• Greek From Greece: Ο Ελληνικός φούρνος στο New Jersey

  Greek From Greece: Ο Ελληνικός φούρνος στο New Jersey

  Κατηγορία: Ομογένεια | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-01 00:17:52 | Πηγή: Ζούγκλα
  Μια νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία Ελληνικών συμφερόντων ξεκίνησε την λειτουργία της στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στο Hoboken του New Jersey. Πρόκειται για το πρώτο πιλοτικό κατάστημα Ελληνικού Bakery με την ονομασία GFG (Greek from Greece), το οποίο δημιούργησε η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία Dream Foods, στην οποία συμμετέχουν οι επιχειρηματίες Γιάννης Χήτος (Ζαγόρι, Ολυμπιακή Ζυθοποιία, Yoda.gr, Green Cola Hellas) και Γιώργος Δρόσος (Bo Concept).

  Στόχος του νέου καταστήματος και αποστολή της Dream Foods είναι να προβάλλει τα Ελληνικά ποιοτικά προϊόντα και την Ελληνική Διατροφή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δημιουργώντας ένα νέο, άμεσο κανάλι προσέγγισης του Αμερικανού καταναλωτή με τα Ελληνικά προϊόντα που θα διατίθενται όχι σε κάποιο ράφι αλλά έτοιμα προς κατανάλωση.  Συγκεκριμένα πάνω από το 80% των προϊόντων που διατίθενται στο πρώτο πιλοτικό κατάστημα GFG παράγεται στην Ελλάδα από Ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων, ενώ και ο εξοπλισμός του καταστήματος είναι σχεδόν αποκλειστικά Ελληνικής κατασκευής και προέλευσης.

  Όπως σημείωσε σχετικά ο κ. Γιάννης Χήτος ‘τα ελληνικά προϊόντα και οι ελληνικές συνταγές ταξιδεύουν στην Αμερική. Η εξωστρέφεια της ελληνικής παραγωγής είναι απαραίτητη για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας και θεωρούμε ότι θα συμβάλουμε και εμείς, ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση’.  Στόχος των Ελλήνων επιχειρηματιών είναι να επεκτείνουν το συγκεκριμένο concept, σε πρώτη φάση, στην αγορά της Νέας Υόρκης, όπου έχουν ήδη εντοπισθεί τα επόμενα σημεία που θα λειτουργήσουν τα νέα καταστήματα GFG και στην συνέχεια να διερευνηθούν πιθανές ευκαιρίες και σε άλλες Αμερικανικές Πολιτείες.  Ο Γιώργος Δρόσος υπογράμμισε, ‘έχουμε δημιουργήσει ένα επιχειρηματικό πλάνο για την σταδιακή επέκταση του GFG, αποσκοπώντας στο να φέρουμε όλο και περισσότερους Αμερικανούς καταναλωτές σε επαφή με την ελληνική διατροφή και τα ελληνικά προϊόντα’.

  Για τον σκοπό αυτό αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα την λειτουργεία του, ένα ιδιόκτητο Logistic Center στην περιοχή του New Jersey, από το οποίο θα πραγματοποιείται η ομαλή τροφοδοσία των καταστημάτων GFG.

 • Περιοδεία του Τέρενς Κουίκ στη Νότια Αφρική

  Περιοδεία του Τέρενς Κουίκ στη Νότια Αφρική

  Κατηγορία: Ομογένεια | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-01 00:17:52 | Πηγή: Ζούγκλα
  Όλα τα εκκρεμή διμερή θέματα της Ελλάδας με την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής συζήτησαν σήμερα στην Πρετόρια ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ με τον ομόλογό του κ. Luwellyn Landers.
  Η συζήτηση έγινε μέσα σε ένα εξαιρετικό κλίμα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ΥΦΥΠΕΞ επέδωσε επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, με την οποία προσκαλεί επίσημα στην Ελλάδα την Υπουργό Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής κα. Μαϊτέ Εκνοάμα – Μασαμπάν.

  Στη συνάντηση διαρκείας μίας ώρας, παρουσία του Πρέσβη κ.Ελευθέριου Κουβαριτάκη, η νοτιοαφρικανική πλευρά συμφώνησε να προωθηθούν το γρηγορότερο δυνατόν οι ανενεργείς μέχρι σήμερα συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μέσα στην τελευταία πενταετία, για θέματα που σχετίζονται με πολιτικές διαβουλεύσεις, οικονομική συνεργασία, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά θέματα, τουρισμό κλπ
  Επιβεβαιώθηκε ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2017 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα διυπουργική Επιτροπή, η οποία θα είναι κυρίως οικονομικού χαρακτήρα, όπως επίσης έγινε γνωστό ότι την ίδια περίοδο, θα μεταβεί επιχειρηματική αντιπροσωπεία του ΣΕΒ στο Γιοχάνεσμπουργκ, για να προωθηθεί επί της ουσίας η συνεργασία των δύο κρατών στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα.

  Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, μετά το τέλος της συνάντησης έκανε την εξής δήλωση στο ΑΠΕ:

  «Οι συνομιλίες μου με τον Νοτιοαφρικάνο ομόλογό μου πιστεύω ότι θα έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα για την εκκίνηση διμερών συμφωνιών που είχαν παγώσει, για λόγους πάντως, που δεν συνδυάζονται με τις εξαιρετικές πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών .Εξάλλου η κυβέρνηση της νότιας Αφρικής, είναι μία σημαντική σύμμαχος σε όλα τα εθνικά μας θέματα, στα διεθνή φόρα.

  Δεν είναι τυχαίο το ότι οι Νοτιοαφρικάνοι έχουν μια ιδιαίτερη αγάπη και εκτίμηση για την Ελλάδα, η οποία προκύπτει και από την πολύ δυνατή ομογένεια που ζει και δραστηριοποιείται εδώ, με απόλυτο σεβασμό και στήριξη στη δεύτερη Πατρίδα της.

  Ας μην ξεχνάμε ότι η Νότιος Αφρική είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη και Οικονομία στη Αφρικανική Ήπειρο και η ενίσχυση της συνεργασίας μας σε όλα τα επίπεδα, μόνο οφέλη μπορεί να έχει για εμάς, όχι μόνο για τα εθνικά ζητήματα που προανέφερα, αλλά και για ελληνικές επιχειρήσεις που θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν εδώ, σε τομείς που η εδώ υστέρηση μπορεί να καλυφθεί από τη δική μας υπεροχή, όπως η τεχνογνωσία και οι κατασκευές στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και κυρίως στην ηλιακή ενέργεια».

  Μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του κ. Landers, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Γιοχάνεσμπουργκ και Πρετόριας κκ Δαμασκηνό και τον πατέρα Μιχαήλ, προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

  Είχε επίσης συνάντηση με το Προεδρείο της ελληνικής Κοινότητας στην Πρετόρια. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Γρηγόρης Πατσαλοσαβής συνοδευόταν από τον πρώην Πρόεδρο κ. Νίκο Ευθυμιάδη, γεγονός που προκάλεσε το εξής σχόλιο του Υφυπουργού:

  «Ομολογώ ότι η ομογένεια της Νότιας Αφρικής στέλνει ένα μεγάλο μήνυμα στη Διασπορά του Ελληνισμού σε όλον τον κόσμο. Ένα μήνυμα σε όλους μας και εντός πατρίδας. Της ενότητας και της συνεργασίας. Είναι εντυπωσιακό το ότι όποια Κοινότητα και αν επισκέφθηκα, το παρόν τους έδιναν, μαζί με τον σημερινό Πρόεδρό της, και όλοι οι προηγούμενοι.

  Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι εδώ στην Νότια Αφρική, Έλληνες και Κύπριοι δεν έχουν χωριστές Κοινότητες, αλλά είναι ενωμένοι σε μία, την οποία την αποκαλούν Ελληνική. Εκ μέρους της ελληνικής Δημοκρατίας, της ελληνικής Πολιτείας, της Βουλής των Ελλήνων και της ελληνικής κυβέρνησης, τους συγχαίρω πραγματικά που είναι παράδειγμα προς μίμηση».
 • Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Ο ρόλος των ομογενών στις επενδύσεις και το πολιτικό γίγνεσθαι

  Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Ο ρόλος των ομογενών στις επενδύσεις και το πολιτικό γίγνεσθαι

  Κατηγορία: Ομογένεια | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-01 00:17:52 | Πηγή: Ζούγκλα
  Το τεράστιο θέμα της διασποράς, με σημεία αιχμής την ψήφο των ομογενών και τις επενδύσεις, άνοιξαν οι ομιλητές του πάνελ «Linking diaspora and homeland» κατά τη δεύτερη ημέρα του 2ου οικονομικού φόρουμ των Δελφών.

  Ο σκιώδης υπουργός της Νέας Δημοκρατίας για θέματα διασποράς, Σάββας Αναστασιάδης, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να μη δίνει το δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς της σε άλλες χώρες» και πρόσθεσε ότι το κόμμα του έχει καταθέσει σχετική πρόταση νόμου, η οποία όμως δεν υπερψηφίστηκε.

  Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Mana Products, Νίκος Μούγιαρης, εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του, χαρακτηρίζοντας μεγάλο λάθος την ψήφο και την κομματικοποίηση των ομογενών. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Εμείς αισθανόμαστε ότι ανήκουμε στο κόμμα της Ελλάδας και όχι σε οποιδήποτε ελληνικό κόμμα. Θα είναι λάθος να μας χωρίσετε σε κόμματα στη διασπορά. Παρακαλώ, αφήστε μας ήσυχους».

  Τη σκυτάλη πήρε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος έδωσε έμφαση στην εξεύρεση των Ελλήνων της διασποράς, λέγοντας ότι οι νέες τεχνολογίες αποτελούν ένα εκπληκτικό εργαλείο. Ο κ. Γερουλάνος είπε ότι δεν είναι ανάγκη κάποιος να μιλάει ελληνικά για να θεωρείται Έλληνας ή να έχει δύο γονείς με ελληνική καταγωγή.

  Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις επενδύσεις που θα μπορούσαν να γίνουν από ομογενείς στη χώρα μας, δίνοντας έμφαση στις μικρές επενδύσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να ανακουφίσουν πολλές περιοχές της Ελλάδας. Χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Κατερίνης, λέγοντας ότι αν ένας επιχειρηματίας μπορούσε να φέρει ένα εκατομμύριο τουρίστες στον Όλυμπο, θα ανακούφιζε σημαντικά τη μικρή πόλη της Βόρειας Ελλάδας όπου η ανεργία των νέων αγγίζει το 60%.

  Ο διευθύνων σύμβουλος του Hellenic Initiative, USA, Mark Arey, τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει νοοτροπία και να σταματήσει να θεωρεί την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις κάτι κακό. Ζήτησε περισσότερη διαφάνεια, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «οι επιχειρήσεις δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, σκοπός τους είναι το κέρδος».

  Ο επιχειρηματίας, Νίκος Μούγιαρης, συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει πολλές ευκαιρίες, όμως επεσήμανε ότι το βασικότερο πρόβλημα είναι η έλλειψη οράματος. Χαρακτηριστικά ανέφερε το παράδειγμα του μαραθωνίου, λέγοντας ότι υπάρχουν αθλητές που πηγαίνουν να τρέξουν στο μαραθώνιο της Νέας Υόρκης, αλλά δεν έρχονται να τρέξουν στον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

  Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Hellenic American Council, Endy Zemenides, εξήγησε ότι είναι σύνηθες λάθος είναι να θεωρούμε τη διασπορά ως κάτι ενιαίο. Χωρίζεται σε τέσσερις κατηγορίες: στους μετανάστες, που φεύγουν από την Ελλάδα τώρα, στα παιδιά των μεταναστών, που προσπαθούν να διατηρήσουν τις παραδόσεις, σε μία ομάδα που είναι πρώτα ορθόδοξοι και μετά Έλληνες και στους ανεξάρτητους.

  Υπογράμμισε και το θέμα του brain drain, δηλαδή της φυγής επιστημόνων, λέγοντας ότι οι Έλληνες της διασποράς μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό το επίπεδο, δίνοντας για παράδειγμα υποτροφίες σε φοιτητές.

  Ο Dr. Λάμπης Τασσάκος, μέλος του ΔΣ του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, διευκρίνισε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν πάει στη Γερμανία πολλοί Έλληνες αναζητώντας εργασία, χωρίς να είναι απαραίτητα επιστήμονες. Πρόκειται, όπως είπε, για ανθρώπους χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση που απλά αναζητούν εργασία, λόγω της κρίσης στην Ελλάδα.

  Ο αντιπρόεδρος του International Conferences των New York Times, Αχιλλέας Τσαλτάς, είπε ότι θεωρεί τον εαυτό του μέλος της διασποράς, μέλος του ελληνικού πνεύματος και του έθνους και πρόσθεσε ότι «είναι υποχρέωσή μου να διαδώσω το ελληνικό πνεύμα όπου και όσο μπορώ».
 • Γιορτάζει ο ιερός ναός του «Ευαγγελισμού της Θετόκου» της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης

  Γιορτάζει ο ιερός ναός του «Ευαγγελισμού της Θετόκου» της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης

  Κατηγορία: Ομογένεια | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-01 00:17:52 | Πηγή: Ζούγκλα
  To Σάββατο 25 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία τιμούμε και την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, γιορτάζει ο ιστορικός ναός «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.

  Για τον εορτασμό της σημαντικής αυτής διπλής επετείου προγραμματίζεται ο καθιερωμένος Μέγας Εσπερινός και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας, ο ιερατικώς προϊστάμενος Πανοσολογιώτατος Aρχιμανδρίτης Κοσμάς Δαμιανίδης και η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, καλούν όλους να συμμετάσχουν στις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις που φέτος λόγω του ότι ο ναός έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά, θα λάβουν χώρα ως ακολούθως:

  - Παρασκευή 24 Μαρτίου, 7.00μμ., Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, στον ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη (Lygon Street, North Carlton)
  - Σάββατο 25 Μαρτίου, 8.00πμ, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου, στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Αντιοχείας (γωνία Simpson Street και Victoria Parade, East Melbourne).
 • Διάλεξη για τους Φιλισταίους και τους Μυκηναίους από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

  Διάλεξη για τους Φιλισταίους και τους Μυκηναίους από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

  Κατηγορία: Ομογένεια | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-01 00:17:52 | Πηγή: Ζούγκλα
  H Λουίζ Χίτσκοκ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αρχαιολογίας της Εποχής του Χαλκού στη Σχολή Κλασσικών Σπουδών και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Μελβούρνης, θα παρουσιάσει διάλεξη για τους Φιλισταίους και Μυκηναίους, την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο των Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού που προσφέρει για έβδομη συνεχή χρονιά η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.

  Το να είναι κάποιος «Φιλισταίος» σημαίνει πως είναι άξεστος ή βάρβαρος - μια αντίληψη που βρίσκεται σε βιβλικά κείμενα. Ακριβώς όπως οι Έλληνες περιγράφουν τους μη-Έλληνες γείτονές τους ως «βαρβάρους», το ίδιο έκαναν οι βιβλικοί συγγραφείς περιγράφοντας τους ανθρώπους που εγκαταστάθηκαν κατά μήκος της νότιας ακτής της Ανατολικής Μεσογείου με υποτιμητικούς όρους.

  Στη διάλεξη θα συζητηθούν οι πολιστικοί δεσμοί των Φιλισταίων με το Αιγαίο και την Κύπρο, οι οποίοι συγκαταλέγονταν μεταξύ των θαλασσινών που έσπερναν τον όλεθρο στη Μεσόγειο κατά το τέλος της Εποχής του Χαλκού (περ 1177 π.Χ.).

  Η Δρ Χίτσκοκ θα παρουσιάσει τα πρόσφατα αποτελέσματα των επί μία δεκαετία αρχαιολογικών ανασκαφών της στο χώρο των Φιλισταίων Tell es-Safi / Gath (Ισραήλ), την πόλη που σχετίζεται με τον Γολιάθ στην Αγία Γραφή.

  Τα αρχαιολογικά ερείπα των Φιλισταίων αποκαλύπτουν ότι επρόκειτο για κοινωνικά και οικονομικά προηγμένο λαό, τεχνολογικά καινοτόμο (παραγωγή σιδήρου), καλλιτεχνικά εκλεπτυσμένο (διακοσμημένα Μυκηναϊκά-Ελληνικά αγγεία), με κοσμοπολίτικη κουλτούρα που επηρέασαν θετικά στην εξάπλωση του ελληνικού πολιτισμού στην γύρω περιοχή.  H Λουίζ Χίτσκοκ είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Μελβούρνης. Είναι συγγραφέας των βιβλίων Minoan Architecture: A Contextual Analysis, Theory for Classics, Aegean Art and Architecture (μαζί με τον Donald Preziosi), και συγγραφέας πολλών άρθρων που ασχολούνται με την αρχαιολογία στο Αιγαίο, την Κύπρο και την αρχαιολογία των Φιλισταίων.

  Στα τρέχοντα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η πειρατεία, το Αιγαίο, η Κύπρος και οι Φιλισταίοι. Έχει συμμετάσχει σε ανασκαφές και έρευνες στην Καλιφόρνια, Κύπρο, Κρήτη, Ελλάδα, και Συρία.

  Πότε: Πέμπτη 23 Mαρτίου 2017, 7:00μμ
  Που: Φιλανθρωπική Ενωση Ιθακήσιων, (Level 2, 329 Elizabeth St, Melbourne Vic 3000)
 • Προσωπάρχης Λευκού Οίκου: Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας

  Προσωπάρχης Λευκού Οίκου: Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας

  Κατηγορία: Ομογένεια | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-01 00:17:52 | Πηγή: Ζούγκλα
  Δείπνο προς τιμή του αρχιεπισκόπου Δημητρίου και επιφανών ομογενών παρέθεσε το βράδυ της Πέμπτης στο Blair House ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους, για να τιμήσει την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας και της απελευθέρωσης από τους Τούρκους.

  Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης κι άλλοι παράγοντες από την ομογένεια και την Ελλάδα.

  Όπως μεταδίδει το www.mignatiou.com, o αντιπρόεδρος Μάικλ Πένς μίλησε για τη σημερινή εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, κατά την οποία ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα τιμήσει την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και την ελληνοαμερικανική κοινότητα. Ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο επειδή δέχθηκε τον ίδιο και τη σύζυγό του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και για την υποστήριξή του στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Μετέφερε, δε, τους χαιρετισμούς του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος θα παρεβρεθεί στην εκδήλωση του Λευκού Οίκου και θα μιλήσει για την ομογένεια και την Ελλάδα.

  Ο αντιπρόεδρος είπε χαριτολογώντας ότι ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, που είναι ένας υπερήφανος Ελληνοαμερικανός, τον κάλεσε στο δείπνο. Αναφέρθηκε, επίσης, στη συνεισφορά των Ελληνοαμερικανών στην Αμερική. Ο κ. Πρίμπους μίλησε για την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ και για τα σχέδιά του για την Αμερική και τον αμερικανικό λαό.

  Στους δημοσιογράφους μίλησε για την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης προς την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι είναι υπερήφανος που είναι Έλληνας. Στην Ελλάδα ξεκίνησε η Δημοκρατία, η οποία ανθεί και στην Αμερική. Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου εξέφρασε την υπερηφάνειά του για τον ελληνικό λαό και τον ενθουσιασμό του για τον εορτασμό της ημέρας της ελληνικής ανεξαρτησίας. Τη χαρακτήρισε σπουδαία παράδοση για τον Λευκό Οίκο και θύμισε ότι ξεκίνησε από έναν σπουδαίο πρόεδρο, τον Ρόναλντ Ρέιγκαν, όπως είπε.

  Πηγή: mignatiou.com
 • Ελληνικό γλέντι στον Λευκό Οίκο

  Ελληνικό γλέντι στον Λευκό Οίκο

  Κατηγορία: Ομογένεια | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-01 00:17:52 | Πηγή: Ζούγκλα
  Μία διαφορετική ημέρα ήταν η προχθεσινή στον Λευκό Οίκο, με αφορμή την επέτειο για την απελευθέρωση της Ελλάδας το 1821.

  Στον Λευκό Οίκο διοργανώθηκε δεξίωση αλλά και... ελληνικό γλέντι με τραγούδια, μπουζούκια και χορούς!
  «Αγαπώ τους Έλληνες» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ αμέσως μόλις ανέβηκε στο βήμα, στη δεξίωση που δόθηκε στον Λευκό Οίκο.

  Ο Αμερικανός πρόεδρος εξήρε τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου τον Ελληνοαμερικανό Ράινς Πρίμπους, επισημαίνοντας ότι είναι ένας από τους «σπουδαιότερους Έλληνες» στην χώρα του, ενώ αναφέρθηκε και στην προσφορά και άλλων μελών του προσωπικού που είναι ελληνικής καταγωγής.

  «Η επέτειος της ελληνικής ανεξαρτησίας εορτάζει την αναγέννηση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας για τους Έλληνες» σημείωσε ο Τραμπ.

  Δείτε ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από το ελληνικό γλέντι στον Λευκό Οίκο:  Πηγή video: Εθνικός Κήρυκας
 • Ντόναλντ Τραμπ: Αγαπώ τους Έλληνες

  Ντόναλντ Τραμπ: Αγαπώ τους Έλληνες

  Κατηγορία: Ομογένεια | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-01 00:17:52 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Αγαπάω τους Έλληνες, ω πόσο αγαπώ τους Έλληνες. Μην ξεχνάτε, είμαι από την Νέα Υόρκη. Όλο Έλληνες βλέπω εκεί. Είναι παντού!» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, όπως φαίνεται από την αποδελτίωση της ομιλίας του από τον Λευκό Οίκο.

  Ο Αμερικανός πρόεδρος παρουσίασε, παράλληλα, τους Ελληνοαμερικανούς του Λευκού Οίκου, μεταξύ των οποίων και ο Ρέινς Πρίμπους.

  Μάλιστα, ο κ. Τραμπ έπλεξε και το εγκώμιο του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, χαρακτηρίζοντάς τον υπέροχο και πολύ εργατικό.

  «Είναι ένας από τους τοπ Έλληνες της χώρας» είπε χαρακτηριστικά.

  Ο Τραμπ θύμισε ότι είναι η 30η επέτειος της 25ης Μαρτίου που εορτάζεται στον Λευκό Οίκο, μια παράδοση που ξεκίνησε ο Ρόναλντ Ρίγκαν.  «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε αυτή την παράδοση, και πάντα θα είμαστε. Η ελληνική ημέρα ανεξαρτησίας γιορτάζει την αναγέννηση της ελευθερίας για τους Έλληνες πολίτες. Είναι φόρος τιμής για την ελληνική μάχη της ανεξαρτησίας που ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου 1821.

  Μετά από 400 χρόνια, οι Έλληνες λαχταρούσαν να ανακτήσουν την αυτοκυριαρχία τους» δήλωσε ο κ. Τραμπ, και συμπλήρωσε:

  «Αυτή η αγάπη για την ελευθερία και τη δημοκρατία έχει δημιουργήσει έναν διαρκή δεσμό μεταξύ των δύο χωρών μας. Είναι μια σχέση που έχει τις ρίζες της στην Αρχαία Ελλάδα –το λίκνο της δημοκρατίας».
 • Η παρέλαση της ελληνικής κοινότητας του Τορόντο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

  Η παρέλαση της ελληνικής κοινότητας του Τορόντο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

  Κατηγορία: Ομογένεια | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-01 00:17:52 | Πηγή: Ζούγκλα
  Επετειακές εκδηλώσεις διοργανώθηκαν για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο Τορόντο του Καναδά από τους Έλληνες ομογενείς. Την παρέλαση οργάνωσε η ελληνική κοινότητα Τορόντο και σ' αυτήν έλαβαν μέρος η ελληνική κοινότητα, το ημερήσιο ελληνικό σχολείο «Μεταμόρφωση», τα σαββατιανά σχολεία ελληνικής γλώσσας, ελληνικοί και κυπριακοί πολιτιστικοί και φοιτητικοί σύλλογοι, και ένας ουλαμός βετεράνων του Β` Παγκοσμίου Πολέμου.

  Παρευρέθησαν εκπρόσωποι της καναδικής πολιτείας, της αρχιεπισκοπής Βορείου Αμερικής, τοπικοί δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος ομογενών.

  Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στην οδό Ντάνφορθ της «Ελληνικής πόλης» (Greek town) στο κέντρο του Τορόντο την Κυριακή 26 Μαρτίου.

  Δείτε το σχετικό βίντεο

 • Οι γιαγιάδες που διαπρέπουν ως... σεφ στη Ν. Υόρκη - Aνάμεσά τους και μία Χιώτισσα!

  Οι γιαγιάδες που διαπρέπουν ως... σεφ στη Ν. Υόρκη - Aνάμεσά τους και μία Χιώτισσα!

  Κατηγορία: Ομογένεια | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-01 00:17:52 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ένα εστιατόριο στην καρδιά της Ν. Υόρκης υπόσχεται να σας χαρίσει μία γεύση από την... παράδοση, καθώς τη δημιουργία των πιάτων έχουν αναλάβει γιαγιάδες, μαγειρεύοντας παραδοσιακές συνταγές από όλον τον κόσμο!

  Το εστιατόριο «Enoteka Maria» στο Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης του Τζόντι Σκαραβέλα άνοιξε τις πύλες του το 2006 και απασχολεί γιαγιάδες από τη Ρωσία, τη Σρι Λάνκα, την Αργεντινή, την Αλγερία, την Τσεχία, το Καζακστάν, τη Δομινικανή Δημοκρατία, τις Φιλιππίνες... Γιαγιάδες από 30 χώρες του κόσμου. Κάθε μέρα μαγειρεύουν δύο εξ αυτών, η μία είναι πάντοτε Ιταλίδα και η άλλη από διαφορετική χώρα.

  Ο γεννημένος στο Μπρούκλιν Τζόντι Σκαραβέλα δημιούργησε το εστιατόριο όταν έχασε τη γιαγιά και τη μητέρα του. Στην αρχή άνοιξε την κουζίνα του σε Ιταλίδες γιαγιάδες, λόγω της καταγωγής του.

  «Όταν βλέπω μία Ιταλίδα γιαγιά στην κουζίνα να μαγειρεύει, αισθάνομαι ασφάλεια» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του στο Refinery29. Εκείνο που παρατήρησε ήταν ότι οι πελάτες διασκέδαζαν να συζητούν με τις Ιταλίδες γιαγιάδες «σεφ» και σκέφτηκε ότι θα ήταν καλό να εντάξει στην ομάδα και γιαγιάδες από άλλες χώρες. Στο εστιατόριό του σήμερα εργάζονται 30 έως 40 ηλικιωμένες.

  Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου υπογράμμισε ότι θέλει να τιμήσει τη διαφορετικότητα και να βοηθήσει τους ανθρώπους να διατηρήσουν και να συνεχίσουν τις οικογενειακές παραδόσεις τους. «Κάθε φορά που οι κυρίες μπαίνουν στην κουζίνα για να μαγειρέψουν, εκατοντάδες χρόνια πολιτισμού βγαίνουν από τα δάχτυλά τους, είναι σαν μαγεία» ανέφερε.

  Το εστιατόριο προσελκύει τουρίστες και λάτρεις του φαγητού απ' όλο τον κόσμο. Ο Τζόντι Σκαραβέλα δέχεται τηλεφωνήματα για κρατήσεις από την Αυστραλία, την Αγγλία και την Ιταλία. «Είμαι κολακευμένος» ανέφερε. «Έρχονται πάρα πολλοί πελάτες και από το Μανχάταν. Είναι κολακευτικό, καθώς στο Μανχάταν υπάρχει ένα εστιατόριο ανά έξι μέτρα, αλλά παίρνουν το φέρι και έρχονται στο δικό μου εστιατόριο» συμπλήρωσε. Έρχονται για σπιτικό φαγητό και για την εμπειρία - ίσως δεν έχουν πια τη γιαγιά τους να τους μαγειρεύει. Οι γιαγιάδες που μαγειρεύουν στο τέλος της ημέρας εισπράττουν χειροκρότημα. Πολύ συχνά δέχονται τα καλύτερα σχόλια για τις μαγειρικές τους ικανότητες.  Στην ιστοσελίδα του «Enoteca Maria» εκτός από τις πληροφορίες για το εστιατόριο, υπάρχουν τα ονόματα όλων των κυριών που μαγειρεύουν παραδοσιακά πιάτα της χώρας τους και σύντομα βιογραφικά τους. Την ελληνική κουζίνα εκπροσωπεί η Πλουμίτσα από τη Χίο.

  Οι γιαγιάδες στο «Enoteca Maria» είναι σαν μία μεγάλη οικογένεια και θεωρούν η μία την άλλη φίλη, παρότι συχνά υπάρχει το εμπόδιο της γλώσσας. Επικοινωνούν μεταξύ τους με σπαστά αγγλικά και με τη βοήθεια των πολύγλωσσων σερβιτόρων.


 • Γερμανία: Κέντρο πρωτοπόρων με πρωτουβουλία ενός Έλληνα ερευνητή

  Γερμανία: Κέντρο πρωτοπόρων με πρωτουβουλία ενός Έλληνα ερευνητή

  Κατηγορία: Ομογένεια | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-01 00:17:52 | Πηγή: Ζούγκλα
  Το Κέντρο Χέλμχολτς του Μονάχου ψάχνει κορυφαίους ερευνητές από διάφορες χώρες -και από την Ελλάδα-, προκειμένου να στελεχώσει ένα νέο πρωτοποριακό ερευνητικό κέντρο με την ονομασία «Pioneer Campus».

  Τα νήματα της νέας πρωτοβουλίας κινεί ένας διακεκριμένος επιστήμων της διασποράς, ο Βασίλης Ντζιαχρήστος, καθηγητής του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου και διευθυντής του Ινστιτούτου Βιολογικής και Ιατρικής Απεικόνισης του Κέντρου Χέλμχολτς στην ίδια πόλη.

  Για πρώτη φορά στη Γερμανία (και πιθανώς σε όλη την Ευρώπη) θα εργασθούν κάτω από την ίδια στέγη, σε τόσο στενή συνεργασία, γιατροί, βιολόγοι, φυσικοί, βιοϊατρικοί μηχανικοί κ.ά., με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων για διάφορες ασθένειες, καθώς και νέων εφαρμογών στα πεδία της βιοτεχνολογίας, της ιατρικής και της φαρμακευτικής τεχνολογίας. Κάτι αντίστοιχο αποτελούν στις ΗΠΑ το Howard Hughes Janelia Research Campus και το Koch Institute.

  Σε ένα νέο κτήριο 4.500 τετραγωνικών μέτρων, το «Pioneer Campus» φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια δημιουργική ερευνητική ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με έναν υπερσύγχρονο τεχνολογικό βιοϊατρικό εξοπλισμό. Οι ερευνητές θα είναι απαλλαγμένοι από διοικητικά καθήκοντα για να επικεντρωθούν στην έρευνά τους. Τα πρώτα τμήματα αναμένεται να λειτουργήσουν έως το τέλος του 2017.

  «Η ιστορία δείχνει ότι οι τεχνολογικές καινοτομίες πάντα λειτούργησαν ως καταλύτες για την πρόοδο των βιολογικών ανακαλύψεων με κλινική σημασία. Το ''Pioneer Campus'' και τα ξεχωριστά ταλέντα του παρέχουν μια απολύτως αναγκαία συνέργεια ανάμεσα στη βιολογική ανακάλυψη και την κουλτούρα των μηχανικών που μετατρέπουν τις ανακαλύψεις σε λύσεις, επιταχύνοντας έτσι τις εφευρέσεις νέων μεθόδων επιτυχούς πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και νέων θεραπειών, προς όφελος όλης της κοινωνίας» δήλωσε ο Χ. Ντζιαχρήστος.

  Ο Έλληνας επιστήμονας θα είναι ο ένας από τους δύο διευθυντές του «Pioneer Campus», επικεφαλής του Τομέα Εμβιομηχανικής, μαζί με τον καθηγητή Ματίας Τσοπ, διευθυντή του Τομέα Ιατρικής. Το νέο κέντρο φιλοδοξεί να «γεννήσει» αρκετές εταιρείες-τεχνοβλαστούς, όπως η iThera από το 2010 (για καινοτόμο βιοϊατρική απεικόνιση) και η SurgVision από το 2013 (για ζωντανή απεικόνιση των όγκων κατά τις χειρουργικές επεμβάσεις), που ήδη έχει δημιουργήσει ο Ντζιαχρήστος.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 • Συστάθηκε η

  Συστάθηκε η "Πρωτοβουλία Ελλήνων Σουηδίας για την Ελλάδα"

  Κατηγορία: Ομογένεια | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-01 00:17:52 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο Αθανάσιος Ρουμελιώτης, έλληνας κάτοικος της Σουηδίας, έστειλε το παρακάτω κείμενο στο zougla.gr, στο οποίο παρουσιάζει την «Πρωτοβουλία Ελλήνων Σουηδίας για την Ελλάδα». 

  Αναφέρει σχετικά:

  «Θέλω να σας ενημερώσω ότι εμείς οι Ελληνες που ζούμε και εργαζόμαστε εδω στη Σουηδία ξεκινήσαμε μια προσπάθεια με γνώμονα την αγάπη μας για την Πατρίδα και τη θέλησή μας να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που την ταλαιπωρούν. Τελικός στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η δημιουργία Πολιτικού Φορέα, δεν θα προχωρήσουμε όμως εάν πρώτα δεν εκτιμηθεί από το μεγαλύτερο σύνολο του Ελληνικού Λαού.

  1ο. Κείμενο
  "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"
  (ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ).

  Αγαπητοί Συνέλληνες,

  Οι καιροί που ζούμε είναι αρκετά δύσκολοι και το μέλλον είναι αβέβαιο.Καθώς περνάνε τα χρόνια βλέπουμε ότι το βιοτικό επίπεδο και η ελληνική κοινωνία παρακμάζει.Οι αποφάσεις των ιθυνόντων και των ανθρώπων που ο ελληνικός λαός δίνει αξιώσεις και δύναμη εδώ και δεκαετίες έχουν ως στόχο την εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου του κάθε Έλληνα και την υποτίμηση της πατρίδος μας.
  Εμείς ως Έλληνες του εξωτερικού,και δη ενός κράτος που λειτουργεί σε πολύ καλό βαθμό ως προς την οικονομική του πολιτική και για τα κοινωνικοπολιτικά του θέματα όπως είναι η Σουηδία,δημιουργήσαμε μια ομάδα αποκλειστικά απαρτιζόμενη από Έλληνες που τους πληγώνει αυτή η κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα μας.

  Ο σκοπός της είναι να μπορέσει να περάσει κάποια ερεθίσματα και να προτείνει λύσεις σε φλέγοντα ζητήματα που ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό. Κύριο μέλημα μας είναι να πείσουμε τους Έλληνες πολίτες ότι όλη αυτή η σκευωρία είναι κατασκευασμένη από διεθνής οργανισμούς που λειτουργούν με χυδαίο και παράνομο τρόπο με βλέψη στο να κατακτήσουν όλο τον εδαφικό και πολιτισμικό πλούτο που διαθέτει η πατρίδα μας. Η λύση που προτείνουμε εμείς ως ομάδα είναι,η παραμονή της χώρας μας στην Ευρωπαική Ένωση,η αποχώρηση της από την Νομισματική Ένωση δηλαδή η αποχώρηση της από το ευρώ και η επιστροφή της σε Εθνικό Νόμισμα με την ισοτιμία του νομίσματος αυτού σε 1 προς 1,δηλαδή μία μονάδα εθνικού νομίσματος ίσο με ένα ευρώ.

  Για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός,μπορούμε κάλλιστα να στηριχθούμε στην παραγωγή μας και να αξιοποιήσουμε οικονομικούς πόρους όπως για παράδειγμα η ναυτιλία,ο τουρισμός,ο αγροτικός τομέας,ο κτηνοτροφικός τομέας,οι φυσικές πηγές ενέργειας και πολλά άλλα.Βέβαια,τεράστιο ποσοστό των Ελλήνων είτε δεν γνωρίζει αυτούς τους πόρους ή είναι προσκολλημένος σε ό,τι του προβάλλουν καθημερινά και με ύπουλο τρόπο τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης,τα οποία ελέγχονται από κυβερνητικούς παράγοντες.

  Έτσι λοιπόν,ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δει καθαρά και να σκεφτεί το πρόβλημα με όσο περισσότερη λογική γίνεται μιας και ο φόβος της αβεβαιότητας και της πτώχευσης που του πλασάρουν τον καταβάλει.Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015 και το πως τα ΜΜΕ το παρουσιάσαν στους Έλληνες πολίτες,με έναν τόσο άσεμνο,ανήθικο και γεμάτο φόβο τρόπο για την επικράτηση του ‘’ΝΑΙ’’.Ενθαρρυντικό δείγμα βέβαια ήταν ότι ο ελληνικός λαός δεν πτοήθηκε και αποφάσισε το ‘’ΟΧΙ’’ έτσι ώστε να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους επιδιώκουν το ξεπούλημα της Ελλάδας,άσχετα βέβαια με το τι ακολούθησε στη συνέχεια και πως η κυβερνητική συμμαχία αλλά και μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης ξευτιλίστηκε και προσκύνησε τους διεθνείς τοκογλύφους.

  Ως δεύτερη βασική προϋπόθεση για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός είναι η πίστη και η εθνική συνείδηση.Πρέπει δηλαδή να πιστέψουμε ότι μόνοι μας μπορούμε να τα καταφέρουμε.Έχουμε δει και στο παρελθόν ότι ενωμένοι οι Έλληνες έχουν πετύχει τεράστια κατορθώματα που εξυμνούνται και θα εξυμνούνται για πολλά χρόνια ακόμη,όπως για παράδειγμα η Μάχη του Μαραθώνα,η Επανάσταση του ’21 και άλλα πολλά.Βασικό μας μέλημα λοιπόν είναι να ενωθούν όλοι οι Έλληνες για την επίτευξη ενός στόχου που δεν είναι άλλος από την αναβάθμιση της Ελλάδας στο παγκόσμιο στερέωμα και την βελτίωση της ζωής του κάθε Έλληνα.Με την προϋπόθεση της ενότητας λοιπόν θα αποπειραθούμε να ορθώσουμε το ανάστημα μας σε όλους αυτούς που χρόνια τώρα καταδυναστεύουν την ζωή μας.Απαραίτητη λοιπόν είναι η εισαγωγή του ‘’μαζί’’ στην νοοτροπία των Ελλήνων γιατί μόνο έτσι θα ‘χουμε την απαραίτητη δύναμη και το κατάλληλο μέγεθος αντίστασης ώστε να αλλάξουμε μόνοι μας τις ισορροπίες στα οικονομικά και κοινωνικοπολιτικά δρώμενα της πατρίδας μας προς το καλύτερο.

  Εν κατακλείδι,τι είναι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα και τι είναι αυτό που της λείπει;H απάντησή μας είναι,νέα αξιόλογα πρόσωπα σε κάτι καινούργιο με πρωτοπόρες αντιλήψεις και νέα ήθη.Χαρακτηριστικά των προσώπων αυτών πρέπει να είναι η ανιδιοτέλεια,η εντιμότητα,ο σεβασμός προς τους άλλους,η διάθεση προσφοράς,η αλληλεγγύη,η λαχτάρα για ανάπτυξη.Ενώ παράλληλα πρέπει να είναι καλοί εώς άριστοι συνομιλητές ανεξάρτητα από τίτλους και σπουδές.

  Με εκτίμηση.
  Η Διαχειριστική Επιτροπή

  2ο. Κείμενο
  "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ."
  (ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ)

  Αγαπητοί Συνέλληνες,

  Όταν ένας ασθενής φτάνει στα Εξωτερικά Ιατρεία ενός Νοσοκομείου με χαμηλό αιματοκρίτη το πρώτο που κάνει ο γιατρός που τον παραλαμβάνει είναι να του δώσει αίμα για να τον σώσει και στη συνέχεια ψάχνει να βρει τις αιτίες που του προκάλεσαν την παθολογική αυτή κατάσταση.

  Το πρώτο λοιπόν που πρέπει να κάνουμε για να σωθεί η Χώρα μας είναι να της δώσουμε αίμα και το αίμα αυτό δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από την ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ που ως αποτέλεσμα θα έχει να έρθουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα χρήματα στη Χώρα.

  Ως "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" (Πολιτική Κίνηση) η λύση που προτείνουμε για να βγει η Χώρα μας από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ( την οποία αναφέραμε κ σε προηγούμενο κείμενο μας) είναι:

  "Η παραμονή της Χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ,η αποχώρησή της από το ευρώ, η επιστροφή της σε Εθνικό Νόμισμα,με ισοτιμία ένα ευρώ -μια μονάδα εθνικού νομίσματος.
  Για να επιτευχθεί αυτή η λύση πρέπει:

  1ον. Να "τυπώσουμε"-δηλ να δημιουργησουμε- το δικό μας Νόμισμα (Χώρα που της αφαιρείται το δικαίωμα να τυπώσει το δικό της νόμισμα ουσιαστικά της αφαιρείτε το δικαίωμα να αποφασίζει για τις τύχες της, της αφαιρείται η Εθνική της Κυριαρχία)..Ενώ αυτός που αναλαμβάνει ( σου παιρνει με το ζορι από τα δικα σου χερια) το «τύπωμα», παριστάνει τον δανειστή του ποσού που αυτός τυπώνει στο χαρτονόμισμα.

  2ον. Να παράγουμε άμεσα (η αξία του χρήματος έχει ως αντίκρισμα την παραγωγή)

  3ον. Να μειώσουμε την φορολογία (οποίος φορολογεί, αυτό που κάνει είναι να μειώνει στο ελάχιστο την δύναμη του χρήματος). Η μείωση της φορολογίας θα έχει ως αποτέλεσμα την σταθεροποίηση και ανάπτυξη τον είδη υφισταμένων εταιρειών ,την δημιουργία καινούργιων (ανάπτυξη επιχειρηματικότητας) .Καθώς επίσης την ηρεμία και τον καθησυχασμό όλων των φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών.

  Ο Αμερικάνικος καπιταλισμός υποστηρίζει ότι "ο φόρος είναι κλοπή". Εξ άλλου, δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψεύδος από την προπαγάνδα ότι "το κράτος για να βρεί χρήματα για να υπάρξει, θα τα βρεί μονό μέσα από τους φορολογούμενους." Επειδή το κράτος παράγει χρήμα, οι φόροι υπάρχουν μόνο για την ισορροπία της οικονομίας.

  Κάθε άλλη χρήση είναι κλοπή εισοδήματος, λεηλασία του ιδιωτικού και δημόσιου πλούτου και πολιτική επιλογή ύφεσης και φτωχοποίησης για λόγους εξουσίας, υποταγής και κακοποίησης του λαού.

  4ον. Να πιστέψουμε στους εαυτούς μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ (" Το καθετί φαίνεται ακατόρθωτο όταν δεν πιστεύεις ότι μπορείς να το κάνεις." "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ").

  5ον. Να επιδοτήσουμε την παραγωγή ως Κράτος. (Ετσι θα ενεργοποιηθεί η οικονομία και θα αναστραφεί η αποεπένδυση)

  6ον. Να δώσουμε άμεση προτεραιότητα στον Τουρισμό μας και στην Ναυτηλία μας δυο πηγές που μπορούν να μας φέρουν άμεσα συνάλλαγμα.

  7ον. Να ενεργήσουμε άμεσα (χθες) στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. (Για παραγωγικούς σκοπούς και όχι για καφετέριες και πλακοστρώσεις πεζοδρομίων ή και -ακόμα χειρότερα- για να καταστραφεί ο παραγωγικός ιστός της Ελλάδας, δηλ η παραγωγικη δυναμη του Ελληνικού Λαού).

  Η μείωση της φορολογίας και η επιδότηση θα έχει ως αποτέλεσμα την ανταγωνιστικότητα μας ως προς τις τιμές των προϊόντων μας για να μπορούν εύκολα να πουληθούν στην Εξωτερική Αγορά. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι ΕΞΑΓΩΓΕΣ μας που θα φέρουν συνάλλαγμα στη Χώρα.
  Επιστρέφοντας στο Εθνικό μας Νόμισμα η Χώρα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών, δεν θα μπει σε κατάσταση πτώχευσης γιατί εμείς δεχόμαστε ότι το χρέος μας είναι περίπου 40 δις ευρώ, που το χρωστάμε από τη διάφορα του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών ( δηλ. εμπορικό ισοζύγιο : περισσότερες εισαγωγές απ' ότι εξαγωγές +/- άδηλοι πόροι ).

  Αυτό το χρέος θα το πληρώσουμε, οι Έλληνες δεν υπήρξαν ποτέ "ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ."

  Δεν θα πληρώσουμε όμως το χρέος των 400 δις ευρώ γιατί πιστεύουμε ότι είναι κατασκευασμένο, ψεύτικο και δόλιο από τους Ευρωπαίους επιτήδειους,που με την ανοχή και την συνεργεία των διαφόρων Κυβερνήσεων που πέρασαν,, όπως και της σημερινής, φρόντισαν η Χώρα να περιέλθει σε κατάσταση ξεπουλήματος.

  Δεν ξεπουλάς τα μονοπώλια του Κράτους (ΔΕΗ ,Λιμάνια, Ναυπηγεία κ.τ.λ.) για να ξεχρεώσεις.
  Πώληση σημαίνει ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ,πιστεύουμε στη μικτή οικονομία.

  Εμείς ως Έλληνες κάναμε δυο λάθη:

  -Το πρώτο λάθος είναι που επιτρέψαμε τους εαυτούς μας να την πατήσουμε. Πιστέψαμε δηλ. ότι τα χρήματα που μας έδιναν μέσα από τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης ήταν τζάμπα, αυτοί ήξεραν πολύ καλά και γελούσαν όταν εμείς δηλώναμε 200 ελιές ενώ είχαμε 100 ή δηλώναμε 500 πρόβατα ενώ είχαμε 300. Ταυτόχρονα όμως μας "πληρώνανε" για να σπάσουμε τα καΐκια μας, να ξεριζώσουμε τις ελιές και τα αμπέλια μας, να διώξουμε την βιομηχανία μας στις διπλανές χώρες.

  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ΑΠΟΕΠΕΝΔΥΣΗ της Χώρας που ήταν ο στόχος τους για να μπορέσουν στη συνέχεια εύκολα να τη λεηλατήσουν.

  Την πατήσαμε δηλ. όπως την πατάνε οι ρωσίδες χορεύτριες που εμπιστεύονται τον παραγωγό,ενώ στην ουσία είναι προαγωγός, έρχονται στην Ελλάδα και αντί για χορεύτριες καταλήγουν να είναι πόρνες σε κάποια γειτονιά.

  -Το δεύτερο λάθος που κάναμε είναι που κάποιες φορές ως λαός έχουμε έλλειψη αυτοπεποίθησης, πιστεύουμε ότι ο ξένος θα μας σώσει, ότι το ξένο προϊόν είναι καλύτερο από το ελληνικό

  Το ευρώ είναι το μοναδικό νόμισμα στον κόσμο που δεν ανήκει σε κράτος αλλά ανήκει σε μια συμμορία ΙΔΙΩΤΩΝ με επικεφαλής την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως ΒΙΤΡΙΝΑ.
  Το ευρώ ως νόμισμα είναι ληστρικό, είναι σαν να έχει κάποιος μια άδεια οδήγησης αυτοκινήτου, να του την έχουν πάρει και να αναγκάζεται να δανείζεται για να πληρώσει κάποιον άλλον να του οδηγήσει το αυτοκίνητο του.

  Τέλος, θέλουμε να μας απαντήσουν στα δυο εξής ερωτήματα:

  1ον. Γατί αφού μπήκαμε στο ευρώ σε μια αγορά 300 εκατομμυρίων ανθρώπων δεν μπορούμε να πουλήσουμε τα προϊόντα μας και αναγκαζόμαστε να πουλήσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε για ένα ΔΗΘΕΝ χρέος;

  2ον. Γιατί δεν γίνεται άμεση απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ ( περίπου 22 δις ευρώ) βρίσκοντας προφάσεις δηλ. φτηνές δικαιολογίες ως προς την απορρόφηση τους;

  Άρα για να σωθεί η ΧΩΡΑ ΜΑΣ πρέπει:
  -ΝΑ ΤΥΠΩΣΟΥΜΕ (ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ)
  -ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ
  -ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
  -ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ
  -ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΟΥΜΕ
  -ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΗΛΙΑ
  -ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΣΠΑ

  Και κάτι συνολικό.

  Δεν υπάρχουν δανειστές με την έννοια κάποιων πλουσίων που δανείζουν κάποιους φτωχούς οι οποίοι πρέπει να επιστρέψουν τα δανεικά.

  Υπάρχουν κέντρα που δημιουργούν (τυπώνουν) χρήμα, το οποίο το λένε (χωρίς να είναι) δανεικό, στην ονομαστική του αξία, εάν το "τύπωμα" (δημιουργία) γυρίσει στο κράτος, τότε δεν υπάρχει χρέος για ότι τυπώνεται.

  Με εκτίμηση.

  Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ».

  Η ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας: http://www.protovouliaellinonsouidias.com/
 • Επενδύσεις στην Ελλάδα: Κομβικός ο ρόλος των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό

  Επενδύσεις στην Ελλάδα: Κομβικός ο ρόλος των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό

  Κατηγορία: Ομογένεια | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-01 00:17:52 | Πηγή: Ζούγκλα
  Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Αν. Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Σάββας Αναστασιάδης, με θέμα. ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ:ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ

  Το μείζον ζήτημα του ρόλου των Ελλήνων Επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, στις επενδύσεις, ανέδειξαν οι ομιλητές της εκδήλωσης , ενώ πολίτες από κάθε γεωγραφική περιοχή του Νομού, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό την εκδήλωση.  Παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας , Βουλευτές, Δήμαρχοι, Πρόεδροι Δημ. Τ.Ο. Ν.Δ., ο Πρόεδρος Β΄ΝΟΔΕ, Πρόεδροι επιμελητηρίων, πολιτευτές, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Μέλη της πολιτικής επιτροπής Ν.Δ., Επιχειρηματίες, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, κ.α.

  Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Τομεάρχης Εξωτερικών Ν.Δ. , Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος και ο οικοδεσπότης και διοργανωτής κ. Σάββας Αναστασιάδης.  Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν , ως ζωντανά παραδείγματα πετυχημένων επιχειρηματιών, ο κ. Παντελής Μπούμπουρας, που δραστηριοποιείται στην Ουκρανία και ο κ. Λάμπης Τασάκος που δραστηριοποιείται στη Γερμανία.

  Ο κ. Λάμπης Τασάκος , τόνισε μεταξύ άλλων ότι η επιχειρηματική φαντασία σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη γνώση λυγίζουν ακόμα και τα σίδερα. Γιατί, σίδερα λυγίζει στην πραγματικότητα ο μηχανολόγος που αποφοίτησε απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με την ρομποτική τεχνογνωσία που δημιούργησε και η οποία εφαρμόζεται στην αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας.  Ο κ. Τασάκος άνοιξε τα τελευταία χρόνια γέφυρες συνεργασίας και με την Ελλάδα πιστεύοντας ότι και η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει φυτώριο για τη δημιουργία αντίστοιχης εξαγώγιμης τεχνογνωσίας στον τομέα της ρομποτικής.

  Τη σκυτάλη πήρε ο κ. Παντελής Μπούμπουρας, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα αναπτυξιακά προγράμματα της τελευταίας οκταετίας, στα οποία δεν έχουν συμπεριληφθεί κίνητρα που θα διευκόλυναν τους απόδημους Έλληνες να επενδύσουν στην δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία, ενώ υπογράμμισε ότι οι Έλληνες πολιτικοί έχοντας ως ισχυρό κίνητρο τη συναισθηματική σύνδεση των Ελλήνων του εξωτερικού με την Ελλάδα, πρέπει να προχωρήσουν σε μία ειδική νομοθετική πλατφόρμα, η οποία θα τους επιτρέπει να επενδύσουν στη Μητέρα Πατρίδα με χρήματα που έβγαλαν στις δεύτερες Πατρίδες τους.  Τόνισε μάλιστα ότι προτίθεται να υποβάλλει ο ίδιος, στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκη προτάσεις για επενδύσεις της ελληνικής διασποράς στην Ελλάδα, ώστε να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

  Τέλος μίλησε με ιδιαίτερη συγκίνηση για το ίδρυμα Μπούμπουρα που ίδρυσε στην Οδησσό της Ουκρανίας το 2016, το οποίο έχει ως σκοπό την παροχή βοήθειας στους τομείς της φιλανθρωπικής και κοινωφελούς δραστηριότητας , καθώς και την προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας και των ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων.
 • Στην Αίγυπτο για τριήμερη επίσκεψη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

  Στην Αίγυπτο για τριήμερη επίσκεψη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

  Κατηγορία: Ομογένεια | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-01 00:17:52 | Πηγή: Ζούγκλα
  Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄ και οι εκπρόσωποι της Ελλάδας και της Κύπρου, ο Έλληνας Πρέσβης κ. Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης και ο Κύπριος ομόλογός του κ. Χάρης Μορίτσης, σήμερα το μεσημέρι, στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου.

  Ο Οικουμενικός Πατριάρχης που είναι προσκεκλημένος να μιλήσει αύριο στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη που διοργανώνει το Θρησκευτικό Κέντρο των Μουσουλμάνων της Αιγύπτου, το Ελ Άζχαρ, έγινε θερμά δεκτός από αιγυπτιακής πλευράς, και από τον Γενικό Γραμματέα του Κέντρου Ισλαμικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Ελ Άζχαρ Καθηγητή Μόχι Ελ Ντιν Αφίφι Άχμεντ, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος για τη μεγάλη τιμή για την πρόσκληση στο διεθνές αυτό συνέδριο κορυφής.

  Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες Διαθρησκειακές Συναντήσεις, που διοργανώνει το Ελ Άζχαρ και το Συμβούλιο Πρεσβυτέρων Μουσουλμάνων, όπου θα μιλήσει αύριο ο Πρώτος τη τάξει της Ορθοδοξίας και της οποίας τις εργασίες θα κλείσει με ομιλία του ο ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος.  Να σημειωθεί επίσης ότι στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου, το παρών έδωσαν και ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος και οι Γενικοί Πρόξενοι της Ελλάδας στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια κ.κ. Λαμπρινή Κομίνη και Εμμανουήλ Κακαβελάκης.

  Ο κ. Βαρθολομαίος δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι τελευταία φορά που είχε έρθει πάλι στο Κάιρο ήταν το 2006, με τα εγκαίνια του Κοινοτικού Ιερού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, όπου παραβρέθηκε και στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

  Παράλληλα, εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά που θα επισκεφθεί αύριο το Ελ Άζχαρ, το οποίο είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά πριν από 25 χρόνια, όταν είχε εκλεγεί στον Οικουμενικό Θρόνο.

  Τον Οικουμενικό Πατριάρχη που έφτασε στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα στις 2 το μεσημέρι, συνοδεύουν ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και ο Υπογραμματεύς της Μεγάλης και Αγίας Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου διάκονος π. Ιωακείμ.

  Καλωσορίζοντας τον κ. Βαρθολομαίο, ο Έλληνας Πρέσβης εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του και τιμή που τον υποδέχεται στην Αίγυπτο, τη Χώρα του Νείλου που διατηρεί τις πλέον αδελφικές σχέσεις με την Ελλάδα.  Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος συλλυπήθηκε από κοντά τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο για την πρόσφατη εκδημία της σεβαστής μητρός του Κλεοπάτρας, ενώ οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες μίλησαν για τη μεγάλη σημασία του Συνεδρίου που πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων του Διόρθοδοξου Κέντρου του Σαμπεζύ.

  Να σημειωθεί τέλος ότι τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα υποδεχθεί σήμερα το βράδυ σε επίσημο δείπνο στην Ελληνική Πρεσβευτική κατοικία, ο Έλληνας Πρέσβης κ. Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης, όπου εκτός των διπλωματικών και εκκλησιαστικών αρχών, θα παρεβρίσκονται ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής και ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Αντρέας Βαφειάδης.

  Πηγή: pyramisnews.gr 
 • Απόφαση... σταθμός: Γερμανικό δικαστήριο απέρριψε τις περικοπές μισθού σε έλληνες δασκάλους της Νυρεμβέργης!

  Απόφαση... σταθμός: Γερμανικό δικαστήριο απέρριψε τις περικοπές μισθού σε έλληνες δασκάλους της Νυρεμβέργης!

  Κατηγορία: Ομογένεια | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-01 00:17:52 | Πηγή: Ζούγκλα
  Η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου αναφέρεται στην περίπτωση των 18 δασκάλων του ελληνικού δημοτικού σχολείου της Νυρεμβέργης που προσέφυγαν στη γερμανική δικαιοσύνη και τώρα δικαιώθηκαν. Στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας που «απαίτησαν από την ελληνική βουλή η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ» η ελληνική κυβέρνηση περιέκοψε και τους μισθούς των δασκάλων της στη Γερμανία. Το Ομοσπονδιακό Εργατικό Δικαστήριο στην Ερφούρτη έκρινε την Τετάρτη ότι οι περικοπές αυτές δεν ήταν νόμιμες.

  «Με την απόφαση αυτή παίρνει τέλος μια πενταετής δικαστική διαμάχη. Αφορμή ήταν η προσφυγή του δάσκαλου Γρηγόρη Ν. που διδάσκει στο σχολείο της Νυρεμβέργης από το 1996. Η σύμβαση εργασίας του προσαρμοζόταν στις συλλογικές συμβάσεις που ισχύουν στα ομόσπονδα γερμανικά κρατίδια και ο μισθός του έφθανε τα 3.900 ευρώ. Δύο ελληνικά νομοθετήματα του 2010 όμως επέβαλαν περικοπές μισθών στον δημόσιο τομέα και μάλιστα ανεξάρτητα από τις όποιες συλλογικές συμβάσεις. Ο Ν. λοιπόν έχασε 600 ευρώ κάθε μήνα από τον μισθό του και τα ειδικά επιδόματα με αποτέλεσμα μέσα σε μια διετία να έχει απώλειες 20.000 ευρώ.»

  Η πενία του εργοδότη δεν αφορά τον εργαζόμενο

  Το Εργατικό Δικαστήριο της Νυρεμβέργης απέρριψε την προσφυγή του Ν., την δέχθηκε όμως το εργατικό δικαστήριο του κρατιδίου, οπότε το ελληνικό κράτος προσέφυγε με τη σειρά του στο Ανώτατο Εργατικό Δικαστήριο. Κι αυτό με τη σειρά του αποτάθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (EuGH) ζητώντας να μάθει αν υπάρχει ευρωπαϊκή διάταξη που να καλύπτει τους χειρισμούς του ελληνικού δημοσίου.

  Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είπε όχι, άρα στη Γερμανία ισχύει το γερμανικό εργατικό δίκαιο και όχι το ελληνικό. Ενδιαφέρον το ακόλουθο σημείο της απόφασης: «Το γερμανικό εργατικό δίκαιο δεν αναγνωρίζει υποχρέωση του εργαζομένου να αποδεχθεί χωρίς ισχύουσα τροποποίηση της σύμβασης εργασίας του μόνιμες περικοπές του μισθού του λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση του εργοδότη του.»

  Η περίπτωση του Ν. προδιαγράφει τώρα και τις προσφυγές των υπόλοιπων 17 Ελλήνων δασκάλων. Το ελληνικό δημόσιο θα υποχρεωθεί να καταβάλει τους πλήρεις μισθούς από το 2010 και μετά μαζί με τους τόκους!

  Πηγή: Deutsche Welle
 • Αναδείχθηκε ο 22ος πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας

  Αναδείχθηκε ο 22ος πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας

  Κατηγορία: Ομογένεια | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-01 00:17:52 | Πηγή: Ζούγκλα
  Τον Εδμόνδο Κασιμάτη εξέλεξε ως πρόεδρό της η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας για τα επόμενα δύο χρόνια.

  Την εκλογή του αποφάσισε η νέα κοινοτική επιτροπή της κοινότητας, που προέκυψε από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής της 23ης Απριλίου, όπου εξελέγησαν οι κ.κ. Ιωάννης Σιόκας (πρώην πρόεδρος της ΕΚΑ), Εδμόνδος Κασιμάτης (πρόεδρος του ΕΝΟΑ) και Μαίρη Παυλίδου (γενική γραμματέας της Κυπριακής Αδελφότητας Αλεξανδρείας).

  Από την ημέρα των εκλογών βέβαια, υπήρξαν αλλαγές στην κοινοτική επιτροπή, καθώς η μέχρι πρόσφατα γενική γραμματέας της ΕΚΑ, Άρτεμις Γεροντάκη – Ταμβάκη προτίμησε να παραιτηθεί από την κοινοτική επιτροπή.

  Με δεδομένη τη σύνθεση των οκτώ υπολοίπων μελών του ΔΣ, η κοινοτική επιτροπή της ΕΚΑ συνεδρίασε το απόγευμα της 27ης Απριλίου, με μέλη τους (κατ' αλφαβητική σειρά) Ανδρέα Βαφειάδη, Δημήτρη Κάβουρα, Μιχάλη Καρυδιά, Εδμόνδο Κασιμάτη, Νικόλα Κόπελο, Πάρη Μακρή, Μαίρη Παυλίδου και Γιάννη Σιόκα.

  Μετά από τις αρχαιρεσίες, 22ος πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Αλεξανδρείας εξελέγη ο Εδμόνδος Κασιμάτης.

  Έτσι, το νέο προεδρείο της ΕΚΑ έχει ως εξής:

  Πρόεδρος: Εδμόνδος Κασιμάτης, Α΄ Αντιπρόεδρος: Γιάννης Σιόκας, Β΄Αντιπρόεδρος: Μαίρη Παυλίδου, Γενικός Γραμματέας: Μιχάλης Καρυδιάς και Οικονομικός Επόπτης: Πάρις Μακρής.

  Αλλαγές υπήρξαν και στις Εφορείες της ΕΚΑ. Την Εφορεία Σχολείων ανέλαβε ο Μιχάλης Καρυδιάς, την Εφορεία Αστικών ο Πάρις Μακρής, τις Εφορείες Πρόνοιας και Εκκλησιών καθώς και Κοιμητηρίων ανέλαβε ο Γιάννης Σιόκας. Την Εφορεία του οίκου ευγηρίας ανέλαβε ο Εδμόνδος Κασιμάτης. Στην Εφορεία Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων παρέμεινε ο Δημήτρης Κάβουρας.

  Τέλος, μία μεγάλη αλλαγή που αποφάσισε στην πρώτη της συνεδρίαση η νέα κοινοτική επιτροπή της Αλεξάνδρειας, είναι η ίδρυση μίας νέας Εφορείας Εστίασης, με υπεύθυνο προϊστάμενο τον Γιάννη Σιόκα. Η Εφορεία αυτή θα αναλάβει τις ανάγκες διατροφής του οίκου ευγηρίας, των βοηθουμένων της κοινότητας καθώς και των εκδηλώσεων του οργανισμού.
 • Ενός λεπτού σιγή στη συνέλευση της ελληνικής κοινότητας Καΐρου

  Ενός λεπτού σιγή στη συνέλευση της ελληνικής κοινότητας Καΐρου

  Κατηγορία: Ομογένεια | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-01 00:17:52 | Πηγή: Ζούγκλα
  Η ελληνική παροικία στο Κάιρο έδειξε άλλη μία φορά το πόσο κοντά βρίσκεται στο πλευρό του αιγυπτιακού λαού, τηρώντας ενός λεπτού σιγή για τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις που δέχτηκε η Αίγυπτος, η οποία θρήνησε την Κυριακή των Βαΐων 47 αθώα θύματα.

  Ήταν ένας φόρος τιμής από τους Αιγυπτιώτες Έλληνες που διαμένουν στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα και οι οποίοι πραγματοποίησαν χθες την ετήσια τακτική τους Γενική Συνέλευση, παρουσία των εκκλησιαστικών, προξενικών και παροικιακών αρχών και 145 μελών της.

  «Θα σας παρακαλέσω να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους, καθώς και στη μνήμη των όσων η τυφλή βία της τρομοκρατίας έκοψε το νήμα της ζωής τους, καθιστώντας τους μάρτυρες της ειρήνης και της πατρίδας τους το περασμένο διάστημα», τόνισε ξεκινώντας τις εργασίες της συνέλευσης ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Καΐρου Χρήστος Καβαλής.

  Αμέσως μετά ξεκίνησε ο απολογισμός των εργασιών της ελληνικής κοινότητας για το περασμένο έτος (2016), που σηματοδοτήθηκε από την περαιτέρω ενίσχυση των αδελφικών σχέσεων της Αιγύπτου με την Ελλάδα και την Κύπρο.

  «Επιτρέψτε μου να τονίσω την ιδανική σχέση που υπάρχει σήμερα ανάμεσα των τριών μας πατρίδων: της Αιγύπτου, της Ελλάδος και της Κύπρου, γεγονός που εκφράζεται και με τη συχνή ανταλλαγή επισκέψεων των ηγετών των τριών χωρών», τόνισε ο πρόεδρος της συνέλευσης κ. Καβαλής, επισημαίνοντας ότι «η σύνδεση και κοινή αυτή πορεία δεν μπορεί παρά να μάς γεμίζει αισιοδοξία και σθένος για την παρουσία μας στην αγαπημένη χώρα του Νείλου όπου γεννηθήκαμε...».

  Ο κ. Καβαλής έκανε ιδιαίτερη μνεία και στην 11η Οκτωβρίου του περασμένου έτους, όταν το Κάιρο επισκέφθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και μαζί με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη είχαν την τριμερή συνάντηση κορυφής με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι. «Ήταν μία ιστορική ημέρα για την παροικία μας», είπε ο πρόεδρος των Ελλήνων του Καΐρου, τονίζοντας το γεγονός ότι εκείνη την ημέρα, τόσο εκείνος όσο και ο τότε πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Αλεξανδρείας Ιωάννης Παπαδόπουλος, είχαν γίνει δεκτοί για πάνω από μία ώρα από τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενημερώνοντάς τον, όπως αργότερα και τον Κύπριο Πρόεδρο, για όλα τα θέματα που απασχολούν τους Έλληνες της Αιγύπτου.

  Επίσης, ο κ. Καβαλής εξέφρασε την ικανοποίηση της ελληνικής κοινότητας Καΐρου για το αμέριστο ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης, που με τις τελευταίες όλο και περισσότερες επισκέψεις των υπουργών της, όπως (κατά το έτος 2016) του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και των υφυπουργών Εξωτερικών Ιωάννη Αμανατίδη και Τέρενς Κουΐκ, επιδεικνύοντας έτσι, όπως είπε, η ελληνική πολιτεία το τεράστιο ενδιαφέρον της τόσο για την ανάπτυξη των σχέσεων της με την Αίγυπτο αλλά και μεριμνώντας για τα θέματα που αφορούν στην ελληνική παροικία. Το γεγονός αυτό φάνηκε ιδιαίτερα, υπογράμμισε, και στην πρόσφατη πολυήμερη επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμοδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Κουΐκ στο Κάιρο, την Αλεξάνδρεια και - για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια για μέλος ελληνικής κυβέρνησης- στο Πορτ Σαΐντ.

  Παράλληλα, ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Καΐρου αναφέρθηκε στην πρόσφατη «αλλαγή σκυτάλης» τον Νοέμβρη του 2016, του Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας και τη μείωση τουλάχιστον κατά δέκα χρόνια του μέσου όρου της ηλικίας της Διαχειριστικής της Επιτροπής, γεγονός που το χαρακτήρισε ως «μία νέα σελίδα στην ιστορία της ελληνικής κοινότητας Καΐρου, δίνοντας την ευκαιρία στη νέα γενιά να προετοιμαστεί για τη μελλοντική πορεία της κοινότητας στο πλαίσιο και τους κανόνες που την κατέστησαν στο επίπεδο δυναμισμού και οικονομικής ανεξαρτησίας που έχει σήμερα».

  Και ο κ. Καβαλής επισήμανε καταληκτικά: «Γνωρίζω πως κάθε ριζική αλλαγή εμπεριέχει το άγνωστο και αυτό φοβίζει. Άλλους, αυτός ο φόβος αφήνει σταθερούς στη θέση τους προσηλωμένους σε αυτά που ξέρουν μέχρι που να μην έχουν την δύναμη να αλλάξουν και άλλοι πάλι βάζουν τους στόχους τους ως πυξίδα και συνεχίζουν το όραμα και την πορεία τους. Ευτυχώς, ανήκουμε στη δεύτερη κατηγορία, και σας διαβεβαιώνω πως ο χρόνος θα δικαιώσει τις προσδοκίες της παροικίας που στήριξε την αλλαγή αυτή».

  Στη συνέχεια, ο κ. Καβαλής ανέλυσε κατά τομείς το έργο της ελληνικής κοινότητας Καΐρου, τονίζοντας το σημαντικό περίσσευμα που είχε στον ισολογισμό της, που για το 2016 ανήλθε στο ποσό των 815.767 λιρών Αιγύπτου (περίπου 41.000 ευρώ), παρά το γεγονός ότι προβλεπόταν ένα τεράστιο έλλειμμα, γεγονός που χαρακτηρίστηκε ως ένα «θαύμα» για τα οικονομικά της κοινότητας.

  Χαιρετισμούς στις εργασίες της συνέλευσης απηύθυναν ο πατριαρχικός επίτροπος Καΐρου, μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος, η γενική πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο Λαμπρινή Κομίνη και ο Κύπριος πρόξενος Άγγελος Λένος, ενώ χαιρετισμό απέστειλε και ο τέως πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Αλεξανδρείας Ιωάννης Παπαδόπουλος.

 • Εκ βάθρων θα ανακαινιστεί ο ναός του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης

  Εκ βάθρων θα ανακαινιστεί ο ναός του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης

  Κατηγορία: Ομογένεια | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-01 00:17:51 | Πηγή: Ζούγκλα
  Τη συμπαράσταση όλων για την ανακαίνιση και την εκ βάθρων εσωτερικής αποκατάστασης του καθεδρικού ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, ζήτησε ο μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας Κλεόπας, σημειώνοντας πως είναι η πρώτη φορά από της ανεγέρσεως του που πραγματοποιείται μιας τέτοιας έκτασης κα μεγέθους ανακαίνιση.

  «Στοχεύοντας στον άνθρωπο, δεν πρέπει να παραμεληθεί η προστασία, συντήρηση και ανάδειξη των πεπραγμένων του, συνεπώς του πολιτιστικού κεφαλαίου. Με τη συντήρηση, την ανακαίνιση και την εκ βάθρων αποκατάσταση του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, θα συνεισφέρουμε στην πνευματική ανάγκη της κοινωνίας να γνωρίσει το παρελθόν της και να το συνδέσει με το μέλλον της. Πρόκειται για τη διαφύλαξη της μνήμης μιας κοινωνίας και ενός λαού και την ανάδειξη των υλικών και πνευματικών έργων που δημιούργησε ο λαός αυτός σε δεδομένο χωρόχρονο. Στόχος μας είναι ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Γεωργίου να αποτελέσει εστία πνευματικής καταλαγής και συνύπαρξης, σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία και σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη του διορθόδοξου, διαχριστιανικού και διαθρησκευτικού συνδιαλέγεσθαι, που θα υπηρετεί τις χριστιανικές αξίες και τα πανανθρώπινα ιδεώδη», ανέφερε κ. Κλεόπας, ο οποίος προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας για την πανηγυρική εορτή, με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, του Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου Τροπαιοφόρου στον ομώνυμο καθεδρικό ναό της Στοκχόλμης.

  Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Μητροπολίτης Σουηδίας στην ιστορική μεταβίβαση και δωρεά του Καθεδρικού Ναού από την Αποστολική Καθολική Εκκλησία στην Ιέρα Μητρόπολη Σουηδίας στις 27 Απριλίου 1976, χάρις στις ενέργειες του προκατόχου του, μητροπολίτου πρώην Αμασείας κ. Παύλου και των συνεργατών του και σημείωσε πως ο ναός θεμελιώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1889 και η ανέγερσή του ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 1890.

  Στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο αρχιμανδρίτης Σωσίπατρος Στεφανούδης, ο εφημέριος του Καθεδρικού Ναού Στοκχόλμης Αλέξανδρος Λουκάτος, ο εφημέριος του μητροπολιτικού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Όσλο, Angel Velichkov, ο εφημέριος της ρωσσικής ενορίας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Στοκχόλμης, Χρήστος Λέτσιος, ο εφημέριος της ενορίας του Αποστόλου Κλεόπα Κάλμαρ, Αθανάσιος Μελάς, ο εφημέριος της ενορίας του Αποστόλου Παύλου Ουψάλας, Πέτρος Μώραλης, ο εφημέριος της ενορίας της Αγίας Τριάδος Γκέτεμποργκ και ο Alexander Djukic, διάκονος της ρωσσικής ενορίας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Στοκχόλμης.

  Το «παρών» έδωσαν οι πρέσβεις της Ελλάδος και της Κύπρου στη Σουηδία Δημήτριος Τουλούπας και Ανδρέας Κακουρής, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στο Γκέτεμποργκ Χρήστος Κακαζούκης, οι Ελληνοσουηδοί επιχειρηματίες Τάκης και Σοφία Σολδάτου, Χρήστος και Κατερίνα Μελέτη, Γεώργιος και Δημήτριος Βασιλείου, ο πρόεδρος του Ελληνικού Σχολείου Στοκχόλμης Γεώργιος Κωνσταντίνου με τη σύζυγό του Μαρία, το εκκλησιαστικό συμβούλιο της ενορίας του Αποστόλου Κλεόπα Κάλμαρ Μαρία Κεχαγιά, Χρήστος και Ευρώπη Πετρίδη και Νικόλαος Στραχίνης, καθώς και αξιωματούχοι και συνεργάτες της ελληνικής και κυπριακής πρεσβείας στη Στοκχόλμη.

  Ακολούθως, ο κ. Κλεόπας εγκαινίασε την έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Βασιλείου, με θέμα: «Ο Καθεδρικός Ναός της Στοκχόλμης», στην αίθουσα εκδηλώσεων του ναού. Η θεματολογία της έκθεσης καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εκκλησιαστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ενώ η έκθεση σηματοδότησε την έναρξη της καμπάνιας συλλογής δωρεών για τις εργασίες της εσωτερικής αποκατάστασης του Καθεδρικού Ναού. Θεωρήθηκε ως το πλέον κατάλληλο ορόσημο για την έναρξη της ιστορικής αυτής προσπάθειας, καθόσον συνδυάστηκε με την εορτή του πολιούχου του ναού. Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά από της ανεγέρσεως του ναού που πραγματοποιείται μιας τέτοιας έκτασης και μεγέθους ανακαίνιση.

  Οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με την παράθεση παραδοσιακού πασχαλινού γεύματος στην αίθουσα δεξιώσεων του ναού, όπου ο Μητροπολίτης Σουηδίας ευχαρίστησε τους επώνυμους και ανώνυμους δωρητές του γεύματος, τσούγκρισε το κόκκινο αυγό και αντάλλαξε αναστάσιμες ευχές με τους παρισταμένους.
 • Έντονο ενδιαφέρον της αμερικανικής αγοράς για τον τουρισμό στην Κρήτη

  Έντονο ενδιαφέρον της αμερικανικής αγοράς για τον τουρισμό στην Κρήτη

  Κατηγορία: Ομογένεια | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-01 00:17:51 | Πηγή: Ζούγκλα
  Έντονο ενδιαφέρον για την τουριστική αγορά του νησιού καταγράφηκε με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση «GREEK PANORAMA», η οποία διοργανώθηκε 11 - 13 Μαΐου στη Νέα Υόρκη στο Grand Central Terminal.  Το περίπτερο της Κρήτης, σύμφωνα με την Περιφέρεια, αποτέλεσε καθημερινά πόλο έλξης εκατοντάδων επισκεπτών όπου ενημερώνονταν για τους πασίγνωστους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης, την ξεχωριστή κουλτούρα των ανθρώπων, τις όμορφες παραλίες, την Κρητική διατροφή και για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Δημήτρης Μιχελογιάννης και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού Νίκος Αλεξάκης και Μαρία Λαβδάκη.

  Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης παράλληλα με την έκθεση συμμετείχαν και σε εκδήλωση με προσκεκλημένους εκπροσώπους της ελληνικής και αμερικανικής τουριστικής βιομηχανίας, της Ελληνικής ομογένειας, καθώς και πλήθος δημοσιογράφων και παραγόντων. Ακόμη συναντήθηκαν με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και την μόνιμη αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Πρέσβη Αικατερίνη Μπούρα.

  Εξ άλλου λόγω του ενδιαφέροντος της αμερικανικής αγοράς για τον τουρισμό στην Κρήτη και της ακόμη μεγαλύτερης δυναμικής που μπορεί να αναπτυχθεί, ειδικά στην κατεύθυνση του πολιτιστικού τουρισμού όπως αναφέρουν οι New York Times σε πρόσφατο άρθρο τους για την περιήγηση στην Κρήτη, η Περιφέρεια Κρήτης, όπως τονίζει, σχεδιάζει την πραγματοποίηση και άλλων στοχευμένων δράσεων προβολής της Κρήτης στις ΗΠΑ. Μάλιστα, ανακοινώθηκε από τουριστικούς παράγοντες και τον ταξιδιωτικό οδηγό TripAdvisor, ότι η Κρήτη βρίσκεται στην 6η θέση στην παγκόσμια κατάταξη αναφορικά με τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς για το 2017 σύμφωνα με την ψηφοφορία των ταξιδιωτών.

  Παράλληλα η Κρήτη όπως ανακοινώθηκε κατατάσσεται ανάμεσα στους 10 καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς που προσφέρει την καλύτερη σχέση μεταξύ ποιότητας και τιμής στους Αμερικανούς τουρίστες για την τρέχουσα σεζόν, σύμφωνα με το οικονομικό έντυπο, Money, του περιοδικού Time.

  Πηγή: ΑΜΠΕ
  Φωτογραφίες: Εθνικός Κήρυξ
 • Η αξιοποίηση των Ελλήνων της διασποράς προς όφελος της ελληνικής οικονομίας

  Η αξιοποίηση των Ελλήνων της διασποράς προς όφελος της ελληνικής οικονομίας

  Κατηγορία: Ομογένεια | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-01 00:17:51 | Πηγή: Ζούγκλα
  Η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει τις τεράστιες ευκαιρίες που παρουσιάζονται λόγω των μεγάλων επιτευγμάτων της διασποράς της. Με βάση την πολύτιμη διεθνή εμπειρία, χρειάζεται να σχεδιάσει κατάλληλες πολιτικές για να κινητοποιήσει αποτελεσματικά τα τμήματα και τα άτομα της διασποράς που μπορούν με τις γνώσεις, τις δεξιότητες, τις επαφές και τους πόρους τους, να προσφέρουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

  Αυτό σημειώνεται στην έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) με τίτλο The Emigration of Greeks and Diaspora Engagement Policies for Economic Development (σχετικά με τη μετανάστευση των Ελλήνων και τη χάραξη πολιτικών αναφορικά με τη διασπορά για οικονομική ανάπτυξη) της ερευνήτριας του ΚΕΠΕ, Τζένιφερ Καβουνίδη.

  Ακόμη, όπως σημειώνεται στην έκθεση, από την έναρξη της οικονομικής κρίσης το 2008, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν φύγει από την πατρίδα τους σε αναζήτηση απασχόλησης στο εξωτερικό. Αντίθετα με παλαιότερα κύματα μετανάστευσης από την Ελλάδα, οι σημερινοί μετανάστες είναι κυρίως νέοι υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου, οι πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες των οποίων αξιοποιούνται προς όφελος άλλων χωρών. Με την έξοδό τους τίθενται δύο μεγάλες προκλήσεις χάραξης πολιτικής: πρώτον, πώς να περιοριστεί ο αριθμός των νέων που μεταναστεύουν και να χρησιμοποιηθούν τα προσόντα τους μέσα στη χώρα και, δεύτερον, πώς να αξιοποιηθούν οι τεράστιες ευκαιρίες που προκύπτουν για την ελληνική οικονομία με την παρουσία ταλαντούχων Ελλήνων στο εξωτερικό, με την κινητοποίηση της διασποράς ώστε να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις, τις δεξιότητες, και τους πόρους της όπως και τα επιστημονικά, επιχειρηματικά, και κοινωνικά της δίκτυα, με τρόπους που θα προωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας. .

  Δεδομένα του ΟΟΣΑ για τους μετανάστες που ζουν σε διάφορες χώρες του κόσμου τεκμηριώνουν το υψηλότερο εκπαιδευτικό επίπεδο των Ελλήνων που έχουν φύγει την τελευταία δεκαετία, σε σύγκριση με εκείνους που έφυγαν παλαιότερα. Ανάμεσα στους Έλληνες της διασποράς συγκαταλέγονται διακεκριμένοι επιστήμονες και επιχειρηματίες, ενώ η δεξαμενή του ταλέντου της μεγαλώνει συνέχεια. .

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο