• Τα ρομπότ θα δημιουργήσουν, δεν θα «κόψουν» θέσεις εργασίας υποστηρίζουν στη Silicon Valley

  Τα ρομπότ θα δημιουργήσουν, δεν θα «κόψουν» θέσεις εργασίας υποστηρίζουν στη Silicon Valley

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-18 09:31:50 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Η διευθύνουσα σύμβουλος της Silicon Valley Robotics εκτιμά ότι θα υπάρξουν πολλές περιπτώσεις όπου τα ρομπότ θα μπορούν να λειτουργούν μόνο όταν οι άνθρωποι απασχολούνται ως «οδηγοί ρομπότ»Τα ρομπότ μπαίνουν στην ζωή μας, αλλά θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να φθάσουν τη διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύνουσα σύμβουλος της Silicon Valley Robotics, Andra Keay.


  Η επικοινωνία ρομπότ και ανθρώπων είναι στοιχειώδης και θα απαιτηθούν πολλά χρόνια να φθάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Άλλωστε κοινή λογική στην επικοινωνία είναι σε ορισμένες περιπτώσεις δύσκολο να αναπτυχθεί, ακόμη και σε ανθρώπινη επικοινωνία.

  Στην ερώτηση για τις ανησυχίες που διατυπώνονται αναφορικά με την απώλεια θέσεων εργασίας από την εμφάνιση των ρομπότ, η Andra Keay επισημαίνει ότι καθώς τα ρομπότ θα διεισδύουν στην κοινωνία και στην καθημερινότητα, θα δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας και δεν θα είναι απαραίτητα όλες οι θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης. Τα περισσότερα ρομπότ χρειάζονται μεγάλη εξυπηρέτηση και φροντίδα. Και θα υπάρξουν πολλές περιπτώσεις όπου τα ρομπότ μπορούν να λειτουργούν μόνο όταν οι άνθρωποι απασχολούνται ως «οδηγοί ρομπότ» προσθέτει.

  Ακολουθεί η συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Andra Keay στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον Αλέκο Λιδωρίκη.

  Τα ρομπότ εισέρχονται σταδιακά σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Από τη βιομηχανική παραγωγή μέχρι την καθημερινότητά μας, στα σπίτια μας, ακόμη και ως οικιακοί βοηθοί. Ποιες θα είναι οι εξελίξεις στον τομέα αυτό τα επόμενα 3 χρόνια - μέχρι το 2020;

  Παρ' ότι βλέπουμε την εμφάνιση κάποιων εκπληκτικών νέων τεχνολογιών, οι περισσότεροι άνθρωποι απογοητεύονται. Οι τίτλοι στην επικαιρότητα είναι γεμάτοι από θαυμαστικά (!!), αλλά τα νοικοκυριά δεν είναι. Όπως έχει αναφέρει ο Γουίλιαμ Γκίμπσον για τις νέες τεχνολογίες «το μέλλον είναι ήδη εδώ, απλά δεν είναι ακόμη ισότιμα κατανεμημένο/μοιρασμένο σε όλους».

  Θα χρειαστούν ακόμα αρκετά χρόνια για να φθάσουμε στα επίπεδα διείσδυσης που έχει επιτύχει το «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο. Για να γίνει αυτή η μεγάλη διείσδυση του κινητού τηλεφώνου δεν θα πρέπει κανείς να ξεχνά ότι τα smart phones πρώτης γενιάς, όπως το Blackberry, πρωτοεμφανίστηκαν πριν 30 χρόνια.

  Γίνεται μεγάλη συζήτηση για την τεχνολογία που παρουσιάζεται σε διάφορες εκθέσεις και το πότε θα εμφανισθεί σε μαζική μορφή. Για παράδειγμα, σε αρχικά στάδια οι νέες τεχνολογίες βρίσκονται στα χέρια λίγων ανθρώπων. Την πρώτη δεκαετία λίγοι μόνο άνθρωποι έχουν στα χέρια τους τη νέα τεχνολογία. Μετά, κατά την επόμενη δεκαετία, όλοι μιλάνε γι' αυτήν, αλλά δεν έχουν αποκτήσει το κάθε τι από ό,τι έχει να προσφέρει η νέα τεχνολογία (έξυπνο κινητό, αυτοκίνητο, φούρνος μικροκυμάτων). Στο τέλος, η νέα τεχνολογία φαίνεται πια να είναι παντού!
   
  Σε ποιο επίπεδο μπορεί να γίνει η επικοινωνία μεταξύ ρομπότ και ανθρώπου σε μεσοπρόθεσμη / μακροπρόθεσμη βάση;

  Η επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ είναι πολύ στοιχειώδης και θα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο τρόπος με τον οποίο μαθαίνουν τα ρομπότ είναι πολύ «στενός». Οι άνθρωποι επικοινωνούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας πολύ περισσότερα από τα λόγια, και χρησιμοποιούμε τα λόγια με έναν «αστείο» τρόπο. Μπορούμε να κατανοήσουμε τις προθέσεις ή τις ενέργειες ενός άλλου ατόμου χρησιμοποιώντας τη διαίσθηση και την εμπειρία. Αυτό το είδος σκέψης είναι αδύνατο για τα ρομπότ, είναι πολύ δύσκολο να αναπτυχθεί.

  Ο Paul Allen, ένας από τους ιδρυτές της Microsoft, επένδυσε 125 εκατομμύρια δολάρια στο «project Alexandria» - για να αναπτύξει κοινή λογική στην τεχνητή νοημοσύνη στη ρομποτική. Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι μερικά πολύ μεγάλα ερευνητικά προγράμματα, όπως το Project Cyc, προσπαθούν να το κάνουν αυτό τα τελευταία 30 χρόνια χωρίς επιτυχία, την στιγμή που ακόμη και οι άνθρωποι δυσκολεύονται να έχουν κοινή λογική. Όπως λέει η παροιμία, «δεν υπάρχει τίποτα πιο ασυνήθιστο από την κοινή λογική».

  Θα ενεργήσουν ποτέ τα ρομπότ με δική τους βούληση, λαμβάνοντας πρωτοβουλίες που δεν έχουν προγραμματιστεί καθόλου; Υπάρχει πιθανότητα τα ρομπότ να εκφράσουν συναισθήματα;

  Νομίζω ότι τα ρομπότ θα είναι σε θέση να κάνουν απίστευτα, χρήσιμα πράγματα στον κόσμο, χωρίς να έχουν συναισθήματα και χωρίς ικανότητα αυτενέργειας, δηλαδή χωρίς πλήρη αυτονομία και κάποια επιθυμία να ενεργούν ανεξάρτητα. Αυτά είναι τόσο δύσκολα τεχνικά προβλήματα που απέχουν τουλάχιστον 30 χρόνια.

  Στο μεταξύ, στο χρονικό αυτό διάστημα, μέχρι το έτος 2050, πρέπει να διπλασιάσουμε την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων, οι αγρότες βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησης, υπάρχει έλλειψη εργασίας και δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμη γη για τη γεωργία. Η ρομποτική είναι η μόνη βιώσιμη λύση, μπορεί να μας βοηθήσει να έχουμε βιώσιμη αγροτική παραγωγή.

  Χρειαζόμαστε επίσης ρομπότ σε τομείς όπως η φροντίδα ηλικιωμένων και η υγεία, όπου έχουμε ελλείψεις εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού. Ακόμη και στη βιομηχανία, όπου η παραγωγικότητα έχει περιοριστεί τα τελευταία 30 χρόνια. Τα ρομπότ θα μπορούν να βοηθήσουν στην ανάληψη δύσκολων, επικίνδυνων καθηκόντων, αφήνοντας τους ανθρώπους να ασχοληθούν περισσότερα με τις κοινωνικές πτυχές της εργασίας τους.

  Σε ποιους τομείς θα χρησιμοποιήσει ρομπότ περισσότερο;

  Σε κάθε τομέα που έχει βαρετά, «βρώμικα» και επικίνδυνα καθήκοντα. Βαριά ανύψωση, επαναλαμβανόμενες ενέργειες ή οτιδήποτε άλλο συνεπάγεται την ενασχόληση ατόμων σε σκάλες ή γερανούς. Τα ρομπότ κάνουν σταδιακά τον χώρο εργασίας ασφαλέστερο με τη χρήση αυτοματισμού. Εκτιμώ επίσης ότι μπορούμε να κάνουμε τις θέσεις εργασίας πιο ευχάριστες.
   
  Ποια είναι η εκτίμησή σας σχετικά με την αύξηση του πληθυσμού ρομπότ τα επόμενα χρόνια;

  Η ανάπτυξη ρομπότ θα είναι πιο αργή από ό,τι τελικά φοβούνται οι άνθρωποι. Προκειμένου τα ρομπότ να έχουν μεγάλη επίδραση στον κόσμο, πρέπει να έχουμε μεγάλο αριθμό τους σε χρήση και αυτό απαιτεί αυξήσεις στη μεταποίηση, το σχεδιασμό, τη μεταφορά και τη συντήρηση τους.
   
  Πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν τελικά λόγω της άφιξης των ρομπότ;

  Καθώς τα ρομπότ θα διεισδύουν στην κοινωνία και την καθημερινότητα, θα δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας και δεν θα είναι απαραίτητα όλες οι θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης. Τα περισσότερα ρομπότ χρειάζονται μεγάλη εξυπηρέτηση και φροντίδα. Και θα υπάρξουν πολλές περιπτώσεις όπου τα ρομπότ μπορούν να λειτουργούν μόνο όταν οι άνθρωποι απασχολούνται ως «οδηγοί ρομπότ».

  Στη διάρκεια της επόμενης γενιάς, η ζωή μας με τα ρομπότ θα έχει αντίστοιχο αντίκτυπο με τον αντίκτυπο που είχαν τα ηλεκτρικά εργαλεία όταν πρωτοεμφανίστηκαν. Ο ρόλος του ρομπότ θα είναι «πιο έξυπνα ηλεκτρικά εργαλεία».

  Στην κατασκευή, μόλις πριν μερικές γενιές, οι ξυλουργοί και οι οικοδόμοι ανέβαιναν επάνω σε σκαλωσιές και έκαναν χειροκίνητα όλη τη δουλειά χρησιμοποιώντας εργαλεία χειρός.

  Στη συνέχεια, με την εμφάνιση των ηλεκτρικών εργαλείων, η εργασία έγινε πολύ πιο εύκολη, αλλά οι εργαζόμενοι χρειάστηκαν ακόμα να ανέβουν στο ικρίωμα. Με πιο έξυπνα ηλεκτρικά εργαλεία, όπως τα ρομπότ, οι εργαζόμενοι μπορούν να παραμείνουν στο έδαφος και να ελέγχουν τον καθαρισμό ενός κτιρίου ή την ξυλουργική εργασία από απόσταση. Τα ρομπότ είναι πολύ χρήσιμα όταν βελτιώνουν σταδιακά τις συνθήκες εργασίας του ανθρώπου.

  * Η Andra Keay, που βρέθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στα Digital Disruption Sessions, μια πρωτοβουλία ανοικτών συζητήσεων για το ρόλο των νέων τεχνολογιών στο μάρκετινγκ και την κοινωνία, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών είναι διευθύνουσα σύμβουλος της Silicon Valley Robotics, μη κερδοσκοπικού οργανισμού που υποστηρίζει την καινοτομία και την εμπορευματοποίηση των τεχνολογιών ρομποτικής. Έχει, επίσης, δημιουργήσει το διεθνή διαγωνισμό startupRobot Launch, ενώ δραστηριοποιείται ως μέντορας, επενδυτής και σύμβουλος σε εταιρείες startups και δεξαμενές σκέψεις, με έντονο ενδιαφέρον για την εμπορευματοποίηση της ρομποτικής και της Τεχνητής Νοημοσύνης προς όφελος της κοινωνίας.  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Κίνα: Οι πολίτες με “κακή κοινωνική βαθμολογία” δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν με τραίνο ή αεροπλάνο…

  Κίνα: Οι πολίτες με “κακή κοινωνική βαθμολογία” δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν με τραίνο ή αεροπλάνο…

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-03-17 11:21:04 | Πηγή: Techgear

  Η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά Black Mirror συνεχίζει να δίνει ενδιαφέρουσες ιδέες στους Κινέζους. Πρόσφατα είδαμε την αστυνομία της χώρας να χρησιμοποιεί γυαλιά με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να εντοπίζει εγκληματίες σε σταθμούς τραίνων, ένα μέτρο που επεκτάθηκε πλέον και στους δρόμους για να εντοπίζονται γενικότερα οι αντιφρονούντες, αλλά τώρα βλέπουμε ότι θέλουν να εφαρμόσουν και ένα είδος “κοινωνικής βαθμολογίας” όπως στο επεισόδιο Nosedive (από τα κορυφαία της σειράς).

  Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η Κίνα θα ξεκινήσει από τον Μάιο να ελέγχει το κοινωνικό προφίλ των πολιτών και όσοι έχουν διαπράξει κάποιο “σοβαρό κοινωνικό αδίκημα” δεν θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τραίνο ή αεροπλάνο για κάποιο χρονικό διάστημα με μέγιστη ποινή το 1 έτος. Σε αυτά τα κοινωνικά αδικήματα συμπεριλαμβάνονται οι τρομοκρατικές ενέργειες, η διάδοση ψευδών ειδήσεων, αλλά και η μη πληρωμή χρέους.

  Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος του σχεδίου του ισόβιου (πλέον) προέδρου Xi Jinping για την δημιουργία ενός συστήματος κοινωνικής βαθμολογίας για τους πολίτες, το οποίο βασίζεται στη λογική του “μια φορά αναξιόπιστος, για πάντα αποκλεισμένος” και έχει ήδη λάβει την έγκριση 8 περιφερειών της χώρας (σιγά μην τολμούσαν να αρνηθούν….). Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Marketplace, η Κίνα χρησιμοποιεί ένα παρόμοιο σύστημα για να μην εγκρίνει δάνεια σε “αμαυρωμένα” μέλη της κοινωνίας, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2013 και μέχρι το καλοκαίρι του 2016 αριθμούσε περισσότερους από 9.6 εκατ. ανθρώπους.

  Η κυβέρνηση της Κίνας βαφτίζει την πολιτική της ως μέτρο για την καταπολέμηση της διαφθοράς… Ω ρε που πάμε…

  [via]

 • Στο ΤΕΙ Θεσσαλίας έκαναν.... σκόνη τις «υπερτροφές»

  Στο ΤΕΙ Θεσσαλίας έκαναν.... σκόνη τις «υπερτροφές»

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-17 09:27:40 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Χωρίς να καταστρέφονται τα διατροφικά συστατικά προϊόντων όπως η αρώνια, το μύρτιλο, το κράνμπερι, το ιπποφαές, το γκότζι μπέρυ ακόμα και το μέλιΜια καινοτομία στη μεταποίηση των «υπερτροφών» εφαρμόζεται το τελευταίο διάστημα στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, στο εργαστήριο Μηχανικής Τροφίμων και Βιοσυστημάτων από επιστήμονες του Ιδρύματος στη Λάρισα.


  Η αρώνια, το μύρτιλο, το κράνμπερι, το ιπποφαές, το γκότζι μπέρυ ακόμα και το μέλι με τη μέθοδο τής λυοφιλίωσης μετατρέπονται σε σκόνη, χωρίς να καταστρέφονται τα διατροφικά συστατικά των προϊόντων. Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Τεχνολόγων – Γεωπόνων του ΤΕΙ Θεσσαλίας Κώστας Πετρωτός, πρόκειται για μια μέθοδο υψηλής τεχνολογίας η οποία αφαιρεί τα υγρά των καρπών εν ψυχρώ και έτσι δεν καταστρέφονται ούτε τα αρώματα, ούτε οι βιταμίνες των προϊόντων.

  Μέλι σε σκόνη


  «Οποιαδήποτε άλλη μέθοδος ξήρανσης όλα τα θρεπτικά συστατικά θα τα έριχνε στο 10%. Με αυτή την μέθοδο τα συστατικά των προϊόντων διατηρούνται στο 99% - 100%» αναφέρει ο κ. Πετρωτός και συμπληρώνει: «Με τη μέθοδο αυτή μπορούμε να μετατρέψουμε σε σκόνη όλα τα φρούτα. Όμως, επειδή η μέθοδος έχει κόστος, κρίνεται σοφότερο να χρησιμοποιείται στις “υπερτροφές” - superfoods οι οποίες έχουν υψηλή προστιθέμενη αξία».

  Σημειώνεται πως στο ΤΕΙ Θεσσαλίας η έρευνα για τη μετατροπή των «υπερτροφών» σε σκόνη έχει φτάσει στο επίπεδο της ανάπτυξης των συνταγών σε ειδικό εργαστήριο, ενώ η δυνατότητα της παραγωγής για την κατανάλωση μπορεί να πραγματοποιηθεί από τh βιομηχανία για την κατασκευή συμπληρωμάτων διατροφής, καλλυντικών κ.α. Επίσης με τη μέθοδο αυτή, επιτυγχάνεται και η δυνατότητα αποθήκευσης μεγάλων ποσοτήτων προϊόντων που αυτή τη στιγμή παραμένουν αδιάθετα στην Ελλάδα.

  Το μηχάνημα που χρησιμοποιούν


  Η εφαρμογή ξεκινάει με πολτοποίηση των καρπών και την τοποθέτηση τους σε ειδική συσκευή. Με τη χρήση της υψηλής ψύξης που φτάνει στους -30 βαθμούς κελσίου το προϊόν παγώνει, ενώ αργότερα μέσω της εξάτμισης του πάγου το προϊόν οδηγείται σε μια νέα κατάσταση όπου μπορεί να μετατραπεί σε σκόνη. Πρόκειται για μια διαδικασία σύνθετη η οποία σύμφωνα με τον κ. Πετρωτό, απαιτεί πολλαπλά στάδια και μεγάλη εξειδίκευση ώστε να μπορέσουν τα superfoods να μετατραπούν σε σκόνη.

  Επισημαίνεται ότι η επιστημονική ομάδα του ΤΕΙ Θεσσαλίας στο πλαίσιο των ερευνητικών προγραμμάτων έχει προχωρήσει μεταξύ άλλων και στην κατασκευή κρασιού από αρώνια, ενώ έχει επιτευχθεί και μια ξεχωριστή έρευνα για την παραγωγή λαδιού από ιπποφαές.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Ο Bill Gates αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας του

  Ο Bill Gates αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας του

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-16 21:55:06 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχεται ότι χρειάστηκε να "κόψει" μια κακή συνήθεια προκειμένου να γίνει επιτυχημένος επιχειρηματίαςΟ Bill Gates μπορεί να είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, να έχει ιδρύσει την εταιρεία που κυριολεκτικά άλλαξε τον κόσμο, την Microsoft, ωστόσο ακόμα κι ο ίδιος χρειάστηκε να καταπολεμήσει μια κακή συνήθεια που χαρακτηρίζει πάρα πολλούς ανθρώπους, προτού βρεθεί στο δρόμο της επιτυχίας.


  Όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος στους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα, ήταν εξαιρετικά αναβλητικός ως φοιτητής τα πρώτα δύο χρόνια του στο Χάρβαρντ (το οποίο και παράτησε δύο χρόνια μετά). 

  "Μου άρεσε να δείχνω στους άλλους ότι δεν κάνω καθόλου δουλειά, ότι δεν παρακολοθούσα στα μαθήματα και πως δε με ενδιέφερε", ανέφερε χαρακτηριστικά στους φοιτητές.

  Ωστόσο τελευταία στιγμή, συνήθως δύο μέρες πριν από το κάθε διαγώνισμα, ο Bill "σοβαρευόταν" και εργαζόταν μανιωδώς. "Οι υπόλοιποι το έβρισκαν αστείο. Όμως αυτή ήταν η φιλοσοφία μου. Ήμουν ο τύπος που δεν έκανε τίποτα μέχρι τελευταία στιγμή".

  Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που στο παρελθόν ο ίδιος έχει δηλώσει πως "προτιμά να αναθέσει μια δύσκολη εργασία σε κάποιον αναβλητικό ή τεμπέλη, καθώς αυτά τα άτομα τείνουν να είναι πιο δημιουργικά, καθώς βρίσκουν πάντα τρόπους να πετύχουν την τελευταία στιγμή".

  Ωστόσο αυτή η νοοτροπία δεν "περνούσε" πια όταν ο ίδιος έκανε τα ξεκινήματά του στον κόσμο των επιχειρήσεων. "Όταν ξεκίνησα (στο χώρο των επιχειρήσεων) συνειδητοποίησα γρήγορα πως η συνήθεια μου ήταν εξαιρετικά κακή και μου πήρε μερικά χρόνια μέχρι να το ξεπεράσω", παραδέχθηκα ο Gates, κάνοντας το κοινό της αίθουσας να γελάσει.

  Ο δισεκατομμυριούχος συνέχισε λέγοντας πως η είσοδος του στις επιχειρήσεις τον έφερε σε επαφή με την πραγματικότητα, χτυπώντας τον σαν "χαστούκι". "Κανείς πλέον δεν με επαινούσε που καταφέρνα τα πάντα έστω και την τελευταία στιγμή", με αποτέλεσμα να ξεκινά μια αντιστροφή της κακής του αυτής συνήθειας, προσπαθώντας πλέον να μοιάσει περισσότερο στους φοιτητές του Κολλεγίου οι οποίοι ήταν πάντα πιο οργανωτικοί και ολοκλήρωναν τις εργασίες τους στην ώρα τους.

  Παρότι ο Gates κατάφερνε έστω και την τελευταία στιγμή να αποσπά καλούς βαθμούς όσο βρισκόταν στη σχολή, έρευνες αποδεικνύουν πως το κόστος της αναβλητικότητας ξεπερνά κατά πολύ την βραχυπρόθεσμη αίσθηση ελευθερίας/ευτυχίας. Σύμφωνα με 20ετή έρευνα, η αναβλητικότητα οδηγέι σε άσχημα αποτελέσματα στην εργασία καθώς και στην ποιότητα ζωής του ατόμου.

  Πάντως ο ίδιος παραδέχεται πως παρότι έχει καταπολεμήσει σε μεγάλο βαθμό την αναβλητικότητά του, δεν έχει καταφέρει να την ξεπεράσει σε απόλυτο βαθμό. "Το δουλεύω ακόμη", καταλήγει ο δισεκατομμυριούχος. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Samsung Galaxy Note8: Ξεκίνησε η αναβάθμιση του στο Android 8.0 Oreo

  Samsung Galaxy Note8: Ξεκίνησε η αναβάθμιση του στο Android 8.0 Oreo

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-03-16 18:17:51 | Πηγή: Techgear

  Σχεδόν 7 μήνες πέρασαν από την κυκλοφορία του Samsung Galaxy Note8 και επάνω στην πρεμιέρα των Galaxy S9/S9+ μας έρχεται η είδηση από χρήστη στη Γαλλία ότι έλαβε την πολυπόθητη αναβάθμιση στο Android 8.0 Oreo στη συσκευή του. Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα ότι θα ξεκινήσει την διάθεση του update στις 30 Μαρτίου, αλλά φαίνεται ότι κάποιοι τη λαμβάνουν μερικές ημέρες νωρίτερα.

  Το Android 8.0 Oreo έρχεται στο Galaxy Note8 με το νέο περιβάλλον χρήσης Samsung Experience 9.0 που φέρνει μαζί του πολλές βελτιώσεις που αφορούν το πληκτρολόγιο (4 νέα high contrast modes, νέα toolbar με συντομεύσεις για emojis, stickers και GIFs), νέο απλοποιημένο μενού ρυθμίσεων, νέες λειτουργίες για την ψηφιακή βοηθό Bixby (αναπαραγωγή μουσικής, αλλαγή χρώματος οθόνης ανάλογα με τον καιρό, νέο dashboard) κ.ά. Επίσης, περιλαμβάνει και τις αναβαθμίσεις ασφαλείας του Μαρτίου.

  Όσοι είστε κάτοχοι του Samsung Galaxy Note8 θα χρειαστεί να κάνετε μερικές ημέρες υπομονή μέχρι να έρθει η αναβάθμιση στις συσκευές σας.

  [via]

 • Narcos: Ετοιμάζεται το video game και έρχεται το 2019 για Windows PC και παιχνιδοκονσόλες [Video]

  Narcos: Ετοιμάζεται το video game και έρχεται το 2019 για Windows PC και παιχνιδοκονσόλες [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2018-03-16 18:17:51 | Πηγή: Techgear

  Ακόμα μία πολύ δημοφιλής τηλεοπτική σειρά θα βρεί τον δρόμο της στην αγορά των video games, καθώς Gaumont συμφώνησε με την Curve Digital για την μεταφορά του Narcos σε video game για υπολογιστές και παιχνιδοκονσόλες.

  Την ανάπτυξη του παιχνιδιού Narcos αναλαμβάνει η Kuju, θυγατρική της Curve Digital και γνωστή για τα Marvel: Ultimate Alliance και Art Academy, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής το τι είδους παιχνίδι θα είναι. Οι επικεφαλής των εταιρειών, πάντως, υπόσχονται ότι θα είναι πιστό στην ατμόσφαιρα, την υπόθεση και την δράση της τηλεοπτικής σειράς του Netflix.

  Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το Narcos θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019 για Windows PC, Xbox One, PS4 και Nintendo Switch.

  [via]

 • Το Street Fighter II θα μπορούσε να παίζεται κυριολεκτικά στους δρόμους χάριν στην τεχνολογία Augmented Reality [Video]

  Το Street Fighter II θα μπορούσε να παίζεται κυριολεκτικά στους δρόμους χάριν στην τεχνολογία Augmented Reality [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2018-03-16 17:15:09 | Πηγή: Techgear

  Η επαυξημένη πραγματικότητα εξάπτει την φαντασία των developers, οι οποίοι με τα ARKit και της Apple και το ARCore της Google έχουν στα χέρια τους τα κατάλληλα για να δημιουργήσουν εντυπωσιακές εμπειρίες για τους χρήστες. Όπως, για παράδειγμα, αυτή που εμπνεύστηκε ο Abhishek Singh, ο οποίος έστησε ένα Street Fighter II στον πραγματικό κόσμο!

  Εξυπακούεται ότι δεν έχει λάβει επίσημη έγκριση από την Capcom και πρόκειται καθαρά για χαβαλεδιάρικο project, ενώ και από το video είναι εμφανές ότι δεν αγγίζει την τελειότητα. Παρόλα αυτά, αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα για τις δυνατότητες της τεχνολογίας Augmented Reality και που μπορεί να φτάσει στο πολύ κοντινό μέλλον.

   

  [via]

 • Mega-Sale στις Ευρωπαϊκές αποθήκες του Gearbest με πολλές προσφορές

  Mega-Sale στις Ευρωπαϊκές αποθήκες του Gearbest με πολλές προσφορές

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: PotatoHead | Ημερομηνία: 2018-03-16 17:15:09 | Πηγή: Techgear

  Μετά από αρκετό καιρό το κατάστημα Gearbest επιστρέφει στο προσκήνιο με πολλά προϊόντα από διάφορες κατηγορίες σε προσφορά. Το ενδιαφέρον σε αυτήν την εκπτωτική ενέργεια είναι το γεγονός ότι όλα προέρχονται από τις ευρωπαϊκές αποθήκες του καταστήματος, με αποτέλεσμα να εξαλείφεται η οποιαδήποτε πιθανότητα έξτρα χρεώσεων ή καθυστέρησης στο τελωνείο.

  Πέραν από τα προϊόντα που ξεχωρίσαμε εμείς στην παρακάτω λίστα, αξίζει να περιηγηθείτε στην κεντρική σελίδα των προσφορών και ποιος ξέρεις, ίσως βρείτε κάτι που σας ταιριάζει σε πολύ καλή τιμή.

 • Το πρώτο ηλεκτρικό μονοθέσιο Formula Student από φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών

  Το πρώτο ηλεκτρικό μονοθέσιο Formula Student από φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-16 16:20:24 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών εξελίσσουν το πρώτο ηλεκτρικό μονοθέσιο Formula Student με ελληνική τεχνογνωσία – Πολλοί Έλληνες φοιτητές έχουν τη γνώση και την επιθυμία να ασχοληθούν με το αυτοκίνητοΜετά την ανακοίνωση της έλευσης της Tesla στην Ελλάδα αποκαλύπτεται ότι πολλοί Έλληνες φοιτητές διαθέτουν την επιστημονική γνώση και την επιθυμία να ασχοληθούν με τον χώρο του αυτοκινήτου.


  H ομάδας Formula Student, UoP Racing, και τα ηλεκτρικά μονοθέσια που κατασκεύασε, παρουσιάστηκαν σήμερα στον χώρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Το πρώτο ηλεκτρικό μονοθέσιο Formula Student με ελληνική τεχνογνωσία εξελίσσει η ομάδα «UoP Racing» των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

  Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2001 και έχει ως έδρα το Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του Πανεπιστημίου Πατρών. 

  Η αυτοκινητοβιομηχανία στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση 

  Όπως επισημαίνουν οι φοιτητές, «τα τελευταία χρόνια, η  αυτοκινητοβιομηχανία στρέφεται ολοένα και περισσότερο στην ηλεκτροκίνηση,  ως μια μορφή μετακίνησης συνδεδεμένη με την αειφόρο ανάπτυξη. Η τάση αυτή οδηγεί στην αύξηση της ζήτηση για νέους μηχανικούς, οι οποίοι διαθέτουν τόσο γνώση όσο και καινοτόμες ιδέες πάνω στον σχεδιασμό και κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

  Συμβαδίζοντας με τις τάσεις της νέας εποχής για την αυτοκινητοβιομηχανία, και στοχεύοντας στην καλλιέργεια και ανάδειξη νέων ταλέντων εντός των Ελληνικών Πανεπιστημίων, το Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του Πανεπιστημίου Πατρών έχει ξεκινήσει εδώ και έξι έτη μια πρωτοποριακή για τα Ελληνικά δεδομένα προσπάθεια δημιουργίας ηλεκτροκίνητων μονοθεσίων υψηλών επιδόσεων, σχεδιασμένων και κατασκευασμένων αποκλειστικά από προπτυχιακούς φοιτητές, μέσω της ομάδας Formula Student «UoP Racing».   Καινοτόμος έρευνα και μάθηση μέσα από την πράξη 

  Οι διαγωνισμοί Formula Student απευθύνονται σε φοιτητές πολυτεχνικών σχολών, και ο σκοπός είναι ο σχεδιασμός και κατασκευή μονοθεσίων, λειτουργώντας ως κατηγορία υπό κλίμακα της Formula 1. Δεν περιέχουν μόνο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και «στατικό» κατά το οποίο η ομάδα βαθμολογείται στο σχεδιασμό και την κατασκευή του μονοθέσιου, το κόστος του, καθώς και την ικανότητα να παρουσιάσει ένα ικανοποιητικό επιχειρηματικό πλάνο για την παραγωγή του. 

  Κύριος στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η καινοτόμος έρευνα, αλλά κυρίως η μάθηση μέσα από την πράξη. Με τον τρόπο αυτό δίνεται ευκαιρία στα μέλη να γνωρίσουν σε βάθος το αντικείμενο ενασχόλησης τους, αποκτώντας άμεση/έμπρακτη επαφή με ένα ευρύ φάσμα της επιστήμης, συμπληρώνοντας την θεωρητική γνώση τους, και αναπτύσσοντας νέες ιδέες.

  Η ομάδα ιδρύθηκε το 2001 

  Η ομάδα ιδρύθηκε το 2001, όντας πρωτοπόρος τόσο σε Ελληνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ασχολούμενη αρχικά με μονοθέσια εφοδιασμένα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. 

  Στα τέλη του 2011, η ομάδα πρωτοπόρησε και πάλι, κάνοντας στροφή στην ηλεκτροκίνηση. Αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής δύο πλήρως ηλεκτρικά οχήματα, σχεδιασμένα και κατασκευασμένα αποκλειστικά από Έλληνες φοιτητές.   Πρώτη θέση στο διαγωνισμό Fοrmula Student Czech

  Η αρχή έγινε με το UoP4e, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα υψηλών επιδόσεων στην Ελλάδα, με το οποίο το 2014 η ομάδα κατάφερε να αποσπάσει την 1η θέση στον διαγωνισμό Formula Student Czech. Η συνέχεια έγινε με το UoP5e καθώς και την εξελιγμένη εκδοχή του, το UoP5evo, με το οποίο η ομάδα κατέκτησε την 1η θέση μεταξύ ηλεκτροκίνητων μονοθεσίων το καλοκαίρι του 2017 στο διαγωνισμό της Μ. Βρετανίας.

  Κύριος καρπός της προσπάθειας αυτής όμως είναι το έμψυχο δυναμικό. Από την δημιουργία της το 2001, περισσότεροι από 200 φοιτητές έχουν συμμετάσχει στην ομάδα, αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες στον σχεδιασμό και κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων υψηλής τεχνολογίας, γεγονός που τους κατατάσσει μεταξύ μηχανικών υψηλής εξειδίκευσης στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. 

  Στόχος του Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής και  Αυτοματισμού αποτελεί η συνέχιση αυτής της προσπάθειας που στηρίζει επι 17 συναπτά έτη. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Η Intel ανακοίνωσε ότι κατάφερε να διορθώσει (σχεδόν) τα κενά ασφαλείας Spectre και Meltdown στη νέα γενιά επεξεργαστών [Video]

  Η Intel ανακοίνωσε ότι κατάφερε να διορθώσει (σχεδόν) τα κενά ασφαλείας Spectre και Meltdown στη νέα γενιά επεξεργαστών [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-03-16 16:14:32 | Πηγή: Techgear

  Το 2018 ξεκίνησε με την άκρως ανησυχητική είδηση για τα σοβαρά κενά ασφαλείας Meltdown και Spectre που σε γενικές γραμμές επηρεάζουν την πλειοψηφία των επεξεργαστών των ηλεκτρονικών συσκευών που χρησιμοποιούμε τα τελευταία 10+ χρόνια. Από τότε, οι περισσότερες εταιρείες έχουν προχωρήσει σε συγκεκριμένες αναβαθμίσεις ασφαλείας για τα προϊόντα τους, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι εφικτή η ολική επιδιόρθωση του προβλήματος, μιας και το πρόβλημα υφίσταται στην αρχιτεκτονική των επεξεργαστών.

  Η Intel, πάντως, σήμερα ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει στον επανασχεδιασμό των επεξεργαστών της για ενισχυμένη προστασία απέναντι σε αυτά τα κενά ασφαλείας, κάτι που θα δούμε για πρώτη φορά στην 8η γενιά επεξεργαστών Intel Core Cascade Lake, ενώ για τις προηγούμενες γενιές (6η, 7η και όσους έχουν κυκλοφορήσει από την 8η) κυκλοφορεί συγκεκριμένο firmware (microcode) που επιλύει το πρόβλημα. Στο προσεχές μέλλον φιλοδοξεί, μάλιστα, να πάει ακόμη πιο πίσω.

  Κρατήστε, όμως, ότι ακόμη και μετά από αυτές τις εξελίξεις, η Intel έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει μόνο τα Variants 2 και 3 του Spectre, καθώς για το Variant 1 δεν έχει βρεθεί λύση.

   

   

  [via, Intel]

 • Εταιρεία έφτιαχνε smartphones υψηλής ασφαλείας για καρτέλ ναρκωτικών

  Εταιρεία έφτιαχνε smartphones υψηλής ασφαλείας για καρτέλ ναρκωτικών

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-16 16:02:43 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Ρωσικές αποστολές στον Άρη και τη Σελήνη ανακοίνωσε ο πρόεδρος Πούτιν 15/03 16:02 Nectome: Αντίγραφο του μυαλού του πελάτη, μέσω θανατηφόρας διαδικασίας 15/03 17:00

  Σε δίκη παραπέμπεται ο διευθύνων σύμβουλος εταιρείας με έδρα στον Καναδά η οποία έφτιαχνε smartphones υψηλού επιπέδου ασφαλείας, που φέρονται να χρησιμοποιούνται από κάποιους από τους πιο διαβόητους εγκληματίες στον κόσμο.

  Όπως αναφέρει το BBC, η Phantom Secure έβγαλε «δεκάδες εκατομμύρια δολάρια» πουλώντας τροποποιημένα τηλέφωνα για χρήση από εγκληματικές οργανώσεις όπως το καρτέλ Σιναλόα του Μεξικού, σύμφωνα με τους ερευνητές.

  Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση που οι αμερικανικές αρχές στοχεύουν μια εταιρεία επειδή εν γνώσει της δημιουργούσε τεχνολογία κρυπτογράφησης για εγκληματίες.

  Ο Βίνσεντ Ράμος συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα στο Σιάτλ, και παραπέμφθηκε σε δίκη την Πέμπτη, μαζί με τέσσερις συνεργάτες του. Κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για συνωμοσία προς υποβοήθηση διακίνησης ναρκωτικών. Ο Ράμος είναι ο μόνος που παραμένει υπό κράτηση.

  «Αυτή η οργάνωση, η Phantom Secure, ήταν σχεδιασμένη για να διευκολύνει το διεθνές εμπόριο ναρκωτικών ανά τον κόσμο» δήλωσε στο BBC ο Αμερικανός εισαγγελέας Άνταμ Μπρέιβερμαν. «Αυτοί οι διακινητές, περιλαμβανομένων μελών του καρτέλ Σιναλόα, χρησιμοποιούσαν αυτές τις πλήρως κρυπτογραφημένες συσκευές για να διευκολύνουν τις δραστηριότητες διακίνησης ναρκωτικών τους, προκειμένου να αποφεύγουν τους ελέγχους από τις αρχές».

  Σύμφωνα με αναφορές ΜΜΕ, η εταιρεία τροποποιούσε συσκευές Blackberry καιAndroid, ενώ το CNBC αναφέρει ότι επίσης εγγυόταν την καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων που περιέχονταν στις συσκευές εάν αυτές έπεφταν στα χέρια των αρχών ή παραβιάζονταν. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η εταιρεία έχει βγάλει περίπου 80 εκατ. δολάρια σε ετήσια έσοδα από το 2008.

  Στην επιχείρηση συμμετείχαν υπηρεσίες των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, του Καναδά, του Χονγκ Κονγκ και της Ταϊλάνδης, και μέσα στις δύο τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει 25 έρευνες σε σπίτια και γραφεία ανά τον κόσμο, ενώ έχουν κατασχεθεί servers, υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ναρκωτικά και όπλα. Επίσης, έχουν κατασχεθεί πάνω από 150 domains και άδειες που χρησιμοποιούνταν στο πλαίσιο του κρυπτογραφημένου δικτύου της εταιρείας- καθώς και τραπεζικοί λογαριασμοί. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, σε χρήση ανά τον κόσμο ήταν περίπου 20.000 συσκευές της Phantom Secure.

  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΠΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Δύο επιταχυντές νέας γενιάς στέλνουν το CERN κοντά στην «ώρα μηδέν»

  Δύο επιταχυντές νέας γενιάς στέλνουν το CERN κοντά στην «ώρα μηδέν»

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-16 15:36:07 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Τα σχέδια του CERN για τα επόμενα βήματα - Τι είπε ο καθηγητής Εμμανουήλ Τσεσμελής στο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής στη ΘεσσαλονίκηΛίγο πιο κοντά στην «ώρα μηδέν» της γέννησης του σύμπαντος στοχεύει το CERN, το οποίο σχεδιάζει την ανάπτυξη δύο επιταχυντών νέας γενιάς, που θα λειτουργούν με υψηλότερες ενέργειες από τον γνωστό «Μεγάλο Επιταχυντή Ανδρονίων» (LHC), που το 2012 ανακάλυψε το σωματίδιο Higgs. Με τον τρόπο αυτό, οι επιστήμονες θα αναζητήσουν το άγνωστο, ελπίζοντας, αρχικά, να μάθουν περισσότερα για τη σκοτεινή ύλη και τη σκοτεινή ενέργεια που καλύπτει το 95% του σύμπαντος.


  Η τεχνολογία φέρνει νέα δεδομένα στην επιστήμη 

  Την ίδια στιγμή, η ήδη δοκιμασμένη τεχνολογία που χρησιμοποιεί το CERN, εφαρμόζεται σε περίπου 30.000 «μικρότερους» επιταχυντές που έχουν αναπτυχθεί σε όλο τον κόσμο και φέρνουν νέα δεδομένα στην ιατρική φυσική, κυρίως για την αντιμετώπιση ασθενειών όπως ο καρκίνος, και στη βιομηχανία, για την ανάπτυξη ηλεκτρονικών συστημάτων.

  Το CERN -το μεγαλύτερο σε έκταση κέντρο πυρηνικών ερευνών, και συγκεκριμένα στη σωματιδιακή φυσική (Γενεύη)- έχει ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό των δύο νέων επιταχυντών, ωστόσο, η κατασκευή και λειτουργία τους δεν φαίνεται να προσδιορίζεται στο άμεσο μέλλον, αφού ακόμη δεν υπάρχει η τεχνολογία για κάτι τέτοιο.

  Τα σχέδια για τους δύο νέους επιταχυντές 


  Πρόκειται για τον «Κυκλικό Επιταχυντή του μέλλοντος» (Future Circular Collider), που θα έχει περιφέρεια 100 χιλιομέτρων, και σε αυτόν θα γίνονται συγκρούσεις πρωτονίων με πρωτόνια, ηλεκτρονίων με ποζιτρόνια ή πρωτόνια. «Ακόμη δεν υπάρχει η τεχνολογία για να κατασκευαστεί κάτι τέτοιο. Θα χρειαστούμε, όπως έγινε και για το LHC, περίπου 20 χρόνια για να έχουμε την τεχνολογία που απαιτείται, ειδικά στους μαγνήτες, που κρατούν σε κυκλική τροχιά τα υψηλής ενέργειας σωματίδια» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Φυσικός Υψηλών Ενεργειών στο CERN και στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων στο CERN, καθηγητής Εμμανουήλ Τσεσμελής, ο οποίος συμμετείχε στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής, που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

  «Σίγουρα δεν θα πάμε στην ώρα μηδέν, αλλά αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι με τις υψηλότερες ενέργειες να πάμε λίγο πιο κοντά» συμπλήρωσε.

  Ο δεύτερος νέος επιταχυντής του CERN είναι ο Clic (Compact Linear Collider) «Συμπαγής Γραμμικός Επιταχυντής», θα έχει 50 χιλιόμετρα μήκος, και θα συγκρούει ηλεκτρόνια με ποζιτρόνια, με ενέργεια μέχρι και 3 Τέρα ηλεκτροβόλτ (TEV). Αυτός, ενδεχομένως να κατασκευαστεί νωρίτερα, μέσα στη δεκαετία του 2020-30, αφού ο σχεδιασμός του και οι μελέτες έχουν ξεκινήσει πριν από δεκαετίες. Στην ανάπτυξή τους θα συμμετέχουν ιδιωτικές εταιρίες, κυρίως ευρωπαϊκές, των κρατών - μελών του CERN, με συμβόλαια υψηλής τεχνολογίας.

  Ψάχνοντας το άγνωστο

  Στην πραγματικότητα, οι δύο νέοι επιταχυντές θα ψάξουν κάτι που κανείς δεν ξέρει τι θα είναι, όπως έγινε και στην περίπτωση του LHC. Πάντως, οι επιστήμονες ελπίζουν ότι οι υψηλότερες ενέργειες θα βοηθήσουν να κατανοήσουν καλύτερα και ακριβέστερα τα χαρακτηριστικά του σωματιδίου Higgs και στη συνέχεια να "δουν" πέρα από αυτό, να εξηγήσουν τα σωματίδια και τις μεταξύ τους αλληλεπιδράσεις. 

  «Ξέρουμε ότι υπάρχει και κάτι πέρα από αυτό. Αν σήμερα εξηγείται το 5% αυτών που βλέπουμε γύρω μας, υπάρχει το υπόλοιπο 95% που δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε και έτσι χρειάζεται να συνεχιστεί η έρευνα, μέσα από τους επιταχυντές για να καταλάβουμε πχ την σκοτεινή ύλη μαζί με την σκοτεινή ενέργεια» είπε ο καθηγητής και συμπλήρωσε: «Ψάχνουμε κάτι που δεν ξέρουμε τι είναι. Όταν κατασκευάσουμε έναν επιταχυντή σε υψηλή ενέργεια δεν ξέρουμε τι μας περιμένει. Σίγουρα, όταν πάμε σε καινούργια περιοχή ενέργειας κάτι διαφορετικό θα δούμε, γιατί πηγαίνουμε σε άλλο μέρος του χρόνου του σύμπαντος, δηλαδή πάμε στην ώρα μηδέν του σύμπαντος, στο λεγόμενο big bang, ακόμη πιο κοντά από εκεί που είμαστε σήμερα με τον LHC. Και βέβαια να δούμε την εξέλιξη σε αυτά τα 13,8 δισεκατομμύρια χρόνια από τότε».

  30.000 μικρότεροι επιταχυντές στην υπηρεσία της επιστήμης


  Η τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί στο CERN εφαρμόζεται ήδη στην ιατρική φυσική και στη βιομηχανία, όπου χρησιμοποιούνται επιταχυντές μικρότερης ενέργειας και έντασης, για θεραπείες και για την ανάπτυξη βελτιωμένων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων. Στην περίπτωση της ιατρικής, πρωτόνια, αντί των ακτίνων Χ, χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση του καρκίνου, καθώς εστιάζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια στα καρκινικά κύτταρα, χωρίς να επηρεάζουν τα γύρω υγιή.

  «Σήμερα υπάρχουν δύο κλινικές στην Ευρώπη - μία στην Ιταλία και μία στην Αυστρία - που διαθέτουν τέτοιους επιταχυντές, σχεδιασμένους από το CERN, σύμφωνα με την τεχνολογία του LHC, και εφαρμόζουν αυτή την τεχνολογία για θεραπείες καρκίνου» ανέφερε ο κ. Τσεσμελής. Επίσης, οι επιταχυντές χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ραδιοϊσοτόπων για να επιτευχθεί η ιατρική απεικόνιση, όπως για παράδειγμα με το PET SCAN.

  Περίπου 30.000 επιταχυντές στο πρότυπο της δομής του CERN

  Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν περίπου 30.000 επιταχυντές, κατασκευασμένοι στο πρότυπο της δομής του CERN. Στη βιομηχανία βρίσκουν εφαρμογή στα ηλεκτρονικά μικροτσιπ, χρησιμοποιώντας προσμίξεις ατόμων (impurities) που μεταφέρονται σε σιλικόνες μέσω των επιταχυντών.

  Σύμφωνα με τον καθηγητή, στόχος είναι τα προγράμματα βασικής έρευνας υψηλών ενεργειών να αναπτυχθούν σε Ευρώπη, Ασία και βόρεια Αμερική, και κάθε περιοχή να εστιάζει σε διαφορετικού είδους επιταχυντές και σε διάφορους τομείς της πειραματικής σωματιδιακής φυσικής. Στην Ασία και συγκεκριμένα στην Ιαπωνία έχει σχεδιαστεί ήδη ο νέος διεθνής γραμμικός επιταχυντής ηλεκτρονίων - ποζιτρονίων, και αναμένεται η έγκριση για την έναρξη κατασκευής του. Στη βόρεια Αμερική, στο Σικάγο κατασκευάζεται εγκατάσταση για τις δέσμες νετρονίων.

   «Βαδίζουμε σε μία εντελώς καινούργια περιοχή γνώσης. Προσωπικά, βρίσκω περισσότερο ενδιαφέρουσα (από τη θεωρητική φυσική) τη δημιουργία υποδομών που να μπορούν να καταγράψουν όλη την ενέργεια που προκύπτει από μία σύγκρουση πρωτονίων και να δούμε κάτι που δεν το είχαμε σκεφτεί ποτέ πριν. Κάπως έτσι ξεκίνησε και ο LHC» κατέληξε ο καθηγητής.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Huawei P20 Lite: Πλήρης αποκάλυψη με όλα τα specs, επίσημα renders και επίσημο video!

  Huawei P20 Lite: Πλήρης αποκάλυψη με όλα τα specs, επίσημα renders και επίσημο video!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-03-16 15:13:01 | Πηγή: Techgear

  Κλειδώνουμε οριστικά τα πάντα για το Huawei P20 Lite, καθώς μετά τα χθεσινά hands-on videos από την Ιταλία, σήμερα είχαμε την πλήρη αποκάλυψη της συσκευής στην Πολωνία μαζί με επίσημο promo video.

   

  Θα κυκλοφορήσει στις αρχές Απριλίου σε χρώματα Μαύρο, Μπλε και Ροζ-Χρυσό, σε τιμή €369.99.

  [via]

 • Grow with Google: Βοηθώντας 1 εκατομμύριο Ευρωπαίους να βρουν εργασία ή να αναπτύξουν την επιχείρησή τους μέχρι το 2020

  Grow with Google: Βοηθώντας 1 εκατομμύριο Ευρωπαίους να βρουν εργασία ή να αναπτύξουν την επιχείρησή τους μέχρι το 2020

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2018-03-16 14:12:07 | Πηγή: Techgear

  Ο κόσμος διέρχεται από ένα στάδιο ψηφιακού μετασχηματισμού, που προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για ανάπτυξη, καινοτομία και θέσεις εργασίας. Ωστόσο, φαίνεται ότι πολλοί εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε ψηφιακές δεξιότητες και εργαλεία.

  Για τον λόγο αυτό, η Google ανανεώνει τη δέσμευσή της στη Συμμαχία για την Ενίσχυση των Ψηφιακών Δεξιοτήτων και της Εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με μία νέα υπόσχεση, αυτή τη φορά, να παρέχει υποστήριξη σε 1 εκατομμύριο Ευρωπαίους, βοηθώντας τους να βρουν εργασία ή να αναπτύξουν την επιχείρησή τους μέχρι το 2020. Η συγκεκριμένη δέσμευση εκτείνεται πέρα από την προηγούμενη που αφορούσε στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων, στο επίπεδο πλέον της υποστήριξης των εκπαιδευόμενων καθώς εφαρμόζουν τις νέες δεξιότητες χτίζοντας τη δική τους καριέρα ή επιχείρηση.

  Η Google έχει πλέον προσφέρει εκπαίδευση στις ψηφιακές δεξιότητες σε 3 εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες και περισσότερους από 2 εκατομμύρια ανθρώπους στην Αφρική. Πρόκειται για το πρόγραμμα “Grow with Google”, το οποίο ξεκίνησε το 2015 με εξειδικευμένους συνεργάτες σε κάθε χώρα, προκειμένου να μεγιστοποιείται τόσο η συνάφεια όσο και τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης. Η δουλειά που έχει γίνει σε επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων, που αντανακλάται στο ταλέντο των ανθρώπων που έχουν εκπαιδευτεί από τη Google, έχει αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2016 και το 2017.

  Ωστόσο, διερωτάται κανείς αν οι ψηφιακές δεξιότητες μεταφράζονται σε πραγματικό οικονομικό όφελος και βελτιωμένες προοπτικές για όσους επενδύουν τον χρόνο τους στην εκπαίδευση. Για να απαντήσει, λοιπόν, στην ερώτηση αυτή, η Google διενήργησε μια ανεξάρτητη έρευνα που ξεκίνησε το 2016, ρωτώντας τους εκπαιδευόμενους στο Grow with Google σχετικά με τον αντίκτυπο που αυτό είχε στην καριέρα ή τις επιχειρήσεις τους 14 εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης.

  Η έρευνα αποκαλύπτει ότι, κατόπιν της εκπαίδευσης στο πλαίσιο του Grow with Google, περισσότεροι από 190.000 Ευρωπαίοι έχουν βρει δουλειά ή έχουν ξεκινήσει μια επιχείρηση – όπως η Idiko από την Ουγγαρία, μητέρα δύο παιδιών που έμαθε κώδικα και πλέον διαχειρίζεται τη δική της επιχείρηση από το σπίτι. Επιπλέον, πάνω 50.000 ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έχουν αναπτυχθεί, είτε αποκτώντας νέους πελάτες είτε αυξάνοντας το εισόδημά τους, όπως η Ντίνα από την Ελλάδα, η οποία μέσα στην κρίση άνοιξε μια ξενοδοχειακή επιχείρηση που σήμερα υποδέχεται επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Τέλος, 32.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν αυξήσει το προσωπικό τους, όπως η Mark & Anders από τη Δανία, που έχει φτάσει να απασχολεί 30 άτομα, από 2 που απασχολούσε ένα χρόνο πριν.

  Επιπρόσθετα, το νέο Grow with Google Impact Report συλλέγει τις ιστορίες των εκπαιδευόμενων εκείνων που, όπως η Idiko, η Ντίνα και η Mark and Anders, έχουν βρει εργασία ή έχουν αναπτύξει την επιχείρησή τους. Στο εξής, η Google θα δημοσιεύει τρίμηνους απολογισμούς, σε συνεργασία με την Ipsos Mori, δείχνοντας πώς οι νέες ψηφιακές δεξιότητες μεταφράζονται σε ευκαιρίες τόσο για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων όσο και για εκείνους που αναζητούν εργασία.

  Σκοπός του προγράμματος Grow with Google είναι να βοηθάει οποιονδήποτε στην Ευρώπη να αποκτά πρόσβαση στην εκπαίδευση και τα προϊόντα εκείνα που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη των δεξιοτήτων, της καριέρας και των επιχειρήσεων των εκπαιδευόμενων. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η Google θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται με τοπικές κυβερνήσεις, πανεπιστήμια, επιχειρήσεις από τον ιδιωτικό τομέα και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, μέσα από την υποστήριξη του Google.org.

  Στην Ελλάδα, η Google παρουσίασε, το 2014, το Grow Greek Tourism Online σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και τον ΣΕΤΕ. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει στόχο να παρέχει στις τουριστικές επιχειρήσεις τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες και τα εργαλεία για την ανάπτυξή τους. Μάλιστα, πρόσφατα προχώρησε στο επόμενο μεγάλο βήμα της ενεργοποιώντας μια συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που εντάσσεται στις δράσεις της Εθνικής Συμμαχίας για την Ενίσχυση των Ψηφιακών Δεξιοτήτων και της Εργασίας στην Ελλάδα, προκειμένου να συμβάλει στην επέκταση της τουριστικής περιόδου στην Κρήτη μέσω της διάδοσης των ψηφιακών δεξιοτήτων σε φοιτητές και επιχειρήσεις. Μέχρι στιγμής, το Grow Greek Tourism Online έχει εκπαιδεύσει πάνω από 86.000 Έλληνες σε όλη την χώρα. Σύμφωνα με έρευνα, το 67% των εκπαιδευμένων επιχειρηματιών επιβεβαίωσαν ότι είδαν συγκεκριμένα εμπορικά αποτελέσματα, ενώ το 81% του συνόλου των εκπαιδευθέντων ανέφερε ότι άλλαξε τον τρόπο που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο μετά την εκπαίδευση που έλαβε.

  Σήμερα, οποιοσδήποτε έχει ένα smartphone ή μια ιδέα, μπορεί να γίνει επιχειρηματίας, να προσεγγίσει πελάτες σε όλο τον κόσμο, να προσλάβει υπαλλήλους, να αναπτυχθεί, να εξάγει. Η τεχνολογία αποτελεί την εργαλειοθήκη που ανοίγει έναν κόσμο ευκαιριών, και το Grow with Google στηρίζει παραγωγικά όλους όσοι χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία.

 • Η Google μετονομάζει το Android Wear σε Wear OS και αυτές είναι οι συσκευές που το υποστηρίζουν

  Η Google μετονομάζει το Android Wear σε Wear OS και αυτές είναι οι συσκευές που το υποστηρίζουν

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-03-16 13:18:36 | Πηγή: Techgear

  Με μια λιτή ανακοίνωση, η Google κοινοποίησε ότι προχωρά στη μετονομασία του Android Wear σε Wear OS και στο εξής θα χρησιμοποιεί αυτήν την ονομασία για το λειτουργικό σύστημα των wearables (smartwatches, fitness bands κλπ.). Η εταιρεία, πάντως, δεν διευκρινίζει αν η αλλαγή του brand θα συνοδευτεί από την κυκλοφορία μιας νέας μεγάλης έκδοσης με νέες λειτουργίες.

  Παρόλα αυτά, μας δίνει μια λίστα με τις συσκευές που θα υποστηρίζουν το Wear OS και υποθέτουμε ότι θα μοιραστεί περισσότερα για αυτό στο προσεχές Google I/O 2018.

  [Google]

 • Sony MP-CD1: Νέος πανίσχυρος φορητός βιντεοπροβολέας στο μέγεθος της παλάμης για εικόνα 120”

  Sony MP-CD1: Νέος πανίσχυρος φορητός βιντεοπροβολέας στο μέγεθος της παλάμης για εικόνα 120”

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2018-03-16 13:18:36 | Πηγή: Techgear

  [Δ.Τ.]

  Η Sony ανακοίνωσε ότι ο φορητός βιντεοπροβολέας MP-CD1 καταφθάνει στην Ευρώπη την άνοιξη του 2018. Χωράει εύκολα ακόμα και στην παλάμη του χεριού σας, ενώ μπορεί να προβάλει περιεχόμενο μέχρι και σε 120 ίντσες, από μια μικρή απόσταση περίπου 3.5m. Αυτός ο πραγματικά ευέλικτος βίντεοπροβολέας, ο οποίος ζυγίζει μόλις 280gr, μετατρέπει αμέσως οποιαδήποτε επιφάνεια σε μία ευρεία οθόνη προβολής και λειτουργεί σχεδόν αθόρυβα, όντας ιδανικός για σύντομες επαγγελματικές παρουσιάσεις, gaming, εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους ή βραδιές κινηματογράφου με την οικογένεια.

  Η εικόνα που αποδίδει ο προβολέας διαθέτει την τεχνολογία DLP IntelliBright, η οποία χρησιμοποιεί προηγμένους αλγόριθμους επεξεργασίας εικόνας για να αυξήσει τη φωτεινότητα χωρίς να καταναλώνει πολύ μπαταρία.

  Ο μοναδικός σχεδιασμός του βιντεοπροβολέα επιτρέπει την ελαχιστοποίηση της θερμότητας διατηρώντας παράλληλα υψηλά επίπεδα φωτεινότητας, σε ένα πολύ μικρό σώμα, που έχει διακριθεί με το βραβείο iF 2018 Design Award για τον σχεδιασμό του. Με μια βαθμολογία ANSI 105 lumens και ενσωματωμένη μπαταρία 5000mAh, οι χρήστες μπορούν να προβάλλουν καθαρές και φωτεινές εικόνες για έως και δύο συνεχόμενες ώρες βιντεοπροβολής.

  Ο χρόνος χρήσης του βιντεοπροβολέα μπορεί να επεκταθεί με απλή φόρτιση, μέσω της τυπικής θύρας USB-C, ακόμη και όταν η συσκευή είναι σε χρήση, εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη του προσαρμογέα εναλλασσόμενου ρεύματος, τον οποίο μπορεί εύκολα ο καθένας να ξεχάσει. Εάν ο βιντεοπροβολέας πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε εξωτερικούς χώρους, μπορεί πολύ εύκολα να φορτιστεί ακόμα και από ένα power bank.

  Με εξαιρετικά γρήγορο χρόνο απόκρισης, 5 δευτερολέπτων και πλήθος επιλογών για εύκολη συνδεσιμότητα μέσω της θύρας HDMI, μπορείτε να αναπαράγετε περιεχόμενο από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένου ενός υπολογιστή ή ακόμα και του PlayStation, και στη συνέχεια να το μοιραστείτε με οποιονδήποτε στο δωμάτιο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αυτό αποκλείει το ενδεχόμενο διακοπής της προβολής κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής συνάντησης, ενώ ένα προαιρετικό HDMI dongle επιτρέπει την ασύρματη συνδεσιμότητα με μια σειρά συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των smartphones και των tablet για την παρακολούθηση περιεχομένου συνεχούς ροής, χάρη στην ταυτόχρονη τροφοδοσία, από τη θύρα USB στο dongle,

  Η αυτόματη σταθεροποίηση εικόνας (keystone) του βιντεοπροβολέα εξασφαλίζει προβολή πλήρης οθόνης χωρίς παραμόρφωση, ακόμη και όταν πραγματοποιείται προβολή από γωνία, ενώ η λειτουργία dynamic picture βελτιώνει την προβολή εικόνων και βίντεο, όσον αφορά την φωτεινότητα και τον κορεσμό. Τέλος, μια υποδοχή για τρίποδα βρίσκεται στην κάτω πλευρά της συσκευής για να διευκολύνει την προβολή σε οποιαδήποτε επιφάνεια, ακόμα και στο ταβάνι.

  Ο βιντεοπροβολέας MP-CD1 θα είναι διαθέσιμος στην Ευρώπη τον Απρίλιο του 2018.

  Sony MP-CD1

 • Τα ολοκαίνουργια SAMSUNG Galaxy S9 και S9+ ήρθαν σε COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ

  Τα ολοκαίνουργια SAMSUNG Galaxy S9 και S9+ ήρθαν σε COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-16 13:14:07 | Πηγή: News Beast

  Διαθέσιμα σε όλα τα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ στην Ελλάδα, αλλά και στα www.cosmote.gr και www.germanos.gr, είναι από σήμερα τα νέα κορυφαία 4G+ smartphones Samsung Galaxy S9 και S9+, που διαθέτουν λειτουργία Super Slow-Mo, stereo ηχεία και δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να φτιάξει το δικό του avatar.

  Οι ναυαρχίδες της SAMSUNG, Galaxy S9 και S9+, είναι τα πρώτα smartphones με διπλό διάφραγμα φακού F1.5 και F2.4 που αναδεικνύουν κάθε στιγμιότυπο σε μοναδική φωτογραφική λήψη.  Με minimal σχεδιασμό, χάρη στα premium υλικά που έχουν επιλεχθεί –Gorilla Glass 5 και αλουμίνιο σειράς 7000-, τα νέα Samsung Galaxy είναι ανθεκτικά στο νερό και τη σκόνη, με πιστοποίηση IP68.

  H νέα κάμερα με διπλό διάφραγμα και εγγραφή βίντεο σε Πολύ Αργή Κίνηση (960fps) απογειώνει κάθε φωτογραφικό στιγμιότυπο. Η Διπλή Κάμερα στο Galaxy S9+ με το διπλό OIS, την κάμερα με οπτικό zoom 2x και τη λειτουργία Εστίαση σε Πραγματικό Χρόνο θα καλύψει τις ανάγκες κάθε απαιτητικού χρήστη.

  Οι υψηλές επιδόσεις σε ταχύτητα & multi-tasking επιτυγχάνονται χάρη στον πανίσχυρο 10nm επεξεργαστή Exynos 9810, ενώ η εγγραφή UHD video στα 60fps, η λειτουργία Super Slow-Mo, τα stereo ηχεία με υποστήριξη Dolby Atmos, αλλά και η δυνατότητα μετατροπής του χρήστη σε avatar, κάνουν τα ολοκαίνουργια smartphones της SAMSUNG, την πιο αναμενόμενη άφιξη της άνοιξης.

  Παράλληλα, τα νέα Samsung Galaxy S9 και S9+ διαθέτουν μνήμη RAM στα 4 GB και 6 GB αντίστοιχα και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο στα 64GB, ενώ, υποστηρίζοντας την τεχνολογία 4G+, δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να απολαμβάνει απίστευτα γρήγορες ταχύτητες πλοήγησης στο Internet έως 500Mbps, μέσα από το 4G+ δίκτυο της COSMOTE, που καλύπτει ήδη το 92% του πληθυσμού της χώρας.

  Οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν τα νέα Samsung Galaxy S9 και S9+ στα ακόλουθα χρώματα: Midnight Black, Coral Blue, Lilac Purple, στα 879 ευρώ (24,42 ευρώ/μήνα σε 36 δόσεις) και 979 ευρώ (27,19 ευρώ/μήνα σε 36 δόσεις) αντίστοιχα, ή 430 ευρώ φθηνότερα στα προγράμματα κινητής COSMOTE, με έως 36 άτοκες δόσεις και να τα συνδυάσουν με αξεσουάρ που τους ταιριάζουν, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία.

 • Αυτό είναι το HTC U12+

  Αυτό είναι το HTC U12+

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-03-16 08:13:15 | Πηγή: Techgear

  Μετά την πώληση μέρους του τμήματος mobile στη Google και με μια σταδιακά κακή πορεία να την ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, ήταν αναμενόμενο ότι η HTC θα μειώσει τον αριθμό των συσκευών που θα παρουσιάσει μέσα στο 2018. Ήδη έχουμε μάθει ορισμένα στοιχεία για τα HTC U12 και HTC Desire 12 / 12 Plus, ενώ τώρα μας έρχεται η πρώτη εικόνα και κάποιες πληροφορίες για το HTC U12+ από τον Evan Blass.

  Όπως βλέπουμε από το render που δημοσίευσε ο evleaks, το HTC U12+ έρχεται με bezel-less οθόνη και διπλή κάμερα πίσω, ενώ ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων έχει τοποθετηθεί κεντρικά στην πλάτη. Αυτό που μας μπερδεύει, όμως, είναι το γεγονός ότι αναφέρει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του HTC U12 όπως είχαν διαρρεύσει στις αρχές του μήνα από τη Ρωσία, επομένως, υπάρχει μια μικρή σύγχυση στο συγκεκριμένο κομμάτι.

  Αναφέρει, πάντως, ότι είναι αρκετά πιθανή η κυκλοφορία μόνο του HTC U12+. Η παραγωγή του έχει ξεκινήσει, αλλά πρόσφατα υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις με αποτέλεσμα η παρουσίαση να πάει πίσω μερικές εβδομάδες. Πλέον, αναμένεται στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου.

  [via]

   

 • Duolingo: Προστέθηκαν μαθήματα Klingon για να μάθεις τη γλώσσα του Star Trek!

  Duolingo: Προστέθηκαν μαθήματα Klingon για να μάθεις τη γλώσσα του Star Trek!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-03-16 08:13:15 | Πηγή: Techgear

  Το Duolingo έχει καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες εφαρμογές-υπηρεσίες εκμάθησης ξένων γλωσσών (και μάλιστα δωρεάν) και τώρα ετοιμάζεται να αγκαλιάσει την pop κουλτούρα προσθέτωντας μαθήματα….Klingon (Star Trek)!

  Οι developers της εφαρμογής εργάζονται επάνω στην δημιουργία των μαθημάτων Klingon από το 2015 μετά από απαίτηση χιλιάδων φανατικών του Star Trek και τώρα ξεκινούν μια πρώτη beta έκδοση τους με απλές λέξεις και φράσεις μόνο στην web έκδοση του Duolingo.

  Δεν μπορούμε να βρούμε κάποια πραγματική χρησιμότητα πλην της ικανοποίησης των geeks, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το κοινό να απαιτεί έντονα να μάθει κάποια κατασκευασμένη γλώσσα, όπως είναι τα Elvish (Lord of the Rings) ή τα Dothraki και High Valyrian (Game of Thrones). Ειδικά για τα τελευταία, υπάρχουν ήδη αντίστοιχα μαθήματα στο Duolingo!

  Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ.

 • Τα ρομπότ κατέκτησαν και το μπάσκετ: Ο Cue σουτάρει καλύτερα και από επαγγελματίες

  Τα ρομπότ κατέκτησαν και το μπάσκετ: Ο Cue σουτάρει καλύτερα και από επαγγελματίες

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-16 06:42:09 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Ο Cue έμαθε πώς να σουτάρει με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και αφού πρώτα έκανε «προπόνηση» με 200.000 σουτΡομπότ που σουτάρει καλύτερα και πιο εύστοχα από τους επαγγελματίες δημιούργησε η ιαπωνική Toyota.


  Σύμφωνα με τους μηχανικούς του ο Cue, όπως είναι η ονομασία που δόθηκε στο ύψους 1,90μ. ρομποτ, έχει σχεδόν 100% ποσοστό ευστοχίας από μικρές αποστάσεις.

  Ο Cue έμαθε πώς να σουτάρει με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και αφού πρώτα έκανε «προπόνηση» με 200.000 σουτ. 

  Σε βίντεο που κατέγραψε τον Cue εν δράσει, το ρομπότ πέτυχε περισσότερες ελεύθερες βολές από ό,τι οι επαγγελματίες παίχτες της ομάδας Arvalq Tokyo που μετέχει στο πρωτάθλημα Ιαπωνίας.

  Αυτό που ωστόσο οι μηχανικοί δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής είναι να δώσουν κίνηση στο ρομπότ το οποίο για την ώρα είναι «καθηλωμένο» πάνω σε μια βάση από την οποία παίρνει ρεύμα.

  Για την κατασκευή του εργάστηκαν συνολικά 17 άτομα τα οποία, μάλιστα, μέχρι τότε δεν είχαν καμία προηγούμενη εμπειρία στον τομέα αυτό.

  Όσο για το σχεδιασμό του Cue ως μοντέλο χρησιμοποιήθηκε ο ήρωας του ιαπωνικού καρτούν Slam Dunk, Sakuragi Hanamichi.


  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Οι Έλληνες teenagers είναι από τους πλέον φανατικούς θεατές eSports στην Ευρώπη

  Οι Έλληνες teenagers είναι από τους πλέον φανατικούς θεατές eSports στην Ευρώπη

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2018-03-15 21:58:06 | Πηγή: Techgear

   

  [Δ.Τ.]

  Η Ρωσία είναι πρώτη, σύμφωνα με την έρευνα, με έσοδα της τάξης των 38 εκατομμυρίων δολαρίων το 2017, ενώ τα συνολικά κέρδη από τα ηλεκτρονικά αθλήματα στην Ευρώπη άγγιξαν τα 253 εκατομμύρια δολάρια την ίδια χρονιά. Η Ελλάδα βρίσκεται στην δεύτερη χαμηλότερη θέση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, με έσοδα 850 χιλιάδες δολάρια, και πάνω από την τελευταία σε κατάταξη χώρα, την Ουγγαρία (570 χιλιάδες δολάρια). Εντούτοις, οι ειδικοί προβλέπουν ότι η φετινή ανάπτυξη της εν λόγω αγοράς στην χώρα μας θα φτάσει περίπου το 17-18% το 2018, ξεπερνώντας μάλιστα τις περσινές εκτιμήσεις. Είναι μεν σαφώς κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 29%, αλλά πιο ψηλά από την Ιταλία (15%), την Ιρλανδία (5%) και με αντίστοιχο ρυθμό με την Δανία (18%) και την Γαλλία (19%). Τα συνολικά έσοδα από τα ευρωπαϊκά ηλεκτρονικά αθλήματα το 2018 εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τα 325 εκατομμύρια δολάρια.

  Στην Ευρώπη υπάρχουν περίπου 27 εκατομμύρια άνθρωποι που ασχολούνται ενεργά με τα eSports, εκ των οποίων οι 437 χιλιάδες είναι Έλληνες. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα νούμερα θα διατηρήσουν σταθερή ανοδική τάση, και η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση – το αντίστοιχο κοινό εκτιμάται ότι θα ανέβει κατά 17% έως το τέλος του 2019 (σε σύγκριση με το 2017).

  Καθώς τα eSports, μαζί με τις σχετικές δραστηριότητες, είναι ευρέως συνυφασμένα με τους νεαρότερους ανθρώπους, δεν μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το 71% του ελληνικού κοινού των ηλεκτρονικών αθλημάτων είναι ηλικίας 13 με 34 ετών. Ενώ η μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία είναι εκείνη των 25-34 ετών (28%), η ομάδα των εφήβων ηλικίας 13-17 ετών απαρτίζει το 19%, καταδεικνύοντας το πόσο δημοφιλή είναι τα eSports στους teenagers και την απόλυτα εξοικειωμένη με την τεχνολογία Generation Z, τη γενιά που διαμορφώνει άλλωστε τις τάσεις της βιομηχανίας ψηφιακών παιχνιδιών. Πρόκειται μάλιστα για το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη, το οποίο η χώρα μας μοιράζεται με την Γαλλία και τη Βουλγαρία (19%), καθώς και με την Νορβηγία (18%). Εκτός Γηραιάς ηπείρου, την πρώτη θέση κατέχουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 24%. Οι Έλληνες θεατές άνω των 45 ετών σημειώνουν πολύ χαμηλά ποσοστά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

  Τα eSports και το gaming θεωρούνται γενικά ‘ανδρική υπόθεση’, αλλά όσο μεγαλώνει η αγορά, τόσο επηρεάζει και την ισότητα των φύλων. Το 2017 η αγορά των ηλεκτρονικών αθλημάτων στη Σουηδία ήταν η πλέον ‘γυναικοκρατούμενη΄, με ποσοστό 25% γυναικών που ασχολούνται με τα eSports, ενώ ακολουθούν η Πολωνία (24%) και η Γαλλία (23%). Στην Ελλάδα, το 19% του κοινού απαρτίζεται από γυναίκες (15% το 2016), ενώ ο συνολικός μέσος όρος στην Ευρώπη πέρυσι ήταν μόλις 18%. Οι μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα σημειώθηκαν στην Βουλγαρία, την Ισπανία και την Ιταλία, όπου μόλις το 11-13% του αντίστοιχου κοινού ήταν γυναικείο στις χώρες αυτές. Η κοινότητα των ηλεκτρονικών αθλημάτων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαθέτει ελαφρώς περισσότερες γυναίκες, με ποσοστό 14%.

  Όπως αναφέρει ο Matt Komorowski, Managing Director της PayPal στην Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη,

  “Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να κατανοούν τι σημαίνουν εν τέλει τα ηλεκτρονικά αθλήματα και παρακολουθούν πλέον τακτικά αγώνες eSports, η συγκεκριμένη αυτή αγορά διευρύνεται με σταθερό ρυθμό. Είμαι βέβαιος ότι η τοπική αγορά των ηλεκτρονικών αθλημάτων θα έχει σταθερή άνοδο. Η PayPal χαίρεται να συνδράμει τους online gamers στην αναζήτηση των πιο καινούργιων skins ή άλλων ειδών, παρέχοντας την πλέον ασφαλή πλατφόρμα πληρωμών, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να διεξάγουν γρήγορες και εύκολες πληρωμές σε πάνω από 200 χώρες ανά τον κόσμο, καθώς και να δέχονται βοήθεια από την πλευρά της PayPal, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά”

  Τα ευρήματα βασίζονται σε έναν συνδυασμό από τα αποτελέσματα της έρευνας σε εθνικό επίπεδο που διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2017 (σε δείγμα 1.000 ερωτηθέντων ανά χώρα) και από τα στοιχεία θέασης των esports που συλλέχθηκαν από τις πλατφόρμες Twitch και YouTube. Η έρευνα διεξήχθη στις εξής χώρες: Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Δανία, Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σουηδία, Τσεχική Δημοκρατία και Φινλανδία.

   

 • Η Τεχνητή Νοημοσύνη της Baidu μιμείται με ακρίβεια τη φωνή σου, αρκεί να σε ακούσει για 1 λεπτό!

  Η Τεχνητή Νοημοσύνη της Baidu μιμείται με ακρίβεια τη φωνή σου, αρκεί να σε ακούσει για 1 λεπτό!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2018-03-15 21:58:06 | Πηγή: Techgear

  Η Baidu αποκαλείται πολλές φορές ως “η Google της Κίνας”, καθώς εκτός από τη μηχανή αναζήτησης καταπιάνεται και αυτή με πολλούς διαφορετικούς τομείς της τεχνολογίας. Ένας από αυτούς είναι και η Τεχνητή Νοημοσύνη, με την εταιρεία να έχει αναπτύξει ένα σύστημα που μπορεί να μιμηθεί τη φωνή του χρήστη με ακρίβεια, αρκεί να την έχει ακούσει για περίπου 1 λεπτό!

  Όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα Digital Trends ο Leo Zou, εκπρόσωπος της Baidu,

  “Από τεχνικής σκοπιάς είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα που αποδεικνύει ότι ένα πολύπλοκο πρόβλημα όπως είναι η σύνθεση ομιλίας, μπορεί να επιλυθεί με τη χρήση ενός πολύ μικρού δείγματος. Παλαιότερα, η εκμάθηση απαιτούσε πολύωρη εκπαίδευση της Τεχνητής Νοημοσύνης και όχι με τόσο ακριβή αποτελέσματα”

  Να σημειωθεί, βέβαια, ότι η τεχνολογία φωνητικής σύνθεσης της Baidu δεν είναι απόλυτα πειστική στο τελικό αποτέλεσμα, αλλά βρίσκεται πολλά βήματα μπροστά από οτιδήποτε έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα από άλλες παρόμοιες τεχνολογίες. Το project βασίστηκε στο σύστημα Deep Voice της Baidu, το οποίο έχει εκπαιδευτεί για περίπου 800 ώρες. Κανονικά χρειάζεται να ακούσει 100 ηχητικά διάρκειας 5 δευτερολέπτων για να ακούγεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά μια έκδοση της τεχνολογίας εκπαιδεύτηκε με μόλις 10 τέτοια δείγματα (διάρκειας 5 δευτερολέπτων το καθένα) και κατάφερε να ξεγελάσει ένα σύστημα αναγνώρισης φωνής 95 στις 100 φορές!

  Ο Leo Zou συνέχισε αναφέροντας:

  “Οι πιθανές εφαρμογές της τεχνολογίας είναι πολλές και εντυπωσιακές. Για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να κλωνοποιήσουμε τη φωνή ασθενών που έχουν χάσει τη φωνή τους ή να φτιάξουμε custom audiobooks που θα διαβάζουν βιβλία στα παιδιά με τη φωνή της μητέρας τους. Ακόμη, είναι εφικτή η δημιουργία original περιεχομένου, αφού εκατοντάδες χαρακτήρες σε ένα video game θα μπορούσαν να έχουν μοναδικές φωνές. Μια άλλη ενδιαφέρουσα εφαρμογή θα μπορούσε να είναι η μεταγλώττιση σε πραγματικό χρόνο της ομιλίας (βλ. Skype Translator) με τη φωνή του ομιλητή”

  Μπορείτε να ακούσετε δείγματα της τεχνολογίας της Baidu από εδώ.

  [via]

 • Η Huawei απέσπασε 8 βραβεία απο το GSMA στο MWC 2018

  Η Huawei απέσπασε 8 βραβεία απο το GSMA στο MWC 2018

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2018-03-15 21:58:06 | Πηγή: Techgear

  [Δ.Τ.]

  Η Huawei έλαβε 8 πολύ σημαντικά βραβεία από το Global System for Mobile Association (GSMA) κατά τη διάρκεια τελετής απονομής βραβείων του Global Mobile (GLOMO) που πραγματοποιήθηκε στο Mobile World Congress (MWC 2018). Μεταξύ αυτών ήταν το βραβείο «Εξαιρετικής Συμβολής στην Κινητή Τηλεφωνία», το οποίο αναγνωρίζει την πολυετή συμβολή της Ηuawei στην προώθηση νέων τεχνολογιών, στην οικοδόμηση του ψηφιακού οικοσυστήματος, αλλά και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

  Αναλυτικά τα GLOMO βραβεία που έλαβε η Huawei στην έκθεση MWC 2018 είναι τα εξής:

  Πιο συγκεκριμένα, το βραβείο του GSMA για την «Εξαιρετική συμβολή στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας» αναγνωρίζει άτομα, εταιρείες και οργανισμούς που συνέβαλαν σημαντικά στην ανάπτυξη του ICT κλάδου αλλά και στην πρόοδο στον τομέα της κινητής επικοινωνίας. Εκτός από την εισφορά της σε τεχνολογικό επίπεδο, η Huawei αναγνωρίστηκε για την εποικοδομητική συνεργασία που έχει με τον κλάδο της βιομηχανίας: συμμετέχει ενεργά σε πάνω από 360 φορείς τυποποίησης, βιομηχανικούς οργανισμούς και κοινότητες ανοιχτού κώδικα, όπου έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην καλλιέργεια του ευρύτερου ψηφιακού οικοσυστήματος.

  Ο κος Ken Hu, εκ περιτροπής CEO του Ομίλου Huawei, παρέλαβε το βραβείο εξ’ ονόματος της εταιρείας.

  “Κατά τη διάρκεια πολλών ετών έχουμε συνεργαστεί με πολλούς από εσάς για να εξελίξουμε το 3G, το 4G -και τώρα το 5G- αλλά και άλλες Τεχνολογικές Λύσεις Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT), έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι να συνδεθούν και να απολαύσουν καλύτερες υπηρεσίες. Στην παρούσα στιγμή η Huawei συνδέει πάνω από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού. Είμαι περήφανος για αυτό που πετύχαμε, καθώς ο κλάδος της κινητής τηλεφωνίας όλο και εξελίσσεται. Σύντομα θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο ενός συνδεδεμένου πλήρους, ευφυούς κόσμου και έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε”

  Ο κος Sunil Bharti Mittal, Πρόεδρος του GSMA και Ιδρυτής & Πρόεδρος των Bharti Enterprises, δήλωσε:

  “Εκ μέρους του GSMA, θα ήθελα να συγχαρώ την Huawei για τη δέσμευσή της να εξελιχτεί ακόμα πιο πολύ ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών. Σε διάστημα 30 ετών η Huawei κατάφερε να γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής εξοπλισμού κινητής δικτύωσης στον κόσμο. Η συμβολή της Huawei στα παγκόσμια πρότυπα, η προσέγγιση στην καινοτομία και η δέσμευση να βοηθήσουν πελάτες και συνεργάτες ώστε να επιτύχουν, θα έχει διαχρονικά αποτελέσματα στο μέλλον του κλάδου μας”

  Πιο συγκεκριμένα με τη λύση του RuralStar, η Huawei συνδέει τα μη συνδεδεμένα μέρη, βοηθώντας τα απομακρυσμένα χωριά της Αφρικής να συνδεθούν με τον υπόλοιπο κόσμο. Με το TubeStar, η εταιρεία βοηθά τους εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα τους και να μειώσουν το κόστος ανάπτυξης του δικτύου, συνδυάζοντας πύργους, ερμάρια και αίθουσες εξοπλισμού σε σχεδιασμό microsite. Με ολοκληρωμένες λύσεις NB-IoT για έξυπνες πόλεις, καθιστά τη ζωή της πόλης πιο βολική και ασφαλή, παρέχοντας μια πλατφόρμα για ανοιχτή καινοτομία και υποστηρίζοντας εφαρμογές όπως το έξυπνο πάρκινγκ και τους έξυπνους πυροσβεστικούς κρουνούς. Ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, η Huawei δεσμεύεται να εξαλείψει το ψηφιακό χάσμα, να προστατεύσει το περιβάλλον και να διασφαλίσει τη σταθερή και ασφαλή λειτουργία δικτύων σε όλο τον κόσμο.

  Οι τρέχουσες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο αριθμός των ασύρματων συνδέσεων ανά τον κόσμο θα αυξηθεί από 8 δισεκατομμύρια σε 20 δισεκατομμύρια έως το 2025. Αυτή η αύξηση στον όγκο των συνδέσεων, καθώς και μια ευρύτερη στροφή από την κινητή ευρυζωνικότητα για μεμονωμένους ανθρώπους στην ψηφιακή μετατροπή του βιομηχανικού κλάδου, θα παρουσιάσουν τεράστιες προκλήσεις στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Ο κλάδος του ΙCT έχει ακόμα πολύ δρόμο για να γεφυρώσει πλήρως το ψηφιακό χάσμα.

  Διαχρονικά η εταιρεία έχει επιδείξει μεγάλη έμφαση στον τομέα της «Έρευνας & Ανάπτυξης» (R&D). Από το 2007 έως το 2016, η συνολική επένδυση της Huawei σε “R&D” ξεπέρασε τα $48 δις. δολάρια ΗΠΑ, έχοντας επενδύσει $11 δις. δολάρια ΗΠΑ μόνο το 2016. Τα τελευταία χρόνια, η Huawei έχει επικεντρωθεί στην εξέλιξη της επόμενης γενιάς ψηφιακών υποδομών καινοτομώντας σε τεχνολογίες «cloud”, τεχνητής νοημοσύνης και τεχνολογίες 5G. Συνεχίζει να διοχετεύει κάθε χρόνο 10 έως 15% των ετήσιων εσόδων της σε Έρευνα & Ανάπτυξη.

  Η 30 ετών Huawei έχει συνεργαστεί με τηλεπικοινωνιακούς φορείς για την ανάπτυξη περισσότερων από 1.500 δικτύων ανά τον κόσμο, συνδέοντας το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού. Πιστεύοντας στο τρίπτυχο διαφάνειας, συνεργασίας και κοινής επιτυχίας, η Huawei καινοτομεί με τους πελάτες και τους συνεργάτες της για την προώθηση ενός βιώσιμου βιομηχανικού οικοσυστήματος και συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη του τομέα κινητής τηλεφωνίας, προάγοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό και συμβάλλοντας στην οικοδόμηση ενός πλήρους συνδεδεμένου, ευφυούς κόσμου.

   

 • Chuwi Hi9 Air: Με οθόνη 10.1” (2560 x 1600), deca-core επεξεργαστή και Android 8.0 Oreo

  Chuwi Hi9 Air: Με οθόνη 10.1” (2560 x 1600), deca-core επεξεργαστή και Android 8.0 Oreo

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2018-03-15 21:58:06 | Πηγή: Techgear

  Μία εβδομάδα μετά την επίσημη ανακοίνωση, η Chuwi επανέρχεται για να μας αποκαλύψει περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά για το επερχόμενο Chuwi Hi9 Air, το νέο gaming tablet της εταιρείας που υποστηρίζει τις παγκόσμιες μπάντες 4G και τρέχει λειτουργικό σύστημα Android 8.0 Oreo, με ό,τι συνεπάγεται αυτό από πλευράς λειτουργικότητας (π.χ. λειτουργία Picture-in-Picture).

  Chuwi Hi9 Air

   

  Το Chuwi Hi9 Air θα κυκλοφορήσει στα μέσα Απριλίου και είμαστε περίεργοι να δούμε σε ποια τιμή θα πωλείται. Μπορείτε να γνωρίσετε καλύτερα την Chuwi και τις συσκευές της μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

   

 • CUE: Ένα ρομπότ με σχεδόν 100% ευστοχία στο μπάσκετ [Video]

  CUE: Ένα ρομπότ με σχεδόν 100% ευστοχία στο μπάσκετ [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-03-15 21:58:06 | Πηγή: Techgear

  Ρομποτική και Τεχνητή Νοημοσύνη, ο καλύτερος συνδυασμός για να φτιάξεις τον καλύτερο σουτέρ στον κόσμο. Αυτό σκέφτηκαν στην Toyota Engineering Society και κατασκευάσαν το CUE, ένα ρομπότ με ύψος 190cm, το οποίο σουτάρει καλύτερα από οποιονδήποτε επαγγελματία παίκτη μπάσκετ.

  Το CUE μπορεί να μην κινείται και δεν παίζει άμυνα, αλλά έχει σχεδόν 100% ευστοχία από μέση απόσταση χάριν στην τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης που έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα μετά από 200.000 σουτ. Οι δημιουργοί του εμπνεύστηκαν από τον Sakuragi Hanamichi, πρωταγωνιστή του manga Slam Dunk, και το εντυπωσιακό είναι ότι δεν είχαν καμία πρότερη εμπειρία από κατασκευή ρομπότ.

  https://youtu.be/y_SwHY8phQ0

  [via]

 • Agones: Η νέα πλατφόρμα για gaming servers από τις Google και Ubisoft

  Agones: Η νέα πλατφόρμα για gaming servers από τις Google και Ubisoft

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2018-03-15 21:58:06 | Πηγή: Techgear

  Google και Ubisoft ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για ένα project που αφορά το στήσιμο game servers. Το project Agones (από την ελληνική λέξη Αγώνες) είναι μια open-source λύση για όλους που επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση και ρύθμιση του μεγέθους ενός game server, έτσι ώστε να μην αναγκάζεται κάθε εταιρεία να ταλαιπωρείται με το πολύπλοκο στήσιμο δικού της game server.

  Το project Agones βασίζεται στο επίσης open-source σύστημα Kubernetes της Google και εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του, βελτιστοποιώντας το για τις ανάγκες κάθε παιχνιδιού ξεχωριστά. Για την ώρα βρισκόμαστε σε αρκετά πρώιμο στάδιο, αλλά αν εξελιχθεί όπως το σκέφτονται, τότε θα επιταχυνθούν (και θα εξομαλυνθούν) σημαντικά οι διαδικασίες για να παίζεις MMO games.

  Μπορείτε να μάθετε περισσότερα από εδώ.

 • Shadow of the Tomb Raider: Ανακοινώθηκε επίσημα, έρχεται στις 14 Σεπτεμβρίου [Video]

  Shadow of the Tomb Raider: Ανακοινώθηκε επίσημα, έρχεται στις 14 Σεπτεμβρίου [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-03-15 21:58:06 | Πηγή: Techgear

  Όπως αναμενόταν, η Square Enix προχώρησε πριν από λίγο στην ανακοίνωση του Shadow of the Tomb Raider μέσα από το Twitter. Το τρίτο επεισόδιο έρχεται να ολοκληρώσει την τελευταία τριλογία της δημοφιλούς σειράς με πρωταγωνίστρια τη Lara Croft και θα είναι διαθέσιμο για Xbox One, PS4 και Windows PC στις 14 Σεπτεμβρίου 2018.

  Το video της εταιρείας δεν αποκαλύπτει πολλά για το Shadow of the Tomb Raider, αλλά τουλάχιστον διακρίνουμε το περιβάλλον της ζούγκλας και πυραμίδες, επομένως, μπορούμε να υποθέσουμε ότι η ιστορία εκτυλίσσεται στις περιοχές των Μάγιας. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται στις 27 Απριλίου, όταν και θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του παιχνιδιού.

 • Ulefone Power 3S: Δείτε το battery phone να φορτίζει ταυτόχρονα άλλα 4 smartphones [Videos]

  Ulefone Power 3S: Δείτε το battery phone να φορτίζει ταυτόχρονα άλλα 4 smartphones [Videos]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: PotatoHead | Ημερομηνία: 2018-03-15 21:58:06 | Πηγή: Techgear

  Είναι αδιαμφισβήτητα άσχημο να ξεμένεις από μπαταρία επάνω στην ώρα που χρειάζεσαι το smartphone σου περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, αλλά αυτό θα σου συμβεί πολύ δύσκολα αν προτιμήσεις το Ulefone Power 3S, το battery phone με την τεράστια μπαταρία 6350mAh. Αυτό, ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό χάρισμα της συσκευής, καθώς μπορεί ναχρησιμοποιηθεί και σαν power bank για να φορτίσει άλλες συσκευές, όπως μπορείτε να δείτε και στο video παρακάτω.

   

  Η μπαταρία 6350mAh προσφέρει στο Ulefone Power 3S αυτονομία 4 ημερών, ενώ όταν συνδεθεί σε ένα USB hub μέσω καλωδίου OTG, τότε μπορεί να φορτίσει μέχρι και 4 smartphones ταυτόχρονα, στη συγκεκριμένη περίπτωση ένα iPhone X, ένα Xiaomi Mi MIX 2, ένα Vivo X20 και ένα Huawei P10 Plus.

  Εκτός από αυτά, το Ulefone Power 3S διαθέτει φορτιστή 5V/3A για ταχύτατη φόρτιση, η οποία ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 120 λεπτά. Συναντάμε, επίσης, οθόνη 6.0” FHD+ (2160 x 1080, 18:9), επεξεργαστή 64bit octa-core MediaTek Helio P23, 4GB μνήμη RAM, 64GB αποθηκευτικό χώρο (επεκτάσιμος με microSD έως 256GB), dual κάμερα 16MP + 5MP, dual εμπρόσθια κάμερα 13MP + 5MP, λειτουργία αναγνώρισης προσώπου, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και λειτουργικό σύστημα Android 7.1 Nougat (αναβάθμιση σύντομα σε Android 8.1 Oreo).

  Μπορείτε να βρείτε το Ulefone Power 3S σε τιμή μόλις €137.71.

 • Huawei P20 Lite: Δείτε το σε πεντακάθαρα hands-on videos

  Huawei P20 Lite: Δείτε το σε πεντακάθαρα hands-on videos

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2018-03-15 21:58:06 | Πηγή: Techgear

  Συνεχίζονται ασταμάτητα οι διαρροές για την οικογένεια Huawei P20 που θα παρουσιαστεί στις 27 Μαρτίου στο Παρίσι. Αυτή τη φορά έχουμε την δημοσίευση δύο hands-on videos από τη γειτονική Ιταλία για το Huawei P20 Lite, τα οποία επιβεβαιώνουν όλα όσα γνωρίζουμε εδώ και μερικές εβδομάδες, αλλά και κάποια στοιχεία για την λειτουργία βιομετρικού ξεκλειδώματος της εμπρόσθιας κάμερας.

  [via]

 • Το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler πλησιάζει στο τέλος του

  Το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler πλησιάζει στο τέλος του

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-15 21:50:17 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Κόβει τις διαφημίσεις για κρυπτονομίσματα η Google 14/03 16:19 Ίδρυση «Διαστημικής Δύναμης» προτείνει ο Ντόναλντ Τραμπ 14/03 16:17

  Μέσα στα εννιά χρόνια της πτήσης του, το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler τα έχει βγάλει πέρα με όλα τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει- από μηχανικές βλάβες μέχρι φθορές από κοσμική ακτινοβολία. Ωστόσο, η σημαντική αυτή επιστημονική αποστολή φαίνεται πως οδεύει στο τέλος της, καθώς το διαστημόπλοιο αναμένεται να ξεμείνει από καύσιμα μέσα σε μερικούς μήνες.

  Η κύρια αποστολή του Kepler έλαβε τέλος το 2013, όταν έσπασε δεύτερος τροχός αντίδρασης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να κρατήσει τη «ματιά» του σταθερή στο αρχικό οπτικό του πεδίο. Ωστόσο, συνέχισε να αξιοποιείται, χρησιμοποιώντας την πίεση του ηλιακού φωτός για να διατηρεί την κατεύθυνσή του, όπως ένα καγιάκ σε έναν ποταμό. Η αποστολή αυτή, με όνομα Κ2, προϋποθέτει το διαστημόπλοιο να στρέφει το «βλέμμα» του σε νέες περιοχές του ουρανού ανά τρεις μήνες, στο πλαίσιο «εκστρατειών».

  Αρχικά, η ομάδα του Kepler υπολόγιζε πως η αποστολή Κ2 θα περιελάμβανε 10 «εκστρατείες» με τα εναπομείναντα καύσιμα. Όπως αποδείχτηκε, επρόκειτο για συντηρητική εκτίμηση, καθώς έχουν γίνει 16, και αυτόν τον μήνα άρχισε η 17η.

  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της NASA, η δεξαμενή του Kepler θα αδειάσει μέσα σε μερικούς μήνες, αν και δεν θεωρείται απίθανο το σκάφος να ξεπεράσει τις προσδοκίες, όπως και στο παρελθόν, οπότε και η αμερικανική διαστημική υπηρεσία είναι έτοιμη να το αξιοποιήσει για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι δυνατόν.

  Αναλυτικότερα, η επιστημονική ομάδα του Kepler σκοπεύει να συλλέξει όσο περισσότερα επιστημονικά δεδομένα είναι δυνατόν στον χρόνο που απομένει, πριν καταστεί αδύνατη η αλλαγή προσανατολισμού του σκάφους για μεταφορά δεδομένων. Σημειώνεται πως δεν υπάρχει μετρητής καυσίμου, ώστε να είναι γνωστό με ακρίβεια το επίπεδό τους- μόνο εκτιμήσεις.

  Ο αντικαταστάτης του Kepler θα είναι το TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite), το οποίο θα εκτοξευτεί στις 16 Απριλίου από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα. Το TESS θα ψάξει σχεδόν σε ολόκληρο τον ουρανό για πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος, επικεντρώνοντας στα πιο φωτεινά άστρα, σε απόσταση μικρότερη των 300 ετών φωτός.

  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Ρωσικές αποστολές στον Άρη και τη Σελήνη ανακοίνωσε ο πρόεδρος Πούτιν

  Ρωσικές αποστολές στον Άρη και τη Σελήνη ανακοίνωσε ο πρόεδρος Πούτιν

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-15 21:50:17 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Μια σειρά φιλόδοξων αποστολών στον Άρη και τη Σελήνη ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν- ξεκινώντας με μη επανδρωμένη αποστολή στον Κόκκινο Πλανήτη το 2019.

  «Σχεδιάζουμε μη επανδρωμένες και αργότερα επανδρωμένες εκτοξεύσεις- στο βαθύ διάστημα, στο πλαίσιο ενός σεληνιακού προγράμματος, και για την εξερεύνηση του Άρη. Η πιο κοντινή αποστολή θα λάβει χώρα πολύ σύντομα, σχεδιάζουμε να εκτοξεύσουμε μια αποστολή στον Άρη το 2019» είπε σε συνέντευξή του η οποία εντάσσεται σε ένα νέο ντοκιμαντέρ από τον Αντρέι Κοντράσοφ.

  Όπως αναφέρει το RT, ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα εξερεύνησης της Σελήνης θα επικεντρώνεται στους πόλους της.

  «Οι ειδικοί μας θα επιχειρήσουν προσελήνωση κοντά στους πόλους, επειδή υπάρχουν λόγοι να αναμένουμε την ύπαρξη νερού εκεί. Υπάρχουν έρευνες να κάνουμε εκεί, και από εκεί μπορούν να γίνουν έρευνες πάνω σε άλλους πλανήτες και στο εξώτερο διάστημα» σημείωσε.

  Τα ρωσικά σχέδια εξερεύνησης της Σελήνης περιλαμβάνουν ένα τεστ προσελήνωσης στον νότιο πόλο της Σελήνης που προγραμματίζεται για το 2019, τη δοκιμή τεχνολογιών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός μόνιμου σταθμού το 2023 και μια αποστολή λήψης δειγμάτων εδάφους το 2025. Εκτιμάται πως μόνιμη βάση θα μπορούσε να εγκατασταθεί μέσα στις δεκαετίες του 2040 ή του 2050.

  Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία δεν έχει επιχειρήσει άλλες αποστολές στον Άρη μετά την αποτυχία της αποστολής Phobos-Grunt το 2011, που είχε προορισμό τον Φόβο, δορυφόρο του Κόκκινου Πλανήτη, ωστόσο η Roscosmos έχει συνεργαστεί με άλλες διαστημικές υπηρεσίες, όπως στην περίπτωση της αποστολής Schiaparelli το 2016, που ήταν κοινό πρόγραμμα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.

  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΡΩΣΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Nectome: Αντίγραφο του μυαλού του πελάτη, μέσω θανατηφόρας διαδικασίας

  Nectome: Αντίγραφο του μυαλού του πελάτη, μέσω θανατηφόρας διαδικασίας

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-15 21:50:17 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Κόβει τις διαφημίσεις για κρυπτονομίσματα η Google 14/03 16:19 ΟΗΕ: Το Facebook «μετατράπηκε σε τέρας» στη Μιανμάρ 14/03 16:40 Ο Στίβεν Χόκινγκ και ο θάνατος 14/03 12:03

  Μακάβριες ιστορίες επιστημονικής φαντασίας φέρνει κατά νου το αντικείμενο της Nectome- μιας φιλόδοξης startup η οποία υπόσχεται να αποθηκεύσει το μυαλό του χρήστη, δημιουργώντας ψηφιακό αντίγραφό του, σε μια διαδικασία με τίμημα την ίδια τη ζωή του πελάτη.

  Όπως αναφέρει το MIT Technology Review, ο Ρόμπερτ Μακιντάιρ, συνιδρυτής της εταιρείας, θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο του Y Combinator (startup accelerator) την τεχνολογία της εταιρείας για άνευ προηγουμένου συντήρηση εγκεφάλων, μέσω μιας διαδικασίας ταρίχευσης υψηλής τεχνολογίας. Ωστόσο, το επίμαχο σημείο βρίσκεται στο δεύτερο σκέλος της υπηρεσίας: «Και αν σας λέγαμε ότι θα μπορούσαμε να κρατήσουμε αντίγραφο του μυαλού σας;».

  Το χημικό διάλυμα της εταιρείας μπορεί να κρατήσει ένα σώμα σε καλή κατάσταση για αιώνες, ίσως και χιλιετίες, ως ένα άγαλμα παγωμένου γυαλιού. Η κεντρική ιδέα είναι πως κάποια στιγμή στο μέλλον, επιστήμονες θα είναι σε θέση να προβούν σε σάρωση του εγκεφάλου του χρήστη και να τον μετατρέψουν σε προσομοίωση υπολογιστή- οπότε και ένα «αντίγραφο» του χρήστη θα μπορεί να ζήσει ξανά.

  Βεβαίως, υπάρχει ένα πρόβλημα: Για να μπορέσει να δουλέψει η διαδικασία, ο εγκέφαλος πρέπει να είναι φρέσκος. Η εταιρεία λέει πως το σχέδιό της είναι να συνδέσει ανθρώπους με ανίατες ασθένειες σε μια συσκευή καρδιάς- πνευμόνων, ώστε να μπορέσει να διοχετεύσει το μείγμα χημικών της στις αρτηρίες του λαιμού τους, ενώ είναι ακόμα ζωντανοί (αν και σε ολική αναισθησία).

  Η διαδικασία, όπως τονίζει ο Μακιντάιρ, είναι «100% θανατηφόρα», μα, όπως εκτιμάται, νόμιμη, βάσει των νόμων της Καλιφόρνιας που επιτρέπουν την ευθανασία με βοήθεια γιατρού

  Η Nectome έχει λάβει μεγάλη ομοσπονδιακή χρηματοδότηση και συνεργάζεται με τον Έντουαρντ Μπόιντεν, νευροεπιστήμονα του ΜΙΤ, η τεχνική του οποίου για τη διατήρηση εγκεφάλου χοίρου κέρδισε πρόσφατα επιστημονικό έπαθλο ύψους 80.000 δολαρίων.

  Ωστόσο, η υπηρεσία αποθήκευσης της Nectome δεν είναι ακόμα διαθέσιμη προς πώληση, και μάλλον θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να συμβεί αυτό- ενώ δεν υπάρχουν προς το παρόν στοιχεία ότι είναι δυνατή η εύρεση μνημών σε νεκρό ιστό. Παρόλα αυτά, η εταιρεία «δοκιμάζει τα νερά» στην αγορά, καλώντας ενδιαφερόμενους να μπουν σε λίστα αναμονής με προκαταβολή 10.000 δολαρίων, με δυνατότητα επιστροφής αν κάποιος αλλάξει γνώμη. Μέχρι τώρα, το έχουν κάνει 25 άτομα. «Θεωρώ ότι ο εγκέφαλός μου θα ανεβεί στο cloud» λέει στο MIT Technology Review ο Σαμ Άλτμαν, 32χρονος επενδυτής και ένας από τους δημιουργούς του Y Combinator, ο οποίος δηλώνει σίγουρος ότι η ψηφιοποίηση μυαλών θα επιτευχθεί κατά τη διάρκεια της ζωής του.

  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Xiaomi: Διαθέσιμη η global stable ROM του MIUI 9 για όλες τις συμβατές συσκευές [Videos]

  Xiaomi: Διαθέσιμη η global stable ROM του MIUI 9 για όλες τις συμβατές συσκευές [Videos]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2018-03-15 13:47:08 | Πηγή: Techgear

  Η επίσημη παρουσίαση του MIUI 9 έγινε τον περασμένο Νοέμβριο και τώρα η Xiaomi ανακοινώνει ότι είναι διαθέσιμη η stable ROM για όλες τις συμβατές συσκευές, στις οποίες περιλαμβάνονται και τα “απαρχαιωμένα” Redmi 1S και Mi 3. Η ανακοίνωση έγινε από τον Manu Kumar Jain, αντιπρόεδρο της Xiaomi India, μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter.

  Μόλις την περασμένη εβδομάδα είχε γίνει το λανσάρισμα της global ROM του MIUI 9 για τους developers, αλλά τώρα ξεκινά η διανομή του για όλους. Αν έχετε στην κατοχή σας κάποιο από τα παρακάτω, τότε θα πρέπει από μέρα σε μέρα να λάβετε την αναβάθμιση με OTA update (αν δεν την έχετε λάβει ήδη ορισμένοι). Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε μόνοι σας το αρχείο από εδώ.

 • SEGA Mega Drive Classics: Νέα συλλογή με περισσότερα από 50 παιχνίδια (Golden Axe, Shinobi, Wonder Boy κ.ά.) για PS4, PC και Xbox One! [Video]

  SEGA Mega Drive Classics: Νέα συλλογή με περισσότερα από 50 παιχνίδια (Golden Axe, Shinobi, Wonder Boy κ.ά.) για PS4, PC και Xbox One! [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-03-15 13:47:08 | Πηγή: Techgear

  Σειρά της SEGA να χτυπήσει στην “ρετρολαγνεία” των gamers ανακοινώνοντας το πακέτο SEGA Mega Drive Classics για Xbox One, Windows PC και PS4, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 29 Μαΐου και περιλαμβάνει περισσότερα από 50 κλασικά παιχνίδια της παιχνιδοκονσόλας SEGA Mega Drive με βελτιώσεις στα γραφικά, υποστήριξη του horizontal flip mode και online/offline multiplayer.

  Ακολουθεί η λίστα με τα διαθέσιμα παιχνίδια:

  [SEGA]

   

 • Αμερικανική εταιρεία υπόσχεται ψηφιακό back up στον εγκέφαλό σας

  Αμερικανική εταιρεία υπόσχεται ψηφιακό back up στον εγκέφαλό σας

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-15 12:31:23 | Πηγή: News Beast

  Μια νεοσύστατη αμερικάνικη εταιρεία υπόσχεται να κάνει στο μέλλον back up τον εγκέφαλο κάθε ανθρώπου. Τα στοιχεία αυτά θα αποθηκεύονται στο cloud. Ακούγεται ωραίο, όμως αυτό που πρέπει να κάνει πρώτα η  Nectome, που ιδρύθηκε το 2016 από ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜΙΤ, είναι να σκοτώσει τον πελάτη της!

  Η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει σε πρώτο στάδιο τη δυνατότητα κρυοσυντήρησης του εγκεφάλου με μια καινοτόμο διαδικασία «υαλοποίησης» και -στη συνέχεια- την «αντιγραφή» του περιεχομένου του εγκεφάλου, ώστε να αποθηκευτεί σε κάποιον απομακρυσμένο υπολογιστή. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει επιτυχείς δοκιμές του πρώτου σταδίου, δηλαδή της κρυοσυντήρησης, στον εγκέφαλο ενός κουνελιού το 2016 και ενός χοίρου το 2018.

  Όμως, για να δουλέψει σωστά η διαδικασία υαλοποίησης του εγκεφάλου, προκειμένου ο τελευταίος να συντηρηθεί καλά για πολλά χρόνια, εωσότου έχει πια αναπτυχθεί μια αποτελεσματική μέθοδος «ανεβάσματος» του περιεχομένου του σε υπολογιστή, θα πρέπει η διαδικασία κρυοσυντήρησης να πραγματοποιηθεί τη στιγμή του θανάτου ή μάλλον η ίδια η διαδικασία να αποτελεί την αιτία του θανάτου.

  Αυτό οφείλεται στο ότι η κυκλοφορία του αίματος του πελάτη-θύματος θα πρέπει να αντικατασταθεί με χημικές ουσίες που θα διατηρήσουν άθικτη τη νευρωνική δομή του εγκεφάλου του νεκρού πλέον ατόμου.

  Προκύπτει -μεταξύ άλλων- το ερώτημα αν μια τέτοια πρακτική είναι νόμιμη. Από την άλλη, η εταιρεία θα… σκοτώνει τον πελάτη (με τη συναίνεσή του φυσικά) υποσχόμενη να τον αναγεννήσει στο μέλλον, αλλά προς το παρόν δεν έχει αναπτύξει κάποια πραγματικά αξιόπιστη μέθοδο για να αντιγράψει το «λογισμικό» του εγκεφάλου, δηλαδή το νου του.

  Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Nectome δήλωσε ότι ευελπιστεί ότι κάπου το 2024 θα έχει αναπτύξει μια μέθοδο που θα επιτρέπει την πλήρη ψηφιακή προσομοίωση ενός «βιολογικού νευρωνικού δικτύου» και το upload του σε υπολογιστή. Όμως, ένα νευρωνικό δίκτυο απέχει πολύ από ένα ολόκληρο εγκέφαλο, πολύ περισσότερο από ένα ολοκληρωμένο νου που αλληλεπιδρά με τον κόσμο και έχει αυτοσυνειδησία.

  Η εταιρεία διευκρίνισε ότι -αντίθετα με άλλες προσπάθειες κρυογονικής- δεν αποσκοπεί στο να επαναφέρει στη ζωή τον ίδιο τον εγκέφαλο του πεθαμένου (δηλαδή το hardware του), αλλά να αποθηκεύσει ψηφιακά τις μνήμες του (δηλαδή το software του).

  Πάντως σύμφωνα με το BBC και τον Guardian, η εταιρεία υποστηρίζεται τόσο από τον οργανισμό Y Combinator, που λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων (στο παρελθόν έχει στηρίξει γνωστά πλέον ονόματα, όπως το Dropbox και η AirBnB), όσο και από το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας των ΗΠΑ, το οποίο ήδη την επιδότησε με σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια.

  Η Nectome προτίθεται να αρχίσει δοκιμές σε ανθρώπους που έχουν κάποια ασθένεια τελικού σταδίου και βρίσκονται λίγο πριν τον θάνατο. Ήδη αναζητά ανθρώπους που σχεδιάζουν να πεθάνουν με ιατρικά υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

  Αν και η έρευνά της βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, ήδη ξεκίνησε να δημιουργεί από τώρα μια λίστα αναμονής. Όποιος θέλει, μπορεί να μπει σε αυτήν, προκαταβάλλοντας 10.000 δολάρια, για να εξασφαλίσει ότι θα έχει προτεραιότητα όταν - και αν- οι υποσχέσεις της γίνουν πιο ρεαλιστικές. Σύμφωνα με πληροφορίες, 25 άνθρωποι έχουν κιόλας δηλώσει το όνομά τους…

 • Το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ αργοσβήνει

  Το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ αργοσβήνει

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-15 10:20:20 | Πηγή: News Beast

  Ξεμένει από καύσιμα το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ, το οποίο στα εννιά χρόνια ζωής του έχει ανακαλύψει χιλιάδες εξωπλανήτες και έχει επιβιώσει από διάφορα τεχνικά προβλήματα.

  Και επειδή στο διάστημα δεν υπάρχουν βενζινάδικα για ανεφοδιασμό αυτό αναγκαστικά σημαίνει το τέλος του σκληροτράχηλου τηλεσκοπίου, κάτι που αναμένεται να συμβεί σε μερικούς μήνες, χωρίς να μπορεί να προσδιορισθεί η ακριβής ημερομηνία, όπως ανακοίνωσε το Κέντρο Ερευνών Ames της NASA.

  Το 2013 το Κέπλερ υπέστη σοβαρό πλήγμα, όταν λόγω τεχνικής βλάβης κατέστη αδύνατο να κρατήσει σταθερή τη «ματιά» του στο οπτικό πεδίο του.

  Οι μηχανικοί της NASA όμως του έδωσαν μια δεύτερη ζωή (γνωστή ως αποστολή Κ2), καθώς χρησιμοποίησαν την πίεση της ηλιακής ακτινοβολίας για να διατηρήσουν την πορεία του, όπως ένα καγιάκ που κινείται με το ρεύμα του ποταμού μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το τηλεσκόπιο να αλλάζει πια κάθε τρεις μήνες περίπου το οπτικό πεδίο του στον ουρανό.

  Οι επιστήμονες της NASA δήλωσαν ότι θα αξιοποιήσουν στο μέγιστο όσο χρόνο απομένει στο Κέπλερ για να συλλέξουν νέα δεδομένα.

  Στο μεταξύ ετοιμάζεται ο επόμενος αμερικανικός «κυνηγός» εξωπλανητών, το διαστημικό τηλεσκόπιο TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite), που προγραμματίζεται να εκτοξευθεί από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα στις 16 Απριλίου.

  Το νέο τηλεσκόπιο θα εστιάσει γύρω από τα φωτεινότερα άστρα που βρίσκονται σε απόσταση έως 300 ετών φωτός από τη Γη και ελπίζει να συνεχίσει τις ανακαλύψεις εξωπλανητών του Κέπλερ.

  (φωτογραφία από NASA)

 • Νέα τρέλα: Δισεκατομμυριούχοι πληρώνουν για να αυτοκτονήσουν προκειμένου το μυαλό τους να αποθηκευτεί ψηφιακά!

  Νέα τρέλα: Δισεκατομμυριούχοι πληρώνουν για να αυτοκτονήσουν προκειμένου το μυαλό τους να αποθηκευτεί ψηφιακά!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-15 06:31:07 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Στη λίστα αναμονής που έχει δημιουργηθεί βρίσκονται περίπου 25 άτομαΜια νέα τρέλα έχει αρχίσει να κάνει σιγά-σιγά την εμφάνισή της με πρωταγωνιστές δισεκατομμυριούχους που δηλώνουν πρόθυμοι να αυτοκτονήσουν με αντάλλαγμα την ψηφιακή αποθήκευση των περιεχομένων του εγκεφάλου τους.


  Την τουλάχιστον περίεργη ιδεά ανέπτυξε η εταιρεία Netcome η οποία υπόσχεται ότι μπορεί να αποθηκεύσει το περιεχόμενο του ανθρώπινου μυαλού σε υπολογιστή και έτσι να το καταστήσει «αιώνιο».

  Σε αντάλλαγμα ζητά από τους πελάτες της να υποβληθούν σε μια διαδικασία που θυμίζει υποβοηθούμενη αυτοκτονία και είναι νόμιμη σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ.

  Στη λίστα αναμονής που έχει δημιουργηθεί βρίσκονται περίπου 25 άτομα.

  Η διαδικασία η οποία όπως ξεκαθαρίζει η εταιρεία είναι «100% θανατηφόρα» προβλέπει τη χορήγηση ουσιών για ταρίχευση στον πελάτη ενώ αυτός είναι ακόμα ζωντανός. «Ο χρήστης θα βιώσει μια εμπειρία παρόμοια με αυτή της υποβοήθουμενης αυτοκτονίας» υποστηρίζει ο συνιδρυτής της Netcome, Ρόμπερτ Μάκινταϊρ.

  «Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τον εγκέφαλο σας ώστε να παραμείνουν άθικτες όλες οι αναμνήσεις σας: από το αγαπημένο σας βιβλίο έως τα συναισθήματα για μια μηλόπιτα ή ένα δείπνο με τους αγαπημένους φίλους και την οικογένεια. Πιστεύουμε ότι μέσα στον αιώνα που ζούμε θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα δεδομένα προκειμένου να επαναφέρουμε τη συνείδησή σας» αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Η Google απομάκρυνε 100 κακόβουλες διαφημίσεις το δευτερόλεπτο το 2017

  Η Google απομάκρυνε 100 κακόβουλες διαφημίσεις το δευτερόλεπτο το 2017

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-14 19:32:49 | Πηγή: News Beast

  Η Google ανακοίνωσε ότι το 2017 απομάκρυνε πάνω από 3,2 δισεκατομμύρια διαφημίσεις, που δεν συμμορφώνονταν με τις διαφημιστικές πολιτικές της, κάτι που μεταφράζεται σε περισσότερες από 100 κακόβουλες διαφημίσεις ανά δευτερόλεπτο.

  Αυτό πρακτικά, κατά την εταιρεία, σημαίνει ότι εξουδετερώθηκε η πλειονότητα των κακόβουλων διαφημίσεων (malvertising, phishing scams κ.α.), προτού προσβάλλουν τους χρήστες.

  Η Google, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δημοσίευσε τον ετήσιο απολογισμό της για την καταπολέμηση των κακόβουλων διαφημίσεων (bad ads) κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, ο οποίος περιλαμβάνει τον αριθμό των διαφημίσεων που απενεργοποιήθηκαν, καθώς και τον αριθμό των κακόβουλων ιστοσελίδων (bad sites) που απομακρύνθηκαν μέσα στο 2017.

  Η εταιρεία αναφέρει ότι κατά τα τελευταία 15 χρόνια έχει συμβάλει σημαντικά στην καταπολέμηση της διαφημιστικής απάτης και του κακόβουλου λογισμικού και περιεχομένου. Το 2017 ήταν η χρονιά που η Google απομάκρυνε τις περισσότερες κακόβουλες διαφημίσεις από κάθε άλλη φορά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει, πέρυσι αφαίρεσε 320.000 διαφημιζόμενους από το διαφημιστικό δίκτυό της και έβαλε σε μαύρη λίστα σχεδόν 90.000 ιστότοπους και 700.000 κινητές εφαρμογές. Ακόμη, το 2017 απομάκρυνε περίπου δύο εκατομμύρια ιστοσελίδες το μήνα.

 • Polaroid OneStep 2: Η επιστροφή της εταιρείας με μια νέα φωτογραφική μηχανή στιγμιαίας εκτύπωσης [Videos]

  Polaroid OneStep 2: Η επιστροφή της εταιρείας με μια νέα φωτογραφική μηχανή στιγμιαίας εκτύπωσης [Videos]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2018-03-14 16:46:44 | Πηγή: Techgear

   

  Η Polaroid Originals επιστρέφει με την κυκλοφορία της νέας φωτογραφικής μηχανής i-Type OneStep 2! Αντλώντας έμπνευση από την αυθεντική φωτογραφική μηχανή OneStep του 1977, η Polaroid OneStep 2 είναι μία αναλογική στιγμιαία φωτογραφική μηχανή για τη σύγχρονη εποχή. Παίρνει μια στιγμή και τη μετατρέπει σε κάτι που μπορείτε να κρατήσετε, κάτι που μπορείτε να μοιραστείτε, κάτι απτό.

  Η OneStep 2 είναι μία νέα φωτογραφική μηχανή Polaroid που συνδυάζει τον κλασικό σχεδιασμό με το μοντέρνο στυλ. Εμπνευσμένη από την αυθεντική και αγαπημένη OneStep της Polaroid και αναβαθμισμένη ώστε να αποτελεί μία απλή και εύκολη στη χρήση στιγμιαία φωτογραφική μηχανή, είναι μία μηχανή που μπορούν να χειριστούν όλοι άμεσα. Με υψηλής ποιότητας φακό και ένα ισχυρό φλας, η OneStep 2 σας παρέχει υπέροχες φωτογραφίες κάθε φορά με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ η επαναφορτιζόμενη με USB μπαταρία μακράς διάρκειας ζωής και η δυνατότητα λήψης φωτογραφίας με χρονομετρητή αυτοφωτογράφισης σημαίνει ότι θα είστε πάντα έτοιμοι να φωτογραφίσετε, είτε είστε σε μια αυθόρμητη εκδρομική εξόρμηση είτε ταξιδεύετε σε ολόκληρο τον κόσμο.

  Με λίγα μόνο κουμπιά και με εύχρηστο, διαισθητικό σχεδιασμό, ακόμα και ένα παιδί μπορεί να χειριστεί την OneStep 2.

  Κάθε φορά που πατάτε το κουμπί κλείστρου, χιλιάδες χημικές αντιδράσεις λαμβάνουν χώρα προκειμένου να δημιουργήσουν μία αληθινή, άψογη, εντελώς μοναδική εικόνα της στιγμής που βιώνετε. Αυτή είναι η ομορφιά της Polaroid.

  Η OneStep 2 δέχεται όλα τα i-Type φιλμ, καθώς και τα φιλμ τύπου 600, παρέχοντάς σας μεγαλύτερη δημιουργική ελευθερία έκφρασης.

  Η i-Type φωτογραφική μηχανή OneStep 2 δέχεται το φιλμ i-Type. Τα φιλμ i-Type είναι βελτιστοποιημένα για χρήση με την Polaroid OneStep 2 camera. Το κάθε πακέτο φιλμ αποτελείται από οκτώ (8) φωτογραφίες με το κλασικό λευκό φόντο.

  Το φιλμ 600 είναι απλό και εύκολο στη χρήση. Διατίθεται σε ασπρόμαυρο & έγχρωμο, καθώς και σε μια σειρά ειδικών εκδόσεων, αποτελώντας το πιο δημοφιλές φιλμ στιγμιαίας φωτογράφισης. Το κάθε πακέτο φιλμ αποτελείται από οκτώ (8) φωτογραφίες με το κλασικό λευκό φόντο.

  Κάθε φωτογραφία αφηγείται μία ιστορία και όλοι έχουμε μια ιστορία να πούμε. Πείτε τη δική σας ιστορία με την Polaroid Originals OneStep 2.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της Polaroid Originals, επισκεφθείτε την τοποθεσία: www.polaroidoriginals.com

 • Σπουδαίες εκπτώσεις στα smartphones της Ulefone από το Aliexpress

  Σπουδαίες εκπτώσεις στα smartphones της Ulefone από το Aliexpress

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: PotatoHead | Ημερομηνία: 2018-03-14 15:47:40 | Πηγή: Techgear

  Αν έχει αρχίσει να τριγυρνά στο μυαλό σας η ιδέα να αγοράσετε κάποιο από τα smartphones της Ulefone, τότε σίγουρα θα σας ενδιαφέρει η εκπτωτική ενέργεια του καταστήματος Aliexpress, το οποίο προσφέρει τα κορυφαία smartphones της εταιρείας σε εξαιρετικές τιμές.

  Ας τα δούμε:

  Το Ulefone Power 3 είναι διαθέσιμο σε τιμή μόλις €176.79 και εκτός από την τεράστια μπαταρία 6080mAh, προσφέρει στον χρήστη οθόνη 6.0” FHD+ (2160 x 1080, 18:9), octa-core επεξεργαστή MediaTek Helio P23, 6GB μνήμη RAM, 64GB αποθηκευτικό χώρο (επέκταση με microSD έως 256GB), dual κάμερα 21MP + 5MP, dual εμπρόσθια κάμερα 13MP + 5MP, τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και φορτιστή 5V/3A για ταχύτατη φόρτιση.

  Το Ulefone Power 3S έρχεται σε τιμή μόλις €137.50 με ακόμη μεγαλύτερη μπαταρία 6350mAh και ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά, με εξαίρεση την λιγότερη μνήμη RAM 4GB και την ελαφρώς υποδεέστερη dual κάμερα 16MP + 5MP. Αμφότερα τρέχουν λειτουργικό σύστημα Android 7.1 Nougat, αλλά θα αναβαθμιστούν σε Android 8.1 Oreo μέσα στο Μάρτιο.

  Το Ulefone MIX 2 τιμάται στα €78.21 και διαθέτει οθόνη 5.7” HD+ (1440 x 720, 18:9), επεξεργαστή quad-core, 2GB μνήμη RAM, 16GB αποθηκευτικό χώρο, dual κάμερα 13MP + 5MP, εμπρόσθια κάμερα 8MP, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, μπαταρία 3300mAh και λειτουργικό σύστημα Android 7.0 Nougat.

  Το Ulefone MIX πωλείται στα €113.93 και έρχεται με οθόνη 5.5” HD, επεξεργαστή octa-core MediaTek MT6750T, 4GB μνήμη RAM, 64GB αποθηκευτικό χώρο, dual κάμερα 13MP + 5MP, εμπρόσθια κάμερα 13MP, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, επεξεργαστή ήχου HiFi και μπαταρία 3300mAh.

  Τέλος, το Ulefone S7 Pro είναι η πιο entry-level πρόταση της εταιρείας σε τιμή μόλις €43.34.

  Οι τιμές που αναγράφονται παραπάνω ισχύουν μέχρι και την 18η Μαρτίου.

 • Google Bad Ads Report: 100 κακόβουλες διαφημίσεις το δευτερόλεπτο απομάκρυνε η Google το 2017

  Google Bad Ads Report: 100 κακόβουλες διαφημίσεις το δευτερόλεπτο απομάκρυνε η Google το 2017

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2018-03-14 15:47:40 | Πηγή: Techgear

  Σήμερα, η Google δημοσιεύει τον ετήσιο απολογισμό της για την καταπολέμηση των κακόβουλων διαφημίσεων (bad ads) κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, ο οποίος περιλαμβάνει τον αριθμό τέτοιων διαφημίσεων που απενεργοποιήθηκαν καθώς και τον αριθμό των κακόβουλων ιστοσελίδων (bad sites) που απομακρύνθηκαν μέσα στο 2017.

  Επιπλέον, η Google μοιράζεται λεπτομέρειες σχετικά με τις πολιτικές της που συμβάλλουν στην αποτροπή των οικονομικών κινήτρων πίσω από τις κακόβουλες διαφημίσεις και ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων όσων προωθούν παραπλανητικό, ακατάλληλο ή επιβλαβές περιεχόμενο.

  Μόνο το 2017, η Google απομάκρυνε πάνω από 3,2 δισεκατομμύρια διαφημίσεις που δεν συμμορφώνονταν με τις διαφημιστικές πολιτικές της εταιρείας, κάτι που μεταφράζεται σε περισσότερες από 100 κακόβουλες διαφημίσεις ανά δευτερόλεπτο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εξουδετερώθηκε η πλειοψηφία των κακόβουλων διαφημιστικών εμπειριών, όπως το malvertising και τα phishing scams, πριν προσβάλουν τους χρήστες.

  Είναι χαρακτηριστικό ότι, τα τελευταία 15 χρόνια, η Google έχει επενδύσει σε τεχνολογία, χάραξη πολιτικής και στις δεξιότητες των ανθρώπων της, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της διαφημιστικής απάτης και του κακόβουλου λογισμικού και περιεχομένου. Το 2017 ήταν, ωστόσο, η χρονιά που η εταιρεία πέτυχε να απομακρύνει τους περισσότερους κακόβουλους παράγοντες από το διαδικτυακό οικοσύστημα από κάθε άλλη φορά, αλλά και με τον ταχύτερο ρυθμό.

  [Google]

 • OceanLotus: Η νέα μεγάλη απειλή από την Ασία

  OceanLotus: Η νέα μεγάλη απειλή από την Ασία

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2018-03-14 14:46:47 | Πηγή: Techgear

  Αναλύοντας τη δράση της ομάδας hacking OceanLotus, γνωστή για τις κακόβουλες εκστρατείες της εναντίον στόχων στην Ανατολική Ασία, οι ερευνητές της ESET οδηγήθηκαν στην αποκάλυψη μίας πρόσφατης δραστηριότητας της περιβόητης ομάδας.

  Η έρευνα της ESET για τη συγκεκριμένη ομάδα, γνωστή και ως APT32 ή APT C-00, έδειχνε ότι τα μέλη της χρησιμοποιούσαν τα ίδια τεχνάσματα, ωστόσο πλέον έχει προστεθεί και ένα νέο backdoor στις δράσεις της. Σε σχετικό white paper της ESET αναφέρονται οι διάφορες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για να ξεγελάσουν το χρήστη ώστε να εκτελέσει το backdoor, και, παράλληλα, για να καθυστερήσουν την ανάλυσή του και να αποφύγουν την ανίχνευσή του.

  Η ομάδα OceanLotus συνήθως επιτίθεται σε δίκτυα επιχειρήσεων και κυβερνητικών φορέων σε χώρες της Ανατολικής Ασίας, και κυρίως στο Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες, το Λάος και την Καμπότζη. Κατά την περσινή εκστρατεία «Operation Cobalt Kitty», στόχο αποτέλεσαν τα μέλη ανώτατης διοικητικής ομάδας σε παγκόσμια εταιρία που εδρεύει στην Ασία, με στόχο την κλοπή εμπορικών πληροφοριών.

  Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νέας αυτής έρευνας της ESET, η ομάδα χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους για να εξαπατά τα πιθανά θύματα ώστε να εκτελούν κακόβουλα droppers, όπως εφαρμογές double extension και fake icon (π.χ. Word, PDF κ.λπ.). Αυτά τα droppers πιθανά επισυνάπτονται σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ωστόσο η ESET έχει εντοπίσει και πλαστά installers και software updates, τα οποία χρησιμοποιούνται για την εξάπλωση του ίδιου backdoor.

  Στην πρόσφατη έρευνά της, η ESET παρουσιάζει τους τρόπους που χρησιμοποιεί το πρόσφατο αυτό backdoor της Oceanlotus για να εκτελέσει το κακόβουλο φορτίο του σε ένα σύστημα. Η διαδικασία εγκατάστασής του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από ένα παραπλανητικό έγγραφο που αποστέλλεται σε ένα δυνητικά ενδιαφερόμενο παραλήπτη. Για να εκτελεστεί, ακολουθούνται διάφορα στάδια στα οποία γίνεται χρήση λειτουργιών από τη μνήμη του υπολογιστή, καθώς και μία τεχνική πλευρικής φόρτωσης.

  Όπως σημειώνει ο Alexis Dorais-Joncas, Security Intelligence Team Lead της ESET,

  “Οι δραστηριότητες της ομάδας OceanLotus αποδεικνύουν την πρόθεσή της να διατηρείται στην αφάνεια, επιλέγοντας προσεκτικά τους στόχους της, αλλά η έρευνα της ESET έφερε στο φως την πραγματική έκταση των σχεδίων της”

  Η ομάδα hacking προσπαθεί να περιορίζει την εξάπλωση του κακόβουλου λογισμικού και χρησιμοποιεί αρκετούς διαφορετικούς server για να αποφύγει την προσέλκυση προσοχής σε έναν μόνο τομέα ή διεύθυνση IP. Κρυπτογραφώντας το κακόβουλο φορτίο και χρησιμοποιώντας την τεχνική της πλευρικής φόρτωσης, η OceanLotus μπορεί να κινείται αθόρυβα, πραγματοποιώντας κακόβουλες δραστηριότητες, οι οποίες φαίνεται να προέρχονται από αυθεντικές εφαρμογές.

  Ενώ η ομάδα έχει καταφέρει να παραμείνει κρυμμένη, η έρευνα της ESET έχει αποκαλύψει τη συνεχιζόμενη δραστηριότητά της και τον τρόπο με τον οποίο καταφέρνει να φέρνει σε πέρας με επιτυχία τα σχέδια της.

  Ο Romain Dumont, Malware Researcher της ESET, προσθέτει:

  “Οι υπηρεσίες threat intelligence της ESET έχουν δώσει σημαντικά στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη ομάδα ενημερώνει συνεχώς τα εργαλεία της και εξακολουθεί να εμφανίζει κακόβουλες δραστηριότητες”

  Περισσότερες πληροφορίες για την έρευνα της ESET σχετικά με τη δραστηριότητα της OceanLotus, μπορείτε να βρείτε εδώ.

   

   

 • YouTube: Διαθέσιμο το Dark Mode στην εφαρμογή για συσκευές iOS, σύντομα και στο Android

  YouTube: Διαθέσιμο το Dark Mode στην εφαρμογή για συσκευές iOS, σύντομα και στο Android

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-03-14 14:46:47 | Πηγή: Techgear

  Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από την προσθήκη του dark mode στην desktop έκδοση του YouTube και η Google προχωρά τώρα στο λανσάρισμα της επιλογής και στις mobile εκδόσεις της δημοφιλούς υπηρεσίας, κάνοντας την αρχή με τις συσκευές iOS, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και οι συσκευές Android.

  Αρκετοί χρήστες προτιμούν το σκούρο φόντο επειδή είναι πιο ξεκούραστο για τα μάτια, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούν την εφαρμογή σε σκοτεινό περιβάλλον. Αν θέλετε να ενεργοποιήσετε το Dark Mode θα πρέπει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής και να βρείτε την αντίστοιχη επιλογή.

  Υπενθυμίζουμε ότι για την ώρα είναι διαθέσιμη μόνο στην εφαρμογή YouTube για iOS.

  [via]

   

 • 100 κακόβουλες διαφημίσεις το δευτερόλεπτο απομάκρυνε η Google το 2017

  100 κακόβουλες διαφημίσεις το δευτερόλεπτο απομάκρυνε η Google το 2017

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-14 14:26:56 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Εξουδετερώθηκε η πλειοψηφία των κακόβουλων διαφημιστικών εμπειριών, όπως το malvertising και τα phishing scamsΤον ετήσιο απολογισμό της για την καταπολέμηση των κακόβουλων διαφημίσεων (bad ads) κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς δημοσιεύει σήμερα η Google.


  Μόνο το 2017, η Google απομάκρυνε πάνω από 3,2 δισεκατομμύρια διαφημίσεις που δεν συμμορφώνονταν με τις διαφημιστικές πολιτικές της εταιρείας, κάτι που μεταφράζεται σε περισσότερες από 100 κακόβουλες διαφημίσεις ανά δευτερόλεπτο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εξουδετερώθηκε η πλειοψηφία των κακόβουλων διαφημιστικών εμπειριών, όπως το malvertising και τα phishing scams, πριν προσβάλουν τους χρήστες.

  Είναι χαρακτηριστικό ότι, τα τελευταία 15 χρόνια, η Google έχει επενδύσει σε τεχνολογία, χάραξη πολιτικής και στις δεξιότητες των ανθρώπων της, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της διαφημιστικής απάτης και του κακόβουλου λογισμικού και περιεχομένου. Το 2017 ήταν, ωστόσο, η χρονιά που η εταιρεία πέτυχε να απομακρύνει τους περισσότερους κακόβουλους παράγοντες από το διαδικτυακό οικοσύστημα από κάθε άλλη φορά, αλλά και με τον ταχύτερο ρυθμό.

  Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό blogpost εδώ: https://www.blog.google/topics/ads/advertising-ecosystem-works-everyone/ Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Απειλητικός φορέας κινεζικής προέλευσης κατασκόπευε φαρμακευτικούς οργανισμούς

  Απειλητικός φορέας κινεζικής προέλευσης κατασκόπευε φαρμακευτικούς οργανισμούς

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-14 14:09:53 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Βρέθηκε το κακόβουλο λογισμικό PlugX σε φαρμακευτικούς οργανισμούς στο ΒιετνάμΤο κακόβουλο λογισμικό PlugX έχει ανιχνευθεί σε φαρμακευτικούς οργανισμούς στο Βιετνάμ, με στόχο να κλέψει πολύτιμες φαρμακευτικές φόρμουλες και επιχειρηματικές πληροφορίες.


  Το κακόβουλο λογισμικό PlugX είναι ένα πολύ γνωστό εργαλείο απομακρυσμένης πρόσβασης (RAT). Συνήθως εξαπλώνεται μέσω spear phishing και έχει προηγουμένως εντοπιστεί σε στοχευμένες επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών, κυβερνητικών και πολιτικών οργανισμών. Το RAT έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς κινεζόφωνους απειλητικούς φορείς ψηφιακής απειλής, συμπεριλαμβανομένων των Deep Panda, NetTraveler ή Winnti. Το 2013, ανακαλύφθηκε ότι ο τελευταίος, υπεύθυνος για την επίθεση σε εταιρείες στον κλάδο του online gaming, χρησιμοποιούσε το PlugX από τον Μάιο του 2012. Είναι ενδιαφέρον ότι ο Winnti ήταν επίσης παρών σε επιθέσεις εναντίον φαρμακευτικών εταιρειών, όπου στόχος ήταν η κλοπή ψηφιακών πιστοποιητικών από τους κατασκευαστές ιατρικού εξοπλισμού και λογισμικού.

  Το PlugX RAT επιτρέπει στους επιτιθέμενους να εκτελούν διάφορες κακόβουλες λειτουργίες σε ένα σύστημα χωρίς την άδεια ή την εξουσιοδότηση του χρήστη, πραγματοποιώντας – μεταξύ άλλων - αντιγραφή και τροποποίηση αρχείων, καταγραφή πληκτρολογήσεων, κλοπή κωδικών πρόσβασης και λήψη στιγμιότυπων της δραστηριότητας χρήστη. Το PlugX, όπως και άλλα RAT, χρησιμοποιείται από ψηφιακούς εγκληματίες για να κλέψουν στοιχεία σύνδεσης και να συλλέξουν ευαίσθητες ή κερδοφόρες πληροφορίες για κακόβουλους σκοπούς.

  Η χρήση RAT σε επιθέσεις εναντίον φαρμακευτικών οργανισμών δείχνει ότι οι εξελιγμένοι φορείς επιθέσεων τύπου APT επιδεικνύουν αυξημένο ενδιαφέρον για την απόκτηση κέρδους από τον τομέα της Υγείας.

  Τα προϊόντα της Kaspersky Lab ανιχνεύουν και εμποδίζουν με επιτυχία το κακόβουλο λογισμικό PlugX.

  «Τα ιδιωτικά και εμπιστευτικά στοιχεία στον τομέα της Υγείας μεταβαίνουν σταθερά από το χαρτί σε ψηφιακή μορφή εντός των ιατρικών οργανισμών. Παρόλο που η ασφάλεια της υποδομής δικτύου του τομέα αυτού παραμελείται μερικές φορές, το κυνήγι των APT για πληροφορίες σχετικά με εξελίξεις σε φάρμακα και καινοτομίες στον εξοπλισμό είναι πραγματικά ανησυχητικό. Οι ανιχνεύσεις του κακόβουλου λογισμικού PlugX σε φαρμακευτικούς οργανισμούς καταδεικνύουν μια ακόμη μάχη που πρέπει να δώσουμε - και να κερδίσουμε – με τους ψηφιακούς εγκληματίες», δήλωσε ο Yury Namestnikov, ερευνητής ασφάλειας στην Kaspersky Lab.

  Άλλα βασικά ευρήματα της έρευνας για το 2017 περιλαμβάνουν:

  ·         Περισσότερο από το 60% των ιατρικών οργανισμών είχαν κακόβουλα προγράμματα στους servers ή τους υπολογιστές τους.

  ·         Οι Φιλιππίνες, η Βενεζουέλα και η Ταϊλάνδη βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας με τις χώρες που δέχτηκαν επιθέσεις σε συσκευές σε ιατρικούς οργανισμούς.

  Προκειμένου να παραμείνουν προστατευμένες, οι ειδικοί της Kaspersky Lab συμβουλεύουν τις επιχειρήσεις να λάβουν τα ακόλουθα μέτρα:

  Καταργήστε όλους τους κόμβους που επεξεργάζονται ιατρικά δεδομένα από δημόσια και ασφαλή δημόσια διαδικτυακά portal.

  Αυτόματη ενημέρωση του εγκατεστημένου λογισμικού χρησιμοποιώντας συστήματα διαχείρισης patch σε όλους τους κόμβους, συμπεριλαμβανομένων των server.

  Εκτελέστε κατάτμηση δικτύου: Αποφύγετε τη σύνδεση ακριβού εξοπλισμού στο κύριο LAN του οργανισμού σας.

  Χρησιμοποιήστε μια αποδεδειγμένη λύση ασφάλειας εταιρικής ποιότητας σε συνδυασμό με τεχνολογίες anti-targeted επιθέσεων και πληροφόρησης απειλών, όπως η λύση Kaspersky Threat Management and Defense. Αυτές είναι σε θέση να εντοπίζουν και να προσελκύουν προηγμένες στοχευμένες επιθέσεις, αναλύοντας τις ανωμαλίες του δικτύου και δίνοντας στις ομάδες του κυβερνοχώρου πλήρη ορατότητα στο δίκτυο και αυτοματοποίηση απόκρισης. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Raspberry Pi 3 Model B+: Επίσημα το νέο μοντέλο με ταχύτερο επεξεργαστή, dual-band WiFi και Power-over-Ethernet [Videos]

  Raspberry Pi 3 Model B+: Επίσημα το νέο μοντέλο με ταχύτερο επεξεργαστή, dual-band WiFi και Power-over-Ethernet [Videos]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-03-14 13:47:54 | Πηγή: Techgear

  Το Raspberry Pi Foundation δεν θα μπορούσε να βρει πιο κατάλληλη ευκαιρία για να παρουσιάσει τη νέα έκδοση του δημοφιλούς μικροϋπολογιστή, καθώς σήμερα είναι η ημέρα του π (3 Μαρτίου -> 3.14). Ο οργανισμός ανακοίνωσε επίσημα το Raspberry Pi 3 Model B+ με αρκετές βελτιώσεις και την τιμή να παραμένει σταθερή στα $35/£30.

  Ουσιαστικά, έχουμε αναβάθμιση στον χρονισμό του επεξεργαστή (ταχύτερος κατά 200MHz), την κεραία Bluetooth (4.2 + LE αντί 4.2), την κεραία WiFi (802.11ac), στην ταχύτητα του Ethernet (έως 300Mbps αντί 100Mbps) και την πολύ σημαντική υποστήριξη PoE (Power-over-Ethernet), η οποία δίνει στους developers της δυνατότητα να τροφοδοτήσουν το Model B+ από οπουδήποτε υπάρχει καλώδιο Ethernet χωρίς να ανησυχούν για πρίζες.

  Raspberry Pi 3 Model B+

   

  [Raspberry Pi]

 • The Sims Mobile: Διαθέσιμο δωρεάν για Android και iOS [Video]

  The Sims Mobile: Διαθέσιμο δωρεάν για Android και iOS [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2018-03-14 13:47:54 | Πηγή: Techgear

  Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την επίσημη ανακοίνωση για να προχωρήσει η EA στην κυκλοφορία του The Sims Mobile, αλλά ήδη έχει καταφέρει μέσα σε μια εβδομάδα να ξεπεράσει τα 5.000.000 downloads σε συσκευές Android και iOS! Το παιχνίδι διατίθεται δωρεάν, αλλά υπάρχουν οι κλασικές in-app επιλογές που κοστίζουν από €3.49 έως €101.99.

  Το The Sims Mobile αποτελεί την πιο πιστή έκδοση του δημοφιλούς παιχνιδιού, με τους παίκτες να έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τα δικά τους Sims, να τα διαμορφώσουν με βάση τα γούστα τους, να χτίσουν σπίτια, να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, να ζουν την εικονική καθημερινότητα τους, να παρακολουθούν την καριέρα τους κλπ.

  The Sims Mobile – [Google Play Link]

  The Sims Mobile – [App Store Link]

 • Η Google «μπλoκάρει» τις διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων

  Η Google «μπλoκάρει» τις διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-14 13:10:50 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Είχε προηγηθεί ανάλογη πρωτοβουλία του Facebook - Η Google πήρε αυτή την απόφαση, επειδή θεώρησε ότι δεν προστατεύονται επαρκώς οι καταναλωτέςΗ Google προχωρά στην απαγόρευση των διαφημίσεων κρυπτονομισμάτων σε όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες της. Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούνιο, χωρίς να διευκρινίζεται γιατί θα υπάρξει αυτή η καθυστέρηση.


  Η Google πήρε αυτή την απόφαση, σύμφωνα με το BBC, επειδή θεώρησε ότι δεν προστατεύονται επαρκώς οι καταναλωτές που θέλουν να επενδύσουν στο Bitcoin και στα παρεμφερή ψηφιακά νομίσματα.

  Η κίνηση της Google θα αφορά τις διαφημίσεις τόσο στη μηχανή αναζήτησής της όσο και στο YouTube, αλλά και αυτές που προβάλλονται σε άλλους ιστότοπους μέσω της διαφημιστικής πλατφόρμας της Google.

  Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της Google, η αξία του Bitcoin, του Ethereum και άλλων κρυπτονομισμάτων επηρεάσθηκε αρνητικά. Είχε προηγηθεί τον Ιανουάριο ανάλογη πρωτοβουλία του Facebook, το οποίο είχε δηλώσει ότι πολλές εταιρείες στο πεδίο των κρυπτονομισμάτων ενεργούν κακόπιστα.

  Αλλά και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ είχε επισημάνει την Τρίτη ότι τα κρυπτονομίσματα αξιοποιούνται για ξέπλυμα χρήματος και χρηματοδότηση τρομοκρατών, ενώ είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ενέχει η υπερβολική μεταβλητότητα της αξίας τους. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Red Bull Player One: 1vs1 μάχες στο League of Legends

  Red Bull Player One: 1vs1 μάχες στο League of Legends

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-14 12:19:33 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Ο νικητής του Ελληνικού Τελικού θα κερδίσει μια εβδομάδα προετοιμασίας σαν pro player -με coach τον gamer R1ou- στην Ελλάδα καθώς και ένα ταξίδι στη Βραζιλία το Νοέμβριο για να συμμετάσχει στον Παγκόσμιο Τελικό του Red Bull Player OneΤο Red Bull Player One έρχεται στην Ελλάδα δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες παίχτες από όλη τη χώρα να δώσουν 1vs1 μάχες στο League of Legends. Ο νικητής του Ελληνικού Τελικού θα κερδίσει μια εβδομάδα προετοιμασίας σαν pro player -με coach τον gamer R1ou- στην Ελλάδα καθώς και ένα ταξίδι στη Βραζιλία το Νοέμβριο για να συμμετάσχει στον Παγκόσμιο Τελικό του Red Bull Player One.


  Στα πλαίσια του τουρνουά θα διεξαχθούν προκριματικοί σε όλα τα καταστήματα των Battlenet, Bits and Bytes και The Web ανά την Ελλάδα με δωρεάν συμμετοχή: Σάββατο, 17/3/2018 στα Battlenet και στα The Web, Κυριακή, 18/3/2018 στα Βits and Bytes και Σάββατο, 24/3/2018, στα Battlenet, Bits and Bytes και The Web.

  Για τη συμμετοχή στα προκριματικά tournaments, είναι απαραίτητη η προεγγραφή (πριν την έναρξη του κάθε προκριματικού), σε όποιο κατάστημα των αλυσίδων επιλέγεται από τους παίχτες. 

  Δεν θα υπάρχει κανένα κόστος συμμετοχής για όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει στα προκριματικά tournaments, όπως και δεν θα υπάρχει κόστος χρήσης υπολογιστή / station κατά την ώρα συμμετοχής παίχτη στο Red Bull Player One. Προκριματικοί θα πραγματοποιηθούν επίσης και κατά τη διάρκεια των σημαντικότερων Gaming Events της Ελλάδας. Λεπτομέρειες για αυτούς, καθώς και για τον Ελληνικό Τελικό, θα ανακοινωθούν σύντομα.

  Στην εβδομάδα προετοιμασίας (incubation week) ο νικητής θα έχει την ευκαιρία να ζήσει σαν pro player με συνεχείς προπονήσεις πάνω στο παιχνίδι, αθλητικό ψυχολόγο, διατροφικά προγράμματα, media training και πολλά άλλα. Ο Παγκόσμιος Τελικός θα διεξαχθεί το Νοέμβριο στη Βραζιλία, όπου οι νικητές από κάθε χώρα θα αναμετρηθούν για τον παγκόσμιο τίτλο.

  Οι εγγραφές για τα προκριματικά tournaments έχουν ήδη ξεκινήσει. Για όλες τις εξελίξεις του Red Bull Player One μπες στο www.redbull.com/playeronegr

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Απεβίωσε ο Stephen Hawking, ένας σπουδαίος επιστήμονας και άνθρωπος

  Απεβίωσε ο Stephen Hawking, ένας σπουδαίος επιστήμονας και άνθρωπος

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-03-14 07:48:49 | Πηγή: Techgear

  Ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον τομέα της Φυσικής (και όχι μόνο) και σαφέστατα μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες των τελευταίων 50 ετών, ο Stephen Hawking απεβίωσε πριν από λίγη ώρα στο Cambridge, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος Τύπου της οικογένειας του.

  Σε μια δήλωση που δημοσιεύθηκε από το δίκτυο ABC, ο εκπρόσωπος ζητά την διακριτικότητα του Τύπου προκειμένου η οικογένεια να θρηνήσει τον χαμό του Hawking, ενώ τα παιδιά του Lucy, Robert και Tim έγραψαν τα παρακάτω:

  “Είμαστε βαθιά θλιμμένοι από τον χαμό του αγαπημένου μας πατέρα σήμερα. Ήταν ένας σπουδαίος επιστήμονας και ένας καταπληκτικός άνθρωπος του οποίου η δουλειά και η κληρονομιά θα μείνει ζωντανή για πολλά χρόνια. Το κουράγιο και η επιμονή του σε συνδυασμό με την ευφυΐα και το χιούμορ ενέπνευσε πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Κάποτε είχε πει ότι «δεν θα ήταν Σύμπαν, αν δεν αποτελούσε το σπίτι των ανθρώπων που αγαπάς». Θα μας λείπει πάντα”

  Από το μεγάλο αφιέρωμα του BBC το 2016 μεταφέρουμε ότι η μεγαλύτερη συνεισφορά του Stephen Hawking στην Φυσική ήταν ότι κατάφερε να φέρει κοντά πολλά θεμελιώδη πεδία της επιστήμης όπως την Βαρύτητα, την Κοσμολογία, την Κβαντική Θεωρία, τη Θερμοδυναμική και την Πληροφορική. Το 1970 συνεργάστηκε με τον Roger Penrose σε ένα paper όπου πρότεινε πως προκειμένου να κατανοήσουμε την Θεωρία της Γενικής Σχετικότητας, θα πρέπει το Σύμπαν να ξεκίνησε από ένα μοναδικό σημείο (singularity) και αργότερα δημοσίευσε διάφορες λύσεις προκειμένουν να λυθεί η φαινομενική ασυμβατότητα μεταξύ της Γενικής Σχετικότητας και της Κβαντικής Θεωρίας.

  Το 1974 κατάφερε να εξηγήσει για πρώτη φορά θεωρητικά την ακτινοβολία Hawking, η οποία προτείνει ότι οι μαύρες τρύπες μπορούν να εκπέμπουν ενέργεια και να αποσυντίθενται με αργό ρυθμό ή στην περίπτωση των αρχέγονων μινι-μαύρων τρυπών να εκρήγνυνται βίαια. Αργότερα δημοσίευσε τη θεωρία του για το Big Bang, με το best-seller βιβλίο “Το Χρονικό του Χρόνου”.

  Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της υγείας του, τα περισσότερα είναι πλέον γνωστά σε όλους, με τον Hawking να βιώνει τα συμπτώματα της Αμυοτροφικής Πλάγιας Σκλήρυνσης (ALS) από την ηλικία των 21 ετών με τους γιατρούς να του δίνουν το πολύ 2 χρόνια ζωής. Έπεσαν έξω καμιά 50αριά χρόνια και παρά το γεγονός ότι πολύ σύντομα είχε μείνει εντελώς παράλυτος και σταδιακά ανήμπορος να μιλήσει, ο Hawking κατάφερε να εξαπλώσει τη φήμη του και να συνεχίσει κανονικά το έργο του.

  Δεν δίσταζε ποτέ να εκφράσει τις απόψεις του για τις σύγχρονες ανησυχίες της επιστήμης, όπως το ζήτημα της ενέργειας, τα robots, τους εξωγήινους, τα πυρηνικά όπλα και την κλιματική αλλαγή.

   

           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο