• Ηράκλειο: Αερογέφυρα σωτηρίας για 70χρονη από τη Σαντορίνη

  Ηράκλειο: Αερογέφυρα σωτηρίας για 70χρονη από τη Σαντορίνη

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-26 02:27:59 | Πηγή: Ζούγκλα
  Αερογέφυρα σωτηρίας με τη συνδρομή της πολεμικής αεροπορίας στήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας για γυναίκα που τραυματίστηκε σοβαρά και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της από την Σαντορίνη στην Κρήτη

  Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου μεταφέρθηκε το απόγευμα της Δευτέρας μια 70χρονη γυναίκα η οποία υπέστη υποσκληρίδιο αιμάτωμα μετά από ατύχημα που είχε στη Σαντορίνη.

  Η κατάσταση της υγείας της 70χρονης δεν άφηνε περιθώρια καθυστερήσεων και αναβολών και η μεταφορά της σε νοσοκομείο με μονάδα αυξημένης φροντίδας ήταν μονόδρομος.

  Για την διακομιδη της γυναίκας, ζητήθηκε η συνδρομή της πολεμικής αεροπορίας που ανταποκρίθηκε διαθέτοντας ένα C-27 και νωρίς το απόγευμα ξεκίνησε η μεταφορά της γυναίκας από τη Σαντορίνη στην Κρήτη.

  Η 70χρονη επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος διασωληνομένη και η κατάσταση της υγείας της παραμένει σοβαρή.

  Πηγή: flashnews.gr

 • Ιωάννινα: Πανό και φέιγ βολάν κατά του καθηγητή Άγγελου Συρίγου

  Ιωάννινα: Πανό και φέιγ βολάν κατά του καθηγητή Άγγελου Συρίγου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-26 01:59:23 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ένταση επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας  στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» στα Ιωάννινα κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης εκδήλωσης με θέμα ’’Η Ελλάδα και η συσσώρευση γεωπολιτικής αστάθειας΄΄, με ομιλητή τον Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Α. Συρίγο.

  Ομάδα αντιεξουσιαστών, 20 λεπτά μετά την έναρξη της εκδήλωσης, εισέβαλε στην αίθουσα με πανό κατά του κεντρικού ομιλητή.

  Απομάκρυναν τις κάμερες τοπικών τηλεοπτικών σταθμών, πέταξαν φέιγ βολάν με υβριστικά συνθήματα κατά του κ.Συρίγου, έσβησαν τα φώτα και έκλεισαν τη μικροφωνική εγκατάσταση, ενώ για κάποια λεπτά επικράτησε σκηνικό έντασης και διαπληκτισμοί.

  Αν και μετ' εμποδίων, η εκδήλωση συνεχίστηκε.

  Με πληροφορίες από epirus-tv-news.gr
 • Δεν σας πληρώνει ο εργοδότης σας; Δικαιούστε επίδομα ανεργίας… Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε

  Δεν σας πληρώνει ο εργοδότης σας; Δικαιούστε επίδομα ανεργίας… Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2017-09-26 01:27:34 | Πηγή: Lesvos News

  Έξοδο διαφυγής παρέχει στους απλήρωτους εργαζόμενους το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατίθεται στη Βουλή στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

  Οι «εγκλωβισμένοι» άνεργοι στους οποίους δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένες αποδοχές για «αξιόλογο διάστημα» (πιθανόν τρεις μήνες) θα μπορούν με μονομερή καταγγελία, προσκομίζοντας εξώδικη δήλωση στονΟΑΕΔ να αξιώσουν επίδομα ανεργίας.

  Θα δίνεται επίσης το δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής σε ποινικές δίκες των εργαζομένων για μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών από τον εργοδότη τους (σήμερα αποκλείονται).

  Μάλιστα για να μην επιβαρυνθούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι με δικαστικά έξοδα, θα απαλλάσσονται από την καταβολή δικαστικού ενσήμου για ποσά έως 20.000€ ενώ για υψηλότερα ποσά θα καθιερωθεί μειωμένο ένσημο (4 τοις χιλίοις)

  Στην πράξη ενισχύεται η πλευρά των εργαζομένων να αποκτήσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έναν άμεσα εκτελεστό τίτλο που θα τους επιτρέψει, με μόνη την έκδοσή του, να ξεκινήσουν άμεσα τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος εργοδοτών που παραβιάζουν την υποχρέωση καταβολής δεδουλευμένων.
  Θα μπορούν μάλιστα να αξιώσουν τα δεδουλευμένα τους, ζητώντας την εκποίηση της προσωπικής περιουσίας του εργοδότη.

  Το ίδιο νομοσχέδιο προβλέπει :
  -την δυνατότητα αναγνώρισης έως 7 πλασματικών ετών για τη συνταξιοδότηση των αγροτών
  -τον υπολογισμό των συντάξεων βάσει των ετών ασφάλισης και πριν από το 2002. Ο νόμος Κατρούγκαλου προέβλεπε ότι για την έκδοση των νέων συντάξεων θα λαμβάνεται υπόψη ο ασφαλιστικός βίος από το 2002 και μετά , χρονιά που ολοκληρώθηκε η μηχανογράφηση του πρώην ΙΚΑ. Ωστόσο ένας μικρός αριθμός ασφαλισμένων είχε διακόψει την ασφάλισή του πριν από το 2002 με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η καταμέτρηση των ενσήμων.

 • Καλογήρου καταγγέλλουν… η Περιφέρεια απαντά… «Δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα για τους σεισμόπληκτους»

  Καλογήρου καταγγέλλουν… η Περιφέρεια απαντά… «Δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα για τους σεισμόπληκτους»

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Lesvosnews.gr | Ημερομηνία: 2017-09-26 01:09:28 | Πηγή: Lesvos News

  Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με αφορμή δημοσίευμα που αναφέρεται στο έργο: «Βελτίωση τμημάτων επαρχιακής οδού Παπάδου- Πλωμαρίου / Τμήμα Α’ – Παράκαμψη Αγίου Ισιδώρου» και στην εξασφάλιση των σχετικών πόρων από την Περιφέρεια Αττικής, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

   

  Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κινείται αυστηρά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της. Έτσι, σε έναν τομέα της αρμοδιότητάς της όπως είναι η συντήρηση- κατασκευή οδικού δικτύου, ενήργησε για τον δρόμο Παπάδου- Πλωμαρίου / Τμήμα Α’ – Παράκαμψη Αγίου Ισιδώρου. Αυτό κρίθηκε αναγκαίο για την ασφαλή πρόσβαση στον οικισμό του Πλωμαρίου.

   

  Διευκρινίζεται με σαφήνεια ότι η Περιφέρεια δεν έχει απολύτως καμία αρμοδιότητα για την κάλυψη των αναγκών στέγασης των σεισμοπλήκτων ούτε για την άρση επικινδυνότητας των κτισμάτων. Τις ανάγκες αυτές έχει ευθύνη και αρμοδιότητα να αντιμετωπίσει η Πολιτεία, δηλαδή το Υπουργείο Υποδομών.

  Η απόπειρα σύνδεσης των δύο διαφορετικών αυτών θεμάτων είναι άτοπη.

  Η Περιφέρεια σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της στέκεται πάντα αρωγός στις ανάγκες των ανθρώπων όπου υπάρχουν ή όταν προκύπτουν.

  Η προσπάθεια απόδοσης ευθυνών στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για ανάγκες και προβλήματα για τα οποία δεν έχει απολύτως καμία αρμοδιότητα, συνεπώς αδυνατεί θεσμικά να ενεργήσει, δείχνει ή κακή πληροφόρηση ή αθεμελίωτη επιδίωξη κριτικής.

 • Δημοσκόπηση: Μπροστά με 13% η ΝΔ - Παραίτηση Κουρουμπλή θέλει το 53%

  Δημοσκόπηση: Μπροστά με 13% η ΝΔ - Παραίτηση Κουρουμπλή θέλει το 53%

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-26 01:06:11 | Πηγή: Ηλεία Live

  Με 13 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της ΠΑΜΑΚ για τον ΣΚΑΪ, την πρώτη μετά το καλοκαίρι.

  Αναλυτικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,5%, έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ εμφανίζεται να έχει χάσει 2,5 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιστρόφως κερδίσει 2,5 μονάδες.

  Πρόθεση ψήφου

  Την παραίτηση Κουρουμπλή ζητά το 53,5% για το ατύχημα στο Σαρωνικό

  Νέα μέτρα προβλέπει το 85,5%

  Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση θα λάβει νέα μέτρα, το 85,5% απαντά ότι πιστεύει ότι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα, το 9,5% εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα από την κρίση χωρίς πρόσθετα μέτρα ενώ το 5% απαντά δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

  Στην ερώτηση αν τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση το 80% απαντά προς τη λάθος, το 14,5% προς τη σωστή, ενώ το 5,5% απαντά «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».


  Ακόμα, το 39% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μέσα στο επόμενο χρόνο ούτε θα βελτιωθεί ούτε θα χειροτερεύσει η οικονομική τους κατάσταση, το 28% πιστεύει ότι σίγουρα θα χειροτερεύσει, το 22,5% ότι μάλλον θα χειροτερεύσει, 7,5% πιστεύει ότι μάλλον θα βελτιωθεί, 2% ότι θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις και 1% δηλώνει ότι η οικονομική του κατάσταση σίγουρα θα βελτιωθεί. 


  Το 58,5% των ερωτώμενων αναφέρει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από το έργο της κυβέρνησης, το 34% απαντά ότι δεν είναι ικανοποιημένο, αλλά δεν υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές, ενώ το 6% δηλώνει ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο. 

  Αναφορικά με τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στην 82η ΔΕΘ το 46% αναφέρει ότι δεν πείστηκε, το 47,5% ότι δεν τον παρακολούθησε και 6% δηλώνει ότι πείστηκε. Αντίστοιχα, το 38% αναφέρει ότι δεν πείστηκε από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, το 41,5% ότι δεν τον ακολούθησε και το 19,5% ότι πείστηκε.

  Το 75,5% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για τις επενδύσεις στη χώρα, το 18% εκτιμά ότι δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για τις επενδύσεις ενώ το 6,5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ». 

  Για την κεντροαριστερά

  Η δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ είχε και ερώτημα για τις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

  Στο ερώτημα «ποιον θα επιλέγατε» η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προηγείται με 28% και ακολουθούν οι Γ. Καμίνης, Στ. Θεοδωράκης και Ν. Ανδρουλάκης.

  Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «ποιον υποψήφιο θα επιλέγατε», οι πολίτες απαντούν:

  Φώφη Γεννηματά 28% (εύρος διακύμανσης από 17,5% έως 38,5%) Γιώργος Καμίνης: 20% (εύρος διακύμανσης από 11% έως 29%) Σταύρος Θεοδωράκης 17% (εύρος διακύμανσης από 8,5% έως 26%) Νίκος Ανδρουλάκης 12,5% (εύρος διακύμανσης από 4,5% έως 20,5%) Γιάννης Ραγκούσης 3,5% (εύρος διακύμανσης από 0,5% έως 8%) Γιάννης Μανιάτης 2,5% (εύρος διακύμανσης από 0,5% έως 6,5%) Άλλον υποψήφιο επιλέγει το 16,5%

  Δείτε όλη την δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ σε μορφή PDF

   

 • Θανατηφόρο τροχαίο στην παλαιά εθνική οδό Πατρών-Πύργου

  Θανατηφόρο τροχαίο στην παλαιά εθνική οδό Πατρών-Πύργου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-26 01:03:50 | Πηγή: Ζούγκλα
  Μία γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή απο τα συντρίμμια του ενός αυτοκινήτου που ενεπλάκη σε τροχαίο λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Δευτέρας στην Π.Ε.Ο. Πατρών Πύργου στα Καμίνια.

  Στο αυτοκίνητο επέβαινε οικογένεια. Νεκρή είναι η μητέρα, βαριά τραυματίας ο πατέρας και ελαφριά ο 19χρονος γιος.

  Στο έτερο όχημα επέβαινε μία γυναίκα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά.  Πηγή: patrastimes.gr
 • Οι άντρες με αυτά τα χαρακτηριστικά προσφέρουν τους καλύτερους οργασμούς

  Οι άντρες με αυτά τα χαρακτηριστικά προσφέρουν τους καλύτερους οργασμούς

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-26 00:56:20 | Πηγή: Ηλεία Live

  Λένε - κοινότοπα - για τους άντρες ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι.

  Ε λοιπόν, η αντίστοιχη ρήση για τις γυναίκες θα ήταν ότι ο έρωτας περνάει από την καλοσύνη, το χιούμορ και την... ωραία μυρωδιά.

  Φυσικά δεν το λέμε έτσι χωρίς στοιχεία. Το λέει έρευνα που δημοσιεύει ο Independent.

  Η έρευνα έγινε σε πάνω από 100 μόνες γυναίκες και βασίστηκε στις σεξουαλικές εμπειρίες που είχαν στο παρελθόν, ώστε να διαπιστωθεί ποιο είδος αντρών τους χάριζε τους καλύτερους οργασμούς.

  Μάλιστα, πρόκειται για έναν τομέα που δεν έχει μελετηθεί επαρκώς. Όπως τονίζουν, ο ανδρικός οργασμός συνδέεται άμεσα με την αναπαραγωγική διαδικασία, ενώ ο γυναικείος δεν συνδέεται άμεσα με την αναπαραγωγή.

  Σύμφωνα λοιπόν με τα ευρήματα της έρευνας, τα βασικά χαρακτηριστικά που είχαν οι άντρες που τους πρόσφεραν μαγικές στιγμές στο κρεβάτι, ήταν:

  γοητεία χιούμορ φαντασία συναισθηματική ζεστασιά πίστη όμορφη μυρωδιά τους ενδιέφερε η ικανοποίηση της συντρόφου τους ικανότητες στο σεξ

  Είπαν επίσης ότι ήταν εκείνοι που ήταν ανοιχτοί στην εξερεύνηση νέων σεξουαλικών στάσεων, ενώ αφιέρωναν σημαντικό χρόνο στα προκαταρκτικά.

  Η έρευνα αναφέρει ότι τα βασικά χαρακτηριστικά για πολλούς γυναικείους οργασμούς είναι το χιούμορ, η φαντασία, η ζεστασιά, η αίσθηση ότι είναι πιστός και η όμορφη μυρωδιά, ενώ οι άντρες που δεν έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά συνήθως καταβάλλουν μεγαλύτερες προσπάθειες για να έρθει σε οργασμό η σύντροφός τους.

 • Ρόδος: Επεισόδιο με πρώην πρόεδρο του συλλόγου καταστηματαρχών της Παλιάς Πόλης και υπάλληλο καταστήματος

  Ρόδος: Επεισόδιο με πρώην πρόεδρο του συλλόγου καταστηματαρχών της Παλιάς Πόλης και υπάλληλο καταστήματος

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-26 00:35:35 | Πηγή: Ζούγκλα
  Τελειωμό δεν έχουν οι άγριοι τσακωμοί και οι διενέξεις, στην... μαρτυρική πλατεία της Παλιάς Πόλης (πλατεία Ιπποκράτους) όσο οι ισχύοντες νόμοι θα αποτελούν "χάδι" στους εμπλεκόμενους κάθε φορά.

  Σύμφωνα με αναγνώστες της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, ένα ακόμα επεισόδιο διαδραματίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (13:45) ανάμεσα σε υπάλληλο καταστήματος και πρώην πρόεδρο του συλλόγου καταστηματαρχών της Παλιάς Πόλης, μετά από έντονη λογομαχία που είχαν μεταξύ τους.

  Ακολούθησε χτύπημα από τον υπάλληλο του καταστήματος με τον κατάλογο που κρατούσε στα χέρια του, με αποτέλεσμα ο δεύτερος εμπλεκόμενος στο επεισόδιο να πέσει στο έδαφος.

  Στο σημείο βρέθηκε η αστυνομία και ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

  Η υπόθεση αναμένεται να ακολουθήσει τον δρόμο της Δκαιοσύνης


  Με πληροφορίες από rodiaki.gr
 • U Thant Island: Το μικροσκοπικό νησί της Νέας Υόρκης που απαγορεύεται να επισκεφτείτε

  U Thant Island: Το μικροσκοπικό νησί της Νέας Υόρκης που απαγορεύεται να επισκεφτείτε

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-26 00:18:58 | Πηγή: Ηλεία Live

  Μεταξύ του κτιρίου των Ηνωμένων Εθνών και του Λονγκ Αιλαντ Σίτι υπάρχει ένα μικρό κομμάτι γης. Το U Thant Island.

  Το νησάκι αυτό δημιουργήθηκε κατά τη δεκαετία του 1890, όταν ο Γουίλιαμ Στεινγουέι δημιούργησε δύο σήραγγες στον ποταμό East River για να συνδέσει την Αστόρια με το Μανχάταν. Τα απόβλητα από την κατασκευή δημιούργησαν έναν ύφαλο που ξεπρόβαλε από το νερό. Ο Στεινγουέι πέθανε πριν ολοκληρωθεί το έργο, αφήνοντάς τον στον Ογκαστ Μπέλμοντ Τζ. να το φέρει εις πέρας. Η πρώτη ονομασία του μικρού νησιού ήταν Μπέλμοντ.

  Το πρότζεκτ, ωστόσο, απέτυχε και το νησί έμεινε έρημο. Μια ομάδα που ονομάζεται Peace Meditation at the United Nations, στην οποία συμμετείχαν υπάλληλοι του ΟΗΕ και οπαδοί του γκουρού Sri Chinmoy υιοθέτησαν τη γη το 1977.

  Το νησάκι μετονομάστηκε και πήρε το όνομα του πρώην γ.γ. του ΟΗΕ U Thant, στενού φίλου του Chinmoy. Για να διατηρηθεί πράσινο, η ομάδα το επισκεπτόταν μία με δύο φορές τον χρόνο, ωστόσο, η αυξημένη ασφάλεια έληξε τις επισκέψεις στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

  Στο U Thant απαγορεύεται να πατήσει άνθρωπος, καθώς είναι προστατευόμενη περιοχή για μεταναστευτικά πουλιά.

  Το 2004, ένας ντόπιος καλλιτέχνης ο καλλιτέχνης Ντιούκ Ράιλεϊ πήγε στο νησί με ένα φίλο του, και σήκωσε σημαιάκι έξι μέτρων που απεικόνιζε δύο ηλεκτρικά χέλια. Οι δυο τους προσήχθησαν από τις αρχές αλλά δεν συνελήφθησαν.

  Μπορεί κανείς να μην μπορεί να πατήσει στο νησάκι, ωστόσο τα νερά γύρω από αυτό είναι αρκετά δημοφιλή στους ψαράδες οι οποίοι σπεύδουν για να πιάσουν γραμμωτό λαβράκι.

  Φωτογραφίες: Βίντεο Youtube

 • Καλαμπάκα: Τραγωδία στη Χρυσομηλιά - 47χρονος νεκρός απο τραύμα όπλου

  Καλαμπάκα: Τραγωδία στη Χρυσομηλιά - 47χρονος νεκρός απο τραύμα όπλου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-26 00:16:30 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του χωριού Χρυσομηλιά Καλαμπάκας, καθώς βρέθηκε νεκρός συγχωριανός τους με τραύμα απο κυνηγετικό όπλο.

  Πρόκειται για έναν 47χρονο άνδρα και γίνονται έρευνες απο την αστυνομία, αν πρόκειται για ατύχημα με το όπλο μέσα στο σπίτι του.

  Η τραγική είδηση βύθισε στο πένθος την Χρυσομηλιά.

  Πηγή: trikalazoom.gr
 • Νέο χτύπημα: Η Unilever πουλά

  Νέο χτύπημα: Η Unilever πουλά "Αλτις" και "Ελάνθη"

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 23:57:43 | Πηγή: Ηλεία Live

  Με διάφορους τρόπους μεγάλες εταιρείες αποχωρούν από την ελληνική αγορά - Η απόφαση θεωρείται πλήγμα για το ελληνικό ελαιόλαδο - Τι λέει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της

  Με μια λιτή της ανακοίνωση σήμερα το μεσημέρι και η πολυεθνική Unilever ήλθε να δηλώσει πως προχωρά σε αποεπένδυση από ένα εξόχως ελληνικό της σήμα. Το Άλτις αλλά και μια σειρά άλλων μαρκών. Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της επαναξιολόγησης, σε παγκόσμιο επίπεδο, των στρατηγικών επιλογών της Unilever για την κατηγορία των μαργαρινών, η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas σήμερα γνωστοποιεί την πρόθεσή της, να προχωρήσει στην πώληση των ελαιολάδων της.
  Η πώληση θα αφορά τις μάρκες Άλτις, Ελάνθη και Solon. Μια πώληση την οποία όμως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ή να δεσμευτεί πως θα σημάνει ταυτόχρονα και πλήρη διατήρηση θέσεων εργασίας ή των μαρκών στην αγορά ως έχουν. Φιρμών 100% ελληνικών που θα περάσουν σε νέα χέρια.
    Όπως τονίζει η ανακοίνωση "η μεταφορά των μαρκών αναμένεται να περιλαμβάνει το εργοστάσιο ελαιολάδου στην Πειραιώς, καθώς και τους εργαζόμενους σε αυτή την προϊοντική κατηγορία".Η εταιρεία για προφανείς λόγους μιλά για διατήρηση παραγωγικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα η οποία παραμένει στρατηγική επιλογή όμως ξεκάθαρα πλέον ο νέος επενδυτής θα αποφασίσει το πόσους και ποιους θα κρατήσει, ως είθισται σε τέτοιες μεταβιβάσεις. Ταυτόχρονα, η Unilever αποφάσισε να μεταφέρει πρόσθετη παραγωγή προϊόντων οικιακής φροντίδας στο εργοστάσιο του Ρέντη.

  Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση της  η Ελλάδα παραμένει προτεραιότητα για την Unilever και η αναδιάρθρωση αυτή του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου αναμένεται να συμβάλει στην βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης και κερδοφορίας της τοπικής εταιρείας, ενώ θα δώσει την ώθηση για εστίαση σε στρατηγικές κατηγορίες και επένδυση σε νέα προϊόντα στην τοπική αγορά.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η η Ελαΐς - Unilever με τα σήματα που κατέχει είναι leader στην ελληνική αγορά ελαιόλαδου με δεύτερη μεγαλύτερη την Μινέρβα. Η πρόθεση για έξοδο από τον τομέα του ελαιόλαδου στην ελληνική αγορά είναι μία υπόθεση η οποία έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την Unilever ενώ πρόσφατα αποπέμφθηκε και η τέως διευθύνουσα σύμβουλος της πολυεθνικής κα. Ηρώ Αθανασίου. Μάλιστα η εταιρεία είχε ανεπιτυχώς και στο παρελθόν - περίπου πριν από μία δεκαετία - να αποδεσμευτεί από τα συγκεκριμένα σήματα τα οποία όμως διατήρησε στο χαρτοφυλάκιο της καθώς δεν είχε δεχθεί κάποια αξιόλογη προσφορά. 
 • Ηράκλειο: Αναζητούσε αγοραστή για κλεμμένο ποδήλατο!

  Ηράκλειο: Αναζητούσε αγοραστή για κλεμμένο ποδήλατο!

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 23:55:49 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Ο ύποπτος πλησίαζε πολίτες και στην πλατεία Ελευθερίας και προσπαθούσε να τους πείσει να αγοράσουν το ιδιαίτερα ακριβό ποδήλατο«Όργωσαν» επί ώρες το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης και οι μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αναζητώντας έναν αλλοδαπό που έψαχνε τρόπο να πουλήσει ένα πανάκριβο ποδήλατο –προφανώς κλεμμένο- αλλά εκείνος κατάφερε να εξαφανιστεί με αυτό!


  Ο ύποπτος πλησίαζε πολίτες και στην πλατεία Ελευθερίας και προσπαθούσε να τους πείσει να αγοράσουν το ιδιαίτερα ακριβό ποδήλατο μάρκας Merida για μόλις… 100 ευρώ, τιμή πολύ χαμηλότερη της πραγματικής του αξίας. Κάποιοι οδηγοί ταξί που κατάλαβαν ότι είναι κλεμμένο, προσπάθησαν να τον καθυστερήσουν ενώ ειδοποίησαν την Αστυνομία, αλλά ο αλλοδαπός  που ισχυρίστηκε ότι το αγόρασε από ένα τοξικομανή έφυγε βιαστικά.

  Λίγο αργότερα, προσπάθησε να βρει αγοραστή στα Λιοντάρια, όπου άλλοι ταξιτζήδες προσπάθησαν να τον καθυστερήσουν έχοντας ενημερωθεί από τους συναδέλφους τους. Όμως, ο αλλοδαπός κατάλαβε ότι είχαν ειδοποιήσει την Αστυνομία και χάθηκε στα στενά και τους πεζόδρομους της πόλης, όπου χάθηκαν τα ίχνη του. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Αλλοδαποί πιτσιρικάδες διέρρηξαν Ι.Χ. στην Καβάλα

  Αλλοδαποί πιτσιρικάδες διέρρηξαν Ι.Χ. στην Καβάλα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 23:46:27 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Οι δύο 16χρονοι Αλγερινοί ακινητοποιήθηκαν πριν προλάβουν να αρπάξουν οτιδήποτε«Άγαλμα» έμεινε ο ιδιοκτήτης ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου που το είχε αφήσει ξεκλείδωτο σε έναν δρόμο στην Καβάλα για να ψωνίσει κάτι από ένα περίπτερο, όταν επέστρεψε και είδε μέσα δυο… ανήλικους αλλοδαπούς που έψαχναν κάτι για να κλέψουν! 


  Αμέσως ειδοποίησε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που βρίσκονταν κοντά και εκείνοι επενέβησαν αμέσως. Οι δύο 16χρονοι Αλγερινοί ακινητοποιήθηκαν πριν προλάβουν να αρπάξουν οτιδήποτε, συνελήφθησαν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια, όπου σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για απόπειρα κλοπής και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας. 

  *** Στα πράσα έπιασε η ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος ενδυμάτων στην Πάτρα έναν 49χρονο Έλληνα που παρίστανε τον πελάτη, την στιγμή που έβαζε στην τσέπη του το… κινητό της! Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, που του άσκησε δίωξη για απόπειρα κλοπής. 


  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Αγρίνιο: «Ποντικός» κάρφωσε «ποντικό»

  Αγρίνιο: «Ποντικός» κάρφωσε «ποντικό»

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 23:46:27 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Δύο νεαροί μπήκαν σε σπίτι και «σήκωσαν» ό,τι βρήκαν, αλλά δεν είχαν καλή κατάληξη«Σήκωσαν» ό,τι βρήκαν σε ένα σπίτι που διέρρηξαν σε περιοχή του Αγρινίου δυο νεαροί, αλλά ο ένας από αυτούς εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα από αστυνομικούς της Ασφαλείας, συνελήφθη και αποκάλυψε ποιος ήταν ο συνεργός του που διέφυγε με τη λεία τους.


  Ο 19χρονος Έλληνας, που ήδη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου κατηγορούμενος για κλοπή, είχε διαρρήξει το σπίτι μαζί με τον 23χρονο Έλληνα ο οποίος αναζητείται και είχαν «σηκώσει» από μέσα δύο τηλεοράσεις, ένα tablet και έναν αποκωδικοποιητή, ενώ πήραν και μετρητά ύψους 200 ευρώ.

  *** Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Αγρινίου αναζητούν και ένα νεαρό τσιγγάνο, ο οποίος άρπαξε το βράδυ του Σαββάτου την τσάντα μιας γυναίκας που περπατούσε στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Μέσα στην τσάντα, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια, υπήρχαν 20 ευρώ και προσωπικά της αντικείμενα. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Σοβαρό ατύχημα στην Κρήτη με μοτοσικλετιστές

  Σοβαρό ατύχημα στην Κρήτη με μοτοσικλετιστές

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-25 23:45:45 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ακόμα ένα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το βράδυ, λίγο πριν τις 9, στην Κρήτη.

  Πιο συγκεκριμένα, δυο δίκυκλα οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους στην παλιά εθνική οδό στο ύψος της Σταλίδας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και οι δυο.

  Πληροφορίες λένε ότι το ένα άτομο ηλικίας περίπου 40 ετών έχει τραυματιστεί σοβαρά και είναι διασωληνωμένοςενώ το δεύτερο άτομο είναι σε καλύτερη κατάσταση.

  Τα αίτια του ατυχήματος διερευνούν οι αρμόδιες αρχές.

  Πηγή: flashnews.gr
 • Ιωάννινα: Βρήκαν σάκο φυτεμένο σε θάμνους, γεμάτο με αρχαία αντικείμενα

  Ιωάννινα: Βρήκαν σάκο φυτεμένο σε θάμνους, γεμάτο με αρχαία αντικείμενα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 23:38:14 | Πηγή: Ηλεία Live

  Έναν ταξιδιωτικό σάκο γεμάτο με αρχαία αντικείμενα, εντόπισαν αστυνομική σε αγροτική και θαμνώδη περιοχή, στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων.

  Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης αρχαίων αντικειμένων και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και περισυνέλεξαν σήμερα (25-09-2017) το πρωί στην ανωτέρω περιοχή και συγκεκριμένα κοντά στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κακαβιάς, κρυμμένο ανάμεσα σε θάμνους, ταξιδιωτικό σάκο που περιείχε τα παρακάτω αντικείμενα:

   

  Τμήμα μαρμάρινου πεσσίσκου με διαμόρφωση κορινθιακού κιονόκρανου, το οποίο χρονολογείται ως βυζαντινής – μεταβυζαντινής περιόδου,τμήμα μαρμάρινου γωνιαίου ακρωτηρίου, με διαμόρφωση ανθεμίου, άγνωστης χρονολόγησης, λίθινο επίμηκες αντικείμενο, άγνωστης χρονολόγησης, πήλινη κωνική αγνύθα, η οποία χρονολογείται ως κλασσικής ή ελληνιστικής περιόδου, σιδερένια φυλλόσχημη αιχμή δόρατος, η οποία χρονολογείται μεταξύ αρχαϊκών και ελληνιστικών χρόνων.

  Για τα προαναφερόμενα αντικείμενα, αρμόδιος αρχαιολόγος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, αποφάνθηκε ότι πρόκειται για αντικείμενα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

  Tα αντικείμενα θα σταλούν στην αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία για την περαιτέρω εξέτασή τους, για τον ακριβή προσδιορισμό της χρονολόγησης και της αρχαιολογικής τους εκτίμησης.

  Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

  ΠΗΓΗ epiruspost.gr

   

 • Αλεξανδρούπολη: Πυροβόλησε στον αέρα, έπεσε για ύπνο και... ξύπνησε στο κρατητήριο

  Αλεξανδρούπολη: Πυροβόλησε στον αέρα, έπεσε για ύπνο και... ξύπνησε στο κρατητήριο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 23:08:30 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Ο 33χρονος είχε ρίξει αλλεπάλληλους άσκοπους πυροβολισμούς με μια κυνηγετική καραμπίναΑναστάτωσε όλη τη γειτονιά του στην Αλεξανδρούπολη πυροβολώντας χωρίς λόγο ξανά και ξανά στον αέρα μέσα στη νύχτα κι έπειτα… έπεσε για ύπνο ένας 33χρονος Έλληνας! Τον ξύπνησαν απότομα, όμως, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας.


  Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γειτόνων του, ο 33χρονος είχε ρίξει αλλεπάλληλους άσκοπους πυροβολισμούς με μια κυνηγετική καραμπίνα. Οι καταγγελίες επιβεβαιώθηκαν από την έρευνα στο χώρο του περιστατικού και στο όχημα του δράστη, όπου βρέθηκαν συνολικά 28 κάλυκες κυνηγητικών φυσιγγίων.

  Έτσι, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και κατέσχεσαν την κυνηγετική καραμπίνα του μαζί με 31 φυσίγγια. Ο 33χρονος παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης που του άσκησε δίωξη για παράνομη οπλοχρησία, άσκοπους πυροβολισμούς και διατάραξη κοινής ειρήνης. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Θρίλερ στην Καλαμπάκα: 47χρονος νεκρός από κυνηγετικό όπλο

  Θρίλερ στην Καλαμπάκα: 47χρονος νεκρός από κυνηγετικό όπλο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 22:49:35 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας - Εξετάζεται αν πρόκειται για δυστύχημα ή αυτοκτονίαΣοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Χρυσομηλιάς Καλαμπάκας, από την είδηση ότι βρέθηκε νεκρός ένας 47χρονος. Ο άνδρας (B.A.) έφερε τραύμα από δίκαννο κυνηγετικό όπλο.


  Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας έχει αποκλειστεί και εξετάζεται αν πρόκειται για δυστύχημα ή αυτοκτονία.

  Η σορός του έχει μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

  Πηγή: www.kosmoslarissa.gr Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Καλαμπάκα: 47χρονος νεκρός από κυνηγετικό όπλο

  Καλαμπάκα: 47χρονος νεκρός από κυνηγετικό όπλο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 22:39:56 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας - Εξετάζεται αν πρόκειται για δυστύχημα ή αυτοκτονίαΣοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Χρυσομηλιάς Καλαμπάκας, από την είδηση ότι βρέθηκε νεκρός ένας 47χρονος. Ο άνδρας (B.A.) έφερε τραύμα από δίκαννο κυνηγετικό όπλο.


  Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας έχει αποκλειστεί και εξετάζεται αν πρόκειται για δυστύχημα ή αυτοκτονία.

  Η σορός του έχει μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

  Πηγή: www.kosmoslarissa.gr Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Ένα πρότυπο ευρωπαϊκό σπίτι για τα παιδιά δημιούργησαν η «Αποστολή» με την Chipita

  Ένα πρότυπο ευρωπαϊκό σπίτι για τα παιδιά δημιούργησαν η «Αποστολή» με την Chipita

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 22:39:56 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Το Κέντρο θα φέρει το όνομα «Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος β’» και θα φιλοξενεί παιδιά που οι οικογένειες τους έχουν πληγεί από την οικονομική κρίσηΈνα νέο σημείο αναφοράς για τα παιδιά αποκτά από αύριο, η πόλη των Ιωαννίνων με τα εγκαίνια του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης  Παιδιὠν του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Ιεράς Μητροπόλεως  Ιωαννίνων στην οδό Ι. Καβάσιλα 6.


  Το Κέντρο θα φέρει το όνομα «Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος β’» θα λειτουργεί με την στήριξη της Εταιρείας Chipita Α.Ε η οποία με πρωτοβουλία του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου, προσέφερε τον εξοπλισμό αλλά αναλαμβάνει και την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας.  Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στεγάζεται σε τετραόροφο κτίριο (συνολικού εμβαδού 1.171 τ.μ.), θα φιλοξενεί 80 παιδια 6-12 ετών καθημερινά από τις 13:00 έως τις 21:00 και είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για όλα τα παιδιά, με έμφαση σε εκείνα που οι οικογένειες τους έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. 

  Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, παρουσιάζοντας το νέο χώρο στους εκπροσώπους του τύπου είπε οτι φιλοδοξία του Αρχιεπισκόπου είναι «το Κέντρο αυτό να αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο για την πόλη των Ιωαννίνων και να μετεξελιχθεί σε μια κυψέλη γνώσης, πολιτισμού, ιδεών, σκέψεων, πνεύματος και προόδου με στόχο να γίνει σημείο αναφοράς για την πόλη αλλά και την Περιφέρεια».  Το κτίριο ανακαινίστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε τα παιδιά να έχουν κυρίαρχο ρόλο σε ένα απόλυτα οικογενειακό περιβάλλον. 

  Αγάπη, σεβασμός, ήθος, πίστη, ελπίδα, δημιουργικότητα, δικαιοσύνη, πρόοδος, τιμιότητα, καλοσύνη είναι λέξεις που αποτυπώνουν με τον πιο εύστοχο τρόπο τον σκοπό λειτουργίας του. 
  Η «Αποστολή» θέλει να εμφυσήσει στα παιδιά που αύριο θα φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο, ανθρώπινες αξίες. Θα μάθουν πώς να υποστηρίζονται, να συγχωρούν, να κερδίζουν με ταπεινότητα και να χάνουν με αξιοπρέπεια.

  Θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες της πρακτικής ζωής, συζητήσεις που προάγουν τον διάλογο, δραστηριότητες φυσικής και ψυχοκινητικής αγωγής. Για τη διδασκαλία έχει δημιουργηθεί κατάλληλο υλικό (αισθητηριακό, γλωσσικό και υλικό χώρου).

  Ταυτόχρονα υπάρχει μια μοντεσσοριανή λογική με τους περισσότερους χώρους ανοιχτούς και προσβάσιμους, απολύτως ασφαλείς, σύγχρονα διασκεδαστικούς και ευέλικτους για τα παιδιά. Το κτίριο έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελέσει έναν χώρο που ενθαρρύνει τη μάθηση, την ανακάλυψη τη φαντασία και το παιχνίδι.   Η απασχόληση των παιδιών συμπεριλαμβάνει τη σχολική μελέτη (προετοιμασία και ενδυνάμωση των μαθητών), εκμάθηση μουσικής με ευχάριστα δημιουργική μέθοδο, ζωγραφική, διαγωνιστική ομάδα ρομποτικής, χορωδία, σκάκι, σύγχρονο αλλά και παραδοσιακούς χορούς, αθλητικές δραστηριότητες (μπάσκετ, βόλεϊ, Πινγκ Πονγκ,  και ποδόσφαιρο 5χ5 στην ειδικά διαμορφωμένη αυλή), απογευματινές επισκέψεις και εκδηλώσεις .

  Τα παιδιά  μέσω του υπερσύγχρονου δια δραστικού πίνακα θα ανοίγουν καθημερινά ένα παράθυρο στον κόσμο της γνώσης και της διασκέδασης. Επίσης τα παιδιά λαμβάνοντας την κατάλληλη «εκπαίδευση» έχουν την ευχέρεια να ετοιμάσουν τα δικά τους φαγητά, ως μικροί σεφ και να μάθουν τα πάντα για την κηπουρική. Μέσω βιωματικών δράσεων η οικογένεια ως πυρήνας θα έχει την ευκαιρία να λειτουργεί και να συμμετέχει ομαδικά (γονείς με τα παιδιά) σε δράσεις που προάγουν την μεταξύ τους επικοινωνία σε κάθε τομέα.


  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • «Πνίγηκε» η Λαμία από την νεροποντή - «Ποτάμια» οι δρόμοι

  «Πνίγηκε» η Λαμία από την νεροποντή - «Ποτάμια» οι δρόμοι

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 22:29:33 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Διακοπές κυκλοφορίας σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου - Σε επιφυλακή η πυροσβεστικήΣε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι από τη δυνατή βροχή που ξεκίνησε περίπου από τις 8 το βράδυ στην πόλη της Λαμίας. 


  Σύμφωνα με το Lamiareport, σε σχέση με τον όγκο του νερού που έπεσε σε μία ώρα δεν υπήρξαν σημαντικά προβλήματα τουλάχιστον μέχρι τις 21:00 σύμφωνα και με την Πυροσβεστική Υπηρεσία που δεν είχε δεχτεί κλήση για άντληση υδάτων.

  Ωστόσο, κάποια βουλωμένα φρεάτια από φερτά υλικά είχαν ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση υδάτων.

  Η αστυνομία πάντως διέκοψε την κυκλοφορία στο γνωστό δρόμο του Ξηριά που οδηγεί στη Ροδίτσα, καθώς το νερό ανέβηκε επικίνδυνα για τη διέλευση αυτοκινήτων.

  Τα φαινόμενα δεν έχουν υποχωρήσει (ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και την Τρίτη 25/9) και οι υπηρεσίες θα είναι σε επιφυλακή το βράδυ για να επέμβουν όπου χρειαστεί.

  Πηγή: lamiareport.gr Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Κρήτη: Καταδίωξη για ανήλικο με κλεμμένο βαν

  Κρήτη: Καταδίωξη για ανήλικο με κλεμμένο βαν

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 22:29:33 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. έκαναν σήμα για έλεγχο στο ύποπτο βαν στην περιοχή του Εσταυρωμένου, αλλά ο 17χρονος οδηγός πάτησε γκάζι και προσπάθησε να διαφύγειΜετά από πολύωρη καταδίωξη έπεσε στα χέρια των αστυνομικών ένας ανήλικος με κλεμμένο βαν από χωριό του δήμου Αρχανών Αστερουσίων, που οδηγούσε σαν… τρελός στους δρόμους της περιφέρειας του Ηρακλείου για να αποφύγει τη σύλληψη!


  Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. έκαναν σήμα για έλεγχο στο ύποπτο βαν στην περιοχή του Εσταυρωμένου, αλλά ο 17χρονος οδηγός πάτησε γκάζι και έσπασε το μπλόκο. Μετά από ξέφρενη καταδίωξη που κράτησε πολλά χιλιόμετρα στην ευρύτερη περιοχή του Μονοφατσίου, ο νεαρός «ραλίστας» συνελήφθη στο ύψος της Καρκαδιώτισσας και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια.

  Στην προανάκριση διαπιστώθηκε ότι είχε κλέψει την «κλούβα» από την περιοχή των Δειλινών κι έτσι παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενος για κλοπή τροχοφόρου. Σε βάρος των γονέων του σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Κομοτηνή: Ζευγάρι μετέφερε με φορτηγό λαθραία τσιγάρα

  Κομοτηνή: Ζευγάρι μετέφερε με φορτηγό λαθραία τσιγάρα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 22:11:09 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Μέσα στο όχημα βρέθηκαν 410 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών και 18 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 900 γραμμαρίωνΕπιβεβαιώθηκε το ένστικτο των ανδρών της Ασφάλειας που σταμάτησαν τυχαία για έλεγχο στην Κομοτηνή το Ι.Χ. φορτηγό στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι Ελλήνων. Η έρευνα στο εσωτερικό του αποκάλυψε ότι διακινούσαν λαθραία τσιγάρα και καπνό.


  Μέσα στο όχημα βρέθηκαν 410 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών και 18 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 900 γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης και κατασχέθηκαν για να σταλούν στο Τελωνείο που θα υπολογίσει τους διαφυγόντες φόρους και δασμούς. Ο 38χρονος οδηγός και η 31χρονη σύζυγός του συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, με την οποία παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

  *** Με το αυτοκίνητό του φορτωμένο με λαθραία προϊόντα καπνού επέστρεφε από ταξίδι στην Βουλγαρία ένας 55χρονος Έλληνας, όταν του έκαναν έλεγχο στον Προμαχώνα αστυνομικοί του τοπικού τμήματος Συνοριακής Φύλαξης. Στο όχημα που κατασχέθηκε, βρέθηκαν δέκα συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους δυο κιλών και 560 γραμμαρίων και δέκα πακέτα τσιγάρων τα οποία εστάλησαν στο Τελωνείο για να υπολογιστούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 55χρονο και τον προσήγαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • «Γέφυρα» σωτηρίας για 70χρονη από τη Σαντορίνη στην Κρήτη

  «Γέφυρα» σωτηρίας για 70χρονη από τη Σαντορίνη στην Κρήτη

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 22:11:09 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Έφτασε διασωληνωμένη με αεροσκάφος C-27 στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» , όπου την περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒΑεροδιακομιδή σωτηρίας για μια 70χρονη πραγματοποιήθηκε απόψε από το νησί της Σαντορίνης προς την Κρήτη. 


  Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα τραυματίστηκε πολύ σοβαρά σε ατύχημα που είχε και οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη μεταφορά της σε νοσοκομείο της Κρήτης. 

  Η 70χρονη έφτασε διασωληνωμένη με αεροσκάφος C-27 στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» , όπου την περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να την μεταφέρει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. 

  Πηγή: Cretapost.gr Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Φωτογραφίες: Υδροστρόβιλος στις Βολίμες Ζακύνθου

  Φωτογραφίες: Υδροστρόβιλος στις Βολίμες Ζακύνθου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 22:00:56 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Ένα εντυπωσιακό καιρικό φαινόμενο στο νησί της Ζακύνθου το απόγευμα της ΔευτέραςΈνα άκρως εντυπωσιακό καιρικό φαινόμενο κατέγραψε με το φακό του ο συμπολίτης μας Δημήτρης Γκούσκος, από την περιοχή των Βολιμών: Λίγα λεπτά μετά τις 18:30, στο θαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά της Ζακύνθου έκανε την εμφάνισή του υδροστρόβιλος, χαρίζοντας ένα σπάνιο θέαμα στους κατοίκους της περιοχής. 


  Ο υδροστρόβιλος είναι ένα ασυνήθιστο και εντυπωσιακό φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια, αυτή την εποχή του έτους, κάνει σχετικά τακτικά την εμφάνισή του και στο νησί της Ζακύνθου όπως και σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο. 

  Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στο νησί της Ζακύνθου και γενικότερα στο Ιόνιο, τις επόμενες ώρες θα επικρατήσουν βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες που δεν είναι απίθανο να συνοδεύονται από έντονα φαινόμενα όπως ισχυροί άνεμοι και χαλαζόπτωση.   Πηγή: imerazante.gr Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Πατρών - Πύργου: Κατέληξε και ο άνδρας που ενεπλάκη σε τροχαίο στην Πατρών - Πύργου στο ύψος της ΒΙ.ΠΕ. (upd)

  Πατρών - Πύργου: Κατέληξε και ο άνδρας που ενεπλάκη σε τροχαίο στην Πατρών - Πύργου στο ύψος της ΒΙ.ΠΕ. (upd)

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 21:54:06 | Πηγή: Ηλεία Live

   

  ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:43 

  Κατέληξε ο άνδρας το όχημα του οποίου συγκρούστηκε με φορτηγό στην πατρών Πύργου στο ύψος των φαναριών της ΒΙ.ΠΕ.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 62χρονο.

  Ο άνδρας είχε εγκλωβιστεί στα συντρίμμια του αυτοκινήτου και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

  Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των γιατρών κατέληξε στο νοσοκομείο.

  ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:59

  Τροχαίο σημειώθηκε πριν απο λίγη ώρα στην Πατρών – Πύργου, μετά τα φανάρια της ΒΙ.ΠΕ.

  Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες υπάρχει ένας βαριά τραυματίας τον οποίο απεγκλώβισε η πυροσβεστική υπηρεσία.

  Ο τραυματίας διεκομίσθη αρχικά στο Κέντρο Υγείας της Κάτω Αχαΐας και στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί με την συνοδεία γιατρού στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

  Το ΙΧ συγκρούστηκε κάτω απο άγνωστες συνθήκες με φορτηγο

   

 • Βάφτηκε με αίμα η Πατρών - Πύργου – Μία νεκρή σε τροχαίο στα Καμίνια

  Βάφτηκε με αίμα η Πατρών - Πύργου – Μία νεκρή σε τροχαίο στα Καμίνια

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 21:54:06 | Πηγή: Ηλεία Live

  ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:36

  Μία γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή απο τα συντρίμμια του ενός αυτοκινήτου που ενεπλάκη σε τροχαίο λίγο πριν τις εννέα σήμερα το βράδυ στην Π.Ε.Ο. Πατρών Πύργου στα Καμίνια.

  Στο αυτοκίνητο επέβαινε οικογένεια. Νεκρή είναι η μητέρα. Βαριά τραυματίας ο πατέρας και ελαφριά ο 19χρονος γιος.

  Στο έτερο όχημα επέβαινε μία γυναίκα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά.

  ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:14

  Για ακόμα μία φορά η Π.Ε.Ο. Πατρών Πύργου βάφτηκε με αίμα.

  Στο τροχαίο που σημειώθηκε στα Καμίνια οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν ένα ατομο νεκρό ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του patrastimes.gr υπάρχει ακόμα ένας βαριά τραυματίας.

  ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:57

  Και τρίτος τραυματιας απο την σύγκρουση στην Π.Ε.Ο Πατρών Κορίνθου στα Καμίνια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για γυναίκα. Άνδρες της πυροσβεστικής αυτή την ώρα απεγκλωβίζουν τους δύο τραυματίες.

  Οι πληροφορίες του patrastimes.gr απο το τροχαίο έχει τραυματιστεί σοβαρά.

  Οι τραυματίες θα διακομισθουν στο Κ.Υ. Κάτω Αχαϊας.

  ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 25/09/2017 20:48

  Νέο τροχαίο σημειώθηκε πριν απο λιγα λεπτά στην Π.Ε.Ο. Πατρών Πύργου στα Καμίνια.

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχουν εγκλωβισμένοι και έχει κληθεί η πυροσβεστική υπηρεσία για τον απεγκλωβισμό των εποιβατών .

  Πρόκειται για σύγκρουση δύο οχημάτων και στο σημείο σπεύδει ασθενοφόρο.

 • Turkish aircraft violate Greek airspace 43 times

  Turkish aircraft violate Greek airspace 43 times

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 21:41:14 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Two reconnaissance planes and four F-16 fighter jetsProto Thema Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Ένας νεκρός σε τροχαίο στην Πατρών - Πύργου

  Ένας νεκρός σε τροχαίο στην Πατρών - Πύργου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 21:41:14 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Στο τροχαίο ενεπλάκησαν δύο αυτοκίνητα τα οποία συγκρούστηκαν μετωπικά Με αίμα βάφτηκε ξανά η  Περιφερειακή Εθνική Οδός Πατρών Πύργου. Σε τροχαίο που σημειώθηκε στην περιοχή Καμίνια λίγο μετά τις 08.00 το βράδυ, οι πυροσβέστες που κλήθηκαν στο σημείο απεγκλώβισαν ένα άτομο νεκρό ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr υπάρχει ακόμα ένας βαριά τραυματίας.
  Πηγή: patrastimes.gr / Φωτογραφίες και βίντεο: Άρης Γαλιατσάτος Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Τις 43 έφτασαν σήμερα οι παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο!

  Τις 43 έφτασαν σήμερα οι παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο!

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 21:13:36 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Οι 30 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου έγιναν από δύο τουρκικά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 Σταθερά πάνω από 40 είναι καθημερινώς οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά τον τελευταίο καιρό.


  Και σήμερα Δευτέρα, έξι αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας έκαναν 43 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

  Οι 30 παραβιάσεις έγιναν από δύο τουρκικά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου τύπου CN-235 τα οποία πετούν σε μεγάλο ύψος και κινούνται σχεδόν σε όλο το μήκος του Αιγαίου.

  Χωρίς άδεια στο FIRΑθηνών και στον εθνικό εναέριο χώρο μπήκαν ακόμη δύο ζεύγη τουρκικών μαχητικών F-16, δύο εκ των οποίων ήταν οπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος.

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Ιωάννινα: Πέταξαν σάκο με αρχαία αντικείμενα στην άκρη του δρόμου

  Ιωάννινα: Πέταξαν σάκο με αρχαία αντικείμενα στην άκρη του δρόμου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 21:03:23 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Μεγάλης αξίας τα αντικείμενα που εντόπισαν οι αστυνομικοίΑπό αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εντοπίστηκε σε αγροτική και θαμνώδη περιοχή, ταξιδιωτικός σάκος με αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας.


  Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και περισυνέλεξαν σήμερα το πρωί στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων και συγκεκριμένα κοντά στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κακαβιάς, κρυμμένο ανάμεσα σε θάμνους, ταξιδιωτικό σάκο που περιείχε, τμήμα μαρμάρινου πεσσίσκου με διαμόρφωση κορινθιακού κιονόκρανου, το οποίο χρονολογείται ως βυζαντινής – μεταβυζαντινής περιόδου, τμήμα  μαρμάρινου γωνιαίου ακρωτηρίου, με διαμόρφωση ανθεμίου, άγνωστης χρονολόγησης, λίθινο επίμηκες αντικείμενο, άγνωστης χρονολόγησης, πήλινη κωνική αγνύθα, η οποία χρονολογείται ως κλασσικής ή ελληνιστικής περιόδου, σιδερένια φυλλόσχημη αιχμή δόρατος, η οποία χρονολογείται μεταξύ αρχαϊκών και ελληνιστικών χρόνων.

  Για τα προαναφερόμενα αντικείμενα, αρμόδιος αρχαιολόγος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, αποφάνθηκε ότι πρόκειται για αντικείμενα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

  Τα παραπάνω αντικείμενα θα σταλούν στην αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία για την περαιτέρω εξέτασή τους, για τον ακριβή προσδιορισμό της χρονολόγησης και της αρχαιολογικής τους εκτίμησης.

  Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

  Πηγή: www.pamepreveza.gr

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • 24ωρη απεργία αύριο σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης

  24ωρη απεργία αύριο σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 21:03:23 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης καταγγέλλει κυβέρνηση και εργοδοσία για κωλυσιεργία σχετικά με την αναζήτηση βιώσιμης λύσης για τη διατήρηση του ΕΔΟΕΑΠΕικοσιτετράωρη απεργία για αύριο Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 από τις 06.00 έως τις 06.00 της Τετάρτης, 27 Σεπτεμβρίου 2017 έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ καταγγέλλοντας κυβέρνηση και εργοδοσία για κωλυσιεργία σχετικά με την αναζήτηση βιώσιμης λύσης για τη διατήρηση του ΕΔΟΕΑΠ.


  Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ: 
   
  24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ
   
  Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017
   
  Το τοπίο στον χώρο των ΜΜΕ αλλάζει τον χάρτη του με ραγδαίες μεταβολές και σεισμογενή ρήγματα που έχουν αφήσει ήδη πίσω τους θύματα και απώλειες. Εκατοντάδες συνάδελφοι έμειναν άνεργοι, χωρίς αποζημιώσεις, χωρίς  δεδουλευμένα και με αβέβαιο μέλλον, ενώ κάποιοι άλλοι παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες.
   
  Η κατάρρευση παντοδύναμων εκδοτικών εταιρειών, με φόντο ένα δυσμενές και ρευστό  οικονομικό σκηνικό έφερε νέα δεδομένα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, την δυναμική του οποίου αναμένουμε όλοι να μετρήσουμε για το μέλλον όχι μόνο του κλάδου και των συναδέλφων μας αλλά κυρίως για αυτή την ίδια την ενημέρωση, την αξιοπιστία, την ανεξαρτησία της, την ελευθεροτυπία.
   
  Και οι ραγδαίες μεταβολές στον χώρο μας κορυφώνονται δραματικά με την εξάντληση πλέον κάθε ορίου στην διαπραγμάτευση με τους εργοδότες για την σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ.
   
  Μετά από ένα χρόνο χωρίς αγγελιόσημο και άκαρπες τριμερείς συναντήσεις με το Υπ. Εργασίας και τους εργοδότες για την ανεύρεση εσόδων για τα ασφαλιστικά μας Ταμεία, έχουμε φτάσει πλέον σε αδιέξοδο. Η κωλυσιεργία και η άκαμπτη στάση μέρους των εργοδοτών σε συνδυασμό με την αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, η οποία επιβάλλεται να αναλάβει την πρωτοβουλία να νομοθετήσει βιώσιμη λύση για τη σωτηρία και τη στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να προχωρήσουμε στον συντονισμό και την οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων.
   
  Για τους λόγους αυτούς, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλα τα Μέσα από τις 06.00 της Τρίτης, 26 Σεπτεμβρίου 2017 έως τις 06.00 της Τετάρτης, 27 Σεπτεμβρίου 2017.
   
  Οι εργαζόμενοι στο χώρο της ενημέρωσης, ως ενεργό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας
   
  ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ –  ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ στο στραγγαλισμό των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων, στην εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους.
   
  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  για:
   
      Τη διατήρηση και τη διεύρυνση ενός ενιαίου ΕΔΟΕΑΠ με την ένταξη όλων των εργαζομένων σε όλα ανεξαιρέτως τα μέσα ενημέρωσης
   
      Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα
      Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις
      Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
      Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
   
  Με το Ασφαλιστικό ανοιχτή πληγή και τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε πλήρη διάλυση τα Δ.Σ. των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καλούν όλους τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν την απεργία και να διασφαλίσουν την επιτυχία της.
   
  Δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για
   
      ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΟΣ ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΕΔΟΕΑΠ
      ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
      ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ
      ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
   
  ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Καταλήψεις με το «καλημέρα» - Κλειστά πέντε σχολεία στο Ρέθυμνο

  Καταλήψεις με το «καλημέρα» - Κλειστά πέντε σχολεία στο Ρέθυμνο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 21:03:23 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Οι μαθητές ζητούν αναβάθμιση των υποδομών και την ενίσχυση των σχολικών τους μονάδων με σύγχρονα μέσα - Παραιτήθηκαν «άστεγοι» αναπληρωτές λόγω υψηλών εξόδων σε ξενοδοχείαΔεκαπέντε ημέρες μετά τον αγιασμό ήρθαν τα «λουκέτα» για το 3ο γυμνάσιο και το 1ο, 2ο, και 3ο λύκειο Ρεθύμνου, τα οποία τελούν υπό κατάληψη μαζί με το Πειραματικό Λύκειο, με τους μαθητές να ζητούν αναβάθμιση των υποδομών και την ενίσχυση των σχολικών τους μονάδων με σύγχρονα μέσα.
   
  «Οι μαθητές δεν έχουν άδικο για τις προτάσεις τους ή ακόμα και τις απαιτήσεις τους, αλλά θεωρώ ότι ο χρόνος δεν ήταν ο κατάλληλος που επέλεξαν για τις καταλήψεις, όπως επίσης ότι όλα έγιναν χωρίς καμία ενημέρωση, οπότε ξαφνιαστήκαμε», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ταξάκης.


  Ο ίδιος θα πραγματοποιήσει αύριο περιοδεία στα υπό κατάληψη σχολεία μαζί με καθηγητές και μέλη του συλλόγου γονέων, ώστε να μιλήσει με τους μαθητές και να τους εξηγήσει τις συνθήκες που επικρατούν, αλλά και τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες που θα αναλάβει, προκειμένου να διορθωθούν όσα είναι εφικτό να διορθωθούν.

  Όπως ανέφερε ο κ. Ταξάκης, «όλοι βλέπουμε ότι κάποιες υποδομές είναι απαραίτητες, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τα σχολεία πρέπει να ενισχυθούν με σύγχρονα μέσα, όλοι καταλαβαίνουμε τα παιδιά μας, τους μαθητές μας, όταν λένε ότι χρειάζονται πιο ανθρώπινες συνθήκες εκπαίδευσης και επικοινωνίας με τους καθηγητές τους. Όμως, ο πολιτισμός επιβάλλει τον διάλογο και τη συνεννόηση. Λύσεις άμεσα, εδώ και τώρα δεν υπάρχουν. Η χώρα μας προσπαθεί, οι πολίτες προσπαθούν, πρέπει και οι μαθητές μας να προσπαθήσουν να συνεργαστούν με μας, που το μόνο σίγουρο είναι ότι επιθυμούμε και αγωνιζόμαστε για το καλό τους. Έχουν δίκιο, αλλά πάνω από όλα η σωστή ενημέρωση και όχι σπασμωδικές κινήσεις. Τα προβλήματα είναι πολλά και κάθε μέρα προσπαθούμε για λύσεις».
   
  Ανέφερε μάλιστα, ότι τρεις αναπληρωτές καθηγητές παραιτήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες διότι δεν έβρισκαν σπίτι να νοικιάσουν, με αποτέλεσμα να έχουν δώσει μεγάλο ποσό για διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία.

  «Τα προβλήματα είναι πολλά και για το λόγο αυτό ζητήσαμε από τον κ. Γαβρόγλου, τον υπουργό, με τον οποίο συναντηθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα, να έχουμε πιο στενή επικοινωνία για ενημέρωση, και όπως μας υποσχέθηκε, κάθε μήνα θα στέλνει σύμβουλο του υπουργείου για να καταγράφει τα προβλήματα και τα ζητούμενα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Χαρακτηρίζω αυτή την κίνηση ως μία πολύ σημαντική απόφαση του υπουργού, που αν γίνει πραγματικότητα τότε πολλά ζητήματα θα φτάνουν άμεσα στο υπουργείο και η λύσεις θα έρχονται γρηγορότερα. Αυτό θα το επικοινωνήσω και αύριο με τους μαθητές και θα τους καλέσω να πάψουν τις καταλήψεις δεδομένου ότι μπορούμε από κοινού να πράξουμε τα καλύτερα για τους ίδιους».

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Γιάννινα: Πέταξαν σάκο με αρχαία αντικείμενα στην άκρη του δρόμου

  Γιάννινα: Πέταξαν σάκο με αρχαία αντικείμενα στην άκρη του δρόμου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 20:54:57 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Μεγάλης αξίας τα αντικείμενα που εντόπισαν οι αστυνομικοίΑπό αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εντοπίστηκε σε αγροτική και θαμνώδη περιοχή, ταξιδιωτικός σάκος με αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας.


  Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και περισυνέλεξαν σήμερα το πρωί στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων και συγκεκριμένα κοντά στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κακαβιάς, κρυμμένο ανάμεσα σε θάμνους, ταξιδιωτικό σάκο που περιείχε, τμήμα μαρμάρινου πεσσίσκου με διαμόρφωση κορινθιακού κιονόκρανου, το οποίο χρονολογείται ως βυζαντινής – μεταβυζαντινής περιόδου, τμήμα  μαρμάρινου γωνιαίου ακρωτηρίου, με διαμόρφωση ανθεμίου, άγνωστης χρονολόγησης, λίθινο επίμηκες αντικείμενο, άγνωστης χρονολόγησης, πήλινη κωνική αγνύθα, η οποία χρονολογείται ως κλασσικής ή ελληνιστικής περιόδου, σιδερένια φυλλόσχημη αιχμή δόρατος, η οποία χρονολογείται μεταξύ αρχαϊκών και ελληνιστικών χρόνων.

  Για τα προαναφερόμενα αντικείμενα, αρμόδιος αρχαιολόγος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, αποφάνθηκε ότι πρόκειται για αντικείμενα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

  Τα παραπάνω αντικείμενα θα σταλούν στην αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία για την περαιτέρω εξέτασή τους, για τον ακριβή προσδιορισμό της χρονολόγησης και της αρχαιολογικής τους εκτίμησης.

  Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

  Πηγή: www.pamepreveza.gr

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Ψυχιατρικό Τμήμα Ευαγγελισμού: Έχει δυναμικότητα 20 κλίνες και δέχθηκε 52 εισαγωγές σε μια εφημερία!

  Ψυχιατρικό Τμήμα Ευαγγελισμού: Έχει δυναμικότητα 20 κλίνες και δέχθηκε 52 εισαγωγές σε μια εφημερία!

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 20:34:43 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Οι 31 εισαγωγές έγιναν μετά από εισαγγελικές εντολές - Απαράδεκτες οι συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς - Δεν υπάρχει προσωπικός χώρος και ξεσπούν ακόμα και συμπλοκές μεταξύ τους«Σπάει» τα αρνητικά ρεκόρ πληρότητας έπειτα από κάθε εφημερία το Ψυχιατρικό Τμήμα του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις συνθήκες περίθαλψης για τους ασθενείς και εργασίας για το προσωπικό.
   
  Το πρόσφατο…ρεκόρ, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, αφορά εφημερία που «έκλεισε» με 52 εισαγωγές, κι ενώ η δυναμικότητα του τμήματος είναι 20 κλίνες.
  Μάλιστα, όπως υπογραμμίζουν, από τις 52 εισαγωγές- ρεκόρ οι 31 ήταν εισαγγελικές εντολές.
   
  «Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι οι ασθενείς νοσηλεύονται σε εντελώς απαράδεκτες συνθήκες, στερούμενοι στοιχειωδών συνθηκών ασφάλειας & υγιεινής. Δεν υπάρχει προαύλιος χώρος καθώς η κλινική βρίσκεται στον 9ο όροφο (παγκόσμια πρωτοτυπία!). Δεν υπάρχει προσωπικός χώρος και συνθήκες ηρεμίας με συνέπεια να δημιουργούνται συμπλοκές μεταξύ τους. Αρκετές φορές σε αρρώστους με παθολογικά προβλήματα, αναγκαστικά γίνονται νοσηλευτικές πράξεις στο διάδρομο προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια των αρρώστων. Οι δε συνθήκες υγιεινής μεταφράζονται σε... 1 τουαλέτα για 20 αρρώστους» περιγράφουν οι εργαζόμενοι τη μελανή πραγματικότητα του τμήματος.
   
  Οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό, απαιτούν ασφαλείς κι ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, λήψη μέτρων από τη διοίκηση για τη λειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής με δέσμευση για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής τους, και αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας για τους ψυχικά πάσχοντες
   
  Η ιστορία του Ψυχιατρικού Τμήματος
   
  Η Λειτουργία του Ψυχιατρικού Τμήματος του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ξεκίνησε το 1989, στο πλαίσιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Σχεδιάστηκε ως ανοιχτή μονάδα με 20 κλίνες (σε μονόκλινα ή δίκλινα δωμάτια), για την εκούσια νοσηλεία ψυχικά ασθενών, οι οποίοι έχουν συνείδηση της κατάστασής τους.
   
  Μετά το σεισμό του 1999 και τις ζημιές που υπέστησαν τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία (Δαφνί και Δρομοκαΐτειο), στο Ψυχιατρικό Τμήμα του νοσοκομείου (όπως και στα υπόλοιπα Γενικά Νοσοκομεία) ξεκίνησε και η ακούσια νοσηλεία, με τη διαδικασία της εισαγγελικής εντολής, χωρίς ωστόσο, όπως επισημαίνει το Σωματείο Εργαζομένων, να υπάρχει η ανάλογη υποδομή.
  Έτσι, οι υπερδιπλάσιοι ασθενείς (σε σχέση με τις κλίνες) σε επικουρικές κλίνες (ράντζα) σε άσχημες συνθήκες και με το ίδιο προσωπικό, έγιναν ο κανόνας.
   
  Αναφέρεται το Σωματείο στην Ευρωπαϊκή Οδηγία «που στο όνομα δήθεν της αποασυλοποίησης ζητά το κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων με απώτερο σκοπό την μείωση των δαπανών. Έτσι, μέχρι τώρα έχουν κλείσει τα 6 από τα 9 ψυχιατρικά νοσοκομεία τη χώρας χωρίς να έχει αναπτυχθεί στοιχειώδες δίκτυο δομών για πρωτοβάθμια φροντίδα στη ψυχική υγεία, αλλά ούτε και επαρκείς ξενώνες με ανθρώπινες συνθήκες για τα ήπια περιστατικά».
   
  «Το τελευταίο διάστημα το Υπουργείο Υγείας σε μια προσπάθεια να «συμμαζέψει τ’ ασυμμάζευτα» έφερε την πρόταση για νέο πρόγραμμα εφημέρευσης για τις ψυχιατρικές κλινικές του δημοσίου» σημειώνουν, και καταλογίζουν στους κυβερνώντες πως «αντί να σκύψουν σοβαρά πάνω στο πρόβλημα, εξακολουθούν όπως και οι προηγούμενοι - παίζοντας με τις εντυπώσεις - να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και το υγειονομικό προσωπικό ότι δήθεν γίνεται προσπάθεια να ... διορθώσουν λίγο την κατάσταση. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι ήδη ...κατάφεραν να μεταφέρουν και πάλι το πρόβλημα στους εργαζόμενους που δουλεύουν στις ψυχιατρικές δομές για να αρχίσει μεταξύ τους μία διελκυστίνδα για το ποιος θα έχει λίγο παραπάνω ή λίγο λιγότερα ράντζα ή ποιος θα κάνει λίγο παραπάνω ή λίγο λιγότερες εφημερίες τον μήνα». Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Ρέθυμνο: Καταλήψεις σε πέντε σχολεία

  Ρέθυμνο: Καταλήψεις σε πέντε σχολεία

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-25 20:33:59 | Πηγή: Ζούγκλα
  Δεκαπέντε ημέρες μετά τον αγιασμό ήρθαν τα "λουκέτα" για το 3ο γυμνάσιο και το 1ο, 2ο, και 3ο λύκειο Ρεθύμνου, τα οποία τελούν υπό κατάληψη σήμερα και αύριο, μαζί με το Πειραματικό Λύκειο, με τους μαθητές να ζητούν αναβάθμιση των υποδομών και την ενίσχυση των σχολικών τους μονάδων με σύγχρονα μέσα.

  «Οι μαθητές δεν έχουν άδικο για τις προτάσεις τους ή ακόμα και τις απαιτήσεις τους, αλλά θεωρώ ότι ο χρόνος δεν ήταν ο κατάλληλος που επέλεξαν για τις καταλήψεις, όπως επίσης ότι όλα έγιναν χωρίς καμία ενημέρωση, οπότε ξαφνιαστήκαμε», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ταξάκης. Ο ίδιος θα πραγματοποιήσει αύριο περιοδεία στα υπό κατάληψη σχολεία μαζί με καθηγητές και μέλη του συλλόγου γονέων, ώστε να μιλήσει με τους μαθητές και να τους εξηγήσει τις συνθήκες που επικρατούν, αλλά και τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες που θα αναλάβει, προκειμένου να διορθωθούν όσα είναι εφικτό να διορθωθούν.

  Όπως ανέφερε ο κ. Ταξάκης, «όλοι βλέπουμε ότι κάποιες υποδομές είναι απαραίτητες, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τα σχολεία πρέπει να ενισχυθούν με σύγχρονα μέσα, όλοι καταλαβαίνουμε τα παιδιά μας, τους μαθητές μας, όταν λένε ότι χρειάζονται πιο ανθρώπινες συνθήκες εκπαίδευσης και επικοινωνίας με τους καθηγητές τους. Όμως, ο πολιτισμός επιβάλλει τον διάλογο και τη συνεννόηση. Λύσεις άμεσα, εδώ και τώρα δεν υπάρχουν. Η χώρα μας προσπαθεί, οι πολίτες προσπαθούν, πρέπει και οι μαθητές μας να προσπαθήσουν να συνεργαστούν με μας, που το μόνο σίγουρο είναι ότι επιθυμούμε και αγωνιζόμαστε για το καλό τους. Έχουν δίκιο, αλλά πάνω από όλα η σωστή ενημέρωση και όχι σπασμωδικές κινήσεις. Τα προβλήματα είναι πολλά και κάθε μέρα προσπαθούμε για λύσεις».

  Ανέφερε μάλιστα, ότι τρεις αναπληρωτές καθηγητές παραιτήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες διότι δεν έβρισκαν σπίτι να νοικιάσουν, με αποτέλεσμα να έχουν δώσει μεγάλο ποσό για διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία. «Τα προβλήματα είναι πολλά και για το λόγο αυτό ζητήσαμε από τον κ. Γαβρόγλου, τον υπουργό, με τον οποίο συναντηθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα, να έχουμε πιο στενή επικοινωνία για ενημέρωση, και όπως μας υποσχέθηκε, κάθε μήνα θα στέλνει σύμβουλο του υπουργείου για να καταγράφει τα προβλήματα και τα ζητούμενα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Χαρακτηρίζω αυτή την κίνηση ως μία πολύ σημαντική απόφαση του υπουργού, που αν γίνει πραγματικότητα τότε πολλά ζητήματα θα φτάνουν άμεσα στο υπουργείο και η λύσεις θα έρχονται γρηγορότερα. Αυτό θα το επικοινωνήσω και αύριο με τους μαθητές και θα τους καλέσω να πάψουν τις καταλήψεις δεδομένου ότι μπορούμε από κοινού να πράξουμε τα καλύτερα για τους ίδιους».
 • Ολυμπία Οδός: Μέχρι Πάτρα, μέχρι Πύργο ή μέχρι Τσακώνα;

  Ολυμπία Οδός: Μέχρι Πάτρα, μέχρι Πύργο ή μέχρι Τσακώνα;

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 20:27:40 | Πηγή: Ηλεία Live

  Το 2005 το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ ανακοινώνει την κατασκευή με παραχώρηση 5 μεγάλων οδικών αξόνων και ο τότε Υπουργός Γιώργος Σουφλιάς, τους ονομάζει "Δρόμους Ανάπτυξης". Από αυτή τη σειρά έργων ξεχωρίζει το έργο για τον οδικό άξονα Ελευσίνα-Πάτρα-Τσακώνα. Γιατί; αυτό που ίσως λίγοι πλέον θυμούνται από εκείνη την εποχή είναι ότι αρχικό επρόκειτο για την μεγαλύτερη σε μήκος παραχώρηση.

  Το μήκος του δρόμου από την Ελευσίνα μέχρι την Πάτρα και μετά μέχρι την Τσακώνα ήταν 365,4χλμ, κατά 80% μεγαλύτερη από τους υπόλοιπους 4 άξονες. Μάλιστα στην τότε παρουσίαση του έργου (26.6.2005) είχε αναφερθεί πως πρόκειται "για το μεγαλύτερο και δυσκολότερο έργο (...) "είναι ένα έργο μαμούθ. Το μεγαλύτερο σε οικονομικό και κατασκευαστικό αντικείμενο που προωθήθηκε ποτέ στην Ελλάδα."

  Βέβαια, η συνέχεια δεν ήταν και τόσο διθυραμβική μιας και η οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2009 "διαμέλισε" το έργο σε 3 διακριτά τμήματα. Το τμήμα Ελευσίνα-Πάτρα μήκους 215χλμ (μέχρι το τέλος της Περιμετρικής Πάτρας) διασώζεται ως κερδοφόρο τμήμα, το Πάτρα-Πύργος μήκους 75χλμ που μένει ως option αλλά τελικά αποφασίζεται να κατασκευαστεί ως δημόσιο έργο και το Πύργος-Τσακώνα το οποίο έκτοτε μπαινοβγαίνει στην επικαιρότητα χωρίς όμως να έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα η προώθηση προς υλοποίηση.

  Με την λειτουργία της Ολυμπίας Οδού με τη σημερινή της μορφή στις 12 Απριλίου 2017, φτάνουμε στο τέλος μιας εποχής που αφορά το βασικό τμήμα του δρόμου που ενώνει την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας με την πρωτεύουσα και το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, την Αθήνα και τον Πειραιά.

  Το 2014, ο τότε Υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ανακοινώνει την δημοπράτηση της φυσικής επέκτασης της Ολυμπίας Οδού από την Πάτρα μέχρι τον Πύργο, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και μάλιστα η δημοπράτηση θα επιχειρηθεί να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου 2015.

  Τελικά λόγω εκλογών η δημοπράτηση δεν διαξάγεται ποτέ και η νέα Κυβέρνηση αποφασίζει την αλλαγή του τρόπου δημοπράτησης με τη σαλαμοποίηση του έργου σε 8 εργολαβίες. Μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί οι 7 από τις 8 και όπως όλα δείχνουν, τα έργα κατασκευής θα ξεκινήσουν το 2018 με αρχικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2021 (όλες οι εργολαβίες έχουν κοινό χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 42 μήνες).

  Με αυτό τον τρόπο, εκπληρώνεται η τροποποίηση της σύμβασης του 2013 που ναι μεν διαχωρίζει από την παραχώρηση το τμήμα Πάτρα-Πύργος, προβλέπει όμως την κατασκευή του. Αν όλα κυλήσουν όπως πρέπει, το 2021 η Αθήνα θα ενωθεί οδικά με τον Πύργο σε περίπου 2 ώρες και 40 λεπτά αποκλειστικά με τη χρήση κλειστού αυτοκινητόδρομου.

  Αναφορικά με το τρίτο τμήμα, τα εμπόδια είναι πολλά. Το πρώτο και βασικότερο είναι οι χαμηλές ροές οχημάτων που υπάρχει μεταξύ Πύργου και Τσακώνας. Είναι το βασικότερο γιατί συνδέεται άμεσα με την επίτευξη χρηματοδότησης που θα της επέτρεπε θεωρητικά να κατασκευαστεί ως κλειστός αυτοκινητόδρομος.

  Ένα δεύτερο, εξίσου σημαντικό εμπόδιο, είναι το μπλοκάρισμα στο ΣτΕ του τμήματος διέλευσης του Καϊάφα που απαιτεί επανασχεδιασμό της χάραξης καθώς η περιοχή είναι χαρακτηρισμένο ως βιότοπος.

  Το τρίτο βασικό στοιχείο είναι πως σε αυτό το τμήμα δεν υπάρχουν μεγάλα αστικά, τουριστικά ή έστω βιομηχανικά κέντρα. Το μόνο πλεονέκτημα παρουσιάζεται στη σύνδεση με τον Αυτοκινητόδρομο Μορέα στην Τσακώνα που όμως επίσης δεν δείχνει να μπορεί να δώσει ροές που θα αύξαναν γεωμετρικα τον άξονα και θα τον έκαναν υποψήφιο για κατασκευή του ως κλειστού αυτοκινητόδρομου.

  Ωστόσο η ανάγκη βελτίωσης του άξονα Πάτρα-Τσακώνα-Καλαμάτα υπάρχει και μπορεί να βλέπουμε να ναυαγεί η πιθανότητα δημιουργίας αυτοκινητόδρομου, όμως θα μπορούσε να γίνει μία μελλοντική αναβάθμιση του τμήματος σε οδό ταχείας κυκλοφορίας, που θα κάλυπτε τις ανάγκες της περιοχής ενώ θα έδινε τη δυνατότητα πιθανής χρηματοδότησης του έργου που είναι και το σημείο κλειδί.

  Είναι επίσης κοινό μυστικό πως η Ευρωπαϊκή Ένωση, ρίχνει "μαύρο" στην κατασκευή οδικών αξόνων (ειδικά ζημιογόνων) και έχει στραφεί στον σιδηρόδρομο.

  Με αυτά τα δεδομένα, η Ολυμπία Οδός, με παραχώρηση μέχρι την Πάτρα και δημόσια από εκεί και μέχρι τον Πύργο θα έχει φτάσει στα 2/3 του αρχικού στόχου του 2005, όταν ξεκίνησε ενώ θα έχει δικαιολογήσει και την ονομασία της ως "Ολυμπίας Οδού" γιατί ναι, θα φτάνει μέχρι την Αρχαία Ολυμπία. Αν θα φτάσει ποτέ μέχρι την Τσακώνα; Μάλλον, εδώ είμαστε στην αρχή μιας αναζήτησης, ενός ερωτήματος που θα μας δώσει τροφή για τα επόμενα χρόνια με τις πιθανότητες όμως να είναι προς το παρόν εναντίον μιας τέτοιας υλοποίησης.

 • Politico: 5 μαθήματα από τις γερμανικές εκλογές - Τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι καθόλου όμορφα

  Politico: 5 μαθήματα από τις γερμανικές εκλογές - Τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι καθόλου όμορφα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 20:27:40 | Πηγή: Ηλεία Live

  Τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι καθόλου όμορφα, είναι το συμπέρασμα της πολιτικής ιστοσελίδας Politico, σταχυολογώντας το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών και την επίδρασή του στο μεταναστευτικό, την Ευρωζώνη, την καγκελάριο, αλλά και την Ιστορία. 

  Η Άνγκελα Μέρκελ παραμένει η καγκελάριος της Γερμανίας. Αυτό το γενικώς προσδοκώμενο αποτέλεσμα είναι και το μόνο αναμενόμενο στοιχείο από τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση, αναφέρει ο αναλυτής Μάθιου Κάρνισινγκ, σχολιάζοντας την πύρρειο νίκη του κόμματος της Μέρκελ, το «βατερλό» του SPD και την επέλαση των ακροδεξιών στην Μπούντεσταγκ. 

  Κωδικοποιώντας τα «μαθήματα» της κάλπης, το Politico εστιάζει σε πέντε: 

  1. Το λυκόφως της Μέρκελ ξεκίνησε
  Ο ηγέτης του SPD Μάρτιν Σουλτς μιλώντας σε εθνικό δίκτυο αποκάλεσε την Άνγκελα Μέρκελ τη «μεγαλύτερη χαμένη» των εκλογών. Σκληρή κριτική (ερχόμενη μάλιστα από κάποιον το κόμμα του οποίου καταποντίστηκε), ωστόσο υπάρχει αρκετή αλήθεια σε αυτό. Αντί να απαντήσει σε δύσκολες ερωτήσεις, όπως το μεταναστευτικό, η Μέρκελ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της καμπάνιας επέλεξε να μιλήσει γενικώς και αορίστως για μια «Γερμανία όπου θα ζούμε καλά και ευτυχισμένοι», αποφεύγοντας ωστόσο να πει συγκεκριμένα πώς θα γίνει αυτό. Μπορεί το «auf wiedersehen» της καγκελαρίου να αργεί ακόμη, κανείς όμως δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το κράτημά της στη χειρολαβή της εξουσίας άρχισε να χαλαρώνει αμέσως μετά την ενσωμάτωση των πρώτων κιόλας εκλογικών αποτελεσμάτων. Ναι, κέρδισε, όμως η υποστήριξη στο κόμμα της έπεσε πάνω από 20 μονάδες σε σχέση με το 2013, πληρώνοντας προφανώς τους χειρισμούς της στην προσφυγική κρίση. Ήδη οι συντηρητικοί στο μπλοκ της Μέρκελ -ειδικά οι Βαυαροί- έχουν αρχίσει να ψιθυρίζουν: «Σας τα έλεγα εγώ».

  2. Τέρμα η σύγκλιση, καλώς ήρθες αντίθεση 
  Στην επόμενη γερμανική Βουλή θα στριμωχτούν επτά κόμματα, με πολλές μεταξύ τους διαφορές και διχογνωμίες. Εν τω μεταξύ, η είσοδος των ακροδεξιών θα κάνει σίγουρα τις συνεδριάσεις πιο «φωναχτές» και πιο έντονες. Όπως οι ίδιοι οι ηγέτες του AfD κατέστησαν σαφές την Κυριακή, η αντιπαράθεση και η «πρόσκληση» θα είναι βασικά συστατικά της στρατηγικής τους. Κρίνοντας και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου ο λαϊκισμός έχει βρει βήμα, το θερμόμετρο του πολιτικού κλίματος στη Γερμανία αναμένεται να χτυπήσει «κόκκινο», παραμερίζοντας το πολιτικό mainstream. 

  3. Πείτε «αντίο» στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις της Ευρωζώνης
  Ήδη πριν από την Κυριακή, οι συντηρητικοί της Μέρκελ ήτα σκεπτικοί απέναντι στις μεταρρυθμιστικές προτάσεις του νέου Γάλλου προέδρου Μακρόν. Ένας μεγάλος γερμανικός συνασπισμός θα ευνοούσε τον Γάλλο να πραγματοποιήσει το όραμά του. Τώρα όμως που αυτή η επιλογή δεν υπάρχει στο τραπέζι, μια εξασθενημένη Μέρκελ είναι απίθανο να μπορέσει να επικρατήσει, ακόμα κι αν το θέλει. Η Γαλλία και η Γερμανία ενδέχεται να συμφωνήσουν να δημιουργήσουν κάποια μορφή προϋπολογισμού και μια θέση εποπτείας για την Ευρωζώνη με τον τίτλο του υπουργού Οικονομικών, αλλά αποκλείεται να εφαρμοστούν οι επιθυμίες των Γάλλων αλλά και πολλών οικονομολόγων που ζητούν μεταρρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργίας της νομισματικής ένωσης. 

  4. Το Βερολίνο θα σκληρύνει τη στάση του στο προσφυγικό
  Η υπομονή της Γερμανίας απέναντι στην ευρωπαϊκή έλλειψη αλληλεγγύης όσον αφορά το προσφυγικό μέτωπο ήδη έχει αρχίσει να εξαντλείται. Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, η άμεση αντιπαράθεση για το θέμα με την Πολωνία και την Ουγγαρία θεωρείται βέβαιη. Σύμφωνα με πολλούς Χριστιανοδημοκράτες, το AfD δεν θα έφτανε ποτέ τόσο μακριά αν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες έκαναν όσα τους αναλογούσαν αναφορικά με την προσφυγική κρίση, αντί να αφήσουν τη Γερμανία να σηκώσει όλο το βάρος. Τώρα, ήρθε η ώρα της πληρωμής. 

  5. Δεν είναι το τέλος του κόσμου 
  Πριν αρχίζουμε να κάνουμε ιστορικές συγκρίσεις που κόβουν την ανάσα, αξίζει να πάρουμε μια βαθιά αναπνοή και να θυμηθούμε ότι η Γερμανία είναι μια σταθερή δημοκρατία. Η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού της δεν ψήφισε το AfD και όσοι το έκαναν, το έπραξαν για να διαμαρτυρηθούν. Τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι όμορφα, αλλά οι δημοκρατικές βάσεις της Γερμανίας είναι ισχυρές ώστε να αντέξουν την επίθεση του λαϊκισμού. 

   

 • Το αναπτυξιακό όραμα μέσα από τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις και την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, στο Περιφερειακό Συμβούλιο

  Το αναπτυξιακό όραμα μέσα από τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις και την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, στο Περιφερειακό Συμβούλιο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 20:16:57 | Πηγή: Ηλεία Live

  «Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να επιτύχουμε την τοπική ανάπτυξη και να αναδείξουμε ένα άλλο όραμα για την περιοχή μας», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας , εισηγούμενος στο Περιφερειακό Συμβούλιο ,-που συνεδρίασε σήμερα- το θέμα των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) και της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ).
  Στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας 2014-2020 θα αντληθούν, για τις δύο δράσεις περισσότερα από 110 εκατ. ευρώ, που αφορούν δράσεις για καταπολέμηση της φτώχειας και αναπτυξιακά έργα.
  Όπως μάλιστα σημείωσε ο Απόστολος Κατσιφάρας «δουλέψαμε σκληρά για να επιτύχουμε τον στόχο. Γιατί την θεωρούμε κορυφαία πολιτική πράξη της στρατηγική μας , που συμπυκνώνει το αναπτυξιακό όραμά μας».
  Από την πλευρά της η προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Άλκηστις Σταθόπουλου ανάλυσε το πρόγραμμα και τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τους ενδιαφερόμενους Δήμους.
  H Ολοκληρωμένη Προσέγγιση στη Χωρική Ανάπτυξη επικεντρώνεται σε περιοχές που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα έντονες οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές, δημογραφικές και φυσικές προκλήσεις.
  Με βάση το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020 και τα αποτελέσματα μελετών προσδιορίστηκαν τα αστικά κέντρα και οι περιοχές όπου θα εφαρμοστούν οι ΒΑΑ και ΟΧΕ αντίστοιχα:
  • Αστικά κέντρα Πατρών και Αγρινίου (πόλεις με πληθυσμό άνω των 70.000 κατοίκων όπως προσδιορίζεται στο ΕΠ)
  • Κατάκολο – Αρχαία Ολυμπία (προσδιορίζεται στο ΕΠ) και
  • Μεσολόγγι –Αιτωλικό (τεκμηριώνεται από τη σχετική μελέτη).

  Η προετοιμασία, εξειδίκευση και σύνταξη των στρατηγικών σχεδίων των ΟΧΕ και ΒΑΑ έγινε με βάση μελέτες της ΕΥΔ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ημερίδες στις περιοχές ενδιαφέροντος και διαβουλεύσεις όπου οι φορείς των περιοχών αλλά και απλοί πολίτες είχαν την δυνατότητα να καταθέτουν τις προτάσεις τους.

  Παράλληλα η ΕΥΔΕΠ/ΠΔΕ συνέταξε τον οδηγό υποβολής και αξιολόγησης των στρατηγικών σχεδίων και εξέδωσε τις σχετικές προσκλήσεις προς τις Αστικές Αρχές και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την υποβολή τους.

  Η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014 – 2020.

  Αρμόδιες αρχές για την σύνταξη και υποβολή της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) είναι οι Αστικές Αρχές Πατρών και Αγρινίου.

  Τα στρατηγικά σχέδια των δύο Δήμων εγκρίθηκαν στις 27-01-2017 από την ΕΥΔΕΠ/ΠΔΕ. Ακολούθησε η έγκριση από την Επιτροπή Παρακολούθησης της εξειδίκευσης και των κριτηρίων επιλογής των δράσεων (οι οποίες περιλαμβάνονται στα στρατηγικά σχέδια). Παράλληλα ορίστηκαν οι αστικές αρχές Πάτρας και Αγρινίου ως Ενδιάμεσοι Φορείς του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτικής Ελλάδας 2014 - 2020» για το στάδιο Β1 της αξιολόγησης των δράσεων που περιλαμβάνονται στις Στρατηγικές ΒΑΑ.

  Ο συνολικός προϋπολογισμός που διατίθεται στις ΒΑΑ ανέρχεται στα 58.500.000,00 € για ΕΤΠΑ και 1.400.000,00 € για ΕΚΤ.

  Ειδικότερα :
   Το όραμα του Δήμου Αγρινίου αναδεικνύει το Αγρίνιο ως «Πράσινη», «Έξυπνη» και «Βιώσιμη» πόλη.
  Για την επίτευξη αυτού το οράματος το Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου εστιάζει σε δύο Γενικούς Στόχους:
  • Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη και εξοπλισμός της πόλης
  • Κοινωνική και Οικονομική Ανάπτυξη – Κοινωνική Συνοχή
  Και περιλαμβάνει δράσεις για τη δημιουργία «πράσινου» δακτυλίου περιμετρικά της πόλης και την αστική ανάπλαση και περιβαλλοντική αναβάθμιση της κεντρικής περιοχής της και τη λειτουργία της.

   Το όραμα του Δήμου Πατρέων συνοπτικά διαμορφώνεται ως εξής:
  ─ «Πόλη που αγωνίζεται και καταπολεμά την ανεργία, την φτώχεια, την έλλειψη σύγχρονων υποδομών ιδιαίτερα σε υποβαθμισμένες συνοικίες της.
  ─ Πόλη που αποκαθιστά την ιστορική της φυσιογνωμία και ταυτότητα, την επαφή της με την θάλασσα.
  ─ Πόλη που επιδιώκει την αξιοποίηση του τεχνικού, επιστημονικού και όλου του ανθρώπινου δυναμικού της.
  Οι κατευθυντήριες αρχές του Δήμου Πατρέων, στις οποίες θα βασιστεί, για την επίτευξη του οράματός του είναι οι ακόλουθες:
  • Η δημιουργία νέων έργων και δομών που εξυπηρετούν τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και αναβαθμίζουν την κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.
  • Η ανάδειξη του κοινωνικού – πολιτιστικού ρόλου του Δήμου.
  • Η βιώσιμη ανάπτυξη, η προστασία του περιβάλλοντος και η διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης.
  • Η προώθηση δράσεων «έξυπνης πόλης» για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών.
  • Η βελτίωση της ποιότητας της τοπικής διοίκησης, η αξιοποίηση των ΤΠΕ και η ενεργή συμμετοχή του δημότη σε οργανωμένες διαδικασίες διεκδίκησης.

  Στις 25-05-2017, η ΕΥΔΕΠ/ΠΔΕ προχώρησε στην έκδοση πρόσκλησης για την ένταξη των πράξεων των Στρατηγικών ΒΑΑ στο Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Στα πλαίσια της παραπάνω πρόσκλησης ο Δήμος Αγρινίου έχει υποβάλει την πρώτη αίτηση χρηματοδότησης για την πράξη της ΒΑΑ: «Λειτουργική αναβάθμιση επιχειρηματικού κέντρου στη νοτιοανατολική είσοδο της πόλης» με Π/Υ 4.800.00 €. Η πρόταση βρίσκεται σε αξιολόγηση και η ένταξη αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως 30-09-2017.

  Παράλληλα αξιοποιώντας την Τεχνική Βοήθεια του Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας έχουν ενταχθεί 4 πράξεις που αφορούν την τεχνική υποστήριξη και τη δημοσιότητα των ΒΑΑ Πατρών και Αγρινίου αντίστοιχα.

  Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση σε υπο- περιφερειακές περιοχές στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014 – 2020.

  Αρμόδιες αρχές για την σύνταξη και υποβολή των ΟΧΕ ορίστηκαν οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, καθώς επίσης συντάχθηκαν σύμφωνα συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Δήμων των περιοχών Μεσολογγίου, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

  Τα στρατηγικά σχέδια των δύο περιοχών εγκρίθηκαν στις 21-12-2016 από την ΕΥΔΕΠ/ΠΔΕ. Ακολούθησε η έγκριση από την Επιτροπή Παρακολούθησης της εξειδίκευσης και των κριτηρίων επιλογής των δράσεων (οι οποίες περιλαμβάνονται στα στρατηγικά σχέδια).
  Ο συνολικός προϋπολογισμός που διατίθεται για τις ΟΧΕ ανέρχεται στα 49.800.000,00 € για ΕΤΠΑ και 1.400.000,00 € για ΕΚΤ.

  Συνοπτικά:
   Το όραμα της στρατηγικής ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης στην περιοχή του συμπλέγματος λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου - Αιτωλικού, διατυπώνεται ως εξής:
  «Η καθιέρωση ενός νέου οικο-αναπτυξιακού και χωροταξικού προτύπου βασισμένου στο ενδογενές ανθρώπινο, φυσικό και πολιτιστικό κεφάλαιο της περιοχής της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, αναγνωρίζοντας τη θεμελιώδη συμβολή του υδάτινου στοιχείου στην ταυτότητα και οικονομία της περιοχής»

  Πιο συγκεκριμένα, τα έργα της στρατηγικής αφορούν:
  • Το αστικό κέντρο του Μεσολογγίου, τη Λιμνοθάλασσα, το Αιτωλικό
  • Την Τουρλίδα, το Επιχειρηματικό και Ιστορικό Κέντρο, το Βυρώνειο Πάρκο
  • Το υδάτινο στοιχείο, οι περιμετρικές και κάθετοι δρόμοι προς το παραλίμνιο μέτωπο
  • Τις Πολιτιστικές, Ποδηλατικές, Οικοτουριστικές, Ιστορικές, διαδρομές

   Το όραμα της στρατηγικής ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης στην ευρύτερη περιοχή της Κατακόλου - Αρχαίας Ολυμπίας μπορεί να διατυπωθεί ως εξής:
  «Η παραγωγική ανασυγκρότηση της ευρύτερης περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας μέσω της ανάδειξης της παγκόσμιας ταυτότητάς της, με γνώμονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον».

  Με βάση τα παραπάνω οι πράξεις αφορούν:
  • Το λιμάνι του Κατακόλου, οι σταθμοί του τρένου το εμπορικό και ιστορικό κέντρο του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας
  • Την σιδηροδρομική γραμμή Κατάκολο – Αρχαία Ολυμπία την ιστορία της Αρχαίας Ολυμπίας
  • Τις Πολιτιστικές, Ποδηλατικές, Οικοτουριστικές και Ιστορικές διαδρομές της ευρύτερης περιοχής

  Στον θετικό χαρακτήρα των αναπτυξιακών προοπτικών των συγκεκριμένων δράσεων συμφώνησαν εκπρόσωποι παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου , ωστόσο , στάθηκαν στην ανάγκη να δείξουν εγρήγορση και οι τοπικές αυτοδιοικήσεις.

 • Πατρών - Πύργου: Τροχαίο στο ύψος του Αλισσού - Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα το άτομο που απεγκλώβισαν οι Πυροσβέστες

  Πατρών - Πύργου: Τροχαίο στο ύψος του Αλισσού - Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα το άτομο που απεγκλώβισαν οι Πυροσβέστες

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 20:16:56 | Πηγή: Ηλεία Live

  Τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το απόγευμα της Δευτέρας, στην ΕΟ Πατρών - Πύργου, στο ύψος του Αλισσού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κλήθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία να απεγκλωβίσει ένα άτομο το οποίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.   Νεότερη ενημέρωση

  Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα μεταφέρθηκε ο τραυματίας από το τροχαίο στην Πατρών - Πύργου, όπως γράψαμε νωρίτερα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το τροχαίο έγινε όταν συγκρούστηκαν ΙΧ φορτηγό με ΙΦ επιβατικό αυτοκίνητο

 • Τρέχει να προλάβει το υπουργείο Υγείας: Έκτακτα μέτρα για την έξαρση της ιλαράς

  Τρέχει να προλάβει το υπουργείο Υγείας: Έκτακτα μέτρα για την έξαρση της ιλαράς

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 20:05:37 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα «ο ΕΟΦ μετά από συνεννόηση με τις φαρμακευτικές εταιρείες που εισάγουν τα εν λόγω εμβόλια, διασφάλισε ότι α) από αύριο θα ανανεωθεί το stock των φαρμακείων και των φαρμακαποθηκών και β) από εδώ και στο εξής ο εφοδιασμός θα είναι συχνότερος λόγω της αυξημένης ζήτησης»Την λήψη έκτακτων μέτρων για την τροφοδοσία των φαρμακείων με εμβόλια για την ιλαρά ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, κι ενώ η χώρα βρίσκεται σε φάση επιδημικής έξαρσης της νόσου.
   
  Παρότι με τη σχετική ανακοίνωση ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος επιχειρεί να διαβεβαιώσει αρμοδίως πως υπάρχει επάρκεια εμβολίων στη χώρα μας –μάλιστα προσδιορίζει την ποσότητά τους σε 100.000 σκευάσματα χωρίς όμως να διευκρινίζει αν πρόκειται για εμβόλια των δημόσιων δομών ή γενικά για τις εισαγόμενες από τις εταιρίες ποσότητες- παραδέχεται τις ελλείψεις αναφέροντας πως «οι όποιες  ελλείψεις υπάρχουν αυτές τις μέρες στα φαρμακεία, οφείλονται στην αυξημένη ζήτηση λόγω της σύστασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για άμεσο εμβολιασμό ενηλίκων και παιδιών εξαιτίας της επιδημικής έξαρσης ιλαράς σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, πρόσφατα και στην Ελλάδα».
   
  Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα «ο ΕΟΦ μετά από συνεννόηση με τις φαρμακευτικές εταιρείες που εισάγουν τα εν λόγω εμβόλια, διασφάλισε ότι α) από αύριο θα ανανεωθεί το stock των φαρμακείων και των φαρμακαποθηκών και β) από εδώ και στο εξής ο εφοδιασμός θα είναι συχνότερος λόγω της αυξημένης ζήτησης».
   
  Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
   
  Με αφορμή δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ότι παρατηρούνται ελλείψεις στα εμβόλια ιλαράς- παρωτίτιδας- ερυθράς, το υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι υπάρχει επάρκεια σκευασμάτων καθώς τα αποθέματα ανέρχονται σε 100.000 εμβόλια. Οι όποιες  ελλείψεις υπάρχουν αυτές τις μέρες στα φαρμακεία, οφείλονται στην αυξημένη ζήτηση λόγω της σύστασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για άμεσο εμβολιασμό ενηλίκων και παιδιών (επισυνάπτεται εκ νέου η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας) εξαιτίας της επιδημικής έξαρσης ιλαράς σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, πρόσφατα και στην Ελλάδα.


  Γι αυτό το λόγο, ο ΕΟΦ μετά από συνεννόηση με τις φαρμακευτικές εταιρείες που εισάγουν τα εν λόγω εμβόλια, διασφάλισε ότι α) από αύριο θα ανανεωθεί το stock των φαρμακείων και των φαρμακαποθηκών και β) από εδώ και στο εξής ο εφοδιασμός θα είναι συχνότερος λόγω της αυξημένης ζήτησης.

  Τέλος, όσον αφορά τους πληθυσμούς Ρομά, το ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποιεί από τον Αύγουστο, με κινητή μονάδα, έκτακτη δράση εμβολιασμού σε παιδιά. Μέχρι και την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν 1.056 εμβολιασμοί  για ιλαρά- παρωτίτιδα- ερυθρά και η δράση συνεχίζεται μέχρι να εμβολιαστούν τα παιδιά Ρομά σε όλους τους καταυλισμούς της επικράτειας.
  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Το σκαθάρι που ανατρέπει τις ισορροπίες της φύσης

  Το σκαθάρι που ανατρέπει τις ισορροπίες της φύσης

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 19:46:49 | Πηγή: Ηλεία Live

   

  O βάτραχος του βίντεο που θα δείτε ευθύς αμέσως δεν τρώει ένα σκαθάρι, αλλά είναι το σκαθάρι αυτό που τον καταβροχθίζει!

  Και δεν ορμά μάλιστα σε μικρότερη λεία, όπως κάνουν συνήθως τα κολεόπτερα, καθώς αυτό το βάζει με τα αμφίβια, πλάσματα πολύ μεγαλύτερου μεγέθους από τα κυβικά του δηλαδή…

  Ήδη από νύμφη, το σκαθάρι του γένους Epomis δελεάζει βατράχια και σαλαμάνδρες να του επιτεθούν. Και γιατί όχι άλλωστε, είναι μικρότερο και μοιάζει ανυπεράσπιστο. Όταν του ορμήσουν όμως, το έντομο βυθίζει τα σαγόνια του στον θηρευτή και του απομυζεί τελικά τη ζωή.

  Μόλις η νύμφη μεταμορφωθεί σε ενήλικο πλάσμα, συνεχίζει μάλιστα την ίδια πεπατημένη, μόνο που τώρα το σκαθάρι είναι ακόμα δυνατότερο και χτυπά με σαφώς πιο βάρβαρο τρόπο. Πλέον κομματιάζει τους μυς των ποδιών του βατράχου για να μην μπορεί να ξεφύγει.

  Ο φουκαριάρης ο βάτραχος το μόνο που βλέπει είναι μια κάμπια να κουνά αμήχανα τις κεραίες της και σκέφτεται αμέσως… φαΐ. Μόλις κοντοζυγώσει τον μικροσκοπικό εχθρό, θα λάβουν χώρα δύο σενάρια και κανένα δεν θα έχει ευτυχές τέλος για τον βατραχάκο.

  Είτε θα βάλει λοιπόν τη νύμφη στο στόμα του και θα τη δει να του κατασπαράζει τη γλώσσα είτε, αν είναι πιο τυχερός, θα του επιτεθεί στη σάρκα του. Είναι γρηγορότερη από τον βάτραχο και η φημισμένη γλώσσα του δεν μπορεί να τη νικήσει. Αν μάλιστα είναι ολότελα άτυχος, θα καταφέρει να την καταπιεί, αν και τη συνέχεια τη φανταζόμαστε όλοι…

  Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο που ανέλυσαν τη συμπεριφορά του Epomis dejeani παρατήρησαν και κάτι εξίσου απίθανο. Πως παρά το γεγονός ότι είχε μόλις τραφεί με έναν βάτραχο, δεν είχε στο σώμα του ούτε ρανίδα του αίματός του! Η νύμφη διοχετεύει ένζυμα στο σώμα του άμοιρου αμφίβιου και λιώνει ουσιαστικά τη σάρκα του, με την πέψη να ξεκινά πριν καν μπει στο στομάχι της.

  Ακόμα και οι σαλαμάνδρες δεν γλιτώνουν από το σκαθάρι, το οποίο έπειτα από κάνα-δυο ώρες θα αφήσει έναν σωρό από κόκαλα και δέρμα. Τα ενήλικα μάλιστα σκαθάρια γίνονται σαφώς πιο αιμοβόρα και την πέφτουν ακόμα και σε αποδυναμωμένα τρωκτικά ή τραυματισμένα πουλιά.

  Τα χτυπούν στους μυς, για να μην μπορούν να διαφύγουν, και τα τρώνε μετά ζωντανά. Το όλο πράγμα αψηφά μάλιστα τους ίδιους τους κανόνες της φύσης, καθώς μόλις στο 10% των περιπτώσεων του ζωικού βασιλείου ο θηρευτής είναι μικρότερος από τη λεία του. Το συγκεκριμένο σκαθάρι παραμένει ωστόσο μοναδικό μέχρι στιγμής για το γεγονός ότι και το ίδιο αποτελεί λεία για τον μεγαλόσωμο θηρευτή του!

  Πώς τα καταφέρνει από φαγητό να μετατρέπεται σε… μαχαιροπίρουνο, μόνο αυτό το ξέρει…

   

   

   

   

 • Ντροπή! Αναγκάζουν τους καρκινοπαθείς να πάνε Τουρκία και Βουλγαρία για εξέταση PET

  Ντροπή! Αναγκάζουν τους καρκινοπαθείς να πάνε Τουρκία και Βουλγαρία για εξέταση PET

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 19:44:54 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Τον 1,5 μήνα φτάνει η αναμονή στα ελληνικά νοσοκομεία - Τη διαγνωστική εξέταση PET CT – SCAN κάνουν μόνο τέσσερα δημόσια νοσοκομεία που διαθέτουν από ένα μηχάνημα PET CT  το καθένα - «Τόσα έχει ένα νοσοκομείο της Τουρκίας, αυτό της Αδριανούπολης» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝΣτην Τουρκία και τη Βουλγαρία αναγκάζονται να πηγαίνουν οι καρκινοπαθείς από τη Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να υποβληθούν σε PET CT– SCAN, μια διαγνωστική εξέταση σημαντική για τη διάγνωση, αλλά και την έκβαση της νόσου.


  Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ασθενείς με καρκίνο από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κάνουν PET CT – SCAN στο νοσοκομείο της Αδριανούπολης της Τουρκίας, καθώς και στο νοσοκομείο της Βάρνας στη Βουλγαρία, καθώς τα δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ που διαθέτουν αυτό το μηχάνημα μετριούνται κυριολεκτικά στα δάχτυλα του ενός χεριού.
   
  Την διαγνωστική εξέταση PET CT – SCAN κάνουν μόνο τέσσερα δημόσια νοσοκομεία που διαθέτουν από ένα μηχάνημα PET CT  το καθένα. «Τόσα έχει ένα νοσοκομείο της Τουρκίας, αυτό της Αδριανούπολης» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της.
   
  Τα νοσοκομεία στη χώρα μας είναι τα εξής: ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (διενεργούνται 3 – 4 εξετάσεις την ημέρα) και ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ στη Θεσσαλονίκη (γίνονται 7 – 8 εξετάσεις την ημέρα), ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ (10 – 12 εξετάσεις την ημέρα) και ΜΕΤΑΞΑ (3 – 4 εξετάσεις την ημέρα) στην Αθήνα. Συνολικά σε ημερήσια βάση γίνονται 25 με 28 εξετάσεις.

  Την ίδια στιγμή, άλλες 32 – 42  εξετάσεις γίνονται στον ιδιωτικό τομέα όπου υπάρχουν άλλα τέσσερα  μηχανήματα PET CT. Η αναμονή για τους ασθενείς είναι περίπου ενάμισι μήνας.
   
  «Όσοι έχουν χρήματα απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα. Η εξέταση κοστίζει 1.500 ευρώ. Μέσω ΕΟΠΥΥ οι χρεώσεις φθάνουν τα 400 ευρώ. Όσοι έχουν χρήματα σώζονται. Οι υπόλοιποι πεθαίνουν. Επιπλέον, για τη διενέργεια της εξέτασης χρειάζεται η χορήγηση στον ασθενή Ραδιοφάρμακου η δόση του οποίου κοστίζει 750 ευρώ » διαπιστώνει η ΠΟΕΔΗΝ.
   
  Εάν αναλογιστεί κάποιος ότι κάθε χρόνο καταγράφονται στη χώρα μας 41.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου, αντιλαμβάνεται τις ανάγκες διάγνωσης, περίθαλψης και θεραπείας που προκύπτουν για τους ασθενείς.
   
  Ο Γολγοθάς της εξέτασης
   
  Η εξέταση PET CT συνταγογραφείται σε ηλεκτρονικό παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ. Προτείνεται από το Ογκολογικό Συμβούλιο και για να πραγματοποιηθεί με κάλυψη από τον  ΕΟΠΥΥ πρέπει να έχει έγκριση από το ΚΕΣΥ ή Ελεγκτή ιατρό. Κοστίζει  1.500 ευρώ για τον ασθενή χωρίς εγκεκριμένο παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ. Με εγκεκριμένο παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ στα δημόσια νοσοκομεία που διαθέτουν  PET CT  γίνεται δωρεάν. Στα ιδιωτικά νοσοκομεία οι ασθενείς πληρώνουν για την εξέταση 15% συμμετοχή, αλλά με πρόσθετες χρεώσεις, το κόστος συμμετοχής μπορεί να φθάσει τα 400 ευρώ. Ωστόσο, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως χιλιάδες καρκινοπαθείς αποκλείονται από την εξέταση PET CT λόγω των ανυπέρβλητων εμποδίων στην πρόσβαση και έγκριση από τον ΕΟΠΥΥ
   
  Εάν παρουσιάσουν, δε, βλάβη τα ελάχιστα μηχανήματα PET CT που διαθέτουν τα νοσοκομεία δεν γίνεται η εξέταση, παρότι οι ασθενείς περιμένουν 1 ½  μήνα σε λίστα αναμονής και μπορεί να ταξίδεψαν από την άλλη άκρη της χώρας. Εάν επίσης παρουσιάσουν βλάβη τα μηχανήματα της εταιρείας που παράγει μονοπωλιακά το Ραδιοφάρμακο, όπως έγινε τον περασμένο Μάιο,  αναβάλλονται όλες οι εξετάσεις PET CT- SCAN σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Στη Σελήνη θα μπορούν να μένουν 1.000 άνθρωποι ως το 2050, ισχυρίζονται επιστήμονες

  Στη Σελήνη θα μπορούν να μένουν 1.000 άνθρωποι ως το 2050, ισχυρίζονται επιστήμονες

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 19:38:05 | Πηγή: Ηλεία Live

  Έως το 2030 θα υπάρξει ένας αρχικός καταυλισμός έξι έως δέκα πρωτοπόρων «αποικιστών» στο φεγγάρι, έως το 2040 οι κάτοικοι του σεληνιακού χωριού θα έχουν φθάσει τους 100 και έως το 2050 τους 1.000. Κάπου τότε, θα μπορούν πλέον να δημιουργήσουν οικογένειες και έτσι να γεννηθούν τα πρώτα... φεγγαρόπαιδα.

  Οι πρώτοι κάτοικοι της Σελήνης, κυρίως επιστήμονες, μηχανικοί και τεχνικοί, θα παράγουν σε τρισδιάστατους εκτυπωτές τα σπίτια και τα εργαλεία τους, θα λιώνουν σεληνιακούς πάγους για να πιουν νερό, θα τρώνε λαχανικά που θα καλλιεργούν σε σεληνιακά θερμοκήπια και θα διασκεδάζουν με νέα «ιπτάμενα» σπορ χάρη στην μειωμένη βαρύτητα του δορυφόρου της Γης.

  Αυτό το όραμα - που δεν σκοπεύει να παραμείνει όραμα- παρουσίασε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πλανητικής Επιστήμης στη Ρίγα της Λετονίας ο γάλλος επιστήμονας Μπερνάρ Φοένγκ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), ο οποίος, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει αναλάβει το ρόλο του λεγόμενου «πρέσβη» του Σεληνιακού Χωριού.

  Οι ανακοινώσεις του Φοένγκ στη Ρίγα στόχευαν κυρίως σε όσους περιγελούν την όλη ιδέα, θεωρώντας ότι δεν αποτελεί κάτι περισσότερο από επιστημονική φαντασία και μάλιστα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό ορίζοντα. Όμως ο «πρέσβης» τόνισε ότι το σχέδιο είναι και λογικό και εφικτό, δίνοντας στην ανθρωπότητα τη δυνατότητα να επεκταθεί μόνιμα ση Σελήνη.

  Ο επικεφαλής της ESA Γιαν Βέρνερ υποστηρίζει ότι όταν ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) τεθεί εκτός λειτουργίας, πιθανώς το 2024, θα πρέπει να αντικατασταθεί από μία μόνιμη σεληνιακή αποικία. Κάτι τέτοιο θεωρεί ότι μπορεί να γίνει -όπως και στην περίπτωση του ISS- με διεθνή διαστημική συνεργασία από πολλά κράτη, αυτή τη φορά πιθανώς και με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος θα μπορέσει να βρει κερδοφόρες ευκαιρίες στη Σελήνη.

  Επιστήμονες και επιχειρηματίες βλέπουν θετικά την ιδέα, αλλά προς το παρόν δεν έχουν «τσιμπήσει» οι πολιτικοί, οι χώρες των οποίων θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να χρηματοδοτήσουν το φιλόδοξο σχέδιο.

  Το δέλεαρ θα μπορούσαν να είναι οι πρώτες ύλες στη Σελήνη, όπως ο ηφαιστειακής προέλευσης βασάλτης (που θα μπορούσε να είναι η πρώτη ύλη για δορυφόρους που θα εκτοξεύονται από το φεγγάρι), το σπάνιο στη Γη αλλά άφθονο στο φεγγάρι ήλιο-3 (από όπου θα μπορούσε θεωρητικά να παραχθεί καθαρότερη και ασφαλέστερη πυρηνική ενέργεια), το οξυγόνο και το υδρογόνο από τη διάσπαση του σεληνιακού νερού (δύο αέρια που εκρήγνυνται αν αναμιχθούν και άρα μπορούν να είναι η πρώτη ύλη για πυραυλικά καύσιμα) κ.α.

  Η μη επανδρωμένη (ρομποτική) εξερεύνηση του φεγγαριού ήδη προχωρά, με αρκετές διαστημοσυσκευές και οχήματα τύπου ρόβερ να ετοιμάζονται για προσελήνωση τα επόμενα χρόνια.

  Όμως το μεγάλο στοίχημα θα είναι οι επανδρωμένες αποστολές και αυτή τη φορά, όχι πρόσκαιρες όπως οι αμερικανικές του προγράμματος «Απόλλων» πριν από δεκαετίες. Ορισμένοι μάλιστα, φοβούμενοι μια ανεξέλεγκτη κλιματική αλλαγή ή έναν πυρηνικό πόλεμο στη Γη στο μέλλον, θεωρούν τη δημιουργία βάσης ή χωριού στη Σελήνη μια αναγκαία δικλείδα ασφαλείας για την ανθρωπότητα.

  Ομως, όπως έδειξε η προσωπική εμπειρία των περισσοτέρων ανθρώπων που έζησαν σε προσομοιώσεις σεληνιακών ή αρειανών εγκαταστάσεων στη Γη, τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα, είτε ζουν μέσα στις εγκαταστάσεις τους, είτε βγαίνουν έξω με τις διαστημικές στολές τους. Αλλά κάθε αρχή και δύσκολη, αντιτείνουν οι πιο αισιόδοξοι.

  Όσο για το κόστος του ταξιδιού στη Σελήνη, όπως είπε ο Φοένγκ, «η τιμή του 'εισιτηρίου' σήμερα είναι της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά σε 20 χρόνια μπορεί να είναι 100 φορές πιο φθηνό». Βέβαια, αυτό σημαίνει 100.000 ευρώ, οπότε δεν είναι και τσάμπα...

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • Το υπουργείο Υγείας παραδέχεται έλλειψη εμβολίων για την ιλαρά

  Το υπουργείο Υγείας παραδέχεται έλλειψη εμβολίων για την ιλαρά

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 19:36:05 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Ομολογούν ότι υπάρχουν ελλείψεις στα φαρμακεία τις οποίες αποδίδουν στην αυξημένη ζήτηση - Υπόσχονται ότι από αύριο θα ανανεωθεί το stock των φαρμακείωνΣτη διαβεβαίωση ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων ιλαράς, καθώς τα αποθέματα ανέρχονται σε 100.000 εμβόλια, προχώρησε σήμερα το υπουργείο Υγείας, με αφορμή δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ότι παρατηρούνται ελλείψεις στα εμβόλια ιλαράς- παρωτίτιδας- ερυθράς.


  Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας επισημαίνει, πως οι όποιες ελλείψεις εμφανίζονται αυτές τις μέρες στα φαρμακεία, οφείλονται στην αυξημένη ζήτηση λόγω της σύστασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για άμεσο εμβολιασμό ενηλίκων και παιδιών, εξαιτίας της επιδημικής έξαρσης ιλαράς σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα.

  Γι΄ αυτό το λόγο, ο ΕΟΦ μετά από συνεννόηση με τις φαρμακευτικές εταιρείες που εισάγουν τα εν λόγω εμβόλια, διασφάλισε ότι από αύριο θα ανανεωθεί το stock των φαρμακείων και των φαρμακαποθηκών και ότι από εδώ και στο εξής ο εφοδιασμός θα είναι συχνότερος λόγω της αυξημένης ζήτησης.

  Επίσης, όσον αφορά τους πληθυσμούς Ρομά, το ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποιεί από τον Αύγουστο, με κινητή μονάδα, έκτακτη δράση εμβολιασμού σε παιδιά, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας, που σημειώνει πως μέχρι και την περασμένη Παρασκευή, πραγματοποιήθηκαν 1.056 εμβολιασμοί για ιλαρά- παρωτίτιδα- ερυθρά και η δράση συνεχίζεται μέχρι να εμβολιαστούν τα παιδιά Ρομά σε όλους τους καταυλισμούς της χώρας. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Στην Τουρκία και τη Βουλγαρία για εξέταση PET καταφεύγουν καρκινοπαθείς από τη Βόρεια Ελλάδα

  Στην Τουρκία και τη Βουλγαρία για εξέταση PET καταφεύγουν καρκινοπαθείς από τη Βόρεια Ελλάδα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 19:36:05 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Τον 1,5 μήνα φτάνει η αναμονή στα ελληνικά νοσοκομεία - Τη διαγνωστική εξέταση PET CT – SCAN κάνουν μόνο τέσσερα δημόσια νοσοκομεία που διαθέτουν από ένα μηχάνημα PET CT  το καθένα - «Τόσα έχει ένα νοσοκομείο της Τουρκίας, αυτό της Αδριανούπολης» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝΣτην Τουρκία και τη Βουλγαρία αναγκάζονται να πηγαίνουν οι καρκινοπαθείς από τη Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να υποβληθούν σε PET CT– SCAN, μια διαγνωστική εξέταση σημαντική για τη διάγνωση, αλλά και την έκβαση της νόσου.


  Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ασθενείς με καρκίνο από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κάνουν PET CT – SCAN στο νοσοκομείο της Αδριανούπολης της Τουρκίας, καθώς και στο νοσοκομείο της Βάρνας στη Βουλγαρία, καθώς τα δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ που διαθέτουν αυτό το μηχάνημα μετριούνται κυριολεκτικά στα δάχτυλα του ενός χεριού.
   
  Την διαγνωστική εξέταση PET CT – SCAN κάνουν μόνο τέσσερα δημόσια νοσοκομεία που διαθέτουν από ένα μηχάνημα PET CT  το καθένα. «Τόσα έχει ένα νοσοκομείο της Τουρκίας, αυτό της Αδριανούπολης» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της.
   
  Τα νοσοκομεία στη χώρα μας είναι τα εξής: ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (διενεργούνται 3 – 4 εξετάσεις την ημέρα) και ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ στη Θεσσαλονίκη (γίνονται 7 – 8 εξετάσεις την ημέρα), ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ (10 – 12 εξετάσεις την ημέρα) και ΜΕΤΑΞΑ (3 – 4 εξετάσεις την ημέρα) στην Αθήνα. Συνολικά σε ημερήσια βάση γίνονται 25 με 28 εξετάσεις.

  Την ίδια στιγμή, άλλες 32 – 42  εξετάσεις γίνονται στον ιδιωτικό τομέα όπου υπάρχουν άλλα τέσσερα  μηχανήματα PET CT. Η αναμονή για τους ασθενείς είναι περίπου ενάμισι μήνας.
   
  «Όσοι έχουν χρήματα απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα. Η εξέταση κοστίζει 1.500 ευρώ. Μέσω ΕΟΠΥΥ οι χρεώσεις φθάνουν τα 400 ευρώ. Όσοι έχουν χρήματα σώζονται. Οι υπόλοιποι πεθαίνουν. Επιπλέον, για τη διενέργεια της εξέτασης χρειάζεται η χορήγηση στον ασθενή Ραδιοφάρμακου η δόση του οποίου κοστίζει 750 ευρώ » διαπιστώνει η ΠΟΕΔΗΝ.
   
  Εάν αναλογιστεί κάποιος ότι κάθε χρόνο καταγράφονται στη χώρα μας 41.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου, αντιλαμβάνεται τις ανάγκες διάγνωσης, περίθαλψης και θεραπείας που προκύπτουν για τους ασθενείς.
   
  Ο Γολγοθάς της εξέτασης
   
  Η εξέταση PET CT συνταγογραφείται σε ηλεκτρονικό παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ. Προτείνεται από το Ογκολογικό Συμβούλιο και για να πραγματοποιηθεί με κάλυψη από τον  ΕΟΠΥΥ πρέπει να έχει έγκριση από το ΚΕΣΥ ή Ελεγκτή ιατρό. Κοστίζει  1.500 ευρώ για τον ασθενή χωρίς εγκεκριμένο παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ. Με εγκεκριμένο παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ στα δημόσια νοσοκομεία που διαθέτουν  PET CT  γίνεται δωρεάν. Στα ιδιωτικά νοσοκομεία οι ασθενείς πληρώνουν για την εξέταση 15% συμμετοχή, αλλά με πρόσθετες χρεώσεις, το κόστος συμμετοχής μπορεί να φθάσει τα 400 ευρώ. Ωστόσο, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως χιλιάδες καρκινοπαθείς αποκλείονται από την εξέταση PET CT λόγω των ανυπέρβλητων εμποδίων στην πρόσβαση και έγκριση από τον ΕΟΠΥΥ
   
  Εάν παρουσιάσουν, δε, βλάβη τα ελάχιστα μηχανήματα PET CT που διαθέτουν τα νοσοκομεία δεν γίνεται η εξέταση, παρότι οι ασθενείς περιμένουν 1 ½  μήνα σε λίστα αναμονής και μπορεί να ταξίδεψαν από την άλλη άκρη της χώρας. Εάν επίσης παρουσιάσουν βλάβη τα μηχανήματα της εταιρείας που παράγει μονοπωλιακά το Ραδιοφάρμακο, όπως έγινε τον περασμένο Μάιο,  αναβάλλονται όλες οι εξετάσεις PET CT- SCAN σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Καλαμπάκα: 47χρονος βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμό

  Καλαμπάκα: 47χρονος βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμό

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-25 19:35:27 | Πηγή: Ζούγκλα
  Το απόγευμα της Δευτέρας μεταφέρθηκε νεκρός στο Νοσοκομείο Τρικάλων, ένας 47χρονος από τη Χρυσομηλιά Καλαμπάκας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του trikalaola.gr ο 47χρονος βρέθηκε στην οικία του μέσα σε μια λίμνη αίματος, από κοντινό πυροβολισμό στο κεφάλι.

  Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Αυτή την ώρα διενεργείται προανάκριση για το συμβάν από άντρες του Α.Τ. Καλαμπάκας. Οι πρώτες ενδείξεις λένε πως μάλλον υπήρξε αυτοπυροβολισμός, ενώ εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα από την Αστυνομία.

  Η σορός του άτυχου 47χρονου θα μεταφερθεί για την προβλεπόμενη νεκροψία-νεκροτομή.

  Πηγή: trikalaola.gr 
 • Η Αυστρία έχει πάρει 15 πρόσφυγες από Ελλάδα και Ιταλία αντί για 1.953!

  Η Αυστρία έχει πάρει 15 πρόσφυγες από Ελλάδα και Ιταλία αντί για 1.953!

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 19:26:10 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Υποτίθεται ότι ο αριθμός των προβλεπόμενων προσφύγων πρέπει να καλυφθεί μέχρι αύριο Τρίτη 26 ΣεπτεμβρίουΕξαιρετικά απογοητευτικός εμφανίζεται ο απολογισμός ως προς την υποδοχή προσφύγων στην Αυστρία από την Ελλάδα και την Ιταλία, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο είχε διάρκεια δύο ετών και λήγει αύριο, Τρίτη, καθώς έγιναν δεκτοί μόνον 15 πρόσφυγες αντί των προβλεπόμενων 1.953, ποσοστό που έφθασε μόλις το 0,8%.
   
  Στη βάση του προγράμματος που είχε υιοθετηθεί από τους ηγέτες της ΕΕ τον Σεπτέμβριο του 2015, η Αυστρία υποχρεούται να δεχθεί μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2017 την μετεγκατάσταση 1.491 προσφύγων από την Ελλάδα και 462 προσφύγων από την Ιταλία.
   
  Αρχές Απριλίου και ενόψει των αντιπαραθέσεων μεταξύ των δύο κομμάτων της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού -Σοσιαλδημοκρατικό και συντηρητικό Λαϊκό- ως προς την μετεγκατάσταση προσφύγων στην Αυστρία, ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, είχε καλέσει την Βιέννη να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανακατανομή προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία.
   
  Λίγο αργότερα, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, Βόλφγκανγκ Σομπότκα, του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, είχε ανακοινώσει την άμεση έναρξη της εφαρμογής του προγράμματος μετεγκατάστασης στην Αυστρία, προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία, κατόπιν εξέτασης επί τόπου, της προοπτικής τους ως προς τη χορήγηση ασύλου.
   
  Ο ίδιος είχε τονίσει, πως παρά το γεγονός ότι θεωρεί «λάθος» το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανακατανομή προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Βιέννη, τηρώντας τις υποχρεώσεις της, θα προχωρήσει στην εφαρμογή του.
   
  Ταυτόχρονα, είχε επισημάνει πως το 2016 η Αυστρία υπήρξε η πλέον επιβαρυμένη από όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ από το προσφυγικό ζήτημα, περισσότερο ακόμη και από την Γερμανία.
  Η Βιέννη έπρεπε τελικά να προχωρήσει σε αυτές τις μετεγκαταστάσεις, καθώς το αίτημα που είχε υποβάλει τον Απρίλιο προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Κρίστιαν Κερν, για μία εκ νέου εξαίρεση της χώρας του, είχε απορριφθεί από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
   
  Στο αίτημά του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο καγκελάριος ζητούσε την κατανόησή της, στο ότι η χώρα του έχει κάνει ήδη αρκετά για τους πρόσφυγες και ως εκ τούτου θα πρέπει να εξαιρεθεί εκ νέου -να παραταθεί δηλαδή η εξαίρεση που ίσχυε για την Αυστρία έως τις 11 Μαρτίου- από το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία.
  Σύμφωνα με την πάγια επιχειρηματολογία της Βιέννης, ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου που είχε υποβληθεί το 2015 στην Αυστρία και ανερχόταν στις 85.505, ήταν υψηλότερος από εκείνον στην Ιταλία (83.245), της οποίας ο πληθυσμός είναι επταπλάσιος του αυστριακού, ενώ με τις υποβληθείσες στην Αυστρία 36.000 αιτήσεις μέσα στο 2016, και σε σύγκριση με τον πληθυσμό τους, η χώρα δέχθηκε τη διπλή επιβάρυνση απ΄ ότι η Ιταλία. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Γερμανός πρέσβης: Η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας θα έχει σαφή φιλοευρωπαϊκή ατζέντα

  Γερμανός πρέσβης: Η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας θα έχει σαφή φιλοευρωπαϊκή ατζέντα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 19:26:10 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «Η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών ψήφισε υπέρ των κομμάτων που πιστεύουν στην Ευρώπη και αυτό σημαίνει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα επιδιώξει μια αποφασιστικά φιλοευρωπαϊκή ατζέντα» είπε ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα«Η Γερμανία έχει επίγνωση της ιστορικής της ευθύνης να καταπολεμήσει τον ρατσισμό και τον σεχταρισμό όπου κι αν εμφανιστούν», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Γενς Πλέτνερ, σχολιάζοντας, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωσή τους, τα αποτελέσματα των γερμανικών ομοσπονδιακών βουλευτικών εκλογών και την είσοδο στην Μπούντεστανγκ του AfD. Εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητά του ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών θα αντισταθεί σε κάθε προσπάθεια διάδοσης της δεξιάς εθνικιστικής ιδεολογίας». 


  Σε ό,τι αφορά την κατεύθυνση μιας μελλοντικής γερμανικής κυβέρνησης, ο κ. Πλέτνερ είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών ψήφισε υπέρ των κομμάτων που πιστεύουν στην Ευρώπη. Συνεπώς, είμαι πολύ σίγουρος ότι η επόμενη κυβέρνηση θα επιδιώξει μια αποφασιστικά φιλοευρωπαϊκή ατζέντα». 

  Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Η Αυστρία έχει πάρει 15 πρόσφυγες από Ελλάδα και Ιταλία αντί για 1.953

  Η Αυστρία έχει πάρει 15 πρόσφυγες από Ελλάδα και Ιταλία αντί για 1.953

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 19:17:22 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Υποτίθεται ότι ο αριθμός των προβλεπόμενων προσφύγων πρέπει να καλυφθεί μέχρι αύριο Τρίτη 26 ΣεπτεμβρίουΕξαιρετικά απογοητευτικός εμφανίζεται ο απολογισμός ως προς την υποδοχή προσφύγων στην Αυστρία από την Ελλάδα και την Ιταλία, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο είχε διάρκεια δύο ετών και λήγει αύριο, Τρίτη, καθώς έγιναν δεκτοί μόνον 15 πρόσφυγες αντί των προβλεπόμενων 1.953, ποσοστό που έφθασε μόλις το 0,8%.
   
  Στη βάση του προγράμματος που είχε υιοθετηθεί από τους ηγέτες της ΕΕ τον Σεπτέμβριο του 2015, η Αυστρία υποχρεούται να δεχθεί μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2017 την μετεγκατάσταση 1.491 προσφύγων από την Ελλάδα και 462 προσφύγων από την Ιταλία.
   
  Αρχές Απριλίου και ενόψει των αντιπαραθέσεων μεταξύ των δύο κομμάτων της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού -Σοσιαλδημοκρατικό και συντηρητικό Λαϊκό- ως προς την μετεγκατάσταση προσφύγων στην Αυστρία, ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, είχε καλέσει την Βιέννη να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανακατανομή προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία.
   
  Λίγο αργότερα, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, Βόλφγκανγκ Σομπότκα, του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, είχε ανακοινώσει την άμεση έναρξη της εφαρμογής του προγράμματος μετεγκατάστασης στην Αυστρία, προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία, κατόπιν εξέτασης επί τόπου, της προοπτικής τους ως προς τη χορήγηση ασύλου.
   
  Ο ίδιος είχε τονίσει, πως παρά το γεγονός ότι θεωρεί «λάθος» το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανακατανομή προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Βιέννη, τηρώντας τις υποχρεώσεις της, θα προχωρήσει στην εφαρμογή του.
   
  Ταυτόχρονα, είχε επισημάνει πως το 2016 η Αυστρία υπήρξε η πλέον επιβαρυμένη από όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ από το προσφυγικό ζήτημα, περισσότερο ακόμη και από την Γερμανία.
  Η Βιέννη έπρεπε τελικά να προχωρήσει σε αυτές τις μετεγκαταστάσεις, καθώς το αίτημα που είχε υποβάλει τον Απρίλιο προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Κρίστιαν Κερν, για μία εκ νέου εξαίρεση της χώρας του, είχε απορριφθεί από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
   
  Στο αίτημά του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο καγκελάριος ζητούσε την κατανόησή της, στο ότι η χώρα του έχει κάνει ήδη αρκετά για τους πρόσφυγες και ως εκ τούτου θα πρέπει να εξαιρεθεί εκ νέου -να παραταθεί δηλαδή η εξαίρεση που ίσχυε για την Αυστρία έως τις 11 Μαρτίου- από το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία.
  Σύμφωνα με την πάγια επιχειρηματολογία της Βιέννης, ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου που είχε υποβληθεί το 2015 στην Αυστρία και ανερχόταν στις 85.505, ήταν υψηλότερος από εκείνον στην Ιταλία (83.245), της οποίας ο πληθυσμός είναι επταπλάσιος του αυστριακού, ενώ με τις υποβληθείσες στην Αυστρία 36.000 αιτήσεις μέσα στο 2016, και σε σύγκριση με τον πληθυσμό τους, η χώρα δέχθηκε τη διπλή επιβάρυνση απ΄ ότι η Ιταλία. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο