• Nakefit: Ειδικές σόλες που κολλάς στις πατούσες για να μην σε καίει η άμμος! [Video]

  Nakefit: Ειδικές σόλες που κολλάς στις πατούσες για να μην σε καίει η άμμος! [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2017-06-22 16:56:59 | Πηγή: Techgear

  Μπήκαμε και επίσημα στο καλοκαίρι από εχθές, με τη θερμοκρασία να αρχίζει σιγά σιγά να φτάνει στα επίπεδα της εποχής και τον κόσμο να σκέφτεται αμμουδιές και παραλίες. Επομένως, είναι η κατάλληλη εποχή για να ρίξουμε μια ματιά σε ένα επαναστατικό προϊόν που είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί δεν είχε γίνει πραγματικότητα εδώ και χρόνια.

  Ο λόγος για το Nakefit, μια υποαλλεργική ελαστική σόλα που κολλάς επάνω στις πατούσες και σε προστατεύει τόσο από την κάψα της άμμου (ή οποιασδήποτε επιφάνειας) όσο και από τραχείες επιφάνειες (π.χ. βράχια). Παράλληλα, προσφέρει και καλά κρατήματα για να μην γλιστράς σε πλακάκια, πισίνες κλπ.! Δυστυχώς δεν αναφέρεται το υλικό που χρησιμοποιούν για το Nakefit, αλλά δεν παύει να είναι εντυπωσιακό.

  Οι δημιουργοί του Nakefit έχουν στραφεί στην πλατφόρμα χρηματοδότησης Kickstarter για να υλοποιήσουν την ιδέα τους και έχουν ήδη καταφέρει να συγκεντρώσουν 10 φορές περισσότερα χρήματα από τον στόχο, ενώ απομένουν ακόμη 15 ημέρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας!

  Με €30 αγοράζεις 10 ζευγάρια και ξενοιάζεις για όλο το καλοκαίρι!

 • «Έξυπνες» ιατρικές συσκευές συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των ασθενών

  «Έξυπνες» ιατρικές συσκευές συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των ασθενών

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-22 16:23:45 | Πηγή: Skai
  «Έξυπνες» ιατρικές συσκευές με το κατάλληλο λογισμικό συμβάλλουν στην σωματική και νοητική ενδυνάμωση ασθενών προκειμένου να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους.

  Δεν πρόκειται για μηχανήματα που κάνουν απλώς μετρήσεις: οι συσκευές αυτές μπορούν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση των ασθενών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πρώιμη διάγνωση αρκετών παθήσεων και την έγκαιρη και καλύτερη αντιμετώπισή τους. 

  Τέτοιες συσκευές, αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα και την εφαρμογή των Πληροφορικών Συστημάτων Υγείας Βιοϊατροτεχνολγικών συστημάτων, παρουσιάζονται στο πλαίσιο του 30ου Διεθνούς Συνεδρίου Βιοϊατρικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, οι εργασίες του οποίου διεξάγονται (έως τις 24 Ιουλίου) στη Θεσσαλονίκη.

  Οι έξυπνες συσκευές δεν μετράνε απλώς αλλά μπορούν να καταλάβουν και να δώσουν πληροφορίες γι΄αυτό το οποίο μετράνε. Για παράδειγμα ένα γλυκοζιόμετρο που μετράει το σάκχαρο με την χρήση της τεχνολογίας μπορεί να βρει την τιμή και να την στείλει ασύρματα σε μία συσκευή ανάγνωσης ή εκτύπωσης ή σε έναν φάκελο, με σημάνσεις που μπορεί να τις αξιοποιήσει κάποιος αρμόδιος, όπως μια υπηρεσία που ψάχνει να βρει δεδομένα μετρήσεων ηλικιωμένων που μετράνε το σάκχαρο τους το πρωί.

  «Τέτοιου είδους τεχνολογίες προσπαθούμε να τις αξιολογήσουμε στο πλαίσιο του προγράμματος UNCAP το οποίο αφορά την τεχνολογική υποστήριξη της φροντίδας της τρίτης ηλικίας ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός» ανέφερε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Ιατρικής, Παναγιώτης Μπαμίδης.

  Μια καινοτόμα εφαρμογή για την πρώιμη ανίχνευση της νόσου Πάρκινσον


  Μια καινοτόμα εφαρμογή, σχεδιασμένη για έξυπνα κινητά, η iPrognosis, που θα παρουσιαστεί στο Συνέδριο, στοχεύει στην κατανόηση των συμπεριφορικών δεικτών, που σχετίζονται με τους προγνωστικούς δείκτες της νόσου Πάρκινσον, ώστε να επιτευχθεί η πρώιμη ανίχνευση της νόσου.

  Στόχος σε δεύτερη φάση είναι η νοητική και σωματική ενδυνάμωση καθώς και η βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών αυτών.

  H ιδέα για την εφαρμογή αυτή ξεκίνησε από την ομάδα του καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ , Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη και μετά τη βράβευσή της, το 2015, σε διαγωνισμό της Microsoft, μετεξελίχθηκε το 2016 στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα iPrognosis.

  Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Χατζηλεοντιάδης, σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένας τρόπος καταγραφής δεδομένων για τις αλλαγές στα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς, τα οποία σχετίζονται με τους προγνωστικούς δείκτες της νόσου Πάρκινσον. «Αυτό που θέλουμε είναι μέσω μιας εφαρμογής που κατεβάζει κανείς το κινητό του και μέσα από την καθημερινή χρήση του κινητού να δούμε τις διαφορές στη συμπεριφορά».

  Στοιχεία όπως αν αλλάζει η φωνή του ασθενή ή το πως χρησιμοποιεί το κινητό για να γράψει μηνύματα, και το πως περπατάει, είναι διαφωτιστικά για τους ιατρούς. «Με αυτή την εφαρμογή λόγω της πολύ συχνής δειγματοληψίας μπορούμε να αρχίσουμε να βλέπουμε κάποιες τέτοιες διαφορές».

  Για την ώρα την εφαρμογή την χρησιμοποιούν μόλις 200 χρήστες αλλά οι ερευνητές επιδιώκουν να αυξήσουν τη βάση των χρηστών στους 5000, ώστε έχοντας όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες, να προγραμματίσουν μοντέλα πρόβλεψης της νόσου Πάρκινσον για την οποία αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο σύστημα πρόβλεψης. Αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα είναι διεθνές και «τρέχει» στη Γερμανία, στην Αγγλία, στην Πορτογαλία και την Ελλάδα, αναφέρει ο κ. Χατζηλεοντιάδης.

  Όσοι θέλουν να κάνουν χρήση της εφαρμογής δεν έχουν παρά να την εγκαταστήσουν στο κινητό τους από το google play, να αποδεχτούν τους όρους χρήσης και να προσφέρουν τα δεδομένα του, τα οποία μεταφορτώνονται σε ένα cloud, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στην έρευνα για τη νόσο Πάρκινσον.

  «Η εφαρμογή συλλέγει δεδομένα τα οποία έχουν σχέση με τη δραστηριότητα μέσω τηλεφώνου, με τη φωνή του, με τα μηνύματα κλπ. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την ιδιωτικότητά του δηλαδή δεν καταγράφεται η φωνή απλώς αναλύεται και στέλνονται τα χαρακτηριστικά της ανάλυσης, δεν καταγράφεται το τι γράφει κάποιος, αλλά πως το γράφει δηλαδή πως πατάει το πλήκτρο πόση ώρα το κρατάει πατημένο. Οπότε τα θέματα ιδιωτικότητας είναι όλα λυμένα. Υπάρχουν εγκρίσεις από την Επιτροπή Ηθικής του Πανεπιστημίου», διευκρινίζει ο κ. Χατζηλεοντιάδης.

  Στη δεύτερη φάση του προγράμματος θα δημιουργηθούν καινοτόμα συστήματα παρεμβάσεων αρχικά σε 60 ασθενείς με Πάρκινσον (20 από Ελλάδα, 20 από Γερμανία και 20 από Αγγλία) μέσω "έξυπνων" κινητών, τάμπλετ, «έξυπνων» τηλεοράσεων, αλλά και μιας ζώνης που θα καταγράφει ακόμα και τους ήχους των εντέρων.

  «Από τους σε ανθρώπους στους οποίους θα ανιχνεύσουμε νόσο του Πάρκινσον θα γίνει μια επιλογή περίπου 60 ασθενών. Σε αυτούς θα δοθούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις, όπως για παράδειγμα παιχνίδια που έχουν σχέση με τη φυσική άσκηση, παιχνίδια τα οποία έχουν σχέση με τα συναισθήματα, γιατί υπάρχει το πρόβλημα στους ασθενείς οι οποίοι παθαίνουν κατάθλιψη και σιγά σιγά αδυνατούν να εκφράσουν με το πρόσωπο τα συναισθήματα. Θα τους δώσουμε ένα έξυπνο ρολόι το οποίο είτε ηχητικά είτε με δόνηση θα δημιουργεί κάποια διέγερση στον εγκέφαλο και θα μπορούν περπατάνε κανονικά. Επίσης, κατά τη διάρκεια του ύπνου θα υπάρχει αυτό που ονομάζεται active dream δηλαδή θα ζούνε το όνειρό τους. Δηλαδή, θα υπάρχει μια νυχτερινή παρέμβαση με την τροφοδότηση των ασθενών αυτών με ήχους που έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Αυτό θα γίνεται ενώ κοιμούνται. Δεν θα ξυπνάνε, αλλά θα δημιουργούν στον εγκέφαλο μια κατάσταση ηρεμίας έτσι ώστε να μην υπάρχει αυτή η εγρήγορση»,πρόσθεσε ο κ. Χατζηλεοντιάδης.
  Tags: έξυπνες συσκευές, Πάρκινσον
 • Το Google Product Design Sprint έρχεται στην Κρήτη!

  Το Google Product Design Sprint έρχεται στην Κρήτη!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:37:10 | Πηγή: Techgear

  [Δ.Τ.]

  Για πρώτη φορά η κοινότητα Google Developers Group Greece, εκπροσωπώντας τo GDG Ηράκλειο, το GDG Θεσσαλονίκη και το GDG Αθήνα διοργανώνει το επίσημο Google Product Design Sprint στο Ηράκλειο Κρήτης στις 26 και 27 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Google After I/O Extended Ηρακλειο 2017.


  Το Product Design Sprint χρησιμοποιεί τη σχεδιαστική σκέψη για να μειώσει τους εγγενείς κινδύνους που παρουσιάζονται κατα την μεταφορά των προϊόντων στην αγορά με επιτυχία.

  Αναπτύχθηκε από την Google Ventures και αποτελεί μια επιτυχημένη μεθοδολογία ανάπτυξης στρατηγικής, καινοτομίας και “Design Thinking” που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιαδήποτε ομάδα (εταιρεία, startup) σχεδιάζει να εισάγει στην αγορά μια νέα επιχειρηματική πρόταση / προϊόν. Είναι μια γρήγορη διαδικασία απάντησης κρίσιμων ζητημάτων μέσω σχεδιασμού, δημιουργίας πρωτοτύπων και δοκιμής ιδεών (understanding | sketching-designing, prototyping & validating ideas).

  Κατά τη διάρκεια του Product Design Sprint που διοργανώνεται στο Ηράκλειο, επιλεγμένες startups και εταιρείες με τη βοήθεια μεντόρων θα διδαχθούν τη μεθοδολογία του Product Design Sprint με σκοπό να μπορέσουν να την εφαρμόσουν στα δικά τους προϊόντα ή υπηρεσίες.

  “Σκοπός αυτού του ειδικού session είναι η εισαγωγή ενός εργαλείου για Startups και Επιχειρήσεις προκειμένου να μειωθούν οι διαδικασίες όταν μια επιχείρηση είναι έτοιμη να εισαχθεί στην αγορά ή σκέφτεται να εισάγει ένα νέο προϊόν / υπηρεσία, μέσω της δυνατότητας να δουν το μελλοντικό τελικό προϊόν και τις αντιδράσεις των πελατών τους, προτού προβούν σε τυχόν δαπανηρές δεσμεύσεις.”

  Εάν είστε startup ή εταιρεία που θα ήθελε να μάθει περισσότερα σχετικά με το πλαίσιο των Google Ventures, συμπληρώστε αυτή τη φόρμα. Η υποβολή δηλώσεων θα κλείσει στις 14 Ιουλίου και οι επιλεγμένες startups ή εταιρείες θα ενημερωθούν μέχρι τις 16 Ιουλίου για τη συμμετοχή τους στο Product Design Sprint.

  Αν θα θέλατε να συμμετέχετε ως μέντορας και να ζήσετε την εμπειρία αυτή, σας προσκαλούμε να συμπληρώσετε αυτή τη φόρμα. Η υποβολή δηλώσεων θα κλείσει στις 14 Ιουλίου. Οι επιλεγμένοι μέντορες θα λάβουν μέχρι τις 16 Ιουλίου όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες.

  Για περισσότερες πληροφορίες για το Product Design Sprint στην Κρήτη, παρακαλούμε ανατρέξτε στην επίσημη ιστοσελίδα Design Sprint.

  Στην Κρήτη, το Google Developers Group Greece συνεργάζεται με το Σύλλογο Νεανικής Επιχειρηματικότητας, λόγω της αξιοσημείωτης συμβολής του στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων, στην επαγγελματική κατάρτιση και δικτύωση των ευάλωτων ομάδων και λόγω των πολιτικών ένταξης που ακολουθεί. Το YEC είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί ως “θερμοκοιτίδα ιδεών και ονείρων των νέων που ενδιαφέρονται για την επιχειρηματικότητα και είναι πρόθυμοι να δημιουργήσουν“.

 • Η τεχνητή νοημοσύνη της Microsoft τερματίζει το Ms. Pac-Man με το υψηλότερο δυνατό σκορ [Video]

  Η τεχνητή νοημοσύνη της Microsoft τερματίζει το Ms. Pac-Man με το υψηλότερο δυνατό σκορ [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:37:10 | Πηγή: Techgear

  Η ερευνητές της Microsoft αρχίζουν να κάνουν απόσβεση της επένδυσης για την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της Maluuba με έναν μάλλον παράξενο, αλλά σίγουρα εντυπωσιακό τρόπο. Αντί να δούμε κάποια “σοβαρή” εφαρμογή, οι ερευνητές αποφάσισαν να επιδείξουν τις δυνατότητες της βάζοντας την τεχνητή νοημοσύνη όχι μόνο να τερματίσει το Ms. Pac-Man, αλλά να σημειώσει και το υψηλότερο δυνατό σκορ, κάτι που ένας άνθρωπος θα χρειαζόταν cheat για να το επιτύχει.

  Για να τα καταφέρει, η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft διαχώρισε το παιχνίδι σε 150 μικρότερα κομμάτια και ανέθεσε σε διαφορετικά τμήματα την εκτέλεση τους. Οι ερευνητές ακολούθησαν μια διαφορετική τεχνική εκπαίδευσης της τεχνητής νοημοσύνης, την οποία ονομάζουν Hybrid Reward Architecture. Η διαφορά έχει να κάνει με το γεγονός ότι μεγιστοποιεί το δυνατό αποτέλεσμα με συνεχόμενους ανατροφοδοτούμενους ελέγχους σωστού-λάθους, σε αντίθεση με τις περισσότερες τεχνικές που επιλέγουν τον καλύτερο δρόμο επειδή έτσι τους έδειξαν εξαρχής.

  Αυτή η τεχνική έρχεται πιο κοντά στην ανθρώπινη φύση, καθώς κατά βάση μαθαίνουμε μέσα από τις δοκιμές και τα λάθη. Στόχος, άλλωστε, των ερευνητών της Microsoft είναι να εκμεταλλευτούν τα αποτελέσματα για να αναπτύξουν μια ακόμη καλύτερη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που θα προβλέπει τους οκονομικούς στόχους της εταιρείας και θα παίρνει αποφάσεις σε υψηλό επίπεδο.

  [Microsoft]

 • Chuwi Lapbook 12.3: Νέα έκδοση με Ubuntu OS και έξτρα εκπτωτικά κουπόνια για όσους προλάβουν!

  Chuwi Lapbook 12.3: Νέα έκδοση με Ubuntu OS και έξτρα εκπτωτικά κουπόνια για όσους προλάβουν!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:37:10 | Πηγή: Techgear

  Ξανά στο προσκήνιο η Chuwi με το πολύ ενδιαφέρον και αξιόλογο Chuwi Lapbook 12.3, με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι πλέον προσφέρει και την επιλογή για λειτουργικό σύστημα Ubuntu σε όσους το επιθυμούν και να κατεβάζει την τιμή του σε μόλις €266.99 δηλώνονταςτο κουπόνι CHUWI123 στο ταμείο!

  Παράλληλα, η εταιρεία προσφέρει σε εξαιρετικές τιμές 4 laptops και 4 tablets της, αρκεί να προλάβετε τον περιορισμένο αριθμό τεμαχίων για το καθένα από αυτά. Ειδικά το Chuwi Lapbook 15.6 με Windows 10, 4GB RAM, 64GB αποθηκευτικό χώρο και μπαταρία 10000mAh αποτελεί τεράστια ευκαιρία σε τιμή μόλις €151.29!

   

 • LEAGOO KIICAA S8: Ο απόλυτος κλώνος του Galaxy S8 στα σκαριά με τιμή μικρότερη από $300

  LEAGOO KIICAA S8: Ο απόλυτος κλώνος του Galaxy S8 στα σκαριά με τιμή μικρότερη από $300

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: PotatoHead | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:37:10 | Πηγή: Techgear

  Ήταν αναμενόμενο ότι η LEAGOO θα προσπαθήσει να χτίσει το όνομα της με τα entry-level υπερ-προσιτά smartphones της, όπως το M5 Edge, προτού επιχειρήσει να δείξει τις πραγματικές δυνατότητές της. Η απόδειξη μας έρχεται από τον επίσημο λογαριασμό της εταιρείας στο Twitter, απ’ όπου επιβεβαιώνει τη νέα οικογένεια LEAGOO KIICAA S8.

  Όπως βλέπουμε από την εικόνα, η LEAGOO ετοιμάζει ένα smartphone με bezel-less οθόνη σε αναλογία 18:9 και εμφάνιση που παραπέμπει ξεκάθαρα στο Samsung Galaxy S8. Η σειρά θα περιλαμβάνει τρία μοντέλα, KIICAA S8, KIICAA S8 Lite και KIICA S8 Premium, με το επερχόμενο MediaTek MT6763 SoC (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη).

  Ακόμη γίνεται λόγος για μνήμη RAM 4GB/6GB, αποθηκευτικό χώρο 64GB/128GB και μέγεθος οθόνης 5.72” για τα S8/S8 Lite και 5.99” για το S8 Premium. Στην εικόνα διακρίνουμε επίσης αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και διπλή κάμερα στο πίσω μέρος.

  Πιθανότατα θα έχουμε συνεχή ροή ειδήσεων για το LEAGOO KIICAA S8 μέσα στις επόμενες ημέρες και αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία δεν σκοπεύει να κοστολογήσει την ακριβότερη έκδσοη σε τιμή μεγαλύτερη των $300!

   

 • Νέα σειρά εκτυπωτών από την HP Hellas

  Νέα σειρά εκτυπωτών από την HP Hellas

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:37:10 | Πηγή: Techgear

  [Δ.Τ.]

  Η HP πρωτοπορεί με την κυκλοφορία των πιο εξελιγμένων και ασφαλών εκτυπωτών A3. Με αφορμή την ανακοίνωση των νέων πολυμηχανημάτων σε όλο τον κόσμο και την άφιξή τους στην Ελληνική αγορά, μία ειδικά αφιερωμένη συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα από την HP Hellas. Δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι από τα μέσα βρέθηκαν στο χώρο της Τζαφέρη 16, στο Γκάζι, όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, για να γνωρίσουν και να δουν από κοντά τις δυνατότητες των πιο εξελιγμένων εκτυπωτών A3 της αγοράς.


  Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανασκόπιση των αποτελεσμάτων της εταιρείας και στην παρουσίαση της νέας ηγετικής της ομάδας της HP Hellas. Όλοι όσοι παρεβρέθησαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες από στελέχη της νέας ομάδας αλλά και να συνομιλήσουν μαζί τους.

  Όπως δήλωσε ο κ. Σπύρος Πετράτος, Managing Director της HP Hellas,

  “Είμαστε ικανοποιημένοι με τη θέση που έχουμε κατακτήσει στην αγορά, όπως αυτή φαίνεται από από τα αποτελέσματα της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο. Οι κύριοι πυλώνες της επιτυχίας μας ήταν η συνεκτικότητα στην υλοποίηση της στρατηγικής μας, η ενδυνάμωση της εταιρείας με άξιους συνεργάτες, η συνεχής δημιουργία τεχνολογικών καινοτομιών που αποτελεί μέρος του DNA μας, και ο σεβασμός με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τους πελάτες μας και τις ανάγκες τους”

  Στον ειδικά διαμορφωμένο βιομηχανικό χώρο της Τζαφέρη σχεδιασμένο για την ανάδειξη των μηχανήματων της HP, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου χαρτοφυλακίου πολυμηχανημάτων A3 MFP. Πρόκειται για το νέο χαρτοφυλάκιo εκτυπωτών πολλαπλών χρήσεων A3 MFP με επαναστατική τεχνολογία. Είναι εξοπλισμένοι με τα πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, που είναι πλέον απαραίτητα για να αντιμετωπιστεί ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός απειλών προς τα επαγγελματικά μηχανήματα εκτύπωσης. Η νέα σειρά προϊόντων άφησε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις.

  Ο κ. Στρατής Ρουμελιώτης, HP CEP Sales Manager για Ελλάδα και Κύπρο δήλωσε σχετικά

  “Η βελτίωση της ασφάλειας εκτύπωσης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την HP. Συνεχίζουμε να καινοτομούμε στην αγορά ενσωματώνοντας μία ολοκληρωμένη σειρά χαρακτηριστικών ασφαλείας που προστατεύουν τις συσκευές, τα στοιχεία, τα έγγραφα, δημιουργώντας μία πολυεπίπεδη προσέγγιση αασφαλείας για την καταπολέμηση προηγμένων επιθέσεων”

  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε και η νέα ανανεωμένη σειρά προϊόντων gaming OMEN της HP, την οποία ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία, ενώ όσοι παρεβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να δουν σε δράση τα μηχανήματα Elite x3.

 • SEGA Forever: Τα κλασικά games της εταιρείας (Sonic, Altered Beast κλπ.) δωρεάν για Android και iOS! [Video]

  SEGA Forever: Τα κλασικά games της εταιρείας (Sonic, Altered Beast κλπ.) δωρεάν για Android και iOS! [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:37:10 | Πηγή: Techgear

  Αναμενόμενη η κίνηση της SEGA να φέρει τα παλιά αγαπημένα παιχνίδια των κονσολών της στις φορητές συσκευές, αλλά σίγουρα δεν περιμέναμε ότι θα τα διέθετε εντελώς δωρεάν! Σε αντίθεση, λοιπόν, με την Capcom που κυκλοφόρησε μερικούς τίτλους της επί πληρωμή και με μεγάλη επιτυχία (βλ. Commando, 1942 και Ghosts ‘n’ Goblins), η SEGA ανακοίνωσε ότι οι τίτλοι της συλλογής SEGA Forever θα είναι διαθέσιμοι δωρεάν για συσκευές Android και iOS.

  Η αρχή γίνεται με πέντε παιχνίδια, τα Sonic the Hedgehog, Phantasy Star II, Comix Zone, Kid Chameleon και Altered Beast, αλλά αναμένονται περισσότερα στο κοντινό μέλλον με τις προσθήκες να γίνονται κάθε δύο εβδομάδες! Σε όλα εμφανίζονται κατά διαστήματα διαφημίσεις (γι’ αυτό είναι δωρεάν), αλλά με €1.99 μπορούμε ανά πάσα στιγμή να τις ξεφορτωθούμε.

  Sonic the Hedgehog – [Google Play Link] / [App Store Link]
  Phantasy Star II – [Google Play Link] / [App Store Link]
  Comix Zone – [Google Play Link] / [App Store Link]
  Kid Chameleon – [Google Play Link] / [App Store Link]
  Altered Beast – [Google Play Link] / [App Store Link]

 • Snap Map: Η νέα λειτουργία του Snapchat για να βλέπεις που βρίσκονται οι φίλοι σου [Video]

  Snap Map: Η νέα λειτουργία του Snapchat για να βλέπεις που βρίσκονται οι φίλοι σου [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:37:10 | Πηγή: Techgear

  Τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχεται το Snapchat από τους αντιγραφείς ανταγωνιστές του πιέζουν ακόμη περισσότερο την εταιρεία να δημιουργήσει νέες λειτουργίες για να κρατήσει το ενδιαφέρον των χρηστών, και να μας προετοιμάσει για αυτά που θα δούμε σύντομα σε Instagram, Facebook Messenger κλπ.

  Η νέα προσθήκη ονομάζεται Snap Map και όπως υποδηλώνει η ονομασία πρόκειται για έναν χάρτη που βοηθά τους χρήστες να δουν σε ποιο σημείο του χάρτη βρίσκονται οι φίλοι τους ή που συμβαίνει κάποιο event, καθώς και να παρακολουθήσουν τα snaps που ανεβαίνουν στην περιοχή όπου βρίσκονται οι ίδιοι. Φυσικά θα υπάρχει η επιλογή να μην μοιράζεσαι την τοποθεσία σου με κανέναν.

  Το Snap Map εμφανίζεται σταδιακά σε όλους τους χρήστες Android και iOS με τη νέα αναβάθμιση του Snapchat.

 • OnePlus 5: Ξεκίνησε η προπώληση στο Geekbuying σε χαμηλότερη τιμή από την OnePlus

  OnePlus 5: Ξεκίνησε η προπώληση στο Geekbuying σε χαμηλότερη τιμή από την OnePlus

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: PotatoHead | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:37:10 | Πηγή: Techgear

  Η OnePlus θα ξεκινήσει την πώληση των δύο εκδόσεων του OnePlus 5 στις 27 Ιουνίου μέσα από το επίσημο κατάστημα της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτός θα είναι ο μόνος τρόπος για να το αγοράσει κανείς. Ήδη αρχίζουν να γεμίζουν τις αποθήκες τους και τα κινέζικα καταστήματα, με το Geekbuying να κάνει την αρχή προσφέροντας την έκδοση 6GB + 64GB σε χαμηλότερη τιμή από την επίσημη της OnePlus.

  Για του λόγου το αληθές, το κατάστημα ξεκίνησε να δέχεται προπαραγγελίες για το OnePlus 5 (6GB + 64GB) στο χρώμα Slate Gray σε τιμή €484.37, δηλαδή περίπου €15 φθηνότερα από την OnePlus, και πραγματοποιεί την αποστολή στη χώρα μας δωρεάν μέσω κανονικού ταχυδρομείου. Πάντως, η έκδοση 8GB + 128GB είναι διαθέσιμη ελαφρώς ακριβότερα από την επίσημη τιμή της εταιρείας.

 • Η Samsung διοργανώνει διαγωνισμό σχεδιασμού για αξεσουάρ τηλεοράσεων QLED TV 

  Η Samsung διοργανώνει διαγωνισμό σχεδιασμού για αξεσουάρ τηλεοράσεων QLED TV 

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:37:10 | Πηγή: Techgear

  [Δ.Τ.]

  Η Samsung ανακοίνωσε τον πρώτο διεθνή διαγωνισμό σχεδιασμού για αξεσουάρ τηλεόρασης σε συνεργασία με το Dezeen, το πρωτοπόρο περιοδικό design και αρχιτεκτονικής. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει έως την 1 Αυγούστου. Οι σχεδιαστές θα πρέπει να καταθέσουν τα καλύτερα σχέδια τους για βάσεις τηλεοράσεων QLED TV μαζί με το αντίστοιχο στρατηγικό επιχειρηματικό πλάνο. Το συνολικό ποσό των επάθλων θα ανέλθει στις 30.000€.

  Οι πέντε κορυφαίοι φιναλίστ του διαγωνισμού «Dezeen X Samsung QLED TV: Stand Design Competition» θα προσκληθούν στην IFA 2017, την κορυφαία έκθεση ηλεκτρονικών ειδών και οικιακών συσκευών στην Ευρώπη, που διοργανώνεται από την 1η έως τις 4 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο.

  Αυτά τα σχέδια θα κατασκευαστούν ως πραγματικές βάσεις και θα προβληθούν ως μέρος ενός ειδικού installation στην IFA 2017 στο περίπτερο της Samsung. Ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί στην IFA και θα λάβει το χρηματικό βραβείο των 8.000€.

  Όπως δήλωσε ο HS.Kim, Πρόεδρος του Visual Display Business στη Samsung Electronics,

  “Θέλουμε να δώσουμε σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των καταναλωτών μας, την ευκαιρία να επιδείξουν τη δημιουργικότητά τους και να μας βοηθήσουν να σχεδιάσουμε το επόμενο σημαντικό αξεσουάρ για την τηλεόραση. Το απώτερο όραμα της Samsung είναι να δημιουργήσει μία ανοικτή πλατφόρμα για σχεδιαστές από όλο τον κόσμο, όπου θα μπορούν να αναδείξουν την εφευρετικότητά τους μέσα από μοναδικά σχέδια βάσεων που ταιριάζουν σε πολλούς διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους σπιτιού”

  Η Samsung QLED TV είναι μία πραγματικά lifestyle τηλεόραση, που δίνει στους καταναλωτές την ελευθερία να τοποθετήσουν την τηλεόρασή τους οπουδήποτε μέσα στο σπίτι. Τα πρωτοποριακά στοιχεία σχεδιασμού της QLED TV απαντούν στην ανάγκη των καταναλωτών για τη δημιουργία τεχνολογίας που ταιριάζει σε κάθε σπίτι ανεξάρτητα από την αισθητική του.

  Τον προηγούμενο μήνα, η Samsung ανακοίνωσε την κυκλοφορία των νέων αξεσουάρ τηλεοράσεων QLED TV, συμπεριλαμβανομένων των βάσεων Gravity και Studio, καθώς και του καινοτόμου «Invisible  Connection», που είναι ένα λεπτό, διαφανές οπτικό καλώδιο, σχεδιασμένο για να απαλλάσσει το χώρο από τη μέχρι τώρα ακαταστασία των καλωδίων γύρω από την τηλεόραση.

  Η σειρά τηλεοράσεων QLED TV της Samsung ήταν η πρώτη στον κόσμο που τυποποίησε την κατασκευή των βάσεων με αποτέλεσμα να είναι συμβατές για όλα τα μοντέλα τηλεοράσεων QLED TV 55 και 65 ιντσών. Ξεκινώντας με αυτά τα προϊόντα, η Samsung σκοπεύει να επεκτείνει την αγορά των αξεσουάρ για τηλεοράσεις.

  Με περισσότερους από 13 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες και 2.8 εκατομμύρια ενεργούς συνδρομητές, το Dezeen είναι μία από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές εκδόσεις για design.

  Το βασικό κοινό του είναι οι επαγγελματίες αρχιτεκτονικής και design, καθώς και καταναλωτές που είναι γνώστες της τεχνολογίας και του design. Η διαδικασία αίτησης και υποβολής προτάσεων θα πραγματοποιηθεί μέσα από το website του Dezeen.

  Για να κατεβάσετε την αίτηση και να μάθετε περισσότερα για τον διαγωνισμό Dezeen X Samsung, μπορείτε να επισκεφτείτε την ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: www.dezeen.com.

 • Nikon D500: Κατέκτησε το βραβείο Camera GP 2017 Editors Award

  Nikon D500: Κατέκτησε το βραβείο Camera GP 2017 Editors Award

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:37:10 | Πηγή: Techgear

  [Δ.Τ.]

  Η Nikon είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η ψηφιακή της φωτογραφική μηχανή SLR, D500, είναι ο παραλήπτης του βραβείου Camera GP (Grand Prix) 2017 Editors Award (Μέγα Βραβείο Συντακτών για Φωτογραφική Μηχανή 2017), εμπλουτίζοντας τη συλλογή βραβεύσεων από την TIPA και την EISA μεταξύ άλλων.

  Τα βραβεία Camera GP τελούνται υπό την αιγίδα του δημοσιογραφικού συλλόγου Camera Journal Press Club (C.J.P.C./Ιαπωνία), ο οποίος δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1963 και απαρτίζεται από συντάκτες 12 περιοδικών για φωτογραφικές μηχανές και φωτογράφιση (τον Απρίλιο του 2016). Ο νικητής του βραβείου Editors Award, με το οποίο βραβεύτηκε φέτος η D500, επιλέγεται με βάση τη δημοτικότητά του, τον ενθουσιασμό που έχει προκαλέσει και την καινοτομία που επιδεικνύει, σύμφωνα με την κρίση των μελών του C.J.P.C.

  Η D500 έχει συγκεντρώσει πλέον τρία βραβεία υψηλού κύρους. Έλαβε επίσης το βραβείο Best APS-C DSLR Expert (Καλύτερη στην κατηγορία APS-C DSLR Expert) στα βραβεία TIPA Awards 2016, καθώς και το βραβείο European Prosumer DSLR Camera 2016-2017 (Καλύτερη Φωτογραφική Μηχανή DSLR για Προχωρημένους Χρήστες 2016-2017) στα βραβεία EISA Awards 2016-2017.

  “Η D500 αποτελεί το πολυαναμενόμενο, νέο μοντέλο υψηλής τεχνολογίας στη σειρά φωτογραφικών μηχανών SLR της Nikon με φορμά APS-C. Προσφέρει εξαιρετική ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και τιμής, κληρονομώντας τυπικές λειτουργίες όπως τον αισθητήρα AF από την D5, το μοντέλο-ναυαρχίδα «πλήρους μεγέθους» της Nikon με φορμά 35 mm [135], αλλά παραμένοντας διαθέσιμη σε τιμή προσιτή για τον μέσο καταναλωτή. Η D500 μπορεί να θεωρηθεί μια φωτογραφική μηχανή που ενισχύει την ελκυστικότητα του φορμά APS-C με το σκληρό και ανθεκτικό σώμα της, το σκόπευτρο υψηλής ευκρίνειας και την παραπάνω από επαρκή απόδοση συνεχούς λήψης, συνδυασμός αντάξιος για ένα μοντέλο υψηλής τεχνολογίας. Είναι εξοπλισμένη με ανώτερο σύστημα AF που αποτελείται από σημεία εστίασης τα οποία καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος του κάδρου, ικανά για την καθαρή και ευκρινή αποτύπωση κινούμενων θεμάτων. Τη σημερινή εποχή, μολονότι η ανάπτυξη των φωτογραφικών μηχανών χωρίς καθρέφτη είναι εντυπωσιακή, η D500 μάς υπενθυμίζει τη γοητεία των φωτογραφικών μηχανών SLR.”

 • Two European Awards to a Greek project for energy autonomy from renewable sources! (VIDEO)

  Two European Awards to a Greek project for energy autonomy from renewable sources! (VIDEO)

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:32:14 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  The TILOS project is the first of its kind in the MediterraneanProto Thema Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • The F-35 aerial demonstration in the 2017 Paris Air Show! (AMAZING VIDEO)

  The F-35 aerial demonstration in the 2017 Paris Air Show! (AMAZING VIDEO)

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:32:14 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  From Icarus to Stealth Jet Fighters!…Proto Thema Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Αποκάλυψη: Το iPhone δημιουργήθηκε λόγω... μίσους!

  Αποκάλυψη: Το iPhone δημιουργήθηκε λόγω... μίσους!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:32:14 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Ο Στιβ Τζομπς αποφάσισε να επενδύσει στο σχέδιο αυτό λόγω του μίσους που του προκαλούσε ο σύζυγος μιας φίλης της γυναίκας του που εργαζόταν για τη MicrosoftΔεν ήταν κάποιο όραμα, δεν ήταν κάποια ιδέα αλλά το μίσος αυτό που οδηγήσε την Apple στην κατασκευή του iPhone.

  Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο πρώην επικεφαλής του τμήματος iOs της εταιρείας Σκοτ Φόρσταλ υποστηρίζοντας ότι ο Στιβ Τζομπς αποφάσισε να κατασκευάσει το smartphone λόγω του μίσους που ένιωθε για τον σύζυγο μιας φίλης της γυναίκας του που εργαζόταν για τη Microsoft.

  «Κάθε φορά που τον έβλεπε επέστρεφε την επόμενη ημέρα στο γραφείο γεμάτος νεύρα» θυμήθηκε ο Φόρσταλ σε ομιλία του στο μουσείο των υπολογιστών στην Καλιφόρνια.

  Έτσι όλοι έπεσαν με τα μούτρα στην ανάπτυξη του iPad που τότε ονομαζόταν «project purple» δίνοντας στον χρήστη τη δυνατότητα να μετακινεί φωτογραφίες χρησιμοποιώντας το δάχτυλό του.

  Όταν όμως ο Τζομπς είδε τις δυνατότητες αυτές είπε στους συνεργάτες του «πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να κάνετε αυτό το προσχέδιο σε μέγεθος τόσο μικρό ώστε να μπορείτε να το βάλετε στην τσέπη σας;».

  «Τότε πήγαμε στην ομάδα σχεδιασμού και αυτοί μας έφτιαξαν ένα σχέδιο. Όταν το Στιβ το είδε ανακοίνωσε: βάλτε σε αναμονή το σχέδιο με το tablet, ας φτιάξουμε ένα τηλέφωνο» περιέγραψε τι συνέβη ο Φόρσταλ.

  Αν και όταν κυκλοφόρησε το iPhone δέχθηκε σφοδρή κριτική λόγω της σύγκρισής του με τα υπάρχοντα τότε smartphone τελικά κατάφερε να επικρατήσει γιατί όπως είπε ο Φόρσταλ «αυτό που τότε δεν μπορούσαν να καταλάβουν ήταν ότι εμείς αλλάζαμε τον τρόπο με τον οποίο γίνονταν τα πράγματα».

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Βίντεο: «Έρχεται» το ρομπότ που σιδερώνει

  Βίντεο: «Έρχεται» το ρομπότ που σιδερώνει

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:32:14 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Διαθέτει κάμερα που «σαρώνει» το ρούχο και με τον κατάλληλο αλγόριθμο ανιχνεύει τυχόν ζάρες και τις σιδερώνειΤα ρομπότ στο μέλλον δεν θα κλέβουν μόνο τις δουλειές μας, αλλά θα κάνουν και τις δουλειές του νοικοκυριού. Ισπανοί ερευνητές παρουσίασαν ένα ανθρωποειδές ρομπότ που σιδερώνει ρούχα - με μεγάλη μάλιστα προσοχή στο έργο του, ώστε να μην αφήσει καμία ζάρα.

  Το ύψους 1,8 μέτρων ρομπότ με την ονομασία ΤΕΟ, το οποίο ζυγίζει περίπου 80 κιλά, διαθέτει μια κάμερα στο κεφάλι του, που «σαρώνει» το ρούχο πάνω στη σιδερώστρα, δημιουργώντας μια υψηλής ανάλυση τρισδιάστατη αναπαράστασή του. 

  Στη συνέχεια, με τον κατάλληλο αλγόριθμο ανιχνεύει τυχόν ζάρες ή άλλες ανωμαλίες στο ρούχο, ώστε να τις σιδερώσει αργά με το σίδερο.

  Οι ερευνητές του Εργαστηρίου Ρομποτικής του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης Κάρλος 3, με επικεφαλής τον Χουάν Βικτόρες, σύμφωνα με το "New Scientist", είχαν πρωτοπαρουσιάσει το ΤΕΟ το 2012. Τότε ανέβαινε σκάλες και άνοιγε πόρτες, τώρα εμπλούτισε το «ρεπερτόριό» του με το σιδέρωμα.

  Τα επόμενα καθήκοντα του ρομπότ θα είναι να μάθει να βοηθά στην κουζίνα με το μαγείρεμα και άλλες δουλειές. Τελικός στόχος των ερευνητών είναι το ΤΕΟ να μαθαίνει να κάνει οτιδήποτε απαιτεί ένα νοικοκυριό, απλώς βλέποντας τους ανθρώπους πώς το κάνουν. Εν ολίγοις, η χαρά της νοικοκυράς...

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Η Κίνα φέρεται να αγοράζει παλιά σοβιετική τεχνολογία για να στείλει αστροναύτες στη Σελήνη

  Η Κίνα φέρεται να αγοράζει παλιά σοβιετική τεχνολογία για να στείλει αστροναύτες στη Σελήνη

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:25:37 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Χόκινγκ: Ο εποικισμός άλλων πλανητών προϋπόθεση για την επιβίωση της ανθρωπότητας 21/06 15:01 Αποκαλύψεις από τη NASA για το σκάφος που θα «αγγίξει» τον Ήλιο 30/05 11:51

  Τα σχέδια μιας παλιάς σοβιετικής μηχανής που προοριζόταν για επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη αγοράζει η κινεζική διαστημική βιομηχανία, αναφέρει το Popular Mechanics, που επικαλείται «καλά πληροφορημένες πηγές».

  Στο πλαίσιο αυτής της νέας συμφωνίας, μια ουκρανική εταιρεία θα ανακατασκευάσει το σύστημα προώθησης που είχε αναπτυχθεί για να στείλει τους πρώτους Σοβιετικούς κοσμοναύτες στη Σελήνη πριν τους Αμερικανούς, εξοικονομώντας χρόνια έρευνας και ανάπτυξης για τους Κινέζους μηχανικούς.

  Η σοβιετική σεληνάκατος ήταν γνωστή με το όνομα «LK» (Lunny Korabl- σεληνιακό σκάφος) και ήταν μικρότερη και πιο ελαφριά από το αμερικανικό «Eagle» που πήγε τον Νιλ Άρμστρονγκ και τον Μπαζ Όλντριν στην επιφάνεια της Σελήνης τον Ιούλιο του 1969, σηματοδοτώντας πρακτικά το τέλος του «Space Race» με την επιτυχή κατάληξη της αποστολής «Απόλλων 11».

  Το 1974 οι σοβιετικές προσπάθειες για αποστολή στη Σελήνη έλαβαν τέλος, λόγω των ανεπιτυχών εκτοξεύσεων του πυραύλου Ν1. Ωστόσο, το LK, που θα κατέβαζε τους κοσμοναύτες (έναν τη φορά) στην επιφάνεια, είχε αναπτυχθεί πλήρως και ήταν έτοιμο. Αντίθετα με το αμερικανικό σκάφος, που είχε δύο ξεχωριστές μηχανές για κάθοδο και εκτόξευση, το LK χρησιμοποιούσε τον ίδιο συνδυασμό δύο κινητήρων και για την κάθοδο και για την άνοδο.

  Η ανάπτυξη του συστήματος αυτού άρχισε το 1965, και μάλιστα η μηχανή βρέθηκε στο διάστημα, στο πλαίσιο δοκιμαστικών πτήσεων. Τα χρόνια μετά το Space Race, η ουκρανική εταιρεία (γνωστή σήμερα ως KB Yuzhnoe) την προσάρμοσε για τα δεδομένα χρήσης σε βαλλιστικούς πυραύλους, αλλά και για ένα συμβόλαιο σχετικά με την ανάπτυξη ενός μικρού ευρωπαϊκού πυραύλου, του Vega.

  Σύμφωνα με τις πηγές που Popular Mechanics, που ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμες, Κινέζοι αξιωματούχοι ζήτησαν από τους Ουκρανούς να ανακατασκευάσουν εκείνο το τμήμα της σεληνακάτου (το σύστημα προώθησης) χρησιμοποιώντας νέα υλικά και τεχνολογίες (όπως σύγχρονα ηλεκτρονικά). Βάσει της συμφωνίας, οι Ουκρανοί θα δώσουν την Κίνα τα ανανεωμένα σχέδια, αλλά το ίδιο το τμήμα θα παραμείνει στην Ουκρανία- ενώ στο μέλλον Ουκρανοί μηχανικοί ίσως βοηθήσουν Κινέζους συναδέλφους τους όσον αφορά στην αναπαραγωγή αυτής της τεχνολογίας στην Κίνα.

  Αν και δεν έχει γίνει γνωστό πώς σκοπεύουν οι Κινέζοι να χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία, πηγές ενημερωμένες για το ζήτημα εκτιμούν πως θα βασιστούν σε αυτήν για να φτιάξουν μια μεγαλύτερη σεληνάκατο, ικανή να μεταφέρει 2 με 3 αστροναύτες στη Σελήνη- ή να τη χρησιμοποιήσουν ως πρότυπο για να αναπτύξουν δική τους αντίστοιχη τεχνολογία.

  ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚίναΟυκρανία

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Σχέδια για υβριδικό ελικόπτερο υψηλών ταχυτήτων με φτερά από την Airbus

  Σχέδια για υβριδικό ελικόπτερο υψηλών ταχυτήτων με φτερά από την Airbus

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:25:37 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Α380Plus: Η Airbus αναβαθμίζει το μεγαλύτερο επιβατηγό αεροπλάνο του κόσμου  19/06 17:50

  Η Airbus Helicopters αποκάλυψε την Τρίτη στο Paris Air Show την αεροδυναμική διαρρύθμιση του αεροσκάφους επίδειξης που αναπτύσσει, στο πλαίσιο του προγράμματος Clean Sky 2.

  Το σκάφος φέρει το κωδικό όνομα Racer (Rapid and Cost Effective Rotorcraft) και, σύμφωνα με την εταιρεία, θα ενσωματώνει καινοτόμα χαρακτηριστικά που θα το καθιστούν ικανό για ταχύτητα cruise άνω των 400 χλμ/ ώρα.

  «Θα αποσκοπεί στο να επιτυγχάνει τον καλύτερο συνδυασμό ταχύτητας, αποδοτικότητας κόστους, βιωσιμότητας και επιδόσεων αποστολής» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, όπου επίσης επισημαίνεται πως η τελική συναρμολόγηση του αεροσκάφους αναμένεται να αρχίσει το 2019, με μια πρώτη πτήση το επόμενο έτος.

  Το Racer θα κατασκευαστεί με βάση μια απλή αρχιτεκτονική, με στόχο την ασφάλεια και την αποδοτικότητα κόστους- ένα design «box-wing», με σκοπό την επίτευξη των βέλτιστων δυνατών αεροδυναμικών επιδόσεων. Ο σχεδιασμός αυτός θα παρέχει ανύψωση στο cruise mode, ενώ θα προστατεύει τους επιβάτες από την επίδραση των ελίκων.

  Το σκάφος θα περιλαμβάνει επίσης ένα «eco mode» (για εκκίνηση/ παύση της μιας μηχανής εν πτήσει, για να εξοικονομούνται καύσιμα και να αυξάνεται η εμβέλεια) καθώς και ειδικό σχεδιασμό για να μην είναι πολύ θορυβώδες. Επίσης, το αεροσκάφος θα επωφελείται από χρήση υβριδικών μεταλλικών υλικών, για μικρότερο βάρος και κόστος.

  Γενικότερα, το Racer βασίζεται στο σκάφος επίδειξης X3, όπου δοκιμάστηκαν πολλές από τις ιδέες που ενσωματώνει, και η εταιρεία αποσκοπεί στο να φέρει το concept αυτό πιο κοντά στην πραγματικότητα, για ένα αεροσκάφος που θα είναι ικανό να φέρει σε πέρας μεγάλο εύρος αποστολών- από επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και λειτουργία ασθενοφόρου μέχρι αερομεταφορές κ.α.

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Κέντρο έρευνας και e-ασφάλειας στο Ισραήλ ανοίγει η Kaspersky Lab

  Κέντρο έρευνας και e-ασφάλειας στο Ισραήλ ανοίγει η Kaspersky Lab

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:18:19 | Πηγή: Skai
  Η ρωσική εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας Kaspersky Lab άνοιξε κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) στην Ιερουσαλήμ, το οποίο θα ασχολείται με τη μελέτη και την ανάλυση των απειλών στον κυβερνοχώρο οι οποίες αφορούν sτις νέες τεχνολογίες (όπως είναι το «διαδίκτυο των πραγμάτων», συμπεριλαμβανομένων υποδομών και συσκευών των επιχειρήσεων ή των αυτοκινήτων που έχουν σύνδεση με το διαδίκτυο).

  Πρόκειται για το δεύτερο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Kaspersky Lab που ανοίγει μέσα σε έναν χρόνο στο εξωτερικό: παρόμοιο κέντρο εγκαινιάστηκε στην Ιρλανδία τον Σεπτέμβριο του 2016.

  Οι εμπειρογνώμονες της Kaspersky Lab στο Ισραήλ, θα συνεργάζονται με συναδέλφους τους από άλλες χώρες και θα ανταλλάσσουν πληροφορίες που αφορούν τις απειλές στον κυβερνοχώρο για τις επιχειρήσεις και ιδιώτες, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

  Ο γενικός διευθυντής της Kaspersky Lab Γιεβγκένι Κασπέρσκι αναφερόμενος στην επιλογή της
  εταιρείας του να ανοίξει ένα τέτοιο κέντρο στο Ισραήλ, είπε ότι «το Ισραήλ είναι ένας από τους σημαντικούς κόμβους τεχνολογίας περιλαμβανομένης και της διαδικτυακής ασφάλειας».

  Παράλληλα επεσήμανε ότι «η ψηφιακή επανάσταση συνεχίζεται και ο κόσμος γίνεται όλο και πιο διασυνδεδεμένος. Ήδη αυτή τη στιγμή οι λεγόμενες "έξυπνες" συσκευές είναι πολύ περισσότερες, από τους ανθρώπους που υπάρχουν στην Γη και από αυτές όλο και πιο πολύ εξαρτάται η καθημερινή μας ζωή».

  Η πλειονότητα των συσκευών και συστημάτων αυτών είναι τρωτή στις κυβερνοεπιθέσεις και το κέντρο της Ιερουσαλήμ «θα επικεντρωθεί σ' αυτού του είδους τις απειλές και στους τρόπους αντιμετώπισης τους».


  Tags: ασφάλεια, Ισραήλ, Kaspersky
 • DJI Mavic Pro: Το πανίσχυρο drone με τεράστια έκπτωση, δωρεάν αποστολή και χωρίς τελωνείο στην Ελλάδα!

  DJI Mavic Pro: Το πανίσχυρο drone με τεράστια έκπτωση, δωρεάν αποστολή και χωρίς τελωνείο στην Ελλάδα!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: PotatoHead | Ημερομηνία: 2017-06-21 17:47:40 | Πηγή: Techgear

  Το κατάστημα Tomtop μόλις μας ενημέρωσε για μια πολύ ενδιαφέρουσα προσφορά που τρέχει για το επόμενο δεκαήμερο και αφορά το DJI Mavic Pro, το πολύ εντυπωσιακό και πανίσχυρο drone της εταιρείας που διπλώνεται σε μέγεθος όσο ένα μπουκάλι νερό.

  Συγκεκριμένα, το κατάστημα ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί αποστολές στην Ελλάδα εντελώς δωρεάν και χωρίς τον κίνδυνο του τελωνείου, αναλαμβάνοντας να καλύψει τα έξοδα εκτελωνισμού απευθείας με κάθε παραγγελία! Τα παραπάνω ισχύουν είτε για αγορά του DJI Mavic Pro σε τιμή €854.68 δηλώνοντας το κουπόνι MAVIC270 στο ταμείο, είτε για το πακέτο DJI Mavic Pro Fly More Combo (Σάκος Μεταφοράς/Έξτρα μπαταρίες κ.ά.) σε τιμή €1075.48 με το κουπόνι MAVIC230 στο ταμείο. Οι τιμές είναι εξαιρετικές, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι στο επίσημο κατάστημα είναι στα €1199 και €1499 αντίστοιχα!

  Ένα πολύ εντυπωσιακό drone με μικρό βάρος (743gr) και δυνατότητα αναδίπλωσης σε μέγεθος όσο ένα μεσαίο μπουκάλι νερού (83 x 83 x 199mm), το οποίο διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα 12MP με δυνατότητα λήψης 4K video στα 30fps και τριαξονική μηχανική ανάρτηση που εγγυάται λήψεις χωρίς κουνήματα ακόμη και όταν κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

  Ακόμη, η εταιρεία έχει προσθέσει 4 κάμερες, GPS/GLONASS και 2 τηλέμετρα τεχνολογίας υπερήχων για ακριβή μέτρηση της απόστασης. Το DJI Mavic Pro μπορεί να προγραμματιστεί για να ακολουθήσει συγκεκριμένη διαδρομή και να αποφεύγει τυχόν εμπόδια από μόνο του, να ακολουθεί συγκεκριμένο αντικείμενο, να κινείται με ταχύτητα έως 65km/h στο Sport Mode και φυσικά να επιστρέφει αυτόματα πίσω στον χρήστη.

  Η διαχείριση γίνεται με τηλεχειριστήριο που διαθέτει ενσωματωμένη οθόνη αφής ανάλυσης 1080p από απόσταση έως 7km. Η αυτονομία πτήσης αγγίζει τα 27 λεπτά.

 • Two European Awards to a Greek project for energy autonomy from renewable sources!

  Two European Awards to a Greek project for energy autonomy from renewable sources!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-21 17:45:08 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  The TILOS project is the first of its kind in the MediterraneanProto Thema Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Angry Birds Evolution: Η επιστροφή των πουλιών σε ένα RPG game για Android και iOS [Video]

  Angry Birds Evolution: Η επιστροφή των πουλιών σε ένα RPG game για Android και iOS [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-06-21 16:44:55 | Πηγή: Techgear

  Ασταμάτητη στις νέες παραγωγές η Rovio, με την εταιρεία να εξακολουθεί να πατά επάνω στην επιτυχία του Angry Birds και να προσθέτει ακόμη έναν τίτλο στη σειρά. Το ευχάριστο, πάντως, είναι ότι πειραματίζεται με νέο gameplay, αφού το Angry Birds Evolution είναι κατά τρόπον τινά RPG.

  Ο gamer θα πρέπει να εξελίσσει τους ήρωες του, να παρακολουθεί και να επωάζει αυγά, να διώχνει μακριά τα γουρούνια και να πείθει τους χαρακτήρες να παραμείνουν στο σμήνος. Στον κόσμο του Angry Birds Evolution θα έχουμε την ευκαιρία να μεγαλώσουμε περισσότερα από 100 τέτοια πουλιά, ενώ κάνουν την εμφάνιση τους πολλοί εντελώς νέοι χαρακτήρες.

  Angry Birds Evolution – [Google Play Link]

  Angry Birds Evolution – [App Store Link]

 • The US Army has a new weapon that can stop tanks without firing a shot!

  The US Army has a new weapon that can stop tanks without firing a shot!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-21 16:24:59 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  The Army plans on incorporating soldier feedback and concerns into addition testingProto Thema Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Μοναδική καλοκαιρινή προσφορά σε όλα τα Xbox One S bundles μέχρι 30 Ιουνίου!

  Μοναδική καλοκαιρινή προσφορά σε όλα τα Xbox One S bundles μέχρι 30 Ιουνίου!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2017-06-21 16:09:22 | Πηγή: Techgear

  [Δ.Τ.]

  Το καλοκαίρι ήρθε με μια νέα, μοναδική προσφορά Xbox One S για ώρες ατελείωτου gaming με τα αγαπημένα σας παιχνίδια! Μέχρι τις 30 Ιουνίου, όλα τα Xbox Οne S bundles θα είναι διαθέσιμα €50 φθηνότερα, με δώρο ένα επιπλέον Xbox χειριστήριο, ξεκινώντας από €249. Αποκτήστε την κορυφαία κονσόλα της αγοράς, το Xbox One S, και επιλέξτε έναν από τους πιο συναρπαστικούς τίτλους Xbox που καλύπτουν τα γούστα κάθε gamer, με συνολική έκπτωση €110! Από το Gears of War 4 για ατελείωτο shooting, το Battlefield 1 για επικές μάχες, το Minecraft για μοναδικές κατασκευές, το Forza Horizon 3 με την αδρεναλίνη να χτυπάει στο κόκκινο, Halo Wars 2 για διαστημικές μάχες, μέχρι το θρυλικό FIFA 17, ετοιμαστείτε για την απόλυτη εμπειρία gaming και διασκέδασης!


  Το Xbox One S της Microsoft είναι μια κονσόλα παιχνιδιών προηγμένης τεχνολογίας που προσφέρει την απόλυτη εμπειρία ψυχαγωγίας. Έχοντας καταγράψει τα υψηλότερα μερίδια που είχε ποτέ το Xbox One στην Ελλάδα, μπορείτε να απολαύσετε μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως εκπληκτική εικόνα υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης, ολοζώντανα χρώματα, λεπτό σχεδιασμό και εντυπωσιακή χωρητικότητα! Επιπλέον, πρωτοποριακά χαρακτηριστικά όπως η δυνατότητα προβολής 4K Blu-ray (η μόνη κονσόλα της αγοράς), 4Κ βίντεο και HDR, η μετάδοση των παιχνιδιών Xbox One σε Windows 10, η υπηρεσία Xbox Live Gold για αποκλειστική πρόσβαση σε μεγάλη συλλογή δωρεάν παιχνιδιών αξίας έως και 600€ το χρόνο και η υπηρεσία Backwards compatibility για να απολαμβάνετε παιχνίδια Xbox 360, την καθιστούν την απόλυτη κονσόλα της αγοράς!

 • Google for Jobs: Νέο εργαλείο για βρίσκεις δουλειά μέσα από το Google Search [Video]

  Google for Jobs: Νέο εργαλείο για βρίσκεις δουλειά μέσα από το Google Search [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-06-21 15:59:58 | Πηγή: Techgear

  Η Google θέλει να διευκολύνει τους εκατομμύρια χρήστες της υπηρεσίας αναζήτησης στην προσπάθεια τους να βρουν δουλειά. Η πρώτη αναγγελία της νέας λειτουργίας είχε γίνει στο πλαίσιο του συνεδρίου Google I/O 2017 τον περασμένο μήνα, αλλά από σήμερα άρχισαν να βλέπουν το σχετικό εργαλείο οι χρήστες στις ΗΠΑ.

  Το “Google for Jobs” είναι ένα εργαλείο που βρίσκεται ενσωματωμένο πλέον στο Google Search για να εμφανίζει στον χρήστη λίστες με διαθέσιμες θέσεις εργασίας τόσο στην desktop έκδοση, όσο και στη mobile. Το εργαλείο εκμεταλλεύεται την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύσσει η Google, αλλά και το Cloud Jobs API για να προσφέρει πολλά φίλτρα αναζήτησης στους υποψήφιους εργαζόμενους. Να σημειωθεί ότι η Google “τραβά” αποτελέσματα άμεσα από διάφορες πλατφόρμες, όπως LinkedIn, WayUp, CareerBuilder και Facebook.

  Όπως προαναφέραμε, το Google for Jobs είναι για την ώρα διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σύντομα αναμένεται επέκταση του και στον υπόλοιπο κόσμο.

  [Google]

 • OnePlus 5: Ρεκόρ προπώλησης, “κλεψιά” στα benchmarks και video με δοκιμές αντοχής

  OnePlus 5: Ρεκόρ προπώλησης, “κλεψιά” στα benchmarks και video με δοκιμές αντοχής

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-06-21 15:33:08 | Πηγή: Techgear

  Το OnePlus 5 βρίσκεται δικαίως στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά την χθεσινή παρουσίαση, τόσο για θετικούς, όσο και για αρνητικούς λόγους. Στα θετικά μπορούμε να καταγράψουμε την εξαιρετική εκκίνηση για την προπώληση, με την εταιρεία να σημειώνει ότι έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, ενώ στα αρνητικά έγινε γνωστό από τους XDA developers ότι η OnePlus κλέβει στα benchmarks.

  Ειδικά για το θέμα που προέκυψε για τα benchmarks τοποθετήθηκε στο Reddit και ο CEO της Oneplus, Carl Pei, ο οποίος δεν ξεκαθάρισε τι ακριβώς συμβαίνει αλλά αρκέστηκε σε μια γενικολογία περί προσπάθειας αναπαραγωγής πραγματικών σεναρίων στις μετρήσεις των διάφορων benchmarks. Εμείς από την πλευρά μας αφήνουμε ασχολίαστο το ζήτημα διότι ουδέποτε δεν σταθήκαμε στα νούμερα των benchmarks, μιας και η OnePlus δεν είναι η μόνη που φαίνεται ότι κλέβει.

  Καλύτερα, λοιπόν, να δούμε το video με τις δοκιμές αντοχής από τον JerryRigEverything, και επιφυλασσόμαστε για τις επιδόσεις του OnePlus 5 όταν το πάρουμε στα χέρια μας.

   

 • Χόκινγκ: Ο εποικισμός άλλων πλανητών προϋπόθεση για την επιβίωση της ανθρωπότητας

  Χόκινγκ: Ο εποικισμός άλλων πλανητών προϋπόθεση για την επιβίωση της ανθρωπότητας

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-06-21 15:13:25 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Σ. Χόκινγκ: Η τεχνολογική πρόοδος μπορεί να αφανίσει το είδος μας 08/03 01:12 Τα πέντε σημαντικότερα μυστήρια γύρω από σύμπαν  04/01 00:50 Στίβεν Χόκινγκ: Στους ανθρώπους απομένουν μόνο 1.000 χρόνια στον πλανήτη Γη 22/11/2016 15:36 Σ. Χόκινγκ: Η «απόδραση» από τη Γη αναγκαία για την επιβίωση της ανθρωπότητας  16/11/2016 00:18

  Το μέλλον του ανθρώπινου είδους «περνά» από την κατάκτηση του διαστήματος, καθώς η Γη απειλείται από την κλιματική αλλαγή και την εξάντληση των φυσικών πόρων. Αυτό υποστήριξε ο διάσημος θεωρητικός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ, σε χθεσινή του ομιλία στο φεστιβάλ Starmus στο Τροντχάιμ της Νορβηγίας, η οποία είχε τίτλο «Το μέλλον της ανθρωπότητας».

  «Ήρθε η ώρα να εξερευνήσουμε άλλα ηλιακά συστήματα. Η διασπορά μας είναι η μόνη λύση που θα μπορούσε να μας σώσει από τους ίδιους τους εαυτούς μας. Είμαι πεπεισμένος πως ο άνθρωπος πρέπει να φύγει από τη Γη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

  Σύμφωνα με τον Χόκινγκ, η προσπάθεια εποικισμού του διαστήματος θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, βάζοντας σε πρώτη φάση στο στόχαστρο πολύ πιο κοντινούς προορισμούς από τα κάποιο γειτονικό ηλιακό σύστημα. Έτσι, απηύθυνε έκκληση στα έθνη που πρωταγωνιστούν στην εξερεύνηση του διαστήματος, να στείλουν αστροναύτες στη Σελήνη στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

  Επίσης, πρότεινε την κατασκευή βάσης στη Σελήνη μέσα στην επόμενη 30ετία, όπως και την πραγματοποίηση της πρώτης επανδρωμένης αποστολής στον Άρη γύρω στο 2025. Τέτοιοι στόχοι, όπως σημείωσε, θα αναζωπυρώσουν το διαστημικό πρόγραμμα, θα ενισχύσουν νέες συμμαχίες και θα δώσουν την ανθρωπότητα την αίσθηση ενός σκοπού.

  Υποστήριξε πως με αυτό τον τρόπο θα αλλάξει εντελώς το μέλλον της ανθρωπότητας. “Ελπίζω πως θα ενώσει σε έναν κοινό στόχο ανταγωνιστικά έθνη, ώστε να απαντήσουν από κοινού σε μία πρόκληση που αφορά ολόκληρη την ανθρωπότητα”, επισήμανε.

  Εξέφρασε την αισιοδοξία πως ένα νέο και φιλόδοξο διαστημικό πρόγραμμα θα ενθουσιάσει τη νεολαία, δημιουργώντας επίσης κίνητρο για την ενασχόληση και με άλλους επιστημονικούς τομείς, όπως την αστροφυσική ή την κοσμολογία.

  Κάνοντας μία αρνητική αναφορά στην πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με την υπερθέρμανση της Γης, ο Χόκινγκ υποστήριξε πως, παράλληλα με την κατάκτηση του διαστήματος, δεν θα πρέπει να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. 

  «Δεν αρνούμαι τη σημασία που έχει η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, σε αντίθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πήρε ίσως την πιο εσφαλμένη στην ιστορία απόφαση για την υπερθέρμανση του πλανήτη», υπογράμμισε.

  ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Pokemon GO: Έρχονται πολύ μεγάλες αλλαγές όπως Raid Battles, Gym Badges κ.α.

  Pokemon GO: Έρχονται πολύ μεγάλες αλλαγές όπως Raid Battles, Gym Badges κ.α.

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2017-06-21 15:07:33 | Πηγή: Techgear

  Η Niantic ανακοίνωσε και επίσημα εχτές πως κλείνει προσωρινά τα Gyms (γυμναστήρια) του Pokemon GO με σκοπό να αναβαθμίσει το σύστημα μάχης και να προσφέρει νέες λειτουργίες που θα βελτιώσουν την εμπειρία του παιχνιδιού. Παράλληλα μας ενημέρωσε σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές που θα δούμε μελλοντικά στο Pokemon GO όπως τα Raid Battles (συνεργατικές μάχες πολλών χρηστών εναντίον ενός μεγάλου, παντοδύναμου Pokemon), τα Gym Badges (εμβλήματα γυμναστηρίων) αλλά και πλήθος νέων αντικειμένων που θα μπορούν να συλλέξουν και να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες.

  Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Niantic (μετάφραση από pokemongo.gr):

  «Trainers,

  Το μεγαλύτερο update του Pokemon GO σχεδόν έφτασε!! Πολύ σύντομα, trainers σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να συμμετέχουν σε ένα ανακαινισμένο τρόπο παιχνιδιού στα γυμναστήρια, συμπεριλαμβανομένης της ευκαιρίας να ενωθείτε με άλλους για να πολεμήσετε ενάντια σε παντοδύναμα Pokemon στο ολοκαίνουριο χαρακτηριστικό Raid Battle (σ.σ μάχη επιδρομής)!

  Νέα χαρακτηριστικά Γυμναστηρίων και Αναβαθμίσεις: Ξεκινώντας σύντομα τα γυμναστήρια θα δεχθούν ένα τεράστιο λίφτινγκ. Πλέον θα μπορείτε να κάνετε spin την φωτογραφία του γυμναστηρίου ώστε να παίρνετε αντικείμενα όπως κάνετε και με τις Pokestop — αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Περισσότερα updates στις μάχες καταφτάνουν εντός ολίγου. Τα γυμναστήρια πια δεν βασίζονται σε Prestige και Training. Αντιθέτως πλέον θα έχουν 6 μόνιμες θέσεις που θα μπορούν να γεμίσουν με τα Pokemon τις ομάδας που έχει τον έλεγχο. Κάθε Pokemon σε αυτές τις θέσεις θα πρέπει να είναι μοναδικό. Για παράδειγμα, μόνο μία Blissey μπορεί να μπει σε ένα γυμναστήριο. Επιπρόσθετα, οι αντίπαλες ομάδες θα παλεύουν τα Pokemon με την σειρά που εκείνα μπήκαν στο γυμναστήριο (σ.σ όχι βάσει CP).

  Στην καρδιά του νέου αυτού update είναι ένα νέο σύστημα με κίνητρα που θα αλλάξει σημαντικά το πως αλληλεπιδράτε με τα γυμναστήρια. Όταν ένα Pokemon τοποθετείτε σε ένα γυμναστήριο, ένα motivation meter (σ.σ μέτρο κινήτρου) θα εμφανίζεται. Τα Pokemon που θα προστατεύουν το γυμναστήριο θα χάνουν motivation (σ.σ κίνητρο) με τον καιρό και καθώς χάνουν σε μάχες. Καθώς ένα Pokemon θα χάνει motivation, το CP του προσωρινά θα μικραίνει, και έτσι θα γίνεται πιο εύκολο για της αντίπαλες ομάδες να το νικήσουν. Για να κρατηθεί το Pokemon σε καλή κατάσταση για την επόμενη μάχη, οι Trainers μπορούν να κερνούν τα Pokemon των ομάδων τους Berries, τα οποία θα αποκαθιστούν το motivation τους. Εάν ένα Pokemon χάσει όλο το motivation του, θα φεύγει από το γυμναστήριο και θα επιστρέφει στον Trainer του στην επόμενη μάχη που θα χάσει, έτσι θα πρέπει εάν θέλετε να διατηρήσετε γυμναστήρια να δίνετε berries συχνά!!

   

  Gym Badges (σ.σ Εμβλήματα γυμναστηρίων): Πλέον θα μπορείτε να κερδίζετε Gym Badges όταν αλληλεπιδράτε με πολλά γυμναστήρια από όλον τον κόσμο. Τα Gym Badges λειτουργούν ως αναμνηστικά από τις εμπειρίες των Pokémon GO περιπετειών και αντανακλούν την συμβολή σας στην επιτυχία του γυμναστηρίου

  Θα μπορείτε να ανεβάζετε αυτά τα εμβλήματα μέσω μαχών, δίνοντας Berries στα Pokemon ενός γυμναστηρίου και γυρνώντας την φωτογραφία του. Μπορείτε να κερδίσετε την ευκαιρία να λάβετε μπόνους αντικείμενα και αυξημένα βραβεία από τα γυμναστήρια ανεβάζοντας το level του Badge του συγκεκριμένουγυμναστηρίου.

   

  Το καινούριο χαρακτηριστικό Raid Battle: Σε όλον τον κόσμο θα μπορείτε σύντομα να συμμετάσχετε στο καινούριο χαρακτηριστικό «Raid Battle»(σ.σ μάχη επιδρομή – πολλοί παίχτες). Μια Raid μάχη είναι μια συνεργατική εμπειρία παιχνιδιού που σας ενθαρρύνει να συνεργαστείτε με άλλους trainers για να νικήστε ένα εξαιρετικά δυνατό Pokemon γνωστό ως Raid Boss(σ.σ αρχηγός της επιδρομής). Πριν ξεκινήσει μια Raid μάχη, όλα τα Pokemon που θα βρίσκονται στο γυμναστήριο θα επιστρέφουν στους Trainers τους, και ένα τεράστιο αυγό θα εμφανίζεται επάνω στο γυμναστήριο. Όταν η αντίστροφη μέτρηση πάνω από το αυγό δείξει μηδέν, το Raid Boss θα αποκαλύπτεται.

  Πριν πολεμήσεις το Raid Boss θα χρειαστείς ένα Raid Pass (σ.σ Πάσο/Εισιτήριο). Μπορείς να βρεις ένα δωρεάν Raid Pass την ημέρα αν επισκεφθείς κάποιο γυμναστήριο, αλλά μπορείς να κρατάς ένα την φορά. Μπορείς επίσης να αγοράσεις Premium Raid Passes από το shop. Αφού χρησιμοποιήσεις το πάσο σου, εσύ και άλλοι 20 trainers θα παλέψετε για να νικήσετε το Raid Boss. Εάν τα καταφέρεις μέσα σε πέντε λεπτά να νικήσεις το Raid Boss, θα έχεις μια ευκαιρία να πιάσεις ένα δυνατό Pokemon για εσένα!

  Νέα Αντικείμενα: Αφού νικήσεις ένα Raid Boss, θα λάβεις μια συλλογή από βραβεία, συμπεριλαμβανομένων καινούριων αντικειμένων τα οποία θα μπορείς να τα λάβεις μόνο αν νικήσεις το Raid Boss(σ.σ και από πουθενά αλλού): Rare Candies(σ.σ Σπάνιες Candies), Χρυσά Razz Berres και δύο τύπων Technical Machines(σ.σ εξηγείται πιο κάτω) – Fast και Charge κινήσεων. Μια Rare Candy είναι μια μυστηριώδης Candy, που όταν χρησιμοποιηθεί σε κάποιο Pokemon μετατρέπεται σε Candy αυτού του Pokemon. Τα Golden Razz Berries θα αυξάνουν πολύ την πιθανότητα να πιάσεις ένα Pokemon που βρίσκεις και επίσης μπορεί να δοθεί σε Pokemon που βρίσκεται σε κάποιο γυμναστήριο ώστε να αποκαταστήσει πλήρως το Motivation του. Τα Technical Machines είναι αντικείμενα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ώστε να μάθει ένα Pokemon μια νέα κίνηση Fast ή Charged.

  Για να δημιουργήσουμε όλες αυτές τις συναρπαστικές αλλαγές, προσωρινά θα κλείσουμε τα γυμναστήρια. Όταν το νέο update θα κυκλοφορήσει σε όλους τους παίχτες σε όλο τον κόσμο, τα γυμναστήρια θα επιστρέψουν. Οι Raid μάχες θα αρχίσουν τότε να πραγματοποιούνται σιγά σιγά μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ξεκινώντας δοκιμαστικά με raids ορατές μόνο σε ένα υποσύνολο παιχτών σε συγκεκριμένες τοποθεσίες γυμναστηρίων. Μερικές μέρες μετά θα προσκαλέσουμε περισσότερους παίχτες να συμμετάσχουν και θα ενεργοποιήσουμε τα Raids σε περισσότερα γυμναστήρια σε όλο τον κόσμο. Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά στα social media κανάλια μας για το πότε θα μπορείτε να αρχίσετε να συμμετάσχετε στις Raid μάχες. Ανυπομονούμε να σας δούμε έξω να μάχεστε στα γυμναστήρια σας.

  — Η ομάδα του Pokémon GO»

  [via iPhonehellas.gr]

 • Η Lenovo παρουσίασε εντυπωσιακό concept laptop με εύκαμπτη οθόνη [Video]

  Η Lenovo παρουσίασε εντυπωσιακό concept laptop με εύκαμπτη οθόνη [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-06-21 13:14:12 | Πηγή: Techgear

  Η Lenovo έχει μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή υβριδικών και αναδιπλώμενων laptops/tablets, επομένως, δεν προκαλεί μεγάλη εντύπωση ότι θα επιχειρήσει στο μέλλον να δημιουργήσει μια τέτοια συσκευή που θα διαθέτει εύκαμπτη και αναδιπλώμενη οθόνη. Η εταιρεία αποκάλυψε το πολύ εντυπωσιακό concept της στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση Lenovo Transform στη Νέα Υόρκη και δήλωσε ότι θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα με τη χρήση προηγμένων υλικών και νέων τεχνολογιών για τις οθόνες.

  Στην εικόνα που βλέπουμε διακρίνεται το παραδοσιακό πληκτρολόγιο των ThinkPads με το κεντρικό κουμπί TrackPoint, αλλά το πράγμα αλλάζει σε ό,τι αφορά την οθόνη και τις υπόλοιπες λειτουργίες διαχείρισης, καθώς η Lenovo ισχυρίζεται ότι μια τέτοια συσκευή θα είναι πλήρως διαχειρίσιμη με γραφίδα και φωνητικές εντολές

  Από concepts δεν έχουμε παράπονο, από πραγματικές υλοποιήσεις πάσχουμε…

  [via]

 • Βαρυτικά κύματα και εξωπλανήτες κυνηγά η Ευρώπη

  Βαρυτικά κύματα και εξωπλανήτες κυνηγά η Ευρώπη

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-21 11:55:55 | Πηγή: Skai
  Τη δημιουργία των τριών δορυφόρων LISA που θα ανιχνεύσουν βαρυτικά κύματα στο διάστημα και την κατασκευή του διαστημικού τηλεσκοπίου PLATO που θα αναζητήσει εξωπλανήτες που θα μοιάζουν με τη Γη αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA).

  Η επιτροπή επιστημονικών προγραμμάτων της ESA, που συνεδρίασε στη Μαδρίτη, επέλεξε τη LISA (ή L3) ως την τρίτη μεγάλης κλίμακας επιστημονική ευρωπαϊκή αποστολή και, παράλληλα, έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη του PLATO.

  Το τρίο των ανιχνευτών LISA θα φωτίσει το λεγόμενο «βαρυτικό σύμπαν», εντοπίζοντας τις στρεβλώσεις που προκαλούν στον ιστό του χωροχρόνου τα βαρυτικά κύματα, τα οποία δημιουργούνται από κατακλυσμικά αστροφυσικά φαινόμενα όπως η συγχώνευση μαύρων οπών. Στη Γη τα πρώτα βαρυτικά κύματα ανιχνεύθηκαν το 2015 από τους ανιχνευτές LIGO στις ΗΠΑ.

  H αποστολή LISA (Laser Interferometer Space Antenna) θα μεταφέρει την ανίχνευση των βαρυτικών κυμάτων στο διάστημα πλέον, καθώς οι τρεις δορυφόροι, σε απόσταση 2,5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων μεταξύ τους, θα σχηματίσουν ένα τεράστιο διαστημικό συμβολόμετρο λέιζερ.

  Η εκτόξευση αρχικά προγραμματίζεται να γίνει το 2034, αλλά θα καταβληθούν προσπάθειες να γίνει και νωρίτερα.

  Από την άλλη, η αποστολή PLATO (Planetary Transits and Oscillations) αναμένεται να εκτοξευθεί στο 2026 και να θέσει σε τροχιά το ομώνυμο τηλεσκόπιο, που θα παρατηρεί εκατοντάδες χιλιάδες άστρα αναζητώντας εξωπλανήτες γύρω τους, ιδίως όσους μπορεί να είναι κατοικήσιμοι ή και «δίδυμοι» της Γης.

  Σχετικά Άρθρα

  Νέο ρεκόρ κβαντικής «τηλεμεταφοράς» από τους Κινέζους Μαθήματα προγραμματισμού από το νηπιαγωγείο για τα παιδιά του Καναδά Δυνητικά επικίνδυνους αστεροειδείς ανακάλυψαν Τσέχοι αστρονόμοι Η Κίνα σχεδιάζει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή της στη Σελήνη Tags: Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, Εξωπλανήτες, βαρυτικά κύματα
 • LEAGOO M5 Edge: Ξεκίνησε η προπώληση και 10 τυχεροί θα το αγοράσουν με μόλις $9.99

  LEAGOO M5 Edge: Ξεκίνησε η προπώληση και 10 τυχεροί θα το αγοράσουν με μόλις $9.99

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: PotatoHead | Ημερομηνία: 2017-06-21 11:37:41 | Πηγή: Techgear

  Μία εβδομάδα μετά το άνοιγμα των κρατήσεων στην επίσημη ιστοσελίδα της, η LEAGOO προχωρά πλέον στην προπώληση του LEAGOO M5 Edge, το value-for-money smartphone που έρχεται να “σκοτώσει” τον ανταγωνισμό στην entry-level κατηγορία με τιμή μικρότερη των €100.

  Η εταιρεία ξεκινά την προπώληση δίνοντας στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα να αγοράσουν απευθείας τη συσκευή σε τιμή €73.59 και στη συνέχεια να δηλώσουν τον αριθμό της παραγγελίας τους στην Facebook Page του καταστήματος TomTop και 10 τυχεροί από αυτούς θα λάβουν πίσω σχεδόν τα €65 της αξίας της συσκευής! Μερικοί θα κερδίσουν και θήκη ή ακουστικά.

  Παράλληλα, η LEAGOO πραγματοποιεί και μια σύγκριση του M5 Edge με το Xiaomi 4A που ανήκει στην ίδια κατηγορία.

 • Mozilla Firefox Focus: Νέος web browser για συσκευές Android με ενσωματωμένο ad blocker και anti-tracking [Video]

  Mozilla Firefox Focus: Νέος web browser για συσκευές Android με ενσωματωμένο ad blocker και anti-tracking [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-06-21 11:20:27 | Πηγή: Techgear

  Η Mozilla τήρησε την υπόσχεση της και κυκλοφόρησε έναν νέο web browser για συσκευές Android (για iOS κυκλοφόρησε πέρυσι), ο οποίος υπόσχεται ταχύτητα, πλήρη ανωνυμία και προστασία των προσωπικών δεδομένων του χρήστη με τεχνολογία anti-tracking, ενώ θα μπλοκάρει αυτόματα και τις διαφημίσεις με αντίστοιχη τεχνολογία ad-blocking.

  Ο νέος browser ονομάζεται Firefox Focus και είναι πανομοιότυπος με την έκδοση που απολαμβάνουν από πέρυσι οι χρήστες iOS. Η φιλοσοφία είναι να πραγματοποιείται σερφάρισμα και αναζήτηση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και χωρίς μεγάλη πολυπλοκότητα, γι’ αυτό ξεχάστε πολλαπλά tabs ή δυνατότητα bookmark.

  “Για όλες τις φορές που δεν θέλετε να αφήσετε ιστορικό στο smartphone σας. Μπορεί να αναζητάτε πληροφορίες για ευαίσθητα ζητήματα, όπως δαχτυλίδια αρραβώνων, πτήσεις στο Las Vegas ή ακριβά πούρα. Και κάποιες φορές απλά θέλετε μια απλή, πολύ γρήγορη εμπειρία σερφαρίσματος χωρίς menu, χωρίς tabs, χωρίς pop-ups. Ο Firefox Focus έρχεται να σας τα προσφέρει όλα αυτά

  Επίσης, οι trackers είναι γνωστό ότι καθυστερούν σημαντικά την εμπειρία σερφαρίσματος στις φορητές συσκευές. Γι’ αυτό τους μπλοκάρουμε.”

  Να σημειωθεί ότι οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν τους trackers και τις διαφημίσεις αν το επιθυμούν, να παρακολουθούν την ποσότητα διαφημίσεων που έχει μπλοκάρει ο ad blocker και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις – υπενθυμίσεις για να διαγράψουν το ιστορικό πλοήγησης.

   

  Firefox Focus – [Google Play Link]

  Firefox Focus – [App Store Link]

 • Υπερδιπλασιάστηκε το κακόβουλο λογισμικό με στόχο «έξυπνες» συσκευές το 2017

  Υπερδιπλασιάστηκε το κακόβουλο λογισμικό με στόχο «έξυπνες» συσκευές το 2017

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2017-06-21 10:20:22 | Πηγή: Techgear

  Ο συνολικός αριθμός δειγμάτων κακόβουλου λογισμικού με στόχο «έξυπνες» συσκευές έχει ξεπεράσει τις 7.000, με περισσότερα από τα μισά δείγματα να κάνουν την εμφάνισή τους το 2017 σύμφωνα με τους ερευνητές της Kaspersky Lab. Με περισσότερες από 6 δισεκατομμύρια «έξυπνες» συσκευές να χρησιμοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο, οι άνθρωποι κινδυνεύουν ολοένα και περισσότερο από το κακόβουλο λογισμικό που στοχεύει τη συνδεδεμένη ζωή τους.

  Οι «έξυπνες» συσκευές – όπως τα smartwatches, οι smart TVs, τα routers και οι φωτογραφικές μηχανές – συνδέονται μεταξύ τους και δημιουργούν το φαινόμενο του αναπτυσσόμενου Internet of Things (IoT), ένα δίκτυο συσκευών εξοπλισμένων με ενσωματωμένη τεχνολογία που τους επιτρέπει να αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους ή με το εξωτερικό περιβάλλον. Λόγω του μεγάλου αριθμού και της ποικιλίας των συσκευών, το IoT έχει γίνει ένας ελκυστικός στόχος για τους ψηφιακούς εγκληματίες. Με την επιτυχή παραβίαση συσκευών IoT, οι εγκληματίες είναι σε θέση να κατασκοπεύουν τους ανθρώπους, να τους εκβιάζουν και ακόμη και να τους καταστήσουν διακριτικά συνεργάτες τους στο έγκλημα. Και ακόμα χειρότερα, botnets όπως το Mirai και το Hajime έδειξαν ότι η απειλή αυτή είναι σε άνοδο.

  Οι ειδικοί της Kaspersky Lab πραγματοποιήσαν έρευνες για κακόβουλο λογισμικό με στόχο το IoT με σκοπό να εξετάσουν πόσο σοβαρός είναι ο κίνδυνος. Έχουν δημιουργήσει honeypots – τεχνητά δίκτυα, τα οποία προσομοιώνουν τα δίκτυα διαφόρων συσκευών IoT (routers, συνδεδεμένες κάμερες κλπ.) για να παρατηρούν τα κακόβουλα προγράμματα που προσπαθούν να επιτεθούν στις εικονικές τους συσκευές. Δεν χρειάστηκε να περιμένουν πολύ, καθώς μεγάλες επιθέσεις με γνωστά και άγνωστα κακόβουλα δείγματα ξεκίνησαν σχεδόν αμέσως μετά την εγκατάσταση του honeypot.

  Οι περισσότερες από τις επιθέσεις που καταγράφηκαν από τους ειδικούς της εταιρείας στόχευαν σε ψηφιακές συσκευές εγγραφής βίντεο ή IP κάμερες (63%) και το 20% των επιθέσεων είχε ως στόχο συσκευές δικτύου, συμπεριλαμβανομένων routers και DSL modems, κλπ. Περίπου το 1% των στόχων ήταν οι πιο συνηθισμένες συσκευές, όπως οι εκτυπωτές και οι «έξυπνες» οικιακές συσκευές.

  Η Κίνα (17%), το Βιετνάμ (15%) και η Ρωσία (8%) εμφανίστηκαν ως οι 3 κορυφαίες χώρες που δέχτηκαν επιθέσεις σε συσκευές IoT, καθεμία από τις οποίες παρουσιάζει μεγάλο αριθμό «μολυσμένων» μηχανών. Ακολουθούν η Βραζιλία, η Τουρκία και η Ταϊβάν με7%.

  Μέχρι σήμερα, κατά τη διάρκεια αυτού του συνεχιζόμενου πειράματος, οι ερευνητές κατάφεραν να συλλέξουν πληροφορίες για περισσότερα από 7.000 δείγματα κακόβουλου λογισμικού που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την παραβίαση συνδεδεμένων συσκευών.

  Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο λόγος πίσω από την άνοδο είναι απλός: το IoT είναι εύθραυστο και εκτεθειμένο απέναντι στους ψηφιακούς εγκληματίες. Η συντριπτική πλειονότητα των «έξυπνων» συσκευών εκτελεί λειτουργικά συστήματα βασισμένα στο Linux, καθιστώντας ευκολότερες τις επιθέσεις σε αυτές, επειδή οι εγκληματίες μπορούν να γράψουν γενικό κακόβουλο κώδικα που στοχεύει ταυτόχρονα σε έναν τεράστιο αριθμό συσκευών.

  Αυτό που καθιστά το ζήτημα επικίνδυνο είναι η πιθανή έκτασή του. Σύμφωνα με τους ειδικούς της βιομηχανίας, υπάρχουν ήδη πάνω από 6 δισεκατομμύρια «έξυπνες» συσκευές ανά τον κόσμο. Οι περισσότερες από αυτές δεν διαθέτουν καν λύση ασφάλειας εγκατεστημένη και οι κατασκευαστές τους συνήθως δεν κυκλοφορούν ενημερώσεις ασφάλειας ή νέο firmware. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν εκατομμύρια δυνητικά ευάλωτες συσκευές – ή ίσως ακόμη και συσκευές που έχουν ήδη παραβιαστεί.

  Όπως δήλωσε ο Vladimir Kuskov, ειδικός ασφαλείας Kaspersky Lab.

  “Το θέμα της ασφάλειας των «έξυπνων» συσκευών είναι σοβαρό και πρέπει να το γνωρίζουμε όλοι. Το περασμένο έτος έδειξε ότι δεν είναι μόνο δυνατή η στόχευση συνδεδεμένων συσκευών, αλλά ότι πρόκειται για μια πραγματική απειλή. Έχουμε δει μια τεράστια αύξηση των δειγμάτων κακόβουλου λογισμικού με στόχο το IoT, αλλά το δυναμικό είναι ακόμα μεγαλύτερο. Προφανώς, ο υψηλός ανταγωνισμός στην αγορά των επιθέσεων DDoS πιέζει τους επιτιθέμενους να αναζητήσουν νέους πόρους που θα τους βοηθήσουν να κάνουν όλο και πιο ισχυρές επιθέσεις. Το botnet Mirai κατέδειξε ότι οι «έξυπνες» συσκευές μπορούν να δώσουν στους ψηφιακούς εγκληματίες αυτό που χρειάζονται, με τον αριθμό των συσκευών που μπορούν να στοχεύσουν πλέον να αγγίζει τα δισεκατομμύρια. Διάφοροι αναλυτές έχουν προβλέψει ότι μέχρι το 2020 αυτό θα μπορούσε να αυξηθεί σε 20-50 δισεκατομμύρια συσκευές”

  Προκειμένου να προστατεύσετε τις συσκευές σας, οι ειδικοί ασφάλειας της Kaspersky Lab συμβουλεύουν τα εξής:

 • “Turn Summer On”: H Huawei υποδέχεται το καλοκαίρι με ευχάριστη διάθεση και μοναδικά δώρα

  “Turn Summer On”: H Huawei υποδέχεται το καλοκαίρι με ευχάριστη διάθεση και μοναδικά δώρα

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2017-06-20 21:47:40 | Πηγή: Techgear

  [Δ.Τ.]

  Η Huawei γιορτάζει την έναρξη του καλοκαιριού προσφέροντας δώρα που κανείς δεν πρέπει να χάσει. Με την αγορά συσκευών Huawei P10 και P10 Plus το διάστημα από τις 19/6 έως και 30/7, η Huawei συμπληρώνει την αγορά σου με μοναδικά αξεσουάρ για το νέο σου κινητό.

  Πιο συγκεκριμένα, με την αγορά ενός Huawei P10 ή P10 Plus από τους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες της Huawei (Cosmote, Γερμανός, Vodafone, Wind, Πλαίσιο, Public, Media Markt & Κωτσόβολος), έχεις την δυνατότητα να αποκτήσεις το δικό σου πακέτο δώρου. Κάθε πακέτο περιέχει 1 power bank, 1 Super CarCharger και μια θήκη, χρήσιμα gadgets που θα κάνουν την καθημερινότητα σου πιο εύκολη, θα σου δώσουν λύσεις για επικοινωνία σε ώρα ανάγκης και θα ενισχύσουν το στιλ και φυσικά την ασφάλεια του κινητού σου.

  Και αν είσαι από τους πιστούς φίλους της μάρκας, που ήδη έχει σπεύσει να αγοράσει το Huawei P10 lite, η Huawei είναι εδώ για να σε επιβραβεύσει! Αν η αγορά σου έχει πραγματοποιηθεί έως και τις 14/06, η Huawei σου προσφέρει ως δώρο το υπερσύγχρονο power bank της για να μην μένεις ποτέ χωρίς μπαταρία!

  Χρήσιμα δώρα που συνοδεύουν την αγορά των συσκευών Huawei Ρ10, P10 Plus και P10 lite για να βγεις διπλά κερδισμένος και να χαρείς το νέο σου κινητό με τα αξεσουάρ του όλο το καλοκαίρι!

  Για να τα αποκτήσεις ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία:

  (Παραλαβή από το Huawei Service Center, Μιχαλακοπούλου 178, Αθήνα είτε μέσω courier στον χώρο σου μέσα σε 5 έως 7 εργάσιμες ημέρες για περιοχές εντός Ελλάδος)

 • Atari is back with the Atari Box, its first console in over 20 years

  Atari is back with the Atari Box, its first console in over 20 years

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-20 21:27:30 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Retro is back and upgraded!Proto Thema Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • LG LOUDR CJ98: Νέο σύστημα για να ακούς μουσική δυνατά

  LG LOUDR CJ98: Νέο σύστημα για να ακούς μουσική δυνατά

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2017-06-20 20:41:42 | Πηγή: Techgear

  [Δ.Τ.]

  Η μουσική αναδεικνύει το καλύτερο σε κάθε περίσταση. Με τη μουσική οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν πιο ευτυχισμένοι, πιο έξυπνοι και πιο παραγωγικοί, ενώ μπορεί να αλλάξει γρήγορα τη διάθεση. Πρόκειται για έναν κώδικα επικοινωνίας που ξεπερνά τα σύνορα, καθιστώντας την μία από τις πιο κοινές μορφές αυτο-έκφρασης πολιτισμών παγκοσμίως.

  Για αυτό το λόγο, η LG έφερε στην ελληνική αγορά το μοναδικό σύστημα ήχου LOUDR CJ98 που είναι το κατάλληλο εργαλείο για συναρπαστικά πάρτι. Ο χρήστης μπορεί να μετατρέψει σχεδόν οποιοδήποτε κομμάτι σε τραγούδι Καραόκε αφαιρώντας τη φωνή με το πάτημα ενός κουμπιού. Επιπλέον, υπάρχουν διαθέσιμα τα εφέ DJ Scratching (γρατζούνισμα), Flanger (μιξάρισμα 2 σημάτων), Wah (γουά αποτυχίας) και καθυστέρησης, καθώς και προ-ηχογραφημένα ηχητικά εφέ.

  Ανάμεσα στις πρόσθετες λειτουργίες του ηχείου, περιλαμβάνεται και το πολλαπλό τζουκ μποξ (Multi Jukebox), δηλαδή η δυνατότητα σύνδεσης με έως 3 κινητές συσκευές μέσω Bluetooth που προσφέρουν τη δημιουργία, διαχείριση και προσθήκη μουσικών κομματιών στη λίστα αναπαραγωγής. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να συνδέσει 2 συστήματα ασύρματα και να απολαύσει διπλάσια ισχύ από το διπλάσιο αριθμό των ηχείων. Τέλος, το ηχοσύστημα μπορεί να συνδεθεί με την LG τηλεόραση ασύρματα αποφεύγοντας τα ενοχλητικά καλώδια στο χώρο.

  Όσον αφορά την φορητότητα, το νέο ηχείο είναι εξαιρετικά ευέλικτο και προσφέρει λύσεις που κάνουν την οικιακή ψυχαγωγία πιο εύκολη. Αν το ηχείο χρησιμοποιείται σε μικρό ή εξωτερικό χώρο, μπορεί να τοποθετηθεί κάθετα, ενώ αν υπάρχει τραπέζι ή πάγκος, μπορεί να τοποθετηθεί και οριζόντια. Το σύστημα είναι ευφυές ώστε να εντοπίζει τον προσανατολισμό του και να προσαρμόζει το πεδίο του ήχου αντίστοιχα.

  Για την LG η μουσική είναι μέρος της ζωής μας. Μας συντροφεύει στην καθημερινότητά μας, συνδέεται με τις αγαπημένες μας αναμνήσεις και μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή μας στη στιγμή. Με τα ηχοσυστήματα LG, η μουσική σας έχει την ποιότητα που της αξίζει!

 • OnePlus 5: Επίσημα με οθόνη 5.5” FHD, Snapdragon 835, 8GB RAM και dual camera! [Video]

  OnePlus 5: Επίσημα με οθόνη 5.5” FHD, Snapdragon 835, 8GB RAM και dual camera! [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-06-20 20:14:58 | Πηγή: Techgear

  Μετά από σωρεία διαρροών τις τελευταίες εβδομάδες, έφτασε η ώρα να γνωρίσουμε και επίσημα το OnePlus 5, με την εταιρεία να πραγματοποιεί την παρουσίαση πριν από λίγη ώρα και να ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στις δυνατότητες της διπλής κάμερας.

  Η εμφάνιση του OnePlus 5 φέρνει ξεκάθαρα στο νου το iPhone 7 Plus, ειδικά η έκδοση “Midnight Black”, αλλά αυτό δεν μας χαλάει καθόλου. Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, η εταιρεία έχει φροντίσει να προσφέρει την κρέμα στους καταναλωτές (Snapdragon 835, 8GB RAM, UFS 2.1 αποθηκευτικό χώρο 128GB, dual κάμερα), με εξαίρεση ίσως την ανάλυση της οθόνης.

  Όπως προαναφέραμε, η εταιρεία αναφέρθηκε εκτενέστερα στις δυνατότητες των καμερών της συσκευής. Στην πρόσοψη έχει τοποθετήσει αισθητήρα 16MP με υποστήριξη HDR και δυνατότητα εκμετάλλευσης της οθόνης ως flash για λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Στο πίσω μέρος συναντάμε διάταξη διπλής κάμερας με έναν έγχρωμο αισθητήρα 16MP και έναν μονόχρωμο 20MP.

  Ο πρώτος διαθέτει φακό με διάφραγμα f/1.7, ο οποίος προσλαμβάνει 34% περισσότερο φως σε σύγκριση με το OnePlus 3T και διαθέτει επίσης καλύτερο οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας. Ακόμη, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα πραγματοποίησης 2x οπτικού zoom ή 8x ψηφιακού zoom, να ρυθμίσει χειροκίνητα τις παραμέτρους τις κάμερας, να πραγματοποιήσει λήψη 4K video και φυσικά να απολαύσει το περίφημο Portrait Mode.

  Αξίζει να αναφέρουμε ότι η έκδοση του OxygenOS είναι βασισμένη στο Android 7.1.1 Nougat και διαθέτει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που μαθαίνει τις συνήθειες του χρήστη για να δίνει προτεραιότητα στην εκτέλεση των εφαρμογών που χρησιμοποιεί πιο συχνά. Σε ό,τι αφορά την αυτονομία, το OnePlus 5 διαθέτει μπαταρία 3300mAh που θεωρητικά προσφέρει 20% περισσότερη αντοχή σε σύγκριση με το OnePlus 3T, ενώ η τεχνολογία ταχείας φόρτισης Dash Charge υπόσχεται αυτονομία μιας ημέρας με μόλις 30 λεπτά φόρτιση.

  Το OnePlus 5 θα είναι διαθέσιμο από τις 27 Ιουνίου μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας σε τιμές €499 για την έκδοση 6GB/64GB και €559 για την έκδοση 8GB/128GB.

   

 • Έρευνα: To Facebook και το Twitter χρησιμοποιούνται για χειραγώγηση της κοινής γνώμης

  Έρευνα: To Facebook και το Twitter χρησιμοποιούνται για χειραγώγηση της κοινής γνώμης

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-20 18:16:03 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Η έρευνα που έγινε σε εννέα χώρες δείχνει πως η χρήση των social media στοχεύει κυρίως στην προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση Η προπαγάνδα και η χειραγώγηση της κοινής γνώμης προωθούνται κατά κύριο λόγο από τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως προκύπτει από μια σειρά μελετών από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

  Το γεγονός πως τα social media αποτελούν πεδίο πολιτικών μαχών και προώθησης ψευδών ειδήσεων υποστηρίχτηκε από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην Βραζιλία, τον Καναδά, την Κίνα, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ουκρανία, τη Ρωσία, την Ταϊβάν και τις ΗΠΑ.

  Στην πιο απλή μορφή της προπαγάνδας, δημιουργούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ψεύτικοι λογαριασμοί για να προωθούν και να αναπαράγουν δημοσιεύσεις ή για να αυξάνουν την διαδικτυακή δημοτικότητα κάποιου πολιτικού.

  Ένα ακόμα παράδειγμα προπαγάνδας στα social media φωτίζεται από τη διαδικτυακή δραστηριότητα του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χρησιμοποίησε το Twitter ως βήμα λόγου κατά την προεκλογική του περίοδο, κάνοντας έτσι την κοινή γνώμη να ασχολείται μαζί του, αποδεικνύοντας πως δεν υπάρχει αρνητική διαφήμιση, αφού τελικά ο Τραμπ κατέκτησε τη νίκη.  Ο επικεφαλής των μελετών, Samuel Woodley, σχολίασε ακόμα πως η Ρωσία χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διατηρήσει τη σταθερότητα του κυβερνητικού καθεστώτος του Πούτιν εναντίον τόσο εξωτερικών όσο και εσωτερικών κινδύνων.

  Η έρευνα ακόμα υποστηρίζει πως παρατηρείται μια αδιαφορία από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται από το κοινό.

  Ωστόσο, μια χώρα φαίνεται πως διαφέρει σημαντικά σε αυτόν τον τομέα, καθώς οι Γερμανοί έχουν ψηφίσει νόμους, που απαιτούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αναλαμβάνουν την ευθύνη για οτιδήποτε δημοσιεύεται σε αυτά. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Τα drones είναι το μέλλον στις περιπτώσεις καρδιακών προσβολών

  Τα drones είναι το μέλλον στις περιπτώσεις καρδιακών προσβολών

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-20 15:54:49 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Τα drones θα μεταφέρουν απινιδωτές στους ασθενείς μέσα σε λίγα λεπτάΤα drones φαίνεται πως είναι το μέλλον όσον αφορά περιπτώσεις ιατρικών  έκτακτων αναγκών και πιο συγκεκριμένα σε περιπτώσεις καρδιακών προσβολών, όπως προκύπτει από μια νέα έρευνα.  Σουηδοί ερευνητές ανακάλυψαν πως τα drones, που μετέφεραν απινιδωτές, τα οποία έστειλαν από πυροσβεστικούς σταθμούς, έφθασαν στα σπίτια ατόμων που επλήγησαν από καρδιακή προσβολή μέσα σε πέντε λεπτά, δηλαδή περίπου 17 λεπτά νωρίτερα από την ώρα που έφθασαν τα ασθενοφόρα.  Τα περισσότερα περιστατικά καρδιακών προσβολών συμβαίνουν εκτός νοσοκομειακών χώρων, ενώ η πλειοψηφία των συγκεκριμένων ασθενών δεν καταφέρουν να επιβιώσουν, καθώς δεν παρέχεται έγκαιρα η απαραίτητη ιατρική φροντίδα. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • YouTube: Προσθέτει επιλογές χαμηλότερης ανάλυσης για μικρότερη κατανάλωση δεδομένων

  YouTube: Προσθέτει επιλογές χαμηλότερης ανάλυσης για μικρότερη κατανάλωση δεδομένων

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2017-06-20 13:25:14 | Πηγή: Techgear

  Η παρακολούθηση των YouTube videos από το smartphone/tablet όταν βρίσκεσαι εκτός δικτύου WiFi είναι μια αρκετά δαπανηρή διαδικασία για τα data του προγράμματος του χρήστη, ιδιαίτερα όταν η ποιότητα του video είναι υψηλή. Μέχρι σήμερα, οι χρήστες είχαν στη διάθεση τους την επιλογή να χαμηλώσουν την ποιότητα μέχρι τα 480p, αλλά σιγά σιγά παρατηρούμε ότι η Google έχει προσθέσει ακόμη χαμηλότερες επιλογές για να μην ξοδεύονται τα δεδομένα.

  Όπως βλέπετε και στο screenshot, πλέον έχουν προστεθεί και οι επιλογές 144p, 240p, 360p στη λίστα με τα 480p, 720p και 1080p, ενώ σε κάποια videos υπάρχει και η επιλογή no quality limit. Προφανώς, οι επιλογές χαμηλής ανάλυσης είναι χρήσιμες σε περιπτώσεις όπου η εικόνα δεν παίζει μεγάλο ρόλο (π.χ. κάποια συνέντευξη ή τραγούδι).

  Οι νέες επιλογές θα εμφανιστούν σταδιακά σε όλους τους χρήστες μέσα στις επόμενες ημέρες.

  [via]

 • Diablo II και Warcraft III πιθανότατα έρχονται σε remastered εκδόσεις από την Blizzard!

  Diablo II και Warcraft III πιθανότατα έρχονται σε remastered εκδόσεις από την Blizzard!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-06-20 13:16:29 | Πηγή: Techgear

  Γνωρίζουμε ότι η Blizzard εργάζεται επάνω στην remastered έκδοση του original StarCraft, αλλά ίσως δεν θα είναι το μόνο από τα παλιά διαμάντια της που θα υποστεί ανακαίνιση. Ήδη διαδίδονται φήμες ότι η εταιρεία ετοιμάζει τις remastered εκδόσεις και για τα Diablo II και Warcraft III!

  Η φημολογία αναπτύχθηκε εξαιτίας δύο αγγελιών εργασίας που ανήρτησε η Blizzard. Η μία από αυτές αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο υπόψηφιος θα πρέπει να έχει τις ικανότητες και το πάθος για να φέρει εις πέρας δύσκολες εργασίες για να επανέλθουν στην πρώτερη δόξα τους ιστορικά παιχνίδια όπως τα StarCraft, Warcraft III και Diablo II.

   

  “Qualities that made StarCraft, Warcraft III, and Diablo II the titans of their day. Evolving operating systems, hardware, and online services have made them more difficult to be experienced by their loyal followers or reaching a new generation. We’re restoring them to glory, and we need your engineering talents, your passion, and your ability to get tough jobs done.”

  Η δεύτερη αναφέρει ότι τα Warcraft, StarCraft και Diablo περιμένουν έναν “αναγεννησιακό γραφίστα”.

  “Classic Games is looking for a renaissance designer to harmonize that which was, with that which will be. Warcraft, StarCraft, and Diablo await your machinations. If you have the desire to rise to that challenge, we’d love to hear from you.”

  Προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποιο επίσημο σχόλιο από την εταιρεία, αλλά είναι πολύ πιθανό ότι θα έχουμε τις σχετικές αποκαλύψεις στο πλαίσιο του συνεδρίου BlizzCon 2017.

  [via]

 • Συμφωνία της Snapchat με την Time Warner για να κατακτήσουν τα νεανικά κοινά

  Συμφωνία της Snapchat με την Time Warner για να κατακτήσουν τα νεανικά κοινά

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-20 13:14:16 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Η Snapchat θα αποκτήσει «TV-like» βίντεο που θα παίζουν στα κινητά -  Η Time Warner και η Warner Bros. θα δημιουργήσουν δέκα διαφορετικά τηλεοπτικά shows (δράμα, κωμωδία κτλ) για το SnapchatΣυμφωνία ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, υπέγραψε η Snap, ο ιδιοκτήτης του Snapchat, με την Time Warner, προκειμένου, σειρές και τηλεοπτικά shows να εμφανιστούν σύντομα στη δημοφιλή εφαρμογή με σκοπό να προσελκύσουν περισσότερο νεανικό κοινό.. 

  Ο διευθύνων σύμβουλος της Time Warner, Gary Ginsber, που δήλωσε ότι το Snaphat θα είναι η «εξέλιξη των μέσων ενημέρωσης» αναφέρει χαρακτηριστικά: 

  «Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η συνεργασία θα βοηθήσει στο να αποκτήσουμε μεγαλύτερο κοινό στα shows μας αλλά και στις νέες πλατφόρμες άμεσης επικοινωνίας με τους χρήστες μας, που συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε».

  Όπως ανακοινώθηκε, μέσα σε έναν χρόνο η Time Warner και η Warner Bros. θα δημιουργήσουν δέκα διαφορετικά τηλεοπτικά shows (δράμα, κωμωδία κτλ) για την εφαρμογή.  Το Snaphat είναι μία από τις πολλές εταιρείες διαδικτύου που επιδιώκει να συνδιαμορφώσει το μέλλον της τηλεόρασης.

  Το Facebook επενδύει σε πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να παρακολουθούν βίντεο μεγάλου μήκους στο κοινωνικό δίκτυο. Το YouTube ξεκίνησε μια συνδρομητική υπηρεσία το 2016, το YouTube TV, μια πλατφόρμα στην οποία οι καταναλωτές μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανές εκπομπές.

  Τη στιγμή που το Netflix και η Amazon έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε βραβευμένες σειρές, όπως το House of Cards και το Transparent αντίστοιχα, το Snapchat ακολουθεί μια προσέγγιση πιο μικρού μεγέθους. 

  Το ίδιο έχει επιλέξει να προωθεί βίντεο τριών έως πέντε λεπτών στο ακροατήριο του, το οποίο υπολογίζεται ότι μετρά πάνω από 166 εκατομμύρια ενεργούς καθημερινούς χρήστες.

  Οι μετοχές του Snapchat, οι οποίες διαπραγματεύονται κοντά στην τιμή της αρχικής δημόσιας προσφοράς τους τον Μάρτιο, αυξήθηκαν 1,9% στα 17,88 δολάρια στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα.

  Μέχρι τώρα, όμως, δεν είναι σαφές πόσα από τα 100 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για την ανάπτυξη των νέων προγραμμάτων και πόσα θα διατεθούν για τη διαφήμιση στην πλατφόρμα. 

  Το Snapchat συνηθίζει μέχρι τώρα να πουλάει διαφημίσεις μέσω φωτογραφιών και βίντεο που βρίσκονται μέσα σε συλλογές φωτογραφιών γνωστές ως «ιστορίες».

  Η Time Warner, όπως είναι ήδη γνωστό πρόκειται να διαφημίσει τα HBO, Turner και Warner Brothers στο Snap μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
  Ο Nick Bell, αντιπρόεδρος περιεχομένου του Snapchat, δηλώνει: «Αυτή η συνεργασία είναι άλλο ένα συναρπαστικό βήμα καθώς συνεχίζουμε να λανσάρουμε νέα είδη, συμπεριλαμβανομένων των  σειρών δράματος, κωμωδίας, των ημερήσιων ειδήσεων και πέρα αυτών».

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Το Facebook «ανοίγει» Instagram και «WhatsApp» για να εντοπίσει τρομοκράτες

  Το Facebook «ανοίγει» Instagram και «WhatsApp» για να εντοπίσει τρομοκράτες

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-20 12:57:34 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Το Facebook θα χρησιμοποιεί προσωπικά δεδομένα χρηστών και θα μεταφέρει στις υπηρεσίες ασφαλείας στοιχεία που μπορεί να οδηγούν σε τρομοκράτεςTo Facebook φαίνεται πως έχει αποφασίσει να αναλάβει ενεργό ρόλο στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας, χρησιμοποιώντας τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της.

  Η εταιρεία δημοσίευσε ένα άρθρο, στο οποίο εξηγεί τους τρόπους με τους οποίους σχεδιάζει να κρατήσει στοιχεία τρομοκρατίας μακριά από το Facebook. Ένας από αυτούς τους τρόπους, ωστόσο, είναι αρκετά αμφιλεγόμενος, καθώς θα χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών τους μέσα από τους λογαριασμούς τους στο Instagram και στο WhatsApp, διαδικτυακές πλατφόρμες που ανήκουν στο Facebook.  Όπως εξηγούσε το άρθρο: «Επειδή δεν θέλουμε οι τρομοκράτες να έχουν οποιαδήποτε θέση στην οικογένεια των εφαρμογών του Facebook, ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε σε συστήματα που θα μας επιτρέπουν να λαμβάνουμε δράση εναντίον λογαριασμών τρομοκρατών σε όλες μας τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των WhatsApp και Instagram. Λόγω των περιορισμένων δεδομένων που συλλέγουν οι εφαρμογές μας στις υπηρεσίες τους, η ικανότητα του να μοιραζόμαστε τα δεδομένα σε όλη την οικογένεια είναι αναγκαία για τις προσπάθειες μας να κρατήσουμε όλες μας τις πλατφόρμες ασφαλείς».

  Όσο για την υπηρεσία των κρυπτογραφημένων συνομιλιών που προσφέρει η πλατφόρμα του WhatsApp, μέσω του άρθρου τονίζεται πως: «Εξαιτίας του τρόπου που λειτουργεί η κρυπτογράφηση, δεν μπορούμε να διαβάσουμε τα συγκεκριμένα μηνύματα, αλλά προμηθεύουμε με τις πληροφορίες που μπορούμε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου».

  Ωστόσο, μια τέτοια κίνηση αναμένεται να ξεσηκώσει αντιδράσεις, όπως προκύπτει και από τα σχόλια του διευθυντή του οργανισμού «Open Rights Group», που προστατεύει τα διαδικτυακά δικαιώματα του ατόμου, ο οποίος δήλωσε: «Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με το πώς σχεδιάζει το Facebook να μοιράζει τα δεδομένα μεταξύ των πλατφορμών του». Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Samsung Galaxy Note 8: Πιθανή η παρουσίαση του στις 26 Αυγούστου στη Νέα Υόρκη

  Samsung Galaxy Note 8: Πιθανή η παρουσίαση του στις 26 Αυγούστου στη Νέα Υόρκη

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-06-20 12:50:44 | Πηγή: Techgear

  Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε ότι το Samsung Galaxy Note 8 θα παρουσιαστεί πριν την έναρξη της IFA Berlin 2017 σε ξεχωριστή εκδήλωση της εταιρείας, αλλά τώρα έρχεται στη δημοσιότητα μια αναφορά από την ιστοσελίδα Sammobile που γίνεται λίγο πιο συγκεκριμένη και μοιάζει αρκετά αληθοφανής.

  Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, το Samsung Galaxy Note 8 θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στη Νέα Υόρκη στις 26 Αυγούστου 2017, ενώ η διάθεση του στην αγορά θα ξεκινήσει μέσα στις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε να κερδίσει κάποιο χρόνο μέχρι να κυκλοφορήσει το iPhone 8.

  Από προηγούμενες φήμες ακούγεται ότι το Samsung Galaxy Note 8 θα διαθέτει bezel-less οθόνη 6.4” Super AMOLED ανάλυσης 4K (3840 x 2160) με υποστήριξη γραφίδας, επεξεργαστή Snapdragon 835/836 ή Exynos 9810, 6GB RAM, 256GB αποθηκευτικό χώρο, διπλή κάμερα (13MP + 13MP), ξεχωριστό κουμπί για ενεργοποίηση της ψηφιακής βοηθού Bixby και θα διατηρήσει την υποδοχής 3.5mm για ακουστικά.

  [via]

 • Το Facebook «ανοίγει» Instagram και «WhatsApp» στο κυνήγι τρομοκρατών

  Το Facebook «ανοίγει» Instagram και «WhatsApp» στο κυνήγι τρομοκρατών

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-20 12:48:29 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Το Facebook θα χρησιμοποιεί προσωπικά δεδομένα χρηστών και θα μεταφέρει στις υπηρεσίες ασφαλείας στοιχεία που μπορεί να οδηγούν σε τρομοκράτεςTo Facebook φαίνεται πως έχει αποφασίσει να αναλάβει ενεργό ρόλο στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας, χρησιμοποιώντας τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της.

  Η εταιρεία δημοσίευσε ένα άρθρο, στο οποίο εξηγεί τους τρόπους με τους οποίους σχεδιάζει να κρατήσει στοιχεία τρομοκρατίας μακριά από το Facebook. Ένας από αυτούς τους τρόπους, ωστόσο, είναι αρκετά αμφιλεγόμενος, καθώς θα χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών τους μέσα από τους λογαριασμούς τους στο Instagram και στο WhatsApp, διαδικτυακές πλατφόρμες που ανήκουν στο Facebook.  Όπως εξηγούσε το άρθρο: «Επειδή δεν θέλουμε οι τρομοκράτες να έχουν οποιαδήποτε θέση στην οικογένεια των εφαρμογών του Facebook, ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε σε συστήματα που θα μας επιτρέπουν να λαμβάνουμε δράση εναντίον λογαριασμών τρομοκρατών σε όλες μας τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των WhatsApp και Instagram. Λόγω των περιορισμένων δεδομένων που συλλέγουν οι εφαρμογές μας στις υπηρεσίες τους, η ικανότητα του να μοιραζόμαστε τα δεδομένα σε όλη την οικογένεια είναι αναγκαία για τις προσπάθειες μας να κρατήσουμε όλες μας τις πλατφόρμες ασφαλείς».

  Όσο για την υπηρεσία των κρυπτογραφημένων συνομιλιών που προσφέρει η πλατφόρμα του WhatsApp, μέσω του άρθρου τονίζεται πως: «Εξαιτίας του τρόπου που λειτουργεί η κρυπτογράφηση, δεν μπορούμε να διαβάσουμε τα συγκεκριμένα μηνύματα, αλλά προμηθεύουμε με τις πληροφορίες που μπορούμε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου».

  Ωστόσο, μια τέτοια κίνηση αναμένεται να ξεσηκώσει αντιδράσεις, όπως προκύπτει και από τα σχόλια του διευθυντή του οργανισμού «Open Rights Group», που προστατεύει τα διαδικτυακά δικαιώματα του ατόμου, ο οποίος δήλωσε: «Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με το πώς σχεδιάζει το Facebook να μοιράζει τα δεδομένα μεταξύ των πλατφορμών του». Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • BBC: Τα προσωπικά δεδομένα περίπου 200 εκατ. Αμερικανών εκτέθηκαν δημόσια

  BBC: Τα προσωπικά δεδομένα περίπου 200 εκατ. Αμερικανών εκτέθηκαν δημόσια

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-20 12:32:03 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Διέρρευσαν από λάθος μίας εταιρείας μάρκετινγκ η οποία συνεργάζεται με την Εθνική Ρεπουμπλικανική ΕπιτροπήΤα προσωπικά δεδομένα τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων Αμερικανών πολιτών διέρρευσαν από λάθος μίας εταιρείας μάρκετινγκ η οποία συνεργάζεται με την Εθνική Ρεπουμπλικανική Επιτροπή.

  Τα δεδομένα, συνολικού όγκου 1.1 Terabytes, περιλαμβάνουν ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις κατοικίας, αριθμούς τηλεφώνων και πολιτικές απόψεις περίπου του 62% του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ. Τα δεδομένα ήταν διαθέσιμα σε έναν δημόσιο διακομιστή cloud της Amazon. Το ανησυχητικό στοιχείο σε αυτή την υπόθεση είναι το γεγονός ότι οποιοσδήποτε θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στα δεδομένα εφόσον γνώριζε τον αντίστοιχο σύνδεσμο.

  Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, οι πληροφορίες ήταν αποθηκευμένες σε υπολογιστικά φύλλα, τα οποία είχαν μεταφορτωθεί σε έναν διακομιστή που ανήκει στην εταιρεία Deep Root Analytics. Η τελευταία φορά που είχε ενημερωθεί η βάση ήταν τον Ιανουάριο, μετά την ορκωμοσία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενώ παραμένει άγνωστο το χρονικό διάστημα που τα δεδομένα αυτά ήταν εκτεθειμένα.

  «Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη για αυτή την κατάσταση που προέκυψε», δήλωσε στην ιστοσελίδα τεχνολογίας Gizmodo ο 'Αλεξ Λόντρι, ιδρυτής της εταιρείας. «Βάσει των πληροφοριών που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι στιγμής, δεν πιστεύουμε ότι τα συστήματά μας έχουν παραβιαστεί», πρόσθεσε. «Μόλις καταλάβαμε τι είχε συμβεί, πραγματοποιήσαμε ενημερώσεις στις ρυθμίσεις πρόσβασης και θέσαμε πρωτόκολλα σε ισχύ προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω πρόσβαση στα δεδομένα».

  Εκτός από τα προσωπικά στοιχεία εκατομμυρίων Αμερικανών πολιτών, τα δεδομένα περιείχαν επίσης πληροφορίες σχετικά με θρησκευτικές πεποιθήσεις, εθνότητες και πολιτικούς προσανατολισμούς, αλλά και στοιχεία για θέματα που αφορούσαν σε αμφιλεγόμενα ζητήματα όπως ο έλεγχος των όπλων, το δικαίωμα στην άμβλωση και η έρευνα των βλαστοκυττάρων.
  Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, τα ονόματα και οι κατάλογοι των αρχείων υποδεικνύουν ότι τα δεδομένα προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν από πολιτικές οργανώσεις που προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα προφίλ για όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους.

  Παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό πως τα πολιτικά κόμματα συγκεντρώνουν συστηματικά στοιχεία για τους ψηφοφόρους, αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη παραβίαση στην ιστορία των ΗΠΑ και οι ειδικοί εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την τεράστια κλίμακα των δεδομένων που είχαν συγκεντρωθεί.

  «Οι πιθανότητες αυτού του είδους τα δεδομένα να γίνουν διαθέσιμα δημόσια αλλά και στο σκοτεινό Διαδίκτυο είναι πολύ μεγάλες», δήλωσε στο BBC ο Πολ Φλέτσερ, ειδικός σε θέματα κυβερνο-ασφάλειας. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Japan Display: Ξεκινά μαζική παραγωγή LCD panel 6” QHD (2560 x 1440, 18:9) και ίσως το δούμε σε μελλοντικό Xperia

  Japan Display: Ξεκινά μαζική παραγωγή LCD panel 6” QHD (2560 x 1440, 18:9) και ίσως το δούμε σε μελλοντικό Xperia

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2017-06-20 11:06:10 | Πηγή: Techgear

  Η Japan Display (JDI) — σύμπραξη των Sony, Toshiba και Hitachi — ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή ενός νέου LCD panel μεγέθους 6” ανάλυσης QHD (2560 x 1440) και με αναλογία εικόνας 2:1 (18:9), το οποίο χαρακτηρίζει ως “Full Active” υπό την έννοια ότι το κάτω περιθώριο (bezel) παραμένει το ίδιο λεπτό με τις υπόλοιπες πλευρές.

  Στη νέα οθόνη θα συναντήσουμε και τη δεύτερης γενιάς τεχνολογία Pixel Eyes για ακόμη βαθύτερο μαύρο, ενώ  θα προσφέρει και άψογη απόκριση σε ερεθίσματα με βρεγμένα δάκτυλα, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τα smartphones με αντοχή στο νερό.

  Από τη στιγμή που συμμετέχει ενεργά στην JDI και η Sony, δεν αποκλείεται ότι θα δούμε το νέο panel σε κάποιο από τα μελλοντικά Xperia smartphones της εταιρείας, χωρίς αυτό, όμως, να σημαίνει ότι θα τοποθετηθεί στην αμέσως επόμενη γενιά.

  [via]

 • ZTE Nubia M2 Play: Το νέο μέλος της σειράς με ευρυγώνιο φακό στη selfie κάμερα και Android Nougat

  ZTE Nubia M2 Play: Το νέο μέλος της σειράς με ευρυγώνιο φακό στη selfie κάμερα και Android Nougat

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-06-20 09:39:55 | Πηγή: Techgear

  Χρειάστηκε να περάσουν 3 μήνες για να συμπληρωθεί η οικογένεια Nubia M2 από τη ZTE, με την εταιρεία να ανακοινώνει επίσημα πλέον το τρίτο μέλος της. Το ZTE Nubia M2 Play έρχεται να τοποθετηθεί στη βάση της νέας σειράς, με υποδεέστερα αλλά αξιόλογα τεχνικά χαρακτηριστικά και κύριο γνώρισμα τον ευρυγώνιο φακό στην εμπρόσθια κάμερα.

  Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας και η τιμή του.

  [via]

 • Nasa discovers 10 new ‘rocky’ planets like Earth

  Nasa discovers 10 new ‘rocky’ planets like Earth

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-19 22:03:58 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  NASA says latest discoveries have “significant implications for the search for life”Proto Thema Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Has this stealthy company solved vision-quality VR?

  Has this stealthy company solved vision-quality VR?

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-19 18:50:48 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  A 20 years into the future leapfrog in virtual realityProto Thema Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο