• Νεκρός Αυστραλός σε τροχαίο δυστύχημα από ελαττωματικό αερόσακο

  Νεκρός Αυστραλός σε τροχαίο δυστύχημα από ελαττωματικό αερόσακο

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-22 11:54:22 | Πηγή: Skai
  Ένας Αυστραλός που σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα στο Σύδνεϋ ίσως αποτελεί το 18ο θύμα των ελαττωματικών αερόσακων της ιαπωνικής εταιρείας Takata που συνδέονται με το θάνατο 17 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 180 παγκοσμίως, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, ο θάνατος του προκλήθηκε από θραύσματα αερόσακου που τον τραυμάτισε στο λαιμό.

  Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε ότι ο αερόσακος στο Honda CRV είχε κατασκευαστεί από την Τακάτα, ωστόσο ο διευθυντής της Honda Αυστραλίας, Στέφεν Κόλινς επιβεβαίωσε το Σάββατο ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο περιλαμβανόταν στη μακρά λίστα των οχημάτων που είχαν ανακληθεί για τον ελαττωματικό αερόσακο, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.

  «Η Honda Αυστραλίας εργάζεται στενά με τις αρχές προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες» δήλωσε σχετικά.

  Η Takata έχει παραδεχθεί ότι στο σύνολο τους 2,7 εκατομμύρια οχήματα εξοπλίζονται με ελαττωματικούς αερόσακους, ενώ μόλις τον προηγούμενο μήνα υποχρεώθηκε να κηρύξει πτώχευση, καθώς υποχρεώθηκε να ανακαλέσει 100 εκατομμύρια αερόσακους παγκοσμίως, αριθμός που ενδέχεται να διπλασιαστεί, καθώς εκκρεμεί σχετική πραγματογνωμοσύνη των αμερικανικών αρχών.

  Από την ανάκληση των ελαττωματικών αερόσακων έχουν επηρεαστεί τουλάχιστον 20 κατασκευαστές αυτοκινήτων, ενώ το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

  Tags: Takata, Honda Αυστραλίας, ελαττωματικός αερόσακος, νεκρός Αυστραλός, Τροχαίο
 • Επικίνδυνη πλέον η υστέρηση της Ρωσίας στα αεροπλανοφόρα

  Επικίνδυνη πλέον η υστέρηση της Ρωσίας στα αεροπλανοφόρα

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: 004 | Ημερομηνία: 2017-07-22 11:53:53 | Πηγή: Defence Point

  Ήταν το 2015 όταν οι Ρώσοι είχαν ανακοινώσει τις προθέσεις και την έρευνα και ανάπτυξη που διεξαγόταν με στόχο τη ναυπήγηση ενός νέου τύπου αεροπλανοφόρου, εκτοπίσματος άνω των 100.000 τόνων, το οποίο είχαν κωδικοποιήσει ως «Project 23000E» και σκόπευαν να ονομάσουν τον νέο τύπο «Storm». Το βάρος του απαιτητικού προγράμματος σήκωνε το κρατικό ερευνητικό ίδρυμα «Krylov».

  Πλέον, βρισκόμαστε ήδη στο δεύτερο εξάμηνο του 2017 και όσα συνέβησαν στο μεταξύ δεν έχουν επιτρέψει στη Ρωσία ούτε καν να ξεκινήσει. Η παρατεταμένη εμπλοκή στη Συρία που «στραγγίζει» τον προϋπολογισμό, η οικονομική κρίση συνεπεία των κυρώσεων που επιβλήθηκαν εξαιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας, αλλά και όσων συνολικότερα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην ανατολική Ουκρανία, έχουν καθυστερήσει το πρόγραμμα χαρακτηριστικά.

  Σε ένα εξαιρετικού ενδιαφέροντος θέμα που δημοσιεύει ο έγκυρος «Aviationist», αποκαλύπτεται ότι οι Ρώσοι επιδιώκουν να συνεργαστούν με την Ινδία ώστε να μοιραστούν τα έξοδα της ανάπτυξης, με τους Ινδούς να επιλέγουν τη ναυπήγηση του ρωσικού αεροπλανοφόρου υλοποιώντας τις δικές τους φιλοδοξίες.

  Σύμφωνα με όσα έχουν δηλώσει το τελευταίο διάστημα Ρώσοι αξιωματούχοι, τα νωρίτερο που η Ρωσία θα διαθέτει νέο αεροπλανοφόρο στον στόλο της υπολογίζεται γύρω στο 2030, αν όλα πάνε καλά, διότι οι επιλογές της ρωσικής ηγεσίας, ασχέτως του πόσο «εθνικά υπερήφανες» θα μπορούσε κάποιος να τις θεωρήσει, το βέβαιο είναι ότι έχουν επιβάλει τρομακτικό κόστος στη χώρα και «άνοιγμα της όρεξης» των αντιπάλων της να επιχειρήσουν να τους «στραγγαλίσουν» οικονομικά…

  Ωστόσο, παρότι είναι ένα ζήτημα υψηλού στάτους και συμβολισμού και μοναδικός τρόπος ουσιαστικής προβολής ισχύος, η στρατηγική των Ρώσων για τη ναυπήγηση πολλών μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων για τους στόλους τους, δεδομένων των οικονομικών συνθηκών, είναι αυταπόδεικτα η πιο σωστή, στρατηγικά και οικονομικά.

  Ωστόσο, αυτό που μένει ως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, είναι ότι σε ένα έτος όπου ΗΠΑ, Κίνα και Βρετανία παρουσίασαν και εντάσσουν στους στόλους τους τα δικά τους αεροπλανοφόρα, η Ρωσία μένει με το απαρχαιωμένο και εξόχως προβληματικό «Admiral Kuznetsov», το οποίο βρίσκεται εν υπηρεσία από το 1985, έχοντας όμως αξιοποιηθεί πολύ λιγότερα χρόνια εξαιτίας όσων προέκυψαν (διάλυση Σοβιετικής Ένωσης).

  Η ιστορία του συμπεριλαμβάνει και ευτράπελα, όπως η κατάρρευση του συστήματος παραγωγής πόσιμου ύδατος το 1996, με αποτέλεσμα να εξυπηρετηθούν από το αμερικανικό Ναυτικό που έσπευσε να συνδράμει, παρέχοντας νερό. Το αεροπλανοφόρο επείγει να εισέλθει στη ναυπηγική κλίνη για να υποστεί εκτεταμένο πρόγραμμα αναβαθμίσεων που θα το καταστήσει αξιόπλοο και επιχειρησιακά αξιόπιστο.

  Υπενθυμίζεται λοιπόν, ότι στις 17 Ιουλίου οι Βρετανοί παρουσίασαν τον νέο τύπο αεροπλανοφόρου «Queen Elizabeth», με εκτόπισμα 70.600 τόνων, με το ομώνυμο HMS Queen Elizabeth (RO8) να πραγματοποιεί θαλάσσιες δοκιμές και το HMS Prince of Wales (RO9) να ακολουθεί το 2020.

  Θα έχουν μη πυρηνικό, σύστημα πρόωσης αλλά ηλεκτρικό που καταναλώνει κυρίως ντίζελ, ενώ από το κατάστρωμα μήκους 280 μέτρων περίπου, θα επιχειρούν 36 F-35B V/STOL (βραχείας απονήωσης και κάθετης προσνήωσης) και τέσσερα ελικόπτερα.

  Οι Κινέζοι επίσης εντυπωσιάζουν και ενίοτε εκπλήσσουν με τις προόδους που σημειώνουν σε τεχνολογικούς τομείς που υστερούσαν αισθητά, μειώνοντας συνεχώς την «ψαλίδα». Εμφάνισαν λοιπόν στις 26 Απριλίου το πρώτο κινεζικής ναυπήγησης αεροπλανοφόρο, το Type 001A που μάλλον θα ονομαστεί «Shandong».

  Το Liaoning έχει αγοραστεί «δεύτερο χέρι» και χρησιμοποιείται κυρίως για εκπαιδευτικούς σκοπούς, αν και προς το παρόν το διαθέτουν και για επιχειρησιακή ετοιμότητα, όσο μπορεί να αντεπεξέλθει, η συμβολή του όμως στην ανάπτυξη δόγματος και την εκπαίδευση του προσωπικού εξυπηρέτησης αεροπλανοφόρου, συν τη δημιουργία της πρώτης γενιάς στελεχών της ναυτικής αεροπορίας, είναι ανεκτίμητη.

  Το αεροπλανοφόρο χρησιμοποιεί ράμπα απονήωσης και η προσνήωση των αεροσκαφών γίνεται με ειδικό «άγκιστρο» παγίδευσης των αεροσκαφών, δηλαδή τον «παραδοσιακό» τρόπο. Όμως, έχει προκαλέσει τεράστια αίσθηση, το ότι στις 6 Ιουλίου 2017, πριν λίγες ημέρες δηλαδή, αποκαλύφθηκε από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, ότι η χώρα πραγματοποιεί δοκιμές συστήματος ηλεκτρομαγνητικού καταπέλτη!

  Με απλά λόγια, πρόκειται για το σύστημα που χρησιμοποιεί το νέο αεροπλανοφόρο των Αμερικανών που εντάσσεται στον στόλο σε λίγες ώρες και η πραγματοποίηση της τελετής αποτέλεσε την αφορμή του συγκεκριμένου ρεπορτάζ του «Aviationist», ένα σύστημα για το οποίο έγινε πολύ συζήτηση στις ΗΠΑ και προκάλεσε την αντίδραση και του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

  Πράγματι, δορυφορικές φωτογραφίες εντόπισαν δύο χερσαίες πλατφόρμες προσομοίωσης απονήωσης με καταπέλτη σε αεροπορική βάση (Huangdicun) της κινεζικής επαρχίας Liaoning, η μία συμβατική (με ατμό) και η άλλη ηλεκτρομαγνητική! Τεράστια πρόοδος ασχέτως εάν πρόκειται για τεχνολογία που προέκυψε από έρευνα και ανάπτυξη ή από «απαλλοτρίωση» μέσω των γνωστών μεθόδων (κατασκοπεία) για τις οποίες έχουν κατ’ επανάληψη κατηγορηθεί στο παρελθόν. Σημασία έχει το αποτέλεσμα…

  Σε λίγες ώρες λοιπόν έρχεται η ώρα του USS Gerald R. Ford, με μήκος άνω των 330 μέτρων και εκτόπισμα μεγαλύτερο των 100.000 τόνων που θα φιλοξενεί περίπου 100 αεροσκάφη, μαχητικά και μη. Όπως όλα δείχνουν, από τους αντιπάλους των ΗΠΑ, πλέον μόνο οι Κινέζοι μπορούν να ακολουθήσουν. Σε μια δεκαετία πολλά μπορούν να συμβούν. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι κάπου εκεί θα μας απασχολήσουν οι αντίστοιχες εξελίξεις στη Ρωσία. Εκτός πάντα απροόπτου.

 • Δυτική Όχθη: Συνελήφθη ο αδελφός του Παλαιστίνιου που σκότωσε τρεις Ισραηλινούς

  Δυτική Όχθη: Συνελήφθη ο αδελφός του Παλαιστίνιου που σκότωσε τρεις Ισραηλινούς

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-22 11:51:39 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Ο 19χρονος διείσδυσε στον οικισμό Νέβε Τσουφ, μπήκε σε ένα σπίτι και σκότωσε με μαχαίρι τρία μέλη της ίδιας οικογένειαςΙσραηλινοί στρατιώτες πραγματοποίησαν έρευνα τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο στο σπίτι του Παλαιστίνιου που σκότωσε τρεις Ισραηλινούς εποίκους στη Δυτική Όχθη και συνέλαβαν τον αδελφό του, ανακοίνωσε σήμρα μια εκπρόσωπος του στρατού.

  "Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ισραηλινές δυνάμεις υπολόγισαν το μέγεθος του σπιτιού του δράστη (εν όψει της κατεδάφισής του) στο χωριό Κουμπάρ, έκαναν έρευνες για όπλα και κατάσχεσαν χρήματα που χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικούς σκοπούς", είπε η εκπρόσωπος.
  Ο δράστης, ηλικίας 19 ετών, διείσδυσε το βράδυ της Παρασκευής στον οικισμό Νέβε Τσουφ, στα βορειοδυτικά της Ραμάλας, μπήκε σε ένα σπίτι και σκότωσε με μαχαίρι τρεις Ισραηλινούς, μέλη της ίδιας οικογένειας.

  Ένας γείτονας των θυμάτων άκουσε τις κραυγές τους, πυροβόλησε και τραυμάτισε τον νεαρό Παλαιστίνιο ο οποίος έχει μεταφερθεί σε ισραηλινό νοσκομείο.

  Η επίθεση αυτή σημειώθηκε μετά από μια ημέρα γεμάτη από ένταση και συγκρούσεις μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και Παλαιστίνιων διαδηλωτών. Τρεις Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους.
  Το κλίμα είναι τεταμένο την τελευταία εβδομάδα, μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν Παλαιστίνιοι εναντίον δύο Ισραηλινών αστυνομικών στις 14 Ιουλίου στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

  Οι ισραηλινές αρχές υποστηρίζουν ότι οι δράστες είχαν κρύψει τα όπλα τους στην Πλατεία των Τεμενών και αποφάσισαν να τοποθετήσουν ανιχνευτές μετάλλων στις εισόδους αυτού του ιερού για τους μουσουλμάνους χώρου. Το μέτρο αυτό με τη σειρά του προκάλεσε την οργή των Παλαιστινίων και αργά το βράδυ της Παρασκευής ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε ότι "παγώνουν" οι επαφές με το Ισραήλ μέχρι να αρθούν τα μέτρα.
  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Τι σχέση έχει η μαφία με τις πυρκαγιές στο Βεζούβιο

  Τι σχέση έχει η μαφία με τις πυρκαγιές στο Βεζούβιο

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-22 11:42:32 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Eάν καεί ένα οικόπεδο βάσει νόμου δεν μπορεί να ανοικοδομηθεί τίποτα πάνω σε αυτό για 15 χρόνια, αυτό σημαίνει: ή δίνεις εξ αρχής χρήματα στη μαφία ή οι μαφιόζοι καίνε το οικόπεδο για να μην πάρεις την άδεια οικοδόμησηςΤουρίστες που στέκουν έντρομοι, κοιτάζοντας πίσω τους τη φωτιά να φουντώνει στο δάσος και τον καπνό που βγαίνει πάνω από το λόφο. Άνθρωποι μεταφέρονται με μικρές βάρκες από το Σαν Βίτο λο Κάπο, ένα χωριό της Σικελίας. Παρόμοιες εικόνες επικρατούν και στην περιοχή της νότιας Ιταλίας, στη Μπαζιλικάτα.  Πολλοί χώροι κάμπινγκ εκκενώθηκαν. Ο Βεζούβιος εν τω μεταξύ γέμισε καπνό λόγω του ηφαιστείου που πριν από λίγες μέρες εξερράγη. «Οι πυρκαγιές θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων κατοίκων και τουριστών», επισημαίνει η WWF.

  Τι είναι η «μαφία του περιβάλλοντος»; Αυτές είναι μόνο κάποιες σκηνές από όσα συνέβησαν στη νότια Ιταλία πριν από λίγες μέρες. Πυρκαγιές, φωτιές και καπνοί παντού. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της περιβαλλοντικής οργάνωσης Legambiente, από τα μέσα Ιουλίου έως τώρα έχουν καεί τόσες δασικές εκτάσεις όσες δεν κάηκαν συνολικά όλο τον προηγούμενο χρόνο. Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας η ζήτηση για πυροσβεστικά αεροσκάφη ήταν τόσο υψηλή όσο ποτέ άλλοτε. Το 2017 για την Ιταλία όσον αφορά τα δάση της ήταν ένα φρικτό έτος.

  «Η Σικελία καίγεται και αν δεν δράσουμε εγκαίρως θα μείνουν μόνο στάχτες», προειδοποιεί τώρα ο Φραντσέσκο Τανάσι, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης υπέρ της Προστασίας του Καταναλωτή Codacons. Ένα μεγάλο τμήμα της χώρας υποφέρει από τα μεγάλα κύματα ζέστης και ξηρασίας, σε κάποιες περιοχές δεν έχει βρέξει για μήνες. «Δεν φταίει μόνο το κλίμα γι΄ αυτό. Πίσω από τις πυρκαγιές κρύβεται κυρίως η "μαφία του περιβάλλοντος" και οι πυρομανείς», αναφέρεται σε έκθεση της Legambiente. Με τον όρο «μαφία του περιβάλλοντος»εννοούνται οι οργανώσεις που διαπράττουν εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος. Αυτή ευθύνεται και για την παράνομη αποκομιδή σκουπιδιών.

  «Η Ιταλία καίγεται κάθε καλοκαίρι. Καίγεται λόγω των εγκληματικών ενεργειών του ανθρώπου, μαφιόζου και μη μαφιόζου», γράφει η Legambiente. Στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τις πυρκαγιές χωλαίνουν τα σχέδια για τα επείγοντα περιστατικά.

  Οι δραστηριότητες της μαφίας στο Βεζούβιο Ο καπνός που προκαλούν οι φωτιές γύρω από το Βεζούβιο είναι ορατός αυτό το διάστημα. Οι άνθρωποι που κατοικούν στους πρόποδες του ηφαιστείου, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, παραπονιούνται για τα σκουπίδια που μαζεύονται εκεί παράνομα εδώ και χρόνια και για τον ενδεχομένως τοξικό καπνό που δημιουργείται από την καύση τους, η οποία γίνεται χωρίς κανέναν έλεγχο. «Ο Βεζούβιος τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια τεράστια χωματερή», αναφέρει ο συγγραφέας Ρομπέρτο Σαβιάνο που έγραψε το βιβλίο για τη μαφίας με τίτλο «Γόμμορα» για τις μηχανορραφίες της Καμόρα, της τρομερής μαφίας της Νάπολης. Σύμφωνα με τον Σαβιάνο, η μαφία κερδοσκοπεί,  όχι μόνο από την παράνομη διαχείριση απορριμάτων αλλά επίσης και από την αγορά ακινήτων. Όπως αναφέρει, «εάν καεί ένα οικόπεδο βάσει νόμου δεν μπορεί να ανοικοδομηθεί τίποτα πάνω σε αυτό για 15 χρόνια, αυτό σημαίνει: ή δίνεις εξ αρχής χρήματα στη μαφία ή οι μαφιόζοι καίνε το οικόπεδο για να μην πάρεις την άδεια οικοδόμησης. Η πολιτική, όπως πάντα, δεν μπορεί να δώσει καμία λύση σ' αυτό».

  Για τις πυρκαγιές δεν ευθύνονται μόνο οι εμπρηστές που συνειδητά βάζουν φωτιές. Υπάρχουν και οι αγρότες που καίνε δασικές εκτάσεις για να τις μετατρέψουν σε χωράφια ή άνθρωποι που απλά απερίσκεπτα καίνε τα σκουπίδια τους σε περιόδους καύσωνα. Οι λόγοι ποικίλουν. Σημαντικό όμως είναι οι δράστες να τιμωρούνται σκληρά, αναφέρει ο Φαμπρίτσιο Κούρκιο, προϊστάμενος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Γιοχάνες Χαν: Τέλος χρόνου για την Άγκυρα

  Γιοχάνες Χαν: Τέλος χρόνου για την Άγκυρα

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-22 11:42:32 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «Η Τουρκία απομακρύνεται ντε φάκτο ολοένα και περισσότερο από τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές» ανέφερε ο αρμόδιος επίτροπος για την διεύρυνση της ΕΕ«H αντίδραση της Γερμανίας είναι κατανοητή. Πιστεύω ότι όλοι δείξαμε μεγάλη υπομονή με την Τουρκία, αλλά φαίνεται πως δεν το εκτίμησε», είπε ο Γιοχάνες Χαν, ο αρμόδιος επίτροπος για την διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνέντευξή του στην σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας «Die Welt», αναφερόμενος στην αλλαγή πολιτικής της Γερμανίας απέναντι στην Τουρκία.
   
  «Η πρόσφατη σύλληψη ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιβεβαιώνει την καταστρεπτική τακτική την οποία ακολουθεί η Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος την οποία καταδικάσαμε απερίφραστα. Παρά την αντίθετη ρητορική της απομακρύνεται ντε φάκτο ολοένα και περισσότερο από τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές», τόνισε ο κ. Χαν.
   
  Ο Αυστριακός επίτροπος πρόσθεσε στην συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα ότι «η σύλληψη ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποδεδειγμένων συνεργατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή δημοσιογράφων, ακαδημαϊκών, δικαστών, κρατικών αξιωματούχων και πολιτικών της αντιπολίτευσης είναι απαράδεκτη. Ο χρόνος των καθυστερήσεων έληξε».
   
  Ο κ. Χαν είχε απαιτήσει την Πέμπτη από την Άγκυρα την άμεση απελευθέρωση των ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοσιογράφων οι οποίοι κρατούνται χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία, καθώς επίσης και την αναγνώριση του τεκμηρίου της αθωότητας για όλους τους πολίτες.
    Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Συριακά αεροσκάφη βομβάρδισαν τζιχαντιστές στη Ράκα

  Συριακά αεροσκάφη βομβάρδισαν τζιχαντιστές στη Ράκα

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-22 11:34:27 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή των συριακών ενόπλων δυνάμεων από τις επιθέσεις αυτές "καταστράφηκαν πολλές βάσεις και οχήματα" που ανήκαν στην τζιχαντιστική οργάνωσηΑεροσκάφη της συριακής πολεμικής αεροπορίας εξαπέλυσαν αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους σε μια τοποθεσία ανατολικά της πόλης Ράκα αλλά και κοντά στα σύνορα της ομώνυμης επαρχίας με εκείνη του Ντέιρ Εζόρ, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας.

  Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή των συριακών ενόπλων δυνάμεων από τις επιθέσεις αυτές "καταστράφηκαν πολλές βάσεις και οχήματα" που ανήκαν στην τζιχαντιστική οργάνωση.

  Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά από πολλές εβδομάδες που ο συριακός στρατός εξαπολύει επίθεση στη συγκεκριμένη περιοχή η οποία βρίσκεται κοντά στην περιοχή όπου επιχειρούν οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δυνάμεις που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Έξι μήνες Τραμπ: Όλα τα αξιοσημείωτα που είδαμε

  Έξι μήνες Τραμπ: Όλα τα αξιοσημείωτα που είδαμε

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-22 11:28:49 | Πηγή: News247

  Οι έξι μήνες της προεδρίας Τραμπ, δεν ήταν ανθόσπαρτοι, αλλά ήταν παρόμοιοι με τους έξι μήνες πριν την εκλογή του δηλαδή, γεμάτοι από αναταραχές, σκάνδαλα, λασπολογία και φυσικά, tweets. Ο μετεκλογικός Τραμπ, δεν μεταλλάχθηκε όπως πολλοί πίστευαν (ή ήλπιζαν) αλλά ίσα- ίσα, διατήρησε το ταπεραμέντο του και τον παρορμητικό χαρακτήρα του.

  Ο ίδιος βέβαια, έχει αντίθετη άποψη καθώς, όπως δήλωσε πρόσφατα «Καμία άλλη κυβέρνηση, δεν είχε τόσο νωρίς, τόσες πολλές επιτυχίες, όσο η δική μας». Σε μια από αυτές, δεν θα μπορούσε σίγουρα να συγκαταλέγεται το Obamacare καθώς ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος, μπορεί να είχε υποσχεθεί ότι θα το καταργήσει αντικαθιστώντας το με το «Trumpcare» ωστόσο, η μια αποτυχία διαδέχεται την άλλη καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι αδυνατούν να συμφωνήσουν ως προς ένα πλαίσιο.

  Επίσης, η διεθνής κοινότητα σίγουρα δεν θεώρησε επιτυχία την απόσυρση των ΗΠΑ από την Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα η οποία στάθηκε ως αφορμή για να ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων, με τους ηγέτες ανά τον κόσμο να καταδικάζουν την απόφαση Τραμπ όπως για παράδειγμα, την Άνγκελα Μέρκελ η οποία μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου της G7 στην Ιταλία ανέφερε πως η όλη συζήτηση ήταν «πολύ δύσκολη» και «διόλου ικανοποιητική» και ότι «Η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να βασίζεται πλήρως στους συμμάχους της».

   

  (Michael Kappeler/Pool Photo via AP)

  Μια ακόμη υπόθεση με «μελανά» σημεία, είναι εκείνη της απόλυσης του επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI). Ο πρώην αξιωματούχος, «πλήρωσε» πολύ ακριβά τις επιπτώσεις μιας έρευνας που είχε διατάξει για τα ηλεκτρονικά μηνύματα της συνυποψήφιας του Τραμπ για την Προεδρία, Χίλαρι Κλίντον, με τον Αμερικανό Πρόεδρο να δηλώνει ότι ο Κόμεϊ δεν ήταν πια σε θέση να ηγηθεί της υπηρεσίας αποτελεσματικά και ότι παρόλο που εκτιμά την ενημέρωση που του παρείχε, είναι απαραίτητο να βρεθεί νέα ηγεσία στο FBI η οποία θα επανέφερε τη δημόσια εμπιστοσύνη. 

  Μιλώντας για FBI και έρευνες, ο νέος πονοκέφαλος που καλείται να αντιμετωπίσει ο Ντόναλντ Τραμπ, αφορά στα δημοσιεύματα που θέλουν τον μεγαλύτερο γιο του να έχει μυστικές συναντήσεις με Ρωσίδα δικηγόρο, πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου. Δεδομένων των όλων θεωριών συνομωσίας που έχουν αναπτυχθεί γύρω από την εμπλοκή των Ρώσων στην εκλογή Τραμπ, οι New York Times, προκάλεσαν «σεισμό» όταν αποκάλυψαν ότι η δικηγόρος Ναταλία Βεσελνίτσκαγια, η οποία έχει πρόσβαση στο Κρεμλίνο είχε συναντηθεί επίσης με τον γαμπρό του Τραμπ και τον τότε πρόεδρος της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ , το 2016.

  Από την πλευρά του, ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ αρνείται τις αναφορές της εφημερίδας και υποστηρίζει ότι δεν είχε ενημερωθεί ότι η δικηγόρος είχε οποιαδήποτε σχέση με το Κρεμλίνο και προσέλαβε με τη σειρά του δικηγόρο, ο οποίος θα τον εκπροσωπήσει στις έρευνες που διεξάγονται. Παράλληλα, ηγετικοί κύκλοι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη συνάντηση μεταξύ του γιου του προέδρου των ΗΠΑ και του Ρώσου δικηγόρου.

  Την ίδια ώρα, η Μόσχα απορρίπτει οποιαδήποτε ανάμειξή της στην υπόθεση αυτή, ενώ η κυβέρνηση Τραμπ επίσης, απορρίπτει κατηγορηματικά και, για ακόμα μια φορά, το ενδεχόμενο οποιαδήποτε συνωμοσίας με την Μόσχα.

  Σε αυτή τη σύντομη διαδρομή στο χρόνο, ποιος μπορεί να ξεχάσει την γκάφα που έκανε ο Αμερικανός Πρόεδρος κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ όταν είπε «Μόλις γύρισα από το ταξίδι μου στη Μέση Ανατολή» αγνοώντας προφανώς ότι το Ισραήλ εντάσσεται γεωγραφικά στην ευρύτερη εν λόγω περιοχή αλλά και το ακόμα μεγαλύτερο ατόπημά του όταν ανέφερε ότι δεν μοιράστηκε με τους Ρώσους τα μυστικά που έχει με το Ισραήλ, αφήνοντας άναυδο τον Ισραηλινό Πρόεδρο Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

  Το πρώτο εξάμηνο της προεδρίας του στγματίστηκε επίσης από τον πανικό που προκάλεσε παγκοσμίως το εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος και σύμφωνα με το οποίο πάγωνε το πρόγραμμα εισδοχής μεταναστών στις ΗΠΑ (για 120 ημέρες), αλλά και την είσοδο σε πολίτες επτά κατά πλειοψηφία μουσουλμανικών χωρών. Στην ταξιδιωτική απαγόρευση μάλιστα δεν αποκλείονταν οι κάτοχοι πράσινης κάρτας. Ευτυχώς, η Αμερικανική δικαιοσύνη (μετά και την παγκόμια κατακραυγή) μπλόκαρε για δεύτερη φορά τον Ιούνιο το διάταγμα του Αμερικανού προέδρου.

   

  (AP Photo/Evan Vucci)

  Τέλος, στα αξιοσημείωτα που έχει καταφέρει στη μέχρι τώρα θητεία του οφείλει να συμπεριλάβει κανείς την έναρξη μιας «φιλίας» ανάμεσα στον ίδιο και τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο πλαίσιο της Συνόδου της G20 στο Αμβούργο.

  Ο Τραμπ χαρακτήρισε «τιμή του» να συναντά, για πρώτη φορά, τον Πούτιν, δηλώνοντας ότι αναμένει να συμβούν θετικά πράγματα στις σχέσεις των δύο χωρών τους.

  «Ο Πούτιν και εγώ έχουμε συζητήσει διάφορα πράγματα και νομίζω ότι πηγαίνει πολύ καλά», ύστερα πρόσθεσε ότι η συνάντησή τους είναι «καταπληκτική». Παράλληλα,  πρόεδρος των ΗΠΑ και ο πρόεδρος της Ρωσίας είχαν μια δεύτερη, μη δημοσιοποιημένη (μυστική) συνάντηση κατά τη διάρκεια της G20όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

  Λίγη ώρα αργότερα, όταν το επιτελείο του Τραμπ συνειδητοποίησε, μάλλον, τη γκάφα που είχε γίνει, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου βγήκε να διαψεύσει τον… εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου και είπε ότι δεν υπήρξε δεύτερη συνάντηση Πούτιν – Τραμπ αλλά οι δυο άνδρες είχαν «απλώς μια σύντομη συνομιλία» στο τέλος ενός δείπνου με ηγέτες χωρών μελών της G20 και όχι «δεύτερη συνάντηση».

  (Κεντρική φωτό: AP Photo/Alex Brandon)

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ FORTUNEGREECE.COM

 • 'Παιχνίδια' με τον Χάρο: Επέζησαν της βόμβας στο Μάντσεστερ και του σεισμού στην Κω

  'Παιχνίδια' με τον Χάρο: Επέζησαν της βόμβας στο Μάντσεστερ και του σεισμού στην Κω

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Ανθή Κουτσουμπού | Ημερομηνία: 2017-07-22 11:19:49 | Πηγή: News247

  "Παιχνίδια" με τον Χάρο παίζουν μία 45χρονη και η 14χρονη κόρη της, οι οποίες γλίτωσαν από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ τον Μάιο και πήγαν στην Κω για διακοπές, βγαίνοντας σώες και αβλαβείς και από την ισχυρή σεισμική δόνηση που έπληξε το νησί.

  Η Julie McKay και η Nieve βρίσκονταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους, όταν χτύπησε ο Εγκέλαδος με 6,6 Ρίχτερ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, με δύο τουρίστες να χάνουν τη ζωή τους και εκατοντάδες άτομα να τραυματίζονται.

  Η μεγαλύτερη κόρη της Julie, Natalie, η οποία βρισκόταν στην Κω δήλωσε: "Η μητέρα μου και η αδερφή μου ήταν παρούσες στην επίθεση στο Μάντσεστερ. Ήταν κοντά στην κύρια είσοδο όταν εξερράγη η βόμβα και έτρεξαν μακριά. Το ταξίδι στην Κω υποτίθεται ότι θα ήταν χαλαρωτικές διακοπές γι' αυτές".

  Και συνέχισε: "Μόλις είχαμε ξαπλώσει. Ο σεισμός με έριξε από το κρεβάτι. Σηκώθηκα ουρλιάζοντας. Το ίδιο έκαναν η μητέρα μου και η αδερφή μου. Έτρεξα στο διάδρομο. Ένας μεγάλος πολυέλαιος είχε πέσει κάτω. Περίπου 300 άτομα είχαν βγει έξω και υπήρχαν συντρίμμια παντού".

  (Πηγή: Miiror, φωτό: AP Photo/Petros Giannakouris)

 • Μαρτυρία Βρετανού στο μοιραίο κλαμπ στην Κω: Ταλαντευόμουν μπρος-πίσω σαν να έκανα surfing

  Μαρτυρία Βρετανού στο μοιραίο κλαμπ στην Κω: Ταλαντευόμουν μπρος-πίσω σαν να έκανα surfing

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-22 11:17:14 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Στη βρετανική εφημερίδα "Terlegraph", μίλησε ο Βρετανός Τζον Τσάπμαν, 26 ετών από το Hull"Ήρθε από το πουθενά. Απλά μπουμ!... Και τότε ένιωσα σαν να έκανα surfing. Άρχισα να ταλαντεύομαι μπρος-πίσω", δηλώνει στην βρετανική εφημερίδα "Terlegraph" ο Βρετανός Τζον Τσάπμαν, 26 ετών από το Hull.

  Την ώρα του φονικού σεισμού, ο νεαρός Βρετανός εργαζόταν στο νυχτερινό κέντρο "Red Bull Club", λίγα μόλις μέτρα από το μπαρ "White Corner Club", που κατέρρευσε προκαλώντας το θάνατο δύο πολιτών, ενός Σουηδού και ενός Τούρκου.   Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • «Κολλάει» η ανανέωση της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο;

  «Κολλάει» η ανανέωση της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο;

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-22 10:59:05 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Τα 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν συμφώνησαν στο ψήφισμα για ανανέωση της θητείας UNFICYP στις χθεσινοβραδινές διαβουλεύσεις τουςΤα 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας (Σ.Α.) του ΟΗΕ δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν στο τελικό κείμενο του σχεδίου ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας UNFICYP (Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο) στις χθεσινοβραδινές διαβουλεύσεις τους. Έτσι, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις, αφού πρώτα λάβουν οδηγίες από τις κυβερνήσεις τους. Σύμφωνα με το ΡΙΚ, η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, για την ανανέωση της θητείας της UNFICYP μετατίθεται για την Πέμπτη, 27 Ιουλίου.
   
  Δεν είναι γνωστό το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων, ωστόσο έγινε αντιληπτό ότι δεν υπάρχει ικανοποιητικός χρόνος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, αφού το σχέδιο ψηφίσματος, εκτός από τα 5 μόνιμα μέλη, πρέπει να συμφωνηθεί και από τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και στη συνέχεια να τεθεί σε 24ωρη «σιωπηρή διαδικασία». Τότε, αν δεν υπάρξει οιαδήποτε ένσταση, θα προωθηθεί προς ομόφωνη υιοθέτηση.
   
  Διπλωματική πηγή, πάντως, ήταν καθησυχαστική πως θα υπάρξει ομαλή ανανέωση των όρων εντολής της Ειρηνευτικής Δύναμης.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ οι Αμερικανοί θέτουν ζήτημα για στρατηγική αναθεώρηση όλων των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του οργανισμού. Όπως είχε διευκρινίσει στις διαβουλεύσεις της περασμένης Τρίτης ο Αμερικανός αντιπρόσωπος, η στρατηγική αναθεώρηση της UNFICYP δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως προσπάθεια επίρριψης ευθύνης σε κανέναν είτε ως εγκατάλειψη κάποιας εκ των πλευρών, αλλά ως ενιαία πρακτική του Σ.Α. για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, ενώ η έλλειψη πολιτικής συμφωνίας θα πρέπει να προσαρμόσει και την εμπλοκή του ΟΗΕ. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Ξένος Τύπος για Κω: Τα παράπονα των Βρετανών τουριστών και οι προειδοποιήσεις στους Τούρκους

  Ξένος Τύπος για Κω: Τα παράπονα των Βρετανών τουριστών και οι προειδοποιήσεις στους Τούρκους

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-22 10:59:05 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Υπήρξαν Βρετανοί που έσπευσαν να υποστηρίξουν πως οι ταξιδιωτικοί πράκτορες δεν τους βοήθησανΜε τα παράπονα των Βρετανών τουριστών ασχολείται ο βρετανικός Τύπος καθώς υπήρξαν αρκετοί από αυτούς που έσπευσαν να υποστηρίξουν πως οι ταξιδιωτικοί πράκτορες δεν τους βοήθησαν όσο θα έπρεπε μετά το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου στν Κω. 
    
  Την ίδια ώρα, ο τουρκικός Τύπος υπενθυμίζει στους αναγνώστες του πως οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει πως, το επόμενο μεγάλο κτύπημα του Εγκέλαδου στην Τουρκία θα σημειωθεί στη Θάλασσα του Μαρμαρά.      
     Independent Μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Κω και την Αλικαρνασσό, η βρετανική εφημερίδα "Independent" εξηγεί αναλυτικά τα δικαιώματα των τουριστών.

  "Υπήρξαν κάποιοι τουρίστες κυρίως αυτοί που είχαν καταλύσει στο κέντρο της πόλης του νησιού,οι οποίοι  δήλωσαν στην βρετανική εφημερίδα ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες δεν ανταποκρίθηκαν όπως θα έπρεπε. 

  "Είναι υποχρέωσή των tour operators να παρέχουν βοήθεια και να βρίσκουν ένα ασφαλές κατάλυμα για τους πελάτες τους", επισημαίνει η εφημερίδα. 
    Daily Sabah Στις σοβαρές ζημιές που υπέστη το νησί και κυρίως η παλιά πόλη της Κω αναφέρεται η τουρκική εφημερίδα "Daily Sabah" προσθέτοντας πως,περίπου 80 άτομα έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αλικαρνασσού. Η τουρκική εφημερίδα υπενθυμίζει στους αναγνώστες της πως ,οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει πως, το επίκεντρο του επόμενου μεγάλου σεισμού στην Τουρκία θα βρίσκεται στη Θάλασσα του Μαρμαρά.   Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Γερμανικός Τύπος: Κανένα πρόβλημα με τις κρατήσεις Γερμανών τουριστών στην Κω

  Γερμανικός Τύπος: Κανένα πρόβλημα με τις κρατήσεις Γερμανών τουριστών στην Κω

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-22 10:49:37 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Γερμανός δημοσιογράφος απαντάει στα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν για τους τουρίστες- και για τον ίδιο- όπως για παράδειγμα: Θα συνεχίσω τις διακοπές μου στη Κω; Υπάρχει ασφάλεια στο νησί καθώς συνεχίζονται οι μετασεισμοί;Στην επόμενη μέρα μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στην Κω είναι στραμμένο το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου με τις ξένες εφημερίδες να απεικονίζουν με πλούσιο φωτογραφικό υλικό το μέγεθος της καταστροφής αλλά και να παραθέτουν την άποψη των ειδικών που σπεύδουν να απαντήσουν σε ερωτήματα που απασχολούν τους τουρίστες που παραθερίζουν ή πρόκειται να παραθερίσουν στο νησί που μετράει τις πληγές του.   
    Bild "Και τώρα τι γίνεται με τις διακοπές μου στην Κω;", διερωτάται η γερμανική εφημερίδα "Bild", με τον δημοσιογράφο, Ραλφ Στάνγκερ, να μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις αφού έζησε στο... πετσί του το χτύπημα του Εγκέλαδου.   

  Ο Γερμανός δημοσιογράφος απαντάει στα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν για τους τουρίστες- και για τον ίδιο- όπως για παράδειγμα,θα συνεχίσω τις διακοπές μου στη Κω; Υπάρχει ασφάλεια στο νησί καθώς συνεχίζονται οι μετασεισμοί; Εάν έχω προγραμματίσω τις διακοπές μου στο νησί, και μετά τον σεισμό, άλλαξα γνώμη, μπορώ να ζητήσω επιστροφή χρημάτων;  
        
  "Για τους Γερμανούς που ταξιδεύουν με τον τουριστικό πράκτορα TUI, τα ξενοδοχεία που έχουν κλείσει για τις διακοπές τους στο νησί δεν έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές", όπως επισημαίνει το Γερμανικό δημοσίευμα. 
     
  Η εφημερίδα "Bild" ζήτησε τη γνώμη των ειδικών αν μπορούν να ακυρώσουν το ταξίδι τους στο νησί που έχει πληγεί από το χτύπημα του Εγκέλαδου. Ο δικηγόρος Κάι Ροντέγκρα εξηγεί πως αυτό εξαρτάται από τη σοβαρότητα του σεισμού. 

  "Για παράδειγμα, εάν η περιοχή που έχει πληγεί, έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές σε ότι αφορά τις υποδομές της,δηλαδή αν υπάρχει πρόβλημα με τα λιμάνια του νησιού,τότε δικαιούστε επιστροφή χρημάτων. Εάν όμως δεν υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές, τότε δεν είναι εφικτή η δυνατότητα ακύρωσης του ταξιδιού... Οι φόβοι και οι ανησυχίες των παραθεριστών υπό το φόβο μετασεισμών δεν δίνει το δικαίωμα στους πελάτες να ακυρώσουν το ταξίδι τους και να λάβουν πίσω τα χρήματά τους", σχολιάζει το δημοσίευμα επικαλούμενο το Γερμανό δικηγόρο.  

  DPA Την ανακούφισή του εκφράζει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) αφού,από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Κω,δεν υπάρχουν Γερμανοί πολίτες στον κατάλογο των θυμάτων. 
      
  Αλλά και σύμφωνα με καλές πληροφορημένες πηγές πηγές που επικαλούνται διπλωματικούς κύκλους του Βερολίνου, δεν υπάρχουν Γερμανοί πολίτες ανάμεσα στους τραυματίες.  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Δεν τα «βρήκαν» στο Σ.Α. του ΟΗΕ για την ειρηνευτική δύναμη στην Κύπρο

  Δεν τα «βρήκαν» στο Σ.Α. του ΟΗΕ για την ειρηνευτική δύναμη στην Κύπρο

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-22 10:48:34 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν στο τελικό κείμενο του σχεδίου ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας UNFICYP (Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο) στις διαβουλεύσεις τους την Παρασκευή.

  Έτσι, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις, αφού πρώτα λάβουν οδηγίες από τις κυβερνήσεις τους. Σύμφωνα με το ΡΙΚ, η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, για την ανανέωση της θητείας της UNFICYP μετατίθεται για την Πέμπτη, 27 Ιουλίου.

  Δεν είναι γνωστό το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων, ωστόσο έγινε αντιληπτό ότι δεν υπάρχει ικανοποιητικός χρόνος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, αφού το σχέδιο ψηφίσματος, εκτός από τα 5 μόνιμα μέλη, πρέπει να συμφωνηθεί και από τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και στη συνέχεια να τεθεί σε 24ωρη «σιωπηρή διαδικασία». Τότε, αν δεν υπάρξει οιαδήποτε ένσταση, θα προωθηθεί προς ομόφωνη υιοθέτηση.

  Διπλωματική πηγή, πάντως, ήταν καθησυχαστική πως θα υπάρξει ομαλή ανανέωση των όρων εντολής της Ειρηνευτικής Δύναμης.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, οι Αμερικανοί θέτουν ζήτημα για στρατηγική αναθεώρηση όλων των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του οργανισμού. Όπως είχε διευκρινίσει στις διαβουλεύσεις της περασμένης Τρίτης, ο Αμερικανός αντιπρόσωπος, η στρατηγική αναθεώρηση της UNFICYP δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως προσπάθεια επίρριψης ευθύνης σε κανέναν είτε ως εγκατάλειψη κάποιας εκ των πλευρών, αλλά ως ενιαία πρακτική του Σ.Α. για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, ενώ η έλλειψη πολιτικής συμφωνίας θα πρέπει να προσαρμόσει και την εμπλοκή του ΟΗΕ.

  ΟΗΕ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Δεν συμφώνησαν τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για ανανέωση της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο

  Δεν συμφώνησαν τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για ανανέωση της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-07-22 10:40:23 | Πηγή: Ζούγκλα
  Τα 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας (Σ.Α.) του ΟΗΕ δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν στο τελικό κείμενο του σχεδίου ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας UNFICYP (Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο) στις χθεσινοβραδινές διαβουλεύσεις τους. Έτσι, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις, αφού πρώτα λάβουν οδηγίες από τις κυβερνήσεις τους. Σύμφωνα με το ΡΙΚ, η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, για την ανανέωση της θητείας της UNFICYP μετατίθεται για την Πέμπτη, 27 Ιουλίου.
   
  Δεν είναι γνωστό το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων, ωστόσο έγινε αντιληπτό ότι δεν υπάρχει ικανοποιητικός χρόνος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, αφού το σχέδιο ψηφίσματος, εκτός από τα 5 μόνιμα μέλη, πρέπει να συμφωνηθεί και από τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και στη συνέχεια να τεθεί σε 24ωρη «σιωπηρή διαδικασία». Τότε, αν δεν υπάρξει οιαδήποτε ένσταση, θα προωθηθεί προς ομόφωνη υιοθέτηση.
   
  Διπλωματική πηγή, πάντως, ήταν καθησυχαστική πως θα υπάρξει ομαλή ανανέωση των όρων εντολής της Ειρηνευτικής Δύναμης.

   Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ οι Αμερικανοί θέτουν ζήτημα για στρατηγική αναθεώρηση όλων των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του οργανισμού. Όπως είχε διευκρινίσει στις διαβουλεύσεις της περασμένης Τρίτης ο Αμερικανός αντιπρόσωπος, η στρατηγική αναθεώρηση της UNFICYP δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως προσπάθεια επίρριψης ευθύνης σε κανέναν είτε ως εγκατάλειψη κάποιας εκ των πλευρών, αλλά ως ενιαία πρακτική του Σ.Α. για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, ενώ η έλλειψη πολιτικής συμφωνίας θα πρέπει να προσαρμόσει και την εμπλοκή του ΟΗΕ.

 • Γκάμπριελ στους Τούρκους της Γερμανίας: Ανήκετε εδώ

  Γκάμπριελ στους Τούρκους της Γερμανίας: Ανήκετε εδώ

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-22 10:34:48 | Πηγή: News247

  Η Γερμανία θα σταθεί στο πλευρό των τριών εκατομμυρίων ανθρώπων με τουρκικές ρίζες που ζουν στην επικράτειά της, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, προσφέροντας εγγυήσεις ότι η κοινότητα των Τούρκων δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα παρά την εντεινόμενη διένεξη μεταξύ του Βερολίνου και της Άγκυρας.

  Σε μια ανοικτή επιστολή του την οποία δημοσιεύει το Σάββατο η ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Bild, ο Γκάμπριελ τονίζει ότι η Γερμανία πρέπει να προασπίσει τα συμφέροντά της και να προστατεύσει τους υπηκόους της αλλά υπογραμμίζει ότι το Βερολίνο δεν βρίσκεται σε διένεξη με τους Τούρκους πολίτες.

  «Πρέπει να προστατεύσουμε τους πολίτες μας», γράφει ο Γκάμπριελ. «Όσο δύσκολες κι αν είναι οι πολιτικές σχέσεις μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας, ένα πράγμα είναι σαφές: Εσείς, οι άνθρωποι τουρκικής καταγωγής που ζείτε στη Γερμανία, ανήκετε εδώ μαζί μας, είτε έχετε γερμανικό διαβατήριο, είτε όχι».

  Η δημόσια παρέμβαση του Γκάμπριελ καταγράφεται μετά τη σύγκριση που έκανε ένας εξέχων συνάδελφός του στην κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανάμεσα στις συλλήψεις έξι υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου ενός Γερμανού, και τις πρακτικές αυταρχισμού που κατ' αυτόν εφαρμόζονταν στην πάλαι ποτέ Ανατολική Γερμανία.

  «Πάντοτε παλεύαμε να έχουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία, διότι γνωρίζουμε ότι οι καλές σχέσεις είναι σημαντικές για εσάς», τους Τούρκους της Γερμανίας, προσθέτει στην ανοικτή επιστολή του ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

  Το κείμενο που υπογράφει ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας δημοσιεύεται από την εφημερίδα τόσο στη γερμανική, όσο και στην τουρκική γλώσσα.

  Αξιωματούχοι στη Γερμανία εκφράζουν όλο και πιο έντονη ανησυχία για αυτή που λένε ότι είναι μια ευρείας κλίμακας μυστική δράση των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας στους κόλπους της τουρκικής διασποράς στη Γερμανία.

  Την Παρασκευή ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας αντικατασκοπίας δήλωσε ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες διεξάγουν επιχειρήσεις στη Γερμανία, στοχοθετώντας κυρίως αντιπάλους του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

  Η ένταση στις διμερείς σχέσεις ήταν ήδη μεγάλη πριν από τη σύλληψη των ακτιβιστών, εξαιτίας του απόηχου του δημοψηφίσματος που διεξήχθη τον Απρίλιο στην Τουρκία για τη μετατροπή του πολιτικού συστήματος σε προεδρικό και την απόφαση του Βερολίνου να αποσυρθούν τα γερμανικά στρατεύματα από μια τουρκική στρατιωτική βάση, διαδικασία που άρχισε αυτόν τον μήνα.

  Οι συλλήψεις των ακτιβιστών εντάσσονται στο γενικότερο κύμα καταστολής σε σχεδόν κάθε πτυχή της τουρκικής κοινωνίας μετά την περσινή απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

  (Φωτό: AP Photo/Burhan Ozbilici)

 • Σεισμός 4,2 Ρίχτερ κοντά στο Αματρίτσε

  Σεισμός 4,2 Ρίχτερ κοντά στο Αματρίτσε

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-07-22 10:31:05 | Πηγή: Ζούγκλα
  Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών έπληξε νωρίς σήμερα το πρωί την κεντρική Ιταλία, χωρίς να προκαλέσει θύματα ή ζημιές, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

  Ο σεισμός σημειώθηκε στις 4.13, τοπική ώρα και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από την κοινότητα Καμποτόστο, στην επαρχία της Λ' Άκουιλα και σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από το Αματρίτσε. Προερχόταν από εστιακό βάθος 14 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας.

  Στις 24 Αυγούστου πέρσι το Αματρίτσε συγκλονίστηκε από μια δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν σχεδόν 300 άνθρωποι και να ισοπεδωθούν πολλά γειτονικά χωριά.

 • «Tα γερμανικά ΜΜΕ δεν έπραξαν το καθήκον τους στο προσφυγικό»

  «Tα γερμανικά ΜΜΕ δεν έπραξαν το καθήκον τους στο προσφυγικό»

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-22 10:25:59 | Πηγή: Skai
  Έκθεση της Σχολής Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αμβούργου, η οποία έγινε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Λειψίας, επιρρίπτει στα γερμανικά ΜΜΕ ότι στην πλειονότητά τους υιοθέτησαν τις κυβερνητικές θέσεις.

  Τα μίντια έχουν μεγάλη ευθύνη για την προβολή θεμάτων. Στο θέμα του προσφυγικού πάντως τα γερμανικά ΜΜΕ δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Δεν πήραν αποστάσεις από την κυβερνητική πολιτική, δεν εξήγησαν το θέμα επαρκώς και δεν έθεσαν ερωτήματα που όφειλαν και μπορούσαν να θέσουν.

  Η κριτική αυτή για τα γερμανικά μίντια δεν είναι καινούργια. Μέχρι σήμερα ακουγόταν όμως κυρίως από το ξενοφοβικό ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία. Τώρα όμως την κριτική αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει μια νέα σοβαρή, επιστημονική έρευνα την οποία εκπόνησε η Σχολή Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αμβούργου σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Λειψίας. Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Otto Brenner το οποίο πρόσκειται στο μεγάλο συνδικάτο μετάλλου IGM.

  "Ο σκεπτικισμός τμήματος του πληθυσμού και οι ανησυχίες του, οι οποίες κάποιες φορές εκφράστηκαν πολύ επικριτικά δεν ελήφθησαν σοβαρά". Η λεγόμενη "κουλτούρα του καλωσορίσματος" των προσφύγων για την οποία έκανε λόγο η κυβέρνηση "'έγινε η μαγική λέξη". Το προσφυγικό το χειρίστηκαν με πολύ 'συναισθηματισμό' και με λίγες κριτικές ερωτήσεις στην κυβέρνηση".

  Για την έρευνα αξιολογήθηκαν 35.000 άρθρα και μόνο το 6% αποτελούσε ρεπορτάζ που βασιζόταν σε πρωτότυπη έρευνα. Το αποτέλεσμα αυτό ισχύει κυρίως για τα μεγάλα μίντια όπως είναι Süddeutsche Zeitung, η Frankfurter Allgemeine Zeitung και η Welt. Στα δημοσιεύματα υπήρχε ένα "ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό σχολιασμού".

  Για τους πρόσφυγες χωρίς τους πρόσφυγες

  Επίσης 'έλειπαν' οι πρωταγωνιστές του μεγάλου θέματος. Για παράδειγμα οι εθελοντές και όσοι βοηθούσαν τους πρόσφυγες. Μόνο στο 3,5% των δημοσιευμάτων συμπεριλήφθηκαν. Το 43% των ερωτηθέντων ήταν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, των υπουργείων και των κομμάτων.

  Επίσης οι πολιτικοί των Πρασίνων είχαν διπλάσιες ευκαιρίες να μιλήσουν σε σύγκριση με τους πολιτικούς του κόμματος η Αριστερά ωστόσο η Εναλλακτική για τη Γερμανία, η οποία εν τω μεταξύ εκπροσωπείται σε πολλά τοπικά κοινοβούλια, εκπροσωπήθηκε ελάχιστα στα δημοσιεύματα μόλις στο 0,1%.

  Η έκθεση κάνει λόγο "για κυριαρχία της πολιτικής ελίτ παντού" με τη βοήθεια των μίντια. Και κάτι χειρότερο: η πολιτική και τα ΜΜΕ στο θέμα των προσφύγων κινήθηκαν 'σε ένα κλειστό σύστημα επικοινωνίας όπου πολλοί που θεωρούσαν εαυτούς 'εκτός΄ τα χαρακτήρισαν ως mainstream.

  Αν και σε κάποια σημεία η έκθεση φαίνεται να αντιφάσκει όταν για παράδειγμα αναφέρει ότι η FAZ στην πλειονότητα των σχολίων της ήταν κατά του πλαφόν του αριθμού των προσφύγων, θέση η οποία δεν ήταν κυβερνητική, ωστόσο συνολικά η έκθεση ήταν κόλαφος για τα γερμανικά μίντια στην κάλυψη του προσφυγικού θέματος. • Στην κατηγορία των «σκουπιδιών» διατήρησε τα ομόλογα της Τουρκίας ο Fitch

  Στην κατηγορία των «σκουπιδιών» διατήρησε τα ομόλογα της Τουρκίας ο Fitch

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-22 10:25:59 | Πηγή: Skai
  Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Fitch διατήρησε χθες αμετάβλητο στην κατηγορία των «σκουπιδιών» το αξιόχρεο των κρατικών ομολόγων της Τουρκίας, επικαλούμενος τους πολιτικούς κινδύνους στη χώρα και στην περιοχή αλλά και τις επιπτώσεις των μέτρων για την τόνωση της οικονομίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση, κρίνοντας ότι θα πλήξουν τις δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας.

  Η προοπτική του αξιόχρεου της Τουρκίας είναι «σταθερή», πρόσθεσε ο Φιτς στην ανακοίνωσή του.

  Τον Ιανουάριο, ο οίκος υποβάθμισε το αξιόχρεο των κρατικών ομολόγων της Τουρκίας σε BB+ (από BBB-), στη χαμηλότερη βαθμίδα επένδυσης στην κλίμακά του, επικαλούμενος τις ανησυχίες για την πολιτική κατάσταση μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα πριν από έναν χρόνο.

  Στη χθεσινή του ανακοίνωση ο οίκος επισήμανε ότι η καταστολή που συνεχίζεται έκτοτε, στο πλαίσιο της οποίας 50.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και 150.000 απολυθεί, καθαιρεθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα, «συνεχίζει να ανησυχεί ορισμένους οικονομικούς παράγοντες».

  Παράλληλα, οι σαρωτικές εξουσίες που απέκτησε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο δημοψήφισμα του Απριλίου εδραιώνουν ένα πολιτικό σύστημα στο οποίο οι μηχανισμοί δημοκρατικού ελέγχου αποδυναμώνονται, επισήμανε ο οίκος.

  Παρότι αναγνωρίζει ότι τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας αύξησαν την ανάπτυξη φέτος, ο Φιτς προειδοποιεί ότι θα βαρύνουν στις δημοσιονομικές επιδόσεις και προβλέπει ότι το έλλειμμα θα αυξηθεί στο 3,1% του ΑΕΠ, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2010, ενώ εκφράζει αμφιβολίες για την «προσήλωση» της τουρκικής κυβέρνησης στη «δημοσιονομική πειθαρχία».

  «Η αναχρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών θα διατηρήσει το εξωτερικό χρέος σε ανοδική τάση», συμπληρώνει ο οίκος.

  Ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ της Τουρκίας αναμένεται να παραμείνει περί το 28,3% την επόμενη διετία, σύμφωνα με τον Φιτς, ενώ η οικονομική ανάπτυξη θα ανέλθει στο 4,3% την περίοδο μεταξύ του 2017 και του 2019 — ένα επίπεδο σημαντικά κατώτερο του 7,1% όπου βρισκόταν μεταξύ του 2011 και του 2015, αλλά υψηλότερο του μέσου όρου άλλων χωρών με την ίδια αξιολόγηση.


  Tags: fitch, οίκος αξιολόγησης, σκουπίδια, κρατικά ομόλογα
 • Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στο πολύπαθο Αματρίτσε

  Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στο πολύπαθο Αματρίτσε

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-22 10:13:15 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Ο σεισμός σημειώθηκε στις 4.13, τοπική ώρα και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από την κοινότητα Καμποτόστο, στην επαρχία της Λ' Άκουιλα και σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από το ΑματρίτσεΣεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών έπληξε νωρίς σήμερα το πρωί την κεντρική Ιταλία, χωρίς να προκαλέσει θύματα ή ζημιές, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

  Ο σεισμός σημειώθηκε στις 4.13, τοπική ώρα και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από την κοινότητα Καμποτόστο, στην επαρχία της Λ' Άκουιλα και σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από το Αματρίτσε. Προερχόταν από εστιακό βάθος 14 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας.

  Στις 24 Αυγούστου πέρσι το Αματρίτσε συγκλονίστηκε από μια δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν σχεδόν 300 άνθρωποι και να ισοπεδωθούν πολλά γειτονικά χωριά. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • ΗΠΑ: Οι μυστικές υπηρεσίες «κατέγραψαν» το Ρώσο πρέσβη να μιλά για συνάντηση με τον Σέσιονς

  ΗΠΑ: Οι μυστικές υπηρεσίες «κατέγραψαν» το Ρώσο πρέσβη να μιλά για συνάντηση με τον Σέσιονς

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-22 10:13:15 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Υπέκλεψαν συνομιλία του στην οποία αναφέρει πως συζήτησε θέματα τα οποία σχετίζονταν με την προεκλογική εκστρατεία, συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων με βαρύνουσα σημασία για τη ΜόσχαΟι υπηρεσίες κατασκοπείας των ΗΠΑ άκουσαν τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον Σεργκέι Κίσλιακ να αναφέρει στους ανωτέρους του πως συζήτησε θέματα τα οποία σχετίζονταν με την προεκλογική εκστρατεία, συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων με βαρύνουσα σημασία για τη Μόσχα, με τον Τζεφ Σέσιονς, νυν υπουργό Δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2016, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post, η οποία επικαλείται Αμερικανούς εν ενεργεία και πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους.

  Οι αναφορές τις οποίες έκανε τηλεφωνικά ο Κίσλιακ για δύο συζητήσεις που είχε με τον Σέσιονς — ο οποίος ήταν τότε γερουσιαστής και σύμβουλος για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής του υποψήφιου των ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ — υπεκλάπησαν από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, διευκρίνισαν οι αξιωματούχοι μιλώντας στην Ποστ.

  Ο Σέσιονς αρχικά δεν είχε αποκαλύψει πως είχε επαφές με τον Κίσλιακ· κατόπιν, είχε διαβεβαιώσει ότι κατά τις συναντήσεις τους δεν είχαν συζητήσει θέματα που αφορούσαν την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στο Αματρίτσε

  Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στο Αματρίτσε

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-22 10:04:40 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Ο σεισμός σημειώθηκε στις 4.13, τοπική ώρα και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από την κοινότητα Καμποτόστο, στην επαρχία της Λ' Άκουιλα και σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από το ΑματρίτσεΣεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών έπληξε νωρίς σήμερα το πρωί την κεντρική Ιταλία, χωρίς να προκαλέσει θύματα ή ζημιές, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

  Ο σεισμός σημειώθηκε στις 4.13, τοπική ώρα και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από την κοινότητα Καμποτόστο, στην επαρχία της Λ' Άκουιλα και σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από το Αματρίτσε. Προερχόταν από εστιακό βάθος 14 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας.

  Στις 24 Αυγούστου πέρσι το Αματρίτσε συγκλονίστηκε από μια δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν σχεδόν 300 άνθρωποι και να ισοπεδωθούν πολλά γειτονικά χωριά. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Παραιτήθηκε η αρχηγός της αστυνομίας της Μινεάπολις μετά το θάνατο 40χρονης

  Παραιτήθηκε η αρχηγός της αστυνομίας της Μινεάπολις μετά το θάνατο 40χρονης

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-22 09:58:34 | Πηγή: Skai
  Η επικεφαλής της αστυνομίας της Μινεάπολις Τζανέ Χάρτο υπέβαλε την παραίτησή της, κατ' απαίτηση της δημάρχου της πόλης η οποία υποστηρίζει ότι η τοπική κοινότητα δεν την εμπιστεύεται πλέον μετά τη δολοφονία μιας άοπλης Αυστραλής από αστυνομικούς.

  Ο θάνατος της Τζαστίν Ντέιμοντ, 40 ετών, η οποία δέχτηκε μια σφαίρα στην κοιλιακή χώρα μέσα από το ανοιχτό παράθυρο ενός περιπολικού, συγκλόνισε την οικογένειά της, αλλά και την κυβέρνηση της Αυστραλίας. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός μάλιστα χαρακτήρισε "εξοργιστικό" και "ανεξήγητο" το γεγονός.

  Η δήμαρχος Μπέτσι Χότζις σε γραπτή ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η Χάρτο συμφώνησε την Παρασκευή να παραιτηθεί.

  "Έχασα την εμπιστοσύνη μου στην ικανότητα της Αρχηγού να μας καθοδηγεί και, από τις πολλές συζητήσεις που είχα με ανθρώπους σε όλη την πόλη, ιδίως αυτήν την εβδομάδα, είναι σαφές ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη και των κατοίκων της Μινεάπολις επίσης", τόνισε στην ανακοίνωσή της.

  Μια συνέντευξη Τύπου στην οποία η Χότζις θα εξηγούσε την αλλαγή στην ηγεσία της αστυνομίας διακόπηκε από μια ομάδα διαδηλωτών που ζητούσαν την παραίτηση και της δημάρχου, όπως δείχνει ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube.

  "Δεν σε θέλουμε για δήμαρχο πια" ακούγεται να φωνάζει ένας άνδρας ενώ η Χότζις σκύβει το κεφάλι και προσπαθεί να συνεχίσει την ομιλία της αλλά η φωνή της δεν ακούγεται. "Η ηγεσία σου ήταν αναποτελεσματική. Αρκετά μας τρομοκράτησε η αστυνομία σου", συνεχίζει ο άνδρας αυτός.

  Η Ντέιμοντ, η οποία είχε εγκατασταθεί στη Μινεάπολις με τον αρραβωνιαστικό της, κάλεσε η ίδια την αστυνομία για να καταγγείλει έναν πιθανό βιασμό στη γειτονιά της, γύρω στα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου. Πυροβολήθηκε από τους αστυνομικούς, τον Μοχάμεντ Νουρ και τον Μάθιου Χάριτι, που έφτασαν στο σημείο ενώ πλησίαζε στο περιπολικό τους.

  Ο Χάριτι φέρεται να είπε στους ανακριτές ότι τη στιγμή που η Ντέιμοντ πλησίαζε το περιπολικό ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος που τον αιφνιδίασε και τότε ο Νουρ, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού, πυροβόλησε μέσα από το ανοιχτό παράθυρο και σκότωσε τη γυναίκα.

  Η αστυνομία ανέφερε την Παρασκευή ότι πήρε κατάθεση από ένα πρόσωπο που έκανε ποδήλατο στην περιοχή και είδε τους αστυνομικούς να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στην 40χρονη γυναίκα.
  Τα καθήκοντα της Χάρτο θα αναλάβει ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός της, Μεντάρια Αραντόντο.


 • ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η αρχηγός της αστυνομίας της Μινεάπολις μετά τη δολοφονία άοπλης Αυστραλής

  ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η αρχηγός της αστυνομίας της Μινεάπολις μετά τη δολοφονία άοπλης Αυστραλής

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-22 09:49:12 | Πηγή: News247

  Η επικεφαλής της αστυνομίας της Μινεάπολις Τζανέ Χάρτο υπέβαλε την παραίτησή της, κατ' απαίτηση της δημάρχου της πόλης η οποία υποστηρίζει ότι η τοπική κοινότητα δεν την εμπιστεύεται πλέον μετά τη δολοφονία μιας άοπλης Αυστραλής από αστυνομικούς.

  Ο θάνατος της Τζαστίν Ντέιμοντ, 40 ετών, η οποία δέχτηκε μια σφαίρα στην κοιλιακή χώρα μέσα από το ανοιχτό παράθυρο ενός περιπολικού, συγκλόνισε την οικογένειά της, αλλά και την κυβέρνηση της Αυστραλίας. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός μάλιστα χαρακτήρισε "εξοργιστικό" και "ανεξήγητο" το γεγονός.

  Η δήμαρχος Μπέτσι Χότζις σε γραπτή ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η Χάρτο συμφώνησε την Παρασκευή να παραιτηθεί.

  "Έχασα την εμπιστοσύνη μου στην ικανότητα της Αρχηγού να μας καθοδηγεί και, από τις πολλές συζητήσεις που είχα με ανθρώπους σε όλη την πόλη, ιδίως αυτήν την εβδομάδα, είναι σαφές ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη και των κατοίκων της Μινεάπολις επίσης", τόνισε στην ανακοίνωσή της.

  Μια συνέντευξη Τύπου στην οποία η Χότζις θα εξηγούσε την αλλαγή στην ηγεσία της αστυνομίας διακόπηκε από μια ομάδα διαδηλωτών που ζητούσαν την παραίτηση και της δημάρχου, όπως δείχνει ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube. "Δεν σε θέλουμε για δήμαρχο πια" ακούγεται να φωνάζει ένας άνδρας ενώ η Χότζις σκύβει το κεφάλι και προσπαθεί να συνεχίσει την ομιλία της αλλά η φωνή της δεν ακούγεται. "Η ηγεσία σου ήταν αναποτελεσματική. Αρκετά μας τρομοκράτησε η αστυνομία σου", συνεχίζει ο άνδρας αυτός.

  Η Ντέιμοντ, η οποία είχε εγκατασταθεί στη Μινεάπολις με τον αρραβωνιαστικό της, κάλεσε η ίδια την αστυνομία για να καταγγείλει έναν πιθανό βιασμό στη γειτονιά της, γύρω στα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου. Πυροβολήθηκε από τους αστυνομικούς, τον Μοχάμεντ Νουρ και τον Μάθιου Χάριτι, που έφτασαν στο σημείο ενώ πλησίαζε στο περιπολικό τους.

  Ο Χάριτι φέρεται να είπε στους ανακριτές ότι τη στιγμή που η Ντέιμοντ πλησίαζε το περιπολικό ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος που τον αιφνιδίασε και τότε ο Νουρ, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού, πυροβόλησε μέσα από το ανοιχτό παράθυρο και σκότωσε τη γυναίκα.

  Η αστυνομία ανέφερε την Παρασκευή ότι πήρε κατάθεση από ένα πρόσωπο που έκανε ποδήλατο στην περιοχή και είδε τους αστυνομικούς να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στην 40χρονη γυναίκα.

  Τα καθήκοντα της Χάρτο θα αναλάβει ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός της, Μεντάρια Αραντόντο.

  (Φωτό: AP Photo/Kristen Gelineau)

 • Βουλγαρία: Βουλευτής εκβίαζε έμπορο για τέσσερις τόνους σουτζούκι

  Βουλγαρία: Βουλευτής εκβίαζε έμπορο για τέσσερις τόνους σουτζούκι

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-22 09:49:12 | Πηγή: News247

  Ένας βουλευτής του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος της Βουλγαρίας θα δικαστεί επειδή εκβίασε έναν έμπορο από το Ντόμπριτς και του απέσπασε τέσσερις τόνους αλλαντικά που υποτίθεται ότι προορίζονταν για τον πρωθυπουργό της χώρας.

  Ο γενικός εισαγγελέας Σοτίρ Τσατσάροφ ζήτησε την άρση της ασυλίας του βουλευτή και επιχειρηματία Γίφκο Μαρτίνοφ, 51 ετών, και ο τελευταίος την αποποιήθηκε αμέσως προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση αυτή.

  "Όσο γελοίο κι αν ακούγεται, από το 2012 του δόθηκαν 4.000 κιλά σουτζούκι αξίας 45.000 λέβα (περίπου 23.000 ευρώ), ο ένας τόνος μετά τον άλλο, σε τέσσερις παρτίδες. Τα αλλαντικά ήταν φτιαγμένα με ειδική συνταγή, με βάση το κρέας ελαφιού, επειδή υποτίθεται ότι προορίζονταν για τον πρωθυπουργό αυτοπροσώπως", είπε ο Τσατσάροφ.

  Από την έρευνα διαπιστώθηκε πάντως ότι ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ δεν γεύτηκε ούτε μπουκιά από το εκλεκτό έδεσμα.

  Ο βουλευτής είχε ζητήσει από τον έμπορο αυτό "να στηρίξει με αυτόν τον τρόπο τη δράση του κόμματος Gerb" απειλώντας τον ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κινδύνευε η επιχείρησή του. Ο έμπορος αναγκάστηκε μάλιστα να αγοράσει έπιπλα για τα γραφεία του κόμματος, ωστόσο αυτά βρέθηκαν τελικά να κοσμούν το γραφείο του βουλευτή.

  Σύμφωνα με τις αρχές, ο Μαρτίνοφ ασκούσε επίσης πιέσεις στον εισαγγελέα του Ντόμπριτς και σε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας της πόλης για να του δείχνουν εύνοια απέναντι σε άλλους επιχειρηματίες.

 • Το πιο αηδιαστικό πράγμα που μπορεί να συμβεί σ' ένα αεροπλάνο

  Το πιο αηδιαστικό πράγμα που μπορεί να συμβεί σ' ένα αεροπλάνο

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-22 09:46:31 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Οι πτήσεις δεν είναι ποτέ ευχάριστες. Οι περισσότεροι επιβάτες είναι αφυδατωμένοι, κουρασμένοι και νιώθουν άβολα να κάθονται τόσο κοντά με αγνώστους. Όμως ποιο είναι το πιο άβολο, το πιο αηδιαστικό πράγμα που έχει συμβεί ποτέ;Πηγή: www.newmoney.gr Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Πρώην διευθυντής της CIA: Ο Ντόναλντ Τραμπ «θα έπρεπε να ντρέπεται»

  Πρώην διευθυντής της CIA: Ο Ντόναλντ Τραμπ «θα έπρεπε να ντρέπεται»

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-22 09:46:31 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Έκανε λόγο για αισχρή προσπάθεια του προέδρου των ΗΠΑ να υποβαθμίσει τη σημασία της εκτίμησης των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ότι η Ρωσία επενέβη στις εκλογές του 2016Ο πρώην διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν καταφέρθηκε με σφοδρότητα χθες εναντίον της προσπάθειας του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να υποβαθμίσει τη σημασία της εκτίμησης των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ότι η Ρωσία επενέβη στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, η οποία όπως έκρινε είναι «αισχρή».

  Η κυβέρνηση Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σειρά ερευνών για τις καταγγελίες περί επέμβασης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν πέρυσι στις ΗΠΑ και την πιθανή αθέμιτη σύμπραξη της Μόσχας με την προεκλογική του εκστρατεία.

  Μία ημέρα πριν από την πρώτη του συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο Αμβούργο, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Τραμπ δήλωσε πως υποπτεύεται κι αυτός ότι υπήρξε επέμβαση της Ρωσίας στις εκλογές, αλλά κανένας δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα.
  «Τα σχόλια αυτού του είδους είναι απλά αισχρά (...) και το πρόσωπο που τα έκανε θα έπρεπε να ντρέπεται», είπε ο Μπρέναν, διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών επί των ημερών του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, στο Aspen Security Forum.

  Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μούλερ και διάφορες επιτροπές του αμερικανικού Κογκρέσου διεξάγουν έρευνα για το εάν και κατά πόσον η Ρωσία επενέβη στις αμερικανικές εκλογές ή υπήρξε αθέμιτη σύμπραξη της Μόσχας με την εκστρατεία του ρεπουμπλικάνου για να ηττηθεί η δημοκρατική αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον.
  Η Μόσχα αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη. Ο Τραμπ διαβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε ουδεμία σύμπραξη της εκστρατείας του με τη Ρωσία.
  Ο Μπρέναν δήλωσε απογοητευμένος για το πώς ο πρόεδρος Τραμπ χειρίζεται τα ζητήματα ασφαλείας το πρώτο του εξάμηνο στο αξίωμα.

  «Πρέπει να πω ότι υπάρχουν πράγματα που βλέπω, τα οποία με απογοητεύουν, όσον αφορά το τι κάνει ο κ. Τραμπ στη διεθνή σκηνή, τα οποία νομίζω εγείρουν ερωτήματα για το πώς χειρίζεται θέματα εθνικής ασφάλειας», σημείωσε ο Μπρέναν.
  Στην ίδια εκδήλωση, στο Άσπεν του Κολοράντο, ο Τζέιμς Κλάπερ, ο πρώην Διευθυντής των Υπηρεσιών Πληροφοριών επί Ομπάμα, επίσης επέκρινε την κυβέρνηση Τραμπ.
  Ερωτηθείς σχετικά με το εάν θα έπρεπε να αφαιρεθεί από τον Τζάρεντ Κούσνερ, σύμβουλο του Λευκού Οίκου και γαμπρό του Τραμπ, η εξουσιοδότηση ασφαλείας που του έχει δοθεί διότι δεν αποκάλυψε τις επαφές που είχε με Ρώσους όταν υπέβαλε τα απαραίτητα έγγραφα, ο Κλάπερ απάντησε πως θα έπρεπε να του αφαιρεθεί και να διεξαχθεί πλήρης έρευνα.
  «Νομίζω ότι το σωστό θα ήταν (...) τουλάχιστον να ανασταλεί η εξουσιοδότηση ασφαλείας έως ότου γίνει μια έρευνα και κατόπιν να αποφασιστεί αν η εξουσιοδότηση αυτή πρέπει να του δοθεί ξανά ή όχι», υπογράμμισε ο Κλάπερ στην ίδια εκδήλωση.
  Παράλληλα τόσο ο Μπρέναν όσο και ο Κλάπερ επέκριναν έντονα ένα σχόλιο που είχε κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, κατηγορώντας τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ότι δρουν κατά τρόπο που παραπέμπει στις πρακτικές της ναζιστικής Γερμανίας.

  «Αυτό (το tweet) ήταν μια φρικτή προσβολή, όχι για εμένα ή για τον Τζον. Εμείς παίρνουμε υψηλούς μισθούς για να αντέχουμε. Μιλάω για τους απλούς ανθρώπους που υπηρετούν, τους ανθρώπους στα χαρακώματα, τους άνδρες και τις γυναίκες, τους πατριώτες στην κοινότητα των πληροφοριών. Αυτό ήταν εντελώς ανάρμοστο», είπε ο Κλάπερ. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Σέσιονς: Θα παραιτηθώ μόνο αν μου το ζητήσει ο Τραμπ

  Σέσιονς: Θα παραιτηθώ μόνο αν μου το ζητήσει ο Τραμπ

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-07-22 09:28:14 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς δεν πρόκειται να παραιτηθεί μετά τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία συζήτησε θέματα σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ σε δύο συναντήσεις που είχε με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον Σεργκέι Κίσλιακ πριν από τις προεδρικές εκλογές.

  Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, επικαλούμενο μια πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης, μετέδωσε ότι ο Σέσιονς θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση μόνο αν τον απολύσει ο Αμερικανός πρόεδρος.

  Την Παρασκευή, η εφημερίδα Washington Post έγραψε ότι στις συναντήσεις τους ο Σέσιονς με τον Κίσλιακ συζήτησαν πολλά θέματα που αφορούσαν τον Τραμπ, μεταξύ άλλων και τη στάση του τότε υποψηφίου προέδρου απέναντι στη Ρωσία. Τον Μάρτιο ο Σέσιονς αυτοεξαιρέθηκε από την έρευνα για την ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές αφού η εφημερίδα είχε αποκαλύψει ότι συναντήθηκε δύο φορές με τον Ρώσο διπλωμάτη μολονότι ο ίδιος είχε διαψεύσει ότι είχε επαφές με Ρώσους αξιωματούχους κατά την ακρόασή του στο Κογκρέσο για την έγκριση του διορισμού του.

  Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα New York Times στα μέσα της εβδομάδας ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι δεν θα ανέθετε το υπουργείο Δικαιοσύνης στον Σέσιονς αν γνώριζε ότι εκείνος θα εξαιρούσε τον εαυτό του από την έρευνα.

  Η Μόσχα έχει επανειλημμένα διαψεύσει τις κατηγορίες περί ανάμιξής της σε εκλογικές διαδικασίες άλλων χωρών. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ μάλιστα είπε ότι η Ρωσία δεν έχει επέμβει ποτέ σε εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών και δεν σκοπεύει να το πράξει στο μέλλον.
 • Μηνιαίος απολογισμός δολοφονιών χωρίς προηγούμενο στο Μεξικό

  Μηνιαίος απολογισμός δολοφονιών χωρίς προηγούμενο στο Μεξικό

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-22 09:12:40 | Πηγή: News247

  Τη διάπραξη 2.234 δολοφονιών κατέγραψαν οι αρχές του Μεξικού τον Ιούνιο, έναν μηνιαίο απολογισμό ο οποίος δεν έχει προηγούμενο αφότου ιδρύθηκε το κρατικό σύστημα καταγραφής των ανθρωποκτονιών, πριν από είκοσι χρόνια.

  Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί μόλις τον Μάιο, όταν διαπράχθηκαν 2.191 ανθρωποκτονίες, σύμφωνα με τους αριθμούς τους οποίους δημοσιοποίησε το Εθνικό Σύστημα Δημόσιας Ασφάλειας του Μεξικού.

  Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 έχουν καταγραφεί πλέον 12.155 δολοφονίες, ένας αριθμός αυξημένος κατά 30% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς.

  Το εντεινόμενο κύμα βίας πλήττει ιδιαίτερα την Πολιτεία Γκερέρο (νότια) και την Πολιτεία του Μεξικού, σε καθεμιά από τις οποίες καταγράφηκαν πάνω από χίλιες δολοφονίες την περίοδο αυτή.

  Η Πολιτεία Γκερέρο, η οποία βρέχεται από τον Ειρηνικό, έχει μετατραπεί σε θέατρο ενός ανελέητου πολέμου μεταξύ συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος για τον έλεγχο της παραγωγής και της διακίνησης ναρκωτικών.

  Αφότου κηρύχθηκε ο λεγόμενος πόλεμος εναντίον των καρτέλ των ναρκωτικών από τη μεξικανική κυβέρνηση το 2006, οι νεκροί και οι αγνοούμενοι στη χώρα ξεπερνούν τους 200.000.

  (Φωτογραφία: AP Photo/Mario Rivera Alvarado)

 • ΗΠΑ: «Πέφτουν κεφάλια» μετά τη δολοφονία άοπλης 40χρονης από αστυνομικούς

  ΗΠΑ: «Πέφτουν κεφάλια» μετά τη δολοφονία άοπλης 40χρονης από αστυνομικούς

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-22 09:10:05 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Η άτυχη γυναίκα είχε καλέσει η ίδια την αστυνομία για να καταγγείλλει έναν βιασμό - Η επικεφαλής της αστυνομίας της Μινεάπολις Τζανέ Χάρτο υπέβαλε την παραίτησή τηςΗ επικεφαλής της αστυνομίας της Μινεάπολις Τζανέ Χάρτο υπέβαλε την παραίτησή της, κατ' απαίτηση της δημάρχου της πόλης η οποία υποστηρίζει ότι η τοπική κοινότητα δεν την εμπιστεύεται πλέον μετά τη δολοφονία μιας άοπλης Αυστραλής από αστυνομικούς.

  Ο θάνατος της Τζαστίν Ντέιμοντ, 40 ετών, η οποία δέχτηκε μια σφαίρα στην κοιλιακή χώρα μέσα από το ανοιχτό παράθυρο ενός περιπολικού, συγκλόνισε την οικογένειά της, αλλά και την κυβέρνηση της Αυστραλίας. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός μάλιστα χαρακτήρισε "εξοργιστικό" και "ανεξήγητο" το γεγονός.

  Η δήμαρχος Μπέτσι Χότζις σε γραπτή ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η Χάρτο συμφώνησε την Παρασκευή να παραιτηθεί.

  "Έχασα την εμπιστοσύνη μου στην ικανότητα της Αρχηγού να μας καθοδηγεί και, από τις πολλές συζητήσεις που είχα με ανθρώπους σε όλη την πόλη, ιδίως αυτήν την εβδομάδα, είναι σαφές ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη και των κατοίκων της Μινεάπολις επίσης", τόνισε στην ανακοίνωσή της.

  Μια συνέντευξη Τύπου στην οποία η Χότζις θα εξηγούσε την αλλαγή στην ηγεσία της αστυνομίας διακόπηκε από μια ομάδα διαδηλωτών που ζητούσαν την παραίτηση και της δημάρχου, όπως δείχνει ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube. "Δεν σε θέλουμε για δήμαρχο πια" ακούγεται να φωνάζει ένας άνδρας ενώ η Χότζις σκύβει το κεφάλι και προσπαθεί να συνεχίσει την ομιλία της αλλά η φωνή της δεν ακούγεται. "Η ηγεσία σου ήταν αναποτελεσματική. Αρκετά μας τρομοκράτησε η αστυνομία σου", συνεχίζει ο άνδρας αυτός.
  Η Ντέιμοντ, η οποία είχε εγκατασταθεί στη Μινεάπολις με τον αρραβωνιαστικό της, κάλεσε η ίδια την αστυνομία για να καταγγείλει έναν πιθανό βιασμό στη γειτονιά της, γύρω στα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου. Πυροβολήθηκε από τους αστυνομικούς, τον Μοχάμεντ Νουρ και τον Μάθιου Χάριτι, που έφτασαν στο σημείο ενώ πλησίαζε στο περιπολικό τους.
  Ο Χάριτι φέρεται να είπε στους ανακριτές ότι τη στιγμή που η Ντέιμοντ πλησίαζε το περιπολικό ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος που τον αιφνιδίασε και τότε ο Νουρ, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού, πυροβόλησε μέσα από το ανοιχτό παράθυρο και σκότωσε τη γυναίκα.

  Η αστυνομία ανέφερε την Παρασκευή ότι πήρε κατάθεση από ένα πρόσωπο που έκανε ποδήλατο στην περιοχή και είδε τους αστυνομικούς να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στην 40χρονη γυναίκα.
  Τα καθήκοντα της Χάρτο θα αναλάβει ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός της, Μεντάρια Αραντόντο. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Πέντε νεκροί από κατάρρευση κτιρίου στη Σανγκάη

  Πέντε νεκροί από κατάρρευση κτιρίου στη Σανγκάη

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-22 08:54:13 | Πηγή: Skai
  Ένα τριώροφο κτίριο κατέρρευσε στη Σαγκάη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι και άλλος ένας να τραυματιστεί, μετέδωσαν σήμερα τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

  Σύμφωνα με το κανάλι CCTV το κτίριο, που βρισκόταν στη συνοικία Τζιαντίνγκ κατέρρευσε αργά το απόγευμα της Παρασκευής και αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων.

  Έξι άνθρωποι ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια όμως οι πέντε από αυτούς υπέκυψαν στα τραύματά τους, στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της καταστροφής αυτής. Τις έρευνες έχει αναλάβει η τοπική αστυνομία.


 • Στο χάος βυθίζεται το Μεξικό: Πάνω από 2.200 δολοφονίες μόνο τον Ιούνιο!

  Στο χάος βυθίζεται το Μεξικό: Πάνω από 2.200 δολοφονίες μόνο τον Ιούνιο!

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-22 08:42:56 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 έχουν καταγραφεί πλέον 12.155 δολοφονίες, ένας αριθμός αυξημένος κατά 30% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάςΤη διάπραξη 2.234 δολοφονιών κατέγραψαν οι αρχές του Μεξικού τον Ιούνιο, έναν μηνιαίο απολογισμό ο οποίος δεν έχει προηγούμενο αφότου ιδρύθηκε το κρατικό σύστημα καταγραφής των ανθρωποκτονιών, πριν από είκοσι χρόνια

  Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί μόλις τον Μάιο, όταν διαπράχθηκαν 2.191 ανθρωποκτονίες, σύμφωνα με τους αριθμούς τους οποίους δημοσιοποίησε το Εθνικό Σύστημα Δημόσιας Ασφάλειας του Μεξικού.

  Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 έχουν καταγραφεί πλέον 12.155 δολοφονίες, ένας αριθμός αυξημένος κατά 30% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς.

  Το εντεινόμενο κύμα βίας πλήττει ιδιαίτερα την Πολιτεία Γκερέρο (νότια) και την Πολιτεία του Μεξικού, σε καθεμιά από τις οποίες καταγράφηκαν πάνω από χίλιες δολοφονίες την περίοδο αυτή.

  Η Πολιτεία Γκερέρο, η οποία βρέχεται από τον Ειρηνικό, έχει μετατραπεί σε θέατρο ενός ανελέητου πολέμου μεταξύ συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος για τον έλεγχο της παραγωγής και της διακίνησης ναρκωτικών.

  Αφότου κηρύχθηκε ο λεγόμενος πόλεμος εναντίον των καρτέλ των ναρκωτικών από τη μεξικανική κυβέρνηση το 2006, οι νεκροί και οι αγνοούμενοι στη χώρα ξεπερνούν τους 200.000. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Κίνα: Πέντε νεκροί από κατάρρευση κτηρίου στη Σαγκάη

  Κίνα: Πέντε νεκροί από κατάρρευση κτηρίου στη Σαγκάη

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-07-22 08:42:27 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ένα τριώροφο κτήριο κατέρρευσε στη Σαγκάη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι και άλλος ένας να τραυματιστεί, μετέδωσαν σήμερα τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

  Σύμφωνα με το κανάλι CCTV το κτήριο, που βρισκόταν στη συνοικία Τζιαντίνγκ κατέρρευσε αργά το απόγευμα της Παρασκευής και αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων.

  Έξι άνθρωποι ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια όμως οι πέντε από αυτούς υπέκυψαν στα τραύματά τους, στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της καταστροφής αυτής. Τις έρευνες έχει αναλάβει η τοπική αστυνομία.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 


 • Κατάρρευση τριώροφου κτηρίου με πέντε νεκρούς στη Σαγκάη

  Κατάρρευση τριώροφου κτηρίου με πέντε νεκρούς στη Σαγκάη

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-22 08:42:15 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Τριώροφο κτήριο κατέρρευσε στη Σαγκάη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι και άλλος ένας να τραυματιστεί, μετέδωσαν κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

  Σύμφωνα με το κανάλι CCTV το κτήριο, το οποίο βρισκόταν στη συνοικία Τζιαντίνγκ, κατέρρευσε αργά το απόγευμα της Παρασκευής και αμέσως άρχισε η επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων.

  Έξι άνθρωποι ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια όμως οι πέντε από αυτούς υπέκυψαν στα τραύματά τους, στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της καταστροφής.

  Τις έρευνες έχει αναλάβει η τοπική αστυνομία.

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Οι ΗΠΑ 'υποθέτουν' ότι ο ηγέτης του ΙΚ είναι ζωντανός

  Οι ΗΠΑ 'υποθέτουν' ότι ο ηγέτης του ΙΚ είναι ζωντανός

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-22 08:36:36 | Πηγή: News247

  Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις δήλωσε ότι "υποθέτει" πως ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι ζωντανός.

  Στις αρχές του μήνα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι είχε "επιβεβαιωμένες πληροφορίες" ότι ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε. Ωστόσο, Δυτικοί και Ιρακινοί αξιωματούχοι εξέφραζαν αμφιβολίες για τη βασιμότητα αυτής της πληροφορίας.

  "Νομίζω ότι είναι ζωντανός και θα αλλάξω γνώμη όταν μάθουμε ότι τον σκοτώσαμε. Αλλά τον καταδιώκουμε... υποθέτουμε ότι είναι ζωντανός", είπε ο Μάτις μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο.

  Νωρίτερα, ένα υψηλόβαθμος στέλεχος των αμερικανικών υπηρεσιών καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ο Νίκολας Ράσμουσεν, είχε εκφράσει την ίδια πεποίθηση. "Δεν έχω δει τίποτα που θα με οδηγούσε να πιστέψω ότι ο ηγέτης του ΙΚ έχει απομακρυνθεί από το πεδίο της μάχης" είπε ο Ράσμουσεν, που είναι διευθυντής του Αντιτρομοκρατικού Κέντρου των ΗΠΑ. "Γνωρίζουμε αρκετά. Απλώς δεν έχουμε πληροφορίες που θα επιβεβαίωναν τον θάνατό του", συνέχισε σε ομιλία του στο ετήσιο Φόρουμ Ασφαλείας του Άσπεν.

 • Ανησυχία ΟΗΕ για την αυξανόμενη ένταση στο Ισραήλ

  Ανησυχία ΟΗΕ για την αυξανόμενη ένταση στο Ισραήλ

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-22 08:33:01 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Σύμφωνα με παλαιστινιακά ΜΜΕ, 200 ως 400 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις στην Ιερουσαλήμ και στην κατεχόμενη Δυτική ΌχθηΟ Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε χθες την ανησυχία του για τα αιματηρά επεισόδια που ξέσπασαν στην Ιερουσαλήμ με αφορμή την πρόσβαση στους ιερούς τόπους της Παλιάς Πόλης, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που διένειμε εκπρόσωπός του.

  «Ο Γενικός Γραμματέας εκφράζει τη βαθιά λύπη του για τον θάνατο τριών Παλαιστινίων σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας και καλεί αυτά τα συμβάντα να ερευνηθούν πλήρως», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΟΗΕ.

  Ο επικεφαλής του Οργανισμού κάλεσε τις δύο πλευρές να απόσχουν από ενέργειες που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν περαιτέρω την κατάσταση.

  Σύμφωνα με παλαιστινιακά ΜΜΕ, 200 ως 400 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις στην Ιερουσαλήμ και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

  Η ένταση ανεβαίνει συνεχώς μετά την απόφαση των ισραηλινών αρχών να επιβάλλουν αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στο Όρος του Ναού, όπου βρίσκεται το τέμενος αλ Αξά, ένας από τους ιερότερους τόπους των μουσουλμάνων. Το Ισραήλ απαγορεύει πλέον την είσοδο σε άνδρες κάτω των 50 ετών, ενώ εγκαθιστά ανιχνευτές μετάλλων στην πύλη που οδηγεί στον χώρο λατρείας. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Τρομο-λίστα με 173 μαχητές του ISIS δημιούργησε η Interpol

  Τρομο-λίστα με 173 μαχητές του ISIS δημιούργησε η Interpol

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-07-22 08:31:59 | Πηγή: Ζούγκλα
  Μια λίστα με 173 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που πιθανώς να έχουν εκπαιδευτεί ειδικά για να σκορπίσουν το θάνατο στην Ευρώπη, δημιούργησε η Interpol. 

  Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The Guardian», η εν λόγω λίστα διαμοιράστηκε στις από την μεγαλύτερη αστυνομική οργάνωση του κόσμου στις 27 Μαΐου. Ο κατάλογος αυτός καταρτίστηκε από την Interpol όταν έφτασαν στα χέρια της πληροφορίες και έγγραφα που εντοπίστηκαν στα κρησφύγετα της τρομοκρατικής οργάνωσης. 

  Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η λίστα εκτός από τα ονόματα των τρομοκρατών εμφανίζει και σημαντικές πληροφορίες για αυτούς – όπως για παράδειγμα η χρονολογία  που στρατολογήθηκαν, τα ονόματα γονέων αλλά και φωτογραφίες τους. 

  «Έχουν εκπαιδευτεί για να κατασκευάζουν και να τοποθετούν στρατηγικά εκρηκτικούς μηχανισμούς με στόχο να προκαλέσουν θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς» αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα, και συνεχίζει: «Θεωρούν ότι οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να ταξιδέψουν διεθνώς, να συμμετάσχουν σε τρομοκρατικές ενέργειες».  

  Οι πληροφορίες συγκεντρώθηκαν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, παραδόθηκαν στο FBI και στη συνέχεια έφτασαν στα χέρια των αξιωματικών της Interpol για να διαμοιραστούν και στον υπόλοιπο κόσμο. 

  Η Interpol φέρεται να ζήτησε από τα συνεργαζόμενα κράτη να μοιραστούν πληροφορίες, φωτογραφίες ή βιομετρικά δεδομένα των υπόπτων που εμφανίζονται στη λίστα. 

  Μέχρι στιγμής, η Ιnterpol δεν πιστεύει ότι κάποιος από αυτούς τους μαχητές έχει καταφέρει να βρεθεί σε ευρωπαϊκό έδαφος αλλά προτρέπει τις αρχές να είναι σε επιφυλακή. 
   
   

 • Στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Αίγυπτο: 30 νεκροί τζιχαντιστές τις τελευταίες μέρες

  Στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Αίγυπτο: 30 νεκροί τζιχαντιστές τις τελευταίες μέρες

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-22 08:23:41 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Αίγυπτος υπέστη μια από τις πιο πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον των ένοπλων δυνάμεών της, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 23 στρατιωτικοί όταν δύο βομβιστές-καμικάζι ανατίναξαν τα παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα που οδηγούσαν στο Βόρειο ΣινάΟι αιγυπτιακές δυνάμεις σκότωσαν 30 φερόμενους ως τζιχαντιστές κατά τη διάρκεια χερσαίων και αεροπορικών επιδρομών στην επαρχία Βόρειο Σινά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, ανακοίνωσε ο στρατός χθες Παρασκευή.

  Η Αίγυπτος είναι αντιμέτωπη με έναν ανταρτοπόλεμο του οποίου ηγείται η λεγόμενη Επαρχία του Σινά -ο βραχίονας του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στη χώρα- στον οποίο έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικοί μετά το 2013, αφού ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι κι έθεσε εκτός νόμου την παράταξή του, τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, χαρακτηρίζοντάς την «τρομοκρατική οργάνωση».

  Η ανακοίνωση του αιγυπτιακού στρατού ανέφερε ότι 30 «πολύ επικίνδυνοι» τζιχαντιστές σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν στις επιδρομές. Δεν έδωσε λεπτομέρειες, όπως το σε ποια οργάνωση ανήκαν οι άνθρωποι αυτοί ή τα ονόματά τους.

  Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Αίγυπτος υπέστη μια από τις πιο πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον των ένοπλων δυνάμεών της, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 23 στρατιωτικοί όταν δύο βομβιστές-καμικάζι ανατίναξαν τα παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα που οδηγούσαν στο Βόρειο Σινά.

  Εξάλλου αιγυπτιακές δυνάμεις σκότωσαν δύο μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Χάσαμ νότια του Καΐρου, όπως ανακοίνωσε επίσης χθες το υπουργείο Εσωτερικών. Οι δύο «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης των υπηρεσιών ασφαλείας για τη σύλληψή τους, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, στην οποία δεν διευκρινίζεται πότε σημειώθηκε το επεισόδιο.

  Στην επιχείρηση αυτή, στην επαρχία Φαγιούμ, 50 χλμ. νότια του Καΐρου, σκοτώθηκαν δύο από τα «πλέον σημαντικά ηγετικά στελέχη» της Χάσαμ, μιας οργάνωσης που έχει αναλάβει την ευθύνη για δολοφονίες και επιθέσεις εναντίον στελεχών των υπηρεσιών ασφαλείας τόσο στο Κάιρο όσο και στο Δέλτα του Νείλου.

  Η οργάνωση Χάσαμ από την πλευρά της γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι μέλη της έστησαν ενέδρα σε αυτοκινητοπομπή της αστυνομίας, σκότωσαν έναν αστυνομικό και τραυμάτισαν άλλους τρεις, επίσης στην επαρχία Φαγιούμ. Δεν έκανε λόγο για θύματα στις τάξεις της.

  Δεν είναι σαφές αν οι αντικρουόμενες ανακοινώσεις αφορούν το ίδιο συμβάν.

  Οι αρχές της Αιγύπτου υποστηρίζουν ότι το ένοπλο κίνημα Χάσαμ συνδέεται με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Τραμπ προς Ιράν: Ελευθερώστε τους φυλακισμένους Αμερικανούς αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες

  Τραμπ προς Ιράν: Ελευθερώστε τους φυλακισμένους Αμερικανούς αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-22 08:16:19 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Έκανε λόγο για τρεις περιπτώσεις άδικα φυλακισμένων πολιτών των ΗΠΑΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε ότι το Ιράν θα αντιμετωπίσει «νέες και σοβαρές συνέπειες» εάν δεν φροντίσει να απελευθερωθούν και επιστρέψουν στη χώρα τους «όλοι οι Αμερικανοί πολίτες οι οποίοι είναι άδικα φυλακισμένοι» στην Ισλαμική Δημοκρατία, σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

  Ο Τραμπ αξίωσε το Ιράν να απελευθερώσει και να επιτρέψει τον επαναπατρισμό του Ρόμπερτ Λέβινσον, ενός Αμερικανού που εξαφανίστηκε πριν από 10 χρόνια και πλέον στην επικράτεια της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ενώ απαίτησε επίσης η Τεχεράνη να αφήσει ελεύθερους τον επιχειρηματία Σιαμάκ Ναμαζί και τον πατέρα του Μπακέρ. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Μπρέναν: Ο Τραμπ θα έπρεπε να ντρέπεται

  Μπρέναν: Ο Τραμπ θα έπρεπε να ντρέπεται

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-22 08:08:30 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Ο πρώην διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν καταφέρθηκε με σφοδρότητα εναντίον της προσπάθειας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να υποβαθμίσει τη σημασία της εκτίμησης των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών ότι η Ρωσία επενέβη στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, η οποία - όπως έκρινε - είναι «αισχρή».

  Η κυβέρνηση Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπη με σειρά ερευνών για τις καταγγελίες περί επέμβασης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν το 2016 στις ΗΠΑ και την πιθανή αθέμιτη σύμπραξη της Μόσχας με την προεκλογική του εκστρατεία.

  Μία ημέρα πριν από την πρώτη του συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν στο Αμβούργο, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο κ. Τραμπ δήλωσε ότι υποπτεύεται κι αυτός ότι υπήρξε επέμβαση της Ρωσίας στις εκλογές, αλλά κανένας δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα.

  «Τα σχόλια αυτού του είδους είναι απλά αισχρά και το πρόσωπο που τα έκανε θα έπρεπε να ντρέπεται», είπε ο Τζ. Μπρέναν, διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών επί των ημερών του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, στο Aspen Security Forum.

  Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ και διάφορες επιτροπές του αμερικανικού Κογκρέσου διεξάγουν έρευνα για το εάν και κατά πόσον η Ρωσία επενέβη στις αμερικανικές εκλογές ή υπήρξε αθέμιτη σύμπραξη της Μόσχας με την εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου, ο οποίος τελικώς εξελέγη πρόεδρος, για να ηττηθεί η Δημοκρατική αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον.

  Η Μόσχα αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη. Ο Ντ. Τραμπ διαβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε ουδεμία σύμπραξη της εκστρατείας του με τη Ρωσία.

  Ο κ. Μπρέναν δήλωσε απογοητευμένος για το πώς ο πρόεδρος Τραμπ χειρίζεται τα ζητήματα ασφαλείας το πρώτο του εξάμηνο στο αξίωμα.

  «Πρέπει να πω ότι υπάρχουν πράγματα που βλέπω, τα οποία με απογοητεύουν, όσον αφορά το τι κάνει ο κ. Τραμπ στη διεθνή σκηνή, τα οποία νομίζω εγείρουν ερωτήματα για το πώς χειρίζεται θέματα εθνικής ασφάλειας», σημείωσε.

  Στην ίδια εκδήλωση, στο Άσπεν του Κολοράντο, ο Τζέιμς Κλάπερ, πρώην διευθυντής των Υπηρεσιών Πληροφοριών επί Ομπάμα, επίσης επέκρινε την κυβέρνηση Τραμπ.

  Ερωτηθείς σχετικά με το εάν θα έπρεπε να αφαιρεθεί από τον Τζάρεντ Κούσνερ, σύμβουλο του Λευκού Οίκου και γαμπρό του Τραμπ, η εξουσιοδότηση ασφαλείας που του έχει δοθεί διότι δεν αποκάλυψε τις επαφές που είχε με Ρώσους όταν υπέβαλε τα απαραίτητα έγγραφα, ο Κλάπερ απάντησε ότι θα έπρεπε να του αφαιρεθεί και να διεξαχθεί πλήρης έρευνα.

  «Νομίζω ότι το σωστό θα ήταν τουλάχιστον να ανασταλεί η εξουσιοδότηση ασφαλείας έως ότου γίνει μια έρευνα και κατόπιν να αποφασιστεί αν η εξουσιοδότηση αυτή πρέπει να του δοθεί ξανά ή όχι», υπογράμμισε ο κ. Κλάπερ στην ίδια εκδήλωση.

  ΗΠΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Νέα Ζηλανδία: Σε κατάσταση συναγερμού το Κράιστσερτς

  Νέα Ζηλανδία: Σε κατάσταση συναγερμού το Κράιστσερτς

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-07-22 07:44:49 | Πηγή: Ζούγκλα
  Η μεγαλύτερη πόλη του Νότιου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας κηρύχθηκε σε κατάσταση συναγερμού λόγω της σφοδρής καταιγίδας που ανάγκασε τις αρχές να εκκενώσουν εκατοντάδες σπίτια και να καλέσουν τον στρατό να βοηθήσει τους πληγέντες.

  Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας κινητοποίησαν και άλλους στρατιώτες τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο. Στην επιχείρηση διάσωσης των παγιδευμένων λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων μετέχουν τουλάχιστον 140 άνδρες με 12 οχήματα.

  Το Κράιστσερτς κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφού υπερχείλισε ο ποταμός Χίθκοτ και πλημμύρισε τα νότια προάστια της πόλης, το πρωί του Σαββάτου. Είναι η τέταρτη περιοχή που πλημμυρίζει μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν το Νότιο Νησί το τελευταίο 24ωρο.

  Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δόθηκε εντολή σε περίπου 1.500 ανθρώπους που κατοικούν σε οικισμούς βορειότερα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους επειδή τα νερά ανέβηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Περισσότερα από 100 σπίτια εκκενώθηκαν έξω από το Ντάνεντιν, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη του Νότιου Νησιού. 

  Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών έχουν επικεντρώσει τώρα τις προσπάθειές τους στον ποταμό Ταϊέρι, κοντά στο Ντάνεντιν, καθώς προβλέπεται ότι η στάθμη των υδάτων του θα φτάσει σήμερα σε επίπεδα ρεκόρ.

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν επίσης κηρυχθεί το Τιμάρου και το Οτάγκο.

  Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Μπιλ Ίνγκλις κάλεσε μέσω του Twitter τους πολίτες να ακολουθούν τις συμβουλές των αρχών και «να προσέχουν ο ένας τον άλλον».
 • Παραιτήθηκε η αρχηγός της αστυνομίας της Μινεάπολις μετά τον θάνατο 40χρονης από πυρά αστυνομικών

  Παραιτήθηκε η αρχηγός της αστυνομίας της Μινεάπολις μετά τον θάνατο 40χρονης από πυρά αστυνομικών

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-07-22 07:37:01 | Πηγή: Ζούγκλα
  Η επικεφαλής της αστυνομίας της Μινεάπολις Τζανέ Χάρτο υπέβαλε την παραίτησή της, κατ' απαίτηση της δημάρχου της πόλης η οποία υποστηρίζει ότι η τοπική κοινότητα δεν την εμπιστεύεται πλέον μετά τη δολοφονία μιας άοπλης Αυστραλής από αστυνομικούς.

  Ο θάνατος της Τζαστίν Ντέιμοντ, 40 ετών, η οποία δέχτηκε μια σφαίρα στην κοιλιακή χώρα μέσα από το ανοιχτό παράθυρο ενός περιπολικού, συγκλόνισε την οικογένειά της, αλλά και την κυβέρνηση της Αυστραλίας. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός μάλιστα χαρακτήρισε "εξοργιστικό" και "ανεξήγητο" το γεγονός.

  Η δήμαρχος Μπέτσι Χότζις σε γραπτή ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η Χάρτο συμφώνησε την Παρασκευή να παραιτηθεί.

  «Έχασα την εμπιστοσύνη μου στην ικανότητα της Αρχηγού να μας καθοδηγεί και, από τις πολλές συζητήσεις που είχα με ανθρώπους σε όλη την πόλη, ιδίως αυτήν την εβδομάδα, είναι σαφές ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη και των κατοίκων της Μινεάπολις επίσης», τόνισε στην ανακοίνωσή της.

  Μια συνέντευξη Τύπου στην οποία η Χότζις θα εξηγούσε την αλλαγή στην ηγεσία της αστυνομίας διακόπηκε από μια ομάδα διαδηλωτών που ζητούσαν την παραίτηση και της δημάρχου, όπως δείχνει ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube. «Δεν σε θέλουμε για δήμαρχο πια» ακούγεται να φωνάζει ένας άνδρας ενώ η Χότζις σκύβει το κεφάλι και προσπαθεί να συνεχίσει την ομιλία της αλλά η φωνή της δεν ακούγεται. «Η ηγεσία σου ήταν αναποτελεσματική. Αρκετά μας τρομοκράτησε η αστυνομία σου», συνεχίζει ο άνδρας αυτός.

  Η Ντέιμοντ, η οποία είχε εγκατασταθεί στη Μινεάπολις με τον αρραβωνιαστικό της, κάλεσε η ίδια την αστυνομία για να καταγγείλει έναν πιθανό βιασμό στη γειτονιά της, γύρω στα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου. Πυροβολήθηκε από τους αστυνομικούς, τον Μοχάμεντ Νουρ και τον Μάθιου Χάριτι, που έφτασαν στο σημείο ενώ πλησίαζε στο περιπολικό τους.

  Ο Χάριτι φέρεται να είπε στους ανακριτές ότι τη στιγμή που η Ντέιμοντ πλησίαζε το περιπολικό ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος που τον αιφνιδίασε και τότε ο Νουρ, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού, πυροβόλησε μέσα από το ανοιχτό παράθυρο και σκότωσε τη γυναίκα.

  Η αστυνομία ανέφερε την Παρασκευή ότι πήρε κατάθεση από ένα πρόσωπο που έκανε ποδήλατο στην περιοχή και είδε τους αστυνομικούς να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στην 40χρονη γυναίκα.
  Τα καθήκοντα της Χάρτο θα αναλάβει ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός της, Μεντάρια Αραντόντο.


 • Πρώην διευθυντής CIA: Ο Τραμπ θα έπρεπε να ντρέπεται

  Πρώην διευθυντής CIA: Ο Τραμπ θα έπρεπε να ντρέπεται

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-07-22 07:20:59 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο πρώην διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν καταφέρθηκε με σφοδρότητα χθες εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ και της προσπάθειάς του να υποβαθμίσει τη σημασία της διερεύνησης των πληροφοριών περί παρέμβασης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016. 

  Η κυβέρνηση Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σειρά ερευνών για τις καταγγελίες περί επέμβασης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν πέρυσι στις ΗΠΑ και την πιθανή αθέμιτη σύμπραξη της Μόσχας με την προεκλογική του εκστρατεία.

  Μια ημέρα πριν από την πρώτη του συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο Αμβούργο, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Τραμπ δήλωσε πως υποπτεύεται κι αυτός ότι υπήρξε επέμβαση της Ρωσίας στις εκλογές, αλλά κανένας δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα.

  «Τα σχόλια αυτού του είδους είναι απλά αισχρά (...) και το πρόσωπο που τα έκανε θα έπρεπε να ντρέπεται», είπε ο Μπρέναν, διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών επί των ημερών του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, στο Aspen Security Forum.

  Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μούλερ και διάφορες επιτροπές του αμερικανικού Κογκρέσου διεξάγουν έρευνα για το εάν και κατά πόσον η Ρωσία επενέβη στις αμερικανικές εκλογές ή υπήρξε αθέμιτη σύμπραξη της Μόσχας με την εκστρατεία του ρεπουμπλικάνου για να ηττηθεί η δημοκρατική αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον.

  Η Μόσχα αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη. Ο Τραμπ διαβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε ουδεμία σύμπραξη της εκστρατείας του με τη Ρωσία.

  Ο Μπρέναν δήλωσε απογοητευμένος για το πώς ο πρόεδρος Τραμπ χειρίζεται τα ζητήματα ασφαλείας το πρώτο του εξάμηνο στο αξίωμα. «Πρέπει να πω ότι υπάρχουν πράγματα που βλέπω, τα οποία με απογοητεύουν, όσον αφορά το τι κάνει ο κ. Τραμπ στη διεθνή σκηνή, τα οποία νομίζω εγείρουν ερωτήματα για το πώς χειρίζεται θέματα εθνικής ασφάλειας», σημείωσε ο Μπρέναν.

  Στην ίδια εκδήλωση, στο Άσπεν του Κολοράντο, ο Τζέιμς Κλάπερ, ο πρώην Διευθυντής των Υπηρεσιών Πληροφοριών επί Ομπάμα, επίσης επέκρινε την κυβέρνηση Τραμπ.

  Ερωτηθείς σχετικά με το εάν θα έπρεπε να αφαιρεθεί από τον Τζάρεντ Κούσνερ, σύμβουλο του Λευκού Οίκου και γαμπρό του Τραμπ, η εξουσιοδότηση ασφαλείας που του έχει δοθεί διότι δεν αποκάλυψε τις επαφές που είχε με Ρώσους όταν υπέβαλε τα απαραίτητα έγγραφα, ο Κλάπερ απάντησε πως θα έπρεπε να του αφαιρεθεί και να διεξαχθεί πλήρης έρευνα.

  «Νομίζω ότι το σωστό θα ήταν (...) τουλάχιστον να ανασταλεί η εξουσιοδότηση ασφαλείας έως ότου γίνει μια έρευνα και κατόπιν να αποφασιστεί αν η εξουσιοδότηση αυτή πρέπει να του δοθεί ξανά ή όχι», υπογράμμισε ο Κλάπερ στην ίδια εκδήλωση.

  Παράλληλα τόσο ο Μπρέναν όσο και ο Κλάπερ επέκριναν έντονα ένα σχόλιο που είχε κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, κατηγορώντας τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ότι δρουν κατά τρόπο που παραπέμπει στις πρακτικές της ναζιστικής Γερμανίας.

  «Αυτό (το tweet) ήταν μια φρικτή προσβολή, όχι για εμένα ή για τον Τζον. Εμείς παίρνουμε υψηλούς μισθούς για να αντέχουμε. Μιλάω για τους απλούς ανθρώπους που υπηρετούν, τους ανθρώπους στα χαρακώματα, τους άνδρες και τις γυναίκες, τους πατριώτες στην κοινότητα των πληροφοριών. Αυτό ήταν εντελώς ανάρμοστο», είπε ο Κλάπερ.
 • Παραιτήθηκε η αρχηγός της αστυνομίας Μινεάπολις μετά τον θάνατο 40χρονης από πυρά αστυνομικών

  Παραιτήθηκε η αρχηγός της αστυνομίας Μινεάπολις μετά τον θάνατο 40χρονης από πυρά αστυνομικών

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-07-22 07:05:40 | Πηγή: Ζούγκλα
  Η επικεφαλής της αστυνομίας της Μινεάπολις Τζανέ Χάρτο υπέβαλε την παραίτησή της, κατ' απαίτηση της δημάρχου της πόλης η οποία υποστηρίζει ότι η τοπική κοινότητα δεν την εμπιστεύεται πλέον μετά τη δολοφονία μιας άοπλης Αυστραλής από αστυνομικούς.

  Ο θάνατος της Τζαστίν Ντέιμοντ, 40 ετών, η οποία δέχτηκε μια σφαίρα στην κοιλιακή χώρα μέσα από το ανοιχτό παράθυρο ενός περιπολικού, συγκλόνισε την οικογένειά της, αλλά και την κυβέρνηση της Αυστραλίας. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός μάλιστα χαρακτήρισε "εξοργιστικό" και "ανεξήγητο" το γεγονός.

  Η δήμαρχος Μπέτσι Χότζις σε γραπτή ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η Χάρτο συμφώνησε την Παρασκευή να παραιτηθεί.

  «Έχασα την εμπιστοσύνη μου στην ικανότητα της Αρχηγού να μας καθοδηγεί και, από τις πολλές συζητήσεις που είχα με ανθρώπους σε όλη την πόλη, ιδίως αυτήν την εβδομάδα, είναι σαφές ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη και των κατοίκων της Μινεάπολις επίσης», τόνισε στην ανακοίνωσή της.

  Μια συνέντευξη Τύπου στην οποία η Χότζις θα εξηγούσε την αλλαγή στην ηγεσία της αστυνομίας διακόπηκε από μια ομάδα διαδηλωτών που ζητούσαν την παραίτηση και της δημάρχου, όπως δείχνει ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube. «Δεν σε θέλουμε για δήμαρχο πια» ακούγεται να φωνάζει ένας άνδρας ενώ η Χότζις σκύβει το κεφάλι και προσπαθεί να συνεχίσει την ομιλία της αλλά η φωνή της δεν ακούγεται. «Η ηγεσία σου ήταν αναποτελεσματική. Αρκετά μας τρομοκράτησε η αστυνομία σου», συνεχίζει ο άνδρας αυτός.

  Η Ντέιμοντ, η οποία είχε εγκατασταθεί στη Μινεάπολις με τον αρραβωνιαστικό της, κάλεσε η ίδια την αστυνομία για να καταγγείλει έναν πιθανό βιασμό στη γειτονιά της, γύρω στα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου. Πυροβολήθηκε από τους αστυνομικούς, τον Μοχάμεντ Νουρ και τον Μάθιου Χάριτι, που έφτασαν στο σημείο ενώ πλησίαζε στο περιπολικό τους.

  Ο Χάριτι φέρεται να είπε στους ανακριτές ότι τη στιγμή που η Ντέιμοντ πλησίαζε το περιπολικό ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος που τον αιφνιδίασε και τότε ο Νουρ, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού, πυροβόλησε μέσα από το ανοιχτό παράθυρο και σκότωσε τη γυναίκα.

  Η αστυνομία ανέφερε την Παρασκευή ότι πήρε κατάθεση από ένα πρόσωπο που έκανε ποδήλατο στην περιοχή και είδε τους αστυνομικούς να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στην 40χρονη γυναίκα.
  Τα καθήκοντα της Χάρτο θα αναλάβει ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός της, Μεντάρια Αραντόντο.


 • Νιγηρία: Στην έλλειψη «σήμανσης» απέδωσε ο στρατός την αεροπορική επιδρομή που στοίχισε τη ζωή σε 112 αμάχους

  Νιγηρία: Στην έλλειψη «σήμανσης» απέδωσε ο στρατός την αεροπορική επιδρομή που στοίχισε τη ζωή σε 112 αμάχους

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-07-22 06:26:15 | Πηγή: Ζούγκλα
  Οι ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας ανακοίνωσαν χθες ότι ο αεροπορικός βομβαρδισμός που έγινε κατά λάθος τον Ιανουάριο και είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 112 άμαχοι σε έναν καταυλισμό εκτοπισμένων στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας οφειλόταν στην έλλειψη «σήμανσης» και ένα σφάλμα αναγνώρισης, στο ότι δηλαδή δεν πιστευόταν πως στο σημείο που επλήγη βρίσκονταν πολίτες, αλλά αντιθέτως πως συγκεντρώνονταν εκεί τζιχαντιστές.

  Τη 17η Ιανουαρίου, η Πολεμική Αεροπορία της Νιγηρίας έπληξε τμήμα του καταυλισμού Ραν, στη βορειοανατολική Νιγηρία, την ώρα που ανθρωπιστικές οργανώσεις διένειμαν τρόφιμα σε ανθρώπους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να σωθούν από τη βία της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

  Η στρατιωτική ιεραρχία χαρακτήρισε τότε «αθέλητο» τον πολύνεκρο βομβαρδισμό, στον οποίο τραυματίστηκαν άλλοι 100 άνθρωποι, κυρίως γυναικόπαιδα.

  Μια επιτροπή της νιγηριανής ΠΑ στην οποία ανατέθηκε να ερευνήσει την τραγωδία θεωρητικά θα δημοσιοποιούσε το πόρισμά της τον Φεβρουάριο.

  Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, ο υποστράτηγος Τζον Ενέντσε, δεν έδωσε καμιά εξήγηση για την εξάμηνη καθυστέρηση. Σε σύντομες δηλώσεις του, ανέφερε ότι ο βομβαρδισμός οφειλόταν στην «έλλειψη της προσήκουσας σήμανσης της περιοχής».

  «Η θέση αυτή δεν συμπεριλαμβανόταν στον επιχειρησιακό χάρτη (σ.σ. των ένοπλων δυνάμεων) ως ανθρωπιστική εγκατάσταση», είπε, αναφερόμενος στον καταυλισμό — τον οποίο μολαταύτα διαχειρίζεται ο στρατός, και στον οποίο φιλοξενούνται 20.000 ως 40.000 άνθρωποι.

  «Δεν θεωρείτο ότι συγκεντρώνονταν άμαχοι σε αυτή την θέση», επέμεινε ο υποστράτηγος Ενέντσε, υποστηρίζοντας ότι ο βομβαρδισμός έγινε «κοντά» στον καταυλισμό, όχι μέσα σε αυτόν.

  Όμως πηγές προσκείμενες σε ανθρωπιστικές οργανώσεις είχαν δηλώσει τον Ιανουάριο ότι η πρώτη βόμβα έπεσε μερικά μέτρα από το γραφείο του Ερυθρού Σταυρού στο εσωτερικό του καταυλισμού. Έξι εργαζόμενοι του Ερυθρού Σταυρού της Νιγηρίας σκοτώθηκαν.

  Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας οι μαχητές της Μπόκο Χαράμ, που δρουν σε αυτή την περιοχή, στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας Μπόρνο, συγκεντρώνονται με παρόμοιο τρόπο πριν εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον αμάχων.

  «Φαινόταν σαν αυτή η θέση να χρησιμοποιείτο για δραστηριότητα του εχθρού», ανέφερε. «Όταν εντοπίστηκε μια μαζική μετακίνηση από δορυφόρο, φαινόταν σαν να πρόκειται για τρομοκρατική δραστηριότητα της Μπόκο Χαράμ που έπρεπε να αντιμετωπιστεί τάχιστα», συμπλήρωσε ο Ενέντσε.

  Ο στρατός ελέγχει την πρόσβαση των μέσων ενημέρωσης στους καταυλισμούς εκτοπισμένων στην Πολιτεία Μπόρνο και προσφέρει βοήθεια σε ανθρωπιστικές οργανώσεις που δρουν εκεί. Στους δημοσιογράφους έχει δοθεί άδεια να επισκεφθούν διάφορους καταυλισμούς στην Πολιτεία, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει επιτραπεί καμιά επίσκεψη στον καταυλισμό Ραν.

  Σε μια ανακοίνωσή της που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο χθες βράδυ, η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins sans frontières, MSF), τόνισε ότι της προκαλεί «βαθιά ανησυχία η ανακοίνωση του νιγηριανού στρατού».

  «Παραμένει ακόμη άγνωστο το γιατί οι αρχές (...) του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου παραβιάστηκαν, με αποτέλεσμα να προκληθούν πολύ βαριές απώλειες μεταξύ αμάχων, στην πλειονότητά τους γυναικών και παιδιών», σημείωσε η ΜΚΟ.

  «Αυτή η επίθεση σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, όπου λάμβαναν χώρα ανθρωπιστικές
  δραστηριότητες και βρισκόταν σε εξέλιξη διανομή βοήθειας, εγείρει πολλά ερωτήματα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

  «Ο καταυλισμός για τους εκτοπισμένους ελεγχόταν από τον στρατό στην Πολιτεία Μπόρνο και ο καταυλισμός ήταν καταγεγραμμένος» από αυτόν, ενώ «η διανομή (βοήθειας) που είχε οργανώσει η MSF γινόταν εν γνώσει της μονάδας του νιγηριανού στρατού στο πεδίο, περίπου 400 μέτρα από το σημείο όπου έγινε ο βομβαρδισμός», προσέθεσε η MSF.

  Η MSF κάλεσε τις αρχές της Νιγηρίας «να εγγυηθούν» ότι ο τρόπος που διεξάγει επιχειρήσεις ο στρατός εναντίον της Μπόκο Χαράμ δεν απειλεί την ασφάλεια των αμάχων και «να αποζημιώσει τα θύματα της επίθεσης» αυτής.
 • Νόμιμη η μαριχουάνα στην Ουρουγουάη… μόνο για ντόπιους!

  Νόμιμη η μαριχουάνα στην Ουρουγουάη… μόνο για ντόπιους!

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: 004 | Ημερομηνία: 2017-07-22 05:33:28 | Πηγή: Defence Point

  Σε μια εξαιρετικά τολμηρή απόπειρα αντιμετώπισης του χρυσοφόρου εμπορίου ναρκωτικών στη Λατινική Αμερική προχώρησε η Ουρουγουάη, ξεκινώντας την εφαρμογή απόφασης που είχε εγκριθεί από το Κοινοβούλιο το 2013 και αφορούσε τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας.

  Οι πρώτες πωλήσεις από φαρμακεία ξεκίνησαν, ενώ η καλλιέργεια και η διανομή ελέγχεται από την κυβέρνηση. Επίσης, υπάρχει όριο στην ποσότητα που μπορεί να προμηθευτεί κανείς για προσωπική χρήση και η απελευθέρωση ισχύει μόνο για τους ντόπιους, ώστε να μην εξελιχθεί η χώρα σε τουριστικό προορισμό τύπου Ολλανδίας με τα περίφημα coffee shops.

  Η νομιμοποίηση και ο έλεγχος σταθεροποιεί σε χαμηλά επίπεδα τις τιμές και πλήττει καίρια το εισόδημα των εμπόρων ναρκωτικών, που δεν θα έχουν νόημα ύπαρξης. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι μέρος των χρημάτων που θα αφήνει το νόμιμο πλέον και ρυθμιζόμενο εμπόριο, θα τα χρησιμοποιήσει για να ενισχύσει τα προγράμματα απεξάρτησης και αποτοξίνωσης εθισμένων…

  Πρόκειται για μια γενικότερη τάση που επικρατεί στη Λατινική Αμερική, καθώς το παράδειγμα της Ουρουγουάης, φέρονται διατεθειμένες να το ακολουθήσουν κι άλλες χώρες, όπως η Αργεντινή, η Χιλή και το Μεξικό…

 • Τραγικές εξελίξεις στην Υεμένη με την επιδημία χολέρας…

  Τραγικές εξελίξεις στην Υεμένη με την επιδημία χολέρας…

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: 004 | Ημερομηνία: 2017-07-22 05:33:28 | Πηγή: Defence Point

  Η έξαρση της χολέρας στην Υεμένη είναι ανεξέλεγκτη δύο χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου και απέχει πολύ από το να ελεγχθεί, ενώ μπορεί να επιδεινωθεί περαιτέρω από την περίοδο των βροχών που ξεκίνησε, από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, ακόμη και αν ο ρυθμός των νέων ασθενών δείχνει να επιβραδύνεται σε μερικά σημεία της χώρας, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO: World Health Organization).

  Η φιλανθρωπική οργάνωση Oxfam προέβλεψε, ότι ο αριθμός θα μπορούσε να ανέλθει ακόμα και σε περισσότερες από 600.000 περιπτώσεις, το μεγαλύτερο νούμερο που έχει καταγραφεί σε οποιαδήποτε χώρα σε ετήσια βάση από την εποχή που τηρούνται αρχεία, δηλαδή περισσότεροι και από την επιδημία στην Αϊτή το 2011.

  Ο WHO έχει ήδη καταγράψει 368.207 ύποπτες περιπτώσεις και 1.828 θανάτους στη χώρα της Αραβικής Χερσονήσου από τα τέλη Απριλίου. «Κάθε μέρα έχουμε 5.000 περισσότερους Υεμενίτες που αρρωσταίνουν με συμπτώματα οξείας διάρροιας ή χολέρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού στη χώρα.

  Εκατομμύρια άνθρωποι υποσιτίζονται στην Υεμένη όπου λιμοκτονούν, λένε τα Ηνωμένα Έθνη, ενώ η κατάρρευση του κράτους λόγω των συγκρούσεων έχει οδηγήσει σε τρομακτικά αδιέξοδα και πλέον απειλείται τρομακτική ανθρωπιστική καταστροφή.

  Υπενθυμίζεται, ότι ένας συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας παρενέβη στον εμφύλιο πόλεμο της Υεμένης το 2015, υποστηρίζοντας τις κυβερνητικές δυνάμεις που αγωνίζονται εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν.

 • Fitch: Στην κατηγορία των «σκουπιδιών» το αξιόχρεο των τουρκικών κρατικών ομολόγων

  Fitch: Στην κατηγορία των «σκουπιδιών» το αξιόχρεο των τουρκικών κρατικών ομολόγων

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-07-22 05:13:54 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Fitch διατήρησε χθες αμετάβλητο στην κατηγορία των «σκουπιδιών» το αξιόχρεο των κρατικών ομολόγων της Τουρκίας, επικαλούμενος τους πολιτικούς κινδύνους στη χώρα και στην περιοχή αλλά και τις επιπτώσεις των μέτρων για την τόνωση της οικονομίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση, κρίνοντας ότι θα πλήξουν τις δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας.

  Η προοπτική του αξιόχρεου της Τουρκίας είναι «σταθερή», πρόσθεσε ο Φιτς στην ανακοίνωσή του.

  Τον Ιανουάριο, ο οίκος υποβάθμισε το αξιόχρεο των κρατικών ομολόγων της Τουρκίας σε BB+ (από BBB-), στη χαμηλότερη βαθμίδα επένδυσης στην κλίμακά του, επικαλούμενος τις ανησυχίες για την πολιτική κατάσταση μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα πριν από έναν χρόνο.

  Στη χθεσινή του ανακοίνωση ο οίκος επισήμανε ότι η καταστολή που συνεχίζεται έκτοτε, στο πλαίσιο της οποίας 50.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και 150.000 απολυθεί, καθαιρεθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα, «συνεχίζει να ανησυχεί ορισμένους οικονομικούς παράγοντες».

  Παράλληλα, οι σαρωτικές εξουσίες που απέκτησε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο δημοψήφισμα του Απριλίου εδραιώνουν ένα πολιτικό σύστημα στο οποίο οι μηχανισμοί δημοκρατικού ελέγχου αποδυναμώνονται, επισήμανε ο οίκος.

  Παρότι αναγνωρίζει ότι τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας αύξησαν την ανάπτυξη φέτος, ο Φιτς προειδοποιεί ότι θα βαρύνουν στις δημοσιονομικές επιδόσεις και προβλέπει ότι το έλλειμμα θα αυξηθεί στο 3,1% του ΑΕΠ, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2010, ενώ εκφράζει αμφιβολίες για την «προσήλωση» της τουρκικής κυβέρνησης στη «δημοσιονομική πειθαρχία».

  «Η αναχρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών θα διατηρήσει το εξωτερικό χρέος σε ανοδική τάση», συμπληρώνει ο οίκος.

  Ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ της Τουρκίας αναμένεται να παραμείνει περί το 28,3% την επόμενη διετία, σύμφωνα με τον Φιτς, ενώ η οικονομική ανάπτυξη θα ανέλθει στο 4,3% την περίοδο μεταξύ του 2017 και του 2019 — ένα επίπεδο σημαντικά κατώτερο του 7,1% όπου βρισκόταν μεταξύ του 2011 και του 2015, αλλά υψηλότερο του μέσου όρου άλλων χωρών με την ίδια αξιολόγηση.
 • Χαμός και ρήγμα στον Λευκό Οίκο με την αποχώρηση Σπάισερ

  Χαμός και ρήγμα στον Λευκό Οίκο με την αποχώρηση Σπάισερ

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: 004 | Ημερομηνία: 2017-07-22 04:28:12 | Πηγή: Defence Point

  Λίγες ώρες μετά την αποχώρηση – παραίτηση του Σον Σπάισερ από τον Λευκό Οίκο, εξαιτίας της έλευσης του χρηματιστή από τη Νέα Υόρκη, Άντονι Σκαραμούτσι, άρχισαν οι αποκαλύψεις για τον βαθύ διχασμό που προκλήθηκε ωια μια ακόμη φορά σε κάποια απόφαση στρατηγικής σημασίας για τον Ντόναλντ Τραμπ.

  Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι το Σκαραμούτσι τον προωθούσαν η κόρη του Τραμπ Ιβάνκα και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ, ενώ αντίθετοι ήταν τόσο ο επικεφαλής στρατηγικής που έχει όμως υποβαθμιστεί, Στιβ Μπάνον και ο Ελληνοαμερικανός προσωπάρχης Ρέινς Πρίμπους. Εν ολίγοις, πάλι επικράτησε η οικογένεια…

  Όταν μέσα σε έξι μήνες θητεία στον προεδρικό θώκο των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν παραιτηθεί ή απολυθεί εννιά άμεσοι συνεργάτες και μεγάλος αριθμός άλλων που εργάζονταν στον Λευκό Οίκο, είναι προφανές ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά και μάλιστα σε μια συγκυρία όπου η έρευνα για τη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές επεκτείνεται…

 • Νόμιμη η μαριχουάνα στην Ουρουγουάη, μόνο για τους ντόπιους!

  Νόμιμη η μαριχουάνα στην Ουρουγουάη, μόνο για τους ντόπιους!

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: 004 | Ημερομηνία: 2017-07-22 04:28:12 | Πηγή: Defence Point

  Σε μια εξαιρετικά τολμηρή απόπειρα αντιμετώπισης του χρυσοφόρου εμπορίου ναρκωτικών στη Λατινική Αμερική προχώρησε η Ουρουγουάη, ξεκινώντας την εφαρμογή απόφασης που είχε εγκριθεί από το Κοινοβούλιο το 2013 και αφορούσε τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας.

  Οι πρώτες πωλήσεις από φαρμακεία ξεκίνησαν, ενώ η καλλιέργεια και η διανομή ελέγχεται από την κυβέρνηση. Επίσης, υπάρχει όριο στην ποσότητα που μπορεί να προμηθευτεί κανείς για προσωπική χρήση και η απελευθέρωση ισχύει μόνο για τους ντόπιους, ώστε να μην εξελιχθεί η χώρα σε τουριστικό προορισμό τύπου Ολλανδίας με τα περίφημα coffee shops.

  Η νομιμοποίηση και ο έλεγχος σταθεροποιεί σε χαμηλά επίπεδα τις τιμές και πλήττει καίρια το εισόδημα των εμπόρων ναρκωτικών, που δεν θα έχουν νόημα ύπαρξης. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι μέρος των χρημάτων που θα αφήνει το νόμιμο πλέον και ρυθμιζόμενο εμπόριο, θα τα χρησιμοποιήσει για να ενισχύσει τα προγράμματα απεξάρτησης και αποτοξίνωσης εθισμένων…

  Πρόκειται για μια γενικότερη τάση που επικρατεί στη Λατινική Αμερική, καθώς το παράδειγμα της Ουρουγουάης, φέρονται διατεθειμένες να το ακολουθήσουν κι άλλες χώρες, όπως η Αργεντινή, η Χιλή και το Μεξικό…

 • Μεξικό: Ρεκόρ δολοφονιών στη χώρα τον Ιούνιο

  Μεξικό: Ρεκόρ δολοφονιών στη χώρα τον Ιούνιο

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-07-22 04:25:30 | Πηγή: Ζούγκλα
  Τη διάπραξη 2.234 δολοφονιών κατέγραψαν οι αρχές του Μεξικού τον Ιούνιο, έναν μηνιαίο απολογισμό, ο οποίος δεν έχει προηγούμενο, αφότου ιδρύθηκε το κρατικό σύστημα καταγραφής των ανθρωποκτονιών, πριν από είκοσι χρόνια.

  Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί μόλις τον Μάιο, όταν διαπράχθηκαν 2.191 ανθρωποκτονίες, σύμφωνα με τους αριθμούς τους οποίους δημοσιοποίησε το Εθνικό Σύστημα Δημόσιας Ασφάλειας του Μεξικού.

  Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 έχουν καταγραφεί πλέον 12.155 δολοφονίες, ένας αριθμός αυξημένος κατά 30% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς.

  Το εντεινόμενο κύμα βίας πλήττει ιδιαίτερα την Πολιτεία Γκερέρο (νότια) και την Πολιτεία του Μεξικού, σε καθεμιά από τις οποίες καταγράφηκαν πάνω από χίλιες δολοφονίες την περίοδο αυτή.

  Η Πολιτεία Γκερέρο, η οποία βρέχεται από τον Ειρηνικό, έχει μετατραπεί σε θέατρο ενός ανελέητου πολέμου μεταξύ συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος για τον έλεγχο της παραγωγής και της διακίνησης ναρκωτικών.

  Αφότου κηρύχθηκε ο λεγόμενος πόλεμος εναντίον των καρτέλ των ναρκωτικών από τη μεξικανική κυβέρνηση το 2006, οι νεκροί και οι αγνοούμενοι στη χώρα ξεπερνούν τους 200.000.
           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο