• Επελέγησαν οι 13 πρώτοι στόχοι του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb

  Επελέγησαν οι 13 πρώτοι στόχοι του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-17 19:13:33 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Μία νεώτερη εκδοχή του ηλιακού μας συστήματος «στο μικροσκόπιο» επιστημόνων 08/05 14:15 James Webb: Το ισχυρότερο και μεγαλύτερο διαστημικό τηλεσκόπιο μπαίνει σε φάση δοκιμών 03/04 16:52

  Ο πλανήτης Δίας, οργανικά σωματίδια σε νεφελώματα όπου «γεννιούνται» άστρα και μακρινοί γαλαξίες, βρίσκονται μεταξύ των πρώτων στόχων του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb, που θα αρχίσει να αποστέλλει δεδομένα για αυτά όταν «στρέψει το βλέμμα» του προς το σύμπαν το 2019.

  Σύμφωνα με ανακοινώσεις του ΕΟΔ (Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος) και της NASA, τα συγκεκριμένα «πρώιμα» προγράμματα, που επελέγησαν από πάνω από 100 προτάσεις, κατόπιν επεξεργασίας από την αστρονομική κοινότητα. Στα συγκεκριμένα προγράμματα έχουν δοθεί περίπου 500 ώρες χρόνου παρατήρησης, και θα αξιοποιούν και τα τέσσερα από τα εξελιγμένα επιστημονικά όργανα του διαστημικού τηλεσκοπίου.

  Το James Webb αποτελεί συνεργασία μεταξύ της NASA, του ΕΟΔ και της Καναδικής Διαστημικής Υπηρεσίας. Πέρα από τον πύραυλο Ariane, με τον οποίο το τηλεσκόπιο θα εκτοξευτεί το 2019, η Ευρώπη συμβάλλει στο πρόγραμμα με δύο από τα τέσσερα επιστημονικά όργανα.

  Κατά τη διάρκεια της αποστολής του, που θα διαρκέσει τουλάχιστον πέντε χρόνια, το James Webb θα ασχοληθεί με θέματα- κλειδιά της σύγχρονης αστρονομίας, μελετώντας το σύμπαν πέρα από αυτά που μπορεί να δει ο προκάτοχός του, το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble. Μεταξύ των στόχων του περιλαμβάνονται ο εντοπισμός των πρώτων γαλαξιών στο σύμπαν και η μελέτη της εξέλιξής τους, περιλαμβανομένων των κολοσσιαίων μαύρων τρυπών που βρίσκονται στα κέντρα τους. Αναμένεται να «χτίσει» πάνω στις παρατηρήσεις του Hubble, εξετάζοντας γαλαξίες το φως των οποίων έχει επεκταθεί σε υπέρυθρα μήκη κύματος εξαιτίας της διαστολής του διαστήματος- παρατηρήσεις πέρα από τις δυνατότητες του Hubble- παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες στους αστρονόμους. Επίσης, θα διερευνήσει τη γένεση νέων άστρων και των πλανητικών συστημάτων και θα μελετήσει πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, αλλά και άλλων αστρικών συστημάτων, για την καλύτερη κατανόηση της προέλευσης της ζωής στον πλανήτη μας. Μάλιστα, το James Webb θα είναι σε θέση να αναλύσει τη σύνθεση των ατμοσφαιρών των εξωπλανητών, δίνοντας στοιχεία σχετικά με το κατά πόσον είναι δυνάμει κατοικήσιμοι ή όχι. Σε αρχική φάση πάντως, οι αστρονόμοι θα επικεντρωθούν σε αέριους γίγαντες μεγέθους Δία- σημειώνεται πως τα στοιχεία από τις παρατηρήσεις του τηλεσκοπίου θα δημοσιοποιούνται άμεσα.

  ΔΙΑΣΤΗΜΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Tesla Roadster: Το νέο ηλεκτρικό supercar πιάνει 0-100km σε μόλις 1.9sec!

  Tesla Roadster: Το νέο ηλεκτρικό supercar πιάνει 0-100km σε μόλις 1.9sec!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-11-17 17:33:31 | Πηγή: Techgear

  Η έκπληξη που υποσχέθηκε ο Elon Musk στην παρουσίαση του Tesla Semi ήταν εντυπωσιακή. Το δεύτερης γενιάς Tesla Roadster, ένα πανέμορφο και πλήρως ηλεκτρικό convertible που θα κυκλοφορήσει το 2020.

  Από το βασικό του μοντέλο, το νέο Tesla Roadster θα προσφέρει στον οδηγό απίστευτες δυνατότητες, όπως ταχύτητα 0-100 μέσα σε μόλις 1.9sec και αυτονομία 1000km με μία φόρτιση (μπαταρία 200kWh). Διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και αποδίδει ροπή 10.000 Nm, αριθμός που κανένα βενζινοκίνητο supercar δεν μπορεί να φτάσει σήμερα. Επιπλέον, έχει χώρο για τέσσερα άτομα (λίγο στριμωχτά στο πίσω κάθισμα βέβαια) και ανοιγόμενη οροφή.

  Η τιμή του θα ξεκινά από τα $200.000 με $50.000 προκαταβολή ή $250.000 για τους πρώτους 1000. Μένει να δούμε αν η Tesla θα καταφέρει να ικανοποιήσει τη ζήτηση με δεδομένο ότι ταυτόχρονα θα κατασκευάζει το Tesla Model 3, το Tesla Semi και το Tesla Roadster.

  [Tesla]

 • Πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιτυχής μεταμόσχευση κεφαλιού σε πτώμα και ακολουθεί σύντομα σε εν ζωή άνθρωπο

  Πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιτυχής μεταμόσχευση κεφαλιού σε πτώμα και ακολουθεί σύντομα σε εν ζωή άνθρωπο

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-11-17 16:30:41 | Πηγή: Techgear

  Η πρώτη αναφορά του Dr. Sergio Canavero για το ενδεχόμενο μεταμόσχευσης κεφαλιού είχε έρθει στη δημοσιότητα το 2013 και ο πρώτος εθελοντής βρέθηκε το 2015. Σήμερα το πρωί ο καθηγητής η ομάδα του από το Turin Advanced Neuromodulation Group ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση κεφαλιού σε πτώμα στην Κίνα, μετά από μια επέμβαση που διήρκησε 18 ώρες.

  Διαβάστε επίσης: Μεταμόσχευση κεφαλιού; Ερευνητές δηλώνουν ότι ξεπεράστηκαν οι τεχνικές δυσκολίες και είναι εφικτό!

  Όπως αναφέρει ο Canavero, η επιτυχία αυτής της επέμβασης απέδειξε ότι είναι εφικτή η επανασύνδεση της σπονδυλικής στήλης, των νεύρων και των αιμοφόρων αγγείων ενός κομμένου κεφαλιού. Επόμενος στόχος τους είναι τώρα η εφαρμογή της μεθόδου σε εν ζωή άνθρωπο, αρκεί οι δύο συμμετέχοντες να είναι εγκεφαλικά νεκροί. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα με επικεφαλής τον Dr. Xiaoping Ren, ο οποίος πέρυσι πειραματιζόταν με μεταμόσχευση κεφαλιού στο σώμα μαιμούς.

  Οι ερευνητές είχαν ξεκινήσει τις δοκιμές τον περασμένο Μάιο μεταμοσχεύοντας κεφάλια ποντικών. Είχαν χρησιμοποιήσει τρία ποντίκια για το πείραμα τους: το μικρότερο ήταν ο δότης, το ένα από τα μεγαλύτερα ο δέκτης και από το άλλο χρησιμοποιήθηκε για την παροχή αίματος. Για να διατηρήσουν την ροή του αίματος στον εγκέφαλο του δότη, συνένωσαν τα αιμοφόρα αγγεία του με τις φλέβες του τρίτου ποντικού χρησιμοποιώντας σωλήνα πυριτίου που στη συνέχεια περάστηκε από περισταλτική αντλία.

  Μόλις ολοκλήρωσαν την μεταμόσχευση του κεφαλιού στο δεύτερο ποντίκι, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν αγγειακά μοσχεύματα για να συνδέσουν την θωρακική αορτή και την ανώτερη κοίλη φλέβα του δότη στην καρωτιδική αρτηρία και τις εξωσωματικές φλέβες του δέκτη.

  Σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός στον εγκεφαλικό ιστό του δότη και μετά την επέμβαση το μεταμοσχευμένο κεφάλι ένιωθε πόνο και μπορούσε να ανοιγοκλείσει τα μάτια του. Έμεινε ζωντανό για 36 ώρες και οι ερευνητές είναι βέβαιοι ότι μπορούν να φτάσουν σε πλήρως βιώσιμη κατάσταση.

   

  Ο Dr. Canavero δήλωσε σε Συνέντευξη Τύπου:

  “Για πολύ καιρό η φύση επέβαλε τους κανόνες της επάνω μας. Γεννιόμαστε, μεγαλώνουμε, γερνάμε και πεθαίνουμε. Για εκατομμύρια χρόνια οι άνθρωποι εξελίσσονται και 100 δισ. άνθρωποι έχουν πεθάνει. Αυτό είναι γενοκτονία σε μαζική κλίμακα.

  Έχουμε μπει τώρα σε μια εποχή όπου θα πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας. Θα αλλάξει τα πάντα σε κάθε επίπεδο. Η πρώτη μεταμόσχευση κεφαλιού, σε ανθρώπινο επίπεδο, είναι πλέον γεγονός. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα εκδώσουμε και τη σχετική δημοσίευση μας (paper).

  Όλοι έλεγαν ότι είναι αδύνατο, αλλά η εγχείρηση ήταν επιτυχημένη”

  Διαβάστε επίσης: Βρέθηκε εθελοντής για την πρώτη μεταμόσχευση κεφαλιού στον κόσμο! Η επέμβαση το 2017 [Videos]

  Να σημειωθεί ότι οι ερευνητές επιμένουν να ονομάζουν την επέμβαση μεταμόσχευση κεφαλιού και όχι σώματος (για να προλάβουμε μερικούς). Αν αναρωτιέστε, επίσης, ποιος θα δεχόταν να συμμετέχει σε μια τέτοια επέμβαση, ήδη έχουν λάβει εκατοντάδες αιτήσεις και όχι μόνο από παραπληγικούς ανθρώπους ή σε τελικό στάδιο ασθένειας.

  Πρωτοποριακό; Ανήθικο; Επικίνδυνο; Τρελό; Τα σχόλια δικά σας…

  [via]

   

 • Tesla Semi: Αυτός είναι ο ηλεκτρικός τράκτορας που φιλοδοξεί να αλλάξει τον τομέα των μεταφορών [Video]

  Tesla Semi: Αυτός είναι ο ηλεκτρικός τράκτορας που φιλοδοξεί να αλλάξει τον τομέα των μεταφορών [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-11-17 15:38:34 | Πηγή: Techgear

  Μεγαλειώδης η χθεσινοβραδυνή παρουσίαση του πλήρως ηλεκτρικού τράκτορα της Tesla από τον Elon Musk, ο οποίος έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο των μεταφορών με τις επιδόσεις και τις δυνατότητές του.

  Το Tesla Semi είναι σχεδιασμένο για να μπορεί να κουβαλά φορτίο έως 36 τόνους για 800km με μία φόρτιση, χάριν στους τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες που προσφέρουν μέγιστη απόδοση και επιτάχυνση με τη μικρότερη δυνατή ενεργειακή κατανάλωση ανά χιλιόμετρο.

  Από πλευράς επιδόσεων, το Tesla Semi πιάνει ταχύτητα από 0-100km σε μόλις 5 δευτερόλεπτα ή σε 20 δευτερόλεπτα με πλήρες φορτίο 36 τόνων! Επίσης, έχει τη δυνατότητα να κινείται σε ανηφόρες με κλίση 5% με ταχύτητα 105 km/h, τι στιγμή που οι σημερινοί τράκτορες δεν ξεπερνούν τα 70km/h.

  Η επανατροφοδότηση θα γίνεται από τα νέα Tesla Megachargers που σχεδιάστηκαν ειδικά για το Tesla Semi. Τα Megachargers εκμεταλλεύονται την ηλιακή ενέργεια για να φορτίσουν το ενσωματωμένο (στο Tesla Semi) Tesla Powerpack, με την τιμή της kWh να ορίζεται στα $0.07. Μόλις 30 λεπτά φόρτισης είναι αρκετά για να καλύψει κανείς περίπου 650km, κάτι που μεταφράζεται σε 6-7 ώρες οδήγησης για έναν οδηγό, επομένως, όσο θα κάνει το διάλειμμα του το Tesla Semi θα έχει φορτίσει αρκετά για άλλες τόσες ώρες.

  Η καμπίνα του οδηγού είναι ευρύχωρη και μίνιμαλ, με δύο οθόνες αφής που περιλαμβάνουν όλα τα κλασικά συστήματα που γνωρίζουν οι επαγγελματίες οδηγοί για να μην υπάρχουν συγχύσεις. Ο χώρος είναι αρκετός για να σηκώνονται εντελώς όρθιοι όταν θέλουν να ξεπιαστούν.

  Επιπλέον, το Tesla Semi διαθέτει αυτόματο πιλότο και τεχνολογία για να διατηρεί την θέση του στην ίδια λωρίδα, να συμμορφώνεται με τα όρια ταχύτητας, να ακολουθεί συγκεκριμένους δρόμους κλπ. Σε περίπτωση που προκύψει κάποιο έκτακτο πρόβλημα με το όχημα ή ο οδηγός αποκοιμηθεί, το Tesla Semi επιβραδύνει αυτόματα και ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές εκτάκτου ανάγκης. Επίσης, το παρμπρίζ είναι κατασκευασμένο από το νέο θωρακισμένο γυαλί της Tesla.

  Ξεχνάμε, επίσης, κλασικά μηχανικά προβλήματα (π.χ. διαφορικό) και εκπομπές καυσαερίων, ενώ από πλευράς αντοχής στο χρόνο ο Musk εγγυάται τουλάχιστον 1.000.000 μίλια και αναφέρει ότι ακόμη και με τους δύο από τους τέσσερις κινητήρες ενεργούς είναι ισχυρότερο από ένα κλασικό φορτηγό diesel.

  Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει η εφαρμογή Tesla που επιτρέπει στον χρήστη να παρακολουθεί την κατάσταση του οχήματος και να πραγματοποιεί διαγνωστικό έλεγχο. Ιδανική περίπτωση για εταιρείες μεταφορών που θέλουν να γνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο τι συμβαίνει με τα φορτηγά τους.

  Τέλος, η ερώτηση του εκατομμυρίου: πότε θα κυκλοφορήσει και πόσο θα κοστίζει;. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2019 και το κόστος ανά μίλι θα είναι μικρότερο σε σύγκριση με τα φορτηγά diesel. Ο Musk έκανε λόγο για $1.26 ανά μίλι για διαδρομή 100 μιλίων με μέση ταχύτητα 100 km/h και πλήρες φορτίο 36 τόνων, ενώ το αντίστοιχο κόστος για τα σημερινά φορτηγά είναι $1.51 ανά μίλι.

   

  [Tesla]

 • Τα Public, η ελληνική εταιρεία που έφερε την Black Friday στην Ελλάδα, σας περιμένουν να την ξαναζήσετε

  Τα Public, η ελληνική εταιρεία που έφερε την Black Friday στην Ελλάδα, σας περιμένουν να την ξαναζήσετε

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-17 14:31:17 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Τα Public υποδέχονται την Black Friday με τις μεγαλύτερες προσφορές της χρονιάς! Τα καταστήματα Public, η ελληνική εταιρεία που έφερε την Black Friday στην Ελλάδα, πρωτοστατούν και φέτος και σας προσκαλούν να ξαναζήσετε την εμπειρία  Black Friday, στα καταστήματα Public και το public.gr Μένοντας πιστή στο ραντεβού της, η Νο1 ελληνική αλυσίδα καταστημάτων τεχνολογίας και ψυχαγωγίας, υποδέχεται την Black Friday 2017, με προσφορές και εκπτώσεις που δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο!


  Υπηρετώντας την ευρύτερη στρατηγική της εταιρίας να προσφέρει τη μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων τεχνολογίας και ψυχαγωγίας, στις καλύτερες τιμές, πάντα προς όφελος των πελατών και επισκεπτών της, τον περασμένο Νοέμβριο τα Public έφεραν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη Black Friday, γνωστή και ως Μαύρη Παρασκευή.

  Με προσφορές που άγγιξαν έως και το 50%, η αλυσίδα Public σημείωσε ρεκόρ επισκεψιμότητας. Συγκεκριμένα, η ομάδα πωλήσεων της εταιρίας στα 50 καταστήματά της στην Ελλάδα εξυπηρέτησε με επιτυχία 392.000 πελάτες σε μια μέρα. 
  Η πρωτοποριακή αυτή κίνηση υπόσχεται μια ακόμα πιο δυναμική συνέχεια φέτος! H Black Friday αποτελεί ιδανική ευκαιρία ανανέωσης αλλά και απόκτησης του προϊόντος που ονειρεύεστε σε ασυναγώνιστες τιμές! Εγγραφείτε στο http://www.public.gr/cat/black-friday για να μάθετε πρώτοι τις προσφορές και να βγείτε κερδισμένοι!

  Επισκεφθείτε ένα κατάστημα Public ή το public.gr, μπείτε στο ρυθμό της Black Friday και ανακαλύψτε Smartphones, Κονσόλες, Laptops, Φωτογραφικές μηχανές, Τηλεοράσεις, επιλεγμένα Βιβλία και κόμικς, παιχνίδια, βινύλια, CD και DVD στις χαμηλότερες τιμές της χρονιάς.
  Tα Public όπως και πέρσι, θα ενημερώνουν συνέχεια τους πελάτες τους αναλυτικά για τις προσφορές BLACK FRIDAY.
  Φέτος, προετοιμαστείτε κατάλληλα και ζήστε ξανά το ρυθμό της Black Friday σε ένα κατάστημα Public!
   
  Μείνετε συντονισμένοι!
   
  Περισσότερες πληροφορίες: http://www.public.gr/cat/black-friday

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Η Google μπλόκαρε δικό της video-διαφήμιση για τα Chromebooks ως spam στο YouTube…

  Η Google μπλόκαρε δικό της video-διαφήμιση για τα Chromebooks ως spam στο YouTube…

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2017-11-17 14:02:01 | Πηγή: Techgear

  Καμιά φορά οι κανόνες και οι περιορισμοί γυρίζουν μπούμερανγκ και σε αυτόν που τους θέτει. Όπως για παράδειγμα η Google, η οποία είδε το δικό της video – διαφήμιση για τα Chromebooks να μπλοκάρεται από το YouTube επειδή κρίθηκε ότι παραβιάζει τους Όρους και Προϋποθέσεις της υπηρεσίας ως scam, spam ή παραπλανητικό περιεχόμενο.

  Η εταιρεία διόρθωσε σχεδόν άμεσα την κατάσταση, αλλά όπως συμβαίνει συνήθως αρκετοί πρόλαβαν να καταγράψουν την γκάφα είτε με screenshots είτε με videos.

  Γενικότερα, πάντως, τον τελευταίο καιρό υπάρχει γκρίνια από πολλούς χρήστες επειδή βλέπουν τα videos τους να μπλοκάρονται χωρίς λόγο ή να κρίνονται ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα για να αποφέρουν έσοδα (καταγράφηκαν πολλές περιπτώσεις με το iPhone X).

   

  [via]

 • Ημερίδα ενημέρωσης για την αξιοποίηση των τεχνολογιών του διαδικτύου

  Ημερίδα ενημέρωσης για την αξιοποίηση των τεχνολογιών του διαδικτύου

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-17 13:38:03 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Απλοί πολίτες και πολιτικοί παράγοντες του δήμου Ζωγράφου συνέρευσαν στη Βίλα Ζωγράφου, στο Σύλλογο Παλαίων Ζωγραφιωτών, για να παρακολουθήσουν την εκδήλωσηΜε επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα ενημέρωσης που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών του Διαδικτύου την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου.


  Απλοί πολίτες και πολιτικοί παράγοντες του δήμου Ζωγράφου συνέρευσαν στη Βίλα Ζωγράφου, στο Σύλλογο Παλαίων Ζωγραφιωτών, για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

  Όπως ήδη αναφέρθηκε, η ημερίδα αυτή οργανώθηκε από την Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών του Διαδικτύου (ΗΤΜL.gr), στην οποία εντάσσεται και το Ράδιο Ζωγράφου.   Ομιλητές της βραδιάς ήταν ο Νικόλαος Μπαλατσούκας, πρόεδρος της προαναφερθείσας Ένωσης, ο Αθανάσιος Δαβαλάς, καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο Δημήτριος Μπίτσικας, πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιών Ζωγραφιωτών, ο Οδυσσέας Γρίβας, ελεύθερος επαγγελματίας, και ο Γεράσιμος Παπαδάτος, δημοσιογράφος και πρώην δημοτικός σύμβουλος.

  Οι ομιλητές παρουσίασαν στους πολίτες απλούς τρόπους, με τους οποιούς μπορούν να επωφεληθούν από το Διαδίκτυο είτε σε ατομικό ή σε επίπεδο επιχείρησης.

  Παρουσιάστηκαν παραδείγματα Ζωγραφιωτών, οι οποίοι κατάφεραν να αναδειχθούν οι ίδιοι ή να προβάλλουν επιτυχώς τις επιχειρήσεις τους μέσω του Διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

  Πέρα από την ενημέρωση των πολιτών, το μήνυμα της συγκεκριμένης βραδιάς ήταν η ενθάρρυνση της συλλογικότητας και η ενδυνάμωση των κοινωνικών δεσμών ανάμεσα στους δημότες του Ζωγράφου. 

  Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Κορέλης. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Ανθρωποειδές ρομπότ κάνει παρκούρ και επιδεικνύει την ευελιξία του

  Ανθρωποειδές ρομπότ κάνει παρκούρ και επιδεικνύει την ευελιξία του

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-17 13:36:39 | Πηγή: News Beast

  Μια νέα δεξιότητα απέκτησε το ανθρωποειδές ρομπότ Atlas, φτιαγμένο με την υπογραφή της Boston Dynamics. Όπως φαίνεται σε βίντεο που ανέβασε η εταιρεία στο YouTube, ο Atlas έμαθε να κάνει backflips και επιδεικνύει με άνεση την ευελιξία του.

  Το ρομπότ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2013 κι έκτοτε έχει διανύσει πολύ δρόμο.

  Στο βίντεο φαίνεται να «αθλείται» κάνοντας κάτι σαν παρκούρ. Η επίδοσή του πάντως δείχνει πως εργάστηκε πολύ για να τα καταφέρει…

 • Honor 8 Lite: Στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς το πανέμορφο vfm smartphone

  Honor 8 Lite: Στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς το πανέμορφο vfm smartphone

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: PotatoHead | Ημερομηνία: 2017-11-17 13:30:54 | Πηγή: Techgear

  Ακόμα μία εξαιρετική προσφορά από το κατάστημα Lightinthebox ενόψει της Black Friday. Αυτή τη φορά βρίσκουμε το πανέμορφο Honor 8 Lite στην καλύτερη τιμή μεταξύ των κινέζικων καταστημάτων και σημαντικά χαμηλότερη σε σύγκριση με την επίσημη ευρωπαϊκή. Για τις επόμενες 5 ημέρες, το Honor 8 Lite θα είναι διαθέσιμο με μόλις €155.88 και όποιος επιθυμεί μπορεί να ξοδέψει επιπλέον €4.15 για ασφάλεια τελωνείου.

  Το Honor 8 Lite κυκλοφόρησε στις αρχές του 2017 ως μια πιο προσιτή έκδοση του Honor 8. Διατηρεί την εμφάνιση του πιο ισχυρού μοντέλου και οι διαφορές περιορίζονται στον επεξεργαστή (Kirin 655 αντί Kirin 955) και την μονή κάμερα (αντί διπλής).

 • ATLAS: Το ανθρωποειδές ρομπότ πραγματοποιεί άλματα και ανάποδες τούμπες σαν αθλητής [Video]

  ATLAS: Το ανθρωποειδές ρομπότ πραγματοποιεί άλματα και ανάποδες τούμπες σαν αθλητής [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-11-17 12:47:14 | Πηγή: Techgear

  Το ανθρωποειδές ρομπότ ATLAS της Boston Dynamics ήταν ήδη αρκετά ευέλικτο, αλλά αυτή τη φορά μας αφήνει έκπληκτους με τις νέες κινήσεις που μπορεί να εκτελεί με φυσικότητα. Στο νέο video της εταιρείας, θα δείτε τον ATLAS να πραγματοποιεί άλματα και ανάποδες τούμπες σαν αθλητής!

  Υπενθυμίζουμε ότι το νέο ATLAS έχει ύψος 1.75m και ζυγίζει 80kg. Σε προηγούμενες αναφορές μας το έχουμε δει να περπατά άνετα στο χιόνι, να σηκώνει κουτιά και να τα τοποθετεί σε ράφια, να σηκώνεται μόνο του όταν δέχεται σπρώξιμο και να ισορροπεί επάνω σε σανίδα με φάρδος μόλις 2cm.

   

 • Νέο app κατά του εθισμού στο πορνό με θρησκευτικά τραγούδια και πολιτικούς λόγους

  Νέο app κατά του εθισμού στο πορνό με θρησκευτικά τραγούδια και πολιτικούς λόγους

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-17 12:33:23 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Αντί για πορνό, οι χρήστες θα βλέπουν βίντεο θρησκευτικού περιεχομένου και πολιτικούς λόγους – Η εφαρμογή δημιουργήθηκε στην Ινδία – Προς το παρόν παίζει ινδουιστικά τραγούδια όμως στο μέλλον θα απευθύνεται και σε άλλες θρησκείεςΕφαρμογή για όσους θέλουν να ξεπεράσουν τον εθισμό στο πορνό ανέπτυξαν νευρολόγοι από την Ινδία. Η καταπολέμηση αυτής της συνήθειας θα γίνεται με... θρησκευτικά τραγούδια, και πολιτικές ομιλίες.


  Σύμφωνα με το σκεπτικό των νευρολόγων, κάθε φορά που ο χρήστης θα επιχειρεί να έχει πρόσβαση σε πορνογραφικό υλικό, θα εμφανίζονται βίντεο στην οθόνη του ινδουιστικά τραγούδια, ψαλμοί όπως το “Αλλάχ Ακμπάρ” αλλά και ομιλίες του Νέλσον Μαντέλα.

  Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από τον καθηγητή νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Banaras Hindu, Vijay Nath Mishra, που θέλησε να βρει ένα τρόπο να βοηθήσει τους ασθενείς του.

  Προς το παρόν, το “αντίδοτο” στον εθισμό στο πορνό είναι ινδουιστικά τραγούδια και προσευχές, όμως ο καθηγητής θα επιχειρήσει να διευρύνει το περιεχόμενό του. Τον επόμενο μήνα, αναμένεται ότι θα προστεθούν τραγούδια και προσευχές της μουσουλμανικής κοινότητας. Στόχος είναι να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των θρησκειών.

  Παράλληλα, θα προστεθούν εμβληματικές ομιλίες προσωπικοτήτων, όπως του Νέλσον Μαντέλα, του Μαχάτμα Γκάντι αλλά και ποιητών. Σύμφωνα με τον Mishra, “ο εθισμός στην πορνογραφία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, αλλά η εφαρμογή αποτελεί μια ταπεινή προσπάθεια να αλλάξει κάποιος τη συμπεριφορά του”.

  Το όνομα της εφαρμογής είναι Har Har Mahadev, “δάνειο” από ένα ινδουιστικό τραγούδι που προτρέπει τον Σίβα να καταστρέψει κάθε κακό.

  Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον ιστότοπο pornhub, οι Ινδοί αποτελούν την τρίτη μεγαλύτερη βάση χρηστών, με πρώτους τους Αμερικανούς και δεύτερους τους Βρετανούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2014, το ποσοστό γυναικών από την Ινδία που παρακολουθούν πορνό είναι μεγαλύτερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

  Η κυβέρνηση της χώρας προσπάθησε να απαγορεύσει 857 ιστοτόπους με πορνό το 2015. Λόγω των έντονων αντιδράσεων αλλά και των αμφιβολιών για τη νομιμότητα της απόφασης, αναδιπλώθηκε μία εβδομάδα αργότερα.
  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Omni: Το ασύρματο multi-room σύστημα ηχείων της Creative διαθέσιμο και στην Ελλάδα

  Omni: Το ασύρματο multi-room σύστημα ηχείων της Creative διαθέσιμο και στην Ελλάδα

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2017-11-17 12:02:28 | Πηγή: Techgear

   

  [Δ.Τ.]

  Η Creative είχε ανακοινώσει κατά τη διεξαγωγή της IFA 2017, την είσοδό της στην αγορά  των Wi-Fi φορητών ηχείων με την παρουσίαση  του Creative Omni. Από αρχές Νοεμβρίου η νέα πρόταση της Creative είναι διαθέσιμή και στην Ελληνική αγορά σε όλα τα καταστήματα Public.

  Όπως προτείνει και το όνομά του, το οποίο προέρχεται έρχεται από ένα λατινικό πρόθεμα που σημαίνει “όλα” ή “καθένα”, οι χρήστες μπορούν να τοποθετήσουν πολλαπλές μονάδες Creative Omni σε όλο το σπίτι και να απολαύσουν μουσική ασύρματα μέσω Wi-Fi. Η διαχείριση του Omni μπορεί να γίνει καλύτερα και μέσω της εφαρμογής Sound Blaster InterConnect, επιτρέποντας την παράλληλη διαχείριση της ροής ήχου σε ένα ή περισσότερα ηχεία από το smartphone ή το tablet.

  Το Creative Omni υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα δημοφιλών πηγών, όπως το Spotify Connect, το οποίο δίνει στους χρήστες πρόσβαση σε εκατομμύρια τραγούδια, καθώς και τον εύκολο έλεγχο της μουσικής τους σε smartphone και tablet. Οι χρήστες μπορούν επίσης να ακούν χιλιάδες διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς χωρίς χρέωση, διαθέσιμους στην υπηρεσία iHeartRadio – η οποία υποστηρίζεται επίσης από το Creative Omni.

  Όσον αφορά στην ηχητική απόδοση, το Creative Omni προσφέρει εντυπωσιακό room-filling ήχο με δύο ενσωματωμένους οδηγούς 1,5 ιντσών Neodymium και δύο ενσωματωμένα passive radiators που προσφέρουν εκπληκτικά βαθιά μπάσα. Συνδεδεμένοι αυτοί οι τέσσερις drivers αποδίδουν πλήρη ήχο, παρά το μικρό μέγεθος. Το Omni έχει δύο επιλογές τοποθέτησης: κάθετα για εστιασμένο ήχο ή οριζόντια για ευρύτερο στερεοφωνικό.

  Εάν οι χρήστες επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν το Creative Omni εν κινήσει, τα ηχεία υποστηρίζουν επίσης ασύρματη σύνδεση Bluetooth 4.2 για εξαιρετική φορητότητα και είναι εξοπλισμένα επιπλέον με IPX4 για αντοχή στο νερό. Επίσης διαθέτουν είσοδο για MICRO SD, μια ακόμα έξτρα επιλογή για αναπαραγωγή μουσικής. Το Creative Omni έρχεται σε δύο χρώματα μαύρο και λευκό.

  Το Creative Omni διατίθεται στα καταστήματα Public και στο e-shop τους στα €129.99.

   

 • H επιστημονική φαντασία γίνεται πραγματικότητα: Βιοχάκερ αλλάζουν μόνοι τους το DNA τους!

  H επιστημονική φαντασία γίνεται πραγματικότητα: Βιοχάκερ αλλάζουν μόνοι τους το DNA τους!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-17 10:16:05 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Ο βιοχημικός Τζοσάια Ζέινερ βιντεοσκόπησε και μετέδωσε ζωντανά μέσω του Facebook τον εαυτό του την ώρα που εισήγαγε το τροποποιημένο DNA με μια σύριγγα στο σώμα - Δεκάδες οι μιμητές τουΚάποιοι άρχισαν να «χακάρουν» μόνοι τους το δικό τους DNA, με άλλα λόγια να τροποποιούν το γενετικό τους υλικό κατά βούληση και χωρίς επιστημονική επίβλεψη στο σπίτι τους, χρησιμοποιώντας γενετικά «εργαλεία» που μπορούν να βρεθούν στο εμπόριο και μέσω διαδικτύου.


  Ο βιοχημικός Τζοσάια Ζέινερ, ο οποίος παλαιότερα εργαζόταν στη NASA, είναι ο πρώτος άνθρωπος που έγινε γνωστό ότι επενέβη μόνος του στο DNA του, τροποποιώντας τα γονίδιά του με τη μέθοδο CRISPR, σύμφωνα με το "New Scientist".

  Μάλιστα, ο Ζέινερ βιντεοσκόπησε και μετέδωσε ζωντανά μέσω του Facebook τον εαυτό του την ώρα που εισήγαγε το τροποποιημένο DNA με μια σύριγγα στο σώμα. Ακολουθώντας στα χνάρια του, άλλοι βιοχάκερ ετοιμάζονται να κάνουν κάτι παρόμοιο ή το έχουν ήδη κάνει, χωρίς να το διατυμπανίσουν.

  Αυτός ο αυτοπειραματισμός όμως, χωρίς καμία εποπτεία από επιστήμονες, φαντάζει επικίνδυνα ανεύθυνος. Οι βιοχάκερ υποστηρίζουν ότι αφού ο καθένας μπορεί να «χτυπήσει» ένα τατουάζ στο σώμα του ή να αλλάξει τα χαρακτηριστικά του προσώπου με πλαστική χειρουργική, γιατί να μην μπορεί επίσης να αλλάξει ή να βελτιώσει το γονιδίωμά του;

  Ο Ζέινερ, για παράδειγμα, προσπαθεί να γίνει πιο δυνατός, αφαιρώντας το γονίδιο για τη μυοστατίνη, που ρυθμίζει τη μυική δύναμη. Αφού αφαίρεσε το εν λόγω γονίδιο με την ισχυρή τεχνική γονιδιακής επεξεργασίας CRISPR, στη συνέχεια εισήγαγε στον οργανισμό του ένα αντίγραφο του διορθωμένου DNA, ελπίζοντας προφανώς ότι θα αποκτήσει υπεράνθρωπες δυνάμεις.

  Όμως, ο κορυφαίος Βρετανός γενετιστής Ρόμπιν Λάβελ-Μπατζ του Ινστιτούτου Φράνσις Κρικ του Λονδίνου χαρακτήρισε την πράξη του Ζέινερ «ανόητη» και είπε πως μπορεί να επιφέρει απρόβλεπτες και ανεπιθύμητες συνέπειες, όπως βλάβη στους ιστούς και κυτταρικό θάνατο ή κάτι ακόμη χειρότερο... Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Firefox Quantum: Ο νέος browser της Mozilla

  Firefox Quantum: Ο νέος browser της Mozilla

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-16 19:24:17 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Τίτλοι τέλους για το Adobe Flash Player μέχρι το 2020 26/07 23:37

  Μεγαλύτερη ταχύτητα με χρήση λιγότερης μνήμης υπόσχεται η Mozilla με τον νέο της browser, Firefox Quantum, ο οποίος έχει προκαλέσει αίσθηση στον ειδικό Τύπο.

  Ο Firefox Quantum λανσαρίστηκε στις 14 Νοεμβρίου. Όπως έγραψε σε blogpost ο Μαρκ Μάγιο, αντιπρόεδρος της Mozilla, πρόκειται για το μεγαλύτερο update της από τότε που λανσαρίστηκε ο Firefox 1.0 το 2004. Ο Μάγιο τονίζει πως έχει ταχύτητα δύο φορές μεγαλύτερη από αυτήν του Firefox έξι μήνες πριν, με εντελώς ανανεωμένη μηχανή και εμφάνιση, «σχεδιασμένη να βγαίνει από τη μέση και να σας αφήνει να κάνετε αυτό που κάνετε καλύτερα: Να σερφάρετε σε ένα σωρό σελίδες, να ανοίγετε αμέτρητα tabs, όλα χωρίς καμιά ενοχή, επειδή ο Firefox Quantum χρησιμοποιεί λιγότερη μνήμη από τους ανταγωνιστές».

  Η Mozilla δίνει έμφαση στο νέο User Interface: «Αποκαλούμε αυτή την πρωτοβουλία Photon, και σκοπός είναι ο εκσυγχρονισμός και η ενοποίηση όλων όσων χαρακτηρίζουμε Firefox, ενώ εκμεταλλευόμαστε τη γρήγορη νέα μηχανή» γράφει ο Μάγιο.

  Για τους σκοπούς ανάπτυξης του Photon, εξετάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους οι χρήστες περιηγούνται στο web. «Κοιτάξαμε σε πραγματικό hardware για να κάνουμε τον Firefox να φαίνεται ωραία σε κάθε οθόνη, και διασφαλίσαμε πως ο Firefox φαίνεται και λειτουργεί ως Firefox, ανεξαρτήτως της συσκευής που χρησιμοποιείτε». Επίσης, η Mozilla υπογραμμίζει πως το όλο σύστημα έχει στηθεί με σκοπό την επέκτασή του στο μέλλον, πηγαίνοντας πέρα από τα δεδομένα του σημερινού hardware.

  Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Mashable, ο browser χρησιμοποιεί περίπου 30% λιγότερη μνήμη από τους ανταγωνιστές του, Chrome, Edge, Safari σε Windows και λίγο παραπάνω από τον Chrome σε macOS. Γενικά μιλώντας πάντως, η Mozilla φαίνεται να «στοιχηματίζει» επίσης σε μεγάλο βαθμό στο interface, καθώς έμφαση έχει δοθεί στο να «βγαίνει από τη μέση» όταν ο χρήστης περιηγείται στο Ίντερνετ, φορτώνοντας πρώτα το περιεχόμενο μιας σελίδας και τα ενεργά tabs. Σε γενικές γραμμές, τα σχόλια στον ειδικό Τύπο είναι θετικά, με τους reviewers να επαινούν την ταχύτητα και την ευχρηστία του- αν και αρκετοί τηρούν στάση αναμονής ως προς αν θα μπορούσε όντως να «εκθρονίσει» τον δημοφιλή Chrome. Οι περισσότεροι πάντως φαίνονται να συστήνουν στους χρήστες ανεπιφύλακτα, αν μη τι άλλο, τη δοκιμή του.

  ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • OnePlus 5T: Επίσημα με οθόνη 6.01” FHD+ 18:9, Snapdragon 835 και πανίσχυρη dual κάμερα

  OnePlus 5T: Επίσημα με οθόνη 6.01” FHD+ 18:9, Snapdragon 835 και πανίσχυρη dual κάμερα

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-11-16 19:17:26 | Πηγή: Techgear

  Όπως το περιμέναμε εδώ και αρκετές ημέρες, η OnePlus προχώρησε πριν από λίγο στα αποκαλυπτήρια του OnePlus 5T, το νέο flagship killer της εταιρείας που προσφέρει στον χρήστη την αφρόκρεμα της εποχής σε ό,τι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ακολουθεί τη μόδα με οθόνη αναλογίας 18:9 και για ακόμα μία φορά κοστίζει αρκετά φθηνότερα σε σύγκριση με τις ναυαρχίδες των παραδοσιακών δυνάμεων.

  Η παρουσίαση ξεκίνησε με την αποκάλυψη των αρχών στις οποίες βασίζεται το OxygenOS: αξιοπιστία, απόδοση, ταχύτητα και προσοχή στις προτάσεις των χρηστών. Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος (βασίζεται στο Android 8.0 Oreo) φέρνει πολλά νέα χαρακτηριστικά και τις εφαρμογές Parallel Apps και Switch για εύκολη μετάβαση των δεδομένων του χρήστη στο OnePlus 5T.

  Παρόλα αυτά, το νέο OxygenOS θα είναι διαθέσιμο στα τέλη Δεκεμβρίου για το OnePlus 5T και από τη νέα χρονιά για το OnePlus 5. Η εταιρεία υπερασπίστηκε την καθυστέρηση του λανσαρίσματος επειδή δεν θέλει να κυκλοφορεί εκδόσεις με προβλήματα και στη συνέχεια να κουράζει τους χρήστες με συνεχόμενα updates.

  Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο CEO της OnePlus, Carl Pei, ο οποίος πραγματοποίησε μια αναδρομή της σύντομης ιστορίας της εταιρείας. Από το όραμα για την δημιουργία ενός smartphone που σέβεται τον καταναλωτή και διαρκώς εξελίσσεται με βάση την ανατροφοδότηση που λαμβάνουν από τους χρήστες μέχρι τον λόγο ύπαρξης των εκδόσεων “T”.

  Ο Carl Pei αποκάλυψε ότι το 2013 είχαν μόλις 1000 τεμάχια έτοιμα για το πρώτο OnePlus, επειδή δεν μπορούσαν να πάρουν το ρίσκο για μεγαλύτερη παραγωγή και γι’ αυτό εμπνεύστηκαν το σύστημα των προσκλήσεων. Η εκτίμηση τους έπεσε τόσο έξω, αφού υπολόγιζαν 30.000-50.000 πωλήσεις για το πρώτο μοντέλο και τελικά πούλησαν 1.000.000! Αυτή η επιτυχία, όμως, έφερε τα ανάποδα αποτελέσματα επειδή, όπως παραδέχτηκε με ειλικρίνια, ξαφνικά σταμάτησαν να ακούν το κοινό και έγιναν αλαζόνες (σας θυμίζει κάτι;;;). Αυτή την αλαζονεία την πλήρωσαν με την αποτυχία του OnePlus 2 και πήραν το μεγαλύτερο μάθημα: να είναι πάντα ταπεινοί.

  Μ’ αυτά και μ’ αυτά, μπορούμε να περάσουμε στο OnePlus 5T. Για ακόμα μία φορά, η OnePlus παραδέχεται ότι δεν είναι πρωτοπόρος, με αφορμή την υιοθέτηση του panel 18:9, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έπρεπε να μείνει πίσω. Ο λόγος της καθυστέρησης αφορά την παραγωγή τέτοιων panels και εδώ αποκαλύφθηκε γιατί κυκλοφορεί μέσα στην ίδια χρονιά εκδόσεις “T”. Η φιλοσοφία της OnePlus είναι η εξής: αν έχεις διαθέσιμη την τελευταία λέξη του hardware, γιατί να περιμένεις;

  Το OnePlus 5T θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από τις 21 Νοεμβρίου σε τιμή €499 για την έκδοση με 6GB RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο, και €559 για την έκδοση με 8GB RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο.

 • Vimeo: Η υπηρεσία υποστηρίζει πλέον HDR και 8K videos

  Vimeo: Η υπηρεσία υποστηρίζει πλέον HDR και 8K videos

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2017-11-16 17:42:05 | Πηγή: Techgear

  Νέα αναβάθμιση για την υπηρεσία Vimeo, η οποία ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι πλεόν υποστηρίζει HDR videos και αναλύσεις έως 8K. Προφανώς για 8K δεν γίνεται λόγος αυτή την περίοδο, αλλά τα HDR videos είναι αρκετά διαδεδομένα και μπορείς να τα παρακολουθήσεις αν έχεις συσκευή που υποστηρίζει το HEVC codec μέσω HDR10 (π.χ. Apple TV 4K, iPhone X, iPad Pro).

  Εξάλλου, η υπηρεσία υπόσχεται ότι σύντομα θα υποστηρίζει HDR και για περισσότερα video formats (π.χ. VP9 και AV1) και φυσικά θα είναι εφικτό το download σε όποια videos επιτρέπουν οι δημιουργοί.

  Σαν καθημερινοί χρήστες μην περιμένετε ότι θα δείτε κάποια δραματική αλλαγή, αλλά όσοι ασχολείστε με την δημιουργία video είναι σίγουρα ευχάριστο ότι μπορείτε να ανεβάζετε τα έργα σας σε τόσο υψηλή ανάλυση.

  [Vimeo]

 • COSMOTE και WIND διευκολύνουν την επικοινωνία στις πληγείσες περιοχές

  COSMOTE και WIND διευκολύνουν την επικοινωνία στις πληγείσες περιοχές

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: PotatoHead | Ημερομηνία: 2017-11-16 17:32:32 | Πηγή: Techgear

  Η COSMOTE στηρίζει τους συνδρομητές της σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο, Μέγαρα Αττικής και στο νησί της Σύμης που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, και για τις αυξημένες ανάγκες επικοινωνίας τους, προσφέρει δωρεάν:

  Οι δικαιούχοι συνδρομητές ενημερώθηκαν για την ενεργοποίηση των δωρεάν πακέτων των λεπτών ομιλίας και internet, μέσω γραπτών μηνυμάτων SMS.

  Επίσης, αναστέλλεται κάθε διαδικασία για -οριστική ή προσωρινή- φραγή για όλες τις συνδέσεις COSMOTE σταθερής, κινητής και τηλεόρασης σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο, Μέγαρα Αττικής και Σύμη, μέχρι και τις 15/12/17.

  Οι κάτοικοι σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο, Μέγαρα Αττικής και στο νησί της Σύμης, θα μπορούν ακόμη να χρησιμοποιούν δωρεάν όλα τα διαθέσιμα Καρτοτηλέφωνα, για κλήσεις προς αστικά, υπεραστικά και κινητά εντός Ελλάδας, έως και τις 22/11.

  Η WIND Ελλάς, κατανοώντας τις αυξημένες ανάγκες επικοινωνίας στην Νέα Πέραμο και την Μάνδρας Αττικής ύστερα από τα σφοδρά τοπικά καιρικά φαινόμενα, ενημερώνει τους κατοίκους των περιοχών και συνδρομητές της στην κινητή και τη σταθερή τηλεφωνία, ότι βρίσκεται κοντά τους με δωρεάν υπηρεσίες επικοινωνίας.

  Συγκεκριμένα σε όλους τους:

  προσφέρεται από τις 16 Νοεμβρίου ως το τέλος του μήνα, Δωρεάν χρόνος ομιλίας 1500 λεπτών προς όλους τους εθνικούς προορισμούς (κινητά και σταθερά).

  Παράλληλα, η WIND σταματάει τη διαδικασία φραγής εισερχομένων/ εξερχομένων κλήσεων στις συνδέσεις συμβολαίου μέχρι και το τέλος του μήνα.

  Τα καταστήματα WIND σε: Νέα Πέραμο (28ης Οκτωβρίου 229 Τηλ.: 2296034336), Ελευσίνα (Ηρώων Πολυτεχνείου 38 Τηλ.: 2105545300), Ασπρόπυργο (Λεωφόρος Δημοκρατίας 20 Τηλ.: 2105580822) και Μέγαρα (28ης Οκτωβρίου και Ξεκούκη Τηλ.: 2269021360) είναι στη διάθεση τους, δίνοντας άμεση προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση και την κάλυψη των αναγκών των συνδρομητών που έχουν πληγεί.

  Επιπλέον, η WIND Ελλάς ενημερώνει ότι από την πρώτη στιγμή το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου έχει θέσει υπό 24ωρη παρακολούθηση την περιοχή της Δυτικής Αττικής για άμεση αποκατάσταση τυχόν τεχνικών θεμάτων, με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία των υποδομών κινητής, σταθερής και Internet της WIND, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

 • Η Wiko φέρνει 5 νέα smartphones στην ελληνική αγορά με τιμές από €60 έως €130

  Η Wiko φέρνει 5 νέα smartphones στην ελληνική αγορά με τιμές από €60 έως €130

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2017-11-16 16:59:16 | Πηγή: Techgear

  [Δ.Τ.]

  Έχοντας λανσάρει την παρουσία της στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2017, η γαλλική εταιρεία έξυπνων κινητών τηλεφώνων Wiko ενισχύει το portfolio της στην τοπική αγορά, παρουσιάζοντας πέντε νέα smartphones, με απίστευτες δυνατότητες και σε τιμές που κινούνται από τα €60 μέχρι τα €130. To Sunny 2, το Sunny 2 Plus, το Tommy2, το Lenny 4 Plus και το Harry είναι οι πέντε νέες συσκευές που παρουσιάζονται στο ελληνικό κοινό και αναμένεται να κατακτήσουν τους καταναλωτές που αναζητούν την καλύτερη σχέση ποιότητας-επιδόσεων-τιμής.

  Με τα νέα αυτά λανσαρίσματα, η Wiko επιβεβαιώνει το ρόλο της ως Game Changer καθιστώντας ουσιαστικά την απαράμιλλη τεχνολογία προσβάσιμη στο ευρύ κοινό, καθώς οι πέντε νέες συσκευές χαρακτηρίζονται από μεγάλες ταχύτητες, υψηλές επιδόσεις και πρωτοποριακό design, σε τιμές αληθινά ανταγωνιστικές.

  Το Sunny 2 είναι το νέο μικρών διαστάσεων smartphone (οθόνη 4’’), που συγκεντρώνει όλες τις βασικές λειτουργίες. Διαθέτει πίσω κάμερα 5 MP με φακούς 3P για μείωση των παραμορφώσεων και πίσω φλας LED για συνθήκες χαμηλού φωτισμού και εμπρός κάμερα 2ΜΡ με φλας οθόνης. Έχει μνήμη ROM 8 GB για άφθονο χώρο αποθήκευσης, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί στα 64 GB με κάρτα SD. Βγαίνει με μεταλλική σχεδίαση σε τρία φανταστικά χρώματα: γκρι space, χρυσαφί και πρασινογάλαζο.

  Το Sunny 2 Plus είναι το ίδιο χαριτωμένο με τον προκάτοχό του, αλλά έρχεται με μεγαλύτερη οθόνη 5’’ για ολοζώντανα γραφικά. Διαθέτει πίσω κάμερα 5ΜΡ, επαγγελματική λήψη, λειτουργία HDR για μέγιστη αντίθεση, πανοραμική λήψη, δίνει τη δυνατότητα για λήψεις σε ριπή, ενώ η εμπρός κάμερα του είναι 2ΜΡ. Η μνήμη ROM 8GB μπορεί να επεκταθεί στα 64 GB με κάρτα SD, λειτουργεί με τετραπύρηνο επεξεργαστή 1,3 GΗz σε 3G+, τρέχει με Android Nougat ενώ επίσης υποστηρίζει Dual SIM. To Sunny 2 Plus έρχεται σε δύο μεταλλικά χρώματα: μαύρο και χρυσαφί.

  Το Tommy 2 κάνει την καθημερινότητα του χρήστη πιο εύκολη, έχοντας ενσωματώσει τις τελευταίες τάσεις στην τεχνολογία, όπως το ψηφιακό πορτοφόλι για ανέπαφες πληρωμές και κάρτα μετακινήσεων, ενώ επίσης χαρακτηρίζεται από τις πολύ υψηλές ταχύτητες σε δίκτυα 4G. Είναι εξοπλισμένο με το πιο πρόσφατο λειτουργικό Android Nougat και διαθέτει τον υψηλών επιδόσεων τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm® 1,3 GΗz. Άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά είναι ότι προσφέρει τη δυνατότητα προβολής πολλαπλών παραθύρων, ενώ διαθέτει πίσω κάμερα 8 MP με φλας LED, μπροστινή κάμερα 5 MP με φλας οθόνης, και δυνατότητες όπως φωτογράφιση με Παρέλευση χρόνου, Επαγγελματική λήψη, HDR και Ζωντανά φίλτρα. Οι ανάγκες σε χώρο αποθήκευσης καλύπτονται με τη μνήμη ROM 8 GB και την επεκτάσιμη μνήμη έως 128 GB. Το Tommy 2 κυκλοφορεί σε δύο χρώματα, μαύρο και κόκκινο.

  Το Lenny 4 Plus είναι φτιαγμένο για ψυχαγωγία, διαθέτει οθόνη HD 5,5″ για να απολαμβάνει ο χρήστης ολοζώντανα και εξαιρετικά ευκρινή πολυμέσα, να παρακολουθεί ταινίες και να απολαμβάνει σερφάρισμα στο Internet, έξω στη λιακάδα και με ολοκάθαρη θέαση της οθόνης από οποιαδήποτε οπτική γωνία, χάρη στην τεχνολογία IPS. Το Lenny 4 Plus διαθέτει πίσω κάμερα 8 MP, που είναι εξοπλισμένη με φακούς 4P για μειωμένες παραμορφώσεις και βελτιωμένη φωτεινότητα, ενώ με την υποστήριξη Dual SIM, μπορούν να χρησιμοποιηθούν δύο αριθμοί τηλεφώνου σε μία συσκευή. Η νέα συσκευή έρχεται με τετραπύρηνο επεξεργαστή, λειτουργικό σύστημα Android™ Nougat, μνήμη ROM 16 GB και επεκτάσιμη μνήμη έως 80 GB. Κυκλοφορεί σε τρία χρώματα: μαύρο, χρυσαφί και πρασινογάλαζο.

  Το Harry είναι το νέο smartphone της Wiko με τις υψηλότερες επιδόσεις. Διαθέτει μεγάλη οθόνη HD 5.0″ με φωτεινότητα 420 nit, πίσω κάμερα 13 MP, εξοπλισμένη με συναρπαστικές λειτουργίες και μπροστινή κάμερα 5 MP για τέλειες selfie. Λειτουργεί σε δίκτυα 4G με τετραπύρηνο επεξεργαστή 1,3 GΗz, διαθέτει 16 GB μνήμης, σύστημα Android Nougat, και υποστηρίζει επίσης δύο κάρτες SIM. Κυκλοφορεί με στιλάτο μεταλλικό πίσω κάλυμμα, σε δύο χρώματα: ανθρακί και χρυσό.

  Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Βάθης, Διευθυντής Πωλήσεων της Wiko Ελλάδας.

  “Με τα νέα λανσαρίσματα ουσιαστικά ενισχύουμε ακόμα περισσότερο το portfolio μας, προσφέροντας την καλύτερη σχέση ποιότητας-επιδόσεων-τιμής, που είναι άλλωστε και βασικό σημείο της στρατηγικής της Wiko. Προσφέρουμε στους Έλληνες καταναλωτές κορυφαία τεχνολογία, υψηλές επιδόσεις, πρωτοποριακό σχεδιασμό και εξαιρετική ποιότητα, σε τιμές απόλυτα προσιτές”

  Η επιτυχία της Wiko βασίζεται στην ικανότητα της εταιρείας να κάνει προσβάσιμη την τεχνολογία στο ευρύ κοινό, επιτυγχάνοντας τη σωστή ισορροπία μεταξύ τεχνολογίας, σχεδιασμού, ποιότητας και τιμής, προσφέροντας την πιο ολοκληρωμένη εμπειρία σε κάθε κατηγορία τιμών.

  Η Vodafone λανσάρει κατ΄ αποκλειστικότητα το Tommy 2, ενώ τα άλλα τέσσερα smartphones είναι διαθέσιμα σε όλα τα δημοφιλή καταστήματα λιανικής (Κωτσόβολος, Πλαίσιο, Public και Media Markt), ενώ οι προτεινόμενες τιμές τους διαμορφώνονται ως εξής:

 • Google Maps: Ανανέωση της εμφάνισης για ευκολότερη πλοήγηση

  Google Maps: Ανανέωση της εμφάνισης για ευκολότερη πλοήγηση

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2017-11-16 16:25:04 | Πηγή: Techgear

  Η Google ανανεώνει την εμφάνισης της υπηρεσίας Google Maps με νέα εικονίδια, νέα χρώματα και περισσότερες πληροφορίες που θα μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες στην οργάνωση και στην πορεία του ταξιδιού τους με μεγαλύτερη ευκολία.

  “Καταρχήν, αναβαθμίσαμε τις λειτουργίες πλοήγησης, τις πληροφορίες για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, την κυκλοφορία και την αναζήτηση για να τονίζουμε περισσότερο αυτά που ενδιαφέρουν τον χρήστη (π.χ. βενζινάδικα, σταθμούς τραίνων κλπ.). Επίσης, αναβαθμίσαμε τα χρώματα τις υπηρεσίας και προσθέσαμε νέα εικονίδια για να αναγνωρίζετε εύκολα και γρήγορα τα καφέ, εστιατόρια, ξενοδοχεία, μουσεία, εκκλησίες κλπ. με ξεχωριστό χρωματισμό για κάθε κατηγορία”

  Να σημειωθεί ότι οι αλλαγές θα εμφανιστούν σταδιακά σε όλους σε κάθε έκδοση της υπηρεσίας Google Maps (mobile, desktop), αλλά και στα Google Assistant, Google Earth, Google Search και Android Auto.

  [Google]

 • Στα σκαριά ταινία Super Mario από τους δημιουργούς του Despicable Me (;)

  Στα σκαριά ταινία Super Mario από τους δημιουργούς του Despicable Me (;)

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-11-16 16:01:58 | Πηγή: Techgear

  Η πρώτη κινηματογραφική απόπειρα για τον Super Mario έγινε το 1993 με εκείνη την live-action ταινία που είχε μεν δυνατό cast (Bob Hoskins, John John Leguizamo, Dennis Hopper), αλλά γενικότερα ήταν τραγική. Το πάθημα φαίνεται ότι έγινε μάθημα και η Nintendo φαίνεται ότι συζητά το ενδεχόμενο μιας νέας προσπάθειας, αλλά αυτή τη φορά σε animation και σε συνεργασία με την άκρως επιτυχημένη Illumination Entertainment (Despicable Me, The Secret Life of Pets, Minions).

  Σύμφωνα με την αναφορά της Wall Street Journal, οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και 1 χρόνο με τη Universal (χρηματοδοτεί και διανέμει τις ταινίες της Illumination) με την οποία συνεργάζονται ήδη σε διάφορα θεματικά πάρκα. Η αρχική συμφωνία αφορά μία ταινία με πρωταγωνιστή τον Super Mario, αλλά υπάρχει η προοπτική και για περισσότερες.

  Αναμένουμε με ενδιαφέρον την επισημοποίηση της συμφωνίας και ευελπιστούμε στην δημιουργία ταινιών The Legend of Zelda που σαφέστατα έχουν περισσότερα να πουν σε υπόθεση.

  [via]

 • Scam για το Windows Movie Maker εξαπλώνεται μαζικά εξαιτίας υψηλής κατάταξης στο Google

  Scam για το Windows Movie Maker εξαπλώνεται μαζικά εξαιτίας υψηλής κατάταξης στο Google

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2017-11-16 15:07:44 | Πηγή: Techgear

  Έρευνα της ESET αποκαλύπτει τη μαζική εξάπλωση ενός scam που ξεγελά λόγω της υψηλής κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης. Πρόκειται για μία τροποποιημένη έκδοση του Windows Movie Maker, που έχει ως στόχο την απόσπαση χρημάτων από ανυποψίαστους χρήστες. Η εξάπλωση του scam έχει ενισχυθεί από το SEO της ιστοσελίδας των κυβερνοεγκληματιών, καθώς και από τη συνεχή ζήτηση των χρηστών για το Windows Movie Maker, το δωρεάν λογισμικό της Microsoft για επεξεργασία βίντεο, που σταμάτησε να κυκλοφορεί τον Ιανουάριο του 2017.

  Η ιστοσελίδα που ευθύνεται για τη διάδοση του τροποποιημένου λογισμικού, «windows-movie-maker.org», εμφανίζεται ως ένα από τα κορυφαία αποτελέσματα στις αναζητήσεις «Movie Maker» και «Windows Movie Maker» στο Google. Στον Chrome, κατέχει την πρώτη θέση στην πλειοψηφία των χωρών με το μεγαλύτερο αριθμό χρηστών του Διαδικτύου. Στο Bing, τη δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης, η ιστοσελίδα τοποθετείται επίσης στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων.

  Οι λύσεις ασφαλείας ESET ανιχνεύουν το scam ως Win32/Hoax. και εμποδίζουν την εξάπλωσή του. Τόσο η Google όσο και η Microsoft έχουν ενημερωθεί από την ESET για την ιστοσελίδα και την υψηλή κατάταξη που έχει στις μηχανές αναζήτησης.

  Πώς να προστατευθείτε από το scam Windows Movie Maker

  Εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει το Movie Maker από το windows-movie-maker.org, απεγκαταστήστε το και εκτελέστε μια σάρωση χρησιμοποιώντας μια αξιόπιστη λύση anti-malware. Για να προστατευθείτε από παρόμοια scam, πάντα να προτιμάτε τις αυθεντικές πηγές για λήψη λογισμικού. Αν οπωσδήποτε πρέπει να χρησιμοποιήσετε λογισμικό που δεν διανέμεται πλέον από τον αρχικό κατασκευαστή του:

 • Vivo V7: Επίσημα με οθόνη 5.7” FullView 18:9, εμπρόσθια κάμερα 24MP και τεχνολογία για βιομετρικό ξεκλείδωμα

  Vivo V7: Επίσημα με οθόνη 5.7” FullView 18:9, εμπρόσθια κάμερα 24MP και τεχνολογία για βιομετρικό ξεκλείδωμα

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-11-16 14:46:21 | Πηγή: Techgear

  Στις αρχές Σεπτεμβρίου γνωρίσαμε το Vivo V7+, το οποίο ξεχώρισε με οθόνη αναλογίας 18:9 και εμπρόσθια κάμερα 24MP, και σήμερα είχαμε τα αποκαλυπτήρια του ελαφρώς μικρότερου σε μέγεθος και με λίγο διαφοροποιημένα τεχνικά χαρακτηριστικά Vivo V7.

  Το Vivo V7 διαθέτει μικρότερο αποθηκευτικό χώρο (32GB αντί 64GB) και μικρότερη μπαταρία (3000mAh αντί 3225mAh). Κατά τ’ άλλα, συναντάμε ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά, με την οθόνη να καταλαμβάνει το 83.6% της πρόσοψης και την εμπρόσθια κάμερα να συνοδεύεται από τεχνολογία VivoAccess για βιομετρικό ξεκλείδωμα.

  Θα κυκλοφορήσει σύντομα σε όλο τον κόσμο με την τιμή να κυμαίνεται κοντά στα €300.

  [via]

 • Vivo V7: Επίσημα με οθόνη 5.7” 18:9, εμπρόσθια κάμερα 24MP

  Vivo V7: Επίσημα με οθόνη 5.7” 18:9, εμπρόσθια κάμερα 24MP

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-11-16 14:34:48 | Πηγή: Techgear

  Στις αρχές Σεπτεμβρίου γνωρίσαμε το Vivo V7+, το οποίο ξεχώρισε με οθόνη αναλογίας 18:9 και εμπρόσθια κάμερα 24MP, και σήμερα είχαμε τα αποκαλυπτήρια του ελαφρώς μικρότερου σε μέγεθος και με λίγο διαφοροποιημένα τεχνικά χαρακτηριστικά Vivo V7.

  Το Vivo V7 διαθέτει μικρότερο αποθηκευτικό χώρο (32GB αντί 64GB) και μικρότερη μπαταρία (3000mAh αντί 3225mAh). Κατά τ’ άλλα, συναντάμε ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά, με την οθόνη να καταλαμβάνει το 83.6% της πρόσοψης και την εμπρόσθια κάμερα να συνοδεύεται από τεχνολογία VivoAccess για βιομετρικό ξεκλείδωμα.

  Θα κυκλοφορήσει σύντομα σε όλο τον κόσμο με την τιμή να κυμαίνεται κοντά στα €300.

  [via]

 • Chuwi CoreBook: Ξεκίνησε η καμπάνια στο Indiegogo για τον ανταγωνιστή του iPad Pro

  Chuwi CoreBook: Ξεκίνησε η καμπάνια στο Indiegogo για τον ανταγωνιστή του iPad Pro

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: PotatoHead | Ημερομηνία: 2017-11-16 13:28:23 | Πηγή: Techgear

  Η Chuwi το είχε προαναγγείλει εδώ και αρκετό καιρό και πλέον ξεκίνησε επίσημα την καμπάνια χρηματοδότησης για το Chuwi CoreBook στην πλατφόρμα Indiegogo, θέλοντας να επαναλάβει την τεράστια επιτυχία του SurBook που συγκέντρωσε περισσότερα από $1 εκατ. δολάρια.

  Το Chuwi CoreBook φέρνει την ισχύ ενός laptop σε ένα υπέρλεπτο και ελαφρύ tablet που μπορεί να μετατραπεί σε συσκευή 2-σε-1 με τη βοήθεια αποσπώμενου πληκτρολογίου. Διαθέτει οθόνη αφής 13.3” OGS ανάλυσης Full HD (1920 x 1080) με υποστήριξη γραφίδας (αναγνώριση 1024 επίπεδα πίεσης), επεξεργαστή Intel Core m3-7Y30 7ης γενιάς, 6GB μνήμη RAM, αποθηκευτικό χώρο 128GB eMMC 5.1 και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

  Η κινέζικη εταιρεία δεν διστάζει να συγκρίνει το Chuwi CoreBook με το iPad Pro, κάτι που μπορείτε να δείτε και στον πίνακα παρακάτω.

  Σχετικά με την καμπάνια, ο πολύ μικρός στόχος των $30.000 έχει ξεπεραστεί ήδη, αλλά υπάρχουν διαθέσιμα τεμάχια στην early bird τιμή των $459 μόνο για το tablet και στα $499 μαζί με πληκτρολόγιο και γραφίδα.

  Αν σας ενδιαφέρει μπορείτε να στηρίξετε την καμπάνια από εδώ.

 • Καλωσορίστε σήμερα το αύριο στο καθάρισμα των δαπέδων

  Καλωσορίστε σήμερα το αύριο στο καθάρισμα των δαπέδων

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-16 12:52:44 | Πηγή: News Beast

  Αν το να σφουγγαρίζετε το πάτωμά σας χωρίς να χρειάζεται πριν να το σκουπίσετε έως σήμερα σας ακουγόταν ως επιστημονική φαντασία, ετοιμαστείτε να αλλάξετε άποψη.

  Η Karcher, για μία φορά ακόμα πρωτοπόρος, το έκανε τεχνολογική πραγματικότητα, με τη μηχανή καθαρισμού δαπέδων FC5. Μία μοναδική καινοτομία που, σε απόλυτα προσιτή τιμή, σας παρέχει τη δυνατότητα να σκουπίζετε και να σφουγγαρίζετε ταυτόχρονα, με εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

  Η απίστευτη αυτή δυνατότητα εξασφαλίζεται με περιστρεφόμενα ρολά μικροϊνών που βρέχονται αυτόματα, συλλέγουν τους ρύπους, καθώς παράλληλα το μίγμα νερού-βρωμιάς αναρροφάται συνεχώς από τα ρολά. Τα δύο δοχεία νερού, ένα με καθαρό και ένα με τους συλλεγόμενους ρύπους, αφαιρούνται και επανατοποθετούνται με ιδιαίτερη ευκολία και με τρόπο ώστε να μην έρχεστε σε επαφή με το βρώμικο νερό.

  Επιπλέον, ο χειρισμός της επαναστατικής αυτής μηχανής είναι εξαιρετικά εύκολος, δίνοντάς τη και την απαραίτητη ευελιξία για να φτάνει και στα πιο δυσπρόσιτα μέρη. Κι όσο για την αποθήκευσή της, έχει μελετηθεί για να μη σας προβληματίσει ποτέ.

  FC_5_mixani_katharismou_dapedon_karcher

  Και βέβαια, ακολουθώντας τη σταθερή προσήλωση της Karcher στην εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας, η FC5 επιτυγχάνει το μοναδικό της καθαριστικό αποτέλεσμα με 85% χαμηλότερη κατανάλωση νερού από ό,τι απαιτεί το παραδοσιακό σφουγγάρισμα.

  Όσο εντυπωσιακά και αν σας ακούγονται όλα τα παραπάνω, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την εμπειρία του να πάρετε στα χέρια σας την πρωτοποριακή αυτή μηχανή. Και είναι βέβαιο ότι αφού τη βάλετε σε λειτουργία θα αντιληφθείτε από την πρώτη στιγμή ότι η FC5 φέρνει σήμερα το μέλλον του καθαρισμού δαπέδων στο σπίτι σας. Εσείς, απλά καλωσορίστε το και απολαύστε τα οφέλη του.

  Δείτε το video

  Μάθετε περισσότερα για την Kärcher

  karcher

  www.karcher.gr

   

 • Honor V10: Έρχεται στις 28 Νοεμβρίου με οθόνη 6.0” 18:9, Kirin 970, dual κάμερα και Android Oreo

  Honor V10: Έρχεται στις 28 Νοεμβρίου με οθόνη 6.0” 18:9, Kirin 970, dual κάμερα και Android Oreo

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-11-16 11:31:31 | Πηγή: Techgear

  Σιγά σιγά ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε και το Honor V10, καθώς η θυγατρική της Huawei απέστειλε προσκλήσεις για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου στην Κίνα, ενώ μετά από μία εβδομάδα θα παρουσιαστεί επίσημα και στην Ευρώπη.

  Από το teaser poster καταλαβαίνουμε ότι θα διαθέτει διπλή κάμερα και τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, ενώ σε γενικές γραμμές αναμένεται ως μια πιο προσιτή έκδοση του Huawei Mate 10 Pro. Επομένως, περιμένουμε οθόνη 6.0” με αναλογία εικόνας 18:9, επεξεργαστή Kirin 970, dual κάμερα 16MP + 20MP, μπαταρία 4000mAh και λειτουργικό σύστημα Android 8.0 Oreo με EMUI 8.

  Η τιμή του υπολογίζεται ότι θα ξεκινά από τα 3000 yuan για την έκδοση με 6GB RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο, ενώ θα δούμε και έκδοση με 8GB RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο.

  [via]

 • Ένας νέος Έλληνας ερευνητής κέρδισε διεθνές βραβείο της Ευρωπαϊκής Χημικής Βιομηχανίας

  Ένας νέος Έλληνας ερευνητής κέρδισε διεθνές βραβείο της Ευρωπαϊκής Χημικής Βιομηχανίας

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-16 10:35:11 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Ο δρ Σπύρος Καρακίτσιος είναι λέκτορας και ερευνητής περιβαλλοντικής χημείας στο ΑΠΘ και το βραβείο απονεμήθηκε για την έρευνά του στις πιθανές επιπτώσεις νευροτοξικών χημικών ουσιών στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος των παιδιώνΈνας νέος Έλληνας ερευνητής, ο δρ Σπύρος Καρακίτσιος, βραβεύθηκε με το φετινό βραβείο «Long-range Research Initiative Award (LRI)» του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Χημικής Βιομηχανίας (Cefic).


  Το βραβείο, που συνοδεύεται με ποσό 100.000 ευρώ, απονέμεται από το 2004 σε Ευρωπαίους ερευνητές στην αρχή της καριέρας τους, οι οποίοι κάνουν καινοτόμες μελέτες για τις πιθανές επιπτώσεις των χημικών ουσιών στην ανθρώπινη υγεία και στο περιβάλλον.

  Το πρόγραμμα LRI είναι μια πρωτοβουλία της χημικής βιομηχανίας Ευρώπης, ΗΠΑ και Ιαπωνίας, υπό το συντονισμό του Διεθνούς Συμβουλίου Χημικών Ενώσεων, με στόχο να κατανοηθούν καλύτερα οι κίνδυνοι από τα χημικά και να δοθούν πιο αποτελεσματικές επιστημονικές συμβουλές στις χημικές βιομηχανίες.

  Ο Σ.Καρακίτσιος είναι λέκτορας και ερευνητής περιβαλλοντικής χημείας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καθώς επίσης ερευνητής στο Εργαστήριο Φυσικών Πόρων και Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας (ΕΦΕΜ) του Ινστιτούτου ΕΚΕΤΑ.

  Το βραβείο απονεμήθηκε για το ερευνητικό του πρόγραμμα DOREMI (DOse REsponse to MIxtures), που εφαρμόζει μια πολυδιάστατη ανάλυση για να ερευνήσει τις πιθανές επιπτώσεις των νευροτοξικών χημικών ουσιών, όπως βαρέων μετάλλων και πλαστικοποιητών, στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος των παιδιών.

  Στόχος του διετούς προγράμματος είναι να διερευνήσει -σε ανθρώπινα κύτταρα και σε πειραματόζωα- πόσο εξαρτώνται αυτές οι επιπτώσεις από τη συσσωρευόμενη επιβάρυνση του οργανισμού, ανάλογα με την αύξηση της δόσης κάθε χημικής ουσίας. Τα αποτελέσματα της έρευνας του έλληνα ερευνητή θα συμπεριληφθούν στην ευρύτερη ερευνητική πρωτοβουλία "European Human Biomonitoring Initiative" (HBM4EU) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και 26 χωρών για την περίοδο 2017-2021.

  «Με τιμά η επιλογή μου για το βραβείο LRI του Cefic. Θα δώσει ώθηση στην ερευνητική μου καριέρα και θα συμβάλει σημαντικά σε ένα ασφαλέστερο μέλλον για τα παιδιά μας» δήλωσε ο Σ.Καρακίτσιος.

  Σπούδασε φυσικός (2002), έκανε μεταπτυχιακά στη χημική, περιβαλλοντική και υπολογιστική τεχνολογία-προσομοίωση (2004), πήρε το διδακτορικό του από το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2008) με εξειδίκευση στην αποτίμηση της έκθεσης των ανθρώπων στα χημικά και πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα (2008-2011) στο Κοινό Κέντρο Ερευνών (JRC) της ΕΕ. Έκτοτε, συνεργάζεται με το ΑΠΘ και το ΕΚΕΤΑ. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Εκτός λειτουργίας τα προγράμματα της Google στις ΗΠΑ!

  Εκτός λειτουργίας τα προγράμματα της Google στις ΗΠΑ!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-16 05:33:20 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Το πρόβλημα παρουσιάστηκε κατά το τέλος της ημέρας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και αναστάτωσε πολύ κόσμο, αφού το λογισμικό χρησιμοποιείται από πολλές εταιρείες παγκοσμίως Προβλήματα στα προγράμματα της Gοοgle παρουσιάστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα οι χρήστες να μην έχουν πρόσβαση στο Google Drive, στα Google Docs και στα Google Sheets, καθώς οι σελίδες δεν «φορτώνουν».


  Το πρόβλημα παρουσιάστηκε κατά το τέλος της ημέρας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και αναστάτωσε πολύ κόσμο, αφού το λογισμικό χρησιμοποιείται από πολλές εταιρείες παγκοσμίως για το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς τους, αλλά και από απλούς χρήστες που καταγράφουν τις ζωές τους ή κρατούν σημειώσεις.

  Σύμφωνα με το σάιτ Down Detector, τα προβλήματα επηρέασαν χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι περισσότερες αναφορές προήλθαν από την ανατολική και τη δυτική ακτή των ΗΠΑ, όμως αυτό είναι πιθανότατα επειδή κατά τις ώρες αυτές οι κάτοικοι των ζωνών αυτών βρίσκονταν στη δουλειά.

  Όπως φαίνεται, δεν υπάρχει εύκολος τρόπος επίλυσης του προβλήματος, το οποίο προήλθε από την πλευρά της Google. Παρόλα αυτά, η εταιρεία σε σχετικό πίνακα με την τρέχουσα κατάσταση ενεργειών δείχνει ότι όλες οι εφαρμογές της λειτουργούν άψογα.

   Δεν είναι ξεκάθαρο τι έχει συμβεί, ούτε τι θα απογίνουν όλα τα έγγραφα που ήταν ανοιχτά την ώρα που δημιουργήθηκε το πρόβλημα. Από τη στιγμή που όλο το πακέτο των προγραμμάτων της Google βασίζεται στο cloud, είναι πιθανό ο,τιδήποτε είχε γραφτεί από τους χρήστες μετά την παρουσίαση του προβλήματος να έχει χαθεί.

  Αυτό δεν είναι το πρώτο μεγάλο πρόβλημα που παρουσιάζει η Google τις τελευταίες εβδομάδες. Στις αρχές του μήνα, μία μερίδα ανθρώπων ανακάλυψε ότι δεν είχαν πρόσβαση σε σημαντικά έγγραφά τους, γιατί το σάιτ τους χαρακτήριζε «απρεπείς» και παραβίασαν τους όρους χρήσης. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Dream Chaser: Το καμάρι της ΝASA έκανε την πρώτη του επιτυχημένη πτήση

  Dream Chaser: Το καμάρι της ΝASA έκανε την πρώτη του επιτυχημένη πτήση

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-15 18:52:13 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για το συμβόλαιο της NASA των πολλών δισ. δολαρίων για ένα σκάφος που θα μεταφέρει ανθρώπους και προμήθειες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από το 2019-2024Το περασμένο Σάββατο, το πολυαναμενόμενο επιβατικό διαστημόπλοιο, το φοβερό και τρομερό Dream Chaser, άγγιξε ένα νέο ορόσημο στην κατασκευή του.


  Το πέταξαν από ένα ελικόπτερο και το άφησαν να επιστρέψει μόνο του σε αεροπορική βάση της Καλιφόρνια, «τιτιβίζοντας» κατόπιν περιχαρείς πως «Το Dream Chaser είχε μια πανέμορφη πτήση και προσγείωση».

  Η κατασκευάστρια εταιρία, η Sierra Nevada Corporation, που συνεργάζεται με τη NASA, δεν είπε τίποτα περισσότερο για το δοκιμαστικό, το οποίο είναι το πρώτο που λαμβάνει χώρα μετά το ατυχηματάκι του 2013 που πήγε πίσω την πορεία του.

  Εκείνη την εποχή, το Dream Chaser ανταγωνιζόταν το Starliner της Boeing και το Dragon της SpaceX ως το επικρατέστερο για να ενταχθεί στον εμπορικό στόλο της NASA, το ατύχημα τού στοίχισε ωστόσο τη συνέχεια.

  Η NASA το έβγαλε από τον διαγωνισμό, η Sierra Nevada Corporation διαμαρτυρήθηκε εντόνως και τα βρήκαν τελικά, φτάνει να ήταν έτοιμο το κατά πολύ φτηνότερο από τα τρία Dream Chaser μέχρι το τέλος του 2017.

  Το διαστημόπλοιο είναι επαναχρησιμοποιούμενο και προσγειώνεται μόνο του επιστρέφοντας από το διαστημικό του ταξίδι. Πλέον ο Κυνηγός Ονείρων είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για το συμβόλαιο της NASA των πολλών δισ. δολαρίων για ένα σκάφος που θα μεταφέρει ανθρώπους και προμήθειες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από το 2019-2024, καθώς είναι το μόνο μέχρι στιγμής που εγγυάται την ασφαλή επιστροφή των ευαίσθητων επιστημονικών δεδομένων από την κάψα της ατμόσφαιρας.  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Όταν η Δούκισσα συνάντησε τον «βασιλιά του Android»

  Όταν η Δούκισσα συνάντησε τον «βασιλιά του Android»

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-15 18:50:55 | Πηγή: News Beast

  Η Δούκισσα Νομικού είναι το πρόσωπο της νέας σειράς smartphones Huawei Mate 10 series.

  Μία κορυφαία τηλεοπτική προσωπικότητα δεν θα μπορούσε να συμβιβαστεί με τίποτε λιγότερο από τις κορυφαίες συσκευές και στην περίπτωση της Huawei και της Δούκισσας η έλξη ήταν αμοιβαία: από τη μία ένας πολυβραβευμένος κατασκευαστής smartphones με παγκόσμια καταξίωση και από την άλλη μία πανέμορφη γυναίκα με μοναδικό στυλ και ασυναγώνιστη αίσθηση του γούστου – ένας απόλυτα πετυχημένος συνδυασμός που θα συζητηθεί.

  Η Δούκισσα είναι πολλά περισσότερα από μία απλή πρέσβειρα των Huawei Mate 10 series. Δυναμική και πολυπράγμων, δημιουργική και συνάμα ικανή να εναλλάσσεται μεταξύ πολλαπλών ρόλων στην καθημερινότητά της, αναζητά συσκευές ικανές να ανταποκριθούν στους ταχύτατους ρυθμούς ζωής της, να κατανοήσουν τις ανάγκες της και να προσαρμοστούν σε αυτές.

  Για όλα αυτά ακριβώς τα νέα Huawei Mate 10 Pro και Huawei Mate 10 lite εντυπωσίασαν από την πρώτη στιγμή τη Δούκισσα. Το μοντέρνο design πλαισιώνεται από την ασυναγώνιστη ποιότητα και τη στιβαρότητα στην κατασκευή, δημιουργώντας ένα εκπληκτικής αισθητικής αποτέλεσμα. Όσο για την ισχύ και τις δυνατότητές τους; Άνθρωπος της τεχνολογίας, που αρέσκεται να δοκιμάζει και να μαθαίνει καινούρια πράγματα, η Δούκισσα εκτίμησε εξ αρχής την ευκολία στη χρήση τους, καθώς για πρώτη φορά δεν χρειάστηκε να προσαρμοστεί η ίδια σε μία συσκευή αλλά συνέβη το αντίστροφο.

  HUAWEI Mate 10

  Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το Huawei Mate 10 Pro, η Δούκισσα διαπίστωσε αμέσως γιατί αποκαλείται ο «βασιλιάς του Android». Μία ευφυής συσκευή, εφόσον περιέχει τον 1ο Kirin επεξεργαστή τεχνητής νοημοσύνης, που ελέγχει με έξυπνο τρόπο κάθε λειτουργία της συσκευής επηρεάζοντας με αυτό τον τρόπο και κάθε φάσμα της καθημερινότητας του χρήστη.

  Από την έξυπνη διαχείριση ενέργειας και την αυξημένη αυτονομία, μέχρι την εκθαμβωτική οθόνη FullView και τις επαγγελματικές λήψεις της διπλής κάμερας των 12+20 MP. Το Huawei Mate 10 Pro είναι η εξυπνότερη συσκευή που είχε ποτέ η Δούκισσα, το πρώτο της πραγματικά intelligent machine, ένας αληθινός βασιλιάς.

  HUAWEI Mate 10

  Δεν είναι όμως μόνο οι συσκευές. Η Δούκισσα είδε στη Huawei ένα κορυφαίο brand, έναν κατασκευαστή ικανό να της εμπνεύσει εμπιστοσύνη και ασφάλεια, τόσο ως προς την αξιοπιστία του λογισμικού και την ασφάλεια των δεδομένων της, όσο και ως προς την ποιότητα κατασκευής των συσκευών. Μία εταιρεία που αποδεδειγμένα επενδύει σταθερά εκτός από τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις καινοτόμες τεχνολογίες, στο design και την υψηλή αισθητική, δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν τόσο τη Δούκισσα, όσο και κάθε σύγχρονο άνθρωπο, προσωπικά και επαγγελματικά.

  Τα νέα Huawei Mate 10 series είναι εδώ και υπόσχονται να αλλάξουν την καθημερινότητά σου. Ο απόλυτος συνδυασμός κορυφαίου design και άρτιων τεχνικών χαρακτηριστικών. Κάτι παραπάνω από απλά smartphones. Πραγματικά intelligent machines. Αληθινά status symbols.

 • 36 διακρίσεις για τη Samsung στα CES 2018 Innovation Awards

  36 διακρίσεις για τη Samsung στα CES 2018 Innovation Awards

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2017-11-15 17:50:50 | Πηγή: Techgear

  [Δ.Τ.]

  Η Samsung ανακοίνωσε ότι 36 από τα προϊόντα της διακρίθηκαν στα CES 2018 Innovation Awards. Τα προϊόντα που βραβεύθηκαν σε αυτό τον φημισμένο θεσμό ξεχώρισαν για τον εξαιρετικό σχεδιασμό και την κατασκευή  προηγμένης τεχνολογίας σε 28 κατηγορίες.

  Τα βραβευμένα προϊόντα της Samsung περιλαμβάνουν δύο διακρίσεις “Best of Innovation” και καλύπτουν το φάσμα κατηγοριών όπως “Virtual and Augmented Reality”, “Wearable Technologies”, “Video Displays”, “Home Appliances” και “Smart Home”. Η εταιρεία κερδίζει βραβείο για πρώτη χρονιά στην κατηγορία CES Innovation Award “Fitness Sports and Biotech” για τα Gear Sport, Gear Fit2 Pro, και Gear IconX (2018).

  Όπως δήλωσε ο Tim Baxter, Πρόεδρος και CEO της Samsung Electronics Βόρειας Αμερικής,

  “Η καινοτομία βρίσκεται στο DNA μας, όπως και η δέσμευσή μας να προσφέρουμε προϊόντα που δημιουργούν ουσιαστικές εμπειρίες για τους καταναλωτές μας. Το γεγονός πως εισπράττουμε την αναγνώριση των συναδέλφων μας στον κλάδο, επί σειρά ετών, για την αδιάκοπη αναζήτηση της καινοτομίας στο σχεδιασμό και την κατασκευή  μας τιμά ιδιαίτερα.”

  Τα CES Innovation Awards χορηγούνται από τον οργανισμό Consumer Technology Association (CTA), διοργανωτή της έκθεσης CES. Πολλά από τα αναγνωρισμένα από τον κλάδο προϊόντα της Samsung θα προβληθούν στο πλαίσιο της CES 2018, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 12 Ιανουαρίου 2018, στον εκθεσιακό χώρο της Samsung (#15006), που θα βρίσκεται στο Central Hall του Las Vegas Convention Center. Παρακάτω ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες για ορισμένα από τα  βραβευμένα προϊόντα της Samsung:

  Gear Fit2 Pro – Τα χαρακτηριστικά του νέου Gear Fit2 Pro συνδυάζουν ενσωματωμένο σύστημα GPS με νέα διαρκή παρακολούθηση της καρδιακής δραστηριότητας και ισχυρές εφαρμογές από την Under Armour, για να αποτυπώνεται κάθε δραστηριότητα τρεξίματος ή ποδηλασίας με ακρίβεια. Με αντοχή στο νερό 5ΑΤΜ, επιτρέπει στους χρήστες να ανταπεξέλθουν σε χρήση στην πισίνα, τη βροχή ακόμη και σε ένα ντους μετά την προπόνηση. Για πρόσθετη άνεση και ευκολία στη χρήση, το Gear Fit2 Pro διαθέτει κομψό σχεδιασμό με ελαφρύ λουράκι, καθώς και μια οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης χρωμάτων που κάνει την ανάγνωση ενημερώσεων και ειδοποιήσεων σε πραγματικό χρόνο εύκολα για κάποιον που βρίσκεται εν κινήσει.

  Gear Sport – Το τελευταίο smartwatch στο χαρτοφυλάκιο της Samsung που ηγείται στα wearables, το Gear Sport αποτελεί ένα κομψό μίγμα για παρακολούθηση της φυσικής κατάστασης με έξυπνες δυνατότητες για ανθρώπους με δραστήριο τρόπο ζωής. Το Gear Sport εναλλάσσεται εύκολα από την εργασία στην προπόνηση για κολύμβηση με αντοχή στο νερό (5ΑΤΜ) και παρακολούθηση φυσικής κατάστασης και θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, με έξυπνα χαρακτηριστικά όπως το Samsung Pay (NFC), έλεγχο IOT, ακόμη και offline αναπαραγωγή  μουσικής μέσω Spotify, το Gear Sport είναι έτοιμο για ότι επιφυλάσσει η ημέρα.

  Gear IconX (2018) – Τα νέα ακουστικά Gear IconX 2018 δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να ακούν την αγαπημένη τους μουσική. Είτε στο δρόμο είτε στο γυμναστήριο, αυτά τα ισχυρά ασύρματα ακουστικά επιτρέπουν στους χρήστες να αναπαράγουν μουσική μέσω Bluetooth για περισσότερες από 5 ώρες και να παίζουν τα αγαπημένα τους κομμάτια από τη λίστα MP3 μέχρι και για 7 ώρες. Επιπρόσθετα, στη λειτουργία της γρήγορης 10 λεπτής φόρτισης που προσφέρει μια ώρα αναπαραγωγής, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ακουστικά ως ανιχνευτή δραστηριότητας και να δώσουν φωνητικές εντολές μέσω της Samsung Bixby ή του Google Voice στο τηλέφωνό τους χωρίς να το κρατούν καν στο χέρι τους.

  Galaxy Note8 – Το Galaxy Note8 διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη Infinity Display  6.3 ιντσών ώστε οι χρήστες να μπορούν να βλέπουν περισσότερα, κάνοντας λιγότερο scrolling. Το ανανεωμένο S Pen δίνει στους χρήστες νέες δυνατότητες να γράφουν, να σχεδιάζουν, να αλληλεπιδρούν με το τηλέφωνο και να επικοινωνούν με άλλους ανθρώπους, περιλαμβάνοντας την δυνατότητα λήψης σημειώσεων σε Screen off λειτουργία, τη δημιουργία Live Message και τη δυνατότητα multitasking εν κινήσει. Ακόμη, προσφέρει την καλύτερη κάμερα Samsung  σε smartphone, διαθέτοντας δύο μπροστινές κάμερες 12 MP, και είναι το πρώτο παγκοσμίως smartphone με Optical Image Stabilization (OIS) σε ευρυγώνιο και τηλεσκοπικό φακό.  Galaxy S8 and S8+ – Τα Galaxy S8 και S8+ ωθούν τα όρια των συμβατικών smartphones και βασίζονται στην κληρονομιά της Samsung για τη δημιουργία εντυπωσιακού σχεδιασμού και λειτουργικών συσκευών. Διαθέσιμη σε 5.8 ίντσες το Galaxy S8 και σε 6.2 ίντσες το Galaxy S8+, η οθόνη Infinity Display και ο bezel-less σχεδιασμός δημιουργεί μια ομαλή, συνεχόμενη επιφάνεια χωρίς πλήκτρα ή σκληρές γωνίες. Το αποτέλεσμα είναι μια πραγματικά απρόσκοπτη εμπειρία θέασης χωρίς περισπασμούς, η οποία κάνει το multitasking πιο άνετο.

  49” CHG90 Gaming Monitor –  Με αναλογία 32:9 και κυρτή οθόνη, αυτό το επαναστατικό, ιδιαίτερα ευρύ μόνιτορ βυθίζει απόλυτα τον χρήστη στοπαιχνίδι, προσφέροντας μια κινηματογραφική εμπειρία για όλους τους τύπους περιεχομένου. Το CHG90 υποστηρίζει τεχνολογία AMD Radeon FreeSync 2 για πιο ομαλή εμπειρία παιχνιδιού με τη διπλάσια αντίληψη φωτεινότητας και χρωμάτων. Ακόμη, το μόνιτορ διαθέτει εντυπωσιακή οπτική δυναμική χάρη στη τεχνολογία εμπλουτισμού της εικόνας High Dynamic Range (HDR), η οποία, συνδυάζεται με την τεχνολογία QLED Quantum Dot της Samsung και βελτιώνει δραστικά την ποιότητα εικόνας με πιο ζωντανά χρώματα και πιο έντονη αντίθεση.

  Samsung Connect Home Pro – Το πρώτο Smart Wi – Fi σύστημα που συνδυάζει την τεχνολογία διασυνδεδεμένων δικτύων με μια πλατφόρμα SmartThings Hub, το Samsung Connect Pro Home προσφέρει νέες δυνατότητες στους χρήστες για καλύτερη σύνδεση των συσκευών τους και εύκολη διαχείριση των δικτύων στο σπίτι τους. Προσφέρει ιδανικό, βελτιστοποιημένο σήμα Wi – Fi για το σπίτι, ενώ παράλληλα δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να χειρίζονται όλες τις έξυπνες οικιακές συσκευές τους από ένα, ασφαλές δίκτυο.

  Η νέα σειρά Chef Collection της Samsung διακρίθηκε με τέσσερα βραβεία 2018 CES Innovation Honoree Awards στην κατηγορία των εντοιχισμένων συσκευών. Τέλος, τα προϊόντα μνήμης Samsung, Samsung 16Gb GDDR6 Memory, Samsung 8TB NGSFF NVMe SSD (PM983), Exynos 9 Series 9810 και Samsung ISOCELL Slim 2X7, διακρίθηκαν για τις άριστες επιδόσεις τους, καθώς ενσωματώνουν τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη δυνατότητα αποθήκευσης, ταχύτητα και ισχύ επεξεργασίας καθώς και καλύτερη απόδοση εικόνας, για χρήση σε συσκευές λεπτού σχεδιασμού και εφαρμογές νέας γενιάς.

 • LEAGOO T5c: Το mid-range killer μπορεί να γίνει δικό σου με μόλις $1.99

  LEAGOO T5c: Το mid-range killer μπορεί να γίνει δικό σου με μόλις $1.99

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2017-11-15 17:40:44 | Πηγή: Techgear

  Καθημερινά καταφθάνουν περισσότερες πληροφορίες για το LEAGOO T5c, το mid-range killer της εταιρείας που κερδίζει τον τίτλο του πρώτου smartphone στον κόσμο με επεξεργαστή Spreadtrum SC9853i βασισμένο στην αρχιτεκτονική 14nm FinFET της Intel για μεγαλύτερη απόδοση και λιγότερη ενεργειακή κατανάλωση σε σύγκριση με τον MediaTek MT6750 που χρησιμοποιείται σε αντίστοιχου βεληνεκούς smartphones.

  Το LEAGOO T5c θα κυκλοφορήσει στις 5 Δεκεμβρίου σε τιμή $129.99, αλλά σύντομα θα προσφέρεται η δυνατότητα προ-αγοράς σε μικρότερη τιμή. Μέχρι τότε, μπορείτε να δηλώσετε το email σας στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας για να λαμβάνετε newsletter και μπορεί να είστε ένας από τους 5 τυχερούς που θα αποκτήσουν το LEAGOO T5c με μόλις $1.99. Αν είστε αρκετά γρήγοροι μπορεί ούτως ή άλλως να κερδίσετε εκπτωτικό κουπόνι αξίας $30.

   

 • StarCraft II: Διαθέσιμο δωρεάν για όλους μέσα από το Battle.net [Video]

  StarCraft II: Διαθέσιμο δωρεάν για όλους μέσα από το Battle.net [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-11-15 17:20:22 | Πηγή: Techgear

  Όπως το είχε υποσχεθεί πριν από μερικές ημέρες η Blizzard, το StarCraft II είναι πλέον διαθέσιμο δωρεάν για όλους μέσα από το Battle.net, δίνοντας στους gamers τη δυνατότητα να πάιξουν το Wings of Liberty campaign και τα περισσότερα από τα multiplayer modes σε Windows PC και Mac.

  Παρόλα αυτά, για να παίξεις σε multiplayer χωρίς περιορισμούς θα χρειαστεί να σημειώσεις 10 νίκες με αντιπάλους εκτός βαθμολογίας ή απέναντι στον υπολογιστή. Από εκεί και έπειτα μπαίνεις κανονικά στην κλίμακα σε μόνιμη βάση. Ακόμη, το co-op mode είναι διαθέσιμο δωρεάν για όλους τους παίκτες, με τους Raynor, Kerrigan και Artanis playable μέχρι το μέγιστο level και τους υπόλοιπους commanders δωρεάν μέχρι το level 5 (μετά πληρώνεις).

   

  Όσοι, όμως, επιθυμούν να προχωρήσουν στα επόμενα single-player campaigns (Heart of the Swarm, Legacy of the Void και Nova Covert Ops) θα χρειαστεί να πληρώσουν $14.99 για το καθένα ή $39.99 για όλα μαζί. Να σημειωθεί, επίσης, ότι όσοι έχουν αγοράσει το Wings of Liberty μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2017 θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν εντελώς δωρεάν το Heart of the Swarm μέχρι και τις 8 Δεκεμβρίου 2017.

  Κατεβάστε το StarCraft II δωρεάν από εδώ.

 • SpotMini: Η νέα έκδοση του ρομπότ-σκύλου είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή και για πρώτη φορά με χρώμα [Video]

  SpotMini: Η νέα έκδοση του ρομπότ-σκύλου είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή και για πρώτη φορά με χρώμα [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-11-15 17:20:22 | Πηγή: Techgear

  Τι κι αν άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς τόσες φορές μέσα σε λίγα χρόνια, η Boston Dynamics (ανήκει πλέον στην ιαπωνική SoftBank) συνεχίζει ακάθεκτη την εξέλιξη των ρομπότ της. Ένα από αυτά είναι και το ρομπότ-σκύλος SpotMini που μας είχε τραβήξει το ενδιαφέρον πέρυσι το καλοκαίρι.

  Τότε είχαμε να κάνουμε με ένα ρομπότ για το σπίτι (βάρος 25kg, ύψος 60cm) εξολοκλήρου ηλεκτρικό, αθόρυβο και με αυτονομία 90 λεπτών με μία φόρτιση, το οποίο εκτός των άλλων μπορούσε να πλένει και τα πιάτα! Η δεύτερη γενιά, όμως, του SpotMini μοιάζει ακόμη πιο εξελιγμένη τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την ομαλότητα και την πλαστικότητα των κινήσεων.

  Η Boston Dynamics δημοσίευσε ένα preview video με το νεό SpotMini, απ’ όπου μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια που αναμένονται σύντομα. Είναι εμφανές ότι έχει αλλάξει ο σχεδιασμός, ενώ για πρώτη φορά βλέπουμε χρώμα μάλλον για να μην φαίνονται τόσο βγαλμένα από το “Terminator”.

 • Προέρτια για την Black Friday στο Geekbuying με σούπερ προσφορές!

  Προέρτια για την Black Friday στο Geekbuying με σούπερ προσφορές!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: PotatoHead | Ημερομηνία: 2017-11-15 17:20:22 | Πηγή: Techgear

  Τι κι αν ο επίσημος εορτασμός της Black Friday είναι στις 24 Νοεμβρίου, το κατάστημα Geekbuying δεν αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη και ξεκινά από σήμερα τις προσφορές για σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να βρει κανείς εκεί, από smartphones, tablets, drones και TV boxes μέχρι συσκευές IoT και έξυπνα gadgets για το σπίτι.

  Όπως πάντα η ειδική σελίδα των προσφορών αποτελεί τον κεντρικό κόμβο για να μεταφερθείτε στις διάφορες κατηγορίες προϊόντων που συμμετέχουν στις εκπτώσεις για τη Black Friday. Ξεκινώντας σας προσφέρεται η δυνατότητα να σας εμφανιστεί εκπτωτικό κουπόνι διαφορετικής αξίας για κάθε κατηγορία, αρκεί να μοιραστείτε την ενέργεια στα κοινωνικά δίκτυα που διατηρείτε λογαριασμό.

  Έπειτα συναντάμε τα κλασικά flash deals με 8 συσκευές σε μεγάλη έκπτωση για καθορισμένο αριθμό τεμαχίων, οι οποίες ανανεώνονται καθημερινά με νέα προϊόντα. Ακολουθούν οι κορυφαίες επιλογές και νεες αφίξεις, ενώ στο τέλος θα βρείτε ορισμένες εκπτώσεις χωρισμένες ανά εταιρεία.

  Εμείς ξεχωρίσαμε από όλα αυτά τα παρακάτω:

 • H Visa αλλάζει τις πληρωμές στην Ευρώπη με το Visa Direct για αποστολή χρημάτων σε πραγματικό χρόνο

  H Visa αλλάζει τις πληρωμές στην Ευρώπη με το Visa Direct για αποστολή χρημάτων σε πραγματικό χρόνο

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2017-11-15 17:20:22 | Πηγή: Techgear

  [Δ.Τ.]

  Η Visa παρουσίασε το Visa Direct – μία πλατφόρμα για αποστολή χρημάτων σε πραγματικό χρόνο. Το Visa Direct επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν την παγκόσμια εμβέλεια της Visa και κάνει πιο εύκολες τις εγχώριες και διεθνείς πληρωμές για επιχειρήσεις και καταναλωτές. H Visa συνεργάζεται με τραπεζικούς οργανισμούς, με πελάτες χρηματοπιστωτικών οργανισμών και άλλους εταίρους, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι υπηρεσίες της μέσω του Visa Direct.

  Το Visa Direct επιτρέπει διαπροσωπικές πληρωμές (P2P), καθώς και πληρωμές μεταξύ επιχειρήσεων (B2B) αλλά και μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών (B2C). Με το Visa Direct τα χρήματα μεταφέρονται στον λογαριασμό Visa του παραλήπτη γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια – παρέχοντας άμεση πρόσβαση στα χρήματα και έχοντας τη δυνατότητα για αγορές σε 44 εκατομμύρια σημεία παγκοσμίως.

  Η Visa συνεργάστηκε με τη Worldpay, παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία επεξεργασίας πληρωμών και λύσεων για τους εμπόρους, για να επιταχύνει τη διαθεσιμότητα του Visa Direct στην Ευρώπη και στη συνέχεια σε όλες τις αγορές παγκοσμίως. Μόλις οι τράπεζες πραγματοποιήσουν τις απαιτούμενες αλλαγές στα συστήματά τους, η πλατφόρμα Visa Direct θα επιτρέπει στους εμπόρους της Wordlpay την πληρωμή στους καταναλωτές σε πραγματικό χρόνο – βελτιώνοντας έτσι την ικανοποίηση των πελατών.

  Όπως δήλωσε ο Mike Lemberger, Senior Vice President of Product Solutions for Visa in Europe,

  “Για δεκαετίες η Visa πρωτοπορεί και δείχνει νέους τρόπους πληρωμών είτε σε καταστήματα είτε μέσω του διαδικτύου. Πλέον έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο που καταναλωτές και επιχειρήσεις πραγματοποιούν τις πληρωμές τους, κάνοντάς τις γρηγορότερες, ευκολότερες και ασφαλέστερες. Το Visa Direct είναι μία δοκιμασμένη πλατφόρμα που επιτρέπει σε εταιρείες τεχνολογίας, επιχειρήσεις και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να ανταποκρίνονται στη ζήτηση πληρωμών σε πραγματικό χρόνο, υποστηριζόμενη από την ταχύτητα του παγκοσμίου δικτύου της Visa.”

  Ο Dave Glaser, Chief Product Officer, Global eCom at Worldpay, είπε:

  “Τα τελευταία χρόνια, το τοπίο των πληρωμών έχει αλλάξει σημαντικά, με πελάτες και καταναλωτές να θέλουν να πραγματοποιούν πληρωμές με τους δικούς τους όρους. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη Visa στο πλαίσιο αυτής της καινοτόμου πλατφόρμας και πιστεύουμε ότι το Visa Direct αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την κάλυψη των αναγκών των πελατών, παρέχοντας σε αγοραστές και εμπόρους τα εργαλεία που χρειάζονται.”

  Το Visa Direct αναμένεται να μεταμορφώσει τις πληρωμές στην Ευρώπη επιτρέποντας πληρωμές σε πραγματικό χρόνο, την ασφάλεια των οποίων υπογράφει το παγκόσμιο δίκτυο πληρωμών της Visa, όπως:

  Στις ΗΠΑ, το Visa Direct διατίθεται ήδη σε συνεργάτες όπως το PayPal, Braintree, Square Cash και Stripe.

  Το Visa Direct αποτελεί μία από τις πολλές δυνατότητες μέσω Application Program Interface (API) και διατίθεται από την πλατφόρμα Visa Developer Platform – μία ανοιχτή πλατφόρμα που προορίζεται για την προώθηση της καινοτομίας σε πληρωμές και εμπόριο. Η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να βοηθά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εμπόρους και εταιρείες τεχνολογίας να ικανοποιούν τις ανάγκες των καταναλωτών και των εμπόρων που ολοένα και περισσότερο βασίζονται σε συνδεδεμένες συσκευές για αγορές, πληρωμές και άλλες συναλλαγές.

  Σχετικά με το Visa Direct

  Η πλατφόρμα Visa Direct είναι διαθέσιμη σε παραπάνω από 200 αγορές σε όλο τον κόσμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσεγγίσει περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο λογαριασμούς καταναλωτών παγκοσμίως. Είναι διαθέσιμη μέσω του Visa Direct API. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι συνεργάτες τεχνολογίας μπορούν γρήγορα να δημιουργήσουν λύσεις πληρωμών σε πραγματικό χρόνο μέσω μίας σειράς web υπηρεσιών στην πλατφόρμα Visa Developer.

  Οι εκδότες καρτών στην Ευρώπη οφείλουν έως τον Οκτώβριο του 2018 να εξασφαλίσουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης πληρωμών σε πραγματικό χρόνο. Οι πληρωμές σε πραγματικό χρόνο επιτρέπουν στο ποσό της πληρωμής να μεταφερθεί από τους εκδότες στους κατόχους καρτών εντός 30 λεπτών από τη στιγμή έγκρισης της συναλλαγής.

  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Visa Direct: www.visa.com/visadirect.

   

 • Black Friday: Xbox One S μόνο με €199,99!

  Black Friday: Xbox One S μόνο με €199,99!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Alexis | Ημερομηνία: 2017-11-15 17:20:22 | Πηγή: Techgear

  Το ελληνικό Black Friday επιστρέφει στις 24 Νοεμβρίου και η κορυφαία κονσόλα παιχνιδιών, Xbox One S, έρχεται με νέο πακέτο για όλους στη μοναδική τιμή των €199,99! Αγοράστε τώρα την απόλυτη κονσόλα της αγοράς, Xbox One S μαζί με τις συνδρομητικές υπηρεσίες Xbox Game Pass και Xbox Live Gold και απογειώστε την gaming εμπειρία σας!

  Το μοναδικό πακέτο πρόκειται να χαρίσει σε όλους τους gamers την αγαπημένη τους κονσόλα, Xbox One S 500GB στην πιο χαμηλή τιμή που έγινε ποτέ, μόνο 199,99 €. Με ενσωματωμένο 4K Bluray player, υποστήριξη 4K streaming, καθώς και Dolby Atmos, οι λάτρεις του gaming θα εξασφαλίσουν, μαζί και μια σειρά από επιπλέον δώρα/παροχές:

  Και μη ξεχνάτε! Με περισσότερα από 100 αποκλειστικά παιχνίδια, ενσωματωμένο 4Κ Ultra HD Blu-ray και δυνατότητα ροής βίντεο 4Κ, το Xbox One S διαθέτει εκπληκτική εικόνα υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης, ολοζώντανα χρώματα, λεπτό σχεδιασμό και υπόσχεται, για ακόμη μία φορά, μοναδικές στιγμές παιχνιδιών και διασκέδασης.

  Μπορείτε να βρείτε την προσφορά εδώ.

   

 • Total War Saga: Thrones of Britannia, ανακοινώθηκε το πρώτο spin-off της δημοφιλούς σειράς strategy games [Video]

  Total War Saga: Thrones of Britannia, ανακοινώθηκε το πρώτο spin-off της δημοφιλούς σειράς strategy games [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-11-15 17:20:22 | Πηγή: Techgear

  Η Creative Assembly, οι δημιουργοί της δημοφιλούς σειράς παιχνιδιών στρατηγικής Total War, είχε ανακοινώσει μέσα στο καλοκαίρι ότι θα εργάζεται επάνω σε μια spin-off σειρά παιχνιδιών που βασίζεται στο Total War με τη διαφορά ότι θα εστιάζει σε σημαντικά γεγονότα αντί σε ολόκληρες εποχές. Η σειρά αυτή ονομάζεται Total War Saga και σήμερα η SEGA ανακοίνωσε το πρώτο παιχνίδι με τίτλο “Thrones of Britannia”.

  “Βρισκόμαστε στο έτος 878 μ.Χ. όπου ο Άγγλος βασιλιάς Alfred the Great έχει καταφέρει να αποκρούσει την επέλαση των Vikings αμυνόμενος ηρωϊκά στη μάχη του Edington. Ηττημένοι, αλλά όχι εντελώς νικημένοι, οι Vikings έχουν διασπαρθεί σε όλη τη Βρετανία. Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 80 χρόνια, ο τόπος μοιάζει να κρέμεται σε μια εύθραυστη ισορροπία, με αποτέλεσμα οι βασιλιάδες της Αγγλίας, Σκωτίας, Ιρλανδίας και Ουαλίας να αισθάνονται ότι πλησιάζει η ώρα για μια μεγάλη αλλαγή και πολλές ευκαιρίες.

  Θα υπογραφούν συνθήκες. Θα γίνουν πόλεμοι. Θα υπάρξουν γυρίσματα της τύχης που θα φτάσουν στα όρια του θρύλου, σε ένα έπος που αποκαλύπτει την απαρχή ενός από τα μεγαλύτερη έθνη στην Ιστορία.

  Πολλοί βασιλιάδες θα εγερθούν. Ένας, όμως, θα βασιλεύσει.”

  Για την ώρα δεν έχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας για το Total War Saga: Thrones of Britannia, αλλά είναι σίγουρο ότι θα το δούμε σε Windows PC μέσα στο 2018.

 • Η Κίνα κυρίαρχος του «Τοp 500» των υπερυπολογιστών

  Η Κίνα κυρίαρχος του «Τοp 500» των υπερυπολογιστών

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-15 17:13:19 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Όχι μόνο οι δύο ισχυρότεροι υπερυπολογιστές στον κόσμο είναι κινεζικοί, αλλά η Κίνα για πρώτη φορά ξεπέρασε τις ΗΠΑ και έχει τα περισσότερα υπερυπολογιστικά συστήματα (202 έναντι 143) στον κατάλογο «Top 500» με τους 500 μεγαλύτερους υπερυπολογιστές διεθνώς.

  Πριν από έξι μόλις μήνες, οι ΗΠΑ προηγούνταν, καθώς είχαν 169 υπερυπολογιστές στο Top 500, έναντι 160 της Κίνας, η οποία όμως αυξάνει συνεχώς τις επενδύσεις της στην έρευνα και τεχνολογία.

  Σύμφωνα με τη νέα λίστα που μόλις δημοσιοποιήθηκε (η κατάταξη ξεκίνησε πριν 25 χρόνια και ανανεώνεται ανά εξάμηνο), στην κορυφή για τέταρτο συνεχόμενο εξάμηνο- βρίσκεται ο κινεζικός Sunway TaihuLight με επεξεργαστική ισχύ 93 petaflops/sec (χίλια τρισεκατομμύρια υπολογισμοί ανά δευτερόλεπτο).

  Ακολουθούν ο, επίσης, κινεζικός Tianhe-2 (33,9 petaflop/sec), ο ελβετικός Piz Daint (19,6 petaflop/sec, που είναι και ο πιο ισχυρός ευρωπαϊκός υπερυπολογιστής), ο ιαπωνικός Gyoukou (19,1 petaflop/sec) και ο αμερικανικός Titan (17,6 petaflop/sec).

  Στο νέο Top 500, μετά την Κίνα και τις ΗΠΑ, η Ιαπωνία διαθέτει 35 υπερυπολογιστές, η Γερμανία 20, η Γαλλία 18 και η Βρετανία 15. Για πρώτη φορά και οι δέκα ισχυρότεροι υπερυπολογιστές έχουν ο καθένας ισχύ άνω των 10 petaflops.

  H συνολική ισχύς των 500 ισχυρότερων συστημάτων έχει φθάσει πια τα 845 petaflops έναντι 749 petaflops πριν έξι μήνες και 672 petaflops πριν ένα έτος. Από αυτή τη συνολική ισχύ, το 35,4% ανήκει στην Κίνα και το 29,6% στις ΗΠΑ. To όριο για να συμπεριληφθεί ένας υπερυπολογιστής στο Top 500, έχει αυξηθεί πλέον στα 548 teraflops από 432 teraflops τον Ιούνιο. 

  Στον συμπληρωματικό κατάλογο Top Green 500 με τους πιο «πράσινους» και λιγότερο ενεργοβόρους υπερυπολογιστές προηγούνται τρεις από την Ιαπωνία. Όσον αφορά τον πιο «ψηλό» υπολογιστή, αυτός βρίσκεται εγκατεστημένος στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

  Οι υπερυπολογιστές έχουν ποικιλία εφαρμογών: μελέτη και πρόβλεψη του κλίματος και του καιρού, προσομοίωση πυρηνικών και άλλων όπλων, έρευνες για πετρέλαιο, ανάλυση DNA κ.α.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΗΠΑΓερμανίαΚίναΙαπωνίαΓαλλία

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Polys: Ένα ασφαλές σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας βασισμένο σε τεχνολογία blockchain από την Kaspersky Lab [Video]

  Polys: Ένα ασφαλές σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας βασισμένο σε τεχνολογία blockchain από την Kaspersky Lab [Video]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2017-11-15 13:09:09 | Πηγή: Techgear

  Η Kaspersky Lab, στο πλαίσιο του ετήσιου Συνεδρίου της Cyber Security Weekend, ανακοίνωσε μία καινοτομία που προήλθε από το Kaspersky Lab Business Incubator: Μία προσαρμόσιμη πλατφόρμα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, επιχειρήσεις και κοινότητες, η οποία χρησιμοποιεί blockchain τεχνολογία και είναι ασφαλής διότι διαθέτει διαφανείς κρυπταλγόριθμους.

  Η έννοια της online ψηφοφορίας προσελκύει πολλούς ενδιαφερόμενους στη σύγχρονη κοινωνία, όπως πανεπιστήμια, επιχειρήσεις και κοινότητες που θέλουν να «ακούσουν» τα μέλη τους – τα οποία βρίσκονται συχνά σε διαφορετικά γεωγραφικά σημεία ή δεν επιθυμούν να συμμετέχουν σε φυσική ψηφοφορία. Ωστόσο, ο κίνδυνος να πραγματοποιεί ο χρήστης κρίσιμες επιλογές για τη ζωή του online παραμένει μεγάλος, με της μεγάλης κλίμακας ηλεκτρονικές ψηφοφορίες να παρέχουν τεράστιες ευκαιρίες για τους ψηφιακούς εγκληματίες να χειραγωγήσουν τα αποτελέσματα. Κατά τη διάρκεια του Cyber Security Weekend, ένα πάνελ που συστάθηκε από ειδικούς της Kaspersky Lab, της Agriledger και της Richtopia είχε σαν κεντρικό θέμα το πώς μπορούμε να καταστήσουμε τη διαδικασία ασφαλή και να διασφαλίσουμε ότι οι ψήφοι μας δεν θα αλλάξουν ή δεν θα μεταβληθούν από εξωτερικούς ή εσωτερικούς παράγοντες.

  Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, η Kaspersky Lab παρουσίασε το πειραματικό πρόγραμμα «Polys», ένα νέο εμπορικό προϊόν που δημιουργήθηκε από μία ομάδα προγραμματιστών του Business Incubator, το οποίο στοχεύει να παρέχει σε οποιονδήποτε τη δυνατότητα να πραγματοποιεί ασφαλή, ανώνυμη και κλιμακούμενη ηλεκτρονική ψηφοφορία με αποτελέσματα που δεν μπορούν να τροποποιηθούν από συμμετέχοντες ή διοργανωτές.

  Ο Vartan Minasyan, Head of Investment and Innovation της Kaspersky Lab σχολίασε:

  “Στο Kaspersky Lab Business Incubator υποστηρίζουμε την ανάπτυξη νέων ιδεών και τεχνολογιών που προέρχονται τόσο από εσωτερικές όσο και εξωτερικές ομάδες, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν σε διάφορους τομείς όπου η προστασία και η ασφάλεια αποτελούν σημαντικές παραμέτρους. Ένας τέτοιος τομέας είναι οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και, μάλιστα, εξερευνώντας εκτενέστερα τις πιθανές υλοποιήσεις του blockchain, η ομάδα μας συνειδητοποίησε ότι αυτή η τεχνολογία σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία της εταιρείας σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας θα μπορούσαν να λύσουν βασικά προβλήματα που σχετίζονται με την ιδιωτικότητα, τη διαφάνεια και την ασφάλεια των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ήμασταν σε θέση να δημιουργήσουμε ένα κατάλληλο περιβάλλον γι αυτήν την εσωτερική καινοτομία”

  Το Polys είναι βασισμένο σε έξυπνα συμβόλαια στο Ethereum (κάποιες φορές αναφέρεται και ως Blockchain 2.0) το οποίο επιτρέπει την εξακρίβωση της ψηφοφορίας και τη διεξαγωγή ψηφοφοριών με αποκεντρωμένο τρόπο. Τα πλεονεκτήματα ασφαλείας της blockchain ψηφοφορίας είναι σημαντικά:

  Μια επιπλέον καινοτομία της λύσης Polys είναι ότι εξαλείφει τους περιορισμούς που είναι εγγενείς σε άλλες λύσεις blockchain:

  Η Jutta Steiner, συνιδρύτρια της Parity Technologies, υποστηρικτής και σύμβουλος στο έργο, σχολιάζει:

  “Η Parity Technologies είναι ενθουσιασμένη που εμπλέκεται με το Polys ως την πλατφόρμα επιλογής τους για ένα τόσο καινοτόμο έργο. Η τεχνολογία blockchain εφαρμόζεται ολοένα και περισσότερο από έναν μεγάλο αριθμό βιομηχανιών και πιστεύουμε ότι η αποκέντρωση της διαδικασίας ψηφοφορίας θα διασφαλίσει μια δίκαιη διαδικασία και θα δημιουργήσει υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης στο σύστημα”

  Για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν την υπηρεσία, υπάρχει μια freemium προσφορά, διαθέσιμη σε όλους και εύκολη στη δημιουργία. Το Polys προσφέρει επίσης μια προσαρμοσμένη πλατφόρμα, η οποία είναι πλήρως κλιμακούμενη, με χωρητικότητα χιλιάδων ψηφοφόρων και μπορεί να προσαρμοστεί σε συγκεκριμένες απαιτήσεις όσον αφορά την εξουσιοδότηση, το σχεδιασμό διεπαφών και την ενσωμάτωση σε άλλες υπηρεσίες.

  Περισσότερες πληροφορίες για τη λύση και την τεχνολογία μπορείτε να βρείτε στην ειδική ιστοσελίδα.

 • Νέος Κανονισμός Γενικών Αδειών για διασφάλιση των δικαιωμάτων του καταναλωτή και τον έλεγχο των χρεώσεών τους

  Νέος Κανονισμός Γενικών Αδειών για διασφάλιση των δικαιωμάτων του καταναλωτή και τον έλεγχο των χρεώσεών τους

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2017-11-15 12:37:27 | Πηγή: Techgear

  Ο νέος Κανονισμός Γενικών Αδειών, που εξέδωσε η ΕΕΤΤ, καθορίζει τις υποχρεώσεις των παρόχων ηλεκτρονικών επικοινωνιών και δίνει έμφαση στην προάσπιση των δικαιωμάτων των συνδρομητών και στον έλεγχο των χρεώσεών τους σε τηλεφωνία και Διαδίκτυο.

  Οι σημαντικότερες υποχρεώσεις που επιβάλλει ο νέος Κανονισμός, μεταξύ άλλων, αφορούν στα ακόλουθα θέματα:

  Επισημαίνεται ότι, η απαγόρευση της αύξησης του παγίου στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και η ρύθμιση για την αποστολή ηλεκτρονικών λογαριασμών τίθενται άμεσα σε ισχύ. Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ μετά την πάροδο έξι μηνών, χρόνος που απαιτείται προκειμένου οι πάροχοι να προετοιμαστούν επαρκώς, ώστε να ανταποκριθούν στις νέες υποχρεώσεις τους.

  Κορυφαία προτεραιότητα για την ΕΕΤΤ παραμένει η προάσπιση των δικαιωμάτων και η πρόσβαση των καταναλωτών σε ανταγωνιστικές επιλογές υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

 • Η Facebook ενοποιεί τα Facebook Stories και Messenger Day

  Η Facebook ενοποιεί τα Facebook Stories και Messenger Day

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Scorpion | Ημερομηνία: 2017-11-15 12:06:00 | Πηγή: Techgear

   

  Με τόσα Stories να κυκλοφορούν σε Instagram, Facebook και Facebook Messenger ήταν αναμενόμενο ότι η Facebook θα αποφάσιζε να τα ενοποιήσει όλα για να μην χάνεται η μπάλα. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ενοποιούνται πλέον τα Facebook Stories με το Messenger Day, υπό την έννοια ότι όταν ανεβάζεις ένα Story στο Facebook θα εμφανίζεται αυτόματα και στο Messenger (και το αντίστροφο), ενώ συγχρονίζεται και η θέαση (αν το έχεις δει στο Facebook θα φαίνεται σαν viewed στο Messenger και το αντίστροφο).

  Είναι γεγονός ότι τα Facebook Stories και Messenger Day δεν απέκτησαν ποτέ τη δημοφιλία των Instagram Stories, γι’ αυτό η εταιρεία εξερευνά τρόπους για να τονώσει το ενδιαφέρον των χρηστών. Από τη μία η ενοποίηση τους γλιτώνει τον διπλό κόπο για ανάρτηση και στις δύο πλατφόρμες, ενώ παράλληλα φέρνει και τη λειτουργία Stories for Groups που επιτρέπει σε διάφορα μέλη ενός group να συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός κοινού Facebook Story (π.χ. γάμος, γενέθλια κλπ.).

  Να σημειωθεί ότι τα Facebook Stories έρχονται πλέον και στην εφαρμογή Facebook Messenger Lite, αν και για την ώρα θα είναι δυνατή μόνο η θέαση τους. Σύντομα θα προστεθεί και η δυνατότητα ανάρτησης μέσα από το Messenger Lite.

  [FB]

   

 • Firefox Quantum (Firefox 57): Ο ριζικά ανανεωμένος web browser διαθέσιμος για όλους [Videos]

  Firefox Quantum (Firefox 57): Ο ριζικά ανανεωμένος web browser διαθέσιμος για όλους [Videos]

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Chris Elpidis | Ημερομηνία: 2017-11-15 11:33:40 | Πηγή: Techgear

  Η Mozilla είχε αποκαλύψει τον Firefox Quantum στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη και σήμερα έφτασε η στιγμή να τον χρησιμοποιήσουμε όλοι. Η νέα έκδοση του web browser (Mozilla Firefox 57) υπόσχεται διπλάσια ταχύτητα χάριν στην νέα browsing engine, καλύτερη διαχείριση της μνήμης RAM με 30% λιγότερη κατανάλωση σε σύγκριση με τον Google Chrome και ταχύτερη εναλλαγή καρτελών.

  Ακόμη, ο Firefox Quantum έρχεται με νέο minimal σχεδιασμό και πολλά νέα ενσωματωμένα χρήσιμα εργαλεία που δεν χρειάζονται εγκατάσταση εξωτερικού add-on, όπως το εργαλείο για λήψη screenshots και η υπηρεσία Pocket για αποθήκευση άρθρων/ιστοσελίδων για αργότερα, νέα βιβλιοθήκη με συγκεντρωμένη όλη τη δραστηριότητα του χρήστη (bookmarks, ιστορικό, λήψεις, add-ons κλπ.)

  Φυσικά υποστηρίζει add-ons, νέα themes, συγχρονισμό των passwords, bookmarks κλπ. με άλλες συσκευές και δυνατότητα διαμοιρασμού των ανοικτών καρτελών μεταξύ υπολογιστή, smartphone και tablet.

  Μπορείτε να κατεβάσετε τον Firefox Quantum από εδώ για desktop, Android και iOS.

 • Δονητής κατέγραφε μυστικά τους «ήχους της ηδονής» και τους αποθήκευε στο κινητό του χρήστη!

  Δονητής κατέγραφε μυστικά τους «ήχους της ηδονής» και τους αποθήκευε στο κινητό του χρήστη!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-14 20:24:39 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Η εταιρεία αναζητεί τρόπο να «ικανοποιήσει» τους αγανακτισμένους πελάτες τηςΗ τεχνολογία έχει προχωρήσει σε όλους τους τομείς. Ακόμα και στο... σεξ. Sex dolls που μοιάζουν με κανονικές γυναίκες, «παιχνίδια» παντός τύπου για... άγριες νύχτες και πολλά ακόμα «γκάτζετς», που καλύπτουν κάθε γούστο. Η τεχνολογία, ωστόσο, είναι και... ύπουλη. Έως ανεξέλεγκτη. Όπως στην περίπτωση μίας εταιρείας, το «προιόν» της οποίας έκανε... τη δουλειά του, αλλά παράλληλα κατέγραφε τις αντιδράσεις του «χρήστη»!


  Αντιμέτωπη με ένα μεγάλο σκάνδαλο και με πολλές αγωγές εκατομμυρίων βρίσκεται η εταιρεία που πωλούσε έναν από τους «εξελιγμένους» δονητές της αγοράς. Ο λόγος; Το σεξουαλικό βοήθημα κατέγραφε τους ήχους και τις αντιδράσεις της/του χρήστη, δίχως ο τελευταίος να το γνωρίζει. Μυστικά. 

  Ωστόσο, η «δράση» του βοηθήματος δεν περιορίστηκε σε αυτό. Κατέγραφε τους «ήχους της ηδονής» και αμέσως τους έστελνε και τους αποθήκευε στο... κινητό τους!

  Μία από τις γυναίες που προχώρησαν σε καταγγελία, δήλωσαν ότι ο δονητής είχε καταγράψει έξι λεπτά από την τελευταία χρήση της, τα οποία άκουσε... στο κινητό της, μένοντας έκπληκτη. 

  Το βοήθημα λειτουργεί αυτόματα και καταγράφει τα πάντα, μέσω μίας εφαρμογής στα σύγχρονα κινητά, προκαλώντας διάφορα ευτράπελα για τους χρήστες και όχι μόνο.

  Η εταιρεία πάντως απολογήθηκε στους πελάτες της. Με ποιον τρόπο θα «ικανοποιήσει» τους αγανακτισμένους χρήστες, είναι ένα ερώτημα, η απάντηση του οποίου σίγουρα θα έχει ένα ενδιαφέρον...

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Όποιος ψάχνει ρομποτικό κατοικίδιο, μόλις το βρήκε!

  Όποιος ψάχνει ρομποτικό κατοικίδιο, μόλις το βρήκε!

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-14 19:40:33 | Πηγή: News Beast

  Η Sony ανακοίνωσε πρόσφατα πως το δικό της ρομποτικό σκυλί, ο «πολύς» Aibo, αναστήθηκε από τους νεκρούς και θα κυκλοφορήσει στα ράφια της Ιαπωνίας στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

  Ακόμα και ένα ρομποτάκι των 1.500 ευρώ δύσκολα μπορεί όμως να συγκριθεί με το νέο και ακόμα πιο βελτιωμένο SpotMini της Boston Dynamics που υπόσχεται να αντικαταστήσει το πιστό γκόλντεν ριτρίβερ σας.

  Τι κι αν η Google έσπευσε να πουλήσει την Boston Dynamics στη Softbank νωρίτερα αυτή τη χρονιά; Η επενδυτική τράπεζα σκοπεύει να χρηματοδοτήσει όλα τα καινοτόμα οράματα του κατασκευαστή και να τα ρίξει στην αγορά, ντυμένα με πλαστικά περιβλήματα και ακόμα πιο έξυπνες λειτουργίες.

  Οι δημιουργίες της Boston Dynamics είναι πια πιο γήινες και δεν τρομοκρατούν τον κόσμο, όπως τα παλιότερα ρομπότ της που έμοιαζαν να έχουν βγει από τον «Εξολοθρευτή». Απολαύστε λοιπόν τον μηχανικό αυτό φίλο και ας περιμένουμε όλοι το άμεσο μέλλον…

 • Νιώσε την αδρεναλίνη του GT Sport στο The Mall Athens

  Νιώσε την αδρεναλίνη του GT Sport στο The Mall Athens

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-14 19:08:51 | Πηγή: News Beast

  Νομίζεις ότι οι ικανότητές σου στην οδήγηση είναι σε άλλο επίπεδο και αν ήσουν οδηγός αγώνων θα ανέβαινες συνέχεια στο βάθρο; Το PlayStation®, σου δίνει την ευκαιρία να αποδείξεις ότι δεν έχεις αντίπαλο στο συναρπαστικό Gran Turismo Sport και σε προσκαλεί να πάρεις μέρος σε ένα μοναδικό τουρνουά στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens.

  Από τις 16 μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου θα έχεις την ευκαιρία να διαγωνιστείς στα μοναδικά racing pods του GT Sport, να ξεχωρίσεις ως ο καλύτερος οδηγός και να κερδίσεις απευθείας μοναδικά δώρα! Η αδρεναλίνη θα χτυπήσει κόκκινο, αφού θα έχεις επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσεις τον ολοκαίνουριο τίτλο της θρυλικής σειράς Gran Turismo, στο PlayStation®VR  και να απολαύσεις την απόλυτη ρεαλιστική εμπειρία οδήγησης.

  dghfidoh3

  Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του Gran Turismo, στο 3ο επίπεδο του The Mall Athens θα περιμένει για δύο εβδομάδες όλους του επισκέπτες να πάρουν θέση πίσω από τα GT racing pods και να «σπάσουν» τα χρονόμετρα!

  Οι συμμετέχοντες θα δοκιμάζονται σε Time Trial Mode, σε μία συγκεκριμένη πίστα και με το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο. Στο τέλος της κάθε ημέρας αυτοί με τους καλύτερους χρόνους θα κερδίζουν απευθείας μοναδικά Gran Turismo δώρα, όπως: αντίγραφα του τίτλου GT Sport, συλλεκτικά μπλουζάκια, καπέλα, πορτοφόλια και πολλά άλλα.

  dghfidoh4

  Οι χρόνοι και οι επιδόσεις των κορυφαίων θα εμφανίζονται στις οθόνες που θα βρίσκονται στο χώρο, καθώς επίσης και στην official σελίδα του Sony PlayStation Greece στο Facebook κάτω από το hashtag #TopScorers, ώστε να ξέρεις ανά πάσα στιγμή την κατάταξή σου.

  Όλοι οι συμμετέχοντες θα μπουν σε μια μεγάλη κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας της ενέργειας και εκεί θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν πολυπόθητα δώρα από το PlayStation®. Τέσσερις μεγάλοι νικητές, ύστερα από κλήρωση θα κερδίσουν: μία συλλεκτική 20th Anniversary Edition PS4, ένα PS VR Headset GT Sport bundle, μία Collector’s Edition GT Sport και ένα συλλεκτικό GT Sport DUALSHOCK4.

  dghfidoh5

  Πάρε μέρος στη μοναδική αυτή περιπέτεια οδήγησης και ζήσε στιγμές αστείρευτης αδρεναλίνης κερδίζοντας μοναδικά δώρα από την αγαπημένη σειρά προσομοιωτών οδήγησης Gran Turismo.

  Το τουρνουά θα διαρκέσει 2 εβδομάδες, από τις 16 έως και τις 30 Νοεμβρίου, τι περιμένεις;

 • Εύκαμπτα φτερά για αεροσκάφη από τη NASA

  Εύκαμπτα φτερά για αεροσκάφη από τη NASA

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-14 18:28:19 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Μία σειρά δοκιμαστικών/ ερευνητικών πτήσεων πρόκειται να πραγματοποιήσει μέσα στον τρέχοντα μήνα το X-56A της NASA, το οποίο προορίζεται να αποδείξει τη βιωσιμότητα της τεχνολογίας ιδιαίτερα εύκαμπτων, ελαφρών φτερών για αεροσκάφη.

  Κάτι τέτοιο θεωρείται πως μπορεί να ανοίξει νέους ορίζοντες στον χώρο των επιβατηγών αεροσκαφών, καθώς η χρήση λιγότερο άκαμπτων δομικά φτερών θα είχε ιδιαίτερα θετική επίδραση ως προς την κατανάλωση καυσίμου, επιτρέποντας μεγαλύτερα ταξίδια με τα ίδια (ή και λιγότερα) καύσιμα.

  Μία δοκιμαστική πτήση στις 31 Αυγούστου απέδειξε πως κάποια προβλήματα του παρελθόντος ως προς την απογείωση και την προσγείωση έχουν επιλυθεί, τόνισε ο Τσενγκ Μούα, υπεύθυνος προγράμματος για το X-56A. Αναλυτικότερα, οι μηχανικοί επανασχεδίασαν το σύστημα προσγείωσης και το σύστημα φρένων, για βελτίωση των επιδόσεων, ενώ επίσης επανασχεδιάστηκε το σύστημα ελέγχου πτήσης και συλλέγησαν δεδομένα που επέτρεψαν αναθεώρηση των θεωρητικών μοντέλων όσον αφορά στο πώς πετά το αεροσκάφος.

  Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η NASA, μακρά, ελαφριά, εύκαμπτα φτερά παρόμοια με αυτά του Χ-56 είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τον σχεδιασμό μελλοντικών αεροσκαφών μακράς εμβέλειας, ενώ επίσης είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε καταστρεπτικές δονήσεις σε χαμηλότερες ταχύτητες. Εάν αυτές οι δονήσεις δεν αντιμετωπιστούν, μπορεί να υπάρξει δυσκολία ελέγχου ή ακόμη και ζημιές στην ίδια τη δομή του αεροσκάφους.

  Οι δονήσεις αυτού του είδους δεν είχαν αντιμετωπιστεί ξανά στο παρελθόν σε αεροπλάνο σαν το Χ-56, είπε ο Μούα. «Θέλουμε να δείξουμε ότι αυτό το είδος πτερύγων μπορεί να φτιαχτεί και ότι υπάρχει η τεχνολογία ελέγχου για να αντιμετωπιστούν οι δονήσεις σε αυτές» τόνισε.

  Οι πτήσεις θα γίνονται σταδιακά, καθώς κάθε βήμα θα εκτελείται μεθοδικά. Νέες τεχνικές θα δοκιμαστούν για τη συλλογή δεδομένων και την καλύτερη κατανόηση του όλου αντικειμένου, ενώ θα αναπτυχθεί μεθοδολογία για να επιβεβαιώνεται η καταστολή των δονήσεων. Για τους σκοπούς του προγράμματος, έχουν αναπτυχθεί ένα ειδικό σύστημα ελέγχου πτήσης και προηγμένοι αισθητήρες

  Το μικρό, τηλεχειριζόμενο αεροσκάφος ανέπτυξε η Lockheed Martin για τους σκοπούς του US Air Force Research Laboratory. Η χρηματοδότηση για το πρόγραμμα προέρχεται από το πρόγραμμα Advanced Air Transport Technology και το πρόγραμμα Flight Demonstration Capabilities της NASA.

  ΕΠΙΣΤΗΜΗ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Vive Focus: Νέο σετ εικονικής πραγματικότητας από την HTC

  Vive Focus: Νέο σετ εικονικής πραγματικότητας από την HTC

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-14 17:45:18 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Bloomberg: H Apple ετοιμάζει συσκευή augmented reality 08/11 17:04 Access Mars: Περίπατος στον Άρη μέσω εικονικής πραγματικότητας 20/10 16:22

  Ένα νέο, αυτόνομο σετ εικονικής πραγματικότητας αποκάλυψε η HTC: Το Vice Focus δεν χρειάζεται να είναι συνδεδεμένο με υπολογιστή ή να χρησιμοποιεί την οθόνη ενός smartphone για να προβάλλει εικόνες.

  Η HTC προέβη σε αυτή την κίνηση λίγο καιρό αφού η Oculus (Facebook) ανακοίνωσε τα δικά της σχέδια για ένα αυτόνομο headset, υποδεικνύοντας πως ο ανταγωνισμός στον χώρο της VR εντείνεται. Παράλληλα, όπως αναφέρει το BBC, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει σταματήσει να συνεργάζεται με τη Google για την παραγωγή ενός standalone headset που βασίζεται στην τεχνολογία Daydream του κολοσσού των μηχανών αναζήτησης (η Lenovo, ωστόσο, συνεχίζει να συνεργάζεται με τη Google).

  Το Vive Focus διαθέτει οθόνη AMOLED και χρησιμοποιεί εσωτερικούς αισθητήρες για να βρίσκει πού κοιτά ο χρήστης. Επίσης παρέχει μεγάλες δυνατότητες εξερεύνησης εικονικών περιβαλλόντων, λόγω του εύρους κινήσεων που υποστηρίζει (αυτή τη στιγμή τα υπάρχοντα «all-in-one» headsets που χρησιμοποιούν την οθόνη ενός κινητού έχουν μόνο τέσσερις- πάνω, κάτω, αριστερά, δεξιά- ενώ αυτό έχει έξι, με κίνηση κεφαλιού πίσω και εμπρός).

  Η εταιρεία αποφάσισε να κυκλοφορήσει το Focus μόνο στην Κίνα, η οποία αφ'ενός θεωρείται η πλέον προηγμένη αγορά για smartphone VR και αφ'ετέρου είναι μια αγορά στην οποία δεν είναι επίσημα διαθέσιμες οι ανταγωνιστικές συσκευές του Facebook, της Google και της Samsung, δημιουργώντας ένα κενό το οποίο η HTC μπορεί να καλύψει.

  Σημειώνεται πως, από πλευράς της, η Oculus του Facebook ετοιμάζει δύο σετ άνευ καλωδίων: Το Oculus Go, που έχει δυνατότητες αντίστοιχες αυτών των headsets που βασίζονται σε smartphones και το Santa Cruz, που είναι η έκδοση άνευ καλωδίου της γνωστής και ισχυρής συσκευής της, Rift.

   

  FacebookGoogleHTCSamsungΚίναLenovo

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Η συγχώνευση των γιγάντων που δεν έγινε τελικά

  Η συγχώνευση των γιγάντων που δεν έγινε τελικά

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-14 17:13:51 | Πηγή: News Beast

  Την έκανε τελικά την πολυαναμενόμενη προσφορά η Broadcom για την εξαγορά της Qualcomm, ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μόντεμ για smartphones παγκοσμίως, έναντι 105 δισ. δολαρίων.

  Και παρά το ηχηρό όχι της Qualcomm, η Broadcom υποσχέθηκε πως δεν θα καταθέσει τα όπλα.

  Η Qualcomm απέρριψε επισήμως την προσφορά-«μαμούθ» που οι αρχικές εκτιμήσεις έστελναν στα 130 δισ. δολάρια και εμφάνιζαν την Qualcomm καθόλου ευχαριστημένη με το ποσό.

  Στην απάντησή του, το διοικητικό συμβούλιο του κολοσσού είπε αυτό ακριβώς, πως η συμφωνία που έχει στο τραπέζι του «υποεκτιμά σημαντικά» την αξία της εταιρίας. Αυτό επανέλαβε και ο διευθύνων σύμβουλός της, Steve Mollenkopf, σε δική του ανακοίνωση, λέγοντας πως κανένας άλλος δεν έχει τη θέση της Qualcomm στη βιομηχανία των ημιαγωγών.

  «Είμαστε βέβαιοι για την ικανότητά μας να δημιουργούμε σημαντική πρόσθετη αξία για τους μετόχους μας, όσο συνεχίζουμε την ανάπτυξή μας σε αυτούς τους τομείς και οδηγούμε τη μετάβαση στο 5G», είπε ο Mollenkopf.

  soghidsgh2

  Η Broadcom, από την άλλη, «παραμένει πλήρως αφοσιωμένη» στην εξαγορά, όπως λέει στη δική της ανακοίνωση, καθώς η συγχώνευση των δύο γιγάντων θα δημιουργήσει «μια μεγάλη, παγκόσμια εταιρία με εντυπωσιακό κύκλο δραστηριοτήτων σε τεχνολογίες και προϊόντα που ηγούνται της αγοράς».

  Παράγοντες και αναλυτές περιμένουν νέα και ακόμα μεγαλύτερη προσφορά από τον αμερικανό κατασκευαστή προϊόντων τεχνολογίας στο άμεσο μέλλον…

 • Η LG αποκαλύπτει τη διευρυμένη σειρά ιατρικών συσκευών απεικόνισης στην MEDICA 2017

  Η LG αποκαλύπτει τη διευρυμένη σειρά ιατρικών συσκευών απεικόνισης στην MEDICA 2017

  Κατηγορία: Τεχνολογία | Συντάκτης: Sani | Ημερομηνία: 2017-11-14 16:23:32 | Πηγή: Techgear

  [Δ.Τ.]

  Η LG παρουσιάζει τη διευρυμένη σειρά ιατρικών συσκευών απεικόνισης στη Medica 2017, τη μεγαλύτερη ιατρική έκθεση παγκοσμίως που πραγματοποιείται στο Ντίσελντορφ κάθε χρόνο.

  Η LG, η οποία ξεκίνησε την επιχειρηματική της δραστηριότητα πάνω στις ιατρικές συσκευές απεικόνισης το 2016, έχει πολυετή εμπειρία στην τεχνολογία επίπεδης οθόνης και προβλέπει μια κερδοφόρα αγορά στην ταχέως αναπτυσσόμενη ιατρική βιομηχανία απεικόνισης. Στη Medica 2017, η LG θα παρουσιάσει το νέο 3MP Diagnostic Monitor (μοντέλο 21HK512D) και ένα 1.3MP Clinical Review Monitor (μοντέλο 19HK312C) στους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα από όλο τον κόσμο. Το monitor 21HK512D είναι το πρώτο στην κατηγορία των διαγνωστικών προϊόντων της LG και ολοκληρώνει τη σειρά συσκευών ιατρικής απεικόνισης της εταιρείας, η οποία πλέον παρέχει στα νοσοκομεία ολοκληρωμένες λύσεις απεικόνισης για τη φροντίδα των ασθενών από την εγγραφή και την εξέταση έως τη διάγνωση και τη θεραπεία.

  Η LG 21HK512D οθόνη είναι 21,3 ιντσών με ανάλυση 3MP (1536 x 2048) και προσφέρει εντυπωσιακό επίπεδο φωτεινότητας, ενώ ο ενσωματωμένος βαθμονομητής ελέγχει ποια χρώματα πρέπει να ρυθμιστούν και τα διορθώνει για να εξασφαλίσει ότι οι μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες απεικονίζονται με σαφήνεια. Το νέο Clinical Review Monitor 1.3MP (1280 x 1024) της LG διαθέτει οθόνη IPS 19 ιντσών με αναλογία 5:4, η οποία μπορεί να συνδεθεί με υπάρχον νοσοκομειακό εξοπλισμό. Όπως όλες οι συσκευές ιατρικής απεικόνισης της LG, έτσι και οι δύο οθόνες είναι συμβατές με το Part 14 του Προγράμματος Ψηφιακής Απεικόνισης και Επικοινωνίας στην Ιατρική (DICOM), γεγονός που σημαίνει ότι οι γκρι τόνοι διορθώνονται για να διατηρηθεί η ακρίβεια και η συνοχή της εικόνας με την πάροδο του χρόνου.

  Οι οθόνες της LG είναι εξοπλισμένες με τεχνολογία σταθεροποίησης οπίσθιου φωτισμού για να εγγυώνται σταθερά επίπεδα φωτεινότητας και βαθμονομούνται με λεπτό τρόπο (calibration) για να εξασφαλίζουν συμβατότητα με πολλαπλές συσκευές. Η λειτουργία Dynamic Sync μειώνει την καθυστέρηση εισόδου (input lag), ενώ οι ρυθμίσεις Flicker Safe και Reader Mode βοηθούν στη μείωση καταπόνησης των ματιών που αντιμετωπίζουν οι γιατροί όταν εργάζονται πολύωρες βάρδιες.

  Η σειρά συσκευών ιατρικής απεικόνισης της LG έχει παρουσία σε ποικίλες συνθήκες, όπως αίθουσα συσκέψεων, χειρουργικό τραπέζι και αίθουσα ακτινογραφίας. Η προηγμένη τεχνολογία IPS των οθονών επιτρέπει σε πολλούς ιατρικούς επαγγελματίες να βλέπουν τις οθόνες από διαφορετικές γωνίες με ελάχιστη παραμόρφωση χρώματος. Επιπλέον, οι ιατρικές οθόνες της LG είναι ανθεκτικές στο νερό και τη σκόνη, διασφαλίζοντας ότι συνεχίζουν να λειτουργούν άψογα σε υγρασία, νερό, σκόνες ή κάποιες περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα σημερινά νοσοκομεία.

  Όπως δήλωσε ο Jang Ik-hwan, Αντιπρόεδρος της IT Business της LG Electronics,

  “Επεκτείνουμε τις προσφορές των προϊόντων μας στον ιατρικό τομέα με στόχο να γίνουμε ηγέτης στις ιατρικές οθόνες υψηλής ποιότητας παγκοσμίως. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η φήμη της LG στην κατηγορία premium οθονών θα επεκταθεί και θα έχει θετικό αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων. Η μακρά ιστορία της LG στις premium οθόνες θα δώσει στους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα την σιγουριά ότι αυτό που βλέπουν στην οθόνη είναι εξαιρετικά ακριβές”

  Πάνω από 5.100 εκθέτες από 70 χώρες συμμετείχαν στη Medica 2016. Η έκθεση φιλοξένησε κορυφαίες προσωπικότητες στους τομείς των επιχειρήσεων, της έρευνας και της πολιτικής για περισσότερα από 40 χρόνια και αποτελεί επίσης χώρο για φόρουμ και ειδικές εκπομπές σε ποικίλα ιατρο-τεχνολογικά θέματα.

   

           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο