• Το τελευταίο 'αντίο' στον Κώστα Βεργόπουλο

  Το τελευταίο 'αντίο' στον Κώστα Βεργόπουλο

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:59:32 | Πηγή: News247

  Παρόντος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο πνευματικός κόσμος της χώρας αποχαιρέτισε σήμερα στο Α’ Νεκροταφείο τον διανοούμενο και πανεπιστημιακό, Κώστα Βεργόπουλο, ο οποίος απεβίωσε στις 9 Νοεμβρίου σε ηλικία 75 ετών.

  Την οδύνη της για την απώλεια του Κώστα Βεργόπουλου εξέφρασε στον επικήδειο η Νίνα Κασιμάτη, τονίζοντας, αναφερόμενη στις βαθυστόχαστες συζητήσεις που είχε ο Βεργόπουλος με τους μαθητές του στους οποίους μεταλαμπάδευε τις εμπειρίες του από όλο τον κόσμο, καθώς ταξίδευε συνεχώς, ότι ο εκλιπών υπήρξε ένας οργανικός διανοούμενος που πάντα αντιτάχθηκε στην αυθαιρεσία οποιασδήποτε εξουσίας.

  Επαναστάτησε τα επαναστατημένα και δασκάλεψε τα αδασκάλευτα, είπε ο εκ των στενών του φίλων, πανεπιστημιακός Κώστας Ζουράρις, υπογραμμίζοντας «όσοι ακούσουν την φωνή του θα ζήσουν».

  Διανοούμενο, δάσκαλο, αγωνιστή και αμετανόητο εραστή της δυναμικής της κοινωνίας, χαρακτήρισε τον Κώστα Βεργόπουλο ο δεύτερος εκ των στενών του φίλων, πανεπιστημιακός Μάκης Καβουριάρης, ο οποίος αναφέρθηκε και σε πλευρές του θεωρητικού έργου του Βεργόπουλου, αλλά και στα πλούσια βιώματα που είχαν, ως αναπόσπαστο τμήμα της κοινωνικής εμπειρίας, ζώντας και εργαζόμενοι στο Παρίσι.

  Τόνισε ότι ο Κ. Βεργόπουλος βίωσε τη ζωή του ως μια συναρπαστική περιπέτεια δίπλα στους μόνιμα ηττημένους.

  Ως ακούραστο αγωνιστή υπέρ των δικαιωμάτων των καταπιεζομένων χαρακτήρισε τον Κ. Βεργόπουλο ο πανεπιστημιακός Κώστας Μελάς, προσθέτοντας στη συναρπαστική περιπέτεια που ήταν η ζωή του εκλιπόντος και τη διάσταση της «ιστορικής και φιλοσοφικής μελαγχολίας», αλλά χωρίς πικρία για τις «συναντήσεις με την ιστορία» που δεν πραγματοποιήθηκαν.

  Αναφέρθηκε στην βαθιά πεποίθηση του Κ. Βεργόπουλου ότι η πραγματικότητα δεν διαμορφώνεται από θεωρίες αλλά από την κοινωνική δυναμική «των κάτω» καθώς και στην άποψή του ότι μόνο η αυτογνωσία της κοινωνίας μπορεί να προκαλέσει αυτή τη δυναμική.

  Είπε ακόμα ότι ο Κ. Βεργόπουλος στα χρόνια της κρίσης στάθηκε αδιάλλακτος πολέμιος της πολιτικής της λιτότητας που την θεωρούσε όχι μόνο κοινωνικά και πολιτικά άδικη, αλλά και οικονομικά αναποτελεσματική.

  Η ανθρωπιά ήταν εκείνο που με μια λέξη χαρακτήριζε τον Βεργόπουλο, τόνισε ο τρίτος εκ των στενών του φίλων, πανεπιστημιακός Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, προσθέτοντας ότι μιλούσε απλά, χωρίς έπαρση και εντυπωσίαζε η ακεραιότητα, το βάθος και η ευστοχία της σκέψης του.

  Ο Βεργόπουλος απέρριπτε τα κατεστημένα δόγματα, ήταν σκληρός στις απόψεις του, αλλά γενναιόδωρος και ανεκτικός με όσους δεν τις συμμερίζονταν είπε ο κ. Τσουκαλάς.

  Στην κηδεία παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Γ. Δραγασάκης, ο Χρ. Βερναρδάκης, ο Α. Φλαμπουράρης, ο Δ. Βίτσας, ο Κ. Γαβρόγλου, ο Γ. Σταθάκης, ο Γ. Μπαλάφας, ο Ν. Φίλης, ο Δ. Παπαδημούλης, ο Φ. Κουβέλης, ο Ε. Βενιζέλος, ο Κ. Λαλιώτης, ο Α. Λυκουρέζος, ο Η. Νικολακόπουλος, ο Β. Κοντογιαννόπουλος και πολλοί άλλοι.

  Στεφάνια απέστειλαν ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς» και «οι άνθρωποι της Ελευθεροτυπίας».

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • Δήμαρχος Λέσβου: Εννέα χιλιάδες πρόσφυγες σε υποδομές που χωρούν τρεις χιλιάδες

  Δήμαρχος Λέσβου: Εννέα χιλιάδες πρόσφυγες σε υποδομές που χωρούν τρεις χιλιάδες

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:39:53 | Πηγή: News247

  Κλειστές θα παραμείνουν τη Δευτέρα δημόσιες υπηρεσίες, καταστήματα και υποδομές στη Λέσβο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον υπερπληθυσμό προσφύγων και μεταναστών στο νησί.

  Ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 έκανε λόγο για περίπου 9 χιλιάδες ανθρώπους που στοιβάζονται σε υποδομές που επαρκούν για 3 χιλιάδες άτομα και ζήτησε τη μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα.

  Ο κ. Γαληνός ανέφερε ότι δεν μπορούν να τιμωρούνται τα νησιά με το να μετατρέπονται σε κέντρα κράτησης ανθρώπινων ψυχών, ενώ επισήμανε ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες κινδυνεύουν από τις καιρικές συνθήκες τώρα που χειμωνιάζει.

   

 • Mobility Unlimited Challenge: Το πρόγραμμα που θα δώσει ελπίδα σε εκατομμύρια ανθρώπους με κινητικά προβλήματα

  Mobility Unlimited Challenge: Το πρόγραμμα που θα δώσει ελπίδα σε εκατομμύρια ανθρώπους με κινητικά προβλήματα

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:29:07 | Πηγή: News247

  Ξεκίνησε στις 16/11/2017, η συνεργασία του Toyota Mobility Foundation με το Nesta’s Challenging Prize Center, σε μία κοινή προσπάθεια να αλλάξουν τις ζωές των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν παράλυση στα κάτω άκρα τους. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό ευρεσιτεχνίας, με τα δύο παραπάνω κέντρα να προσφέρουν το ποσό των 4 εκατομμύριων δολαρίων σε επιχειρήσεις, start ups και ιδιώτες, που διατίθενται να σχεδιάσουν πρακτικές και τεχνολογικές λύσεις για να διευκολύνουν την ζωή των ανθρώπων σε αυτών σε κάθε επίπεδο. Ο διαγωνισμός αφορά κάθε πολίτη του πλανήτη, με τους νικητές των επιχορηγήσεων να ανακοινώνονται στην έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο.

  Το Mobility Unlimited Challenge ψάχνει δημιουργικές ομάδες με τεχνολογικές ιδέες που έχουν να κάνουν από εφαρμογές και μηχανικές υποστηρίξεις μέχρι και κατασκευή εξωσκελετών και άλλων μηχανισμών με τεχνητή νοημοσύνη. Στόχος είναι να διευκολυνθεί η μεταφορά, η κίνηση και σε γενικά πλαίσια η ζωή, κάθε ανθρώπου στον πλανήτη Γη που πάσχει από μερική ή ολική μορφή παράλυσης στα κάτω άκρα.

  Αυτή τη στιγμή ανά τον πλανήτη, υπάρχουν εκατομμύρια συνάνθρωποι μας που βιώνουν κάποια μορφή παράλυσης (οι περισσότερες εξαιτίας εγκεφαλικών επεισοδίων, τραυματισμών στη σπονδυλική στήλη αλλά και σκλήρυνσης κατά πλάκας). Παρότι δεν υπάρχουν στατιστικές για τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων με παράλυση ανά τον κόσμο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζει ότι σημειώνονται παγκοσμίως ανά έτος 250.000 με 500.000 νέες περιπτώσεις λόγω τραυματισμών στη σπονδυλική στήλη.

   

  Η καινοτομία στην τεχνολογία της «έξυπνης» κίνησης, έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει καινούργιες συσκευές για τους παθόντες, που θα είναι καλύτερα ενσωματωμένες με το σώμα του χρήστη προσφέροντας του διευκολύνσεις και πρακτικές λύσεις για την μετακίνηση στο τριγύρω του περιβάλλον. Ωστόσο η εφαρμογή αυτής της πρωτοποριακής τεχνολογίας είναι αργή λόγω αντικινήτρων, όπως οι μικρές και κατακερματισμένες αγορές ανά τον κόσμο, αλλά και η πολυπλοκότητα της διαχείρισής της από τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης. Όλα τα παραπάνω, αποτρέπουν την είσοδο επενδυτών και συμμετεχόντων στο συγκεκριμένο πεδίο δραστηριότητας που αφορά τους παθόντες. Παρόλο που έχουν σημειωθεί τεράστιες πρόοδοι στη βελτίωση των μετακινήσεων μεταξύ των χώρων γι’ αυτούς, η καινοτομία για μία καλή ζωή στην καθημερινή λειτουργικότητα εξακολουθεί να υστερεί.

   

  Αυτό ακριβώς έρχεται να αλλάξει το Mobility Unlimited Challenge με το διαθέσιμο ποσό του, αλλά και με τους επίσημους Πρεσβευτές του από όλο τον κόσμο, που και οι ίδιοι βιώνουν το πρόβλημα της παράλυσης στην καθημερινή τους ζωή. Μεταξύ των πρεσβευτών βρίσκονται και οι: ο August de los Reyes (επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού του Pinterest), ο Yinka Shonibare MBE (καλλιτέχνης υποψήφιος για το βραβείο Turner), η Sandra Khumalo (αθλήτρια Παραολυμπιακών), η Ινδή αθλήτρια κρίκετ Preethi Srinivasan, η παρουσιάστρια της Βρετανικής τηλεόρασης Sophie Morgan, η αμερικανίδα αθλήτρια των Παραολυμπιακών Tatyana McFadden και ο Rory A. Cooper, διευθυντής του Human Engineering Research Laboratories στο Πανεπιστήμιου του Πίτσμπουργκ.

   

  Ένα πάνελ από έγκριτους και εμπειρογνώμονες κριτές, θα αξιολογήσουν τις ιδέες και τα σχέδια που θα αποστείλουν οι ενδιαφερόμενοι. Στη συνέχεια θα επιλέξουν 5 φιναλίστ, που ο καθένας θα λάβει 500.000 δολάρια για να μετατρέψει την ιδέα του σε μία πρώιμη μορφή. Ο νικητής του Challenge Prize θα λάβει 1.000.000 δολάρια, ώστε να προωθήσει την πλέον υλοποιημένη ιδέα του στην αγορά – και να την παρουσιάσει επίσημα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

  Παράλληλα, το Mobility Unlimited Challenge που θέλει να προσελκύσει μικρότερες εταιρίες και start ups που προσπαθούν να επιβιώσουν στην αγορά της τεχνολογίας, θα δημιουργήσει έναν μικρότερο διαγωνισμό, τα Discovery Awards, χρηματοδοτώντας 10 διαφορετικά γκρουπ με ενδιαφέροντα κόνσεπτ, με 50.000 δολάρια το καθένα. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στο: mobilityunlimited.org

   

  Ο στόχος μετά το πέρας του διαγωνισμού, είναι το Toyota Mobility Foundation και το Nesta’s Challenge Prize Centre, να έχουν βοηθήσει να αναδειχθούν οι ομάδες ανθρώπων με καινοτόμες ιδέες και να ξεκινήσει μία νέα ημέρα για τους ανθρώπους με προβλήματα παράλυσης, κάνοντας τις ζωές τους καλύτερες από ότι ήταν μέχρι τώρα.

  Μας αφορά όλους.

  Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το challengeprizecentre.org

 • Υπόθεση Τσαλικίδη: Παρούσα δηλώνει η οικογένεια στη νέα έρευνα

  Υπόθεση Τσαλικίδη: Παρούσα δηλώνει η οικογένεια στη νέα έρευνα

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Αντωνία Ξυνού | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:08:47 | Πηγή: News247

  Την ικανοποίηση τους για το νέο άνοιγμα το φακέλου Τσαλικίδη αλλά και τη βεβαιότητα ότι θα είναι παρόντες στην έρευνα εκφράζουν οι γονείς και ο αδελφός του 39χρονο στελέχους της Vodafone, o θάνατος του οποίου συνδέθηκε με την υπόθεση των υποκλοπών.

  Σε ανακοίνωση του, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας, Σταύρος Χούρσογλου, που χειρίστηκε την προσφυγή προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με την οποία καταδικάστηκε η Ελλάδα, επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι "στα όσα νόμιμα θα πρέπει δικονομικώς να ακολουθήσουν, ενόψει της ανατροπής των δεδομένων της υπόθεσης του Κώστα Τσαλικίδη από την έκδοση της παραπάνω απόφασης, η οικογένειά του θα είναι πεισμόνως και σταθερώς παρούσα".

  Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: “Οι εντολείς μου Γεώργιος, Γεωργία και Παναγιώτης Τσαλικίδης επιθυμούν να εκφράσουν δημόσια την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της 16ης Νοεμβρίου 2017. Με αυτήν, επί προσφυγής τους για τη γνωστή υπόθεση του θανάτου του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, αποκαθίσταται η μνήμη του υιού και αδελφού τους, και καταδεικνύονται οι πλημμέλειες στην ποινική διερεύνηση των συνθηκών και των αιτίων του θανάτου του. Οι πλημμέλειες τούτες ήταν που, όπως έκρινε ομόφωνα το κορυφαίο ευρωπαϊκό δικαιοδοτικό όργανο, οδήγησαν στην καταδίκη της Ελλάδος για παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή.

  Τούτο ιδρύει, κατά την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου,  υποχρέωση του κάθε κράτους στο να διαθέτει και στο να ενεργοποιεί μια διαδικασία που να διερευνά αποτελεσματικώς τον κάθε θάνατο. Μια τέτοια επαρκής διερεύνηση, στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, κατά την απόφαση δεν υπήρξε.

  Στα όσα νόμιμα θα πρέπει δικονομικώς να ακολουθήσουν, ενόψει της ανατροπής των δεδομένων της υπόθεσης του Κώστα Τσαλικίδη από την έκδοση της παραπάνω απόφασης, η οικογένειά του θα είναι πεισμόνως και σταθερώς παρούσα".

  Υπενθυμίζεται ότι ο προϊστάμενος επιδίκασε αποζημίωση για ηθική βλάβη, ύψους 54.000 ευρώ (μαζί με τα δικαστικά έξοδα), στην οικογένεια του Κ. Τσαλικίδη, καθώς έκρινε πως οι ελληνικές αρχές παρέλειψαν να διενεργήσουν επαρκή έρευνα για το θάνατό του.

  Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Αντώνης Λιόγας, έχει ζητήσει τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί και έχει μπει δύο φορές στο αρχείο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να τη μελετήσει, ενώ αναμένεται να δώσει παραγγελία έτσι ώστε να ανοίξει και πάλι ο φάκελος Τσαλικίδη, για να αποσαφηνιστούν 12 χρόνια μετά, τα αίτια θανάτου του.

  Νωρίτερα, το ΕΔΑΔ επιδίκασε αποζημίωση για ηθική βλάβη, ύψους 54.000 ευρώ (μαζί με τα δικαστικά έξοδα), στην οικογένεια του Κ. Τσαλικίδη, καθώς έκρινε πως οι ελληνικές αρχές παρέλειψαν να διενεργήσουν επαρκή έρευνα για το θάνατο του.

  (Φωτό: sooc.gr)

 • Αποκαταστάθηκε το δίκτυο υδροδότησης στη Μάνδρα

  Αποκαταστάθηκε το δίκτυο υδροδότησης στη Μάνδρα

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-18 14:47:28 | Πηγή: News247

  Στην αποκατάσταση του δικτύου υδροδότησης στην περιοχή της Μάνδρας προχώρησε κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ, ενώ σχεδόν έχει αποκατασταθεί και η ηλεκτροδότηση πλην κάποιων απομακρυσμένων σημείων. Αυτά είπε μεταξύ άλλων σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου από την πρωινή σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στα γραφεία της ΠΕ Δ. Αττικής.\

  Ωστόσο, σε ό,τι αφορά το νερό διευκρίνισε πως στα μέσα της εβδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα της ανάλυσης επί της χημικής σύστασης του νερού και της καταλληλότητας ή μη προς πόση.

  Στο μεταξύ, κι ενώ σήμερα ανασύρθηκαν άλλοι τρεις νεκροί απ' τις φονικές πλημμύρες, τα συνεργεία συνεχίζουν τη μάχη με τις λάσπες προκειμένου να καθαρίσει η περιοχή.

  Όπως ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης τα συνεργεία στη Μάνδρα και στη Ν. Πέραμο έχουν αποσύρει από τους δρόμους όλα τα οχήματα και τα έχουν συγκεντρώσει στο στρατόπεδο 305 Ρόκα στην Μάνδρα (10 χλμ ΠΕΑ Αθηνών - Θηβών) καθώς και σε ακόμη δύο σημεία της Ν. Περάμου για την πλήρη καταγραφή των ζημιών ώστε με παρέμβαση της Πολιτείας να αποζημιωθούν οι οδηγοί.

  Παράλληλα, επισήμανε ότι η αποκατάσταση των δρόμων θα επιτρέψει την λειτουργία όλων των σχολείων, με εξαίρεση τα σχολεία στις περιοχές Βίλια και Κριεκούκι, καθώς όπως λέει υπάρχει πρόβλημα στους δρόμους και «πρέπει να εξασφαλιστεί η ασφαλής προσέλευση εκπαιδευτικών και παιδιών». Επίσης συνεχίζει να αποτελεί πρόβλημα για τους διερχόμενους οδηγούς η ΠΕΟ Αθηνών- Θηβών στην περιοχή Αγ Σωτήρα όπου έχει υποχωρήσει το οδόστρωμα.

  Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • Στη φυλακή ένας ακόμη για την απαγωγή Λεμπιδάκη

  Στη φυλακή ένας ακόμη για την απαγωγή Λεμπιδάκη

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 14:32:05 | Πηγή: News Beast

  Προσωρινά κρατούμενος με την σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα κρίθηκε μετά την απολογία του ο 39χρονος από τις Σέρρες ο οποίος διαμένει στο Ρέθυμνο και συνελήφθη στις 14 Νοεμβρίου κατηγορούμενος για συμμετοχή στην απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

  Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

  Ο 39χρονος συνελήφθη καθώς από τις εργαστηριακές αναλύσεις βρέθηκαν τα δακτυλικά του αποτυπώματα, στον χώρο της μάντρας αυτοκινήτων όπου κρατείτο ο Μιχάλης Λεμπιδάκης πριν απελευθερωθεί από την αστυνομία.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του υποστήριξε πως στον ίδιο χώρο διέμενε πριν μεταφερθεί εκεί ο απαχθείς επιχειρηματίας.

  Ο 39χρονος που κατάγεται από τις Σέρρες διέμενε τα τελευταία δύο χρόνια στους Αρμένους Ρεθύμνου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε εργαστεί στην συγκεκριμένη μάντρα αυτοκινήτων.

  Περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη στο flashnews.gr

 • Προφυλακιστέος ο 8ος συλληφθείς για την απαγωγή Λεμπιδάκη

  Προφυλακιστέος ο 8ος συλληφθείς για την απαγωγή Λεμπιδάκη

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-18 13:55:58 | Πηγή: News247

  Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 39χρονος που εμπλέκεται στην πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, καθώς μετά την απολογία του, κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

  Ο 39χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του υποστήριξε ότι στη μάντρα, όπου κρατείτο το τελευταίο διάστημα μέχρι την απελευθέρωση του ο επιχειρηματίας και είχε βρεθεί πλήθος αποτυπωμάτων του ίδιου στο χώρο, έμενε εκεί τον περασμένο Αύγουστο.

  Ο εν λόγω άνδρας συνελήφθη την περασμένη Τρίτη μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας στο Ρέθυμνο και είναι ο όγδοος κατά σειρά που συλλαμβάνεται από την αστυνομία για συμμετοχή στην πολύκροτη υπόθεση, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

  Πηγή: cretapost

 • Χειροπέδες σε ζευγάρι στην Κρήτη που ξυλοκοπούσε βάναυσα τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του

  Χειροπέδες σε ζευγάρι στην Κρήτη που ξυλοκοπούσε βάναυσα τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-18 13:25:25 | Πηγή: News247

  Αποτροπιασμό προκαλεί το περιστατικό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία ότι δύο γονείς ξυλοκοπούσαν βάναυσα τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους στα Χανιά.

  Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 42χρονο και μία 33χρονη, οι οποίοι συζούσαν το τελευταίο διάστημα μαζί με τα συνολικά τέσσερα παιδιά τους, από προηγούμενους γάμους τους.

  Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στις αστυνομικές αρχές, τα τρία ανήλικα παιδιά της 33χρονης, ηλικίας 9, 5 και 3 ετών αντίστοιχα είχαν ζήσει τον τρόμο στα χέρια της ίδιας τους της μητέρας, καθώς κι αυτή και ο 42χρονος σύντροφος της τα έδερναν, ασκώντας τους και ψυχολογική βία.

  Ωστόσο από το θυμό του ζευγαριού δεν είχε γλιτώσει σε αρκετές περιπτώσεις και η 14χρονη κόρη του 42χρονου, την οποία επίσης χτυπούσαν.

  Το ζευγάρι συνελήφθη και βρίσκεται πλέον αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη, ενώ τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, μέχρι να τα παραλάβουν συγγενικά τους πρόσωπα.

  Πηγή: cretapost

 • Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για συμμορία ληστών στην Αττική

  Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για συμμορία ληστών στην Αττική

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 13:19:54 | Πηγή: News Beast

  Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας που έχει διαπράξει δεκάδες ληστείες σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου.

  Έως τώρα έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, ενώ μετά την ολοκλήρωση των ερευνών αναμένεται νεότερη ενημέρωση.

 • Χειροπέδες σε 56χρονο για πέντε κιλά κάνναβης

  Χειροπέδες σε 56χρονο για πέντε κιλά κάνναβης

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 13:09:45 | Πηγή: News Beast

  Περίπου πέντε κιλά κάνναβης βρήκαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου στην κατοχή ενός 56χρονου, ο οποίος συνελήφθη σε περιοχή της Βουπρασίας.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έπειτα από την αξιοποίηση στοιχείων που είχαν αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, έκαναν έρευνα στο σπίτι ενός 27χρονου, όπου βρήκαν 390 γραμμάρια κάνναβης.

  Από την προανάκριση που έκαναν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι ο 27χρονος είχε προμηθευτεί την κάνναβη από τον 56χρονο.

  Στη συνέχεια, ακολούθησε έρευνα στο σπίτι, στην αποθήκη και σε θερμοκήπια του 56χρονου, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν, μεταξύ άλλων, περίπου πέντε κιλά κάνναβης και 320 γραμμάρια φύλλων και κλαδιών κάνναβης.

 • Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση σπείρας ληστών

  Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση σπείρας ληστών

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Θοδωρής Παναγιωτίδης | Ημερομηνία: 2017-11-18 13:04:55 | Πηγή: News247

  Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας Ρομά που διέπραττε πλήθος ληστειών και κλοπών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

  Τους δράστες τους παρακολουθούσε η Ασφάλεια και σύμφωνα με πληροφορίες τις νυχτερινές ώρες στα Κάτω Πατήσια, αστυνομικοί επιχείρησαν να σταματήσουν για έλεγχο τα δύο αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν συνολικά έξι μέλη της σπείρας, οι οποίοι αντέδρασαν εμβολίζοντας τα υπηρεσιακά οχήματα.

  Ακολούθησε καταδίωξη και αργότερα εγκατέλειψαν τα σμπαραλιασμένα κλεμμένα αυτοκίνητα και οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τέσσερα άτομα.

  Άλλοι δύο κατάφεραν να διαφύγουν ενώ βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Δυτική Αττική για τον εντοπισμό και την σύλληψη τους. Μετά το πέρας των ερευνών αναμένεται επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία.

 • Κρήτη: ΝΑΤΟικοί στρατιώτες ξυλοφόρτωσαν Χανιώτη

  Κρήτη: ΝΑΤΟικοί στρατιώτες ξυλοφόρτωσαν Χανιώτη

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-18 12:54:31 | Πηγή: News247

  Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο των Χανίων, στην Κρήτη.

  Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ, δύο Άγγλοι στρατιώτες ηλικίας 22 και 18 ετών που συμμετέχουν στην πολυεθνική άσκηση «Νηρηίς», επιτέθηκαν σε έναν 30χρονο Χανιώτη και άρχισαν να τον χτυπούν.

  Το περιστατικό συνέβη έξω από τον Δημοτικό Κήπο και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Χανιώτη, ο οποίος υπέστη συντριπτικό κάταγμα στην μύτη και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων.

  Στο σημείο έφτασε η Αστυνομία που συνέλαβε τους δύο νεαρούς, εναντίον των οποίων υποβλήθηκε μήνυση.

  (Πηγή: zarpanews.gr)

 • Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Μέχρι τη Δευτέρα η κακοκαιρία

  Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Μέχρι τη Δευτέρα η κακοκαιρία

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-18 12:33:52 | Πηγή: News247

  Μέχρι και τη Δευτέρα το βράδυ θα συνεχιστούν κατά διαστήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

  Σήμερα, Σάββατο, αναμένεται να επηρεαστούν κυρίως το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Δυτική Πελοπόννησος, όπου χτυπά ο μεσογειακός κυκλώνας Ζήνωνας, και κατά διαστήματα η υπόλοιπη χώρα (έκτος από τη Δυτική Μακεδονία και το βράδυ πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία).

  Αύριο, Κυριακή, μέχρι τις πρωινές ώρες θα επηρεαστούν το Ιόνιο και η Δυτική Στερεά, μέχρι το απόγευμα η Πελοπόννησος, η υπόλοιπη Στερεά (κυρίως η Κεντρική), η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια και πιθανόν η Πιερία και η Χαλκιδική. Επίσης κατά διαστήματα η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα κυρίως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες και πιθανόν η Κρήτη κατά διαστήματα.

  Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι τη Δευτέρα, με την Ήπειρο να επηρεάζεται μέχρι το μεσημέρι, η Θράκη μέχρι το βράδυ, όπως και η Ανατολική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις κυρίως πάνω από τα 700 μέτρα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα (κυρίως τις πρωινές ώρες). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία τις πρωινές ώρες, πάνω από τα 700 μέτρα.

 • Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες οι 16 συλληφθέντες για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

  Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες οι 16 συλληφθέντες για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 12:28:22 | Πηγή: News Beast

  Στον εισαγγελέα οδηγούνται αυτή την ώρα οι 16 συλληφθέντες κατά την διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στα Εξάρχεια, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Αττικής δικογραφία με βαρύτατες κατηγορίες.

  Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για εννέα Έλληνες, ηλικίας από 18 έως 32 ετών και επτά αλλοδαπούς (δύο Γάλλοι 22 και 26 ετών, ένας Ιταλός 27 ετών, ένας Λιθουανός 20 ετών, δύο Γερμανοί 37 και 30 ετών και ένας Ιρακινός, 19 ετών).

  Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων αφορά για τα κατά περίπτωση αδικήματα: Της βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών εμπρησμού, έκρηξης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

  Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

  Αρκετοί από τους ταραξίες κατάφεραν να διαφύγουν μπαίνοντας μέσα σε πολυκατοικίες, όπου δεν τους ακολούθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, αλλά προσήχθησαν συνολικά 39 άτομα, από τα οποία αφέθηκαν αργότερα ελεύθερα τα 23 καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

  Σύμφωνα με την Αστυνομία, εκτός από τη δικηγόρο που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στο πόδι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί.

 • Απίστευτη ανατροπή στο θρίλερ της Αρκαδίας

  Απίστευτη ανατροπή στο θρίλερ της Αρκαδίας

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-18 12:23:28 | Πηγή: News247

  Οι έκνομες ενέργειες δύο κουκουλοφόρων που αποπειράθηκαν να ληστέψουν ένα σπίτι στο χωριό Πηγάδι αλλά έγιναν αντιληπτοί, αποκαλύφθηκαν στο "Φως στο Τούνελ". Ο ένας από τους δύο συνέχισε κανονικά τη ζωή του, αλλά κάποιος ή κάποιοι εξαφάνισαν τον δεύτερο σε ένα δάσος έξω από το χωριό.

  Αυτό ισχυρίζεται ο φίλος του αγνοούμενου Θόδωρου Τσεμπελή, που τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Ιουνίου άνοιξε η γη και τον κατάπιε…

  Όταν το «Τούνελ» τον αναζήτησε λίγο πριν σβήσουν τα φώτα του για το καλοκαίρι, κανείς δεν φανταζόταν αυτό που θα ακολουθούσε.

  Ο φίλος και συνεργός του στην κλοπή του χωριού όπως ο ίδιος αποκάλυψε στους αστυνομικούς, ισχυρίστηκε πως στην προσπάθεια τους να διαφύγουν κυνηγημένοι από κατοίκους , άφησε τον Τσεμπελή ανήμπορο και τραυματισμένο κάτω από ένα δέντρο. Όταν αργότερα γύρισε για να τον βοηθήσει, δεν τον βρήκε πουθενά.

  Ανέφερε στην Αστυνομία και στην οικογένεια του αγνοούμενου  ότι κάποιος κάτοικος του χωριού που είχαν κλέψει, που επέβαινε σε ένα μπλε μηχανάκι οπλισμένος με καραμπίνα, τους κυνήγησε και δεν γνωρίζει τι ακολούθησε.

  Οι κάτοικοι μιλώντας στο «Τούνελ» αρνήθηκαν ότι πήραν τον νόμο στα χέρια τους. Αντιθέτως έδειχναν ιδιαίτερα φοβισμένοι από τη δραστηριότητα κακοποιών στοιχείων στην περιοχή τους.

  Ο αδελφός του αγνοούμενου Γιάννης Τσεμπελής που βρέθηκε στο στούντιο, είχε το θάρρος να μιλήσει ανοιχτά για ότι συνέβη.

  «Αν ήταν ο αδελφός μου στη ληστεία, ζητάω συγγνώμη από τον κόσμο που ταλαιπώρησε. Αν ζει όμως, ας τον τιμωρήσει η Δικαιοσύνη και όχι οι άνθρωποι. Εμείς, η οικογένεια του, δεν φταίμε σε τίποτα. Ζητάμε να μάθουμε τι απέγινε… Μας πονάει…» είπε χαρακτηριστικά.

  Ανέφερε πως ο αγνοούμενος ζούσε μια κανονική ζωή και εργαζόταν σαν φανοποιός.

  «Η συμπεριφορά του άλλαξε όταν πέθανε ο πατέρας μας, παρασύρθηκε κι έμπλεξε» τόνισε απογοητευμένος.

  Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή ο δικηγόρος της οικογένειας Τσεμπελή κ. Μαρίνης, ανέφερε: «Το κρίσιμο στοιχείο είναι ότι υπάρχει ένα σημαντικό κενό στο χρονικό διάστημα από όταν ο Θοδωρής έμεινε μόνος του, μέχρι που εμφανίστηκε ο φίλος του στο σημείο. Τι συνέβη στο μεταξύ; Ποιος και γιατί τον εξαφάνισε;».

   

  Το «Τούνελ» αναζήτησε στο Πηγάδι Αρκαδίας τους κατοίκους που έπεσαν θύματα κλοπής τα ξημερώματα της ίδιας μέρας που εξαφανίστηκε ο Θόδωρος Τσεμπελής.

  Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού στο οποίο μπήκαν οι κλέφτες εκείνο το πρωί, έδειξε στην κάμερα της εκπομπής  την είσοδο με την εξωτερική σιδερένια πόρτα. Οι ένοικοι έλειπαν σε ένα μνημόσυνο και όταν γύρισαν, την βρήκαν ανοιχτή.

  Όπως είπε,  ο ένας από τους δύο δράστες προχώρησε στην αυλή και παραβίασε με λοστό το παράθυρο δίπλα στην εξώπορτα, απ’ όπου μπήκε μέσα στο οίκημα.

  Δεν είχε όμως αντιληφθεί πως από ένα άλλο παράθυρο τον παρακολουθούσε ο εγγονός της .

  «Το παιδί είδε μόνο ένα άτομο να μπαίνει μέσα στο σπίτι. Φορούσε κουκούλα και ήταν οπλισμένος. Δεν μπόρεσε να διακρίνει τον τύπο του όπλου που  κρατούσε.  Έξω όμως στο δρόμο, τον περίμενε ένας άλλος άνδρας» είπε χαρακτηριστικά.

  Ο εγγονός της και αυτόπτης μάρτυρας, μίλησε στο «Τούνελ».  Από το σοκ που υπέστη δεν μπόρεσε να συγκρατήσει λεπτομέρειες για τους δύο δράστες, ούτε καν τον σωματότυπο τους.

  «Εκείνη την ώρα καθόμουν στο γραφείο μου και έκανα μάθημα μέσω Skype. Από το παράθυρο διέκρινα έναν κουκουλοφόρο να τριγυρνάει στην αυλή. Φοβήθηκα πολύ. Σηκώθηκα γρήγορα και τηλεφώνησα στην Αστυνομία. Μέχρι να έρθουν οι αστυνομικοί, ο πατέρας μου επέστρεψε στο σπίτι. Μόλις τον είδαν οι κλέφτες, το ‘βαλαν στα πόδια. Έχει ακουστεί ότι τους κυνηγήσαμε. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Κανείς από εμάς δεν τους ακολούθησε γιατί κρατούσαν όπλο και φοβηθήκαμε…» τόνισε με έμφαση.

  Η εκπομπή επικοινώνησε και με άλλους μάρτυρες της περιοχής που αρνήθηκαν εμπλοκή στην όλη υπόθεση. Ένας κάτοικος  δέχτηκε να μιλήσει στο «Τούνελ».

  « Ποιος να τους κυνηγήσει; Εδώ οι άνθρωποι φοβούνταν να πάνε στα σπίτια τους. Ήθελα να πάω να βοηθήσω το παιδί που διάβαζε για τις εξετάσεις και ήταν μόνο του, αλλά φοβόμουν. Όλοι φοβόμασταν… Πώς να πας άμα ο άλλος κρατάει όπλο;» είπε χαρακτηριστικά. Η ομολογία στην αστυνομία από τον φίλο του αγνοούμενου ότι οι δυο τους αποπειράθηκαν να κλέψουν στο χωριό, έγινε γνωστή στους κατοίκους που συζητούν για την δράση τους στην περιοχή.

  «Τα τελευταία χρόνια  ειδικά με τα όπλα είχαν αποθρασυνθεί τελείως… Χάθηκε ο Τσεμπελής κι όλοι εύχονταν κατά βάθος να είχε χαθεί και ο άλλος να ησυχάζαμε… Δεν είναι κακή η κοινωνία στο Πηγάδι, αλλά η κατάσταση είναι τραγική…» τόνισε ο κάτοικος της περιοχής στο «Τούνελ».

   

  Αγανακτισμένος και στεναχωρημένος εμφανίστηκε ο αδελφός του αγνοούμενου Γιάννης Τσεμπελής.

  «Ο φίλος του έκανε τον ανήξερο… Τα ίδια έλεγε και στην εκπομπή σας. Τελικά τα ομολόγησε όλα στην Αστυνομία. Μας βρήκε κι αυτό το κακό, τι να πω… Είναι δύσκολο για την οικογένεια… Ο αδελφός μου δεν ήταν άγιος, αλλά δεν του άξιζε μια τέτοια τύχη… Ο φίλος του είπε  πως ενώ  έτρεχαν να γλυτώσουν έπεσε και χτύπησε. Μετά κουράστηκε και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Μάλιστα είπε πως εκεί που  τον άφησε, υπήρχε κηλίδα αίματος».

  Σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου,  απάντησε πως κανείς δεν ενημέρωσε την οικογένεια αν όντως βρέθηκε αίμα, αν οι Αρχές το εξέτασαν, ούτε αν αναζητήθηκε ο κάτοικος που τους κυνηγούσε με  το μπλε παπάκι.

  «Ένα σκύλο να είχαμε χάσει, θα έδειχναν περισσότερο ενδιαφέρον» είπε με απογοήτευση.

  «Συγγενείς και φίλοι οργανώσαμε μια ομάδα για να ψάξουμε για τον Θοδωρή. Ζητήσαμε και την βοήθεια του φίλου του, πριν ομολογήσει…. Του είπαμε να κοιτάξουμε στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που βρέθηκε η μηχανή του. Να πάμε στο σημείο που κατέληξαν τρέχοντας για να διαφύγουν εκείνο το πρωϊνό. Αρνήθηκε με την δικαιολογία ότι ο αδελφός μου λόγω πάχους, δεν θα τα κατάφερνε να περπατήσει μέχρι εκεί».

  Του  προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως ενώ στην πρώτη έρευνα των αστυνομικών στο σημείο που ήταν το μηχανάκι του αδελφού του,  δεν εντοπίστηκε κάποιο στοιχείο, ο φίλος που πήγε εκεί  αργότερα  βρήκε ένα ζευγάρι μαύρα γάντια.

  «Όταν άφησε τον αδελφό μου μες στο δάσος όπως λέει, πέρασε μπροστά από το σπίτι μου. Δεν μπορούσε να μου χτυπήσει την πόρτα και να μου πει,  καλώς ή κακώς κάναμε μια κουταμάρα, αλλά ο αδελφός σου έχει μείνει εκεί και θέλει βοήθεια. Πάμε να τον βρούμε;  Πιστεύω πως αυτός ο άνθρωπος ξέρει πολλά και μένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μάθω την αλήθεια»  είπε χαρακτηριστικά.

  «Δεν ήταν εύκολο για μας όταν μάθαμε ότι ο αδελφός μας συμμετείχε σε κλοπή. Ήταν μεγάλο πλήγμα για την οικογένεια.  Ήταν σφάλμα, αλλά δεν παύει να είναι άνθρωπος…» τόνισε με πόνο.

  Λίγες μέρες μετά  την παρουσίαση της περίεργης αυτής υπόθεσης  τον Ιούνιο του 2017 και πριν αποκαλυφθεί τι είχε συμβεί, δημοσιογράφος του «Τούνελ»  επικοινώνησε και πάλι με τον φίλο του αγνοούμενου, που  σίγουρα γνωρίζει πολλά.

  Τότε στη μεταξύ τους συνομιλία ακουγόταν άνετος και χωρίς ιδιαίτερο προβληματισμό για την τύχη του φίλου του.

  Όταν ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε σε μαρτυρία που έφτασε στην εκπομπή για το ζευγάρι γάντια που βρέθηκε δίπλα στο μηχανάκι του αγνοούμενου, παραδέχτηκε ότι ήταν εκείνος που τα είχε βρει και πως τα είχε τοποθετήσει κάτω από ένα κλαδί δέντρου.

  «Το είπα και στον αδελφό του, πήγα κάποια στιγμή εκεί και τα βρήκα.  Δεν ξέρω σε ποιον ανήκουν. Δεν περίμενα να εξελιχτεί έτσι η κατάσταση και δεν τα πείραξα. Τα έβαλα κάτω από ένα κλαδί,  δεν είναι κάτι σημαντικό… » είπε τότε.

  Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν το  ανέφερε στην αστυνομία απάντησε με σίγουρο και καθησυχαστικό ύφος: « Θα βρεθώ εγώ αύριο μεθαύριο με τον …. που είναι από την Ασφάλεια και θα πάμε να τα πάρουμε…».

  Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε σε άλλη μαρτυρία κατοίκου που είδε τον ένα από τους δύο επίδοξους ληστές στο χωριό Πηγάδι να φοράει γάντια. Του είπε πως λόγω της παραβατικής τους συμπεριφοράς θα μπορούσαν να τους συνδέσουν με αυτήν την έκνομη ενέργεια.

  «Εγώ δεν είχα σχέση με ότι έγινε εκεί. Κάποιος βγήκε σε σας κι έλεγε μαλακίες. Το ‘μαθα και ήθελα να τον σκοτώσω! Πήγα στην αστυνομία και τους είπα να μην ξανασχοληθεί μαζί μου, γιατί θα τον σφάξω! Μου ‘παν να του κάνω μήνυση. Δεν χρειάζεται το κεφάλι μου άλλες σκοτούρες. Θα του σπάσω όλα τα παίδια! Να βγει και να ου Τσεμπελή Γιάννης μιλήσει επώνυμα όπως μιλάω εγώ!».

  Ο δημοσιογράφος επέμεινε παροτρύνοντας τον να πάει μαζί με την αστυνομία και να πάρουν τα γάντια από το σημείο, σαν στοιχείο της έρευνας. «Θα πάω εγώ… Ποιος θα τα πάρει από εκεί;  Δεν είναι Αθήνα εδώ!» ήταν η κοφτή του απάντηση.

  Η πρόσφατη απόπειρα του «Τούνελ» μετά τις αποκαλύψεις,  να επικοινωνήσει  και πάλι με τον φίλο του Θόδωρου Τσεμπελή, κινήθηκε σε εντελώς διαφορετικό κλίμα.

  Ο ίδιος, απότομος και καθόλου φιλικός όπως στο παρελθόν,  αρνήθηκε αυτή τη φορά να απαντήσει σε ερωτήσεις.

  «Από μένα ό,τι ακούσατε, ακούσατε. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Μιλήστε με την Αστυνομία. Εγώ έχω διαταγή να μην μιλήσω…» ήταν τα λόγια του.

  (Πηγή: anikolouli.gr)

 • Με βαριές κατηγορίες στον εισαγγελέα οι 16 συλληφθέντες για τα επεισόδια στα Εξάρχεια.

  Με βαριές κατηγορίες στον εισαγγελέα οι 16 συλληφθέντες για τα επεισόδια στα Εξάρχεια.

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 12:18:51 | Πηγή: News Beast

  Στον εισαγγελέα οδηγούνται αυτή την ώρα οι 16 συλληφθέντες κατά την διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στα Εξάρχεια, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Αττικής δικογραφία με βαρύτατες κατηγορίες.

  Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για εννέα Έλληνες, ηλικίας από 18 έως 32 ετών και επτά αλλοδαπούς (δύο Γάλλοι 22 και 26 ετών, ένας Ιταλός 27 ετών, ένας Λιθουανός 20 ετών, δύο Γερμανοί 37 και 30 ετών και ένας Ιρακινός, 19 ετών).

  Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων αφορά για τα κατά περίπτωση αδικήματα: Της βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών εμπρησμού, έκρηξης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

  Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

  Αρκετοί από τους ταραξίες κατάφεραν να διαφύγουν μπαίνοντας μέσα σε πολυκατοικίες, όπου δεν τους ακολούθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, αλλά προσήχθησαν συνολικά 39 άτομα, από τα οποία αφέθηκαν αργότερα ελεύθερα τα 23 καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

  Σύμφωνα με την Αστυνομία, εκτός από τη δικηγόρο που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στο πόδι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί.

 • Συλλήψεις και προσαγωγές και σε Θεσσαλονίκη – Πάτρα μετά τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

  Συλλήψεις και προσαγωγές και σε Θεσσαλονίκη – Πάτρα μετά τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-18 12:13:53 | Πηγή: News247

  Σε συνολικά δύο συλλήψεις και 11 προσαγωγές ατόμων μετά τις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου προχώρησαν χθες οι αστυνομικές δυνάμεις σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενώ στην Αθήνα έγιναν 16 συλλήψεις.

  Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη όπου σημειώθηκαν επεισόδια μετά την πορεία συνελήφθησαν δύο 17χρονοι και προσήχθησαν άλλα έξι άτομα. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο και σημειώθηκαν φθορές σε επτά καταστήματα στην Τσιμισκή και την Εγνατία.

  Προσαγωγές έγιναν και στην Πάτρα μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ. Οι πέντε προσαχθέντες, όλοι Έλληνες, οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Πατρών και έπειτα από λίγη ώρα αφέθηκαν ελεύθεροι. Έπεσαν δεκάδες βόμβες μολότοφ ευτυχώς χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός και περιορισμένες ζημιές.

  Στο μεταξύ αυτή την ώρα οδηγούνται στον εισαγγελέα οι 16 συλληφθέντες κατά την διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στα Εξάρχεια.

  Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • Η πολυεθνική των Εξαρχείων - Έξι εθνικότητες σε 16 συλλήψεις

  Η πολυεθνική των Εξαρχείων - Έξι εθνικότητες σε 16 συλλήψεις

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Θοδωρής Παναγιωτίδης | Ημερομηνία: 2017-11-18 11:52:44 | Πηγή: News247

  Για πολλοστή φορά κατάφεραν μία χούφτα ανεγκέφαλοι όχι μόνο να αμαυρώσουν τους εορτασμούς για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά να είναι υπεύθυνοι και για τον σοβαρό τραυματισμό μία γυναίκας που έτυχε να περνάει την ώρα των επεισοδίων από την οδό Νοταρά.

  Πρόκειται για μία 55χρονη γυναίκα που έχει διατελέσει δικηγόρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος η οποία δέχτηκε ναυτική φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε από αυτοσχέδιο πυροσωλήνα. Η φλεγόμενη μεταλλική φωτοβολίδα καρφώθηκε με δύναμη κάτω από το γόνατο της άτυχης γυναίκα και την σώριασε στο έδαφος ενώ συνέχιζε να φλέγεται μέχρι που εξαντλήθηκε η πυροτεχνική της ύλη. Η γυναίκα μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένη στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου άμεσα εισήλθε στο χειρουργείο.

  Και ενώ η πορεία ολοκληρώθηκε με παλμό και ειρηνικά, οι πρώτες αψιμαχίες σημειώθηκαν χαμηλά στην Λ. Αλεξάνδρας μεταξύ των ΜΑΤ, οπαδών του Παναθηναϊκού από τον σύνδεσμο και κουκουλοφόρων.

  Στη συνέχεια, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στα Εξάρχεια στους δρόμους γύρω και πίσω από το Πολυτεχνείο, αφού οι διμοιρίες είχαν καταφέρει να κλείσουν την πλαϊνή είσοδο της Στουρνάρη στο Πολυτεχνείο και έτσι να αποτρέψουν την πιθανότητα εκ νέου κατάληψης του χώρου από τους «μπαχαλάκηδες» που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το ιστορικό κτίριο ξανά ως ορμητήριο.

  Τα επεισόδια και οι συγκρούσεις με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και κάθε λογής αντικείμενο από τους κουκουλοφόρους και από την πλευρά της Αστυνομίας με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης κράτησαν μέχρι περίπου τις δυόμιση τα ξημερώματα.

  Η βασική στρατηγική κίνηση της Αστυνομίας έγινε περίπου στη μία το ξημέρωμα, όπου αφού είχαν εξασφαλίσει ότι στο κτίριο του Πολυτεχνείου δεν μπορούσε να μπει κανείς, οι διμοιρίες αναπτύχθηκαν περιμετρικά της Πλατείας Εξαρχείων, αντεπιτέθηκαν ταυτόχρονα με κυκλωτική κίνηση και εκεί ακολούθησαν κυριολεκτικά συμπλοκές σώμα με σώμα με τους ταραξίες αλλά και οι συλλήψεις.

  Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν συνολικά 16 άτομα εκ των οποίων 9 Έλληνες, δύο Γάλλοι, δύο Γερμανοί, ένας Ιταλός, ένας Λιθουανός και ένας Ιρακινός. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, την απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικών, εμπρησμού έκρηξης, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα. Ένας εκ των συλληφθέντων φέρεται να είναι μέλος του «Ρουβίκωνα» αφού κάνουν κάλεσμα συμπαράστασής οι σύντροφοί του στα δικαστήρια. Επιπλέον, προσήχθησαν 23 άτομα και τραυματίστηκαν ελαφρά έξι αστυνομικοί.

 • Πάγωμα δημοτικών τελών για το 2018 στον Δήμο Ιλίου

  Πάγωμα δημοτικών τελών για το 2018 στον Δήμο Ιλίου

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-18 11:41:57 | Πηγή: News247

  Παγωμένα θα είναι τα τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας στον Δήμο Ιλίου και για το 2018, όπως επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση ο δήμος, με την υπ’ αριθμ. 298/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου, η οποία έλαβε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 89219/31613/06.11.2017 έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι, από το 2013, όπου ο Δήμος Ιλίου είχε προχωρήσει στην κατά 2,5% μείωσή τους σε όλες τις κατοικίες και τους επαγγελματικούς χώρους, παραμένουν στα ίδια μειωμένα επίπεδα, με επιπρόσθετες ελαφρύνσεις και απαλλαγές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν το 100%.

  «Παρά τη μείωση των πόρων και της κρατικής χρηματοδότησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που μας οδηγεί στη διαρκή συμπίεση των δαπανών μας, κάνουμε ό,τι μπορούμε περισσότερο, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, προκειμένου να ανακουφίσουμε τους συμπολίτες μας, χωρίς να επηρεαστεί το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών μας στον τομέα της καθαριότητας», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος.

 • Πλημμύρες στη Μάνδρα: Στους 19 οι νεκροί - Δύο σοροί βρέθηκαν στη θάλασσα και μια σε επιχείρηση

  Πλημμύρες στη Μάνδρα: Στους 19 οι νεκροί - Δύο σοροί βρέθηκαν στη θάλασσα και μια σε επιχείρηση

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Θοδωρής Παναγιωτίδης | Ημερομηνία: 2017-11-18 11:21:43 | Πηγή: News247

  Οι φόβοι και για άλλα θύματα από αυτό το σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας επιβεβαιώθηκαν αφού μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 19 νεκροί και συνεχίζονται οι έρευνες για 5 αγνοούμενους πλέον από την ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας..

  Το 17ο θύμα είναι  άντρας που δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα, εντοπίστηκε και γίνεται προσπάθεια ανάσυρσής του αυτή την ώρα από εξωτερικό χώρο μέσα σε σωρό από χώματα και φερτά υλικά, δίπλα από το αμαξοστάσιο του Δήμου Μάνδρας.

  Οι έρευνες της Πυροσβεστικής συνεχίζονται για τον εντοπισμό συνολικά τεσσάρων οδηγών επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών και δύο κυνηγών στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Μάνδρας και μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουν τα σωστικά συνεργεία αν ο άντρας που προσπαθούν να ανασύρουν από τον σωρό με τα φερτά υλικά είναι κάποιος από αυτούς, αφού ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί.

  Ο φόβος λοιπόν ότι η λίστα των θυμάτων όχι μόνο δεν έχει κλείσει αλλά μπορεί να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο αποτυπώνει με τον χειρότερο τρόπο το μέγεθος αυτής της τραγωδίας που έπληξε την χώρα μας…

  Στη περιοχή προηγήθηκαν την Πέμπτη και δύο διασώσεις και αυτό βεβαίως βοήθησε κάπως στο ηθικό των κατοίκων άλλα και των Πυροσβεστών ως μοναδική αχτίδα αισιοδοξίας.

  Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε σώος από τα σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στην Μάνδρα ο ηλικιωμένος που αναζητούσε η κόρη του στο Παλαιοχώρι, ο οποίος είχε βρει καταφύγιο σε ένα παράπηγμα και εξαιτίας του ότι είχε βραχεί το κινητό του τηλέφωνο δεν μπορούσε να ειδοποιήσει. Μάλιστα, δεν χρειάστηκε η μεταφορά του σε νοσοκομείο και είναι σε καλή κατάσταση αν και ταλαιπωρημένος.

  Πριν από εκείνον, εντοπίστηκε προχθές σώος και ο 67χρονος οδηγός που αγνοούταν στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Κορακά. Τελευταίος αγνοούμενος για τον οποίο ενημερώθηκε η Πυροσβεστική είναι ένας 59χρονος κυνηγός που αγνοείται από την περιοχή της Αγίας Σωτήρας στην Μάνδρα Αττικής.

  Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες της 15ης Νοεμβρίου, στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Περάμου, των Μεγάρων και της Μάνδρας Αττικής, η Πυροσβεστική έχει μέχρι στιγμής λάβει 984 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 96 απεγκλωβισμοί ατόμων από οικίες και αυτοκίνητα. Οι συνολικές Πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν είναι 155 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 46 οχήματα και έχουν συγκροτηθεί 56 σωστικά συνεργεία για την αντιμετώπιση των συμβάντων. Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι Υπηρεσίες της Αττικής ενώ υπήρξε και ενίσχυση αυτών από πυροσβεστικούς υπαλλήλους από την Στερεά και την Δυτική Ελλάδα.

  Συνελήφθησαν την Πέμπτη τέσσερις Ρομά για πλιάτσικο σε βάρος των πληγέντων από τις πλημμύρες στη Μάνδρα. Από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσε στην περιοχή, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις Ρομά που έκαναν πλιάτσικο σε επιχείρηση που επλήγη, την στιγμή που αφαιρούσαν ψυγεία και άλλες συσκευές.

  Οι δράστες ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν ενώ οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν είναι υπεύθυνοι και για τυχόν άλλες παρόμοιες ενέργειες στην περιοχή.

  Υπενθυμίζεται πως ακριβώς γι αυτόν τον λόγο και επειδή έχουν αρχίσει και κάνουν την εμφάνισή τους τέτοια κρούσματα, ενισχύθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις που περιπολούν στην περιοχή.

  Πιο συγκεκριμένα ενισχύονται περαιτέρω οι αστυνομικές δυνάμεις που διατίθενται σε διάφορες περιοχές της χώρας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινόμενων με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

  Στο πλαίσιο αυτό, ειδικότερα για την περιοχή της Δυτικής Αττικής, αποφασίστηκε η μερική αναδιάταξη των δυνάμεων, που έχουν διατεθεί για την εφαρμογή του σχεδιασμού των μέτρων της επετείου του εορτασμού του Πολυτεχνείου και αποδεσμεύτηκαν δυνάμεις για να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

  Αυτό αποφασίστηκε τόσο για την παροχή βοήθειας και την μεταφορά πολιτών που βρίσκονται σε κίνδυνο και ανάγκη όσο και για την περιφρούρηση των περιουσιών τους από επιτήδειους που λυμαίνονται την περιοχή και επιδιώκουν να κάνουν πλιάτσικο στα ρημαγμένα σπίτια και τις επιχειρήσεις.

  Ήδη από την Τετάρτη, συνολικά επιχείρησαν 180 αστυνομικοί στην Μάνδρα και στην ευρύτερη περιοχή με 74 οχήματα και την νύχτα της Τετάρτης πραγματοποιούσαν περιπολίες 70 αστυνομικοί με 31 οχήματα, περιπολικά και συμβατικά της Ασφάλειας. Οι περιπολίες αυτές συνεχίζονται με ενισχυμένο προσωπικό και αμείωτους ρυθμούς.

  Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 17 νεκρά άτομα εκ των οποίων (5 γυναίκες και 12 άντρες) -Ηλικίες αναφέρονται μόνο σε όσους έχουν ταυτοποιηθεί ή για όσους υπάρχει κατά προσέγγιση εικόνα:

  Νεκρός 50χρονος άντρας εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες και ανασύρθηκε από το υπόγειο του σπιτιού του στο Γεφυράκι της Νέας Περάμου (περνούσε χείμαρρος μέσα από το σπίτι του και παρέμενε αγνοούμενος από προχθες)

  Νεκρή γυναίκα εντοπίστηκε ίσως από ιδιώτες και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο (Δεν εντοπίστηκε από Πυροσβεστική, Αστυνομία ή Λιμενικό)

  Νεκρός άνδρας 30-35 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στο 5-6 χλμ. Μάνδρας -Θηβών, στη Μάνδρα Αττικής.

  Νεκρός άνδρας 70 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από υπόγειο οικίας στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου, στη Μάνδρα Αττικής (είναι το σπίτι που ο χείμαρρος πέρασε κυριολεκτικά μέσα από αυτό)

  Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα 95 ετών ανασύρθηκε από  εσωτερικό χώρο επιχείρησης  στην συμβολή Αγ. Αικατερίνης και Ρόκα, στη Μάνδρα Αττικής

  Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στην περιοχή Αγ. Σωτήρα,  στη Μάνδρα Αττικής

  Νεκρός άνδρας περίπου 30 ετών ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στο 26 χλμ., της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας –Θηβών.

  Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στην περιοχή Ψαλίδι, στη Μάνδρα Αττικής

  Νεκρή γυναίκα 95 ετών ανασύρθηκε από οικία επί της οδού Στρατηγού Ρόκα στη Μάνδρα Αττικής.

  Νεκρός άντρας περίπου 50 ετών ανασύρθηκε από το Λιμενικό στην θαλάσσια περιοχή του Λιμένα Ελευσίνας.

  Νεκρός άντρας περίπου 80 ετών ανασύρθηκε από το Λιμενικό από την θαλάσσια περιοχή των ΕΛ.ΠΕ. στο Ασπρόπυργο.

  Νεκρός άντρας περίπου 45-50 ετών ανασύρθηκε από προαύλιο χώρο επιχείρησης στο 2–3 χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας – Θηβών.

  Νεκρός άντρας περίπου 60-65 ετών ανασύρθηκε από προαύλιο χώρο επιχείρησης επί της οδού Λεωνίδα Στάμου στη Μάνδρα Αττικής.

  Νεκρή γυναίκα 90 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικά της οικία της επί της οδού Αίαντος στη Μάνδρα Αττικής.

  Νεκρός ηλικιωμένος άνδρας 89 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε μέσα από την οικία του επί της οδού Αγαμέμνονος στη Μάνδρα Αττικής.

  Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα 82 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από το υπόγειο της οικίας της επί της οδού Κοροπούλη, στη Μάνδρα Αττικής.

 • Πάνω από 60 μολότοφ έριξαν οι κουκουλοφόροι στα ΜΑΤ στην Πάτρα

  Πάνω από 60 μολότοφ έριξαν οι κουκουλοφόροι στα ΜΑΤ στην Πάτρα

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 11:16:03 | Πηγή: News Beast

  Σε πέντε προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην Πάτρα, κατά την διάρκεια πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

  Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πέντε προσαχθέντες, όλοι Έλληνες, οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Πατρών και έπειτα από λίγη ώρα αφέθηκαν ελευθεροι.

  Στο μεταξύ, όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, οι κουκουλοφόροι έριξαν χθες περισσότερες από 60 βόμβες μολότοφ στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας και εναντίον των διμοιριών των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στην οδό Ερμού, κοντά στο αστυνομικό μέγαρο.

  Από τις ρίψεις των μολότοφ δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ οι ζημιές ήταν περιορισμένες.

 • Ληστής απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει για να μην τον συλλάβουν

  Ληστής απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει για να μην τον συλλάβουν

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-18 11:10:42 | Πηγή: News247

  Ληστεία με την απειλή όπλου σημειώθηκε τα ξημερώματα σε περίπτερο επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας, στη Θεσσαλονίκη.

  Περίπου στις 3:00, σύμφωνα με την καταγγελία του ιδιοκτήτη του περιπτέρου, ένα άτομο τον απείλησε με όπλο και του άρπαξε ποσό που ξεπερνά τα 1.000 ευρώ. Όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης, ο δράστης κατά τη διαφυγή του πυροβόλησε στον αέρα, για εκφοβισμό.

  Περίπου στις 6:00 τα ξημερώματα, ο δράστης εντοπίστηκε στην περιοχή της Άνω Πόλης, ύστερα από τις επισταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών.

  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άνδρες της Αστυνομίας τον περικύκλωσαν, με τον δράστη να απειλεί να αυτοκτονήσει. Τελικά, λίγο αργότερα οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον πείσουν να μην το κάνει. Ο άνδρας πέταξε το όπλο και συνελήφθη.

  Αυτή την ώρα κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

  Πηγή: thestival

 • Επεισόδια στο Πολυτεχνείο: Στην εντατική η δικηγόρος που δέχθηκε φωτοβολίδα στο πόδι

  Επεισόδια στο Πολυτεχνείο: Στην εντατική η δικηγόρος που δέχθηκε φωτοβολίδα στο πόδι

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Μάνος Φραγκιουδάκης | Ημερομηνία: 2017-11-18 10:29:29 | Πηγή: News247

  Στην εντατική του νοσοκομείου Ευαγγελισμός βρίσκεται η δικηγόρος που τραυματίστηκε το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πίσω από το Πολυτεχνείο.

  Η γυναίκα που χτυπήθηκε στο γόνατο από φωτοβολίδα μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό και υπεβλήθη σε εγχείρηση η οποία ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου. Έχει υποστεί συντριπτικό κάταγμα στο γόνατο και βλάβη στα αγγεία και ως εκ τούτου θα χρειαστεί να υποβληθεί σε νέες επεμβάσεις.

  Ακόμη, κατά τη διάρκεια της εγχείρησης η δικηγόρος παρουσίασε προβλήματα στο αναπνευστικό, με τους γιατρούς να φοβούνται πιθανά εγκαύματα στους πνεύμονες από την εισπνοή φωσφόρου που είχε η φωτοβολίδα, αλλά και πιθανή μόλυνση που θα προκαλέσει περαιτέρω επιπλοκές.

 • Συνελήφθησαν δύο 17χρονοι για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

  Συνελήφθησαν δύο 17χρονοι για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 10:23:32 | Πηγή: News Beast

  Δύο συλλήψεις και έξι προσαγωγές έγιναν στα επεισόδια μετά τις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη.

  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνελήφθησαν δύο 17χρονοι ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο.

  Σημειώθηκαν επίσης φθορές σε επτά καταστήματα στην Τσιμισκή και την Εγνατία.

 • Στην εντατική η τραυματίας από τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο

  Στην εντατική η τραυματίας από τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Μάνος Φραγκιουδάκης | Ημερομηνία: 2017-11-18 10:18:08 | Πηγή: News247

  Στην εντατική του νοσοκομείου Ευαγγελισμός βρίσκεται η δικηγόρος που τραυματίστηκε το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πίσω από το Πολυτεχνείο.

  Η γυναίκα που χτυπήθηκε στο γόνατο από φωτοβολίδα μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό και υπεβλήθη σε εγχείρηση η οποία ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου. Έχει υποστεί συντριπτικό κάταγμα στο γόνατο και βλάβη στα αγγεία και ως εκ τούτου θα χρειαστεί να υποβληθεί σε νέες επεμβάσεις.

  Ακόμη, κατά τη διάρκεια της εγχείρησης η δικηγόρος παρουσίασε προβλήματα στο αναπνευστικό, με τους γιατρούς να φοβούνται πιθανά εγκαύματα στους πνεύμονες από την εισπνοή φωσφόρου που είχε η φωτοβολίδα, αλλά και πιθανή μόλυνση που θα προκαλέσει περαιτέρω επιπλοκές.

 • Πλημμύρες στη Μάνδρα: Εντοπίστηκε 17ος νεκρός

  Πλημμύρες στη Μάνδρα: Εντοπίστηκε 17ος νεκρός

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-18 10:07:56 | Πηγή: News247

  Τη σορό ενός ακόμη ανθρώπου που έχασε την ζωή του στις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη Δυτική Αττική ανέσυραν πριν από λίγο δυνάμεις της Πυροσβεστικής που συνεχίζουν τις έρευνες στην Μάνδρα.

  Όπως δήλωσε ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Κ. Γιόβας η σορός, που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν ανήκει σε άντρα ή γυναίκα και αν πρόκετιαι για δηλωμένο αγνοούμενο, βρέθηκε μέσα σε επιχείρηση, που έχει γεμίσει με μπάζα και φερτά υλικά.

 • Βρήκε 300 ευρώ στα χαλάσματα της Σύμης και τα παρέδωσε στην αστυνομία

  Βρήκε 300 ευρώ στα χαλάσματα της Σύμης και τα παρέδωσε στην αστυνομία

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-18 10:07:56 | Πηγή: News247

  Το καλό παράδειγμα, την ώρα που στη Δυτική Αττική έγιναν συλλήψεις για πλιάτσικο στα κατεστραμμένα απ' τη θεομηνία σπίτια, έδωσε ένας άντρας στο επίσης δοκιμασμένο απ' την κακοκαιρία νησί της Σύμης, καθώς βρήκε 300 ευρώ στα χαλάσματα και τα παρέδωσε στην αστυνομία.

  Ο λόγος, σύμφωνα με τη «Δημοκρατική» της Ρόδου για ένα συμβασιούχο εργαζόμενο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με μισθό που δεν ξεπερνά τα 600 ευρώ και δίνει αγώνα εδώ και μέρες μαζί με συναδέλφους για να καθαριστεί το νησί και να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς η καθημερινότητα των κατοίκων.

  Ο υπάλληλος της Περιφέρειας, δέχθηκε συγχαρητήρια για την πράξη του αυτή όχι μόνο από συναδέλφους και προϊσταμένους αλλά και από τους κατοίκους του νησιού.

  Το νησί υπέστη μεγάλες καταστροφές απ' τη σφοδρή νεροποντή που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας βυθίζοντας στη λάσπη αυτοκίνητα και προκαλώντας τεράστιες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις. Προχθές μάλιστα εστάλη υδροφόρα καθώς υπάρχει ζημιά στο δίκτυο υδροδότησης ενώ συγκροτήθηκε επιτροπή της Περιφέρειας για την άμεση καταγραφή των ζημιών.

 • Δώρο ζωής από 39χρονο Ηρακλειώτη

  Δώρο ζωής από 39χρονο Ηρακλειώτη

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-18 09:47:16 | Πηγή: News247

  Αερογέφυρα ζωής στήθηκε, νωρίς σήμερα το πρωί, για τη μεταφορά οργάνων του άτυχου 39χρονου Ηρακλειώτη, του οποίου οι συγγενείς αποφάσισαν, δείχνοντας μεγαλείο ψυχής, να δωρίσουν τα όργανά του, αφού ο ίδιος ήταν εγκεφαλικά νεκρός.

  Χθες στο ΠΑΓΝΗ ξεκίνησε η διαδικασία λήψης των οργάνων του, προκειμένου να μεταμοσχευθούν σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη και περιμένουν σε λίστες αναμονής.​

  Το ήπαρ μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και οι νεφροί στο Λαϊκό της Αθήνας.

  Πηγή: Cretalive

 • Έχασε τη ζωή του στις φονικές πλημμύρες: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Μπάμπη Δημητρόπουλου

  Έχασε τη ζωή του στις φονικές πλημμύρες: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Μπάμπη Δημητρόπουλου

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-18 09:35:49 | Πηγή: News247

  Με δάκρυα στα μάτια, η σύζυγος, τα παιδιά, ο πατέρας, οι συγγενείς, οι φίλοι και συγχωριανοί του από τη Βρίνα, «αποχαιρέτισαν» χθες το μεσημέρι τον Μπάμπη Δημητρόπουλο που έχασε τη ζωή του στις φονικές πλημμύρες της Δυτικής Αττικής. Την ίδια ώρα, βρίσκονταν σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του αδελφού του Δημήτρη, που παραμένει αγνοούμενος από την Τετάρτη…

  Τα δυο αδέλφια, τα ξημέρωμα της Τετάρτης μετέβησαν στην στη περιοχή του Μοναστηριού της Αγίας Σωτήρας, στη Μάνδρα Αττικής, για κυνήγι, μαζί με φίλους. Αυτή τους η αγάπη όμως, έμελε να οδηγήσει τον 54χρονο Μπάμπη στον θάνατο, που εντοπίστηκε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας δίπλα σ’ ένα ελαιόδεντρο, παρασυρμένος από τα ορμητικά νερά. Ο 58χρονος Δημήτρης, μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές – χθες τη νύχτα – παρέμενε αγνοούμενος, ενώ μόλις χθες το πρωί επιβεβαιώθηκε ότι ένα από τα οχήματα που εντοπίστηκαν και είχαν μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών, ανήκε στα δυο αδέλφια και με αυτό είχαν μεταβεί στην Μάνδρα.

  Τα κακά μαντάτα «ταξίδεψαν» γρήγορα στο χωριό που βυθίστηκε στο πένθος, καθώς τα δυο αδέλφια ήταν ιδιαίτερα αγαπητά. Από την πρώτη στιγμή, δεκάδες ετεροδημότες βρέθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου μεταφέρονταν τα θύματα, για να συμπαρασταθούν στις δυο οικογένειες, ενώ από την πρώτη στιγμή αρκετοί ήταν και οι κάτοικοι του χωριού που «ανέβηκαν» στην Αθήνα για να τους συμπαρασταθούν.

  Χθες το πρωί η Βρίνα «άδειασε» καθώς δεκάδες κάτοικοι, με μισθωμένο λεωφορείο και ιδιωτικά αυτοκίνητα ταξίδεψαν μέχρι την Αθήνα για την κηδεία του Μπάμπη. Ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Νέων Λιοσίων αποδείχθηκε μικρός για να χορέψει την αγάπη όλων εκείνων που συγκεντρώθηκαν εκεί για να αποχαιρετίσουν και να συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία τον Μπάμπη, να σταθούν δίπλα στην οικογένειά του, αλλά και στην οικογένεια του Δημήτρη, που ακόμα αγωνιά, για την τύχη του δικού της ανθρώπου.

  Πηγή: Εφημερίδα "Πατρίς"

 • Στον ανακριτή ο 39χρονος για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη

  Στον ανακριτή ο 39χρονος για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-18 09:04:07 | Πηγή: News247

  Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα μετά τη 48ωρη προθεσμία που ζήτησε και έλαβε ο 39χρονος, που φέρεται να εμπλέκεται στην απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

  Ο 39χρονος, που κατάγεται από τη βόρεια Ελλάδα, αλλά κατοικεί μόνιμα στους Αρμένους Ρεθύμνου δύο φορές έχει περάσει μέχρι τώρα το κατώφλι του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί, αλλά ζήτησε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του.

  Ο εν λόγω άνδρας συνελήφθη την περασμένη Τρίτη μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας στο Ρέθυμνο, καθώς όπως προέκυψε, είχαν βρεθεί πλήθος αποτυπωμάτων στο δωμάτιο της μάντρας, όπου κρατείτο το τελευταίο διάστημα ο επιχειρηματίας μέχρι την απελευθέρωση του από τις αστυνομικές αρχές.

  Σημειώνεται ότι ο 39χρονος είναι ο όγδοος κατά σειρά που συλλαμβάνεται από την αστυνομία για συμμετοχή στην πολύκροτη υπόθεση, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

  Πηγή: cretapost

 • Δεκαέξι συλλήψεις και 23 προσαγωγές στα επεισόδια στα Εξάρχεια

  Δεκαέξι συλλήψεις και 23 προσαγωγές στα επεισόδια στα Εξάρχεια

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 08:59:00 | Πηγή: News Beast

  Δεκαέξι συλλήψεις έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις χθες κατά την διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια, ενώ προσήχθησαν ακόμη 23 άτομα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα.

  Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

  Στο μεταξύ στον Ευαγγελισμό νοσηλεύεται η δικηγόρος που τραυματίστηκε κάτω από το γόνατο από μια φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε από μια ομάδα κουκουλοφόρων στην συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη και η οποία υποβλήθηκε το βράδυ σε χειρουργική επέμβαση.

  Τα επεισόδια άρχισαν να εκτονώνονται μετά τις 22.30. Η κατάσταση ηρέμησε αργά τη νύχτα.

 • Σε πλειστηριασμό τον Φεβρουάριο οι βίλες του Mr Audi στη Μύκονο

  Σε πλειστηριασμό τον Φεβρουάριο οι βίλες του Mr Audi στη Μύκονο

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Αντωνία Ξυνού | Ημερομηνία: 2017-11-18 08:11:04 | Πηγή: News247

  Σε πλειστηριασμό βγαίνει τον ερχόμενο Φεβρουάριο το συγκρότημα κατοικιών του Mr Audi, Σπύρου Παζαρόπουλου, στη Μύκονο. Φαίνεται πως η κρίση στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου δεν λέει να σταματήσει, με αποτέλεσμα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε μία από τις κραταιές επιχειρήσεις παίρνουν πλέον μη αναστρέψιμες διαστάσεις.

  Απόδειξη αυτού το γεγονός ότι το ποσό για το οποίο πραγματοποιήθηκε η κατάσχεση είναι 200.000 ευρώ, ενώ το κτήμα συνολικής επιφάνειας 4.237,80 τ.μ. στη Φτελιά της Μυκόνου, αναμένεται να πλειστηριαστεί με τιμή πρώτης προσφοράς τα 884.000 ευρώ.

  Ο πλειστηριασμός έχει προσδιοριστεί για την 21η Φεβρουαρίου στο Ειρηνοδικείο του νησιού και αφορά ένα αγροτεμάχιο, μέσα στο οποίο βρίσκονται τέσσερις συνολικά κατοικίες. Συγκεκριμένα, το αρχικό ακίνητο ανοικοδομήθηκε το 1997 και επτά χρόνια αργότερα μετατράπηκε από μία βίλα περίπου 200 τετραγωνικών μέτρων, σε τέσσερις επί μέρους κατοικίες και πισίνα.

  Όσο για τα βάρη που φέρει το ακίνητο, πρόκειται για μία προσημείωση υπέρ της Citibank Int.P.L.C  ύψους 1.080.000 ευρώ, και της Kosmocar A.E ύψους 1.700.000 € . Να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων, έχει απαγορευθεί από την Αρχή Καταπολέμησης του Υπουργείου Οικονομικών η εκποίηση του ακινήτου, καθώς επέχει θέση κατάσχεσης. Επισπεύδουσα είναι η «Polis Dania Designated Activity Company» μία εταιρία ειδικού σκοπού, με έδρα το Δουβλίνο Ιρλανδίας, η οποία λειτουργεί ως ειδική διάδοχος της CITIBANK INTERNATIONAL P.L.C.

  Τα προβλήματα για τον Όμιλο Παζαρόπουλο είχαν φανεί από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας, όταν ο εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της Αudi και της Volkswagen και ιδιοκτήτης ενός μεγάλου δικτύου εκθέσεων άλλων εταιρειών προχώρησε στη διακοπή συνεργασίας του με την Kosmocar. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, τα χρέη του ομίλου του Mr Audi, όπως τον αποκαλούσαν, ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ  τόσο προς την Κosmocar, εισαγωγέα της Αudi και VW στη χώρα μας, όσο και προς τις τράπεζες.

  Την ίδια περίοδο, τα …. fake news δεν σταματούσαν, αφού αρκετοί αναπαρήγαγαν την είδηση ότι ο επιχειρηματίας είχε αυτοκτονήσει εξαιτίας των χρεών του. «Από το 1994 μέχρι σήμερα κάποιοι είχαν προδιαγράψει το επιχειρηματικό μου τέλος αρκετές φορές» ανέφερε σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα  το 2009, προσθέτοντας για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα: «Το πρόβλημα είναι τεράστιο σε διεθνές κυρίως επίπεδο. Ακόμα και παγκόσμιοι κολοσσοί δεν καταφέρνουν να βγουν αλώβητοι. Παρ’ όλα αυτά η εταιρεία μας έχει υγιείς βάσεις, δανεισμό μόλις 30 εκατ. ευρώ, ενώ οι φίρμες μας είναι από τις ελάχιστες οι οποίες στις αρχές του χρόνου παρουσίασαν θετικό πρόσημο στις πωλήσεις, συγκριτικά με μια αγορά που στο σύνολό της παρουσίασε μεγάλη κάμψη», αναφέρει.

 • Επεισόδια μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο - Μία τραυματίας από φωτοβολίδα

  Επεισόδια μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο - Μία τραυματίας από φωτοβολίδα

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-17 23:35:35 | Πηγή: News247

  Δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα συνεχίζουν να πετούν περίπου 100 νεαρά άτομα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα και σε δρόμους πίσω από το Πολυτεχνείο.

  Οι αστυνομικοί απαντούν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ πάνω από την περιοχή πετάει συνεχώς ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

   

  Στην Πατησίων, μπροστά από το Πολυτεχνείο, όπου βρίσκονται ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, επικρατεί ηρεμία αυτή την ώρα.

  Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, μία γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι, από φωτοβολίδα στη συμβολή των οδών Νοτάρα και Κουντουριώτη. Ασθενοφόρο την παρέλαβε και τη μετέφερε στον Ευαγγελισμό, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

  Στο βάθος φλεγόμενο αυτοκίνητο στην Οδό Μπουμπουλίνας pic.twitter.com/vwr73SOKzQ

  — NEWS 247 (@News247gr) November 17, 2017

  Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου pic.twitter.com/NpMUxAX5TK

  — NEWS 247 (@News247gr) November 17, 2017  

  Στο βάθος φλεγόμενο αυτοκίνητο στην Οδό Μπουμπουλίνας pic.twitter.com/vwr73SOKzQ

  Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου pic.twitter.com/NpMUxAX5TK

  Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν περίπου στις 8:00 το βράδυ στο κέντρο της Πάτρας, όταν ομάδα κουκουλοφόρων που βρισκόταν στο τέλος πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ, που βρίσκονταν κοντά στο αστυνομικό μέγαρο.

  Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και απώθησαν τους κουκουλοφόρους προς το κτίριο του πρώην παραρτήματος του πανεπιστημίου.

  Στην συνέχεια οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και απομακρύνθηκαν προς την περιοχή της Αγίας Σοφίας.

  Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα, για να αντιμετωπίσουν τυχόν νέα επεισόδια.

 • Ήρεμη η κατάσταση στα Εξάρχεια

  Ήρεμη η κατάσταση στα Εξάρχεια

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-17 22:35:27 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Του Μάκη Συνοδινού

  Ήρεμη είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στα Εξάρχεια, όπου νωρίτερα εκτυλίχθηκαν επεισόδια, με ομάδες ατόμων να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες από την πλευρά τους έκαναν χρήση δακρυγόνων στην προσπάθεια τους να απωθήσουν τα άτομα αυτά.

  Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, μία γυναίκα τραυματίστηκε από φωτοβολίδα, σύμφωνα με πληροφορίες στο πόδι, στην οδό Νοταρά.

  Πρόκειται για δικηγόρο, η οποία διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό.

  Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η γυναίκα αναμένεται να χειρουργηθεί στο πόδι, ωστόσο η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία.

  Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 8 το βράδυ, όταν περίπου 100 άτομα επιτέθηκαν με μολότοφ και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις στο ύψος της οδού Τοσίτσα. 

  Το επίκεντρο των επεισοδίων εν συνεχεία μεταφέρθηκε στις οδούς Μπουμπουλίνας, Στουρνάρη, Τοσίτσα και άλλους δρόμους πίσω από το Πολυτεχνείο. 

  Ένταση σημειώθηκε και στην πλατεία Εξαρχείων, ενώ είχαν στηθεί και οδοφράγματα σε διάφορα σημεία στην περιοχή.

  Μικροένταση σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού με δυνάμεις τις αστυνομίας και ομάδα ατόμων μετά τη λήξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου και κατά την αποχώρηση του μπλοκ των αντιεξουσιαστών.

  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Αποζημιώσεις σε 260 ιδιοκτήτες ακινήτων σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο

  Αποζημιώσεις σε 260 ιδιοκτήτες ακινήτων σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-17 21:35:42 | Πηγή: News247

  Τα 260 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν την Παρασκευή, από τα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών έχουν υποστεί ζημιές και χρήζουν αποζημίωσης, σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση που έγινε από τα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών.

  Ειδικότερα, εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια 120 μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 268 αυτοψίες στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και στη Δ.Ε της Νέας Περάμου, από τα οποία προέκυψαν τα εξής στοιχεία:

  Στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας από τις συνολικά 188 αυτοψίες, 130 αφορούσαν κατοικίες, 35 επαγγελματικούς χώρους και 15 αποθήκες – υπόγεια. Τα 186 από τα κτίρια που ελέγχθησαν έχουν πληγεί, χρήζουν αποζημίωσης.

  Στο Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 80 συνολικά αυτοψίες, εκ των οποίων 39 αφορούσαν κατοικίες, 27 επαγγελματικούς χώρους και 8 αποθήκες – υπόγεια.

  Τα 74 από τα κτίρια που ελέγχθησαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης.

  Οι αυτοψίες, από το σύνολο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

  Την κατ’ εξαίρεση μεταφορά και διάθεση των αδρανών υλικών (φερτών υλικών, χώματος, πετρών, κ.ά.) που συλλέγονται από τις εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης των πληγεισών από τις πλημμύρες περιοχών, στο ανενεργό λατομείο της ΤΙΤΑΝ Α.Ε., αποφάσισαν η Ρένα Δούρου και ο Σωκράτης Φάμελλος.

  Στόχος η διευκόλυνση της λειτουργίας των Δήμων (κυκλοφορία, πρόσβαση σε οικίες και περιοχές, κ.ά.), η οποία είχε διαταραχθεί λόγω των μεγάλων ποσοτήτων αδρανών υλικών εντός του οικιστικού ιστού. Η παρούσα εξαίρεση αφορά τα απόβλητα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των έκτακτων φαινομένων και θα πρέπει εντός τριών μηνών να τηρηθούν όλες οι νόμιμες εργασίες διαχείρισής τους, σύμφωνα με την κείμενη περιβαλλοντική νομοθεσία και ειδικότερα με το άρθρο 24 του ν. 4042/2012.

  Η απόφαση αφορά στις περιοχές του Δήμου Μεγάρων (Δημοτική Ενότητα Νέας Περάμου και Μεγάρων), Ελευσίνας (Δημοτική Ενότητα Μαγούλας) και Μάνδρας- Ειδυλλίας (Δημοτική Ενότητα Μάνδρας)

 • Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό

  Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-17 20:14:20 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Με εντολή της Αστυνομίας άνοιξαν όλοι οι σταθμοί του μετρό.

  ΜΕΣΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Βόμβες μολότοφ κατά του δικαστικού μεγάρου στην Πάτρα

  Βόμβες μολότοφ κατά του δικαστικού μεγάρου στην Πάτρα

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-17 20:14:20 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Κουκουλοφόροι εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά του δικαστικού μεγάρου της Πάτρας, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά στην είσοδο του κτηρίου.

  Οι κουκουλοφόροι συμμετείχαν σε πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ προηγουμένως έσπασαν παράθυρα αυτοκινήτου της κυνηγετικής ομοσπονδίας, που ήταν σταθμευμένο στην οδό Αγίου Ανδρέου και πέταξαν στο εσωτερικό του βόμβα μολότοφ, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά.

  Επίσης, προκάλεσαν φθορές στη βιτρίνα καταστήματος με είδη για κατοικίδια ζώα, καθώς και σε κατάστημα πώλησης δερμάτινων ρούχων που βρίσκονται κοντά στη πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Ολοκληρώθηκε η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

  Ολοκληρώθηκε η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-17 19:53:44 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20.00 η πορεία για την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου. Φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του, το ΠΑΜΕ, οργανώσεις και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην Ομόνοια και περίπου στις 17.00 ξεκίνησαν με κατεύθυνση την αμερικάνικη πρεσβεία. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα τόσο για το Πολυτεχνείο καθώς και για το φασισμό.

  Μπλοκ από τους φοιτητικούς συλλόγους πραγματοποίησε προσυγκέντρωση έξω από το Πολυτεχνείο. Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν ο σύνδεσμος φυλακισθέντων εξορισθέντων αντιστασιακών 1967-1974.

  Αφού πέρασε ο πρώτος όγκος από την αμερικάνικη πρεσβεία ακολούθησε το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ.

  «Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι ιδιαίτερα επίκαιρα σήμερα περισσότερο από ποτέ, μετά τη συμφωνία Τραμπ και Τσίπρα στις ΗΠΑ, με την οποία επεκτείνονται οι αμερικανικές βάσεις του θανάτου στη χώρα μας, με την οποία, επίσης, διευρύνονται οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και όχι για την άμυνα της πατρίδας μας και πολύ περισσότερο είναι η επαίσχυντη συμφωνία για το "πεσκέσι των 2,4 δισ. δολαρίων που έδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην αμερικανική στρατιωτική βιομηχανία για να κάνει επεμβάσεις στους λαούς για τα συμφέροντά της, την ίδια στιγμή που ο ελληνικός λαός γονατίζει από τα μνημόνια, από τα αντιλαϊκά μέτρα, μειώνεται συνεχώς το εισόδημά του. Πρέπει όλοι αυτοί να πάρουν την απάντησή τους». Αυτό δήλωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συμμετέχει στην πορεία για την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου, που κατευθύνεται προς την αμερικανική πρεσβεία.

  Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το «μπλοκ» με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

  Το «μπλοκ» απαρτιζόταν από μέλη της ΠΑΣΠ, όπου έχουν στην κατοχή τους την σημαία μετά τη διάλυση της ΕΦΕΕ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ακαδημίας, κινήθηκαν προς την πύλη του Πολυτεχνείου, όπου άνοιξαν τη σημαία και φώναξαν «αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε».

  Κατόπιν η πορεία κατευθύνθηκε προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Όταν έφτασε έξω από τη Βουλή, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα από τις πλημμύρες σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο.

  Μόλις έφτασαν έξω από την πρεσβεία έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη σημαία, την δίπλωσαν και διαλύθηκαν.

  ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 2017 ΚΚΕΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛΗΠΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Δύο άνθρωποι κινδύνευσαν από την κακοκαιρία στο Στόμιο Λάρισας

  Δύο άνθρωποι κινδύνευσαν από την κακοκαιρία στο Στόμιο Λάρισας

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-17 19:22:52 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Πλημμύρισμένα σπίτια και καταστροφές στους δρόμους και το λιμάνι της περιοχής του Στομίου στο νομό Λάρισας προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το μεσημέρι της Παρασκευής την περιοχή.

  Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, δύο άνθρωποι κινδύνευσαν. Μια γυναίκα απεγκλωβίστηκε από πλημμυρισμένο ποιμνιοστάσιο από δυνάμεις της πυροσβεστικής το μεσημέρι, αλλά και ένας άντρας στο λιμάνι του Στομίου σώθηκε από τα ορμητικά νερά με τη βοήθεια κατοίκων.

  Σημειώνεται πως ο δήμος Αγιάς έχει αιτηθεί να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή, καθώς προβλήματα αντιμετωπίζουν όλες οι παραλιακές περιοχές του δήμου από υπερχειλίσεις ρεμάτων και κατολισθήσεις.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Προσπαθούσε να «ανοίξει» αυτοκίνητο στο κέντρο της Λαμίας και έγινε τσακωτός

  Προσπαθούσε να «ανοίξει» αυτοκίνητο στο κέντρο της Λαμίας και έγινε τσακωτός

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-17 19:22:06 | Πηγή: News Beast

  Ένας διερχόμενος ενημέρωσε το Κέντρο της αστυνομίας ότι ένας νεαρός προσπαθεί να διαρρήξει ένα αυτοκίνητο, αδιαφορώντας εάν τον έβλεπε κόσμος ή όχι, αφού μιλάμε για ένα κεντρικό σημείο της πόλης.

  Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

  Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Α.Τ. Λαμίας, της Άμεσης Δράσης και της ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι έπιασαν στα πράσα τον επίδοξο διαρρήκτη.

  Αφού τον ακινητοποίησαν του πέρασαν χειροπέδες και οδηγήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο για τα περαιτέρω.

  Περισσότερα νέα για τη Στερεά Ελλάδα στο lamiareport.gr

 • Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη οι καθιερωμένες πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου

  Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη οι καθιερωμένες πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-17 19:02:29 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Κορυφώνονται υπό έντονη βροχόπτωση οι εκδηλώσεις για την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τις καθιερωμένες πορείες στο προξενείο των ΗΠΑ.

  Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης στεφανιών, στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, ξεκίνησε η πρώτη πορεία, στην οποία συμμετείχαν -μεταξύ άλλων - μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών, του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, της ΚΝΕ, εκπρόσωποι φορέων, φοιτητικών συλλόγων, κά.

  Φωνάζοντας συνθήματα κατευθύνθηκαν, μέσω των οδών Εγνατία, Εθνικής Αμύνης και Τσιμισκή, προς το αμερικανικό προξενείο και έκαψαν, συμβολικά, σημαία των ΗΠΑ, ενώ στη συνέχεια οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Αριστοτέλους.

  Από το χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής ξεκίνησε, αργότερα, πορεία με τη συμμετοχή μελών της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, φοιτητών, εργαζομένων, κά, ενώ οι συμμετέχοντες στην πορεία έφθασαν μέχρι το μνημείο του Γρ. Λαμπράκη, στη συμβολή των οδών Ερμού και Ελ Βενιζέλου όπου διαλύθηκαν.

  Γύρω στις 6.30 το απόγευμα ακολούθησε μια ακόμα πορεία, στην οποία συμμετέχουν -μεταξύ άλλων- φοιτητικοί σύλλογοι, ανεξάρτητα σωματεία, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, της Ανταρσία, κά.

  Στους περισσότερους δρόμους στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία όλων των οχημάτων, από τις 5.30 το απόγευμα, ενώ υπάρχει διακριτική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΚΚΕΣΥΡΙΖΑΗΠΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • 'Ήθελα να τους φάω. Τους έβλεπα σαν παράσιτα', είχε δηλώσει ο οδηγός του τανκ που εισέβαλε στο Πολυτεχνείο

  'Ήθελα να τους φάω. Τους έβλεπα σαν παράσιτα', είχε δηλώσει ο οδηγός του τανκ που εισέβαλε στο Πολυτεχνείο

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-17 18:17:00 | Πηγή: News247

  «Την ημέρα εκείνη ήμουν υπηρεσία. Στον στρατό είχα δέκα μήνες. Ήμουν εκπαιδευτής στο Κέντρο Τεθωρακισμένων, στο Γουδί. Τότε οι "μαυροσκούφηδες" ήταν σώμα επιλέκτων. Πήγα εθελοντικά. Μόλις άρχισαν τα επεισόδια, μπήκαμε επιφυλακή. "Οι κομμουνιστές καίνε την Αθήνα" μας έλεγαν και εμείς τους πιστεύαμε. Θυμάμαι στο στρατόπεδο κάποιοι είχαν ραδιοφωνάκια και ακούγαμε στα κρυφά τον σταθμό του Πολυτεχνείου. "Παλιοκουμμούνια" θα καλοπεράσετε!" λέγαμε».

  Μιλάει ο Α. Σκευοφύλαξ ο έφεδρος στρατιώτης, οδηγός του τεθωρακισμένου άρματος που εισέβαλε στο Πολυτεχνείο, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, τριάντα χρόνια μετά τη 17 Νοέμβρη του 1973, στο συνάδελφο Κώστα Χατζίδη, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

  Τα λόγια του μετανιωμένου οδηγού, του καταραμένου τανκ, δεν φωτίζουν μόνο εκείνη την ιστορική στιγμή, αλλά και το τι επικρατούσε μέσα στο στράτευμα, στους επίλεκτους της χούντας και πως οι πρωτεργάτες της επταετίας και τα τσιράκια τους μεταμόρφωναν τα απλά φανταράκια σε τέρατα, βασανιστές, πειθήνια όργανά τους.

  Ο ίδιος συνεχίζει να ξεδιπλώνει την ιστορία εκείνης της νύχτας: «Στη 1.15 το πρωί της 17ης Νοεμβρίου φτάσαμε στη διασταύρωση των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας. Λίγο αργότερα διασχίζαμε την Αλεξάνδρας, όταν στο ύψος του IKA, στη στάση Σόνια, σταματήσαμε γιατί ο δρόμος ήταν κλειστός. Υπήρχαν οδοφράγματα, φωτιές και ακινητοποιημένα λεωφορεία. Με διάφορες μανούβρες αριστερά - δεξιά, μπρος πίσω, άνοιξα τον δρόμο και προχωρήσαμε» θυμάται ο κ. Σκευοφύλαξ. Ο δρόμος για τα τανκς ήταν ανοιχτός πλέον προς το Πολυτεχνείο. «Όταν φτάσαμε στη διασταύρωση της λεωφ. Αλεξάνδρας και της οδού Πατησίων, μας έδωσαν εντολή να σταματήσουμε. Εκεί, στην πλατεία Αιγύπτου, μείναμε περίπου μία ώρα. Ο κόσμος θυμάμαι ότι μας φώναζε "είμαστε αδέλφια, είμαστε αδέλφια". Εγώ ήθελα να τους φάω. Τους έβλεπα σαν παράσιτα».

  Επιχείρηση "Εκκένωσις του Πολυτεχνείου"

  Με νεότερη εντολή των στρατιωτικών τα πέντε τανκς προωθούνται προς το Μουσείο, για την επιχείρηση "Εκκένωσις του Πολυτεχνείου". H ώρα έχει πάει 2 το πρωί. «Φτάνοντας μπροστά στην πόρτα, έστριψα το άρμα προς το Πολυτεχνείο, με γυρισμένο το πυροβόλο προς τα πίσω. Θυμάμαι ότι σηκώθηκα από τη θέση μου και εγώ και το άλλο πλήρωμα. Δεκάδες φοιτητές κρέμονταν από τα κάγκελα, ενώ εκατοντάδες βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο. Έδειχναν πανικόβλητοι». Ο κ. Σκευοφύλαξ φέρνει στη μνήμη του τα φοβισμένα πρόσωπα των συνομηλίκων του που ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο. Χαμηλώνει το βλέμμα του. «Και εγώ, να σκεφτείς ότι τους έβλεπα σαν μαμούνια που ήθελα να τα φάω»!

  «Τότε ήρθε ο οδηγός εδάφους του άρματος και μου λέει: "Θα μπούμε μέσα, θα ρίξουμε την πύλη. Ετοιμάσου!"» λέει ο κ. Σκευοφύλαξ. «Πήρα θέση και ξεκίνησα. Δεν έβλεπα πολλά πράγματα, δεν είχα καλό οπτικό πεδίο, γιατί κοιτούσα πλέον από τη θυρίδα του άρματος. Δέκα εκατοστά πριν από την πόρτα, σταμάτησα. Σταμάτησα σκόπιμα. Αυτό φαίνεται στο βίντεο της εποχής. Στο φρενάρισμα, οι φοιτητές τρομαγμένοι έφυγαν προς τα πίσω. Αν έμπαινα με ταχύτητα, θα σκότωνα δεκάδες άτομα που εκείνη τη στιγμή ήταν κρεμασμένα στα κάγκελα».

  Λίγα λεπτά αργότερα ο A. Σκευοφύλαξ θα μαρσάρει δυνατά. Ο δυνατός προβολέας του τανκ σκοπεύει την πύλη. «H καγκελόπορτα έπεσε αμέσως. Πίσω από τη σιδερένια πύλη ήταν σταθμευμένο το Μερσεντές το οποίο είχαν βάλει εκεί οι φοιτητές για να φράξουν την είσοδο. Το έκανα αλοιφή. H αριστερή ερπύστρια το έλιωσε. Με το που έπεσε η πύλη του Πολυτεχνείου εισέβαλαν οι αστυνομικοί για να συλλάβουν τους φοιτητές. Λίγο αργότερα κατέβηκα και εγώ από το άρμα και μπήκα στον χώρο του Πολυτεχνείου. Δεν υπήρχε νεκρός. Θα μπορούσε όμως και να υπάρχουν νεκροί» λέει με ειλικρίνεια.

  Μετά την εισβολή και το τανκ περίπτερο

  Μέσα στο Πολυτεχνείο ο A. Σκευοφύλαξ είδε πολλούς τραυματίες και ίσως, όπως λέει, και νεκρούς. «Στο προαύλιο του Πολυτεχνείου ήταν πολύ χτυπημένοι, θυμάμαι ότι είδα πολλούς τραυματίες, ενώ τρεις-τέσσερις ήταν σωριασμένοι κάτω, ακίνητοι. Δεν ξέρω αν ήταν νεκροί. Δεν κοίταξα να δω. Κάποια στιγμή ένας φοιτητής όρμησε κατά πάνω μου και μου είπε: "Τι κατάλαβες τώρα που μπήκες;". Αφήνιασα. Έβγαλα το πιστόλι και προτάσσοντάς το γύρισα και του είπα ουρλιάζοντας: "Σκάσε, ρε κωλόπαιδο, μη σε καθαρίσω". Αυτός ο φοιτητής δεν ξέρει πόσο τυχερός στάθηκε εκείνη τη στιγμή... Αν έλεγε μια κουβέντα παραπάνω, θα τον σκότωνα! Τέτοιος ήμουν. Ένας φασίστας».

  Παρά τον πόνο τους, οι φοιτητές θα δείξουν μεγαλείο ψυχής απέναντι στον στρατιώτη που ισοπέδωσε το όνειρό τους. Αδιάψευστη απόδειξη, η μαρτυρία του κ. Σκευοφύλακα: «Όπως περνούσαν οι φοιτητές θυμάμαι ότι έριχναν μέσα στο τανκ πακέτα τσιγάρα και ό,τι προμήθειες είχαν μαζί τους. Όταν γυρίσαμε στο Γουδί, το άρμα έμοιαζε με περίπτερο. Όσο σκέφτομαι ότι οι φοιτητές μας έδιναν σάντουιτς και τσιγάρα, μετά απ' όσα τους κάναμε... Δεν μπορώ να το συχωρέσω αυτό το πράγμα στον εαυτό μου. Σκέφτομαι τι πήγα και έκανα!..».

  Οι ελεύθεροι σκοπευτές

  Όπως σημειώνεται σε επίσημη έκθεση για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, μετά την εισβολή του τανκ και των λοκατζήδων "πιάνουν δουλειά" οι άνδρες της ΚΥΠ, οι ελεύθεροι σκοπευτές, αστυνομικοί με τεράστια σίδερα στα χέρια και χτυπούν μέχρι θανάτου όποιον βρίσκουν. «Απομακρυνόμενοι όμως του Πολυτεχνείου αγωνιώδεις τούς αναμένουν εκπλήξεις. Από παντού τους καταδιώκουν και τους χτυπούν. Εις την γωνίαν των οδών Τοσίτσα και Μπουμπουλίνας άνδρες της ΚΥΠ εν πολιτική περιβολή τους χτυπούν ανηλεώς και πυροβολούν κατ' αυτών, ενώ εις την ταράτσαν ενός των αυτόθι κτιρίων έχουν εγκαταστήσει πολυβόλον. Εις τας ταράτσας των γύρω κτιρίων επισημαίνονται ελεύθεροι σκοπευταί υπό του ιδίου Διευθυντού της Αστυνομίας να επιτελούν το φονικόν έργον των»!

  Τιμώμενο πρόσωπο

  Όταν επέστρεψε στο Γουδί, στη βάση των Τεθωρακισμένων, ο κ. Σκευοφύλαξ έγινε δεκτός με ζητωκραυγές. Ήταν το τιμώμενο πρόσωπο. «Όταν γυρίσαμε στο στρατόπεδο, έγινα ήρωας. Οι στρατιωτικοί μου έδιναν συγχαρητήρια. Τότε αισθανόμουν ότι ήμουν κάποιος, ότι έκανα κάτι καλό, κάτι μεγάλο. Είχα γίνει ο ήρωας που διέλυσε τους εχθρούς της πατρίδας, τα "παλιοκουμμούνια", όπως λέγαμε τότε τους φοιτητές. Αυτά μου έλεγαν, αυτά πίστευα. Ένιωθα περήφανος. Ήμουν και εγώ φασίστας».

  Τα επόμενα χρόνια ο κ. Σκευοφύλαξ θα χαθεί μέσα στο πλήθος της πόλης. Ποτέ δεν μίλαγε για το Πολυτεχνείο. Ήρθε σε δύσκολη θέση, όπως είπε, μόνο μία φορά. Θυμάται: «Στη δουλειά πριν από χρόνια κάποιος άκουσε πώς με λένε και ρώτησε αν έχω κάποια σχέση με τον "πορτάκια", όπως είπε, του Πολυτεχνείου. "Ξάδελφός μου είναι, μακρινός. Σκοτώθηκε σε τροχαίο" απάντησα. Είμαι ένα άνθρωπος που δεν υπήρξε ποτέ 20 χρόνων. Ο έφεδρος στρατιώτης A. Σκευοφύλαξ σκοτώθηκε σε τροχαίο! Οι φίλοι μου δεν ξέρουν ποιος είμαι ούτε κανείς στη γειτονιά. Μόνο η γυναίκα μου το ξέρει. Της το είπα ύστερα από χρόνια. Στα παιδιά μου δεν το είπα ακόμη».

  Ήταν παλικάρια

  Για τους ανθρώπους που αντιστάθηκαν στη χούντα, ο κ. Σκευοφύλαξ θα μιλήσει με κολακευτικά λόγια. «Είχαν μεγάλη ψυχή. Ήταν παλικάρια. Δεν ξέρω αν έχει νόημα, αλλά θα ήθελα να τους πω μια μεγάλη συγγνώμη». Ο οδηγός του τανκ που μπήκε στο Πολυτεχνείο δεν θα ξεχάσει τη νεαρή φοιτήτρια που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την εισβολή του τανκ, την καθηγήτρια - σήμερα - του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Πέπη Ρηγοπούλου. «Πιστεύω ότι αν τη δω σήμερα, δεν θα ξέρω τι να της πω. Πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια πέρασε από το μυαλό μου να τη συναντήσω, αλλά σταματούσα. Θα ήθελα να τη δω, να της πω... Δεν τολμάω όμως. Τα λόγια δεν σβήνουν τις πράξεις».

  Σίγουρα υπάρχουν δεκάδες παιδιά της εποχής εκείνης που αισθάνονται την ίδια ντροπή, για τη στάση τους είτε υπηρετούσαν στις επίλεκτες ομάδες της χούντας (ΕΣΑ, ΛΟΚ, τεθωρακισμένα κλπ), είτε σε άλλες θέσεις στο στρατό ή στα σώματα ασφαλείας. Υπάρχουν βεβαίως κι εκείνοι που δεν μετάνιωσαν ποτέ και είναι υπερήφανοι για τα όσα έγιναν στην επταετία. Οι νοσταλγοί, αυτοί που στελέχωσαν ακροδεξιά, φασιστικά, νεοναζιστικά μορφώματα. Αυτοί που θυμούνται ότι χαίρονται και διαστρεβλώνουν την ιστορία, με δήθεν μαρτυρίες και θεωρίες βγαλμένες από το δικό τους αλμανάκ του μίσους. Όμως, ο λαός δεν ξεχνά. Ή μάλλον δεν πρέπει να ξεχνά...

  Συνέντευξη στο Βήμα, Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • 'Ήθελα να τους φάω. Τους έβλεπα σαν παράσιτα', είχε δηλώσει ο οδηγός του τανκ που μπούκαρε στο Πολυτεχνείο

  'Ήθελα να τους φάω. Τους έβλεπα σαν παράσιτα', είχε δηλώσει ο οδηγός του τανκ που μπούκαρε στο Πολυτεχνείο

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-17 17:56:12 | Πηγή: News247

  «Την ημέρα εκείνη ήμουν υπηρεσία. Στον στρατό είχα δέκα μήνες. Ήμουν εκπαιδευτής στο Κέντρο Τεθωρακισμένων, στο Γουδί. Τότε οι "μαυροσκούφηδες" ήταν σώμα επιλέκτων. Πήγα εθελοντικά. Μόλις άρχισαν τα επεισόδια, μπήκαμε επιφυλακή. "Οι κομμουνιστές καίνε την Αθήνα" μας έλεγαν και εμείς τους πιστεύαμε. Θυμάμαι στο στρατόπεδο κάποιοι είχαν ραδιοφωνάκια και ακούγαμε στα κρυφά τον σταθμό του Πολυτεχνείου. "Παλιοκουμμούνια" θα καλοπεράσετε!" λέγαμε».

  Μιλάει ο Α. Σκευοφύλαξ ο έφεδρος στρατιώτης, οδηγός του τεθωρακισμένου άρματος που εισέβαλε στο Πολυτεχνείο, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, τριάντα χρόνια μετά τη 17 Νοέμβρη του 1973, στο συνάδελφο Κώστα Χατζίδη, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

  Τα λόγια του μετανιωμένου οδηγού, του καταραμένου τανκ, δεν φωτίζουν μόνο εκείνη την ιστορική στιγμή, αλλά και το τι επικρατούσε μέσα στο στράτευμα, στους επίλεκτους της χούντας και πως οι πρωτεργάτες της επταετίας και τα τσιράκια τους μεταμόρφωναν τα απλά φανταράκια σε τέρατα, βασανιστές, πειθήνια όργανά τους.

  Ο ίδιος συνεχίζει να ξεδιπλώνει την ιστορία εκείνης της νύχτας: «Στη 1.15 το πρωί της 17ης Νοεμβρίου φτάσαμε στη διασταύρωση των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας. Λίγο αργότερα διασχίζαμε την Αλεξάνδρας, όταν στο ύψος του IKA, στη στάση Σόνια, σταματήσαμε γιατί ο δρόμος ήταν κλειστός. Υπήρχαν οδοφράγματα, φωτιές και ακινητοποιημένα λεωφορεία. Με διάφορες μανούβρες αριστερά - δεξιά, μπρος πίσω, άνοιξα τον δρόμο και προχωρήσαμε» θυμάται ο κ. Σκευοφύλαξ. Ο δρόμος για τα τανκς ήταν ανοιχτός πλέον προς το Πολυτεχνείο. «Όταν φτάσαμε στη διασταύρωση της λεωφ. Αλεξάνδρας και της οδού Πατησίων, μας έδωσαν εντολή να σταματήσουμε. Εκεί, στην πλατεία Αιγύπτου, μείναμε περίπου μία ώρα. Ο κόσμος θυμάμαι ότι μας φώναζε "είμαστε αδέλφια, είμαστε αδέλφια". Εγώ ήθελα να τους φάω. Τους έβλεπα σαν παράσιτα».

  Επιχείρηση "Εκκένωσις του Πολυτεχνείου"

  Με νεότερη εντολή των στρατιωτικών τα πέντε τανκς προωθούνται προς το Μουσείο, για την επιχείρηση "Εκκένωσις του Πολυτεχνείου". H ώρα έχει πάει 2 το πρωί. «Φτάνοντας μπροστά στην πόρτα, έστριψα το άρμα προς το Πολυτεχνείο, με γυρισμένο το πυροβόλο προς τα πίσω. Θυμάμαι ότι σηκώθηκα από τη θέση μου και εγώ και το άλλο πλήρωμα. Δεκάδες φοιτητές κρέμονταν από τα κάγκελα, ενώ εκατοντάδες βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο. Έδειχναν πανικόβλητοι». Ο κ. Σκευοφύλαξ φέρνει στη μνήμη του τα φοβισμένα πρόσωπα των συνομηλίκων του που ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο. Χαμηλώνει το βλέμμα του. «Και εγώ, να σκεφτείς ότι τους έβλεπα σαν μαμούνια που ήθελα να τα φάω»!

  «Τότε ήρθε ο οδηγός εδάφους του άρματος και μου λέει: "Θα μπούμε μέσα, θα ρίξουμε την πύλη. Ετοιμάσου!"» λέει ο κ. Σκευοφύλαξ. «Πήρα θέση και ξεκίνησα. Δεν έβλεπα πολλά πράγματα, δεν είχα καλό οπτικό πεδίο, γιατί κοιτούσα πλέον από τη θυρίδα του άρματος. Δέκα εκατοστά πριν από την πόρτα, σταμάτησα. Σταμάτησα σκόπιμα. Αυτό φαίνεται στο βίντεο της εποχής. Στο φρενάρισμα, οι φοιτητές τρομαγμένοι έφυγαν προς τα πίσω. Αν έμπαινα με ταχύτητα, θα σκότωνα δεκάδες άτομα που εκείνη τη στιγμή ήταν κρεμασμένα στα κάγκελα».

  Λίγα λεπτά αργότερα ο A. Σκευοφύλαξ θα μαρσάρει δυνατά. Ο δυνατός προβολέας του τανκ σκοπεύει την πύλη. «H καγκελόπορτα έπεσε αμέσως. Πίσω από τη σιδερένια πύλη ήταν σταθμευμένο το Μερσεντές το οποίο είχαν βάλει εκεί οι φοιτητές για να φράξουν την είσοδο. Το έκανα αλοιφή. H αριστερή ερπύστρια το έλιωσε. Με το που έπεσε η πύλη του Πολυτεχνείου εισέβαλαν οι αστυνομικοί για να συλλάβουν τους φοιτητές. Λίγο αργότερα κατέβηκα και εγώ από το άρμα και μπήκα στον χώρο του Πολυτεχνείου. Δεν υπήρχε νεκρός. Θα μπορούσε όμως και να υπάρχουν νεκροί» λέει με ειλικρίνεια.

  Μετά την εισβολή και το τανκ περίπτερο

  Μέσα στο Πολυτεχνείο ο A. Σκευοφύλαξ είδε πολλούς τραυματίες και ίσως, όπως λέει, και νεκρούς. «Στο προαύλιο του Πολυτεχνείου ήταν πολύ χτυπημένοι, θυμάμαι ότι είδα πολλούς τραυματίες, ενώ τρεις-τέσσερις ήταν σωριασμένοι κάτω, ακίνητοι. Δεν ξέρω αν ήταν νεκροί. Δεν κοίταξα να δω. Κάποια στιγμή ένας φοιτητής όρμησε κατά πάνω μου και μου είπε: "Τι κατάλαβες τώρα που μπήκες;". Αφήνιασα. Έβγαλα το πιστόλι και προτάσσοντάς το γύρισα και του είπα ουρλιάζοντας: "Σκάσε, ρε κωλόπαιδο, μη σε καθαρίσω". Αυτός ο φοιτητής δεν ξέρει πόσο τυχερός στάθηκε εκείνη τη στιγμή... Αν έλεγε μια κουβέντα παραπάνω, θα τον σκότωνα! Τέτοιος ήμουν. Ένας φασίστας».

  Παρά τον πόνο τους, οι φοιτητές θα δείξουν μεγαλείο ψυχής απέναντι στον στρατιώτη που ισοπέδωσε το όνειρό τους. Αδιάψευστη απόδειξη, η μαρτυρία του κ. Σκευοφύλακα: «Όπως περνούσαν οι φοιτητές θυμάμαι ότι έριχναν μέσα στο τανκ πακέτα τσιγάρα και ό,τι προμήθειες είχαν μαζί τους. Όταν γυρίσαμε στο Γουδί, το άρμα έμοιαζε με περίπτερο. Όσο σκέφτομαι ότι οι φοιτητές μας έδιναν σάντουιτς και τσιγάρα, μετά απ' όσα τους κάναμε... Δεν μπορώ να το συχωρέσω αυτό το πράγμα στον εαυτό μου. Σκέφτομαι τι πήγα και έκανα!..».

  Οι ελεύθεροι σκοπευτές

  Όπως σημειώνεται σε επίσημη έκθεση για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, μετά την εισβολή του τανκ και των λοκατζήδων "πιάνουν δουλειά" οι άνδρες της ΚΥΠ, οι ελεύθεροι σκοπευτές, αστυνομικοί με τεράστια σίδερα στα χέρια και χτυπούν μέχρι θανάτου όποιον βρίσκουν. «Απομακρυνόμενοι όμως του Πολυτεχνείου αγωνιώδεις τούς αναμένουν εκπλήξεις. Από παντού τους καταδιώκουν και τους χτυπούν. Εις την γωνίαν των οδών Τοσίτσα και Μπουμπουλίνας άνδρες της ΚΥΠ εν πολιτική περιβολή τους χτυπούν ανηλεώς και πυροβολούν κατ' αυτών, ενώ εις την ταράτσαν ενός των αυτόθι κτιρίων έχουν εγκαταστήσει πολυβόλον. Εις τας ταράτσας των γύρω κτιρίων επισημαίνονται ελεύθεροι σκοπευταί υπό του ιδίου Διευθυντού της Αστυνομίας να επιτελούν το φονικόν έργον των»!

  Τιμώμενο πρόσωπο

  Όταν επέστρεψε στο Γουδί, στη βάση των Τεθωρακισμένων, ο κ. Σκευοφύλαξ έγινε δεκτός με ζητωκραυγές. Ήταν το τιμώμενο πρόσωπο. «Όταν γυρίσαμε στο στρατόπεδο, έγινα ήρωας. Οι στρατιωτικοί μου έδιναν συγχαρητήρια. Τότε αισθανόμουν ότι ήμουν κάποιος, ότι έκανα κάτι καλό, κάτι μεγάλο. Είχα γίνει ο ήρωας που διέλυσε τους εχθρούς της πατρίδας, τα "παλιοκουμμούνια", όπως λέγαμε τότε τους φοιτητές. Αυτά μου έλεγαν, αυτά πίστευα. Ένιωθα περήφανος. Ήμουν και εγώ φασίστας».

  Τα επόμενα χρόνια ο κ. Σκευοφύλαξ θα χαθεί μέσα στο πλήθος της πόλης. Ποτέ δεν μίλαγε για το Πολυτεχνείο. Ήρθε σε δύσκολη θέση, όπως είπε, μόνο μία φορά. Θυμάται: «Στη δουλειά πριν από χρόνια κάποιος άκουσε πώς με λένε και ρώτησε αν έχω κάποια σχέση με τον "πορτάκια", όπως είπε, του Πολυτεχνείου. "Ξάδελφός μου είναι, μακρινός. Σκοτώθηκε σε τροχαίο" απάντησα. Είμαι ένα άνθρωπος που δεν υπήρξε ποτέ 20 χρόνων. Ο έφεδρος στρατιώτης A. Σκευοφύλαξ σκοτώθηκε σε τροχαίο! Οι φίλοι μου δεν ξέρουν ποιος είμαι ούτε κανείς στη γειτονιά. Μόνο η γυναίκα μου το ξέρει. Της το είπα ύστερα από χρόνια. Στα παιδιά μου δεν το είπα ακόμη».

  Ήταν παλικάρια

  Για τους ανθρώπους που αντιστάθηκαν στη χούντα, ο κ. Σκευοφύλαξ θα μιλήσει με κολακευτικά λόγια. «Είχαν μεγάλη ψυχή. Ήταν παλικάρια. Δεν ξέρω αν έχει νόημα, αλλά θα ήθελα να τους πω μια μεγάλη συγγνώμη». Ο οδηγός του τανκ που μπήκε στο Πολυτεχνείο δεν θα ξεχάσει τη νεαρή φοιτήτρια που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την εισβολή του τανκ, την καθηγήτρια - σήμερα - του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Πέπη Ρηγοπούλου. «Πιστεύω ότι αν τη δω σήμερα, δεν θα ξέρω τι να της πω. Πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια πέρασε από το μυαλό μου να τη συναντήσω, αλλά σταματούσα. Θα ήθελα να τη δω, να της πω... Δεν τολμάω όμως. Τα λόγια δεν σβήνουν τις πράξεις».

  Σίγουρα υπάρχουν δεκάδες παιδιά της εποχής εκείνης που αισθάνονται την ίδια ντροπή, για τη στάση τους είτε υπηρετούσαν στις επίλεκτες ομάδες της χούντας (ΕΣΑ, ΛΟΚ, τεθωρακισμένα κλπ), είτε σε άλλες θέσεις στο στρατό ή στα σώματα ασφαλείας. Υπάρχουν βεβαίως κι εκείνοι που δεν μετάνιωσαν ποτέ και είναι υπερήφανοι για τα όσα έγιναν στην επταετία. Οι νοσταλγοί, αυτοί που στελέχωσαν ακροδεξιά, φασιστικά, νεοναζιστικά μορφώματα. Αυτοί που θυμούνται ότι χαίρονται και διαστρεβλώνουν την ιστορία, με δήθεν μαρτυρίες και θεωρίες βγαλμένες από το δικό τους αλμανάκ του μίσους. Όμως, ο λαός δεν ξεχνά. Ή μάλλον δεν πρέπει να ξεχνά...

  Συνέντευξη στο Βήμα, Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • 'Αυτοκίνητα πέφτουν πάνω μου', τα τελευταία λόγια 38χρονου αγνοούμενου στη Μάνδρα

  'Αυτοκίνητα πέφτουν πάνω μου', τα τελευταία λόγια 38χρονου αγνοούμενου στη Μάνδρα

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-17 17:14:06 | Πηγή: News247

  Ο 38χρονος αγνοούμενος Γιάννης Ρούμελης ερχόταν από την Μάνδρα στην Αταλάντη, αλλά τον πρόλαβε ο φονικός χείμαρρος - Η τελευταία επικοινωνία του ήταν με τον ιδιοκτήτη του φορτηγού, τον κ. Γιάννη Τσέκο από τις Λιβανάτες Φθιώτιδας, ο οποίος μίλησε στο LamiaReport για την τελευταία επικοινωνία που είχε το μοιραίο πρωινό με τον οδηγό του.

  Ένα από τα πολλά τραγικά πρόσωπα της θεομηνίας που έπληξε τη Δυτική Αττική, είναι και ο 38χρονος οδηγός φορτηγών Γιάννης Ρούμελης, που αγνοείται από το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή της Μάνδρας.

  Ο Γιάννης εκτελούσε δρομολόγιο Αθήνα - Αταλάντη για λογαριασμό της εταιρίας του Γιάννη Τσέκου από τις Λιβανάτες.

  «Ήταν λίγο πριν τις 7:00' το πρωί και κοιμόμουνα όταν με πήρε ο Γιάννης στο τηλέφωνο....», λέει στο LamiaReport ο άνθρωπος που άκουσε για τελευταία φορά τον 38χρονο οδηγό στο τηλέφωνο. "Έχουμε πρόβλημα. Είμαι στη Μάνδρα και έχω σταματήσει στην άκρη αριστερά στις καντίνες. Αυτοκίνητα πέφτουν πάνω μου. Κατεβάζει πολύ νερό...", μου είπε ο Γιάννης χωρίς εγώ να μπορώ να καταλάβω το τι γινόταν εκεί και τον ρωτούσα αν έχει ντεραπάρει. "Μου τελειώνει η μπαταρία θα σε πάρω σε λίγο..." μου είπε και αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Γιάννη. Έπαιρνα τηλέφωνο ξανά και ξανά, αλλά τίποτα. Αμέσως ετοιμάστηκα και μαζί με τον αδελφό μου και τον πατέρα μου φύγαμε για Μάνδρα. Δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε στον τόπο της καταστροφής. Δυο 24ωρα τώρα ψάχνουμε παντού. Τελικά εντοπίσαμε διαλυμένη την καρότσα του φορτηγού και μετά κάποια κομμάτια από το κοντέινερ και τον τράκτορα. Ο Γιάννης πουθενά δυστυχώς... », είπε ο ιδιοκτήτης του φορτηγού Γιάννης Τσέκος στο LamiaReport.

  Πηγή: Lamiareport

 • Το ΣτΕ επικύρωσε πρόστιμα 450.000 ευρώ σε Λαυρεντιάδη και συνεργάτες του

  Το ΣτΕ επικύρωσε πρόστιμα 450.000 ευρώ σε Λαυρεντιάδη και συνεργάτες του

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-17 16:58:01 | Πηγή: News Beast

  Επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας πρόστιμα συνολικού ύψους 495.000 ευρώ που είχε επιβάλει η Τράπεζα Ελλάδος το 2011 στον πρώην πρόεδρο της Proton Bank Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και τέσσερις στενούς συνεργάτες του καθώς έκρινε ότι δεν είχαν λάβει τα αναγκαία μέτρα για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορά στην πρόληψη και την καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

  Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο καλεί τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη να καταβάλει 135.000 ευρώ καθώς δεν μετέβαλε το αρχικό πρόστιμο που του είχε επιβληθεί σε αντίθεση με κάποιες παραβάσεις που αφορούσαν τους συνεργάτες του και διαγράφησαν είτε γιατί έκρινε ότι δεν είχαν νόμιμη αιτιολογία είτε επειδή υπήρξε αλληλοεπικάλυψη.

  Έτσι, το ΣτΕ με σειρά αποφάσεών του έκρινε πως πρέπει να μειωθεί το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στον πρώην αντιπρόεδρο της Proton Αντώνη Αθανάσογλου από 155.000 ευρώ στα 80.000 ευρώ, να επικυρωθεί το πρόστιμο των 75.000 ευρώ στο πρώην ιδρυτικό στέλεχος της Τράπεζας, διευθύνοντα σύμβουλο και καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τρύφωνα Κολλίντζα, στον πρώην διευθυντή κανονιστικής συμμόρφωσης Νικόλαο Κουντουράκη να επικυρωθεί πρόστιμο των 125.000 ευρώ και στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο, πρώην εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., κ.λπ. Αθανάσιο Παπασπηλίου το πρόστιμο από 155.000 ευρώ να μειωθεί στα 80.000 ευρώ.

 • Βίντεο: H στιγμή της εισβολής του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο

  Βίντεο: H στιγμή της εισβολής του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-17 16:41:49 | Πηγή: News247

  Ομάδα περίπου 20 ατόμων της αναρχικής συλλογικότητας "Ρουβίκωνας" εισέβαλαν στο πεντάγωνο, ως "μέρος των κινητοποιήσεων του κόσμου του αγώνα", όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους που δημοσιεύεται σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

  Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, τα 20 άτομα προσέγγισαν την κεντρική πύλη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και και πριν η πύλη κλείσει τελείως, πρόλαβαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο και να πετάξουν προκηρύξεις, πριν τραπούν σε φυγή.

   

  "Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, μεσημβρινές ώρες, ομάδα πολιτών εισήλθε χωρίς άδεια  στον προαύλιο χώρου του στρατοπέδου “ΠΑΠΑΓΟΥ” από την Πύλη Μεσογείων και πέταξε φυλλάδια. Ακολούθως απωθήθηκαν από προσωπικό ασφαλείας του στρατοπέδου και αποχώρησαν.

  Για το περιστατικό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει ΕΔΕ για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών. Επίσης έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία".

 • Πρόστιμα στον Λ. Λαυρεντιάδη για τους χειρισμούς του στην ProtonBank

  Πρόστιμα στον Λ. Λαυρεντιάδη για τους χειρισμούς του στην ProtonBank

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Αντωνία Ξυνού | Ημερομηνία: 2017-11-17 16:41:49 | Πηγή: News247

  Πρόστιμα συνολικού ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ, επιβλήθηκαν για την υπόθεση της Proton Bank σε βάρος πέντε προσώπων, ανάμεσά τους και στον άλλοτε κραταιό άνδρα Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

  Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε πως ορθώς τους επιβλήθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος, αφού «δεν είχαν λάβει τα αναγκαία  μέτρα για την πρόληψη της χρησιμοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος και παρουσίαζαν σημαντικές ελλείψεις σε σχέση με βασικές υποχρεώσεις που επιβάλλονται από το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των Τραπεζών».

  Συγκεκριμένα, από το ποσό των 495.000 ευρώ, ο Λ. Λαυρεντιάδης θα πρέπει να καταβάλει 135.000 ευρώ ο πρώην αντιπρόεδρος της τράπεζας, Αντώνης Αθανάσογλου 80.000 ευρώ, ο πανεπιστημιακός Τρύφωνας Κολλίντζας  75.000 ευρώ, ο πρώην διευθυντής κανονιστικής συμμόρφωσης, Νικόλαος Κουντουράκης 125.000 ευρώ και το πρώην εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., Αθανάσιος Παπασπηλίου 80.000 ευρώ.

  Σύμφωνα με το σκεπτικό του ΣτΕ, οι πέντε άνδρες άσκησαν ανεπαρκή εποπτεία, με αποτέλεσμα την πλημμελή εφαρμογή εκ μέρους αυτής των υποχρεώσεών της, ενώ δεν εφάρμοσαν την πολιτική της τράπεζας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

 • Υπόθεση Τσαλικίδη: Έρχεται νέα έρευνα από την Εισαγγελία

  Υπόθεση Τσαλικίδη: Έρχεται νέα έρευνα από την Εισαγγελία

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Αντωνία Ξυνού | Ημερομηνία: 2017-11-17 15:59:28 | Πηγή: News247

  Εξελίξεις για τις συνθήκες θανάτου του Kώστας Τσαλικίδη, του σχεδιαστή δικτύου και διευθυντή τεχνολογίας της εταιρίας Vodafone, ο οποίος είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στον Κολωνό στις 9 Μαρτίου 2005, λίγους μήνες πριν ξεσπάσει το «σκάνδαλο των υποκλοπών», προκάλεσε η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Αντώνης Λιόγας, έχει ήδη ζητήσει τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί και έχει μπει δύο φορές στο αρχείο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να τη μελετήσει. Αναμένεται δε, να δώσει παραγγελία έτσι ώστε να ανοίξει και πάλι ο φάκελος Τσαλικίδη, για να αποσαφηνιστούν 12 χρόνια μετά, τα αίτια θανάτου του.

  Αφορμή για την εξέλιξη αυτή στάθηκε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν. Το ΕΔΑΔ επιδίκασε αποζημίωση για ηθική βλάβη, ύψους 54.000 ευρώ (μαζί με τα δικαστικά έξοδα), στην οικογένεια του Κ. Τσαλικίδη, καθώς έκρινε πως οι ελληνικές αρχές παρέλειψαν να διενεργήσουν επαρκή έρευνα για το θάνατο του.

  Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί δύο έρευνες για το ζήτημα. Η πρώτη ξεκίνησε μετά το θάνατο του 39χρονου μόνο για να μπει στο αρχείο ως αυτοκτονία. Το 2012 η υπόθεση άνοιξε ξανά. Πραγματοποιήθηκε εκταφή της σορού αλλά τελικά η δικογραφία μπήκε για δεύτερη φορά στο αρχείο, όπου και παρέμεινε μέχρι σήμερα. Η οικογένεια του υπαλλήλου της Vodafone προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το 2014.

 • Ξεκίνησε η πορεία της σημαίας από το Πολυτεχνείο

  Ξεκίνησε η πορεία της σημαίας από το Πολυτεχνείο

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-17 15:35:00 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Σε εξέλιξη βρίσκεται η καθιερωμένη πορεία από το Πολυτεχνείο, στην οδό Πατησίων, προς την πρεσβεία των ΗΠΑ. Οι πόρτες είχαν κλείσει λίγο πριν τις 14.30, ενώ η ΠΑΣΠ μέσω της οδού Ακαδημίας πήγε τη σημαία στην κεφαλή της πορείας. Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ισχύουν στην περιοχή.

  Στο προαύλιο του Πολυτεχνείου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης, από την Επιτροπή Εορτασμού 17ης Νοεμβρίου 1973.

  Για το μήνυμα αντίστασης του Πολυτεχνείου στον παραλογισμό και τον φόβο και της υπεράσπισης της γνώσης έναντι στον σκοταδισμό, μίλησε ο κοσμήτορας της σχολής Πολιτικών Μηχανικών, Δημήτρης Κουτσογιάννης, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε στα γεγονότα του ’73, ως πρωτοετής φοιτητής.

  Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων 1967-1974, Κώστας Μανταίος, τόνισε στην ομιλία του: «Στο Πολυτεχνείο απογειώθηκε η ψυχή ενός λαού. Το Πολυτεχνείο είχε πίσω του μήνες και χρόνια αγανάκτησης του λαού και της νεολαίας και συμβολίζει τη σύνδεση της αξιοπρέπειας με τη δημοκρατική ελευθερία. Το Πολυτεχνείο ζει και θα ζει, όσο η συνείδηση δεν είναι επαναπαυμένη» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

  Ως είθισται, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το προσκλητήριο νεκρών και την ανάκρουση του ύμνου του Πολυτεχνείου.

  INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

  Εξάλλου, από το πρωί οι πόρτες του ιδρύματος ήταν ανοικτές για τον κόσμο, για να αποτίσει φόρο τιμής, αφήνοντας ένα λουλούδι ή ένα στεφάνι. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, ωστόσο, που διαμορφώθηκαν φέτος, με την κατάληψη του Πολυτεχνείου, αλλά και τη δυνατή βροχή που άρχισε να πέφτει από το πρωί, ο κόσμος που ήρθε στο Πολυτεχνείο σήμερα ήταν λίγος.

  Ιδιαίτερη στιγμή της σημερινής ημέρας ήταν, όταν, υπό καταρρακτώδη βροχή, ο 95χρονος Μανώλης Γλέζος απέτισε τιμή στα θύματα του Πολυτεχνείου, καταθέτοντας λουλούδια στο μνημείο των πεσόντων.

  Εξάλλου, στεφάνι κατέθεσαν μεταξύ άλλων, η ΓΣΕΕ, η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ, η Λαϊκή Ενότητα, οι Οικολόγοι Πράσινοι και σύλλογοι εργαζομένων.

  Οι πύλες του Πολυτεχνείου το οποίο τελούσε υπό κατάληψη, άνοιξαν χθες μετά από παρέμβαση φοιτητικών συλλόγων, ενώ οι καταληψίες περιορίστηκαν σε ένα κτήριο του ΕΜΠ.

  Λόγω της πορείας για το Πολυτεχνείο οι μετακινήσεις με το μετρό θα γίνονται σήμερα μετ' εμποδίων, καθώς θα αρχίσουν να κλείνουν σταδιακά σταθμοί, με εντολή της Αστυνομίας.

  Συγκεκριμένα ο σταθμός «Μέγαρο Μουσικής» έχει κλείσει, ενώ στις 17:00 θα κλείσουν οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός». 

  Σύμφωνα επίσης με απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ.

  Παράλληλα, σε ισχύ θα τεθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών. Οι παραπάνω ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

  ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 2017 ΓΣΕΕΗΠΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Έφοδος του «Ρουβίκωνα» στο υπουργείο Άμυνας

  Έφοδος του «Ρουβίκωνα» στο υπουργείο Άμυνας

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-17 15:35:00 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Του Μάκη Συνοδινού

  Φέιγ βολάν πέταξαν μέλη του «Ρουβίκωνα» στην πύλη του υπουργείου Άμυνας και αποχώρησαν. 

  Σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας αναφέρει:

  Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, μεσημβρινές ώρες, ομάδα πολιτών εισήλθε χωρίς άδεια στον προαύλιο χώρου του στρατοπέδου «ΠΑΠΑΓΟΥ» από την Πύλη Μεσογείων και πέταξε φυλλάδια. Ακολούθως απωθήθηκαν από προσωπικό ασφαλείας του στρατοπέδου και αποχώρησαν.

  Για το περιστατικό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει ΕΔΕ για τη διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών. Επίσης έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία.

  Ο Ρουβίκωνας σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρει, μεταξύ άλλων: 

  «Την ημέρα του Πολυτεχνείου, ως μέρος των κινητοποιήσεων του κόσμου του αγώνα επιλέξαμε μια παρέμβαση ενάντια στο κράτος, το βαθύ κράτος. Του οποίου οι πολυεπίπεδες ατζέντες συνεχίζουν να εφαρμόζονται αδιάφορες από πολιτεύματα, αδιάφορες από το τι συμβαίνει στο εσωτερικό, μέσα στην διαρκή πάλη τους στις ιμπεριαλιστικές ιεραρχίες. Ο στρατός, με τη μορφή του μηχανισμού πλέον παρά με τη μορφή κλίκας προσώπων, συνεχίζει να διατηρεί κεντρική θέση στο βαθύ κράτος κι έτσι είναι ο πλέον κατάλληλος να συμβολιστούν πάνω του το σύνολο των ιμπεριαλιστικών και γεωπολιτικών στρατηγικών που το βαθύ κράτος καθορίζει σε βάθος δεκαετιών (και όχι τετραετιών).

  »Σε μια περίοδο που και πάλι οι ανταγωνισμοί των κυρίαρχων εστιάζουν στο τόξο της μέσης ανατολής και της ανατολικής μεσογείου, που η Κύπρος ξαναβγαίνει στο προσκήνιο, το Ελληνικό κράτος κάνει επιλογές εμπλοκής, τις οποίες θα βρούμε μπροστά μας τα επόμενα λίγα χρόνια».

  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο