• Επεισόδιο μεταξύ προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας στη Λάρισα

  Επεισόδιο μεταξύ προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας στη Λάρισα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 20:09:04 | Πηγή: News Beast

  Μικρής έκτασης επεισόδιο μεταξύ προσφύγων που διαμένουν στον καταυλισμό στο Κουτσόχερο της Λάρισας, σημειώθηκε το απόγευμα.

  Από το επεισόδιο, που έλαβε τέλος όταν οι εμπλεκόμενοι είδαν τις δυνάμεις της αστυνομίας να φτάνουν στο σημείο, τραυματίστηκε ένας άνδρας ο οποίος φέρει θλαστικό τραύμα στο χέρι.

  Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας.

   

 • Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Μητρόπουλου και του Προέδρου ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Β. Τριανταφύλλου για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα

  Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Μητρόπουλου και του Προέδρου ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Β. Τριανταφύλλου για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 20:02:29 | Πηγή: Ηλεία Live

  Συνάντηση εργασίας στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Δ.Ε και Προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Κώστα Μητρόπουλου και του Προέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας καθηγητή Βασίλη Τριανταφύλλου, προκειμένου να εξετασθεί η ανάπτυξη και περαιτέρω συνεργασιών σε δράσεις που αφορούν τον πρωτογενή τομέα.

  Έγινε εκτενής συζήτηση για την επιτυχημένη μέχρι σήμερα συνεργασία που υπάρχει με το εδαφολογικό εργαστήριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που λειτουργεί στην Αμαλιάδα με την επιστημονική στήριξη του Εργαστήριου Εδαφολογίας, του Τμήματος Γεωπονίας. Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη, στην οποία συμμετέχουν ο Αντιπρόεδρος - καθηγητής Γιώργος Σαλάχας και ο επίκουρος καθηγητής Παντελής Μπαρούχας, στο Διοικητικό Συμβούλιο και στη θέση του Προέδρου της Επιστημονική Επιτροπής αντίστοιχα, ενώ η συζήτηση επεκτάθηκε και στην επιστημονική στήριξη από το Τμήμα Διοίκησης, Οικονομίας & Επικοινωνίας Πολιτιστικών & Τουριστικών Μονάδων στον Πύργο, σε σχέση με τη δημιουργία της ιστοσελίδας.

  Κοινός στόχος είναι η συνεργασία των φορέων, ώστε, μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, καθώς και των Ευρωπαϊκών Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων, προκειμένου να ενισχυθεί η εξωστρέφεια και η προστιθέμενη αξία των αγροτικών προϊόντων που παράγει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

  Εκτός των άλλων, έγινε επίσης συζήτηση για τα τμήματα του ΤΕΙ που λειτουργούν στην Αχαΐα, στην Ηλεία και στην Αιτωλοακαρνανία με αντικείμενό που άπτεται του πρωτογενή τομέα και πώς μπορούν να συμβάλλουν στην τόνωσή του, δίνοντας προοπτικές και λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο.

  Τέλος, η συζήτηση περιστράφηκε και στα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζουν κάποια τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, με κοινό στόχο να βρεθούν οι βέλτιστες και άμεσες λύσεις.

  «Στο πλαίσιο της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας, επισκέφθηκα τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, καθηγητή Βασίλη Τριανταφύλλου, προκειμένου να συζητήσουμε τις νέες δυνατότητες και προοπτικές συνεργασίας που μας δίνονται, κυρίως μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, ενόψει δράσεων τόσο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, όσο και των Ευρωπαϊκών Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων, καθώς αναμένεται άμεσα να ξεκινήσει η υλοποίησή τους. Είμαι πεπεισμένος, από τη μέχρι σήμερα εμπειρία, τόσο με το εδαφολογικό εργαστήριο, όσο και τη λειτουργία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, ότι η συνεργασία με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας μπορεί να δώσει μόνο θετικά αποτελέσματα και να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και της τοπικής οικονομίας, βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων της υπαίθρου. Από τη μεριά μου, δεσμεύτηκα ότι τις επόμενες μέρες θα επισκεφθώ τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδαςμε αντικείμενο και στον πρωτογενή τομέα, προκειμένου να ενημερωθώ για τις δράσεις τους, αλλά και τα τυχόν προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν, ώστε και από τη μεριά της Περιφέρειας να βοηθήσουμε να βρεθούν το συντομότερο δυνατό οι καλύτερες δυνατές λύσεις. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια, η λειτουργία των τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ιδιαίτερα στην επαρχία, αποτελεί ίσως τη βασική ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας», σχολίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Δ.Ε Κώστας Μητρόπουλος.

  Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης εκ μέρους του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ο Αντιπρόεδρος Έρευνας & Ανάπτυξης, καθηγητής Σπύρος Συρμακέσης, ο Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, καθηγητής Γιώργος Σαλάχας και ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών Υποθέσεων, Διοικητικής Μέριμνας & Υποδομών, αναπληρωτής καθηγητής Κώστας Κουτσογιάννης.

 • Λάρισα: Επεισόδιο με πρόσφυγες στον καταυλισμό του Κουτσόχερου

  Λάρισα: Επεισόδιο με πρόσφυγες στον καταυλισμό του Κουτσόχερου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 20:00:30 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Τραυματίας ένας άνδρας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείοΜικρής έκτασης επεισόδιο μεταξύ προσφύγων που διαμένουν στον καταυλισμό στο Κουτσόχερο της Λάρισας, σημειώθηκε το απόγευμα.


  Από το επεισόδιο, που έλαβε τέλος όταν οι εμπλεκόμενοι είδαν τις δυνάμεις της αστυνομίας να φτάνουν στο σημείο, τραυματίστηκε ένας άνδρας ο οποίος φέρει θλαστικό τραύμα στο χέρι. 

  Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Δολοφονήθηκε ο Βασίλης Στεφανάκος στο Χαϊδάρι! Τον γάζωσαν με καλάσνικοφ

  Δολοφονήθηκε ο Βασίλης Στεφανάκος στο Χαϊδάρι! Τον γάζωσαν με καλάσνικοφ

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 19:51:49 | Πηγή: Ηλεία Live

  Η δολοφονική επίθεση σημειώθηκε στη συμβολή των Λεωφόρου Αθηνών και Παπανδρέου, λίγο μετά τις 19.00 - Ο Βασίλης Στεφανάκος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του - Δύο άτομα τον γάζωσαν με καλάσνικοφ

  Δολοφονήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (17.01.2018) ο Βασίλης Στεφανάκος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μόλις είχε φύγει από την μάντρα αυτοκινήτων που διατηρεί στο Χαϊδάρι. Βρίσκοταν μέσα στο αυτοκίνητό του, μάρκας BMW, επί της Λεωφόρου Αθηνών, όταν δύο άτομα, που επέβαιναν σε μηχανή, τον γάζωσαν με καλάσνικοφ.

  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου και τον γάζωσαν, καθώς το όχημα ήταν θωρακισμένο.

  Βασίλης Στεφανάκος

  Ο Βασίλης Στεφανάκος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα. Είχε κατηγορηθεί από την αστυνομία και είχε εκτίσει ποινή φυκλάκισης για εκβιασμούς. Είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του αρχινονού Θέμη Καλαποθαράκου το 2000. Επίσης είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην ομάδα των απαγωγέων του Περικλή Παναγόπουλου.

  Είχε ανοιχτά μέτωπα, ωστόσο στο Χαϊδάρι, όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και διαμένει όλη η οικογένειά του, θεωρούσε πως ήταν ασφαλής και δεν έπαιρνε ιδιαίτερα μέτρα φύλαξης. Αυτό φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκαν οι δράστες που τον δολοφόνησαν.

 • Εκτέλεσαν με καλάσνικοφ τον Βασίλη Στεφανάκο

  Εκτέλεσαν με καλάσνικοφ τον Βασίλη Στεφανάκο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 19:49:54 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Είχε αποφυλακιστεί πριν ενάμισι χρόνο  - Γάζωσαν το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο ήταν το θύμα έξω από το σπίτι του στο ΧαϊδάριΜαφιόζικη εκτέλεση με θύμα τον γνωστό άνθρωπο της νύχτας Βασίλη Στεφανάκο στο Χαϊδάρι. 


  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, στη λεωφόρο Αθηνών 402 στο Χαϊδάρι, έξω από το σπίτι του, δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα γάζωσαν το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρισκόταν ο Βασίλης Στεφανάκος. 

  Ο Βασίλης Στεφανάκος, οδηγούσε μια BMW η οποία κατά πληροφορίες έφερε θωράκιση, όχι όμως τόσο ισχυρή ώστε να «αποτρέψει» τις σφαίρες του καλάνισκοφ. 

  Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Στεφανάκος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα κάνοντας χρήση των διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου, όντας καταδικασμένος για σωρεία εγκληματικών ενεργειών, ενώ το όνομά του είχε συνδεθεί με τη λεγόμενη «ελληνική μαφία» και είχε καταδικαστεί για λαθρεμπόριο, προστασία και άλλες εγκληματικές πράξεις.

  Στο σημείο έχει σπεύσει ισχυρή αστυνομική δύναμη και άνδρες του τμήματος ανθρωποκτονιών, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί. 


  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Εκδήλωση για τη συμμόρφωση των παρόχων υγείας στο νέο ευρωπαϊκό κανονισμό για τα προσωπικά δεδομένα

  Εκδήλωση για τη συμμόρφωση των παρόχων υγείας στο νέο ευρωπαϊκό κανονισμό για τα προσωπικά δεδομένα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 19:49:54 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Τα Δεδομένα Υγείας, τα Γενετικά και τα Βιομετρικά Δεδομένα αποτελούν Ευαίσθητα Δεδομένα που χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιοΝα προσαρμοστούν στο νέο Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα προσωπικά δεδομένα καλεί τα μέλη του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ).


  Ο νέος Κανονισμός για τα Προσωπικά Δεδομένα (General Data Protection Regulation,  εν συντομία, GDPR) θα εφαρμοσθεί άμεσα σε όλα τα Κράτη Μέλη της ΕΕ (χωρίς να απαιτείται εθνική νομοθετική πρωτοβουλία) στις 25 Μαΐου 2018. Κατά την ημερομηνία αυτή, οι προβλέψεις του Κανονισμού θα αρχίσουν να εφαρμόζονται άμεσα σε όλη την Ευρώπη.

  Από τον νέο Κανονισμό επηρεάζονται κυρίως οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας: τα Δεδομένα Υγείας, τα Γενετικά και τα Βιομετρικά Δεδομένα αποτελούν Ευαίσθητα Δεδομένα που χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

  Για την  επεξεργασία Ευαίσθητων Δεδομένων ο Κανονισμός απαιτεί την ικανοποίηση επιπρόσθετων υποχρεώσεων και θεσπίζει υψηλά πρόστιμα και  διοικητικές κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασής τους. Τα πρόστιμα θα φτάνουν έως και τα 20 εκατομμύρια Ευρώ ή για τις επιχειρήσεις έως και 4% του ετήσιου παγκόσμιου κύκλου εργασιών τους.

  Προκειμένου να ενημερώσει τις εταιρίες μέλη του ο ΠΑΣΙΔΙΚ διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, ώρα 18.00 – 21.30, στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα). Η ενημερωτική εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με την εταιρία Privacy Advocate, η οποία κωδικοποίησε την πρακτική/εξειδικευμένη γνώση και την προσάρμοσε στις απαιτήσεις του GDPR. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Alert! Εκτέλεσαν με καλάσνικοφ τον Βασίλη Στεφανάκο

  Alert! Εκτέλεσαν με καλάσνικοφ τον Βασίλη Στεφανάκο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 19:38:46 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Είχε αποφυλακιστεί πριν ενάμισι χρόνο  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Εκτέλεσαν τον Βασίλη Στεφανάκο

  Εκτέλεσαν τον Βασίλη Στεφανάκο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-17 19:38:09 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

  Νεκρός έπεσε το απόγευμα της Τετάρτης (στις 19.10) ο Βασίλης Στεφανάκος. Πληροφορίες του zougla.gr αναφέρουν ότι η δολοφονία έγινε ως εξής: Το θύμα βρισκόταν εντός του οχήματός του, στο ύψος που βρίσκεται το Παλατάκι Χαϊδαρίου επί της Λεωφόρου Αθηνών 302, όταν μια μηχανή λευκού χρώματος στην οποία επέβαιναν δύο άτομα, προσέγγισαν το όχημα.

  Ένας από τους επιβαίνοντες άνοιξε την πόρτα του οχήματος και χρησιμοποίησε καλάσνικοφ, βάλλοντας κατά του Βασίλη Στεφανάκου με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του.

  Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ οι δράστες αναζητούνται. Κοντά στο σημείο υπάρχει μάνδρα αυτοκινήτων ιδιοκτησίας του θύματος.


 • «Όχι» από τον κλάδο των οπτικών στις αλλαγές του ΕΟΠΥΥ για τα γυαλιά οράσεως

  «Όχι» από τον κλάδο των οπτικών στις αλλαγές του ΕΟΠΥΥ για τα γυαλιά οράσεως

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 19:28:47 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Τέσσερις φορείς απαντούν στον Οργανισμό και αρνούνται να υπογράψουν τις συμβάσεις«Όχι» στις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ λένε τέσσερις φορείς του κλάδου των οπτικών, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στη νέα διαδικασία που δρομολογεί ο Οργανισμός για την προμήθεια γυαλιών και ειδών οράσεως για τους ασφαλισμένους του.


  Η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών, ο Σύλλογος Οπτικών Οπτομετρών Ελλάδος, ο Σύλλογος Οπτικών Οπτομετρών Βορείου Ελλάδος και η Ελληνική Ακαδημία Οπτομετρίας, σε ανοιχτή επιστολή τους προς τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, ζητούν την απόσυρση της εκβιαστικής-όπως την χαρακτηρίζουν- προτεινόμενης σύμβασης και καλούν τον Οργανισμό σε ουσιαστικό διάλογο.

  «Οι σύλλογοι Οπτικών –Οπτομετρών της Ελλάδας, δηλώνουμε αντίθετοι στην υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης η οποία θα οδηγήσει σε λουκέτο εκατοντάδες μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις, λόγω του ότι απαιτεί από τα καταστήματα Οπτικών να παρέχουν με πίστωση 90 ημερών τα εμπορεύματα και τις υπηρεσίες τους, ενώ την ίδια στιγμή δεν παρέχει την δυνατότητα συμψηφισμού σε ότι αφορά την πληρωμή του ΦΠΑ προς το κράτος. Με λίγα λόγια ο ΕΟΠYΥ θέλει να δίνει παροχές με τα χρήματα των Οπτικών καταστημάτων» αναφέρουν στην επιστολή.
  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Δολοφονήθηκε ο Βασίλης Στεφανάκος στο Χαϊδάρι

  Δολοφονήθηκε ο Βασίλης Στεφανάκος στο Χαϊδάρι

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-17 19:28:03 | Πηγή: Ζούγκλα
  Δολοφονήθηκε ο Βασίλης Στεφανάκος, δεχόμενος πυρά αγνώστων από όπλο Καλάσνικοφ, το απόγευμα της Τετάρτης, σε δρόμο του Χαϊδαρίου.

  Περισσότερα σε λίγο...

 • Υπεγράφη η συμφωνία για την ίδρυση γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Αθήνα

  Υπεγράφη η συμφωνία για την ίδρυση γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Αθήνα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 19:18:23 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «Η τεχνογνωσία του Π.Ο.Υ. στην εκπόνηση και εφαρμογή πολιτικών δημόσιας υγείας, είναι σημαντικοί παράγοντες που βοηθούν στο σχεδιασμό, στην νομοθέτηση και στην υλοποίηση των πολιτικών υγείας στη χώρα μας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσηΥπογράφηκε σήμερα στη Γενεύη η συμφωνία για την ίδρυση γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Αθήνα. Τη συμφωνία υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ιωάννης Μπασκόζος και η διευθύντρια του Περιφερειακού Γραφείου του Π.Ο.Υ. για την Ευρώπη, Δρ Σουζάνα Τζακάμπ.


  Με τη συμφωνία αυτή, η συνεργασία του υπουργείου Υγείας της Ελλάδας και του γραφείου του Π.Ο.Υ. Ευρώπης, αναβαθμίζεται σημαντικά. «Η τεχνογνωσία του Π.Ο.Υ. στην εκπόνηση και εφαρμογή πολιτικών δημόσιας υγείας, στις πολιτικές καθολικής κάλυψης με έμφαση στην πρόληψη και την αγωγή υγείας, είναι σημαντικοί παράγοντες που βοηθούν στο σχεδιασμό, στην νομοθέτηση και στην υλοποίηση των πολιτικών υγείας στη χώρα μας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

  Ταυτόχρονα, όπως σημειώνεται, η Ελλάδα, έχει προχωρήσει και εφαρμόσει αποφασιστικά μέτρα στην κατεύθυνση της καθολικής κάλυψης υγείας, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. «Σε αυτό το πλαίσιο, η εμπειρία της Ελλάδας και οι πρότυπες πρακτικές της για κάλυψη των αναγκών υγείας προσφύγων, μεταναστών κι άλλων ευάλωτων ομάδων, μπορούν να ενισχύσουν την τεχνογνωσία του Π.Ο.Υ. ,τη συναντίληψη και τις κοινές δράσεις, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο».

  «Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με τον Π.Ο.Υ., μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για αυξημένο ρόλο του γραφείου του Π.Ο.Υ. στην Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή και με διευρυμένο θεματικό περιεχόμενο», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Επεισόδιο με ελληνικό σκάφος και τουρκική ακταιωρό στα Ίμια

  Επεισόδιο με ελληνικό σκάφος και τουρκική ακταιωρό στα Ίμια

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 19:16:52 | Πηγή: News Beast

  Ένα επεισόδιο μεταξύ τουρκικής ακταιωρίδας και του περιπολικού του στόλου «Νικηφόρος», που βρισκόταν σε περιπολία στην περιοχή της Καλολίμνου και των Ιμίων, σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, σύμφωνα με πηγές του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, που έκαναν λόγο για «επακούμβηση».

  Η τουρκική ακταιωρός πραγματοποίησε επικίνδυνο ελιγμό, με αποτέλεσμα να υπάρξει επαφή των δύο πλοίων. Οι πηγές του ΓΕΝ απέδωσαν την «επακούμβηση» σε ατυχή χειρισμό των Τούρκων.

  Όλα ξεκίνησαν όταν το τουρκικό σκάφος προσπάθησε να παρενοχλήσει έλληνες ψαράδες στην περιοχή. Αμέσως έσπευσε το ελληνικό σκάφος που μπήκε στη μέση για να προστατέψει τους ψαράδες. Το τουρκικό σκάφος λόγω των ελιγμών του ακούμπησε με τη μία πλευρά του πάνω στο ελληνικό σκάφος.

  Το «Νικοφόρος» δεν έχει πάθει καμιά ζημιά και συνεχίζει την περιπολία του. Το τουρκικό σκάφος αποχώρησε από την περιοχή.

 • Κουκουλοφόροι ανατίναξαν αυτοκίνητο επιχειρηματία στην Κηφισιά

  Κουκουλοφόροι ανατίναξαν αυτοκίνητο επιχειρηματία στην Κηφισιά

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 19:16:52 | Πηγή: News Beast

  Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε σήμερα στις 03:00 τα ξημερώματα, στο αυτοκίνητο της Μελπομένης Εμφιετζόγλου, κόρης του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, προέδρου της εταιρείας κατασκευών ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε., το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι της, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη στην Κηφισιά.

  Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήεων η δικηγόρος της οικογένειας, Αφροδίτη Μακρή, από τις κάμερες καταγράφηκαν τρεις κουκουλοφόροι οι οποίοι τοποθέτησαν μηχανισμό κάτω από το αυτοκίνητο, το οποίο καταστράφηκε από την έκρηξη και την πυρκαγιά που ακολούθησε.

  Σημειώνεται ότι η κ. Εμφιετζόγλου είναι νομική εκπρόσωπος της εταιρείας και, όπως είπε η κ. Μακρή, δεν είχε δεχτεί ποτέ απειλές.

  Η οικογένεια, σύμφωνα με τη δικηγόρο, αποδίδει την επίθεση στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας.

  Έρευνες για την επίθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

 • Χίος: Αιτήση ακύρωσης της άδειας κατασκευής του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων από το Δήμο

  Χίος: Αιτήση ακύρωσης της άδειας κατασκευής του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων από το Δήμο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 19:07:51 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Σκοπός της απόφασης η δημιουργία προσκομμάτων νομιμότητας στη λειτουργία του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Χίου, όπου και λειτουργεί ο καταυλισμός μεταναστών και προσφύγωνΑίτηση ακυρώσεως της Κοινής Yπουργικής Απόφασης, στην οποία ορίζεται η χορήγηση άδειας χωροθέτησης και κατασκευής για το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Χίου στο χώρο της ΒΙΑΛ, στο χωριό Χαλκειός του νησιού θα καταθέσει ο Δήμος Χίου.


  Η σχετική ομόφωνη απόφαση λήφθηκε σήμερα, 17 Ιανουαρίου, από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χίου.

  Σκοπός της απόφασης η δημιουργία προσκομμάτων νομιμότητας στη λειτουργία του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Χίου, όπου και λειτουργεί ο καταυλισμός μεταναστών και προσφύγων.
  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο της επιχειρηματία Μελίνας Εμφιετζόγλου στην Κηφισιά

  Εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο της επιχειρηματία Μελίνας Εμφιετζόγλου στην Κηφισιά

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-17 19:06:41 | Πηγή: Ζούγκλα
  Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε σήμερα στις 03.00 τα ξημερώματα, στο αυτοκίνητο της Μελπομένης Εμφιετζόγλου, κόρης του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, προέδρου της εταιρείας κατασκευών ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε., το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι της, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη στην Κηφισιά.

  Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δικηγόρος της οικογένειας, Αφροδίτη Μακρή, από τις κάμερες καταγράφηκαν τρεις κουκουλοφόροι οι οποίοι τοποθέτησαν μηχανισμό κάτω από το αυτοκίνητο, το οποίο καταστράφηκε από την έκρηξη και την πυρκαγιά που ακολούθησε.

  Σημειώνεται ότι η κ. Εμφιετζόγλου είναι νομική εκπρόσωπος της εταιρείας και όπως είπε η κ. Μακρή, δεν είχε δεχτεί ποτέ απειλές.

  Η οικογένεια, σύμφωνα με τη δικηγόρο, αποδίδει την επίθεση στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας.

  Έρευνες για την επίθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

 • Πορεία ιερέων στο Αίγιο για το Σκοπιανό

  Πορεία ιερέων στο Αίγιο για το Σκοπιανό

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 19:05:53 | Πηγή: News Beast

  Πορεία πραγματοποίησαν δεκάδες ιερείς στο κέντρο του Αιγίου μετά από εισήγηση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας, Αμβρόσιου εκφράζοντας την ανησυχία τους και την αντίθεσή τους για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

  Περίπου στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε πομπή με πανό, ενώ αρκετός κόσμος βρέθηκε στους δρόμους, επικροτώντας την πρωτοβουλία του Μητροπολίτη.

  Όπως μετέδωσε το filodimos.gr, η πορεία κατέληξε στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας όπου όλοι οι ιερείς μπήκαν στο εσωτερικό του. Στη συνέχεια μετέβησαν στα διόδια στην εθνική οδό, προκειμένου να διανείμουν φυλλάδια για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, στους διερχόμενους οδηγούς.

  Την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο για το ίδιο θέμα στην πλατεία Φανερωμένης με πρωτοβουλία της τοπικής εκκλησίας και τη συμμετοχή της δημοτικής αρχής και τοπικών φορέων.

  rgltuireg3 rgltuireg4 rgltuireg5

 • Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τον θάνατο 34χρονης στη γέννα

  Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τον θάνατο 34χρονης στη γέννα

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 18:57:15 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα μπαίνει η τήρηση ή μη των πρωτοκόλλων ασφαλείας στα ιδιωτικά μαιευτήριαΗ τήρηση ή μη των πρωτοκόλλων ασφαλείας σε ιδιωτικά μαιευτήρια μπαίνει πλέον στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα, μετά από σχετική προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Η. Ζαγοραίος.


  Ειδικότερα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας διέταξε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας, μετά από πληροφορίες που έφτασαν στην εισαγγελία σύμφωνα με τις οποίες, σε κάποια ιδιωτικά μαιευτήρια δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

  Χαρακτηριστική, είναι η περίπτωση με τον τραγικό θάνατο της 34χρονης από τη Βοιωτία που έχασε τη ζωή της σε γνωστό μαιευτήριο των Αθηνών αφού έφερε στον κόσμο το παιδί της. Η νεαρή γυναίκα σύζυγος του μέλους της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Βοιωτίας, Γιώργο Παπασπύρου, μετά τον τοκετό παρουσίασε επιπλοκές που έφεραν ακατάσχετη αιμορραγία, με τραγικό αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.


  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Υποβαθμίζει το περιστατικό στα Ίμια το ΓΕΕΘΑ

  Υποβαθμίζει το περιστατικό στα Ίμια το ΓΕΕΘΑ

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-17 18:56:28 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στην υποβάθμιση του «θερμού επεισοδίου» ανοιχτά των Ιμίων προχώρησαν κύκλοι του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει παρόμοιας κλίμακας περιστατικό» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι πηγές του ΓΕΕΘΑ.

  «Η επαφή της ελληνικής κανονιοφόρου με την τουρκική ακταιωρό ήταν άστοχος χειρισμός της τουρκικής πλευράς» εξηγούσαν. • Διαβούλευση για την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη

  Διαβούλευση για την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-17 18:45:57 | Πηγή: Ζούγκλα
  Θα γίνει προσπάθεια από πλευράς υπουργείου Ναυτιλίας να υπάρξει διαβούλευση και με άλλες ακτοπλοϊκές εταιρείες για την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Σποράδων με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της θερινής περιόδου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, με αφορμή την απόφαση της «Ηellenic SeaWays» να μην δρομολογήσει την απευθείας σύνδεση με ταχύπλοο, των τριών νησιών με τη Θεσσαλονίκη, το φετινό καλοκαίρι.

  Ο κ. Σαντορινιός τόνισε ότι πριν από δύο ημέρες σε συνάντηση που είχε με τους δημάρχους Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου συζητήθηκε το θέμα της καλύτερης εξυπηρέτησης των νησιών, ενώ έχουν ζητηθεί στοιχεία για τις ώρες αφίξεων και αναχωρήσεων των αεροπλάνων που προσεγγίζουν τα τρία νησιά προκειμένου να διαμορφωθεί καταλληλότερα το πρόγραμμα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων.

  Σημειώνεται ότι οι δήμαρχοι Σκιάθου, Δημήτρης Πρεβεζάνος, Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης και Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης είχαν συνάντηση στον Πειραιά με τους εκπροσώπους της ακτοπλοϊκής εταιρείας και ζήτησαν την επαναλειτουργία της γραμμής, όπως είχε γίνει τα δύο τελευταία χρόνια.

  Η «Ηellenic SeaWays» ήταν αρνητική στο αίτημα των δημάρχων, επικαλούμενη στοιχεία της εταιρείας, σύμφωνα με τα οποία, η απευθείας σύνδεση με το ταχύπλοο FlyingCut 4 επί δύο χρόνια, δεν απέφερε τα προσδοκώμενα οικονομικά αποτελέσματα.
 • «Πρέπει να ελεγχθούν όλα τα δημόσια κτίρια έστω και οπτικά»

  «Πρέπει να ελεγχθούν όλα τα δημόσια κτίρια έστω και οπτικά»

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 18:44:57 | Πηγή: News Beast

  Την ανάγκη να ελεγχθούν όλα τα δημόσια κτίρια υπογράμμισε ο καθηγητής σεισμολογίας, και πρόεδρος της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, σε δηλώσεις του μετά την σημερινή πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής.

  Όπως είπε ο κύριος Μακρόπουλος, τα κτίρια του Δημοσίου ανέρχονται περίπου στις 87.000. Μέχρι το 2010 πού ήταν ο ίδιος πρόεδρος του ΟΑΣΠ είχαν ελεγχθεί περίπου 10.000 και τα επόμενα χρόνια έφτασαν στις 15.000. Τα κτίρια αυτά θα πρέπει να ελεγχθούν από τους μηχανικούς της τοπικής αυτοδιοίκησης έστω και οπτικά είπε ο καθηγητής.

  Κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου δεν έγινε ανάλυση σεισμικών δεδομένων αλλά ήταν μια απλή συνάντηση γνωριμίας.

  Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην επόμενη συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες θα εξεταστούν τα δεδομένα των τελευταίων σεισμών με πρώτον απ’ όλους, αυτόν στην Σταμάτα Αττικής.

 • Παρέμβαση εισαγγελέα για την τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας στα ιδιωτικά μαιευτήρια

  Παρέμβαση εισαγγελέα για την τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας στα ιδιωτικά μαιευτήρια

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 18:37:08 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Μετά τον τραγικό θάνατο της 34χρονης από τη Βοιωτία που έχασε τη ζωή της σε γνωστό μαιευτήριο των ΑθηνώνΗ τήρηση ή μη των πρωτοκόλλων ασφαλείας σε ιδιωτικά μαιευτήρια μπαίνει πλέον στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα, μετά από σχετική προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Η. Ζαγοραίος.


  Ειδικότερα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας διέταξε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας, μετά από πληροφορίες που έφτασαν στην εισαγγελία σύμφωνα με τις οποίες, σε κάποια ιδιωτικά μαιευτήρια δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

  Χαρακτηριστική, είναι η περίπτωση με τον τραγικό θάνατο της 34χρονης από τη Βοιωτία που έχασε τη ζωή της σε γνωστό μαιευτήριο των Αθηνών αφού έφερε στον κόσμο το παιδί της. Η νεαρή γυναίκα σύζυγος του μέλους της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Βοιωτίας, Γιώργο Παπασπύρου, μετά τον τοκετό παρουσίασε επιπλοκές που έφεραν ακατάσχετη αιμορραγία, με τραγικό αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.


  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Το βίντεο της εισβολής του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Οικονομικών

  Το βίντεο της εισβολής του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Οικονομικών

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 18:35:21 | Πηγή: News Beast

  Περίπου 30 μέλη του Ρουβίκωνα και της Α.ΣΥ.ΝΦ. («αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας») πραγματοποίησαν ξαφνική εισβολή στο υπουργείο Οικονομικών το μεσημέρι της Τετάρτης, φτάνοντας μέχρι το γραφείο του υπουργού, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

  Έμειναν στο κτίριο λίγη ώρα και πέταξαν σε όλους τους ορόφους τρικάκια. Πριν από λίγο ανέβηκε και το βίντεο της παρέμβασης σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

 • Lamborghini Forsennato: Tο μέλλον των supercars

  Lamborghini Forsennato: Tο μέλλον των supercars

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 18:27:37 | Πηγή: Ηλεία Live

  O Ρώσος σχεδιαστής Dmitry Lazarev μας αποκαλύπτει τη δική του ψηφιακή εκδοχή για το πώς θα είναι το νέο μοντέλο της Lamborghini, χρησιμοποιώντας στοιχεία από μοντέλα του παρελθόντος και του σήμερα, από την Miura μέχρι και τη Veneno.

  Κάθε νέο μοντέλο της φίρμας από τη Sant’Agata προκαλεί εντυπωσιασμό, είτε πρόκειται για αυτοκίνητο παραγωγής, είτε για πρωτότυπο, όπως η Terzo Millenio. Κάτι αντίστοιχο φέρνει και η Forsennato, το μοντέλο που «γεννήθηκε» στο μυαλό του Lazarev και αποκαλύφθηκε στο Διαδίκτυο τις προηγούμενες ημέρες.


    To εκρηκτικό supercar φέρει κατ'αρχήν, μια σχεδόν απόκοσμη σχεδίαση που σκοπεύει να εντυπωσιάσει και τον πιο αδιάφορο. Ευμεγέθεις εισαγωγές, ανάγλυφες επιφάνειες, πληθώρα carbon λεπτομερειών, hi-tech LED φωτιστικά σώματα σε σχήμα «Υ» και αιχμηρές γωνίες συνθέτουν τη σχεδιαστική φιλοσοφία του εν λόγω μοντέλου. Φυσικά δεν λείπουν τα τοποθετημένα πίσω και πιο ψηλά βράγχια απαγωγής της θερμότητας από το μηχανικό σύνολο, του οποίου φυσικά παραμένουν άγνωστες οι τεχνικές λεπτομέρειες, καθώς όλα τα παραπάνω ανήκουν προς το παρόν έμπνευση του καλλιτέχνη.

  lambo-forsennato-rendering-1-chariatis-640

   Πάντως, στην απίστευτη προσπάθεια να αποτυπώσει την φαντασία του ο σχεδιαστής για να δημιουργήσει αυτό το αυτοκίνητο, ίσως να υπάρχουν λεπτομέρειες που πιθανότατα να υιοθετηθούν στο εγγύς μέλλον από την Lamborghini.

 • Άγνωστοι ανατίναξαν το αυτοκίνητο της κόρης του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου

  Άγνωστοι ανατίναξαν το αυτοκίνητο της κόρης του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 18:25:42 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Οι κάμερες ασφαλείας έδειξαν τρεις κουκουλοφόρους - Για επαγγελματική εκρηκτικό μηχανισμό κάνουν λόγο πηγές της αστυνομίας - «Δεν εκβιαζόμαστε», δηλώνει η οικογένειαΕκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο της κόρης του επιχειρηματία Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, Μελίνας, τοποθέτησαν τρεις άγνωστοι τα ξημερώματα της Τετάρτης, προκαλώντας την ολική καταστροφή του οχήματος.


  Ο μηχανισμός που τοποθετήθηκε κάτω από το αυτοκίνητο, ακριβώς έξω από το σπίτι, ήταν, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες της αστυνομίας, επαγγελματικός και σκοπός των δραστών ήταν ο εκφοβισμός της οικογένειας και συγκεκριμένα της Μελίνας Εμφιετζόγλου, η οποία έχει αναλάβει την ηγεσία της κατασκευαστικής εταιρείας.

  Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας παρακείμενης κατοικίας, οι δράστες ήταν τρεις και φορούσαν κουκούλα. Η τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού έγινε λίγη ώρα πριν τις τρεις τα ξημερώματα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην αστυνομία η Μελίνα Εμφιετζόγλου, ακούστηκαν πολλαπλές εκρήξεις και όχι μόνο μία. Όταν η ίδια, όντας ανυποψίαστη, βγήκε στο μπαλκόνι για να δει τι συμβαίνει, αντίκρισε το αυτοκίνητό της τυλιγμένο στις φλόγες.

  Η αστυνομία δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο, ακόμη και της τρομοκρατικής ενέργειας. Η τοποθέτηση της βόμβας στο αυτοκίνητο της κόρης του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου έγινε σε μία περιοχή με ισχυρή αστυνομική παρουσία, καθώς σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η κατοικία του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

  Στο σημείο κατέφτασαν αμέσως τόσο η Πυροσβεστική, όσο και η αστυνομία, η οποία ξεκίνησε αμέσως την έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πρόκειται για επαγγελματική δουλειά. Περισσότερα συμπεράσματα και στοιχεία θα προκύψουν από την εξέταση του οχήματος, το οποίο θα μεταφερθεί σε ειδικά εργαστήρια.

  Η Μελίνα Εμφιετζόγλου κατέθεσε, μέσω της δικηγόρου της, Αφροδίτης Μακρή, μήνυση κατά αγνώστων και έδωσε κατάθεση στην αστυνομία και στον ανακριτή. Η οικογένεια Εμφιετζόγλου σε δήλωσή της τονίζει πως «πρόκειται για ένα άνανδρο χτύπημα. Η οικογένειά μας δεν εκβιάζεται, ούτε απειλείται». Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της οικογένειας στο protothema.gr, η οικογένεια, πολύ δε περισσότερο η Μελίνα Εμφιετζόγλου, δεν είχε δεχθεί απειλές το τελευταίο διάστημα, ενώ δεν βρίσκεται σε αντιδικία με κάποιο φυσικό πρόσωπο, ή εταιρεία, καθώς έχουν επιτευχθεί συμφωνίες με τους πιστωτές της Μηχανικής. Οι υποψίες που εκφράζονται αφορούν τον ανταγωνισμό, καθώς η Κατασκευαστική Εταιρεία βρίσκεται εκ νέου στο προσκήνιο με την ανάληψη ενός σημαντικού έργου και την εν δυνάμει συμφωνία για ένα ακόμη.

  Η Μελίνα Εμφιετζόφγλου βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, καθώς είχε επιλέξει η ίδια να κυκλοφορεί δίχως σωματοφύλακες. Θεωρούσε ότι δεν απειλείται, ενώ δεν έχει ενοχλήσει κανέναν. Μετά την έκρηξη της βόμβας στο αυτοκίνητό της τα ξημερώματα της Τετάρτης, αποφάσισε να προσλάβει άμεσα φρουρό, ενώ η αστυνομία διέθεσε ένα όχημα για περιπολία έξω από την κατοικία της, εφόσον το ζητήσει η ίδια.

  Η οικογένεια Εμφιετζόγλου αναμένει, πλέον, το πόρισμα της αρμόδιας αρχής από την εξέταση του οχήματος και τα όποια υπολείμματα από τον εκρηκτικό μηχανισμό, ώστε να εκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει τις επόμενες ενέργειές της.

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Συμπληρωματική ανάκριση για το σχέδιο «Πυθία» κατά Καραμανλή και τις υποκλοπές

  Συμπληρωματική ανάκριση για το σχέδιο «Πυθία» κατά Καραμανλή και τις υποκλοπές

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 18:25:42 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Οι δικαστές έκαναν δεκτή έφεση ενός κατηγορουμένου – Θα εξεταστεί αν τα έγγραφα της δικογραφίας είναι απόρρητα Κανείς από τους τρεις κατηγορούμενους για το αποκαλούμενο σχέδιο «Πυθία» που φέρεται να είχε εξυφανθεί με σκοπό τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή αλλά και για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, δεν πρόκειται, σε αυτή τη φάση, τουλάχιστον, να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.


  Και αυτό διότι, το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας διέταξε συμπληρωματική ανάκριση για την υπόθεση για την οποία από τον Σεπτέμβριο του 2017 είχε εκδοθεί βούλευμα από το συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, με το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη ο καταζητούμενος Ελληνοαμερικανός πράκτορας William Basil για το αδίκημα της απόπειρας διακεκριμένης κατασκοπείας, ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης καθώς και δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ. Σε βάρος του κ. Καρχιμάκη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε παραβίαση απόρρητων μυστικών της πολιτείας ενώ για φυσική αυτουργία στο παραπάνω αδίκημα κατηγορούνται οι δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ.

  Τώρα, τα μέλη του συμβουλίου Εφετών εξαφάνισαν το υπ' αριθμό 3269/2017 παραπεμπτικό βούλευμα και έκαναν δεκτή την έφεση ενός εκ των τριών κατηγορουμένων στην υπόθεση. Σύμφωνα με το σκεπτικό του δεύτερου βουλεύματος, αυτό του Συμβουλίου Εφετών, η περαιτέρω ανάκριση για την υπόθεση θα πρέπει να διενεργηθεί προκειμένου να εξεταστεί αν τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία αποτελούν απόρρητα έγγραφα κατά την έννοια του άρθρου 146 ΠΚ. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • ΤΕΕ: Καμία επίπτωση του αγωγού ΤΑΡ στον υδροφόρο ορίζοντα και τις καλλιέργειες της Καβάλας

  ΤΕΕ: Καμία επίπτωση του αγωγού ΤΑΡ στον υδροφόρο ορίζοντα και τις καλλιέργειες της Καβάλας

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-17 18:24:59 | Πηγή: Ζούγκλα
  «H Ομάδα Εργασίας του ΤΕΕ αξιολόγησε τα ζητήματα που είχαν αναδειχθεί από τους τοπικούς φορείς, (αναφορικά με πιθανές επιπτώσεις του αγωγού TAP στις Κρηνίδες και την ευρύτερη περιοχή της Καβάλας) και αποφαίνεται ότι οι σχετικοί κίνδυνοι δεν είναι βάσιμοι για την εγκεκριμένη χάραξη».

  Αυτό επισημαίνεται στο πόρισμα που συνέταξε εξαμελής Επιτροπή του Επιμελητηρίου, η οποία εξέτασε τις πιθανές επιπτώσεις από την κατασκευή και λειτουργία του ΤΑΡ, στον υδροφόρο ορίζοντα και στην αποδοτικότητα των καλλιεργειών της περιοχής, καθώς επίσης και παράγοντες κινδύνου που μπορεί να επιδράσουν αρνητικά στην ασφάλεια του αγωγού, όπως είναι το ενδεχόμενο πυρκαγιάς λόγω αυτανάφλεξης της τύρφης και της καύσης γεωργικών υπολειμμάτων, διάτρησης του αγωγού από γεωργικά μηχανήματα, αστοχίας του αγωγού λόγω του φαινομένου της συνίζησης εδάφους που παρατηρείται στην περιοχή.

  Στο πόρισμα της επιτροπής επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι:

  - «Δεν εκτιμάται, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα, οποιαδήποτε επίδραση του αγωγού στα υδραυλικά χαρακτηριστικά του υπόγειου νερού στην περιοχή».

  - «Δεν υπάρχουν στρώματα τύρφης ή οργανικών εδαφών στην εγκεκριμένη όδευση του αγωγού στην περιοχή, τουλάχιστον μέχρι το βάθος των 5m, περίπου. Εξαιτίας της απουσίας στρωμάτων τύρφης ή οργανικών εδαφών, εκτιμάται ότι δεν υπάρχει πιθανός κίνδυνος αυτανάφλεξης».

  - «Η κρούση του αγωγού από γεωργικά μηχανήματα κατά την κατεργασία του εδάφους είναι απίθανο να συμβεί. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός, ότι το πάχος του τοιχώματος του αγωγού υπερβαίνει τα 17 mm (σύμφωνα με το σχεδιασμό), η αντοχή του αγωγού έναντι κρούσεων είναι αυξημένη.

  Επομένως, είναι εξαιρετικά απίθανο, μια ατυχηματική επαφή από γεωργικά μηχανήματα να προκαλέσει διάτρηση του αγωγού ΤΑΡ και επομένως εκτιμάται ότι οι πιθανές συνέπειες από αυτό το ενδεχόμενο είναι αμελητέες.

  Το βάθος στο οποίο θα βρίσκεται ο αγωγός (δηλ. 1,3 m) θεωρείται ικανοποιητικώς ασφαλές για την περιοχή ενδιαφέροντος».

  -«Υπολογίσθηκαν μέγιστες πρόσθετες καθιζήσεις-συνίζηση του εδάφους, που στη δυσμενέστερη περίπτωση δεν υπερβαίνουν την τιμή 0,45 m. Ακόμη και σε αυτή την (δυσμενή) περίπτωση, η ευκαμψία της σωληνογραμμής επιτρέπει την προσαρμογή με την εδαφική συνίζηση, χωρίς κίνδυνο υπερβάσεως των ανεκτών τάσεων του υλικού του σωλήνα».

  -«Εξαιτίας της διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ του αγωγού και του εδάφους, μια τοπική αύξηση της θερμοκρασίας του εδάφους είναι πιθανή. Η βιβλιογραφία επιβεβαιώνει ότι η αύξηση της θερμοκρασίας του εδάφους δεν θα έχει αρνητική επίδραση στην απόδοση των καλλιεργειών, ενώ κάποιες πηγές αναφέρουν ακόμα και πιθανή θετική επίδραση. Επομένως, ο αγωγός ΤΑΡ δεν αναμένεται να έχει αρνητική επίδραση στην απόδοση των τοπικών καλλιεργειών. Σχετικά με το ζήτημα που είχε αναδειχθεί από τους τοπικούς φορείς, ότι ο αγωγός θα παγώσει το έδαφος γύρω από αυτόν, από τη μελέτη προκύπτει ότι αυτό δεν θα ισχύσει».
 • Τρένο . . . γαβγίζει στην Ιαπωνία για να διώχνει τα ελάφια από τις ράγες

  Τρένο . . . γαβγίζει στην Ιαπωνία για να διώχνει τα ελάφια από τις ράγες

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 18:18:24 | Πηγή: Ηλεία Live

  Ακούσατε ποτέ τρένο να... γαβγίζει;

  Κι όμως δεν πρόκειται για αστείο. Σύντομα οι κάτοικοι της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου θα μπορούν να ταξιδεύουν με τέτοιους συρμούς. Μια ομάδα Ιαπώνων επιστημόνων τοποθέτησε σε τρένο ένα μεγάφωνο που ρουθουνίζει σαν ελάφι και γαβγίζει σαν σκυλί , ώστε να αποφεύγονται οι συγκρούσεις με ελάφια που διαβαίνουν τις νύχτες τις ράγες.

  Την ιδέα συνέλαβαν ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνικών Ερευνών Σιδηροδρόμων (RTRI) που εδρεύει στο Τόκιο, επισημαίνοντας ότι τα ελάφια συνήθως παράγουν σύντομους, οξείς ήχους για να προειδοποιήσουν το κοπάδι για κάπόιο κίνδυνο. Ως εκ τούτου η ομάδα αποφάσισε να συνδυάσει τον ήχο αυτό με το γάβγισμα ενός σκύλου.

  Το σχέδιό τους προβλέπει ότι το μεγάφωνο θα παίζει για τρία δευτερόλεπτα τον ήχο από το ρουθούνισμα του ελαφιού και για τα επόμενα 20 εκείνο του γαβγίσματος. Το ρουθούνισμα προβλέπεται να προσελκύει την προσοχή των ζώων στο τρένο, και ο ήχος του γαβγίσματος θα τα τρομάζει ώστε να φύγουν απ’΄το σημείο, όπως ανέφερε η ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun.

  Τα ελάφια προσελκύονται στις σιδηροδρομικές γραμμές επειδή χρειάζονται σίδηρο στη διατροφή τους. Γλείφουν τις ράγες για να μαζέψουν τα ρινίσματα που προκαλούνται από την τριβή των τροχών στις σιδηροτροχιές. Έτσι όμως προκαλούνται συχνά ατυχήματα: 613 ελάφια κι άλλα άγρια ζώα σκοτώθηκαν κατά τη διέλευση συρμών μόνον το 2016...

 • Καλό ταξίδι Τζιμάκο! Δεκαπέντε χιλιάδες και μία στραβάδια απολύομαι . . .

  Καλό ταξίδι Τζιμάκο! Δεκαπέντε χιλιάδες και μία στραβάδια απολύομαι . . .

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 18:18:24 | Πηγή: Ηλεία Live

  Με δάκρυα στα μάτια συγγενείς, καλλιτέχνες και εκπρόσωποι του πολιτικού χώρου βρέθηκαν στο κοιμητήριο της Νέας Μάκρης για να αποτίσουν φόρο τιμής στον ανατρεπτικό καλλιτέχνη

  Συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές αποχαιρέτησαν στο κοιμητήριο της Νέας Μάκρης τον Τζίμη Πανούση, που έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο από ανακοπή καρδιάς.

  Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο 64χρονος καλλιτέχνης διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Στον «Ερυθρό Σταυρό» έγιναν προσπάθειες ανάνηψης όμως οι γιατροί δεν μπόρεσαν να επαναφέρουν στη ζωή τον τραγουδοποιό και ηθοποιό Τζίμη Πανούση που έγινε γνωστός για τη σάτιρα, το καυστικό χιούμορ και την αθυροστομία του.

  Το κοιμητήριο της Νέας Μάκρης ήταν κατάμεστο για το στερνό αντίο στον αντισυμβατικό Τζίμη
  Συντετριμμένη η σύζυγός του, Αθηνά, δεν μπορεί να πιστέψει την ξαφνική απώλεια του   Μανώλης Γλέζος, Βασίλης Κικίλιας, Ηλίας Ψινάκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιάννης Ζουγανέλης, Λάκης Παπαδόπουλος, Τζόνι Βαβούρας, Σοφία Αρβανίτη και πολλοί άλλοι βρέθηκαν στη κηδεία του Τζίμη για να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία.  
   

  Μανώλης Γλέζος   Βασίλης Κικίλιας


  Γρηγόρης Ψαριανός


  Σταύρος Ξαρχάκος  Τζένη Μπαλατσινού 


  Ηλίας Ψινάκης


  Φοίβος Δεληβοριάς 


  Γιάννης Ζουγανέλης   Λαυρέντης Μαχαιρίτσας   Βασίλης Λέκκας   Λάκης Παπαδόπουλος   Τζόνι Βαβούρας   Σοφία Αρβανίτη   Διονύσης Σχοινάς 


  Ο Γιάννης Γιοκαρίνης με τη σύζυγό του Σοφία 


  Χριστόφορος Παπακαλιάτης   Χρίστοφορος Παπακαλιάτης, Ηλίας Ψινάκης   Μίλτος Καρατζάς 


  Η ΠΑΕ ΑΕΚ αποχαιρέτησε τον Τζίμη Πανούση με ένα στεφάνι 
  Ποιος ήταν ο Τζίμης Πανούσης


  Γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1954 από Μικρασιάτες πρόσφυγες γονείς - τον Θεόδωρο και τη Φωτεινή - στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Χολαργό. Το 1973 βρήκε από αγγελία δουλειά σε περιοδεύοντα θίασο. Στη συνέχεια εγκατέλειψε το θίασο για να δουλέψει ως υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα από την οποία παραιτήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

  Μουσική διαδρομή

  Μουσικά δήλωνε αυτοδίδακτος. Σύμφωνα με τη wikipedia, τις πρώτες προσπάθειες στο χώρο της μουσικής ο Τζίμης Πανούσης τις έκανε με το σχήμα «Χαρούμενη Κουδουνίστρα» όταν ακόμα ήταν στο Γυμνάσιο. Στα μέσα με τέλη της δεκαετίας του 1970 σχηματίστηκαν οι Μουσικές Ταξιαρχίες από τον Τζίμη Πανούση (φωνή, στίχοι, μουσική) και τους Σπύρο Πάζιο (κιθάρα, synthesizer, έγχορδα), Γιάννη Δρόλαπα (ηλεκτρική κιθάρα), Βαγγέλη Βέκιο (τύμπανα) και Δημήτρη Δασκαλοθανάση (μπάσο). Στη συνέχεια προστέθηκε και ο Van Svarnas (σαξόφωνο). 

  Η πρώτη τους εμφάνιση σε κοινό έγινε το 1980 στο «Skylab» στην Πλάκα, ενώ η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος Μουσικές Ταξιαρχίες που κυκλοφόρησε από την MINOS-EMI το 1982. Νωρίτερα (το 1980) είχε κυκλοφορήσει μία ανεξάρτητη παραγωγή σε κασέτα, το «Disco Tsoutsouni».

  Ακολούθησαν οι δίσκοι Αν η Γιαγιά μου είχε Ρουλεμαν (1984) και Hard Core (ζωντανή ηχογράφηση, 1985). Από τον επόμενο δίσκο "Κάγκελα Παντού" (1986) ο Πανούσης αποφάσισε να συνεχίσει μόνος του.

  Σόλο καριέρα

  Όπως γράφει η wikipedia, το 1987 κυκλοφόρησε ο δίσκος «Χημεία και Τέρατα» από την MINOS-EMI. Οι επόμενοι δύο δίσκοι «Δουλειές του Κεφαλιού» / The Greatest Kitsch Live! (1990) και «Ο Ρομπέν των Χαζών» (ζωντανή ηχογράφηση, 1992) κυκλοφόρησαν από την Music Box International, ενώ το «Vivere Pericolosamente» από την Warner το 1993. Η επόμενη δισκογραφική του δουλειά κυκλοφόρησε εφτά χρόνια μετά, το 2000, με τίτλο «Με Λένε Πόπη» και ήταν ζωντανή ηχογράφηση. Το 2002 κυκλοφόρησε επίσης μαζί με το περιοδικό Μετρό το ολιγόλεπτο CD «Δείγμα Δωρεάν» με ακυκλοφόρητα τραγούδια από τις τελευταίες παραστάσεις του.

  Τον Ιανουάριο του 2009 κυκλοφόρησε ένα διπλό DVD με ζωντανή κινηματογράφηση της παράστασης «Της Πατρίδας μου η Σημαία» που δόθηκε το 2008 στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.
   

 • Επιστρέφει στον ανακριτή ο φάκελος του περιβόητου σχεδίου «Πυθία»

  Επιστρέφει στον ανακριτή ο φάκελος του περιβόητου σχεδίου «Πυθία»

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-17 18:15:36 | Πηγή: Ζούγκλα
  Αλλάζει «ρότα», επιστρέφοντας και πάλι στην ανάκριση σκέλος της μεγάλης δικογραφίας που αφορά το γνωστό σχέδιο «Πυθία» με τη σχεδιαζόμενη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα και τις τηλεφωνικές υποκλοπές.  

  13 χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, ξαναγυρνά στα χέρια ανακριτή ο φάκελος που περιλαμβάνεται στη μεγάλη δικογραφία αναφορικά με τον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη και δύο υπαλλήλων της ΕΥΠ προκειμένου να διενεργηθεί συμπληρωματική ανάκριση.

  Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, με βούλευμά του, έκανε δεκτή την έφεση ενός εκ των τριών κατηγορουμένων στην υπόθεση και διέταξε περαιτέρω έρευνα, «εξαφανίζοντας» ουσιαστικά την παραπομπή σε δίκη τόσο του κ. Καρχιμάκη όσο και των δύο υπαλλήλων της ΕΥΠ .

  Τα δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι πρέπει να διακριβωθεί εάν τα έγγραφα που βαρύνουν τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και του υπαλλήλους της ΕΥΠ είναι απόρρητα , σύμφωνα με την έννοια του άρθρου 146 ΠΚ. Και αυτό γιατί η κατηγορία για την οποία είχαν παραπεμφθεί σε δίκη ήταν παραβίαση μυστικών της πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος με ηθικό αυτουργό στην αξιόποινη αυτή πράξη τον κ. Καρχιμάκη.

  Το όνομα του Μιχ. Καρχιμάκη ενεπλάκη στην υπόθεση μετά την αναφορά από πρώην υπάλληλο της ΕΥΠ για απόρρητα έγγραφα που είχαν ληφθεί από τον ίδιο με μη νόμιμο τρόπο. Ο κ. Καρχιμάκης έχει αρνηθεί κατηγορηματικά τη σε βάρος του κατηγορία, υποστηρίζοντας πρόκειται για "στημένη υπόθεση που κατασκευάστηκε από σκοτεινούς ανθρώπους που βαρύνονται με κακουργηματικές ενέργειες και πράξεις, γεγονός που δεν ελήφθη από κανένα σχεδόν αρμόδιο υπόψη". Αναφορικά με τα έγγραφα της ΕΥΠ, υποστηρίζει ότι "ουδέποτε βρέθηκαν στην κατοχή μου από την έρευνα που διενεργήθηκε" και καταλήγει: "είναι αδιανόητο, μεθοδεύσεις που παραπέμπουν στα πρότυπα της μαφίας, να βρίσκουν παραδόξως ανταπόκριση και μάλιστα ιδίως στο χώρο της Δικαιοσύνης που είναι ταγμένη να λειτουργεί έξω από σκοπιμότητες".

  Υπενθυμίζεται ότι το Σεπτέμβριο του 2017 εκδόθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών με το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη ο καταζητούμενος Ελληνοαμερικανός πράκτορας William Basil για απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας, ο πρώην υπουργός και οι δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ.

  Ύστερα όμως από την τελευταία εξέλιξη, ο φάκελος της δικογραφίας που θα φτάσει στο ακροατήριο θα αφορά μόνο τον Ελληνοαμερικανό πράκτορα ο οποίος ωστόσο, μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης εξαφανίστηκε από την Ελλάδα.

  Σύμφωνα με το ανακριτικό πόρισμα του Δ. Φούκα για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών (2004-2005) και του "σχεδίου Πυθία" που αφορούσε προπαρασκευαστικές πράξεις έσχατης προδοσίας επι κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή, από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και το Μάρτιο του 2005 ο William B, Αμερικανός πράκτορας, επιχείρησε με πρόθεση να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών.
 • Εισαγγελική έρευνα για τα ιδιωτικά μαιευτήρια μετά τον θάνατο 34χρονης κατά τη διάρκεια τοκετού

  Εισαγγελική έρευνα για τα ιδιωτικά μαιευτήρια μετά τον θάνατο 34χρονης κατά τη διάρκεια τοκετού

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-17 18:15:36 | Πηγή: Ζούγκλα
  Εισαγγελική έρευνα στα ιδιωτικά μαιευτήρια διατάχθηκε με αφορμή το θάνατο της 34χρονης από τη Λειβαδιά, κατά τη διάρκεια του τοκετού, προκειμένου να διερευνηθεί εάν τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

  Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ζητώντας να εξακριβωθούν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, σε κάποια ιδιωτικά μαιευτήρια δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

  Οι καταγγελίες αυτές είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τον θάνατο της 34χρονης γυναίκας από τη Λειβαδιά, συζύγου στελέχους της ΝΔ , η οποία πέθανε σε ιδιωτικό μαιευτήριο από επιπλοκές μετά τη γέννηση του γιού της.
 • Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες: «Δεν μπορεί να ανακληθεί η απονομή ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό»

  Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες: «Δεν μπορεί να ανακληθεί η απονομή ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό»

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-17 18:15:36 | Πηγή: Ζούγκλα
  Λίγες ώρες μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την κράτηση τού ενός από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες διοργάνωσε την Τετάρτη στην Αθήνα, συνέδριο για την κράτηση, το άσυλο και τα ρατσιστικά εγκλήματα.

  «Σας διαβεβαιώνω, ως δικηγόρος, ότι η απονομή ασύλου είναι μία βεβαιωτική πράξη και δεν μπορεί να ανακληθεί», σχολίασε ο πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ), Κωνσταντίνος Μαυροειδής, σχετικά με την προσωρινή άρση, από το Διοικητικό Εφετείο, του καθεστώτος ασύλου στον ένα από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς. Ο συντονιστής της νομικής υπηρεσίας του ΕΣΠ και πρώην γγ Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλης Παπαδόπουλος, παρατήρησε από την πλευρά του: «Ειδικά στο θέμα των Τούρκων η κράτηση είναι ανεπίτρεπτη. Υπάρχουν και άλλες λύσεις, όπως η υποχρεωτική διαμονή τους σε ορισμένη κατοικία».

  Υπενθυμίζεται, ότι το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες παρέχει νομική εκπροσώπηση στους οκτώ Τούρκους, ενώ χθες υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την παράνομη σύλληψη και κράτηση του ενός Τούρκου, ως απάντηση στην απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου ότι η κράτησή του είναι νόμιμη.

  Το θέμα της διοικητικής κράτησης αλλοδαπών απασχόλησε ευρέως τους ομιλητές κατά τη διάρκεια της σημερινής πρώτης ημέρας του συνεδρίου. Ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, ανέφερε ότι λειτουργούν σε όλη τη χώρα οκτώ προαναχωρησιακά κέντρα κράτησης, στα οποία χθες κρατούνταν 2.304 άτομα. Παραδέχτηκε ότι σε αυτά υπάρχουν προβλήματα υγιεινής και έλλειψη κατάλληλων χώρων προσθέτοντας: «Στόχος μας είναι, μέσω συνεργειών, να επιλύσουμε στο μέγιστο τα προβλήματα αυτά».

  Ο αστυνομικός διευθυντής της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μετανάστευσης, Γιώργος Καραΐσκος, διευκρίνισε ότι «η κράτηση επιβάλλεται για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα με μέγιστο τους έξι μήνες και δύναται να παραταθεί για δώδεκα μήνες όταν η διαδικασία απομάκρυνσης είναι πιθανό να διαρκέσει περισσότερο, όταν ο υπήκοος αρνείται να συνεργαστεί ή καθυστερεί η λήψη εγγράφων από τις τρίτες χώρες». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «όλες οι αποφάσεις κράτησης που εκδίδονται από την Ελληνική Αστυνομία υπόκεινται σε δικαστικό έλεγχο και αν ο πρωτοδίκης διαφωνήσει, τότε ο αλλοδαπός αφήνεται ελεύθερος».

  Αντίθετα, ο καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, Γιώργος Νικολόπουλος, διαπίστωσε «υπερβάσεις στη χρήση της διοικητικής κράτησης που μας οδηγούν σε ερωτήματα και υποψίες για τη σκοπιμότητα του μέτρου» καθώς και «συνεχιζόμενη κράτηση αλλοδαπών προς επιστροφή σε αστυνομικά τμήματα, τα οποία είναι εντελώς ακατάλληλα για παραμονή ημερών ή ακόμα και μηνών».

  Σύμφωνα με τα ευρήματα που παρουσίασε η δικηγόρος του ΕΣΠ, Αθανασία Γεωργοπούλου, τα οποία προκύπτουν από επισκέψεις του Συμβουλίου σε χώρους διοικητικής κράτησης αλλοδαπών το 2017, στα αστυνομικά τμήματα και τα προαναχωρησιακά κέντρα παρατηρούνται, μεταξύ άλλων, παντελής έλλειψη προαυλισμού και άσκησης, κακές συνθήκες υγιεινής, ανεπαρκή ή βρώμικα κλινοσκεπάσματα, ανεπαρκής σίτιση, προβληματική παροχή ή πλήρης απουσία ιατρικών υπηρεσιών και απουσία διερμηνείας.

  Στα αστυνομικά τμήματα διαπιστώθηκε και κοινή κράτησή τους με ποινικούς κρατούμενους. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρθηκε το προαναχωρησιακό κέντρο Κορίνθου, όπου τον Αύγουστο του 2017 που οι εκπρόσωποι του ΕΣΠ το επισκέφθηκαν, είχε λήξει η σύμβαση με συνεργείο καθαριότητας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συσσωρευμένα σκουπίδια στους προαύλιους χώρους. Την ίδια ώρα, γιατροί επισκέπτονται το κέντρο περίπου μία φορά στις 15 ημέρες, ενώ ο αριθμός των κρατουμένων ξεπερνούσε τα 780 άτομα.

  Σε όλες τις περιπτώσεις που το ΕΣΠ παρείχε νομική συνδρομή, οι αποφάσεις κράτησης και επιστροφής δεν περιείχαν εξατομικευμένη κρίση, με αποτέλεσμα σε χώρους κράτησης στην ενδοχώρα να εντοπίζονται γυναίκες, ασυνόδευτοι ανήλικοι και οικογένειες.

  Κράτηση ευάλωτων διαπιστώθηκε και στα νησιά, όπως εξήγησε η δικηγόρος του ΕΣΠ, Κλειώ Νικολοπούλου, όπου όλοι μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρώτης υποδοχής παραμένουν σε διαδικασία περιορισμού της ελευθερίας τους. Αυτή η κατάσταση επιτείνεται από τα προβλήματα που εντοπίστηκαν στη διαδικασία του ασύλου, καθώς δεν προλαβαίνουν να πιστοποιηθούν οι ευάλωτοι, ακολουθούνται διαφορετικές διαδικασίες ασύλου για διαφορετικές εθνικότητες, ενώ ακόμα και όσοι πιστοποιούνται ως ευάλωτοι οφείλουν να παραμείνουν στο νησί μέχρι να γίνει η συνέντευξη για άσυλο σε πρώτο βαθμό.

  Τέλος, ο διευθυντής προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Απόστολος Βεΐζης, υπενθύμισε ότι εκτός από τη διοικητική κράτηση των 2.000 και πλέον ατόμων, «υπάρχουν και οι 13.000 στα νησιά, που βρίσκονται και αυτοί σε κράτηση, παρόλο που δεν την ονομάζουμε έτσι». Επίσης, κατήγγειλε ότι στη Μόρια, δίπλα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, έχει δημιουργηθεί ένας δεύτερος άτυπος καταυλισμός, όπου οι διαμένοντες, «κυρίως οικογένειες και άτομα τρίτης ηλικίας, αναγκάζονται να πληρώσουν σε κάποιους 200-300 ευρώ για να μπορέσουν να μείνουν στις μεταλλικές κατασκευές και 100 ευρώ για να πάρουν ρεύμα από τη Μόρια».

  Το συνέδριο του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, το οποίο ολοκληρώνεται αύριο, διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου και η εφαρμογή τους: Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Λειτουργούς της Δικαιοσύνης για τα δικαιώματα των προσώπων που χρήζουν διεθνούς προστασίας και όσων είναι θύματα ρατσιστικής βίας», το οποίο χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υλοποιεί το ΕΣΠ. Το πρόγραμμα αφορά κυρίως την εκπαίδευση των δικαστικών σε θέματα ασύλου, κράτησης και εγκλημάτων μίσους.
 • «Να ελεγχθούν όλα τα δημόσια κτήρια» ζητεί ο καθηγητής σεισμολογίας Κ. Μακρόπουλος

  «Να ελεγχθούν όλα τα δημόσια κτήρια» ζητεί ο καθηγητής σεισμολογίας Κ. Μακρόπουλος

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-17 18:04:37 | Πηγή: Ζούγκλα
  Την ανάγκη να ελεγχθούν όλα τα δημόσια κτήρια υπογράμμισε ο καθηγητής σεισμολογίας, και πρόεδρος της επιτροπής εκτιμήσης σεισμικού κινδύνου Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, σε δηλώσεις του μετά την σημερινή πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής.

  Όπως είπε ο κύριος Μακρόπουλος, τα κτήρια του Δημοσίου ανέρχονται περίπου στις 87.000. Μέχρι το 2010 πού ήταν ο ίδιος πρόεδρος του ΟΑΣΠ είχαν ελεγχθεί περίπου 10.000 και τα επόμενα χρόνια έφτασαν στις 15.000. Τα κτήρια αυτά θα πρέπει να ελεγχθούν από τους μηχανικούς της τοπικής αυτοδιοίκησης έστω και οπτικά είπε ο καθηγητής.

  Κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου δεν έγινε ανάλυση σεισμικών δεδομένων αλλά ήταν μια απλή συνάντηση γνωριμίας. Στην επόμενη συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες θα εξεταστούν τα δεδομένα των τελευταίων σεισμών με πρώτον απ’ όλους, αυτόν στην Σταμάτα Αττικής.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 • Κοινή δράση Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων

  Κοινή δράση Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-17 18:04:37 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στο πλαίσιο των αγωνιστικών δράσεων που αναπτύσσει το συνδικαλιστικό κίνημα στη χώρα, συνεδρίασαν χθες, 16 Ιανουαρίου 2018, τα προεδρεία των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας & Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να χαράξουν ενιαία πολιτική αντιμετώπισης στα κοινά προβλήματα των ενστόλων, ενώ αποφάσισαν να προβούν σε διοργάνωση κοινής Συνδιάσκεψης την 29 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12.00΄, στο ξενοδοχείο Τιτάνια, στην Αθήνα.

  Ομόφωνα αποφασίστηκε να συζητηθούν τα θέματα που σχετίζονται με τη μη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, τις αδικίες και τις στρεβλώσεις του νέου μισθολογίου, τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, τη μη έκδοση των εγκυκλίων αναγνώρισης χρόνων ασφάλισης, την άνιση και αντισυνταγματική αντιμετώπιση των στελεχών στα οδοιπορικά έξοδα, τα θεσμικά προβλήματα και άλλα γενικότερου ενδιαφέροντος ζητήματα για τα οποία απαιτείται συμπόρευση και συστράτευση.

  Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

  «Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, με γνώμονα την ενιαία αντιμετώπιση όλων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, συντονίζει τις δράσεις και τις ενέργειές του, ως απάντηση στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία πλήττει όλους ανεξαιρέτως τους κλάδους και το ανθρώπινο δυναμικό τους. Η βαριά σκιά των Μνημονίων, τα δυσβάσταχτα βάρη και οι παρενέργειες που έχουν προκαλέσει στη λειτουργία των ευαίσθητων Τομέων της Εσωτερικής και της Εξωτερικής Ασφάλειας της χώρας, επιβάλλουν, όσο ποτέ άλλοτε, ένα αρραγές μέτωπο όλων των οργανωμένων συνδικαλιστικών μας δυνάμεων. Κοινός μας στόχος, να αποτινάξουμε τη μνημονιακή λαίλαπα και να επαναφέρουμε την αξιοπρέπεια, καθώς και την επαγγελματική προοπτική που επιβάλλεται και αρμόζει στα σκληρά εργαζόμενα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων». • Κύπελλο Ηλείας: Στους 8 η Νίκη Τραγανού

  Κύπελλο Ηλείας: Στους 8 η Νίκη Τραγανού

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 17:56:18 | Πηγή: Ηλεία Live

  Η Νίκη Τραγανού νίκησε 2-0 στη Ν.Μανολάδα τη Δόξα και προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου Ηλείας. Το 0-1 έγινε στο 26΄ με αυτογκόλ του Γούρμου και το 0-2 στο 82΄ με πλασέ του Δούλου, ύστερα από άστοχη εκτέλεση πέναλτι του ίδιου.

  Οι υπόλοιποι τρεις αγώνες θα διεξαχθούν την επόμενη Τετάρτη 24 Ιανουαρίου και είναι οι εξής: Πανηλειακός-ΠΑΟ Βάρδας, Αστέρας Αμαλιάδας-Ολυμπιακός Σαβαλίων και Χάβαρι-Ενιπέας.

  Άνευ αγώνα έχουν προκριθεί στους «8», ο Ξενοφών Κρεστένων, ο Ολυμπιακός Ζαχάρως, ο Πέλοπας Πύργου και ο Κένταυρος Μαγούλας.

 • Πέπλος... μυστηρίου: Κρύβουν πόσοι γιατροί έχουν αρρωστήσει με ιλαρά

  Πέπλος... μυστηρίου: Κρύβουν πόσοι γιατροί έχουν αρρωστήσει με ιλαρά

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 17:54:19 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Σε ποια νοσοκομεία υπάρχουν κρούσματα - Τουλάχιστον 50 οι επαγγελματίες της υγείας που νόσησαν με ιλαρά, με δεδομένο πως τα δημόσια νοσοκομεία είναι η μια βασική εστία της νόσουΠέπλος... μυστηρίου σκεπάζει τα δημόσια νοσοκομεία σε ό,τι αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων ιλαράς στους επαγγελματίες υγείας.


  Αρμοδίως οι πληροφορίες για τα περιστατικά ιλαράς που έχουν εκδηλωθεί στο προσωπικό των δημόσιων δομών υγείας από τον περασμένο Μάιο μέχρι και σήμερα που συνεχίζεται η επιδημική έξαρση της ιλαράς, δίδονται με το σταγονόμετρο. Στελέχη του χώρου της υγείας εκτιμούν πως οι επαγγελματίες υγείας που εκδήλωσαν ιλαρά είναι τουλάχιστον 50, με δεδομένο πως τα δημόσια νοσοκομεία είναι η μια βασική εστία της νόσου - η άλλη είναι οι κοινότητες Ρομά της νότιας Ελλάδας. Στη γείτονα Ιταλία, όπου τα στοιχεία δημοσιοποιούνται, σε σύνολο 4.000 ατόμων που εμφάνισαν ιλαρά, οι 350 ήταν επαγγελματίες υγείας.

  Συνολικά, στην Ελλάδα έχουν νοσήσει από ιλαρά πάνω από 1.100 άτομα, με τα 220 εξ αυτών να είναι σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Έλληνες από το γενικό πληθυσμό ηλικίας 25 έως 44 χρόνων, χωρίς ανοσία στην ιλαρά, δηλαδή ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

  Μόνο όταν αποκαλυφθεί κάποιο περιστατικό ιλαράς, βγαίνουν στο προσκήνιο και τα υπόλοιπα.

  Μετά τη χθεσινή ανάρτηση του protothema.gr για τη νεαρή ειδικευόμενη στον Ευαγγελισμό που νόσησε με ιλαρά
  , εμφάνισε επιπλοκή (πνευμονία) και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου και τον γιατρό που νοσηλεύεται σε κλινική του ίδιου νοσοκομείου «αποκαλύφθηκαν» άλλα τρία κρούσματα. Συνολικά, στον Ευαγγελισμό έχουν καταγραφεί πέντε κρούσματα της νόσου.

  Άλλα νοσοκομεία όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα ιλαράς είναι το Θριάσιο, το Αμαλία Φλέμινγκ, ο Ερυθρός Σταυρός, τα Παίδων.

  Γιατροί με τους οποίους συνομίλησε το protothema.gr υπογραμμίζουν πως ο αριθμός
  των κρουσμάτων της ιλαράς μέσα στο ΕΣΥ αντικατοπτρίζει τις πράξεις ή και παραλείψεις των υπευθύνων σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των εργαζομένων, κι ενδεχομένως αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο αποσιωπούνται επιμελώς τέτοια στοιχεία.

  «Όταν η αρμόδια Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου ενημερώνει τους εργαζόμενους, ιδίως όσους έχουν γεννηθεί μετά το 1970,  τους κατευθύνει να ελεγχθούν τα βιβλιάρια υγείας τους, να υποβληθούν σε έλεγχο αντισωμάτων στην περίπτωση που δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον εμβολιασμό τους και αναλόγως με το αποτέλεσμα τους χορηγεί το εμβόλιο, δεν αφήνει μεγάλο περιθώριο στη μετάδοση της νόσου. Δυστυχώς όμως αυτός ο τρόπος λειτουργίας της Επιτροπής Λοιμώξεων είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Κι αυτό αποτυπώνεται κάθε χρόνο και στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού του προσωπικού των νοσοκομείων με το αντιγριπικό εμβόλιο»
  λέει έμπειρος κλινικός γιατρός μεγάλου νοσοκομείου της Αττικής.

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Επισκευή 29 οδών του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων

  Επισκευή 29 οδών του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-17 17:53:29 | Πηγή: Ζούγκλα
  Την επισκευή και βελτίωση του οδοστρώματος 29 οδών του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων εξασφάλισαν η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Καραγιάννης, με την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης για το έργο, προϋπολογισμού 1.495.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας.

  Στόχος είναι η ασφαλής διέλευση των πολιτών και οι παρεμβάσεις αφορούν χωματουργικά (εκσκαφές), τεχνικά έργα, οδοστρωσία καθώς και ασφαλτικές εργασίες.

 • Συμμετοχή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην 178η Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ

  Συμμετοχή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην 178η Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-17 17:43:47 | Πηγή: Ζούγκλα
  Από 15 έως και 17 Ιανουαρίου 2018, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συμμετείχε στην 178η Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, σε επίπεδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ (Military Committee in Chiefs of Defence Session – MC/CS), στις Βρυξέλλες.

  Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν στη σύνοδο αφορούσαν κυρίως:

  • Στη συμβολή των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στην προαγωγή της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής.

  • Στην εξέλιξη της επιχείρησης «RESOLUTE SUPPORT» στο Αφγανιστάν και στη συμβολή της συμμαχίας στη σταθεροποίηση του Ιράκ.

  • Στην εξέταση της προσαρμογής και της συνοχής της συμμαχικής δομής διοίκησης στο εξελισσόμενο περιβάλλον ασφαλείας/απειλών.

  • Στην ανάλυση του περιβάλλοντος ασφαλείας στην Ουκρανία και στη Γεωργία.

  Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στις τοποθετήσεις του επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι:

  • Η μεταβλητότητα του σύγχρονου περιβάλλοντος ασφαλείας, απαιτεί την αποτελεσματική ανταπόκριση της συμμαχικής δομής διοίκησης τόσο στο επίπεδο διαχείρισης κρίσεων όσο και στο επίπεδο συλλογικής ασφάλειας και άμυνας.

  • Η βέλτιστη χρήση των αναπτυσσόμενων στρατηγείων ετοιμότητας της δομής διοίκησης του ΝΑΤΟ (Graduated Readiness HQs), θα συμβάλλει στην πληρέστερη αντιμετώπιση των επιχειρησιακών απαιτήσεων της Συμμαχίας, στα επίπεδα Διοίκησης και Ελέγχου.

  • Η περαιτέρω αξιοποίηση εκπαιδευτικών οντοτήτων του ΝΑΤΟ όπως το ΚΕΝΑΠ, θα βελτιώσει την επίγνωση κατάστασης στη νότια πτέρυγα της Συμμαχίας, στο πλαίσιο πληρέστερης αντιμετώπισης επιχειρησιακών απαιτήσεων στους τομείς της θαλάσσιας ασφάλειας, των ειδικών επιχειρήσεων και της ανταλλαγής πληροφοριών.

  • Η ανάπτυξη περιοχικών, διμερών και πολυμερών, στρατιωτικών συνεργασιών, θα επαυξήσουν τη διαλειτουργικότητα στο τακτικό επίπεδο, προβάλλοντας ταυτόχρονα σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή κοινού ενδιαφέροντος.

  • Η συνέχιση της συνεργασίας του ΝΑΤΟ με την ΕΕ, στο επιχειρησιακό επίπεδο, σε συμπληρωματικό ρόλο, κρίνεται επιβεβλημένη.

  Στο περιθώριο της συνόδου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τους ομολόγους του, καθώς και με τον Ανώτατο Διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (Supreme Allied Command Europe-SACEUR), General Curtis Scaparrotti, τον Ανώτατο Διοικητή Μετασχηματισμού της Συμμαχίας (Supreme Allied Command Transformation-SACT), General Denis Mercier, τους Προέδρους των Στρατιωτικών Επιτροπών ΝΑΤΟ-ΕΕ, General Petr Pavel και Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, αντίστοιχα, και τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της Τουρκίας, General Hulusi Akar.

  Στις επαφές του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, επισήμανε τη παραβατική συμπεριφορά των τουρκικών ΕΔ στο Αιγαίο, έθεσε ζητήματα που άπτονται των διμερών στρατιωτικών συνεργασιών κατά περίπτωση, ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από τις ελληνικές ΕΔ για την προώθηση της στρατιωτικής συνεργασίας με κράτη των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, και απηύθυνε προσκλήσεις συμμετοχής σε διεθνείς ασκήσεις που διοργανώνει η Ελλάδα, όπως η άσκηση ‘’Ηνίοχος’’.
 • Μεταφορά τραυματία από δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Κρήτης με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού

  Μεταφορά τραυματία από δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Κρήτης με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-17 17:32:47 | Πηγή: Ζούγκλα
  Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι βραδινές ώρες Τρίτης 16 Ιανουαρίου 2018, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού (τύπου S70B, Aegean Hawk), μετά από αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), μετέφερε τραυματία, με συνοδεία ιατρού της Πολεμικής Αεροπορίας, που έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από το δεξαμενόπλοιο (LPG Tanker) CLIPPER ORION, σημαίας Νορβηγίας, το οποίο έπλεε 80 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά νήσου Κρήτης.  Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, όπου και παρελήφθη από το ΕΚΑΒ.

 • Στον κατάλογο ΠΟΠ το ελαιόλαδο Μάκρης Έβρου

  Στον κατάλογο ΠΟΠ το ελαιόλαδο Μάκρης Έβρου

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 17:23:28 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός 2-3 μηνώνΣτη λίστα των προστατευόμενων προϊόντων ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συγκαταλέγεται εντός των επόμενων 2-3 μηνών το ελαιόλαδο της Μάκρης Αλεξανδρούπολης.


  Η διαδικασία χρειάστηκε οκτώ χρόνια χρόνια για να ολοκληρωθεί. Όπως ανέφερε ο  πρόεδρος του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Μάκρης Έβρου, Δημοσθένης Χατζηνικολάου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε προηγηθεί η χρονοβόρα διαδικασία ένταξης της «Ελιάς Μάκρης» στον Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών, προϋπόθεση προκειμένου να δοθεί ο εν λόγω χαρακτηρισμός, για όσους βοήθησαν στην κατάθεση ενός ολοκληρωμένου φακέλου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

  Ωστόσο, οι προσπάθειες είχαν αίσιο τέλος καθώς ο αρμόδιος υπουργός κ. Αποστόλου υπογράφει την ένταξη της Ελιάς Μάκρης στον κατάλογο των προστατευόμενων προϊόντων ονομασίας προέλευσης της Ε.Ε.

  Γραφειοκρατία και ενστάσεις
   
  «Πριν από περίπου 7-8 χρόνια αρχίσαμε να σκεφτόμαστε το να διεκδικήσουμε τον χαρακτηρισμό ΠΟΠ για το ελαιόλαδό μας. Επί τρία χρόνια γινόταν λήψη δειγμάτων λαδιού από την παραγωγή όλων των μελών του συνεταιρισμού προκειμένου ν' απομονωθεί το DNA του ελαιολάδου και να προσδιοριστεί η ταυτότητά του. Η γραφειοκρατία αλλά και οι ενστάσεις από ορισμένους που δεν ήθελαν να πάρουμε την πιστοποίηση συνέτειναν στο να φτάσουμε στο 2018 για να κατοχυρώσουμε την ονομασία ΠΟΠ», υποστήριξε ο κ. Χατζηνικολάου.

  Ο συνεταιρισμός δραστηριοποιείται στην περιοχή Μάκρης, Δικέλων, Μεσημβρίας, Πλάκας, δηλαδή στα δυτικά της Αλεξανδρούπολης. Διαθέτει 145 εγγεγραμμένα και 122 ενεργά μέλη, στην πλειοψηφία τους μεγάλης ηλικίας. 

  Διακρίσεις και πανελλαδικά βραβεία 
   

  Ειδική αναφορά κάνει ο κ. Χατζηνικολάου στις διακρίσεις και τα πανελλαδικά και διεθνή βραβεία που επί σειρά ετών κερδίζει το ελαιόλαδο Μάκρης. «Λόγω του κλίματος και της περιοχής έχουμε πολύ καλή ποιότητα λαδιού. Το ελαιόλαδο Μάκρης, ξεχωρίζει για την οξύτητα, τη γεύση, την υψηλή περιεκτικότητα σε φαινόλες» υπογραμμίζει ο κ. Χατζηνικολάου, σημειώνοντας ότι «θέλει ακόμη πολύ δουλειά. Πρέπει να οργανωθούμε περισσότερο και στην παραγωγή λαδιού. Να ενημερώσουμε τους παραγωγούς-μέλη μας, που κι αυτοί δεν πίστευαν ότι θα μπορέσουμε αν πάρουμε την ονομασία ΠΟΠ, να πιστέψουν στις δυνατότητές μας, ν' αφήσουν τη διαχείριση του ελαιολάδου στον συνεταιρισμό».

   
    Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Κύπρος: Ασκήσεις για την αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή στην Κυπριακή ΑΟΖ

  Κύπρος: Ασκήσεις για την αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή στην Κυπριακή ΑΟΖ

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 17:23:28 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Οι συμφωνίες με γειτονικές χώρες προστατεύουν την κυπριακή ΑΟΖ, δηλώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος - Τον Φεβρουάριο αναμένεται και η διεξαγωγή ευρείας κλίμακας άσκηση με τη συμμετοχή δυνάμεων από Ελλάδα και ΙσραήλΘωράκιση και προστασία στην κυπριακή ΑΟΖ προσφέρουν οι τριμερείς συμφωνίες με γείτονες χώρες, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης. Επίσης, επισήμανε τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων για την αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης.


  Σε δηλώσεις στο Κέντρο Συντονισμού- Έρευνας- Διάσωσης «Ζήνων» στη Λάρνακα, όπου παρακολούθησε άσκηση για αντιμετώπιση περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή και σχηματισμό πετρελαιοκηλίδας στον θαλάσσιο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Κουγιάλης είπε πως «είναι γνωστό ότι η οικονομία της Κύπρου βασίζεται κυρίως στο τουρισμό και κατ' επέκταση στη θάλασσα. Γι' αυτό το λόγο ως κυβέρνηση δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην προστασία της θάλασσας, θέλουμε να διατηρήσουμε υγιές θαλάσσιο περιβάλλον για να αναπτύξουμε περαιτέρω τον τουρισμό μας».

  Ο υπουργός ανέφερε ότι η σημερινή είναι «μικρής κλίμακας άσκηση και είναι η πρώτη που γίνεται για αντιμετώπιση τέτοιου περιστατικού, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες ασκήσεις σε τακτά διαστήματα». Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση είπε πως «η μεγάλης κλίμακας άσκηση αναμένεται να διεξαχθεί μετά την υπογραφή της τριμερούς συμφωνίας Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ», συμφωνία που επρόκειτο να υπογραφεί κατά τη διάρκεια της αναβληθείσας τριμερούς συνάντησης κορυφής. «Πιστεύω ότι εντός Φεβρουαρίου θα πέσουν οι υπογραφές για τη συμφωνία που έχουν συνάψει οι τρεις χώρες και ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί και η άσκηση μεγαλύτερης κλίμακας», προσέθεσε.

  Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Με απόφαση Γαβρόγλου: Εκτός σχολείου εκπαιδευτικός για απρεπή συμπεριφορά

  Με απόφαση Γαβρόγλου: Εκτός σχολείου εκπαιδευτικός για απρεπή συμπεριφορά

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 17:23:28 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Ο υπουργός Παιδείας διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ μετά από καταγγελίες γονέων σε σχολική μονάδα της ΕύβοιαςΈνορκη Διοικητική Εξέταση διενεργείται από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες γονέων σχετικά με απρεπή συμπεριφορά εκπαιδευτικού Δημοτικού Σχολείου της Εύβοιας, ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας. Είχε προηγηθεί προκαταρκτική εξέταση.


  Μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ ο εκπαιδευτικός θα βρίσκεται εκτός σχολικής μονάδας, σε άδεια, με εντολή του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

  Ο υπουργός Παιδείας που πληροφορήθηκε σήμερα τις καταγγελίες, ζήτησε λεπτομερείς έγγραφες εξηγήσεις από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Video από την εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Οικονομικών

  Video από την εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Οικονομικών

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-17 17:12:28 | Πηγή: Ζούγκλα
  Video από την εισβολή των μελών του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Οικονομικών αναρτήθηκε στον ιστότοπο indymedia.   Τα μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο ΥΠΟΙΚ στις 13.30 το μεσημέρι.

  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα μέλη του Ρουβίκωνα φέρεται να έφτασαν μέχρι το γραφείο του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, που βρίσκεται στον έκτο όροφο του κτηρίου.

  Τα περίπου 30 άτομα μπήκαν στο κτήριο από την κεντρική είσοδο και ανέβηκαν τους ορόφους από τις σκάλες. Πέταξαν τρικάκια που αναφέρονται στους πλειστηριασμούς και είχαν την υπογραφή «Ρουβίκωνας», φώναξαν συνθήματα ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν.

  Τα τρικάκια έγραφαν συνθήματα όπως «Από την α' κατοικία έως την απεργία, δεν έχει τέλος του ΣΥΡΙΖΑ η αλητεία» και «Φοροληστρικό υπουργείο, του Τσακαλώτου το σφαγείο».

  «Η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας και η αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας πραγματοποίησαν εισβολή στο Υπουργείο Οικονομικών ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και στα δυσβάσταχτα μέτρα εναντίον των κατώτερων στρωμάτων» αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο indymedia.
 • Καταγγελία σωφρονιστικών υπαλλήλων για επιθέσεις εναντίον τους στον χώρο των φυλακών

  Καταγγελία σωφρονιστικών υπαλλήλων για επιθέσεις εναντίον τους στον χώρο των φυλακών

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-17 17:12:28 | Πηγή: Ζούγκλα
  Επιθέσεις κρατουμένων σε βάρος συναδέλφων τους καταγγέλλουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που ζητούν για άλλη μία φορά συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου πως υπάρχει κίνδυνος να σημειωθούν ακόμη πιο βίαια περιστατικά, μέσα στις φυλακές στις οποίες κυριαρχεί το τρίπτυχο: βία, εξαθλίωση και κατάρρευση.

  Παρά τις προειδοποιήσεις της προς το υπουργείο Δικαιοσύνης για την κατάσταση που επικρατεί μέσα στις φυλακές, η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων επισημαίνει σε ανακοίνωσή της πως υπάρχει απάθεια και απραξία την ώρα που τα περιστατικά βίας σε βάρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων αυξάνονται.

  Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι συνεχιζόμενες δημόσιες ανακοινώσεις μας, οι καθημερινές σχεδόν παρεμβάσεις μας και οι κατά καιρούς προειδοποιήσεις μας, ως φαίνεται δεν συγκινούν έστω και λίγο τους ιθύνοντες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και κυριολεκτικά ούτε που ιδρώνει το αυτί τους, καθώς αρνούνται πεισματικά να δεχτούν ή έστω να ακούσουν την στυγνή πραγματικότητα που βιώνουμε στις Ελληνικές Φυλακές. Βία, εξαθλίωση και κατάρρευση.

  Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ενταθεί οι επιθέσεις κατά εργαζομένων μέσα στις Φυλακές και η πολιτική μας ηγεσία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης προσποιείται ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Παραμονές Πρωτοχρονιάς δύο συνάδελφοί μας γρονθοκοπήθηκαν από Αφγανούς κρατουμένους στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου. Στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλούσε αυτοκίνητα συναδέλφων μας τοποθετήθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί και σε άλλες περιπτώσεις κάηκαν.

  Την περασμένη εβδομάδα ένας συνάδελφός μας που εκτελούσε χρέη Υπαρχιφύλακα στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, την ώρα που εισήλθε σε θάλαμο οροθετικών κρατουμένων για να καλέσει έναν κρατούμενο σε ακρόαση Εισαγγελέα, αντιλήφθηκε ότι ένας εξ αυτών κρατούσε ένα κινητό τηλέφωνο και προσπάθησε ως όφειλε να το κατάσχει. Στην προσπάθειά του αυτή ένας Γεωργιανός οροθετικός κρατούμενος του επιτέθηκε γρονθοκοπώντας τον στο πρόσωπο και στο σώμα, αφού πρώτα έκλεισε την πόρτα του θαλάμου και τον εγκλώβισε μέσα. Ο συνάδελφος κυριολεκτικά με ξεσκισμένα τα ρούχα και χτυπημένος σύρθηκε μέχρι την πόρτα και με την βοήθεια άλλων κρατουμένων, μετά βίας κατόρθωσε και ξέφυγε!

  Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό βίας κατά συναδέλφων μας μέσα στην Φυλακή, τρανή απόδειξη της τραγικής καθημερινότητας που βιώνουμε μαζί με τις απειλές, «προειδοποιήσεις» και όλα τα συνακόλουθα.

  Είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας ποσώς ενδιαφέρεται για την ουσία τέτοιων συχνών περιστατικών και την καθημερινότητα που βιώνουμε ψυχικά και σωματικά, αλλιώς δεν εξηγείται η απάθεια και η απραξία της. Αντιθέτως, είμαστε ακόμη πιο σίγουροι ότι η δημοσιοποίηση τέτοιων γεγονότων τους θορυβεί, καθώς «αμαυρώνει» την επίπλαστη εικόνα της «κορδέλας» που με τόσο κόπο έχουν χτίσει. Το οικοδόμημά τους αυτό είναι σαθρό, καταρρέει, θα πέσει και το ξέρουν.

  Αυτό που δεν νοούν να καταλάβουν ακόμη είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίζουμε τον ρόλο του θύματος. Για όσα ήδη μας έχουν συμβεί και τα οποία έχουμε καταγγείλει και για όσα στην συνέχεια μας συμβούν είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα αναζητηθούν οι υπεύθυνοι και κάποια στιγμή θα απολογηθούν.

  Καταγγέλλουμε και αυτό το περιστατικό της επίθεσης κατά του συναδέλφου μας Υπαρχιφύλακα Ε.Μ. στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού και συμπαραστεκόμαστε στον ίδιο, ελπίζοντας οι ιατρικές εξετάσεις που κάνει να είναι «καθαρές».

  Είναι βέβαιο ότι με την τακτική που ακολουθείτε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης με μαθηματική ακρίβεια θα συμβούν και άλλα χειρότερα περιστατικά στις Φυλακές. Όπως επίσης είναι απολύτως βέβαιο ότι και το πογκρόμ των διώξεων και των παράνομων μετακινήσεων γυρίζει μπούμερανγκ και αποδεικνύεται σαθρό.

  Ζητάμε για πολλοστή φορά από τον κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης να συναντηθεί μαζί μας, να ακούσει της απόψεις μας, τα προβλήματα και τις προτάσεις μας, έστω και μετά από παρατεταμένη χρονοκαθυστέρηση. Μαζί με όλους σχεδόν τους συναδέλφους μας αναρωτιόμαστε αν αυτή η χρονοκαθυστέρηση είναι επιλογή του, αν κάποιος παρεμποδίζει αυτήν την συνάντηση ή ενδεχομένως να έχουμε υποπέσει σε απαγορευτικό.

  Υ.Γ. : Προτρέπουμε τον κ. Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής στα πλαίσια της πολιτικής που ασκεί για την αντιμετώπιση της συνδικαλιστικής δράσης να αποστείλει και αυτό το δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας μας στον κ. Εισαγγελέα, όπως ακριβώς έπραξε και με προηγούμενο δελτίο τύπου μας».
 • Κονιόρδου, Ψινάκης, Λέκκας, Γιοκαρίνης μιλούν για τον Τζίμη Πανούση

  Κονιόρδου, Ψινάκης, Λέκκας, Γιοκαρίνης μιλούν για τον Τζίμη Πανούση

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 17:01:22 | Πηγή: News Beast

  Για το έργο που πρόσφερε ο Τζίμης Πανούσης στον καλλιτεχνικό χώρο της χώρας, γενικότερα στην ελληνική κοινωνία και όχι μόνο, στάθηκαν με δηλώσεις τους μετά τη κηδεία του η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, αλλά και οι δημοφιλής τραγουδιστές, Βασίλης Λέκκας και Γιάννης Γιοκαρίνης.

  « Χάσαμε μια πολύ αξιόλογη και ελεύθερη φωνή. Έδινε τον δικό του τόνο σε κάθε τι που όλοι μας ζούμε. Έναν σατιρικό τόνο, έναν αιρετικό τόνο. Το εθνικό Θέατρο τίμησε τον Τζίμη Πανούση, αλλά και εκείνος το τίμησε με την παρουσία του πέρσι το καλοκαίρι, στην Επίδαυρο, και θεωρούμε ότι ήταν μια πραγματικά σημαντική στιγμή στη διαδρομή», είπε από την πλευρά της η κ. Κονιόρδου.

  Με τον κ. Ψινάκη να επισημαίνει από την πλευρά του: «Μας την έκανε ο Τζιμάκος. Ήταν να κάνουμε ένα σόου και αντί για σόου, κάνουμε τέτοια». Σε ερώτηση για το τι έχει να θυμάται από εκείνον, είπε: «Εντάξει, δεν θα δώσω και συνέντευξη... Ο καθένας θυμάται ό,τι έχει ζήσει μαζί του, που είναι και πολύ σπάνιο και πολύ προσωπικό».

  Ο Βασίλης Λέκκας, δήλωσε: «Ήταν μέρος της οικογένειας και η προσφορά του για εμάς, ειδικά τη γενιά μας, αλλά και για τις επόμενες γενιές, ήταν τα μηνύματα που πέρασε με τον δικό του τρόπο, για την κοινωνία που προφανώς δεν είναι στα καλά της. Και προσπαθούμε να στηρίξουμε με τον τρόπο που μας έμαθε, η τέχνη του να μείνει στην επικαιρότητα, δίνοντας ένα στίγμα αισιοδοξίας και ανθρωπιάς. Αυτός ήταν ο Τζίμης και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ».

  Τέλος, ο Γιάννης Γιοκαρίνης, επισήμανε: «Χάσαμε τον φίλο μας, καλό παιδί, αξιόλογο καλλιτέχνη. Ό,τι και να πω από εκεί και πέρα είναι λόγια». Σχετικά με το τι έχει να θυμάται από εκείνον, απάντησε: «Είμαι συγκινημένος τόσο πολύ, που δεν μπορώ να σκεφτώ. Να είμαστε καλά να τον θυμόμαστε».

  Δείτε τις δηλώσεις του και φωτογραφίες από το newsbeast.gr:

  egyroi2 egyroi3 egyroi4

  Βίντεο-φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

 • Πρόσκρουση ελληνικού σκάφους με τουρκική ακταιωρό στα Ίμια

  Πρόσκρουση ελληνικού σκάφους με τουρκική ακταιωρό στα Ίμια

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 17:01:22 | Πηγή: News Beast

  Πρόσκρουση τουρκικής ακταιωρίδας στο περιπολικό του στόλου «Νικηφόρος», που βρισκόταν σε περιπολία στην περιοχή της Καλολίμνου και των Ιμίων, σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, σύμφωνα με πηγέες του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, που έκαναν λόγο για «επακούμβηση».

  Οι ίδιες πηγές του ΓΕΝ αποδίδουν την «επακούμβηση» σε ατυχή χειρισμό των Τούρκων.

  Όλα ξεκίνησαν όταν το τουρκικό σκάφος προσπάθησε να παρενοχλήσει έλληνες ψαράδες στην περιοχή. Αμέσως έσπευσε το ελληνικό σκάφος που μπήκε στη μέση για να προστατέψει τους ψαράδες. Το τουρκικό σκάφος λόγω των ελιγμών του ακούμπησε με τη μία πλευρά του πάνω στο ελληνικό σκάφος.

  Το «Νικοφόρος» δεν έχει πάθει καμιά ζημιά και συνεχίζει την περιπολία του. Το τουρκικό σκάφος αποχώρησε από την περιοχή.

 • Επεισόδιο στα Ίμια: Κανονιοφόρος ακούμπησε με σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής

  Επεισόδιο στα Ίμια: Κανονιοφόρος ακούμπησε με σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 16:52:20 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Περιστατικό «επακούμβησης» της Κ/Φ «Νικηφόρος» με σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής - Στα Ίμια και το τουρκικό περιπολικό «Köyceğiz»Επεισόδιο που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε θερμή αντιπαράθεση μεταξύ ενός ελληνικού πολεμικού πλοίου και δύο τουρκικών πολεμικών πλοίων σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στα Ίμια.


  Μια τουρκική ακτοφυλακίδα -SG αναφέρεται στη ναυτική ορολογία- που κινούνταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων συγκρούστηκε με την κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος» η οποία έκανε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή και προσέγγισε στα Ίμια ακολουθώντας το περιπολικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Köyceğiz».
  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Τουρκικό σκάφος «ακούμπησε» την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» κοντά στα Ίμια

  Τουρκικό σκάφος «ακούμπησε» την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» κοντά στα Ίμια

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-17 16:51:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Πλευρά με πλευρά ήρθαν πριν από λίγη ώρα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής τύπου SG με την κανονιοφόρο Νικηφόρος που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή. 

  Στελέχη του ΓΕΝ, μιλώντας στο zougla.gr, αποδίδουν το περιστατικό σε αστοχία του χειριστή του τουρκικού σκάφους, επισημαίνοντας πως από την επαφή δεν υπήρξαν τραυματίες ή υλικές ζημιές. 

  Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος.
 • Στο λιμάνι Θεσσαλονίκης μεταφέρονται τα εκρηκτικά του «Andromeda»

  Στο λιμάνι Θεσσαλονίκης μεταφέρονται τα εκρηκτικά του «Andromeda»

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-17 16:51:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Αναφορικά με τον εντοπισμό και την κατάσχεση του Φορτηγού πλοίου “ANDROMEDA” σημαίας Τανζανίας, έμφορτο με εκρηκτικές ύλες στον λιμένα Ηρακλείου Κρήτης, γνωρίζεται ότι το φορτίο με εκρηκτικές ύλες αποτελούμενο συνολικά από είκοσι εννέα εμπορευματοκιβώτια φορτώθηκε με ασφάλεια στο Φ/Γ – Ο/Γ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ” Ν.Π. 12421, το οποίο και απέπλευσε βραδινές ώρες χθες, από το Ηράκλειο με προορισμό το λιμένα Θεσσαλονίκης.

 • Η κόντρα του Νταλάρα και του Τζιμάκου μπροστά στο θάνατο

  Η κόντρα του Νταλάρα και του Τζιμάκου μπροστά στο θάνατο

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 16:50:35 | Πηγή: News Beast

  Η απώλεια του Τζίμη του Πανούση είναι βαριά. Μπορεί να λένε πως τα νεκροταφεία είναι γεμάτα αναντικατάστατους αλλά σε αυτή την περίπτωση νομίζω, πως δεν έχει και τόσο μεγάλη εφαρμογή. Ο Τζιμάκος είναι από τους αναντικατάστατους.

  Γράφει ο Νίκος Δεμισιώτης

  Η έννοια του αναντικατάστατου ορίζεται από το αν υπάρχει κάποιος άλλος αυτή τη στιγμή να κάνει αυτό που έκανε ο Πανούσης. Υπάρχει; Όχι δεν υπάρχει. Άρα νομοτελειακά ο Πανούσης είναι -επί του παρόντος και μάλλον θα παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμα- αναντικατάστατος. Το θέμα μας, όμως, είναι άλλο.

  Οφείλω να ομολογήσω πως τα τελευταία χρόνια η άποψη που είχα για τον Γιώργο Νταλάρα δεν ήταν και η καλύτερη. Όχι μουσικά. Εκεί είναι αξεπέραστος. Ένας, επίσης, αναντικατάστατος. Όταν ανοίγεις το ραδιόφωνο και ακούς Νταλάρα (πράγμα σπάνιο πλέον σήμερα) καταλαβαίνεις αμέσως ότι είναι ο Νταλάρας. Μπορώ να σας αραδιάσω καμιά πενηνταριά ονόματα νέων τραγουδιστών που το να ανακαλύψεις ποιος είναι από τη φωνή και μόνο, μοιάζει με κάποιο δυνατό γρίφο. Όλοι το ίδιο ακούγονται.

  Ένας από τους λόγους, λοιπόν, που δεν γούσταρα σαν άνθρωπο τον Νταλάρα είναι και εκείνη η σκληρή δικαστική κόντρα που είχε με τον Πανούση. Μου την έδινε στα νεύρα, που κυνηγούσε τον αγαπημένο μου Τζιμάκο. Στα μάτια μου τότε αυτή η κόντρα είχε μέχρι και ταξικά χαρακτηριστικά. Ο Τζίμης ήταν η «αναρχία μέσα στο σύστημα». Ο Νταλάρας ήταν ο «καλοντυμένος εκπρόσωπος του συστήματος».

  Την ημέρα που ο Τζιμάκος, άφησε το νεοέλληνα μόνο του, η πρώτη συλλυπητήρια δήλωση που έπεσε στα χέρια μου ήταν εκείνη του Νταλάρα. Πάλι οφείλω να ομολογήσω πως εκείνη την ώρα αντέδρασα κάπως εν βρασμώ και τον «στόλισα». Αυτό στην αρχή. Όταν διάβασα τα λόγια του Νταλάρα και ειδικά αυτό το «οι αντιθέσεις που είχα μαζί του στο παρελθόν, με κάνουν να λυπάμαι ακόμα πιο βαθιά», ένιωσα όπως νιώθει κάποιος που ξέρει πως αδίκησε έναν άνθρωπο.

  Η κριτική που ασκήθηκε στον Γιώργο Νταλάρα ήταν άδικη. Ξεκάθαρα πράγματα. Δεν είχε να κερδίσει κάτι από αυτή τη δήλωση. Θα μπορούσε να μην την κάνει. Όλο και κάποιος δημοσιογράφος θα τον έπαιρνε ένα τηλέφωνο, εκεί θα μπορούσε να πει ένα τυπικό «λυπάμαι» ή ένα ακόμα πιο τυπικό «συλλυπητήρια» και θα τελείωνε η υπόθεση. Επέλεξε, ωστόσο, να το κάνει με τρόπο «παντελονάτο».

  Πόσοι, ας πούμε, ασχολήθηκαν με την ανακοίνωση του ΚΚΕ που επίσης είχε κόντρα με τον Τζίμη; Όχι προσωπική κόντρα, όπως την όριζε ο Νταλάρας. Μια καθαρά πολιτική κόντρα με βαθύ ιδεολογικό υπόβαθρο; Ουδείς. Η ανακοίνωση του ΚΚΕ έγραφε πως το κόμμα «εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του». Αυτό. Σκέτο. Αν δεν θέλεις να κάνεις κάτι, μη το κάνεις. Καταλαβαινόμαστε, νομίζω.

  Προσοχή! Στη δήλωσή του ο Νταλάρας δεν ζητάει συγγνώμη. Δεν ξέρω αν θα ήθελε κάτι τέτοιο και δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως ο Τζίμης θα τον συγχωρούσε. Εδώ, όμως, δεν κάνουμε δίκη προθέσεων ή συναισθημάτων.

  Ο Νταλάρας, λέει με ειλικρίνεια πόσο λυπήθηκε για τον θάνατο του Πανούση. Και το λέει με τρόπο έντιμο. Ο Νταλάρας ένιωσε μικρός μπροστά στον θάνατο και αυτό είναι ένα μάθημα που πρέπει να πάρουμε όλοι μας. Αν θέλεις να πεις κάτι σε κάποιον, να το κάνεις σήμερα. Τώρα. Όχι αύριο, γιατί μπορεί να είναι αργά και αυτό το «κάτι» που θέλεις να του πεις θα έχει μετατραπεί πλέον σε μια βαριά πέτρα στο στέρνο σου. Ένας μεγάλος κόμπος στο λαιμό σου.

  Και, ναι, έχεις δίκιο Γιώργο Νταλάρα, «μπροστά στη ζωή και στο θάνατο, όλα γίνονται ασήμαντα, μηδαμινά».

 • Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας καπνού για ναργιλέ και ποτών «μπόμπες»

  Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας καπνού για ναργιλέ και ποτών «μπόμπες»

  Κατηγορία: Ελλάδα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-01-17 16:50:35 | Πηγή: News Beast

  Μεγάλη ποσότητα καπνού για ναργιλέ καθώς και αποθηκευτικούς χώρους όπου βρέθηκαν, επίσης, μεγάλες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης και αλκοολούχα ποτά «μπόμπες», εντόπισε το ΣΔΟΕ ύστερα σε ελέγχους που διενήργησε από τις 11 έως τις 15 Ιανουαρίου 2018, σε περιοχές του νομού Αττικής.

  Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ προέβησαν:

  Σε κατάσχεση, μετά από έλεγχο σε αποθηκευτικό χώρο στην περιοχή της Καλλιθέας, καπνού για ναργιλέ συνoλικής ποσότητας 107,5 κιλών (σε συσκευασίες του μισού και του ενός κιλού), καθόσον δεν είχαν καταβληθεί οι αναλογούντες δασμοί, φόροι, κ.λπ. και συνελήφθη το άτομο που βισκόταν στον χώρο. Εκδόθηκε από το Τελωνείο Αθηνών σχετική καταλογιστική πράξη -σε εφαρμογή της ευνοϊκής διάταξης του άρθρου 158§2 ν. 2960/01- με την οποία επιβλήθηκε πολλαπλό τέλος ύψους 51.325,62 ευρώ. Μετά την καταβολή του ανωτέρω ποσού, ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος. Στον εντοπισμό αποθηκευτικού χώρου στον Ασπρόπυργο, όπου υπήρχε μεγάλη ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης, αλκοολούχων ποτών προερχόμενων από τη Βουλγαρία, εξοπλισμός επικόλλησης και αποκόλλησης ετικετών, πλαστές ετικέτες που μοιάζουν με ετικέτες επώνυμων παραγωγών αλκοολούχων ποτών και υπολείμματα αγνώστου ταυτότητας υγρού που προσομοιάζει με μεθανόλη. Στον χώρο εργαζόταν ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, οι οποίοι συνελήφθησαν. Επίσης, συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης της αποθήκης και οι οδηγοί δύο φορτηγών, που επέστρεφαν στην αποθήκη μετά την παράδοση εμπορευμάτων που προέρχονταν από τον αποθηκευτικό χώρο.

  Συνολικά κατασχέθηκαν 6.900 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης, 4.051 φιάλες αλκοολούχων ποτών, η γνησιότητα των οποίων ελέγχεται, 38.400 πλαστές ετικέτες γνωστών εταιρειών, 100 λίτρα υγρού που προσομοιάζει με μεθανόλη, εξοπλισμός αποκόλλησης και επικόλλησης ετικετών, δύο φορτηγά οχήματα με πινακίδες κυκλοφορίας Βουλγαρίας, ένα ημιφορτηγό και δύο επιβατικά οχήματα.

  Από την επεξεργασία των στοιχείων που βρέθηκαν στον αποθηκευτικό χώρο και στα οχήματα προκύπτει η επιπλέον διάθεση 6.500 λίτρων αιθυλικής αλκοόλης, ποσότητα η οποία διέφυγε της κατάσχεσης.

  Ελήφθησαν δείγματα αλκοολούχων ποτών και αιθυλικής αλκοόλης, προς εξέταση από τη Χημική Υπηρεσία.

  Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 448.705,64 ευρώ.

  Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για λαθρεμπορία και πλαστογραφία.

  Η καταμέτρηση και μεταφορά των κατασχεθέντων ειδών πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή των υπαλλήλων του Τελωνείου Ελευσίνας.

  Στον εντοπισμό, σε αποθηκευτικό χώρο στις Αχαρνές Αττικής, παράνομου εμφιαλωτηρίου αλκοολούχων ποτών.

  Συνολικά κατασχέθηκαν 1.280 λίτρα χύμα βότκα (σε 2 παλετοδεξαμενές), 504 φιάλες αλκοολούχων ποτών (βότκας), η γνησιότητα των οποίων ελέγχεται, 37.900 πλαστές ετικέτες και καπάκια φιαλών γνωστών εταιρειών, 100 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης (σε πλαστικά δοχεία των 10 λίτρων), τέσσερα μηχανήματα (γεμίσματος, εμφιάλωσης κ.λπ.) και κενές φιάλες γνωστών εταιρειών, κενά δοχεία 10 λίτρων με υπολείμματα αιθυλικής αλκοόλης και υλικά συσκευασίας.

  Κλήθηκε η Γ' Χημική Υπηρεσία, η οποία έλαβε δείγματα από τα αλκοολούχα ποτά και την αιθυλική αλκοόλη για εξέταση.

  Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 69.951,68 ευρώ.

  Συνελήφθη ένα άτομο και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, από όπου έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί.

  Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστεί η συνολική ποσότητα αλκοολούχων ποτών και αιθυλικής αλκοόλης που διακινήθηκε από τους ανωτέρω εμπλεκόμενους. Στο πλαίσιο της έρευνας, αναζητούνται και τα πρόσωπα-επιχειρήσεις που παραλάμβαναν και διέθεταν τα επικίνδυνα -για τη δημόσια υγεία- αλκοολούχα ποτά.

           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο