μέλλον.

  Εμείς, αριστεροί, δημοκράτες, προοδευτικοί πολίτες, στηρίζουμε τη Συμφωνία, γιατί είμαστε κατά των εθνικισμών και των αναθεωρητισμών, γιατί είμαστε υπέρ μιας ειρηνικής, αλληλέγγυας ευρωπαϊκής, βαλκανικής γειτονιάς, γιατί η Συμφωνία υπερβαίνει τις εθνικιστικές και θρησκευτικές εντάσεις. Είμαστε υπέρ της αξιοπρέπειας των λαών. Στηρίζουμε τη Συμφωνία γιατί πιστεύουμε ότι είναι πατριωτικό, διεθνιστικό και δημοκρατικό μας καθήκον».

 • Εξαρθρώθηκε κύκλωμα Trafficking με στόχο τη σύναψη εικονικών συμφώνων συμβίωσης

  Εξαρθρώθηκε κύκλωμα Trafficking με στόχο τη σύναψη εικονικών συμφώνων συμβίωσης

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 20:09:36 | Πηγή: News Beast

  Πολυμελής σπείρα που εκμεταλλευόταν σεξουαλικά αλλοδαπές, μέσω κέντρων διασκέδασης και κρυφών οίκων ανοχής και νομιμοποιούσε την παραμονής τους στην Ελλάδα, με σύναψη εικονικών συμφώνων συμβίωσης, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.

  Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο κέντρο της Αθήνας, τη Μεσσηνία και τη Μύκονο, συνελήφθησαν συνολικά 13 άτομα, εκ των οποίων 5 Έλληνες και 8 αλλοδαπές γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορίας, διευκόλυνσης ακολασίας, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, ψευδούς βεβαίωσης και νόθευσης παραβάσεων της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

  Σημειώνεται, ότι στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 12 άτομα, εκ των οποίων οι 10 είναι άνδρες και οι 2 γυναίκες, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν και προσαγωγές 7 επιπλέον γυναικών για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα εκδιδόμενα πρόσωπα και τους αλλοδαπούς.

  Σύμφωνα με την αστυνομία, η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε τουλάχιστον την τελευταία τριετία στο πεδίο της οικονομικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών. Όσον αφορά στον τρόπο δράσης της σπείρας, τα μέλη της εντόπιζαν γυναίκες κυρίως από χώρες της ανατολικής Ευρώπης και με διάφορες υποσχέσεις για νόμιμη εργασία στην Ελλάδα, αποσπούσαν τη συναίνεσή τους, προκειμένου να έλθουν στη χώρα μας.

  Μετά την άφιξή τους, αρχικά τις μετέφεραν σε οικία σε περιοχή της Αττικής, παρακρατώντας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και ελέγχοντας πλήρως τις κινήσεις τους, ενώ στη συνέχεια με τη χρήση βίας και απειλών τις εξανάγκαζαν να απασχολούνται σε κέντρο διασκέδασης ιδιοκτησίας τους και να επιδίδονται σε ασελγείς πράξεις με πελάτες, έναντι αμοιβής.

  Επιπλέον, τα μέλη της οργάνωσης παρέδιδαν τις αλλοδαπές, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε ιδιοκτήτες παρόμοιων καταστημάτων και κρυφών οίκων ανοχής, στην Αττική ή σε πόλεις της επαρχίας.

  Χαρακτηριστικό της οργανωμένης και μεθοδικής τους δράσης αποτελεί το γεγονός ότι κανόνιζαν τη σύναψη εικονικών συμφώνων συμβίωσης μεταξύ των γυναικών και ατόμων που οι ίδιοι εντόπιζαν, έναντι αμοιβής. Στη συνέχεια, κατέθεταν τα σύμφωνα σε Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και σε αρμόδιες Υπηρεσίες για την έκδοση σχετικών αδειών παραμονής.

  Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι οι δράστες προέβαιναν στην υποβολή ψευδών μηνύσεων σε βάρος γυναικών, που κατάφερναν να διαφύγουν από τον έλεγχο τους, επιβάλλοντας σε άλλες αλλοδαπές να καταθέτουν ως μάρτυρες. Με τον τρόπο αυτό επιχειρούσαν να καταστήσουν αναξιόπιστες τις ενδεχόμενες καταγγελίες σε βάρος τους.

  Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το τελευταίο εξάμηνο τα μέλη της οργάνωσης, είχαν εκμεταλλευθεί σεξουαλικά τουλάχιστον 25 γυναίκες, μέσω κέντρων διασκέδασης και κρυφών οίκων ανοχής. Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά, δύο αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα, πλήθος εγγράφων σχετικών με τη σύναψη εικονικών γάμων, βεβαιώσεις κατάθεσης αιτήσεων για την έκδοση αδειών διαμονής και ιδιόχειρες σημειώσεις.

  Οι συλληφθέντες και οι συλληφθείσες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες.

 • Στην κορυφή του κόσμου η Γαλλία, 4-2 τους Κροάτες

  Στην κορυφή του κόσμου η Γαλλία, 4-2 τους Κροάτες

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 20:09:35 | Πηγή: News Beast

  Ήταν ντέρμπι μέχρι που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο! Κάπου εκεί η ανωτερότητα της Γαλλίας και η εμφανής κούραση της Κροατίας καθόρισαν το αποτέλεσμα και έστειλαν την κούπα στο Παρίσι.

  Η Γαλλία είναι εδώ και λίγα λεπτά παγκόσμια πρωταθλήτρια σε έναν τελικό απολαυστικό που είχε σχεδόν τα πάντα. Πολλά γκολ, ένα αυτογκόλ, ένα πέναλντι μέσω VAR, ακόμα και μια… μαζική εισβολή τουλάχιστον τεσσάρων θεατών στον αγωνιστικό χώρο.

  Η Κροατία το πάλεψε μέχρι τέλους άλλα κάτι η αμυντική της λειτουργία κάτι η κούρασή της, δεν κατάφερε να αντισταθεί στις ορέξεις των Γάλλων οι οποίοι δίκαια κατέκτησαν τον τίτλο αφού συνολικά έπαιξαν καλύτερο ποδόσφαιρο.

  Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα τελείωσε με 2-1 υπέρ των τρικολόρ με τον Μάντζουκιτς να σκοράρει (στο 18ο λεπτό) με κεφαλιά αλλά… στο τέρμα της ομάδας του, τους Κροάτες να ισοφαρίζουν (στο 28ο λεπτό)με τον Πέρισιτς και τον Γκριέζμαν να βάζει και πάλι μπροστά την ομάδα του, ευστοχώντας (στο 38ο λεπτό) σε πέναλτι που κερδήθηκε μέσω του VAR μετά από χέρι του Πέρισιτς.

  Το δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, η Γαλλία ήταν καταιγιστική. Στο 59 ο Πογκμπά έκανε το 3-1 με εκπληκτικό σουτ για να έρθει ο Μπαπε στο 65 και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Γαλλίας.

  Το τραγικό λάθος του Λιορίς, δείγμα της χαλάρωσης μετά το 4-1, στο 69ο λεπτό έδωσε την ευκαιρία στον Μάντζουκιτς να πετύχει γκολ -αυτή τη φορά στη σωστή εστία- και να δώσει ελπίδες στους Κροάτες αλλά από εκείνο το σημείο του αγώνα και έπειτα ο ρυθμός έπεσε, η Γαλλία κράτησε το σκορ, δεν επέτρεψε στους Κροάτες να αποκτήσουν περισσότερες ελπίδες και κάπως έτσι οι τρικολόρ στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές και «έραψαν» το δεύτερο αστέρι στη φανέλα τους.

 • Ο πρόεδρος της Αυστρίας κατά της… κυβέρνησης της χώρας για το μεταναστευτικό

  Ο πρόεδρος της Αυστρίας κατά της… κυβέρνησης της χώρας για το μεταναστευτικό

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 20:09:34 | Πηγή: News Beast

  Ενάντια σε μία σκληρότερη πολιτική στο θέμα του ασύλου τάσσεται ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, απορρίπτοντας τα σχέδια που έχει παρουσιάσει, στο πλαίσιο της αυστριακής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς με το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων.

  Σχολιάζοντας την πρόταση της κυβέρνησης, να επιτρέπεται η υποβολή αίτησης για άσυλο μόνον σε έδαφος εκτός ΕΕ, ο Αυστριακός πρόεδρος σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Oesterreich τονίζει κατηγορηματικά ότι «όποιος απειλείται με διωγμό, έχει το δικαίωμα να ζητά προστασία στη βάση της Σύμβασης της Γενεύης για τους πρόσφυγες,».

  Ταυτόχρονα προσθέτει ότι υποστηρίζει αναμφίβολα την επαναφορά του ασύλου στις πρεσβείες, «ωστόσο, εάν κάποιος έλθει στη χώρα μας και ζητήσει άσυλο, θα πρέπει να του επιτρέπεται κάτι τέτοιο».

  Ο ίδιος εκφράζει τις επιφυλάξεις του απέναντι στις προτάσεις των προερχόμενων από το Κόμμα των Ελευθέρων, Αυστριακών υπουργών Εσωτερικών Χέρμπερτ Κικλ και 'Αμυνας Μάριο Κούνασεκ, για την αποστολή Αυστριακών στρατιωτών στη Βόρεια Αφρική προς ενίσχυση της Frontex.

  Κατά την άποψή του, προς το παρόν ο Αυστριακός Ομοσπονδιακός Στρατός δεν έχει τις δυνατότητες για μία τέτοια αποστολή, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι ήδη υπάρχουσες, σημαντικές, ειρηνευτικές αποστολές του στο εξωτερικό, όπως στο Κόσοβο και στη Βοσνία, ενώ, εκτός αυτού, δεν υπάρχει ακόμη η συγκατάθεση από βορειοαφρικανικές χώρες.

  Στη συνέντευξή του, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο πρόεδρος Βαν ντερ Μπέλεν απορρίπτει κατηγορηματικά μία ποινικοποίηση για διασώστες στη Μεσόγειο, παρατηρώντας χαρακτηριστικά ότι «όταν κάποιος διασώζει ένα παιδί που έπεσε στον Δούναβη και κινδυνεύει να πνιγεί, τον τιμούμε, και δικαιολογημένα, ως έναν σωτήρα ανθρώπινης ζωής. Όταν ο ίδιος άνθρωπος διασώζει ένα παιδί που κινδυνεύει να πνιγεί στη Μεσόγειο, είναι ακριβώς το ίδιο, ένας σωτήρας ανθρώπινης ζωής και δεν επιτρέπεται να σύρεται στα δικαστήρια».

  Ήδη την περασμένη εβδομάδα, και ενόψει των τελευταίων εξελίξεων στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, ο Αυστριακός πρόεδρος είχε απευθύνει έκκληση για μεγαλύτερη ευαισθησία στην μεταναστευτική πολιτική και σαφείς προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο αναπόφευκτων και ανεξέλεγκτων αλυσιδωτών αντιδράσεων από μία πολύ περιοριστική γραμμή.

  Σε δηλώσεις του, έπειτα από συναντήσεις που είχε με τους ομολόγους του της Σλοβενίας και της Κροατίας, ο Αυστριακός πρόεδρος προειδοποίησε πως «μονομερή μέτρα στα σύνορα ενέχουν τον κίνδυνο ενός ανεξέλεγκτου φαινομένου ντόμινο», και πως μία τέτοια αλυσιδωτή αντίδραση θα ήταν σχεδόν αναπόφευκτη, εάν σε ένα άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικρατούσε μία «πολύ περιοριστική γραμμή».

  «Εάν κάποιος αρχίσει να αμφισβητεί ουσιαστικά τον Χώρο του Σένγκεν, τότε θα πρέπει να προσέξουμε αυτό να μην δημιουργήσει μία δυναμική», προειδοποίησε ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, επισημαίνοντας ότι αυτή την στιγμή η κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται υπό έλεγχο.

  Εμμέσως πλην σαφώς, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας είχε ασκήσει κριτική στην πολιτική του αρχηγού του συγκυβερνώντος στην Γερμανία κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης και υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, σημειώνοντας πως, κατά την γνώμη του, «θα είναι ίσως πιο εύκολο να βρεθεί μία λύση (στο προσφυγικό-μεταναστευτικό), όταν θα έχουν πλέον περάσει οι εκλογές στο γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας».

  Ο ίδιος δεν είχε παραλείψει να ασκήσει έμμεση κριτική και στην πρόσφατη μεγάλη άσκηση συνοριακής προστασίας που διοργάνωσε το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών στο Σπίλφελντ, στα σύνορα της Αυστρίας με την Σλοβενία, παρατηρώντας πως για τέτοιες ενέργειες θα πρέπει να υπάρχει «συνεννόηση, προετοιμασία και εξήγηση», και αυτό «εάν βέβαια αυτές οι ενέργειες γενικά, είναι καν απαραίτητες».

 • Διαδήλωση κατά του Τραμπ και του Πούτιν στο Ελσίνκι

  Διαδήλωση κατά του Τραμπ και του Πούτιν στο Ελσίνκι

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 20:09:34 | Πηγή: News Beast

  Πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Ελσίνκι, την παραμονή της ιστορικής συνόδου κορυφής μεταξύ των προέδρων των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν, στη φινλανδική πρωτεύουσα.

  Κάτω από τον καυτό ήλιο, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία της Γερουσίας, έξω από τον μεγάλο λουθηρανικό καθεδρικό του Ελσίνκι, σε μικρή απόσταση από το Προεδρικό Μέγαρο όπου αύριο θα φιλοξενηθεί η πρώτη σύνοδος κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας.

  Η αστυνομία εκτιμά ότι οι συμμετέχοντες ήταν 2-2.500, οι διοργανωτές από την πλευρά τους έκαναν λόγο για «πολλές χιλιάδες».

  Ανταποκρινόμενη στην έκκληση της οργάνωσης Helsinki Calling, η οποία εκπροσωπεί δεκάδες μη κυβερνητικές οργανώσεις, η Ούτι Ααλτόνεν κατέβηκε στη διαδήλωση μαζί με τα δύο μικρά παιδιά της, με ένα τρίκυκλο καλυμμένο με συνθήματα. «Τους εξήγησα (σ.σ. στα παιδιά της) τι συνέβαινε με τα παιδιά των προσφύγων στις ΗΠΑ και σοκαρίστηκαν πολύ. Ζούμε ελεύθεροι στη Φινλανδία και είναι υποχρέωσή μας να διαμαρτυρόμαστε» είπε η νεαρή γυναίκα, αναφερόμενη στη μεταχείριση που επιφύλαξαν οι αμερικανικές αρχές στα μικρά παιδιά των παράτυπων μεταναστών που συλλαμβάνονταν στα σύνορα με το Μεξικό.

  Η Κίρα Βόρλικ κρατούσε μια σημαία στα χρώματα του ουράνιου τόξου και ένα πλακάτ με τη φράση «Φύγαμε από την Αμερική για να απαλλαγούμε από εσένα». «Είμαι Αμερικανίδα και ντρέπομαι για τον Τραμπ (...) Δεν του αξίζει ο τίτλος του προέδρου», είπε, εξηγώντας ότι έχει ενοχληθεί για τη στάση του απέναντι στις γυναίκες, τις μειονότητες και τους πρόσφυγες. Σύμφωνα με τη Βόρλικ, η οποία εδώ και έναν χρόνο εργάζεται για μια εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών στη Φινλανδία, «ο Τραμπ δεν θα έπρεπε να συναντήσει τον Πούτιν» μετά την παραπομπή, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, δώδεκα Ρώσων πρακτόρων με την κατηγορία ότι παρενέβησαν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

  Κάποιοι στο πλήθος φώναζαν συνθήματα υπέρ της Ουκρανίας, ενώ υπήρχε και ένα πλακάτ με τη φράση «Απελευθερώστε τον Σεντσόφ», τον Ουκρανό σκηνοθέτη που παραμένει φυλακισμένος στη Ρωσία και πραγματοποιεί απεργία πείνας από τα μέσα Μαΐου. Η συγγραφές Σόφι Οξάνεν διάβασε κείμενα του Σεντσόφ στο συγκεντρωμένο πλήθος.

  Την ίδια ώρα, περίπου 50 διαδηλωτές, προσκείμενο σε ένα νεολαιίστικο κίνημα ευρωσκεπτικιστών, καθώς και μέλη μιας ακροδεξιάς οργάνωσης, εξέφραζαν την υποστήριξή τους στον Τραμπ, στο κέντρο του Ελσίνκι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο STT.

  Η φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat νοίκιασε 300 γιγαντοοθόνες στην πρωτεύουσα, στις οποίες αύριο θα αναγράφεται η φράση, στα αγγλικά και τα ρωσικά: «Κύριε πρόεδρες, καλωσήρθατε στη χώρα της ελευθεροτυπίας» – μια υπενθύμιση ότι η Φινλανδία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των χωρών που σέβονται την ελευθερία του Τύπου.

 • Παράξενα τατουάζ στη γλώσσα

  Παράξενα τατουάζ στη γλώσσα

  Κατηγορία: Παράξενα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 19:45:30 | Πηγή: News Beast

  tonguetattoo3 tonguetattoo4 tonguetattoo5 tonguetattoo6 tonguetattoo7 tonguetattoo10 tonguetattoo9 tonguetattoo8 tonguetattoo1

 • Αυξάνεται η παραγωγή θωρακισμένων αυτοκινήτων στο Μεξικό

  Αυξάνεται η παραγωγή θωρακισμένων αυτοκινήτων στο Μεξικό

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 19:45:28 | Πηγή: News Beast

  Το Μεξικό ήταν η δεύτερη πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο το 2017 σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Σπουδών, γεγονός που οφείλεται στα πολύ υψηλά ποσοστά βίας και εγκληματικότητας που παρατηρούνται.

  Περισσότερες από 25.000 δολοφονίες σημειώθηκαν την περασμένη χρονιά σε όλη τη χώρα, αριθμός ρεκόρ που όμως αναμένεται να ξεπεραστεί φέτος.

  Η ανασφάλεια είναι και ο βασικός λόγος που παρατηρείται αύξηση της τάξης του 10% στην παραγωγή των αυτοκινήτων που φέρουν θωράκιση, καθώς σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Θωρακισμένων Αυτοκινήτων της χώρας, τα θωρακισμένα αυτοκίνητα φέτος θα ανέλθουν σε 3.284 μονάδες. Βέβαια, ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρός σε σύγκριση με τα 15.145 θωρακισμένα αυτοκίνητα που διατέθηκαν στη Βραζιλία το 2017 με τις εκτιμήσεις για φέτος να κάνουν λόγο για αύξηση της τάξης του 25%.

  Αρκετοί κατασκευαστές που διαθέτουν εργοστάσια παραγωγής στη χώρα έχουν ξεκινήσει να κατασκευάζουν θωρακισμένα αυτοκίνητα κρατώντας τις τιμές σε λογικά πλαίσια.

  Για παράδειγμα η Audi προσφέρει την θωρακισμένη έκδοση του Q5, η οποία κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Πουέμπλα, στα 87.000 δολάρια, τη στιγμή που η μετατροπή του σε μια aftermarket εταιρεία θα κόστιζε περί τα 95.000 δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών. Τα θωρακισμένα Audi Q5 προορίζονται για την εγχώρια αγορά αλλά και για τις αγορές της Βραζιλίας και της Αργεντινής.

  «Ένα από τα εγκλήματα που μας "πονάει" περισσότερο είναι η απαγωγή. Αυτό φοβόμαστε περισσότερο», δηλώνει χαρακτηριστικά στο Automotive News ο Αρτούρο Αβίλα, ιδιοκτήτης εταιρείας security ο οποίος έχει πέσει θύμα επιθέσεων και ληστείας ουκ ολίγες φορές. Πλέον, όπως σημειώνει, αλλάζει αυτοκίνητο κάθε δύο χρόνια, ενώ πάντα χρησιμοποιεί θωρακισμένα οχήματα για τα ταξίδια του αλλά και για να κυκλοφορεί στην πρωτεύουσα, το Μέξικο Σίτι.

  Οι εταιρείες security που δραστηριοποιούνται στη χώρα έχουν διευρύνει τις υπηρεσίες τους καθώς προσφέρουν για ενοικίαση ή μακροχρόνια μίσθωση (leasing) και θωρακισμένα αυτοκίνητα. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία των εταιρειών το 80% των θωρακισμένων οχημάτων διατίθενται στον ιδιωτικό τομέα, για τη φύλαξη στελεχών και των οικογενειών τους, ενώ τα υπόλοιπα εξυπηρετούν τις ανάγκες της κυβέρνησης.

 • Υπόδειξη πέναλτι με VAR εις βάρος του Ολυμπιακού

  Υπόδειξη πέναλτι με VAR εις βάρος του Ολυμπιακού

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 19:23:25 | Πηγή: News Beast

  Παραμένει άγνωστο το πότε θα εφαρμοστεί το VAR στην Ελλάδα αλλά ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που είδε το... VAR από κοντά.

  Εστω κι αν μιλάμε για φιλική αναμέτρηση. Πιο συγκεκριμένα στο 84' η Εουπεν διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο χέρι του Ενγκελς, ο διαιτητής της αναμέτρησης συμβουλεύτηκε το βίντεο κι έδωσε το πέναλτι για τους Βέλγους που σημείωσαν το τρίτο τους τέρμα.

  Πηγή: gazzetta.gr

 • Γυναίκα έπεσε σε γκρεμό στο Λασίθι

  Γυναίκα έπεσε σε γκρεμό στο Λασίθι

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 19:23:24 | Πηγή: News Beast

  Συναγερμός σήμανε, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όταν λίγο μετά τις 3 και μισή το απόγευμα της Κυριακής, ηλικιωμένη γυναίκα, έπεσε σε γκρεμό, στο Λασίθι.

  Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

  Ειδικότερα, η 70χρονη γυναίκα γλίστρησε και έπεσε στον γκρεμό, στο φαράγγι του Μέσωνα στο Καβούσι, με άνδρες από την ΕΜΑΚ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου και Ιεράπετρας, να προσπαθούν να ανασύρουν τη γυναίκα.

  Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, η ηλικιωμένη, ανασύρθηκε έχοντας τις αισθήσεις της και με ελαφρά ευτυχώς τραύματα, ενώ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

  Περισσότερα νέα για την Κρήτη στο flashnews.gr

 • Όλα μπορεί να συμβούν σε ένα πάρκινγκ

  Όλα μπορεί να συμβούν σε ένα πάρκινγκ

  Κατηγορία: Παράξενα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 18:59:10 | Πηγή: News Beast
 • Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε αποσμητικό μασχάλης

  Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε αποσμητικό μασχάλης

  Κατηγορία: Υγεία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 18:59:09 | Πηγή: News Beast

  Καλοκαίρι και μία βόλτα με τα μέσα μεταφοράς είναι αρκετή για να σου φέρει στο μυαλό το αποσμητικό… για τους ευνόητους λόγους.

  Ωστόσο, όπως φαίνεται η δυσοσμία της μασχάλης έχει να κάνει περισσότερο με τα βακτήρια, παρά με τον ιδρώτα. Μάλιστα, ερευνητές στο Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθούν να βρουν ένα νέο τύπο αποσμητικού, που να καταπολεμά τα βακτήρια.

  Μέχρι, όμως, να ανακαλυφθεί αυτός ο νέος τύπος αποσμητικού, στην αγορά κυκλοφορούν πολλοί τύποι, που έχει να επιλέξει ο καταναλωτής. Προτού, όμως, αγοράσετε ένα αποσμητικό, θα πρέπει να γνωρίζετε πέντε στοιχεία, για καλύτερα αποτελέσματα.

  Αποσμητικό ή αντιιδρωτικό;

  Τα αποσμητικά (deodorant) καταπολεμούν τη μυρωδιά, σκοτώνοντας τα βακτήρια που υπάρχουν στο δέρμα. Αντίθετα, τα αντιιδρωτικά (antiperspirant) εμποδίζουν τον ιδρώτα, με το φράξιμο των πόρων και τη χρήση αλουμινίου. Στην πραγματικότητα, τα αντιιδρωτικά είναι ένα κοκτέιλ φαρμάκων και η απόφραξη των πόρων, αλλάζει τη λειτουργία του σώματος κι όχι μόνο. Μάλιστα, τα συνδέουν με τον καρκίνο του μαστού.

  Φυσικά ή βιολογικά αποσμητικά;

  Τα φυσικά αποσμητικά, έχει αποδειχθεί ότι είναι το ίδιο αποτελεσματικά με τα άλλα. Περιέχουν υποαλλεργικά συστατικά, φυσικά αιθέρια έλαια, τα οποία δρουν κατά των βακτηρίων στην επιφάνεια του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει.

  Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε τον τύπο του αποσμητικού;

  Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας, που να λέει ότι πρέπει να αλλάζετε τύπο ή μάρκα αποσμητικού. Αν έχει αποτελέσματα και σας ταιριάζει, δεν χρειάζεται να το αλλάξετε.

  Πόσο συχνά πρέπει να βάζετε μέσα στην ημέρα;

  Και πάλι δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κανόνας. Ωστόσο, η υπερβολική χρήση αποσμητικού μέσα στην ημέρα, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς. Είναι προτιμότερο να βάζετε μία φορά το πρωί ή δύο φορές μέσα στην ημέρα, αν χρειάζεται.

  Κάντε έρευνα αγοράς

  Προτού αγοράσετε ένα αποσμητικό, μπορείτε να ψάξετε στο διαδίκτυο πληροφορίες και γνώμες άλλων, που το έχουν χρησιμοποιήσει. Θα σας φανούν χρήσιμες.

 • Με 2-1 νικά η Γαλλία την Κροατία στο ημίχρονο

  Με 2-1 νικά η Γαλλία την Κροατία στο ημίχρονο

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 18:59:07 | Πηγή: News Beast

  Άκρως χορταστικό είναι το πρώτο ημίχρονο του μεγάλου τελικού του παγκοσμίου κυπέλλου μεταξύ της Γαλλίας και της Κροατίας. Οι τρικολορ προηγούνται με 2-1 χωρίς πάντως μέχρι στιγμής να είναι καλύτεροι από τους Κροάτες.

  Το σκορ άνοιξε ο Μάντζουκιτς αλλά σε… λάθος εστία καθώς με μια κεφαλιά προς τα πίσω έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 18ο λεπτό με τους Κροάτες πάντως να διαμαρτύρονται πως ούτε φάουλ υπήρχε στην αρχή της φάσης αλλά και οφ σάιντ υπήρχε πριν την κεφαλιά του Μάντζουκιτς.

  Σε κάθε περίπτωση, οι Κροάτες κατάφεραν και ισοφάρισαν με ένα υπέροχο σουτ από τον Πέρισιτς στο 28ο λεπτό.

  Στο 38ο λεπτό, ωστόσο, ο ίδιος παίκτης υπέπεσε σε πέναλτι το οποίο υπέδειξε ο διαιτητής με τη βοήθεια του VAR. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο… σπεσιαλίστας Γκριέζμαν ο οποίος έκανε το 2-1 που είναι και το σκορ του ημιχρόνου.

 • Πετρόπουλος: Μεριμνούμε για την αποτροπή συνεχών μειώσεων των συντάξεων

  Πετρόπουλος: Μεριμνούμε για την αποτροπή συνεχών μειώσεων των συντάξεων

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 18:37:31 | Πηγή: News Beast

  Παράθυρο για αποτροπή της μείωσης των συντάξεων το 2019 ανοίγει με συνέντευξή του στην «Ημερησία» ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος. «Μεριμνούμε για την αποτροπή συνεχών μειώσεων των συντάξεων, που αποτελούσαν καθεστώς στα χρόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2019 η κυβέρνηση θα ορίσει τις αναπτυξιακές στοχεύσεις και θα σταθμίσει τις κοινωνικές ανάγκες» σημείωσε ο κ. Πετρόπουλος.

  Επίσης υπογραμμίζει ότι σχεδιάζει ελάφρυνση των εισφορών των επαγγελματιών στις κατηγορίες που έχουν υποστεί μεγάλες επιβαρύνσεις. «Από το σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων, μόλις το 27% πλήρωνε μηνιαίες εισφορές έως 200 ευρώ. Τώρα στον ΕΦΚΑ καταβάλλει εισφορές έως 200 ευρώ το 87% αυτών των ασφαλισμένων. Ήδη πετύχαμε θεαματική ελάφρυνση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Η μέγιστη εισφορά των 709 ευρώ στην πρώην ΟΑΕΕ αντιστοιχεί σε καθαρό εισόδημα άνω των 31.569 ευρώ έως 70.320 ευρώ. Έχουμε εξαγγείλει ήδη από το 2017 τον μετριασμό αυτών των εισφορών με δίκαιο και αναλογικό τρόπο. Σχεδιάζουμε τη σχετική λύση» τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

  Τέλος, διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία για τη διαγραφή παλαιών αμφισβητούμενων οφειλών ή τόκων και προσαυξήσεων που έχουν παραχθεί έως τις 31/12/2016 θα αρχίσει άμεσα, ώστε να μπορέσουν οι εγκλωβισμένοι ασφαλισμένοι να πάρουν τη σύνταξή τους. «Η διαδικασία θα αρχίσει αμέσως, με προτεραιότητα στις μεγαλύτερες πληθυσμιακές ομάδες οφειλετών. Δημοσιογράφοι, επαγγελματίες, επιστήμονες και σε μικρότερο βαθμό εργοδότες, δηλαδή όλες οι κατηγορίες ασφαλισμένων θα δικαιούνται απαλλαγών εφόσον εμπίπτουν στο πλαίσιο των σχετικών κριτηρίων» σημείωσε ο κ. Πετρόπουλος.

 • Μακρόν: Ήρθαμε να πάρουμε το κύπελλο

  Μακρόν: Ήρθαμε να πάρουμε το κύπελλο

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 18:37:30 | Πηγή: News Beast

  «Ήρθαμε να πάρουμε το κύπελλο», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στη συνάντηση που είχε στο Κρεμλίνο με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν πριν από τον τελικό του Μουντιάλ που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

  Ο Γάλλος πρόεδρος συνεχάρη τον Πούτιν για την άψογη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και για την καλή απόδοση της εθνικής ομάδας της Ρωσίας που έφτασε μέχρι τα προημιτελικά και «έπαιξε με πολύ κουράγιο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

  Από την πλευρά του, ο Πούτιν συνεχάρη την εθνική Γαλλίας που έφτασε στον τελικό, όπου αντιμετωπίζει την Κροατία. «Είμαι βέβαιος ότι θα παρακολουθήσουμε έναν ενδιαφέροντα αγώνα που θα ικανοποιήσει τα εκατομμύρια των τηλεθεατών σε όλον τον κόσμο».

  Ο Εμανουέλ Μακρόν παρακολουθεί τον αγώνα μαζί με τη σύζυγό του, Μπριζίτ.

  Λίγο νωρίτερα, ο Πούτιν συναντήθηκε και με την πρόεδρο της Κροατίας Κολίντα Γκράμπαρ Κιτάροβιτς, που επισης θα βρίσκεται στο στάδιο για να παρακολουθήσει από κοντά την προσπάθεια της εθνικής ομάδας της χώρας της.

  Στη συνάντηση αυτή η Γκράμπαρ Κιτάροβιτς δώρισε στον Πούτιν μια φανέλα της εθνικής Κροατίας με τον αριθμό 9 και το όνομα «Πούτιν» στην πλάτη και τον συνεχάρη για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Όχι μόνο διασφαλίσατε την ελεύθερη μετακίνηση των φιλάθλων αλλά αποφύγατε και οποιοδήποτε επεισόδιο», υπογράμμισε.

 • Τέσσερις καλοί λόγοι για να τρώμε καρπούζι

  Τέσσερις καλοί λόγοι για να τρώμε καρπούζι

  Κατηγορία: Γυναίκα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 18:13:17 | Πηγή: News Beast

  Το καρπούζι έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ο βασιλιάς του καλοκαιριού.

  Οι ελάχιστες θερμίδες του –μόλις 46 ανά φλιτζάνι– αλλά και η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνες Α και C είναι μερικά επιπλέον κίνητρα για να το καταναλώνουμε άφοβα.

  Ποια άλλα ευεργετικά συστατικά μας παρέχει το καρπούζι και πώς μπορούν αυτά να ωφελήσουν την υγεία μας; Δείτε παρακάτω...

  1. Λυκοπένιο & βιταμίνη C για αντιμετώπιση της φλεγμονής: Οι φλεγμονές «κρύβονται» πίσω από ποικίλες χρόνιες παθήσεις, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η νόσος του Crohn. Συστατικά του καρπουζιού με αξιόλογη αντιφλεγμονώδη δράση είναι το λυκοπένιο και η βιταμίνη C.

  Διαβάστε τη συνέχεια στο baby.gr

 • Απόκτησε κι εσύ μια Formula 1 μπορείς…

  Απόκτησε κι εσύ μια Formula 1 μπορείς…

  Κατηγορία: Αυτοκίνητο | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 18:13:16 | Πηγή: News Beast

  Τα μονοθέσια της Formula 1 αποτελούν αντικείμενο του πόθου των απανταχού συλλεκτών και όχι μόνο. Ειδικά αυτά που έχουν σημειώσει νίκες σε Grand Prix και έχουν οδηγηθεί από κορυφαίους πιλότους του σπορ.

  Οι τιμές που πιάνουν βέβαια στις δημοπρασίες είναι εξωπραγματικές για τους κοινούς θνητούς. Υπάρχουν πάντως και κάποιες εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα η Williams που θα βγει στη δημοπρασία που διεξαχθεί στις 19 Ιουλίου στην πίστα του Σίλβερστοουν.

  Πρόκειται για μια ρέπλικα της FW21 του 1999 που φέρει τη λιβρέα της FW27 του 2005 που οδηγούσαν οι Μαρκ Ουέμπερ - Νικ Χάιντφελντ.

  Από μηχανολογικής άποψης το μονοθέσιο είναι τελείως «γυμνό» προκειμένου να διατηρηθεί το κόστος σε πολύ χαμηλά επίπεδα τηρουμένων των αναλογιών. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει ούτε κινητήρα, ούτε κιβώτιο, ούτε υδραυλικά συστήματα, ούτε καλωδιώσεις.

  uvi3iwo8

  Κάποια εξαρτήματά του πάντως μπορεί να προέρχονται από κάποια αυθεντική FW21, όπως σημειώνεται στο σχετικό σημείωμα-ταυτότητα.

  «Είναι ιδανικό για αίθουσα συσκέψεων, για εκθεσιακό χώρο ή για ανδρικό χώρο καθώς βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση», όπως αναφέρει η SilverstoneAuctions.

  mjgvd32p

  Και πάμε στο ζουμί της υπόθεσης, την τιμή, η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις θα κυμανθεί από 13.000 δολάρια ΗΠΑ έως 16.000 χωρίς να περιλαμβάνεται η προσαύξηση 15% συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ...

 • «Ροζ» σκάνδαλο συγκλονίζει τη βρετανική κυβέρνηση

  «Ροζ» σκάνδαλο συγκλονίζει τη βρετανική κυβέρνηση

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 18:13:15 | Πηγή: News Beast

  Ο υφυπουργός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Άντριου Γκρίφιθς υπέβαλε την παραίτησή του από την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, μετά τις αποκαλύψεις που έκανε η εφημερίδα Sunday Mirror για τα ερωτικά μηνύμα που έστελνε σε δύο νεαρές γυναίκες.

  Όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό, το υπουργείο επιβεβαίωσε ότι ο 48χρονος υφυπουργός παραιτήθηκε «για προσωπικούς λόγους».

  Σύμφωνα με την κυριακάτικη εφημερίδα, ο Γκρίφιθς, που είναι παντρεμένος, έστειλε σχεδόν 2.000 μηνύματα μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων σε μια 28χρονη σερβιτόρα και σε μια φίλη της, με τις οποίες είχε έρθει σε επαφή μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης. Τους πρότεινε να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα για τις ερωτικές συνευρέσεις τους και καυχιόταν ότι τον φλερτάρουν πολλές λόγω της θέσης του. «Είμαι περιζήτητος. Η εξουσία είναι αφροδισιακή», έγραφε σε ένα από τα μηνύματα αυτά.

  Ο πολιτικός πλήρωσε επίσης εκατοντάδες λίρες στις δύο νεαρές γυναίκες για να του στείλουν ερωτικές φωτογραφίες και βίντεο. Μάλιστα, σε ένα μήνυμα, υποστήριζε ότι «το δικαιούταν» μετά την πολύωρη εργασία του στο κοινοβούλιο.

  «Ντρέπομαι βαθύτατα για τη συμπεριφορά μου που βύθισε σε ανείπωτη απελπισία τη σύζυγο και την οικογένειά μου, στην οποία χρωστώ τα πάντα» ανέφερε ο ίδιος σε ανακοίνωσή του, παραδεχόμενος ότι «έφερε σε αμηχανία» την πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

  «Υπέβαλα την παραίτησή μου (...) την Παρασκευή. Δεν προσπαθώ να δικαιολογηθώ για τη συμπεριφορά μου. Θα ζητήσω τη βοήθεια ειδκού για να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

  Μία από τις νεαρές γυναίκες είπε στην εφημερίδα ότι αισθάνθηκε «βρόμικη» λόγω της φύσης των μηνυμάτων που της έστελνε ο πολιτικός. «Είχα την αίσθηση ότι με χρησιμοποιούσαν για την ικανοποίηση αυτού του πλούσιου άνδρα», είπε.

 • Οι 11άδες του τελικού

  Οι 11άδες του τελικού

  Κατηγορία: Αθλητικά | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 17:51:14 | Πηγή: News Beast

  Λίγα λεπτά απομένουν μέχρι να ξεκινήσει ο μεγάλος τελικός του παγκοσμίου κυπέλλου της Ρωσίας. Τόσο η Γαλλία όσο και η πρωτάρα Κροατία δηλώνουν έτοιμες για να σηκώσουν την κούπα. Οι τυχεροί που θα είναι μέσα στο γήπεδο έχουν πάρει ήδη τις θέσεις τους, όπως τις θέσεις τους έχουν πάρει και εκατομμύρια... πιστοί της στρογγυλής θεάς σε κάθε άκρη του πλανήτη.

  Πριν από λίγη ώρα οι δυο προπονητές έδωσαν στη δημοσιότητα τις εντεκάδες με τις οποίες θα ξεκινήσουν οι δυο ομάδες και όπως θα διαπιστώσετε Γαλλία και Κροατία θα μπουν στο γήπεδο πάνοπλες.

 • Μπάμπις: Η πρόταση της Ιταλίας για τους μετανάστες ανοίγει τον δρόμο προς την κόλαση

  Μπάμπις: Η πρόταση της Ιταλίας για τους μετανάστες ανοίγει τον δρόμο προς την κόλαση

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 17:51:13 | Πηγή: News Beast

  Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Αντρέι Μπάμπις, χαρακτήρισε «δρόμο προς την κόλαση» το αίτημα της Ιταλίας προς τους Ευρωπαίους εταίρους της να παραλάβουν ορισμένους από τους 450 μετανάστες που επιβαίνουν σε δύο στρατιωτικά πλοία, στα νότια της Σικελίας.

  Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε το Σάββατο ότι μετά από την επικοινωνία που είχε –γραπτώς ή τηλεφωνικώς– με τους 27 Ευρωπαίους ομολόγους του, η Γαλλία και η Μάλτα συμφώνησαν να παραλάβουν από 50 μετανάστες η καθεμία και διαβεβαίωσε ότι «πολύ γρήγορα» θα απαντήσουν θετικά και άλλες χώρες.

  Ωστόσο, ο Τσέχος ομόλογός του επανέλαβε σήμερα την πάγια θέση του σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό: «Η χώρα μας δεν θα δεχτεί κανέναν μετανάστη» έγραψε στο Twitter, εξηγώντας ότι έλαβε την επιστολή του Κόντε αλλά ότι «μια τέτοια προσέγγιση συνιστά έναν δρόμο προς την κόλαση». Σύμρφωνα με τον Μπάμπις, μια τέτοια ενέργεια το μόνο που κάνει είναι «να δίνει κίνητρο στους διακινητές και να αυξάνει τα έσοδά τους». Εκτίμησε εξάλλου ότι «θα πρέπει να βοηθάμε τους μετανάστες στις χώρες απ' όπου προέρχονται, έξω από τα σύνορα της Ευρώπης, για να τους εμποδίσουμε να κάνουν αυτό το ταξίδι».

  Η Τσεχία, που είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δεν έχει δεχτεί παρά ελάχιστους πρόσφυγες από την έναρξη της μεταναστευτικής κρίσης το 2015. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον Απρίλιο, σχεδόν έξι στους δέκα Τσέχους (ποσοστό 58%) θεωρούν ότι η χώρα του δεν θα έπρεπε να δεχτεί κανέναν μετανάστη προερχόμενο από χώρες που σπαράσσονται από πολέμους.

 • Ερντογάν: Δεν θα ξεχάσουμε τη 15η Ιουλίου και δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί

  Ερντογάν: Δεν θα ξεχάσουμε τη 15η Ιουλίου και δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 17:51:13 | Πηγή: News Beast

  Η Τουρκία τιμά σήμερα τη μνήμη των θυμάτων του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, που είχε ως στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

  «Δεν θα ξεχάσουμε τη 15η Ιουλίου και δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί» δήλωσε ο Ερντογάν, στο γεύμα που παρέθεσε στην Άγκυρα σε συγγενείς των περίπου 250 θυμάτων της απόπειρας πραξικοπήματος. Είχε προηγηθεί το πρωί μια θρησκευτική τελετή σε ένα τζαμί της τουρκικής πρωτεύουσας.

  Ο Τούρκος πρόεδρος θα αναχωρήσει κατόπιν για την Κωνσταντινούπολη όπου το βράδυ θα εκφωνήσει ομιλία κοντά στη γέφυρα του Βοσπόρου που είχε καταληφθεί από τους πραξικοπηματίες. Στο σημείο εκείνο σκοτώθηκαν δεκάδες πολίτες –μεταξύ των οποίων και ένας φίλος του Ερντογάν– που προσπάθησαν να αντισταθούν στους στασιαστές στρατιωτικούς.

  Σε όλη τη χώρα, πολλοί Τούρκοι επισκέφθηκαν τους τάφους των θυμάτων του πραξικοπήματος. Τα τηλεοπτικά κανάλια μετέδιδαν τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της νύχτας της 15ης προς τη 16η Ιουλίου, όπως την έκκληση που απηύθυνε τότε στους πολίτες ο ίδιος ο Ερντογάν, μέσω κινητού τηλεφώνου, ζητώντας τους να αντισταθούν.

  Δύο χρόνια μετά, ο Ερντογάν, που κυβερνά την Τουρκία από το 2003, επανεξελέγη πρόεδρος, με διευρυμένες εξουσίες, και μοιάζει πιο ισχυρός από ποτέ.

  Η αποτυχία του πραξικοπήματος χαρακτηρίστηκε από τον Ερντογάν «νίκη της δημοκρατίας», ωστόσο η καταστολή που ακολούθησε, με τη σύλληψη και την απόλυση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, προκάλεσε πολλές ανησυχίες στις ευρωπαϊκές χώρες και τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

  Οι εκκαθαρίσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ανανεώθηκε πολλές φορές τους τελευταίους μήνες. Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αυτό το καθεστώς θα λήξει το βράδυ της Τετάρτης, 18 Ιουλίου.

 • Περιπτώσεις ανθρώπων που είναι κίνητρο για να χάσεις κιλά

  Περιπτώσεις ανθρώπων που είναι κίνητρο για να χάσεις κιλά

  Κατηγορία: Παράξενα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-15 17:26:16 | Πηγή: News Beast

  oiuytre5 oiuytre4 oiuytre6 oiuytre7 oiuytre3 oiuytre9 oiuytre11 oiuytre10 oiuytre8 oiuytre1

           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο