• Ο ΠΣΑΤ για την αυριανή απεργία στα ΜΜΕ

  Ο ΠΣΑΤ για την αυριανή απεργία στα ΜΜΕ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-25 16:50:09 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) συμμετέχει στην αυριανή 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Δημοσιογραφικές Ενώσεις και το Διασωματειακό, σχετικά με τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ. Η απεργία σε όλα τα Μέσα ξεκινά στις 06.00 της Τρίτης, 26 Σεπτεμβρίου 2017 και λήγει στις 06.00 της Τετάρτης, 27 Σεπτεμβρίου 2017.

  Ο ΠΣΑΤ έχει κατ΄ επανάληψη ζητήσει να δοθεί λύση και να θεσπιστεί ο απαιτούμενος πόρος για τη βιωσιμότητα και τη συνέχιση της λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ που μετά και την κατάργηση του αγγελιοσήμου βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση της ιστορίας του.

  Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσουν τα παιχνίδια με την περίθαλψη, την επικούρηση και τις ζωές των ασφαλισμένων και των οικογενειών τους. Καλούμε επίσης, τον δημοσιογραφικό κόσμο να παραμείνει ενωμένος σε αυτή την κρίσιμη μάχη για το μέλλον όλων μας.

  Επαναλαμβάνουμε ότι ο ΠΣΑΤ βρίσκεται δίπλα στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ και των Ενώσεων μελών του και είναι έτοιμος να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις για τη σωτηρία του.
 • Εικοσιτετράωρη απεργία των δημοσιογράφων αύριο για τον ΕΔΟΕΑΠ

  Εικοσιτετράωρη απεργία των δημοσιογράφων αύριο για τον ΕΔΟΕΑΠ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-25 12:12:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Εικοσιτετράωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, από τις 06:00 της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου 2017 έως τις 06:00 της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου 2017, κήρυξε η Ένωση Συντακτών.

  Η απεργία κηρύσσεται λόγω του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις για τη σωτηρία του Ταμείου των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ). Στην ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι το διοικητικό συμβούλιο «διαπιστώνει ότι έχει εξαντληθεί κάθε όριο στη διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση και τους εργοδότες για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ. Η κωλυσιεργία και η άκαμπτη στάση των εργοδοτών, σε συνδυασμό με την αναποφασιστικότητα της κυβέρνησης, η οποία δεν αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να νομοθετήσει βιώσιμη λύση για τη σωτηρία και τη στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από τον συντονισμό και την οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων».

  Η Ένωση Συντακτών καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία των δημοσιογράφων και καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση «στο αδιέξοδο, εντός του πλαισίου των ρεαλιστικών προτάσεων που έχουν κατατεθεί από την ΕΣΗΕΑ στις επαφές της με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και τις εργοδοτικές Ενώσεις. Οι χιλιάδες συνάδελφοι μας δικαιούνται φάρμακο, περίθαλψη, επικούρηση και εφάπαξ. Δεν τα παραχωρούμε, δεν υποχωρούμε. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Το "τζάμπα" τέλειωσε» καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών.
 • 2ο Applied Arts Festival

  2ο Applied Arts Festival

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-23 18:33:48 | Πηγή: Ζούγκλα
  Με μεγάλη μας χαρά περιμένουμε να σας καλωσορίσουμε στο 2ο Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών, στο χώρο του Κέντρου Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ, Θήρας 19, Πλατεία Αμερικής στις 29, 30 Σεπτεμβρίου και την 1η Οκτωβρίου 2017.

  Μαζί μας, μια πλειάδα από εξαιρετικούς Έλληνες και ξένους Δημιουργούς και Εκδότες : Ηλίας Ταμπακέας, Τάσος Αναστασίου, Σπύρος Ορνεράκης, Γιώργος Κομιώτης, Παναγιώτης Λύρης, Αντώνης Γαλάτης , Joyce Farmer, Leonardo Manco, Δημήτρης Κάσδαγλης, Τέτη Σώλου, Γιάννης Ερμίδης, Μάκης Θεολόγης, Θάνος Τσίλης, Ντίνος Ξύγκας, Βίλλυ Καραμπατζιά, Δήμητρα Αδαμοπούλου, Τόμεκ Γιοβάνης, Μάνος Λαγουβάρδος, Γιάννης Ρουμπούλιας, Χρήστος Αποστολόπουλος, Χαρίδημος Μπιτσακάκης, Λευτέρης Σταυριανός, Νίκος Καμπουρόπουλος, Ανδρέας Πεφάνης, Γιώργος Παπαδάκης, so comic, Γιώργος Παναγιωταράς, Αρετή Χρύσανθου, Γεωργία Συριοπούλου, Βάσω Πουρίδου.

  Στόχος του Φεστιβάλ να ενημερώσει για τα πολυδιάστατα και αναδυόμενα επαγγέλματα των εφαρμοσμένων τεχνών, να παρουσιάσει την δουλειά νέων και παλιών δημιουργών, εκδοτών και παραγωγών, να τους φέρει κοντά, για δημιουργική ανταλλαγή απόψεων και να ψυχαγωγήσει όλους εσάς και όλους εμάς!

  Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει : Εκθέσεις, masterclasses, παρουσιάσεις, προβολές, workshops, fanzines, events, street art.

  Είσοδος Ελεύθερη

  Διεύθυνση: Θήρας 19, Πλατεία Αμερικής

  Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2108665611

  Email: appliedartsfestival@gmail.com

  Site:www.appliedartsfestival.gr

  www.ornerakis.com
 • Εισαγωγή του Ψηφιακού Ραδιοφώνου στην Ελλάδα

  Εισαγωγή του Ψηφιακού Ραδιοφώνου στην Ελλάδα

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-23 18:33:48 | Πηγή: Ζούγκλα
  Διαγωνισμό για τον χάρτη συχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής ευρυεκπομπής, επιλογής κέντρων εκπομπής και των τεχνικών χαρακτηριστικών αυτών, προκήρυξαν το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

  Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η εισαγωγή του ψηφιακού ραδιοφώνου δεν θα επηρεάσει τεχνολογικά τη λειτουργία του αναλογικού ραδιοφώνου στα FM, καθόσον η εκπομπή τους γίνεται μέσω διαφορετικών συχνοτήτων. Κατά τις ίδιες πηγές, οι τεχνολογίες ψηφιακού ραδιοφώνου (Digital Audio Broadcasting, DAB και DAB+) θα αλλάξουν την έννοια της ραδιοφωνίας, όπως είναι γνωστή από το αναλογικό ραδιόφωνο υποστηρίζοντας υπηρεσίες που έως τώρα δεν παρέχονται. Το αποτέλεσμα των παραπάνω εξελίξεων είναι η ακρόαση υψηλής ποιότητας ήχου, η δυνατότητα επιλογής πολλαπλάσιων ραδιοφωνικών προγραμμάτων από τον μέχρι σήμερα τεχνολογικά διαθέσιμο αριθμό, καθώς και η ευκολία συντονισμού και λήψης χωρίς παρεμβολές για τον ακροατή. Επιπλέον θα παρέχει τη δυνατότητα μετάδοσης κειμένου και γραφικών. Σήμερα, περισσότεροι από 475 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μπορούν να χρησιμοποιήσουν πάνω από 800 διαφορετικές υπηρεσίες DAB.

  Το πρώτο βήμα για την εφαρμογή των τεχνολογιών αυτών στον ελλαδικό χώρο είναι ο σχεδιασμός ενός χάρτη συχνοτήτων ψηφιακής ραδιοφωνίας, όπου θα καθορίζονται οι χρήσεις των συχνοτήτων DAB που διαθέτει η Ελλάδα, σύμφωνα με τις αποφάσεις της RRC GE06, στη Band III και στην L-Band. Οι συχνότητες αυτές θα μπορούν στη συνέχεια να διατεθούν για την υλοποίηση δικτύων DAB/DMB στον ελλαδικό χώρο.

  Ο γγ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, δήλωσε: «Η εισαγωγή νέων τεχνολογιών στον τομέα του ραδιοφώνου μέσω του χάρτη συχνοτήτων για το ψηφιακό ραδιόφωνο δίνει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις του χώρου να προσφέρουν νέες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες και τους καταναλωτές. Επιπλέον, οι νέες τεχνολογίες εκπομπής λειτουργούν με χαμηλότερη ισχύ, κάτι το οποίο αποφέρει πολλαπλά οφέλη, όπως εξάλειψη τυχόν παρεμβολών που προκαλείται στην αεροναυτική ραδιοπλοήγηση και χαμηλότερη ηλεκτρομαγνητική ρύπανση σε σχέση με τις αναλογικές τεχνολογίες, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα παροχής αναβαθμισμένων υπηρεσιών ήχου και εικόνας».

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 • Φλαμπουράρης: Κάποιοι στα parapolitika.gr έχουν μεγάλη φαντασία

  Φλαμπουράρης: Κάποιοι στα parapolitika.gr έχουν μεγάλη φαντασία

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-23 18:33:48 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Κάποιοι στα parapolitika.gr έχουν μεγάλη φαντασία», αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, διαψεύδοντας ανάρτηση της ιστοσελίδας που κάνει λόγο για «προβληματισμό του υπουργού».

  «Συνεχίζεται η φάμπρικα των fake news. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της ιστοσελίδας parapoltika.gr να παραποιήσει σημειώσεις του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη», αναφέρει το γραφείο το υπουργού.

  Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο υπουργός, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στη Βουλή για το ναυτικό ατύχημα στη Σαλαμίνα, αποτύπωνε στο χαρτί του τα βασικά σημεία των ομιλητών της ΝΔ και προστίθεται:

  «Ιδιαίτερα ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης έθεσε τρία ερωτήματα:

  1. Γιατί δεν παραιτείται ο υπουργός
  2. Πότε θα καθαριστεί ο Σαρωνικός
  3. Πότε θα αποζημιωθούν οι πληγέντες

  Αυτά ακριβώς σημείωσε και ο κ. Φλαμπουράρης. Κάποιοι όμως στα parapolitika.gr έχουν μεγάλη φαντασία, αποδίδοντας τα λεχθέντα του κ. Πλακιωτάκη ως… προβληματισμό του υπουργού».

  Και «προς επιβεβαίωση των παραπάνω, σας αποστέλλουμε συνημμένη σχετική φωτογραφία με τις σημειώσεις του υπουργού», καταλήγει η ανακοίνωση.

 • «Δεν μπορεί πια ο οποιοσδήποτε να βάζει μια κεραία και να εκπέμπει»

  «Δεν μπορεί πια ο οποιοσδήποτε να βάζει μια κεραία και να εκπέμπει»

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-23 18:33:48 | Πηγή: Ζούγκλα
  Για το ψηφιακό ραδιόφωνο, τις διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες και την επικείμενη αδειοδότηση των σταθμών μιλάει στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Λευτέρης Κρέτσος, γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
  «Αυτή την εβδομάδα αναρτήθηκε στη Διαύγεια ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του τεχνικού συμβούλου που θα εκπονήσει τον χάρτη συχνοτήτων για το ψηφιακό ραδιόφωνο. Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης θα φέρει εντός του επόμενου τριμήνου προς ψήφιση στη Βουλή το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο» αναφέρει ο κ. Κρέτσος κα υπογραμμίζει πως «από εκεί και πέρα η ΕΕΤΤ θα αναλάβει να διεκπεραιώσει με απόλυτη διαφάνεια και επαρκή χρόνο για διαβούλευση τον διαγωνισμό για τον πάροχο δικτύου, η ανάδειξη του οποίου δεν θα γίνει σε καμία περίπτωση με τις μεθοδεύσεις που χρησιμοποιήθηκαν για τον πάροχο του τηλεοπτικού ψηφιακού δικτύου. Και, τέλος, το ΕΣΡ θα έχει την αποκλειστική ευθύνη της διοργάνωσης και ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας αδειοδότησης των σταθμών».

  Για το ψηφιακό ραδιόφωνο, αναφέρει , υπάρχουν ήδη κατοχυρωμένες διεθνώς συχνότητες στα VHF, γεγονός που διευκολύνει τις διαδικασίες αδειοδότησης. Δεν απαιτούνται διαδικασίες συντονισμού με τις όμορες τηλεπικοινωνιακά χώρες.

  Διευκρινίζει επίσης ότι το ψηφιακό ραδιόφωνο θα παίζει στην μπάντα των VHF και όχι στα FM, οπότε δεν επηρεάζει την μπάντα των FM. «Κατά τη διάρκεια του μεταβατικού σταδίου θα έχουμε και αναλογικό και ψηφιακό ραδιόφωνο».

  «Δεν μπορεί πια ο οποιοσδήποτε να βάζει μια κεραία με το έτσι θέλω και να εκπέμπει. Για τους πανελλαδικής εμβέλειας σταθμούς θα συμβεί κάτι μαγικό: θα μπορούν να διατηρήσουν τη συχνότητά τους, στην ουσία την εταιρική τους ταυτότητα, σε όλη την επικράτεια. Επίσης θα μπορούν να προσφέρουν νέες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα εικόνες με πληροφορίες για το πρόγραμμά τους», αναφέρει ο κ.Κρέτσος.
  Όσον αφορά την τιμή εκκίνησης και τον αριθμό των αδειών εξηγεί ότι αυτό θα καθοριστεί με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, διευκρινίζει πάντως ότι «δεν μιλάμε για άπειρο αριθμό».
 • Διεύρυνση ελληνοκινεζικής συνεργασίας στον ραδιοτηλεοπτικό τομέα

  Διεύρυνση ελληνοκινεζικής συνεργασίας στον ραδιοτηλεοπτικό τομέα

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-21 19:38:42 | Πηγή: Ζούγκλα
  Αντιπροσωπείες του γαλλόφωνου δικτύου της Κεντρικής Κινεζικής Τηλεόρασης (CCTV) και της Κινεζικής Διεθνούς Ραδιοφωνίας (CRI) είχαν συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης, κ. Λευτέρη Κρέτσο και στελέχη της ΕΡΤ, προκειμένου να συζητήσουν τη διεύρυνση του πεδίου συνεργασίας Ελλάδας –Κίνας στον ραδιοτηλεοπτικό τομέα.

  Αντιπροσωπείες του γαλλόφωνου δικτύου της Κεντρικής Κινεζικής Τηλεόρασης (CCTV) και της Κινεζικής Διεθνούς Ραδιοφωνίας (CRI) συναντήθηκαν την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, στο κτίριο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης, κ. Λευτέρη Κρέτσο και στελέχη της ΕΡΤ.

  Καλωσορίζοντας τις δύο κινεζικές αντιπροσωπείες, ο κ. Κρέτσος ανέφερε ότι για την Ελλάδα η Κίνα αποτελεί στρατηγικό εταίρο, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και λόγω του πολιτιστικού βάθους των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Σημείωσε δε, ότι τα ΜΜΕ αποτελούν προνομιακό χώρο για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων αυτών, τονίζοντας το ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης, ως γέφυρας για την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των δύο λαών.

  Στην συζήτηση που ακολούθησε, τα στελέχη του CCTV και της ΕΡΤ αναφέρθηκαν εκτενώς στους σχεδιασμούς για την υλοποίηση ενός ντοκιμαντέρ για τις σχέσεις του Βυζαντίου με την Κίνα της εποχής εκείνης. Πρόκειται για συμπαραγωγή της ΕΡΤ και του CCTV, που έρχεται να επισφραγίσει το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στο Πεκίνο, τον Ιούλιο 2016, θέτοντας τις βάσεις για διεύρυνση των συνεργασιών και των συμπαραγωγών μεταξύ των δύο πλευρών.

  Κατά την δεύτερη συνάντηση με τα στελέχη του CRI, επισημάνθηκε η ανάγκη να επεκταθεί η συνεργασία που υπάρχει μεταξύ δημόσιων τηλεοράσεων και πρακτορείων ειδήσεων των δύο χωρών και στον τομέα του ραδιοφώνου, μέσω της ανταλλαγής τεχνολογίας αλλά και τεχνογνωσίας, την προβολή του πολιτισμού (π.χ. μουσική), την αποθήκευση, φύλαξη και ψηφιοποίηση περιεχομένου.

  Οι παριστάμενοι συμφώνησαν να προωθηθεί η υπογραφή ενός Μνημονίου Συνεργασίας στον ραδιοφωνικό τομέα και να συσταθούν ομάδες εργασίας που θα εργαστούν πάνω στην συγκεκριμενοποίηση προτάσεων συνεργασίας.
 • Παππάς: Χρήσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση των fake news το Μητρώο Διαδικτυακών ΜΜΕ

  Παππάς: Χρήσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση των fake news το Μητρώο Διαδικτυακών ΜΜΕ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-21 19:28:42 | Πηγή: Ζούγκλα
  Χρήσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση του φαινομένου των ψευδών ειδήσεων μπορεί να αποτελέσει το Μητρώο Διαδικτυακών ΜΜΕ, το οποίο έχει αναπτύξει σε πρωτοποριακό επίπεδο η χώρα μας, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, και ενημέρωσε την Ευρωπαία επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκαμπριέλ, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει στον διάλογο που έχει ανοίξει στην Ένωση για το θέμα αυτό.

  Κατά την ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, για τις πολιτικές της ΕΕ στον ψηφιακό τομέα, ο κ. Παππάς εξήγησε ότι «η Ελλάδα είμαστε ίσως και η μόνη χώρα της ΕΕ η οποία έχει αναπτύξει Μητρώο Διαδικτυακών ΜΜΕ, ένα εργαλείο το οποίο για πρώτη φορά χαρτογραφεί τον χώρο του Διαδικτύου, ενώ δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις ενημέρωσης να προστατεύουν και τα πνευματικά τους δικαιώματα, μέσω της δωρεάν χρήσης λογισμικού, ενάντια στη λογοκλοπή, που τους παρέχεται δωρεάν μέσω του υπουργείου».

  Όπως προσέθεσε απευθυνόμενος προς την επίτροπο, αποτελεί αντικείμενο διαλόγου και η Ελλάδα θέλει να συμβάλει στη διεξαγωγή του εντός της ΕΕ. Όπως επισήμανε, με το Μητρώο ενδεχομένως να έχουμε αποκτήσει κι ένα εργαλείο να μπορέσει να ρυθμιστεί και ο τομέας απέναντι στο φαινόμενο των ψευδών ειδήσεων. Εξήγησε πως το Δημόσιο είναι ο μεγαλύτερος διαφημιστής στη χώρα κι έτσι αν μια επιχείρηση δεν είναι εγγεγραμμένη, δεν έχει δικαίωμα πρόσβασης στην κρατική διαφήμιση. «Είναι ένα εργαλείο, το οποίο θα μπορούσε, με όρους διαφάνειας και πολύ έντονα στοιχεία αυτορρύθμισης του τοπίου να παίξει ρόλο, και εδώ προσδοκούμε και να παρακολουθήσουμε και να συμβάλουμε στον διάλογο» τόνισε χαρακτηριστικά.

  Όπως τόνισε ο κ. Παππάς, οι χώρες της Ευρώπης έχουν μόνο να κερδίσουν αν συντονίσουν τις πολιτικές τους στον τομέα της Ψηφιακής Πολιτικής και αν χωρίς ενδοιασμούς αξιοποιούν τις βέλτιστες πρακτικές οι οποίες αναπτύσσονται σε οποιαδήποτε μεριά τις ΕΕ. «Μόνο έτσι, θα μπορέσουμε να φέρουμε το αύριο σήμερα για όλους τους πολίτες. Και η χώρα μας, επιταχύνοντας τη δουλειά της σε αυτό τον τομέα, τον τομέα των τομέων της Οικονομίας, μπορεί να μπει για τα καλά στον δρόμο της βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης» σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός.

  Στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξήχθη στην Επιτροπή της Βουλής για τις πολιτικές της ΕΕ και της Ελλάδας, ειδικώς για τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή πολιτική, ο κ. Παππάς καλωσόρισε τη Μαρίγια Γκαμπριέλ, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, με πάνω από 5.000 απόφοιτους κάθε έτος, σε τομείς τεχνολογικής αιχμής, και τη θέληση να μετατραπεί από ουραγό σε θέματα νέων τεχνολογιών, σε πρωταγωνιστή. «Γνωρίζουμε ότι ξεκινάμε από χαμηλά, έχουμε κάνει όμως σημαντικά βήματα και δηλώνουμε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε και να εκμεταλλευτούμε τις προκλήσεις της ψηφιακής επανάστασης.

  Δηλώνουμε έτοιμοι να κάνουμε πράξη τον μεγάλο στόχο που εμπίπτει στη δίκαιη ανάπτυξη: να φέρουμε το αύριο σήμερα για όλους τους πολίτες» είπε απευθυνόμενος προς την επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας. «Είναι για μας δηλαδή ζήτημα Δημοκρατίας, δικαιοσύνης και έχουμε όλες τις δυνατότητες οι νέες τεχνολογίες να αμβλύνουν τις ανισότητες. Να έχει τις ίδιες δυνατότητες πρόσβασης στις υπηρεσίες του Δημοσίου ένας που μένει στο κέντρο της Αθήνας με έναν που μένει στα ακριτικά νησιά» είπε επίσης.

  Ο κ. Παππάς, ενημέρωσε εξάλλου, ότι στον τομέα των ΜΜΕ είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Ακόμη, υπεγράφη η σύμβαση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και του ΟΤΕ για το έργο της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων και της ψηφιακής υπογραφής. Όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, η φιλοδοξία μας είναι πάρα πολύ γρήγορα αυτό το έργο να ολοκληρωθεί και όλα τα έγγραφα να διακινούνται ψηφιακά και όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά την ψηφιακή τους υπογραφή για τη διακίνηση εγγράφων.

  Γνωστοποίησε δε, στην Επιτροπή ότι η μελέτη η οποία έχει κατατεθεί στον δημόσιο διάλογο υπολογίζει ότι το ποσό που θα μπορούσε να εξοικονομήσει το Δημόσιο, εάν συνολικά εφαρμόσει αυτήν την τεχνολογία, ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ ετησίως. «Στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα εξοικονομήσουμε 700.000 ευρώ ετησίως και αυτό το έργο κόστισε μόνο 59.500 ευρώ, είπε ο κ. Παππάς για να αποδείξει ότι «υπάρχουν λύσεις οικονομικές και αποτελεσματικές, αλλά και να προσαρμοστούν στις ανάγκες του δημόσιου τομέα και την τοπική αυτοδιοίκηση για να κάνουν τη δημόσια διοίκηση πιο λειτουργική».

  Ο αρμόδιος υπουργός γνωστοποίησε προς τους βουλευτές πως στην Ελλάδα έχει αναπτυχθεί το πρωτοποριακό για την Ευρώπη πρόγραμμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Επιπλέον, είπε ότι το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής προχωρά σε έργα τα οποία αναπτύσσουν και τις σύγχρονες υποδομές και την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών, οι οποίες διευκολύνονται από αυτές, σημειώνοντας ότι το πλάνο για την ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών, προχωρά τάχιστα και μέχρι το τέλος του έτους θα ξεκινήσει η επιδότηση της ανάπτυξης αυτών των υποδομών με το μοντέλο επιδότησης της ζήτησης. «Κι εδώ έρχεται και από κοντά να κολλήσει η πρωτοβουλία της ΕΕ WIFI FOR E, ένα πρόγραμμα για την αυτοδιοίκηση που αφορά σε 6.000 δήμους, στους οποίους θα δώσει τη δυνατότητα να αναπτύξουν υπηρεσίες ελεύθερης πρόσβασης μέσω WIFI σε κοινόχρηστους χώρους», προσέθεσε.

  Η Ελλάδα επίσης, μπαίνει δυναμικά στον επενδυτικό χάρτη για την παραγωγή οπτικοακουστικού προϊόντος, ανέφερε ο κ. Παππάς υπογραμμίζοντας πως αποτελεί προτεραιότητα (στην οποία αναφέρθηκε και η επίτροπος), διότι με βάση τον τελευταίο νόμο οι παραγωγοί οπτικοακουστικών προϊόντων (ταινιών, ντοκιμαντέρ κ.ά.) στην Ελλάδα επιδοτούνται μέχρι και 25% των δαπανών τους. «Είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιούν και γειτονικές χώρες, ανταγωνιστικές ως προς την ηλιοφάνεια ή το τοπίο το οποίο προσφέρουν για την παραγωγή ταινιών, και πρέπει με σθένος να δουλέψουμε ώστε να προσελκύσουμε γρήγορα παραγωγές που θα αποτελέσουν ένα παράδειγμα και ένα καλό νέο για την κοινότητα της οπτικοακουστικής παραγωγής» τόνισε.
 • Ένα ξύπνημα στη Μεσόγειο υπόσχεται η CANDIA με τη νέα καμπάνια «WAKE UP IN THE MEDITERRANEAN»

  Ένα ξύπνημα στη Μεσόγειο υπόσχεται η CANDIA με τη νέα καμπάνια «WAKE UP IN THE MEDITERRANEAN»

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-21 18:49:45 | Πηγή: Ζούγκλα
  Με ανανεωμένο λογότυπο και νέα υπόσχεση, η εταιρεία στρωμάτων CANDIA λάνσαρε τον Σεπτέμβριο τη νέα διαφημιστική καμπάνια επικοινωνώντας τη νέα τοποθέτηση της μάρκας. Στο νέο διαφημιστικό σποτ, η Candia προσκαλεί τους καταναλωτές να νιώσουν ένα ξύπνημα στη Μεσόγειο, με το σλόγκαν WAKE UP IN THE MEDITERRANEAN («Ξύπνημα στη Μεσόγειο»).  

  Πώς γεννήθηκε η ιδέα

  Το διαφημιστικό σποτ βασίζεται ακριβώς πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία. Ξεκάθαρα και με δημιουργικό τρόπο αποτυπώνει την επίδραση της Μεσογείου με ζωντανές εικόνες που μυρίζουν αρώματα και σου θυμίζουν τους ήχους και τις γεύσεις της Μεσογείου: το τζιτζίκι, το βαμβάκι, το μαλλί, τη λεβάντα, την ελιά. Πρωταγωνιστούν οι άνθρωποι της Μεσογείου και οι εμπειρίες που βιώνουν στον τόπο αυτό. Η Candia ζωγραφίζει ένα ταξίδι στη Μεσόγειο που ζωντανεύει τις αισθήσεις και σου φωνάζει να τρέξεις, να αγαπήσεις, να ανακαλύψεις, να ζήσεις.

  «Η επανατοποθέτηση της μάρκας εστιάζει στις εμπειρίες, ενθαρρύνει τους καταναλωτές να ξυπνήσουν ευδιάθετοι και γεμάτοι ενέργεια μέσα σε ένα μεσογειακό σκηνικό ανάμεσα σε αγαπημένους ανθρώπους. Η επικοινωνιακή πλατφόρμα WAKE UP IN THE MEDITERRANEAN, έχει στόχο να ανανεώσει την εικόνα της εταιρείας, προσεγγίζοντας κυρίως το νεανικό κοινό, ικανοποιώντας ταυτόχρονα τον πυρήνα των έμπιστων πελατών της εταιρείας», εξηγεί η Ρία Καλογριδάκη, Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Candia.

  Η «ναυαρχίδα» των στρωμάτων της CANDIA στην τηλεόραση


  Η εταιρική καμπάνια θα συνοδεύεται επίσης με προϊοντικό τηλεοπτικό σποτ, το οποίο θα παρουσίαζει, για 1η φορά στην Ελλάδα, τη «ναυαρχίδα» των στρωμάτων της εταιρείας, τη συλλογή χειροποίητων στρωμάτων, BODYFIX. Στο διαφημιστικό σποτ βλέπουμε μέσα σε έναν ελαιώνα έναν έμπειρο τεχνίτη να μεταφέρει τα μυστικά της φύσης και της παράδοσης σε ένα χειροποίητο στρώμα, το BODYFIX. Ένα μοναδικό στρώμα φτιαγμένο αποκλειστικά στο χέρι, με 100% φυσικά υλικά και την παγκόσμια καινοτομία της CANDIA, την επεξεργασία υφασμάτων με λάδι ελιάς.

  Η CANDIA είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που κατασκεύασε τα χειροποίητα στρώματα BODYFIX το 1983 και εξάγει σε πάνω από 27 χώρες του εξωτερικού. Ενσωματώνουν την παγκόσμια καινοτομία της CANDIA, την επεξεργασία των υφασμάτων με λάδι ελιάς που προσφέρει σε αυτά φυσική αντιβακτηριακή προστασία και όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου. Η πολύπλοκη κατασκευή ενός BODYFIX απαιτεί έως και 24 ώρες και γίνεται αποκλειστικά από ειδικευμένους τεχνίτες.  Η ομάδα πίσω από τη νέα διαφημιστική καμπάνια

  Η Candia εμπιστεύτηκε τη δημιουργική εταιρεία Αbout: και τον βραβευμένο σκηνοθέτη Μιχάλη Μπέκο και μαζί ταξίδεψαν στο «ξύπνημα στη Μεσόγειο». Το τηλεοπτικό σποτ είχε απαιτητικά εξωτερικά γυρίσματα σε διάφορα μέρη της Μεσογείου και ιδιαίτερη κινηματογράφηση και συνοδεύεται από ραδιοφωνικό σποτ και digital καμπάνια.

  Δείτε το νέο διαφημιστικό:  Ακολουθείστε την CANDIA: www.candia.gr | facebook | linkedin | instagram

  Δείτε φωτογραφίες:

 • Ανακοίνωση των εργαζομένων στο Κόκκινο 105,5 - Ζητούν τα δεδουλευμένα τους

  Ανακοίνωση των εργαζομένων στο Κόκκινο 105,5 - Ζητούν τα δεδουλευμένα τους

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-20 17:08:04 | Πηγή: Ζούγκλα
  Με ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι στο Κόκκινο ζητούν τα δεδουλευμένα τους .

  Διαβάστε την ανακοίνωση

  «Από το ραδιόφωνο απέναντι και το ραδιόφωνο που ακούει, έχουμε περάσει στο ραδιόφωνο που καρκινοβατεί. Η πρόσφατη παραίτηση του Μάκη Μηλάτου από τη θέση του διευθυντή και από τη θέση του παραγωγού (σοβαρή απώλεια με επιπτώσεις στους ακροατές) είναι αποτέλεσμα μιας πορείας διαρκούς απαξίωσης και αδυναμίας του ιδιοκτήτη του, του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, να δώσει λύσεις. Επομένως, δεν είναι παράλογο το ερώτημα εάν μαζί με τις οικονομικές δυσκολίες υπάρχει και πολιτική επιλογή.

  «Όταν σου ζητάνε να τραβήξεις κουπί περιμένεις να σου δώσουν και τα κουπιά. Ήλπιζα για 9 μήνες δυστυχώς μάταια. Η υπομονή μου εξαντλήθηκε και παραιτήθηκα από διευθυντής του σταθμού και κατ' επέκταση από παραγωγός». Καλύτερα χωρίς δουλειά παρά χωρίς αυτοεκτίμηση, το σκεπτικό της παραίτησης του Μάκη Μηλάτου που αποτυπώνει την πραγματικότητα του ΚΟΚΚΙΝΟΥ σε ένα τοπίο στα ΜΜΕ που αλλάζει.

  Για τα αίτια που φτάσαμε ως εδώ μπορεί ο καθένας από μας να δώσει τη δική του απάντηση. Για το αποτέλεσμα ωστόσο, η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι κοινή. Απουσία ενδιαφέροντος και συνεχής μετάθεση των αναγκαίων απαντήσεων που αντικειμενικά οδηγούν στο μαρασμό του ραδιοφώνου και με μαθηματική ακρίβεια στην πτώση.

  Πως αλλιώς μπορεί να μεταφραστεί, αν όχι με πολιτική βούληση αποδυνάμωσης:

  1. Η παραπομπή διαρκώς στις Ελληνικές καλένδες της παρουσίασης του σχεδίου του ιδιοκτήτη για το ΚΟΚΚΙΝΟ.

  2. Η κανονικότητα στην καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων που φτάνει τους 2,5 με 3 μήνες, παρά τις αποχωρήσεις 13 εργαζομένων τον τελευταίο χρόνο.

  3. Η απογύμνωση της ιστοσελίδας stokokkino.gr στην οποία έχουν μείνει μόνο δύο εργαζόμενοι, παρότι είχε φτάσει σε πολύ αξιόλογα επίπεδα επισκεψιμότητας.

  4. Οι κραυγαλέες ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή.

  5.Η παραχώρηση στην 24 MEDIA (συμφερόντων Μάρη) της συχνότητας «Μωβ» στη Θεσσαλονίκη που ήταν ιδιοκτησία του ΣΥΡΙΖΑ και έως τότε παρέμενε αναξιοποίητη. Ετσι, απέναντι από το ΚΟΚΚΙΝΟ Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο σταθμός News 24/7. Την ίδια ώρα, το ΚΟΚΚΙΝΟ Θεσσαλονίκης που υποφέρει οικονομικά, ενοικιάζει τη συχνότητα από την οποία εκπέμπει.

  6. Οι αθετήσεις δεσμεύσεων.

  Τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί. Οι εργαζόμενοι στο ΚΟΚΚΙΝΟ ζητούν άμεσα σαφείς απαντήσεις για τις προθέσεις του ιδιοκτήτη σχετικά με το μέλλον του ραδιοσταθμού που βγήκε στα ερτζιανά σε δύσκολους για τον ΣΥΡΙΖΑ καιρούς και έχει ήδη κλείσει 11 χρόνια ζωής. Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι που έχουν δώσει αρκετά δείγματα εργασιακής αντοχής, είναι διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν όλα τα όπλα που έχουν στη διάθεση τους για να προασπίσουν τα δικαιώματα τους και να κρατήσουν ζωντανό το ΚΟΚΚΙΝΟ».
 • Μπάσκετ: Στην ΕΡΤ οι αγώνες της Α1 ανδρών

  Μπάσκετ: Στην ΕΡΤ οι αγώνες της Α1 ανδρών

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-19 19:57:14 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο ΕΣΑΚΕ έκανε αποδεκτή την πρόταση της δημόσιας τηλεόρασης κι έτσι το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 μπάσκετ των ανδρών για τη σεζόν 2017/2018 θα μεταδίδεται τηλεοπτικά από την ΕΡΤ.

  Οι αγώνες των 11 ομάδων (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν κλείσει ξεχωριστή συμφωνία με την Cosmote TV) θα μεταδίδονται οριστικά από το κρατικό κανάλι, καθώς στη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής «σφραγίστηκε» το deal, ενώ συζητήθηκε και το ενδεχόμενο να υπάρξει εκπομπή που να μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τους αγώνες του Σαββατοκύριακου, ενώ τουλάχιστον ένας από αυτούς θα έχει κάθε αγωνιστική τηλεοπτική κάλυψη.

  Παράλληλα, εγκρίθηκε από τον ΕΣΑΚΕ και η χορηγία της Cosmote για τις 11 ομάδες του πρωταθλήματος της Α1, με τα έσοδα που θα μπαίνουν να δίνουν μεγάλη οικονομική ανάσα στις ΚΑΕ.
 • Φαίη Σκορδά: Τι νούμερα τηλεθέασης έκανε στην πρεμιέρα της;

  Φαίη Σκορδά: Τι νούμερα τηλεθέασης έκανε στην πρεμιέρα της;

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-19 11:12:34 | Πηγή: Ζούγκλα
  Πρεμιέρα έκανε χθες το πρωινό του ΑΝΤ1 με παρουσιάστρια τη Φαίη Σκορδά.

  Όσο για τα νούμερα τηλεθέασης που σημείωσε η πρώτη εκπομπή της σεζόν; Στο γενικό σύνολο συγκέντρωσε το 24,5% και 25,4 στο δυναμικό κοινό!

  Η Φαίη και η ομάδα της σήμερα έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν!

  Πηγή: govastileto.gr
 • Τα ψέματα του Βαξεβάνη συνεχίζονται

  Τα ψέματα του Βαξεβάνη συνεχίζονται

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-16 14:55:20 | Πηγή: Ζούγκλα
  Τα ψέματα συνεχίζονται. Στις 14:37 το απομεσήμερο του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου, εισερχόμενοι στην ιστοσελίδα των επιχειρήσεων Θεόδωρου Κουντούρη «Fos Petroleum» βλέπουμε την παρουσίαση των στελεχών της επιχείρησής του στην οποία σε περίοπτη θέση φιγουράρει ο Μάνθος Γιουρτζόγλου.  Μισή ώρα νωρίτερα, στις ιστοσελίδες του Κώστα Βαξεβάνη «Κουτί της Πανδώρας» και «Documento News», αναρτήθηκε η εξήγηση πως το λάθος στο οποίο υπέπεσε ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, απαλείφοντας από τις φωτογραφίες των στελεχών του Κουντούρη τον Μάνθο Γιουρτζόγλου, δεν οφειλόταν σε συνειδητή επιλογή δική του, αλλά σε λάθος της Google, ή του Διαδικτύου, ή γενικότερα του κυβερνοχώρου. 

  Ο Κώστας Βαξεβάνης ψεύδεται, ενώ πιάστηκε στα πράσα. Χρησιμοποιώντας την παλιά γνωστή μέθοδο, απάλειψε την φωτογραφία του Μάνθου Γιουρτζόγλου, ο οποίος ανήκει στο κυβερνών κόμμα και έχει εκπομπή στην ERT Open, όχι από λάθος, αλλά από επιλογή. Οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία απλώς στοχεύει στην παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

  Όπως επισημαίνεται και στο πρωτοσέλιδο του zougla.gr, ούτε η κυβέρνηση, ούτε το κυβερνών κόμμα, ούτε ο πρωθυπουργός έχουν ανάγκη από τέτοιες λαθροθηρίες και "τζάμπα" προστάτες. Μόνον κακό κάνουν και προσβάλουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης. Ελπίζουμε να το καταλάβουν εκεί στην Κουμουνδούρου.


 • Η ζωή των στρατεύσιμων στα ακριτικά φυλάκια, αυτή την Κυριακή, στην εκπομπή «Με Αρετή και Τόλμη»

  Η ζωή των στρατεύσιμων στα ακριτικά φυλάκια, αυτή την Κυριακή, στην εκπομπή «Με Αρετή και Τόλμη»

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-16 13:52:48 | Πηγή: Ζούγκλα
  Η εκπομπή «Με Αρετή και Τόλμη» που θα μεταδοθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017, στις 11:30, από την ΕΡΤ1, μεταξύ άλλων θεμάτων περιλαμβάνει:

  -Τη ζωή των στελεχών και των στρατευσίμων στα ακριτικά φυλάκια του Έβρου.

  -Την κατάταξη των αυριανών μαχητών των αιθέρων στη σχολή Ικάρων.

  -Εντυπωσιακές εικόνες από την καταρρίχηση στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων από τον Πύργο του ΟΤΕ στην Θεσσαλονίκη και τις εκπλήξεις που περιμένουν τους πολίτες που επισκέπτονται το περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

  Το τρέιλερ της εκπομπής:

 • Τα νέα της ημέρας στο δελτίο ειδήσεων του zougla.gr

  Τα νέα της ημέρας στο δελτίο ειδήσεων του zougla.gr

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-14 19:26:05 | Πηγή: Ζούγκλα
  Τα σημαντικότερα θέματα της επικαιρότητας παρουσιάζονται καθημερινά στο δελτίο ειδήσεων του zougla.gr.

  Παρακολουθήστε τα κυριότερα γεγονότα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο:
 • ΤV ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ

  ΤV ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-13 09:04:08 | Πηγή: Ζούγκλα
  @ Ανδριάννα Ζαρακέλη «Παραπολιτικά»: Ασκός του Αιόλου είναι με τους ανέμους μέσα και όχι Ασκοί του Αιόλου και όσα παίρνει ο άνεμος. Κυρία Δουκακάρου εσείς τουλάχιστον οφείλατε να το γνωρίζετε . Τα ελληνικά διδάσκονται και από τα μέσα ή τουλάχιστον θα έπρεπε να διδάσκονται. Το αυτό ισχύει και για το πρωτοσέλιδο του «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ» σήμερα: Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου. Προφανώς μετά τον ασκό των γκολ από τη Σπόρτινγκ τους φάνηκαν πολλοί οι ασκοί.

  @Ρε παλληκάρια εσείς που μεταδίδατε τον αγώνα του Ολυμπιακού δεν μπορούσατε να κρύψετε τα άγρια οπαδικά σας ένστικτα; Στο δεύτερο γκολ του Πάρντο φωνάζατε 2-0 αντί για 3-2 και μετά γελάγατε με αυτά που λέγατε! Έλεος!.

  @ Επέστρεψαν «ΤΑ ΝΕΑ» στα περίπτερα και αυτό είναι ένα καλό νέο. Η δημοσιογραφική μας έρευνα για την εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση NOOR 1, δεν θα μας εμποδίσει να ευχηθούμε καλή επιτυχία, αλλά και να κάνουμε μία ευχή.

  Η επιστροφή όπως είναι και ο τίτλος στο editorial της εφημερίδας να είναι πραγματική επιστροφή κι όχι η επιστροφή του Φρανκενστάιν…

  @ Είναι φανερό ότι βγαίνει μπροστά ο Μπακογιάννης. Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβει κάποιος ότι η Ντόρα δεν θα άφηνε να περάσει χωρίς συνέπειες, η αρπαγή του θρόνου από τον Κυριακούλη...

  @ Οπότε αυτό που ψιθυρίζεται στις πρεσβείες πρέπει να έχει κάποια βάση. Δεν έγινε χωρίς λόγο έξω φρενών, με τον αμερικανό πρέσβη, προ ημερών ο Κυριάκος...

  @ Με τόσες προσλήψεις είναι δυνατόν το δικαστικό ρεπορτάζ των "Παραπολιτικών" να υποφέρει; Δυο ώρες κατέθετε ο Τριανταφυλλόπουλος στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά και οι φωστήρες έγραψαν ότι κατέθεσε μόνο μέσω υπομνήματος. Το υπόμνημα ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα... Το πάρτι προσεχώς!..

  @ Φαντάζομαι ότι στον ουρανό πλέον ο Μίνως Κυριακού, θα έχει μάθει τις αλήθειες που ήθελε και τις απορίες που τον βασάνιζαν κι ότι εάν επίστρεφε πίσω, θα πλάκωνε πολλούς και πολλές από εκείνους και εκείνες που παρευρέθηκαν στην κηδεία του. Φαντάζομαι...

  @ Τι σου είναι η ζωή... Κάποιοι που παρέστησαν στον γάμο του Ρουβά ίσα ίσα που πρόλαβαν να αλλάξουν ρούχα και έκφραση, για να πάνε αμέσως μετά και στην κηδεία του Μίνωα... Ματαιότητες.

  @ Εντάξει είπαμε ότι η αγωνιστική κατινιά της Ραχήλ σπάει καρύδια, αλλά και τα γκάζια του Τσακνή ήταν απαράδεκτα. Πρώτα για τη θέση που κατέχει κι έπειτα γιατί δεν παύει να είναι καλλιτέχνης. Aυτό το επαναλαμβανόμενο "σκάσε" ήταν απαράδεκτο. Όσο κι αν ξεφύγει μία κυρία, δεν της φωνάζεις ποτέ σκάσε. Χωριά που η απτόητη Ραχήλ του απάντησε:"Δεν πρόκειται να σκάσω"! Ντροπής πράγματα...

  @ Στο Tier, το παλιό Deals Ψυχικού, εθεάθη ο πρόεδρος Βαγγέλης και συγκεκριμένα στο πατάρι του εστιατορίου, μετά των Μαλούχου και Πικουλα. Με τον πρώτο "παίζει" επαγγελματικά ενώ με τον δεύτερο επικοινωνιακά. (Έρημε Αντώνη). Συζήτησαν για το μέλλον της επιχείρησης αλλά και για άλλα τα οποία προς το παρόν δεν αναφέρω για να μην νομίσουν ότι η "Ζούγκλα" έβαλε κοριό εκει μέσα...

  @ Ο μεγάλος αναλυτής του Πρώτου Θέματος Βασίλης Χιώτης προέβλεψε ότι το κίνημα «Παραιτηθείτε» θα γεμίσει την πλατεία Συντάγματος. Μόνο που ο προφήτης έπεσε έξω και στην πλατεία μαζεύτηκαν τρεις κι ο κούκος… Μιλάμε για ήττα του προφήτη ο οποίος θα το ξεπεράσει, προκειμένου να περάσει στην επόμενη προφητεία… Όταν η παρέα γίνεται ρόμπα…

  @Από το eurogroup στο euroclinic ο Σταύρος Θεοδωράκης. Περαστικά.

  @ Ο ραδιόφωνοεφημεριδοτσάτσος του Μαρινάκη, Κουρτάκης- επιμένω το όνομα παραπέμπει σε ρετσίνα κι όχι σε ενημέρωση- δίνει ρεσιτάλ προπαγάνδας για την πιθανή εμπλοκή Μαρινάκη στην υπόθεση του NOOR 1. Διάβασε προσεκτικά Κουρτάκη, πιθανή γράφω κι όχι τις μαλακίες που πετάς εσύ χωρίς ρεπορτάζ και τρως απανωτές μηνύσεις. Τις τρώμε κι εμείς γιατί ξεσκίζουμε καθάρματα κι όχι γιατί τα υπηρετούμε και δεν εννοώ τον Μαρινάκη, αλλά κάτι αλλά τσογλάνια που σου δίδαξαν τέτοια δημοσιογραφία.

  @ Τελικά ο μόνος Αγγελόπουλος που έχει ελπίδες να πάρει τίτλο φέτος είναι του survivor...

  @ Παρακολουθούσα την εκπομπή your face sounds familiar, η οποία λόγω κάποιων πολύ πετυχημένων μιμήσεων, παρουσιάζει σχετικό ενδιαφέρον. Από εκεί και πέρα πλήξη. Το πάνελ της επιτροπής, εάν υποβάλετο στη δυσάρεστη διαδικασία βαθμολόγησης, θα πάγωνε σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός. Ο Μουτσινάς, τόσο καλό παιδί, έχεις την αίσθηση ότι γεννήθηκε χωρίς καμία χάρη επάνω του. Οι υπόλοιποι σχεδόν απαρατήρητοι, εκτός από τον Φασουλή, ο οποίος ως προϊόν κατοχικής κληρονομιάς και εύνοιας του πάλαι ποτέ κραταιού συγκροτήματος Λαμπράκη, διατηρεί αυτούσια την κακία που εξέπεμπε ανέκαθεν.

  Είναι κι εκείνο το κορίτσι που παρουσιάζει την εκπομπή -μου διαφεύγει το ονομά του- που παραπέμπει σε Ουρσουλα Άντρες με ασάνς από Μενιδι. Πιο λαϊκό από τις απαιτήσεις τέτοιας εκπομπής. Και μια παρατήρηση. Κάνετε please κάτι για τις υπαρξιακες ανησυχίες ενός ανισόρροπου τηλεθεατη. Μια τηλεόραση μόνο με άντρες θα ήταν καταθλιπτική. Μια τηλεόραση μόνο με γυναίκες θα ήταν κουραστική. Μια τηλεόραση μόνο με αδερφές είναι απλά τραγική... Έλεος δεν ξέρουν άλλη δουλειά να κάνουν;

  @ Με το που ευχήθηκε ο Μητσοτάκης καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό, είδα τη Φενέρμπαχτσε να σηκώνει το κύπελλο. Έχει παράδοση η οικογένεια, όπως και να το κάνουμε.

  @ Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον κ. Σόιμπλε ότι με τα συνεχόμενα Νάιν θα τινάξει ο γάιδαρος τα πέταλα και θα συνεχίσει μόνος του την περιπέτεια…

  @ Τι τρέλα είναι αυτή, τι εμμονή, τι πάθος ατελείωτο που λέει και το τραγούδι, να βλέπει έναν λαό μέσα στην ταλαιπωρία και να αρνείται οποιαδήποτε διευκόλυνση.

  @ Ο Βαρουφάκης ωστόσο παραμένει αισιόδοξος. Τέτοια ποιητική τρέλα από πολιτικό οίστρο είχα χρόνια να δω. Μόνο ο Θερβάντες θα μπορούσε να τον παρακολουθήσει. Σουλατσάρει εδώ κι εκεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, εξαργυρώνοντας τη φήμη του πιο θορυβώδους υπουργού που πέρασε από την Ευρώπη και δηλώνει ότι εάν μαζέψει 20.000 ψήφους θα κάνει κόμμα!.. Κόμμα ο Βαρουφάκης, κόμμα η Κωνσταντοπούλου, κόμμα ο Λαφαζάνης, κόμμα ο Τσίπρας. Τι έγινε, ρε παιδιά, πού πήγε η ενότητα του κόμματος; Σε λίγο θα έχετε περισσότερους προέδρους από οπαδούς…

  @ Την κατάσταση σώζει ο Μητσοτάκης. Είναι εκείνο το απλανές βλέμμα με το αμήχανο χαμόγελο, που παραπέμπει σε καταστάσεις σοκ έπειτα από φυσική καταστροφή, σεισμό, κατολίσθηση ή κάτι ενδιάμεσο…

  @ Δηλαδή, εάν σύμφωνα με την τρέλα του υιού Γιαννακόπουλου η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού έπρεπε να επιστρέψει από την Πόλη με πούλμαν, ο Αλαφούζος πώς έπρεπε να τους στέλνει σε αγώνα έπειτα από Μαραθώνιο;

  @ Άψογοι οι αθλητικοί συντάκτες της μετάδοσης του τελικού κυπέλλου από το κανάλι OTESPORT1. Μπράβο τους. Μακάρι να τους έμοιαζαν και οι διαιτητές... Δύσκολο να αποφευχθούν τα λάθη σε ένα τόσο κρίσιμο ματς όμως... η Παναγία Σουμελά ήταν και με τους δυο πόντιους Σαββιδη-Μελισσανίδη... Έδινε ισοπαλία μέχρι να κάνει το θαύμα του ο επόπτης!.. Μεγάλη η χάρη του. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ανάγκη από τέτοιους ταχυδακτυλουργούς.

  @Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. Βαρβιτσιώτης:Η απομάκρυνση της ανομίας στη χώρα θα έρθει μόνο με την απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ . Με το συμπάθιο δηλαδή, αλλά όταν κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία επικρατούσε η νομιμότητα;

  @ Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, παρουσιαστές δελτίων κάνουν όλοι το ίδιο λαθος, με τις κλήσεις και το γένος. Γενικά δεν το έχουν καθόλου. Έτσι ακούς να τσακώνονται για τον... ψήφο ή να απαιτούν ένα... μεγάλο συγνωμη.

  Πρόκειται περί συγνώμης γένους θηλυκού. Δεν είναι μπρίκι η συγνωμη και η ψήφος το ίδιο. Γράμματα χασάπηδες έλεος.

  Εκτός από τους survivor υπάρχουν και μικρά παιδιά που σας ακούν και δεν έχουν καμία ελπίδα να μάθουν σωστά ελληνικά....

  @ Για τον μαλακάκο που συντάσσει το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1: Όταν παίρνεις το ρεπορτάζ της «Ζούγκλας» θα σέβεσαι τη δεοντολογία και θα αναφέρεις το όνομα της ηλεκτρονικής εφημερίδας που το πήρες. Αναφέρομαι φυσικά στο βίντεο της ληστείας στην τράπεζα. Εάν δεν είχαμε βάλει αράχνη- που την έκρυβες έτσι κι αλλιώς με τα super σου- δεν θα το έπαιρνε χαμπάρι κανείς. Την επόμενη φορά που θα το κάνεις θα την ακούσει άσχημα ο Κυριακού και δεν αποτελεί απειλή αλλά προειδοποίηση, για να μην κλαίγεσαι ότι το αφεντικό πικράθηκε πολύ και σε έστειλε σπίτι σου. Άντε μπράβο τσογλάνια που έχετε μετατραπεί από δημοσιογράφοι σε οικιακούς βοηθούς…

  @ Εκείνον τον Φουρθιώτη δεν υπάρχει κάποιος να του χώσει δυο κλωτσιές και να τον πετάξει από εκεί μέσα; Έλεος με αυτό το ερμαφρόδιτο ζόμπι, πρώην μάνατζερ της Τζούλιας, που τοποθετήθηκε ως παρουσιαστής μιας εκπομπής, με πρόσωπα που αν μη τι άλλο έχουν γράψει μια ιστορία...

  @ Απορώ πως δέχτηκαν να συνυπάρχουν με τον Σαρδανάπαλο ευνούχο του Ομέρ Βρυώνη.

  @ Κάποια στιγμή υποψιάστηκα ότι θα τον άρπαζε από το περουκίνι ο Καρβέλας, αλλά το σενάριο δεν επαληθεύτηκε και απογοητεύτηκα. Αφήστε τον να προμοτάρει τις κρέμες του Φιλίππου και πάρτε τον από το star academy μήπως απογειωθεί η εκπομπή. Ο άνθρωπος είναι ότι πιο περιθωριακό, άτεχνο και άχαρο χωράει το γυαλί...

  @ O γνωστός μαλάκας της δημοσιογραφίας που μιλάει με "ντοκουμέντα" έγινε η αιτία να παραιτηθεί μία ικανή δικαστική λειτουργός. Είναι η σειρά της κυβέρνησης τώρα να απαλλαγεί από το παρακράτος που πάνε να δημιουργήσουν εις βάρος της τα δημοσιογραφικά σκουπίδια.

  Αυτά προς το παρόν...

  @ Επικοινωνιακή καταιγίδα της οικογένειας Μητσοτάκη από τα μέσα. Μετά τον Κυριάκο ο Κώστας Μπακογιάννης που κάνει τα πάντα για να βρίσκεται στο προσκήνιο. Μετά την πτώση με το αλεξίπτωτο συνέντευξη στη Μενεγάκη. Λογικό εν μέρει. Εάν τη βγάλω καθαρή με την πτώση να πέσω στα μαλακά της… Ελένης. Κάκιωσα πολύ; Δε νομίζω. Έλεος παιδιά ηρεμίστε ΛΊΓΟ μήπως πάρει Και κανένας άλλος σειρά για την σωτηρία της πατρίδας…

  @ Εκεί στο ΣΚΑΙ δεν αναλαμβάνετε και επίσημα τις δημόσιες σχέσεις του Κυριάκου να τελειώνουμε; Πως το λένε να δεις… Θέλει η πουτ@ν@ να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει… @ Κι εμείς αγαπήσαμε αλλά δεν κάναμε έτσι…

  @ Τι ιδέα κι αυτή να στείλουν βόμβα στον Σόιμπλε με το όνομα του Γεωργιάδη… Το κακό είναι ότι θα στέλνει βιβλία για δώρο ο Άδωνις και δεν θα τα ακουμπάει κανένας.

  @ Το παλικαράκι που μετέδιδε το παιχνίδι Ατρόμητος-Ολυμπιακός μπορεί να περάσει αύριο από τα γραφεία του Πειραιά να πάρει την κάρτα μέλους...

  @ Ακούς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα και αισθάνεσαι ότι έχεις απέναντί σου μέλη παραθρησκευτικής οργάνωσης. Είναι κι εκείνο το μοτίβο επιχειρημάτων με την δήθεν ήρεμη φωνή, που σου θυμίζουν κατηχητή της δεκαετίας του ’60…

  @ Ψηφίσαμε sixties και μας προέκυψαν κατηχητές…

  @ Όταν βρω μπροστά μου εκείνον τον τενεκέ που ακούει στο όνομα Πολάκης, θα του ρίξω ένα γενναίο φτύσιμο για την ποιότητα της… αναβαθμισμένης περίθαλψης, για την οποία επαίρεται δημοσίως. Η γιαγιά μας που έπεσε χθες περίμενε με σπασμένο πόδι στο πάτωμα δυόμισι ώρες, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο! Ναι έτσι όπως το ακούτε ακριβώς δυόμισι ώρες!

  @ Εάν έπεφτε η μάνα σου μαλάκα θα συνέβαινε κάτι τέτοιο ποτέ;

  @ Και λίγα σας έψαλε τις προάλλες ο δικαστής για την ποιότητα της περίθαλψης που παρέχετε…

  @ Είναι κι οι Τούρκοι από την άλλη πλευρά που πουλάνε τσαμπουκά στο Αιγαίο, άνευ κόστους φυσικά, γιατί στην Τουρκία αυτό συμβαίνει τα τελευταία εκατό χρόνια. Όποτε έχουν εσωτερικά προβλήματα, ανακαλύπτουν τον εξωτερικό εχθρό, αποπροσανατολίζοντας τον λαό από την πραγματικότητα…

  @ Το μόνο που καταφέρνουν είναι να ανεβάζουν τις μετοχές του Καμμένου, ο οποίος δεν παίρνει από φοβέρες και να το τραβάει γερά το σχοινί… Μεταξύ μας από την σιωπή των προηγούμενων και την δουλοπρεπή στάση η συμπεριφορά του Πάνου φαίνεται να αποδίδει, προς το παρόν τουλάχιστον…

  @ Μαλλιά κουβάρια τα μέσα ενημέρωσης λόγω της οικονομικής ένδειας. Κανείς δεν γνωρίζει τι ανήκει σε ποιoν. Όλοι αναζητούν σωσίβιο κι αρπάζονται από όπου μπορούν. Αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο αντικειμενικοί μπορεί να είναι σε τέτοιο κλίμα όλοι αυτοί οι πεινασμένοι αστερίσκοι της TV, των εφημερίδων και φυσικά του ηλεκτρονικού Τύπου, όταν κρέμονται από τα αμελέτητα του εκάστοτε σπόνσορα (έτσι τον λένε τώρα), δωρητή ή ευεργέτη, κατά βάση όμως χρηματοδότη και ιδιοκτήτη του δήθεν αδέσμευτου και αντικειμενικού μέσου τους… Για πολλούς από αυτούς θα μιλήσουμε σχετικά σύντομα, γιατί άλλο εφημερίδα κι άλλο efimerida…

  @ Ο ευτραφής εφοπλιστής αγοράζει ό,τι μπορεί, ίσως γιατί έτσι αισθάνεται περισσότερο θωρακισμένος, από πλάσματα ικανά να πουλήσουν και τα σωθικά τους αντί πινακίου φακής…

  @ Κι αναρωτιόμασταν γιατί γαυγίζουν οι Ράφτηδες… Το ραντεβού στα γουναράδικα εδώ πιάνει τόπο, αφού είναι σίγουρο ότι έχουμε ράμματα για τη γούνα τους…

  @ "Το τέρας κι εγώ"... Ο τίτλος και το θεατρικό έργο από το βιβλίο του Σταμάτη Μαλέλη. Θα μπορούσε να είναι κι αλλιώς... Εγώ το τέρας! Γιατί το τέρας που ακούει στο όνομα Σταμάτης όντας φανατικός Ολυμπιακός και Πασόκος, κατορθώνει να ειναι διευθυντής σε κανάλι του οποίου ο ιδιοκτήτης ειναι πρόεδρος του Παναθηναϊκού και υποστηρικτής του φιλελεύθερου Μητσοτάκη...

  @ Σημεία και τέρατα με λίγα λόγια... Εμείς πάντως θα πάμε στο ... θέατρο του Σταμάτη...

  @ Πάνο Καμμένο: Ο πολιτικός δεν καταφεύγει ποτέ με μηνύσεις κα αγωγές κατά του Τύπου. Έχει βήμα άμυνας και εξουσία πέραν των δικαστικών αιθουσών. Μοναδική δικαιολογία oι επιθέσεις εναντίον ανηλίκων και οικογενείας άνευ λόγου. Σε τέτοιες περιπτώσεις όμως δικάζει πάλι ο πολίτης, με την κρίση του και τον πολιτικό του πολιτισμό. Ειδικά όταν πρόκειται για υποκείμενα τύπου Κουρτάκη. Το έχουμε τονίσει επανειλημμένα. Το όνομα παραπέμπει σε ρετσίνα, όχι σε ενημέρωση.

  @Πάνο Τζένο: Όταν η ανοησία ξεπερνάει τη φαντασία, προσέρχεσαι με μπράβους στην Ευελπίδων. Πόση απειρία απαιτείται για να καταστραφείς επικοινωνιακά κουβαλώντας μαζί σου τους μπράβους του ομίλου; Κι έπειτα τι είχε να φοβηθεί ο δημοσιογράφος στη συγκεκριμένη υπόθεση; Τους αστυνομικούς ενός υπουργού που τρέμουν μήπως τον εκθέσουν για οποιονδήποτε λόγο; Αυτά συμβαίνουν όταν μπερδεύει κανείς το Καραϊσκάκη με την Ευελπίδων…

  @ Κουρτάκη: Καλά, ρε αθεόφοβε, πήγες στην επιτροπή της Βουλής και υποστήριξες ότι μάζεψες εκατομμύρια με επτά δουλειές; Μπράβο σου, ρε μάγκα! Δώσε τώρα τη συνταγή για να γίνεις διάσημος και να ξεφύγεις από τη... ρετσινιά του Κουρτάκη…

  @ Συγχαρητήρια στην αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη. Το πετρέλαιο θέρμανσης στο 1 ευρώ το λίτρο με τη χώρα στον καταψύκτη.

  @ Ας πάει μια βόλτα στο χωριό του ο πρωθυπουργός, να περάσει κι από την κεντρική Μακεδονία για να καταλάβει πώς τη βγάζουν οι χριστιανοί μάρτυρες της παγωμένης άλλης Ελλάδας.

  @ Ένας παπαγάλος είχε μάθει πολλά κόλπα. Τόσα, που κάποια στιγμή άρχισε να δίνει παραγγελίες από το τηλέφωνο. Μία ημέρα χτυπάει το κουδούνι, ανοίγει ο ιδιοκτήτης του παπαγάλου την πόρτα και βλέπει το βυτίο της γειτονιάς.

  «Σας φέραμε έναν τόνο πετρέλαιο που παραγγείλατε το πρωί» του λέει ο υπάλληλος.

  «Δεν παραγγείλαμε πετρέλαιο» του λέει αιφνιδιασμένος ο άνθρωπος. «Αυτό το κωλοπούλι φταίει» προσθέτει και του δείχνει τον παπαγάλο ζητώντας συγγνώμη.

  Μόλις φεύγει ο υπάλληλος τροφοδοσίας, πιάνει τον παπαγάλο, τον δένει από τα φτερά και τον κατεβάζει στο υπόγειο του σπιτιού. Όταν ξημέρωσε, ανοίγει ο παπαγάλος τα μάτια, βλέπει την εικόνα του Χριστού στον σταυρό και τον ρωτάει έντρομος:

  -«Πόσον καιρό είσαι εδώ μέσα»;

  -«Πάνω από δύο χιλιάδες δεκαπέντε χρόνια» του λέει ο Ιησούς.

  «Καλά ρε μπαγάσα πόσο πετρέλαιο παρήγγειλες» ρωτάει έκπληκτος ο παπαγάλος…

  @ Μεγάλη υπόθεση να παραμένεις ελεύθερος και ανεπηρέαστος από εξαρτήσεις που επιβάλλει η λιτότητα… Μαρινακιοποιούνται οι πάντες. Πρώτος και καλύτερος ο Χατζηνικολάου, ο οποίος με το πρόσχημα του… Ολυμπιακού πνεύματος είχε διπλαρώσει τον πρόεδρο τα τελευταία χρόνια στις παραλίες της Μυκόνου, προλειαίνοντας το έδαφος για τη σωτήρια συνεργασία. Οι τελευταίες αποχωρήσεις και απολύσεις από τη «REAL» μαρτυρούν του λόγου το αληθές. Αγνόησε τον μεγάλο ευεργέτη του Βαρδή πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις και κατέβηκε τρέχοντας στον Πειραιά. Τον Κουρή δεν τον πούλησε ακόμα φανερά, αυτό θα συμβεί με μαθηματική ακρίβεια δοθείσης ευκαιρίας, κι όχι μόνον δεν τον πούλησε, αλλά έσπευσε προχθές σε δικαστήριο να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισής του για τα διεκδικούμενα των εργαζομένων, που φυσικά οι τελευταίοι δεν πρόκειται να τα εισπράξουν ποτέ… Χαρακτηριστικό του… ευγενούς χαρακτήρα του η συμπεριφορά προς τον Κώστα Γιαννίκο, τον οποίο παρέκαμψε επιδεικτικά δίχως να χαιρετήσει. Τον Γιαννίκο που είπε το ναι για να πάει στο ΑΛΤΕΡ και να δημιουργήσει τα πάντα;

  Βέβαια, η ιδέα να πάει εκεί ήταν του Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος του άλλαξε τα μυαλά λίγο πριν υπογράψει στον ΣΚΑΪ και τον πήγε σηκωτό στον Γιαννίκο. Περασμένα ξεχασμένα, θα μου πείτε, όμως για μεγάλο διάστημα, την εποχή των ευτραφών αγελάδων, ο Νίκος επαναλάμβανε συχνά ότι ο ευεργέτης Μάκης ήταν αιτία όλων των καλών.

  Δεν θα ρωτήσουμε ωστόσο τον «Ταρζάν» τι γνώμη έχει για όλα αυτά. Εάν την εκφράσει δημόσια, μπορεί και να κλάψουν μανούλες…

  @ Άλλωστε, σε ερώτηση κατά την εξέτασή του στην επιτροπή της Βουλής πού πήγαιναν εκείνες οι 100 χιλιάδες ευρώ από τις οποίες είχε σβηστεί με μπλάνκο το όνομα του παραλήπτη, ο Κουρής είχε τονίσει με έμφαση: «Δεν μπορώ να σας πω, είναι φίλος μου…» Μανούλα σε τέτοιες συμπεριφορές ο Γιώργος. Ήξερε πάντοτε να δένει καλά τους δικούς του ανθρώπους…

  Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος, ιδίως όταν ο ευεργετηθείς είναι και χέστης…


  @ Ειδήσεις στο «Ε» και ο Ευαγγελάτος με σπόνσορα τον εφοπλιστή του Πειραιά. Εκείνος χρηματοδοτούσε την ομάδα του άλλου Νίκου, γιατί ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα νικητών και οι Νίκοι έχουν πάντοτε θέση…

  @ Τα του Πρώτου Θέματος δάνεια και εγγυήσεις για χρηματοδότηση από τον Μαρινάκη δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε.

  Εκεί ο Καραμήτσος είχε κάνει καλή δουλειά, αφού φρόντιζε και για τα βιβλία που θα.. διάβαζε ο Τσίπρας.

  @ Στην ουρά πλέον μετά την αναβάθμιση των τηλεοπτικών αστέρων ο Κουρτάκης, ο οποίος έχει αρχίσει να ανησυχεί -δικαίως- για τη θέση του στην ιεραρχία. Για κάτι παρελκόμενα τύπου Ράπτη δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί ιδιαίτερη μνεία. Αυτά ακολουθούν αντί πινακίου φακής. Τα απομεινάρια από το πάρτι των λεόντων…

  Μεγάλη υπόθεση να παραμένεις ελεύθερος και αξιοπρεπής στην εποχή της φτώχειας...

  @ Εάν θέλετε να μάθετε τι συμβαίνει στη δημοσιογραφική πιάτσα, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τη συνταγή της μύγας με την κοπριά. Όπου κοπριά, εκεί κι οι μύγες…

  @ Όπου χρήμα, εκεί και οι δημοσιογραφικές αλογόμυγες. Παραδίδονται η μία μετά την άλλη αλλάζοντας στάβλο. Δεν χρειάζεται να το φωνάξουμε, αφού οι ίδιοι κάνουν ό,τι μπορούν για να γίνει γνωστό χωρίς να τηρούν πλέον ούτε τα προσχήματα…

  @ Δύσκολα τα χρόνια, λίγα τα λεφτά, όπου δουν ότι μυρίζει χαρτζιλίκι, σπεύδουν ολοταχώς και όχι βραδέως…

  @ Ο Νίκος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, αυτό λέει η πιάτσα και δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, εφόσον οι επιταγές μιλάνε από μόνες τους, όπως επίσης οι κυκλοφορίες και οι καθυστερήσεις…

  @ Βεβαίως, η τελευταία του μετακίνηση εξόργισε το μεγάλο αφεντικό, σε βαθμό που έχει αρχίσει να τον ανησυχεί σοβαρά. Αυτήν τη φορά δεν κατόρθωσε να κρατήσει τις ισορροπίες και ο ψυχισμός του αδυνατεί να διαχειριστεί κρίσεις τέτοιου βεληνεκούς. Το παρελθόν των Γερμανών και Κρητικών ευεργετών έχει περάσει δυστυχώς ανεπιστρεπτί. Δυστυχώς ή ευτυχώς, τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό κάτω από τον Αττικό ήλιο…

  @ Για την κάθοδο των μυρίων στο αφεντικό του Πειραιά και των εκατομμυρίων μιλάμε φυσικά και το μέτωπο των μισθοφόρων, στο οποίο πέραν των αστέρων του Πρώτου Θέματος και του Νικολάκη (ετερόκλητο το πλήθος), έχει προστεθεί και ο Χρήστος της «εφημερίδας»… Άσος στις μετακινήσεις και τις εφήμερες συμμαχίες, μοναδικός στο βόλεμα και τις υπόγειες διαδρομές…

  @ Ας είναι καλά τα παιδιά. Υλικό θα έχουμε για να γράφουμε και πολλά ράμματα για τη γούνα τους…

  @ Τι βραδιά κι αυτή… Περιμένοντας τον Τραμπ.

  @ Τον «έφτυνε» η μισή Αμερική, η Ευρώπη και η ελληνική πολιτική διανόηση, θεωρώντας δεδομένη τη νίκη της Χίλαρι. Μέχρι που βάρυνε ο τηλεοπτικός ορίζοντας πρώτα στα αμερικανικά κανάλια και αργότερα στους δικούς μας, που άργησαν να το πάρουν χαμπάρι.

  @ Ξέρετε τώρα εσείς… Η ΕΡΤ, ο ΣΚΑΪ και η «Ζούγκλα» έπαιζαν τις εκλογές… Στην ΕΡΤ οι Συριζαίοι που περιμένουν και τον Ομπάμα ήταν έτοιμοι να υπερθεματίσουν για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και στον ΣΚΑΪ όλο το σκηνικό στημένο πάνω στον Παπαχελά και τη συμπαθή Cia Κοσιώνη…

  @ Όπου κατά τις 03,00 τα ξημερώματα ο μεν Παπαχελάς έπεσε να κοιμηθεί, αφού οι δικοί του έχαναν, η δε Cia βγήκε μέσω SKYPE από το δωμάτιο του ξενοδοχείου, σχεδόν αναμαλλιασμένη, τόσο που είχες την εντύπωση ότι από πίσω θα σκάσει μύτη με τις πιτζάμες και ο Κώστας Μπακογιάννης (άντε με το καλό, παιδιά, να φάμε κουφέτα)…

  @ Έβγαινε και ένας σχολιαστής-δημοσιογράφος, ο οποίος δεν είχε ανακαλύψει ότι η ψήφος είναι γένους θηλυκού, γνώριζε όμως όλα τα άλλα και αναφερόταν στους… εναπομείναντες ψήφους. Στις εναπομείνασες την επόμενη φορά κύριε, για να είστε περισσότερο πειστικός… Ο ανταποκριτής από τη Νέα Υόρκη θεωρούσε ότι όλοι είχαν κάνει την ίδια γκάφα (τρομάρα του), να θεωρούν δεδομένο ότι θα νικήσει η κα Κλίντον, και προσπαθούσε να καταλάβει τι συνέβη κι έπεσαν έξω όλοι οι έμπειροι σχολιαστές και δημοσκόποι… Πώς να το καταλάβεις άραγε, εάν μέσα στην κρίση κατορθώνεις (όχι ότι είναι κακό) να πίνεις τον καφέ σου στην Times Square και την Πέμπτη Λεωφόρο;

  @ Τι αντίθεση, οι ίδιοι άνθρωποι που σε διαβεβαίωναν ότι βγαίνει η Χίλαρι, να καταπίνουν τη γλώσσα τους έπειτα από παρέλευση κάποιων ωρών… Στο FOX τα χαμόγελα μέχρι τα αφτιά, ενώ στο CNN οι πλερέζες μέχρι το πάτωμα…

  @ Η κρίση όμως δεν είναι μόνον ελληνική, υπάρχει παντού κι όπως είπε ο Dr. Trump, εάν συνεχίσουμε έτσι με το χρέος των 21 τρις, σύντομα θα γίνουμε Ελλάδα.

  @ Το σκάνδαλο του δικαστή που βοηθούσε την ερωμένη-συνάδελφό του στις εξετάσεις για να καταλάβει μια θέση στο ΣτΕ δεν το βλέπετε στραβάδια (πολιτικοί, δικαστές, δημοσιογράφοι);

  @ Αξιοκρατικά είσαστε για κλάματα όλοι μαζί... Μα όλοι... Το "ζεύγος" των συγκεκριμένων δικαστών αποφασίζει σήμερα για τις τηλεοπτικές άδειες! Αξιοκρατικά...

  @ Μόνο που το θέμα δεν πρόκειται να μείνει αδέσποτο... Θα αναγκαστείτε να το αντιμετωπίσετε σύντομα...σύντομα.

  @ Καναλάρχες χωρίς άδεια και αδειούχοι χωρίς κανάλια. Αθάνατη Ελλάδα…

  @ Πρόταση: Να δεσμευτούν οι μισθοί των βουλευτών επί διετία για την αδειοδότηση του καναλιού της
  Βουλής…


  @Έχουν βάλει στη μέση τον Καλογρίτσα και τον πυροβολούν ομαδικά! Μα ακόμα και ο χειρότερος εργολάβος να ήταν, όταν η επίθεση γίνεται οργανωμένα αφήνει άσχημη μυρωδιά...

  @ Κι έπειτα τόσα χρόνια, τσακάλια της ενημέρωσης, δεν είχατε πάρει χαμπάρι τα δάνειά του και τα ανακαλύψατε μόλις πήρε συχνότητα;

  @ Είπαμε την πέφτουμε για την πίτα αλλά κρατάμε και τα προσχήματα... Στο τέλος θα κατορθώσετε να τον καταστήσετε συμπαθή, γιατί στη ζωή όπως και στο θέατρο ο θεατής (τηλεθεατής στην περίπτωσή μας) ταυτίζεται με το θύμα ποτέ με τον θύτη κι εσείς τείνετε να συμπεριφερθείτε ως θύτες...

  @Καμπουράκης - Οικονομέας ξέσπασαν για τα εργασιακά χάλια του MEGA στο 90', με την ηρωική φράση "ας μας διώξουν"!

  @ Σιγά τα καλσόν παλικάρια... Λυπηρό να κλείνει οποιοσδήποτε χώρος εργασίας, αλλά και οι ηρωισμοί κατόπιν εορτής, μετά από προπαγάνδα ετών, εξ ίσου λυπηροί...

  @ Στην Κίνα ο πρωθυπουργός μετά το φιάσκο με την Cosco. Τη μόνη χώρα με τους αξιωματούχους της οποίας θα μπορεί να συνεννοείται άνετα, αφού εδώ και αρκετό διάστημα μας μιλάει κινέζικα...

  @ Εάν τέτοιες βρομοδουλειές επιχειρούν να τις διαπράξουν με τους Κινέζους, την ώρα που καίγεται ο κώλος τους για επενδύσεις, φανταστείτε τι σκαρώνουν σ' εμάς, που θεωρούν ότι μας έχουν στο χέρι.

  @ Δηλαδή τώρα δε θα τη λέμε Μεγάλη Βρετανία αλλά Άλλη; Μεταξύ μας και Έξω δεν πέφτει άσχημα. G. Brexit...

  @ Να αλλάξει και η ονομασία του ξενοδοχείου στο Σύνταγμα παρακαλώ. BREXIT. Θα γράψει ιστορία...

  @ Προς κοινοβουλευτική εκπρόσωπο ΣΥΡΙΖΑ κα Φωτεινή Βάκη: όταν ο κόσμος πεινάει και ακολουθείτε μνημονιακή πολιτική, πρέπει τουλάχιστον να το βουλώνετε αντί να αυθαδιάζετε από το κρατικό κανάλι.


  @ Οι δύο του "Γιούρο Γιούρο όλοι" σου δίνουν την αίσθηση ότι λειτουργούν με μπαταρία. Πιο ψυχρή παρουσίαση δεν έχω δει. Ίσως φταίει η ηλικία, αλλά δεν θα ήταν κακό να γυρίσουν μερικά χρόνια πίσω, στο αρχείο της ΕΡΤ... Λίγος Διακογιάννης θα τους έκανε καλό...

  Λίγη ρέτσιτα, λίγο χρώμα, λίγη χάρη και χιούμορ ρε παιδιά. Συνταγές να διαβάζατε, θα ήσασταν πιο χαριτωμένοι!...

  @ Έβλεπα προ ημερών την εκπομπή της ΕΡΤ «Αθήνα- Θεσσαλονίκη» με παρουσιαστές την Μάριον Μιχελουδάκη και τον Χρήστο Γιαννούλη.

  Έμπειρη και ικανή η συνάδελφος είναι γνωστή. Άγνωστος μου ήταν ο κ. Γιαννούλης που αναγκάστηκα να τον γκουγκλάρω, για να πληροφορηθώ ότι ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια να κατανοήσω την απαράδεκτη, αντιτηλεοπτική- υστερική συμπεριφορά του.

  Όταν προσπαθούσε να πάρει τον λόγο και να μιλήσει η συμπαρουσιάστριά του, εκείνος μόμφαζε, δυστροπούσε δημόσια, ενώ κάποια στιγμή χτυπιόταν κιόλας.

  Απίστευτη συμπεριφορά, που απορρέει από την πολιτική του προστασία κυρίως και τον αντιτηλεοπτικό του χαρακτήρα εν μέρει.

  Τι άλλο θα δούμε άραγε;

  @ «Η όζουσα υπόθεση Μαυρίκου, δεν επιλύθηκε όπως πρέπει, μέσω της δικαστικής οδού, αλλά μέσω της Αττικής Οδού. Τον έκαψαν για να μην τους κάψει», ήταν το επίμαχο tweet του κ. Παπαδημούλη που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Τάδε έφη Παπαδημούλης. Τα ανάρτησε δηλαδή στο twitter. Ο άνθρωπος δεν είναι μόνον απαράδεκτος ως πολιτικός και μάλιστα αριστερός. Ο άνθρωπος είναι κυριολεκτικά βλάκας!..

  @ Ούτε Απόκριες να είχαμε. Μέχρι κι ο Πα... λιάτσος στην εκπομπή του με φιλοξενούμενο τον αντιπρόεδρο Άδωνι, απεφάνθη ότι δεν υφίσταται ζήτημα από τον διάλογο Μαρινάκη- Καραμήτσου και πως το θέμα δεν ενδιαφέρει τους πολίτες!.. Το θαυμαστικό μπήκε για τις μαλακίες του παρουσιαστή και όχι για να εκφράσει την έκπληξη του γράφοντος...

  @ Γέμισε καθίκια η αγορά. Θα αργήσει να ξεβρομίσει ο τόπος αυτός. Υποψιάζομαι ότι οι επί χρήμασι και αντί πινακίου φακής μισθοφόροι τους, ξημεροβραδιάζονται στο ημίφως με ένα τηλέφωνο στο χέρι για να γράφουν μαλακίες στο facebook και το twitter...

  @ Όχι δεν είναι αριστερή παρένθεση. Είναι αριστερή παπάτζα... Δεν είναι κατάσταση, είναι σύμπτωμα. Το βλέπαμε και λέγαμε υπομονή μπορεί να κάνουμε λάθος. Πολλοί σκεφτήκατε το ίδιο πράγμα. Κουράγιο, μαζί μαλακιστήκαμε!..

  @ Η προπαγάνδα είναι η χυδαιότερη μορφή επικοινωνίας. Κάποτε στην τηλεόραση έβγαινε η δημοσιογράφος Σπυράκη για να πει πολιτικές μαλακίες και να στηρίξει τη ΝΔ που της έδωσε αργότερα έναν ευρωβουλευτικό μισθό.
  Σήμερα βγαίνει η κ. Ακριβοπούλου και κάνει τα ίδια για τον Σύριζα. Άντε και βουλευτής Κατερίνα…

  @ Κι εγώ συμπαθώ τον Πούτιν παρά τις ακρότητες του (κυνήγι στους ομοφιλόφιλους κλπ), συμπονώ όμως και τον Τσίπρα, για ότι πρόκειται να ακολουθήσει, μετά την επίσκεψη του Ρώσου. Σίγουρα οι Αμερικανοί θα αντιδράσουν άμεσα και το κακό είναι ότι το Δ.Ν.Τ. δεν ανήκει στους Ρώσους…

  @Την έκανε στριφογυριστή πάντως, κατά το κοινώς λεγόμενο, ο Βλαδίμηρος στους Τούρκους. Υπενθύμισε την κατάρριψη του πολεμικού αεροσκάφους, αναβάθμισε την σχέση της Ρωσίας με την Ελλάδα και κατηύθυνε τους Ρώσους τουρίστες προς την χώρα μας, αφήνοντας τους Τούρκους να ξοδεύουν κηροζίνη πάνω από το Αιγαίο. Λέτε να σταθούμε τόσο τυχεροί; Γιατί απ’ ότι φαίνεται μόνον οι συγκυρίες μπορούν πλέον να μας σώσουν…

  @ Μιχάλης Κουινέλης: «Θέλω να γίνω πατέρας». Ε άντε... να τελειώνουμε.

  @ Περίμεναν μαζί με την Ανάσταση να σκίσει τα μνημόνια, αλλά ο κύριος έκανε το κορόιδο γιατί τον έλεγαν... Αλέξη!

  @ Τα είπε όλα για τα αμαρτωλά Μέσα ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

  Θα ήταν πέρα για πέρα σωστός, εάν γνώριζε πόσες συχνότητες χωράει το τηλεοπτικό φάσμα και φυσικά εάν μας εξηγούσε, πως μία κυβέρνηση η οποία κόπτεται για την αντικειμενική ενημέρωση και τον κοινωνικό ρόλο της τηλεόρασης, αποφασίζει να πουλήσει τις συχνότητες των αμαρτωλών ολιγαρχών σε άλλους ολιγάρχες. Φαντάζεται ότι οι κροίσοι οι οποίοι θα αγοράσουν τις συχνότητες, θα ασχοληθούν με τον λαογραφικό πλούτο της χώρας στον οποίο αναφέρθηκε και την πολιτισμική μας κληρονομιά; Τόσο αφελείς σκέψεις μόνο από κυβερνητικά στελέχη του Σύριζα μπορεί να ακούσει κανείς και να φρίξει με την έως και βλακώδη αθωότητά τους.

  Αποφάσισαν λοιπόν να χαρίσουν τις συχνότητες σε κεφαλαιοκράτες, για να δημιουργήσουν νέους μισθοφόρους από τον στρατό των άνεργων και απελπισμένων δημοσιογράφων, Εύγε!
  Ας σκεφθούν τη σοφή ρήση της γιαγιάς μου: Όποιος κατουράει στη θάλασσα το βρίσκει στο αλάτι…
  Βεβαίως ο κ. Κρέτσος δεν μας είπε τι σχέσεις είχε η ηγεσία του Σύριζα- πολλές διατηρούνται μέχρι σήμερα- με τους ολιγάρχες των μέσων και τα τσιράκια τους. Εάν θέλει δεν έχω αντίρρηση να τον ενημερώσω από πρώτο χέρι και να διαπιστώσει ότι όντως λειτουργεί αφελώς ή τέλος πάντων είναι επικίνδυνα ανενημέρωτος.

  Τα ραντεβού με Ψυχάρη-Μπόμπολα κατά το παρελθόν και τα αιτήματα της ηγεσίας του κόμματος για αλλαγές διευθυντών και προσλήψεις ημετέρων στα μέσα τους, φαντάζομαι ότι δεν έχουν καμία σχέση με την λύτρωση των μέσων από τους ολιγάρχες…

  Όσο για τις ελάχιστες άδειες που θέλουν να μοιράσουν ας σκεφθούν ότι μπορεί κάποια μέρα να γυρίσουν μπούμεραγκ εναντίον τους και να αισθανθούν τραγικά μόνοι…

  @ Ο Πάπας στη Μυτιλήνη, ο Αλέξης στο Παρίσι, οι μετανάστες στην Ελλάδα κι οι υπόλοιποι στην κοσμάρα τους. Καλά πάμε...

  @ Όσο σκέφτομαι ότι μετά τον Αλέξη φιλοδοξεί να με σώσει ο Κυριάκος, αντιλαμβάνομαι τη σοβαρότητα της νόσου μου...

  @ Μη στέλνετε τους μαλάκες να πάνε να γ.... Και καλά περνάνε και πολλαπλασιάζονται!  @ Δε θα με υποχρεώσει κανείς να υποταχτώ στα καθίκια, φώναξε ο Λάκης από την εκπομπή του και ένα ρίγος συγκίνησης διαπέρασε το κορμί μου.

  @Είναι ομολογουμένως ηρωικό να λές τις μαλακίες επί πληρωμή και να μην υποτάσσεσαι…@ Είναι τέτοιος ο οίστρος της οίησης, που ούτε ο χαρισματικός Λαζόπουλος μπορεί να καταλάβει, ότι οφείλεις να ζητήσεις συγνώμη όταν έχεις κάνει μια τόσο χοντρή γκάφα, να βγάλεις τον σκασμό και να καθίσεις λίγο στην άκρη... Μπάς και καταλάβεις τι έκανες. Τι να πει κι ο Μουζάλας δηλαδή;

  @ Τώρα που το σκέφτομαι μου έρχεται ωραία ιδέα. Να κάνουν μία εκπομπή μαζί με τίτλο «Οι γκαφατζήδες»…

  @Ρε παιδιά κορίτσια-αγόρια εκεί στο Lifestyle της εφημερίδας. Είπαμε αλλά όχι κι έτσι! Θα μας εξηγήσει η Μενεγάκη για ποιο λόγο άργησε μία ημέρα στη Νέα Υόρκη; Χεστήκαμε! Πέρασε απλά καλά και δεν ήθελε να επιστρέψει. Άλλο τώρα εάν εμείς τα νούμερα μιας άλλης εποχής, αντί να προβληματιζόμαστε τι συμβαίνει με την οικονομία, το μεταναστευτικό, την τρόικα και την ανεργία, είχαμε κρεμαστεί από την TV και περιμέναμε να επιστρέψει η Ελένη… @ Πάμε καλά;

  @ Η Αντζελίνα Τζολί διώχνει την νταντά γιατί την έπιασε να φλερτάρει με τον Μπραντ Πιτ, η Κατερίνα Γκαγκάκη αποκαλύπτει γιατί ερωτεύεται άνδρες με ισχύ, ο Γκλέτσος αναρωτιέται στον Κωστόπουλο εάν είναι ο μοναδικός που πήγε με άνδρες και οι πρόσφυγες συνάνθρωποί μας βιώνουν την απόλυτη κόλαση.

  @ Έτσι είναι η ζωή ή μάλλον ο θάνατός σου η ζωή μου. Εκατοντάδες επιτήδειοι σχεδιάζουν ήδη πώς θα κερδοσκοπήσουν εις βάρος ανθρώπων που βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης. Κάποιοι αγωνίζονται να επιβιώσουν στα παγωμένα νερά της θάλασσας και τους βούρκους της Ειδομένης και κάποιοι άλλοι… κωλοβαράνε…

  @ Μια απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα μαύρα εκατομμυριάκια του Αναστασιάδη αναμένεται αυτόν τον καιρό... Πολύ δεν τράβηξε αυτό το ανέκδοτο;

  @Κι επειδή άλλαξε η ηγεσία, θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε πως αποδίδεται η Δικαιοσύνη σε μια υπόθεση για την οποία, η δικαστική, η εκτελεστική και η άτυπη του Τύπου, δεν θα έπρεπε να αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανες...

  @ Το όχι στα αγγλικά είναι νόου, στα ιταλικά νο, στα γαλλικά νο, στα γερμανικά νάιν και στα Συριζαίικα ΝΑΙ.
  @ Δεν μπορεί θα σπάσει ο διάβολος το πόδι του, κάποιο καθεστώς, κάποιος κερατάς από αυτούς που γίνονται υπουργοί, μόνο και μόνο για να αποτελούν τον κακόγουστο διάκοσμο ενός γραφείου, να αναλάβει δράση και να συλληφθούν οι πραγματικοί λήσταρχοι της δημοσιογραφίας...

  @ Εάν τους είχαν κόψει τα πόδια νωρίς, τώρα δεν θα κυκλοφορούσαν παριστάνοντας τους εκδότες, με συνοδεία και απαστράπτουσες ξανθές στα κανάλια...

   @ Μισή δουλειά αυτή με τους περιθωριακούς της παραδημοσιογραφίας, οι οποίοι πιθανόν να δούλευαν και για λογαριασμό τους...

   @ Ο Ψυχάρης δεν είναι Τσοχατζόπουλος, ούτε πρόκειται να πάει στον Κορυδαλλό μόνος του, εάν χρειαστεί βεβαίως...

  @ Τώρα κούρνιασαν όλοι εν όψει των τηλεοπτικών αδειοδοτήσεων. Κάποιοι συμφώνησαν κάτω από το τραπέζι, σωστά κ. Τσίπρα; Κάποιοι άλλοι προσπαθούν από πάνω. Πολύ σωστά. Τέλος, υπάρχουν κι εκείνοι οι οποίοι δεν προσπαθούν καθόλου, επειδή έχουν την άδεια στο τσεπάκι. Διάβολε, τέσσερις άδειες θέλουν να μοιράσουν, εύκολο να καταλάβετε ποιοι είναι...

  @ Θυμηθείτε, η απαράδεκτα αντιδημοκρατική αδειοδότηση των καναλιών θα αποτελέσει και το κύκνειο άσμα της κυβέρνησης...

  @ Παρ' όλα αυτά, θα μπορούσε να είναι μία καλύτερη κυβέρνηση ακόμα και στη χειρότερη εκδοχή της... Δεν το προσπάθησε ή δεν το μπορεί;


  @ Τι ωραίοι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ!..

  @ Υπόσχονται να σκίσουν τα μνημόνια και υπογράφουν νέα. Αποχωρούν η Κωνσταντοπούλου, ο Λαφαζάνης και τα υπόλοιπα στελέχη τους, αντιλαμβανόμενα ότι η παραμονή στην εξουσία των μνημονίων ισοδυναμεί με δημόσιο εξευτελισμό.

  @ Μετατρέποντας το "ΟΧΙ" ενός λαού σε "ΝΑΙ" ακυρώνεις την ιδεολογία, τα πιστεύω και τις υποσχέσεις στους ψηφοφόρους σου. Γυρίζεις την πλάτη στην αξιοπιστία και την αξιοπρέπειά σου.

  @ Τώρα ο κόσμος στις πλατείες μαζεύεται για να σε αποδοκιμάσει κι εκείνοι που σιωπούν, δεν το κάνουν επειδή συμφωνούν μαζί σου, αλλά επειδή διαφωνούν με τον εαυτό τους που σε πίστεψε και σε ακολούθησε.

  @ Τι ω
 • Τον Οκτώβριο θα είναι έτοιμη η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες

  Τον Οκτώβριο θα είναι έτοιμη η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-11 18:45:07 | Πηγή: Ζούγκλα
  Έως τα μέσα Οκτωβρίου θα μπορούσε να είναι έτοιμη η προκήρυξη των επτά τηλεοπτικών αδειών, εθνικής εμβέλειας, γενικού ενδιαφέροντος.

  Ωστόσο, σύμφωνα με ενημέρωση του αντιπροέδρου του ΕΣΡ Ροδόλφου Μορώνη, η δημοσίευσή της είναι συνάρτηση νομικών ρυθμίσεων που θα πρέπει να κατατεθούν από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, όπως για το καθεστώς λειτουργίας των σταθμών που δεν θα βρίσκονται στη συγκεκριμένη κατηγορία αδειοδότησης (π.χ. περιφερειακά κανάλια κλπ).

  Ο κ. Μορώνης σημείωσε ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης βρίσκεται σε συνεχείς συνομιλίες με το υπουργείο ΨΗΠΤΕ για την έγκαιρη ρύθμιση όλων των εκκρεμών ζητημάτων.
 • Η επιστολή του ΠΣΑΤ στον Νίκο Γκάλη

  Η επιστολή του ΠΣΑΤ στον Νίκο Γκάλη

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-11 16:46:15 | Πηγή: Ζούγκλα
  O Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, απέστειλε στον Νίκο Γκάλη επιστολή λόγω της εισόδου του στο Hall of Fame του Παγκόσμιου Μπάσκετ.

  Αναλυτικά:


  «Αξιότιμε κύριε Γκάλη,

  Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) αισθάνεται την ανάγκη να σας εκφράσει τα πιο θερμά του συγχαρητήρια για την υπέρτατη τιμή που βιώσατε με την επίσημη είσοδο σας στο Hall of Fame.

  Η ύψιστη αυτή διάκριση, πρωτόγνωρη για Έλληνα αθλητή, περιποιεί τιμή για το ελληνικό μπάσκετ, αλλά και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα, αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου αποτελούν οι αθλητικοί συντάκτες. Η αγωνιστική σας αξία, αλλά και το ήθος που συνοδεύει την εν γένει παρουσία σας στα αθλητικά δρώμενα του τόπου αποτέλεσαν και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση χιλιάδων νέων παιδιών.

  Σας ευχαριστούμε και πάλι για όλα όσα έχετε προσφέρει. Ευχόμαστε και στο μέλλον να κατακτήσετε και άλλες κορυφές και να εξακολουθείτε να διδάσκετε με το παράδειγμα σας».
 • Ο Νίκος Αλιάγας φωτογραφίζει τις ψυχές των ανθρώπων

  Ο Νίκος Αλιάγας φωτογραφίζει τις ψυχές των ανθρώπων

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-11 10:30:15 | Πηγή: Ζούγκλα
  Περιπλανώμενη γύρω από τις εικόνες του Νίκου Αλιάγα γνώρισα μία Ελλάδα διαφορετική. Είδα τα δουλεμένα χέρια ενός αγρότη να σκιαγραφούν το «φιλότιμο», τα μεγάλα εκφραστικά μάτια ενός μικρού κοριτσιού να ορίζουν την έννοια μιας χαμένης αθωότητας, ένα ασπρόμαυρο ηλιοβασίλεμα στο Σούνιο να μου θυμίζει το απέραντο της ελληνικής ιστορίας, ένα ρυτιδιασμένα πρόσωπο μιας ηλικιωμένης να μου μιλάει για το μικρό και βιαστικό ταξίδι της ζωής. Δύο τραπουλόχαρτα να ορίζουν την τύχη και το παιχνίδι της μοίρας, που τη μια είναι λευκή γεμάτη χαρά και χαμόγελο, μα την άλλη μαύρη και στενάχωρη. Αυτές οι εικόνες είναι σκιαγραφημένες ψυχές Ελλήνων, αυτών των Ελλήνων που όπως λέει και ο ίδιος ο καλλιτέχνης δεν χρειάζονται την προβολή για να νιώσουν σημαντικοί, αλλά δουλεύουν αθόρυβα για τη δική τους επιτυχία. Αυτός είναι ο Νίκος Αλιάγας, και αυτές τις ψυχές αγαπά.

  Μίλησε αποκλειστικά στην Αναϊς Θεριανή Βάθη και το Zougla.gr στα εγκαίνια της προσωπικής του έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Ψυχές Ελλήνων», όπου πραγματοποιήθηκε στις 8/09 στην γκαλερί Art22 στη βελγική πρωτεύουσα.

  «Τα πρόσωπα που φωτογραφίζω έχουν την έννοια της «ψυχούλας» όχι με την υποτιμητική έννοια αλλά με αυτήν που την ανυψώνει. Είναι άτομα τα οποία δεν έχουν ζητήσει φώτα, ούτε αναγνώριση. Είναι ψυχές, είναι μνήμες είναι βλέμματα. Είναι άνθρωποι που δεν θέλουν τυμπανοκρουσίες αλλά εκτελούν το έργο τους γνωρίζοντας την κληρονομιά τους. Ένα έργο αρχαϊκό. Κρατούν το νήμα της ελληνικής ψυχής που είναι αξιοπρέπεια και ελευθερία. Οι ελληνικές ψυχές έχουν μία συμφιλίωση με τον χρόνο, είναι ψυχές που έχουν κάτι να πουν είτε οργώνουν τη γη τους, είτε κοιτούν τα αστέρια. Σε αυτές τις ελληνικές ψυχές αναφέρομαι. Στις ψυχές που αποδέχονται το χρόνο μέσα τους και γύρω τους...»
  αναφέρει μεταξύ άλλων ο Νίκος Αλιάγας στη συνέντευξη του.

  Ακούστε τη συνέντευξη:


  (τίτλος εικόνας Lignede Temps)


  (τίτλος εικόνας Fille à l’accordeon)

  Το όνομα της σημερινής σας έκθεσης είναι «ελληνικές ψυχές», με δύο επίθετα πως θα χαρακτηρίζατε την ελληνική ψυχή;


  Τα πρόσωπα που φωτογραφίζω έχουν την έννοια της «ψυχούλας» όχι με την υποτιμητική έννοια αλλά με αυτήν που την ανυψώνει. Είναι άτομα τα οποία δεν έχουν ζητήσει φώτα, ούτε αναγνώριση. Είναι ψυχές, είναι μνήμες είναι βλέμματα. Είναι άνθρωποι που δεν θέλουν τυμπανοκρουσίες αλλά εκτελούν το έργο τους γνωρίζοντας την κληρονομιά τους. Ένα έργο αρχαϊκό. Κρατούν το νήμα της ελληνικής ψυχής που είναι αξιοπρέπεια και ελευθερία. Οι ελληνικές ψυχές έχουν μία συμφιλίωση με το χρόνο, είναι ψυχές που έχουν κάτι να πουν είτε οργώνουν τη γη τους, είτε κοιτούν τα αστέρια. Σε αυτές τις ελληνικές ψυχές αναφέρομαι. Στις ψυχές που αποδέχονται το χρόνο μέσα τους και γύρω τους. Στις ψυχές που αποδέχονται τον καιρό. Όπως στα μάτια αυτής της κοπέλας (μου παρουσιάζει μία από της φωτογραφίες του) που μπορεί να μην τελείωσε τα μεγαλύτερα ωδεία της Ευρώπης αλλά παίζει τη μουσική της μοναδικά, που δεν είχε καμία προβολή από κανέναν, δεν είχε έναν πατέρα να την στηρίξει, ούτε κάποιον να την προωθήσει, όμως μέσα από μία φαινομενικά μελαγχολική όψη κρύβει βάθος.
   
  Εμένα αυτές οι ψυχές με αγγίζουν και για αυτές τις ψυχές μιλώ στα έργα μου. Αυτή είναι η Ελλάδα που αγαπώ.

  Παρατηρούμε ότι έχετε επιλέξει την αντίθεση του άσπρου και του μαύρου στα έργα σας. Είναι απλά μία αισθητική άποψη ή κρύβεται κάποια σημειολογία πίσω από αυτή την επιλογή;

  Είναι μία ανάγκη βασικότερα. Το χρώμα είναι μία επιλογή μέσα από την οποία ρυθμίζοντας λίγο την αντίθεση μπορείς να πετύχεις ένα ωραίο ηλιοβασίλεμα π.χ, αλλά μέσα από το άσπρο και το μαύρο που αν το σκεφτείς είναι το σύνολο το χρωμάτων εγώ δίνω έμφαση στην ιστορία όσων φωτογραφίζω. Δεν με ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσουν τίποτα για να ωραιοποιήσω την εικόνα. Ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι όταν ήμουν μικρός και ερχόμουν στην Ελλάδα με τους γονείς μου τα Καλοκαίρια, στο χωριό είχαμε μία ψαροκασέλα της γιαγιάς μου που πάνω είχε φωτογραφίες του παππού μου που ήταν ασπρόμαυρες. Αργότερα ο πατέρας μου, μου αγόρασε την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή και έτσι ξεκίνησα… Το άσπρο και το μαύρο αντιπροσωπεύει μία Ελλάδα συναισθηματική, τι πιο εύκολο να κάνεις μία Ελλάδα μπλε, άσπρη με ήλιο και και… Ο φακός μου επιτρέπει να εκφράσω όλα όσο νιώθω, πράγματα τα οποία ο ρόλος του παρουσιαστή και το να είσαι μπροστά από την κάμερα δεν μου επιτρέπει κάποιες φορές, και εκεί καταλαβαίνεις πως τίποτα από όλα αυτά δεν σου ανήκει. Έτσι ξεκίνησα να ασχολούμε με τη φωτογραφία.


  (Τίτλος εικόνας la dame de ferrie)

  Και τα χέρια… Με τρελαίνει να παρατηρώ τα χέρια. Μου επιτρέπει να δω από πού προέρχεσαι, ποιοι ήταν οι πρόγονοί σου, αν είναι χέρια δουλεμένα, ταλαιπωρημένα, αν δούλευαν τη γη. Με τα χέρια μπορείς να δημιουργήσεις ό,τι θες, και τα χέρια επίσης τα μαρτυρούν όλα ακόμα και αυτά που θες να κρύψεις.

  Θα μιλήσω κυρίως για την Ελλάδα, πιστεύετε ότι υπάρχουν άνθρωποι της τηλεόρασης που μέσα από την τέχνη μπορούν να αποτελέσουν πνευματικοί ταγοί και να περάσουν σωστά μηνύματα στην κοινωνία;

  Πέρα από την τηλεόραση υπάρχουν καλλιτέχνες, συγγραφείς, σκεπτόμενοι άνθρωποι -και όχι αυτοί που ψάχνουν μόνο την προβολή - που λένε πράγματα σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα… πολλοί. Και που ακολουθούν έναν μοναχικό δρόμο, πολλές φορές βαρύ γιατί είναι και υποταγμένοι στις αναθεωρήσεις, στις αναζητήσεις και τα πιστεύω τους. Η τηλεόραση, για μένα θα μιλήσω προσωπικά είναι επάγγελμα, πριν από την τηλεόραση ήταν η γραφή. Είμαι τριάντα χρόνια δημοσιογράφος και πριν από την τηλεόραση έκανα και ραδιόφωνο. Μπορεί να κάνω λαϊκές εκπομπές όπως το The Voice που είναι εικόνα αλλά συνάμα να γράψω ένα μικρό κειμενάκι και να το δημοσιεύσω, ή μέσα από μία φωτογραφία ή μία αναφορά μου να κάνω έστω και έναν έφηβο ή ένα μικρό κοριτσάκι να διαβάσει και να μάθει ένα βιβλίο του Καρούζου μεταφρασμένο στα Γαλλικά… Ένα φτάνει, ένα πράγμα φτάνει για να περάσεις ένα σωστό μήνυμα. Είμαστε TV περσόνες που ο κόσμος τη μία σε αποθεώνει και την άλλη στο παίρνει πίσω. Πρόσεξε και εσύ στη μέση να ξέρεις τι έχεις να κάνεις και τι έχεις να πεις στον κόσμο γιατί μπορεί να μην έχεις να πεις και τίποτα καμιά φορά. Αν έχεις να πεις κάτι θέλει θάρρος, γιατί πολύ θα πούνε δεν συμφωνώ, ή συμφωνώ, κάντο όμως. Εμένα είναι μία φωνή μέσα μου πιο δυνατή από την εικόνα, μία φωνή που με αναγκάζει να κάνω πράγματα από παιδί. Σε δύο χρόνια γίνομαι πενήντα χρόνων και έτσι λειτουργούσα πάντα, θέλεις να κάνεις κάτι σήμερα, κάντο! Και αν θέλεις να γίνεις και παραδειγματικός για μία κοινωνία κράτα ένα ήθος. Θα μπεις στην αρένα, θα κάνεις τον προσωπικό σου πόλεμο, θα κάνεις τα λάθη σου αλλά μην παρατήσεις ποτέ τη φωνή μέσα σου που λέει «θέλω να το κάνω». Μέσα από εκεί εγώ μπορώ να περάσω κάποια μηνύματα διακριτικά… Δεν είναι ο στόχος μου να αποδείξω κάτι, αλλά να μοιραστώ και αν ένας, έστω ένας με καταλάβει αυτό φτάνει.

  Φωτογράφος είναι ο κύριος Benoit Collette

  Η γκαλερί Art22 για τον Νίκο Αλιάγα


  Το 2016, κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης που του αφιερώθηκε στην παρισινή γκαλερί Photo12, ανακαλύψαμε ένα φωτογραφικό έργο εξαιρετικής ευαισθησίας σε συνδυασμό με μια πανέμορφη μαύρη και άσπρη μαγεία. Ήμασταν έκπληκτοι και χαρούμενοι, γιατί η επιλογή αυτή προχώρησε περισσότερο από ό, τι το προγενέστερο φωτογραφικό υλικό που αφορούσε ένα περιεχόμενο τηλεοπτικών προσώπων κατά βάση της Γαλλίας. Η προσωπική και συχνά αυτοβιογραφική προσέγγιση αυτού του καλλιτέχνη κίνησε έντονα το ενδιαφέρον μας. Μετά τη συνάντηση και την επιβεβαίωση των κοινών μας προθέσεων, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε, από τις 9 Σεπτεμβρίου έως 8 Οκτωβρίου την πρώτη προσωπική έκθεση του Νίκου Αλιάγα στο Βέλγιο με τίτλο «Ψυχές Ελλήνων» για την γκαλερί art22. παράλληλα με την τηλεοπτική καριέρα του, ο Νίκος Αλιάγας, γεννημένος το 1969, πάντα είχε ως προσωπική ενασχόληση τη φωτογραφία. Σε αυτόν τον κόσμο που κινείται τόσο γρήγορα, θέλει να συλλάβει μια σημαντική στιγμή που αξίζει, μια ματιά, μια κίνηση, μια λεπτομέρεια. Μια συνάντηση με έναν άνθρωπο ή έναν τόπο. Μετά τις μεγάλες μορφές που παρουσιάστηκαν στο Conciergerie de Paris στην έκθεση Corps et mes, προχωράει ένα βήμα πιο πέρα παρουσιάζοντας εδώ περίπου σαράντα φωτογραφικές εκτυπώσεις με θέμα την Ελλάδα. Η Ελλάδα του, μια αιώνια Ελλάδα, γεμάτη από στερεότυπα και προκαταλήψεις. Άνθρωποι περήφανοι για το παρελθόν τους, την ιστορία τους, τη χώρα τους. Χώροι γεμάτοι συναίσθημα. Αν ο Νίκος επέλεξε να ονομάσει αυτή την έκθεση «Ψυχές Ελλήνων» είναι γιατί κάθε κλισέ προσπαθεί να αποκαλύψει το ανείπωτο και το οικείο ».

  Φωτογράφηση της Ελλάδας, της γης των προγόνων μου. Αλλά ποια γωνία πρέπει να καταλάβετε; Ποια είναι η πραγματικότητα; Αυτό των νησιών όπου ο ουρανός και η θάλασσα παντρεύονται σε διαβαθμίσεις του μπλε, του λευκού και της φωτιάς; Απαθανάτησε την αιώνια Ελλάδα, αυτή που εξακολουθεί να αντιστέκεται με τα απομεινάρια της; Ή, τέλος, μια Ελλάδα των ειδήσεων, αυτή της κρίσης που συλλαμβάνει και διαιρεί τους ανθρώπους; «Οι εικόνες δεν αποτυγχάνουν, παράδοξα. Αυτό που με προσελκύει περισσότερο σε αυτή τη χώρα των σκιών και των φώτων είναι ακριβώς αυτό που η φωτογραφία, η ψυχή ενός λαού, δεν λέει. Η σιωπή της ένα βλέμμα που σας παρακολουθεί, η μυστηριώδης καμπίνα ενός καϊκιού και τα δουλεμένα χέρια του καπετάνιου του ... Ελλάδα περιπλάνηση και τα ταξίδια, όπου οι άνδρες και οι γυναίκες εξακολουθούν να φορούν τα ονόματα χιλιετίες , όπου οι θεοί μεταμορφώνονται σε μια ακτίνα φωτός αφού "ο ήλιος είναι καινούργιος κάθε μέρα", όπως το μούδιασμα του Ηρακλείτου. Αγαπώ αυτή τη χώρα όπου οι ποιητές αμφισβητούν περισσότερο από ό, τι κάνουν στην έκσταση σε καθημερινή βάση ως "το αλάτι" τόσο αγαπητό στον Καζαντζάκη "που εμποδίζει τη ζωή να σαπίζει. Η Ελλάδα που μου αρέσει να φωτογραφίζω αντιστέκεται αμείλικτα. Αντιστοιχεί στις χίμαιρες, σε εκείνους που την περνούνγια μια άλλη, στην Κασσάνδρα, που βλέπει μόνο αρχαίες πέτρες, όπου μερικοί θεωρούν κάθε οικόπεδο μαρμάρου χιλιετίας ως λαϊκή τάξη της δυναστείας τους. Οι ψυχές που έχω φωτογραφίσει δεν φοβούνται ματαιοδοξίες και τους φόβους του σύγχρονου ανθρώπου, οι ψυχές μου έχουν αγνοήσει το καταστροφικό πέρασμα του χρόνου. Προτιμούν να ακολουθούν τους «καιρούς» και να κρατήσουν μόνο τα βασικά, όπως μια ονειροπόληση, όπου το μαύρο και το άσπρο απομακρύνεται από την έγχρωμη πομπή των σειρήνων.»

  Νίκος Αλιάγας

  Έκθεση από 9 Σεπτέμβρη έως 8 Οκτώβρη 2017.
  Art22 Gallery
  56 Place du Jeu de Balle
  B - 1000 Bruxelles
  contact@art22.gallery
  www.art22.gallery
  Ouvert du vendredi au dimanche de 10:30 à 16:30
  Facebook & Instagram : Art22Gallery

  Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκε επίσης ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Βελγίου ο κύριος Δημήτρης Αργυρόπουλος.
 • Ο γερμανικός Τύπος για την επίσκεψη του Εμ. Μακρόν στην Αθήνα

  Ο γερμανικός Τύπος για την επίσκεψη του Εμ. Μακρόν στην Αθήνα

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-10 19:25:34 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Μεγαλειώδη λόγια με μεγαλειώδες φόντο» είναι ο τίτλος εκτενούς άρθρου της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) του Σαββάτου: «Ο Εμανουέλ Μακρόν μίλησε εκεί όπου ήθελε να μιλήσει ο Μπαράκ Ομπάμα, αλλά δεν του επετράπη» για λόγους ασφαλείας (...) Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «(…) το μήνυμα του Μακρόν από την Αθήνα είχε αποδέκτες όλους τους Ευρωπαίους και ειδικά τους Γερμανούς λίγο πριν τις εκλογές. (…) Στην Ευρώπη «η κυριαρχία, η δημοκρατία και η εμπιστοσύνη είναι σε κίνδυνο», όπως είπε. Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, οφείλεται στο ότι η κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αφεθεί στα χέρια των «εχθρών της Ευρώπης».

  Σύμφωνα με την FAZ ο Εμ. Μακρόν άσκησε δριμεία κριτική τόσο σε παλαιότερους Έλληνες πολιτικούς που με «ψέματα» και «απάτες» προκάλεσαν την ελληνική κρίση αλλά και σε ηγέτες άλλων ευρωπαϊκών κρατών που «άφησαν τον κόσμο να πιστεύει ότι μπορούν να ζήσουν στην Αθήνα όπως στο Βερολίνο χωρίς να κάνουν θυσίες». (…) Από διακριτικότητα έναντι της καγκελαρίου Α. Μέρκελ ο Μακρόν αναφέρθηκε ελάχιστα στο πολιτικά αμφιλεγόμενο ζήτημα της εμβάθυνσης της Ευρωζώνης. Κατέστησε όμως σαφές ότι «θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η εντεινόμενη δυσπιστία μεταξύ των χωρών μελών».

  Όπως σχολιάζει η συντηρητική γερμανική εφημερίδα το γεγονός ότι ο Εμ. Μακρόν συνοδευόταν από πολυάριθμη αντιπροσωπεία επιχειρηματιών «ταιριάζει στο αφήγημα του Τσίπρα ότι η Ελλάδα έχει αφήσει τα χειρότερα πίσω της. Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι εάν ο Μακρόν δίνει ειδικά από την Ελλάδα το έναυσμα για να ξεκινήσει η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, τότε αυτό δείχνει ότι ‘είμαστε στο τέλος ενός δύσκολου δρόμου'».

  Η Ηandelsblatt αναφέρεται στην πρόσκληση του Γάλλου προέδρου για επενδύσεις στην Ελλάδα: «Με δεδομένους και τους Κινέζους ανταγωνιστές ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε επενδύσεις στην Ελλάδα. Αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην παραχώρηση του μεγαλύτερου ελληνικού λιμανιού, του Πειραιά, στην κινεζική Cosco, ο Μακρόν είπε την Παρασκευή ότι δεν μπορεί να επενδύουν στην Ελλάδα επιχειρήσεις εκτός Ε.Ε. και οι ευρωπαϊκές να μην το πράττουν. ‘Αυτό δείχνει ότι εμείς οι Ευρωπαίοι δεν πιστεύουμε στους εαυτούς μας', είπε ο Μακρόν ενώπιον επιχειρηματιών στην Αθήνα». Όπως σημειώνει η εφημερίδα, γαλλικές επιχειρήσεις εξετάζουν περισσότερο το ενδεχόμενο επενδύσεων στους τομείς των μεταφορών και της ενέργειας.

  Υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα ποντάρει στον Εμανουέλ Μακρόν» η Rheinische Post του Ντίσελντορφ σημειώνει μεταξύ άλλων: «(…) Ο Τσίπρας είχε εναποθέσει μεγάλες ελπίδες στην επίσκεψη αυτή. Κατά τη διάρκεια του γαλλικού προεκλογικού αγώνα όμως ο Τσίπρας εκφραζόταν ακόμη υποτιμητικά για τον Μακρόν, στηρίζοντας τον κομμουνιστή υποψήφιο Ζαν Λυκ Μελανσόν. Αυτό υποτίθεται ότι έχει ξεχαστεί, μολονότι Μακρόν και Τσίπρας έχουν τεράστιες ιδεολογικές διαφορές, για παράδειγμα στη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας την οποία επιχειρεί να επιβάλει ο Γάλλος πρόεδρος στη χώρα του».

  Με τον τίτλο ο Γάλλος πρόεδρος είναι «Η καλύτερη εκδοχή του Σόιμπλε», ο ανταποκριτής του Spiegel στην Αθήνα επισημαίνει ότι ο Εμ. Μακρόν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα, όντας «νέος σε ηλικία όπως ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χωρίς να έχει πάνω του το στίγμα του παλαιού πολιτικού κατεστημένου αλλά και ως εκπρόσωπος της ισχυρότερης μεσογειακής χώρας στην ΕΕ που αποτελεί αντίβαρο στους αυστηρούς Γερμανούς. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η εμμονή του Μακρόν σε αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις θυμίζει μάλλον περισσότερο τον Γερμανό υπ. Οικονομικών Σόιμπλε παρά τον αριστερό Τσίπρα».

  Και το γερμανικό περιοδικό εστιάζει περισσότερο στο κάλεσμα που απηύθυνε ο Γάλλος πρόεδρος προς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα. Βέβαιος ότι οι Γάλλοι επιχειρηματίες θα ανταποκριθούν και μάλιστα άμεσα, εμφανίστηκε ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου σε δηλώσεις του προς το γερμανικό περιοδικό : ‘Σύντομα οι Γάλλοι θα επενδύσουν μαζικά, στον τουρισμό, στην ενέργεια, στις υποδομές και σε άλλους τομείς’, όπως είπε.

  «Το γαλλικό ενδιαφέρον είναι πραγματικό», σχολιάζει Spiegel, υποστηρίζοντας ότι στον αντίποδα και η Ελλάδα ετοιμάζεται να επενδύσει και να αγοράσει γαλλικά όπλα. Τους επόμενους 8 με 12 μήνες αναμένεται το κλείσιμο συγκεκριμένων συμφωνιών, ανέφερε προς το περιοδικό μέλος της γαλλικής αντιπροσωπείας.

  Όπως σημειώνει ο αρθρογράφος παραπέμποντας και στην παραχώρηση των 14 ελληνικών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport, οι γαλλικές επενδύσεις είναι μάλλον πιο ευπρόσδεκτες στην Ελλάδα απ’ ότι για παράδειγμα οι γερμανικές. «Την ώρα που οι γερμανικές εταιρίες αντιμετωπίζουν δυσπιστία (…) το Παρίσι έχει την εικόνα καλοπροαίρετου επενδυτή. Ο Μακρόν από την πλευρά του παρέπεμψε επανειλημμένως στο ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης η Γαλλία στήριξε την Ελλάδα και πως η χώρα του τάσσονταν σθεναρά κατά της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ».

  Πηγή: Deutsche Welle
 • Το τρέιλερ της εκπομπής «Με Αρετή και Τόλμη» που θα μεταδοθεί την Κυριακή

  Το τρέιλερ της εκπομπής «Με Αρετή και Τόλμη» που θα μεταδοθεί την Κυριακή

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-10 19:25:34 | Πηγή: Ζούγκλα
  Η εκπομπή «Με Αρετή και Τόλμη» που θα μεταδοθεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 μεταξύ άλλων θεμάτων περιλαμβάνει:

  -Εντυπωσιακά πλάνα από άσκηση με τεθωρακισμένα στον Έβρο.

  -Εικόνες από την θερινή εκπαίδευση των Ευελπίδων.

  - Οι πανεπιστημιακές σπουδές της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής. Οι σπουδαστές εξασκούνται στην μεταφορά τραυματιών σε συνθήκες πραγματικής μάχης και κάνουν την πρακτική τους άσκηση στα χειρουργεία.

  Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής:

 • Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ για το νέο πόστο του Σταμάτη Μαλέλη

  Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ για το νέο πόστο του Σταμάτη Μαλέλη

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-08 01:19:18 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο μέχρι πρότινος διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του καναλιού του Φαλήρου, Σταμάτης Μαλέλης όπως ανακοίνωσε ο ΣΚΑΪ αναλαμβάνει νέο πόστο.

  Η ανακοίνωση του σταθμού:

  «O Σταμάτης Μαλέλης αναλαμβάνει Σύμβουλος Ενημέρωσης του Ομίλου ΣΚΑΪ. Από σήμερα δεν θα ασκεί τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΣΚΑΪ. Από τη νέα του θέση θα συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του.»

  Πηγή: govastileto.gr
 • Ο Ν. Φιλιππίδης αναλαμβάνει γενικός διευθυντής ειδήσεων του ΣΚΑΪ

  Ο Ν. Φιλιππίδης αναλαμβάνει γενικός διευθυντής ειδήσεων του ΣΚΑΪ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-07 18:59:27 | Πηγή: Ζούγκλα
  O Νίκος Φιλιππίδης αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΣΚΑΪ μετά τη μετακίνηση του Σταμάτη Μαλέλη, σε θέση συμβούλου.

  Ο έμπειρος δημοσιογράφος τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται, αρχικά, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και στη συνέχεια στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ως προϊστάμενος του οικονομικού ρεπορτάζ.

  Από τη νέα του θέση θα συμβάλλει στην επιτυχημένη πορεία του Ενημερωτικού Τομέα του σταθμού.


 • Τα νέα της ημέρας στo δελτίo ειδήσεων του zougla.gr

  Τα νέα της ημέρας στo δελτίo ειδήσεων του zougla.gr

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-04 15:47:30 | Πηγή: Ζούγκλα
  Τα σημαντικότερα θέματα της επικαιρότητας παρουσιάζονται καθημερινά στο δελτίο ειδήσεων του zougla.gr.

  Παρακολουθήστε τα κυριότερα γεγονότα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο:


 • Βασίλης Λυριτζής: Αποκαλύπτει γιατί έφυγε από τον ΣΚΑΪ

  Βασίλης Λυριτζής: Αποκαλύπτει γιατί έφυγε από τον ΣΚΑΪ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-04 14:14:51 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο Βασίλης Λυριτζής με αφορμή την πρεμιέρα του σήμερα στο ραδιόφωνο του Real μαζί με τον Δημήτρη Καμπουράκη, έδωσε συνέντευξη στην Reallife και μίλησε για την αποχώρησή του από τον ΣΚΑΪ.

  Γιατί φύγατε από τον ΣΚΑΪ;

  Γιατί διαφωνήσαμε. Αυτά συμβαίνουν στα επαγγελματικά. Αν και εγώ δεν είμαι πολύ των μετακινήσεων. Κάθισα 8 χρόνια στον ΣΚΑΪ.

  Ήσασταν για δέκα χρόνια «αντίπαλοι» με τον Δημήτρη Καμπουράκη. Εσείς στην ΕΡΤ και εκείνος στο MEGA. Είχατε αντιπαλότητα;

  Όχι ποτέ! Είμαστε μάλλον υπέρ του συναγωνισμού και της άνεσης στη δουλειά.

  Περισσότερα στο govastileto.gr
 • Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

  Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-02 19:35:55 | Πηγή: Ζούγκλα
  Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων στο zougla.gr:

  ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
  REAL NEWS  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

  KYΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

  ΤΟ ΧΩΝΙ

  TO ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


  ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

  KONTRA NEWS

  ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

  TO BHMA ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ • Επίσκεψη Κρέτσου στην Κύπρο

  Επίσκεψη Κρέτσου στην Κύπρο

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 22:11:48 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στην Κύπρο βρέθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος έκανε την εναρκτήρια ομιλία στο διεθνές συνέδριο AMIRetreat 2017, με θέμα "Δημοσιογραφία, Κοινωνία και Πολιτική στην εποχή των Ψηφιακών Μέσων Ενημέρωσης", στη Λεμεσό.

  Στο περιθώριο του συνεδρίου ο κ. Κρέτσος συναντήθηκε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και συζήτησαν για τις ρυθμιστικές πρωτοβουλίες στο χώρο των μέσων ενημέρωσης και της διαφήμισης, καθώς και την ενίσχυση της οπτικοακουστικής παραγωγής στην Ελλάδα και την Κύπρο.

  Ο κ. Κρέτσος συναντήθηκε, επίσης, με τον Επίτροπο Φώτη Φωτίου και στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων για την ψηφιοποίηση ιστορικών αρχείων και τη διάσωση και προβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.
 • Γενική 24ωρη απεργία στις 7/09 σε πρακτορεία διανομής Τύπου και πιεστήρια

  Γενική 24ωρη απεργία στις 7/09 σε πρακτορεία διανομής Τύπου και πιεστήρια

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 18:40:50 | Πηγή: Ζούγκλα
  Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται την ερχόμενη Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία διανομής Τύπου. Μαζί τους θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στα πιεστήρια, ενώ το σωματείο τους, καλεί σε κοινό αγώνα τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους σε εφημερίδες και περιοδικά.

  Σημειώνεται πως την ίδια ημέρα πραγματοποιείται η επίσκεψη Μακρόν.

  Το Σωματείο Λιθογράφων, μαζί με την Ομοσπονδία Τύπου & Χάρτου και το Σωματείο των Πρακτορείων Τύπου, συντονίζουν τη δράση τους, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για την πρώτη αγωνιστική απάντηση απέναντι σε κυβέρνηση και εκδότες.

  Οι εργαζόμενοι, σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για ξεκάθαρο σχεδιασμό από πλευράς εκδοτών, ανεξάρτητα από τα πόσα πρακτορεία Τύπου θα μείνουν ή θα δημιουργηθούν, ενώ για την επιστολή που εστάλη από την κυβέρνηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών σημειώνει, ότι στη συγκεκριμένη επιστολή αναφέρονται μόνο τα συμφέροντα των εκδοτών, χωρίς λέξη για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

  "Οι εκδότες παίζουν τον παπά και η κυβέρνηση κάνει τον τσιλιαδόρο" συνοψίζει το σκηνικό που παίζεται αυτή τη στιγμή στις πλάτες των εργαζομένων στα πρακτορεία, υπογραμμίζει η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Αθηνών.
 • Γενική 24ωρη απεργία στις 7/09 σε πρακτορεία διανομής Τύπου και εργοστάσια εκτύπωσης εφημερίδων

  Γενική 24ωρη απεργία στις 7/09 σε πρακτορεία διανομής Τύπου και εργοστάσια εκτύπωσης εφημερίδων

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 18:30:11 | Πηγή: Ζούγκλα
  Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται την ερχόμενη Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία διανομής Τύπου. Μαζί τους θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στα πιεστήρια, ενώ το σωματείο τους, καλεί σε κοινό αγώνα τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους σε εφημερίδες και περιοδικά.

  Σημειώνεται πως την ίδια ημέρα πραγματοποιείται η επίσκεψη Μακρόν.

  Το Σωματείο Λιθογράφων, μαζί με την Ομοσπονδία Τύπου & Χάρτου και το Σωματείο των Πρακτορείων Τύπου, συντονίζουν τη δράση τους, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για την πρώτη αγωνιστική απάντηση απέναντι σε κυβέρνηση και εκδότες.

  Οι εργαζόμενοι, σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για ξεκάθαρο σχεδιασμό από πλευράς εκδοτών, ανεξάρτητα από τα πόσα πρακτορεία Τύπου θα μείνουν ή θα δημιουργηθούν, ενώ για την επιστολή που εστάλη από την κυβέρνηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών σημειώνει, ότι στη συγκεκριμένη επιστολή αναφέρονται μόνο τα συμφέροντα των εκδοτών, χωρίς λέξη για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

  "Οι εκδότες παίζουν τον παπά και η κυβέρνηση κάνει τον τσιλιαδόρο" συνοψίζει το σκηνικό που παίζεται αυτή τη στιγμή στις πλάτες των εργαζομένων στα πρακτορεία, υπογραμμίζει η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Αθηνών.
 • Τον Ιανουάριο το νέο πρόγραμμα του Epsilon του Ιβάν Σαββίδη

  Τον Ιανουάριο το νέο πρόγραμμα του Epsilon του Ιβάν Σαββίδη

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:36:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Σε ισχύ βρίσκεται από χθες η συμβολαιογραφική πράξη για τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών του «Epsilon TV» στην Dimera Media Investments, εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

  Όπως αναφέρεται, επίσης, στη σχετική ανακοίνωση, «με την καθοριστική συμβολή αναγνωρισμένων και εξειδικευμένων συμβούλων διεθνούς βεληνεκούς, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός του ανανεωμένου τηλεοπτικού προγράμματος, το οποίο θα βγει στον αέρα την 1η Ιανουαρίου 2018».
 • Μπάσκετ: Προς συμφωνία με ΕΡΤ ο ΕΣΑΚΕ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα με 11 ομάδες

  Μπάσκετ: Προς συμφωνία με ΕΡΤ ο ΕΣΑΚΕ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα με 11 ομάδες

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:36:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Πολύ κοντά σε συμφωνία βρίσκονται ΕΡΤ και ΕΣΑΚΕ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των 11 ομάδων της Α1.

  Εκτός κεντρικής διαχείρισης βρίσκονται ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ που έχουν συνάψει ξεχωριστές συμφωνίες για την παραχώρηση των δικαιωμάτων των εντός έδρας αγώνων τους.

  Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ο γενικός γραμματέας Γιάννης Ψαρράκης και ο γενικός Διευθυντής Γιώργος Κονδύλης εκπροσώπησαν την διοργανώτρια Αρχή, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος Βασίλης Κωστόπουλος και ο Γενικός Συντονιστής Ειδήσεων Βασίλης Ταλαμάγκας παρέστησαν εκ μέρους της ΕΡΤ.

  Η σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρει: «Πραγματοποιήθηκε σήμερα (22/8) στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ συνάντηση αντιπροσωπείας του ΕΣΑΚΕ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιάννη Ψαρράκη και τον Γενικό Διευθυντή κ. Γιώργο Κονδύλη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ κ. Βασίλη Κωστόπουλο και τον Γενικό Συντονιστή Ειδήσεων της ΕΡΤ κ. Βασίλη Ταλαμάγκα.

  Η συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και διαπιστώθηκε κοινή πρόθεση για συνεργασία προκειμένου να μεταδίδονται από τη νέα σεζόν οι εντός έδρας αναμετρήσεις των 11 ΚΑΕ της STOIXIMAN.GR Basket League, για τις οποίες διαπραγματεύεται ο ΕΣΑΚΕ, από τις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να οριστικοποιηθεί η συμφωνία του ΕΣΑΚΕ με την ΕΡΤ, η οποία αποτελεί εδώ και δεκαετίες το «τηλεοπτικό σπίτι του μπάσκετ».

 • Στην ELENOVO οι μετοχές Σαββίδη στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ

  Στην ELENOVO οι μετοχές Σαββίδη στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:36:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στην κυπριακή εταιρία ELENOVO την οποία εκπροσωπεί η κυρία Άννα Λεωνίδου του Γιούρι, μεταβίβασε το 19,63% της εταιρίας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ η Dimera media Investements συμφερόντων του κ. Ιβάν Σαββίδη.

  Η ανάγκη για την μεταβίβαση φαίνεται να προέκυψε με την απόκτηση του συνόλου των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού "Ε" από την Dimera και στο πλαίσιο της απαγόρευσης που θέτει ο νόμος 3592 για την ιδιοκτησία των μέσων ενημέρωσης.

  Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον νόμο «απαγορεύεται η συγκέντρωση περισσότερων του ενός ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο) της αυτής μορφής. Ως συγκέντρωση στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης νοείται ο έλεγχος περισσότερων του ενός ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης της αυτής μορφής».

  Οι επίσημες ανακοινώσεις

  Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Τηλέτυπος προς το ΧΑ:
  Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την 21.8.2017 η μέτοχος εταιρεία με την επωνυμία DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD μεταβίβασε το σύνολο των μετοχών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. που κατείχε (19.791.879 μετοχές με ισάριθμες ψήφους, αντιστοιχούσες σε ποσοστό 19,63% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας), με εξωχρηματιστηριακή σύμβαση που καταρτίσθηκε την 18.8.2017.
  Η DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD δεν κατέχει πλέον μετοχές της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.
  Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την 21.8.2017 η κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία ELENOVO LTD γνωστοποίησε στην εταιρεία ότι, με σύμβαση εξωχρηματιστηριακής μεταβιβάσεως που καταρτίσθηκε την 18.8.2017, η ELENOVO LTD απέκτησε 19.791.879 μετοχές της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. με δικαίωμα ισαρίθμων ψήφων, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 19,63% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.
  Πριν την ημερομηνία αυτή, η ELENOVO LTD δεν κατείχε μετοχές/δικαιώματα ψήφου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.
  Τα δικαιώματα ψήφου της ELENOVO LTD κατέχονται άμεσα στο σύνολό τους από την κα Αννα Λεωνίδου του Γιούρι.
  Τέλος, η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την 21.8.2017 η κα Αννα Λεωνίδου του Γιούρι, γνωστοποίησε στην εταιρεία ότι κατέχει έμμεσα ποσοστό 19,63% των δικαιωμάτων ψήφου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., συνεπεία αποκτήσεως, με σύμβαση εξωχρηματιστηριακής μεταβιβάσεως που καταρτίσθηκε την 18.8.2017, 19.791.879 μετοχών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., με δικαίωμα ισαρίθμων ψήφων, από την κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία ELENOVO LTD, το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της οποίας κατέχεται από την κα Αννα Λεωνίδου.
  Πριν την ημερομηνία αυτή, η ELENOVO LTD δεν κατείχε μετοχές/δικαιώματα ψήφου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής

  Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:36:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Διαβάστε στο zougla.gr τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής.

  Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους τίτλους στην πρώτη σελίδα των εντύπων.
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου

  Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:36:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Διαβάστε στο zougla.gr τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου.

  Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους τίτλους στην πρώτη σελίδα των εντύπων.
 • Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

  Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:36:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων στο zougla.gr:

  ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ  REAL NEWS  DOCUMENTO


  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ  KYΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ  ΤΟ ΧΩΝΙ  TO ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ  ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ  KONTRA NEWS  ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας

  Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:36:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Διαβάστε στο zougla.gr τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας.

  Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους τίτλους στην πρώτη σελίδα των εντύπων.
 • Έρχεται η υπηρεσία εντοπισμού λογοκλοπής στο Διαδίκτυο

  Έρχεται η υπηρεσία εντοπισμού λογοκλοπής στο Διαδίκτυο

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:36:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Την Υπηρεσία Καταγραφής και Εντοπισμού Περιπτώσεων Λογοκλοπής στο Διαδίκτυο ανακοίνωσε ότι παραδίδει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στα μέλη του Μητρώου Online Media.

  Όπως διευκρινίζει, η εξειδικευμένη αυτή Υπηρεσία αναπτύχθηκε για να συμβάλλει στη διαφάνεια της ενημέρωσης από τις διαδικτυακές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Στόχος της είναι να καταπολεμηθεί η ιδιοποίηση μέρους ή ακόμα και του συνόλου του έργου άλλων δημιουργών, εν προκειμένω ειδήσεων και άρθρων στο διαδίκτυο, μέσω της συνεχούς παρακολούθησης της ροής των ειδήσεων, της αναπαραγωγής των θεμάτων σε όλες τις ιστοσελίδες και της άμεσης ενημέρωσης σε οποιαδήποτε περίπτωση λογοκλοπής. Παράλληλα, η Υπηρεσία μεριμνά ώστε να αναφέρεται παντού η πηγή προέλευσης της αρχικής είδησης.

  Ο εντοπισμός των περιπτώσεων λογοκλοπής πραγματοποιείται σε τρία στάδια: 1) με τη συνεχή καταγραφή της ροής ειδήσεων στο ελληνικό διαδίκτυο, 2) μέσα από τον έλεγχο και τη σύγκριση των αναρτήσεων για πιθανή λογοκλοπή και 3) με τον προσδιορισμό του πιθανού λογοκλόπου και την άμεση ειδοποίηση του χρήστη της Υπηρεσίας.

  Η Υπηρεσία απευθύνεται στις ιστοσελίδες που έχουν ήδη εγγραφεί στο Μητρώο Online Media. Μέχρι στιγμής, έχουν καταχωρισθεί συνολικά 855 ιστοσελίδες από όλη την επικράτεια, οι οποίες αντιστοιχούν σε 490 επιχειρήσεις. Εξ’ αυτών οι 198 είναι Ατομικές Επιχειρήσεις, οι 40 Φυσικά Πρόσωπα και οι 252 Νομικά Πρόσωπα. Από τις 490 επιχειρήσεις, οι 206 έχουν έδρα τους την Αττική και οι 284 την Περιφέρεια. Στις επιχειρήσεις που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Online Media απασχολούνται συνολικά 7.864 δημοσιογράφοι, 5.702 εξ’ αυτών με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας και 2.162 με συμβάσεις έργου.

  Η Υπηρεσία Καταγραφής και Εντοπισμού Λογοκλοπής λειτουργεί με τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης κάθε χρήστη έτσι ώστε αυτός να παρακολουθεί τις αναπαραγωγές των δημοσιευμάτων, αποκλειστικά για τα ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτει. Η Υπηρεσία χρησιμοποιεί μια σύγχρονη μεθοδολογία εντοπισμού της λογοκλοπής στο διαδίκτυο που βασίζεται σε δημοσιευμένες μελέτες σημαντικών πανεπιστημίων σε καταξιωμένα περιοδικά και συνέδρια, όπως αυτά του Association for Computing Machinery (acm.org). Με αυτό τον τρόπο εντοπίζονται περιπτώσεις λογοκλοπής σε 150.000 δημοσιεύματα από 3.000 domains καθημερινά.

  Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς σε δηλώσεις του σημείωσε: «Είχαμε εξαρχής ανακοινώσει την πρόθεσή μας να δημιουργήσουμε μια υπηρεσία που θα προστατεύει τα μέλη του Μητρώου Online Media από το διαρκώς αυξανόμενο φαινόμενο της λογοκλοπής του περιεχομένου τους. Σήμερα, με την αρωγή του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου, μπορούμε να εξοπλίσουμε τα μέλη του Μητρώου με μια υπερσύγχρονη και εύκολη στην χρήση υπηρεσία που θα εξασφαλίζει σε αυτά την αποκλειστικότητα του περιεχομένου τους, βάζοντας τάξη σε ένα εξαιρετικά άναρχο τοπίο και αντιμετωπίζοντας μια σοβαρότατη στρέβλωση του χώρου. Υποσχεθήκαμε να ρυθμίσουμε το τοπίο των ΜΜΕ. Κάνουμε ακόμη ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης

  Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:36:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Διαβάστε στο zougla.gr τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης.

  Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους τίτλους στην πρώτη σελίδα των εντύπων.
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τετάρτης

  Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τετάρτης

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:36:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Διαβάστε στο zougla.gr τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τετάρτης.

  Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους τίτλους στην πρώτη σελίδα των εντύπων.

 • Οι μεταδόσεις της ΕΡΤ για το Ευρωμπάσκετ

  Οι μεταδόσεις της ΕΡΤ για το Ευρωμπάσκετ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:36:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Η Εθνική Ομάδα ξεκινά την Πέμπτη 31 Αυγούστου την προσπάθειά της στο Ευρωμπάσκετ 2017, αντιμετωπίζοντας την Ισλανδία (16:30, ΕΡΤ1). Την πρεμιέρα και όλους τους αγώνες της μπορείτε να τους δείτε μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ.

  Το τηλεοπτικό πρόγραμμα:

 • Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητά η ΠΟΕΣΥ

  Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητά η ΠΟΕΣΥ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:36:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκτιμώντας την κρισιμότητα των εξελίξεων στον κλάδο της Ενημέρωσης και ειδικότερα στο φλέγον θέμα του ασφαλιστικού, εξαιτίας της παρελκυστικής τακτικής κυβέρνησης και εργοδοσίας, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα:

  • Τη σύγκλιση του Συντονιστικού των Ενώσεων-μελών της τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στις 12μ. προκειμένου να διαμορφώσουν κοινή θέση ενόψει της νέας τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας.

  • Να ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

  • Να καλέσει τις Ενώσεις-μέλη της να παραβρεθούν στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου σε κοινή σύσκεψη στην έδρα της ΕΣΗΕΜ-Θ και να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας.

 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης

  Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:36:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Διαβάστε στο zougla.gr τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης.

  Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους τίτλους στην πρώτη σελίδα των εντύπων.

 • H ΕΡΤ βγάζει ξανά ως free press το ιστορικό περιοδικό Ραδιοτηλεόραση

  H ΕΡΤ βγάζει ξανά ως free press το ιστορικό περιοδικό Ραδιοτηλεόραση

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:36:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Την επανέκδοση σε έντυπη μορφή του ιστορικού περιοδικού ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, η κυκλοφορία του οποίου είχε διακοπεί με το κλείσιμο της ΕΡΤ, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημόσιας Τηλεόρασης. Tο περιοδικό θα εκδίδεται με εβδομαδιαία συχνότητα, θα είναι 16σέλιδο και θα διανέμεται δωρεάν στους σταθμούς του Μετρό, σε βιβλιοπωλεία και άλλους χώρους διάθεσης free press. Το περιοδικό θα διατίθεται και σε ψηφιακό αντίγραφο μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ. Τα έξοδα έκδοσης και κυκλοφορίας του εντύπου θα καλύπτονται πλήρως από χορηγία.

 • Τα ματς της ημέρας - Τι δείχνει η τηλεόραση

  Τα ματς της ημέρας - Τι δείχνει η τηλεόραση

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-01 00:36:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Πλούσιο είναι το πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της Παρασκευής. Δείτε αναλυτικά τις επιλογές:

  10:50 COSMOTE SPORT 5 HD Formula 1: GP Ιταλίας 1ες ελεύθερες δοκιμές
  14:50 COSMOTE SPORT 5 HD Formula 1: GP Ιταλίας 2ες ελεύθερες δοκιμές
  15:00 ΕΡΤ2 Ουγγαρία – Κροατία Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, πόλο
  16:00 Eurosport 1 Γύρος της Ισπανίας 13ο ετάπ, ποδηλασία
  17:45 ΕΡΤ2 Ισπανία – Μαυροβούνιο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ
  18:00 Eurosport 2 Τένις US Open 5η μέρα
  19:00 Eurosport 1 Τένις US Open 5η μέρα
  19:00 COSMOTE SPORT 2 HD Καζακστάν – Μαυροβούνιο Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
  21:00 ΕΡΤ3 Diamond League Βρυξέλλες
  21:00 ΕΡΤ2 Τουρκία – Ρωσία Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ
  21:45 COSMOTE SPORT 8 HD Νορβηγία – Αζερμπαϊτζάν Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
  21:45 COSMOTE SPORT 7 HD Λιθουανία – Σκωτία Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
  21:45 COSMOTE SPORT 6 HD Ρουμανία – Αρμενία Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
  21:45 COSMOTE SPORT 4 HD Σλοβακία – Σλοβενία Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
  21:45 COSMOTE SPORT 3 HD Δανία – Πολωνία Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
  21:45 COSMOTE SPORT 2 HD Μάλτα – Αγγλία Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
  21:45 COSMOTE SPORT 1 HD Τσεχία – Γερμανία Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
  22:15 Eurosport 1 Τένις US Open 5η μέρα
           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο