• Μπλακ άουτ στο Γουδή - Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων

  Μπλακ άουτ στο Γουδή - Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-09-19 11:30:26 | Πηγή: Ζούγκλα
  Μπλακ άουτ σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Γουδή, στο ύψος των λεωφόρων Μεσογείων και Κατεχάκη.

  Πληροφορίες αναφέρουν πως ιδιώτης ο οποίος πραγματοποιούσε εργασίες στην περιοχή χτύπησε το καλώδιο μέσης τάσης με αποτέλεσμα να προκληθεί γενική διακοπή ρεύματος.

  Η βλάβη σύμφωνα με τη ΔΕΗ αναμένεται να αποκατασταθεί σύντομα.

  Η διακοπή ρεύματος έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς δεν λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες.

  Επίσης, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ.

 • Μάρτυρας στη δίκη για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου ο Αριστείδης Φλώρος

  Μάρτυρας στη δίκη για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου ο Αριστείδης Φλώρος

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-09-19 11:30:26 | Πηγή: Ζούγκλα
  Βίντεο - φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

  Σήμερα το πρωί ξεκίνησε η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
  Η άγρια δολοφονία του ποινικολόγου έχει από την πρώτη στιγμή συνδεθεί με την υπόθεση της «Energa» και τον Αριστείδη Φλώρο, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών για το σκάνδαλο αυτό και πρόσφατα αποφυλακίστηκε λόγω... αναπηρίας, αλλά λίγες ημέρες μετά επέστρεψε στη φυλακή, έπειτα από τον σάλο που δημιουργήθηκε.

  Ο Αριστείδης Φλώρος μετήχθη το πρωί στα δικαστήρια, φορώντας χειροπέδες προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας.
  Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν πέντε κατηγορούμενοι για το άγριο έγκλημα, όλοι αλβανικής καταγωγής, με τον έναν από αυτούς να εξακολουθεί ακόμη να αναζητείται από τις Αρχές.
 • Δεξαμενόπλοιο προσάραξε σε θαλάσσια περιοχή στον Αδάμαντα της Μήλου

  Δεξαμενόπλοιο προσάραξε σε θαλάσσια περιοχή στον Αδάμαντα της Μήλου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-09-19 11:30:26 | Πηγή: Ζούγκλα
  Σε αμμώδη αβαθή στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Αδάμαντα στη Μήλο, προσάραξε τις πρωινές ώρες το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο FRES με 16 Έλληνες πλήρωμα.

  Το δεξαμενόπλοιο είχε αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη για τη Μήλο, ενώ στις δεξαμενές του μεταφέρει 1000 τόνους FUEL OIL.

  Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποια εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ στο σημείο σπεύδει πλωτό του λιμενικού και απορρυπαντικό σκάφος.
 • Στις καλύτερες σχολές του κόσμου η Ιατρική του πανεπιστημίου Αθηνών

  Στις καλύτερες σχολές του κόσμου η Ιατρική του πανεπιστημίου Αθηνών

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Βαγγέλης Κύρκος | Ημερομηνία: 2018-09-19 11:29:38 | Πηγή: News Beast

  Μεταξύ των 300 καλύτερων σχολών στον κόσμο κατατάσσεται η Ιατρική του πανεπιστημίου Αθηνών. Με το ΕΚΠΑ να σχολιάζει χαρακτηριστικά πως «επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο και η ερευνητική συνεισφορά της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών».

  Αναλυτικότερα, η Ιατρική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται στην 140η θέση παγκοσμίως στον πίνακα που δημοσιεύει το National Taiwan University (Performance ranking of Scientific Papers). Η συγκεκριμένη κατάταξη είναι ιδιαίτερα σημαντική, όπως σημειώνει το ΕΚΠΑ και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, διότι δεν επηρεάζεται από τους πόρους που διατίθενται σε ερευνητικούς σκοπούς, από τις υποδομές εκπαίδευσης και τα μεμονωμένα επιτεύγματα μελών ΔΕΠ, αλλά από τη διαχρονική και υψηλού επιπέδου και συνέπειας επιστημονική έρευνα που λαμβάνει χώρα σε Πανεπιστήμια όπως το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

  Αντίστοιχα, η επίδοση της Ιατρικής Σχολής είναι ιδιαίτερα υψηλή στην κατάταξη επιμέρους ακαδημαϊκών πεδίων και τομέων του φορέα Academic Ranking of World Universities (ARWU), γνωστού ως λίστα της Σανγκάης.

  Ακόμη, η Ιατρική του ΕΚΠΑ συμμετέχει στο top 500 των Πανεπιστημίων σε τρία ακαδημαϊκά αντικείμενα, έναντι ενός πέρυσι: Στο αντικείμενο της Δημόσιας Υγείας βρίσκεται στις θέσεις 76-100, ενώ στο αντικείμενο της Κλινικής Ιατρικής ανέβηκε στη θέση 151-200 από τη θέση 201-300, πιστοποιώντας την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών.

  Αναφορικά με την κατάταξη της QS (Quacquarelli Symonds), σε βασικά και εξειδικευμένα επιστημονικά αντικείμενα, η θέση της Σχολής υποδεικνύει το υψηλό επίπεδο σπουδών, την ακαδημαϊκή φήμη και την ερευνητική απήχηση της Ιατρικής, η οποία βρίσκεται στη 241η θέση στον κόσμο.

  Επίσης, εκτός από τις διακρίσεις σε επίπεδο τμήματος υπάρχουν και οι ατομικές διακρίσεις των μελών ΔΕΠ και ερευνητών οι οποίες αποτυπώνονται στις παγκόσμιες κατατάξεις Πανεπιστημίων. Πιο συγκεκριμένα, η δημοσίευση του τελικού πίνακα κατάταξης Highly Cited Researchers (h>100) για το 2018 της Webometrics, κατέδειξε ότι υπάρχουν δέκα καθηγητές ελληνικών Πανεπιστημίων με σημαντική ερευνητική απήχηση και πέντε εξ αυτών προέρχονται από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

  Ο εν λόγω πίνακας συντάσσεται με βάση τις πληροφορίες των δημόσιων προφίλ Καθηγητών και Ερευνητών Πανεπιστημίων στο Google Scholar. Καταγράφει καθηγητές και Ερευνητές Πανεπιστημίων οι οποίοι με το συγγραφικό και ερευνητικό τους έργο έχουν ασκήσει σημαντική επιρροή στην επιστήμη διαχρονικά. Η συγκεκριμένη κατάταξη, περιλαμβάνει 2.610 Highly Cited Researchers, δηλαδή ερευνητές με h-index > 100. Με άλλα λόγια ερευνητές οι οποίοι έχουν τουλάχιστον 100 ερευνητικές εργασίες που έχουν παρατεθεί ως έγκυρη αναφορά από το λιγότερο 100 ερευνητές στις δικές τους εργασίες.

  Οι πέντε καθηγητές και ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ με την σημαντική ερευνητική επίδραση παγκοσμίως είναι ο καθηγητής Γεώργιος Χρούσος με h-index 179 και 132.181 ετεροαναφορές, ο καθηγητής και πρύτανης του Ιδρύματος Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος με h-index 118 και 60.208 ετεροαναφορές, ο καθηγητής Μαρίνος Δαλάκας με h-index 105 και 40.203 ετεροαναφορές, ο καθηγητής Χαράλαμπος Μουτσόπουλος με h-index 104 και 44.661 ετεροαναφορές, και ο καθηγητής Χριστόδουλος Στεφανάδης με h-index 103και 57.879 ετεροαναφορές.

 • Στην Κρήτη βρίσκεται το θηριώδες αμερικανικό καταμαράν Carson City

  Στην Κρήτη βρίσκεται το θηριώδες αμερικανικό καταμαράν Carson City

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Βαγγέλης Κύρκος | Ημερομηνία: 2018-09-19 11:29:38 | Πηγή: News Beast

  Στην προβλήτα στο Μαράθι Χανίων «έδεσε» το θηριώδες αμερικανικό καταμαράν USNS Carson City, προερχόμενο από το λιμάνι της Αλεξάνδρειας.

  Εντάσσεται στην κατηγορία Spearhead και είναι ένα πλοίο γρήγορων μεταφορών, που ανήκει στη δύναμη της Στρατιωτικής Διοίκησης Εφοδιασμού Ναυτικού των αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων.

  Το συγκεκριμένο καταμαράν ειδικών επιχειρήσεων εκτελούσε στις αρχές Σεπτεμβρίου αποστολή σε κυπριακά ύδατα, ενώ στη Σούδα είχε θεαθεί και τον περασμένο Μάρτιο, λόγω των διαδοχικών τουρκικών προκλήσεων στην περιοχή, αποτελώντας τα… μάτια των ΗΠΑ. Μάλιστα, για ένα διάστημα είχε «δέσει» και στο λιμάνι της Σύρου.

  Σύμφωνα με την ιστοσελίδα marinetraffic.com, το Carson City έχει μήκος 103 και 28,5 μέτρα πλάτος, τέθηκε στις υπηρεσίες του Αμερικανικού Στόλου το 2016 και χωρά μέχρι και 9.154 τόνους.

  Επίσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα flashnews.gr, στο Μαράθι έχει «δέσει» και το προερχόμενο από τον Πειραιά USNS Trenton, το οποίο είχε βρεθεί εκεί και τον περασμένο Αύγουστο.

 • Κέρδη 2.889.874 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα από το ΣΚΡΑΤΣ

  Κέρδη 2.889.874 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα από το ΣΚΡΑΤΣ

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Βαγγέλης Κύρκος | Ημερομηνία: 2018-09-19 11:29:38 | Πηγή: News Beast

  Κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει καθημερινά το ΣΚΡΑΤΣ. Την προηγούμενη εβδομάδα, από τις 10 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2018, το ΣΚΡΑΤΣ μοίρασε συνολικά 2.889.874 ευρώ. Μεταξύ των νικητών ήταν και δύο τυχεροί παίκτες που κέρδισαν από 10.000 ευρώ ο καθένας στα παιχνίδια «24 Μήνες Τύχη» και «Κέρδη στη Στιγμή».

  Το ΣΚΡΑΤΣ κερδίζει συνεχώς νέους φίλους καθώς είναι το μοναδικό παιχνίδι που προσφέρει κέρδη στη στιγμή. Η γκάμα των παιχνιδιών του διευρύνεται συνεχώς. Πρόσφατα προστέθηκαν το παιχνίδι «Ο Άσος τα παίρνει όλα», αξίας 1 ευρώ, που δίνει κέρδη έως και 10.000 ευρώ και το παιχνίδι «Τύχη στα κόκκινα», αξίας 5 ευρώ, με κέρδη έως και 500.000 ευρώ.

  Το ΣΚΡΑΤΣ διατίθεται από πρακτορεία ΟΠΑΠ, λαχειοπώλες, περίπτερα, καταστήματα ΕΛΤΑ και επιλεγμένα σούπερ μάρκετ.

 • Ηλεία: Στάχτη 30 στρέμματα στα Λεχαινά

  Ηλεία: Στάχτη 30 στρέμματα στα Λεχαινά

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-09-19 11:20:24 | Πηγή: Ηλεία Live

  Φωτιά διέκοψε την κυκλοφορία χθες το απόγευμα στην Ε.Ο Πατρών - Πύργου 

  Στις φλόγες παραδόθηκαν 30 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης στην περιοχή Δροσελή των Λεχαινών, το απόγευμα της Τρίτης. Η φωτιά ξεκίνησε από τη μια πλευρά της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου και λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, πέρασε και στην άλλη, με αποτέλεσμα οι πυκνοί καπνοί να δυσχεράνουν την κυκλοφορία. Αυτό το γεγονός μαζί με την ανάγκη κίνησης πολλών πυροσβεστικών οχημάτων επί της εθνικής οδού, οδήγησε την Αστυνομία στην απόφαση να διακόψει την κυκλοφορία και τα οχήματα να κατευθυνθούν προς την παλιά εθνική οδό. 

  Η φωτιά έκαψε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, υπολείμματα καλλιέργειών και καλαμιώνες σε μεγάλη έκταση. Λίγο πριν τις εννέα το βράδυ η κυκλοφορία στην εθνική οδό αποκαταστάθηκε 

  Στο σημείο επιχείρησαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις με 14 οχήματα και 50 άντρες με δύο πεζοπόρα τμήματα και από αέρος ένα ελικόπτερο Erickson.

  Επικεφαλής του έργο της κατάσβεσης ήταν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Ταξίαρχος Γιάννης Πετρούτσος, μαζί με τον διοικητή των Π.Υ. Ηλείας και Πύργου Γιάννη Καραμαλίκη. 

  fotia lexaina3

  fotia lexaina4

  fotia lexaina5

  fotia lexaina6

  fotia lexaina7

  fotia lexaina8

  fotia lexaina9

 • Διέφυγε τον κίνδυνο το κορίτσι που βιάστηκε στο Ζεφύρι - Ξύπνησε και μίλησε στην αστυνομία

  Διέφυγε τον κίνδυνο το κορίτσι που βιάστηκε στο Ζεφύρι - Ξύπνησε και μίλησε στην αστυνομία

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-09-19 11:20:24 | Πηγή: Ηλεία Live

  Η κοπέλα είναι 22 ετών, έχει ένα αδερφάκι 8 ετών και κατοικεί στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας - Όπως είπαν η γιαγιά και η αδερφή της, εδώ και 2 χρόνια είναι μπλεγμένη με ναρκωτικά

  Ανέκτησε τις αισθήσεις της διαφεύγοντας τον κίνδυνο η νεαρή κοπέλα που βρέθηκε πριν από λίγες μέρες εγκαταλειμμένη και σε πολύ άσχημη κατάσταση σε δρόμο στο Ζεφύρι.

  Μάλιστα, μία γυναίκα εμφανίστηκε την Τρίτη στην Αστυνομία και δήλωσε συγγενής της. Η γυναίκα αυτή φέρεται να είναι η γιαγιά της κοπέλας και την αναγνώρισε από τη φωτογραφία. Μαζί με την φερόμενη αδερφή της, εμφανίστηκαν στο νοσοκομείο και όπως είπαν, την αναζητούσαν εδώ και μια εβδομάδα. 

  Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, η κοπέλα είναι 22 ετών, έχει ένα αδερφάκι 8 ετών και κατοικεί στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Όπως είπαν η γιαγιά και η αδερφή της, εδώ και 2 χρόνια είναι μπλεγμένη με τα ναρκωτικά.

  Όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί της πήραν κατάθεση για όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της επίθεσης ενώ η ίδια έχει δώσει στις Αρχές τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητάς της.

  Το χρονικό της άγριας κακοποίησης 

  Την Τετάρτη το απόγευμα εντοπίστηκε η 22χρονη άγρια κακοποιημένη από αδίστακτους δράστες οι οποίοι την "πέταξαν" στην άκρη του δρόμου.

  Η οδός Σικελιανού, όπου εντοπίστηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση η άτυχη κοπέλα θεωρείται ένας από τους δρόμους στο Ζεφύρι όπου γίνεται διακίνηση ναρκωτικών.

  Όταν το ΕΚΑΒ τη μετέφερε στο νοσοκομείο "Αγία Όλγα", πριν πέσει σε κώμα, δύο διαφορετικοί νοσηλευτές τη ρώτησαν για το όνομά της, ωστόσο η νεαρή βρισκόταν σε σύγχυση. Στον ένα είπε ότι την λένε Μαρία και στον δεύτερο Ελένη. Στη συνέχεια η κοπέλα μεταφέρθηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

  Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό ο βιασμός της κοπέλας να έγινε σε άλλο σημείο και έπειτα να την «πέταξαν» στο Ζεφύρι, στην οδό Σικελιανού, ενώ δεν αποκλείεται πριν την άγρια σεξουαλική κακοποίηση να της είχαν δώσει ουσίες.

  Τις επόμενες μέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, καθώς έχουν πάρει δείγμα DNA από τα νύχια της και από τα ρούχα που φορούσε η 22χρονη.

 • Μήνυση συνταξιούχων κατά Αχτσιόγλου: Δεν δίνετε συντάξεις για να βγάλετε πλεόνασμα

  Μήνυση συνταξιούχων κατά Αχτσιόγλου: Δεν δίνετε συντάξεις για να βγάλετε πλεόνασμα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-09-19 11:20:24 | Πηγή: Ηλεία Live

  Καταγγέλλουν ότι σκοπίμως δεν καταβάλλονται οι συντάξεις ώστε η κυβέρνηση να δημιουργεί υπέρπλεόνασμα στον ΕΦΚΑ για να το εμφανίζει στους δανειστές   Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε προς τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών το ΕΝΔΙΣΥ (Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων) κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας τηςΕφης Αχτσιόγλου και των διοικητών του ΕΦΚΑ και του Ενιαίου Επικουρικού Ταμείου καταγγέλλοντας ότι σκοπίμως δεν καταβάλλονται οι συντάξεις ώστε η κυβέρνηση να δημιουργεί υπέρπλεόνασμα στον ΕΦΚΑ για να το εμφανίζει στους δανειστές.

  To υπουργείο Εργασίας απαντά ότι το κόστος των εκκρεμών συντάξεων συνυπολογίζεται στο πλεόνασμα το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα αγγίξει το 1,4 δισ. ευρώ στο τέλος του 2018, έναντι πλεονάσματος της τάξης των 777 εκατ. ευρώ τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του. 

  Ακόμη και το ΕΤΕΑΕΠ θα κλείσει το 2018 με πλεόνασμα 100 εκατ. ευρώ στον κλάδο επικουρικής ασφάλισης και 1,2 δισ. ευρώ στον κλάδο των εφάπαξ παροχών.

  Όπως τονίζεται στη μηνυτήρια αναφορά οι εκκρεμείς συντάξεις και εφάπαξ ανέρχονται σε 180.000 με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

  Η καθυστέρηση απονομής των συντάξεων δεν οφείλεται απλά μόνο σε δυσλειτουργία των φορέων που είναι αρμόδιοι για την απονομή των συντάξεων, αλλά σε σκοπιμότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε όσους αναμένουν την απονομή σύνταξης προκειμένου να δημιουργεί υπέρπλεόνασμα στον ΕΦΚΑ το οποίο εμφανίζει και προς τους δανειστές.

  Κατά το ΕΝΔΙΣΥ η καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων φθάνει έως σήμερα τους 27 μήνες για τις κύριες συντάξεις και έως τα έξι έτη για τις επικουρικές και παρά τις συνεχείς εξώδικες οχλήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν έχουν εκδοθεί μέχρι και σήμερα οριστικές αποφάσεις.

  Το υπουργείο Εργασίας απαντώντας στο Ενιαίο Δίκτυο, κατηγορεί τους εκπροσώπους του ότι επιχειρούν να αμφισβητήσουν τα πλεονάσματα με ανακριβή στοιχεία σχετικά με την εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων. Διευκρινίζει επίσης ότι εκκαθάριση και πληρωμή του συνόλου των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων για κύρια σύνταξη συνυπολογίζεται στη συνταξιοδοτική δαπάνη και στο τελικό πλεόνασμα του ΕΦΚΑ για το 2018. 

  Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας

  - Από την 1/1/2015 έως τις 31/8/2018 έχουν καταβληθεί συνολικά 708.341 συνταξιοδοτικές παροχές (κύριες συντάξεις, επικουρικές και εφάπαξ), ύψους 4,5 δισ. ευρώ.

  - Οι εκκρεμείς ληξιπρόθεσμες αιτήσεις, σε σύγκριση με τις 386.444 απλήρωτες συνταξιοδοτικές παροχές ύψους 2 δισ. ευρώ που είχαν αφήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις έως τις 31/12/2014, έχουν περιοριστεί κατά 74% για την κύρια σύνταξη (43.520 έναντι 168.922), κατά 57% για το εφάπαξ (27.563 έναντι 63.500) και κατά 41% για την επικουρική σύνταξη (91.158 έναντι 154.022).

 • Μυτιλήνη: Αύριο η πρώτη δίκη για το σκάνδαλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου

  Μυτιλήνη: Αύριο η πρώτη δίκη για το σκάνδαλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-09-19 11:10:41 | Πηγή: Ζούγκλα
  Δικάζονται, αύριο (Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου), στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων βορείου Αιγαίου, 12 στελέχη (μέλη του διοικητικού συμβουλίου, υπάλληλοι και δανειολήπτες) της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου, η οποία έχει τεθεί υπό εκκαθάριση.

  Πρόκειται για την πρωτόδικη εκδίκαση μιας υπόθεσης που έχει αναβληθεί ήδη τρεις φορές και αφορά την πρώτη μεγάλη υπόθεση του σκανδάλου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου. Μια υπόθεση που ζημίωσε την τράπεζα με πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ.

  Εκκρεμεί η εκδίκαση και άλλων παρεμφερών υποθέσεων, αφού η ζημία που προκλήθηκε από την κατάρρευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας αφορά ποσό άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • Στο νοσοκομείο Ιωαννίνων η 19χρονη που τραυματίστηκε στην πορεία για τον Φύσσα στο Αγρίνιο

  Στο νοσοκομείο Ιωαννίνων η 19χρονη που τραυματίστηκε στην πορεία για τον Φύσσα στο Αγρίνιο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-09-19 10:47:28 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα χρειαστεί να πραγματοποιηθούν αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις για την πλήρη αποκατάστασή της, μεταφέρθηκε η 19χρονη κοπέλα που τραυματίστηκε στο Αγρίνιο κατά τη διάρκεια πορείας για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

  Η νεαρή κοπέλα η οποία τραυματίστηκε από αντικείμενο (δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν πέτρα, μάρμαρο ή φωτοβολίδα) ενόσω καθόταν αμέριμνη σε παγκάκι της κεντρικής πλατείας, φέρει πολλαπλά τραύματα στο πρόσωπο (κακώσεις και κατάγματα).

  Πληροφορίες - Φωτογραφία: sinidisi.gr

  Διαβάστε επίσης: 
  Τουλάχιστον έξι συλλήψεις για τα επεισόδια στο Αγρίνιο
 • Στον δρόμο οι μαθητές του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Αχαρνών

  Στον δρόμο οι μαθητές του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Αχαρνών

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-09-19 10:47:28 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

  Σε απόγνωση βρίσκονται οι μαθητές πολλών τμημάτων του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Αχαρνών, καθώς, πριν από μερικές ημέρες, τους ανακοινώθηκε ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν το σχολείο τους (!) στο πλαίσιο της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας για κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων.

  Μαθητές του σχολείου, μιλώντας στο zougla.gr, δηλώσαν εγκλωβισμένοι, εξηγώντας πως κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν έλαβαν καμία ενημέρωση ούτε από το υπουργείο ούτε από τη διεύθυνση του σχολείου, ώστε να αρχίσουν να ετοιμάζονται για αυτήν την αναγκαστική «μετακόμιση». 

  Τουναντίον μάλιστα, όπως καταγγέλλουν, στις 14 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκαν το Υπουργείο Παιδείας και μίλησαν με τη διευθύντρια του υπουργού, η οποία τους υποσχέθηκε ότι το ζήτημα θα λυθεί άμεσα. Φυσικά, ούτε το θέμα λύθηκε ούτε και έλαβαν κάποια πρόσθετη ενημέρωση τις ημέρες που ακολούθησαν.  Αντίθετα, το βράδυ της Δευτέρας, το υπουργείο έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διευθύντρια του σχολείου με το οποίο την καλεί να διαγράψει όλους τους μαθητές των αποκαλούμενων ολιγομελών τμημάτων εντός 24ώρου. 

  Παράλληλα, οι μαθητές καταγγέλλουν ότι, ακόμα κι αν κάποιος επιθυμούσε να εγγραφεί στο σχολείο αυτό, θα ήταν αδύνατον, καθώς ακόμη και το σύστημα ηλεκτρονικών εγγραφών βρίσκεται το τελευταίο διάστημα εκτός λειτουργίας. Έτσι ούτε ο πλήρης αριθμός των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο εμφανίζεται σωστά ούτε και άλλοι μαθητές οι οποίοι επιθυμούν να εγγραφούν στο εν λόγω ΕΠΑΛ έχουν τη δυνατότητα αυτή.  Ο κ. Παναγιώτης Χριστόπουλος, μέλος του 15μελούς, μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ανέφερε πως οι μαθητές βρίσκονται μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα και, πλέον, έχουν θέσει το σχολείο υπό κατάληψη, σε μια ύστατη προσπάθεια να τους δώσει σημασία το αρμόδιο υπουργείο. 

  «Δυστυχώς, πολλοί μαθητές θα μείνουν απέξω λόγω του ότι τα τμήματα χαρακτηρίζονται ολιγομελή. Επικοινωνήσαμε με πολιτικά πρόσωπα και με το υπουργείο, το οποίο δυστυχώς δεν μας δέχεται τώρα. Το επόμενο βήμα είναι η πολιτική κατάληψη του σχολείου από το 15μελές. Από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας δεν είναι διατεθειμένοι να δουν το θέμα και έστειλαν τελεσίγραφο τη Δευτέρα, στο οποίο λένε ότι μέχρι τις 22.00 το βράδυ της Τρίτης θα πρέπει να έχουν διαγραφεί οι μαθητές. Εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε έτσι. Άλλοι είναι στο τρίτο έτος κι άλλοι στο τέταρτο. Είμαστε στον αέρα!» τόνισε μεταξύ άλλων.  • Η κατάσταση της υγείας της 19χρονης που τραυματίστηκε στην πορεία για τον Φύσσα στο Αγρίνιο

  Η κατάσταση της υγείας της 19χρονης που τραυματίστηκε στην πορεία για τον Φύσσα στο Αγρίνιο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Βαγγέλης Κύρκος | Ημερομηνία: 2018-09-19 10:46:40 | Πηγή: News Beast

  Σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων διακομίσθηκε η 19χρονη που χτυπήθηκε χθες το βράδυ, στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομίας, σύμφωνα το agriniopress.gr.

  Η 19χρονη, που φέρεται να ήταν αμέτοχη και να κάθονταν σε παγκάκι της πλατείας, χτυπήθηκε άσχημα στο πρόσωπο από αντικείμενο και αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο  Αγρινίου και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαίο να διακομισθεί σε νοσοκομείο με γναθοχειρουργό.

  Συγκεκριμένα, στα ΤΕΠ του Αγρινίου χρειάστηκε η συμβολή χειρούργου, παθολόγου και οδοντιάτρου (αφού η νεαρή έχει τραυματιστεί σοβαρά σε όλο το ρινικό σύστημα και έχει χάσει τα δόντια της) και στη συνέχεια θα χρειαστεί η επέμβαση γναθοχειρουργού και πιθανά και πλαστικού χειρουργού για την αποκατάστασή της.

  Παράλληλα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε έξι συλλήψεις και 25 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία μετά τα επεισόδια που έγιναν χθες το βράδυ στην πόλη.

  Οι έξι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

  Μάλιστα, για τον τραυματισμό της 19χρονης πρόκειται να σχηματισθεί δικογραφία, σε βάρος αγνώστων ατόμων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

 • Αυτοκίνητο χτύπησε και σκότωσε βίδρα μέσα στην Καστοριά

  Αυτοκίνητο χτύπησε και σκότωσε βίδρα μέσα στην Καστοριά

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Μυρτώ Κόλια | Ημερομηνία: 2018-09-19 10:46:40 | Πηγή: News Beast

  Βίδρα σκοτώθηκε από αυτοκίνητο μέσα στην πόλη της Καστοριάς, στην περιοχή του σχολικού συγκροτήματος των λυκείων. Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου και της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, τα οποία διαπίστωσαν ότι το ζώο ήταν ήδη νεκρό.

  Η ευρασιατική βίδρα είναι ένα μικρόσωμο ζώο που ζει στις όχθες των ποταμών και των λιμνών και μόνο όπου τα νερά είναι πολύ καθαρά. Θεωρείται από τα σπανιότερα και πιο απειλούμενα θηλαστικά της ηπείρου. Αποτελεί σημαντικό δείκτη υγείας των ορεινών υδάτων και γι’ αυτό προστατεύεται αυστηρά σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., όπως τονίζει ο Αρκτούρος.

  Στην Ελλάδα θεωρείται ότι υπάρχει ένας από τους πυκνότερους και με μεγάλη εξάπλωση πληθυσμούς. Στην κεντρική Ελλάδα εμφανίζεται μία μικρή διάσπαση των πληθυσμών, ενώ μερικοί απομονωμένοι πληθυσμοί βρίσκονται στην Κέρκυρα και στην Εύβοια.

  Ο Αρκτούρος και η Ε.Π.Π. Καστοριάς απευθύνουν έκκληση προς τους οδηγούς, που κινούνται στα παραλίμνια σημεία που αποτελούν βιότοπο της βίδρας, να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να τηρούν πάντα το όριο ταχύτητας, ιδιαίτερα κατά την οδήγηση τις νυχτερινές ώρες.

  (Πηγή φωτογραφίας: Αρκτούρος)

 • Έκθεση Πολυτεχνείου: Έκρηξη προκάλεσε το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

  Έκθεση Πολυτεχνείου: Έκρηξη προκάλεσε το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-09-19 10:27:33 | Πηγή: Ζούγκλα
  Σύμφωνα με το πόρισμα που θα παραδοθεί τα επόμενα 24ωρα στη δικαιοσύνη και που συνέταξε το Εργαστήριο Ναυπηγικής και Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το ναυάγιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» προκλήθηκε από έκρηξη αγνώστου μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί στο σκάφος.

  Το πόρισμα ολοκληρώθηκε έπειτα από εννέα επιθεωρήσεις στο ναυάγιο και ερευνήθηκε διεξοδικά το ρήγμα 2 - 3 μέτρων στα ύφαλα.

  Η ανάλυση της στρέβλωσης των μεταλλικών ελασμάτων παραπέμπουν σε έκρηξη, ωστόσο δεν εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής ίχνη εκρηκτικού μηχανισμού ή πυρίτιδας.

  Της έρευνας ηγήθηκε ο καθηγητής Δημήτρης Παντελής που είναι και προϊστάμενος του Εργαστηρίου Ναυπηγικής και Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.
 • Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη Χρυσή Αυγή

  Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη Χρυσή Αυγή

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-09-19 10:27:33 | Πηγή: Ζούγκλα
  Βίντεο - φωτογραφίες: Xάρης Γκίκας

  Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη Χρυσή Αυγή που αφορά τη σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

  Από το βήμα του μάρτυρα πέρασαν δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, δημοσιογράφοι, πρώην στελέχη της Χρυσής Αυγής, που μίλησαν για τη δράση των κατηγορουμένων.
  Στα χέρια της δικαιοσύνης βρίσκονται πλέον και νέα στοιχεία έπειτα από το πόρισμα της ερευνητικής ομάδας Forensic Architecture.  Mεταξύ άλλων από το πόρισμα εγείρονται ερωτήματα για τον ρόλο της αστυνομίας το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
 • Εντοπίστηκε τραυματισμένος ο 67χρονος Ελβετός που αναζητούνταν στο Άγιον Όρος

  Εντοπίστηκε τραυματισμένος ο 67χρονος Ελβετός που αναζητούνταν στο Άγιον Όρος

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-09-19 10:27:33 | Πηγή: Ζούγκλα
  Βρέθηκε λίγο πριν τις 10.00 την Τετάρτη ο 67χρονος Ελβετός ο οποίος αναζητούνταν από χθες το βράδυ στο Άγιον Όρος.

  Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο άνδρας εντοπίστηκε σε μία περιοχή μεταξύ των Μονών Σίμωνος Πέτρας και Διονυσίου, αλλά είναι τραυματισμένος στο πόδι και είναι σε εξέλιξη η επιχείριση μεταφοράς του.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 • Μόνο τα ελληνικά γιαούρτια περνούν το τεστ της χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη

  Μόνο τα ελληνικά γιαούρτια περνούν το τεστ της χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-09-19 10:27:33 | Πηγή: Ζούγκλα
  Σχεδόν όλα τα γιαούρτια στα ράφια των βρετανικών σούπερ-μάρκετ, ακόμη και τα βιολογικά και όσα προορίζονται για παιδιά, βρέθηκαν να έχουν μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης από τη συνιστώμενη. Η μόνη εξαίρεση είναι τα ελληνικά και τα ελληνικού τύπου γιαούρτια, που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως έδειξαν οι αναλύσεις των Βρετανών επιστημόνων.

  Οι ερευνητές των πανεπιστημίων του Λιντς και του Σάρεϊ, με επικεφαλής τη διατροφολόγο δρα Μπερναντέτ Μουρ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «BMJ Open», ανέλυσαν 921 γιαούρτια διαθέσιμα σε μεγάλα βρετανικά σούπερ-μάρκετ.

  Με εξαίρεση τα ελληνικά/ελληνικού τύπου γιαούρτια, τα μέσα επίπεδα ζάχαρης βρέθηκαν να είναι πολύ πάνω από τα πέντε γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια γιαουρτιού, που απαιτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να θεωρηθεί ένα προϊόν ότι δικαιούται την «πράσινη» σήμανση ως τρόφιμο χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη.

  Μόνο το 9% (ούτε ένα γιαούρτι στα δέκα) δεν ξεπερνούσε τα συνιστώμενα όρια ζάχαρης, ενώ για τα παιδικά γιαούρτια το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόνο 2%. Η πιο «γλυκιά» κατηγορία ήταν τα γιαούρτια-επιδόρπια με μέση περιεκτικότητα σε ζάχαρη 16,4 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια προϊόντος, ενώ στα παιδικά γιαούρτια η μέση περιεκτικότητα ήταν περίπου 11/100 γραμμάρια και στα βιολογικά 13/100 γραμμάρια.


  «Ακόμη και γιαούρτια με την ετικέτα "βιολογικά", που συχνά θεωρούνται τα πιο υγιεινά, στην πραγματικότητα μπορεί να αποτελούν μια αφανή πηγή πρόσθετης ζάχαρης», ανέφερε η Μουρ.

  Στη Βρετανία τα παιδιά, ιδίως έως τριών ετών, τρώνε περισσότερο γιαούρτι από τους μεγάλους. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας συνιστά τα παιδιά τεσσάρων έως έξι ετών να μην καταναλώνουν πάνω από 19 γραμμάρια ζάχαρης τη μέρα. Αλλά μόνο δύο από τα 101 παιδικά γιαούρτια που αναλύθηκαν, ταξινομήθηκαν ως χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη.

  Τα ελληνικά/ελληνικού τύπου γιαούρτια, καθώς και τα λεγόμενα «φυσικά», βρέθηκαν να έχουν πολύ διαφορετικό θρεπτικό «προφίλ», περιέχοντας πολύ υψηλότερα επίπεδα πρωτεϊνών (κατά μέσο όρο 32,4% έναντι 11% έως 20% των άλλων γιαουρτιών), λιγότερους υδατάνθρακες (35% έναντι 49% έως 60% των άλλων) και τη λιγότερη ζάχαρη από όλα τα άλλα γιαούρτια (κατά μέσο όρο πέντε γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια γιαουρτιού).

  Το γιαούρτι, εκτός από αφθονία προβιοτικών («καλών» βακτηρίων), περιέχει πολλές πρωτεΐνες, ασβέστιο, ιώδιο και βιταμίνη Β.
 • Η εξήγηση για τον τεράστιο ιστό αράχνης στο Αιτωλικό

  Η εξήγηση για τον τεράστιο ιστό αράχνης στο Αιτωλικό

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Παναγιώτης Ευθυμιάδης | Ημερομηνία: 2018-09-19 10:26:40 | Πηγή: News Beast

  Ένα περίεργο θέαμα αντίκρισαν ντόπιοι και τουρίστες στο Αιτωλικό. Συγκεκριμένα στην ανατολική παραλία της λιμνοθάλασσας υπάρχει ένα τεράστιο πέπλο από ιστούς που έφτιαξαν αράχνες που έχει καλύψει τα φυτά (φοίνικες, αρμυρίκια και ποώδη βλάστηση) σε μήκος τουλάχιστον 300 μέτρων.

  Ο βιολόγος Φώτης Περγαντής, πρόεδρος το Φορέα Διαχείρισης της λιμνοθάλασσας εξηγεί το μυστήριο αλλά και εντυπωσιακό φαινόμενο.

  Μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για βιολογική καταπολέμηση της σκνίπας.

  Ο κ. Περγαντής υπογράμμισε πως το φαινόμενο της υπερανάπτυξης των αραχνών ακολουθεί το φαινόμενο της υπερανάπτυξης των πληθυσμών της σκνίπας. Το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει αρκετά χρόνια να εμφανιστεί με αυτή την ένταση. Οι καιρικές συνθήκες επέτρεψαν την ύπαρξη αφθονίας τροφής και αναπαράχθηκε σε πολλές γενιές η σκνίπα και ως φυσικό επακόλουθο ήρθε η εμφάνιση του πέπλου των αραχνών.

  «Είναι μια αντίδραση του ίδιου του οικοσυστήματος» εξηγεί ο βιολόγος, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται από την παρουσία του πέπλου. Με την πτώση της θερμοκρασίας, τη σταδιακή εξαφάνιση της σκνίπας και την έλευση των βροχών το πέπλο αυτό θα εξαφανιστεί.

  Την εξήγηση για το φαινόμενο αυτό δίνει με ανακοίνωση του ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων . Αναφέρει πως ο υπερπληθυσμός της σκνίπας οδήγησε στις αράχνες.

  Ειδικότερα όπως αναφέρει:

  Πρόσφατα είμαστε μάρτυρες εμφάνισης υπερπληθυσμού της Σκνίπας (τοπική ονομασία «βουβό» ή και «κουφό»), είδος της οικογένειας με την επιστημονική ονομασία CHIRONOMIDAE που δεν έχει σχέση με τα κουνούπια, δεν έχει προβοσκίδα και δεν τσιμπά αλλά δεν παύει να είναι ενοχλητική και να δημιουργεί ορισμένα προβλήματα.

  Τα αυγά του είδους αυτού εκκολάπτονται στο ανώτερο στρώμα του βυθού, οι προνύμφες δεν παραμένουν πολύ εντός του νερού, βγαίνουν στην επιφάνεια σχεδόν τέλεια έντομα και πετούν τριγύρω. Μέσα στις 2-3 το πολύ ημέρες ζωής τους αναπαράγονται αμέσως, αφήνοντας αυγά πάλι στο νερό. Όταν οι θερμοκρασίες είναι ιδανικές για πολύ καιρό, αυτός ο κύκλος επαναλαμβάνεται διαρκώς και οι πληθυσμοί τους αυξάνονται υπέρμετρα. Μια τέτοια υπερανάπτυξη μπορεί να εμποδιστεί με χρήση ψεκασμών.

  Εδώ υπογραμμίζουμε ότι:

  Πρώτον οι ψεκασμοί είναι πιο αποτελεσματικοί εάν προηγούνται σχολαστικές δειγματοληψίες στις ακτές ώστε να προληφθεί η πρώτη εποχιακή γενιά της σκνίπας.
  Επειδή οι ψεκασμοί θα γίνονται σε ιχθυοπαραγωγικό χώρο δεν πρέπει να γίνονται με τοξικά χημικά όπως το σκεύασμα DU DIM που είναι πολύ τοξικό για υδρόβιους οργανισμούς με μεγάλη διάρκεια παραμονής στο νερό, αλλά με βιολογικά σκευάσματα του Βάκκιλου της Θουριγίας, κάτι που έχει επισημανθεί επανειλημμένα από τον Φορέα Διαχείρισης.

  Για τις αράχνες

  Το φαινόμενο της σκνίπας ακολουθήθηκε με φυσικό τρόπο από το φαινόμενο υπερανάπτυξης πληθυσμών αραχνών που έπλεξαν ιστούς σε κάθε δυνατή επιφάνεια κοντά στις περιοχές πτήσης των σκνιπών και τούτο προφανώς λόγω της μεγάλης διαθεσιμότητας τροφής για τις αράχνες. Το πιο πρόσφατο υπόβαθρο για τους ιστούς τους ήταν παρόχθια μικρά δέντρα και θάμνοι. Αυτό είχε ξανασυμβεί προ ετών υπό ανάλογες συνθήκες.

  Αναμένεται ότι όταν θα πέσουν οι θερμοκρασίες και θα μειωθεί η αναπαραγωγή της σκνίπας θα εκλείψουν βαθμιαία και οι αράχνες και οι ιστοί τους θα ξεπλυθούν μετά από τις πρώτες δυνατές βροχές. Οι χρόνοι που θα γίνουν αυτά εξαρτώνται από τον καιρό.

 • Εντοπίστηκε ο τραυματισμένος άνδρας που αναζητούνταν στο Άγιο Όρος

  Εντοπίστηκε ο τραυματισμένος άνδρας που αναζητούνταν στο Άγιο Όρος

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Konstantinos Kaltsas | Ημερομηνία: 2018-09-19 10:26:40 | Πηγή: News Beast

  Εντοπίστηκε ο τραυματισμένος άνδρας που αναζητούνταν από χθες το βράδυ στο Άγιο Όρος.

  Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

  Ο άνδρας, ο οποίος είναι Ελβετός, έχει υποστεί κάταγμα στο πόδι και βρέθηκε σε χαράδρα ανάμεσα στις Μονές Σίμωνος Πέτρας και Γρηγορίου.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας κάλεσε χθες το βράδυ μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού βοήθειας τις Αρχές, λέγοντας ότι έχει χτυπήσει το πόδι του και δεν μπορεί να συνεχίσει την πορεία του.

  Άμεσα κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έσπευσαν προκειμένου να επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τον άνδρα τόσο μέσω ξηράς όσο και μέσω θαλάσσης.

  Στην περιοχή τα μονοπάτια είναι πολλά, με αποτέλεσμα ο εντοπισμός του τραυματία να είναι ιδιαίτερα δύσκολος μέσα στη νύχτα. Τελικά ο άνδρας εντοπίστηκε πριν από λίγο και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τη μεταφορά του.

 • Κινηματογραφική καταδίωξη βαν στην Εγνατία Οδό

  Κινηματογραφική καταδίωξη βαν στην Εγνατία Οδό

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Μαργαρίτα Τσαγκαράκη | Ημερομηνία: 2018-09-19 10:26:40 | Πηγή: News Beast

  Μια κινηματογραφική καταδίωξη ενός λευκού βαν το οποίο μετέφερε μετανάστες σημειώθηκε χθες στην Εγνατία Οδό.

  Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

  Η καταδίωξη ξεκίνησε από την περιοχή της Ροδόπης, συνεχίστηκε στην Καβάλα και κατέληξε στη Θεσσαλονίκη.

  Σύμφωνα με πληροφορίες πορεία του βαν στην Εγνατία Οδό ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς ο οδηγός του έκανε ελιγμούς ανάμεσα σε Ι.Χ. ενώ έσπασε και τις μπάρες από τα διόδια της Μουσθένης.

  Το βαν καταδίωκαν διαρκώς αστυνομικές δυνάμεις, έχοντας οπτική επαφή καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

  Τελικά κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν στη Θεσσαλονίκη στο ύψος του Δερβενίου.

  Σύμφωνα με πληροφορίες το βαν μετέφερε 25 μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων, ενώ ο διακινητής αναζητείται από την Αστυνομία.

 • Υπό κατάληψη λύκεια σε Πελασγία, Δίστομο και Αράχωβα

  Υπό κατάληψη λύκεια σε Πελασγία, Δίστομο και Αράχωβα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-09-19 10:03:13 | Πηγή: Ζούγκλα
  Κατάληψη πραγματοποιούν γονείς και μαθητές στα Λύκεια της Πελασγίας στη Φθιώτιδα, Αράχωβας και Διστόμου στη Βοιωτία, φέτος δεν θα λειτουργήσουν τμήματα ολιγομελή σε κάποιες κατευθύνσεις με αποτέλεσμα οι μαθητές να είναι αναγκασμένοι ή να αλλάξουν κατεύθυνση ή να πάνε σε άλλο Λύκειο.

  Στην Πελασγία από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν έχει λειτουργήσει το σχολείο, καθώς δεν έχει επιτραπεί η λειτουργία του τμήματος ανθρωπιστικών σπουδών και οι μαθητές καλούνται να μετακινηθούν στο Λύκειο Στυλίδας. Μαθητές και γονείς του σχολείου επιμένουν στην κατάληψη μέχρι τελικής δικαίωσης, όπως σημειώνουν.

  Στην Αράχοβα, οι μαθητές υποστηρίζουν πως με βάση την υπουργική απόφαση καταργείται το τμήμα Οικονομίας -Πληροφορικής και οι μαθητές θα πρέπει να μετακινούνται στο Δίστομο. Αντίθετα οι μαθητές του Μπάρλειου Λυκείου Διστόμου που με τη συμπαράσταση και των γονέων τους προχώρησαν σε κατάληψη διαμαρτύρονται για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το Τμήμα Θετικών Σπουδών του και να «μετακομίσει» τους μαθητές που το δήλωσαν, στο Γενικό Λύκειο Αράχωβας.

  Οι μαθητές ισχυρίζονται ότι η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, αλλάζει τα δεδομένα των σπουδών τους, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους ίδιους και τις οικογένειές τους καθώς όπως αναφέρουν:

  - Δυσκολεύει την επικέντρωσή τους στην φοίτηση κατά την κρίσιμη για το μέλλον τους Γ' Λυκειου - λίγους μήνες πριν τις καθοριστικές γι αυτούς εξετάσεις για την είσοδο τους σε Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα
  - Δημιουργεί αυξημένους κινδύνους με την καθημερινή μετακίνηση τους
  - Φαλκιδεύει το δικαίωμα επιλογής των μαθητών όχι μονό του σχολικού περιβάλλοντος, αλλά ακόμα για μερικούς και της κατεύθυνσης σπουδών για να αποφύγει την «μετακόμιση».
  - Αδιαφορεί για την αδικαιολόγητη αύξηση του κόστους από τα δρομολόγια των μεταφορικών μέσων.

  Στα Λύκεια αυτά οι πόρτες έχουν κλείσει και οι μαθητές ανήρτησαν πανό με το οποίο γνωστοποιούν την απόφαση τους και δηλώνουν την θέλησή τους να παραμείνουν στα σχολεία μέχρι να δικαιωθούν.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 • Εξετάζουν σενάριο για βύθιση από βόμβα του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

  Εξετάζουν σενάριο για βύθιση από βόμβα του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Παναγιώτης Ευθυμιάδης | Ημερομηνία: 2018-09-19 10:02:15 | Πηγή: News Beast

  Το ενδεχόμενο η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» που προκάλεσε πριν από έναν χρόνο τεράστια ρύπανση στον Σαρωνικό να οφείλεται σε έκρηξη βόμβας ή άλλου μηχανισμού φέρεται ότι εξετάζεται – σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» – σε πόρισμα 300 σελίδων του Εργαστηρίου Ναυπηγικής και Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

  Στο πόρισμα που συντάχθηκε – ύστερα από εισαγγελική παραγγελία – ύστερα από εννιά επιθεωρήσεις του «Αγία Ζώνη ΙΙ» ερευνάται αναλυτικά αν το ρήγμα μήκους περίπου 2-3 μέτρων στα ύφαλα του πλοίου σχετίζεται με πιθανή έκρηξη, αγνώστου μηχανισμού, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

  Τα στοιχεία αυτά φέρεται ότι ανακύπτουν από την ανάλυση της στρέβλωσης και της παραμόρφωσης των μεταλλικών ελασμάτων στον χώρο του ρήγματος και από άλλα ευρήματα.

  Όμως, από την άλλη πλευρά, δεν φαίνεται να έχουν εντοπισθεί ίχνη εκρηκτικού μηχανισμού, πυρίτιδας όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

 • Οι 34 απαντήσεις για τη δράση του ΕΣΠΑ «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα»

  Οι 34 απαντήσεις για τη δράση του ΕΣΠΑ «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα»

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Παναγιώτης Ευθυμιάδης | Ημερομηνία: 2018-09-19 10:02:15 | Πηγή: News Beast

  Εγκρίθηκε το αρχείο των 34 συχνότερων ερωτήσεων - απαντήσεων για τη δράση του ΕΣΠΑ «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» με απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Ευστάθιου Γιαννακίδη.

  Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για την υλοποίηση της δράσης «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα»:

  1. Ποια η ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών στην περίπτωση που η επιχείρηση πριν την ολοκλήρωση του ελέγχου ένταξης διέθετε και μη επιλέξιμους ΚΑΔ;

  Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών λαμβάνεται η ημερομηνία συμμόρφωσης με τους όρους της Πρόσκλησης, δηλαδή η ημερομηνία κατά την οποία η επιχείρηση προέβη σε διαγραφή των εν λόγω ΚΑΔ.

  2. Είναι επιλέξιμο το κόστος ενοικίων, εάν ο εκμισθωτής είναι ταυτόχρονα και εταίρος της δικαιούχου επιχείρησης;

  Δεν είναι επιλέξιμο. Σε περίπτωση που ο εταίρος διαθέτει επιμέρους ποσοστό ιδιοκτησίας επί του ακινήτου, επιλέξιμες είναι οι δαπάνες του ενοικίου μόνο για τα τμήματα των μισθωμάτων που καταβάλλονται σε μη εταίρο της Δικαιούχου Επιχείρησης. Όμως θα πρέπει να ελεγχθεί το εύλογο του μισθώματος αναλογικά με τα μισθώματα της περιοχής.

  3. Είναι επιλέξιμες οι δαπάνες ενοικίου εφόσον η επαγγελματική στέγη η οποία μισθώνεται ανήκει κατά αναλογία σε σύζυγο ή συγγενή (α΄ ή β΄ βαθμού); Για παράδειγμα η επαγγελματική στέγη ανήκει κατά 50% σε συγγενή (α΄ ή β΄ βαθμού) και κατά 50% σε μη συγγενή/σύζυγο;

  Είναι επιλέξιμες οι δαπάνες του ενοικίου μόνο για τα τμήματα των μισθωμάτων που καταβάλλονται σε μη σύζυγο ή συγγενή (α΄ ή β΄ βαθμού). Όμως θα πρέπει να ελεγχθεί το εύλογο του μισθώματος αναλογικά με τα μισθώματα της περιοχής.

  4. Ποια ποσά από τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ θα είναι επιλέξιμα;

  Το σύνολο των λογαριασμών ΔΕΚΟ πλην του ΦΠΑ (στις περιπτώσεις που είναι ανακτήσιμος), προκαταβολής (χρεώνεται στον πρώτο λογαριασμό συνήθως), των τελών σύνδεσης και επανασύνδεσης, τυχόν τόκων υπερημερίας και τυχόν πρόσθετων μη επιλέξιμων δαπανών, όπως για παράδειγμα συνδρομητική τηλεόραση, συνδρομή στον Χρυσό Οδηγό ή αγορά εξοπλισμού (πχ modem/router/κινητό τηλέφωνο).

  5. Ποιο ποσό είναι επιλέξιμο από λογαριασμούς κοινοχρήστων;

  Όλες πλην των δαπανών που αφορούν έξοδα ιδιοκτήτη.

  6. Είναι επιλέξιμη η μεταφορά εκθεμάτων και ποια τα παραδοτέα;

  Το κόστος για τη μεταφορά εκθεμάτων από και προς το χώρο της έκθεσης είναι επιλέξιμο, με την προϋπόθεση να προσκομίζονται τα απαραίτητα έγγραφα μεταφοράς και τιμολόγησης και να τεκμηριώνεται επαρκής διαδρομή ελέγχου για τη μεταφορά και την επιστροφή τους.

  7. Σε περίπτωση συστέγασης σε περίπτερο έκθεσης με άλλη επιχείρηση, η δαπάνη είναι επιλέξιμη;

  Εάν διαπιστωθεί συστέγαση στο χώρο του περιπτέρου με άλλη επιχείρηση, καμία δαπάνη που αφορά στην εν λόγω έκθεση δεν είναι αποδεκτή.

  8. Είναι επιλέξιμος στην κατηγορία των αποσβέσεων εξοπλισμός ο οποίος είναι άνω των 1.500,00 ευρώ ανά τεμάχιο;

  Ναι, αλλά επιλέξιμο είναι μόνο το ποσό που προκύπτει από το ποσοστό απόσβεσης που υπολογίζεται κατ' έτος βάσει των λογιστικών κανόνων, απεικονίζεται στο Μητρώο Παγίων και θα αφορά στη διάρκεια υλοποίησης.

  9. Αποτελούν επιλέξιμες δαπάνες οι αποσβέσεις παγίων στοιχείων τα οποία αποκτήθηκαν πριν από την ημερομηνία συμμόρφωσης του Δικαιούχου με τις τυπικές προϋποθέσεις της Δράσης (ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών);

  Η απόκτηση των παγίων στοιχείων των οποίων αιτείται την απόσβεση ο Δικαιούχος, δεν είναι απαραίτητο να έχει πραγματοποιηθεί εντός της περιόδου για την οποία οι δαπάνες του Ε.Σ. είναι επιλέξιμες. Σε κάθε περίπτωση όμως, η επιλεξιμότητα των αποσβέσεων θα ξεκινά από την ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών (ημερομηνία συμμόρφωσης με τις τυπικές προϋποθέσεις της Δράσης) ενώ θα πρέπει και να συντρέχουν οι προϋποθέσεις που αναφέρονται στο παράρτημα ΙΙΙ της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης.

  10. Οριοθέτηση επιλεξιμότητας κτιριακών δαπανών (εξωτερικά/εσωτερικά κουφώματα) καθώς και των δαπανών που εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή (π.χ. συναγερμός, δομημένη καλωδίωση κ.τ.λ.).

  Επιτρέπονται κατασκευές, διαμορφώσεις, επεκτάσεις, διαρρυθμίσεις του εσωτερικού χώρου. Επιπλέον, επιτρέπονται διαμορφώσεις των βοηθητικών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου οι οποίες στοχεύουν στη διευκόλυνση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ. Επιλέξιμο είναι το σύνολο των ανωτέρω δαπανών που αφορούν εργασίες μικρής έκτασης, δε θίγουν το φέροντα οργανισμό του κτιρίου και για την υλοποίηση των οποίων δεν απαιτείται άδεια δόμησης. Η δαπάνη για τη διαμόρφωση εσωτερικού χώρου μικρής κλίμακας δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολο το ποσό των 5.000,00 Euro, όπως αναφέρεται στην αναλυτική πρόσκληση της δράσης.

  11. Θα επιδοτείται η δαπάνη των ασφαλιστικών εισφορών του δικαιούχου για το χρονικό διάστημα που αφορά στην υλοποίηση της επένδυσης στο σύνολό τους, αν εμπεριέχουν και ποσά προηγούμενων οφειλών;

  Ο δικαιούχος θα πρέπει να τεκμηριώνει ότι τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών που αιτείται για το επιλέξιμο χρονικό διάστημα δεν αφορούν σε προηγούμενες οφειλές (π.χ. με την προσκόμιση ρύθμισης). Σε κάθε περίπτωση, τα κόστη που αφορούν σε μη έγκαιρη εξόφληση των οφειλών (τόκοι υπερημερίας και αντίστοιχες προσαυξήσεις) δε θεωρούνται επιλέξιμα.

  12. Μπορεί μια επιχείρηση να επιχορηγηθεί για το μισθολογικό κόστος ενός εργαζομένου, ο οποίος, όμως, θα εργάζεται παράλληλα και σε άλλη επιχείρηση; Για παράδειγμα, μπορεί να επιχορηγηθεί ένας εργαζόμενος για μερική απασχόληση στη δικαιούχο επιχείρηση, εάν παράλληλα παρέχει τις υπηρεσίες του και στο πλαίσιο διαφορετικής σύμβασης μερικής απασχόλησης σε άλλη επιχείρηση;

  Ναι, μπορεί να επιχορηγηθεί, καθώς δεν υπάρχει σχετικός περιορισμός από την πρόσκληση. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι δεν υπάρχει αλληλοεπικάλυψη του χρόνου απασχόλησης μεταξύ των δύο επιχειρήσεων, καθώς και ότι υφίσταται διακριτότητα των δαπανών μισθολογικού κόστους.

  13. Για να θεωρούνται επιλέξιμες οι δαπάνες προετοιμασίας, υποβολής, κατοχύρωσης ή ανανέωσης για αναγνωρισμένο τίτλο βιομηχανικής ή διανοητικής ιδιοκτησίας, είναι απαραίτητη η προσκόμιση του τίτλου;

  Ναι, κρίνεται απαραίτητη η προσκόμιση τίτλου βιομηχανικής ή διανοητικής ιδιοκτησίας το αργότερο έως την τελική επαλήθευση. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα προσκόμισης του τίτλου βιομηχανικής ή διανοητικής ιδιοκτησίας σε ενδιάμεση αίτηση επαλήθευσης θα πρέπει κατ' ελάχιστο να προσκομισθεί αποδεικτικό κατάθεσης αίτησης κατοχύρωσης ή ανανέωσης τίτλου βιομηχανικής ή διανοητικής ιδιοκτησίας.

  14. Γίνεται αποδεκτή η συναλλαγή - πληρωμή δαπάνης σε περίπτωση κατάθεσης μετρητών στον τραπεζικό λογαριασμό του προμηθευτή από τρίτο πρόσωπο;

  Είναι αποδεκτή αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να προσκομίζεται υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου/ νομίμου εκπροσώπου ότι το τρίτο πρόσωπο ενήργησε για λογαριασμό της επιχείρησης, αντλώντας τα χρήματα από τα ταμειακά της διαθέσιμα και ότι δεν σχετίζεται οικονομικά/εμπορικά με τον προμηθευτή της.

  15. Ποιες δαπάνες είναι επιλέξιμες σε περίπτωση που στην αρχική έδρα/τόπο υλοποίησης δεν έχει καταστεί εφικτή η έκδοση άδειας λειτουργίας της επιχείρησης και ο δικαιούχος έχει μετεγκατασταθεί σε χώρο όπου τελικά εκδόθηκε άδεια λειτουργίας;

  Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες που έχουν υλοποιηθεί στην αρχική έδρα πλην ενοικίων, ΔΕΚΟ, κοινοχρήστων και κτιριακών δαπανών. Θα πρέπει όμως να διερευνηθεί η βασιμότητα των ισχυρισμών του δικαιούχου περί μη δυνατότητας έκδοσης της άδειας λειτουργίας.

  16. Σε περίπτωση που η δικαιούχος επιχείρηση διαθέτει ιστοσελίδα συμβατή με τις προδιαγραφές που αφορούν σε προσβασιμότητα ΑμεΑ, θα απαιτείται και επιπροσθέτως φυσική προσβασιμότητα για ΑμεΑ;

  Σε περίπτωση που η Δικαιούχος επιχείρηση αιτείται δαπάνες μόνο για τη δημιουργία ιστοσελίδας, χωρίς να αιτείται παράλληλα στο πλαίσιο υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου και κτιριακές δαπάνες, τότε θα πρέπει η ιστοσελίδα να είναι συμβατή με τις προδιαγραφές που αφορούν σε προσβασιμότητα από ΑΜΕΑ, χωρίς να εξετάζεται η φυσική προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ. Σε περίπτωση που η Δικαιούχος επιχείρηση αιτείται δαπάνες για τη δημιουργία ιστοσελίδας, αλλά και κτιριακές δαπάνες, τότε θα εξετάζεται τόσο η ηλεκτρονική, όσο και η φυσική προσβασιμότητα από ΑΜΕΑ.

  17. Μπορεί μία δαπάνη να εξοφληθεί με δόσεις μέσω χρήσης πιστωτικής κάρτας στο όνομα του Δικαιούχου (Ατομικού Επιχειρηματία ή Εταιρείας);

  Μία δαπάνη δύναται να εξοφληθεί με δόσεις μέσω χρήσης πιστωτικής κάρτας. Ειδικότερα ως προς τους τρόπους εξόφλησης αναφέρονται στην αναλυτική πρόσκληση της δράσης

  18. Ποια η ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών στην περίπτωση που η επιχείρηση πριν την ολοκλήρωση του ελέγχου ένταξης μεταφέρθηκε σε έναν αυτοτελή/αυτόνομο επαγγελματικό χώρο επειδή συστεγαζόταν ή επειδή η έδρα της επιχείρησης ήταν η κατοικία του επενδυτή (κύρια ή δευτερεύουσα);

  Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών λαμβάνεται η ημερομηνία συμμόρφωσης με τους όρους της Πρόσκλησης, δηλαδή η ημερομηνία κατά την οποία η επιχείρηση μεταφέρθηκε σε έναν αυτοτελή/αυτόνομο επαγγελματικό χώρο.

  19. Ποια η ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών στην περίπτωση που υπάρχει εισόδημα από μισθωτή εργασία μετά την ημερομηνία υποβολής του επενδυτικού σχεδίου και μέχρι την καταληκτική ημερομηνία συμμόρφωσης κατά το στάδιο εξέτασης φυσικού φακέλου;

  Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών λαμβάνεται η ημερομηνία συμμόρφωσης με τις τυπικές προϋποθέσεις συμμετοχής της Πρόσκλησης, δηλαδή η ημερομηνία διακοπής της μισθωτής εργασίας.

  20. Αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη η απόσβεση κτιριακών δαπανών;

  Οι αποσβέσεις των κτιριακών δαπανών μπορούν να επιδοτηθούν στο πλαίσιο της κατηγορίας δαπάνης αλλά μόνο για τις δαπάνες που χαρακτηρίζονται επιλέξιμες στην κατηγορία δαπάνης 5. Επίσης, σημειώνεται ότι εμπίπτουν στον ποσοτικό περιορισμό των 5.000Euro. Επισημαίνεται ότι ο ποσοτικός περιορισμός των 5.000Euro λειτουργεί αθροιστικά για τις κτιριακές δαπάνες των κατηγοριών 4 και 5.

  21. Σε ποιες περιπτώσεις αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη ο ΦΠΑ;

  Ο ΦΠΑ αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη εφόσον είναι εν τοις πράγμασι μη ανακτήσιμος, δηλαδή ο δικαιούχος δεν έχει δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ σύμφωνα με τις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις.

  22. Αποτελεί επιλέξιμη ενέργεια η εγκατάσταση επιχείρησης σε co-working space;

  Υπό ποιες προϋποθέσεις, και τι είδους δαπάνες μπορούν να πιστοποιηθούν κατά την υλοποίηση του επιχειρηματικό σχεδίου.

  Η μίσθωση χώρων σε co-working spaces είναι επιλέξιμη ενέργεια και τα μισθωμένα γραφεία θεωρούνται ισοδύναμα ανεξάρτητων επαγγελματικών χώρων, εφόσον:

  ο χώρος ενδείκνυται για την άσκηση της δραστηριότητας της επιχείρησης από τα συμφωνητικά μίσθωσης προκύπτει μίσθωση διακριτού χώρου  ο εν λόγω χώρος αποτελεί τη φορολογική έδρα της επιχείρησης Σε κάθε περίπτωση, επιλέξιμες θα είναι οι δαπάνες παγίων που μπορούν να εγκατασταθούν στο διακριτό χώρο των μισθωμένων γραφείων και θα εξυπηρετούν αποκλειστικά τις ανάγκες της επιχορηγούμενης επιχείρησης. Δεν είναι επιλέξιμες δαπάνες, οι οποίες αφορούν σε πάγια που θα χρησιμοποιούνται σε κοινόχρηστους χώρους του co-working space ή θα καλύπτουν ανάγκες που ήδη παρέχονται (και τιμολογούνται) από την εν λόγω δομή. Τυπικές προϋποθέσεις

  1. Επιτρέπεται η συμμετοχή του δικαιούχου σε Κοινοπραξία;

  Η συμμετοχή σε Κοινοπραξία δεν επιτρέπεται, καθώς σε αυτή την περίπτωση ο δικαιούχος δεν πληροί την τυπική προϋπόθεση της Πρόσκλησης περί μη συμμετοχής σε άλλες επιχειρήσεις.

  2. Επιτρέπεται ένας δικαιούχος κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου να αμειφθεί μέσω τίτλου κτήσης (πρώην απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης);

  Όχι, δεν επιτρέπεται, καθώς ο δικαιούχος δεν μπορεί να έχει κάνει έναρξη επαγγέλματος για άλλη αιτία και να αμείβεται με τίτλο κτήσης από άλλη.

  3. Σε περίπτωση συστέγασης επιχειρήσεων θα δίνεται η δυνατότητα μέσω αιτήματος τροποποίησης, η μεταφορά σε νέο τόπο και η έναρξη επιλεξιμότητας δαπανών να ξεκινά από την μετεγκατάσταση και μετά;

  Στην περίπτωση που διαπιστωθεί συστέγαση επιχειρήσεων θα ανακαλείται η απόφαση ένταξης του επιχειρηματικού σχεδίου.

  Αιτήματα επαλήθευσης δαπανών - Δικαιολογητικά πιστοποίησης

  1. Στα ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών αναφέρεται συνήθως το ελάχιστο ποσό καταβολής για την περίοδο αναφοράς, ενώ σε επόμενο χρόνο δύναται να προκύψει συμπληρωματικό ποσό οφειλής για την ίδια περίοδο. Ποιο ποσό πιστοποιείται και σε ποια χρονική στιγμή;

  Διευκρινίζεται ότι οι ασφαλιστικές εισφορές που δύναται να πιστοποιηθούν θα πρέπει να είναι βεβαιωμένες και εκκαθαρισμένες, με βάση τα καθαρά φορολογητέα αποτελέσματα του προηγούμενου φορολογικού έτους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν. 4387/2016, όπως ισχύει. Σε περίπτωση που σε ενδιάμεσο αίτημα επαλήθευσης δαπανών, περιλαμβάνονται ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες δεν έχουν εκκαθαριστεί με βάση τα καθαρά φορολογητέα αποτελέσματα του προηγούμενου φορολογικού έτους, αυτές θα πιστοποιούνται μέχρι του ελάχιστου ποσού ασφαλιστικών εισφορών, όπως αυτό καθορίζεται ανά κατηγορία ασφαλισμένων σύμφωνα με το Ν. 4387/2016, όπως ισχύει. Σε κάθε περίπτωση στο τελικό αίτημα επαλήθευσης δαπανών, θα πρέπει να περιλαμβάνονται μόνο οριστικώς βεβαιωμένες και εκκαθαρισμένες ασφαλιστικές εισφορές με βάση τα καθαρά φορολογητέα αποτελέσματα του εκάστοτε προηγούμενου φορολογικού έτους. Διαφορετικά, αυτές θα πιστοποιούνται μέχρι του ελάχιστου ποσού ασφαλιστικών εισφορών, όπως αυτό καθορίζεται ανά κατηγορία ασφαλισμένων σύμφωνα με το Ν. 4387/2016, όπως ισχύει.

  2. Σύμφωνα με την Πρόσκληση, «Το αίτημα Τελικής Επαλήθευσης δαπανών, υποβάλλεται στην ΕΥΔ ΕΠΑΝΕΚ/στον ΕΦ έως και εξήντα (60) ημερολογιακές ημέρες μετά την ημερομηνία ολοκλήρωσης του επιχειρηματικού σχεδίου». Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήματος τελικής επαλήθευσης;

  Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήματος τελικής επαλήθευσης δαπανών είναι κατά μέγιστο εξήντα (60) ημερολογιακές ημέρες μετά την ημερομηνία λήξης του επιχειρηματικού σχεδίου όπως αποτυπώνεται στο τεχνικό παράρτημα, ήτοι είκοσι τέσσερις μήνες από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης, συμπεριλαμβανομένων και τυχόν παρατάσεων που έχουν δοθεί ανά Πράξη ή οριζόντια.

   Ζητήματα τροποποιήσεων

  1. Κατά τη διάρκεια υλοποίησης, μπορεί να υποβληθεί αίτημα τροποποίησης για προσθήκη επιλέξιμου/ων Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ) του επιχειρηματικού σχεδίου εφόσον είναι συναφής/είς με το επενδυτικό σχέδιο ή/και αφορά επέκταση της δραστηριότητας της επιχείρησης;

  Ναι. Επιτρέπεται η προσθήκη επιλέξιμου ΚΑΔ κατά τη διάρκεια υλοποίησης, εφόσον είναι συναφής/είς ή/και τεκμηριώνεται η ανάγκη προσθήκης του/τους λόγω επέκτασης δραστηριότητας, μέσω αιτήματος τροποποίησης φυσικού και οικονομικού αντικειμένου (ΦΟΑ).

  2. Μπορεί να υποβληθεί αίτημα τροποποίησης έδρας/τόπου εγκατάστασης, όταν έχουν πιστοποιηθεί σε ενδιάμεσο έλεγχο κτιριακές δαπάνες;

  Επιτρέπεται, εφόσον τηρούνται οι όροι και προϋποθέσεις της Πρόσκλησης (εντός της περιφέρειας υλοποίησης, όχι στην οικία του ή σε συστέγαση), με περικοπή των ήδη πιστοποιημένων κτιριακών δαπανών στην παλιά έδρα.

  Ζητήματα τήρησης μακροχρόνιων υποχρεώσεων

  1. Μετά την ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου και στο πλαίσιο τήρησης των μακροχρόνιων υποχρεώσεων μπορεί η έδρα της επιχείρησης ή/και ο τόπος υλοποίησης της επένδυσης να μεταφερθεί στην κατοικία του δικαιούχου;

  Δεν επιτρέπεται η μεταφορά της έδρας της επιχείρησης η/και του τόπου υλοποίησης της επένδυσης στην κατοικία του δικαιούχου κατά το διάστημα υποχρέωσης τήρησης μακροχρόνιων υποχρεώσεων.

  2. Μια επιχείρηση έχει υποβάλει πρόταση στην οποία αιτείται δαπάνες που ανήκουν στην Κατηγορία Δαπάνης. Αν τελικά δεν υλοποιήσει ή αν τελικά δεν πιστοποιηθούν δαπάνες της συγκεκριμένης κατηγορίας, η επιχείρηση απαλλάσσεται από τη δέσμευση των μακροχρόνιων υποχρεώσεων;

  Σε περίπτωση μη υλοποίησης/πιστοποίησης δαπανών δεν υπάρχει υποχρέωση τήρησης των μακροχρόνιων υποχρεώσεων εφόσον πληρούνται οι λοιποί όροι της πρόσκλησης.

  3. Μετά την ολοκλήρωση του έργου/πράξης δύναται η επιχορηγηθείσα νέα θέση εργασίας (ΝΘΕ) να αντικατασταθεί από σύζυγο ή συγγενή έως και 2ου βαθμού του δικαιούχου;

  Ναι, καθώς δεν υπάρχει τέτοιου είδους περιορισμός στην πρόσκληση.

  4. Μετά την ολοκλήρωση του έργου/πράξης θα ελέγχεται η διατήρηση της ΝΘΕ;

  Δεν υπάρχει υποχρέωση διατήρησης της ΝΘΕ από την πρόσκληση.

  Ζητήματα προκαταβολών

  1. Γίνονται αποδεκτές εγγυητικές επιστολές από το Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων ΤΜΕΔΕ για τη λήψη προκαταβολής;

  Ναι, γίνονται αποδεκτές.

 • Ολονύχτια επιχείρηση για τον εντοπισμό τραυματία στο Άγιο Όρος

  Ολονύχτια επιχείρηση για τον εντοπισμό τραυματία στο Άγιο Όρος

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Μαργαρίτα Τσαγκαράκη | Ημερομηνία: 2018-09-19 09:38:46 | Πηγή: News Beast

  Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των αρχών, οι οποίες ξεκίνησαν χθες το βράδυ, για την προσέγγιση ατόμου που έχει τραυματιστεί σε απομονωμένη περιοχή του Αγίου Όρους.

  Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

  Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπό, ο οποίος πεζοπορούσε από τη μονή Σίμωνος Πέτρας προς τη μονή Γρηγορίου.

  Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας κάλεσε μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού βοήθειας τις αρχές, λέγοντας ότι έχει χτυπήσει το πόδι του και δεν μπορεί να συνεχίσει την πορεία του.

  Άμεσα κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έσπευσαν προκειμένου να επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τον άνδρα τόσο μέσω ξηράς όσο και μέσω θαλάσσης, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν τα έχουν καταφέρει.

  Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή τα μονοπάτια είναι πολλά, με αποτέλεσμα ο εντοπισμός του τραυματία να είναι ιδιαίτερα δύσκολος μέσα στη νύχτα, ωστόσο οι αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία μαζί του και συνεχίζουν τις προσπάθειες.

 • Ηλεία: Αίθριος καιρός - Στους 29οC ο υδράργυρος

  Ηλεία: Αίθριος καιρός - Στους 29οC ο υδράργυρος

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-09-19 09:24:11 | Πηγή: Ηλεία Live

  Αίθριος καιρος προβλέπεται για σήμερα Τετάρτη στην Ηλεία. Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 28-29οC. Προς το μεσημέρι αναμένεται να αναπτυχθούν τοπικά αραιές νεφώσεις.

  Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

  Στην υπόλοιπη Ελλάδα

  Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη και αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018. Παράλληλα, ενισχυμένοι θα πνέουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.

  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 17 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 22 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη), 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

  Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Ιόνιο και τον Πατραϊκό Κόλπο μέτριοι 5 μποφόρ.

  Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

  Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

 • Επεισόδια στις πορείες για τον Φύσσα - Τραυματίστηκε σοβαρά 19χρονη στο Αγρίνιο

  Επεισόδια στις πορείες για τον Φύσσα - Τραυματίστηκε σοβαρά 19χρονη στο Αγρίνιο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-09-19 09:24:11 | Πηγή: Ηλεία Live

  Αδιευκρίνιστο πώς υπέστη κατάγματα σπλαγχικού κρανίου η 19χρονη - Στον Πειραιά τα επεισόδια σημειώθηκαν κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής - Στη Θεσσαλονίκη κουκουλοφόροι έσπασαν μάρμαρα και επιτέθηκαν εναντίον των ΜΑΤ μπροστά από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

  Από επεισόδια σημαδεύτηκαν το απόγευμα της Πέμπτης οι συγκεντρώσεις μνήμης για τον Παύλο Φύσσα σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Αγρίνιο. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Αγρίνιο τραυματίστηκε σοβαρά μια 19χρονη, η οποία, σύμφωνα με το νοσοκομείο Αγρινίου, φέρει πολλαπλά τραύματα-κατάγματα σπλαχνικού κρανίου. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, σήμερα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αν και η ζωή της δεν κινδυνεύει. >Αδιευκρίνιστες, ωστόσο, παραμένουν οι συνθήκες του τραυματισμού της καθώς ,σύμφωνα με το agriniopress, η κοπέλα δεν συμμετείχε στην πορεία αλλά καθόταν σε ένα παγκάκι. Μέχρι στιγμής δύο είναι οι πιθανότερες εκδοχές για τον τραυματισμό της: ή να δέχθηκε κάποια πέτρα ή να τραυματίστηκε από φωτοβολίδα ευθείας βολής.&

  Στον Πειραιά τα επεισόδια ξέσπασαν όταν η πορεία για τον Παύλο Φύσσα κατέληξε κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

  Στήθηκαν οδοφράγματα, ενώ αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιές σε κάδους και πέταξαν μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις.Δείτε τα επεισόδια στον Πειραιά:

  ep-peir03 ep-peir04 ep-peir06 ep-peir07 ep-peir08 ep-peir02

   

  ep-thes02

   

  ep-peir01


  Επεισόδια όμως ξέσπασαν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο άγαλμα Βενιζέλου, στην Εγνατία, εκεί όπου κατέληξε η πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Τότε, άρχισε η ρίψη αντικειμένων και βομβών μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παρατεταγμένες κοντά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

  epeisodia01 Thestival.gr Επεισόδια Φυσσας Thestival.gr Επεισόδια άγαλμα Βενιζέλου Thestival.gr επεισόδια Φύσσας (1) ep-thes05 ep-thes04 ep-thes03 thes001 thes002 thes003

  Στην Πάτρα τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν μια ομάδα διαδηλωτών αποκόπηκε από την πορεία μνήμης για τον Φύσσα και πέταξε βόμβες μολότοφ ενώ έβαλε και φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στην οδό Κορίνθου, μεταξύ Ερμού και Πλατείας Γεωργίου.

 • Οκτώβριος: Ο μήνας της Δυτικής Ελλάδας - Τι σχεδιάζει η Κυβέρνηση για να αλλάξει το κλίμα

  Οκτώβριος: Ο μήνας της Δυτικής Ελλάδας - Τι σχεδιάζει η Κυβέρνηση για να αλλάξει το κλίμα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-09-19 09:24:11 | Πηγή: Ηλεία Live

  Να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις εκκρεμότητες με τα έργα που...λιμνάζουν στην περιοχή θέλει η Κυβέρνηση. Οι εντολές που έχουν δοθεί είναι ξεκάθαρες, καθώς μπαίνοντας στο "εκλογικό έτος" (είτε οι εκλογές γίνουν μαζί με τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές τον Μάϊο, είτε αργότερα) το Μαξίμου δεν θέλει να υπάρχουν ...βαρίδια που θα ανατρέψουν τον όποιο πολιτικό σχεδιασμό. Γιατί τόσο η Αχαϊα, όσο και η Ηλεία αποτελούν νομούς με ιδιαίτερη βαρύτητα για τον ΣΥΡΙΖΑ. 

  Η Αχαϊα το πάλαι ποτέ "κάστρο του ΠΑΣΟΚ" , άλλαξε σημαία και από το 2015 είναι ροζ!

  Το "κάστρο του ΣΥΡΙΖΑ"

  Το ποσοστό του 41,37% , στις εθνικές εκλογές, τον Σεπτέμβριο 2015 (43,07% τον Ιανουάριο 2015) είναι απο τα μεγαλύτερα ποσοστά του κόμματος πανελλαδικά και σχεδόν διπλάσιο της επίδοσης της ΝΔ , που έλαβε μόλις 22,37% στην Αχαϊα.

  Αντιστοίχως και η Ηλεία με 37,31% και τρεις βουλευτές (επι συνόλου 5 στο νομό) αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως το κλειδί, για να ξεκλειδώσει τον γρίφο των επόμενων εθνικών εκλογών.

  Φυσικά οι δημοσκοπήσεις μόνο ευφορία δεν δημιουργούν στα στελέχη, αλλά γνωρίζουν πολύ καλά πως αν δεν ανταποκριθούν έστω στο "παρά πέντε" στις δεσμεύσεις, προς τους πολίτες, θα τους  γυρίσουν την πλάτη και τότε το ποτήρι των εκλογών θα είναι υπερβολικά πικρό.

  Η αναφορά του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ για το "γεφύρι της Πάτρας", την Πατρών- Πύργου και η υπόσχεση πως εντός του τρέχοντος έτους θα ξεκινήσει ο νέος αυτοκινητόδρομος δεν είναι διόλου τυχαία. Οπως τυχαία δε είναι και η διαρροή της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στα μέσα Φθινοπώρου στη Δυτική Ελλάδα.

   Αλλωστε η επιτύχυνση των διαδικασιών απο πλευράς του υπουργείου Υποδομών δεν μπορεί να μεταφραστεί, παρά ως απόφαση να κερδιθεί ο χαμένος χρόνος.

  "Οτι δεν έγινε όλους τους προηγούμενους μήνες να διορθωθεί τώρα". Με αυτό το σύνθημα προχωρά ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης και η επιλογή του Πρωθυπουργού να τον διατηρήσει στην θέση του ήταν αποτέλεσμα να μην χαθούν και άλλοι πολύτιμοι μήνες.

  Ο μήνας της Δυτικής Ελλάδας

  Εντός του Οκτωβρίου ο υπουργός Υποδομών έχει προγραμματίσει σύσκεψη για τη διέλευση του τρένου από την Πάτρα. Σύσκεψη για τον φορέα διαχείρισης του φράγματος  Πείρου- Παραπείρου. Και τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου "ο μήνας της Δυτικής Ελλάδας" θα κλείσει με νέα σύσκεψη για την Πατρών-Πύργου.

  Για όλα τα θέματα οι αποφάσεις έχουν ληφθεί, απλά η Κυβέρνηση αναζητά την καλύτερη δυνατή επικοινωνιακή στρατηγική για να δημιουργήσει ευοίωνες εκλογικές προοπτικές.  

  Ο χρόνος θα δείξει εάν ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ για την περιοχή ήταν ορθός, ή έμεινε στα χαρτιά...

 • "Βράζουν" τα νησιά για το μεταναστευτικό: Στη Σάμο συγκεντρώνουν υπογραφές για να κλείσει το κέντρο υποδοχής στο Βαθύ

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-09-19 09:24:11 | Πηγή: Ηλεία Live

  «Τρία χρόνια μετά, η αποσυμφόρηση του ΚΥΤ εξακολουθεί και είναι εξαγγελία χωρίς αντίκρισμα» δηλώνει ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Αγγελόπουλος

  Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους μετανάστες στα κέντρα υποδοχής που αρχικά είχαν σχεδιαστεί για να φιλοξενούν πολύ λιγότερους ανθρώπους.

  Στη Σάμο συγκεντρώνουν υπογραφές από την Τρίτη προκειμένου να κλείσει το κέντρο υποδοχής στο Βαθύ στο οποίο βρίσκονται 4.000 αιτούντες άσυλο ενώ οι εγκαταστάσεις του είναι για 650 άτομα.

  >Στο κείμενο που υπογράφει ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Αγγελόπουλος τονίζει ότι «τρία χρόνια μετά, η αποσυμφόρηση του ΚΥΤ εξακολουθεί και είναι εξαγγελία χωρίς αντίκρισμα. Η τελευταία από αυτές, από τον κ. Βίτσα, πριν από ελάχιστους μήνες, αναφερόταν σε λύση σε αυτό το διαρκές αιτούμενο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Όμως, ο Σεπτέμβριος έφτασε και οι “φιλοξενούμενοι’’ στο ΚΥΤ πόλεως Σάμου έχουν, εν τω μεταξύ αυξηθεί αντί να μειωθούν! Τρία χρόνια μετά, ενώ οι Δήμοι είναι οι μοναδικοί φορείς που δεν έχουν την παραμικρή ουσιαστική αρμοδιότητα στη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού και υπό τη βαριά σκιά της πρόσφατης αποκάλυψης για τον περίεργο ρόλο που παίζουν κάποιες ανεξέλεγκτες ΜΚΟ στο όλο θέμα, η κατάσταση έχει γίνει ασφυκτική και το ποτήρι έχει ξεχειλίσει».

  Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος τόνισε ότι το νησί δεν μπορεί να αντέξει άλλο το βάρος με τους χιλιάδες μετανάστες. Όπως είπε «η κατάσταση δεν θυμίζει Μόρια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ένα μείζον πρόβλημα που ταλανίζει το νησί που δοκιμάζεται όταν περιμένει την αποσυμφόρηση.

  «Έχουμε γραπτή δέσμευση ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα φύγουν όλοι όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας» πρόσθεσε ο κ. Αγγελόπουλος, ο οποίος υπογράφει το ψήφισμα που καλούνται να υπογράψουν οι κάτοικοι του νησιού προκειμένου το ΚΥΤ στο Βαθύ να αποσυμφορηθεί και στη συνέχεια να κλείσει.

  Αυτό που ζητάει η Σάμος, είπε ο κ. Αγγελόπουλος, είναι «να υπάρχει ένα κέντρο καταγραφής όπως συμβαίνει και αλλού και αυτό να έχει τη διάρκεια υποστήριξης ανθρώπων για ένα περιορισμένο διάστημα 7-10 ημερών». Όπως κατήγγειλε ορισμένοι μετανάστες «μπορεί να κάτσουν μέχρι και ένα χρόνο στη Σάμο».

  Την ιδιά ώρα πολύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη Μόρια με τον υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρη Βίτσα να δηλώνει για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες ότι «η κατάσταση είναι οριακή». «Από 1η Ιουνίου είχαμε κοντά στις 11.000 αφίξεις. Το ίδιο διάστημα πήραμε 6.200 ανθρώπους από τα νησιά. Αρα στη Μυτιλήνη η κατάσταση είναι οριακή. Πάνω από το 70% από όσους βρίσκονται στη Μόρια έφτασαν την καλοκαιρινή περίοδο» δήλωσε στο ραδιόφωνο news247.

  Εντωμεταξύ σήμερα συνάντηση θα έχει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας με τον ευρωπαίο επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο λίγο πριν να μεταβεί στην Αυστρία όπου θα διεξαχθεί άτυπη σύνοδο κορυφής στην οποία θα συζητηθούν οι εξελίξεις
  για το μεταναστευτικό στην Ευρώπη.

  Το ψήφισμα που καλούνται να υπογράψουν οι κάτοικοι της Σάμου έχει ως εξής:

  Σαμιώτισσες και Σαμιώτες,

  Τρία χρόνια μετά, η αποσυμφόρηση του ΚΥΤ εξακολουθεί και είναι εξαγγελία χωρίς αντίκρισμα. Η τελευταία από αυτές, από τον κ. Βίτσα, πριν από ελάχιστους μήνες, αναφερόταν σε λύση σε αυτό το διαρκές αιτούμενο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Όμως, ο Σεπτέμβριος έφτασε και οι “φιλοξενούμενοι’’ στο ΚΥΤ πόλεως Σάμου έχουν, εν τω μεταξύ αυξηθεί αντί να μειωθούν!

  Τρία χρόνια μετά, τα προβλήματα με τη στελέχωση των υπηρεσιών εξέτασης και παροχής ή όχι ασύλου και οι αναπόφευκτες, τεράστιες καθυστερήσεις που επιφέρει, παραμένουν.

  Τρία χρόνια μετά, ενώ οι Δήμοι είναι οι μοναδικοί φορείς που δεν έχουν την παραμικρή ουσιαστική αρμοδιότητα στη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού και υπό τη βαριά σκιά της πρόσφατης αποκάλυψης για τον περίεργο ρόλο που παίζουν κάποιες ανεξέλεγκτες ΜΚΟ στο όλο θέμα, η κατάσταση έχει γίνει ασφυκτική και το ποτήρι έχει ξεχειλίσει.

  Η δε πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, δεν εξασφαλίζουν στο ελάχιστο το ζητούμενο της τοπικής κοινωνίας που είναι η αποκατάσταση της κανονικότητας και της ασφάλειας.

  Ως Δήμος Σάμου, είναι θεμελιώδης υποχρέωσή μας να προασπίζουμε τα συμφέροντα του τόπου μας και των πολιτών του, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο . Για το σκοπό αυτό, για μία ακόμη φορά ζητούμε από το νέο Υπουργό Εσωτερικών, αλλά και από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να ενεργήσουν άμεσα έτσι ώστε:

  Να αποσυμφορηθεί άμεσα το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Βαθέος, σύμφωνα και με την πολύ πρόσφατη, γραπτή και επίσημη δέσμευση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, που αφορούσε όχι μόνο τη Σάμο, αλλά και τα υπόλοιπα νησιά του Β. και Ν. Αιγαίου στα οποία δημιουργήθηκαν ‘’hot-spots’’ με αποκλειστική πρωτοβουλία, ευθύνη και αρμοδιότητα της Κυβέρνησης.

  Να κλείσει η υπάρχουσα δομή και να παραχωρηθεί ως χώρος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οποιαδήποτε δομή θα πρέπει να λειτουργεί αποκλειστικά και μόνον ως Κέντρο Καταγραφής (registration) - με μέγιστο χρόνο παραμονής για τους πρόσφυγες/μετανάστες τις 7 ημέρες- και οπωσδήποτε, να βρίσκεται εκτός οικιστικού ιστού.
  Στην προσπάθειά μας αυτή, ζητούμε την αρωγή και την ενεργό συμμετοχή και των πολιτών της Σάμου

  Σαμιώτισσες και Σαμιώτες, σας καλούμε όλες και όλους να υπογράψετε το παρόν ψήφισμα.

  Ενώστε τη φωνή σας με τη δική μας. Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να καταφέρουμε να δοθεί, επιτέλους, ουσιαστική και πραγματική λύση σ’ ένα πρόβλημα για το οποίο δεν έχουμε ευθύνη, αλλά με τρόπο άδικο, έχουμε υποστεί και εξακολουθούμε να υποφέρουμε από όλες τις συνέπειές του.

  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΜΟΥ

  ΜΙΧΑΛΗΣ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

   

 • Φάουλ; Όχι, είναι η ιδεολογία τους, ηλίθιε . . .

  Φάουλ; Όχι, είναι η ιδεολογία τους, ηλίθιε . . .

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-09-19 09:24:11 | Πηγή: Ηλεία Live

  Τον τελευταίο καιρό, κεντρικά στελέχη της ΝΔ - και από κοντά του ΠΑΣΟΚ - προβαίνουν σε δηλώσεις που προκαλούν τα δημοκρατικά αισθήματα του ελληνικού λαού, στην προσπάθεια τους να αποδομήσουν με κάθε αθέμιτο τρόπο την πολιτική της κυβέρνησης.

  Ακροδεξιά
  Πολλές φορές μάλιστα, υπερβαίνουν και τα ελάχιστα όρια με αήθεις θέσεις. Στις αρχές του Σεπτέμβρη, σε άρθρο μου με τον τίτλο «Μα πού πήγαν όλοι οι φιλελεύθεροι της ΝΔ; », είχα σχολιάσει την αφωνία ήπιων στελεχών της ΝΔ, αναρωτώμενος γιατί δεν παίρνουν θέση σε μείζονα θέματα που πλήττουν τα θεμέλια της δημοκρατίας, όπως τη δήλωση Μ. Βορίδη ότι «ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές»!!!

  Εξωραϊσμός και του Πινοσέτ
  Ο Κ. Καραγκούνης, που έχει χρηματίσει Υφυπουργός Δικαιοσύνης στη κυβέρνηση Σαμαρά, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ επί Μητσοτάκη, υποστήριξε ότι η πρόταση της παράταξης είναι η «γνωστή και παγκοσμίως επιτυχημένη πρόταση Πινοσέτ». Με άλλα λόγια, ο Καραγκούνης υποστήριξε τη θέση της ΝΔ υπέρ του κεφαλαιοποιητικού συνταξιοδοτικού συστήματος που οδηγεί σε εξαθλίωση τους συνταξιούχους, υπέρ αυτών που έχουν και κατέχουν, για να σχηματίζουν τον περίφημο νεοφιλελεύθερο «κουμπαρά» του Μ. Φρίντμαν. Ο Καραγκούνης όμως δεν κρύφτηκε, όπως το κόμμα του, και αποκάλυψε τις μύχιες σκέψεις του με την αναφορά στον δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέτ, που με δολοφονίες, αίμα και πόνο εφάρμοσε τέτοιες «μεταρρυθμίσεις». Η διγλωσία της ηγεσίας της ΝΔ είναι σημειολογικά προφανής, στέλνοντας και εδώ τη θερμή ακροδεξιά ματιά της.

  Στον Νόμο Κατσέλη η ΝΔ
  Αυτή τη φορά δεν έκανε ακροδεξιές δηλώσεις ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης, αλλά σε άλλο πεδίο, επίσης προκλητικό για τον λαϊκό κόσμο που στενάζει κινδυνεύοντας να χάσει περιουσιακά του στοιχεία, λόγω τραπεζικών δανείων. Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε κούρεμα και υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη(!) των δανείων της ΝΔ!!! Να γελάσει ή να κλάψει κανείς με την προκλητικότητα και το απύθμενο θράσος του αντιπροέδρου της ΝΔ; Μάλλον πρέπει να εξεγερθεί…Σημειώνω ότι η πρόταση Γεωργιάδη έγινε μια βδομάδα πριν την κλήση των οικονομικών Εισαγγελέων, οι οποίοι κάλεσαν τραπεζικά και κομματικά στελέχη ως ύποπτα για κακούργημα αναφορικά με τα «επισφαλή δάνεια» που έλαβαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Από τα 246 εκατ. ευρώ που έχουν δανειστεί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ από την Τράπεζα Πειραιώς, τα 240 εκατ. έχουν καταγγελθεί. Σωστά έπραξαν οι εισαγγελείς γιατί με τους ρυθμούς της αποπληρωμής των θαλασσοδανείων τους, η Ν.Δ. θα ξεχρεώσει σε …261 χρόνια και το ΠΑΣΟΚ σε …630 χρόνια! Οφείλω να σημειώσω ότι ο μόνος που διαφοροποιήθηκε από την πρόταση Γεωργιάδη ήταν ο Χρήστος Σταϊκούρας, που τόνισε ότι «τα κόμματα πρέπει, όπως και όλοι οι πολίτες, να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους».
  Θυμίζουμε ότι είχαν πάρει και νομοθετικές πρωτοβουλίες για να καλύψουν τη θέση τους από ποινικές ευθύνες την περίοδο που ο ελληνικός λαός φορτωνόταν 50 δισ. για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες. Προφανώς τα κόμματα αυτά, έχοντας τεχνογνωσία στα «φέσια», μπορούν να αντιγράψουν τον «Νέο Πανιώνιο», αλλάζοντας το ΑΦΜ τους επανιδρυόμενη, ή να υποβιβαστεί σε κατηγορία π.χ. συνοικιακού ΟΤΑ, όπως έκανε η ΑΕΚ.

  Να κοπούν οι συντάξεις
  Η ΝΔ, μη μπορώντας να χωνέψει ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να αποφύγει την περικοπή των συντάξεων, λόγω της τεχνογνωσίας που και εδώ κατέχει, μετά τις ασύλληπτες περικοπές 12 φορές στα χρόνια της κρίσης, όταν συγκυβερνούσε μαζί με το ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί συνεχώς αποτυχημένα σαμποτάζ. Προχθές ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε να μην επιδιώκει η κυβέρνηση την ανατροπή διαρθρωτικών αλλαγών, εννοώντας την ανατροπή του μέτρου για τις συντάξεις.

  Απολύσεις
  Μια μέρα μετά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, αποκάλυψε πως η ΝΔ θα απολύσει όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου. Κοίτα ποιοι μιλάνε! Αυτοί που επέβαλαν τις προηγούμενες δεκαετίες το ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας χιλιάδων συμβασιούχων. Όμως τα επίσημα στοιχεία απογραφής δείχνουν ότι το 2016 είχαμε 49.448 συμβασιούχους και τον Ιούλιο του 2018 ο αριθμός αυτός έπεσε στις 47.179, είχαμε δηλαδή μείωση κατά 2.500 στα τελευταία δύο χρόνια. Για το 2014 δεν υπάρχουν στοιχεία, γιατί ήταν …αόρατοι οι συμβασιούχοι. Το θέμα αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα με τεράστιες κοινωνικές προεκτάσεις. Η ΝΔ ουσιαστικά θέλει να παραχωρήσει στους ιδιώτες όλες τις υπηρεσίες που καλύπτουν αυτή την στιγμή οι συμβασιούχοι, που καλύπτουν διαρκείς και μόνιμες ανάγκες, όπως σχολικοί φύλακες, καθαριότητας ή εκπαιδευτικών.

  Τα πυροδάνεια
  Ερώτηση υπέβαλε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πατρίς», Γ. Αργυρόπουλος, στη συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη στη ∆ΕΘ για την αναγκαιότητα της επίλυσης του προβλήματος των δανείων µε την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, δάνεια που χορηγήθηκαν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 σε εκατοντάδες επιχειρήσεις από τη κυβέρνηση Καραµανλή. Σήμερα αυτά τα δάνεια, λόγω της εγγύησης του Δημοσίου, θεωρούνται πλήρως εισπράξιμα και έχουν μετατραπεί σε θηλιά για χιλιάδες επιχειρηματίες. Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε ότι πρόκειται για ένα «ειδικό» θέμα, το οποίο αυτήν την περίοδο μελετάται επισταμένως προκειμένου να δοθεί σαφής και τεκμηριωμένη απάντηση που θα επιλύει το πρόβλημα! Δηλαδή, ο κ. Μητσοτάκης, που φιλοδοξεί να γίνει πρωθυπουργός πιάστηκε αδιάβαστος σε ένα έντονα κοινωνικό-οικονομικό θέμα. Μεταξεταστέος για μετά τις εκλογές…

 • Ειδικός εξηγεί πώς δημιουργήθηκε το πέπλο αράχνης που κάλυψε τα πάντα στο Αιτωλικό

  Ειδικός εξηγεί πώς δημιουργήθηκε το πέπλο αράχνης που κάλυψε τα πάντα στο Αιτωλικό

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-09-19 09:24:11 | Πηγή: Ηλεία Live

  Πώς ακριβώς δημιουργήθηκε αυτό το τεράστιο πέπλο από αράχνες, καλύπτοντας φυτά (φοίνικες, αρμυρίκια και ποώδη βλάστηση) στη λιμνοθάλασσα στο Αιτωλικό εξηγεί ειδικός.

  Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, Φώτης Περγαντής, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «aeras fm 99.5»και εξήγησε πως ακριβώς σχηματίστηκε αυτό το μεγάλο πέπλο.

  Αναλυτικά ο ίδιος είπε πως το πέπλο από αράχνες οφείλεται στο φαινόμενο υπερανάπτυξης αραχνών, το οποίο με την σειρά του οφείλεται στην εμφάνιση υπερπληθυσμού της Σκνίπας.

  «Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες εμφάνισης υπερπληθυσμού της Σκνίπας (τοπική ονομασία «βουβό»  ή και «κουφό»), είδος της οικογένειας με την επιστημονική ονομασία CHIRONOMIDAE που δεν έχει σχέση με τα κουνούπια, δεν έχει προβοσκίδα και δεν τσιμπά αλλά δεν παύει να είναι ενοχλητική και να δημιουργεί ορισμένα προβλήματα.  Τα αυγά του είδους αυτού εκκολάπτονται στο ανώτερο στρώμα του βυθού, οι προνύμφες δεν παραμένουν πολύ εντός του νερού, βγαίνουν στην επιφάνεια σχεδόν τέλεια έντομα και πετούν τριγύρω.

  Μέσα στις 2-3 το πολύ ημέρες ζωής τους αναπαράγονται αμέσως, αφήνοντας αυγά πάλι στο νερό. Όταν οι θερμοκρασίες είναι ιδανικές για πολύ καιρό, αυτός ο κύκλος επαναλαμβάνεται διαρκώς και οι πληθυσμοί τους αυξάνονται υπέρμετρα.  Μια τέτοια υπερανάπτυξη  μπορεί να εμποδιστεί με χρήση ψεκασμών».

  Επίσης όσο αναφορά τις αράχνες ο κ.Περγαντής επισημαίνει ότι «το φαινόμενο της σκνίπας ακολουθήθηκε με φυσικό τρόπο από το φαινόμενο υπερανάπτυξης πληθυσμών  αραχνών που έπλεξαν ιστούς σε κάθε δυνατή επιφάνεια κοντά στις περιοχές πτήσης των σκνιπών και τούτο προφανώς λόγω της μεγάλης διαθεσιμότητας τροφής για τις αράχνες (βλ. φωτογραφία).Το πιο πρόσφατο υπόβαθρο για τους ιστούς τους ήταν παρόχθια μικρά δέντρα και θάμνοι. Αυτό είχε ξανασυμβεί προ ετών υπό ανάλογες συνθήκες. Αναμένεται ότι όταν θα πέσουν οι θερμοκρασίες και θα μειωθεί η αναπαραγωγή της σκνίπας θα εκλείψουν βαθμιαία και οι αράχνες και οι ιστοί τους θα ξεπλυθούν μετά από τις πρώτες δυνατές βροχές. Οι χρόνοι που θα γίνουν αυτά εξαρτώνται από τον καιρό».

  Φωτογραφίες: agrinionews.gr

   

 • Ιστορικό! Βόρεια και Νότια Κορέα υποβάλουν κοινή πρόταση για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών του 2032

  Ιστορικό! Βόρεια και Νότια Κορέα υποβάλουν κοινή πρόταση για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών του 2032

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-09-19 09:24:11 | Πηγή: Ηλεία Live

  Ενθουσιασμένος με την προοπτική της κοινής πρότασης από Βόρεια και Νότια Κορέα, για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων 2032, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

  «Η Βόρεια και η Νότια Κορέα θα υποβάλουν κοινή πρόταση για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032. Πολύ συναρπαστικό!», είπε χαρακτηριστικά ο ο Αμερικανός πρόεδρος, που εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις στη δια-κορεατική σύνοδο κορυφής στην Πιονγκγιάνγκ, μεταξύ του προέρδρου της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-Ιν και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.
   
  Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η χερσόνησος πρέπει να μετατραπεί σε περιοχή όπου θα επικρατεί «η ειρήνη», και δεν θα υπάρχουν «πυρηνικά όπλα και πυρηνικές απειλές», τόνισε ακόμη ο Μουν.
   
  Από την Σεούλ αναφέρεται, οι δύο Κορέες συμφώνησαν να συνεχίσουν την προσπάθεια για να φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032, όπως σημείωσαν σήμερα σε κοινή δήλωση μετά από σύνοδο κορυφής.
   
  Όπως τονίστηκε στη κοινή δήλωση, συμφωνήθηκε να «συμμετάσχουν από κοινού» σε διεθνείς διαγωνισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο.
   
  Η ιδέα μιας κοινής πρότασης για φιλοξενία των θερινών Ολυμπιακών αγώνων το 2032 αναφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον Υπουργό Αθλητισμού της Σεούλ Ντο Γιονγκ Βαν.
   
  Εκείνος είπε ότι η συνδιοργάνωση των Αγώνων θα βασιστεί στην επιτυχία των φετινών χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη Πιόνγκτσανγκ, όπου η συμμετοχή της Βόρειας Κορέας βοήθησε στη μείωση των εντάσεων στη χερσόνησο.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • Ολονύχτιες προσπάθειες για τον εντοπισμό τραυματία στο Άγιο Όρος

  Ολονύχτιες προσπάθειες για τον εντοπισμό τραυματία στο Άγιο Όρος

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-09-19 08:50:00 | Πηγή: Ζούγκλα
  Συναγερμός έχει σημάνει από χθες στις Αρχές, για την προσέγγιση 67χρονου που έχει τραυματιστεί στο Άγιο Όρος.
  Ο άνδρας φέρεται να είναι επισκέπτης, ο οποίος πεζοπορούσε από τη μονή Σίμωνος Πέτρας προς τη μονή Γρηγορίου. Ο ίδιος, τηλεφώνησε στις αρχές λέγοντας ότι έχει χτυπήσει το πόδι του και ζήτησε βοήθεια. Κλιμάκια των τοπικών μονάδων της πυροσβεστικής και της αστυνομίας επιχειρούν να τον προσεγγίσουν. Τα σημεία είναι δύσβατα στη περιοχή, με αποτέλεσμα ο εντοπισμός του να είναι ιδιαίτερα δύσκολος.
 • Ποιοι δικαιούνται επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

  Ποιοι δικαιούνται επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Παναγιώτης Ευθυμιάδης | Ημερομηνία: 2018-09-19 08:48:56 | Πηγή: News Beast

  Το βοήθημα των 200 ευρώ δικαιούνται από τον ΟΑΕΔ οι μακροχρόνια άνεργοι.

  Δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων του ΟΑΕΔ είναι Έλληνες υπήκοοι και οι υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας.

  Προϋποθέσεις

  1. Ηλικία από 20 μέχρι 66 ετών

  Ως ημερομηνία αφετηρίας για τη συμπλήρωση του 20ου και 66ου έτους, λογίζεται η ημερομηνία γέννησης του δικαιούχου. Κρίσιμος χρόνος συνδρομής της προϋπόθεσης των ορίων ηλικίας είναι ο χρόνος υποβολής της αίτησης

  2. Εξάντληση 12μηνης τακτικής επιδότησης ανεργίας

  Δικαιούχοι είναι και όσοι έχουν εξαντλήσει 12μηνη επιδότηση ακόμη και αν την έλαβαν τμηματικά (δηλ. με αναστολές και συνεχίσεις), και υποβάλλουν την αίτηση εντός αποσβεστικής προθεσμίας δυο (2) μηνών, από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης. Οι τακτικά επιδοτούμενοι λόγω συνέχισης με βάση το άρθρο 20 του ν.δ. 2961/54, που κατά τη λήξη του υπολοίπου της 12μηνης επιδότησης δεν έχουν συμπληρώσει χρόνο παραμονής αδιαλείπτως επί 12μηνο στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δύνανται να υποβάλλουν τη σχετική με το επίδομα μακροχρονίως ανέργων αίτηση, μέσα σε αποσβεστική προθεσμία δύο (2) μηνών από τη συμπλήρωση της αδιάλειπτης 12μηνης παραμονής

  Δεν είναι δικαιούχοι οι άνεργοι των οποίων η εγκριτική απόφαση χορήγησης τακτικής επιδότησης ανεργίας είναι μικρότερη των δώδεκα μηνών

  3. Να έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης, χρόνο ανεργίας αδιαλείπτως επί δωδεκάμηνο, παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

  4. Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ.

  Το συγκεκριμένο εισόδημα προσαυξάνεται κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο

  Ανήλικο τέκνο θεωρείται αυτό που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του

  Έτσι π.χ. για το δικαιούχο που έχει 2 ανήλικα τέκνα, το ετήσιο οικογενειακό του εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 11.172,16 (10.000 + 586,08 + 586,08 = 11.172,16) ευρώ.

  Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο, πραγματικό, απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο, εισόδημα από κάθε πηγή – με εξαίρεση τις αποζημιώσεις απόλυσης – του προ-προηγούμενου από την άσκηση του δικαιώματος φορολογικού έτους του ανέργου, της συζύγου και των ανήλικων τέκνων του.

  Παράδειγμα: Για τις αιτήσεις που υποβάλλονται κατά το έτος 2018, οι δικαιούχοι θα προσκομίζουν Εκκαθαριστικό Σημείωμα έτους 2016). Δεν προσμετράται στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα: το επίδομα ανεργίας, ασθενείας, μητρότητας, καθώς και το επίδομα μακροχρονίως ανέργου (για τυχόν χορήγηση του κατά το επόμενο ημερολογιακό έτος.

  Για ενήλικες άγαμους δικαιούχους ως οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το ατομικό.

  Διαδικασία Υποβολής Αίτησης - Παραλαβή Απόφασης

  Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν, εντός αποσβεστικής προθεσίας δυο (2) μηνών από τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας, τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά με τους εξής τρόπους:

  αυτοπροσώπως στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας τους ή της τελευταίας απασχόλησής τους ηλεκτρονικά, μέσω του e-services. μέσω των ΚΕΠ Δικαιολογητικά Αίτηση του δικαιούχου προς την Υπηρεσία ΟΑΕΔ του τόπου διαμονής του ή της τελευταίας επιδότησης αυτού. Επικυρωμένο αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του προ-προηγούμενου της άσκησης φορολογικού έτους, από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ή ΚΕΠ, ή απλή φωτοτυπία του ως άνω εκκαθαριστικού σημειώματος, που συνοδεύεται από την υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1589/1986, στην οποία ο ενδιαφερόμενος βεβαιώνει την ακρίβεια των δηλούμενων σε αυτό στοιχείων ή εκτύπωση του προαναφερθέντος εκκαθαριστικού σημειώματος που χορηγείται μέσω του συστήματος TAXISNET, χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις ή διαδικασία επικύρωσής του. Υπεύθυνη Δήλωση του δικαιούχου , η οποία είναι συνημμένη στη σχετική αίτηση, όπου βεβαιώνονται τα παρακάτω:

  α) ότι έλαβε γνώση των χρονικών διαστημάτων της υποχρεωτικής του εμφάνισης στον ΟΑΕΔ

  β) ότι αναλαμβάνει την υποχρέωση να ενημερώσει την αρμόδια Υπηρεσία για τους λόγους απώλειας της ιδιότητας του ανέργου εντός οκτώ (8) εργάσιμων ημερών και οπωσδήποτε πριν από τη λήξη του μήνα επιδότησης

  γ) ότι έλαβε γνώση ότι μετά την άρση του λόγου αναστολής και για να συνεχιστεί η επιδότησή του, οφείλει να παρουσιαστεί στην αρμόδια Υπηρεσία του Οργανισμού το αργότερο μέσα σε εξήντα (60) ημέρες από την ημερομηνία άρσης του λόγου αναστολής

  δ) ότι υποχρεούται να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε κλήση της αρμόδιας Υπηρεσίας για αυτοπρόσωπη εμφάνισή του εντός της προθεσμίας που θα του ορίζει

  ε) ότι υποχρεούται σε περίπτωση αλλαγής του τόπου κατοικίας ή διαμονής του, να το δηλώσει στην αρμόδια Υπηρεσία

  στ) ότι όσα δικαιολογητικά καταθέτει σε φωτοαντίγραφα είναι ακριβή φωτοαντίγραφα από τα πρωτότυπα

  Παραστατικό ταυτοπροσωπίας σε ισχύ (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο κ.λ.π.) Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τους έχοντες ανήλικα τέκνα Επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ

  Το ύψος του επιδόματος καθορίζεται στο ποσό των 200 ευρώ και χορηγείται προσωπικά στον ίδιο το δικαιούχο για όσο χρονικό διάστημα είναι άνεργος και σε καμία περίπτωση πέρα από 12 μήνες

 • Πότε πληρώνεται το Επίδομα Παιδιού για Ιούλιο και Αύγουστο

  Πότε πληρώνεται το Επίδομα Παιδιού για Ιούλιο και Αύγουστο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Παναγιώτης Ευθυμιάδης | Ημερομηνία: 2018-09-19 08:25:19 | Πηγή: News Beast

  Λίγα 24ωρα απομένουν για όσους επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση Α21 ώστε να συμπεριληφθούν στην πληρωμή της Δ δόσης του Επιδόματος Παιδιού 2018, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Σεπτεμβρίου και θα αφορά τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο.

  Ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει στους δυνητικούς δικαιούχους του Επιδόματος Παιδιού, που δεν έχουν ακόμη υποβάλλει αίτηση Α21 για το 2018, ότι την Παρασκευή και ώρα 23:59 ολοκληρώνεται ο κύκλος των αιτήσεων για τους δικαιούχους που θα συμπεριληφθούν στην καταβολή της Δ διμηνιαίας δόσης.

  Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνεται πως στην διάθεση των δικαιούχων έχουν τεθεί διάφορα ηλεκτρονικά εργαλεία τα οποία επιτρέπουν τροποποιήσεις αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Αναλυτικά :

  Δίνεται η δυνατότητα υποβολής τροποποιητικής αίτησης για προσθήκη νέου μέλους στην οικογένεια καθώς και διόρθωση μεταξύ άλλων και των στοιχείων των εξαρτώμενων παιδιών της οικογένειας (διαγραφή εξαρτώμενων τέκνων, αλλαγή σε σπουδές, έναρξη και περάτωση σπουδών κλπ). Προσοχή, για τέκνα που ενηλικιώνονται εντός του 2018 δεν απαιτείται πρόσθετη ενέργεια, καθώς το επίδομα καταβάλλεται για όλο το έτος. Οι δικαιούχοι μπορούν να ακυρώσουν παλαιότερη εγκεκριμένη αίτηση του έτους 2018 και να υποβάλουν νέα διορθώνοντας την οικογενειακή κατάσταση που αφορά στους γονείς – κηδεμόνες (νέος γάμος, διάσταση, διαζύγιο κλπ). Αν υποβλήθηκαν εκ παραδρομής δύο αιτήσεις Α21 που αφορούν το ίδιο τέκνο ή τα ίδια τέκνα είναι δυνατόν να ακυρωθεί ή να τροποποιηθεί οικειοθελώς, από τον μη δικαιούχο, η αίτηση που περιλαμβάνει μη εξαρτώμενα τέκνα ώστε αυτόματα να καταβληθούν τα δικαιούμενα ποσά στον δικαιούχο χωρίς άλλη ενέργεια του τελευταίου. Η διόρθωση ΙΒΑΝ είναι πάντα ανοικτή. Δικαιούχοι που έδωσαν ηλεκτρονική συναίνεση σε εν διαστάσει συζύγους για εξαρτώμενα τέκνα του άλλου γονέα ή δηλώθηκαν ως εν διαστάσει σύζυγοι, δύνανται να υποβάλλουν αυτοτελώς δική τους αίτηση Α21 για τέκνα για τα οποία έχουν με δικαστική απόφαση ή ιδιωτικό συμφωνητικό την ανάθεση της επιμέλειας ή την κύρια ευθύνη διατροφής τους , εφόσον είναι ενήλικα.
 • Αρχίζει η δίκη για τον φόνο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

  Αρχίζει η δίκη για τον φόνο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-09-19 08:07:57 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ξεκινά σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
  Η δολοφονία διαπράχθηκε τον Οκτώβριο του 2017 μέσα στο δικηγορικό του γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου επί της οδού Ασκληπιού.
  Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί για τη μεταγωγή των κατηγορουμένων ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει αναβολή της δίκης.

  Κατά πληροφορίες δεν έχει δεχθεί κανείς δικηγόρος για να υπερασπιστεί τους κατηγορουμένους.
  Σε μια τέτοια περίπτωση το δικαστήριο θα προχωρήσει στο διορισμό δικηγόρων και η δίκη θα διακοπεί.
  Ο 32χρονος Ρομά αλβανικής καταγωγής που ομολόγησε πως δολοφόνησε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο πέραν της προκαταβολής των 3.000 ευρώ θα έπαιρνε από τους Αλβανούς καταδίκους, που είναι οι ηθικοί αυτουργοί, συνολικά 20.000 ευρώ για να εκφοβίσει, όπως ισχυρίζεται, τον δικηγόρο. Τελικά, ο εκφοβισμός κατέληξε σε δολοφονία.

  Ο δράστης συνελήφθη σε καταυλισμό Ρομά στην Πάτρα. Η αστυνομία διαπίστωσε από την πρώτη στιγμή πως ήταν κατάδικος και πως είχε κάποια στιγμή πάρει άδεια, αλλά στη συνέχεια δεν επέστρεψε ποτέ στο σωφρονιστικό κατάστημα. Αναχωρώντας από τη φυλακή για την άδειά του είχε καταθέσει και τον αριθμό τηλεφώνου της μητέρας του, διά του οποίου οι σωφρονιστικές αρχές θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή μαζί του.  Η αστυνομία, όπως ήταν φυσικό, παγίδευσε αυτό το τηλέφωνο και κατέγραψε συνομιλία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο δράστης ενημέρωνε πως βρίσκεται στο επίκεντρο αστυνομικής έρευνας για κάποιο συμβάν. Έτσι, η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε τον δολοφόνο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
 • Φωτιά σε τέσσερα αυτοκίνητα τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη

  Φωτιά σε τέσσερα αυτοκίνητα τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Μυρτώ Κόλια | Ημερομηνία: 2018-09-19 08:07:11 | Πηγή: News Beast

  Στις φλόγες τυλίχτηκαν τέσσερα αυτοκίνητα στη διάρκεια της νύχτας στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της παλιάς Λαχαναγοράς και στη Θέρμη.

  Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

  Πυρκαγιά ξέσπασε σε Ι.Χ. στην περιοχή της Θέρμης λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

  Στο σημείο επιχείρησαν και έσβησαν τη φωτιά 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

  Να σημειωθεί πως το Ι.Χ. ήταν κλεμμένο.

  Φωτιά ξέσπασε ακόμα τρία αυτοκίνητα, έπειτα από εμπρησμό, γύρω στις 5 τα ξημερώματα, στην οδό Κλαυδιανού, την οδό Μετεώρων και την οδό Ζέντζη.

  Το ένα από τα τρία Ι.Χ. κάηκε ολοσχερώς ενώ τα άλλα δύο μερικώς.

  Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 9 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

  (φωτογραφία αρχείου)

   

   

 • Η πόλη της Μεσσηνίας με τα διαφορετικά αξιοθέατα

  Η πόλη της Μεσσηνίας με τα διαφορετικά αξιοθέατα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Dimitra Zarkou | Ημερομηνία: 2018-09-19 07:43:42 | Πηγή: News Beast

  Τα έχουν χαρακτηρίσει ως το «μικρό Παρίσι» της Μεσσηνίας και δεν έχουν άδικο και ας μοιάζει η σύγκριση στην πραγματικότητα, απλά άνιση. Το γεγονός, όμως, ότι τα Φιλιατρά έχουν φέρει έναν παριζιάνικο αέρα, δικαιούνται τον θαυμασμό και τον όποιο χαρακτηρισμό. Η τρίτη σε πληθυσμό πόλη της Μεσσηνίας διαθέτει τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα, με πιο γνωστό το ομοίωμα του Πύργου του Άιφελ.

  Το συγκεκριμένο ομοίωμα, ύψους 26 μέτρων βρίσκεται στη βορειοδυτική είσοδο των Φιλιατρών και φιλοτεχνήθηκε το 1960 από τον γιατρό Χαράλαμπο Φουρναράκη, ο οποίος ζούσε στην Αμερική. Ανακατασκευάστηκε από το δήμο Φιλιατρών το 2007 και σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη.

  Ένα άλλο εντυπωσιακό αξιοθέατο είναι το Κάστρο των Παραμυθιών. Κατασκευάστηκε την ίδια περίοδο με το ομοίωμα του Πύργου του Άιφελ και αποτελεί, επίσης, δωρεά του γιατρού Φουρναράκη. Το ιδιόρρυθμο Κάστρο βρίσκεται στην όμορφη παραλία του Αγρίλη, λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Φιλιατρά και είναι αυτό που λέει και το όνομά του. Ένα κάστρο βγαλμένο από τα παραμύθια που μας έλεγε η γιαγιά μας. Κι επειδή τα παραμύθια της γιαγιάς δεν είχαν πάντοτε συνοχή μεταξύ τους, έτσι και το Κάστρο συνδυάζει αταίριαστες τοπικά και χρονικά ιστορικές περιόδους.

  Ο επισκέπτης, λοιπόν, θα δει να δεσπόζει στην περιοχή το μεγάλο μεσαιωνικό Κάστρο και δίπλα του να στέκει ο τεράστιος Δούρειος Ίππος που στο εσωτερικό του, παλιά, είχε βιβλιοθήκη. Παραδίπλα, είναι οι μεγάλες κι επιβλητικές φιγούρες της Αθηνάς και του Ποσειδώνα, αλλά και ιππότες και ήρωες της Επανάστασης του 1821. Αν και πρόκειται για μία εντυπωσιακή κατασκευή, η αισθητική της είναι η αλήθεια ότι διχάζει.

  Τα αξιοθέατα, όμως, των Φιλιατρών δε σταματούν εδώ. Το ενδιαφέρον των επισκεπτών τραβά και η μεγάλη πλατεία με το βενετσιάνικο σιντριβάνι, αλλά και το ρολόι της πόλης που κατασκευάστηκαν με έξοδα των ίδιων των Φιλιατρινών. Το σιντριβάνι παραγγέλθηκε το 1871 στη Φλωρεντία, ενώ η παραγγελία του ρολογιού έγινε σε εργοστάσιο του Μιλάνου.

  Τα Φιλιατρά βρίσκονται στα δυτικά του νομού Μεσσηνίας και πολύ κοντά στις ακτές του Ιονίου. Από την Καλαμάτα απέχουν περίπου 80 χιλιόμετρα.

 • Σάκης Αρναούτογλου: Αλλάζει ο καιρός με σημάδια εφόδου του Φθινοπώρου

  Σάκης Αρναούτογλου: Αλλάζει ο καιρός με σημάδια εφόδου του Φθινοπώρου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Παναγιώτης Ευθυμιάδης | Ημερομηνία: 2018-09-19 07:43:42 | Πηγή: News Beast

  Για σημάδια εφόδου του Φθινοπώρου κάνει λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου. Ο παρουσιαστής του καιρού στην ΕΡΤ αναφέρει ότι το Σαββατοκύριακο θα είναι ιδιαίτερα θερμό και η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμη και τους 35 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο την Τρίτη θα σημειωθεί σημαντική αλλαγή του καιρού.

  Συγκεκριμένα τα προγνωστικά δείχνουν πτώση της θερμοκρασίας που θα ξεπερνά του 10 βαθμούς Κελσίου.

  Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει στο facebook: «Σημάδια εφόδου του Φθινοπώρου δείχνουν και τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία από βδομάδα, μετά όμως από μια θερμή εισβολή και πραγματικά καλοκαιρινές συνθήκες και ζέστη το ερχόμενο Σαβ/κυριακο (με τη θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά να αγγίζει τοπικά κυρίως την Κυριακή 23/9 και τη Δευτέρα 24/9 και τους 34-35 βαθμούς Κελσίου)».

  Όλα τα νέα για τον καιρό στο weather.gr

 • Τουλάχιστον έξι συλλήψεις για τα επεισόδια στο Αγρίνιο

  Τουλάχιστον έξι συλλήψεις για τα επεισόδια στο Αγρίνιο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-09-19 06:25:39 | Πηγή: Ζούγκλα
  Σε τουλάχιστον έξι συλλήψεις έχουν μετατραπεί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του sinidisi.gr οι προσαγωγές που πραγματοποίησαν αστυνομικοί κατά τη διάρκεια και μετά τα σοβαρά επεισόδια, που στιγμάτισαν απόψε στο Αγρίνιο, στην πορεία για την επέτειο μνήμης των πέντε ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σε βάρος των νεαρών σχηματίστηκαν δικογραφίες και το πρωί θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Αγρινίου.

  Οι ίδιες πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα άτομα δεν εμπλέκονται στον τραυματισμό της 19χρονης, με τις έρευνες να συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο αριθμός των συλλήψεων να μεγαλώσει.

  Σε ότι αφορά την κατάσταση της υγείας της 19χρονης, που τραυματίστηκε από αντικείμενο (δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ήταν πέτρα, μάρμαρο ή φωτοβολίδα) ενόσω καθόταν αμέριμνη σε παγκάκι της κεντρικής πλατείας, φέρει πολλαπλά τραύματα στο πρόσωπο (κακώσεις και κατάγματα) και θα υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων.

  Πάντως το πιο σημαντικό είναι ότι η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο.
  Πηγή: sinidisi.gr

  Διαβάστε επίσης: Πορεία για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα στο Αγρίνιο - Τραυματίστηκε σοβαρά νεαρή κοπέλα
 • Ρόδος: Συνελήφθη 55χρονος για ασέλγεια σε παιδιά

  Ρόδος: Συνελήφθη 55χρονος για ασέλγεια σε παιδιά

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-09-19 04:42:15 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στις φυλακές Γρεβενών θα μεταχθεί ένας 55χρονος Αλβανός, που συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής (16-09-2018) στη Ρόδο, από αστυνομικούς του τμήματος Φυγόποινων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, σε εκτέλεση εντάλματος της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Τρικάλων, για αποπλάνηση παιδιών.

  Ο 55χρονος, που είχε διαφύγει στο νησί, κατηγορείται ειδικότερα για αποπλάνηση μικρών παιδιών κατά συρροή και κατά εξακολούθηση, για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια με παθόντες κατά συρροή και κατά εξακολούθηση και για ασέλγεια ανηλίκου με αμοιβή με παθούσα.

  Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από το dimokratiki.gr, φέρεται το καλοκαίρι του 2013 να οδήγησε σε ερημική τοποθεσία των Τρικάλων ένα 6χρονο κοριτσάκι που επιχείρησε να βιάσει μέσα σε αυτοκίνητο.

  Η υπόθεση έφτασε στην αστυνομία και εκεί αποκαλύφθηκε πως ο δράστης είχε επιχειρήσει το ίδιο το 2009 με 14χρονη τότε κοπέλα, συγγενικό του πρόσωπο. Ότι δεν πέτυχε τότε το επιχείρησε 4 χρόνια μετά…

  Ταυτόχρονα το ίδιο είχε πράξει το 2008 με 13χρονη έως το 2012 επίσης συγγενικό του πρόσωπο.

  Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα κάποια γυναίκα να φοβηθεί ότι το ίδιο είχε συμβεί και με την δική της κόρη που είναι σήμερα 14 ετών και αφού μίλησε μαζί της, αποκαλύφθηκε ότι ο δράστης ασελγούσε σε βάρος της από την ηλικία των 7 ετών.

  Ο δράστης επιχείρησε με δέλεαρ 20 ευρώ να ξεμοναχιάσει μια από τις ανήλικες και όταν δεν το κατάφερε την απείλησε ότι θα το μετανιώσει.

  Ένα από τα κοριτσάκια εξετάστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για «κνησμό στα γεννητικά όργανα» και εκεί περιέγραψε την ασέλγεια που δεχόταν από τον δράστη 2-3 φορές την εβδομάδα και με τον δράστη να της δίνει 3-4 ευρώ κάθε φορά λέγοντας πως «είναι φυσιολογικό αυτό που κάνουμε». Τα ανήλικα θύματα παρουσία Παιδοψυχίατρου έδωσαν καταθέσεις στους Αστυνομικούς περιγράφοντας τις φριχτές ώρες στα χέρια του δράστη μεταξύ των οποίων και τον πόνο από επιχειρούμενο βιασμό.

  Σε ένα από τα θύματα που κακοποιήθηκε από 6 ετών έως 12 ετών ήδη διαγνώσθηκαν προβλήματα που χρήζουν άμεσης ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης.

  Όπως προκύπτει, ο δράστης τον Φεβρουάριο του 2014 εγκατέλειψε τα Τρίκαλα εσπευσμένα με το αυτοκίνητό του, αντιλαμβανόμενος πως ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης για τα όσα έπραξε από το 2007 έως τον Οκτώβριο του 2013 σε βάρος των 4 μικρών κοριτσιών εκμεταλλευόμενος την ευρεία συγγενική τους σχέση και το γεγονός ότι οι παθούσες είχαν φιλικές σχέσεις με τις κόρες του, αλλά και την ντροπή που ένιωθαν τα θύματά του για να μιλήσουν στους γονείς τους.
 • Υπερμαραθώνιος για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων

  Υπερμαραθώνιος για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Nikos Demisiotis | Ημερομηνία: 2018-09-19 04:41:34 | Πηγή: News Beast

  Ο Στέργιος Αράπογλου διένυσε 546 χιλιόμετρα σε οκτώ ημέρες, ως μέρος μιας διαδρομής 1400 χιλιομέτρων, με στόχο να μεταφέρει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας τρία σημαντικά μηνύματα: τον σεβασμό προς τον δάσκαλο, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αλλά και το μήνυμα του «καθαρού αθλητισμού».

  Ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων και γενικός χειρουργός, ξεκινώντας από το Ορμένιο του Έβρου, πέρασε τη Δευτέρα από τη Θεσσαλονίκη, υλοποιώντας το μεγαλύτερο δρομικό εγχείρημα στην Ελλάδα και αναμένεται να τρέξει από το βορειότερο έως το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής χώρας σε μόλις 23 ημέρες.

  Ο Στέργιος Αράπογλου μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά την διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης (ΧΑΝΘ), προκειμένου να τιμήσει τόσο τον ίδιο, όσο και τον μεγάλο δάσκαλο του που τον ενέπνευσε, τον Τάκη Σκουλή, ο οποίος το 1992 διέτρεξε την ιστορική διαδρομή 500 χιλιομέτρων Αθήνα- Σπάρτη -Αθήνα και ανακηρύχθηκε ο πρώτος στον κόσμο αναβιωτής του Φειδιππίδιου Άθλου.

  «Από όλους τους πιθανούς δρόμους που μπορεί να ακολουθήσει ένας άνθρωπος στη ζωή του, ο πιο σωστός είναι ο δρόμος της προσπάθειας χωρίς αναβολικά, χωρίς ντόπινγκ, ο δρόμος του τίμιου ιδρώτα, όπως έχει πει και ο δάσκαλος μου και εδώ συμπίπτουν τα οράματα μας με τη ΧΑΝΘ για τον αγνό ερασιτεχνικό αθλητισμό» επισήμανε κατά την άφιξη του στην εκδήλωση.

  Ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων και γενικός χειρουργός δήλωσε πως «μέχρι αυτή τη στιγμή επίσημα καταγεγραμμένα έχουν ολοκληρωθεί 546 χιλιόμετρα, επιπλέον 36 χιλιόμετρα από τον αρχικό υπολογισμό» και πρόσθεσε ότι «τα πόδια μου υλοποιούν το όνειρο του μεγάλου δασκάλου μου και ο στόχος είναι να διανύσω περίπου 1400 χιλιόμετρα και να φτάσω στο Ακρωτήριο Ταίναρον».

  Ο σχεδιασμός γίνεται με επιμέλεια και σε αυτόν εντάσσεται και η συμβολή της ΧΑΝΘ που συνεργάζεται με το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕRASMUS+ «THE GAME», το οποίο αφορά στο αντιντόπινγκ και παρέχει στον σπουδαίο αθλητή, «το όχημα υποστήριξης με τον οδηγό Απόστολο Μαρκούση, που είναι τα μάτια στο όλο εγχείρημα και η προστασία μου πάνω στο δρόμο» όπως υπογραμμίζει ο Στέργιος Αράπογλου.

 • Συγκλονίζουν οι γονείς του 23χρονου που δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο

  Συγκλονίζουν οι γονείς του 23χρονου που δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-09-19 03:39:43 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Είχε ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του, ήταν ένα πολύ έξυπνο παιδί. Αν (οι κατηγορούμενοι) του έδιναν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν θα γίνονταν φίλοι». Με αυτά τα λόγια, ο πατέρας του αδικοχαμένου Μπακαρί Χέντερσον, προσπαθεί να περιγράψει τον 23χρονο γιο του, που άφησε την τελευταία πνοή του στο Λαγανά της Ζακύνθου, το περασμένο καλοκαίρι.

  «Μας λείπει. Λείπει στην κοινότητα, στη γειτονιά, σε όλους τους φίλους του. Το ότι μας τον πήραν από κοντά μας, αυτό πραγματικά μας πληγώνει» είπε στον ΑΝΤ1 ο πατέρας.

  «Επιτέλους έφτασε η ώρα της δίκης, έτσι ώστε να προσπαθήσουμε να επουλώσουμε τις πληγές μας. Αλλά μέχρι τότε, έχουμε βαλτώσει, περιμένοντας για Δικαιοσύνη» συμπλήρωσε η μητέρα του.

  Οι γονείς, 14 μήνες τώρα προσπαθούν να καταλάβουν, πώς από μια σέλφι έχασαν το παιδί τους.

  «Τον έπιασαν και τον χτύπησαν μέχρι θανάτου. Εγώ δε μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί κάποιος να το κάνει αυτό. Να χτυπήσει κάποιον μέχρι θανάτου… Με είχε ξυπνήσει ξημερώματα εκείνη τη μέρα και μου είχε πει: Γεια σου μπαμπά. Ήθελα να σου πω χρόνια πολλά για τα γενέθλιά σου και ότι περνάω καλά. Αισθανόταν ασφαλής, είχε έρθει στην Ελλάδα και πριν από ένα χρόνο… Δεν ανησυχούσαμε για αυτόν».

  Τραγικό παιχνίδι της μοίρας; Πριν από λίγα χρόνια οι γονείς του Μπακαρί, είχαν χάσει και τον άλλον τους γιο, από πυροβολισμό. Ο χαμός του 23χρονου Μπακαρί, ήταν το δεύτερο και αβάσταχτο χτύπημα της μοίρας.

  Όπως είπαν στον ΑΝΤ1 οι γονείς πάντως, δε θα κάνουν καμία νομική κίνηση για χρηματική αποζημίωση. Ζητούν μόνο μια δίκαιη δίκη και αυστηρές ποινές σε εκείνους που αφαίρεσαν τη ζωή του γιου τους.

  Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Χέντερσον, «μέσα από τα βίντεο η Αστυνομία έχει αποδώσει στον κάθε κατηγορούμενο τη συμμετοχή του στη δολοφονική ενέργεια κατά του Μπακαρί. Για εμάς είναι ξεκάθαρο το πώς συμμετέχει ο καθένας»…
 • Έπεσαν οι υπογραφές για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας

  Έπεσαν οι υπογραφές για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-09-19 02:58:58 | Πηγή: Ζούγκλα
  Σημαντικό γεγονός για την Ήπειρο και ειδικά τα Τζουμέρκα χαρακτηρίζεται η υπογραφή της σύμβασης και η εγκατάσταση του ανάδοχου, για το έργο «Στερέωση, Αποκατάσταση, Αναστήλωση, Ανάδειξη Γέφυρας Αράχθου στην Πλάκα», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στον ιστορικό χώρο του πέτρινου μνημείου που είχε καταρρεύσει την 1η Φεβρουαρίου 2015. Το μήνυμα, όπως τόνισαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, είναι πως η συλλογική προσπάθεια, φέρνει πάντα θετικά αποτελέσματα.

  Συντονιστής στην τελετή υπογραφής της σύμβασης ήταν ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες, ο οποίος αναφέρθηκε στο μεγάλο εγχείρημα της αποκατάστασης της Γέφυρας Πλάκας, λέγοντας ότι αυτό, αποτελεί μια από τις ελάχιστες προσπάθειες, τέτοιου επιπέδου, παγκοσμίως.

  Μ. Ζορμπά: Το γεφύρι θα έχει μια νέα ταυτότητα, καθώς θα ενσωματώσει την τεχνογνωσία, τα θεσμικά ανακλαστικά και την κοινωνική συμμετοχή

  Η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, η οποία παρέστη στην τελετή ανάθεσης του έργου, στον χαιρετισμό της έκανε ιστορικές αναφορές στον Άραχθο, στον ρόλο του ποταμιού στην τοπική κοινωνία, στην λαϊκή τέχνη, στις ανθρώπινες ανάγκες απέναντι στη φύση, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων: «Η στιγμή της υπογραφής είναι συμβολική και ουσιαστική, καθώς ολοκληρώνεται με επιτυχία ο πρώτος κύκλος και μπαίνουμε στην αποκατάσταση του γεφυριού».

  Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων,«οι σύγχρονοι αρχιτέκτονες και μηχανικοί, έρχονται να αναμετρηθούν με τους παλιούς μαστόρους και να ξαναφτιάξουν το γεφύρι. Το γεφύρι, υπογράμμισε η υπουργός, θα αναστηλωθεί και διασώζεται για τις μελλοντικές γενιές, θα έχει μια νέα ταυτότητα, καθώς θα ενσωματώσει την τεχνογνωσία, τα θεσμικά ανακλαστικά και την κοινωνική συμμετοχή». Ολοκληρώνοντας η κ. Ζορμπά, επισήμανε πως «τόσο με τους αυτοκινητόδρομους όσο και με την αναγέννηση της Πλάκας, βλέπουμε την άρση των αποκλεισμών, την ενίσχυση της επικοινωνίας, την περιφερειακή ανάπτυξη, την επικοινωνία ανάμεσα στο τώρα και την ιστορία μας. Αξίζουν συγχαρητήρια στους σύγχρονους πρωτομάστορες και μαστόρους, στους καλφάδες και στα τσιράκια τους. Χωρίς όλους αυτούς, δεν χτίζονται γεφύρια προς το παρελθόν, και γέφυρες προς το μέλλον».

  Η πρώην υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, χαρακτήρισε ως θαύμα, τη σημερινή εξέλιξη στην υπόθεση αναστήλωσης του γεφυριού της Πλάκας, λέγοντας ότι αυτό αποτελεί σύμβολο συνεργασίας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους 7 δημόσιους φορείς που «κατόρθωσαν με τη σύμπραξη και την κοινή πίστη να ξεπεράσουν τις δυσκολίες».

  Ο. Γεροβασίλη: Και η χώρα μας, μπορεί να αναστηλωθεί και αναστηλώνεται

  Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής 'Αρτας Όλγα Γεροβασίλη, σε δηλώσεις της, είπε πως «κερδήθηκε ένα μεγάλο στοίχημα. ο γεφύρι ξανακτίζεται, με τη συλλογική προσπάθεια επιστημονικών και κυβερνητικών φορέων, υπουργείων, τοπικής αυτοδιοίκησης, του Πολυτεχνείου και τόνισε: «Και η χώρα μας, μπορεί να αναστηλωθεί και αναστηλώνεται».

  Παρόντες στην τελετή υπογραφής σύμβασης, μεταξύ άλλων ήταν βουλευτές της Ηπείρου, παράγοντες της αυτοδιοίκησης τα μέλη της επιτροπής παρακολούθησης και εκπρόσωποι του ΤΕΕ Ηπείρου. Για την προσφορά του στην ολοκλήρωση των πρόδρομων εργασιών, τιμήθηκε από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη , ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αρχιτέκτονας Γιώργος Σμύρης.

  Πηγή: ΑΠΕ
 • Βόλος: Χειρουργήθηκε ο 17χρονος που δέχθηκε μαχαιριά από τον πατέρα του

  Βόλος: Χειρουργήθηκε ο 17χρονος που δέχθηκε μαχαιριά από τον πατέρα του

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-09-19 01:57:27 | Πηγή: Ζούγκλα
  Προσωρινή αναβολή μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου πήρε η εκδίκαση του Αυτοφώρου με τον 48χρονο πατέρα που κατά τη διάρκεια καυγά το περασμένο Σάββατο το βράδυ επιτέθηκε και τραυμάτισε με κουζινομάχαιρο τον 17χρονο γιο του.

  Η αναβολή κρίθηκε απαραίτητη από το Δικαστήριο καθώς απουσίαζε τη Δευτέρα η βασική μάρτυρας, που δεν είναι άλλη από τη μητέρα του 17χρονου και σύζυγος του 48χρονου, η οποία την ώρα που ήταν προσδιορισμένο να εκδικαστεί το Αυτόφωρο, βρισκόταν δίπλα στο παιδί της, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο 17χρονος τη Δευτέρα υποβλήθηκε σε χειρουργείο για την αποκατάσταση του τένοντα.

  Με βάση τα προαναφερόμενα η έδρα έκρινε ότι το Αυτόφωρο δεν μπορεί να εκδικαστεί και έτσι προσδιορίστηκε για τις 28 Σεπτεμβρίου.

  Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο το βράδυ σε διαμέρισμα κεντρικής πολυκατοικίας του Βόλου. Ο 48χρονος ωστόσο συνελήφθη τη Δευτέρα, όταν πήγε στο νοσοκομείο να δει τον γιο του.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καυγάς μεταξύ τους δεν αφορούσε σε κάτι σοβαρό, ωστόσο ο 48χρονος επιτέθηκε με το μαχαίρι που βρήκε στην κουζίνα στον 17χρονο γιο του, προκαλώντας του τραύμα στην παλάμη του αριστερού του χεριού.

  Ο 17χρονος με τη συνδρομή της μητέρας του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και παρέμεινε νοσηλευόμενος, ενώ ο 48χρονος συνελήφθη στο νοσοκομείο, την ώρα που πήγε να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του γιου του. Είχε προηγηθεί η κατάθεση μήνυσης από τη σύζυγό του και τον γιο του.
  Πηγή: taxydromos.gr
 • Τρία νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα αποκτά ο δήμος Κοζάνης

  Τρία νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα αποκτά ο δήμος Κοζάνης

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Spiros Pistikos | Ημερομηνία: 2018-09-19 01:17:34 | Πηγή: News Beast

  Στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης με ταυτόχρονη χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) εισέρχεται ο δήμος Κοζάνης. Τρία νέα ηλεκτρικά οχήματα που αγοράσθηκαν πρόσφατα από τον δήμο με χρηματοδότηση από το ταμείο του Τοπικού πόρου ανάπτυξης, θα ενταχθούν στο στόλο των αυτοκινήτων των υπηρεσιών του διευρύνοντας το πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα του δήμου σε μια περιοχή που έχει δεχθεί ήδη έντονες πιέσεις εξαιτίας της λιγνιτικής δραστηριότητας της ΔΕΗ.

  Για την φόρτιση των 3 ηλεκτρικών οχημάτων ο δήμος, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτρικής Ισχύος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ανέπτυξε έναν αυτόνομο ηλιακό σταθμό φόρτισης στο χώρο του αμαξοστασίου που εκμεταλλεύεται την ηλιακή ενέργεια για τη φόρτιση των οχημάτων με σκοπό να συμβάλλει στην οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος. Ο σταθμός φόρτισης αποτελείται από 3 φορτιστές που κατασκεύασε το ΤΕΙ και έναν ταχυφορτιστή ισχύος 7,2kW. Η συνολική ισχύς του φωτοβολταϊκού σταθμού είναι 8KW και η αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας θα γίνεται σε μπαταρίες, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

  Στη συμφωνία των δύο πλευρών προβλέπεται ότι το υβριδικό σύστημα φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα χρησιμοποιείται από το Εργαστήριο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

  Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, τόνισε ότι «ο δήμος μπαίνει στην τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που είναι το μέλλον στα αυτοκίνητα και στις μετακινήσεις, προστατεύοντας παράλληλα και το περιβάλλον». Εξέφρασε την αισιοδοξία ότι σε συνεργασία με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας «τα επόμενα χρόνια θα δούμε ακόμη περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στο Δήμο και στην περιοχή».

  Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Κοζάνης διαθέτει εμπειρία στο χώρο της ηλεκτροκίνησης λόγω της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Green emotion» το 2014 όπου σε συνεργασία με τη ΔΕΗ και τον δήμο Αθηναίων, εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι 8 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα ενώ για δύο χρόνια οι υπηρεσίες του δήμου χρησιμοποιούσαν για τις ανάγκες τους δύο ηλεκτρικά οχήματα που φόρτιζαν σε σταθμούς της πόλης.

  Στόχος του Δήμου Κοζάνης είναι η σταδιακή αντικατάσταση του δημοτικού στόλου με ηλεκτρικά αυτοκίνητα ενώ σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, στην οποία ανήκουν και οι 8 σταθμοί φόρτισης που είναι ήδη εγκατεστημένοι σε διάφορα σημεία της πόλης, γίνεται προσπάθεια να μπορούν να χρησιμοποιούνται από τους πολίτες.

 • Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον φερόμενο απαγωγέα - βιαστή από τη Λαμία

  Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον φερόμενο απαγωγέα - βιαστή από τη Λαμία

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-09-19 00:30:20 | Πηγή: Ζούγκλα
  Με βαρύτατες κατηγορίες ο 34χρονος από τη Λαμία που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο μετά από σήμα της Interpol για αρπαγή 40χρονης Γαλλίδας υπηκόου, θα απολογηθεί ενώπιον της Ανακρίτριας την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018.

  Ο 34χρονος ζήτησε και πήρε νέα προθεσμία για την απολογία του, καθώς στην αρχική κακουργηματική κατηγορία της αρπαγής, προστέθηκε από τον Εισαγγελέα η σημείωση "κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή", αλλά και η κατηγορία του βιασμού "κατά εξακολούθηση και κατά συρροή"!

  Αιτία, οι καταθέσεις δύο ακόμη γυναικών από τη Λαμία που «καίνε» στην κυριολεξία τον 34χρονο, περιγράφοντας καταστάσεις πολύ χειρότερες από όσες έζησε η 40χρονη Γαλλίδα τις 2,5 μέρες που φέρεται ότι έμεινε «φυλακισμένη» στο σπίτι του κατηγορούμενου.

  Βιασμός ανήλικης αλλά και απειλή με όπλο!

  Ένα από τα δύο «καινούρια» θύματα του 34χρονου, καταγγέλλει ανοιχτά βιασμούς κατ’ εξακολούθηση από τον 34χρονο πριν μάλιστα συμπληρώσει τα 18 χρόνια της ζωής της. Μετά μάλιστα από την πρώτη φορά την απειλούσε ότι θα την διαπομπεύσει σε όλον τον κόσμο και με αυτόν τον τρόπο την υποχρέωνε να υποκύπτει στα άρρωστα παιχνίδια του, που περιελάμβαναν δέσιμο και φίμωμα του στόματος.

  Δε δίστασε μάλιστα σε κάποια στιγμή να την απειλήσει με όπλο στο κεφάλι κάτι που είχε τρομοκρατήσει την νεαρή, που φοβόταν και για την ασφάλεια των δικών της σε περίπτωση που μαρτυρούσε κάτι. «…έβγαλε ένα όπλο, το όπλισε και μου το ακούμπησε στο κεφάλι μου και μου είπε ότι δε θα με βρει κανείς. Στη συνέχεια με βίασε όπως άλλωστε γινόταν κάθε φορά που πήγαινα στο σπίτι του».

  Την έδεσε χειροπόδαρα και την έκλεισε στο πορτμπαγκάζ

  Ακόμη περισσότερες είναι οι περιγραφές φρικτών σκηνών στην περίπτωση της άλλης Λαμιώτισσας, η οποία χρονικά συνδεόταν με τον κατηγορούμενο από τα Λυκειακά τους χρόνια. Από το 2006 που επιβεβαίωσαν τον «έρωτά» τους έμεινε υποχείριο του μέχρι και πρόσφατα το Σεπτέμβριο, αφού και για κείνη χρησιμοποιούσε την απειλή της διαπόμπευσης.

  Η κοπέλα περιγράφει σκηνές απόλυτης βίας που βίωσε τόσο στο σπίτι του κατηγορούμενου στη Λαμία, αλλά και στο σπίτι που είχε σε νησί όταν δούλευε στο στρατό. «Τώρα τράβα να πεις ότι σε βίασα, δεν πρόκειται να σε πιστέψει κανείς. Μόνη σου ήρθες εδώ», ήταν από τις πιο ενδεικτικές φράσεις του 34χρονου που έπειθε τα θύματά του να μην αποκαλύπτουν τα όσα περνούσαν δίπλα του. Σε μία περίπτωση μάλιστα που συναντήθηκαν για εξηγήσεις εκτός σπιτιού, την χτύπησε και την έδεσε χειροπόδαρα πριν την πετάξει στο πορτμπαγκάζ για να την μεταφέρει στο γκαράζ του σπιτιού του.

  Οι σκλάβες κι ο αφέντης

  Πρόθεσή του να τις μετατρέψει σε σκλάβες κι εκείνος να είναι ο αφέντης τους. «Στην Ευρώπη υπάρχουν κάποιες γυναίκες που είναι δούλες κι ο άντρας ο αφέντης τους. Φοράνε κολάρο και δεν το βγάζουν παρά μόνο αν το αποφασίσει ο αφέντης τους», τους έλεγε.

  Πολλές από τις αρρωστημένες συνήθειες του 34χρονου είχε περιγράψει πρώτη στους αστυνομικούς και η 40χρονη Γαλλίδα. «Μου είπε ότι εάν φώναζα, θα με σκότωνε. Τον ρώτησα ήρεμα τι ήθελε και αυτός μου είπε ότι δεν θα ξαναφύγεις για την Γαλλία και ότι είσαι ολοκληρωτικά δική μου. Με έλυσε και αυτός κοιμήθηκε χωρίς να με αγγίξει.

  Μου έδειξε το δωμάτιο και μου είπε καλώς ήρθες στην καινούργια σου φυλακή, είσαι φυλακισμένη εδώ. Του είπα ότι δεν ήθελα να μείνω εκεί, τότε αυτός μου ξανάδεσε τα χέρια, μπροστά αυτή τη φορά, τους αστραγάλους, μου έκλεισε το στόμα και τα μάτια και έφυγε».

  Είναι ενδεικτικό ότι και στις τρεις μαρτυρίες περιγράφονται αντικρουόμενες συμπεριφορές του κατηγορούμενου, που από γλυκός σύντροφος μετατρέπονταν σε σαδιστή, που όμως δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να φτάσει στα άκρα προκειμένου να αναγκάσει το θύμα του να υποκύψει ολοκληρωτικά.

  Τι λέει η μητέρα του 34χρονου

  Από τη πρώτη στιγμή ο 34χρονος ισχυρίστηκε ότι οι όποιες ενέργειες του χρεώνονταν από τη Γαλλίδα, ήταν στο πλαίσιο του ερωτικού τους παιχνιδιού και η καταγγελία της ήταν αποτέλεσμα της μη αποδοχής από μέρους της ότι υπήρχε και τρίτο πρόσωπο στη σχέση τους.

  «Μάλλον επειδή ο γιος μου δεν την ήθελε, της είπε τέρμα, ήθελε να εκδικηθεί κατά κάποιο τρόπο», ήταν τα λόγια της μητέρας του 34χρονου που μίλησε στην Τασούλα Παπανικολάου από το Star της Αθήνας (δείτε εδώ βίντεο)

  Η υπερασπιστική γραμμή δε φαίνεται να αλλάζει – σε πρώτη φάση τουλάχιστον – και μετά τις καταθέσεις των δύο Ελληνίδων. Ότι δηλαδή είχαν μια πιο προχωρημένη σχέση με τη συναίνεσή τους και το ότι έφτασαν σε αυτό το σημείο είναι αποτέλεσμα της απόρριψης και της ζήλιας για την ύπαρξη της 24χρονης.

  Οι δηλώσεις του συνηγόρου του, Δημήτρη Κρούπη αμέσως μετά τη νέα προθεσμία που πήραν για να απολογηθούν:


  Η 24χρονη σύντροφος

  Η 24χρονη απολογήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ενώπιον της Ανακρίτριας η οποία συμφώνησε με την γνώμη του Εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερη μέχρι την τακτική δικάσιμο και χωρίς περιοριστικούς όρους.

  Όπως υποστήριξε η δικηγόρος της Ελευθερία Ψύλλου, η μικρή δεν αντιλήφθηκε αν η «φιλοξενούμενη» του φίλου της ήταν δεμένη ή φιμωμένη, ενώ η ίδια δεν είχε κανένα παράπονο από τη συμπεριφορά του και ότι γινόταν μεταξύ τους ήταν με τη συναίνεσή της χωρίς όμως να υπάρχουν ακραίες συμπεριφορές:


  Πηγή: lamiareport.gr
 • Έως τις 9 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για εγκατάσταση συστημάτων πρόληψης ζημιών

  Έως τις 9 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για εγκατάσταση συστημάτων πρόληψης ζημιών

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Γιώργος Νομικός | Ημερομηνία: 2018-09-19 00:29:40 | Πηγή: News Beast

  Μέχρι τις 9 Οκτωβρίου παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων στήριξης του υπομέτρου 5.1 του Μέτρου 5, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που ενισχύει την εγκατάσταση συστημάτων πρόληψης ζημιών, από πάγο, χαλάζι ή και βροχή, η οποία έληγε σήμερα, 18 Σεπτεμβρίου.

  Μάλιστα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΛΓΑ, «η αναφερόμενη παράταση δίνεται σε ανταπόκριση αιτημάτων φορέων, παραγωγών και μελετητικών γραφείων καθώς υπάρχει, αναλογικά, μεγάλος αριθμός αιτημάτων στήριξης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΠΣΚΕ που δεν έχουν οριστικοποιηθεί».

  Σημειώνεται, πως δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και οι ομάδες παραγωγών με την προϋπόθεση ότι είναι ενεργοί αγρότες.

  Στα φυσικά ή νομικά πρόσωπα η μέγιστη επιδότηση ανέρχεται σε 80%, ενώ για τα συλλογικά σχήματα αγγίζει το 100% της επένδυσης. Επίσης, ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός ανά αγρότη θα είναι στα 100.000 ευρώ και για τα συλλογικά σχήματα το 1 εκατ. ευρώ.

 • Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένου στα Βρουλίδια Χίου

  Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένου στα Βρουλίδια Χίου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-09-19 00:06:46 | Πηγή: Ζούγκλα
  Άκαρπες απέβησαν οι προσπάθειες της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης που ξεκίνησε το λιμεναρχείο Χίου περί τη μία το μεσημέρι της Τρίτης, 18 Σεπτεμβρίου 2018, για τον εντοπισμό ανθρώπου που εντοπίσθηκε στην θάλασσα, στην περιοχή Βρουλίδια της Νότιας Χίου, κοντά στο Πυργί.

  Συγκεκριμένα, πολίτης που επέβαινε σε σκάφος τηλεφώνησε στο λιμεναρχείο Χίου και ανέφερε ότι είδε άνθρωπο μέσα σε ένα σωσίβιο (σαμπρέλα) να πλέει ανοικτά της παραλίας.

  Αμέσως σήμανε συναγερμός και πολύ γρήγορα έφτασαν στην περιοχή το ναυαγοσωστικό 518 του λιμεναρχείου Χίου, σκάφη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Χίου, ιδιωτικά σκάφη, σκάφη του Λ.Σ. από την Σάμο, ενώ στις έρευνες πήρε μέρος και το ελικόπτερο σούπερ πούμα.

  Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι έντασης επτά έως οκτώ μποφόρ και παρά τις έρευνες μέχρι που έπεσε το σκοτάδι δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα.

  Με το πρώτο φως της ημέρας, την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018, πιθανότατα θα συνεχισθούν οι έρευνες στη ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.
  Πηγή: astraparis.gr
 • Η Στόρμι Ντάνιελς καίει τον Τραμπ: Έχει . . . ασυνήθιστο πέος, σαν δηλητηριώδες μανιτάρι!

  Η Στόρμι Ντάνιελς καίει τον Τραμπ: Έχει . . . ασυνήθιστο πέος, σαν δηλητηριώδες μανιτάρι!

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-09-18 23:51:55 | Πηγή: Ηλεία Live

  Η ηθοποιός αισθησιακών ταινιών ισχυρίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ της είχε τάξει ότι θα την προωθήσει στο ριάλιτι The Apprentice - Αποκαλύψεις για τις... ανατομικές λεπτομέρειες του Αμερικανού προέδρου

  Σε πιπεράτες και... γαργαλιστικές αποκαλύψεις για τον Ντόναλντ Τραμπ προχωρά η Στόρμι Ντάνιελς, στο βιβλίο της «Full Disclosure» (μτφσ: Πλήρης Αποκάλυψη) που θα κυκλοφορήσει στις 2 Οκτωβρίου.

  Σύμφωνα με τον Guardian, που εξασφάλισε ένα αντίγραφο του βιβλίο πριν την κυκλοφορία, η ηθοποιός ερωτικών ταινιών ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος της είχε υποσχεθεί μια θέση στο ριάλιτι The Apprentice που παρουσίαζε, ενώ της είχε τάξει ότι θα τη βοηθούσε να κλέψει για να πάει μπροστά στον διαγωνισμό.

   

  Η Ντάνιελς ισχυρίζεται ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον Τραμπ το 2006, λίγο μετά τον γάμο του με την Μελάνια Τραμπ και τη γέννηση του γιου τους, Μπαρόν, κάτι που ο ίδιος έχει διαψεύσει κατηγορηματικά.

  «Θα βρούμε έναν τρόπο να έχεις τις προκλήσεις στο διαγωνισμό εκ των προτέρων» φέρεται ότι είπε ο Τραμπ, σύμφωνα με την Ντάνιελς για τη συμμετοχή της στο ριάλιτη, προσθέτοντας ότι θα της προσφέρουν τις απαραίτητες τεχνικές για να τα καταφέρει.

  «Είχε σκοπό να με βάλει να εξαπατήσω και ήταν 100% δική του ιδέα» λέει η Ντάνιελς.

  Μάλιστα, όταν στη συνέχεια τον έβλεπε στην τηλεόραση, έλεγε μέσα της: «Έκανα σεξ μ' αυτόν τον άνθρωπο. Άουτς».

  Είχε... «ασυνήθιστο» μόριο

  Το βιβλίο είναι αυτοβιογραφία, όπου η Στόρμι Ντάνιελς περιγράφει τις πρώτες της εμπειρίες ως στρίπερ, όταν πήγαινε γυμνάσιο, πώς μπήκε στην βιομηχανία πορνό και πώς βρέθηκε μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ.

  Ως ηθοποιός πορνογραφικών ταινιών παρακολούθησε ένα τουρνουά γκολφ στην Καλιφόρνια το 2006, όπου συνάντησε τον Ντόναλντ Τραμπ.

  Ο σωματοφύλακας του Τραμπ, σύμφωνα με τη διήγησή της, την κάλεσε για δείπνο σπίτι του. Αν και γενικώς έχει αναφερθεί στην ερωτική της συνεύρεση με τον Αμερικανό πρόεδρο, στο βιβλίο δίνει πιο ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

  Ειδικότερα, περιγράφει το μόριο του Τραμπ ως «μικρότερο από το μέσο όρο» αλλά «όχι φρικτά μικρό». Μάλιστα, η πορνοστάρ γράφει: «Ξέρει ότι έχει ασυνήθιστο πέος. Έχει ένα κεφάλι σαν μανιτάρι, σαν δηλητηριώδες μανιτάρι». Επίσης, μάλλον... απαξιώνει την εμπειρία της. «Ξάπλωνα ενοχλημένη που με γ....σε ένας τύπος με τρίχες εφηβαίου σαν το Γέτι των Ιμαλαΐων και ένα πέος σαν τον χαρακτήρα του Μανιταρούλη από το Μάριο Καρτ», γράφει.  «Ήταν πιθανόν το λιγότερο εντυπωσιακό σεξ που έκανα ποτέ, όμως ο ίδιος δεν είχε την ίδια γνώμη» σημειώνει.

  «Είχε συνομιλία με την Χίλαρι στο τηλέφωνο»

  Η Ντάνιελς θυμάται ένα περιστατικό το 2007, όταν η ίδια ήταν με τον Ντόναλντ Τραμπ στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου και έλαβε ένα τηλεφώνημα από την Χίλαρι Κλίντον, που τότε διεκδικούσε το χρίσμα των Δημοκρατικών, έναντι του Μπαράκ Ομπάμα.

  Σύμφωνα με την Ντάνιελς ο Τραμπ «είχε ολόκληρη συζήτηση για την προεκλογική εκστρατεία, επαναλαμβάνοντας διαρκώς τις λέξεις «το σχέδιό μας». Παράλληλα, το μυαλό του ήταν στην τηλεοπτική σειρά που παρακολουθούσαμε».

  Μέχρι στιγμής, ο Λευκός Οίκος δεν έχει κάνει σχόλια για τις αποκαλύψεις του βιβλίου, που θα κυκλοφορήσει στις 2 Οκτωβρίου.

   

           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο