• Συνελήφθησαν οι γονείς του 7χρονου Σύρου που βρέθηκε νεκρός

  Συνελήφθησαν οι γονείς του 7χρονου Σύρου που βρέθηκε νεκρός

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-22 09:31:28 | Πηγή: News247

  Στη σύλληψη των γονέων του ανήλικου προσφυγόπουλου, που εξαφανίστηκε την Παρασκευή από το Κέντρο Φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά και εντοπίστηκε νεκρό, λίγες ώρες αργότερα, προχώρησε το Τμήμα Ασφαλείας και Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας, που διενεργεί την προανάκριση.

  Η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, ενημερώθηκε το βράδυ της Παρασκευής για τον εντοπισμό αγοριού χωρίς τις αισθήσεις του, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του προβλήτα του χώρου προσωρινής διαμονής προσφύγων στο Σκαραμαγκά.

  Στο σημείο έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και άμεσα το ανωτέρω παιδί διεκομίσθη στο ''ΘΡΙΑΣΙΟ'' Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

  Στη συνέχεια, προέκυψε ότι πρόκειται για τον 7χρονο από τη Συρία, για το οποίο είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του στο Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου από τους γονείς του, τις πρωινές ώρες χθες.

 • Καμία ανησυχία για τον τουρισμό στην Κω από τον σεισμό

  Καμία ανησυχία για τον τουρισμό στην Κω από τον σεισμό

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 22:53:53 | Πηγή: News247

  Η Κως έχει ανακάμψει τουριστικά, ύστερα από τα προβλήματα που υπήρξαν με το μεταναστευτικό – προσφυγικό και την αποχώρηση της Ryanair. Ο σεισμός που έπληξε το νησί τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, με δύο θανάτους τουριστών και σοβαρούς τραυματισμούς καθώς και με πολλές υλικές ζημιές στην παλιά πόλη και το λιμάνι, δεν φαίνεται ότι θα έχει αρνητικές συνέπειες για τη φυσιολογική ζωή στο νησί, αλλά και για την ομαλή εξέλιξη της τουριστικής κίνησης.

  Από τον πλευρά του Υπουργείου Τουρισμού, έχουμε συντονισμό ενεργειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

  Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά είναι σε άμεση συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία στο πλαίσιο του κυβερνητικού συντονισμού υπό τον Πρωθυπουργό για την επιχειρησιακή διαχείριση στην Κω.

  Το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ ήρθαν σε επαφή με τις Πρεσβείες και τα Γραφεία ΕΟΤ Εξωτερικού για την ενημέρωση των tour operators, των ταξιδιωτικών γραφείων, των αεροπορικών εταιρειών και των παραγόντων της τουριστικής βιομηχανίας του εξωτερικού.

  H κατάσταση στην Κω έχει ομαλοποιηθεί και τις τελευταίες ώρες έχει επιστρέψει στην κανονικότητα, συμπεριλαμβανομένης της εξέλιξης της τουριστικής κίνησης.

  Επίσης, το Υπουργείο Τουρισμού είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τους τοπικούς φορείς και τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και με τους πανελλαδικούς φορείς, το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και την Ομοσπονδία των Συνδέσμων των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (FEDHATTA) για την προώθηση των ενεργειών με στόχο την διευκόλυνση των επισκεπτών και την απρόσκοπτη εξέλιξη της τουριστικής κίνησης.

  Οι ξενοδοχειακές και τουριστικές υποδομές λειτουργούν κανονικά και δεν επηρεάστηκαν λόγω της ισχυρής αντισεισμικής θωράκισής τους.

  Σημειώνεται ότι μετά και τις απαιτούμενες ενέργειες των συναρμόδιων Υπουργείων διασφαλίστηκε η ομαλή πρόσβαση στο νησί:

  Το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά και οι πτήσεις εξυπηρετούνται από και προς όλους τους διεθνείς προορισμούς

  Αποκαταστάθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τον Πειραιά. Η κίνηση θα εξυπηρετείται προσωρινά μέσω του λιμανιού της Κεφάλου

  Αποκαταστάθηκε η ενδοδωδεκανησιακή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία μέσω εναλλακτικής προβλήτας πλησίον του κεντρικού λιμένα της Κω

  Αποκαταστάθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση των ημεροπλοίων από και προς τα τουρκικά παράλια, όπως και το σημείο ελέγχου ζώνης Σένγκεν, το οποίο έχει μεταφερθεί πλησίον του κεντρικού λιμένα της Κω

  Η υπουργός Τουρισμού συνομίλησε με τα μέσα ενημέρωσης, μετά από έκκληση όλων των φορέων του τουριστικού κλάδου, της Περιφέρειας και των τοπικών αρχών του νησιού, προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες προστασίας της εικόνας του νησιού διεθνώς. Επίσης, είναι σε διαρκή συνεργασία με τους φορείς του νησιού, την Ένωση Ξενοδόχων Κω, τον τοπικό σύνδεσμο των τουριστικών γραφείων, των τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και με την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, και έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες με τα εξής αποτελέσματα:

  Τα προγράμματα των tour operators πραγματοποιούνται κανονικά. Διασφαλίστηκε επίσης η ομαλή εναλλαγή των προγραμμάτων στις αφίξεις και αναχωρήσεις επισκεπτών.

  Η φιλοξενία των τουριστών πραγματοποιείται κανονικά στα δωμάτια των ξενοδοχείων που είχαν αρχικά επιλέξει. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις, έως και την ολοκλήρωση των ελέγχων των τεχνικών κλιμακίων με πρωταρχικό γνώμονα την ασφάλεια, διασφαλίστηκε η μεταφορά και προσωρινή διαμονή και φιλοξενία που αφορούσε ελάχιστο αριθμό τουριστών.

  Οι ξενοδόχοι και οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία αμέσως ακολούθησαν τις απαιτούμενες διαδικασίες και διασφάλισαν την καλύτερη δυνατή φροντίδα και φιλοξενία των επισκεπτών.

  Με αφορμή τον σεισμό που έπληξε το νησί της Κω, o πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Α. Ρέτσος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

  «Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων που προκάλεσε ο χθεσινοβραδινός σεισμός στην Κω. Ολόκληρη η τοπική κοινωνία, κάτοικοι και τουριστικές επιχειρήσεις, συνεχίζουν με αίσθημα ευθύνης να υποστηρίζουν το νησί και τους τουρίστες. Είναι ιδιαίτερα συγκινητική η συμπαράσταση και η άψογη συνεργασία που επιδεικνύουν και οι τουρίστες που βρίσκονται στο νησί. Επιβάλλεται οι αρμόδιοι φορείς να προχωρήσουν, κατά προτεραιότητα, σε άμεσο έλεγχο καταλληλόλητας ξενοδοχείων από έμπειρους μηχανικούς, έτσι ώστε να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στους διαμένοντες τουρίστες.

  Ο Αντώνης Καμπουράκης, Α΄ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, ως προεδρεύων της Π.Ο.Ξ. δήλωσε:

  «Το νησί της Κω και η ξενοδοχειακή της υποδομή, απέδειξαν ότι ακόμα και στη χθεσινή έντονη θεομηνία άντεξαν, καθώς έχει γίνει σεβαστή η πλέον αυστηρή αντισεισμική νομοθεσία της Ευρώπης και προσέφεραν στους επισκέπτες ασφάλεια, άμεση ανταπόκριση, κρατική, αυτοδιοικητική, θεσμική και κοινωνική επάρκεια.

  Με βαθύτατα αισθήματα συμπαράστασης στις οικογένειες των δύο θυμάτων ευχαριστούμε όλους -όσοι αποδεικνύουν καθημερινά ότι ο ελληνικός τουρισμός και οι Έλληνες διαχειρίζονται επιτυχώς ακόμα και τις πιο κρίσιμες στιγμές.

  Η Κως άντεξε. Ένας καταιγισμός περιστατικών που αναζήτησαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έτυχαν άμεσης και αποτελεσματικής εξυπηρέτησης. Ένα φαινόμενο ισχυρότατο που έπληξε και τη γείτονα χώρα στο Bodrum, ανέδειξε για άλλη μια φορά πως ο ελληνικός τουρισμός, εργαζόμενος με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ευαισθησία και σεβασμό προς τους επισκέπτες μπορεί και εκπέμπει το μήνυμα ενός κορυφαίου ευρωπαϊκού τουριστικού προορισμού.» 

 • Νεκρός βρέθηκε ο 7χρονος που χάθηκε στον Σκαραμαγκά

  Νεκρός βρέθηκε ο 7χρονος που χάθηκε στον Σκαραμαγκά

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Θοδωρής Παναγιωτίδης | Ημερομηνία: 2017-07-21 22:44:38 | Πηγή: News247

  Τραγικός είναι ο επίλογος για την μυστηριώδη εξαφάνιση του μόλις 7 ετών Νουργιάν Μοχαμάντ, από την Συρία, ο οποίος σύμφωνα με τον πατέρα του εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά την μία τα ξημερώματα από το Κέντρο Φιλοξενίας του Σκαραμαγκά, ο Σύρος πατέρας του όμως δήλωσε την εξαφάνιση στις 9 το πρωί στις Αρχές.

  Τελικά το παιδάκι εντοπίστηκε νεκρό στην θάλασσα, μισή ώρα μετά τις 9 το βράδυ. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών δεν φαίνεται να φέρει εμφανή τουλάχιστον ίχνη τυχόν εγκληματικής ενέργειας και εικάζεται σε πρώτη πάντα φάση πως ο θάνατός του οφείλεται σε πνιγμό…

  Ακόμα όμως όλα τα ενδεχόμενα μένουν ανοιχτά και δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα το ερευνήσει ως υπόθεση η Ασφάλεια ή το Λιμενικό, ενώ περισσότερο φως στα ακριβή αίτια θανάτου του παιδιού και αν τυχόν φέρει ίχνη που οδηγούν τις έρευνες σε άλλα συμπεράσματα, αναμένεται να προκύψει από την νεκροψία-νεκροτομή.

  Λόγω της ηλικίας του παιδιού και τις εύλογες ανησυχίες που προκαλούσαν οι συνθήκες εξαφάνισής του, είχε εκδοθεί και amber alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

 • Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα φυτά στον κόσμο

  Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα φυτά στον κόσμο

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 22:00:07 | Πηγή: News247

  Γνωρίζατε ότι υπάρχουν φυτά που είναι επικίνδυνα; Δεν μιλάμε για τα σαρκοφάγα, αλλά για ορισμένα κοινά φυτά και λουλούδια τα οποία θα μπορούσαν πραγματικά να σας να προκαλέσουν σπασμούς και πονοκεφάλους, ακόμη και να σας σκοτώσουν μιας και έχουν ισχυρή δόση δηλητηρίου στα φύλλα τους.

  Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά και γιατί πρέπει να τα αποφύγετε:

  Φαίνεται όμορφο και αβλαβές, ωστόσο όλα τα μέρη του φυτού Monkshood είναι δηλητηριώδη. Στην αρχαιότητα, οι άνθρωποι το χρησιμοποιούσαν στις άκρες βελών και ως δόλωμα για να σκοτώσουν λύκους, γι ‘αυτό και ονομάζεται και Wolfsbane. Επιπλέον, εάν το φυτό καταναλωθεί μπορεί να προκαλέσει έμετο, διάρροια, και μούδιασμα.

  Τα Castor Bean έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ρικίνη και σε περίπτωση που καταναλωθεί μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του στομάχου, εμετό, αιματηρή διάρροια, κοιλιακό πόνο, αυξημένο καρδιακό ρυθμό, χαμηλή αρτηριακή πίεση, εφίδρωση, κατάρρευση, σπασμούς και θάνατο μέσα σε λίγες μέρες.

  Το Water Hemlock είναι από τα πιο επικίνδυνα φυτά στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Εάν το δοκιμάσετε, μπορεί να σας προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο.  Δείτε και τα υπόλοιπα στο Fortunegreece

 • Η Κως άντεξε

  Η Κως άντεξε

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 21:34:24 | Πηγή: News247

  Της Μίκας Κοντορούση

  O Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, με εντολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, έφτασε μέσω Λέρου, στην Κω, προκειμένου να αποκτήσει άμεση αντίληψη για τα προβλήματα που προκάλεσε ο εγκέλαδος και να συμπαρασταθεί στους πολίτες, στους επιχειρηματίες και στους επαγγελματίες του νησιού σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

  Το κλιμάκιο συνοδευόμενο από τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιο Λέκκα επισκέφθηκε τα σημεία της πόλης όπου σημειώθηκαν οι ζημιές.

  Ο Πρόεδρος της ΝΔ, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής την αναβολή της συζήτησης στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της εμπλοκής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένου και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην Κω μετά το σεισμό.

  Στην Κω, επίσης, έφτασαν με πτήση από Αθήνα, με εντολή του Προέδρου της ΝΔ, και κλιμάκιο του κόμματος με τον Τομεάρχη Εσωτερικών και Βουλευτή Αττικής, κ. Μάκη Βορίδη κα τον Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτή Σερρών, κ. Κώστα Καραμανλή προκείμενου, μαζί με τον κ. Κόνσολα, να έχουν επαφές και συναντήσεις με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, των σωμάτων ασφαλείας και τους τοπικούς φορείς.

  Σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας επισημαίνει:

  «Οφείλουμε να σταθούμε όλοι δίπλα στην Κω.

  Στην Κω που δοκιμάστηκε σκληρά, άντεξε και διεκδικεί να σταθεί ξανά δυνατή στα πόδια της.

  Η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις λιμενικές υποδομές άμεσα.

  Ο τουρισμός του νησιού πρέπει να προστατευτεί και να ενισχυθεί».

   

   

  "Είμαστε αισιόδοξοι. Ο κύριος δομικος ιστός του νησιού μας άντεξε. Είχαμε τους τραγικός θανάτους,  το λιμάνι που δεν ξέρουμε ποτέ θα λειτουργήσει και το ανατολικό τμήμα της πόλης της Κω που παρουσιάζει αρκετές ζημιές.  Ωστόσο,  είμαστε εδώ και θα τα αντιμετωπίσουμε ολα", δήλωσε ο κ. Γερασκλής.

 • Υπ. Τουρισμού: Η εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στην Κω έχει επιστρέψει στην κανονικότητα

  Υπ. Τουρισμού: Η εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στην Κω έχει επιστρέψει στην κανονικότητα

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 20:32:28 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  H κατάσταση στην Κω έχει ομαλοποιηθεί και τις τελευταίες ώρες έχει επιστρέψει στην κανονικότητα, συμπεριλαμβανομένης της εξέλιξης της τουριστικής κίνησης, διαβεβαιώνει το υπουργείο Τουρισμού, που είναι μαζί με τον ΕΟΤ έχουν έρθει σε επαφή  με τις Πρεσβείες και τα Γραφεία ΕΟΤ Εξωτερικού για την ενημέρωση των touroperators, των ταξιδιωτικών γραφείων, των αεροπορικών εταιρειών και των παραγόντων  της τουριστικής βιομηχανίας του εξωτερικού.

  Επίσης, το Υπουργείο Τουρισμού είναι  σε διαρκή  επικοινωνία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τους  τοπικούς φορείς και τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και με τους πανελλαδικούς φορείς, το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ)  και την Ομοσπονδία των Συνδέσμων των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (FEDHATTA)  για την προώθηση των ενεργειών  με στόχο την διευκόλυνση των επισκεπτών και την απρόσκοπτη εξέλιξη της τουριστικής κίνησης.

  Το υπουργείο επισημαίνει ακόμη πως οι ξενοδοχειακές και τουριστικές υποδομές λειτουργούν κανονικά και δεν επηρεάστηκαν λόγω της ισχυρής αντισεισμικής θωράκισής τους. 

  Σημειώνεται ότι μετά και τις απαιτούμενες ενέργειες των συναρμόδιων Υπουργείων διασφαλίστηκε η ομαλή πρόσβαση στο νησί:

  Το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά και οι πτήσεις εξυπηρετούνται από και προς όλους τους διεθνείς προορισμούς Αποκαταστάθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τον Πειραιά. Η κίνηση θα εξυπηρετείται προσωρινά μέσω του λιμανιού της Κεφάλου Αποκαταστάθηκε η ενδοδωδεκανησιακή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία μέσω εναλλακτικής προβλήτας πλησίον του κεντρικού λιμένα της Κω Αποκαταστάθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση των ημεροπλοίων από και προς τα τουρκικά παράλια, όπως και το σημείο ελέγχου ζώνης Σένγκεν, το οποίο έχει μεταφερθεί πλησίον του κεντρικού λιμένα της Κω

  Η υπουργός Τουρισμού είναι συνεργασία με τους φορείς του νησιού,  την Ένωση Ξενοδόχων Κω, τον τοπικό σύνδεσμο των τουριστικών γραφείων, των τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και με την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, και, όπως επισημαίνεται, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες με τα εξής αποτελέσματα:

  Τα προγράμματα των tour operators πραγματοποιούνται κανονικά. Διασφαλίστηκε επίσης η ομαλή εναλλαγή των προγραμμάτων στις αφίξεις και αναχωρήσεις επισκεπτών. Η φιλοξενία των τουριστών πραγματοποιείται κανονικά στα δωμάτια των ξενοδοχείων που είχαν αρχικά επιλέξει. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις έως και την ολοκλήρωση των ελέγχων των τεχνικών κλιμακίων με πρωταρχικό γνώμονα την ασφάλεια, διασφαλίστηκε η μεταφορά και προσωρινή διαμονή και φιλοξενία που αφορούσε ελάχιστο αριθμό τουριστών. Οι ξενοδόχοι και οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία αμέσως ακολούθησαν τις απαιτούμενες διαδικασίες και διασφάλισαν την καλύτερη δυνατή φροντίδα και φιλοξενία των επισκεπτών.   

  Ο μηχανισμός του Υπουργείου και του ΕΟΤ είναι σε πλήρη ετοιμότητα και οι προσπάθειες συνεχίζονται έως την πλήρη αποκατάσταση και επαναφορά στους κανονικούς ρυθμούς, ώστε οι τουρίστες να μπορούν να απολαύσουν απρόσκοπτα τις διακοπές τους, καταλήγει το υπουργείο Τουρισμού.

  ΣΕΤΕ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Περιφέρεια Μακεδονίας: Το 30,5% κατοίκων της Πτολεμαΐδας εμφανίζουν καρκίνο

  Περιφέρεια Μακεδονίας: Το 30,5% κατοίκων της Πτολεμαΐδας εμφανίζουν καρκίνο

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 19:30:12 | Πηγή: News247

  Την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης της Ογκολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου με δύο ογκολόγους-παθολόγους, καθώς τα κρούσματα καρκίνου στη ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας φτάνουν σήμερα το 30,5% του τοπικού πληθυσμού, υποστηρίζει σε επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ), Σταύρος Γιαννακίδης.

  «Επτά στους δέκα θανάτους στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας οφείλονται σήμερα σε καρκίνο ή σε θρομβοεμβολική νόσο (έμφραγμα, εγκεφαλικό, πνευμονική εμβολή) και μόλις τρεις στους δέκα αποδίδονται σε άλλες αιτίες. Τα κρούσματα καρκίνου είναι κατά 16% περισσότερα σε σχέση με το 1950 και ο αριθμός αυξάνεται κάθε δεκαετία με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου. Σήμερα τα κρούσματα καρκίνου φτάνουν στο 30,5%. Επιπλέον, μειώνεται ο μέσος όρος ηλικίας θανάτου στην περιοχή. Η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου παρατηρήθηκε στην ηλικιακή ομάδα 45 – 65 ετών, ενώ μικρότερη αύξηση παρατηρείται στην ομάδα άνω των 65» τονίζει ο κ. Γιαννακίδης. Επιπλέον, επισημαίνει ότι: «Αυτή η εκπληκτική και συνάμα τραγική διαπίστωση έρχεται να επιβεβαιώσει με τον χειρότερο τρόπο το τίμημα που πληρώνουμε, όλοι όσοι ανήκουμε στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την πρόσθετη επιβάρυνση των λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ».

  Σε ό,τι αφορά την κατάσταση του Μποδοσάκειου, ο κ. Γιαννακίδης αναφέρει ότι η Παθολογική Κλινική με 37 κλίνες λειτουργεί με τρεις παθολόγους, ότι έχει διοριστεί και διευθυντής παθολόγος και από το 2008 λειτουργεί τμήμα Ογκολογίας - Χημειοθεραπείας με έναν επιμελητή Α' παθολόγο - ογκολόγο και μια επικουρική παθολόγο. Τον Φεβρουάριο του 2017 διορίστηκε επικουρικός παθολόγος – ογκολόγος επιμελητής Β'. Ωστόσο, όπως εξηγεί ο κ. Γιαννακίδης, ο μόνιμος παθολόγος ογκολόγος και η επικουρική παθολόγος διορίστηκαν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και αυτό έχει τεράστιο αντίκτυπο στην εύρυθμη λειτουργία του ογκολογικού τμήματος.

  «Στο μοναδικό Ογκολογικό Τμήμα της ΠΔΜ που έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί ασθενείς από την ΠΔΜ και λόγω του αυξημένου αριθμού των περιστατικών παρουσιάζεται αδυναμία αντιμετώπισης τους. Μάλιστα νοσηλεύονται αρκετά από αυτά τα βαριά περιστατικά στην ήδη υποστελεχωμένη Παθολογική Κλινική με τους περίπου 10 νοσηλευτές, που και αυτοί αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες της. Zητούμε άμεσα την τοποθέτηση δύο ογκολόγων - παθολόγων και αιματολόγων ιατρών για την στελέχωση της Ογκολογικής Κλινικής έτσι ώστε με την ορθή και άρτια λειτουργία της να μην χρειάζεται οι ασθενείς να καταφεύγουν σε πλησιεστέρα νοσοκομεία, όπως της Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων. Είναι σαφές ότι το 80% περίπου τον περιστατικών πηγαίνει αναγκαστικά σε Κεντρικά Ογκολογικά κέντρα (Θεαγένειο, Παπαγεωργίου, Ιωαννίνων, ιδιωτικά θεραπευτήρια) με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία τους αλλά και την πολύ μεγάλη συμφόρηση των παραπάνω κέντρων. Είναι επιτακτική ανάγκη η λειτουργία της Ογκολογικής Κλινικής Δυτικής Μακεδονίας στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο για τους λόγους που σας προανέφερα» τονίζει στην επιστολή του ο κ. Γιαννακίδης.

 • Κανονικά τα δρομολόγια για Κω, μέσω του λιμανιού της Κεφάλου

  Κανονικά τα δρομολόγια για Κω, μέσω του λιμανιού της Κεφάλου

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 19:30:12 | Πηγή: News247

  Για την κατάσταση που επικρατεί στην Κω μετά τον φονικό σεισμό 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που κόστισε τη ζωή δυο ανθρώπων, ενημέρωσαν με έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, οι οποίοι βρέθηκαν στο νησί από την πρώτη στιγμή.

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, που συντόνιζε την συνέντευξη Τύπου, εξέφρασε εκ μέρους της κυβέρνησης και τα προσωπικά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε, ότι από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, μετά από ενημέρωση που είχαν από τον κ. Λέκκα, συντόνισαν την επιχείρηση στο νησί.

  Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η κατάσταση στο νησί ομαλοποιείται και δεν προσφέρεται για πολιτικά παιχνίδια. Ζήτησε από το πολιτικό σύστημα και τα μέσα ενημέρωσης, ψυχραιμία και επέμεινε, τα μέσα ενημέρωσης να μην παρουσιάζουν μια εικόνα για το νησί που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

  Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, εξέφρασε και εκείνος από την πλευρά του τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και επανέλαβε ότι το νησί, σε επίπεδο υποδομών και κτιρίων, άντεξε.

  Όπως είπε, οι υποδομές και τα κτίρια δεν έχουν υποστεί εκτεταμένες βλάβες, ενώ για το σημείο της τραγωδίας σημείωσε, πως ήταν μια κατάρρευση μικρού τμήματος της οροφής του κτιρίου.

  Ο κ. Σπίρτζης είπε, πως το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα είναι το λιμάνι και για το λόγο αυτό μεταβαίνει στο νησί ειδικό κλιμάκιο μελετητών. Στο νησί βρίσκεται και η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να ελεγχθούν οι αρχαιολογικοί χώροι, ενώ αποφασίστηκε να κλείσει το μεσαιωνικό τείχος, για την πιθανότητα κατολισθήσεων.

  Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μια ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων κλιμακίων, ώστε, απόψε κιόλας, να αρχίσουν οι καταγραφές των ζημιών. Επίσης ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι θα επανελεγχθεί το νοσοκομείο. Ωστόσο επανέλαβε, πως τα κτίρια στο νησί άντεξαν.

  Τα θερμά του συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων, εξέφρασε ο Νίκος Τόσκας. Σημείωσε πως από τη 1.40 τα ξημερώματα, οπότε ενημερώθηκαν για τη σεισμική δόνηση, μέχρι τις 4 τα ξημερώματα που μετέβησαν στο νησί, υπήρξε μια ολόκληρη επιχείρηση συντονισμού, μετά από εντολές του πρωθυπουργού.

  Ο κ. Τόσκας είπε, πως υπήρξε κινητοποίηση όχι μόνο σε επίπεδο διασωστών, αλλά και σε επίπεδο αερομεταφοράς, στην περίπτωση που χρειαζόταν. «Οι ζημιές δεν ήταν εκτεταμένες» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που υπήρξε μεταξύ όλων των συναρμόδιων φορέων, περιφέρειας, τοπικής αυτοδιοίκησης, υπουργών, πυροσβεστικού σώματος και αστυνομίας, με αποτέλεσμα όλα να λειτουργήσουν ταχύτατα και σε όλα τα επίπεδα.

  Ο κ. Τόσκας είπε ότι από την πρώτη στιγμή ελέγχθηκε το αεροδρόμιο, για να μπορεί να λειτουργήσει άμεσα και πρόσθεσε πως το νησί αυτή την ώρα έχει επανέλθει σε απόλυτα κανονικούς και ομαλούς ρυθμούς και για τους κατοίκους του και για τους τουρίστες.

  Τη θλίψη του εξέφρασε και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, που υπογράμμισε και εκείνος από την πλευρά του, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο λιμάνι.

  Αναφέρθηκε στον συντονισμό του υπουργείου με τα λιμάνια στη Νίσυρο και την Κάλυμνο για την υποδοχή των επισκεπτών του νησιού, αλλά και την αύξηση δρομολογίων.

  Η Attica Group ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι τα πλοία του Ομίλου, BLUE STAR PAROS, BLUE STAR 2 και SUPERFAST XII,  από σήμερα 21 Ιουλίου 2017 και μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στον κύριο λιμένα της Κω, λόγω του καταστροφικού σεισμού της 21ης Ιουλίου, θα προσεγγίζουν τον λιμένα Κέφαλο, Κω.

  Λεωφορεία του ΚΤΕΛ ΚΩ θα εξυπηρετούν την μετάβαση των επιβατών από/προς τον λιμένα της Κω, προς/από τον λιμένα της Κεφάλου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο ΚΤΕΛ ΚΩ: 22420-22292.

  Επίσης, ο κ. Σαντορινιός ανακοίνωσε πως τα δρομολόγια Νίσυρος- Μαστιχάρι αυξάνονται, μετά από εντολή του υπουργείου, για να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες με προορισμό την Κω, ενώ τόνισε πως δεν θα μείνει το νησί χωρίς τουρισμό, καθώς υπήρξε συνεργασία και συνεννόηση με ακτοπλοϊκή εταιρεία που πραγματοποιεί τα δρομολόγια, ώστε να φτάνει σε άλλο λιμάνι του νησιού, έως ότου αποκατασταθούν οι βλάβες στο κυρίως λιμάνι της Κω.

  Κλείνοντας την τοποθέτηση του, ο κ. Σαντορινιός είπε: «Ο πολύς ντόρος για ένα νησί και μάλιστα σε τουριστική περίοδο, μόνο καλό δεν κάνει. Από τη στιγμή μάλιστα που ομαλοποιείται η κατάσταση, καλό είναι να ρίξουμε τους τόνους» και πρόσθεσε πως οι τουρίστες μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν τις διακοπές τους εκεί και να γνωρίζουν πως είναι απολύτως ασφαλείς.

  Τέλος, ο κ. Τζανακόπουλος, ως συντονιστής της συνέντευξης Τύπου, κάλεσε τους πολίτες να μην δίνουν βάση σε φήμες και να ενημερώνονται μόνο από τις επίσημες ανακοινώσεις των οργάνων τα οποία έχουν και την απόλυτη ευθύνη.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • Amber Alert: Εξαφάνιση 7χρονου από το Κέντρο Φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά

  Amber Alert: Εξαφάνιση 7χρονου από το Κέντρο Φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 17:38:24 | Πηγή: News247

  Κινητοποίηση των Αρχών, για τον εντοπισμό του 7χρονου Νουργιάν Μοχαμάντ, που εξαφανίστηκε από το Κέντρο Φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά, το μεσημέρι της Παρασκευής.

  Ο Νουργιάν έχει μαύρα μαλλιά, μαύρα μάτια, ύψος 1,15 μ. και ζυγίζει 20 κιλά. Φορούσε τζιν βερμούδα, άσπρη μπλούζα και παντόφλες.

  Λόγω της μικρής ηλικίας του παιδιού και της ανησυχίας που προκαλούν οι συνθήκες εξαφάνισής του, είναι σημαντικό να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή και παρατηρητικότητα, ώστε να εντοπιστεί το συντομότερο δυνατό ο ανήλικος Νουργιάν.

  Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με "Το Χαμόγελο του Παιδιού" όλο το 24ωρο, στην "Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000" καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

 • Επί τάπητος η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας

  Επί τάπητος η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 17:15:48 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μεταξύ του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου, του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργου Καλαντζή και του πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη.

  Σύμφωνα με το υπουργείο, η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και το αντικείμενο της συζήτησης ήταν η διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας για την εκπόνηση ενός πιλοτικού προγράμματος μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας, σχετικά με την δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.

  ΕΚΚΛΗΣΙΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Ηλεκτροκίνηση στη γραμμή του Προαστιακού μέχρι την Αθήνα

  Ηλεκτροκίνηση στη γραμμή του Προαστιακού μέχρι την Αθήνα

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Προκόπης Αγγελόπουλος | Ημερομηνία: 2017-07-21 16:52:40 | Πηγή: News247

  Ο σταθμός των τρένων της Αθήνας εκσυγχρονίζεται και από τις 30 Ιουλίου θα αρχίσει να υποδέχεται ηλεκτροκινούμενα τρένα, που θα κινούνται, πλέον, στην γραμμή του Πειραιά, μέχρι την Αθήνα, σύμφωνα με τα αναπροσαρμοσμένα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνος Βούρδας επισκέφθηκε τον ανακαινισμένο Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθήνας, παρουσία των Διοικήσεων ΕΡΓΟΣΕ, ΟΣΕ και ΕΕΣΤΥ και είδε από κοντά τους ανακατασκευασμένους χώρους σε ώρα πλήρους λειτουργίας.

  Ο σταθμός εκσυγχρονίζεται σύμφωνα με τις τελευταίες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές, διαθέτοντας πλέον πέντε νέες γραμμές, τρεις νέες, σύγχρονες, στεγασμένες αποβάθρες επιβατών, νέα υπόγεια διάβαση που συνδέει τις νέες εγκαταστάσεις με σύγχρονους ανελκυστήρες και κυλιόμενες σκάλες και στεγασμένες προσβάσεις προς τους χώρους του παλιού σταθμού. Οι νέες εγκαταστάσεις υποστηρίζονται από σύγχρονα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα, ενώ ο Σταθμός διαθέτει και όλους τους αναγκαίους βοηθητικούς χώρους για την λειτουργία του.

  Ο εκσυγχρονισμός του Σταθμού και η υπόγεια διασύνδεση του με το Μετρό της Αθήνας θα ολοκληρωθεί με νέες εργολαβίες που θα προκηρυχθούν από την ΕΡΓΟΣΕ το Φθινόπωρο 2017.

 • ΣτΕ: Απόρριψη αιτήματος δικηγόρων για πάγωμα πληρωμών μέσω POS

  ΣτΕ: Απόρριψη αιτήματος δικηγόρων για πάγωμα πληρωμών μέσω POS

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 16:48:52 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Απερρίφθη από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα για «πάγωμα» των πληρωμών μέσω POS που είχαν καταθέσει οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Σερρών και Δράμας.

  Οι δύο Δικηγορικοί Σύλλογοι, οι πρόεδροί τους και ακόμη 18 δικηγόροι των πόλεων αυτών ζητούσαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας το άμεσο «πάγωμα», αλλά και την ακύρωση της σχετικής υπουργικής απόφασης, με την έκδοση προσωρινής διαταγής.

  Ωστόσο, η πρόεδρος του Α΄ θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου απέρριψε το αίτημα της έκδοσης προσωρινής διαταγής, καθώς έχει προσδιοριστεί σε σύντομο χρόνο η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης, αλλά και επειδή η βλάβη την οποία επικαλούνται οι Σύλλογοι «δεν παρίσταται δυσεπανόρθωτη» σε περίπτωση που η αίτηση ακύρωσης γίνει δεκτή.

  Αιτήσεις με τις οποίες ζητείται η ακύρωση της ίδιας υπουργικής απόφασης έχουν καταθέσει ακόμη, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και δύο δικηγόροι.

  Πάντως, όλες οι αιτήσεις ακύρωσης κατά της υπουργικής απόφασης, θα συζητηθούν στην 7μελή σύνθεση του Β΄ Τμήματος του ΣτΕ, το δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Οκτωβρίου, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαίρη Σάρπ και εισηγητή τον πάρεδρο, Ιωάννη Δημητρακόπουλο.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Σύλληψη για φθορές σε ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων

  Σύλληψη για φθορές σε ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Θοδωρής Παναγιωτίδης | Ημερομηνία: 2017-07-21 16:43:31 | Πηγή: News247

  Συνελήφθη επ' αυτοφώρω το απόγευμα της Τετάρτης στην Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 30χρονος Ιρακινός, για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

  Συγκεκριμένα σε αποβάθρα του τραμ προκάλεσε φθορές σε δυο ακυρωτικά μηχανήματα, ενώ αποκόλλησε ένα από αυτά. Σε βάρος του σχηματίσθηκε, από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ποινική δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της αντίστασης. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 • POS μέχρι 27 Ιουλίου για τους δικηγόρους

  POS μέχρι 27 Ιουλίου για τους δικηγόρους

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Αντωνία Ξυνού | Ημερομηνία: 2017-07-21 16:43:31 | Πηγή: News247

  Προθεσμία να τοποθετήσουν POS έως και την 27η Ιουλίου έχουν οι δικηγόροι, ύστερα ακοναπό την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να απορρίψει το αίτημα των Δικηγορικών Συλλόγων Σερρών και Δράμας για έκδοση προσωρινής διαταγής που θα πάγωνε την εν λόγω υποχρέωση.

  Ο λόγος για την απόρριψη του αιτήματος είναι το γεγονός ότι έχει προσδιοριστεί σε σύντομο χρόνο η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης. Παράλληλα, το ανώτατο δικαστήριο έκρινε πως αλλά η βλάβη την οποία επικαλούνται οι δικηγοροί σύλλογοι "δεν παρίσταται δυσεπανόρθωτη" σε περίπτωση  που η αίτηση ακύρωσης γίνει δεκτή.

  Τόσο η προσφυγή των Δικηγορικών Συλλόγων όσο και αντίστοιχη της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος, του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έχουν προσδιοριστεί να  συζητηθούν το δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Οκτωβρίου.

 • Ηλεκτροκίνηση στη γραμμή Πειραιά

  Ηλεκτροκίνηση στη γραμμή Πειραιά

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Προκόπης Αγγελόπουλος | Ημερομηνία: 2017-07-21 16:32:12 | Πηγή: News247

  Ο σταθμός των τρένων της Αθήνας εκσυγχρονίζεται και από τις 31 Ιουλίου θα αρχίσει να υποδέχεται ηλεκτροκινούμενα τρένα, που θα κινούνται, πλέον, στην γραμμή του Πειραιά, σύμφωνα με τα αναπροσαρμοσμένα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνος Βούρδας επισκέφθηκε τον ανακαινισμένο Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθήνας, παρουσία των Διοικήσεων ΕΡΓΟΣΕ, ΟΣΕ και ΕΕΣΤΥ και είδε από κοντά τους ανακατασκευασμένους χώρους σε ώρα πλήρους λειτουργίας.

  Ο σταθμός εκσυγχρονίζεται σύμφωνα με τις τελευταίες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές, διαθέτοντας πλέον πέντε νέες γραμμές, τρεις νέες, σύγχρονες, στεγασμένες αποβάθρες επιβατών, νέα υπόγεια διάβαση που συνδέει τις νέες εγκαταστάσεις με σύγχρονους ανελκυστήρες και κυλιόμενες σκάλες και στεγασμένες προσβάσεις προς τους χώρους του παλιού σταθμού. Οι νέες εγκαταστάσεις υποστηρίζονται από σύγχρονα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα, ενώ ο Σταθμός διαθέτει και όλους τους αναγκαίους βοηθητικούς χώρους για την λειτουργία του.

  Ο εκσυγχρονισμός του Σταθμού και η υπόγεια διασύνδεση του με το Μετρό της Αθήνας θα ολοκληρωθεί με νέες εργολαβίες που θα προκηρυχθούν από την ΕΡΓΟΣΕ το Φθινόπωρο 2017.

 • Τηλεφωνική επικοινωνία Γιούνκερ - Τσίπρα για τον σεισμό στην Κω

  Τηλεφωνική επικοινωνία Γιούνκερ - Τσίπρα για τον σεισμό στην Κω

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 16:27:53 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Τα συλλυπητήριά του, καθώς και τη συμπαράσταση της Κομισιόν προς την Ελλάδα για τον σεισμό που έπληξε την Κω, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

  Επιπλέον, ο κ. Γιούνκερ ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την ετοιμότητα της Επιτροπής να πράξει ό,τι είναι αναγκαίο προκειμένου να υποστηρίξει τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού.

  ΣΕΙΣΜΟΣ 6,4 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΩ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Εγκληματική οργάνωση κανόνιζε 'λευκούς γάμους' για νομιμοποίηση αλλοδαπών

  Εγκληματική οργάνωση κανόνιζε 'λευκούς γάμους' για νομιμοποίηση αλλοδαπών

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Θοδωρής Παναγιωτίδης | Ημερομηνία: 2017-07-21 16:14:57 | Πηγή: News247

  Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πολυμελής εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιούνταν στην εξασφάλιση των τυπικών προϋποθέσεων, με σκοπό τη νομιμοποίηση στην χωρά μας αλλοδαπών ανδρών, με άδειες διαμονής που εκδίδονταν κατόπιν ψευδών αναγνωρίσεων πατρότητας εξώγαμων τέκνων και εικονικών γάμων με Ελληνίδες Ρομά.

  Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αθήνα, Βάρη, Καλλιθέα, Καματερό και Πειραιάς), συνελήφθησαν 12 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων μία 59χρονη Ελληνίδα λογίστρια, ως αρχηγικό μέλος και 4 συμβολαιογράφοι. Επιπλέον, αναζητούνται ένας 38χρονος δικηγόρος και μία 30χρονη, ως συνεργοί τους.

  Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της πλαστογραφίας και κατάρτισης ενσήμων, της απάτης, της δωροδοκίας υπαλλήλου, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της παράβασης καθήκοντος και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.

  Στην ίδια υπόθεση, κατηγορούνται ακόμη 76 άτομα για διάφορες επιμέρους εγκληματικές πράξεις (διατάραξη της οικογενειακής τάξης, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κ.α.).

  Πιο αναλυτικά, αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση είχε η 59χρονη, η οποία μαζί με τον 38χρονο δικηγόρο, προσέγγιζαν απευθείας και μέσω των λοιπών συνεργών τους Ελληνίδες τις οποίες έπειθαν έναντι αμοιβής, να δηλώνουν ψευδώς ότι απέκτησαν τέκνα με αλλοδαπό.

  Τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, δραστηριοποιούνταν στην απόκτηση όλων των προαπαιτούμενων μέχρι την τελική έκδοση της άδειας διαμονής, ενώ σημαντικό ρόλο στην οργάνωση κατείχαν οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι καθ' υπόδειξη προέβαιναν στις απαραίτητες συμβολαιογραφικές πράξεις. Τέλος, την διεκπεραίωση των υποθέσεων αναλάμβανε ο 38χρονος δικηγόρος.

  Κατά την αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε για την πλήρη αποδόμηση του δικτύου, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 16 έρευνες σε σπίτια και γραφεία, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από έγγραφα, πιστοποιητικά, βεβαιώσεις, σφραγίδες και φωτογραφίες τύπου ταυτότητας.

  Ακόμη, ταυτοποιήθηκαν 47 περιπτώσεις ψευδών πράξεων αναγνώρισης πατρότητας τέκνων Ελληνίδων μητέρων ενώ ερευνάται η δράση της οργάνωσης σε 474 τουλάχιστον περιπτώσεις οι οποίες συντάχθηκαν από τους συμβολαιογράφους.

  Περαιτέρω, σε βάρος της 59χρονης εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

 • Στόχος η άμεση αποκατάσταση έστω και μικρού τμήματος του λιμανιού στην Κω

  Στόχος η άμεση αποκατάσταση έστω και μικρού τμήματος του λιμανιού στην Κω

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Προκόπης Αγγελόπουλος | Ημερομηνία: 2017-07-21 16:04:00 | Πηγή: News247

  Με την είδηση του σεισμού, με αεροσκάφος C-130, έφυγαν, στις 5 το πρωί, για την Κω ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.

  Στην Κω μετέβη εσπευσμένα και κλιμάκιο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) με επικεφαλής τον πρόεδρό του, καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα.

  Το σημαντικότερο πρόβλημα στο νησί είναι οι εκτεταμένες ζημιές που έχει υποστεί το λιμάνι. Στην ουσία, αυτή την ώρα, η Κως δεν μπορεί να εξυπηρετήσει επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία και εκεί επικεντρώνονται οι προσπάθειες που θα γίνουν από τους ειδικούς που ξεκίνησαν να έρχονται στο νησί από νωρίς το πρωί. Ήδη, με το πρώτο αεροσκάφος που μετέφερε το κυβερνητικό κλιμάκιο στην Κω έφτασαν και στελέχη από το τμήμα λιμενικών υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Το απόγευμα αναμένονται και ειδικοί λιμενολόγοι της Διεύθυνσης Λιμενικών Έργων του υπουργείου, ένας καθηγητής από το ΕΜΠ και μελετητές που συνεργάζονται με το υπουργείο, προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη και γρήγορη λύση, για να αποκατασταθούν οι ακτοπλοϊκές υποδομές και η ακτοπλοΐα στο νησί.

  Δύτες πραγματοποιούν έρευνες για να υπάρξει μια πρώτη εκτίμηση για το μέγεθος της ζημιάς. Εξετάζεται και το ενδεχόμενο από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποια πλοία το άλλο λιμάνι του νησιού στην Κέφαλο, δεν είναι, όμως, εύκολο να μιλά κανείς για κάτι τέτοιο. Στόχος είναι, το συντομότερο δυνατόν, να αποκατασταθεί έστω και ένα μικρό τμήμα του προβλήτα του κεντρικού λιμανιού, για να μπορούν να δένουν μεγάλα πλοία. Ωστόσο, όπως επεσήμανε και σε δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών, για να επανέλθει το λιμάνι σε πλήρη λειτουργία θα χρειαστεί ένα μεγάλο έργο, που δεν μπορεί να γίνει άμεσα και θα κοστίσει.

  Λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν δεν προσέγγισαν το λιμάνι τα πλοία «Βlue star 2» και το «Βlue star paros». Ωστόσο, δεν φαίνεται να υπάρχουν ζημιές στο οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ κανονικά λειτουργεί και το αεροδρόμιο της.

  Κατά τ' άλλα, φαίνεται ότι άλλα κτίρια, δημόσια και ιδιωτικά που χτίστηκαν τις τελευταίες δεκαετίες δεν έχουν υποστεί ζημιές. Κλιμάκια μηχανικών της Κω και της Περιφέρειας νοτίου Αιγαίου βρίσκονται από το πρωί στους δρόμους της πόλης αλλά και στα υπόλοιπα χωριά, για να κάνουν τους πρώτους ελέγχους. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ζημιές εντοπίζονται κυρίως σε παλαιά κτήρια λιθοδομών ενώ τα νέα κτήρια του νησιού, μεταξύ των οποίων και οι πολυάριθμες ξενοδοχειακές μονάδες, παρουσιάζουν ελάχιστα έως καθόλου προβλήματα.

  Είναι κάτι που επιβεβαίωσε και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης που δήλωσε ότι οι επιπτώσεις είναι περιορισμένες , τα κτήρια άντεξαν και τα όποια κτήρια υπέστησαν ζημιές ήταν παλαιάς ή κακής κατασκευής, ενώ έκανε λόγο για περιορισμένες καταρρεύσεις. “Οι ζημιές είναι πολύ πιο περιορισμένες σε σχέση με τη Λέσβο και εντοπίζονται στο κέντρο του νησιού” διευκρίνισε ο ίδιος. Μεταξύ των κτηρίων που κατέρρευσαν είναι το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού του Αγ. Νικολάου και Τμήμα του Μουσουλμανικού Τεμένους στην πλ. Ελευθερίας.

  Ωστόσο, σαφέστερη εικόνα θα έχουμε πιθανότατα από το απόγευμα ή αύριο, όταν και θα αρχίσουν να έρχονται και τα πρώτα αποτελέσματα από τις καταγραφές των κλιμακίων. 

 • Ενάντια στο πλαστικό μιας χρήσης με τον Πολεμιστή της Greenpeace

  Ενάντια στο πλαστικό μιας χρήσης με τον Πολεμιστή της Greenpeace

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Μάνος Φραγκιουδάκης | Ημερομηνία: 2017-07-21 15:37:25 | Πηγή: News247

  Το Rainbow Warrior, το πλοίο της Greenpeace, βρίσκεται στην Ελλάδα στα πλαίσια της εκστρατείας για περιορισμό του πλαστικού μιας χρήσης. Το News 24/7 ακολουθεί το ταξίδι του πλοίου, από τη Ζάκυνθο μέχρι το Ηράκλειο της Κρήτης και σας ξεναγεί στα καταστρώματά του.

   

  «Για τις επόμενες ημέρες θα μένουμε στο πλοίο. Άρα θα συμπεριφερόμαστε όλοι μαζί σαν στο σπίτι μας και θα το προσέχουμε σαν στο σπίτι μας». Με αυτά τα λόγια μας υποδέχτηκε στο κατάστρωμα ο Adrian, υποπλοίαρχος του Rainbow Warrior 3.

   

  Το πλοίο έχει μήκος 58 μέτρα και το κατάρτι του υψώνεται στα 55 μέτρα. Μέχρι πρόσφατα βρισκόταν σε Χιλή, Αργεντινή, Παταγονία, ενώ σε λίγο καιρό θα βρίσκεται στις Ινδίες. Από την Πέμπτη όμως, ο "πολεμιστής" της Greenpeace, το Rainbow Warrior 3, πλέει σε ελληνικά νερά, με πρώτη του στάση τη Ζάκυνθο, το νησί της Caretta Caretta.

   

  Όλοι όσοι επιβαίνουν στο πλοίο για κάποιο ταξίδι, συμμετέχουν μαζί με το πλήρωμα στις καθημερινές υποχρεώσεις. Το πρόγραμμα είναι συγκεκριμένο. Αυτές τις μέρες, οι Έλληνες επιβάτες, μαθαίνουμε και συμμετέχουμε στην καθημερινότητα του Rainbow Warrior. Κάθε επιβάτης έχει τη δυνατότητα να πάρει πρωινό μέχρι τις 08:00 ακριβώς. Για το επόμενο μισάωρο, οι δουλειές μοιράζονται και γίνεται η καθαριότητα στους εσωτερικούς χώρους, το κατάστρωμα και την κουζίνα.

   

  Τις ημέρες που το πλοίο είναι σταματημένο σε λιμάνι – όπως σήμερα – οι εθελοντές και το πλήρωμα αναλαμβάνουν να ξεναγήσουν τους επισκέπτες μέχρι το μεσημέρι, ενώ μετά το μεσημεριανό, που σερβίρεται από τις 12 μέχρι τη 1, γίνονται ξανά οι καθαριότητες. Με αυτόν τον τρόπο, το μόνιμο πλήρωμα και οι εκάστοτε επιβάτες, γίνονται μια ομάδα, στην οποία όλοι επωμίζονται την ευθύνη  να μένει καθαρό το πλοίο.

  Φυσικά, στον Πολεμιστή της Greenpeace, δεν θα μπορούσε να μην γίνεται προσεκτική διαχείριση των σκουπιδιών, του νερού και της ενέργειας. Χαρτιά και ανακυκλώσιμα υλικά διαχωρίζονται στους κάδους ανακύκλωσης, ενώ η χρήση του νερού στην κουζίνα γίνεται με προσοχή, ώστε να μην υπάρχει σπατάλη.

   

  Αρκετά γρήγορο, εξοπλισμένο με φουσκωτά σκάφη, σχεδιασμένα να αντέχουν σε δράσεις της οργάνωσης ακόμα και όταν τα κύματα φτάνουν σε ύψος 3.5 μέτρων αλλά και με ελικοδρόμιο για να διευκολύνεται ο εντοπισμός παράνομων αλιευτικών δραστηριοτήτων ή παράνομων φορτίων ξυλείας, το Rainbow Warrior 3  είναι κατασκευασμένο ακριβώς για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της Greenpeace.

   

  Έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει εξοπλισμό βάρους έως 8 τόνων, ενώ είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε να μπορούν να διεξαχθούν επιστημονικές εργασίες πάνω στο σκάφος. Χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο την δύναμη του ανέμου, ενώ οι ηλεκτρικές μηχανές του, οι οποίες χρησιμοποιούνται όταν ο καιρός είναι ακατάλληλος για πλεύση με πανιά, κατασκευάστηκαν για να είναι όσο το δυνατό πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

   

  Το Rainbow Warrior 3, ξεκίνησε τα ταξίδια του το 2011. Το πρώτο πλοίο της σειράς, το Rainbow Warrior 1 είχε βυθιστεί το 1985  στα ανοικτά της Νέας Ζηλανδίας, από βόμβες που τοποθέτησαν στο σκάφος μυστικοί πράκτορες της Γαλλίας. Μάλιστα καπετάνιος του πλοίου τότε, ήταν ο Peter Willcox, ο άνθρωπος που βρίσκεται στο τιμόνι του πλοίου, αυτές τις μέρες που πλέει στις ελληνικές θάλασσες. Μετά τη βύθιση του πρώτου πλοίου, την θέση του πήρε το  Rainbow Warrior 2, το οποίο αποσύρθηκε το 2011 μετά από 22 χρόνια ταξιδιών για να αντικατασταθεί από τον σημερινό Πολεμιστή.

  Ήδη την Πέμπτη, το πλοίο πέρασε από το Ναυάγιο  και το Μαραθονήσι, πριν καταλήξει στο λιμάνι της Ζακύνθου. Εκεί« υποδέχτηκε»  τοπικούς φορείς του νησιού, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την καμπάνια της Greenpeace ενάντια στο πλαστικό μιας χρήσης και συζήτησαν για τις πιθανές, νέες «πράσινες» πρωτοβουλίες.

  Σήμερα Παρασκευή, το Rainbow Warrior 3 είναι ανοικτό για τον κόσμο του νησιού. Το πλήρωμα και οι εθελοντές, ξεναγούν τους κατοίκους της Ζακύνθου και τους τουρίστες, ενώ τους ενημερώνουν για την καμπάνια  της οργάνωσης, ενάντια στο πλαστικό μιας χρήσης. Το απόγευμα, το πλοίο αναχωρεί για το Ηράκλειο της Κρήτης.  Στη διάρκεια του διήμερου ταξιδιού του, μέχρι την Κρήτη, θα πραγματοποιείται έρευνα σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, ώστε να εκτιμηθεί η ποσότητα των μικροπλαστικών που υπάρχει στις ελληνικές θάλασσες και η ποσότητα του πλαστικού που βρίσκεται στον πυθμένα τους.

   

  Ο λόγος που το Rainbow Warrior πλέει αυτές τις μέρες στις ελληνικές θάλασσες, είναι η εκστρατεία της Greenpeace, σχετικά με το πλαστικό μιας χρήσης. Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο χρησιμοποιούνται 4,3 δις πλαστικές σακούλες, 2 δις πλαστικά μπουκάλια για νερό και αναψυκτικά και 300 εκατ. πλαστικά ποτήρια του καφέ. Η Greenpeace, με την εκστρατεία της, επιχειρεί να αναδείξει το ζήτημα - να βρει και να εξηγήσει το μέγεθός του , καθώς τα πλαστικά μιας χρήσης καταλήγουν στις θάλασσες καταστρέφοντας τα οικοσυστήματα.

   

  Ο υπεύθυνος εκστρατείας για το θαλάσσιο περιβάλλον στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace, Άλκης Καφετζής, εξήγησε στο News 24/7 τον σκοπό της εκστρατείας.

   

  Το πλοίο, θα βρίσκεται μέχρι τις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής, στη Ζάκυνθο και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο της Κρήτης όπου θα είναι ανοικτό για το κοινό την Δευτέρα και την Τρίτη 24 και 25 Ιουλίου, από τις 10 το πρωί ως τις 14:00 το μεσημέρι και από τις 17:00 το απόγευμα ως τις 20:00.

   

 • Σεισμική δόνηση 4.3 βαθμών νότια της Κρήτης

  Σεισμική δόνηση 4.3 βαθμών νότια της Κρήτης

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 15:19:52 | Πηγή: News247

  Σεισμική δόνηση μεγέθους 4.3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή σημειώθηκε το μεσημέρι νότια της Κρήτης. Το επίκεντρο του σεισμού εστιάζεται στα 44 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας στη θαλάσσια περιοχή.

  Η δόνηση έγινε αισθητή κυρίως στην ανατολική Κρήτη χωρίς να υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

 • Διώξεις κατά του 45χρονου τροφίμου στο Δαφνί

  Διώξεις κατά του 45χρονου τροφίμου στο Δαφνί

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Αντωνία Ξυνού | Ημερομηνία: 2017-07-21 13:56:38 | Πηγή: News247

  Ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης βρέθηκε ο 45χρονος τρόφιμος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δαφνί που χθες αποκάλυψε στον γιατρό του, ότι κατά την έξοδό του από το ίδρυμα, σκότωσε τη σύντροφό του.

  Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και παράνομη οπλοχρησία. Ο 45χρονος πέρασε το εισαγγελικό κατώφλι χωρίς τη συνοδεία πληρεξουσίου δικηγόρου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είπε λέξη ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

  Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σε τακτικό ανακριτή που ανέλαβε το χειρισμό της υπόθεσης.

 • Συνελήφθη 18χρονος, που είχε κάνει 20 διαρρήξεις στα Άνω Λιόσια

  Συνελήφθη 18χρονος, που είχε κάνει 20 διαρρήξεις στα Άνω Λιόσια

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Θοδωρής Παναγιωτίδης | Ημερομηνία: 2017-07-21 13:56:38 | Πηγή: News247

  Συνελήφθη ύστερα από αναζητήσεις, βραδινές ώρες της περασμένης Τετάρτης στα Άνω Λιόσια, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 18χρονος Ρομά, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα εισήλθε σε δύο σπίτια στην περιοχή και αποπειράθηκε να αφαιρέσει αντικείμενα, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τους ενοίκους και διέφυγε.

  Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άνω Λιοσίων, οι δράστης, μαζί με έναν συνεργό του που αναζητείται, από τον περασμένο Απρίλιο, προέβαινε συστηματικά στην διάπραξη κλοπών από οικίες στα Άνω Λιόσια και στις Αχαρνές.

  Ειδικότερα, παραβίαζε τις θύρες εισόδου και στην συνέχεια, ανεξάρτητα της παρουσίας των ενοίκων, αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί επιπλέον 19 περιπτώσεις κλοπών από οικίες, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις, συνεχίζεται.

  Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

 • Δεν υπάρχουν τραυματίες και ζημιές στο hotspot της Κω

  Δεν υπάρχουν τραυματίες και ζημιές στο hotspot της Κω

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 12:35:51 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Δήμαρχος Κω: Κανονικά λειτουργούν οι υποδομές, με εξαίρεση το λιμάνι 21/07 11:55 Ηράκλειο: Στο ΠΑΓΝΗ οι τέσσερις τραυματίες από την Κω 21/07 11:45 Γ. Καπάκης για Κω: Τα κτήρια άντεξαν 21/07 11:29 Ν. Τόσκας: Απόλυτα διαχειρίσιμη η κατάσταση στην Κω 21/07 11:18 Επικοινωνία Ελ. Κουντουρά με τουριστικούς φορείς της Κω 21/07 11:07

  Δεν υπάρχουν ζημιές ή τραυματισμοί στο hotspot της Κω, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

  Κλειστό θα παραμείνει για σήμερα το γραφείο της Υπηρεσίας Ασύλου που λειτουργεί μέσα στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης, το οποίο θα λειτουργήσει ξανά εκτός απροόπτου τη Δευτέρα.

  Επίσης, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δεν υπήρξαν ζημιές ή τραυματίες στα διαμερίσματα που φιλοξενούν αιτούντες άσυλο και στους δύο ξενώνες για ασυνόδευτα παιδιά του νησιού.

  Πηγές του διεθνούς οργανισμού αναφέρουν ότι υπάρχει επικοινωνία με τις τοπικές Αρχές, προκειμένου να υπάρξει συνδρομή σε σκηνές, κοντέινερ και άλλη βοήθεια, αν παραστεί ανάγκη.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

   

  ΣΕΙΣΜΟΣ 6,4 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΩ ΟΗΕ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Συμβουλές στους κατοίκους της Κω

  Συμβουλές στους κατοίκους της Κω

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 12:35:51 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Δεν υπάρχουν τραυματίες και ζημιές στο hotspot της Κω 21/07 12:11 Δήμαρχος Κω: Κανονικά λειτουργούν οι υποδομές, με εξαίρεση το λιμάνι 21/07 11:55 Ηράκλειο: Στο ΠΑΓΝΗ οι τέσσερις τραυματίες από την Κω 21/07 11:45 Γ. Καπάκης για Κω: Τα κτήρια άντεξαν 21/07 11:29 Ν. Τόσκας: Απόλυτα διαχειρίσιμη η κατάσταση στην Κω 21/07 11:18

  Συμβουλές στους κατοίκους της Κω δίνει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας μετά τον μεγάλο σεισμό των 6,4 Ρίχτερ.

  Συγκεκριμένα, συνιστά τα ακόλουθα: 

  α. Να μην προσεγγίζουν τα κτήρια που υπέστησαν ζημιές.

  β. Να αποφεύγουν να επισκεφθούν περιοχές και δρόμους έντονων μορφολογικών κλίσεων στις οποίες υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης κατολισθήσεων

  γ. Να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών και μην δίνουν βάση στις φημολογίες, πολύ περισσότερο να μην τις αναπαράγουν, .

  Όσοι κάτοικοι επιθυμούν έλεγχο των κτηρίων τους μπορούν να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Κω, οδός Σκ. Ζερβού 40, τηλέφωνο 2242061507.

   

  ΣΕΙΣΜΟΣ 6,4 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΩ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Δεν υπάρχουν τραυματίες, ζημιές στο hotspot της Κω

  Δεν υπάρχουν τραυματίες, ζημιές στο hotspot της Κω

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 12:22:27 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Δήμαρχος Κω: Κανονικά λειτουργούν οι υποδομές, με εξαίρεση το λιμάνι 21/07 11:55 Ηράκλειο: Στο ΠΑΓΝΗ οι τέσσερις τραυματίες από την Κω 21/07 11:45 Γ. Καπάκης για Κω: Τα κτήρια άντεξαν 21/07 11:29 Ν. Τόσκας: Απόλυτα διαχειρίσιμη η κατάσταση στην Κω 21/07 11:18 Επικοινωνία Ελ. Κουντουρά με τουριστικούς φορείς της Κω 21/07 11:07

  Δεν υπάρχουν ζημιές ή τραυματισμοί στο hotspot της Κω, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

  Κλειστό θα παραμείνει για σήμερα το γραφείο της Υπηρεσίας Ασύλου που λειτουργεί μέσα στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης, το οποίο θα λειτουργήσει ξανά εκτός απροόπτου τη Δευτέρα.

  Επίσης, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δεν υπήρξαν ζημιές ή τραυματίες στα διαμερίσματα που φιλοξενούν αιτούντες άσυλο και στους δύο ξενώνες για ασυνόδευτα παιδιά του νησιού.

  Πηγές του διεθνούς οργανισμού αναφέρουν ότι υπάρχει επικοινωνία με τις τοπικές Αρχές, προκειμένου να υπάρξει συνδρομή σε σκηνές, κοντέινερ και άλλη βοήθεια, αν παραστεί ανάγκη.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

   

  ΣΕΙΣΜΟΣ 6,4 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΩ ΟΗΕ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Δήμαρχος Κω: Κανονικά λειτουργούν οι υποδομές, με εξαίρεση το λιμάνι

  Δήμαρχος Κω: Κανονικά λειτουργούν οι υποδομές, με εξαίρεση το λιμάνι

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 12:03:58 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  «Οι υποδομές του νησιού λειτουργούν κανονικά και το μόνο πρόβλημα εντοπίζεται στο λιμάνι» δήλωσε ο δήμαρχος της Κω, Γιώργος Κυρίτσης, για τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός που σημειώθηκε στο νησί.

  Όπως έγινε γνωστό, το λιμάνι έχει υποστεί ρηγματώσεις και θα χρειαστούν εκτεταμένες παρεμβάσεις για την αποκατάστασή του, ενώ όλες οι άλλες υποδομές του νησιού - ύδρευση, ηλεκτροδότηση και οδικό δίκτυο - λειτουργούν χωρίς προβλήματα.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΕΙΣΜΟΣ 6,4 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΩ ΣΕΙΣΜΟΙ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Δύο νεκροί, τραυματίες και ζημιές από τα 6,4 Ρίχτερ στην Κω

  Δύο νεκροί, τραυματίες και ζημιές από τα 6,4 Ρίχτερ στην Κω

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 11:54:45 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Kανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο της Κω 21/07 07:18 Ζημιές στο λιμάνι της Κω από τον ισχυρό σεισμό  21/07 06:47 Κυβερνητικό κλιμάκιο στην Κω μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί  21/07 06:13

  Δύο νεκροί, αρκετοί τραυματίες και ζημιές σε κτήρια είναι ο πρώτος απολογισμός του ισχυρού σεισμού των 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη 01:32 στην Κω.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματα του φονικού σεισμού είναι ένας 39χρονος Τούρκος και ένας 22χρονος Σουηδός. Τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν με σινούκ στην Κρήτη και νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

  Ο ένας τραυματίας παρελήφθη ακρωτηριασμένος στο κάτω άκρο δεξιά της κνήμης και με κάταγμα κάτω άκρου, ο δεύτερος φέρει κάταγμα του άνω άκρου δεξιά, ο τρίτος κάταγμα οφθαλμικού κόγχου και ο τέταρτος φέρει κατάγματα.

  Μεταξύ των κτηρίων που κατέρρευσαν είναι το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού του Αγ. Νικολάου και Τμήμα του Μουσουλμανικού Τεμένους στην πλ. Ελευθερίας.

  Οι ζημιές σε πρώτη φάση φαίνεται να περιορίζονται στην πόλη της Κω και αναμένεται σήμερα να υπάρξει πλήρης καταγραφή και εκτίμηση της κατάστασης. Αρκετοί κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού, λόγω του πανικού που επικράτησε διανυκτέρευσαν στους δρόμους.

  Κλιμάκια μηχανικών της Κω και της Περιφέρειας νοτίου Αιγαίου κατ’ εντολή του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννη Γλυνού βρίσκονται από το πρωί στους δρόμους της πόλης της Κω, αλλά και σε ολόκληρο το νησί προκειμένου να διεξάγουν μακροσποπικό έλεγχο στα κτήρια τα οποία έχουν πληγεί από τον σεισμό. Όπως δήλωσε ο κ. Γλυνός στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ζημιές εντοπίζονται κυρίως «σε παλαιά κτήρια λιθοδομών» ενώ τα νέα κτήρια του νησιού, μεταξύ των οποίων και οι πολυάριθμες ξενοδοχειακές μονάδες, «παρουσιάζουν ελάχιστα έως καθόλου προβλήματα».

  Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη. «Είναι περιορισμένες οι επιπτώσεις, τα κτήρια άντεξαν» είπε ο κ. Καπάκης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί. «Τα όποια κτήρια υπέστησαν ζημιές ήταν παλαιάς ή κακής κατασκευής, είναι περιορισμένες οι καταρρεύσεις. Οι ζημιές είναι πολύ πιο περιορισμένες σε σχέση με τη Λέσβο και εντοπίζονται στο κέντρο του νησιού» διευκρίνισε ο ίδιος.

  Ζημιές στο λιμάνι

  INTIME NEWS/AEGEAN NEWS.GR

  Ζημιές έχει υποστεί και το λιμάνι της Κω, καθώς και όλο το παραλιακό μέτωπο. Από παλίρροια και άμπωτη στο λιμάνι  κινδύνευσαν να βυθιστούν σκάφη, ενώ σοβαρές ρηγματώσεις σημειώθηκαν στην προβλήτα του εσωτερικού λιμανιού. Το μεσημέρι αναμένεται να φθάσουν στο νησί ειδικοί λιμενολόγοι της Διεύθυνσης Λιμενικών Έργων του υπουργείου Υποδομών, για να καταγράψουν τις ζημιές, ενώ δύτες θα πραγματοποιήσουν κατάδυση για να υπάρξει μία πρώτη εκτίμηση.

  Σημειώνεται ότι λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν δεν προσέγγισαν το λιμάνι τα πλοία «Βlue star 2» και το «Βlue star paros».

  Kανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο της Κω, καθώς δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα από τον ισχυρό σεισμό.

  Στην Κω κυβερνητικό κλιμάκιο

  Mε αεροσκάφος C-130 έφθασαν τα ξημερώματα στο νησί ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.

  Στο νησί έφτασε επίσης δύναμη από την 1η ΕΜΑΚ με 15 άτομα και δύο σκύλους καθώς και κλιμάκιο μηχανικών.

  Στην Κω μετέβη εσπευσμένα και κλιμάκιο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) με επικεφαλής τον πρόεδρό του, καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα.

  Ν. Τόσκας: Απόλυτα διαχειρίσιμη η κατάσταση

  Σε δηλώσεις του από το νησί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, χαρακτήρισε «απόλυτα διαχειρίσιμη» την κατάσταση, προσθέτοντας ότι σταδιακά «η κανονικότητα στο νησί αποκαθίσταται πλήρως».

  «Κοιτάζουμε αυτή τη στιγμή κάποιες ζημιές που έχουν γίνει. Η ευθύνη μας είναι η αποτίμηση των ζημιών και να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον κόσμο» είπε, προσθέτοντας: «Ο κόσμος κινείται χωρίς πανικό. Και οι τουρίστες. Δεν υπάρχει πανικός».

  Αισθητός και στα τουρκικά παράλια ο σεισμός

  EURONEWS Βίντεο: Η στιγμή του σεισμού σε Ελλάδα και Τουρκία

  Ο σεισμός των 6,4 βαθμών της κλίμαχας Ρίχτερ έγινε αισθητός και στην Τουρκία, ιδιαίτερα στην Μαρμαρίδα και στις γειτονικές περιοχές της Αλικαρνασσού και της Κνίδου, αμφότερες στην περιοχή της Μούγλας. Η κυβερνήτης της περιφέρειας Μούγλας, Εσενγκιούλ Τσιβελέκ, είπε ότι έχουν αναφερθεί προς το παρόν μικροί τραυματισμοί.

  Ο δήμαρχος της Μούγκλας είπε ότι υπήρξαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε διάφορες περιοχές, ενώ ο δήμαρχος της Αλικαρνασσού Μεχμέτ Κοτσαντόν έκανε λόγο για μικρές ρωγμές σε παλιά κτήρια.

  naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

  ΣΕΙΣΜΟΣ 6,4 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΩ ΣΕΙΣΜΟΙ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Κως: Ένας Τούρκος και ένας Σουηδός, οι δύο νεκροί του σεισμού

  Κως: Ένας Τούρκος και ένας Σουηδός, οι δύο νεκροί του σεισμού

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Θοδωρής Παναγιωτίδης | Ημερομηνία: 2017-07-21 11:49:40 | Πηγή: News247

  Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 1:31 τα ξημερώματα μεταξύ Κω και Ρόδου. Έκτοτε έχουν σημειωθεί αρκετοί μετασεισμοί με πλέον δυνατούς έως αυτή την ώρα δυο μετασεισμούς της τάξης των 5,1 και 4,5 Ρίχτερ αντίστοιχα.

  Από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση κατέρρευσε η οροφή και ένα τοίχος σε μπαράκι στην παλιά πόλη του νησιού, με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν οι θαμώνες. Μέχρι στιγμής είναι το μόνο σημείο που έχει κληθεί και έχει επιχειρήσει απεγκλωβισμούς η Πυροσβεστική στο νησί, από το οποίο ανέσυρε δύο άντρες νεκρούς, έναν 37χρονο Τούρκο και έναν 22χρονο Σουηδό.

  Στο Νοσοκομείο από την ίδια περιοχή των Εξαρχείων της Κω, μεταφέρθηκαν ακόμα 7 σοβαρά τραυματισμένοι, εκ των οποίων ο ένας έχει ακρωτηριαστεί. Από τους 7 σοβαρά τραυματίες, οι τέσσερις σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ (ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ) που είναι οι πλέον βαριά τραυματίες, μεταφέρονται με ελικόπτερο Chinook από την Κω στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου στην Κρήτη και τρεις με κατάγματα θα κριθεί σε δεύτερο χρόνο, αν θα πάνε πάλι με αεροδιακομιδή σε νοσοκομεία της Αθήνας ή στη Ρόδο.

  Οι τέσσερις που καταλήγουν στο ΠΑΓΝΗ του Ηρακλείου Κρήτης είναι δύο Σουηδοί εκ των οποίων ο ένας υπέστη ακρωτηριασμό και των δύο κάτω άκρων του, ένας ακόμη 21 ετών που είναι διασωληνωμένος και έχει εγκεφαλική αιμορραγία και δύο Έλληνες, ένας άντρας με γναθοπροσωπικά κατάγματα και σοβαρό τραύμα στο μάτι και μία γυναίκα με ανοιχτά κατάγματα κνήμης.

  Στην Κω παραμένουν και θα κριθεί αν θα πάνε στην Ρόδο ή στην Αθήνα, ένας 37χρονος Τούρκος με εξάρθρωση στο γόνατο, μία 54χρονη Νορβηγίδα με κάταγμα στο ισχίο και ένας 56χρονος Έλληνας με κάταγμα στο μηριαίο οστό.

  Συνολικά 95 άτομα διακομίστηκαν με ασθενοφόρα ή μετέβησαν από μόνοι τους για τις Πρώτες Βοήθειες στο Νοσοκομείο της Κω. Από αυτούς, 86 αντιμετωπίστηκαν τα τραύματά τους, δίχως να χρήζουν νοσηλείας και αποχώρησαν. Τα υπόλοιπα 9 περιστατικά ήταν οι δύο νεκροί και οι 7 τραυματίες που προαναφέρθηκαν.

  Από την πρώτη στιγμή δόθηκε εντολή και έχει μεταβεί στην Κω προς ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων ομάδα της 1 ΕΜΑΚ από την Αθήνα, αποτελούμενη από 15 άτομα μαζί με δύο σκύλους, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να μεταβούν σε άλλο σημείο από το μπαράκι που υπήρξαν εγκλωβισμένοι. Έλεγχοι πραγματοποιούνται σε ερείπια μη τυχόν υπάρχει κανένας εγκλωβισμένος, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί καμία τέτοια περίπτωση.

  Σε πλήρη επιφυλακή έχουν τεθεί οι δυνάμεις του νησιού και σε μερική επιφυλακή των υπόλοιπων νήσων του Ν. Αιγαίου, στην περίπτωση που χρειαστούν περαιτέρω ενισχύσεις.

  (φωτογραφία Associated Press)

   

  (Φωτογραφίες: vimatisko.gr)

  Κως, κεντρικη πλατεια, πλάνα απο τον κοσμο και τον γκρεμισμένο μιναρέ pic.twitter.com/mlqrLR7fdP #Kos #seismos #earthquake

  — αλεπούδα (@alepouda) July 20, 2017

  Κως, κεντρικη πλατεια, πλάνα απο τον κοσμο και τον γκρεμισμένο μιναρέ pic.twitter.com/mlqrLR7fdP #Kos #seismos #earthquake

  #Earthquake panic in the steets for a #tsunami #kos @nos pic.twitter.com/UB8Fqe160y

  — Menno Klok (@klokje88) July 20, 2017

  #Earthquake panic in the steets for a #tsunami #kos @nos pic.twitter.com/UB8Fqe160y

  #kos island #Greece outside some bars after strong #Earthquake 6,7R in #Bodrum. 2 people are dead... pic.twitter.com/E31BtHUVwH

  — Cloud_9 (@Mariellena) July 21, 2017

  #kos island #Greece outside some bars after strong #Earthquake 6,7R in #Bodrum. 2 people are dead... pic.twitter.com/E31BtHUVwH

  Από πλευράς ζημιών είναι πολλές σε σπίτια κυρίως εντός της παλιάς πόλης γιατί τα νέα κτίρια άντεξαν. Οι υποδομές του νησιού επίσης στην πλειονότητά τους άντεξαν με εξαίρεση το κεντρικό λιμάνι της Κω που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές και έχει καταστεί αδύνατο να δέσει ακόμα και το πλοίο της γραμμής, όμως αυτή την στιγμή το επιθεωρούν δύτες και μηχανικοί και εκτιμούν ότι ένα μέρος του θα μπορέσει να αποκατασταθεί σύντομα για να μπορέσει να γίνει πάλι λειτουργικό. Βεβαίως, το νησί δεν έχει αποκοπεί αφού υπάρχουν και άλλα μικρότερα λιμάνια.

  Το αεροδρόμιο του νησιού λειτουργεί κανονικά, το οδικό δίκτυο δεν έχει σοβαρά προβλήματα ενώ ακόμα και το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης έχει ζημιές και ρωγμές, όμως είναι λειτουργικό, όπως και οι Φυλακές δεν έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα.

  Μεταξύ των κτιρίων που κατέρρευσαν είναι το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού του Αγ. Νικολάου και Τμήμα του Μουσουλμανικού Τεμένους στην πλ. Ελευθερίας. Από παλίρροια και άμπωτη στο λιμάνι της Κω κινδύνευσαν σκάφη.

  Τα ξενοδοχεία επίσης δεν αντιμετώπισαν προβλήματα και έτσι η εικόνα που δίνουν οι Αρχές είναι πως το πρωί δείχνει να βρίσκει το νησί σε μία φυσιολογικότητα στο μέτρο του δυνατού. Οι ζημιές σε πρώτη φάση φαίνεται να περιορίζονται στην πόλη της Κω και αναμένεται σήμερα πια να υπάρξει πλήρης καταγραφή και εκτίμηση της κατάστασης.

  Μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ 20 χλμ ΒΒΑ της νήσου Κω, μετέβησαν άμεσα στο νησί, ο Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γεώργιος Δέδες , ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιος Λέκκας προκειμένου να επιθεωρήσουν και να συντονίσουν τις ενέργειες, καθώς επίσης κλιμάκιο με μηχανικούς ακόμη και λιμενολόγους για την αποτίμηση και την εκτίμηση των ζημιών.

  Από την πρώτη στιγμή του σεισμού, πλήθος κόσμου βγήκε από τα σπίτια του και παραμένει και αυτό συνίσταται από τις Αρχές να συνεχιστεί μέχρι να ελεγχθούν από τα κλιμάκια των μηχανικών τα σπίτια τους, αφού οι μετασεισμοί είναι ισχυροί.

  Δεν προσέγγισε το λιμάνι της Κω το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "blue star 2", αφού το λιμάνι έχει υποστεί ζημιές λόγω του ισχυρού σεισμού και προς το παρόν έχει τεθεί ανενεργό.

  Το πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Πειραιά, Σάμο, Κω και Ρόδο. Οι 260 επιβάτες του, που είχαν προορισμό την Κω, αποβιβάστηκαν στην Κάλυμνο και αναμένεται στη συνέχεια να επιβιβαστούν στο φέρι μποτ «Ολυμπιος Ζευς», προκειμένου να τους μεταφέρει στο Μαστηχάρι.

  Επίσης, το blue star paros δεν μπόρεσε και αυτό να προσεγγίσει το νησί και οι 78 επιβάτες για την Κω μεταφέρθηκαν με έκτακτη προσέγγιση του πλοίου στη Νίσυρο και από εκεί αναμένεται να μεταφερθούν με τουριστικό σκάφος στα Καρδάμαινα. Το blue star paros συνέχισε το δρομολόγιό του για Νίσυρο, Τήλο, Σύμη, Ρόδο και Καστελόριζο.

  Δεν υπάρχουν προς το παρόν θύματα ή μεγάλες υλικές ζημιές μετά τον ισχυρό σεισμό στο Αιγαίο, δηλώνουν παραλιακές πόλεις της Τουρκίας

  Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός και στην Τουρκία, ιδιαίτερα στην Μαρμαρίδα και στις γειτονικές περιοχές της Αλικαρνασσού και της Κνίδου, αμφότερες στην περιοχή της Μούγλας και επίσης σημαντικά τουριστικά θέρετρα της περιοχής Μούγλας.

  Η κυβερνήτης της περιφέρειας Μούγλας, Εσενγκιούλ Τσιβελέκ, είπε ότι έχουν αναφερθεί προς το παρόν μικροί τραυματισμοί.

  Ο δήμαρχος της Μούγκλας είπε ότι υπήρξαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε διάφορες περιοχές, ενώ ο δήμαρχος της Αλικαρνασσού Μεχμέτ Κοτσαντόν είπε ότι είχαν αναφερθεί μικρές ρωγμές σε μερικά παλιά κτίρια.

  Η τουρκική τηλεόραση NTV ανέφερε ότι υπήρχαν αρκετοί αισθητοί μετασεισμοί, με έναν 4,6 βαθμών να σημειώνεται στις 1:52 π.μ.

  Η ευρωπαϊκή υπηρεσία σεισμών EMSC προειδοποίησε για μικρό τσουνάμι, ωστόσο τα τουρκικά μμε επικαλέστηκαν αξιωματούχους που είπαν ότι ήταν πιθανότερη η δημιουργία μεγάλων κυμάτων.

  Το αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε δηλώσει αρχικά ότι ο σεισμός ήταν 6,9 βαθμών, το οποίο διόρθωσε αργότερα σε 6,7 βαθμούς. Η υπηρεσία καταστροφών και διαχείρισης επειγόντων περιστατικών της Τουρκίας, ωστόσο, δήλωσε ότι ο σεισμός ήταν ισχύος 6,3 βαθμών.

  πηγή κεντρικής φωτογραφίας: AP/Sander van Deventer

 • Γ. Καπάκης για Κω: Τα κτήρια άντεξαν

  Γ. Καπάκης για Κω: Τα κτήρια άντεξαν

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 11:35:22 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Άμεσα ξεκινά στην Κω ο έλεγχος της καταλληλότητας των κτηρίων, τα οποία έχουν υποστεί ζημίες από τον σεισμό των 6,4 βαθμών, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm».

  «Είναι περιορισμένες οι επιπτώσεις, τα κτήρια άντεξαν» είπε ο κ. Καπάκης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί.

  «Τα όποια κτήρια υπέστησαν ζημιές ήταν παλαιάς ή κακής κατασκευής, είναι περιορισμένες οι καταρρεύσεις. Οι ζημιές είναι πολύ πιο περιορισμένες σε σχέση με τη Λέσβο και εντοπίζονται στο κέντρο του νησιού» διευκρίνισε ο ίδιος.

  Πρόσθεσε ακόμη πως η ομάδα ΕΜΑΚ που έφτασε στην Κω «δεν χρειάστηκε να επιχειρήσει, καθώς δεν υπάρχουν αγνοούμενοι».

  Σε ό,τι αφορά το λιμάνι της Κω ο γενικός γραμματέας διευκρίνισε ότι δύτες εξετάζουν τις ζημιές που έχει υποστεί, ενώ αντίστοιχο έλεγχο θα κάνει και άλλο κλιμάκιο, με στόχο «πολύ γρήγορα τουλάχιστον ένα μέρος του λιμανιού να δοθεί στη λειτουργία».

  Ο κ. Καπάκης σημείωσε ακόμη ότι το αεροδρόμιο του νησιού «θα λειτουργεί κανονικά».

  ΣΕΙΣΜΟΣ 6,4 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΩ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Το ΣτΕ δικαίωσε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για σπουδές 'Ελληνικού Δικαίου'

  Το ΣτΕ δικαίωσε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για σπουδές 'Ελληνικού Δικαίου'

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 11:02:08 | Πηγή: News247

  Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε παράνομη την παλαιότερη απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ, η οποία στερούσε στους  Έλληνες  φοιτητές τη δυνατότητα αναγνώρισης των πτυχίων τους επί του προγράμματος σπουδών "ελληνικού δικαίου" σε πανεπιστήμια της αλλοδαπής και, συγκεκριμένα, στην Κύπρο.

  Με την 1755/2017 απόφασή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας ανακήρυξε ως παράνομη - και γι’ αυτό ακύρωσε - την  παλαιότερη απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ, να μην αναγνωρίζονται ως ισότιμα, τα πτυχία νομικής ελληνικού δικαίου που προέρχονται από πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού.

  Κατόπιν τούτου ο ΔΟΑΤΑΠ υποχρεώνεται πλέον να προβεί σε άμεση ανάκληση της παράνομης πράξης του, σύμφωνα προς το νόμο και το διατακτικό της εν λόγω απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

  Τη σχετική προσφυγή είχε υποβάλει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο και δικαιώνεται από τη συγκεκριμένη απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας.

  Η Νομική του Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι η πρώτη εκτός Ελλάδος νομική σχολή προγράμματος "ελληνικού δικαίου", συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της επιστήμης, της έρευνας και της διδασκαλίας του ελληνικού ακαδημαϊκού γίγνεσθαι. Άλλωστε το πρόγραμμα σπουδών "ελληνικού δικαίου" της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, η ύλη των μαθημάτων και οι ώρες διδασκαλίας είναι ακριβώς αντίστοιχες των νομικών σχολών των ελληνικών πανεπιστημίων.

  Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως στο διατακτικό της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «…η πράξη αυτή είναι παράνομη και για το λόγο ότι το ως άνω περιεχόμενό της αντίκειται στις προεκτεθείσες  προϋποθέσεις του ν. 3328/2005 για την ακαδημαϊκή αναγνώριση  αλλοδαπών τίτλων σπουδών, δια της οποίας (αναγνώρισης) εξάλλου, διευκολύνεται η περεταίρω συμμετοχή στο ελληνικό ακαδημαϊκό γίγνεσθαι των κατόχων των τίτλων αυτών, και μάλιστα σε γνωστικά αντικείμενα “ελληνικών επιστημών’’ (όπως είναι λ.χ. το “ελληνικό δίκαιο” ή η “ελληνική φιλολογία”), συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της τέχνης, επιστήμης, έρευνας και διδασκαλίας, σύμφωνα με το άρθρο 16 πα.1 του Συντάγματος.»

 • Λιοδάκης για τον σεισμό στην Κω: Από θαύμα δεν είχαμε άλλα θύματα

  Λιοδάκης για τον σεισμό στην Κω: Από θαύμα δεν είχαμε άλλα θύματα

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Χρήστος Δεμέτης | Ημερομηνία: 2017-07-21 10:52:59 | Πηγή: News247

  Τη δική του μαρτυρία για το πώς βίωσε τον σεισμό στην Κω κατέθεσε στην εκπομπή "Με τη Νίκη" της Νίκης Μπάκουλη και του Χρήστου Δεμέτη στο Ραδιόφωνο 24/7, ο δημοσιογράφος του kosnews24, Γιώργος Λιοδάκης.

  "Είναι μια δύσκολη μέρα για την Κω. Χάθηκαν δύο ζωές. Πρόκειται για δύο τουρίστες που σκοτώθηκαν στον δρόμο με τα μπαρ που έχουμε εδώ, τα Εξάρχεια, όταν έπεσαν τα ντουβάρια του μπαρ πάνω τους. Οι τραυματίες είναι πάνω από 100 με κάποιους να χρειάζονται χειρουργείο. Ενισχυόμαστε με κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών καθώς και με κλιμάκιο που θα εκτιμήσει την κατάσταση. Τις μεγαλύτερες ζημιές υπέστη το λιμάνι στο οποίο μέχρι νεωτέρας δεν θα υπάρξει προσέγγιση πλοίου. Τα πιο σημαντικά προβλήματα εντοπίζονται στο κέντρο της πόλης, σε μαγαζιά, σούπερ μάρκετ και σπίτια".

   

  Περιγράφοντας το πώς έζησε ο ίδιος τον σεισμό, ο δημοσιογράφος ανέφερε:

  "Εκείνη τη στιγμή κοιμόμουν μιας και είχα πρωινή δουλειά. Αυτό που έγινε δεν μπορεί κανείς να το περιγράψει με λόγια. Δεν υπάρχουν λόγια. Δεν μπορούσαμε ούτε να το γράψουμε, δεν υπάρχει αυτό το συναίσθημα. Είναι σαν να σε πετάνε από τον Όλυμπο και να πέφτεις κάτω στη γη. Νοιώσαμε ένα κενό τεράστιο, μισό λεπτό κουνιόμασταν. Δεν είναι μόνο τα 6,4 Ρίχτερ είναι και το χρονικό διάστημα που κράτησε. Ο κόσμος ούρλιαζε, έκλαιγαν άλλοι, είχε τέτοια διάρκεια που πολλοί πρόλαβαν να αντιδράσουν. Υπήρξαν μετασεισμοί που γίνονται αισθητοί. Το νησί ξέρετε είναι τουριστικό και έχουμε εδώ 100.000 τουρίστες. Οι tour operators τρέχουν για να ενημερώσουν, οι ξενοδόχοι έβγαλαν τον κόσμο έξω για να μην υπάρξουν ατυχήματα, όλοι είναι σε επιφυλακή".

  Συνεχίζοντας ο κ. Λιοδάκης ανέφερε πως οι αρχές του νησιού χειρίστηκαν ψύχραιμα την όλη κατάσταση αλλά υπάρχουν κάποιοι που αψήφισαν τις προειδοποιήσεις. "Χειριστήκαμε εκτιμώ το πρόβλημα ψύχραιμα. Ο κόσμος είναι έξω από τα ξενοδοχεία, αλλά δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που αψήφισαν τις προειδοποιήσεις και μπήκαν στα σπίτια τους και κοιμήθηκαν κανονικά. Δεν θα έλεγα πως ήταν το πιο σωστό αυτό. Εμείς που ζήσαμε όλο αυτό στην πόλη δεν νομίζω πως θα κοιμηθούμε και σήμερα. Ακόμα δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει".

  Τέλος, ο Γιώργος Λιοδάκης ανέφερε πως "δεν υπάρχει τσουνάμι όπως έγραψαν κάποιοι. Δεν είναι σωστή διατύπωση. Είναι λογικό όταν υπάρχει σεισμός το νερό να βγει έξω από τη θάλασσα, όπως έγινε και τώρα που βγήκε για είκοσι μέτρα. Κάποια σκάφη υπέστησαν ζημιές στην προβλήτα, αλλά ήταν αναμενόμενο βάσει της δυναμικής του σεισμού. Είναι θαύμα που δεν είχαμε περισσότερα θύματα γιατί έχουμε και βραχώδεις περιοχές όπως είναι τα Θερμά, που το βράδυ πάει κόσμος. Είναι πραγματικά ένα θαύμα που δεν είχαμε περισσότερους νεκρούς".

  Φωτογραφία: kosnews24.gr

 • Λιοδάκης για τον σεισμό στην Κω: Ήταν σαν να πέσαμε στο κενό. Από θαύμα δεν είχαμε άλλα θύματα

  Λιοδάκης για τον σεισμό στην Κω: Ήταν σαν να πέσαμε στο κενό. Από θαύμα δεν είχαμε άλλα θύματα

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Χρήστος Δεμέτης | Ημερομηνία: 2017-07-21 10:44:06 | Πηγή: News247

  Τη δική του μαρτυρία για το πώς βίωσε τον σεισμό στην Κω κατέθεσε στην εκπομπή "Με τη Νίκη" της Νίκης Μπάκουλη και του Χρήστου Δεμέτη στο Ραδιόφωνο 24/7, ο δημοσιογράφος του kosnews24, Γιώργος Λιοδάκης.

  "Είναι μια δύσκολη μέρα για την Κω. Χάθηκαν δύο ζωές. Πρόκειται για δύο τουρίστες που σκοτώθηκαν στον δρόμο με τα μπαρ που έχουμε εδώ, τα Εξάρχεια, όταν έπεσαν τα ντουβάρια του μπαρ πάνω τους. Οι τραυματίες είναι πάνω από 100 με κάποιους να χρειάζονται χειρουργείο. Ενισχυόμαστε με κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών καθώς και με κλιμάκιο που θα εκτιμήσει την κατάσταση. Τις μεγαλύτερες ζημιές υπέστη το λιμάνι στο οποίο μέχρι νεωτέρας δεν θα υπάρξει προσέγγιση πλοίου. Τα πιο σημαντικά προβλήματα εντοπίζονται στο κέντρο της πόλης, σε μαγαζιά, σούπερ μάρκετ και σπίτια".

   

  Περιγράφοντας το πώς έζησε ο ίδιος τον σεισμό, ο δημοσιογράφος ανέφερε:

  "Εκείνη τη στιγμή κοιμόμουν μιας και είχα πρωινή δουλειά. Αυτό που έγινε δεν μπορεί κανείς να το περιγράψει με λόγια. Δεν υπάρχουν λόγια. Δεν μπορούσαμε ούτε να το γράψουμε, δεν υπάρχει αυτό το συναίσθημα. Είναι σαν να σε πετάνε από τον Όλυμπο και να πέφτεις κάτω στη γη. Νοιώσαμε ένα κενό τεράστιο, μισό λεπτό κουνιόμασταν. Δεν είναι μόνο τα 6,4 Ρίχτερ είναι και το χρονικό διάστημα που κράτησε. Ο κόσμος ούρλιαζε, έκλαιγαν άλλοι, είχε τέτοια διάρκεια που πολλοί πρόλαβαν να αντιδράσουν. Υπήρξαν μετασεισμοί που γίνονται αισθητοί. Το νησί ξέρετε είναι τουριστικό και έχουμε εδώ 100.000 τουρίστες. Οι tour operators τρέχουν για να ενημερώσουν, οι ξενοδόχοι έβγαλαν τον κόσμο έξω για να μην υπάρξουν ατυχήματα, όλοι είναι σε επιφυλακή".

  Συνεχίζοντας ο κ. Λιοδάκης ανέφερε πως οι αρχές του νησιού χειρίστηκαν ψύχραιμα την όλη κατάσταση αλλά υπάρχουν κάποιοι που αψήφισαν τις προειδοποιήσεις. "Χειριστήκαμε εκτιμώ το πρόβλημα ψύχραιμα. Ο κόσμος είναι έξω από τα ξενοδοχεία, αλλά δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που αψήφισαν τις προειδοποιήσεις και μπήκαν στα σπίτια τους και κοιμήθηκαν κανονικά. Δεν θα έλεγα πως ήταν το πιο σωστό αυτό. Εμείς που ζήσαμε όλο αυτό στην πόλη δεν νομίζω πως θα κοιμηθούμε και σήμερα. Ακόμα δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει".

  Τέλος, ο Γιώργος Λιοδάκης ανέφερε πως "δεν υπάρχει τσουνάμι όπως έγραψαν κάποιοι. Δεν είναι σωστή διατύπωση. Είναι λογικό όταν υπάρχει σεισμός το νερό να βγει έξω από τη θάλασσα, όπως έγινε και τώρα που βγήκε για είκοσι μέτρα. Κάποια σκάφη υπέστησαν ζημιές στην προβλήτα, αλλά ήταν αναμενόμενο βάσει της δυναμικής του σεισμού. Είναι θαύμα που δεν είχαμε περισσότερα θύματα γιατί έχουμε και βραχώδεις περιοχές όπως είναι τα Θερμά, που το βράδυ πάει κόσμος. Είναι πραγματικά ένα θαύμα που δεν είχαμε περισσότερους νεκρούς".

  Φωτογραφία: kosnews24.gr

 • Στην Κω ειδικοί λιμενολόγοι για να εκτιμήσουν τις ζημιές στο λιμάνι

  Στην Κω ειδικοί λιμενολόγοι για να εκτιμήσουν τις ζημιές στο λιμάνι

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 10:01:22 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Πολύ μεγάλο είναι το πρόβλημα στο λιμάνι της Κω, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που έπληξε το νησί, ενώ υπάρχουν ζημιές υπάρχουν σε όλο το παραλιακό μέτωπο, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

  Ο υπουργός ενημέρωσε ότι το μεσημέρι θα φθάσουν στο νησί ειδικοί λιμενολόγοι της Διεύθυνσης Λιμενικών Έργων του υπουργείου Υποδομών, για να εκτιμήσουν τις ζημιές.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο, επειδή το νησί δεν έχει δεύτερο λιμάνι, να χρησιμοποιηθούν φερι μποουτ, προκειμένου να μεταφέρουν επιβάτες και αυτοκίνητα, από και προς την Κω, σε λιμάνια γειτονικών νησιών που είναι προσεγγίσιμα από τα μεγάλα πλοία.

  Όπως ανέφερε παράλληλα ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, δύτες αναμένεται να πραγματοποιήσουν κατάδυση στο λιμάνι προκειμένου από τους αρμόδιους μηχανικούς να υπάρξει μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης.

  Ο ίδιος πρόσθεσε ότι από την πρώτη εικόνα το κρηπίδωμα φαίνεται να είναι εντάξει παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλος μέρος του λιμανιού έχει υποστεί καθίζηση. «Στην περίπτωση που το κρηπίδωμα είναι εντάξει θα εξετάσουμε την κατασκευή μίας ράμπας προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν τα πλοία της ακτοπλοΐας» ανέφερε.

  Σημειώνεται ότι λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν δεν προσέγγισαν το λιμάνι του νησιού το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βlue star 2» και το «Βlue star paros».

  ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Παπαζάχος: Αναμένονται μεγάλοι μετασεισμοί. Προσοχή μην έχουμε θύματα

  Παπαζάχος: Αναμένονται μεγάλοι μετασεισμοί. Προσοχή μην έχουμε θύματα

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Χρήστος Δεμέτης | Ημερομηνία: 2017-07-21 09:55:55 | Πηγή: News247

  Στην εκπομπή "Με τη Νίκη" της Νίκης Μπάκουλη και του Χρήστου Δεμέτη στο Ραδιόφωνο 24/7 μίλησε ο καθηγητής σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος, σχολιάζοντας τον μεγάλο σεισμό που έπληξε την Κω αφήνοντας πίσω του δύο νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και πολλές ζημιές.

  Όπως ανέφερε ο καθηγητής σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος:

  "Τη δεκαετία του '50 και του '60 είχαμε πολύ μεγαλύτερους σεισμούς αλλά και τώρα έχουμε ένα μεγάλο σεισμό της τάξης του 6 με 7. Έγινε σε ένα ρήγμα πολύ γνωστό με διεύθυνση ανατολής-δύσης ανοιχτά της Αλικαρνασσού, δέκα χιλιόμετρα για την ακρίβεια και δεκαπέντε από την Κω. Το εν προκειμένω ρήγμα είναι τεράστιο και δίνει σεισμούς έντασης του 7 και σε πρότερους χρόνους όπως το '33 και το '41, σεισμούς στο 6,8. Είναι ένα ρήγμα στη θάλασσα και γι' αυτό μετακινεί τον θαλάσσιο πυθμένα και προκάλεσε αυτό το μικρό "τσουνάμι" το οποίο είδατε, γιατί ταλαντώνεται όλη η στήλη του νερού και αυτό βγαίνει στην ακτή σαν κύμα βαρύτητας.

  Το αισιόδοξο μήνυμα είναι πως ένας τόσο μεγάλος σεισμός είχε μόλις δύο νεκρούς. Σκεφτείτε πως ο σεισμός του '33 είχε διακόσιους νεκρούς στην Κω. Συνεπώς, φαίνεται πως τα πράγματα είναι καλύτερα. Και σκεφτείτε πως είναι ένα ρήγμα που κοιτάζει "κατάματα" την Κω".

   

  "Το κακό είναι εν προκειμένω πως η μετασεισμική ακολουθία θα είναι έντονη και θα κρατήσει αρκετούς μήνες. Για την ώρα έχουν σημειωθεί εκατοντάδες μετασεισμοί απλά αναφέρονται οι μεγαλύτεροι. Οι πρώτες δυο - τρεις βδομάδες θα είναι πιο έντονες.

  Κάποιοι από αυτούς που θα σημειωθούν θα πλησιάσουν το μέγεθος του 6. Είναι δυνατόν λοιπόν ένας δυνατός μετασεισμός να κατεδαφίσει ένα κτίριο που έχει υποστεί ήδη ζημιές. Άρα ισχύουν όλες οι διατυπωμένες συστάσεις για όλα τα κτίρια που έχουν πρόβλημα και για όσα είναι παλιά, όλα θα πρέπει να ελεγχθούν από τα κλιμάκια πριν μπουν πάλι οι κάτοικοι.

  Θα είναι τραγικό να έχουμε περισσότερα θύματα από έναν ισχυρό μετασεισμό. Το πιο πιθανό είναι να μιλάμε αυτή τη στιγμή για τον κύριο σεισμό. Τέτοιοι σεισμοί πρακτικά εξαντλούν το σεισμικό δυναμικό της περιοχής και εκτός από πάρα πολύ απίθανες περιπτώσεις είναι μάλλον αδύνατο να έχουμε μεγαλύτερο σεισμό από εδώ και πέρα. Επαναλαμβάνω όμως πως η μετασεισμική ακολουθία δεν θα είναι ευχάριστη.

  Αυτό που έχει σημασία είναι ο συντονισμός, η συνεργασία και ο έλεγχος για να ξέρουν οι κάτοικοι ποια κτίρια μπορούν να κατοικηθούν και ποια όχι".

 • Ένας εφοριακός φτάνει στην Κρήτη για ελέγχους - Η απίθανη ιστορία που χαρίζει γέλιο!

  Ένας εφοριακός φτάνει στην Κρήτη για ελέγχους - Η απίθανη ιστορία που χαρίζει γέλιο!

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: boxer | Ημερομηνία: 2017-07-21 08:04:56 | Πηγή: Sport Dog

  Ο σκηνοθέτης Γιάννης Κρομμυδάκης και η ομάδα του περιγράφουν, με απολαυστικό τρόπο, τη συνήθεια του Έλληνα να μην κόβει αποδείξεις, να φοροδιαφεύγει με απόλυτη φυσικότητα και να... τρομοκρατεί τους ελεγκτές.

  Διαβάστε το στο newpost.gr

 • Σεισμός στην Κω: Οι εικόνες της καταστροφής

  Σεισμός στην Κω: Οι εικόνες της καταστροφής

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Χρήστος Δεμέτης | Ημερομηνία: 2017-07-21 07:49:51 | Πηγή: News247

  Δύσκολη μέρα ξημέρωσε για την Κω. Το νησί επλήγη από σεισμό της έντασης των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 8 χιλιόμετρα. Ο σεισμός σημειώθηκε στη 1.31 τα ξημερώματα της Παρασκευής ενώ ακολούθησε μετασεισμός 5,1 Ρίχτερ.

  Από τη σεισμική δόνηση βρήκαν τον θάνατο δύο τουρίστες που καταπλακώθηκαν από τοίχο ενός μπαρ της πόλης, με την ταυτότητα τους να μην έχει γίνει ακόμη γνωστή. Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί και το λιμάνι της Κω, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να καταπλεύσει στο νησί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Paros. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιο του για Νίσυρο, Τήλο, Σύμη Ρόδο και Καστελόριζο.

  Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο τού σεισμού ήταν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κω, κοντά στις τουρκικές ακτές. Οι σημαντικότερες καταστροφές έχουν αναφερθεί στην περιοχή της παλιάς πόλης. Ανάμεσα στις πολλές ζημιές είναι το ιερό του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάτου καθώς και ο μιναρές στην Κω. Ζημιές και τραυματίες έχουν καταγραφεί και στο Μπόντρουμ της Τουρκίας.

   

  Πάνω από 100 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Κω, με τους 78 να φέρουν ελαφρότερους τραυματισμούς. Πέντε εκ των τραυματιών που είναι σε σοβαρότερη κατάσταση αλλά εκτός κινδύνου, μεταφέρονται με Σινούκ στο Ηράκλειο.

  Στο επίκεντρο του πρώτου σεισμού, ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί έντασης από 4,4 έως 4.6 ρίχτερ, με τη μετασεισμική ακολουθία αναμένεται έντονη για τις επόμενες ώρες.

  Όλος ο κρατικός μηχανισμός της Κω είναι σε επιφυλακή και όπως ήταν αναμενόμενο, ανακλήθηκαν και όλες οι άδειες των γιατρών. Στο νησί άλλωστε με αεροσκάφος C-130 έφθασαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Υποδομών Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μαζί με τον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό καθώς και δύναμη από την 1η ΕΜΑΚ με 15 άτομα και δύο σκύλους καθώς και κλιμάκιο μηχανικών.

  Το αεροδρόμιο του νησιού θα λειτουργήσει κανονικά, μιας και δεν σημειώθηκαν ζημιές σε αυτό. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό που μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7, το λιμάνι θα γίνει λειτουργικό μέσα στις επόμενες ώρες αλλά θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να αποκατασταθεί πλήρως.

   

  Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από την καταστροφή. Δεκάδες τουρίστες και πολίτες ανάρτησαν τα καρέ τους στα social media, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο σεισμός είναι πρώτο θέμα στα μεγάλα Βρετανικά δίκτυα. Στην Κω άλλωστε βρίσκονται 100.000 τουρίστες αυτή τη στιγμή. Βρετανοί που μίλησαν στον Guardian ανέφεραν πάντως πως τα ξενοδοχεία τους είναι αντισεισμικά και πως δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία διέμειναν τη νύχτα εκτός δωματίων για προληπτικούς λόγους ασφαλείας.

   

  Κως, κεντρικη πλατεια, πλάνα απο τον κοσμο και τον γκρεμισμένο μιναρέ pic.twitter.com/mlqrLR7fdP #Kos #seismos #earthquake

  #Earthquake panic in the steets for a #tsunami #kos @nos pic.twitter.com/UB8Fqe160y

  #kos island #Greece outside some bars after strong #Earthquake 6,7R in #Bodrum. 2 people are dead... pic.twitter.com/E31BtHUVwH

  Beach of 12FLY Fun Club Achilleas Beach (Mastichari) after the Mini-Tsunami. #earthquake #kos pic.twitter.com/enV1aA1U4R

   

  Βιβλική καταστροφή στην #kos #Κως #greece pic.twitter.com/PzS2aDV4V5

  — George Bisharas (@GeorgeBisharas) July 20, 2017

  Κως, Βομαβαρδισμενο τοπίο ! 2 νεκροί τουρίστες μέχρι στιγμής !#κως pic.twitter.com/86GhyGJd9S

  — Ντζένεραλ (@General_L_e_e) July 21, 2017

  Βιβλική καταστροφή στην #kos #Κως #greece pic.twitter.com/PzS2aDV4V5

  Κως, Βομαβαρδισμενο τοπίο ! 2 νεκροί τουρίστες μέχρι στιγμής !#κως pic.twitter.com/86GhyGJd9S

  Άγιος Νικόλαος, Κως. pic.twitter.com/pbnmUS9e1m

  — Καραβίτης Γιώργος (@KaravitisGeorge) July 21, 2017  

  Άγιος Νικόλαος, Κως. pic.twitter.com/pbnmUS9e1m

   

 • Kανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο της Κω

  Kανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο της Κω

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 07:26:09 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Kανονικά θα λειτουργήσει το αεροδρόμι οτης Κω, καθώς δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα από τον ισχυρό σεισμό των 6,5 Ρίχτερ που έπληξε το νησί, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός που έχει μεταβεί στο νησί μαζί με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

  Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, αυτή τη στιγμή το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο λιμάνι, το οποίο καθίσταται προσωρινά ανενεργό.

  Ο ίδιος διευκρίνισε ότι κάποιοι επιβάτες που απιβιβάστηκαν στη Νίσυρο και στην Κάλυμνο από τη μη προσέγγιση πλοίου στο νησί θα μεταφερθούν με πλοίο ανοιχτού τύπου στην Κω στο Μαστηχάρι και στην Καρδάμαινα.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας

  Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 07:26:09 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

  Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

  Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

   

  ΚΑΙΡΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Ζημιές στο λιμάνι της Κω από τον ισχυρό σεισμό

  Ζημιές στο λιμάνι της Κω από τον ισχυρό σεισμό

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 06:50:54 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Σοβαρές ζημιές, λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έχει υποστεί το λιμάνι της Κω, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να καταπλεύσει στο νησί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Paros.

  Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιο του για Νίσυρο, Τήλο, Σύμη, Ρόδο και Καστελόριζο.

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Κυβερνητικό κλιμάκιο στην Κω μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί

  Κυβερνητικό κλιμάκιο στην Κω μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 06:15:35 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Mε αεροσκάφος C-130 έφθασαν τα ξημερώματα στην Κω ο υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Υποδομών Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μαζί με τον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό.

  Στο νησί αναμένεται επίσης δύναμη από την 1η ΕΜΑΚ με 15 άτομα και δύο σκύλους καθώς και κλιμάκιο μηχανικών.

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Σεισμός 6,4 ρίχτερ στα Δωδεκάνησα. Δύο νεκροί στην Κω

  Σεισμός 6,4 ρίχτερ στα Δωδεκάνησα. Δύο νεκροί στην Κω

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 03:19:52 | Πηγή: News247

  Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 1:31 τα ξημερώματα 22 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ικαρίας και 51 χιλιόμετρα νότια της Σάμου.

  Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο τού σεισμού ήταν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κω, κοντά στις τουρκικές ακτές, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ.

  Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Κω, Λέρο, Ικαρία, αλλά και βορειότερα στη Σάμο.

  Μετά από λίγα λεπτά ακολούθησε δεύτερος σεισμός 5,1 Ρίχτερ λίγο πιο βόρεια από τον πρώτο στο ίδιο εστιακό βάθος.

  Στο επίκεντρο του πρώτου σεισμού, ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί έντασης από 4,4 έως 4.6 ρίχτερ.

  Οι κάτοικοι των νησιών βγήκαν έντρομοι στους δρόμους, ενώ έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές στην Κω.

  (Φωτογραφίες: vimatisko.gr)

 • Σεισμός 6,4 ρίχτερ στα Δωδεκάνησα

  Σεισμός 6,4 ρίχτερ στα Δωδεκάνησα

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 03:01:28 | Πηγή: News247

  Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 1:31 τα ξημερώματα 22 χλμ. βορειοανατολικά της Ικαρίας και 51 χλμ νότια της Σάμου.

  Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο τού σεισμού ήταν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κω, κοντά στις τουρκικές ακτές, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ.

  Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Κω, Λέρο, Ικαρία, αλλά και βορειότερα στη Σάμο.

  Μετά από λίγα λεπτά ακολούθησε δεύτερος σεισμός 5,1 Ρίχτερ λίγο πιο βόρεια από τον πρώτο στο ίδιο εστιακό βάθος.

  Οι κάτοικοι των νησιών βγήκαν έντρομοι στους δρόμους, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

 • Σεισμοί 6,4 και 5 Ρίχτερ στα Δωδεκάνησα

  Σεισμοί 6,4 και 5 Ρίχτερ στα Δωδεκάνησα

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-21 01:55:32 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη 01.31 την Παρασκευή ανατολικά της Κω, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Λίγο αργότερα, στη 01.38 σημειώθηκε σεισμός 5 Ρίχτερ ανάμεσα στους Λειψούς και το Φαρμακονήσι.

  Το επίκεντρο του σεισμού των 6,4 Ρίχτερ εντοπίζεται περίπου 33 χιλιόμετρα ανατολικά της Κω, κοντά στα τουρκικά παράλια, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα. Η πρώτη εκτίμηση έκανε λόγο για δόνηση 6,3 Ρίχτερ.

  Σε ό,τι αφορά τη δόνηση των 5 Ρίχτερ, το επίκεντρό της εντοπίζεται 27 χιλιόμετρα ανατολικά της Πάτμου, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

  naftemporiki.gr

  Φαρμακονήσι

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Προβολή της Αθήνας από τις σταθερές συγκοινωνίες της πόλης

  Προβολή της Αθήνας από τις σταθερές συγκοινωνίες της πόλης

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-20 23:52:43 | Πηγή: News247

  Του Δημήτρη Μπαλή

  Λογικό φαίνεται να προβάλλεται μία πόλη από τις δημόσιες συγκοινωνίες της και απορούμε πως τόσο καιρό δεν είχε γίνει μια τέτοια κίνηση.

  Εν πάση περιπτώσει, έγινε την Πέμπτη το πρώτο βήμα κατά τη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑ.ΣΥ. Γιώργο Θωμόπουλο, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας.

  Εκεί συμφωνήθηκε η συμμετοχή της εταιρείας στη μεγάλη προσπάθεια για την ανάδειξη της Αθήνας σε μοναδικό προορισμό για ξένους και Έλληνες τουρίστες, προβάλλοντας την πληθώρα των δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων της πόλης. 

  Συγκεκριμένα, η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. θα διαθέσει στον δήμο Αθηναίων διαφημιστικούς χώρους στις υποδομές και τα μέσα που διαθέτει προκειμένου να προβάλει στοχευμένες επικοινωνιακές ενέργειες της Επιχείρησης Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ).

  Βασικός στόχος της συνεργασίας είναι η προβολή της Αθήνας ως προορισμού σύγχρονου πολιτισμού, μια προσπάθεια που το 2018 έχει ως ορόσημο τη διοργάνωση «Αθήνα, Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2018», που έχει αναλάβει ο δήμος Αθηναίων.

  «Η συμμετοχή και της ΣΤΑ. ΣΥ στη μεγάλη συμμαχία φορέων και οργανισμών για την προώθηση της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού και την οικονομική αναζωογόνηση της πόλης είναι πολύ σημαντική,» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και αφού ευχαρίστησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Γιώργο Θωμόπουλο, σημείωσε: «η συνεργασία έρχεται σε μια στιγμή, που ο δήμος Αθηναίων προσελκύει σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, δημιουργεί δίκτυα συνεργασιών και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να ενισχύσει ακόμη πιο πολύ το πρόσημο της πόλης.»

  Οι κοινές δράσεις που θα αναπτυχθούν περιλαμβάνονται αναλυτικά σε Σύμφωνο Συνεργασίας, διάρκειας ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης, που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) και την εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. 

 • Συνάντηση με τον Πολάκη θα έχουν ΑμΕΑ

  Συνάντηση με τον Πολάκη θα έχουν ΑμΕΑ

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-20 23:33:27 | Πηγή: News247

  Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, θα έχουν αύριο το πρωί, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), που διαμαρτυρήθηκαν σήμερα έξω από το υπουργείο Υγείας με κύριο αίτημα να τους καταβληθούν μέσα στο καλοκαίρι όλα τα χρήματα που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ για να μπορέσουν τα παιδιά να συνεχίσουν τις θεραπείες τους από το Σεπτέμβριο.

  Οι διαμαρτυρόμενοι, ανάμεσα στους οποίους παιδιά με ειδικές ανάγκες, γονείς παιδιών ΑμΕΑ και εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή, όταν ενημερώθηκαν ότι δεν υπήρχε κάποιος αρμόδιος την ώρα εκείνη για να τους δεχτεί στο υπουργείο Υγείας, προσπάθησαν να εμποδίσουν το κλείσιμο της εισόδου που επιχειρήθηκε από την ασφάλεια του κτιρίου και κατέλαβαν συμβολικά την είσοδο του υπουργείου έως ότου λάβουν την διαβεβαίωση ότι θα γίνουν αύριο δεκτοί από τον αναπληρωτή υπουργό.

  Εκτός από τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό του συνολικού ποσού όλων των αναγκαίων θεραπειών για τα παιδιά με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, αλλά και τα αναγκαία επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας για να ζουν με αξιοπρέπεια.

  Ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Υγείας, δήλωσε πως «ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό για την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου».

    • Συνεργασία ΟΑΣΑ - Μετσόβειου Πολυτεχνείου για τον έλεγχο των κτιρίων του Ομίλου

  Συνεργασία ΟΑΣΑ - Μετσόβειου Πολυτεχνείου για τον έλεγχο των κτιρίων του Ομίλου

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Προκόπης Αγγελόπουλος | Ημερομηνία: 2017-07-20 23:25:01 | Πηγή: News247

  Πρωτόκολλο συνεργασίας υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του ΟΑΣΑ και του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με αντικείμενο τη διερεύνηση των δυνατοτήτων τεχνικής και επιστημονικής στήριξης όσον αφορά την επαναχρησιμοποίηση κτιρίων ιδιοκτησίας του Ομίλου ΟΑΣΑ (ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ) που θα κριθούν κατάλληλα για την εξυπηρέτηση της στέγασης των υπηρεσιών του.

  Το πρωτόκολλο συνεργασίας από πλευράς ΟΑΣΑ υπέγραψε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Τάσος Ταστάνης και από πλευράς ΕΜΠ ο Αναπληρωτής Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας.

  Στις δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΣΑ, Τάσος Ταστάνης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της συμφωνίας, χαρακτηρίζοντας το ΕΜΠ ένα από τα σπουδαιότερα δημόσια Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας με διεθνή αναγνώριση.

  “Πιστεύουμε ότι η υπογραφή αυτού του πρωτοκόλλου, πέρα από τα αναμενόμενα πρακτικά αποτελέσματα που θα επιφέρει, θα είναι προάγγελος μια ευρύτερης παραγωγικής κοινής δράσης που θα οδηγήσει και στην καταξίωση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας” πρόσθεσε ο κ. Ταστάνης.

 • Εκδόθηκε στην Ελλάδα από την Βρετανία ο Παλαιστίνιος 'εγκέφαλος' γιγαντιαίου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

  Εκδόθηκε στην Ελλάδα από την Βρετανία ο Παλαιστίνιος 'εγκέφαλος' γιγαντιαίου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Θοδωρής Παναγιωτίδης | Ημερομηνία: 2017-07-20 23:15:40 | Πηγή: News247

  Ένας Παλαιστίνιος άνδρας, ύποπτος για τη διεύθυνση ομάδας οργανωμένου εγκλήματος που διακινούσε περίπου 100 Σύρους μετανάστες την ημέρα στη Δυτική Ευρώπη, μέσω Ελλάδας, για τουλάχιστον δύο χρόνια και μέχρι που έκλεισαν εντελώς τα σύνορα των βαλκανικών χωρών που συνόρευαν με την Ελλάδα, αποφασίστηκε από τις βρετανικές Αρχές να εκδοθεί στην Ελλάδα.

  Ο 28χρονος Jamal Owda, έχασε την έφεσή του κατά της έκδοσής του τον Μάιο, αλλά δεν μπορούσε να μεταφερθεί λόγω αίτησης ασύλου, που πλέον έχει απορριφθεί.

  Ο Owda, ο οποίος συνελήφθη, από την Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος της  Μ. Βρετανίας (NCA) κατόπιν  Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης, τον Δεκέμβριο του 2015 σε καταφύγιο αιτούντων άσυλο στο Λίβερπουλ, παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές την περασμένη Τρίτη.

  Μεταφέρθηκε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη όπου θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τη δίκη του, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία.

  Ο Owda ήταν ένα από τα 23 άτομα που συνελήφθησαν σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε επιχείρηση με επικεφαλής την Ελληνική Αστυνομία στις αρχές Δεκεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι 15 μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν ήδη λάβει ποινές συνολικού ύψους 155 ετών και 600.000 ευρώ σε χρηματικές ποινές.

  Οι ελληνικές Αρχές πιστεύουν ότι η εγκληματική ομάδα, η οποία είχε την έδρα της στην Ελλάδα, θα μπορούσε να έχει κερδίσει σχεδόν 10 εκατομμύρια ευρώ από το 2013 χρεώνοντας τους μετανάστες για μεταφορές, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και στέγαση.

  Ο Chris Hogben, από την NCA, ο οποίος είναι Αναπληρωτής Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος στη Μετανάστευση, δήλωσε για την υπόθεση: «Ο Jamal Owda είναι ο ύποπτος επικεφαλής μιας εγκληματικής ομάδας που είναι υπεύθυνη για τη διακίνηση εκατοντάδων μεταναστών ημερησίως από την Ελλάδα στη Δυτική Ευρώπη. Αφού έχασε τη μάχη του να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι αξιωματικοί μας τον παρέδωσαν στην Ελληνική Αστυνομία. μΗ Ομάδα Δράσης συνεργάζεται με υπηρεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό για να καταδιώξει, να ανακόψει και να προσαγάγει στη δικαιοσύνη όποιον κυνηγάει ευάλωτους ανθρώπους με σκοπό το κέρδος».

  Η καθοδηγούμενη από την NCA, Ομάδα Δράσης, με την ονομασία Project Invigor, στοχεύει σε εγκληματικά δίκτυα πίσω από τη διακίνηση ανθρώπων στη Μεσόγειο και στα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Ομάδα Δράσης απαρτίζεται κυρίως από αξιωματικούς της NCA, της Υπηρεσίας Μετανάστευσης, της Υπηρεσίας Συνόρων, την Εισαγγελία και την Αστυνομία.

  Στη χώρα μας η αστυνομικής επιχείρηση τον Δεκέμβριου του 2015, υπενθυμίζεται πως οργανώθηκε και συντονίσθηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη EUROPOL, την Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου (NCA), τη Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών της Ελληνικής Αστυνομίας, την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.

  Η συγκεκριμένη δράση εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα EMPACT (European Multi-disciplinary Platform Against Criminal Threats) και από τα πρώτα κιόλας στάδια υποστηρίχθηκε η έρευνα και η ανταλλαγή πληροφοριών  μεταξύ των εμπλεκόμενων κρατών - μελών.

  Πιο αναλυτικά, στις 2 Δεκεμβρίου 2015, τόσο στη χώρα μας (στους νομούς Θεσσαλονίκης, Αττικής και Κιλκίς), όσο και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνελήφθησαν, στην Ελλάδα 12 Έλληνες, ένας Σύρος και ένας Τυνήσιος.

  Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Παλαιστίνιος «εγκέφαλος», ο οποίος διηύθυνε την εγκληματική οργάνωση, στη Σουηδία, δύο Σύροι και στην Αυστρία 5 ακόμη Σύροι.

  Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 22 ατόμων, τα στοιχεία των οποίων διερευνώνται στο πλαίσιο της προανάκρισης, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται δύο Αλβανοί, για εμπλοκή στην εγκληματική οργάνωση.

  Στο πλαίσιο της έρευνας, διακριβώθηκε τόσο η δράση της οργάνωσης όσο και ο ακριβής ρόλος των μελών της. Όπως προέκυψε, η εν λόγω εγκληματική οργάνωση αποκόμισε σημαντικά παράνομα κέρδη, τα οποία ανέρχονται περίπου στα 10.000.000 ευρώ.

  Πιο συγκεκριμένα, ο Παλιστίνιος διευθύνων την οργάνωση συντόνιζε στην Ελληνική επικράτεια δύο υποομάδες. Ως προς τη δράση της πρώτης υποομάδας, διαπιστώθηκε ότι υποδεχόταν τους μετανάστες και διευθετούσε τη διαμονή τους στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα,  αραβόφωνα μέλη της διέθεταν δύο τηλεφωνικές συνδέσεις, οι οποίες λειτουργούσαν σαν τηλεφωνικό κέντρο και σαν ιδιότυπο «πρακτορείο» παροχής υπηρεσιών προς τους μετανάστες. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι παράτυποι μετανάστες εφοδιάζονταν αυτούς τους τηλεφωνικούς αριθμούς, ήδη από την Τουρκία, από άλλα μέλη της οργάνωσης.

  Αφού οι μετανάστες καθοδηγούνταν στη Θεσσαλονίκη, τη δράση αναλάμβανε η δεύτερη υποομάδα, αποτελούμενη από Έλληνες, η οποία φρόντιζε για τη μεταφορά τους από τη Θεσσαλονίκη προς την ελληνοσκοπιανή μεθόριο.

  Στο πλαίσιο αυτό, εξακριβώθηκε ότι ένας από τους Αλβανούς συντόνιζε τις κινήσεις των μεταφορέων, ενώ αποτελούσε και σύνδεσμο της οργάνωσης με τους διακινητές των Σκοπίων, οι οποίοι αφού παραλάμβαναν τους μετανάστες, τους καθοδηγούσαν πεζούς, μέσω μη θεσμοθετημένων σημείων στα Σκόπια.

  Οι οδηγοί των οχημάτων μεταφοράς, όπως διαπιστώθηκε, λάμβαναν ισχυρά μέτρα αντι-παρακολούθησης, καθώς χρησιμοποιούσαν συνθηματική ορολογία και έκαναν χρήση κωδικοποιημένων λέξεων, αναφορικά με τα σημεία παραλαβής και αποβίβασής των μεταναστών. Επιπλέον, λάμβαναν προληπτικά μέτρα, παρακολουθώντας συστηματικά τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψή τους.

  Αναφορικά με το χρηματικό ποσό, που κατέβαλαν οι μετανάστες, διαπιστώθηκε ότι το αντίτιμο για τη μεταφορά τους μέχρι τη Σερβία ανέρχονταν στα 1.500 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που επιθυμούσαν να συνεχίσουν την πορεία τους σε χώρα της Ε.Ε., υποχρεούνταν να καταβάλλουν πρόσθετο χρηματικό ποσό, ιδίου ύψους.

  Σημειώνεται ότι δύο εκ των μελών της οργάνωσης, ένας Έλληνας-μεταφορέας και ο συντονιστής τους από την Αλβανία,  ανέπτυξαν παράλληλη δράση συγκροτώντας δικές τους εγκληματικές ομάδες, προκειμένου να αποκομίσουν περισσότερα κέρδη. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλβανός συνεργαζόταν με αραβόφωνους αλλοδαπούς, με σκοπό τον εντοπισμό παράτυπων μεταναστών. Η πλειοψηφία των Ελλήνων συλληφθέντων σημειώνεται ότι έχει απασχολήσει στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα τις αστυνομικές αρχές της χώρας μας. 

 • Αναγκαστική προσγείωση πτήσης της United Airlines Αθήνα - Ν. Υόρκη

  Αναγκαστική προσγείωση πτήσης της United Airlines Αθήνα - Ν. Υόρκη

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-20 22:13:32 | Πηγή: News247

  Σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Σάνον, στην Ιρλανδία, υποχρεώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης πτήση της United Airlines, η οποία είχε απογειωθεί από το "Ελ. Βενιζέλος" της Αθήνας με προορισμό τη Νέα Υόρκη.

  Η πτήση UA-125 με Boeing 767-300, στην οποία επέβαιναν 199 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα, παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα, τρεις ώρες μετά την απογείωση από την ελληνική πρωτεύουσα.

  Οι πιλότοι ανέφεραν το πρόβλημα στις 16:20 (ώρα Ελλάδας) και το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Σάνον στις 17:03 (ώρα Ελλάδας).

  Όπως έγινε γνωστό, όλα κύλησαν ομαλά και δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

  (Πηγή: Buzz.ie, φωτό: AP Photo/Kiichiro Sato, File)

 • Συμβολική κατάληψη ΑμεΑ στο υπουργείο Υγείας

  Συμβολική κατάληψη ΑμεΑ στο υπουργείο Υγείας

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-07-20 20:59:00 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Του Μάκη Συνοδινού

  Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν εδώ και λίγη ώρα ΑμεΑ, γονείς ΑμεΑ και εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή.

  NAFTEMPORIKI.GR

  Προειδοποιούν ότι δεν θα φύγουν από το υπουργείο αν δεν αποσπάσουν συγκεκριμένη δέσμευση για άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα προς τους γονείς για να μπορέσουν τα παιδιά τους να συνεχίσουν τις θεραπείες τους.

  ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΟΠΥΥ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Ταυτοποιήθηκαν τρεις για τα σπασμένα ακυρωτικά μηχανήματα στο Μετρό Ομόνοια

  Ταυτοποιήθηκαν τρεις για τα σπασμένα ακυρωτικά μηχανήματα στο Μετρό Ομόνοια

  Κατηγορία: Κοινωνία | Συντάκτης: Θοδωρής Παναγιωτίδης | Ημερομηνία: 2017-07-20 20:54:30 | Πηγή: News247

  Μετά από έρευνα, κατά την διάρκεια της οποίας αξιοποιήθηκε το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό, η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας κατάφερε να ταυτοποιήσει τα στοιχεία τριών Ελλήνων, οι οποίοι συμμετείχαν σε ομάδα ατόμων που προκάλεσαν φθορές σε ακυρωτικά και αυτόματα μηχανήματα στον Σταθμό Μετρό Ομόνοια, στις 2 Μαΐου 2017.

  Ειδικότερα, οι δράστες αποβιβάστηκαν στον σταθμό της Ομόνοιας και στη συνέχεια με τη χρήση βαριοπούλας διέλυσαν την γυάλινη πύλη, 7 ακυρωτικά μηχανήματα νέου τύπου, δύο αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίου και μία οθόνη ΑΤΜ.

  Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων δραστών συνεχίζεται.

  Σημειώνεται ότι πρόκειται για παλιούς… γνώριμους των Αρχών, αφού σε βάρος τους έχουν σχηματισθεί κατά το παρελθόν δικογραφίες για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, των διακεκριμένων φθορών, των επιθέσεων σε βάρος αστυνομικών κ.α.

           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο