• Τριήμερο pre-wedding party για τον γάμο του Γιώργου Αυγενάκη

  Τριήμερο pre-wedding party για τον γάμο του Γιώργου Αυγενάκη

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-24 00:00:43 | Πηγή: Ζούγκλα
  Της Άντζελας Πεΐτση

  Τριήμερο κριτικό γλέντι, στήθηκε πριν τον γάμο, του μικρού αδερφού του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, Γιώργου.

  Ο ουρολόγος ΠΑΓΝΗ – ΓΝΗ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, Μαρία.

  Το κριτικό γλέντι ήταν ανεπανάληπτο, με το Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, να δίνει ό,τι καλύτερο. Σημείωση, για όσους γνωρίζουν, τα δύο αδέρφια Λευτέρης και Γιώργος είναι αχώριστοι και πάρα πολύ αγαπημένοι.

  Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες: • Ο Κουρουμπλής σταμάτησε τους Ράμπο του ΣΔΟΕ

  Ο Κουρουμπλής σταμάτησε τους Ράμπο του ΣΔΟΕ

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-23 18:33:29 | Πηγή: Ζούγκλα
  Η είδηση που δεν προέρχεται από το Υπουργείο Ναυτιλίας αλλά από το Υπουργείο Οικονομικών δεν επιδέχεται ερμηνείας. Το περιεχόμενο της είναι σαφές. Ενώ ήταν έτοιμο ένα κλιμάκιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος να μεταβεί κάτω στο Πειραιά και να ελέγξει το τι συμβαίνει στην ρυμουλκούμενη πλατφόρμα που έχει αγκυροβολήσει πάνω από το ναυάγιο αλλά και γενικότερα να διαπιστώσει το τι ακριβώς διαπλέκεται μεταξύ Σπανόπουλου, Κουντούρη και άλλων «λιμανίσιων» παραγόντων έπεσε σύρμα.

  Το ΣΔΟΕ είχε λάβει εντολή για πλήρη έλεγχο αλλά ο άνθρωπος που σήκωσε το τηλέφωνο και ακύρωσε την εντολή δεν είχε σχέση με το Υπουργείο Οικονομικών. Είχε σχέση με το Υπουργείο Ναυτιλίας. Το ρεπορτάζ είναι αμείλικτο. Το πρόσωπο που σταμάτησε τους Ράμπο του ΣΔΟΕ ήταν ο Υπουργός Ναυτιλίας.

  Ερώτημα 1) Γιατί παρενέβη με τέτοιο άτσαλο τρόπο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Δεν ξέρει πώς κάποιοι θα «λαλήσουν» διότι μία ενέργεια τέτοιας φύσης είναι απολύτως ενοχοποιητική;

  Ερώτημα 2) Αφού ο βετεράνος κ. Κουρουμπλής «πεταλώνει ψύλλο» κατά τη λαϊκή έκφραση τότε πως τόλμησε να αυτό- ενοχοποιηθεί; Άρα το πρόσωπο που του επέβαλε μία τέτοια απόφαση – ενέργεια θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό αν όχι τόσο ισχυρό ώστε ο Υπουργός να υπακούσει πάραυτα. Ποιο ήταν αυτό το πρόσωπο;

  Ερώτημα 3) Το συμβάν καταγράφεται το εικοσιτετράωρο του διαβόλου όπου το Υπουργείο Ναυτιλίας πιάνεται επ’ αυτοφώρω να χάνει και τα αυγά και τα πασχάλια έχοντας απολέσει κάθε έλεγχο επί των λαθρεμπόρων πειρατών. Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ θα έπληττε μόνον τους αυτούς του λαθρέμπορους και πειρατές. Η απλή λογική επιβάλλει τι συμπέρασμα πως ο κ. Κουρουμπλής με την ενέργεια του συγκάλυψε ακριβώς εκείνους που έπρεπε να εκθέσει.

  Το τέταρτο ερώτημα δεν χρειάζεται να καταγραφεί. Είναι ανώφελο. Κάποιος άλλος διοικεί το Υπουργείο ναυτιλίας . Δεν είναι ο κ. Κουρουμπλής.

  Συμπληρωματικά. Μπορεί κάποιο μεγαλοστέλεχος του Υπουργείου στο Λιμάνι να μας εξηγήσει γιατί ο έλληνας φορολογούμενος οφείλει να πληρώνει 40.000 ευρώ την ημέρα (ναι την ημέρα) για έναν γερανό που δεν χρησιμεύει σε τίποτε αλλά είναι εγκαταστημένος πάνω στην πλατφόρμα της αμαρτίας πάνω από το ναυάγιο; Εκτός αν ο κ. Κουρουμπλής τα πληρώνει από την τσέπη του. Μάλλον όχι.
 • Φεστιβάλ ΚΝΕ: Ο Δ. Κουτσούμπας σε ρυθμούς ζεϊμπέκικου

  Φεστιβάλ ΚΝΕ: Ο Δ. Κουτσούμπας σε ρυθμούς ζεϊμπέκικου

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-23 18:33:29 | Πηγή: Ζούγκλα
  Δεν μπόρεσε να αντισταθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη «Ρόζα», το μνημειώδες πια ζεϊμπέκικο του αξέχαστου Δημήτρη Μητροπάνου.

  Ο συνήθως «μετρημένος» Γ.Γ του ΚΚΕ χόρεψε ένα «βαρύ» ζεϊμπέκικο, κατά τη διάρκεια του 43ου φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Ίλιον, όταν από τα ηχεία, ακούστηκε η "Ρόζα", δίνοντας μια ξεχωριστή νότα στις εκδηλώσεις.

  Στη μεγάλη συναυλία -αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο, με τη συμμετοχή του Μίλτου Πασχαλίδη, του Δημήτρη Μπάση, της Μελίνας Ασλανιδου, του Βασίλη Κορακάκη και του Κώστα Τριανταφυλλίδη, το κέφι «χτύπησε κόκκινο».

  Οταν ακούστηκε από τα μεγάφωνα η «Ρόζα», ο Δημήτρης Κουτσούμπας χόρεψε ζεϊμπέκικο και όπως ήταν αναμενόμενο αποθεώθηκε από τους συντρόφους του.
 • Όντως ο Κουρουμπλής έχει οπαδούς

  Όντως ο Κουρουμπλής έχει οπαδούς

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-21 17:48:58 | Πηγή: Ζούγκλα
  ΠΚ

  Η φωτογραφία της κυρίας να βγαίνει από την ακτή του Παλαιού Φαλήρου καλυμμένη από πίσσες προφανώς και είναι μοναδική. Η μοναδικότητα δεν εξαντλείται μόνον στο γεγονός ότι απεικονίζει την ίδια την οικολογική ρύπανση που κτύπησε τον Σαρωνικό. Αυτό που λέμε «μία εικόνα χίλιες λέξεις».

  Η μοναδικότητα της φωτογραφίας αφορά επίσης το αυταπόδεικτο. Ότι η ψυχή του ανθρώπου είναι μία άβυσσος.

  Δεν μπορεί κανείς να πιστέψει πώς η κυρία δεν ήταν πληροφορημένη. Πως δηλαδή δεν πήρε χαμπάρι για το τι συνέβη με το ναυάγιο του Αγία Ζώνη 2. Δεν είναι δυνατόν να φανταστεί κανείς πώς δεν άνοιξε ποτέ την τηλεόραση της τις τελευταίες 10 ημέρες, πώς κανείς συγγενής ή γείτονας ή φίλος δεν συζήτησε μαζί της το γεγονός.

  Δεν μπορούμε να πιστέψουμε επίσης πώς η κυρία πίστεψε όσα δήλωσε στην τηλεόραση ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ,ο Υπουργός.

  Έχοντας ζήσει πολλές δεκαετίες σε αυτήν χώρα τείνουμε να πιστέψουμε πως το σύμπτωμα αυτό αφορά μάλλον την ίδια την ιδιοσυγκρασία του νεοέλληνα. Πιθανώς δε και του αρχαίου προγόνου του. Το δε βαριέσαι, το σιγά τ’ αυγά, το άσε με μωρέ, ή εκείνο το ακατάληπτο «σιγά που θα συμβεί σε εμένα». Τελικά η κυρία έκανε μπάνιο σε υδρογονάνθρακες και μπράβο της. Γέμισε πίσσες και δύο φορές μπράβο της. Μπορεί και να κατάπιε και δύο-τρεις γουλιές πετρέλαιο μαζούτ σε αυθεντική μορφή τύπου Κουντούρη και πάλι μπράβο της. Η επιστήμη σηκώνει πραγματικά τα χέρια ψηλά.
 • Ο « Πειραιάρχης», ο Κουρουμπλής και ο Δημοσθένης κάνουν βόλτα στο λιμάνι

  Ο « Πειραιάρχης», ο Κουρουμπλής και ο Δημοσθένης κάνουν βόλτα στο λιμάνι

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-20 17:52:11 | Πηγή: Ζούγκλα
  ΠΚ

  Στην περίπτωση αυτή ισχύει η ρήση «Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι» όπου το παζάρι βεβαίως είναι τα λιμάνια της χώρας όπου συντελείται το πάρτι του αιώνα με τους πειρατές, τους λαθρέμπορους και τους προστάτες τους ενώ η «αλεπού» είναι πάντα ένα πολιτικό πρόσωπο.

  Νεοφυής θεσμός βλέπετε ο ΔΑΛ, είναι σίγουρο πως δεν έχετε ξανακούσει για τον θεσμό αυτόν, που πέρα από αρκτικόλεξο αναπτύσσεται στο «Δημόσιος Οργανισμών Λιμένων», είναι δημιούργημα ενός Πειραιάρχη και πρώην Υπουργού Ναυτιλίας, του Θ. Δρίτσα. Αυτός είναι ο πνευματικός πατήρ του Οργανισμού (ενός ακόμη για να βολεύονται ημέτεροι).

  Ο κ. Δρίτσας στέλεχος της ομάδας των «53ων» απεπέμφθη μετ΄επαίνων και έτσι την υλοποίηση του δημιουργήματος Δρίτσα ανέλαβε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το ακριβές αντικείμενο ελέγχου του ΔΑΛ, πλην όμως και όπως διαπιστώνει ο ταλαίπωρος φορολογούμενος, στους Λιμένες της χώρας κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζουν οι πειρατές και οι παρέες τους. Πρόεδρος του ΔΑΛ τοποθετήθηκε ένας συνεργάτης του Θ. Δρίτσα, ο Δημοσθένης Μπακόπουλος που είχε προσληφθεί ως νομικός σύμβουλος.

  Τα «καναρίνια» του λιμανιού του Πειραιά που κελαηδάνε όταν τους έρχεται η όρεξη , συνήθως νωρίς το πρωί, μεταφέρουν το μήνυμα πως σε αυτό τον ΔΑΛ, αγνώστου αντικειμένου επί της ουσίας και επιμένω σε αυτό, οι «πειρατές» βρίσκουν υπήνεμο καταφύγιο. Αυτά προς το παρόν. Θα επανέλθουμε.
 • Καλά ο Κουρουμπλής, τον ξέρουμε. Ο Λιμενάρχης Πειραιά όμως και ο Αρχηγός δεν ήξεραν;

  Καλά ο Κουρουμπλής, τον ξέρουμε. Ο Λιμενάρχης Πειραιά όμως και ο Αρχηγός δεν ήξεραν;

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-14 19:04:58 | Πηγή: Ζούγκλα
  ΠΚ

  Τι προκύπτει από το ρεπορτάζ του «zougla.gr»; Μία πολύ απλή αλήθεια. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και άρα ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος αλλά και ο Λιμενάρχης Πειραιά καθώς και οι τελωνειακές αρχές, ιδιαίτερα το 4ο Τελωνείο Πειραιώς, γνώριζαν από το 2013 την δραστηριότητα των καραβιών και των εταιρειών του Θεόδωρου Κουντούρη. Είχαν κατασχεθεί δύο από τα τρία πλοία του. Είχαν συλληφθεί δύο καπετάνιοι του. Είχε εμπλακεί η Εισαγγελία Πειραιά.

  Είναι αυτές οι λιμενικές αρχές καθώς και το Τελωνείο των ΕΛΠΕ που άφηναν τον εφοπλιστή να «αλωνίζει» τον Σαρωνικό. Εκείνο το βράδυ το Λιμεναρχείο και το Τελωνείο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα έπρεπε να είχαν διαπιστώσει πώς κάτι δεν πήγαινε καλά με το «Αγία Ζώνη 2». Λίγες ώρες αργότερα το πλήρωμα του πλοίου είτε λάκισε, είτε το έδιωξαν, είτε την κοπάνισε με λάντζα μέσα στην νύκτα. Έμειναν πάνω στο πλοίο δύο άτομα. Στη συνέχεια επήλθε το ναυάγιο και οι επιπτώσεις που όλοι γνωρίζουμε. Ποιος μπορεί να ισχυριστεί πώς δεν ήξερε.

  Όλοι ωστόσο οι εμπλεκόμενοι μπορεί να κατηγορηθούν πώς έκαναν τα στραβά μάτια. Κάποτε προ αμνημονεύτων ο ΣΥΡΙΖΑ κατάκτησε την εξουσία και με το σύνθημα της πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων. Τρία χρόνια αργότερα το λαθρεμπόριο βασιλεύει και οι λαθρέμποροι σαν του πειρατές της Καραϊβικής κάνουν ότι θέλουν στον Σαρωνικό. Νισάφι πια. Καλά ο Κουρουμπλής, τον ξέρουμε και μάλιστα απ’ έξω και ανακατωτά. Είναι σάρκα εκ της σαρκός του συστήματος. Αμ οι άλλοι; Οι φύλακες του Νόμου και της Τάξης. Με πλάκα τα γαλόνια; Αυτοί δεν ελέγχονται;
 • Όταν στον νέο ΔΟΛ λογοκρίνουν τη γραφή

  Όταν στον νέο ΔΟΛ λογοκρίνουν τη γραφή

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-12 14:01:41 | Πηγή: Ζούγκλα
  Δεν είναι «αναίμακτη» η μετάβαση από τον «ΔΟΛ» στον… «ΔΟΜ» με πρώτο θύμα τον Γιώργο Βέλτσο.

  Βρήκαν να λογοκρίνουν έναν από τους ελάχιστους που μπορούν να τους διαλύσουν μόνον γράφοντας, χωρίς κραυγές, παρά μόνον με τον ψίθυρο που αφήνουν πίσω τους οι λέξεις όταν θυμώνουν, σαν τις Ερινύες.

  Είναι η «Γλώσσα» ρε ηλίθιοι που ξέρει αμείλικτα να τιμωρεί τους υβριστές της. Ο νέος εκδότης ούτε από γλώσσα χαμπαριάζει ούτε τον Βέλτσο γνωρίζει. Το αντίτιμο της πράξης θα κατατεθεί στο ακέραιο, όχι στην τράπεζα, αλλά στον στίβο όπου όλα αποτιμώνται στις πραγματικές αντικειμενικές αξίες. Στις κουβέντες δηλαδή, εκεί έξω στην κοινωνία, όχι στα παραμάγαζα των νεοφυών εκδοτών. Το έγκλημα του Βέλτσου; Μία βιωματική επιτομή στο ζήτημα της εργασίας – συμμετοχής του στην εφημερίδα αλλά και της ενσυνείδητης κριτικής ακόμη και της ίδιας της γραφής του στο «Βήμα» ως αυταπάτες «κύρους» που προσπορίζει αυτή η γραφή. Αυτήν την «κατάθεση» λογόκριναν.

  Τελικά ο Γιώργος Βέλτσος δημοσίευσε κείμενο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» καταθέτοντας την δική του εικόνα από την σε επεισόδια εξελισσόμενη «κηδεία» του ιστορικού «ΔΟΛ», χωρίς να τρέφει αυταπάτες, αυτοσαρκαζόμενος και σαρκάζοντας τους όψιμους «συνεργάτες».

  Απλά αντιγράφουμε:

  Διαβάζοντας την εισαγωγή του κειμένου, υπό τον τίτλο "Το «κυνό-τυπο» Κακό", πληροφορηθήκαμε από τον ίδιο τον Γ. Βέλτσο πως "το κείμενο, που φιλοξενεί η «Εφημερίδα των Συντακτών», εστάλη στο «Βήμα» της νέας περιόδου και νέας ιδιοκτησίας και απορρίφθηκε χωρίς καμία προηγούμενη.. εξήγηση με τον γενικευμένο «κυνισμό» που κυριαρχεί -πλην εξαιρέσεων- στα ΜΜΕ". Και συνεχίζει ο Βέλτσος καταγγέλλοντας το έγκυρο «Βήμα» που, με υποκριτική σοβαρότητα, εμπαίζει την αρχή της ελευθεροτυπίας:

  Με τη ρήση της Αρεντ για το «κοινότοπο Κακό», δικαιούμαι, παραλλάσσοντάς την, να τιτλοφορήσω τη μικρή αυτή ειδοποίηση για ό,τι ακολουθεί.

  Το κείμενό μου ωστόσο, με την αναμενόμενη κατάληξη -αφού το θέμα του (η απλήρωτη εργασία) συνδέεται όχι με τις συνεταιριστικές μορφές εργοδοσίας, αλλά με την εκμετάλλευση, σε περιόδους κρίσης, στυγνών εργοδοτών- υπήρξε ένα crash-test:

  α) για το έγκυρο «Βήμα» που, με υποκριτική σοβαρότητα, εμπαίζει την αρχή της ελευθεροτυπίας,
  β) για εμένα, που δοκίμασα και εξάντλησα τις χρόνιες αγκυλώσεις μου ως προς την ιδεοληψία να επιμένω να γράφω στον ΔΟΛ, η ιστορία του οποίου δεν «γράφεται» πλέον.

  Ο μαρκήσιος Ντε Σαντ, που «δώρισε» τις προάλλες το «Βήμα» στους αναγνώστες του, παρατηρεί: «Η καλά κρυμμένη και κόσμια διαστροφή μπορεί κάλλιστα να χρησιμεύσει για πρότυπο: μήπως δεν είναι ευτυχές όσο και επιδέξιο να αμαρτάνει κανείς χωρίς να σκανδαλίζει τον πλησίον του και, πρακτικά, πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι το κακό όταν δεν γίνεται γνωστό;».

  Το κείμενο που απορρίφθηκε από το «έγκριτο ΒΗΜΑ»:

  Το θέατρο της αγοράς

  Δεν είναι η ιστορία του «Βήματος» -στο πολιτιστικό αρχείο του οποίου υποθέτω ότι συμπεριλαμβάνομαι- ο λόγος για να δημοσιεύσω και αυτό το κείμενο κατά τη νέα περίοδό του.
   
  Η βασική αιτία είναι ένα «καθήκον αντιλογίας», όχι μόνο απέναντι σε ένα συγκείμενο («Το Βήμα») όπου από τις περισσότερες υπογραφές του διαφοροποιούμαι, αλλά και απέναντι στο δικό μου κείμενο για τις αυταπάτες «κύρους» που μου προσπορίζει η γραφή. Αυταπάτες ζωτικές από μια άποψη. Από μια άλλη όμως ολέθριες, τόσο για τη σκοπούμενη αντιλογία όσο και για τον εξίσου σκόπιμο συμβιβασμό.
  Η αιτία κυρίως είναι η προσωπική άσκηση (σε συνέχειες) για τη μόνη γραφή με πολιτικό αντίκτυπο που αναγνωρίζω, οι ψευδαισθήσεις της οποίας είναι σημαντικότερες από τις άνευρες, επιχειρηματολογημένες καλλιέπειες. Πολύ περισσότερο από τις φανατισμένες «κορόνες», που με ξεκουφαίνουν, λες και ρίχνουν τα τείχη της Ιεριχούς.

  Δεν ξέρω αν έτσι δρομολογώ «την ευφυΐα χωρίς τη βοήθεια των χαρτών του επιτελείου», όπως γράφει ο Ρενέ Σαρ στην πρόσφατη μετάφραση των Φύλλων του Ύπνου, ή αν εμφανίζω την αχαρτογράφητη αφέλεια αυτής της ζωτικής αυταπάτης, που οφείλεται περισσότερο στο είδος της επιθυμητικής μηχανής του προβλεπόμενου σχεδόν ασυνειδήτου μου παρά στις απρόβλεπτες συνέπειες της διδάσκουσας συνείδησης παλαιού δασκάλου.

  Ξέρω όμως ότι με όσα γράφω στο «Βήμα» ευνοώ την ποίηση και τη γλωσσολογία της ειρωνείας, οργανώνοντας την απαισιοδοξία μου, όχι τόσο για την κυβερνώσα Αριστερά, όσο για την κυβερνητική Δεξιά που επέρχεται.

  Και τώρα μερικές σκέψεις για τη συνθήκη του μη αμειβόμενου συγγραφέα ή του απλήρωτου ηθοποιού, που παίζουν στην ισχυρότερη μορφή θεάτρου -μηδέ εξαιρουμένης και της πολιτικής ή της Εκκλησίας. Την αγορά!

  Στο θέατρο της αγοράς (αλλά και στο αγοραίο θέατρο) πληρώνεται συνήθως η εργασία. Και όταν δεν πληρώνεται, η αγορά δεν τη λογαριάζει.

  Όμως αυτή η απλήρωτη εργασία δεν παύει να αποτελεί μια κοινωνική σχέση ως προς τη συγκρότηση της ίδιας της αγοράς.

  Δεν παύει επίσης και να κοστολογείται σαν περίσσευμα της τιμής πώλησης του «εμπορεύματος» (που στην περίπτωση είναι ένα κείμενο ή μια παράσταση) και μάλιστα πάνω από την τιμή κόστους του, παρόλο που δεν της κοστίζει, εφόσον δεν το πληρώνει.

  Όμως αυτή η ιδιότυπη σχέση ζητά να αμειφθεί αφ’ εαυτής. Ακριβώς γιατί η αξία της είναι υπαρξιακή -και όχι εμπορευματική- και άρα μη υπολογίσιμη με ό,τι εντέλει επωφελές συνεπάγεται αυτό για την τσέπη του εργοδότη-βαμπίρ και ό,τι καταστροφικό για τον ναρκισσισμό του εργαζόμενου.

  Όταν μάλιστα ο εργαζόμενος (συγγραφέας ή ηθοποιός) θεωρεί σημαντικότερη από την αμοιβή του σε χρήμα την (ψευδ)αίσθηση της τέχνης του, τότε το «σύμπτωμά» του -δηλαδή ο τρόπος που υποφέρει κανείς τη σχέση του με την υπεραπόλαυση- δεν μπορεί να αποφύγει την οδυνηρή προειδοποίηση του Λακάν: «Κάποια πράγματα αποσπασμένα από τα [κοστολογημένα] συμφραζόμενά τους μπορεί να είναι αλήθειες αλλά αυτό δεν αποκλείει να είναι και παπαρολογίες».

  Γνωρίζω -το ήξερα πάντα- ότι γράφοντας ως απαισιόδοξος, υπερβαίνω το απόφθεγμα με το οποίο, παρά ταύτα, ταυτίζομαι: «Οι απαισιόδοξοι δεν γράφουν» (Μ. Μπλανσό).

  Αλλά αυτή η «διπλή δέσμευση» («γράφω ως απαισιόδοξος» και «δεν γράφω ως απαισιόδοξος») δεν ορίζει έναν γραφιά ή έναν ηθοποιό; Κάποιον που πολιτεύεται και λειτουργεί στο πεδίο των ταυτίσεων χωρίς όμως να στηρίζεται στην κατίσχυση αλλά στην επιθυμία;

  Συμβαίνει συχνά η εμπειρία της γραφής ή της υπόκρισης να πραγματοποιούνται έξωθεν του ανθρώπου, επειδή συμβαίνει και ο χώρος της γραφής να αποτελεί σκηνή.

  Δεν θα άξιζε λοιπόν να γράφει κανείς για τις υπόλοιπες μασκαράτες που σπαν ταμεία;

  Και συμπληρώνουμε: Δεν έχουμε προφανώς καμία απαίτηση το ως άνω κείμενο να καταστεί κατανοητό από τον νέο Εκδότη. Ξεπερνά τις δυνατότητές του.
 • Ο «κλόουν - ατζέντης» το νέο κατά Καμμένο προφίλ του Αδώνιδος

  Ο «κλόουν - ατζέντης» το νέο κατά Καμμένο προφίλ του Αδώνιδος

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-12 14:01:41 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος επεφύλασσε μία ιδιαίτερη ατάκα για τον πολυπαθή εξ Αμυνταίου Άδωνι (του Αδώνιδος) Γεωργιάδη. «Όταν τα τσίρκα δεν πάνε καλά βάζουν τους κλόουν να βωμολοχούν» είπε ο υπουργός αναφερόμενος προφανέστατα στον περί ου ο λόγος αντιπροέδρο της Νέας Δημοκρατίας και τις δραστηριότητες του.

  Όμως αν η λέξη «κλόουν» είναι ήδη βεβαρυμμένη, η επόμενη ατάκα περί «ατζέντηδων συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων» ήταν απείρως σοβαρότερη διότι πέρα από την πλάκα ο κ. Γεωργιάδης είναι και πολιτικός και μάλιστα στο επίκεντρο της ηγετικής ομάδα της μείζονος Αντιπολίτευσεως.

  Πρόβλημα λοιπόν. Ένας «κλόουν» και «ατζέντης» όστις «βωμολοχεί» εκτελώντας καθήκοντα «προστάτη» επιχειρηματικών συμφερόντων. Προβλέπω αλλεπάλληλες εκρήξεις νευρικής φύσεως εκεί κάτω στην Πειραιώς προς Μοσχάτο πλευρά. Για να απασχολούνται και οι ειδικοί δηλαδή.

  Ο Άδωνις απάντησε πετώντας την μπάλα στην εξέδρα. Έχει βλέπετε προπονηθεί στα μακρινά σουτ λόγω της στενής παρέας του με τον κ. Μαρινάκη. Μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις δηλαδή. Θυμήθηκε λοιπόν ο Άδωνις τον Καρατζαφέρη. Τον μέντορα του, τον πολιτικό του πατέρα, τον άνθρωπο που τον ανέδειξε και τον έκανε από βιβλιοπώλη πολιτικό. Ο βιβλιοπώλης είναι ένα εξαιρετικό και έντιμο επάγγελμα. Η Πολιτική όχι για να εξηγούμεθα. Ο Καρατζαφέρης έκανε ένα μεγάλο λάθος. Το κατάλαβε αλλά ήταν αργά. Ο Άδωνις εξακολουθεί να κάνει λάθος. Δεν το κατάλαβε. Είναι επίσης πολύ αργά.

  Δείτε το tweet του Άδωνι Γεωργιάδη: 


 • Παραμυθένιος γάμος για γιο πρώην υπουργού

  Παραμυθένιος γάμος για γιο πρώην υπουργού

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-12 12:14:34 | Πηγή: Ζούγκλα
  Τα σκαλιά της εκκλησίας με την αγαπημένη του ανέβηκε ο γιος του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ, Κυριάκου Βιρβιδάκη, Επαμεινώνδας.

  Το μυστήριο τελέστηκε το μεσημέρι της Κυριακής στον Προφήτη Ηλία Χανίων. Εκεί, παρουσία πολλών φίλων και συγγενών, ένωσαν τις ζωές του ο Νώντας και η Μάρα. Κουμπάρος του ευτυχισμένου ζευγαριού ήταν ο Αντρέας Γαρυφαλής.

  To ζευγάρι που ζει και εργάζεται στην Αθήνα, θέλησε να ζήσει την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του στα Χανιά, γενέτειρα του γαμπρού.

  Ο γάμος είχε σαν θέμα τα παραμύθια, τα παιχνίδια και τα κόμικς και ήταν αποτέλεσμα προσωπικής προετοιμασίας και, ομολογουμένως πρωτότυπων, ιδεών.

  Οι επτά νάνοι κυριάρχησαν στην εκκλησία, τα κοριτσάκια που μοίρασαν το ρύζι ήταν ντυμένα κοκκινοσκουφίτσες, τα ζάρια ήταν από γνωστά επιτραπέζια παιχνίδια, ενώ εντυπωσίασε η πολύ ιδιαίτερη κουφετομηχανή την οποία τίμησαν -και με το παραπάνω – τα μικρά παιδιά!  Με πληροφορίες από το zarpanews
 • Ν. Καρανίκας: «Στα τσακίδια Εl Dorado και να μην στεριώσεις πουθενά»

  Ν. Καρανίκας: «Στα τσακίδια Εl Dorado και να μην στεριώσεις πουθενά»

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-11 13:35:16 | Πηγή: Ζούγκλα
  Με μια ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας σχολίασε την λήξη της λειτουργίας της επένδυσης Eldorado Gold σε τέσσερα ορυχεία χρυσού στη Χαλκιδική.

  Ο κ. Καρανίκας λέει μεταξύ άλλων στην εταιρεία Eldorado Gold να πάει στα τσακίδια και να μην στεριώσει πουθενά.

  «Η Εl Dorado έκανε αυτό που μπορεί. Μόλυνση, καταστροφή του δάσους, διάλυση ανθρώπινων σχέσεων, εξαγορά συνειδήσεων. Η τοπική κοινωνία σήμερα πρέπει να βγει στον δρόμο... της αποχώρησης αυτής της εταιρίας και αυτού του "έργου" και να στηρίξει της έξοδό της από τη χώρα μας, ώστε να γίνει πραγματικότητα η απειλή της. Στα τσακίδια Εl Dorado και να μην στεριώσεις πουθενά» έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Καρανίκας.

  Η συγκεκριμένη ανάρτηση στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Όμως λίγη ώρα αργότερα έγινε νέα δημοσίευση με το ίδιο περιεχόμενο αλλά εμπλουτισμένη με δύο επιπλέον φωτογραφίες.

  Η πρώτη ανάρτηση:


  Η δεύτερη ανάρτηση:

 • Με τρία διαφορετικά outfits υποδέχτηκε η Μπέτυ Μπαζιάνα την Μπριζίτ Τρονιέ και τον Εμανουέλ Μακρόν

  Με τρία διαφορετικά outfits υποδέχτηκε η Μπέτυ Μπαζιάνα την Μπριζίτ Τρονιέ και τον Εμανουέλ Μακρόν

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-10 19:25:29 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στην Ελλάδα βρίσκονται από χθες ο Προέδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ Τρονιέ. Μάλιστα η πρώτη τους ημέρα στην Αθήνα ήταν γεμάτη.

  Μετά τη συνάντησή τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τη σύζυγό του Σίσσυ, το ζεύγος αποχωρίστηκε και ακολούθησε ο καθένας το δικό της πρόγραμμα.  Περισσότερα στο govastileto.gr
 • Δώρισαν φανέλα του ΠΑΟΚ στον Αλέξη Τσίπρα

  Δώρισαν φανέλα του ΠΑΟΚ στον Αλέξη Τσίπρα

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-10 19:25:29 | Πηγή: Ζούγκλα
  Έχει και τα... τυχερά του ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει μεταβεί για τη ΔΕΘ.

  Ο πρωθυπουργός παρέλαβε μια φανέλα του ΠΑΟΚ ως δώρο από εκπρόσωπο του συλλόγου, λίγο πριν φύγει από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τον ίδιο να ποζάρει χαμογελαστός κρατώντας την στα χέρια του.
 • Αρκετά με τις κουτσομπόλες των ΜΜΕ

  Αρκετά με τις κουτσομπόλες των ΜΜΕ

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-08 13:32:47 | Πηγή: Ζούγκλα
  ΠΚ

  Αμάν πια αυτά τα κοριτσάκια (ακόμη και τα πολύ ώριμα) και τα αγοράκια της ελληνικής δημοσιογραφίας που λύσσαξαν από φθόνο και έμειναν από καύσιμα λόγω ελλείμματος αισθητικής. Λύσσα κακιά με τα Luis Vuitton της κυρίας του Προέδρου αφού πολλά από αυτά τα κοριτσάκια (;) θα ήθελαν στην ηλικία την τρυφερή που βρίσκονται να φορούσαν τα φουστανάκια αυτά και να κρατούν τις τσάντες αυτές (όχι αγορασμένες έξω από την ΑΣΟΕΕ) αλλά και να βάζουν τις πατούσες τους στις ψηλοτάκουνες αυτές γόβες (χρειάζεται όμως και η απαραίτητη γάμπα).

  Χρειάζονται προσόντα, κυρίως στυλ και πολύ γούστο. Χρειάζεται κουλτούρα. Λοιπόν η ακομπλεξάριστη Μπριζίτ ξαναφόρεσε το γαλάζιο φουστάνι της και πήγε στην Αρχαία Αγορά. Εσάς ρε κορίτσια τι σας κόφτει δηλαδή. Σας είχε κάνει μαύρες στο ξύλο η μάννα σας για να μην ξαναφορέσετε το ίδιο ρούχο στο κυριακάτικο νυφοπάζαρο στο χωριό; Ή μήπως σας περισσεύουν και σε κάθε έξοδο ενδύεστε διαφορετικό συνολάκι;

  Μακάρι να φτάσετε στα χρόνια της, να είστε κομψές όπως αυτή, να είστε συμπαθής και διαβασμένη όπως αυτή, να χαμογελάτε όπως αυτή, να είστε κυρία Προέδρου όπως αυτή και τα μάτια σας να σπινθηροβολούν όπως τα δικά της. Σας το εύχομαι.
 • Όταν ο Μακρόν αιφνιδιάζει μνημονεύοντας τον Καστοριάδη

  Όταν ο Μακρόν αιφνιδιάζει μνημονεύοντας τον Καστοριάδη

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-08 10:20:57 | Πηγή: Ζούγκλα
  Είναι ο μοναδικός πολιτικός, αρχηγός κράτους και πρόεδρος ευρωπαϊκής Δημοκρατίας που αναφέρθηκε συνειδητά σε κάποιον που υπήρξε αιρετικός, αριστερός μέχρι κεραίας, (ή μάλλον μέχρις εκεί που δεν πάει άλλο) από τους θεωρητικούς της εργατικής Αυτονομίας, σημαντικότατος στοχαστής και λαμπρός δάσκαλος. Είναι Έλληνας στην καταγωγή, Γάλλος ως προς τον επαγγελματικό του βίο και Πολίτης του Κόσμους ως προς τα βιβλία του. Είναι ένας από τους δύο πνευματικούς άνδρες που ανέδειξαν την ρήση «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα» σε μείζονα αναφορά των κοινωνικών κινημάτων της δεκαετίας του ’60 και βασική πνευματική γυμναστική κατά τον Μάη του 68 και μετά.

  Βρήκε άσυλο και «σπίτι» στην Γαλλία όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει σε πολύ νεαρή ηλικία μαζί με πολλούς άλλους την Ελλάδα για να γλυτώσει από τους φασίστες και του Σταλινικού της ΟΠΛΑ.
  Δεν θα το περίμενα ποτέ ο Εμανουέλ Μακρόν, ένας φιλελεύθερος προοδευτικός άνθρωπος με μία ελαφρά συμπάθεια προς την Κεντροαριστερά αλλά μέχρι εκεί, να αναφερθεί σε αυτόν τον πνευματικό έλληνα ογκόλιθο που είναι ο Κορνήλιος Καστοριάδης και μάλιστα σε επίσημη τοποθέτηση του. Έτσι ακομπλεξάριστα και άνετα. Θα μπορούσε ,όπως το έκανε αργότερα στην Πνύκα, να αναφερθεί στον Σεφέρη ή τον Ελύτη, ακόμη και στον Καζαντζάκη ή τον Σαχτούρη,τον Τσαρούχη, ή τον Εγγονόπουλο αν ήθελε να κάνει απλά τον έξυπνο ή τον αρεστό στο ελληνικό κοινό καταδεικνύοντας πώς κατέχει την σύγχρονη ελληνική πνευματική παραγωγή αλλά και διακατέχεται από μία συγκαταβατική αστική ευγένεια.
  Προτίμησε να κάνει κάτι άλλο, δυσκολότερο και για τους Έλληνες συνομιλητές του αιρετικότερο. Να καταδείξει πώς κατέχει την σύγχρονη γαλλική πολιτική κουλτούρα, πώς δεν αντιστέκεται στα ανατρεπτικά μηνύματα αλλά επιχειρεί να τα γνωρίσει, πώς είναι δηλαδή παιδί και αυτός μιας γαλλικής πολιτικής παράδοσης όπου οι ιδέες ακόμη κυκλοφορούν ελεύθερα.

  Ο Κορνήλιος Καστοριάδης δεν ήταν και δεν είναι μία απλή περίπτωση. Συμπυκνώνει ένα ρεύμα σκέψης που τόλμησε από πολύ νωρίς να ασκήσει ολοκληρωμένη κριτική στον Σταλινισμός, να ανανεώσει τον τρόπο ανάγνωσης του Μαρξισμού, να διεισδύσει στην μεθοδολογία της σύγχρονης Ψυχανάλυσης και να σπείρει «ζιζάνια» στους μπαχτσέδες των καλοβολεμένων με τα δόγματα διανοουμένων της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Ένα τέτοιο λαμπρό ευρωπαϊκό μυαλό επέλεξε ο Εμανουέλ Μακρόν για να αναφερθεί στην σύγχρονη (και ελληνική) διανόηση. Δεν είναι ούτε απλό ούτε αυτονόητο. Κυρίως είναι σπάνιο αν όχι εντελώς πρωτότυπο. Είναι και αιφνιδιαστικό για την πολιτική ελίτ της σύγχρονης Ελλάδας που πάσχει από αρτηριοσκληροτικογενή συντηρητισμό. Ιδίως η πολιτική ελίτ της σημερινής ελληνικής Αριστεράς.

 • Οι κακές συνήθειες (και παρέες) του Αδώνιδος

  Οι κακές συνήθειες (και παρέες) του Αδώνιδος

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-06 17:58:11 | Πηγή: Ζούγκλα
  ΠΚ

  Ήταν το πνευματικό τέκνο του Γιώργου Καρατζαφέρη. Τον λάτρευε τον Μέντορα του ο Άδωνις έως ότου του υποσχέθηκαν καλύτερη καριέρα. Πάει ο Καρατζαφέρης. Μετά λάτρεψε τον Αντώνη τον Καλαματιανό. Η αγάπη δεν ήταν αμοιβαία αλλά δεν νοιάστηκε ο Άδωνις. Η «νομιμοφροσύνη» του κράτησε όσο και η ανάσα εξουσίας του Αντώνη. Αμέσως μετά υπέβαλε τα σέβη του στον Κυριάκο, τον Μητσοτάκη. Η ιστορία θα κρατήσει όσο ο Κυριάκος εγγυάται εξουσία.

  Αυτά για τους ημεδαπούς. Με τους ξένους ο Άδωνις είναι πιο σταθερός. Μυρίστηκε από νωρίς πώς ο Σόϊμπλε είναι «βράχος» σταθερότητας πομπός εξουσίας. Από τότε τον ερωτεύθηκε. Πνευματικά εννοώ.

  Προχθές βρήκε την ευκαιρία να του υποβάλει τα σέβη του δια ζώσης. Πήρε το ύφος της ασπίλου παρθένου, έσκυψε ταπεινά την κεφαλή σε ένδειξη σεβασμού και απευθύνθηκε με τρεμάμενα χείλη από συγκίνηση στον σεβαστό Υπουργό Οικονομικών. «Herr …..» ψέλλισε διότι προφανώς ο κ. Σόϊμπλε είχε να ασχοληθεί με πιο σοβαρά ζητήματα. Δίπλα στον Άδωνι, ο κ. Πατεράκης, όνομα και μη χωριό, έμπορος όπλων και άλλων τινών, απαθανάτιζε τις ιστορικές στιγμές του προσωπικού πολιτικού θριάμβου του φίλου του. Πες μου ποιόν θαυμάζεις για να σου πω ποιος είσαι. Πες μου με ποιόν κάνεις παρέα για να σου πω τι είσαι. • O Κώστας Kαραμανλής πήγε σε γάμο με... άρωμα από «Κάτω Παρτάλι»!

  O Κώστας Kαραμανλής πήγε σε γάμο με... άρωμα από «Κάτω Παρτάλι»!

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-06 10:52:34 | Πηγή: Ζούγκλα
  Δημόσια εμφάνιση του Κώστα Καραμανλή, ύστερα από καιρό, και μάλιστα σε έναν γάμο με... άρωμα από «Κάτω Παρτάλι»!

  Ο πρώην πρωθυπουργός έδωσε το «παρών» το περασμένο Σάββατο στον γάμο της κόρης του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και νομάρχη Τρικάλων Ηλία Βλαχογιάννη, Μαριάννας, η οποία παντρεύτηκε με θρησκευτικό γάμο -είχε προηγηθεί πολιτικός- με τον πολιτικό επιστήμονα και δικηγόρο Θανάση Κοντογεώργη.

  Σύμφωνα με την Espresso, ο γαμπρός έχει διατελέσει σύμβουλος του Κώστα Σημίτη και είναι αδελφός της δημοφιλούς ηθοποιού Νάντιας Κοντογεώργη (σ.σ πρωταγωνιστούσε στην κωμική σειρά «Κάτω Παρτάλι»), η οποία, φορώντας ένα υπέροχο κόκκινο μάξι φόρεμα, στεκόταν διακριτικά στο πλευρό του αδελφού της και καμάρωνε!  Περισσότερα στο govastileto.gr
 • Οι βουτιές του Άκη σε πισίνα στα βόρεια προάστια

  Οι βουτιές του Άκη σε πισίνα στα βόρεια προάστια

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:35:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στιγμές δροσιάς απήλαυσε πρόσφατα ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος αποφυλακίστηκε τον περασμένο Μάιο έπειτα από σειρά σχετικών αιτημάτων που είχε υποβάλει.

  Ο Άκης Τσοχατζόπουλος εθεάθη σε ιδιωτική πισίνα στο Χαλάνδρι να κάνει το μπάνιο του, σύμφωνα με το e-reportaz.

  Όταν είχε αποφυλακιστεί, είχε δηλώσει πως η υγεία του δεν είναι σε καλή κατάσταση.
 • Το σχόλιο Βαρουφάκη για τα αγγλικά του Τσίπρα -Τα μαθήματα και η τηλεδιάσκεψη με Μέρκελ-Ολάντ

  Το σχόλιο Βαρουφάκη για τα αγγλικά του Τσίπρα -Τα μαθήματα και η τηλεδιάσκεψη με Μέρκελ-Ολάντ

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:35:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Πολλά αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Ενήλικες στο δωμάτιο» έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

  Στο βιβλίο του ο πρώην υπουργός δίνει την δική του εκδοχή για τις διαπραγματεύσεις του 2015.
  Σε εδάφιο που δημοσιεύει η «Kαθημερινή» γίνεται λόγο για τα... αγγλικά του πρωθυπουργού.

  Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει πως το καλοκαίρι του 2012 έδωσε μία συμβουλή στον αρχηγό τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  «…Καθώς η συνάντηση μας (σ.σ. σε ξενοδοχείο στου Ψυρρή) πλησίαζε προς το τέλος της, θέλησα να δώσω στον Αλέξη μια συμβουλή, την οποία θα μπορούσε να βρει προσβλητική.“Αλέξη, αν θες να γίνεις Πρωθυπουργός, είναι επιτακτική ανάγκη να μάθεις αγγλικά”. Πίσω στο σπίτι, η Δανάη με ρώτησε πως πήγε η συνάντηση. “Είναι ευχάριστος τύπος, αλλά δεν νομίζω ότι έχει τα προσόντα”, αποκρίθηκα. […]
  Στη δεύτερη συνάντησή μας, ο Αλέξης με ενημέρωσε ότι είχε ξεκινήσει μαθήματα αγγλικών και ότι είχε κάνει μεγάλη πρόοδο» αναφέρει το απόσπασμα.

  Ο κ. Βαρουφάκης σχολιάζει πως πράγματι ο πρωθυπουργός έκανε μεγάλα βήματα προόδου, ξεπερνώντας μάλιστα στο κομμάτι αυτό την Μέρκελ και τον Ολάντ.

  «Πράγματι, λίγα χρόνια μετά, όταν έγινε Πρωθυπουργός, έτυχε να είμαι παρών σε μια τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Τσίπρα, της Καγκελαρίου Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου Ολάντ. Ο Αλέξης μιλούσε σαφώς καλύτερα αγγλικά από τους άλλους δύο».
 • Σε άδεια αίθουσα μίλησε η Θεανώ Φωτίου στη Λαμία

  Σε άδεια αίθουσα μίλησε η Θεανώ Φωτίου στη Λαμία

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:35:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

  Σε άδεια από κόσμο αίθουσα μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, στο περιφερειακό συνέδριο ανασυγκρότησης, που διεξάγεται στην πόλη της Λαμίας.

  Θέμα του συνεδρίου ήταν «η αγορά Εργασίας, Κοινωνική Οικονομία και Προνοιακή Πολιτική». Ωστόσο, η η συμμετοχή του κόσμου ήταν μικρή.

  Παρούσες στο πάνελ ήταν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου καθώς και οι αναπληρώτριες υπουργοί Ράνια Αντωνοπούλου και Θεανώ Φωτίου.

  Σημειώνεται ότι έξω από το κτήριο όπου διεξάγεται το συνέδριο η αστυνομική δύναμη ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.  Πηγή φωτό: lamianow

 • Τα γενέθλια του πρωθυπουργού

  Τα γενέθλια του πρωθυπουργού

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:35:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Γενέθλια έχει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος γίνεται 43 ετών.

  Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού του ευχήθηκε χρόνια πολλά, άρχισε τα... υπονοούμενα και αποκάλυψε τι δώρο θα του πάρει.

  Όπως είπε, σκέφτεται να του στείλει για δώρο μια κορνίζα με τη γελοιογραφία του Αρκά, η οποία, όπως σημείωσε, γράφει: «Είμαι ψεύτης, αλλά ορκίζομαι ότι δεν είμαι κλέφτης, με πιστεύετε;».
 • Νίκος Παππάς: «Αυτό το κράνος θα με προστατέψει από τις επιθέσεις που δέχομαι»

  Νίκος Παππάς: «Αυτό το κράνος θα με προστατέψει από τις επιθέσεις που δέχομαι»

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:35:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Μπορεί ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, να έλαβε διάφορα αναμνηστικά δώρα, κατά την επίσκεψή του στην Κοζάνη, ωστόσο εκείνο που, o ίδιος, ξεχώρισε, ήταν ένα κράνος της ΔΕΗ, που φέρει τ’ όνομά του και το οποίο του δόθηκε, χθες, κατά τη διάρκεια του γλεντιού στην Ποντοκώμη.

  «Αυτό το κράνος θα με προστατέψει από τις επιθέσεις που δέχομαι, αυτή την περίοδο, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών», είπε, χαριτολογώντας, ο υπουργός, προτού το φορέσει, αποκλειστικά και μόνο, για τη λήψη μιας αναμνηστικής φωτογραφίας, αφού, τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του, δε μερίμνησε/αν, να επισκεφτεί/ουν κάποια από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, στην περιοχή, όπου εκεί, η χρήση του κράνους, είναι, ούτως ή άλλως, επιβαλλόμενο μέτρο προστασίας και δεν αποτελεί, απλώς, ένα «αξεσουάρ» για φωτογράφηση.

  kozan.gr
 • Μάθημα πολιτικής (ε)σχατολογίας

  Μάθημα πολιτικής (ε)σχατολογίας

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:35:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  ΠΚ

  Ξεπέρασαν τον εαυτό τους ορισμένοι εκ των τριακοσίων, όχι του Λεωνίδα αλλά της Βουλής, τι φταίνε και αυτοί έρημοι κι’ απρόσωποι, καταδεικνύοντας τον οχετό της έμπνευσής τους. Ψαριαννός και Παπαδόπουλος, ο πρώτος της Β Αθηνών και ο δεύτερος εκ Λαρίσης προερχόμενος, πρώην ΔΗΜΑΡ ο πρώτος, νυν ΣΥΡΙΖΑ ο δεύτερος.

  Η συζήτηση περί Παιδείας για να μην ξεχνιόμαστε και οι δύο εκλεκτοί των ψηφοφόρων τους (να τους χαίρονται), εντρύφησαν εις την εσχατολογίαν, ανταγωνιζόμενοι, αυτοί οι πατέρες του Έθνους, στο ποιος θα συνθέσει την πιο μακριά εκδοχή του εσχάτου. Κουρ@@@μηχανή ο δεύτερος και κουρ@@@@κεφτέ ο πρώτος. Άριστοι και οι δύο, με επιχειρήματα και λογική, με πειθώ και ρητορική δεινότητα να περισσεύει.

  Στο τέλος έμεινε η οσμή και η αποφορά. Αλλά κανενός δεν ιδρώνει το αυτί, διότι η χουλιγκανική συμπεριφορά εντός Βουλής απλώς αντικατοπτρίζει χουλιγκανικές συμπεριφορές εκτός Κοινοβουλίου. Ούτε ο ένας ούτε και ο άλλος κατάγονται από το Άργος, άλλωστε η λέξης Αιδώς θα τους ήταν άγνωστη. Θα ήταν χάσιμο χρόνου να τους υπενθυμίσω την γνωστή ρήση.

  ΥΓ: Το συμβάν παρατηρήθηκε την Τρίτη 1η Αυγούστου κατά την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου όπως οι εκλεκτοί εκλεγμένοι τοποθετηθούν επί θεμάτων Παιδείας προς διασφάλιση του μέλλοντος των παιδιών μας. Εύγε
 • Τα χρόνια πολλά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον γιο του Κωνσταντίνο

  Τα χρόνια πολλά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον γιο του Κωνσταντίνο

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:35:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

  Τα γενέθλιά του, έχει σήμερα ο γιος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος.

  Ανήμερα των γενεθλίων του Κωνσταντίνου, που γίνεται 19 χρονών, ο κ. Μητσοτάκης, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μία προσωπική φωτογραφία με τους δυο τους, σε χώρο γυμναστηρίου.

  Η φωτογραφία συνοδεύτηκε με τις ευχές του μπαμπά: «Χρόνια πολλά Κωνσταντίνε!»

  Δείτε τη σχετική φωτογραφία:

 • Στο Μαράθι Χανίων η Ντόρα για βουτιές

  Στο Μαράθι Χανίων η Ντόρα για βουτιές

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:35:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στο, προσφιλές στην οικογένεια Μητσοτάκη, Μαράθι βρέθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία περνάει λίγες μέρες χαλάρωσης στα Χανιά.

  Η κυρία Μπακογιάννη, η οποία αναρρώνει από την πρόσφατη εγχείρηση που έκανε στο γόνατο, πήγε στην παραλία στο Μαράθι μαζί με τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο και φιλική τους παρέα. Απόλαυσαν τον ήλιο και κολύμπησε για αρκετή ώρα, ενώ φαινόταν σε ιδιαίτερα χαλαρή διάθεση.

  Ο φακός του zarpanews.gr την «έπιασε» τη στιγμή που αναχωρούσε…
 • Περί συνέπειας, συνέχειας και… ευθύνης

  Περί συνέπειας, συνέχειας και… ευθύνης

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:35:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  ΠΚ

  Τότε ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ και στην Νέα Δημοκρατία. Σήμερα δεν ανήκουν πια στις αντίστοιχες παρατάξεις. Τότε ήταν 2011. Τώρα είναι 2017. Τότε αυτοί οι επτά (7) είχαν υπερψηφίσει τον νόμο Διαμαντοπούλου για την Παιδεία. Τώρα οι ίδιοι ψήφισαν υπέρ του νόμου Γαβρόγλου ο οποίος καταργεί τον προηγούμενο.

  Δεν ξέρω τι μεσολάβησε εκτός από την μετάταξη των του «Βαθέως ΠΑΣΟΚ» στελεχών ή των εκ της Νέας Δημοκρατίας προερχομένων, σε άλλα πολιτικά σχήματα. Συνηθίζεται αυτό με τους πολιτικούς-βουλευτές κατ’ επάγγελμα.

  Θα πρέπει να είμεθα επιεικείς με τους πολιτικούς. Είναι ταγμένοι στην εξυπηρέτηση των φιλοδοξιών τους. Η εμμονή τους αυτή δεν συνάδει πάντα ή σχεδόν ποτέ με την εξυπηρέτηση ούτε της αλήθειας ούτε του δημοσίου συμφέροντος ,ιδιαιτέρως όσον αφορά τα μελλούμενα, δηλαδή τις επόμενες γενιές. Βλέπετε η Πολιτική εκ της φύσεως της είναι βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα. Έχει δε πάρει διαζύγιο εξ αρχής με την Ιστορία η οποία καταγράφεται εν ψυχρώ ,αργότερα, πολύ αργότερα, όταν τα πάθη καταλαγιάζουν και μοναδική αναφορά είναι πλέον τα αρχεία, άψυχα και ψυχρά όπως είναι μόνη η αλήθεια. Για τον λόγο αυτό η Ιστορία εκδικείται και ως γνωστόν τοις πάσι, η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται μόνον κρύο. Ας αφήσουμε μακάριους τους κρατούντες στην εφήμερη ευφορία τους. Δεν γνωρίζουν αυτοί πώς η υστεροφημία είναι αγαθό, σπάνιο αγαθό που ολίγοι εξ αυτών των επαγγελματιών του είδους HOMO POLITICUS, απολαμβάνουν. Μένουν τα αρχεία. Στη μοναξιά τους να θυμίζουν τα πεπραγμένα.
 • Οσφυοκάμπτης (Βλέπε Τζαβάρας)

  Οσφυοκάμπτης (Βλέπε Τζαβάρας)

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:35:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  ΠΚ

  Ως γνωστόν ο σοφός Κυβερνήτης, ίδρυσε τα πρώτα δύο Κακουργιοδικεία της σύγχρονης Ελλάδος στον Πύργο Ηλείας και στη Χαλκίδα. Το ότι οι Χαλκιδείς ήταν προβληματικοί το ξέρουμε από τους Φιλιππικούς του Δημοσθένη. Το ότι ο Πύργος Ηλείας ήταν το επίκεντρο του εγκλήματος το ξέρουμε από την ιστορία.

  Η μακρά λοιπόν αυτή παράδοση έδωσε το δικαίωμα στον βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας να διεκδικεί την στέφανον επαΐοντα στη νομική επιστήμη. Να ανακαλεί στην τάξη ως απλός δικηγόρος ή βουλευτής της Εκτελεστικής εξουσίας άραγε, εισαγγελικό λειτουργό, αποδίδοντας στη λειτουργό, πρόθεση.

  Ο κ. Τζαβάρας ακολουθώντας την απλή δικηγορία αυτό-υποβαθμίστηκε. Θα έπρεπε να ακολουθήσει κάποια άλλη επαγγελματική διέξοδο από εκείνες που προσφέρει η νομική επιστήμη. Ίσως τώρα να αισθανόταν περισσότερο αυτάρκης και λιγότερο ετερόφωτος, περισσότερο ασφαλής και λιγότερο ανασφαλής για το πολιτικό του μέλλον. Τώρα πρέπει να υποκλίνεται στα πρώην εκ συνήθειας και στα νυν εξ ανάγκης αφεντικά του. Έτσι υπέπεσε στο σφάλμα της αμετροέπειας που για ορισμένους αποτελεί και πολιτικό αμάρτημα. Τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του νέου ιδιοκτήτη του ΔΟΛ, του πιθανού νέου διαχειριστή του MEGA, του προέδρου του Ολυμπιακού. Ξέχασε ως νομικός ωστόσο πως το «ίνδαλμα» του βρίσκεται εκτός φυλακής με υποσχετική (λέγεται αλλιώς και ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους), πώς το όνομα του να εμπλέκεται (σωστά ή όχι θα το αποφασίσει η Δικαιοσύνη) σε μία δυσώδη υπόθεση με διακίνηση ηρωίνης, πώς η Εισαγγελία εξετάζει και την εμπλοκή του σε υπόθεση παράνομης διακίνησης καυσίμων αλλά και μαύρου χρήματος. Όλα τα παραπάνω σε συσκευασία του ενός.

  Για Πυργιώτη νομικό ο κ. Τζαβάρας μάλλον είναι απρόσεκτος. Στην ιδιαίτερη πατρίδα του οι άνθρωποι έχουν δει πολλά και ξέρουν να φυλάγονται από τις κακοτοπιές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αιφνιδιάζει αρνητικά. Καλά, μα δεν διατηρεί ούτε μία επιφύλαξη για τα μάτια του κόσμου έστω; Υιοθετεί με τέτοια ζέση τις θέσεις του ανατέλλοντα (ή διάττοντα;) μηντιακού αστέρα της Νέας Δημοκρατίας και ξεχνά ότι στην Πολιτική η διατήρηση αποστάσεων αποτελεί δόγμα επιβίωσης; Φαίνεται λοιπόν πως τα πράγματα έχουν αγριέψει εκεί κάτω στην οδό Πειραιώς και πώς τα άτια παίρνουν από τώρα θέσεις για να αγωνιστούν στον Ιππόδρομο, μόνον που το σπορ έχει γίνει πια ακριβό και δεν υφίστανται και εγγυήσεις για την επιτυχία.

  Κύριε Τζαβάρα γνωρίζετε καλύτερα και από τον πρόεδρο σας πώς η Εισαγγελέας Τζίβα επιχείρησε να διερευνήσει μία εξαιρετικά δύσκολη και πολύπλοκη υπόθεση σε συνθήκες καθόλου ομαλές σε έναν Πειραιά που λειτουργεί σε συνθήκες οργανωμένης Μαφίας. Έπραξε τα ανθρωπίνως και νομικώς δυνατά για να διεκπεραιώσει τον φάκελο NOOR1 γνωρίζοντας ποιοι θα παραταχθούν απέναντι της. Διαβάζοντας τις δηλώσεις σας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» κ. Τζαβάρα αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής περί την νομική επιστήμη πώς ελλείψει άλλων επιχειρημάτων καταφεύγετε σε παιδαριώδεις σοφιστείες. Είστε αρκετά έξυπνος για να αντιληφθείτε το άτοπον της τοποθέτησης σας. Αντί λοιπόν να διευκολύνετε την εισαγγελική λειτουργό στην ολοκλήρωση της διερεύνησης αυτής της υπόθεσης επιχειρείτε να την εξοντώσετε με τυπολατρίες. Γιατί κ. Βουλευτά; Αναλαμβάνετε και υποθέσεις εργολαβικά κατεδάφισης προσωπικοτήτων; Κρίμα διότι κάποια στιγμή θα δώσετε και εσείς λόγο αν όχι γενικά τουλάχιστον στους ψηφοφόρους σας. Ενδεχομένως, επειδή πάντα η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, να δώσετε κάποια στιγμή τον λόγο και στην συνείδηση σας. Σας το ευχόμαστε ολοψύχως.
 • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προπόνηση της Εθνικής Μπάσκετ Αντρών

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προπόνηση της Εθνικής Μπάσκετ Αντρών

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:35:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

  Την προπόνηση της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ ανδρών, η οποία θα πάρει μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί σε Τουρκία, Ισραήλ, Φινλανδία και Ρουμανία, παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017.

  Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προπονητικό team και τους παίκτες της Εθνικής μας Ομάδας και ευχήθηκε σε όλους υγεία και επιτυχία στο Eurobasket 2017.

  Ο Πρόεδρος της ΝΔ, αμέσως μετά δήλωσε: «Η Εθνική μας έχει προσφέρει πάρα πολύ μεγάλες χαρές εδώ και 30 χρόνια. Είχα τη χαρά σήμερα να έρθω να παρακολουθήσω μία από τις προπονήσεις της ομάδας και να ευχηθώ και εγώ καλή επιτυχία στην μεγάλη προσπάθεια που θα κάνουν τα παιδιά στο Πανευρωπαϊκό το οποίο έρχεται».  «Είναι μία εξαιρετική ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες και εξαιρετικούς χαρακτήρες» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε: «Είναι μία ομάδα που πάντα μας κάνει υπερήφανους με την προσπάθεια, με την ενέργεια που βγάζει και με την αγάπη που δείχνει στο εθνόσημο και στην Πατρίδα. Ήρθα πρωτίστως ως φίλαθλος και ως κάποιος που παίζει μπάσκετ και αγαπάει το μπάσκετ και λιγότερο με την ιδιότητα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Με κάποιους γνωριζόμαστε, αλλά γνωριζόμαστε, με την ιδιότητα πάντα του φιλάθλου, ενός ανθρώπου που αγαπά και παρακολουθεί το μπάσκετ είτε είναι Ευρωπαϊκό, είτε είναι Αμερικάνικο».

  Ταυτόχρονα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Εθνική ήταν και είναι μία μεγάλη οικογένεια, οι παίκτες, το προπονητικό team, το υποστηρικτικό team. Γίνεται πάντα πολύ μεγάλη προσπάθεια για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Εγώ πιστεύω ότι το μπάσκετ είναι ένα σπορ το οποίο ταιριάζει πάρα πολύ στους Έλληνες. Είναι ένα σπορ το οποίο συνδυάζει το μυαλό, την ενέργεια, την φυσική κατάσταση».

  «Μας έχει δώσει πολύ μεγάλες χαρές στο παρελθόν. Μας δίνει πολύ μεγάλες χαρές στις εφηβικές, στις παιδικές ομάδες και στις ομάδες των ατόμων με αναπηρία. Η Εθνική, τώρα, τα κορίτσια κωφών, πήραν το χρυσό μετάλλιο. Είχα την ευκαιρία να τους δω και να τους ευχηθώ πριν πάνε να παίξουν στην Τουρκία και είμαι σίγουρος ότι φέτος θα είναι μία καλή χρονιά και για την Εθνική ανδρών» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.
 • «Στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα»

  «Στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα»

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:35:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Π.Κ.

  Εγώ θα περίμενα από την Αριστερά κάτι περισσότερο. Την κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων. Μου ξανάρθε στο μυαλό βλέποντας πρόσφατα αφίσες από την εποχή του Μεταξά. Ανέτρεξα στη μετεμφυλιακή περίοδο. Μόνον συνδρομικές κοινωνίες εξακολουθούν να διατηρούν ακόμη ανακλαστικά εκπαιδευτικού μιλιταρισμού. Η Δεξιά δεν μπορεί να προδώσει το DNA της. Η Αριστερά δεν διαθέτει τέτοιο γονιδίωμα. Άρα, μπορεί.

  Τα έβαλαν με τον Γαβρόγλου. Διότι δεν πήγε φαντάρος. Τον κάνει λιγότερο πατριώτη από εκείνους που πήγαν; Από πότε η φιλοπατρία μετριέται με τη θητεία; Αυτοί που υπέγραψαν τα πύρινα άρθρα και προέβησαν στις γνωστές δηλώσεις περί... «σημαίας» είναι όλοι τους γνήσιοι πατριώτες και απαξάπαντες εκπλήρωσαν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις; Από πότε κάποιος που δεν υπηρέτησε τη θητεία του αποτελεί κοινωνικό παρία; Υπάρχει κανένας νόμος που το αναφέρει; Έχουν ακούσει οι «λαλίστατοι» των ΜΜΕ για κάποιο «Κεκτημένο της Κοπεγχάγης»;

  Τον Γραβρόγλου δεν τον γνωρίζω και διαφωνώ με το νομοσχέδιο που κατέβασε στη Βουλή για την Παιδεία. Διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως. Αυτό δεν σημαίνει ότι ανήκω στη συνομοταξία εκείνων που θέλουν ένα σχολείο με πρωινή προσευχή, σημαία και παρελάσεις, σημαιοφόρους και αμήχανα παιδάκια να περπατούν άτσαλα και ασυντόνιστα, κυρίως βαριεστημένα, και με το δίκιο τους. Α, ναι, και μαμάδες και πατεράδες που εκλιπαρούν και πιέζουν για να δουν τον κανακάρη τους να κρατά το κοντάρι. Ο δικός τους ο κανακάρης, όχι το Αλβανάκι ή το προσφυγάκι ή το παιδί του μετανάστη.

  Δεν γεννιέσαι εραστής της χώρας σου. Το μαθαίνεις, βήμα βήμα, το παλεύεις και τελικά όταν τη λατρέψεις, έχεις το δικαίωμα και την υποχρέωση να εξηγήσεις γιατί αυτή η χώρα σε πληγώνει. Έτσι γίνεσαι πραγματικός φιλόπατρις πολίτης. Τέρμα τα κλισέ της πατριδολάγνου φλυαρίας. Υποκρύπτουν πάντα απατεωνιά. Καλύπτουν πάντα απατεώνες.

  Το λεγόμενο «εθνικό φρόνημα» δεν ενισχύεται με κακόγουστες μαθητικές παρελάσεις και κενά συνθήματα. Ενισχύεται μόνον από τον σεβασμό που προκαλεί στον νεαρό πολίτη η άψογη, ισότιμη, δημοκρατική λειτουργία της χώρας στην οποία ζει.

  Δεν περιμένω καμία πρωτοβουλία εκσυγχρονισμού από τη Δεξιά. Ιδιαίτερα αυτήν τη βαλκανικού τύπου κοτζαμπασική Δεξιά. Θα ανέμενα ριζοσπαστικότερες πρωτοβουλίες από την Αριστερά. Αντιλαμβάνομαι τα όρια και τις δυσκολίες, τις «λεπτές ισορροπίες», όπως λένε. Διαθέτω υπομονή καμήλας. Αλλά και μνήμη ελέφαντα.

  Σιχαίνομαι την υποκρισία των ΜΜΕ, του δήθεν τάχα μου δημοκρατικού Τύπου, που σπεύδουν στο όνομα της συγκυριακής φιλοπατρίας της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης να υιοθετήσουν ορολογία και επιχειρήματα της Μεταξικής περιόδου και της μετεμφυλιακής Ελλάδας προκειμένου να πλήξουν κάποιον κυβερνητικό παράγοντα. Με την ίδια ευκολία αύριο θα υιοθετήσουν ανομήματα και ανηθικότητες, το έχουν κάνει ήδη, θα σπιλώσουν συνειδήσεις, θα κατασκευάσουν κατηγορίες. Δεν μου αρέσουν οι φωνασκούντες δημοκράτες της δεκάρας που σήμερα είναι με τον αστυφύλακα για να είναι αύριο με τον χωροφύλακα και στο τέλος πάντα με τον παπά.

  Ε, λοιπόν, ούτε η γνώση, ούτε η αριστεία, ούτε καν η ίδια η Ιστορία έχουν σχέση με τη σημαιοφορία. Ούτε το ήθος ούτε η διαγωγή έχουν σχέση με τους σημαιοφόρους. Είναι πολύ μεγάλα μεγέθη για να χωρέσουν σε μία μικρή παρέλαση. Ευτυχώς. Όσο για τη «Σημαία», την ευτελίζουν συνήθως αυτοί που διαρκώς την επικαλούνται. Αφήστε την, λοιπόν, στην ησυχία της να παλεύει με τον άνεμο.
 • Ποιος είναι αυτός ο αψηλός με το κόκκινο σορτσάκι;

  Ποιος είναι αυτός ο αψηλός με το κόκκινο σορτσάκι;

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:35:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Π.Κ.

  Ποιος είναι αυτός ο γεροδεμένος με τις φαρδιές πλάτες, τα μυώδη πόδια, το κοντό κόκκινο σορτσάκι και το λιλά μακό; Μαυρισμένος από την πολύωρη έκθεση στις ευεργετικές ακτίνες του ήλιου, χαλαρός από το ραχάτι, με ελαφρά γερμένο τον δεξί του ώμο, καλοξυρισμένο το κρανίο, ο άνθρωπος περιμένει να επιβιβαστεί στο πλοίο για την Αίγινα, όπου, ως γνωστόν, νυν και παλιότερος ΣΥΡΙΖΑ έχουν στήσει τα κονάκια τους.

  Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν χρωστά σε κανέναν, πέραν της Μιχαλούς, και άρα είναι ελεύθερος να απολαμβάνει τη ζωή του και να μας διασκεδάζει με τις «αποκαλύψεις» του. Οι συμμαθητές του στου Μωραΐτη τον αποκαλούσαν (από τότε να φανταστείτε) Μπαρουφάκη, διότι είχαν διαγνώσει από νωρίς το αστείρευτο ταλέντο του «κονφερασιέ» που έκρυβε μέσα του.  Μεταβαίνει στο νησί της Αφαίας για να βάλει τις τελευταίες πινελιές στο βιβλίο του που θα κυκλοφορήσει και στα ελληνικά (τρομάρα μας». Βλέπετε, η promotion είναι εγγυημένη με όλους αυτούς που εργολαβικά ασχολούνται με «μπαρούφες» και που παρουσιάζουν την παροιμιώδη γλωσσοδιάρροιά του ως «πολιτική αποκάλυψη». Λες και δεν ξέραμε εξαρχής πως η ακαδημαϊκή πανοπλία του ήταν από λευκοσίδηρο ξεγάνωτο, τουτέστιν «teneke» τουρκιστί.

 • Μίνι απόδραση για τον Κυριάκο στα Σφακιά!

  Μίνι απόδραση για τον Κυριάκο στα Σφακιά!

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:35:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Χαλαρός και ευδιάθετος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε χθες στο Λουτρό Σφακίων, στα Χανιά, να περνά ξέγνοιαστες στιγμές με φίλους.

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται από χθες στην περιοχή, στο πλαίσιο μιας μίνι απόδρασης από το φορτωμένο του πρόγραμμα στην Αθήνα.

  Ο κ. Μητσοτάκης απήλαυσε το απέραντο γαλάζιο του Λιβυκού Πελάγους, έφαγε ολόφρεσκο ψάρι στο εστιατόριο «Μαδάρες», συνομίλησε με άλλους παραθεριστές για την πολιτική επικαιρότητα και ενημερώθηκε από κατοίκους και επιχειρηματίες για σημαντικά ζητήματα της περιοχής.

  Εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Λουτρό βρίσκεται και ο εφοπλιστής Βασίλης Πατέρας, ενώ αυτές τις μέρες η περιοχή -ως γνωστόν- έχει την τιμητική της, προσελκύοντας πλήθος κόσμου.

  Πηγή: zarpanews.gr
 • Οι «κακές» παρέες του Δημήτρη Αβραμόπουλου

  Οι «κακές» παρέες του Δημήτρη Αβραμόπουλου

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:35:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  ΠΚ

  Θα μπορούσαμε να παραφράσουμε τον στίχο του Εγγονόπουλου. «Τι γυρεύει ένας Αρκάς στην Πάρο» προσθέτοντας όμως και «στη γέφυρα της θαλαμηγού του Βαγγέλη Μαρινάκη». Θα μπορούσαμε απλά να διερωτηθούμε προς τι η συνάντηση της Κυριακής που μας πέρασε ,παραμονές της Παναγιάς, στη σκιά της Εκατονταπυλιανής; Περιμένουν και ο ένας και ο άλλος κάποιο θαύμα; Τα θαύματα ως γνωστόν σπανίζουν.

  Σκέφτομαι πώς ο κ. Αβραμόπουλος ως Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων θα ήθελε να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι τα σχέδια του επιχειρηματία, την φημολογούμενη μετεγκατάσταση του στο Λονδίνο (τώρα που όλοι την κοπανάνε λόγω Brexit) ή τα σχέδια του για την ενίσχυση της «Νότιγχαμ, Φόρεστ» αλλά μετά θυμήθηκα πως ο Αρκάς πολιτικός δεν είναι δα και κανένας γνωστός ποδοσφαιρόφιλος ώστε να ανησυχεί για την τύχη του Ολυμπιακού.

  Ήλθε στο μυαλό μου μία πονηρή σκέψη αλλά προσπάθησα να την αποδιώξω. Λέτε ο κ. Αβραμόπουλος να ενδιαφέρεται για την στάση που θα κρατήσει ο ΔΟΛ,νυν ΔΟΜ, ως προς τα προσωπικά του πολιτικά σχέδια; Είναι γνωστόν πώς ο Δημητρός θα επιθυμούσε να ολοκληρώσει την μεγαλειώδη καριέρα του με ακόμη ένα αξίωμα. Το προεδρικό. Τα έχει όλα, γκλαμουριά, γόητρο, κοστούμια, Μπλέιζερ, ταξίδια, επαφές και σε όλα αυτά είναι μανούλα ο νυν Επίτροπος.

  Ή μήπως λόγω αρμοδιότητας δηλαδή, αυτό το «Εσωτερικών Υποθέσεων» τον έφερε στο ξύλινο deck της θαλαμηγού προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις ως προς τις εκκρεμότητες του επιχειρηματία στη γνωστή υπόθεση NOOR1;

  Όμως ο κ. Αβραμόπουλος είναι συνήθως πολύ προσεκτικός και αποφεύγει τις κακοτοπιές εκτός εάν η επαφή είναι απολύτως απαραίτητη. Φαίνεται λοιπόν πως ήταν. Ανέβηκε στο σκάφος, κάθισε αναπαυτικά, ήπιε το ποτάκι του και τα είπε με τον επιχειρηματία. Οι Βρυξέλλες είναι μακριά αλλά και τόσο κοντά , τόσο δραματικά κοντά.

  Α να μην το ξεχάσω. Την Παρασκευή που μας πέρασε και μάλιστα συν γυναιξί και τέκνοις, ανέβηκε στην ίδια θαλαμηγό, πάλι στην Πάρο, και ο κ. Πατούλης όστις φιλοδοξεί να εκλεγεί Δήμαρχος Αθηναίων. Το «χρίσμα» βλέπετε είναι πολύπλοκη υπόθεση. Χρειάζεται (και αυτό) τον ΔΟΛ, την τηλοψία καθώς και «ισχυρούς» φίλους ή απλά, «ισχυρούς» συμμάχους.

 • Το σχόλιο του Αρκά για τις κυβερνητικές ενέργειες απέναντι στα πύρινα μέτωπα

  Το σχόλιο του Αρκά για τις κυβερνητικές ενέργειες απέναντι στα πύρινα μέτωπα

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:35:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

  Με το δικό του, τρόπο «καυτηρίασε» την κυβερνητική στάση και τις κυβερνητικές ενέργειες για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που πλήττουν κυρίως την Αττική και πολλές περιοχές της Ελλάδας.

  Δείτε το σχετικό σχόλιο - σκίτσο:

 • ΟΝΝΕΔ: «Ο κ. Τσίπρας 2,5 χρόνια «θεατής» στην καταστροφή που δημιούργησε»

  ΟΝΝΕΔ: «Ο κ. Τσίπρας 2,5 χρόνια «θεατής» στην καταστροφή που δημιούργησε»

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:35:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

  Ιδιαίτερα σκληρή κριτική άσκησε η ΟΝΝΕΔ στον πρωθυπουργό, με αφορμή την «απουσία» του, τις κρίσιμες ημέρες των πυρκαγιών που έπληξαν κυρίως την Αττική και πολλές περιοχές της πατρίδας μας.

  Η γαλάζια νεολαία, δημιούργησε σχετική φωτογραφία με τον κ. Τσίπρα στο παράθυρο αεροπλάνου, συνοδευόμενη από το παρακάτω σχόλιο: «2,5 χρόνια ΘΕΑΤΗΣ στην ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ που ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ».

  Δείτε τη σχετική ανάρτηση της ΟΝΝΕΔ στα social media: • Αρκετά πια. Η ανοχή της άλλης άποψης έχει και τα όρια της, όταν αυτή εκφράζεται ως επιθετική ηλιθιότητα

  Αρκετά πια. Η ανοχή της άλλης άποψης έχει και τα όρια της, όταν αυτή εκφράζεται ως επιθετική ηλιθιότητα

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:35:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Κάποιος δημοσιογράφος της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» υπογράφει πρωτοσέλιδο με μία μακέτα που εξισώνει τον Αδόλφο Χίτλερ με τον Κάρολο Μάρξ. Η μοναδική σχέση μεταξύ των δύο αυτών ανθρώπων είναι η γερμανική καταγωγή τους. Πέραν τούτου ουδέν. Ο ένας αιματοκύλισε τον κόσμο. Ο άλλος ως εκφραστής της αρχέγονης τάσης των εξισωτικών κινημάτων επιχείρησε να ερμηνεύσει την Ιστορία και να αναλύσει την Οικονομία.  Ο ένας ήταν εγκληματίας. Ο άλλος ήταν διανοούμενος ο οποίος αποδέχτηκε ως βάση συζήτησης όλες τις βασικές αρχές της Γαλλικής Επανάστασης και αυτής του Κρόμγουελ και άρα τον πυρήνα των αξιών που προέκυψαν από αυτές. Ο Μάρξ δεν σκότωσε κανέναν παρά μόνον τα άρρωστα μυαλά εκείνων που νομίζουν πώς η Ιστορία είναι μία γραμμική εξέλιξη. Όποιος προσπαθεί να ταυτοποιήσει τον γερμανό διανοούμενο με τον Στάλιν απλά εντάσσεται στην κατηγορία των ηλιθίων του Αινστάιν αφού μόνον αυτή κατηγορία τείνει στο άπειρο. Ούτε καν το Σύμπαν.

  Ξέρω πώς ο γονιδιακός αντικομμουνισμός ταυτίζεται με το γονιδίωμα της αμάθειας. Αυτό αφορά τον συντάκτη και την εφημερίδα του. Η προσπάθεια ωστόσο ταύτισης των φασιστικών εκδοχών με τα εξισωτικά κινήματα ανά την Ιστορία πέραν της αμορφωσιάς και του βασικού ελλείμματος ιστορικής συνείδησης υποκρύπτει και μία σαφή πρόθεση να παρασυρθεί η κοινωνία σε μία ισοπεδωτική και χυλώδη άρνηση.

  Κάποιος πρέπει να ψιθυρίσει στο αυτί του συντάκτη και των διευθυντών του πώς τα εγκλήματα του Στάλιν αφορούν ένα συγκεκριμένο σύστημα εξουσίας που ανέλαβε δράση στη Ρωσία μετά το 1923 για να καταλήξει στον πλήρη έλεγχο της χώρας στα μέσα της δεκαετίας του ’30. Τα εγκλήματα του Χίτλερ αφορούν ένα συγκεκριμένο σύστημα εξουσίας που κατάφερε να αναρριχηθεί στην εξουσία και στη συνέχεια να ελέγξει την χώρα. Όλοι οι Γερμανοί δεν ήταν Ναζιστές. Όλοι οι Ρώσοι δεν ήταν σταλινικοί. Όλοι οι κομμουνιστές δεν συμπαρατάχτηκαν με τον Γεωργιανό μυστακοφόρο. Το καταμαρτυρούν οι μαζικές εκτελέσεις, οι δίκες, τα Γκούλαγκ.

  Προφανώς η ανοησία της ισοπέδωσης διευκολύνει το δημοσιογραφικό έργο ενός αμαθούς δημοσιογράφου. Μόνον που η άγνοια είναι και το φυσικό όπλο (και άλλοθι) της κάθε φασιστικής εκδοχής. Φαιάς ή ερυθράς.
 • Όταν ο «Τραμβαγέρης» Μαδούρο αγνοεί την Ιστορία

  Όταν ο «Τραμβαγέρης» Μαδούρο αγνοεί την Ιστορία

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:35:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Π.Κ.

  Μία διεθνής φημολογία επιμένει πως η Δύση γενικά και αόριστα έχει στοχοποιήσει τους Νικολάς Μαδούρο και Ταγίπ Ερντογάν. Οι Τούρκοι έχουν πάρει πολύ στα σοβαρά αυτήν τη νέα θεωρία συνωμοσίας, αφού ταιριάζει γάντι στην προπαγάνδα του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας. Έλα, όμως, που ο Νικολάς Μαδούρο υποφέρει από κάποια «κενά» ως προς τη διατύπωση των απόψεών του επί της σύγχρονης Ιστορίας της Τουρκίας.

  Σε μία συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας μέσω τηλεδιάσκεψης, Τούρκος δημοσιογράφος ζήτησε από τον κ. Μαδούρο να στείλει μήνυμα στον τουρκικό λαό. Το μήνυμα έχει επί λέξει ως εξής: «Χαιρετώ την Τουρκία, την κοιτίδα της κουλτούρας και του πολιτισμού. Χαιρετώ τη Δημοκρατία του Ατατούρκ».

  Είναι προφανές πως η Άγκυρα ενθουσιάστηκε με τις πρώτες λέξεις του μηνύματος περί κουλτούρας και πολιτισμού. Ο καθένας φαντάζεται πως ο Νικολάς Μαδούρο εσκεμμένως υπερέβη την πραγματικότητα, η οποία, δυστυχώς για τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, καταγράφει μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Είναι γνωστό τοις πάσι, εκτός ενδεχομένως από την ηγετική ομάδα του καθεστώτος στο Καράκας, πως οι φυλακές της Τουρκίας έχουν ξεχειλίσει από διανοούμενους, καλλιτέχνες, ηθοποιούς, συγγραφείς, πανεπιστημιακούς δασκάλους και δημοσιογράφους, οι οποίοι κατηγορούνται ως πραξικοπηματίες ή οπαδοί του «μεγάλου σατανά», του πρώην συνεταίρου στην εξουσία του Ταγίπ Ερντογάν, του Φετουλάχ Γκιουλέν. Είναι, επίσης, γνωστό πως ένας τερατώδης αριθμός διανοουμένων, δημοσιογράφων και καλλιτεχνών έχει βρει καταφύγιο στο εξωτερικό για να γλυτώσει από την καταδιωκτική μανία του συστήματος Ερντογάν.

  Αλλά το θέμα με τη δήλωση Μαδούρο δεν εντοπίζεται μόνο σε αυτό το σκέλος της φράσης του. Το πρόβλημα ξεκινά από το έλλειμμα πληροφόρησής του για τα τεκταινόμενα, αφού υμνεί τον Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος είναι το «κόκκινο πανί» για το καθεστώς Ερντογάν. Με λίγα λόγια, λόγω άγνοιας ή λατινοαμερικανικού επαρχιωτισμού, ο Νικολάς Μαδούρο δυσαρέστησε ταυτόχρονα τον Ερντογάν, την τουρκική αντιπολίτευση, τους φυλακισμένους επικριτές του Τούρκου προέδρου, τους εξόριστους Τούρκους διανοούμενους και φυσικά όλους εκείνους που εναντιώνονται στην πολιτική του συστήματος Ερντογάν. Θα έπρεπε, ωστόσο, να είχε δυσαρεστήσει «λογικά» και την Αθήνα, η οποία πρέπει να νιώθει εξοργισμένη. Αλήθεια, γιατί δεν υπάρχει τοποθέτηση του Υπουργείου Εξωτερικών;

  Εν πάση περιπτώσει, η εφημερίδα «Hürriyet» άδραξε την ευκαιρία να προβεί έστω και αναίμακτα σε μία, διά της πλαγίας, κριτική κατά Ερντογάν χάρις στην άγνοια του Νικολάς Μαδούρο, αλλά και διότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας χαρακτήρισε την Τουρκία «λίκνο της κουλτούρας και του πολιτισμού». Για την «ιδέα» αυτή παλεύει εδώ και πολλές δεκαετίες η εφημερίδα, έχοντας αναλάβει εργολαβικά κάθε επιχείρηση απομείωσης του ελληνικού χαρακτήρα της Ιωνίας, του Φαναρίου, ενώ πρωτοστατεί παραδοσιακά στις «εκστρατείες» των Κεμαλικών για τις Γκρίζες Ζώνες, τα «18 τουρκικά νησιά του Αιγαίου», τα επεισόδια τύπου Ίμια, την τουρκικότητα της Γαύδου και του Γαϊδουρονησίου νοτίως της Κρήτης κ.λπ.

  Είδατε ο Μαδούρο! Με έναν σμπάρο τα έκανε μπάχαλο. Η Κουμουνδούρου, όμως, σιωπά.
 • Το «θανατηφόρο» λάκτισμα κατά του Τέξας από τη «Charlie Hebdo»

  Το «θανατηφόρο» λάκτισμα κατά του Τέξας από τη «Charlie Hebdo»

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:35:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Η «Charlie Hebdo» ξανακτύπησε. Με τίτλο «Υπάρχει Θεός» το σατιρικό και άκρως πολιτικό έντυπο κυκλοφορεί το τελευταίο φύλλο του με ένα ολοσέλιδο σκίτσο που δείχνει την τροπική καταιγίδα «Χάρβεϊ» να πνίγει τους νεοναζί του Τέξας με τις χιτλερικές σημαίες τους και τα χέρια των πνιγμένων να χαιρετούν φασιστικά. Α και ένα πόδι προφανώς του αφανούς Tεξανού που δεν είναι νεοναζί.

  Το «χτύπημα» είναι συντριπτικό, αν και μπορεί να ερμηνευθεί από πολλούς ως απάνθρωπο και ισοπεδωτικό. Όμως, δεδομένης της συγκυρίας, των αμφιλεγόμενων εμφανίσεων Τραμπ, των τελευταίων γεγονότων στο Charlottesville της Βιρτζίνια με τη φονική και ξεδιάντροπη παρουσία της αμερικανικής Ακροδεξιάς αλλά και την άνευ προηγουμένου πολιτική συμπεριφορά του προέδρου των ΗΠΑ που αρνείται συστηματικά να καταδικάσει την ακροδεξιά - νεοναζιστική πτέρυγα των ψηφοφόρων του, δεδομένων όλων αυτών λοιπόν, η γαλλική «Charlie Hebdo» νομιμοποιείται (στην άκρη του ξυραφιού) να υπερβάλει στο πλαίσιο της πολιτικής σάτιρας. Όσο και εάν «πονάει», διότι αναφέρεται σε ένα συμβάν που συνοδεύτηκε από μία καταστροφή.  Δεν αποτελεί μυστικό για κανέναν, ωστόσο, πως το Τέξας βρίθει νεοναζί, οπαδών της Κου Κλουξ Κλαν, ακροδεξιών και φανατικών Ευαγγελιστών που κηρύσσουν το μίσος αλλά και οργανωμένων ρατσιστών που υποστηρίζουν την «Υπεροχή των Λευκών». Τώρα το εάν «Υπάρχει Θεός» ή όχι είναι πραγματικά άλλου παπά Ευαγγέλιο, φανερού ή απόκρυφου. Θου φυλακήν τω στόματί μου.
 • Ο.. γαϊδουρίστας με την BMW στην λεωφόρο Δημοκρατίας

  Ο.. γαϊδουρίστας με την BMW στην λεωφόρο Δημοκρατίας

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: Flashnews.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:26:47 | Πηγή: Flashnews

  Η.. απουσία της δημοτικής αστυνομίας είναι εμφανής από το κέντρο του Ηρακλείου. 

  Από την άλλη η περιορισμένη δύναμη της τροχαίας, προσπαθεί να μαζέψει τα.. ασυμμάζευτα. 

  Μέσα λοιπόν σ αυτό το σκηνικό στο οποίο ο καθένας παρκάρει όπου θέλει, δίνεται η ευκαιρία σε οδηγούς οχημάτων(τρανό παράδειγμα αυτός της φωτογραφίας) να εγκλωβίζουν στην κυριολεξία συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα μετατρέποντας τις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη σε.. γολγοθά. 

  Μεσημέρι Τρίτης στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Ηράκλειο και ο συγκεκριμένος οδηγός άφησε στην άκρη κάθε αίσθημα ανθρωπιάς και ευσυνειδησίας.. 

  Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι οδηγούν και παρκάρουν όπου θέλουν! 

  Αν είχε θεσπιστεί βραβείο ''γαϊδουριάς''(αποκλειστικά για οδηγούς) ένα είναι το σίγουρο. 

  Ότι στο Ηράκλειο θα είχε την τιμητική του !

   

 • Ο αμετανόητος Πολάκης... (φωτο)

  Ο αμετανόητος Πολάκης... (φωτο)

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: Flashnews.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:26:47 | Πηγή: Flashnews

  Παρότι γιατρός ο ίδιος και αναπληρωτής υπουργός Υγείας και παρότι το κάπνισμα απαγορεύεται στη Βουλή ο Παύλος Πολάκης δεν καταλαβαίνει τίποτε.

  Ο φακός τον «συνέλαβε» κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη στο εντευκτήριο της βουλής με το τσιγάρο στο χέρι.

  Πηγή: thetoc.gr

 • Καλά μαντάτα έφεραν από το Miami για την κρουαζιέρα τα στελέχη του ΟΛΗ

  Καλά μαντάτα έφεραν από το Miami για την κρουαζιέρα τα στελέχη του ΟΛΗ

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: Flashnews.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:26:47 | Πηγή: Flashnews

  Ο ΟΛΗ πέτυχε πολλά περισσότερα απ όσα συνήθως κατάφερνε στο παρελθόν στην έκθεση κρουαζιέρας στο Miami των ΗΠΑ,παρά το γεγονός ότι τα δυο μέλη του που βρέθηκαν εκεί μπήκαν κατ ευθείαν στα "βαθιά νερά" χωρίς καμιά βοήθεια και ελάχιστη λόγο χρόνου προετοιμασία.

  Η Γεωργία Στεφανάκη μιλά αύριο στην εκπομπή Business Class για τα αποτελέσματα και τις προοπτικές.

  Κ.Σ

 • Πρώτη συνάντηση σε καλό κλίμα

  Πρώτη συνάντηση σε καλό κλίμα

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: Flashnews.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:26:47 | Πηγή: Flashnews

  Τον Μιχάλη Βαμιεδάκη, (εντεταλμένο Σύμβουλο σε θέματα Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης), συνάντησε σήμερα ο Ζάν Αντρέα Γκαραντσίνι που πριν από λίγες μέρες ανέλαβε υπεύθυνα καθήκοντα για την Τουριστική προβολή του Δήμου Ηρακλείου ως επίσης εντεταλμένος σύμβουλος.

  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά καλό κλίμα το μεσημέρι της Δευτέρας, με τον Ζάν Αντρέα να δηλώνει ότι η συμβολή του Μιχάλη Βαμιεδάκη και της Περιφέρειας Κρήτης μπορεί να είναι το κλειδί για τις δράσεις "εκτός".

  Σε κάθε περίπτωση οι δυο πλευρές ξέρουμε ότι μπορούν να συνεργαστούν για το κοινό καλό.

  ΚΣ

 • Κατάργησαν και το «δείγμα» πεζοδρομίου

  Κατάργησαν και το «δείγμα» πεζοδρομίου

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: Flashnews.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:26:47 | Πηγή: Flashnews

  Το  πεζοδρόμιο στην οδό Μελετίου Πηγά, στα Πευκάκια της Νέας Χώρας, είναι έτσι κι αλλιώς λειψό.

  Ίσα – ίσα που χωρά να περπατήσει ένας άνθρωπος και βέβαια ούτε λόγος για άτομα με κινητικά προβλήματα .

  Και σαν να μην έφτανε αυτό, όπως καταγγέλει αναγνώστης του Flashnews.gr, ακόμη και το «δείγμα» πεζοδρομίου, κάθε απόγευμα μετατρέπεται σε χώρο στάθμευσης των…. τετράροδων.

  Τι είπατε; Υπάρχουν και Νόμοι που απαγορεύουν την στάση και στάθμευση στα πεζοδρόμια;

  Για να δούμε, εάν μετά το δημοσίευμα ευαισθητοποιηθεί κάποιος.

  Ναπ.Σ.

   

 • Απίστευτο θράσσος: Της χτύπησε τον καθρέφτη την έβρισε & πέρασε με κόκκινο!

  Απίστευτο θράσσος: Της χτύπησε τον καθρέφτη την έβρισε & πέρασε με κόκκινο!

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: Flashnews.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:26:47 | Πηγή: Flashnews

  Η έλλειψη όχι μόνο οδηγικής παιδείας, αλλά και παιδείας, σε όλο της το μεγαλείο, στο πρόσωπο μιας γυναίκας η οποία όπως φαίνεται δεν θα έπρεπε να κάθετε πίσω από το τιμόνι.

  Αυτή η γυναίκα ήταν όχι μόνο αγενής αλλά και επικίνδυνη οδηγός αφού, όπως προκύπτει από αυτά που καταγγέλλει αναγνώστρια στο Flashnews.gr, η οδηγός νόμιζε ότι ο δρόμος είναι δικός της περνώντας με κόκκινο και θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές άλλων.

  Όπως καταγγέλλει αναγνώστρια που ήταν μάρτυρας του περιστατικού:

  Σήμερα (σημ. χθες) το πρωί στον Κλαδισσό έξω από το italian factory μία γυναίκα οδηγός με ξανθά μαλλιά, ασημί αυτοκίνητο και πινακίδα.....(αποκρύπτουμε την πινακίδα λόγω προσωπικών δεδομένων) χτύπησε τον καθρέφτη νέας οδηγού χωρίς να προκληθεί ζημιά, της είπε ''Στα @....ια  μου για τον καθρέφτη σου'' έπειτα της έκανε άσεμνη χειρονομία επιδεικνύοντας το μεσαίο δάχτυλο, γκάζωσε κι έφυγε. Λίγο αργότερα η ίδια πέρασε με κόκκινο στο φανάρι του ξενοδοχείου Samaria!

   

 • "Δώρο" στην κυβέρνηση...

  "Δώρο" στην κυβέρνηση...

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: Flashnews.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:26:47 | Πηγή: Flashnews

  "Γκρίνια και διαφωνίες" μαθαίνω ότι επικρατούν στο εσωτερικό του συνδικαλιστικού κινήματος του Ηρακλείου, με αφορμή τη σημερινή "αποκαρδιωτική" εικόνα και τη μικρή συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ.

  Το ποσοστό συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση  στο νομό, εκτιμάται ότι ήταν μονοψήφιο, με τους εργαζόμενους  -πνιγμένους μέσα στα οικονομικά τους προβλήματα-  να γυρίζουν την πλάτη τους στις κινητοποίησεις για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

  Μάλιστα, στον κλάδο των εκπαιδευτικών το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία ήταν ιδιαίτερα μικρό, σχεδόν αμελητέο, ενώ δεν απήργησαν, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων, καθώς σπατάλησαν την "επαναστατική τους ορμή και την αγωνιστικότητα" τα προηγούμενα ... "πέτρινα - αντιμνημονιακά χρόνια", όπως ειπώθηκε σε "πηγαδάκι" εκπαιδευτικών στην Πλατεία Ελευθερίας.

  Το σίγουρο είναι ότι ο μόνος κερδισμένος, από την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, είναι η κυβέρνηση που, όπως φαίνεται, θα περάσει "αναίμακτα" τα δυσβάσταχτα και αντιλαϊκά μέτρα!

  Επομένως, μόνο ως ... "δώρο" στην κυβέρνηση, στον πρωθυπουργό και στο "κουαρτέτο", θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή απεργία!!!

  Γ. Ρ.
   

 • Το τερμάτισε! Ένας κατέλαβε δύο θέσεις αναπήρων στα Χανιά!

  Το τερμάτισε! Ένας κατέλαβε δύο θέσεις αναπήρων στα Χανιά!

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: Flashnews.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:26:47 | Πηγή: Flashnews

  Έχουμε δει πολλές φωτογραφίες απο "γαιδουρίστας" που καταλαμβάνουν θέση για αυτοκίνητα ΑΜΕΑ ή μητέρων με καροτσάκια, σε χώρους στάθμευσης.

  Αλλά ο (η) συγκεκριμένος (η) οδηγός το....τερμάτισε βάζοντας το αυτοκίνητο έτσι που να πιάνει και τις δύο θέσεις.

  Η φωτογραφία αναγνώστη του Flashnews.gr ελήφθη σήμερα το μεσημέρι σε χώρο στάθμευσης super market δυτικά της πόλης των Χανίων.

  Α-δέσποτος

 • Δύσκολες ώρες για τους συναδέλφους

  Δύσκολες ώρες για τους συναδέλφους

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: Flashnews.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:26:47 | Πηγή: Flashnews

  Ακούω δυσάρεστα μαντάτα πάλι στα ταραγμένα media-κα "νερά".

  Ένα ακόμη τοπικό ΜΜΕ (από την δυτική Κρήτη) βρίσκεται στην δίνη άσχημων εξελίξεων.

  Φυσικά η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για την ΕΡΤ και ενδιαφέρεται μόνο για το πως θα κλείσει τα ιδιωτικά.

  Και θα μου πείτε τι την νοιάζει; Αλλού είναι ο κομματικός στρατός και οι ψηφοφόροι...

  Οι υπόλοιποι που δημοσιογραφούν και εργάζονται σε ιδιωτικά ΜΜΕ, είναι παιδιά άλλου "Θεού"...

  Θυμίζω ότι στο Ηράκλειο έκλεισε η ΤΟΛΜΗ η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ και όλα τα τοπικά περιοδικά.

  Τα ραδιόφωνα αναγκάστηκαν σε μεγάλες περικοπές προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, αλλά ούτε αυτό "καίει" την γούνα κανενός.

  Κι έτσι έχουμε καταλήξει και σε μια ΕΣΗΕΠΗΝ (ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ) όπου τα περισσότερα μέλη της σήμερα είναι άνεργοι (πρώην) συνάδελφοι.

  Μάλιστα έτσι όπως πάει αυτή η Ένωση θα ‘ναι ΕΝΩΣΗ πρώην δημοσιογράφων, γιατί αν δεν δημοσιογραφείς για πολύ καιρό, ο τίτλος και η ιδιότητα παύει να υφίσταται ως γνωστόν ή χρησιμοποιείται μοναχά ως φερετζές...

  Το κακό είναι ότι όποιοι φεύγουν σήμερα από τον χώρο, δύσκολα θα επιστρέφουν μιας και η συρρίκνωση των θέσεων εργασίας ως συνέπεια του κακού κλίματος στην αγορά και της έλλειψης χρηματοδοτήσεων καθιστά την λειτουργία τους προβληματική συνεπώς και της ύπαρξης θέσεων εργασίας.

  Κρίμα.

 • ’’Άγνωστος’’ μεταξύ αγνώστων ο Α. Ξανθός

  ’’Άγνωστος’’ μεταξύ αγνώστων ο Α. Ξανθός

  Κατηγορία: Παραπολιτική | Συντάκτης: Flashnews.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:26:47 | Πηγή: Flashnews

  Τι και αν η πτήση από Αθήνα για Ηράκλειο ήταν ασφυκτικά γεμάτη; Ο υπουργός υγείας, Ανδρέας Ξανθός πέρασε στην κυριολεξία απαρατήρητος από το σύνολο των επιβατών ! Κανείς δεν έσπευσε να τον χαιρετήσει έστω και για το.. τυπικό του θέματος και ο λόγος βέβαια δεν είναι ότι ο υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα δεν είναι.. αναγνωρίσιμο πρόσωπο. 

  Μάλλον η πλειονότητα των πολιτών δείχνει αποστασιοποιημένη και πιθανότατα απογοητευμένη από τις κυβερνητικές πολιτικές και το εκφράζει.. ποικιλοτρόπως. Για να να μην είμαστε πάντως άδικοι με τον επικεφαλής του ''πολύπαθου'' υπουργείου υγείας, η θέση που καθόταν δεν ήταν διακεκριμένη, θέλοντας να κρατήσει στις δύσκολες μέρες που διανύουμε τα προσχήματα. 

           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο