• Τα «προφητικά» λόγια του Χάρρυ Κλυνν για τους πολιτικούς

  Τα «προφητικά» λόγια του Χάρρυ Κλυνν για τους πολιτικούς

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-25 14:13:51 | Πηγή: Ζούγκλα
  Δείτε τα όσα «προφητικά» δήλωνε ο αείμνηστος ηθοποιός Χάρρυ Κλυνν για τους πολιτικούς στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» το 1993.

  «Τους πολιτικούς τους θεωρώ συναδέλφους. Συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο στο υποκριτικό ταλέντο και προσπαθούν από το ψεύδος να δημιουργήσουν τον λίθο της αλήθειας» έλεγε, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά.

  Ας θυμηθούμε τα όσα πολύ ενδιαφέροντα δήλωνε τότε για το πολιτικό μας σύστημα ο αγαπημένος ηθοποιός... • Τα

  Τα "προφητικά" λόγια του Χάρρυ Κλυνν για τους πολιτικούς

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-25 11:51:20 | Πηγή: Ζούγκλα
  Δείτε τα όσα «προφητικά» δήλωνε ο αείμνηστος ηθοποιός Χάρρυ Κλυνν για τους πολιτικούς στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» το 1993.

  «Τους πολιτικούς τους θεωρώ συναδέλφους. Συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο στο υποκριτικό ταλέντο και προσπαθούν από το ψεύδος να δημιουργήσουν τον λίθο της αλήθειας», έλεγε, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά.

  Ας θυμηθούμε τα όσα πολύ ενδιαφέροντα δήλωνε τότε για το πολιτικό μας σύστημα ο αγαπημένος ηθοποιός... • Επιτυχία γνώρισε το σεμινάριο «Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες» στο Ηράκλειο

  Επιτυχία γνώρισε το σεμινάριο «Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες» στο Ηράκλειο

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-24 23:43:22 | Πηγή: Ζούγκλα
  Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Παγκρήτιο στάδιο του Ηρακλείου, το σεμινάριο με θέμα «Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες», που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), το ΤΕΑΣ και το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

  Δημοσιογράφοι αλλά και σπουδαστές δημοσιογραφίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις ομιλίες του Αντιπρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου καθηγητή Νίκου Λέανδρου, του Σταύρου Καπερώνη (διδακτικό προσωπικό Παντείου Πανεπιστημίου) και του Σωτήρη Τριανταφύλλου (τέως Πρόεδρος ΠΣΑΤ, διδακτικό προσωπικό Παντείου Πανεπιστημίου & ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας).

  Ο Νίκος Λέανδρος ανέλυσε το νέο επικοινωνιακό τοπίο το οποίο αναδύεται παγκοσμίως και τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η πληθώρα των μέσων, η δημιουργία περιεχομένου από τους χρήστες, η δικτύωση, η ψηφιοποίηση του παλιού αρχείου είναι κάποιες αλλαγές του επικοινωνιακού συστήματος που αλλάζει και μαζί του αλλάζει ολόκληρη η κοινωνία. Τα παραδοσιακά μέσα πρέπει να δουν μέσω των αλλαγών αυτών πως θα κερδίσουν διαφήμιση ή χρήματα από τις ιστοσελίδες τους. Επίσης τα τοπικά μέσα πρέπει να επενδύσουν σε περιεχόμενο που δεν μπορεί εύκολα να βρει κάποιος κάπου αλλού».

  Ο Σωτήρης Τριανταφύλλου εξήγησε πως η ενημέρωση διαχέεται πλέον από τις κινητές συσκευές και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέλυσε τις νέες μoρφές τηλεοπτικής μετάδοσης από τα social media (Facebook, Twitter, Snapchat) και τη ρομποτική δημοσιογραφία, δηλαδή την παραγωγή δημοσιογραφικού περιεχομένου χωρίς την ανθρώπινη διαμεσολάβηση.

  Ο Σταύρος Καπερώνης ανέλυσε τα νέα τεχνολογικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται στην ενημέρωση και τους νέους τρόπους χρήσης των social media στην ενημέρωση, ορισμένα από τα εργαλεία καταπολέμησης των Fake News και τρόπους με τους οποίους οι ιστοσελίδες μπορούν να γίνουν χρηστικές.

  Το επιμορφωτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσης της Ακαδημίας Αθλητικών Συντακτών (ΑΚΑΣ) του ΠΣΑΤ και αποτελεί ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης

  Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-22 06:30:05 | Πηγή: Ζούγκλα
  Διαβάστε στο zougla.gr τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης.

  Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους τίτλους στην πρώτη σελίδα των εντύπων.
 • Η εκπομπή

  Η εκπομπή "Με Αρετή και Τόλμη" της Κυριακής

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-19 12:56:00 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στην εκπομπή "Με Αρετή και Τόλμη", την Κυριακή, στις 11.30 το πρωί, στην ΕΡΤ1, μεταξύ άλλων θεμάτων, θα δείτε:

  -Το εντυπωσιακό ακροβατικό σμήνος της Πολεμικής Αεροπορίας «Δαίδαλος». Η μοναδική ομάδα παγκοσμίως που χρησιμοποιεί αεροπλάνα τύπου Τ-6.

  -Την καθημερινότητα των μελών του πληρώματος της Φρεγάτας «Λήμνος». Ένα 24ωρο δίπλα στους φρουρούς του Αιγαίου.

  -Το γενναίο συνταγματάρχη, με την ατσάλινη θέληση και δύναμη ψυχής. Πρωταθλητής στην τοξοβολία και την ζωή.

  Το τρέιλερ της εκπομπής:

 • Ο ΑΝΤ1 Κύπρου έκοψε το Game of love

  Ο ΑΝΤ1 Κύπρου έκοψε το Game of love

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-18 15:26:28 | Πηγή: Ζούγκλα
  Μετά τις έντονες αντιδράσεις, τη χαμηλή τηλεθέαση και την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, ο ΑΝΤ1 Κύπρου αποφάσισε να αφαιρέσει από το πρόγραμμα του καναλιού το «Game of love». 

  Παρόλο που η αρχική σκέψη των υπευθύνων του καναλιού ήταν η μετακίνηση του προγράμματος στη μεταμεσονύχτια ζώνη, τελικά αποφασίστηκε σήμερα το πρωί, μετά και τα δημοσιεύματα, η άμεση διακοπή του.

  Πληροφορίες από: politis.com.cy
 • ΕΔΟΕΑΠ: Στις 13, 14 και 15 Ιουνίου οι εκλογές

  ΕΔΟΕΑΠ: Στις 13, 14 και 15 Ιουνίου οι εκλογές

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-18 02:12:27 | Πηγή: Ζούγκλα
  Την απόφαση να μεταφέρει τις εκλογές στο τριήμερο 13, 14 και 15 Ιουνίου, ανακοίνωσε το Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ, αναφέροντας σε ανακοίνωση τις λεπτομέρειες της διαδικασίας, ενώ ενημερώνει πως οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου δήλωση.

  Η ανακοίνωση:
  «Κατόπιν της δημοσίευσης του Καταστατικού του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. και σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 26 αυτού, τα οριζόμενα στο άρθρο 23 παρ.2 του Ν.4498/2017, την απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. για την παράταση κατά ένα μήνα της θητείας του, σύμφωνα με το άρθρο 15 του Καταστατικού, την έγκριση της παράτασης για την συνέχιση νομιμοποίησης των υπογραφών των μελών της Διοίκησης, καθώς και την απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. που λήφθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίασή του (ΣΔΣ 26/17-5-2018), οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη δέκα (10) μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. και πέντε (5) μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής, για τριετή θητεία, καθώς και ισάριθμων αναπληρωματικών αυτών, μετατίθενται για τις 13, 14, 15-6-2018. Η απόφαση αυτή λήφθηκε, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής στις εκλογές και στα μέλη του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. που εγγράφηκαν στον Οργανισμό με βάση το Ν.4498/2017.

  Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Τετάρτη 13, Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, στην έδρα του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. στην Αθήνα (Γ. Σισίνη 18 & Ηριδανού – 1ος όροφος), καθώς και στα γραφεία του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. στη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή 43 – 5ος όροφος).
 • Συλληπητήριο μήνυμα του ΥΠΕΘΑ για τον θάνατο του δημοσιογράφου Γιάννη Κοκκινίδη

  Συλληπητήριο μήνυμα του ΥΠΕΘΑ για τον θάνατο του δημοσιογράφου Γιάννη Κοκκινίδη

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-17 16:53:55 | Πηγή: Ζούγκλα
  Συλληπητήριο μήνυμα απηύθηνε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τον θάνατο του δημοσιογράφου του αμυντικού ρεπορτάζ Γιάννη Κοκκινίδη.

  Το μήνυμα:

  «Εκφράζουμε τη βαθύτατη οδύνη και θλίψη μας για την απώλεια του αγαπημένου συναδέλφου και φίλου δημοσιογράφου Γιάννη Κοκκινίδη, ο οποίος «έφυγε» σε ηλικία μόλις 51 ετών, μετά από σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο.

  Οι συνάδελφοί του στη Διεύθυνση Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας συλλυπούμαστε από καρδιάς τη σύζυγό του Σοφία και τη μονάκριβη κόρη του Νάσια και αποχαιρετούμε με πόνο ψυχής τον συνάδελφό μας που διακρινόταν για τον επαγγελματισμό, το ήθος, την ευγένεια και την καλοσύνη του.

  Καλό ταξίδι Γιάννη»…
 • Εισαγγελική έρευνα για το

  Εισαγγελική έρευνα για το "Game of Love"

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-16 18:37:37 | Πηγή: Ζούγκλα
  Πολύς θόρυβος έχει γίνει με το νέο ριάλιτι του ΑΝΤ1 «Game of Love», το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και στις πολύ νεανικές ηλικίες. Το παιχνίδι, αν και περιλαμβάνει ερωτικό περιεχόμενο, προβάλλεται πολύ νωρίς και στην prime time της τηλεόρασης, δηλαδή στις 9 το βράδυ, γεγονός που τελικά δεν πέρασε απαρατήρητο από το ΕΣΡ και τη Δικαιοσύνη, μετά από σωρεία καταγγελιών στον σταθμό.  Χαρακτηρίζεται από τον σταθμό ως το «παιχνίδι των προκλήσεων και των ανατροπών» ενώ σύμφωνα με τους κανόνες του, τα ζευγάρια που συμμετέχουν πρέπει να κρατήσουν κρυφό τον έρωτά τους και αν δεν τα καταφέρουν πρέπει να... «χωριστούν». Επίσης, προωθείται η σύναψη νέων σχέσεων μεταξύ των παικτών αλλά και... η ύπαρξη «τρίτων» προσώπων. 

  Το παιχνίδι κατηγορείται ότι προάγει ανήθικες πρακτικές, μη παραδεκτές από την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας. Επίσης έχουν καταγραφεί καταστάσεις ερωτικής συνεύρεσης μεταξύ των παικτών, έστω και με θολά ή ασαφή πλάνα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχει ασκηθεί ακόμα και σωματική βία (χαστούκια). 

  Με καθυστέρηση, όπως εκτιμούν πολλοί, το ΕΣΡ σήμερα το μεσημέρι έστειλε κλήση στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για το ριάλιτι. Όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη το Συμβούλιο κινήθηκε λαμβάνοντας υπ’ όψιν του σωρεία καταγγελιών σχετικά με την ποιότητα του προγράμματος.  Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαΐου στις 10.00.

  Ακολούθησε η παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας την οποία θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Παναγόπουλος.

  Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα διερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί ασέμνων από τους υπευθύνους του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν και τα μέλη του ΕΣΡ, καθώς θα ελεγχθεί το ενδεχόμενο να έχουν διαπράξει παράβαση καθήκοντος.
  Το «σνομπάρει» η Σκορδά, το θεωρεί «γελοίο» ο Κανάκης 

  Η παρουσιάστρια της πρωινής ζώνης του ΑΝΤ1 Φαίη Σκορδά, στη σημερινή της εκπομπή ανέφερε σχετικά με το ριάλιτι:

  «Δεν θα μου χαλάσετε αυτό που έχω πει από την αρχή. Έχω πει ότι εμείς δεν μπορούμε λόγω κάποιων εικόνων και επάθλων να ασχοληθούμε σαν εκπομπή με το Game Of Love. Όχι μόνο το ακατάλληλο, έχω πει ότι δεν θα ασχοληθούμε».

  Από την πλευρά του ο παρουσιαστής του σταθμού στο «Ράδιο Αρβύλα» τόνισε στη χθεσινή του εκπομπή πως δεν γίνεται να κάνει περισσότερη σάτιρα πάνω στο συγκεκριμένο ριάλιτι και το χαρακτήρισε «γελοίο».

  «Έχουμε …εκτιμήσει τόσο πολύ το παιχνίδι αυτό που θέλουμε να δείχνουμε έτσι ένα μικρό απόσπασμα. Σε σατιρικό πλαίσιο δεν χωράει να κάνουμε τίποτα περισσότερο από το original. Είναι πράγματα, όπου σηκώνεις τα χέρια ψηλά, τι άλλο να κάνουμε; Πραγματικά, το βλέπουμε και λέμε “τι γελοίο, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο”», είπε ο Αντώνης Κανάκης.

  Οι οδηγίες του παιχνιδιού σύμφωνα με την ανακοίνωση του ANT1:

  «Μπορεί ο έρωτας να μην έχει κανόνες και όρια, αλλά το game of Love, το παιχνίδι των προκλήσεων και των ανατροπών έχει ορισμένους βασικούς κανονισμούς που πρέπει να ακολουθούν τα ζευγάρια και οι singles για να κερδίσουν το έπαθλο των 30.000 ευρώ!

  Ας δούμε πώς παίζεται το παιχνίδι του έρωτα!

  Κάθε παίκτης ξεκινάει με 500 πόντους στο ατομικό του ταμείο το οποίο αυξάνεται αν μαντέψει σωστά στις ψηφοφορίες.

  ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

  Η αποχώρηση γίνεται στην ολοκλήρωση των ΤΕΛΕΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ.

  Η διαδικασία είναι ως εξής:

  1. Οι παίκτες καλούνται να ψηφίσουν ποιοι θεωρούν ότι είναι ζευγάρι. Προσοχή δεν τους ζητάμε ένα αγόρι κ ένα κορίτσι που είναι ζευγάρι αλλά δύο άτομα που είναι ζευγάρι.
  2 Ακολουθεί η ψηφοφορία, μυστική.
  3. Κ στη συνέχεια η ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ στην οποία ο Χάρης ανακοινώνει τα αποτελέσματα και ζητάει από τα 2 άτομα που έχουν ψηφιστεί ως ζευγάρι κατά πλειοψηφία να σηκωθούν κ να σταθούν δίπλα του.
  4. Τους ρωτάει αν έχουν έρθει στο παιχνίδι ως ζευγάρι.
  5. Αν απαντήσουν θετικά τότε πρέπει να ανακοινώσουν στον Χάρη ποιος από τους 2 θα φύγει.

  Το ένα μέλος του ζευγαριού φεύγει κ το άλλο συνεχίζει για να διεκδικήσει μια θέση στον τελικό. Φυσικά η ταυτότητα του έχει αποκαλυφθεί. Τα ατομικά τους ταμεία μηδενίζονται και το ποσό μοιράζεται στους παίκτες που έχουν μαντέψει σωστά.

  6. Αν απαντήσουν αρνητικά τότε επιστρέφουν στις θέσεις τους κai δεν έχουμε αποχώρηση.

  Η παραγωγή μπορεί, όμως, να ζητήσει από τους παίκτες να μαντέψουν ποιοι είναι singles. Σε αυτή την περίπτωση, ακολουθείται η διαδικασία που έχει περιγραφεί παραπάνω για τα ζευγάρια μέχρι το σημείο που ζητάει να σηκωθούν τα δύο άτομα που έχουν ψηφιστεί κατά πλειοψηφία.

  Μετά τα βήματα είναι ως εξής:

  1. Αν είναι και οι δύο singles τότε το επιβεβαιώνουν στον Χάρη και ακολουθεί νέα ανοιχτή ψηφοφορία στην οποία οι υπόλοιποι παίκτες ψηφίζουν ποιος από τους δύο θα φύγει από το παιχνίδι.

  Ο άλλος συνεχίζει για να διεκδικήσει μια θέση στον τελικό. Τα ατομικά ταμεία κ των 2 μηδενίζονται και το ποσό μοιράζεται στους παίκτες που έχουν μαντέψει σωστά.

  2.Αν ένας από τους δύο δεν είναι single ή κ οι δύο, τότε ο Χάρης ανακοινώνει ότι δεν είναι singles και επιστρέφουν στη θέση τους, χωρίς να δοθούν φυσικά στοιχεία για την ταυτότητα τους. Και σε αυτήν την περίπτωση δεν έχουμε αποχώρηση».
 • Τρίωρη στάση εργασίας των δημοσιογράφων του βορείου Αιγαίου, αύριο

  Τρίωρη στάση εργασίας των δημοσιογράφων του βορείου Αιγαίου, αύριο

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-16 16:50:30 | Πηγή: Ζούγκλα
  Τρίωρη στάση εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους του βορείου Αιγαίου κήρυξε για αύριο, Τετάρτη 16 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 14:00, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), με αφορμή τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας σε βάρος τους, τα οποία παίρνουν όλο και πιο επικίνδυνες διαστάσεις. «Οι συνάδελφοι έχουν πολλές φορές απειληθεί, προπηλακιστεί, ενώ έχουν γίνει προσπάθειες καταστροφής του υλικοτεχνικού τους εξοπλισμού» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ, στην οποία τονίζεται πως «το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δημοσιογράφοι, ιδιαιτέρως της Μυτιλήνης, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργούν ακραίοι κύκλοι επιδιώκοντας την αναταραχή και την ανωμαλία στην τοπική κοινωνία».

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΕΠΗΝ, ήδη, έχει ενημερώσει ενδελεχώς τα αρμόδια υπουργεία για τα γεγονότα και έχει καλέσει τους εκπροσώπους των Αρχών να προστατεύουν την ελευθεροτυπία και τους λειτουργούς της, όπως έχουν υποχρέωση από τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας.

  Επίσης, στάση εργασίας έχει κηρύξει για αύριο, με την κάλυψη του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, και το Διοικητικό Συμβούλιο τoυ Σωματείου Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ) «σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ύβρεις, τις απειλές, τους προπηλακισμούς και τις επιθέσεις που δέχθηκαν οι άνθρωποι του Τύπου της Λέσβου το τελευταίο διάστημα από ακραία στοιχεία».

  Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «το ΣΕΜΜΕΛ ήταν και παραμένει σταθερά απέναντι σε φαινόμενα εκφοβισμού της κοινωνίας και των εργαζομένων στον χώρο του Τύπου. Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτά τα φαινόμενα, όπως και κάθε άλλου είδους ύβρεις ,απειλές, τραμπουκισμούς, προπηλακισμούς και επιθέσεις από οποιονδήποτε και αν προέρχονται κατά συναδέλφων και πολιτών και καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και όλους τους πολίτες του νησιού μας να μην υποτιμήσουν το φασιστικό αυτό φαινόμενο και να αγωνίζονται για τη προάσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων τους, κατά τη διάρκεια της άσκησης της εργασίας τους».

  «Οι άνθρωποι του Τύπου στη Λέσβο δεν πρόκειται να καμφθούν από απειλές και επιθέσεις και θα συνεχίσουν να επιτελούν το έργο τής ενημέρωσης. Είναι, όμως, πλέον καιρός οι αστυνομικές αλλά και οι δικαστικές Αρχές να ασχοληθούν συστηματικά και να δώσουν ένα τέλος στα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας, επιτελώντας στο ακέραιο το καθήκον τους, αντιμετωπίζοντας ριζικά τέτοια φαινόμενα παραβατικότητας και ανομίας. Η υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας του Τύπου είναι υπόθεση όλων και προπάντων της κοινωνίας» καταλήγει η ανακοίνωση των εγαζομένων στα ΜΜΕ της Λέσβου.

  Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, αύριο το πρωί αντιπροσωπεία δημοσιογράφων και άλλων εργαζομένων σε ΜΜΕ στη Μυτιλήνη θα πραγματοποιήσουν παραστάσεις στις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές, στις οποίες θα καταθέσουν στοιχεία που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς τους.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 • Πεντάωρη στάση εργασίας της ΕΣΗΕΜΘ

  Πεντάωρη στάση εργασίας της ΕΣΗΕΜΘ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-16 16:50:30 | Πηγή: Ζούγκλα
  Εν όψει της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, που διεξάγεται σήμερα στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρ. Καλλάρη 5, 3ος όροφος), και για να καταστεί δυνατή η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των συναδέλφων, το Διοικητικό Συμβούλιο κήρυξε πεντάωρη στάση εργασίας, από τις 10.00 έως τις 15.00, σε όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ και κάθε χώρο εργασίας όπου απασχολείται δημοσιογράφος.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 • Κλήση του ΕΣΡ στον ANT1 για το «Game of love» μετά από καταγγελίες

  Κλήση του ΕΣΡ στον ANT1 για το «Game of love» μετά από καταγγελίες

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-16 16:50:30 | Πηγή: Ζούγκλα
  Κλήση για ακρόαση έστειλε το ΕΣΡ στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για το ριάλιτι «Game of love».

  Όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη το Συμβούλιο κινήθηκε λαμβάνοντας υπ’ όψιν του σωρεία καταγγελιών σχετικά με την ποιότητα του προγράμματος.

  Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαΐου στις 10.00.
 • Τα ματς της Τρίτης- Τι δείχνει η τηλεόραση

  Τα ματς της Τρίτης- Τι δείχνει η τηλεόραση

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-15 00:18:27 | Πηγή: Ζούγκλα
  To πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της Τρίτης.

  Αναλυτικά οι επιλογές:

  14:15 Eurosport 1 Γύρος της Ιταλίας


  15:30 ΕΡΤ2 Βουλιαγμένη - Χίος Α1 ανδρών


  17:00 ΕΡΤ3 Ιωνικός Διαβατών - ΔΕΚΑ


  21:00 Ert.gr Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη
  Α1 γυναικών - 3ος τελικός

  21:45 Novasports 1HD Άστον Βίλα - Μίντλεσμπρο Championship
 • Διευθύνων σύμβουλος του Epsilon ο Τζώνη Καλημέρης

  Διευθύνων σύμβουλος του Epsilon ο Τζώνη Καλημέρης

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-14 14:28:13 | Πηγή: Ζούγκλα
  Με ανακοίνωσή του, το Epsilon TV του Ιβάν Σαββίδη ενημερώνει ότι τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του καναλιού αναλαμβάνει ο Τζώνη Καλημέρης.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση:

  «Ο τηλεοπτικός σταθμός Epsilon TV καλωσορίζει τον κ. Τζώνη Καλημέρη, ο οποίος, από σήμερα, Δευτέρα 14 Μαΐου, αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου.

  Έχοντας διατελέσει ανώτατο διοικητικό στέλεχος μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών, ο κ. Τζώνη Καλημέρης, με την παρουσία του, θα συμβάλει καθοριστικά στην εκ βάθρων ανασυγκρότηση του τηλεοπτικού σταθμού, ώστε τους αμέσως προσεχείς μήνες να οδηγηθεί με επιτυχία στη νέα ιστορική του εποχή.

  Το πολύπειρο στέλεχος της ελληνικής τηλεοπτικής βιομηχανίας, με αξιοσημείωτες επιτυχίες στο ενεργητικό του, εκφράζει την απόλυτη πεποίθηση πως σε στενή συνεργασία με την κορυφαία ομάδα που διαμορφώνεται σταδιακά στον τηλεοπτικό σταθμό, αλλά κυρίως με σκληρή δουλειά, θα επιτευχθούν οι στρατηγικοί στόχοι σε σύντομο χρονικό διάστημα».
 • Τα ματς της Δευτέρας - Τι δείχνει η τηλεόραση

  Τα ματς της Δευτέρας - Τι δείχνει η τηλεόραση

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-14 00:20:02 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο πρώτος τελικός του Challenge Cup στο χάντμπολ, όπου η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Ποτάισα Τούρντα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά οι επιλογές:

  12:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters Internazionali BNL d'Italia
  16:30 ΕΡΤ2 Περιστέρι - Εθνική παλαιμάχων Φιλικός αγώνας
  19:00 ΕΡΤ3 Ποτάισα Τούρντα – ΑΕΚ Challenge Cup - 1ος τελικός

  21:45 COSMOTE SPORT 8 HD Βενέτσια – Κρεμόνα Serie A – Playoffs
  21:45 Novasports 2HD Φούλαμ – Ντέρμπι Championship - Playoffs ανόδου
 • Τα ματς της Κυριακής - Τι δείχνει η τηλεόραση

  Τα ματς της Κυριακής - Τι δείχνει η τηλεόραση

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-13 00:08:00 | Πηγή: Ζούγκλα
  Πλούσιο είναι το πρόγραμμα με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις της Κυριακής. Δείτε αναλυτικά όλες τις επιλογές:

  13:30 COSMOTE SPORT 8 HD Μπιλμπάο – Μπασκόνια Liga Endesa
  16:00 Novasports 1HD Γκέτεμποργκ – Νόρκεπινγκ Πρωτάθλημα Σουηδίας
  16:00 COSMOTE SPORT 7 HD Κροτόνε – Λάτσιο Serie A
  16:00 ΕΡΤ2 Formula 1: Ισπανία Αγώνας
  16:00 COSMOTE SPORT 5 HD Formula 1: Ισπανία Αγώνας
  17:00 COSMOTE SPORT 1 HD Χάντερσφιλντ – Άρσεναλ Premier League
  17:00 COSMOTE SPORT 8 HD Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι Premier League
  17:00 COSMOTE SPORT 3 HD Νιουκάστλ – Τσέλσι Premier League
  17:00 COSMOTE SPORT 2 HD Λίβερπουλ – Μπράιτον Premier League
  17:00 ΕΡΤ3 Παναχαϊκή – Σπάρτη Football League
  17:00 ΕΡΤ1 Κολοσσός – Άρης Basket League
  17:00 ΕΡΤ1 Ρέθυμνο – Πανιώνιος Basket League
  17:00 ΕΡΤ1 Λαύριο – Παναθηναϊκός Basket League
  17:00 ΕΡΤ1 Κόροιβος – Τρίκαλα Basket League
  17:00 ΕΡΤ1 ΠΑΟΚ - ΓΣΛ Φάρος Basket League
  17:00 COSMOTE SPORT 6 HD ΑΕΚ – Κύμη Basket League
  17:00 COSMOTE SPORT 4 HD Ολυμπιακός – Προμηθέας Basket League
  19:00 Ert.gr Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός Α1 γυναικών - 2ος τελικός
  19:00 ΕΡΤ2 Φάρος Κερατσινίου – Ολυμπιακός Α1 γυναικών - 2ος τελικός
  19:00 COSMOTE SPORT 5 HD Αταλάντα – Μίλαν Serie A
  19:00 COSMOTE SPORT 7 HD Champions League Τελικός βόλεϊ
  19:30 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters Μαδρίτη, τελικός
  20:00 COSMOTE SPORT 8 HD Μαρίτιμο – Σπόρτινγκ Πρωτάθλημα Πορτογαλίας
  20:00 COSMOTE SPORT 4 HD Μπενφίκα – Μορεϊρένσε Πρωτάθλημα Πορτογαλίας
  21:45 COSMOTE SPORT 3 HD Σαμπντόρια – Νάπολι Serie A
  21:45 COSMOTE SPORT 1 HD Ρόμα – Γιουβέντους Serie A
  21:45 COSMOTE SPORT 2 HD Λεβάντε – Μπαρτσελόνα La Liga
  22:30 COSMOTE SPORT 4 HD Μπόστον Σέλτικς - Κλίβελαντ Καβαλίερς NBA Playoffs
 • Η συνάντηση του Καρόλου με τον 97χρονο βετεράνο του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου στην εκπομπή «Με Αρετή και Τόλμη»

  Η συνάντηση του Καρόλου με τον 97χρονο βετεράνο του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου στην εκπομπή «Με Αρετή και Τόλμη»

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-12 15:30:50 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στην εκπομπή "Με Αρετή και Τόλμη", την Κυριακή, στις 11.30 το πρωί, στην ΕΡΤ1, μεταξύ άλλων θεμάτων, θα δείτε: 

  - Tην εντυπωσιακή βολή εκπαιδευτικής τορπίλης από την πυραυλάκατο «ΜΠΛΕΣΣΑΣ». Η πορεία της μέσα στη νύχτα και η επίτευξη του στόχου.

  - Τις γυναίκες από «σίδερο» του Τάγματος Ναρκοπεδίων του Στρατού Ξηράς. Εξουδετερώνουν νάρκες, ρουκέτες, χειροβομβίδες, αλλά είναι και σύζυγοι και μητέρες.

  - Τη συγκινητική συνάντηση του πρίγκιπα Καρόλου με τον 97χρονο Ελληνα ήρωα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

  Το τρέιλερ της εκπομπής:

 • Στην ΕΡΤ2 σε μαγνητοσκόπηση ο τελικός ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

  Στην ΕΡΤ2 σε μαγνητοσκόπηση ο τελικός ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-11 18:43:36 | Πηγή: Ζούγκλα
  Μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ των στελεχών της COSMOTE TV, της ΕΠΟ και της ΕΡΤ αποφασίστηκε ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ (12/5, 20:30, Cosmote Sport 1) να μεταδοθεί και από τη δημόσια τηλεόραση σε μαγνητοσκόπηση! Συγκεκριμένα η ΕΡΤ2 θα μεταδώσει το ματς στις 00:00.

  Να σημειωθεί ότι όσοι δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον τελικό Κυπέλλου από τη συνδρομητική πλατφόρμα, θα μπορούν να τον δουν από το Facebook της COSMOTE TV, στις 21:00. Δηλαδή, με μισή ώρα καθυστέρηση συγκριτικά με την προκαθορισμένη σέντρα του παιχνιδιού.
 • Νέο κομφούζιο στην ΕΡΤ - Παραίτηση Μιχαλίτση

  Νέο κομφούζιο στην ΕΡΤ - Παραίτηση Μιχαλίτση

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-11 13:50:30 | Πηγή: Ζούγκλα
  Την παραίτησή του από τη γενική διεύθυνση Τεχνολογίας της ΕΡΤ υπέβαλε ο Νίκος Μιχαλίτσης. Με την επιστολή του, ασκεί δριμιά κριτική στης διοίκηση της ΕΡΤ και προσωπικά στον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κωστόπουλο, καταγγέλλοντας ότι στο νέο Οργανόγραμμα, η Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας διαλύεται και στη θέση της μπαίνει μια καρικατούρα της, που δεν περιλαμβάνει (εκτός των άλλων) μια από τις σημαντικότερες αρμοδιότητες, τον κεντρικό σχεδιασμό της σύνταξης του επενδυτικού τεχνολογικού προγράμματος της εταιρείας.

  Αναφερόμενος στο νέο Οργανόγραμμα επισημαίνει ότι γυρίζει οργανωτικά την ΕΡΤ στον προηγούμενο αιώνα ενώ σχολιάζοντας τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού επισημαίνει ότι «(με την εξαίρεση της δίκαιης αναγνώρισης της προϋπηρεσίας μεγάλης μερίδας συναδέλφων μας) περιέχουν διατάξεις σκανδαλώδεις και προκλητικές για την κοινωνία που στήριξε την ΕΡΤ σε δύσκολες στιγμές».

  Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

  Προς: το ΔΣ της ΕΡΤ Α.Ε. (δια του Διευθύνοντος Συμβούλου)

  Θέμα: «Παραίτηση από τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας»

  Αγαπητέ κ. Κωστόπουλε,

  Με την παρούσα, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας.
  Η παραίτησή μου οφείλεται στην έντονη διαφωνία μου ως προς τον τρόπο που ασκείτε διοίκηση στην εταιρεία μας καθώς και στη συστηματική αγνόησή μου σε σημαντικά θέματα που άπτονται της στρατηγικής της εταιρείας μας στα θέματα τεχνολογίας.

  Είναι πλέον πεποίθησή μου ότι με την πολιτική σας:

  - Έχετε υποβαθμίσει το πρόγραμμα της ΕΡΤ, αφήνοντάς το χωρίς στοιχειώδη σχεδιασμό
  - Ξεδοντιάζετε την ΕΡΤ απομακρύνοντας ικανότατα στελέχη

  - Έχετε εξοργίσει παραδοσιακούς φίλους της ΕΡΤ (κινηματογραφιστές, παραγωγούς, δημοσιογράφους) και τους στρέφετε εναντίον της

  - Αδιαφορείτε συστηματικά για τη διαμόρφωση στοιχειώδους επιχειρησιακού ή στρατηγικού σχεδίου

  - Αδιαφορείτε για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου που έχει συντάξει η Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας

  - Έχετε αντικαταστήσει τη θεσμική λειτουργία της ΕΡΤ με μηχανισμούς παραδιοίκησης με ποικίλα κέντρα ανεύθυνης εξουσίας, όπου κύριο ρόλο διαδραματίζουν οι εκπρόσωποι ενός λούμπεν πελατειακού "συνδικαλισμού", με αποκρουστικό για την κοινωνία πρόσωπο και αισθητική, δυσφημώντας κάθε έννοια υγιούς και ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού που είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη οποιασδήποτε εταιρείας.

  - Σχεδιάσατε αδιαφανώς και εγκρίνατε αιφνιδιαστικά, χωρίς στοιχειώδη διάλογο ένα εξάμβλωμα που ονομάσατε "νέο Οργανόγραμμα" που γυρίζει οργανωτικά την εταιρεία μας στον προηγούμενο αιώνα και για το οποίο είχα καταθέσει έγκαιρα και τεκμηριωμένα όλες τις διαφωνίες μου στον εσωτερικό διάλογο της εταιρείας, αλλά εις μάτην.

  - Εγκρίνατε, και πάλι αδιαφανώς και χωρίς διάλογο, προσθήκες στον υπάρχοντα Γενικό Κανονισμό Προσωπικού που (με την εξαίρεση της δίκαιης αναγνώρισης της προϋπηρεσίας μεγάλης μερίδας συναδέλφων μας) περιέχουν διατάξεις σκανδαλώδεις και προκλητικές για την κοινωνία που στήριξε την ΕΡΤ σε δύσκολες στιγμές.

  Αρνούμαι να υπηρετήσω τέτοιες πολιτικές από θέση ευθύνης.

  Γνωρίζω ότι εσείς και κάποιοι άλλοι θα ισχυριστούν ότι η δημοσιοποίηση των σοβαρών προβλημάτων που αναφέρω θα αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από εκείνους που πραγματοποίησαν το έγκλημα κατά της Δημοκρατίας με το μαύρο της ΕΡΤ. Σας ξεκαθαρίζω προκαταβολικά ότι ο τρόπος να αφαιρέσεις κάθε επιχείρημα από τους όποιους εχθρούς της ΕΡΤ είναι να δημιουργήσεις ένα Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό φορέα σύγχρονο, ανεξάρτητο και συνδεδεμένο με την κοινωνία. Η ΕΡΤ είναι και οφείλει να είναι ένας γυάλινος πύργος που οι πραγματικοί του ιδιοκτήτες, οι πολίτες, γνωρίζουν τα πάντα και ελέγχουν τη λειτουργία της. Ο στρουθοκαμηλισμός και μάταιος είναι και σε απομονώνει από την κοινωνία.

  Εύχομαι να ευαισθητοποιηθούν από την παραίτησή μου εκείνοι που σας τοποθέτησαν και να αποφασίσουν να βάλουν φρένο στην πολιτική αυτή. Εν τούτοις, οι ελπίδες μου είναι λιγοστές, γιατί φοβάμαι ότι η έως τώρα αδιαφορία τους να εμποδίσουν τις τελευταίες καταστροφικές σας επιλογές θα μπορούσε να εκληφθεί και ως συγκατάθεση. Κι αυτό θα είναι κρίμα για μια πολιτική ηγεσία που πήρε την δύσκολη, σημαντική και θαρραλέα απόφαση να ανοίξει την ΕΡΤ. Ελπίζω να διαψευστώ.

  Σας ενημερώνω ότι θα παραμείνω απλός εργαζόμενος, μακριά από θέσεις ευθύνης. Κάποια πράγματα, για κάποιους ανθρώπους, μετράνε περισσότερο από τις θέσεις ευθύνης. Το ξαναέζησα, άλλωστε, πριν το μαύρο της ΕΡΤ, όταν αποπέμφθηκα από την ίδια θέση με εντολή του εκφωνητή του μαύρου, κ. Κεδίκογλου. Υπήρξε τίτλος τιμής για μένα!

  Θα συνεχίσω να υπηρετώ την ΕΡΤ με τις επιστημονικές μου γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία μου και να αγωνίζομαι για μια ΕΡΤ, για την οποία θα είναι υπερήφανοι, τόσο εκείνοι που έχουν την τιμή να την υπηρετούν, όσο και η κοινωνία.

  Φυσικά, θα συνεχίσω να εκτελώ τα καθήκοντά μου έως τον ορισμό του αντικαταστάτη μου.
  Με εκτίμηση,

  Νίκος Μιχαλίτσης

  Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας ΕΡΤ  Πηγή: http://www.skai.gr/news/media/article/373280/paraitisi-mihalitsi-apo-ert-pura-gia-organogramma-kai-kanonismo-prosopikou/#ixzz5FBkKf6wE
  Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook
 • Τα ματς της Παρασκευής -Τι δείχνει η τηλεόραση

  Τα ματς της Παρασκευής -Τι δείχνει η τηλεόραση

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-11 00:16:12 | Πηγή: Ζούγκλα
  Το ματς Παναθηναϊκός – ΑΕΚ για το πρωτάθλημα της Basket League ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της Παρασκευής. Αναλυτικά όλες οι επιλογές:

  11:50 COSMOTE SPORT 5 HD Formula 1: Ισπανία 1ες ελεύθερες δοκιμές
  14:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters Μαδρίτη, προημιτελικά
  15:50 COSMOTE SPORT 5 HD Formula 1: Ισπανία 2ες ελεύθερες δοκιμές
  16:00 COSMOTE SPORT 6 HD WTA Tour Μαδρίτη, ημιτελικά
  17:30 COSMOTE SPORT 1 HD Συνέντευξη Τύπου ΑΕΚ Τελικός Κυπέλλου
  18:00 COSMOTE SPORT 1 HD Συνέντευξη Τύπου ΠΑΟΚ Τελικός Κυπέλλου

  18:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters Μαδρίτη, προημιτελικά
  20:00 COSMOTE SPORT 4 HD Παναθηναϊκός – ΑΕΚ Basket League

  20:30 COSMOTE SPORT 7 HD ATP Masters Μαδρίτη, προημιτελικά
  21:00 COSMOTE SPORT 6 HD WTA Tour Μαδρίτη, ημιτελικά
  21:00 Ert.gr Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη Α1 γυναικών - 1ος τελικός πόλο

  21:45 Novasports 2HD Γκινγκάμπ – Μαρσέιγ Ligue 1
  21:45 Novasports 1HD Ντέρμπι – Φούλαμ Championship - Playoffs ανόδου
  23:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters Μαδρίτη, προημιτελικά
 • Εκλογές στον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. στις 23-25 Μαΐου 2018

  Εκλογές στον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. στις 23-25 Μαΐου 2018

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-10 22:18:03 | Πηγή: Ζούγκλα
  Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 23 παρ.2 του Ν.4498/2017 και τις αποφάσεις του Δ.Σ. του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. που λήφθηκαν κατά τις υπ’αριθμ. 24/8-5-2018 και 25/10-5-2018 Συνεδριάσεις του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π, προκηρύσσει αρχαιρεσίες για την ανάδειξη δέκα (10) μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. και πέντε (5) μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής, για τριετή θητεία, καθώς και ισάριθμων αναπληρωματικών αυτών, οι οποίες θα διενεργηθούν ως εξής:

  Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Τετάρτη 23, Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, στην έδρα του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. στην Αθήνα (Γ. Σισίνη 18 & Ηριδανού – 1ος όροφος), καθώς και στα γραφεία του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. στη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή 43 – 5ος όροφος).

  Οι εκλογές θα γίνουν με άμεση και καθολική ψηφοφορία του συνόλου των ασφαλισμένων του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. με ενεργό ασφαλιστικό δεσμό και των συνταξιούχων αμέσων μελών του Οργανισμού.
  Οι εκλογές θα διεξαχθούν υπό την εποπτεία Εφορευτικής Επιτροπής, η οποία θα απαρτίζεται από Δικηγόρους μέλη των οικείων Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Θεσσαλονίκης που διορίζονται για το σκοπό αυτό. Το έργο αυτών θα υποβοηθηθεί από ασφαλισμένους – μέλη του Οργανισμού, κατόπιν κλήρωσης μεταξύ των ανέργων μελών του Οργανισμού.

  ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

  Οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν είτε αυτοπροσώπως στην έδρα του Οργανισμού στην Αθήνα και στα γραφεία του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. στη Θεσσαλονίκη, είτε με fax στον αριθμό 210-7293631, είτε με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση ipopsifioi2018@edoeap.gr, μέχρι την Πέμπτη 17η Μαΐου 2018 και ώρα 00.
  Η κάθε δήλωση υποψηφιότητας θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία του υποψηφίου (ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, όνομα μητρός, ΑΔΤ, διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου, e-mail και υπογραφή) και να αναφέρει εάν η υποψηφιότητα είναι για το Διοικητικό Συμβούλιο ή την Εξελεγκτική Επιτροπή, αλλιώς δεν θα λαμβάνεται υπ’ όψιν.

  Εκλέξιμοι ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. είναι οι ασφαλισμένοι με ενεργό ασφαλιστικό δεσμό και οι συνταξιούχοι άμεσα μέλη του Οργανισμού που είναι καταχωρημένοι στα μητρώα αυτού σύμφωνα με τα υφιστάμενα στοιχεία μητρώου του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., στα οποία περιλαμβάνονται τα μέλη που απογράφηκαν με βάση την απογραφή που διενήργησε ο Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. και αυτών που περιλήφθηκαν στις αναλυτικές καταστάσεις αποδοχών των μηνών Δεκεμβρίου 2017 και Ιανουαρίου 2018, οι οποίες υποβλήθηκαν στον Ε.ΦΚ.Α., απεστάλησαν από αυτόν στον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. και πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου για την υπαγωγή στην ασφάλιση του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.

  Υπάλληλοι του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. δεν μπορούν να εκλέγονται ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.

  Οι υποψηφιότητες που θα υποβληθούν, θα διαβιβαστούν στην Εφορευτική Επιτροπή την αμέσως επόμενη ημέρα (18 Μαΐου 2018), η οποία σε συνεδρίασή της αυθημερόν, θα προβεί στην ανακήρυξη αυτών, γνωστοποιώντας τον κατάλογο των υποψηφίων για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή, με ανάρτηση αυτού στα γραφεία του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., καθώς και στην ιστοσελίδα του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.

  Η Εφορευτική Επιτροπή παραλαμβάνει από το Διοικητικό Συμβούλιο τις κάλπες, τις οποίες ελέγχει, κατάλογο των δικαιουμένων ψήφου μελών, και επαρκή αριθμό ψηφοδελτίων και φακέλων και κηρύσσει την 9η πρωινή της ορισθείσας ημέρας (23 Μαΐου 2018), την έναρξη της ψηφοφορίας.
  Τα ψηφοδέλτια περιλαμβάνουν τα ονόματα των υποψηφίων για το Διοικητικό Συμβούλιο. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο και σε ξεχωριστή θέση περιλαμβάνονται τα ονόματα των υποψηφίων για την Εξελεγκτική Επιτροπή.

  Τα δικαιούμενα ψήφου μέλη, μπαίνουν στην αίθουσα ψηφοφορίας τμηματικά, κατά τη σειρά προσέλευσής τους και αφού βεβαιωθεί η εγγραφής τους στον εκλογικό κατάλογο, παραλαμβάνουν από την Εφορευτική Επιτροπή το ψηφοδέλτιο με τους υποψηφίους και ένα λευκό, με το φάκελό του, μονογραφημένο από τον Δικηγόρο της Εφορευτικής Επιτροπής και σφραγισμένο με τη σφραγίδα του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., μπαίνουν σε χώρους κατάλληλα διασκευασμένους (παραβάν), ώστε να εξασφαλίζεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας, όπου σημειώνουν με μελάνι, δίπλα στο όνομα των υποψηφίων, το σταυρό της προτίμησής τους. Ο αριθμός των υποψηφίων που δικαιούνται να επιλέξουν και των σταυρών που δικαιούνται να θέσουν είναι κατ’ ανώτατο όριο δέκα (10) για το Διοικητικό Συμβούλιο και πέντε (5) για την Εξελεγκτική Επιτροπή. Ακολούθως τοποθετούν το ψηφοδέλτιο μέσα στο φάκελο και αφού τον κλείσουν, τον ρίχνουν στην ψηφοδόχο (κάλπη), και κατόπιν υπογράφουν στον εκλογικό κατάλογο, δίπλα στο όνομά τους και αποχωρούν.

  Η ψηφοφορία αρχίζει στις 09.00 της ορισθείσας ημέρας (Τετάρτη 23 Μαΐου 2018) και διαρκεί μέχρι τις 19.00, συνεχίζεται δε κατά τις ίδιες ώρες της επόμενης ημέρας (Πέμπτη 24 Μαΐου 2018) και της τρίτης και τελευταίας ημέρας (Παρασκευή 25 Μαΐου 2018) μέχρι την 19.00 αυτής. Η ψηφοφορία μπορεί να παραταθεί εάν υπάρχει ανάγκη μέχρι να εξαντληθεί ο αριθμός των μελών που έχουν ήδη προσέλθει και περιμένουν για να ψηφίσουν.

  Στη συνέχεια, η Εφορευτική Επιτροπή κηρύσσει το πέρας της ψηφοφορίας και προβαίνει στη διαλογή των ψήφων. Οι φάκελοι καθώς βγαίνουν από την ψηφοδόχο, αριθμούνται και κρίνονται ως άκυρα όσα ψηφοδέλτια δεν φέρουν τη σφραγίδα της Εφορευτικής Επιτροπής. Εάν βρεθούν παραπάνω φάκελοι από τον αριθμό αυτών που ψήφισαν, ο Δικηγόρος αφαιρεί στην τύχη όσους φακέλους πλεονάζουν και τους καταστρέφει χωρίς να τους ανοίξει. Στη συνέχεια, εξάγονται από αυτούς τα ψηφοδέλτια, από τα οποία χαρακτηρίζονται ως άκυρα, όσα φέρουν άλλα διακριτικά τα οποία παραβιάζουν, κατά την κρίση της Επιτροπής, το απόρρητο της ψηφοφορίας. Σε περίπτωση που το ψηφοδέλτιο έχει περισσότερους του επιτρεπομένου αριθμού, σταυρούς προτίμησης, δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν ως έγκυρο. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια, καθώς όσα θεωρήθηκαν ως άκυρα και τα λευκά, αριθμούνται και μονογράφονται από τον Δικηγόρο μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής, ο οποίος σημειώνει κάτω από τον τελευταίο σταυρό, τον συνολικό αριθμό αυτών, οι οποίοι είναι σημειωμένοι σε κάθε ψηφοδέλτιο.

  ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ

  Για τη διευκόλυνση των δικαιούμενων ψήφου ασφαλισμένων, οι οποίοι διαμένουν εκτός των περιφερειών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, για πρώτη φορά με επιστολική ψήφο, με βάση την ακόλουθη διαδικασία:

  11.1. Τα μέλη που επιθυμούν να κάνουν χρήση της δυνατότητας ψηφοφορίας με επιστολική ψήφο, θα πρέπει να το γνωστοποιήσουν έγκαιρα στον Οργανισμό, με fax στον αριθμό 210-7293631 ή με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση ekloges2018@edoeap.gr, το αργότερο μέχρι την 17η Μαΐου 2018 και ώρα 18.00, γνωστοποιώντας τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο και ΑΔΤ) και την ταχυδρομική τους διεύθυνση.

  11.2. Ο Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. θα ανοίξει ειδική ταχυδρομική θυρίδα, χωρίς πρόσβαση από οποιονδήποτε τρίτο πέραν των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής, η οποία θα παραμείνει κλειστή έως την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

  11.3. Με βάση τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν εμπρόθεσμα και ανακηρύχθηκαν από την Εφορευτική Επιτροπή, καταρτίζεται ενιαίο ψηφοδέλτιο, το οποίο, μαζί με ένα λευκό ψηφοδέλτιο, θα αποσταλεί σε όσους έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την άσκηση του δικαιώματος της επιστολής ψήφου.

  Τα δύο αυτά ψηφοδέλτια (υποψηφίων και λευκό), θα αποσταλούν μαζί με δύο φακέλους – ένα λευκό φάκελο ψηφοφορίας και έναν απαντητικό με προπληρωμένο ταχυδρομικό τέλος, συνοδευόμενα από τις εξής οδηγίες:

  Όσοι θα συμμετάσχουν με αυτόν τον τρόπο στην εκλογική διαδικασία θα πρέπει να προβούν στις παρακάτω συνεχόμενες ενέργειες:

  Θα επιλέξουν με σταυροδοσία έως 10 υποψηφίους για το Διοικητικό Συμβούλιο και έως 5 υποψηφίους για την Ελεγκτική Επιτροπή.

  Θα εσωκλείσουν μόνο το ψηφοδέλτιο στο λευκό φάκελο ψηφοφορίας, τον οποίο και θα κλείσουν. Ο λευκός φάκελος ψηφοφορίας ΔΕΝ πρέπει να φέρει ΚΑΝΕΝΑ διακριτικό.

  Θα τοποθετήσουν το λευκό φάκελο ψηφοφορίας μαζί με μια φωτοτυπία ταυτότητας (ώστε να είναι δυνατή η ταυτοποίηση του ψηφοφόρου) μέσα στον απαντητικό φάκελο με το προπληρωμένο ταχυδρομικό τέλος, τον οποίο θα αποστείλουν ταχυδρομικώς στη διεύθυνση της ταχυδρομικής θυρίδας που θα αναγράφεται. Πάνω στον απαντητικό φάκελο ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΦΑΚΕΛΟ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ, αναγράφεται υποχρεωτικά το όνομα και το επίθετο του αποστολέα.

  11.4. Κατά την τελευταία ορισθείσα ημέρα διεξαγωγής των εκλογών (25/5/2018) και την ώρα 17.00, η Εφορευτική Επιτροπή θα παραλάβει από την ταχυδρομική θυρίδα όλες τις επιστολές και θα συντάξει σχετικό πρωτόκολλο που θα ενταχθεί στα Πρακτικά των εκλογών. Στη συνέχεια, η Εφορευτική Επιτροπή θα μεταφέρει τις επιστολές με το προπληρωμένο τέλος, στην αίθουσα διεξαγωγής της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων, όπου θα ελεγχθεί αν οι αποστολείς των φακέλων που ψήφισαν με επιστολική ψήφο έχουν δικαίωμα ψήφου. Όσες επιστολές δεν πληρούν τις προϋποθέσεις δεν θα ανοιχθούν, αλλά θα φυλαχθούν σε ειδικό για τον σκοπό αυτό αρχείο. Οι υπόλοιπες επιστολές θα αποσφραγισθούν, οι αποστολείς τους θα διαγραφούν από τον εκλογικό κατάλογο και οι εσώκλειστοι λευκοί φάκελοι ψηφοφορίας που περιέχουν το ψηφοδέλτιο θα σφραγισθούν από την Εφορευτική Επιτροπή κατά τον ίδιο τρόπο με τους λοιπούς φακέλους ψηφοφορίας και θα ριχθούν, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΧΘΟΥΝ, στην κάλπη.

  11.5. Επισημαίνεται ότι για την ομαλή λειτουργία της διαδικασίας, η επιστολική ψήφος θα πρέπει να φτάσει στην ορισθείσα Ταχυδρομική Θυρίδα το αργότερο μέχρι την 25/5/2018 και ώρα 17.00. Επιστολές που θα φτάσουν μετά το χρονικό αυτό σημείο, δεν θα ληφθούν υπ’ όψιν.

  Μετά την ολοκλήρωση της διαλογής όλων των ψήφων, συμπεριλαμβανομένων και των επιστολικών, συντάσσεται ενιαίο Πρακτικό, στο οποίο αναγράφονται οι ψήφοι (σταυροί προτίμησης) που έλαβε κάθε υποψήφιος, τα άκυρα και τα λευκά, και ανακηρύσσονται οι επιτυχόντες υποψήφιοι τόσο για τη Διοίκηση του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. όσο και για την Εξελεγκτική Επιτροπή, κατ’ απόλυτη σειρά του αριθμού ψήφων που έλαβαν.
  Σε περίπτωση ισοψηφίας, μεταξύ υποψηφίων, για την κατάληψη της τελευταίας θέσης μέλους του Δ.Σ. ή της Εξελεγκτικής Επιτροπής, γίνεται άμεσα κλήρωση από την Εφορευτική Επιτροπή, με την παρουσία των υποψηφίων αυτών ή των εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων τους.

  Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας αναρτώνται άμεσα, στα γραφεία του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., καθώς και στην ιστοσελίδα του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.
 • Επιστολές ΕΣΗΕΑ προς το Δ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ και τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αν. Πετρόπουλο

  Επιστολές ΕΣΗΕΑ προς το Δ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ και τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αν. Πετρόπουλο

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-10 13:06:17 | Πηγή: Ζούγκλα
  Η ΕΣΗΕΑ απέστειλε χθες, Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018 τις ακόλουθες επιστολές προς το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ και τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αν. Πετρόπουλο, σχετικά με τις εκκρεμότητες του ΕΔΟΕΑΠ, την έκφραση γνώμης της EUROSTAT και τις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Οργανισμού.

  Οι επιστολές ανέφεραν τα εξής:

  «Προς το Δ. Σ. του ΕΔΟΕΑΠ Ενταύθα Συνάδελφοι,

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σας καλεί σε συνάντηση το συντομότερο δυνατό στα γραφεία της Ενώσεως, ώστε να μας ενημερώσετε σχετικά με όλες τις εκκρεμότητες του Οργανισμού και ιδιαίτερα το έκφραση γνώμης της EUROSTAT και τις ενέργειες που προτίθεστε να κάνετε. Σε περίπτωση που αποφασίσετε να ασκήσετε αίτηση θεραπείας, σας δηλώνουμε ότι είμαστε πρόθυμοι να σας παράσχουμε κάθε βοήθεια σε πολιτικό, συνδικαλιστικό και νομικό επίπεδο.

  Επιπλέον ζητούμε ενημέρωση για την διαδικασία εγγραφής των νέων μελών, τις ειδικότητες και τα Μέσα στα οποία εργάζονται και να μας στείλετε το νέο κωδικοποιημένο καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ που συντάξατε εσείς και το αποστείλατε προς έγκριση στο Υπουργείο Εργασίας.

  Σας ζητάμε, τέλος, σε περίπτωση που αποφασίσατε την προκήρυξη εκλογών στις 23, 24, 25 Μαΐου να έλθετε σε επαφή μαζί μας ώστε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, να οριστεί μία κοινά αποδεκτή ημερομηνία λίγες ημέρες αργότερα και όχι με ασφυκτικό χρονικό ορίζοντα, για την καλύτερη προετοιμασία τους ώστε να πραγματοποιηθούν με τον πλέον αδιάβλητο τρόπο, όπως όλοι θέλουμε.

  Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

  Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας


  Μαρία Θ. Αντωνιάδου Σταύρος Καπάκος»

  «Προς τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αν. Πετρόπουλο Ενταύθα Κύριε Υπουργέ
  ,

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ζητεί να έχει μια συνάντηση μαζί σας, το συντομότερο δυνατόν, με θέμα τις εκκρεμότητες του ΕΔΟΕΑΠ και την έκφραση γνώμης της EUROSTAT. Επιθυμούμε την ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους σας, σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, με σκοπό την διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού σε ευθετότερο χρόνο, εντός του Ιουνίου. Τα υφιστάμενα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια ενδεχομένως δεν διασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των αρχαιρεσιών ούτε την αδιάβλητη διεξαγωγή τους.

  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

  Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

  Μαρία Θ. Αντωνιάδου Σταύρος Καπάκος»

  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 • Τα ματς της Πέμπτης -Τι δείχνει η τηλεόραση

  Τα ματς της Πέμπτης -Τι δείχνει η τηλεόραση

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-10 00:09:48 | Πηγή: Ζούγκλα
  Φτωχό είναι το πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Δείτε αναλυτικά όλες τις επιλογές για την Πέμπτη 10 Μαΐου:

  03:00 COSMOTE SPORT 4 HD Μπόστον Σέλτικς - Φιλαντέλφια 76ερς NBA Playoffs
  13:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters Μαδρίτη
  20:00 COSMOTE SPORT 7 HD Ράιν Νέκαρ Λέβεν – Μάγκντεμπουργκ Bundesliga
  21:45 COSMOTE SPORT 1 HD Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Premier League
 • Στο Epsilon TV το φιλικό της Εθνικής με τη Σαουδική Αραβία

  Στο Epsilon TV το φιλικό της Εθνικής με τη Σαουδική Αραβία

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-09 14:15:58 | Πηγή: Ζούγκλα
  Την απόκτηση των αποκλειστικών δικαιωμάτων μετάδοσης σε Ελλάδα και Κύπρο του προσεχούς φιλικού αγώνα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ανακοίνωσε το Epsilon TV.

  Aναλυτικά η ανακοίνωση:


  «Το Epsilon TV ανακοινώνει την απόκτηση των αποκλειστικών δικαιωμάτων μετάδοσης σε Ελλάδα και Κύπρο του προσεχούς φιλικού αγώνα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

  Μέσα από τη συχνότητα του Epsilon TV οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά τη μεγάλη αγαπημένη όλων των Ελλήνων και στην αναμέτρηση με τη Σαουδική Αραβία την Τρίτη 15 Μαΐου στις 20.30.

  H ανανεωμένη Εθνική Ελλάδας συνεχίζει την προετοιμασία της ενόψει της συμμετοχής της στο Nations League, αντιμετωπίζοντας τη μαχητική ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, η οποία μετράει αντίστροφα για την παρουσία της στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

  Ο Μίκαελ Σκίμπε θα δώσει ευκαιρίες στο νέο αίμα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού σε αυτό το παιχνίδι θα δούμε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Εθνικής αρκετά καινούργια πρόσωπα!

  Οι Σαουδάραβες επιστρέφουν σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από 12 χρόνια, έχοντας στον πάγκο τους τον Αργεντινό, Χουάν Αντόνιο Πίτσι.
  Ο αγώνας της 15ης Μαΐου στο στάδιο La Cartuja της Σεβίλλης θα αρχίσει στις 20.30 και θα μεταδοθεί απευθείας και αποκλειστικά από την τηλεόραση του Epsilon TV, σε περιγραφή του κορυφαίου Έλληνα sportscaster Αλέξη Σπυρόπουλου.

  Από τον αγωνιστικό χώρο θα μεταφέρει το ρεπορτάζ ο Γρηγόρης Ποζιός. H Εθνική Ελλάδας παίζει μπάλα στο Epsilon TV! Μην τη χάσετε!».
 • Τα ματς της Τετάρτης -Τι δείχνει η τηλεόραση

  Τα ματς της Τετάρτης -Τι δείχνει η τηλεόραση

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-09 00:04:24 | Πηγή: Ζούγκλα
  Τα ματς για την 25η αγωνιστική της regular season της Basket League ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι επιλογές:

  03:00 COSMOTE SPORT 4 HD Χιούστον Ρόκετς - Γιούτα Τζαζ NBA Playoffs
  13:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters Μαδρίτη
  17:3 ΕΡΤ2 Ολυμπιακός – Μπαρτσελονέτα Champions League πόλο
  17:30 ΕΡΤ3 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ Handball Premier – Ημιτελικά
  18:00 ΕΡΤ1 Τρίκαλα – Κολοσσός Basket League
  18:00 ΕΡΤ1 Κύμη – Κόροιβος Basket League
  18:00 ΕΡΤ1 ΓΣΛ Φάρος – Ολυμπιακός Basket League
  18:00 ΕΡΤ1 Προμηθέας – Λαύριο Basket League
  18:00 ΕΡΤ1 Άρης – Ρέθυμνο Basket League
  18:00 ΕΡΤ1 Πανιώνιος – ΠΑΟΚ Basket League
  19:00 Novasports 2HD Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός Super League Κ17 – Τελικός

  19:00 Novasports 3HD Κουρσκ – Τόσνο Κύπελλο Ρωσίας – Τελικός
  19:00 ΕΡΤ2 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ Volley League - 3ος τελικός

  21:00 COSMOTE SPORT 7 HD Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ La Liga
  21:30 COSMOTE SPORT 8 HD Αβελίνο – Τρέντο Serie A
  21:45 COSMOTE SPORT 1 HD Τσέλσι – Χάντερσφιλντ Premier League
  22:00 COSMOTE SPORT 3 HD Τότεναμ – Νιουκάστλ Premier League
  22:00 Novasports 1HD Γιουβέντους – Μίλαν Κύπελλο Ιταλίας – Τελικός
  22:30 COSMOTE SPORT 2 HD Σεβίλλη - Ρεάλ Μαδρίτης La Liga
 • Αποχωρούν οι απεργοί του Mega από τα γραφεία της Motor Oil μετά από 97 ημέρες

  Αποχωρούν οι απεργοί του Mega από τα γραφεία της Motor Oil μετά από 97 ημέρες

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-08 18:40:58 | Πηγή: Ζούγκλα
  Σε ανακοίνωση τους οι απεργοί εργαζόμενοι του καναλιού MEGA αποχωρούν, μετά από 97 ημέρες, από τα γραφεία της Motor Oil στην Κηφισίας, στο Μαρούσι, όπου διέμεναν σε εξωτερικό χώρο σε σκηνές. Στην ανακοίνωσή τους καταλήγουν ως εξής: «Σταματάμε τις ήπιες – και αναποτελεσματικές, όπως αποδείχθηκε- διαμαρτυρίες και αλλάζουμε πίστα. Πλέον θα μας βρίσκουν έξω από την πόρτα τους».

  Η ανακοίνωσή τους:

  «Οι εργαζόμενοι του MEGA μετά από 97 ημέρες έξω από τα γραφεία της Motor Oil του Βαρδινογιάννη, βασικού μετόχου του καναλιού, αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τον χώρο.

  Κουραστήκαμε να θυμώνουμε, παρακολουθώντας τα ελικόπτερα να μεταφέρουν καθημερινά τα μέλη της οικογένειας στο εξοχικό τους ή όπου αλλού, χωρίς να δείχνουν το παραμικρό ενδιαφέρον για τους απλήρωτους υπαλλήλους τους που διαμαρτύρονταν μέρα νύχτα έξω από τα γραφεία τους.

  Αγανακτήσαμε διαβάζοντας «ρεπορτάζ» για το «φιλανθρωπικό» και «κοινωνικό» τους έργο την ώρα που είχαν καταδικάσει 420 οικογένειες στην απόλυτη ένδεια και εξαθλίωση για ποσά που εκείνοι χρησιμοποιούν για να διασκεδάσουν μία νύχτα στα γκαλά τους.

  Προβληματιστήκαμε από την ουδέτερη -έως και αδιάφορη- στάση της Κυβέρνησης που για πάνω από 2 χρόνια αφήνει να εξελίσσεται μία κατάφωρη παραβίαση του εργατικού δικαίου εις βάρος 420 όμηρων/εργαζόμενων χωρίς να αντιδρά.

  Ακόμα και το έκτακτο επίδομα των 1.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ, ενώ έχει σταλεί από το Υπουργείο στις 19/4 δεν έχει τυπωθεί – πόσο μάλλον να μας δοθεί - ενώ οι εργατολόγοι μας λένε ότι, όποτε κι αν τυπωθεί, ελάχιστοι εργαζόμενοι του Mega θα το εισπράξουν. (Ελπίζουμε να έχουν άδικο).

  Γνωρίζαμε από την αρχή ότι τα βάζαμε με τα θηρία του εκδοτικο-πολιτικού κατεστημένου.

  Δεν μπορούσαμε όμως να φανταστούμε πόσο παχύδερμα είναι.

  Τώρα που το καταλάβαμε, σταματάμε τις ήπιες – και αναποτελεσματικές, όπως αποδείχθηκε- διαμαρτυρίες και αλλάζουμε πίστα.

  Πλέον θα μας βρίσκουν έξω από την πόρτα τους.

  Και οι εκδότες/καναλάρχες.

  Και οι πολιτικοί.

  ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ».
 • Tα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης

  Tα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-08 05:58:01 | Πηγή: Ζούγκλα
  Διαβάστε στο zougla.gr τα πρωτοσέλιδα και τα οπισθόφυλλα των εφημερίδων της Τρίτης.

  Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους τίτλους στην πρώτη σελίδα των εντύπων.
 • Τα ματς της Τρίτης -Τι δείχνει η τηλεόραση

  Τα ματς της Τρίτης -Τι δείχνει η τηλεόραση

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-08 00:13:08 | Πηγή: Ζούγκλα
  Φτωχό είναι το πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Δείτε αναλυτικά όλες τις επιλογές:

  13:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters Μαδρίτη
  18:30 COSMOTE SPORT 4 HD Σακάρια – Φενέρμπαχτσε Basketball Super League
  21:45 COSMOTE SPORT 1 HD Σουόνσι – Σαουθάμπτον Premier League
 • Το νέο τηλεοπτικό κανάλι έρευνας, ντοκιμαντέρ κι επιστήμης του ΕΟΕ

  Το νέο τηλεοπτικό κανάλι έρευνας, ντοκιμαντέρ κι επιστήμης του ΕΟΕ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-07 20:57:14 | Πηγή: Ζούγκλα
  Σήμερα 7/5 ο Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων κάνει το επόμενο βήμα αποκτώντας το δικό του τηλεοπτικό κανάλι, το EOE Channel, με 24ωρο πρόγραμμα, προσβάσιμο από υπολογιστές (http://eoellas.org/webtv), από κινητά, tablet και smart-tv μέσα από την επίσημη εφαρμογή του ΕΟΕ (κυκλοφορεί δωρεάν εντός του μήνα - apple/android) καθώς και σε άλλες πλατφόρμες τους επόμενους μήνες.

  «Με δικές μας παραγωγές αλλά και ανεξάρτητες, δημιουργήσαμε το πρώτο Ελληνικό κανάλι έρευνας, ντοκιμαντέρ, οδοιπορικών και επιστήμης», αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση.

  Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του καναλιού στο βίντεο.

 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

  Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-07 06:10:17 | Πηγή: Ζούγκλα
  Διαβάστε στο zougla.gr τα πρωτοσέλιδα και τα οπισθόφυλλα των εφημερίδων της Δευτέρας.

  Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους τίτλους στην πρώτη σελίδα των εντύπων.
 • Τα ματς της Δευτέρας -Τι δείχνει η τηλεόραση

  Τα ματς της Δευτέρας -Τι δείχνει η τηλεόραση

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-07 00:40:50 | Πηγή: Ζούγκλα
  To... υπόλοιπο του παιχνίδιου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Ξάνθη που διεκόπη την Κυριακή στο 7ο λεπτό, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, η οποία είχε μετατρέψει σε μία απέραντη λίμνη τον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου, ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας.

  Αναλυτικά:

  13:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters Μαδρίτη, τένις
  17:00 Novasports 2HD Ξάνθη – Ολυμπιακός Super League K17 – Ημιτελικός, ποδόσφαιρο
  19:00 Novasports 4HD Παναθηναϊκός – Ξάνθη Super League
  20:00 Novasports 2HD Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ Super League K17 – Ημιτελικός, ποδόσφαιρο
  21:00 COSMOTE SPORT 6 HDATP Masters Μαδρίτη, τένις
  22:00 COSMOTE SPORT 2 HD Λεγανές – Λεβάντε La Liga, ποδόσφαιρο

 • Με εγκεφαλικό στο νοσοκομείο ο Μάκης Κουρής

  Με εγκεφαλικό στο νοσοκομείο ο Μάκης Κουρής

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-06 16:18:31 | Πηγή: Ζούγκλα
  Με εγκεφαλικό εισήχθη στο νοσοκομείο ο Μάκης Κουρής, την Κυριακή.
  Το εγκεφαλικό επεισόδιο που ήταν ελαφράς μορφής αντιμετωπίστηκε εγκαίρως και η κατάστασή του είναι καλή και υπό πλήρη έλεγχο.
  Ο εκδότης νοσηλεύεται στη μονάδα εγκεφαλικής λειτουργίας του νοσοκομείου.
 • Τα ματς της Κυριακής-Τι δείχνει η τηλεόραση

  Τα ματς της Κυριακής-Τι δείχνει η τηλεόραση

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-05 23:59:37 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο μεγάλος τελικός του Basketball Champions League, στον οποίο η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη Μονακό ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας.

  Αναλυτικά:

  00:00 COSMOTE SPORT 4 HD Φιλαντέλφια 76ερς - Μπόστον Σέλτικς NBA Playoffs

  11:45 COSMOTE SPORT 5 HD Moto3: Ισπανία Αγώνας

  13:00 COSMOTE SPORT 2 HD Μάλαγα – Αλαβές La Liga

  13:30 COSMOTE SPORT 7 HDΟυντινέζε – Ίντερ Serie A

  14:30 Novasports 4HD Κάρντιφ – Ρέντινγκ Championship

  14:30 Novasports 1HD Μπέρμιγχαμ – Φούλαμ Championship

  14:30 COSMOTE SPORT 5 HDMotoGP: Ισπανία Αγώνας

  15:00 Ert.gr ΠΑΟΚ – ΟΦΝΙ Α1 γυναικών - 1ος τελικός

  15:30 ΕΡΤ2 Εθνικός – Υδραϊκός Α1 ανδρών - Playoffs

  15:30 Novasports 5HD Αϊντχόφεν – Χρόνινχεν Πρωτάθλημα Ολλανδίας

  15:30 COSMOTE SPORT 1 HD Μάντσεστερ Σίτι – Χάντερσφιλντ Premier League

  16:00 COSMOTE SPORT 8 HD Σπαλ – Μπενεβέντο Serie A

  16:00 COSMOTE SPORT 4 HD Κιέβο - Κροτόνε Serie A

  16:00 Novasports 3HD Μπρομαποϊκάρνα – Τζουργκάρντεν Πρωτάθλημα Σουηδίας

  16:00 COSMOTE SPORT 3 HD Λάτσιο – Αταλάντα Serie A

  16:00 COSMOTE SPORT 2 HD Νάπολι – Τορίνο Serie A

  16:30 COSMOTE SPORT 7 HD Φορτούνα Ντίσελντορφ - Χόλσταϊν Κίελ Bundesliga 2

  17:00 Ert.gr Παναιγιάλειος - Απόλλων Πόντου Football League

  17:00 ΕΡΤ3 Αναγέννηση Καρδίτσας – Τρίκαλα Football League

  17:15 COSMOTE SPORT 5 HD Ατλέτικο Μαδρίτης – Εσπανιόλ La Liga

  17:30 ΕΡΤ1, Novasports 2HD Λούντβιχσμπουργκ – Μούρθια Basketball Champions League - Μικρός
  τελικός

  18:30 COSMOTE SPORT 8 HD Άρσεναλ – Μπέρνλι Premier League

  18:30 COSMOTE SPORT 1 HD Τσέλσι – Λίβερπουλ Premier League

  19:00 ΕΡΤ3 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός Volley League - 2ος τελικός

  19:00 Novasports stories Πανιώνιος – Λεβαδειακός Super League

  19:00 Novasports 5HD Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης Super League

  19:00 Novasports 4HD Παναθηναϊκός – Ξάνθη Super League Σουρωτή

  19:00 Novasports 3HD ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός Super League

  19:00 COSMOTE SPORT 3 HD Σασουόλο – Σαμπντόρια Serie A

  19:30 COSMOTE SPORT 2 HD Λας Πάλμας – Χετάφε La Liga

  20:30 ΕΡΤ1, Novasports 2HD Μονακό – ΑΕΚ Basketball Champions League - Τελικός

  21:45 COSMOTE SPORT 2 HD Κάλιαρι – Ρόμα Serie A

  21:45 COSMOTE SPORT 1 HD Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης La Liga

  22:00 Novasports 3HD Μαρσέιγ – Νις Ligue 1

  22:15 COSMOTE SPORT 7 HD Πόρτο – Φεϊρένσε Πρωτάθλημα Πορτογαλίας

  22:30 COSMOTE SPORT 4 HD Νιου Ορλίνς Πέλικανς - Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς NBA Playoffs
 • Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: «Βρισκόμαστε σε νέα κατάσταση που θα ολοκληρωθεί με την απόφαση του ΣτΕ»

  Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: «Βρισκόμαστε σε νέα κατάσταση που θα ολοκληρωθεί με την απόφαση του ΣτΕ»

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-05 13:35:23 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Υποκριτικό» χαρακτήρισε τον θόρυβο που έγινε για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

  Ο Ν. Παππάς είπε ως παράταξη «έχουμε υποστεί μια ακραία κριτική με άθλιους χαρακτηρισμούς». Όσον αφορά τη διαδικασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «βρισκόμαστε σε μια νέα κατάσταση, η οποία θα ολοκληρωθεί με την απόφαση του ΣτΕ επί των προσφυγών των καναλιών. Δεν βλέπω το λόγο να υπάρξει νέο πρόβλημα στη διαδικασία». «Όταν συζητήθηκε η διαδικασία στο ΣτΕ το 2016» συνέχισε ο Ν. Παππάς, «δύο ήταν τα βασικά θέματα: Το ένα ήταν αυτό της αρμοδιότητας, το οποίο λύθηκε με τη συγκρότηση του ΕΣΡ, και το άλλο ήταν το θέμα του αριθμού των αδειών, που το έλυσε η ίδια η ζωή. Όταν εμείς κάναμε τη συγκεκριμένη κουβέντα κυριάρχησαν οι λοιδορίες για τη μελέτη που είχαμε παρουσιάσει».

  Σημείωσε ότι «η καταβολή τιμήματος ήταν το μεγάλο θέμα για τις αντιδράσεις» και πρόσθεσε ότι τώρα «κάθε αδειοδοτημένο κανάλι έχει την υποχρέωση των 400 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, με βάση τις τρέχουσες συλλογικές συμβάσεις».

  Για το αίτημα πρόωρων εκλογών από τη Φ. Γεννηματά, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «δεν μπορώ να μπω στο μυαλό της κυρίας Γεννηματά και να ερμηνεύσω το αίτημά της. Πριν λίγες εβδομάδες είχε διατυπώσει την άποψη για την ανάγκη της συνταγματικής αναθεώρησης και ξαφνικά αυτή η θέση μετατράπηκε σε αίτημα για πρόωρες εκλογές. Ένα αίτημα που έχει πυροδοτήσει πολλές αντιδράσεις και στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής».

  Όσον αφορά το χρέος, επεσήμανε ότι στην κυβέρνηση είναι αισιόδοξοι για μια λύση που δεν θα υπονομεύσει την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας. «Προχωράμε για μια λύση ευρωπαϊκή, μια θέση που διατυπώναμε πριν το 2015» τόνισε ενώ σημείωσε: «Τώρα συζητάμε για τη ρήτρα ανάπτυξης, δηλαδή να γίνεται η αποπληρωμή όταν υπάρχουν ικανοποιητικοί ρυθμοί ανάπτυξης στην οικονομία». Για τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είπε ότι «το ΔΝΤ είναι σε στάση αναμονής εδώ και τρία χρόνια και αναρωτιέμαι πότε θα προλάβει να πάρει τις αποφάσεις του και να συμμετάσχει στο πρόγραμμα» προσθέτοντας ότι «το Ταμείο "πληρώνει" τις ανεπιτυχείς προβλέψεις του για την ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια της δικής μας διακυβέρνησης».

  Τέλος, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ανέφερε ότι «στους κόλπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να αναπτυχθούν προοδευτικές συμμαχίες, οι οποίες θα συμβάλλουν στην άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων», ενώ αναφορικά με τις πολιτικές συμμαχίες σημείωσε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται μακροχρόνια αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση. Αυτές οι πολιτικές μπορούν να λύσουν το ελληνικό οικονομικό και κοινωνικό ζήτημα, το οποίο έχει ως βασικό του χαρακτηριστικό τις ανισότητες που δημιούργησε η κρίση». «Η ΝΔ είναι κολλημένη στις πολιτικές που εφάρμοσε την περίοδο 2012-2014 και θέλει να γυρίσει τη χώρα πολλά χρόνια πίσω» κατέληξε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Ν. Παππάς.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 • Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: «Βρισκόμαστε σε μία νέα κατάσταση η οποία θα ολοκληρωθεί με την απόφαση του ΣτΕ»

  Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: «Βρισκόμαστε σε μία νέα κατάσταση η οποία θα ολοκληρωθεί με την απόφαση του ΣτΕ»

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-05 13:18:37 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Υποκριτικό» χαρακτήρισε τον θόρυβο που έγινε για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

  Ο Ν. Παππάς είπε ως παράταξη «έχουμε υποστεί μια ακραία κριτική με άθλιους χαρακτηρισμούς». Όσον αφορά τη διαδικασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «βρισκόμαστε σε μια νέα κατάσταση, η οποία θα ολοκληρωθεί με την απόφαση του ΣτΕ επί των προσφυγών των καναλιών. Δεν βλέπω το λόγο να υπάρξει νέο πρόβλημα στη διαδικασία». «Όταν συζητήθηκε η διαδικασία στο ΣτΕ το 2016» συνέχισε ο Ν. Παππάς, «δύο ήταν τα βασικά θέματα: Το ένα ήταν αυτό της αρμοδιότητας, το οποίο λύθηκε με τη συγκρότηση του ΕΣΡ, και το άλλο ήταν το θέμα του αριθμού των αδειών, που το έλυσε η ίδια η ζωή. Όταν εμείς κάναμε τη συγκεκριμένη κουβέντα κυριάρχησαν οι λοιδορίες για τη μελέτη που είχαμε παρουσιάσει».

  Σημείωσε ότι «η καταβολή τιμήματος ήταν το μεγάλο θέμα για τις αντιδράσεις» και πρόσθεσε ότι τώρα «κάθε αδειοδοτημένο κανάλι έχει την υποχρέωση των 400 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, με βάση τις τρέχουσες συλλογικές συμβάσεις».

  Για το αίτημα πρόωρων εκλογών από τη Φ. Γεννηματά, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «δεν μπορώ να μπω στο μυαλό της κυρίας Γεννηματά και να ερμηνεύσω το αίτημά της. Πριν λίγες εβδομάδες είχε διατυπώσει την άποψη για την ανάγκη της συνταγματικής αναθεώρησης και ξαφνικά αυτή η θέση μετατράπηκε σε αίτημα για πρόωρες εκλογές. Ένα αίτημα που έχει πυροδοτήσει πολλές αντιδράσεις και στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής».

  Όσον αφορά το χρέος, επεσήμανε ότι στην κυβέρνηση είναι αισιόδοξοι για μια λύση που δεν θα υπονομεύσει την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας. «Προχωράμε για μια λύση ευρωπαϊκή, μια θέση που διατυπώναμε πριν το 2015» τόνισε ενώ σημείωσε: «Τώρα συζητάμε για τη ρήτρα ανάπτυξης, δηλαδή να γίνεται η αποπληρωμή όταν υπάρχουν ικανοποιητικοί ρυθμοί ανάπτυξης στην οικονομία». Για τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είπε ότι «το ΔΝΤ είναι σε στάση αναμονής εδώ και τρία χρόνια και αναρωτιέμαι πότε θα προλάβει να πάρει τις αποφάσεις του και να συμμετάσχει στο πρόγραμμα» προσθέτοντας ότι «το Ταμείο "πληρώνει" τις ανεπιτυχείς προβλέψεις του για την ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια της δικής μας διακυβέρνησης».

  Τέλος, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ανέφερε ότι «στους κόλπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να αναπτυχθούν προοδευτικές συμμαχίες, οι οποίες θα συμβάλλουν στην άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων», ενώ αναφορικά με τις πολιτικές συμμαχίες σημείωσε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται μακροχρόνια αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση. Αυτές οι πολιτικές μπορούν να λύσουν το ελληνικό οικονομικό και κοινωνικό ζήτημα, το οποίο έχει ως βασικό του χαρακτηριστικό τις ανισότητες που δημιούργησε η κρίση». «Η ΝΔ είναι κολλημένη στις πολιτικές που εφάρμοσε την περίοδο 2012-2014 και θέλει να γυρίσει τη χώρα πολλά χρόνια πίσω» κατέληξε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Ν. Παππάς.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 • Το τρέιλερ της εκπομπής «Με Αρετή και Τόλμη» που θα μεταδοθεί την Κυριακή

  Το τρέιλερ της εκπομπής «Με Αρετή και Τόλμη» που θα μεταδοθεί την Κυριακή

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-05 12:47:08 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στην εκπομπή «Με Αρετή και Τόλμη», την Κυριακή, στις 11.30 το πρωί, στην ΕΡΤ1, μεταξύ άλλων θεμάτων, θα δείτε:

  - Tην εκπαίδευση των Εθνοφυλάκων στο Καλπάκι Ιωαννίνων. Εντυπωσιακές εικόνες από το πεδίο της άσκησης.

  - Τη συγκίνηση του τραγουδιστη Γιώργου Μαργαρίτη, στο στρατόπεδο οπου υπηρέτησε. Ο θάλαμος, η σκοπιά, το κρεβάτι του και οι αναμνήσεις από τα χρόνια της στράτευσής του.

  - Μεγάλη άσκηση των πεζοναυτών με την υποστήριξη τεθωρακισμένω, πυροβολικού και αντιαρματικών, σε ρεαλιστικές συνθήκες μάχης.

 • Τα ματς του Σαββάτου - Τι δείχνει η τηλεόραση

  Τα ματς του Σαββάτου - Τι δείχνει η τηλεόραση

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-04 23:18:08 | Πηγή: Ζούγκλα
  Η... πρώτη δόση της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League και τα παιχνίδια για την Α1 μπάσκετ των ανδρών ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας.

  Αναλυτικά:

  03:00 COSMOTE SPORT 4 HD Νιου Ορλίνς Πέλικανς - Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς NBA Playoffs

  09:55 COSMOTE SPORT 5 HD Moto3: Ισπανία 3ες ελεύθερες δοκιμές

  10:50 COSMOTE SPORT 5 HD MotoGP: Ισπανία 3ες ελεύθερες δοκιμές

  11:50 COSMOTE SPORT 5 HD Moto2: Ισπανία 3ες ελεύθερες δοκιμές

  13:00 COSMOTE SPORT 7 HD Φενέρμπαχτσε – Μπεσίκτας Basketball Super League

  13:30 COSMOTE SPORT 5 HD Moto3: Ισπανία Κατατακτήριες δοκιμές

  13:45 Eurosport 1 Γύρος της Ιταλίας, ποδηλασία

  14:00 COSMOTE SPORT 2 HD Χιρόνα – Έιμπαρ La Liga

  14:25 COSMOTE SPORT 5 HD MotoGP: Ισπανία 4ες ελεύθερες δοκιμές

  14:30 COSMOTE SPORT 1 HD Στόουκ - Κρίσταλ Πάλας Premier League

  15:05 COSMOTE SPORT 5 HD MotoGP: Ισπανία Κατατακτήριες δοκιμές

  16:00 COSMOTE SPORT 5 HD Moto2: Ισπανία Κατατακτήριες δοκιμές

  16:30 COSMOTE SPORT 3 HD Βέρντερ - Μπάγερ Λεβερκούζεν Bundesliga

  16:30 COSMOTE SPORT 8 HD Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Αμβούργο Bundesliga

  16:30 COSMOTE SPORT 7 HD Στουτγάρδη – Χόφενχαϊμ Bundesliga

  16:30 COSMOTE SPORT 2 HD Ντόρτμουντ – Μάιντς Bundesliga

  16:30 COSMOTE SPORT 1 HD Κολονία - Μπάγερν Μονάχου Bundesliga

  17:00 ΕΡΤ3 ΟΦΗ - Απόλλων Λάρισας Football League

  17:00 ΕΡΤ1 Κόροιβος – Παναθηναϊκός Basket League

  17:00 ΕΡΤ1 Ρέθυμνο – Τρίκαλα Basket League

  17:00 COSMOTE SPORT 4 HD Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ Basket League

  17:00 ΕΡΤ1 Λαύριο - ΓΣΛ Φάρος Basket League

  17:00 ΕΡΤ1 Άρης – Πανιώνιος Basket League

  17:00 ΕΡΤ1 Κολοσσός – Κύμη Basket League

  17:15 COSMOTE SPORT 5 HD Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπέτις La Liga

  19:00 Novasports 5HD Ατρόμητος – Κέρκυρα Super League

  19:00 Novasports 4HD ΑΕΛ – Λαμία Super League

  19:00 Novasports 3HD ΠΑΟΚ – Πλατανιάς Super League

  19:00 Novasports 2HD Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ Super League

  19:00 COSMOTE SPORT 7 HD Μίλαν – Βερόνα Serie A

  19:30 COSMOTE SPORT 2 HD Θέλτα - Ντεπορτίβο λα Κορούνια La Liga

  19:30 COSMOTE SPORT 1 HD Έβερτον – Σαουθάμπτον Premier League

  21:45 COSMOTE SPORT 2 HD Βιγιαρεάλ – Βαλένθια La Liga

  21:45 COSMOTE SPORT 1 HD Γιουβέντους – Μπολόνια Serie A

  22:30 COSMOTE SPORT 3 HD Σπόρτινγκ – Μπενφίκα Πρωτάθλημα Πορτογαλίας
 • Τα ματς της Παρασκευής - Τι δείχνει η τηλεόραση

  Τα ματς της Παρασκευής - Τι δείχνει η τηλεόραση

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-03 23:52:04 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο δεύτερος χρονικά ημιτελικός του Final 4 του Basketball Champions League στον οποίο η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη Μούρθια ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας.

  Αναλυτικά:

  01:00 COSMOTE SPORT 4 HD Τορόντο Ράπτορς - Κλίβελαντ Καβαλίερς NBA Playoffs

  09:55 COSMOTE SPORT 5 HD Moto3: Ισπανία 1ες ελεύθερες δοκιμές

  10:50 COSMOTE SPORT 5 HD MotoGP: Ισπανία 1ες ελεύθερες δοκιμές

  11:50 COSMOTE SPORT 5 HD Moto2: Ισπανία 1ες ελεύθερες δοκιμές

  14:05 COSMOTE SPORT 5 HD Moto3: Ισπανία 2ες ελεύθερες δοκιμές

  15:00 COSMOTE SPORT 5 HD MotoGP: Ισπανία 2ες ελεύθερες δοκιμές

  15:30 ΕΡΤ2 Πανιώνιος – Χανιά Α1 ανδρών – Playoffs, πόλο

  16:00 COSMOTE SPORT 5 HD Moto2: Ισπανία 2ες ελεύθερες δοκιμές

  18:30 ΕΡΤ1, Novasports 1HD Λούντβιχσμπουργκ – Μονακό Champions League - Ημιτελικός

  21:30 ΕΡΤ1, Novasports 1HD ΑΕΚ – Μούρθια Basketball Champions League - Ημιτελικός

  21:45 Novasports 2HD Αμιάν - Παρί Σεν Ζερμέν Ligue 1

  22:00 COSMOTE SPORT 1 HD Μπράιτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Premier League

  22:00 COSMOTE SPORT 7 HD Σεβίλλη - Ρεάλ Σοσιεδάδ La Liga

  22:30 COSMOTE SPORT 8 HD Μπράγκα – Μποαβίστα Πρωτάθλημα Πορτογαλίας
 • Το Final 4 του Basketball Champions League στην ΕΡΤ

  Το Final 4 του Basketball Champions League στην ΕΡΤ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-03 22:31:45 | Πηγή: Ζούγκλα
  Η μεγάλη στιγμή της ΑΕΚ έφτασε! Το κλειστό «Νίκος Γκάλης» των ολυμπιακών εγκαταστάσεων φιλοξενεί το Final 4 του Basketball Champions League και η δημόσια τηλεόραση θα είναι παρούσα.

  Παρασκευή (4/5) και Κυριακή (6/5) με ζωντανές μεταδόσεις των ημιτελικών και των τελικών αντίστοιχα, αλλά και με εκπομπές τόσο πριν όσο και μετά τους αγώνες.

  Ειδικότερα, την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 από τις 18:00 ώς τις 24:00 από τις συχνότητες της ΕΡΤ1, της ΕΡΤ HD και διαδικτυακά από το www.ert.gr θα παρελάσουν όλοι πρωταγωνιστές των τεσσάρων φιναλίστ (ΑΕΚ, Μούρθια, Μονακό και Λούντβιχσμπουργκ), καθώς και μεγάλες μορφές από το ένδοξο παρελθόν της «Ένωσης».

  Ο Χρήστος Ζούπας, ο Γιώργος Τρόντζος, ο Λάκης Τσάβας, μαζί με τον σπίκερ του έπους του ’68, Βασίλη Γεωργίου, θα προαναγγείλουν τον ημιτελικό της ΑΕΚ με την ισπανική Μούρθια (στις 21:30). Νωρίτερα (στις 18:30) θα αναμετρηθούν η Μονακό με τη Λούντβιχσμπουργκ.

  Τους αγώνες μεταδίδουν ο Βαγγέλης Ιωάννου και ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

  Στην ανάλυση των φάσεων και στο σχολιασμό των αγώνων, ο προπονητής Γιώργος Κετσελίδης.

  Στα ρεπορτάζ θα είναι ο Κώστας Σωτηρίου, ο Γιάννης Νάτου, η Κατερίνα Αναστασοπούλου και ο Νίκος Γκομώλης.
 • Το Final Four του Basketball Champions League στην ΕΡΤ

  Το Final Four του Basketball Champions League στην ΕΡΤ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-03 21:58:11 | Πηγή: Ζούγκλα
  Η μεγάλη στιγμή της ΑΕΚ έφτασε! Το κλειστό «Νίκος Γκάλης» των ολυμπιακών εγκαταστάσεων φιλοξενεί το Final Four του Basketball Champions League και η δημόσια τηλεόραση θα είναι παρούσα.

  Παρασκευή (4/5) και Κυριακή (6/5) με ζωντανές μεταδόσεις των ημιτελικών και των τελικών αντίστοιχα, αλλά και με εκπομπές τόσο πριν όσο και μετά τους αγώνες.

  Ειδικότερα, την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 από τις 18:00 ώς τις 24:00 από τις συχνότητες της ΕΡΤ1, της ΕΡΤ HD και διαδικτυακά από το www.ert.gr θα παρελάσουν όλοι πρωταγωνιστές των τεσσάρων φιναλίστ (ΑΕΚ, Μούρθια, Μονακό και Λούντβιχσμπουργκ), καθώς και μεγάλες μορφές από το ένδοξο παρελθόν της «Ένωσης».

  Ο Χρήστος Ζούπας, ο Γιώργος Τρόντζος, ο Λάκης Τσάβας, μαζί με τον σπίκερ του έπους του ’68, Βασίλη Γεωργίου, θα προαναγγείλουν τον ημιτελικό της ΑΕΚ με την ισπανική Μούρθια (στις 21:30). Νωρίτερα (στις 18:30) θα αναμετρηθούν η Μονακό με τη Λούντβιχσμπουργκ.

  Τους αγώνες μεταδίδουν ο Βαγγέλης Ιωάννου και ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

  Στην ανάλυση των φάσεων και στο σχολιασμό των αγώνων, ο προπονητής Γιώργος Κετσελίδης.

  Στα ρεπορτάζ θα είναι ο Κώστας Σωτηρίου, ο Γιάννης Νάτου, η Κατερίνα Αναστασοπούλου και ο Νίκος Γκομώλης.
 • ΣΥΡΙΖΑ: Ζητούμενο το δικαίωμα των πολιτών στην αντικειμενική ενημέρωση

  ΣΥΡΙΖΑ: Ζητούμενο το δικαίωμα των πολιτών στην αντικειμενική ενημέρωση

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-03 20:02:47 | Πηγή: Ζούγκλα
  Το κρίσιμο αγαθό της ενημέρωσης βρισκεται υπό διαρκή απειλή, ενώ παραμένει ζητούμενο το δικαίωμα των πολιτών στην αντικειμενική και σφαιρική ενημέρωση, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ελευθερίας του Τύπου.

  «Η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου μας θυμίζει ότι το δικαίωμα των πολιτών στην αντικειμενική, πλουραλιστική και σφαιρική ενημέρωση αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα ζητούμενο, παρά τους αγώνες που έχουν δοθεί και δίνονται καθημερινά, σε ολόκληρο τον κόσμο» τονίζεται στην ανακοίνωση.

  Όπως προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, « το κρίσιμο αγαθό της ενημέρωσης βρίσκεται υπό διαρκή απειλή. Όχι μόνο στα αυταρχικά, δικτατορικά καθεστώτα, αλλά και στις σύγχρονες, προηγμένες δημοκρατίες. Η άσκηση κριτικής, ελέγχου των κάθε είδους ισχυρών, της πολιτικής, οικονομικής εξουσίας, των θεσμών, μετατρέπεται συχνά σε ένα εργαλείο εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων, των ιδιοκτητών και κατόχων μέσων ενημέρωσης. Δίπλα στη λογοκρισία της πολιτικής εξουσίας, προστίθεται και η έμμεση, αλλά το ίδιο επικίνδυνη, λογοκρισία και αυτολογοκρισία των ίδιων των λειτουργών της δημοσιογραφίας. Ένα φαινόμενο το οποίο εντείνεται, μάλιστα, εξαιτίας της κρίσης του Τύπου και της δαμόκλειου σπάθης της ανεργίας».

  «Στη χώρα μας, επί δεκαετίες, πολλοί ιδιοκτήτες ΜΜΕ δραστηριοποιούνται, ταυτόχρονα, και σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς, δανειοδοτούνταν αφειδώς και αδιαφανώς, δημιουργώντας ένα ολιγοπωλιακό καθεστώς, εχθρικό προς τα συμφέροντα των πολιτών, ενώ και στον χώρο της ιδιωτικής τηλεόρασης, επικρατούσε μέχρι πρότινος ένα καθεστώς ασυδοσίας και ανομίας. Η σημερινή κυβέρνηση βάζει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση, που τόσο πολύ έπληξε την ελευθεροτυπία και την αντικειμενική ενημέρωση, και καταβαράθρωσε, τελικά, την εμπιστοσύνη των πολιτών στη δημοσιογραφία» σημειώνεται στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κυβερνώντος κόμματος.

  Καταλήγοντας, τονίζεται πως «ο πλουραλισμός, η ελευθεροτυπία και η τήρηση των κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, είναι απαραίτητα στοιχεία σε κάθε Δημοκρατία. Ταυτόχρονα, όμως, είναι απαραίτητη και η λήψη των απαραίτητων μέτρων ώστε να αντιμετωπιστεί η αυθαιρεσία των εργοδοτών των ΜΜΕ, με την απαρέγκλιτη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας».

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 • Γιατί απορρίφθηκε η αίτηση της Ελληνικής Τηλεοπτικής Α.Ε. από το ΕΣΡ

  Γιατί απορρίφθηκε η αίτηση της Ελληνικής Τηλεοπτικής Α.Ε. από το ΕΣΡ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-03 19:12:26 | Πηγή: Ζούγκλα
  Την προσεχή Δευτέρα 7 Μαΐου αναμένεται να καθαρογραφεί η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για τους πέντε προσωρινούς δικαιούχους τηλεοπτικής άδειας, γενικού περιεχομένου. Την ίδια μέρα έχουν κληθεί οι εκπρόσωποι των πέντε τηλεοπτικών σταθμών να προσέλθουν στα γραφεία του ΕΣΡ, όπου θα συζητηθεί το θέμα αποδοχής τους ή όχι, του κοινού ελέγχου των αιτήσεών τους και από τους υπόλοιπους αιτούντες, καθώς υπάρχουν ζητήματα προσωπικών δεδομένων και εμπορικών στοιχείων που χρίζουν συγκεκριμένης αντιμετώπισης.

  Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το δεκαήμερο των ενστάσεων, από όποιον ενδιαφερόμενο επιθυμεί να καταθέσει ένσταση.

  Η οριστική απόφαση για την έκδοση των αδειών θα υπάρξει μετά το πέρας και της προαναφερθείσας διαδικασίας. Θα εκδοθεί η απόφαση και θα οριστεί η ημερομηνία όπου οι λαμβάνοντες την άδεια, θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση από τα συνολικά 35 εκατ. ευρώ κατοχής μιας τηλεοπτικής άδειας (σ.σ. αφορά 10ετη αποπληρωμή).

  Τα πέντε κανάλια που έλαβαν άδεια είναι τα:

  Ειδήσεις ντοτ κομ. Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΪ) Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (StarChannel) ALPHA Δορυφορική τηλεόραση Α.Ε. (Alpha) Antenna TV Α.Ε. (Ant1) Ραδιοτηλεοπτική A.E. ("E" TV)
  Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις 2 «ορφανές» άδειες ισχύει ότι προβλέπει ο νόμος και σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από κάποιον επιχειρηματία, θα προκηρυχθεί εκ νέου η διαδικασία με όλα τα παρελκόμενα. Σύμφωνα με πηγές του ΕΣΡ, στόχος της Αρχής είναι η σωστή και σύντομη έκδοση των τηλεοπτικών αδειών γενικού περιεχομένου, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι θεματικές άδειες.

  Τέλος, όσον αφορά την Ελληνική Τηλεοπτική Α.Ε. της οποίας η αίτηση απορρίφθηκε, ο συγκεκριμένος φάκελος δεν τήρησε όσα προβλέπονται από το άρθρο 5 του ν. 3592/2007 (νόμος Ρουσόπουλου), το οποίο αναφέρει πως «οι εν λόγω μέτοχοι πρέπει να είναι πραγματικοί δικαιούχοι των οικονομικών μέσων που διέθεσαν για τη συμμετοχή τους στο κεφάλαιο της υποψήφιας εταιρείας συμπεριλαμβανομένων και των δανείων που αποκτήθηκαν από αναγνωρισμένους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς». Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, το Συμβούλιο δεν πείστηκε ότι ο φάκελος ήταν πλήρης, καθώς δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν τα ποσά που διετέθησαν από την πλευρά των μετόχων.

  Αύριο, Παρασκευή εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η προσφυγή των καναλιών ενάντια του συγκεκριμένου διαγωνισμού και στη συνεδρίαση αναμένεται να παραστεί και ο πρόεδρος του ΕΣΡ Θανάσης Κουτρουμάνος.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 • Ν. Παππάς για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου: Νέο σημείο εκκίνησης η ρύθμιση του τοπίου

  Ν. Παππάς για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου: Νέο σημείο εκκίνησης η ρύθμιση του τοπίου

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-03 14:28:01 | Πηγή: Ζούγκλα
  Η ρύθμιση του τοπίου και η προστασία των εργαζομένων δημιουργεί ένα νέο σημείο εκκίνησης για τον κλάδο των δημοσιογράφων, επισημαίνει σε δήλωσή του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου.

  Συγκεκριμένα, «ζούμε σε μια περίοδο, κατά την οποία το έδαφος για την καλλιέργεια και ευδοκίμηση fake news είναι πιο πρόσφορο από ποτέ. Η δημοσιογραφία, λοιπόν, γίνεται πολύτιμη. Και η ελεύθερη, από “επιχειρηματικές δουλείες”, δημοσιογραφία, πολυτιμότερη», υπογραμμίζει ο κ. Παππάς, που καταλήγει: «Δικό μας χρέος να στηρίξουμε τον Τύπο και τους ανθρώπους του.

  Η ρύθμιση του τοπίου και η προστασία των εργαζομένων δημιουργεί ένα νέο σημείο εκκίνησης για τον κλάδο».

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 • Ο ισπανικός Τύπος για τις τηλεοπτικές άδειες

  Ο ισπανικός Τύπος για τις τηλεοπτικές άδειες

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-03 09:49:26 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στη χθεσινή απόφαση του ΕΣΡ να εγκρίνει άδειες για μετάδοση σε εθνική εμβέλεια σε πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς αναφέρεται σημερινό τηλεγράφημα του κρατικού ισπανικού πρακτορείου ειδήσεων EFE, επισημαίνοντας την προσπάθεια που καταβάλλεται για να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα.

  Στο τηλεγράφημά του «Η Ελλάδα ρυθμίζει την τηλεοπτική αγορά και χορηγεί πέντε άδειες λειτουργίας σε ιδιωτικά κανάλια», το ισπανικό πρακτορείο ενημερώνει για την απόφαση να δοθούν άδειες για 10 χρόνια στα δίκτυα Ant1, Star, Skai, Alpha και Epsilon TV.

  Το πρακτορείο αναφέρεται στο περιεχόμενο των υποχρεώσεων (νομικών και οικονομικών) που οφείλουν να εκπληρώσουν τα ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα, ώστε να εξασφαλίσουν την άδεια, υπογραμμίζοντας πως εξαιτίας της ανεπάρκειάς της να ικανοποιήσει τις ρήτρες του Συμβουλίου αποκλείσθηκε η νεοπαγής τηλεοπτική εταιρεία «Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ».

  To πρακτορείο υπενθυμίζει πως συνολικά έχουν δημοπρατηθεί επτά άδειες, συνεπώς αναμένεται η υποβολή αιτήσεων για άλλες δύο εταιρείες, ενώ υπογραμμίζει πως όποιο δίκτυο δεν πληροί τις προϋποθέσεις περί εθνικής εμβέλειας δύναται να εκπέμπει τοπικά ή να μετατραπεί σε θεματικό κανάλι.

  Στο ίδιο τηλεγράφημα προστίθεται η αντίστοιχη δήλωση του Έλληνα υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΕΣΡ, ο οποίος τη χαρακτήρισε «ένα σημαντικό βήμα» και στέκεται ιδιαίτερα «στην επισήμανσή του πως κανείς δεν διατείνεται πως οι τηλεοπτικές άδειες μπορούν να ισχύουν επ' άπειρον και χωρίς κανένα κόστος».

  Το ισπανικό πρακτορείο αναφέρει πως «πρόκειται για τη δεύτερη διαδικασία αδειοδότησης που προωθεί η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να ρυθμίσει τη ραδιοτηλεοπτική αγορά, η οποία επί τρεις δεκαετίες λειτουργούσε ανεξέλεγκτα, με προσωρινές άδειες που έχουν λήξει και χωρίς να έχει πληρωθεί κάποιο τίμημα για τη λειτουργία τους».

  Πηγές:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΕFE
 • Ως πότε τα κέντρα εξουσίας θα εμποδίζουν τα ΜΜΕ να εκφράζονται ελεύθερα;

  Ως πότε τα κέντρα εξουσίας θα εμποδίζουν τα ΜΜΕ να εκφράζονται ελεύθερα;

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-03 09:49:26 | Πηγή: Ζούγκλα
  Έχει καθορισθεί κάθε χρόνο στις 3 Μαΐου να εορτάζονται οι βασικές αρχές της ελευθερίας στην δημοσιογραφική έκφραση.

  O καθορισμός της ειδικής αυτής ημερομηνίας, εντάσσεται στην προσπάθεια,

  # να προωθηθεί η ιδέα της ελευθεροτυπίας παγκοσμίως

  # να υπερασπισθούν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ την ανεξαρτησία τους, αλλά και για

  # να τιμηθούν όλοι εκείνοι οι δημοσιογράφοι που θυσίασαν τη ζωή τους στην άσκηση του λειτουργήματος.
  H UNESCO πρωτοστατεί στην διοργάνωση των εκδηλώσεων για να τιμηθεί η ημέρα της ελευθερίας στην δημοσιογραφική έκφραση, προσδιορίζοντας την παγκόσμια θεματική.

  Η 3η Μαΐου ως διεθνής ημέρα για την Ελευθερία της Δημοσιογραφικής Έκφρασης, καθορίσθηκε από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στα 1993, μετά από πρόταση που είχε υιοθετηθεί στην 26η Σύνοδο της UNESCO το 1991.

  Επρόκειτο για απάντηση στην έκκληση Αφρικανών δημοσιογράφων από τη Ναμίμπια, οι οποίοι το 1991 είχαν προωθήσει την περίφημη διακήρυξη Windhoek για την πολυφωνία στα Μέσα και την ανεξαρτησία τους.  Η κυβερνητική λογοκρισία προστατεύει από την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

  Τα τρία κύρια σημεία της Διακήρυξης Windhoek:

  # Ελευθερία στα ΜΜΕ
  # Πολυφωνία
  # Ανεξαρτησία
  Παρόλο που η αρχική διακήρυξη του 1991 αφορούσε αποκλειστικά στα έντυπα Μέσα, μετά την δέκατη επέτειό της ένα νέο ντοκουμέντο υιοθετήθηκε για να συμπεριλάβει τα ραδιοτηλεοπτικά αλλά και τα άλλα ΜΜΕ.

  Από τότε έχουν εκδοθεί σειρά παρόμοιες διακηρύξεις από διάφορες δημοσιογραφικές Ενώσεις στον Κόσμο που καλούν τους δημοσιογράφους να διαβεβαιώνουν την πίστη τους στην τήρηση της ελευθερίας έκφρασης στα ΜΜΕ.

  Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης
 • Αποχώρησε ο Γιάννης Παπαγιάννης από το Kontra Channel

  Αποχώρησε ο Γιάννης Παπαγιάννης από το Kontra Channel

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-03 09:32:51 | Πηγή: Ζούγκλα
  Την αποχώρησή του από τον σταθμό Kontra Channel ανακοίνωσε ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης.

  Η ανακοίνωση έγινε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook:

  «ΕΝΑΣ 6ΕΤΗΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ...

  Περίμενα να κλείσει ο κύκλος με την εξόδιο ακολουθία και την κηδεία του Γιώργου Κουρή σεβόμενος την ιστορία του και την συνεργασία που είχα μαζί του γι αυτό και παρουσίασα μέχρι χθες το κεντρικό δελτίο. Μετά από 6 χρόνια συνεργασίας με το Kontra, κλείνει ο κύκλος μου σε αυτό το κανάλι. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις συνεργάτιδες και τους συνεργάτες μου, όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο και πολύ περισσότερο τις τηλεθεάτριες και τους τηλεθεατές που επί 6 χρόνια στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Το σημαντικότερο είναι να φεύγεις έχοντας ΜΟΝΟ φίλους μέσα στη δουλειά. Πάμε για άλλα. Ελπίζω ακόμα καλύτερα...».
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης

  Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-03 06:03:42 | Πηγή: Ζούγκλα
  Διαβάστε στο zougla.gr τα πρωτοσέλιδα και τα οπισθόφυλλα των εφημερίδων της Πέμπτης.

  Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους τίτλους στην πρώτη σελίδα των εντύπων.
 • Τα ματς της Πέμπτης - Τι δείχνει η τηλεόραση

  Τα ματς της Πέμπτης - Τι δείχνει η τηλεόραση

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-03 00:18:40 | Πηγή: Ζούγκλα
  Οι αγώνες ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Europa League και ο πρώτος τελικός της Α1 βόλεϊ ανδρών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας.

  Αναλυτικά:

  03:00 COSMOTE SPORT 4 HD Χιούστον Ρόκετς - Γιούτα Τζαζ NBA Playoffs
  19:00 ΕΡΤ2 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ Volley League - 1ος τελικός
  22:05 COSMOTE SPORT 2 HD Σάλτσμπουργκ – Μαρσέιγ Europa League - Ημιτελικά
  22:05 COSMOTE SPORT 1 HD Ατλέτικο Μαδρίτης – Άρσεναλ Europa League - Ημιτελικά
 • Τα ματς της Πέμπτης- Τι δείχνει η τηλεόραση

  Τα ματς της Πέμπτης- Τι δείχνει η τηλεόραση

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-02 23:11:01 | Πηγή: Ζούγκλα
  Οι αγώνες ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Europa League και ο πρώτος τελικός της Α1 βόλεϊ ανδρών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας.

  Αναλυτικά:

  03:00 COSMOTE SPORT 4 HD Χιούστον Ρόκετς - Γιούτα Τζαζ NBA Playoffs
  19:00 ΕΡΤ2 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ Volley League - 1ος τελικός
  22:05 COSMOTE SPORT 2 HD Σάλτσμπουργκ – Μαρσέιγ Europa League - Ημιτελικά
  22:05 COSMOTE SPORT 1 HD Ατλέτικο Μαδρίτης – Άρσεναλ Europa League - Ημιτελικά
 • Ανακοινώθηκαν οι τηλεοπτικές άδειες

  Ανακοινώθηκαν οι τηλεοπτικές άδειες

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-02 22:22:47 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ανακοινώθηκαν όπως αναμενόταν οι τηλεοπτικές άδειες από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης το βράδυ της Τετάρτης.

  Έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση, η οποία ξεκίνησε από προχθές Δευτέρα και ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, το ΕΣΡ ανακήρυξε τους προσωρινούς δικαιούχους για τη χορήγηση αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

  Ομοφώνως εκρίθη ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του Συντάγματος, των νόμων και της προκήρυξης οι αιτήσεις (κατά τη σειρά με την οποία κατετέθησαν) των:

  - Ειδήσεις ντοτ κομ. Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΪ)
  - Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (Star Channel)
  - ALPHA Δορυφορική τηλεόραση Α.Ε. (Alpha)
  - Antenna TV Α.Ε. (Ant1)
  - Ραδιοτηλεοπτική A.E. (“E” TV)

  Ομοφώνως, επίσης, εκρίθη ότι δεν πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση της εταιρείας «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.» του Φίλιππου Βρυώνη.

  Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους απορρίφθηκε η αίτηση της «Τηλεοπτικής Ελληνικής Α.Ε». Λογικά, αύριο θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες και θα προχωρήσει η διαδικασία στην επόμενη φάση της.
           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο