• Reuters: Από 200.000 το κόστος του εισιτηρίου για πτήσεις στο διάστημα

  Reuters: Από 200.000 το κόστος του εισιτηρίου για πτήσεις στο διάστημα

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-14 00:58:03 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Η διαστημική εταιρεία του Τζεφ Μπέζος, Blue Origin, σχεδιάζει να χρεώνει τους επιβάτες 200.000 με 300.000 για τα πρώτα της ταξίδια στο διάστημα το επόμενο έτος, δήλωσαν στο Reuters δύο πληροφορημένες για το θέμα πηγές.

  Το ζήτημα του κόστους του εισιτηρίου για πτήσεις με το διαστημόπλοιο New Shepard ενδιαφέρει πολλούς δυνάμει πελάτες, αλλά και «παίκτες» της αεροδιαστημικής βιομηχανίας, προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα ως προς το αν η εταιρεία είναι σε θέση να καταστεί βιώσιμη οικονομικά προσφέροντας (σχετικά) οικονομικά εισιτήρια για διαστημικούς τουρίστες.

  Στελέχη της εταιρείας, που ίδρυσε ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon, είπαν σε επιχειρηματική συνδιάσκεψη τον προηγούμενο μήνα ότι σχεδιάζουν δοκιμαστικές πτήσεις με επιβάτες στο New Shepard σύντομα, και να αρχίσουν την πώληση εισιτηρίων το επόμενο έτος.

  H εταιρεία, που εδρεύει νότια του Σιάτλ, έχει δημοσιοποιήσει το γενικότερο σχέδιο του σκάφους, που αποτελείται από έναν πύραυλο και μια αποσπώμενη κάψουλα για επιβάτες, ωστόσο μέχρι τώρα δεν είχε αποκαλύψει πολλά για το σημείο όπου βρίσκεται η παραγωγή και τις τιμές των εισιτηρίων.

  Όπως αναφέρει το Reuters, εκπρόσωποι της Blue Origin δεν απάντησαν επίσημα για τις τιμές, ενώ ο Μπέζος είχε πει τον Μάιο ότι οι τιμές των εισιτηρίων δεν είχαν αποφασιστεί.

  Εργαζόμενος της Blue Origin με γνώση επί του θέματος είπε ότι η εταιρεία θα αρχίσει την πώληση εισιτηρίων σε τιμές μεταξύ 200.000 και 300.000 δολαρίων. Άλλος εργαζόμενος έκανε λόγο για μίνιμουμ 200.000 δολάρια- ωστόσο και οι δύο μίλησαν ανώνυμα, καθώς η στρατηγική της εταιρείας στο θέμα είναι μυστική.

  Το New Shepard είναι σχεδιασμένο να πετά αυτόνομα με έξι επιβάτες σε ύψος 100 χλμ πάνω από τη Γη, στο υποτροχιακό διάστημα, προκειμένου να βιώσουν συνθήκες έλλειψης βαρύτητας και να δουν την καμπύλη του πλανήτη, πριν η κάψουλα γυρίσει στη Γη. Το σκάφος διαθέτει έξι παράθυρα παρατήρησης, απογειώνεται και προσγειώνεται κάθετα και η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει οκτώ δοκιμαστικές πτήσεις, χωρίς επιβάτες- ωστόσο δύο από αυτές περιελάμβαναν μια κούκλα δοκιμών.

  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Amazon

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Εκδήλωση ThinkPad & the Workplace of the Future

  Εκδήλωση ThinkPad & the Workplace of the Future

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-13 22:01:38 | Πηγή: News Beast

  Πώς θα είναι το αύριο στον χώρο εργασίας στην εποχή που η τεχνολογική πρόοδος έχει γεωμετρική εξέλιξη;

  Ποιο θα είναι το μοντέλο εργασίας του μέλλοντος και πως τα εργαλεία που προσφέρει η τεχνολογία επηρεάζουν ή/και σχηματοποιούν τον χώρο εργασίας; Ποιες είναι οι τάσεις στον εργασιακό χώρο, αλλά και τα κριτήρια επιλογών εργασίας των millennials; Αυτά και πολλά άλλα παρουσιάστηκαν στην ετήσια εκδήλωση της Lenovo στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

  Ομιλητές on stage

  Με βασικούς ομιλητές εκπροσώπους από τους χώρους του cutting edge επιχειρείν, αλλά και των media, στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν διαφορετικά μοντέλα εργασίας και ενδιαφέρουσες απόψεις, αλλά και βασικά προϊόντα τεχνολογίας που προτείνει η Lenovo στις προϊοντικές κατηγορίες premium, mainstream και budget friendly και που αποτελούν τη βάση για τα εργασιακά μοντέλα του μέλλοντος.

  thinkpad3Ομιλητές on stage

  Συγκεκριμένα, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα νέα επαγγελματικά προϊόντα της οικογένειας Think, όπως τα νέας γενιάς κορυφαία ThinkPad X1 Carbon, X1 Yoga και X1 Tablet, τη νέα λύση της Lenovo για meeting rooms & collaboration το ThinkSmart Hub 500 και πολλά άλλα.

  thinkpad4Δημήτρης Καλαβρός, Γιάννης Δοξαράς, Γιάννης Χουρδάκης, Παναγιώτης Μακρυνιώτης, Δημήτρης Πεφάνης

  Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα workshop για το New Commercial Portfolio της Lenovo από τον Γιάννη Χουρδάκη, Lenovo SMB Sales Manager, που μας ξενάγησε στα εντυπωσιακά ορόσημα της ιστορίας του ThinkPad τα τελευταία 25 χρόνια, αλλά και παρουσίασε τους τρείς σταθερούς πυλώνες εξέλιξης της εμβληματικής οικογένειας προϊόντων Think: Αντοχή, Καινοτομία & Σχεδιασμός που τα κρατούν σταθερά στην κορυφή των προτιμήσεων.

  thinkpad5Βαγγέλης Μητάκος, Iωάννης Κουτρομάνος, Παναγιώτης Μακρυνιώτης

  Ακολούθησε ο  χαιρετισμός του Γενικού Διευθυντή Ελλάδας και Κύπρου της Lenovo, κύριου Παναγιώτη Μακρυνιώτη και panel discussion με συντονιστή τον Δημήτρη Πεφάνη και θέμα Workplace/ Workforce of the future με τοποθετήσεις από τους:

  Γιάννη Δοξαρά, Ιδρυτή & CEO της Warply που μίλησε για το «The Future of Computing: Quantum A.I.» όπου ανέλυσε το πώς το AI επιφέρει αλλαγές στον τρόπο εργασίας, με παραδείγματα από μοντέλα εργασίας σε διαφορετικά μέρη του κόσμου και τις τάσεις των mobile workers και της δουλειάς εξ αποστάσεως. Δημήτρη Καλαβρό – Γιουσίου, Ιδρυτή & Επιμελητή του TEDxAthens & Velocity Partners VC που μίλησε για το «The Age of Transformation» και εστίασε στην αναδυόμενη νομαδική εργασιακή κουλτούρα και πως η τεχνολογία την διευκολύνει και την ενθαρρύνει, καθώς και την εκπαίδευση σε digital skills για όλους μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων, αλλά και για τη δυναμική μικρών ομάδων που μπορούν να συνεργάζονται ανεξάρτητα από το σημείο του πλανήτη που βρίσκονται. Δημήτρη Πεφάνη, Γενικό Διευθυντή του insider.gr  που τοποθετήθηκε για τις αλλαγές στη δημοσιογραφία στην νέα εποχή και ανέλυσε πως τα νέα τεχνολογικά εργαλεία έχουν αλλάξει τόσο στον τρόπο που τα μέσα καλύπτουν την επικαιρότητα σήμερα, αλλά και τον τρόπο που το κοινό τα «καταναλώνει» τα νέα. thinkpad6Γιάννης Χουρδάκης

  Η εκδήλωση κορυφώθηκε με την παρουσίαση και συζήτηση με θέμα «Η Επόμενη Μέρα: Οι Προτεραιότητες I.T. και το Όραμα της Lenovo” με τους Γιάννη Κουτρομάνο Client Devices & Solutions Leader, Coca Cola Hellenic Bottling Company και Βαγγέλη Μητάκο, Lenovo Key Account Sales Manager, όπου οι δύο ομιλητές παρουσίασαν τις στρατηγικές IT προτεραιότητες στον εργασιακό χώρο του μέλλοντος και το όραμα της Lenovo για τον εργασιακό χώρο του μέλλοντος αντίστοιχα.

  thinkpad7

  Τόνισαν ότι το 2020, το ανθρώπινο δυναμικό θα απαρτίζεται κατά 50% από millennials, κοινό που απαιτεί ευελιξία στη χρήση των ψηφιακών συσκευών τους, τόσο για εργασία όσο και για διασκέδαση.

  thinkpad8Παναγιώτης Μακρυνιώτης thinkpad9Γιάννης Δοξαράς thinkpad10Δημήτρης Καλαβρός thinkpad1Δημήτρης Πεφάνης
 • Το αχθοφόρο ρομπότ που δοκιμάζει γνωστή αεροπορική εταιρεία

  Το αχθοφόρο ρομπότ που δοκιμάζει γνωστή αεροπορική εταιρεία

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-13 20:30:57 | Πηγή: News Beast

  Ένα νέο είδος αχθοφόρου δοκιμάζει η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM. Πρόκειται για το Care-E, ένα ρομπότ που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη και έχει ως στόχο να βοηθά τους ταξιδιώτες.

  Μπορεί να μεταφέρει αποσκευές έως και 38 κιλά και να οδηγήσει τον ταξιδιώτη στην πύλη αναχώρησης, ακόμα κι αν αυτή αλλάξει καθώς έχει πρόσβαση στις πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.

  Η μέγιστη ταχύτητα που αναπτύσσει είναι τα 4,8 χλμ/ώρα, όση δηλαδή είναι και η ταχύτητα που κατά μέσο όρο βαδίζει ο άνθρωπος.

  Αν ο επιβάτης θελήσει να επισκεφθεί κάποιο κατάστημα του αεροδρομίου για ψώνια, το Care-E θα τον περιμένει καρτερικά απ' έξω. Αυτό που προς το παρόν δεν μπορεί να κάνει είναι να φέρει καφέ και φαγητό σε περίπτωση που του το ζητήσει κάποιος, αλλά αυτό προφανώς θα είναι το επόμενο στάδιο.

  Το Care-E διαδέχεται τον Σπένσερ, ένα ρομπότ που ήδη χρησιμοποιείται στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, το οποίο σκανάρει τις κάρτες επιβίβασης των επιβατών και τους οδηγεί στη σωστή πύλη επιβίβασης. Ο Σπένσερ όμως δεν μεταφέρει αποσκευές, οπότε το Care-E προσφέρει το κάτι παραπάνω.

  Το νέο ρομπότ της KLM βρίσκεται στο στάδιο των εντατικών δοκιμών, με την εταιρεία να σκοπεύει να ξεκινήσει να το χρησιμοποιεί αργότερα μέσα στη χρονιά στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης και του Σαν Φρανσίσκο.

 • Τα κράτη που βελτιώνουν τις τεχνολογικές τους υποδομές, αναβαθμίζουν τη βιωσιμότητά τους

  Τα κράτη που βελτιώνουν τις τεχνολογικές τους υποδομές, αναβαθμίζουν τη βιωσιμότητά τους

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-13 16:11:38 | Πηγή: News Beast

  Τα κράτη που επενδύουν σε τεχνολογικές υποδομές οδεύουν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα προς τους στόχους της «Βιώσιμης Ανάπτυξης» (SDG) των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Huawei.

  Η μελέτη αξιολογεί τις συσχετίσεις σε 49 χώρες μεταξύ του τομέα Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) και την πρόοδο στην επίτευξη των στόχων της «Βιώσιμης Ανάπτυξης».

  Σύμφωνα με τα κύρια σημεία της έκθεσης της Huawei για την «Βιώσιμη Ανάπτυξη» του τομέα ICT το 2018, η Huawei διαπίστωσε ότι η ανάπτυξη του τομέα ICT σχετίζεται κατά 91% με την πρόοδο των στόχων της «Βιώσιμης Ανάπτυξης» και ως εκ τούτου ο τομέας ICT αποτελεί βασικό δείκτη για την αειφόρο ανάπτυξη των κρατών. Τα αποτελέσματα δε του προηγούμενου έτους, είναι βελτιωμένα παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των χωρών που μελετήθηκαν αυξήθηκε από 15 σε 49.

  Συγκεκριμένα, στην μελέτη έγινε ανασκόπηση έξι βασικών στόχων της «Βιώσιμης Ανάπτυξης», και συγκεκριμένα αυτών της Υγείας & Ευημερίας (SDG 3), της Ποιοτικής Εκπαίδευσης (SDG 4), της Ισότητας των Φύλων (SDG 5),της Καθαρής Ενέργειας (SDG 7), της Βιομηχανίας, της Καινοτομίας & των Υποδομών (SDG 9) και τέλος των Βιώσιμων Πόλεων (SDG 11).

  Η έκθεση της Huawei κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι στόχοι «Υγεία & Ευημερία», «Ποιοτική Εκπαίδευση» και «Βιομηχανία, Καινοτομία & Υποδομή» έχουν τα υψηλότερα επίπεδα συσχέτισης με τον τομέα ICT, υποδηλώνοντας ότι η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να προσφέρει σημαντική πρόοδο σε αυτούς τους κλάδους και να επιταχύνει την ανάπτυξη της χώρας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις αναπτυσσόμενες οικονομίες, όπου μικρές επενδύσεις στον τομέα ICT συνδυάζονται με ταχείες αποδόσεις των στόχων της «Βιώσιμης Ανάπτυξης».

  Η μελέτη δείχνει επίσης ότι η πρόσβαση, η χρήση και οι δεξιότητες στις Τεχνολογίες Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT), συνδέονται σαφώς με τη βιώσιμη ανάπτυξη μιας χώρας. Κάθε έθνος χωρίστηκε σε τρεις ομάδες: ηγέτες, κορυφαίοι και πρωτοπόροι. Οι χώρες που έχουν καλές επιδόσεις στον τομέα ICT σημειώνουν επίσης ικανοποιητική πρόοδο όσον αφορά στους στόχους της «Βιώσιμης Ανάπτυξης», ενώ οι χώρες που δεν έχουν καλές επιδόσεις στον τομέα ICT παρουσιάζουν καθυστέρηση στην επίτευξη των αντίστοιχων στόχων.

  O Kevin (Jingwen) Tao, Πρόεδρος της Επιτροπής Huawei Corporate Sustainable Development, Huawei Technologies Co Ltd, δήλωσε: «Η Huawei πιστεύει ότι η τόνωση των δυνατοτήτων της ψηφιακής τεχνολογίας θα συμβάλει στην επίτευξη των πιο επιβεβλημένων αναπτυξιακών προκλήσεων της κοινωνίας.  Εάν μια χώρα αποτύχει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της ψηφιακής τεχνολογίας, η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μπορεί να επιβραδυνθεί. Η μελέτη αυτή δείχνει ότι η ψηφιακή αναβάθμιση είναι καθοριστική για την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης μέχρι το 2030, σε μόλις 12 χρόνια δηλαδή».

  Ο Kevin Tao συμπλήρωσε: «Επεκτείναμε το εύρος της έκθεσης από το προηγούμενο έτος και εστιάσαμε στο κατά πόσο η ψηφιακή συνδεσιμότητα μπορεί να συμβάλει στην αειφόρο ανάπτυξη της κοινωνίας. Για παράδειγμα, ο τομέας ICT μπορεί να συμβάλει στη δια βίου εκπαίδευση, να δημιουργήσει μεγαλύτερη οικονομική αξία, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να μειώσει τις ανισότητες. Ελπίζουμε ότι η έκθεση αυτή θα επιτρέψει στους αρμόδιους να συνειδητοποιήσουν την κομβική σημασία του τομέα ICT, ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε έναν κόσμο πιο έξυπνο με μεγαλύτερη ευημερία, ανοχή και βιώσιμη ανάπτυξη».

  Για την πλήρη έκθεση, μπορείτε να επισκεφτείτε την ακόλουθη διεύθυνση: huawei.com.

 • Νέα MacBook Pro (2018): 8ης γενιάς Intel Core επεξεργαστές, μέχρι 32GB DDR4 RAM και 4TB SSD

  Νέα MacBook Pro (2018): 8ης γενιάς Intel Core επεξεργαστές, μέχρι 32GB DDR4 RAM και 4TB SSD

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Vasilis Ananiadis | Ημερομηνία: 2018-07-13 14:26:05 | Πηγή: Techgear

  Νέα MacBook Pro 2018

  " data-medium-file="https://techgear.cdn.scaleforce.net/wp-content/uploads/2018/07/Apple_MacBook_Pro_update_13inch_15inch_2018-420x176.jpg" data-large-file="https://techgear.cdn.scaleforce.net/wp-content/uploads/2018/07/Apple_MacBook_Pro_update_13inch_15inch_2018.jpg" class="aligncenter wp-image-141794 size-full" src="https://techgear.cdn.scaleforce.net/wp-content/uploads/2018/07/Apple_MacBook_Pro_update_13inch_15inch_2018.jpg" alt="Νέα MacBook Pro 2018" width="600" height="252" srcset="https://techgear.cdn.scaleforce.net/wp-content/uploads/2018/07/Apple_MacBook_Pro_update_13inch_15inch_2018.jpg 600w, https://techgear.cdn.scaleforce.net/wp-content/uploads/2018/07/Apple_MacBook_Pro_update_13inch_15inch_2018-140x59.jpg 140w, https://techgear.cdn.scaleforce.net/wp-content/uploads/2018/07/Apple_MacBook_Pro_update_13inch_15inch_2018-420x176.jpg 420w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />

  Η Apple ανακοίνωσε εχτές τα νέα μοντέλα MacBook Pro 13” και 15” με Touch Bar, αφήνοντας ωστόσο την άκρη το MacBook Pro 13” δίχως Touch Bar για το οποίο δεν υπήρξε καμία αναβάθμιση.

  Τα νέα MacBook Pro 13” και 15” με Touch Bar (2018) έρχονται με 8ης γενιάς Intel Core επεξεργαστές, μέχρι 32GB DDR4 RAM και 4TB SSD, T2 Apple chip, πληκτρολόγια 3ης γενιάς (για τα οποία δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση σχετικά με το αν έχει διορθωθεί πλήρως το πρόβλημα που παρουσίαζε η προηγούμενη γενιά) και νέες οθόνες με τεχνολογία True Tone.

  MacBook Pro 15” (2018)

  MacBook Pro 13” (2018)

  Οι τιμές των νέων MacBook Pro 13” και 15” (2018) ξεκινούν από τα $1,799 και $2,399 αντίστοιχα στις ΗΠΑ.

  via macuser

   

 • Οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη για να αποτρέψουν μελλοντικούς…Snowdens

  Οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη για να αποτρέψουν μελλοντικούς…Snowdens

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: AlKar | Ημερομηνία: 2018-07-13 11:26:52 | Πηγή: Techgear

  Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (US Department of Defense) διερευνά το αν αξίζει ή όχι να χρησιμοποιεί λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης για να ταξινομεί τις πληροφορίες και να ελέγχει ποιος λαμβάνει πρόσβαση σε αυτές.

  Είναι δύσκολο για την Τεχνητή Νοημοσύνη να διαβαθμίζει τις πληροφορίες σε εμπιστευτικές, άκρως απόρρητες κλπ. Είναι κάτι που οι μηχανές δεν μπορούν να κάνουν ακόμα, δεδομένου ότι δεν κατανοούν πραγματικά τα έγγραφα και τον γραπτό λόγο.

  Συνεπώς, οι κυβερνητικοί αναλυτές πρέπει να επισημάνουν τις αναφορές πληροφοριών και τα έγγραφα κάτω από συγκεκριμένες ετικέτες σύμφωνα με τους εσωτερικούς κανόνες, πολιτικές και λειτουργίες. Ωστόσο, η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να προτείνει διαφορετικά επίπεδα ταξινόμησης, αλλά και για την αυτόματη παρακολούθηση και καταγραφή των αρχείων.

  Στην ιδανική περίπτωση, το AI θα είναι σε θέση να ασχοληθεί με οποιοδήποτε τύπο αρχείου που μπορεί να ανοίξει χρησιμοποιώντας ένα λειτουργικό σύστημα ή ένα προϊόν της Microsoft, συγκεκριμένα “MS Server, SQL, NetApp Storage, MS Office, MS Exchange και Skype for Business”.

  Τέλος, μπορεί να είναι επίσης σε θέση να αποτρέψει την επόμενη διαρροή τύπου Edward Snowden με χρήση νευρωνικών δικτύων για την παροχή πρόσβασης σε συγκεκριμένους χρήστες για συγκεκριμένα αρχεία. Ακούγεται αρκετά τραβηγμένο, αλλά είναι δεδομένο ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει ήδη μια…ψύχωση με την Τεχνητή Νοημοσύνη και μένει να δούμε αν όντως θα καταφέρει να την εκμεταλλευτεί σε τέτοιο επίπεδο.

  [via]

 • Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Γαλλία – Κροατία, με ταχύτητες devolo

  Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Γαλλία – Κροατία, με ταχύτητες devolo

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2018-07-13 11:03:34 | Πηγή: Techgear

  [Δ.Τ.]

  Η μάχη για την κατάκτηση του τροπαίου πλησιάζει. Ο τελικός του παγκοσμίου κυπέλου είναι γεγονός. H Γαλλία και η Κροατία, θα βρεθούν αντιμέτωπες στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός παγκοσμίως, όπου αναμένεται να κερδίσει τηλεθέαση αλλά και bandwidth. Τι, δεν είστε ποδοσφαιρόφιλοι και εκείνη την ώρα έχει την αγαπημένη σας σειρά στο Netflix;

  Η devolo έχει τη απάντηση ώστε να είστε όλοι ευχαριστημένοι. Θέλετε να ποντάρετε online για το ποιος θα βάλει το επόμενο γκολ; H devolo έχει τη λύση και είναι ταχύτατη ώστε να προλαβαίνετε κάθε φάση, γιατί κάθε φάση μπορεί να είναι ευκαιρία… για γκολ ή για κέρδη.

  Όλα τα ερωτήματα που μπορεί να προκύψουν την κρίσιμη και κορυφαία ώρα του Τελικού του Mundial 2018 στη Ρωσία, έχουν απάντηση… Ο αγώνας είναι αμφίρροπος και οι γνώμες διίστανται για το αν θα κερδίσει το παγκόσμιο κύπελλο η Γαλλία ή η Κροατία. Η αδρεναλίνη σιγά – σιγά ανεβαίνει, αλλά τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας που δεν ενδιαφέρονται για τα αθλητικά, απασχολούν τη σύνδεση WiFi παίζοντας ή απλά σερφάροντας.

  Στη Ρωσία βρέθηκαν τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Αργεντινή, Βραζιλία, Ουρουγουάη, Γαλλία, Γερμανία. Ταχύτητα, στιλ, έτοιμες για κάθε πρόκληση. Όπως ακριβώς και οι συσκευές της devolo, δηλώνουν παρόν σαν μεγάλοι αστέρες στον τομέα τους και αυτό φαίνεται από την πρώτη στιγμή, αυτήν της εγκατάστασής τους. Όμως τώρα είναι η μεγάλη ώρα του τελικού και χρειαζόμαστε γρήγορες και εγγυημένες ως προς το αποτέλεσμα λύσεις.

  Στα powerline προϊόντα της devolo, η εγκατάσταση είναι παιχνιδάκι, καθώς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τοποθετήσουμε τον πρώτο προσαρμογέα στην πρίζα και να τον συνδέσουμε με τον router, έχοντας ήδη ολοκληρώσει το πρώτο βήμα. Το επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσουμε τον δεύτερο προσαρμογέα και η διαδικασία εγκατάστασης έχει ολοκληρωθεί. Η σύνδεση στο Internet είναι πλέον άμεσα διαθέσιμη εκεί που τη χρειαζόμαστε, χάρη στους προσαρμογείς devolo dLAN. Για να μη χάσουμε φάση, για να μπορούμε να δούμε στατιστικά οnline, να συγκρίνουμε, να σχολιάσουμε, ταυτόχρονα με τη ζωντανή μετάδοση.

  Έχοντας υψηλές απαιτήσεις πλέον από το Internet, ο χρήστης επιζητά λύσεις που ουσιαστικά θα τον απαλλάξουν από δεύτερες σκέψεις και θα τον αφήσουν να απολαύσει τον τελικό ή ότι άλλο επιλέξει που θα σχετίζεται με το bandwidth και την ταχύτητα. Πλέον με τις smart TV, τα Tablet, τις εφαρμογές που τρέχουν όλο το 24ώρο, 4Κ, ψηφιακές πλατφόρμες, Full HD προβολές, οι συσκευές που υποστηρίζουν το WiFi πρέπει να εγγυώνται το αποτέλεσμα.

  Η καλύτερη λύση για ένα ολοκληρωμένο ασύρματο δίκτυο, το οποίο θα καλύψει τη μέγιστη δυνατή περιοχή στο σπίτι είναι το dLAN 1200+ WiFi ac Powerline Kit, το οποίο μπορεί να προσφέρει 1200Mbps και άνω. Δεν πτοείται από τοίχους και άλλα εμπόδια, χάρη στη μετάδοση δεδομένων μέσω της γραμμής ρεύματος. Ο βασικός προσαρμογέας είναι εξοπλισμένος με δύο θύρες Gigabit Ethernet (τo αντίστοιχο νέο 1200+ Triple προσφέρει και τρίτη θέση Ethernet) και ενσωματωμένη πρίζα ενώ είναι εξαιρετικά ευέλικτος αλλά και πρωταθλητής στην ταχύτητα, χάρη στο πρότυπο WiFi ac.

  Το devolo GigaGate Bridge, προσφέρει Internet υψηλής ταχύτητας ακριβώς εκεί που το έχετε ανάγκη και δημιουργεί στοχευμένη και υψηλής απόδοσης σύνδεση στη multimedia γωνιά του σπιτιού. Έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ταχύτατη, point-to-point σύνδεση για γωνιές multimedia όπου πολλαπλές συσκευές συνδέονται με καλώδια LAN έτσι ώστε να επιτευχθούν οι καλύτερες δυνατές και αξιόπιστες ταχύτητες. Η συσκευή, υποστηρίζει πολλά δωμάτια χωρίς κανένα πρόβλημα, αφού αν χρειαστεί, μπορούν να συνδεθούν επιπλέον μεμονωμένοι δορυφόροι (έως και οκτώ σε μία βάση). Το GigaGate είναι ειδικά σχεδιασμένο για τη γρήγορη εγκατάσταση συνδέσεων point-to-point για εφαρμογές πολυμέσων.

  Στον τελικό της προσεχούς Κυριακής έχουν φθάσει δύο ομάδες που έδειξαν ότι ήταν πιο πλήρης σε όλες τις θέσεις από τις υπόλοιπες, συνδυάζοντας νέα ταλέντα με έμπειρους παίχτες, ειδικά όσον αφορά στην ομάδα της Γαλλίας. Κάπως έτσι και η devolo διαθέτει νέους «παίχτες» ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε χρήστη, μαζί με τους έμπειρους ήδη γνωστούς της «αστέρες» όπως το GigaGate WiFi Bridge με συνιστώμενη τιμή λιανικής στα €179,90.

  Ο dLAN 1200 triple+ είναι η νέα ναυαρχίδα της σειράς dLAN από τον κορυφαίο κατασκευαστή της αγοράς, την devolo. Διατίθεται σε καταστήματα και online με συνιστώμενη τιμή λιανικής πώλησης συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ στα €79,90 για έναν προσαρμογέα. Ένα πρακτικό Starter Kit, που αποτελείται από ένα dLAN 1200+ και ένα προσαρμογέα dLAN 1200 triple+, κοστίζει €149,90 (συνιστώμενη τιμή λιανικής).

  Το dLAN 1000 duo+, ως Starter Kit έχει συνιστώμενη λιανική τιμή η οποία κυμαίνεται στα €99,90 και ως απλός προσαρμογέας στα €54,90. Tο νέο dLAN 1000 Mini Starter Kit, έχει προτεινόμενη λιανική τιμή στα €89,90 και περιλαμβάνει δύο προσαρμογείς. Αν θέλετε να επεκτείνετε ένα υπάρχον δίκτυο dLAN Powerline, η καλύτερη πρόταση για εσάς είναι η συσκευασία με έναν προσαρμογέα, ο οποίος προσφέρεται στη συνιστώμενη λιανική τιμή των €49,90. Συνολικά, μπορούν να λειτουργούν μέχρι και οκτώ προσαρμογείς σε ένα δίκτυο Powerline.

  Η devolo παρέχει εγγύηση κατασκευαστή τριών ετών για όλους τους προσαρμογείς Powerline.

 • Cheetah 3: Το νέο ρομπότ του MIT δεν χρειάζεται κάμερες για να ανέβει τις σκάλες [Video]

  Cheetah 3: Το νέο ρομπότ του MIT δεν χρειάζεται κάμερες για να ανέβει τις σκάλες [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: BTax | Ημερομηνία: 2018-07-13 11:03:34 | Πηγή: Techgear

  Ερευνητές του MIT σχεδίασαν ρομπότ που λειτουργεί χωρίς οπτικούς αισθητήρες ή κάμερες. Το ρομπότ Cheetah 3 θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε περιπτώσεις κινδύνου ή σε φυσικές καταστροφές, καθώς θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε περιοχές μη προσβάσιμες από ανθρώπους.

  Συγκεκριμένα, το Cheetah 3 ζυγίζει 40 περίπου κιλά και είναι ικανό να τρέξει σε ανώμαλο έδαφος, να ανέβει σκάλες και να μετακινηθεί ανάμεσα σε χαλάσματα, ενώ σε περίπτωση που χάσει την ισορροπία του, δεδομένου ότι είναι εξοπλισμένο με τέσσερα πόδια, θα μπορέσει να την ανακτήσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Παράλληλα, θα λειτουργεί με απτικό σύστημα και όχι με οπτικούς αισθητήρες, δηλαδή ο προσανατολισμός του βασίζεται στην αφή. Αυτό ίσως και να είναι η σημαντικότερη λειτουργία, καθώς θα κληθεί να εισέλθει σε χώρους όπου δεν υπάρχει φως, με το απτικό σύστημα να το καθοδηγεί.

  Επίσης, το λογισμικό του είναι σαφώς βελτιωμένο από προηγούμενες εκδόσεις, καθιστώντας το πιο ευέλικτο και ευκίνητο. Ακόμη, ο αλγόριθμος του είναι προγραμματισμένος να λειτουργεί με τη διαδικασία αφής, ενώ μπορεί να προσαρμόσει την ταχύτητα του και γενικά τις λειτουργίες του σε διαφορετικές επιφάνειες.

  Το ρομπότ δεν έχει λανσαριστεί ακόμη και αναμένεται να παρουσιαστεί επισήμως για πρώτη φορά τον Οκτώβριο στο συνέδριο για έξυπνα ρομπότ.

  [via]

 • Bug στο iOS κράσαρε τα iPhone όταν έγραφες τη λέξη “Taiwan”

  Bug στο iOS κράσαρε τα iPhone όταν έγραφες τη λέξη “Taiwan”

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: AlKar | Ημερομηνία: 2018-07-13 10:39:27 | Πηγή: Techgear

  Πολλές εταιρείες εταιρείες αναγκάζονται να γράφουν τον κώδικα τους σύμφωνα με τους αυστηρούς κανόνες που έχει θέσει η Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της μη αναγνώρισης του ανεξάρτητου καθεστώτος της Ταϊβάν. Παρόλα αυτά η προσέγγιση της Apple\ σε αυτό το θέμα είναι διαφορετική.

  Σύμφωνα με τον ερευνητή ασφαλείας Patrick Wardle, η έκδοση iOS 11.3 συμπεριελάμβανε ένα bug που θα κράσαρε τις συσκευές κάποιον χρηστών όταν έγραφαν την λέξη “Taiwan” ή αν χρησιμοποιούσαν το emoji με την σημαία της Taiwan, ανεξάρτητα από την εφαρμογή που χρησιμοποιούσαν.

  Το bug επιδιορθώθηκε με τη νέα έκδοση iOS 11.4.1 και δεν υπάρχει πια κίνδυνος. Σε αντίθεση με άλλα bugs στο mobile λειτουργικό σύστημα της Apple, το συγκεκριμένο ήταν εφικτό να επιδιορθωθεί από τον χρήστη, αλλάζοντας την περιοχή μεταξύ της Κίνας και οποιουδήποτε άλλου μέρους.

  [via]

 • Samsung Galaxy Note9: Το επίσημο poster αποκαλύπτει την κίτρινη γραφίδα S Pen και υποδοχή 3.5mm

  Samsung Galaxy Note9: Το επίσημο poster αποκαλύπτει την κίτρινη γραφίδα S Pen και υποδοχή 3.5mm

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-07-13 10:39:27 | Πηγή: Techgear

  Η νέα “διαρροή” για το επερχόμενο Samsung Galaxy Note9 είναι ένα promo poster της συσκευής για την παρουσίαση της 9ης Αυγούστου, το οποίο μας δείχνει για μια ακόμη φορά την πίσω πλευρά, αλλά και το κάτω μέρος για να επιβεβαιώσει ότι θα εξακολουθεί να προσφέρει στον χρήστη υποδοχή 3.5mm για ακουστικά.

  Στο πίσω μέρος βλέπουμε τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κεντρικά κάτω από τη διπλή κάμερα και τον βιομετρικό αισθητήρα για τη μέτρηση του καρδιακού παλμού, ενώ στο κάτω μέρος διακρίνονται οι υποδοχές USB Type-C, 3.5mm, το ηχείο και η θέση της νέας γραφίδας S Pen.

  Το Samsung Galaxy Note9 φημολογείται ότι θα διαθέτει οθόνη 6.4” Super AMOLED QHD+ με αναλογία εικόνας 18.5:9 και νέα γραφίδα S Pen, επεξεργαστή 64bit octa-core Qualcomm Snapdragon 845 ή Exynos 9810, επεξεργαστή γραφικών Adreno 630 GPU, 6GB/8GB μνήμη RAM, 64GB/256GB αποθηκευτικό χώρο, dual κάμερα 12MP + 12MP με τους αισθητήρες του Galaxy S9+, εμπρόσθια κάμερα 8MP και μπαταρία 4000mAh, ενώ οι διαστάσεις του θα είναι 161.9 x 76.3 x 8.8mm.

  [via]

 • The Walking Dead: Our World, νέο AR game τύπου Pokémon Go για συσκευές Android και iOS [Video]

  The Walking Dead: Our World, νέο AR game τύπου Pokémon Go για συσκευές Android και iOS [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2018-07-13 10:18:30 | Πηγή: Techgear

  Όσοι βρήκατε ενδιαφέροντα τα AR mobile games τύπου Jurassic World Alive και Pokémon Go, τότε θα χαρείτε να μάθετε για την κυκλοφορία ενός παρόμοιου mobile game με θέμα τον κόσμο της δημοφιλούς σειράς The Walking Dead, μόνο που αυτή τη φορά θα κυνηγάς zombies αντί για Pokémon και δεινοσαύρους.

  Το The Walking Dead: Our World είναι διαθέσιμο δωρεάν με τα απαραίτητα in-app purchases. Στόχος του παιχνιδιού είναι να εντοπίσεις επιζώντες και να κυνηγήσεις τα zombies, και αν είναι επιτυχής η αποστολή σου επιβραβεύεσαι με νέους χαρακτήρες, όπλα και εφόδια.

  Για την ώρα, πάντως, υπάρχουν ορισμένα θεματάκια για την σταθερότητα της εφαρμογής, τα οποία θα επιλυθούν λογικά με σχετικά updates.

  The Walking Dead: Our World – [Google Play Link]

  The Walking Dead: Our World – [App Store Link]

 • Η LG οραματίζεται την πόλη του μέλλοντος

  Η LG οραματίζεται την πόλη του μέλλοντος

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2018-07-13 10:18:30 | Πηγή: Techgear

  Οι πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις καθιστούν ευκολότερη από ποτέ τη σύνδεση στο διαδίκτυο ενώ με το Internet of Things να επιτρέπει σε διαφορετικές συσκευές τη μεταξύ τους επικοινωνία, οι δουλειές του σπιτιού και η συνολική λειτουργικότητα μίας κατοικίας αναπτύσσεται ακόμα περισσότερο. Βγαίνοντας από το οικοσύστημα ενός ‘έξυπνου’ σπιτιού, η επίδραση και η αλλαγή στον τρόπο ζωής των κατοίκων μίας ‘έξυπνης’ πόλης γίνεται αναμφισβήτητα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.


  Ο ρόλος της LG στην πρωτοπορία αυτού του δυναμικού και ωστόσο μακροπρόθεσμου τομέα θα είναι καταλυτικός. Η εταιρεία ξεκινώντας από την έδρα της, τη Σεούλ, παρουσίασε το 2017 τις δυνατότητες των έξυπνων οικιακών συσκευών της με την εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου πακέτου έξυπνων λύσεων σε ένα πολυτελές συγκρότημα διαμερισμάτων σε προάστιο της Σεούλ. Σχεδιασμένο για να ανοίξει στις αρχές του 2021, το συγκρότημα διαμερισμάτων Byeollae I’PARK Suite αποτελείται από πέντε κτήρια στο βορειοανατολικό προάστιο της Σεούλ και θα είναι εξοπλισμένο αποκλειστικά με έξυπνες οικιακές συσκευές και τεχνολογίες της LG.

  Τα διαμερίσματα θα διαθέτουν τις έξυπνες συσκευές κορυφαίας τεχνολογίας της LG, όπως κλιματιστικά, ψυγεία, πλυντήρια, στεγνωτήρια, πλυντήρια πιάτων και συστήματα φροντίδας ενδυμάτων Styler. Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών θα έχουν την επιλογή να εγκαταστήσουν πρόσθετες έξυπνες συσκευές όπως ιονιστές, ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ και ηχεία LG ThinQ Hub, τις οποίες θα μπορούν να ελέγξουν με φωνητικές εντολές. Το σύστημα που σχεδιάστηκε για το I’PARK Suite θα είναι επίσης συμβατό με έξυπνες συσκευές άλλων κατασκευαστών, σύμφωνα με τη στρατηγική της LG για την υποστήριξη ενός ανοιχτού έξυπνου οικοσυστήματος.

  Σε μεγαλύτερη κλίμακα και εκτός των ορίων του σπιτιού, η πόλη του μέλλοντος θα καθοριστεί τόσο από την πρόοδο της έξυπνης τεχνολογίας όσο και από τις ενεργειακά αποδοτικές πράσινες λύσεις. Ωστόσο, η πρόοδος για τους δύο ξεχωριστούς τομείς πιθανά να είναι δύσβατη στην υλοποίηση για τις περιοχές όπου οι δύο αυτές τάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Γι’ αυτό, η LG μέσω των Συστημάτων Διαχείρισης Ενέργειας ‘ενώνει’ την ενεργειακή απόδοση με τις καλύτερες μορφές έξυπνων λύσεων βελτιστοποιώντας την απόδοση και προσφέροντας απεριόριστα πλεονεκτήματα στους χρήστες.

  Διαθέσιμο για κατοικίες, επαγγελματικά κτίρια και χώρους λιανικής πώλησης, οι προηγμένες λύσεις EMS της LG παρακολουθούν, ελέγχουν και βελτιστοποιούν την απόδοση όπου κι αν εγκατασταθούν. Ένα σύγχρονο σύστημα EMS είναι ακόμη ικανό να λειτουργεί σε εγκαταστάσεις διαφορετικών χρήσεων για να δημιουργεί βέλτιστη απόδοση σε πολλαπλές τοποθεσίες με διαφορετικές ρυθμίσεις κλίματος. Η προσαρμοστικότητα και η ικανότητά τους να βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου καθιστά ένα ικανό EMS απαραίτητο συστατικό στοιχείο για το μέλλον της πολεοδομίας. Με τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν πρόσβαση και η συνολική άνεση, αυτές οι λύσεις παρουσιάζουν μία πραγματικά επικερδής επιλογή για τους κατοίκους μίας μελλοντικής πόλης.

  Τέλος, οι πρωτοποριακές λύσεις EMS της LG αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις απεριόριστες δυνατότητες των καινοτομιών της εταιρείας στην έξυπνη τεχνολογία για να καταστήσουν δυνατή την εξοικονόμηση ενέργειας. Η γρήγορη ανάλυση δεδομένων και το λογισμικό προσομοίωσης επιτρέπουν σε αυτές τις λύσεις να βελτιώνονται με το χρόνο και να αυξάνουν συνεχώς τις δικές τους επιδόσεις ενώ έχουν αναγνωριστεί με βραβεία IDEA και Red Dot Awards.

  This slideshow requires JavaScript.

 • Οι mobile εφαρμογές που παρακολουθούν και εντοπίζουν τους χρήστες προκαλούν αυξημένη ανησυχία

  Οι mobile εφαρμογές που παρακολουθούν και εντοπίζουν τους χρήστες προκαλούν αυξημένη ανησυχία

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2018-07-13 09:56:30 | Πηγή: Techgear

  Οι δυνατότητες παρακολούθησης των mobile εφαρμογών προκαλούν ανησυχία στους χρήστες, πολλοί από τους οποίους φοβούνται ότι οι εφαρμογές στις συνδεδεμένες συσκευές τους θα μπορούσαν να τους εντοπίσουν, να παρακολουθούν τις δραστηριότητές τους ή να κοινοποιήσουν τα δεδομένα τους. Ωστόσο, αυτοί οι κίνδυνοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν εύκολα, υιοθετώντας μερικά απλά μέτρα ασφάλειας, προειδοποιούν οι ειδικοί της Kaspersky Lab.

  Οι ανησυχίες μεταξύ των καταναλωτών αυξάνονται όλο και περισσότερο σχετικά με τις πιθανότητες παρακολούθησης των δραστηριοτήτων τους στο Διαδίκτυο και εντοπισμού τους μέσω του ηλεκτρονικού αποτυπώματος τους. Η Kaspersky Lab έχει βρει, για παράδειγμα, ότι το 61% των ανθρώπων δεν αισθάνεται άνετα να μοιράζεται τις πληροφορίες θέσης τους με ιστότοπους και εφαρμογές – ποσοστό που έχει αυξηθεί σημαντικά σε σύγκριση με το 39% το 2016.

  Επιπλέον, περίπου οι μισοί (56%) ανησυχούν ότι κάποιος μπορεί να δει οτιδήποτε κάνουν ή παρακολουθούν στις συσκευές τους και ένα παρόμοιο ποσοστό (50%) φοβάται ότι κάποιος θα μπορούσε να τους εντοπίσει χρησιμοποιώντας πληροφορίες γεωγραφικής κατανομής από τη συσκευή τους.

  Αυτές οι ανησυχίες είναι βάσιμες. Οι ειδικοί της Kaspersky Lab έχουν διαπιστώσει ότι οι εφαρμογές δεν έχουν πρόσβαση μόνο σε τεράστιο όγκο δεδομένων (όπως κρίσιμες λεπτομέρειες σχετικά με το πού βρίσκονται οι χρήστες, πληροφορίες σχετικά με τις επαφές τους, δραστηριότητες κτλ.), αλλά συχνά εργάζονται στο παρασκήνιο, χωρίς να το γνωρίζουν οι χρήστες. Σύμφωνα με την έρευνα, το 83% των εφαρμογών Android έχει πρόσβαση στα ευαίσθητα δεδομένα των κατόχων τους και το 96% των εφαρμογών Android μπορούν να μπουν σε λειτουργία, χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Παρόλα αυτά, οι ανησυχίες για την πρόσβαση αυτή μπορούν να αποφευχθούν με ορισμένα απλά μέτρα ασφάλειας.

  Ωστόσο, οι άνθρωποι αποφεύγουν τα μέτρα ασφάλειας ή προστασίας προσωπικών δεδομένων, τα οποία θα μπορούσαν να τους κρατάνε ήσυχους – π.χ. περίπου οι μισοί (47%) παραδέχονται ότι δεν ελέγχουν τα δικαιώματα των προ εγκατεστημένων εφαρμογών στις συσκευές Android και iOS, και ένας στους πέντε (21%) δεν ελέγχει τα δικαιώματα κατά τη λήψη ή την εγκατάσταση νέων εφαρμογών στις φορητές τους συσκευές. Εξαιτίας αυτού, οι χρήστες φορητών συσκευών ανησυχούν όλο και περισσότερο, αλλά παραμένουν απροστάτευτοι από τυχόν διαρροή δεδομένων.

  Ο Dmitry Aleshin, Αντιπρόεδρος του τμήματος Product Marketing, δήλωσε:

  “Οι εφαρμογές έχουν γίνει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μας. Τις χρησιμοποιούμε για όλα – από την επεξεργασία φωτογραφιών μέχρι την ενημέρωση λογαριασμών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ή από το να παίζουμε παιχνίδια μέχρι να κάνουμε κράτηση σε ένα εστιατόριο. Αλλά αυτή η έρευνα δείχνει ότι παρά την αγάπη μας για τις εφαρμογές, δεν τις εμπιστευόμαστε απαραίτητα. Ενώ οι άνθρωποι σίγουρα είναι όλο και πιο ενήμεροι σχετικά με τις εφαρμογές που παρακολουθούν την ηλεκτρονική τους δραστηριότητα, δεν λαμβάνουν απαραίτητα μέτρα για να προστατευθούν από πιθανά προβλήματα. Για να εξασφαλίσουν την προστασία των δεδομένων τους, σχεδιάσαμε προϊόντα ειδικά για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να προχωρήσουν στην ψηφιακή τους ζωή και να απολαμβάνουν το Διαδίκτυο χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν”

  Η Kaspersky Lab μπορεί να προστατεύσει τους χρήστες από την ανεπιθύμητη δραστηριότητα mobile εφαρμογών. Για παράδειγμα, η εφαρμογή Kaspersky Internet Security for Android προστατεύει τις φορητές συσκευές των χρηστών από δυνητικά επιβλαβείς mobile εφαρμογές που έχουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα για κακόβουλους σκοπούς. Επιπλέον, το Kaspersky Battery Life αναλύει όλες τις εφαρμογές στη συσκευή του χρήστη και εντοπίζει εκείνες που εργάζονται στο παρασκήνιο και καταναλώνουν την ενέργεια της συσκευής, επιτρέποντας στους χρήστες να διακόπτουν τις εφαρμογές που «κατατρώνε» τη μπαταρία τους με ένα πάτημα.

 • Copyright Match: Το νέο εργαλείο για να προστατεύεις την ιδιοκτησία των videos που ανεβάζεις στο YouTube

  Copyright Match: Το νέο εργαλείο για να προστατεύεις την ιδιοκτησία των videos που ανεβάζεις στο YouTube

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: BTax | Ημερομηνία: 2018-07-13 09:56:30 | Πηγή: Techgear

  Η Google έρχεται να διευκολύνει το έργο των καναλιών της υπηρεσίας YouTube, καθώς ανακοίνωσε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα λανσάρει το εργαλείο Copyright Match.

  Το Copyright Match θα σαρώνει videos που έχουν ανέβει στην πλατφόρμα και σε περίπτωση που εντοπίσει videos με το ίδιο περιεχόμενο, μια έρχεται αυτόματα μια ειδοποίηση στον χρήστη που ανέβασε το αυθεντικό βίντεο ότι υπάρχει περιεχόμενο που είναι παρόμοιο με το δικό τους.

  Βασική προϋπόθεση, ωστόσο, είναι να έχουνε ανεβάσει πρώτοι το συγκεκριμένο video, έτσι ώστε να “κατοχυρώσουν” τα πνευματικά δικαιώματα του περιεχομένου. Οι αρχικοί κάτοχοι θα έχουν στην συνέχεια τη δυνατότητα να λάβουν τα μέτρα τους, κάνοντας αίτηση από την πλατφόρμα να διαγράψουν τα μη αυθεντικά βίντεο, που ουσιαστικά είναι αντιγραφή των δικών τους.

  Το νέο εργαλείο θα έχει ως κύριο στόχο την αποφυγή καταπάτησης πνευματικών δικαιωμάτων, διευκολύνοντας τη ζωή των χρηστών που ανέβασαν πρώτοι το αυθεντικό περιεχόμενο. Το YouTube θα διαθέσει το εργαλείο Copyright Match αρχικά σε περίπου 100.000 λογαριασμούς σε μορφή beta, ενώ στο κοντινό μέλλον αναμένεται το γενικότερο λανσάρισμα του.

  [YouTube]

 • Τώρα μπορείς να σερφάρεις στο σπίτι με ταχύτητες Fiber to the Home

  Τώρα μπορείς να σερφάρεις στο σπίτι με ταχύτητες Fiber to the Home

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-13 09:21:41 | Πηγή: News Beast

  Με τις σύγχρονες απαιτήσεις και ρυθμούς, ο χρόνος μας είναι περιορισμένος και πολύτιμος.

  Σε όλους μας έχει τύχει αυτό το βασανιστικό φόρτωμα σελίδας, αυτή η  αναμονή downloading αρχείων και γι’ αυτό εάν υπήρχε ένας τρόπος που μας εξασφάλιζε ότι δεν θα περιμέναμε λεπτό και θα σερφάραμε σε υπερ-υψηλές ταχύτητες, σίγουρα θα τον επιλέγαμε χωρίς δεύτερη σκέψη.

  Η νέα εποχή της Κοινωνίας των Gigabit είναι εδώ. Το Fiber Τo Τhe Home (FTTH) ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την COSMOTE σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ, στο Παλαιό Φάληρο. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς ενεργοποίησε την πρώτη σύνδεση κτηρίου, όπου η οπτική ίνα φτάνει μέχρι την πρίζα του σπιτιού, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Βασίλη Μαγκλάρα, του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, κ. Διονύση Χατζηδάκη και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ.

  Σήμερα, το COSMOTE Fiber είναι το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών της χώρας. Και  συνεχώς επεκτείνεται, φέρνοντας τις απεριόριστες δυνατότητες των οπτικών ινών στο σπίτι. Για να μπορούμε να απολαμβάνουμε πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς καθυστερήσεις, «κολλήματα» και lag-αρίσματα.

  Το νέο δίκτυο αρχιτεκτονικής Fiber Τo Τhe Home (FTTH) και τα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed, σήμερα προσφέρουν σε συγκεκριμένες περιοχές, υπερυψηλές ταχύτητες 100 & 200Mbps και έχουν τη δυνατότητα για άμεση αναβάθμιση σε 1 Gbps.

  Τα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed με υποδομή FTTH είναι διαθέσιμα σε συγκεκριμένες περιοχές των Δήμων Παλαιού Φαλήρου και Καλαμάτας με στόχο τη σταδιακή επέκταση της διάθεσής τους και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

  Όμιλος ΟΤΕ: στόχος η οπτική ίνα να φτάσει σε 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις

  Το νέο επενδυτικό πλάνο του Ομίλου ΟΤΕ, ύψους 2 δισ. ευρώ έως το 2022, περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου αρχιτεκτονικής «οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι» (Fiber To The Home - FTTH). Το δίκτυο αυτό θα καλύπτει με οπτική ίνα και εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.

  «Αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών μας σχεδίων ήταν πάντα η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι. Σήμερα αποδεικνύουμε πως είμαστε συνεπείς σε όσα λέμε, ενεργοποιώντας την πρώτη σύνδεση COSMOTE Fiber To The Home. Με ρεαλιστικά βήματα, συγκεκριμένη στρατηγική και επενδυτικό πλάνο ύψους 2 δισ. ευρώ έως το 2022, θα φέρνουμε την οπτική ίνα μέσα σε ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στο δρόμο για την Κοινωνία των Gigabit. Μέσα από τα δίκτυα νέας γενιάς που δημιουργούμε σε ολόκληρη τη χώρα, δημιουργούμε ξεχωριστές εμπειρίες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Με την τεχνολογία φτιάχνουμε ένα κόσμο, καλύτερο για όλους», σημείωσε μεταξύ άλλων κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

  Οπτική ίνα μέχρι το σπίτι με επιδότηση

  Όσοι επιθυμούν να απολαμβάνουν στο σπίτι τους τις αξεπέραστες ταχύτητες της οπτικής ίνας, μπορούν να λάβουν ειδική επιδότηση συνολικού ύψους 360 ευρώ, μέσα από τη δράση Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.Η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού, αξίας 360 ευρώ που επιδοτεί το πάγιο του προγράμματος COSMOTE Double Play Fiberspeed με 13 ευρώ/μήνα, για μέγιστο διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με 48 ευρώ. Για τη διαθεσιμότητα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση Superfast Broadband, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το ειδικό site sfbb.gr.

  RYJUTKTU

 • Ιστορική υπερατλαντική πτήση από το SkyGuardian της GA-ASI

  Ιστορική υπερατλαντική πτήση από το SkyGuardian της GA-ASI

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-07-12 23:20:04 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Αεροσκάφος - «αεροταξί» για εύκολες μεταφορές μεταξύ πόλεων 03/07 00:41

  Μια ιστορική υπερατλαντική πτήση - την πρώτη για drone της κατηγορίας του - πραγματοποίησε το MQ-9B SkyGuardian της General Atomics Aeronautical Systems.

  Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος μέσου υψομέτρου/ μακράς αντοχής (ΜΑLE- Medium- altitude, Long- endurance) προσγειώθηκε την Τετάρτη στην αεροπορική βάση της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας (RAF) στο Φέρφορντ και έγινε το πρώτο του είδους του που πέρασε τον Ατλαντικό, έχοντας απογειωθεί από το Γκραντ Φορκς της Βόρειας Ντακότα στις ΗΠΑ την Τρίτη. Η πτήση διένυσε 3.760 ναυτικά μίλια μέσα σε 24 ώρες και δύο λεπτά.

  GA-ASI.COM

  «Το ιστορικό αυτό γεγονός ήταν μια επίδειξη της αντοχής και των δυνατοτήτων του MQ-9B SkyGuardian στον πολιτικό εναέριο χώρο- και είναι ταιριαστό που έγινε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια της RAF» είπε ο Λίντεν Μπλου, διευθύνων σύμβουλος της GA-ASI. «Η επιτυχημένη πτήση του MQ-9B είναι το αποκορύφωμα της σκληρής δουλειάς και καινοτομίας των αφοσιωμένων εργαζομένων μας, και των ισχυρών δεσμών μας με τη RAF, τη βρετανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (CAA), τη Royal International Air Tattoo (RIAT) και της εταίρους μας στη βρετανική βιομηχανία όπως η Cobham».

  GA-ASI.COM

  Το αεροσκάφος θα εκτίθεται στο πλαίσιο της αεροπορικής έκθεσης της RIAT από τις 13 ως τις 15 Ιουλίου. Σημειώνεται πως εδώ και 10 χρόνια η RAF χρησιμοποιεί το MQ-9 Reaper της εταιρείας σε διεθνείς επιχειρήσεις. Το MQ-9Β είναι η επόμενη γενιά αεροσκάφους τέτοιου είδους και έχει άνοιγμα φτερών 24 μέτρα, με δυνατότητα μεταφοράς φορτίου 2.155 κιλών και μέγιστη ταχύτητα 389 χλμ/ ώρα. Μπορεί να πετάει για πάνω από 40 ώρες, σε υψόμετρα μέχρι και 40.000 ποδών (12.200 μέτρων).

  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΠΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Απόφαση-σταθμός της γερμανικής Δικαιοσύνης

  Απόφαση-σταθμός της γερμανικής Δικαιοσύνης

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-12 16:59:37 | Πηγή: News Beast

  Tο δικαίωμα πρόσβασης σε λογαριασμούς στο Facebook απέκτησαν οι κληρονόμοι ενός θανόντα στη Γερμανία, έπειτα από σημερινή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας. Μάλιστα, στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ένας λογαριασμός σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κληροδοτείται όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις επιστολές.

  Το ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Καρλσρούης έκρινε ότι οι γονείς μιας 15χρονης, η οποία παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από τρένο του υπογείου σιδηροδρόμου το 2012, μπορούν να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό της κόρης τους στο Facebook, τον οποίο η εταιρεία κλείδωσε για λόγους ιδιωτικότητας.

  Οι γονείς του κοριτσιού ήθελαν να αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό της για να διακριβώσουν αν ο θάνατός της οφείλεται σε ατύχημα ή ήταν αυτοκτονία.

  Το Facebook είχε μετατρέψει το προφίλ του κοριτσιού σε «memorial page» («σελίδα στη μνήμη της»), όπου η πρόσβαση στα δεδομένα του χρήση δεν είναι δυνατή παρότι το περιεχόμενο παραμένει στους εξυπηρετητές δικτύου του Facebook.

  Κατώτερο δικαστήριο είχε αποφανθεί υπέρ της παροχής πλήρους πρόσβασης στους γονείς στα δεδομένα του λογαριασμού της κόρης τους, αλλά το Facebook είχε ασκήσει έφεση επί της απόφασης.

  Η υπόθεση αυτή έφερε αντιμέτωπους τον κολοσσό της Silicon Valley με τους γονείς του κοριτσιού, αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

  Αρχικά, οι γονείς είχαν ζητήσει την άδεια από το Facebook για πρόσβαση στο προφίλ της κόρης τους, αλλά όταν η εταιρεία αρνήθηκε, το ζευγάρι προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, κέρδισε πρωτόδικα την υπόθεση το 2015, αλλά εφετείο του Βερολίνου ανέτρεψε την απόφαση.

  Οι γονείς δεν επιδιώκουν μόνο να κλείσουν την υπόθεση για να αισθανθούν δικαίωση, αλλά όπως προκύπτει και από τα δικαστικά έγγραφα, ελπίζουν οι πληροφορίες που περιέχονται στον λογαριασμό της κόρης τους να ξεκαθαρίσουν αν ο οδηγός του τρένου δικαιούται αποζημίωση, όπως θα συνέβαινε σε περίπτωση που προκύψει ότι ο θάνατός της οφείλεται σε αυτοκτονία.

  Οι γονείς υποστηρίζουν ότι το περιεχόμενο του λογαριασμού της κόρης τους στο Facebook είναι το ίδιο νομικά με εκείνο ενός προσωπικού ημερολογίου ή επιστολών, που θα επιστρέφονταν στους οικείους κάποιου μετά τον θάνατό του, ακριβώς όπως η κληρονομιά.

  Οι δικαστές του πρωτοδικείου του Βερολίνου συμφώνησαν ότι το συμβόλαιο ανάμεσα στην θανούσα και το Facebook καλύπτεται από το κληρονομικό δίκαιο και σε αυτό περιλαμβάνεται και το ψηφιακό περιεχόμενο που δημιουργείται στον λογαριασμό.

  Και οι γονείς της ανήλικης, σε κάθε περίπτωση, έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν πότε και με ποιόν είχε επικοινωνήσει η κόρη τους, σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση.

  Αλλά το εφετείο του Βερολίνου, στην απόφασή του το 2017, δικαίωσε το Facebook που είχε επιχειρηματολογήσει ότι «η ιδιωτικότητα στις τηλεπικοινωνίες διασφαλίζεται από τον Βασικό Νόμο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (το Σύνταγμα)».

  Επιπλέον, οι δικαστές αποδέχτηκαν την θέση της εταιρείας ότι οι άνθρωποι που είχαν ανταλλάξει μηνύματα με το κορίτσι είχαν επίσης δικαίωμα στην προστασία των ιδιωτικών τους ψηφιακών επικοινωνιών.

  Οι δύο επιλογές εάν κάποιος φύγει από τη ζωή

  Επί του παρόντος, δύο επιλογές προσφέρονται στους συγγενείς κάποιου χρήστη της δημοφιλούς σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, όταν εκείνος φεύγει από τη ζωή.

  Η πρώτη είναι η μετατροπή του προφίλ του σε «memorial», η οποία επιτρέπει σε άλλους χρήστες να αναρτούν σε αυτήν τα συλλυπητήριά τους, αλλά χωρίς πρόσβαση στα ιδιωτικά μηνύματα του θανόντος. Διαφορετικά, με τη συμπλήρωση ενός εντύπου, οι συγγενείς του έχουν δικαίωμα να ζητήσουν από το Facebook να διαγράψει τον λογαριασμό του θανόντος.

  Η Γερμανία δεν είναι η πρώτη χώρα που αντιμετωπίζει τέτοια ζητήματα μέσω της δικαστικής οδού. Το 2016, η Apple προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά του FBI, το οποίο ζητούσε να ξεκλειδώσει η εταιρεία ένα iPhone, που ανήκε σε έναν από τους δύο δράστες μαζικής δολοφονίας στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια τον Δεκέμβριο του 2015.

  Παρόλα αυτά, η ίδια εταιρεία υπήρξε πιο επιεικής απέναντι σε έναν Ιταλό πατέρα, ο οποίος το 2016 της ζήτησε να ξεκλειδώσει το κινητό του παιδιού του, που είχε πεθάνει από καρκίνο, ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιήσει φωτογραφίες και άλλο περιεχόμενο συναισθηματικής αξίας.

 • Chuwi HiGame: Το πανίσχυρο gaming mini PC μας δείχνει τις δυνατότητές του σε videos

  Chuwi HiGame: Το πανίσχυρο gaming mini PC μας δείχνει τις δυνατότητές του σε videos

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2018-07-12 11:34:42 | Πηγή: Techgear

  Οι παραδοσιακοί “πύργοι” PC εξακολουθούν να βρίσκονται στις ζωές μας εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, παρά το γεγονός ότι οι Intel και AMD κατάφεραν να δημιουργήσουν την κατηγορία των mini PCs. Σίγουρα είναι ευχάριστο να έχεις στην κατοχή σου ένα desktop PC που μπορείς να μεταφέρεις με ευκολία στην τσάντα σου, αλλά μπορεί να σου προσφέρει πραγματική ισχύ;

  Αυτό υπόσχεται ότι θα καταφέρει η Chuwi με το HiGame, το οποίο έχει ήδη ξεπεράσει κατά πολύ τον στόχο χρηματοδότησης στην πλατφόρμα Indiegogo και η εταιρεία έχει αποκαλύψει ότι θα αναβαθμίσει δωρεάν τα δύο μοντέλα με διπλάσια μνήμη RAM και αποθηκευτικό χώρο αν ξεπεραστούν τα $600.000.

  Το Chuwi HiGame έρχεται με επεξεργαστή Intel Core i5 ή i7 8ης γενιάς, κάρτα γραφικών AMD Radeon RX Vega M GL ή GH στο ίδιο chip με μνήμη 4GB HBM2, 8GB μνήμη RAM DDR4 (δυνατότητα επέκτασης με 2x υποδοχές DDR4 SO-DIMM) και αποθηκευτικό χώρο 128GB ή 256GB M.2 SSD (δυνατότητα επέκτασης με 1x υποδοχή M.2 SATA SSD + 1x 2.5” SATA HDD/SSD). Χάριν στην ισχύ του επεξεργαστή θα υποστηρίζει πλήρως υλικό 4K@60fps Ultra HD.

  Ακόμη, θα προσφέρει στον χρήστη πληθώρα υποδοχών (1x Thunderbolt 3, 5x USB 3.0, 1x Gigabit Ethernet, 2x HDMI 2.0, 2x DisplayPort 1.3, 1x microphone, 1x headphone) και κεραίες dual-band WiFi 802.11ac και Bluetooth 4.2, ενώ υποστηρίζει όλα τα VR/MR headsets που είναι συμβατά με Windows PC και έως 6 οθόνες. Οι διαστάσεις του είναι 173 x 158 x 73mm, επομένως, μπορείς να το μεταφέρεις με ευκολία οπουδήποτε.

  Εκτός από gaming, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το Chuwi HiGame μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επαγγελματίες γραφίστες για απαιτητικά projects με προγράμματα όπως το CINEMA 4D, αλλά και για cryptomining χάριν στην μεγάλη ισχύ και την μικρή ενεργειακή κατανάλωση. Επίσης, είναι εφικτή η σύηνδεση εξωτερικών μονάδων για περαιτέρω ενίσχυση των δυνατοτήτων του μέσω της υποδοχής Thunderbolt 3.

  Παράλληλα, δημοσιεύει δύο νέα videos για να μας δείξει τις δυνατότητές τους που καλύπτουν τις ανάγκες τόσο των gamers, όσο και των developers.

  Αν σας κίνησε το ενδιαφέρον, το Chuwi HiGame είναι διαθέσιμο για ακόμη περίπου 30 ημέρες σε προνομιακές τιμές μέσα από το Indiegogo.

  This slideshow requires JavaScript.

 • Philips 278E9: Νέα κυρτή οθόνη 27” FHD Ultra-Wide Color για μια ακόμα πιο καθηλωτική εμπειρία

  Philips 278E9: Νέα κυρτή οθόνη 27” FHD Ultra-Wide Color για μια ακόμα πιο καθηλωτική εμπειρία

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2018-07-12 11:05:49 | Πηγή: Techgear

  [Δ.Τ.]

  Η MMD, brand license partner για τις οθόνες Philips, ανακοινώνει την κυκλοφορία της οθόνης 278E9, τη νέα προσθήκη στη σειρά καταναλωτικών οθονών Ε9. Διαθέτοντας τον κομψό σχεδιασμό και την εξαιρετική απόδοση εικόνας για την οποία έγινε γνωστή η σειρά Ε9, η κυρτή οθόνη 27 ιντσών 278E9 διαθέτει λεπτό πλαίσιο, Ultra-Wide Color και ανάλυση Full HD για ακόμη πιο ρεαλιστικά γραφικά και εξαιρετικά ευρείες γωνίες θέασης. Επίσης, διαθέτει χαρακτηριστικά, όπως την τεχνολογία AMD FreeSync για ομαλή και ακόμα πιο καθηλωτική εμπειρία χρήστη.

  Εξοπλισμένη με μια φωτεινή 27 ιντσών Ultra-Wide Color LCD οθόνη, το μοντέλο 278E9 είναι εφοδιασμένο με μια ευρύτερη γκάμα χρωμάτων από τους προκατόχους του, με αποτέλεσμα πιο φυσικά πράσινα, πιο ζωντανά κόκκινα, πιο βαθιά μπλε χρώματα, και συνολικά μια πιο λαμπερή εικόνα. Επιπλέον, η βελτιωμένη ανάλυση Full HD 1920 x 1080 (16:9) εξασφαλίζει εξαιρετική ποιότητα εικόνας με ευκρινείς λεπτομέρειες, επιπρόσθετη φωτεινότητα, ισχυρή αντίθεση και ρεαλιστικά χρώματα για φυσικές εικόνες.

  Η 278E9 διαθέτει επίσης μια σειρά πρόσθετων χαρακτηριστικών για μεγαλύτερη άνεση προβολής. Η τεχνολογία Flicker-Free ρυθμίζει την φωτεινότητα και μειώνει το τρεμόπαιγμα, ενώ η λειτουργία Philips LowBlue Mode χρησιμοποιεί έξυπνο λογισμικό για τη μείωση του επιβλαβούς μπλε φως μικρού κύματος για μεγαλύτερη ευεξία. Εκτός από τα παραπάνω, η λειτουργία EasyRead παρέχει εμπειρία ανάγνωσης όπως σε χαρτί, η λειτουργία SmartImage εξασφαλίζει βελτιωμένες ρυθμίσεις εικόνας και η λειτουργία SmartContrast προσφέρει βαθιά επίπεδα μαύρου για γραφικά που αναδύονται.

  Το μοντέλο 278E9 διαθέτει μία κυρτή οθόνη VA που μπορεί να φτάσει έως και την καμπυλότητα 1800R για πιο καθηλωτικές εμπειρίες με λιγότερη παραμόρφωση. Η τεχνολογία Philips VA LED χρησιμοποιεί μια προηγμένη προσέγγιση κατακόρυφης ευθυγράμμισης πολλαπλών τομέων, η οποία έχει ως αποτέλεσμα εξαιρετικά υψηλές αναλογίες στατικής αντίθεσης για φωτεινές, ζωντανές εικόνες, ενώ η βελτιστοποιημένη διαχείριση pixels παρέχει μια ευρεία γωνία θέασης 178/178 μοιρών. Έτσι, η επεξεργασία εικόνας, το σερφάρισμα στο διαδίκτυο, η παρακολούθηση ταινιών και η επεξεργασία γραφικών καθίστανται πιο απολαυστικά από ποτέ. Με την προσθήκη της τεχνολογίας AMD FreeSync, η οθόνη 278E9 προσφέρει απόδοση χωρίς προβλήματα σε σχεδόν οποιοδήποτε ρυθμό καρέ. Για τη μέγιστη καθήλωση, η οθόνη περιλαμβάνει ένα ζευγάρι ενσωματωμένων ηχείων υψηλής ποιότητας.

  Η 278E9 της Philips είναι πιο λεπτή και πιο κομψή από ποτέ. Ο προηγμένος σχεδιασμός διαθέτει μια εξαιρετικά στενή οθόνη τριών πλευρών χωρίς πλαίσιο για πιο ομαλή, καθαρή εμφάνιση, λιγότερους περισπασμούς και μέγιστο μέγεθος προβολής. Η οθόνη διατίθεται σε γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα με μια κομψή μεταλλική βάση με κλίση -5°/20°, ενώ υποστηρίζει και τη δυνατότητα εντοιχισμού για μεγαλύτερη άνεση.

  Εξοπλισμένη για καθολική ψηφιακή συνδεσιμότητα, η οθόνη 278E9 περιλαμβάνει τα απαραίτητα εξαρτήματα για την αποδοχή εισόδου VGA και High-Definition Multimedia Interface (HDMI) για μεταφορά υψηλής ποιότητας ψηφιακού βίντεο και ήχου από ηλεκτρονικό υπολογιστή ή οποιοδήποτε αριθμό πηγών AV. Εξασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη ευκολία και συνδεσιμότητα, περιλαμβάνει επίσης μια σύνδεση DisplayPort για γρήγορη απεικόνιση και ρυθμούς ανανέωσης, καθώς επίσης εισόδους Separate Sync και Sync on Green.

  This slideshow requires JavaScript.

 • Rocketbody: Η συσκευή που σου λέει πότε να φας και πότε να γυμναστείς [Video]

  Rocketbody: Η συσκευή που σου λέει πότε να φας και πότε να γυμναστείς [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: BTax | Ημερομηνία: 2018-07-12 11:05:49 | Πηγή: Techgear

  Μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία χρηματοδότησης του Rocketbody στην πλατφόρμα Kickstarter. Η συσκευή λειτουργεί ως προσωπικός γυμναστής Τεχνητής Νοημοσύνης αλλά και διαιτολόγος, φοριέται σαν ένα ρολόι χεριού και σας λέει τι πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

  Το Rocketbody θα παρακολουθεί τον μεταβολισμό σας και θα σας λέει πότε είναι η κατάλληλη ώρα για να γυμναστείτε, ενώ παράλληλα θα κάνει το έργο σας ευκολότερο ενημερώνοντας σας για το πότε πρέπει να φάτε για να διατηρήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

  Οι δημιουργοί της συσκευής αναφέρουν ότι το RocketBody μπορεί να μετρήσει επιτυχημένα τον μεταβολισμού με τη χρήση medical-grade EKG, λαμβάνοντας υπόψιν στοιχεία όπως του στόχους που έχετε θέσει για την προπόνηση σας, τον καρδιακό παλμό σας, τις θερμίδες που καταναλώνετε και καίτε κατά τη διάρκεια της ημέρας και οτιδήποτε έχει σχέση με το σώμα σας. Έπειτα, χρησιμοποιεί τα δεδομένα για να διαμορφώσει το κατάλληλο πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής.

  Η συσκευή θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο σε τιμή $99.

 • Διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες συσκευών Android το Incognito mode για το YouTube

  Διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες συσκευών Android το Incognito mode για το YouTube

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: BTax | Ημερομηνία: 2018-07-12 10:41:14 | Πηγή: Techgear

  Μετά από περίπου 2 μήνες δοκιμαστικής λειτουργίας, η Google λανσάρει και επίσημα πλέον το incognito mode στην υπηρεσία YouTube για συσκευές Android. Ουσιαστικά, θα μπορείτε να δείτε βίντεο χωρίς να καταγράφεται το ιστορικό της πλοήγησης σας. Παρόλα αυτά, σε δημόσια δίκτυα WiFi, οι διαχειριστές θα έχουν πρόσβαση στο ιστορικό σας εάν το επιθυμούν.

  Για να ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε πάνω στο εικονίδιο σας και στην συνέχεια να κάνετε κλικ στο “Turn on Incognito”. Καθόλη τη διάρκεια που βρίσκεστε σε Incognito mode, θα έχετε πρόσβαση στην αρχική σελίδα σας και στον τομέα των Trending Videos. Ωστόσο, σε περίπτωση που επιχειρήσετε να εισέλθετε στις Συνδρομές σας, τη Βιβλιοθήκη σας ή και τα προσωπικά σας μηνύματα, θα λάβετε ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα που θα αναφέρει πως για να δείτε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το Incognito mode.

  Για να έχετε πρόσβαση στη λειτουργία, απλά ενημερώστε την εφαρμογή YouTube σας στην συσκευή Android σας.

  [via]

 • Ulefone S9 Pro: Πρώτο hands-on video για το νέο μέλος της S Series [Videos]

  Ulefone S9 Pro: Πρώτο hands-on video για το νέο μέλος της S Series [Videos]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: PotatoHead | Ημερομηνία: 2018-07-12 10:41:14 | Πηγή: Techgear

  Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε τα αποκαλυπτήρια του Ulefone S9 Pro, το νέο μέλος της προσιτής S Series της εταιρείας, και τώρα η εταιρεία δημοσιεύει το πρώτο hands-on video για να μας δώσει μια καλύτερη εικόνα για το νέο smartphone.

  Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, το Ulefone S9 Pro είναι λεπτό με όμορφο σχεδιασμό και αρκετά γρήγορο στην εκτέλεση των διάφορων διεργασιών, ενώ ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αναλογίας 18:9, η διπλή κάμερα και η λειτουργία Face Unlock σε μια τόσο προσιτή συσκευή.

  Θα το βρείτε σε τιμή μόλις €69.52!

 • Microsoft: Ετοιμάζει επόμενης γενιάς λειτουργικό σύστημα με έμφαση στη βιομετρική ασφάλεια

  Microsoft: Ετοιμάζει επόμενης γενιάς λειτουργικό σύστημα με έμφαση στη βιομετρική ασφάλεια

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2018-07-12 10:17:50 | Πηγή: Techgear

  Μια επίσημη κοινή ανακοίνωση των AMD και Synaptics φαίνεται ότι μας αποκαλύπτει ορισμένα χρήσιμα στοιχεία για το επόμενης γενιάς λειτουργικό σύστημα που ετοιμάζει η Microsoft. Οι δύο εταιρείες αναφέρονται στη συνεργασία τους επάνω στη νέα πλατφόρμα της τελευταίας με την ξεκάθαρη φράση “το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα της Microsoft με έμφαση στη βιομετρική ασφάλεια συμπεριλαμβανομένου του Windows Hello“.

  Οι AMD και Synaptics συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα νέο benchmark για την πιστοποίηση τεχνολογίας βιομετρικής αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων πολύ υψηλής ασφαλείας για χρήση σε επαγγελματικά και καταναλωτικά notebook PCs που χρησιμοποιούν την τελευταία γενιά επεξεργαστών AMD Ryzen και το επόμενης γενιάς λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

  Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι ακριβώς θα είναι αυτό το “επόμενης γενιάς” λειτουργικό σύστημα της Microsoft, αφού η εταιρεία στο παρελθόν είχε τονίσει αρκετές φορές ότι το Windows 10 θα παραμείνει το μοναδικό σύστημα της και απλά θα αναβαθμίζεται με νέες λειτουργίες ανά τακτά διαστήματα.

  [via]

 • Xiaomi Mi Max 3: Επίσημη παρουσίαση στις 19 Ιουλίου

  Xiaomi Mi Max 3: Επίσημη παρουσίαση στις 19 Ιουλίου

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-07-12 10:17:50 | Πηγή: Techgear

  Αναμονή τέλος και για το Xiaomi Mi Max 3, καθώς η εταιρεία δημοσίευσε στο κινέζικο δίκτυο Weibo το poster για την εκδήλωση της παρουσίασης που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουλίου. Η συσκευή αναμένεται με διαφορετικές επιλογές για μνήμη RAM και αποθηκευτικό χώρο, ενώ η έκδοση Mi Max 3 Pro θα κυκλοφορήσει με επεξεργαστή Snapdragon 710.

 • Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν συνδεθείτε σε δημόσιο Wi-Fi

  Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν συνδεθείτε σε δημόσιο Wi-Fi

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2018-07-12 10:17:50 | Πηγή: Techgear

  Η χρήση δημόσιου Wi-Fi μπορεί να είναι επικίνδυνη, προειδοποιούν οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας, καθώς οι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τα δωρεάν hotspot για να κλέψουν προσωπικές πληροφορίες από τους χρήστες που συνδέονται σε αυτά. Παρόλο που η χρήση δεδομένων 3G ή 4G θεωρείται το πλέον κατάλληλο μέσο σύνδεσης, υπάρχουν στιγμές που το σήμα του κινητού τηλεφώνου δεν το επιτρέπει, οπότε ένα δημόσιο Wi-Fi είναι η αναπόφευκτη λύση. Στις περιπτώσεις αυτές, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα που προτείνει η ESET, οι χρήστες μπορέσουν να είναι σίγουροι ότι θα επιλέξουν όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστα και ασφαλή hotspot.

  Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να θεωρήσετε ότι ένα δίκτυο Wi-Fi είναι ασφαλές χωρίς πρώτα να το έχετε ελέγξει. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι δεν συνδεόμαστε σε κανένα δίκτυο που ονομάζεται «Δωρεάν Wi-Fi», καθώς, ακόμη κι αν δεν είναι ένα κακόβουλο hotspot, μπορεί να απαιτείται η εγγραφή σε newsletter ή η υποχρέωση να παρακολουθήσετε διαφημίσεις. Ο Mark James, Security Specialist της ESET, αναφέρει: «Αν πρόκειται για ένα κοινόχρηστο μέρος (καφετέρια, McDonalds κ.λπ.), ρωτήστε κάποιον από το προσωπικό για το σωστό όνομα του WiFi – μην συνδέεστε απλώς με το πρώτο δίκτυο που βλέπετε».

  Αρχικά βεβαιωθείτε ότι έχει απενεργοποιηθεί η λειτουργία κοινής χρήσης – αναζητείστε τη σχετική ρύθμιση ανάλογα με τη συσκευή και το λειτουργικό που χρησιμοποιείτε. Οι περισσότεροι browser προσφέρουν την επιλογή ενεργοποίησης του HTTPS (ασφαλής περιήγηση) από προεπιλογή, φροντίστε να ελέγξετε ότι όντως έχει ενεργοποιηθεί. Πολλές υπηρεσίες – όπως το Google Mail – το κάνουν αυτό από προεπιλογή, ενώ άλλες θα εμφανίσουν την επιλογή ενεργοποίησης. Στη δεύτερη περίπτωση, αναζητήστε τη σχετική επιλογή στο μενού «Ρυθμίσεις» των λογαριασμών και ενεργοποιήστε τη. Εάν πρέπει να συνδεθείτε με εταιρικό περιβάλλον (server, email), χρησιμοποιήστε VPN – διαφορετικά, περιμένετε να βρείτε ασφαλέστερη σύνδεση. Τέλος, μην χρησιμοποιήσετε οικονομικά και προσωπικά δεδομένα: μην πληκτρολογήσετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, μην αγοράσετέ τίποτα, μην επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της τράπεζάς σας.

  Οι χάκερ παρακολουθούν την κυκλοφορία δικτύου περιμένοντας χρήστες που θα πληκτρολογήσουν κωδικούς πρόσβασης σε λογαριασμούς email και social media. Γι’ αυτό είναι προτιμότερο να μπαίνετε στους λογαριασμούς αυτούς από τον υπολογιστή σας, καθώς εκεί μπορείτε να ελέγχετε αν το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε είναι ασφαλές (π.χ. μέσω HTTPS). Ο Mark James, ESET Security Specialist λέει: «Προσωπικά θα περιόριζα τις δραστηριότητές μου σε οτιδήποτε δεν απαιτεί όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης για να συνδεθώ, αλλά έχετε υπόψη σας ότι οι περισσότερες εφαρμογές ενός smartphone θα συνδεθούν αυτόματα». Αν στέλνετε εταιρικά email ή email με ευαίσθητες πληροφορίες, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε κρυπτογράφηση.

  Σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε ορισμένες χώρες της Άπω Ανατολής, είναι απολύτως φυσιολογικό να συναντήσετε δίκτυα Wi-Fi χωρίς καμία απολύτως ασφάλεια. Πρόκειται για δίκτυα που κυρίως διευκολύνουν τους επισκέπτες, όσο ταξιδεύουν και μετακινούνται διαρκώς στο ξενοδοχείο ή το μπαρ ή την καφετέρια. Μην συνδέεστε σε αυτά τα hotspot, προειδοποιεί ο Mark James της ESET: «Θα υπάρχει πρόσβαση από επιτήδειους στα δεδομένα σας και εσείς δεν θα το έχετε καταλάβει»

  Ακόμη και δίκτυα Wi-Fi hotspots που ανήκουν σε μεγάλες αλυσίδες επιχειρήσεων παρουσιάζουν κινδύνους. Τα smartphone μπορούν να αποθηκεύουν τα δημόσια hotspot Wi-Fi και να συνδέονται μόλις βρεθούν στην εμβέλειά τους από προεπιλογή, χωρίς να ενημερώνεται ο χρήστης. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να συνδεθούν και σε ψεύτικα hotspot με το ίδιο όνομα, τα οποία ανακατευθύνουν τους χρήστες σε κακόβουλες ιστοσελίδες που συλλέγουν ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης. Για το λόγο αυτό, μία καλή πρακτική είναι να επιθεωρείτε προσεκτικά στην έξυπνη συσκευή σας τη λίστα με τα γνωστά δίκτυα.

 • Antstream: Μια νέα υπηρεσία streaming για retro παιχνίδια!

  Antstream: Μια νέα υπηρεσία streaming για retro παιχνίδια!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: AlKar | Ημερομηνία: 2018-07-12 09:50:31 | Πηγή: Techgear

  Το streaming φαίνεται να είναι το μέλλον του gaming, παρόλα αυτά αρκετά κομμάτια λείπουν για την ολοκλήρωση και πραγματοποίηση αυτού του νέου κόσμου. Η εταιρεία Antstream δημιουργήθηκε για να καλύψει ένα από αυτά τα κενά. Πιο συγκεκριμένα αντί να κάνει stream δημοφιλή παιχνίδια, η Antstream θα προσφέρει χιλιάδες retro παιχνίδια τα οποία δεν μπορείτε πλέον να βρείτε εύκολα για να τα αγοράσετε ή να τα παίξετε.

  Σε αντίθεση με τις υψηλές απαιτήσεις σε bandwidth των σημερινών παιχνιδιών, τα retro παιχνίδια είναι ιδανικά για να streaming ακόμη και σε συνδέσεις χαμηλής ταχύτητας, ενώ δεν θα “ζορίζουν” και τους cloud servers όπου θα γίνεται η επεξεργασία τους.

  Η Antstream ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή της τα δικαιώματα από 1000+ τίτλους και κάθε εβδομάδα προσθέτει στη συλλογή της περισσότερους, έτσι ώστε να χτίσει έναν κατάλογο ικανό να προσελκύσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων σε ηλίκια gamers, αλλά και των νέων που θα ήθελαν να πάρουν μια γεύση από τις περασμένες δεκαετίες. Παράλληλα, σε ορισμένους τίτλους θα προσπαθήσει να προσφέρει λειτουργίες της σημερινής εποχής, όπως multiplayer και διαγωνισμούς.

  Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα ανοίξει η υπηρεσία και το ύψος της συνδρομής, αλλά μοιάζει μια αρκετά καλή ιδέα για να μην μπλέκεις με emulators και ROMs. Αν όλα πάνε καλά, το Anstream θα είναι προσβάσιμο από Windows PC και συσκευές Android.

  [Antstream]

 • Fliteboard: Μια σανίδα surf που δεν χρειάζεται κύματα! [Video]

  Fliteboard: Μια σανίδα surf που δεν χρειάζεται κύματα! [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: BTax | Ημερομηνία: 2018-07-12 09:26:25 | Πηγή: Techgear

  Το Fliteboard είναι μια πρωτοποριακή σανίδα του surf που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και όταν δεν υπάρχει κύμα στη θάλασσα! Διαθέτει ηλεκτρικό κινητήρα και μια προπέλα στο κάτω μέρος της σανίδας, η οποία λειτουργεί όταν ο surfer βρίσκεται επάνω της, ωθώντας την προς τα εμπρός.

  Μπορεί να πιάσει ταχύτητες έως και 25 mph, ενώ η πηγή τροφοδοσίας του κινητήρα είναι μια μπαταρία, που μπορεί να αφαιρεθεί για να γίνει φόρτιση της. Σημείο αναφοράς είναι πως η μπαταρία προσφέρει αυτονομία 1 ώρας, καθιστώντας την σανίδα ικανή να καλύψει απόσταση 15.5 μιλίων με μόλις μία φόρτιση! Βέβαια, η διάρκεια της μπαταρίας θα επηρεαστεί και από τις συνθήκες που επικρατούν, όπως τα κύματα και οι άνεμοι.

  Οι surfer μπορούν να ελέγχουν την κατάσταση της σανίδας μέσω ενός τηλεχειριστηρίου, που θα φοροτύν στον καρπό τους, το Flite Control. Η συσκευή είναι, προφανώς, αδιάβροχη και εξοπλισμένη με οθόνη OLED, που εμφανίζει στον χρήστη διάφορες πληροφορίες για θέματα όπως η εναπομείνουσα διάρκεια ζωής της μπαταρίας, τρέχουσα ταχύτητα και την απόσταση που έχει καλυφθεί. Επιπλέον, ο surfer θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργίας, για διαφορετικές επιφάνειες νερού και καιρικές συνθήκες.

  Εάν σας γυάλισε το Fliteboard, μη βιάζεστε και τόσο. Η τιμή του θα ξεκινά από τα $10,995, ενώ αυτοί που θέλουν να “κρατήσουν” μία από τις σανίδες θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των $3,850 ως προπληρωμή. Η σανίδα θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο χρόνο και θα έρθει σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, την κανονική έκδοση, το Fliteboard Pro και το Fliteboard Air.

  This slideshow requires JavaScript.

  [Fliteboard]

 • Android Pistachio: Θα είναι αυτή η επίσημη ονομασία της νέας έκδοσης;

  Android Pistachio: Θα είναι αυτή η επίσημη ονομασία της νέας έκδοσης;

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2018-07-12 09:26:25 | Πηγή: Techgear

  Βρισκόμαστε τουλάχιστον ένα μήνα μακριά από την επίσημη κυκλοφορία της έκδοσης Android P, αλλά ίσως έχουμε μια πρώτη ένδειξη για την ονομασία που θα επιλέξει η Google λόγω ενός λάθους από εκπροσώπου της Huawei στην Πολωνία. Το “λάθος” του ήταν η απάντηση σε πελάτη σχετικά με το ενδεχόμενο αναβάθμισης του Huawei P9 Lite στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

  Ο εκπρόσωπος της Huawei ανέφερε στο live chat ότι πιθανότατα τα παλαιότερα μοντέλα θα λάβουν κάποια αναβάθμιση στο σύστημα τους όταν κυκλοφορήσει το Android Pistachio και όπως ήταν λογικό, η φράση του απομονώθηκε και διαδόθηκε ταχύτατα σε όλο τον κόσμο.

  Προφανώς δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση από τη Google ότι όντως αυτή θα είναι η τελική ονομασία του Android P, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε για το “Pistachio”, αφού συμπεριλήφθηκε στα φημολογούμενα ονόματα ως “Pistachio Ice Cream” τον περασμένο Φεβρουάριο.

  Όχι ότι έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία η ονομασία, αλλά να ‘χαμε να λέγαμε…

  [via]

 • Η Wind Fiber to the Home φέρνει την οπτική ίνα στο σπίτι

  Η Wind Fiber to the Home φέρνει την οπτική ίνα στο σπίτι

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-07-12 07:18:05 | Πηγή: News Beast

  Το δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς WIND Fiber φέρνει τη σύνδεση στο Internet με υπέρ υψηλές ταχύτητες ως το σπίτι του καταναλωτή χάρη στην τεχνολογία Fiber To The Home (FTTH).

  Την απόλυτη εμπειρία Internet μέσω της υπηρεσίας WIND Fiber Plus μπορούν να αποκτήσουν σε τιμή προσφοράς με επιδότηση, οι δικαιούχοι της δράσης Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, αποκτώντας το ειδικό κουπόνι στο sfbb.gr.

  Οι υπηρεσίες WIND Fiber Plus με ταχύτητες 100/ 200 Mbps και δυνατότητα αναβάθμισης σε 1 Gbps μέσω της τεχνολογίας FTTH είναι ήδη διαθέσιμες στην Καλαμάτα, την πρώτη πόλη στην Ελλάδα που συνδέθηκε στο Internet του αύριο μέσω του δικτύου οπτικών ινών της WIND, από το καλοκαίρι του 2017.

  Χάρη στις εντατικές επενδύσεις της WIND για την επέκταση του δικτύου οπτικών ινών σε επιλεγμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα, οι υπηρεσίες WIND Fiber Plus μέσω της τεχνολογίας FTTH θα είναι σύντομα διαθέσιμες και σε περιοχές της Λάρισας καθώς και στον Δήμο Αθηναίων.

  Μιχάλης Αναγνωστάκος, Consumer Marketing Executive Director της WIND

  Ο Μιχάλης Αναγνωστάκος, Consumer Marketing Executive Director της WIND δήλωσε: «Η WIND επενδύει εντατικά σε τεχνολογίες νέας γενιάς και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Πέρσι στην Καλαμάτα συνδέσαμε τα πρώτα νοικοκυριά στην Ελλάδα με οπτική ίνα, και συνεχίζουμε σε επιλεγμένες περιοχές το έργο κατασκευής οπτικής ίνας ως το σπίτι ώστε να απογειώσουμε την εμπειρία σύνδεσης με το διαδίκτυο μέσα από ταχύτητες 100 & 200 Mbps ή και 1 Gbps ακόμα.

  Προσφέρουμε έτσι μία τελείως αναβαθμισμένη εμπειρία επικοινωνίας με απεριόριστες δυνατότητες: υπέρ – υψηλές ταχύτητες, σταθερότητα, τεράστια χωρητικότητα που υποστηρίζει όλα τα είδη video streaming όπως 4K TV & VR».

  H επιδότηση της σύνδεσης ανέρχεται στα 13 ευρώ/μήνα για μέγιστο διάστημα 24 μηνών από την ημερομηνία εξαργύρωσης του SFBB κουπονιού. Οι δικαιούχοι αφού εκδώσουν μέσω του TAXIS  - Διαδικασία «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» αρκεί να επισκεφθούν ένα κατάστημα WIND για να το εξαργυρώσουν και να αποκτήσουν την υπηρεσία WIND Fiber που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες τους.

  Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση και τις υπηρεσίες WIND Fiber οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο sfbb.gr ή wind.gr καθώς και στα καταστήματα WIND σε όλη την Ελλάδα.

 • COSMOTE: WiFi Internet παντού για τις διακοπές χωρίς σταθερή γραμμή

  COSMOTE: WiFi Internet παντού για τις διακοπές χωρίς σταθερή γραμμή

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2018-07-11 21:33:47 | Πηγή: Techgear

  [Δ.Τ.]

  WiFi internet χωρίς σταθερή γραμμή, με δυνατότητα σύνδεσης πολλών συσκευών ταυτόχρονα, προσφέρει, μέσω του μεγαλύτερου 4G δικτύου στην Ελλάδα, η COSMOTE, με τα πακέτα COSMOTE 4G WiFi Router και COSMOTE 4G Pocket WiFi. Με τον προηγμένο εξοπλισμό, οι καταναλωτές μπορούν να απολαμβάνουν κορυφαία εμπειρία Internet στις διακοπές τους, ανά πάσα στιγμή, όπου και αν βρίσκονται -στο εξοχικό ή την παραλία.

  Όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Παναγιώτης Γαβριηλίδης, Διευθυντής Residential Marketing του Ομίλου ΟΤΕ.

  “Στην COSMOTE, προτεραιότητά μας είναι να απελευθερώσουμε την εμπειρία Internet των συνδρομητών μας, προσφέροντας εμπλουτισμένες υπηρεσίες και έξυπνες λύσεις -όπως είναι το 4G WiFi Router και το 4G Pocket WiFi- που απαντούν στις ανάγκες τους. Παράλληλα, συνεχίζουμε να επενδύουμε στην επέκταση του δικτύου μας, προσφέροντας υψηλές ταχύτητες και πρόσβαση από παντού. Έτσι, δίνουμε τη δυνατότητα στους χρήστες να είναι συνδεδεμένοι, οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε σημείο, και κάνουμε τον κόσμο τους καλύτερο”

  Για το εξοχικό ή το ενοικιαζόμενο σπίτι, η COSMOTE φέρνει το 4G WiFi Router, που προσφέρει δυνατό WiFi Internet, χωρίς σταθερή γραμμή, με μοναδική προϋπόθεση την παροχή ρεύματος. Το router διατίθεται με προεγκατεστημένη 4G SIM κάρτα και 50GB, για 12 μήνες, και παρέχει τη δυνατότητα να συνδεθούν έως 16 συσκευές ταυτόχρονα, με ταχύτητα Internet έως 150 Mbps. Το πακέτο COSMOTE 4G Wi-Fi Router που περιλαμβάνει τον εξοπλισμό, την κάρτα SIM και 50GB για χρήση διατίθεται με €149 και σε προσφορά μέχρι 31 Αυγούστου στα €129.

  Το COSMOTE 4G Pocket WiFi αποτελεί την ιδανική λύση για Wi-Fi Internet, σε οποιοδήποτε σημείο. Το πακέτο σύνδεσης περιέχει κάρτα SIM, το Pocket WiFi modem με ταχύτητα σύνδεσης έως 150Mbps και 50GB, για σερφάρισμα έως 6 μήνες. Στο COSMOTE 4G Pocket Wi-Fi , μπορούν να συνδεθούν, έως και 16 συσκευές, ενώ η διάρκεια της μπαταρίας φτάνει τις 5 ώρες. Το πακέτο, που περιλαμβάνει τη συσκευή, την κάρτα SIM και 50GB για χρήση, διατίθεται με €99 και σε προσφορά μέχρι 31 Αυγούστου στα €89.

  Η COSMOTE εμπλουτίζει συνεχώς τις υπηρεσίες της, απαντώντας στην αυξημένη ζήτηση των καταναλωτών για περισσότερο και γρήγορο internet, μέσα από ελκυστικές προτάσεις. Η πληθυσμιακή κάλυψη του 4G / 4G+ δικτύου COSMOTE έχει ξεπεράσει το 98% και το 92% αντίστοιχα, καθιστώντας την COSMOTE, Νο1 δίκτυο στην Ελλάδα.

  Οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τη λύση που τους ταιριάζει σε ένα κατάστημα COSMOTE ή ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ή online στο cosmote.gr.

  This slideshow requires JavaScript.

 • Το App Store γιορτάζει 10 χρόνια

  Το App Store γιορτάζει 10 χρόνια

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: AlKar | Ημερομηνία: 2018-07-11 21:10:06 | Πηγή: Techgear

  Το App Store της Apple πρωτοεμφανίστηκε πριν από 10 χρόνια και πιο συγκεκριμένα μαζί με το μοντέλο iPhone 3GS, και άλλαξε τελείως τον τρόπο που οι εφαρμογές και τα παιχνίδια διανέμονταν στα smartphones. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το App Store είναι το βασικό στοιχείο που άνοιξε πραγματικά το δρόμο για την επιτυχία του iPhone και εγκαινίασε την εποχή των smartphones που απολαμβάνουμε σήμερα.

  Το App Store ήταν ιδιαίτερο καθώς διευκόλυνε σημαντικά όλη την διαδικασία αγοράς και εγκατάστασης των εφαρμογών. 10 χρόνια αργότερα είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε έναν κόσμο χωρίς το App Store. Εκτός από την διευκόλυνση της καθημερινότητας και την παροχή εκατοντάδων χιλιάδων εφαρμογών στους χρήστες των iPhone και iPad, το App Store γέννησε και νέες κατηγορίες υπηρεσιών, αφού χωρίς αυτό δεν θα υπήρχε π.χ. το Uber.

  Ας θυμηθούμε 5 ορόσημα του App Store.

  1. Το App Store ανοίγει τις πύλες του

  10 Ιουλίου 2008 – Εν αναμονή του λανσαρίσματος του iPhone 3GS την επόμενη μέρα, η Apple ανοίγει επίσημα το iOS App Store, το οποίο διαθέτει 500 διαθέσιμες εφαρμογές για λήψη. Μόλις τρεις ημέρες αργότερα, ο αριθμός των εφαρμογών που προσφέρονται έχει ανέβει στα 800 και ο συνολικός αριθμός των εφαρμογών που έχουν εγκατασταθεί έχει ήδη φτάσει τα 10 εκατομμύρια

  2. Αγορές εντός των εφαρμογών

  17 Ιουνίου 2009 – Η Apple κυκλοφορεί το iPhone OS 3.0 και μαζί του, το App Store αποκτά μια νέα λειτουργία: τη δυνατότητα πραγματοποίησης αγορών μέσα από τις εφαρμογές (in-app purchases). Η δυνατότητα αυτή θεμελίωσε ουσιαστικά την κατηγορία των freemium εφαρμογών

  3. Η γενιά τον tablet έφτασε

  3 Απριλίου 2010 – Παρουσιάζεται το iPad και μαζί του η Apple επεκτείνει το App Store για να συμπεριλάβει εφαρμογές βελτιστοποιημένες για tablet. Οι ιδιοκτήτες του νέου tablet μπορούν αρχικά να επιλέξουν από μια σειρά 3.000 εφαρμογών. Ο αριθμός των διαθέσιμων εφαρμογών στο iPad τριπλασιάζεται μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

  4. Το App Store φτάνει σε ρολόγια και τηλεόραση

  Οκτώβριος 2015- Καθώς οι εφαρμογές είναι πολύ πετυχημένες σε iPhone, iPad και Mac, το 2015 το App Store επεκτείνεται στο Apple Watch, αλλα και στο Apple TV.

  5. Μια δεκαετία αργότερα

  10 Ιουλίου 2018 – ο αριθμός των εφαρμογών που προσφέρονται έχει φτάσει πάνω από 2,2 εκατομμύρια, και έχουν εγκατασταθεί πάνω από 130 δισεκατομμύρια φορές. Οι developers έχουν καταγράψει τζίρο μεγαλύτερο των $100 δισ.!

  [via]

 • Next Image: Διαγωνισμός φωτογραφίας μέσω κινητού με τις κορυφαίες λήψεις να δημοσιεύονται στο National Geographic

  Next Image: Διαγωνισμός φωτογραφίας μέσω κινητού με τις κορυφαίες λήψεις να δημοσιεύονται στο National Geographic

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2018-07-11 20:48:33 | Πηγή: Techgear

  [Δ.Τ.]

  Είναι δυνατόν φωτογραφίες τραβηγμένες με ένα smartphone να αξίζουν 10.000 ευρώ, μία φωτογραφική εκδρομή και δημοσίευση σε ένα από τα μεγαλύτερα περιοδικά του πλανήτη; Όχι απλά είναι, αλλά και κάτι περισσότερο! Δείτε τι προσφέρει ο διαγωνισμός φωτογραφίας μέσω κινητού Next Image της Huawei.

  Οι κάμερες των smartphones άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε και αλληλεπιδρούμε με τον κόσμο. Έχοντας εξελιχθεί πλέον σε πανίσχυρα εργαλεία, επιτρέπουν σε χιλιάδες κόσμου να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με μία απλή κίνηση του δαχτύλου τους. Χάρη στην ταχύτατη ανάπτυξη των δυνατοτήτων των καμερών αλλά και του κυρίαρχου ρόλου της εικόνας στα social media, η φωτογραφία μέσω κινητού αποτελεί τη βάση της οπτικής κουλτούρας του σήμερα.

  Με το λανσάρισμα του P9, του πρώτου smartphone με διπλή κάμερα στον κόσμο, η Huawei έθεσε εκ νέου τα στάνταρ στην αγορά των καμερών smartphones. Έκτοτε δεν έχει σταματήσει να μας εκπλήσσει και σήμερα, σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, καινοτομεί ξανά ταράζοντας για άλλη μια φορά τα νερά με το Huawei P20 Pro, το πρώτο smartphone με κάμερα τριπλού φακού και προηγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα των φωτογραφιών και ανεβάζει τον πήχη της φωτογράφισης μέσω smartphone ακόμα πιο ψηλά. Συνδυάζοντας τα δεδομένα και των τριών αισθητήρων του, το P20 Pro χαρίζει μοναδική ποιότητα εικόνας σε σκηνές υψηλής και χαμηλής αντίθεσης για ισορροπημένες λήψεις, ευκρινείς και χωρίς θολώματα, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού χωρίς τη χρήση τριπόδου.

  Θέλοντας να εξερευνήσει περαιτέρω τις δυνατότητες των smartphones, να επιβραβεύσει αλλά και να τιμήσει τους πιο ταλαντούχους φωτογράφους ανά τον κόσμο, η Huawei ανακοινώνει τον διαγωνισμό φωτογραφίας μέσω κινητού Next Image – http://campaign.consumer.huawei.com/gr/. Αποτελείται από έξι θεματικές κατηγορίες, στόχος των οποίων είναι να εξερευνήσουν τα όρια της έκφρασης μέσα από τη φωτογραφία – Faces, Good Night, Hello,Life!, Check-In, Nature και Story Board. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις συμμετοχές τους στις κατηγορίες που επιθυμούν από τις 10 Ιουλίου μέχρι και τις 20 Αυγούστου 2018.

  Όπως ανέφερε ο Πέτρος Δρακόπουλος, Marketing Manager της Huawei Ελλάδος,

  “Ανέκαθεν θεωρούσαμε τις κάμερες βασικό χαρακτηριστικό των smartphones μας και παρακολουθούμε με ικανοποίηση ακόμα περισσότερο κόσμο να αποτυπώνει εκπληκτικής ποιότητας φωτογραφίες με τη βοήθεια των τελευταίων τεχνολογιών. Με τον διαγωνισμό Next Image θέλουμε να δώσουμε φωνή σε αυτή τη νέα σχολή φωτογραφίας. Τα smartphones δεν αποτελούν απλά μια νέα μορφή φωτογραφίας αλλά έναν ολοκαίνουριο τρόπο φωτογράφησης και πιστεύω ακράδαντα πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης. Αυτό που μετρά εν τέλει είναι το μήνυμα και τα smartphones επιτυγχάνουν τη μεταφορά του ακόμα πιο εύκολα χάρη στη φωτογραφία. Ελπίζω ο διαγωνισμός Next Image να μας επιτρέψει να εξερευνήσουμε περαιτέρω το μέσο”

  Με την προσθήκη τους στις online γκαλερί, οι φωτογραφίες που έχουν υποβληθεί από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, θα τίθενται στη δικαιοδοσία του κοινού μέσω ψηφοφορίας που θα διαρκέσει έως τις 28 Αυγούστου. Την επόμενη εβδομάδα, η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα επιλέξει τους νικητές μεταξύ των 50 φωτογραφιών που έχουν συγκεντρώσει την προτίμηση του κοινού από κάθε κατηγορία. Η σύνθεση της επιτροπής είναι η ακόλουθη:

  Οι κορυφαίες 50 φωτογραφίες από την περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και της Σκανδιναβίας, θα συμμετάσχουν και στον παγκόσμιο διαγωνισμό Next Image.
  Οι νικητές κάθε κατηγορίας θα πάρουν ως δώρα ένα Matebook X και 2.000 ευρώ σε μετρητά, με τις φωτογραφίες τους να δημοσιεύονται στο περιοδικό National Geographic. Οι δεύτεροι και τρίτοι κάθε κατηγορίας, θα κερδίσουν smartphones Huawei P20 Pro και P20. Το τελευταίο θα δοθεί ως δώρο και στη δημοφιλέστερη φωτογραφία σε καθεμία από τις έξι κατηγορίες βάσει της ψηφοφορίας του κοινού. Τέλος, η επιτροπή θα απονείμει και ένα μεγάλο βραβείο, με έπαθλα ένα Matebook X, 10.000 ευρώ σε μετρητά, τη δημοσίευση της φωτογραφίας στο National Geographic και τη συμμετοχή στη δεκαήμερη φωτογραφική εκδρομή του National Geographic στην Ιταλία τον Σεπτέμβριο.

 • Η LG θέτει νέα δεδομένα στον κλάδο των Μέσων Μεταφοράς

  Η LG θέτει νέα δεδομένα στον κλάδο των Μέσων Μεταφοράς

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2018-07-11 20:48:33 | Πηγή: Techgear

  [Δ.Τ.]

  Το επαγγελματικό τμήμα LG Business Solutions της LG, γνωστό για τις συνεργασίες του στον κλάδο των Μέσων Μεταφοράς, ανακοινώνει τις νέες digital signage λύσεις οι οποίες περιλαμβάνουν συστήματα προβολής για πληροφορίες πτήσης (Flight Information Display Systems-FIDS) καθώς και οθόνες τεχνολογίας OLED, OLED Ιn-Glass, Transparent OLED αλλά και εγκαταστάσεις τύπου OLED Halo. Οι επαγγελματικές λύσεις της LG προσφέρουν εξαιρετική απόδοση χρωμάτων, λεπτομέρεια και υψηλή ευκρίνεια και εγγυώνται την καλύτερη προβολή πληροφοριών υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και από οποιαδήποτε γωνία θέασης, εξυπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο τους επιβάτες. Ο κομψός και ευέλικτος σχεδιασμός τους αποτελεί την ιδανική λύση για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επιβατών σε χώρους μαζικής μεταφοράς όπως τερματικούς σταθμούς πολυσύχναστων αεροδρομίων.

  Ως παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία OLED, η LG διαθέτει In-Glass OLED οθόνες διπλής όψεως, ιδανικές για αεροδρόμια και επιβατικούς σταθμούς όπου οι επισκέπτες βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία στο χώρο αναζητώντας πληροφορίες για τις πτήσεις και τα δρομολόγια, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν την απαράμιλλη προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων. H τεχνολογία LG OLED προσφέρει εντυπωσιακή εικόνα με απόδοση του απόλυτου μαύρου και ζωντανών χρωμάτων ακόμα και από ευρείες γωνίες θέασης. Επίσης, χωρίς ξεχωριστή πηγή φωτός, οι οθόνες είναι εξαιρετικά ελαφρές, λεπτές και ευέλικτες.

  Για την προβολή της πληροφορίας από κάθε σημείο του χώρου, η LG έχει αναπτύξει την digital signage εφαρμογή LG OLED Halo (Circle) που προσφέρει θέαση 360 μοιρών και μοντέρνο σχεδιασμό που μαγεύει τα βλέμματα των επιβατών, καθιστώντας τη ιδανική επιλογή για πολυσύχναστα αεροδρόμια και σημεία λιανικής. Επιπλέον, η δυνατότητα προσαρμογής της κυρτότητας και κοιλότητας των οθονών και του μεγέθους της εγκατάστασης, ανάλογα με τις αρχιτεκτονικές ανάγκες του χώρου, αναδεικνύει την υπεροχή ποιότητας εικόνας της τεχνολογίας OLED, κάνοντας τη λύση αυτή ιδανική και για προωθητικές δράσεις όπως η διαφήμιση high-end προϊόντων.

  Επιπρόσθετα, η τελευταία εξέλιξη στις OLED Signage λύσεις της LG είναι η νέα εντυπωσιακή και προηγμένη τεχνολογία transparent OLED, η οποία αποτελεί την ιδανική επιλογή για τις αίθουσες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας (Air Traffic Control-ATC) όπου η άψογη απόδοση εικόνας είναι απαραίτητη. Παράλληλα, επιτρέπει την επαυξημένη πραγματικότητα χωρίς την ανάγκη οι χειριστές να φορούν οποιεσδήποτε περιφερειακές συσκευές. Είτε υπάρχει περιεχόμενο στην οθόνη είτε είναι απενεργοποιημένο, οι άνθρωποι που εργάζονται στις αίθουσες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας μπορούν να δουν με μεγάλη ευκολία τι συμβαίνει στον διάδρομο ή στο έδαφος.

  Οι εξειδικευμένες digital signage λύσεις της LG για συστήματα προβολής πληροφοριών πτήσεων FIDS (Flight Information Display Systems) εξασφαλίζουν απρόσκοπτη ροή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο όλο το 24ώρο επαναπροσδιορίζοντας τη δυναμική προβολή. Οι FIDS signage λύσεις της LG αξιοποιούν την τεχνολογία IPS (In Plan Switching), η οποία εγγυάται εξαιρετική απόδοση χρωμάτων για την καλύτερη προβολή πληροφοριών υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και από οποιαδήποτε γωνία θέασης, ενώ με την προηγμένη τεχνολογία anti-reflection οι επιβάτες ενημερώνονται για τις λεπτομέρειες της πτήσης, χωρίς να τους αποσπάται η προσοχή από τις ενοχλητικές αντανακλάσεις του έντονου φωτισμού. Επίσης, χάρη στην ενσωματωμένη θύρα OPS (Open Pluggable Specification) απαιτείται μόνο μία ηλεκτρική παροχή για την τροφοδοσία της οθόνης καθώς και του OPS-kit.

  Επιπλέον, οι λύσεις FIDS video wall της LG είναι ιδανικές για μεγάλης κλίμακας δημόσιους χώρους όπως τερματικά αεροδρομίων όπου η επικοινωνία της πληροφορίας είναι απαραίτητο να γίνεται σωστά, γρήγορα και αποτελεσματικά προκειμένου οι επιβάτες να κατευθύνονται στον προορισμό τους χωρίς προβλήματα. Τα FIDS video wall είναι εξοπλισμένα με την έξυπνη πλατφόρμα webOS System-on-Chip (SoC) της LG. Η λύση αυτή όχι μόνο μειώνει το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (Total Cost of Ownership) αλλά μειώνει τα επιπλέον σημεία πιθανής βλάβης καθώς δεν χρησιμοποιείτε εξωτερικός player, αφαιρεί την ανάγκη σύνδεσης με εξωτερική συσκευή αναπαραγωγής αρχείων και απαιτεί λιγότερη καλωδίωση.

  Όπως δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαντάς, Εμπορικός Διευθυντής του Τμήματος Business Solutions της LG Electronics Hellas,

  “Η LG συνεχίζει να επενδύει με συνέπεια στο δυναμικό κλάδο των μέσων μεταφοράς διαθέτοντας καινοτόμα προϊόντα που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της εμπειρίας των ταξιδιωτών. Τα συγκεκριμένα προϊόντα επιβεβαιώνουν την τεχνολογική υπεροχή και το μεγάλο εύρος λύσεων που διαθέτει η LG, παρέχοντας λύσεις υψηλού επιπέδου”

  Με κυρίαρχη παρουσία στο χώρο του τουρισμού και των μεταφορών, οι σημαντικές συνεργασίες της LG και του τμήματος LG Business Solutions αναδεικνύουν την παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών πρωτοποριακής τεχνολογίας σε επαγγελματίες, επιχειρήσεις και οργανισμούς.

  This slideshow requires JavaScript.

 • Sony Xperia XA2 Plus: Επίσημα με οθόνη 6.0” FHD+, Snapdragon 630 και Android 8.1 Oreo

  Sony Xperia XA2 Plus: Επίσημα με οθόνη 6.0” FHD+, Snapdragon 630 και Android 8.1 Oreo

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2018-07-11 20:24:33 | Πηγή: Techgear

  Σχεδόν 7 μήνες μετά την παρουσίαση της σειράς Xperia XA2, η Sony αποφάσισε σήμερα να προσθέσει ακόμη ένα μοντέλο, το οποίο αποκάλυψε με σχετικό video από την υπηρεσία YouTube. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Sony Xperia XA2 Plus είναι σχεδιασμένο για να “διασκεδάσει” τους χρήστες χάριν στην μεγάλη οθόνη 6.0” FHD+ (αναλογία 18:9).

  Το Sony Xperia XA2 Plus δεν ξεφεύγει σχεδιαστικά από τα υπόλοιπα smartphones της σειράς, δηλαδή έρχεται με εμφανώς φαρδιά για την εποχή bezels και στρογγυλεμένες γωνίες, ενώ από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών τοποθετείται στη mid-range κατηγορία.

  Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή του, ενώ η διάθεση του θα ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου.

 • Questions: Η νέα λειτουργία για ερωταπαντήσεις στα Instagram Stories

  Questions: Η νέα λειτουργία για ερωταπαντήσεις στα Instagram Stories

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2018-07-11 11:28:07 | Πηγή: Techgear

  Η προσθήκη νέων λειτουργιών που αφορούν τα Instagram Stories συνεχίζεται με το Questions sticker, έναν νέο τρόπο αλληλεπίδρασης μεταξύ του χρήστη που ανεβάζει το Story και του κοινού που το παρακολουθεί και επιθυμεί να εκφέρει την άποψη του.

  Σε αντίθεση με τις δημοσκοπήσεις (Polls), στα Questions θα μπορείς να απαντήσεις όσες φορές θέλεις και όλες αυτές οι απαντήσεις θα είναι διαθέσιμες σε όσους παρακολουθούν το συγκεκριμένο Story. Υπάρχει και η δυνατότητα να μοιραστείς αυτές τις απαντήσεις με όλους, αλλά το Instagram θα κρύβει τα usernames και τις φωτογραφίες προφίλ των συμμετεχόντων.

  Τα Questions είναι διαθέσιμα από την έκδοση Instagram 52 για συσκευές Android και iOS.

  [Instagram]

 • Honda Asimo: Το διάσημο ρομπότ βγαίνει στην σύνταξη [Video]

  Honda Asimo: Το διάσημο ρομπότ βγαίνει στην σύνταξη [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: AlKar | Ημερομηνία: 2018-07-11 11:28:07 | Πηγή: Techgear

  Η Honda ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή του διάσημου ρομπότ Asimo για να επικεντρωθεί στην κατασκευή άλλων ρομπότ, αν και θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία του σε άλλα projects. Το Honda Asimo πρωτοκυκλοφόρησε το 2000 και η δεύτερη έκδοση του το 2011.

  Οι τεχνολογίες που προέκυψαν από το Asimo έχουν χρησιμοποιηθεί τόσο στα αυτοκίνητα, όσο και τις μηχανές της Honda. Κάποιοι μηχανικοί που προηγουμένως δούλευαν στον Asimo, τώρα ασχολούνται με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης (self-driving) της Honda χρησιμοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI). Ταυτόχρονα η Honda αναπτύσσει μια συσκευή φυσικοθεραπείας για αποκατάσταση, η οποία θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία βάδισης του Asimo.

  Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες που αναπτύσσουν ρομπότ, η Honda φαίνεται ότι βγαίνει κερδισμένη από την ενασχόληση της με το Asimo, αφού καταφέρνει να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία του σε διάφορους τομείς.

 • Διαφημίσεις επαυξημένης πραγματικότητας (AR ads) στο News Feed του Facebook

  Διαφημίσεις επαυξημένης πραγματικότητας (AR ads) στο News Feed του Facebook

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2018-07-11 11:02:56 | Πηγή: Techgear

  Η Facebook πειραματίζεται με την επαυξημένη πραγματικότητα (Augmented Reality – AR) κυρίως με την προσθήκη stickers και φίλτρων στις κάμερες των Messenger και Instagram, αλλά φαίνεται ότι έχει μεγαλύτερες βλέψεις και καλύτερους τρόπους εκμετάλλευσης της τεχνολογίας.

  Η εταιρεία πολύ σύντομα θα αρχίσει να εμφανίζει διαφημίσεις επαυξημένης πραγματικότητας στο News Feed των χρηστών στις ΗΠΑ, δίνοντας τους έτσι τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το διαφημιστικό περιεχόμενο με μια διαφορετική ματιά. Για παράδειγμα, θα μπορούν να ελέγχουν αν τα γυαλιά ηλίου του Michael Kors ταιριάζουν στο πρόσωπο τους προβάροντας τα με τη βοήθεια φίλτρου AR και φυσικά θα υπάρχει άμεσο link για την αγορά τους.

  Ανάμεσα στις εταιρείες που ετοιμάζουν τέτοιου είδους AR διαφημίσεις για το News Feed του Facebook συμπεριλαμβάνονται οι Sephora, Wayfair, Bobbi Brown και NYX Professional Makeup.

  [via]

 • Αυτό το εστιατόριο φτιάχνει burgers αποκλειστικά με ρομπότ

  Αυτό το εστιατόριο φτιάχνει burgers αποκλειστικά με ρομπότ

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: BTax | Ημερομηνία: 2018-07-11 11:02:56 | Πηγή: Techgear

  Ένα εντυπωσιακό εστιατόριο αναμένεται να ανοίξει στο Σαν Φρανσίσκο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Πρόκειται για ένα υποκατάστημα της Creator, εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, το οποίο θα χρησιμοποιεί ρομπότ για να μαγειρέψει το φαγητό, που θα είναι λαχταριστά burger.

  Το μηχάνημα θα είναι εξοπλισμένο με 20 υπολογιστές, 350 αισθητήρες και 50 ενεργοποιητές, που όλα μαζί θα αποτελούν ρομποτική γραμμή “συναρμολόγησης των burger. Οι καταναλωτές θα τοποθετούν τις παραγγελίες τους και στη συνέχεια το ρομπότ θα επεξεργάζεται και θα μαγειρεύει το κρέας, προσθέτοντας οποιαδήποτε υλικά επιθυμεί ο καταναλωτής. Μέσα στα υλικά αυτά θα περιλαμβάνονται κρεμμύδια, πίκλες, ντομάτες και πολλά άλλα, τα οποία θα κόβει σε κομματάκια το ρομπότ εκείνη την στιγμή, προσφέροντας φρεσκάδα στα γεύματα.

  Να αναφέρουμε πως θα υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο θα δέχεται τις παραγγελίες από τους πελάτες, θα σερβίρει το φαγητό αλλά και θα τους καθοδηγεί καθόλη τη διαδικασία. Η προετοιμασία των burger δεν θα παίρνει περισσότερο από 5 λεπτά, με το κάθε burger να κοστίζει μόλις $6.

  Το εστιατόριο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του προσεχώς στο Σαν Φρανσίσκο.

  This slideshow requires JavaScript.

  [via]

 • Chuwi Hi9 Pro: Έρχεται σύντομα με οθόνη 8.4” QHD, Helio X20 και Android 8.1 Oreo

  Chuwi Hi9 Pro: Έρχεται σύντομα με οθόνη 8.4” QHD, Helio X20 και Android 8.1 Oreo

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: PotatoHead | Ημερομηνία: 2018-07-11 10:39:04 | Πηγή: Techgear

  Η Chuwi συνεχίζει να πιστεύει στην αγορά των tablets και μετά την πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση του Hi9 Air, η εταιρεία θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα μια νέα έκδοση που θα καλύπτει τόσο τις ανάγκες των gamers, όσο και των επαγγελματιών χρηστών. Τα αποκαλυπτήρια του Chuwi Hi9 Pro αναμένονται από μέρα σε μέρα, αλλά ήδη έχουν γίνει γνωστά ορισμένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του:

  This slideshow requires JavaScript.

 • Όμιλος ΟΤΕ: Ενεργοποιήθηκε η πρώτη σύνδεση οπτικών ινών μέχρι το σπίτι

  Όμιλος ΟΤΕ: Ενεργοποιήθηκε η πρώτη σύνδεση οπτικών ινών μέχρι το σπίτι

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2018-07-11 10:17:35 | Πηγή: Techgear

  [Δ.Τ.]

  Ενεργοποιήθηκε η πρώτη σύνδεση COSMOTE Fiber To The Home στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου ΟΤΕ, στο Παλαιό Φάληρο. Εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή της Κοινωνίας των Gigabit, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς ενεργοποίησε την πρώτη σύνδεση κτηρίου, όπου η οπτική ίνα φτάνει μέχρι την πρίζα του σπιτιού, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Βασίλη Μαγκλάρα, του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, κ. Διονύση Χατζηδάκη και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ.

  Στη ζωντανή επίδειξη που ακολούθησε, επιτεύχθηκαν ταχύτητες σταθερού Internet που έφτασαν το 1Gbps, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητες που φέρνουν οι οπτικές ίνες.

  Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς, δήλωσε σχετικά:

  “Η ταχύτητα με την οποία αναπτύσσεται το δίκτυο οπτικών ινών αποτελεί πρότυπο συντονισμού δυνάμεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, του ιδιωτικού τομέα και της Κυβέρνησης. Είναι ένα παράδειγμα ισχυρής δημόσιας παρέμβασης, η οποία φιλοδοξούσε, από την πρώτη στιγμή, να πολλαπλασιάσει τις ιδιωτικές επενδύσεις. Παράλληλα, δείχνει πως ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να αναζητά τα συμφέροντά του μέσα στο γενικό συμφέρον της κοινωνίας και όχι εις βάρος αυτής. Οπτικές ίνες και αυτοκινητόδρομοι αποτελούν τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών. Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε αποφασισμένοι να διοχετεύσουμε επιπλέον δημόσιους πόρους, ώστε -πριν το 2025- να έχουμε υπερβεί τους στόχους για την Κοινωνία του Gigabit. Η επέκταση των οπτικών ινών βρίσκεται στην καρδιά της νέας ανάπτυξης. Πρόκειται για επενδύσεις που θα καταστήσουν την Ελλάδα κόμβο Δίκαιης Ανάπτυξης στην περιοχή, κέντρο του παγκόσμιου τηλεπικοινωνιακού και επενδυτικού χάρτη, καθώς και των οικονομικών εξελίξεων”

  Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Βασίλης Μαγκλάρας, σημείωσε:

  “Η έναρξη της πρώτης δράσης για την σύνδεση οπτικής ίνας στο σπίτι (Fiber To The Home) και η αναμενόμενη επίτευξη υψηλών ταχυτήτων στο ίντερνετ, επιβεβαιώνει την επέκταση και τη διεύρυνση των ευρυζωνικών υπηρεσιών στη χώρα μας. Η Ελλάδα αλλάζει ταχύτητα και τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις έχουν πλέον τη δυνατότητα μέσω της δράσης Superfast Broadband, καθώς και μέσω δράσεων που αναμένεται σύντομα η έναρξη τους, να αξιοποιήσουν τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια και αποτελεσματικότητα την προσπάθειά μας για να έχουν όλοι οι πολίτες ισότιμη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες και οι επιχειρήσεις νέες δυνατότητες ανάπτυξης.”

  Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κ. Διονύσης Χατζηδάκης, υπογράμμισε:

  “Εύχομαι από καρδιάς το έργο που ξεκίνησε σε πανελλαδική πρωτιά από το Παλαιό Φάληρο και οι τεχνολογικές δυνατότητες που προσφέρονται πλέον στους Δημότες και τις επιχειρήσεις μας, να γίνουν κτήμα και καθημερινότητα κάθε Έλληνα, είτε βρίσκεται σε πόλη είτε σε κάποιο απομακρυσμένο νησί, ή σε κάποιο ορεινό χωριό της πατρίδας μας. Και αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό καθώς την νέα τεχνολογία κάποιοι την χρειάζονται περισσότερο για να επιβιώσουν. Ας είναι το νέο δίκτυο γρήγορο, αξιόπιστο, λειτουργικό και φιλικό. Και ας ελπίσουμε ότι όλοι, μα κυρίως η νέα γενιά, θα το αξιοποιήσει περαιτέρω στην εκπαίδευση της και στην επιχειρηματικότητα, συμβάλλοντας τελικά, στην πολυπόθητη προσπάθεια ανάπτυξης της Χώρας μας”

  Κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, τόνισε:

  “Αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών μας σχεδίων ήταν πάντα η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι. Σήμερα αποδεικνύουμε πως είμαστε συνεπείς σε όσα λέμε, ενεργοποιώντας την πρώτη σύνδεση COSMOTE Fiber To The Home. Με ρεαλιστικά βήματα, συγκεκριμένη στρατηγική και επενδυτικό πλάνο ύψους €2 δισ. έως το 2022, θα φέρνουμε την οπτική ίνα μέσα σε ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στο δρόμο για την Κοινωνία των Gigabit. Μέσα από τα δίκτυα νέας γενιάς που δημιουργούμε σε ολόκληρη τη χώρα, δημιουργούμε ξεχωριστές εμπειρίες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Με την τεχνολογία φτιάχνουμε ένα κόσμο, καλύτερο για όλους”

  Το νέο επενδυτικό πλάνο του Ομίλου ΟΤΕ, ύψους €2 δισ. έως το 2022, περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου αρχιτεκτονικής «οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι» (Fiber To The Home – FTTH).

  Έως το τέλος του 2019, η κάλυψη COSMOTE Fiber To The Home θα περιλαμβάνει περίπου 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Σταδιακά, η κάλυψη FTTH του Ομίλου ΟΤΕ αναμένεται να φθάσει το 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2022.

  Το δίκτυο αυτό θα καλύπτει με οπτική ίνα και εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.

  Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα. Έχοντας υλοποιήσει επενδύσεις άνω των €2 δισ. την περασμένη εξαετία, ο Όμιλος ΟΤΕ διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, το COSMOTE Fiber. Με μήκος διαδρομής που ξεπερνά τις 43.000χλμ, σήμερα δίνει τη δυνατότητα σε πάνω από 3 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν πολύ υψηλές ταχύτητες Internet και προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες μέσω οπτικών ινών.

  Τα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed, διατίθενται σε συγκεκριμένες περιοχές, παρέχοντας υπερυψηλές ταχύτητες 100 & 200Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1Gbps. Όσοι επιθυμούν να απολαμβάνουν στο σπίτι τους τις αξεπέραστες ταχύτητες της οπτικής ίνας, μπορούν να λάβουν ειδική επιδότηση συνολικού ύψους €360, μέσα από τη δράση Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, αποκτώντας το ειδικό κουπόνι στο www.sfbb.gr.

  This slideshow requires JavaScript.

 • Netflix: Η λειτουργία Smart Downloads κατεβάζει αυτόματα το επόμενο επεισόδιο στη συσκευή σου [Video]

  Netflix: Η λειτουργία Smart Downloads κατεβάζει αυτόματα το επόμενο επεισόδιο στη συσκευή σου [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-07-11 10:17:35 | Πηγή: Techgear

  Η Netflix αναβαθμίζει την εφαρμογή της δημοφιλούς ομώνυμης υπηρεσίας της για συσκευές Android και εξελίσσει την πολύ χρήσιμη λειτουργία των downloads για να βλέπεις τις αγαπημένες σου σειρές όταν δεν βρίσκεσαι συνδεδεμένος σε κάποιο δίκτυο. Από σήμερα, οι κάτοχοι συσκευών Android θα δουν στις ρυθμίσεις την επιλογή Smart Downloads.

  Με ενεργοποίηση του Smart Downloads, η εφαρμογή θα διαγράφει αυτόματα το κατεβασμένο επεισόδιο της σειράς που μόλις έχεις παρακολουθήσει και θα κατεβάζει επίσης αυτόματα το επόμενο επεισόδιο στη συσκευή σου, διευκολύνοντας τον χρήστη και επιταχύνοντας σημαντικά τη διαδικασία.

  Η λειτουργία Smart Downloads λανσάρεται από σήμερα για τις συσκευές Android και πολύ σύντομα θα προστεθεί και στην εφαρμογή Netflix για συσκευές iOS.

 • Firefox Lockbox και Notes: Οι νεές λειτουργίες συγχρονισμού με συσκευές Android και iOS [Video]

  Firefox Lockbox και Notes: Οι νεές λειτουργίες συγχρονισμού με συσκευές Android και iOS [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2018-07-11 09:52:48 | Πηγή: Techgear

  Είναι γεγονός ότι η Mozilla δεν έχει καταφέρει να κερδίσει σημαντικό μερίδιο στην αγορά των mobile web browsers, καθώς οι Chrome και Safari κυριαρχούν σε Android και iOS αντίστοιχα. Παρόλα αυτά, ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού με την προσθήκη νέων λειτουργιών που συγχρονίζουν τον υπολογιστή του χρήστη με το smartphone του.

  Η πρώτη από αυτές είναι το Lockbox και αφορά τις συσκευές iOS. Σε γενικές γραμμές πρόκειται για έναν απλοποιημένο password manager που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία Firefox Sync για να αποθηκεύσει τα passwords που χρησιμοποιεί ο χρήστης σε κάθε εφαρμογή μέσα στον Firefox browser. Κάθε φορά που θέλει να πραγματοποιήσει login στην εφαρμογή, ο χρήστης μπορεί να βρει το αντίστοιχο password μέσα στον Firefox browser αλλά θα χρειαστεί διαδικασία copy-paste.

  Η άλλη λειτουργία ονομάζεται Notes και προορίζεται για τις συσκευές Android. Εκμεταλλεύεται επίσης την τεχνολογία Firefox Sync για να συγχρονίζει τις σημειώσεις του χρήστη από οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί, αρκεί φυσικά να επιλέγει τον Firefox browser για να κάνει τη δουλειά του.

  Οι δύο λειτουργίες βρίσκονται σε στάδιο Test Pilot και ανάλογα με το πως θα τις υποδεχτούν οι χρήστες θα αποφασιστεί αν θα παραμείνουν διαθέσιμες μέσα στον Firefox browser.

 • Samsung Galaxy Note9 και Galaxy Tab S4 σε νέα επίσημα renders

  Samsung Galaxy Note9 και Galaxy Tab S4 σε νέα επίσημα renders

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2018-07-11 09:28:26 | Πηγή: Techgear

  Σαν να άργησε λίγο αυτή τη φορά ο Evan Blass, αλλά δεν θα μπορούσε να λείπει από τον χορό των διαρροών για τις επερχόμενες συσκευές της Samsung. Ο περιβόητος leakster δημοσίευσε εικόνες του Galaxy Tab S4 και της νέας γραφίδας του, στις οποίες βλέπουμε τη λευκή έκδοση και μια σύγκριση με την παλαιότερη γραφίδα του Galaxy Tab S3.

  Σχεδόν ταυτόχρονα, η ιστοσελίδα AndroidHeadlines δημοσίευσε μια νέα εικόνα που αποκαλύπτει την πρόσοψη του Samsung Galaxy Note9 και ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι η εμφάνιση του δεν θα διαφέρει ιδιαίτερα σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, με εξαίρεση το κάτω bezel που είναι σαφέστατα μικρότερο.

  Υπενθυμίζουμε ότι το Samsung Galaxy Note9 θα παρουσιαστεί επίσημα στις 9 Αυγούστου και δεν αποκλείεται ότι μαζί του θα δούμε και το Galaxy Tab S4.

  This slideshow requires JavaScript.

 • HTC Exodus: Νέες πληροφορίες για το blockchain smartphone της εταιρείας

  HTC Exodus: Νέες πληροφορίες για το blockchain smartphone της εταιρείας

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2018-07-11 09:03:39 | Πηγή: Techgear

  Θα βαρεθήκατε να διαβάζετε ότι η HTC περνάει δύσκολες στιγμές τα τελευταία τουλάχιστον 3 χρόνια, με πιο πρόσφατη αρνητική είδηση την απόλυση 1500 εργαζομένων που αντιστοιχούν στο 22% του ανθρώπινου δυναμικού. Παρόλα αυτά, η εταιρεία συνεχίζει να ασχολείται με νέα projects και σήμερα μαθαίνουμε νέα πράγματα για το HTC Exodus, το blockchain smartphone που θα προσφέρει υποστήριξη hardware και υπηρεσίες wallet για κρυπτονομίσματα.

  Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Phil Cen στην ιστοσελίδα The Verge, το HTC Exodus θα παρουσιαστεί στα τέλη Σεπτεμβρίου και θα κυκλοφορήσει σε διάφορες αγορές παγκοσμίως πριν το τέλος του 2018 σε τιμή $999.

  Ακόμη, η HTC συνεργάζεται με την CryptoKitties, δημιουργό του μεγαλύτερου παιχνιδιού στον κόσμο που βασίζεται σε τεχνολογία blockchain για να δημιουργεί μοναδικούς ψηφιακούς χαρακτήρες που οι gamers μπορούν να ανταλλάσουν ή να εξελίσσουν με δισεκατομμύρια πιθανούς συνδυασμούς. Γενικότερα, πάντως, η φιλοσοφία του Exodus αφορά την αποκεντρωμένη πρόσβαση στο Internet και τη δυνατότητα αποθήκευσης των δεδομένων και των εφαρμογών του χρήστη αποκλειστικά στη συσκευή του και όχι σε cloud.

  Να σημειωθεί ότι η ιδέα για την κατασκευή του HTC Exodus παρουσιάστηκε στο Δ.Σ. της εταιρείας σε μια εποχή όπου τα κρυπτονομίσματα βρισκόταν σε τρομακτική άνοδο. Σήμερα, ωστόσο, τα πράγματα έχουν ηρεμήσει αρκετά και ίσως έχει χαθεί η “κάψα” για την απόκτηση ενός τέτοιου smartphone σε τόσο υψηλή τιμή…

  [via]

 • LG PK5: Τα νέα φορητά Bluetooth ηχεία προσφέρουν νέες προοπτικές

  LG PK5: Τα νέα φορητά Bluetooth ηχεία προσφέρουν νέες προοπτικές

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2018-07-10 23:47:38 | Πηγή: Techgear

  [Δ.Τ.]

  H LG παρουσιάζει το νέο φορητό Bluetooth ηχείο PK5. Το νέο ηχείο διαθέτει ένα σύνολο νέων δυνατοτήτων ήχου, φορητότητας, συνδεσιμότητας και φωτισμού για να βιώσουν οι χρήστες μια μοναδική εμπειρία ήχου χωρίς συμβιβασμούς, τόσο εντός όσο και εκτός σπιτιού.

  Με τις προηγμένες τεχνολογίες της Meridian Audio, τους Βρετανούς πρωτοπόρους στον ήχο υψηλής ανάλυσης, η LG προσφέρει ποιοτικό ήχο κάθε μέρα στους λάτρεις της μουσικής σε ολόκληρο τον κόσμο. Παρόλο το μικρό μέγεθος των νέων ηχείων, το PK5 με ισχύ 20 watt έχει εντυπωσιακά διευρυμένο πεδίο ήχου και αποδίδει ισορροπημένο ήχο και δυνατά μπάσα χωρίς παραμορφώσεις, ενώ οι δύο παθητικοί ακτινοβολητές (Dual Passive Radiators) ενεργούν ως μίνι οδηγοί μπάσων που όχι μόνο αποδίδουν εκπληκτικά μπάσα, άλλα δίνουν και άλλη ενέργεια στα πάρτι. Ταυτόχρονα, η υποστήριξη των ηχείων με codec APT-X HD επιτρέπει την αναπαραγωγή ήχου υψηλότερης πιστότητας από εκείνης των CD, από το συμβατό τηλέφωνο των χρηστών απευθείας στο ηχείο τους.

  Επίσης, τα νέα ηχεία διαθέτουν τη λειτουργία φωνητικών εντολών, όπου οι χρήστες δεν έχουν παρά να πατήσουν ένα κουμπί για να ενεργοποιήσουν τη φωνητική βοήθεια του smartphone τους και να χειριστούν άνετα το ηχείο με τη φωνή τους για να παίξει το επόμενο τραγούδι ή να κάνουν ερωτήσεις. Ενώ, αν οι χρήστες, θέλουν να προσθέσουν χρώμα το πάρτι τους, δεν έχουν παρά να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή LG Bluetooth audio και να εξατομικεύσουν τις ρυθμίσεις ανάλογα με τα γούστα τους ή ανάλογα τη διάθεσή τους μέσα από 4 διαφορετικές λειτουργίες φωτισμού.

  Χάρη στην αδιάβροχη προστασία του πρότυπου IPX5, οι χρήστες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν κοντά στην πισίνα ή ακόμα και κάτω από τους ψεκαστήρες του κήπου, χωρίς κανένα φόβο. Επίσης, η λαβή X-Grip δίνει στο ηχείο τη σταθερότητα και τη δομική προστασία που χρειάζεται, επιτρέποντας την εύκολη μεταφορά και σταθερή τοποθέτηση του όπου επιθυμεί ο χρήστης για να απολαμβάνει την μουσική του παντού. Επιπλέον, ακόμα και όταν το πάρτι έχει τελειώσει, χάρη στην ενσωματωμένη του μπαταρία, το ηχείο μπορεί να παίζει όλη μέρα, έως και 20 ώρες, μέχρι την επόμενη φόρτιση.

  Τέλος, μέσω σύνδεσης Bluetooth και με τη λειτουργία Party mode, ο χρήστης μπορεί να συνδέσει 2 συστήματα PK5 ασύρματα και να απολαύσει διπλάσια ισχύ (40 watt) ή συνδέοντάς το με ένα PK7 (40watt) να δημιουργήσει ένα σύστημα surround 60 watt. Επιπλέον, η σύνδεση δύο κινητών συσκευών προσφέρει τη δυνατότητα συνεχούς ροής μουσικής για μια πιο ευέλικτη και διασκεδαστική εμπειρία ακρόασης καθώς μπορείτε μαζί με ένα φίλο σας να στέλνετε και να επιλέγετε μουσική εναλλάξ.

  This slideshow requires JavaScript.

 • Nikon Coolpix P1000: Επίσημα η νέα κάμερα με τρελό 125x οπτικό zoom!

  Nikon Coolpix P1000: Επίσημα η νέα κάμερα με τρελό 125x οπτικό zoom!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2018-07-10 23:47:38 | Πηγή: Techgear

  Η Nikon ανακοίνωσε επίσημα τη νέα Coolpix P1000, μια superzoom κάμερα με φακό 24-3000mm f/2.8-8.0 που προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα για 125x οπτικό zoom ή 250x με ενεργοποιημένη τη λειτουργία Dynamix Fine Zoom!

  Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά βρίσκουμε αισθητήρα 1/2.3″ 16MP BSI CMOS, ISO 100-6400, 7fps burst mode, οθόνη 3.2” LCD, ηλεκτρονική διόπτρα 2.36m-dot OLED, δυνατότητα λήψης video 4Κ @30fps, κεραίες WiFi και Bluetooth.

  Θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο σε τιμή €995.

  This slideshow requires JavaScript.

  [via]

 • Καταχώρηση ονομάτων χώρου με κατάληξη .ελ «Bάζουμε τελεία και .ελληνικά»

  Καταχώρηση ονομάτων χώρου με κατάληξη .ελ «Bάζουμε τελεία και .ελληνικά»

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2018-07-10 23:47:38 | Πηγή: Techgear

  Ξεκινάει  σήμερα Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 και ώρα 11:00 η λειτουργία του Μητρώου Ονομάτων Χώρου (domain names) με κατάληξη .ελ. Η εκχώρηση των εν λόγω domain names θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια.

  Για το τρίμηνο, από 10 Ιουλίου έως 10 Οκτωβρίου 2018, οι κάτοχοι ήδη εκχωρημένων domain names .gr θα μπορούν με προτεραιότητα να καταχωρήσουν το ίδιο ή ομόγραφο domain name με κατάληξη .ελ. Εάν το domain.gr είναι ελεύθερο, τότε όλοι μπορούν, ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Μητρώου, να καταχωρήσουν το αντίστοιχο domain name με κατάληξη .ελ.

  Από τις 10 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11:00, όλα τα μη δεσμευμένα domain names με κατάληξη .ελ θα είναι διαθέσιμα προς εκχώρηση σε κάθε ενδιαφερόμενο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό της ΕΕΤΤ και χωρίς ειδικούς περιορισμούς.

  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία καταχώρησης domain names με κατάληξη .ελ είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα:

  https://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/FAQS/DomainNames/FAQ_kataxoroumenon.html

 • Ulefone: Εβδομάδα εκπτώσεων με απίθανες τιμές

  Ulefone: Εβδομάδα εκπτώσεων με απίθανες τιμές

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: PotatoHead | Ημερομηνία: 2018-07-10 23:47:38 | Πηγή: Techgear

  Νέα εκπτωτική ενέργεια από την Ulefone, η οποία θα ισχύει μέχρι την 15η Ιουνίου για κορυφαία smartphones της εταιρείας και με δυνατότητα να αγοράσεις τον ασύρματο φορτιστή με μόλις €14.67!

  Το Ulefone X έρχεται με οθόνη 5.85” με αναλογία 18.9:9 που καταλαμβάνει το 91% της πρόσοψης και κατασκευή από μέταλλο και γυαλί (εμπρός και πίσω) για να υποστηρίζει την τεχνολογία ασύρματης φόρτισης. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά έχουμε επεξεργαστή octa-core MediaTek MT6763, 4GB μνήμη RAM, 64GB αποθηκευτικό χώρο (επέκταση με  microSD έως 256GB), dual κάμερα 16MP + 5MP, εμπρόσθια κάμερα 13MP, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, λειτουργικό σύστημα Android 8.1 Oreo και μπαταρία 3300mAh.

  Οι πρώτοι 500 θα το βρουν σε τιμή €133.82.

  Η νέα άφιξη στην entry-level σειρά S είναι το Ulefone S9 Pro, το οποίο έρχεται με οθόνη 5.5” αναλογίας 18:9 με ελάχιστα bezels, επεξεργαστή quad-core MediaTek MT6739, 2GB μνήμη RAM, 16GB αποθηκευτικό χώρο (επέκταση με microSD έως 128GB), διπλή κάμερα 13MP + 5MP στο πίσω μέρος με dual Flash και bokeh effect. αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, μπαταρία 3300mAh και λειτουργικό σύστημα Android 8.1 Oreo.

  Για τους πρώτους 500 η τιμή είναι μόλις €69.07.

  Το Ulefone Power 5 έρχεται με οθόνη 6.0” ανάλυσης Full HD+ (2160 x 1080, αναλογία 18:9), 64bit octa-core επεξεργαστή MediaTek MT6763, 6GB μνήμη RAM, 64GB αποθηκευτικό χώρο, dual κάμερα 21MP + 5MP με αισθητήρες Sony, dual εμπρόσθια κάμερα 13MP + 5MP που διαθέτει οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας O.I.S. και λειτουργία Face Unlock, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλάι, κουμπί συντόμευσης και λειτουργικό σύστημα Android 8.1 Oreo, ενώ ξεχωρίζει η μπαταρία 13000mAh, η οποία προσφέρει αυτονομία 7 ημερών με μία φόρτιση και συνοδεύεται από φορτιστή 5V/5A για να φορτίζει πλήρως μέσα σε μόλις 2.5 ώρες! Επιπλέον, υποστηρίζει και τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης.

  Οι πρώτοι 500 μπορούν να το βρουν σε τιμή €224.48

  Το Ulefone Armor X διακρίνεται για την ανθεκτική κατασκευή του πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IP68 για προστασία από νερό, σκόνη, πτώσεις, γρατζουνιές κλπ. Διαθέτει οθόνη 5.5” HD+ (1440 x 720, 18:9), επεξεργαστή 64bit quad-core MediaTek MT6739, 2GB μνήμη RAM, 16GB αποθηκευτικό χώρο (επέκταση με microSD), dual κάμερα 13MP + 8MP, εμπρόσθια κάμερα 8MP με λειτουργία αναγνώρισης προσώπου, dualSIM, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, WiFi, Bluetooth, GPS, NFC, μπαταρία 5500mAh με δυνατότητα ασύρματης φόρτισης και λειτουργικό σύστημα Android 8.1 Oreo.

  Η τιμή του μέχρι τις 15 Ιουνίου στα €103.60.

  Τέλος, για όσους ψάχνουν ασύρματο φορτιστή για το smartphone τους, θα χαρούν να μάθουν ότι το Ulefone UF002 είναι διαθέσιμο σε τιμή μόλις €14.67!

  This slideshow requires JavaScript.

 • Nokia X5: Παρουσιάζεται στις 11 Ιουλίου με οθόνη 5.86” HD+ και notch

  Nokia X5: Παρουσιάζεται στις 11 Ιουλίου με οθόνη 5.86” HD+ και notch

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2018-07-10 23:47:38 | Πηγή: Techgear

  Η αρχή στα smartphones με notch για την HMD Global έγινε με το Nokia X6, το οποίο παρουσιάστηκε στα μέσα Μαΐου στην Κίνα, και τώρα είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε το Nokia X5, το οποίο θα αποκαλυφθεί επίσημα στις 11 Ιουλίου σύμφωνα με το poster που δημοσίευσε η εταιρεία στο δίκτυο Weibo.

  Ήδη έρχονται στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής, η οποία πέρασε πρόσφατα από τον οργανισμό πιστοποίησης TENAA. Διακρίνουμε παρόμοια εμφάνιση με το Nokia X6 με το χαρακτηριστικό notch στο επάνω μερος της οθόνης, αλλά τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι σαφώς υποδεέστερα και έχουν αφαιρεθεί οι μεταλλικές λεπτομέρειες από την κάμερα και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

  This slideshow requires JavaScript.

  [via]

 • YouTube: Δημιουργώντας μαζί μια καλύτερη εμπειρία παρακολούθησης ειδήσεων

  YouTube: Δημιουργώντας μαζί μια καλύτερη εμπειρία παρακολούθησης ειδήσεων

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2018-07-10 23:47:38 | Πηγή: Techgear

  *των Neal Mohan, Chief Product Officer και Robert Kyncl, Chief Business Officer

  Σήμερα, το έργο των αξιόπιστων δημοσιογραφικών οργανισμών είναι πιο κρίσιμο από κάθε άλλη φορά, ειδικά όταν καλούνται να μας βοηθήσουν να βγάλουμε άκρη ανάμεσα στις πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

  Τον Μάρτιο, ξεκίνησε το Google News Initiative – GNI, που έχει στόχο, να βοηθήσει τη δημοσιογραφία να ευδοκιμήσει στο πλαίσιο της ψηφιακής εποχής. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να ανακοινώσουμε τα βήματα που κάνουμε με το GNI για να υποστηρίξουμε το μέλλον των ειδήσεων που θα μεταδίδονται μέσω online βίντεο και να παρουσιάσουμε τα νέα χαρακτηριστικά των προϊόντων μας, τα οποία δημιουργήσαμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία παρακολούθησης ειδήσεων στο YouTube.

  Πιστεύουμε ότι η ποιοτική δημοσιογραφία προϋποθέτει βιώσιμες πηγές εσόδων και πως έχουμε ευθύνη να στηρίξουμε την καινοτομία στα ειδησεογραφικά προϊόντα και τη χρηματοδότηση του τομέα των ειδήσεων.

  Για παράδειγμα, το 2015, οι ευρωπαίοι εκδότες, μας ρώτησαν για το πώς θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για παραγωγή βίντεο, δεδομένου ότι η διατήρηση υποδομής για τέτοιου είδους παραγωγές είναι δαπανηρή. Δουλεύοντας παράλληλα μαζί τους, λανσάραμε το Player for Publishers, μια λύση που επιτρέπει στους οργανισμούς ειδήσεων να χρησιμοποιούν το video player του YouTube ώστε να παρέχουν στους θεατές μια παγκόσμιας κλάσης εμπειρία, μέσα από τους δικούς τους ιστότοπους και τις δικές τους εφαρμογές για κινητά. Το Player for Publishers μειώνει το κόστος και παρέχει στους ειδησεογραφικούς οργανισμούς βελτιωμένες δυνατότητες δημιουργίας εσόδων.

  Από τότε, επεκτείναμε τις προσπάθειες αυτές και πέρα από την Ευρώπη, με αποτέλεσμα, σήμερα, περισσότεροι από 100 εκδότες σε περισσότερες από 25 χώρες να χρησιμοποιούν το Player for Publishers

  Αξιοποιούμε αυτά που μάθαμε από τη συνεργασία μας με τους εκδότες για να διπλασιάσουμε τον όγκο των ειδήσεων και ξεκινάμε, επενδύοντας 25 εκατομμύρια δολάρια σε:

  Οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί που ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειες αυτές, μπορούν να εγγραφούν εδώ.

  Η έγκυρη πληροφόρηση είναι πολύ σημαντική για τους θεατές, ειδικά σε περιπτώσεις ραγδαία εξελισσόμενων γεγονότων έκτακτης επικαιρότητας, γι’ αυτό και επενδύουμε ολοένα σε νέα χαρακτηριστικά των προϊόντων μας, που θα διασφαλίζουν, στις πρώτες θέσεις αναζήτησης, την προβολή ειδήσεων από αξιόπιστες πηγές:

  Παροχή περισσότερων πηγών και περιεχομένου σχετικά με την έκτακτη επικαιρότητα

  Σε περίπτωση ενός έκτακτου γεγονότος χρειάζεται χρόνος για να διασταυρωθεί η είδηση, να παραχθεί και να αναρτηθεί ένα βίντεο υψηλής ποιότητας. Συνήθως, οι δημοσιογράφοι προτιμούν να γράψουν πρώτα ένα άρθρο για να μεταδώσουν τα έκτακτα νέα, παρά να προβάλλουν βίντεο. Γι’ αυτό και, τις επόμενες εβδομάδες, στις ΗΠΑ, στα αποτελέσματα αναζήτησης στο YouTube, θα αρχίσουμε να προβάλλουμε σύντομα αποσπάσματα των ειδησεογραφικών αυτών δημοσιευμάτων, τα οποία, κατά τη διάρκεια των πρώτων ωρών ενός σημαντικού έκτακτου γεγονότος, θα παραπέμπουν στα πλήρη άρθρα με την υπενθύμιση ότι η επικαιρότητα βρίσκεται σε εξέλιξη και τα δεδομένα μπορούν να μεταβληθούν γρήγορα.

  Επέκταση των κορυφαίων ειδήσεων και της έκτακτης επικαιρότητας

  Για να διευκολυνθεί η εύρεση ποιοτικών ειδήσεων, η ενότητα Top News (Κορυφαίες Ειδήσεις) επισημαίνει, στην αναζήτηση αποτελεσμάτων, βίντεο από ειδησεογραφικές πηγές. Και επειδή, όταν συμβαίνει ένα έκτακτο γεγονός θέλουμε οι χρήστες να το γνωρίζουν, η ενότητα Breaking News (Έκτακτη Επικαιρότητα) επισημαίνει τα σχετικά βίντεο των ειδησεογραφικών οργανισμών απευθείας στην αρχική σελίδα του YouTube. Σήμερα, οι λειτουργίες Top News και Breaking News είναι ήδη διαθέσιμες σε 17 χώρες, όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Ινδία, το Μεξικό, η Βραζιλία, η Νότια Αφρική, η Νιγηρία και άλλες. Θα διπλασιάσουμε αυτόν τον αριθμό μέσα στους επόμενους μήνες.

  Παρουσίαση περισσότερων τοπικών ειδήσεων, ξεκινώντας από τις ΗΠΑ.

  Πολλοί άνθρωποι αναζητούν, αξιολογούν και εμπιστεύονται τις τοπικές ειδήσεις. Επιπλέον, όταν συμβαίνει ένα σημαντικό γεγονός, οι τοπικοί δημοσιογράφοι είναι συχνά οι πρώτοι που φτάνουν στο σημείο και καταγράφουν την εξέλιξη του γεγονότος. Έχουμε ξεκινήσει να δοκιμάζουμε λειτουργίες που αναδεικνύουν τις τοπικές ειδήσεις στο app του YouTube για τηλεοπτικές οθόνες, σε 25 αγορές media των Ηνωμένων Πολιτειών, διευκολύνοντας την πρόσβαση στις τοπικές ειδήσεις. Μέχρι στιγμής, οι ειδήσεις αυτές έχουν μεγάλη επιτυχία και γι’ αυτό θα τις επεκτείνουμε σε δεκάδες ακόμη αγορές, όπως στο Σινσινάτι, το Λας Βέγκας και το Κάνσας.

  Πιστεύουμε επίσης ότι οι χρήστες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν και να κρίνουν μόνοι τους τις πληροφορίες που καταναλώνουν, όπως και το πλαίσιο που θα τους τροφοδοτεί με τις πληροφορίες αυτές. Γι ‘αυτό και παρουσιάζουμε ορισμένα νέα χαρακτηριστικά, τα οποία θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε:

  Περισσότερες πηγές πληροφοριών για τους χρήστες, σχετικά με επίκαιρες αναζητήσεις και βίντεο

  Από σήμερα, οι χρήστες θα αρχίσουν να βλέπουν πληροφορίες από τρίτους, όπως από τη Βικιπαίδεια και την Εγκυκλοπαίδεια Britannica, μαζί με βίντεο που αφορούν σε ένα μικρό αριθμό καλά εδραιωμένων ιστορικών και επιστημονικών θεμάτων, τα οποία είναι ευάλωτα σε παραπληροφόρηση, όπως η προσσελήνωση, το 1969, και η βομβιστική επίθεση στην Οκλαχόμα.

  Μαζί με το GNI και το Google.org, συνεργαστήκαμε με το Ινστιτούτο Poynter, το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, την Ένωση Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης και την Εθνική Ένωση για την Προώθηση του Αλφαβητισμού στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (NAMLE) για την υποστήριξη της MediaWise, μιας πρωτοβουλίας με έδρα την Αμερική, που σχεδιάστηκε για να εφοδιάσει ένα εκατομμύριο έφηβους με δεξιότητες ψηφιακής παιδείας. Έξι καταπληκτικοί δημιουργοί του YouTube, συμπεριλαμβανομένων των John Green, Ingrid Nilsen και Mark Watson, θα συνεργαστούν με το MediaWise για να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σχετικά με το θέμα και να μοιραστούν με τους έφηβους την εκπαίδευση στον ψηφιακό αλφαβητισμό.

  Παραμένουμε δεσμευμένοι στη συνεργασία μας με την δημοσιογραφική κοινότητα προκειμένου να οικοδομήσουμε ένα πιο βιώσιμο βίντεο-οικοσύστημα για τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά θέλουμε να προσφέρουμε μια καλύτερη εμπειρία στους χρήστες που επισκέπτονται καθημερινά το YouTube για να μάθουν περισσότερα σχετικά με το τι συμβαίνει στον κόσμο, από μια ευρεία ποικιλία πηγών.

           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο