• Σαρωνικός: Σταθερά καλύτερη η εικόνα της ρύπανσης

  Σαρωνικός: Σταθερά καλύτερη η εικόνα της ρύπανσης

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Μάνος Φραγκιουδάκης | Ημερομηνία: 2017-09-26 00:40:20 | Πηγή: News247

  Η νέα εβδομάδα βρήκε τις εταιρείες που έχουν αναλάβει τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού, να ελέγχουν τις ποσότητες μαζούτ που έχουν μείνει στην άμμο. Από τη στιγμή που επιφανειακά, τόσο η θάλασσα, όσο και η άμμος έχουν σε μεγάλο βαθμό καθαριστεί, πλέον γίνονται έλεγχοι κάτω από την επιφάνεια της παραλίας ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχουν ακόμη υπολείμματα πετρελαιοειδών.

   

  Την Δευτέρα, κατά μήκος των παραλιών, τοποθετήθηκε απορροφητικό υλικό σε αυλάκια που έσκαψαν οι εργαζόμενοι των εταιρειών απορρύπανσης. Το υλικό αυτό θα αφαιρεθεί την Τρίτη και θα γίνουν οι μετρήσεις για το κατά πόσο η άμμος είναι πλέον καθαρή ή παραμένει μολυσμένη.

  «Στον Άλιμο έχει βελτιωθεί πάρα πολύ η εικόνα» λέει στο News 24/7 ο Ανδρέας Κονδύλης, δήμαρχος Αλίμου. «Έχει φύγει πολύ μεγάλο κομμάτι της ρύπανσης και από τη θάλασσα και από την άμμο. Το ζήτημα τώρα είναι να μην αρκεστούμε να μαζέψουμε ότι είναι στην επιφάνεια της θάλασσας και της αμμουδιάς. Πρέπει να γίνει προσεκτικός καθαρισμός του πυθμένα και να υπάρξει μια διαρκής μέριμνα τους πρώτους μήνες για το τι μπορεί να βγάλει η θάλασσα. Επίσης πρέπει να γίνει ένας καθαρισμός σε βάθος στις αμμουδιές και να έρθει στο τέλος καινούρια άμμος να πέσει από πάνω. Θέλει πάρα πολύ δουλειά ακόμη. Δεν πρέπει να ξεχαστούμε όταν θα φτιάξει η εικόνα, η οποία σε μερικές ημέρες θα είναι εντάξει» τονίζει.

  Παρόμοια εικόνα και στην Σαλαμίνα. Σύμφωνα με την δήμαρχο, Ισιδώρα Νάννου-Παπαθανασίου, «Η εικόνα είναι καλύτερη πλέον. Πολύ καλύτερη. Έχουν μείνει οι ακτές που χρειάζονται καθαρισμό στον βυθό. Υπάρχουν κάποια κομμάτια που έχουν πέσει και χρειάζονται ιδιαίτερη προσπάθεια για να βγουν. Εκεί παίζει ρόλο ο ανθρώπινος παράγοντας γιατί τα βγάζουν με απόχες. Τα βράχια έχουν επίσης μια δυσκολία να καθαριστούν. Για τα βράχια θα έχουμε μια βούρτσα και ένα μηχάνημα με ατμό, ενώ θα έρθουν επίσης βατραχάνθρωποι. Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δουλεύουν όλη την ημέρα. Βοηθούν εκτός από τις εταιρείες και πολλοί εθελοντές».

  Σύμφωνα με τους δημάρχους της περιοχής του Σαρωνικού, άμεσα από την επιφάνεια της θάλασσας και των παραλιών, θα έχει εξαφανιστεί η μόλυνση από την διαρροή του μαζούτ, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να εφησυχάσει κανέναν. Όπως υπογραμμίζουν, οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν, καθώς είναι πάντα πιθανό, ποσότητες πετρελαιοειδών που βρίσκονται στον βυθό, να ξεβραστούν τις επόμενες εβδομάδες.

  Η απαγόρευση κολύμβησης που έχει εκδώσει το υπουργείο, βρίσκεται φυσικά αναρτημένη κατά μήκος του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού -στους δήμους τους οποίους αφορά- ωστόσο αυτό δεν αποτρέπει κάποιους λίγους από το να δοκιμάζουν να κολυμπήσουν. «Υπάρχουν πολίτες που μπαίνουν μέσα στο νερό. Θα τους παρακαλούσα όλους να σέβονται την απαγόρευση του υπουργείου και να μην κάνουν μπάνιο, όσο καθαρά και αν φαίνονται τα νερά» τονίζει ο δήμαρχος Αλίμου κ. Κονδύλης, ενώ η δήμαρχος Σαλαμίνας κάνει έκκληση για υπομονή «Ακόμα και λίγο πιο δίπλα από το φράγμα που έχουμε τοποθετήσει ορισμένοι μπαίνουν για μπάνιο, παρά την απαγόρευση που ισχύει. Θα ήταν καλό, από τη στιγμή που τελείωσε και το καλοκαίρι να μην δοκιμάζουν οι πολίτες να μπαίνουν στη θάλασσα. Να γίνουν οι αναλύσεις που πρέπει και από του χρόνου πάλι» λέει.

  Η σταθερή βελτίωση της εικόνας των θαλασσών όμως, δεν θα ανακουφίσει ψαράδες και καταστηματάρχες του Σαρωνικού, οι οποίοι υπέστησαν ανυπολόγιστες ζημιές. Σύμφωνα με ιδιοκτήτες καφετεριών στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, «Η πτώση στην κατανάλωση υπολογίζεται στο 90% σε σχέση με την περσινή χρονιά». Όπως λένε, παρά το γεγονός ότι μέχρι και τα τέλη του Σεπτέμβρη ο καιρός είναι ευνοϊκός για όποιον θέλει να κατέβει στην θάλασσα,  η οικολογική ρύπανση που προκλήθηκε από το «Αγία Ζώνη ΙΙ» κράτησε την πλειοψηφία μακριά από τις παραλίες. Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, οι λιγοστοί που αποφασίζουν να επισκεφθούν τις θάλασσες του Σαρωνικού προτιμούν κατά κύριο λόγο την ηλιοθεραπεία, χωρίς να κάθονται αρκετή ώρα. Στη Σαλαμίνα δε, αρκετά καταστήματα τις δύο εβδομάδες που πέρασαν δεν έχουν ανοίξει καν, καθώς η προσέλευση ήταν μηδενική.

  Από την πλευρά τους, οι αλιείς περιμένουν την ανακούφισή που προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου. Σύμφωνα με τον υπουργό, μέχρι το τέλος του 2017, θα δοθεί έκτακτη βοήθεια με ευρωπαϊκά κονδύλια και θα ενεργοποιηθεί το ταμείο αλληλεγγύης που προβλέπεται για την αλιεία, ενώ άμεσα θα γίνει προσπάθεια συνεννόησης με συναρμόδια υπουργεία ώστε να παγώσουν οι οικονομικές υποχρεώσεις των αλιέων προς τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

  Ο δήμος Βούλας-Βάρης- Βουλιαγμένης είναι από αυτούς που επλήγησαν λιγότερο. Ακόμη κι εκεί όμως όπου ήδη η εικόνα της θάλασσας είναι εξαιρετική, όπως παραδέχεται όμως ο δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος «οι αλιείς έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι ο κόσμος δεν έχει εμπιστοσύνη με όσα ακούει και δεν αγοράζει ψάρια, θεωρώντας ότι είναι μολυσμένα».

  Οι ίδιοι οι αλιείς, λένε ότι πλέον αδυνατούν να ψαρέψουν, αφού δεν μπορούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι περιοχές από τις οποίες ψαρεύουν δεν είναι μολυσμένες, ενώ οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε σημεία πώλησης, δεν έχουν εντοπίσει προβλήματα. Η δυσπιστία όμως του αγοραστικού κοινού είναι εμφανής σε όλες τις ψαραγορές κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της Αττικής αλλά και στη Σαλαμίνα, με την οικονομική καταστροφή να έχει επηρεάσει πάνω από 300 οικογένειες ψαράδων που τις τελευταίες ημέρες δεν πηγαίνουν για δουλειά. 

  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ ΑΡΘΡΟΥ SOOC

 • Απεγκλωβισμός τεσσάρων ατόμων από Ι.Χ. σε ρέμα στη Σαμοθράκη

  Απεγκλωβισμός τεσσάρων ατόμων από Ι.Χ. σε ρέμα στη Σαμοθράκη

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Θοδωρής Παναγιωτίδης | Ημερομηνία: 2017-09-26 00:00:01 | Πηγή: News247

  Σώα απεγκλωβίστηκαν τέσσερα  άτομα που επέβαιναν σε Ι.Χ. στην Σαμοθράκη, από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής.

  Εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή, υπερχείλισε η κοίτη ενός ρέματος στην περιοχή Κακιά Μεριά Σαμοθράκης και εκείνη την στιγμή ο οδηγός του οχήματος επιχείρησε να το διασχίσει με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί το όχημα στα νερά και να εγκλωβιστούν οι επιβαίνοντες.

  Η επιχείρηση απεγκλωβισμού τους έληξε επιτυχώς και πλέον μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο.

  (Φωτογραφία αρχείου)

 • Νέα τουρκική πρόκληση: 43 παραβιάσεις στο Αιγαίο σε μία ημέρα

  Νέα τουρκική πρόκληση: 43 παραβιάσεις στο Αιγαίο σε μία ημέρα

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-25 21:55:29 | Πηγή: News247

  Σε συνολικά 43 παραβιάσεις στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο προχώρησαν τη Δευτέρα έξι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

  Οι 30 από τις 43 παραβιάσεις έγιναν από δύο κατασκοπευτικά CN-235, τα οποία πετούν σε χαμηλό ύψος , και σημειώνεται ότι ήταν οπλισμένα.

  Παράλληλα, δύο ακόμη ζεύγη μαχητικών F-16, δύο εκ των οποίων ήταν οπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος, εισήλθαν στο FIR Αθηνών.

  Ολα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν όπως προβλέπεται, χωρίς να σημειωθούν εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά.

 • Σε 557 κυβικά μέτρα τα πετρελαιοειδή που έχουν απαντληθεί από το «Αγία Ζώνη ΙΙ»

  Σε 557 κυβικά μέτρα τα πετρελαιοειδή που έχουν απαντληθεί από το «Αγία Ζώνη ΙΙ»

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-25 17:49:08 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Σε περίπου 557 κυβικά μέτρα ανέρχονται τα πετρελαιοειδή τα οποία έχει απαντλήσει μέχρι τώρα το πετρελαιοφόρο «Siros» από το βυθισμένο «Αγία Ζώνη ΙΙ» νοτιοδυτικά της νησίδας Αταλάντης στον Σαρωνικό, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση από το λιμενικό σώμα.

  Οι εργασίες απορρύπανσης συνεχίζονται στη Σαλαμίνα, στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων - Λιμνιώνα - Κυνοσούρας.

  Στη θαλάσσια περιοχή Πειραϊκής δεν παρουσιάζεται θαλάσσια ρύπανση, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες απορρύπανσης από ξηράς. Στη θαλάσσια λουτρική εγκατάσταση «Φρεαττύδα», πραγματοποιείται καθαρισμός του αιγιαλού και της βραχώδους ακτογραμμής από συνεργείο πέντε ατόμων της αναδόχου εταιρείας.

  Στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου επιχειρούν συνολικά 44 άτομα της αναδόχου εταιρείας με πιεστικό και πλυστικό μηχάνημα, καθώς και δόκιμοι λιμενοφύλακες.

  Στη θαλάσσια περιοχή Ελληνικού επιχειρεί συνεργείο 30 ατόμων της αναδόχου εταιρείας με πλυστικό μηχάνημα.

  Στη θαλάσσια περιοχή Γλυφάδας (1η - 2η - 3η - 4η μαρίνα) η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη, όπως και στην εγκατάσταση «Αστέρας Γλυφάδας».

  Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης και Λαγονησίου δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση, ενώ στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Αστέρας» Βουλιαγμένης, διενεργούνται εργασίες καθαρισμού των ακτών από εννέα άτομα της αναδόχου εταιρείας με πλυστικό μηχάνημα.

  Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αρμόδιας εταιρείας, η όλη επιχείρηση απάντλησης πετρελαιοειδών από το «Αγία Ζώνη ΙΙ» θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος αυτής της εβδομάδας.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ ΣΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Έξι μήνες 'εκτός' βγήκε δικαστής λόγω καθυστερήσεων

  Έξι μήνες 'εκτός' βγήκε δικαστής λόγω καθυστερήσεων

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Αντωνία Ξυνού | Ημερομηνία: 2017-09-25 17:43:40 | Πηγή: News247

  Στην καθυστέρηση της απονομής Δικαιοσύνης συνέβαλε -και απ'ότι φαίνεται αποφασιστικά- μία πρωτοδίκης των διοικητικών δικαστηρίων, η οποία μέσα σε τρία χρόνια άργησε να εκδόσει συνολικά 265 αποφάσεις, πέρα από το ανώτατο όριο των οκτώ μηνών.

  Το αποτέλεσμα ήταν η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας να της ορίσει ποινή παύσης έξι μηνών από τα καθήκοντά της, χωρίς το διάστημα αυτό να λαμβάνει αποδοχές.

  Η δικαστική λειτουργός την επίμαχη τριετία (2009-2012) έλαβε συστάσεις και μία νέα προθεσμίαγια να περαιώσει το έργο της. Τελικά κρίθηκε ότι υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εκτέλεση των καθηκόντων της και ότι "δεν καταβάλλει την απαιτούμενη ιδιαίτερη προσπάθεια".

  Να σημειωθεί πως το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της επέβαλε  την ποινή της 6μήνης παύσης, ενώ η δικαστής στη συνέχεια δημοσίευσε 170 εκκρεμείς αποφάσεις. Αργότερα το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό της επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης, με αποτέλεσμα εκείνη να προσφύγει στο ΣτΕ.

 • Η Angelini Plarma στηρίζει έμπρακτα τους σεισμόπληκτους της Λέσβου

  Η Angelini Plarma στηρίζει έμπρακτα τους σεισμόπληκτους της Λέσβου

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-25 17:14:21 | Πηγή: News247

  Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης και Αλληλεγγύης που υλοποιεί εδώ και χρόνια η φαρμακευτική εταιρεία Angelini Pharma Hellas, προχώρησε πρόσφατα σε μια ακόμα ενέργεια αγάπης και έμπρακτης στήριξης.

  Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησε δωρεά γραφικής ύλης και τεχνικού εξοπλισμού, στους σεισμόπληκτους μαθητές Νηπιαγωγείου και  Δημοτικού του χωριού Βρίσα, στη Λέσβο, που έπληξε τελευταία πολύ άσχημα ο εγκέλαδος. Η δωρεά έλαβε χώρα στην περιοχή Πολιχνίτος Λέσβου, χαρίζοντας χαμόγελα αγάπης σε όλα τα παιδιά, που τόσο υπέφεραν και δοκιμάστηκαν το τελευταίο διάστημα.

   

  Το υλικό συγκεντρώθηκε με την εθελοντική προσφορά και πρωτοβουλία όλων των εργαζομένων της Angelini Pharma Hellas και τα είδη αναμένεται να καλύψουν σημαντικό μέρος των αναγκών των σεισμόπληκτων οικογενειών, προσφέροντας μια μικρή ελπίδα μπροστά στη μεγάλη καταστροφή που υπέστησαν, καθώς αρκετοί έχασαν μέσα σε μια στιγμή περιουσίες και κόπους χρόνων.

  Η Angelini Pharma έχει αποδείξει πολλές φορές, και στο παρελθόν και στις μέρες μας, ότι πάντα στηρίζει και βοηθάει πληγείσες ομάδες, παραμένοντας αρωγός δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη.

  Για περισσότερες πληροφορίες : www.angelini.gr

 • Φωτιά πήρε φανοποιείο στη Νίκαια

  Φωτιά πήρε φανοποιείο στη Νίκαια

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Θοδωρής Παναγιωτίδης | Ημερομηνία: 2017-09-25 17:14:21 | Πηγή: News247

  Μεγάλη κινητοποίηση προκάλεσε στην Πυροσβεστική, φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα σε φανοποιείο επί της οδού Σαμψούντος στη Νίκαια.

  Στο σημείο έσπευσαν 21 άντρες της Πυροσβεστικής με 7 οχήματα που ευτυχώς κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο την πυρκαγιά, πριν αυτή επεκταθεί σε υπερκείμενους ορόφους, καθώς το συνεργείο στεγάζεται στο ισόγειο τριώροφης κατοικίας.

  Από την Πυροσβεστικής επίσης δεν χρειάστηκε να γίνει κάποιος απεγκλωβισμός και οι ζημιές περιορίστηκαν στον χώρο του φανοποιείου. Έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

 • Πρωταθλητής μηχανοκίνητου αθλητισμού σε σπείρα σεσημασμένων ληστών

  Πρωταθλητής μηχανοκίνητου αθλητισμού σε σπείρα σεσημασμένων ληστών

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Θοδωρής Παναγιωτίδης | Ημερομηνία: 2017-09-25 17:04:24 | Πηγή: News247

  Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο που διέπραττε συστηματικά ένοπλες ληστείες σε ταχυδρομικά υποκαταστήματα, πρακτορεία ΟΠΑΠ, supermarkets, φαρμακεία, πρατήρια υγρών καύσιμων, καταστήματα παιχνιδιών, γνωστά ταχυφαγεία και διάφορες επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας.

  Εξιχνιάστηκαν μέχρι τώρα 56 ένοπλες ληστείες σε Αττική, Ηλεία και Κρήτη, ενώ από τα στοιχεία της έρευνας διαφαίνεται ότι έχουν διαπράξει περισσότερες από 200 ένοπλες ληστείες σε διάφορες περιοχές της Επικράτειας, την τελευταία 3ετία, αποκομίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την δράση τους.

   

  Μάλιστα, μέλος της σπείρας ήταν και ένας 32χρονος πρωταθλητής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλετών, ο οποίος μάλιστα συνελήφθη στην πίστα αγώνων των Σερρών λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. Ο ίδιος είναι σεσημασμένος και έχει συλληφθεί στο παρελθόν για ληστείες, κλοπές, ακόμα και απαγωγή, όπως και οι συνεργοί του, όλοι Έλληνες ήταν όλοι σεσημασμένοι για ληστείες και κλοπές.

  Στο πλαίσιο οργανωμένης και συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης τις πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής, με τη συμμετοχή αστυνομικών των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Πειραιά, Πύργου και Σερρών, σε Αττική και Σέρρες συνελήφθησαν 5 Έλληνες (ηλικίας 52, 48, 33, 32 & 29 ετών) μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά, που είναι οι δύο πρώτοι, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται επιπλέον ένας 31χρονος.

  Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα - για εγκληματική οργάνωση, ληστείες και κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία, και παραβάσεις των νόμων για τα όπλα και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

  Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο Έλληνες, ηλικίας 25 και 28 ετών, για κλοπή και αποδοχή - διάθεση προϊόντων εγκλήματος εκ των οποίων ο 28χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της επιχείρησης. Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση, τουλάχιστον την τελευταία διετία-τριετία και διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Ηλείας και της Κρήτης, με βασικό χαρακτηριστικό τη χρήση μοτοσυκλετών μεγάλου κυβισμού, με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

   

  Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της οργάνωσης (modus operandi), προέκυψε ότι τα μέλη της είχαν κατανείμει μεταξύ τους διακριτούς ρόλους, δρώντας μεθοδικά και οργανωμένα, είχαν «τζάμερ» που μπλόκαρε τις επικοινωνίες στους ασυρμάτους των περιπολικών, έως και χρονομετρούσαν τα χτυπήματά τους ώστε να μην υπερβαίνουν τα 90 δευτερόλεπτα μαζί με την διαφυγή. Πιο συγκεκριμένα ως προς την μεθοδολογία τους:

  Τα δυο αρχηγικά μέλη (52χρονος και 48χρονος), λειτουργούσαν ως επιχειρησιακοί συντονιστές, επιλέγοντας τους στόχους, τους τρόπους, τους χρόνους της ένοπλης επίθεσης και τέλος τα δρομολόγια διαφυγής.

  Ο 33χρονος, λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας στην εμπορία μοτοσυκλετών και τις γνώσεις στην κλοπή οχημάτων, πέραν της συμμετοχής του στις ληστείες, παρείχε στην οργάνωση τις μοτοσικλέτες και την τεχνογνωσία για πλαστογράφηση πινακίδων.

  Ο 32χρονος «στρατολογήθηκε», λόγω των ιδιαιτέρων ικανοτήτων του στη γρήγορη οδήγηση μοτοσικλετών, ως επαγγελματίας αθλητής αγώνων ταχύτητας, με πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες.

  Σημειώνεται ότι τα μέλη της οργάνωσης έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν, καθότι έχουν συλληφθεί και εκτίσει ποινές κάθειρξης για παρόμοια αδικήματα, ενώ διέπονταν από ισχυρούς συνεκτικούς δεσμούς και διατηρούσαν φιλικές σχέσεις, λόγω του ταυτόχρονου εγκλεισμού τους σε σωφρονιστικό κατάστημα, κατά το πρόσφατο παρελθόν, αλλά και λόγω της διαμονής τους στην ίδια περιοχή.

  Ως «ορμητήριό» τους, χρησιμοποιούσαν αποθήκη και πάρκινγκ σε περιοχή του Πειραιά, όπου συγκεντρώνονταν πριν και μετά από κάθε ενέργειά τους. Τα μέρη αυτά τα χρησιμοποιούσαν ταυτόχρονα ως κρησφύγετα και «καβάτζες», αφού εκεί απέκρυπταν μοτοσικλέτες, οπλισμό και τα «επιχειρησιακά» τους ρούχα.

  Σε κάθε ληστεία δρούσαν με διαφορετική σύνθεση, με δύο τουλάχιστον μέλη κάθε φορά, χρησιμοποιώντας δίκυκλες μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν φορτηγά οχήματα, όπου φόρτωναν τις μοτοσικλέτες μέχρι να προσεγγίσουν το σημείο της ληστείας.

  Κατά τη διάπραξη των ληστειών εισέρχονταν στα καταστήματα με τα πρόσωπά τους καλυμμένα, συνήθως φορώντας κράνη, ενώ φορούσαν πάντοτε μακρυμάνικα μπουφάν ή φούτερ, γάντια, μακριά παντελόνια, κουκούλες τύπου full face και γυαλιά ηλίου εσωτερικά του κράνους, για να μην είναι δυνατή η αναγνώριση τους.

  Έφεραν όλοι όπλα χειρός (πιστόλι- περίστροφο), ενώ σε κάποιες περιπτώσεις πολεμικό τυφέκιο, γεγονός που καταδεικνύει το βαθμό της προετοιμασίας καθώς και την επικινδυνότητα της εγκληματικής τους δράσης. Ενδεικτικό του οργανωμένου τρόπου και του μεθοδικού σχεδιασμού των ληστειών αποτελεί το γεγονός ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων διέπρατταν τις ληστείες σε πολύ σύντομο χρόνο, που δεν υπερέβαινε το 1,5 λεπτό.

  Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εξιχνιάστηκαν, μέχρι στιγμής, 56 ένοπλες ληστείες και συγκεκριμένα 6 στην Ηλεία, ανάμεσά τους οι απανωτές ληστείες στα Λεχαινά, μία στα Χανιά Κρήτης και 49 στην Αττική, ενώ εκτιμάται ότι συνολικά έχουν διαπράξει περισσότερες από 200 ένοπλες ληστείες, με παράνομα κέρδη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

  Σημειώνεται ότι τα μέλη της οργάνωσης τηρούσαν πιστά συνωμοτικούς κανόνες και κώδικες στις μεταξύ τους επικοινωνίες, ενώ χρησιμοποιούσαν διάφορες τεχνικές για να καλύπτουν τα ίχνη τους.

  Συγκεκριμένα για τη συνεννόηση, τη λήψη οδηγιών και την κατανομή των ρόλων, για την κάθε «επίθεση», δεν χρησιμοποιούσαν κινητά τηλεφώνα ή διαδίκτυο, αλλά κανόνιζαν ραντεβού σε προκαθορισμένα σημεία και πάντα τις πρώτες πρωινές ώρες, ώστε να μην κινούν υποψίες και να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές.

  Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες των μελών, σε κατάστημα εμπορίας μοτοσικλετών και ανταλλακτικών του 33χρονου, καθώς και στις αποθήκες- "καβάντζες" βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 μοτοσικλέτες και δύο φορτηγά, που χρησιμοποιούσαν στις ληστείες, 19 μοτοσικλέτες, πολλές εκ των οποίων είναι κλεμμένες, ενώ άλλες έχουν παραποιημένο αριθμό πλαισίου, 4 κινητήρες μοτοσικλετών και σκελετό μοτοσικλέτας, δύο αυτοκίνητα, κλεμμένες και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, 168 δελτία, προερχόμενα από ληστείες σε πρακτορεία τυχερών παιγνίων, 7.325 ευρώ, πλήθος κερμάτων και καμένα χαρτονομίσματα, συσκευή παρεμβολής σήματος (jammer), δύο ασύρματοι τηλεπικοινωνίας, 24 κινητά τηλέφωνα και δεκάδες κάρτες SIM, κράνη, μπουφάν και ρούχα (κουκούλες τύπου " Full- Face", γάντια, μάσκες, γυαλιά ηλίου, τσαντάκια μέσης και σακίδια) που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών.

  Επιπρόσθετα κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης είχαν κατασχεθεί 3 πιστόλια και δύο ακόμη μοτοσικλέτες, τα οποία οι δράστες είχαν εγκαταλείψει μετά από ληστεία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών πρωινές ώρες του Σαββάτου και παραπέμφθηκαν σε τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να εξακριβωθεί το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης.

 • Δίκη ΧΑ: 'Η αστυνομία έβλεπε, αλλά δεν αντέδρασε'

  Δίκη ΧΑ: 'Η αστυνομία έβλεπε, αλλά δεν αντέδρασε'

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Αντωνία Ξυνού | Ημερομηνία: 2017-09-25 16:44:36 | Πηγή: News247

  Την επίθεση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης “αγανακτισμένων κατοίκων” στον Άγιο Παντελεήμονα το 2012 περιέγραψε στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο δημοσιογράφος Μιχάλης Τεζάρης, υποστηρίζοντας πως δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι, χωρίς οι παρευρισκόμενοι αστυνομικοί να πράξουν το παραμικρό.

  Ο μάρτυρας ανέφερε ότι για τις ανάγκες του ρεπορτάζ βρέθηκε στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, όπου υπήρξε συγκέντρωση περίπου 100 ατόμων, στην οποία παρευρέθηκαν και οι τότε υποψήφιοι χρυσαυγίτες βουλευτές, Θέμιδα Σκορδέλη και Απόστολος Γκλέτσος, που επίσης διαμαρτύρονταν για την παρουσία των αλλοδαπών.

  “Δεν προλάβαμε να κάνουμε συνεντεύξεις καθώς υπήρχε αμέσως επιθετική συμπεριφορά εναντίον μεταναστών, προπηλακισμοί, τους κυνηγούσαν στους δρόμους μέχρι την πλατεία και μάλιστα έσπασαν και τζάμια σπιτιών αλλοδαπών που διέμεναν εκεί” κατέθεσε, προσθέτοντας ότι η Θ. Σκορδέλη έδινε τις εντολές στους παρευρισκόμενους, ενώ στο σημείο υπήρχαν και δύο διμοιρίες.

  Σύμφωνα με το δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ, μετά τη διάλυση της συγκέντρωσης ο ίδιος αποχώρησε από το σημείο και θέλησε να βγάλει μία φωτογραφία με το κινητό του τηλέφωνο για αρχειακούς λόγους. Η “παρόρμηση της στιγμής” -όπως τη χαρακτήρισε- είχε σαν συνέπεια περίπου 15 - 20 άτομα να τον προσεγγίσουν “επιθετικές διαθέσεις”. “Δεν πρόλαβα να πω κάτι και ένας με χτυπάει στο κεφάλι πισώπλατα και ένας δεύτερος μου κλέβει την ταυτότητα του Μέσου που έβγαλα για να την επιδείξω” είπε. Ο Μιχ. Τεζάρης, υποστήριξε πως πανικοβλήθηκε, όταν αμέσως μετά άρχισαν να πλησιάζουν και οι υπόλοιποι, ενώ ένα άτομο τον απείλησε, λέγοντας για το κινητό του: "αν βρω κάτι θα σου πάρω το σκαλπ, θα σε καθαρίσω". Στη συνέχεια, υπέβαλε μήνυση στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ενημερωθεί για την πορεία της.

  Από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο, κανείς δεν αντέδρασε, σύμφωνα με το μάρτυρα,  παρά μόνο ένας άντρας της ασφάλειας, ο οποίος τον τράβηξε από το χέρι και τον συνόδευσε μερικά μέτρα πιο πάνω, απομακρύνοντάς τον από τα άτομα. Αντίστοιχα, ανέφερε ότι οι δύο υποψήφιοι βουλευτές αποσχίστηκαν από τα άτομα πριν εκείνα κινηθούν κατά του Μιχ. Τεζάρη, δεν επενέβησαν, αλλά έβλεπαν τί συμβαίνει.

  Πρόεδρος: Τα χαρακτηριστικά αυτών των ατόμων ποιά ήταν;

  Μάρτυρας: Η συνήθης αμφίεση της Χρυσής Αυγής. Υπήρχε ομοιομορφία στην ένδυση, είχαν σκούρα ρούχα και μυώδη σωματότυπο. Πριν από τη συγκέντρωση βρίσκονταν δίπλα στους δύο υποψηφίους της Χρυσής Αυγή, δεν μπορώ να φανταστώ γιατί να τους περιτριγύριζαν αν δεν ήταν ομοϊδεάτες. 

  Πρόεδρος: Γιατί φοβηθήκατε;

  Μάρτυρας: Γιατί απειλήθηκε η ζωή μου. Εδώ έχουν γίνει δολοφονίες. Πλέον δεν υπάρχει επαφή, υπάρχει φόβος αλλά παίρνουμε τα μέτρα μας.

  Υπεράσπιση: Αναφέρατε τη Σκορδέλη και τον Γκλέτσο. Ο λόγος που δεν τους περιλάβατε στη μήνυση σας ποιός ήταν;

  Μάρτυρας: Δεν διαπίστωσα να δίνεται πρόσταγμα στην επίθεση.

  Πρόεδρος: Το αποδίδετε σε αυτούς;

  Μάρτυρας:  Η Σκορδέλη επιδοκίμαζε τις επιθέσεις και τα σπασίματα στα τζαμιά.

  Υπεράσπιση: Γιατί δεν αποδίδετε ευθύνες στη Σκορδέλη και τον Γκλέτσο;

  Μάρτυρας: Δεν δρουν μεμονωμένα τα μέλη της ΧΑ, όπως ξέρετε κι εσείς.

  Υπεράσπιση: Αφήστε τι ξέρω εγώ... Θεωρείτε ότι εντάσσεται στο πλαίσιο μιας υποτιθέμενης εγκληματικής οργάνωσης το περιστατικό εναντίον σας;

  Μάρτυρας: Αυτοί που μου επιτέθηκαν ήταν παρόντες και στα “ντου” στις λαϊκές αγορές.

  Υπεράσπιση: Μπορείτε να μου εξηγήσετε τότε γιατί ο Γκλέτσος δεν είναι κατηγορούμενος;

  Μάρτυρας: Δε μπορώ να το ξέρω αυτό.

 • Πυρκαγιά σε φανοποιείο στη Νίκαια

  Πυρκαγιά σε φανοποιείο στη Νίκαια

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-25 16:29:42 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε φανοποιείο, επί της οδού Σαμψούντος στη Νίκαια.

  Μέχρι στιγμής από τη φωτιά δεν κινδυνεύουν παρακείμενα κτήρια, ενώ στην κατάσβεσή της παίρνουν μέρος 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Διαβεβαιώσεις υπ. Υγείας για επάρκεια εμβολίων ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς

  Διαβεβαιώσεις υπ. Υγείας για επάρκεια εμβολίων ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-25 16:10:56 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Διαβεβαιώσεις δίνει το υπουργείο Υγείας για επάρκεια εμβολίων ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς.

  Όπως αναφέρει, με αφορμή δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ότι παρατηρούνται ελλείψεις στα εμβόλια αυτά, υπάρχει επάρκεια σκευασμάτων καθώς τα αποθέματα ανέρχονται σε 100.000 εμβόλια.

  Διεκρινίζει πως οι όποιες ελλείψεις υπάρχουν αυτές τις μέρες στα φαρμακεία οφείλονται στην αυξημένη ζήτηση λόγω της σύστασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για άμεσο εμβολιασμό ενηλίκων και παιδιών (επισυνάπτεται εκ νέου η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας) εξαιτίας της επιδημικής έξαρσης ιλαράς σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, πρόσφατα και στην Ελλάδα.

  Γι' αυτό το λόγο, ανακοινώνει ότι ο ΕΟΦ μετά από συνεννόηση με τις φαρμακευτικές εταιρείες που εισάγουν τα εν λόγω εμβόλια, διασφάλισε ότι α) από αύριο θα ανανεωθεί το stock των φαρμακείων και των φαρμακαποθηκών και β) από εδώ και στο εξής ο εφοδιασμός θα είναι συχνότερος λόγω της αυξημένης ζήτησης.

  Όσον αφορά τους πληθυσμούς Ρομά, υπενθυμίζει ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποιεί από τον Αύγουστο, με κινητή μονάδα, έκτακτη δράση εμβολιασμού σε παιδιά.

  Μέχρι και την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν 1.056 εμβολιασμοί για ιλαρά-παρωτίτιδα-ερυθρά και η δράση συνεχίζεται μέχρι να εμβολιαστούν τα παιδιά Ρομά σε όλους τους καταυλισμούς της επικράτειας.

  ΥΓΕΙΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • «Έως το τέλος της εβδομάδας» η ολοκλήρωση της απάντλησης καυσίμων από το «Αγ. Ζώνη ΙΙ»

  «Έως το τέλος της εβδομάδας» η ολοκλήρωση της απάντλησης καυσίμων από το «Αγ. Ζώνη ΙΙ»

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-25 15:14:08 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Δ. Κουτσούμπας: Τεράστιες οι ευθύνες του Π. Κουρουμπλή 25/09 14:54 ΕΛΚΕΘΕ: Καθησυχαστικό, προς το παρόν, για την τροφική αλυσίδα στον Σαρωνικό 25/09 14:07 Β. Αποστόλου: Οικονομική στήριξη στους πληγέντες αλιείς του Σαρωνικού 25/09 13:39 Β. Κικίλιας: Όμηρος των κ. Καμμένου και Κουρουμπλή ο Πρωθυπουργός 25/09 11:47 Έρχεται ο «λογαριασμός» για τον Σαρωνικό 25/09 09:27

  Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται από το πετρελαιοφόρο «Siros» η απάντληση των καυσίμων από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» νοτιοδυτικά της Αταλάντης, ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αρμόδιας εταιρείας, η όλη επιχείρηση θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος αυτής της εβδομάδας.

  Στο σημείο όπου πραγματοποιείται η απάντληση των καυσίμων, βρίσκονται καθημερινά εκπρόσωποι του Τελωνείου, αλλά και του Λιμενικού.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή την Κυριακή, με βάση την ενημέρωση της εταιρείας που έχει αναλάβει την άντληση του φορτίου, είχαν αντληθεί κατά προσέγγιση από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο, 270m3 φορτίου.

  Πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ αναφέρουν πως έχει ολοκληρωθεί η απάντληση από τις κεντρικές δεξαμενές του πλοίου και ξεκίνησε η μεταφορά των καυσίμων που βρίσκονται στις πλαϊνές, όπου υπάρχουν μικρότερες ποσότητες.

  ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ ΣΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • ΕΛΚΕΘΕ: Δεν είμαστε σίγουροι ακόμα για τα ψάρια

  ΕΛΚΕΘΕ: Δεν είμαστε σίγουροι ακόμα για τα ψάρια

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-25 15:08:52 | Πηγή: News247

  Εν μέρει καθησυχαστικός, εκφράζοντας όμως κάποιες επιφυλάξεις για τα ψάρια του Σαρωνικού λόγω της πετρελαιοκηλίδας εμφανίστηκε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Ερευνών του ΕΛΚΕΘΕ, Γιάννης Χατζηανέστης, εκτιμώντας πάντως ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα μέσω της τροφικής αλυσίδας.

  «Για τα ψάρια το ένα θέμα είναι αν επλήγησαν κατευθείαν από την πετρελαιοκηλίδα, κάτι το οποίο δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς αλλά φαίνεται, καθώς τα ψάρια μυρίζουν και το άλλο θέμα είναι μέσω της τροφικής αλυσίδας, κάτι το οποίο θέλει χρόνο και αυτό θα το μελετήσουμε και θα το δούμε, αλλά ακόμα δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο θέμα μέσω της τροφικής αλυσίδας», δήλωσε ο  κ. Χατζηανέστης

  Πάντως, όπως εξηγεί ο κ. Χατζηανέστης το πετρέλαιο περνά πιο δύσκολα στην τροφική αλυσίδα από ό,τι άλλες ουσίες. «Αυτό εξαρτάται από την ποσότητα, από το πόσο μαζεύτηκε και από το πόσο βαρύ ή ελαφρύ είναι και όπως βλέπουμε αυτό είναι βαρύ. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες δηλαδή», σημείωσε.

  Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, περίπου σε ένα μήνα, οπότε και θα ολοκληρωθεί ένας πρώτος κύκλος των αναλύσεων που κάνει το ΕΛΚΕΘΕ, θα είναι σε θέση το Κέντρο να έχει μια περισσότερο ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με τις επιπτώσεις της πετρελαιοκηλίδας στο οικοσύστημα του Σαρωνικού.

  «Μία πρώτη εκτίμηση που να είναι έγκυρη θα έχουμε περίπου σε ένα μήνα» είπε και πρόσθεσε ότι οι επιστήμονες πήραν δείγματα από όλον τον νοτιοανατολικό Σαρωνικό, δηλαδή από τον κόμβο της Ελευσίνας και κάτω μέχρι την Ανάβυσσο. «Πήραμε και δείγματα νερού από διάφορα βάθη και δείγματα λάσπης του βυθού», είπε.

  Το «Αιγαίο» έλαβε δείγματα ξεκινώντας από βάθος 20 μέτρων και πιο κάτω. «Το πρόβλημα της ρύπανσης στα ανοικτά είναι σαφώς μικρότερο. Με το μάτι δεν υπήρχαν ορατές κηλίδες ή ορατά υπολείμματα στην επιφάνεια», παρατηρεί ο κ. Χατζηανέστης. Είχαν προηγηθεί στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας λήψεις δειγμάτων παράκτια, σημείωσε ακόμη.

  Στο μεταξύ, σήμερα, ο υπουργός Αγρoτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, προανήγγειλε άμεση βοήθεια προς τους αλιείς λόγω απουσίας εισοδήματος,. «Διαπίστωσα και πάλι ότι μετά το συμβάν, οι αλιείς με δική τους πρωτοβουλία σταμάτησαν να ψαρεύουν. Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα» σημείωσε ο υπουργός.

 • Αποκαταστάθηκε η κίνηση των συρμών του Προαστιακού

  Αποκαταστάθηκε η κίνηση των συρμών του Προαστιακού

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-25 14:48:57 | Πηγή: News247

  Κανονικά εκτελούνται πια τα δρομολόγια του Προαστιακού που είχαν διακοπεί μετά τις 11 το πρωί, λόγω βραχυκυκλώματος στην παροχή ηλεκτροδότησης.

  Για περίπου τρεις ώρες είχαν ακινητοποιηθεί οι συρμοί που κινούνται στις γραμμές Αθήνα – Κιάτο \, Αθήνα – Χαλκίδα και Αθήνα – Νερατζιώτισσα. Ωστόσο λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι η βλάβη είχε αποκατασταθεί.

 • Σοκάρουν οι εικόνες από το μοιραίο τροχαίο στην Εύβοια

  Σοκάρουν οι εικόνες από το μοιραίο τροχαίο στην Εύβοια

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-25 14:18:07 | Πηγή: News247

  Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο 12ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Λίμνης - Χαλκίδας, στη βόρεια Εύβοια.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 72χρονος έχασε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους τον έλεγχο του οχήματός του και έκανε «βουτιά» από τη γέφυρα της Βλάχας, ύψους περίπου τεσσάρων μέτρων, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Δάφνη και Κεχριές.

  Στο σημείο έσπευσαν άντρες των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Λίμνης - Μαντουδίου και έστησαν ολόκληρη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του οδηγού. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου κατέληξε ύστερα από λίγες ώρες.

  Δείτε τις εικόνες:

   

  (Με πληροφορίες από EviaZoom)

 • Έγκριση ποσού για την καταβολή του ΕΚΑΣ Σεπτεμβρίου

  Έγκριση ποσού για την καταβολή του ΕΚΑΣ Σεπτεμβρίου

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-25 14:02:50 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Η διάθεση ποσό ύψους 26.636.090,63 ευρώ, σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας εγκρίθησε για την καταβολή του ΕΚΑΣ για τον Σεπτέμβριο 2017.

  Αυτό προβλέπει απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, η οποία δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια.

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Νέοι πεζόδρομοι στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας

  Νέοι πεζόδρομοι στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-25 13:28:11 | Πηγή: News247

  Σε δρόμους αποκλειστικά για πεζούς μετατρέπονται από την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου οι οδοί Αβραμιώτου και Καρόρη, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου της αποκατάστασης του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας.

  Τους τελευταίους πέντε μήνες, ο δήμος Αθηναίων έχει πεζοδρομήσει οκτώ δρόμους, στο Εμπορικό Τρίγωνο και συγκεκριμένα τις οδούς: Βύσσης, Καΐρη, Αγάθωνος, Καρόρη (έως Βορέου), Πολυκλείτου, Βλαχάβα, Χρυσοσπηλιωτίσσης και Νικίου που λειτουργούν πλέον ως πεζόδρομοι.

  «Οι πεζοδρομήσεις που έχουμε κάνει έως σήμερα στο Εμπορικό Τρίγωνο δίνουν νέα ώθηση σε μία πολύ σημαντική περιοχή του κέντρου» δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι «οι εργασίες αποκατάστασης έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών και των εμπόρων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς και των επισκεπτών που γίνονται ολοένα και περισσότεροι».

 • IKA Ηρακλείου: Κάναμε λάθος αλλά επιστρέψτε μας τα λεφτά

  IKA Ηρακλείου: Κάναμε λάθος αλλά επιστρέψτε μας τα λεφτά

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-25 13:06:19 | Πηγή: News247

  Την επιστροφή του ποσού των 14.500 ευρώ απαιτεί το ΙΚΑ Ηρακλείου από δύο γονείς που έχασαν το γιο τους το Φεβρουάριο του 2016, καθώς σύμφωνα με λάθος το οποίο παραδέχεται η υπηρεσία, στον γιο τους χορηγούνταν εξωϊδρυματικό επίδομα που δίνεται σε τετραπληγικούς ή παραπληγικούς μεγαλύτερο όμως από εκείνο που έπρεπε να λαμβάνει.

  Με επιστολή που έστειλε το ΙΚΑ στους βασανισμένους γονείς αναφέρεται ότι «εκ παραδρομής, κατά την αναγγελία της σύνταξης του στη Μηχανοργάνωση εδόθη εξωιδρυματικό επίδομα με ποσό ίσο με το 20πλασιο αντί του ορθού 10πλασιο ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη όπως ισχύει κάθε φορά».

  Ξεκαθαρίζεται μάλιστα ότι η απαίτηση αυτή είναι και νόμιμη καθώς σύμφωνα με το άρθρο 103 του Ν. 4387/2016 από 13/5/2016 κάθε παροχή που έχει καταβληθεί από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αχρεώστητα, επιστρέφεται ανεξαρτήτως υπαιτιότητας του λαβόντος και αναζητείται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΕΔΕ.

  Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Cretalive, οι δύο γονείς βρίσκονται σε απόγνωση καθώς πέρα από το πένθος για την απώλεια του γιου τους έχουν να αντιμετωπίσουν και τον παραλογισμό του ελληνικού κράτους που ενώ παραδέχεται ότι το λάθος δεν είναι δικό τους, τους ζητά πίσω τα χρήματα, τη στιγμή μάλιστα που οι ίδιοι προσπαθούν να επιβιώσουν με μια πενιχρή σύνταξη.

  (Πηγή: Cretalive)

 • Anonymous Greece: Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν έχει δεχθεί καταγγελία ή εντολή

  Anonymous Greece: Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν έχει δεχθεί καταγγελία ή εντολή

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Θοδωρής Παναγιωτίδης | Ημερομηνία: 2017-09-25 13:06:19 | Πηγή: News247

  Ουδεμία καταγγελία ή εντολή για έρευνα σχετικά με την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε η ιστοσελίδα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, από την ομάδα χάκερς «Anonymous Greece», έχει δεχτεί έως το μεσημέρι της Δευτέρας η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

  Η κυβερνοεπίθεση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και κράτησε εκτός λειτουργίας την ιστοσελίδα όλο το Σαββατοκύριακο. Για το περιστατικό κανονικά η διαδικασία είναι να ερευνήσει πρώτα τα κενά ασφαλείας ο κλάδος CERT της ΕΥΠ που αναλαμβάνει την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων σε κρατικές υπηρεσίες και βρίσκει τα κενά ασφαλείας, να γίνει καταγγελία στην Εισαγγελία και εν συνεχεία να διαταχθεί ποινική διερεύνηση της υπόθεσης για τον εντοπισμό των δραστών και να σχηματισθεί σχετική δικογραφία από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

  Έως αυτή την στιγμή, η CERT της ΕΥΠ έχει λάβει μόνο μία προφορική ενημέρωση, ενώ το περιστατικό επιλύθηκε εσωτερικά από τους τεχνικούς που διαχειρίζονται την ιστοσελίδα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και όπως ανέφεραν στις Αρχές, οι χάκερς δεν κατάφεραν να ρίξουν την ιστοσελίδα στην οποία διενεργούνται οι πλειστηριασμοί, αλλά την πληροφοριακή ιστοσελίδα, εκεί δηλαδή που αναρτούνται τα αποτελέσματα και ως εκ τούτου δεν έχουν εκφράσει κάποια ανησυχία.

  Ο τρόπος επίθεσης ήταν D-DOS δηλαδή υπερφόρτωσαν με ένα αίτημα από διάφορες πηγές τον σέρβερ και έτσι έπεσε, δηλαδή με μία απλή μέθοδο κυβερνοεπίθεσης. Εφόσον υπάρξει σχετική καταγγελία, το περιστατικό θα διερευνηθεί, ωστόσο δεν πιστεύουν οι Αρχές ότι θα εντοπίσουν ψηφιακά ίχνη των δραστών με πραγματική διεύθυνση αφού στις περιπτώσεις αυτές συνήθως χρησιμοποιούν προγράμματα που δείχνουν ότι η κυβερνοεπίθεση πραγματοποιείται από άλλα γεωγραφικά σημεία του πλανήτη από τα πραγματικά.

  Αυτό πάντως που σίγουρα τονίζουν οι Αρχές είναι ότι έχει γενικά παρατηρηθεί σε κρατικές υπηρεσίες, πως στο κομμάτι που αφορά την προστασία από κυβερνοεπιθέσεις, η χώρα μας στερείται πλήθος προβλέψεων και μέτρων ασφαλείας…

  Ακολουθεί το κείμενο της ανάληψης ευθύνης της κυβερνοεπίθεσης από τους «Anonymous Greece»:

  «Αγαπητή ελληνική κυβέρνηση,

  Στην χώρα όπου η πρόσβαση στην Υγεία κατάντησε πολυτέλεια για τον φτωχό, η ανάλγητη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αρνείται να καλύψει τα έξοδα μετάβασης της μικρής Νεφέλης στο εξωτερικό, ώστε να αντιμετωπιστεί η σοβαρή ασθένειά της.

  Η ώρα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πλησιάζει, όλα τα ξένα κοράκια έχουν πάρει θέση και περιμένουν πώς και πώς να αρπάξουν τις περιουσίες των φτωχών Ελλήνων πολιτών!

  Αρπακτικά νομίζετε ότι θα σας αφήσουμε να το κάνετε; Αν νομίζετε πως ναι, είστε πολύ γελασμένοι, σύντομα θα πάρετε την απάντηση από τους Anonymous Greece για να δείτε τη δύναμη των Ελλήνων!

  ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

  Κυβερνητικοί μασόνοι και μη θα τα πούμε σύντομα.

  Υ.Γ. Υπολογίσατε χωρίς τον ξενοδόχο. Σύντομα θα σας δώσουμε τα “κλειδιά στο χέρι”».

  Ενάντια στους πλειστηριασμούς αλλά και στην χρήση αστυνομικών δυνάμεων για την εκτέλεσή τους έχουν ταχθεί με σχετική τους ανακοίνωση την περασμένη Πέμπτη και οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας και συγκεκριμένα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

  Μάλιστα, προειδοποιούν μέσω της ανακοίνωσής τους την κυβέρνηση, ότι θα πραγματοποιήσουν και σχετικές κινητοποιήσεις εναντίον αυτών των διαδικασιών. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

  «H Κυβέρνηση, αγνοώντας την κατακραυγή που προκαλούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων, δέσμια των μνημονιακών της συμφωνιών με τους δανειστές της χώρας και κατά παράβαση των όσων είχε υποσχεθεί προεκλογικά, δίνει το «πράσινο φως» για εφαρμογή και αυτών των άδικων και παράλογων μέτρων καταλήστευσης της περιουσίας των συμπολιτών μας που βρέθηκαν στη δυσχερή θέση της αδυναμίας αποπληρωμής των χρεών τους.

  Η Ομοσπονδία μας, συντάσσεται με όσους διαμαρτύρονται για τους άδικους πλειστηριασμούς και καλεί την Κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την προστασία της περιουσίας που αποκτήθηκε με κόπους και θυσίες. Επίσης, να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει συναδέλφους μας για να εφαρμόσει μια πολιτική που θα πετά στο δρόμο ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης.

  Τα νέα ήθη που επιχειρεί η Κυβέρνηση να επιβάλει δια της αστυνομίας, θα μας βρουν στις επάλξεις του αγώνα για μια αστυνομία η οποία θα είναι δίπλα και όχι απέναντι στους συμπολίτες μας. Προερχόμαστε από τα λαϊκά στρώματα και πρώτιστο μέλημά μας είναι η διασφάλιση των καλών μας σχέσεων με την κοινωνία και τους ανθρώπους που βλέπουν τον αστυνομικό ως φίλο και συμπαραστάτη στη δυστυχία του και όχι ως «φόβητρο» για να μη διεκδικήσουν το δίκιο τους».

 • Επαναλαμβανόμενες απεργίες στις Δικαστικές Φυλακές Θεσσαλονίκης

  Επαναλαμβανόμενες απεργίες στις Δικαστικές Φυλακές Θεσσαλονίκης

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-25 13:06:19 | Πηγή: News247

  Στην προκήρυξη οκτώ 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων, στις 26-29 Σεπτεμβρίου και 2-5 Οκτωβρίου, προχώρησε η 'Ένωση Υπαλλήλων Δικαστικών Φυλακών Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενη για τις σημαντικές -όπως υποστηρίζει- ελλείψεις προσωπικού.

  Με επιστολή της προς τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, Σταύρο Κοντονή, η διοίκηση της Ένωσης ζητά την ενίσχυση του προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και επισημαίνει ότι στον συγκεκριμένο κλάδο «έλλειψη προσωπικού σημαίνει διακύβευση της ασφάλειας του καταστήματος».

  «Ερχόμαστε σήμερα για ακόμη μια φορά να διαμαρτυρηθούμε για την απόφαση του υπουργείου σχετικά με τη νέα αφαίμαξη προσωπικού από το κατάστημά μας. Συγκεκριμένα, το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης (ΓΚΚΘ) είναι σχεδόν ο μοναδικός "αιμοδότης" σε προσωπικό του Καταστήματος Κράτησης (Κ.Κ) Κεντρικής Μακεδονίας III, αφού από την πρώτη μέρα λειτουργίας του έχουν μετατεθεί ή αποσπασθεί σε αυτό πάνω από 30 άτομα όλων των ειδικοτήτων» υπογραμμίζει η Ένωση στην επιστολή της.

  'Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, «το υπουργείο εξέδωσε τρία νέα φύλλα Πορείας για το Κ.Κ. Κεντρικής Μακεδονίας III, γεγονός που αποδυναμώνει το κατάστημα. Τα δύο ήταν μεν από συναδέλφους οι οποίοι είχαν ήδη συναινέσει στην απόσπασή τους, όμως το τρίτο αφορούσε εργαζόμενο, που είναι γονέας τρίτεκνης οικογένειας. Δυστυχώς, η απόφαση αυτή μας γύρισε χρόνια πίσω». Οι εργαζόμενοι ζητούν την ανάκληση της απόφασης για τον τρίτεκνο συνάδελφό τους κι απαιτούν «να πραγματοποιηθεί επιτέλους η πολυσυζητημένη προκήρυξη πρόσληψης σωφρονιστικών υπαλλήλων».

  Στη διάρκεια των απεργιών δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια συγγενών ή συνηγόρων, ούτε παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων, πλην έκτακτων ιατρικών περιστατικών, παραγραφών και διασφάλισης 18μήνου. Οι αποφυλακίσεις και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες θα διεκπεραιώνονται κανονικά

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • Ακινητοποιημένοι συρμοί του Προαστιακού λόγω βλάβης

  Ακινητοποιημένοι συρμοί του Προαστιακού λόγω βλάβης

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-25 12:54:18 | Πηγή: News247

  Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, καθώς απ' τις 11 το πρωί έχουν ακινητοποιηθεί οι συρμοί που κινούνται στις γραμμές Αθήνα – Κιάτο \, Αθήνα – Χαλκίδα και Αθήνα – Νερατζιώτισσα, λόγω βραχυκυκλώματος στην παροχή ηλεκτροδότησης.

  Έτσι, για την ώρα και μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο στις παραπάνω γραμμές.

  Όπως αναφέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση ενώ τονίζει ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι επιβάτες σε συρμούς.

 • Ακινητοποιημένοι συρμοί του Προαστιακού λόγω βραχυκυκλώματος

  Ακινητοποιημένοι συρμοί του Προαστιακού λόγω βραχυκυκλώματος

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-25 12:39:25 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Ακινητοποιημένοι είναι από τις 11:00 οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στις γραμμές Αθήνα – Κιάτο \, Αθήνα – Χαλκίδα και Αθήνα – Νερατζιώτισσα, λόγω βραχυκυκλώματος στην παροχή ηλεκτροδότησης.

  Πάντως, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τονίζει ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι επιβάτες σε συρμούς.

   

  ΜΕΣΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Πεζόδρομοι από την Πέμπτη οι οδοί Αβραμιώτου και Καρόρη

  Πεζόδρομοι από την Πέμπτη οι οδοί Αβραμιώτου και Καρόρη

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-25 12:39:25 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Πεζόδρομοι θα είναι από την Πέμπτη οι οδοί Αβραμιώτου και Καρόρη στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο αποκατάστασης του εμπορικού τριγώνου της πόλης. 

  Οι οδηγοί πρέπει να γνωρίζουν ότι από την Τετάρτη δεν θα μπορούν να στρίβουν από την οδό Βορέου δεξιά προς την οδό Καρόρη και από την οδό Αγίας Ειρήνης δεξιά προς την οδό Αβραμιώτου.

  ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

  Τους τελευταίους πέντε μήνες ο δήμος Αθηναίων έχει πεζοδρομήσει οκτώ δρόμους στο εμπορικό τρίγωνο και συγκεκριμένα τις οδούς: Βύσσης, Καΐρη, Αγάθωνος, Καρόρη (έως Βορέου), Πολυκλείτου, Βλαχάβα, Χρυσοσπηλιωτίσσης και Νικίου.

  Η αποκατάσταση του εμπορικού τριγώνου από τον δήμο Αθηναίων έχει ως αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

  ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Στον ΕΟΠΥΥ Λάρισας δεν εμβολιάζουν παιδιά για την Ιλαρά

  Στον ΕΟΠΥΥ Λάρισας δεν εμβολιάζουν παιδιά για την Ιλαρά

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-25 12:26:12 | Πηγή: News247

  Ένα πραγματικό αλαλούμ υπάρχει αναφορικά με τον εμβολιασμό σε μικρά παιδιά για την ιλαρά στον ΕΟΠΥΥ της Λάρισας. Οι καταγγελίες που έφτασαν στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας αλλά και στη Larissanet.gr, αναφέρουν ότι γονείς πηγαίνουν τα παιδιά τους στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στη Λάρισα για τη δεύτερη δόση αλλά εκεί δεν τους κάνουν το εμβόλιο με το ισχυρισμό ότι θα πρέπει να είναι σε ηλικία 4-6 ετών.

  Εξοργισμένος με την κατάσταση δηλώνει στη Larissanet.gr o πρόεδρος τους Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κων/νος Γιαννακόπουλος ο οποίος τονίζει ότι «είναι παράλογο αυτό που κάνει ο ΕΟΠΥΥ στη Λάρισα σχετικά με την δεύτερη δόση του εμβολίου της ιλαρά. Έχουμε τουλάχιστον 30 καταγγελίες γονέων. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο η πρώτη δόση σε κάθε παιδί πρέπει να γίνει έως τους 12 μήνες και το επαναληπτικό το αργότερο τρεις μήνες αργότερα. Αν είναι σε πολύ μεγάλη έξαρση η επανάληψη πρέπει να γίνει εντός 4 εβδομάδων από την πρώτη δόση», διευκρινίζει.

  Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί ο ΕΟΠΥΥ στην Λάρισα δεν προχωρά τον επαναληπτικό εμβολιασμό της ιλαράς που βρίσκεται σε έξαρση σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκυκλίου που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας;

  Μάλιστα σύμφωνα με το έγγραφο που παραθέτουμε παρακάτω αποκαλύπτεται πως ο κεντρικός φορέας του ΕΟΠΥΥ έχει ενημερωθεί σχετικά προκειμένου να προχωρήσει στο επαναληπτικό εμβολιασμό των παιδιών το αργότερο σε τρεις μήνες από την πρώτη δόση.

  null

  null

  null

  (Πηγή: Larissanet)

 • Ο λέκτορας με το αρσενικό: Έτσι σκότωσε τη γυναίκα του

  Ο λέκτορας με το αρσενικό: Έτσι σκότωσε τη γυναίκα του

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-25 12:16:27 | Πηγή: News247

  Του Βασίλη Παπαναστασούλη

  Ένα διπλό θρίλερ, αστυνομικό, αλλά και ιατρικό - ιατροδικαστικό, αποκαλύπτεται για τη συγκλονιστική υπόθεση του 43χρονου λέκτορα του Α.Π.Θ., που κατηγορείται ότι με ένα σατανικό σχέδιο δηλητηρίασε με αρσενικό την 31χρονη σύζυγό του, ακόμη και μέσα στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, ενώ το ίδιο έπραξε και με την 86χρονη γιαγιά της προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί για ανθρωποκτονία κατά συρροή και θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, μέσα στον Οκτώβριο.

  Η νεαρή γυναίκα ήταν ανιψιά του πρώην υπουργού Νίκου Σηφουνάκη, ενώ ο 43χρονος διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με 25χρονη φοιτήτρια, με την οποία έχει αποκτήσει ένα παιδί.

  «Σύμμαχοι» στο σχέδιο του λέκτορα φέρεται πως στάθηκαν και παραλείψεις των γιατρών, αλλά και του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, όπως προκύπτει από την δικαστική έρευνα και το παραπεμπτικό βούλευμα που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος».

  Δυο παραπεμπτικά του νοσοκομείου  «Γ.Παπανικολάου»  δεν ανέφεραν το αρσενικό στα υπό διερεύνηση στοιχεία, τα οποία προσδιορίζονταν μόνο σε ψευδάργυρο, χαλκό, μόλυβδο και κάδμιο, αν και το αρσενικό είχε αναφερθεί σε φύλλο νοσηλείας. Το αποτέλεσμα ήταν το τελευταίο να εντοπιστεί μόνο μετά τον θάνατο στα βιολογικά δείγματα και των δύο γυναικών.

  Η έρευνα περιορίστηκε κυρίως στο κάδμιο, όπου όμως οι συγκεντρώσεις υπολογίστηκαν λανθασμένα ως πολύ μεγαλύτερες από το κανονικό, σε τοξικά επίπεδα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν οξεία δηλητηρίαση και νεφρική ανεπάρκεια, ακόμη και σηψαιμία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι θεράποντες γιατροί του νοσοκομείου  «Γ.Παπανικολάου» να ακολουθήσουν μόνο συντηρητική αντιμετώπιση και να μην χορηγήσουν το αντίδοτο για το αρσενικό, κάτι που θα μπορούσε να σώσει τη ζωή, τουλάχιστον της 31χρονης.

  Η αποκάλυψη του αρσενικού έγινε μόνο μετά το θάνατό της, όταν στάλθηκαν δείγματα σε εργαστήρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η ίδια η ιατροδικαστής στη σχετική έρευνα ανέφερε ότι όταν παρέλαβε τα αποτελέσματα από τις ΗΠΑ, οι συγκεντρώσεις του αρσενικού ήταν τόσο υψηλές που προκαλούσαν …δέος.

  Το σατανικό σχέδιο του λέκτορα, να αφαιρέσει τη ζωή της συζύγου με τη χρήση αρσενικού, αποτυπώνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. «Χορηγούσε σκοπίμως μικρές ποσότητες της ουσίας ώστε να προκαλέσει κατάσταση χρόνιας δηλητηρίασης η οποία εύκολα θα μπορούσε να εκληφθεί  ως ατύχημα που προκλήθηκε από την κατανάλωση κοινών τροφίμων  και νερού» αναφέρεται.

  Λόγω της επιδείνωσης της υγείας της η κοπέλα  διακομίστηκε στο νοσοκομείο  «Γ.Παπανικολάου»  και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. όπου  η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε βελτίωση και λίγες μέρες αργότερα μεταφέρθηκε στην Β’ Παθολογική Κλινική. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, κατά τη νοσηλεία στην κλινική, παρουσίασε καρδιακές διαταραχές και διασωληνώθηκε ενώ εισήχθη εκ νέου στη ΜΕΘ , όπου απεβίωσε στις 23 Αυγούστου 2013.

  Κατά τη νοσηλεία της 31χρονης στο νοσοκομείο, «ο κατηγορούμενος  ο οποίος επισκεπτόταν τη σύζυγό του κατά τις μεσημβρινές ώρες και μάλιστα έμενε μόνος του μαζί της, καθώς η μητέρα της  από διακριτικότητα αποχωρούσε από το δωμάτιο, βρήκε την ευκαιρία να της χορηγήσει νερό, στο οποίο είχε διαλύσει ποσότητα αρσενικού στις 28 Ιουλίου» ,αναφέρεται στο βούλευμα.

  Αναφορικά με τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή τη δόλια ενέργεια, προστίθεται ότι «το έπραξε αφενός φοβούμενος ότι θα ανακαλύπτονταν η αιτία των συμπτωμάτων της, ώστε αν επιζούσε θα πρόσεχε πλέον ιδιαίτερα τη διατροφή της , οπότε δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί νέα δηλητηρίαση της κι αφετέρου διότι  αν απεβίωνε εντός του νοσοκομείου ευχερώς θα μπορούσε να ισχυριστεί, όπως πράγματι ισχυρίζεται μέχρι σήμερα, ότι η δηλητηρίαση της ήταν ατύχημα που οφείλονταν στη διατροφή της».

  Περισσότερα στο «Έθνος» που κυκλοφορεί σήμερα.

 • Ανατίναξαν το ΑΤΜ αλλά έφυγαν με 'άδεια' χέρια

  Ανατίναξαν το ΑΤΜ αλλά έφυγαν με 'άδεια' χέρια

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Θοδωρής Παναγιωτίδης | Ημερομηνία: 2017-09-25 11:26:50 | Πηγή: News247

  Αναστάτωση προκλήθηκε στις 03.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας από έκρηξη που σημειώθηκε σε ΑΤΜ που ήταν τοποθετημένο σε κιόσκι, στον χώρο στάθμευσης σουπερμάρκετ στην Σαλαμίνα, στη συμβολή των οδών Σικελιανού και Μυτιλήνης.

  Άγνωστοι δράστες αποπειράθηκαν να διαρρήξουν το ΑΤΜ με την παροχή μίγματος αερίου (μέθοδος PLOFKRAAK), όμως προφανώς παροχέτευσαν περισσότερο αέριο απ’ όσο έπρεπε και έτσι με την έκρηξη που προκάλεσαν το ΑΤΜ και το κιόσκι που στεγαζόταν, διαλύθηκαν εντελώς και οι δράστες διέφυγαν άπραγοι.

  Παρά τις έρευνες της Αστυνομίας που ακολούθησαν, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός των δραστών.

 • Ζάκυνθος: Νεαρός συνελήφθη για σωρεία διαρρήξεων σε σπίτια και ξενοδοχεία

  Ζάκυνθος: Νεαρός συνελήφθη για σωρεία διαρρήξεων σε σπίτια και ξενοδοχεία

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-25 11:22:05 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Για κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια και ξενοδοχεία κατηγορείται ένας νεαρός, αλβανικής καταγωγής, που συνελήφθη σήμερα από αστυνομικούς της ασφάλειας Ζακύνθου.

  Οι αστυνομικές αρχές έφτασαν στα ίχνη του συλληφθέντος έπειτα από έρευνα πολλών ημερών και αξιοποιώντας βίντεο από κάμερες ασφαλείας κατοικιών και τουριστικών καταλυμάτων όπου είχε «χτυπήσει» ο δράστης.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή του δράστη έχουν βρεθεί κλοπιμαία που έχουν αναγνωριστεί από τους ιδιοκτήτες τους, ενώ έχουν εντοπιστεί ναρκωτικά χάπια.

  Η έρευνα της ασφάλειας Ζακύνθου για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη, ενώ αναζητούνται και συνεργοί του νεαρού.

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Υπό μερικό έλεγχο και οριοθετημένες όλες οι πυρκαγιές εκτός από το Παρανέστι Δράμας

  Υπό μερικό έλεγχο και οριοθετημένες όλες οι πυρκαγιές εκτός από το Παρανέστι Δράμας

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Θοδωρής Παναγιωτίδης | Ημερομηνία: 2017-09-25 10:56:55 | Πηγή: News247

  Έως και 79 αγροτοδασικές πυρκαγιές σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

  Η κατάσταση στις υπόλοιπες έχει ως εξής:

  - H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, το μεσημέρι της Κυριακής σε δύσβατο ορεινό σημείο με πετρώδες έδαφος και πουρνάρια στην περιοχή Μαυροκορδάτου στο Παρανέστι Δράμας. Σχετικά κοντά υπάρχει οικισμός, ο οποίος όμως δεν κινδυνεύει. Στο σημείο πλέον επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 46 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη PZL.

  - H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, το πρωί της Κυριακής, στην περιοχή Ζερό στο Ξηρόκαμπο του Δ. Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία. Επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

  - H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Πετανοί, στο Ληξούρι Κεφαλονιάς. Επιχειρούν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

  - H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή Κακοτάρι, του Δ. Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία. Επιχειρούν 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα και 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

  - Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην περιοχή Κούτσι Νεμέας, στην Κόρινθο. Επιχειρούν 40 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 17 οχήματα.

  - H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στον Βαθύλακο Δράμας.

  - H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στην περιοχή Άσπρη Άμμος Καβάλας.

  - H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στην περιοχή Λιβάδι Θεσσαλονίκης.

  -H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στην περιοχή Λουτρά Σιδηροκάστρου, στις Σέρρες.

  - H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Αγραπιδοχώρι του Δ. Ήλιδας, στην Ηλεία.

  - H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στην περιοχή Μάκιστος του Δ. Ζαχάρως, στην Ηλεία.

  - H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε περιαστική δασική έκταση, στην περιοχή Βασιλική Καλαμπάκας.

   

  Σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για το νομό Έβρου και τα νησιά Σαμοθράκη, Λήμνος και Άγιος Ευστράτιος.

 • Έχασε τη μάχη η μικρή Ευαγγελία από τα Χανιά

  Έχασε τη μάχη η μικρή Ευαγγελία από τα Χανιά

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-25 09:59:26 | Πηγή: News247

  Η οκτάχρονη Ευαγγελία Κατρινάκη που είχε συγκινήσει το Πανελλήνιο με τον αγώνα της για να κρατηθεί στη ζωή, καθώς έπασχε από τον επιθηλιακό όγκο Wilms, έχασε δυστυχώς τη μάχη, όπως δημοσιεύει σήμερα το zarpanews.gr.

  Το μικρό κορίτσι, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Λονδίνου όπου νοσηλεύονταν τις τελευταίες ήμερες βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια της αλλά και όλους όσους το τελευταίο διάστημα την στήριξαν στον άνισο αγώνα της.

  Το άτυχο κορίτσι εμφάνισε επιπλοκές την Κυριακή το βράδυ με αποτέλεσμα να μην αντέξει η ήδη επιβαρυμένη υγεία της.

 • Λάρισα: Ένοχος μεν, ελεύθερος δε, στρατιωτικός που βίαζε την κόρη του

  Λάρισα: Ένοχος μεν, ελεύθερος δε, στρατιωτικός που βίαζε την κόρη του

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-25 09:59:26 | Πηγή: News247

  Ένα οικογενειακό δράμα αναβίωσε σε δικαστική αίθουσα της Λάρισας καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κλήθηκε να εξετάσει μια υπόθεση, κατά την οποία ο πατέρας κατηγορείτο πως βίαζε για σειρά ετών την κόρη του.

  Η ακροαματική διαδικασία διήρκησε αρκετές ώρες καθώς ολοκληρώθηκε αργά τα απόγευμα. Εν τέλει ο πατέρας κρίθηκε ομόφωνα ένοχος και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξης χωρίς ελαφρυντικά. Η απόφαση αναφέρει πως η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη και ως εκ τούτου ο καταδικασθείς θα είναι ελεύθερος έως και την εκδίκαση της υπόθεσης από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο. 

  Όλα γίνονταν στην πόλη της Λάρισας πριν πολλά χρόνια. Τόσα μάλιστα που ήταν στο όριο της παραγραφής του αδικήματος. Όμως η καταγγελία έγινε πριν από μερικούς μήνες και τελικά οδήγησε τον πατέρα στο εδώλιο. Όχι όμως για όλες τις πράξεις αλλά για όσες ήταν εντός 15ετίας. Για τις υπόλοιπες που αφορούσαν σε παλαιότερα έτη και ειδικά για τότε που το κορίτσι ήταν ανήλικο, επήλθε η παραγραφή τους.

  Ο πατέρας, στρατιωτικός στο επάγγελμα, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες όμως είχε απέναντί του εκτός από την κατάθεση της μιας κόρης και της άλλης κόρης αλλά και την κατάθεση της πρώην συζύγου του και μητέρας των δύο κοριτσιών. Ο λόγος για τον οποίο δεν είχε καταγγείλει τις πράξεις η παθούσα, σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε πως δεν ήταν ψυχολογικά έτοιμη για κάτι τέτοιο. 

  Κρίθηκε ένοχος για την πράξη του βιασμού κατ’ εξακολούθηση.

  (Πηγή: Ελευθερία)

 • Δεύτερη ευκαιρία για τα αυθαίρετα. Μικρότερα πρόστιμα και παράβολα

  Δεύτερη ευκαιρία για τα αυθαίρετα. Μικρότερα πρόστιμα και παράβολα

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-25 09:50:38 | Πηγή: News247

  Ακόμα μία ευκαιρία να σώσουν τα αυθαίρετα κτίσματά τους και μάλιστα με μειωμένα παράβολα και πρόστιμα αλλά και περισσότερες δόσεις αποπληρωμής τους θα έχουν οι ιδιοκτήτες τους με το νέο σχέδιο νόμου, το οποίο κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

  Να σημειωθεί ότι στους προηγούμενους νόμους τακτοποίησης έχουν υπαχθεί έως τώρα περίπου 1 εκατομμύριο ακίνητα, ενώ τα έσοδα από την πληρωμή των προστίμων φτάνουν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

  Ωστόσο εν αναμονή του νέου νόμου, ο ρυθμός αιτήσεων υπαγωγής στις προηγούμενες ρυθμίσεις είχε μειωθεί σημαντικά καθώς οι ιδιοκτήτες ανέμεναν τα νέα μειωμένα πρόστιμα.

  Το πλήρες ρεπορτάζ της Μαρίας Λιλιοπούλου, στο Έθνος που κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα

   

 • Ανατίναξαν ΑΤΜ στη Σαλαμίνα

  Ανατίναξαν ΑΤΜ στη Σαλαμίνα

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-25 09:45:35 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Mηχάνημα αυτόματων συναλλαγών (ATM) ανατίναξαν άγνωστοι τα ξημερώματα σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ στη Σαλαμίνα, στη συμβολή των οδών Σικελιανού και Μυτιλήνης 2.

  Στόχος τους ήταν η διάρρηξή του. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν αφαιρεθεί χρήματα.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Τραγωδία στη Χαλκιδική: Πήγαινε για παγκόσμιο ρεκόρ κατάδυσης και ανασύρθηκε νεκρή

  Τραγωδία στη Χαλκιδική: Πήγαινε για παγκόσμιο ρεκόρ κατάδυσης και ανασύρθηκε νεκρή

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Χρήστος Δεμέτης | Ημερομηνία: 2017-09-25 09:12:37 | Πηγή: News247

  Η δύτης Θεοδώρα Μπαλαμπάνοβα μαζί με τον σύζυγό της διατηρούν κέντρο καταδύσεων στη Νικήτη και ήταν εκπαιδευτές scuba diving. Είχαν αποφασίσει και προετοιμαστεί να βουτήξουν στα 231 μέτρα βάθος με μπουκάλες στη μέση του Τορωναίου Κόλπου για να κάνουν παγκόσμιο ρεκόρ.

   Στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής παρουσιάστηκε πρόβλημα στην ίδια και σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikinews.gr, ενώ έπρεπε να βγει στην επιφάνεια σε περισσότερη ώρα, κάτι προέκυψε και βγήκε γρηγορότερα με αποτέλεσμα να πάθει τη νόσο των δυτών και να βρει τραγικό τέλος. Στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου μεταφέρθηκε, διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

   

   

  Ο σύζυγός της 47 ετών βγήκε αργότερα, γιατί τον κράτησαν στα 10 μέτρα βάθος για αποσυμπίεση, τουλάχιστον 3 ώρες, ωστόσο αντιμετώπισε και αυτός πρόβλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος είπε ότι λόγω των ρευμάτων έχασε τη γυναίκα του από τα μάτια του. Ο άνδρας μεταφέρθηκε από το Πόρτο Καρράς με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχει ειδικός θάλαμος αποσυμπίεσης.

   

  Πληροφορίες και φωτογραφίες: halkidikinews.gr

 • Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

  Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-25 07:07:37 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία πιθανώς στα υπόλοιπα δυτικά, την κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ.

  Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς κελσίου.

  Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς κελσίου.

  Αναλυτική πρόγνωση:

  Μακεδονία, Θράκη

  Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από τη νύχτα στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία και προς το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στις δυτικές περιοχές) θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

  Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

  Θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

  Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

  Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και από το μεσημέρι στη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο και πιθανώς πρόσκαιρα προς το μεσημέρι στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

  Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και το πρωί στα βόρεια νότιοι νοτιοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.

  Θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

  Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

  Καιρός: στη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και τη βόρεια Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στη Θεσσαλία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα προς το βράδυ στη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα είναι τοπικά αυξημένες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.

  Ανεμοι: στα νότια από δυτικές διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

  Θερμοκρασία: από 14 έως 28 βαθμούς κελσίου.

  Κυκλάδες, Κρήτη

  Καιρός: γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.

  Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

  Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς κελσίου.

  Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

  Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες κυρίως στα βόρεια, όπου είναι πιθανό τη νύχτα να σημειωθούν τοπικές βροχές.

  Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.

  Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

  Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 26-09-2017

  Καιρός: στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Σταδιακή εξασθένησης των φαινομένων από το βράδυ.

  Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

  Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

  ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙΡΟΣ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Υπό μερικό έλεγχο οι περισσότερες πυρκαγιές. Καλύτερη η εικόνα σε Αρχαία Ολυμπία και Δράμα

  Υπό μερικό έλεγχο οι περισσότερες πυρκαγιές. Καλύτερη η εικόνα σε Αρχαία Ολυμπία και Δράμα

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Θοδωρής Παναγιωτίδης | Ημερομηνία: 2017-09-24 23:50:58 | Πηγή: News247

  Συνολικά 84 αγροτοδασικές πυρκαγιές ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Επικράτεια. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

  Η κατάσταση στις υπόλοιπες έχει ως εξής:

  Σε εξέλιξη βρίσκονται:

  Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Ζερό, στον Ξηρόκαμπο του Δ. Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία. Η εικόνα που μεταφέρουν οι επικεφαλής από το σημείο είναι πως η αντιμετώπιση του πύρινου μετώπου εμφανίζει πολύ καλύτερη εικόνα και υπάρχει αισιοδοξία. Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

  Σε εξέλιξη αλλά πολύ καλύτερη παραμένει και η πυρκαγιά σε δύσβατο ορεινό σημείο με πετρώδες έδαφος και πουρνάρια στην περιοχή Μαυροκορδάτου στο Παρανέστι Δράμας. Σχετικά κοντά υπάρχει οικισμός, ο οποίος όμως δεν κινδυνεύει. Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

  Καλύτερη εικόνα εμφανίζει και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή Βαθύλακος Δράμας. Επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 36 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

  Οριοθετημένες, χωρίς ενεργό μέτωπο είναι:

  Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, χθες το μεσημέρι στην περιοχή Πετανοί, στο Ληξούρι Κεφαλονιάς. Επιχειρούν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

  Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή Κακοτάρι, του Δ. Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία. Επιχειρούν 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

  Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στην περιοχή Κούτσι Νεμέας, στην Κόρινθο. Επιχειρούν 66 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 26 οχήματα και 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

  Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν:

  H πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Άσπρη Άμμος στην Καβάλα.

  Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, χθες το απόγευμα στη Μάκιστο του Δ. Ζαχάρως, στην Ηλεία. Χθες ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να αναχαιτίσουν την πορεία της φωτιάς που είχε πλησιάσει τις αυλές των σπιτιών και τελικά το κατάφεραν.

  H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση, επίσης χθες το απόγευμα στην περιοχή Αγραπιδοχώρι του Δ. Ήλιδας, στην Ηλεία.

  H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε περιαστική δασική έκταση, χθες το απόγευμα στην περιοχή Βασιλική Καλαμπάκας

  H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, τη νύχτα της Παρασκευής-ξημερώματα Σαββάτου στην περιοχή Λιβάδι Θεσσαλονίκης.

  Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, το μεσημέρι της Παρασκευής, στην περιοχή Λουτρά Σιδηροκάστρου, στις Σέρρες.

  Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στην περιοχή Σιδηρόνερο Δράμας.

  H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μόλα Καλύβα Χαλκιδικής.

  Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στην περιοχή Κοιλιωμένο Ζακύνθου.

  Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στην περιοχή Λιμνιά Καβάλας.

 • Απίστευτο: Συνδικαλιστής με 8 συναπτά έτη άδεια, ζήτησε θερινή άδεια και επίδομα

  Απίστευτο: Συνδικαλιστής με 8 συναπτά έτη άδεια, ζήτησε θερινή άδεια και επίδομα

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-24 22:36:24 | Πηγή: News247

  Ο Άρειος Πάγος δεν έκανε δεκτή την αίτηση συνδικαλιστή που είχε συνδικαλιστική άδεια επί 8 συνεχόμενα έτη με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστική κάλυψη και ζητούσε από τα δικαστήρια να λάβει, θερινή άδεια, αλλά και να υποχρεωθεί ο εργοδότης του να του καταβάλει αναδρομικά το επίδομα αδείας με προσαύξηση 100%.

  Ειδικότερα, υπάλληλος προσλήφθηκε το Φεβρουάριο του 1985 σε ασφαλιστική εταιρεία με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αόριστου χρόνου ως υπάλληλος.

  Από το 2004 και μετά και επί 8 συνεχόμενα έτη, ήταν εκλεγμένο μέλος του γενικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος (Ο.Α.Σ.Ε.) και λόγω της συνδικαλιστικής του ιδιότητας είχε απαλλαγεί από την υποχρέωση παροχής εξαρτημένης εργασίας στην εργοδότρια εταιρεία και είχε αποσπασθεί στην Ο.Α.Σ.Ε. Δηλαδή ελάμβανε το σύνολο των αποδοχών του (βασικός μισθός, επιδόματα, κ.λπ.).

  Ο επίμαχος υπάλληλος είχε ζητήσει να του γνωστοποιήσει εγγράφως η εργοδότρια εταιρεία, «πότε θα του χορηγήσει την ετήσια άδεια αναψυχής», για την τριετία 2009- 2011 και σε αντίθετη περίπτωση, ζητούσε «να του καταβάλει τη νόμιμη αποζημίωση μη χορήγησης της θερινής άδειας». Η ασφαλιστική εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του συνδικαλιστή και ο τελευταίος προσέφυγε στα δικαστήρια.

  Το Εφετείο Αθηνών δικαίωσε τον εν λόγω συνδικαλιστή, δεχόμενο ότι η εργοδότρια εταιρεία που κατέβαλε τις αποδοχές του επί 8 συνεχόμενα χρόνια, όφειλε να δώσει και το επιδόματα θερινής άδειας των ετών 2009- 2011 με προσαύξηση 100%, λόγω υπαιτιότητάς της. Έτσι, το Εφετείο επιδίκασε στον συνδικαλιστή το ποσό των 48.724 ευρώ

  Όμως, η ασφαλιστική εταιρεία άσκησε αναίρεση στον 'Αρειο Πάγο και κρίθηκε από τους αρεοπαγίτες ότι η εφετειακή απόφαση έχει αντιφατική και ασαφή αιτιολογία και απέρριψε ως αβάσιμη την αίτηση αναίρεσης του συνδικαλιστή.

  Τελικά, ο Άρειος Πάγος αποφάνθηκε ότι η εργοδότρια επιχείρηση δεν οφείλει να καταβάλει, ούτε τις αποδοχές αδείας, ούτε και την προσαύξηση του 100%. Και αυτό γιατί η εταιρεία εξ αντικειμένου και ανεξάρτητα από την θέλησή της, δεν είχε την δυνατότητα να του χορηγήσει άδεια αναψυχής για τον λόγο ότι τελούσε διαρκώς, επί σειρά 8 ετών, σε συνδικαλιστική άδεια χωρίς διακοπή, μη παρέχων την εργασία του στην εταιρεία που είχε προσληφθεί.

  (Πηγή: ΑΠΕ)

 • Χαλκιδική: Γυναίκα δύτης ανασύρθηκε νεκρή. Σε θάλαμο αποσυμπίεσης ο σύζυγός της

  Χαλκιδική: Γυναίκα δύτης ανασύρθηκε νεκρή. Σε θάλαμο αποσυμπίεσης ο σύζυγός της

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-24 22:26:31 | Πηγή: News247

  Τραγικό θάνατο βρήκε μία γυναίκα στη Χαλκιδική μετά από κατάδυση, μαζί με τον σύζυγό της, σε μεγάλο βάθος, σε περιοχή του Τορωναίου Κόλπου ενώ στο θάλαμο υπερβαρικής του νοσοκομείου "'Αγιος Παύλος" στη Θεσσαλονίκη, με συμπτώματα της νόσου των δυτών, μεταφέρθηκε ο σύζυγός της.

  Σύμφωνα με το Λιμενικό, πρόκειται για ένα ζευγάρι Βούλγαρων, 47 και 45 χρόνων που αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά την κατάδυσή του και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ. Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρυσή Ματσικούδη, η 45χρονη γυναίκα, άγνωστο για ποιον λόγο, αποπροσανατολίστηκε και ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα. «Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έκανε γιατρός ο οποίος ήταν παρών στην κατάδυση του ζευγαριού, δεν κατάφερε να την επαναφέρει στη ζωή».

  Ο 47χρονος αισθάνθηκε και αυτός αδιαθεσία μέσα στη θάλασσα και σύμφωνα με την κ.Ματσικούδη, μέλη της ομάδας κατάδυσης που τους παρακολουθούσε, τον ανέβαζαν σταδιακά επάνω για αποσυμπίεση. «Η όλη διαδικασία κράτησε περίπου 3 ώρες και μόλις βγήκε στην επιφάνεια μεταφέρθηκε με σκάφος στις εγκαταστάσεις του Πόρτο Καρράς, όπου τον παρέλαβε ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τον μετέφερε στο θάλαμο υπερβαρικής του νοσοκομείου "'Αγιος Παύλος, στη Θεσσαλονίκη» διευκρίνισε η διευθύντρια του ΕΚΑΒ.

 • Προσφυγές στο ΣτΕ για τα νέα διόδια στην Εγνατία

  Προσφυγές στο ΣτΕ για τα νέα διόδια στην Εγνατία

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-24 22:07:08 | Πηγή: News247

  Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Δήμοι Μετσόβου, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, το Επιμελητήριο Έβρου, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης, η Ένωση Ξενοδόχων Μετσόβου, δικηγόροι και επιχειρηματίες, ζητώντας τη μερική αναστολή και ακύρωση της από 29 Μαΐου 2017 απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών για την σύσταση νέων σταθμών διοδίων.

  Συγκεκριμένα ζητούν να καταργηθεί η εν λόγω υπουργική απόφαση κατά το σκέλος που προβλέπει την λειτουργία: 1) του σταθμού διοδίων 10 χλμ έξω από τα Ιωάννινα και 29 χλμ από το Μέτσοβο, στην Παμβώτιδα Δροσοχώριου Ιωαννίνων και 2) των σταθμών διοδίων στο Αρδάνιο Αλεξανδρούπολης και στην Μέστη Αλεξανδρούπολης (πλευρικός σταθμός διοδίων).

  Υπογραμμίζουν οι προσφεύγοντες ότι η επιβολή των πολλαπλών διοδίων για τις μετακινήσεις τους εντός και εκτός των περιφερειών τους, τους προκαλεί ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη, ενώ παραβιάζονται συνταγματικές διατάξεις, η Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • Σεισμός 4,3 R βόρεια της Κω

  Σεισμός 4,3 R βόρεια της Κω

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-24 20:48:28 | Πηγή: News247

  Ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4.3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

  Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο, 13 χιλιόμετρα βόρειο -βορειοανατολικά της Κω και σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

 • Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Κω

  Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Κω

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-24 20:44:23 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κω λίγο πριν από τις 20:00. 

  Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο 13 χιλιόμετρα βόρεια βορειοανατολικά του νησιού.

   

  ΣΕΙΣΜΟΙ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Μοιραίο ματς για 32χρονο ποδοσφαιριστή στην Κορινθία

  Μοιραίο ματς για 32χρονο ποδοσφαιριστή στην Κορινθία

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-24 20:29:12 | Πηγή: News247

  Ένας 32χρονος ποδοσφαιριστής ερασιτεχνικής ομάδας της Κορινθίας έχασε σήμερα το απόγευμα τη ζωή του.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Λυκοποριάς - Προόδου Αγίου Βασιλείου, που διεξαγόταν στο γήπεδο του Δερβενίου, ο 32χρονος ποδοσφαιριστής της Λυκοπορίας αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο. Αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας στην Ακράτα. Εκεί, παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο 32χρονος κατέληξε.

  Όσον αφορά στα αίτια του θανάτου του 32χρονου, αναμένεται το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • Λέσβος: Δύο νέα κρούσματα ευλογιάς σε αιγοπρόβατα

  Λέσβος: Δύο νέα κρούσματα ευλογιάς σε αιγοπρόβατα

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-24 18:13:26 | Πηγή: News247

  Δύο νέα κρούσματα της ζωονούσου της ευλογιάς του προβάτου, έκαναν την εμφάνισή τους σε εκτροφές στον Μαντάμαδο και την Αγία Παρασκευή, στη Λέσβο.

  Είναι η δεύτερη φορά σε ένα μήνα που ανακοινώνονται κρούσματα της ζωονόσου ευλογιά στη Λέσβο. Η πρώτη ήταν πριν από δύο εβδομάδες, στις 7 Σεπτεμβρίου στην περιοχή Μανταμάδου και αφορούσε μια εκτροφή και μάλιστα εργαστηριακά επιβεβαιωμένη.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που προέβη στις σχετικές ανακοινώσεις, η ευλογιά των προβάτων είναι ένα εξαιρετικά μεταδοτικό λοιμώδες νόσημα των αιγοπροβάτων.

  Όπως τονίζεται, δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο ή σε άλλα είδη ζώων. Και δεν καθιστά μη βρώσιμα τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα προϊόντα κρέατος.

  Χθες, Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των κτηνοτρόφων της περιοχής της Αγίας Παρασκευής σχετικά με τη ζωονόσο και τα μέτρα προστασίας.

 • Δήμος Ελληνικού: Αισθητά βελτιωμένες οι ακτές

  Δήμος Ελληνικού: Αισθητά βελτιωμένες οι ακτές

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-24 18:13:26 | Πηγή: News247

  Αισθητή βελτίωση στην εικόνα των ακτών του διαπιστώνει ο Δήμος Ελληνικού– Αργυρούπολης, δύο εβδομάδες, μετά τη ρύπανση που προκάλεσε η βύθιση του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

  Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, τα αποτελέσματα της απορρύπανσης έχουν αρχίσει να γίνονται ήδη ορατά στην παραλία Ελληνικού, στο Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών «ΕΛΚΕΘΕ», στην παραλία Αγίου Αλεξάνδρου, στο λιμάνι ερασιτεχνών ψαράδων και στην ακτή του Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών.

  Για την πλήρη αποκατάσταση των παραλιών δεσμεύτηκαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης, οι οποίοι επισκέφθηκαν, χθες Σάββατο, το παραλιακό μέτωπο του δήμου, παρουσία του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Βασίλη Κρητικού.

  Παράλληλα, μετά από παρέμβαση του δημάρχου Ελληνικού- Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου προς το υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα, ρυμουλκό θα τροφοδοτεί πλέον με καθαρό νερό, από απόσταση 500 μέτρων από την ακτή, τις δεξαμενές ερευνών του Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, οι οποίες λόγω της μόλυνσης είχαν σταματήσει τη λειτουργία τους.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • Μπλακ άουτ σε Φολέγανδρο και Σίκινο

  Μπλακ άουτ σε Φολέγανδρο και Σίκινο

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-24 17:13:02 | Πηγή: News247

  Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει από τις 12 το μεσημέρι η Φολέγανδρος και η Σίκινος, λόγω βλάβης στην υποβρύχια διασύνδεση από την Ίο προς τη Σίκινο.

  Όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ ζητήθηκε από τη ΔΕΗ η μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών στα δύο νησιά, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση όσο το δυνατόν συντομότερα και πρόσθεσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να αποκαταστασθεί η ηλεκτροδότηση εντός της Δευτέρας.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ έχει ως εξής:

  «O ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι σήμερα Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, περί τις 12.00 το μεσημέρι, σημειώθηκε γενική διακοπή ρεύματος στα νησιά της Φολεγάνδρου και της Σικίνου, λόγω βλάβης στην υποβρύχια διασύνδεση από την Ίο προς τη Σίκινο.

  Μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης στην υποβρύχια διασύνδεση, ζητήθηκε από τη ΔΕΗ Α.Ε. -η οποία και ανταποκρίθηκε άμεσα- η μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών στα δύο νησιά, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρονικό διάστημα.

  Ο ΔΕΔΔΗΕ, εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και ζητά την κατανόησή τους, υπογραμμίζοντας ότι μαζί με τη ΔΕΗ καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση εντός της αυριανής ημέρας».

 • Δήμος Ελληνικού: Αισθητή βελτίωση της εικόνας των ακτών

  Δήμος Ελληνικού: Αισθητή βελτίωση της εικόνας των ακτών

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-24 16:37:03 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Π. Κουρουμπλής: Οι υπουργοί είμαστε υπό την εποπτεία του Πρωθυπουργού και στη διάθεσή του 24/09 12:02 Υπ. Ναυτιλίας: Η πορεία εργασιών απορρύπανσης στον Σαρωνικό 23/09 15:20 Γ. Τσιρώνης: Η αντίδραση της πολιτείας στη ρύπανση του Σαρωνικού ήταν η τάχιστη δυνατή 23/09 14:46 Άρχισε η απάντληση των καυσίμων από το «Αγ. Ζώνη ΙΙ» 23/09 10:16 Ερευνητές ΕΚΠΑ: «Πετρελαιοφάγα» βακτήρια μπορούν να καθαρίσουν φυσικά τον Σαρωνικό 23/09 09:44

  Αισθητή βελτίωση στην εικόνα των ακτών του διαπιστώνει ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, 13 ημέρες μετά τη ρύπανση που προκάλεσε η βύθιση του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

  Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, τα αποτελέσματα της απορρύπανσης έχουν αρχίσει να γίνονται ήδη ορατά στην παραλία Ελληνικού, στο Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών «ΕΛΚΕΘΕ», στην παραλία Αγίου Αλεξάνδρου, στο λιμάνι ερασιτεχνών ψαράδων και στην ακτή του Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών.

  Για την πλήρη αποκατάσταση των παραλιών δεσμεύτηκαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Σάββατο, το παραλιακό μέτωπο του δήμου, παρουσία του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Βασίλη Κρητικού.

  Εξάλλου, μετά από παρέμβαση του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου προς το υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα, ρυμουλκό θα τροφοδοτεί πλέον με καθαρό νερό, από απόσταση 500 μέτρων από την ακτή, τις δεξαμενές ερευνών του Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, οι οποίες λόγω της ρύπανσης είχαν σταματήσει τη λειτουργία τους.

  ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ ΣΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Οι Anonymous Greece 'έριξαν' την ιστοσελίδα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

  Οι Anonymous Greece 'έριξαν' την ιστοσελίδα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Χρήστος Καράμπελας | Ημερομηνία: 2017-09-24 14:25:29 | Πηγή: News247

  Εκτός λειτουργίας βρίσκεται από το Σάββατο η ιστοσελίδα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με την ομάδα χάκερ Anonymous να αναλαμβάνει μέσω σχετικής ανάρτησης στο facebook την ευθύνη για την εν λόγω κυβερνοεπίθεση.

  Το σύστημα Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης Πλειστηριασμών ήταν πεσμένο μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ οι Anonymous Greece είχαν προειδοποιήσει για την κίνησή τους αυτή.

  «Αρπακτικά νομίζετε ότι θα σας αφήσουμε να το κάνετε; Αν νομίζετε πως ναι, είστε πολύ γελασμένοι, σύντομα θα πάρετε την απάντηση από τους Anonymous Greece για να δείτε τη δύναμη των Ελλήνων!» αναφέρουν στην ανάρτησή τους, την οποία απευθύνουν στην κυβέρνηση.

  Αναλυτικά, το μήνυμα των Anonymous:

  «Αγαπητή ελληνική κυβέρνηση,

  Στην χώρα όπου η πρόσβαση στην Υγεία κατάντησε πολυτέλεια για τον φτωχό, η ανάλγητη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αρνείται να καλύψει τα έξοδα μετάβασης της μικρής Νεφέλης στο εξωτερικό, ώστε να αντιμετωπιστεί η σοβαρή ασθένειά της.

  Η ώρα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πλησιάζει, όλα τα ξένα κοράκια έχουν πάρει θέση και περιμένουν πώς και πώς να αρπάξουν τις περιουσίες των φτωχών Ελλήνων πολιτών!

  Αρπακτικά νομίζετε ότι θα σας αφήσουμε να το κάνετε; Αν νομίζετε πως ναι, είστε πολύ γελασμένοι, σύντομα θα πάρετε την απάντηση από τους Anonymous Greece για να δείτε τη δύναμη των Ελλήνων!

  ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

  Κυβερνητικοί μασόνοι και μη θα τα πούμε σύντομα.

  Υ.Γ. Υπολογίσατε χωρίς τον ξενοδόχο. Σύντομα θα σας δώσουμε τα “κλειδιά στο χέρι”».

   

 • Καλύτερη η εικόνα στις φωτιές της Ηλείας. Νέο μέτωπο στην Καβάλα

  Καλύτερη η εικόνα στις φωτιές της Ηλείας. Νέο μέτωπο στην Καβάλα

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Θοδωρής Παναγιωτίδης | Ημερομηνία: 2017-09-24 13:35:25 | Πηγή: News247

  Έως και 84 αγροτοδασικές πυρκαγιές ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Επικράτεια. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο. Η κατάσταση στις υπόλοιπες έχει ως εξής:

  Σε εξέλιξη βρίσκονται:

  Οριοθετημένες, χωρίς ενεργό μέτωπο είναι:

  Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν:

  Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας 3) σε Κρήτη και Αιγαίο

  Σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για το νομό Δωδεκανήσου, Λασιθίου και τα νησιά Χίος, Σάμος και Ικαρία.

  Φωτογραφία: Sooc

 • Μετέφερε παράτυπους μετανάστες με λεωφορείο

  Μετέφερε παράτυπους μετανάστες με λεωφορείο

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-24 13:12:09 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Με λεωφορείο μετέφερε 45 παράτυπους μετανάστες, εκ των οποίων οι 20 ήταν ανήλικοι, αλλοδαπός ηλικίας 51 ετών ο οποίος συνελήφθη στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Προφήτη.

  Σε βάρος του συλληφθέντος, αλλά και δύο συνεργών του, σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράνομη μεταφορά- προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

  Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί εισήλθαν από μη νομοθετημένο σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, έναντι χρηματικής αμοιβής, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Έρχονται βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές

  Έρχονται βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-24 12:52:36 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Αλλαγή του καιρού σε πολλές περιοχές της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς άνεμους προβλέπει με έκτακτο δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

  Η μεταβολή θα ξεκινήσει από απόψε, από τη δυτική - βορειοδυτική Ελλάδα.

  Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

  Τη νύχτα της Κυριακής (24-9-17) το βόρειο ιόνιο (κυρίως η Κέρκυρα) και πιθανόν οι παραθαλάσσιες περιοχές της ηπείρου.

  Αύριο Δευτέρα (25-9-17)

  Το ιόνιο, η ήπειρος, η δυτική Μακεδονία και πιθανόν πρόσκαιρα προς το μεσημέρι η δυτική Πελοπόννησος και η δυτική στερεά και προς το βράδυ η κεντρική Μακεδονία (κυρίως οι δυτικές περιοχές) και η Θεσσαλία.

  Την Τρίτη (26-9-17)

  Κατά διαστήματα πρόσκαιρα η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού αιγαίου, οι Σποράδες και η βόρεια Εύβοια και πιθανόν η κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική και η Πιερία) και η ανατολική Θεσσαλία. Σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.

  ΚΑΙΡΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Σύλληψη οδηγού τουριστικού λεωφορείου για παράνομη μεταφορά μεταναστών

  Σύλληψη οδηγού τουριστικού λεωφορείου για παράνομη μεταφορά μεταναστών

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-24 12:28:04 | Πηγή: News247

  Με τουριστικό λεωφορείο μετέφερε παράνομα 45 μετανάστες, εκ των οποίων οι 20 ανήλικοι, αλλοδαπός ηλικίας 51 ετών ο οποίος συνελήφθη στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Προφήτη.

  Σε βάρος του συλληφθέντος, αλλά και δύο συνεργών του, σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράνομη μεταφορά- προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

  Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί εισήλθαν από μη νομοθετημένο σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, έναντι χρηματικής αμοιβής, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

  Πηγή: ΑΜΠΕ Φωτογραφία: eurokinissi

           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο