• ΤΑΙΠΕΔ: Προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί για τις μαρίνες Αλίμου και Χίου

  ΤΑΙΠΕΔ: Προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί για τις μαρίνες Αλίμου και Χίου

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 12:40:00 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Για τη μαρίνα Αλίμου οι υποψήφιοι καλούνται να εκδηλώσουν αρχικό ενδιαφέρον στις 16 Ιανουαρίου, ενώ για τη μαρίνα Χίου στις 18 Ιανουαρίου - Απομένουν προς παραχώρηση επίσης η μαρίνα Αρετσούς στην Θεσσαλονίκη και η μαρίνα ΠύλουΕπαναπροκηρύχθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ οι διαγωνισμοί για την παραχώρηση, για διάστημα τουλάχιστον 35 ετών, των μαρινών Αλίμου και Χίου. 


  Σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος οι διαγωνισμοί για την παραχώρηση θα είναι σε δύο στάδια. Για τη μαρίνα Αλίμου οι υποψήφιοι καλούνται να εκδηλώσουν αρχικό ενδιαφέρον στις 16 Ιανουαρίου, ενώ για τη μαρίνα Χίου στις 18 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια, αφού εξεταστούν τα τυπικά τους προσόντα, οι υποψήφιοι που τα καλύπτουν θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές.

  Υπενθυμίζεται ότι απομένουν προς παραχώρηση επίσης η μαρίνα Αρετσούς στην Θεσσαλονίκη και η μαρίνα Πύλου.

  Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, «η μαρίνα Αλίμου είναι η πιο σημαντική μαρίνα στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες μαρίνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Βρίσκεται επί του παραλιακού μετώπου του Δήμου Αλίμου και σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας και το ΔΑΑ 'Ελ. Βενιζέλος'. Η χερσαία ζώνη της Μαρίνας Αλίμου έχει επιφάνεια 210.000 τμ περίπου, ενώ η θαλάσσια ζώνη της Μαρίνας Αλίμου είναι επιφάνειας 428.000 τμ περίπου και συμπεριλαμβάνει λιμενολεκάνη συνολικής επιφάνειας 240.000 τμ. Η Μαρίνα Αλίμου προσφέρει σήμερα περίπου 1.100 θέσεις ελλιμενισμού της αγοράς ναύλωσης σκαφών αναψυχής της Αθήνας. Η χερσαία ζώνη της Μαρίνας Αλίμου χρησιμοποιείται επίσης για τη χερσαία απόθεση και συντήρηση σκαφών και περιλαμβάνει κτήρια διαφόρων χρήσεων».

  Σε ό,τι αφορά τη μαρίνα Χίου, το Ταμείο επισημαίνει μεταξύ άλλων πως, η χερσαία ζώνη της «καλύπτει επιφάνεια 35.000 τ.μ. περίπου, έχει διαμορφωθεί κατά κύριο λόγο με επιχώσεις θαλασσίου χώρου. Προς το παρόν η χερσαία ζώνη είναι ανεκμετάλλευτη και χαρακτηρίζεται από πλήρη απουσία υποδομών και διαμορφώσεων (υπάρχει μόνο ένας πρόχειρος οικίσκος που στεγάζει εργοταξιακή γεννήτρια παροχής ρεύματος). Σήμερα, η μαρίνα δεν είναι λειτουργική, ενώ ένας μικρός αριθμός σκαφών αναψυχής ελλιμενίζεται ενίοτε στη λιμενολεκάνη. Παρόλα αυτά, «η μαρίνα θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τουλάχιστον 170 σκάφη αναψυχής διαφόρων κατηγοριών μήκους έως 25 μέτρων ύστερα από περιορισμένης κλίμακας παρεμβάσεις. Επιπροσθέτως, η μαρίνα έχει το δυναμικό για την ανάπτυξη όλων των αναγκαίων για την λειτουργία της χερσαίων υποδομών, συμπεριλαμβανομένoυ χώρου χερσαίας απόθεσης σκαφών, καθώς επίσης και άλλων χρήσεων αναψυχής και τουρισμού».

  Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Όλα τα σενάρια για τα αδιάθετα κονδύλια του ESM ύψους 27,4 δισ.

  Όλα τα σενάρια για τα αδιάθετα κονδύλια του ESM ύψους 27,4 δισ.

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-18 12:19:31 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Από την έντυπη έκδοση

  Του Θάνου Τσίρου
  ttsiros@naftemporiki.gr

  Η χρήση των δανειακών κονδυλίων που έχουν ήδη εγκριθεί για την Ελλάδα στο πλαίσιο του 3ου προγράμματος, αλλά θα παραμείνουν αδιάθετα μετά τις 20 Αυγούστου 2018, οπότε και εκπνέει η προθεσμία για εκταμιεύσεις από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM), αποτελεί άλλη μια μεγάλη εκκρεμότητα που θα πρέπει να διευθετηθεί μέσα στους εννέα μήνες που απομένουν μέχρι να λήξει και το 3ο μνημόνιο. 

  Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το δεσμευμένο για την Ελλάδα ποσό του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης που θα παραμείνει αδιάθετο υπερβαίνει τα 27 δισ. ευρώ. Από τα 86 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε να δοθούν στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2015, μέχρι τώρα έχουν εκταμιευτεί 40,2 δισ. ευρώ αν συμπεριληφθεί και η τελευταία εκταμίευση της 30ής Οκτωβρίου, ύψους 800 εκατ. ευρώ, για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. 

  Με την ολοκλήρωση της 3ης και της 4ης αξιολόγησης -η 3η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει το αργότερο έως το Eurogroup του Ιανουαρίου και η 4η όχι μετά τον Ιούνιο του 2018- είναι προγραμματισμένο να εκταμιευτούν επιπλέον 18,4 δισ. ευρώ. Έτσι, σε σχέση με τα 86 δισ. ευρώ που έχουν εγκριθεί για την Ελλάδα, μένει ένα υπόλοιπο της τάξεως των 27,4 δισ. ευρώ. 

  Τόσο στην Αθήνα όσο και στις Βρυξέλλες γνωρίζουν ότι χρονικό περιθώριο μετά τον Ιούνιο του 2018 για να ληφθούν οριστικές αποφάσεις και όσον αφορά τη συγκεκριμένη εκκρεμότητα δεν υπάρχει. Και αυτό διότι μετά τις 20 Αυγούστου, που είναι η ημερομηνία λήξης της 3ης δανειακής σύμβασης, ο ESM δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία εκταμίευση για την Ελλάδα. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μόνο στο πλαίσιο ενός 4ου μνημονίου και αυτό το σενάριο -τουλάχιστον σε αυτή τη φάση- είναι αυτό που απεύχονται τόσο στην Αθήνα όσο και στις Βρυξέλλες.

  Για πρώτη φορά στην 8ετή μνημονιακή περίοδο (2010-2017) οι προβλέψεις σε Αθήνα αλλά και Βρυξέλλες δείχνουν ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη τις εκταμιεύσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης για να εξυπηρετήσει το χρέος της. Εκτιμούν ότι υπάρχει επαρκής ρευστότητα στην Ελλάδα για να καλυφθούν όλες οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας μέχρι το τέλος του προγράμματος. Άλλωστε, μετά τον Ιούλιο του 2017, ο οποίος είχε αυξημένα βάρη λόγω των αποπληρωμών που έπρεπε να γίνουν προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι υπόλοιποι μήνες μέχρι και τον Αύγουστο του 2018 κρύβουν δανειακές υποχρεώσεις οι οποίες δεν ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο μπορεί να καλυφθεί με τα διαθέσιμα που υπάρχουν ήδη τόσο σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης όσο και σε επίπεδο φορέων της γενικής κυβέρνησης. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα επιλεγεί η λύση του να εξαντληθούν τα αποθέματα ρευστότητας της χώρας. 

  Κατά την 3η και κατά την 4η αξιολόγηση, είναι ήδη προγραμματισμένο να εκταμιευτεί ένα ποσό το οποίο αθροιστικά μπορεί να φτάσει και στα 18 δισ. ευρώ. Αυτή η εκτίμηση είχε γίνει τον περασμένο Ιούνιο με το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης και δεν αποκλείεται να επανεξεταστεί εν όψει της νέας αναθεώρησης του μνημονίου, που θα γίνει με την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης. 

  Σε κάθε περίπτωση, τα χρήματα που θα εκταμιευτούν θα διοχετευτούν πέρα από την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων: 

  1. Για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, οι οποίες εξακολουθούν να ξεπερνούν τα τέσσερα δισ. ευρώ.
  2. Για τον σχηματισμό του «μαξιλαριού ασφαλείας», ώστε με τη λήξη του 3ου μνημονίου οι αγορές να γνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει διαθέσιμα κονδύλια για να εξυπηρετήσει το χρέος της και μετά τον Αύγουστο του 2018. 

  Εφόσον εκταμιευτούν αυτά τα 18 δισ. ευρώ, η Ελλάδα θα βρεθεί τον Αύγουστο του 2018 με αποπληρωμένο το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών της (σ.σ.: υπάρχει μνημονιακή απαίτηση αυτό να γίνει μέχρι τον Ιούνιο του επόμενου έτους), αλλά και με ένα μαξιλάρι ασφαλείας για την εξυπηρέτηση του χρέους. 

  Το ακριβές ύψος αυτού του μαξιλαριού δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς από τώρα, καθώς εκτός από τα χρήματα του ESM ενδεχομένως να τροφοδοτηθεί και με κεφάλαια που θα εισρεύσουν μέσα από τις εκδόσεις νέων ομολόγων που θα γίνουν μέσα στο 2018. 

  Όσον αφορά τη δεξαμενή των αδιάθετων κονδυλίων ύψους τουλάχιστον 27 δισ. ευρώ, η συζήτηση για την αξιοποίησή τους θα ξεκινήσει μετά το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης και θα είναι τμήμα της διαπραγμάτευσης για το χρέος και την επόμενη μέρα των μνημονίων. 

  Ουσιαστικά, θα καταλήξει τον Ιούνιο του 2018, καθώς μέχρι τότε θα έχουν αποσαφηνιστεί και άλλες εκκρεμότητες, μεγαλύτερη εκ των οποίων είναι το αν θα χρειαστούν νέα κεφαλαιακή ενίσχυση οι τράπεζες. 
   

  Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Λίστα Fortune: Οι επιχειρηματίες της χρονιάς για το 2017

  Λίστα Fortune: Οι επιχειρηματίες της χρονιάς για το 2017

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-18 11:52:45 | Πηγή: News247

  Όλα ξεκινάνε από τα οικονομικά αποτελέσματα. Κάθε Δεκέμβρη, όταν γίνεται η επιλογή του Επιχειρηματία της Χρονιάς στο Fortune, εστιάζουν στους διευθύνοντες συμβούλους που εξασφαλίζουν, καταρχήν, τις μεγάλες επιδόσεις.

  Μέσα από μια εξαντλητική διαδικασία αξιολόγησης, κατατάσσουν τις εταιρείες βάσει της αύξησης της κερδοφορίας, των εσόδων και της τιμής της μετοχής τους σε 12μηνη και 36μηνη βάση. Εστιάζουν περισσότερο στα αποτελέσματα 12μήνου, αλλά λαμβάνουν υπόψη και τα αποτελέσματα 36μήνου, ώστε να αποκλείσουν όσους είχαν απλώς μια τυχερή χρονιά.

  Αλλά δεν τους ενδιαφέρουν μόνο τα νούμερα. Δίνουν έμφαση στους CEOs με όραμα – σε όσους έχουν επίδραση στον κόσμο, πέρα από τις εταιρείες τους. Τα 20 κορυφαία διευθυντικά στελέχη που ακολουθούν δεν κάνουν τίποτε λιγότερο απ’ το να ορίζουν το μέλλον των επιχειρήσεων.

  Αυτοί είναι οι Top 20 Επιχειρηματίες της Χρονιάς» για το 2017:

  CEO, Royal Philips

   

  Ελάχιστοι διευθύνοντες σύμβουλοι έχουν προωθήσει τον μετασχηματισμό της εταιρείας τους στον βαθμό που το έχει κάνει ο van Houten στη Philips, οδηγώντας την 126 ετών ολλανδική εταιρεία σε έναν «ριζικό αναπροσανατολισμό», όπως τον αποκαλεί. Υπό την ηγεσία του, ένας κατασκευαστής ηλεκτρονικών συσκευών και συσκευών φωτισμού μετατρέπεται σταδιακά σε πρωτοπόρο της τεχνολογίας της υγείας.

  Στα πλαίσια αυτού του μετασχηματισμού, η Philips έχει πουλήσει ή διαχωρίσει τμήματα τα οποία δεν παρουσίαζαν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ παράλληλα έχει επενδύσει στην έρευνα & ανάπτυξη για να «καλύψει τις ανάγκες του κόσμου που δεν έχουν καλυφθεί ακόμα». Το τελευταίο 12μηνο, η Philips βλέπει τα έσοδά της να αυξάνονται κατά 30% και τα κέρδη της κατά 83%, ενώ οι μέτοχοι εξασφάλισαν συνολική απόδοση 67% στην επένδυσή τους, σε βάθος τριετίας.

  CEO, Ross Stores

   

  Η Barbara Rentler, διευθύνουσα σύμβουλος των Ross Stores, απεχθάνεται τα μέσα ενημέρωσης σε βαθμό που δεν καταδέχεται ούτε τη φωτογραφία της να βάλουμε. Όμως, την καταλαβαίνουμε απολύτως – οι αριθμοί της εταιρείας λιανικής πώλησης μιλάνε από μόνοι τους. Εν μέσω έντασης του ανταγωνισμού από αντιπάλους όπως οι T.J Maxx, Nordstrom Rack και Macy’s Backstage, τα Ross Stores συνεχίζουν να καταγράφουν αύξηση πωλήσεων και άνοιγμα νέων καταστημάτων το ένα τρίμηνο πίσω απ’ το άλλο.

  Η Rentler, η οποία βρίσκεται στην εταιρεία από το 1986 και κατέχει τη θέση της CEO από τον Ιούνιο του 2014, έχει εστιάσει στο ένα εκείνο στοιχείο που προσελκύει τους καταναλωτές: στις μεγάλες προσφορές που εφαρμόζονται σε προϊόντα γνωστών εμπορικών σημάτων. Όσο για την απόδοση της μετοχής της, αυτή άγγιξε το 95% ετησίως.

  CEO, HDFC Bank Limited

   

  Στις αρχές του έτους, η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας χαρακτήρισε την τράπεζα HDFC Bank – τη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Ινδίας βάσει κεφαλαιοποίησης – ως «μία σημαντικότατη τράπεζα για το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα». Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η HDFC απέκτησε αυτό το μέγεθος (με πάνω από 40 εκατομμύρια πελάτες) μέσα σε μόλις 23 χρόνια λειτουργίας.

  Ο 66χρονος Aditya Puri κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου όλα αυτά τα χρόνια και χάρη σ’ αυτόν η HDFC αναδείχθηκε στον πιο αξιόπιστα κερδοφόρο οργανισμό λιανικής τραπεζικής στην Ινδία. Ενώ οι ανταγωνιστές της συναντούν δυσκολίες, η HDFC αναπτύσσεται με ρυθμό 20% τα τελευταία τρία χρόνια.

  ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΣΤΟ FORTUNEGREECE.COM

 • Το Πλαίσιο στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Δυτικής Αττικής

  Το Πλαίσιο στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Δυτικής Αττικής

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-18 11:52:45 | Πηγή: News247

  Στο πλευρό των πληγέντων από τη θεομηνία στη δυτική Αττική βρίσκονται και επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στη Δυτική Αττική με το Πλαίσιο να πρωτοστατεί.

  Από τις πρώτες κιόλας στιγμές που εκδηλώθηκε η φονική καταιγίδα, η εταιρεία Πλαίσιο, οι εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκονται στη Μαγούλα, πολύ κοντά στις πληγείσες περιοχές, διέθεσε μπουλντόζες για να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό των κατοίκων και στη διάνοιξη των δρόμων. Από το πρώτο βράδυ μάλιστα, ομάδα εθελοντών της εταιρείας κινητοποιήθηκε και μοίρασε πρόχειρα γεύματα σε συνεργεία και κατοίκους.

  "Από χθες το πρωί έχουμε στείλει μπουλντόζες και φαγητό και συνεχίζουμε το ίδιο και σήμερα. Η καταστροφή είναι τεράστια", ανέφερε στον Αθήνα 9.84 ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας "Πλαίσιο", Κώστας Γεράρδος.

  Σημείωσε μεταξύ άλλων και την απόφαση ξενοδόχων της ευρύτερης περιοχής να παραχωρήσουν τα κενά δωμάτια τους σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

  Αναφερόμενος στο μέγεθος της καταστροφής, το οποίο ο ίδιος είδε από κοντά, είπε: "Το επίκεντρο της καταστροφής είναι μεγάλο, βλέπεις εικόνες που δεν έχεις ξαναδεί στην Ελλάδα, μόνο στο εξωτερικό σε απόηχο από τσουνάμι". "Δημιουργείται χείμαρρος που φτάνει το 1,5 μέτρο, είναι δύσκολο να σταματήσει μια τέτοια φυσική δύναμη", κατέληξε ο κ. Γεράρδος.

 • Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι του ελληνικού τουρισμού

  Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι του ελληνικού τουρισμού

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Δημήτρης Μπαλής | Ημερομηνία: 2017-11-18 11:10:43 | Πηγή: News247

  Πολύ ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, αναφορικά με το ταξιδιωτικό ισοζύγιο ανά Περιφέρεια και ανά χώρα προέλευσης των επισκεπτών (Αγορά) για το πρώτο 6μηνο του 2017.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση και η επεξεργασία ταξιδιωτικών στοιχείων ανά Περιφέρεια, όπως αυτά συλλέγονται μέσω της Έρευνας Συνόρων, ξεκίνησε μόλις τον Ιανουάριο του 2016 και έκτοτε η ΤτΕ συγκεντρώνει στοιχεία και για την περιφερειακή κατανομή των Ταξιδιωτικών Εισπράξεων, καθώς και των Επισκέψεων και Διανυκτερεύσεων των εισερχόμενων ταξιδιωτών.

  Η παρούσα μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, αναλύει τα στοιχεία του πρώτου 6μήνου 2017 και τα συγκρίνει με τα στοιχεία του αντίστοιχου 6μήνου 2016 προκειμένου να αποτυπώσει τις τάσεις – ανά Περιφέρεια – αναφορικά με τον αριθμό Επισκέψεων, Διανυκτερεύσεων και τις Εισπράξεις, αλλά και βασικούς δείκτες όπως: Δαπάνη ανά Επίσκεψη, Δαπάνη ανά Διανυκτέρευση και Μέση Διάρκεια Παραμονής.

  Αν και η θερινή σεζόν, στην οποία πραγματοποιείται περίπου το 60% της εισερχόμενης τουριστικής δραστηριότητας της χώρας, είναι στο τρίτο 3μηνο και συνεπώς δεν περιλαμβάνεται στα ανωτέρω στοιχεία, τα στοιχεία παρουσιάζουν ενδιαφέρον καθώς αναδεικνύουν την ανομοιογένεια της τουριστικής δραστηριότητας μεταξύ των Περιφερειών (αλλού τα συνολικά μεγέθη Επισκέψεων, Διανυκτερεύσεων και Εσόδων κινούνται αυξητικά, αλλού αρνητικά και αλλού ανάμεικτα) αλλά και εντός των Περιφερειών, αφού αλλού τα συνολικά μεγέθη και οι βασικοί δείκτες κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση (είτε αυξάνονται είτε μειώνονται) και αλλού προς την ανάποδη ή παρουσιάζουν μεικτή εικόνα. Έτσι είναι απαραίτητο η εξαγωγή συμπερασμάτων για την πορεία του τουρισμού να μην βασίζεται σε ένα στοιχείο, αλλά να εξετάζει συνδυαστικά τα διαθέσιμα στοιχεία της Έρευνας Συνόρων (αλλά και άλλων πηγών).

   

  Πάντως, ενδεικτικό του πρώτου 6μήνου, είναι ότι Νότιο Αιγαίο και Κρήτη, μολονότι δεν είναι στη φουλ τουριστικά εποχή, είναι μπροστά στους δείκτες (!), ενώ οι Περιφέρειες της ηπειρωτικής χώρας που θα έπρεπε στο πρώτο 6μηνο να είναι ψηλά, λόγω εποχής, είναι χαμηλότερα. Κατά συνέπεια, εκεί θα πρέπει να δοθεί το μεγάλο βάρος της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής, στην ηπειρωτική χώρα, χωρίς, ωστόσο, να παραγκωνίζεται η λοιπή χώρα.

  * Οι ταξιδιωτικές Εισπράξεις την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2017 διαμορφώθηκαν στα 3.930 εκατ. ευρώ. Ο κύριος όγκος των εισπράξεων, σε ποσοστό 88,9% του συνόλου, πραγματοποιήθηκε στις ακόλουθες πέντε Περιφέρειες: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (€ 921 εκατ.), Περιφέρεια Κρήτης (€ 906 εκατ.), Περιφέρεια Αττικής (€ 803 εκατ.), Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (€ 469 εκατ.) και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (€ 395 εκατ.). Στο σύνολο των υπόλοιπων Περιφερειών (Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας) οι Εισπράξεις διαμορφώθηκαν στα € 437 εκατ.

  * Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2017 οι ταξιδιώτες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα πραγματοποίησαν συνολικά 9.025 χιλ. Επισκέψεις στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από τη συνολική εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση, καθώς ένας ταξιδιώτης μπορεί να επισκεφθεί περισσότερες από μία περιφέρειες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

  * Ο μεγαλύτερος όγκος των Επισκέψεων, σε ποσοστό 87,7% του συνόλου, πραγματοποιήθηκε σε έξι περιφέρειες ως εξής: Περιφέρεια Αττικής (1.986 χιλ.), Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (1.948 χιλ.), Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (1.497 χιλ.), Περιφέρεια Κρήτης (1.367 χιλ.), Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (597 χιλ.) και Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (519 χιλ.). Στο σύνολο των υπόλοιπων Περιφερειών (Ηπείρου, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας και Βορείου Αιγαίου) πραγματοποιήθηκαν 1.112 χιλ. επισκέψεις.

  * Οι Διανυκτερεύσεις ταξιδιωτών στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν στις 58.513 χιλ. την επισκοπούμενη περίοδο. Σύμφωνα με την κατανομή των διανυκτερεύσεων στις 13 Περιφέρειες της χώρας, το 86,8% των διανυκτερεύσεων πραγματοποιήθηκε σε πέντε Περιφέρειες ως εξής: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (12.701 χιλ.), Περιφέρεια Κρήτης (12.422 χιλ.), Περιφέρεια Αττικής (11.167 χιλ.), Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (9.407 χιλ.) και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (5.111 χιλ.). Στο σύνολο των υπόλοιπων Περιφερειών (Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας) πραγματοποιήθηκαν 7.707 χιλ. Διανυκτερεύσεις.

  * Τέσσερις κύριοι Προορισμοί κινήθηκαν θετικά και στους 3 δείκτες:

   

  *Αντίθετα, τρεις Προορισμοί με περιορισμένη κίνηση κινήθηκαν αρνητικά και στους 3 δείκτες:

   

  * Αύξηση των Εισπράξεων και μείωση των Διανυκτερεύσεων παρουσιάζουν οι Περιφέρειες Ιονίων Νησιών και Θεσσαλίας.

  * Μείωση των Εισπράξεων και αύξηση των Επισκέψεων παρουσιάζουν οι Περιφέρειες: Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου.

  * Στο Βόρειο Αιγαίο παρατηρείται το παράδοξο της μείωσης των Εισπράξεων και των Επισκέψεων με παράλληλη Αύξηση των Διανυκτερεύσεων.

  * Στο σύνολο της χώρας η Mέση Είσπραξη ανά Επίσκεψη ανήλθε σε €435 και ανά Διανυκτέρευση σε €67, ενώ η Μέση Διάρκεια Παραμονής σε 6,5 νύχτες.

  * Παρουσιάζονται όμως σημαντικές διαφοροποιήσεις μεταξύ των Περιφερειών. Μάλιστα, παρά το ότι δεν είναι η ακμή της σεζόν, η υψηλότερη Είσπραξη ανά Επίσκεψη παρατηρείται στους κλασσικούς προορισμούς «Ήλιος και Θάλασσα», και στο το Β. Αιγαίο όπου αν και η Μέση Είσπραξη ανά Διανυκτέρευση ανέρχεται μόλις στα €39, καταλαμβάνει την 4η θέση στις Εισπράξεις ανά Επίσκεψη λόγω του ότι έχει την μεγαλύτερη Διάρκεια Παραμονής από τις 13 Περιφέρειες: Κρήτη €663, Ιόνια Νησιά €662, Νότιο Αιγαίο €635, Βόρειο Αιγαίο €536.

  * Επίσης, η υψηλότερη Είσπραξη ανά Διανυκτέρευση παρατηρείται στους κλασσικούς προορισμούς «Ήλιος και Θάλασσα» Προορισμούς και στην Αττική (City Break): Ιόνια Νησιά €77, Κρήτη €73, Νότιο Αιγαίο €73, Αττική €72.

  (Φωτό: sooc.gr)

 • Η Ερμού 19ος πιο ακριβός εμπορικός δρόμος στον κόσμο

  Η Ερμού 19ος πιο ακριβός εμπορικός δρόμος στον κόσμο

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 09:52:36 | Πηγή: News Beast

  Έξι ακόμα θέσεις κέρδισε η οδός Ερμού στην παγκόσμια κατάταξη των ακριβότερων εμπορικών δρόμων του κόσμου, με βάση το κόστος ενοικίασης καταστημάτων. Η Ερμού στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας αναρριχήθηκε στην 19η από την 15η θέση πέρυσι.

  Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το μέσο ετήσιο κόστος για ενοικίαση καταστήματος διαμορφώνεται σε 2.640 ευρώ/τ.μ. ή 220 ευρώ/τ.μ. σε μηνιαία βάση, από 195 ευρώ/τ.μ. το 2016.

  Το μέσο ενοίκιο στην Ερμού έχει καταγράψει αύξηση 12,8% κατά τη διάρκεια του έτους, όπως προκύπτει από την τελευταία ετήσια έκθεση της Cushman & Wakefield, εταιρείας παροχής υπηρεσιών συμβούλων ακινήτων, η οποία εκπροσωπείται στην ελληνική αγορά από την Proprius.

  Υπενθυμίζεται ότι στο απόγειο της κρίσης το 2013 η οδός Ερμού είχε υποχωρήσει μέχρι και την 13η θέση στη σχετική λίστα προτού αρχίσει να αναρριχάται έκτοτε.

  Στον αντίποδα, πριν την οικονομική κρίση, η Ερμού είχε φτάσει μέχρι και την πρώτη δεκάδα παγκοσμίως, καθώς το μέσο ενοίκιο είχε ανέλθει σε 360 ευρώ/τ.μ. σε μηνιαία βάση, προτού υποχωρήσει μέχρι τα 150 ευρώ/τ.μ.

 • Δεκαπέντε φορολογικές επιβαρύνσεις από 1η Ιανουαρίου 2018

  Δεκαπέντε φορολογικές επιβαρύνσεις από 1η Ιανουαρίου 2018

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 09:20:30 | Πηγή: News Beast

  Περαιτέρω αυξήσεις φορολογικών επιβαρύνσεων αναμένεται να φέρουν 15 νέα δημοσιονομικά μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2018, σύμφωνα με τον νέο Κρατικό Προϋπολογισμό που αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη η κυβέρνηση.

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», ο νέος προϋπολογισμός που θα παρουσιάσει το υπουργείο Οικονομικών θα προβλέπει ότι κατά τη διάρκεια του επομένου έτους το Δημόσιο θα επιδιώξει να εισπράξει πρόσθετα φορολογικά έσοδα συνολικού ύψους 955 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 402 εκατ. ευρώ με αυξήσεις στην άμεση φορολογία και τα 553 εκατ. ευρώ με αυξήσεις στους έμμεσους φόρους.

  Επιπλέον, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα επιδιώξει εξοικονομήσεις ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ από περικοπές σε δαπάνες για κοινωνικά επιδόματα και φαρμακευτική περίθαλψη και με νέες αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών.

  Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με νομοθετικές ρυθμίσεις που αναμένεται να ενσωματωθούν στον Κρατικό Προϋπολογισμό του επομένου έτους, από την 1η-1-2018 θα τεθούν σε ισχύ τα ακόλουθα μέτρα:

  1. Κατάργηση της έκπτωσης ποσοστού 1,5% κατά την παρακράτηση φόρου εισοδήματος επί των μισθών και των συντάξεων.

  2. Κατάργηση της διάταξης που προβλέπει έκπτωση από το φόρο εισοδήματος κάθε φυσικού προσώπου, του 10% του ποσού των δαπανών του για ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, εφόσον οι δαπάνες αυτές υπερβαίνουν συνολικά το 5% του ετήσιου ατομικού εισοδήματός του.

  3. Επιβολή φόρου υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων. Η περίοδος αναστολής της εφαρμογής του φόρου υπεραξίας ακινήτων λήγει την 31η-12-2017. Το πιο πιθανό, πλέον, είναι ο φόρος υπεραξίας ακινήτων να τεθεί σε ισχύ από την 1η-1-2018. Θα επιβάλλεται με συντελεστή 15% στο κέρδος που προκύπτει ανάμεσα στην τιμή κτήσης και την τιμή πώλησης κάθε ακινήτου.

  4. Επιβολή φόρου επί των εισοδημάτων από περιστασιακές και βραχυπρόθεσμες μισθώσεις ακίνητης περιουσίας, οι οποίες συνήθως εξυπηρετούνται μέσω της διεθνούς διαδικτυακής πλατφόρμας Airbnb.

  5. Επιβολή φόρου διαμονής στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα.

  6. Αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ σε 32 νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου.

  7. Κατάργηση του μειωμένου κατά 50% συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) έναντι του ισχύοντος κανονικού συντελεστή που εφαρμόζεται στην περιοχή Δωδεκανήσου για την αιθυλική αλκοόλη που περιέχεται στα αλκοολούχα ποτά ή άλλα αλκοολούχα προϊόντα, τα οποία αποκτώνται από τα άλλα κράτη-μέλη της Κοινότητας, αποστέλλονται από φορολογική αποθήκη της λοιπής Ελλάδος ή εισάγονται στην περιοχή αυτή από τρίτες χώρες.

  8. Απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων από την 1η μέρα που μια νέα οφειλή προς το Δημόσιο θα γίνεται ληξιπρόθεσμη.

  9. Περικοπή κατά 50% των επιδομάτων θέρμανσης.

  10. Κατάργηση της φοροαπαλλαγής των δικαστικών λειτουργών.

  11. Καταργήσεις κοινωνικών επιδομάτων και αναδιανομή των κονδυλίων για την περαιτέρω ενίσχυση των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

  12. Κατάργηση του ΕΚΑΣ για χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους.

  13. Περικοπές στα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών για ανακατανομή πόρων υπέρ των οικογενειών με 1-2 παιδιά.

  14. Περαιτέρω αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες μέσω του υπολογισμού των εισφορών επί του αθροίσματος φορολογητέου εισοδήματος και καταβληθέντος εντός του 2017 εισφορών.

  15. Αυστηρή εφαρμογή των θεσμών του rebate για τη δαπάνη φαρμάκου και του clawback για τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και διαγνωστικά κέντρα.

 • Με ρυθμούς... χελώνας: Μόλις 28 από τα 101 προαπαιτούμενα έχουν ολοκληρωθεί

  Με ρυθμούς... χελώνας: Μόλις 28 από τα 101 προαπαιτούμενα έχουν ολοκληρωθεί

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 08:07:52 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Μικρή καθυστέρηση του κουαρτέτου λόγω... «Thanksgiving» στις ΗΠΑ - Πλειστηριασμοί, πώληση λιγνιτικών της ΔΕΗ και Ελληνικό (Προεδρικό Διάταγμα και καζίνο) τα «κλειδιά», για να κλείσει εντός του έτους η αξιολόγησηΜε χαμηλούς ρυθμούς κινείται η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση των 101 προαπαιτουμένων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κινείται με ταχύτητα, δεν τον βοηθούν όμως άλλα στελέχη της κυβέρνησης, που καθυστερούν τα προαπαιτούμενα της δικής τους αρμοδιότητας. 


  Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο, αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρωθεί 28 από τα συνολικά 101 προαπαιτούμενα που θα πρέπει να τελειώσουν για να καταστεί εφικτή η εκταμίευση της δόσης ύψους περίπου έξι δισ. ευρώ από την τρίτη αξιολόγηση και να ανοίξει ο δρόμος για τη συζήτηση των μεγάλων κεφαλαίων, όπως είναι το χρέος και η μορφή της εποπτείας μετά τον Αύγουστο του 2018.

  Παρά τον αργό ρυθμό, ο κ. Τσακαλώτος δεν ανησυχεί, ενώ και από την πλευρά των Θεσμών τα μηνύματα είναι μέχρι στιγμής καθησυχαστικά. Το πρόγραμμα προβλέπει την άφιξη των τεχνικών κλιμακίων από την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, ωστόσο λόγω της εορτής της Ημέρας των Ευχαριστιών (Thanksgiving) στις Ηνωμένες Πολιτείες την ερχόμενη Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, οι αποστολές ενδέχεται να είναι ελλιπείς, κυρίως από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 

  Για το λόγο αυτό θα καθυστερήσουν λίγο και οι επικεφαλής του κουαρτέτου Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ). Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM). Αντί για την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου όπως αναμενόταν αρχικά θα έλθουν στην Αθήνα από την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου και μετά για να προλάβουν πρώτα τα τεχνικά κλιμάκια να προετοιμάσουν το έδαφος.

  Παρά τις σοβαρές καθυστερήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών αποστολών (Staff Level Agreement) πριν από το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου και ότι η αξιολόγηση θα κληρωθεί εντός του 2017. 

  Το χρονοδιάγραμμα όμως φαντάζει ασφυκτικό με βάση τον όγκο και την δυσκολία των προαπαιτούμενων. Για το λόγο αυτό, τον Δεκέμβριο θα μπορούσε να παρουσιαστεί στην Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο «σκούπα» στο οποίο θα περιληφθούν πολλά προαπαιτούμενα για να κλειδώσει η συμφωνία και να μείνουν κάποια λίγα (prior actions) για τον Ιανουάριο.  

  Τα βασικά αγκάθια 

  Επί της ουσίας το βασικό θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσει κυβέρνηση μέχρι τις 29 Νοεμβρίου είναι η διασφάλιση της έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία. 

  Πέραν αυτού οι Θεσμοί πιέζουν ιδιαιτέρως για την οριστικοποίηση του σχήματος πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ (Μεγαλόπολη), τις αλλαγές στα εργασιακά, την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο Δημόσιο. 

  Ξεχωριστό και απαραίτητο κεφάλαιο παραμένει πάντοτε το Ελληνικό όπου εκεί είναι απαραίτητα δύο πράγματα. Πρώτον, η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος το οποίο θα οριστικοποιεί το επενδυτικό σχέδιο για να προχωρήσει η επένδυση και, νωρίτερα, η προκήρυξη του διαγωνισμού από το υπουργείο Οικονομικών για την ανέγερση καζίνο στο χώρο του πρώην αεροδρομίου.                     Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Ντράγκι: Οι προσδοκίες της αγοράς σχετικά με την πρώτη αύξηση των επιτοκίων έχουν μετατεθεί στο μέλλον

  Ντράγκι: Οι προσδοκίες της αγοράς σχετικά με την πρώτη αύξηση των επιτοκίων έχουν μετατεθεί στο μέλλον

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 06:53:19 | Πηγή: Ζούγκλα
  H απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να παρατείνει το πρόγραμμα αγορών ομολόγων έως τον Σεπτέμβριο του 2018 μετέθεσε περαιτέρω στο μέλλον τις προσδοκίες της αγοράς σχετικά με την πρώτη αύξηση των επιτοκίων, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. «Οι αγορές ομολόγων έχουν επίσης σημασία για τα μηνύματα που έχουν σχετικά με την πορεία των επιτοκίων στο μέλλον: το αποκαλούμενο ‘αποτέλεσμα μηνύματος'», δήλωσε ο Ντράγκι σε τραπεζικό συνέδριο στη Φρανκφούρτη.

  Ειδικότερα, ο χρονικός ορίζοντας των αγορών τίτλων από την ΕΚΤ «και η δήλωση ότι τα επιτόκιά μας αναμένεται να παραμείνουν στα σημερινά επίπεδά τους ‘πολύ πέρα' από το τέλος αυτών των αγορών, επηρεάζουν αυτόματα τον χρόνο της πρώτης αναμενόμενης αύξησης επιτοκίων», δήλωσε ο Ντράγκι. «Η σημασία του αποτελέσματος μηνύματος των αγορών ομολόγων έχει έτσι φυσικά αυξηθεί σε σχέση με αυτή του αποτελέσματος διάρκειας. Αυτό εξηγεί, γιατί οι αποφάσεις μας πριν από τρεις εβδομάδες να μειώσουμε τον ρυθμό των αγορών, παρατείνοντας όμως τον χρονικό ορίζοντά τους, άφησε τις χρηματοπιστωτικές συνθήκες αμετάβλητες σε γενικές γραμμές», πρόσθεσε.

  Ο Ντράγκι τόνισε στην ομιλία του ότι η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη συνεχίζεται, αλλά η εξέλιξη του πληθωρισμού είναι υποτονική. «Έτσι, ενώ είμαστε βέβαιοι για την ανάκαμψη, εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε μία προσέγγιση υπομονής και επιμονής αναφορικά με τη νομισματική πολιτική μας για να διασφαλίσουμε ότι θα επιτευχθεί ο μεσοπρόθεσμος στόχος μας για τη σταθερότητα των τιμών», είπε.

  «Με την ανάκαμψη να συνεχίζεται, τώρα είναι η σωστή στιγμή για να αντιμετωπίσει η Ευρωζώνη περαιτέρω προκλήσεις για τη σταθερότητα. Αυτό σημαίνει να θέσουμε ενεργά τα δημοσιονομικά μας σε τάξη και να σχηματίσουμε ‘μαξιλάρια' για το μέλλον - να μην περιμένουμε μόνο την ανάπτυξη να μειώσει σταδιακά το χρέος. Αυτό σημαίνει την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψουν στις οικονομίες μας να συγκλίνουν και να αναπτύσσονται με υψηλότερες ταχύτητες μακροπρόθεσμα. Και σημαίνει την αντιμετώπιση των υφιστάμενων κενών στη θεσμική αρχιτεκτονική της νομισματικής ένωσής μας», τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης.
 • Βάιντμαν: Οι τράπεζες της Ευρωζώνης πρέπει να σχηματίζουν πλήρως προβλέψεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους

  Βάιντμαν: Οι τράπεζες της Ευρωζώνης πρέπει να σχηματίζουν πλήρως προβλέψεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 04:47:04 | Πηγή: Ζούγκλα
  To μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Γενς Βάιντμαν, υπερασπίσθηκε το σχέδιό της να αναγκάσει τις τράπεζες να σχηματίζουν περισσότερες προβλέψεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους, λέγοντας ότι το υψηλό επίπεδο των δανείων αυτών εμποδίζει τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού συστήματος ασφάλισης των καταθέσεων.

  Η ΕΚΤ δέχθηκε πρόσφατα πυρά για την πρότασή της αυτή και ο εποπτικός βραχίονάς της έχει ήδη κάνει πίσω, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι πιθανή μία καθυστέρηση στην εφαρμογή της και μία τροποποίηση των κανόνων. Ο Βάιντμαν, όμως, που είναι επίσης πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Μπούντεσμπανκ) και προβάλλεται ως πιθανός διάδοχος του Μάριο Ντράγκι στην ηγεσία της ΕΚΤ, είπε ότι το σχέδιο είναι λογικό από τη στιγμή που ο όγκος των «κόκκινων» δανείων εμποδίζει μία συμφωνία για την ασφάλιση των καταθέσεων.

  «Η ασφάλιση συνήθως καλύπτει τη μελλοντική ζημιά, όχι την ήδη υφιστάμενη ζημιά», τόνισε, μιλώντας σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη, προσθέτοντας: «Επομένως, για να είναι επιλέξιμες για μία κοινή ασφάλιση των καταθέσεων, οι τράπεζες της Ευρωζώνης πρέπει είτε να σχηματίζουν πλήρως προβλέψεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ή να τα πουλάνε».

  Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΚΤ, τα κόκκινα δάνεια των ευρωπαϊκών τραπεζών ανέρχονταν σε περίπου 800 δισ. ευρώ στα μέσα του 2017. Αν και η πρόταση της ΕΚΤ αφορά στα νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η τράπεζα σχεδιάζει επίσης να παρουσιάσει λεπτομερώς στο πρώτο τρίμηνο του 2018 μία πρόταση για την αντιμετώπιση του υφιστάμενου αποθέματος των κόκκινων δανείων. «Οι προτάσεις που έκανε πρόσφατα η ΕΚΤ για το θέμα αυτό μου φαίνονται ως ένας λογικός τρόπος για να προχωρήσουμε», σημείωσε ο Βάιντμαν. Η Γερμανία αρνείται επί μεγάλο χρονικό διάστημα ένα κοινό σύστημα ασφάλισης καταθέσεων, φοβούμενη ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα επωμισθούν ανεύθυνες τραπεζικές συμπεριφορές στην περιφέρεια της Ευρωζώνης.

  Ο Βάιντμαν είπε επίσης ότι η ΕΚΤ θα έπρεπε να αποφασίσει τον περασμένο μήνα λιγότερη νομισματική στήριξη, καθώς η ανάπτυξη της Ευρωζώνης είναι καλύτερη του αναμενόμενου και η ανάκαμψη της οικονομίας είναι υψηλότερη από ό,τι υπονοούν τα στοιχεία του πληθωρισμού. «Αυτός είναι ο λόγος, που κατά την άποψή μου, μία λιγότερο διακριτή χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής το επόμενο έτος και ο καθορισμός μίας σαφούς καταληκτικής προθεσμίας για τις αγορές ομολόγων θα δικαιολογούνταν», είπε.
 • S&P: Η ανταλλαγή ομολόγων σημαντική για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας μετά τον Αύγουστο του 2018

  S&P: Η ανταλλαγή ομολόγων σημαντική για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας μετά τον Αύγουστο του 2018

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 03:44:28 | Πηγή: Ζούγκλα
  Η ανταλλαγή ομολόγων (swap), στην οποία προχώρησε η Ελλάδα αυτή την εβδομάδα, δεν έχει άμεση επίδραση στην αξιολόγηση του αξιόχρεου της από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο δήλωση του οίκου.

  «Ο S&P αναφέρει ότι η ανταλλαγή ομολόγων, ύψους 30 δισ. ευρώ, θα είναι σημαντική για να καλύπτει η κυβέρνηση τις ακαθάριστες χρηματοδοτικές της ανάγκες μετά την έξοδο της Ελλάδας από το τρίτο οικονομικό πρόγραμμα προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018», σημειώνει το δημοσίευμα του Reuters.
 • Απώλειες στη Wall - Παραμένουν οι ανησυχίες για τη φορολογική μεταρρύθμιση

  Απώλειες στη Wall - Παραμένουν οι ανησυχίες για τη φορολογική μεταρρύθμιση

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 00:14:38 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Η αγορά ανησυχεί για το κατά πόσο η φορολογική μεταρρύθμιση θα μπορέσει να επιτευχθεί μέχρι το τέλος του έτουςΜετά το χθεσινό ανοδικό ράλι η Wall σημείωσε πτώση καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την πορεία της φορολογικής μεταρρύθμισης. Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το σχετικό νομοσχέδιο.


  Ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,42% στις 23.358 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε 0,26% στις 2.578 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,15% στις 6.782 μονάδες.

  Να σημειωθεί ότι οι προσδοκίες για την εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης βοήθησαν την άνοδο των αμερικανικών μετοχών σε επίπεδα ρεκόρ φέτος. Ωστόσο, η αγορά ανησυχεί για το κατά πόσο η φορολογική μεταρρύθμιση θα μπορέσει να επιτευχθεί μέχρι το τέλος του έτους. Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, δήλωσε πως αναμένει ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα σταλεί στον Ντόναλντ Τραμπ μέχρι τα Χριστούγεννα.

  Πτώση 99,58 μονάδων για τον Dow Jones με τη Wal-Mart να σημειώνει απώλειες 2,16%. Τις χειρότερες επιδόσεις στον S&P 500 σημείωσαν οι τομείς κοινής ωφελείας και τεχνολογίας. Υποχώρηση και για τον Nasdaq καθώς Amazon, Netflix και Alphabet κατέγραψαν απώλειες. Η άνοδος της μετοχής της Tesla 0,82% βοήθησε στον περιορισμό των απωλειών.

  «Η φορολογική μεταρρύθμιση είναι η ιστορία που οδηγεί τα πάντα», δήλωσε ο Luke Bartholomew, διευθυντής επενδύσεων στην Aberdeen Standard Investments. Πρόσθεσε πως υπάρχει «επιφυλακτική αισιοδοξία αυτή τη στιγμή».

  Το αμερικανικό αργό τύπου WTI, παράδοσης Δεκεμβρίου, ενισχύθηκε κατά 2,6% στα 56,55 δολάρια το βαρέλι εν μέσω προσδοκιών ότι ο ΟΠΕΚ θα επεκτείνει τη συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής.

  Πηγή: Newmoney.gr Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Κλείσιμο με πτώση στη Wall Street

  Κλείσιμο με πτώση στη Wall Street

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 00:13:55 | Πηγή: Ζούγκλα
  Με μικρή πτώση έκλεισε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας η Wall Street, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να υποχωρεί στις 23.358,24 μονάδες, μειωμένος κατά 100,12 μονάδες ή -0,43%.

  Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 6.782,79 μονάδες, με απώλειες 10,50 μονάδων ή -0,15%. Ο δείκτης Standard & Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έχασε 6,79 μονάδες (-0,26%) και έκλεισε στις 2.578,85 μονάδες.
 • Το κοινωνικό μέρισμα σε 10 ερωτήσεις και απαντήσεις

  Το κοινωνικό μέρισμα σε 10 ερωτήσεις και απαντήσεις

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 00:13:11 | Πηγή: News Beast

  Κοινωνικό μέρισμα 1,4 δισ. ευρώ σε περισσότερους από 3,4 εκατομμύρια δικαιούχους θα δώσει εφέτος το κράτος σε χαμηλόμισθους, άνεργους, αγρότες και χαμηλοσυνταξιούχους.

  Τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει η πληρωμή είναι περίπου γνωστά, αλλά όπως φαίνεται κρύβονται εκπλήξεις, όπως η τελευταία με την τοποθέτηση ορίου καταθέσεων.

  Για να είναι ξεκάθαρο το συνολικό ποσό των 720 εκατ. ευρώ θα πάει σε 3,4 εκατομμύρια νοικοκυριά ως κοινωνικό μέρισμα. Η συγκεκριμένη παροχή είναι διαφορετική από τα αναδρομικά που θα πάρουν οι συνταξιούχοι με την επιστροφή των αναδρομικών.

  Το ποσό του κοινωνικού μερίσματος θα διανεμηθεί με τη μορφή μιας εφάπαξ έκτακτης εισοδηματικής ενίσχυσης σε άγαμους φορολογούμενους, έγγαμους χωρίς παιδιά και οικογένειες με παιδιά με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

  Επίσης, 315 εκατ. ευρώ θα επιστραφούν στους συνταξιούχους ως παρανόμως παρακρατηθείσες εισφορές υπέρ Υγείας την περίοδο έως 30 Ιουνίου 2016. Η πληρωμή θα γίνει με τη σύνταξη Δεκεμβρίου στα τέλη Νοεμβρίου.

  Ακόμη 360 εκατ. ευρώ από το κοινωνικό μέρισμα προορίζεται για την κάλυψη δαπανών λογαριασμών ΔΕΗ που χρωστά το Δημόσιο για να μην υπάρξει νέα αύξηση των τιμολογίων, ενώ ανοίγει ο δρόμος για μειώσεις στο ρεύμα 300.000 δικαιούχων κοινωνικού τιμολογίου ΔΕΗ.

  Οδηγός για το κοινωνικό μέρισμα

  1. Ποιοι θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα

  Οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, άνεργοι και συνταξιούχοι είναι αυτοί που θα πάρουν από το κοινωνικό μέρισμα των 720 εκατ. ευρώ.

  2. Ποια είναι τα κριτήρια;

  Τα εισοδηματικά κριτήρια αφορούν μονοπρόσωπα νοικοκυριά με ύψος εισοδήματος μέχρι 9.000 ευρώ και πολυπρόσωπα με ανώτατο όριο τα 18.000 ευρώ.

  Τα εισοδηματικά όρια προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 25% για κάθε παιδί. Δεν θα μπορεί κάποιος να λάβει το «μποναμά» αν έχει ακίνητη περιουσία αξίας μεγαλύτερης των 180.000 ευρώ. Ταυτόχρονα μπαίνει και κόφτης για όσους έχουν καταθέσεις από 9.000 ευρώ και πάνω.

  Το όριο των καταθέσεων διαμορφώνεται ως εξής:

  Νοικοκυριό με ένα άτομο: 9.000 ευρώ Ζευγάρι χωρίς παιδιά: 18.000 ευρώ Ζευγάρι με δύο παιδιά: 27.000 ευρώ

  3. Πόσα είναι τα χρήματα που θα λάβουν οι δικαιούχοι από το κοινωνικό μέρισμα;

  Για ένα άτομο:

  με εισόδημα από 0 έως 3.000 ενίσχυση 450 ευρώ με εισόδημα από 3.001 έως 6.000 ενίσχυση 350 ευρώ με εισόδημα από 6.001 έως 9.000 ενίσχυση 250 ευρώ

  Για μια τετραμελή οικογένεια:

  με εισόδημα από 0 έως 6.000 ενίσχυση 900 ευρώ με εισόδημα από 6.001 έως 12.000 ενίσχυση 700 ευρώ με εισόδημα από 12.001 έως 18.000 ενίσχυση 500 ευρώ

  Οικογένεια χωρίς παιδιά:

  με ετήσιο εισόδημα έως 4.000 ευρώ θα λάβουν μέρισμα 675 ευρώ με ετήσιο εισόδημα από 5.501 ευρώ έως 9.000 ευρώ θα λάβουν μέρισμα 525 ευρώ με ετήσιο εισόδημα από 9.001 ευρώ έως 13.500 ευρώ θα λάβουν μέρισμα 375 ευρώ

  οικογένεια με ένα παιδί:

  με ετήσιο εισόδημα έως 5.250 ευρώ θα λάβουν μέρισμα 787,5 ευρώ με ετήσιο εισόδημα από 5.251 ευρώ έως 10.500 ευρώ θα λάβουν μέρισμα 612,5 ευρώ με ετήσιο εισόδημα από 10.501 ευρώ έως 15.750 θα λάβουν μέρισμα 437,5 ευρώ

  4. Χρωστάω στην εφορία, τι θα γίνει με το κοινωνικό μέρισμα;

  Το ποσό της εφάπαξ ενίσχυσης που θα λάβουν οι τελικοί δικαιούχοι θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.

  1153046

  5. Παίρνω το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης. Υπάρχει περίπτωση να το χάσω επειδή θα πάρω λεφτά από το κοινωνικό μέρισμα;

  Δε θα προσμετράται στο συνολικό οικογενειακό εισόδημα κάθε νοικοκυριού προκειμένου να κριθεί εάν αυτό δικαιούται κάποιας άλλης κοινωνικής παροχής καταβαλλόμενης με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

  6. Είμαι συνταξιούχος και πέρσι πήρα μέρισμα. Θα πάρω και φέτος σίγουρα;

  Όχι. Πέρσι το κοινωνικό μέρισμα μοιράστηκε απλά στους συνταξιούχους χωρίς να εξεταστεί αν έχουν εισοδήματα από ενοίκια ή μεγάλη ακίνητη περιουσία. Έτσι το πήραν άνθρωποι με μεγάλα εισοδήματα, ακόμη και πολλοί βουλευτές.

  7. Πού πρέπει να κάνω αίτηση για το μέρισμα;

  Τη φετινή χρονιά η αίτηση είναι απαραίτητη. Η εφαρμογή για την αίτηση είναι στο Taxisnet. Θα ανοίξει μόλις εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

  2322977

  8. Τι πρέπει να δηλώσω στην αίτηση;

  Ο εντοπισμός των δικαιούχων θα γίνει μετά από ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων των ενδιαφερομένων και κατόπιν διασταύρωσης των στοιχείων που θα δηλώσουν με τα ποσά συνολικού ετησίου οικογενειακού φορολογητέου εισοδήματος που έχουν αναγράψει στις φετινές φορολογικές δηλώσεις τους, καθώς και με τα δεδομένα του ηλεκτρονικού αρχείου των δηλώσεων Ε9 για την ακίνητη περιουσία τους.

  Ως συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα θα ληφθεί υπόψη το άθροισμα όλων των εισοδημάτων που έχουν δηλωθεί στο έντυπο Ε1 της φετινής δήλωσης από όλες τις πηγές.

  Στις αιτήσεις που θα υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι ενδεχομένως θα πρέπει να αναγράψουν και τους αριθμούς ΙΒΑΝ των τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους επιθυμούν να πιστωθούν τα ποσά της εφάπαξ ενίσχυσης.

  9. Είμαι φιλοξενούμενος στους γονείς μου και άνεργος. Παίρνω κοινωνικό μέρισμα;

  Το τοπίο είναι θολό ακόμη, ωστόσο θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες. Οι φιλοξενούμενοι στην πλειονότητά τους έχουν αποκλειστεί από το ΚΕΑ, ωστόσο είναι ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα.

  10. Πότε θα πληρωθούν τα χρήματα από το κοινωνικό μέρισμα;

  Η καταβολή των ποσών θα επιδιωχθεί να πραγματοποιηθεί το αργότερο έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

 • ΕΦΚΑ: Με επιδότηση και οι εισφορές των δώρων για κάθε εργαζόμενο

  ΕΦΚΑ: Με επιδότηση και οι εισφορές των δώρων για κάθε εργαζόμενο

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-17 23:29:41 | Πηγή: News Beast

  Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) για την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Ενίσχυση της απασχόλησης 40.000 αμειβόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, με μετατροπή της σύμβασης παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας».

  Όπως αναφέρει ο ΕΦΚΑ, το ποσό με το οποίο θα επιχορηγείται η επιχείρηση που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα, ισούται με τις εργοδοτικές εισφορές ενός έτους (συμπεριλαμβάνονται οι εργοδοτικές εισφορές των μισθών του έτους, καθώς και αυτές των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας) για κάθε εργαζόμενο, του οποίου η σύμβαση παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών μετατρέπεται σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας.

  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) και, γενικά, εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που απασχολούν εργαζόμενους, αμειβόμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

 • «Οι τράπεζες της Ευρωζώνης να έχουν προβλέψεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια»

  «Οι τράπεζες της Ευρωζώνης να έχουν προβλέψεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια»

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-17 23:08:40 | Πηγή: News Beast

  To μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Γενς Βάιντμαν, υπερασπίσθηκε το σχέδιό της να αναγκάσει τις τράπεζες να σχηματίζουν περισσότερες προβλέψεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους, λέγοντας ότι το υψηλό επίπεδο των δανείων αυτών εμποδίζει τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού συστήματος ασφάλισης των καταθέσεων.

  Η ΕΚΤ δέχθηκε πρόσφατα πυρά για την πρότασή της αυτή και ο εποπτικός βραχίονάς της έχει ήδη κάνει πίσω, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι πιθανή μία καθυστέρηση στην εφαρμογή της και μία τροποποίηση των κανόνων. Ο Βάιντμαν, όμως, που είναι επίσης πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Μπούντεσμπανκ) και προβάλλεται ως πιθανός διάδοχος του Μάριο Ντράγκι στην ηγεσία της ΕΚΤ, είπε ότι το σχέδιο είναι λογικό από τη στιγμή που ο όγκος των «κόκκινων» δανείων εμποδίζει μία συμφωνία για την ασφάλιση των καταθέσεων.

  «Η ασφάλιση συνήθως καλύπτει τη μελλοντική ζημιά, όχι την ήδη υφιστάμενη ζημιά», τόνισε, μιλώντας σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη, προσθέτοντας: «Επομένως, για να είναι επιλέξιμες για μία κοινή ασφάλιση των καταθέσεων, οι τράπεζες της Ευρωζώνης πρέπει είτε να σχηματίζουν πλήρως προβλέψεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ή να τα πουλάνε».

  Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΚΤ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα κόκκινα δάνεια των ευρωπαϊκών τραπεζών ανέρχονταν σε περίπου 800 δισ. ευρώ στα μέσα του 2017. Αν και η πρόταση της ΕΚΤ αφορά στα νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η τράπεζα σχεδιάζει επίσης να παρουσιάσει λεπτομερώς στο πρώτο τρίμηνο του 2018 μία πρόταση για την αντιμετώπιση του υφιστάμενου αποθέματος των κόκκινων δανείων. «Οι προτάσεις που έκανε πρόσφατα η ΕΚΤ για το θέμα αυτό μου φαίνονται ως ένας λογικός τρόπος για να προχωρήσουμε», σημείωσε ο Βάιντμαν. Η Γερμανία αρνείται επί μεγάλο χρονικό διάστημα ένα κοινό σύστημα ασφάλισης καταθέσεων, φοβούμενη ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα επωμισθούν ανεύθυνες τραπεζικές συμπεριφορές στην περιφέρεια της Ευρωζώνης.

  Ο Βάιντμαν είπε επίσης ότι η ΕΚΤ θα έπρεπε να αποφασίσει τον περασμένο μήνα λιγότερη νομισματική στήριξη, καθώς η ανάπτυξη της Ευρωζώνης είναι καλύτερη του αναμενόμενου και η ανάκαμψη της οικονομίας είναι υψηλότερη από ό,τι υπονοούν τα στοιχεία του πληθωρισμού. «Αυτός είναι ο λόγος, που κατά την άποψή μου, μία λιγότερο διακριτή χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής το επόμενο έτος και ο καθορισμός μίας σαφούς καταληκτικής προθεσμίας για τις αγορές ομολόγων θα δικαιολογούνταν», είπε.

 • Ντράγκι: Εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε μία προσέγγιση υπομονής

  Ντράγκι: Εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε μία προσέγγιση υπομονής

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-17 22:46:58 | Πηγή: News Beast

  Σε περαιτέρω μετάθεση -στο μέλλον- των προσδοκιών της αγοράς, σχετικά με την πρώτη αύξηση των επιτοκίων, προκάλεσε η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να παρατείνει το πρόγραμμα αγορών ομολόγων έως τον Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι.

  «Οι αγορές ομολόγων έχουν επίσης σημασία για τα μηνύματα που έχουν σχετικά με την πορεία των επιτοκίων στο μέλλον: το αποκαλούμενο “αποτέλεσμα μηνύματος”», σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ σε τραπεζικό συνέδριο στη Φρανκφούρτη.

  Ειδικότερα, ο χρονικός ορίζοντας των αγορών τίτλων από την ΕΚΤ «και η δήλωση ότι τα επιτόκιά μας αναμένεται να παραμείνουν στα σημερινά επίπεδά τους "πολύ πέρα" από το τέλος αυτών των αγορών, επηρεάζουν αυτόματα τον χρόνο της πρώτης αναμενόμενης αύξησης επιτοκίων», δήλωσε ο Ντράγκι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

  Και πρόσθεσε: «Η σημασία του αποτελέσματος μηνύματος των αγορών ομολόγων έχει έτσι φυσικά αυξηθεί σε σχέση με αυτή του αποτελέσματος διάρκειας. Αυτό εξηγεί, γιατί οι αποφάσεις μας πριν από τρεις εβδομάδες να μειώσουμε τον ρυθμό των αγορών, παρατείνοντας όμως τον χρονικό ορίζοντά τους, άφησε τις χρηματοπιστωτικές συνθήκες αμετάβλητες σε γενικές γραμμές».

  Ο Ντράγκι τόνισε στην ομιλία του ότι η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη συνεχίζεται, αλλά η εξέλιξη του πληθωρισμού είναι υποτονική. «Έτσι, ενώ είμαστε βέβαιοι για την ανάκαμψη, εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε μία προσέγγιση υπομονής και επιμονής αναφορικά με τη νομισματική πολιτική μας για να διασφαλίσουμε ότι θα επιτευχθεί ο μεσοπρόθεσμος στόχος μας για τη σταθερότητα των τιμών», είπε.

  «Με την ανάκαμψη να συνεχίζεται, τώρα είναι η σωστή στιγμή για να αντιμετωπίσει η Ευρωζώνη περαιτέρω προκλήσεις για τη σταθερότητα. Αυτό σημαίνει να θέσουμε ενεργά τα δημοσιονομικά μας σε τάξη και να σχηματίσουμε ‘μαξιλάρια' για το μέλλον - να μην περιμένουμε μόνο την ανάπτυξη να μειώσει σταδιακά το χρέος. Αυτό σημαίνει την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψουν στις οικονομίες μας να συγκλίνουν και να αναπτύσσονται με υψηλότερες ταχύτητες μακροπρόθεσμα. Και σημαίνει την αντιμετώπιση των υφιστάμενων κενών στη θεσμική αρχιτεκτονική της νομισματικής ένωσής μας», επισήμανε καταληκτικά ο κεντρικός τραπεζίτης.

 • Με πτώση έκλεισαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

  Με πτώση έκλεισαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-17 22:35:31 | Πηγή: Ζούγκλα
  Με μικρή πτώση έκλεισαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εξαίρεση την Ζυρίχη όπου είχαμε οριακή άνοδο. 

  Ακολουθεί πίνακας με την τελική διαμόρφωση («κλείσιμο») των δεικτών δυτικοευρωπαϊκών χρηματιστηρίων,την αριθμητική διαφορά και την ποσοστιαία μεταβολή ως προς το αμέσως προηγούμενο κλείσιμο.

  Λονδίνο FTSE 100           7.380,68 -6,26 -0,08%
  Παρίσι CAC40                  5.319,17 -17,22 -0,32%
  Ζυρίχη SMI                       9.183,61 +36,79 +0,40%
  Φραγκφούρτη DAX30      12.993,73 -53,49 -0,41%
  EuroStoxx50                     3.547,46 -17,34 -0,49%
 • S&P: Δεν έχει άμεση επίδραση στην αξιολόγηση της Ελλάδας η πρόσφατη ανταλλαγή ομολόγων

  S&P: Δεν έχει άμεση επίδραση στην αξιολόγηση της Ελλάδας η πρόσφατη ανταλλαγή ομολόγων

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-17 20:14:19 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Η ανταλλαγή ομολόγων στην οποία προχώρησε η Ελλάδα αυτή την εβδομάδα, δεν έχει άμεση επίδραση στην αξιολόγηση του αξιόχρεου της από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's (S&P), σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται δήλωση του οίκου.

  «Ο S&P αναφέρει ότι η ανταλλαγή ομολόγων, ύψους 30 δισ. ευρώ, θα είναι σημαντική για να καλύπτει η κυβέρνηση τις ακαθάριστες χρηματοδοτικές της ανάγκες μετά την έξοδο της Ελλάδας από το τρίτο οικονομικό πρόγραμμα προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018», σημειώνει το δημοσίευμα του Reuters.

  Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

  ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Τέλος στα λάθη που οδηγούν σε υπερφορολόγηση από προσαύξηση περιουσίας

  Τέλος στα λάθη που οδηγούν σε υπερφορολόγηση από προσαύξηση περιουσίας

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Τάσος Δασόπουλος | Ημερομηνία: 2017-11-17 19:37:40 | Πηγή: News247

  Συγκεκριμένα με την εγκύκλιοου που απευθύνεται στο Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π.) και των μεγάλων Δ.Ο.Υ. ξεκαθαρίζονται περιπτώσεις που φορολογήθηκαν μεν αλλά δεν δηλώθηκαν ώστε να μην ξαναφορολογηθούν με ένα επιπλέον συντελεστή 33% όπως προβλέπεται από το νόμο3888/2010 που επέβαλε το όρο της «αδικαιολόγητης προσαύξηση περιουσίας» μαζί με την φορολογική ποινή.

  Οι οδηγίες που διοικητή της ΑΑΔΕ διευκρινίζεται:

  - Φορολογούμενοι οι οποίοι κατέθεσαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς χρήματα από την πώληση ακινήτων τα οποία δεν αναγράφονται στο συμβόλαιο δεν αποτελεί εισόδημα από αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας. Αυτό ισχύει τόσο στις περιπτώσεις που ο φορολογούμενος προχώρησε στη σύνταξη συμπληρωματικού συμβολαίου για το τμήμα του τιμήματος που δεν είχε αναγραφεί στο αρχικό συμβόλαιο ή ακόμη και αν είχε συνταχθεί νέο συμβόλαιο. Με αυτή την διευκρίνιση εφαρμόζεται σχετικός νόμος του 1994 που ουδέποτε άλλαξε ή μεταβλήθηκε .

  - Δεν υφίσταται προσαύξηση περιουσίας στην περίπτωση κατά την οποία είναι εμφανής η προέλευση ενός χρηματικού ποσού το οποίο εμφανίζεται ως πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό του ελεγχόμενου (εισόδημα από πώληση μετοχών, ομολόγων, περιουσιακών στοιχείων, λήψη δανείου) ακόμη και στην περίπτωση που αυτό δεν είχε δηλωθεί από τον φορολογούμενο στην φορολογική του δήλωση ενώ υπήρχε σχετική υποχρέωση.

  - Στις περιπτώσεις που ο φορολογούμενος έχει επαναπατρίσει κεφάλαια με τις ρυθμίσεις του 2004 και του 2010 και έχει καταβάλει το σχετικό φόρο τότε εξαντλείται η φορολογική του υποχρέωση για τα ποσά που δηλώθηκαν χωρίς να έχει συνέπειες χαρακτηρισμού τους ως αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας. Στην περίπτωση που τα έχει δηλώσει με τη ρύθμιση του επαναπατρισμού ακόμη και αν δεν έχει φέρει τα χρήματα στην Ελλάδα, μπορεί να τα επαναπατρίσει ανά πάσα στιγμή χωρίς να θεωρηθεί το σχετικό έμβασμα προσαύξηση περιουσίας.

  - Εφόσον αποδειχθεί ότι πιστώσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς του ελεγχόμενου αποτελούν εισόδημα από ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα τότε φορολογείται ως τέτοια και όχι με τις διατάξεις περί αδικαιολόγητης προσαύξησης περιουσίας. Μάλιστα όπου προκύπτει ΦΠΑ θα πρέπει να βεβαιωθεί και αυτός.

 • EΦΚΑ: Δουλειά τα επόμενα 5 Σαββατοκύριακα για να πληρωθούν περισσότερες συντάξεις

  EΦΚΑ: Δουλειά τα επόμενα 5 Σαββατοκύριακα για να πληρωθούν περισσότερες συντάξεις

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Στέλιος Παπαπέτρου | Ημερομηνία: 2017-11-17 19:07:42 | Πηγή: News247

  Την εθελοντική συμμετοχή των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ για τα επόμενα πέντε Σαββατοκύριακα, δηλαδή, μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου, προκειμένου να εκδοθούν περισσότερες συνταξιοδοτικές αποφάσεις ζήτησε με επιστολή του ο διοικητής του οργανισμού προς τα υποκαταστήματα που είναι επιφορτισμένα με την έκδοση των συντάξεων.

  Συγκεκριμένα με επιστολή του προς τους διευθυντές των 45 υποκαταστημάτων που είναι αρμόδιο για τις συντάξεις ο κ. Μπακαλέξης ζητά την εντατικοποίηση των προσπαθειών για την απονομή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού των συντάξεων μέχρι το τέλος του έτους. Ήδη, έχουν προσδιοριστεί δύο επιπλέον ημερομηνίες, η 28η Νοεμβρίου και η 28η Δεκεμβρίου, για την εμβόλιμη πληρωμή των νέων συνταξιοδοτικών αποφάσεων.

  Υπενθυμίζεται ότι περίπου πριν από ένα μήνα, δηλαδή το Σαββατοκύριακο της 7ης και 8ης Οκτωβρίου, ήταν η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ κλήθηκαν να εργαστούν για να εκδοθούν περισσότερες συντάξεις. Σε εκείνη την περίπτωση είχαν εργαστεί περίπου 300 υπάλληλοι σε εθελοντική βάση και μάλιστα σε κάποια από τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ εκτιμάται ότι εργάστηκαν 20 με 25 άτομα, δηλαδή ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων  γεγονός που έδειξε και το μέγεθος της κινητοποίησης των υπαλλήλων του Ταμείου.

  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης του ΕΦΚΑ σε περίπου 103.000 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων για κύριες συντάξεις που βρίσκονται σε «αναμονή». Από αυτές οι περίπου 35.000 αφορούν σε συντάξεις χηρείας ενώ άλλες 10.000 αιτήσεις αφορούν σε περιπτώσεις δικαιούχων οι οποίο είχαν εργαστεί και στο εξωτερικό, ενώ άλλες 20.000 αφορούν αιτήσεις για διαδοχική ασφάλιση.

 • Black Friday στα Public: Ρεκόρ επισκεψιμότητας πέρυσι, ετοιμάζεται να το σπάσει φέτος

  Black Friday στα Public: Ρεκόρ επισκεψιμότητας πέρυσι, ετοιμάζεται να το σπάσει φέτος

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-17 18:57:40 | Πηγή: News247

  Υπηρετώντας την ευρύτερη στρατηγική της εταιρίας να προσφέρει τη μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων τεχνολογίας και ψυχαγωγίας, στις καλύτερες τιμές, πάντα προς όφελος των πελατών και επισκεπτών της, τον περασμένο Νοέμβριο τα Public έφεραν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη Black Friday, γνωστή και ως Μαύρη Παρασκευή.

  Με προσφορές που άγγιξαν έως και το 50%, η αλυσίδα Public σημείωσε ρεκόρ επισκεψιμότητας. Συγκεκριμένα, η ομάδα πωλήσεων της εταιρίας στα 50 καταστήματά της στην Ελλάδα εξυπηρέτησε με επιτυχία 392.000 πελάτες σε μια μέρα.

  Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Public με αφορμή την έλευση του Black Friday αναφέρει "η πρωτοποριακή αυτή κίνηση υπόσχεται μια ακόμα πιο δυναμική συνέχεια φέτος! H Black Friday αποτελεί ιδανική ευκαιρία ανανέωσης αλλά και απόκτησης του προϊόντος που ονειρεύεστε σε ασυναγώνιστες τιμές! Εγγραφείτε στο http://www.public.gr/cat/black-friday για να μάθετε πρώτοι τις προσφορές και να βγείτε κερδισμένοι!

  Επισκεφθείτε ένα κατάστημα Public ή το public.gr, μπείτε στο ρυθμό της Black Friday και ανακαλύψτε Smartphones, Κονσόλες, Laptops, Φωτογραφικές μηχανές, Τηλεοράσεις, επιλεγμένα Βιβλία και κόμικς, παιχνίδια, βινύλια, CD και DVD στις χαμηλότερες τιμές της χρονιάς.

  Tα Public όπως και πέρσι, θα ενημερώνουν συνέχεια τους πελάτες τους αναλυτικά για τις προσφορές BLACK FRIDAY".

 • Παράταση παίρνουν οι φορολογικές υποχρεώσεις των πληγέντων από τις πλημμύρες

  Παράταση παίρνουν οι φορολογικές υποχρεώσεις των πληγέντων από τις πλημμύρες

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-17 18:57:40 | Πηγή: News247

  Παρατάσεις στις φορολογικές υποχρεώσεις των πληγέντων από τις πρόσφατες θεομηνίες σε όλη την χώρα προβλέπονται σε υπουργικές αποφάσεις που υπέγραψε η υφυπουργός οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου.

  Συγκεκριμένα στις δημοτικές ενότητες Μεγαρέων του Δήμου Μεγάρων, στη ΔΕ Νέας Περάμου του δήμου Μεγαρέων, στη ΔΕ Μαγούλας του Δήμου Ελευσίνας και στη ΔΕ Μάνδρας του δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας της ΠΕ Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

  -Παρατείνονται μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου 2017 οι προθεσμίες οι οποίες λήγουν ή έληξαν από 15.11.2017 για την υποβολή δηλώσεων απόδοσης παρακρατούμενων φόρων εισοδήματος, φορολογίας κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και μεταβίβασης ακινήτων, τελών χαρτοσήμου και άλλων φόρων πλην ΦΠΑ, που ρυθμίζεται με ιδιαίτερη απόφαση του Διοικητή ΑΑΔΕ, τελών και εισφορών υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων με κύρια κατοικία ή έδρα τις παραπάνω

  -Παρατείνονται μέχρι και την 15 Μαΐου 2018 οι προθεσμίες οι οποίες λήγουν ή έληξαν από 15.11.2017 για την καταβολή των βεβαιωμένων στις ΔOY/ελεγκτικά κέντρα οφειλών των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων με κύρια κατοικία ή έδρα στις παραπάνω δημοτικές ενότητες. Έως την ίδια ημερομηνία για τις ίδιες οφειλές και για τα ίδια φυσικά ή νομικά πρόσωπα παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

  -Αναστέλλεται μέχρι και την 15 Μαΐου 2018 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων μέχρι την 15.11.2017 οφειλών των ανωτέρων φυσικών προσώπων και οντοτήτων.

  Στο Δήμο Σύμης της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όπου προέκυψαν ζημιές καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 13.11.2017 Παρατείνονται μέχρι και την 13.5.2018 οι προθεσμίες που έληξαν ή λήγουν από την 13.11.2017 έως και την 13.5.2018 για την καταβολή των βεβαιωμένων στις ΔΟΥ/ελεγκτικά κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων με κύρια κατοικία ή έδρα στο Δήμο Σύμης. Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

  Επίσης αναστέλλεται μέχρι και την 13.5.2018 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων μέχρι την 13.11.2017 οφειλών των ανωτέρω φυσικών και νομικών προσώπων.

 • Ανοδικά αντέδρασε το Χρηματιστήριο

  Ανοδικά αντέδρασε το Χρηματιστήριο

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-17 18:23:06 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,58% στις 712,46 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 700,11 μονάδων (-0,18%) και 714,23 μον. (+1,84%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 71,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 91,5 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 7,9 εκατ. τεμάχια.


  Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 1,81%, στις 1.863,87 μονάδες, ενώ στο +0,85% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 974,17 μονάδες.
  Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 4,44% στις 641,43 μονάδες.

  Σε επίπεδο εβδομάδας ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 2,95%, ο FTSE 25 υποχώρησε κατά 3,27%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έχασε 7,18%.

  Η μετοχή της Εθνικής σημείωσε άλμα 6,19%, έχοντας μάλιστα διακινήσει 61,6 εκατ. τεμάχια, από τα 91,5 εκατ. όλης της αγοράς, με την Eurobank να ακολουθεί με το δικό της +5,26% και την Attica Bank με το δικό της +4,35%.

  Άνω του 3% τα κέρδη σε Πειραιώς, Σαράντης, ΕΧΑΕ και Λάμδα, ενώ με κλείσιμο ανώτερο του +2% ολοκλήρωσαν οι Alpha Bank, Τιτάν, Folli Follie, Jumbo, Ελλάκτωρ και ΟΛΠ.

  Άνω του 1% ήταν η άνοδος σε Βιοχαλκο, Grivalia, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΕΕ, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, Φουρλής και ΟΠΑΠ. Χωρίς μεταβολή ο ΑΔΜΗΕ, με τον Μυτιληναίο να κλείνει τελικά με απώλειες 0,44% και την Motor Oil στο -1,55%.
 • Στις 712,46 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 1,58%

  Στις 712,46 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 1,58%

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-17 18:17:01 | Πηγή: News247

  Ισχυρή ανάκαμψη κατέγραψαν την Παρασκευή οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος, μετά την έντονη υποχώρηση της προηγούμενης μέρας. Μοχλό της ανάκαμψης απετέλεσε η άνοδος των τραπεζικών μετοχών, ενώ αυξημένος παρουσιάσθηκε ο τζίρος.

  O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 712,46 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,58%.

  Σε εβδομαδιαία βάση, κατέγραψε πτώση σε ποσοστό 2,95%, από τις αρχές Νοεμβρίου σημειώνει πτώση 6,17%, ενώ, από τις αρχές του έτους, καταγράφει κέρδη σε ποσοστό 10,69%.

  Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 71,185 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 91.510.109 μετοχές.

  Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,81%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,85%.

  Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Εθνικής (+6,19% στα 0,240 ευρώ), της Eurobank (+5,26% στα 0,560 ευρώ), της Attica Bank (+4,35% στα 0,048 ευρώ), της Πειραιώς (+3,96% στα 2,10 ευρώ), της Σαράντης (+3,92% στα 13,00 ευρώ) και της ΕΧΑΕ (+3,70% στα 4,48 ευρώ).

  Αντιθέτως, πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Motor Oil (-1,55% στα 19,73 ευρώ) και της Μυτιληναίος (-0,44% στα 9,11 ευρώ).

  Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (+4,44%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+3,71%), ενώ απώλειες σημείωσαν οι δείκτες του Πετρελαίου (-0,76%) και των Πρώτων Υλών (-0,44%).

  Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Εθνική και η Alpha Bank, διακινώντας 61.655.020 και 9.488.498 μετοχές, αντιστοίχως.

  Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Εθνική με 14,126 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 12,960 εκατ. ευρώ.

  Ανοδικά κινήθηκαν 71 μετοχές, 32 πτωτικά και 16 παρέμειναν σταθερές.

  Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές:Σφακιανάκης +19,97%, Μινωϊκές Γραμμές +14,29%, Centric Συμμετοχών +12,88% και Δούρος +10,29%.

  Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Λεβεντέρης(π) -20,005, Frigoglass -19,73%, CPI -19,72% και Μπουτάρης(κ) -17,50%.

 • Ισχυρή ανάκαμψη στο χρηματιστήριο

  Ισχυρή ανάκαμψη στο χρηματιστήριο

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-17 18:11:09 | Πηγή: News Beast

  Ισχυρή ανάκαμψη κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος, μετά τη χθεσινή έντονη υποχώρηση. Μοχλό της ανάκαμψης απετέλεσε η άνοδος των τραπεζικών μετοχών, ενώ αυξημένος παρουσιάσθηκε ο τζίρος.

  O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 712,46 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,58%.

  Σε εβδομαδιαία βάση, κατέγραψε πτώση σε ποσοστό 2,95%, από τις αρχές Νοεμβρίου σημειώνει πτώση 6,17%, ενώ, από τις αρχές του έτους, καταγράφει κέρδη σε ποσοστό 10,69%.

  Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 71,185 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 91.510.109 μετοχές.

  Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,81%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,85%.

  Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Εθνικής (+6,19% στα 0,240 ευρώ), της Eurobank (+5,26% στα 0,560 ευρώ), της Attica Bank (+4,35% στα 0,048 ευρώ), της Πειραιώς (+3,96% στα 2,10 ευρώ), της Σαράντης (+3,92% στα 13,00 ευρώ) και της ΕΧΑΕ (+3,70% στα 4,48 ευρώ).

  Αντιθέτως, πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Motor Oil (-1,55% στα 19,73 ευρώ) και της Μυτιληναίος (-0,44% στα 9,11 ευρώ).

 • Χρηματιστήριο: Άνοδος του γενικού δείκτη, κέρδη για τις τράπεζες

  Χρηματιστήριο: Άνοδος του γενικού δείκτη, κέρδη για τις τράπεζες

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-17 17:51:36 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Άνοδος 6,19% για την Εθνική Τράπεζα - Άνοδος 5,26% για την Eurobank  - Κέρδη 2,99% για την Alpha Bank - Κέρδη 3,96% για την ΠειραιώςΑνοδική αντίδραση στο κλείσιμο της εβδομάδας, ύστερα απο την χθεσινή υποτιμητική κερδοσκοπία που δείχνει την χειραγώγηση που πραγματοποιούν ορισμένοι ξένοι δίχως μεγάλο κόστος. Μάλιστα, μετά την λήξη των παραγώγων παρατηρήθηκε μια έντονη άνοδος των τραπεζικών μετοχών και ιδιαίτερα οι τίτλοι που κατέγραψαν σημαντικές απώλειες.


  Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,58%  στις 712,46 μονάδες, αλλα σε εβδομαδιαίο επίπεδο οι απώλειες είναι 2,9%. 
  Η υποτιμητική κερδοσκοπία και η χειραγώγηση απο 5-6 funds που δρουν ανεξέλεγκτα σ μια πολύ ρηχή αγορά είναι εμφανείς δια γυμνού οφθαλμού στην ελληνική αγορά. Η ελληνική αγορά που διαθέτει ένα  δείκτη τιμή προς κέρδη p/e 17 είναι απο τις φθηνότερες στην Ευρώπη- αν μάλιστα αφαιρέσουμε τα κέρδη της Coca- cola και της Βιοχάλκο απο τον 
  Δείκτη τότε γίνεται ακόμα φθηνότερη. Παρά ταύτα οι μετοχές εταιρειών που δημοσιεύουν αξιόλογα κέρδη οδηγούνται στην πτώση- αφού το περιβάλλον είναι εντελώς ρηχό.

  Με κέρδη 6,19% η Εθνική Τράπεζα στα 0,24 ευρώ. Άνοδος 5,26% για την Eurobank στα 0,56 ευρώ. Κέρδη 2,99% για την Alpha Bank στα 1,38 ευρώ. Κέρδη 3,96% για την Πειραιώς στα 2,10 ευρώ. Άνοδος 1,50% για τον ΟΤΕ στα 10,15 ευρώ. Κέρδη 0,30% για τον ΟΠΑΠ στα 10,03 ευρώ. Οι συνολικές συναλλαγές ανήλθαν σε 70,5 εκατ ευρώ.              

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Μικρές απώλειες στη Wall Street

  Μικρές απώλειες στη Wall Street

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-17 17:40:54 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Πτώση σημείωναν οι χρηματιστηριαστικοί δείκτες στη Wall Street, λίγη ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών.

  Οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την πορεία της φορολογικής μεταρρύθμισης, ενώ παράλληλα αφομοιώνουν και τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται.

  Ο S&P 500 γύρω στις 17.15 ώρα Ελλάδας υποχωρούσε 0,13% στις 2.582,24 μονάδες, ο Dow Jones σημείωνε πτώση 0,21% στις 23.405,27 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραφε οριακές απώλειες 0,08%, στις 6.788,05 μονάδες.

  ΣΧΟΛΙΟ WALL STREET

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Ευρωπροστασία καταγγελτών δημοσίου συμφέροντος

  Ευρωπροστασία καταγγελτών δημοσίου συμφέροντος

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-17 17:08:46 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Από την έντυπη έκδοση

  Του Ιωάννη Παπαδόπουλου
  * Αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

  Στις 24 Οκτωβρίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία την έκθεση Roziere για την προστασία των καταγγελτών (whistleblowers) που ενεργούν προς το δημόσιο συμφέρον όταν αποκαλύπτουν εμπιστευτικές πληροφορίες για επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς.

  Παρά τις επανειλημμένες αποκαλύψεις του Διεθνούς Ομίλου Ερευνητικών Δημοσιογράφων από το 2014 και εντεύθεν (LuxLeaks, Swiss Leaks, Panama Papers, Paradise Papers) και την ισχυρή υποστήριξη της διεθνούς κοινής γνώμης, αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει ακόμα ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία όσων καταγγέλλουν σκάνδαλα κατάχρησης δημοσίου χρήματος, φοροδιαφυγής ή φοροαποφυγής, τα δε εθνικά δίκαια των κρατών-μελών της Ε.Ε. διαφέρουν πάρα πολύ μεταξύ τους ως προς το επίπεδο προστασίας που παρέχουν στους καταγγέλτες.

  Σύμφωνα με το τελικό ψήφισμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι καταγγέλτες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αναφορά παράνομης συμπεριφοράς που υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον και τη λειτουργία των κοινωνιών μας, και δίνουν στον εργοδότη τους, στις δημόσιες αρχές ή απευθείας στο κοινό πληροφορίες σχετικά με τέτοιου είδους συμπεριφορά που υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον.

  Με τη δράση τους βοηθούν τα κράτη-μέλη και τα όργανα της Ε.Ε. να προλαμβάνουν και να αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων, οποιεσδήποτε παραβιάσεις της αρχής της ακεραιότητας και οποιεσδήποτε καταχρήσεις εξουσίας απειλούν να υπονομεύσουν τη δημόσια υγεία και ασφάλεια, τη χρηματοπιστωτική ακεραιότητα, την οικονομία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον ή το κράτος δικαίου, αυξάνουν την ανεργία, περιορίζουν ή στρεβλώνουν τον θεμιτό ανταγωνισμό και υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στους δημοκρατικούς θεσμούς και τις δημοκρατικές διαδικασίες σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Με το πρωτοποριακό αυτό κείμενο, η Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ετοιμάσει και να παρουσιάσει μια πρόταση νομοθεσίας για την προστασία των καταγγελτών, δίνοντας μάλιστα έναν ευρύ ορισμό της έννοιας προκειμένου να κρούουν όσο γίνεται περισσότεροι τον συναγερμό όταν διαπιστώνουν παραβιάσεις κανόνων εκ των ένδον.

  Δεδομένου ότι η διαφθορά εκτιμάται πως κοστίζει στην οικονομία της Ε.Ε. γύρω στα 120 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως (1% του ΑΕΠ), η δημιουργία κατάλληλων διαύλων για την προστασία της καταγγελίας δημοσίου συμφέροντος δεν αποτελεί μόνο μια «θεμελιώδη πτυχή της ελευθερίας έκφρασης και πληροφόρησης», που συμβάλλει στην «ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, με πλήρη σεβασμό των αρχών του διεθνούς δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου» (κατά τα λεγόμενα στο Ψήφισμα του Κοινοβουλίου). Έχει και μια σημαντικότατη οικονομική πτυχή, καθώς αποκαλύπτει αθέμιτες πρακτικές που είναι διαλυτικές για την ευρωπαϊκή οικονομία και διευκολύνει την ανίχνευση περιπτώσεων κατάχρησης του δημοσίου χρήματος, απάτης και άλλων μορφών διασυνοριακής διαφθοράς.

  Για να το πούμε πιο ξεκάθαρα: Οι καταγγέλτες δημοσίου συμφέροντος αποτελούν ένα εξαιρετικό όπλο στον ακήρυχτο πόλεμο μεταξύ των οργανωμένων κρατών και διακρατικών ενώσεων, από τη μια μεριά, που πασχίζουν να προσφέρουν βασικές υποδομές και παροχές στους πολίτες τους, και το «αόρατο χέρι» της Διεθνούς Φοροκλεπτοκρατίας, από την άλλη, που αφαιρεί τεράστιες μάζες χρήματος από το επίσημο κύκλωμα, καταβυθίζοντας έτσι τη συνολική ζήτηση σε «αιώνια στασιμότητα» (secular stagnation) και διευρύνοντας τις ανισότητες σε βαθμό διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής ακόμα και στα ανεπτυγμένα κράτη.

  Λόγω της μεγάλης σημασίας του θέματος, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιμένει ότι η προστασία των καταγγελτών θα πρέπει να διασφαλιστεί από τον νόμο και να ενισχυθεί σε ολόκληρη την Ε.Ε., τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Ο βασικός τρόπος για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός είναι να αρθεί ο αποτρεπτικός φόβος των αντιποίνων. Πράγματι, σε πολλές περιπτώσεις, οι καταγγέλτες γίνονται στόχος εκφοβισμού ή άσκησης πίεσης με σκοπό να παρεμποδιστούν ή να αποθαρρυνθούν να προβούν σε καταγγελία ή, εφόσον τελικά προχωρήσουν σε καταγγελία, να τιμωρηθούν γι’ αυτήν. Αυτός ο φόβος δεν είναι πια ίδιον ολοκληρωτικών καθεστώτων. Έχει εγκατασταθεί στην καρδιά των δυτικών δημοκρατιών και παραλύει την ενεργοποίηση των ανακλαστικών προστασίας του δημοσίου συμφέροντος των πολιτών, όπως φάνηκε και στην περίπτωση Edward Snowden ή στις διώξεις των δημοσιογράφων που βοήθησαν να διαρρεύσουν τα έγγραφα των LuxLeaks.

  Σε αυτό το πλαίσιο, δεν είναι αθώες οι τροπολογίες που κατέθεσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) με σκοπό να θεσμοθετηθεί ως προαπαιτούμενο η υποχρέωση των καταγγελτών να αναφερθούν πρώτα στους εργοδότες τους και κατόπιν μόνο να επικοινωνήσουν με τα μέσα ενημέρωσης. Αν περνούσαν αυτές οι τροπολογίες, οι καταγγέλτες θα γίνονταν ουσιαστικά υποχείρια των παρανομούντων εργοδοτών τους. Προς τιμήν της Νέας Δημοκρατίας (η οποία, ως κεντροδεξιό κόμμα, ανήκει στο ΕΛΚ), η κα Μαρία Σπυράκη υπερψήφισε την έκθεση κατόπιν συνεννοήσεως με τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις ευρωβουλευτές της Ν.Δ. απείχαν «κατά συνείδηση» από την ψηφοφορία.

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Paradise Papers: Στο φως όλα τα ονόματα

  Paradise Papers: Στο φως όλα τα ονόματα

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-17 17:03:13 | Πηγή: News247

  Στις 17 Νοεμβρίου 2017 το ICIJ προχώρησε στην δημοσίευση μέρους των αρχείων που διέρρευσαν από τη δικηγορική εταιρεία Appleby, η οποία ιδρύθηκε πριν από έναν αιώνα στις Βερμούδες.

  Από την Appleby και τις θυγατρικές της διέρρεσαν περίπου 6,9 εκατομμύρια αρχεία, τα οποία καλύπτουν περίοδο από το 1950 έως 2016 και περιλαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνίες δανειοδότησης δισεκατομμυρίων δολαρίων και τραπεζικές δηλώσεις που αφορούν τουλάχιστον 25.000 εταιρείες συνδεδεμένες με ανθρώπους από 180 χώρες.

  Στα στοιχεία της Appleby που δημοσιεύονται από το ICIJ στην διεύθυνση offshoreleaks.icij.org φαίνονται οι συνδέσεις μεταξύ φυσικών προσώπων και offshore. Ανάμεσα τους εντοπίζονται και ελληνικά ονόματα καθώς και εταιρείες ελληνικού ενδιαφέροντος.

  Μεταξύ των ελληνικών ονομάτων εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός εφοπλιστών που συνήθως χρησιμοποιούν τις offshore για τον ιδιόκτητο στόλο τους, για ακίνητα, για σκάφη αναψυχής αλλά και για να ελαχιστοποιήσουν τα φορολογικά τους βάρη. Επιχειρηματίες και παράγοντες του χρηματοπιστωτικού τομέα που προχώρησαν μέσω υπεράκτιων εταιρειών και fund σε αγορές μετοχών. Πρόσωπα που συνδέονται με πολιτικούς και πολλοί ακόμα.

  Η Appleby είναι μέλος του "Offshore Magic Circle", μίας ανεπίσημης κλίκας των νομικών εταιρειών που ειδικεύονται στις offshore. Η δικηγορική εταιρεία έχει την έδρα της στις Βερμούδες και γραφεία στο Χονγκ Κονγκ, τη Σαγκάη, τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, τα νησιά Καϊμάν και άλλα υπεράκτια κέντρα.

  Σε αντίθεση με τη δημόσια εικόνα της Appleby, τα αρχεία της διαρροής αποκαλύπτουν μια εταιρεία που έχει παράσχει υπηρεσίες σε ριψοκίνδυνους πελάτες από το Ιράν, τη Ρωσία και τη Λιβύη. Ακόμα την αποτυχία της σε κυβερνητικούς ελέγχους που εντόπισαν κενά στις διαδικασίες για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τιμωρήθηκαν μυστικά από τη χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή στις Βερμούδες.

  Με την προσθήκη των στοιχείων της Appleby η αλληλεπιδραστική βάση δεδομένων του ICIJ (offshoreleaks.icij.org) θα περιέχει πληροφορίες για περισσότερες από 520.000 υπεράκτιες εταιρείες που αποτελούν μέρος των διαρροών Paradise Papers, Panama Papers, Bahamas Leaks και Offshore Leaks. Τα δεδομένα αφορούν με ανθρώπους και επιχειρήσεις σε περισσότερες από 200 χώρες.

  Υπάρχουν νόμιμες χρήσεις για υπεράκτιες εταιρείες και trust. Η δημοσίευση των δεδομένων δεν έχει σκοπό να υποδείξει ή να υπονοήσει ότι κάποια άτομα, εταιρείες ή άλλες οντότητες που περιλαμβάνονται στη βάση δεδομένων δεν έχουν συμμορφωθεί με τον νόμο ή ενήργησαν με άλλο τρόπο παράτυπα. Πολλά φυσικά και νομικά πρόσωπα έχουν τα ίδια ή παρόμοια ονόματα. Προτείνουμε να επιβεβαιώσετε την ταυτότητα οποιουδήποτε ατόμου ή οντότητας που βρίσκεται στη βάση δεδομένων offshoreleaks.icij.org βάσει διευθύνσεων ή άλλων αναγνωρίσιμων πληροφοριών.

  Linked To

  Data From

  Alafouzos - Ioannis A.

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Angelicoussis - John Anthony

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Kalafati - Thalia

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Panagopoulos - Konstantinos

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Kintis - Georgios

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Moore Stephens Chartered Accountants S.A. - Piraeus

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Sarris - George

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  RESTIS - Viktor

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Breibart - Evan J.

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Christofidis - Christakis

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Panagopoulos - Konstantinos

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Danezi - Maria

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Deloitte & Touche LLP - Athens, Greece

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Edwards-Miaouli - Catherine

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Manolaki - Eleni

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Emiri - Thalia

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Gabrielides - Theodore A

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Falangas - Theodossios S.

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Frangos - Nicholas

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Inglessis - Nicholas

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Issaias - George

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Kallifidas - Panagiotis-Peter

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Kantemnidis - Anastasios

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Karaiskaki - Kalliopi

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Karakadas - Ioannis "John"

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Karayiannis - Michael

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Kardaras - Nikolaos

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Katsimis - Simos

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Katsoulakos - George

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Kertsikoff - Vassilis

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Kintis - Georgios

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Kondogogou - Dimitra

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Koutropoulos - Kostas

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Koutsomitopoulos - Constantine

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Koutsoubelis - Kostas

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  KOUTSOUMPELIS - Konstantinos

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Lambrianidou - Olga

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Levis - Salvator

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Limberopoulou - Georgia

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Livanos - Michail

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Logothetis - Michael George

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Mageiras - Kyriakos

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Makris - Ioannis

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Manos - Dimitrios

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Marousis - Anastasios P.

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Matsikas - Yannis

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  MITROPETROU - Theodora

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Moundreas - Hariklia

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Moundreas - Nicholas

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Nachamkin - Boris

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Nakhle - Jamal

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Papadopoulos - Dinos

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Papageorgiou - Georgios

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Papapetropoulos - Theodoros

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Peraticos - Nicos M.

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Petridis - Gavriil (Gabriel)

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Philippou - Philippos

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Piperas - Anthony

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Piperas - Phlippos

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Restis - Victor

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Rialas - Kyriacos

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Rigas - Theodoros

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Sapountzoglou - Michail (Mike)

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Seretis - Dimitris N.

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Simitsek - Martinos Diagoras

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Skiadas - Panagiotis D

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Spais - Georgios

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Stafilopatis - Francis

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Stamatiou-Meraclis - Alexander

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Stamatis - Theocharis

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Stengos - Andreas

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Stergiou - Achilleas

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Thireos - Cosmas

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Throuvalas - Panagiotis

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Alafouzos - Aristidis I

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Atlantic Ventures Ltd.

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Economou - George

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Grabowski - Maria-Eva Virginia

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Intralot Société Anonyme - Integrated Lottery Systems

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Spanolios - John K

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Canellopoulos - Takis-Panagiotis

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Karavias - Fokion

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Komninos - Antonios

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Komninou - Athanasia

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Komninou - Olga

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Koulis - Nicos

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Melas - George L.

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Sciens International Investments & Holdings S.A.

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Stassinopoulos - Evangelos Michail

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Tziras - Apostolos Michael

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Vaos - Evangelos Marc

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Vardinoyannis - Yannis

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Vectis Capital S.A.

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Worldwide Shiptrade Management Inc.

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Canellopoulos - Andreas I

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Priovolos - Georgios

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Alafouzos - Themistocles A

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Angelicoussis - A. J. (Deceased)

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Hadjigeorgiou - Stelios

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Kanellakis - C. F.

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Poulman - Alexandros

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Pourgourides - Panos

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  PricewaterhouseCoopers - Attica, Greece

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Prokopiou - Maria Eleni

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Rasterhoff - Abel

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Pikramenou - Alexandra

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Acavalos - Andreas T

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Aloupis - Ioannis (John)

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  ANAGNOSTARA - Christina

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Anagnostopoulos - Nikolaos

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Angelicoussis - John

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Angelikousi - Maria

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Vagianos - Antonios

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Ayianna - Asimima

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Be - Ioanna

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Bertsos - Antonios

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Constantinides - Marios

  Greece, United Kingdom

  Paradise Papers - Appleby

  Stylianou - Demetrios A

  Greece, United Kingdom

  Paradise Papers - Appleby

  Coxall - Richard Henry James

  Greece, United Kingdom

  Paradise Papers - Appleby

  Dedegkikas-Deden - Theodore Basil

  Greece, Switzerland

  Paradise Papers - Appleby

  Fistes - Nikolaos

  Greece, Monaco

  Paradise Papers - Appleby

  Mavroudis - Fotios

  Greece, Kenya

  Paradise Papers - Appleby

  Fragkos - George

  Germany, Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Logothetis - George Michael

  Greece, United Kingdom

  Paradise Papers - Appleby

  Georgakis - Christoforos I

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Gianniotis - Spyridon

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  GIOLITIS - Christakis

  Cyprus, Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Giomelos - Ioannis

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Giouroukos - Georgios

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Grant Thornton A.E.

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Haddad - Zouheir

  Greece, Lebanon

  Paradise Papers - Appleby

  Halcoussis - Dimos L.

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Hjigeorgiou - Stylianos

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Rontiris - Ioannis

  Greece, South Africa

  Paradise Papers - Appleby

  Karpouzis - Sotirios

  Germany, Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Katsaounis - Antonios

  Greece, South Africa

  Paradise Papers - Appleby

  Khoury - Said Toufic El

  Greece, Lebanon

  Paradise Papers - Appleby

  Kleonakos - Alexia

  Greece, United Kingdom

  Paradise Papers - Appleby

  Kohsaka - Masaaki

  Greece, Japan

  Paradise Papers - Appleby

  Kougellis - Michael

  Australia, Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Koutoupes - Nikitas

  Greece, United States

  Paradise Papers - Appleby

  Krasanakis - Nikolaos Dimitriou

  Greece, United States

  Paradise Papers - Appleby

  Leoutseas - Konstantinos

  Greece, Monaco

  Paradise Papers - Appleby

  MIN - Chang Cheng 闵长城

  China, Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Nakhle - Jamal Fayek

  Greece, Lebanon

  Paradise Papers - Appleby

  Noureddin - Walid

  Greece, Lebanon

  Paradise Papers - Appleby

  Oh - Sae Jung

  Greece, South Korea

  Paradise Papers - Appleby

  Pagonas - Christos A

  Greece, Monaco

  Paradise Papers - Appleby

  Parry - Jeff

  Greece, United States

  Paradise Papers - Appleby

  Parsons - Roger Wentworth

  Greece, United Kingdom

  Paradise Papers - Appleby

  Pavlos - Crown Prince

  Greece, United Kingdom

  Paradise Papers - Appleby

  Petrakakos - Harilaos Nick

  Greece, United States

  Paradise Papers - Appleby

  Rigas - John P.

  Greece, United States

  Paradise Papers - Appleby

  Sabbagh - Samir Hassib

  Greece, Lebanon

  Paradise Papers - Appleby

  Sarkis - Issam

  Greece, Mauritius

  Paradise Papers - Appleby

  Shaw - Allan L.

  Greece, United States

  Paradise Papers - Appleby

  Shuhaiber - Rashid Salim Mahfouz

  Belize, Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Stylianou - Demetrios A

  Greece, United Kingdom

  Paradise Papers - Appleby

  Tsakos - Nikos

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Tsamis - Christos

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Tsantanis - Stamatios

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Tsitsirakis - Apostolos

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Tsoukalas - Anthanassios C.

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Tzoannos - John (Ioannis)

  Greece, United Kingdom

  Paradise Papers - Appleby

  Vagias - Spyros

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Valetopoulos - Loucas

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Veniamis - Lefteris

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Veniamis - Eleftherios Th.

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Veniamis - Theodore

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Vgenopolous - Andreas

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Vorias - George

  Greece, Monaco

  Paradise Papers - Appleby

  Vrionis - Dimitris

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Xiradakis - Georgios

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Zafiras - Konstantinos

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Zafiras - Thomas

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Zeibak - Mahmoud F.

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Zolotas - Michail S.

  Greece, Monaco

  Paradise Papers - Appleby

  NewLead Holdings Ltd.

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Platika M.D. - Doros

  Canada, Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Potamianos - Andreas

  Greece, United States

  Paradise Papers - Appleby

  Angelicoussis Shipping Group Limited

  Cayman Islands, Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Khoury - Samer Said

  Greece, Lebanon

  Paradise Papers - Appleby

  Khoury - Toufic Said

  Greece, Lebanon

  Paradise Papers - Appleby

  Metro Exploration Holding Corp.

  Greece, Liberia

  Paradise Papers - Appleby

  Nasser - Naim Selim

  Greece, United Kingdom

  Paradise Papers - Appleby

  Parsons - Julie and Roger

  Greece, United Kingdom

  Paradise Papers - Appleby

  Parsons - Julie

  Greece, United Kingdom

  Paradise Papers - Appleby

  Rihan - Leila Fouad Abou

  Greece, United Kingdom

  Paradise Papers - Appleby

  S&K Holding S.A.L.

  Greece, Lebanon

  Paradise Papers - Appleby

  Sabbagh - Souheil Hassib

  Greece, Lebanon

  Paradise Papers - Appleby

  Seanergy Maritime Holdings Corp.

  Greece, Marshall Islands

  Paradise Papers - Appleby

  Zepos - Constantine

  France, Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Butters - David

  Greece, United States

  Paradise Papers - Appleby

  Mitrakos - Theodore

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Platsidakis - John

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Sigalas - Ioannis

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Spyrandis - Angelos

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Stylianou - Dimitri

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Priovolos - T

  Greece, Switzerland

  Paradise Papers - Appleby

  Cocolas - George Dimitri

  Greece, South Africa

  Paradise Papers - Appleby

  PLOUGHMAN - Dale

  Greece, United Kingdom

  Paradise Papers - Appleby

  Priovolos - Theophilos Aristidis

  Greece, Switzerland

  Paradise Papers - Appleby

  Procopiou - Elisavet

  Germany, Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Procopiou - Johanna

  Greece, United Kingdom

  Paradise Papers - Appleby

  Procopiou - Marina Kalliopi

  Greece, United Kingdom

  Paradise Papers - Appleby

  El Bahey Mostafa - Wael Mohamed

  Egypt, Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Suanes - Maria-Josefina

  Greece, Philippines

  Paradise Papers - Appleby

  Androulakis - Emmanouil

  Greece, United Kingdom

  Paradise Papers - Appleby

  Arampova - Aelita

  Greece, United Kingdom

  Paradise Papers - Appleby

  Attari - Ja'far Nasri Tawfig

  Greece, Jordan

  Paradise Papers - Appleby

  Awad - Anton Stephan

  Canada, Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Pagonas - Christos A.

  France, Greece, Monaco

  Paradise Papers - Appleby

  Vorias - George

  France, Greece, Monaco

  Paradise Papers - Appleby

  Mistakidis - Aristotelis

  Greece, Switzerland, United Kingdom

  Paradise Papers - Appleby

  BREIBART - Evan Jay

  Bermuda, Greece, United States

  Paradise Papers - Appleby

  Buckner - Frederick H P

  Bahamas, Greece, United Kingdom

  Paradise Papers - Appleby

  Buckner - Sandra Diane

  Bahamas, Greece, United Kingdom

  Paradise Papers - Appleby

  de Graft-Johnson - Anne Marie

  Bermuda, Greece, United Kingdom

  Paradise Papers - Appleby

  Douer - Albert Elis

  Colombia, Greece, Panama

  Paradise Papers - Appleby

  Frangou - Angeliki

  France, Greece, Monaco

  Paradise Papers - Appleby

  Jallad - Saleh Saade

  Greece, Jordan, United States

  Paradise Papers - Appleby

  Kedikoglou - Simeon Ioannis

  Greece, Israel, United States

  Paradise Papers - Appleby

  Noureddin - Walid

  Greece, Lebanon, Spain

  Paradise Papers - Appleby

  O'Sullivan - Neill Vincent

  Greece, United Kingdom, United States

  Paradise Papers - Appleby

  Economou - Anastasios

  Germany, Greece, United Kingdom

  Paradise Papers - Appleby

  Khoury-Kawar - Tima'a

  Greece, Jordan, Lebanon

  Paradise Papers - Appleby

  Palos - Gregory

  France, Greece, Monaco

  Paradise Papers - Appleby

  Allenbury - Georgette

  Cyprus, Greece, United Kingdom

  Paradise Papers - Appleby

  Georgopoulos - Constantine Dimitri

  Canada, Greece, United Kingdom

  Paradise Papers - Appleby

  Nel - Juan

  Greece, South Africa

  Paradise Papers - Appleby

  Livanos - Stella Niki Ntolly

  Germany, Greece, Monaco, Switzerland

  Paradise Papers - Appleby

  Vardinoyannis - Arietta A

  Greece, Monaco, United Kingdom

  Paradise Papers - Appleby

   

  Vardinoyiannis - Georgios Vardis

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Technomar shipping Inc -

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Theo priovolus -

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Yπεράκτιες εταιρείες συνδεδεμένες με Ελλάδα από τα στοιχεία της Appleby

   

   

  Incorporation

  Jurisdiction

  Linked To

  Data From

  NewLead Holdings Ltd.

  2005-Jan-12

  Bermuda

  Bermuda, Greece, United States

  Paradise Papers - Appleby

  T T & T Holdings Limited

  1987-Jul-10

  Bermuda

  Bermuda, Greece

  Paradise Papers - Appleby

  S&K Bermuda Ltd.

  1995-Jan-20

  Bermuda

  Bermuda, Greece

  Paradise Papers - Appleby

  MYRINA SHIPPING LIMITED

  1997-Jun-10

  Bermuda

  Bermuda, Greece

  Paradise Papers - Appleby

  SYDON SHIPPING LIMITED

  1997-Jun-10

  Bermuda

  Bermuda, Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Ermis Shipping Limited

  2007-Nov-30

  Cayman Islands

  Cayman Islands, Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Enterprises Shipping and Trading S.A.

  1991-Jun-07

  Liberia

  Greece

  Paradise Papers - Appleby

  OCEAN BREEZE PROPERTIES LIMITED

  2006-Aug-01

  British Virgin Islands

  British Virgin Islands, Greece

  Paradise Papers - Appleby

  Virgo Properties Holding Limited

  2006-Jul-10

  British Virgin Islands

  British Virgin Islands, Greece

  Paradise Papers - Appleby

 • Καλή «ψαριά» για τον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας το 2017

  Καλή «ψαριά» για τον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας το 2017

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-17 16:58:48 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Σχετικά θέματα Β. Αποστόλου: Οικονομική στήριξη στους πληγέντες αλιείς του Σαρωνικού 25/09 13:39

  Από την έντυπη έκδοση

  Της Δανάης Αλεξάκη
  dalex@naftemporiki.gr

  Καλή «ψαριά» βγάζει το 2017 για τον κλάδο της εγχώριας ιχθυοκαλλιέργειας, με τις εκτιμήσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών, όπως παρουσιάζονται στην 3η ετήσια έκθεσή του, να αναφέρουν ότι η φετινή παραγωγή θα ανέλθει στους 110.000 τόνους, αξίας άνω των 590 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά περίπου 5% έναντι του 2016.

  Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνεται στην έκθεση, «το 2016 σφραγίστηκε μια τετραετής περίοδος προσαρμογής, ενώ το 2017 φαίνεται να επαναφέρει τον κλάδο σε τροχιά ανάπτυξης».

  Το 2016 η παραγωγή τσιπούρας και λαβρακιού ανήλθε σε 105.000 τόνους, αξίας σχεδόν 553 εκατ. ευρώ, ενώ φέτος λόγω της αυξημένης τοποθέτησης γόνου τον προηγούμενο χρόνο καταγράφεται σημαντική βελτίωση. Σε σχέση με το προηγούμενο έτος καταγράφεται αύξηση της παραγωγής σχεδόν 5%, ρυθμός ο οποίος αναμένεται να διατηρηθεί και για την επόμενη πενταετία. Ταυτόχρονα, η τοποθέτηση γόνου «δείχνει» περαιτέρω αύξηση και για το 2018 σε περίπου 117.000 τόνους.

  Σταθερά αυξητική τάση καταγράφεται και στην παραγωγή νέων ειδών, τα οποία αν και αντιπροσωπεύουν μόλις το 2,6% του όγκου παραγωγής θαλάσσιας ιχθυοκαλλιέργειας της χώρας, τα τελευταία χρόνια εμφανίζουν ενισχυμένη καταναλωτική ζήτηση. Το 2016 εκτιμάται ότι παρήχθησαν συνολικά περίπου 2.800 τόνοι, ήτοι 4,5% περισσότερο σε σχέση με το 2015. Από τα νέα είδη, ο κρανιός και το φαγκρί κατέχουν τα μεγαλύτερα μερίδια παραγωγής με 46% και 45% αντίστοιχα, ενώ ακολουθεί το μυτάκι με 9%. Το 2017 αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω η παραγωγή τους σχεδόν κατά 10% και να ξεπεράσει τους 3.000 τόνους. Να σημειωθεί ότι σήμερα δραστηριοποιούνται στον κλάδο συνολικά 63 επιχειρήσεις με 366 μονάδες σε όλη την Ελλάδα.

  Εξαγωγές

  Όσον αφορά τις εξαγωγές, κατά την περσινή χρονιά αυξήθηκαν κατά 17% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και ανήλθαν στους 82.185 τόνους, αξίας 435 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2017 καταγράφεται ήδη 14% επιπλέον αύξηση των εξαγωγών σε σχέση με το 2016.

  Να σημειωθεί ότι το 95% των εξαγωγών διοχετεύεται σε αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το υπόλοιπο 5% σε όλες τις άλλες χώρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 2016 η τσιπούρα και το λαβράκι εξήχθησαν σε 32 χώρες εντός και εκτός της Ε.Ε. Οι κυριότερες αγορές της ιχθυοκαλλιέργειας στην Ε.Ε. είναι παραδοσιακά οι Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία καθώς απορροφούν συνολικά σχεδόν το 57% της ελληνικής παραγωγής.

  Τιμές

  Σε επίπεδο τιμών το 2016 ήταν βελτιωμένες για το λαβράκι, όχι όμως και για την τσιπούρα. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου 2017 παρατηρείται η ίδια τάση, δηλαδή πίεση στις τιμές της τσιπούρας, αλλά βελτίωση στην τιμή λαβρακιού.

  Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μέση τιμή πώλησης της τσιπούρας ανήλθε το 2016 στα 5,06 ευρώ/κιλό, παρουσιάζοντας μείωση 7,3% σε σχέση με το 2015, ενώ για το λαβράκι η μέση τιμή πώλησης κυμάνθηκε στα 5,53 ευρώ/κιλό, αυξημένη κατά 3,2% σε σχέση με το 2015.

  Ανταγωνισμός

  Ο ανταγωνισμός από τρίτες χώρες εξακολουθεί να γίνεται όλο και πιο έντονος για τις ελληνικές επιχειρήσεις, ιδίως από την Τουρκία η οποία αυξάνει διαρκώς την παραγωγή της, με αποτέλεσμα το 2016 να καταγραφεί η μεγαλύτερη διαφορά στην τιμή πώλησης μεταξύ των ελληνικών και των τουρκικών προϊόντων, ιδίως στην τσιπούρα. Το κύριο αίτιο γι’ αυτήν την εξέλιξη ήταν η πολιτική αστάθεια στη γείτονα χώρα το δεύτερο εξάμηνο του 2016, η οποία οδήγησε στην κατακόρυφη πτώση του τουρισμού και στη συνεπαγόμενη μείωση της εγχώριας κατανάλωσης.

  Ως αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες ψαριών διοχετεύθηκαν σε άλλες αγορές ασκώντας έντονες πιέσεις στην τιμή πώλησης του προϊόντος.   

  8 μνηστήρες για Νηρέα-Σελόντα

  Το 2016 σηματοδοτήθηκε και από την είσοδο ξένων επενδυτών στον χώρο της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας με την εξαγορά της Ανδρομέδα από το αμερικανικό fund Amera Capital Management, αλλά και το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον και για τις δύο ισχυρές εταιρείες Νηρεύς και Σελόντα. Στη φετινή χρονιά στο επίκεντρο βρίσκεται η πώληση των δύο εταιρειών. Αναφορικά με τη διαγωνιστική διαδικασία συνεχίζεται, με τα οχτώ επενδυτικά funds που πέρασαν στη δεύτερη φάση να έχουν αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα του virtual data room. Η προθεσμία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών τοποθετείται περί τα μέσα Δεκεμβρίου, με πιθανή ημερομηνία τη 13η Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη φάση εξετάστηκαν δώδεκα μη δεσμευτικές προσφορές, εκ των οποίων οι οχτώ πέρασαν στη δεύτερη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ενδιαφερόμενα fund της δεύτερη φάσης είναι Amerra Capital, Oaktree, Όμιλος Duet, Pontos Aqua Fund, American Charter House, HIG Capital και Diorasis International.

  ΓΕΩΡΓΙΑ & ΑΛΙΕΙΑ ΝΗΡΕΥΣ (ΚO) ΣΕΛΟΝΤΑ (ΚΟ)

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • ΣτΕ: Επικύρωση προστίμου στον Λ. Λαυρεντιάδη ύψους 495.000 ευρώ

  ΣτΕ: Επικύρωση προστίμου στον Λ. Λαυρεντιάδη ύψους 495.000 ευρώ

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-17 16:47:29 | Πηγή: Ζούγκλα
  Επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας τα πρόστιμα συνολικού ύψους 495.000 ευρώ που είχε επιβάλει η Τράπεζα Ελλάδος το 2011 στον πρώην πρόεδρο της Proton Bank Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και τέσσερις στενούς συνεργάτες του, καθώς έκρινε ότι δεν είχαν λάβει τα αναγκαία μέτρα για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν στην πρόληψη και την καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ακόμη και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

  Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο καλεί τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη να καταβάλει 135.000 ευρώ, καθώς δεν μετέβαλε το αρχικό πρόστιμο που του είχε επιβληθεί, ενώ αντίθετα κάποιες παραβάσεις που αφορούσαν τους συνεργάτες του διαγράφησαν είτε γιατί έκρινε ότι δεν είχαν νόμιμη αιτιολογία είτε επειδή υπήρξε αλληλοεπικάλυψη.

  Έτσι, το ΣτΕ με σειρά αποφάσεών του έκρινε πως πρέπει να μειωθεί το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στον πρώην αντιπρόεδρο της Proton Αντώνη Αθανάσογλου από 155.000 ευρώ στα 80.000 ευρώ, να επικυρωθεί το πρόστιμο των 75.000 ευρώ στο πρώην ιδρυτικό στέλεχος της Τράπεζας, διευθύνοντα σύμβουλο και καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τρύφωνα Κολλίντζα, στον πρώην διευθυντή κανονιστικής συμμόρφωσης Νικόλαο Κουντουράκη να επικυρωθεί πρόστιμο των 125.000 ευρώ και στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο, πρώην εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. Αθανάσιο Παπασπηλίου το πρόστιμο από 155.000 ευρώ να μειωθεί στα 80.000 ευρώ.
 • Φορολογική ανάσα στους πλημμυροπαθείς

  Φορολογική ανάσα στους πλημμυροπαθείς

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-17 16:32:19 | Πηγή: News247

  Διευκολύνσεις σε πολίτες που επλήγησαν απ' τις πρόσφατες πλημμύρες τόσο στη Δυτική Αττική όσο και στη Σύμη και τη Ρόδο, σχετικά με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

  Συγκεκριμένα, δίνεται παράταση προθεσμιών υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών, τελών καθώς και παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών λόγων των έντονων καιρικών φαινομένων (έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 15.11.2017 στη ΔΕ Μεγαρέων του Δήμου Μεγάρων, στη ΔΕ Νέας Περάμου του δήμου Μεγαρέων, στη ΔΕ Μαγούλας του Δήμου Ελευσίνας και στη ΔΕ Μάνδρας του δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας της ΠΕ Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

  Επίσης, δίνεται παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 13.11.2017 στο Δήμο Σύμης της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 • ​Φρένο στις αυθαιρεσίες με τους ελέγχους για προσαύξηση περιουσίας

  ​Φρένο στις αυθαιρεσίες με τους ελέγχους για προσαύξηση περιουσίας

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-17 16:06:39 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Εγκύκλιος – ανάσα από την ΑΑΔΕ - Ξεκαθαρίζουν μια σειρά από ζητήματα που ταλάνιζαν τους φορολογούμενουςΝα βάλει φρένο στην ταλαιπωρία χιλιάδων φορολογουμένων που υφίστανται τα πάνδεινα εξαιτίας των αλλοπρόσαλων νόμων κατά της φοροδιαφυγής που εκδόθηκαν στα χρόνια της κρίσης, επιχειρεί να βάλει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Με εγκύκλιό της, δίνει λύσεις στα προβλήματα που είχαν ανακύψει κατά τους ελέγχους για την λεγόμενη "αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας".


  Με βάση και τη νομολογία από αποφάσεις που έχει εκδώσει στα χρόνια το Συμβούλιο της Επικρατείας, ξεκαθαρίζει  μια σειρά από ζητήματα που ταλάνιζαν τους φορολογούμενους΄. Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο ορίζεται μεταξύ άλλων ότι:

  - Δεν υφίσταται προσαύξηση περιουσίας στην περίπτωση κατά την οποία είναι εμφανής η προέλευση ενός χρηματικού ποσού το οποίο εμφανίζεται ως πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό του ελεγχόμενου (εισόδημα από πώληση μετοχών, ομολόγων, περιουσιακών στοιχείων, λήψη δανείου) ακόμη και στην περίπτωση που αυτό δεν είχε δηλωθεί από τον φορολογούμενο στην φορολογική του δήλωση ενώ υπήρχε σχετική υποχρέωση.

  - Φορολογούμενοι οι οποίοι κατέθεσαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς χρήματα από την πώληση ακινήτων τα οποία δεν αναγράφονται στο συμβόλαιο δεν αποτελεί εισόδημα από αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας. Αυτό ισχύει τόσο στις περιπτώσεις που ο φορολογούμενος προχώρησε στη σύνταξη συμπληρωματικού συμβολαίου για το τμήμα του τιμήματος που δεν είχε αναγραφεί στο αρχικό συμβόλαιο ή ακόμη και αν είχε συνταχθεί νέο συμβόλαιο.

  - Στις περιπτώσεις που ο φορολογούμενος έχει επαναπατρίσει κεφάλαια με τις ρυθμίσεις του 2004 και του 2010 και έχει καταβάλει το σχετικό φόρο τότε εξαντλείται η φορολογική του υποχρέωση για τα ποσά που δηλώθηκαν χωρίς να έχει συνέπειες χαρακτηρισμού τους ως αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας. Στην περίπτωση που τα έχει δηλώσει με τη ρύθμιση του επαναπατρισμού ακόμη και αν δεν έχει φέρει τα χρήματα στην Ελλάδα, μπορεί να τα επαναπατρίσει ανά πάσα στιγμή χωρίς να θεωρηθεί το σχετικό έμβασμα προσαύξηση περιουσίας.

  - Εφόσον αποδειχθεί ότι πιστώσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς του ελεγχόμενου αποτελούν εισόδημα από ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα τότε φορολογείται ως τέτοια και όχι με τις διατάξεις περί  αδικαιολόγητης προσαύξησης περιουσίας. Μάλιστα όπου προκύπτει ΦΠΑ θα πρέπει να βεβαιωθεί και αυτός. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Παράταση στις πληρωμές φόρων των πλημμυροπαθών

  Παράταση στις πληρωμές φόρων των πλημμυροπαθών

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-17 15:44:14 | Πηγή: News Beast

  Υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες θα διευκολύνονται οι πολίτες των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία στην πληρωμή των φόρων υπέγραψε σήμερα η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

  Οι αποφάσεις αφορούν τις Περιφερειακές Ενότητες Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σύμης της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου της περιφέρειας Νότιου Αιγαίου.

  Συγκεκριμένα δίνεται παράταση προθεσμιών υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών, τελών καθώς και παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών λόγων των έντονων καιρικών φαινομένων (έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 15.11.2017 στη ΔΕ Μεγαρέων του Δήμου Μεγάρων, στη ΔΕ Νέας Περάμου του δήμου Μεγαρέων, στη ΔΕ Μαγούλας του Δήμου Ελευσίνας και στη ΔΕ Μάνδρας του δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας της ΠΕ Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

  Επίσης δίνεται παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 13.11.2017 στο Δήμο Σύμης της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 • ΥΠΟΙΚ: Διευκόλυνση πολιτών σχετικά με φορολογικές υποχρεώσεις σε πληγείσες περιοχές

  ΥΠΟΙΚ: Διευκόλυνση πολιτών σχετικά με φορολογικές υποχρεώσεις σε πληγείσες περιοχές

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-17 15:02:13 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Παράταση για την υποβολή δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών, τελών καθώς και παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών για τους πολίτες στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής και της Σύμης.

  Σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου δίνεται παράταση προθεσμιών υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών, τελών καθώς και παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών λόγων των έντονων καιρικών φαινομένων (έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 15 Νοεμβρίου στη ΔΕ Μεγαρέων του Δήμου Μεγάρων, στη ΔΕ Νέας Περάμου του δήμου Μεγαρέων, στη ΔΕ Μαγούλας του Δήμου Ελευσίνας και στη ΔΕ Μάνδρας του δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας της ΠΕ Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

  Επίσης δίνεται παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 13.11.2017 στο Δήμο Σύμης της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

  ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Στα 61,23 δολάρια το βαρέλι τα συμβόλαια αργού πετρελαίου Brent

  Στα 61,23 δολάρια το βαρέλι τα συμβόλαια αργού πετρελαίου Brent

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-17 14:52:02 | Πηγή: Ζούγκλα
  Οι τιμές του πετρελαίου κινούνται σταθεροποιητικά σήμερα αλλά οδεύουν στην πρώτη εβδομαδιαία πτώση σε έξι εβδομάδες, υπό την πίεση των αυξανόμενων προμηθειών των ΗΠΑ και των αμφιβολιών σχετικά με τη στήριξη της Ρωσίας για τη συνέχιση της μείωσης της παραγωγής.

  Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου Brent κινούνται στα 61,23 δολάρια το βαρέλι, 3 σεντς χαμηλότερα από το τελευταίο κλείσιμο.

  Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ του West Texas Intermediate (WTI) διαμορφώνονται στα 55,36 δολάρια το βαρέλι, αυξημένα κατά 22 σεντ.

  Παρόλα αυτά, το αργό πετρέλαιο έχει υποχωρήσει γύρω στο 2%-4% στην εβδομάδα λόγω των ανησυχιών για την αύξηση της παραγωγής και των αποθεμάτων των ΗΠΑ.

  Οι αγορές του αργού έχουν δεχθεί σημαντική στήριξη τους τελευταίους μήνες από τον ΟΠΕΚ, ο οποίος μαζί με ορισμένους παραγωγούς εκτός ΟΠΕΚ, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, έχει συγκρατήσει την παραγωγή από τον Ιανουάριο για να σφίξει την αγορά και να υποστηρίξει τις τιμές. Αυτό οδήγησε σε αύξηση σχεδόν 40% στις τιμές του Brent από τον Ιούνιο.

  Η συμφωνία για τον περιορισμό της παραγωγής θα λήξει τον Μάρτιο του 2018, αλλά ο ΟΠΕΚ θα συναντηθεί στις 30 Νοεμβρίου για να συζητήσει την πιθανή επέκτασή της.

  Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid al-Falih, ο οποίος είναι ο de-facto αρχηγός του ΟΠΕΚ, δήλωσε την Πέμπτη ότι «πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι μέχρι το τέλος του Μαρτίου δεν πρόκειται να είμαστε σε επίπεδο που θέλουμε να είμαστε το οποίο είναι ο μέσος όρος πενταετίας».

  ΠΗΓΗ: iForex
 • Από τι εξαρτάται η επιτυχία ενός συνταξιοδοτικού προγράμματος

  Από τι εξαρτάται η επιτυχία ενός συνταξιοδοτικού προγράμματος

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-17 14:52:02 | Πηγή: Ζούγκλα
  Γράφει ο Κων/νος Τόγιας Διευθυντής Ιδιωτική-Σύνταξη.gr

  Στο παρόν άρθρο θα σας παρέχουμε τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να προβείτε σε ασφαλείς επιλογές για την ιδιωτική σας συνταξιοδότηση.

  Ξεκινώντας θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι παράγοντες που επηρεάζουν το συνταξιοδοτικό προγραμματισμό είναι: η ηλικία του ασφαλισμένου κατά την έναρξη του προγράμματος, η ηλικία συνταξιοδότησης, που σηματοδοτεί και παράλληλα πόσα χρόνια θα αποταμιεύετε, και φυσικά το ποσό της σύνταξης που θα λαμβάνετε ή του εφάπαξ (εναλλακτικά της σύνταξης).

  Ένα επιτυχημένο συνταξιοδοτικό χαρακτηρίζεται από 1 και μόνο πράγμα:

  Την ευκολία καταβολής των εισφορών, που καθιστά το πρόγραμμα βιώσιμο, ώστε να φτάσει μέχρι στη λήξη του. Βασική προϋπόθεση είναι η σωστή επιλογή του ποσού των εισφορών. Μη ξεχνάτε, ο λόγος που η πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών δεν καταφέρνει να είναι συνεπής με τις πληρωμές του επαγγελματικό τους ταμείου είναι γιατί τα ποσά των εισφορών δεν είναι βιώσιμα.

  Η επιλογή των εισφορών είναι συνάρτηση αρκετών παραγόντων και πρέπει να γίνει με κατάλληλο σχεδιασμό αλλά και σύνεση με τη συμβολή του σχεδιαστή του συνταξιοδοτικού προγράμματος.

  4 βασικοί παράγοντες επηρεασμού των εισφορών που πρέπει να γνωρίζουμε:

  • Το ποσό της σύνταξής μας επηρεάζεται από το ποσό που θα αποταμιεύουμε κάθε χρόνο αλλά και τη διάρκεια του προγράμματος που σχετίζεται με την ηλικία συνταξιοδότησής μας. Αν επιθυμείτε να αυξήσετε το ποσό της σύνταξης σας, προτιμήστε να αυξήσετε 1 με 2 χρόνια την ηλικία συνταξιοδότησης και αυτό γιατί αν επιλέξετε να αυξήσετε το ποσό της αποταμίευσης, το τελευταίο θα σας ακολουθεί σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος επιβαρύνοντας σας συνεχώς.

  • Ένας δεύτερος παράγοντας που επηρεάζει τις εισφορές είναι η επιλογή της αναπροσαρμογής των ασφαλίστρων κατά 3% κάθε χρόνο με σκοπό την απαλοιφή της επίδρασης του πληθωρισμού στην αξία του κεφαλαίου. Ο κίνδυνος που ελλοχεύει εδώ είναι το ότι οι εισφορές θα αυξάνονται με τέτοιο ρυθμό από ένα σημείο και μετά που μπορεί να καθιστούν μη βιώσιμες, με αποτέλεσμα τη διακοπή του συμβολαίου. Αν επιθυμείτε καταπολέμηση του πληθωρισμού μπορείτε με έναν σχεδιασμό προαιρετικών εκτάκτων καταβολών να υπερκαλύπτετε τη διαφορά αυτή διατηρώντας ωστόσο τις εισφορές του προγράμματός σας σταθερές.

  • Υπολογίστε ότι το εισόδημά σας είναι ο βασικός παράγοντας που επηρεάζει το ποσό των εισφορών, μιας και που αυτές δε θα πρέπει να ξεπερνούν το 8% του συνολικού σας εισοδήματος για να διατηρείται το πρόγραμμα σας βιώσιμο.

  • Το ποσό της ιδιωτικής σας σύνταξης θα πρέπει ιδανικά να κυμαίνεται στο 20% του μισθού σας. Με βάση αυτό τον υπολογισμό θα υπολογιστεί τόσο η εισφορά σας όσο και τα χρόνια αποταμίευσης που θα απαιτηθούν.

  Η ασφαλής καθοδήγηση σε όλα τα βήματα πριν τη σύναψη ενός συνταξιοδοτικού συμβολαίου εγγυώνται και την επιτυχία του.

  Πηγή: www.idiotiki-syntaxi.gr
 • Μικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

  Μικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-17 14:51:58 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Μικτή ήταν το μεσημέρι η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ μέσω απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων και υποβαθμίσεων μετοχών εταιρειών από χρηματοπιστωτικούς οίκους.

  Παράλληλα, οι επενδυτές στην Ευρώπη συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ουάσινγκτον αναφορικά με την πορεία της φορολογικής μεταρρύθμισης και το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η εφαρμογή των μειώσεων στον εταιρικό φόρο.

  Γύρω στις 14.30 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ήταν σχεδόν αμετάβλητος (-0,02%) στις 384,84 μονάδες.

  Η μετοχή της Elior, του τρίτου μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ομίλου catering, έκανε «βουτιά» άνω του 16% αφότου αναθεώρησε καθοδικά τις προοπτικές για την κερδοφορία του. 

  Πτώση σημείωνε επίσης η μετοχή της Inditex, μετά την υποβάθμιση της μετοχής της σε «sell» από «hold». Και οι μετοχή της Fresenius SE, υποχωρούσε άνω του 3%, μετά την υποβάθμισή της από τη UBS. 

  Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, η βρετανική κατασκευαστική εταιρεία Carillion έκανε «βουτιά» άνω του 30%, καθώς εμφανίστηκε για τρίτη φορά επιφυλακτική για τα κέρδη του έτους. 

  Στον αντίποδα, η εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης Sky ενισχυόταν άνω του 3%, εν μέσω φημολογίας για ενδιαφέρον εξαγοράς.

  Στο Λονδίνο ο FTSE κατέγραφε οριακά κέρδη 0,08% στις 7.392,71 μονάδες. 

  Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ σημείωνε άνοδο έναντι του δολαρίου και διαμορφωνόταν στο 1,18 δολ.

  ΣΧΟΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΩΝ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Στα 1281,51 δολάρια η ουγγιά η τιμή του χρυσού

  Στα 1281,51 δολάρια η ουγγιά η τιμή του χρυσού

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-17 14:40:49 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ενισχύεται και σήμερα ο χρυσός καθώς το δολάριο αποδυναμώθηκε ύστερα από δημοσίευμα ότι η προεκλογική εκστρατεία του προέδρου του Ντόναλντ Τραμπ του 2016 κλήθηκε δικαστικά για έγγραφα που περιέχουν συγκεκριμένες ρωσικές λέξεις-κλειδιά από περισσότερους από δώδεκα αξιωματούχους.

  Οι ανακριτές που εξετάζουν ενδεχόμενες ρωσικές παρεμβάσεις στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ εξέδωσαν την κλήτευση τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

  Η τιμή spot του χρυσού αυξάνεται κατά 0,2% στα 1281,51 δολάρια η ουγγιά, οδεύοντας σε άνοδο της τάξης του 0,5% σε εβδομαδιαία βάση, στη δεύτερη εβδομάδα κερδών.
  Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ λήξης Δεκεμβρίου αυξάνονται κατά 0,3% στα 1281,80 δολάρια η ουγγιά.

  Ωστόσο, οι αβεβαιότητες γύρω από ένα νομοσχέδιο φορολογικής μεταρρύθμισης των ΗΠΑ και η πιθανή αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve τον επόμενο μήνα στέλνουν μεικτά μηνύματα στην αγορά, διατηρώντας τον χρυσό υπό πίεση.

  Οι Δημοκρατικοί την Πέμπτη έκαναν ένα σημαντικό βήμα προς τη μεγαλύτερη αναθεώρηση του φορολογικού κώδικα από τη δεκαετία του 1980, καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε μια ευρεία δέσμη φορολογικών περικοπών που επιδιώκει ο Τραμπ.

  Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραμένει σχεδόν αμετάβλητο στα $ 17.087 η ουγγιά, η πλατίνα αυξάνεται κατά 0,4% στα $ 934,30 και το παλλάδιο κερδίζει 0,7% στα $ 994,50.

  Στην εβδομάδα, το ασήμι έχει αυξηθεί κατά 1,1%, η πλατίνα κατά 0,9%, ενώ το παλλάδιο είναι σχεδόν αμετάβλητο.

  ΠΗΓΗ: iForex
 • Στα 501 εκατ. ευρώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού τον Οκτώβριο

  Στα 501 εκατ. ευρώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού τον Οκτώβριο

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-17 14:29:43 | Πηγή: News Beast

  Στα 501 εκατ. ευρώ, από 236 εκατ. ευρώ που ήταν τον ίδιο μήνα το 2016, διαμορφώθηκε το έλλειμμα της Κεντρικής Διοίκησης σε ταμειακή βάση τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος. Στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 567 εκατ. ευρώ από 908 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

  Παράλληλα στο δεκάμηνο το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού μειώθηκε στα 2,87 δισ. ευρώ απο 3,96 δισ. ευρώ πέρυσι. Η εξέλιξη αυτή, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο την Τράπεζα της Ελλάδος, αντανακλά την μείωση των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού σε 38,667 δισ. ευρώ, από 39,101 δισ. ευρώ πέρυσι.

  Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 1.710 δισ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών (έναντι 2.242 δισ. ευρώ πέρυσι), διαμορφώθηκαν σε 41,638 δισ. ευρώ, από 39,945 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2016.

 • ΣΕΤΕ: Πόσα ξοδεύουν οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα

  ΣΕΤΕ: Πόσα ξοδεύουν οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-17 14:09:21 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν τη διαμονή των ξένων επισκεπτών στη χώρα μας δημοσιοποιεί σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), μέσω του ινστιτούτου, INSETE, με αφορμή την έρευνα στοιχείων επισκεψιμότητας του πρώτου εξαμήνου του 2017.

  Συγκεκριμένα, στο σύνολο της χώρας η μέση είσπραξη ανά επίσκεψη ανήλθε σε 435 ευρώ και η μέση δαπάνη του ανά ημέρα να ανέρχεται σε 67 ευρώ. Την ίδια στιγμή, η μέση διάρκεια παραμονής του ανέρχεται σε 6,5 νύχτες. Μάλιστα τα στοιχεία αυτά σε σχέση με το 2016 καταγράφουν άνοδο 1% στις εισπράξεις ανά επίσκεψη, 1,9% ανά διανυκτέρευση και πτώση 0,9% στη διάρκεια της παραμονής των επισκεπτών μας.

  Σε ό,τι αφορά τον όγκο των επισκέψεων, ποσοστό 87,7% του συνόλου πραγματοποιήθηκε σε έξι περιφέρειες ως εξής: Περιφέρεια Αττικής (1.986 χιλ.), Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (1.948 χιλ.), Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (1.497 χιλ.), Περιφέρεια Κρήτης (1.367 χιλ.), Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (597 χιλ.) και Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (519 χιλ.). Στο σύνολο των υπόλοιπων Περιφερειών (Ηπείρου, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας και Βορείου Αιγαίου) πραγματοποιήθηκαν 1.112 χιλ. επισκέψεις. Η υψηλότερη είσπραξη ανά επίσκεψη παρατηρείται στην Κρήτη με 663 ευρώ, ενώ η υψηλότερη είσπραξη ανά διανυκτέρευση καταγράφεται στα Ιόνια Νησιά.
 • Ξεκίνησε η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Εγνατία Οδό

  Ξεκίνησε η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Εγνατία Οδό

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-17 14:08:32 | Πηγή: News Beast

  Όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, ξεκίνησε η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή σε διεθνή δημόσιο διαγωνισμό, με σκοπό την ανάθεση σύμβασης παραχώρησης υπηρεσιών για τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων οδικών αξόνων της,

  Η ανάθεση της σύμβασης παραχώρησης στον προτιμητέο επενδυτή θα αφορά σε χρονική περίοδο κατ' ανώτατο όριο έως 40 έτη και ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί σε δύο φάσεις: τη φάση προεπιλογής και τη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών. Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος θα πρέπει να υποβληθούν από τους ενδιαφερομένους την 26η Ιανουαρίου 2018. Σημειώνεται ότι, οι λεπτομέρειες σχετικά με τον διαγωνισμό περιγράφονται στην πρόσκληση η οποία έχει αναρτηθεί και είναι διαθέσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο στον ιστότοπο του ΤΑΙΠΕΔ, www.hradf.com

  Η Εγνατία Οδός είναι οδικός άξονας μήκους 658 χιλιομέτρων, με πλήρη έλεγχο προσβάσεων και διαχωρισμένο οδόστρωμα, που έχει ήδη κατασκευασθεί και βρίσκεται σε λειτουργία. Εκτείνεται από την Ηγουμενίτσα στην περιφέρεια της Θεσπρωτίας (βορειοδυτική ακτή της Ελλάδας) μέχρι τους Κήπους στην περιφέρεια του Έβρου (στον συνοριακό σταθμό με την Τουρκία). Οι τρεις κάθετοι οδικοί άξονες, συνολικού μήκους 225 χιλιομέτρων, αποτελούν συνδέσεις της Εγνατίας Οδού με τις γειτονικές χώρες (Αλβανία, πΓΔΜ και Βουλγαρία).

 • ΤτΕ: Στα 2,876 δισ. το πρωτογενές αποτέλεσμα στο 10μηνο

  ΤτΕ: Στα 2,876 δισ. το πρωτογενές αποτέλεσμα στο 10μηνο

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-17 13:37:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στα 2,876 δισ. ευρώ διαμορφώνεται το πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδας.

  Το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 567 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 908 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

  Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 38,667 δισ. ευρώ από 39,101 δισ. ευρώ πέρυσι.

  Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 1,710 δισ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών (έναντι 2,242 δισ. ευρώ πέρυσι), αυτές διαμορφώθηκαν σε 41,638 δισ. ευρώ, από 39,945 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2016.
 • Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ στο Άργος Ορεστικό

  Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ στο Άργος Ορεστικό

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-17 13:21:12 | Πηγή: News247

  O Όμιλος Υγεία στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Ταξιδεύουμε για την Υγεία», επισκέφθηκε με ομάδα εθελοντών το Άργος Ορεστικό, νομού Καστοριάς, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 και προσέφερε δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους.

  Συνολικά διενεργήθηκαν περισσότερες από 4000 εξετάσεις σε περίπου 1100 κατοίκους από την ομάδα των εθελοντών των εταιρειών του Ομίλου Υγεία. Η ομάδα αποτελείτο από 31 ιατρούς 16 ειδικοτήτων καθώς και 40 εθελοντές από το νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό των εταιριών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ. Οι ειδικότητες των ιατρών που συμμετείχαν ήταν: αγγειοχειρουργοί, αναισθησιολόγοι, ακτινοδιαγνώστες, γυναικολόγοι, δερματολόγοι, καρδιολόγοι, νευρολόγοι, ορθοπεδικοί, ουρολόγοι, οφθαλμίατροι, παθολόγοι, παιδίατροι, πνευμονολόγοι, χειρουργοί & χειρουργοί μαστού, πλαστικοί χειρουργοί και ωτορινολαρυγγολόγοι. Οι διαγνωστικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν, περιλάμβαναν αιματολογικούς ελέγχους, pap-test, υπερηχογραφήματα σώματος και αγγείων, καρδιογραφήματα, triplex καρδιάς και οφθαλμολογικούς ελέγχους.

   

  Αξίζει να σημειωθεί ότι διαγνώσθηκαν 2 πολύ σοβαρά περιστατικά, τα οποία και διακομισθήκαν άμεσα με το ασθενοφόρο του Ομίλου Υγεία στο νοσοκομείο της Καστοριάς για περαιτέρω νοσηλεία.

  Το πρόγραμμα «Ταξιδεύουμε για την Υγεία» ξεκίνησε το 2013 και σχεδιάστηκε για να καλύψει τις αναγκών των κατοίκων μικρών νησιών και ορεινών κοινοτήτων που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες. Στηρίζεται στην εθελοντική δράση των εργαζομένων του Ομίλου Υγεία, οι οποίοι με εφόδιο τις κορυφαίες ιατρικές υπηρεσίες και τον τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής που διαθέτουν τα νοσοκομεία του Ομίλου, ταξιδεύουν και προσφέρουν ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις, ιατρική μέριμνα και ανθρώπινη φροντίδα.

   

  Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 8 εθελοντικές εκστρατείες (Λειψοί & Αγαθονήσι, Καρπενήσι, Κάρπαθος, Καλάβρυτα, Καλαμπάκα, Λέρος, Τήλος & Νίσυρος και Άργος Ορεστικό), ενώ έχουν εξεταστεί περίπου 9730 κάτοικοι και έχουν διενεργηθεί πάνω από 38.000 ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις.

   

  Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ κ. Ανδρέας Καρταπάνης τόνισε πως «θέλω και εγώ να ευχαριστήσω από καρδιάς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την υπέροχη φιλοξενία στον τόπο τους. Ανταποκριθήκαμε με μεγάλη χαρά στην πρόσκληση του Δημάρχου να προσφέρουμε δωρεάν ιατρικές & διαγνωστικές υπηρεσίες σε κατοίκους που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στο σύστημα Υγείας. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους τους εθελοντές για τη συγκινητική και εξαιρετική προσφορά τους στην 8η δράση του προγράμματος του Ομίλου Υγεία -Ταξιδεύουμε για την Υγεία. Η Κοινωνική συνεισφορά και Εταιρική υπευθυνότητα του Ομίλου μας εκφράζεται μέσω των δράσεων μας αλλά και με τη συμμετοχή μας στην παγκόσμια εθελοντική πρωτοβουλία του Ο.Η.Ε., το Οικουμενικό Σύμφωνο / (Global Compact), το οποίο πρόσφατα προσυπογράψαμε και δεσμευόμαστε να τηρούμε και να προωθούμε με συνέπεια και συνέχεια σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας. Τέλος, θα ήθελα να αφιερώσω αυτήν την εξόρμηση στον εκλιπόντα πρόεδρο του Ομίλου μας, Ανδρέα Βγενόπουλο ο οποίος πέρσι τέτοια εποχή έφυγε τόσο αναπάντεχα από κοντά μας»

 • Ευρωζώνη: Στα €37,8 δισ. το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών τον Σεπτέμβριο

  Ευρωζώνη: Στα €37,8 δισ. το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών τον Σεπτέμβριο

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-17 13:05:14 | Πηγή: Ζούγκλα
  Πλεόνασμα €37,8 δισ. κατέγραψε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο του 2017, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

  Αυτό αντανακλά πλεόνασμα στα αγαθά (€35,2 δισ.), πρωτογενές εισόδημα (€9,7 δισ.) και υπηρεσίες (€7,3 δισ.), το οποίο εν μέρει αντισταθμίστηκε από το έλλειμμα στο δευτερογενές εισόδημα (€14,3 δισ.).

  Το συνολικό πλεόνασμα για το 12μηνο που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 διαμορφώθηκε σε €346,4 δισ. (3,2% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης) σε σύγκριση με €359,3 δισ. (3,4% του ΑΕΠ) για το 12μηνο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016.
 • Η Ελληνική εταιρεία που συνεχίζει να εξελίσσεται 360ᵒ

  Η Ελληνική εταιρεία που συνεχίζει να εξελίσσεται 360ᵒ

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-17 12:38:18 | Πηγή: News247

  Η γνωστή σε όλους μας εταιρεία Κωτσόβολος, με 67 χρόνια παρουσία στην ελληνική αγορά, αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας, ενώ παράλληλα εξελίσσεται μαζί μας, μέσα από τα υπερσύγχρονα καταστήματα σε κάθε μεγάλη πόλη της χώρας μας.

  Για την ακρίβεια, διαθέτει  95 καταστήματα στο δίκτυό της και αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία του Ομίλου της Dixons Carphone. Ειδικότερα για τα τελευταία 4 χρόνια, η Κωτσόβολος όχι μόνο βρίσκεται σε σταθερά αυξανόμενη τροχιά κερδοφορίας, με διψήφια πλέον καθαρά κέρδη, αλλά ταυτόχρονα υλοποιεί το επενδυτικό της πλάνο σε όλους τους τομείς δράσης της, επανεπενδύοντας το 100% των ετήσιων κερδών της, για να μπορούμε εμείς, οι πελάτες, να απολαμβάνουμε μία νέα αγοραστική εμπειρία.

  Για να κατανοήσουμε το μέγεθος της ανάπτυξης, αρκεί να σκεφτούμε πως από το 2016 έχει εγκαινιάσει 5 νέα καταστήματα σε νέα σημεία ανά την Ελλάδα, ενώ έχει πραγματοποιήσει 37 ανακαινίσεις και 13 μετεγκαταστάσεις καταστημάτων σε καλύτερες κτιριακές υποδομές και κομβικότερα σημεία. Πρόσφατα, η πόλη του Πειραιά απέκτησε το δεύτερο κατάστημα Κωτσόβολος με 5 ορόφους, ενώ μόλις εγκαινιάστηκε αυτές τις μέρες και το νέο κατάστημα στο RIVER WEST, καθώς και ανακαινίζονται καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Τα συνολικά τετραγωνικά μέτρα των καταστημάτων είναι 134.894τ.μ.  Το υπερσύγχρονο περιβάλλον τους προσφέρει δυνατότητα δοκιμής των προϊόντων, αλλά και ποικιλία στα προϊόντα τεχνολογίας, στις μεγάλες οικιακές συσκευές, στις μικροσυσκευές και στον οικιακό εξοπλισμό.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί το concept «Ελάτε Σπίτι Μας», προτρέποντάς μας να επισκεφτούμε την κατηγορία μικροσυσκευών και μέσα από τη μεγάλη γκάμα της να επιλέξουμε την ιδανικότερη λύση μικροσυσκευής για το σπίτι και τις ανάγκες μας, ενώ τα σημεία εξυπηρέτησης “Support 360” βρίσκονται σε 34 επιλεγμένα καταστήματα και δίνουν λύσεις σε ό,τι αφορά την after sales εξυπηρέτηση.

  Βρίσκεται σε εξέλιξη ο ψηφιακός μετασχηματισμός στα συστήματά της, μια επένδυση που θα ξεπεράσει τα 10 εκ. ευρώ, με μοναδικό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της για μία μοναδική αγοραστική εμπειρία. Οι επενδύσεις στην τεχνολογία - ειδικά στο επίπεδο των business applications - αποτελούν το έναυσμα για σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία της επιχείρησης. Το ποσοστό ικανοποίησης των πελατών ενθαρρύνει την εταιρεία για τις συνολικές της προσπάθειες, σημειώνοντας συνεχές ρεκόρ στους δείκτες ικανοποίησης πελατών.

  Η Κωτσόβολος επενδύει στο κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού της και τα τελευταία δύο χρόνια έχει αυξήσει τους εργαζομένους της κατά 15%, ενώ προσφέρει συνεχόμενη εκπαίδευση σε όλους τους εργαζομένους της. Σε έρευνα ικανοποίησης των εργαζομένων, αποδεικνύεται ο υψηλός βαθμός ικανοποίησης, καθώς το 92% των εργαζομένων νιώθουν «Εξαιρετικά υπερήφανοι» που εργάζονται για την Κωτσόβολος.

   

  Ανδρέας Αθανασόπουλος, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος-– Dixons South East Europe

  Η εταιρεία, αναγνωρίζοντας τις απαιτήσεις του σύγχρονου και γρήγορου τρόπου ζωής, επενδύει σε νέους τρόπους εξυπηρέτησης, λανσάροντας Ταμεία Express για ηλεκτρονική πληρωμή. Παράλληλα, τα 34 στο σύνολο Service Corners του “Support 360°” έχουν στόχο να παρέχουν υποστήριξη και συμβουλές για τη συντήρηση, επισκευή, αναβάθμιση και συνεχή προστασία όλων των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται στα σημεία επισκευές προϊόντων. Σε 14 επιλεγμένα Service Corners μπορεί κανείς να αναζητήσει την υπηρεσία Fix&Go για αντικατάσταση της σπασμένης οθόνης κινητού μέσα σε μόλις 20 λεπτά και του laptop σε 24ώρες επισκευή ή αντικατάσταση.

  Η  νέα υπηρεσία Total Support Premium 48 ώρες υπόσχεται –για πρώτη φορά στην Ελλάδα- επισκευή ή αντικατάσταση του ψυγείου, της κουζίνας ή του πλυντηρίου εντός 48 ωρών από την ώρα που θα δηλωθεί η βλάβη. Η υπηρεσία Total Support Premium 48 ώρες έχει χρονική διάρκεια για 5 ολόκληρα χρόνια, προσφέροντας στις συσκευές την προστασία που χρειάζονται, από την 1η μέχρι και την τελευταία ημέρα του συμβολαίου αποκλειστικά από την Κωτσόβολος.

  Με την υπηρεσία Collect @ Store δίνεται η δυνατότητα στον πελάτη να δεσμεύσει εύκολα και γρήγορα τα προϊόντα που επιθυμεί και να τα παραλάβει από οποιοδήποτε κατάστημα της αλυσίδας τον εξυπηρετεί.

  Στην Κωτσόβολος, η αγοραστική εμπειρία ξεπερνά τα όρια του καταστήματος, καθώς η εταιρεία έχει δημιουργήσει τρεις εκπομπές στο επίσημο κανάλι της στο Youtube (Try Me, Try Me #NOT, «Βάζουμε τον chef στην πρίζα»), όπου η τεχνολογία αποκτά φωνή για όσους θέλουν να την γνωρίσουν καλύτερα.

  Εύκολα λοιπόν αντιλαμβάνεται κανείς πως η διαρκής ανοδική πορεία της εταιρείας Κωτσόβολος δεν είναι μια συγκυριακή ή τυχαία επιτυχία, αλλά το αποτέλεσμα μίας πετυχημένης, ανθρωποκεντρικής και εναρμονισμένης με τις τεχνολογικές εξελίξεις στρατηγικής.

 • ΑBN Amro: Το ράλι του ευρώ θα συνεχιστεί

  ΑBN Amro: Το ράλι του ευρώ θα συνεχιστεί

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-17 12:09:55 | Πηγή: Ζούγκλα
  Συνέχιση της δύναμης του ευρώ βλέπει προς το παρόν η ABN Amro υπογραμμίζοντας πως αυτή την εβδομάδα το ενιαίο νόμισμα σημείωσε τις ισχυρότερες αποδόσεις μεταξύ όλων των νομισμάτων του G10.

  Όπως επισημαίνει, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτήν την υπεραπόδοση. Πρώτον, οι επενδυτές εξακολουθούν να πιστεύουν έντονα σε ένα ισχυρότερο ευρώ. Αυτό αντικατοπτρίζεται στην περαιτέρω αύξηση των καθαρών long θέσεων στο ευρώ, παρόλο που βρίσκονται ήδη σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

  Επιπλέον, καθώς το ευρώ βρήκε στήριξη κάτω από το επίπεδο 1,16, οι επενδυτές αγόρασαν στην βουτιά για να δουν αν η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου θα αυξηθεί και πάλι προς το 1,19-1,20.

  Δεύτερον, ο θετικός αντίκτυπος του αμερικανικού φορολογικού νομοσχεδίου στο δολάριο φαίνεται ότι έχει ξεθωριάσει καθώς υπάρχει αβεβαιότητα για το όταν θα γίνει η ψηφοφορία και για το πότε θα γίνει αισθητή η επίδραση αυτής της μεταρρύθμισης την οικονομία.

  Τρίτον, η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed τον Δεκέμβριο έχει αποτιμηθεί πλήρως. Συνεπώς, οι προσδοκίες γύρω από την νομισματική πολιτική δεν υποστήριξαν περαιτέρω το αμερικανικό νόμισμα.

  Τέλος, η επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος που βιώσαμε αυτήν την εβδομάδα έχει χτυπήσει το δολάριο. Αυτό δεν οφείλεται στο γεγονός ότι το ευρώ είναι ένα νόμισμα – «ασφαλές καταφύγιο», αλλά επειδή το δολάριο ΗΠΑ επί του παρόντος οδηγείται από κυκλικούς παράγοντες.
 • Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας

  Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-17 12:09:55 | Πηγή: Ζούγκλα
  Την έναρξη της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή σε διεθνή δημόσιο διαγωνισμό με σκοπό την ανάθεση σύμβασης παραχώρησης υπηρεσιών για τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων οδικών αξόνων της, ανακοίνωσε σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ.

  Η Εγνατία Οδός είναι οδικός άξονας, μήκους 658 χιλιομέτρων, με πλήρη έλεγχο προσβάσεων και διαχωρισμένο οδόστρωμα, που έχει ήδη κατασκευασθεί και βρίσκεται σε λειτουργία. Εκτείνεται από την Ηγουμενίτσα στην Περιφέρεια της Θεσπρωτίας (βορειοδυτική ακτή της Ελλάδας) μέχρι τους Κήπους στην Περιφέρεια του Έβρου (στον συνοριακό σταθμό με την Τουρκία).

  Οι τρεις κάθετοι οδικοί άξονες, συνολικού μήκους 225 χιλιομέτρων, αποτελούν συνδέσεις της Εγνατίας Οδού με τις γειτονικές χώρες (Αλβανία, πΓΔΜ και Βουλγαρία).

  Η ανάθεση της σύμβασης παραχώρησης για την χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού και των τριών καθέτων οδικών αξόνων στον Προτιμητέο Επενδυτή αφορά σε χρονική περίοδο κατ’ ανώτατο όριο έως 40 έτη.

  Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί σε δύο φάσεις: τη φάση προεπιλογής και τη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών. Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος θα πρέπει να υποβληθούν από τους ενδιαφερομένους έως τις 26 Ιανουαρίου 2018.

  Οι λεπτομέρειες σχετικά με τον διαγωνισμό περιγράφονται στην πρόσκληση η οποία έχει αναρτηθεί και είναι διαθέσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο στον ιστότοπο του ΤΑΙΠΕΔ www.hradf.com.
 • Ξεκινά το ΤΑΙΠΕΔ το διαγωνισμό για την Εγνατία Οδό

  Ξεκινά το ΤΑΙΠΕΔ το διαγωνισμό για την Εγνατία Οδό

  Κατηγορία: Οικονομία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-17 11:59:29 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Η Εγνατία Οδός είναι οδικός άξονας, μήκους 658 χιλιομέτρων, με πλήρη έλεγχο προσβάσεων και διαχωρισμένο οδόστρωμα, που έχει ήδη κατασκευασθεί και βρίσκεται σε λειτουργίαΤην έναρξη της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή σε διεθνή δημόσιο διαγωνισμό με σκοπό την ανάθεση σύμβασης παραχώρησης υπηρεσιών για τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων οδικών αξόνων της, ανακοίνωσε σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ 


  Η Εγνατία Οδός είναι οδικός άξονας, μήκους 658 χιλιομέτρων, με πλήρη έλεγχο προσβάσεων και διαχωρισμένο οδόστρωμα, που έχει ήδη κατασκευασθεί και βρίσκεται σε λειτουργία. Εκτείνεται από την Ηγουμενίτσα στην Περιφέρεια της Θεσπρωτίας (βορειοδυτική ακτή της Ελλάδας) μέχρι τους Κήπους στην Περιφέρεια του Έβρου (στον συνοριακό σταθμό με την Τουρκία). Οι τρεις κάθετοι οδικοί άξονες, συνολικού μήκους 225 χιλιομέτρων, αποτελούν συνδέσεις της Εγνατίας Οδού με τις γειτονικές χώρες (Αλβανία, πΓΔΜ και Βουλγαρία).

  Η ανάθεση της σύμβασης παραχώρησης για την χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού και των τριών καθέτων οδικών αξόνων στον Προτιμητέο Επενδυτή αφορά σε χρονική περίοδο κατ’ ανώτατο όριο έως 40 έτη.

  Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί σε δύο φάσεις: τη φάση προεπιλογής και τη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών. Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος θα πρέπει να υποβληθούν από τους ενδιαφερομένους έως τις 26 Ιανουαρίου 2018.

  Οι λεπτομέρειες σχετικά με τον διαγωνισμό περιγράφονται στην πρόσκληση η οποία έχει αναρτηθεί και είναι διαθέσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο στον ιστότοπο του ΤΑΙΠΕΔ www.hradf.com. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο