• Το ΦΩΣ κλείνει 63 χρόνια ζωής και πλέον το διαβάζετε και διαδικτυακά

  Το ΦΩΣ κλείνει 63 χρόνια ζωής και πλέον το διαβάζετε και διαδικτυακά

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-16 20:42:48 | Πηγή: Ζούγκλα
  Εξήντα τρία χρόνια ζωής συμπληρώνει το ΦΩΣ στις 11 Απριλίου. Η εφημερίδα που εμπνεύστηκε και καθιέρωσε πριν από έξι δεκαετίες ο αείμνηστος Θεόδωρος Νικολαΐδης, εξακολουθεί να βρίσκεται κάθε πρωί στα περίπτερα και εξακολουθεί να δίνει τη μάχη της ενημέρωσης, χωρίς συμβιβασμούς, με προσήλωση στις αρχές της αδέσμευτης χωρίς κραυγές δημοσιογραφίας.

  63 χρόνια μετα την ίδρυση του περνά και σε ηλεκτρονική έκδοση με το fosonline.gr. Η εμφάνιση ενός brand name μοναδικά συνυφασμένου με τον έντυπο Τύπο στο internet είναι ένα τολμηρό εγχείρημα που θα αποδείξει ότι οι δύο κόσμοι (διαδίκτυο και εφημερίδα) συνδυάζονται άψογα, όπως δυο καλοί βιρτουόζοι της μπάλας.

  Μπαίνουμε στο internet με την εμπειρία των 63 ετών της κορυφαίας αθλητικής εφημερίδας στην Ελλάδα, αλλά και τον ενθουσιασμό του πρωτοεμφανιζόμενου. Με τις ίδιες αρχές, την ίδια «προγραμματική συμφωνία» με τους αναγνώστες, αλλά και με τις ιδιαιτερότητες της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας.

  Το ΦΩΣ και το παιδί του, fosοnline.gr, βαδίζουν πλέον χέρι-χέρι. Σας υπόσχονται ότι θα περάσετε πολύ καλά μαζί τους, είτε αγοράζοντας την εφημερίδα το πρωί από το περίπτερο, είτε πατώντας την ηλεκτρονική μας διεύθυνση στο πληκτρολόγιό σας. Διευθυντής του fosonline.gr είναι ο Στέφανος Λεμονίδης ενώ την εμπορική διεύθυνση έχει ο Γιάννης Λιώτος
 • Η ΕΡΑ ΣΠΟΡ απάντησε στον ΠΑΟΚ

  Η ΕΡΑ ΣΠΟΡ απάντησε στον ΠΑΟΚ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-16 20:34:35 | Πηγή: Ζούγκλα
  Η ΕΡΑ ΣΠΟΡ τοποθετήθηκε με ανακοίνωση αναφορικά με το ρεπορτάζ του Μάνου Σταραμόπουλου που μετέφερε την πληροφορία ότι «σύμφωνα με την UEFA το γκολ του Βαρέλα στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ ήταν άκυρο».

  Η ανακοίνωση της ΕΡΑ:


  «Σε απάντηση της υπ΄αριθμ. 545/16.03.2018 επιστολής του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου του ΠΑΟΚ σχετικά με σχόλια σε αθλητικές εκπομπές της ΕΡΤ για τον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, επισημαίνονται τα εξής:

  1. Ο δημοσιογράφος Μάνος Σταραμόπουλος δεν ανήκει στο δυναμικό της ΕΡΤ, ούτε είναι εξωτερικός συνεργάτης της και στη συγκεκριμένη εκπομπή ήταν προσκεκλημένος για να μιλήσει για θέματα διεθνούς ποδοσφαίρου. Ως εκ τούτου, είναι αυτονόητο ότι η ΕΡΤ δεν φέρει την ευθύνη για τα λεγόμενα προσκεκλημένων της.

  2. Η ΕΡΑ σπορ σε καμία περίπτωση δεν υιοθέτησε το «ρεπορτάζ» του κ. Σταραμόπουλου και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία σχετική αναφορά σε δελτίο ειδήσεων της ΕΡΑΣΠΟΡ, στο site και το facebook της ΕΡΤ, ενώ δεν απεστάλη στους συντάκτες με δελτίο Τύπου ή άλλη προωθητική ενέργεια.

  3. Ο σχολιασμός συγκεκριμένης πληροφορίας από δημοσιογράφο της ΕΡΤ θα εξεταστεί και θα ελεγχθεί σύμφωνα με τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

  Η ΕΡΑΣΠΟΡ τηρεί πάντα τους κανόνες της πολυφωνίας και της αντικειμενικής πληροφόρησης όλων των Ελλήνων φιλάθλων, χωρίς μεροληψία και οπαδικές εξαρτήσεις».
 • ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ καταγγέλλουν στην Ε.Ε. τη μη κατοχύρωση των συγγενικών δικαιωμάτων για τους δημοσιογράφους

  ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ καταγγέλλουν στην Ε.Ε. τη μη κατοχύρωση των συγγενικών δικαιωμάτων για τους δημοσιογράφους

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-16 19:50:59 | Πηγή: Ζούγκλα
  Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ μαζί με τη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καταγγέλλουν τη μη κατοχύρωση των συγγενικών δικαιωμάτων για τους δημοσιογράφους, τα οποία προκύπτουν από την εμπορική εκμετάλλευση των έργων τους και καλούν όλα τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. να προβλέψουν τη συλλογική διαχείριση αυτών των δικαιωμάτων από Οργανισμούς που θα ελέγχονται δημοκρατικά.

  Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στις χώρες μέλη της Ε.Ε. συζητείται αυτό το διάστημα η πρόταση Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενιαία ψηφιακή αγορά. Ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα σημεία που περιλαμβάνει το κείμενο αφορά τα επονομαζόμενα συγγενικά δικαιώματα των εκδοτών Τύπου για τις δημοσιεύσεις στον Τύπο.

  Όπως δηλώνει ο Φιλίπ Λερούθ, Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων: «Μας ανησυχεί το γεγονός ότι η αναπαραγωγή του δημοσιογραφικού έργου για εμπορικούς σκοπούς στο διαδίκτυο ή και εκτός διαδικτύου, θα γίνεται χωρίς εξουσιοδότηση και χωρίς αμοιβή. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να διευθετήσουμε.

  Και συνεχίζει: «Θεωρούμε απαράδεκτο γεγονός την εισαγωγή συγγενικών δικαιωμάτων για τους εκδότες Τύπου, χωρίς να προβλέπεται αμοιβή των δημοσιογράφων για αυτό το επιπλέον επίπεδο δικαιωμάτων επί των έργων τους.

  Πώς πιστεύουν ότι θα κερδίσουν τα προς το ζην οι δημοσιογράφοι και με ποιο τρόπο θα ασκήσουν τα δικαιώματά τους, όταν στερούνται τα οφέλη, που προκύπτουν από αυτό το δικαίωμα και όταν εξαναγκάζονται να υπογράψουν συμβόλαια εξαγοράς, που τους στερούν όλα τα συγγραφικά τους δικαιώματα;»

  Ο Μόγκενς Μπλίχερ Μζέρεγκαρντ, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων δηλώνει: «Προσπαθήσαμε από κοινού να δώσουμε λύσεις, που θα ενισχύσουν τους δημοσιογράφους και τους εκδότες. Δυστυχώς, τα δικαιώματα των δημοσιογράφων δεν αναγνωρίζονται, όπως θα έπρεπε, στη συζήτηση που γίνεται για τα συγγενικά δικαιώματα. Όπως έχουμε, ήδη, επισημάνει και το επαναλαμβάνω, δεν πρόκειται να στηρίξουμε ένα δικαίωμα, όπως αυτό, παρά μόνο εφόσον προβλεφθεί η συλλογική διαχείριση από Οργανισμούς, που θα ελέγχονται δημοκρατικά από τους δημιουργούς. Μέχρι στιγμής, οι προτάσεις της Ε.Ε. δεν περιλαμβάνουν ανάλογες εγγυήσεις και για αυτό το λόγο οι δημοσιογράφοι τις χαρακτηρίζουν απαράδεκτες».
 • Ολοκληρώθηκε ομαλά η διαδικάσια για την ανάδειξη των νέων οργάνων του ΠΣΑΤ στην Περιφέρεια

  Ολοκληρώθηκε ομαλά η διαδικάσια για την ανάδειξη των νέων οργάνων του ΠΣΑΤ στην Περιφέρεια

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-16 19:32:45 | Πηγή: Ζούγκλα
  Με συνολικό ποσοστό 62% σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Βόλο και Λάρισα, άρχισε και ολοκληρώθηκε, ομαλά, η διαδικασία για την ανάδειξη των νέων οργάνων του ΠΣΑΤ.

  Όσοι συνάδελφοι δεν μπόρεσαν, για διάφορους λόγους, να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στην Αθήνα, τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. (γραφεία ΠΣΑΤ, Ασκληπιού 3, 2ος όροφος).

  Επισημαίνεται ότι ψηφίζουν τα ταμειακώς εντάξει μέλη! Εκκρεμότητες συνδρομών διευθετούνται και κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών.

  Παρακαλούνται οι κ.κ. συνάδελφοι, που θα προσέλθουν να ψηφίσουν, να έχουν μαζί τους μία εκ των ταυτοτήτων (ΠΣΑΤ, Ένωσης Συντακτών, αστυνομική ή διαβατήριο).
 • Και επίσημα το «διαζύγιο» Μάρη - Σαββίδη

  Και επίσημα το «διαζύγιο» Μάρη - Σαββίδη

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-14 15:00:31 | Πηγή: Ζούγκλα
  Με μια ανακοίνωση η 24Media κατέστησε γνωστό ότι διακόπτεται η συνεργασία με την Dimera Εκδοτική αναφορικά με την έκδοση της εφημερίδας «Το Έθνος».

  «Η 24Media ανακοινώνει τη διακοπή της συνεργασίας με την Dimera Εκδοτική αναφορικά με την έκδοση της εφημερίδας Το Έθνος» τονίζεται στην ανακοίνωση.

  Ήδη από χθες ο Δημήτρης Μάρης απέσυρε από το φύλλο το όνομά του, ενώ όπως έγινε γνωστό υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους δύο στενοί του συνεργάτες και επιτελικά στελέχη της εφημερίδας.

  Συγκεκριμένα αποχώρησαν ο διευθυντής του «Έθνους», Μάνος Χωριανόπουλος καθώς και ο διευθυντής και σύμβουλος περιεχομένου του «Έθνους», Μάνος Μίχαλος.

  Διαβάστε επίσης:

  Αποχωρεί από το «Έθνος» ο Δημήτρης Μάρης, Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018
 • Ανακοίνωση των εργαζομένων του Mega: «Να μην γίνουμε ''Ιφιγένεια'' για την ικανοποίηση συμφερόντων»

  Ανακοίνωση των εργαζομένων του Mega: «Να μην γίνουμε ''Ιφιγένεια'' για την ικανοποίηση συμφερόντων»

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-13 22:50:34 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Η απόφαση του ΕΣΡ βάζει και τυπικά την "ταφόπλακα" στη λειτουργία του πρώτου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού της χώρας. Παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων που στήριξαν έμπρακτα το κανάλι, παραμένοντας απλήρωτοι και χωρίς καμία στήριξη από την πλευρά των μετόχων, φαίνεται ότι θα ικανοποιηθούν όλοι αυτοί που επιθυμούσαν διακαώς το κλείσιμο του Mega» επισημαίνουν οι εργαζόμενοι του καναλιού. 

  «Μέτοχοι ‘'αμέτοχοι'', κυβέρνηση, τράπεζες, ανταγωνιστές. Ο καθένας μπορεί να βάλει τους εμπλεκόμενους σε όποια σειρά θέλει. Και οι εργαζόμενοι καταλήγουμε στην πυρά, ως μία άλλη Ιφιγένεια, προκειμένου να ικανοποιηθούν επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα» προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους.

  Οι εργαζόμενοι του MEGA διερωτώνται αν υπάρχει τρόπος να αποτραπεί το «μαύρο» και απαντούν ότι εάν θέλουν οι μέτοχοι, υπάρχει αυτή η δυνατότητα. «Αρκεί να χρησιμοποιήσουν όλα τα νομικά εργαλεία για να πετύχουν την αναστολή εφαρμογής της απόφασης του ΕΣΡ» τονίζουν.

  «Οι 420 εργαζόμενοι καλούμε τους μετόχους να αποδείξουν έμπρακτα τη βούληση τους για να ‘'παραμείνει στη ζωή'' το κανάλι και άμεσα να προχωρήσουν σε όλα τα απαραίτητα ένδικα μέσα. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση θα αποβεί μοιραία και πρέπει να γνωρίζουν ότι θα αναλάβουν την ευθύνη για το ‘'λουκέτο'' του καναλιού.

  Όλα όσα έχουν συμβεί στο Mega τα τελευταία δύο χρόνια καταπατούν κάθε έννοια λογικής και ηθικής, ενώ έχει καταστρατηγηθεί η εργατική νομοθεσία. Φτάσαμε στο σημείο από την απλήρωτη εργασία μας να έχει αποπληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας, με τις αμοιβές μας να παραμένουν δεσμευμένες στις τράπεζες. Και όλοι να σφυρίζουν αδιάφορα» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

  Οι εργαζόμενοι του MEGA καλούν τους μετόχους, την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τις τράπεζες να βρουν τρόπο να αποδοθούν τα οφειλόμενα. Μόνο ένα μέρος των δεσμευμένων από τις τράπεζες χρημάτων, αρκεί για να εξοφληθούμε, τονίζουν.

  «Επιτέλους, έφτασε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Γιατί μιλάμε για ανθρώπινες ζωές 420 ανθρώπων και των οικογενειών τους» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του καναλιού.
 • Ευρωβαρόμετρο: Οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι υπάρχουν πολλές ψευδείς ειδήσεις

  Ευρωβαρόμετρο: Οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι υπάρχουν πολλές ψευδείς ειδήσεις

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-13 16:27:45 | Πηγή: Ζούγκλα
  Το 83% των Ευρωπαίων θεωρούν ότι υπάρχουν πολλές ψευδείς ειδήσεις (fake news) σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι το φαινόμενο αυτό θέτει σε κίνδυνο τη δημοκρατία, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, όπου συμμετείχαν περίπου 26.000 πολίτες.

  Οι Ευρωπαίοι αξιολογούν τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης ως την πλέον αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης, με κορυφαίο το ραδιόφωνο (70%), ενώ ακολουθούν η τηλεόραση (66%) και ο Τύπος (63%). Οι διαδικτυακές πηγές ειδήσεων και οι ιστοσελίδες δημοσίευσης βίντεο θεωρούνται η λιγότερο αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης, με ποσοστά εμπιστοσύνης μόνο 26% και 27% αντίστοιχα.

  Τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνονται από σχετική δημόσια διαβούλευση, σύμφωνα με την οποία τη λιγότερη εμπιστοσύνη εμπνέουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι διαδικτυακοί φορείς συγκέντρωσης ειδήσεων, τα ιστολόγια και οι δικτυακοί τόποι. Στο άλλο άκρο βρίσκονται οι παραδοσιακές εφημερίδες και τα περιοδικά, ειδικευμένοι δικτυακοί τόποι και διαδικτυακές εκδόσεις, ειδησεογραφικά πρακτορεία και δημόσιοι οργανισμοί (με ποσοστό άνω του 70%).

  Σύμφωνα με τη δημόσια διαβούλευση, η παραπληροφόρηση είναι εύκολο να εξαπλωθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή οι ψευδείς ειδήσεις απευθύνονται στο συναίσθημα των αναγνωστών (88%), διαδίδονται με σκοπό να κατευθύνουν τον δημόσιο διάλογο (84%) και σχεδιάζονται με στόχο την αποκόμιση κέρδους (65%). Οι μισοί συμμετέχοντες στη διαβούλευση πιστεύουν ότι η εξακρίβωση των πραγματικών περιστατικών μετά τη δημοσίευση της παραπληροφόρησης δεν λύνει το πρόβλημα, καθώς δεν γίνεται αντιληπτή από τα άτομα που είδαν τις αρχικές πληροφορίες.

  Εξάλλου, σε έκθεση που παρέδωσε στην Επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Μαρίγια Γκαμπριέλ η ομάδα εμπειρογνωμόνων υψηλού επιπέδου για τις ψευδείς ειδήσεις και την παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο, διατυπώνει μια σειρά από συστάσεις.

  Οι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες συνιστούν να καταρτιστεί κώδικας αρχών, τον οποίο θα πρέπει να δεσμευτούν να τηρούν οι διαδικτυακές πλατφόρμες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η έκθεση συμπληρώνει τα πρώτα συμπεράσματα από τη δημόσια διαβούλευση και την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου.

  Στην έκθεση της ομάδας εμπειρογνωμόνων η παραπληροφόρηση ορίζεται ως ψευδείς, ανακριβείς ή παραπλανητικές πληροφορίες που κατασκευάζονται, παρουσιάζονται και προωθούνται με σκοπό το κέρδος ή για να ζημιώσουν το κοινό συμφέρον. Οι πληροφορίες αυτές, όπως επισημαίνεται, μπορούν να υπονομεύσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες και αξίες και να θέσουν στο στόχαστρο διάφορους τομείς, όπως η υγεία, η επιστήμη, η εκπαίδευση και ο χρηματοπιστωτικός τομέας.

  Οι εμπειρογνώμονες τονίζουν ότι οι διαδικτυακές πλατφόρμες θα πρέπει να μεριμνούν για τη διαφάνεια των εργασιών τους, εξηγώντας πώς επιλέγονται από τους αλγόριθμούς τους οι ειδήσεις που προβάλλονται. Επίσης, οι πλατφόρμες αυτές ενθαρρύνονται να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα σε συνεργασία με ευρωπαϊκά ειδησεογραφικά πρακτορεία, ώστε να βελτιωθεί η προβολή των αξιόπιστων ειδήσεων και να διευκολυνθεί η πρόσβαση των χρηστών σε αυτές. Τονίζεται ότι η λήψη μέτρων είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τη διάρκεια προεκλογικών περιόδων.
 • Μαύρο στο Mega ρίχνει το ΕΣΡ

  Μαύρο στο Mega ρίχνει το ΕΣΡ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-13 16:02:42 | Πηγή: Ζούγκλα
  To EΣΡ αποφάσισε πριν από λίγο ότι ο τηλεοπτικός σταθμός Mega δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός.

  Με ψήφους 6 έναντι 3 το ΕΣΡ αποφάσισε ότι το Mega δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικό κανάλι και δεν μπορεί να του δοθεί αντίστοιχη άδεια.
 • Σήμερα οι αποφάσεις για το Mega

  Σήμερα οι αποφάσεις για το Mega

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-13 08:52:43 | Πηγή: Ζούγκλα
  Σήμερα αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον του Mega,ενώ στις 5 Μαρτίου προσήλθαν εκπρόσωποι του καναλιού στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι οποίοι επιχειρηματολόγησαν ότι ο τηλεοπτικός σταθμός είναι θεματικός και έτσι μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί.

  Ωστόσο, όπως ενημέρωσαν το ΕΣΡ, δεν υπάρχει ακόμα επιχειρηματικό πλάνο για τη λειτουργία του σταθμού ως μη ενημερωτικού-θεματικού και υποστήριξαν ότι έχει δοθεί εντολή προσαρμογής του πλάνου που είχε εκπονηθεί αρχικά για τη συνέχιση του MEGA ως ενημερωτικού καναλιού.

  Ζητούμενο προς επίλυση αποτελεί και το θέμα με τους εργαζόμενους του σταθμού καθώς κατά τον νόμο, ένας μη ενημερωτικός σταθμός πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον 50 άτομα έναντι των 400 που απαιτούνται για έναν ενημερωτικό.
 • Αποχωρεί από το «Έθνος» ο Δημήτρης Μάρης

  Αποχωρεί από το «Έθνος» ο Δημήτρης Μάρης

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-12 17:45:15 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο εκδότης της εφημερίδας «Έθνος», Δημήτρης Μάρης απέσυρε από το σημερινό φύλλο το όνομά του, ενώ όπως έγινε γνωστό υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους δύο στενοί του συνεργάτες και επιτελικά στελέχη της εφημερίδας.

  Συγκεκριμένα ο διευθυντής του «Εθνους», Μάνος Χωριανόπουλος καθώς και ο διευθυντής και σύμβουλος περιεχομένου του «Έθνους», Μάνος Μίχαλος.  Σύμφωνα με τις «Τυπολογίες» από την πλευρά του Σαββίδη διευκρινίζεται πως αν η εφημερίδα περάσει πλήρως στα χέρια του Σαββίδη η έκδοσή της θα συνεχιστεί κανονικά. Συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη πάντως υποστηρίζουν πως έχουν ήδη βρεθεί τα γραφεία που θα στεγάσουν τη νέα έκδοσή της.
 • Ο ΠΣΑΤ καταγγέλλει τις επιθέσεις και απειλές σε δημοσιογράφους στο γήπεδο της Τούμπας

  Ο ΠΣΑΤ καταγγέλλει τις επιθέσεις και απειλές σε δημοσιογράφους στο γήπεδο της Τούμπας

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-12 17:27:51 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ανακοίνωση για την επίθεση που δέχθηκε ο αθλητικός συντάκτης Μανώλης Βογιατζάκης στο γήπεδο της Τούμπας εξέδωσε ο ΠΣΑΤ. Αναλυτικά όσα αναφέρει:

  «Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, με αφορμή γεγονότα που συνέβησαν (11.3.18) στο γήπεδο της Τούμπας και τον αγώνα ΠΑΟΚ -ΑΕΚ, καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση του τεχνικού Διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Λούμπος Μίχελ εναντίον του αθλητικού συντάκτη και μέλους μας Μανώλη Βογιατζάκη, εντός του αγωνιστικού χώρου όπου και ευρισκόταν ως ρεπόρτερ του συνδρομητικού τηλεοπτικού καναλιού NOVASPORTS, καθώς επίσης και τις απειλές που δέχθηκαν άλλοι συνάδελφοι μας, ευρισκόμενοι στα δημοσιογραφικά θεωρεία για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, πριν επέμβει η Αστυνομία.

  Η ελευθερία της εργασίας και η προστασία των ανθρώπων της ενημέρωσης αποτελεί για τον ΠΣΑΤ αδιαπραγμάτευτο κανόνα στην άσκηση των καθηκόντων τους και την υπηρεσία της απρόσκοπτης ενημέρωσης.

  Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να πράξουν ότι είναι απαραίτητο, προς την κατεύθυνση αυτή, προς την οποία ο Σύνδεσμος μας είναι μόνιμα προσανατολισμένος και έτοιμος να συνδράμει με κάθε τρόπο».
 • Συνεργασία του ΟΠΑΠ με τη Nova για το «Nick Galis Hall of Famous Game»

  Συνεργασία του ΟΠΑΠ με τη Nova για το «Nick Galis Hall of Famous Game»

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-12 13:41:51 | Πηγή: Ζούγκλα
  Η ΟΠΑΠ Α.Ε, ήταν ο χορηγός μετάδοσης του «Nick Galis Hall of Famous Game», του φιλανθρωπικού αγώνα μπάσκετ που διοργανώθηκε προς τιμή του «Θεού» του ελληνικού μπάσκετ Νίκου Γκάλη και μεταδόθηκε αποκλειστικά από τα κορυφαία αθλητικά κανάλια της χώρας, τα κανάλια Novasports.

  Κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες, ηθοποιοί και τραγουδιστές, τίμησαν με την παρουσία τους το Νίκο Γκάλη, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου στο κλειστό του Αγίου Θωμά και αποτέλεσε την πρώτη επίσημη εμφάνιση του «γκάγκστερ» του ελληνικού μπάσκετ μετά την είσοδο του στο Naismith Basketball Hall of Fame.

  Η ΟΠΑΠ Α.Ε στήριξε τη μεγάλη βραδιά προς τιμήν του Νίκου Γκάλη ως χορηγός μετάδοσης της εκδήλωσης ενώ εξασφάλισε πλήθος διαφημιστικών παροχών κατά τη διάρκεια του pre game και του αγώνα. Τα έσοδα της εκδήλωσης δόθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και στην «Κιβωτό του Κόσμου».

  Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ενέργεια επισκεφθείτε το www.novamedia.gr/halloffamous

 • Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον Χρήστο Πασαλάρη - Την Τετάρτη το «τελευταίο αντίο» στον δημοσιογράφο

  Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον Χρήστο Πασαλάρη - Την Τετάρτη το «τελευταίο αντίο» στον δημοσιογράφο

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-10 17:33:19 | Πηγή: Ζούγκλα
  Τη θλίψη της για την απώλεια του δημοσιογράφου, Χρήστου Πασαλάρη, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ. Όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στην Παναγίτσα Παλαιού Φαλήρου.


  Αναλυτικά η ανακοίνωση:

  «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με μεγάλη θλίψη την απώλεια του κορυφαίου δημοσιογράφου και εκλεκτού της μέλους Χρήστου Πασαλάρη, ο οποίος πέθανε σήμερα το πρωί, πλήρης ημερών, σε ηλικία 93 ετών.

  Η δημοσιογραφική οικογένεια είναι φτωχότερη και θρηνεί την απώλειά του, καθώς επί 75 χρόνια, μέσα από την ανεξάρτητη πέννα του και την συγγραφική του οξυδέρκεια, αποτυπώνεται η ιστορία ολόκληρου του τόπου στο τεράστιο δημοσιογραφικό του έργο.

  Τα βιογραφικά του στοιχεία πλούσια και εξόχως ενδιαφέροντα, όπως όλη η μακρά πορεία του και η στάση ζωής του:

  Ο Χρήστος Πασαλάρης γεννήθηκε το 1925 στην Αθήνα και σπούδασε Ιατρική και Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα και Δημοσιογραφία στις ΗΠΑ.
  Ο πατέρας του έδρασε στο γαλλικό σοσιαλιστικό κίνημα και η μητέρα του, γεννημένη στο Μοναστήρι, ήταν κόρη του Μακεδονομάχου Ναούμ Κωνσταντινίδη, οπλαρχηγού του Παύλου Μελά. Σύζυγός του υπήρξε η σπουδαία ζωγράφος Λούη Σηλυβρίδου-Πασαλάρη.
  Στην Κατοχή (1941-1944), ο Χρήστος Πασαλάρης, με το ψευδώνυμο «Αλέξης», έδρασε στον παράνομο Τύπο της Αντίστασης. Συνελήφθη από τους Γερμανούς και φυλακίστηκε στο Γουδί και στο Χαϊδάρι.
  Ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα το 1946 στον «Ριζοσπάστη», ως αθλητικός συντάκτης και ως αρχισυντάκτης. Το 1946 μεταφέρθηκε εξόριστος στη Μακρόνησο ως τα τέλη του 1950, μαζί με τους Μίκη Θεοδωράκη, Θανάση Κανελλόπουλο, Κώστα Δεσποτόπουλο, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Γιάννη Βούλτεψη και άλλους.

  Μετά την απόλυσή του, το 1951 εργάστηκε ως αρχισυντάκτης στις εφημερίδες «Ταχυδρόμος», «Έθνος», «Φιλελεύθερος», «Αθηναϊκή» και «Εμπρός». Συνεργάτες του υπήρξαν τότε οι Αλέκος Φιλιππόπουλος, Γιάννης Καψής, Τάκης Λαμπρίας, Δημήτρης Μαρούδας, Νίκος Φώσκολος, Κώστας Πρετεντέρης, Αλέκος Σακελλάριος, Κωστής Χαιρόπουλος, Νταίζη Μαυράκη και άλλοι. Στενός του φίλος μέχρι την τελευταία ώρα ο Μανώλης Γλέζος. Από το 1953, εργάστηκε επί 17 χρόνια στο συγκρότημα Λαμπράκη ως Αρχισυντάκτης και Διευθυντής Σύνταξης στην εφημερίδα «Τα Νέα». Αποχώρησε το 1970 λόγω πολιτικής διαφωνίας με την ιδιοκτησία, όπως για τον ίδιο λόγο είχε αποχωρήσει και από το «Εμπρός».

  Από το 1970 ως το 1974 ήταν διευθυντής στο περιοδικό «Επίκαιρα» του Γιάννη Πουρνάρα με ξεχωριστούς συνεργάτες τον Φρέντυ Γερμανό, τον ΚΥΡ (Γιάννη Κυριακόπουλο), τον Νίκο Μαστοράκη, τον Γιώργο Λιάνη, τον Γιώργο Μπέρτσο, οδηγώντας το περιοδικό σε μεγάλες κυκλοφορίες. Αποχώρησε και πάλι, όμως, λόγω πολιτικής διαφωνίας με την ιδιοκτησία. Λίγο πριν από την πτώση της χούντας εκλήθη να διευθύνει την τιμωρημένη «Βραδυνή», η οποία τον Ιούλιο του 1974, με την επάνοδο του Κωνσταντίνου Καραμανλή ξεπέρασε τα 300.000 φύλλα. Μετά την αποχώρησή του από τη «Βραδυνή», λόγω και πάλι πολιτικής διαφωνίας με την ιδιοκτησία, εκλήθη το 1975 να διευθύνει την «Απογευματινή» του Νάσου Μπότση, που επί πολλά χρόνια διατήρησε την κορυφαία θέση στην κυκλοφορία.

  Τον Απρίλιο του 1983, μετά το θάνατο του Νάσου Μπότση και λόγω πολιτικής και πάλι διαφωνίας με τον εκδότη Νίκο Μομφεράτο, δέχθηκε πρόταση του Άρη Βουδούρη για την δημιουργία του «Ελεύθερου Τύπου», με επιτελείς τον Γιάννη Βούλτεψη και τον Ανδρέα Μπόμη. Η εφημερίδα κατέρριψε αμέσως ρεκόρ κυκλοφορίας με 250.000 φύλλα. Η συνεργασία, όμως, με την ιδιοκτησία δεν μακροημέρευσε, λόγω και πάλι διαφωνίας σε θέματα πολιτικής και δεοντολογίας.

  Αμέσως μετά, ο Χρήστος Πασαλάρης ως διευθυντής της «Μεσημβρινής» τετραπλασίασε την κυκλοφορία της, διατηρώντας παράλληλα το κύρος της. Από το 1990 ως τον Ιούνιο του 2009, εργάστηκε ως διευθυντής ή σύμβουλος έκδοσης και αρθρογράφος στις εφημερίδες «Απογευματινή» και «Ελεύθερος Τύπος» και από το 2014 ως κύριος αρθρογράφος και σύμβουλος έκδοσης στην εφημερίδα «Real News». Ακολούθησε η συνεργασία του με την «Ελευθερία του Τύπου».

  Από το 1968 έως το 2015, εργάστηκε ως καθηγητής δημοσιογραφικών σπουδών σε σχολές δημοσιογραφίας, πλήθος δε γνωστών σήμερα δημοσιογράφων υπήρξαν μαθητές του.
  Πολυβραβευμένος, παρασημοφορήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 με τον Χρυσό Φοίνικα. Έχει δύο φορές τιμηθεί με το Βραβείο Μπότση από το Ίδρυμα Μπότση (1986 και 1998) για την ευδόκιμη υπηρεσία του, από το «Ίδρυμα Ιπεκτσί» (1989) για το καλύτερο ρεπορτάζ. Από την Ακαδημία Αθηνών (1985) για το βιβλίο του «Μια ζωή τίτλοι». Από το Δήμο Αθηναίων με χρυσό μετάλλιο για την προσφορά του στο λειτούργημα. Από το ελληνικό κράτος με το μετάλλιο αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, όπως επίσης και από την οργάνωση «Μπουμπουλίνα» για τον ίδιο λόγο. Από την Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την προσφορά πινάκων της αείμνηστης συζύγου του Λούης για τα καρκινοπαθή παιδιά. Η Βουλή, επίσης, καθιέρωσε «Ετήσιο βραβείο κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ» στο όνομα του Χρήστου Πασαλάρη.

  Πολυγραφότατος, έγραψε τα βιβλία «Πώς να γίνετε δημοσιογράφος» (1970, έξι εκδόσεις, «Οι άσσοι της αστροναυτικής», (1970, δύο εκδόσεις), «Καλημέρα νέα τεχνολογία» (1983), «Η πράσινη αλεπού» (1987), «Μια ζωή τίτλοι» (1989, πέντε εκδόσεις), «Στου κουφού την πόρτα» (1992), «Οι βαρόνοι των Media» (τρεις εκδόσεις), «Όρτσα και μη φοβάσαι» (1994), «Την αλήθεια και ας πονάει» (2002, δύο εκδόσεις), «Η ιστορία του Τύπου» (2006, δύο εκδόσεις», «Κάθε παλιό να σβηστεί» (2015). Τα τελευταία χρόνια διέθετε το σύνολο των εισπράξεων των βιβλίων του υπέρ των απόρων σπουδαστών της δημοσιογραφίας.

  Ο Χρήστος Πασαλάρης αφιερώθηκε στη δημοσιογραφία ψυχή τε και σώματι. Θεωρούσε ελκυστική και αξιαγάπητη, ιερή, τη μοναξιά της πέννας. Όλη του η ζωή ήταν δοσμένη σ' αυτά που πρωταγάπησε: Βιβλία, πέννες, χαρτιά και σημειώσεις.

  Απέκτησε μεγάλη πνευματική, αισθητική και ιστορική κουλτούρα, που αποτυπώθηκε στο σπουδαίο έργο του. Ήταν ο δημοσιογράφος που δεν υποτάχθηκε σε κανέναν, αντιστάθηκε σε κάθε συμβιβασμό, έμαθε από μικρός να διεκδικεί και να αγωνίζεται. Να μην οπισθοχωρεί, να μην συνθηκολογεί. Τον θάνατον δεν τον φοβόταν, τον αντιμετώπισε πολλές φορές στη ζωή του.

  Όλη του τη ζωή διάβαζε και αφουγκραζόταν τον άνθρωπο. Η αδικία, η ανισότητα, η έκπτωση των αξιών, η απομόνωση του ανθρώπου, τον έθλιβαν βαθύτατα. Ήταν ακάματος και ιδιαίτερα αισιόδοξος έως το τέλος της ζωής του. Για την Ελλάδα, την οποία αγάπησε πολύ και θεωρούσε μαγική χώρα, οραματιζόταν ότι το 2021, διακόσια χρόνια από την Ανεξαρτησία της, θα είναι το διαμάντι της Ευρώπης.
  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά με τιμή, σεβασμό και αναγνώριση της ανεκτίμητης προσφοράς του, τον σπουδαίο δάσκαλο.

  Η κηδεία του Χρήστου Πασαλάρη θα γίνει την Τετάρτη, 14 Μαρτίου, στις 2 μ.μ. στην Παναγίτσα Παλαιού Φαλήρου.

  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ».
 • ΠΟΣΠΕΡΤ: Καλούμε το ΕΣΡ να αποδώσει δικαιοσύνη στις 420 οικογένειες του MEGA

  ΠΟΣΠΕΡΤ: Καλούμε το ΕΣΡ να αποδώσει δικαιοσύνη στις 420 οικογένειες του MEGA

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-10 16:12:44 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει πρωτοβουλίες, ώστε να καλυφθούν ηθικά, νομικά, πολιτικά και εν τέλει ουσιαστικά οι εργαζόμενοι του MEGA» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ, ενώ αναφερόμενη στην επιστολή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στο ΕΣΡ σημειώνει «καλούμε το ΕΣΡ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να δει τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τέτοιου είδους κατάπτυστες επιστολές - προτάσεις και να λάβει αυτήν την απόφαση που θα θεραπεύσει την αδικία, θα αποδώσει δικαιοσύνη με πραγματική λύση στην τραγωδία που ζουν εδώ και δύο χρόνια 420 οικογένειες χωρίς αυτά που δικαιούνται. 420 οικογένειες για τις οποίες σήμερα ο εντολοδόχος ΣΚΑΪ όχι μόνο δεν «σκάει» αλλά με την «παρέμβασή» του θέλει να τις πετάξει στον Καιάδα της ανεργίας και της δυστυχίας».

  «Η χρονική στιγμή αυτής της έκρηξης θράσους, υποκρισίας και αναλγησίας, συμπίπτει με αυτήν που διαφαίνεται κάποιο «φως στο τούνελ», κάποια ελπίδα για λύση στο δράμα των 420 εργαζομένων του MEGA, κάτι που φυσικά θα βλάψει την ευαίσθητη στον ανταγωνισμό τσέπη του μιντιάρχη – «δεξιού ψάλτη» της ΝΔ και «ιεροκήρυκα» των μνημονίων» προσθέτει η ανακοίνωση.
  «Η ΠΟΣΠΕΡΤ στηρίζει τους συναδέλφους του MEGA και κάθε προσπάθεια που γίνεται προς τη θετική κατεύθυνση. Είναι δίπλα και μαζί στον δίκαιο αγώνα τους, εμποδίζοντας κάθε «ανθρωποθυσία» στον βωμό του ανταγωνισμού, του κέρδους και των πολιτικών σκοπιμοτήτων που επιδιώκει η φαύλη μιντιακή ολιγαρχία» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ.

  Πηγή: ΑΠΕ
 • Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Χρήστος Πασαλάρης

  Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Χρήστος Πασαλάρης

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-10 11:57:09 | Πηγή: Ζούγκλα
  Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο δημοσιογράφος Χρήστος Πασαλάρης. Η είδηση του θανάτου του γέμισε με θλίψη τον δημοσιογραφικό κόσμο, καθώς ο Χρήστος Πασαλάρης ήταν επί σειρά ετών διευθυντής ιστορικών εφημερίδων, ενώ τελευταία αρθρογραφούσε στην Ελευθερία του Τύπου.

  Γεννήθηκε στα Εξάρχεια το 1925 και σπούδασε Ιατρική και Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα και Δημοσιογραφία στις ΗΠΑ. Ο πατέρας του έδρασε στο γαλλικό σοσιαλιστικό κίνημα και η μητέρα του, γεννημένη στο Μοναστήρι, ήταν κόρη του Μακεδονομάχου Ναούμ Κωνσταντινίδη, οπλαρχηγού του Παύλου Μελά. Σύζυγός του υπήρξε η σπουδαία ζωγράφος Λούη Σηλυβρίδου-Πασαλάρη.

  Στην Κατοχή (1941-1944), ο Χρήστος Πασαλάρης ως «Αλέξης» έδρασε στον παράνομο τύπο της Αντίστασης. Συνελήφθη από τους Γερμανούς, φυλακίστηκε στο Γουδί και στο Χαϊδάρι και διέφυγε ως εκ θαύματος την εκτέλεση στην Καλλιθέα. Δραπέτευσε λίγο πριν από την απελευθέρωση.

  Ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα το 1946 στον «Ριζοσπάστη» ως αθλητικός συντάκτης και, λίγο πριν τον κλείσουν, ως αρχισυντάκτης. Το 1946 κλείστηκε στη Μακρόνησο ως τα τέλη του 1950, παρέα με τους Μίκη Θεοδωράκη, Θανάση Κανελλόπουλο, Κώστα Δεσποτόπουλο, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Γιάννη Βούλτεψη και άλλους.

  Μετά την απόλυσή του, το 1951 εργάστηκε ως αρχισυντάκτης στις εφημερίδες «Ταχυδρόμος», «Έθνος», «Φιλελεύθερος», «Αθηναϊκή» και «Εμπρός». Συνεργάτες του υπήρξαν τότε οι Αλέκος Φιλιππόπουλος, Γιάννης Καψής, Τάκης Λαμπρίας, Δημήτρης Μαρούδας, Νίκος Φώσκολος, Κώστας Πρετεντέρης, Αλέκος Σακελλάριος, Κωστής Χαιρόπουλος, Νταίζη Μαυράκη και άλλοι.

  Από το 1953, εργάστηκε επί 17 χρόνια στο συγκρότημα Λαμπράκη ως Αρχισυντάκτης και Διευθυντής Σύνταξης στα ΝΕΑ. Αποχώρησε το 1970 λόγω πολιτικής διαφωνίας με την ιδιοκτησία, όπως για τον ίδιο λόγο είχε αποχωρήσει και από το «Εμπρός».

  Από το 1970 ως το 1974 διηύθυνε το εξαίρετο περιοδικό «Επίκαιρα» του Γιάννη Πουρνάρα με ξεχωριστούς συνεργάτες τον Φρέντυ Γερμανό, τον ΚΥΡ (Γιάννη Κυριακόπουλο), τον Νίκο Μαστοράκη, τον Γιώργο Λιάνη, τον Γιώργο Μπέρτσο και άλλους. Αποχώρησε και πάλι όμως λόγω πολιτικής διαφωνίας με την ιδιοκτησία.

  Λίγο πριν από την πτώση της Χούντας εκλήθη να διευθύνει την τιμωρημένη «Βραδυνή», η οποία τον Ιούλιο του 1974, με την επάνοδο του Κωνσταντίνου Καραμανλή ξεπέρασε τα 300.000 φύλλα, ρεκόρ που ουδέποτε μέχρι σήμερα καταρρίφθηκε. Μετά την αποχώρησή του από τη «Βραδυνή», λόγω και πάλι πολιτικής διαφωνίας με την ιδιοκτησία, εκλήθη το 1975 να διευθύνει την «Απογευματινή» του Νάσου Μπότση.

  Τον Απρίλιο του 1983, μετά το θάνατο του Νάσου Μπότση και λόγω πολιτικής πάντοτε διαφωνίας με τον εκδότη Νίκο Μομφεράτο, δέχθηκε πρόταση του Άρη Βουδούρη να του «στήσει» και να διευθύνει τον «Ελεύθερο Τύπο». Η συνεργασία όμως με την ιδιοκτησία δεν μακροημέρευσε λόγω και πάλι διαφωνίας σε θέματα δεοντολογίας.

  Αμέσως μετά ο Χρήστος Πασαλάρης εκλήθη να διευθύνει την έγκυρη «Μεσημβρινή» του ομίλου Βαρδινογιάννη. Από το 1990 ως τον Ιούνιο του 2009, εργάστηκε ως διευθυντής ή σύμβουλος έκδοσης και αρθρογράφος στις ιδρυματικές πλέον εφημερίδες «Απογευματινή» και «Ελεύθερος Τύπος» και από το 2014 ως κύριος αρθρογράφος και σύμβουλος έκδοσης στην εφημερίδα Realnews.

  Από το 1968 έως το 2015, εργάστηκε ως καθηγητής δημοσιογραφικών σπουδών σε σχολές δημοσιογραφίας, πλήθος δε διακεκριμένων σήμερα δημοσιογράφων υπήρξαν μαθητές του.

  Τον Φεβρουάριο του 2016 παρασημοφορήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, με τον Χρυσό Φοίνικα. Επίσης έχει τιμηθεί δύο φορές από το Ίδρυμα Μπότση (1986 και 1998) για την ευδόκιμη υπηρεσία του, από το «Ίδρυμα Ιπεκσί» (1989) για το καλύτερο ρεπορτάζ, από την Ακαδημία Αθηνών (1985) για το βιβλίο του «Μια ζωή τίτλοι», από το Δήμο Αθηναίων με χρυσό μετάλλιο για την προσφορά του στο λειτούργημα, από το ελληνικό κράτος με το μετάλλιο αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, όπως επίσης και από την οργάνωση «Μπουμπουλίνα» για τον ίδιο λόγο. Από την Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την προσφορά πινάκων της αείμνηστης συζύγου του Λούης για τα καρκινοπαθή παιδιά. Το 1909 η Βουλή καθιέρωσε «Ετήσιο βραβείο πολιτικής αρθρογραφίας» στο όνομα του Χρήστου Πασαλάρη.
 • «Διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά την αγωνία της ιδιοκτησίας των άλλων ιδιωτικών καναλιών να κλείσει το MEGA»

  «Διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά την αγωνία της ιδιοκτησίας των άλλων ιδιωτικών καναλιών να κλείσει το MEGA»

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-10 03:14:23 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού MEGA σχολιάζοντας την επιστολή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, η οποία όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, κάνει λόγο για κλείσιμο του MEGA γιατί «λειτουργεί παρανόμως».

  «Οι εργαζόμενοι του MEGA διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά την αγωνία της ιδιοκτησίας των άλλων ιδιωτικών καναλιών να κλείσει το MEGA (είχε προκύψει παλιότερα και με τις πιέσεις προς τον Ψηφιακό Πάροχο) και την a la carte ανάγνωση των διατάξεων του νόμου», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

  Οι εργαζόμενοι του MEGA στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν επίσης ότι «η συγκεκριμένη επιστολή υπενθυμίζει στο ΕΣΡ όλες τις διατάξεις του νόμου, κάνοντας υποδείξεις για την απόφαση που καλείται να λάβει την 13ηΜαρτίου 2018 περί της λειτουργίας του MEGA και μοιράζεται την αγωνία της επιχείρησης ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ (ΣΚΑΪ) για τα έσοδα της αφού σημειώνει ότι το MEGA "μας δημιουργεί μεγάλη οικονομική ζημία"».

  «Γιατί τέτοια αγωνία; Γιατί τόση βιασύνη; Γιατί τόσες υποδείξεις προς την Ανεξάρτητη Αρχή; Μήπως θεωρείται ότι είναι εκείνη που μπορεί να... συμπαρασταθεί στην απώλεια των εσόδων του ΣΚΑΪ;» διερωτώνται οι εργαζόμενοι του MEGA.

  Οι εργαζόμενοι του MEGA δηλώνουν ότι δεν θα μείνουν παθητικοί θεατές του «έργου» και ζητούν να ξεκαθαριστεί η κατάσταση από όλες τις πλευρές και να μπει ένα τέλος στη μεγάλη περιπέτειά τους.

  «Διεκδικούμε με τον ίδιο τρόπο τόσο τα οφειλόμενα από τους μισθούς μας όσο και το δικαίωμα μας στην εργασία. Καλούμε τις Τράπεζες, τους Μετόχους, την Κυβέρνηση αλλά και την Ανεξάρτητη Αρχή να πάρουν τις ανάλογες, με τη θέση του καθενός, ευθύνες ώστε να αποφευχθεί η συμπλήρωση της λίστας των ανέργων της χώρας με επιπλέον 420 άτομα. Εμείς παραμένουμε σταθεροί να λέμε ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ!» καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων.
 • Σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία του πρωθυπουργού, κηδεύτηκε ο δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος

  Σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία του πρωθυπουργού, κηδεύτηκε ο δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-09 19:04:23 | Πηγή: Ζούγκλα
  Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης και με την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κηδεύτηκε σήμερα στο νεκροταφείο Χαλανδρίου ο δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος.

  Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Φώτης Κουβέλης, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, ο Νίκος Φίλης, ο Θοδωρής Δρίτσας, πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωποι όλων των δημοσιογραφικών παρατάξεων, συνάδελφοι του Βασίλη Μουλόπουλου και πλήθος πολιτών. 

  Ο Νίκος Φίλης που υπήρξε φίλος και συνεργάτης του Βασίλη Μουλούπουλου, μίλησε για τον πνευματικό άνθρωπο που υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με αρχές και αξίες και πίστευε ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να είναι η φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή, αλλά και για το στέλεχος της Αριστεράς που κράτησε τα πιστεύω του όσο ψηλά και αν έφτασε.

  Στεφάνια απέστειλαν μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, η ΕΣΗΕΑ, η ΠΟΕΣΥ, ο ΕΔΟΕΑΠ, η εφημερίδα Αυγή, η Εφημερίδα των Συντακτών, ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ.

  Ο Βασίλης Μουλόπουλος πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 72 ετών έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο
 • «Το κυνήγι των Ντάλτον» στην ΕΡΤ2

  «Το κυνήγι των Ντάλτον» στην ΕΡΤ2

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-09 07:09:11 | Πηγή: Ζούγκλα
  Την κωμική περιπέτεια γουέστερν κινούμενων σχεδίων (2D animation), «Το κυνήγι των Ντάλτον» (Lucky Luke: Les Dalton en Cavale / Lucky Luke: Daltons on the Loose), συμπαραγωγής Γαλλίας-ΗΠΑ 1983, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, σήμερα Παρασκευή και ώρα 21:00.

  Υπόθεση: Ύστερα από μία αποτυχημένη απόδραση, με προορισμό τον Καναδά, οι Ντάλτον συλλαμβάνονται και οδηγούνται στη φυλακή. Πολύ σύντομα, στο επισκεπτήριο εμφανίζεται η Μάμα Ντάλτον για να βοηθήσει τ’ αγόρια της να δράσουν πιο αποτελεσματικά.

  Το κόλπο πετυχαίνει και η ζωή στο οικογενειακό κρησφύγετο θα ήταν ειδυλλιακή, αν τα τέσσερα αδέλφια δεν νοσταλγούσαν το παρελθόν. Ο καουμπόι Λούκι Λουκ, ο μόνιμος διώκτης τους, αναλαμβάνει να λύσει το πρόβλημα.

 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

  Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-09 06:10:53 | Πηγή: Ζούγκλα
  Διαβάστε στο zougla.gr τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής.

  Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους τίτλους στην πρώτη σελίδα των εντύπων.
 • Αποχώρησε ο Νίκος Στραβελάκης από τον Real Fm - Η ανακοίνωσή του

  Αποχώρησε ο Νίκος Στραβελάκης από τον Real Fm - Η ανακοίνωσή του

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-08 19:11:40 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο δημοσιογράφος Νίκος Στραβελάκης με δήλωσή του ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας του με το REAL MEDIA GROUP.

  Η δήλωσή του:

  «Προς ευφάνταστους σεναριογράφους που... διψούν για δημοσιογραφικό αίμα, αγνοώντας ότι, όταν ανοίξει ο λάκκος, κινδυνεύουν και οι ίδιοι να πέσουν μέσα:

  Διάβασα με έκπληξη ότι... πήρα πόδι από τον Real Fm, εν μέσω εντάσεων, καυγάδων, μέχρι και ότι ... δεν πήγαινα στη δουλειά μου, αν και με περίμεναν!!!

  Η απλή αλήθεια: μετά από 12-14 ώρες δουλειάς καθημερινά , το ραδιοφωνικό ταξίδι στον Real Fm έφτασε απλά στο τέλος του. Εύχομαι στον πρώτο ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας - στον οποίον ήμουν Διευθυντής ειδήσεων και παρουσιαστής του καθημερινού δίωρου κεντρικού δελτίου - να παραμείνει πρώτος και αξιόπιστος.

  Το ίδιο εύχομαι και στο Real.gr στον οποίο ήμουν Διευθυντής. Και εύχομαι ειλικρινά και τα δυο Μέσα, όπως και η Realnews στην οποία διατέλεσα Διευθυντής Σύνταξης, να σταθούν όρθια στη δίνη της οικονομικής κρίσης που απειλεί όλο και πιο σοβαρά τον χώρο της Ενημέρωσης.

  Ευχαριστώ τον Νίκο Χατζηνικολάου και όλους τους εργαζόμενους στο Real Media Group για την εξαιρετική συνεργασία παρά τις δυσκολίες των συνθηκών. Το ταξίδι συνεχίζεται» ...


 • Η ΕΣΗΕΑ για τον θάνατο του δημοσιογράφου Βασίλη Μουλόπουλου - Αύριο η κηδεία του

  Η ΕΣΗΕΑ για τον θάνατο του δημοσιογράφου Βασίλη Μουλόπουλου - Αύριο η κηδεία του

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-08 12:33:47 | Πηγή: Ζούγκλα
  Τη θλίψη του για την απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μουλόπουλου εξέφρασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών, ο οποίος πέθανε, σε ηλικία 72 ετών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο.

  «Ο Βασίλης Μουλόπουλος διέθετε εξαίρετες επαγγελματικές ικανότητες και ακεραιότητα χαρακτήρα. Ήταν πολύ εργατικός και αφοσιωμένος σε ό,τι αναλάμβανε, στοιχεία τα οποία τον έκαναν να διακριθεί στην επαγγελματική και κοινωνική του ζωή και να χαίρει μεγάλης εκτιμήσεως των συναδέλφων και των συνεργατών του. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του, ιδιαιτέρως τη σύζυγο και την κόρη του και αποχαιρετά στο τελευταίο ταξίδι του τον εκλεκτό συνάδελφο, ο οποίος υπηρέτησε με μαχητικότητα και τίμησε τη δημοσιογραφία».

  Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή, 9 Μαρτίου, στις 16.00 το απόγευμα, από το Νεκροταφείο Χαλανδρίου.

  Βιογραφικό

  Ο Βασίλης Μουλόπουλος γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα και σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών Σπουδών «PRO DEO» και Οικονομικά στη Ρώμη.

  Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στην Ελλάδα, παρέμεινε στη Ρώμη και ανέπτυξε δράση στο αντιδικτατορικό κίνημα. Εργάστηκε ως συντάκτης ύλης στην εφημερίδα «Lotta Conitnua» ως το 1980.

  Το 1981 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε ως συντάκτης ύλης στην εφημερίδα «Εξόρμηση» έως το 1985. Ήταν η χρονιά που μεταπήδησε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, με τον οποίο συνέδεσε στενά την επαγγελματική του πορεία στο μέλλον, καθώς εργάστηκε στο «ΒΗΜΑ» και στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» ως συντάκτης ύλης και στη συνέχεια ως αρθρογράφος και διευθυντής σύνταξης, για σχεδόν δύο δεκαετίες.

  Στον συνδικαλιστικό στίβο διετέλεσε Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεως Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) (2008-2009). Αμέσως μετά, το 2009, εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, αξίωμα στο οποίο παρέμεινε έως το 2012.

  Διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΥΓΗΣ και πρόεδρος του Δ.Σ. της «Left Media».
 • Απόλυση στο ΑΠΕ για αλλοίωση περιεχομένου σε ανακοίνωση του ΓΕΑ

  Απόλυση στο ΑΠΕ για αλλοίωση περιεχομένου σε ανακοίνωση του ΓΕΑ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-08 10:43:55 | Πηγή: Ζούγκλα
  Άμεση ήταν η αντίδραση της διεύθυνσης του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην «αλλοιωμένη» ανακοίνωση Τύπου του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για τις κρίσεις Σμηνάρχων 2018.

  Όπως φαίνεται από τη φωτογραφία παρακάτω, το δημοσίευμα του Πρακτορείου αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΓΕΑ, με τον τίτλο «Έρποντας και γλύφοντας σαν εκκρεμές, δίνοντας γη και ύδωρ, ανεβαίνεις ψηλά όπως η μαϊμού και μένεις μετά με την μπανάνα», κάτι που έγινε αντιληπτό από τα μέσα ενημέρωσης που λαμβάνουν τα τηλεγραφήματα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

  Όμως έγινε άμεσα αντιληπτό και από τη διεύθυνση του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου, το οποίο έσπευσε να λάβει τα μέτρα του στη συγκεκριμένη περίπτωση.

  Εξέδωσε άμεσα ανακοίνωση, μέσα από την οποία «ζητά συγγνώμη από τους συνδρομητές του για τη δημοσίευση δήθεν ανακοίνωσης του ΓΕΑ, η οποία ουδεμία σχέση είχε με το ΓΕΑ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ», συμπληρώνοντας πως «ήδη ελήφθησαν μέτρα για το απαράδεκτο αυτό γεγονός».

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συντάκτης που ευθυνόταν για το συγκεκριμένο λάθος απολύθηκε από τον διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλη Ψύλλο.

  Δείτε το επίμαχο τηλεγράφημα του ΑΠΕ


 • Συμβούλιο Ευρώπης: Βγάλτε τις «κουκούλες» από τους ιδιοκτήτες και τους χρηματοδότες των ΜΜΕ

  Συμβούλιο Ευρώπης: Βγάλτε τις «κουκούλες» από τους ιδιοκτήτες και τους χρηματοδότες των ΜΜΕ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-07 19:07:40 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ανταπόκριση από Στρασβούργο-Νίκος Ρούσσης

  Με σύσταση της, προς τα 47 κράτη μέλη του Οργανισμού, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, απαιτεί από τις κυβερνήσεις να προωθήσουν τάχιστα ένα καθεστώς διαφάνειας, που ν’ αφορά τόσον τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην Ευρώπη όσον και τους αφανείς χρηματοδότες τους.

  Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να προωθήσουν ένα καθεστώς πλήρους διαφάνειας για «τ’ αφεντικά των ΜΜΕ» στην Ευρώπη, που να διασφαλίζει στο ευρύ κοινό αλλά και στις ρυθμιστικές αρχές, όλα εκείνα τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για την διαμόρφωση γνώμης σχετικά, με το ποιοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες, ποιοι οι χρηματοδότες των Μέσων Ενημέρωσης και ποιοι είναι αυτοί που καθορίζουν την στρατηγική λήψης αποφάσεων σ’ αυτά, υπογραμμίζει η Σύσταση της Επιτροπής Υπουργών.

  Αυτές οι πληροφορίες, τονίζεται, θα πρέπει να είναι δημόσιες και προσβάσιμες, στο κοινό και στις ρυθμιστικές αρχές μέσω των ιστοτόπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

  Όπως αναφέρεται ρητά στην Σύσταση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν νομοθετικά ή άλλα εξίσου αποτελεσματικά μέτρα, με τα οποία θ’ απαιτείται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να γνωστοποιούν δημόσια πληροφορίες, σχετικές με:

  *Το ονοματεπώνυμο και τα στοιχεία επικοινωνίας ενός τηλεοπτικού σταθμού.

  *Τα ονόματα και τα στοιχεία επικοινωνίας του άμεσου κατόχου και εκείνων που συμμετέχουν και που ασκούν επιρροή στη λειτουργία και τη στρατηγική λήψης αποφάσεων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

  *Τα ονόματα και τα στοιχεία επικοινωνίας των φυσικών προσώπων, που συμμετέχουν με χρηματοδότηση ή δωρεές στην λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

  *Τα πλήρη στοιχεία των μετόχων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και ιδιαίτερα εκείνων που κατέχουν ή ελέγχουν, καθοριστικά μερίδια, στην λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και επηρεάζουν, ως εκ τούτου, την στρατηγική λήψης αποφάσεων.

  *Στοιχεία και πληροφορίες, για εταιρίες μέσων επικοινωνίας ή διαφημιστικές εταιρίες, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πολιτική ενημέρωσης των Μέσων.

  * Τα ονόματα των προσώπων που έχουν συντακτική ευθύνη και τις σχέσεις που, ενδεχομένως, έχουν με πολιτικά κόμματα.

  *Όλες τις αλλαγές στην ιδιοκτησία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
 • Τα ματς της Τετάρτης-Τι δείχνει η τηλεόραση

  Τα ματς της Τετάρτης-Τι δείχνει η τηλεόραση

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-06 23:31:16 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο κρίσιμος επαναληπτικός ανάμεσα στην Τότεναμ και τη Γιουβέντους για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς και ο πρώτος αγώνας της ΑΕΚ κόντρα στη Νίμπουρκ, για τη φάση των 16 του Basketbal Champions League ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της Τετάρτης.

  Αναλυτικά:

  03:00 COSMOTE SPORT 4 HD Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ - Χιούστον Ρόκετς ΝΒΑ

  15:00 Ert.gr Καλλιθέα – Άρης Football League

  15:00 ΕΡΤ3 Αιγινιακός – ΟΦΗ Football League

  19:00 Novasports 1HD Νεπτούνας – Στρασμπούρ Basketball Champions League

  19:30 Novasports 2HD ΑΕΚ – Νίμπουρκ Basketball Champions League

  21:00 Novasports 5HD Όλντενμπουργκ – Λούντβιχσμπουργκ Basketball Champions League

  21:00 Novasports 4HD Μπάιροϊτ – Μπεσίκτας Basketball Champions League

  21:30 Novasports 3HD Ναντέρ – Μπάνβιτ Basketball Champions League

  21:30 Novasports 2HD Μούρθια – Τενερίφη Basketball Champions League

  21:45 Novasports 1HD Λιντς – Γουλβς Championship

  21:45 COSMOTE SPORT 2 HD Τότεναμ – Γιουβέντους Champions League

  21:45 COSMOTE SPORT 1 HD Μάντσεστερ Σίτι – Βασιλεία Champions League
 • «Η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου»: Ο ΠΑΟΚ της σεζόν 1991-1992 στο NovasportsstoriesHD

  «Η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου»: Ο ΠΑΟΚ της σεζόν 1991-1992 στο NovasportsstoriesHD

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-06 20:00:41 | Πηγή: Ζούγκλα
  Την Τρίτη 6 Μαρτίου στις 22:00, όλοι οι συνδρομητές της Nova, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο NovasportsstoriesHD το νέο επεισόδιο της μεγάλης συμπαραγωγής ΕΡΤ – Νova, «Η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου» που είναι αφιερωμένο στον ΠΑΟΚ της σεζόν 1991-1992.

  Το αφιέρωμα θα προβληθεί και σε επανάληψη την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 23:00.

  Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στη σεζόν 1991-1992 η οποία είχε δύο όψεις για την ομάδα του ΠΑΟΚ. Η μία αφορά στην παρουσία του «Δικέφαλου» του Βορρά στην Ευρώπη με την ιστορική πρόκριση επί της Μαλίν και η δεύτερη στις εγχώριες διοργανώσεις με την παρουσία στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος αλλά και το τέλος μίας τεράστιας παράδοσης με νίκες επί του Ολυμπιακού, αφού οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν στην Τούμπα μετά από 23 χρόνια.

  Στην κάμερα των καναλιών Novasports μιλούν μεταξύ άλλων οι Κώστας Λαγωνίδης, Γιώργος Τουρσουνίδης, Αλέξης Αλεξίου για τον ΠΑΟΚ εκείνης της εποχής, ενώ θα προβληθούν και στιγμιότυπα από τους αγώνες των Θεσσαλονικέων.

  Η συμπαραγωγή της ΕΡΤ με τη Nova, «Η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου», είναι μια ποδοσφαιρική - αθλητική βιβλιοθήκη, κληρονομιά για τις επόμενες γενιές, που θα συνδυάσει το πολύτιμο αθλητικό τηλεοπτικό αρχείο της ΕΡΤ με το αποκλειστικό υλικό που δημιούργησε και εξασφάλισε το δημοσιογραφικό δυναμικό των καναλιών Novasports.

  Οι Έλληνες φίλαθλοι, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ιστορία του επαγγελματικού ελληνικού ποδοσφαίρου από τη γέννηση του, τη σεζόν 1979-80 έως τις μέρες μας. Η σειρά εκπομπών θα προβληθεί σε χρονικό ορίζοντα τριών ετών με τους ποδοσφαιρικούς μας ήρωες να μας συγκινούν ενώ διηγούνται άγνωστες ιστορίες από τα «ρομαντικά» χρόνια που αγωνίζονταν.
 • Η ΕΣΗΕΑ κατά της κατάργησης των ραδιοτηλεοπτικών τελών στα δημόσια ΜΜΕ

  Η ΕΣΗΕΑ κατά της κατάργησης των ραδιοτηλεοπτικών τελών στα δημόσια ΜΜΕ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-06 17:06:47 | Πηγή: Ζούγκλα
  Η ΕΣΗΕΑ καθώς και άλλες Ενώσεις μέλη της Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας τον περασμένο Φεβρουάριο απέστειλαν μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στις δύο ελβετικές δημοσιογραφικές Ενώσεις Syndicom και Impressum, που αντιμετώπιζαν το ενδεχόμενο να υπερψηφιστεί η πρωτοβουλία “No Billag” στο δημοψήφισμα για την κατάργηση των ραδιοτηλεοπτικών τελών και την απαγόρευση της κρατικής επιδότησης των δημόσιων ΜΜΕ.

  Οι δύο ελβετικές δημοσιογραφικές Ενώσεις Syndicom και Impressum δηλώνουν απερίφραστα ότι το 71% των ψήφων, με τις οποίες καταψηφίστηκε στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής η πρωτοβουλία “No Billag”, αποτελεί μια ακόμη νίκη της δημοκρατίας και ζητούν από την πολιτική ηγεσία την οικονομική κατοχύρωση της λειτουργίας των ανεξάρτητων και ποιοτικών ΜΜΕ. Επιπλέον το συντριπτικό αποτέλεσμα του ελβετικού δημοψηφίσματος στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη για τη στήριξη των ανεξάρτητων πολυφωνικών δημόσιων ΜΜΕ.

  «Η πλειοψηφία του κόσμου δεν επιθυμεί να περιθωριοποιηθούν τα δημόσια ΜΜΕ και έχει επίγνωση ότι με την ύπαρξη μόνο ιδιωτικών και εμπορικών ΜΜΕ κινδυνεύει η πολυφωνία των ΜΜΕ», δήλωσε η δημοσιογραφική Ενωση Syndicom.

  «Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το “No Billag”, επιβεβαιώνει τη σημασία που έχει για τους Ελβετούς η ύπαρξη ενός πολυφωνικού και δυναμικού τοπίου ΜΜΕ στη χώρα. Οι Ελβετοί προκειμένου να έχουν ποιοτικά ΜΜΕ θα πληρώσουν ότι τους αναλογεί. Με αυτό το ΟΧΙ, κέρδισε η δημοκρατία και αποτελεί την εγγύηση της ελεύθερης έκφρασης της κοινής γνώμης. Επιπλέον αυτό το ΟΧΙ είναι μια νίκη για τις περιοχές, που θα συνεχίσουν να έχουν τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ», δήλωσε η δημοσιογραφική Ενωση Impressum.
 • Τα ματς της Τρίτης-Τι δείχνει η τηλεόραση

  Τα ματς της Τρίτης-Τι δείχνει η τηλεόραση

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-05 23:09:22 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο κρίσιμος επαναληπτικός ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και τη Ρεάλ για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της Τρίτης.

  Αναλυτικά:

  02:00 COSMOTE SPORT 4 HD Κλίβελαντ Καβαλίερς - Ντιτρόιτ Πίστονς ΝΒΑ
  19:30 ΕΡΤ3 ΠΑΟΚ – Καρσίγιακα Basketball Champions League
  19:30 Novasports 1HD Ζιελόνα Γκόρα – Μονακό Basketball Champions League
  21:45 COSMOTE SPORT 2 HD Παρί Σεν Ζερμέν - Ρεάλ Μαδρίτης Champions League
  21:45 COSMOTE SPORT 1 HD Λίβερπουλ – Πόρτο Champions League

 • ΕΣΗΕΑ: Άγνωστο παραμένει το μέλλον των εργαζομένων του MEGA

  ΕΣΗΕΑ: Άγνωστο παραμένει το μέλλον των εργαζομένων του MEGA

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-05 21:48:08 | Πηγή: Ζούγκλα
  Με προσοχή παρακολουθούν τις εξελίξεις αναφορικά με το μέλλον του MEGA οι συνδικαλιστικές ενώσεις. Οι εργαζόμενοι του σταθμού καλούν τους μετόχους, έστω και την ύστατη στιγμή, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να εξαντλήσει τα περιθώρια που του δίνει ο νόμος προκειμένου να μην πέσει «μαύρο» στο κανάλι.

  Σε ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών υπογραμμίζεται ότι σε καμία περίπτωση δεν θα παραμείνουν θεατές στους τακτικισμούς των μετόχων για το ποιος θα χρεωθεί το ενδεχόμενο κλείσιμο του πρώτου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού της χώρας. Οι μέτοχοι, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, σε κάθε περίπτωση οφείλουν να εγγυηθούν και προσωπικά την ικανοποίηση του συνόλου των εργατικών απαιτήσεων των συναδέλφων.
 • MEGA: Για τις 13 Μαρτίου μετατίθενται οι αποφάσεις για το κανάλι

  MEGA: Για τις 13 Μαρτίου μετατίθενται οι αποφάσεις για το κανάλι

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-05 19:37:21 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στις 13 Μαρτίου μετατίθενται οι αποφάσεις για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. Σήμερα, προσήλθαν εκπρόσωποι του καναλιού στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι οποίοι επιχειρηματολόγησαν ότι ο τηλεοπτικός σταθμός είναι θεματικός και έτσι μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί. Οι υπεύθυνοι του καναλιού πρέπει να καταθέσουν υπόμνημα μέχρι τις 12 Μαρτίου στο ΕΣΡ, το οποίο θα συνέλθει την επομένη, (Τρίτη 13 Μαρτίου), προκειμένου να λάβει απόφαση επί του ζητήματος λειτουργίας του σταθμού.

  Ωστόσο, όπως ενημέρωσαν το ΕΣΡ, δεν υπάρχει ακόμα επιχειρηματικό πλάνο για τη λειτουργία του σταθμού ως μη ενημερωτικού-θεματικού και υποστήριξαν ότι έχει δοθεί εντολή προσαρμογής του πλάνου που είχε εκπονηθεί αρχικά για τη συνέχιση του MEGA ως ενημερωτικού καναλιού.

  Ζητούμενο προς επίλυση αποτελεί και το θέμα με τους εργαζόμενους του σταθμού καθώς κατά τον νόμο, ένας μη ενημερωτικός σταθμός πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον 50 άτομα έναντι των 400 που απαιτούνται για έναν ενημερωτικό. Οι εκπρόσωποι του σταθμού δεν είχαν και εκεί πειστικές απαντήσεις για το θέμα, σημειώνοντας ως ρεαλιστική λύση έναν αριθμό μεταξύ 100 και 150 εργαζομένων. Επίσης, οι εκπρόσωποι δήλωσαν ότι αυτή τη στιγμή η «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ» δεν μπορεί να προσκομίσει προς το ΕΣΡ ούτε φορολογική, τραπεζική ή ασφαλιστική ενημερότητα.

  Η Ανεξάρτητη Αρχή δεν έλαβε απάντηση ούτε για το γεγονός της επιλεκτικής μισθοδοσίας σε μέρος των εργαζομένων του MEGA. Οι εκπρόσωποι του MEGA απέδωσαν την αδυναμία τους να απαντήσουν στις ερωτήσεις, στο γεγονός ότι δεν έχει ακόμη εκπονηθεί το επιχειρηματικό σχέδιο για τον σταθμό.
 • Καταγγελία δημοσιογράφου στο zougla.gr για τηλεφωνικές απειλές από τον Κώστα Καραπαπά

  Καταγγελία δημοσιογράφου στο zougla.gr για τηλεφωνικές απειλές από τον Κώστα Καραπαπά

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-05 18:53:57 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στην καταγγελία ότι δέχτηκε τηλεφωνικές απειλές από τον Κώστα Καραπαπά προχώρησε τη Δευτέρα ο δημοσιογράφος Χρήστος Φασούλας.

  Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος ο δημοσιογράφος, ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός του τηλεφώνησε, με αφορμή το κομμάτι του, που αναρτήθηκε στο sdna.gr με τίτλο: «Αηδίασαν ΚΑΙ οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Με την ομάδα τους».

  Όπως λοιπόν αναφέρει ο Χρήστος Φασούλας, ο Κώστας Καραπαπάς τον απείλησε, χρησιμοποιώντας ένα απίστευτο υβρεολόγιο, ενώ παράλληλα τόνισε ότι έχει καταγράψει την τηλεφωνική συνομιλία με τον διευθυντή επικοινωνίας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ.

  Το zougla.gr επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο, ο οποίος επιβεβαιώσε το γεγονός, αποκαλύπτοντας όσα του ανέφερε ο κ. Καραπαπάς στη μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία.

 • Καταγγελία δημοσιογράφου για τηλεφωνικές απειλές από τον Κώστα Καραπαπά

  Καταγγελία δημοσιογράφου για τηλεφωνικές απειλές από τον Κώστα Καραπαπά

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-05 18:28:04 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στην καταγγελία ότι δέχτηκε τηλεφωνικές απειλές από τον Κώστα Καραπαπά προχώρησε τη Δευτέρα ο δημοσιογράφος Χρήστος Φασούλας.

  Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος ο δημοσιογράφος, ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός του τηλεφώνησε, με αφορμή το κομμάτι του, που αναρτήθηκε στο sdna.gr με τίτλο: «Αηδίασαν ΚΑΙ οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Με την ομάδα τους».

  Όπως λοιπόν αναφέρει ο Χρήστος Φασούλας, ο Κώστας Καραπαπάς τον απείλησε, χρησιμοποιώντας ένα απίστευτο υβρεολόγιο, ενώ παράλληλα τόνισε ότι έχει καταγράψει την τηλεφωνική συνομιλία με τον διευθυντή επικοινωνίας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ.

  Η συνομιλία αυτολεξεί, όπως τη δημοσίευσε ο δημοσιογράφος:

  -Ναι;

  -Τον κύριο Φασούλα.

  -Εγώ είμαι.

  -Ρε @ρχίδι, θα σε γ@μήσω, ρε μουν@πανο!

  -Ποιος είναι;

  -Ο Καραπαπάς.

  -Και τι...

  -Θα σε γ@μήσω, ρε @ρχίδι! Το τουίτερ του ΠΑΟΚ δεν το είδες, ρε π@λιόπουστ@. Θα σε γ@μήσω, θα
  σε ξεβρακώσω μπροστά σ' όλο τον κόσμο, έτσι, για να πονάς!

  -Σας ευχαριστώ πολύ, η κλήση σας καταγράφηκε!

  -(Κλικ).

  Υγ. Και όντως η κλήση καταγράφηκε. Διότι, όπως προανέφερα, ήμουν προετοιμασμένος...
 • Επαναλειτουργεί το στούντιο της ΕΡΤ στη Ρηγίλλης

  Επαναλειτουργεί το στούντιο της ΕΡΤ στη Ρηγίλλης

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-05 15:52:44 | Πηγή: Ζούγκλα
  Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε σήμερα το στούντιο της ΕΡΤ στο κτήριο της Ρηγίλλης, παρουσία του υπουργού ΨΗΠΤΕ Νίκου Παππά, του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλου και στελεχών της εταιρείας.

  Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Παππάς τόνισε ότι η επαναλειτουργία του στούντιο αποτελεί μία ακόμα κομβική στιγμή για την πλήρη επαναφορά της ΕΡΤ μετά το "μαύρο", μια διαδικασία, η οποία –όπως υπογράμμισε– άρχισε τον Ιούνιο του 2015 και θα συνεχιστεί, προκειμένου η ΕΡΤ να παρέχει ολοένα και βελτιούμενες υπηρεσίες προς τους Έλληνες πολίτες. Επίσης, ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα λειτουργήσουν ανάλογες μονάδες της ΕΡΤ και στην επαρχία.

  Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ ανέφερε ότι η αξιοποίηση του συγκεκριμένου στούντιο δίνει ακόμα περισσότερες δυνατότητες στην ΕΡΤ για παροχή πλουσιότερου ενημερωτικού περιεχομένου, όχι μόνο στην ΕΡΤ1, αλλά και στην ΕΡΤ3 και την Περιφέρεια. Ο κ. Κωστόπουλος εξέφρασε επίσης τη βούληση της διοίκησης της ΕΡΤ για σταδιακή επαναλειτουργία όλων των δομών της εταιρείας που είχαν διακοπεί μετά το 2013.

  Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, το στούντιο, που φιλοξενείται στο εμβληματικό για την ιστορία της ΕΡΤ κτήριο της Ρηγίλλης, λειτούργησε ανελλιπώς για δύο δεκαετίες μέχρι και την 11η Ιουνίου 2013. Στους χώρους του είχαν φιλοξενηθεί εκατοντάδες πολιτικοί από όλους τους χώρους, καθώς και πολυάριθμοι προσκεκλημένοι δελτίων Ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ.

 • Νέα προθεσμία για το Mega - Παρατείνεται η αγωνία

  Νέα προθεσμία για το Mega - Παρατείνεται η αγωνία

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-05 13:59:18 | Πηγή: Ζούγκλα
  Προθεσμία έλαβε από το ΕΣΡ η διοίκηση του Mega προκειμένου να καταθέσει υπόμνημα για το τι σκοπεύει να κάνει με τον σταθμό.

  Το ΕΣΡ έδωσε προθεσμία για τη Δευτέρα 12 Μαρτίου.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της ακρόασης εκπρόσωποι του καναλιού ανέφεραν ότι από τον Σεπτέμβριο του 2016, οπότε και σταμάτησαν τα δελτία ειδήσεων, μέχρι και σήμερα, ο σταθμός λειτουργεί ως θεματικός.

  Χθες, μετά τη λήξη συνεδρίασης του Δ.Σ. ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δήλωσαν ότι «δεν συνεδρίασαν για να προετοιμάσουν την πτώχευση του καναλιού, κάτι που δεν είναι στις προθέσεις των μετόχων, αλλά για να καταθέσουν στη συνεδρίαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου πρόταση για να ενταχθεί το Mega στην διαδικασία των θεματικών αδειών».
 • Τα ματς της Δευτέρας-Τι δείχνει η τηλεόραση

  Τα ματς της Δευτέρας-Τι δείχνει η τηλεόραση

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-05 00:05:23 | Πηγή: Ζούγκλα
  Το παιχνίδι Ολυμπιακός – Άρης για την Basket League και η αναμέτρηση Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός για τη Super League ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις.

  Αναλυτικά:

  01:00 COSMOTE SPORT 4 HD Τορόντο Ράπτορς - Σάρλοτ Χόρνετς ΝΒΑ
  18:00 COSMOTE SPORT 4 HD Ολυμπιακός – Άρης Basket League
  18:00 ΕΡΤ2 Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Εθνικός Πειραιώς Volley League
  19:30 Novasports 1HD Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός Super League Σουρωτή

  21:30 COSMOTE SPORT 7 HD Ίνγκολσταντ – Μπόχουμ Bundesliga 2
  22:00 COSMOTE SPORT 2 HD Θέλτα - Λας Πάλμας La Liga
  22:00 COSMOTE SPORT 1 HD Κρίσταλ Πάλας - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Premier League
 • Πρόταση για να ενταχθεί το MEGA στα θεματικά κανάλια

  Πρόταση για να ενταχθεί το MEGA στα θεματικά κανάλια

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-04 17:31:14 | Πηγή: Ζούγκλα
  Με το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA αναμένεται να ασχοληθεί αύριο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Το ΕΣΡ έχει καλέσει σε ακρόαση την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. καθώς, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, ο σταθμός εάν δεν δηλώσει πρόθεση να εκπέμψει ως θεματικός, θα πρέπει να διακοπεί η εκπομπή του.

  Σύμφωνα με ενημέρωση των εργαζομένων του MEGA, σήμερα Κυριακή 4/03/2018 συνεδρίασε στο δεύτερο όροφο του Mega το Διοικητικό Συμβούλιο της «Τηλέτυπος Α.Ε.».

  Μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δήλωσαν ότι δεν συνεδρίασαν σήμερα για να προετοιμάσουν την πτώχευση του καναλιού, κάτι που δεν είναι στις προθέσεις των μετόχων, αλλά για να καταθέσουν αύριο στη συνεδρίαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου πρόταση για να ενταχθεί το Mega στην διαδικασία των θεματικών αδειών. Σε ερώτηση εάν μία τέτοια πρόταση είναι πλέον εκτός προθεσμιών, απάντησαν αρνητικά και ότι αναμένουν από το ΕΣΡ να την κάνει αποδεκτή. Στο κατά πόσον η πρόταση θα συμπεριλαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων, απάντησαν ότι θα ενημερώσουν μετά την κατάθεσή της, την Τρίτη, από κάποιο μέλος που θα ορίσουν. Δήλωσαν επίσης ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν για το σύνολο των δεδουλευμένων τους και επιφυλάχτηκαν να ερευνήσουν γιατί έγινε επιλεκτική πληρωμή ορισμένων εργαζομένων με μισθούς δύο μηνών. Ενημέρωσαν ότι εκπροσωπούν δύο μετόχους, Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη, καθώς ο τρίτος μέτοχος «βρίσκεται μακριά από την υπόθεση Mega» (σ.σ. Σαββίδης). Δήλωσαν ακόμα ότι η σημερινή συνεδρίαση τους ήταν αποτέλεσμα της επιθυμίας των μετόχων. Επίσης ότι δεν έχουν καμία επικοινωνία με τις δανείστριες τράπεζες. Στις επίμονες ερωτήσεις των εργαζομένων για την παντελή έλλειψη φυσικής παρουσίας της διοίκησης επί τόσους μήνες, όταν οι εργαζόμενοι δούλευαν απλήρωτοι, αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης, απάντησαν ότι «σήμερα γίνεται μία νέα αρχή και ότι θα βρίσκονται πλέον κοντά μας».

  Οι εργαζόμενοι του Mega επισημαίνουν ότι παρακολουθούν με τεράστιο ενδιαφέρον και ισχυρές επιφυλάξεις (λόγω της μέχρι τώρα στάσης των διοικούντων) τις όποιες κινήσεις του ΔΣ και των μετόχων του Mega και αναμένουν έστω και τώρα ανοιχτή ενημέρωση και ξεκαθάρισμα προθέσεων. «Όλοι οι εργαζόμενοι, τεχνικοί, διοικητικοί και δημοσιογράφοι, δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε καμία πλευρά (εργοδότες, τράπεζες, κυβέρνηση, ΕΣΡ) να παίξει παιχνίδι στις πλάτες μας για να τινάξει από πάνω της το ενδεχόμενο ‘'μαύρου'' στο Mega και στις ζωές μας» καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων του σταθμού.

  Πηγή: ΑΠΕ
 • Ελβετία: Υπέρ της εισφοράς για τη δημόσια τηλεόραση

  Ελβετία: Υπέρ της εισφοράς για τη δημόσια τηλεόραση

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-04 15:23:25 | Πηγή: Ζούγκλα
  Με συντριπτική πλειοψηφία, οι Ελβετοί απέρριψαν την πρόταση να καταργηθεί η εισφορά υπέρ της δημόσιας τηλεόρασης, σύμφωνα με την αρχική πρόβλεψη που ανακοινώθηκε αφού έκλεισαν οι κάλπες σήμερα το μεσημέρι.

  Οι Ελβετοί ψήφισαν επίσης υπέρ της διατήρησης του ΦΠΑ και του άμεσου ομοσπονδιακού φόρου.

  Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων gfs.bern, η πρόταση για κατάργηση του τηλεοπτικού τέλους, που είχε τεθεί σε δημοψήφισμα, απορρίφθηκε με ποσοστό 71%. Το περιθώριο λάθους ανέρχεται στο συν/πλην 3%.

  Στο καντόνι της Ζυρίχης το «όχι» ξεπέρασε το 70% ενώ στη Γενεύη πλησιάζει το 75%, μετέδωσε το ελβετικό τηλεοπτικό κανάλι RTS.
  Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση δημοψηφίσματος είχε η νεολαία του ριζοσπαστικού Φιλελεύθερου κόμματος, με το σκεπτικό ότι τα τηλεοπτικά τέλη «δεν είχαν καμία σχέση με τη νέα γενιά» που έχει μεγαλώσει με το διαδίκτυο και τη συνδρομητική τηλεόραση.

  Τα τηλεοπτικά τέλη στην Ελβετία, από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, ανέρχονται σήμερα σε 451 φράγκα (περίπου 392 ευρώ). Το 2019 το ποσό θα μειωθεί στα 365 ελβετικά φράγκα. Θα καταβάλλεται όμως από όλους, ακόμη και από αυτούς που δεν διαθέτουν τηλεοπτικούς ή ραδιοφωνικούς δέκτες, καθώς οι αρχές αποδέχτηκαν το σκεπτικό ότι πολλοί παρακολουθούν πλέον τηλεόραση ή ραδιόφωνο μέσω του Ίντερνετ.

  Στην Ελβετία υπάρχει μόνο ένας δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός, ο SSR, που μεταδίδει στις τέσσερις επίσημες γλώσσες της χώρας (γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ρομανσικά). Ο SSR απασχολεί 6.000 εργαζόμενους και χρηματοδοτείται σε ποσοστό 75% από τα τηλεοπτικά τέλη. Από την εισφορά αυτή επωφελούνται επίσης 21 ραδιοφωνικοί και 13 τηλεοπτικοί περιφερειακοί σταθμοί.

  Αν είχε επικρατήσει το «ναι» στην κατάργηση θα απειλούνταν συνολικά 13.500 θέσεις εργασίας. Ο εκπρόσωπος της SSR είχε προειδοποιήσει ότι αν σταματούσε αυτή η χρηματοδότηση ο σταθμός θα έπρεπε να διακόψει πολύ γρήγορα τη λειτουργία του.

  Όσον αφορά το δεύτερο ερώτημα, για την κατάργηση του ΦΠΑ και του άμεσου ομοσπονδιακού φόρου –τις δύο βασικές πηγές εσόδων της Ελβετικής Συνομοσπονδίας– απορρίφθηκε επίσης με ποσοστό περίπου 83%.

  Πηγή: ΑΠΕ
 • Τα ματς της Κυριακής-Τι δείχνει η τηλεόραση

  Τα ματς της Κυριακής-Τι δείχνει η τηλεόραση

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-04 00:05:43 | Πηγή: Ζούγκλα
  Πλούσιο είναι το πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας με το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός να ξεχωρίζει. Αναλυτικά όλες οι επιλογές:

  03:15 COSMOTE SPORT 6 HD Νορθ Καρολάινα – Ντιουκ NCAA
  03:30 COSMOTE SPORT 4 HD Χιούστον Ρόκετς - Μπόστον Σέλτικς ΝΒΑ
  05:00 COSMOTE SPORT 8 HD Τένις ATP 500 Ακαπούλκο, τελικός
  12:00 COSMOTE SPORT 8 HD Φενέρμπαχτσε – Γαλατάσαραϊ Basketball Super League
  13:00 COSMOTE SPORT 2 HD Λεβάντε – Εσπανιόλ La Liga
  13:30 COSMOTE SPORT 7 HD Τζένοα – Κάλιαρι Serie A
  14:00 COSMOTE SPORT 4 HD Γκραν Κανάρια – Βαλένθια Liga Endesa
  14:30 COSMOTE SPORT 3 HD Φορτούνα Ντίσελντορφ - Ζανκτ Πάουλι Bundesliga 2
  14:30 Ert.gr Ολυμπιακός - Φάρος Κερατσινίου Α1 γυναικών
  15:00 ΕΡΤ3 Σπάρτη - Απόλλων Πόντου Football League
  15:00 Novasports 2HDΑστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ Super League Σουρωτή

  15:30 Novasports 4HD Φιτέσε – Άγιαξ Πρωτάθλημα Ολλανδίας
  15:30 COSMOTE SPORT 1 HD Μπράιτον – Άρσεναλ Premier League
  16:00 COSMOTE SPORT 8 HD Τορίνο – Κροτόνε Serie A
  16:00 COSMOTE SPORT 6 HD Ουντινέζε – Φιορεντίνα Serie A
  16:00 COSMOTE SPORT 5 HD Αταλάντα – Σαμπντόρια Serie A
  16:00 COSMOTE SPORT 7 HD Κιέβο – Σασουόλο Serie A
  16:30 COSMOTE SPORT 3 HD Κολονία – Στουτγάρδη Bundesliga
  16:40 ΕΡΤ2 Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού Μπέρμιγχαμ
  17:00 Ert.gr Άρης – Τρίκαλα Football League
  17:15 COSMOTE SPORT 2 HD Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης La Liga
  17:15 Novasports 3HD Λεβαδειακός – ΑΕΛ Super League Σουρωτή
  17:15 Novasports 2HD ΑΕΚ – Πανιώνιος Super League Σουρωτή

  18:00 COSMOTE SPORT 1 HD Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι Premier League
  18:15 COSMOTE SPORT 5 HD Αρμάνι Μιλάνο – Σάσαρι Serie A
  18:30 ΕΡΤ1 Προμηθέας – Παναθηναϊκός Basket League

  19:00 COSMOTE SPORT 3 HD Φράιμπουργκ - Μπάγερν Μονάχου Bundesliga
  19:00 Action 24 Μπρόντμπι – Οντένσε Πρωτάθλημα Δανίας
  19:30 COSMOTE SPORT 2 HD Ρεάλ Σοθιεδάδ – Αλαβές La Liga
  19:30 COSMOTE SPORT 6 HD Εστουδιάντες – Ουνικάχα Liga Endesa
  19:30 Novasports 1HD Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός Super League Σουρωτή

  21:45 COSMOTE SPORT 2 HD Βαλένθια – Μπέτις La Liga
  21:45 COSMOTE SPORT 1 HD Μίλαν – Ίντερ Serie A
  22:00 Novasports 2HD Μαρσέιγ – Ναντ Ligue 1
  22:30 COSMOTE SPORT 4 HD Ατλάντα Χοκς - Φίνιξ Σανς ΝΒΑ
 • Τι θα δείτε στην εκπομπή

  Τι θα δείτε στην εκπομπή "Με Αρετή και Τόλμη" της Κυριακής

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-03 13:54:19 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στην εκπομπή "Με Αρετή και Τόλμη", την Κυριακή, στις 11.30 το πρωί, στην ΕΡΤ1, μεταξύ άλλων θεμάτων, θα δείτε:

  - Την εκπαίδευση των σπουδαστών της Σχολής Ευελπίδων με τη Ζ-ΜΑΚ. Η αμφίβια επιχείρηση με τους καταδρομείς.

  - Τα γεράκια της Πολεμικής Αεροπορίας, που διώχνουν τα πουλιά από τα αεροδρόμια και διασφαλίζουν την ασφάλεια των πτήσεων. Η εκπαίδευσή τους από τους εκπαιδευτές.

  - Τον 65χρονο εθνοφύλακα στην Ικαρία, που με θέληση και σθένος φοράει τη στολή εδώ και τέσσερις δεκαετίες

  Το τρέιλερ της εκπομπής: • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου

  Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-03 06:45:11 | Πηγή: Ζούγκλα
  Διαβάστε στο zougla.gr τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου.

  Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους τίτλους στην πρώτη σελίδα των εντύπων.
 • Τα ματς του Σαββάτου-Τι δείχνει η τηλεόραση

  Τα ματς του Σαββάτου-Τι δείχνει η τηλεόραση

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-03 00:10:31 | Πηγή: Ζούγκλα
  Πλούσιο είναι το πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι επιλογές για το Σάββατο 3 Μαρτίου:

  02:00 COSMOTE SPORT 8 HD Τένις, ATP 500 Ακαπούλκο, ημιτελικά
  03:00 COSMOTE SPORT 4 HD Ουάσινγκτον Ουίζαρντς - Τορόντο Ράπτορς ΝΒΑ
  06:00 COSMOTE SPORT 8 HD Τένις, ATP 500 Ακαπούλκο, ημιτελικά
  12:00 ΕΡΤ2 Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου Μπέρμιγχαμ
  14:00 COSMOTE SPORT 3 HD Νυρεμβέργη - Γκρόιτερ Φιρτ Bundesliga 2
  14:00 COSMOTE SPORT 2 HD Βιγιαρεάλ – Τζιρόνα La Liga
  14:30 COSMOTE SPORT 1 HD Μπέρνλι – Έβερτον Premier League
  15:00 ΕΡΤ3 ΟΦΗ - Αναγέννηση Καρδίτσας Football League
  15:00 Novasports 3HD Πλατανιάς – Λαμία Super League Σουρωτή
  15:30 ΕΡΤ2 Εθνικός – Γλυφάδα Α1 πόλο ανδρών

  16:30 COSMOTE SPORT 8 HD Αμβούργο – Μάιντς Bundesliga
  16:30 ΕΡΤ1 Λαύριο – Ρέθυμνο Basket League
  16:30 ΕΡΤ1 ΠΑΟΚ – Τρίκαλα Basket League
  16:30 ΕΡΤ1 ΓΣΛ Φάρος – Κύμη Basket League

  16:30 COSMOTE SPORT 3 HD Σάλκε – Χέρτα Bundesliga
  16:30 COSMOTE SPORT 7 HD Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ανόβερο Bundesliga
  16:30 COSMOTE SPORT 5 HD Βόλφσμπουργκ - Μπάγερ Λεβερκούζεν Bundesliga
  17:00 COSMOTE SPORT 6 HD Τένις ATP 500 Dubai Tennis Championships, τελικός
  17:00 ΕΡΤ2 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ Volley League
  17:00 COSMOTE SPORT 4 HD ΑΕΚ – Κολοσσός Basket League

  17:00 COSMOTE SPORT 1 HD Τότεναμ – Χάντερσφιλντ Premier League
  17:00 Novasports 4HD Νότιγχαμ Φόρεστ – Μπέρμιγχαμ Championship
  17:15 COSMOTE SPORT 2 HD Σεβίλλη - Αθλέτικ Μπιλμπάο La Liga
  17:15 Novasports 1HD Κέρκυρα - ΠΑΣ Γιάννινα Super League Σουρωτή

  18:00 Novasports 3HD Τρουά - Παρί Σεν Ζερμέν Ligue 1
  18:30 ΕΡΤ1 Πανιώνιος – Κόροιβος Basket League

  19:00 COSMOTE SPORT 5 HD Λάτσιο – Γιουβέντους Serie A
  19:30 COSMOTE SPORT 1 HD Λίβερπουλ – Νιουκάστλ Premier League
  19:30 Novasports 2HD Ατρόμητος – Ξάνθη Super League Σουρωτή

  19:30 Novasports 1HD Γουλβς – Ρέντινγκ Championship
  19:30 COSMOTE SPORT 3 HD Λειψία – Ντόρτμουντ Bundesliga
  19:30 COSMOTE SPORT 2 HD Λεγανές – Μάλαγα La Liga
  19:30 COSMOTE SPORT 8 HD Ντεπορτίβο λα Κορούνια – Έιμπαρ La Liga
  19:30 Novasports 4HD Αϊντχόφεν – Ουτρέχτη Πρωτάθλημα Ολλανδίας
  20:00 ΕΡΤ3 Βόλεϊ, Κύπελλο Ελλάδος γυναικών Τελικός

  20:00 ΕΡΤ2 Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου Μπέρμιγχαμ
  20:15 COSMOTE SPORT 6 HD Μπενφίκα – Μαρίτιμο Πρωτάθλημα Πορτογαλίας
  21:00 Novasports 3HD Σεντ Ετιέν – Ντιζόν Ligue 1
  21:45 Novasports 1HD Μπρέντα – Φέγενορντ Πρωτάθλημα Ολλανδίας
  21:45 COSMOTE SPORT 2 HD Ρεάλ Μαδρίτης – Χετάφε La Liga
  21:45 COSMOTE SPORT 1 HD Νάπολι – Ρόμα Serie A
  22:30 COSMOTE SPORT 8 HD Εστορίλ – Μπράγκα Πρωτάθλημα Πορτογαλίας
 • Fake news το ρεπορτάζ και η φωτογραφία από το δράμα στη Γούτα

  Fake news το ρεπορτάζ και η φωτογραφία από το δράμα στη Γούτα

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-02 11:50:24 | Πηγή: Ζούγκλα
  Για άλλη μια φορά το παγκόσμιο μιντιακό σύστημα προβαίνει σε συνειδητά εσφαλμένη μετάδοση είδησης, με στόχο την επίκληση του κοινού αισθήματος, χρησιμοποιώντας μία αληθινή μεν φωτογραφία, «διανθίζοντάς» τη δε με ψεύτικη πληροφόρηση. Το κορίτσι της φωτογραφίας ονομάζεται Zeliha και η φωτογραφία ελήφθη 7/10/2007 σε χωριό της Τουρκίας.

  Το παγκόσμιο σύστημα προπαγάνδας -συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού- ανεξαρτήτως προέλευσης και πολιτικών ή κοινωνικών σκοπιμοτήτων, παρουσίασε την είδηση ως εξής: προέβαλε τη φωτογραφία του κοριτσιού, «ενημερώνοντας» ότι η ανήλικη κλείνει τα μάτια της κούκλας για να μη βλέπει τα «δεινά του πολέμου στη Συρία». 

  Είναι λίγο αδύνατο η Zeliha να είναι ένα κοριτσάκι στη σημερινή Συρία, διότι απλώς είναι πια τουλάχιστον 15 ετών. Η φωτογραφία του 2007 απεικονίζει ένα μικρό παιδί, προφανώς από την τουρκική επαρχία φτωχικής καταγωγής. Ουδεμία σχέση με πολεμική σύρραξη ή πολεμικό δράμα.  Προφανώς, κάθε είδηση από τη Γούτα της Συρίας και την ανείπωτη θηριωδία που επικρατεί σοκάρει και συγκινεί. Είναι μια είδηση που εξοργίζει και προκαλεί το κοινό αίσθημα.

  ​Η ίδια ακριβώς φωτογραφία είχε παρουσιαστεί και παλαιότερα, με  ακόμη ένα «ρεπορτάζ» να διαβεβαιώνει ότι αυτή η φωτογραφία με τη Zeliha
  έχει ληφθεί στην ΠαλαιστίνηΜε μία μόνο διαφορά. ΔΕΝ πρόκειται για σημερινή είδηση - φωτογραφικό ντοκουμέντο, αλλά για ένα από τα γνωστά «fake news» ή «hoaxes» τα οποία αποτελούσαν, αποτελούν και θα εξακολουθούν να είναι μια βαριά αρρώστια, μία μάστιγα στον σκληρό κόσμο της (παρα)πληροφόρησης.

  Η ίδια ακριβώς φωτογραφία είχε παρουσιαστεί και παλαιότερα, με ακόμη ένα «ρεπορτάζ» να διαβεβαιώνει ότι αυτή η φωτογραφία με τη Zeliha έχει ληφθεί στην Παλαιστίνη.

  Δείτε πώς μεταδόθηκε η «είδηση» από ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό την Τετάρτη που μας πέρασε.


  Πρέπει εδώ να ξεκαθαριστεί κάτι. Οι εικόνες από τα πολεμικά μέτωπα και το δράμα των αμάχων δεν είναι απλώς θεμιτό να προβάλλονται, αλλά και επιτακτικό. Όταν όμως επιτήδειοι εκμεταλλεύονται τέτοιου είδους εικόνες στον βωμό της προπαγανδιστικής πολιτικής των εκάστοτε συμφερόντων, σε άμεση και αγαστή συνεργασία με τις εκάστοτε κυβερνήσεις λόμπι εξουσίας, τότε τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα.

  Ακόμη πιο επικίνδυνη -όσον αφορά στη δημοσιογραφία αυτή καθαυτή ως λειτούργημα για όσους «ρομαντικούς» εξακολουθούν να τη θεωρούν ως τέτοια- θα ήταν και η ενδεχόμενη αφέλεια ή απροσεξία στην οποία θα μπορούσε να αποδώσει κάποιος την εν λόγω αστοχία στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ.

  Εξάλλου, με μια απλή αναζήτηση στο Google θα μπορούσε ενδεχομένως να αποφευχθεί ένα τέτοιου είδους λάθος.

  Η «κατάρα» του Κορμοράνου (1ος πόλεμος του Κόλπου) ή αλλιώς η «χωροχρονική αναπαλαίωση» εξακολουθεί να επισκιάζει την αλήθεια και να χρησιμοποιείται ως εργαλείο προπαγάνδας, όταν οι μηχανισμοί το χρειάζονται...
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής

  Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-02 06:07:08 | Πηγή: Ζούγκλα
  Διαβάστε στο zougla.gr τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής.

  Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους τίτλους στην πρώτη σελίδα των εντύπων.
 • Τα ματς της Παρασκευής-Τι δείχνει η τηλεόραση

  Τα ματς της Παρασκευής-Τι δείχνει η τηλεόραση

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-02 00:06:06 | Πηγή: Ζούγκλα
  Το ντέρμπι «αιωνίων» ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για την 24η αγωνιστική της Ευρωλίγκας ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά:

  00:00 COSMOTE SPORT 8 HD Τένις, ATP 500 Ακαπούλκο, προημιτελικά
  03:00 COSMOTE SPORT 4 HD Κλίβελαντ Καβαλίερς - Φιλαντέλφια 76ερς ΝΒΑ
  12:00 ΕΡΤ2 Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού Μπέρμιγχαμ
  15:00 COSMOTE SPORT 6 HD Τένις, ATP 500 Dubai Tennis Championships, ημιτελικά
  17:15 ΕΡΤ2 Φίλιππος Βέροιας - Αερωπός Έδεσσας Handball Premier
  18:00 ΕΡΤ3 Ολυμπιακός - ΑΟ Θήρας Κύπελλο γυναικών – Ημιτελικά
  19:30 COSMOTE SPORT 7 HD Κάιζερσλαουτερν - Ουνιόν Βερολίνου Bundesliga 2
  20:00 Novasports 3HD Ερυθρός Αστέρας – Ουνικάχα Turkish Airlines EuroLeague
  20:30 ΕΡΤ3 Ηλυσιακός – Πανναξιακός Κύπελλο γυναικών – Ημιτελικά
  21:05 ΕΡΤ2 Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού Μπέρμιγχαμ
  21:15 Novasports 2HD Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός Turkish Airlines EuroLeague

  21:30 COSMOTE SPORT 1 HD Γκλάντμπαχ – Βέρντερ Bundesliga
  21:45 Novasports 4HD Μίντλεσμπρο – Λιντς Championship
  21:45 Novasports 1HD Μονακό – Μπορντό Ligue 1
  22:00 Novasports 3HD Ρεάλ Μαδρίτης – Φενέρμπαχτσε Turkish Airlines EuroLeague
  22:30 COSMOTE SPORT 2 HD Πόρτο – Σπόρτινγκ Πρωτάθλημα Πορτογαλίας
 • «Πόλεμο» κήρυξε ο Αμβρόσιος στην ΕΡΤ

  «Πόλεμο» κήρυξε ο Αμβρόσιος στην ΕΡΤ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-01 21:24:38 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Πόλεμο» κατά της δημόσιας τηλεόρασης κήρυξε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων, ο οποίος σε μακροσκελή του ανάρτηση καταλήγει με την προτροπή προς τους πιστούς: «Χριστιανοί μου, κλείστε την ΕΡΤ, είναι απαράδεκτη».

  Ο μητροπολίτης εμφανίζεται εξοργισμένος επειδή σε εκπομπή στην οποία φιλοξενήθηκε ο μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ δεν του επέτρεψαν - όπως υποστηρίζει - να ολοκληρώσει τις σκέψεις του για το μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar» που παίζεται αυτήν την περίοδο στην Αθήνα. Μάλιστα, συνεχίζει ο μητροπολίτης, «με περισσή αναίδεια» τον διέκοψαν, γιατί «η απάντησή του δεν εξυπηρετεί τα σχέδια» των δημοσιογράφων ΕΡΤ.

  Από την πλευρά της, η ΕΡΤ δεν άφησε αναπάντητη την ανάρτηση. Σε δική της ανακοίνωση, όπου σημειώνει ότι φιλοξένησε όλες τις θέσεις για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει αναφορικά με το πολυβραβευμένο μιούζικαλ, υπογραμμίζει ότι «με τη ρητή αναφορά του για κλείσιμο της ΕΡΤ ο μητροπολίτης Αμβρόσιος δυστυχώς κατέταξε τον εαυτό του στους εραστές ενός νέου ''μαύρου''… Κρίμα».

  Στην επιστολή του ο μητροπολίτης Καλαβρύτων αναφέρει:

  Αγαπητοί μου,

  Διαμαρτύρομαι εντόνως για την μη δημοκρατική, και συνεπώς αγενέστατη, συμπεριφορά σας σήμερα το πρωΐ στην εκπομπή σας και περί ώραν 08.30’ με θέμα το ασεβέστατο θεατρικό έργο «Jesus Christ Superstar», κατά την διάρκεια της οποίας είχατε προσκαλέσει τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ.

  Παρετήρησα τα εξής, τα οποία και σας καταγγέλλω:

  1. Προσκαλέσατε τον Σεβ. Μητροπολίτη για να σας δώσει εξηγήσεις από της πλευράς του, καθ’ όσον έχει υποβάλει Μήνυση κατά των πρωτεργατών του θεατρικού έργου. Καθ’ ην στιγμήν, λοιπόν, ο Συνομιλητής σας παρέχει εξηγήσεις σε ερώτημα, το οποίον σεις του έχετε θέσει, πριν ή ολοκληρώσει τη σκέψη του, ξαφνικά και με περισσή αναίδεια τον διακόπτετε, με την υποβολή άλλης ερωτήσεως ή και τον προσωπικό σας σχολιασμό, προφανώς διότι η απάντησή του δεν εξυπηρετεί τα σχέδιά σας!

  2. Έτσι όμως τελικά αποδεικνύετε, ότι Σεις δεν σκοπεύετε να ανακαλύψετε την αλήθεια επί ενός προβλήματος! Απλώς προσπαθείτε να επιβάλλετε –εμμέσως πλην σαφώς- στους θεατές σας τις θέσεις σας και τις απόψεις σας, θέσεις και απόψεις μιάς αριστερόστροφης κουλτούρας. Κατέστη λοιπόν φανερό, ότι με την εκπομπή σας σήμερα το πρωΐ σκοπό είχατε να χορηγήσετε πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης στους πρωτεργάτες του έργου.

  3. Στον σεβαστό Συνομιλητή σας θέσατε το ερώτημα εάν έχει παρακολουθήσει την συγκεκριμένη παράσταση με το επιχείρημα: «αφού δεν έχετε παρακολουθήσει την παράσταση, γιατί αντιδράτε; ». Και εγώ, λοιπόν, σας ερωτώ: «Σεις έχετε παρακολουθήσει την παράσταση; Εάν όχι, τότε με ποιό δικαίωμα την υποστηρίζετε;» Είσθε λοιπόν απαράδεκτοι υποκριτές! Συλλαμβάνεσθε ως υπηρέτες του ψεύδους! Υπηρετείτε σκοπιμότητες και όχι την αλήθεια! Στη φαινομενική προσπάθεια διερευνήσεως των γεγονότων προς ανάδειξη της αλήθειας, σεις, εμμέσως πλην σαφώς, υπηρετείτε σκοπιμότητες!

  4. Επί πλέον γιατί δεν απευθύνεσθε και στην Ελληνική Δικαιοσύνη; Γιατί δεν στρέφεσθε προς τον κ. Εισαγγελέα, ο οποίος εδέχθη την Μήνυση του Σεβ. Κυθήρων και να τον ερωτήσετε: Κύριε Εισαγγελέα, γιατί μέχρι σήμερα παραμένετε αδρανής; Γιατί δεν έχετε ενεργήσει κατά τον Νόμο προς διερεύνηση της υποθέσεως; Ή, εάν έγινε κάποια διερεύνηση και δεν υπάρχει αδίκημα, γιατί δεν προβαίνετε σε μια Ανακοίνωση όπως π.χ. «Διερευνήσαμε την υπόθεση, αλλά δεν υπάρχει παρανομία! Επομένως η Μήνυση απορρίπτεται ως μη έχουσα έρεισμα;» Σας ερωτώ ευθέως: διερευνώντας την υπόθεση, δεν είχατε χρέος να απευθυνθείτε και προς την Δικαστική Αρχή; Γιατί την αφήνετε στο απυρόβλητο;

  5. Επομένως με τις εκπομπές σας δεν στοχεύετε στην ανάδειξη της αλήθειας! Απλώς θέλετε να κάνετε «πλύση εγκεφάλου» στους θεατές σας!

  6. Τέλος θα ήθελα να υπογραμμίσω το υπεροπτικό ύφος με το οποίο συμπεριφέρεσθε προσωπικά σεις κ. Παναγιωτόπουλε. Γιατί έχετε τόση υπεροψία; Γιατί δεν σέβεσθε τον συνομιλητή σας; Επί τέλους σεις τι είσθε; Ο ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ; Ο ΚΡΙΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ; Ο ΑΛΑΘΗΤΟΣ; Ο ΤΕΛΕΙΟΣ; ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΦΟΣ ΕΙΣΘΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!

  7. Ας μη ξεχνάτε, λοιπόν, ότι εμείς, ο Ελληνικός Λαός, σας πληρώνουμε, για να αναδεικνύετε την αλήθεια και όχι για να στρεβλώνετε τα πράγματα και να τυφλώνετε τους θεατές σας!

  ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΟΥ, ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!


  Στην απαντητική της ανακοίνωση η δημόσια τηλεόραση τονίζει:

  Με βαριές συκοφαντίες επέλεξε να επιτεθεί σήμερα εναντίον δημοσιογράφων της ΕΡΤ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, σε ανάρτηση – ανοικτή επιστολή μέσω της ιστοσελίδας του.

  Σε απάντηση των γραφομένων του, η ΕΡΤ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο προσωπικές επιθέσεις σε δημοσιογράφους, καθώς αυτές αποτελούν απειλή για την ελευθεροτυπία, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία.

  Η ΕΡΤ έχει αποδείξει ότι σέβεται το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών και παρουσιάζει όλες τις απόψεις επί των θεμάτων της επικαιρότητας, ισότιμα και αμερόληπτα, ενθαρρύνοντας τον ανοικτό διάλογο. Επί του προκειμένου ζητήματος, η εκπομπή φιλοξένησε υποστηρικτές και των δύο απόψεων, όπως άλλωστε οφείλει να κάνει κάθε σύγχρονη, δημοκρατική δημόσια ραδιοτηλεόραση.

  Αυτό που πρέπει να γίνει όμως κατανοητό, είναι ότι η ΕΡΤ ούτε επιθυμεί, ούτε δικαιούται να προβαίνει σε οποιουδήποτε είδους λογοκρισία απέναντι σε οποιαδήποτε έκφανση καλλιτεχνικής ή πολιτιστικής δημιουργίας. Αυτό είναι αδιανόητο για κάθε φορέα που απευθύνεται σε μια δημοκρατική κοινωνία και στηρίζεται σε αυτή.

  ΥΓ: Με τη ρητή αναφορά του για κλείσιμο της ΕΡΤ ο μητροπολίτης Αμβρόσιος δυστυχώς κατέταξε τον εαυτό του στους εραστές ενός νέου «μαύρου»… Κρίμα.

  Ας του υπενθυμίσουμε τα λόγια του Ιωάννη Χρυσοστόμου:

  «Πάλιν Ηρωδιάς μαίνεται, πάλιν ορχείται, πάλιν Ιωάννου την κεφαλήν επί πίνακος σπουδάζει».

  Καλή και ευλογημένη Σαρακοστή.


 • Εθελοντική αιμοδοσία στον ΕΔΟΕΑΠ

  Εθελοντική αιμοδοσία στον ΕΔΟΕΑΠ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-01 21:24:38 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο ΕΔΟΕΑΠ, σε συνεργασία με το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αθηνών «ΕΛΠΙΣ» και με την υποστήριξη της Διοίκησης του ΠΣΑΤ, διοργανώνει την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 από τις 10.00 – 14.00, εθελοντική αιμοδοσία στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ» του κτιρίου της οδού Σισίνη 18 και Ηριδανού, στον 1ο όροφο.

  Ο ΕΔΟΕΑΠ, αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή του στο θεσμό και ευαισθητοποιεί τους ασφαλισμένους για τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας που είναι μια πράξη ανθρωπισμού και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας προς τους συνανθρώπους μας. Η προσφορά αίματος μόνο σε έκτακτη ώρα, δεν λύνει το πρόβλημα. Για να εξασφαλιστεί επαρκές απόθεμα, είναι αναγκαία η εθελοντική και συστηματική προσφορά αίματος. Υπενθυμίζουμε ότι ο εθελοντής αιμοδότης δικαιούται αίμα σε ώρα προσωπικής ή οικογενειακής ανάγκης.

  Η αιμοδοσία είναι μια απλή διαδικασία και διαρκεί μόνο 8 -10 λεπτά. (Δείτε συνημμένα οδηγίες για τον υποψήφιο αιμοδότη).

  Καθ΄όλη τη διάρκεια της αιμοδοσίας στον ΕΔΟΕΑΠ, η κινητή μονάδα του ΕΛΠΙΣ, με το ειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα υποστηρίζει τους εθελοντές αιμοδότες. Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος αιμοδότης δεν μπορεί να δώσει αίμα κατά την ημέρα που έχει οριστεί η αιμοδοσία, έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται το ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ του Γ.Ν.Ν.Α. ΕΛΠΙΣ (Δημητσάνης 7, Αμπελόκηποι) από Δευτέρα – Παρασκευή 08.30-15.30 για να προσφέρει αίμα υπέρ της Τράπεζας Αίματος του ΕΔΟΕΑΠ.

  Σας επισημαίνουμε ότι κατά την προσέλευση, είναι απαραίτητο κάθε εθελοντής αιμοδότης να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του.

  Συνάδελφοι, σας καλούμε όλους να ανταποκριθείτε για άλλη μια φορά σε αυτό το κάλεσμα. Δίνουμε αίμα γιατί μας περισσεύει αγάπη.
 • Ο Ν. Σβέρκος νέος διευθυντής Στο Κόκκινο

  Ο Ν. Σβέρκος νέος διευθυντής Στο Κόκκινο

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-01 21:24:38 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο δημοσιογράφος Νίκος Σβέρκος αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή στον ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο με απόφαση του Δ.Σ της εταιρίας Left media A.E.

  «Η νέα διεύθυνση θα προχωρήσει στην αναδιαμόρφωση και την ανάπτυξη του ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο. Η διοίκηση της Left media A.E. και το προσωπικό του σταθμού τον καλωσορίζουν και του εύχονται κάθε επιτυχία στο έργο του» αναφέρει η Left media.

  Βιογραφικό

  Ο Νίκος Σβέρκος γεννήθηκε το 1984. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Εργάζεται στον Ρ/Σ «105,5 Στο Κόκκινο» από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, από τον Φεβρουάριο του 2006. Εργαζόταν μέχρι πρότινος και στην «Εφημερίδα των Συντακτών», της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος.

  Έχει αρθρογραφήσει σε εφημερίδες του εξωτερικού (L' Humanite, Le Monde, La Vanguardia κ.ά.) και έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συζητήσεις για την κρίση, την ελληνική και ευρωπαϊκή πολιτική σε ξένα μέσα ενημέρωσης (BBC, Euronews, ARD κ.ά.).

  Με κάθε καλή ευκαιρία, γράφει για μουσική και βιβλία σε εγχώρια έντυπα (Sonik, Avopolis, Ένθετο «Κόκκινη Καρφίτσα» της «Αυγής»).
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης

  Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-01 06:02:24 | Πηγή: Ζούγκλα
  Διαβάστε στο zougla.gr τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης.

  Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους τίτλους στην πρώτη σελίδα των εντύπων.
 • Το τρέιλερ της εκπομπής «Με Αρετή και Τόλμη» που θα μεταδοθεί την Κυριακή

  Το τρέιλερ της εκπομπής «Με Αρετή και Τόλμη» που θα μεταδοθεί την Κυριακή

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-01 00:37:46 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στην εκπομπή «Με Αρετή και Τόλμη», την Κυριακή, στις 11.30 το πρωί, στην ΕΡΤ1, μεταξύ άλλων θεμάτων, θα δείτε:

  - Tην εκπαίδευση του 2ου ειδικού τμήματος εθνοφυλακής, που έχει την έδρα του στη Λέσβο. Οι αμφίβιοι καταδρομείς ανακαταλαμβάνουν βραχονησίδα.

  - Τη μεγαλοπρέπεια και τη δύναμη των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, στην άσκηση «Αστραπή». Αποτελούν την εγγύηση για την προστασία των θαλασσίων συνόρων μας.

  - Τη χειμερινή διαβίωση των σπουδαστών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στα χιόνια του όρους Κόζιακας. Εκπαίδευση στους -10 βαθμούς Κελσίου.

 • «Στην υγειά μας ρε παιδιά»: Ο Σπύρος Παπαδόπουλος υποδέχεται τον Γιάννη Σπανό

  «Στην υγειά μας ρε παιδιά»: Ο Σπύρος Παπαδόπουλος υποδέχεται τον Γιάννη Σπανό

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-01 00:37:46 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ένα αφιέρωμα σε έναν από τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες, τον Γιάννη Σπανό έχει ετοιμάσει για αυτό το Σάββατο ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά».

  Ο συνεργάτης και στενός του φίλος Γιώργος Παπαστεφάνου μας ταξιδεύει στον χρόνο και μας θυμίζει ιστορίες με τον Γιάννη Σπανό από το παρελθόν.  το πλαίσιο του αφιερώματος, θα απολαύσουμε αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια του μεγάλου συνθέτη που θα ερμηνεύσουν 14 μεγάλα ονόματα του Ελληνικού πενταγράμμου. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, η Γιώτα Νέγκα, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Μπάμπης Στόκας, ο Χρήστος Μάστορας (από τις "Μέλισσες"), η Λιζέτα Καλημέρη, η Ηρώ, ο Δώρος Δημοσθένους, η Βίκυ Καρατζόγλου, η Ντέμυ, ο Απόστολος Ρίζος, ο Λούκας Γιώρκας, ο Γιάννης Ξανθόπουλος και η Μυρτώ Καμβυσίδη γίνονται μια παρέα και μας χαρίζουν συγκινητικές μουσικές στιγμές.

  Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr 
 • Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

  Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-01 00:37:46 | Πηγή: Ζούγκλα           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο