• Ετελέσθη η κηδεία του Κ. Βεργόπουλου

  Ετελέσθη η κηδεία του Κ. Βεργόπουλου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 16:05:14 | Πηγή: Ζούγκλα
  Παρόντος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο πνευματικός κόσμος της χώρας αποχαιρέτισε σήμερα στο Α’ Νεκροταφείο τον διανοούμενο και πανεπιστημιακό, Κώστα Βεργόπουλο, ο οποίος απεβίωσε στις 9 Νοεμβρίου σε ηλικία 75 ετών.

  Την οδύνη της για την απώλεια του Κώστα Βεργόπουλου εξέφρασε στον επικήδειο η Νίνα Κασιμάτη, τονίζοντας, αναφερόμενη στις βαθυστόχαστες συζητήσεις που είχε ο Βεργόπουλος με τους μαθητές του στους οποίους μεταλαμπάδευε τις εμπειρίες του από όλο τον κόσμο, καθώς ταξίδευε συνεχώς, ότι ο εκλιπών υπήρξε ένας οργανικός διανοούμενος που πάντα αντιτάχθηκε στην αυθαιρεσία οποιασδήποτε εξουσίας.

  Επαναστάτησε τα επαναστατημένα και δασκάλεψε τα αδασκάλευτα, είπε ο εκ των στενών του φίλων, πανεπιστημιακός Κώστας Ζουράρις, υπογραμμίζοντας «όσοι ακούσουν την φωνή του θα ζήσουν».

  Διανοούμενο, δάσκαλο, αγωνιστή και αμετανόητο εραστή της δυναμικής της κοινωνίας, χαρακτήρισε τον Κώστα Βεργόπουλο ο δεύτερος εκ των στενών του φίλων, πανεπιστημιακός Μάκης Καβουριάρης, ο οποίος αναφέρθηκε και σε πλευρές του θεωρητικού έργου του Βεργόπουλου, αλλά και στα πλούσια βιώματα που είχαν, ως αναπόσπαστο τμήμα της κοινωνικής εμπειρίας, ζώντας και εργαζόμενοι στο Παρίσι.

  Τόνισε ότι ο Κ. Βεργόπουλος βίωσε τη ζωή του ως μια συναρπαστική περιπέτεια δίπλα στους μόνιμα ηττημένους.
  Ως ακούραστο αγωνιστή υπέρ των δικαιωμάτων των καταπιεζομένων χαρακτήρισε τον Κ. Βεργόπουλο ο πανεπιστημιακός Κώστας Μελάς, προσθέτοντας στη συναρπαστική περιπέτεια που ήταν η ζωή του εκλιπόντος και τη διάσταση της «ιστορικής και φιλοσοφικής μελαγχολίας», αλλά χωρίς πικρία για τις «συναντήσεις με την ιστορία» που δεν πραγματοποιήθηκαν.

  Αναφέρθηκε στην βαθιά πεποίθηση του Κ. Βεργόπουλου ότι η πραγματικότητα δεν διαμορφώνεται από θεωρίες αλλά από την κοινωνική δυναμική «των κάτω» καθώς και στην άποψή του ότι μόνο η αυτογνωσία της κοινωνίας μπορεί να προκαλέσει αυτή τη δυναμική.
  Είπε ακόμα ότι ο Κ. Βεργόπουλος στα χρόνια της κρίσης στάθηκε αδιάλλακτος πολέμιος της πολιτικής της λιτότητας που την θεωρούσε όχι μόνο κοινωνικά και πολιτικά άδικη, αλλά και οικονομικά αναποτελεσματική.

  Η ανθρωπιά ήταν εκείνο που με μια λέξη χαρακτήριζε τον Βεργόπουλο, τόνισε ο τρίτος εκ των στενών του φίλων, πανεπιστημιακός Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, προσθέτοντας ότι μιλούσε απλά, χωρίς έπαρση και εντυπωσίαζε η ακεραιότητα, το βάθος και η ευστοχία της σκέψης του.
  Ο Βεργόπουλος απέρριπτε τα κατεστημένα δόγματα, ήταν σκληρός στις απόψεις του, αλλά γενναιόδωρος και ανεκτικός με όσους δεν τις συμμερίζονταν είπε ο κ. Τσουκαλάς.

  Το τελευταίο «αντίο» στον Κ. Βεργόπουλο έδωσαν ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ διακρίναμε τους Γ. Δραγασάκη, Χρ. Βερναρδάκη, Α. Φλαμπουράρη, Δ. Βίτσα, Κ. Γαβρόγλου, Γ. Σταθάκη, Γ. Μπαλάφα, Ν. Φίλη, Δ. Παπαδημούλη, Φ. Κουβέλη, Ε. Βενιζέλο, Κ. Λαλιώτη, Α. Λυκουρέζο, Η. Νικολακόπουλο, Β. Κοντογιαννόπουλο, Φ. Τσαλίκογλου, Α. Ρήγο, Μπ. Γολέμη, Α. Μητρόπουλο, Τ. Γιαννίτση, Γ. Γραμματικάκη, Γ. Καραμπελιά, Ν. Μουζέλη, Στ. Τζουμάκα και Δ. Μπουλούκο.

  Στεφάνια απέστειλαν ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς» και «οι άνθρωποι της Ελευθεροτυπίας».

  Πηγή: ΑΠΕ
 • Έλληνες και Σέρβοι κομάντο σε συνεκπαίδευση στην Ελλάδα

  Έλληνες και Σέρβοι κομάντο σε συνεκπαίδευση στην Ελλάδα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 16:04:36 | Πηγή: News Beast

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνεργασία-συνεκπαίδευση μεταξύ μονάδων ειδικών επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας (ειδικό τμήμα Αλεξιπτωτιστών-(ΕΤΑ)) και Σερβίας (72nd Reconnaissance Bn) που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη χερσαία και θαλάσσια περιοχή του κέντρου εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στην Αττική.

  Η συνεκπαίδευση περιελάμβανε εκτέλεση αλμάτων στατικού ιμάντα και ελευθέρας πτώσεως, βολές φορητού οπλισμού και μάχης ταχείας αντίδρασης, καταδύσεις με συσκευές κλειστού κυκλώματος και παροχή Α΄ βοηθειών στο πεδίο της μάχης.

  Το συντονισμό είχε η διακλαδική διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ και η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του υφιστάμενου διμερούς προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας.

 • Πάτρα: Μεγάλη πορεία φορτηγών στο κέντρο -

  Πάτρα: Μεγάλη πορεία φορτηγών στο κέντρο - "Επίσκεψη" στην Περιφέρεια - Συμπαράσταση Κατσιφάρα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:57:07 | Πηγή: Ηλεία Live

  Νεότερη Ενημέρωση 12.19:

  Στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Κορίνθου, έφτασε το κομβόι των φορτηγών. Αντιπροσωπεία των μεταφορέων συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, του επέδωσαν ψήφισμα με το αίτημα να το αποστείλει στα αρμόδια Υπουργείο. Ο κ. Κατσιφάρας δήλωσε συμπαράσταση στον αγώνα τους.

  Η πορεία θα συνεχιστεί έως και την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια.

  23756286_754143234784130_200989895_n.jpg

  23758132_754144178117369_1940095491_n.jpg

  23772164_754144044784049_1893746708_n.jpg

  Πρώτη Ενημέρωση 11.45: Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαμαρτυρία φορεών στο κέντρο της Πάτρας. Δεκάδες νταλίκες έχουν κατακλύσει τους κεντρικούς δρόμους της Αχαϊκής Πρωτεύουσας, πραγματοποιώντας πορεία. Στον τράκτορα προπομπό της μεγάλης κινητοποίησης έχει τοποθετηθεί πανό με το σύνθημα "Μας αφανίζουν αντί να μας στηρίζουν"

  23667245_754138958117891_1422886688_n.jpg

  23718131_754138968117890_987960525_n_0.jpg

  Μέσω της οδού Κορίνθου, οι οδηγοί και ιδιοκτήτες οχημάτων μεταφορών, έφτασαν στην Πλατεία Γεωργίου.

  23756047_10214564211921622_1772396280_n.jpg

  23756077_754134928118294_917109702_n.jpg

  23666752_754134968118290_374600110_n_0.jpg

  Πάνω από 12 Σωματεία των Μεταφορών στην Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα, μετά από  κοινή τους συνάντηση, αποφάσισαν  να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις κατά του κλάδου και πήραν ήδη αυτή την πρώτη απόφαση::

  Πορεία φορτηγών διαμαρτυρίας  στην Πάτρα με στόχο να αφυπνιστεί ο κλάδος σε όλη την Ελλάδα και να ακολουθήσει.

  Συμμετέχουν τα Σωματεία «Αγιος Χριστόφορος», «Φάρος», «Αγιος Ανδρέας», Διεθνών Μεταφορών», «Σωματείο φορτηγών Αιγίου», «Ομοσπονδία Σωματείων Πελοποννήσου Στεράς Ελλάδος».

  Οι πρόεδροι των Σωματείων στην κοινή τους συνάντηση (Τσάκας, Αντωνόπουλος, Κάκκος, Πλέσσας, Σταματόπουλος, Νούλας) ήσαν κατηγορηματικοί: Ο κλάδος αφανίζεται, βιώνει αφελληνισμό και αδιαφορία και ο μόνος τρόπος να εισακουστεί είναι να βγει στους δρόμους.

  Το ποτήρι ξεχείλισε στον κλάδο των Μεταφορών και η τελευταία σταγόνα ήταν η εξωφρενική απαγόρευση κυκλοφορίας στο 70% του οδικού δικτύου της χώρας, δηλαδή διελεύσεις μόνο μέσω διοδίων με το πρόσχημα της δήθεν οδικής ασφάλειας όταν έχει καταγραφεί ΜΗΔΕΝΙΚΗ συμμετοχή των φορτηγών σε τροχαία στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της χώρας.

  Έχει προηγηθεί ένας όλεθρος: Πρώτα η απελευθέρωση του επαγγέλματος που φέρνει στην Ελλάδα εταιρείες ακόμα και από τρίτες χώρες – δηλαδή εκτός Ευρώπης – όπως Τουρκία, Κίνα κ.α.

  Στη συνέχεια ήρθε η φοροκαταιγίδα με αδιανόητα μέτρα που αποβουλιάζουν τον κλάδο ο οποίος είναι στο σύνολό του στην μεσαία τάξη. Μετά έρχονται τα διόδια που ειδικά για τα φορτηγά δεν προσφέρουν πακέτα εκπτώσεων, το ΦΠΑ (24%) δεν συμψηφίζεται κ.ο.κ. Από κοντά οι μετανάστες – πρόσφυγες που χωρίς καμία αστυνόμευση εισβάλλουν σε φορτηγά. προπηλακίζουν οδηγούς, καταστρέφουν εμπορεύματα.

  Η οργή στις τάξεις των Μεταφορέων έχει φτάσει στο κόκκινο. Για όλα τα σε βάρος τους μέτρα δεν έχει ερωτηθεί ο κλάδος, δεν έχουν δοθεί επαρκείς εξηγήσεις για οτιδήποτε, ο αρμόδιος υπουργός αποφασίζει ερήμην των πάντων.

 • Κουτσούκος: Την Κυριακή, με τη συμμετοχή μας, ολοκληρώνουμε την επιτυχία του πρώτου γύρου

  Κουτσούκος: Την Κυριακή, με τη συμμετοχή μας, ολοκληρώνουμε την επιτυχία του πρώτου γύρου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:48:04 | Πηγή: Ηλεία Live

  Το δικό του μήνυμα για την μάχη του δεύτερου γύρου για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, δίνει ο βουλευτής Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος.

  «Οι 210.000 Δημοκρατικοί, Προοδευτικοί πολίτες με τη συμμετοχή τους για την εκλογή της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς απέδειξαν ότι η παράταξη είναι ζωντανή και ξαναγεννιέται, αναβαπτισμένη στη λαϊκή εντολή.

  Για τη μεγάλη επιτυχία αυτού του εγχειρήματος, σημαντική ήταν η συμβολή όλων των υποψηφίων και των πολιτικών δυνάμεων που το στήριξαν και συμμετείχαν, καθοριστική όμως, όπως απεδείχθη, ήταν η συμβολή και οι τολμηρές πρωτοβουλίες της Φώφης Γεννηματά.

  Η χώρα έχει ανάγκη τη μεγάλη Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη που ενώνει τις δυνάμεις του Προοδευτικού Κέντρου, της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ανανεωτικής Αριστεράς και της Οικολογίας για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και της ψεύτικης αντιπαράθεσης ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που την καθηλώνει και αναπαράγει τα ίδια αδιέξοδα.

  Για την ολοκλήρωση της επιτυχίας, που κατεγράφη την πρώτη Κυριακή με τη συμμετοχή και την ψήφο των πολιτών, η δεύτερη Κυριακή είναι εξίσου καθοριστική.

  Καλώ τους 3.500 Δημοκρατικούς πολίτες της Ηλείας, που έδωσαν το δικό τους μήνυμα την προηγούμενη Κυριακή, να προσέλθουν και πάλι στις κάλπες, ώστε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία αυτό που ξεκινήσαμε και οι ίδιοι αγκάλιασαν και πήραν στα χέρια τους.

  Είμαι αισιόδοξος ότι η επόμενη μέρα θα μας βρει ενωμένους και δυνατούς με το νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς καθοριστικό παράγοντα των εξελίξεων, για να βγει η χώρα από τα μνημόνια και την κρίση».

 • Δήμος Πηνειού: Αυξάνονται τα δημοτικά τέλη

  Δήμος Πηνειού: Αυξάνονται τα δημοτικά τέλη

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:48:04 | Πηγή: Ηλεία Live

  Σε μια προσπάθεια να μειώσει το έλλειμα του προυπολογισμού, που ανέρχεται στα 925.000 ευρώ, η δημοτική αρχή του Δήμου Πηνειού, προχώρησε σε αύξηση των δημοτικών τελών.
  Η απόφαση αυτή μάλιστα, υπερψηφίστηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έγινε την περασμένη Τετάρτη, χωρίς καμία αντίδραση, ενώ αξιοσημείωτη είναι η στήριξη των τριών δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.
  Οι πολίτες του δήμου Πηνειού εν μέσω κρίσης, θα κληθούν να πληρώσουν σε κάποιες περιπτώσεις ιδιαίτερα αυξημένα δημοτικά τέλη, καθώς τα ποσά διαμορφώνονται ως εξής:
  Σε ότι αφορά στα τέλη ύδρευσης, στη Γαστούνη και στο Βαρθολομιό το πάγιο που θα πληρώσουν οι κάτοικοι θα είναι 48 ευρώ συν ΦΠΑ ενώ στο Τραγανό 30 ευρώ συν ΦΠΑ. Αν λάβουμε υπόψιν μας ότι οι πολίτες του Τραγανού πλήρωναν 6 ευρώ το χρόνο, κάνουμε λόγο για μια ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση.
  Αν και οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ωστόσο δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι στην ποιότητα του νερού που λαμβάνουν.
  Στη Γαστούνη το νερό εξακολουθεί να έχει λάσπη, ενώ στο Βαρθολομιό εξακολουθεί να υπάρχει ακόμη τμήμα δικτύου από αμίαντο.
  Σχετικά με τις μετρήσεις, στη Γαστούνη, θα γίνονται κατά προσέγγιση καθώς δεν υπάρχουν υδρομετρητές, ενώ στο Βαρθολομιό υπάρχουν υδρομετρητές αλλά όχι υδρονομείς.
  Σε ότι αφορά στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό στη Γαστούνη στις οικίες, από 1,20 το τ.μ. αυξάνεται κατά 0,15%, ενώ στα καταστήματα από 1,50 το τ.μ. αυξάνεται κατά 0,20%.
  Στο Βαρθολομιό στις οικίες από 1,08 το τ.μ. αυξάνεται κατά 0,15%, ενώ στα καταστήματα από 1,3 το τ.μ αυξάνεται 0,20%.
  Στο Τραγανό στις οικίες από 0,65 το τ.μ. αυξάνεται κατά 0,30% ενώ στα καταστήματα από 1,6 τ.μ. αυξάνεται κατά 0,30%.
  Το ιδιαίτερα μεγάλο έλλειμμα του προϋπολογισμού που οδήγησε σε αυτές τις αυξήσεις οφείλεται στα εξής: ο δήμος Πηνειού από 45.000 ευρώ που πλήρωνε στον Σύνδεσμο «Πηνειός», πληρώνει πλέον 175.000 ευρώ. Δεν αναμένεται να πάρει το παρακρατηθέν από το 2016 ποσό των 402.000 ευρώ και τέλος το κόστος μεταφοράς απορριμμάτων προς την Τριανταφυλλιά ανέρχεται στο ποσό των 395.000 ευρώ.
  Αφού συζήτησαν και συμφώνησαν για το θέμα της αύξησης των δημοτικών τελών, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βαρθολομιού Χρήστος Ντόλας αναφέρθηκε στο καρναβάλι, όπου ζήτησε να γίνεται στο Βαρθολομιό την Καθαρά Δεύτερα.
  Η πρότασή του, ύστερα από έντονη βέβαια συζήτηση, έγινε δεκτή με αποτέλεσμα από φέτος να γίνει και στο Βαρθολομιό καρναβάλι όπως συνέβαινε και πριν από κάποια χρόνια.

 • Iκανοποίηση από την οικογένεια Τσαλικίδη για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

  Iκανοποίηση από την οικογένεια Τσαλικίδη για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:35:10 | Πηγή: Ζούγκλα
  Την «ιδιαίτερη ικανοποίησή» της για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με την οποία «καταδεικνύονται οι πλημμέλειες στην ποινική διερεύνηση των συνθηκών και των αιτίων του θανάτου» του Kώστα Τσαλικίδη, εκφράζει με ανακοίνωσή της η οικογένεια του πρώην στελέχους της Vodafone, ο οποίος είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στον Κολωνό.

  Η οικογένεια κάνει λόγο για αποκατάσταση της μνήμης του με την έκδοση της συγκεκριμένης απόφασης και δηλώνει ότι θα είναι παρούσα στα όσα δικονομικά θα ακολουθήσουν. Να σημειωθεί ότι η δικογραφία για τις συνθήκες θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη διαβιβάζεται στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών κ. Αντ. Λιόγα, ο οποίος και αναμένεται να αποφασίσει για το αν η υπόθεση θα ερευνηθεί εκ νέου ή όχι.


  Αναλυτικά η ανακοίνωση οικογένειας Τσαλικίδη, μέσω του δικηγόρου της κ. Σταύρου Χούρσουγλου, έχει ως εξής: «Οι εντολείς μου Γεώργιος, Γεωργία και Παναγιώτης Τσαλικίδης επιθυμούν να εκφράσουν δημόσια την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της 16ηςΝοεμβρίου 2017. Με αυτήν, επί προσφυγής τους για τη γνωστή υπόθεση του θανάτου του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, αποκαθίσταται η μνήμη του υιού και αδελφού τους, και καταδεικνύονται οι πλημμέλειες στην ποινική διερεύνηση των συνθηκών και των αιτίων του θανάτου του.

  Οι πλημμέλειες τούτες ήταν που, όπως έκρινε ομόφωνα το κορυφαίο ευρωπαϊκό δικαιοδοτικό όργανο, οδήγησαν στην καταδίκη της Ελλάδος για παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή. Τούτο ιδρύει, κατά την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, υποχρέωση του κάθε κράτους στο να διαθέτει και στο να ενεργοποιεί μια διαδικασία που να διερευνά αποτελεσματικώς τον κάθε θάνατο. Μια τέτοια επαρκής διερεύνηση, στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, κατά την απόφαση δεν υπήρξε.
  Στα όσα νόμιμα θα πρέπει δικονομικώς να ακολουθήσουν, ενόψει της ανατροπής των δεδομένων της υπόθεσης του Κώστα Τσαλικίδη από την έκδοση της παραπάνω απόφασης, η οικογένειά του θα είναι πεισμόνως και σταθερώς παρούσα».

  Για την οικογένεια Τσαλικίδη
  Σταύρος Ο. Χούρσογλου
  Δικηγόρος-D.E.A.".

  Διαβάστε επίσης: 


 • Υδροστρόβιλος στον κάμπο της Ζακύνθου

  Υδροστρόβιλος στον κάμπο της Ζακύνθου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:35:10 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ένας υδροστρόβιλος έκανε την εμφάνισή του το μεσημέρι του Σαββάτου στο κάμπο της Ζακύνθου.

  Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

  Σιγά σιγά, όπως αναφέρουν οι ντόπιοι το εν λόγω φαινόμενο γίνεται και πιο συχνό.

  Δείτε το video:
 • Τα μέτρα στήριξης των κατοίκων της Σύμης για τις καταστροφές

  Τα μέτρα στήριξης των κατοίκων της Σύμης για τις καταστροφές

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:34:10 | Πηγή: News Beast

  Ανακοινώθηκαν μέτρα στήριξης των κατοίκων της Σύμης που επλήγη πρόσφατα από έντονα καιρικά φαινόμενα.

  Σύμφωνα με τον υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό, το υπουργείο Οικονομικών και η υφυπουργός, κ. Παπανάτσιου ανακοίνωσε ότι δίνεται παράταση αλλά και αναστολή της καταβολής βεβαιωμένων οφειλών για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στον δήμο Σύμης.

  Αναλυτικότερα, παρατείνονται μέχρι και την 13.5.2018 οι προθεσμίες που έληξαν ή λήγουν από την 13.11.2017 έως και την 13.5.2018 για την καταβολή των βεβαιωμένων στις ΔΟΥ/ελεγκτικά κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων με κύρια κατοικία ή έδρα στον δήμο Σύμης.

  Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

  Επίσης αναστέλλεται μέχρι και την 13.5.2018 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων μέχρι την 13.11.2017 οφειλών των ανωτέρω φυσικών και νομικών προσώπων.

  Το υπουργείο Εσωτερικών και ο Υπουργός κ. Σκουρλέτης ανακοίνωσε επίσης πως με χρέωση του λογαριασμού του υπουργείου «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α' και Β' βαθμού της χώρας», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δίνεται έκτακτη χρηματοδότηση 300.000 ευρώ στο Δήμο Σύμης.

  Το υπουργείο Εργασίας και συγκεκριμένα το ΕΤΕΑΕΠ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών) ανακοίνωσε ότι θέτει σε άμεση προτεραιότητα την εξέταση αιτήσεων επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ παροχής για τους πληγέντες από τις θεομηνίες ασφαλισμένους.

  Η εξέταση, κατ' απόλυτη προτεραιότητα των σχετικών αιτήσεων για τους δικαιούχους, θα γίνει κατόπιν της οριοθέτησης των περιοχών από τις περιφέρειες και θα αφορά τους πληγέντες στη Σύμη.

  Επίσης τις επόμενες μέρες, θα εκδοθεί σχετική Απόφαση που θα προβλέπει το πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών για τις πληγείσες επιχειρήσεις, εργοδότες ή ασφαλισμένους που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα στις περιοχές και υπέστησαν ζημιές.

  Τέλος το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενέκρινε την επιπλέον μεταφορά 2.000 κυβικών νερού στο νησί.

 • Πάτρα: Εγκατέλειψε το μωρό στο καρότσι και πήγε για . . . καφέ

  Πάτρα: Εγκατέλειψε το μωρό στο καρότσι και πήγε για . . . καφέ

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:26:31 | Πηγή: Ηλεία Live

  Eνα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί στη συμβολή των οδών Πατρών Κλάους και Ελευθερίου Βενιζέλου.

  Γυναίκα Ρομά άφησε το μωρό στο καρότσι, δίπλα από το φανάρι και πήγε για… καφέ, με άλλη γυναίκα, σε κατάστημα που απέχει αρκετά μέτρα από το σημείο!

  Εκπληκτοι οι διερχόμενοι οδηγοί και πεζοί από το σημείο έβλεπαν το μωρό μέσα στο καρότσι μόνο του, χωρίς να μπορούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί.

  Απορίας άξια και η στάση της αστυνομίας στο περιστατικό, αφού μιλάμε για εικόνα εγκατάλειψης του μωρού, που μάλιστα βάζει σε σοβαρό κίνδυνο την ζωή του.

  Μάλιστα, στη συγκεκριμένη διασταύρωση, είναι γνωστό ότι σχεδόν σε καθημερινή βάση υπάρχουν παιδιά Ρομά που επαιτούν, ενώ συχνά οι γονείς τους βρίσκονται λίγα μέτρα μακρύτερα, έχοντας «κατασκηνώσει» στην μικρή πλατεία που υπάρχει στο σημείο.

 • Κόροιβος - Λαύριο Megabolt στις 6.30 στο Κλειστό Αμαλιάδας

  Κόροιβος - Λαύριο Megabolt στις 6.30 στο Κλειστό Αμαλιάδας

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:26:31 | Πηγή: Ηλεία Live

  Μια δύσκολη αναμέτρηση είναι αυτή του Κοροίβου με το Λαύριο Megabolt σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της Αμαλιάδας. Οι γηπεδούχοι θέλουν να διατηρήσουντο σερί των εντός έδρας επιτυχιών, αλλά απο την άλλη το δυνατό Λαύριο στοχεύει στο ακριβώς αντίθετο...

  Η έδρα διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στα παιχνίδια του Κόροιβου με το Λαύριο Megabolt στα δύο πρώτα χρόνια της συνύπαρξης τους στη Stoiximan.gr Basket League αφού και οι τέσσερις αγώνες τους κρίθηκαν υπέρ των γηπεδούχων.

  Ως προς τα δύο παιχνίδια της Αμαλιάδας εκεί όπου θα γίνει κι αυτό του Σαββάτου (18/11, 18:30)…

  Στις 9 Απριλίου 2016 για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος 2015-16, ο Κόροιβος έφτασε με άνεση στην επικράτηση με σκορ 86-69. Ο Ντουέιν Ντέιβις είχε 25 πόντους, πέντε ριμπάουντ και τρεις ασίστ ενώ 16 πόντους είχε ο Κρις Άλεν. Για τους φιλοξενούμενους 12 πόντους είχε ο Μπράντον Γιανγκ.

  Σαφώς πιο ενδιαφέρον ήταν το παιχνίδι που έγινε στις 26 Νοεμβρίου 2016 όταν ο Κόροιβος νίκησε μετά από παράταση με 89-86 (73-73 στην κανονική διάρκεια). Γκότσερ και Βαν Όστρουμ είχαν από 18 πόντους ενώ άλλους 17 με επτά ριμπάουντ είχε ο Χολ. Για το Λαύριο Megabolt ο Μπράντον Γιανγκ είχε 29 πόντους, έξι ριμπάουντ, έξι ασίστ και επτά κερδισμένα φάουλ με 11/19 σουτ.

  ΚΟΡΟΙΒΟΣ

  Τα σερί

  *Ο Κουέντον ΝτεΚόζι είχε και στα πέντε πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος τουλάχιστον δύο εύστοχες βολές, ένα επιθετικό ριμπάουντ και ένα κλέψιμο.

  *Τουλάχιστον δύο ασίστ σε καθένα από τα πέντε παιχνίδια του πρωταθλήματος ως τώρα, είχαν ο Μάρκους Πόσλεϊ, ο Τζαχί Κάρσον και ο Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς.

  *Δύο τουλάχιστον εύστοχες βολές είχε ο Γιάννης Σαχπατζίδης στα πρώτα πέντε παιχνίδια της σεζόν.

  Τα ρεκόρ

  *Τέσσερα κλεψίματα μακριά από την πρώτη 10άδα των παικτών με τα περισσότερα κλεψίματα στην 4ετή ιστορία του Κόροιβου στη Stoiximan.gr Basket League είναι ο Αλέξης Σπυριδωνίδης, έχοντας 13. Μπροστά του με 17 είναι ο Ρόουλ Μάρσαλ.

  *Με τρεις πόντους ο Γιάννης Σαχπατζίδης θα φτάσει τους 100 πόντους στην κατηγορία.

  *13 αμυντικά ριμπάουντ από τα 100 είναι ο Τάσος Αντωνάκης.

  ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT

  Τα σερί

  *Ο Μακένζι Μουρ κέρδισε τουλάχιστον τρία φαουλ σε καθένα από τα πέντε πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

  *13 συνεχόμενα παιχνίδια με τουλάχιστον μία ασίστ μετράει ο Στίβεν Γκρέι.

  *Πέντε κερδισμένα φάουλ σε τέσσερα από τα πρώτα πέντε παιχνίδια του πρωταθλήματος είχε ο Δημήτρης Κακλαμανάκης.

  Τα ρεκόρ

  *Ο 4ος παίκτης στην 3ετή ιστορία του Λαυρίου Megabolt σε συμμετοχές θα γίνει ο Τζαμάλ Νίξον φτάνοντας τις 42 και προσπερνώντας τον Ντεμάριους Μπολντς.

  *Με τρία εύστοχα τρίποντα ο Στίβεν Γκρέι θα γίνει ο 1ος της σχετικής λίστας στο Λαύριο Megabolt αφού έχει 51 και μπροστά του με 53 είναι ο Ντεμάριους Μπολντς.

  *Με δύο τρίποντα ο Τόνι Μέιερ θα φτάσει τα 50 στη Stoiximan.gr Basket League.

 • Οικογένεια Τσαλικίδη: Με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αποκαταστάθηκε η μνήμη του

  Οικογένεια Τσαλικίδη: Με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αποκαταστάθηκε η μνήμη του

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:14:51 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Όπως αναφέρουν καταδεικνύονται οι πλημμέλειες στην ποινική διερεύνηση των συνθηκών και των αιτίων του θανάτου τουΤην "ιδιαίτερη ικανοποίησή" της για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με την οποία  "καταδεικνύονται οι πλημμέλειες στην ποινική διερεύνηση των συνθηκών και των αιτίων του θανάτου" του Kώστα Τσαλικίδη, εκφράζει με ανακοίνωσή της η οικογένεια του πρώην στελέχους της Vodafone, ο οποίος είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στον Κολωνό.


  Η οικογένεια κάνει λόγο για αποκατάσταση της μνήμης του με την έκδοση της συγκεκριμένης απόφασης και δηλώνει ότι θα είναι παρούσα στα όσα δικονομικά θα ακολουθήσουν. Να σημειωθεί ότι η δικογραφία για τις συνθήκες θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη διαβιβάζεται στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών κ. Αντ. Λιόγα, ο οποίος και αναμένεται να αποφασίσει για το αν η υπόθεση θα ερευνηθεί εκ νέου ή όχι.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση οικογένειας Τσαλικίδη, μέσω του δικηγόρου της κ. Σταύρου Χούρσουγλου, έχει ως εξής:  
  "Οι εντολείς μου Γεώργιος, Γεωργία και Παναγιώτης Τσαλικίδης επιθυμούν να εκφράσουν δημόσια την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της 16ηςΝοεμβρίου 2017. Με αυτήν, επί προσφυγής τους για τη γνωστή υπόθεση του θανάτου του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, αποκαθίσταται η μνήμη του υιού και αδελφού τους, και καταδεικνύονται οι πλημμέλειες στην ποινική διερεύνηση των συνθηκών και των αιτίων του θανάτου του. Οι πλημμέλειες τούτες ήταν που, όπως έκρινε ομόφωνα το κορυφαίοευρωπαϊκό δικαιοδοτικό όργανο, οδήγησαν στην καταδίκη της Ελλάδος για παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή. Τούτο ιδρύει, κατά την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου,  υποχρέωση του κάθε κράτους στο να διαθέτει και στο να ενεργοποιεί μια διαδικασία που να διερευνά αποτελεσματικώς τον κάθε θάνατο. Μια τέτοια επαρκής διερεύνηση, στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, κατά την απόφαση δεν υπήρξε.
  Στα όσα νόμιμα θα πρέπει δικονομικώς να ακολουθήσουν, ενόψει της ανατροπής των δεδομένων της υπόθεσης του Κώστα Τσαλικίδη από την έκδοση της παραπάνω απόφασης, η οικογένειά του θα είναι πεισμόνως και σταθερώς παρούσα.
   
  Για την οικογένεια Τσαλικίδη
  Σταύρος Ο. Χούρσογλου
  Δικηγόρος-D.E.A.
  ".
   
  Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Τσαλικίδης, υψηλόβαθμο στέλεχος της Vodafone, είχε βρεθεί κρεμασμένος στο σπίτι του πριν αποκαλυφθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών. 

  Ο τότε εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ιωάννης Διώτης που είχε διενεργήσει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ο 39χρονος δεν δολοφονήθηκε, αλλά αυτοκτόνησε. 

  Η αυτοκτονία του, ωστόσο, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, συνδέεται αιτιωδώς με το σκάνδαλο των υποκλοπών, εάν δηλαδή δεν γίνονταν οι υποκλοπές, ο Τσαλικίδης δεν θα αυτοκτονούσε. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Το ανακοινωθέν του Ευαγγελισμού για την δικηγόρο: Νοσηλεύεται διασωληνώμενη, σε σοβαρή κατάσταση

  Το ανακοινωθέν του Ευαγγελισμού για την δικηγόρο: Νοσηλεύεται διασωληνώμενη, σε σοβαρή κατάσταση

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:14:51 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Η άτυχη γυναίκα που τραυματίστηκε ενώ πήγαινε στο σπίτι της στην οδό Νοταρά, υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση που ολοκληρώθηκε στις 3 τα ξημερώματα του ΣαββάτουΣτη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται η δικηγόρος που τραυματίστηκε σοβαρά από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων στα Εξάρχεια μετά την ολοκλήρωση της πορείας για το Πολυτεχνείο.


  Το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εξέδωσε σήμερα σχετική ανακοίνωση, αναφέροντας:  «Χθες το βράδυ, ώρα 21:18, διακομίσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου, ''Ο Ευαγγελισμός'', γυναίκα 55 ετών, τραυματισμένη από φωτοβολίδα στο αριστερό πόδι και με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα λόγω εισπνοής χημικών. Αμέσως οδηγήθηκε στο χειρουργείο όπου υπεβλήθη σε 6ωρη επέμβαση. (ορθοπαιδική και αγγειοχειρουργική). Νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, διασωληνώμενη σε σοβαρή κατάσταση».   Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Κατέρρευσε πλαγιά στην Μονή Βαρλάαμ στα Μετέωρα

  Κατέρρευσε πλαγιά στην Μονή Βαρλάαμ στα Μετέωρα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:14:51 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης κατέρρευσε μέρος του πάρκινγκ της Μονής. Η συνεχής βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει η πλαγιά κάτω από τη Μονή Βαρλαάμ.


  Σύμφωνα με το ekalampaka.gr, ένας εκκωφαντικός θόρυβος ακούστηκε στις 23:00 το βράδυ της Παρασκευής και αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές.

  Διαπιστώθηκε με το πρώτο φως της ημέρας ότι κατέρρευσε μέρος του πάρκινγκ της Μονής.

  Αποκλείστηκε το σημείο ενώ έσπευσαν ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μπουτίνας και οι τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Τρικάλων για να εκτιμήσουν το μέγεθος και την επικινδυνότητα του φαινομένου. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Συνεκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας-Σερβίας

  Συνεκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας-Σερβίας

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:14:20 | Πηγή: Ζούγκλα
  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνεργασία-συνεκπαίδευση μεταξύ μονάδων ειδικών επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας (ειδικό τμήμα Αλεξιπτωτιστών-(ΕΤΑ)) και Σερβίας (72nd Reconnaissance Bn) που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη χερσαία και θαλάσσια περιοχή του κέντρου εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στην Αττική.

  Η συνεκπαίδευση περιελάμβανε εκτέλεση αλμάτων στατικού ιμάντα και ελευθέρας πτώσεως, βολές φορητού οπλισμού και μάχης ταχείας αντίδρασης, καταδύσεις με συσκευές κλειστού κυκλώματος και παροχή Α΄ βοηθειών στο πεδίο της μάχης.

  Το συντονισμό είχε η διακλαδική διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ και η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του υφιστάμενου διμερούς προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας.
 • Ηλεία: Οι σημερινοί (18/11) αγώνες στα τοπικά πρωταθλήματα

  Ηλεία: Οι σημερινοί (18/11) αγώνες στα τοπικά πρωταθλήματα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:06:44 | Πηγή: Ηλεία Live

  A1 DEDALOS SECURITY - Σάββατο 18/11-Ώρα 3μ.μ.

  Ολυμπιακός Σαβ. – Νίκη Τραγ.       
  Θύελλα  – Προοδευτική   
  Κουρτέσι  – Χάβαρι   
  Δόξα Ν.Μ. – Μακρίσια 
  Αλφειός  –  Ολυμπιακός Ζ.       

  A2 SINNER CAFÉ - Σάββατο 18/11-Ώρα 3μ.μ.

  Ν. Κόροιβος   –  Δάφνη  
  Σκουροχώρι – Πέλοπας     

   

  1ος Όμιλος - Σάββατο 18/11-Ώρα 3μ.μ.

  ΠΑΟΚ - Αμπελώνας

  2ος Όμιλος - Σάββατο 18/11-Ώρα 3μ.μ.

  Εθνικός Γερ.– Ολυμπιακός Μυρτ.
  Ίφιτος Καλ. - Βάρδα 2015
  Θύελλα Κ. – Αετός Κ.

 • Ενέργεια και Οικονομία στο επίκεντρο της επίσκεψης Σίσι στην Κύπρο

  Ενέργεια και Οικονομία στο επίκεντρο της επίσκεψης Σίσι στην Κύπρο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:04:48 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Τη Τρίτη αναμένεται και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου ΑιγύπτουΟ Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αναφερόμενος στην αυριανή επίσκεψη του Αιγύπτιου Προέδρου Αλ Σίσι στη Λευκωσία, σημείωσε τις πολύ καλές σχέσεις της Κύπρου με την Αίγυπτο, και είπε ότι κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον ομόλογο του θα συζητήσουν σωρεία θεμάτων όπως τα ενεργειακά και η οικονομία. 


  Τη Τρίτη αναμένεται και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου Αιγύπτου.

  Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι σε αντιδιαστολή με το ψευδοκράτος «η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα κράτος υπαρκτό, το οποίο αναπτύσσει πρωτοβουλίες, αναπτύσσει σχεδιασμούς, έτσι ώστε να ενισχυθεί το κύρος της με πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε».
  «Παρακολουθείτε» είπε «και οι ίδιοι τις άριστες σχέσεις που έχουμε διαμορφώσει, όχι μόνο με τους γείτονες, με όλα τα κράτη της περιοχής και με τις χώρες του Αραβικού Κόλπου, και με τα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ και γενικότερα, θέλουμε να διαδραματίζουμε τον ρόλο που αναλογεί στη χώρα μας».

  Σε σχέση με το αιγυπτιακό αγγείο του 13ου αιώνα π.Χ που θα παραδώσει στον κ. Σίσι ο κ. Αναστασιάδης απηύθυνε έκκληση «να σοβαρευτούμε επιτέλους σε αυτό τον τόπο», απαντώντας με αυτό το τρόπο σε βουλευτές της αντιπολίτευσης που υποστήριξαν ότι επιχειρείται συγκάλυψη υπόθεσης αρχαιοκαπηλείας.

   Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο λαϊκισμός δεν ωφελεί κανένα και παρατήρησε ότι «προσπαθούμε να δημιουργήσουμε θέμα, με αναφορές σε δήθεν προσπάθεια κάλυψης του αρχαιοκάπηλου και λοιπά».

   Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπενθύμισε ότι «υπάρχουν διεθνείς συμβάσεις αλλά υπάρχουν και διμερείς συμβάσεις με την Αίγυπτο για την επιστροφή αρχαίων αντικειμένων, που είναι αντικείμενα κλοπής». Θα πρέπει αν σημειωθεί ότι ο Γενικός Εισαγγελέας και η Αστυνομία δήλωσαν πως το αγγείο δεν είναι τεκμήριο σε ποινική υπόθεση και ως εκ τούτου τα περί συγκάλυψης δεν έχουν βάση. 

  Σε σχέση με τη κατάσταση στον Λίβανο, ευχήθηκε όπως τα προβλήματα ξεπεραστούν.
  Εύχομαι, είπε ο κ. Αναστασιάδης να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του κ. Al -Hariri , με την οικογένειά του, στο Παρίσι και να υπάρξει αποκατάσταση της σταθερότητας από την αβεβαιότητα που επικρατεί από την ημέρα που έχει υποβάλει την παραίτησή του. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Ικανοποίηση της οικογένειας Τσαλικίδη για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

  Ικανοποίηση της οικογένειας Τσαλικίδη για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:04:48 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Αποκαθίσταται η μνήμη του και καταδεικνύονται οι πλημμέλειες στην ποινική διερεύνηση των συνθηκών και των αιτίων του θανάτου του, όπως αναφέρουνΤην "ιδιαίτερη ικανοποίησή" της για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με την οποία  "καταδεικνύονται οι πλημμέλειες στην ποινική διερεύνηση των συνθηκών και των αιτίων του θανάτου" του Kώστα Τσαλικίδη, εκφράζει με ανακοίνωσή της η οικογένεια του πρώην στελέχους της Vodafone, ο οποίος είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στον Κολωνό.


  Η οικογένεια κάνει λόγο για αποκατάσταση της μνήμης του με την έκδοση της συγκεκριμένης απόφασης και δηλώνει ότι θα είναι παρούσα στα όσα δικονομικά θα ακολουθήσουν. Να σημειωθεί ότι η δικογραφία για τις συνθήκες θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη διαβιβάζεται στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών κ. Αντ. Λιόγα, ο οποίος και αναμένεται να αποφασίσει για το αν η υπόθεση θα ερευνηθεί εκ νέου ή όχι.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση οικογένειας Τσαλικίδη, μέσω του δικηγόρου της κ. Σταύρου Χούρσουγλου, έχει ως εξής:  
  "Οι εντολείς μου Γεώργιος, Γεωργία και Παναγιώτης Τσαλικίδης επιθυμούν να εκφράσουν δημόσια την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της 16ηςΝοεμβρίου 2017. Με αυτήν, επί προσφυγής τους για τη γνωστή υπόθεση του θανάτου του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, αποκαθίσταται η μνήμη του υιού και αδελφού τους, και καταδεικνύονται οι πλημμέλειες στην ποινική διερεύνηση των συνθηκών και των αιτίων του θανάτου του. Οι πλημμέλειες τούτες ήταν που, όπως έκρινε ομόφωνα το κορυφαίοευρωπαϊκό δικαιοδοτικό όργανο, οδήγησαν στην καταδίκη της Ελλάδος για παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή. Τούτο ιδρύει, κατά την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου,  υποχρέωση του κάθε κράτους στο να διαθέτει και στο να ενεργοποιεί μια διαδικασία που να διερευνά αποτελεσματικώς τον κάθε θάνατο. Μια τέτοια επαρκής διερεύνηση, στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, κατά την απόφαση δεν υπήρξε.
  Στα όσα νόμιμα θα πρέπει δικονομικώς να ακολουθήσουν, ενόψει της ανατροπής των δεδομένων της υπόθεσης του Κώστα Τσαλικίδη από την έκδοση της παραπάνω απόφασης, η οικογένειά του θα είναι πεισμόνως και σταθερώς παρούσα.
   
  Για την οικογένεια Τσαλικίδη
  Σταύρος Ο. Χούρσογλου
  Δικηγόρος-D.E.A.
  ".
   
  Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Τσαλικίδης, υψηλόβαθμο στέλεχος της Vodafone, είχε βρεθεί κρεμασμένος στο σπίτι του πριν αποκαλυφθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών. 

  Ο τότε εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ιωάννης Διώτης που είχε διενεργήσει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ο 39χρονος δεν δολοφονήθηκε, αλλά αυτοκτόνησε. 

  Η αυτοκτονία του, ωστόσο, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, συνδέεται αιτιωδώς με το σκάνδαλο των υποκλοπών, εάν δηλαδή δεν γίνονταν οι υποκλοπές, ο Τσαλικίδης δεν θα αυτοκτονούσε. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Βίντεο: Με αποδοκιμασίες και υπό τη συνοδεία ΜΑΤ το «μπλοκ» του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία του Πολυτεχνείου

  Βίντεο: Με αποδοκιμασίες και υπό τη συνοδεία ΜΑΤ το «μπλοκ» του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία του Πολυτεχνείου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 14:53:50 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «Να πάτε απέναντι» τους φώναζαν τη στιγμή που περνούσαν μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑΈνταση επικράτησε στην πορεία του Πολυτεχνείου το βράδυ της Παρασκευής όταν μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ πέρασε το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.


  Διαδηλωτές που είδαν τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος άρχισαν να τους αποδοκιμάζουν φωνάζοντας τους «να πάτε απέναντι», «φωνάξτε και σύνθημα κατά των ΗΠΑ» ενώ δεν έλειψαν και ορισμένοι που τους πέταξαν αντικείμενα.

  Προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα επενέβησαν άνδρες των ΜΑΤ, η παρουσία των οποίων προκάλεσε νέο γύρο έντασης με τους διαδηλωτές να φωνάζουν «με τα ΜΑΤ περιφρούρηση, σούργελα».

  Ένας χρήστης του twitter έσπευσε να σχολιάσει: «Συνοδεία ΜΑΤ η πορεία του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ! Ματατζίδες για περιφρούρηση! Ωραία ιδέα! Ετσι είναι, όταν ψηφίζεις ότι ψηφίζεις. μην περιμένεις να βγεις και στην κοινωνία να διαδηλώσεις», ποστάροντας ένα σχετικό βίντεο.   Δείτε βίντεο από τις αποδοκιμασίες 
  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Από βδομάδα τα αποτελέσματα για την καταλληλότητα του νερού στη Μάνδρα

  Από βδομάδα τα αποτελέσματα για την καταλληλότητα του νερού στη Μάνδρα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 14:52:18 | Πηγή: News Beast

  Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική, ενώ τα συνεργεία στη Μάνδρα και στη Ν. Πέραμο (Μεγ. Πεύκο) προχωρούν ταχύτατα στην καταγραφή των καταστροφών. Έχουν αποσύρει από τους δρόμους όλα τα οχήματα και τα έχουν συγκεντρώσει στο στρατόπεδο 305 Ρόκα στην Μάνδρα (10 χλμ ΠΕΑ Αθηνών - Θηβών) καθώς και σε ακόμη δύο σημεία της Ν. Περάμου για την πλήρη καταγραφή των ζημιών ώστε με παρέμβαση της Πολιτείας να αποζημιωθούν οι οδηγοί.

  Από την πρωινή σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στα γραφεία της ΠΕ Δ. Αττικής, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου κατά την ενημέρωση που παρείχε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τη συνεχιζόμενη τραγωδία και διαβεβαιώνει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκατασταθεί η τάξη.

  Επισημαίνει ότι η αποκατάσταση των δρόμων θα επιτρέψει την λειτουργία όλων των σχολείων. Εξαιρεί μόνο τα σχολεία στις περιοχές Βίλια και Κριεκούκι καθώς όπως λέει υπάρχει πρόβλημα στους δρόμους και «πρέπει να εξασφαλιστεί η ασφαλής προσέλευση εκπαιδευτικών και παιδιών». Επίσης συνεχίζει να αποτελεί πρόβλημα για τους διερχόμενους οδηγούς η ΠΕΟ Αθηνών- Θηβών στην περιοχή Αγ. Σωτήρα όπου έχει υποχωρήσει το οδόστρωμα.

  Ο αντιπεριφερειάρχης διαβεβαιώνει ότι συνεχίζεται η μέριμνα για την καθαριότητα των δρόμων και των οικοσκευών, όπως και για την σίτιση των πληγέντων μέσω της Περιφέρειας και των δήμων.

  Αναφορικά με το πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής, επισημαίνει ότι κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ αποκατάστησε τη βλάβη του δημοτικού δικτύου υδροδότησης της Μάνδρας και στα μέσα της εβδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα της ανάλυσης επί της χημικής σύστασης του νερού και της καταλληλότητας ή μη προς πόση.

  Επίσης, έχει αποκατασταθεί σχεδόν η ηλεκτροδότηση πλην κάποιων απομακρυσμένων σημείων τα οποία σύντομα «θα συνδεθούν».

  Επισημαίνει δε, την ευκαιρία που προσφέρει η προσωρινή πρωινή καλοκαιρία για «αποτελεσματικότερη δράση, όλων όσων επιχειρούν», καθώς όπως σημειώνει η αστάθεια του καιρού απαιτεί συνεχή ενημέρωση- ανά 45λεπτο- και εγρήγορση ώστε να αποφευχθούν νέοι κίνδυνοι. Κάνει δε λόγο και για τους όγκους λάσπης και φερτών που μετακινούν τα συνεργεία και τους κινδύνους που ελλοχεύουν φέρνοντας για παράδειγμα τον αγωγό των ΕΛΠΕ που «ανακάλυψαν» σε χθεσινοβραδινή επιχείρηση διάνοιξης ρέματος στην παραλία της Ελευσίνας.

 • Μέτρα στήριξης των κατοίκων της Σύμης που επλήγη από έντονα καιρικά φαινόμενα

  Μέτρα στήριξης των κατοίκων της Σύμης που επλήγη από έντονα καιρικά φαινόμενα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 14:43:44 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ανακοινώθηκαν μέτρα στήριξης των κατοίκων της Σύμης που επλήγη πρόσφατα από έντονα καιρικά φαινόμενα.

  Σύμφωνα με τον υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό το υπουργείο Οικονομικών και η υφυπουργός, κα. Παπανάτσιου ανακοίνωσε ότι δίνεται παράταση αλλά και αναστολή της καταβολής βεβαιωμένων οφειλών για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στον δήμο Σύμης.

  Αναλυτικότερα, παρατείνονται μέχρι και την 13.5.2018 οι προθεσμίες που έληξαν ή λήγουν από την 13.11.2017 έως και την 13.5.2018 για την καταβολή των βεβαιωμένων στις ΔΟΥ/ελεγκτικά κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων με κύρια κατοικία ή έδρα στον δήμο Σύμης.

  Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

  Επίσης αναστέλλεται μέχρι και την 13.5.2018 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων μέχρι την 13.11.2017 οφειλών των ανωτέρω φυσικών και νομικών προσώπων.

  Το υπουργείο Εσωτερικών και ο Υπουργός κ. Σκουρλέτης ανακοίνωσε επίσης πως με χρέωση του λογαριασμού του υπουργείου «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α' και Β' βαθμού της χώρας», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δίνεται έκτακτη χρηματοδότηση 300.000 ευρώ στο Δήμο Σύμης.

  Το υπουργείο Εργασίας και συγκεκριμένα το ΕΤΕΑΕΠ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών) ανακοίνωσε ότι θέτει σε άμεση προτεραιότητα την εξέταση αιτήσεων επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ παροχής για τους πληγέντες από τις θεομηνίες ασφαλισμένους.

  Η εξέταση, κατ' απόλυτη προτεραιότητα των σχετικών αιτήσεων για τους δικαιούχους, θα γίνει κατόπιν της οριοθέτησης των περιοχών από τις περιφέρειες και θα αφορά τους πληγέντες στη Σύμη.
  Επίσης τις επόμενες μέρες, θα εκδοθεί σχετική Απόφαση που θα προβλέπει το πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών για τις πληγείσες επιχειρήσεις, εργοδότες ή ασφαλισμένους που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα στις περιοχές και υπέστησαν ζημιές.

  Τέλος το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενέκρινε την επιπλέον μεταφορά 2.000 κυβικών νερού στο νησί.
 • Μπουτάρης: Κολυμπάμε άνετα στον Θερμαϊκό

  Μπουτάρης: Κολυμπάμε άνετα στον Θερμαϊκό

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 14:43:04 | Πηγή: News Beast

  Στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Θερμαϊκός κόλπος και στους ψαράδες, που ψαρεύουν στο χώρο του λιμανιού Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στο περιθώριο συνάντησης εργασίας για την λειτουργία και τη συγκρότηση του Φορέα Διαχείρισης του Θερμαϊκού.

  Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

  «Το Λιμενικό απαγορεύει στους ψαράδες να ψαρεύουν στον χώρο του λιμανιού. Αυτό είναι αδιανόητο. Είχαμε στείλει δείγματα από τα ψάρια στο ΑΠΘ και δεν διαπιστώθηκε καμία τοξική επιβάρυνση, ενώ έρχονται και ψάρια από το Αιγαίο. Στον Θερμαϊκό κολυμπάμε και κολυμπάμε άνετα», σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

  Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη στο thestival.gr

 • Σκάλα Λακωνίας: Μαχαίρωσαν γυναίκα μέσα στο σπίτι της

  Σκάλα Λακωνίας: Μαχαίρωσαν γυναίκα μέσα στο σπίτι της

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 14:33:15 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Σύμφωνα με πληροφορίες είχε παραβιαστεί η πόρτα της και ερευνάται το ενδεχόμενο ληστείαςΝεκρή με τραύματα από μαχαίρι βρέθηκε γυναίκα στην περιοχή Λεήμονα, στη Σκάλα Λακωνίας.


  Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η γυναίκα ήταν χήρα και έμενε μόνης της σε στο σπίτι ενώ τα δύο παιδιά της κατοικούν στην Αθήνα. Εξετάζεται το ενδεχόμενο της ληστείας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες είχε παραβιαστεί η πόρτα της.

  Η αστυνομία εξετάζει όλα τα στοιχεία ενώ οι έρευνες για την υπόθεση είναι σε πλήρη εξέλιξη. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Ανατίναξαν ΑΤΜ και στη Χαλκίδα - 53.600 ευρώ η λεία από το ΑΤΜ στην Πρέβεζα

  Ανατίναξαν ΑΤΜ και στη Χαλκίδα - 53.600 ευρώ η λεία από το ΑΤΜ στην Πρέβεζα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 14:33:15 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Χτύπησαν για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες, στις 3.30΄ τα ξημερώματα της Παρασκευής - Αρπαξαν τις δυο κασετίνες που είχαν μέσα άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό και εξαφανίστηκαν με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητοΗ αποτυχία της σπείρας που ανατινάζει Α.Τ.Μ. να αδειάσουν το μηχάνημα στο κτίριο  του Κ.Α.Π.Η. στο κέντρο της Ελάτειας στην Φθιώτιδα τα ξημερώματα της Πέμπτης, πείσμωσε τα μέλη της που χτύπησαν για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες, στις 3.30΄ τα ξημερώματα της Παρασκευής, με στόχο Α.Τ.Μ. στη Δροσιά Χαλκίδας!


  Οι δράστες έσπασαν την βιτρίνα του Κ.Ε.Π. της περιοχής και προκάλεσαν έκρηξη στο μηχάνημα της τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται μέσα σε αυτό, με τη μέθοδο της διοχέτευσης αερίου στο εσωτερικό του (Plofkraak) καταστρέφοντάς το ολοσχερώς. Αμέσως, άρπαξαν τις δυο κασετίνες που είχαν μέσα άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό και εξαφανίστηκαν με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο. Λίγο αργότερα, σε κοντινή απόσταση από το σημείο της έκρηξης βρέθηκε καμένο ένα αυτοκίνητο αυτοκίνητο που οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι αυτό της διαφυγής και το εξετάζουν εξονυχιστικά για αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

  *** Στο μεταξύ, αποκαλύφθηκε ότι οι άγνωστοι που ανατίναξαν με την ίδια μέθοδο το Α.Τ.Μ. τράπεζας στο Κανάλι της Πρέβεζας, έβαλαν στις τσέπες τους το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 53.600 ευρώ! Το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν, είχε κλαπεί από περιοχή της Αττικής και οι πινακίδες του από την Πελοπόννησο. Όταν το εγκατέλειψαν οι δράστες, το «έλουσαν» με χλωρίνη ώστε να σβήσουν κάθε ίχνος τους!
  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • «Στοπ» σε φορτίο με 142 κιλά χασίς στα Ιωάννινα

  «Στοπ» σε φορτίο με 142 κιλά χασίς στα Ιωάννινα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 14:33:15 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Το πορτ μπαγκάζ, τα πίσω καθίσματα και αυτό του συνοδηγού ήταν ασφυκτικά γεμάτα με έξι σάκους που περιείχαν 107 δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 142 κιλών και 500 γραμμαρίωνΜόνο στα… γόνατά του δεν είχε δέματα με χασίς ένας νεαρός Αλβανός που παρέλαβε στα σύνορα μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών από τους ομοεθνείς του «βαρόνους» για να την εισάγει στην Ελλάδα με το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε και να την διακινήσει!


  Οι πληροφορίες για την επικείμενη απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών στη χώρα είχαν κινητοποιήσει τους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, που έστησαν μπλόκα σε διάφορα σημεία με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας. Ένα από αυτά, στην Αετόπετρα Ιωαννίνων, εντόπισε το ύποπτο αυτοκίνητο που ήταν φορτωμένο ως τα… μπούνια με χασίς!

  Μόλις το όχημα ακινητοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το πορτ μπαγκάζ, τα πίσω καθίσματα και αυτό του συνοδηγού ήταν ασφυκτικά γεμάτα με έξι σάκους που περιείχαν 107 δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 142 κιλών και 500 γραμμαρίων! Έτσι, κατασχέθηκε και ο 20χρονος αλλοδαπός οδηγός του συνελήφθη για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων κατηγορούμενος για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση.
  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Καβάλα: Υποδοχή του νέου μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου από πλήθος κόσμου

  Καβάλα: Υποδοχή του νέου μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου από πλήθος κόσμου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 14:23:12 | Πηγή: Ζούγκλα
  Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης η Καβάλα και οι όμοροι δήμοι του Νέστου και της Θάσου, υποδέχθηκαν σήμερα το πρωί το νέο μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο μετά την εκλογή του από την Σύνοδο της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.  Σύσσωμες οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας για να υποδεχθούν τον νέο τους ποιμενάρχη που διαδέχεται τον μακαριστό μητροπολίτη Προκόπιο, ο οποίος επί σαράντα και πλέον χρόνια ποίμανε την αποστολική μητρόπολη των Φιλίππων, της Νεαπόλεως και της Θάσου και έφυγε από τη ζωή το καλοκαίρι.

  Τον νέο μητροπολίτη που κατάγεται από την Καβάλα και συγκεκριμένα την Ελευθερούπολη του δήμου Παγγαίου, υποδέχθηκε στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, ενώ η επίσημη υποδοχή του έγινε από τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, παρουσία πολλών μητροπολιτών από τη βόρεια Ελλάδα και με τη συμμετοχή των εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριάρχη, μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου και του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, μητροπολίτη Τριπόλεως Θεοφύλακτος.

  Στη προσφώνησή της η δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οι σταυροί οι οποίοι προστέθηκαν στους ώμους Σας την ημέρα της εκλογής Σας, είμαστε βέβαιοι ότι, με την Χάρη του Θεού, η οποία σας οδήγησε ουσιαστικά στην πόλη του αποστόλου των εθνών και της αγάπης Παύλου, όχι μόνο θα τους άρετε με δύναμη και κουράγιο, αλλά και ότι θα αποτελέσετε παράδειγμα για ολόκληρο το ποίμνιό σας, ώστε ο καθένας από εμάς - κυρίως όμως οι νεότερες γενιές, τα παιδιά μας και από σήμερα και παιδιά Σας, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχουν από σωστά πρότυπα-, ο καθένας από εμάς επαναλαμβάνω, να μπορέσει να κουβαλήσει και αυτός τον δικό του σταυρό και να συνεχίσει την πορεία του στο δύσκολο μονοπάτι της ζωής».  Η δήμαρχος εκ μέρους των πολιτών της Καβάλας πρόσφερε στον νέο ποιμενάρχη έναν σταυρό ευλογίας για να ευλογεί και να αγιάζει το ποίμνιό του.Στην αντιφώνησή του ο νέος μητροπολίτης κ. Στέφανος με λόγια αγάπης ευχαρίστησε θερμά τη δήμαρχο Καβάλας και το Δημοτικό Συμβούλιο για τη ζεστή και όμορφη υποδοχή που του επεφύλαξαν κα τόνισε ότι όλοι μαζί λαός, αρχές και εκκλησία θα εργαστούν με ζήλο με στόχο να υπηρετήσουν το καλό της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών. Ο κ. Στέφανος ευχήθηκε σε όλους να είναι πάντα γεροί και δυνατοί και ότι με τη χάρη και τη βοήθεια του Θεού θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και οι δυσκολίες.

  Η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου έγινε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου όπου εψάλη πανηγυρική δοξολογία. Τον νέο μητροπολίτη καλωσόρισαν στην Καβάλα ο μέχρι σήμερα τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Φ.Ν.Θ., μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

  Αργότερα σήμερα ο νέος μητροπολίτης κ. Στέφανος θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Αγίου Απόστολου Σίλα στις παρυφές της πόλης όπου έχει ταφεί ο προκάτοχός του, μητροπολίτης Προκόπιος και θα ψάλει τρισάγιο επί του τάφου αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του ιεράρχη που με πίστη και αφοσίωση ποίμανε για σαράντα τρία χρόνια την αποστολική μητρόπολη των Φιλίππων, της Νεαπόλεως και της Θάσου.

  Φωτογραφίες: Kavalapost.gr 
 • Ένας 29χρονος και ένας 59χρονος οι νεκροί που βρέθηκαν στη θάλασσα

  Ένας 29χρονος και ένας 59χρονος οι νεκροί που βρέθηκαν στη θάλασσα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 14:22:32 | Πηγή: News Beast

  Σε έναν 59χρονο και έναν 29χρονο, που αγνοούντο από περιοχές της Δυτικής Αττικής μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, ανήκουν οι δύο σοροί ανδρών που εντοπίστηκαν το πρωί από στελέχη του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας.

  Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η μία από τις σορούς είχε σφηνωθεί σε δύσβατο σημείο στον βυθό της θάλασσας και χρειάστηκε η συνδρομή των ανδρών της ομάδας υποβρυχίων αποστολών προκειμένου να ανασυρθεί.

  Οι δύο άτυχοι άνδρες που μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο για νεκροψία νεκροτομή αναγνωρίστηκαν από τους οικείους τους.

 • Προφυλακίστηκε ο 39χρονος που συνελήφθη για την απαγωγή Λεμπιδάκη

  Προφυλακίστηκε ο 39χρονος που συνελήφθη για την απαγωγή Λεμπιδάκη

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 14:12:39 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Ο εν λόγω άνδρας συνελήφθη την περασμένη Τρίτη μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας στο Ρέθυμνο Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 39χρονος που εμπλέκεται στην πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, καθώς μετά την απολογία του, κρίθηκε προφυλακιστέος μετά τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.


  Ο 39χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του υποστήριξε ότι στη μάντρα, όπου κρατείτο το τελευταίο διάστημα μέχρι την απελευθέρωση του ο επιχειρηματίας και είχε βρεθεί πλήθος αποτυπωμάτων του ίδιου στο χώρο, έμενε εκεί τον περασμένο Αύγουστο.

  Ο εν λόγω άνδρας συνελήφθη την περασμένη Τρίτη μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας στο Ρέθυμνο και είναι ο όγδοος κατά σειρά που συλλαμβάνεται από την αστυνομία για συμμετοχή στην πολύκροτη υπόθεση, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

  Πηγή: cretapost.gr

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Αθηνά Οικονομάκου: Μίνι απόδραση στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της

  Αθηνά Οικονομάκου: Μίνι απόδραση στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 14:12:39 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Η ίδια ανέβασε βίντεο στα instanstories της από το αγαπημένο της Γύθειο όπου βρίσκεται για το ΣαββατοκύριακοΜπήκε ήδη στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της αλλά δεν έχει αλλάξει τίποτα από τις συνήθειές της και κυρίως την διάθεσή της να ξεφεύγει με αγαπημένα της πρόσωπα από την καθημερινότητά της.


  Η ίδια ανέβασε βίντεο στα instanstories της από το αγαπημένο της Γύθειο όπου βρίσκεται για το Σαββατοκύριακο. Η ηθοποιός βρέθηκε στον τόπο καταγωγής του πατέρα της και θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους την υπέροχη θέα στη θάλασσα που έχει από το παράθυρό της. Η Αθηνά Οικονομάκου δείχνει να απολαμβάνει στο μέγιστο την ευτυχισμένη αυτή περίοδο της ζωής της και έχει γίνει ιδιαίτερα εξωστρεφής και της αρέσει να δημοσιοποιεί ευτυχισμένα στιγμιότυπα της καθημερινότητάς της που σύντομα θα γίνει ακόμα πιο… ροζ λόγω του ερχομού του μωρού της!

  Πηγή: Gossip-tv.gr Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Ο νόμος ισχύει μόνο στην Καρδίτσα

  Ο νόμος ισχύει μόνο στην Καρδίτσα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 14:12:07 | Πηγή: Ζούγκλα
  Έντονα συζητείται τα τελευταία χρόνια στην Καρδίτσα η αυστηροποίηση του νόμου που ορίζει την ώρα που πρέπει να κλείνουν τα καταστήματα, και αυτό γιατί η εφαρμογή του έχει γίνει αιτία πολλοί από τους θαμώνες των καταστημάτων τα οποία κλείνουν περίπου στις 3.00 τα ξημερώματα, να «ταξιδεύουν» για τα Τρίκαλα προκειμένου να συνεχίσουν εκεί τη νυχτερινή τους διασκέδαση.

  Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η μετακίνηση των πελατών στη γειτονική πόλη η οποία απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους καθώς η ώρα είναι περασμένη και, στις περισσότερες περιπτώσεις, έχει προηγηθεί κατανάλωση αλκοόλ.  Προφανώς και ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο. Το θέμα είναι να εφαρμόζεται παντού και όχι κατ' επιλογήν με τρόπο που να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και να δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ επιχειρηματιών.

  «Όλοι θέλουμε να εφαρμόζονται οι νόμοι δεν λέει κανείς το αντίθετο. Είναι όμως άδικο να κλείνουν στην Καρδίτσα τα καταστήματα και σε όλες τις άλλες περιοχές να παραμένουν ανοιχτά. Οι περισσότεροι πελάτες φεύγουν από την Καρδίτσα μέσα στη νύχτα και πηγαίνουν στα Τρίκαλα όπου τα μαγαζιά μένουν ανοιχτά μέχρι το πρωί. Δεν είναι σωστό αυτό. Ο νόμος ισχύει για όλους» αναφέρει μιλώντας στο zougla.gr ένας από τους κατοίκους της πόλης που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην περιοχή.  «Καλό είναι το γράμμα του νόμου, να εξετάζουμε όμως και το πνεύμα του»

  Ο πρόεδρος του συλλόγου εστίασης της Καρδίτσας, κ. Χρήστος Παππάς, αναφερόμενος στην υπόθεση δήλωσε στο zougla.gr: Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στα μαγαζιά, κάποιες ημέρες όπως γιορτές, να δουλεύουν όλο το 24ωρο. Ωστόσο ο νόμος επιτρέπει να παίζει η μουσική μέχρι τις 3.00 τα ξημερώματα. Εφαρμόζεται τυφλά στην Καρδίτσα ενώ σε άλλες όμορες περιοχές δεν εφαρμόζεται με τέτοια αυστηρότητα. Έχουμε μεγάλη απώλεια πελατών που έχει άσχημο αντίκτυπο στα μαγαζιά που αποτελούν τον πυλώνα της οικονομίας της πόλης. Αρκετά μαγαζιά που δεν είχαν ποτέ πρόβλημα, τώρα είναι αντιμέτωπα με βεβαιώσεις παραβάσεων και μηνύσεις.  Καλό το γράμμα του νόμο αλλά πρέπει να κοιτάμε και το πνεύμα του. 

 • Οδηγίες προς τους πολίτες για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

  Οδηγίες προς τους πολίτες για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 14:01:13 | Πηγή: News Beast

  Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων συνιστά στους πολίτες η Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

  Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων συνίσταται στους πολίτες:

  - Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

  - Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

  - Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

  -Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

  -Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

  -Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

  -Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

 • Μεγάλη πυρκαγιά σε 6όροφο κτίριο στη Νέα Υόρκη - Τέσσερις τραυματίες

  Μεγάλη πυρκαγιά σε 6όροφο κτίριο στη Νέα Υόρκη - Τέσσερις τραυματίες

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 13:54:39 | Πηγή: Ηλεία Live

  Πάνω από 170 πυροσβέστες και πολλά οχήματα επιχειρούσαν στο σημείο - Όλοι οι ένοικοι πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το κτίριο με ασφάλεια

  Πάνω από 170 πυροσβέστες επιχειρούσαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε σε 6όροφο κτίριο στην περιοχή Χάμιλτον Χάιτς στη Νέα Υόρκη.

  Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ωστόσο εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε όλο το κτίριο. Αρχικά, οι Αρχές είπαν ότι το κτίριο ήταν ακατοίκητο, ωστόσο στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι, εντός αυτού, υπήρχαν ένοικοι την ώρα της φωτιάς. 

    Οι πυροσβέστες έψαξαν όροφο-όροφο, κάθε διαμέρισμα, και στη συνέχεια έκανα γνωστό ότι δεν υπήρχε κανένας αγνοούμενος και πως όλοι οι ένοικοι είχαν προλάβει να βγουν από το φλεγόμενο κτίριο.
  Οι καπνοί από τη μεγάλη πυρκαγιά στην 565 W. 144th Street and Broadway διακρίνονταν σε πολύ μεγάλη απόσταση, ενώ στο σημείο βρίσκονταν δεκάδες οχήματα της Πυροσβεστικής.

  Αν και εντός του κτιρίου δεν κινδύνευσε κανείς από τη φωτιά, τρεις πυροσβέστες και ένας πολίτης τραυματίστηκαν ελαφρά από τις μεγάλες πύρινες μπάλες που έπεφταν από τον 6ο όροφο στο έδαφος.
 • 5 στάσεις στο σεξ που λατρεύουν οι άντρες (και θα ήθελαν να κάνεις πιο συχνά)

  5 στάσεις στο σεξ που λατρεύουν οι άντρες (και θα ήθελαν να κάνεις πιο συχνά)

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 13:54:39 | Πηγή: Ηλεία Live

  Ως γνωστόν, μπορεί το σεξ να ήταν κάποτε απλό και πολύ συγκεκριμένων κινήσεων, αλλά λίγο οι τανιούλες, λίγο η φαντασία που οργιάζει, τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ με αποτέλεσμα το κλασικό ιεραποστολικό, να έχει γίνει πια είδος υπό εξαφάνιση. Και η αλήθεια είναι ότι μπορεί εμείς τα κορίτσια τη στάση αυτή να την αγαπάμε, και να βρίσκεται πάντα στην κορυφή των προτιμήσεών μας, οι άντρες ωστόσο δεν της έχουν και καμιά ιδιαίτερη εκτίμηση, ή τουλάχιστον όχι συγκριτικά με άλλες. Εμείς ωστόσο επειδή εδώ κάνουμε ρεπορτάζ και δεν είμεθα τίποτα κομπογιαννίτες, ρωτήσαμε 20 άντρες και μάθαμε, ποιες είναι οι αγαπημένες τους στάσεις και ποιες στάσεις θα ήθελαν να κάνουν πιο συχνά με την παρτενέρ τους. Δώσε βάση φίλη μου, γιατί το θέμα αυτό αναμένεται να σου ανοίξει τα μάτια αλλά και νέους ορίζοντες στη ζωούλα σου.

  Οι πιο αγαπημένες ever:

  1. Ωωωω τι έκπληξη! Η στάση που προτιμάται και μάλιστα από τη συντριπτική πλειοψηφία δεν είναι άλλη από το γνωστό doggy style (ελληνιστί στα τέσσερα). Oι λόγοι είναι πρακτικοί-οι περισσότεροι παραδέχονται ότι έχουν πιο έντονους οργασμούς-αλλά και νοητικοί-έχουν τη θέα των οπισθίων σου και παράλληλα νιώθουν οι απόλυτοι κυρίαρχοι-αυτό με την κυριαρχία ποτέ δεν το καταλάβαμε αλλά θα το δεχτούμε γιατί έτσι κι αλλιώς δεν είναι και το μοναδικό που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε σχετικά με τους άντρες. Πάντως, να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι η συγκεκριμένη στάση κάνει δουλίτσα και για σένα, οπότε καλό θα ήταν να μη γκρινιάζεις. Σε περίπτωση που πιάνεσαι, ξεκίνα γυμναστήριο! Ε μα πια...

  2. Kαι συνεχίζουμε με μία στάση η οποία έχουμε την εντύπωση ότι βαφτίστηκε εσχάτως και έκτοτε την έχουμε καραμέλα : Cowgirl! Προσοχή όμως, όχι το ανάποδο γιατί υπάρχουν και οι κίνδυνοι τραυματισμού. Εννοούμε το πρόσωπο με πρόσωπο, απλά εσύ είσαι από πάνω σε όρθια στάση. Οι άντρες αγαπούν αυτή τη στάση, γιατί αφενός αράζουν-αλίμονο-και αφετέρου έχουν πλήρη θέα του στήθους σου-είτε είναι εντυπωσιακό είτε όχι-. Επίσης, όπως πολλοί υποστηρίζουν, είναι και κάποιες φορές που τους αρέσει η παρτερνέρ τους να παίρνει τον έλεγχο, αν και νομίζουμε ότι αυτό είναι στο πλαίσιο της βαρεμάρας που αναφέραμε παραπάνω. Αν τον δεις να βγάζει κινητό και μπύρα, τότε είναι που πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου: «Μωρέ μήπως κάνω κάτι λάθος»;

  3. Πέσαμε από τα σύννεφα αλλά είναι γεγονός: Η τρίτη στάση στη λίστα είναι το ιεραποστολικό ή πες το όπως αλλιώς θέλεις. Και μπορεί όπως προαναφέραμε, εμείς να μην έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα-ίσα ίσα τη γουστάρουμε κιόλας-αλλά συνήθως οι άντρες αντιδρούν! Ε κι όμως, όπως όλα δείχνουν δεν τους είναι και τόσο δυσβάσταχτη, καθώς τη θεωρούν άνετη, αποτελεσματική και στάση στην οποία ανά πάσα ώρα και στιγμή, μπορούν να φιλήσουν την παρτενέρ τους. Με λίγα λόγια, αυτή είναι η στάση των τεμπέληδων ή είναι η ιδέα μας;

  Αυτή που θα ήθελαν να τους κάνεις πιο συχνά:

  1. Συγνώμη, ότι περίμενες να μην είναι αυτή η αγαπημένη και αυτή που θα ήθελαν περισσότερο; Φυσικά και αναφερόμαστε στο reverse cowgirl-έχεις καταλάβει ότι και λέξη αγγλικά να μην ήξερες τώρα βρίσκεσαι σε ένα αρκετά καλό επίπεδο έτσι;-ή το ανάποδο cowgirl για να σου δώσουμε να καταλάβεις και πιο εύκολα. Οι άντρες φυσικά το αγαπούν μέχρι αηδίας-γιατί όπως υποστηρίζουν μοιάζει με το doggy απλά χρειάζεται λιγότερη δουλίτσα από εκείνους-νάτη πάλι η τεμπελιά-ενώ για τους κάπως πιο... τολμηρούς, η στάση αυτή απογειώνεται όταν υπάρχει ένα καθρέφτης μπροστά. Προσοχή, σε περίπτωση που δεν έχεις ξαναδεί τον εαυτό σου να κκάνει σεξ, μην απογοητευτείς την πρώτη φορά γιατί οι γκριμάτσες σου θα είναι το λιγότερο... κωμικοτραγικές!

 • Αττική: Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση σπείρας ληστών

  Αττική: Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση σπείρας ληστών

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 13:41:41 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Έως τώρα έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, ενώ μετά την ολοκλήρωση των ερευνών αναμένεται νεώτερη ενημέρωσηΣε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας που έχει διαπράξει δεκάδες ληστείες σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου.


  Έως τώρα έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, ενώ μετά την ολοκλήρωση των ερευνών αναμένεται νεώτερη ενημέρωση. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Δήμαρχος Μάνδρας: Δεν έχουμε θάψει τους νεκρούς μας

  Δήμαρχος Μάνδρας: Δεν έχουμε θάψει τους νεκρούς μας

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 13:40:27 | Πηγή: News Beast

  Για «γενική καταστροφή» στη Μάνδρα Αττικής από τις πλημμύρες έκανε λόγω η δήμαρχος της περιοχής Ιωάννα Κριεκούκη, λέγοντας πως «2.000 νοικοκυριά έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά με ζημιές που δεν επιδιορθώνονται».

  «Όλα τα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στον ρου των χειμάρρων έχουν επίσης καταστραφεί», ανέφερε η δήμαρχος Μάνδρας μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ.

  «Δεν μπορούμε να θάψουμε τους νεκρούς μας», πρόσθεσε επισημαίνοντας πως ο δρόμος είναι «κομμένος» από 4 βυτιοφόρα που έχουν θαφτεί στη λάσπη. «Πού είναι το έργο της Αθηνών-Θηβών;» αναρωτήθηκε, σημειώνοντας πως η γραφειοκρατία καθυστερεί την εκπόνηση των αντιπλημμυρικών έργων που έχουν εξαγγελθεί.

  Η υλοποίηση των έργων που αφορούν στη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών θα πρέπει να γίνεται με αναγκαστικές απαλλοτριώσεις , «πνίγεται κόσμος σε όλη την Ελλάδα, δεν μπορεί για μία γνωμοδότηση του δασαρχείου να απαιτούνται 3 και 5 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

 • Πλαστική χειρουργική: Εύκολες λύσεις για δύσκολα σημεία

  Πλαστική χειρουργική: Εύκολες λύσεις για δύσκολα σημεία

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 13:34:07 | Πηγή: Ηλεία Live

   

  Παρά το γεγονός ότι η αποφυγή της φυσιολογικής διαδικασίας της γήρανσης δεν είναι εφικτή, η εξέλιξη της επιστήμης δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να απαλλαχθεί από τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος στο πέρασμά του. Η εφαρμογή των σύγχρονων, μη επεμβατικών, μεθόδων της Πλαστικής Χειρουργικής μπορεί να κάνει «θαύματα», προσφέροντας θεαματικά αποτελέσματα ακόμη και στα πιο δύσκολα σημεία.

  Ορισμένες περιοχές του σώματος, λόγω του ότι είναι περισσότερο εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες (ήλιος, αέρας κλπ) αλλά και εξαιτίας του λεπτού δέρματος με το οποίο καλύπτονται, είναι πιο ευάλωτες στις επιπτώσεις του χρόνου. Όπως αναφέρει η Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS), τα πιο «δύσκολα» σημεία στο σώμα, όσον αφορά στη φθορά και την αισθητική τους αποκατάσταση, είναι η περιοχή του λαιμού (τράχηλος), οι βραχίονες (μπράτσα), η περιοχή πάνω από τα γόνατα, το ντεκολτέ και η εσωτερική επιφάνεια των μηρών.

  Εντούτοις , η έκθεση των περιοχών αυτών σε κοινή θέα αποτελεί συχνά αντικείμενο σχολιασμού, γεγονός που ωθεί τις γυναίκες στην αναζήτηση αποτελεσματικών και ταυτόχρονα εύκολων και ανώδυνων λύσεων, που δεν θα τις αναγκάσει να απέχουν από τις δραστηριότητές τους.

  «Πριν από μερικά χρόνια, η Πλαστική Χειρουργική δεν μπορούσε να δώσει λύση σε μικρά αισθητικά προβλήματα, παρά μόνο σε καθαρά χειρουργικά περιστατικά. Τα τελευταία, όμως, χρόνια η τεχνογνωσία και η τεχνολογία “αναβάθμισαν” τις γνώσεις των εξειδικευμένων πλαστικών χειρουργών, οι οποίοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να “σβήνουν” τα σημάδια του χρόνου, επαναφέροντας τη φρεσκάδα και τη νιότη. Οι περισσότερες λύσεις που παρέχονται είναι αναίμακτες, μη επεμβατικές διαδικασίες, με ή δίχως τοπική αναισθησία, χωρίς ουλές και δεν απαιτούν αποχή από την εργασία», εξηγεί η Δρ. Σεφέρη – Δανιήλ.

  Οι «αισθητικές επεμβάσεις χωρίς νυστέρι», γνωστές και ως «αναίμακτες μέθοδοι της Πλαστικής Χειρουργικής», παρεμβαίνουν στη φυσική διαδικασία γήρανσης του δέρματος ή «καλύπτουν» τα αποτυπώματα που αφήνει η πάροδος του χρόνου. Μέσα από απλές και ασφαλείς διαδικασίες, ο πλαστικός χειρουργός, έχει πλέον τη δυνατότητα να επαναφέρει τη χαμένη λάμψη και σφριγηλότητα στο δέρμα μας, αφαιρώντας μερικά χρόνια από την εμφάνισή μας. Τα βασικά εργαλεία του είναι τα μηχανήματα και τα ενέσιμα υλικά, που αποτελούν λύσεις αναίμακτες, ανώδυνες και αποτελεσματικές, ακόμα και στα σημεία που είναι ιδιαίτερα «δύσκολα».

  Ανάλογα με το κάθε πρόβλημα και τη βαρύτητά του (π.χ. χαλάρωση, ρυτίδες, πτυχώσεις, περίσσεια λίπους, σκουρόχρωμες κηλίδες, αφυδάτωση, μεγαλύτερη λέπτυνση του δέρματος κ.ο.κ), εφαρμόζονται θεραπείες με:

  • Μηχανήματα: laser, RF (ραδιοσυχνότητες), πολωμένο φως, IPL

  • Ενέσιμα με: βοτουλινική τοξίνη (Botox), πολυβιταμίνες (μεσοθεραπεία), fillers (υαλουρονικό οξύ), λιπομεταφορά, βλαστοκύτταρα (stem cells), ειδικά νήματα (PDO, APTOS κλπ)

  «Μετά το 25ο έτος της ηλικίας μας, περίπου, ο ρυθμός παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης γίνεται ολοένα και πιο αργός, με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει την σφριγηλότητά του. Οι θεραπείες αυτές λειτουργούν πάντα δίνοντας έμφαση στην κολλαγονογένεση των ιστών, στην προσθήκη λίπους και βλαστοκυττάρων για να γεμίσουν και να ενυδατωθούν τα κενά, να γίνει σύσφιξη και ανόρθωση του υποδόριου ιστού και με την αναγέννηση των ινοβλαστών να επέλθει ανάπτυξη των ιστών», εξηγεί η κ. Σεφέρη – Δανιήλ.

  Τις περισσότερες φορές εφαρμόζονται οι θεραπείες συνδυαστικά με εξαιρετικά αποτελέσματα. Ειδικά όταν τα προβλήματα αντιμετωπίζονται σε αρχικά στάδια, τα αποτελέσματα είναι άριστα. «Το θετικό είναι ότι οι περισσότεροι δίνουν σημασία στις λεπτομέρειες και ενημερώνονται έγκαιρα για τα συγκεκριμένα “δύσκολα σημεία”, με αποτέλεσμα οι λύσεις να είναι πιο άμεσες», επισημαίνει η ειδικός.

  Για εντονότερα προβλήματα, η Πλαστική Χειρουργική παρέχει τις ριζικές χειρουργικές μεθόδους αποκατάστασης, όπως το neck lift, η βραχιονοπλαστική κ.ο.κ. Οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται κατάλληλα από τον πλαστικό χειρουργό και σε συνεργασία μαζί του αποφασίζουν ποια μέθοδο θα επιλέξουν.

  «Το ποια μέθοδος θα εφαρμοστεί, εξαρτάται από κάθε περίπτωση ξεχωριστά και θα καθοριστεί από τη γυναίκα και τον πλαστικό χειρουργό, έπειτα από ένα συνετό έλεγχο, ο οποίος είναι απαραίτητος για τον σχεδιασμό του κατάλληλου, εξατομικευμένου προγράμματος», υπογραμμίζει η Δρ. Σεφέρη-Δανιήλ. «Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν λύσεις για τα μικρότερα και τα μεγαλύτερα προβλήματα στην εμφάνιση - αρκεί να γίνει σωστή επιλογή του ειδικού και του θεραπευτικού πρωτοκόλλου».

   

 • Ελευσίνα: Βρέθηκε νεκρός στη θάλασσα ο Ηλείος 58χρονος Δημήτρης Δημητρόπουλος - Ανέβηκε στους 19 ο αριθμός

  Ελευσίνα: Βρέθηκε νεκρός στη θάλασσα ο Ηλείος 58χρονος Δημήτρης Δημητρόπουλος - Ανέβηκε στους 19 ο αριθμός

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 13:34:07 | Πηγή: Ηλεία Live

  Πρόκειται για τον 58χρονο κυνηγό και δύο οδηγούς φορτηγών που αναζητούσαν οι συγγενείς τους - Αγνοούνται ακόμα τρεις άνθρωποι

  Δεν έχει τέλος η τραγωδία από τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο καθώς λίγο μετά τις 11 το πρωί το Λιμενικό ανακοίνωσε ότι εντόπισε δύο σορούς στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 19.   Η μια από τις σορούς είχε, μάλιστα, σφηνωθεί σε βράχια πίσω από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και χρειάστηκε η συνδρομή των ανδρών της ομάδας υποβρυχίων καταστροφών προκειμένου να ανασυρθεί.

  Και οι δύο σοροί μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπως και η σορός που νωρίτερα είχαν εντοπίσει οι πυροσβέστες σε επιχείρηση στην Μάνδρα. Εκεί έγινε η αναγνώριση από τους συγγενείς τους και όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο για τον 58χρονο κυνηγό Δημήτρη Δημητρόπουλο από τη Βρίνα Ηλείας, τον 38χρονο οδηγό φορτηγού Γιάννη Ρούμελη και τον επίσης οδηγό, 28χρονο Πέτρο Κολέτση, τον οποίο αναγνώρισε ο ίδιος ο πατέρας του που εργάζεται στην ασφάλεια του νοσοκομείου. 

  Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής της Πυροσβεστικής Κωνσταντίνος Γιόβας, ο νεκρός εντοπίστηκε εντός επιχείρησης στην Μάνδα Αττικής, κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου, και επί ώρες γίνονταν προσπάθειες να ανασυρθεί, καθώς υπήρχε διαρροή αερίου. 

  Συνολικά η Πυροσβεστική αναζητά πλέον τρεις ακόμα αγνοούμενους.

  «Την τελευταία φορά που μίλησε με το αφεντικό του, του είπε "Βοήθεια, νερό, πνίγομαι" και πως είχε ντελαπάρει», έλεγε με σπαραγμό η θεία του 38χρονου Ιωάννη Ρούμελη, ενώ ακόμα τον αναζητούσαν. Ήταν οδηγός φορτηγού, που εκείνη την ώρα εκτελούσε δρομολόγιο και περνούσε από την παλιά εθνική οδό Αθήνας - Θήβας. Ο ορμητικός χείμαρρος παρέσυρε το φορτηγό του, μαζί με άλλα οχήματα που βρίσκονταν εκεί. Χθες οι άντρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής εντόπισαν το φορτηγό του πλήρως κατεστραμμένο. Είχε ουσιαστικά πολτοποιηθεί, μαζί με άλλο ένα βαρύ όχημα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να εξηγήσει αν επρόκειτο για ένα ή για δύο φορτηγά. Ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι βρίσκονταν επί τόπου και με την βοήθειά τους ερευνήθηκαν τα συντρίμμια, χωρίς όμως να βρεθεί άνθρωπος μέσα στην άμορφη μάζα σιδερικών. 

  Ο 38χρονος Γιάννης Ρούμελης ήταν οδηγός φορτηγού και εντοπίστηκε νεκρός το Σάββατο


   

  «Ψάχνουμε απεγνωσμένα τον ανιψιό μου, τον Πέτρο Κολέτση. Όποιος γνωρίζει κάτι , όποιος έχει βρει κάτι να έρθει να μας το πει. Τον ψάχνουμε απεγνωσμένα. Ζητάμε βοήθεια για να βρούμε τον Πέτρο. Ο Πέτρος είναι 28 χρονών. Έφυγε από το σπίτι του την Πέμπτη γύρω στις 6.00 περίπου το πρωί», έλεγε στο protothema.gr η θεία του 28χρονου, που όμως τελικά εντοπίστηκε και αυτός νεκρός σήμερα Σάββατο.

  Ο 28χρονος Πέτρος Κολέτσης που εντοπίστηκε νεκρός


 • Βίντεο: Πορεία στους δρόμους της Πάτρας από δεκάδες φορτηγά

  Βίντεο: Πορεία στους δρόμους της Πάτρας από δεκάδες φορτηγά

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 13:32:11 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Διαμαρτύρονται για τα ακριβά διόδια και την απαγόρευση κυκλοφορίας στο 70% των ελληνικών δρόμων που προτείνει το υπουργείο ΜεταφορώνΠορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας με τα φορτηγά τους πραγματοποίησαν σήμερα επαγγελματίες οδηγοί από ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, οι οποίοι θα κινηθούν προς τα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που βρίσκονται στη Νέα Εθνική Οδό.


  Μετά τις συναντήσεις που θα επιδιώξουν εκεί και τα ψηφίσματα που θα επιδώσουν θα επιστρέψουν στο σημείο της αφετηρίας τους μέσω της οδού Κανελλοπούλου. Μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου τους στην Αχαΐα, Δημήτρης Κάκκος σημειώνει ότι ο κλάδος έχει καταστραφεί και οι επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση.

  «Τα θέμα που έχουν προκύψει είναι πάρα πολλά μεταξύ άλλων είναι τα ακριβά διόδια που καλούμαστε να πληρώνουμε στους αυτοκινητόδρομους, η απαγόρευση κυκλοφορίας μας από τους παράδρομους των Εθνικών Οδών, το πρόβλημα με τους μετανάστες το λιμάνι της Πάτρας κ.α.».

  Όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των Σωματείων που συμμετέχουν στην κινητοποίηση ενώ η οικονομική και κοινωνική κρίση συνεχίζεται αμείωτη, ο κλάδος των μεταφορών, αντί να στηριχθεί, να ενισχυθεί και να ανακουφιστεί ώστε να αντιμετωπίζει τα δεινά της εποχής, βιώνει συνεχή επιθετικά μέτρα που τον οδηγούν στον αφελληνισμό και την καταστροφή του.

  Οι οδηγοί μάλιστα διαμαρτύρονται γιατί, όπως λένε, τους απαγορεύουν, «παράνομα» και «αντισυνταγματικά», να κινούνται στο 70% των δρόμων της χώρας (εννοούν τις παλαιές εθνικές οδούς και του παράδρομους των αυτοκινητοδρόμων) με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται δραματικά τα έξοδά τους σε κάθε μεταφορά με διόδια, καύσιμα, φθορές κ.α..

  Παράλληλα κάνουν λόγο για ηλεκτρονική σκλαβιά καθώς με GPS θα παρακολουθούν πλέον τις πορείες των φορτηγών επιβάλλοντάς τους πρόστιμα αν κινούνται εκτός διοδίων.

  Επίσης κάνουν λόγο για βαριά και άδικη φορολογία, ενώ επαναφέρουν επιτακτικά το πρόβλημα με το μεταναστευτικό που αντιμετωπίζει η Πάτρα.«Κύματα μεταναστών-προσφύγων προπηλακίζουν οδηγούς, καταστρέφουν εμπορεύματα συντηρώντας ένα κλίμα τρόμου και ανησυχίας», σημειώνουν τα Σωματεία των αυτοκινητιστών που συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

  Πηγή: thebest.gr Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • «Έφυγε» ο κορυφαίος στον πλανήτη βιολόγος Φώτης Καφάτος

  «Έφυγε» ο κορυφαίος στον πλανήτη βιολόγος Φώτης Καφάτος

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 13:30:48 | Πηγή: News Beast

  Έφυγε από τη ζωή στο Ηράκλειο, σε ηλικία 77 ετών ο κορυφαίος βιολόγος Φώτης Καφάτος.

  Ήταν ένας από τους πρωτοπόρους στην παγίωση της μοριακής προσέγγισης της έρευνας της Ανάπτυξης και στην καθιέρωση της Τεχνολογίας του Ανασυνδυασμένου DNA. Χρησιμοποίησε την τεχνολογία αυτή σε πρωτοπόρες αναλύσεις της μοριακής γονιδιακής εξέλιξης στα έντομα. Υπήρξε ο θεμελιωτής του προγράμματος της χαρτογράφησης και αλληλούχισης του γονιδιώματος της Drosophila melanogaster και τη δεκαετία 2000 - 2010 ήταν πρωτοπόρος στην αποκρυπτογράφηση του κουνουπιού-φορέα της ελονοσίας στον άνθρωπο, καθώς και στην ανάπτυξη νέων προσεγγίσεων για την καταπολέμηση της ελονοσίας.

  Γεννήθηκε το 1940 στο Ηράκλειο. Ο πατέρας του Κώστας, από το Μοναστηράκι Ρεθύμνου, ήταν γεωπόνος. Έχει ένα αδελφό, τον Μηνά, ο οποίος είναι αστροφυσικός. Φοίτησε στο Λύκειο «Κοραής». Σπούδασε ζωολογία στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ το 1961 και βιολογία στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ το 1962. Έλαβε το διδακτορικό του στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στη βιολογία το 1965. Ήταν βοηθός καθηγητής στο Χάρβαρντ από το 1965 μέχρι το 1969, όταν και ανακηρύχθηκε καθηγητής στο ίδιο πανεπιστήμιο, θέση που διατήρησε μέχρι το 1994.

  Το 1972 μέχρι το 1982 ήταν καθηγητής βιολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 1982 καθηγητής βιολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης. Το 1982 ίδρυσε το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, του οποίου ήταν πρόεδρος μέχρι το 1993, στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ηράκλειο Κρήτης. Την περίοδο 1993-2005 ήταν γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας. Από το 2005 είναι καθηγητής ανοσογενομικής στο Ιμπίριαλ Κόλετζ του Λονδίνου.

 • Ηλείων Επιμελητήριο Αλλαγή - Ανανέωση: Περίεργες μεθοδεύσεις από την Εκλογική Επιτροπή

  Ηλείων Επιμελητήριο Αλλαγή - Ανανέωση: Περίεργες μεθοδεύσεις από την Εκλογική Επιτροπή

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 13:22:58 | Πηγή: Ηλεία Live

  Σχολιάζοντας τη συμπεριφορά της Εκλογικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου, ο επικεφαλής της παράταξης Ηλείων Επιμελητήριο, Κώστας Λάμπρος δήλωσε: «Περίεργες μεθοδεύσεις εισπράττουμε από την Εκλογική Επιτροπή σχετικά με θεμελιώδη δημοκρατικά ζητήματα της εκλογικής διαδικασίας. Αφενός, μπάζουν και βγάζουν επιχειρήσεις από το Μητρώο των εκλογέων και μεταγενέστερα της ημερομηνίας επισημοποίησης των καταλόγων, αφετέρου αντιμετωπίζουν το δημοκρατικό δικαίωμα της συμμετοχής των εγκεκριμένων εκλογέων ως τεχνικό ζήτημα ακυρώνοντας τη δημοκρατία στην πράξη.

  Τέτοιου είδους ενέργειες δεν θα μείνουν αναπάντητες μέσω των θεσμών που λειτουργούν για να υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα του πολίτη και την ουσία της δημοκρατίας μας. Αναμένουμε από την Εκλογική Επιτροπή να συμμορφωθεί με το κοινό περί δικαίου της δημοκρατίας αίσθημα του Επιχειρηματικού κόσμου της Ηλείας».

 • Ο Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών στο Καφέ - ΟΣΕ στα Λεχαινά

  Ο Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών στο Καφέ - ΟΣΕ στα Λεχαινά

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 13:22:58 | Πηγή: Ηλεία Live

   

  Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση οργανώνει σήμερα Σάββατο το βράδυ στις 8, στο καφέ-ΟΣΕ Λεχαινών, η Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα, με ομιλητή τον εικαστικό και πρύτανη της ΑΣΚΤ Πάνο Χαραλάμπους που θα μιλήσει με θέμα Aquis Submersus (Στο νερό βυθισμένος).

   Ο Πάνος Χαραλάμπους γεννήθηκε στην Ακαρνανία το 1956. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (1982-1987). To 2014 εξελέγη πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Ανήκει στη γενιά των καλλιτεχνών που πρωτοεμφανίστηκαν στην 2η Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών Ευρωπαϊκών Χωρών της Μεσογείου, που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης το 1986. Πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση το 1988 στην αθηναϊκή γκαλερί Artio.

  Τα τελευταία τριάντα χρόνια, υιοθετώντας τα εργαλεία του κοινωνικού ανθρωπολόγου, ο «εικονοκαλλιεργητής» Πάνος Χαραλάμπους έχει παρουσιάσει το έργο του, κυρίως οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, σε μορφή ενοτήτων: «Tobacco area» (1986-2011), «Περί αλιείας» (1993-1996), «Ψυχαγωγία» (1997-2001), «Voice-o-graph» (2001-2003), «Phonopolis» (2003).

  Το Νοέμβριο του 2014 παρουσίασε, σε συνεργασία με την γκαλερί Batagianni, δεκατέσσερα έργα-«στιγμιότυπα» της περιόδου 2008-2014, στην έκθεση Aquis Submersus (Στο νερό βυθισμένος), που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο που σχεδίασε ο Αριστομένης Προβελέγγιος επί της οδού Κυκλάδων, στην Κυψέλη.

  Η εκδήλωση εντάσσεται στα "Σάββατα στον Σταθμό" που διοργανώνει συνεχώς  από το 2003 η Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα αποκλειστικά με δικά της οικονομικά μέσα και τη στήριξη των φίλων της.

   

 • Αδιανόητο περιστατικό στην Πάτρα! - Παράτησε μωρό στο δρόμο και πήγε για καφέ

  Αδιανόητο περιστατικό στην Πάτρα! - Παράτησε μωρό στο δρόμο και πήγε για καφέ

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 13:21:04 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Μία τσιγγάνα παράτησε το μωράκι της στο καρότσι, δίπλα σε φανάρι και πήγε για… καφέ με μια άλλη γυναίκα,σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα, σε κατάστημα που απέχει αρκετά μέτρα από το σημείοΈνα ασύλληπτο περιστατικό εκτυλίχτηκε στην Πάτρα! Το εξοργιστικό συμβάν συνέβη το πρωί του Σαββάτου στη συμβολή των οδών Πατρών Κλάους και Ελευθερίου Βενιζέλου.


  Μία τσιγγάνα παράτησε το μωράκι της στο καρότσι, δίπλα σε φανάρι και πήγε για… καφέ με μια άλλη γυναίκα,σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα, σε κατάστημα που απέχει αρκετά μέτρα από το σημείο.

  Έκπληκτοι οι διερχόμενοι έβλεπαν το μωρό μέσα στο καρότσι μόνο του, χωρίς να μπορούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί.

  Σύμφωνα μάλιστα με το PatrasTimes, δεν υπήρξε παρέμβαση από την αστυνομία.  Κατά τις ίδιες πηγές, στη συγκεκριμένη διασταύρωση, σχεδόν καθημερινά υπάρχουν παιδιά Ρομά που ζητιανεύουν, ενώ συχνά οι γονείς τους βρίσκονται λίγα μέτρα πιο κει, έχοντας «κατασκηνώσει» στην μικρή πλατεία που υπάρχει στο σημείο.

  Πηγή: PatrasTimes
  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Μπουτάρης: Κολυμπάμε άνετα και τρώμε ψάρια από τον Θερμαϊκό

  Μπουτάρης: Κολυμπάμε άνετα και τρώμε ψάρια από τον Θερμαϊκό

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 13:21:04 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Δεν έχει διαπιστωθεί τοξική επιβάρυνση στα ψάρια, υποστηρίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και προσθέτει «κολυμπάμε και κολυμπάμε άνετα»Στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Θερμαϊκός κόλπος και στους ψαράδες, που ψαρεύουν στο χώρο του λιμανιού Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στο περιθώριο συνάντησης εργασίας για την λειτουργία και τη συγκρότηση του Φορέα Διαχείρισης του Θερμαϊκού.


  "Το Λιμενικό απαγορεύει στους ψαράδες να ψαρεύουν στον χώρο του λιμανιού. Αυτό είναι αδιανόητο. Είχαμε στείλει δείγματα από τα ψάρια στο ΑΠΘ και δεν διαπιστώθηκε καμία τοξική επιβάρυνση, ενώ έρχονται και ψάρια από το Αιγαίο Στον Θερμαϊκό κολυμπάμε και κολυμπάμε άνετα", σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.


  Πηγή: thestival.gr

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Κατρίνης: Η νέα μεγάλη δημοκρατική παράταξη είναι εδώ

  Κατρίνης: Η νέα μεγάλη δημοκρατική παράταξη είναι εδώ

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 13:13:04 | Πηγή: Ηλεία Live

  Η συμμετοχή των πολιτών είναι η πρώτη μεγάλη νίκη

  Την προηγούμενη Κυριακή, όλοι μαζί πετύχαμε μια μεγάλη νίκη.

  Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη είναι εδώ.

  Την ιδρυτική της πράξη υπέγραψαν 212.000 πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, στήριξαν τις πολιτικές πρωτοβουλίες για τη δημιουργία της και πίστεψαν στην προσπάθεια που δεν ήταν ούτε εύκολη, ούτε αυτονόητη.

  Είναι βέβαιο ότι την παράταξη στηρίζουν περισσότερες, υπαρκτές και μεγάλες κοινωνικές δυνάμεις που έχουν επενδύσει τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους στη νέα μεγάλη κεντροαριστερά.

  Αυτή την Κυριακή, θα στείλουμε όλοι μαζί ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα ενότητας και δυναμικής.

  Με τη συμμετοχή μας στις εκλογές του δευτέρου γύρου δεν εκλέγουμε απλά  πρόεδρο του νέου φορέα.

  Επιβεβαιώνουμε και επικυρώνουμε την αναγέννηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

  Προχωράμε όλοι μαζί και διαμορφώνουμε τη νέα πολιτική πρόταση διακυβέρνησης, πρόταση με πραγματικό και ουσιαστικό προοδευτικό πρόσημο.

  Να φέρουμε στο προσκήνιο την Ελλάδα που παράγει, δημιουργεί και κερδίζει.

  Να στηρίξουμε τη ραχοκοκαλιά και τη συνείδηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης : τη μεσαία τάξη , τους νέους ανθρώπους, τους απόμαχους της ζωής, όλους όσοι απαιτούν ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη για τη χώρα.

  Σε αυτή την προσπάθεια, η Ηλεία των δημοκρατικών αγώνων θα δώσει την Κυριακή ένα ακόμα δυναμικό μήνυμα συμμετοχής, ενότητας και αναγέννησης.

 • Αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση συμμορίας που έχει διαπράξει δεκάδες ληστείες στην Αττική

  Αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση συμμορίας που έχει διαπράξει δεκάδες ληστείες στην Αττική

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 13:10:25 | Πηγή: Ζούγκλα
  Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας που έχει διαπράξει δεκάδες ληστείες σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου.

  Έως τώρα έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, ενώ μετά την ολοκλήρωση των ερευνών αναμένεται νεότερη ενημέρωση.
 • Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Μέχρι τη Δευτέρα η κακοκαιρία

  Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Μέχρι τη Δευτέρα η κακοκαιρία

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 13:00:22 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Μετά τις βροχές και τις καταιγίδες έρχονται τα χιόνια από την αρχή της εβδομάδας - Δείτε ποιες περιοχές θα επηρεάσουν τα έντονα καιρικά φαινόμεναΟΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ 
  ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΘΑ 
  ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ. 


  ΘΕΜΑ 104,6 FM. Συντονίσου από τις 20 Νοεμβρίου με το πιο ενημερωτικό ραδιόφωνο της πόλης

  ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ: 

  1. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (18-11-2017) 
  ΤΟ ΙΟΝΙΟ, Η ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, Η ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ 
  ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 
  ΒΡΑΔΥ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ). 

  2. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (19-11-2017) 
  ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, 
  ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΣΤΕΡΕΑ (ΚΥΡΙΩΣ Η 
  ΚΕΝΤΡΙΚΗ), Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, Η ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ Η ΠΙΕΡΙΑ 
  ΚΑΙ Η ΧΑΛΙΚΙΔΙΚΗ, 
  ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΘΡΑΚΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ 
  ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, 
  ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ, 
  ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ Η ΚΡΗΤΗ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ. 

  3. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (20-11-2017) 
  ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Η ΗΠΕΙΡΟΣ, 
  ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ 
  ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 700 ΜΕΤΡΑ, 
  ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, 
  ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ). 
  ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ 
  ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 700 ΜΕΤΡΑ. 

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Στους 20 οι νεκροί στη Μάνδρα

  Στους 20 οι νεκροί στη Μάνδρα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 12:59:53 | Πηγή: Ζούγκλα
  Συνεχίζει να μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη δυτική Αττική καθώς λίγο μετά τις 12.40 το μεσημέρι εντοπίστηκε και άλλη σορός, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 20.

  Νωρίτερα, στις 11.00 το πρωί, το Λιμενικό ανακοίνωσε ότι εντόπισε δύο σορούς στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας. Η μία από τις σορούς είχε σφηνωθεί σε βράχια πίσω από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και χρειάστηκε η συνδρομή των ανδρών της ομάδας υποβρυχίων καταστροφών προκειμένου να ανασυρθεί.

  Και οι δύο σοροί, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ανήκουν σε άνδρες ηλικίας περίπου 55 και 42 ετών, έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

  Το πρωί του Σαββάτου η πυροσβεστική είχε ανακοινώσει ότι εντοπίστηκε ο 17ος νεκρός σε αποθηκευτικό χώρο στη Μάνδρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε περιοχή πλησίον του αμαξοστασίου του Δήμου Μάνδρας, με τους πυροσβέστες να καταβάλλουν προσπάθειες για να τον ανασύρουν από τις λάσπες.

  Οι τρεις από τους τέσσερις έχουν ήδη αναγνωρισθεί και πρόκειται για αγνοούμενους, που είχαν δηλωθεί επισήμως και τους οποίους αναζητούσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

  Πρόκειται για τον 38χρονο οδηγό φορτηγού Γιάννη Ρούμελη, τον 28χρονο επίσης οδηγό φορτηγού Πέτρο Κολέτση και τον 58χρονο κυνηγό Δημήτρη Δημητρόπουλο.  Προς το παρόν δεν έχει αναγνωρισθεί ο άτυχος άντρας που έχει εντοπιστεί νεκρός μέσα σε επιχείρηση κοντά στο αμαξοστάσιο της Μάνδρας, καθώς δεν έχει γίνει δυνατή η ανάσυρση του.

  Για το πτώμα που βρέθηκε κοντά στο αμαξοστάσιο της Μάνδρας, ο υποστράτηγος της πυροσβεστικής Κ. Γιόβας δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ: «Κάνουμε ενέργειες για την ανάσυρση. Είναι πολύ δύσκολο γιατί υπάρχει και διαρροή υγραερίου κοντά στο σημείο. Βρέθηκε μέσα σε επιχείρηση, κοντά σε μηχανήματα».


  Οι αρχές διαπίστωσαν και διαρροή αερίου από το σημείο και απομάκρυναν για λόγους ασφαλείας τους δημοσιογράφους από το κτήριο.

  Μετρούν τις πληγές τους

  Την ίδια ώρα τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι της Μάνδρας μερικά 24ωρα έπειτα από τη φονική κακοκαιρία που άφησε πίσω της 20 νεκρούς.

  Από το πρωί της Παρασκευής επί ποδός βρίσκονται αστυνομία και Πυροσβεστική, ενώ συνεργεία δήμων και κοινοτήτων επιχειρούν με γερανούς για να σηκώσουν τα οχήματα.

  Από το δημαρχείο Μάνδρας ανακοινώθηκε ότι όσοι επιθυμούν να στείλουν πράγματα και τρόφιμα, μπορούν στη διεύθυνση Στρ. Ρόκκα 45, Μάνδρα 19600.
 • Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ

  Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 12:59:15 | Πηγή: News Beast

  Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Σάββατο 18 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με αυτό, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας μέχρι και τη Δευτέρα το βράδυ και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

  Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

  1. Το Σάββατο (18-11-2017) το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Δυτική Πελοπόννησος και κατά διαστήματα η υπόλοιπη χώρα (έκτος από τη Δυτική Μακεδονία και το βραδύ πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία).

  2. Την Κυριακή (19-11-2017) μέχρι τις πρωινές ώρες το Ιόνιο και η Δυτική Στερεά, μέχρι το απόγευμα η Πελοπόννησος, η υπόλοιπη Στερεά (κυρίως η Κεντρική), η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια και πιθανόν η Πιερία και η Χαλκιδική, κατά διαστήματα η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα κυρίως τις πρωινές ώρες και τις βραδινές ώρες, και πιθανόν η Κρήτη κατά διαστήματα.

  3. Τη Δευτέρα (20-11-2017) μέχρι το μεσημέρι η Ήπειρος, μέχρι το βραδύ η Θράκη και η Ανατολική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις κυρίως πάνω από τα 700 μέτρα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα (κυρίως τις πρωινές ώρες). Στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις πάνω από τα 700 μέτρα.

 • Ηλεία: Που το πάει ο

  Ηλεία: Που το πάει ο "Ζήνωνας" ; - Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης της ΕΜΥ - Οδηγίες απο τη ΓΓΠΠ

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 12:53:09 | Πηγή: Ηλεία Live

  Άγνωστη παρουσιάζεται η ακριβής πορεία του κυκλώνα Ζήνωνα τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων η πορεία του είναι προς τη δυτική Ελλάδα ευρύτερα. Όμως τα προγνωστικά μοντέλα δίνουν δύο διαφορετικές πορείες.

  Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε νωρίτερα ο Θοδωρής Κονδύλης από το Metar.gr στην πρωινή εκμπομπή της ΕΡΤ1 "Πάμε Αλλιώς" ο κυκλώνας Ζήνωνας κινείται προς την χώρα μας απο την Ιταλία. Βρίσκεται ακόμα στα ανοικτά του Ιονίου, όμως τα προγνωστικά μοντέλα δίνουν, δύο διαφορετικές καταλήξεις. Η μία προς την Ήπειρό και τη δυτική Στερεά Ελλάδα  η δεύτερη προς την Πελοπόννησο.

  Σύμφωνα με το windy.com που πολλοί χρήστες του διαδικτύου παρακολουθούν, ο "Ζήνωνας" αναμένεται να πλήξει τη Δυτ. Στερεά και την Αιτωλοακαρνανία.

  Σε κάθε περίπτωση όπως ενημερώνουν και οι αρχές οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ή και γενικότερα κάθε μετακίνηση όταν τα φαινόμενα είναι σε ένταση.

  Η ανακοίνωση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ

  Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας μέχρι και τη Δευτέρα το βράδυ και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
  Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
  1. Το Σάββατο (18-11-2017) το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Δυτική Πελοπόννησος και κατά διαστήματα η υπόλοιπη χώρα (έκτος από τη Δυτική Μακεδονία και το βραδύ πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία).
  2. Την Κυριακή (19-11-2017) μέχρι τις πρωινές ώρες το Ιόνιο και η Δυτική Στερεά, μέχρι το απόγευμα η Πελοπόννησος, η υπόλοιπη Στερεά (κυρίως η Κεντρική), η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια και πιθανόν η Πιερία και η Χαλκιδική, κατά διαστήματα η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα κυρίως τις πρωινές ώρες και τις βραδινές ώρες, και πιθανόν η Κρήτη κατά διαστήματα.
  3. Τη Δευτέρα (20-11-2017) μέχρι το μεσημέρι η Ήπειρος, μέχρι το βράδυ η Θράκη και η Ανατολική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις κυρίως πάνω από τα 700 μέτρα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα (κυρίως τις πρωινές ώρες). Στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις πάνω από τα 700 μέτρα.
  Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.
  Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
  Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
  Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους 
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
   
  Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.
  Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 • Alert! Στους 20 οι νεκροί από τις πλημμύρες της Μάνδρας

  Alert! Στους 20 οι νεκροί από τις πλημμύρες της Μάνδρας

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 12:51:13 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Το Σάββατο εντοπίστηκαν συνολικά τέσσερα άτομα, ένας σε επιχείρηση σε Μάνδρα και δύο στον κόλπο της ΕλευσίναςΤέσσερις ακόμα συνάνθρωποί μας εντοπίστηκαν νεκροί στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας το πρωί του Σαββάτου.


  Οι τρεις από τους τέσσερις έχουν ήδη αναγνωρισθεί και πρόκειται για αγνοούμενους, που είχαν δηλωθεί επισήμως και τους οποίους αναζητούσαν όλες αυτές τις ημέρες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

  Πρόκειται για τον 38χρονο οδηγό φορτηγού Γιάννη Ρούμελη, τον 28χρονο επίσης οδηγό φορτηγού Πέτρο Κολέτση και τον 58χρονο κυνηγό Δημήτρη Δημητρόπουλο.

  Προς το παρόν δεν έχει αναγνωρισθεί ο άτυχος άντρας που έχει εντοπιστεί νεκρός μέσα σε επιχείρηση κοντά στο αμαξοστάσιο της Μάνδρας, καθώς δεν έχει γίνει δυνατή η ανάσυρσή του. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Μεταφορά μοσχευμάτων από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας

  Μεταφορά μοσχευμάτων από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 12:39:31 | Πηγή: Ζούγκλα
  Αεροσκάφος C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας, παρέλαβε εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και μοσχεύματα από το Ηράκλειο και προσγειώθηκε στην 113 πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Μίκρας.

  Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 08:00 ολοκληρώθηκε στις 09:28 και πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ.
           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο