• Five reasons the future of brain enhancement is digital, pervasive and (hopefully) bright

  Five reasons the future of brain enhancement is digital, pervasive and (hopefully) bright

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-23 21:44:59 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  The good news is we are witnessing the coming of age of a very promising brain enhancement toolkitProto Thema Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Τεχνολογία: Τεχνητή Νοημοσύνη vs Άνθρωπος 1-0

  Τεχνολογία: Τεχνητή Νοημοσύνη vs Άνθρωπος 1-0

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-23 17:58:47 | Πηγή: Skai
  Μία ακόμη νίκη της Τεχνητής Νοημοσύνης «σε βάρος» της ανθρώπινης παρουσίας. Ο λόγος για το AlphaGo που έχει αναπτύξει η DeepMind της Google και πρόκειται για ένα πρόγραμμα που κατάφερε να νικήσει τον πρώτο από τους αγώνες του κινεζικού παιχνιδιού Go, ενάντια στον πρωταθλητή Κε Τζι.

  Το Go είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής που ξεκίνησε από την Κίνα και στο οποίο οι δύο παίκτες προσθέτουν εναλλάξ πέτρες στο ταμπλό, περικυκλώνοντας την περιοχή και φυλακίζοντας πέτρες του αντιπάλου τους με απώτερο σκοπό να προστατεύσουν τις δικές τους.

  Το Go φημίζεται για τους απλούς του κανόνες αλλά και για τη περίπλοκη στρατηγική που πρέπει να εφαρμόσουν οι παίκτες προκειμένου να κερδίσουν την παρτίδα. Η στρατηγική που πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι παίκτες θεωρείται ότι ξεπερνά άλλα παιχνίδια όπως το σκάκι.

  Η κάθε παρτίδα τελειώνει όταν και οι δύο παίκτες συμφωνήσουν ότι δεν υπάρχουν άλλες κινήσεις που μπορούν να γίνουν, ενώ η τελική βαθμολογία συγκροτείται από το μέγεθος της περιοχής που ελέγχει κάθε παίκτης και τον αριθμό των πετρών που κατάφερε να δεσμεύσει.

  Πέρυσι, το AlphaGo είχε σημειώσει ιστορική νίκη εναντίον του πρωταθλητή Λι Σε-Ντολ, νίκη που έχει χαρακτηριστεί από τους ειδικούς ως ορόσημο για την εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης.

  Ο Κε Τζι περιέγραψε το AlphaGo ως τον «θεό των παικτών του Go», ενώ ο Ντέμις Χασάμπις, συνιδρυτής της DeepMind, ευχαρίστησε τον παίκτη για αυτόν τον σκληρό αγώνα. «Ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι και φάνηκε πόση προετοιμασία είχε κάνει ο Κε Τζι εν όψει του αγώνα», δήλωσε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο ο Χασάμπις μετά τη λήξη του παιχνιδιού.

  «Ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον για εμάς να τον βλέπουμε να χρησιμοποιεί κινήσεις από προηγούμενα παιχνίδια του AlphaGo, ενώ θέλαμε να δούμε πώς το πρόγραμμα διαχειρίζεται τις δικές του στρατηγικές. Τρέφουμε τεράστια εκτίμηση για τον Κε Τζι που κατάφερε να σπρώξει το AlphaGo στα όριά του». Ο ίδιος προσέθεσε ότι απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι η εφαρμογή του σε τομείς της ιατρικής και της επιστήμης.

  Σχετικά με τον αγώνα ο Κε Τζι δήλωσε ότι υπήρξαν ορισμένες απροσδόκητες κινήσεις που τον εντυπωσίασαν. «Σοκαρίστηκα αρκετά από το γεγονός ότι υπήρξαν ορισμένες κινήσεις που δεν θα γίνονταν σε ένα παιχνίδι μεταξύ ανθρώπων», είπε και προσέθεσε ότι το AlphaGo είναι ένας «θαυμάσιος παίκτης», εντελώς διαφορετικός από πέρυσι.

  Το δεύτερο παιχνίδι πρόκειται να διεξαχθεί την Πέμπτη, ενώ ο τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.
  Tags: τεχνητή νοημοσύνη, deepMind, Google, Κίνα
 • ΕΕ: Πρόσβαση σε συνδρομητικό περιεχόμενο (ταινίες, σειρές, μουσική κ.ο.κ.) χωρίς περιορισμούς, σε ταξίδια εντός ΕΕ

  ΕΕ: Πρόσβαση σε συνδρομητικό περιεχόμενο (ταινίες, σειρές, μουσική κ.ο.κ.) χωρίς περιορισμούς, σε ταξίδια εντός ΕΕ

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Vasilis Ananiadis | Ημερομηνία: 2017-05-23 17:22:58 | Πηγή: Techgear

  Ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός προβλέπει ότι οι πολίτες της ΕΕ με συνδρομές σε online ταινίες και τηλεοπτικές σειρές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο όταν βρίσκονται προσωρινά στο εξωτερικό (εντός ΕΕ).

  Οι πολίτες της ΕΕ που επισκέπτονται κάποια χώρα της ΕΕ συνήθως δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες διαδικτυακού περιεχομένου, για τις οποίες έχουν καταβάλει συνδρομή στη χώρα τους. Τέτοιο περιεχόμενο είναι οι ταινίες, οι τηλεοπτικές σειρές, η μουσική, τα παιχνίδια και τα αθλητικά γεγονότα.

  Ο νέος κανονισμός που εγκρίθηκε από το ΕΚ θα άρει τους περιορισμούς έτσι ώστε οι ευρωπαίοι πολίτες να μπορούν να χρησιμοποιούν διαδικτυακές υπηρεσίες όπως το Netflix, το HBO Go, το Amazon Prime, το Spotify και το Deezer όταν βρίσκονται στο εξωτερικό, σε κάποια άλλη χώρα της ΕΕ, για διακοπές, σπουδές ή επιχειρηματικούς σκοπούς.

  «Οι Eυρωπαίοι περίμεναν το νέο αυτό κανονισμό εδώ και καιρό. Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου προς την επίτευξη της ενιαίας ψηφιακής αγοράς», δήλωσε ο εισηγητής Jean-Marie Cavada (Φιλελεύθεροι, Γαλλία).

  Έλεγχος του τόπου διαμονής και προστασία δεδομένων

  Οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτυακού περιεχομένου θα μπορούν να λαμβάνουν «εύλογα, αναλογικά και αποτελεσματικά μέσα» για να εξακριβώνουν ότι ο συνδρομητής δεν έχει μετακομίσει μόνιμα σε άλλη χώρα της ΕΕ, καθώς οι απαιτούμενες άδειες εκμετάλλευσης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας (copyright licenses) ενδέχεται να διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

  Ο κατάλογος με τις μεθόδους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι πάροχοι για να επαληθεύσουν τον τόπο διαμονής των συνδρομητών τους περιλαμβάνει τα δελτία ταυτότητας, τα στοιχεία πληρωμής, τα φορολογικά στοιχεία, τα στοιχεία ταχυδρομικής διεύθυνσης και τους ελέγχους των διευθύνσεων IP. Οι πάροχοι υπηρεσιών πρέπει να διασφαλίζουν την αναλογικότητα της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και πρέπει να εισάγουν εγγυήσεις για την προστασία τους, ειδικά στις περιπτώσεις ελέγχων των διευθύνσεων IP.

  Οι νέοι κανόνες θα ισχύουν μόνο για online υπηρεσίες που παρέχονται έναντι συνδρομής. Οι διάφοροι πάροχοι δωρεάν υπηρεσιών θα έχουν, ωστόσο, τη δυνατότητα να καταστήσουν  το περιεχόμενο που προσφέρουν προσβάσιμο σε όλη την ΕΕ, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται όλες οι προαναφερόμενες απαιτήσεις σχετικά με την επαλήθευση του τόπου διαμονής.

  Επόμενα βήματα

  Ο κανονισμός μένει τώρα να εγκριθεί επίσημα και από το Συμβούλιο των ευρωπαίων υπουργών. Τα κράτη μέλη θα έχουν στη διάθεση τους εννέα μήνες από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του για να εφαρμόσουν τις διατάξεις του.

   Γεγονότα

   Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2016), το 64% των Ευρωπαίων χρησιμοποίησε το διαδίκτυο για να παίξει ή να κατεβάσει παιχνίδια, εικόνες, ταινίες ή μουσική. Πολλοί από αυτούς περιμένουν ότι μπορούν να κάνουν το ίδιο όταν ταξιδεύουν στην ΕΕ. Ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί μετά την κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής στις 15 Ιουνίου 2017.

  [via iPhonehellas.gr]

 • Huawei MateBook X/D/E: Τα νέα laptops της εταιρείας απέναντι στα MacBook και Microsoft Surface

  Huawei MateBook X/D/E: Τα νέα laptops της εταιρείας απέναντι στα MacBook και Microsoft Surface

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2017-05-23 17:14:04 | Πηγή: Techgear

  Μετά τη Microsoft η σκυτάλη περνά στη Huawei, η οποία παρουσίασε πριν από λίγο σε εκδήλωση στο Βερολίνο τρία νέα MateBooks. Τα Huawei MateBook X και MateBook D είναι laptops με οθόνες 13” και 15”, ενώ το MateBook E αποτελεί τον διάδοχο του περυσινού υβριδικού 2-σε-1 tablet.

  Ξεκινώντας από το Huawei MateBook X, έχουμε να κάνουμε με ένα υπέρλεπτο premium μεταλλικό laptop με οθόνη 13” ανάλυσης QHD (2560 x 1440, 16:9) που χαρακτηρίζεται από ελάχιστα περιθώρια (μόλις 4.4mm), με αποτέλεσμα η εταιρεία να δηλώνει ότι πρόκειται για τα μικρότερα που έχουμε δει ποτέ σε 13” laptop. Ακόμη, είναι το πρώτο στον κόσμο με ηχεία τεχνολογίας Dolby Atmos. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν επεξεργαστή Intel Core i7 Kaby Lake, έως 8GB μνήμη RAM και έως 512GB αποθηκευτικό χώρο SSD. Η μπαταρία προσφέρει αυτονομία 10 ωρών και το λειτουργικό σύστημα είναι Windows 10 Signature Edition. Η τιμή του ξεκινά από τα €1399.

  Περνάμε στο Huawei MateBook D, το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί η μεγαλύτερη έκδοση του MateBook X αλλά με κάποιες αλλαγές στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Με οθόνη 15.6” Full HD και επεξεργαστές Intel Core Kaby Lake 7ης γενιάς, η εταιρεία το προορίζει για “casual gamers” χάριν στην επιλογή για επεξεργαστή γραφικών Nvidia GeForce 940MX με 2GB GDDR5 VRAM. Η κατασκευή είναι επίσης μεταλλική και υποστηρίζει την τεχνολογία Dolby Atmos, ενώ οι επιλογές για μνήμη RAM και αποθηκευτικό χώρο φτάνουν τα 16GB και 1TB HDD αντίστοιχα. Η τιμή του, πάντως, ξεκινά αρκετά χαμηλότερα στα €799.

   

  Τέλος, το Huawei MateBook E είναι η βελτιωμένη έκδοση του περυσινού MateBook με καλύτερο επεξεργαστή (Intel Core Kaby Lake) και υψηλότερη ανάλυση (2160 x 1440). Ο χρήστης έχει επιλογή για μνήμη RAM έως 8GB και για αποθηκευτικό χώρο έως 256GB. Η τιμή του ξεκινά από τα €999.

 • Microsoft Surface Pro: Επίσημα η νέα έκδοση με ίδια εμφάνιση, επιλογή LTE και αρκετές βελτιώσεις [Video]

  Microsoft Surface Pro: Επίσημα η νέα έκδοση με ίδια εμφάνιση, επιλογή LTE και αρκετές βελτιώσεις [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2017-05-23 15:48:51 | Πηγή: Techgear

  Μετά από 2 χρόνια η Microsoft παρουσιάζει ένα νέο Surface Pro, το οποίο εκ πρώτης αναγνώσεως αποτελεί περισσότερο αναβάθμιση του Surface Pro 4 παρά μια νέα συσκευή. Αυτό, άλλωστε, είχε προαναγγείλει και ο Panos Panay πριν από μερικές εβδομάδες όταν σχολίασε πως δεν υπάρχει συσκευή με ονομασία Surface Pro 5.

  Από πλευράς σχεδιασμό, το νέο Microsoft Surface Pro είναι πανομοιότυπο με το προηγούμενο μοντέλο, με το logo της Microsoft στη βάση στήριξης, τα power και volume buttons στο επάνω μέρος και τις υποδοχές USB Type-A, mini DisplayPort και 3.5mm για ακουστικά. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι ούτε φέτος επελέγη η υποδοχή USB Type-C.

  Αυτό που αλλάζει, προφανώς, είναι τα σωθικά της συσκευής. Η Microsoft προσφέρει επιλογές για επεξεργαστές Intel Kaby Lake 7ης γενιάς και υπόσχεται 50% βελτιωμένη απόδοση, 50% εξοικονόμηση ενέργειας και αυτονομία 13.5 ωρών. Παράλληλα, οι εκδόσεις με Intel Core i5 δεν διαθέτουν ανεμιστηράκι, ενώ οι εκδόσεις με επεξεργαστή Intel Core i7 έρχονται με νέο σχεδιασμό για την διανομή της θερμότητας που τα καθιστά σημαντικά πιο αθόρυβα. Επικροτούμε φυσικά και την προσθήκη modem 4G LTE σε ορισμένες εκδόσεις, κάτι που ζητούσαν αρκετί χρήστες.

  Το νέο Microsoft Surface Pro θα κυκλοφορήσει στις 15 Ιουνίου με αρχική τιμή τα $799. Η γραφίδα Surface Pen και το κάλυμμα-πληκτρολόγιο Type Cover θα πωλούνται ξεχωριστά σε τιμές $99 και $129 αντίστοιχα ($159 για την έκδοση Signature Type Cover).

   

 • Far Cry 5: Το πρώτο teaser trailer επιβεβαιώνει ότι η ιστορία πηγαίνει πλέον στις ΗΠΑ

  Far Cry 5: Το πρώτο teaser trailer επιβεβαιώνει ότι η ιστορία πηγαίνει πλέον στις ΗΠΑ

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-05-23 15:31:09 | Πηγή: Techgear

  Πριν από μερικές ημέρες είχαμε την επιβεβαίωση από την Ubisoft ότι θα κυκλοφορήσει νέα επεισόδια στις δημοφιλείς σειρές της, Assassin’s Creed και Far Cry, και τώρα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το πρώτο teaser trailer για το Far Cry 5, το οποίο θα αποκαλυφθεί με κάθε επισημότητα την Παρασκευή 26 Μαΐου.

  Από το video που ακολουθεί επιβεβαιώνεται ότι η ιστορία μεταφέρεται πλέον στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Montana, στην φανταστική περιοχή Hope County. Μια κραυγή, ένα πτώμα, ένας πυροβολισμός και μια εκκλησία όπου ο κωδωνοκρούστης χρησιμοποιεί το κεφάλι κάποιου για να χτυπήσει την καμπάνα υπό τους ήχους του “Amazing Grace” είναι αρκετά για να μας κινήσουν το ενδιαφέρον!

  Περισσότερα για το Far Cry 5 σε λίγες ημέρες!

   

 • Honor 6A: Επίσημα με unibody μεταλλική κατασκευή, οθόνη 5” HD και Android Nougat

  Honor 6A: Επίσημα με unibody μεταλλική κατασκευή, οθόνη 5” HD και Android Nougat

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-05-23 15:13:41 | Πηγή: Techgear

  Η Huawei παρουσίασε πριν από λίγο επίσημα το Honor 6A, το νέο entry-level smartphone της θυγατρικής της που φημίζεται για τις value-for-money συσκευές της. Αυτή τη φορά έχουμε μπροστά μας ένα smartphone με μεταλλική unibody κατασκευή, λειτουργικό σύστημα Android 7.0 Nougat με EMUI 5.1 και γενικότερα τίμια τεχνικά χαρακτηριστικά, η τιμή του οποίου ξεκινά από μόλις 799 yuan (περίπου €100) για την έκδοση 2GB +16GB.

   

  Θα κυκλοφορήσει μέσα στον Ιούνιο στην Κίνα και περιμένουμε ενημέρωσε σχετικά με λανσάρισμα του σε άλλες αγορές.

  [via]

 • Τι θα λέγατε αν η επόμενη πτήση σας ήταν στα χέρια ενός ρομπότ;

  Τι θα λέγατε αν η επόμενη πτήση σας ήταν στα χέρια ενός ρομπότ;

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-23 14:29:04 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Σχεδιάστηκε με σκοπό τη μείωση των μελών του πληρώματος Είναι γεγονός ότι ο άνθρωπος με τη βοήθεια της τεχνολογίας έχει καταφέρει να κάνει τα αδύνατα δυνατά, διευκολύνοντας(;) πολύ την καθημερινότητα του. Το ότι τα ρομπότ αντικαθιστούν ολοένα και περισσότερο τα ανθρώπινα χέρια είναι κάτι που λίγο πολύ όλοι γνωρίζαμε.

  Η αλήθεια είναι, ότι παρ' όλο που δε διαθέτουν τη νοημοσύνη του ανθρώπου, μπορούν να βγάλουν εις πέρας πολλά καθήκοντα, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι είναι πιο αξιόπιστα από τον άνθρωπο, καθώς δεν μπορούν να δωροδοκηθούν και να σκεφτούν με δόλο και σκοπιμότητα. 

  Η παρακάτω είδηση, μπορεί για ορισμένους να αποτελέσει σενάριο επιστημονικής φαντασίας, στην πραγματικότητα, όμως, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην πραγματοποίηση μιας πτήσης που στη θέση του συγκυβερνήτη θα βρίσκεται ένα ρομπότ. 
   
  Πιο συγκεκριμένα, το ALIAS, το οποίο αντιπροσωπεύει το αυτοματοποιημένο σύστημα Aircrew In-Cockpit, είναι ένα ρομπότ που κατασκευάστηκε για να είναι... συγκυβερνήτης. 

  Το ίδιο εκτελεί όλα τα καθήκοντα για τα οποία είναι υπεύθυνος ο δεύτερος χειριστής, ενώ σχεδιάστηκε με σκοπό να μειώσει τον αριθμό τω μελών του πληρώματος

  Στην επίδειξη που πραγματοποιήθηκε σε ένα κέντρο στη Μασαχουσέτη, χρησιμοποιήθηκε ένας προσομοιωτής Boeing 737.

  Η δοκιμή έδειξε ότι το ALIAS είναι ήδη σε θέση να επιτελέσει και να χειριστεί με ακρίβεια το εικονικό αεροπλάνο τόσο κατά την πτήση όσο και κατά τη διάρκεια της προσγείωσης. 

  Με τη βοήθεια της μηχανής όρασης και ενός ρομποτικού βραχίονα, η δοκιμή έδειξε ότι το ALIAS έχει απόλυτα την ικανότητά του να ελέγχει την ταχύτητα, να προσαρμόζει τα πτερύγια του αεροπλάνου, να ελέγχει το γκάζι, να ενεργοποιεί τους προωθητήρες της όπισθεν και να κάνει ό, τι θα έκανε ένας εκπαιδευμένος βετεράνος πιλότος για να προσγειώσει με ασφάλεια ένα αεροσκάφος.

  Η DARPA (Υπηρεσία Έρευνας Προηγµένων Αµυντικών Προγραµµάτων του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ) ελπίζει ότι το ALIAS θα είναι κάτι που θα μπορεί πολύ σύντομα να χρησιμοποιηθεί σε πολλά διαφορετικά σενάρια, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών αποστολών, όπου θα μπορούσε να προσφέρει ένα ακριβές και ισχυρό επίπεδο απόδοσης ακόμη και στα πιο αγχωτικά και επικίνδυνα σενάρια.


  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Ξεπέρασε τα 2.000 δολάρια η αξία του bitcoin

  Ξεπέρασε τα 2.000 δολάρια η αξία του bitcoin

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-05-23 14:11:17 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Τα ψηφιακά νομίσματα που θέλουν να «εκθρονίσουν» το bitcoin ως «νόμισμα των κυβερνοεγκληματιών»  19/05 18:14 Στα ύψη η αξία του Bitcoin  09/05 16:58

  Η αξία του ψηφιακού νομίσματος, bitcoin, πέτυχε νέο ρεκόρ τη Δευτέρα, με το κάθε νόμισμα να αξίζει πάνω από 2.100 δολάρια, όπως ανέφερε το BBC.

  Το ρεκόρ αυτό έρχεται μετά από έναν ιδιαίτερα «ισχυρό» μήνα για το διαδικτυακό νόμισμα, κατά τον οποίο η αξία του αυξήθηκε πάνω από 65%. Η σταθερή αυτή άνοδος θεωρείται πως συνδέεται με τις αλλαγές πολιτικής στην Ιαπωνία και την Κίνα, που έχουν καταστήσει ευκολότερες τις συναλλαγές με bitcoins.

  Άνοδο σημείωσαν και άλλα ψηφιακά νομίσματα μέσα στις τελευταίες αυτές εβδομάδες. Σημειώνεται πως το bitcoin είχε σπάσει για πρώτη φορά το όριο των 1.000 δολαρίων τον Νοέμβριο του 2013, αλλά η αξία του σημείωσε πολλές διακυμάνσεις από τότε- για παράδειγμα, στις αρχές του 2014 η αξία του ενός bitcoin βρισκόταν μόνο στα 280 δολάρια, ενώ στα τέλη του 2016 ήταν στα 900.

  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚίναΙαπωνία

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Το κακόβουλο λογισμικό WannaCry στόχευε τα Windows 7

  Το κακόβουλο λογισμικό WannaCry στόχευε τα Windows 7

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-23 14:03:01 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Το λειτουργικό σύστημα που επηρεάστηκε περισσότερο από το κακόβουλο λογισμικό WannaCry φαίνεται πως ήταν τα Windows 7Σύμφωνα με εκτιμήσεις μεγάλων εταιρειών κυβερνο-ασφάλειας, όπως η Kaspersky Lab και η BitSight, η πλειονότητα των υπολογιστών που επηρεάστηκαν από την τεραστίων διαστάσεων κυβερνο-επίθεση του WannaCry, έτρεχαν στα Windows 7. Το WannaCry έκανε την εμφάνισή του στα μέσα του τρέχοντος Μαΐου και εξαπλώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, ενώ μέχρι στιγμής, έχει επηρεάσει τουλάχιστον 200.000 υπολογιστές σε ολόκληρο τον κόσμο.

  Σύμφωνα με στοιχεία της Kaspersky, τα Windows 7 είναι το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται ευρέως από μεγάλους οργανισμούς, οι οποίοι όμως δεν είχαν εγκαταστήσει την ενημέρωση ασφαλείας που είχε διαθέσει τον Μάρτιο η Microsoft για την προστασία των συστημάτων από τέτοιου είδους απειλές. Ο ισπανικός τηλεπικοινωνιακός πάροχος Telefonica, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, η γερμανική σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn, η εταιρεία υλικοτεχνικής υποστήριξης Fedex, το ρωσικό υπουργείο εσωτερικών καθώς και 61 φορείς του συστήματος υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, ήταν μεταξύ αυτών που υπέστησαν τις συνέπειες του ransomware.

  Η εξάπλωση ήταν ραγδαία, με τους ειδικούς σε θέματα κυβερνο-ασφάλειας να κάνουν λόγο για μία από τις μεγαλύτερες κυβερνο-επιθέσεις στην ιστορία του Διαδικτύου. Κάθε φορά το WannaCry κατάφερνε να εισχωρήσει σε ένα σύστημα, κλείδωνε τα αρχεία του υπολογιστή απαιτώντας την καταβολή λύτρων ώστε να παραχωρήσει και πάλι την πρόσβαση στον χρήστη.

  Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, οι εγκληματίες ζητούσαν την καταβολή 300 δολαρίων (περίπου 270 ευρώ) σε bitcoin, το εικονικό νόμισμα. Μέχρι στιγμής έχουν καταβληθεί συνολικά 99.448 δολάρια από 296 κρούσματα. Ωστόσο, έως τώρα, δεν υπάρχουν αναφορές σχετικά με το αν οι εγκληματίες ξεκλείδωσαν τα αρχεία των χρηστών εκείνων που επέλεξαν να πληρώσουν το χρηματικό ποσό.

  Ένα γεγονός που ανακάλυψαν οι ειδικοί ασφαλείας και αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο ιός εξαπλώθηκε με θεαματική ταχύτητα επειδή έψαχνε «από μόνος του» να βρει ευάλωτα συστήματα στο Διαδίκτυο. Μέχρι τώρα, πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν ότι όλα ξεκίνησαν μέσω μιας εκστρατείας ηλεκτρονικού «ψαρέματος» που βασιζόταν στα emails.

  Ο 'Ανταμ ΜακΝιλ, ειδικός σε θέματα κυβερνο-ασφάλειας της εταιρείας Malwarebytes δήλωσε στο BBC ότι το κακόβουλο λογισμικό είχε σχεδιαστεί ώστε να αναζητά συστήματα που ήταν ευάλωτα σε μια ευπάθεια στην τεχνολογία της Microsoft, γνωστή ως Server Message Block. «Οι επιτιθέμενοι ξεκίνησαν μια επιχείρηση με σκοπό να ανακαλύψουν ευάλωτες SMB θύρες και μόλις συνέβαινε κάτι τέτοιο χρησιμοποιούσαν νέα προγράμματα ώστε να εξαπλωθεί το malware σε όσο περισσότερα ευάλωτα συστήματα ήταν συνδεδεμένα σε δίκτυα». Ο ίδιος εξέφρασε τις υποψίες τους ότι όποιος βρίσκεται πίσω από αυτή την επίθεση, είχε αρχικά εντοπίσει «μερικές χιλιάδες» ευάλωτα συστήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως πλατφόρμα εκτόξευσης ενός μεγαλύτερου κύματος επιθέσεων.

  Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Το πρώτο ρομπότ-αστυνομικός έπιασε δουλειά στο Dubai [Video]

  Το πρώτο ρομπότ-αστυνομικός έπιασε δουλειά στο Dubai [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-05-23 13:48:22 | Πηγή: Techgear

  Αργά ή γρήγορα θα το βλέπαμε και αυτό. Η αστυνομία του Dubai έθεσε σε λειτουργία τον πρώτο αστυνομικό-ρομπότ και ανακοίνωσε ότι έχει θέσει ως στόχο να χρησιμοποιήσει ακόμη περισσότερα για να καλύψει το 25% του δυναμικού της μέχρι το 2030. Μην πάει ο νους σας, όμως, στο…Robocop.

  Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ρομπότ σε διαστάσεις και λειτουργίες που θυμίζουν περισσότερο το Pepper της Softbank. Έχει ύψος 1.5m και ζυγίζει 100kg, ενώ διαθέτει οθόνη αφής στον κορμό του που μπορούν να χρησιμοποιούν οι περαστικοί για να αναφέρουν εγκλήματα ή να πληρώνουν πρόστιμα (π.χ. κλήσεις της τροχαίας). Επομένως, έχουμε να κάνουμε περισσότερο με ρομπότ εξυπηρέτησης παρά με πραγματικό αστυνομικό που θα μπορούσε να κυνηγήσει κάποιον εγκληματία ή να αποτρέψει έναν καυγά.

  Η κατασκευή του έχει γίνει από την ισπανική PAL Robotics, η οποία το περιγράφει ως ένα ανθρωποειδές ρομπότ που μπορεί να κινείται αυτόνομα ή από κάποιον άλλο χειριστή από απόσταση για 8 ώρες με μία φόρτιση.

  [via]

 • Μπορούμε να ζήσουμε στο διάστημα;

  Μπορούμε να ζήσουμε στο διάστημα;

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-23 11:57:03 | Πηγή: Skai
  Ο Στίβεν Χόκινγκ φημίζεται για τις δυσοίωνες προβλέψεις του για το μέλλον της ανθρωπότητας. Μιλώντας πρόσφατα στο BBC εκτίμησε ότι μας απομένουν 100 περίπου χρόνια ζωής πάνω στον πλανήτη γη. Η απαισιοδοξία του οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα λύσεις για κάποια σοβαρά προβλήματα, όπως είναι για παράδειγμα η κλιματική αλλαγή, η ραγδαία αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού, η αύξηση του αριθμού μεταδοτικών ασθενειών επιδημιών αλλά και πιθανές συγκρούσεις αστεροειδών.

  Aκόμη κι αν καταφέρναμε να βρούμε μία νέα εξωγήινη πατρίδα στο γαλαξία, δεν θα αρκούσε απλά να ανέβουμε στο διαστημόπλοιο και να πετάξουμε προς τα εκεί. Κι αυτό διότι ο άνθρωπος έχει προσαρμοστεί απόλυτα στον πλανήτη γη. Το διάστημα και οι άλλοι πλανήτες αντίθετα, δεν αποτελούν φυσικό περιβάλλον για τον άνθρωπο, αλλά μάλλον εχθρικό. Υπάρχει πιθανότητα όμως να μπορούμε να προσαρμοστούμε στις αντίξοες συνθήκες του διαστήματος;

  Οι επιστήμονες της Εξελικτικής Βιολογίας ενάντια στους κοσμολόγους

  Ο Ραλφ Τίντεμαν, ο διευθυντής του τμήματος Εξελικτικής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Πότσνταμ συμφωνεί επί της αρχής με τον Χόκινγκ, εκτιμώντας ότι η ανθρωπότητα έχει να αντιμετωπίσει όντως επείγοντα προβλήματα. Αυτό ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν σημαίνει ότι η ανθρωπότητα απειλείται με εξαφάνιση. Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως επισημαίνει, το να φανταστεί κανείς μια εξωγήινη ζωή είναι πολύ πιο δύσκολο από το να επιβιώσει στη γη ακόμη και μετά από μια μεγάλη καταστροφή.

  «Από τη σκοπιά της (θεωρίας της) εξέλιξης το χρονικό διάστημα των 100 χρόνων είναι πολύ μικρό για να περιμένει κανείς μεγάλες εξελικτικές προσαρμογές. Οι πιθανότητες να μπορεί να προσαρμοστεί ένας πολύπλοκος οργανισμός σε έναν τελείως διαφορετικό κόσμο είναι μάλλον μηδαμινές», επισημαίνει ο επιστήμονας.

  Ανήκουμε στη Γη;

  «Η ζωή στη γη δημιουργήθηκε από τυχαίες μεταλλάξεις και όχι από μία τυχαία επιλογή», τονίζει ο Άξελ Μάιερ, καθηγητής της Εξελικτικής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντίας. Η επίδραση της φυσικής επιλογής στο διάστημα (έλλειψη οξυγόνου, οι θερμοκρασίες, η ακτινοβολία κτλ.) θα ήταν τελείως διαφορετική και γι’ αυτό οι άνθρωποι θα πέθαιναν αμέσως», επισημαίνει ο ειδικός, εκτιμώντας ότι «δεν θα υπήρχε χρόνος για την προσαρμογή». Ο Μάιερ αντιτείνει: «Ας προσπαθήσουμε να μην καταστρέψουμε τον πλανήτη μας. Δεν έχουμε μέλλον σε άλλον πλανήτη. Εδώ δημιουργηθήκαμε, εδώ ανήκουμε».

  Ο κοσμολόγος Ρίχαρντ Γκοτ τονίζει στη συνέντευξή του στη Deutsche Welle ότι ήδη πριν τις ανακοινώσεις του Χόκινγκ ο ίδιος είχε υπογραμμίσει την ανάγκη να εποικίσουμε άλλα μέρη του σύμπαντος. «Ζούμε σε ένα μικρό πλανήτη του σύμπαντος. Αν ζούσαμε σε δύο πλανήτες, τότε οι πιθανότητες επιβίωσης του είδους μας θα ήταν μεγαλύτερες». Ο Ρ. Γκοτ πιστεύει ότι θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε από τον Άρη. Στην ατμόσφαιρα του Άρη υπάρχει διοξείδιο του άνθρακα που περιέχει αρκετό οξυγόνο. Υπάρχει επίσης νερό ενώ αν κανείς εγκατασταθεί στις σπηλιές, τότε μπορεί να προστατευτεί και από την ακτινοβολία. • Star Wars Battlefront II: Θα περιλαμβάνει single player campaign και νέο trailer για το μέγεθος του κόσμου

  Star Wars Battlefront II: Θα περιλαμβάνει single player campaign και νέο trailer για το μέγεθος του κόσμου

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2017-05-23 11:56:36 | Πηγή: Techgear

  Το Star Wars Battlefront II είναι ένα από τα παιχνίδια που θα απασχολήσουν ιδιαίτερα τους gamers φέτος και τώρα, έναν μήνα μετά τα αποκαλυπτήρια του, έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα νέο trailer από τους δημιουργούς (EA DICE, Criterion Software, Motive Studios) για το μέγεθος του κόσμου και τα ηθικά διλήμματα που θα προκύψουν στην πορεία.

  Σε αντίθεση με το προηγούμενο επεισόδιο που κυκλοφόρησε το 2015, το Star Wars Battlefront II θα περιλαμβάνει single player campaign, διαφορετικά classes στο multiplayer, αλλά και χαρακτήρες και τοποθεσίες από τις τριλογίες Star Wars.

  Το Star Wars Battlefront II θα κυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου για Windows PC, PS4 και Xbox One.

 • LG X venture: Το θωρακισμένο smartphone της εταιρείας με οθόνη 5.2” FHD και Android Nougat

  LG X venture: Το θωρακισμένο smartphone της εταιρείας με οθόνη 5.2” FHD και Android Nougat

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-05-23 10:39:23 | Πηγή: Techgear

  Η LG ανακοίνωσε επίσημα το X venture, το νέο θωρακισμένο smartphone της με κατασκευή πιστοποιημένη στα πρωτόκολλα MIL-STD 810G και IP68 για προστασία σε ακραίες θερμοκρασίες, πτώσεις, νερό (βάθος 1.5m για 30 λεπτά) και σκόνη. Επιπλέον, το LG X venture έρχεται με προεγκατεστημένη την εφαρμογή Outdoor Essentials, στην οποία συμπεριλαμβάνονται 6 χρήσιμα εργαλεία όπως βαρόμετρο, fitness tracker, πυξίδα και φακός.

  Όπως όλα τα θωρακισμένα smartphones, έτσι και το LG X venture διαθέτει τρία φυσικά κουμπιά πλοήγησης στην πρόσοψη, καθώς και ένα QuickButton στο πλάι για εύκολη διαχείριση της συσκευής με γάντια ή βρεγμένα/λασπωμένα χέρια. Ανάλογα με την πίεση που ασκεί ο χρήστης στο QuickButton εκτελούνται διαφορετικές ενέργειες — μικρή πίεση για ενεργοποίηση της εφαρμογής Outdoor Essentials, μεγαλύτερη για άνοιγμα των ρυθμίσεων και διπλό κλικ για ενεργοποίηση του Glove Mode. Το ευχάριστο είναι ότι ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ποιες εφαρμογές θα ανοίγουν με τα διάφορα πατήματα του QuickButton, ενώ σημειώνεται ότι λειτουργεί και με κλειστή την οθόνη.

  Σε πρώτη φάση, το LG X venture θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ, αλλά σύντομα θα το δούμε και στην Ευρώπη. Τιμή και διαθεσιμότητα θα ανακοινώνονται τοπικά ανά χώρα.

  [LG]

   

 • Ο πρώτος άνθρωπος ενδέχεται να ήταν Ευρωπαίος και όχι Αφρικανός

  Ο πρώτος άνθρωπος ενδέχεται να ήταν Ευρωπαίος και όχι Αφρικανός

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-23 08:55:34 | Πηγή: Skai
  Ο διαχωρισμός του ανθρώπινου είδους από τους ανθρωποειδείς πιθήκους ενδεχομένως να είχε ξεκινήσει μερικά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια νωρίτερα από ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Μάλιστα η διαδικασία αυτή ενδέχεται να είχε γίνει στην Ευρώπη και όχι στην Αφρική, όπως υποστήριζε μέχρι σήμερα η κρατούσα θεωρία.

  Αυτή η νέα υπόθεση παρουσιάζεται για πρώτη φορά σήμερα σε μια δημοσίευση στο περιοδικό «PLOS One» από ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Τυβίγγης υπό την Μαντλέν Μπέμε -ειδικότερα από το Κέντρο Ερευνών για την Εξέλιξη του Ανθρώπινου Είδους και της Παλαιοπεριβαλλοντολογίας (HEP).

  Η επιστημονική ομάδα βάσισε την έρευνά της σε δύο απολιθώματα που ήταν ήδη γνωστά και τα οποία μελετήθηκαν ενδελεχώς σε σχέση με τις περιβαλλοντικές συνθήκες που, βάσει υποθέσεων, επικρατούσαν πριν από πολλά εκατομμύρια χρόνια στα σημεία που εντοπίστηκαν τα απολιθώματα.

  Πού και πότε ακριβώς αναπτύχθηκαν τα πρώτα ανθρωποειδή δεν έχει ακόμη απολύτως ξεκαθαριστεί. Με βάση τα σημερινά δεδομένα ο χιμπατζής θεωρείται ο πλησιέστερος συγγενής του ανθρώπου. Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς η εξελικτική γραμμή των προγόνων των χιμπατζήδων και των ανθρωποειδών διαχωρίστηκε πριν από περίπου 5 με 7 εκατομμύρια χρόνια.

  Η ερευνητική ομάδα από την Τυβίγγη εστίασε τις μελέτες της στα τα δύο μοναδικά απολιθώματα του ανθρωποειδούς που είναι γνωστό επιστημονικά με την λατινική ονομασία Greacopithecus (γραικοπίθηκος). Ας σημειωθεί ότι στα ανθρωποειδή συγκαταλέγονται γενικά τόσο οι ανθρωποειδείς πίθηκοι (ή αλλιώς πονγκίδες) όσο και οι μακρινοί απόγονοι του ανθρώπου (προάνθρωποι).
  Τα δύο απολιθώματα που εξέτασε η ομάδα της Μ. Μπέμε βρέθηκαν το ένα στην Ελλάδα (πρόκειται για απολίθωμα κάτω γνάθου) και το άλλο στη Βουλγαρία (απολίθωμα δοντιού).

  Μετά από λεπτομερείς αναλύσεις, οι ερευνητές είναι σε θέση να υποθέσουν ότι ο Graecopithecus αποτελεί έναν άγνωστο μέχρι πρότινος πρόγονο του ανθρώπου (προάνθρωπο). Συγκεκριμένα παρατηρήθηκε ότι οι ρίζες των δοντιών του συμπλέκονται μεταξύ τους, κάτι που αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα του ανθρώπου και των μακρινών προγόνων του.

  Αντίθετα στους ανθρωποειδείς πιθήκους οι ρίζες των δοντιών είναι ξεκάθαρα διαχωρισμένες. «Μείναμε έκπληκτοι και εμείς οι ίδιοι από τα αποτελέσματα των ερευνών μας, διότι πρoάνθρωποι μέχρι πρόσφατα είχαν εντοπιστεί μόνο στην Αφρική, νότια της ερήμου Σαχάρας», ανέφερε ο Γιόχεν Φους, ένας από τους ερευνητές που συμμετείχαν στην έρευνα.

  Οι αναλύσεις των ιζημάτων, από τα οποία αποσπάσθηκαν τα συγκεκριμένα απολιθώματα, οδήγησαν τους επιστήμονες στην εκτίμηση ότι η κάτω γνάθος που εντοπίστηκε στην Ελλάδα είναι ηλικίας 7,175 εκατομ. ετών, ενώ το βουλγαρικό δόντι 7,24 εκατομ. ετών. Τα ευρήματα αυτά εκτιμάται ότι είναι ακόμη πιο παλιά κι από τα παλαιότερα ευρήματα αφρικανικού προανθρώπου, γνωστού στα λατινικά ως Sahelanthropus (Σαχελάνθρωπος), η ηλικία του οποίου υπολογίζεται μεταξύ 6 και 7 εκατομ. ετών.

  Η γερμανική επιστημονική ομάδα καταλήγει σήμερα στο ότι ο διαχωρισμός προανθρώπων και χιμπατζήδων έλαβε χώρα νωρίτερα σε σχέση με όσα ήταν γνωστά μέχρι σήμερα, και μάλιστα όχι στην Αφρική αλλά στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, εξαιτίας δραστικών κλιματικών μεταβολών που παρατηρήθηκαν εκεί την ίδια περίπου περίοδο. Μάλιστα στα ιζήματα που εντοπίστηκαν τα δύο απολιθώματα οι ερευνητές εντόπισαν και ίχνη κόκκινης, λεπτόκοκκης λάσπης, η οποία απαντάται στην έρημο. Μεταξύ άλλων εντόπισαν και διαφορετικά είδη αλάτων σε υψηλή περιεκτικότητα. Υποθέτουν ότι έχουν φτάσει εδώ από τη Β. Αφρική.

  «Τα στοιχεία αυτά μπορεί να προέρχονται από τη Σαχάρα, η οποία πριν από 7,2 εκατομμύρια χρόνια ήταν εξαπλωμένη (προς τον βορρά). Οι καταιγίδες της ερήμου μπορεί να μετέφεραν κόκκινη σκόνη με άλατα μέχρι τις βόρειες ακτές της τότε Μεσογείου», εξηγεί η Μ. Μπέμε. Επίσης είναι πιθανό, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι σφοδρές κλιματικές αλλαγές να δημιούργησαν στην Ευρώπη ένα κλίμα τύπου σαβάνας, κάτι που επιβεβαιώνεται από αντίστοιχα απολιθώματα φυτών.

  «Σε γενικές γραμμές οι έρευνες σκιαγραφούν από κλιματολογική άποψη την εικόνα μιας σαβάνας. Σε μια τέτοια εικόνα ταιριάζουν τα απολιθώματα του γκραικοπίθηκου, αλλά και απολιθώματα προγόνων της καμηλοπάρδαλης, της γαζέλας, της αντιλόπης, του ρινόκερου», αναφέρει τέλος από την πλευρά του ο Νικολάι Σπασόφ από την Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών, που συμμετείχε επίσης στην ίδια έρευνα.


  http://www.dw.com/el/εμφανίστηκε-ο-πρώτος-άνθρωπος-στην-ελλάδα/a-38941362?maca=gri-VEU-Volltext-SKAI-12173-html-copypaste
  Tags: ανθρωπολογία, διαχωρισμός, Αφρική, Ευρώπη
 • Facebook: Δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες για το ποιες αναρτήσεις λογοκρίνονται

  Facebook: Δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες για το ποιες αναρτήσεις λογοκρίνονται

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-22 17:01:47 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Οι διαχειριστές  ξεκαθαρίζουν πως «οι κατευθυντήριες οδηγίες είναι ιδιαίτερα ασαφείς» - Τι γίνεται με τα ευαίσθητα θέματα, πορνογραφία, αυτοτραυματισμούς, απειλές, κτλ  Τα κριτήρια που χρησιμοποιεί το Facebook σχετικά το ποιες αναρτήσεις χρηστών πρέπει να αφαιρούνται από την πλατφόρμα του, φαίνεται ότι προκαλεί σύγχυση στους εργαζομένους της εταιρείας, καθώς -όπως υποστηρίζουν ορισμένοι- οι κατευθυντήριες οδηγίες είναι ιδιαίτερα ασαφείς.
   
  Όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, και αφού περιήλθαν στην κατοχή της εγχειρίδια που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι της εταιρείας, τα κριτήρια που έχουν οριστεί για τον διαχωρισμό των αναρτήσεων που περιέχουν ακατάλληλο περιεχόμενο είναι «αντιφατικά» και «περίεργα». Στο δημοσίευμά της η εφημερίδα αναφέρει ότι οι συντονιστές του Facebook αισθάνονται «σύγχυση» αφού έχουν στη διάθεσή τους μόλις ελάχιστα δευτερόλεπτα για να αποφασίσουν εάν κάποια ανάρτηση μπορεί να παραμείνει ή πρέπει να διαγραφεί από την πλατφόρμα.
   
  Η Guardian υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή της τουλάχιστον 100 εγχειρίδια τα οποία χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των συντονιστών του Facebook, σχετικά με το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του το Facebook παραδέχεται ότι τα έγγραφα που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα είναι παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται εντός της εταιρείας.
   
  Τα εγχειρίδια καλύπτουν μια ευρεία σειρά ευαίσθητων θεμάτων, όπως ρητορική μίσους, πορνογραφική εκδίκηση, αυτοτραυματισμός, αυτοκτονία, κανιβαλισμός και βίαιες απειλές. Η βρετανική εφημερίδα κατάφερε να επικοινωνήσει με ορισμένους συντονιστές του Facebook, οι οποίοι αποκάλυψαν ότι οι πολιτικές που χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση του περιεχομένου των αναρτήσεων στο Facebook είναι «αντιφατικές» και «περίεργες». Όπως δήλωσαν οι ίδιοι, η διαδικασία λήψης αποφάσεων που έχουν σχέση με σεξουαλικό περιεχόμενο και αν αυτό μπορεί να παραμείνει ή όχι στην πλατφόρμα, προκαλεί σύγχυση.
   
  Σε δηλώσεις της η Μόνικα Μπίκερτ, επικεφαλής παγκόσμιας πολιτικής της ιστοσελίδας, δήλωσε ότι «εργαζόμαστε σκληρά ώστε να κάνουμε το Facebook όσο το δυνατόν πιο ασφαλές, ενώ παράλληλα κύριο μέλημά μας είναι η ελευθερία του λόγου». «Αυτό απαιτεί πολλή σκέψη για την απάντηση λεπτομερών και δύσκολων ερωτήσεων και η σωστή τοποθέτηση είναι κάτι που λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας», προσέθεσε η ίδια.
   
  Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι το Facebook εκτός από τους υπαλλήλους χρησιμοποιεί και ειδικούς αλγόριθμους οι οποίοι εξετάζουν αυτόματα αμφισβητούμενες δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα, ενώ ενθαρρύνει τους χρήστες να αναφέρουν δημοσιεύσεις τις οποίες θεωρούν ανάρμοστες. Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σκοπεύει να προχωρήσει στην πρόσληψη τουλάχιστον 3.000 επιπλέον υπαλλήλων για τον έλεγχο του περιεχομένου που αναρτάται στην πλατφόρμα της.
   
  Στο δημοσίευμά της η Guardian επικαλείται επίσης δηλώσεις εκπροσώπων του βρετανικού φιλανθρωπικού οργανισμού NSPCC, οι οποίοι αναφέρουν ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το Facebook είναι ιδιαίτερα «ανησυχητικός». «Πρέπει να προβούν σε περισσότερες ενέργειες από απλά την πρόσληψη 3.000 υπαλλήλων», δήλωσε εκπρόσωπος του οργανισμού. «Το Facebook και άλλες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να ελέγχονται ανεξάρτητα και να τους επιβάλλονται πρόστιμα όταν αποτυγχάνουν να κρατήσουν τα παιδιά και τους έφηβους ασφαλείς». Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Guardian: Οι μυστικοί κανόνες του Facebook σχετικά με σεξ, τρομοκρατία και βία

  Guardian: Οι μυστικοί κανόνες του Facebook σχετικά με σεξ, τρομοκρατία και βία

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-05-22 17:01:11 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Facebook: Το πρόστιμο δεν αλλάζει την απόφαση της Κομισιόν για εξαγορά του WhatsApp 18/05 16:05 Νέα μέτρα από το Facebook εναντίον ανεπιθύμητων ιστοσελίδων 11/05 18:12 Το Facebook πλησιάζει τα δύο δισ. μηνιαίους χρήστες και προσλαμβάνει 3.000 νέους εργαζομένους 04/05 20:27

  Τους μυστικούς κανόνες και κατευθυντήριες γραμμές του Facebook όσον αφορά στο τι μπορούν να ανεβάσουν στο κοινωνικό δίκτυο τα 2 δισ. χρήστες του αποκάλυψε ο Guardian, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με τον ρόλο και την ηθική του «βασιλιά» των social media.

  Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, εξετάστηκαν πάνω από 100 εκπαιδευτικά εγχειρίδια, spreadsheets και άλλα έγγραφα, που παρέχουν μια άνευ προηγουμένου εικόνα σχετικά με τον τρόπο που το Facebook επιλέγει να διαχειρίζεται ζητήματα που έχουν να κάνουν με βία, ρητορική μίσους, τρομοκρατία, πορνογραφία, ρατσισμό και αυτοτραυματισμούς. Ενδεικτικά, όπως σημειώνεται, υπάρχουν κατευθυντήριες ακόμα και για στήσιμο αθλητικών αγώνων και κανιβαλισμό.

  EURONEWS Διέρρευσαν μυστικοί κανόνες του Facebook

  Το συμπέρασμα που προκύπτει, όπως υπογραμμίζεται, είναι πως στο Facebook παλεύουν να ανταπεξέλθουν σε νέες προκλήσεις που εμφανίζονται συνέχεια, όπως πχ την περίπτωση του «revenge porn» (δημοσιοποίηση προσωπικού υλικού χωρίς τη συγκατάθεση των ατόμων που απεικονίζονται σε αυτό), καθώς και τον όλο και μεγαλύτερο όγκο δουλειάς με τον οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι moderators, οι οποίοι φαίνονται να αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω ασαφειών και παραδοξότητας σε κάποιες πολιτικές. Δεν αποτελεί έκπληξη το ότι οι γραμμές που υπάρχουν σχετικά με το σεξουαλικής φύσης περιεχόμενο είναι οι πιο πολύπλοκες.

  Σύμφωνα με ένα έγγραφο, το Facebook εξετάζει πάνω από 6,5 εκατομμύρια αναφορές την εβδομάδα σχετικά με πιθανά fake accounts. Επίσης, σε μια σειρά από χιλιάδες slides και φωτογραφίες, το κοινωνικό δίκτυο θέτει κανόνες που μπορεί να προκαλέσουν προβληματισμούς σε όσους εκτιμούν πως όλο και περισσότερο το Facebook γίνεται εκδότης υλικού, και ως εκ τούτου πρέπει να κάνει περισσότερα για να ελέγξει και απομακρύνει βίαιο περιεχόμενο, ρητορική μίσους κ.α.

  Ενδεικτικά, σε κάποια από τα έγγραφα που εξέτασε ο Guardian αναφέρονται τα εξής:

  -Σχόλια τύπου «ας πυροβολήσει κάποιος τον Τραμπ» θα έπρεπε να διαγράφονται, επειδή αποτελεί «προστατευόμενη κατηγορία», ως επικεφαλής κράτους. Ωστόσο, δεν απαγορεύεται να γράψει κάποιος πχ πώς σπας τον λαιμό ενός ανθρώπου ή να υβρίσει και να ευχηθεί θάνατο σε κάποιον άλλον, καθώς δεν θεωρούνται αξιόπιστες απειλές.

  -Τα βίντεο με βίαιους θανάτους δεν διαγράφονται πάντα, καθώς μπορούν να βοηθήσουν στην ενημέρωση του κοινού.

  -Κάποιες εικόνες μη σεξουαλικής κακοποίησης και εκφοβισμού παιδιών δεν χρειάζεται να διαγραφούν, εκτός και αν έχουν σαδιστικό ή επιδοκιμαστικό χαρακτήρα.

  -Εικόνες με κακοποιημένα ζώα μπορούν να διαμοιράζονται, εκτός από τις πλέον ακραίες εικόνες.

  -Η «χειροποίητη» τέχνη που επιδεικνύει γυμνό ή σεξουαλική δραστηριότητα επιτρέπεται, αλλά όχι η ψηφιακή.

  -Επιτρέπονται τα βίντεο με εκτρώσεις, αρκεί να μην υπάρχει γυμνό.

  -Επιτρέπεται το livestream αποπειρών αυτοτραυματισμού, επειδή το Facebook «δεν θέλει να λογοκρίνει ή να τιμωρήσει ανθρώπους που υποφέρουν».

  -Οποιοσδήποτε έχει πάνω από 100.000 followers σε μια πλατφόρμα social media θεωρείται δημόσιο πρόσωπο, οπότε δεν δικαιούται την πλήρη προστασία που έχουν οι απλοί χρήστες.

  Σε ένα από τα έγγραφα που διέρρευσαν, το Facebook αναγνωρίζει πως πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν βίαιη γλώσσα για να εκφράσουν την οργή τους online, και νιώθουν την ασφάλεια πως μπορούν να το κάνουν. «Πιστεύουν ότι το θέμα αυτό δεν θα τους επηρεάσει, και νιώθουν αδιαφορία για το πρόσωπο προς το οποίο εκτοξεύουν τις απειλές, εξαιτίας της έλλειψης ενσυναίσθησης που προκύπτει από την επικοινωνία μέσω συσκευών αντί της πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνίας. Γενικότερα, πάντως το Facebook φαίνεται να αποδέχεται πως «δεν παραβιάζει όλο το αμφιλεγόμενο υλικό τα στάνταρ της κοινότητάς μας».

  Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως τα έγγραφα υποδεικνύουν ότι το Facebook έχει θέσει νέες κατευθυντήριες σχετικά με το γυμνό μετά από την υπόθεση με την εμβληματική φωτογραφία του γυμνού κοριτσιού από τον πόλεμο του Βιετνάμ. Πλέον επιτρέπονται «αξιοσημείωτες ειδησεογραφικά εξαιρέσεις», στο πλαίσιο των κανόνων για τον «τρόμο του πολέμου», αλλά μπαίνει όριο σε εικόνες γυμνών παιδιών στο πλαίσιο του Ολοκαυτώματος.

  ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Facebook

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Σε σύγχυση οι συντονιστές του Facebook για τη διαχείριση «ευαίσθητων» θεμάτων

  Σε σύγχυση οι συντονιστές του Facebook για τη διαχείριση «ευαίσθητων» θεμάτων

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-22 16:53:30 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «Οι κατευθυντήριες οδηγίες είναι ιδιαίτερα ασαφείς», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι - Τα εγχειρίδια καλύπτουν μια ευρεία σειρά ευαίσθητων θεμάτων, όπως ρητορική μίσους, πορνογραφική εκδίκηση, αυτοτραυματισμός, αυτοκτονία, κανιβαλισμός και βίαιες απειλέςΤα κριτήρια που χρησιμοποιεί το Facebook σχετικά το ποιες αναρτήσεις χρηστών πρέπει να αφαιρούνται από την πλατφόρμα του, φαίνεται ότι προκαλεί σύγχυση στους εργαζομένους της εταιρείας, καθώς -όπως υποστηρίζουν ορισμένοι- οι κατευθυντήριες οδηγίες είναι ιδιαίτερα ασαφείς.
   
  Όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, και αφού περιήλθαν στην κατοχή της εγχειρίδια που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι της εταιρείας, τα κριτήρια που έχουν οριστεί για τον διαχωρισμό των αναρτήσεων που περιέχουν ακατάλληλο περιεχόμενο είναι «αντιφατικά» και «περίεργα». Στο δημοσίευμά της η εφημερίδα αναφέρει ότι οι συντονιστές του Facebook αισθάνονται «σύγχυση» αφού έχουν στη διάθεσή τους μόλις ελάχιστα δευτερόλεπτα για να αποφασίσουν εάν κάποια ανάρτηση μπορεί να παραμείνει ή πρέπει να διαγραφεί από την πλατφόρμα.
   
  Η Guardian υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή της τουλάχιστον 100 εγχειρίδια τα οποία χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των συντονιστών του Facebook, σχετικά με το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του το Facebook παραδέχεται ότι τα έγγραφα που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα είναι παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται εντός της εταιρείας.
   
  Τα εγχειρίδια καλύπτουν μια ευρεία σειρά ευαίσθητων θεμάτων, όπως ρητορική μίσους, πορνογραφική εκδίκηση, αυτοτραυματισμός, αυτοκτονία, κανιβαλισμός και βίαιες απειλές. Η βρετανική εφημερίδα κατάφερε να επικοινωνήσει με ορισμένους συντονιστές του Facebook, οι οποίοι αποκάλυψαν ότι οι πολιτικές που χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση του περιεχομένου των αναρτήσεων στο Facebook είναι «αντιφατικές» και «περίεργες». Όπως δήλωσαν οι ίδιοι, η διαδικασία λήψης αποφάσεων που έχουν σχέση με σεξουαλικό περιεχόμενο και αν αυτό μπορεί να παραμείνει ή όχι στην πλατφόρμα, προκαλεί σύγχυση.
   
  Σε δηλώσεις της η Μόνικα Μπίκερτ, επικεφαλής παγκόσμιας πολιτικής της ιστοσελίδας, δήλωσε ότι «εργαζόμαστε σκληρά ώστε να κάνουμε το Facebook όσο το δυνατόν πιο ασφαλές, ενώ παράλληλα κύριο μέλημά μας είναι η ελευθερία του λόγου». «Αυτό απαιτεί πολλή σκέψη για την απάντηση λεπτομερών και δύσκολων ερωτήσεων και η σωστή τοποθέτηση είναι κάτι που λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας», προσέθεσε η ίδια.
   
  Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι το Facebook εκτός από τους υπαλλήλους χρησιμοποιεί και ειδικούς αλγόριθμους οι οποίοι εξετάζουν αυτόματα αμφισβητούμενες δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα, ενώ ενθαρρύνει τους χρήστες να αναφέρουν δημοσιεύσεις τις οποίες θεωρούν ανάρμοστες. Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σκοπεύει να προχωρήσει στην πρόσληψη τουλάχιστον 3.000 επιπλέον υπαλλήλων για τον έλεγχο του περιεχομένου που αναρτάται στην πλατφόρμα της.
   
  Στο δημοσίευμά της η Guardian επικαλείται επίσης δηλώσεις εκπροσώπων του βρετανικού φιλανθρωπικού οργανισμού NSPCC, οι οποίοι αναφέρουν ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το Facebook είναι ιδιαίτερα «ανησυχητικός». «Πρέπει να προβούν σε περισσότερες ενέργειες από απλά την πρόσληψη 3.000 υπαλλήλων», δήλωσε εκπρόσωπος του οργανισμού. «Το Facebook και άλλες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να ελέγχονται ανεξάρτητα και να τους επιβάλλονται πρόστιμα όταν αποτυγχάνουν να κρατήσουν τα παιδιά και τους έφηβους ασφαλείς». Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Δωρεάν εργαλεία από την ESET για την καταπολέμηση των πρόσφατων ransomware

  Δωρεάν εργαλεία από την ESET για την καταπολέμηση των πρόσφατων ransomware

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2017-05-22 14:47:02 | Πηγή: Techgear

  Η ESET ανακοίνωσε τη διάθεση δύο χρήσιμων εργαλείων για την καταπολέμηση των κρουσμάτων από τις πρόσφατες επιθέσεις ransomware, συμπεριλαμβανομένου του WannaCry (WannaCryptor) καθώς και μίας παραλλαγής του διαβόητου ransomware Crysis ransomware, που ευθύνεται για την προσθήκη των επεκτάσεων .wallet και .onion στα αρχεία που μολύνει.

  Το πρώτο εργαλείο – EternalBlue Vulnerability Checker, εξετάζει αν τα Windows διαθέτουν τα κατάλληλα patch ώστε να μην μολυνθούν από το exploit EternalBlue, το οποίο βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη εκστρατεία εξάπλωσης του ransomware WannaCry και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για την εξάπλωση λογισμικού που στοχεύει σε εξόρυξη κρυπτονομίσματων (cryptocurrency) και άλλων κακόβουλων προγραμμάτων.

  Η λειτουργία ανίχνευσης του EternalBlue exploit (CVE-2017-0144) είχε προστεθεί από τις 25 Απριλίου στην πλατφόρμα της ESET, πριν το ξέσπασμα του WannaCry.
  Το δεύτερο εργαλείο που διαθέτει η ESET είναι ένα ransomware decryptor για τους χρήστες που έχουν πέσει θύματα μιας παραλλαγής του ransomware Crysis, η οποία χρησιμοποιεί τις επεκτάσεις .wallet και .onion στα κρυπτογραφημένα αρχεία. Τα κλειδιά δημοσιεύθηκαν στις 18 Μαΐου από τα φόρουμ του BleepingComputer.com.

  Και τα δύο εργαλεία διατίθενται δωρεάν στη σελίδα της ESET.

  EternalBlue Vulnerability Checker

  Crysis .wallet/.onion decryptor 

 • Τηγανητές πατάτες στο διάστημα; Το τμήμα Χημείας του ΑΠΘ πειραματίζεται...

  Τηγανητές πατάτες στο διάστημα; Το τμήμα Χημείας του ΑΠΘ πειραματίζεται...

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-22 14:08:13 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Απαντήσεις σε δύο πειραματισμούς: στο φαινόμενο του βρασμού σε πορώδη μέσα και στο τηγάνισμα πατάταςΘα μπορούσαν οι αστροναύτες να έχουν μια μερίδα ζεστές τηγανητές πατάτες στο διάστημα; Και γιατί το φαινόμενο του τηγανίσματος, δηλαδή το βράσιμο πατάτας σε καυτό ελαιόλαδο, να απασχολήσει την επιστημονική κοινότητα; Η απάντηση είναι "ναι, μπορούμε να τηγανίσουμε εξίσου και σε έλλειψη βαρύτητας", κάτι που αν ακούγεται ευνόητο για τις γήινες διαδικασίες, ήταν -λόγω της βαρύτητας- "γρίφος" σε ό,τι αφορά το Διάστημα.
     
  Η τετραμελής ομάδα του τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, που συμμετέχει επί σειρά ετών στα γνωστά πειράματα παραβολικών πτήσεων (σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), επέστρεψε πριν δύο μέρες από το Μπορντό της Γαλλίας, με απαντήσεις σε δύο πειραματισμούς: στο φαινόμενο του βρασμού σε πορώδη μέσα και στο τηγάνισμα πατάτας.


     
  Στο πρώτο πείραμα χρησιμοποιήθηκαν πορώδη υλικά, κεραμικά και μεταλλικά, σε συνθήκες βρασμού σε έλλειψη βαρύτητας, προκειμένου να διαπιστωθεί η συμπεριφορά τους στην αλλαγή θερμότητας. Τα συμπεράσματα έχουν εφαρμογή σε μια σειρά από βιομηχανικές εφαρμογές, καθώς θα μπορέσουν να παραχθούν αποδοτικότερα συστήματα ψύξης ηλεκτρονικών μηχανημάτων, που αφορούν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αεροσκάφη, δορυφόρους κ.α., όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της ομάδας του τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, καθηγητής Θεόδωρος Καραπάντσιος.
     
  "Ο βρασμός είναι η βασική διεργασία που απορροφά μεγάλες ποσότητες θερμότητας, ακαριαία και σε μικρές διατάξεις, δηλαδή έχουμε γρηγορότερη επαγωγή θερμότητας και με λιγότερο κόστος" είπε χαρακτηριστικά.
     
  Συγγενικό του πειράματος αυτού είναι και το τηγάνισμα της πατάτας σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. Ήταν άξιο απορίας μέχρι σήμερα, αν η διάχυση - οι φυσαλίδες που ξεκολλούν από την πατάτα κατά το τηγάνισμα και ανεβαίνουν στην επιφάνεια, λόγω άνωσης από την βαρύτητα - λειτουργεί εξίσου και σε έλλειψη βαρύτητας. Σε αυτή την περίπτωση οι φυσαλίδες εκτινάσσονται στο λάδι και έτσι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Με άλλα λόγια οι μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές στο διάστημα θα μπορούν να γεύονται τηγανητά εδέσματα κατά την μακροχρόνια παραμονή τους μακριά από τη γη.
     
  Ενδιαφέρον της NASA και της ESA για τις τηγανητές πατάτες
     
  Η προηγούμενη μακροχρόνια εμπειρία της ομάδας Χημείας του ΑΠΘ, γύρω από τη συμπεριφορά των φυσαλίδων στο διάστημα, δεν θα μπορούσε να την αφήσει μακριά από τις αγαπημένες απολαύσεις των αστροναυτών. Μια από αυτές, όπως οι ίδιοι έχουν αναφέρει για όσα θα ήθελαν να μπορούν να τρώνε κατά την διάρκεια μεγάλης διάρκειας αποστολών τους, είναι οι τηγανητές πατάτες. Έτσι οι μεγάλοι διαστημικοί οργανισμοί, NASA και ESA, άρχισαν να στρέφουν το ενδιαφέρον προς την κατεύθυνση της ικανοποίησης πλέον ορισμένων επιθυμιών του προσωπικού τους, ιδιαίτερα μάλιστα όταν ελπίζουν ότι κάποτε στο μέλλον οι επανδρωμένες αποστολές θα αφορούν "κοινούς ανθρώπους".
     
  Ήδη γίνονται πειράματα πάνω στο ψήσιμο του καφέ και έπονται αντίστοιχα για το ψωμί και την μπύρα, ενώ και ο ρουχισμός των αστροναυτών με άνετα και επαρκή υφάσματα για χρήση εντός και εκτός διαστημοπλοίων, βρίσκεται στις προτεραιότητες των επιστημονικών ομάδων.
     
  "Όταν για παράδειγμα μια αποστολή στον 'Αρη μπορεί να διαρκέσει το λιγότερο 1,5 με 2 χρόνια, σε ένα εχθρικό περιβάλλον και χωρίς σίγουρη επιστροφή, το ψυχολογικό κομμάτι των επανδρωμένων αποστολών είναι πολύ σημαντικό. Ωφελούν, λοιπόν, όλα όσα θυμίζουν τις γήινες συνήθειες και συνθήκες" εξήγησε ο κ.Καραπάντσιος. Εξάλλου, πρόσθεσε ότι οι διαστημικοί οργανισμοί θα ήθελαν να παρατείνουν την παραμονή των αστροναυτών σε τόσο δαπανηρές αποστολές, για οικονομικούς λόγους.
     
  Πάντως, για όσους το κίνητρο αυτό ακούγεται μικρό, το τηγάνισμα πατάτας στο διάστημα, έχει και πρακτικά οφέλη στην γήινη καθημερινότητα, καθώς η καλύτερη κατανόηση του φαινομένου, οδηγεί στην παραγωγή αποτελεσματικότερων φριτέζων, οικιακών και βιομηχανικών.
     
  Η ESA, οι παραβολικές πτήσεις και το ΑΠΘ
     
  Η ομάδα του τμήματος Χημείας του ΑΠΘ συμμετείχε στην 66η καμπανιά παραβολικών πτήσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. Πρόκειται για ειδικές πτήσεις με ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος Airbus A310 το όποιο ανεβαίνει σε ύψος 10 χιλιομέτρων, σβήνει τον κινητήρα του και «βουτά» για περίπου μισό λεπτό, καλύπτοντας απόσταση σχεδόν 2 χιλιόμετρων. Κατά τη διάρκεια της πτώσης δημιουργούνται συνθήκες έλλειψης βαρύτητας μέσα στο αεροσκάφος. Σε εκείνο το χρονικό διάστημα γίνονται πειράματα από τους επιβαίνοντες επιστήμονες, στις ειδικές διατάξεις που έχουν φέρει από τα πανεπιστήμια τους και έχουν εγκαταστήσει στο εσωτερικό του αεροσκάφους. Οι πτήσεις έχουν διάρκεια τρεις ήμερες. Κάθε ημέρα γίνονται 31 συνεχόμενες βουτιές και πραγματοποιούνται πειράματα σε κάθε βουτιά του αεροσκάφους μέσα στο μισό λεπτό που δεν υπάρχει βαρύτητα.


     
  Είναι η 10η φορά που το τμήμα Χημείας του ΑΠΘ συμμετέχει με πειράματα σε παραβολικές πτήσεις της ESA και είναι η μόνη ελληνική ομάδα που κάνει τέτοια πειράματα, στο πλαίσιο ερευνητικών έργων χρηματοδοτούμενων από τον ΕΟΔ. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Lunar: Ένα εντυπωσιακό φιλμ μικρού μήκους για το ταξίδι στη Σελήνη με φωτογραφίες της NASA [Video]

  Lunar: Ένα εντυπωσιακό φιλμ μικρού μήκους για το ταξίδι στη Σελήνη με φωτογραφίες της NASA [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2017-05-22 13:11:57 | Πηγή: Techgear

  Εν έτει 1957 ο Ψυχρός Πόλεμος και η μάχη των εντυπώσεων μεταφέρθηκε στο Διάστημα, με τους Σοβιετικούς να θέτουν το πρώτο ανθρώπινο κατασκεύασμα σε τροχιά, τον δορυφόρο Sputnik, για να ακολουθήσει μετά από 2 χρόνια ο Yuri Gagarin ως ο πρώτος άνθρωπος που βρέθηκε έξω από τη Γη. Αυτές οι ενέργειες χτύπησαν τον εγωϊσμό των ΗΠΑ με αποτέλεσμα ο John Kennedy να ανακοινώσει το 1961 ότι θα στείλει Αμερικανούς αστροναύτες στη Σελήνη και ουσιαστικά να ξεκινήσει το Apollo Project της NASA.

  Η διαστημική υπηρεσία δημοσίευσε μόλις πριν από 2 χρόνια χιλιάδες φωτογραφίες από τις αποστολές του προγράμματος Apollo, οι οποίες αποτέλεσαν το κατάλληλο υλικό για τον Christian Stangl έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό φιλμ μικρού μήκους με τίτλο “LUNAR”. Χρειάστηκε 18 μήνες για να ολοκληρώσει το μοντάρισμα τους, ενώ η μουσική αποτελεί σύνθεση του αδερφού του Wolfgang.

   

 • Google Daydream 2.0: Η νέα πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας με ενδιαφέρουσες λειτουργίες

  Google Daydream 2.0: Η νέα πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας με ενδιαφέρουσες λειτουργίες

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-05-22 12:46:22 | Πηγή: Techgear

  Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Google I/O 2017 η εταιρεία παρουσίασε τη δεύτερη έκδοση της πλατφόρμας εικονικής πραγματικότητας Daydream, η οποία φυσικά θα υποστηρίζεται από τα αυτόνομα VR headsets που ετοιμάζουν οι συνεργάτες της (HTC, Lenovo κ.ά.)

  Η πλατφόρμα Google Daydream 2.0 έχει την κωδική ονομασία “Euphrates” και ο πρωταρχικός στόχος της είναι να διευκολύνει ακόμη την εμπειρία χρήσης. Ένα από τα σημαντικότερα νέα χαρακτηριστικά είναι η ενσωμάτωση του Chrome VR για πλοήγηση στο διαδίκτυο μέσα από το περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας.

  Ακόμη, οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από 150 VR εφαρμογές μέσα από την πλατφόρμα, θα έχουν τη δυνατότητα λήψης screenshot και διαμοιρασμό τους στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και την επιλογή να στέλνουν την εικόνα (cast) από το περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας στην τηλεόραση τους έτσι ώστε να βλέπουν και οι άλλοι χρήστες χωρίς να φορούν VR headset.

  Οι νέες λειτουργίες της πλατφόρμας Google Daydream 2.0 θα είναι διαθέσιμες μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

 • LG 65SJ950V: Η νέα Super UHD 4K TV της εταιρείας με προηγμένη τεχνολογία Nano Cell

  LG 65SJ950V: Η νέα Super UHD 4K TV της εταιρείας με προηγμένη τεχνολογία Nano Cell

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2017-05-22 12:03:05 | Πηγή: Techgear

  [Δ.Τ.]

  Η LG παρουσιάζει τη νέα SUPER UHD 4K τηλεόραση 65 ιντσών (μοντέλο 65SJ950V) στην Ελλάδα. Με την τεχνολογία Nano Cell και τη μοναδική χρωματική ακρίβεια που αυτή προσφέρει, ο κάτοχος της τηλεόρασης 65SJ950V της σειράς SUPER UHD 4K θα είναι σε θέση να απολαύσει μία καθηλωτική εμπειρία προβολής με περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο χρώματα.

  Η τεχνολογία Nano Cell προσφέρει απόλυτα ρεαλιστική προβολή εικόνων, με εξαιρετική λεπτομέρεια και ακρίβεια στα χρώματα, επιτρέποντας παράλληλα ευρύτερη γωνία θέασης. Χάρη σε αυτή την τεχνολογία, μειώνονται δραματικά οι περιπτώσεις αλλοίωσης των χρωμάτων, αστάθειας της εικόνας και άλλων θεμάτων υποβάθμισης του χρώματος. Η τεχνολογία Nano Cell μειώνει επίσης τη λάμψη φωτός, ακόμα και όταν η οθόνη βρίσκεται σε περιβάλλον με έντονο φωτισμό, διατηρώντας την υψηλή ποιότητα της εικόνας.

  Τα εξαιρετικά χρώματα και η αντίθεση της τηλεόρασης LG 65SJ950V SUPER UHD εξασφαλίζουν μεγαλύτερες γωνίες θέασης και έτσι ο χρήστης μπορεί να απολαύσει την προβολή από οποιαδήποτε θέση, καθώς η τεχνολογία Nano Cell ενισχύει τη χρωματική σταθερότητα σε όλους τους άξονες. Επιπλέον, το μοντέλο υποστηρίζει περιεχόμενο HDR με τεχνολογία Dolby Vision, ενώ είναι συμβατή και με τα γενικά πρότυπα HDR10 και HLG.

  Το ενσωματωμένο σύστημα ηχείων που διαθέτουν οι τηλεοράσεις της σειράς SUPER UHD της LG έχει σχεδιαστεί από κοινού από τους κορυφαίους ειδικούς ήχου της harman/kardon, και έχει προσαρμοστεί ώστε να παρέχει κρυστάλλινο, δυνατό και πλήρους φάσματος ήχο στο σαλόνι. Εκτός από τον εξαιρετικό ήχο, η κομψή εμφάνιση της τηλεόρασης SUPER UHD μαγνητίζει τα βλέμματα ακόμα και όταν είναι σβηστή. Το ξεχωριστό μεταλλικό σώμα της συνδυάζει απλή γραμμή και κομψές καμπύλες όπως καμία άλλη τηλεόραση.

  Τέλος, η webOS Smart TV πλατφόρμα κάνει την τηλεόραση απίστευτα φιλική προς τον χρήστη. H LG webOS 3.5 είναι εξοπλισμένη με βελτιώσεις για ευκολότερο έλεγχο και ταχύτερη πρόσβαση όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί το αναβαθμισμένο Magic Remote και τη λειτουργία Magic Link.

   

 • HTC: Έκλεισε 20 χρόνια ζωής και το γιορτάζει με ματιές στο παρελθόν και το μέλλον [Video]

  HTC: Έκλεισε 20 χρόνια ζωής και το γιορτάζει με ματιές στο παρελθόν και το μέλλον [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-05-22 11:54:30 | Πηγή: Techgear

  Σίγουρα δεν διανύει τις καλύτερες ημέρες της αυτόν τον καιρό, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η HTC είναι από τους πιο συνεπείς κατασκευαστές φορητών συσκευών τηλεφώνων (και όχι μόνο). Η εταιρεία από την Ταϊβάν έκλεισε την περασμένη εβδομάδα 20 χρόνια ζωής, συγκεκριμένα στις 15 Μαΐου, και γιορτάζει την “ενηλικίωση” της με ένα video-αναδρομή στο παρελθόν και με ματιές στο μέλλον.

  Μη ξεχνάτε ότι η HTC ήταν υπεύθυνη για την κατασκευή του πρώτου Android smartphone στον κόσμο, το HTC G1, και για αρκετά χρόνια κατέγραφε αξιοσημείωτες πωλήσεις. Πλέον προσπαθεί να βρεθεί ξανά στις κορυφαίες θέσεις με τη σειρά U (U11, U Ultra και U Play), κάτι που θα το μάθουμε στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τρέχοντος τριμήνου.

   

 • Ρομποτικός εξωσκελετός βοηθά τους ηλικιωμένους να μην πέφτουν

  Ρομποτικός εξωσκελετός βοηθά τους ηλικιωμένους να μην πέφτουν

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-22 10:01:47 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Η ρομποτική συσκευή βοηθά τους ηλικιωμένους, αναπήρους και άλλους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να ξαναβρούν την ισορροπία τους μετά την ξαφνική απώλειά της λόγω γλιστρήματος ή άλλης αιτίαςΤον πρώτο «έξυπνο» φορητό εξωσκελετό που αναγνωρίζει πότε ένας άνθρωπος χάνει την ισορροπία του, αποτρέποντας έτσι μία πτώση, δημιούργησαν Ελβετοί και Ιταλοί επιστήμονες.

  Η ρομποτική συσκευή με την ονομασία «Active Pelvis Orthosis» (APO), βοηθά τους ηλικιωμένους, αναπήρους και άλλους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να ξαναβρούν την ισορροπία τους μετά την ξαφνική απώλειά της λόγω γλιστρήματος ή άλλης αιτίας.

  Οι ερευνητές της Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής της Λωζάννης (EPFL) και της Σχολής της Αγίας 'Αννας στην Πίζα, με επικεφαλής τον καθηγητή Σιλβέστρο Μικέρα, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Scientific Reports».

  Ο ελαφρύς εξωσκελετός χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο για να ανιχνεύει την παραμικρή απώλεια ισορροπίας και να εφαρμόζει μια αντισταθμιστική ώθηση στους γοφούς προκειμένου να επαναφέρει την ισορροπία.

  Η συσκευή δοκιμάσθηκε με επιτυχία σε οκτώ ανθρώπους με μέση ηλικία 69 ετών και σε δύο ακρωτηριασμένους από το γόνατο και πάνω.

  Οι πτώσεις είναι μια από τις κυριότερες αιτίες αναπηρίας ή και θανάτου στους ηλικιωμένους. Ο εξωσκελετός, που φοριέται από τη μέση και κάτω και προσαρμόζεται σε κάθε ασθενή μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε άτομα προχωρημένης ηλικίας, με αναπηρία ή με νευρολογικά προβλήματα.


   
  Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Σάλος με το Facebook: Επιτρέπονται απειλές, βίντεο αυτοτραυματισμού και βασανισμού ζώων!

  Σάλος με το Facebook: Επιτρέπονται απειλές, βίντεο αυτοτραυματισμού και βασανισμού ζώων!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-22 07:17:50 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Απαγορεύει το γυμνό ακόμα και στην Τέχνη, αλλά επιτρέπει τέτοιου είδους ενέργειες - Πώς δικαιολογεί το κοινωνικό δίκτυο την στάση τουΣάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στην διαδικτυακή κοινότητα με τις αποκαλύψεις περί του τι επιτρέπει και τι απαγορεύει το Facebook. Σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα του κοινωνικού δικτύου, κάθε διαχειριστής της ιστοσελίδας που επιβλέπει το περιεχόμενό της έχει οδηγία να επιτρέπει και να μην διαγράφει αναρτήσεις που περιέχουν απειλές κατά της ζωής, βίντεο που δείχνουν αυτοτραυματισμούς αλλά και φωτογραφίες βασανισμού ζώων - την ώρα μάλιστα που κάθε εικόνα γυμνού, ακόμα και όταν θεωρείται Τέχνη, απαγορεύεται! 

  Η οδηγία προς το προσωπικό του ιντερνετικού κολοσσού είναι σαφής: Μην διαγράφετε τέτοιου είδους περιεχόμενο. Μεταξύ άλλων, επιτρέπονται ακόμα αναρτήσεις που παραπέμπουν σε βίντεο με βίαιους θανάτους, καθώς βάσει του σκεπτικού των ιθυνόντων «μπορεί να είναι χρήσιμες στην αφύπνιση της κοινωνίας». Όσον αφορά στις απειλές θανάτου, οι διαχειριστές μπορούν να τις επιτρέπουν, εφόσον κρίνουν πως δεν είναι «αυθεντικές» ή «αξιόπιστες». 

  Στο εσωτερικό έγγραφο αναφέρονται και παραδείγματα επιτρεπτών εκφράσεων: «Αντε γ... και ψόφα», «το κοριτσάκι πρέπει να μην μιλήσει, πριν ο μπαμπάς της της σπάσει τη μούρη», «ελπίζω κάποιος να σε σκοτώσει»! 

  Η λίστα όσων επιτρέπονται στο Facebook: 
  «Γενικές» απειλές θανάτου Φωτογραφίες κακοποίησης ή βασανισμού ζώων «Φτιαγμένες» φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου Βίντεο που δείχνουν έκτρωση (χωρίς να φαίνεται γυμνό) Βίντεο ζωντανής μετάδοσης αυτοτραυματισμού

  Οι αποκαλύψεις, που έγιναν από την βρετανική εφημερίδα «The Guardian», λένε ακόμα πως φωτογραφίες μη σεξουαλικής σωματικής κακοποίησης δεν χρειάζεται να διαγράφονται, εκτός αν υπάρχει στοιχείο σαδισμού, βάσει της λογικής που λέει ότι έτσι το θύμα έχει περισσότερες πιθανότητες να σωθεί... 

  Το Facebook έχει σήμερα δύο δισεκατομμύρια χρήστες και οι διαχειριστές του ανατρέχουν σε περισσότερα από 100 εγχειρίδια για την χρήση του. Πολλοί λένε πάντως πως το κοινωνικό δίκτυο έχει χάσει τον έλεγχο, καθώς μεγάλωσε πάρα πολύ και πάρα πολύ απότομα. 

  Από την πλευρά του Facebook, η επικεφαλής διεθνούς πολιτικής Μόνικα Μπίκερτ δήλωσε: «Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να κρατάμε τον κόσμο ασφαλή. Εκτός του ότι επενδύουμε σε προσωπικό, δημιουργούμε και καλύτερα εργαλεία για να διατηρούμε την κοινότητά μας ασφαλή. Θα είναι σύντομα ευκολότερη η αναφορά προβλημάτων και οι διαχειριστές μας θα αξιολογούν πιο γρήγορα τα ποστ που παραβιάζουν τους κανόνες μας». Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Meet Harmony: A sex doll with 18 personalities! (photos-video)

  Meet Harmony: A sex doll with 18 personalities! (photos-video)

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-21 14:31:53 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  She can have an orgasm!Proto Thema Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Έρχεται η Harmony: Η κούκλα του σεξ που θα έχει μέχρι και οργασμό!

  Έρχεται η Harmony: Η κούκλα του σεξ που θα έχει μέχρι και οργασμό!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-21 13:58:46 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Οι κούκλες θα εξατομικεύονται στις προτιμήσεις του κατόχου, διαθέτοντας ταυτοχρόνως προσωπικότητα - H κούκλα θα θυμάται τα γενέθλιά του αλλά και την αγαπημένη του μουσική, φαγητό και ταινίεςΤα ρομπότ του σεξ καθιερώνονται ολοένα και περισσότερο, καθώς η τεχνολογία φαίνεται να κόβει κι εδώ δεσμούς με τα παλιά. Μια τεχνητή μορφή ζωής θα βγει στην αγορά όχι για τις δουλειές του σπιτιού ή για κάποια βιομηχανική χρήση, παρά για την απόλυτη σεξουαλική ικανοποίηση του ανθρώπου.  Το νέο προϊόν θα μπορεί μάλιστα να κορυφώνει κατά την ερωτική πράξη, δίνοντας προφανώς στον άνθρωπο γερές δόσεις αυτοπεποίθησης.

  Οι κούκλες θα εξατομικεύονται στις προτιμήσεις του κατόχου, διαθέτοντας ταυτοχρόνως προσωπικότητα. Προσωπικότητα που θα περιστρέφεται φυσικά γύρω από τον άνθρωπο: η κούκλα θα θυμάται τα γενέθλιά του αλλά και την αγαπημένη του μουσική, φαγητό και ταινίες!  Το ρομπότ θα ελέγχεται από μια εφαρμογή, με την οποία θα μπορείς να κατεβάζεις διάφορες προσωπικότητες: η κούκλα θα γίνεται έτσι ζηλιάρα, εκνευριστική και ντροπαλή ή ειλικρινής, διανοούμενη, καλή και ερωτική. «Η κοπέλα που ονειρευόσουν μια ζωή», όπως μας λέει η RealDoll για την πρωτοποριακή Harmony 2.0.

  Η οποία ωστόσο μόνη φτηνή δεν θα είναι, καθώς όλη αυτή η τεχνολογία θα στείλει την τιμή της ως και τα 15.000 ευρώ!
  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Το άστρο της Τάμπι άρχισε και πάλι να χάνει τη φωτεινότητά του

  Το άστρο της Τάμπι άρχισε και πάλι να χάνει τη φωτεινότητά του

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-20 11:54:52 | Πηγή: Skai
  Το πιο διάσημο πλέον άστρο του γαλαξία μας λόγω της παράξενης συμπεριφοράς του -που μερικοί θεωρούν ότι υποκρύπτει δάκτυλο... εξωγήινων- άρχισε πάλι την Παρασκευή να κάνει «τα δικά του», μειώνοντας ξανά τη φωτεινότητά του χωρίς εμφανή φυσική αιτία.

  Το άστρο KIC 8462852, γνωστότερο ως «άστρο της Τάμπι» από το υποκοριστικό όνομα της αστρονόμου Ταμπίθα Μπογιατζιάν του Πανεπιστημίου Γιέηλ που το ανακάλυψε το 2015 με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου «Κέπλερ» της NASA, βρίσκεται σε απόσταση 1.300 ετών φωτός από τη Γη, στην κατεύθυνση του αστερισμού του Κύκνου.

  Το άστρο ξαφνικά και κατά περιόδους μειώνει τη φωτεινότητά του (έως 22% το 2016), για να επανέλθει αργότερα στην κανονική λάμψη του. Ορισμένοι έχουν προτείνει ότι αυτή η αυξομείωση της λάμψης μπορεί να οφείλεται σε κάποια τεράστια κατασκευή (διαστημόπλοιο ή κάτι άλλο) εξωγήινου πολιτισμού, που «τραβά» ενέργεια από το άστρο.

  'Αλλοι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν κάποια πειστική φυσική εξήγηση, αλλά έως τώρα δεν τα έχουν καταφέρει. Έχουν προταθεί διάφορες θεωρίες, όπως ότι το άστρο διαθέτει μια δική του ιδιόμορφη εσωτερική δυναμική ή ότι περιβάλλεται από ένα σμήνος αστεροειδών ή από κάποιον μεγάλο εξωπλανήτη που κατά καιρούς το κρύβουν εν μέρει από τους γήινους παρατηρητές.

  Όμως καμία εξήγηση δεν έχει γίνει καθολικά αποδεκτή μέχρι σήμερα, κυρίως επειδή η αυξομείωση της φωτεινότητας του άστρου δεν ακολουθεί κάποιο προβλέψιμο περιοδικό κύκλο, αλλά γίνεται ακανόνιστα μέσα στο χρόνο. Έτσι, οι επιστήμονες δεν μπορούν να προβλέψουν ούτε πότε θα ξεκινήσει πάλι την περίεργη συμπεριφορά του, ούτε πόσο αυτή θα διαρκέσει.

  Αυτή τη φορά, μόλις έγινε αντιληπτό ότι άρχισε η νέα φάση μείωσης της φωτεινότητας του άστρου (ήδη έχει χάσει το 3% της λάμψης του), το νέο διαδόθηκε σαν αστραπή στη διεθνή αστρονομική κοινότητα και ήδη πολλά τηλεσκόπια σε όλο τον κόσμο στρέφονται το ένα μετά το άλλο προς το «άστρο της Τάμπι» για να το μελετήσουν, ενώ στο «χορό» έχουν μπει ακόμη και ερασιτέχνες αστρονόμοι.

  Σχετικά Άρθρα

  Έχει εξωγήινους το μυστηριώδες «άστρο της Τάμπι»; Tags: άστρο της Τάμπι, φωτεινότητα, εξωγήινοι
 • Έρευνα: 1 στους 4 «τσεκάρει» πάνω από 100 φορές το κινητό του

  Έρευνα: 1 στους 4 «τσεκάρει» πάνω από 100 φορές το κινητό του

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-19 18:56:43 | Πηγή: Skai
  Οι άνδρες και οι γυναίκες 20 έως 40 ετών παρουσιάζουν σε μεγάλο βαθμό συμπτώματα εθισμού στα κινητά τους τηλέφωνα, σύμφωνα με νέα διεθνή έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία B2X σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilian του Μονάχου.

  Οι Millennials (όσοι δηλαδή έχουν γεννηθεί από το 1980 έως το 2000) ξοδεύουν περισσότερες από 5 ώρες με το κινητό τους τηλέφωνο, σε ποσοστό 25%, ενώ το 50% δεν πέφτει κάτω από τις 3 ώρες ημερησίως. Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι ένας στους τέσσερις κοιτάζει το κινητό του περισσότερες από 100 φορές την ημέρα.

  «Η εξάρτησή μας από τα κινητά τηλέφωνα εντείνεται διαρκώς και αρκετοί νέοι πλέον είναι κυριολεκτικά εθισμένοι στις φορητές συσκευές τους», υπογραμμίζει ο καθηγητής Τόμας Χες.  «Αχώριστοι»


  Για να αποτυπώσουν την σχέση εξάρτησης των millennials με τα κινητά τους, οι ερευνητές έθεσαν στους συμμετέχοντες μία σειρά από υποθετικά σενάρια και θεωρητικά κίνητρα, με αντάλλαγμα να εγκαταλείψουν το κινητό τους - όχι για πάντα - αλλά για έναν μόλις μήνα.

  Όπως προκύπτει, ούτε η αύξηση 10% στο μισθό τους είναι αρκετή, αφού το 56% των ερωτηθέντων προτιμά να μείνει με τα ίδια λεφτά από το να στερηθεί το smartphone για 30 ημέρες. 

  Αντίστοιχα το 50% προτιμά να μην κλειδώσει το κινητό του στο συρτάρι για έναν μήνα, ακόμα κι αν λάβει ως αποζημίωση μία επιπλέον εβδομάδα άδειας από την δουλειά του.

  Μάλιστα το 41% δεν θα εγκατέλειπε το κινητό του για ένα μήνα, ούτε για 1.000 δολάρια μετρητά, ενώ το 28% των ερωτηθέντων δεν θα το άφηνε για ένα μήνα ακόμη κι αν τους προσφερόταν δωρεάν ταξίδι με όλα τα έξοδα πληρωμένα, στον προορισμό των ονείρων του.

  «Τα πάντα εκτός από αυτό»

  Όταν οι ερευνητές «πίεσαν» ακόμα περισσότερο τους χρήστες, εκείνοι παραδέχθηκαν πως θα προτιμούσαν να αποχωριστούν για μία εβδομάδα την οικογένειά τους, τα γλυκά, τους φίλους τους, τα κατοικίδιά τους, ακόμα και το σεξ, αντί να αφήσουν το κινητό τους για έναν μήνα

  Τι θα κάνατε για να μην αποχωριστείτε για 365 ημέρες το κινητό σας;

  Στο πλαίσιο της ίδιας συλλογιστικής, οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν αν θα ήταν πρόθυμοι να κάνουν ορισμένες «ακραίες θυσίες» ώστε να μην στερηθούν το κινητό τους για έναν χρόνο, ήτοι 365 ημέρες (366 αν μιλάμε για δίσεκτο).

  Έτσι, το 32% είναι πρόθυμο να τρέχει υποχρεωτικά κάθε μέρα για μία ώρα, το 27% θα προτιμούσε να «ξεχάσει» το αγαπημένο του φαγητό, το 18% θα ξύριζε το κεφάλι του και το 4% θα έμενε ακόμα και σε κελί φυλακής για έναν μήνα, αντί να στερηθεί το κινητό του για 365 ημέρες.

  Σε απόσταση χεριού ακόμα και στον ύπνο μας


  Όπως υπογραμμίζουν οι ερευνητές, οι άνθρωποι νιώθουν πλέον την ανάγκη να είναι μονίμως συνδεδεμένοι. Το 85% των χρηστών κρατούν το κινητό τους συνέχεια σε «απόσταση χειρός», ενώ το ένα τέταρτο παραδέχεται πως κρατά το κινητό πάνω του, ακόμα και τις ώρες που κοιμάται.  Ανάλογες με την «εξάρτηση» είναι και οι προσδοκίες τους από τις κοντινές επαφές τους στο δίκτυο, αφού το 57% των συμμετεχόντων περιμένει από τους φίλους και τους γνωστούς του να απαντά σε οποιοδήποτε μήνυμα του, «το πολύ εντός ολίγων λεπτών».

  Χαρακτηριστικά είναι και τα συναισθήματα που προκαλεί στους νέους η αποχή, η στέρηση ή η ολιγόωρη απόσταση από το κινητό τους, όταν, για παράδειγμα το έχουν ξεχάσει κάπου αλλού και πρέπει να περιμένουν λίγο μέχρι να το ξαναπάρουν.

  Το 27% ταράζεται ακόμα και στην ιδέα, το 26% δηλώνει πως θα ήταν  «χαμένο» χωρίς το κινητό του, το 19 % εμφανίζει χαρακτηριστικά σημάδια στρες ενώ 16 στους 100 αισθάνονται λυπημένοι στην προοπτική ενός τέτοιου σεναρίου.

  Στην έρευνα συμμετείχαν 2.600 άτομα 20 έως 40 ετών, από τις ΗΠΑ, την Ρωσία, τη Γερμανία την Ινδία και τη Βραζιλία.

  Αν και στατιστικά, η γενιά αυτή διαθέτει σημαντικά μικρότερη αγοραστική δύναμη από την προηγούμενη γενιά, οι άνδρες και οι γυναίκες έως 40 ετών, ξοδεύουν ολοένα και μεγαλύτερα ποσά για τα smartphones τους.

  Ένας στους δέκα σχεδιάζει να ξοδέψει πάνω από 750 δολάρια για την επόμενη συσκευή του ενώ το 26% θα δώσει τουλάχιστον 500 δολάρια για το επόμενό του κινητό.

  Κι όλα αυτά ενώ οι (πιο) εξοικειωμένοι με την τεχνολογία Millennials παραμένουν για περισσότερα χρόνια κάτω από την οικογενειακή στέγη (συγκριτικά με την Generation X και τους baby boomers), και αποταμιεύουν πολύ λιγότερα χρήματα από τους γονείς τους.  Συνδεδεμένοι στο Ίντερνετ των Πραγμάτων

  Παράλληλα, οι millennials επιδιώκουν όλο και περισσότερο τη χρήση των περιφερειακών συσκευών νέας γενιάς, που συνδέονται με τα κινητά και τους υπολογιστές, συνιστώντας τον Ιστό των Πραγμάτων [Internet of Things].

  Drone, γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, συστήματα οικιακού αυτοματισμού και τσιπάκια για την καταγραφή των αθλητικών επιδόσεων, μπαίνουν πλέον πιο συχνά στο καλάθι του σαββατοκύριακου, με την B2X να εκτιμά ότι στο υπάρχον δίκτυο περίπου 6 δισεκατομμυρίων κινητών, έχουν ήδη προστεθεί περίπου 14 δισεκατομμύρια «περιφερειακές συσκευές» τελευταίας τεχνολογίας.

  «Αισθανόμαστε την ανάγκη να συνδέουμε όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευές μεταξύ τους. Ει δυνατόν όλες, καθώς βασιζόμαστε σε αυτές περισσότερο από ποτέ», σχολιάζει ο επικεφαλής καθηγητής Άντον Μέγιερ, συσχετίζοντας αυτή την τάση με τα κορυφαία αγοραστικά κριτήρια των Millennials, που παραμένουν η ταχύτητα πρόσβασης και η δυνατότητα διασύνδεσης των συσκευών στο «Ίντερνετ των Πραγμάτων».
  Tags: κινητά τηλέφωνα, smartphone, εξάρτηση, Χρόνος, χρήση, ύπνος, κίνητρα
 • Έρευνα: Οι millennials θα αποχωρίζονταν οικογένεια & σεξ για τα κινητά τους

  Έρευνα: Οι millennials θα αποχωρίζονταν οικογένεια & σεξ για τα κινητά τους

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-19 17:24:04 | Πηγή: Skai
  Οι άνδρες και οι γυναίκες 20 έως 40 ετών παρουσιάζουν σε μεγάλο βαθμό συμπτώματα εθισμού στα κινητά τους τηλέφωνα, σύμφωνα με νέα διεθνή έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία B2X σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilian του Μονάχου.

  Οι Millennials (όσοι δηλαδή έχουν γεννηθεί από το 1980 έως το 2000) ξοδεύουν περισσότερες από 5 ώρες με το κινητό τους τηλέφωνο, σε ποσοστό 25%, ενώ το 50% δεν πέφτει κάτω από τις 3 ώρες ημερησίως. Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι ένας στους τέσσερις κοιτάζει το κινητό του περισσότερες από 100 φορές την ημέρα.

  «Η εξάρτησή μας από τα κινητά τηλέφωνα εντείνεται διαρκώς και αρκετοί νέοι πλέον είναι κυριολεκτικά εθισμένοι στις φορητές συσκευές τους», υπογραμμίζει ο καθηγητής Τόμας Χες.

  «Αχώριστοι»


  Για να αποτυπώσουν την σχέση εξάρτησης των millennials με τα κινητά τους, οι ερευνητές έθεσαν στους συμμετέχοντες μία σειρά από υποθετικά σενάρια και θεωρητικά κίνητρα, με αντάλλαγμα να εγκαταλείψουν το κινητό τους - όχι για πάντα - αλλά για έναν μόλις μήνα.

  Όπως προκύπτει, ούτε η αύξηση 10% στο μισθό τους είναι αρκετή, αφού το 56% των ερωτηθέντων προτιμά να μείνει με τα ίδια λεφτά από το να στερηθεί το smartphone για 30 ημέρες. 

  Αντίστοιχα το 50% προτιμά να μην κλειδώσει το κινητό του στο συρτάρι για έναν μήνα, ακόμα κι αν λάβει ως αποζημίωση μία επιπλέον εβδομάδα άδειας από την δουλειά του.

  Μάλιστα το 41% δεν θα εγκατέλειπε το κινητό του για ένα μήνα, ούτε για 1.000 δολάρια μετρητά, ενώ το 28% των ερωτηθέντων δεν θα το άφηνε για ένα μήνα ακόμη κι αν τους προσφερόταν δωρεάν ταξίδι με όλα τα έξοδα πληρωμένα, στον προορισμό των ονείρων του.

  «Τα πάντα εκτός από αυτό»

  Όταν οι ερευνητές «πίεσαν» ακόμα περισσότερο τους χρήστες, εκείνοι παραδέχθηκαν πως θα προτιμούσαν να αποχωριστούν για μία εβδομάδα την οικογένειά τους, τα γλυκά, τους φίλους τους, τα κατοικίδιά τους, ακόμα και το σεξ, αντί να αφήσουν το κινητό τους για έναν μήνα

  Τι θα κάνατε για να μην αποχωριστείτε για 365 ημέρες το κινητό σας;

  Στο πλαίσιο της ίδιας συλλογιστικής, οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν αν θα ήταν πρόθυμοι να κάνουν ορισμένες «ακραίες θυσίες» ώστε να μην στερηθούν το κινητό τους για έναν χρόνο, ήτοι 365 ημέρες (366 αν μιλάμε για δίσεκτο).

  Έτσι, το 32% είναι πρόθυμο να τρέχει υποχρεωτικά κάθε μέρα για μία ώρα, το 27% θα προτιμούσε να «ξεχάσει» το αγαπημένο του φαγητό, το 18% θα ξύριζε το κεφάλι του και το 4% θα έμενε ακόμα και σε κελί φυλακής για έναν μήνα, αντί να στερηθεί το κινητό του για 365 ημέρες.

  Σε απόσταση χεριού ακόμα και στον ύπνο μας


  Όπως υπογραμμίζουν οι ερευνητές, οι άνθρωποι νιώθουν πλέον την ανάγκη να είναι μονίμως συνδεδεμένοι. Το 85% των χρηστών κρατούν το κινητό τους συνέχεια σε «απόσταση χειρός», ενώ το ένα τέταρτο παραδέχεται πως κρατά το κινητό πάνω του, ακόμα και τις ώρες που κοιμάται.

  Ανάλογες με την «εξάρτηση» είναι και οι προσδοκίες τους από τις κοντινές επαφές τους στο δίκτυο, αφού το 57% των συμμετεχόντων περιμένει από τους φίλους και τους γνωστούς του να απαντά σε οποιοδήποτε μήνυμα του, «το πολύ εντός ολίγων λεπτών».

  Χαρακτηριστικά είναι και τα συναισθήματα που προκαλεί στους νέους η αποχή, η στέρηση ή η ολιγόωρη απόσταση από το κινητό τους, όταν, για παράδειγμα το έχουν ξεχάσει κάπου αλλού και πρέπει να περιμένουν λίγο μέχρι να το ξαναπάρουν.

  Το 27% ταράζεται ακόμα και στην ιδέα, το 26% δηλώνει πως θα ήταν  «χαμένο» χωρίς το κινητό του, το 19 % εμφανίζει χαρακτηριστικά σημάδια στρες ενώ 16 στους 100 αισθάνονται λυπημένοι στην προοπτική ενός τέτοιου σεναρίου.

  Στην έρευνα συμμετείχαν 2.600 άτομα 20 έως 40 ετών, από τις ΗΠΑ, την Ρωσία, τη Γερμανία την Ινδία και τη Βραζιλία.

  Αν και στατιστικά, η γενιά αυτή διαθέτει σημαντικά μικρότερη αγοραστική δύναμη από την προηγούμενη γενιά, οι άνδρες και οι γυναίκες έως 40 ετών, ξοδεύουν ολοένα και μεγαλύτερα ποσά για τα smartphones τους.

  Ένας στους δέκα σχεδιάζει να ξοδέψει πάνω από 750 δολάρια για την επόμενη συσκευή του ενώ το 26% θα δώσει τουλάχιστον 500 δολάρια για το επόμενό του κινητό.

  Κι όλα αυτά ενώ οι (πιο) εξοικειωμένοι με την τεχνολογία Millennials παραμένουν για περισσότερα χρόνια κάτω από την οικογενειακή στέγη (συγκριτικά με την Generation X και τους baby boomers), και αποταμιεύουν πολύ λιγότερα χρήματα από τους γονείς τους.

  Συνδεδεμένοι στο Ίντερνετ των Πραγμάτων

  Παράλληλα, οι millennials επιδιώκουν όλο και περισσότερο τη χρήση των περιφερειακών συσκευών νέας γενιάς, που συνδέονται με τα κινητά και τους υπολογιστές, συνιστώντας τον Ιστό των Πραγμάτων [Internet of Things].

  Drone, γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, συστήματα οικιακού αυτοματισμού και τσιπάκια για την καταγραφή των αθλητικών επιδόσεων, μπαίνουν πλέον πιο συχνά στο καλάθι του σαββατοκύριακου, με την B2X να εκτιμά ότι στο υπάρχον δίκτυο περίπου 6 δισεκατομμυρίων κινητών, έχουν ήδη προστεθεί περίπου 14 δισεκατομμύρια «περιφερειακές συσκευές» τελευταίας τεχνολογίας.

  «Αισθανόμαστε την ανάγκη να συνδέουμε όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευές μεταξύ τους. Ει δυνατόν όλες, καθώς βασιζόμαστε σε αυτές περισσότερο από ποτέ», σχολιάζει ο επικεφαλής καθηγητής Άντον Μέγιερ, συσχετίζοντας αυτή την τάση με τα κορυφαία αγοραστικά κριτήρια των Millennials, που παραμένουν η ταχύτητα πρόσβασης και η δυνατότητα διασύνδεσης των συσκευών στο «Ίντερνετ των Πραγμάτων».

  Tags: κινητά τηλέφωνα, smartphone, εξάρτηση, Χρόνος, χρήση, ύπνος, κίνητρα
 • Πρωτοποριακή εφαρμογή Eye Tracking η νικήτρια ιδέα στο COSMOTE HACKATHON

  Πρωτοποριακή εφαρμογή Eye Tracking η νικήτρια ιδέα στο COSMOTE HACKATHON

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2017-05-19 16:48:36 | Πηγή: Techgear

  [Δ.Τ.]

  Πρωτοποριακές ιδέες για τη νέα ψηφιακή εποχή αναδείχτηκαν στο πρώτο COSMOTE HACKATHON, το μαραθώνιο διαγωνισμό καινοτομίας που διοργανώθηκε με στόχο να δώσει βήμα σε νέους ταλαντούχους ανθρώπους.

  Ο κ. Γιώργος Αθανασόπουλος, Chief Officer Λειτουργιών & Συστημάτων Πληροφορικής Ομίλου ΟΤΕ, δήλωσε σχετικά:

  “Με το COSMOTE HACKATHON θέλαμε να αποδείξουμε ότι ευκαιρίες δεν υπάρχουν μόνο στο εξωτερικό. Υπάρχουν και στην Ελλάδα. Τέτοιες ευκαιρίες δημιουργούμε στον Όμιλο ΟΤΕ. Γιατί πιστεύουμε στην τεχνολογία και την καινοτομία ως όχημα για έναν καλύτερο κόσμο. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στο πρώτο COSMOTE HACKATHON. Όλες οι ιδέες που παρουσίασαν ήταν εξαιρετικές. Και αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας”

  Το 1ο βραβείο, μαζί με χρηματικό έπαθλο ύψους €5.000, απονεμήθηκαν στην ομάδα «Loceye» για την ιδέα «Eye Tracking Analysis Software». Πρόκειται για την πρώτη cross-platform εφαρμογή που παρακολουθεί την ίριδα του ματιού και αναλύει τον τρόπο που παρακολουθούμε το περιβάλλον, με ελάχιστες απαιτήσεις από πλευράς εξοπλισμού. Η λύση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εφαρμογές μάρκετινγκ, αλλά και από ερευνητές HCI (Human Computer Interaction) και γνωσιακής ψυχολογίας. Η ομάδα αποτελείται από τους Κωνσταντίνο Αλεξόγλου, Γρηγόρη Γιαννακόπουλο, Ιάσονα Παρασκευόπουλο, Αναστασία Πάχνη Τσιτηρίδου και Δημήτριο Ράπτη.

  Το 2ο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα «Kiiim» για την ιδέα «AYLO – Location Based Messaging». Πρόκειται για μία εναλλακτική εφαρμογή ανταλλαγής μυνημάτων που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να μοιραστεί πολλαπλά μυνήματα, γραπτά ή multimedia, ανοιχτά προς όλους ή ιδιωτικά, τα οποία είναι προσβάσιμα στον παραλήπτη εφόσον επισκεφτεί μία συγκεκριμένη τοποθεσία. Η ομάδα αποτελείται από τους Χρήστο Κουτσουράδη και Πάνο Ξενάκη, οι οποίοι έλαβαν συσκευές SAMSUNG GALAXY S8 και μάσκες Εικονικής Πραγματικότητας SAMSUNG GEAR VR από τo ΓΕΡΜΑΝΟ.

  Το 3ο βραβείο, μαζί με δωροεπιταγές αξίας €300 από τoν ΓΕΡΜΑΝΟ, απονεμήθηκε στην ομάδα «IRIS» για την ιδέα «Chat Bots & Business Intelligence Solutions». Πρόκειται για μία λύση customer provisioning που συνδυάζει τεχνολογίες Chat Bots με λύσεις επιχειρηματικής ευφυΐας (Business Intelligence) και προηγμένους αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ). Η ομάδα αποτελείται από τους Νίκο Βουτουρά και Γιώργο Σαραντίτη.

  Επιπλέον, εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες και mentoring για 6 μήνες από το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΟΠΑ) θα λάβουν οι ομάδες «SentiGeek» με την ιδέα «Products & Services Customer Feedback Analysis» και «SBT» με την ιδέα «Bicycle Gear Shifting Automation».

  Ο διαγωνισμός

  Οι 14 ομάδες που πέρασαν στην τελική φάση δούλεψαν για περισσότερες από 26 ώρες σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην ΟΤΕ Academy, προκειμένου να «τρέξουν τον κώδικα για το μέλλον» και να ολοκληρώσουν την πρότασή τους. Εξειδικευμένοι μέντορες από την επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα στήριξαν τις ομάδες, προσφέροντας πρακτικές συμβουλές και καθοδήγηση. Στην κορύφωση του διαγωνισμού, οι ομάδες παρουσίασαν τις προτάσεις τους στη 10μελή κριτική επιτροπή του COSMOTE HACΚATHON, στην οποία συμμετείχαν ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, στελέχη του Ομίλου, καθώς και εκπρόσωποι του ΟΠΑ, η οποία ανέδειξε τις τρεις νικήτριες ομάδες.

  Κατά τη διήμερη γιορτή καινοτομίας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να χρησιμοποιήσουν εντυπωσιακές νέες τεχνολογίες, όπως Virtual Reality & Augmented Reality, στην ειδικά διαμορφωμένη βιωματική αίθουσα της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, G-TECH Lounge.

  Το COSMOTE HACKATHON υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin), με την υποστήριξη της ΓΕΡΜΑΝΟΣ και χορηγό επικοινωνίας την COSMOTE TV.

 • Google Home: Στις νέες δυνατότητες και η πραγματοποίηση δωρεάν κλήσεων [Video]

  Google Home: Στις νέες δυνατότητες και η πραγματοποίηση δωρεάν κλήσεων [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-05-19 16:28:05 | Πηγή: Techgear

  Στο πλαίσιο της παρουσίασης των νέων δυνατοτήτων του ψηφιακού βοηθού Google Assistant, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος σύντομα και για τις συσκευές iOS και από το καλοκαίρι θα υποστηρίζει 4 νέες γλώσσες (Γαλλικά, Πορτογαλικά, Ιαπωνέζικα και Γερμανικά), η εταιρεία αποκάλυψε τέσσερις νέες λειτουργίες που θα δούμε στην οικιακή συσκευή – προσωπικό βοηθό Google Home μέσα στους επόμενους μήνες.

  Η πρώτη από αυτές είναι η αυτόματη αναγγελία χρήσιμων ειδοποιήσεων από το Google Home που θα αφορούν για παράδειγμα την κίνηση στους δρόμους, τον καιρό, τις προγραμματισμένες συναντήσεις τους, τις πτήσεις τους κλπ. Η δεύτερη αφορά τη δυνατότητα streaming μουσικής από τις υπηρεσίες Spotify, Deezer και SoundCloud στο ηχείο του Google Home μέσω Bluetooth.

  Σαφέστατα πιο ενδιαφέρουσα είναι η δυνατότητα αποστολής απαντήσεων από το Google Home στην τηλεόραση (ή άλλη οθόνη) του χρήστη μέσω Chromecast στην περίπτωση που περιλαμβάνουν κάποια εικόνα, αλλά και η αυτόματη αποστολή οδηγιών (π.χ. κάποιος χάρτης) στο smartphone του χρήστη.

  Κλείνουμε με την εντυπωσιακότερη όλων, τη δυνατότητα πραγματοποίησης δωρεάν κλήσεων σε οποιοδήποτε σταθερό ή κινητό τηλέφωνο (ΗΠΑ και Καναδά για την ώρα) απευθείας από το Google Home με μια φωνητική εντολή “Hey Google, call…”. Ο παραλήπτης θα βλέπει στη οθόνη του smartphone κλήση με απόκρυψη, αλλά θα υπάρχει η δυνατότητα να συνδέσεις τον αριθμό τηλεφώνου με το Google Home για να γνωρίζει ο παραλήπτης ποιος τηλεφωνεί.

 • Το «Πλαίσιο Computers» στο TEDx Athens 2017

  Το «Πλαίσιο Computers» στο TEDx Athens 2017

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-19 15:33:13 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Μια αξέχαστη εμπειρία για πάνω από 2.000 επισκέπτες στο Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Eλεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο από την κορυφή ενός ουρανοξύστη, ζωγραφική σε έναν καμβά τριών διαστάσεων, μια βόλτα με extreme τραινάκι Luna Park.. και άλλες απίστευτες εμπειρίες έζησαν χάρη στα Virtual Reality Stand του ΠΛΑΙΣΙΟΥ οι σχεδόν 2.000 επισκέπτες που βρέθηκαν το προηγούμενο Σαββάτου στο Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) κατά την διάρκεια του φετινού TEDxAthens.

  Με θεματική  “On the edge” το όγδοο συνεχόμενο TEDxAthens προσκάλεσε τους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν και να τα ξεπεράσουν τα όρια τους. Στην πρόσκληση-πρόκληση το Πλαίσιο, technological partner του φετινού TEDx, ανταποκρίθηκε δυνατά με την αιχμή στην τεχνολογίας VR.
  Ξεπερνώντας τα όρια του παρόντος και του τεχνολογικού σήμερα, το Πλαίσιο μετέφερε  τους επισκέπτες του stand στην καθημερινότητα ενός πραγματικά απίστευτου αλλά ίσως όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος μέσω της τεχνολογίας VR & AR (Virtual & Augmented Reality). Ακατάπαυστα γέλια και φωνές έκπληξης ήταν μόνο μερικές από τις αντιδράσεις των κατάπληκτων επισκεπτών.
  Το Πλαίσιο, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών και εμπορίας προϊόντων τεχνολογίας και ψυχαγωγίας στην Ελλάδα, απέδειξε και πάλι πως βρίσκεται στο πλάι καινοτόμων πρωτοβουλιών με τις οποίες μοιράζεται το πάθος του γνώση και καινοτομία με επίκεντρο τον άνθρωπο   
  Στο event είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και τον CEO του πλαισίου, Κώστα Γεράρδο, ο οποίος μας μίλησε εν συντομία  σχετικά με το Tedx, το μέλλον της εικονικής - και μη - πραγματικότητας και την πρόσφατη διάκριση του Πλαισίου ως ένα από τα  Βest Workplaces στην Ελλάδα.
   
  Από το 1969 και για 48 χρόνια, το όνομα «Πλαίσιο» έχει ταυτιστεί με την τεχνολογία, την πρωτοπορία και την εξέλιξη, συνεχίζοντας να βρίσκεται σε ηγετική θέση, ως η πιο υγιής επιχείρηση του κλάδου. Από τα 12τ.μ. της Στουρνάρη στα 22.500 τ.μ. του υπερσύγχρονου κέντρου logistics στη Μαγούλα, με μισό αιώνα λειτουργίας, βρίσκεται πλέον σε ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, με 23 καταστήματα και service points σε όλη την Ελλάδα, πάνω από 180 εξειδικευμένους τεχνικούς & 1220 υπαλλήλους και τζίρο που ξεπερνά τα 288.000.000€. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Xiaomi M365: Με μεγάλη έκπτωση το ηλεκτρικό scooter-πατίνι της εταιρείας

  Xiaomi M365: Με μεγάλη έκπτωση το ηλεκτρικό scooter-πατίνι της εταιρείας

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2017-05-19 15:18:09 | Πηγή: Techgear

  Το ηλεκτρικό scooter – πατίνι της Xiaomi είναι σίγουρα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα προϊόντα που έχει παρουσιάσει η εταιρεία τον τελευταίο χρόνο, αλλά σίγουρα δεν περιμέναμε ότι θα μπορούσαμε να προμηθευτούμε στην χώρα μας. Το κατάστημα Gearbest, όμως, μας ενημέρωσε ότι πραγματοποιεί κανονικά την αποστολή του και στην Ελλάδα!

  Το Xiaomi M365 διαθέτει κινητήρα 500W, μέγιστη ταχύτητα 25km/h και προσφέρει αυτονομία για 30km χάριν στην μπαταρία λιθίου 280Wh της LG. Ακόμη, στο σύστημα πέδησης KERS έχει προστεθεί κανονικό δισκόφρενο (με τεχνολογία E-ABS) έτσι ώστε να ακινητοποιείται πλήρως μέσα σε μόλις 4m. Το βάρος του είναι μόλις 12.5kg, επομένως, μπορεί να μεταφερθεί πολύ εύκολα.

  Να σημειωθεί ότι συνοδεύεται από εφαρμογή για smartphone που ενημερώνει τον χρήστη για την ταχύτητα, το επίπεδο της μπαταρίας και την απόσταση που έχει διανύσει. Φυσικά, εμφανίζει στον οδηγό ειδοποιήσεις σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

  Η αρχική τιμή του είναι €492.93, αλλά με το κουπόνι M365GBEU στο ταμείο η τιμή του πέφτει στα €410.77.

 • Facebook Messenger: Η νέα αναβάθμιση φέρνει φιλικότερο περιβάλλον χρήσης

  Facebook Messenger: Η νέα αναβάθμιση φέρνει φιλικότερο περιβάλλον χρήσης

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2017-05-19 14:35:31 | Πηγή: Techgear

  Νέα αναβάθμιση για την υπηρεσία Facebook Messenger, με την εταιρεία να ετοιμάζει ένα νέο περιβάλλον χρήσης πιο φιλικό στον χρήστη και να φέρνει στο επίκεντρο αυτό που υποδηλώνει η ονομασία της: τα μηνύματα.

  Η αρχική σελίδα του Facebook Messenger περιλαμβάνει τρεις καρτέλες για άμεση πρόσβαση στα μηνύματα, για να βλέπεις ποιοι φίλοι σου είναι διαθέσιμοι τη δεδομένη χρονική στιγμή και για να έχεις πρόσβαση στις ομαδικές συνομιλίες με ευκολία. Ακόμη, έχει προστεθεί νέα μπάρα στο κάτω μέρος με εικονίδια που σε μεταφέρουν στην αρχική σελίδα, στις κλήσεις, στην κάμερα, στα games και στις επαφές σου. Σε περίπτωση που δεις μια κόκκινη κουκίδα επάνω σε κάποιο από αυτά τα εικονίδια, τότε σημαίνει ότι έχεις νέα ενημέρωση.

  Αν δεν βλέπετε τις αλλαγές στην Android ή iOS συσκευή σας, τότε θα χρειαστεί να περιμένετε μέχρι να σας έρθει το update της εφαρμογής.

  [via]

 • Android Instant Apps: Διαθέσιμα τα εργαλεία για τις εφαρμογές που δεν απαιτούν εγκατάσταση

  Android Instant Apps: Διαθέσιμα τα εργαλεία για τις εφαρμογές που δεν απαιτούν εγκατάσταση

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-05-19 14:26:16 | Πηγή: Techgear

  Χρειάστηκε να περάσει ένας χρόνος από την παρουσίαση των Instant Apps (συγκεκριμένα στο περυσινό Google I/O 2016) για να πάρουν οι developers στα χέρια τους τα κατάλληλα εργαλεία. Η Google ανακοίνωσε στο συνέδριο Google I/O 2017 ότι πλέον ανοίγει το πρόγραμμα για όλους, αλλά τροποποίησε τις απαιτήσεις της για υποστήριξη των εν λόγω εφαρμογών από συσκευές με έκδοση Android 6.0 Marshmallow ή μεταγενέστερη.

  Υπενθυμίζουμε ότι οι Instant Apps είναι εφαρμογές Android που μπορεί ο χρήστης να χρησιμοποιήσει χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση τους στη συσκευή του. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να σας στείλει ένα link για κάποιο προϊόν που βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα ενός καταστήματος. Πατώντας στο link θα μπορείτε να δείτε το προϊόν μέσα από την επίσημη εφαρμογή του καταστήματος χωρίς να χρειαστεί να την εγκαταστήσετε. Το λειτουργικό σύστημα θα “διαβάσει” αυτομάτως μόνο τα απαραίτητα κομμάτια του κώδικα της εφαρμογής που απαιτούνται για να δείτε το συγκεκριμένο προϊόν.

  Σε καμία περίπτωση, πάντως, οι Instant Apps δεν έρχονται να αντικαταστήσουν τις κλασικές εφαρμογές Android.

  [Google]

   

 • Γιατί οι ειδικοί της αγοράς «ψηφίζουν» Disrupt Greece!

  Γιατί οι ειδικοί της αγοράς «ψηφίζουν» Disrupt Greece!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-19 14:16:39 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Ποιοι συμμετέχουν ως κριτές και γιατί περιμένουν την ιδέα σου στο μεγάλο διαγωνισμό Disrupt Greece.Ο μεγάλος διαγωνισμός καινοτομίας Disrupt Greece τρέχει ήδη! Οι αιτήσεις συμμετοχής άνοιξαν και οι ομάδες που θα ξεχωρίσουν θα λάβουν το εισιτήριο για το Live Challenge στις 29 Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν πρόσβαση σε ένα συνολικό πακέτο υπηρεσιών ύψους 100.000 ευρώ, που περιλαμβάνει χρηματικά έπαθλα 30.000 ευρώ για τους νικητές, καθώς και ολοκληρωμένη επιχειρηματική υποστήριξη μέσα από ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης με mentoring, καθοδήγηση, media training και ευκαιρίες διεθνούς δικτύωσης.

  Οι φιναλίστ θα προκύψουν μέσα από μια διαδικασία αξιολόγησης από τους κορυφαίους της αγοράς.

  Συνολικά, 16 κριτές από τους χώρους της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων, της τεχνολογίας και των startups στην Ελλάδα περιμένουν τις αιτήσεις σας και σας καλούν να ανοίξετε την πόρτα σε έναν κόσμο γεμάτο προκλήσεις και ευκαιρίες για την εταιρεία σας!

  Tι λένε οι ίδιοι για τον μεγάλο διαγωνισμό καινοτομίας.

  Απόστολος Αποστολάκης (Partner and Co-founder, VentureFriends)

  Ένας από τους πιο γνωστούς serial entrepreneurs στο ελληνικό τεχνολογικό οικοσύστημα, καθώς μετά το e-shop, ασχολήθηκε με το e-food.gr, το Taxibeat και το Doctoranytime, ως συνιδρυτής και σύμβουλος. Πέρασε στον χώρο των επενδύσεων, αρχικά υποστηρίζοντας ως angel investor νέες τεχνολογικές εταιρείες, ενώ στη συνέχεια συνδημιούργησε το επενδυτικό ταμείο VentureFriends, το οποίο έχει επενδύσει σε τουλάχιστον 20 εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

  Γιατί συμμετέχω
  «Πάντοτε θέλω να υποστηρίζω το ελληνικό startup οικοσύστημα. Οι VentureFriends υποστηρίζουν ενεργά όσους έχουν παγκόσμιες φιλοδοξίες και προσωπικά θέλω να βοηθώ υποσχόμενες εταιρείες, ακόμη και αν δεν ταιριάζουν ακόμα με τα κριτήρια ενός VC funding. Το Disrupt Greece είναι μία πιο γενική και ανοιχτή προσπάθεια που χρειάζεται πολύ, επειδή μπορεί να βοηθήσει startups που δημιουργούν αξία και θέσεις εργασίας για την Ελλάδα. Η επιχειρηματικότητα χρειάζεται στην Ελλάδα σε όλες τις μορφές και τα μεγέθη».

  Γιατί να δηλώσεις συμμετοχή
  «Συμμετέχοντας μία startup μπορεί να ωφεληθεί πολλαπλώς. Η έκθεση και το feedback από πεπειραμένους κριτές είναι πολύ σημαντικά. Για μικρότερες και κάπως πιο ανώριμες ομάδες, η πειθαρχία που απαιτείται για να προετοιμαστείς για έναν διαγωνισμό είναι κάτι πολύ χρήσιμο. Πρέπει να εμβαθύνουν στα πλεονεκτήματα του προϊόντος τους, στο μέγεθος της αγοράς, στον ανταγωνισμό κλπ. Επίσης, οι δημόσιες σχέσεις και οι διασυνδέσεις μπορούν να βοηθήσουν αρκετά μία startup στα πρώτα της βήματα».

  Θανάσης Καλέκος (Managing Partner, Odyssey Venture Partners)

  Διαθέτει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας σε διοικητικές θέσεις και στο Venture Capital, σε οργανισμούς όπως Computervision, Xerox, Telos Venture Partners. Έχει καθίσει στο board εταιρειών του Silicon Valley όπως Khimetrics, Conduct, VPNX, Intraspect, Coventor, Theta Microelectronics, YY Technologies. Ως managing partner του Odyssey VP έχει επενδύσει σε πολλές startup εταιρείες του ελληνικού οικοσυστήματος.

  Γιατί συμμετέχω
  «Ως επαγγελματίας επενδυτής που επικεντρώνεται στην Ελλάδα με ενδιαφέρει πάντοτε πάρα πολύ να συμμετέχω σε startup διαγωνισμούς. Μου δίνει την ευκαιρία να βλέπω από νωρίς νέες ομάδες και να παρατηρώ την πρόοδό τους, πριν κληθώ να επενδύσω σε αυτές. Το Disrupt Greece έχει σχεδιαστεί ώστε να δώσει πόρους, γνώση, πληροφόρηση και καθοδήγηση στους διαγωνιζόμενους σε κάθε στάδιο της διαδικασίας. Χαίρομαι που συμμετέχω με την υπόλοιπη ομάδα, ώστε να προσφέρω κάποιες από τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου στις διαγωνιζόμενες ομάδες».

  Γιατί να δηλώσεις συμμετοχή
  «Η λέξη ‘διαγωνισμός’ μπορεί να είναι παραπλανητική γιατί εστιάζει στην ‘νίκη’, ενώ το πραγματικό βραβείο είναι η διαδικασία στην οποία θα εμπλακούν οι startups. Μόλις επιλέξουν να συμμετάσχουν, πρέπει να συλλέξουν τις σκέψεις τους, να βελτιώσουν και να αξιολογήσουν τα σχέδιά τους και να βρουν καλύτερους τρόπους για να αρθρώσουν και να καταγράψουν αυτά τα σχέδια. Στη διάρκεια του διαγωνισμού, θα λάβουν πολύτιμη καθοδήγηση όχι απλώς για να βελτιώσουν τα σχέδιά τους, αλλά και για να αναπτυχθούν και να ωριμάσουν ως εταιρείες».

  Αλέξανδρος Νούσιας (Διευθυντής, Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας)

  Προερχόμενος από μία καριέρα στην Ναυτιλία, έγινε μέλος της ομάδας του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας το 2013, ενώ πλέον είναι ο Διευθυντής του. Έχει συμμετάσχει στην αξιολόγηση πάνω από 3.850 επιχειρηματικών σχεδίων από συμμετέχοντες στο Βραβείο, ενώ υποστηρίζει και παρακολουθεί την εξέλιξη των επιχειρήσεων που βραβεύονται.

  Γιατί συμμετέχω
  «Σε αρμονία με τις αξίες του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, που υποστηρίζει και στέκεται στο πλευρό νέων επιχειρηματιών στο πολύπλευρο ταξίδι προς την αγορά, το Disrupt Greece και ο Κύκλος Καινοτομίας θα λειτουργήσουν ως πλατφόρμα για εκκολαπτόμενες εταιρείες ώστε να ενεργοποιηθούν σε μία παραγωγική διαδικασία δημιουργίας των επιχειρηματιών του αύριο. Επικοινωνώντας την επιχειρηματική σου ιδέα την κάνεις δυνατότερη, ειδικά εάν το κάνεις σε πρώιμο στάδιο. Ως βραβείο είμαστε ανοιχτοί και έχουμε βοηθήσει startups από όλους τους κλάδους. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να υποστηρίξω με εποικοδομητικό feedback όλους όσους συμμετάσχουν στο διαγωνισμό του Disrupt Greece».

  Γιατί να δηλώσεις συμμετοχή
  «Αυτό που μία startup μπορεί να κερδίσει μέσα από το Disrupt Greece, πέρα από τα έπαθλα και τις υποστηρικτικές υπηρεσίες που προορίζονται για τους νικητές, είναι ένα γεγονός που συνήθως παραβλέπουμε: και μόνο η συμμετοχή είναι ευκαιρία για τους επιχειρηματίες να γράψουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια και να δουν από μόνοι τους, πού πρέπει να εστιάσουν περισσότερο. Επίσης, το πρακτικό feedback που θα λάβουν από ειδικούς, η πιθανή έκθεση στην επενδυτική κοινότητα. Το ‘πακέτο’ αυτό δημιουργεί μία εποικοδομητική εμπειρία για τους συμμετέχοντες που μπορεί να δράσει καταλυτικά στην επιτυχία και στη βιωσιμότητα των επόμενων βημάτων. Τέλος, η συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό δημιουργεί πάντοτε άγχος, αλλά εάν η ομάδα βρει έναν τρόπο να το αξιοποιήσει θετικά και να ξοδέψει ποιοτικό χρόνο με την ιδέα της, είναι το πιο πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθεί αυτή η ιδέα, η ίδια η ομάδα και εν τέλει η εταιρεία».

  Chris Habachy (Co-founding Partner, Charge Ventures)

  Συνίδρυσε το επενδυτικό ταμείο Charge Ventures που έχει έδρα στην Νέα Υόρκη το 2015. Πρόκειται για ένα seed fund που έχει χρηματοδοτήσει κυρίως εταιρείες σε marketplaces, VR, AI, messaging, περίθαλψη, μεταφορές κλπ.

  Γιατί συμμετέχω
  «Διαγωνισμοί όπως το Disrupt Greece αφορούν στην καινοτομία και στη διαδραστικότητα. Αναλογιζόμενος ποιες είναι οι ‘περγαμηνές’ των υποστηρικτών του στο startup οικοσύστημα, πιστεύω ότι το Disrupt Greece είναι ένα από τις καλύτερες ευκαιρίες στο είδος του, από την άποψη των υποστηρικτών, των επενδυτών, των κριτών και ελπίζω και των επιχειρηματιών».

  Γιατί να δηλώσεις συμμετοχή
  «Το Disrupt Greece θα μεταδώσει περισσότερο πρακτικές εμπειρίες και πολύτιμες γνώσεις στους ντόπιους επιχειρηματίες. Πώς να αναπτύξουν τις εταιρείες τους και κατ’ επέκταση και το οικοσύστημα. Όσοι συμμετάσχουν θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν και να μάθουν από μερικά πολύ ‘βαριά ονόματα’ της ελληνικής σκηνής. Πιστεύω πολύ στο networking. Βγείτε εκεί έξω και γνωριστείτε, δεν ξέρετε ποτέ τι μπορεί να προκύψει».

  Μπες στον κύκλο, δήλωσε συμμετοχή στον διαγωνισμό Disrupt Greece Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Destiny 2: Πρώτο gameplay trailer και η έκδοση για PC μέσα από το Battle.net

  Destiny 2: Πρώτο gameplay trailer και η έκδοση για PC μέσα από το Battle.net

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-05-19 13:26:00 | Πηγή: Techgear

  Η Bungie κράτησε την υπόσχεση της και δημοσίευσε εχθές το βράδυ το πρώτο gameplay video του Destiny 2, ενώ παράλληλα αποκάλυψε ορισμένες λεπτομέρειες για τον κόσμο του παιχνιδιού και τόνισε ότι η έκδοση για Windows PC θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμη μέσα από την πλατφόρμα Battle.net της Blizzard!

  Στο Destiny 2 οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τέσσερις νέες τοποθεσίες, τη Γη, τον Τιτάνα, τον Νέσσο και την Ιώ και η μετάβαση από τον ένα πλανήτη/δορυφόρο στον άλλο θα γίνεται χωρίς να χρειάζεται να τεθούν σε τροχιά, φέρνοντας έτσι ακόμη πιο πολύ στο επίκεντρο της μάχες. Οι δημιουργοί δηλώνουν, μάλιστα, ότι ο κόσμος που έχτισαν έχει πλέον διπλάσιο μέγεθος σε σύγκριση με το πρώτο Destiny.

   

   

  “Η Ανθρωπότητα έχασε και την τελευταία ασφαλή πόλη από την επίθεση του Ghaul, τον ηγέτη της Red Legion. Ο Ghaul κατέστρεψε τους Guardians της πόλης και εξανάγκασε όσους επέζησαν να τραπούν σε φυγή. Θα περιπλανηθείτε σε μυστηριώδεις, ανεξερεύνητους κόσμους του ηλιακού συστήματος και θα ανακαλύψετε νέα όπλα με καταστροφικές δυνατότητες. Για να νικήσετε τη Red Legion και να ξεμπροστιάσετε τον Ghaul, θα χρειαστεί να ενωθείτε, να στηρίξετε ο ένας τον άλλο και να πολεμήσετε για να κερδίσετε πίσω το σπίτι σας”

  Το Destiny 2 θα κυκλοφορήσει στις 8 Σεπτεμβρίου 2017 για Xbox One, PS4 και Windows PC.

 • Σε πτώση η ελληνική αγορά προϊόντων τεχνολογίας

  Σε πτώση η ελληνική αγορά προϊόντων τεχνολογίας

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-19 12:06:56 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Τα ηλεκτρονικά καταναλωτικά αγαθά, όπως τηλεοράσεις και ηχοσυστήματα παρουσίασαν πτώση 2,3% καθώς και τα προϊόντα πληροφορικής κατά 10,7%Πτωτική φαίνεται ότι είναι η τάση στην ελληνική αγορά τεχνολογικών προϊόντων για το 2017, αφού οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων, υπολογιστών και τηλεοράσεων έχουν περιοριστεί σημαντικά.

  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών επικαλούμενος στοιχεία της GfK Temax, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 η ελληνική αγορά καταναλωτικών προϊόντων σημείωσε πτώση της τάξης του 5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους.

  Τα ηλεκτρονικά καταναλωτικά αγαθά, όπως τηλεοράσεις και ηχοσυστήματα παρουσίασαν πτώση 2,3% καθώς και τα προϊόντα πληροφορικής κατά 10,7%. Θετικό πρόσημο είχαν οι κονσόλες παιχνιδιών, οι βιντεοκάμερες και οι οθόνες, καθώς και τα προϊόντα που σχετίζονται με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

  Όσον αφορά στις πωλήσεις των προϊόντων τηλεπικοινωνίας σημειώθηκε πτώση της τάξης του 12,6%, ενώ άνοδος υπήρξε στην αγορά ακουστικών και wearables. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά από αρκετά χρόνια, τα φωτογραφικά είδη σημείωσαν αύξηση 11,7%.

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Live-streaming (σχεδόν) χωρίς σύνορα στην ΕΕ

  Live-streaming (σχεδόν) χωρίς σύνορα στην ΕΕ

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-19 11:52:50 | Πηγή: Skai


  Το πρόβλημα είναι συνηθισμένο, όσο και ανυπέρβλητο μέχρι σήμερα: ακριβοπληρώνετε συνδρομή για να δείτε την αγαπημένη σας ομάδα ή τηλεοπτική σειρά, αλλά μόλις βρεθείτε στο εξωτερικό μία ευγενική ειδοποίηση σας ενημερώνει ότι «δυστυχώς το περιεχόμενο δεν είναι προσβάσιμο». Τώρα η ΕΕ κάνει ένα βήμα για την κατάργηση των γεωγραφικών φραγμών στις υπηρεσίες streaming, και καθιερώνει την «αρχή της φορητότητας». Την Πέμπτη το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε τον σχετικό κανονισμό.

  Aναμένεται η έγκριση του Συμβουλίου, που θεωρείται πολύ πιθανή, με προοπτική η νέα νομοθεσία να τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2018. Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Στρασβούργο, ο εισηγητής του Ευρωκοινοβουλίου, Ζαν Μαρί Καβαντά, εξηγεί: «Η αρχή της φορητότητας λέει ότι όταν κάποιος ζει μόνιμα σε ένα κράτος-μέλος και πληρώνει εκεί μία συνδρομή για ψηφιακό περιεχόμενο, μπορεί να παίρνει μαζί του αυτό το περιεχόμενο όταν απουσιάζει προσωρινά σε άλλο κράτος-μέλος. Τί σημαίνει ‘προσωρινάʼ; Δεν έχω ορισμό και δεν θέλω να έχω. Δεν ζούμε σε σοβιετικό καθεστώς, οπότε δεν ελέγχουμε αν ο άλλος απουσιάζει για τρεις μέρες ή για τρείς μήνες. Λέμε όμως ότι δεν θα επιτρέψουμε καταχρήσεις στη λειτουργία του συστήματος».

  Οι καταχρήσεις, για τις οποίες ανησυχεί ο Ζαν Μαρί Καβαντά, είναι κυρίως η παραβίαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας, η οποία διαφέρει από χώρα σε χώρα. Αλλά και η αναζήτηση φθηνότερης συνδρομής για το ίδιο περιεχόμενο εκτός συνόρων. Πάντως ο έλεγχος της «προσωρινής απουσίας» δεν γίνεται από κρατική αρχή, αλλά από τον πάροχο του περιεχομένου με βάση τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, το υπογεγραμμένο συμβόλαιο ή τη διεύθυνση IP.

  Από κει και πέρα ο δρόμος είναι ελεύθερος για κάτι που έπρεπε να είναι ήδη αυτονόητο, τονίζει η γερμανίδα ευρωβουλευτής Ανγκέλικα Νίμπλερ, η οποία με την ευκαιρία δηλώνει και ...ποδοσφαιρόφιλη: «Σκεφτείτε ότι κάνετε διακοπές σε μία άλλη ευρωπαϊκή χώρα, παίρνετε μαζί σας ένα ωραίο βιβλίο και όταν πάτε να το διαβάσετε, ξαφνικά βλέπετε ότι έχει μόνο λευκές, άγραφες σελίδες. Φαίνεται αδιανόητο. Αλλά αυτό γίνεται, τηρουμένων των αναλογιών, με το οnline περιεχόμενο, με αθλητικές συναντήσεις ή ταινίες που έχετε ήδη πληρώσει στην πατρίδα σας. Εγώ είμαι από το Μόναχο και πρέπει να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενη γιατί επιτέλους θα βλέπω παντού τα παιχνίδια της Μπάγερν, ακόμη και στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο».      

  Το τέλος του geo-blocking;

  Ο νέος κανονισμός αφορά μόνο τις υπηρεσίες streaming επί πληρωμή σε πλατφόρμες όπως Netflix, Amazon, ΗΒΟ και Spotify. Αλλά θεωρείται βέβαιο ότι και οι νόμιμοι πάροχοι δωρεάν streaming θα μπορούν να επεκτείνουν την πρόσβαση για το περιεχόμενό τους σε όλη την ΕΕ- υπό την προϋπόθεση, πάντα, ότι ο χρήστης εμπίπτει στις προϋποθέσεις του νέου κανονισμού περί «προσωρινής απουσίας». Κάποιοι ευρωβουλευτές λένε ότι αυτό είναι και το τέλος του geo-blocking, δηλαδή των γεωγραφικών φραγμών στη διάδοση περιεχομένου. Αλλά υπάρχει και ο αντίλογος, όπως τον εκφράζει η ευρωβουλευτής Γιούλια Ρέντα. «Αυτό είναι το πρώτο βήμα στη μάχη κατά του geo-blocking, αλλά δεν μπορεί να είναι το τελευταίο» λέει η ευρωβουλευτής των Πρασίνων, η οποία προέρχεται από το Κόμμα Πειρατών. «H Κομισιόν υπολογίζει ότι το geo-blocking αφορά το 70% των ιστοσελίδων video-streaming στην ΕΕ. Και οι δικές μας έρευνες λένε ότι, αν καταργηθεί, οι Ευρωπαίοι θα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν, κάθε χρόνο, συνολικά ένα δισεκατομμύριο ευρώ επιπλέον για ψηφιακό περιεχόμενο».

  Αυτά τα ευχάριστα για τους συνδρομητές. Ωστόσο, στους δημιουργούς επικρατεί προβληματισμός για τα δικαιώματά τους, άρα και τα έσοδά τους. Τον οποίο επιχειρεί να αμβλύνει, μιλώντας στην Ολομέλεια, ο Γιώργος Γραμματικάκης, ευρωβουλευτής με «Το Ποτάμι» και εισηγητής για το ζήτημα εκ μέρους των Σοσιαλιστών στην Επιτροπή Πολιτισμού του Ευρωκοινοβουλίου. «Θα ήθελα να τονίσω ότι ο συγκεκριμένος κανονισμός αφορά τη φορητότητα ψηφιακών υπηρεσιών και όχι βέβαια τη διασυνοριακή πρόσβαση σε καλλιτεχνικά περιεχόμενα. Το τελευταίο θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην καλλιτεχνική δημιουργία και κυρίως στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Διότι θα αμφισβητούσε την αρχή της εδαφικότητας, που είναι σημαντική πηγή εσόδων για τη χρηματοδότηση, παραγωγή και διανομή των ευρωπαϊκών ταινιών» τονίζει ο έλληνας ευρωβουλευτής.

  Ασάφεια στο νομικό πλαίσιο

  Πράγματι, η νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων δεν επηρεάζεται από τον νέο κανονισμό. Βέβαια η ΕΕ επιθυμεί την ευρύτερη δυνατή πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο, από τη στιγμή που θέτει ως στρατηγικό στόχο την ολοκλήρωση της ψηφιακής αγοράς. Αλλά το νομικό πλαίσιο παραμένει ασαφές. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε ρητή διάταξη για τη φορητότητα. Το 2015 η Κομισιόν είχε κινήσει ανεπίσημες διαδικασίες για παράβαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού από παρόχους, που εμπόδιζαν τη διασυνοριακή πρόσβαση σε υπηρεσίες pay-tv με έδρα τη Βρετανία και την Ιρλανδία. Ακολούθησε μία εξίσου ανεπίσημη συμφωνία της Κομισιόν με την Paramount για τον περιορισμό του geo-blocking. Αλλά ο γαλλικός συνδρομητικός τηλεοπτικός σταθμός Canal Plus προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον της συμφωνίας. Τον λόγο έχει τώρα η δικαιοσύνη.


  Tags: live streaming, EE
 • Τα παλιά κινητά Nokia βρίσκουν νέα χρήση ως sex toys…

  Τα παλιά κινητά Nokia βρίσκουν νέα χρήση ως sex toys…

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: PotatoHead | Ημερομηνία: 2017-05-19 11:17:53 | Πηγή: Techgear

  Η ανθεκτικότητα των παλαιότερων κινητών τηλεφώνων της Nokia είναι γνωστή και υμνείται από τους χρήστες που αναπολούν εκείνες τις ωραίες εποχές που δεν τους ένοιαζε αν έπεφτε κάτω η συσκευή τους. Αυτό που δεν περιμέναμε να διαβάσουμε ποτέ, όμως, είναι ότι κάποιες γυναίκες στην Ινδία προτιμούν ακόμη και σήμερα αυτές τις συσκευές για την αντοχή τους, αλλά όχι για να παίρνουν τηλέφωνα και να στέλνουν SMS…

  Η ιστοσελίδα Agents of Ishq πραγματοποίησε μια έρευνα σχετικά με τον γυναικείο αυνανισμό και ανάμεσα στα διάφορα πικάντικα που μπορεί να διαβάσει κανείς συμπεριλαμβάνεται και η παραδοχή ότι ορισμένες χρησιμοποιούν παλιά κινητά Nokia ως sex toys λόγω της αντοχής και του μηχανισμού δόνησης.

  Η HMD Global δεν έχει σχολιάσει την έρευνα μέχρι στιγμής και φανταζόμαστε ότι δεν θα συμπεριλάβει αυτήν την πληροφορία σε κάποια μελλοντική διαφήμιση

 • Για πρώτη φορά: Επιστήμονες αναπαρήγαγαν στο εργαστήριο την επικίνδυνη διαστημική ακτινοβολία

  Για πρώτη φορά: Επιστήμονες αναπαρήγαγαν στο εργαστήριο την επικίνδυνη διαστημική ακτινοβολία

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-19 11:06:49 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Ο επιταχυντής λέιζερ-πλάσματος μπορεί να μιμηθεί ρεαλιστικά τη διαστημική ακτινοβολία και έτσι θα βοηθήσει τους επιστήμονες να την μελετήσουν καλύτερα, ώστε να γίνουν πιο ασφαλή τα μελλοντικά ταξίδια στο διάστημαΕπιστήμονες από τη Βρετανία (μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας ερευνητής), τη Γερμανία και τις ΗΠΑ ανέπτυξαν μια συσκευή που μπορεί να αναπαράγει στο εργαστήριο την επικίνδυνη ακτινοβολία του διαστήματος.

  Ο επιταχυντής λέιζερ-πλάσματος μπορεί να μιμηθεί ρεαλιστικά τη διαστημική ακτινοβολία και έτσι θα βοηθήσει τους επιστήμονες να την μελετήσουν καλύτερα, ώστε να γίνουν πιο ασφαλή τα μελλοντικά ταξίδια στο διάστημα.

  Οι ερευνητές του Τμήματος Φυσικής του βρετανικού Πανεπιστημίου του Στραθκλάιντ στη Γλασκώβη, των γερμανικών πανεπιστημίων Χάινριχ Χάινε του Ντίσελντορφ και του Αμβούργου, καθώς επίσης του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Λος 'Αντζελες (UCLA), με επικεφαλής τον καθηγητή Μπέρνχαρντ Χίντιγκ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Scientific Reports».

  Στην έρευνα, που χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), συμμετείχε ο ειδικός στη διαστημική ραδιοβιολογία Πάνος Δεληνικόλας του Στραθκλάιντ, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

  Η διαστημική ακτινοβολία από τον Ήλιο και το ακόμη πιο μακρινό διάστημα συνιστά σοβαρό κίνδυνο για τα ηλεκτρονικά συστήματα των δορυφόρων, αλλά και για τις επανδρωμένες διαστημικές αποστολές, καθώς μπορεί να μεταλλάξει το DNA και να κάνει ζημιά στα κύτταρα. Ενώ το γήινο μαγνητικό πεδίο αποτελεί «ασπίδα» για τα επικίνδυνα σωματίδια υψηλής ενέργειας αυτής της ιοντίζουσας ακτινοβολίας, δεν υπάρχει τέτοια προστασία στο διάστημα, όπου η ακτινοβολία είναι τουλάχιστον δεκαπλάσια σε σχέση με αυτή στη Γη.

  Έως τώρα οι επιστήμονες δυσκολεύονταν να αναπαράγουν τη διαστημική ακτινοβολία στο εργαστήριο, κάτι που τώρα πέτυχαν χάρη στον επιταχυντή λέιζερ-πλάσματος, μια τεχνολογία που αναμένεται να βελτιωθεί κι άλλο στο μέλλον.

  Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Google Play Awards 2017: Αυτές είναι οι κορυφαίες εφαρμογές/παιχνίδια για το 2017

  Google Play Awards 2017: Αυτές είναι οι κορυφαίες εφαρμογές/παιχνίδια για το 2017

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-05-19 10:12:14 | Πηγή: Techgear

  Οι υποψηφιότητες είχαν γίνει γνωστές από τέλη του περασμένου μήνα και όπως αναμενόταν, η Google περίμενε το συνέδριο Google I/O 2017 για να βραβεύσει τις καλύτερες εφαρμογές του καταστήματος Google Play. Σε μια εκδήλωση που έλαβε χώρα εχθές το βράδυ, η εταιρεία αποκάλυψε τους 12 νικητές ανά κατηγορία και τα κριτήρια για την επιλογή τους.

  Όλα τα παιχνίδια/εφαρμογές έπρεπε να έχουν υψηλή βαθμολογία από τους χρήστες, να πληρούν τις προδιαγραφές τις Google σε θέματα απόδοσης, να έχουν λάβει αναβάθμιση ή να έχουν κυκλοφορήσει μετά τον Απρίλιο του 2016.

  Κορυφαία εφαρμογή αναδείχτηκε το Memrise, με την κριτική επιτροπή να δηλώνει εντυπωσιασμένη για τη δημιουργικότητα, τον όμορφο σχεδιασμό και το εύχρηστο περιβάλλον, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι υποστηρίζονται πολλές γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Κινέζικα, Ιαπωνέζικα κ.ά.).

  Στις παρακάτω λίστες θα δείτε όλες τις κατηγορίες και τους νικητές με έντονα γράμματα.

  Best App for Kids

 • Το Instagram το χειρότερο μέσο για την ψυχική υγεία των νέων

  Το Instagram το χειρότερο μέσο για την ψυχική υγεία των νέων

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-19 09:29:49 | Πηγή: Skai
  Το Instagram παίρνει τη χειρότερη βαθμολογία ανάμεσα στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το YouTube την καλύτερη, όσον αφορά την επίπτωση που έχουν στην ψυχική υγεία των νέων. Το Facebook βρίσκεται κάπου στη μέση.

  Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας έκθεσης της Βασιλικής Εταιρείας Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας, που βασίσθηκε σε μία δειγματοληπτική έρευνα μεταξύ 1.479 νέων ηλικίας 14 έως 24 ετών, σύμφωνα με το BBC.

  Η έρευνα ζήτησε από τους νέους να αξιολογήσουν τις συχνότερα χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για το ποιες έχουν τις πιο αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική κατάστασή τους, προκαλώντας περισσότερο άγχος, κατάθλιψη, μοναξιά, εκφοβισμό, προβλήματα σωματικής εικόνας κ.α.

  Περίπου το 90% των νέων -μεγαλύτερο ποσοστό από κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα- είναι χρήστες των social media. Η έκθεση προειδοποιεί ότι «τα κοινωνικά μέσα μπορεί να τροφοδοτούν μια κρίση ψυχικής υγείας», παράλληλα όμως αναγνώρισε ότι μπορούν να λειτουργήσουν και με ωφέλιμο τρόπο.

  Αξιολογώντας κάθε μέσο δικτύωσης με βάση 14 κριτήρια, οι νέοι ανέδειξαν το YouTube ως αυτό με τη θετικότερη επίπτωση στην ψυχική υγείας τους. Ακολουθεί δεύτερο το Twitter, τρίτο το Facebook, τέταρτο το Snapchat και τελευταίο το Instagram.

  Η επικεφαλής της Βασιλικής Εταιρείας Δημόσιας Υγείας Σίρλεϊ Κράμερ επεσήμανε πως «είναι ενδιαφέρον ότι το Instragram και το Snapchat θεωρούνται τα χειρότερα για την ψυχική υγεία και ευεξία, καθώς και οι δύο πλατφόρμες δίνουν μεγάλη έμφαση στην εικόνα, πράγμα που φαίνεται πως ενισχύει τα αισθήματα ανεπάρκειας και άγχους στους νέους».
  Tags: Instagram, Facebook, Youtube, νέοι, ψυχισμός, μέσα κοινωνικής δικτύωσης
 • Plasma jet engines that could take you from the ground to space

  Plasma jet engines that could take you from the ground to space

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-19 09:00:53 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  From here to eternity...Proto Thema Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Η ομάδα χάκερ «Shadow Brokers» απειλεί με νέα κυβερνοεπίθεση

  Η ομάδα χάκερ «Shadow Brokers» απειλεί με νέα κυβερνοεπίθεση

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-19 08:54:46 | Πηγή: Skai
  Οι Shadow Brokers, η ομάδα χάκερ που ισχυρίζεται ότι τα δεδομένα που έκανε διαθέσιμα χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση του WannaCry, απειλεί ότι σκοπεύει να διαρρεύσει ένα νέο πακέτο εργαλείων hacking, τα οποία, όπως υποστηρίζουν έχουν κλέψει από την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA).

  Οι αποκαλούμενοι Shadow Brokers είχαν αναλάβει την ευθύνη για την διαρροή εργαλείων της NSA που χρησιμοποιήθηκαν για τη διάδοση του ransomware WannaCry, το οποίο έχει προκαλέσει πανικό σε ολόκληρο τον πλανήτη, αφού μέχρι στιγμής έχουν προσβληθεί τουλάχιστον 200.000 συσκευές. Τώρα, δηλώνουν πως διαθέτουν ένα νέο πακέτο εργαλείων hacking και πως γνωρίζουν για την ύπαρξη και άλλων τρωτών σημείων σε νεότερες εκδόσεις λογισμικού. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, επόμενος πιθανός στόχος των χάκερς θα είναι τα Windows 10 της Microsoft, τα οποία δεν επηρεάστηκαν από την αρχική επίθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα έχει ενσωματωθεί σε τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε ολόκληρο τον κόσμο.

  Όπως αναφέρει σε ένα blog post, ως συνήθως σε «σπασμένα» αγγλικά, η ομάδα υποστηρίζει ότι διαθέτει ακόμα περισσότερους από τους λεγόμενους Ops Disks, τους οποίους έχουν κλέψει από την NSA. Ισχυρίζονται επίσης ότι έχουν επίγνωση για ευπάθειες σε προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυο, σε routers, smartphones καθώς και «δεδομένα δικτύου από ρωσικά, κινεζικά, ιρανικά και βορειοκορεάτικα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα».

  Στην ανάρτηση, η οποία έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία σε υπηρεσίες και εταιρείες ασφαλείας, η ομάδα αναφέρει ότι «τον Ιούνιο οι ShadowBrokers θα ανακοινώσουν την υπηρεσία ‘TheShadowBrokers Data Dump of the Month', το οποίο θα είναι ένα νέο μοντέλο μηνιαίας συνδρομής. Κάθε μήνα οι άνθρωποι θα μπορούν να πληρώνουν μηνιαία συνδρομή και μόνο τα μέλη θα παίρνουν τα δεδομένα, κάθε μήνα. Το τι θα κάνουν μετά με αυτά, εξαρτάται από τα μέλη».

  Παρά το γεγονός ότι τα κίνητρα των Shadow Brokers παραμένουν αδιευκρίνιστα, εντούτοις υποστηρίζουν ότι δεν ενδιαφέρονται για το χρηματικό ποσό που προσφέρουν μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες για τις ευπάθειες που εντοπίζονται στον κώδικά τους.

  Παράλληλα, η παγκόσμια κοινότητα που ασχολείται με την κυβερνο-ασφάλεια εξετάζει ενδελεχώς το blog post για τον εντοπισμό οποιοδήποτε στοιχείου που θα μπορούσε να οδηγήσει στα ίχνη και τα κίνητρα της ομάδας.

  Όπως αναφέρει η Guardian, είναι άγνωστο εάν οι Shadow Brokers όντως έχουν στη διάθεσή τους κι άλλα κλεμμένα εργαλεία από την NSA, ή εάν θα υλοποιήσουν τις απειλές τους. Ωστόσο, το ενδεχόμενο ο επόμενος στόχος τους να είναι τα Windows 10 σίγουρα θα έχει προκαλέσει μεγάλη νευρικότητα στη Microsoft, τους συνεργάτες της αλλά και τους οργανισμούς που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη έκδοση του λειτουργικού και δεν επηρεάστηκαν από την αρχική επίθεση με το WannaCry.

  Την Τρίτη, η Microsoft ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι έχει επίγνωση των πρόσφατων απειλών από την πλευρά των Shadow Brokers και για τον λόγο αυτόν οι ομάδες ασφαλείας της παρακολουθούν διαρκώς για οποιεσδήποτε πιθανές απειλές «ώστε να ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα».


  Tags: Shadow Brokers, ramsonware, WannaCry, hackers
 • The Witcher: Το δημοφιλέστατο RPG γίνεται τηλεοπτική σειρά από το Netflix

  The Witcher: Το δημοφιλέστατο RPG γίνεται τηλεοπτική σειρά από το Netflix

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: PotatoHead | Ημερομηνία: 2017-05-18 17:37:40 | Πηγή: Techgear

  Ο κόσμος που δημιούργησε ο Andrzej Sapkowski στα βιβλία του μας συντροφεύει εδώ και αρκετά χρόνια μέσα από τη σειρά παιχνιδιών The Witcher της CD Projekt RED. Πολύ σύντομα, όμως, θα έχουμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε και μέσα από το Netflix, το οποίο ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει την παραγωγή μιας τηλεοπτικής σειράς βασισμένη στον ίδιο κόσμο!

  Σύμφωνα με τον Erik Barmack, αντιπρόεδρο του Netflix για τις διεθνείς παραγωγές,

  “Ο Andrzej Sapkowski έχει δημιουργήσει έναν πλούσιο και αξιομνημόνευτο κόσμο, ταυτόχρονα μαγικό και οικείο. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που θα τον συστήσουμε στους φίλους του Netflix σε όλο τον κόσμο”

  Ο Sapkowski δήλωσε με τη σειρά του,

  “Είμαι ενθουσιασμένος από το γεγονός ότι το Netflix θα προσαρμόσει τις ιστορίες μου, παραμένοντας πιστό στο αρχικό υλικό και στα θέματα για τα οποία γράφω εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια. Θα ενώσω και εγώ τις δυνάμεις μου μαζί με την ομάδα που θα φέρει αυτούς τους χαρακτήρες στη ζωή”

  Την παραγωγή έχουν αναλάβει οι Sean Daniel και Jason Brown, οι οποίοι στο παρελθόν συνεργάστηκαν με το Netflix για το The Expanse, ενώ η εταιρεία ειδικών εφέ Platige Image θα σκηνοθετεί τουλάχιστον ένα επεισόδιο σε κάθε σεζόν. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η CD Projekt RED δεν θα έχει καμία ανάμειξη στο εγχείρημα.

  [via]

   

 • ExtraTorrent: Οριστικό κλείσιμο και για το δεύτερο μεγαλύτερο torrent site στον κόσμο

  ExtraTorrent: Οριστικό κλείσιμο και για το δεύτερο μεγαλύτερο torrent site στον κόσμο

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2017-05-18 17:20:21 | Πηγή: Techgear

  Το περασμένο Σαββατοκύριακο έγιναν οι πρώτες αναφορές για δυσλειτουργία του ExtraTorrent, κατά πολλούς το δεύτερο δημοφιλέστερο torrent site στον κόσμο, και οι φήμες για οριστικό κλείσιμο επιβεβαιώθηκαν σήμερα με ένα σύντομο μήνυμα στην κεντρική σελίδα.

  “Το ExtraTorrent (και όλα τα mirrors του) κλέινει οριστικά. Διαγράφουμε όλα τα δεδομένα. Μείνετε μακριά από κλώνους και ψεύτικα Extratorrent websites”

   

  Η ιστοσελίδα TorrentFreak ήρθε σε επαφή με τον διαχειριστή του ExtraTorrent (SaM), ο οποίος επιβεβαίωσε το τέλος χωρίς, όμως, να αναφέρει τους λόγους, π.χ. αν ασκήθηκε κάποια ποινική δίωξη ή αν έγινε κάποια σοβαρή επίθεση στους servers του.

  Να σημειωθεί ότι μαζί με το ExtraTorrent παύει και η λειτουργία της ομάδας ETRG, με τον SaM να δηλώνει ότι οι ομάδες Etty και Ethd θα παραμείνουν ενεργές αν και εφόσον οι δωρεές κριθούν επαρκείς για τη λειτουργία τους.

  [via]

 • Η Google ετοιμάζει αυτόνομα VR headsets για να ανταγωνιστεί το Oculus Rift [Videos]

  Η Google ετοιμάζει αυτόνομα VR headsets για να ανταγωνιστεί το Oculus Rift [Videos]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-05-18 17:02:19 | Πηγή: Techgear

  Δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι αναφορές στις τεχνολογίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας στο Google I/O 2017, με τη Google να σημειώνει ότι επενδύει πολλά επάνω στην ανάπτυξη τους και μάλιστα συνεργάζεται στενά με την Qualcomm για να δημιουργήσουν ένα εντελώς αυτόνομο (δεν θα απαιτεί smartphone) VR headset που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους υπόλοιπους κατασκευαστές.

  Στο επίκεντρο αυτής της συνεργασίας βρίσκεται ο επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 835, ο οποίος προσφέρει προφανώς την απαραίτητη δύναμη για να υποστηρίζεται απρόσκοπτα η πλατφόρμα Google Daydream. Σημειώστε ότι τόσο η HTC, όσο και η Lenovo εργάζονται ήδη και αυτές επάνω στην κατασκευή νέων αυτόνομων VR headsets με Snapdragon 835.

  Οι συσκευές αυτές αναμένονται αργότερα μέσα στο 2017 και θα αποτελέσουν τα όπλα της Google στη μάχη για την εικονική πραγματικότητα ενάντια στην Facebook (βλ. Oculus Rift).

  Σε ό,τι αφορά την επαυξημένη πραγματικότητα, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το Asus Zenfone AR θα κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι, ενώ αποκάλυψε πως περισσότεροι από 2 εκατ. μαθητές έχουν παρακολουθήσει μαθήματα με τη βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας. Από το φθινόπωρο θα επεκτείνει ακόμη περισσότερο αυτές τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες με νέα προγράμματα.

   

           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο