• Το τρέιλερ της εκπομπής «Με Αρετή και Τόλμη» που θα μεταδοθεί την Κυριακή

  Το τρέιλερ της εκπομπής «Με Αρετή και Τόλμη» που θα μεταδοθεί την Κυριακή

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 14:01:55 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στην εκπομπή "Με Αρετή και Τόλμη", την Κυριακή στις 11.30 το πρωί στην ΕΡΤ1, μεταξύ άλλων θεμάτων, θα δείτε:

  -Εντυπωσιακές εικόνες απο βολές πυροβολικού στο πεδίο βολής, στα Μέγαρα.


  -Την περιοδεία ανθρωπιάς γιατρών των Ενόπλων Δυνάμεων σε ακριτικά νησιά, για να φροντίσουν και να εξετάσουν πολίτες.


  -Την σκληρή εκπαίδευση των πεζοναυτών στο Βόλο, που αγγίζει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

  Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής: 

 • Μπλακ Φράιντεϊ. Είχες και στο χωριό σου;

  Μπλακ Φράιντεϊ. Είχες και στο χωριό σου;

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-16 18:32:42 | Πηγή: Ζούγκλα
  Με επίκεντρο τον Έλληνα καταναλωτή και πηγή έμπνευσης το νεόφερτο θεσμό του Black Friday, o Κωτσόβολος δημιουργεί τη νέα χιουμοριστική καμπάνια που μας εξηγεί πώς και από πότε είχαμε στην Ελλάδα... Μπλάκ Φράιντεϊ.  Η νέα δημιουργική καμπάνια της Κωτσόβολος, από την The Newtons Laboratory, επικοινωνεί με οικείο και ιδιαίτερα αστείο τρόπο μία γιορτή αγορών, φέρνοντας λαϊκά και «αλά Ελληνικά» το πανηγύρι της Black Friday στα μέτρα του σύγχρονου, Έλληνα καταναλωτή. Πρωταγωνιστής ένας παππούς που θυμάται την πρώτη φορά που στο χωριό του ακούστηκε το Μαύρη Παρασκευή και αφορούσε τον ‘’Μαύρο’’ τον Παρασκευά και τις εκπτώσεις που έβαλε στο μπακάλικό του.  Οι σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις ακολουθούν πολλές ξενόφερτες συνήθειες. Ξαφνικά στην Ελλάδα υιοθετήσαμε το Κυριακάτικο Brunch, το Baby shower, το Halloween, συνήθειες που πριν μερικά χρόνια δεν γνωρίζαμε. Επιπρόσθετα, στον τομέα του λιανεμπορίου, εμφανίστηκαν ενέργειες όπως οι Λευκές Νύχτες, προκειμένου να ενισχύσουν την αγορά με δελεαστικές προσφορές σε εποχή μη εκπτώσεων.  Η πιο γνωστή όμως από όλες τις ενέργειες είναι η Black Friday, που μέχρι τώρα, δεν επικοινωνήθηκε με τρόπο που να μιλάει στον Έλληνακαταναλωτή. Ο Κωτσόβολος παίρνει την Αμερικάνικη συνήθεια και την κάνει καθαρά Ελληνική, με έξυπνο επικοινωνιακά τόνο, δηλαδή, αποδομώντας την! Με δημιουργικά ευφάνταστο τρόπο, χρησιμοποιεί τη φράση που λέμε όλοι μας όταν πρωτοακούμε τέτοιες ξενικές συνήθειες «Είχες και στο χωριό σου Μπλακ Φράιντεϊ;» και χτίζει μια χιουμοριστική και αιχμηρή καμπάνια. Ακολουθούν πολλές εκπλήξεις!  Η Κωτσόβολος, με κύριο στόχο μια μοναδική καταναλωτική εμπειρία εξασφαλίζει τη δυνατότητα ευέλικτου τρόπου πληρωμής όλων των αγορών, μέσω του προγράμματος «Πλάνο Δόσεων» και των «Ταμείων Express», επιτρέποντας στον καταναλωτή να μη στερηθεί καμία προσφορά κατά τη διάρκεια της Μπλακ Φράιντεϊ, που πλέον η Κωτσόβολος, φέρνει και στο χωριό του!

 • Ρωσία: Τα ξένα μέσα ενημέρωσης πρέπει να καταγράφονται ως «πράκτορες του εξωτερικού»

  Ρωσία: Τα ξένα μέσα ενημέρωσης πρέπει να καταγράφονται ως «πράκτορες του εξωτερικού»

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-15 11:51:29 | Πηγή: Ζούγκλα
  Οι Ρώσοι βουλευτές ενέκριναν σήμερα ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέπει να ορίζονται ως «πράκτορες του εξωτερικού» όλα τα ξένα μέσα ενημέρωσης που λειτουργούν στη χώρα, ανταποδίδοντας την αντίστοιχη απόφαση της Ουάσινγκτον για ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία.

  Συνολικά 409 βουλευτές από τους 450 ψήφισαν σε δεύτερη ανάγνωση το νομοσχέδιο αυτό. Κανείς δεν ψήφισε κατά.

  Πλέον το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα επί του συνόλου, να επικυρωθεί από την άνω βουλή του κοινοβουλίου, κάτι που είναι τυπικό, και να υπογραφεί από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

  Ουσιαστικά οι βουλευτές επεκτείνουν έναν νόμο του 2012 για να περιλάβουν σε αυτόν τα μέσα ενημέρωσης. Μέχρι τώρα μόνο οι μη κυβερνητικές οργανώσεις έπρεπε να καταγράφονται ως «πράκτορες του εξωτερικού».

  «Είναι μια απόφαση την οποία αναγκαστήκαμε να λάβουμε. Κανείς δεν ήθελε να την λάβει και δεν έχει επιπτώσεις στην ελευθερία του Τύπου στη χώρα», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Δούμας Πιόρτ Τολστόι.

  Βάσει του νόμου του 2012 για «τους πράκτορες του εξωτερικού» οι ΜΚΟ που λαμβάνουν χρηματοδότηση από το εξωτερικό και έχουν «πολιτική δραστηριότητα» έπρεπε να καταγράφονται ως τέτοιοι.

  Το RT ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αναγκάστηκε από την αμερικανική κυβέρνηση να καταγραφεί ως «πράκτορας του εξωτερικού» βάσει του νόμου FARA, που αναγκάζει κάθε εταιρεία που εκπροσωπεί μια ξένη χώρα ή έναν ξένο οργανισμό να ενημερώνει τακτικά τις αμερικανικές αρχές για τις σχέσεις της με την εν λόγω χώρα ή τον οργανισμό.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 • Εγκρίθηκε ομόφωνα από την ολομέλεια του ΕΣΡ η προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών

  Εγκρίθηκε ομόφωνα από την ολομέλεια του ΕΣΡ η προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-14 19:19:23 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ομόφωνα εγκρίθηκε από την ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, η προκήρυξη για τη διαδικασία χορήγησης των επτά τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας, γενικού περιεχομένου, ενημερωτικού προγράμματος. Στόχος του ΕΣΡ, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της αρχής, Ρ. Μορώνης, είναι η προκήρυξη να δημοσιευθεί την ερχόμενη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου.

  Η προκήρυξη θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΣΡ. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί βάσει των όσων προβλέπει ο νόμος, επανέλαβε ο κ. Μορώνης ενώ η πλήρης διαδικασία της δημοπρασίας θα αποφασιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Το χρονικό περιθώριο από τη δημοσίευση της προκήρυξης είναι 45 ημέρες.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 • Ο Μαρινάκης απολύει δημοσιογράφους για εκδίκηση

  Ο Μαρινάκης απολύει δημοσιογράφους για εκδίκηση

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-14 14:41:00 | Πηγή: Ζούγκλα
  Είχε κλείσει περίπου 30 χρόνια στο Συγκρότημα ο Σωτήρης Βετάκης, όταν του κοινοποιήθηκε η απόλυσή του από την εταιρεία Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο νέος ιδιοκτήτης του πρώην ΔΟΛ και οι συνεργάτες του δεν άντεξαν κάτι που άντεχε το Συγκρότημα Λαμπράκη επί τρεις δεκαετίες. Δηλαδή, τη μεστή, έγκυρη δημοσιογραφική φωνή.

  Ο Σωτήρης εργαζόταν στο αθλητικό τμήμα από μικρό παιδί. Εκεί έμαθε, εκεί μεγάλωσε, εκεί έκανε καριέρα. Καλή καριέρα. Στα δύσκολα, όταν ο ΔΟΛ δεν κατέβαλλε τους μισθούς, βρήκε δεύτερη δουλειά για να επιβιώσει.

  Όπως οι περισσότεροι συνάδελφοί του. Δούλεψε λοιπόν στο SDNA ή όπως θα έλεγαν τα τσιράκια του αφεντικού, «δούλευε σε μαγαζί του εχθρού», δηλαδή σε μαγαζί αντίπαλης ομάδας και πάντως όχι του Ολυμπιακού.

  Κάποια στιγμή ο Σωτήρης Βετάκης έγραψε κάτι για τον Παναθηναϊκό, μίλησε για τους φίλους του ΠΑΟ. Αναφέρθηκε στον Πατέρα τον εφοπλιστή. Αυτό ήταν. Η Alter Ego του Μαρινάκη δεν το άντεξε, τον απέλυσε. Έτσι δουλεύει το σύστημα. Τελικά, την πληρώνει ο δημοσιογράφος.

  Πολλά τα συμπεράσματα που μπορεί να εξάγει κανείς. Πώς ο ΔΟΛ πέθανε για πολλοστή φορά με αυτήν την απόλυση. Πώς ο Μαρινάκης εισάγει τα νέα ήθη στην δημοσιογραφία. Πώς όποιος δεν είναι «Γαύρος» είναι εχθρός του Πειραιά αλλά κυρίως του Μαρινάκη. Πώς Μαρινάκης και δημοσιογραφία δεν έχουν απολύτως καμία σχέση. Πώς συνθήκες οπαδοποίησης και μαφίας εισάγονται στον Τύπο. Πώς το επάγγελμα του δημοσιογράφου ψυχορραγεί. Πολλά τα συμπεράσματα και ακόμη περισσότερες οι επιπτώσεις. Ακόμη και στη καθημερινότητα μας. Δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή η ιστορία. Κάποιος πρέπει να πει στον Βαγγέλη τον Μαρινάκη «basta» δεν πάει άλλο. Κάποιοι πρέπει να σηκώσουν κεφάλι. Αλλά ποιος; Η ΕΣΗΕΑ μήπως;  Δείτε το κείμενο που έγραψε ο Σωτήρης Βετάκης για την απόλυσή του:


  Tο τηλέφωνο δεν έχει σταματήσει να χτυπάει. Τα μηνύματα στα social media και τις εφαρμογές του κινητού πέφτουν βροχή. Δεν έχω μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου και ειλικρινά δεν περίμενα πως το τέλος της «αιώνιας» σχέσης μου, με την εφημερίδα που άρχισα τη δημοσιογραφία, ανδρώθηκα και ούτε λίγο, ούτε πολύ οφείλω την ύπαρξη μου, θα προκαλούσε τέτοιο ενδιαφέρον και τόσες αντιδράσεις.

  Δεν είμαι κάποιος σπουδαίος, ούτε δημοφιλής. Άνθρωποι με... χιλιόμετρα στο χώρο του μπάσκετ, στο οποίο δραστηριοποιούμαι από μικρό παιδί, δεν με γνωρίζουν καν. Οπότε (αισθάνομαι οτι είναι) φυσιολογική η έκπληξη μου. Όποιος θέλει το πιστεύει. Όποιος όχι, μη συνεχίσει την ανάγνωση. Να αποχωρήσει και να κλείσει την πόρτα πίσω του…

  Όπως, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, έκλεισε για εμένα εκείνη των ΝΕΩΝ και του Κυριακάτικου ΒΗΜΑΤΟΣ. Εκείνη την πόρτα που πέρασα για πρώτη φορά την 1η Αυγούστου 1988 στο ιστορικό κτήριο της Χρήστου Λαδά 3, συνέχισα να τη διαβαίνω (από το 2004) στη Μιχαλακοπούλου 80 όπου το καράβι ναυάγησε μαζί με τα γεμάτα αμπάρια του και δεν τη βρήκα κλειστή ούτε στη Συγγρού, όπου από τις 19 Αυγούστου στεγάζεται η «νέα εποχή» των δύο τίτλων.

  Μια ζωή! Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι στο σπίτι των γονιών μου πέρασα 28 χρόνια, στο σπίτι με την οικογένεια που δημιούργησα έχω περάσει 18 και στα ΝΕΑ πρόλαβα και μπήκα στο 30ο έτος! Ήταν η «οικογένεια» με την οποία πέρασα τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου.

  Δεν είμαι ο μόνος που… γέρασα μέσα σε αυτήν. Άλλοι μέτρησαν ή μετρούν περισσότερα χρόνια και είτε έφυγαν, είτε συνεχίζουν. Τα χρόνια τα πολλά, δημιούργησαν σχέση εξάρτησης. Επέφεραν, λένε ορισμένοι και δεν μπορώ να διαφωνήσω, ιδρυματοποίηση. Αλλά, τι πιο λογικό;

  Το κορυφαίο μαγαζί της χώρας! Με δημοσιογράφους κολοσσούς, που δίδασκαν ήθος και συνέπεια. Με ηθικές αξίες και έναν εργοδότη που είχε μια ξεχωριστή αστική ευγένεια, που σεβόταν τις απόψεις και τις ιδέες των διευθυντών και των δημοσιογράφων. Σεβόταν και τον τελευταίο κλητήρα (στον οποίο επίσης μιλούσε στον πληθυντικό) και με το όραμα του γιγάντωσε τον Οργανισμό που παρέλαβε από τον πατέρα του.

  Για τον ιστορικό ΔΟΛ και τον ασύγκριτο, Χρήστο Λαμπράκη, μπορώ να γράψω αμέτρητες ιστορίες (ΥΓ1). Άλλοι μπορούν και θα έπρεπε να γράψουν βιβλίο. Όμως δεν είναι αυτό το θέμα μας.

  Το θέμα μας είναι ότι ο ΔΟΛ δεν υπάρχει πια! Και τύποις και σίγουρα κατ’ ουσίαν. Ο ΔΟΛ είχε κακοφορμίσει από τις αρχές της δεκαετίας και ξεψύχησε στα χέρια του Σταύρου Ψυχάρη τον Δεκέμβριο του 2016. Επιβίωσαν οι τίτλοι των εφημερίδων, χάρη στην καρτερικότητα, την αγάπη και την αυταπάρνηση των εργαζομένων, οι οποίοι συνέχισαν να δουλεύουν χωρίς πληρωμή προκειμένου να διασωθούν οι θέσεις εργασίας, οι αποζημιώσεις, η προϋπηρεσία και τα δεδουλευμένα και να περάσουν στη νέα ιδιοκτησία μαζί με τα ΝΕΑ (και το ΒΗΜΑ) εν ζωή! «Να μην απαξιωθεί, παιδιά, το “προϊόν”, να είναι υψηλό το τίμημα και να υπάρξει συνέχεια στην επιχείρηση ώστε να πάρει η νέα ιδιοκτησία την προϋπηρεσία μας» ήταν η προτροπή, μέχρι που έγινε γνωστό ότι η νέα ιδιοκτησία θα κλείσει το “μαγαζί” για λίγες ημέρες «προκειμένου να διευθετηθούν πρακτικά και τεχνικά ζητήματα απολύτως απαραίτητα»!

  Ο τρόπος μετάβασης στο νέο καθεστώς, ταπεινωτικός και απαξιωτικός. Δεν χρειάζονται λεπτομέρειες. Οι νέοι μισθοί μειωμένοι σημαντικά. Το ίδιο και οι θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα συνάδελφοι που πάσχιζαν απλήρωτοι να διατηρήσουν ζωντανή την εφημερίδα, να βρεθούν στο δρόμο, χωρίς ελπίδα και αποζημίωση (ο περίφημος νόμος Δένδια έχει φροντίσει να σβήνονται τα χρόνια με ένα πάτημα του delete στο πληκτρολόγιο).

  Τα πράγματα έγιναν πιο... παράξενα και δυσάρεστα όταν οι σκέψεις και οι απόψεις δεν αποτυπώνονταν επακριβώς στο χαρτί. Δεν γίνεται να είναι άλλα στο μυαλό, στη συνείδηση, στην πεποίθηση και άλλα στο έντυπο, στο περίπτερο, στα χέρια του αναγνωστή.

  Όταν επί 29 χρόνια η ελευθερία της έκφρασης ήταν δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη, ακόμη και αν πήγαινε κόντρα στην πολιτική του Οργανισμού (ΥΓ2), η νέα γραμμή ξενίζει. Ενίοτε σοκάρει, όπως το βράδυ της ανακοίνωσης του Γιάννη Αλαφούζου για την αποχώρηση του από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που για πρώτη φορά φθάνει στα χέρια σου ραβασάκι για το ποιον θα εγκαλέσεις να βγει μπροστά και να βάλει λεφτά. Εγώ δηλαδή να πω ότι έχει υποχρέωση (!) ο Πατέρας, ο κάθε Πατέρας, να πράξει τα δέοντα και να αποδείξει την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό;

  Κατάσταση που σοκάρει, αλλά βοηθά, είναι βέβαιο, ώστε να μην εκπλαγείς όταν ζητηθεί η παραίτηση σου από άλλο Μέσο, που δεν είναι ανταγωνιστικό, όπου εργάζεσαι επί σειρά ετών (με σχετική άδεια) και σε βοήθησε να επιβιώσεις, όταν η εφημερίδα δεν σε πλήρωνε. Ύστερα από όλα αυτά ήταν, τρόπον τινά, φυσιολογική εξέλιξη η απαίτηση της νέας ιδιοκτήτριας εταιρείας για παραίτηση από το sdna.gr.

  Τότε νιώθεις πως έχει επιτευχθεί ο «αποϊδρυματισμός», που έλεγα νωρίτερα. Συνειδητοποιείς ότι αυτό έχει ουσιαστικά γίνει από την ημέρα που ο ΔΟΛ «πέθανε». Ξεψύχησε ο ΔΟΛ, γκρεμίστηκε το ίδρυμα, τελείωσε η ιδρυματοποίηση. Το αντιλαμβάνεσαι αναλογιζόμενος όλες τις παραπάνω αλλαγές στη λειτουργία, τη φιλοσοφία, τη νοοτροπία.

  Το δίλημμα δεν ήταν NEA του ΔΟΛ ή sdna.gr αλλά ΝΕΑ της Alter Ego ή sdna.gr! Εντελώς διαφορετικό το ένα με το άλλο. Από κάθε πλευρά. Είναι άλλο να ρισκάρεις την απόλυση σου από τον ΔΟΛ και άλλο από την Alter Ego. Άλλο να σε «φεύγουν» μετά 29 χρόνια κι άλλο έπειτα από 3 μήνες. Η ιστορικότητα, η ηθική και οι αξίες του ΔΟΛ ήταν αδιαμφισβήτητες. Μακάρι να είναι και της Alter Ego και για τους συναδέλφους που συνεχίζουν, οι δύσκολες ημέρες των προηγούμενων μηνών να περάσουν ανεπιστρεπτί, να έρθουν ακόμη καλύτερες και το (νέο) «καράβι» να ταξιδεύει πάντα σε ήρεμα νερά. Να μην εγκλωβιστούν σε νέα αμπάρια και να μην πέσουν σε άλλες φουρτούνες.

  ΥΓ1: Μια ιστορία για τον ΔΟΛ του Χρήστου Λαμπράκη. Στα υπόγεια, υπήρχε γραφείο ηλεκτρολόγων. Εκεί, ένα πρωϊ έφυγε από τη ζωή ένας υπάλληλος. Ξεψύχησε πάνω στο γραφείο του, από ανακοπή. Το έμαθε την επόμενη ημέρα ο Χρήστος Λαμπράκης, ο οποίος ερχόταν με τα πόδια από το σπίτι του στο Κολωνάκι την Χρήστου Λαδά και πιο σπάνια με έναν παλιό «σκαραβαίο». Μόλις μπήκε στο γραφείο του, τηλεφώνησε στο λογιστήριο και έδωσε την εντολή: παρακαλώ να κανονίσετε την απόλυση του με προχθεσινή ημερομηνία! (προκειμένου να πάρει η οικογένεια του ολόκληρη την αποζημίωση!)

  ΥΓ2: Η εφημερίδα από την αρχή της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ τήρησε αντιπολιτευτική στάση. Επικριτική στη νέα Κυβέρνηση. Έχοντας, εκτός των άλλων, την ευθύνη για το ρεπορτάζ του Υφυπουργείου Αθλητισμού ήμουν ένας εκ των υποστηρικτών του έργου του Σταύρου Κοντονή. Από τους πιο θερμούς, γιατί ήταν σαφές πως είχε πρόθεση να επιτελέσει έργο, πως δεν δίσταζε να τα βάλει με τους ισχυρούς και ότι - με σωστό ή λάθος τρόπο - επιχειρούσε να χτυπήσει τα κακώς κείμενα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο σπάζοντας ένα απόστημα χρόνων. Τα επαινετικά σχόλια για τον Κοντονή, πήγαιναν κόντρα στην πολιτική της εφημερίδας. Κι όμως, ποτέ, μα ποτέ δεν δέχτηκα την παραμικρή παρατήρηση. Αντιθέτως, ένα βράδυ, ήρθε πάνω από το γραφείο ο τότε διευθυντής της εφημερίδας και μου είπε χαμογελώντας: «τον πας σφαίρα τον Κοντονή στα κείμενα σου…»
  «Γιατί όχι; Δεν έχω βρει κάποιο σφάλμα. Προσπαθεί και κάνει σημαντική προσπάθεια. Αν κάνω κάπου λάθος να μου το πείτε ή αν θεωρήσω πως κάπου κάνει λάθος θα το γράψω αμέσως» αποκρίθηκα.
  «Όχι, έχεις δίκιο. Όντως παράγει έργο. Δεν διαφωνώ. Και σου έχω εμπιστοσύνη»…

  ΥΓ3: Στο sdna.gr δεν συμφωνώ με όλα όσα γράφονται. Με κάποια διαφωνώ, ορισμένα δεν τα αποδέχομαι. Όπως συνέβαινε και στα ΝΕΑ του ΔΟΛ. Εκφράζω όμως ελεύθερα την άποψη μου στα κείμενα μου, αλλά και στη διεύθυνση και ενίοτε εισακούγεται... Και όπως βλέπετε, αφού δεν βρίζω, πέρασε (κι αυτό)…”


  Και κάτι ακόμη...


  ΥΓ: Εξίσου τραγικΉ ΕΞΈΛΙΞΗ. Απολύθηκε μια από τις ικανότερες ρεπόρτερ του «ΒΗΜΑτος», η Παναγιώτα Μπίτσικα, μετά την άρνησή της να υπογράψει τη νέα σύμβαση που επέβαλλε στους εργαζόμενους η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη.
 • Aπονεμήθηκαν τα δημοσιογραφικά βραβεία ΠΣΑΤ

  Aπονεμήθηκαν τα δημοσιογραφικά βραβεία ΠΣΑΤ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-13 21:24:07 | Πηγή: Ζούγκλα
  Σε μια λαμπρή εκδήλωση στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 η ετήσια 19η τελετή απονομής των Αθλητικών Δημοσιογραφικών Βραβείων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου.

  Παρόντες ήταν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, η πρώην Υπουργός Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Κουμπιάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, Δημήτρης Χορταργιάς, ο Πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Γιώργος Στράτος, οι Πρόεδροι Επί Τιμη του ΠΣΑΤ, Πέτρος Λινάρδος, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και Παύλος Γερακάρης, η Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη και Βούλα Ζυγούρη αντίστοιχα, οι αντιπρόεδροι της ΕΣΗΕΑ και μέλη του Συνδέσμου Μάκης Διόγος και Άρια Αγάτσα, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Χρήστος Κυρίτσης, ο Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Νίκος Καρούτζος, ο Αντιπρόεδρος Επί Τιμή του ΠΣΑΤ, Κώστας Μυλωνάς και ο Πρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρίας Farantouris Financial Advisors, Δημήτρης Φαραντούρης.

  Την εκδήλωση «άνοιξε» ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Σωτήρης Τριανταφύλλου, ο οποίος στο σύντομο καλωσόρισμά του εξήρε τον ρόλο των αθλητικών συντακτών, που την εποχή αυτή δέχονται ποικίλες επιθέσεις και τόνισε ότι μόνο ενωμένοι και διατηρώντας το επίπεδό μας υψηλό, θα έχουμε μέλλον.
  Αμέσως μετά τιμήθηκε η μνήμη των δημοσιογράφων που έφυγαν από κοντά μας τη χρονιά που πέρασε. Πρόκειται για τους Κώστα Αριδάκη, Θεόδωρο Νικολαϊδη, Χάρη Παπαγεωργίου, Λάζαρο Πατσουράκο και Νίκο Σωτηρίου.

  Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ειδικές τιμητικές διακρίσεις στον εμπνευστή του θεσμού των Δημοσιογραφικών Βραβείων Μανώλη Σαριδάκη, για τη μεγάλη του συνεισφορά στο έργο του Συνδέσμου, στη δημοσιογράφο και μέλος του ΠΣΑΤ Βάσω Μώραλη, για την πολύχρονη και πολυσήμαντη προσφορά της στην αθλητική δημοσιογραφία, και στην εφημερίδα «Πατρίς» Ηρακλείου, για τη σημαντική συμβολή της στην αθλητική ενημέρωση της Περιφέρειας, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων λειτουργίας της.

  Στη συνέχεια, σειρά είχαν οι φετινοί βραβευόμενοι, σύμφωνα με απόφαση της Επιροπής Δημοσιογραφικών Βραβείων του Συνδέσμου, που είναι οι εξής:

  • Κώστας Κοφινάς (Έπαθλο ΕΣΗΕΑ): Θέμα για το βοηθό διαιτητή του τελικού Κυπέλλου 2017, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, Γιώργο Καλφόγλου, Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

  • Γιώργος Περπερίδης-Ηλίας Καλλονάς: Συνέντευξη του πρώην διεθνούς ποδοσφαιριστή Αλέξη Αλεξανδρή, Ιστοσελίδα «sport24.gr».

  • Γιώργος Μιμίκος (Έπαθλο «Νίκος Σωτηρίου»): Για την σειρά θεμάτων με τίτλο: «Αθλητικές Ιστορίες», Εφημερίδα «Νέα Κρήτη».

  • Βασίλης Τεμπέλης: Συνέντευξη του πρώην τεχνικού διευθυντή της Σεβίλλης,Μόντσι, Ιστοσελίδα «sport24.gr».

  • Ειδικό (επ’ αμοιβή) βραβείο για θέμα που αφορά αποκλειστικά και μόνο τα αθλήματα πλην ποδοσφαίρου και μπάσκετ: Σπυριδούλα Σπανέα για τη συνέντευξη με το «χρυσό» Ολυμπιονίκη της Ενόργανης Γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια, Εφημερίδα «Καθημερινή».

  • Εύφημος Μνεία: Γιάννης Φάκαρος: Για την παρουσίαση της εν γένει δραστηριότητας των αθλητικών ομογενειακών σωματείων της Κωνσταντινούπολης, Α.Σ.Πέρα και Ταταούλων, Ιστοσελίδα «novasports.gr».

  • Ειδικός Έπαινος: Σταύρος Μαρκουλάκης: Για την κάλυψη των Παγκόσμιων Χειμερινών Αγώνων Special Olympics, Εφημερίδα «Goal».

  • Βαγγέλης Ιωάννου (Έπαθλο ΕΔΟΕΑΠ «Χρήστος Σβολόπουλος»), Συνέντευξη Νίκος Γκάλης, Τηλεοπτικό Κανάλι «ΕΡΤ».

  • Αναστάσιος Πακλατζής (Έπαθλο «Χρήστος Ράπτης»), ’Ερευνα με τίτλο «Αρης- τα χρόνια της εσωστρέφειας», Τηλεοπτικό Κανάλι «ΕΡΤ-3».

  • Μανώλης Βογιατζάκης, (Έπαθλο «Νικήτας Γαβαλάς») Αφιέρωμα για τη 15ετή πορεία του Ευγένιου Γκέραρντ στον ΟΦΗ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, Τηλεοπτικό Κανάλι «Novasports»

  • Σταύρος Ζορμπαλάς (Έπαθλο ΕΔΟΕΑΠ «Πάνος Γεραμάνης»), Για το αφιέρωμα στα 86 χρόνια ιστορίας του Αστέρα Τρίπολης, «ΕΡΤ Τρίπολης».

  • Συντακτική ομάδα Μπάσκετ ιστοσελίδας Gazzetta.gr, Για το αφιέρωμα στα 29 χρόνια του Final 4 της Euroleague.

  • Πάρης Σαρρηκώστας (Έπαθλο «Λάζαρος Πατσουράκος»): Στιγμιότυπο από την Καλλιτεχνική Κολύμβηση, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων.

  • Εύφημος Μνεία:Θανάσης Κοντογιάννης, για την πολυετή παρουσία του στο χώρο.

  Στη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύθηκαν και οι συνάδελφοι, μέλη του Συνδέσμου για τη συγγραφή και την επιμέλεια των βιβλίων το 2016-2017:

  • Δημήτρης Δραγώγιας: «Επτά»

  • Πέτρος Λινάρδος: «ΔΕΙ ΓΡΑΦΕΙΝ ΚΑΙ ΛΕΓΕΙΝ»

  • Ελένη Παπαθανασίου: «ΒΟΛΟΣ Η πόλη μου»

  • Σταύρος Πετρακόπουλος: «ΤΑ «ΜΥΘΙΚΑ» ΤΟΥ ΠΑΟΚ»

  • Μένιος Σακελλαρόπουλος: «Ο χορός των συμβόλων»

  • Βασίλης Σκουντής : «ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ»

  • Τάσσος Σταθόπουλος : «Στα χρόνια του στίβου (1891-2016)»

  • Χρήστος Σωτηρακόπουλος: «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤ’ ΑΣΤΕΡΙΑ»

  • Γιάννης Φιλέρης : «ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ»

  • Κώστας Χαλέμος: « Το Νο 32730 Η Οδύσσεια ενός ομήρου»

  • Φώντας Χήτας: «στη σκιά του ήλιου Το Ανήλιο της Πίνδου»
 • Στο 5% μειώνεται ο φόρος επί των διαφημίσεων στα κανάλια

  Στο 5% μειώνεται ο φόρος επί των διαφημίσεων στα κανάλια

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-10 05:17:11 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στο 5%, από 20% σήμερα, μειώνεται από 1ης Απριλίου 2018 ο ειδικός φόρος επί των διαφημίσεων στα κανάλια, όπως προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, η οποία περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων».

  Βάσει της τροπολογίας, εν όψει της επικείμενης αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και προς τον σκοπό διευκόλυνσης νέων επενδύσεων, προτείνεται η διαμόρφωση από 1.4.2018 του συντελεστή του ειδικού φόρου της παρ. 12 του άρθρου 5 του ν. 3845/2010 (Α'65) σε ποσοστό 5% για τις διαφημίσεις που προβάλλονται από τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, στα οποία θα χορηγηθεί άδεια λειτουργίας από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, στο πλαίσιο της εν λόγω αδειοδοτικής διαδικασίας.

  Παράλληλα, επεκτείνεται η ως άνω ρύθμιση και στα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης που έχουν υπογράψει σύμβαση παραχώρησης με το ελληνικό Δημόσιο, καθώς και σε αυτά της ΕΡΤ Α.Ε.

  Πηγή: ΑΠΕ, naftemporiki.gr
 • EIHEA: Απειλή επιβίωσης για τις εφημερίδες το 2% επί του τζίρου

  EIHEA: Απειλή επιβίωσης για τις εφημερίδες το 2% επί του τζίρου

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-09 18:30:34 | Πηγή: Ζούγκλα
  Μετά την κατάθεση τροπολογίας του Υπουργείου Εργασίας, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την καταβολή εισφοράς 2% επί του τζίρου των εκδοτικών επιχειρήσεων υπέρ ΕΔΟΕΑΠ, η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση.

  Μεταξύ άλλων, η Ενωση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ωθεί τους επαγγελματίες εκδότες στην έξοδο, τον κλάδο των εφημερίδων στα χέρια μόνο μεγαλοεπιχειρηματιών – “επενδυτών" και την δημοσιογραφία σε σκοτεινές ατραπούς».

  Προσθέτει δε ότι «στην περίπτωση επιβολής ποσοστού επι του τζίρου και οι λίγες εκδοτικές επιχειρήσεις εφημερίδων που αγωνίζονται να επιβιώσουν θα αντιμετωπίσουν άμεσο θέμα λειτουργίας».

  Αναλυτικά:


  «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την εσπευσμένη κατάθεση τροπολογίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την καταβολή εισφοράς 2% επι του τζίρου των εκδοτικών επιχειρήσεων υπέρ ΕΔΟΕΑΠ.

  Η EIHEA, η οποία απέκτησε μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα νόμιμα εκλεγμένο Δ.Σ. την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, ενημερώθηκε επισήμως από τους Υπουργούς κα. Αχτσιόγλου και κ.κ. Παππά και Πετρόπουλο μόλις την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου.

  Παρά την υπόσχεση ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση μετά τις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ και πριν την κατάθεση της οποιασδήποτε τροπολογίας, ενημερωθήκαμε μόλις χθες για την αιφνιδιαστική και ανεξήγητη κίνηση του αρμόδιου Υπουργείου.

  Στην μοναδική συνάντηση που είχε η EIHEA, τονίσθηκαν τα εξής:

  -Εκφράσαμε την επιθυμία μας να διασωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ.

  -Αμφισβητήσαμε τους υπολογισμούς των απαιτούμενων κεφαλαίων για την διάσωση αφού στηρίζονται και σε ποσοστά επι συρρικνούμενων τζίρων. Αμφισβητήσαμε δηλαδή την εγκυρότητα του ιδίου του σχεδίου διάσωσης.

  -Θέσαμε στο τραπέζι τις ιδιαιτερότητες του κλάδου των εφημερίδων, ο οποίος βρίσκεται σε κρίση ήδη από το 2008 και αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε εισφορά επί τζίρου.

  -Ζητήσαμε διευκρινίσεις για τον τρόπο υπολογισμού του τζίρου των επιχειρήσεων, τον τρόπο διαχειρίσεως του ΕΔΟΕΑΠ και την αντίστοιχη συμμετοχή μας στο Δ.Σ..

  -Προτείναμε ως μέσα συνεισφοράς μας είτε τις εισφορές επί αποδοχών ανά εργαζόμενο είτε εισφορά με βάση τα διαφημιστικά έσοδα. Πάντως όχι με βάση τον τζίρο ο οποίος είναι μοναδικός τρόπος υπολογισμού στην Ελληνική επικράτεια.

  -Ζητήσαμε, να βρεθούν αντίμετρα βοήθειας των εφημερίδων, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, ώστε να επιβιώσουμε.

  Επίσης, διευκρινίσαμε ότι στην περίπτωση επιβολής ποσοστού επι του τζίρου και οι λίγες εκδοτικές επιχειρήσεις εφημερίδων που αγωνίζονται να επιβιώσουν θα αντιμετωπίσουν άμεσο θέμα λειτουργίας.

  Τέλος, επισημάναμε ότι με τον τρόπο αυτόν η Κυβέρνηση ωθεί τους επαγγελματίες εκδότες στην έξοδο, τον κλάδο των εφημερίδων στα χέρια μόνο μεγαλοεπιχειρηματιών - ''επενδυτών" και την δημοσιογραφία σε σκοτεινές ατραπούς.»

  Διαβάστε επίσης:

  Κατατέθηκε η τροπολογία για τον ΕΔΟΕΑΠ
 • Προσφυγή ANT1 και Alpha στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

  Προσφυγή ANT1 και Alpha στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-09 17:23:25 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ANT1 και Alpha, κατά των υπουργικών αποφάσεων για τις 7 νέες δημοπρατούμενες τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας και την τιμή εκκίνησης που καθορίστηκε για την κάθε μια άδεια, στα επίπεδα των 35 εκατ. ευρώ.

  Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα είχαν προσφύγει στο ΣτΕ οι τηλεοπτικοί σταθμοί Σκάι και Σταρ, όπως και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), κατά του αριθμού των αδειών και την τιμή εκκίνησης.

  Τόσο η ΕΙΤΗΣΕΕ όσο και οι τηλεοπτικοί σταθμοί ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές, αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία, οι αποφάσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής: 1) η υπ΄ αριθμ. 1830/7.7.2017 για τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευροεκπομπής, ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας, ενημερωτικού προγράμματος και 2) η υπ΄ αριθμ. 2178/28.7.2017 για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης για κάθε μια από τις 7 δημοπρατούμενες άδειες.

  Επικαλούνται, ότι για την όλη διαδικασία αδειοδότησης έπρεπε να εκδοθεί σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και όχι υπουργικές αποφάσεις, όπως έγινε στην προκειμένη περίπτωση, ενώ προσθέτουν ότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις είναι αντίθετες στις αρχές του ανταγωνισμού και της ανοικτής εσωτερικής αγοράς, γιατί περιορίζεται υπέρμετρα ο ανταγωνισμός και αντιστοίχως η εσωτερική αγορά.

  Παράλληλα, αναφέρουν ότι παραβιάζονται οι σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

  Τέλος αναφέρουν, ότι είναι υπερβολικά μεγάλη η τιμή εκκίνησης και δεν ανταποκρίνεται στα σύγχρονα οικονομικά μεγέθη της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς.
 • Ο Ρουσόπουλος διαψεύδει τον «Βηματοδότη»

  Ο Ρουσόπουλος διαψεύδει τον «Βηματοδότη»

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-09 11:35:11 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Ψευδή» χαρακτηρίζει την πληροφορία -που δημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό «Βηματοδότη»- ότι «συνέτρωγε στο ίδιο τραπέζι με τους δικηγόρους κκ. Ματζουράνη και Μαντά και τον δημοσιογράφο Βαξεβάνη», ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

  Με δήλωσή του ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρει: «Η πληροφορία που δημοσιεύθηκε στον ηλεκτρονικό "Βηματοδότη" (8 Νοεμβρίου 2017) ότι συνέτρωγα στο ίδιο τραπέζι με τους δικηγόρους Ματζουράνη και Μαντά καθώς και τον δημοσιογράφο Βαξεβάνη είναι παντελώς κατασκευασμένη από τον συντάκτη του δημοσιεύματος. Είναι ο ίδιος συντάκτης στον οποίον στις 22 Δεκεμβρίου 2015 απέστειλα εξώδικο για ένα ακόμη ψευδές δημοσίευμα στο οποίο είχε εμπλέξει το όνομά μου. Αντίστοιχο ψευδές δημοσίευμα για δήθεν συνάντηση μου με υπουργό της σημερινής κυβέρνησης δημοσίευσε ο Βηματοδότης και στις 30 Μαρτίου του 2015. Δεν θα επεκταθώ σε άλλα παλαιότερα δημοσιεύματα, ωστόσο συνιστώ στον συντάκτη να επισκεφθεί τον πρώτο μου εξάδελφο Γιώργο Ρουσόπουλο, έναν εξαιρετικό χειρουργό οφθαλμίατρο, ο οποίος θα τον περιθάλψει δωρεάν.
  Σημειώνω ότι ήδη από χθες, απέστειλα στον διευθυντή του Βήματος ηλεκτρονική επιστολή διάψευσης».
 • «Ο ΕΔΟΕΑΠ αλλάζει σελίδα»

  «Ο ΕΔΟΕΑΠ αλλάζει σελίδα»

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-08 22:02:51 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Τα μέλη του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) μίλησαν και έδωσαν εντολή με συντριπτική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση να προχωρήσουμε μπροστά» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ Νίκος Καρούτζος, μετά την ολοκλήρωση της τριήμερης ψηφοφορίας για την έγκριση των τροποποιήσεων στο καταστατικό του Οργανισμού.

  Όπως τονίζει, «απομένει το τελευταίο βήμα που πρέπει να γίνει από πλευράς κυβέρνησης, η άμεση ψήφιση της τροπολογίας που κατέθεσε στη Βουλή και ο ΕΔΟΕΑΠ αλλάζει σελίδα, αφήνοντας πίσω του λογικές και πρακτικές του παρελθόντος, αγκαλιάζοντας όλους τους εργαζόμενους των Μέσων Ενημέρωσης».

  «Δεν είναι η ώρα, όμως, για πανηγυρισμούς» επισημαίνει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι η επόμενη ημέρα απαιτεί σκληρή δουλειά, ώστε ο ΕΔΟΕΑΠ να γίνει ένας πρότυπος και σύγχρονος ασφαλιστικός Οργανισμός, που θα αξιοποιεί στο μέγιστο επίπεδο αποτελεσματικότητας τους πόρους που διαθέτει προς όφελος των ασφαλισμένων του.

  Σύμφωνα με τον κ. Καρούτζο, «ο ΕΔΟΕΑΠ σώθηκε την τελευταία στιγμή με την αποφασιστική στάση των μελών του και γιατί στην κρίσιμη στιγμή ο κλάδος είχε την ευτυχία να έχει στην ηγεσία του συνδικαλιστές που βλέπουν μπροστά, χωρίς αγκυλώσεις».

  Στο σημείο αυτό, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του σε όλους όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή, λέγοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ Δημήτρη Κουμπιά και τον Γ. Γραμματέα Γιώργο Σαββίδη, την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και τον ΓΓ της ΕΣΗΕΑ Σταύρο Καπάκο, για τη συνδρομή τους στην προσπάθεια να φτάσουμε σε λύση. Ειδικά, όμως, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ Μάρκο Γκανά, με τον οποίο περάσαμε ατελείωτες ώρες, προκειμένου να λύσουμε προβλήματα και να φτάσουμε να μεταφραστεί η λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ σε νομοσχέδιο.

  Επίσης, θέλω να αναφερθώ στα μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, που μαζί πετύχαμε έναν μικρό άθλο: Παρά την έλλειψη πόρων και τον ανελέητο και ανέντιμο πόλεμο από το συνδικαλιστικό κατεστημένο -που αποτελεί ευτυχώς σήμερα μειοψηφία- να διατηρήσουμε σε λειτουργία το Ταμείο μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Τον Ταμία και πρώην πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ Βαγγέλη Τάτση, τη Γενική Γραμματέα του ΔΣ 'Αντζυ Σταθάτου, τον πρόεδρο ΤΥΠ Κωνσταντίνο Δαυλό, την Μαριάννα Βασιλάκου, τον Τάσο Παπαϊωάννου, αλλά και τους: Αντιπρόεδρο Παναγιώτη Νεστορίδη και Μάκη Καταϊφτσή, με τους οποίους μπορεί να έχουμε διαφωνίες, αλλά στις κρίσιμες στιγμές λειτούργησαν πάντα ενωτικά και προς την κατεύθυνση της λύσης».

  «Θεωρώ απολύτως ντροπιαστικό για τον κλάδο να υπάρχουν μέλη του ΔΣ των Ενώσεων και του ΕΔΟΕΑΠ που δεν ψήφισαν. Γνωρίζω ότι ακόμα και σήμερα, μετά την ετυμηγορία των μελών του ΕΔΟΕΑΠ, θα υπάρξουν οι συνήθεις αντιρρησίες που το μόνο που ξέρουν είναι να πετροβολούν και να επιχειρούν να καταστρέφουν. Τους παραδίδω στην κρίση των συναδέλφων και ελπίζω έστω και εκ των υστέρων να αντιληφθούν την αξία της δημιουργικής δράσης. Ο ΕΔΟΕΑΠ γυρίζει σελίδα! Ας εργαστούμε όλοι μαζί για το νέο μεγάλο ΕΔΟΕΑΠ, που μας χωράει όλους!» σχολιάζει ο κ. Καρούτζος.
 • ΕΣΡ: Προχωρά άμεσα η προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών

  ΕΣΡ: Προχωρά άμεσα η προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-07 17:58:21 | Πηγή: Ζούγκλα
  Με θετική ματιά αντιμετώπισε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), την κατάθεση τροπολογιών εκ μέρους του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

  Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του, Ρ. Μορώνη, η σύνταξη της προκήρυξης για τις τηλεοπτικές άδειες θα μπορούσε να γίνει εντός του Νοεμβρίου. Το θέμα απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση της Αρχής, ενώ θα τεθεί και στη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας.
 • Digital Tempo: Το digital agency που τρέχει σε ρυθμούς ανάπτυξης και δημιουργίας Studio

  Digital Tempo: Το digital agency που τρέχει σε ρυθμούς ανάπτυξης και δημιουργίας Studio

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-06 17:22:07 | Πηγή: Ζούγκλα
  Η Digital Tempo αποτελεί ένα Digital Agency που αναπτύσσεται και εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς στον χώρο του digital marketing και των νέων τεχνολογιών. Μέσα σε 3 χρόνια η εταιρία κατάφερε να εδραιωθεί, να εξελιχθεί αλλά και να ξεχωρίσει στον τομέα της. Με την συνεχόμενη αύξηση τόσο των ανθρώπων της όσο και του πελατολογίου της, η Digital Tempo έχει καταφέρει να δώσει το δικό της… ρυθμό στο χώρο της ψηφιακής διαφήμισης!

  Λίγο πριν τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας της, η μετακίνηση της Digital Tempo σε νέα γραφεία αποτελεί πλέον πραγματικότητα. Έπειτα από πολλή σκέψη και αποφασιστικές κινήσεις του CEO & Founder της Digital Tempo, Νίκου Παπαδόπουλου, η μετακόμιση της εταιρείας σε μεγαλύτερα γραφεία, αποτελεί πλέον απαραίτητη κίνηση, έπειτα από τη συνεχόμενη ανοδική της πορεία.

  Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από την ανάγκη δημιουργίας ενός πλήρως εξοπλισμένου στούντιο που μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες για την Digital Tempo. Συγκεκριμένα, η ανοδική πορεία της εταιρείας και οι απαιτήσεις των πελατών για φωτογραφήσεις, συνεντεύξεις, δημιουργία video και πολλών άλλων, γέννησαν την ιδέα της δημιουργίας ενός άκρως εξοπλισμένου και καταρτισμένου στούντιο.

  Στο νέο στούντιο της εταιρείας, θα πραγματοποιούνται οι συνεντεύξεις των πελατών της Digital Tempo αλλά και φωτογραφήσεις των προϊόντων. Επίσης, η εταιρεία από εδώ και στο εξής, θα έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό για τη δημιουργία βίντεο και spot τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Με αυτό τον τρόπο, διαμορφώνεται το τοπίο για μια διαφορετική υπηρεσία που προσφέρει.
  Η νέα εικόνα της Digital Tempo διαμορφώνεται με καινούργια γραφεία, με εξειδικευμένο προσωπικό και με εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους! Αν λοιπόν, έχεις και εσύ μια επιχείρηση που ψάχνει τις κατάλληλες υπηρεσίες Digital Marketing, φρέσκιες γραφιστικές ιδέες, γρήγορο προγραμματισμό, δημιουργία βίντεο και συνεντεύξεων, δεν έχετε παρά να μπείτε στους ρυθμούς της… Digital Tempo!

  Περισσότερες πληροφορίες στο www.digitaltempo.gr
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας

  Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-06 06:54:08 | Πηγή: Ζούγκλα
  Διαβάστε στο zougla.gr τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας.

  Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους τίτλους στην πρώτη σελίδα των εντύπων.
 • Στην Βουλή τροπολογία για το ταμείο των δημοσιογράφων

  Στην Βουλή τροπολογία για το ταμείο των δημοσιογράφων

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-05 16:08:55 | Πηγή: Ζούγκλα
  Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να κατατεθεί με τη μορφή τροπολογίας σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας η πρόταση της κυβέρνησης για τη διάσωση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (ΕΔΟΕΑΠ).

  Στο μεταξύ αύριο και την Τρίτη διεξάγεται η ψηφοφορία επί των τροποποιήσεων του καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ, με βάση τις προτεινόμενες διατάξεις νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα κρίνει το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, μετά την κατάργηση του αγγελιοσήμου, από τις 15 Σεπτεμβρίου 2016.

  Όπως γνωστοποίησε, μεταξύ άλλων, ο ΕΔΟΕΑΠ, με τις προτεινόμενες διατάξεις της νομοθετικής ρύθμισης που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, τροποποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 3 του καταστατικού σχετικά με τα ασφαλιζόμενα στον ΕΔΟΕΑΠ πρόσωπα, του άρθρου 5 σχετικά με τους πόρους του ΕΔΟΕΑΠ, του άρθρου 6 σχετικά με τη διαδικασία είσπραξης των πόρων αυτών, του άρθρου 12 σχετικά με τον υπολογισμό της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης από την ισχύ του νόμου και εντεύθεν, καθώς και του άρθρου 15 παρ. 1 σχετικά με τα πρόσωπα της διοίκησης του Οργανισμού. Τονίζει δε ότι, για την απαρτία, απαιτείται η συμμετοχή του 50% τουλάχιστον των μετόχων–μελών και, προκειμένου να εγκριθούν οι τροποποιήσεις, απαιτείται η θετική ψήφος (ΝΑΙ) των 3/4 αυτών που θα ψηφίσουν.

  Πηγή: ΑΠΕ
 • ΛΑΕ για ΕΔΟΕΑΠ: Να μη νομιμοποιήσουμε την υποβάθμιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας

  ΛΑΕ για ΕΔΟΕΑΠ: Να μη νομιμοποιήσουμε την υποβάθμιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-05 11:55:03 | Πηγή: Ζούγκλα
  Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσαν μέλη της Λαϊκής Ενότητας από τον χώρο των ΜΜΕ, για τα τεκταινόμενα στον ΕΔΟΕΑΠ. 

  Τα μέλη της ΛΑΕ στην ανακοίνωσή τους τονίζουν: "Οι διοικήσεις των συνδικαλιστικών ενώσεων και του ΕΔΟΕΑΠ αναλαμβάνουν μια βαριά ευθύνη: καλούν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου μας να εγκρίνουν- χωρίς καμία συζήτηση- μέσα από μια παρωδία δημοψηφίσματος βαριές και μη αναστρέψιμες αλλαγές στην περίθαλψη, τις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ.

  Καλούμαστε να εγκρίνουμε έναν «νέο» ΕΔΟΕΑΠ χωρίς η κυβέρνηση να έχει δεσμευτεί για την επίμαχη ρύθμιση και χωρίς εγγυήσεις για τη στοιχειώδη βιωσιμότητα του νέου Ταμείου.

  Τι θα συμβεί άραγε αν η κυβέρνηση την τελευταία στιγμή, ενδεχομένως με άλλοθι τις αντιδράσεις της πιο ακραίας μερίδας των εργοδοτών και με την αυτονόητη συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας, φέρει στη Βουλή μια πρόταση που θα περιλαμβάνει πικρές «εκπλήξεις», ενώ οι εργαζόμενοι θα έχουν ήδη εγκρίνει τη διάλυση του υπάρχοντος ΕΔΟΕΑΠ;

  Αλλά και αν η επίμαχη πρόταση γίνει νόμος όπως έχει, ποιος μπορεί να εφησυχάσει ότι εργοδότες δεν θα εισφοροδιαφεύγουν ατιμώρητα, καταδικάζοντας σε πρόωρη ασφυξία το νέο Ταμείο, αφού η κυβέρνηση, όπως και οι προκάτοχοί της, δεν τους εξανάγκασαν, ως όφειλαν, να φέρουν πίσω τα κλεμμένα από το αγγελιόσημο και την αθέτηση των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων;

  Αντιλαμβανόμαστε ότι πολλοί συνάδελφοι, αν και αντιλαμβάνονται ότι το νέο Ταμείο θα χειροτερέψει τη θέση τους, χωρίς καν να είναι βέβαιο ότι θα αντέξει παραπάνω από δύο- τρία χρόνια, σκέφτονται ότι δεν έχουν άλλο δρόμο παρά να το αποδεχτούν γιατί η εναλλακτική λύση θα ήταν η πλήρης διάλυση.

  Συμμεριζόμαστε την ανησυχία τους, αλλά δεν συμφωνούμε ότι η πρόταση που έχει κατατεθεί αποτελεί μια κάποια λύση σωτηρίας. Αν εξαιρέσει κανείς την ένταξη όλων των εργαζομένων των ΜΜΕ στο νέο Ταμείο- τη μόνη, ουσιαστική, θετική πλευρά της ρύθμισης, αποτέλεσμα αγώνων και συλλογικών προσπαθειών χρόνων- η «λύση» που μας προτείνεται δίνει λευκή επιταγή στο μνημονικακό μπλοκ, την εργοδοσία και τα στηρίγματά της στον κλάδο για τον διαρκή ακρωτηριασμό των δικαιωμάτων μας.

  Αποτελεί προϊόν στυγνού εκβιασμού, τον οποίο καλούμαστε τώρα να νομιμοποιήσουμε.
  Πριν από ένα χρόνο, κυβέρνηση και λοιπές μνημονιακές δυνάμεις κατάργησαν το αγγελιόσημο, τον πόρο που αντιστοιχούσε στις εργοδοτικές εισφορές στο χώρο του Τύπου. Σημαντικό τμήμα των εργοδοτών, εκείνοι που εισπράττουν το μεγαλύτερο μέρος της διαφημιστικής πίττας, είδαν εν μιά νυκτί το ποσοστό των εσόδων τους από τη διαφήμιση να αυξάνεται κατά 20%. Και μάλιστα, χωρίς να νομοθετηθεί, σε αντιστάθμισμα, εργοδοτική εισφορά για περίθαλψη, επικούρηση και εφάπαξ.

  Έχοντας προηγουμένως κατασχέσει τα αποθεματικά του Ταμείου, που είχαν συρρικνωθεί τραγικά με τη ληστεία του PSI, μας οδήγησαν συνειδητά σε συνθήκες οικονομικού στραγγαλισμού.
  Τμήμα της συνδικαλιστικής μας εκπροσώπησης υποτάχθηκε στον εκβιασμό, συμβιβάστηκε με τα «τετελεσμένα» και αναζήτησε «λύσεις» μέσα στο πλαίσιο της οικονομικής ασφυξίας.

  Το αποτέλεσμα αυτού του «διαλόγου»- όπου ακόμη και οι πιο πρόθυμοι συνομιλητές του κ. Πετρόπουλου κατέληξαν να εμπαίζονται- δεν μπορούσε παρά να είναι τραγικό.

  Ο «νέος» ΕΔΟΕΑΠ είναι ένα μεταβατικό κέλυφος που θα οδηγήσει ταχύτατα προς το νεοφιλελεύθερης, μνημονιακής έμπνευσης «επαγγελματικό Ταμείο».

  Οι εισφορές των εργοδοτών στο νέο Ταμείο θα είναι σημαντικά μικρότερες από τις αντίστοιχες στα άλλα ασφαλιστικά Ταμεία. Το τμήμα των ιδιοκτητών που αντιδρά στη ρύθμιση, αφ΄ενός μεν πιέζει για άλλου είδους «αντισταθμιστικά» οφέλη (μείωση φόρων ή εισφορών, συχνότητες), αφ’ ετέρου σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την όποια επιβάρυνσή του ως άλλοθι για να εξαπολύσει νέο κύμα απολύσεων, μειώσεων μισθών και προσλήψεων με μπλοκάκι.

  Από την πλευρά της, η κυβέρνηση υπολογίζει ότι η νέα ρύθμιση θα βάλει οριστικά στο συρτάρι τις απαιτήσεις μας για τα κλεμμένα των αποθεματικών και θα της λύσει τα χέρια ώστε να οικοδομήσει νέες συμμαχίες με τους βαρώνους της ενημέρωσης.

  Για εργαζόμενους και συνταξιούχους οι επιπτώσεις θα είναι άμεσες και βαριές.
  -Το εφάπαξ συρρικνώνεται δραματικά και, για τους νέους εργαζόμενους, εκμηδενίζεται.
  -Η αύξηση των εισφορών μας θα οδηγήσει σε αυτόματη, σημαντική μείωση των καθαρών μισθών (4%) και συντάξεων, ενώ οι παροχές και οι προσδοκίες μειώνονται.
  -Σε ένα σύστημα ασφάλισης που παραμένει υποχρεωτικό, δεν τηρείται η στοιχειώδης προϋπόθεση για εγγυημένες παροχές και θεμελιωμένες ασφαλιστικές προσδοκίες. Οι ετήσιες «αναλογιστικές μελέτες» θα δίνουν δυνατότητα στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ (όπου μπαίνουν άμεσα και οι εργοδότες) να αποφασίζει με απλή πλειοψηφία περικοπές παροχών, κάτι που παραπέμπει σε ήθη και έθιμα ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

  Εν ολίγοις, πρόκειται για θνησιγενή λύση, γέφυρα προς την πλήρη ιδιωτικοποίηση της περίθαλψης, την εκτόπιση των συνταξιούχων και των ανέργων, την κατάργηση του εφάπαξ και τη μετατροπή της επικουρικής σύνταξης σε επίδομα- φιλοδώρημα.

  Αυτή την εκτρωματική «λύση» δεν πρέπει να την νομιμοποιήσουν οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι εργαζόμενοι στον Τύπο, στην παρωδία της συνέλευσης- δημοψηφίσματος. Τους καλούμε να την εμποδίσουν, απέχοντας από την ψηφοφορία.

  Εναλλακτική λύση στην κρίση του ΕΔΟΕΑΠ υπάρχει, αρκεί να επιβληθούν οι αυτονόητες προϋποθέσεις για την ανάταξη του Ταμείου και των δικαιωμάτων μας:
  -Να εξαναγκαστούν οι εργοδότες να φέρουν πίσω τα κλεμμένα από το αγγελιόσημο και την εισφοροδιαφυγή, υπό την απειλή βαρύτατων προσφύγων και κατάσχεσης περιουσιών.
  -Να δοθεί η αναγκαία ενίσχυση, από κράτος και εργοδοσία, για την ενίσχυση του ΕΔΟΕΑΠ, σε προσωπικό και υποδομές, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στο αυξημένο βάρος από τη διεύρυνση των ασφαλισμένων.
  -Να καταπολεμηθεί η προσωρινή, ανασφάλιστη εργασία με μπλοκάκι και να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις με αξιοπρεπείς μισθούς, κάτι που θα διευρύνει αποφασιστικά και μακροπρόθεσμα τα έσοδα του Ταμείου.
  -Να αγωνιστούμε μαζί με το σύνολο των εργαζομένων για την έξοδο από τη μνημονιακή τραγωδία, που συντηρεί σε πολύ ψηλά επίπεδα την ανεργία, προκαλώντας ασφυξία και στα ασφαλιστικά Ταμεία.
  Αθήνα, 4 Νοεμβρίου 2014" καταλήγει η ανακοίνωση. 

  Εργαζόμενοι στον Τύπο και συνταξιούχοι- μέλη της Λαϊκής Ενότητας
 • Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

  Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-04 20:26:08 | Πηγή: Ζούγκλα
  Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα και τα οπισθόφυλλα των Κυριακάτικων εφημερίδων:

 • Με Αρετή και Τόλμη: Θωρηκτό Αβέρωφ μετά από 72 χρόνια στη Νύμφη του Θερμαϊκού

  Με Αρετή και Τόλμη: Θωρηκτό Αβέρωφ μετά από 72 χρόνια στη Νύμφη του Θερμαϊκού

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-04 14:23:04 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στην εκπομπή «Με Αρετή και Τόλμη», την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, στις 11.30 το πρωί, στην ΕΡΤ1, που είναι αφιερωμένη στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ άλλων θεμάτων, θα δείτε:

  - Την έπαρση της σημαίας στο Λευκό Πύργο από άγημα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων.

  - Εντυπωσιακές εικόνες από την επίδειξη της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών (ΟΥΚ) στην παραλία της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή μίας φρεγάτας και ενός ελικοπτέρου.

  - Τα παρασκήνια της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης.

  - Την επιστροφή του θωρηκτού «Αβέρωφ», μετά από 72 χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Ο κυβερνήτης αποκαλύπτει άγνωστα σημεία του θρυλικού πλοίου, που έχουν ιδιαίτερη ιστορική σημασία.

   Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής 

 • Κρίσιμη η ψηφοφορία για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, αναφέρουν εκπρόσωποι του κλάδου

  Κρίσιμη η ψηφοφορία για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, αναφέρουν εκπρόσωποι του κλάδου

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-04 10:06:23 | Πηγή: Ζούγκλα
  Κάλεσμα για ευρεία συμμετοχή στην ψηφοφορία επί των τροποποιήσεων του καταστατικού του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (ΕΔΟΕΑΠ), με βάση τις προτεινόμενες διατάξεις νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, απευθύνουν εκπρόσωποι του χώρου των μέσων μαζικής ενημέρωσης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

  Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί με κάλπες στην αίθουσα συνεδρίων του κτιρίου ΕΔΟΕΑΠ, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 6η Νοεμβρίου, στις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου. Ειδικά, για τα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη Περιφέρεια αυτής, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί κατά τον ίδιο τρόπο και χρόνο, στα γραφεία του ΕΔΟΕΑΠ στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού Τσιμισκή αρ. 43–5ος όροφος, με τη συμμετοχή και παρουσία δικαστικών αντιπροσώπων, κατόπιν ορισμού από το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

  Σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα κρίνει το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, μετά την κατάργηση του αγγελιοσήμου, από τις 15 Σεπτεμβρίου 2016. Παράλληλα, θεωρούν ότι το σχέδιο του νομοθετήματος για τη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ αποτελεί ικανοποιητική αφετηρία για τη διάσωση και την επιχειρούμενη ανάπτυξη του Οργανισμού, επ' ωφελεία όλων των εργαζομένων στην Ενημέρωση.

  Όπως γνωστοποίησε, μεταξύ άλλων, ο ΕΔΟΕΑΠ, με τις προτεινόμενες διατάξεις της νομοθετικής ρύθμισης που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, τροποποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 3 του καταστατικού σχετικά με τα ασφαλιζόμενα στον ΕΔΟΕΑΠ πρόσωπα, του άρθρου 5 σχετικά με τους πόρους του ΕΔΟΕΑΠ, του άρθρου 6 σχετικά με τη διαδικασία είσπραξης των πόρων αυτών, του άρθρου 12 σχετικά με τον υπολογισμό της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης από την ισχύ του νόμου και εντεύθεν, καθώς και του άρθρου 15 παρ. 1 σχετικά με τα πρόσωπα της διοίκησης του Οργανισμού. Τονίζει δε ότι, για την απαρτία, απαιτείται η συμμετοχή του 50% τουλάχιστον των μετόχων–μελών και, προκειμένου να εγκριθούν οι τροποποιήσεις, απαιτείται η θετική ψήφος (ΝΑΙ) των 3/4 αυτών που θα ψηφίσουν.

  Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ Νίκος Καρούτζος, υπογραμμίζει ότι στην καταστατική γενική συνέλευση, η οποία θα διεξαχθεί Δευτέρα έως Τετάρτη, με κάλπη στον ΕΔΟΕΑΠ και θα ψηφίσουν οι συνάδελφοι-μέλη του ΕΔΟΕΑΠ, αν συμφωνούν ή όχι στην τροποποίηση του καταστατικού, διακυβεύεται, κατ' ουσίαν, η ύπαρξη του ΕΔΟΕΑΠ. «Διότι, σε περίπτωση που δεν εγκριθεί το νέο καταστατικό ή δεν υπάρχει προσέλευση τουλάχιστον του 50% των μελών και επικύρωση με τη θετική ψήφο του 75%, όσων θα έρθουν να ψηφίσουν, τότε ο ΕΔΟΕΑΠ μπαίνει σε περιπέτειες και δεν ξέρω, αν θα μπορεί να λειτουργεί την επόμενη μέρα, να δίνει επικουρήσεις, να παρέχει περίθαλψη και εφάπαξ στους ασφαλισμένους του, όπως έκανε, μέχρι σήμερα» σημειώνει ο ίδιος. «Γνωρίζουμε όλοι τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο Οργανισμός και, τώρα, πρέπει όλα τα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ να αναλάβουν τις ευθύνες τους» σχολιάζει ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού.«Επειδή διακινείται μία σπέκουλα ότι δεν έχουν όλοι δικαίωμα να ψηφίσουν στον ΕΔΟΕΑΠ, θέλω να επισημάνω ότι υπάρχει μία κατηγορία μελών των ενώσεων οι οποίοι εργάζονται με δελτίο παροχής στο διαδίκτυο, αυτήν τη στιγμή, που, επειδή έχουν ΕΟΠΥΥ ως ασφάλιση, λόγω του νομοθετικού πλαισίου που υπάρχει, μέχρι σήμερα, τους λένε ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν.

  Αυτοί είναι οι πρώτοι που πρέπει να έρθουν να ψηφίσουν. Είναι υποχρέωση και προς το συμφέρον των συναδέλφων να έρθουν να ψηφίσουν την τροποποίηση του καταστατικού στο οποίο καταλήξαμε, μετά από μεγάλης διάρκειας και επίπονη διαπραγμάτευση τόσο με τους εργοδότες, όσο και με την κυβέρνηση» διευκρινίζει ο ίδιος.

  Ταυτόχρονα, ο κ. Καρούτζος τοποθετείται απέναντι στη στάση ορισμένων εργοδοτών από τη μεριά των οποίων εκδηλώθηκαν αντιδράσεις, λέγοντας: «Δεν μου προκαλεί έκπληξη η στάση που τηρούν ορισμένοι εργοδότες. Αναρωτιέμαι πώς με τόσο περισσό θράσος δηλώνουν δημοσίως ότι πληρώνουν, ενώ ορισμένοι εξ αυτών δεν καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους προς τον ΕΔΟΕΑΠ. Πρέπει, κάποια στιγμή, στην Ελλάδα να αντιληφθούν όλοι ότι δεν μπορείς να κάνεις τον επιχειρηματία, χωρίς λεφτά ή με τα λεφτά άλλων και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η υπεξαίρεση ασφαλιστικών εισφορών, η μη πληρωμή υποχρεώσεων προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, γενικώς, η μη πληρωμή φόρων, αποτελεί επιχειρηματικότητα με τα λεφτά των άλλων και αυτό πλήττει τους υγιείς επιχειρηματίες στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι είναι εντάξει και συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και οδηγεί σε καταστροφή τον κλάδο των μέσων μαζικής ενημέρωσης».
  Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (Ένωσις Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών) Μαρία Αντωνιάδου, στην ανοιχτή επιστολή της για τον ΕΔΟΕΑΠ, αναφέρει, μεταξύ άλλων:

  «Το δίλημμα που τίθεται σε όλους μας, είναι απλό: Ή υπερψηφίζουμε την πρόταση αλλαγής του καταστατικού ή νομοτελειακά οδηγούμαστε στο μαρασμό και το κλείσιμο του Οργανισμού. Πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Σας καλούμε να προσέλθετε μαζικά και να ψηφίσετε ΝΑΙ στις επερχόμενες τροποποιήσεις του καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ».

  Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεως Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) Δημήτρης Κουμπιάς, περιγράφει την υφιστάμενη κατάσταση του ΕΔΟΕΑΠ, σημειώνοντας ότι, εδώ και δύο μήνες, ο Οργανισμός δεν έχει καταβάλει επικούρηση για λόγους ταμειακής δυσχέρειας. Σύμφωνα με τον κ. Κουμπιά, αυτό θα λυθεί, εφόσον ψηφιστεί η αλλαγή του καταστατικού. «Ο νόμος που θα πάει στη Βουλή, μετά την ψηφοφορία μας, έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2017, οπότε θα εισέλθουν χρήματα στο Ταμείο, θα πληρωθούν οι επικουρικές, θα εξοφληθούν χρέη και θα αρχίσει να λειτουργεί ο ΕΔΟΕΑΠ σε ένα καθεστώς ομαλότητας και όχι, όπως είναι τώρα» συμπληρώνει ο ίδιος.

  Ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ) Μάρκος Γκανάς, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι εξευρέθηκε μία λύση η οποία εξασφαλίζει τα έσοδα του ΕΔΟΕΑΠ για τη βιωσιμότητά του. Όπως διευκρινίζει, ο ΕΔΟΕΑΠ δεν θα είναι επαγγελματικό Ταμείο. Ο κ. Γκανάς τονίζει, ακόμη ότι πρέπει να υπάρξει ευρεία συμμετοχή στην ψηφοφορία για την έγκριση της τροποποίησης του καταστατικού, διαφορετικά δεν θα έχει καμία ισχύ η οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση που θα κάνει η κυβέρνηση.

  Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνει, μεταξύ άλλων:
  «Η κυβέρνηση οφείλει να κάνει αμέσως όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, για να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή η ρύθμιση που θα αποκαθιστά τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στην Ενημέρωση.

  Οι εργοδότες πρέπει να εγκαταλείψουν κάθε τακτική κωλυσιεργίας και να αντιληφθούν ότι έχουν την υποχρέωση να συμμετάσχουν με την καταβολή των αναγκαίων εισφορών στο σύστημα ασφάλισης των εργαζομένων που απασχολούν.

  Οι συνάδελφοι καλούνται να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του ΕΔΟΕΑΠ για κύρωση των προτεινόμενων ρυθμίσεων από τη γενική συνέλευση του Οργανισμού, προσερχόμενοι στις κάλπες, που θα στηθούν από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου, στα γραφεία του ΕΔΟΕΑΠ στη Θεσσαλονίκη, για να τις υπερψηφίσουν».

  Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ αναφέρει, επίσης: «Για τη νομιμότητα της διαδικασίας, είναι απαραίτητο να ψηφίσει το 50% των συναδέλφων συν έναν και, για να κυρωθούν οι ρυθμίσεις, πρέπει να υπερψηφιστούν από τα 3/4 των ψηφισάντων. Κατά συνέπεια, η συμμετοχή όλων στη διαδικασία είναι το μόνο που μπορεί να διασφαλίσει την επόμενη μέρα για τον ΕΔΟΕΑΠ. Στην ψηφοφορία έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, εργαζόμενα ή άνεργα, εν ενεργεία ή σε σύνταξη, τακτοποιημένα οικονομικώς ή μη».
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου

  Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-04 07:20:37 | Πηγή: Ζούγκλα
  Διαβάστε στο zougla.gr τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου...

  Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους τίτλους στην πρώτη σελίδα των εντύπων...
 • ΤV ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ

  ΤV ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-04 05:29:24 | Πηγή: Ζούγκλα
  @ Βλέπεις τους παρουσιαστές και τους ρεπόρτερ των καναλιών (ιδιωτικών-κρατικών) και αναρωτιέσαι. Καλά, ρε γαμώ την τρέλα μου, μόνο καθυστερημένους και αγράμματους προσλαμβάνουν; Προφανώς, για να λένε αυτά που θέλουν...

  @ Αυτούς τους τύπους στο mystylerocks που παριστάνουν την κριτική επιτροπή έψαξαν πολύ να τους βρουν; Συγνώμη πόσα τους δίνουν για να ντύνονται έτσι και να ασκούν κριτική στα κοριτσάκια; Τα χάλια τους τα βλέπουν σε καθρέφτη;

  @ Πλώρη για περιφερειάρχης έβαλε ο Μυτιληνιός Σταμάτης Μαλέλης. Αφήνει τον ΣΚΑΙ για να πάει στις κάλπες. Μόνο που υπολογίζει χωρίς τον ξενοδόχο. Μπορεί να τον στηρίζει ο τοπικός έξαρχος ενημέρωσης Γιάννης Σινάνης, θα τον σταυρώσουμε όμως εμείς! Μέχρι να αναστηθεί...

  @ Ο «ερευνητής δημοσιογράφος» τα έχει χαμένα. Ψάχνει αθλητές να καταγγείλουν τα ρεπορτάζ των άλλων, κάνει καταγγελίες στην εφορία, καταφεύγει στο ΣΔΟΕ κι όταν ανακαλύπτει το απόλυτο τίποτα, μελαγχολεί. Πέφτει σε κατάσταση κατάθλιψης και αναλογίζεται ότι ούτε ως ρουφιάνος δεν μπορεί να κάνει καριέρα... Περαστικά.

  @ Έρημε Κουρτάκη, αυτή η αγωνία σου προκειμένου να κλείσει η υπόθεση NOOR 1 με τα εντάλματα σύλληψης των Τούρκων εμπόρων δεν έχει προηγούμενο. Είναι κι εκείνο το κολλητήρι σου ο unfollow που τον έχεις ξεσκίσει στα ξενύχτια για να γράφει σενάρια... Κάνε υπομονή να τελειώσει η Ειρήνη Τζίβα την έρευνα. Περίμενε μια στάλα...

  @ Ανδριάννα Ζαρακέλη «Παραπολιτικά»: Ασκός του Αιόλου είναι με τους ανέμους μέσα και όχι Ασκοί του Αιόλου και όσα παίρνει ο άνεμος. Κυρία Δουκακάρου, εσείς τουλάχιστον οφείλατε να το γνωρίζετε . Τα ελληνικά διδάσκονται και από τα μέσα ή τουλάχιστον θα έπρεπε να διδάσκονται. Το αυτό ισχύει και για το πρωτοσέλιδο του «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ» σήμερα: Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου. Προφανώς μετά τον ασκό των γκολ από τη Σπόρτινγκ τους φάνηκαν πολλοί οι ασκοί.

  @Ρε παλληκάρια εσείς που μεταδίδατε τον αγώνα του Ολυμπιακού δεν μπορούσατε να κρύψετε τα άγρια οπαδικά σας ένστικτα; Στο δεύτερο γκολ του Πάρντο φωνάζατε 2-0 αντί για 3-2 και μετά γελάγατε με αυτά που λέγατε! Έλεος!.

  @ Επέστρεψαν «ΤΑ ΝΕΑ» στα περίπτερα και αυτό είναι ένα καλό νέο. Η δημοσιογραφική μας έρευνα για την εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση NOOR 1, δεν θα μας εμποδίσει να ευχηθούμε καλή επιτυχία, αλλά και να κάνουμε μία ευχή.

  Η επιστροφή όπως είναι και ο τίτλος στο editorial της εφημερίδας να είναι πραγματική επιστροφή κι όχι η επιστροφή του Φρανκενστάιν…

  @ Είναι φανερό ότι βγαίνει μπροστά ο Μπακογιάννης. Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβει κάποιος ότι η Ντόρα δεν θα άφηνε να περάσει χωρίς συνέπειες, η αρπαγή του θρόνου από τον Κυριακούλη...

  @ Οπότε αυτό που ψιθυρίζεται στις πρεσβείες πρέπει να έχει κάποια βάση. Δεν έγινε χωρίς λόγο έξω φρενών, με τον αμερικανό πρέσβη, προ ημερών ο Κυριάκος...

  @ Με τόσες προσλήψεις είναι δυνατόν το δικαστικό ρεπορτάζ των "Παραπολιτικών" να υποφέρει; Δυο ώρες κατέθετε ο Τριανταφυλλόπουλος στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά και οι φωστήρες έγραψαν ότι κατέθεσε μόνο μέσω υπομνήματος. Το υπόμνημα ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα... Το πάρτι προσεχώς!..

  @ Φαντάζομαι ότι στον ουρανό πλέον ο Μίνως Κυριακού, θα έχει μάθει τις αλήθειες που ήθελε και τις απορίες που τον βασάνιζαν κι ότι εάν επίστρεφε πίσω, θα πλάκωνε πολλούς και πολλές από εκείνους και εκείνες που παρευρέθηκαν στην κηδεία του. Φαντάζομαι...

  @ Τι σου είναι η ζωή... Κάποιοι που παρέστησαν στον γάμο του Ρουβά ίσα ίσα που πρόλαβαν να αλλάξουν ρούχα και έκφραση, για να πάνε αμέσως μετά και στην κηδεία του Μίνωα... Ματαιότητες.

  @ Εντάξει είπαμε ότι η αγωνιστική κατινιά της Ραχήλ σπάει καρύδια, αλλά και τα γκάζια του Τσακνή ήταν απαράδεκτα. Πρώτα για τη θέση που κατέχει κι έπειτα γιατί δεν παύει να είναι καλλιτέχνης. Aυτό το επαναλαμβανόμενο "σκάσε" ήταν απαράδεκτο. Όσο κι αν ξεφύγει μία κυρία, δεν της φωνάζεις ποτέ σκάσε. Χωριά που η απτόητη Ραχήλ του απάντησε:"Δεν πρόκειται να σκάσω"! Ντροπής πράγματα...

  @ Στο Tier, το παλιό Deals Ψυχικού, εθεάθη ο πρόεδρος Βαγγέλης και συγκεκριμένα στο πατάρι του εστιατορίου, μετά των Μαλούχου και Πικουλα. Με τον πρώτο "παίζει" επαγγελματικά ενώ με τον δεύτερο επικοινωνιακά. (Έρημε Αντώνη). Συζήτησαν για το μέλλον της επιχείρησης αλλά και για άλλα τα οποία προς το παρόν δεν αναφέρω για να μην νομίσουν ότι η "Ζούγκλα" έβαλε κοριό εκει μέσα...

  @ Ο μεγάλος αναλυτής του Πρώτου Θέματος Βασίλης Χιώτης προέβλεψε ότι το κίνημα «Παραιτηθείτε» θα γεμίσει την πλατεία Συντάγματος. Μόνο που ο προφήτης έπεσε έξω και στην πλατεία μαζεύτηκαν τρεις κι ο κούκος… Μιλάμε για ήττα του προφήτη ο οποίος θα το ξεπεράσει, προκειμένου να περάσει στην επόμενη προφητεία… Όταν η παρέα γίνεται ρόμπα…

  @Από το eurogroup στο euroclinic ο Σταύρος Θεοδωράκης. Περαστικά.

  @ Ο ραδιόφωνοεφημεριδοτσάτσος του Μαρινάκη, Κουρτάκης- επιμένω το όνομα παραπέμπει σε ρετσίνα κι όχι σε ενημέρωση- δίνει ρεσιτάλ προπαγάνδας για την πιθανή εμπλοκή Μαρινάκη στην υπόθεση του NOOR 1. Διάβασε προσεκτικά Κουρτάκη, πιθανή γράφω κι όχι τις μαλακίες που πετάς εσύ χωρίς ρεπορτάζ και τρως απανωτές μηνύσεις. Τις τρώμε κι εμείς γιατί ξεσκίζουμε καθάρματα κι όχι γιατί τα υπηρετούμε και δεν εννοώ τον Μαρινάκη, αλλά κάτι αλλά τσογλάνια που σου δίδαξαν τέτοια δημοσιογραφία.

  @ Τελικά ο μόνος Αγγελόπουλος που έχει ελπίδες να πάρει τίτλο φέτος είναι του survivor...

  @ Παρακολουθούσα την εκπομπή your face sounds familiar, η οποία λόγω κάποιων πολύ πετυχημένων μιμήσεων, παρουσιάζει σχετικό ενδιαφέρον. Από εκεί και πέρα πλήξη. Το πάνελ της επιτροπής, εάν υποβάλετο στη δυσάρεστη διαδικασία βαθμολόγησης, θα πάγωνε σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός. Ο Μουτσινάς, τόσο καλό παιδί, έχεις την αίσθηση ότι γεννήθηκε χωρίς καμία χάρη επάνω του. Οι υπόλοιποι σχεδόν απαρατήρητοι, εκτός από τον Φασουλή, ο οποίος ως προϊόν κατοχικής κληρονομιάς και εύνοιας του πάλαι ποτέ κραταιού συγκροτήματος Λαμπράκη, διατηρεί αυτούσια την κακία που εξέπεμπε ανέκαθεν.

  Είναι κι εκείνο το κορίτσι που παρουσιάζει την εκπομπή -μου διαφεύγει το ονομά του- που παραπέμπει σε Ουρσουλα Άντρες με ασάνς από Μενιδι. Πιο λαϊκό από τις απαιτήσεις τέτοιας εκπομπής. Και μια παρατήρηση. Κάνετε please κάτι για τις υπαρξιακες ανησυχίες ενός ανισόρροπου τηλεθεατη. Μια τηλεόραση μόνο με άντρες θα ήταν καταθλιπτική. Μια τηλεόραση μόνο με γυναίκες θα ήταν κουραστική. Μια τηλεόραση μόνο με αδερφές είναι απλά τραγική... Έλεος δεν ξέρουν άλλη δουλειά να κάνουν;

  @ Με το που ευχήθηκε ο Μητσοτάκης καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό, είδα τη Φενέρμπαχτσε να σηκώνει το κύπελλο. Έχει παράδοση η οικογένεια, όπως και να το κάνουμε.

  @ Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον κ. Σόιμπλε ότι με τα συνεχόμενα Νάιν θα τινάξει ο γάιδαρος τα πέταλα και θα συνεχίσει μόνος του την περιπέτεια…

  @ Τι τρέλα είναι αυτή, τι εμμονή, τι πάθος ατελείωτο που λέει και το τραγούδι, να βλέπει έναν λαό μέσα στην ταλαιπωρία και να αρνείται οποιαδήποτε διευκόλυνση.

  @ Ο Βαρουφάκης ωστόσο παραμένει αισιόδοξος. Τέτοια ποιητική τρέλα από πολιτικό οίστρο είχα χρόνια να δω. Μόνο ο Θερβάντες θα μπορούσε να τον παρακολουθήσει. Σουλατσάρει εδώ κι εκεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, εξαργυρώνοντας τη φήμη του πιο θορυβώδους υπουργού που πέρασε από την Ευρώπη και δηλώνει ότι εάν μαζέψει 20.000 ψήφους θα κάνει κόμμα!.. Κόμμα ο Βαρουφάκης, κόμμα η Κωνσταντοπούλου, κόμμα ο Λαφαζάνης, κόμμα ο Τσίπρας. Τι έγινε, ρε παιδιά, πού πήγε η ενότητα του κόμματος; Σε λίγο θα έχετε περισσότερους προέδρους από οπαδούς…

  @ Την κατάσταση σώζει ο Μητσοτάκης. Είναι εκείνο το απλανές βλέμμα με το αμήχανο χαμόγελο, που παραπέμπει σε καταστάσεις σοκ έπειτα από φυσική καταστροφή, σεισμό, κατολίσθηση ή κάτι ενδιάμεσο…

  @ Δηλαδή, εάν σύμφωνα με την τρέλα του υιού Γιαννακόπουλου η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού έπρεπε να επιστρέψει από την Πόλη με πούλμαν, ο Αλαφούζος πώς έπρεπε να τους στέλνει σε αγώνα έπειτα από Μαραθώνιο;

  @ Άψογοι οι αθλητικοί συντάκτες της μετάδοσης του τελικού κυπέλλου από το κανάλι OTESPORT1. Μπράβο τους. Μακάρι να τους έμοιαζαν και οι διαιτητές... Δύσκολο να αποφευχθούν τα λάθη σε ένα τόσο κρίσιμο ματς όμως... η Παναγία Σουμελά ήταν και με τους δυο πόντιους Σαββιδη-Μελισσανίδη... Έδινε ισοπαλία μέχρι να κάνει το θαύμα του ο επόπτης!.. Μεγάλη η χάρη του. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ανάγκη από τέτοιους ταχυδακτυλουργούς.

  @Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. Βαρβιτσιώτης:Η απομάκρυνση της ανομίας στη χώρα θα έρθει μόνο με την απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ . Με το συμπάθιο δηλαδή, αλλά όταν κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία επικρατούσε η νομιμότητα;

  @ Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, παρουσιαστές δελτίων κάνουν όλοι το ίδιο λαθος, με τις κλήσεις και το γένος. Γενικά δεν το έχουν καθόλου. Έτσι ακούς να τσακώνονται για τον... ψήφο ή να απαιτούν ένα... μεγάλο συγνωμη.

  Πρόκειται περί συγνώμης γένους θηλυκού. Δεν είναι μπρίκι η συγνωμη και η ψήφος το ίδιο. Γράμματα χασάπηδες έλεος.

  Εκτός από τους survivor υπάρχουν και μικρά παιδιά που σας ακούν και δεν έχουν καμία ελπίδα να μάθουν σωστά ελληνικά....

  @ Για τον μαλακάκο που συντάσσει το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1: Όταν παίρνεις το ρεπορτάζ της «Ζούγκλας» θα σέβεσαι τη δεοντολογία και θα αναφέρεις το όνομα της ηλεκτρονικής εφημερίδας που το πήρες. Αναφέρομαι φυσικά στο βίντεο της ληστείας στην τράπεζα. Εάν δεν είχαμε βάλει αράχνη- που την έκρυβες έτσι κι αλλιώς με τα super σου- δεν θα το έπαιρνε χαμπάρι κανείς. Την επόμενη φορά που θα το κάνεις θα την ακούσει άσχημα ο Κυριακού και δεν αποτελεί απειλή αλλά προειδοποίηση, για να μην κλαίγεσαι ότι το αφεντικό πικράθηκε πολύ και σε έστειλε σπίτι σου. Άντε μπράβο τσογλάνια που έχετε μετατραπεί από δημοσιογράφοι σε οικιακούς βοηθούς…

  @ Εκείνον τον Φουρθιώτη δεν υπάρχει κάποιος να του χώσει δυο κλωτσιές και να τον πετάξει από εκεί μέσα; Έλεος με αυτό το ερμαφρόδιτο ζόμπι, πρώην μάνατζερ της Τζούλιας, που τοποθετήθηκε ως παρουσιαστής μιας εκπομπής, με πρόσωπα που αν μη τι άλλο έχουν γράψει μια ιστορία...

  @ Απορώ πως δέχτηκαν να συνυπάρχουν με τον Σαρδανάπαλο ευνούχο του Ομέρ Βρυώνη.

  @ Κάποια στιγμή υποψιάστηκα ότι θα τον άρπαζε από το περουκίνι ο Καρβέλας, αλλά το σενάριο δεν επαληθεύτηκε και απογοητεύτηκα. Αφήστε τον να προμοτάρει τις κρέμες του Φιλίππου και πάρτε τον από το star academy μήπως απογειωθεί η εκπομπή. Ο άνθρωπος είναι ότι πιο περιθωριακό, άτεχνο και άχαρο χωράει το γυαλί...

  @ O γνωστός μαλάκας της δημοσιογραφίας που μιλάει με "ντοκουμέντα" έγινε η αιτία να παραιτηθεί μία ικανή δικαστική λειτουργός. Είναι η σειρά της κυβέρνησης τώρα να απαλλαγεί από το παρακράτος που πάνε να δημιουργήσουν εις βάρος της τα δημοσιογραφικά σκουπίδια.

  Αυτά προς το παρόν...

  @ Επικοινωνιακή καταιγίδα της οικογένειας Μητσοτάκη από τα μέσα. Μετά τον Κυριάκο ο Κώστας Μπακογιάννης που κάνει τα πάντα για να βρίσκεται στο προσκήνιο. Μετά την πτώση με το αλεξίπτωτο συνέντευξη στη Μενεγάκη. Λογικό εν μέρει. Εάν τη βγάλω καθαρή με την πτώση να πέσω στα μαλακά της… Ελένης. Κάκιωσα πολύ; Δε νομίζω. Έλεος παιδιά ηρεμίστε ΛΊΓΟ μήπως πάρει Και κανένας άλλος σειρά για την σωτηρία της πατρίδας…

  @ Εκεί στο ΣΚΑΙ δεν αναλαμβάνετε και επίσημα τις δημόσιες σχέσεις του Κυριάκου να τελειώνουμε; Πως το λένε να δεις… Θέλει η πουτ@ν@ να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει… @ Κι εμείς αγαπήσαμε αλλά δεν κάναμε έτσι…

  @ Τι ιδέα κι αυτή να στείλουν βόμβα στον Σόιμπλε με το όνομα του Γεωργιάδη… Το κακό είναι ότι θα στέλνει βιβλία για δώρο ο Άδωνις και δεν θα τα ακουμπάει κανένας.

  @ Το παλικαράκι που μετέδιδε το παιχνίδι Ατρόμητος-Ολυμπιακός μπορεί να περάσει αύριο από τα γραφεία του Πειραιά να πάρει την κάρτα μέλους...

  @ Ακούς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα και αισθάνεσαι ότι έχεις απέναντί σου μέλη παραθρησκευτικής οργάνωσης. Είναι κι εκείνο το μοτίβο επιχειρημάτων με την δήθεν ήρεμη φωνή, που σου θυμίζουν κατηχητή της δεκαετίας του ’60…

  @ Ψηφίσαμε sixties και μας προέκυψαν κατηχητές…

  @ Όταν βρω μπροστά μου εκείνον τον τενεκέ που ακούει στο όνομα Πολάκης, θα του ρίξω ένα γενναίο φτύσιμο για την ποιότητα της… αναβαθμισμένης περίθαλψης, για την οποία επαίρεται δημοσίως. Η γιαγιά μας που έπεσε χθες περίμενε με σπασμένο πόδι στο πάτωμα δυόμισι ώρες, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο! Ναι έτσι όπως το ακούτε ακριβώς δυόμισι ώρες!

  @ Εάν έπεφτε η μάνα σου μαλάκα θα συνέβαινε κάτι τέτοιο ποτέ;

  @ Και λίγα σας έψαλε τις προάλλες ο δικαστής για την ποιότητα της περίθαλψης που παρέχετε…

  @ Είναι κι οι Τούρκοι από την άλλη πλευρά που πουλάνε τσαμπουκά στο Αιγαίο, άνευ κόστους φυσικά, γιατί στην Τουρκία αυτό συμβαίνει τα τελευταία εκατό χρόνια. Όποτε έχουν εσωτερικά προβλήματα, ανακαλύπτουν τον εξωτερικό εχθρό, αποπροσανατολίζοντας τον λαό από την πραγματικότητα…

  @ Το μόνο που καταφέρνουν είναι να ανεβάζουν τις μετοχές του Καμμένου, ο οποίος δεν παίρνει από φοβέρες και να το τραβάει γερά το σχοινί… Μεταξύ μας από την σιωπή των προηγούμενων και την δουλοπρεπή στάση η συμπεριφορά του Πάνου φαίνεται να αποδίδει, προς το παρόν τουλάχιστον…

  @ Μαλλιά κουβάρια τα μέσα ενημέρωσης λόγω της οικονομικής ένδειας. Κανείς δεν γνωρίζει τι ανήκει σε ποιoν. Όλοι αναζητούν σωσίβιο κι αρπάζονται από όπου μπορούν. Αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο αντικειμενικοί μπορεί να είναι σε τέτοιο κλίμα όλοι αυτοί οι πεινασμένοι αστερίσκοι της TV, των εφημερίδων και φυσικά του ηλεκτρονικού Τύπου, όταν κρέμονται από τα αμελέτητα του εκάστοτε σπόνσορα (έτσι τον λένε τώρα), δωρητή ή ευεργέτη, κατά βάση όμως χρηματοδότη και ιδιοκτήτη του δήθεν αδέσμευτου και αντικειμενικού μέσου τους… Για πολλούς από αυτούς θα μιλήσουμε σχετικά σύντομα, γιατί άλλο εφημερίδα κι άλλο efimerida…

  @ Ο ευτραφής εφοπλιστής αγοράζει ό,τι μπορεί, ίσως γιατί έτσι αισθάνεται περισσότερο θωρακισμένος, από πλάσματα ικανά να πουλήσουν και τα σωθικά τους αντί πινακίου φακής…

  @ Κι αναρωτιόμασταν γιατί γαυγίζουν οι Ράφτηδες… Το ραντεβού στα γουναράδικα εδώ πιάνει τόπο, αφού είναι σίγουρο ότι έχουμε ράμματα για τη γούνα τους…

  @ "Το τέρας κι εγώ"... Ο τίτλος και το θεατρικό έργο από το βιβλίο του Σταμάτη Μαλέλη. Θα μπορούσε να είναι κι αλλιώς... Εγώ το τέρας! Γιατί το τέρας που ακούει στο όνομα Σταμάτης όντας φανατικός Ολυμπιακός και Πασόκος, κατορθώνει να ειναι διευθυντής σε κανάλι του οποίου ο ιδιοκτήτης ειναι πρόεδρος του Παναθηναϊκού και υποστηρικτής του φιλελεύθερου Μητσοτάκη...

  @ Σημεία και τέρατα με λίγα λόγια... Εμείς πάντως θα πάμε στο ... θέατρο του Σταμάτη...

  @ Πάνο Καμμένο: Ο πολιτικός δεν καταφεύγει ποτέ με μηνύσεις κα αγωγές κατά του Τύπου. Έχει βήμα άμυνας και εξουσία πέραν των δικαστικών αιθουσών. Μοναδική δικαιολογία oι επιθέσεις εναντίον ανηλίκων και οικογενείας άνευ λόγου. Σε τέτοιες περιπτώσεις όμως δικάζει πάλι ο πολίτης, με την κρίση του και τον πολιτικό του πολιτισμό. Ειδικά όταν πρόκειται για υποκείμενα τύπου Κουρτάκη. Το έχουμε τονίσει επανειλημμένα. Το όνομα παραπέμπει σε ρετσίνα, όχι σε ενημέρωση.

  @Πάνο Τζένο: Όταν η ανοησία ξεπερνάει τη φαντασία, προσέρχεσαι με μπράβους στην Ευελπίδων. Πόση απειρία απαιτείται για να καταστραφείς επικοινωνιακά κουβαλώντας μαζί σου τους μπράβους του ομίλου; Κι έπειτα τι είχε να φοβηθεί ο δημοσιογράφος στη συγκεκριμένη υπόθεση; Τους αστυνομικούς ενός υπουργού που τρέμουν μήπως τον εκθέσουν για οποιονδήποτε λόγο; Αυτά συμβαίνουν όταν μπερδεύει κανείς το Καραϊσκάκη με την Ευελπίδων…

  @ Κουρτάκη: Καλά, ρε αθεόφοβε, πήγες στην επιτροπή της Βουλής και υποστήριξες ότι μάζεψες εκατομμύρια με επτά δουλειές; Μπράβο σου, ρε μάγκα! Δώσε τώρα τη συνταγή για να γίνεις διάσημος και να ξεφύγεις από τη... ρετσινιά του Κουρτάκη…

  @ Συγχαρητήρια στην αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη. Το πετρέλαιο θέρμανσης στο 1 ευρώ το λίτρο με τη χώρα στον καταψύκτη.

  @ Ας πάει μια βόλτα στο χωριό του ο πρωθυπουργός, να περάσει κι από την κεντρική Μακεδονία για να καταλάβει πώς τη βγάζουν οι χριστιανοί μάρτυρες της παγωμένης άλλης Ελλάδας.

  @ Ένας παπαγάλος είχε μάθει πολλά κόλπα. Τόσα, που κάποια στιγμή άρχισε να δίνει παραγγελίες από το τηλέφωνο. Μία ημέρα χτυπάει το κουδούνι, ανοίγει ο ιδιοκτήτης του παπαγάλου την πόρτα και βλέπει το βυτίο της γειτονιάς.

  «Σας φέραμε έναν τόνο πετρέλαιο που παραγγείλατε το πρωί» του λέει ο υπάλληλος.

  «Δεν παραγγείλαμε πετρέλαιο» του λέει αιφνιδιασμένος ο άνθρωπος. «Αυτό το κωλοπούλι φταίει» προσθέτει και του δείχνει τον παπαγάλο ζητώντας συγγνώμη.

  Μόλις φεύγει ο υπάλληλος τροφοδοσίας, πιάνει τον παπαγάλο, τον δένει από τα φτερά και τον κατεβάζει στο υπόγειο του σπιτιού. Όταν ξημέρωσε, ανοίγει ο παπαγάλος τα μάτια, βλέπει την εικόνα του Χριστού στον σταυρό και τον ρωτάει έντρομος:

  -«Πόσον καιρό είσαι εδώ μέσα»;

  -«Πάνω από δύο χιλιάδες δεκαπέντε χρόνια» του λέει ο Ιησούς.

  «Καλά ρε μπαγάσα πόσο πετρέλαιο παρήγγειλες» ρωτάει έκπληκτος ο παπαγάλος…

  @ Μεγάλη υπόθεση να παραμένεις ελεύθερος και ανεπηρέαστος από εξαρτήσεις που επιβάλλει η λιτότητα… Μαρινακιοποιούνται οι πάντες. Πρώτος και καλύτερος ο Χατζηνικολάου, ο οποίος με το πρόσχημα του… Ολυμπιακού πνεύματος είχε διπλαρώσει τον πρόεδρο τα τελευταία χρόνια στις παραλίες της Μυκόνου, προλειαίνοντας το έδαφος για τη σωτήρια συνεργασία. Οι τελευταίες αποχωρήσεις και απολύσεις από τη «REAL» μαρτυρούν του λόγου το αληθές. Αγνόησε τον μεγάλο ευεργέτη του Βαρδή πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις και κατέβηκε τρέχοντας στον Πειραιά. Τον Κουρή δεν τον πούλησε ακόμα φανερά, αυτό θα συμβεί με μαθηματική ακρίβεια δοθείσης ευκαιρίας, κι όχι μόνον δεν τον πούλησε, αλλά έσπευσε προχθές σε δικαστήριο να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισής του για τα διεκδικούμενα των εργαζομένων, που φυσικά οι τελευταίοι δεν πρόκειται να τα εισπράξουν ποτέ… Χαρακτηριστικό του… ευγενούς χαρακτήρα του η συμπεριφορά προς τον Κώστα Γιαννίκο, τον οποίο παρέκαμψε επιδεικτικά δίχως να χαιρετήσει. Τον Γιαννίκο που είπε το ναι για να πάει στο ΑΛΤΕΡ και να δημιουργήσει τα πάντα;

  Βέβαια, η ιδέα να πάει εκεί ήταν του Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος του άλλαξε τα μυαλά λίγο πριν υπογράψει στον ΣΚΑΪ και τον πήγε σηκωτό στον Γιαννίκο. Περασμένα ξεχασμένα, θα μου πείτε, όμως για μεγάλο διάστημα, την εποχή των ευτραφών αγελάδων, ο Νίκος επαναλάμβανε συχνά ότι ο ευεργέτης Μάκης ήταν αιτία όλων των καλών.

  Δεν θα ρωτήσουμε ωστόσο τον «Ταρζάν» τι γνώμη έχει για όλα αυτά. Εάν την εκφράσει δημόσια, μπορεί και να κλάψουν μανούλες…

  @ Άλλωστε, σε ερώτηση κατά την εξέτασή του στην επιτροπή της Βουλής πού πήγαιναν εκείνες οι 100 χιλιάδες ευρώ από τις οποίες είχε σβηστεί με μπλάνκο το όνομα του παραλήπτη, ο Κουρής είχε τονίσει με έμφαση: «Δεν μπορώ να σας πω, είναι φίλος μου…» Μανούλα σε τέτοιες συμπεριφορές ο Γιώργος. Ήξερε πάντοτε να δένει καλά τους δικούς του ανθρώπους…

  Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος, ιδίως όταν ο ευεργετηθείς είναι και χέστης…


  @ Ειδήσεις στο «Ε» και ο Ευαγγελάτος με σπόνσορα τον εφοπλιστή του Πειραιά. Εκείνος χρηματοδοτούσε την ομάδα του άλλου Νίκου, γιατί ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα νικητών και οι Νίκοι έχουν πάντοτε θέση…

  @ Τα του Πρώτου Θέματος δάνεια και εγγυήσεις για χρηματοδότηση από τον Μαρινάκη δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε.

  Εκεί ο Καραμήτσος είχε κάνει καλή δουλειά, αφού φρόντιζε και για τα βιβλία που θα.. διάβαζε ο Τσίπρας.

  @ Στην ουρά πλέον μετά την αναβάθμιση των τηλεοπτικών αστέρων ο Κουρτάκης, ο οποίος έχει αρχίσει να ανησυχεί -δικαίως- για τη θέση του στην ιεραρχία. Για κάτι παρελκόμενα τύπου Ράπτη δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί ιδιαίτερη μνεία. Αυτά ακολουθούν αντί πινακίου φακής. Τα απομεινάρια από το πάρτι των λεόντων…

  Μεγάλη υπόθεση να παραμένεις ελεύθερος και αξιοπρεπής στην εποχή της φτώχειας...

  @ Εάν θέλετε να μάθετε τι συμβαίνει στη δημοσιογραφική πιάτσα, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τη συνταγή της μύγας με την κοπριά. Όπου κοπριά, εκεί κι οι μύγες…

  @ Όπου χρήμα, εκεί και οι δημοσιογραφικές αλογόμυγες. Παραδίδονται η μία μετά την άλλη αλλάζοντας στάβλο. Δεν χρειάζεται να το φωνάξουμε, αφού οι ίδιοι κάνουν ό,τι μπορούν για να γίνει γνωστό χωρίς να τηρούν πλέον ούτε τα προσχήματα…

  @ Δύσκολα τα χρόνια, λίγα τα λεφτά, όπου δουν ότι μυρίζει χαρτζιλίκι, σπεύδουν ολοταχώς και όχι βραδέως…

  @ Ο Νίκος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, αυτό λέει η πιάτσα και δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, εφόσον οι επιταγές μιλάνε από μόνες τους, όπως επίσης οι κυκλοφορίες και οι καθυστερήσεις…

  @ Βεβαίως, η τελευταία του μετακίνηση εξόργισε το μεγάλο αφεντικό, σε βαθμό που έχει αρχίσει να τον ανησυχεί σοβαρά. Αυτήν τη φορά δεν κατόρθωσε να κρατήσει τις ισορροπίες και ο ψυχισμός του αδυνατεί να διαχειριστεί κρίσεις τέτοιου βεληνεκούς. Το παρελθόν των Γερμανών και Κρητικών ευεργετών έχει περάσει δυστυχώς ανεπιστρεπτί. Δυστυχώς ή ευτυχώς, τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό κάτω από τον Αττικό ήλιο…

  @ Για την κάθοδο των μυρίων στο αφεντικό του Πειραιά και των εκατομμυρίων μιλάμε φυσικά και το μέτωπο των μισθοφόρων, στο οποίο πέραν των αστέρων του Πρώτου Θέματος και του Νικολάκη (ετερόκλητο το πλήθος), έχει προστεθεί και ο Χρήστος της «εφημερίδας»… Άσος στις μετακινήσεις και τις εφήμερες συμμαχίες, μοναδικός στο βόλεμα και τις υπόγειες διαδρομές…

  @ Ας είναι καλά τα παιδιά. Υλικό θα έχουμε για να γράφουμε και πολλά ράμματα για τη γούνα τους…

  @ Τι βραδιά κι αυτή… Περιμένοντας τον Τραμπ.

  @ Τον «έφτυνε» η μισή Αμερική, η Ευρώπη και η ελληνική πολιτική διανόηση, θεωρώντας δεδομένη τη νίκη της Χίλαρι. Μέχρι που βάρυνε ο τηλεοπτικός ορίζοντας πρώτα στα αμερικανικά κανάλια και αργότερα στους δικούς μας, που άργησαν να το πάρουν χαμπάρι.

  @ Ξέρετε τώρα εσείς… Η ΕΡΤ, ο ΣΚΑΪ και η «Ζούγκλα» έπαιζαν τις εκλογές… Στην ΕΡΤ οι Συριζαίοι που περιμένουν και τον Ομπάμα ήταν έτοιμοι να υπερθεματίσουν για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και στον ΣΚΑΪ όλο το σκηνικό στημένο πάνω στον Παπαχελά και τη συμπαθή Cia Κοσιώνη…

  @ Όπου κατά τις 03,00 τα ξημερώματα ο μεν Παπαχελάς έπεσε να κοιμηθεί, αφού οι δικοί του έχαναν, η δε Cia βγήκε μέσω SKYPE από το δωμάτιο του ξενοδοχείου, σχεδόν αναμαλλιασμένη, τόσο που είχες την εντύπωση ότι από πίσω θα σκάσει μύτη με τις πιτζάμες και ο Κώστας Μπακογιάννης (άντε με το καλό, παιδιά, να φάμε κουφέτα)…

  @ Έβγαινε και ένας σχολιαστής-δημοσιογράφος, ο οποίος δεν είχε ανακαλύψει ότι η ψήφος είναι γένους θηλυκού, γνώριζε όμως όλα τα άλλα και αναφερόταν στους… εναπομείναντες ψήφους. Στις εναπομείνασες την επόμενη φορά κύριε, για να είστε περισσότερο πειστικός… Ο ανταποκριτής από τη Νέα Υόρκη θεωρούσε ότι όλοι είχαν κάνει την ίδια γκάφα (τρομάρα του), να θεωρούν δεδομένο ότι θα νικήσει η κα Κλίντον, και προσπαθούσε να καταλάβει τι συνέβη κι έπεσαν έξω όλοι οι έμπειροι σχολιαστές και δημοσκόποι… Πώς να το καταλάβεις άραγε, εάν μέσα στην κρίση κατορθώνεις (όχι ότι είναι κακό) να πίνεις τον καφέ σου στην Times Square και την Πέμπτη Λεωφόρο;

  @ Τι αντίθεση, οι ίδιοι άνθρωποι που σε διαβεβαίωναν ότι βγαίνει η Χίλαρι, να καταπίνουν τη γλώσσα τους έπειτα από παρέλευση κάποιων ωρών… Στο FOX τα χαμόγελα μέχρι τα αφτιά, ενώ στο CNN οι πλερέζες μέχρι το πάτωμα…

  @ Η κρίση όμως δεν είναι μόνον ελληνική, υπάρχει παντού κι όπως είπε ο Dr. Trump, εάν συνεχίσουμε έτσι με το χρέος των 21 τρις, σύντομα θα γίνουμε Ελλάδα.

  @ Το σκάνδαλο του δικαστή που βοηθούσε την ερωμένη-συνάδελφό του στις εξετάσεις για να καταλάβει μια θέση στο ΣτΕ δεν το βλέπετε στραβάδια (πολιτικοί, δικαστές, δημοσιογράφοι);

  @ Αξιοκρατικά είσαστε για κλάματα όλοι μαζί... Μα όλοι... Το "ζεύγος" των συγκεκριμένων δικαστών αποφασίζει σήμερα για τις τηλεοπτικές άδειες! Αξιοκρατικά...

  @ Μόνο που το θέμα δεν πρόκειται να μείνει αδέσποτο... Θα αναγκαστείτε να το αντιμετωπίσετε σύντομα...σύντομα.

  @ Καναλάρχες χωρίς άδεια και αδειούχοι χωρίς κανάλια. Αθάνατη Ελλάδα…

  @ Πρόταση: Να δεσμευτούν οι μισθοί των βουλευτών επί διετία για την αδειοδότηση του καναλιού της
  Βουλής…


  @Έχουν βάλει στη μέση τον Καλογρίτσα και τον πυροβολούν ομαδικά! Μα ακόμα και ο χειρότερος εργολάβος να ήταν, όταν η επίθεση γίνεται οργανωμένα αφήνει άσχημη μυρωδιά...

  @ Κι έπειτα τόσα χρόνια, τσακάλια της ενημέρωσης, δεν είχατε πάρει χαμπάρι τα δάνειά του και τα ανακαλύψατε μόλις πήρε συχνότητα;

  @ Είπαμε την πέφτουμε για την πίτα αλλά κρατάμε και τα προσχήματα... Στο τέλος θα κατορθώσετε να τον καταστήσετε συμπαθή, γιατί στη ζωή όπως και στο θέατρο ο θεατής (τηλεθεατής στην περίπτωσή μας) ταυτίζεται με το θύμα ποτέ με τον θύτη κι εσείς τείνετε να συμπεριφερθείτε ως θύτες...

  @Καμπουράκης - Οικονομέας ξέσπασαν για τα εργασιακά χάλια του MEGA στο 90', με την ηρωική φράση "ας μας διώξουν"!

  @ Σιγά τα καλσόν παλικάρια... Λυπηρό να κλείνει οποιοσδήποτε χώρος εργασίας, αλλά και οι ηρωισμοί κατόπιν εορτής, μετά από προπαγάνδα ετών, εξ ίσου λυπηροί...

  @ Στην Κίνα ο πρωθυπουργός μετά το φιάσκο με την Cosco. Τη μόνη χώρα με τους αξιωματούχους της οποίας θα μπορεί να συνεννοείται άνετα, αφού εδώ και αρκετό διάστημα μας μιλάει κινέζικα...

  @ Εάν τέτοιες βρομοδουλειές επιχειρούν να τις διαπράξουν με τους Κινέζους, την ώρα που καίγεται ο κώλος τους για επενδύσεις, φανταστείτε τι σκαρώνουν σ' εμάς, που θεωρούν ότι μας έχουν στο χέρι.

  @ Δηλαδή τώρα δε θα τη λέμε Μεγάλη Βρετανία αλλά Άλλη; Μεταξύ μας και Έξω δεν πέφτει άσχημα. G. Brexit...

  @ Να αλλάξει και η ονομασία του ξενοδοχείου στο Σύνταγμα παρακαλώ. BREXIT. Θα γράψει ιστορία...

  @ Προς κοινοβουλευτική εκπρόσωπο ΣΥΡΙΖΑ κα Φωτεινή Βάκη: όταν ο κόσμος πεινάει και ακολουθείτε μνημονιακή πολιτική, πρέπει τουλάχιστον να το βουλώνετε αντί να αυθαδιάζετε από το κρατικό κανάλι.


  @ Οι δύο του "Γιούρο Γιούρο όλοι" σου δίνουν την αίσθηση ότι λειτουργούν με μπαταρία. Πιο ψυχρή παρουσίαση δεν έχω δει. Ίσως φταίει η ηλικία, αλλά δεν θα ήταν κακό να γυρίσουν μερικά χρόνια πίσω, στο αρχείο της ΕΡΤ... Λίγος Διακογιάννης θα τους έκανε καλό...

  Λίγη ρέτσιτα, λίγο χρώμα, λίγη χάρη και χιούμορ ρε παιδιά. Συνταγές να διαβάζατε, θα ήσασταν πιο χαριτωμένοι!...

  @ Έβλεπα προ ημερών την εκπομπή της ΕΡΤ «Αθήνα- Θεσσαλονίκη» με παρουσιαστές την Μάριον Μιχελουδάκη και τον Χρήστο Γιαννούλη.

  Έμπειρη και ικανή η συνάδελφος είναι γνωστή. Άγνωστος μου ήταν ο κ. Γιαννούλης που αναγκάστηκα να τον γκουγκλάρω, για να πληροφορηθώ ότι ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια να κατανοήσω την απαράδεκτη, αντιτηλεοπτική- υστερική συμπεριφορά του.

  Όταν προσπαθούσε να πάρει τον λόγο και να μιλήσει η συμπαρουσιάστριά του, εκείνος μόμφαζε, δυστροπούσε δημόσια, ενώ κάποια στιγμή χτυπιόταν κιόλας.

  Απίστευτη συμπεριφορά, που απορρέει από την πολιτική του προστασία κυρίως και τον αντιτηλεοπτικό του χαρακτήρα εν μέρει.

  Τι άλλο θα δούμε άραγε;

  @ «Η όζουσα υπόθεση Μαυρίκου, δεν επιλύθηκε όπως πρέπει, μέσω της δικαστικής οδού, αλλά μέσω της Αττικής Οδού. Τον έκαψαν για να μην τους κάψει», ήταν το επίμαχο tweet του κ. Παπαδημούλη που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Τάδε έφη Παπαδημούλης. Τα ανάρτησε δηλαδή στο twitter. Ο άνθρωπος δεν είναι μόνον απαράδεκτος ως πολιτικός και μάλιστα αριστερός. Ο άνθρωπος είναι κυριολεκτικά βλάκας!..

  @ Ούτε Απόκριες να είχαμε. Μέχρι κι ο Πα... λιάτσος στην εκπομπή του με φιλοξενούμενο τον αντιπρόεδρο Άδωνι, απεφάνθη ότι δεν υφίσταται ζήτημα από τον διάλογο Μαρινάκη- Καραμήτσου και πως το θέμα δεν ενδιαφέρει τους πολίτες!.. Το θαυμαστικό μπήκε για τις μαλακίες του παρουσιαστή και όχι για να εκφράσει την έκπληξη του γράφοντος...

  @ Γέμισε καθίκια η αγορά. Θα αργήσει να ξεβρομίσει ο τόπος αυτός. Υποψιάζομαι ότι οι επί χρήμασι και αντί πινακίου φακής μισθοφόροι τους, ξημεροβραδιάζονται στο ημίφως με ένα τηλέφωνο στο χέρι για να γράφουν μαλακίες στο facebook και το twitter...

  @ Όχι δεν είναι αριστερή παρένθεση. Είναι αριστερή παπάτζα... Δεν είναι κατάσταση, είναι σύμπτωμα. Το βλέπαμε και λέγαμε υπομονή μπορεί να κάνουμε λάθος. Πολλοί σκεφτήκατε το ίδιο πράγμα. Κουράγιο, μαζί μαλακιστήκαμε!..

  @ Η προπαγάνδα είναι η χυδαιότερη μορφή επικοινωνίας. Κάποτε στην τηλεόραση έβγαινε η δημοσιογράφος Σπυράκη για να πει πολιτικές μαλακίες και να στηρίξει τη ΝΔ που της έδωσε αργότερα έναν ευρωβουλευτικό μισθό.
  Σήμερα βγαίνει η κ. Ακριβοπούλου και κάνει τα ίδια για τον Σύριζα. Άντε και βουλευτής Κατερίνα…

  @ Κι εγώ συμπαθώ τον Πούτιν παρά τις ακρότητες του (κυνήγι στους ομοφιλόφιλους κλπ), συμπονώ όμως και τον Τσίπρα, για ότι πρόκειται να ακολουθήσει, μετά την επίσκεψη του Ρώσου. Σίγουρα οι Αμερικανοί θα αντιδράσουν άμεσα και το κακό είναι ότι το Δ.Ν.Τ. δεν ανήκει στους Ρώσους…

  @Την έκανε στριφογυριστή πάντως, κατά το κοινώς λεγόμενο, ο Βλαδίμηρος στους Τούρκους. Υπενθύμισε την κατάρριψη του πολεμικού αεροσκάφους, αναβάθμισε την σχέση της Ρωσίας με την Ελλάδα και κατηύθυνε τους Ρώσους τουρίστες προς την χώρα μας, αφήνοντας τους Τούρκους να ξοδεύουν κηροζίνη πάνω από το Αιγαίο. Λέτε να σταθούμε τόσο τυχεροί; Γιατί απ’ ότι φαίνεται μόνον οι συγκυρίες μπορούν πλέον να μας σώσουν…

  @ Μιχάλης Κουινέλης: «Θέλω να γίνω πατέρας». Ε άντε... να τελειώνουμε.

  @ Περίμεναν μαζί με την Ανάσταση να σκίσει τα μνημόνια, αλλά ο κύριος έκανε το κορόιδο γιατί τον έλεγαν... Αλέξη!

  @ Τα είπε όλα για τα αμαρτωλά Μέσα ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

  Θα ήταν πέρα για πέρα σωστός, εάν γνώριζε πόσες συχνότητες χωράει το τηλεοπτικό φάσμα και φυσικά εάν μας εξηγούσε, πως μία κυβέρνηση η οποία κόπτεται για την αντικειμενική ενημέρωση και τον κοινωνικό ρόλο της τηλεόρασης, αποφασίζει να πουλήσει τις συχνότητες των αμαρτωλών ολιγαρχών σε άλλους ολιγάρχες. Φαντάζεται ότι οι κροίσοι οι οποίοι θα αγοράσουν τις συχνότητες, θα ασχοληθούν με τον λαογραφικό πλούτο της χώρας στον οποίο αναφέρθηκε και την πολιτισμική μας κληρονομιά; Τόσο αφελείς σκέψεις μόνο από κυβερνητικά στελέχη του Σύριζα μπορεί να ακούσει κανείς και να φρίξει με την έως και βλακώδη αθωότητά τους.

  Αποφάσισαν λοιπόν να χαρίσουν τις συχνότητες σε κεφαλαιοκράτες, για να δημιουργήσουν νέους μισθοφόρους από τον στρατό των άνεργων και απελπισμένων δημοσιογράφων, Εύγε!
  Ας σκεφθούν τη σοφή ρήση της γιαγιάς μου: Όποιος κατουράει στη θάλασσα το βρίσκει στο αλάτι…
  Βεβαίως ο κ. Κρέτσος δεν μας είπε τι σχέσεις είχε η ηγεσία του Σύριζα- πολλές διατηρούνται μέχρι σήμερα- με τους ολιγάρχες των μέσων και τα τσιράκια τους. Εάν θέλει δεν έχω αντίρρηση να τον ενημερώσω από πρώτο χέρι και να διαπιστώσει ότι όντως λειτουργεί αφελώς ή τέλος πάντων είναι επικίνδυνα ανενημέρωτος.

  Τα ραντεβού με Ψυχάρη-Μπόμπολα κατά το παρελθόν και τα αιτήματα της ηγεσίας του κόμματος για αλλαγές διευθυντών και προσλήψεις ημετέρων στα μέσα τους, φαντάζομαι ότι δεν έχουν καμία σχέση με την λύτρωση των μέσων από τους ολιγάρχες…

  Όσο για τις ελάχιστες άδειες που θέλουν να μοιράσουν ας σκεφθούν ότι μπορεί κάποια μέρα να γυρίσουν μπούμεραγκ εναντίον τους και να αισθανθούν τραγικά μόνοι…

  @ Ο Πάπας στη Μυτιλήνη, ο Αλέξης στο Παρίσι, οι μετανάστες στην Ελλάδα κι οι υπόλοιποι στην κοσμάρα τους. Καλά πάμε...

  @ Όσο σκέφτομαι ότι μετά τον Αλέξη φιλοδοξεί να με σώσει ο Κυριάκος, αντιλαμβάνομαι τη σοβαρότητα της νόσου μου...

  @ Μη στέλνετε τους μαλάκες να πάνε να γ.... Και καλά περνάνε και πολλαπλασιάζονται!  @ Δε θα με υποχρεώσει κανείς να υποταχτώ στα καθίκια, φώναξε ο Λάκης από την εκπομπή του και ένα ρίγος συγκίνησης διαπέρασε το κορμί μου.

  @Είναι ομολογουμένως ηρωικό να λές τις μαλακίες επί πληρωμή και να μην υποτάσσεσαι…@ Είναι τέτοιος ο οίστρος της οίησης, που ούτε ο χαρισματικός Λαζόπουλος μπορεί να καταλάβει, ότι οφείλεις να ζητήσεις συγνώμη όταν έχεις κάνει μια τόσο χοντρή γκάφα, να βγάλεις τον σκασμό και να καθίσεις λίγο στην άκρη... Μπάς και καταλάβεις τι έκανες. Τι να πει κι ο Μουζάλας δηλαδή;

  @ Τώρα που το σκέφτομαι μου έρχεται ωραία ιδέα. Να κάνουν μία εκπομπή μαζί με τίτλο «Οι γκαφατζήδες»…

  @Ρε παιδιά κορίτσια-αγόρια εκεί στο Lifestyle της εφημερίδας. Είπαμε αλλά όχι κι έτσι! Θα μας εξηγήσει η Μενεγάκη για ποιο λόγο άργησε μία ημέρα στη Νέα Υόρκη; Χεστήκαμε! Πέρασε απλά καλά και δεν ήθελε να επιστρέψει. Άλλο τώρα εάν εμείς τα νούμερα μιας άλλης εποχής, αντί να προβληματιζόμαστε τι συμβαίνει με την οικονομία, το μεταναστευτικό, την τρόικα και την ανεργία, είχαμε κρεμαστεί από την TV και περιμέναμε να επιστρέψει η Ελένη… @ Πάμε καλά;

  @ Η Αντζελίνα Τζολί διώχνει την νταντά γιατί την έπιασε να φλερτάρει με τον Μπραντ Πιτ, η Κατερίνα Γκαγκάκη αποκαλύπτει γιατί ερωτεύεται άνδρες με ισχύ, ο Γκλέτσος αναρωτιέται στον Κωστόπουλο εάν είναι ο μοναδικός που πήγε με άνδρες και οι πρόσφυγες συνάνθρωποί μας βιώνουν την απόλυτη κόλαση.

  @ Έτσι είναι η ζωή ή μάλλον ο θάνατός σου η ζωή μου. Εκατοντάδες επιτήδειοι σχεδιάζουν ήδη πώς θα κερδοσκοπήσουν εις βάρος ανθρώπων που βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης. Κάποιοι αγωνίζονται να επιβιώσουν στα παγωμένα νερά της θάλασσας και τους βούρκους της Ειδομένης και κάποιοι άλλοι… κωλοβαράνε…

  @ Μια απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα μαύρα εκατομμυριάκια του Αναστασιάδη αναμένεται αυτόν τον καιρό... Πολύ δεν τράβηξε αυτό το ανέκδοτο;

  @Κι επειδή άλλαξε η ηγεσία, θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε πως αποδίδεται η Δικαιοσύνη σε μια υπόθεση για την οποία, η δικαστική, η εκτελεστική και η άτυπη του Τύπου, δεν θα έπρεπε να αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανες...

  @ Το όχι στα αγγλικά είναι νόου, στα ιταλικά νο, στα γαλλικά νο, στα γερμανικά νάιν και στα Συριζαίικα ΝΑΙ.
  @ Δεν μπορεί θα σπάσει ο διάβολος το πόδι του, κάποιο καθεστώς, κάποιος κερατάς από αυτούς που γίνονται υπουργοί, μόνο και μόνο για να αποτελούν τον κακόγουστο διάκοσμο ενός γραφείου, να αναλάβει δράση και να συλληφθούν οι πραγματικοί λήσταρχοι της δημοσιογραφίας...

  @ Εάν τους είχαν κόψει τα πόδια νωρίς, τώρα δεν θα κυκλοφορούσαν παριστάνοντας τους εκδότες, με συνοδεία και απαστράπτουσες ξανθές στα κανάλια...

   @ Μισή δουλειά αυτή με τους περιθωριακούς της παραδημοσιογραφίας, οι οποίοι πιθανόν να δούλευαν και για λογαριασμό τους...

   @ Ο Ψυχάρης δεν είναι Τσοχατζόπουλος, ούτε πρόκειται να πάει στον Κορυδαλλό μόνος του, εάν χρειαστεί βεβαίως...

  @ Τώρα κούρνιασαν όλο
 • Τα ματς της ημέρας-Τι δείχνει η τηλεόραση

  Τα ματς της ημέρας-Τι δείχνει η τηλεόραση

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-03 23:58:12 | Πηγή: Ζούγκλα
  Τα τρία παιχνίδια για την 10η αγωνιστική της Super League και τα ματς από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις του Σαββάτου.

  Αναλυτικά:

  14:00 COSMOTE SPORT 2 HDΒαλένθια – Λεγκανές La Liga

  14:30 COSMOTE SPORT 1 HD Στόουκ – Λέστερ Premier League

  15:00 Ert.gr ΠΑΟΚ – Εθνικός Α1 ανδρών

  15:00 ΕΡΤ3 Απόλλων Πόντου – Σπάρτη Football League

  15:00 ΕΡΤ2 Ολυμπιακός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης Volley League

  15:00 Novasports 3HD Παναιτωλικός – Ξάνθη Super League

  16:30 COSMOTE SPORT 8 HD Αμβούργο – Στουτγάρδη Bundesliga

  16:30 COSMOTE SPORT 7 HD Γκλάντμπαχ – Μάιντς Bundesliga

  16:30 COSMOTE SPORT 5 HD Άουγκσμπουργκ - Μπάγερ Λεβερκούζεν Bundesliga

  16:30 COSMOTE SPORT 3 HD Φράιμπουργκ – Σάλκε Bundesliga

  16:30 COSMOTE SPORT 2 HD Λειψία – Ανόβερο Bundesliga

  17:00 Novasports 4HD Άστον Βίλα - Σέφιλντ Γουένσντεϊ Championship

  17:00 Novasports 3HD Λούτον – Πόρτσμουθ Κύπελλο Αγγλίας

  17:15 COSMOTE SPORT 1 HD Ντεπορτίβο λα Κορούνια - Ατλέτικο Μαδρίτης La Liga

  17:15 Novasports 1HD Ατρόμητος – Πανιώνιος Super League

  18:00 Ert.gr Ολυμπιακός – Καματερό Handball Premier

  18:00 Novasports 5HD Ανζέρ - Παρί Σεν Ζερμέν Ligue 1

  19:00 COSMOTE SPORT 7 HD Μπολόνια – Κροτόνε Serie A

  19:30 COSMOTE SPORT 1 HD Γουέστ Χαμ – Λίβερπουλ Premier League

  19:30 COSMOTE SPORT 2 HD Αλαβές – Εσπανιόλ La Liga

  19:30 Novasports 2HD Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός Super League

  19:30 COSMOTE SPORT 3 HD Ντόρτμουντ - Μπάγερν Μονάχου Bundesliga

  21:00 Novasports 1HD Μονακό – Γκινγκάμπ Ligue 1

  21:30 COSMOTE SPORT 4 HD Άντζελες Κλίπερς - Μέμφις Γκρίζλις NBA

  21:45 COSMOTE SPORT 2 HD Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη La Liga

  21:45 COSMOTE SPORT 1 HD Τζένοα – Σαμπντόρια Serie A

  22:30 COSMOTE SPORT 8 HD Πόρτο – Μπελενένσες Πρωτάθλημα Πορτογαλίας
 • Κρέτσος: «Οι τηλεοπτικές άδειες έχουν πάρει τον δρόμο τους. Περιμένουμε από το ΕΣΡ να εκδώσει την προκήρυξη»

  Κρέτσος: «Οι τηλεοπτικές άδειες έχουν πάρει τον δρόμο τους. Περιμένουμε από το ΕΣΡ να εκδώσει την προκήρυξη»

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-03 17:04:30 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Οι τηλεοπτικές άδειες έχουν πάρει τον δρόμο τους και περιμένουμε, πλέον, από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) να εκδώσει την προκήρυξη» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, στο περιθώριο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

  Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα, ο κ. Κρέτσος απάντησε ότι δεν το γνωρίζει, καθώς - όπως είπε- εξαρτάται από το ΕΣΡ, ωστόσο τόνισε: «Θεωρώ ότι θα έχουμε γρήγορα και την προκήρυξη. Πέρασαν οι απαιτούμενες τροπολογίες, είμαστε σε αγαστή συνεργασία και νομίζω ότι θα λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει και τη χώρα και λειτουργεί βλαπτικά και για τον ίδιο τον κλάδο και την απασχόληση».
  Απαντώντας σε ερώτηση εάν αποσυρθούν οι προσφορές από μερίδα καναλαρχών σημείωσε «Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Η εμπειρία δείχνει το αντίθετο, αλλά θα δούμε».

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής

  Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-03 07:40:38 | Πηγή: Ζούγκλα
  Διαβάστε στο zougla.gr τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής.

  Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους τίτλους στην πρώτη σελίδα των εντύπων.
 • Καταγγέλλει Παππά και Γιαννακόπουλο ο ΠΣΑΤ

  Καταγγέλλει Παππά και Γιαννακόπουλο ο ΠΣΑΤ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-02 21:24:56 | Πηγή: Ζούγκλα
  Την παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα ζήτησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου μετά τους χαρακτηρισμούς του Νίκου Παππά και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου κατά δημοσιογράφων.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση:


  «Με αφορμή το συνεχιζόμενο υβρεολόγιο κατά δημοσιογράφων από τον καλαθοσφαιριστή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Νίκο Παππά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), επιθυμεί να τονίσει τα ακόλουθα:

  Ο ΠΣΑΤ δεν θα μείνει αμέτοχος στην επίθεση κατά των αθλητικών δημοσιογράφων που στην πλειοψηφία τους τηρούν τη δημοσιογραφική δεοντολογία κάτω από αντίξοες συνθήκες.

  Το πώς εκφράζεται ο καθένας δημόσια, ασφαλώς και αφορά τον ίδιο και βέβαια τον χαρακτηρίζει ως άνθρωπο. Ακόμα και αν ο Νίκος Παππάς έχει παράπονα από συγκεκριμένους συναδέλφους αυτό δεν τον νομιμοποιεί να γενικεύει και να τσουβαλιάζει όλον τον χώρο, χωρίς μάλιστα να τολμά να αναφερθεί σε ονόματα που θα βοηθούσαν και τα δικά μας αρμόδια όργανα να επιληφθούν σε τυχόν ανάρμοστη συμπεριφορά συναδέλφων.

  Μένει σε εκείνους που γίνονται αποδέκτες ενός τέτοιου επιπέδου δημόσιου λόγου, να κρίνουν και να βγάλουν τα συμπεράσματα, για όσους η έννοια του ήθους και πολύ περισσότερο του αθλητικού ήθους, αποτελεί το ζητούμενο.

  Ο ΠΣΑΤ, πέρα από τα αυτονόητα, θα αποστείλει φάκελο με τις άκρως προσβλητικές για τους εκπροσώπους του Τύπου αναρτήσεις του Νίκου Παππά, αλλά και του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που φιλοξενήθηκαν και στο πρωτοσέλιδο της αθλητικής εφημερίδας «Πράσινη», στον Αθλητικό Εισαγγελέα ζητώντας την άμεση παρέμβασή του.

  Για τον κ. Γιαννακόπουλο που αντί να καταδικάσει επικροτεί τις ενέργειες του καλαθοσφαιριστή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ο ΠΣΑΤ τονίζει πως ούτε οι δικές του αναρτήσεις είναι ανεκτές.

  Ο ΠΣΑΤ θεωρεί ότι τέτοιες ενέργειες στοχοποιούν τους δημοσιογράφους, οι οποίοι πολλές φορές έχουν πέσει θύματα τυφλής οπαδικής βίας και καλεί όλα τα αρμόδια αθλητικά όργανα να λάβουν αποφάσεις και να επαναφέρουν στην τάξη όλα τα μέλη τους που στοχοποιούν, καθώς σε περίπτωση μελλοντικής βίαιης επίθεσης εναντίον οποιουδήποτε μέλους μας θα είναι οι ηθικοί αυτουργοί».
 • «Διαζύγιο» του Ολυμπιακού με την ιστορική εφημερίδα «ΦΩΣ των Σπορ» λόγω έντονης κριτικής

  «Διαζύγιο» του Ολυμπιακού με την ιστορική εφημερίδα «ΦΩΣ των Σπορ» λόγω έντονης κριτικής

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-02 21:24:56 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο Ολυμπιακός προβληματίζει με τις εμφανίσεις του, μένοντας πέντε βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό ωστόσο αντί στον Πειραιά να κάνουν την αυτοκριτική τους εξέδωσαν μία επιθετική ανακοίνωση εναντίον της ιστορικής αθλητικής εφημερίδας, «ΦΩΣ των Σπορ».

  Πιο συγκεκριμένα οι διοικούντες την πειραιώτικη ΠΑΕ κατηγόρησαν τη φίλα προσκείμενη με τον σύλλογο τους εφημερίδα, λόγω της κριτικής που ασκεί, η οποία σύμφωνα με τους ιθύνοντες των πρωταθλητών «γίνεται με στόχο να πλήξει τον Ολυμπιακό», την ώρα που την κατηγορεί παράλληλα ότι «μένει αδιάφορη στο λυσσαλέο πόλεμο που γίνεται στον Ολυμπιακό και στη διοίκησή του».

  Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

  «Η κριτική είναι πάντα αποδεκτή και γόνιμη όταν γίνεται καλοπροαίρετα. Όταν γίνεται όμως με στόχο να πλήξει τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ θα πρέπει τα πράγματα -επιτέλους- να λέγονται με το όνομα τους. Η εφημερίδα ΦΩΣ των Σπορ και οι ιδιοκτήτες της, διαχρονικά, αποκόμισαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και δισεκατομμύρια δραχμές πριν την έλευση του ευρώ, από τον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και δεν πρόσφεραν ποτέ ούτε μια πορτοκαλάδα, ούτε ένα ευρώ για τον Σύλλογο, ούτε καν για τον Ερασιτέχνη.

  Μόνο κριτική με τη λογική του αυτόκλητου διαχειριστή της ομάδας. Μπορεί όμως η κριτική να είναι καλόπιστη όταν την εφημερίδα ΦΩΣ “διοικούν”, τον τελευταίο καιρό, δυο φανατικοί Παναθηναϊκοί; Μπορεί η κριτική να είναι καλόπιστη όταν μέγας (και μόνος εκτός από τον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ) χορηγός της εφημερίδας είναι ο ΟΠΑΠ, μέσω και ως συνέχεια της στενής σχέσης με τον Δ. Μελισσανίδη;

  Μπορεί να θεωρηθεί καλόπιστη κριτική η χολή κάποιων καθηγητών και «ειδικών» που είναι άσχετοι με το ποδόσφαιρο και εμφανίζονται σαν σαλιγκάρια (μόνο) μετά από κάθε κακό αποτέλεσμα; Σίγουρα οι «επιστήμονες» των «πέτρινων χρόνων» ήταν πολύ πιο σοβαροί και πολύ πιο σχετικοί με το αντικείμενο από τους συγκεκριμένους και κατ’ επιλογήν επιστήμονες-κριτικούς του Φωτός.

  Η εφημερίδα ΦΩΣ μένει αδιάφορη στο λυσσαλέο πόλεμο που γίνεται στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και τη διοίκησή του τα τελευταία χρόνια και προτιμά να έχει στενές οπαδικές και οικονομικές σχέσεις με τους αντιπάλους μας. Ούτε ένα άρθρο, ούτε μια θέση της εφημερίδες για τα χτυπήματα στον Σύλλογο. Δυστυχώς κάποιοι έχουν μπερδέψει το «φως» με το "σκοτάδι"».
 • CAMPARI RED DIARIES: Η Zoe Saldana πρωταγωνίστρια της ταινίας μικρού μήκους του Stefano Sollima

  CAMPARI RED DIARIES: Η Zoe Saldana πρωταγωνίστρια της ταινίας μικρού μήκους του Stefano Sollima

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-02 21:24:56 | Πηγή: Ζούγκλα
  Μετά την παγκόσμια επιτυχία του 2017, το Campari, το εμβληματικό ιταλικό απεριτίφ, ανακοινώνει την επιστροφή του Campari Red Diaries 2018 με μια ταινία μικρού μήκους, με διακεκριμένους ηθοποιούς και γεμάτη ίντριγκες, η οποία θα οδηγήσει τον θεατή σε ένα ταξίδι αναζήτησης του τέλειου cocktail. Εξελίσσοντας το μότο “Κάθε cocktail διηγείται μία ιστορία”, το Campari δημιούργησε μία ταινία για να εξυμνήσει το ταλέντο των bartenders, σε όλο τον κόσμο, και φυσικά των Red Hands, των κορυφαίων δημιουργών, των καλύτερων cocktails του κόσμου.

  Η ταινία μικρού μήκους αποτελεί τον πυρήνα της φετινής καμπάνιας, με πρωταγωνιστές την παγκοσμίου φήμης ηθοποιό, Zoe Saldana – η οποία έχει ενσαρκώσει στο παρελθόν κεντρικούς ρόλους στις επιτυχημένες ταινίες Avatar και Guardians of the Galaxy – και τον Ιταλό ηθοποιό Adriano Giannini, σε σκηνοθεσία του διάσημου Ιταλού σκηνοθέτη Stefano Sollima, γνωστό για την ταινία Gomorrah αλλά και την επικείμενη ταινία του, Soldado.

  Με τίτλο «The Legend of Red Hand», μια συναρπαστική ιστορία μυστηρίου ξετυλίγεται αργά, με τη δολοπλόκο Zoe Saldana, στο ρόλο της Mia Parc, να βρίσκεται στην αναζήτηση του τέλειου cocktail, ξεκινώντας από το Μιλάνο, τη γενέτειρα του Campari.  Ο σκηνοθέτης Stefano Sollima, ενσωματώνει την εμπειρία του στη διήγηση ιστοριών στην κατηγορία των ταινιών thriller και δημιουργεί μια μαγευτική ιστορία, που παρασύρει τους θεατές σε ένα μοναδικό ταξίδι γύρω από τον κόσμο, προς την αναζήτηση της τελειότητας. Η Saldana αποπνέει γοητεία και φινέτσα μέσα από τον ρόλο της Mia Parc, ενώ ο συμπρωταγωνιστής της, Adriano Giannini, στον ρόλο του Davide, υποδύεται το ερωτικό ενδιαφέρον της, ενώ αποτελεί την επιτομή του Ιταλικού στυλ.

  Η πρωταγωνίστρια της ταινίας Zoe Saldana σχολιάζει: «Η καμπάνια Campari Red Diaries έχει ένα σπουδαίο παρελθόν και για αυτό τον λόγο ήταν ιδιαίτερη χαρά μου να υποδυθώ την Mia Parc στο The Legend of Red Hand. Ο χαρακτήρας της Mia ήταν ένας ιδιαίτερα συναρπαστικός ρόλος, καθώς έπρεπε να αποτυπώσω την έντονη αποφασιστικότητά της και να αγγίξω την τελειότητα, και μάλιστα στο Μιλάνο, στο μέρος όπου γεννήθηκε το διάσημο ιταλικό απεριτίφ Campari. Ήταν εκπληκτικό».  Σχετικά με την δημιουργία της ταινίας, ο Stefano Sollima σχολιάζει: «Η σκηνοθεσία της ταινίας μικρού μήκους Legend of Red Hand και η συνεργασία μου με τόσο ταλαντούχους ηθοποιούς ήταν για εμένα ένα πολύ ευτυχές γεγονός. Ως Ιταλός, δέχτηκα αμέσως την πρόταση να συμμετάσχω στο συγκεκριμένο project, καθώς το Campari είναι ένα μοναδικό brand που μου ήταν γνωστό καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μου. Η καμπάνια και το θέμα μου επέτρεψαν να δημιουργήσω έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο που αιχμαλωτίζει τον θεατή και τον κάνει να θέλει συνεχώς περισσότερα».

  Όσον αφορά τον ρόλο του ως Davide, ο Adriano Giannini δηλώνει: «Η συνεργασία μου με τη Zoe Saldana και τον Stefano Sollima για το The Legend of Red Hand ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη, ειδικά σε μια μικρή ταινία για ένα brand με πλούσια ιταλική κληρονομιά. Η ενσάρκωση του Davide, ενός χαρακτήρα που έχει αποκτήσει το όνομα του ιδρυτή του Campari, ήταν τεράστια ευθύνη και είμαι ενθουσιασμένος που οι θεατές θα μάθουν περισσότερα τον Ιανουάριο».  Ο Bob Kunze-Concewitz, Διευθύνων Σύμβουλος της Gruppo Campari δήλωσε: «Φέτος, η καμπάνια Campari Red Diaries παίρνει μια νέα και ενδιαφέρουσα τροπή, καθώς αποτυπώνουμε τη φιλοδοξία του Campari για τη δημιουργία του τέλειου κοκτέιλ, συνεχίζοντας ταυτόχρονα να εξυμνούμε το ταλέντο της τέχνη του bartending, σε όλο τον κόσμο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την Zoe Saldana, τον Stefano Sollima και τον Adriano Giannini στην καρδιά της ταινίας και αναμένουμε το λανσάρισμα της ταινίας τον Ιανουάριο, που θα ταξιδέψει τους fans μας σε ένα ταξίδι αναζήτησης, πέρα από το Legend of Red Hand».  Το Legend of Red Hand θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως σε ηλεκτρονική μορφή το 2018, με μία πρεμιέρα στο μέρος όπου ξεκίνησαν όλα… στο Μιλάνο! Η ταινία μικρού μήκους θα είναι διαθέσιμη ακόμη στο επίσημο YouTube κανάλι του Campari το 2018, τα οποία μπορείτε να ακολουθήσετε για περισσότερες πληροφορίες.

  Μείνετε συντονισμένοι για ακόμη περισσότερα υλικά και νέα, αλλά και για την επίσημη πρώτη της ταινίας στο campariredbookofstyle.gr και το νέο του Κεφάλαιο 3, το οποίο σύντομα θα είναι στον αέρα.

  Για να πάρετε μία μικρή γεύση, παρακολουθείστε το trailer της ταινίας στο YouTube:  Περισσότερες πληροφορίες στο www.campariredbookofstyle.gr
 • Το άρθρο του καθηγητή, Γιώργου Ρούση η αιτία της επίθεσης του Ολυμπιακού στην εφημερίδα «Φως»

  Το άρθρο του καθηγητή, Γιώργου Ρούση η αιτία της επίθεσης του Ολυμπιακού στην εφημερίδα «Φως»

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-02 21:24:56 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο Γιώργος Ρούσης είναι Έλληνας διανοούμενος, συγγραφέας και καθηγητής Πανεπιστημίου και είναι γνωστό τοις πάσι ότι η μεγάλη του αγάπη είναι ο Ολυμπιακός.

  Για την ακρίβεια ο κ. Ρούσης είναι άρρωστος οπαδός των Πειραιωτών και μάλιστα προτιμά να βλέπει τα παιχνίδια της ομάδας του μεγάλου λιμανιού όχι από τα επίσημα του γηπέδου «Καραϊσκάκη».

  Τη Δευτέρα το «Φως» δημοσιοποίησε ένα άρθρο του, με αφορμή την ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, που έμελλε να γίνει η αιτία της επίθεσης της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ στην εφημερίδα, η οποία είναι από τις λίγες που έχουν την τιμή να φιλοξενούν στις σελίδες της καθηγητές.

  Σας παραθέτουμε το άρθρο του Γιώργου Ρούση στο «Φως»:

  «Με αφορμή το ματς στη Λεωφόρο και την άσχημη βαθμολογική θέση του Ολυμπιακού, διότι η εικόνα αυτή εντάσσεται σε μια αρνητική πορεία από πέρυσι και πρόπερσι, άσχετα αν παίρναμε το πρωτάθλημα, πρέπει να ειπωθούν κάποια πράγματα: Το να λέμε τώρα ότι φταίνε οι διαιτησίες, ότι φταίνε οι παίκτες που δεν είναι φιλότιμοι, ότι φταίει ο εκάστοτε προπονητής, είναι ανεπαρκές, είναι και φτηνές δικαιολογίες.

  Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούσαν στη Λεωφόρο να μας δώσουν ένα πέναλτι ή στην ΑΕΚ δεν έχουν χαριστεί κάποιοι βαθμοί λόγω της διαιτησίας. Όμως αν θέλουμε να κοιτάξουμε το δικό μας σπίτι, η κύρια ευθύνη βρίσκεται εντός των τειχών. Είναι συνολικό το όλο ζήτημα και δεν εξαιρείται κανείς. Ούτε η διοίκηση του Ολυμπιακού».

  Εν συνεχεία ο κ. Ρούσης επισήμανε: «Διότι κατά τη γνώμη μου αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό όχι μόνο ως τον Θρύλο όπως τον θέλει ο κόσμος της πιο λαϊκής και δημοφιλούς ομάδας στην Ελλάδα, αλλά και σαν μια εμπορική επιχείρηση που τελικά ζημιώνει στην υπερβολή της. Και αυτό στο πλαίσιο της γενικότερης τάσης της πλήρους εμπορευματοποίησης των πάντων, του ποδοσφαίρου συμπεριλαμβανομένου.

  Αυτό έχει ως συνέπεια να μην έχει ο Ολυμπιακός κανέναν βασικό κορμό. Βγαίνει ο Ολυμπιακός στο γήπεδο και έχει αρχηγό τον Ρομαό-χωρίς να έχω τίποτα με το παιδί, που το θεωρώ και καλό παίκτη-όμως πριν από 2 χρόνια δεν ξέραμε καν ότι υπάρχει αυτός ο παίκτης.

  Αυτό δείχνει ότι η ομάδα αυτή δεν έχει καμία συνέχεια και κανέναν κορμό. Επίσης ο αφελληνισμός της ομάδας, το γεγονός ότι όταν ξεχωρίσει ένα ελληνόπουλο, το πουλάμε την άλλη χρονιά ή στη μέση της χρονιάς.

  Ήταν αναπόφευκτο λοιπόν να έχει αυτή την κατάληξη που έχει πλέον ο Ολυμπιακός. Και αυτά που εκφράζω δεν είναι προσωπική μου άποψη, είναι άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου του Ολυμπιακού».

  Σε ερώτηση δε του δημοσιογράφου, Θέμη Σινάνογλου ότι «αν είναι να πέφτει στην πυρά μία διοίκηση που έχει πάρει 7 συνεχόμενα πρωταθλήματα οι άλλες διοικησεις των αντιπάλων του Ολυμπιακού τι πρέπει να πάθουν» ο κ. Ρούσης διευκρίνισε:

  «Πρώτα πρώτα κανείς δεν μίλησε για πυρά. Κάποια στραβά επισημαίνονται που πρέπει να διορθωθούν. Όσο για τις άλλες διοικήσεις δεν με αφορούν εμένα αυτές. Και δεν με αφορούν και διάφοροι καιροσκόποι που εμφανίζονται ως εξυγιαντές του ποδοσφαίρου».
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης

  Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-02 21:24:56 | Πηγή: Ζούγκλα
  Διαβάστε στο zougla.gr τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης.

  Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους τίτλους στην πρώτη σελίδα των εντύπων.
 • ΠΣΑΤ: «Η κριτική είναι δικαίωμα και υποχρέωση»

  ΠΣΑΤ: «Η κριτική είναι δικαίωμα και υποχρέωση»

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-02 21:24:56 | Πηγή: Ζούγκλα
  O ΠΣΑΤ εξέδωσε ανακοίνωση μετά το θέμα που προέκυψε ανάμεσα στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και την εφημερίδα «Φως των Σπορ». Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου τονίζει πως «η κριτική είναι δικαίωμα και υποχρέωση των δημοσιογράφων».

  Η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ:


  Με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την εφημερίδα «Φως των Σπορ», ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) επισημαίνει τα εξής: Η ενημέρωση και η κριτική είναι δικαίωμα και υποχρέωση των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ.

  Όπως δικαίωμά τους φυσικά είναι, που δεν επιδέχεται απειλές και περιορισμούς, να συλλέγουν και να μεταδίδουν πληροφορίες, να καταγράφουν απόψεις και να σχολιάζουν.

  Ο ΠΣΑΤ βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων της ιστορικής εφημερίδας «Φως των Σπορ», όπως βρίσκεται και στο πλευρό κάθε συναδέλφου, ο οποίος ακολουθώντας πιστά τους κανόνες και τις αρχές της δεοντολογίας υπηρετεί την ελευθεροτυπία.

  Εκφράζουμε κατηγορηματικά την πλήρη αντίθεσή μας στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, η οποία και θεωρούμε ότι κάθε άλλο παρά συμβάλλει στη διατήρηση της ομαλότητας στον Αθλητισμό και την Κοινωνία μας γενικότερα.

  Ο ΠΣΑΤ καλεί όλους τους αθλητικούς συντάκτες να παραμείνουν πιστοί στις αρχές της ελευθεροτυπίας και να συνεχίσουν να την υπηρετούν χωρίς εκπτώσεις. Το δικαίωμα στην ελεύθερη ενημέρωση είναι αδιαπραγμάτευτο.
 • Αύριο η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες - Τι προβλέπεται

  Αύριο η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες - Τι προβλέπεται

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-02 21:24:56 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες μετά τη σχετική διαβούλευση ανάμεσα στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και το ΕΣΡ.

  Το υπουργείο καταθέτει αύριο τροπολογία για τα εθνικής εμβέλειας κανάλια, με βάση τον νόμο 4339/2015. 

  Ειδικότερα:

  1) Καταργείται η κατηγορία «ενημερωτικού προγράμματος θεματικού περιεχομένου», δεν θα δοθούν δηλαδή στο μέλλον ενημερωτικές θεματικές άδειες, αλλά άδειες μόνο ψυχαγωγικές, αθλητικές, παιδικού περιεχομένου κ.τ.λ.

  2) Στον διαγωνισμό θα μπορούν να συμμετάσχουν Ανώνυμες Εταιρείες μόνο από την Ελλάδα ή την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Ε.Ο.Χ.).

  3) Το ΕΣΡ θα μπορεί να προχωρήσει σε νέα προκήρυξη σε περίπτωση που απονεμηθούν λιγότερες από επτά άδειες. Ο ενδιαφερόμενος που θα προκύψει στη συνέχεια θα πρέπει να ακολουθήσει τις ίδιες διαδικασίες και να πληρώσει τα ίδια χρήματα (35 εκατομμύρια ευρώ).

  4) Ρητά απαγορεύεται η προκήρυξη επιπλέον αδειών για κανάλια όσο διαρκεί αυτός ο διαγωνισμός.

  5) Τα κανάλια που λειτουργούν ήδη και δεν θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, όπως κι εκείνα που θα συμμετάσχουν μεν αλλά δεν θα είναι ανάμεσα στους νικητές, θα πρέπει να κλείσουν τρεις μήνες μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης και την ανακήρυξη των οριστικών υπερθεματιστών.

  6) Όσα κανάλια λειτουργούν ήδη και δεν θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό (προσβλέποντας προφανώς στις θεματικές άδειες, μετά) δεν θα μπορούν να αλλάξουν τον χαρακτήρα τους ούτε την εμβέλειά τους (αν θα είναι πανελλαδικά, δηλαδή, ή περιφερειακά).

  Με πληροφορίες από zoornalistas, e-tetradio
 • «Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα διεξαχθεί άμεσα με τον νόμο Παππά και οι καναλάρχες θα πληρώσουν»

  «Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα διεξαχθεί άμεσα με τον νόμο Παππά και οι καναλάρχες θα πληρώσουν»

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-02 21:24:56 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα διεξαχθεί άμεσα με τον νόμο Παππά και οι καναλάρχες θα πληρώσουν, σημειώνει ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, απαντώντας στη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος ανέφερε ότι «ο Ν. Παππάς διασυρόμενος κατέθεσε είκοσι τροπολογίες στον νόμο του», ενώ άφησε αιχμές και για το χρηματικό τίμημα της διαδικασίας.

  Συγκεκριμένα, η δήλωση του ΓΓΕΕ έχει ως εξής: «Ο κ. Λοβέρδος έμεινε μόνος και τελευταίος να υπερασπίζεται την αεροπειρατεία των τηλεοπτικών σταθμών. Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα διενεργηθεί άμεσα με τον ν. 4339/2015 - τον "νόμο Παππά" -, και οι υποψήφιοι καναλάρχες θα πληρώσουν τουλάχιστον τα χρήματα που η ίδια η αγορά καθόρισε, όπως άλλωστε απεδέχθη και το ΕΣΡ.

  »Ο κ. Λοβέρδος γνωρίζει καλά ότι, μετά την αδειοδότηση, δεν θα αρκεί η άνευ όρων υποστήριξη στους καναλάρχες για να διατηρήσει το "στασίδι" του στις εκπομπές. Θα χρειάζεται να εκφέρει πολιτικό λόγο ουσίας - και όχι μόνο να αναμασά περσινά ξινά σταφύλια. Ως Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τον καλούμε να ψηφίσει τις διατάξεις που αφορούν στην επαύριο της αδειοδότησης».
 • Το «Σχέδιο για τον ΕΔΟΕΑΠ» είναι βαθιά αντεργατικό

  Το «Σχέδιο για τον ΕΔΟΕΑΠ» είναι βαθιά αντεργατικό

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-02 21:24:56 | Πηγή: Ζούγκλα
  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

  Είναι ήδη γνωστό το αποκαλούμενο «Σχέδιο Διάταξης για τον ΕΔΟΕΑΠ», το οποίο κατατέθηκε στην ΠΟΕΣΥ από τον ΣΥΡΙΖΑίο, δηλαδή κυβερνητικό συνδικαλιστή, πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ και στη συνέχεια στην ΕΣΗΕΑ στην οποία επίσης εγκρίθηκε από την εργοδοτική - κυβερνητική πλειοψηφία.

  Ολος ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός πανηγυρίζει από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το «Σχέδιο», γιατί ήρθε η σωτηρία τάχα του ΕΔΟΕΑΠ. Και κατακεραυνώνει όσους έχουν αντίθετη γνώμη, για να εκθειάσει την τακτική της συνδιαλλαγής του, πρωταρχικά με την κυβέρνηση αλλά και με την εργοδοσία. Που επειδή τάχα ενδιαφέρεται και η ίδια για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ και τους εργαζόμενους, αλλά διαφωνεί με την προτεινόμενη εισφορά 2% επί του τζίρου ως έσοδο του Ταμείου, αναφέροντας ότι θα την αναγκάσει σε μείωση προσωπικού. Η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ άρχισε τα παρακάλια στην εργοδοσία για να την πείσουν να συμφωνήσει με το «Σχέδιο για τον ΕΔΟΕΑΠ».

  Αλήθεια, για ποια σωτηρία ποιου ΕΔΟΕΑΠ γίνεται λόγος; Και γιατί καμιά απ' όλες τις κυβερνητικές - εργοδοτικές συνδικαλιστικές δυνάμεις που πανηγυρίζουν δεν λέει κουβέντα για την τύχη των έως τώρα παροχών του Ταμείου σε εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους;

  Ας δούμε τι φέρνει αυτό το διαβόητο «Σχέδιο»:

  1. Αύξηση των εισφορών των εργαζομένων, 2,55% για υγεία, 3,5% για επικουρική σύνταξη και 1% για εφάπαξ, σύνολο 7,05% για όλα, από 3% που ήταν έως τώρα.

  2. Εργοδοτική εισφορά, 4,55% για υγεία, 3,5% για επικουρική σύνταξη, σύνολο 8,05%.

  3. Ειδικό πόρο 2% επί του τζίρου όλων των ΜΜΕ, εφημερίδων, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών και των διαδικτυακών μέσων.

  4. Κόβονται από το εφάπαξ όσοι εργαζόμενοι θα ασφαλίζονται μετά το Σεπτέμβρη του 2016.

  5.Οι συνταξιούχοι θα πληρώνουν εισφορά 5% που έως τώρα δεν πλήρωναν.

  6. Οι άνεργοι δεν αναφέρονται στο «Σχέδιο», άρα δεν θα έχουν καμιά κάλυψη σε καμιά από τις παροχές του Ταμείου. Στον Καιάδα;

  7. Η ασφάλιση στον ΕΔΟΕΑΠ θα γίνεται σε ατομική μερίδα, με ατομικό λογαριασμό. Αρα εγκαταλείπεται η αλληλεγγύη και ανοίγει ο δρόμος της ανταποδοτικότητας.

  8. Ολοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί, να ενταχθούν στον ΕΔΟΕΑΠ, εκτιμώντας ότι αυτό αυξάνει τα έσοδα αλλά αυξάνει και τις παροχές. Είναι το μόνο θετικό που περιέχει.

  9. Προβλέπεται χρονιάτικη αναλογιστική μελέτη ελέγχου εσόδων - εξόδων για να αναπροσαρμόζονται οι προϋπολογισμοί και να είναι βιώσιμος ο ΕΔΟΕΑΠ. Αυτό θα επιβάλλει μείωση εξόδων μέχρι να αντιστοιχιστούν με τα έσοδα (προϋπολογισμός), που σημαίνει κόψιμο παροχών από το Ταμείο.

  10. Σπάει το ενιαίο στις παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ, αφού καθορίζεται ποσοστό εσόδων για κάθε παροχή. Αρα εύκολα μειώνονται όλες, εύκολα καταργούνται κάποιες. Για παράδειγμα, εύκολα κόβονται παροχές υπηρεσιών Υγείας, εύκολα μειώνονται επικουρική σύνταξη και εφάπαξ, που μπορεί να φτάσουν μέχρι και την κατάργηση.

  11. Προτείνεται κεφαλαιοποιητικό σύστημα για αύξηση εσόδων, επικίνδυνο για τεράστιες απώλειες, υπάρχει πείρα από χασούρα μέσω κεφαλαιοποιητικών επενδύσεων αποθεματικών.

  12. Προβλέπει συμμετοχή των εργοδοτών στη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ.

  Τι φαίνεται από τα παραπάνω;

  α. Αυξάνονται οι εισφορές των εργαζομένων, υπερδιπλασιάζονται.

  β. Ανοιξε πολύμορφα ο δρόμος για δραστικές μειώσεις σε παροχές, φαίνεται από τις αναλογιστικές μελέτες, από το σπάσιμο και τις ξεχωριστές εισφορές για κάθε κατηγορία παροχών, από τον κανονισμό για τροποποιήσεις μεταβολών στους ασφαλισμένους.

  γ. Ανοίγει ο δρόμος της εφαρμογής της ανταποδοτικότητας, φαίνεται από τους ατομικούς λογαριασμούς, από τις τροποποιήσεις μεταβολών του κανονισμού.

  δ. Πετάνε έξω από το Ταμείο τους ανέργους.

  ε. Φορτώνουν εισφορά τους συνταξιούχους.

  στ. Θα κάνουν κουμάντο τα αφεντικά στον ΕΔΟΕΑΠ.

  Το «Σχέδιο για τον ΕΔΟΕΑΠ» είναι βαθιά αντεργατικό, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα κυβέρνησης και εργοδοσίας, που παζαρεύει με την κυβέρνηση διεκδικώντας άλλα αντεργατικά μέτρα και άλλες ενισχύσεις, όπως π.χ. το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες. Αλλωστε, εφημερίδες και κανάλια ανήκουν στους ίδιους επιχειρηματικούς ομίλους.

  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

  Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ είχε προειδοποιήσει κατ' επανάληψη γι' αυτή την εξέλιξη, καλώντας σε οργάνωση αγώνα από τα κάτω κόντρα στα παζάρια του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού με κυβέρνηση - εργοδοσία, πίσω από κλειστές πόρτες υπουργείων.

  Ανεξάρτητα από την τύχη του «Σχεδίου για τον ΕΔΟΕΑΠ», ακόμη και αν ψηφιστεί, οι διεκδικήσεις μας θα συνεχιστούν.

  Αντικειμενικά, για όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους του κλάδου, ένας δρόμος υπάρχει:

  Συνεχής αγώνας για ένα ενιαίο, υποχρεωτικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα εξασφαλίζει συντάξεις και όλες τις άλλες παροχές για όλους, αντίστοιχες των αναγκών μας.

  Που σημαίνει:

  -Εντελώς δωρεάν παροχές όλων των υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους. Καμιά μείωση σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ για όλους.

  -Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία. Οι εισφορές τους να βρίσκονται στο ύψος που να πληρούν τουλάχιστον τις σημερινές παροχές, αν όχι ακόμη περισσότερες. Σε Υγεία, σύνταξη, εφάπαξ.

  -Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, θα συμβάλλουν στην αύξηση των εσόδων του Ταμείου.

  -Να μην αυξηθούν οι εισφορές των εργαζομένων, αντίθετα να βαίνουν μειούμενες έως την κατάργησή τους.

  -Να μην τεθούν εκτός ΕΔΟΕΑΠ οι άνεργοι.

  -Να επιστραφούν όλα τα «κλεμμένα» από το «κούρεμα» και όλα τα χρωστούμενα των εργοδοτών στο Ταμείο.
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τετάρτης

  Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τετάρτης

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-02 21:24:56 | Πηγή: Ζούγκλα
  Διαβάστε στο zougla.gr τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τετάρτης.

  Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους τίτλους στην πρώτη σελίδα των εντύπων.
 • Κατατέθηκε η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

  Κατατέθηκε η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-02 21:24:56 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στη Βουλή κατέθεσε η κυβέρνηση την τροπολογία για την αδειοδότηση των ψηφιακών τηλεοπτικών σταθμών μέσω του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

  Κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την ανακύκλωση και την εναλλακτική διαχείριση συσκευασιών, το οποίο θα συζητηθεί την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

  Υιοθετεί τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που είχε προτείνει το ΕΣΡ και τροποποιεί διατάξεις του ν. 4339/2015 (νόμος Παππά). Προβλέπει την κατάργηση της κατηγορίας «ενημερωτικού προγράμματος θεματικού περιεχομένου» και οι άδειες θα είναι μόνο γενικού περιεχομένου. Επανακαθορίζεται η νομική μορφή και η έδρα των εταιρειών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία, μια πρόβλεψη που αφορά πλέον ανώνυμες εταιρείες της ημεδαπής ή κράτους μέλους της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

  Καθιερώνεται υποχρέωση του ΕΣΡ για επαναπροκήρυξη, σε περίπτωση που απονεμηθούν λιγότερες από επτά άδειες, εφόσον υποβληθεί αίτηση από ενδιαφερόμενο που συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή (ισόποση με εκείνη που είχε οριστεί για τη συμμετοχή στην προηγούμενη αδειοδοτική διαδικασία). Απαγορεύεται η προκήρυξη επιπλέον αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για όλη τη χρονική διάρκεια ισχύος των δημοπρατούμενων αδειών.

  Οι λειτουργούντες πάροχοι περιεχομένου που δεν θα συμμετάσχουν σε προκηρυχθείσα αδειοδότηση για την εμβέλεια και τον τύπο προγράμματος που αφορά η σημερινή λειτουργία τους, όπως και εκείνοι που θα συμμετάσχουν ανεπιτυχώς, μπορούν να συνεχίσουν να εκπέμπουν έως τρεις μήνες μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης και την ανακήρυξη των οριστικών υπερθεματιστών αντίστοιχα.

  Σύμφωνα με την τροπολογία, απαγορεύεται η εκτός αδειοδοτικής διαδικασίας μεταβολή της φυσιογνωμίας προγράμματος και της εμβέλειας εκπομπής των λειτουργούντων παρόχων περιεχομένου.
 • ΠΟΕΣΥ: Όλοι στις κάλπες του ΕΔΟΕΑΠ

  ΠΟΕΣΥ: Όλοι στις κάλπες του ΕΔΟΕΑΠ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-02 21:24:56 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ανακοίνωση με την οποία καλεί όλα τα μέλη στις κάλπες του ΕΔΟΕΑΠ Αθήνας και Θεσσαλονίκης την προσεχή Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη εξέδωσε η ΠΟΕΣΥ για την ψήφιση του σχεδίου «διάσωσης» του ταμείου.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση:

  Στο παρά ένα της νομοθετικής ρύθμισης που θα επιτρέψει στον πνέοντα τα λοίσθια ΕΔΟΕΑΠ να ανανήψει και να επιβιώσει, ορισμένοι εργοδότες από το χώρο των έντυπων ΜΜΕ τορπιλίζουν την προσπάθεια προβαίνοντας μάλιστα στην απαράδεκτη κίνηση να απειλούν με απολύσεις, προκειμένου να μη βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν για την επικουρική ασφάλιση των εργαζομένων τους. Των εργαζομένων των οποίων τις εισφορές κάποιοι από αυτούς παρακρατούν, αλλά δεν καταβάλλουν.

  Αντιδρούν αυτοί που αποκόμισαν σημαντικά κέρδη από την κατάργηση του τέλους επί των πωλήσεων και από την κατάργηση του αγγελιοσήμου, αποδεικνύοντας την πλήρη αδιαφορία τους για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του δημοσιογραφικού κόσμου και όλων των εργαζόμενων στην Ενημέρωση.

  Η ΠΟΕΣΥ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη ψήφιση των ρυθμίσεων για να δοθεί τέλος στην αγωνία του ΕΔΟΕΑΠ των ΤΕΑΣ/ΕΤΑΣ, όπως της έχουμε ζητήσει, στο πλαίσιο του σχεδίου διατάξεων που στηρίζεται στις προτάσεις, που κατέθεσε η ΕΣΗΕΑ για τις εισφορές, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την επικούρηση και κατά ένα μέρος στην εισφορά επί του τζίρου, καθώς και τη διατήρηση του αυτοδιοίκητου χαρακτήρα του Οργανισμού. Σχέδιο που επεξεργαστήκαμε και συμφωνήσαμε εργαζόμενοι, κυβέρνηση και υγιείς επιχειρηματίες των ΜΜΕ, προκειμένου οι εργαζόμενοι στον τύπο να μην γίνουν έρμαια εργοδοτών με άδηλες προθέσεις.

  Το εγχείρημα της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ/ΕΤΑΣ πρέπει να στηριχθεί και όπως επισημαίνει στη χθεσινή ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ «κατά την διάρκεια της εφαρμογής της τους επόμενους μήνες να δούμε τις τυχόν αλλαγές και διορθωτικές παρεμβάσεις που πρέπει, να γίνουν προκειμένου ο ΕΔΟΕΑΠ να καταστεί βιώσιμος μακροπρόθεσμα».

  Ταυτόχρονα καλούμε τους συναδέλφους μέλη του ΕΔΟΕΑΠ να δώσουν βροντερό παρών στις καταστατικές διαδικασίες επικύρωσης των διατάξεων για την εξασφάλιση εσόδων ενός νέου μεγάλου ΕΔΟΕΑΠ που θα αποτελεί στήριγμα για όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΕ.

  Η υπερψήφιση του σχεδίου από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Ταμείου μας είναι καταστατική υποχρέωση για τη σωτηρία του, με ενδεχόμενο να καταστεί μοιραία η αδικαιολόγητη αποχή έστω και ενός μέλους και δεν επιτευχθεί η υποχρεωτική απαρτία.
  Όλοι στις κάλπες του ΕΔΟΕΑΠ Αθήνας και Θεσσαλονίκης την προσεχή Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ.
 • Παππάς: Έως τέλος του έτους ο διαγωνισμός για τα κανάλια

  Παππάς: Έως τέλος του έτους ο διαγωνισμός για τα κανάλια

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-02 21:24:56 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Μετά την ψήφιση της τροπολογίας μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την αδειοδότηση των καναλιών και μέχρι τέλους τους έτους θα έχουμε τη διεξαγωγή του πολυθρύλητου διαγωνισμού» ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, υπεραμυνόμενος της τροπολογίας για τις αδειοδοτήσεις των καναλιών που κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την ανακύκλωση.

  Από την πλευρά τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν έντονη κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της αδειοδότησης των καναλιών χρεώνοντάς της προχειρότητα και σκοπιμότητες.
  Ν.Δ., ΔΗΣΥ, ΚΚΕ και Ποτάμι ζήτησαν ενδελεχή προληπτικό έλεγχο του πόθεν έσχες των υποψηφίων καναλαρχών.

  Ο κ. Παππάς επισήμανε ότι η ψήφιση της τροπολογίας με τις βελτιωμένες νομοτεχνικές αλλαγές, που προέκυψαν μετά από μια εκτεταμένη και εξαντλητική διαβούλευση με το ΕΣΡ το οποίο έχει και την ευθύνη της διαγωνιστικής διαδικασίας, θα βάλει επιτέλους τέλος στη παραβίαση του Συντάγματος, που ήταν ντροπή για τη χώρα.

  Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι «θωρακίζεται περαιτέρω ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» των υποψήφιων καναλαρχών και τόνισε ότι διασφαλίζεται πως κατά τη διάρκεια της 10ετούς ισχύος της άδειας δεν θα υπάρξει από την Πολιτεία μονομερής παραβίαση των συμφωνηθέντων.

  Έκανε παράλληλα έκκληση σε όλα τα κόμματα να στηρίξουν την τροπολογία, τονίζοντας ότι έτσι το πολιτικό σύστημα θα στείλει ένα σήμα ότι δεν επιτρέψει να υπονομευθεί η διαδικασία και να συνεχίζεται η παραβίαση του Συντάγματος.

  «Δεν έμεινε τίποτα όρθιο από τον νόμο Παππά. Ξηλώνετε και δεν μετανιώνετε», αντέτεινε η εισηγήτρια της ΝΔ Άννα Μισέλ-Ασημακοπούλου και προσέθεσε: «Πρέπει να ξέρουμε από πού προέρχονται τα χρήματα για να αποφύγουμε φαινόμενα λαγών και βοσκοτοπίων, όπως στη προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία».

  «Οφείλουμε όλοι να υπακούμε στο ΕΣΡ. Διαβάστε το νόμο για το πόθεν έσχες», σχολίασε παρεμβαίνοντας η προεδρεύουσα του Σώματος της Ολομέλειας Τασία Χριστοδουλοπούλου προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά που τόνισε ότι δεν πρέπει να τοποθετούνται μέλη της κυβέρνησης που προεδρεύουν της διαδικασίας.

  Την αντίδραση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής προκάλεσαν οι αιχμές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος είπε ότι η προηγούμενη αδειοδότηση των καναλιών κατέληξε στο ποσό των 250 εκατ. ευρώ «γιατί υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ bank και ένας λαγός που ανέβαζε το ποσό».

  Μίλησε ακόμα για «μέθοδο αλαλούμ νομοθέτησης» και «πολιτικές κυβιστήσεις» της κυβέρνησης, εκτιμώντας ότι δεν είναι η τελευταία φάση αυτή πριν τον διαγωνισμό αλλά θα έρθουν και άλλες αλλαγές.
  «Το ότι για πρώτη φορά δημιουργήθηκαν πολύ σοβαρές και μεγάλες οικονομικές απολαβές από το τίμημα των αδειών, τα γράφουν στις αγωγές τους και το ομολογούν οι ίδιοι οι καναλάρχες. Οι πλειοδότες του διαγωνισμού ήταν οι κκ Μαρινάκης και Κυριακού και κανένας λαγός δεν υπήρχε» αντέτεινε ο κ. Παππάς.

  «Να τους καλέσω να διαβάσουν την επιστολή που έστειλε το ΕΣΡ, ώστε να αντιληφθούν ότι είμαστε με τη ρυθμιστική αρχή που ομόφωνα κατέληξε σε αποφάσεις, να τις στηρίξουν και να μην κλείνουν το μάτι σε όσα συμφέροντα θέλουν τζάμπα για μια ακόμα φορά τις άδειες» πρόσθεσε.

  «Η στάση μας είναι υπεύθυνη και δεν θα απολογηθούμε εμείς σε εσάς. Σήμερα για άλλη μια φορά παραδεχτήκατε πόσο εσφαλμένα κινηθήκατε. Αν το ΣτΕ δεν είχε απορρίψει το νόμο σας όλα αυτά που υποστηρίζετε σήμερα δεν θα ήταν αντικείμενο συζήτησης» αντέτεινε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

  «Στον προηγούμενο νόμο, δεν ήταν υπεύθυνο για την αδειοδότηση το ΕΣΡ και εσείς είχατε επιτεθεί στο ΣτΕ. Σήμερα έρχεστε με μια τροπολογία στο πόδι, και εμείς σας λέμε "δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη γιατί φέρνετε αλλαγές συνεχώς". Την υπεύθυνη στάση μας να μην την παρερμηνεύετε γιατί αυτή ήταν η αφορμή για τη συγκρότηση του ΕΣΡ» πρόσθεσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

  Ο εισηγητής της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος υποστήριξε ότι «με τη νέα τροπολογία για τις αδειοδοτήσεις των καναλιών συνεχίζεται το ράβε ξήλωνε του νόμου Παππά». «Δεν φέρνετε ένα προληπτικό έλεγχο "πόθεν έσχες" των ενδιαφερομένων. Νέα βοσκοτόπια εμείς δεν θα δεχθούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
  Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος υποστήριξε ότι η τροπολογία έχει στόχο τον έλεγχο των ΜΜΕ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να διαμορφώσει ένα πιο φιλικό για αυτήν περιβάλλον.

  Ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς υποστήριξε ότι στην προηγούμενη προσπάθειά της η κυβέρνηση δεν έλαβε υπ' όψιν της το ΕΣΡ προσθέτοντας ότι «μπήκε ο γάιδαρος μπροστά από το κάρο». Παράλληλα τόνισε την ανάγκη ο έλεγχος του πόθεν έσχες να είναι προληπτικός και πριν αρχίσει η διαδικασία.

  «Η ψήφος θα είναι θετική. Η τροπολογία στην ουσία απογυμνώνει την προηγούμενη προσπάθεια και την ξαναβάζει σε νέα βάση» ανέφερε ο κ. Αμυράς.

  Ο κ. Παππάς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλά, ενώ διευκρίνισε ότι δικαίωμα συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία έχουν οι εταιρίες με έδρα την ΕΕ και τον ευρωπαϊκό χώρο. «Είναι σαφές το χρονικό όριο λειτουργίας των καναλιών, αλλά και η φυσιογνωμία τους», τόνισε και σημείωσε ότι «δεν θα υπάρξουν πλέον κανάλια που κοιμήθηκαν με τοπική άδεια που ξύπνησαν με πανελλαδική άδεια».

  Έδωσε τα εύσημα στα μέλη του ΕΣΡ, που χωρίς μισόλογα και περιστροφές -όπως είπε, έκαναν βήματα μπροστά και ομόφωνα έβγαλαν τις αποφάσεις, διαμορφώνοντας έτσι όρους συναίνεσης.

  Στην τροπολογία προβλέπεται μεταξύ άλλων η κατάργηση της κατηγορίας «ενημερωτικού προγράμματος θεματικού περιεχομένου» και οι άδειες θα είναι μόνο γενικού περιεχομένου, ενώ επανακαθορίζεται η νομική μορφή και η έδρα των εταιρειών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία και καθιερώνεται υποχρέωση του ΕΣΡ για επαναπροκήρυξη άδειας σε περίπτωση που απονεμηθούν λιγότερες από επτά άδειες.
 • Καλωσορίζουμε την λειτουργία του site «Ahval» - «Γεγονότα» με ειδήσεις και αναλύσεις για την Τουρκία και την Εγγύς Ανατολή

  Καλωσορίζουμε την λειτουργία του site «Ahval» - «Γεγονότα» με ειδήσεις και αναλύσεις για την Τουρκία και την Εγγύς Ανατολή

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-02 21:24:56 | Πηγή: Ζούγκλα
  Μία νέα ιστοσελίδα γεννήθηκε στο Λονδίνο η οποία έως τον Ιανουάριο θα μετακομίσει στο Παρίσι. Είναι η «Ahval» που σημαίνει γεγονότα στη τουρκική γλώσσα. Η διαδικτυακή παραγωγή της θα γίνεται σε τρεις γλώσσες, την Τουρκική, την Αγγλική και την Αραβική.

  Οι χρηματοδότες είναι πεφωτισμένοι άραβες. Ο λόγος συγκρότησης αυτού του forum, διότι περί πλατφόρμας πρόκειται, είναι ξεκάθαρος. Να υπάρξει ένας δημοσιογραφικός πυρήνας στον οποίο κάθε αυτοεξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος, κάθε προοδευτικός και δημοκρατικός άνθρωπος από την Τουρκία ή Τούρκος που ζει στο εξωτερικό, κάθε πανεπιστημιακός, επιστήμονας, οικονομολόγος που επιθυμεί να αναλύσει, να εικονογραφήσει, να αποκαλύψει την σημερινή κατάσταση στην Τουρκία, θα μπορεί να συμμετέχει στο εγχείρημα. Επικεφαλής της προσπάθειας είναι επαγγελματίες Τούρκοι δημοσιογράφοι.

  Ήταν πια καιρός να υπάρξει μία τέτοια ενωτική, συνδυαστική και πολύπλευρη προσπάθεια συγκέντρωσης όλων αυτών που αντιλαμβάνονται πως η Τουρκία έχει εισέλθει σε μία αδιέξοδη ατραπό η οποία οδηγεί αναπόφευκτα στην διόγκωση των προβλημάτων της αλλά και της όξυνσης των σχέσεων της με εχθρούς και παραδοσιακούς φίλους, συμμάχους αλλά και γείτονες. Είναι πολλοί οι Τούρκοι δημοσιογράφοι και διανοούμενοι, επαγγελματίες και επιστήμονες που έχουν αντιληφθεί πώς η ισλαμική στροφή της Τουρκίας είναι οδυνηρή και οδηγεί σε ολισθηρά εδάφη. Έχουν επίσης αντιληφθεί πώς η Τουρκία από μέρος της λύσης του προβλήματος της Εγγύς Ανατολής αποτελεί πλέον μέρος του μείζονος προβλήματος. Τέλος είναι και οι δημοκρατικοί θεσμοί οι οποίοι πλήττονται σε όλα τα επίπεδα. Η Τουρκία είναι πια μια χώρα ανελευθεριών.

  Το «Ahval» ήρθε για να συμπληρώσει ένα μεγάλο κενό. Αυτό της πραγματικής ,αντικειμενικής και πέρα από πάθη ενημέρωσης των Τούρκων πολιτών αλλά και της διεθνούς κοινότητας. Η σύνθεση της ομάδας των ανθρώπων που θα συντονίσουν την προσπάθεια αποτελεί και την εγγύηση για την παραγωγή ενός γνήσιου δημοσιογραφικού προϊόντος. Το zougla.gr θα φιλοξενήσει με χαρά αυτό το εγχείρημα και θα σταθεί στο πλευρό των τούρκων συναδέλφων που το αποτολμούν.

  Οι δημοσιογράφοι που ηγούνται αυτής της προσπάθειας είναι αποδεδειγμένα εξαιρετικοί επαγγελματίες οι οποίοι έχουν καταγραφεί στην σύγχρονη ιστορία της τουρκικής δημοσιογραφίας. Είναι ο Yavuz Baydar που ζει πια στην Κεντρική Ευρώπη, ο Ergun Babahan ο οποίος βιώνει την αυτοεξορία του πέραν του Ατλαντικού, ο Illhan Tanir και ο Ghassan Ibrahim.  Πατήστε εδώ για να εισέλθετε στην ιστοσελίδα «Ahval». Καλή περιήγηση
  ...
 • Τα ματς της ημέρας - Τι δείχνει η τηλεόραση

  Τα ματς της ημέρας - Τι δείχνει η τηλεόραση

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-02 21:24:56 | Πηγή: Ζούγκλα
  To σπουδαίο παιχνίδι της ΑΕΚ με αντίπαλο τη Μίλαν, για την 4η αγωνιστική του Europa League και η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στην έδρα της Μπασκόνια, για την Euroleague ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της Πέμπτης.

  Αναλυτικά:

  19:00 Novasports 3HD Ερυθρός Αστέρας – Μπάμπεργκ Turkish Airlines EuroLeague

  19:45 Novasports 2HD Φενέρμπαχτσε – Βαλένθια Turkish Airlines EuroLeague

  20:00 COSMOTE SPORT 8 HD Μπασακσεχίρ – Χόφενχαϊμ Europa League

  20:00 COSMOTE SPORT 7 HD Λουντογκόρετς – Μπράγκα Europa League

  20:00 COSMOTE SPORT 6 HD Σλάβια Πράγας – Βιγιαρεάλ Europa League

  20:00 COSMOTE SPORT 5 HD Απόλλων Λεμεσού – Αταλάντα Europa League

  20:00 COSMOTE SPORT 4 HD Λιόν - Έβερτον Europa League

  20:00 COSMOTE SPORT 3 HD Ριέκα - Αούστρια Βιέννης Europa League

  20:00 COSMOTE SPORT 2 HD ΑΕΚ – Μίλαν Europa League

  21:00 Novasports 1HD Μπασκόνια – Παναθηναϊκός Turkish Airlines EuroLeague

  21:05 Novasports 3HD Μακάμπι Τελ Αβίβ - Αρμάνι Μιλάνο Turkish Airlines EuroLeague

  22:00 Novasports 2HD Ρεάλ Μαδρίτης – Χίμκι Turkish Airlines EuroLeague

  22:05 COSMOTE SPORT 8 HD Ρόζενμποργκ – Ζενίτ Europa League

  22:05 COSMOTE SPORT 7 HD Σάλτσμπουργκ – Κόνιασπορ Europa League

  22:05 COSMOTE SPORT 6 HD Βιτόρια Γκιμαράες – Μαρσέιγ Europa League

  22:05 COSMOTE SPORT 5 HD Χέρτα – Ζάρια Europa League

  22:05 COSMOTE SPORT 4 HD Αθλέτικ Μπιλμπάο – Έστερσουντ Europa League

  22:05 COSMOTE SPORT 3 HD Λάτσιο – Νις Europa League

  22:05 COSMOTE SPORT 2 HD Άρσεναλ - Ερυθρός Αστέρας Europa League
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης

  Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-02 21:24:56 | Πηγή: Ζούγκλα
  Διαβάστε στο zougla.gr τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης.

  Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους τίτλους στην πρώτη σελίδα των εντύπων.
 • ΤV ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ - Βλέπεις τους παρουσιαστές και τους ρεπόρτερ των καναλιών και αναρωτιέσαι

  ΤV ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ - Βλέπεις τους παρουσιαστές και τους ρεπόρτερ των καναλιών και αναρωτιέσαι

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-02 21:24:56 | Πηγή: Ζούγκλα
  @ Βλέπεις τους παρουσιαστές και τους ρεπόρτερ των καναλιών (ιδιωτικών-κρατικών) και αναρωτιέσαι. Καλά, ρε γαμώ την τρέλα μου, μόνο καθυστερημένους και αγράμματους προσλαμβάνουν; Προφανώς, για να λένε αυτά που θέλουν...

  @ Αυτούς τους τύπους στο mystylerocks που παριστάνουν την κριτική επιτροπή έψαξαν πολύ να τους βρουν; Συγνώμη πόσα τους δίνουν για να ντύνονται έτσι και να ασκούν κριτική στα κοριτσάκια; Τα χάλια τους τα βλέπουν σε καθρέφτη;

  @ Πλώρη για περιφερειάρχης έβαλε ο Μυτιληνιός Σταμάτης Μαλέλης. Αφήνει τον ΣΚΑΙ για να πάει στις κάλπες. Μόνο που υπολογίζει χωρίς τον ξενοδόχο. Μπορεί να τον στηρίζει ο τοπικός έξαρχος ενημέρωσης Γιάννης Σινάνης, θα τον σταυρώσουμε όμως εμείς! Μέχρι να αναστηθεί...

  @ Ο «ερευνητής δημοσιογράφος» τα έχει χαμένα. Ψάχνει αθλητές να καταγγείλουν τα ρεπορτάζ των άλλων, κάνει καταγγελίες στην εφορία, καταφεύγει στο ΣΔΟΕ κι όταν ανακαλύπτει το απόλυτο τίποτα, μελαγχολεί. Πέφτει σε κατάσταση κατάθλιψης και αναλογίζεται ότι ούτε ως ρουφιάνος δεν μπορεί να κάνει καριέρα... Περαστικά.

  @ Έρημε Κουρτάκη, αυτή η αγωνία σου προκειμένου να κλείσει η υπόθεση NOOR 1 με τα εντάλματα σύλληψης των Τούρκων εμπόρων δεν έχει προηγούμενο. Είναι κι εκείνο το κολλητήρι σου ο unfollow που τον έχεις ξεσκίσει στα ξενύχτια για να γράφει σενάρια... Κάνε υπομονή να τελειώσει η Ειρήνη Τζίβα την έρευνα. Περίμενε μια στάλα...

  @ Ανδριάννα Ζαρακέλη «Παραπολιτικά»: Ασκός του Αιόλου είναι με τους ανέμους μέσα και όχι Ασκοί του Αιόλου και όσα παίρνει ο άνεμος. Κυρία Δουκακάρου, εσείς τουλάχιστον οφείλατε να το γνωρίζετε . Τα ελληνικά διδάσκονται και από τα μέσα ή τουλάχιστον θα έπρεπε να διδάσκονται. Το αυτό ισχύει και για το πρωτοσέλιδο του «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ» σήμερα: Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου. Προφανώς μετά τον ασκό των γκολ από τη Σπόρτινγκ τους φάνηκαν πολλοί οι ασκοί.

  @Ρε παλληκάρια εσείς που μεταδίδατε τον αγώνα του Ολυμπιακού δεν μπορούσατε να κρύψετε τα άγρια οπαδικά σας ένστικτα; Στο δεύτερο γκολ του Πάρντο φωνάζατε 2-0 αντί για 3-2 και μετά γελάγατε με αυτά που λέγατε! Έλεος!.

  @ Επέστρεψαν «ΤΑ ΝΕΑ» στα περίπτερα και αυτό είναι ένα καλό νέο. Η δημοσιογραφική μας έρευνα για την εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση NOOR 1, δεν θα μας εμποδίσει να ευχηθούμε καλή επιτυχία, αλλά και να κάνουμε μία ευχή.

  Η επιστροφή όπως είναι και ο τίτλος στο editorial της εφημερίδας να είναι πραγματική επιστροφή κι όχι η επιστροφή του Φρανκενστάιν…

  @ Είναι φανερό ότι βγαίνει μπροστά ο Μπακογιάννης. Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβει κάποιος ότι η Ντόρα δεν θα άφηνε να περάσει χωρίς συνέπειες, η αρπαγή του θρόνου από τον Κυριακούλη...

  @ Οπότε αυτό που ψιθυρίζεται στις πρεσβείες πρέπει να έχει κάποια βάση. Δεν έγινε χωρίς λόγο έξω φρενών, με τον αμερικανό πρέσβη, προ ημερών ο Κυριάκος...

  @ Με τόσες προσλήψεις είναι δυνατόν το δικαστικό ρεπορτάζ των "Παραπολιτικών" να υποφέρει; Δυο ώρες κατέθετε ο Τριανταφυλλόπουλος στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά και οι φωστήρες έγραψαν ότι κατέθεσε μόνο μέσω υπομνήματος. Το υπόμνημα ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα... Το πάρτι προσεχώς!..

  @ Φαντάζομαι ότι στον ουρανό πλέον ο Μίνως Κυριακού, θα έχει μάθει τις αλήθειες που ήθελε και τις απορίες που τον βασάνιζαν κι ότι εάν επίστρεφε πίσω, θα πλάκωνε πολλούς και πολλές από εκείνους και εκείνες που παρευρέθηκαν στην κηδεία του. Φαντάζομαι...

  @ Τι σου είναι η ζωή... Κάποιοι που παρέστησαν στον γάμο του Ρουβά ίσα ίσα που πρόλαβαν να αλλάξουν ρούχα και έκφραση, για να πάνε αμέσως μετά και στην κηδεία του Μίνωα... Ματαιότητες.

  @ Εντάξει είπαμε ότι η αγωνιστική κατινιά της Ραχήλ σπάει καρύδια, αλλά και τα γκάζια του Τσακνή ήταν απαράδεκτα. Πρώτα για τη θέση που κατέχει κι έπειτα γιατί δεν παύει να είναι καλλιτέχνης. Aυτό το επαναλαμβανόμενο "σκάσε" ήταν απαράδεκτο. Όσο κι αν ξεφύγει μία κυρία, δεν της φωνάζεις ποτέ σκάσε. Χωριά που η απτόητη Ραχήλ του απάντησε:"Δεν πρόκειται να σκάσω"! Ντροπής πράγματα...

  @ Στο Tier, το παλιό Deals Ψυχικού, εθεάθη ο πρόεδρος Βαγγέλης και συγκεκριμένα στο πατάρι του εστιατορίου, μετά των Μαλούχου και Πικουλα. Με τον πρώτο "παίζει" επαγγελματικά ενώ με τον δεύτερο επικοινωνιακά. (Έρημε Αντώνη). Συζήτησαν για το μέλλον της επιχείρησης αλλά και για άλλα τα οποία προς το παρόν δεν αναφέρω για να μην νομίσουν ότι η "Ζούγκλα" έβαλε κοριό εκει μέσα...

  @ Ο μεγάλος αναλυτής του Πρώτου Θέματος Βασίλης Χιώτης προέβλεψε ότι το κίνημα «Παραιτηθείτε» θα γεμίσει την πλατεία Συντάγματος. Μόνο που ο προφήτης έπεσε έξω και στην πλατεία μαζεύτηκαν τρεις κι ο κούκος… Μιλάμε για ήττα του προφήτη ο οποίος θα το ξεπεράσει, προκειμένου να περάσει στην επόμενη προφητεία… Όταν η παρέα γίνεται ρόμπα…

  @Από το eurogroup στο euroclinic ο Σταύρος Θεοδωράκης. Περαστικά.

  @ Ο ραδιόφωνοεφημεριδοτσάτσος του Μαρινάκη, Κουρτάκης- επιμένω το όνομα παραπέμπει σε ρετσίνα κι όχι σε ενημέρωση- δίνει ρεσιτάλ προπαγάνδας για την πιθανή εμπλοκή Μαρινάκη στην υπόθεση του NOOR 1. Διάβασε προσεκτικά Κουρτάκη, πιθανή γράφω κι όχι τις μαλακίες που πετάς εσύ χωρίς ρεπορτάζ και τρως απανωτές μηνύσεις. Τις τρώμε κι εμείς γιατί ξεσκίζουμε καθάρματα κι όχι γιατί τα υπηρετούμε και δεν εννοώ τον Μαρινάκη, αλλά κάτι αλλά τσογλάνια που σου δίδαξαν τέτοια δημοσιογραφία.

  @ Τελικά ο μόνος Αγγελόπουλος που έχει ελπίδες να πάρει τίτλο φέτος είναι του survivor...

  @ Παρακολουθούσα την εκπομπή your face sounds familiar, η οποία λόγω κάποιων πολύ πετυχημένων μιμήσεων, παρουσιάζει σχετικό ενδιαφέρον. Από εκεί και πέρα πλήξη. Το πάνελ της επιτροπής, εάν υποβάλετο στη δυσάρεστη διαδικασία βαθμολόγησης, θα πάγωνε σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός. Ο Μουτσινάς, τόσο καλό παιδί, έχεις την αίσθηση ότι γεννήθηκε χωρίς καμία χάρη επάνω του. Οι υπόλοιποι σχεδόν απαρατήρητοι, εκτός από τον Φασουλή, ο οποίος ως προϊόν κατοχικής κληρονομιάς και εύνοιας του πάλαι ποτέ κραταιού συγκροτήματος Λαμπράκη, διατηρεί αυτούσια την κακία που εξέπεμπε ανέκαθεν.

  Είναι κι εκείνο το κορίτσι που παρουσιάζει την εκπομπή -μου διαφεύγει το ονομά του- που παραπέμπει σε Ουρσουλα Άντρες με ασάνς από Μενιδι. Πιο λαϊκό από τις απαιτήσεις τέτοιας εκπομπής. Και μια παρατήρηση. Κάνετε please κάτι για τις υπαρξιακες ανησυχίες ενός ανισόρροπου τηλεθεατη. Μια τηλεόραση μόνο με άντρες θα ήταν καταθλιπτική. Μια τηλεόραση μόνο με γυναίκες θα ήταν κουραστική. Μια τηλεόραση μόνο με αδερφές είναι απλά τραγική... Έλεος δεν ξέρουν άλλη δουλειά να κάνουν;

  @ Με το που ευχήθηκε ο Μητσοτάκης καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό, είδα τη Φενέρμπαχτσε να σηκώνει το κύπελλο. Έχει παράδοση η οικογένεια, όπως και να το κάνουμε.

  @ Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον κ. Σόιμπλε ότι με τα συνεχόμενα Νάιν θα τινάξει ο γάιδαρος τα πέταλα και θα συνεχίσει μόνος του την περιπέτεια…

  @ Τι τρέλα είναι αυτή, τι εμμονή, τι πάθος ατελείωτο που λέει και το τραγούδι, να βλέπει έναν λαό μέσα στην ταλαιπωρία και να αρνείται οποιαδήποτε διευκόλυνση.

  @ Ο Βαρουφάκης ωστόσο παραμένει αισιόδοξος. Τέτοια ποιητική τρέλα από πολιτικό οίστρο είχα χρόνια να δω. Μόνο ο Θερβάντες θα μπορούσε να τον παρακολουθήσει. Σουλατσάρει εδώ κι εκεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, εξαργυρώνοντας τη φήμη του πιο θορυβώδους υπουργού που πέρασε από την Ευρώπη και δηλώνει ότι εάν μαζέψει 20.000 ψήφους θα κάνει κόμμα!.. Κόμμα ο Βαρουφάκης, κόμμα η Κωνσταντοπούλου, κόμμα ο Λαφαζάνης, κόμμα ο Τσίπρας. Τι έγινε, ρε παιδιά, πού πήγε η ενότητα του κόμματος; Σε λίγο θα έχετε περισσότερους προέδρους από οπαδούς…

  @ Την κατάσταση σώζει ο Μητσοτάκης. Είναι εκείνο το απλανές βλέμμα με το αμήχανο χαμόγελο, που παραπέμπει σε καταστάσεις σοκ έπειτα από φυσική καταστροφή, σεισμό, κατολίσθηση ή κάτι ενδιάμεσο…

  @ Δηλαδή, εάν σύμφωνα με την τρέλα του υιού Γιαννακόπουλου η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού έπρεπε να επιστρέψει από την Πόλη με πούλμαν, ο Αλαφούζος πώς έπρεπε να τους στέλνει σε αγώνα έπειτα από Μαραθώνιο;

  @ Άψογοι οι αθλητικοί συντάκτες της μετάδοσης του τελικού κυπέλλου από το κανάλι OTESPORT1. Μπράβο τους. Μακάρι να τους έμοιαζαν και οι διαιτητές... Δύσκολο να αποφευχθούν τα λάθη σε ένα τόσο κρίσιμο ματς όμως... η Παναγία Σουμελά ήταν και με τους δυο πόντιους Σαββιδη-Μελισσανίδη... Έδινε ισοπαλία μέχρι να κάνει το θαύμα του ο επόπτης!.. Μεγάλη η χάρη του. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ανάγκη από τέτοιους ταχυδακτυλουργούς.

  @Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. Βαρβιτσιώτης:Η απομάκρυνση της ανομίας στη χώρα θα έρθει μόνο με την απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ . Με το συμπάθιο δηλαδή, αλλά όταν κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία επικρατούσε η νομιμότητα;

  @ Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, παρουσιαστές δελτίων κάνουν όλοι το ίδιο λαθος, με τις κλήσεις και το γένος. Γενικά δεν το έχουν καθόλου. Έτσι ακούς να τσακώνονται για τον... ψήφο ή να απαιτούν ένα... μεγάλο συγνωμη.

  Πρόκειται περί συγνώμης γένους θηλυκού. Δεν είναι μπρίκι η συγνωμη και η ψήφος το ίδιο. Γράμματα χασάπηδες έλεος.

  Εκτός από τους survivor υπάρχουν και μικρά παιδιά που σας ακούν και δεν έχουν καμία ελπίδα να μάθουν σωστά ελληνικά....

  @ Για τον μαλακάκο που συντάσσει το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1: Όταν παίρνεις το ρεπορτάζ της «Ζούγκλας» θα σέβεσαι τη δεοντολογία και θα αναφέρεις το όνομα της ηλεκτρονικής εφημερίδας που το πήρες. Αναφέρομαι φυσικά στο βίντεο της ληστείας στην τράπεζα. Εάν δεν είχαμε βάλει αράχνη- που την έκρυβες έτσι κι αλλιώς με τα super σου- δεν θα το έπαιρνε χαμπάρι κανείς. Την επόμενη φορά που θα το κάνεις θα την ακούσει άσχημα ο Κυριακού και δεν αποτελεί απειλή αλλά προειδοποίηση, για να μην κλαίγεσαι ότι το αφεντικό πικράθηκε πολύ και σε έστειλε σπίτι σου. Άντε μπράβο τσογλάνια που έχετε μετατραπεί από δημοσιογράφοι σε οικιακούς βοηθούς…

  @ Εκείνον τον Φουρθιώτη δεν υπάρχει κάποιος να του χώσει δυο κλωτσιές και να τον πετάξει από εκεί μέσα; Έλεος με αυτό το ερμαφρόδιτο ζόμπι, πρώην μάνατζερ της Τζούλιας, που τοποθετήθηκε ως παρουσιαστής μιας εκπομπής, με πρόσωπα που αν μη τι άλλο έχουν γράψει μια ιστορία...

  @ Απορώ πως δέχτηκαν να συνυπάρχουν με τον Σαρδανάπαλο ευνούχο του Ομέρ Βρυώνη.

  @ Κάποια στιγμή υποψιάστηκα ότι θα τον άρπαζε από το περουκίνι ο Καρβέλας, αλλά το σενάριο δεν επαληθεύτηκε και απογοητεύτηκα. Αφήστε τον να προμοτάρει τις κρέμες του Φιλίππου και πάρτε τον από το star academy μήπως απογειωθεί η εκπομπή. Ο άνθρωπος είναι ότι πιο περιθωριακό, άτεχνο και άχαρο χωράει το γυαλί...

  @ O γνωστός μαλάκας της δημοσιογραφίας που μιλάει με "ντοκουμέντα" έγινε η αιτία να παραιτηθεί μία ικανή δικαστική λειτουργός. Είναι η σειρά της κυβέρνησης τώρα να απαλλαγεί από το παρακράτος που πάνε να δημιουργήσουν εις βάρος της τα δημοσιογραφικά σκουπίδια.

  Αυτά προς το παρόν...

  @ Επικοινωνιακή καταιγίδα της οικογένειας Μητσοτάκη από τα μέσα. Μετά τον Κυριάκο ο Κώστας Μπακογιάννης που κάνει τα πάντα για να βρίσκεται στο προσκήνιο. Μετά την πτώση με το αλεξίπτωτο συνέντευξη στη Μενεγάκη. Λογικό εν μέρει. Εάν τη βγάλω καθαρή με την πτώση να πέσω στα μαλακά της… Ελένης. Κάκιωσα πολύ; Δε νομίζω. Έλεος παιδιά ηρεμίστε ΛΊΓΟ μήπως πάρει Και κανένας άλλος σειρά για την σωτηρία της πατρίδας…

  @ Εκεί στο ΣΚΑΙ δεν αναλαμβάνετε και επίσημα τις δημόσιες σχέσεις του Κυριάκου να τελειώνουμε; Πως το λένε να δεις… Θέλει η πουτ@ν@ να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει… @ Κι εμείς αγαπήσαμε αλλά δεν κάναμε έτσι…

  @ Τι ιδέα κι αυτή να στείλουν βόμβα στον Σόιμπλε με το όνομα του Γεωργιάδη… Το κακό είναι ότι θα στέλνει βιβλία για δώρο ο Άδωνις και δεν θα τα ακουμπάει κανένας.

  @ Το παλικαράκι που μετέδιδε το παιχνίδι Ατρόμητος-Ολυμπιακός μπορεί να περάσει αύριο από τα γραφεία του Πειραιά να πάρει την κάρτα μέλους...

  @ Ακούς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα και αισθάνεσαι ότι έχεις απέναντί σου μέλη παραθρησκευτικής οργάνωσης. Είναι κι εκείνο το μοτίβο επιχειρημάτων με την δήθεν ήρεμη φωνή, που σου θυμίζουν κατηχητή της δεκαετίας του ’60…

  @ Ψηφίσαμε sixties και μας προέκυψαν κατηχητές…

  @ Όταν βρω μπροστά μου εκείνον τον τενεκέ που ακούει στο όνομα Πολάκης, θα του ρίξω ένα γενναίο φτύσιμο για την ποιότητα της… αναβαθμισμένης περίθαλψης, για την οποία επαίρεται δημοσίως. Η γιαγιά μας που έπεσε χθες περίμενε με σπασμένο πόδι στο πάτωμα δυόμισι ώρες, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο! Ναι έτσι όπως το ακούτε ακριβώς δυόμισι ώρες!

  @ Εάν έπεφτε η μάνα σου μαλάκα θα συνέβαινε κάτι τέτοιο ποτέ;

  @ Και λίγα σας έψαλε τις προάλλες ο δικαστής για την ποιότητα της περίθαλψης που παρέχετε…

  @ Είναι κι οι Τούρκοι από την άλλη πλευρά που πουλάνε τσαμπουκά στο Αιγαίο, άνευ κόστους φυσικά, γιατί στην Τουρκία αυτό συμβαίνει τα τελευταία εκατό χρόνια. Όποτε έχουν εσωτερικά προβλήματα, ανακαλύπτουν τον εξωτερικό εχθρό, αποπροσανατολίζοντας τον λαό από την πραγματικότητα…

  @ Το μόνο που καταφέρνουν είναι να ανεβάζουν τις μετοχές του Καμμένου, ο οποίος δεν παίρνει από φοβέρες και να το τραβάει γερά το σχοινί… Μεταξύ μας από την σιωπή των προηγούμενων και την δουλοπρεπή στάση η συμπεριφορά του Πάνου φαίνεται να αποδίδει, προς το παρόν τουλάχιστον…

  @ Μαλλιά κουβάρια τα μέσα ενημέρωσης λόγω της οικονομικής ένδειας. Κανείς δεν γνωρίζει τι ανήκει σε ποιoν. Όλοι αναζητούν σωσίβιο κι αρπάζονται από όπου μπορούν. Αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο αντικειμενικοί μπορεί να είναι σε τέτοιο κλίμα όλοι αυτοί οι πεινασμένοι αστερίσκοι της TV, των εφημερίδων και φυσικά του ηλεκτρονικού Τύπου, όταν κρέμονται από τα αμελέτητα του εκάστοτε σπόνσορα (έτσι τον λένε τώρα), δωρητή ή ευεργέτη, κατά βάση όμως χρηματοδότη και ιδιοκτήτη του δήθεν αδέσμευτου και αντικειμενικού μέσου τους… Για πολλούς από αυτούς θα μιλήσουμε σχετικά σύντομα, γιατί άλλο εφημερίδα κι άλλο efimerida…

  @ Ο ευτραφής εφοπλιστής αγοράζει ό,τι μπορεί, ίσως γιατί έτσι αισθάνεται περισσότερο θωρακισμένος, από πλάσματα ικανά να πουλήσουν και τα σωθικά τους αντί πινακίου φακής…

  @ Κι αναρωτιόμασταν γιατί γαυγίζουν οι Ράφτηδες… Το ραντεβού στα γουναράδικα εδώ πιάνει τόπο, αφού είναι σίγουρο ότι έχουμε ράμματα για τη γούνα τους…

  @ "Το τέρας κι εγώ"... Ο τίτλος και το θεατρικό έργο από το βιβλίο του Σταμάτη Μαλέλη. Θα μπορούσε να είναι κι αλλιώς... Εγώ το τέρας! Γιατί το τέρας που ακούει στο όνομα Σταμάτης όντας φανατικός Ολυμπιακός και Πασόκος, κατορθώνει να ειναι διευθυντής σε κανάλι του οποίου ο ιδιοκτήτης ειναι πρόεδρος του Παναθηναϊκού και υποστηρικτής του φιλελεύθερου Μητσοτάκη...

  @ Σημεία και τέρατα με λίγα λόγια... Εμείς πάντως θα πάμε στο ... θέατρο του Σταμάτη...

  @ Πάνο Καμμένο: Ο πολιτικός δεν καταφεύγει ποτέ με μηνύσεις κα αγωγές κατά του Τύπου. Έχει βήμα άμυνας και εξουσία πέραν των δικαστικών αιθουσών. Μοναδική δικαιολογία oι επιθέσεις εναντίον ανηλίκων και οικογενείας άνευ λόγου. Σε τέτοιες περιπτώσεις όμως δικάζει πάλι ο πολίτης, με την κρίση του και τον πολιτικό του πολιτισμό. Ειδικά όταν πρόκειται για υποκείμενα τύπου Κουρτάκη. Το έχουμε τονίσει επανειλημμένα. Το όνομα παραπέμπει σε ρετσίνα, όχι σε ενημέρωση.

  @Πάνο Τζένο: Όταν η ανοησία ξεπερνάει τη φαντασία, προσέρχεσαι με μπράβους στην Ευελπίδων. Πόση απειρία απαιτείται για να καταστραφείς επικοινωνιακά κουβαλώντας μαζί σου τους μπράβους του ομίλου; Κι έπειτα τι είχε να φοβηθεί ο δημοσιογράφος στη συγκεκριμένη υπόθεση; Τους αστυνομικούς ενός υπουργού που τρέμουν μήπως τον εκθέσουν για οποιονδήποτε λόγο; Αυτά συμβαίνουν όταν μπερδεύει κανείς το Καραϊσκάκη με την Ευελπίδων…

  @ Κουρτάκη: Καλά, ρε αθεόφοβε, πήγες στην επιτροπή της Βουλής και υποστήριξες ότι μάζεψες εκατομμύρια με επτά δουλειές; Μπράβο σου, ρε μάγκα! Δώσε τώρα τη συνταγή για να γίνεις διάσημος και να ξεφύγεις από τη... ρετσινιά του Κουρτάκη…

  @ Συγχαρητήρια στην αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη. Το πετρέλαιο θέρμανσης στο 1 ευρώ το λίτρο με τη χώρα στον καταψύκτη.

  @ Ας πάει μια βόλτα στο χωριό του ο πρωθυπουργός, να περάσει κι από την κεντρική Μακεδονία για να καταλάβει πώς τη βγάζουν οι χριστιανοί μάρτυρες της παγωμένης άλλης Ελλάδας.

  @ Ένας παπαγάλος είχε μάθει πολλά κόλπα. Τόσα, που κάποια στιγμή άρχισε να δίνει παραγγελίες από το τηλέφωνο. Μία ημέρα χτυπάει το κουδούνι, ανοίγει ο ιδιοκτήτης του παπαγάλου την πόρτα και βλέπει το βυτίο της γειτονιάς.

  «Σας φέραμε έναν τόνο πετρέλαιο που παραγγείλατε το πρωί» του λέει ο υπάλληλος.

  «Δεν παραγγείλαμε πετρέλαιο» του λέει αιφνιδιασμένος ο άνθρωπος. «Αυτό το κωλοπούλι φταίει» προσθέτει και του δείχνει τον παπαγάλο ζητώντας συγγνώμη.

  Μόλις φεύγει ο υπάλληλος τροφοδοσίας, πιάνει τον παπαγάλο, τον δένει από τα φτερά και τον κατεβάζει στο υπόγειο του σπιτιού. Όταν ξημέρωσε, ανοίγει ο παπαγάλος τα μάτια, βλέπει την εικόνα του Χριστού στον σταυρό και τον ρωτάει έντρομος:

  -«Πόσον καιρό είσαι εδώ μέσα»;

  -«Πάνω από δύο χιλιάδες δεκαπέντε χρόνια» του λέει ο Ιησούς.

  «Καλά ρε μπαγάσα πόσο πετρέλαιο παρήγγειλες» ρωτάει έκπληκτος ο παπαγάλος…

  @ Μεγάλη υπόθεση να παραμένεις ελεύθερος και ανεπηρέαστος από εξαρτήσεις που επιβάλλει η λιτότητα… Μαρινακιοποιούνται οι πάντες. Πρώτος και καλύτερος ο Χατζηνικολάου, ο οποίος με το πρόσχημα του… Ολυμπιακού πνεύματος είχε διπλαρώσει τον πρόεδρο τα τελευταία χρόνια στις παραλίες της Μυκόνου, προλειαίνοντας το έδαφος για τη σωτήρια συνεργασία. Οι τελευταίες αποχωρήσεις και απολύσεις από τη «REAL» μαρτυρούν του λόγου το αληθές. Αγνόησε τον μεγάλο ευεργέτη του Βαρδή πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις και κατέβηκε τρέχοντας στον Πειραιά. Τον Κουρή δεν τον πούλησε ακόμα φανερά, αυτό θα συμβεί με μαθηματική ακρίβεια δοθείσης ευκαιρίας, κι όχι μόνον δεν τον πούλησε, αλλά έσπευσε προχθές σε δικαστήριο να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισής του για τα διεκδικούμενα των εργαζομένων, που φυσικά οι τελευταίοι δεν πρόκειται να τα εισπράξουν ποτέ… Χαρακτηριστικό του… ευγενούς χαρακτήρα του η συμπεριφορά προς τον Κώστα Γιαννίκο, τον οποίο παρέκαμψε επιδεικτικά δίχως να χαιρετήσει. Τον Γιαννίκο που είπε το ναι για να πάει στο ΑΛΤΕΡ και να δημιουργήσει τα πάντα;

  Βέβαια, η ιδέα να πάει εκεί ήταν του Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος του άλλαξε τα μυαλά λίγο πριν υπογράψει στον ΣΚΑΪ και τον πήγε σηκωτό στον Γιαννίκο. Περασμένα ξεχασμένα, θα μου πείτε, όμως για μεγάλο διάστημα, την εποχή των ευτραφών αγελάδων, ο Νίκος επαναλάμβανε συχνά ότι ο ευεργέτης Μάκης ήταν αιτία όλων των καλών.

  Δεν θα ρωτήσουμε ωστόσο τον «Ταρζάν» τι γνώμη έχει για όλα αυτά. Εάν την εκφράσει δημόσια, μπορεί και να κλάψουν μανούλες…

  @ Άλλωστε, σε ερώτηση κατά την εξέτασή του στην επιτροπή της Βουλής πού πήγαιναν εκείνες οι 100 χιλιάδες ευρώ από τις οποίες είχε σβηστεί με μπλάνκο το όνομα του παραλήπτη, ο Κουρής είχε τονίσει με έμφαση: «Δεν μπορώ να σας πω, είναι φίλος μου…» Μανούλα σε τέτοιες συμπεριφορές ο Γιώργος. Ήξερε πάντοτε να δένει καλά τους δικούς του ανθρώπους…

  Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος, ιδίως όταν ο ευεργετηθείς είναι και χέστης…


  @ Ειδήσεις στο «Ε» και ο Ευαγγελάτος με σπόνσορα τον εφοπλιστή του Πειραιά. Εκείνος χρηματοδοτούσε την ομάδα του άλλου Νίκου, γιατί ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα νικητών και οι Νίκοι έχουν πάντοτε θέση…

  @ Τα του Πρώτου Θέματος δάνεια και εγγυήσεις για χρηματοδότηση από τον Μαρινάκη δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε.

  Εκεί ο Καραμήτσος είχε κάνει καλή δουλειά, αφού φρόντιζε και για τα βιβλία που θα.. διάβαζε ο Τσίπρας.

  @ Στην ουρά πλέον μετά την αναβάθμιση των τηλεοπτικών αστέρων ο Κουρτάκης, ο οποίος έχει αρχίσει να ανησυχεί -δικαίως- για τη θέση του στην ιεραρχία. Για κάτι παρελκόμενα τύπου Ράπτη δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί ιδιαίτερη μνεία. Αυτά ακολουθούν αντί πινακίου φακής. Τα απομεινάρια από το πάρτι των λεόντων…

  Μεγάλη υπόθεση να παραμένεις ελεύθερος και αξιοπρεπής στην εποχή της φτώχειας...

  @ Εάν θέλετε να μάθετε τι συμβαίνει στη δημοσιογραφική πιάτσα, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τη συνταγή της μύγας με την κοπριά. Όπου κοπριά, εκεί κι οι μύγες…

  @ Όπου χρήμα, εκεί και οι δημοσιογραφικές αλογόμυγες. Παραδίδονται η μία μετά την άλλη αλλάζοντας στάβλο. Δεν χρειάζεται να το φωνάξουμε, αφού οι ίδιοι κάνουν ό,τι μπορούν για να γίνει γνωστό χωρίς να τηρούν πλέον ούτε τα προσχήματα…

  @ Δύσκολα τα χρόνια, λίγα τα λεφτά, όπου δουν ότι μυρίζει χαρτζιλίκι, σπεύδουν ολοταχώς και όχι βραδέως…

  @ Ο Νίκος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, αυτό λέει η πιάτσα και δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, εφόσον οι επιταγές μιλάνε από μόνες τους, όπως επίσης οι κυκλοφορίες και οι καθυστερήσεις…

  @ Βεβαίως, η τελευταία του μετακίνηση εξόργισε το μεγάλο αφεντικό, σε βαθμό που έχει αρχίσει να τον ανησυχεί σοβαρά. Αυτήν τη φορά δεν κατόρθωσε να κρατήσει τις ισορροπίες και ο ψυχισμός του αδυνατεί να διαχειριστεί κρίσεις τέτοιου βεληνεκούς. Το παρελθόν των Γερμανών και Κρητικών ευεργετών έχει περάσει δυστυχώς ανεπιστρεπτί. Δυστυχώς ή ευτυχώς, τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό κάτω από τον Αττικό ήλιο…

  @ Για την κάθοδο των μυρίων στο αφεντικό του Πειραιά και των εκατομμυρίων μιλάμε φυσικά και το μέτωπο των μισθοφόρων, στο οποίο πέραν των αστέρων του Πρώτου Θέματος και του Νικολάκη (ετερόκλητο το πλήθος), έχει προστεθεί και ο Χρήστος της «εφημερίδας»… Άσος στις μετακινήσεις και τις εφήμερες συμμαχίες, μοναδικός στο βόλεμα και τις υπόγειες διαδρομές…

  @ Ας είναι καλά τα παιδιά. Υλικό θα έχουμε για να γράφουμε και πολλά ράμματα για τη γούνα τους…

  @ Τι βραδιά κι αυτή… Περιμένοντας τον Τραμπ.

  @ Τον «έφτυνε» η μισή Αμερική, η Ευρώπη και η ελληνική πολιτική διανόηση, θεωρώντας δεδομένη τη νίκη της Χίλαρι. Μέχρι που βάρυνε ο τηλεοπτικός ορίζοντας πρώτα στα αμερικανικά κανάλια και αργότερα στους δικούς μας, που άργησαν να το πάρουν χαμπάρι.

  @ Ξέρετε τώρα εσείς… Η ΕΡΤ, ο ΣΚΑΪ και η «Ζούγκλα» έπαιζαν τις εκλογές… Στην ΕΡΤ οι Συριζαίοι που περιμένουν και τον Ομπάμα ήταν έτοιμοι να υπερθεματίσουν για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και στον ΣΚΑΪ όλο το σκηνικό στημένο πάνω στον Παπαχελά και τη συμπαθή Cia Κοσιώνη…

  @ Όπου κατά τις 03,00 τα ξημερώματα ο μεν Παπαχελάς έπεσε να κοιμηθεί, αφού οι δικοί του έχαναν, η δε Cia βγήκε μέσω SKYPE από το δωμάτιο του ξενοδοχείου, σχεδόν αναμαλλιασμένη, τόσο που είχες την εντύπωση ότι από πίσω θα σκάσει μύτη με τις πιτζάμες και ο Κώστας Μπακογιάννης (άντε με το καλό, παιδιά, να φάμε κουφέτα)…

  @ Έβγαινε και ένας σχολιαστής-δημοσιογράφος, ο οποίος δεν είχε ανακαλύψει ότι η ψήφος είναι γένους θηλυκού, γνώριζε όμως όλα τα άλλα και αναφερόταν στους… εναπομείναντες ψήφους. Στις εναπομείνασες την επόμενη φορά κύριε, για να είστε περισσότερο πειστικός… Ο ανταποκριτής από τη Νέα Υόρκη θεωρούσε ότι όλοι είχαν κάνει την ίδια γκάφα (τρομάρα του), να θεωρούν δεδομένο ότι θα νικήσει η κα Κλίντον, και προσπαθούσε να καταλάβει τι συνέβη κι έπεσαν έξω όλοι οι έμπειροι σχολιαστές και δημοσκόποι… Πώς να το καταλάβεις άραγε, εάν μέσα στην κρίση κατορθώνεις (όχι ότι είναι κακό) να πίνεις τον καφέ σου στην Times Square και την Πέμπτη Λεωφόρο;

  @ Τι αντίθεση, οι ίδιοι άνθρωποι που σε διαβεβαίωναν ότι βγαίνει η Χίλαρι, να καταπίνουν τη γλώσσα τους έπειτα από παρέλευση κάποιων ωρών… Στο FOX τα χαμόγελα μέχρι τα αφτιά, ενώ στο CNN οι πλερέζες μέχρι το πάτωμα…

  @ Η κρίση όμως δεν είναι μόνον ελληνική, υπάρχει παντού κι όπως είπε ο Dr. Trump, εάν συνεχίσουμε έτσι με το χρέος των 21 τρις, σύντομα θα γίνουμε Ελλάδα.

  @ Το σκάνδαλο του δικαστή που βοηθούσε την ερωμένη-συνάδελφό του στις εξετάσεις για να καταλάβει μια θέση στο ΣτΕ δεν το βλέπετε στραβάδια (πολιτικοί, δικαστές, δημοσιογράφοι);

  @ Αξιοκρατικά είσαστε για κλάματα όλοι μαζί... Μα όλοι... Το "ζεύγος" των συγκεκριμένων δικαστών αποφασίζει σήμερα για τις τηλεοπτικές άδειες! Αξιοκρατικά...

  @ Μόνο που το θέμα δεν πρόκειται να μείνει αδέσποτο... Θα αναγκαστείτε να το αντιμετωπίσετε σύντομα...σύντομα.

  @ Καναλάρχες χωρίς άδεια και αδειούχοι χωρίς κανάλια. Αθάνατη Ελλάδα…

  @ Πρόταση: Να δεσμευτούν οι μισθοί των βουλευτών επί διετία για την αδειοδότηση του καναλιού της
  Βουλής…


  @Έχουν βάλει στη μέση τον Καλογρίτσα και τον πυροβολούν ομαδικά! Μα ακόμα και ο χειρότερος εργολάβος να ήταν, όταν η επίθεση γίνεται οργανωμένα αφήνει άσχημη μυρωδιά...

  @ Κι έπειτα τόσα χρόνια, τσακάλια της ενημέρωσης, δεν είχατε πάρει χαμπάρι τα δάνειά του και τα ανακαλύψατε μόλις πήρε συχνότητα;

  @ Είπαμε την πέφτουμε για την πίτα αλλά κρατάμε και τα προσχήματα... Στο τέλος θα κατορθώσετε να τον καταστήσετε συμπαθή, γιατί στη ζωή όπως και στο θέατρο ο θεατής (τηλεθεατής στην περίπτωσή μας) ταυτίζεται με το θύμα ποτέ με τον θύτη κι εσείς τείνετε να συμπεριφερθείτε ως θύτες...

  @Καμπουράκης - Οικονομέας ξέσπασαν για τα εργασιακά χάλια του MEGA στο 90', με την ηρωική φράση "ας μας διώξουν"!

  @ Σιγά τα καλσόν παλικάρια... Λυπηρό να κλείνει οποιοσδήποτε χώρος εργασίας, αλλά και οι ηρωισμοί κατόπιν εορτής, μετά από προπαγάνδα ετών, εξ ίσου λυπηροί...

  @ Στην Κίνα ο πρωθυπουργός μετά το φιάσκο με την Cosco. Τη μόνη χώρα με τους αξιωματούχους της οποίας θα μπορεί να συνεννοείται άνετα, αφού εδώ και αρκετό διάστημα μας μιλάει κινέζικα...

  @ Εάν τέτοιες βρομοδουλειές επιχειρούν να τις διαπράξουν με τους Κινέζους, την ώρα που καίγεται ο κώλος τους για επενδύσεις, φανταστείτε τι σκαρώνουν σ' εμάς, που θεωρούν ότι μας έχουν στο χέρι.

  @ Δηλαδή τώρα δε θα τη λέμε Μεγάλη Βρετανία αλλά Άλλη; Μεταξύ μας και Έξω δεν πέφτει άσχημα. G. Brexit...

  @ Να αλλάξει και η ονομασία του ξενοδοχείου στο Σύνταγμα παρακαλώ. BREXIT. Θα γράψει ιστορία...

  @ Προς κοινοβουλευτική εκπρόσωπο ΣΥΡΙΖΑ κα Φωτεινή Βάκη: όταν ο κόσμος πεινάει και ακολουθείτε μνημονιακή πολιτική, πρέπει τουλάχιστον να το βουλώνετε αντί να αυθαδιάζετε από το κρατικό κανάλι.


  @ Οι δύο του "Γιούρο Γιούρο όλοι" σου δίνουν την αίσθηση ότι λειτουργούν με μπαταρία. Πιο ψυχρή παρουσίαση δεν έχω δει. Ίσως φταίει η ηλικία, αλλά δεν θα ήταν κακό να γυρίσουν μερικά χρόνια πίσω, στο αρχείο της ΕΡΤ... Λίγος Διακογιάννης θα τους έκανε καλό...

  Λίγη ρέτσιτα, λίγο χρώμα, λίγη χάρη και χιούμορ ρε παιδιά. Συνταγές να διαβάζατε, θα ήσασταν πιο χαριτωμένοι!...

  @ Έβλεπα προ ημερών την εκπομπή της ΕΡΤ «Αθήνα- Θεσσαλονίκη» με παρουσιαστές την Μάριον Μιχελουδάκη και τον Χρήστο Γιαννούλη.

  Έμπειρη και ικανή η συνάδελφος είναι γνωστή. Άγνωστος μου ήταν ο κ. Γιαννούλης που αναγκάστηκα να τον γκουγκλάρω, για να πληροφορηθώ ότι ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια να κατανοήσω την απαράδεκτη, αντιτηλεοπτική- υστερική συμπεριφορά του.

  Όταν προσπαθούσε να πάρει τον λόγο και να μιλήσει η συμπαρουσιάστριά του, εκείνος μόμφαζε, δυστροπούσε δημόσια, ενώ κάποια στιγμή χτυπιόταν κιόλας.

  Απίστευτη συμπεριφορά, που απορρέει από την πολιτική του προστασία κυρίως και τον αντιτηλεοπτικό του χαρακτήρα εν μέρει.

  Τι άλλο θα δούμε άραγε;

  @ «Η όζουσα υπόθεση Μαυρίκου, δεν επιλύθηκε όπως πρέπει, μέσω της δικαστικής οδού, αλλά μέσω της Αττικής Οδού. Τον έκαψαν για να μην τους κάψει», ήταν το επίμαχο tweet του κ. Παπαδημούλη που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Τάδε έφη Παπαδημούλης. Τα ανάρτησε δηλαδή στο twitter. Ο άνθρωπος δεν είναι μόνον απαράδεκτος ως πολιτικός και μάλιστα αριστερός. Ο άνθρωπος είναι κυριολεκτικά βλάκας!..

  @ Ούτε Απόκριες να είχαμε. Μέχρι κι ο Πα... λιάτσος στην εκπομπή του με φιλοξενούμενο τον αντιπρόεδρο Άδωνι, απεφάνθη ότι δεν υφίσταται ζήτημα από τον διάλογο Μαρινάκη- Καραμήτσου και πως το θέμα δεν ενδιαφέρει τους πολίτες!.. Το θαυμαστικό μπήκε για τις μαλακίες του παρουσιαστή και όχι για να εκφράσει την έκπληξη του γράφοντος...

  @ Γέμισε καθίκια η αγορά. Θα αργήσει να ξεβρομίσει ο τόπος αυτός. Υποψιάζομαι ότι οι επί χρήμασι και αντί πινακίου φακής μισθοφόροι τους, ξημεροβραδιάζονται στο ημίφως με ένα τηλέφωνο στο χέρι για να γράφουν μαλακίες στο facebook και το twitter...

  @ Όχι δεν είναι αριστερή παρένθεση. Είναι αριστερή παπάτζα... Δεν είναι κατάσταση, είναι σύμπτωμα. Το βλέπαμε και λέγαμε υπομονή μπορεί να κάνουμε λάθος. Πολλοί σκεφτήκατε το ίδιο πράγμα. Κουράγιο, μαζί μαλακιστήκαμε!..

  @ Η προπαγάνδα είναι η χυδαιότερη μορφή επικοινωνίας. Κάποτε στην τηλεόραση έβγαινε η δημοσιογράφος Σπυράκη για να πει πολιτικές μαλακίες και να στηρίξει τη ΝΔ που της έδωσε αργότερα έναν ευρωβουλευτικό μισθό.
  Σήμερα βγαίνει η κ. Ακριβοπούλου και κάνει τα ίδια για τον Σύριζα. Άντε και βουλευτής Κατερίνα…

  @ Κι εγώ συμπαθώ τον Πούτιν παρά τις ακρότητες του (κυνήγι στους ομοφιλόφιλους κλπ), συμπονώ όμως και τον Τσίπρα, για ότι πρόκειται να ακολουθήσει, μετά την επίσκεψη του Ρώσου. Σίγουρα οι Αμερικανοί θα αντιδράσουν άμεσα και το κακό είναι ότι το Δ.Ν.Τ. δεν ανήκει στους Ρώσους…

  @Την έκανε στριφογυριστή πάντως, κατά το κοινώς λεγόμενο, ο Βλαδίμηρος στους Τούρκους. Υπενθύμισε την κατάρριψη του πολεμικού αεροσκάφους, αναβάθμισε την σχέση της Ρωσίας με την Ελλάδα και κατηύθυνε τους Ρώσους τουρίστες προς την χώρα μας, αφήνοντας τους Τούρκους να ξοδεύουν κηροζίνη πάνω από το Αιγαίο. Λέτε να σταθούμε τόσο τυχεροί; Γιατί απ’ ότι φαίνεται μόνον οι συγκυρίες μπορούν πλέον να μας σώσουν…

  @ Μιχάλης Κουινέλης: «Θέλω να γίνω πατέρας». Ε άντε... να τελειώνουμε.

  @ Περίμεναν μαζί με την Ανάσταση να σκίσει τα μνημόνια, αλλά ο κύριος έκανε το κορόιδο γιατί τον έλεγαν... Αλέξη!

  @ Τα είπε όλα για τα αμαρτωλά Μέσα ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

  Θα ήταν πέρα για πέρα σωστός, εάν γνώριζε πόσες συχνότητες χωράει το τηλεοπτικό φάσμα και φυσικά εάν μας εξηγούσε, πως μία κυβέρνηση η οποία κόπτεται για την αντικειμενική ενημέρωση και τον κοινωνικό ρόλο της τηλεόρασης, αποφασίζει να πουλήσει τις συχνότητες των αμαρτωλών ολιγαρχών σε άλλους ολιγάρχες. Φαντάζεται ότι οι κροίσοι οι οποίοι θα αγοράσουν τις συχνότητες, θα ασχοληθούν με τον λαογραφικό πλούτο της χώρας στον οποίο αναφέρθηκε και την πολιτισμική μας κληρονομιά; Τόσο αφελείς σκέψεις μόνο από κυβερνητικά στελέχη του Σύριζα μπορεί να ακούσει κανείς και να φρίξει με την έως και βλακώδη αθωότητά τους.

  Αποφάσισαν λοιπόν να χαρίσουν τις συχνότητες σε κεφαλαιοκράτες, για να δημιουργήσουν νέους μισθοφόρους από τον στρατό των άνεργων και απελπισμένων δημοσιογράφων, Εύγε!
  Ας σκεφθούν τη σοφή ρήση της γιαγιάς μου: Όποιος κατουράει στη θάλασσα το βρίσκει στο αλάτι…
  Βεβαίως ο κ. Κρέτσος δεν μας είπε τι σχέσεις είχε η ηγεσία του Σύριζα- πολλές διατηρούνται μέχρι σήμερα- με τους ολιγάρχες των μέσων και τα τσιράκια τους. Εάν θέλει δεν έχω αντίρρηση να τον ενημερώσω από πρώτο χέρι και να διαπιστώσει ότι όντως λειτουργεί αφελώς ή τέλος πάντων είναι επικίνδυνα ανενημέρωτος.

  Τα ραντεβού με Ψυχάρη-Μπόμπολα κατά το παρελθόν και τα αιτήματα της ηγεσίας του κόμματος για αλλαγές διευθυντών και προσλήψεις ημετέρων στα μέσα τους, φαντάζομαι ότι δεν έχουν καμία σχέση με την λύτρωση των μέσων από τους ολιγάρχες…

  Όσο για τις ελάχιστες άδειες που θέλουν να μοιράσουν ας σκεφθούν ότι μπορεί κάποια μέρα να γυρίσουν μπούμεραγκ εναντίον τους και να αισθανθούν τραγικά μόνοι…

  @ Ο Πάπας στη Μυτιλήνη, ο Αλέξης στο Παρίσι, οι μετανάστες στην Ελλάδα κι οι υπόλοιποι στην κοσμάρα τους. Καλά πάμε...

  @ Όσο σκέφτομαι ότι μετά τον Αλέξη φιλοδοξεί να με σώσει ο Κυριάκος, αντιλαμβάνομαι τη σοβαρότητα της νόσου μου...

  @ Μη στέλνετε τους μαλάκες να πάνε να γ.... Και καλά περνάνε και πολλαπλασιάζονται!  @ Δε θα με υποχρεώσει κανείς να υποταχτώ στα καθίκια, φώναξε ο Λάκης από την εκπομπή του και ένα ρίγος συγκίνησης διαπέρασε το κορμί μου.

  @Είναι ομολογουμένως ηρωικό να λές τις μαλακίες επί πληρωμή και να μην υποτάσσεσαι…@ Είναι τέτοιος ο οίστρος της οίησης, που ούτε ο χαρισματικός Λαζόπουλος μπορεί να καταλάβει, ότι οφείλεις να ζητήσεις συγνώμη όταν έχεις κάνει μια τόσο χοντρή γκάφα, να βγάλεις τον σκασμό και να καθίσεις λίγο στην άκρη... Μπάς και καταλάβεις τι έκανες. Τι να πει κι ο Μουζάλας δηλαδή;

  @ Τώρα που το σκέφτομαι μου έρχεται ωραία ιδέα. Να κάνουν μία εκπομπή μαζί με τίτλο «Οι γκαφατζήδες»…

  @Ρε παιδιά κορίτσια-αγόρια εκεί στο Lifestyle της εφημερίδας. Είπαμε αλλά όχι κι έτσι! Θα μας εξηγήσει η Μενεγάκη για ποιο λόγο άργησε μία ημέρα στη Νέα Υόρκη; Χεστήκαμε! Πέρασε απλά καλά και δεν ήθελε να επιστρέψει. Άλλο τώρα εάν εμείς τα νούμερα μιας άλλης εποχής, αντί να προβληματιζόμαστε τι συμβαίνει με την οικονομία, το μεταναστευτικό, την τρόικα και την ανεργία, είχαμε κρεμαστεί από την TV και περιμέναμε να επιστρέψει η Ελένη… @ Πάμε καλά;

  @ Η Αντζελίνα Τζολί διώχνει την νταντά γιατί την έπιασε να φλερτάρει με τον Μπραντ Πιτ, η Κατερίνα Γκαγκάκη αποκαλύπτει γιατί ερωτεύεται άνδρες με ισχύ, ο Γκλέτσος αναρωτιέται στον Κωστόπουλο εάν είναι ο μοναδικός που πήγε με άνδρες και οι πρόσφυγες συνάνθρωποί μας βιώνουν την απόλυτη κόλαση.

  @ Έτσι είναι η ζωή ή μάλλον ο θάνατός σου η ζωή μου. Εκατοντάδες επιτήδειοι σχεδιάζουν ήδη πώς θα κερδοσκοπήσουν εις βάρος ανθρώπων που βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης. Κάποιοι αγωνίζονται να επιβιώσουν στα παγωμένα νερά της θάλασσας και τους βούρκους της Ειδομένης και κάποιοι άλλοι… κωλοβαράνε…

  @ Μια απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα μαύρα εκατομμυριάκια του Αναστασιάδη αναμένεται αυτόν τον καιρό... Πολύ δεν τράβηξε αυτό το ανέκδοτο;

  @Κι επειδή άλλαξε η ηγεσία, θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε πως αποδίδεται η Δικαιοσύνη σε μια υπόθεση για την οποία, η δικαστική, η εκτελεστική και η άτυπη του Τύπου, δεν θα έπρεπε να αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανες...

  @ Το όχι στα αγγλικά είναι νόου, στα ιταλικά νο, στα γαλλικά νο, στα γερμανικά νάιν και στα Συριζαίικα ΝΑΙ.
  @ Δεν μπορεί θα σπάσει ο διάβολος το πόδι του, κάποιο καθεστώς, κάποιος κερατάς από αυτούς που γίνονται υπουργοί, μόνο και μόνο για να αποτελούν τον κακόγουστο διάκοσμο ενός γραφείου, να αναλάβει δράση και να συλληφθούν οι πραγματικοί λήσταρχοι της δημοσιογραφίας...

  @ Εάν τους είχαν κόψει τα πόδια νωρίς, τώρα δεν θα κυκλοφορούσαν παριστάνοντας τους εκδότες, με συνοδεία και απαστράπτουσες ξανθές στα κανάλια...

   @ Μισή δουλειά αυτή με τους περιθωριακούς της παραδημοσιογραφίας, οι οποίοι πιθανόν να δούλευαν και για λογαριασμό τους...

   @ Ο Ψυχάρης δεν είναι Τσοχατζόπουλος, ούτε πρόκειται να πάει στον Κορυδαλλό μόνος του, εάν χρειαστεί βεβαίως...

  @ Τώρα κούρνιασαν όλο
 • Η Ζούγκλα ανεβαίνει συνεχώς

  Η Ζούγκλα ανεβαίνει συνεχώς

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-02 21:24:56 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στην 10η θέση του παγκόσμιου breaking news βρίσκεται πλέον η ειδησεογραφική μας εφημερίδα zougla.gr. Με τη δική σας βοήθεια και στήριξη η «Ζούγκλα» καταγράφει ανοδική πορεία ανάμεσα στα «θηρία» της παγκόσμιας ενημέρωσης.

  «H "Ζούγκλα" ανεβαίνει συνεχώς. Τώρα πλέον στην 10η θέση του παγκόσμιου breaking news! Πρώτη στην Ελλάδα. 37η στην Κύπρο. Χάρη σε εσάς» γράφει στον λογαριασμό του στο Τwitter ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, παραθέτοντας και τους ανάλογους πίνακες.  Δείτε αναλυτικά τις μετρήσεις του αμερικανικού Alexa.com.  Η ηλεκτρονική «Ζούγκλα» στην κατηγορία breaking news βρίσκεται στην 1η θέση όλων των ελληνικών ιστοσελίδων και στη 10η θέση όλων των site, συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών ιστοσελίδων

   Tο zougla.gr βρίσκεται στην 5η θέση των δημοφιλέστερων site στην Ελλάδα και στην 1η θέση όλων των ενημερωτικών ιστοσελίδων, αφού, όπως παρατηρεί κάποιος, προηγούνται ιστοσελίδες όπως Google.gr, Youtube.com, Facebook.com, Google.com, που είναι διεθνή site

  Η ηλεκτρονική «Ζούγκλα» στην 37η θέση των δημοφιλέστερων sites στην Κύπρο

  Θέλουμε για ακόμη μία φορά να ευχαριστήσουμε τους αναγνώστες μας στην Ελλάδα και τον κόσμο, που μας στηρίζουν και μας εμπιστεύονται κατατάσσοντάς μας ανάμεσα στα ισχυρότερα και πιο αξιόπιστα ενημερωτικά εργαλεία.
 • Τα νέα της ημέρας στo δελτίο ειδήσεων του zougla.gr

  Τα νέα της ημέρας στo δελτίο ειδήσεων του zougla.gr

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-02 21:24:56 | Πηγή: Ζούγκλα
  Τα σημαντικότερα θέματα της επικαιρότητας παρουσιάζονται καθημερινά στο δελτίο ειδήσεων του zougla.gr.

  Παρακολουθήστε τα κυριότερα γεγονότα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο:


           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο