• Θ. Πελαγίδης: Αυτό το γνωρίζουν οι θεσμοί;

  Θ. Πελαγίδης: Αυτό το γνωρίζουν οι θεσμοί;

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-22 11:50:42 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Σε εκατέρωθεν πολιτικούς σχεδιασμούς, οι οποίοι παραβλέπουν τα οικονομικά δεδομένα, αποδίδει ο Νοnresident Senior Fellow στο Brookings Institute, Θοδωρής Πελαγίδης, την πρόθεση της κυβέρνησης και -όπως φαίνεται- των θεσμών να δανειστεί σύντομα το ελληνικό κράτος από τις αγορές ακόμη και με ιδιαίτερα υψηλό επιτόκιο. 

  «Οι πιστωτές -Ευρωπαίοι και Γερμανοί συγκεκριμένα- ανυπομονούν να πουν στους ψηφοφόρους ότι το ελληνικό πρόγραμμα επιτέλους πέτυχε και ότι η Ελλάδα είναι τώρα έτοιμη να δανειστεί από τις αγορές. Ο Τσίπρας επίσης θέλει απελπισμένα να πει στους εγχώριους ψηφοφόρους ότι "...ο δανεισμός από τις αγορές είναι μια απόδειξη ότι... σύντομα θα είμαστε ανεξάρτητοι από τους δανειστές, αφήνοντας τη λιτότητα πίσω μας". Ή ενδεχομένως σχεδιάζει να δανειστεί από τις αγορές με οποιοδήποτε κόστος ώστε να προετοιμαστεί για τις επερχόμενες εκλογές, που σημαίνει να στείλει "λεφτά από το ελικόπτερο" σε ψηφοφόρους. Σε αυτήν την περίπτωση, αναρωτιέται κανείς αν οι θεσμοί (πάλαι ποτέ τρόικα) έχουν επίγνωση αυτής της εκδοχής της ιστορίας και την παραβλέπουν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής στο Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, με ανάλυση για το Brookings Institute.

  Ο κ. Πελαγίδης σημειώνει ότι η Αθήνα επιδιώκει να πουλήσει ένα πενταετές κρατικό ομόλογο 3 δισ. με απόδοση 4,5 - 4,7% και έτσι είναι πρόθυμη να πληρώσει περισσότερο από το 0,89% - 1,2%, που «χρεώνει» ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος. Ο κ. Πελαγίδης παρατηρεί ότι παρά την εκταμίευση 7,7 δισ. από τη δόση των 8,5 δισ. ο ελληνικός γόρδιος δεσμός απέχει από το να λυθεί.

  naftemporiki.gr

   

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • ΔΝΤ για Ελλάδα: Στρίβειν δια του αρραβώνος

  ΔΝΤ για Ελλάδα: Στρίβειν δια του αρραβώνος

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-07-22 10:21:40 | Πηγή: Ζούγκλα
  Τα ξημερώματα του Σαββάτου, το εκτελεστικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ενέκρινε επί της αρχής προληπτική συμφωνία (stand-by) με την Ελλάδα, χωρίς, όμως, ουσιαστικά να προβλέπεται η εκταμίευση του δανείου 1,6 δισ. ευρώ για τη χώρα μας. 

  Η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ είχε προαναγγείλει ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα τεθεί σε ισχύ μόνο όταν το ΔΝΤ λάβει συγκεκριμένες και αξιόπιστες διαβεβαιώσεις ότι το χρέος θα καταστεί βιώσιμο.   

  ​Η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ είχε προαναγγείλει ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα τεθεί σε ισχύ μόνο όταν το ΔΝΤ λάβει συγκεκριμένες και αξιόπιστες διαβεβαιώσεις ότι το χρέος θα καταστεί βιώσιμο Και σήμερα, όμως, ζήτησε από τους ευρωπαίους πιστωτές να μειώσουν τις απαιτήσεις τους από την Αθήνα, προτρέποντας τις Βρυξέλλες να μειώσουν το «φιλόδοξο» πλεόνασμα από το 3,5% σε 1,5% το συντομότερο δυνατό. 

  Στο πακέτο των εκθέσεων και των κειμένων του νέου προγράμματος – που συνοδεύουν την κατ’ αρχήν έγκριση της προληπτικής συμφωνίας- περιλαμβάνονται και πίνακες που δείχνουν τα «σενάρια» στα οποία βασίζει το Ταμείο της εκτιμήσεις του για τις τράπεζες, το χρέος και τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας. Στις «παραμέτρους» μπαίνει ακόμη και η εκτίμηση για τις πολιτικές εξελίξεις μετά το μέσο του 2018 αλλά και προβλέψεις για εμπροσθοβαρή εφαρμογή του αφορολόγητου το 2019. 

  Αυτοί οι πίνακες, όπως αναφέρει το capital.gr, αποκαλύπτουν ουσιαστικά ότι δεν προβλέπεται να εκταμιευτεί το δάνειο των 1,6 δισ. ευρώ. Σε αναλυτικό πίνακα για την χρηματοδότηση της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια, το σενάριο βασίζεται σε έξοδο στις αγορές από το 2018 (1,2 δισ. ευρώ) με κορύφωση το 2019 (15,6 δισ. ευρώ) και συνέχεια με 4,9 δισ. ευρώ το 2020 που σταματούν οι εκτιμήσεις. 

  Το ίδιο σενάριο εκτιμά ότι φέτος θα ολοκληρωθεί και η 3η αξιολόγηση του προγράμματος, που θα φέρει στα ταμεία ακόμη πέντε δισ. ευρώ δόσεις από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) ενώ παράλληλα οι αξιολογήσεις του 2018 θα φέρουν επιπλέον 13,4 δισ. ευρώ.  

   Αλλά στη «γραμμή» που αναφέρει την δική του συμμετοχή το ποσό είναι… μηδέν. Και τούτο όταν σε άλλον πίνακα (Πίνακας 9 σελίδα 41) παραδέχεται ότι έχει ήδη εγκρίνει 330 εκατ. ευρώ/τρίμηνο με αρχή από την…  Παρασκευή και 2η δόση τον Νοέμβριο (όταν εκτιμά ότι θα τελειώσει η 3η αξιολόγηση με την ΕΕ).

  Παρόλα αυτά, με βάση την απόφαση και σε αντίθεση με τα άλλα αντίστοιχα προγράμματα του Ταμείου που απαιτούν να εκπληρωθούν οι όροι ενεργοποίησης εντός 30 ημερών, σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει χρόνος ενεργοποίησης. Καθίσταται σαφές, μάλιστα, ότι αυτό συμβαίνει για να βελτιωθεί το κλίμα στις αγορές και να βοηθηθούν οι θεσμοί. 

  Ουσιαστικά λοιπόν, το πρόγραμμα του ΔΝΤ μπορεί να λήξει την 1η Σεπτεμβρίου του 2019 χωρίς να εκταμιευτεί ούτε ένα ευρώ. 

  Τι λέει για τα αντίμετρα 

  H έκθεση του Ταμείου αναφέρει ότι τα αντίμετρα της κυβέρνησης μπορούν να εφαρμοστούν το νωρίτερο το 2023, όταν και εκτιμάται ότι θα χαλαρώσουν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

  ​H έκθεση του Ταμείου αναφέρει ότι τα αντίμετρα της κυβέρνησης μπορούν να εφαρμοστούν το νωρίτερο το 2023, όταν και εκτιμάται ότι θα χαλαρώσουν οι δημοσιονομικοί στόχοιΩστόσο, αφήνει ένα «παράθυρο» για χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων, τονίζοντας ότι το 2018 αν πιαστεί στόχος πλεονάσματος έστω 2,2% του ΑΕΠ (αντί για 3,5% που ορίζει το μνημόνιο με την ΕΕ) "οι ευρωπαίοι εταίροι συμφώνησαν  ότι η πρόσβαση στις δόσεις του ESM θα συνεχισθεί και ότι οι στόχοι του ESM θα προσαρμοσθούν.

  Η έκθεση προεξοφλεί, παράλληλα, την εμπροσθοβαρή περικοπή του αφορολόγητου το 2019. 

  Τράπεζες και κεφαλαιακό χρέος 

  Η έκθεση του Ταμείου αναφέρει παράλληλα ότι απαιτούνται νέα τεστ αντοχής για τις τράπεζες για να φανεί εάν απαιτούνται ακόμη 10 δισ. – και πλέον- για νέα ανακεφαλαιοποίηση. 

  Καθιστά επίσης σαφές ότι εάν δεν τηρηθούν κατά γράμμα οι νέοι όροι του προγράμματος και δεν λυθεί το ζήτημα των τραπεζών τότε μπορεί να υπάρξουν «παρενέργειες» - δηλαδή να παρατεθεί το θέμα αποφάσεων επί των μεσοπρόθεσμών μέτρων του χρέους, του οδικού χάρτη χαλάρωσης των Capital Controls και βέβαια να υπάρξει ανάγκη τον Αύγουστο του 2018 για ένα νέο πρόγραμμα της Ελλάδας.

  Θετικό νεύμα από τον Ρέγκλινγκ 


  Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε «ενθαρρυμένος» από την ψηφοφορία του ΔΝΤ. 

  «Αυτό θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ολοκληρώσει με επιτυχία τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται μέχρι το τέλος του προγράμματος του ESM και του ΔΝΤ τον Αύγουστο του 2018, να ξαναχτίσει μια ανταγωνιστική οικονομία και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών» τόνισε χαρακτηριστικά.
 • Σοκ από το ΔΝΤ: Μέτρα και το 2018, «ψαλίδι» στο αφορολόγητο από το 2019 και αντίμετρα... το 2023!

  Σοκ από το ΔΝΤ: Μέτρα και το 2018, «ψαλίδι» στο αφορολόγητο από το 2019 και αντίμετρα... το 2023!

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-22 08:32:27 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Τι... προαναγγέλλει η έκθεση του Ταμείου για συμβασιούχους, εργασιακά, αφορολόγητο και νέα μέτρα - Καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τις αθρόες προσλήψεις συμβασιούχων στο ΔημόσιοΓια σύγκρουση με το ΔΝΤ, που θέλει να βάλει μπλόκο στις αθρόες προσλήψεις συμβασιούχων στο Δημόσιο, προετοιμάζονται στην κυβέρνηση.

  Παρότι το Ταμείο αποδέχτηκε να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα έως το 2018 με δάνειο 1,6 δισ. ευρώ, η βοήθεια δεν έρχεται χωρίς όρους. Αντιθέτως, η έκθεση του Ταμείου που συνόδευε την έγκριση του αιτήματος του πρωθυπουργού, περιγράφει τα μέτωπα στα οποία θα δοθεί μάχη το ερχόμενο φθινόπωρο, μόλις επιστρέψουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών, για να ξεκινήσει η γ' αξιολόγηση.

  Σε επιτελική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομικών, επιχειρήθηκε μια πρώτη εκτίμηση των νέων δεδομένων που θέτει η έκθεση του ΔΝΤ για τη διαπραγμάτευση, ιδιαίτερα εν όψει της προσπάθειας για έξοδο της χώρας στις αγορές. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, στην σύσκεψη αυτή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, επιχείρησε μια πρώτη χαρτογράφηση των πεδίων στα οποία αναμένεται να επιμείνει το ΔΝΤ και, άρα, πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη η κυβέρνηση.

  Η έκθεση του ΔΝΤ είναι πάντως ενδεικτική για τι θα συμβεί στους επόμενους δύο-τρεις μήνες:

  1ον) Μέτρα και το 2018: το Ταμείο προβλέπει ότι, παρά τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν τον Μάιο, δεν θα επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018. Στην σελίδα 28 μάλιστα της έκθεσης εκτιμά ότι θα υπάρξει υστέρηση 1,3% του ΑΕΠ (ή 2,34  δισ. ευρώ). Εκεί  υποστηρίζει μάλιστα ότι θα υπάρξει μεγάλη υστέρηση εισπράξεων φόρων (0,6% του ΑΕΠ ή 1,1 δισ. ευρώ).

  Καθώς κανείς δεν θέτει ζήτημα για χαλάρωση στο πρωτογενές πλεόνασμα του 2018, προκύπτει μοιραία η πίεση για νέα μέτρα. Η ελληνική πλευρά σχεδιάζει να επιμείνει στο επιχείρημα «πότε έπεσε μέσα στις προβλέψεις του το ΔΝΤ, για να πέσει τώρα;», αλλά η εμπειρία έχει δείξει πως αυτό δεν έπιανε ούτε και όταν το ΔΝΤ δεν έβαζε λεφτά -πόσω, δε, μάλλον, τώρα που λέει πως θα βάλει 1,6 δισ.  ευρώ.

  2ον) όχι «ένα ευρώ αντίμετρα για κάθε ένα ευρώ μέτρα λιτότητας»: το ΔΝΤ θεωρεί αδύνατον να ισχύσουν τα αντίμετρα που ψήφισε η κυβέρνηση, τουλάχιστον πριν το... 2023! Θεωρεί πως δεν επιτυγχάνεται ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ ως το 2022. Και μάλιστα, στην σελίδα 12 της έκθεσης, υποστηρίζει ότι η μείωση του αφορολογήτου θα χρειαστεί να επιβληθεί τελικά από το 2019 και όχι από το 2020, όπως έχει ψηφιστεί. Η ελληνική πλευρά προετοιμάζεται να απαντήσει παρουσιάζοντας δικά της οικονομικά μοντέλα, που θα καταρρίπτουν τεχνοκρατικά εκείνα του ΔΝΤ.

  3ον) Στοπ στους συμβασιούχους: την ώρα που η κυβέρνηση προωθεί διατάξεις για τους συμβασιούχους,  στην σελίδα 26 της έκθεσης (στην σημείωση 43) το Ταμείο διαπιστώνει «δραματική αύξηση» στις προσλήψεις συμβασιούχων, η οποία αντιστρέφει την μείωση που συντελέστηκε από το 2010. Καλεί μάλιστα την κυβέρνηση να αναθεωρήσει άμεσα την τακτική της.

  4ον) Όχι υπαναχωρήσεις στα εργασιακά: το ΔΝΤ τονίζει πως οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν ήταν το δυνατό στοιχείο των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά θεωρεί πως έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά και καλεί την κυβέρνηση να μην την αντιστρέψει.

  Επιπλέον, η έκθεση του ΔΝΤ διαπιστώνει πολιτικούς και νομικούς κινδύνους στην εκτέλεση του προγράμματος στο οποίο αποφάσισε να μετάσχει ενεργότερα. Κάνει λόγο για πολιτική αστάθεια, αλλά και για τις δικαστικές αποφάσεις που απειλούν να ανατρέψουν ψηφισμένα μέτρα , όπως π.χ. για τις περικοπές συντάξεων το 2019, τη μείωση του αφορολογήτου το 2020, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές κλπ. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Süddeutsche Zeitung: Η φαινομενική λύση του ΔΝΤ

  Süddeutsche Zeitung: Η φαινομενική λύση του ΔΝΤ

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-07-22 08:08:31 | Πηγή: Ζούγκλα
  Την απόφαση του ΔΝΤ για τη χορήγηση πιστώσεων στην Ελλάδα σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, που σε σχόλιό της κάνει λόγο για «φαινομενική λύση» και τονίζει ότι το Ταμείο απέχει ακόμα πολύ από μια εκταμίευση. 

  Η ανακοίνωση για τα 1,6 δις εκφράζει όμως την προθυμία του να ανταποκριθεί στις πολιτικές προκλήσεις σε διάφορες χώρες, όπως είναι για παράδειγμα οι επικείμενες γερμανικές εκλογές. Η απόφαση του ΔΝΤ βοηθά τους γερμανούς συντηρητικούς να υπερπηδήσουν την παγίδα που έστησαν οι ίδιοι στον εαυτό τους, όταν το 2015 έδιναν πράσινο φως στο τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής. 

  Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε τότε υποσχεθεί στο γερμανικό κοινοβούλιο ότι το Ταμείο θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα, μια απόφαση που ωστόσο δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του γερμανού υπουργού Οικονομικών. (…) Για να αποκλιμακώσει τη διαφωνία με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Β. Σόιμπλε σχετικά με την απομείωση του χρέους, το ΔΝΤ δείχνει εικονικά ότι υποχωρεί. Διαθέτει νέες πιστώσεις, όπως το επιθυμούν άλλωστε οι γερμανοί συντηρητικοί, συνδέει όμως την εκταμίευσή τους με ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους. Τόσο η εκταμίευση νέων πιστώσεων όσο και οι ελαφρύνσεις δεν θεωρούνται πάντως πιθανές. Παρόλα αυτά, όμως, η συμφωνία βοηθά την καγκελάριο και τον υπ. Οικονομικών να ξεπεράσουν τον σκόπελο των γερμανικών εκλογών. Άγνωστο ωστόσο αν η απόφαση ωφελεί και το ΔΝΤ».

  Με τη σειρά της, η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung σε άρθρο που τιτλοφορείται  «Επί της αρχής - Πράσινο φως του ΔΝΤ σε νέες πιστώσεις για την Ελλάδα», παρατηρεί: «Με την απόφασή του το Ταμείο εφαρμόζει τη συμφωνία που έλαβαν Κρ. Λαγκάρντ και Eurogroup τον Ιούνιο στο Λουξεμβούργο. (..) Με τον συμβιβασμό αυτό και οι δύο πλευρές διαφυλάττουν το κύρος τους και δίνουν σε χώρες, όπως η Γερμανία, τη δυνατότητα να τερματίσουν τις συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

  Πηγή: Deutsche Welle 

 • Fitch: «Σκουπίδια» παραμένουν τα κρατικά ομόλογα της Τουρκίας

  Fitch: «Σκουπίδια» παραμένουν τα κρατικά ομόλογα της Τουρκίας

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-22 07:44:21 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Fitch διατήρησε αμετάβλητο στην κατηγορία των «σκουπιδιών» το αξιόχρεο των κρατικών ομολόγων της Τουρκίας, επικαλούμενος τους πολιτικούς κινδύνους στη χώρα και στην περιοχή, αλλά και τις επιπτώσεις των μέτρων για την τόνωση της οικονομίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση, κρίνοντας ότι θα πλήξουν τις δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας.

  Η προοπτική του αξιόχρεου της Τουρκίας είναι «σταθερή», πρόσθεσε η Fitch στην ανακοίνωσή της.

  Τον Ιανουάριο, ο οίκος υποβάθμισε το αξιόχρεο των κρατικών ομολόγων της Τουρκίας σε BB+ (από BBB-), στη χαμηλότερη βαθμίδα επένδυσης στην κλίμακά του, επικαλούμενος τις ανησυχίες για την πολιτική κατάσταση μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα πριν από έναν χρόνο.

  Στην ανακοίνωση, ο οίκος επισήμανε ότι η καταστολή που συνεχίζεται έκτοτε, στο πλαίσιο της οποίας 50.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και 150.000 απολυθεί, καθαιρεθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα, «συνεχίζει να ανησυχεί ορισμένους οικονομικούς παράγοντες».

  Η υιοθέτηση της προεδρικής δημοκρατίας στο δημοψήφισμα του Απριλίου εδραιώνει ένα πολιτικό σύστημα στο οποίο οι μηχανισμοί δημοκρατικού ελέγχου αποδυναμώνονται, επισήμανε ο οίκος.

  Παρότι αναγνωρίζει ότι τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας αύξησαν την ανάπτυξη φέτος, η Fitch προειδοποιεί ότι θα βαρύνουν στις δημοσιονομικές επιδόσεις και προβλέπει ότι το έλλειμμα θα αυξηθεί στο 3,1% του ΑΕΠ, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2010, ενώ εκφράζει αμφιβολίες για την «προσήλωση» της τουρκικής κυβέρνησης στη «δημοσιονομική πειθαρχία».

  «Η αναχρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών θα διατηρήσει το εξωτερικό χρέος σε ανοδική τάση», συμπληρώνει ο οίκος.

  Ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ της Τουρκίας αναμένεται να παραμείνει περί το 28,3% την επόμενη διετία, σύμφωνα με την Fitch, ενώ η οικονομική ανάπτυξη θα ανέλθει στο 4,3% την περίοδο μεταξύ του 2017 και του 2019 - ένα επίπεδο σημαντικά κατώτερο του 7,1% όπου βρισκόταν μεταξύ του 2011 και του 2015, αλλά υψηλότερο του μέσου όρου άλλων χωρών με την ίδια αξιολόγηση.

  ΤΟΥΡΚΙΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ* ΤΟΥΡΚΙΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • ΗΠΑ-Χρηματιστήριο: Κλείσιμο με πτώση

  ΗΠΑ-Χρηματιστήριο: Κλείσιμο με πτώση

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-07-22 00:44:43 | Πηγή: Ζούγκλα
  Με πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο στη Γουόλ Στριτ.

  Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 31,71 μονάδων (-0,15%), στις 21.580,07 μονάδες.

  Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο κυριαρχούν οι εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας, έκλεισε έχοντας χάσει 2,25 μονάδες (-0,04%), στις 6.387,75 μονάδες.

  Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 έκλεισε μειωμένος κατά 0,91 μονάδες (-0,04%), στις 2.472,54 μονάδες.
 • Πιέσεις λόγω General Electric στη Wall Street

  Πιέσεις λόγω General Electric στη Wall Street

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-22 00:20:07 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Η GE ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα β' τριμήνου, όμως, οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 12% σε ετήσια βάση, κάτι που επηρέασε αρνητικά τις επενδυτικές διαθέσεις Η ανακοίνωση όχι και τόσο θετικών μεγεθών β' τριμήνου από τον κορυφαίο αμερικανικό όμιλο General Electric, ήταν αρκετή για να ασκήσει πιέσεις στις αμερικανικές μετοχές και ιδιαίτερα σε αυτές που «ανήκουν» στον βιομηχανικό κλάδο.

  Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,15% στις 21.580 μονάδες, με τον τίτλο της GE να υποχωρεί ρνδοσυνεδριακά άνω του 4%. Στο 0,04% η πτώση για τον S&P 500 στις 2.472 μονάδες, ενώ 0,04% χαμηλότερα έκλεισε ο Nasdaq στις 6.387 μονάδες.

  Η GE ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα β' τριμήνου, όμως, οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 12% σε ετήσια βάση, κάτι που επηρέασε αρνητικά τις επενδυτικές διαθέσεις.

  «Ήταν μία ισχυρή εβδομάδα για τις μετοχές. Υπάρχει ένας δισταγμός (σ.σ.: εκ μέρους των επενδυτών), καθώς έφθασε και το Σαββατοκύριακο», εκτιμά ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος της First Standard Financial.

  Η επόμενη εβδομάδα θα είναι η πιο «δραστήρια» από πλευράς ανακοίνωσης εταιρικών μεγεθών, καθώς θα δώσουν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματά τους περίπου 170 εκ των 500 εταιρειών που είναι εισηγμένες στον S&P 500.

  Παράλληλα οι επενδυτές θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους και στη Ρωσία, καθώς οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ συναντώνται προκειμένου να αποφασίσουν κατά πόσο υπάρχει συμμόρφωση στην απόφαση που έχει ληφθεί για μείωση της ημερήσιας παραγωγής τους.

  Πηγή: Newmoney.gr Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Άνοδος στην τιμή του χρυσού

  Άνοδος στην τιμή του χρυσού

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-21 23:53:42 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Το πολύτιμο μέταλλο ενισχύθηκε κατά 8,46 δολάρια ή 0,68%Υψηλότερα κινήθηκε την Παρασκευή ο χρυσός, καθώς το δολάριο δέχτηκε πιέσεις για δεύτερη μέρα, εν μέσω νέας πολιτικής αβεβαιότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

  Η τιμή του χρυσού για παράδοση Αυγούστου στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ενισχύθηκε κατά 8,46 δολάρια ή 0,68% στα 1.254,06 δολάρια η ουγγιά. 

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, η τιμή του ασημιού ενισχύθηκε κατά 0,59% στα 16,442 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα ενισχύθηκε κατά 0,5% στα 937,9 δολάρια και ο χαλκός κατέγραψε άνοδο 0,29% στα 2,724 δολάρια.

  Πηγή: www.newmoney.gr Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Με μικρές απώλειες το κλείσιμο στη Wall Street

  Με μικρές απώλειες το κλείσιμο στη Wall Street

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 23:16:42 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Μικρές απώλειες εμφάνισαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα νέα εταιρικά αποτελέσματα.

  Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,15% στις 21.580 μονάδες, ο δείκτης S&P 500 σημείωσε απώλειες κατά 0,04% στις 2.472 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε μείωση κατά 0,04% στις 6.387 μονάδες.

  «Ήταν μία εβδομάδα σημαντικών κερδών για τις μετοχές» σχολίασε ο Πίτερ Καρντίγιο, επικεφαλής της First Standard Financial, χαιρετίζοντας τα προ-ημερών ιστορικά υψηλά σε S&P 500 και Nasdaq. «Είναι λογικό να υπάρχει μία διστακτικότητα στο τέλος της εβδομάδας» έσπευσε να προσθέσει.

  Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιεύσουν τα οικονομικά τους μεγέθη ακόμη περισσότερες εταιρείες, με τους επενδυτές παράλληλα, να εστιάζουν και στη συνεδρίαση των χωρών του ΟΠΕΚ, η οποία θα αφορά τα επίπεδα της παγκόσμιας παραγωγής.

  Στην αγορά συναλλάγματος, η αξία του δολαρίου μειώθηκε κατά 0,34% έναντι του ευρώ (1,1668 δολάρια), κατά 0,18% έναντι της στερλίνας (1,2994 δολάρια) και κατά 0,72% έναντι του γεν (111,08 γεν).

  Στην αγορά εμπορευμάτων, τα συμβόλαια WTI υποχώρησαν κατά 2,79% στα 45,61 δολάρια και τα συμβόλαια Brent σημείωσαν απώλειες κατά 2,90% στα 47,87 δολάρια. Η τιμή του χρυσού, αντίθετα, κατέγραψε άνοδο κατά 0,77% στα 1.255,10 δολάρια.

  Στην Ευρώπη, o πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 1,02% στις 380,16 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε μείωση κατά 0,47% στις 7.452 μονάδες και ο γερμανικός DAX σημείωσε απώλειες κατά 1,66% στις 12.240 μονάδες.

  Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,30% στις 20.084 μονάδες και ο δείκτης Topix μειώθηκε κατά 0,25% στις 1.628 μονάδες. Στην Κίνα, παράλληλα, το χρηματιστήριο της Σαγκάη σημείωσε απώλειες κατά 0,12% στις 3.240 μονάδες

  Στα οικονομικά νέα της ημέρας, μείωση εμφάνισαν στο β’ τρίμηνο του 2017 τα οικονομικά μεγέθη της General Electric, καθώς τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 1,19 δισ. δολάρια έναντι 2,76 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

  naftemporiki.gr

  ΣΧΟΛΙΟ WALL STREET Dow Jones Composite Average Index S&P 500 Index Combined Composite Index Repr.NMS & NSC Com Shs

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Ανακοίνωση της Aegean σχετικά με επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΣΑμεΑ

  Ανακοίνωση της Aegean σχετικά με επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΣΑμεΑ

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-07-21 21:29:59 | Πηγή: Ζούγκλα
  Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων με αφορμή τοποθέτηση της ΕΣΑμεΑ, για ζήτημα που προέκυψε σχετικά με δύο τυφλούς επιβάτες και την αεροπορική εταιρεία Aegean, η εταιρεία ανακοινώνει τα εξής:

  «Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε πως σε όλες τις πτήσεις της εταιρείας μας, επιτρέπεται η μεταφορά σκύλων οδηγών για άτομα που χρήζουν επιπλέον υποστήριξης, όπως ορίζει ο κώδικας συμπεριφοράς για τις υπηρεσίες εδάφους, για άτομα με μειωμένη κινητικότητα της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Πολιτικής Αεροπορίας (ECAC), καθώς επίσης, και από όσα ορίζονται σχετικά με την ασφάλεια των πτήσεων, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφαλείας της Αεροπορίας (EASA).

  Ο συνολικός αριθμός των σκύλων οδηγών που επιτρέπεται να ταξιδέψουν ανά πτήση μας, εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες όπως ενδεικτικά ο τύπος του αεροσκάφους.

  Ειδικότερα, στις επικοινωνίες που είχαμε με το συγκεκριμένο επιβάτη για τη μεταφορά δύο σκύλων οδηγών για δύο άτομα και ένα παιδί, αναφέραμε πως στις πτήσεις μας η μεταφορά σκύλων οδηγών εντός της καμπίνας του αεροσκάφους για άτομα με προβλήματα όρασης, επιτρέπεται. Παρόλα αυτά, για λόγους ασφαλείας, όταν κρίνεται απαραίτητη η συνοδεία σκύλου οδηγού σε έναν επιβάτη, δεν επιτρέπεται ο ίδιος ο επιβάτης να φέρει και βρέφος (0-2 ετών). Αυτό συμβαίνει, καθώς στην έκτακτη περίπτωση της εκκένωσης του αεροσκάφους, κατά την οποία θα χρησιμοποιηθούν εν δυνάμει οι τσουλήθρες, είναι απαραίτητο ο ίδιος επιβάτης να πάρει αγκαλιά και το βρέφος, αλλά και το σκύλο οδηγό. Επιπλέον, με στόχο να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση, έχουμε ήδη προτείνει στον συγκεκριμένο επιβάτη τη δυνατότητα ιπτάμενης συνοδού για το βρέφος, χωρίς επιπρόσθετη χρέωση.

  Προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων θα θέλαμε να αναφέρουμε πως μόνο για τον μήνα Ιούνιο, η εταιρεία μας εξυπηρέτησε κατά μέσο όρο, 80 άτομα με προβλήματα κινητικότητας ανά ημέρα. Στο πλαίσιο αυτό της εξυπηρέτησης, και σεβόμενοι απόλυτα τις αυξημένες ανάγκες των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα, είμαστε πάντα δίπλα τους για να διασφαλίζουμε την άνετη και κυρίως την ασφαλή μεταφορά τους στις πτήσεις μας, εφαρμόζοντας σε κάθε περίπτωση τους προβλεπόμενους κανονισμούς».
 • Υπουργείο Οικονομικών: Με μη ρεαλιστικές προβλέψεις η Έκθεση βιωσιμότητας του χρέους το 2014

  Υπουργείο Οικονομικών: Με μη ρεαλιστικές προβλέψεις η Έκθεση βιωσιμότητας του χρέους το 2014

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-21 21:21:04 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Οι κύκλοι του υπουργείου υπογραμμίζουν ότι με βάση εκείνες τις προβλέψεις, η κυβέρνηση αποδεχόταν τις θέσεις του Ταμείου ότι δεν χρειαζόταν ρύθμιση του χρέουςΗ έκθεση βιωσιμότητας του χρέους του ΔΝΤ το 2014, επί κυβέρνησης Σαμαρά, βασιζόταν σε εξαιρετικά μη ρεαλιστικές προβλέψεις, τόσο για τους ρυθμούς ανάπτυξης, όσο και για τα μακροχρόνια πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία προβλεπόταν να υπερβαίνουν το 4%, απαντούν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών στη ΝΔ, με αφορμή τις δηλώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα περί ραγδαίας επιδείνωσης της βιωσιμότητας από τις αρχές του 2015.

  Μάλιστα υπογραμμίζουν ότι, με βάση εκείνες τις προβλέψεις η κυβέρνηση αποδεχόταν τις θέσεις του Ταμείου ότι δεν χρειαζόταν ρύθμιση του χρέους. Αντίθετα, η πορεία προς τη βιωσιμότητα του χρέους βασίζεται πλέον σε πιο ρεαλιστικές προβλέψεις τόσο για τους ρυθμούς ανάπτυξης όσο και για τα πρωτογενή πλεονάσματα, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

  «Η στρατηγική της παρούσας κυβέρνησης ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη και απέφερε καρπούς. Δεν αποδέχτηκε τις μη ρεαλιστικές προβλέψεις (βάσει των οποίων οι κύριοι Σαμαράς και Σταϊκούρας θεωρούσαν το χρέος βιώσιμο και έχτιζαν το «success story» τους) με αποτέλεσμα να διαπραγματευτεί και να επιτύχει ρύθμιση χρέους, όπως προκύπτει και από την απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου 2017, καταλήγουν.

  Νωρίτερα, ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση:

  «Η Έκθεση του Δ.Ν.Τ. για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους επιβεβαιώνει το τεράστιο κόστος που συσσώρευσε στη χώρα η ανερμάτιστη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

  Κόστος που θα "κουβαλάει" στις πλάτες της η ελληνική κοινωνία για πολλά χρόνια.

  Συγκεκριμένα, η Έκθεση καταγράφει τη ραγδαία επιδείνωση της βιωσιμότητας του χρέους από τις αρχές του 2015.

  Ειδικότερα, τον Ιούνιο του 2014, το Δ.Ν.Τ. εκτιμούσε ότι το δημόσιο χρέος θα διαμορφωνόταν κοντά στο 60% του Α.Ε.Π. το 2060, ενώ οι χρηματοδοτικές ανάγκες κοντά στο 13% του Α.Ε.Π. Μάλιστα, υποστήριζε ότι το χρέος έχει μπει σε "μονοπάτι βιωσιμότητας".

  Στη σημερινή Έκθεση, το Δ.Ν.Τ. εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος θα εκτοξευθεί στο 195% του Α.Ε.Π. το 2060, ενώ οι χρηματοδοτικές ανάγκες στο 45% του Α.Ε.Π.! Και χαρακτηρίζει το χρέος ως "εξαιρετικά μη βιώσιμο".

  Βασικός παράγοντας της επιβάρυνσης της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους είναι η συρρίκνωση του ρυθμού μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας.

  Συγκεκριμένα, ο μεσο-μακροπρόθεσμος ρυθμός αύξησης του Α.Ε.Π. προβλέπονταν, τον Ιούνιο του 2014, στο 1,9%, και σήμερα έχει πέσει στο 1%.

  Η επίτευξη, όμως, υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, που έχει αποδεχθεί ήδη η Κυβέρνηση, με χαμηλούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης, εγκλωβίζει τη χώρα σε διαρκή λιτότητα, με υψηλούς φόρους και εισφορές, όπως κάθε μέρα βιώνουν οι πολίτες.

  Αυτό είναι το κόστος της ανικανότητας, της ανευθυνότητας και των ιδεοληψιών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

  Και κάτι ακόμη: Σήμερα που το Δ.Ν.Τ. χαρακτηρίζει το χρέος ως "εξαιρετικά μη βιώσιμο", ισχύει η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Τσακαλώτου, στις 10 Απριλίου 2014, όταν η προηγούμενη Κυβέρνηση βγήκε στις αγορές, ότι "η έξοδος στις αγορές, με δεδομένο ότι το χρέος παραμένει μη βιώσιμο, απαντά στα πολιτικά και επικοινωνιακά προβλήματα της Κυβέρνησης" και "έρχεται να στηρίξει μόνο το νέο "success story";».

  Πηγή: www.newmoney.gr  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Επιβεβαίωση αντί αναβάθμισης του αξιόχρεου από την Standard & Poor's

  Επιβεβαίωση αντί αναβάθμισης του αξιόχρεου από την Standard & Poor's

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-21 21:05:48 | Πηγή: Skai
  Στην επιβεβαίωση του αξιόχρεου της Ελλάδας αντί της αναβάθμισης του που είχαν ποντάρει οι αγορές και προσδοκούσε η κυβέρνηση, προχώρησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s.

  Ο Oίκος προχώρησε ωστόσο στην αναβάθμιση της προοπτικής της Ελλάδας για την επόμενη αξιολόγηση σε θετική από σταθερή που ήταν αυξάνοντας την πιθανότητα για αναβάθμιση μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

  Όπως αναφέρει στην ανάλυση του ο οίκος, η ανάκαμψη του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης σε συνδυασμό με τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις και την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους θα επιτρέψουν στην Ελλάδα, να μειώσει το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους της.


  Tags: επιβεβαίωση, Standard and Poor's
 • Άνοιξαν τον δρόμο της ελληνικής αναβάθμισης οι S&P

  Άνοιξαν τον δρόμο της ελληνικής αναβάθμισης οι S&P

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 21:05:46 | Πηγή: News247

  Σε μίνι αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας προχώρησε πριν από λίγο ο Οίκος S&P, που - ούτως ή άλλως έχει δώσει την μεγαλύτερη βαθμολογία στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, κατατάσσοντάς την στην βαθμίδα Β- .

  Ο Οίκος δεν προχώρησε μεν σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, αλλά αναβάθμισε τις προοπτικές της οικονομίας από «σταθερές» σε «θετικές», στέλνοντας το μήνυμα ότι προσεχώς θα προχωρήσει και σε νέα αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδας».

  (Φωτογραφία: AP Images/Henny Ray Abrams)

 • Aegean: Τι ισχύει για τους σκύλους - συνοδούς στα αεροπλάνα μας

  Aegean: Τι ισχύει για τους σκύλους - συνοδούς στα αεροπλάνα μας

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 20:27:26 | Πηγή: News247

  Ανακοίνωση, με την οποία απαντάει σε επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία περί "απαράδεκτης άρνησης μεταφοράς ΑμεΑ", εξέδωσε την Παρασκευή η Aegean.

  "Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων με αφορμή τοποθέτηση της ΕΣΑμεΑ, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε πως σε όλες τις πτήσεις της εταιρείας μας, επιτρέπεται η μεταφορά σκύλων οδηγών για άτομα που χρήζουν επιπλέον υποστήριξης, όπως ορίζει ο κώδικας συμπεριφοράς για τις υπηρεσίες εδάφους, για άτομα με μειωμένη κινητικότητα της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Πολιτικής Αεροπορίας (ECAC), καθώς επίσης, και από όσα ορίζονται σχετικά με την ασφάλεια των πτήσεων, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφαλείας της Αεροπορίας (EASA).

  Ο συνολικός αριθμός των σκύλων οδηγών που επιτρέπεται να ταξιδέψουν ανά πτήση μας, εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες όπως ενδεικτικά ο τύπος του αεροσκάφους.

  Ειδικότερα, στις επικοινωνίες που είχαμε με το συγκεκριμένο επιβάτη για τη μεταφορά δύο σκύλων οδηγών για δύο άτομα και ένα παιδί, αναφέραμε πως στις πτήσεις μας η μεταφορά σκύλων οδηγών εντός της καμπίνας του αεροσκάφους για άτομα με προβλήματα όρασης, επιτρέπεται.  Παρόλα αυτά, για λόγους ασφαλείας, όταν κρίνεται απαραίτητη η συνοδεία σκύλου οδηγού σε έναν επιβάτη, δεν επιτρέπεται ο ίδιος ο επιβάτης να φέρει και βρέφος (0-2 ετών). Αυτό συμβαίνει, καθώς στην έκτακτη περίπτωση της εκκένωσης του αεροσκάφους, κατά την οποία θα χρησιμοποιηθούν εν δυνάμει οι τσουλήθρες, είναι απαραίτητο ο ίδιος επιβάτης να πάρει αγκαλιά και το βρέφος, αλλά και το σκύλο οδηγό. Επιπλέον, με στόχο να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση, έχουμε ήδη προτείνει στον συγκεκριμένο επιβάτη τη δυνατότητα ιπτάμενης συνοδού για το βρέφος, χωρίς επιπρόσθετη χρέωση.

  Προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων θα θέλαμε να αναφέρουμε πως μόνο για τον μήνα Ιούνιο, η εταιρεία μας εξυπηρέτησε κατά μέσο όρο, 80 άτομα με προβλήματα κινητικότητας ανά ημέρα. Στο πλαίσιο αυτό της εξυπηρέτησης, και σεβόμενοι απόλυτα τις αυξημένες ανάγκες των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα, είμαστε πάντα δίπλα τους για να διασφαλίζουμε την άνετη και κυρίως την ασφαλή μεταφορά τους στις πτήσεις μας, εφαρμόζοντας σε κάθε περίπτωση τους προβλεπόμενους κανονισμούς", αναφέρει η αεροπορική εταιρία.

  Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε η ΕΣΑμεΑ στην AEGEAN AIR, εξαιτίας της άρνησης της δεύτερης της μεταφοράς σε πτήση οικογένειας ατόμων με προβλήματα όρασης. Η επιστολή κοινοποιείται στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και στη Διεύθυνση Αεροπορικής Εκμετάλλευσης της Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Για το ίδιο θέμα η ΕΣΑμεΑ απηύθυνε επιστολή και προς την ηγεσία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

  Η άρνηση μεταφοράς της οικογένειας με το 16 μηνών τέκνο και τους δύο σκύλους - οδηγούς αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Κανονισμού ΕΚ 1107/2006 σχετικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα όταν ταξιδεύουν αεροπορικώς, όσο και του Ν.4074/2012 «Κύρωση της Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες και του Προαιρετικού Πρωτοκόλλου στη Σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες» και αυτού του ίδιου του Συντάγματος της χώρας.

  Ιδιαίτερα μάλιστα όταν προ ενός έτους η εν λόγω εταιρεία είχε αποδεχθεί και υλοποιήσει χωρίς πρόβλημα παρόμοια μεταφορά της οικογένειας τρεις φορές χωρίς επίκληση λόγων ασφαλείας ή παράβασης των ισχυόντων ευρωπαϊκών και διεθνών κανονισμών ασφαλείας.

  Τονίζεται παράλληλα ότι ούτε οι Κανονισμοί της ΙΑΤΑ ούτε οι Οδηγίες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) θέτουν προϋποθέσεις εξυπηρέτησης παρόμοιες με αυτές που επικαλείται η εταιρεία, πολύ δε περισσότερο η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

  Η αβάσιμη άρνηση της εταιρείας να μεταφέρει την προαναφερθείσα οικογένεια με τους δύο σκύλους οδηγούς παραπέμπει σε αναχρονιστικές αντιλήψεις και ανεπίτρεπτες συμπεριφορές παρελθουσών δεκαετιών, που καθόλου δε συνάδουν με το σύγχρονο πρόσωπο που η εταιρεία προβάλει στα ΜΜΕ και το καταναλωτικό κοινό, αλλά ούτε βέβαια και με αυτό μιας σύγχρονης και βραβευμένης πρόσφατα για πολλοστή φορά ευρωπαϊκής αεροπορικής εταιρίας.

  Τα άτομα με αναπηρία είναι πολίτες και καταναλωτές με ίσα δικαιώματα, οι δε σκύλοι οδηγοί ουδεμία σχέση έχουν με τα κατοικίδια συντροφιάς.

  Η Ε.Σ.Α.μεΑ. απαιτεί την άμεση εξεύρεση λύσης για την έγκαιρη μεταφορά της παραπάνω οικογενείας χωρίς πρόσθετο κόστος για κανένα μέλος της με βάση την εθνική και διεθνή νομοθεσία για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, τονίζοντας ότι θα προωθήσει το θέμα τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο, μέχρι την οριστική και καθολική διευθέτησή του.

  Ζητά επίσης την πραγματοποίηση συνάντησης εκπροσώπων των φορέων της από κοινού με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το Κέντρο ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ για την οριστική αντιμετώπιση παρόμοιων θεμάτων εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρία.

 • ΔΝΤ: Μείωση του αφορολόγητου νωρίτερα, αντισταθμιστικά «κάποτε»

  ΔΝΤ: Μείωση του αφορολόγητου νωρίτερα, αντισταθμιστικά «κάποτε»

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-21 20:08:29 | Πηγή: Skai
  Μείωση του αφορολόγητου νωρίτερα, από το 2019 αντί του 2020 αλλά και μετάθεση των αντίμετρων για το 2023 αντί του 2019, προβλέπει η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελληνική οικονομία.

  Όσον αφορά τα εργασιακά, το Ταμείο αλλά και η επικεφαλής του, Κριστίν Λαγκάρντ, ζήτησαν επανεξέταση των αλλαγών που έχουν γίνει στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και αφορούν στην περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος.

  Συστήνεται ο περιορισμός των συμβασιούχων καθώς τίθεται σε κίνδυνο ο περιορισμός των υπαλλήλων στο δημόσιο, που έι ξεκινήσει από το 2010.

  Στην έκθεση γίνεται αναφορά στους πολιτικούς κινδύνους του προγράμματος, κάνοντας λόγια πιθανές εκλογές στο 2ο εξάμηνο του 2018, λόγω της εφαρμογής των μέτρων το 2019 και το 2020, ενώ μεταξύ των κινδύνων αναφέρονται ακόμα η επίτευξη του στόχου για τα φορολογικά έσοδα, η διενέργεια των πλειστηριασμών ακινήτων καθώς και πιθανές δικαστικές αποφάσεις ανατροπής συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων.


  Tags: ΔΝΤ, αντισταθμιστικά μέτρα, αφορολόγητο
 • «Παγώνει» το success story η Standard & Poor's

  «Παγώνει» το success story η Standard & Poor's

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-21 19:55:41 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Ο Οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε το outlook σε θετικό από σταθερό- Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «Β-»Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, δεν θέλησε να ακολουθήσει το παράδειγμα του «συναδέλφου» του Moody's, διατηρώντας αμετάβλητη την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητα της Ελλάδα, αν και προχώρησε σε αναβάθμιση των προοπτικών της οικονομίας.

  Ο οίκος επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «Β-», ενώ αναβαθμίζει τις προοπτικές (outlook) της ελληνικής οικονομίας σε «θετικές» από «σταθερές».

  Όπως σημειώνει οι «θετικές» προοπτικές αντανακλούν την εκτίμηση των αναλυτών του οίκου ότι εντός του επόμενου 12μηνου υπάρχει μία στις τρεις πιθανότητες να υπάρξει αναβάθμιση και της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας. Παράλληλα ο οίκος εκτιμά ότι το χρέος της γενικής κυβέρνησης αλλά και το κόστος εξυπηρέτησής του θα μειωθούν σταδιακά, με δεδομένη και τη νομοθέτηση μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2020, αλλά και της δέσμευσης του Eurogroup περαιτέρω αναδιάρθρωσης του χρέους.

  Εκτιμά ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει μία επιτυχημένη έξοδο στις αγορές φέτος, χωρίς, όμως, να προσδιορίζει χρονικά το πότε θα συμβεί αυτό.

  Φροντίζει, όμως, να προσθέσει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις στην εφαρμογή περαιτέρω μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και άλλων μη δημοφιλών μεταρρυθμίσεων, όπως αυτές που αφορούν την αγορά εργασίας, προϊόντων, δημόσιας διοίκησης και ιδιωτικοποιήσεων.

  ΠΗΓΗ: newmoney.gr Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Δεν αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας η Standard & Poor's

  Δεν αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας η Standard & Poor's

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-07-21 19:46:00 | Πηγή: Ζούγκλα
  Σχετική απογοήτευση προκάλεσε το γεγονός ότι τελικά ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's δεν αναβάθμισε το αξιόχρεο της χώρας. Η έκθεση του ΔΝΤ λειτούργησε ανασταλτικά στον τρόπο που αντιδρούν οι παγκόσμιοι επενδυτές των Ομολόγων.

  Αντίθετα με τις προσδοκίες πολλών στην Αθήνα ο επενδυτικός οίκος περιορίστηκε μόνο στην επιβεβαίωση του αξιόχρεου της Ελλάδας στο Β-. Η μόνη ουσιαστική διαφορά έρχεται από το outlook που αναθεωρήθηκε σε θετικό από σταθερό που ήταν μέχρι σήμερα.

  Μετά τη χτεσινή συνεδρίαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά και την έκθεση της S&P, ανοίγει ο δρόμος για να λάβει τις τελικές αποφάσεις η ελληνική κυβέρνηση για το χρονοδιάγραμμα της έκδοσης νέου ομολόγου. Άλλωστε, τόσο οι θέσεις του Ταμείου, όσο και οι οίκοι αξιολόγησης έχουν σαφή επιρροή στον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν οι παγκόσμιοι επενδυτές στις εκδόσεις ομολόγων.

  Το ΔΝΤ, όπως αναμενόταν, παρέμεινε σταθερό στη θέση του ότι το χρέος της Ελλάδας είναι "εξαιρετικά μη βιώσιμο”, ενώ η εκπρόσωπος του Ταμείου στην Ελλάδα, Ντ. Βελκουλέσκου εκτίμησε πως η ελάφρυνσή του θα είναι ωφέλιμη για τη χώρα και θα διευκολύνει την πρόσβαση της χώρας στις αγορές.

  Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s παρατήρησε σε έκθεσή του πρόοδο με αστερίσκους για την Ελλάδα, ενώ για το 2017 προέβλεψε ανάπτυξη 1,5% και 2% για το 2018.

  Σημειωτέον, τον Ιούνιο ο οίκος είχε προβεί σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε Caa2 από Caa3, αναθεωρώντας σε θετικό από σταθερό το outlook.
 • Alpha Bank: Συνεχίζει να εξασθενεί η φοροδοτική ικανότητα στην Ελλάδα

  Alpha Bank: Συνεχίζει να εξασθενεί η φοροδοτική ικανότητα στην Ελλάδα

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-07-21 19:25:54 | Πηγή: Ζούγκλα
  «H φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων συνεχίζει να εξασθενεί όπως υποδηλώνει η σημαντική αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών προς το Δημόσιο το πρώτο τρίμηνο του έτους», υπογραμμίζει η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank στο τελευταίο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων.

  Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι «οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους προμηθευτές της γενικής κυβέρνησης διατηρήθηκαν σε υψηλό επίπεδο, με αρνητικό αντίκτυπο στη ρευστότητα των επιχειρήσεων και την οικονομική δραστηριότητα».

  Για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του πρώτου εξαμήνου η τράπεζα σημειώνει ότι "εμφάνισε βελτίωση τόσο έναντι του στόχου όσο και του αντίστοιχου περυσινού χρονικού διαστήματος.

  Συγκεκριμένα, τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού 2017 δείχνουν ότι το πρωτογενές ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε σε €1,9 δισ., σημαντικά υψηλότερο, κατά € 1,5 δισ. έναντι του στόχου που είχε τεθεί για το πρώτο εξάμηνο του 2017 με βάση το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος € 1,6 δισ. στο πρώτο εξάμηνο του 2016.

  H ομαλή πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο πρώτο εξάμηνο του 2017 σε ετήσια βάση στηρίχθηκε: (ι) στη μικρή αύξηση των καθαρών εσόδων του Τακτικού Προϋπολογισμού κατά € 0,3 δισ., (ιι) στη μείωση των πρωτογενών δαπανών κατά € 0,8 δισ. και (ιιι) στη μείωση των δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) κατά € 0,4 δισ.

  Η εξέλιξη των καθαρών εσόδων του Τακτικού Προϋπολογισμού τους πρώτους πέντε μήνες του 2017 (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία) δείχνει:

  • Σημαντική αύξηση των έμμεσων φόρων, σε ετήσια βάση, ό,τι δηλαδή συνέβη και κατά το 2016, εξέλιξη που αποδίδεται στην αύξηση των φορολογικών συντελεστών του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης των ενεργειακών προϊόντων. Ωστόσο, παρά την αύξηση του ΦΠΑ στα προϊόντα καπνού, τα έσοδα αυτής της κατηγορίας υστερούν στο πρώτο πεντάμηνο του 2017 έναντι της περυσινής περιόδου.

  • Ελαφρά μείωση των εσόδων από άμεσους φόρους, στο πρώτο πεντάμηνο του 2017 κατά € 429 εκατ. σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, λόγω κυρίως της μείωσης των εσόδων από τον φόρο στην περιουσία εξαιτίας της διαφοράς στο χρονοδιάγραμμα είσπραξης του ΕΝΦΙΑ στα δύο έτη.

  Το 2016, οι φορολογικές επιβαρύνσεις στο εισόδημα φυσικών και κυρίως νομικών προσώπων επηρέασαν αυξητικά τα έσοδα από άμεσους φόρους, ενώ οι αυξημένοι φορολογικοί συντελεστές που επεβλήθησαν σε διάφορες κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών οδήγησαν στην αύξηση των εσόδων από έμμεσους φόρους.
  Οι επιπλέον φορολογικές αυξήσεις στην αρχή του τρέχοντος έτους επιδρούν θετικά στα έσοδα από έμμεσους φόρους και στο πρώτο πεντάμηνο του 2017.
 • Αιτιολογημένη μεγάλη πτώση στο ΧΑ

  Αιτιολογημένη μεγάλη πτώση στο ΧΑ

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-07-21 19:17:03 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο Ιούλιος βαίνει προς το τέλος του, τα παράγωγα λήγουν, το Χρηματιστήριο χωρίς ισχυρό σενάριο… πέφτει. Ήλθε και η μικρή αβεβαιότητα που προκάλεσε γύρω από τις τράπεζες η έκθεση του ΔΝΤ σε συνδιασμό με τη διστακτικότητα για την έξοδο της χώρας στις αγορές και το σκηνικό ολοκληρώθηκε.

  Η πτώση ήταν σημαντική στο τέλος της εβδομάδας και ούτε η ανοδική κίνηση των τραπεζικών χαρτιών δεν μπόρεσε να την ισοσταθμίσει.

  Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση κατά 1% στις 845,97 μονάδες, χάνοντας το «στοίχημα» των 850 μονάδων, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε σε στα 70,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 79,6 εκατ. τεμάχια.

  Οι αντιστάσεις του Γενικού Δείκτη εντοπίζονται στις 859 και τις 864 μονάδες, με το επόμενο σημείο στήριξης να αποτελούν οι 845 μονάδες.

  Πτωτικά έκλεισε και ο FTSE 25 με απώλειες 1,06% και στις 2194,14 μονάδες με την κοντινή αντίσταση για τον να είναι οι 2234 μονάδες, με τις 2243 ή τις 2265 μονάδες να είναι επόμενες στάσεις.

  Παρά τις ισχυρές πιέσεις που κατέγραφε νωρίτερα ο τραπεζικός δείκτης στο τέλος έκλεισε με κέρδη 0,47% και στις 1127,94 μονάδες.

  Από την γενικότερη αρνητική εικόνα στο ταμπλό, εκτός από τις τράπεζες και η μεσαία κεφαλαιοποίηση κατάφερε να "διασωθεί" αφού ο FTSE MID έκλεισε με άνοδο, οριακή μεν, στο +0,04%..

  Στις τράπεζες οι οποίες κέρδισαν τις εντυπώσεις στο τέλος, μόνο η Alpha Bank έκλεισε στα αρνητικά με πτώση 0,88% στα 2,25 ευρώ. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε με άνοδο 1,65% στα 0,3700 ευρώ, με άνοδο 1% έκλεισε η Eurobank και στα 1,0100 ευρώ, ενώ με κέρδη 1,15% έκλεισε η Τράπεζα Πειραιώς στα 0,2650 ευρώ.

  Στα υπόλοιπα blue chips, ανοδικά "σώθηκαν" η Fourlis, η Lamda Development και τα ΕΛΠΕ, ενώ οι μεγαλύτερες πιέσεις (οι οποίες πάντως περιορίστηκαν στο τέλος) σημειώθηκαν στην Grivalia η οποία έκλεισε στο -2,90% και τα 9,03 ευρώ μετά και την χθεσινή ανακοίνωση της Fairfax ότι υπέβαλε δημόσια πρόταση για την εταιρεία στην τιμή των 8,80 ευρώ, χωρίς ωστόσο να επιδιώξει τη διαγραφή των μετοχών της από το ταμπλό.
  Ακολούθησαν με τις μεγαλύτερες απώλειες η Τιτάν στο -5,33%, Βιοχάλκο στο -2,71%, η Jumbo στο -2,76%, η Coca Cola στο -2,55% και η Motor Oil στο -2,76%.
 • Der Spiegel: Σκάνδαλο καρτέλ κλονίζει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

  Der Spiegel: Σκάνδαλο καρτέλ κλονίζει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-07-21 19:17:03 | Πηγή: Ζούγκλα
  Από τη δεκαετία του '90 οι μεγάλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, ρύθμιζαν σε μυστικούς κύκλους συναντήσεων, τεχνολογικά ζητήματα, κόστη, προμήθειες, ακόμη και τα συστήματα επεξεργασίας εκπομπών ντίζελ, αναφέρει το Der Spiegel, επικαλούμενο έγγραφο που υπέβαλε η VW στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

  Μάλιστα όπως σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό, το συγκεκριμένο σκάνδαλο θα μπορούσε να αποδειχθεί η μεγαλύτερη υπόθεση καρτέλ στην γερμανική οικονομική ιστορία.

  Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο, στο σκάνδαλο εμπλέκονται όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες - Volkswagen, Audi, Porsche, BMW και Daimler – ενώ από τη δεκαετία του '90 έγιναν 60 μυστικές συναντήσεις με τη συμμετοχή περίπου 200 στελεχών της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Σημειώνεται ότι πλέον οι Audi και Porsche ανήκουν στον όμιλο της Volkswagen.

  Στο άκουσμα της είδησης, οι μετοχές των VW, Daimler (μητρική της Mercedes-Benz) και BMW βυθίστηκαν συμπαρασύροντας τον γερμανικό χρηματιστηριακό δείκτη DAX.

  Το δημοσίευμα του Der Spiegel έρχεται στο φως λίγες ημέρες μετά τις ανακοίνωσεις από Audi και Mercedes αυτή την εβδομάδα ότι ανακαλούν ντιζελοκίνητα οχήματα τους, για να αναβαθμίσουν το λογισμικό ελέγχου ρύπανσης εν μέσω ερευνών από τις αρχές για ενδεχόμενες παραβιάσεις των κανόνων για τις εκπομπές ρύπων.

  Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πασχίζουν να βγουν από το επίκεντρο μίας σειράς αρνητικών αποκαλύψεων που έχουν κατακλύσει τον κλάδο από τότε που ήρθε στο φως της δημοσιότητας η απάτη της Volkswagen στις δοκιμές εκπομπών ρύπων, σχεδόν δύο χρόνια πριν.
 • Grecotel: Στην αντεπίθεση ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης για δημοσιεύματα

  Grecotel: Στην αντεπίθεση ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης για δημοσιεύματα

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 18:40:52 | Πηγή: News247

  Με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής η διοίκηση της Grecotel διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα απο blogs που έκαναν λόγω για αλλαγές στην μετοχική σύνθεση της εταιρείας. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

  Η Διοίκηση της Εταιρείας GRECOTEL Α.Ε. επιθυμεί να διαφυλάξει το επιχειρηματικό κύρος και την φήμη της εταιρείας, από τα κακόβουλα, ανακριβή, συκοφαντικά, δυσφημιστικά και ανεύθυνα δημοσιεύματα τα οποία αναρτήθηκαν σήμερα σε διαδικτυακά ιστολόγια (blogs) και τα οποία εν συνεχεία αναδημοσιεύθηκαν ακρίτως στον ηλεκτρονικό τύπο. Τα δημοσιεύματα αυτά αναφέρουν αναληθώς ότι απόφαση που εξέδωσε ο Άρειος Πάγος αφορά στην εταιρεία GRECOTEL Α.Ε., η οποία ουδόλως εμπλέκεται σε αντιδικία ούτε αμφισβητήθηκε ποτέ η μετοχική της σύνθεση και η Διοίκησή της.

  Για το λόγο αυτό η GRECOTEL Α.Ε. ανέθεσε ήδη σε δικηγορική εταιρεία τη σχετική υπόθεση για την υποβολή μηνύσεως κατά των διαχειριστών των διαδικτυακών ιστολογίων καθώς και κατά παντός άλλου, αγνώστου συμμετόχου, αυτουργού, ηθικού αυτουργού και απλού ή άμεσου συνεργού, ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τα αδικήματα της απλής και συκοφαντικής δυσφημίσεως και της δυσφήμισης ανώνυμης εταιρείας που είχαν σαν αποτέλεσμα την βαρύτατη προσβολή του κύρους της, καθώς και για την προσφυγή ενώπιον των αστικών δικαστηρίων για την αποκατάσταση πάσης φύσεως ζημίας που προκαλούν τα ανακριβή δημοσιεύματα.

  Σε αντίστοιχου πνεύματος και περιεχομένου ανακοίνωση προχώρησε και ο όμιλος εταιρειών Νικολάου Δασκαλαντωνάκη: Επειδή σε ορισμένα ηλεκτρονικά ΜΜΕ αναρτώνται ανακριβείς και παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με την Διοίκηση του Ομίλου των εταιρειών Νικολάου Δασκαλαντωνάκη, γνωστοποιείται ότι:

  Η χθεσινή απόφαση 1340/2017 του Αρείου Πάγου επιβεβαιώνει αμετάκλητα την νομιμότητα των διοικήσεων των Εταιρειών του Ομίλου και τερματίζει οριστικά κάθε σχετική αμφισβήτηση. Η απόφασή του είναι σαφής και δεν επιδέχεται παρερμηνεία.

  Μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ο Όμιλος Εταιρειών Νικολάου Δασκαλαντωνάκη παραμένει ενιαίος και αρραγής υπό την ίδια σταθερή διοίκηση η οποία εξασφάλισε την επιτυχημένη του πορεία και την εδραίωση του στην κορυφή του τουριστικού κλάδου της χώρας.

  Συνιστούμε στους μη εμφανείς υποβολείς των παραπλανητικών δημοσιευμάτων να διαβάσουν προσεκτικά και να κατανοήσουν επακριβώς την απόφαση του Αρείου Πάγου.

   

 • Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση κάτω από τις 850 μονάδες

  Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση κάτω από τις 850 μονάδες

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-21 18:37:22 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 845,97 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,00%Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, στον απόηχο της έκθεσης του ΔΝΤ, ενώ η αγορά αναμένει τη σημερινή έκθεση της S&P.
   
  Η αγορά υποχώρησε κάτω από τα επίπεδα των 850 μονάδων, παρά την άνοδο των τραπεζικών μετοχών.
   
  O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 845,97 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,00%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 843,90 μονάδες (-1,25%).
   
  Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με πτώση 1,23%, από τις αρχές Ιουλίου σημειώνει άνοδο 2,70%, ενώ από τις αρχές του έτους καταγράφει υψηλά κέρδη 31,44%.
   
  Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 70,107 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 79.618.195 μετοχές.
   
  Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,06%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε οριακά σε ποσοστό 0,04%.
   
  Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Εθνικής (+1,65% στα 0,370 ευρώ), της Attica Bank (+1,39% στα 1,46 ευρώ), της Πειραιώς (+1,15% στα 0,265 ευρώ) και της Eurobank (+1,00% στα 1,01 ευρώ).
   
  Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Τιτάν (-5,33% στα 23,62 ευρώ), της Motor Oil (-2,76% στα 18,67 ευρώ), της Jumbo (-2,76% στα 14,78 ευρώ), της Viohalco (-2,71% στα 2,87 ευρώ), της Coca Cola HBC (-2,55% στα 24,86 ευρώ), του ΟΛΠ (-1,98% στα 16,37 ευρώ) και της ΑΔΜΗΕ (-1,82% στα 2,16 ευρώ).
   
  Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής:
  Τράπεζες: 1.127,94 +0,47%
  Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών: 1.275,86 -0,35%
  Βιομηχανικά Προϊόντα: 2.101,92 -2,27%
  Εμπόριο: 3.081,88 -1,31%
  Ακίνητης Περιουσίας: 3.389,92 -1,55%
  Προσωπικά & Οικιακά Προϊόντα: 7.893,19 -2,09%
  Τρόφιμα- Ποτά: 9.272,15 -2,55%
  Πρώτες Ύλες: 3.752,74 -1,28%
  Κατασκευές: 2.806,83 -4,02%
  Πετρέλαιο: 4.620,00 -1,81%
  Ταξίδια- Αναψυχή: 1.800,98 -0,70%
  Τεχνολογία: 917,68 +2,76%
  Τηλεπικοινωνίες: 2.994,80 -0,09%
  Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας: 2.337,82 -1,13%
  Υγεία: 170,64 -0,27%
   
  Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Εθνική και η Πειραιώς διακινώντας 28.705.058 και 20.9993.439 μετοχές, αντιστοίχως.
   
  Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Alpha Bank με 15,095 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 10,446 εκατ. ευρώ.
   
  Ανοδικά κινήθηκαν 51 μετοχές, 65 πτωτικά και 20 παρέμειναν σταθερές.
   
  Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Ναυτεμπορική +20,00%, Λεβεντέρης(π) +19,69%, Yalco +19,44% και Ακρίτας +19,44%.
   
  Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Γ.Ε. Δημητρίου -17,39%, ΓΕΚΕ -13,63%, ΣΙΔΜΑ -12,03% και Audiovisual -9,76%.
   
  Οι μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισαν, ως εξής:
  ALPHA BANK: 2,25
  EUROBANK: 1,01
  FOLLI-FOLLIE: 21,08
  VIOHALCO: 2,87
  ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: 3,89
  ΕΛΛΑΚΤΩΡ: 1,71
  ΔΕΗ: 2,37
  ΑΔΜΗΕ: 2,16
  COCA COLA HBC: 24,86
  ΕΛΠΕ: 8,21
  ΕΘΝΙΚΗ: 0,370
  ΣΑΡΑΝΤΗΣ: 12,10
  JUMBO: 14,78
  ATTICA BANK: 0,117
  ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: 8,51
  MOTOR OIL: 18,67
  ΟΠΑΠ: 10,18
  ΟΤΕ: 10,88
  ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 0,265
  ΤΙΤΑΝ: 23,62
  LAMDA DEVELOPMENT: 6,96
  ΟΛΠ: 16,37
  ΕΧΑΕ: 6,17
  FOURLIS: 5,70
  GRIVALIA PROPERTIES: 9,03
  AEGEAN AIRLINES: 8,40
  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Grecotel: Στην αντεπίθεση ο Γιάννης Δασκαλαντωνάκης για δημοσιεύματα

  Grecotel: Στην αντεπίθεση ο Γιάννης Δασκαλαντωνάκης για δημοσιεύματα

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 18:23:04 | Πηγή: News247

  Με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής η διοίκηση της Grecotel διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα απο blogs που έκαναν λόγω για αλλαγές στην μετοχική σύνθεση της εταιρείας. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

  Η Διοίκηση της Εταιρείας GRECOTEL Α.Ε. επιθυμεί να διαφυλάξει το επιχειρηματικό κύρος και την φήμη της εταιρείας, από τα κακόβουλα, ανακριβή, συκοφαντικά, δυσφημιστικά και ανεύθυνα δημοσιεύματα τα οποία αναρτήθηκαν σήμερα σε διαδικτυακά ιστολόγια (blogs) και τα οποία εν συνεχεία αναδημοσιεύθηκαν ακρίτως στον ηλεκτρονικό τύπο. Τα δημοσιεύματα αυτά αναφέρουν αναληθώς ότι απόφαση που εξέδωσε ο Άρειος Πάγος αφορά στην εταιρεία GRECOTEL Α.Ε., η οποία ουδόλως εμπλέκεται σε αντιδικία ούτε αμφισβητήθηκε ποτέ η μετοχική της σύνθεση και η Διοίκησή της.

  Για το λόγο αυτό η GRECOTEL Α.Ε. ανέθεσε ήδη σε δικηγορική εταιρεία τη σχετική υπόθεση για την υποβολή μηνύσεως κατά των διαχειριστών των διαδικτυακών ιστολογίων καθώς και κατά παντός άλλου, αγνώστου συμμετόχου, αυτουργού, ηθικού αυτουργού και απλού ή άμεσου συνεργού, ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τα αδικήματα της απλής και συκοφαντικής δυσφημίσεως και της δυσφήμισης ανώνυμης εταιρείας που είχαν σαν αποτέλεσμα την βαρύτατη προσβολή του κύρους της, καθώς και για την προσφυγή ενώπιον των αστικών δικαστηρίων για την αποκατάσταση πάσης φύσεως ζημίας που προκαλούν τα ανακριβή δημοσιεύματα.

  Σε αντίστοιχου πνεύματος και περιεχομένου ανακοίνωση προχώρησε και ο όμιλος εταιρειών Νικολάου Δασκαλαντωνάκη: Επειδή σε ορισμένα ηλεκτρονικά ΜΜΕ αναρτώνται ανακριβείς και παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με την Διοίκηση του Ομίλου των εταιρειών Νικολάου Δασκαλαντωνάκη, γνωστοποιείται ότι:

  Η χθεσινή απόφαση 1340/2017 του Αρείου Πάγου επιβεβαιώνει αμετάκλητα την νομιμότητα των διοικήσεων των Εταιρειών του Ομίλου και τερματίζει οριστικά κάθε σχετική αμφισβήτηση. Η απόφασή του είναι σαφής και δεν επιδέχεται παρερμηνεία.

  Μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ο Όμιλος Εταιρειών Νικολάου Δασκαλαντωνάκη παραμένει ενιαίος και αρραγής υπό την ίδια σταθερή διοίκηση η οποία εξασφάλισε την επιτυχημένη του πορεία και την εδραίωση του στην κορυφή του τουριστικού κλάδου της χώρας.

  Συνιστούμε στους μη εμφανείς υποβολείς των παραπλανητικών δημοσιευμάτων να διαβάσουν προσεκτικά και να κατανοήσουν επακριβώς την απόφαση του Αρείου Πάγου.

   

 • Η ιστορία επιτυχίας πίσω από τον Mark Zuckerberg

  Η ιστορία επιτυχίας πίσω από τον Mark Zuckerberg

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 18:14:00 | Πηγή: News247

  της Mαρίνας Καρπόζηλου

  Όχι το ότι είναι δισεκατομμυριούχος, ούτε το ότι ανακηρύχθηκε το πρόσωπο της χρονιάς για το 2010 σύμφωνα με το περιοδικό ΤΙΜΕ. Ίσως οι προγραμματιστές του μέλλοντος να μην θυμούνται καν ότι τα πρώτα χρόνια της καριέρας του έγιναν ταινία με τον τίτλο The Social Network. Το όνομα του Mark Zuckerberg έχει ήδη γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του προγραμματισμού για τον απλούστατο λόγο του ότι δημιούργησε μια νέα σχολή, στην οποία κάθε όνειρο ή ιδέα σου μπορεί να υλοποιηθεί, αρκεί να έχεις τις κατάλληλες γνώσεις προγραμματισμού και το αντίστοιχο όραμα.

   

  Γεννημένος το 1984, ο φοιτητής του Harvard με το λίγο αδέξιο παρουσιαστικό, αποφασίζει τον Οκτώβριο του 2003 να φτιάξει μία ιστοσελίδα με την ονομασία Facemash. Σκοπός της το να παρουσιάζει όλους τους φοιτητές του πανεπιστημίου και οι επισκέπτες να ψηφίζουν αυτόν ή αυτήν που θα θεωρούν πιο ωραίο. Σύντομα ο σέρβερ του πανεπιστημίου «έπεσε» από την υψηλή επισκεψιμότητα, επιβεβαιώνοντας την αρχική διαίσθηση του νεαρού Mark πως έχει στα χέρια του μια ιδέα που έχει τη δυνατότητα να μεταλλαχθεί σε ένα εμπορικό προϊόν. Μπορεί λίγες μέρες αργότερα να υποχρεώθηκε να κατεβάσει το site του, καθώς η ανάρτηση φωτογραφιών παραβίαζε τα προσωπικά δεδομένα των φοιτητών που δεν είχαν συναινέσει για την χρήση τους, τα πρώτα δείγματα γραφής όμως είχαν στεφθεί με επιτυχία. Λίγους μήνες αργότερα, ο Mark ανέβασε το “the facebook” που μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα μετρούσε χιλιάδες χρήστες. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή, ακόμα και αν ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο του ποιος είχε την αρχική ιδέα –ο Mark ή άλλοι τρεις φοιτητές που τον κατηγορούν πως τους έκλεψε το project, καθώς όπως ισχυρίζονται τον είχαν προσλάβει ως προγραμματιστή, προκειμένου να υλοποιήσει το τεχνικό μέρος ενός site που θα προωθούσε την δικτύωση ανάμεσα στους φοιτητές του Harvard. Η λύση της διαμάχης δόθηκε αρκετά αργότερα, το 2008, όταν ο Mark ήταν ήδη δισεκατομμυριούχος και το ποσό των 31 εκατομμυρίων που έδωσε ως αποζημίωση στους πρώην συμφοιτητές του ήταν μάλλον αμελητέο μπροστά στην περιουσία που είχε αποκτήσει και στο μέλλον θα πολλαπλασίαζε. Πίσω στην ιστορία του Facebook -που σύντομα απώλεσε το “the” που είχε αρχικά στον τίτλο της και άρχισε να αποκτά χαρακτηριστικά επιχείρησης με ό,τι αυτό συνεπάγεται- ο οικονομικός, κοινωνικός αλλά πολιτικός του αντίκτυπος όχι μόνο δεν μπορούσε να προβλεφθεί, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί πεδίο μελέτης και έρευνας, καθώς έχει αλλάξει την καθημερινότητα και τον τρόπο επικοινωνίας τόσο των χρηστών, αλλά και της παγκόσμιας αγοράς.

   

  Η ιδέα πραγμάτωσης αυτού που ονομάζουμε American Dream μπορεί δικαίως να ηχεί στα αυτιά μας ως κάτι ξεπερασμένο, δεν πρέπει όμως να αγνοήσουμε το γεγονός πως ο κόσμος του develοpment και της τεχνολογίας είναι δημιουργικά απρόβλεπτος και μπορεί να μας οδηγήσει στο δικό μας success story. Αν λοιπόν θέλεις να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου και να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά στο δικό σου όραμα, το Athens Tech College θα σε καθοδηγήσει κατάλληλα και θα σου παρέχει όλα τα εφόδια που χρειάζεσαι. Μέσα από το ακαδημαϊκό πρόγραμμα τετράχρονης παρακολούθησης το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα προσανατολισμένο σε σπουδές πληροφορικής και τεχνολογίας, με αναγνωρισμένα από το Πανεπιστήμιο του Sheffield, bachelor και master, το Athens Tech College αναλαμβάνει να δημιουργήσει μελλοντικούς επαγγελματίες developers, που θα έχουν τη δυνατότητα να γραφτούν με τη σειρά τους στην ιστορία. Στο μεταξύ, θα έχουν γράψει τη δική τους ιστορία, σε μία γλώσσα προγραμματισμού, που ανεξάρτητα από το πόσο την καταλαβαίνουμε, όλοι μας την θαυμάζουμε.

 • Συνεργασία Athens Tech College με την ATCOM

  Συνεργασία Athens Tech College με την ATCOM

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 18:04:42 | Πηγή: News247

  Το κολέγιο τεχνολογίας Athens Tech College, δημιούργημα του BCA College, της πολυεθνικής εταιρείας Intracom Holdings και της 24MEDIA εταιρείας ψηφιακών Μέσων και τεχνολογίας, αναπτύσσει περαιτέρω το δίκτυο συνεργαζόμενων εταιρειών προσθέτοντας την εταιρεία τεχνολογίας ATCOM στην ομάδα των επίσημων εταιρειών - υποστηρικτών του.

  Συγκεκριμένα, με την προσθήκη της ATCOM ενισχύεται το πρόγραμμα διασύνδεσης με την αγορά που προσφέρει το κολέγιο μέσω των υποστηρικτών του. Παράλληλα εξελίσσονται οι προσφερόμενες γνώσεις και οι ικανότητες των σπουδαστών με εισηγήσεις στελεχών της ATCOM, συνεργασία με το UXLab και επισκέψεις των τμημάτων του κολεγίου τεχνολογίας στα γραφεία της εταιρίας.

  Ο Ιάσων Καταρόπουλος, Head of Consulting Services της ATCOM & Business Unit Director MOCTA δήλωσε σχετικά: “Ως ATCOM, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις ενέργειες που γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και του επαγγελματικού χώρου, ιδιαιτέρως κατά την εποχή που διανύουμε, η οποία χαρακτηρίζεται από ένα πρωτόγνωρο brain drain και, ταυτόχρονα, από μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας για ειδικότητες που σχετίζονται με το digital. Η ανάγκη εκπαίδευσης και στρατηγικής αξιοποίησης του ταλέντου που έχουμε στα χέρια μας είναι πιο επιτακτική από ποτέ και πρωτοβουλίες όπως αυτές μόνο θετικά μπορούν να επιδράσουν. Γι’ αυτό, είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή μας που συμμετέχουμε στη συνεργασία αυτή”.

  Ο Αριστοτέλης Μιχαηλίδης, New Business Development Manager του Athens Tech College, δήλωσε:

  “Το Athens Tech College καλωσορίζει με χαρά την ATCOM στην ομάδα των υποστηρικτών του κολεγίου, αποδεικνύοντας έμπρακτα το όραμα μας να εκπαιδεύουμε επαγγελματίες, έτοιμους να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση, παρέχοντας τους όλες τις γνώσεις που θα τους μετατρέψουν σε πρωταγωνιστές της νέας τεχνολογικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης. Όντας πιστοί στην υπόσχεσή μας να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικά προγράμματα, επιθυμούμε να δώσουμε ρεαλιστικές διαστάσεις στο όραμα των σπουδαστών μας συνδέοντας την εξέλιξη της τεχνολογίας με την επιχειρηματικότητα και γεφυρώνοντας ολοένα και περισσότερο το ακαδημαϊκό περιβάλλον με την αγορά εργασίας.”

  Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το http://athtech.gr/.

 • ΤΗΛΕΓΝΟΥΣ: Ο 'Τειρεσίας' της κινητής μόλις ξεκίνησε. Ποιοι πρέπει να φοβούνται

  ΤΗΛΕΓΝΟΥΣ: Ο 'Τειρεσίας' της κινητής μόλις ξεκίνησε. Ποιοι πρέπει να φοβούνται

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Κωστής Χριστοδούλου | Ημερομηνία: 2017-07-21 17:55:54 | Πηγή: News247

  Το σενάριο γνωστό και επαναλαμβανόμενο. Χρήστες υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας "φέσωναν" τις εταιρείες και προχωρούσαν ακάθεκτοι προς τον επόμενο πάροχο. Όλα αυτά από σήμερα τέλος καθώς παίρνει μπροστά ο "Τηλεγνούς", φορέας αντίστοιχος με το 'Τειρεσία" που πιάνει στην τσιμπίδα του τους ασυνεπείς στις τραπεζικές συναλλαγές.

  Ο Τηλεγνούς που συμμετέχουν με ισόποσα μερίδια  Cosmote, Vodafone, Wind και Cyta ξεκινάει την λειτουργία του μετά από την θετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Σκοπός του είναι η σύσταση και λειτουργία κοινού αρχείου με δεδομένα οικονομικής συμπεριφοράς συνδρομητών – πελατών (φυσικών ή νομικών προσώπων) των εταιρειών κινητών επικοινωνιών. Πηγές των δεδομένων και αποδέκτες της πληροφορίας που θα προκύπτει από το αρχείο θα είναι αποκλειστικά οι εταιρείες κινητών επικοινωνιών, που εκάστοτε συμμετέχουν στο φορέα.

  Όπως αναφέρετε δύο είναι τα κριτήρια για την ένταξη κάποιου στον Τηλεγνού:

  1. Οφειλή  ίση ή μεγαλύτερη των διακοσίων ευρώ, η οποία έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη για πάνω από ενενήντα ημέρες.

  2. Ληξιπρόθεσμη οφειλή συνεπεία μη πληρωμής κανενός λογαριασμού και αποσύνδεση ή μεταφορά σε άλλο δίκτυο μέσω φορητότητας. Εδώ θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι ληξιπρόθεσμη καθίσταται η οφειλή που παραμένει μετά την παρέλευση τριάντα ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού χρέωσης που αναγράφεται επ΄αυτού.

  Πόσο εύκολο είναι τώρα να βγει κάποιος από το αρχείο δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς που διατηρεί η Τηλεγνούς; Με την τακτοποίηση της ληξιπρόθεσμης οφειλής στην εκάστοτε εταιρεία κινητών επικοινωνιών, η εταιρεία διαγράφει άμεσα την εγγραφή από το αρχείο της Τηλεγνούς.

  Περισσότερες πληροφορίες και απαντήσεις στα ερωτήματα που πιθανόν να έχουν καταναλωτές και χρήστες υπηρεσιών κινητής δίνονται στην σχετική ενότητα της ιστοσελίδας της ΤΗΛΕΓΝΟΥΣ.

  Φωτογραφία: Shutterstock

 • Η πρώτη Επαγγελματική Έκθεση Προϊόντων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου στο Περιστέρι

  Η πρώτη Επαγγελματική Έκθεση Προϊόντων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου στο Περιστέρι

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-07-21 17:52:30 | Πηγή: Ζούγκλα
  Η VAPEXPRO, η πρώτη Επαγγελματική Έκθεση Προϊόντων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου στην Ελλάδα πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 22-23 Ιουλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (Δωδεκανήσου 106), από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

  H VAPEXPRO είναι ένα γεγονός που αναμένεται παγκοσμίως καθώς η Ελλάδα είναι μία από τις πιό ενεργές κοινότητες ηλεκτρονικού τσιγάρου-ατμίσματος στην Ευρώπη και διαθέτει καρυφαίους Hi-end κατασκευαστές σε αυτό τον τομέα. Η έκθεση παράλληλα θα πλαισιώνεται και από all day event’s, happenings, και ομιλίες που αφορούν τον χώρο.

  Το πρόγραμμα των ομιλιών

  Σάββατο 22 Ιουλίου 2017 12:00π.μ.


  Σπύρος Τσιμούρης
  Πρόεδρος του συλλόγου «Κοινότητα Ελλήνων Ατμιστών»
  Τίτλος ομιλίας: Άτμισμα: προπαγάνδα, μύθοι και αναλήθειες. Ώρα για γνώση, ώρα για δράση.

  Δρ. Νικόλαος Χαΐνης, Πνευμονολόγος
  Διευθυντής Β' Πνευμονολογικής Κλινικής νοσοκομείου Metropolitan. Τίτλος ομιλίας: Κάπνισμα: Συνέπειες, τρόπος διακοπής και άτμισμα.

  Δρ. Παναγιώτης Κατωπόδης, Παθολόγος-Διαβητολόγος
  Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ρώμης
  Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής & Επιστημονικός Διευθυντής "Ιατρικού Κέντρου" Περιστερίου
  Τίτλος ομιλίας: Κάπνισμα vs Άτμισμα στην καθημερινή ιατρική πρακτική.

  Δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, Καρδιολόγος
  Ερευνητής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο & το Πανεπιστήμιο Πατρών Επιστημονικός Συνεργάτης Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας
  Τίτλος ομιλίας: Άτμισμα: επιστήμη, ιδεοληψία και πολιτική σκοπιμότητα.

  Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 12:00 - 14:00μ.μ.

  Ώρα ομιλίας 12:00-13:00 (30’ Πιθανόν ερωτήσεις) - «Εφαρμογή και εξελίξεις στη νομοθεσία για τα υγρά αναπλήρωσης και τις συσκευές ηλεκτρονικού τσιγάρου» Α. Σκαρλάλτος

  Τρύφωνας Παπαδόπουλος, Λογιστής – Φοροτεχνικός
  Μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής της Κοινότητας Ελλήνων Ατμιστών
  Τίτλος ομιλίας: Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, TPD και συνέπειες στους καταναλωτές

  Κώστας Φουρτούνης, Reviewer
  Γενικός Γραμματέας της Κοινότητας Ελλήνων Ατμιστών
  Τίτλος ομιλίας: Ασφάλεια συσκευών: μπαταρίες και διαχείριση ρεύματος

  Αλέξανδρος Μητσόπουλος,
  Μέλος της Κοινότητας Ελλήνων Ατμιστών και ιδρυτικό μέλος της ομάδας Vape Alchemists Τίτλος ομιλίας: Ιδιοπαρασκευή υγρών αναπλήρωσης: Ορθή χρήση και ασφάλεια.

  Η VAPEXPRO θα λάβει χώρα τηρώντας καθ΄όλα το νομικό πλαίσιο που διέπει το χώρο του ατμίσματος στην Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες: https://www.vapexpro.com/
 • ΕΕ: Στο περιθώριο μπαίνουν οι νέοι - Θλιβερές «πρωτιές» για Ελλάδα και Ιταλία

  ΕΕ: Στο περιθώριο μπαίνουν οι νέοι - Θλιβερές «πρωτιές» για Ελλάδα και Ιταλία

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-21 17:43:54 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Αυξάνεται διαρκώς το ποσοστό των νέων ανθρώπων ηλικίας μεταξύ 20 και 34 ετών οι οποίοι είναι εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης και κατάρτισης - Ηδη 17 εκατ. νέοι ανήκουν σ΄αυτή την κατηγορίαΑνησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει στο σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης η περιθωριοποίηση ενός εξαιρετικά σημαντικού αριθμού νέων ανθρώπων ηλικίας 20-34 οι οποίοι είναι εκτός αγοράς εργασίας, εκτός εκπαίδευσης και έξω από οποιοδήποτε πρόγραμμα κατάρτισης (Νeither in Employment nor in Education or Training - NEET). 

  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, τα οποία επικαλείται και παρουσιάζει η εφημερίδα Ναυτεμπορική,  μέσα στο 2016 καταγράφηκαν σχεδόν 17 εκατομμύρια νέοι ηλικίας 20-34 ετών που δεν ήταν ούτε στην απασχόληση ούτε στην εκπαίδευση και την κατάρτιση. Παράλληλα, ως ιδιαίτερα θετικό στοιχείο η Eurostat καταγράφει τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων ηλικίας 15-19 ετών στην Ε.Ε.-28, οι οποίοι παραμένουν στην εκπαίδευση και την κατάρτιση (είτε στην επίσημη εκπαίδευση είτε στην άτυπη εκπαίδευση και κατάρτιση).

  Επισημαίνεται ότι σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα, παρατηρήθηκε μεγάλη διαφοροποίηση στα ποσοστά NEET το 2016 και τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Ιταλία και την Ελλάδα, όπου το ένα τρίτο περίπου όλων των νέων ηλικίας 20-34 ετών δεν απασχολείται ούτε στην εκπαίδευση και την κατάρτιση (30,7% και 30,5% αντίστοιχα). Για τα άτομα ηλικίας 20-34 ετών, τα χαμηλότερα ποσοστά το 2016 ήταν κάτω από 10,0% στο Λουξεμβούργο, στις Κάτω Χώρες και τη Σουηδία. Επίσης, υπήρχαν 11 κράτη-μέλη που κατέγραψαν ποσοστά NEET υψηλότερα από τον μέσο όρο της Ε.Ε.-28, δηλαδή 18,3%.

  Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων στην Ε.Ε. και οι κίνδυνοι που εγκυμονεί το ενδεχόμενο περιθωριοποίησής τους μέσα στις κοινωνίες των κρατών-μελών, επισημαίνεται και από τη Eurostat, η οποία στις σχετικές αναφορές της επισημαίνει τις έντονες ανησυχίες των υπευθύνων για τον σχεδιασμό των πολιτικών αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης. Μια σύγκριση μεταξύ Ιταλίας και Σουηδίας -των κρατών μελών της Ε.Ε. με τα υψηλότερα και χαμηλότερα ποσοστά ΝΕΕΤ το 2016 .- αποκαλύπτει ότι το ποσοστό των νέων που ήταν ΝΕΕΤ ήταν σχεδόν τέσσερις φορές υψηλότερο μεταξύ των νέων Ιταλών, όπως μεταξύ των νέων Σουηδών. 

  Η εκτίναξη του ποσοστού των ΝΕΕΤ για τους νέους συνδέεται στενά με τη χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση του 2008 και τις οικονομικές επιπτώσεις της στο σύνολο των οικονομιών της Ευρώπης. Το ποσοστό των νέων που δεν βρίσκονται ούτε στην απασχόληση ούτε στην εκπαίδευση και την κατάρτιση αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το ποσοστό των NEET στην Ε.Ε. των 28 μειώθηκε από 17,6% το 2006 στο σχετικά χαμηλό ποσοστό του 16,5% έως το 2008, αλλά στη συνέχεια μετά την έναρξη της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης αυξήθηκε σε 18,5%. Στη συνέχεια, ο ρυθμός αυξήθηκε με πιο μέτριο ρυθμό έως το 2013, όταν έφτασε το 20,1%, ενώ μειώθηκε σε 18,3% το 2016.

  Οι συνέπειες αυτού του γεγονότος, δηλαδή της παραμονής εκτός εκπαίδευσης, εκτός αγοράς εργασίας και επανακατάρτισης είναι, σύμφωνα με τη Eurostat, διττές: α) σε προσωπικό επίπεδο, τα άτομα αυτά είναι πιθανότερο να αποστασιοποιηθούν και να υποφέρουν από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, ενώ β) σε μακροοικονομικό επίπεδο αντιπροσωπεύουν σημαντική απώλεια όσον αφορά την αχρησιμοποίητη παραγωγική ικανότητα ενός τεράστιου αριθμού ανθρώπινου δυναμικού και ένα εξαιρετικά σημαντικό κόστος όσον αφορά τις δαπάνες της κοινωνικής πρόνοιας.  Από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας.

  Η κρίση του 2008 προκάλεσε σημαντικές αλλαγές και στις διαδικασίες ένταξης στην αγορά εργασίας. Παραδοσιακά, οι περισσότεροι νέοι άρχιζαν να εργάζονται μόνο αφού είχαν ολοκληρώσει το υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης ή κατάρτισης και σπάνια συνδυάζουν την εκπαίδευση με δουλειά. Σύμφωνα με την εκτίμηση των αναλυτών της Eurostat, τα τελευταία χρόνια η μετάβαση έχει γίνει πιο παρατεταμένη και όλο και πιο απρόβλεπτη, καθώς οι νέοι μετακινούνται πιο συχνά σε θέσεις εργασίας και χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να εγκατασταθούν στην αγορά εργασίας, είτε με επιλογή είτε με αναγκαιότητα.

  Πηγή: Ναυτεμπορική  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Σταϊκούρας: Η έκθεση του ΔΝΤ επιβεβαιώνει το κόστος που συσσώρευσε στη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ

  Σταϊκούρας: Η έκθεση του ΔΝΤ επιβεβαιώνει το κόστος που συσσώρευσε στη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-21 17:35:24 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «Η Έκθεση καταγράφει τη ραγδαία επιδείνωση της βιωσιμότητας του χρέους από τις αρχές του 2015», αναφέρει ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας ΔημοκρατίαςΚριτική στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2015, οπότε και ανέλαβε την εξουσία, ασκεί ο τομεάρχης οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

  Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως η έκθεση του IMF «επιβεβαιώνει το κόστος που συσσώρευσε στη χώρα η ανερμάτιστη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει αποτύχει παταγωδώς και ότι τις συνέπειες θα «κουβαλά» στην πλάτη της για χρόνια η ελληνική κοινωνία.

  Πιο αναλυτικά η δήλωση του Χρήστου Σταϊκούρα: 
  «Η Έκθεση του Δ.Ν.Τ. για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους επιβεβαιώνει το τεράστιο κόστος που συσσώρευσε στη χώρα η ανερμάτιστη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
   
  Κόστος που θα “κουβαλάει” στις πλάτες της η ελληνική κοινωνία για πολλά χρόνια.
   
  Συγκεκριμένα, η Έκθεση καταγράφει τη ραγδαία επιδείνωση της βιωσιμότητας του χρέους από τις αρχές του 2015.
   
  Ειδικότερα, τον Ιούνιο του 2014, το Δ.Ν.Τ. εκτιμούσε ότι το δημόσιο χρέος θα διαμορφωνόταν κοντά στο 60% του Α.Ε.Π. το 2060, ενώ οι χρηματοδοτικές ανάγκες κοντά στο 13% του Α.Ε.Π. Μάλιστα, υποστήριζε ότι το χρέος έχει μπει σε “μονοπάτι βιωσιμότητας”.
   
  Στη σημερινή Έκθεση, το Δ.Ν.Τ. εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος θα εκτοξευθεί στο 195% του Α.Ε.Π. το 2060, ενώ οι χρηματοδοτικές ανάγκες στο 45% του Α.Ε.Π.! Και χαρακτηρίζει το χρέος ως “εξαιρετικά μη βιώσιμο”.
   
  Βασικός παράγοντας της επιβάρυνσης της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους είναι η συρρίκνωση του ρυθμού μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας. 
   
  Συγκεκριμένα, ο μεσο-μακροπρόθεσμος ρυθμός αύξησης του Α.Ε.Π. προβλέπονταν, τον Ιούνιο του 2014, στο 1,9%, και σήμερα έχει πέσει στο 1%.
   
  Η επίτευξη, όμως, υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, που έχει αποδεχθεί ήδη η Κυβέρνηση, με χαμηλούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης, εγκλωβίζει τη χώρα σε διαρκή λιτότητα, με υψηλούς φόρους και εισφορές, όπως κάθε μέρα βιώνουν οι πολίτες. 
   
  Αυτό είναι το κόστος της ανικανότητας, της ανευθυνότητας και των ιδεοληψιών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
   
  Και κάτι ακόμη: Σήμερα που το Δ.Ν.Τ. χαρακτηρίζει το χρέος ως “εξαιρετικά μη βιώσιμο”, ισχύει η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Τσακαλώτου, στις 10 Απριλίου 2014, όταν η προηγούμενη Κυβέρνηση βγήκε στις αγορές, ότι “η έξοδος στις αγορές, με δεδομένο ότι το χρέος παραμένει μη βιώσιμο, απαντά στα πολιτικά και επικοινωνιακά προβλήματα της Κυβέρνησης” και “έρχεται να στηρίξει μόνο το νέο “success story”;».  
  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • ΔΝΤ: Νωρίτερα οι περικοπές, αργότερα τα αντίμετρα

  ΔΝΤ: Νωρίτερα οι περικοπές, αργότερα τα αντίμετρα

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Τάσος Δασόπουλος | Ημερομηνία: 2017-07-21 17:29:53 | Πηγή: News247

  Βασιζόμενο στις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα της Ελλάδας, το ΔΝΤ προβλέπει στο πρόγραμμα του ότι το αφορολόγητο θα μειωθεί τελικά το 2019 μαζί με τις συντάξεις και όχι το 2020, ενώ τα αντίμετρα θα μπορούν να ενεργοποιηθούν από το 2023 και μετά

  Στα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί και συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του, το Ταμείο επισυνάπτει και τις δικές του παραλλαγές και υποσημειώσεις που αφορούν:

  Στην περικοπή των συντάξεων που έχει ψηφιστεί για το 2019. Τονίζεται ότι υπάρχει στόχος για την μείωση της δαπάνης τω συντάξεων κατά 1% του ΑΕΠ για το 2019 και το 2020. Με δεδομένες πια τις δικαστικές αποφάσεις που ανέστρεφαν την ισχύ παλαιότερων περικοπών, το ΔΝΤ ζήτησε και εξασφάλισε νομική γνώμη από το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής για την συνταγματικότητα του μέτρου.

  Στην περικοπή της έκπτωσης φόρου κατά 650. Συγκεκρμένα τονίζεται ότι έχει μεν ψηφιστεί να εφαρμοστεί για το 2020 αλλά θυμίζει ότι αν το Ταμείο κρίνει ότι ο δημοσιονομικό στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ δεν εκπληρώνεται τότε το μέτρο θα εφαρμοστεί και αυτό από το 2019. Με δεδομένο όμως ότι το ΔΝτ προβλέπει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα για τον επόμενο χρόνο θα είναι 2,2% του ΑΕΠ, το ΔΝΤ προβλέπει ότι και οι περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο θα εφαρμοστούν μαζί το 2019 .

  Στο δημόσιο τομέα. Το Ταμείο περιμένει νέα νομοθετική ρύθμιση, που θα βάζει κόφτη στον αριθμό των συμβασιούχων,  ο οποίος αυξήθηκε σημαντικά, όπως τονίζεται το 2016, ώστε το ελληνικό δημόσιο να παραμείνει εντός στόχων στο μισθολογικό κονδύλι για το 2017 -2018.

  Στα ληξιπρόθεσμα. Το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να αποπληρώσει 7 δισ. ευρώ σε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους ιδιώτες μέχρι και το τέλος του προγράμματος . Το Ταμείο τονίζει ότι για το 2016 η Ελλάδα δανείστηκε 3,5 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμών ενώ το υπόλοιπο των οφειλών μειώθηκε σημαντικά λιγότερο λόγω των συσσωρευόμενων νέων οφειλών

  Στα τραπεζικά διαθέσιμα των δημόσιων φορέων. Το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να βάλει στον κοινό λογαρισμό διαχείρισης της ΤτΕ όλα τα τραπεζικά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης μέχρι και τον Ιούνιο του 2018. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δεσμεύσει και τα αποθέματα των δήμων των δημόσιων νοσοκομείων αλλά και των υπολοίπων ασφαλιστικών ταμείων .

  Στις συντάξεις. Θα πρέπει επίσης να ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός των συντάξεων με βάση το νόμο Κατρούγκαλου μέχρι και το τέλος του 2017 .

  Στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας. Χαιρετίζεται μεν η λειτουργία του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, αλλά τονίζεται ότι ακόμη και τώρα ο χώρος των κοινωνικών επιδομάτων είναι κατακερματισμένος.

  Σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει η Κυβέρνηση, να αναθεωρήσει την πολιτική των επιδομάτων μέχρι και το τέλος του Ιουνίου του 2018, δίνοντας λιγότερα και πιο στοχευμένα επιδόματα σε αυτούς που πραγματικά τα χρειάζονται, περικόπτοντας τους υπόλοιπους σημερινούς δικαιούχους.

  Στην φορολογία κεφαλαίου. Επαναλαβάνει την υποχρέωση να προσαρμοστούν οι εμπορικές τιμές των ακινήτων με τις τιμές αγοράς.

  Σε ό,τι αφορά αντίμετρα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του ESM ( 1% του ΑΕΠ από κοινωνικές δαπάνες το 2019 και 1% από φοροαπαλλαγές το 2020 ) το Ταμείο βλέπει την εφαρμογή τους όχι νωρίτερα από το 2023 . Τούτο με δεδομένο ότι τότε όταν ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα θα μειωθεί κοντά στο 2% του ΑΕΠ τότε μόνο θα μπορεί η Ελλάδα να επιτυγχάνει το στόχο αυτό χωρίς αποκλίσεις όπως προβλέπει το Ταμείο

  Η επισήμανση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία με δεδομένο αφού υπάρχει ήδη συμφωνία ότι το Ταμείο θα πρέπει να πιστοποιεί πρώτο μαζί με τους υπόλοιπους δανειστές την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

  Τονίζεται παρόλα αυτά, ότι η ελληνική πλευρά, διαβεβαιώνει ότι οι φιλόδοξοι στόχοι για πρώτογενές πλεόνασμα 3,5% την περίοδο 2018 -2022 μπορούν να επιτευχθούν και τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν κανονικά την διετία 2019 -2020.

 • ΥΠΟΙΚ: Δεκαήμερη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις στην Κω

  ΥΠΟΙΚ: Δεκαήμερη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις στην Κω

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-21 17:07:43 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Κατερίνας ΠαπανάτσιουΛόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που έπληξε την Κω σήμερα, υπογράφηκε από την
  υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου η υπουργική απόφαση με την οποία δίνεται
  παράταση μέχρι τις 31 Ιουλίου 2017 στην προθεσμία, που λήγει σήμερα για την υποβολή των
  φορολογικών δηλώσεων για φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν την κατοικία τους ή την
  επαγγελματική τους έδρα στο νησί.
  Επιπροσθέτως θα ληφθούν και άλλα μέτρα διευκόλυνσης για τους πολίτες της Κω σχετικά με τις
  προθεσμίες των φορολογικών τους υποχρεώσεων, τα οποία και θα ανακοινωθούν άμεσα. Όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Οικονομικών οι πολίτες που τυχόν θα δουν μήνυμα ότι η υποβολή της δήλωσής τους είναι εκπρόθεσμη να μην το λάβουν υπόψην τους. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Envitec: Εγκρίθηκε η απορρόφηση δύο θυγατρικών

  Envitec: Εγκρίθηκε η απορρόφηση δύο θυγατρικών

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 16:57:38 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Την απορρόφηση των θυγατρικών Envitec AΠΕ Α.Ε. και Saniprime A.E. Eνεργειακών και Περιβαλλοντικών Έργων ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Envitec A.E.

  Παράλληλα, οι μέτοχοι άναψαν το πράσινο φως στην έκθεση για τη λογιστική αξία των περιουσιακών στοιχείων των συγχωνευόμενων εταιρειών.

  naftemporiki.gr

  ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής για «πάγωμα» των POS

  Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής για «πάγωμα» των POS

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-07-21 16:48:55 | Πηγή: Ζούγκλα
  Απερρίφθη από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα για «πάγωμα» των πληρωμών μέσω POS, που είχαν καταθέσει οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Σερρών και Δράμας.

  Οι δύο Δικηγορικοί Σύλλογοι, οι πρόεδροί τους και ακόμη 18 δικηγόροι των πόλεων αυτών, ζητούσαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας το άμεσο «πάγωμα», αλλά και την ακύρωση της επίμαχης υπουργικής απόφασης, με την έκδοση προσωρινής διαταγής.

  Η πρόεδρος του Α΄ θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, απέρριψε το αίτημα της έκδοσης προσωρινής διαταγής, καθώς έχει προσδιοριστεί σε σύντομο χρόνο η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης, αλλά και επειδή η βλάβη την οποία επικαλούνται οι Σύλλογοι «δεν παρίσταται δυσεπανόρθωτη» σε περίπτωση που η αίτηση ακύρωσης γίνει δεκτή.

  Όπως είναι γνωστό, αιτήσεις με τις οποίες ζητείται η ακύρωση της ίδιας υπουργικής απόφασης έχουν καταθέσει ακόμη, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και δύο δικηγόροι.

  Πάντως, όλες οι αιτήσεις ακύρωσης κατά της εν λόγω υπουργικής απόφασης, θα συζητηθούν στην 7μελή σύνθεση του Β΄ Τμήματος του ΣτΕ, το δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Οκτωβρίου, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαίρη Σάρπ και εισηγητή τον πάρεδρο, Ιωάννη Δημητρακόπουλο.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 • Παράταση μέχρι 31 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις στην Κω

  Παράταση μέχρι 31 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις στην Κω

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-07-21 16:39:04 | Πηγή: Ζούγκλα
  Λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που έπληξε την Κω, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου υπέγραψε υπουργική απόφαση με την οποία δίνεται παράταση μέχρι τις 31 Ιουλίου 2017 για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων για φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν την κατοικία τους ή την επαγγελματική τους έδρα στο νησί.

  Στην υπόλοιπη Ελλάδα η προθεσμία λήγει σήμερα Παρασκευή.

  Το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι θα λάβει κι άλλα μέτρα διευκόλυνσης για τους πολίτες της Κω σχετικά με τις προθεσμίες των φορολογικών τους υποχρεώσεων, τα οποία θα ανακοινωθούν «άμεσα».


  Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 • Παράταση έως 31/7 για τις δηλώσεις των κατοίκων και επαγγελματιών της Κω

  Παράταση έως 31/7 για τις δηλώσεις των κατοίκων και επαγγελματιών της Κω

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 16:19:41 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Παράταση έως τις 31 Ιουλίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν την κατοικία τους ή την επαγγελματική τους έδρα στη Κω.

  Προαναγγέλθηκαν ακόμη και άλλα μέτρα διευκόλυνσης για τους πολίτες της Κω σχετικά με τις προθεσμίες των φορολογικών τους υποχρεώσεων, τα οποία και θα ανακοινωθούν άμεσα.

  ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • ΔΝΤ για εργασιακά: Ξεχάστε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις

  ΔΝΤ για εργασιακά: Ξεχάστε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-21 16:11:36 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Έμμεση προτροπή για νέες μειώσεις μισθών κυρίως σε μικρές επιχειρήσεις - Ο ιδιωτικός τομέας οφείλει να μειώσει το κόστος λειτουργίας του, αλλά και τις οφειλές του προς το τραπεζικό σύστημα - Οι συνέπειες από την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων θα «καταστρέψουν» τα όποια οφέληΑν και στα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ (ηλεκτρονικών και μη) φιγουράρει είτε η κατ' αρχήν συμφωνία μεταξύ ΔΝΤ και Ελλάδας, είτε οι εκτιμήσεις του Ταμείου για την πορεία ΑΕΠ, χρέους και ελλείμματος, όπως λέει και το ρητό που έχουν τη τάση να χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι (και όχι μόνο): «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες».

  Αυτό ακριβώς ισχύει και στην έκθεση των τεχνοκρατών του Ταμείου, αναφορικά με το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, το οποίο, μάλιστα, κατά το παρελθόν υπήρξε μία ακόμη «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης, που μάλλον θα αρχίσει να ξεθωριάζει και μάλιστα με ταχύτητα.

  Σύμφωνα με το Ταμείο οι μισθοί στην Ελλάδα εάν συνδεθούν με την παραγωγικότητα, δεν έχουν υποστεί και τόσο μεγάλες μειώσεις και μάλιστα έχουν επιστρέψει στα επίπεδα προ κρίσης, άρα -σημειώνει το ΔΝΤ- δεν υπάρχει «υπερβολική προσαρμογή μισθών».

  Η Ελλάδα, συνεχίζει το Ταμείο, θα πρέπει να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, κάτι το οποίο θα καταφθάσει μόνο μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων. Παράλληλα προστίθεται ότι η απασχόληση επικεντρώνεται σε μικρές επιχειρήσεις οι οποίες εμφανίζουν μεγάλες αποκλείσεις στην παραγωγικότητα.

  Όμως το Ταμείο προχωρά ένα βήμα παραπέρα και εμμέσως πλην σαφώς αφήνει να εννοηθεί ότι ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση του κόστους λειτουργίας του (με τον ευκολότερο, φυσικά, τρόπο για να γίνει αυτό είναι η μείωση μισθών). Για ποιον λόγο; Μα γιατί οι οφειλές του ιδιωτικού τομέα προς το τραπεζικό σύστημα φθάνει στο 130% του ΑΕΠ, είναι η μεγαλύτερη μεταξύ των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ευρωζώνη και ως εκ τούτου οι επιχειρήσεις θα πρέπει να «κατακτήσουν μία «ευλυγισία» αναφορικά με το κόστος λειτουργίας τους».

  Γιατί είναι «επικίνδυνες» οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για την οικονομία

  Εάν υπάρξει επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων το πρώτο που θα δυσκολέψει ή ακόμη και θα... καταργηθεί, σημειώνει το ΔΝΤ, είναι η δυνατότητα των εταιρειών να στραφούν στο μέσο των επιχειρησιακών διαπραγματεύσεων.

  Ως εκ τούτου κυρίως οι μικρές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να «φορτωθούν» μεγαλύτερο μισθολογικό κόστος κάτι το οποίο θα περιορίσει την ικανότητά τους να προχωρήσουν τόσο σε αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων τους όσο και σε αύξηση της απασχόλησης. Μάλιστα κάποιες εξ αυτών εξαιτίας του υψηλού κόστους λειτουργίας είτε θα αναγκαστούν να διακόψουν τη δραστηριότητά τους είτε να προχωρήσουν σε απολύσεις.

  Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Ψυχραίμια στις τράπεζες: 'Γνωστή η θέση του ΔΝΤ'

  Ψυχραίμια στις τράπεζες: 'Γνωστή η θέση του ΔΝΤ'

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Λίλυ Σπυροπούλου | Ημερομηνία: 2017-07-21 16:04:01 | Πηγή: News247

  Δεν αιφνιδιάστηκαν οι τράπεζες από τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμειλου (ΔΝΤ) που τις αφορούν, στο βαθμό της ρύθμισης των κόκκινων δανείων και πιθανών έξτρα κεφαλαιακών απαιτήσεων.

  "Είναι γνωστή η θέση του ΔΝΤ" σχολίαζε στο News 24/7 ανώτατος τραπεζικός παράγοντας, εξηγώντας ότι επι της ουσίας, πρόκειται για διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της εξυγίανσης των ισολογισμών από τα κόκκινα δάνεια, μεταξύ ΔΝΤ και του καθ ύλην αρμόδιου επόπτη για τις ελληνικές τράπεζες, που δεν είναι άλλος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

  Θεωρητικώς, το κεφαλαιακό απόθεμα των 10 δις ευρώ που προτείνει στην έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους το ΔΝΤ και αποτελεί πάγια θέςη του, είναι "στα υπ όψιν" του τραπεζικού τομέα, που με τη συμβολή, την καθοδήγηση και τη συνεργασία των ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών, ´εχει δρομολογήσει τόσο τη σταδιακή απομείωση των θέσεων από τα κόκκινα και μη εισπράξιμα δάνεια, όσο και την εξασφάλιση κεφαλαικής επάρκειας και ισχύος, ακόμη και σε καθεστώς ακραίων stess tests.

  Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί, αντιδρώντας στις εκτιμήσεις της του ΔΝΤ , εκπρόσωπος της ΕΚΤ προέβη σε συγκεκριμένη δήλωση- απάντηση. Οπως επισημάνθηκε  " η τραπεζική εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει αποφασίσει για τις εποπτικές προτεραιότητές της, σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες για τους επόμενους 12 μήνες. Είναι γνωστές και περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, επιτόπιους ελέγχους σε συγκεκριμένους τομείς των διάφορων ελληνικών τραπεζών».

  Ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ κλήθηκε από το ΑΠΕ ΜΠΕ να σχολιάσει τη δήλωση της διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι «οι εποπτικές αρχές πρέπει να κάνουν επιπλέον ενέργειες, περιλαμβανομένων επικαιροποιημένων asset quality review και stress test, ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες πριν από το τέλος του προγράμματος».

  Η δήλωση του εκπροσώπου της ΕΚΤ, έχει ως εξής:

  «Η τραπεζική εποπτεία της ΕΚΤ έχει αποφασίσει για τις εποπτικές προτεραιότητές της, σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες για τους επόμενους 12 μήνες.

  Είναι γνωστές και περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, επιτόπιους ελέγχους σε συγκεκριμένους τομείς των διαφόρων ελληνικών τραπεζών. Εάν/όταν γίνει αίτημα για την προσθήκη επιπρόσθετων δραστηριοτήτων, σε αυτό το εποπτικό της πρόγραμμα, η τραπεζική εποπτεία της ΕΚΤ θα πρέπει να αποφασίσει σχετικά».

 • ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Υπογραφή Σύμβασης για το έργο Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Ηπείρου

  ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Υπογραφή Σύμβασης για το έργο Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Ηπείρου

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 16:04:01 | Πηγή: News247

  Υπεγράφη την Παρασκευή η σύμβαση του έργου ΣΔΙΤ «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου», μεταξύ της Αειφορικής Ηπείρου, εταιρείας μέλος του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και της Περιφέρειας Ηπείρου.

  Η σύμβαση σύμπραξης προβλέπει τη μελέτη, αδειοδότηση, χρηματοδότηση, κατασκευή, ασφάλιση, λειτουργία και συντήρηση του έργου για τα επόμενα 25 χρόνια. Η συνολική διάρκεια της σύμβασης είναι 26,5 έτη και περιλαμβάνει την 18μηνη κατασκευαστική περίοδο και την 25ετή περίοδο λειτουργίας.

  Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται συνολικά στα 52,6 εκ. ευρώ.

  Ο βασικός άξονας του σχεδιασμού είναι η διαχείριση Συμβατικών Αποβλήτων με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, απολύτου περιβαλλοντικής προστασίας και με οικονομικά βιώσιμο τρόπο, για να διασφαλίζεται η διαχρονική εφαρμογή του σχεδιασμού.

  Το έργο θα επεξεργάζεται σε ετήσια βάση 105 χιλιάδες τόνους απορριμμάτων μέσω της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), θα ανακυκλώνει τουλάχιστον 17.000 τόνους χρήσιμων υλικών και θα παράγει πράσινη ενέργεια ικανή να καλύψει τις ανάγκες 3.000 οικογενειών με εξοικονόμηση 12.000 τόνων CO2.

  Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του έργου, προβλέπεται να δημιουργηθούν 200 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής, 90 θέσεις εργασίας κατά την 25ετή λειτουργία και μεγάλος αριθμός παράλληλων θέσεων εργασίας (μεταφορές, εμπορία και διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών κ.λπ).

  Με τη λειτουργία της νέας μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων διασφαλίζεται η συμμόρφωση με τις κείμενες και ευρωπαϊκές νομοθεσίες, ενισχύεται η προστασία του περιβάλλοντος και προβλέπεται βελτίωση της ποιότητας ζωής και των συνθηκών υγείας των πολιτών. Η υλοποίηση του έργου προβλέπει έμμεσα ή άμεσα οφέλη στον Τουρισμό, την Εκπαίδευση και τη νέα ποιοτική Γεωργία, που είναι στρατηγικός στόχος για τη χώρα.

 • ΔΝΤ: Ξεχάστε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις

  ΔΝΤ: Ξεχάστε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-21 16:00:31 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Η Ελλάδα, λέει το Ταμείο, θα πρέπει να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, κάτι το οποίο θα καταφθάσει μόνο μέσω της προσέλκυσης επενδύσεωνΑν και στα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ (ηλεκτρονικών και μη) φιγουράρει είτε η κατ' αρχήν συμφωνία μεταξύ ΔΝΤ και Ελλάδας, είτε οι εκτιμήσεις του Ταμείου για την πορεία ΑΕΠ, χρέους και ελλείμματος, όπως λέει και το ρητό που έχουν τη τάση να χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι (και όχι μόνο): «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες».

  Αυτό ακριβώς ισχύει και στην έκθεση των τεχνοκρατών του Ταμείου, αναφορικά με το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, το οποίο, μάλιστα, κατά το παρελθόν υπήρξε μία ακόμη «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης, που μάλλον θα αρχίσει να ξεθωριάζει και μάλιστα με ταχύτητα.

  Σύμφωνα με το Ταμείο οι μισθοί στην Ελλάδα εάν συνδεθούν με την παραγωγικότητα, δεν έχουν υποστεί και τόσο μεγάλες μειώσεις και μάλιστα έχουν επιστρέψει στα επίπεδα προ κρίσης, άρα -σημειώνει το ΔΝΤ – δεν υπάρχει «υπερβολική προσαρμογή μισθών».

  Η Ελλάδα, συνεχίζει το Ταμείο, θα πρέπει να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, κάτι το οποίο θα καταφθάσει μόνο μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων. Παράλληλα προστίθεται ότι η απασχόληση επικεντρώνεται σε μικρές επιχειρήσεις οι οποίες εμφανίζουν μεγάλες αποκλείσεις στην παραγωγικότητα.

  Όμως το Ταμείο προχωρά ένα βήμα παραπέρα και εμμέσως πλην σαφώς αφήνει να εννοηθεί ότι ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση του κόστους λειτουργίας του (με τον ευκολότερο, φυσικά, τρόπο για να γίνει αυτό είναι η μείωση μισθών). Για ποιον λόγο; Μα γιατί οι οφειλές του ιδιωτικού τομέα προς το τραπεζικό σύστημα φθάνει στο 130% του ΑΕΠ, είναι η μεγαλύτερη μεταξύ των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ευρωζώνη και ως εκ τούτου οι επιχειρήσεις θα πρέπει να «κατακτήσουν μία «ευλυγισία» αναφορικά με το κόστος λειτουργίας τους».

  Γιατί είναι «επικίνδυνες» οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για την οικονομία

  Εάν υπάρξει επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων το πρώτο που θα δυσκολέψει ή ακόμη και θα... καταργηθεί, σημειώνει το ΔΝΤ, είναι η δυνατότητα των εταιρειών να στραφούν στο μέσο των επιχειρησιακών διαπραγματεύσεων.

  Ως εκ τούτου κυρίως οι μικρές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να «φορτωθούν» μεγαλύτερο μισθολογικό κόστος κάτι το οποίο θα περιορίσει την ικανότητά τους να προχωρήσουν τόσο σε αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων τους όσο και σε αύξηση της απασχόλησης. Μάλιστα κάποιες εξ αυτών εξαιτίας του υψηλού κόστους λειτουργίας είτε θα αναγκαστούν να διακόψουν τη δραστηριότητά τους είτε να προχωρήσουν σε απολύσεις.

  Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Τέρνα Ενεργειακή: Υπεγράφη η σύμβαση έργου ΣΔΙΤ στην Ήπειρο

  Τέρνα Ενεργειακή: Υπεγράφη η σύμβαση έργου ΣΔΙΤ στην Ήπειρο

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 15:51:17 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση του έργου ΣΔΙΤ «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου», μεταξύ της Αειφορικής Ηπείρου, εταιρείας της Τέρνα Ενεργειακή, και της Περιφέρειας Ηπείρου.

  Η σύμβαση σύμπραξης προβλέπει τη μελέτη, αδειοδότηση, χρηματοδότηση, κατασκευή, ασφάλιση, λειτουργία και συντήρηση του έργου για τα επόμενα 25 χρόνια.

  Η συνολική διάρκεια της σύμβασης είναι 26,5 έτη και περιλαμβάνει την 18μηνη κατασκευαστική περίοδο και την 25ετή περίοδο λειτουργίας.                  

  Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται συνολικά στα 52,6 εκατ. ευρώ.

  Ο βασικός άξονας του σχεδιασμού, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, είναι η διαχείριση Συμβατικών Αποβλήτων με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, απολύτου περιβαλλοντικής προστασίας και με οικονομικά βιώσιμο τρόπο, για να διασφαλίζεται η διαχρονική εφαρμογή του σχεδιασμού.

  Το έργο θα επεξεργάζεται σε ετήσια βάση 105.000 τόνους απορριμμάτων μέσω της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), θα ανακυκλώνει τουλάχιστον 17.000 τόνους χρήσιμων υλικών και θα παράγει πράσινη ενέργεια ικανή να καλύψει τις ανάγκες 3.000 οικογενειών με εξοικονόμηση 12.000 τόνων CO2.

  Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του έργου, προβλέπεται να δημιουργηθούν 200 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής, 90 θέσεις εργασίας κατά την 25ετή λειτουργία και μεγάλος αριθμός παράλληλων θέσεων εργασίας.

  naftemporiki.gr

  ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ (ΚΟ)

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Βόμβα ΔΝΤ: Νωρίτερα οι περικοπές, αργότερα τα αντίμετρα

  Βόμβα ΔΝΤ: Νωρίτερα οι περικοπές, αργότερα τα αντίμετρα

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Τάσος Δασόπουλος | Ημερομηνία: 2017-07-21 15:46:31 | Πηγή: News247

  Βασιζόμενο στις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα της Ελλάδας, το ΔΝΤ προβλέπει στο πρόγραμμα του ότι το αφορολόγητο θα μειωθεί τελικά το 2019 μαζί με τις συντάξεις και όχι το 2020, ενώ τα αντίμετρα θα μπορούν να ενεργοποιηθούν από το 2023 και μετά

  Στα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί και συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του, το Ταμείο επισυνάπτει και τις δικές του παραλλαγές και υποσημειώσεις που αφορούν:

  Στην περικοπή των συντάξεων που έχει ψηφιστεί για το 2019. Τονίζεται ότι υπάρχει στόχος για την μείωση της δαπάνης τω συντάξεων κατά 1% του ΑΕΠ για το 2019 και το 2020. Με δεδομένες πια τις δικαστικές αποφάσεις που ανέστρεφαν την ισχύ παλαιότερων περικοπών, το ΔΝΤ ζήτησε και εξασφάλισε νομική γνώμη από το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής για την συνταγματικότητα του μέτρου.

  Στην περικοπή της έκπτωσης φόρου κατά 650. Συγκεκρμένα τονίζεται ότι έχει μεν ψηφιστεί να εφαρμοστεί για το 2020 αλλά θυμίζει ότι αν το Ταμείο κρίνει ότι ο δημοσιονομικό στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ δεν εκπληρώνεται τότε το μέτρο θα εφαρμοστεί και αυτό από το 2019 . Με δεδομένο όμως ότι το ΔΝτ προβλέπει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα για τον επόμενο χρόνο θα είναι 2,2% του το ΔΝΤ προβλέπει ότι και οι περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο θα εφαρμοστούν μαζί το 2019 .

  Στο δημόσιο τομέα. Το Ταμείο περιμένει νέα νομοθετική ρύθμιση, που θα βάζει κόφτη στον αριθμό των συμβασιούχων,  ο οποίος αυξήθηκε σημαντικά, όπως τονίζεται το 2016, ώστε το ελληνικό δημόσιο να παραμείνει εντός στόχων στο μισθολογικό κονδύλι για το 2017 -2018.

  Στα ληξιπρόθεσμα. Το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να αποπληρώσει 7 δις ευρώ σε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους ιδιώτες μέχρι και το τέλος του προγράμματος . Το Ταμείο τονίζει ότι για το 2016 η Ελλάδα δανείστηκε 3,5 δις ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμών ενώ το υπόλοιπο των οφειλών μειώθηκε σημαντικά λιγότερο λόγω των συσσωρευόμενων νέων οφειλών

  Στα τραπεζικά διαθέσιμα των δημόσιων φορέων. Το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να βάλει στον κοινό λογαρισμό διαχείρισης της ΤτΕ όλα τα τραπεζικά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης μέχρι και τον Ιούνιο του 2018 . Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δεσμεύσει και τα αποθέματα των δήμων των δημόσιων νοσοκομείων αλλά και των υπολοίπων ασφαλιστικών ταμείων .

  Στις συντάξεις θα πρέπει επίσης να ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός των συντάξεων με βάση το νόμο Κατρούγκαλου μέχρι και το τέλος του 2017 .

  Στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας. Χαιρετίζεται μεν η λειτουργία του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης αλλά τονίζεται ότι ακόμη και τώρα ο χώρος των κοινωνικών επιδομάτων είναι κατακερματισμένος . Σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει η Κυβέρνηση να αναθεωρήσει την πολιτική των επιδομάτων μέχρι και το τέλος του Ιουνίου του 2018 δίνοντας λιγότερα και πιο στοχευμένα επιδόματα σε αυτούς που πραγματικά τα χρειάζονται περικόπτοντας τους υπόλοιπους σημερινούς δικαιούχους

  Στην φορολογία κεφαλαίου. Επαναλαβάνει την υποχρέωση να προσαρμοστούν οι εμπορικές τιμές των ακινήτων με τις τιμές αγοράς

  Σε ό,τι αφορά αντίμετρα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του ESM ( 1% του ΑΕΠ από κοινωνικές δαπάνες το 2019 και 1% από φοροαπαλλαγές το 2020 ) το Ταμείο βλέπει την εφαρμογή τους όχι νωρίτερα από το 2023 . Τούτο με δεδομένο ότι τότε όταν ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα θα μειωθεί κοντά στο 2% του ΑΕΠ τότε μόνο θα μπορεί η Ελλάδα να επιτυγχάνει το στόχο αυτό χωρίς αποκλίσεις όπως προβλέπει το Ταμείο

  Η επισήμανση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία με δεδομένο αφού υπάρχει ήδη συμφωνία ότι το Ταμείο θα πρέπει να πιστοποιεί πρώτο μαζί με τους υπόλοιπους δανειστές την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

  Τονίζεται παρόλα αυτά, ότι η Ελληνική πλευρά, διαβεβαιώνει ότι οι φιλόδοξοι στόχοι για πρώτογενές πλεόνασμα 3,5% την περίοδο 2018 -2022 μπορούν να επιτευχθούν και τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν κανονικά την διετία 2019 -2020.

 • Διευκολύνσεις από την Cosmote για τους κατοίκους της Κω

  Διευκολύνσεις από την Cosmote για τους κατοίκους της Κω

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 14:52:21 | Πηγή: News247

  Η COSMOTE διευκολύνει τους συνδρομητές της στην Κω, που επλήγησαν από τον σεισμό και, για τις αυξημένες ανάγκες επικοινωνίας τους, προσφέρει δωρεάν:

  1.500 λεπτά προς όλα τα εθνικά δίκτυα, για όλους τους οικιακούς και εταιρικούς συνδρομητές συμβολαίου κινητής, από σήμερα 21/7 έως και τις 28/7.

  1.500 λεπτά προς όλα τα εθνικά δίκτυα, για όλους τους συνδρομητές καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής, από σήμερα 21/7 έως και τις 28/7.

  Οι δικαιούχοι συνδρομητές θα ενημερωθούν για την ενεργοποίηση των δωρεάν λεπτών ομιλίας, μέσω γραπτού μηνύματος SMS.

  Επίσης, αναστέλλεται κάθε διαδικασία για, οριστική ή προσωρινή, φραγή για όλες τις συνδέσεις COSMOTE σταθερής, κινητής και τηλεόρασης στην Κω, μέχρι και τις 21/8/17.

  Οι κάτοικοι του νησιού θα μπορούν ακόμη να χρησιμοποιούν δωρεάν όλα τα διαθέσιμα Καρτοτηλέφωνα, για κλήσεις προς αστικά, υπεραστικά και κινητά, έως και τις 28/7.

 • 3+1 απαντήσεις για τις τραπεζικές προμήθειες στην πληρωμή φόρων

  3+1 απαντήσεις για τις τραπεζικές προμήθειες στην πληρωμή φόρων

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-21 14:49:38 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Δείτε τι ακριβώς ισχύει για τις προμήθειεςΜε τραπεζική προμήθεια θα πληρώνουν απ' την ερχόμενη Δευτέρα τους φόρους οι φορολογούμενοι. Στο πλαίσιο αυτό η ΑΑΔΕ με ανακοίνωση της επιχειρεί να απαντήσει σε βασικές ερωτήσεις του κοινού γύρω απ' τις χρεώσεις που θα ισχύουν. Παράλληλα απ' την Ανεξάρτητη Αρχή διαρρέεται ότι ο κ. Γ. Πιτσιλής ζήτησε απ' την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και συμφωνήθηκε να μπουν χαμηλές προμήθειες για τις χρεώσεις των φορολογουμένων στα γκισέ.

  Οι διευκρινίσεις που παρέχει η ΑΑΔΕ:

  H Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο της εφαρμογής από τη Δευτέρα, 24 Ιουλίου, της απόφασης για την κάλυψη τραπεζικών προμηθειών, όσον αφορά στην πληρωμή φόρων, και με αφορμή ερωτήματα φορολογουμένων, διευκρινίζει τα εξής:

  ΕΡ.: Από τη Δευτέρα θα πληρώνω προμήθεια στις τράπεζες, με όποιον τρόπο και αν κάνω τις πληρωμές μου;

  ΑΠ.: Όχι. Η ΑΑΔΕ εξακολουθεί να καλύπτει τις προμήθειες για ΟΛΟΥΣ, όταν οι πληρωμές φόρων γίνονται μέσω Internet Banking, PhoneBanking, ATM, και APS (χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών).

  ΕΡ.: Συνεπώς, οποιοσδήποτε πληρώσει φόρους σε φυσικό κατάστημα θα επιβαρύνεται με τραπεζική προμήθεια;

  ΑΠ.: Όχι. Εξαιρούνται οι πληρωμές για ΕΝΦΙΑ και Φόρο Εισοδήματος των φυσικών προσώπων, τα οποία είτε είναι άνω των 70 ετών, είτε βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση, είτε παρουσιάζουν βαριές αναπηρίες σε ποσοστό 80% και άνω, είτε είναι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών, με την προϋπόθεση να καταθέσουν τα χρήματα σε λογαριασμό τους και, στη συνέχεια, να προχωρήσουν σε μεταφορά του ποσού προς το λογαριασμό του Δημοσίου. 

  ΕΡ.: Δηλαδή, αν πάνε στο γκισέ να πληρώσουν με μετρητά, χωρίς να κάνουν κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό, θα πληρώσουν προμήθεια;

  ΑΠ.: Ναι. 

  ΕΡ.: Για ποιο λόγο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πήρε αυτή την απόφαση;  

  ΑΠ.: Διότι η πλήρης κάλυψη των τραπεζικών προμηθειών κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο περί τα 19 εκ. ευρώ ετησίως. Με αυτή την απόφαση, εξοικονομούνται 10 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Έτσι, επιτυγχάνεται και η επιδίωξή μας για πλήρη ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών των φορολογουμένων με τη φορολογική διοίκηση και για η απαλλαγή από δαπάνες, που επιβαρύνουν αχρείαστα τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή το σύνολο των φορολογουμένων. Παράλληλα, με τα χρήματα, που εξοικονομούνται, μπορούν να χρηματοδοτηθούν κάθε είδους δράσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

  ΠΗΓΗ: newmoney.gr
  :
  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Ποσοτική χαλάρωση: Τον Οκτώβριο θα αποφασίσει η ΕΚΤ

  Ποσοτική χαλάρωση: Τον Οκτώβριο θα αποφασίσει η ΕΚΤ

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-21 14:49:38 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Στη συνεδρίαση του Οκτωβρίου αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για το μέλλον του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τέσσερις πηγές με γνώση επί των εξελίξεωνΣύμφωνα με το αμερικανικό δημοσίευμα, πριν τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου θα έχουν καταστεί γνωστά ελάχιστα μακροοικονομικά μεγέθη της Ευρωζώνης.

  Επιπλέον, οι φορείς χάραξης της νομισματικής πολιτικής θέλουν να αποφύγουν οποιαδήποτε απόφαση, πριν την έκβαση των ομοσπονδιακών εκλογών στη Γερμανία. «Όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στον Οκτώβριο» σπεύδει να προσθέσει ένας εκ των αξιωματούχων, σημειώνοντας ότι «λίγα θα αποφασιστούν τον Σεπτέμβριο, ενώ ο Δεκέμβριος είναι πολύ μακριά».
  Επισήμως, η ΕΚΤ απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Reuters.

  Χθες, πάντως, ο Μάριο Ντράγκι άφησε «ανοιχτό» το ενδεχόμενο αλλαγών στο QE εντός του φθινοπώρου, δίχως ωστόσο, να προσδιορίσει χρονικά τις σχετικές αποφάσεις.

  Το τελευταίο διάστημα, η κεντρική τράπεζα βρίσκεται ενώπιον ενός διλήμματος, καθώς παρότι οι ρυθμοί ανάκαμψης έχουν ισχυροποιηθεί, ο δομικός πληθωρισμός παραμένει αδύναμος, απέχοντας παρασάγγας από τους στόχους της ΕΚΤ. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Απαντήσεις ΑΑΔΕ για την προμήθεια στις πληρωμές φόρων στα τραπεζικά γκισέ

  Απαντήσεις ΑΑΔΕ για την προμήθεια στις πληρωμές φόρων στα τραπεζικά γκισέ

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 14:48:39 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Σχετικά θέματα Πώς θα χρεώνεται η προμήθεια για την πληρωμή φόρων σε τράπεζα 19/07 17:48 Από Παρασκευή η προμήθεια για την πληρωμή φόρων σε τραπεζικά γκισέ 18/07 11:01 Με προμήθεια οι πληρωμές φόρων στα τραπεζικά γκισέ  13/07 08:55

  Απαντήσεις σε ερωτήματα φορολογούμενων δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), αναφορικά με την προμήθεια που θα παίρνουν οι τράπεζες από Δευτέρα κατά την πληρωμή φόρων στα τραπεζικά γκισέ.

  Από τη Δευτέρα θα πληρώνω προμήθεια στις τράπεζες, με όποιον τρόπο και αν κάνω τις πληρωμές μου;

  Όχι. Η ΑΑΔΕ εξακολουθεί να καλύπτει τις προμήθειες για ΟΛΟΥΣ, όταν οι πληρωμές φόρων γίνονται μέσω Internet Banking, PhoneBanking, ATM, και APS (χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών).

  Συνεπώς, οποιοσδήποτε πληρώσει φόρους σε φυσικό κατάστημα θα επιβαρύνεται με τραπεζική προμήθεια;

  Όχι. Εξαιρούνται οι πληρωμές για ΕΝΦΙΑ και Φόρο Εισοδήματος των φυσικών προσώπων, τα οποία είτε είναι άνω των 70 ετών, είτε βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση, είτε παρουσιάζουν βαριές αναπηρίες σε ποσοστό 80% και άνω, είτε είναι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών, με την προϋπόθεση να καταθέσουν τα χρήματα σε λογαριασμό τους και, στη συνέχεια, να προχωρήσουν σε μεταφορά του ποσού προς το λογαριασμό του Δημοσίου. 

  Δηλαδή, αν πάνε στο γκισέ να πληρώσουν με μετρητά, χωρίς να κάνουν κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό, θα πληρώσουν προμήθεια;

  Ναι. 

  Για ποιο λόγο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πήρε αυτήν την απόφαση;  

  Διότι η πλήρης κάλυψη των τραπεζικών προμηθειών κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο περί τα 19 εκατ. ευρώ ετησίως. Με αυτή την απόφαση, εξοικονομούνται 10 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Έτσι, επιτυγχάνεται και η επιδίωξή μας για πλήρη ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών των φορολογουμένων με τη φορολογική διοίκηση και για η απαλλαγή από δαπάνες, που επιβαρύνουν αχρείαστα τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή το σύνολο των φορολογουμένων. Παράλληλα, με τα χρήματα, που εξοικονομούνται, μπορούν να χρηματοδοτηθούν κάθε είδους δράσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.  

   

  ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Μοσκοβισί: Θετικό σήμα η συμφωνία του ΔΝΤ για την Ελλάδα

  Μοσκοβισί: Θετικό σήμα η συμφωνία του ΔΝΤ για την Ελλάδα

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 14:25:22 | Πηγή: News247

  Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί χαρακτήρισε σήμερα "πολύ θετικό σήμα για τις αγορές" την κατ΄αρχήν συμφωνία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) με την Ελλάδα για την παροχή προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης ύψους έως και 1,6 δισ. ευρώ.

  "Η απόφαση που έλαβε το ΔΝΤ είναι ένα πολύ καλό νέο. Πρόκειται για έναν νέο θετικό δείκτη της επιστροφής της εμπιστοσύνης των διεθνών εταίρων της Ελλάδας, και ένα πολύ θετικό σήμα για τις αγορές", ανέφερε ο Μοσκοβισί σε δήλωσή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

  (Φωτογραφία: Sooc.gr)

 • Reuters: Τον Οκτώβριο οι αποφάσεις για το QE από την ΕΚΤ

  Reuters: Τον Οκτώβριο οι αποφάσεις για το QE από την ΕΚΤ

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-07-21 14:01:59 | Πηγή: Ζούγκλα
  Οι φορείς χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ δηλώνουν πως ο Οκτώβριος είναι πιο πιθανή ημερομηνία για να αποφασιστεί το μέλλον των αγορών assets της ΕΚΤ και θεωρούν ότι ο Δεκέμβριος, μια επιλογή που είχε αναφερθεί, ως πολύ μακριά, αναφέρουν πηγές στο Reuters.

  Λίγα βασικά στοιχεία θα γίνουν διαθέσιμα πριν από τη συνεδρίαση της 7ης Σεπτεμβρίου και οι φορείς χάραξης πολιτικής μπορεί επίσης να μην κάνουν σημαντικές αλλαγές πριν από τις εκλογές στη Γερμανία, τον μεγαλύτερο επικριτή του QE της ΕΚΤ, τόνισαν οι πηγές στο πρακτορείο.

  «Όλα τα στοιχεία δείχνουν τον Οκτώβριο", ανέφερε μία πηγή. "Θα υπάρξουν λίγα που θα πρέπει να αποφασιστούν το Σεπτέμβριο, και ο Δεκέμβριος είναι πολύ μακριά».

  Αντιμέτωπη με χαμηλό πληθωρισμό και αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης, η ΕΚΤ χρειάζεται να λύσει ένα δίλημμα στους επόμενους μήνες καθώς το πρόγραμμα αγοράς assets αναμένεται να λήξει στο τέλος του έτους.

  Όντως ο Draghi έχει ήδη επισημάνει ότι η βελτίωση της ανάπτυξης από μόνη της θα υποστηρίξει το δανεισμό, που σημαίνει ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να περιορίσει το δικό της πρόγραμμα τόνωσης και να διατηρήσει το επίπεδο διευκόλυνσης αμετάβλητο.

  Αυτό έχει τροφοδοτήσει τις προσδοκίες για μια επικείμενη απόφαση και οι αναλυτές πριν από τη συνεδρίαση της Πέμπτης είχαν θεωρήσει ότι ο Σεπτέμβριος είναι η πιο πιθανή ημερομηνία.
  «Δεν θα ήταν έξυπνο να περιμένουμε πάρα πολλά το Σεπτέμβριο», πρόσθεσε άλλη μία πηγή.
 • Lifestyle αεροπορική εταιρεία από την Air France

  Lifestyle αεροπορική εταιρεία από την Air France

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 13:48:08 | Πηγή: News247

  Του Δημήτρη Μπαλή

  Εξέπληξε η γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France, όχι τόσο με την παρουσίαση μιας δεύτερης εταιρείας, όσο κυρίως για τον προσανατολισμό της. Σύμφωνα με την Air France, η Joon δεν θα είναι μια low cost εταιρεία καθώς πρόκειται να προσφέρει αυθεντικά προϊόντα και υπηρεσίες, όπως αυτά της Air France. Βέβαια, σε τιμές προφανώς θα διαφοροποιείται με σαφώς χαμηλότερες προσφορές και απομένει να δούμε πως θα καθοριστούν αλλά και ποιες θα είναι οι παροχές.

  Η εταιρεία αναφέρει ότι θα απευθύνεται κυρίως σε νεανικό κοινό, εργαζόμενους millennials (18-35 ετών) των οποίων ο τρόπος ζωής περιστρέφεται γύρω από την ψηφιακή τεχνολογία. Το νέο αυτό brand δημιουργήθηκε αποκλειστικά για να καλύψει τις δικές τους απαιτήσεις και προσδοκίες με μια διαφορετική πρόταση που ξεχωρίζει στον κόσμο των αερομεταφορών.

  Η Joon είναι ένα lifestyle brand και το όνομα της εταιρείας σχεδιάστηκε ώστε να απευθύνεται σε ένα παγκόσμιο κοινό.

  Η εταιρική της ταυτότητα βασίζεται στο μπλε ελεκτρίκ χρώμα που συμβολίζει τον δυναμικό χαρακτήρα της εταιρείας όπως επίσης και τον ουρανό, το διάστημα και το ταξίδι. Οι στολές των συνοδών είναι εμπνευσμένες από τους νέους κανόνες της μόδας, απλές και κομψές.

  «Ξεκινήσαμε μαζί με τους millennials, το κοινό-στόχο μας, να δημιουργήσουμε το νέο αυτό brand ώστε να σημαίνει κάτι για αυτούς. Η ενημέρωση που τους δώσαμε ήταν απλή: να βρουν ένα όνομα που να απεικονίζει μια θετική νοοτροπία. Αυτή η γενιά μας έχει εμπνεύσει πολύ: με αγάπη για τις γεύσεις και διαρκώς σε σύνδεση, αλλά και οπορτουνιστές με την καλή έννοια της λέξης καθώς ξέρουν πώς να απολαμβάνουν κάθε λεπτό και αναζητούν εμπειρίες με ποιότητα, που θέλουν να μοιραστούν με άλλους. Η Joon είναι ένα brand που μεταφέρει αυτές τις αξίες,» δήλωσε η Caroline Fontaine, αντιπρόεδρος Brand της Air France.

  «Με την Joon δημιουργήσαμε ένα νεανικό brand που πρόκειται να δώσει στον Όμιλο μια νέα ώθηση. Σχεδιασμένη για τους millennial πελάτες μας, θα προσφέρει κάτι περισσότερο από μια πτήση και έναν ναύλο, πρόκειται να προσφέρει μια παγκόσμια ταξιδιωτική εμπειρία. Θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε περαιτέρω ενημέρωση τον Σεπτέμβριο, με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, τους προορισμούς και το εύρος των ναύλων,» επισήμανε η Dominique Wood, εκτελεστική αντιπρόεδρος Brand & Επικοινωνίας της Air France.

  Στο χαρτοφυλάκιο των brands της Air France-KLM, η Joon είναι η νεότερη αδελφή εταιρεία της που θα την συμπληρώνει, αλλά και που θα εμπνέει τους πελάτες της να ταξιδεύουν και με εκείνη.

  Αυτή η νέα εταιρεία θα τελεί υπό την διαχείριση του Jean-Michel Mathieu, διευθύνοντα συμβούλου της Joon και θα ενταχθεί στην εκτελεστική επιτροπή της Air France.

  «Η δημιουργία μια νέας αεροπορικής εταιρίας είναι μια ιστορική στιγμή από πολλές απόψεις. Η Joon αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην εκτέλεση του στρατηγικού προγράμματος Trust Together. Η δημιουργία της θα βελτιώσει την αποδοτικότητα του ομίλου Air France, επιτρέποντάς του να μειώσει τα κόστη του και θα διασφαλίσει την βιωσιμότητα του επιχειρηματικού του μοντέλου. Ο Jean-Michel Mathieu, ο οποίος έχει συμμετάσχει στην ανάπτυξη της νέας αυτής αεροπορικής από την αρχή, σήμερα γίνεται ο διευθύνων σύμβουλός της. Με όλες τις ομάδες του Ομίλου, επικεντρώνουμε την ενέργειά μας στo επιτυχημένο λανσάρισμα της Joon,» δήλωσε ο Franck Terner, διευθύνων σύμβουλος της Air France. • Πολύ θετικό σήμα για τις αγορές η συμφωνία του ΔΝΤ, δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί

  Πολύ θετικό σήμα για τις αγορές η συμφωνία του ΔΝΤ, δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-07-21 13:24:30 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Ανέφερε ότι η συμφωνία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) όσον αφορά την Ελλάδα είναι ένα "πολύ θετικό σήμα για τις αγορές"Σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί ανέφερε ότι η συμφωνία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) όσον αφορά την Ελλάδα είναι ένα "πολύ θετικό σήμα για τις αγορές".

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Τα πρόστιμα και οι λοιπές χρηματικές κυρώσεις για εκπρόθεσμες δηλώσεις

  Τα πρόστιμα και οι λοιπές χρηματικές κυρώσεις για εκπρόθεσμες δηλώσεις

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-07-21 13:14:33 | Πηγή: Ζούγκλα
  Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος λήγει σήμερα στις 12:00 τα μεσάνυχτα. Όσοι φορολογούμενο υποβάλουν εκπρόθεσμα τις δηλώσεις θα υποχρεωθούν να πληρώσουν πρόστιμα από 100 έως 500 ευρώ.

  Επιπλέον θα κληθούν να καταβάλουν και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, υπολογιζόμενους με 0,73% μηνιαίως, εφόσον από την εκκαθάριση των εκπρόθεσμων δηλώσεων προκύψει υποχρέωση καταβολής επιπλέον φόρου και εφόσον τη στιγμή της εκπρόθεσμης υποβολής έχει εκπνεύσει και η προθεσμία καταβολής του φόρου.

  Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες από τις εκπρόθεσμες δηλώσεις θα προκύψουν μηδενικά ή πιστωτικά εκκαθαριστικά, οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν μόνο 100 ευρώ πρόστιμο, το οποίο σε περίπτωση πιστωτικού εκκαθαριστικού θα συμψηφιστεί με την επιστροφή φόρου μειώνοντάς τη, μηδενίζοντάς τη ή μετατρέποντάς τη σε χρεωστικό υπόλοιπο.

  Σύμφωνα, ειδικότερα, με την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 54 του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών ή ν. 4174/2013), εάν ο φορολογούμενος δεν υποβάλει ή υποβάλει εκπρόθεσμα ή υποβάλει ελλιπή φορολογική δήλωση από την οποία δεν προκύπτει υποχρέωση καταβολής φόρου, επιβαρύνεται με πρόστιμο 100 ευρώ.

  Αν από την υποβολή της εκπρόθεσμης δήλωσης προκύπτει υποχρέωση καταβολής φόρου, τότε ο φορολογούμενος επιβαρύνεται, κατ’ αρχήν, με το πρόστιμο των 100 ευρώ.

  Εάν έχει παρέλθει και η προθεσμία καταβολής του φόρου, τότε επιβαρύνεται και με τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, οι οποίοι υπολογίζονται επί του φόρου που προκύπτει με ποσοστό 0,73% για κάθε μήνα που παρήλθε από την καταληκτική ημερομηνία καταβολής του φόρου μέχρι την ημερομηνία διαπίστωσης της παράβασης της μη υποβολής δήλωσης ή μέχρι την ημερομηνία υποβολής της εκπρόθεσμης δήλωσης.

  Αν ο φορολογούμενος είναι επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας και από τη δήλωση που δεν υπέβαλε ή τη δήλωση που υπέβαλε εκπρόθεσμα προκύπτει φόρος προς πληρωμή, τότε η φορολογική αρχή θα του καταλογίσει πρόστιμο 250 ευρώ εφόσον τηρεί απλογραφικά βιβλία ή 500 ευρώ εφόσον τηρεί διπλογραφικά βιβλία.

  Εάν έχει εκπνεύσει και η προθεσμία καταβολής του φόρου, τότε η φορολογική αρχή θα τον χρεώσει, επιπλέον, και με τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, οι οποίοι θα υπολογιστούν επί του φόρου που θα προκύψει από τη δήλωση με ποσοστό 0,73% για κάθε μήνα που θα έχει παρέλθει από την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του φόρου μέχρι την ημερομηνία διαπίστωσης της παράβασης της μη υποβολής δήλωσης ή μέχρι την ημερομηνία υποβολής της εκπρόθεσμης δήλωσης.
           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο