• Retro-Bit Go Retro! Η νέα φορητή παιχνιδομηχανή τύπου Game Boy με 300+ προεγκατεστημένα παιχνίδια

  Retro-Bit Go Retro! Η νέα φορητή παιχνιδομηχανή τύπου Game Boy με 300+ προεγκατεστημένα παιχνίδια

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-01-17 17:47:29 | Πηγή: Techgear

  Η Retro-Bit κέρδισε την προσοχή μας για πρώτη φορά πέρυσι τον Ιανουάριο με το Super Retro Boy, μια αναβίωσση του original Game Boy που υποστηρίζει τα cartridges όλων των εκδόσεων της θρυλικής φορητής παιχνιδομηχανής της Nintendo. Φέτος, η εταιρεία επιστρέφει με μια παρόμοια συσκευή που περιλαμβάνει 300+ προεγκατεστημένα παιχνίδια και κοστίζει μόλις $34.99!

  Το Go Retro! θα κυκλοφορήσει προς το τέλος του 2018 και θα διαθέτει έγχρωμη οθόνη LCD με ειδική επικάλυψη για να μην γρατζουνιέται εύκολα, υποδοχή 3.5mm για ακουστικά και επαναφορτιζόμενη μπαταρία με αυτονομία 7-10 ώρες με μία φόρτιση. Τα 300+ παιχνίδια προέρχονται από μεγάλες εταιρείες όπως οι Capcom, Data East, Jaleco κλπ. και ανάμεσα τους θα βρίσκονται τα Mega Man, Street Fighter, Mighty Final Fight, Burgertime κ.ά.

   

  [via]

 • Τα χειρότερα password του 2017 – Πώς επιλέγουμε σωστούς κωδικούς πρόσβασης [Video]

  Τα χειρότερα password του 2017 – Πώς επιλέγουμε σωστούς κωδικούς πρόσβασης [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2018-01-17 17:47:29 | Πηγή: Techgear

  Πολλοί χρήστες εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να χρησιμοποιούν ακατάλληλα password για την πρόσβαση στους λογαριασμούς τους στο διαδίκτυο. Αυτό αποδεικνύει λίστα που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα από τη SplashData, και περιλαμβάνει τους χειρότερους, από πλευράς ασφάλειας, κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιήθηκαν το 2017. Τα στοιχεία βασίστηκαν σε έρευνα περισσότερων από πέντε εκατομμυρίων κωδικών πρόσβασης από λογαριασμούς χρηστών, που έπεσαν θύματα κυβερνοεγκληματιών.

  Στις πρώτες 30 θέσεις της λίστας συγκαταλέγονται κωδικοί όπως 123456, password, 12345678, qwerty, football, iloveyou, admin, welcome, login, abc123, starwars, master, hello, 654321, harley κ.ά. Οι συγκεκριμένοι κωδικοί πρόσβασης είναι πολύ απλοί και εύκολα μπορεί να τους μαντέψει ένας επίδοξος χάκερ. Για το λόγο αυτό περιλαμβάνονται μαζί με άλλα δημοφιλή password στις βάσεις δεδομένων που διατηρούν οι κυβερνοεγκληματίες για password-cracking.

  Τα καλά νέα είναι ότι οι κωδικοί πρόσβασης μπορούν να είναι ασφαλείς και με τα σωστά βήματα μπορούν εύκολα να δημιουργηθούν ισχυρά password. Καταρχήν, με μία αξιόπιστη εφαρμογή password manager, κάθε χρήστης μπορεί να έχει στη διάθεσή του ένα πρόγραμμα που όχι μόνο αποθηκεύει τους κωδικούς πρόσβασης, αλλά μπορεί ταυτόχρονα να δημιουργεί πολύπλοκα password. Για τους χρήστες που θέλουν οι ίδιοι να δημιουργούν τους κωδικούς τους, η ESET αναφέρει μερικές χρήσιμες συμβουλές στο video που μπορείτε να παρακολουθήσετε στη συνέχεια.

  Από την πλευρά τους, οι ιστότοποι επίσης θα πρέπει να θωρακιστούν καλύτερα ώστε να εξασφαλίζουν την προστασία των ευαίσθητων πληροφοριών. Παράλληλα, θα πρέπει να είναι πιο αυστηροί στην επιλογή των κωδικών που εισάγουν οι χρήστες, απορρίπτοντας password που χρησιμοποιούνται συχνά ή έχουν εκτεθεί σε παραβιάσεις δεδομένων, ή τουλάχιστον να προειδοποιούν τους χρήστες όταν πρόκειται για ένα πιθανώς μη ασφαλές κωδικό πρόσβασης.

  Τέλος, η πιστοποίηση διπλού παράγοντα (2FA) μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια, καθώς είναι πολύ ασφαλέστερη από τους κωδικούς πρόσβασης. Κατά την πιστοποίηση διπλού παράγοντα απαιτείται ένας επιπλέον τυχαίος κωδικός ή ένα μήνυμα SMS παράλληλα με τον κωδικό πρόσβασης, οπότε ακόμη και αν ένα password πέσει σε λάθος χέρια, δεν μπορεί εύκολα να παραβιαστεί ένας λογαριασμός. Twitter, Google, LinkedIn και Dropbox, καθώς και πολλές άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες προσφέρουν πλέον την πιστοποίηση διπλού παράγοντα, ως προαιρετικό, πρόσθετο μέτρο ασφάλειας.

 • Σημαντικές διακρίσεις για τη Samsung με τα βραβεία “Smart Home Technology” και “Best of Kitchen” στη CES 2018

  Σημαντικές διακρίσεις για τη Samsung με τα βραβεία “Smart Home Technology” και “Best of Kitchen” στη CES 2018

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2018-01-17 17:16:25 | Πηγή: Techgear

  [Δ.Τ.]

  Η παρουσία της Samsung στη φετινή CES 2018, στο συνεδριακό κέντρο του Λας Βέγκας, συνοδεύτηκε από 4 σημαντικές διακρίσεις: δύο σε επίπεδο νέων προϊόντων και δύο σε επίπεδο πρωτοβουλιών και δράσεών της στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης.

  Συγκεκριμένα, η εταιρεία κέρδισε δύο βραβεία KBIS 2018, το βραβείο «Smart Home Technology» για το νέο Front Load Washer με QuickDrive καθώς και το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Best of Kitchen» για το FlexWash + FlexDry, που απονεμήθηκαν στο πλαίσιο της διοργάνωσης Kitchen and Bath Industry Show (KBIS). Το κορυφαίο πρόγραμμα βραβεύσεων της βιομηχανίας κουζίνας και μπάνιου αναδεικνύει τα καλύτερα νέα προϊόντα που ωθούν τα όρια στον σχεδιασμό, την τεχνολογία και την καινοτομία. Οι νικητές επιλέγονται με βάση την καινοτομία, την αισθητική και τη λειτουργικότητα.

  Υπενθυμίζεται ότι το Samsung Front Load Washer με τεχνολογία QuickDrive αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στην καινοτομία της πλύσης ρούχων καθώς μειώνει σημαντικά τον χρόνο πλύσης, ενώ διαθέτει και τον έξυπνο βοηθό πλύσης Q-rator, που λύνει τις απορίες σχετικά με το πλύσιμο ρούχων, μέσα από το κινητό τηλέφωνο. Αντίστοιχα, το Samsung FlexWash + FlexDry είναι ένα ευπροσάρμοστο νέο σύστημα πλυσίματος ρούχων που προσφέρει απόλυτη ευελιξία, ώστε να πλένει και να στεγνώνει πολλαπλά φορτία πλύσεων ταυτόχρονα.

  Ο Tom Halford, Vice President της Samsung Premium και των Builder Brands, τόνισε:

  “Είμαστε περήφανοι που είμαστε φέτος οι αποδέκτες δύο βραβείων KBIS, καθώς το γεγονός αυτό υπογραμμίζει την αφοσίωση και δέσμευση της Samsung να φέρει ουσιαστική καινοτομία στην βιομηχανία των οικιακών συσκευών και τους καταναλωτές. Ο τρόπος που συνδυάζουμε την τεχνολογία με την απόδοση και τον σχεδιασμό βρίσκει μεγάλη απήχηση. Ανυπομονούμε για ένα 2018, που θα αλλάξει τα δεδομένα”

  Επιπλέον, η Samsung ανακοίνωσε ότι έλαβε δύο βραβεία για τις πρωτοβουλίες της για τη βιώσιμη ανάπτυξη από την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ (EPA). Η EPA απένειμε στη Samsung το βραβείο «2017 Cutting Edge Champion» για το καινοτόμο πρόγραμμα Galaxy Upcycling και τίμησε τις προσπάθειες συλλογής ηλεκτρονικών αποβλήτων της εταιρείας (e-waste) στις ΗΠΑ, με το «Gold Tier Award» για τέταρτη συνεχή χρονιά.

  Το πρόγραμμα Galaxy Upcycling επιτρέπει στους κατόχους τηλεφώνων Galaxy να μετασκευάσουν το υλικό και το λογισμικό των παλαιότερων, χρησιμοποιημένων τηλεφώνων Galaxy σε προϊόντα νέας τεχνολογίας, όπως τηλεοράσεις κλειστού κυκλώματος, κονσόλες παιχνιδιών και συσκευές IoT.

  Όπως δήλωσε ο Michael Lawder, Senior Vice President του Customer Care στη Samsung Electronics America,

  “Σε μια προσπάθεια να περιορίσουμε τα ηλεκτρονικά απόβλητα και να επεκτείνουμε τον κύκλο ζωής της υπάρχουσας τεχνολογίας μας, παρουσιάσαμε το πρόγραμμα Galaxy Upcycling που επαναπροσδιορίζει τους τεχνολογικούς πόρους σε νέες συσκευές. Νιώθουμε ιδιαίτερη τιμή να παραλαμβάνουμε το βραβείο “Cutting Edge Champion” γι’ αυτό το πρόγραμμα και για τις προσπάθειές μας να επεκτείνουμε τον κύκλο ζωής των προϊόντων, επαναπροσδιορίζοντας τη λειτουργία τους”

  Η επιπλέον διάκριση στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης δόθηκε στη Samsung για τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της εταιρείας για σωστή ανακύκλωση ηλεκτρονικών αποβλήτων στις ΗΠΑ. Το 2016, το πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρονικών προϊόντων της εταιρείας συνέλεξε και ανακύκλωσε υπεύθυνα πάνω από 118 εκατομμύρια λίβρες (περίπου 53.636 τόνους) ηλεκτρονικών αποβλήτων στις ΗΠΑ, γεγονός που την κατέστησε έναν από τους μεγαλύτερους συλλέκτες ηλεκτρονικών αποβλήτων στον κόσμο. Η Samsung διακρίνεται στην κατηγορία αυτή για τέταρτη συνεχή χρονιά.

 • Huawei Honor 7X: Με οθόνη 5.93” FHD+ EntireView και διπλή κάμερα σε τρομερή τιμή

  Huawei Honor 7X: Με οθόνη 5.93” FHD+ EntireView και διπλή κάμερα σε τρομερή τιμή

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: PotatoHead | Ημερομηνία: 2018-01-17 16:55:10 | Πηγή: Techgear

  Η σημερινή σούπερ προσφορά που ξεχωρίσαμε στο Lightinthebox αφορά ένα από τα κορυφαία smartphones της Honor — θυγατρική της Huawei –, το οποίο βρίσκουμε για τις επόμενες 16 ώρες σε τιμή μικρότερη από την ονομαστική που είχε δώσει η εταιρεία για την αγορά της Κίνας.

  Το Huawei Honor 7X (4GB + 64GB) είναι ένα πολύ αξιόλογο mid-range smartphone που  ξεχωρίζει για την οθόνη 5.93” FHD+ EntireView (2160 x 1440, 18:9) και τη διπλή κάμερά του στο πισω μέρος. Θα το βρείτε σε τιμή μόλις €189 (+€5.61 ασφάλεια τελωνείου), μια τιμή που είναι κατά €30 χαμηλότερη από την ονομαστική τιμή στην Κίνα και σχεδόν κατά €120 μικρότερη από τις αντίστοιχες στην Ελλάδα.

 • Το Netflix εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας επίσημης εφαρμογής για το Nintendo Switch

  Το Netflix εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας επίσημης εφαρμογής για το Nintendo Switch

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-01-17 16:34:53 | Πηγή: Techgear

  Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην πολύ επιτυχημένη στρατηγική της Nintendo για να κρατά το Nintendo Switch διαρκώς στην επικαιρότητα με το λανσάρισμα πολύ δυνατών αποκλειστικών τίτλων κάθε 3-4 μήνες. Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη καλύτερα, όμως, αν μπορούσε να προσφέρει στους χρήστες πρόσβαση και σε third-party υπηρεσίες.

  Αυτό το ενδεχόμενο φαίνεται ότι εξετάζουν από κοινού η δημοφιλής υπηρεσία Netflix με τη Nintendo, με την πρώτη να διαψεύδει αρχικά τις φήμες, αλλά μετά από λίγο να διορθώνει την ανάρτηση της σημειώνοντας ότι γίνονται συζητήσεις και απλά για την ώρα δεν έχουν να ανακοινώσουν κάτι επίσημο.

  Με δεδομένο ότι οι ανταγωνιστές του Nintendo Switch (PS4 και Xbox One) λειτουργούν και ως media centers, μια επίσημη προσθήκη του Netflix θα ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και ένα πολύ σημαντικό δέλεαρ για να προσελκύσει νέους χρήστες.

  [via]

 • Ulefone Power 3 εναντίον Xiaomi Redmi 5 Plus: Ποιο φορτίζει πιο γρήγορα; [Video]

  Ulefone Power 3 εναντίον Xiaomi Redmi 5 Plus: Ποιο φορτίζει πιο γρήγορα; [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: PotatoHead | Ημερομηνία: 2018-01-17 16:12:36 | Πηγή: Techgear

  Πριν από μερικές ημέρες είδαμε ένα συγκριτικό video μεταξύ των Ulefone Power 3 και Xiaomi Redmi 5 Plus για να δούμε ποιο από τα δύο προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία. Αυτή τη φορά, θα δούμε ένα νέο video που αφορά και πάλι την μπαταρία των δύο προαναφερθέντων συσκευών, αλλά από την σκοπιά της γρήγορης φόρτισης.

  Το Ulefone Power 3 διαθέτει μπαταρία 6080mAh και φορτιστή 5V/3A, ενώ το Xiaomi Redmi 5 Plus διαθέτει μπαταρία 4000mAh και φορτιστή 5V/2A. Όπως θα δείτε και στο video, η δοκιμή ξεκινά με τα δύο smartphones στο 50%. Μετά από 5 λεπτά φόρτισης αμφότερα φτάνουν στο 55% και μετά από 15 λεπτά στο 65%, αλλά μετά από 30 λεπτά, το Ulefone Power 3 βρίσκεται στο 81%, ενώ το Redmi 5 Plus στο 74%. Στα 45 λεπτά, το Power 3 έχει φορτίσει πλήρως και το Redmi 5 Plus βρίσκεται στο 81%.

  Το Ulefone Power 3 διαθέτει οθόνη 6.0” ανάλυσης FHD+ (2160 x 1080, αναλογία 18:9), επεξεργαστή 64bit octa-core MediaTek Helio P23 2.0GHz, μνήμη RAM 6GB, αποθηκευτικό χώρο 64GB (επέκταση με microSD), dual κάμερα 21MP + 5MP και dual εμπρόσθια κάμερα 13MP + 5MP με λειτουργία Face ID για βιομετρικό ξεκλείδωμα, ενώ η μπαταρία 6080mAh υπόσχεται αυτονομία τεσσάρων ημερών και η φόρτιση γίνεται ταχύτατα με φορτιστή 5V/3A. Το λειτουργικό σύστημα είναι Android 7.1.1 Nougat, αλλά θα αναβαθμιστεί σύντομα σε Android 8.1 Oreo.

  Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Ulefone Power 3 στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας., ενώ αν σας ενδιαφέρει η αγορά του μπορείτε να το βρείτε σε τιμήτα €189.93.

 • Two Point Hospital: Ανακοινώθηκε ο πνευματικός διάδοχος του θρυλικού Theme Hospital μετά από 20 χρόνια [Video]

  Two Point Hospital: Ανακοινώθηκε ο πνευματικός διάδοχος του θρυλικού Theme Hospital μετά από 20 χρόνια [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-01-17 15:51:25 | Πηγή: Techgear

  Το Theme Hospital είναι ένα από τα κορυφαία και πιο γνωστά simulation games της Bullfrog, το οποίο είχε κυκλοφορήσει το 1997 σημειώνοντας πολύ μεγάλη επιτυχία. Χρειάστηκε να περάσουν, ωστόσο, περισσότερα από 20 χρόνια για να ανακοινωθεί ο πνευματικός διάδοχος του παιχνιδιού με τίτλο Two Point Hospital!

  Την ανάπτυξη έχει αναλάβει η Two Point Studios, ένα ανεξάρτητο studio από τους Mark Webley και Gary Carr, αμφότεροι με προϋπηρεσία στις Bullfrog και Lionhead, ενώ η κυκλοφορία θα γίνει από τη SEGA. Οι βασικές αρχές του Two Point Hospital είναι ίδιες με αυτές του Theme Hospital, δηλαδή αναλαμβάνεις την διαχείριση και την ανάπτυξη ενός ομίλου Υγείας και έρχεσαι αντιμέτωπος με ό,τι μπορεί να αφορά ένα τέτοιο εγχείρημα.

  Δεν έχει γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά υπόσχονται ότι θα το δούμε μέσα στο 2018.

 • Μην χάσεις αυτήν την βόλτα της NASA στο Νεφέλωμα του Ωρίωνα (Orion Nebula) [Video]

  Μην χάσεις αυτήν την βόλτα της NASA στο Νεφέλωμα του Ωρίωνα (Orion Nebula) [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2018-01-17 15:20:07 | Πηγή: Techgear

  Δεν χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερος λόγος για να παρακολουθήσεις τα εντυπωσιακά videos που δημοσιεύει κατά καιρούς η NASA, αφού μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε απρόσιτα μέρη και φαινόμενα του Διαστήματος. Το τελευταίο μας πηγαίνει μια βόλτα από το Νεφέλωμα του Ωρίωνα (Orion Nebula), το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 1350 έτη φωτός από τη Γη, χάριν στη δουλειά ερευνητών του Space Telescope Science Institute της Βαλτιμόρης και του Caltech/Infrared Processing and Analysis Center στην Καλιφόρνια.

  Οι δύο ομάδες χρησιμοποίησαν εικόνες από το Hubble Space Telescope και δεδομένα υπερύθρων από το Spitzer Space Telescope, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του νεφελώματος εκτείνεται στο μη ορατό φάσμα της ακτινοβολίας.

  [via]

 • Facebook Messenger: Έρχονται μεγάλες αλλαγές για να απλοποιηθεί η πλατφόρμα

  Facebook Messenger: Έρχονται μεγάλες αλλαγές για να απλοποιηθεί η πλατφόρμα

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-01-17 13:35:27 | Πηγή: Techgear

  Ο Mark Zuckerberg το έχει πάρει ζεστά φέτος να αλλάξει ριζικά το Facebook και την πλατφόρμα Facebook Messenger, αναγνωρίζοντας ότι “μπούκωσε” αρκετά με τις συνεχείς προσθήκες νέων λειτουργιών τους τελευταίους μήνες, όπως Stories, παιχνίδια, πληρωμές και chatbots. Γι’ αυτό, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές για το 2018 με στόχο να απλοποιηθεί σημαντικά η χρηστικότητα του.

  Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η έκδοση Messenger Lite για συσκευές Android έχει κερδίσει εκατομμύρια χρήστες που επιθυμούν απλά την βασική λειτουργία της πλατφόρμας για να επικοινωνούν με τους φίλους τους. Στο blog που δημοσίευσε ο David Marcus, αντιπρόεδρος των υπηρεσιών messaging της Facebook, αναλύονται μεν τα σχέδια της εταιρείας, αλλά δεν αποκαλύπτεται κάτι χειροπιαστό από τις επερχόμενες αλλαγές.

  Μέσα στις επόμενες εβδομάδες περιμένουμε τις σχετικές αναβαθμίσεις του Facebook Messenger για να δούμε τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους.

  [Facebook]

 • Meizu M6s: Επίσημα με οθόνη 5.7” 18:9, επεξεργαστή Samsung Exynos και μεταλλική κατασκευή σε πολύ προσιτή τιμή

  Meizu M6s: Επίσημα με οθόνη 5.7” 18:9, επεξεργαστή Samsung Exynos και μεταλλική κατασκευή σε πολύ προσιτή τιμή

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-01-17 12:42:06 | Πηγή: Techgear

  Η Meizu παρουσιάζει το πρώτο smartphone της για το 2018, το οποίο είναι ταυτόχρονα και το πρώτο της εταιρείας με οθόνη αναλογίας 18:9 και επεξεργαστή Samsung Exynos 7872. Το Meizu M6s έρχεται με εξολοκλήρου μεταλλική κατασκευή και το φυσικό home button στην πρόσοψη έχει αντικατασταθεί από το Super mBack με νέες λειτουργίες για την πλοήγηση (back, home, switch).

  Το Meizu M6s θα κυκλοφορήσει στις 20 Ιανουαρίου στην Κίνα σε τιμές 999 yuan (περίπου €130) για την έκδοση 32GB και 1199 yuan (περίπου €150) για την έκδοση 64GB.

  [via]

 • Έρευνα: Χωρίς γνώσεις πάνω στην τεχνολογία... δεν πας πουθενά!

  Έρευνα: Χωρίς γνώσεις πάνω στην τεχνολογία... δεν πας πουθενά!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 12:06:58 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  αποτελεί προτεραιότητα για όσους αναζητούν εργασία - Χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν εφαρμογές (apps) για να υποβάλουν το βιογραφικό τους σε θέσεις εργασίαςΗ τεχνολογία στην πιο προσωποποιημένη της διάσταση αποτελεί προτεραιότητα για όσους αναζητούν εργασία σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της ManpowerGroup Solutions «Swipe Right: Candidate Technology Preferences During the Job Search».


  Η έρευνα φέρνει στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για περισσότερα από 14.000 άτομα σε 19 χώρες σε σχέση με τις προτιμήσεις εφαρμογών (apps) ενώ περιλαμβάνει πρακτικά βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν οι εργοδότες για να προσελκύσουν και να διακρατήσουν υψηλών αποδόσεων εργαζόμενους.

  Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, σε σχέση με το 2015, υπερδιπλάσιος είναι ο αριθμός των ανθρώπων στην Κίνα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Αυστραλία και στο Μεξικό που χρησιμοποιούν εφαρμογές (apps) για να υποβάλουν το βιογραφικό τους σε θέσεις εργασίας.

  Παράλληλα, περισσότεροι από τους μισούς προτιμούν να χρησιμοποιούν εφαρμογές κινητών για την εύρεση νέας εργασίας, ενώ κάποιοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον επιτραπέζιο υπολογιστή.

  Σύμφωνα με την έρευνα, η εξατομίκευση είναι το κλειδί: περισσότεροι από 1 στους 3 αναφέρουν ότι τα μηνύματα επικοινωνίας που δεν είναι προσωποποιημένα, υπονομεύουν την αξιοπιστία του εργοδότη.

  «Στη σημερινή όχι και τόσο ανοιχτή αγορά εργασίας, η εμπειρία του υποψηφίου είναι πρωταρχικής σημασίας», τόνισε η Kate Donovan, Senior Vice President of ManpowerGroup Solutions and Global RPO President. «Υπάρχει πραγματικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για εκείνες τις εταιρείες που συνδυάζουν την υψηλή τεχνολογία και αλληλεπίδραση με τους υποψηφίους, με τρόπο που να είναι ελκυστικές για τα κορυφαία ταλέντα. Οι αποφάσεις καριέρας είναι από τις πιο σημαντικές και οι σχέσεις παίζουν μεγάλο ρόλο για την τελική επιλογή. Η τεχνολογία μπορεί να απλοποιήσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης, αλλά δεν αντικαθιστά την ανθρώπινη επαφή για την προσέλκυση ενός υποψηφίου».

  Η ManpowerGroup Solutions δίνει πρακτικές συμβουλές για τους εργοδότες, όπως:

  - Σκεφτείτε «έξυπνα» όπως το «smartphone». Οι εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας ενδέχεται να αυξήσουν τον αριθμό των αιτήσεων που λαμβάνουν οι εργοδότες. Οι εταιρίες θα επιτύχουν το κατάλληλο ταίριασμα υποψηφίου- ρόλου μέσω μιας εξατομικευμένης- με επίκεντρο τον υποψήφιο- προσέγγισης επικοινωνίας.

  - Κινηθείτε εκτός των παραδοσιακών πλατφόρμων και HR εφαρμογών. Είναι πιο εύκολο να συναντήσετε τους υποψηφίους στα σημεία που ήδη βρίσκονται, αντί να επιμένετε να δοκιμάσουν κάτι νέο.

  - Ακολουθείστε τη νέα τάση των «bots». Με τη νέα τεχνολογία των «bots», ένας εργοδότης που χρησιμοποιεί (ή δεν χρησιμοποιεί) σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής των προσλήψεων, στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα για την εταιρία και τις αξίες της στους υποψηφίους. Τα chatbots (πρόκειται για προγράμματα που μιμούνται την ομιλία, με τα οποία ο χρήστης αλληλεπιδρά, κάνει δηλαδή chat) θα πρέπει να αποτελούν επέκταση του brand, να είναι ανοιχτά και διαφανή προς τους υποψηφίους ότι είναι bots- συμπληρώνοντας και όχι να αντικαθιστώντας την ανθρώπινη αλληλεπίδραση. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Το αδιαχώρητο στο ΑΠΘ για τον Έλληνα που έλυσε τον «Γρίφο του Νας»

  Το αδιαχώρητο στο ΑΠΘ για τον Έλληνα που έλυσε τον «Γρίφο του Νας»

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 11:05:52 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Ο καθηγητής του ΜΙΤ και ειδικός στην Τεχνητή Νοημοσύνη μίλησε και για το brain drainΤην ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διάλεξη του Έλληνα, που έλυσε τον, άλυτο επί 60 χρόνια, Γρίφο του Νας, είχαν περισσότεροι από 1500 φοιτητές και ακαδημαϊκοί, οι οποίοι κατέκλυσαν την αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


  Ο λόγος για τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του Μ.Ι.Τ, Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, ο οποίος επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μιλήσει για τις εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη και πώς αυτή θα επηρεάσει την ανθρωπότητα.  Εκατοντάδες φοιτητές έσπευσαν από πολύ νωρίς στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι, οι οποίοι θέλησαν να φωτογραφηθούν με τον διεθνούς βεληνεκούς καθηγητή. Μάλιστα, δεκάδες άτομα δεν κατάφεραν να εισέλθουν, καθώς η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά και οι ιθύνοντες του ΑΠΘ, έκλεισαν τις εισόδους.

  "Είναι τιμή μου που έχει έρθει τόσος κόσμος να με ακούσει. Είναι χαρά μου που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη, που έχω να επισκεφθώ καιρό. Από την άλλη δεν με εκπλήσσει. Το θέμα για τον οποίο θα μιλήσω είναι πολύ σημαντικό και επίκαιρο. Θεωρώ ότι υπάρχει ένα πολύ υγιές κομμάτι της κοινωνίας. Αυτό το υγιές κομμάτι με προβληματισμούς και ενδιαφέροντα είναι εδώ για να με ακούσει να περιγράψω τις εξελίξεις στην τεχνητη νοημοσύνη" τόνισε στο Thestival ο Δρ. Δασκαλάκης.


  Ο αναπληρωτής καθηγητής του ΜΙΤ, ερωτηθείς για το φαινόμενο της συνεχούς εκροής επιστημόνων από τα ελληνικά πανεπιστήμια στο εξωτερικό, εξέφρασε τη λύπη του, που συμβαίνει αυτό, ωστόσο εξήγησε πως υπάρχουν πλέον "παράθυρα" για τον Έλληνα επιστήμονα να διαπρέψει σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

  "Είναι πολύ λυπηρό ότι η χώρα μας εκπαιδεύει τόσο επιστημονικό προσωπικό. Ιδανικά θα ήθελες μια χώρα που εκπαιδεύει προσωπικό να το απορροφήσει και αυτό είναι που ελπίζω. Είναι λίγο διαφορετική η εποχή, στην οποία άφησα την Ελλάδα. Πλέον έχει παγκοσμιοποιηθεί η αγορά και ένας Έλληνας μπορεί να συμμετέχει ενεργά επιστημονικό και στο οικονομικό-επιχειρηματικό γίγνεσθαι" υποστήριξε.

  Από την πλευρά του ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας, ευχαρίστησε τον κ. Δασκαλάκη για την αποδοχή της πρόσκλησης, τονίζοντας πως "η Ελλάδα δεν μπορεί να κρατήσει τον Δασκαλάκη. Ο Δασκαλάκης ανήκει σε όλο τον κόσμο".

  Η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης

  Κατά τον Έλληνα καθηγητή, που μεταξύ άλλων έχει λάβει το βραβείο Kalai από την Διεθνή Ένωση Θεωρίας Παιγνίων και το βραβείο έρευνας από το ίδρυμα Giuseppe Sciacca του Βατικανού, το πιθανότερο είναι ότι σε πέντε χρόνια από σήμερα θα έχουμε έναν προσωπικό γραμματέα με τεχνητή νοημοσύνη και αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα, ενώ σε 15 χρόνια η διεπαφή του ανθρώπινου εγκεφάλου με την τεχνολογία θα γίνει ενδεχομένως πολύ πιο άμεση και το όριο που διαχωρίζει το πού ξεκινά ο άνθρωπος και πού αρχίζει η μηχανή πιο δυσδιάκριτο.

  "Μπορεί όλο αυτό να ξεφύγει από τον έλεγχο; Ναι, θα μπορούσε όπως έχει συμβεί και με άλλα πράγματα στο παρελθόν. Το να είμαστε όμως αρνητικοί απέναντι στο ποτάμι που έρχεται κατά πάνω μας δεν είναι εποικοδομητικό, αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε, είναι πώς θα το βάλουμε στη σωστή κατεύθυνση" σημείωσε, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσαν τα Τμήματα Πληροφορικής και Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. 

  Ο ίδιος ανέλυσε τρία σενάρια για την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης στα επόμενα "πέντε έως 50 χρόνια", επισημαίνοντας ότι αυτό που πιθανότατα θα επικρατήσει είναι η μίξη τους. Με βάση το πρώτο (θετικό) σενάριο, με τίτλο "Wonderland", η αλληλεπίδραση ανθρώπων- μηχανών είναι θετική και ο πρώτος κερδίζει από την ύπαρξη των δεύτερων. Οι μηχανές κάνουν τις χειρονακτικές εργασίες, ο άνθρωπος έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο ή εκτελεί πνευματικές εργασίες και το ασφαλιστικό σύστημα σώζεται, αφού η έλλειψη νέων ανθρώπων που εργάζονται και καταβάλουν εισφορές αναπληρώνεται από την ύπαρξη των ρομπότ, που δεν χρειάζονται ασφάλιση ή σύνταξη. Προϋπόθεση για να επαληθευτεί αυτό το σενάριο είναι να κατακτήσει η επιστήμη τη γενική νοημοσύνη, δηλαδή η μηχανή να μάθει να χρησιμοποιεί τη διαίσθηση και την εμπειρία που αποκτά από μια νοητική λειτουργία και να τη μεταφέρει σε μια που δεν ξέρει καθόλου (πχ, όταν γνωρίζει να παίζει σκάκι, να μπορεί να χρησιμοποιήσει στρατηγική και στο πόκερ).

  Βάσει του δεύτερου -αρνητικού- σεναρίου, με τίτλο "Pessiland", η επιστήμη κατακτά την γενική νοημοσύνη, αλλά αυτή δεν είναι προσβάσιμη σε όλους, αλλά μόνο σε εργαστήρια εταιρειών ή κρατών, που τη χρησιμοποιούν για ιμπεριαλιστική επιρροή. "Αν πάμε σε αυτή την κατεύθυνση, το σενάριο είναι προφανώς δυστοπικό" επισήμανε ο καθηγητής.

  Το τρίτο σενάριο, με τίτλο "Stagnatia", για το οποίο ο δρ Δασκαλάκης επισήμανε ότι "έχει αρκετές πιθανότητες (επαλήθευσης)", είναι αυτό κατά το οποίο ενώ υπάρχουν ολοένα και περισσότερες εφαρμογές ειδικής τεχνητής νοημοσύνης (πχ αναγνώριση εικόνας και ήχου ή μετάφραση), η επιστήμη δεν καταφέρνει να κάνει το άλμα στη γενική τεχνητή νοημοσύνη και επικρατεί σχετική στασιμότητα.

  Όταν ο αλγόριθμος "βλέπει" μια χελώνα σαν ...καραμπίνα


  Κατά τον δρα Δασκαλάκη, σήμερα ένας από τους βασικούς προβληματισμούς της ανθρωπότητας είναι η αξιοπιστία της τεχνολογίας."Υπάρχουν μεγάλα θέματα αξιοπιστίας και ένας από τους λόγους είναι ότι όταν τα δεδομένα με τα οποία τροφοδοτείς τον αλγόριθμο είναι ελλιπή ή μη αντιπροσωπευτικά, μπορεί να οδηγήσουν σε λανθασμένες ή ελλιπείς νοητικές λειτουργίες. Πχ, έγινε γνωστό ότι ένα αυτοκίνητο Tesla έπεσε σε φορτηγό σταματημένο στην αριστερή λωρίδα. Γιατί συνέβη αυτό; Ίσως γιατί ποτέ στα δεδομένα που εισήχθησαν για να προπονηθεί ο αλγόριθμος στην αναγνώριση εικόνας δεν υπήρχε αυτοκίνητο σταματημένο στην αριστερή λωρίδα του δρόμου, επειδή αυτό σπάνια συμβαίνει. Ο αλγόριθμος θα επεξεργαστεί τα ελλιπή δεδομένα που τού δώσαμε και θα ενσωματώσει την έλλειψη" σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι φοιτητές του ΜΙΤ επιτέθηκαν στον καλύτερο αλγόριθμο αναγνώρισης εικόνας και τον έκαναν να "πιστέψει" ότι μια τρισδιάστατη χελώνα τυπωμένη σε εκτυπωτή 3D ήταν ...καραμπίνα. "Δεν έχουμε τόσο αξιόπιστη Τεχνητή Νοημοσύνη σήμερα. Προσπαθούμε να φτιάξουμε τρόπους προστασίας αλγορίθμων από τέτοιου είδους επιθέσεις" επισήμανε.

  Ποιος αποφασίζει ποιος θα χάσει τη ζωή του;

  'Ενα άλλο θέμα, πρόσθεσε, έχει να κάνει με ηθικά διλήμματα. "Ενα κλασικό πρόβλημα είναι το εξής. Σκεφτείτε ότι φτιάχνουμε αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα που κινούνται μαζικά στους δρόμους. Αναπόφευκτα κάποιο από αυτά θα βρει τον εαυτό του σε φάση αναγνώρισης του γεγονότος ότι σε μερικά δευτερόλεπτα θα γίνει ένα αναπόφευκτο ατύχημα με εμπλοκή πεζών. Ο αλγόριθμος που οδηγεί καταλαβαίνει τότε ότι έχει δύο δυνατότητες: να πάει ευθεία και να σκοτώσει τους πεζούς ή να πάει αριστερά, να χτυπήσει στο στηθαίο και να σκοτώσει τους επιβαίνοντες. Δεν μπορεί να σώσει και τους δύο. Πώς θα πάρει την απόφαση; Ο αλγόριθμος μπορεί επίσης να καταλαβαίνει ότι οι πεζοί είναι ένα παιδάκι 8 χρονών, ο μπαμπάς του, 41, και ο σκύλος τους και οι επιβαίνοντες μια έγκυος γυναίκα 30 ετών και το αγοράκι της. Πώς εγώ που σχεδιάζω τον αλγόριθμο θα λάβω την απόφαση για το ποιος θα ζήσει";

  Ο ρατσιστής αλγόριθμος

  Κατά τον δρα Δασκαλάκη, η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι σαν ένα μωρό. Το μωρό έρχεται στον κόσμο με γενετικά χαρακτηριστικά, αλλά εν πολλοίς είναι tabula rasa. Οι γονείς τού δίνουν δεδομένα και στόχους. Αν τα δεδομένα που λαμβάνει το μωρό περιέχουν ρατσιστικές απόψεις ή προκαταλήψεις ή θέσεις, αυτές τις θέσεις θα τις υιοθετήσει. Το ίδιο ισχύει και για την Τεχνητή Νοημοσύνη, η οποία μαθαίνει από την αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους.

  Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός chat bot (σ.σ. ρομπότ που κάνει διάλογο μέσω κειμένου ή ήχου). Μια ομάδα χρηστών του επιτέθηκε, παρέχοντάς του ρατσιστικό και συνωμοσιολογικό περιεχόμενο. "Μέσα σε 17 ώρες έγινε τρελός ρατσιστής και συνωμοσιολόγος" σημείωσε ο καθηγητής.

  Τίθενται επίσης ζητήματα αμεροληψίας, γιατί αν τα δεδομένα είναι ελλιπή, η τεχνητή νοημοσύνη θα υιοθετήσει στατιστικές που δεν είναι αντιπροσωπευτικές. Κι εδώ για παράδειγμα το ερώτημα είναι: έστω πως φτιάχνω τεχνολογία που αποφαίνεται αν κάποιος είναι άξιος λήψης δανείου, αλλά έχω ελλιπή στοιχεία για μια πληθυσμιακή ομάδα. Τι γίνεται τότε; "Πρέπει να προστατέψουμε την τεχνητή νοημοσύνη από το να κάνει τέτοια στατιστικά λάθη, αλλά το πρόβλημα είναι ότι η στατιστική είναι δύσκολη επιστήμη" σημείωσε.

  Ο δρ Δασκαλάκης είναι απόφοιτος των Ηλεκτρολόγων του Ε.Μ.Π. Έκανε διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ, και εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Microsoft. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην θεωρητική πληροφορική και την διεπαφή της με τα Οικονομικά, την Στατιστική και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Έχει μεταξύ άλλων τιμηθεί με το βραβείο της καλύτερης διδακτορικής διατριβής στην πληροφορική από τον διεθνή οργανισμό επιστήμης των υπολογιστών ACM, με το βραβείο Kalai από την διεθνή ένωση Θεωρίας Παιγνίων, το βραβείο εξαιρετικής δημοσίευσης από την διεθνή ένωση εφαρμοσμένων μαθηματικών SIAM, το Career Award από το Ίδρυμα Επιστημών της Αμερικής, το βραβείο Πληροφορικής του Ιδρύματος Sloan και την ερευνητική υποτροφία της Microsoft.

  Πηγή: Thestival / AΠE - MΠE

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Τα πρώτα υδρογονοκίνητα ποδήλατα στοιχίζουν 7.500 ευρώ

  Τα πρώτα υδρογονοκίνητα ποδήλατα στοιχίζουν 7.500 ευρώ

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 09:37:50 | Πηγή: News Beast

  Τα ποδήλατα που κινούνται με υδρογόνο είναι πλέον πραγματικότητα. Προς το παρόν κοστίζουν 7.500 ευρώ το ένα, ενώ ο αγοραστής πρέπει να συνυπολογίσει και άλλα 30.000 ευρώ περίπου για το σταθμό ανεφοδιασμού του ποδηλάτου.

  Η γαλλική εταιρεία Pragma Industries που τα κατασκευάζει προσπαθεί να κατεβάσει το κόστος του υδρογονοκίνητου ποδηλάτου στα 5.000 ευρώ, ώστε να γίνει πιο προσιτό για τους ιδιώτες και να είναι περίπου στα ίδια επίπεδα τιμής με ένα ποιοτικό ηλεκτροκίνητο ποδήλατο.

  Η εταιρεία, που εδρεύει στο Μπιαρίτζ και κατασκευάζει κυψέλες καυσίμου για στρατιωτική χρήση, έχει ήδη πουλήσει 60 ποδήλατα σε οργανισμούς αυτοδιοίκησης σε πόλεις όπως το Σαμπερί, η Μπαγιόν και Σεντ Λο Σερμπούργκ.

  «Πολλοί άλλοι έχουν φτιάξει υδρογονοκίνητα ποδήλατα στο στάδιο του πρωτοτύπου, αλλά είμαστε οι πρώτοι που προχωρήσαμε στη μαζική παραγωγή» δήλωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Πιέρ Φορτέ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

  Το υδρογονοκίνητο ποδήλατο με την ονομασία «Alpha» μπορεί να διανύσει μια απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων με μια δίλιτρη δεξαμενή υδρογόνου, δηλαδή όσο κι ένα ποδήλατο που κινείται με ηλεκτρική μπαταρία. Όμως το πλεονέκτημα του υδρογονοκίνητου είναι ότι χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά για τον ανεφοδιασμό του με υδρογόνο, έναντι αρκετών ωρών που χρειάζονται τα ηλεκτροκίνητα.

  Ένα κιλό υδρογόνου περιέχει περίπου 600 φορές περισσότερη ενέργεια από μια μπαταρία λιθίου βάρους ενός κιλού. Οι σταθμοί ανεφοδιασμού που κατασκευάζει επίσης η Pragma, παράγουν υδρογόνο μέσω ηλεκτρόλυσης του νερού.

  Η Pragma παρήγαγε 100 υδρογονοκίνητα ποδήλατα το 2017 και αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή της στα 150 το 2018 καθώς έχει ήδη λάβει παραγγελίες από Νορβηγία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία.

  Η γαλλική εταιρεία ήδη αναπτύσσει ένα άλλο μοντέλο που θα μετατρέπει το νερό σε υδρογόνο απευθείας πάνω στο ποδήλατο, έτσι ώστε αυτό να έχει μεγαλύτερη ακτίνα δράσης και να μη χρειάζεται συχνές στάσεις για ανεφοδιασμό.

  «Στα επόμενα δύο έως τρία χρόνια θέλουμε να εισδύσουμε στην καταναλωτική αγορά και να αυξήσουμε μαζικά την κλίμακα των δραστηριοτήτων μας» δήλωσε ο Φορτέ.

  (Πηγή φωτογραφίας: Pragma)

 • Τα πρώτα υδρογονοκίνητα ποδήλατα άρχισε να παράγει γαλλική εταιρεία

  Τα πρώτα υδρογονοκίνητα ποδήλατα άρχισε να παράγει γαλλική εταιρεία

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 09:00:40 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Kοστίζουν 7.500 ευρώ το έναΗ γαλλική εταιρεία Pragma Industries είναι η πρώτη στον κόσμο που άρχισε την εργοστασιακή παραγωγή ποδηλάτων, τα οποία κινούνται με υδρογόνο.


  Η γαλλική εταιρεία Pragma Industries είναι η πρώτη στον κόσμο που άρχισε την εργοστασιακή παραγωγή ποδηλάτων, τα οποία κινούνται με υδρογόνο.

  Προς το παρόν τα ποδήλατα κοστίζουν 7.500 ευρώ το ένα, ενώ ο αγοραστής πρέπει να συνυπολογίσει και άλλα 30.000 ευρώ περίπου για το σταθμό ανεφοδιασμού του ποδηλάτου.

  Τα υδρογονοκίνητα, που δεν διαφέρουν εξωτερικά από τα παραδοσιακά ποδήλατα, σε πρώτη φάση προορίζονται για εταιρείες (ενοικίασης ποδηλάτων, μεταφορών κ.α.), καθώς και για δήμους.

  Η εταιρεία, που εδρεύει στο Μπιαρίτζ και κατασκευάζει κυψέλες καυσίμου για στρατιωτική χρήση, έχει ήδη πουλήσει 60 ποδήλατα σε οργανισμούς αυτοδιοίκησης σε πόλεις όπως το Σαμπερί, η Μπαγιόν και Σεντ Λο Σερμπούργκ.

  Η Pragma προσπαθεί να κατεβάσει το κόστος του υδρογονοκίνητου ποδηλάτου στα 5.000 ευρώ, ώστε να γίνει πιο προσιτό για τους ιδιώτες και να είναι περίπου στα ίδια επίπεδα τιμής με ένα ποιοτικό ηλεκτροκίνητο ποδήλατο.

  «Πολλοί άλλοι έχουν υδρογονοκίνητα ποδήλατα στο στάδιο του πρωτοτύπου, αλλά είμαστε οι πρώτοι που προχωρήσαμε στη μαζική παραγωγή» δήλωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Πιέρ Φορτέ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

  Το υδρογονοκίνητο ποδήλατο με την ονομασία Alpha μπορεί να διανύσει μια απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων με μια δίλιτρη δεξαμενή υδρογόνου, δηλαδή όσο κι ένα ποδήλατο που κινείται με ηλεκτρική μπαταρία. Όμως το πλεονέκτημα του υδρογονοκίνητου είναι ότι χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά για τον ανεφοδιασμό του με υδρογόνο, έναντι αρκετών ωρών που χρειάζονται τα ηλεκτροκίνητα.

  Ένα κιλό υδρογόνου περιέχει περίπου 600 φορές περισσότερη ενέργεια από μια μπαταρία λιθίου βάρους ενός κιλού. Οι σταθμοί ανεφοδιασμού που κατασκευάζει επίσης η Pragma, παράγουν υδρογόνο μέσω ηλεκτρόλυσης του νερού.

  Η Pragma παρήγαγε 100 υδρογονοκίνητα ποδήλατα το 2017 και αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή της στα 150 το 2018. Έχει ήδη λάβει παραγγελίες από Νορβηγία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία.

  Η γαλλική εταιρεία ήδη αναπτύσσει ένα άλλο μοντέλο που θα μετατρέπει το νερό σε υδρογόνο απευθείας πάνω στο ποδήλατο, έτσι ώστε αυτό να έχει μεγαλύτερη ακτίνα δράσης και να μη χρειάζεται συχνές στάσεις για ανεφοδιασμό.

  «Στα επόμενα δύο έως τρία χρόνια θέλουμε να εισδύσουμε στην καταναλωτική αγορά και να αυξήσουμε μαζικά την κλίμακα των δραστηριοτήτων μας» δήλωσε ο Φορτέ. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Ο ρατσιστής αλγόριθμος και το αυτοκίνητο που αποφασίζει ποιος ζει και ποιος πεθαίνει

  Ο ρατσιστής αλγόριθμος και το αυτοκίνητο που αποφασίζει ποιος ζει και ποιος πεθαίνει

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 05:24:20 | Πηγή: News Beast

  Μπορούν τα ρομπότ να σώσουν το παγκόσμιο ασφαλιστικό σύστημα από την επαπειλούμενη κατάρρευση;

  Πόσο πιθανό είναι ένας ...καλοκάγαθος αλγόριθμος να εξελιχθεί σε ρατσιστή συνωμοσιολόγο μέσα σε λίγες ώρες;

  Θα εναπόκειται στις ηθικές αξίες του ...software ενός αυτοοδηγούμενου αυτοκινήτου να αποφασίσει ποιος ζει και ποιος πεθαίνει, όταν το όχημα «συνειδητοποιεί» ότι επίκειται ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα με εμπλοκή πεζών;

  Πώς θα χρησιμοποιήσει τη στατιστική ένα ρομπότ, για να αποφασίσει σε ποιον υποψήφιο πελάτη θα δώσει η τράπεζα ένα δάνειο και ποιος θεωρείται αναξιόπιστος;

  Είναι εφικτό μια ομάδα ανθρώπων να «πείσει» έναν αξιόπιστο αλγόριθμο αναγνώρισης εικόνας ότι μια καραμπίνα που έχει μπροστά του είναι ένα αθώο παιδικό παιχνίδι;

  Η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης έρχεται «φορτωμένη» με υποσχέσεις, προκλήσεις και κινδύνους. Και παρότι για να ανοίξει ο νέος αυτός οικονομικός κύκλος στην ιστορία της ανθρωπότητας απαιτείται ένα μεγάλο άλμα (η μετάβαση από την τεχνητή νοημοσύνη ειδικών εφαρμογών -που ήδη «βλέπουμε» να εφαρμόζεται σε αρκετές περιπτώσεις- στη γενική τεχνητή νοημοσύνη, η πλήρης ανάπτυξη της οποίας πιθανότατα θα απαιτήσει αρκετές δεκαετίες), μια νέα συναρπαστική εποχή ήδη ανατέλλει.

  Το βράδυ της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, ο γεννηθείς το 1981 Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο περίφημο ΜΙΤ, μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους στην κατάμεστη αίθουσα τελετών του ΑΠΘ τις εκτιμήσεις του για την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης τα επόμενα «πέντε έως 50 χρόνια», παραδεχόμενος ότι η πραγματικότητα ενδέχεται τελικά να διαψεύσει κάθε πρόβλεψη.

  Κατά τον Έλληνα καθηγητή, που μεταξύ άλλων έχει λάβει το βραβείο Kalai από την Διεθνή Ένωση Θεωρίας Παιγνίων και το βραβείο έρευνας από το ίδρυμα Giuseppe Sciacca του Βατικανού, το πιθανότερο είναι ότι σε πέντε χρόνια από σήμερα θα έχουμε έναν προσωπικό γραμματέα με τεχνητή νοημοσύνη και αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα, ενώ σε 15 χρόνια η διεπαφή του ανθρώπινου εγκεφάλου με την τεχνολογία θα γίνει ενδεχομένως πολύ πιο άμεση και το όριο που διαχωρίζει το πού ξεκινά ο άνθρωπος και πού αρχίζει η μηχανή πιο δυσδιάκριτο.

  «Μπορεί όλο αυτό να ξεφύγει από τον έλεγχο; Ναι, θα μπορούσε όπως έχει συμβεί και με άλλα πράγματα στο παρελθόν. Το να είμαστε όμως αρνητικοί απέναντι στο ποτάμι που έρχεται κατά πάνω μας δεν είναι εποικοδομητικό, αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε, είναι πώς θα το βάλουμε στη σωστή κατεύθυνση» σημείωσε, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσαν τα Τμήματα Πληροφορικής και Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

  Wonderland, Pessiland, Stagnatia

  Ο ίδιος ανέλυσε τρία σενάρια για την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης στα επόμενα «πέντε έως 50 χρόνια», επισημαίνοντας ότι αυτό που πιθανότατα θα επικρατήσει είναι η μίξη τους. Με βάση το πρώτο (θετικό) σενάριο, με τίτλο «Wonderland», η αλληλεπίδραση ανθρώπων- μηχανών είναι θετική και ο πρώτος κερδίζει από την ύπαρξη των δεύτερων. Οι μηχανές κάνουν τις χειρονακτικές εργασίες, ο άνθρωπος έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο ή εκτελεί πνευματικές εργασίες και το ασφαλιστικό σύστημα σώζεται, αφού η έλλειψη νέων ανθρώπων που εργάζονται και καταβάλουν εισφορές αναπληρώνεται από την ύπαρξη των ρομπότ, που δεν χρειάζονται ασφάλιση ή σύνταξη. Προϋπόθεση για να επαληθευτεί αυτό το σενάριο είναι να κατακτήσει η επιστήμη τη γενική νοημοσύνη, δηλαδή η μηχανή να μάθει να χρησιμοποιεί τη διαίσθηση και την εμπειρία που αποκτά από μια νοητική λειτουργία και να τη μεταφέρει σε μια που δεν ξέρει καθόλου (πχ, όταν γνωρίζει να παίζει σκάκι, να μπορεί να χρησιμοποιήσει στρατηγική και στο πόκερ).

  Βάσει του δεύτερου -αρνητικού- σεναρίου, με τίτλο «Pessiland», η επιστήμη κατακτά την γενική νοημοσύνη, αλλά αυτή δεν είναι προσβάσιμη σε όλους, αλλά μόνο σε εργαστήρια εταιρειών ή κρατών, που τη χρησιμοποιούν για ιμπεριαλιστική επιρροή. «Αν πάμε σε αυτή την κατεύθυνση, το σενάριο είναι προφανώς δυστοπικό» επισήμανε ο καθηγητής.

  Το τρίτο σενάριο, με τίτλο «Stagnatia», για το οποίο ο δρ Δασκαλάκης επισήμανε ότι «έχει αρκετές πιθανότητες (επαλήθευσης)», είναι αυτό κατά το οποίο ενώ υπάρχουν ολοένα και περισσότερες εφαρμογές ειδικής τεχνητής νοημοσύνης (πχ αναγνώριση εικόνας και ήχου ή μετάφραση), η επιστήμη δεν καταφέρνει να κάνει το άλμα στη γενική τεχνητή νοημοσύνη και επικρατεί σχετική στασιμότητα.

  Όταν ο αλγόριθμος «βλέπει» μια χελώνα σαν ...καραμπίνα

  Κατά τον δρα Δασκαλάκη, σήμερα ένας από τους βασικούς προβληματισμούς της ανθρωπότητας είναι η αξιοπιστία της τεχνολογίας. «Υπάρχουν μεγάλα θέματα αξιοπιστίας και ένας από τους λόγους είναι ότι όταν τα δεδομένα με τα οποία τροφοδοτείς τον αλγόριθμο είναι ελλιπή ή μη αντιπροσωπευτικά, μπορεί να οδηγήσουν σε λανθασμένες ή ελλιπείς νοητικές λειτουργίες. Πχ, έγινε γνωστό ότι ένα αυτοκίνητο Tesla έπεσε σε φορτηγό σταματημένο στην αριστερή λωρίδα. Γιατί συνέβη αυτό; Ίσως γιατί ποτέ στα δεδομένα που εισήχθησαν για να προπονηθεί ο αλγόριθμος στην αναγνώριση εικόνας δεν υπήρχε αυτοκίνητο σταματημένο στην αριστερή λωρίδα του δρόμου, επειδή αυτό σπάνια συμβαίνει. Ο αλγόριθμος θα επεξεργαστεί τα ελλιπή δεδομένα που τού δώσαμε και θα ενσωματώσει την έλλειψη» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι φοιτητές του ΜΙΤ επιτέθηκαν στον καλύτερο αλγόριθμο αναγνώρισης εικόνας και τον έκαναν να «πιστέψει» ότι μια τρισδιάστατη χελώνα τυπωμένη σε εκτυπωτή 3D ήταν ...καραμπίνα. «Δεν έχουμε τόσο αξιόπιστη Τεχνητή Νοημοσύνη σήμερα. Προσπαθούμε να φτιάξουμε τρόπους προστασίας αλγορίθμων από τέτοιου είδους επιθέσεις» επισήμανε.

  Ποιος αποφασίζει ποιος θα χάσει τη ζωή του;

  Ενα άλλο θέμα, πρόσθεσε, έχει να κάνει με ηθικά διλήμματα. «Ενα κλασικό πρόβλημα είναι το εξής. Σκεφτείτε ότι φτιάχνουμε αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα που κινούνται μαζικά στους δρόμους. Αναπόφευκτα κάποιο από αυτά θα βρει τον εαυτό του σε φάση αναγνώρισης του γεγονότος ότι σε μερικά δευτερόλεπτα θα γίνει ένα αναπόφευκτο ατύχημα με εμπλοκή πεζών. Ο αλγόριθμος που οδηγεί καταλαβαίνει τότε ότι έχει δύο δυνατότητες: να πάει ευθεία και να σκοτώσει τους πεζούς ή να πάει αριστερά, να χτυπήσει στο στηθαίο και να σκοτώσει τους επιβαίνοντες. Δεν μπορεί να σώσει και τους δύο. Πώς θα πάρει την απόφαση; Ο αλγόριθμος μπορεί επίσης να καταλαβαίνει ότι οι πεζοί είναι ένα παιδάκι 8 χρονών, ο μπαμπάς του, 41, και ο σκύλος τους και οι επιβαίνοντες μια έγκυος γυναίκα 30 ετών και το αγοράκι της. Πώς εγώ που σχεδιάζω τον αλγόριθμο θα λάβω την απόφαση για το ποιος θα ζήσει»;

  Ο ρατσιστής αλγόριθμος

  Κατά τον δρα Δασκαλάκη, η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι σαν ένα μωρό. Το μωρό έρχεται στον κόσμο με γενετικά χαρακτηριστικά, αλλά εν πολλοίς είναι tabula rasa. Οι γονείς τού δίνουν δεδομένα και στόχους. Αν τα δεδομένα που λαμβάνει το μωρό περιέχουν ρατσιστικές απόψεις ή προκαταλήψεις ή θέσεις, αυτές τις θέσεις θα τις υιοθετήσει. Το ίδιο ισχύει και για την Τεχνητή Νοημοσύνη, η οποία μαθαίνει από την αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους.

  Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός chat bot (σ.σ. ρομπότ που κάνει διάλογο μέσω κειμένου ή ήχου). Μια ομάδα χρηστών του επιτέθηκε, παρέχοντάς του ρατσιστικό και συνωμοσιολογικό περιεχόμενο. «Μέσα σε 17 ώρες έγινε τρελός ρατσιστής και συνωμοσιολόγος» σημείωσε ο καθηγητής.

  Τίθενται επίσης ζητήματα αμεροληψίας, γιατί αν τα δεδομένα είναι ελλιπή, η τεχνητή νοημοσύνη θα υιοθετήσει στατιστικές που δεν είναι αντιπροσωπευτικές. Κι εδώ για παράδειγμα το ερώτημα είναι: έστω πως φτιάχνω τεχνολογία που αποφαίνεται αν κάποιος είναι άξιος λήψης δανείου, αλλά έχω ελλιπή στοιχεία για μια πληθυσμιακή ομάδα. Τι γίνεται τότε; «Πρέπει να προστατέψουμε την τεχνητή νοημοσύνη από το να κάνει τέτοια στατιστικά λάθη, αλλά το πρόβλημα είναι ότι η στατιστική είναι δύσκολη επιστήμη» σημείωσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

  Ο δρ Δασκαλάκης είναι απόφοιτος των Ηλεκτρολόγων του Ε.Μ.Π. Έκανε διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ, και εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Microsoft. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην θεωρητική πληροφορική και την διεπαφή της με τα Οικονομικά, την Στατιστική και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Έχει μεταξύ άλλων τιμηθεί με το βραβείο της καλύτερης διδακτορικής διατριβής στην πληροφορική από τον διεθνή οργανισμό επιστήμης των υπολογιστών ACM, με το βραβείο Kalai από την διεθνή ένωση Θεωρίας Παιγνίων, το βραβείο εξαιρετικής δημοσίευσης από την διεθνή ένωση εφαρμοσμένων μαθηματικών SIAM, το Career Award από το Ίδρυμα Επιστημών της Αμερικής, το βραβείο Πληροφορικής του Ιδρύματος Sloan και την ερευνητική υποτροφία της Microsoft.

 • Το αδιαχώρητο στο ΑΠΘ για τον Έλληνα που έλυσε τον

  Το αδιαχώρητο στο ΑΠΘ για τον Έλληνα που έλυσε τον "Γρίφο του Νας"

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-16 23:20:26 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Περισσότεροι από 1500 φοιτητές και ακαδημαϊκοί, κατέκλυσαν την αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τη διάλεξη του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη για την τεχνητή νοημοσύνηΤην ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διάλεξη του Έλληνα, που έλυσε τον, άλυτο επί 60 χρόνια, Γρίφο του Νας, είχαν περισσότεροι από 1500 φοιτητές και ακαδημαϊκοί, οι οποίοι κατέκλυσαν την αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


  Ο λόγος για τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του Μ.Ι.Τ, Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, ο οποίος επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μιλήσει για τις εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη και πώς αυτή θα επηρεάσει την ανθρωπότητα.

  Εκατοντάδες φοιτητές έσπευσαν από πολύ νωρίς στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι, οι οποίοι θέλησαν να φωτογραφηθούν με τον διεθνούς βεληνεκούς καθηγητή. Μάλιστα, δεκάδες άτομα δεν κατάφεραν να εισέλθουν, καθώς η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά και οι ιθύνοντες του ΑΠΘ, έκλεισαν τις εισόδους.

  "Είναι τιμή μου που έχει έρθει τόσος κόσμος να με ακούσει. Είναι χαρά μου που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη, που έχω να επισκεφθώ καιρό. Από την άλλη δεν με εκπλήσσει. Το θέμα για τον οποίο θα μιλήσω είναι πολύ σημαντικό και επίκαιρο. Θεωρώ ότι υπάρχει ένα πολύ υγιές κομμάτι της κοινωνίας. Αυτό το υγιές κομμάτι με προβληματισμούς και ενδιαφέροντα είναι εδώ για να με ακούσει να περιγράψω τις εξελίξεις στην τεχνητη νοημοσύνη" τόνισε στο Thestival ο Δρ. Δασκαλάκης.


  Ο αναπληρωτής καθηγητής του ΜΙΤ, ερωτηθείς για το φαινόμενο της συνεχούς εκροής επιστημόνων από τα ελληνικά πανεπιστήμια στο εξωτερικό, εξέφρασε τη λύπη του, που συμβαίνει αυτό, ωστόσο εξήγησε πως υπάρχουν πλέον "παράθυρα" για τον Έλληνα επιστήμονα να διαπρέψει σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

  "Είναι πολύ λυπηρό ότι η χώρα μας εκπαιδεύει τόσο επιστημονικό προσωπικό. Ιδανικά θα ήθελες μια χώρα που εκπαιδεύει προσωπικό να το απορροφήσει και αυτό είναι που ελπίζω. Είναι λίγο διαφορετική η εποχή, στην οποία άφησα την Ελλάδα. Πλέον έχει παγκοσμιοποιηθεί η αγορά και ένας Έλληνας μπορεί να συμμετέχει ενεργά επιστημονικό και στο οικονομικό-επιχειρηματικό γίγνεσθαι" υποστήριξε.

  Από την πλευρά του ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας, ευχαρίστησε τον κ. Δασκαλάκη για την αποδοχή της πρόσκλησης, τονίζοντας πως "η Ελλάδα δεν μπορεί να κρατήσει τον Δασκαλάκη. Ο Δασκαλάκης ανήκει σε όλο τον κόσμο".

  Η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης

  Κατά τον Έλληνα καθηγητή, που μεταξύ άλλων έχει λάβει το βραβείο Kalai από την Διεθνή Ένωση Θεωρίας Παιγνίων και το βραβείο έρευνας από το ίδρυμα Giuseppe Sciacca του Βατικανού, το πιθανότερο είναι ότι σε πέντε χρόνια από σήμερα θα έχουμε έναν προσωπικό γραμματέα με τεχνητή νοημοσύνη και αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα, ενώ σε 15 χρόνια η διεπαφή του ανθρώπινου εγκεφάλου με την τεχνολογία θα γίνει ενδεχομένως πολύ πιο άμεση και το όριο που διαχωρίζει το πού ξεκινά ο άνθρωπος και πού αρχίζει η μηχανή πιο δυσδιάκριτο.

  "Μπορεί όλο αυτό να ξεφύγει από τον έλεγχο; Ναι, θα μπορούσε όπως έχει συμβεί και με άλλα πράγματα στο παρελθόν. Το να είμαστε όμως αρνητικοί απέναντι στο ποτάμι που έρχεται κατά πάνω μας δεν είναι εποικοδομητικό, αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε, είναι πώς θα το βάλουμε στη σωστή κατεύθυνση" σημείωσε, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσαν τα Τμήματα Πληροφορικής και Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. 

  Ο ίδιος ανέλυσε τρία σενάρια για την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης στα επόμενα "πέντε έως 50 χρόνια", επισημαίνοντας ότι αυτό που πιθανότατα θα επικρατήσει είναι η μίξη τους. Με βάση το πρώτο (θετικό) σενάριο, με τίτλο "Wonderland", η αλληλεπίδραση ανθρώπων- μηχανών είναι θετική και ο πρώτος κερδίζει από την ύπαρξη των δεύτερων. Οι μηχανές κάνουν τις χειρονακτικές εργασίες, ο άνθρωπος έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο ή εκτελεί πνευματικές εργασίες και το ασφαλιστικό σύστημα σώζεται, αφού η έλλειψη νέων ανθρώπων που εργάζονται και καταβάλουν εισφορές αναπληρώνεται από την ύπαρξη των ρομπότ, που δεν χρειάζονται ασφάλιση ή σύνταξη. Προϋπόθεση για να επαληθευτεί αυτό το σενάριο είναι να κατακτήσει η επιστήμη τη γενική νοημοσύνη, δηλαδή η μηχανή να μάθει να χρησιμοποιεί τη διαίσθηση και την εμπειρία που αποκτά από μια νοητική λειτουργία και να τη μεταφέρει σε μια που δεν ξέρει καθόλου (πχ, όταν γνωρίζει να παίζει σκάκι, να μπορεί να χρησιμοποιήσει στρατηγική και στο πόκερ).

  Βάσει του δεύτερου -αρνητικού- σεναρίου, με τίτλο "Pessiland", η επιστήμη κατακτά την γενική νοημοσύνη, αλλά αυτή δεν είναι προσβάσιμη σε όλους, αλλά μόνο σε εργαστήρια εταιρειών ή κρατών, που τη χρησιμοποιούν για ιμπεριαλιστική επιρροή. "Αν πάμε σε αυτή την κατεύθυνση, το σενάριο είναι προφανώς δυστοπικό" επισήμανε ο καθηγητής.

  Το τρίτο σενάριο, με τίτλο "Stagnatia", για το οποίο ο δρ Δασκαλάκης επισήμανε ότι "έχει αρκετές πιθανότητες (επαλήθευσης)", είναι αυτό κατά το οποίο ενώ υπάρχουν ολοένα και περισσότερες εφαρμογές ειδικής τεχνητής νοημοσύνης (πχ αναγνώριση εικόνας και ήχου ή μετάφραση), η επιστήμη δεν καταφέρνει να κάνει το άλμα στη γενική τεχνητή νοημοσύνη και επικρατεί σχετική στασιμότητα.

  Όταν ο αλγόριθμος "βλέπει" μια χελώνα σαν ...καραμπίνα


  Κατά τον δρα Δασκαλάκη, σήμερα ένας από τους βασικούς προβληματισμούς της ανθρωπότητας είναι η αξιοπιστία της τεχνολογίας."Υπάρχουν μεγάλα θέματα αξιοπιστίας και ένας από τους λόγους είναι ότι όταν τα δεδομένα με τα οποία τροφοδοτείς τον αλγόριθμο είναι ελλιπή ή μη αντιπροσωπευτικά, μπορεί να οδηγήσουν σε λανθασμένες ή ελλιπείς νοητικές λειτουργίες. Πχ, έγινε γνωστό ότι ένα αυτοκίνητο Tesla έπεσε σε φορτηγό σταματημένο στην αριστερή λωρίδα. Γιατί συνέβη αυτό; Ίσως γιατί ποτέ στα δεδομένα που εισήχθησαν για να προπονηθεί ο αλγόριθμος στην αναγνώριση εικόνας δεν υπήρχε αυτοκίνητο σταματημένο στην αριστερή λωρίδα του δρόμου, επειδή αυτό σπάνια συμβαίνει. Ο αλγόριθμος θα επεξεργαστεί τα ελλιπή δεδομένα που τού δώσαμε και θα ενσωματώσει την έλλειψη" σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι φοιτητές του ΜΙΤ επιτέθηκαν στον καλύτερο αλγόριθμο αναγνώρισης εικόνας και τον έκαναν να "πιστέψει" ότι μια τρισδιάστατη χελώνα τυπωμένη σε εκτυπωτή 3D ήταν ...καραμπίνα. "Δεν έχουμε τόσο αξιόπιστη Τεχνητή Νοημοσύνη σήμερα. Προσπαθούμε να φτιάξουμε τρόπους προστασίας αλγορίθμων από τέτοιου είδους επιθέσεις" επισήμανε.

  Ποιος αποφασίζει ποιος θα χάσει τη ζωή του;

  'Ενα άλλο θέμα, πρόσθεσε, έχει να κάνει με ηθικά διλήμματα. "Ενα κλασικό πρόβλημα είναι το εξής. Σκεφτείτε ότι φτιάχνουμε αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα που κινούνται μαζικά στους δρόμους. Αναπόφευκτα κάποιο από αυτά θα βρει τον εαυτό του σε φάση αναγνώρισης του γεγονότος ότι σε μερικά δευτερόλεπτα θα γίνει ένα αναπόφευκτο ατύχημα με εμπλοκή πεζών. Ο αλγόριθμος που οδηγεί καταλαβαίνει τότε ότι έχει δύο δυνατότητες: να πάει ευθεία και να σκοτώσει τους πεζούς ή να πάει αριστερά, να χτυπήσει στο στηθαίο και να σκοτώσει τους επιβαίνοντες. Δεν μπορεί να σώσει και τους δύο. Πώς θα πάρει την απόφαση; Ο αλγόριθμος μπορεί επίσης να καταλαβαίνει ότι οι πεζοί είναι ένα παιδάκι 8 χρονών, ο μπαμπάς του, 41, και ο σκύλος τους και οι επιβαίνοντες μια έγκυος γυναίκα 30 ετών και το αγοράκι της. Πώς εγώ που σχεδιάζω τον αλγόριθμο θα λάβω την απόφαση για το ποιος θα ζήσει";

  Ο ρατσιστής αλγόριθμος

  Κατά τον δρα Δασκαλάκη, η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι σαν ένα μωρό. Το μωρό έρχεται στον κόσμο με γενετικά χαρακτηριστικά, αλλά εν πολλοίς είναι tabula rasa. Οι γονείς τού δίνουν δεδομένα και στόχους. Αν τα δεδομένα που λαμβάνει το μωρό περιέχουν ρατσιστικές απόψεις ή προκαταλήψεις ή θέσεις, αυτές τις θέσεις θα τις υιοθετήσει. Το ίδιο ισχύει και για την Τεχνητή Νοημοσύνη, η οποία μαθαίνει από την αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους.

  Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός chat bot (σ.σ. ρομπότ που κάνει διάλογο μέσω κειμένου ή ήχου). Μια ομάδα χρηστών του επιτέθηκε, παρέχοντάς του ρατσιστικό και συνωμοσιολογικό περιεχόμενο. "Μέσα σε 17 ώρες έγινε τρελός ρατσιστής και συνωμοσιολόγος" σημείωσε ο καθηγητής.

  Τίθενται επίσης ζητήματα αμεροληψίας, γιατί αν τα δεδομένα είναι ελλιπή, η τεχνητή νοημοσύνη θα υιοθετήσει στατιστικές που δεν είναι αντιπροσωπευτικές. Κι εδώ για παράδειγμα το ερώτημα είναι: έστω πως φτιάχνω τεχνολογία που αποφαίνεται αν κάποιος είναι άξιος λήψης δανείου, αλλά έχω ελλιπή στοιχεία για μια πληθυσμιακή ομάδα. Τι γίνεται τότε; "Πρέπει να προστατέψουμε την τεχνητή νοημοσύνη από το να κάνει τέτοια στατιστικά λάθη, αλλά το πρόβλημα είναι ότι η στατιστική είναι δύσκολη επιστήμη" σημείωσε.

  Ο δρ Δασκαλάκης είναι απόφοιτος των Ηλεκτρολόγων του Ε.Μ.Π. Έκανε διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ, και εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Microsoft. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην θεωρητική πληροφορική και την διεπαφή της με τα Οικονομικά, την Στατιστική και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Έχει μεταξύ άλλων τιμηθεί με το βραβείο της καλύτερης διδακτορικής διατριβής στην πληροφορική από τον διεθνή οργανισμό επιστήμης των υπολογιστών ACM, με το βραβείο Kalai από την διεθνή ένωση Θεωρίας Παιγνίων, το βραβείο εξαιρετικής δημοσίευσης από την διεθνή ένωση εφαρμοσμένων μαθηματικών SIAM, το Career Award από το Ίδρυμα Επιστημών της Αμερικής, το βραβείο Πληροφορικής του Ιδρύματος Sloan και την ερευνητική υποτροφία της Microsoft.

  Πηγή: Thestival / AΠE - MΠE

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Σάλος για τεχνολογία αναγνώρισης που «πιάνει τα πρόσωπα των ομοφυλοφίλων»

  Σάλος για τεχνολογία αναγνώρισης που «πιάνει τα πρόσωπα των ομοφυλοφίλων»

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-16 20:57:35 | Πηγή: News Beast

  Ερευνητές του Πανεπιστημίου Στάνφορντ έφτιαξαν μια αμφιλεγόμενη εφαρμογή που μπορεί να εξακριβώσει τις σεξουαλικές προτιμήσεις κάποιου αποκλειστικά από το σχήμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

  Ή κάπως έτσι τέλος πάντων, μιας και η ερευνητική ομάδα μάς λέει τώρα πως το πρόγραμμα δεν καθορίζει ακριβώς τον σεξουαλικό προσανατολισμό, ανιχνεύει απλώς κοινά στοιχεία μεταξύ των ομοφυλοφίλων και της βάσης δεδομένων που πήραν από μια ιστοσελίδα γνωριμιών.

  Και ήταν φυσικά η γενική κατακραυγή αυτή που έκανε τους ακαδημαϊκούς να τα μπαλώσουν, λέγοντάς μας πια πως τα επιφανειακά χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως το μέικ απ ή η αποτρίχωση, ευθύνονται για την κατάταξη κάποιου ως ομοφυλόφιλου ή ετεροφυλόφιλου.

  Η εφαρμογή αναδύθηκε λοιπόν τον Σεπτέμβριο του 2017 και έλεγε τότε πως μπορεί να ξεμπροστιάσει άντρες και γυναίκες που συνεχίζουν να κρύβονται στην ντουλάπα! Η παγκόσμια ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα καταφέρθηκε τόσο κατά του ίδιου του προγράμματος όσο και της μεθόδου λειτουργίας του, λέγοντας πως αφορά αποκλειστικά σε νεαρά άτομα της λευκής φυλής.

  Έκτοτε ερευνητές τόσο του Πρίνστον όσο και της Google ξεψάχνισαν την εφαρμογή και ειδικά τον τρόπο με τον οποίο κρίνει τις σεξουαλικές κατατάξεις της. Ο αλγόριθμος λοιπόν πίσω από το πρόγραμμα ανέλυσε 130.741 διαφορετικές εικόνες από 36.630 άντρες και άλλες 170.360 φωτογραφίες από 38.593 γυναίκες που βρήκαν οι ερευνητές στις βάσεις δεδομένων ενός μεγάλου site γνωριμιών της Αμερικής, όπου όλοι είχαν δηλώσει τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

  Η ομάδα του Στάνφορντ είχε πει τότε πως η εφαρμογή της μπορούσε να αναγνωρίσει σωστά τη σεξουαλικότητα άγνωστων και τυχαίων αντρών σε ποσοστό 91% και γυναικών στο 71%, ανιχνεύοντας τις μικρές διαφοροποιήσεις στα χαρακτηριστικά του προσώπου, διαφορές τόσο μικρές που δεν πιάνει το γυμνό ανθρώπινο μάτι.

  Οι ειδικοί ωστόσο της Google, Blaise Aguera y Arcas και Margaret Mitchell, αλλά και ο κοινωνικός ψυχολόγος του Πρίνστον, Alexander Todorov, ανέλυσαν τον αλγόριθμο και κατέληξαν πως αυτό που ψάχνει δεν είναι τα πραγματικά στοιχεία της ανατομίας του προσώπου, αλλά μεταβλητές όπως η ύπαρξη γυαλιών ή μέικ απ ώστε να κρίνει τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάποιου.

  Και είπαν χαρακτηριστικά: «[Οι ερευνητές του Στάνφορντ] υποθέτουν πως οι βασικές διαφορές βρίσκονται στη φυσιογνωμία, κάτι που σημαίνει πως ο σεξουαλικός προσανατολισμός τείνει να συμβαδίζει με μια χαρακτηριστική κατασκευή προσώπου. Ωστόσο, μπορούμε αμέσως να δούμε πως κάποιες από αυτές τις διαφορές είναι πιο επιφανειακές. Για παράδειγμα, η ‘‘μέση’’ ετεροφυλόφιλη γυναίκα τείνει να φορά σκιά στα μάτια, ενώ η ‘‘μέση’’ λεσβία όχι. Οι ετεροφυλόφιλοι άντρες τείνουν να τραβούν selfies από σχετικά χαμηλή θέση, κάτι που έχει το άμεσο αποτέλεσμα να κάνει το σαγόνι να φαίνεται μεγαλύτερο, τη μύτη μικρότερη, να συρρικνώνει το μέτωπο και να λεπταίνει το χαμόγελο».

  ccefodarocngiioton1

  Κανένας λόγος ανησυχίας λοιπόν, καθώς το πρόγραμμα δεν κάνει ακριβώς αυτό που διατείνονταν μεγαλόστομα οι ερευνητές του Στάνφορντ. «Οι εμφανείς διαφορές μεταξύ λεσβιακών ή ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων προσώπων στις selfies σχετίζονται με την περιποίηση του προσώπου, την παρουσίαση και τον τρόπο ζωής, διαφορές δηλαδή στα πολιτισμικά χαρακτηριστικά και όχι στη δομή του προσώπου».

  Κάτι που όσο να πεις είναι τελείως διαφορετικό από τις κορώνες των Michal Kosinski και Yilun Wang του Στάνφορντ, που εξηγούσαν τα ευρήματά τους στη βάση των όσων λαμβάνουν χώρα στη μήτρα. Αυτοί μας έλεγαν πως οι ορμόνες της κύησης, όπως η τεστοστερόνη, επηρεάζουν τη δομή του προσώπου του εμβρύου, κάτι που μπορούσε να διακρίνει το πρόγραμμά τους…

 • Επιστήμονας προειδοποιεί πως η ανθρωπότητα θα ζήσει μια «εφιαλτική δυστοπία»

  Επιστήμονας προειδοποιεί πως η ανθρωπότητα θα ζήσει μια «εφιαλτική δυστοπία»

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-16 20:34:50 | Πηγή: News Beast

  Όσο οι δυνατότητες των έξυπνων μηχανών και της τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζουν να αυξάνονται με εκθετικούς ρυθμούς, τόσο διακυβεύεται το μέλλον της ανθρωπότητας.

  Αυτά μας λέει τουλάχιστον ένας κορυφαίος επιστήμονας, λέγοντάς μας πως οι εποχές που τα ρομπότ θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε μια «εφιαλτική δυστοπία» δεν είναι καθόλου μακριά.

  Ο δρ Subhash Kak, ακαδημαϊκός στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα και όνομα στον χώρο της τεχνολογίας, πιστεύει πως η εργασία μάς παρέχει πολλά πράγματα, όπως η αίσθηση της αυτοπραγμάτωσης και της συνεισφοράς. Και προειδοποιεί πως αυτά ακριβώς θα χάσουμε όταν οι έξυπνες μηχανές πάρουν τα ηνία της παραγωγής στα μηχανικά χέρια τους, καταδικάζοντας την ανθρωπότητα να ζει μίζερες και χωρίς νόημα ζωές.

  «Το ξεκίνημα της δυστοπίας είναι ήδη εδώ», λέει μιλώντας στην «Daily Star Online», «θα υπάρξει μαζική ανεργία. Οι άνθρωποι θέλουν να είναι χρήσιμοι και η δουλειά παρέχει νόημα, κι έτσι ο κόσμος θα βουλιάξει στην απελπισία».

  Και τα λέει αυτά την ώρα που μια περσινή έκθεση κατέληξε πως 800 εκατ. θέσεις εργασίας θα καταληφθούν από τις μηχανές μέχρι το 2030. Αλλά και τον Νοέμβριο που μας πέρασε, η φίρμα συμβούλων εργασίας McKinsey δημοσίευσε τη δική της εκτίμηση που ανέλυε ποιες ακριβώς δουλειές θα χάσει ο άνθρωπος από τις μηχανές και την αυτοματοποίηση των πάντων. Και δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντική για την πλευρά του ανθρώπου!

  pjhpgfo2

  Μιλώντας για τη συνεχιζόμενη αυτή εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, ο δρ Kak λέει: «Η τωρινή επανάσταση αντικαθιστά τον σκεπτόμενο άνθρωπο, κι έτσι ο αντίκτυπός της στην κοινωνία θα είναι τρομακτικός». Πόσο μάλλον αν σκεφτούμε ότι οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως ακόμα και το 60% των δουλειών που κάνει ο άνθρωπος θα μπορούν σύντομα να τις κάνουν οι μηχανές και τα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης.

  Θα είναι άραγε το κοντινό μέλλον τόσο δυσοίωνο;

 • LG AI OLED: Κέρδισε το βραβείο Best TV Product στο CES 2018!

  LG AI OLED: Κέρδισε το βραβείο Best TV Product στο CES 2018!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2018-01-16 19:18:38 | Πηγή: Techgear

  [Δ.Τ.]

  Η LG τιμήθηκε με περισσότερα από 90 βραβεία στην CES 2018, με κυριότερο το Official CES Best TV Product Award για τέταρτη συνεχή χρονιά, το οποίο αυτή τη φορά κέρδισε για τη νέα LG AI OLED τηλεόραση (μοντέλο C8). Έλαβε επίσης πολλές τιμητικές διακρίσεις για το ψυγείο LG InstaView ThinQ και τον προβολέα LG 4K UHD.

  Η LG κέρδισε κορυφαία βραβεία από τα Engadget, The Verge, Digital Trends, Mashable, SlashGear, TechRadar, Pocket-lint, T3, Stuff Magazine και άλλα, καθώς και 19 βραβεία CES Innovation από την Ένωση Καταναλωτικών Τεχνολογιών – συμπεριλαμβανομένου και του βραβείου Best of Innovation Award για τον προβολέα LG 4K UHD – για οικιακές συσκευές και προϊόντα οικιακής ψυχαγωγίας και κινητής τηλεφωνίας.

  Οι καινοτομίες της LG για το 2018 που παρουσιάστηκαν στην CES περιλαμβάνουν οικιακές συσκευές και προϊόντα οικιακής ψυχαγωγίας που διαθέτουν το LG ThinQ AI, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων τηλεοράσεων με ενσωματωμένο το Google Assistant, και κυρίως την LG SIGNATURE AI OLED TV W8 με ThinQ η οποία κέρδισε περισσότερα από 10 βραβεία στην φετινή CES. Το ψυγείο LG InstaView ThinQ ακολουθεί σε αριθμό βραβείων, προσφέροντας ένα βελτιωμένο σύστημα διαχείρισης τροφίμων μέσω της πλατφόρμας webOS της LG και της ενσωμάτωσης του Amazon Alexa, το οποίο πραγματοποιεί τις αγορές, παίζει μουσική, ελέγχει τον καιρό, διαχειρίζεται το ημερολόγιο και πολλά άλλα με απλό τρόπο. Η LG επίσης παρουσίασε το νέο επαναστατικό α (Alpha) 9 έξυπνο επεξεργαστή που ενισχύει περαιτέρω την απόδοση των τηλεοράσεων LG AI OLED, καθώς και το εξαιρετικό LG V30 smartphone σε νέο χρώμα Raspberry Rose.

  Τα κορυφαία βραβεία που κέρδισε η LG στην CES 2018 περιλαμβάνουν:

 • Η HP εντυπωσιάζει στο CES 2018 με τα Spectre x360 15, ENVY x2 και OMEN Game Stream

  Η HP εντυπωσιάζει στο CES 2018 με τα Spectre x360 15, ENVY x2 και OMEN Game Stream

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2018-01-16 18:58:31 | Πηγή: Techgear

  Η HP ανακοίνωσε στη CES 2018 μία σειρά νέων προϊόντων, προωθώντας τη νέα γενιά προσωπικών υπολογιστών και επιτρέποντας πολλές συναρπαστικές εμπειρίες.
  Τα πιο πρόσφατα προϊόντα της HP φέρνουν νέα δεδομένα στην απόδοση, το σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα – από τον πιο ισχυρό μετατρέψιμο υπολογιστή και το νέο πάντα συνδεδεμένο 2-σε-1 PC στην κορυφαία τεχνολογία gaming.

  Όπως δήλωσε η Anne-Sophie Hadberg, head of Consumer Personal Systems EMEA, HP Inc,

  “Κάθε πτυχή της εμπειρίας που προσφέρει ένας υπολογιστής επαναπροσδιορίζεται και η HP βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Αλλάζουμε ουσιαστικά τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος συνδέεται και δημιουργεί. Με τη σειρά προϊόντων που παρουσιάζουμε στην CES 2018 δείχνουμε τι μπορούμε να καταφέρουμε όταν παντρεύουμε τη φωνή του καταναλωτή με το σχεδιασμό παγκόσμιας κλάσης και υψηλές προδιαγραφές μηχανισμού. Είτε πρόκειται για το πιο ισχυρό μετατρέψιμο στον κόσμο και την απίστευτη ευελιξία του ENVY x2, είτε για το κορυφαίο λογισμικό της σειράς OMEN gaming, η τεχνολογία της HP αλλάζει το παιχνίδι.”

  Το premium HP Spectre x360 15, το πιο ισχυρό μετατρέψιμο PC στον κόσμο, προσφέρει γρήγορη απόδοση και ισχυρά διακριτά γραφικά για την εύκολη δημιουργία, επεξεργασία και ροή 4K και 3D περιεχομένου.

  Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

  HP ENVY x2

  Το HP ENVY x2, το Always-Connected PC, είναι σχεδιασμένο και πάντα σε ετοιμότητα για εργασία, εξοπλισμένοι με επεξεργαστές Intel Core.

  Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

  OMEN Game Stream

  Το OMEN Game Stream επιτρέπει στους gamers να παίζουν κορυφαία παιχνίδια οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε, εκμεταλλευόμενοι την ισχύ και την απόδοση των OMEN PC σε οποιαδήποτε κινητή συσκευή με Windows 10, με υψηλής ταχύτητας σύνδεση στο διαδίκτυο.

  Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

  Οθόνη OMEN X 65 Big Format Gaming Display με τεχνολογία NVIDIA G-SYNC 

  Η OMEN X 65 Big Format Gaming οθόνη με τεχνολογία NVIDIA G-SYNC είναι μία μεγάλη UHD οθόνη παιχνιδιών επόμενης γενιάς για οικιακή χρήση με κορυφαία ανάλυση 4K.

  Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το λογισμικό και το υλικό του νέου OMEN, επισκεφτείτε το OMEN Game Stream blog post και το OMEN X 65 Big Format Gaming Display with NVIDIA G-SYNC blog post.

 • Πώς να επιλέξετε τη σωστή οθόνη χωρίς να…χαθείτε στη μετάφραση

  Πώς να επιλέξετε τη σωστή οθόνη χωρίς να…χαθείτε στη μετάφραση

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2018-01-16 18:05:20 | Πηγή: Techgear

  Εργαζόμενοι και στελέχη στο κλάδο της Πληροφορικής, ξοδεύουν καθημερινά αμέτρητες ώρες μπροστά στον υπολογιστή τους. Ο Kevin Yang, Τεχνικός Product Manager στην MMD για την Ευρώπη, εξηγεί όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα πάνελ πριν επιλέξουμε μια καινούργια οθόνη.

  Πιστεύουμε ότι οι διαφορετικοί τύποι πάνελ έχουν κατά κάποιο τρόπο στερεοτυπηθεί τα τελευταία χρόνια. Τα IPS καθώς και τα VA πάνελ κυκλοφορούν στην αγορά σχεδόν 20 χρόνια και οι αρχικές τους εκδόσεις είχαν κακή φήμη για ορισμένα ζητήματα. Σε σύγκριση με το LCD TN πάνελ, το IPS είχε κάποτε τη φήμη για πολύ αργό χρόνο απόκρισης και θαμπάδα στη κίνηση, κάτι που δεν ισχύει πια. Τα σύγχρονα IPS πάνελ είναι σαφώς βελτιωμένα, διαθέτουν ικανοποιητικό χρόνο απόκρισης και είναι πολλαπλών χρήσεων. Θα λέγαμε το ίδιο και για τα VA πάνελ, τα οποία ήταν πάντα γνωστά για την καλύτερη αναλογία αντίθεσης σε σχέση με τα IPS και τα TN, αλλά είχαν πρόβλημα στην ακρίβεια των χρωμάτων (η οποία ήταν κατώτερη από αυτή των IPS) καθώς και στον αργό χρόνο απόκρισης. Ωστόσο, οι σημερινές οθόνες δεν έχουν πια αυτά τα προβλήματα. Διαθέτουμε VA πάνελ με γρήγορους χρόνους απόκρισης, όπως επίσης και τεχνολογία Quantum Dot που εγγυάται καλύτερη ποιότητα χρώματος από τα IPS.

  Η χρωματική ακρίβεια είναι πολύ σημαντική για τους γραφίστες, γι’ αυτό τους ταιριάζουν καλύτερα τα IPS πάνελ. Το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει και για τους δημιουργούς βίντεο, με τη μόνη διαφορά ότι η συγκεκριμένη κατηγορία χρηστών χρειάζεται και εξαιρετική ανάλυση καθώς τους διευκολύνει στην επεξεργασία βίντεο. Για παράδειγμα, αντί να έχουν δύο οθόνες, μία για το βίντεο και μία για τις ρυθμίσεις, είναι προτιμότερο να επιλέξουν οθόνες τουλάχιστον 34 ιντσών με αναλογία 21:9 για να τα συνδυάζουν όλα σε ένα.

  Εξαρτάται κυρίως από το τι πρόκειται να κάνουν οι εργαζόμενοι με την οθόνη, αλλά σε γενικές γραμμές είναι προτιμότερο να διαθέτουν ένα πάνελ με οπίσθιο φωτισμό που εξαλείφει το τρεμόπαιγμα ή με λειτουργίες χαμηλού μπλε φωτός. Έτσι, αποφεύγονται οι πονοκέφαλοι μετά από πολύωρη παραμονή μπροστά στην οθόνη και μειώνονται οι ακτίνες μπλε φωτός μικρού μήκους που είναι δυνητικά επιβλαβείς για τα μάτια. Για στήσιμο πολλαπλών οθονών, τα πάνελ χωρίς πλαίσιο αποτελούν τη καλύτερη επιλογή καθώς επιτρέπουν την απρόσκοπτη τοποθέτηση των οθονών.

  Για γενική οικιακή χρήση, μια απλή οθόνη με ανάλυση full HD για την περιήγηση στο διαδίκτυο είναι αρκετή, αλλά οι casual gamers μπορεί να θέλουν μια μεγάλη οθόνη για να συνδέουν κονσόλες παιχνιδιών και να παρακολουθούν βίντεο.

  Αυτή τη στιγμή, τα 60 Hz αποτελούν τη καλύτερη επιλογή για τους συγκεκριμένους χρήστες. Μόνο οι αφοσιωμένοι hardcore gamers επωφελούνται από πάνελ των 144 Hz. Στην πραγματικότητα, μέσα στο 2018 πρόκειται να κυκλοφορήσουμε οθόνες με εξαιρετικά υψηλές αναλύσεις μέχρι και 8K, με τη καλύτερη δυνατή ποιότητα στα χρώματα και τεχνολογία HDR και όλα αυτά στα 60 Hz γιατί δεν υπάρχει λόγος να τα υπερβούμε. Σήμερα δεν υπάρχουν ταινίες ή multimedia περιεχόμενο που να απαιτεί ταχύτερο ρυθμό ανανέωσης από τα 60 Hz, παρά μόνο το hardcore gaming.

 • Τα Xiaomi Mi 6 και Redmi 4A σε τρελό flash sale με απίστευτες τιμές

  Τα Xiaomi Mi 6 και Redmi 4A σε τρελό flash sale με απίστευτες τιμές

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: PotatoHead | Ημερομηνία: 2018-01-16 17:44:48 | Πηγή: Techgear

  Από τα σημερινά super deals του Lightinthebox ξεχωρίζουν οι εξαιρετικές προσφορές τους καταστήματος για το Xiaomi Mi 6 (6GB + 64GB) και το Redmi 4A, το entry-level smartphone της εταιρείας που κατέγραψε πωλήσεις που ξεπέρασαν το 1 εκατ. τεμάχια μέσα στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας!

  Για τις επόμενες περίπου 16 ώρες θα βρείτε το Xiaomi Mi 6 (6GB + 64GB) σε τιμή €304.99 (+€9.02 ασφάλεια τελωνείου) και το Xiaomi Redmi 4A (2GB + 16GB) σε τιμή μόλις €66.22 (+€1.97 ασφάλεια τελωνείου).

 • Huawei Mate 10 Pro: Κατέκτησε τα βραβεία “Smartphone of the Year” και “Best Battery Life”

  Huawei Mate 10 Pro: Κατέκτησε τα βραβεία “Smartphone of the Year” και “Best Battery Life”

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: PotatoHead | Ημερομηνία: 2018-01-16 15:17:41 | Πηγή: Techgear

  [Δ.Τ.]

  Το Mate 10 Pro, η ναυαρχίδα της Huawei και μία καινοτόμος συσκευή που καθιστά την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης προσιτή στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, ανακηρύχθηκε ως Smartphone της Χρονιάς (“Smartphone of the Year”) από το αναγνωρισμένο περιοδικό για Android «Android Authority, στο πλαίσιο των βραβεύσεων “Best of Android 2017” ενώ απέσπασε και τον τίτλο της Καλύτερης Αυτονομίας Μπαταρίας για το 2017 (“Best Battery Life of 2017”) από το Android Headlines.

  Σύμφωνα με το Android Authority, το Mate 10 Pro «αποδεικνύει ότι η τελειότητα δεν έχει να κάνει μόνο με λειτουργίες που ξεχωρίζουν αλλά με σταθερά υψηλή ποιότητα και επιδόσεις σε κάθε τομέα. Με λίγα λόγια, το Mate 10 Pro είναι πρωταθλητής στην κατηγορία του». Η αξιολόγηση των συσκευών βασίστηκε στην επιμέρους ανάλυση οκτώ κατηγοριών όπως η οθόνη, ο ήχος, η κάμερα (αντικειμενική και υποκειμενική γωνία κάμερας), η μπαταρία, η εμπειρία χρήσης και η σχέση τιμής/απόδοσης. Το Mate 10 Pro ήταν πρώτο σε ό,τι αφορά τη μπαταρία ενώ βρέθηκε στις πρώτες τρεις επιλογές σε ακόμα τέσσερις κατηγορίες –οθόνη, ήχος, κάμερα (αντικειμενική γωνία) και εμπειρία χρήσης.

  Επιπρόσθετα, το Mate 10 Pro βραβεύτηκε ως το Smartphone με την Καλύτερη Μπαταρία για το 2017 από το Android Headlines. Η συντακτική ομάδα του, περιέγραψε το smartphone της Huawei ως τον «βασιλιά στη διάρκεια της μπαταρίας» ειδικά όταν χρησιμοποιείται η ενσωματωμένη εφαρμογή διαχείρισής της. Το άρθρο επαινεί το Mate 10 Pro για τη λειτουργία Ταχείας Φόρτισης και το βελτιστοποιημένο λογισμικό του, Emotion UI 8.0, που «απογειώνει» την εμπειρία του Android. Υπογραμμίζει επίσης τον ρόλο του επεξεργαστή της Huawei, Kirin 970 ο οποίος είναι αποδοτικότερος του προκατόχου του.

  Ο Kirin 970 αποτελεί τη νέα, πανίσχυρη μονάδα επεξεργασίας με ενσωματωμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Η πλατφόρμα διαθέτει μία αποκλειστική μονάδα επεξεργασίας νευρωνικών δικτύων (Neural Processing Unit)) που επιτυγχάνει επιδόσεις έως και 25 φορές ανώτερες σε σχέση με έναν τετραπύρηνο Cortex A-73. Το Mate 10 Pro διαθέτει μία κορυφαία στην αγορά μπαταρία 4000mAh που πλαισιώνεται από σύστημα έξυπνης διαχείρισης ενέργειας το οποίο μαθαίνει από τον τρόπο που χρησιμοποιεί τη συσκευή ο χρήστης ώστε να κατανείμει αποτελεσματικά πόρους, ελαχιστοποιώντας έτσι τη σπατάλη ενέργειας και βελτιστοποιώντας την αυτονομία της συσκευής.

  Όπως ανέφερε ο Πέτρος Δρακόπουλος, Διευθυντής Marketing της Huawei Ελλάδος,

  “Η αναγνώριση του Mate 10 Pro ως Smartphone της Χρονιάς από το Android Authority και η βράβευσή του για την Καλύτερη Αυτονομία Μπαταρίας για το 2017 από το Android Headlines, μας τιμά ιδιαίτερα. Τα βραβεία αυτά αποδεικνύουν ότι η συνεχής προσπάθειά μας για την προσφορά μοναδικών εμπειριών χρήσης με κορυφαία απόδοση και χαρακτηριστικά στους πελάτες μας αναγνωρίζεται. Ένα είναι σίγουρο, ότι μπορούν να περιμένουν πολλά περισσότερα από εμάς στο μέλλον”

 • Λογισμικό κυβερνοασφαλείας για αυτόνομα οχήματα από τη BlackBerry

  Λογισμικό κυβερνοασφαλείας για αυτόνομα οχήματα από τη BlackBerry

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-01-16 14:51:47 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα ARMAR-6: Ρομπότ- βοηθός συντήρησης εξοπλισμού 15/01 13:44 Εκτόξευση πειραματικού διαστημοπλοίου εξερεύνησης αστεροειδών από την Planetary Resources 15/01 13:37 Τεχνητή Νοημοσύνη: Οι επερχόμενες επιπτώσεις στην απασχόληση και την αγορά εργασίας 15/01 11:53

  Ένα λογισμικό κυβερνοασφαλείας, το οποίο εντοπίζει προβλήματα και τρωτά σημεία σε προγράμματα που χρησιμοποιούνται σε αυτόνομα οχήματα, παρουσίασε η καναδική BlackBerry.

  Σύμφωνα με το Reuters, το Blackberry Jarvis προωθείται αρχικά σε αυτοκινητοβιομηχανίες- πελάτες τους οποίους η εταιρεία, η οποία παλαιότερα κυριαρχούσε στον χώρο των smartphones, ελπίζει να «κατακτήσει»- αλλά θα μπορούσε να δει εφαρμογές και σε τομείς όπως η υγεία και οι βιομηχανικοί αυτοματισμοί.

  Η BlackBerry ανακοίνωσε πως προσφέρει το Jarvis σε μοντέλο «pay-as-you-go». Όταν ξεκινήσει η διάθεσή του, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων- πελάτες θα έχουν online πρόσβαση στο Jarvis και θα μπορούν να σαρώνουν/ εξετάζουν αρχεία σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης λογισμικού.

  Πέρυσι η κυβερνοεπίθεση με ransomware στην οποία δόθηκε το όνομα WannaCry βοήθησε στο να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι δραστηριότητες της BlackBerry στον χώρο του λογισμικού κυβερνοασφαλείας, οι οποίες έχουν να κάνουν κυρίως με τη διαχείριση ασφαλών συνδέσεων σε φορητές συσκευές.

  Η BlackBerry ανέφερε ότι έχει ήδη δοκιμάσει το Jarvis με τη μονάδα Jaguar Land Rover της Tata Motors, σύμφωνα με την οποία το λογισμικό μείωσε τον χρόνο που απαιτείται για την αξιολόγηση κώδικα από τις 30 ημέρες στα επτά λεπτά. Επίσης η καναδική εταιρεία ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι θα συνεργαζόταν με την Delphi Automotive για ένα λειτουργικό σύστημα για αυτόνομα οχήματα, ενώ νωρίτερα μέσα στον μήνα η BlackBerry και η κινεζική Baidu υπέγραψαν συμφωνία για την ανάπτυξη από κοινού τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων.

  Η BlackBerry επίσης πρόσφατα υπέγραψε συμφωνίες οι οποίες έχουν να κάνουν με τον χώρο του αυτοκινήτου με την Qualcomm, τη Denso και τη Ford.

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Skygofree: Εξαιρετικά προηγμένο και ισχυρό λογισμικό παρακολούθησης Android συσκευών ενεργό από το 2014

  Skygofree: Εξαιρετικά προηγμένο και ισχυρό λογισμικό παρακολούθησης Android συσκευών ενεργό από το 2014

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2018-01-16 14:46:35 | Πηγή: Techgear

  Οι ερευνητές της Kaspersky Lab έχουν αποκαλύψει ένα προηγμένο mobile εμφύτευμα, ενεργό από το 2014 και σχεδιασμένο για στοχευμένη ψηφιακή παρακολούθηση, ενδεχομένως ως προϊόν «επιθετικής ασφάλειας». Το εμφύτευμα, το οποίο ονομάζεται Skygofree, περιλαμβάνει λειτουργικότητα που δεν έχει παρατηρηθεί ελεύθερη στο Διαδίκτυο κατά το παρελθόν, όπως η εγγραφή ήχου βάσει τοποθεσίας μέσω «μολυσμένων» συσκευών. Το spyware εξαπλώνεται μέσω ιστοσελίδων που μιμούνται κορυφαίους διαχειριστές φορητών δικτύων.

  Το Skygofree είναι ένα εξελιγμένο spyware πολλαπλών σταδίων που δίνει στους επιδρομείς πλήρη απομακρυσμένο έλεγχο μίας «μολυσμένης» συσκευής. Έχει υποβληθεί σε συνεχή εξέλιξη από τότε που δημιουργήθηκε η πρώτη έκδοση στα τέλη του 2014 και πλέον περιλαμβάνει την ικανότητα να παρακολουθεί τις περιβάλλουσες συνομιλίες και τον θόρυβο όταν μια «μολυσμένη» συσκευή εισέρχεται σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία – μια λειτουργία που δεν έχουν συναντήσει κατά το παρελθόν ελεύθερη στο Διαδίκτυο. Άλλες προηγμένες λειτουργίες που δεν έχουν συναντήσει ξανά περιλαμβάνουν τη χρήση Υπηρεσιών προσβασιμότητας για την κλοπή μηνυμάτων WhatsApp και τη δυνατότητα σύνδεσης μίας «μολυσμένης» συσκευής σε δίκτυα Wi-Fi που ελέγχονται από τους εισβολείς.

  Το εμφύτευμα φέρει πολλαπλά exploits για root access και είναι επίσης σε θέση να τραβά φωτογραφίες και βίντεο, να κατασχέσει εγγραφές κλήσεων, SMS, γεωγραφική θέση, συμβάντα ημερολογίου και πληροφορίες σχετικά με τις επιχειρήσεις που είναι αποθηκευμένες στη μνήμη της συσκευής. Ένα ειδικό χαρακτηριστικό του επιτρέπει να παρακάμπτει μια τεχνική εξοικονόμησης μπαταρίας που εφαρμόζεται από έναν κορυφαίο προμηθευτή συσκευής: το εμφύτευμα προστίθεται στη λίστα των «προστατευμένων εφαρμογών» έτσι ώστε να μην απενεργοποιείται αυτόματα όταν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη .

  Οι επιτιθέμενοι φαίνεται επίσης να ενδιαφέρονται για τους χρήστες των Windows και οι ερευνητές βρήκαν αρκετές πρόσφατα αναπτυγμένες μονάδες που στοχεύουν αυτήν την πλατφόρμα.

  Οι περισσότερες από τις πλαστές σελίδες προορισμού που χρησιμοποιήθηκαν για τη διάδοση του εμφυτεύματος καταγράφηκαν το 2015, όταν σύμφωνα με την τηλεμετρία της Kaspersky Lab η εκστρατεία διανομής ήταν στην πιο ενεργή της φάση. Η εκστρατεία είναι σε εξέλιξη και το πιο πρόσφατο domain καταγράφηκε τον Οκτώβριο του 2017. Τα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει πολλά θύματα, όλα στην Ιταλία.

  Όπως δήλωσε ο Alexey Firsh, αναλυτής κακόβουλου λογισμικού, Έρευνα Στοχευμένων Επιθέσεων, Kaspersky Lab,

  “Το high-end κακόβουλο mobile λογισμικό είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί και να εμποδιστεί και οι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη πίσω από το Skygofree χρησιμοποίησαν σαφώς αυτό το πλεονέκτημα: δημιουργώντας και εξελίσσοντας ένα εμφύτευμα που μπορεί να κατασκοπεύει εκτενώς τους στόχους χωρίς να προκαλέσει καχυποψία. Δεδομένων των αντικειμένων που ανακαλύψαμε στον κώδικα του κακόβουλου λογισμικού και την ανάλυση της υποδομής του, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι ο δημιουργός πίσω από τα εμφυτεύματα Skygofree είναι μια ιταλική εταιρεία πληροφορικής που προσφέρει λύσεις παρακολούθησης, όπως η HackingTeam”

  Οι ερευνητές βρήκαν 48 διαφορετικές εντολές που μπορούν να εφαρμοστούν από τους επιτιθέμενους, επιτρέποντας τη μέγιστη ευελιξία χρήσης.

  Για να παραμείνετε προστατευμένοι από τις προηγμένες απειλές mobile κακόβουλου λογισμικού, η Kaspersky Lab συνιστά έντονα την εφαρμογή μιας αξιόπιστης λύσης ασφάλειας που μπορεί να εντοπίσει και να αποκλείσει τέτοιες απειλές σε τερματικά σημεία, όπως το Kaspersky Security for Mobile. Συνιστάται επίσης στους χρήστες να δίνουν προσοχή όταν λαμβάνουν email από άτομα ή οργανισμούς που δεν γνωρίζουν ή με αιφνιδιαστικά αιτήματα ή συνημμένα και να ελέγχουν πάντα την ακεραιότητα και την προέλευση των ιστότοπων πριν κλικάρουν σε links. Σε περίπτωση αμφιβολίας, καλέστε τον πάροχο υπηρεσιών να επαληθεύσει. Οι διαχειριστές συστημάτων, με τη σειρά τους, συμβουλεύονται να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία ελέγχου εφαρμογών στις λύσεις ασφάλειας για τις φορητές συσκευές τους για τον έλεγχο πιθανώς επιβλαβών προγραμμάτων που είναι ευάλωτα σε αυτήν την επίθεση.

  Η Kaspersky Lab ανιχνεύει τις εκδόσεις Skygofree για Android ως HEUR: Trojan.AndroidOS.Skygofree.a και HEUR: Trojan.AndroidOS.Skygofree.b, και τα δείγματα των Windows ως UDS: DangerousObject.Multi.Generic.

  Σημείωση: Το Skygofree ονομάζεται έτσι επειδή η λέξη χρησιμοποιήθηκε σε ένα από τα domains. Το κακόβουλο πρόγραμμα δεν έχει καμία σύνδεση με το Sky, το Sky Go ή οποιαδήποτε άλλη θυγατρική του Sky και δεν επηρεάζει την υπηρεσία ή την εφαρμογή Sky Go.

 • Προσωποποιημένα προϊόντα

  Προσωποποιημένα προϊόντα

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-01-16 14:01:07 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Χρονιά της τεχνητής νοημοσύνης το '18 09/01 13:41 Οικονομία και κοινωνία σε ψηφιακή υστέρηση 11/01 14:00

  Από την έντυπη έκδοση

  Της Λέττας Καλαμαρά
  lkal@naftemporiki.gr

  Φανταστείτε να έχετε απλώσει το χέρι στο ράφι του σούπερ μάρκετ για να πάρετε ένα πακέτο με λαχταριστά donuts και εάν είστε διαβητικός, το προϊόν να σας αποτρέπει με real time μήνυμα στο κινητό σας, λέγοντας πως δεν είναι κατάλληλο για εσάς λόγω της ποσότητας ζάχαρης που περιέχει. 

  Αυτό είναι ένα από τα πολλά προϊόντα της φετινής CES στο Λας Βέγκας (Consumer Electronics Show 9-12/1/2018), η οποία είχε πολλή τεχνολογία, αλλά με έντονη φουτουριστική διάθεση. 

  Σύμφωνα με τους ειδικούς του χώρου, η έκθεση φιλοξένησε πλήθος τεχνολογικών προϊόντων που ακόμα βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής ώστε με την ολοκλήρωσή τους να χρησιμεύσουν για την κάλυψη αναγκών που «ακόμα δεν ξέρουμε ότι τις έχουμε». Δικαιολογημένα είπαν αρκετοί, μιας και πρόκειται για consumer electronics show, την κατεξοχήν έκθεση καταναλωτικών τεχνολογικών προϊόντων, που μπορεί και έχει το δικαίωμα να κοιτάζει στο μέλλον. Φέτος ήταν από τις λίγες φορές που παρουσιάστηκαν πλήθος προϊόντων που μπορούν να εξυπηρετήσουν με απόλυτα προσωποποιημένο τρόπο τους καταναλωτές. 

  Οι φιλοξενούμενοι ομιλητές εξάλλου αυτό το δρόμο έδειξαν, όπως για παράδειγμα ο αντιπρόεδρος της BAIDU Dr Qi Lu, με 40 κατοχυρωμένες στο όνομά του πατέντες στις ΗΠΑ ή η Nancy Dubuk, CEO της Α+Ε Networks (εταιρεία παροχής τηλεοπτικού περιεχομένου από 60 και πλέον κανάλια), με πελάτες περισσότερα από 335 εκατομμύρια νοικοκυριά σε περισσότερες από 200 περιοχές και ποικιλία πλατφόρμων μετάδοσης ή ο Robert Kyncl, Chief Business Officer της You Tube, που θεωρείται ένας από τους πιο δυνατούς επαναστάτες - ανατρεπτικούς της τεχνολογίας τον κόσμο.   

  Μεγάλη γκάμα 

  Από κει και πέρα η γκάμα ήταν ευρεία: έκρηξη των εφαρμογών για την υγεία και τη φυσική κατάσταση με συσκευές για τον έλεγχο βασικών λειτουργιών του ανθρώπινου οργανισμού και αισθητήρες ειδοποίησης αποτροπής ή κατάφασης για τη χρήση προϊόντων και υπηρεσιών, τεχνολογίες για το έξυπνο σπίτι, την έξυπνη πόλη, αυτοκινούμενα οχήματα, τηλεοράσεις, υπολογιστές, οικιακές συσκευές με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, λύσεις sharing economy και φυσικά ένα τεράστιο αφιέρωμα για την τεχνητή νοημοσύνη και την επιρροή της στην ανθρώπινη ζωή που ήταν και ένα από τα κεντρικά θέματα της έκθεσης. Δεν έλειψαν βέβαια και τα ευτράπελα, από διακοπή ρεύματος (!) μέχρι την παρουσία ρομπότ με δωδεκάποντες γόβες που επιδόθηκαν σε pole dancing φιγούρες («robot stripers shake their hardware» - Ναι, έγινε και αυτό!). 

  Η μάχη της οθόνης

  Και μιας και το 2018 είναι χρονιά Μουντιάλ, η μάχη της οθόνης ξεκίνησε ήδη. Έτσι μεταξύ των προϊόντων που έκλεψαν τις εντυπώσεις, σύμφωνα με τους γνώστες του χώρου, ήταν η «The-Wall» MicroLED TV της Samsung, η A8F TV της Sony, η Panasonic FZ950, η LG C8 OLED TV. Από κει και πέρα, στο έξυπνο σπίτι ξεχώρισαν το Kohler Konnect Smart Tech with Alexa, το iDevices Instinct Smart Switch with Alexa, το Whirlpool Smart Front Control Range Sunset Bronze Electric. Σε πεδίο δόξης λαμπρό για την τεχνολογία αποδεικνύεται η βιομηχανία της κοσμετολογίας και με αυτό τον τρόπο ετοιμάζεται να ξεπεραστεί η όποια τεχνοφοβία. Έτσι στη φετινή CES διέπρεψαν το Schwarzkopf Professional SalonLab, το VOLO GO (ασύρματο πιστολάκι για μαλλιά), το ROMY για κατ’ οίκον δημιουργία προσωπικών προϊόντων περιποίησης προσώπου, οι high tech μάσκες ομορφιάς των 90 δευτερολέπτων Foreo UFO Smart Mask, αλλά και το Neutrogena New Skin Scanner που μπορεί να συνδεθεί με το iPhone και λειτουργεί ως προσωπικός καθημερινός κατ’ οίκον σύμβουλος ομορφιάς. Τελευταίο αφήσαμε τον UV Sense της L’oreal, τον πρώτο αυτοκόλλητο αισθητήρα υπεριωδών ακτινών UV που συγκρατεί τη μικρογραφία του κάθε χρήστη για να μετράει την έκθεσή του στον ήλιο και να τον ειδοποιεί πότε χρειάζεται κάλυψη. Είναι πάχους 2 mm και πλάτους 9 mm, μπορεί να συνδεθεί στο κινητό τηλέφωνο για τη μετάδοση δεδομένων. Ο αισθητήρας είναι επαναχρησιμοποιήσιμος και διατίθεται σε διάφορα χρώματα και σχέδια. Σύμφωνα με τους αναλυτές τα συγκεκριμένα προϊόντα συνδυάζουν καινοτομία, τεχνολογία, πολύ καλό σχεδιασμό και αξία.     

  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ SamsungΗΠΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Καθημερινή ενημέρωση στο κινητό σου από το νέο App του News 24/7

  Καθημερινή ενημέρωση στο κινητό σου από το νέο App του News 24/7

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2018-01-16 13:44:48 | Πηγή: Techgear

  Το ειδησεογραφικό brand της 24MEDIA, News 24/7, παρουσιάζει στο αναγνωστικό κοινό μια σύγχρονη εφαρμογή, η οποία καλύπτει όλες τις ανάγκες για ενημέρωση από το κινητό. Η νέα εφαρμογή του News 24/7 διατίθεται χωρίς χρέωση στο Google Play και το App store.


  Έχοντας στην αρχική σελίδα την ειδησεογραφία από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, καθώς και καθημερινές απόψεις από τους αρθρογράφους του News 24/7, δίνει την δυνατότητα στους χρήστες, να ενημερώνονται για όλα τα τελευταία γεγονότα για την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το lifestyle, τα οποία βρίσκονται στην πρώτη σελίδα.

  Με την υπηρεσία “Breaking News” οι χρήστες λαμβάνουν ειδοποίηση για όλες τις σημαντικές ειδήσεις, άμεσα τη στιγμή που συμβαίνουν. Κατεβάζοντας την εφαρμογή του News 24/7 στο κινητό, οι χρήστες έχουν τις παρακάτω δυνατότητες:

  Κατέβασέ την ΔΩΡΕΑΝ για iPhone
  Κατέβασέ την ΔΩΡΕΑΝ για Android

 • OnePlus: Πιθανό κενό ασφαλείας στο επίσημο κατάστημα άφησε εκτεθειμένα στοιχεία πιστωτικών καρτών των χρηστών

  OnePlus: Πιθανό κενό ασφαλείας στο επίσημο κατάστημα άφησε εκτεθειμένα στοιχεία πιστωτικών καρτών των χρηστών

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-01-16 13:33:48 | Πηγή: Techgear

  Οι πωλήσεις της OnePlus έχουν εκτοξευτεί, με αποτέλεσμα η εταιρεία να ξεπεράσει για πρώτη φορά το $1 δισ. σε τζίρο και να καταγράψει κέρδη, αλλά η επιτυχία πολλές φορές μετριάζεται λόγω εξωτερικών παραγόντων που επηρεάζουν την κρίση και την αποδοχή του κοινού.

  Αρκετοί χρήστες που προχώρησαν σε αγορά από το επίσημο κατάστημα της OnePlus, έχουν κατακλύσει το Reddit και τα fora της εταιρείας αναφέροντας ότι παρατήρησαν περίεργες κινήσεις στις πιστωτικές κάρτες τους, όπως για παράδειγμα χρεώσεις που έχουν γίνει εν αγνοία τους.

  Η OnePlus έχει ξεκινήσει έρευνα για το γεγονός, καθώς φαίνεται ότι για κάποιον λόγο έμειναν εκτεθειμένα τα στοιχεία πληρωμής των χρηστών από το επίσημο online κατάστημα της, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει παραδεχτεί την ύπαρξη “τρύπας” στο σύστημα της.

  Σε περίπτωση που έχετε προχωρήσει σε οποιαδήποτε αγορά από το κατάστημα της OnePlus (π.χ. smartphone, θήκες, ακουστικά κλπ.), καλό θα είναι να ελέγξετε αν έχουν γίνει άλλες χρεώσεις στον λογαριασμό σας.

  [via]

 • Samsung Galaxy S9/S9+: Αποκαλύφθηκαν σχεδόν όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και η ημερομηνία κυκλοφορίας!

  Samsung Galaxy S9/S9+: Αποκαλύφθηκαν σχεδόν όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και η ημερομηνία κυκλοφορίας!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-01-16 13:03:21 | Πηγή: Techgear

  Καταιγισμός διαρροών για τα επερχόμενα Samsung Galaxy S9/S9+ τις τελευταίες ώρες και γι’ αυτό αποφασίσαμε να τις συγκεντρώσουμε σε μία ανάρτηση. Είχαμε αποκάλυψη για τις χωρητικότητες των μπαταριών από την Βραζιλία, σχεδόν όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά από τα κουτιά τους, αλλά και την ημερομηνία κυκλοφορίας από τον 99% έγκυρο Evan Blass.

   

  Η παρουσίαση των Samsung Galaxy S9/S9+ θα γίνει στο πλαίσιο του MWC 2018 τον επόμενο μήνα (στις 26 Φεβρουάριου) και σύμφωνα με τον Evan Blass, θα κυκλοφορήσουν στην αγορά στις 16 Μαρτίου!

  [via]

 • Νέο trend στα social media, βρες τον «σωσία» σου στα έργα τέχνης

  Νέο trend στα social media, βρες τον «σωσία» σου στα έργα τέχνης

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-16 12:28:25 | Πηγή: News Beast

  Μήπως χωρίς να το ξέρεις, πριν καν γεννηθείς, είχες αποτελέσει έμπνευση για κάποιον διάσημο ζωγράφο; Έναν καλλιτέχνη που, γοητευμένος από το σαγηνευτικό βλέμμα σου, ή ίσως το θεληματικό πιγούνι σου, ή πάλι μπορεί και τη γλαφυρή αποτύπωση της κούρασης στο πρόσωπό σου, πήρε το πινέλο του και δημιούργησε ένα εμβληματικό έργο τέχνης;

  Μάλλον όχι. Υπάρχει όμως η εφαρμογή της Google «Google Arts & Culture» που αναζητά κι ανακαλύπτει τον σωσία σου σε κάποιο φημισμένο έργο τέχνης, σε κάποιο μουσείο, με τα αποτελέσματα ενίοτε να εντυπωσιάζουν κι ενίοτε να προκαλούν άφθονο γέλιο.

  Οι χρήστες έχουν επιδοθεί σε… αναζήτηση σωσία τις τελευταίες ημέρες, και τα social media έχουν γεμίσει φωτογραφίες πλάι πλάι με πρόσωπα από διάσημα έργα τέχνης. Ορισμένοι χρησιμοποίησαν δικές τους selfie ενώ άλλοι αναζήτησαν πιθανούς σωσίες γνωστών προσωπικοτήτων και ιδού τα αποτελέσματα.

  asffggo3 asffggo4 asffggo5 asffggo6 asffggo7 asffggo8 asffggo9 asffggo10 asffggo11 asffggo12 asffggo13

 • Die Welt: Έρχονται... ρομποτικά ταξί χωρίς τιμόνι και πεντάλ

  Die Welt: Έρχονται... ρομποτικά ταξί χωρίς τιμόνι και πεντάλ

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-15 22:23:54 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Η General Motors θέλει να φέρει το 2019 περίπου 2.500 αυτοκινούμενες εκδόσεις του ηλεκτρικού αυτοκινήτου Chevrolet BoltΡομποτικά ταξί χωρίς τιμόνι και πεντάλ θέλει να «ρίξει» στους δρόμους το 2019 η General Motors, η οποία έχει ήδη καταθέσει αίτηση για τη σχετική άδεια, ενώ έχει καθοριστεί και η περιοχή δοκιμών, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Die Welt.


  Με την πρώτη ματιά στον εσωτερικό χώρο του αυτοκινήτου, κάποιος μπορεί να διακρίνει πως στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, το παρμπρίζ προσφέρει απεριόριστη θέα. Όμως με μια πιο προσεκτική ματιά γίνεται αντιληπτό ότι λείπουν κρίσιμα όργανα: το ταχύμετρο και το τιμόνι. Ακόμα και τα πεντάλ δεν είναι ορατά στο χώρο των ποδιών του καθίσματος του οδηγού, γράφει η Die Welt.

  Έτσι θα είναι το πρώτο πραγματικό ρομποτικό ταξί, που αναμένεται στους δρόμους των ΗΠΑ το επόμενο έτος. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία General Motors (GM), στην οποία παλαιότερα ανήκε και η Opel, θέλει να φέρει το 2019 περίπου 2.500 αυτοκινούμενες εκδόσεις του ηλεκτρικού αυτοκινήτου Chevrolet Bolt στο δρόμο. Τώρα πολλοί κατασκευαστές πειραματίζονται με μερικώς ή και εντελώς αυτόνομα οχήματα, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

  Το καλοκαίρι, η αυτόνομη οδήγηση γίνεται πραγματικότητα στο Αμβούργο


  Τα αυτοκινούμενα δοκιμαστικά αυτοκίνητα προσφέρουν, τουλάχιστον θεωρητικά, την ευκαιρία στους επιβάτες να παρεμβαίνουν. Στις δοκιμές που γίνονται στους δρόμους υπάρχει πάντα ένας ειδικά εκπαιδευμένος οδηγός ο οποίος παρακάμπτει τον υπολογιστή σε περίπτωση λάθους.

  Αυτό δεν θα είναι πλέον εφικτό με το μοντέλο Cruise AV της GM. Ακόμη και αν υπήρχε οδηγός δεν θα βοηθούσε, καθώς λείπουν τιμόνι και πεντάλ. Η GM έχει ήδη ζητήσει άδεια από το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ για ρομποτικά ταξί. Οι αρχές δεν έχουν δώσει ακόμη έγκριση, καθώς οι νόμοι δεν συμβαδίζουν με τον ρυθμό της τεχνολογικής ανάπτυξης. Το Cruise AV δεν μπορεί να συμμορφωθεί με ορισμένους κανόνες, σύμφωνα με την GM. Για παράδειγμα, με την απαίτηση να έχει ενσωματωμένο αερόσακο στο τιμόνι.

  Έτσι η GM εξήγησε στις αρχές πως το Robo-Taxi θα παρέχει το ίδιο επίπεδο ασφάλειας χωρίς να τηρεί το γράμμα του νόμου. Για παράδειγμα με την εγκατάσταση αερόσακων συνοδηγού και στις δύο πλευρές. Ανοιχτό παραμένει βέβαια, εάν και πότε οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου θα συμφωνήσουν με το πείραμα.

  Η περιοχή εκκίνησης θα μπορούσε να είναι το Σαν Φρανσίσκο


  Ωστόσο, πολλοί ανταγωνιστές ακολουθούν αυτήν την εξέλιξη. Παραδείγματος χάριν, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, η BMW δοκιμάζει ήδη στόλο αυτο-οδηγούμενων αυτοκινήτων στην κίνηση, μέσα και γύρω από το Μόναχο. Η Daimler και η Bosch ανακοίνωσαν ένα κοινό robo-taxi για την αρχή της επόμενης δεκαετίας. Σε αυτό προστέθηκαν νέοι ανταγωνιστές, όπως η Tesla.

  Ακόμη, η Google έχει ήδη πριν μερικά χρόνια δοκιμάσει αυτοκίνητα χωρίς τιμόνι, φυσικό αέριο και φρένο, τα οποία κατασκεύασε η θυγατρική της εταιρεία Waymo. Ωστόσο όταν αυτά κινούνται στον δρόμο με επιβάτες, διαθέτουν τιμόνι και πεντάλ, ώστε να υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης σε περίπτωση ανάγκης.

  Πάντως, η Waymo έχει σε ετοιμότητα έναν στόλο Chrysler-Minivans, στα οποία επιθυμεί μέσα στο 2019 να καταργήσει τους δοκιμαστικούς οδηγούς. Σε περίπτωση οι επιβάτες έχουν επιφυλάξεις, μπορούν να παρέμβουν οι ίδιοι .

  Η GM αρχικά θέλει να χρησιμοποιήσει τα robo-taxis μόνο σε καλά καθορισμένες περιοχές. Πιθανότερο η εκκίνηση να γίνει από το κέντρο του Σαν Φρανσίσκο, όπου η εταιρεία έχει ήδη αποκτήσει εμπειρία με αυτόνομα οχήματα που εξακολουθούν να έχουν τιμόνια και πεντάλ.

  Οι χρήστες μπορούν να καλέσουν τα ρομποτάκια ταξί μέσω της εφαρμογής για κινητά. Κατά την άφιξη του οχήματος ρυθμίζονται αυτόματα ο κλιματισμός και το σύστημα ψυχαγωγίας, σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις του χρήστη.

  Μέσα στο αυτοκίνητο θα υπάρχουν οθόνες αφής για να παρακολουθήσετε τη διαδρομή και να έρθετε σε επαφή με ένα κέντρο εξυπηρέτησης. Στην οθόνη θα εμφανίζεται επίσης ένα κουμπί, το μόνο που επιτρέπει παρέμβαση στην οδήγηση: Πατώντας το σε περίπτωση ανάγκης η πορεία του αυτοκινήτου διακόπτεται άμεσα πριν από την ολοκλήρωση της διαδρομής. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Samsung: Κρίθηκε ένοχη για καταπάτηση πατεντών της Huawei

  Samsung: Κρίθηκε ένοχη για καταπάτηση πατεντών της Huawei

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2018-01-15 17:23:36 | Πηγή: Techgear

  Η Samsung σημειώνει τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο, αλλά η Κίνα φαίνεται ότι δεν της πηγαίνει καθόλου, τόσο σε επίπεδο πωλήσεων, όσο και σε άλλους τομείς. Πρόσφατα κρίθηκε ένοχη από Κινέζικο δικαστήριο για την καταπάτηση πατεντών της Huawei σχετικά που αφορούν το 4G, το λειτουργικό σύστημα και το περιβάλλον χρήσης.

  Η αρχή στη δικαστική διαμάχη έγινε τον Μάιο του 2016, όταν η Huawei κατέθεσε αγωγή κατά της Samsung στην Κίνα για καταπάτηση των προαναφερθέντων πατεντών. Μετά από 8 μήνες, το δικαστήριο όχι μόνο αποφάνθηκε υπέρ της Huawei, αλλά έκρινε ταυτόχρονα ότι η Samsung καθυστερούσε επίτηδες τις συζητήσεις επειδή πιθανότατα γνώριζε εξαρχής ότι εκμεταλλευόταν την τεχνολογία της δεύτερης.

  Δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό της αποζημίωσης που θα λάβει η Huawei, ενώ από τη Samsung ζητήθηκε να σταματήσει τις πρακτικές της άμεσα, καθώς και να λάβει επίσημα την άδεια από τη Huawei για να χρησιμοποιεί τις πατέντες της.

  [via]

 • Shell: Ένα smartwatch που μετατρέπεται σε τηλέφωνο και μπορείς να φορτίζεις χειροκίνητα [Video]

  Shell: Ένα smartwatch που μετατρέπεται σε τηλέφωνο και μπορείς να φορτίζεις χειροκίνητα [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2018-01-15 17:03:10 | Πηγή: Techgear

  Η ιδέα για ένα smartwatch που θα λειτουργεί ταυτόχρονα και σαν τηλέφωνο δεν είναι καινούργια, αλλά η υλοποίηση του Shell smartwatch έχει να δώσει μια διαφορετική προσέγγιση σε αυτό το concept, σε σύγκριση π.χ. με το Apple Watch 3 LTE που σου επιτρέπει να πραγματοποιείς κλήσεις απευθείας από τον καρπό σου.

  Όπως θα δείτε και το video — η καμπάνια δεν έχει ξεκινήσει ακόμα — το Shell είναι ένα ενδιαφέρον concept για smartwatch που όταν το αφαιρείς από τον καρπό μπορείς να ανοίξεις τα δύο μεταλλικά μέρη για να έχεις στην διάθεση σου μικρόφωνο και ακουστικό. Η κατασκευή φέρει κεραίες WiFi, Bluetooth, 4G LTE και, υποθέτουμε, υποδοχή για κάρτα SIM, αλλά και περιστρεφόμενη κάμερα 12MP. Ακόμη, οι δημιουργοί τονίζουν τη δυνατότητα χειροκίνητης φόρτισης σε έκτακτες περιπτώσεις με γρήγορη περιστροφή των δύο πτυσσόμενων μερών.

  Ισχύει ότι λέμε συνήθως για παρόμοια concepts σε πλατφόρμες χρηματοδότησης: φαίνονται ωραία, αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τελικό προϊόν, αν φυσικά γίνει ποτέ πραγματικότητα.

  [Indiegogo]

 • LG G7: Ο CEO διέταξε την ακύρωση του και ζήτησε να ξεκινήσει ο σχεδιασμός από την αρχή!

  LG G7: Ο CEO διέταξε την ακύρωση του και ζήτησε να ξεκινήσει ο σχεδιασμός από την αρχή!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-01-15 15:51:04 | Πηγή: Techgear

  Λίγο περίεργα φαίνεται ότι ξεκίνησε το 2018 για το τμήμα LG Mobile, καθώς μετά τις δηλώσεις στο CES 2018 ότι θα λανσάρουν νέο smartphone “όποτε υπάρχει ανάγκη” και όχι σε τακτικές περιόδους, πριν από λίγο ήρθε στη δημοσιότητα μια αναφορά της ιστοσελίδας The Investor ότι πάρθηκε η απόφαση να…πετάξουν στα σκουπίδια το LG G7 και να ξεκινήσουν από την αρχή τον σχεδιασμό για τον διάδοχο του LG G6!

  Για την ακρίβεια, ο αντιπρόεδρος και CEO της LG Electronics, Jo Seong-jin φέρεται ότι έδωσε την εντολή για τον ριζικό επανασχεδιασμό του επόμενης γενιάς smartphone (δεν γνωρίζουμε αν θα μείνει η ονομασία LG G7), με αποτέλεσμα η παρουσίαση του να πάει πίσω τουλάχιστον μέχρι και τον Απρίλιο. Η απόφαση κοινοποιήθηκε στα κατώτερα στελέχη με την ολοκλήρωση του CES 2018 και φημολογείται ότι πάρθηκε επειδή δεν έβρισκαν ένα πραγματικά ισχυρό selling point για την “ακυρωμένη” ναυαρχίδα.

  Ίσως να είναι και η κατάλληλη ευκαιρία για να προχωρήσει το rebranding των high-end smartphones της LG και μάλιστα χωρίς το άγχος του άμεσου ανταγωνισμού με τα Galaxy S9/S9+ της Samsung. Δεν αποκλείεται ότι θα έχουμε περισσότερες επίσημες πληροφορίες από το MWC 2018 τον επόμενο μήνα σχετικά με την ημερομηνία παρουσίασης του LG G7 ή όπως αλλιώς θα λέγεται.

  [via]

 • Xiaomi Redmi 5 Plus και Mi A1 στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς [Update]

  Xiaomi Redmi 5 Plus και Mi A1 στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς [Update]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: PotatoHead | Ημερομηνία: 2018-01-15 15:31:16 | Πηγή: Techgear

  Συνεχίζονται οι μεγάλες εκπτώσεις στο Lightinthebox και αυτήν την εβδομάδα, με το κατάστημα να μας ενημερώνει ότι για τις επόμενες σχεδόν 20 ώρες θα διαθέτει τα Xiaomi Redmi 5 Plus και Xiaomi Mi A1 στις χαμηλότερες τιμές που μπορεί να τα βρει κανείς στην αγορά.

  Συγκεκριμένα, θα βρείτε τα Xiaomi Redmi 5 Plus (4GB + 64GB) σε τιμή μόλις €144.98 (+€3.89 ασφάλεια τελωνείου) και Xiaomi Mi A1 (4GB + 32GB) στα €156.05 (+€4.63 ασφάλεια τελωνείου). Ούτως ή άλλως έχουμε να κάνουμε με κορυφαία value-for-money smartphones, αλλά σε αυτές τις τιμές η αγορά είναι ξεκάθαρα υπέρ του καταναλωτή.

  Update: Ένας πραγματικός χαμός έγινε με την τιμή του Redmi 5 Plus και όπως θα δείτε πλέον έπαψε να ισχύει η προσφορά και τώρα πωλείται στα €235.98! Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε…

 • Xiaomi Redmi 5 Plus και Mi A1 στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς

  Xiaomi Redmi 5 Plus και Mi A1 στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: PotatoHead | Ημερομηνία: 2018-01-15 15:20:28 | Πηγή: Techgear

  Συνεχίζονται οι μεγάλες εκπτώσεις στο Lightinthebox και αυτήν την εβδομάδα, με το κατάστημα να μας ενημερώνει ότι για τις επόμενες σχεδόν 20 ώρες θα διαθέτει τα Xiaomi Redmi 5 Plus και Xiaomi Mi A1 στις χαμηλότερες τιμές που μπορεί να τα βρει κανείς στην αγορά.

  Συγκεκριμένα, θα βρείτε τα Xiaomi Redmi 5 Plus (4GB + 64GB) σε τιμή μόλις €144.98 (+€ ασφάλεια τελωνείου) και Xiaomi Mi A1 (4GB + 32GB) στα €156.05 (+€ ασφάλεια τελωνείου). Ούτως ή άλλως έχουμε να κάνουμε με κορυφαία value-for-money smartphones, αλλά σε αυτές τις τιμές η αγορά είναι ξεκάθαρα υπέρ του καταναλωτή.

 • Εκτόξευση πειραματικού διαστημοπλοίου εξερεύνησης αστεροειδών από την Planetary Resources

  Εκτόξευση πειραματικού διαστημοπλοίου εξερεύνησης αστεροειδών από την Planetary Resources

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-01-15 13:43:21 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Εξερεύνηση άλλων πλανητών με λέιζερ 12/01 16:30 Έρευνες πάνω σε διάφανα μέταλλα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό 12/01 17:18

  Την επιτυχή εκτόξευση του Arkyd-6 – ενός πειραματικού διαστημοπλοίου/ CubeSat με σκοπό την εξερεύνηση αστεροειδών για τον εντοπισμό χρήσιμων πρώτων υλών- ανακοίνωσε στις 12 Ιανουαρίου η Planetary Resources.

  Το συγκεκριμένο σκάφος είναι ένας 6U CubeSat και ενσωματώνει τεχνολογίες για τον εντοπισμό υδάτινων πόρων στο διάστημα. Η ομάδα ελέγχου έχει αρχίσει ήδη να λαμβάνει τηλεμετρία από το σκάφος, και τα δεδομένα που θα προκύψουν από το Arkyd-6 θα είναι χρήσιμα στην ανάπτυξη του Arkyd-301, του επόμενου διαστημοπλοίου της Planetary Resources, που θα σηματοδοτήσει την έναρξη του προγράμματος αναζήτησης διαστημικών πόρων της εταιρείας.

  Κατά το στάδιο της ανάπτυξης και κατασκευής του Arkyd-6, οι μηχανικοί της εταιρείας τροποποίησαν εμπορικά διαθέσιμες τεχνολογίες και εξαρτήματα για χρήση στο διάστημα, αποσκοπώντας με αυτόν τον τρόπο στη μείωση του κόστους των αποστολών. Η διαδικασία αυτή, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, επιτρέπει τον έλεγχο του κάθε σταδίου της ανάπτυξης και παραγωγής, με αποτέλεσμα ένα «αξιόπιστο και καινοτόμο προϊόν».

  «Η επιτυχία του Arkyd-6 θα επικυρώσει τις σχεδιαστικές και μηχανολογικές φιλοσοφίες που έχουμε αγκαλιάσει από την έναρξη αυτού του καινοτόμου προγράμματος» είπε ο Κρις Λιούικι, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. «Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε αυτές τις μεθόδους κατά την ανάπτυξη του Arkyd-301 και παραπέρα, καθώς προχωρούμε στην Space Resource Exploration Mission».

  Από τα 17 στοιχεία που θα δοκιμαστούν κατά την πτήση του Arkyd-6, μία από τις πλέον κρίσιμες τεχνολογίες είναι το όργανο MWIR (mid-wave infrared). Η ομάδα των τεχνικών της αποστολής δούλεψε πάνω σε έναν διαθέσιμο στο εμπόριο αισθητήρα για τη συλλογή δεδομένων σε επίπεδο pixel και ενσωμάτωσε ειδικά οπτικά, δημιουργώντας το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο όργανο τέτοιου τύπου για χρήση στο διάστημα. Βάσει των ευρημάτων από αυτή την πρώτη πτήση, η Planetary Resources θα αναπτύξει περαιτέρω αυτή την τεχνολογία αισθητήρων στον «πιο προηγμένο εξοπλισμό υδάτινων πόρων που υπάρχει», που θα ενσωματωθεί στο Arkyd-301.

  «Αν όλα τα πειραματικά συστήματα λειτουργήσουν επιτυχώς, η Planetary Resources σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον δορυφόρο Arkyd-6 για να τραβήξει εικόνες MWIR στόχων στην επιφάνεια της γης, περιλαμβανομένων γεωργικών εκτάσεων, περιοχών για εκμετάλλευση πόρων και υποδομών για εξόρυξη και ενέργεια. Επιπρόσθετα θα έχουμε την ευκαιρία για παρατήρηση του ουρανού από το σημείο παρατήρησής μας σε χαμηλή τροχιά. Τα μαθήματα που θα πάρουμε από τον Arkyd-6 θα βελτιώσουν την προσέγγιση της εταιρείας καθώς εξελίσσει την τεχνολογία που θα επιτρέψει την επιστημονική και οικονομική αξιολόγηση αστεροειδών» σημειώνει ο Κρις Βούρχις, επικεφαλής μηχανικός της Planetary Resources.

  Το Arkyd-6 θα δοκιμάσει και άλλες τεχνολογίες, όπως η παραγωγή ενέργειας, η αμφίδρομη επικοινωνία κ.α. Αν και το σκάφος είναι πλήρως αυτόνομο και ικανό να κάνει μόνο του όλα όσα πρέπει να κάνει, θα συνεχίσει να επικοινωνεί με την ομάδα ελέγχου σε κάθε κρίσιμο σημείο της αποστολής.

  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Laundroid και Foldimate: Δύο συσκευές για αυτόματο ξεχώρισμα και δίπλωμα των ρούχων [CES 2018]

  Laundroid και Foldimate: Δύο συσκευές για αυτόματο ξεχώρισμα και δίπλωμα των ρούχων [CES 2018]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2018-01-15 13:36:30 | Πηγή: Techgear

  Πριν από λίγο καιρό είχαμε γνωρίσει την Effie, μια συσκευή που στεγνώνει, φρεσκάρει και σιδερώνει τα ρούχα με το πάτημα ενός κουμπιού. Τώρα, ήρθε η ώρα να συμπληρωθεί το σετ με δύο νέες συσκευές που παρουσιάστηκαν στο CES 2018, η πρώτη για αυτόματο ξεχώρισμα των ρούχων ανάλογα με τον τύπο του υφάσματος και η δεύτερη αποκλειστικά για αυτόματο δίπλωμα ρούχων.

  Το Laundroid της Seven Dreamers αποτελεί το δεύτερο εγχείρημα της εταιρείας. Διαθέτει ρομποτικά χέρια για να μαζεύει τα ρούχα, τα οποία στη συνέχεια σαρώνονται από τις ειδικές κάμερες και με τη βοήθεια νευρωνικού δικτύο 256.000 εικόνων το σύστημα αναγνωρίζει τον τύπο του υφάσματος για να τα διπλώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Απ’ ό,τι αναφέρει η ιστοσελίδα The Verge, πάντως, το Laundroid χρειάζεται σχεδόν 10 λεπτά για να ολοκληρώσει τη διαδικασία για κάθε ρούχο, επομένως, ίσως δεν αξίζει τα $16.000 που ζητούν οι δημιουργοί του, τουλάχιστον όχι για την ώρα.

  Από την άλλη, το Foldimate κοστίζει σημαντικά λιγότερο ($980) και αναλαμβάνει το δίπλωμα για μπλούζες, παντελόνια, μαξιλαροθήκες και πετσέτες. Ο χρήστης πρέπει να τοποθετεί με τα χέρια του στεγνά ρούχα από το επάνω μέρος της συσκευής και αυτά με κάποιο τρόπο “ρολάρουν” μέσα στον ειδικό μηχανισμό. Στο CES 2018 παρουσιάστηκε μια έκδοση του που χαρακτηρίζεται από το Ubergizmo ως “working concept” και μπορείτε να την δείτε στο video παρακάτω.

  Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, λοιπόν, για την δημιουργία μιας συσκευής που θα ξεχωρίζει και θα διπλώνει αυτόματα τα ρούχα μας. Αν καταφέρουν να ενσωματώσουν το πλύσιμο, το στέγνωμα και το σιδέρωμα, τότε το σπίτι του μέλλοντος θα μας γλιτώνει από έναν μεγάλο μπελά.

 • HTC U11 EYEs: Επίσημα με οθόνη 6.0” 18:9, διπλή selfie κάμερα και ενεργό περίγραμμα Edge Sense

  HTC U11 EYEs: Επίσημα με οθόνη 6.0” 18:9, διπλή selfie κάμερα και ενεργό περίγραμμα Edge Sense

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-01-15 13:15:30 | Πηγή: Techgear

  Όπως το περιμέναμε, η HTC προχώρησε σήμερα στην παρουσίαση του HTC U11 EYEs, για το οποίο γνωρίζαμε τα πάντα από την περασμένη Παρασκευή και ουσιαστικά σήμερα έχουμε τα επίσημα αποκαλυπτήρια της συσκευής. Πρόκειται για μια upper mid-range πρόταση με κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα την διπλή κάμερα στην πρόσοψη με λειτουργία βιομετρικού ξεκλειδώματος και το ενεργό περίγραμμα Edge Sense για εκτέλεση διάφορων ενεργειών (μπορείς να επιλέξεις εσύ) ασκώντας πίεση στο πλάι

  Θα κυκλοφορήσει μέσα στον Ιανουάριο στην Κίνα σε τιμή 2999 yuan (περίπου €380).

 • «The Wall»: Η Samsung αποκαλύπτει την οθόνη του μέλλοντος

  «The Wall»: Η Samsung αποκαλύπτει την οθόνη του μέλλοντος

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-15 11:59:56 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Διαθέτει τεχνολογία αυτοεκπομπής (self-emitting) MicroLED Στο πλαίσιο της έκθεσης CES 2018, η Samsung Electronics παρουσίασε την “The Wall” – την πρώτη παγκοσμίως αρθρωτή τηλεόραση MicroLED 146 ιντσών. Πρόκειται για μία αυτόφωτη τηλεόραση που απαρτίζεται από μικρότερες μονάδες αυτό-εκπομπής (self-emitting) MicroLED και οθόνη διαγωνίου 146 ιντσών. Παρουσιάστηκε μαζί με τις τελευταίες καινοτομίες της Samsung σε ότι αφορά στην τεχνολογία οθονών, επιδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο η τηλεόραση εξελίσσεται για να προσφέρει στους καταναλωτές μια εξαιρετική εμπειρία θέασης, παρέχοντας παράλληλα  μία διασυνδεδεμένη έξυπνη πλατφόρμα  που εμπλουτίζει την καθημερινότητά τους. 
  «Στη Samsung, δεσμευόμαστε να προσφέρουμε στους καταναλωτές μια ευρεία γκάμα από εμπειρίες θέασης με οθόνες προηγμένης τεχνολογίας», δήλωσε ο Jonghee Han, President του Visual Display Business στη Samsung Electronics. «Η “The Wall”, η πρώτη παγκοσμίως αρθρωτή MicroLED  τηλεόραση, αποτελεί ένα ακόμη αντιπροσωπευτικό τεχνολογικό επίτευγμα της Samsung. Μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε μέγεθος και προσφέρει εκπληκτική απόδοση σε φωτεινότητα, εύρος χρωμάτων, χρωματικό όγκο και επίπεδα μαύρου. Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτό το νέο βήμα στη διαδρομή μας προς το μέλλον της τεχνολογίας οθονών και της εξαιρετικής εμπειρίας θέασης που προσφέρει στους καταναλωτές.»

  Η πρώτη αρθρωτή τηλεόραση με τεχνολογία MicroLED: Η οθόνης του μέλλοντος   
  Η τηλεόραση “The Wall” προσφέρει απαράμιλλη ευκρίνεια, χωρίς περιορισμούς σε μέγεθος, ανάλυση ή μορφή. Πρόκειται για μία τηλεόραση αυτοεκπομπής με φωτοδιόδους LED μεγέθους της τάξεως micrometer (µm), τα οποία είναι πολύ μικρότερα από τα συμβατικά LED και λειτουργούν ως αυτόνομη πηγή φωτισμού. 

  Η τεχνολογία MicroLED που διαθέτει η τηλεόραση “The Wall” εξαλείφει την ανάγκη για φίλτρα χρώματος ή οπίσθιο φωτισμό και προσφέρει ιδανική εμπειρία θέασης. Επιπρόσθετα, η οθόνη MicroLED διακρίνεται για την ανθεκτικότητα και την αποτελεσματικότητά της σε σχέση με την απόδοση φωτεινότητας, τη διάρκεια ζωής της πηγής φωτός και την κατανάλωση ενέργειας, θέτοντας το νέο πρότυπο της τεχνολογίας οθονών στο εγγύς μέλλον.

  Η τηλεόραση “The Wall” απαρτίζεται από μικρότερες οθόνες χωρίς πλαίσιο. Αποτελεί ιδανικό παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές μπορούν να διαμορφώσουν το μέγεθος και το σχήμα της τηλεόρασής τους ανάλογα με τις ανάγκες τους. Η οθόνη μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να εξυπηρετήσει διαφορετικούς σκοπούς, όπως η δημιουργία μιας οθόνης που καλύπτει ένα τοίχο σε πολλαπλούς χώρους. 

  Τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης για Ποιότητα Εικόνας 8K: Μεγιστοποιώντας την Εμπειρία Θέασης  

  Η Samsung παρουσίασε επίσης την πρώτη παγκοσμίως τηλεόραση της σειράς QLED με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυσης 8K, η οποία θα κυκλοφορήσει στο δεύτερο μισό του 2018 πρώτα  στην Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης αναβαθμίζει το περιεχόμενο συμβατικής ανάλυσης σε ανάλυση 8Κ. Επιστρατεύει έναν ειδικά εξελιγμένο αλγόριθμο για να προσαρμόσει την ανάλυση της οθόνης με βάση τα χαρακτηριστικά της ποιότητας εικόνας  σε κάθε σκηνή, βελτιστοποιώντας την διαρκώς και μετατρέποντας με ευκολία κάθε τύπο περιεχομένου από κάθε πηγή σε εικόνα υψηλής ανάλυσης 8Κ. 

  Η ανάλυση 8Κ μεγιστοποιεί την εμπειρία θέασης μέσα από αρκετές νέες λειτουργίες. Αυτές περιλαμβάνουν ανάδειξη των λεπτομερειών με αναβάθμιση περιεχομένου συμβατικής ανάλυσης, μείωση του «θορύβου» και λειτουργία αποκατάστασης των περιγραμμάτων, ώστε αυτά να προβάλλονται πιο καθαρά στα προβαλλόμενα αντικείμενα. Επίσης, περιλαμβάνεται και η αυτόματη ρύθμιση ήχου για διαφορετικό περιεχόμενο, όπως αθλητικοί αγώνες ή μουσικές συναυλίες.

  2018 Smart TV, αναβαθμισμένη με Bixby και SmartThings

  Η Samsung παρουσίασε επίσης τις βελτιωμένες λειτουργίες σύνδεσης και άνεσης της Samsung Smart TV 2018, συμπεριλαμβανομένων των Bixby, SmartThings και του Universal Guide.
  Η Bixby είναι μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης που τελεί χρέη έξυπνου βοηθού. 

  Αναπτύχθηκε από τη Samsung και επιτρέπει ευκολότερη αλληλεπίδραση μεταξύ της τηλεόρασης και των χρηστών, χάρη στο διαισθητικό της περιβάλλον χρήσης και στις δυνατότητες πλήρους φωνητικής ανάλυσης. Οι έξυπνες τηλεοράσεις της Samsung για το 2018 θα προσφέρουν, επίσης, ευκολότερη κοινή χρήση αρχείων και συνδεσιμότητα, χάρη στην τεχνολογία SmartThings και την πλατφόρμα ΙοΤ της Samsung. Η εν λόγω πλατφόρμα θα προσφέρει έναν απλούστερο τρόπο ελέγχου της τηλεόρασης και του συγχρονισμού της με τις άλλες συσκευές. Το 2018 θα κυκλοφορήσει επίσης, ο Universal Guide - ένας προηγμένος οδηγός περιήγησης, ο οποίος προτείνει αυτόματα τηλεοπτικά προγράμματα και περιεχόμενο, σύμφωνα με τις προτιμήσεις του χρήστη.


  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Το αυτοοδηγούμενο όχημα της GM δεν διαθέτει τιμόνι, ούτε πεντάλ, ούτε καν κουμπιά για τον επιβάτη [Video]

  Το αυτοοδηγούμενο όχημα της GM δεν διαθέτει τιμόνι, ούτε πεντάλ, ούτε καν κουμπιά για τον επιβάτη [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-01-15 11:49:50 | Πηγή: Techgear

  Η General Motors (GM) δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί και αυτή με την αυτόνομη οδήγηση και αν καταφέρει να λάβει έγκριση από το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ, τότε θα προχωρήσει στην ανάπτυξη ενός νέου συστήματος που για πρώτη φορά θα μπορεί να λειτουργεί εντελώς αυτόνομα χωρίς να διαθέτει τιμόνι και πεντάλ εντός της καμπίνας. Αυτό σημαίνει ότι ο επιβάτης δεν θα έχει καμία δυνατότητα παρέμβασης σε ό,τι συμβαίνει οδηγικά και μάλλον γι’ αυτό θα δυσκολευτεί αρκετά να πάρει την σχετική άδεια υλοποίησης.

  Αυτή την περίοδο, η GM δοκιμάζει το αυτοοδηγούμενο Chevy Bolt στην Καλιφόρνια, αλλά φιλοδοξεί να κάνει πραγματικά την επανάσταση με το Cruise AV, το οποίο όπως βλέπουμε δεν διαθέτει καν κουμπιά εντός της καμπίνας. Ουσιαστικά, ο επιβάτης αντιμετωπίζεται καθαρά σαν φορτίο στην καμπίνα, αλλά η GM φιλοδοξεί να πείσει τις αρμόδιες αρχές ότι θα πληροί τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια του.

  Μέχρι τότε, ας παρακολουθήσουμε το σχετικό video:

   

  [via]

 • Nintendo: Μην περιμένετε VR headset, αλλά ίσως δούμε VR τίτλους της σε άλλες πλατφόρμες

  Nintendo: Μην περιμένετε VR headset, αλλά ίσως δούμε VR τίτλους της σε άλλες πλατφόρμες

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-01-15 11:10:50 | Πηγή: Techgear

  Το μεγαλύτερο trend των τελευταίων μηνών είναι χωρίς αμφιβολία η εικονική πραγματικότητα, με τις περισσότερες εταιρείες να προχωρούν στην κατασκευή των δικών τους VR headsets. Όχι, όμως, και η Nintendo, η οποία γενικότερα δεν φημίζεται για τις…βουτιές σε νέες τεχνολογίες, παρά το γεγονός ότι ιστορικά υπήρξε από τις πλέον καινοτόμες εταιρείες σε πολλούς τομείς.

  Όπως επιβεβαίωσε ο Philippe Lavoue της Nintendo France, η εταιρεία δεν σκοπεύει να πηδήξει στο βαγόνι της εικονικής πραγματικότητας στο προσεχές μέλλον, διότι αμφιβάλλει για την βιωσιμότητα του σε βάθος χρόνου. Τα ίδια πάνω – κάτω πιστεύουν τόσο ο δημιουργός του Super Mario, Shigeru Miyamoto, όσο και ο πρόεδρος της Nintendo of America, Reggie Fils-Aime.

  Δυσάρεστα τα νέα, λοιπόν, για όσους κατόχους Nintendo Switch περίμεναν ότι αργά ή γρήγορα θα μπορούσαν να ζήσουν την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας σε συνδυασμό με κάποια συνοδευτική συσκευή (όπως το PS VR). Παρόλα αυτά, η Nintendo δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει τίτλους της για άλλες πλατφόρμες, όπως έκανε με ιδιαίτερη επιτυχία όταν αποφάσισε να εισέλθει στον χώρο του mobile gaming.

  [via]

 • Οι Γάλλοι έστειλαν νανοδορυφόρο για να εξερευνήσει άστρο και γιγάντιο εξωπλανήτη

  Οι Γάλλοι έστειλαν νανοδορυφόρο για να εξερευνήσει άστρο και γιγάντιο εξωπλανήτη

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-15 10:07:38 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Ο νανοδορυφόρος είναι εξοπλισμένος με ένα μικροσκοπικό τηλεσκόπιο και η αποστολή του πρόκειται να διαρκέσει ένα έτοςΈνας γαλλικός νανοδορυφόρος με ένα μικροσκοπικό τηλεσκόπιο εκτοξεύθηκε την Παρασκευή, από ινδικό πύραυλο, με αποκλειστικό στόχο να μελετήσει το άστρο Βήτα Οκρίβαντος (Beta Pictoris) και τον εξωπλανήτη του.


  Ο δορυφόρος PicSat, που τέθηκε σε πολική τροχιά γύρω από τη Γη σε ύψος 505 χιλιομέτρων, διαθέτει ένα μικρό τηλεσκόπιο διαμέτρου πέντε εκατοστών, που θεωρείται ικανό να μελετήσει το εν λόγω άστρο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μόνο 63,4 ετών φωτός από τη Γη.

  Το 2009 Γάλλοι αστρονόμοι ανακάλυψαν γύρω από το άστρο ένα γιγάντιο αέριο εξωπλανήτη (Beta Pictoris b), επτά φορές μεγαλύτερο από τον Δία. Επιπλέον, το συγκεκριμένο άστρο, που βρίσκεται στο Αστερισμό του Οκρίβαντος του νοτίου ημισφαιρίου και έχει δεκαπλάσια μάζα από τον Ήλιο και διπλάσια μάζα, είναι διάσημο για τον εντυπωσιακό δίσκο σκόνης και αερίων που διαθέτει γύρω του και ο οποίος είχε ανακαλυφθεί στη δεκαετία του 1980.

  Ο PicSat, που χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική των δορυφόρων τύπου CubeSat, αποτελείται από τρεις συνδεδεμένους κύβους με μέγεθος ενός μήλου ο καθένας (δέκα εκατοστά), συνεπώς όλος ο δορυφόρος έχει μέγεθος όσο τρία μήλα μόνο και βάρος όσο μια γάτα (3,5 κιλά), ενώ καταναλώνει ενέργεια μόλις πέντε βατ. Κατασκευάσθηκε από επιστήμονες και μηχανικούς του Αστεροσκοπείου του Παρισιού και του Εθνικού Κέντρου Ερευνών της Γαλλίας (CNRS) με την υποστήριξη της γαλλικής διαστημικής υπηρεσίας (CNES).

  Έως το καλοκαίρι του 2018, ο εξωπλανήτης Beta Pictoris b αναμένεται να περάσει ανάμεσα στη Γη και στο άστρο του, κάτι που θα ξανακάνει μετά από 18 χρόνια. Γι' αυτό οι γάλλοι επιστήμονες βιάστηκαν να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία και να μάθουν περισσότερα πράγματα για τον γιγάντιο πλανήτη, όπως το ακριβές μέγεθός του, την έκταση της ατμόσφαιράς του, τη χημική σύνθεσή της κ.α., με τη βοήθεια του νέου μικρού δορυφορικού τηλεσκοπίου.

  Η αποστολή του PicSat θα διαρκέσει ένα έτος, ενώ παρατηρήσεις του ίδιου άστρου και του εξωπλανήτη του θα κάνει φέτος και το διαμέτρου 3,6 μέτρων τηλεσκόπιο του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO) στη Χιλή. Ο συνδυασμός των δεδομένων θα δώσει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τον Beta Pictoris και τον πλανήτη του.   Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τα κινητά τηλέφωνα

  Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τα κινητά τηλέφωνα

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-15 10:07:38 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Τα έξυπνα κινητά έχουν ήδη αλλάξει σημαντικά όχι μόνο τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αλληλεπιδρούν με τους υπολογιστές, αλλά και την ίδια την αγορά τους την τελευταία δεκαετίαΚαταιγιστικές αλλαγές, πολλές από τις οποίες είναι ήδη ορατές στην καθημερινότητα μας επιφέρει η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence ή εν συντομία AI).


  Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης βρίσκονται σχεδόν παντού γύρω μας: από την αγορά ενός προϊόντος, την παρακολούθηση μίας ταινίας και τους ψηφιακούς προσωπικούς βοηθούς, μέχρι τα ρομπότ, τα αυτόνομα οχήματα και τις διαγνώσεις ασθενειών και παθήσεων.

  Ειδικότερα όπως αναφέρεται στη Λευκή Βίβλο «Mobile AI and the Future of Intelligent Devices» που συνέταξε η εταιρία αναλύσεων International Data Corporation (IDC) και χρηματοδότησε η Huawei, η τεχνητή νοημοσύνη «θα γίνει ένα σύμβολο, όπως ακριβώς ήταν και η ατμομηχανή στην έναρξη της Βιομηχανικής Επανάστασης».

  Η πλειοψηφία του κόσμου θα είναι χρήστες έξυπνων κινητών (smartphone)

  Πέραν κλάδων όπως οι κατασκευές, το λιανεμπόριο και η υγεία, η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει σημαντικά και το μέλλον των προσωπικών υπολογιστών.

  Σύμφωνα με τη Λευκή Βίβλο της IDC, η πλατφόρμα που θα επωφεληθεί περισσότερο από τη διείσδυση της τεχνητής νοημοσύνης είναι τα έξυπνα κινητά (smartphones).

  Αναλυτικότερα οι εκτιμήσεις της IDC θέλουν τους χρήστες smartphones να αποτελούν το 2021 το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού. Το γεγονός πως το 2016 πωλήθηκαν για κάθε υπολογιστή 5,6 έξυπνα κινητά, είναι ενδεικτικό της τάσης αυτής.

  Τα έξυπνα κινητά έχουν ήδη αλλάξει σημαντικά όχι μόνο τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αλληλεπιδρούν με τους υπολογιστές, αλλά και την ίδια την αγορά τους την τελευταία δεκαετία.

  Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εξέλιξη των mobile εφαρμογών οι οποίες είναι πλέον σε θέση να εκμεταλλεύονται τη δύναμη του cloud, τις υπηρεσίες τοποθεσίας, τους κωδικούς QR και τις δυνατότητες των καμερών των συσκευών.

  Τα στοιχεία αυτά, όπως αναφέρεται στην μελέτη, που θεωρούνται πια «εκ των ων ουκ άνευ» άνοιξαν νέους ορίζοντες, δημιουργώντας νέες αγορές όπως αυτή της ανάπτυξης mobile εφαρμογών.

  Οι τελευταίες αποτελούν σήμερα παράγοντα που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τους κατασκευαστές smartphones -λειτουργικά συστήματα και πλατφόρμες δίχως εφαρμογές επαρκούς ποσότητας και ποιότητας, δεν είναι δυνατόν να καθιερωθούν.

  Η νέα γενιά εφαρμογών και υπηρεσιών που βρίσκεται στα σκαριά, θα προκύψει με την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης.

  Οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης θα επηρεάσουν πληθώρα τομέων,

  Οι αλλαγές στο λιανεμπόριο θα είναι σημαντικές. Ένας πιθανός συνδυασμός συστημάτων, λογισμικού αναγνώρισης προσώπου και μηχανικής μάθησης (machine learning) που προκύπτει βάσει τεχνητής νοημοσύνης, θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα στα καταστήματα να αναγνωρίζουν τους πελάτες τους, να τους προσφέρουν συμβουλές και ιδέες κατά τις αγορές τους και να τους διευκολύνουν κατά την πληρωμή και την παραλαβή των παραγγελιών τους με πλήρως αυτοματοποιημένες, αυτόνομες λειτουργίες χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη παρέμβαση. Η νέα αυτή γενιά εφαρμογών θα είναι σε θέση να δώσει πνοή στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ενισχύοντας εντυπωσιακά την εμπειρία του καταναλωτή.

  Στον τομέα της υγείας, η τεχνητή νοημοσύνη σε συνδυασμό με τη μηχανική μάθηση μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς στην ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων όπως π.χ. το ιατρικό ιστορικό ενός ασθενούς, επιτρέποντας έτσι ακριβέστερες διαγνώσεις με μηδενικό ποσοστό σφάλματος και ακόμα μικρότερο ρίσκο.

  Έτσι, θα οδηγηθούμε σε συστήματα παρακολούθησης υγείας που θα είναι σε θέση όχι απλά να καταγράφουν δεδομένα όπως για παράδειγμα τα βήματα κάποιου ημερησίως αλλά να προειδοποιούν για ενδεχόμενους κινδύνους όπως μυϊκούς τραυματισμούς.

  Η τεχνητή νοημοσύνη θα βελτιώσει σημαντικά τις εφαρμογές προσωπικών βοηθών, ενισχύοντας έτσι τη συνολική εμπειρία χρήσης των smartphones.

  Οι ψηφιακοί προσωπικοί βοηθοί θα έχουν τη δυνατότητα, επί παραδείγματι, να αναγνωρίζουν τον τίτλο της ταινίας που φαίνεται σε μία φωτογραφία μίας υπαίθριας διαφήμισης, να βρίσκουν τους κινηματογράφους που παίζεται και να κλείνουν εισιτήρια βάσει του ημερολογίου του χρήστη, ζητώντας από τον τελευταίο απλά μία έγκριση.

  «Είναι αδύνατον να προβλέψουμε τι είδους εφαρμογές θα δημιουργηθούν χάρη στις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη καθώς μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά. Η κυκλοφορία έξυπνων κινητών με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης όπως το Huawei Mate 10 Pro είναι μόνο η αρχή, μία γεύση των όσων θα επακολουθήσουν στο μέλλον», αναφέρει ο Πέτρος Δρακόπουλος, διευθυντής μάρκετινγκ της Huawei στην Ελλάδα. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Το αυτοκίνητο του μέλλοντος με την κινητή τηλεφωνία του αύριο

  Το αυτοκίνητο του μέλλοντος με την κινητή τηλεφωνία του αύριο

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-15 09:25:09 | Πηγή: News Beast

  Οι εταιρείες Continental, Ericsson, Nissan, NTT DOCOMO Inc., η OKI και η Qualcomm Technologies Inc., θυγατρική της Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM), ανακοίνωσαν ότι, θα πραγματοποιήσουν τις πρώτες τους δοκιμές οχήματος με τεχνολογία C-V2X (Cellular Vehicle –to-Everything), στην Ιαπωνία.

  Ο στόχος είναι να επικυρωθούν και να αποδειχθούν τα οφέλη του C-V2X χρησιμοποιώντας την τεχνολογία άμεσης επικοινωνίας που ορίζεται από το πρωτόκολλο 3GPP (3G Generation Partnership Project).

  Οι δοκιμές έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα  τα ενισχυμένα πλεονεκτήματα εμβέλειας, αξιοπιστίας και απόκρισης  των άμεσων επικοινωνιών C-V2X που λειτουργούν στη ζώνη των 5 GHz. Επιπλέον, οι δοκιμές C-V2X έχουν σχεδιαστεί για να αποδείξουν τα συμπληρωματικά οφέλη των επικοινωνιών που βασίζονται στο συγκεκριμένο δίκτυο.

  Τα αποτελέσματα των δοκιμών θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος παρέχοντας πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των οργανώσεων που σχετίζονται με τα την κοινωνία της πληροφορίας και των κυβερνητικών υπηρεσιών, καθώς προετοιμαζόμαστε για το αυτοκίνητο του μέλλοντος και την εξελικτική μετάβαση του κλάδου προς τις νέες συχνότητες 5G (NR), που αποτελούν  το παγκόσμιο πρότυπο κυψελών όπως ορίζεται στο 3GPP.

  Αν και συμπληρωματικό σε άλλα συστήματα τύπου Advanced Driver Assistance (ADAS), όπως αυτά των ραντάρ, ανιχνευτών laser και καμερών, το C-V2X παρέχει ευαισθησία χαμηλής «καθυστέρησης» (NLOS)  με δυνατότητες μεγαλύτερης εμβέλειας και λειτουργίας “νέφους”, καθώς  έχει σχεδιαστεί για να επεκτείνει την ικανότητα του οχήματος να βλέπει, να ακούει και να επικοινωνεί περισσότερο με το οδικό δίκτυο, ακόμα και σε τυφλές διασταυρώσεις.

  Η τεχνολογία ραδιοκυμάτων  C-V2X είναι μια κορυφαία κυψελοειδής  τεχνολογία , επικυρωμένη σε παγκόσμια κλίμακα και αξιοποιεί πρωτόκολλα ανωτάτου επιπέδου που αναπτύσσονται από την αυτοκινητοβιομηχανία κατά τη διάρκεια πολυετών ερευνών για την υποστήριξη νέων προηγμένων δοκιμών. Οι άμεσες επικοινωνίες C-V2X παρέχουν βελτιωμένη εμβέλεια και αξιοπιστία χωρίς να στηρίζονται στην κάλυψη του κυψελοειδούς δικτύου.

  Οι εργασίες προετοιμασίας βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ η δοκιμή αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2018. Οι δοκιμές σχεδιάζονται για να  επικεντρωθούν σε απευθείας επικοινωνίας τύπου  V2V (Vehicle to Vehicle), V2I (Vehicle to Infrastructure) και V2P (Vehicle to Pedestrian), καθώς και για  τις λειτουργίες Οχήματος-Δικτύου (V2N) μέσω επικοινωνιών ευρείας περιοχής κάλυψης,  με κυψελοειδή δίκτυα και με πρόσβαση σε υπηρεσίες cloud.

  Στο πεδίο των δοκιμών, η Continental θα χρησιμοποιήσει το σύστημα Qualcomm C-V2X Reference Design, το οποίο διαθέτει το chipset Qualcomm 9150 C-V2X με ενσωματωμένη δυνατότητα δορυφορικής πλοήγησης GNSS (Global Navigation Satellite System), που μπορεί να  ενσωματωθεί στα συστήματα των οχημάτων της Nissan, η οποία θα εκτελέσει την επιλογή σεναρίων  χρήσης του V2X και θα αναπτύξει σενάρια δοκιμών με βασικούς δείκτες απόδοσης (KPIs) για την επικύρωση της τεχνολογίας C-V2X.

  Η OKI, μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην πληροφορική, θα προσφέρει την τεχνογνωσία της στην υποδομή μονάδων RSU (Roadside Unit) και σε εφαρμογές επίδειξης της V2I ως βιώσιμης τεχνολογίας.

  Η Ericsson, ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, θα συμμετάσχει στη συζήτηση περί χρήσης V2N, εξετάζοντας το συνδυασμό των άμεσων επικοινωνιών με τις  τεχνολογίες δικτύου LTE-A. Η NTT DOCOMO θα παρέχει εφαρμογές δικτύου και V2N LTE-A, επιδεικνύοντας τα οφέλη της συμπληρωματικής χρήσης επικοινωνιών βασισμένων στο δίκτυο για μια ποικιλία προηγμένων περιπτώσεων χρήσης της πληροφορικής με γνώμονα  την ασφάλεια στην αυτοκινητοβιομηχανία.

 • Η Google ανανεώνει τις λίστες με τα κορυφαία παιχνίδια και εφαρμογές του Google Play

  Η Google ανανεώνει τις λίστες με τα κορυφαία παιχνίδια και εφαρμογές του Google Play

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-15 05:39:42 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Προσθέτωντας 22 νέες εφαρμογές και 16 παιχνίδια, τα οποία αξίζουν της προσοχής μαςΠέρυσι τον Ιούνιο, η Google δημιούργησε την κατηγορία Android Excellence στο κατάστημα εφαρμογών Google Play, μια ενέργεια που έχει σκοπό να τιμήσει τις κορυφαίες εφαρμογές και παιχνίδια για Android OS. Η επιλογή έχει γίνει με βάση τα κριτήρια της εταιρείας για την ποιότητα, εμφάνιση, τεχνικές δυνατότητες και βελτιστοποίηση για κάθε συσκευή.


  Σήμερα, μετά από σχεδόν 7 μήνες, η Google ανανεώνει τις λίστες των παιχνιδιών και των εφαρμογών προσθέτωντας 22 νέες εφαρμογές και 16 παιχνίδια, τα οποία αξίζουν της προσοχής μας. Μπορείτε να τα δείτε στις παρακάτω λίστες:

  Android Excellence Apps
  Android Excellence Games

  Πηγή: techgear.gr Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Θύμα απάτης έπεσαν χιλιάδες συνδρομητές του Netflix

  Θύμα απάτης έπεσαν χιλιάδες συνδρομητές του Netflix

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-15 03:27:53 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Οι δράστες τους καλούσαν να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας, ώστε να αποφύγουν τη διακοπή της υπηρεσίαςΣε μπελάδες μπήκαν χιλιάδες συνδρομητές του Νetflix, καθώς έπεσαν θύματα απάτης μέσω email.


  Οι δράστες έστελναν mail στα... τυφλά σε πιθανούς στόχους, χωρίς να γνωρίζουν αν είναι όντως συνδρομητές του Netflix. Με αυτό τους καλούσε να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας, ώστε να αποφύγουν τη διακοπή της υπηρεσίας. 

  Όταν οι χρήστες πατούσαν το κουμπί για ανανέωση πληρωμής, σύμφωνα με την εταιρεία ηλεκτρονικής ασφάλειας «Mailguard», μεταφέρονταν σε άλλον ιστότοπο, ακριβές αντίγραφο του Netflix.

  Αυτού του είδους οι απάτες ονομάζονται «brandhacking» και είναι, πλέον, από τις πιο βασικές απόπειρες εξαπάτησης, ενώ σύμφωνα με την Mailguard, αυτού του είδους οι απάτες θα γίνονται διαρκώς και πιο διαδεδομένες.  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχασε 3,3 δισ από τον νέο τρόπο λειτουργίας του Facebook

  Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχασε 3,3 δισ από τον νέο τρόπο λειτουργίας του Facebook

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-14 20:52:44 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Η αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του δημοφιλούς μέσου κοινωνική δικτύωσης δεν ενθουσίασε καθόλου τους επενδυτές, καθώς η μετοχή του Facebook σημείωσε πτώση 4,4% σε μια μόνο ημέραΗ απόφαση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ να αλλάξει το news feed του Facebook του κόστισε περίπου 3,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Forbes. Η αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του δημοφιλούς μέσου κοινωνική δικτύωσης δεν ενθουσίασε καθόλου τους επενδυτές, καθώς η μετοχή του Facebook σημείωσε πτώση 4,4% σε μια μόνο ημέρα.


  Ο ίδιος ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δικαιολογώντας την αλλαγή στην λειτουργία του Facebook, υποστήριξε ότι θέλησε να το μετατρέψει σε πιο εύχρηστο, ώστε οι χρήστες να βλέπουν περισσότερα μηνύματα από φίλους και συγγενείς  και λιγότερα από εταιρίες. 

  Ωστόσο αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι η κίνηση του Ζούκερμπεργκ φανερώνει τον τρόμο της εταιρίας που βλέπει να μειώνονται διαρκώς οι χρήστες που μοιράζονται προσωπικά τους στοιχεία και ενδιαφέροντα, με αποτέλεσμα το Facebook να χάνει έσοδα από τις διαφημιστικές εταιρίες. 

  Ωστόσο άλλοι αναλυτές που επικαλείται το περιοδικό Forbes πιστεύουν ότι η αλλαγή στην λειτουργία του Facebook θα το βοηθήσει μακροπρόθεσμα, καθώς όσο πληθαίνουν οι χρήστες που μοιράζονται περισσότερα προσωπικά τους στοιχεία, η αξία της εταιρίας θα αρχίσει να ανεβαίνει. 

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Οι υποστηρικτές του Τραμπ κατηγορούν το twitter ότι τους μπλοκάρει

  Οι υποστηρικτές του Τραμπ κατηγορούν το twitter ότι τους μπλοκάρει

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-14 16:21:47 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Και μάλιστα, η πλατφόρμα τους μπλοκάρει χωρίς να το γνωρίζουν Μπορεί το twitter να ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να διαγράψει το λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς τα tweets του έχουν δημόσιο ενδιαφέρον, όμως οι οπαδοί του υποστηρίζουν ότι σε αυτούς εφαρμόζεται άλλη πολιτική. 


  Σύμφωνα με υποστηρικτές του Τραμπ καθώς και ακροδεξιούς χρήστες, η διάσημη πλατφόρμα τους μπλοκάρει τους λογαριασμούς και χωρίς να το γνωρίζουν. Η θεωρία τους στηρίζεται σε ένα βίντεο, στο οποίο εργαζόμενος του Twitter λέει ότι το δίκτυο μπορεί να κρύψει ορισμένους χρήστες, δηλαδή να τους «καλύψει» ώστε οι άλλοι να μην τους βλέπουν. Ωστόσο, οι χρήστες δεν έχουν τρόπο να το γνωρίζουν εάν η παρουσία τους καλύπτεται ή όχι. 

  Ωστόσο, το twitter αρνείται ότι ότι εφαρμόζει ένα τέτοιο μέτρο. Κι όταν μπλοκάρει συγκεκριμένα tweets και χρήστες, είναι μόνον επειδή παραβιάζουν τους κανόνες της πλατφόρμας. 

  Το κρυφό μπλοκάρισμα αποτελεί μια μεγάλη θεωρία συνωμοσίας ανάμεσα στους χρήστες, που υποστηρίζουν ότι το Twitter προβαίνει σε τέτοιες μεθόδους για να ενισχύσει τη δική του ιδεολογία.  

  Πάντως η πλατφόρμα αρνείται τέτοιου είδους πρακτικές και σημειώνει ότι το βίντεο, που έχει αναρτήσει ο Τζέιμς Ο' Κίφι, δεν έχει ορθό περιεχόμενο κι ότι δεν αντανακλά την πολιτική του. 


  Την ίδια ώρα, το ίδιο βίντεο δείχνει έναν μηχανικό του twitter που λέει ότι ο ιστότοπος θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά μηνύματα, μεταξύ αυτών και του Ντόναλντ Τραμπ. Πάντως, ενώ το twitter λέει ότι θα αντισταθεί σε κάθε προσπάθεια να επιχειρήσει κάτι τέτοιο, οι όροι χρήσης του παρέχουν τέτοια δυνατότητα. 


  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Samsung Galaxy X: Έγινε επίδειξη της σχεδόν ολοκληρωμένης έκδοσης σε κλειστό κύκλο στο CES 2018 (;)

  Samsung Galaxy X: Έγινε επίδειξη της σχεδόν ολοκληρωμένης έκδοσης σε κλειστό κύκλο στο CES 2018 (;)

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2018-01-12 20:37:53 | Πηγή: Techgear

  Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα κυκλοφόρησε η φήμη ότι η Samsung θα ξεκινήσει την παραγωγή του αναδιπλώμενου Galaxy X τον προσεχή Νοέμβριο, με σκοπό να κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του 2019. Ο λόγος της καθυστέρησης δεν αφορά τελικά το hardware, αλλά το λειτουργικό σύστημα!

  Νεές αναφορές έρχονται τώρα από το Las Vegas και το CES 2018, όπου φαίνεται ότι η Samsung παρουσίασε σε κλειστό κύκλο δύο διαφορετικά πρωτότυπα του Galaxy X, ενώ ήρθαν στη δημοσιότητα και δύο νέες πατέντες της εταιρείας από την ιστοσελίδα LetsGoDigital.

  Σύμφωνα με αυτές, το Samsung Galaxy X αποτελείται από δύο κομμάτια που ενώνονται με έναν μεντεσέ από τη μία πλευρά, ενώ από την άλλη υπάρχει η αναδιπλώμενη οθόνη αφής με πλήρες μέγεθος στις 7.3”. Στο επάνω μέρος, βλέπουμε ένα συρόμενο μέρος που πιθανότατα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την διαδικασία της αναδίπλωσης.

  Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι συνέβη πίσω από τις κουρτίνες στο CES 2018, αλλά είναι εμφανές ότι το πράγμα έχει αρχίσει να σοβαρεύει πραγματικά αυτή τη φορά. Είναι εξαιρετικά πιθανό ότι θα έχουμε εξελίξεις για το Samsung Galaxy X και στο MWC 2018.

  [via]

   

   

   

           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο