• Ανοίγονται οι δύο τελευταίοι φάκελοι για τις τηλεοπτικές άδειες

  Ανοίγονται οι δύο τελευταίοι φάκελοι για τις τηλεοπτικές άδειες

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-18 09:21:26 | Πηγή: Ζούγκλα
  Τρίτη μέρα σήμερα αποσφράγισης των φακέλων των αιτούντων για μια τηλεοπτική άδεια, στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, όπου θα ανοιχτούν οι δύο τελευταίοι φάκελοι του E TV και της Τηλεοπτικής Ελληνικής Α.Ε. Χθες, ανοίχτηκαν οι φάκελοι του ALPHA και του ΑΝΤ1.

  Υπενθυμίζεται ότι στη διαδικασία παρόντες είναι ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Αρχής καθώς και ένα μέλος του ΕΣΡ, παρουσία των νομικών εκπροσώπων των επιχειρηματιών.

  Μετά την ολοκλήρωση της αποσφράγισης, το ΕΣΡ θα προχωρήσει σε ενημέρωση, ωστόσο ο πλήρης έλεγχος των στοιχείων και των απαιτούμενων θα πάρει από 1,5 έως 3 μήνες.
 • Στηρίζουν τους εργαζόμενους του MEGA η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων

  Στηρίζουν τους εργαζόμενους του MEGA η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-17 13:22:03 | Πηγή: Ζούγκλα
  Τη στήριξή τους προς τους 420 εργαζόμενους του καναλιού MEGA, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων. Στην ανακοίνωση με τίτλο: «ΔΟΔ και ΕΟΔ στηρίζουν τους 420 δημοσιογράφους, που για μήνες παραμένουν απλήρωτοι» επισημαίνεται, επίσης, ότι η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων στηρίζουν τις ελληνικές δημοσιογραφικές Ενώσεις μέλη τους, που αγωνίζονται για τους 420 δημοσιογράφους και εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι και χωρίς εργασία για περισσότερους από 16 μήνες.

  Ο Filippe Leruth, πρόεδρος της ΔΟΔ, δηλώνει: «Καλούμε τους μετόχους του MEGA να αναλογιστούν τις ευθύνες που έχουν απέναντι στους εργαζόμενους στον σταθμό και να ανακαλέσουν την απόφαση με την οποία αφήνουν άνεργους 420 σκληρά εργαζόμενους συναδέλφους, των οποίων η δουλειά σε όλη τη διάρκεια των τελευταίων 28 ετών έχει συμβάλει στη δημοτικότητα που απολαμβάνει ο σταθμός στο ελληνικό κοινό και τώρα πλέον κρίνεται η τύχη των οικογενειών τους». Καλούμε τις Αρχές να σεβαστούν στο ακέραιο τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς» καταλήγει η δήλωση του προέδρου της ΔΟΔ.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 • Συνεχίζεται σήμερα η αποσφράγιση των φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες

  Συνεχίζεται σήμερα η αποσφράγιση των φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-17 09:19:52 | Πηγή: Ζούγκλα
  Συνεχίζεται, σήμερα, για δεύτερη μέρα, η αποσφράγιση των φακέλων των υποψηφίων για τις τηλεοπτικές άδειες.

  Στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης θα βρίσκονται και σήμερα, από τις 09.00, ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Αρχής, καθώς και ένα μέλος του ΕΣΡ, οι οποίοι θα αποσφραγίσουν τους υπόλοιπους φακέλους, παρουσία των νομικών εκπροσώπων των καναλαρχών.

  Χθες Τρίτη, η διαδικασία κινήθηκε ομαλά, χωρίς ενστάσεις, κατά την αποσφράγιση των φακέλων του ΣΚΑΙ και του STAR, η οποία διενεργήθηκε με τη σειρά που είχαν κατατεθεί οι φάκελοι στο ΕΣΡ.

  Σειρά παίρνουν σήμερα κατά σειρά οι φάκελοι των ALPHA, ANT1, E TV και Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ.
 • Ο Χρήστος Λεοντής νέος πρόεδρος της ΕΡΤ

  Ο Χρήστος Λεοντής νέος πρόεδρος της ΕΡΤ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-16 12:49:41 | Πηγή: Ζούγκλα
  Θετικά διακείμενη ήταν η πλειοψηφία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής επί της εισήγησης του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά για τον διορισμό του Χρήστου Λεοντή στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ και της Κατερίνας Τσατσαρώνη στη θέση του μέλους του ΔΣ της ΕΡΤ.
  Υπέρ και για τα δύο πρόσωπα τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Η ΝΔ δήλωσε «παρών» για τον κ. Λεοντή και «κατά» για την κ. Τσατσαρώνη. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσε «ναι» για τον κ. Λεοντή και «κατά» για την κ. Τσατσαρώνη. Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και για τα δύο πρόσωπα. Το Ποτάμι δήλωσε «ναι» για τον κ. Λεοντή και «παρών» για την κ. Τσατσαρώνη. Η Ένωση Κεντρώων δήλωσε «ναι» για τον κ. Λεοντή και «παρών» για την κ. Τσατσαρώνη. Η Χρυσή Αυγή ψήφισε «ναι» για τον κ. Λεοντή και «όχι» για την κ. Τσατσαρώνη.

  «Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας έχει ξεκινήσει και έχει αποκτήσει έναν σταθερό βηματισμό που αφορά και την πυκνότητα του προγράμματος του και με παγκόσμια ειδησεογραφικά γεγονότα και έχει κάνει και πολύ σημαντικά βήματα σε σχέση με την εξέλιξη των νέων τεχνολογιών» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

  Πρόσθεσε: ότι «η ΕΡΤ είναι η πρώτη, η οποία προχώρησε στην συγκρότηση και παροχή προς τους πολίτες της νέας υπηρεσίας της υβριδικής τηλεόρασης που πάνω στη συμβατική τηλεόραση μπορεί να έχει και τις λεγόμενες on demand υπηρεσίες, και αυτή η παροχή σε συνδυασμό με το πλουσιότερο οπτικοακουστικό αρχείο που υπάρχει στη χώρα που είναι το αρχείο της ΕΡΤ, μπορεί να καταστήσει το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα ξεχωριστό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο».

  »Θα ήταν ως εκ τούτου η ευχή μου στο νέο ΔΣ να προτεραιοποιήσει αυτές τις πρωτοβουλίες και να αξιοποιήσει αυτές τις δυνατότητες» είπε ο Νίκος Παππάς, ενόψει της απόφασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

  Ο Χρ. Λεοντής κατέστησε σαφή τη βούλησή του τα προγράμματα της ΕΡΤ να είναι προσανατολισμένα σε τομείς που είναι συνυφασμένοι με την καλλιέργεια, τον πολιτισμό, την ιστορία, την τέχνη και το δυναμικό της ΕΡΤ να ενθαρρυνθεί ώστε να αναπτύξει τις δημιουργικές του ικανότητες.
  Παρά την τελική στάση των κομμάτων στην ψηφοφορία όλα τα κόμματα επισήμαναν την μεγάλη διαδρομή του Χρ. Λεοντή.

  Αντίθετο κλίμα όμως επικράτησε για την πρόταση που αφορά στο πρόσωπο της κ. Τσατσαρώνη λόγω της επαγγελματικής της σχέσης με τους ΑΝΕΛ (σ.σ. στον τομέα επικοινωνίας-μετακλητή υπάλληλος στους ΑΝΕΛ στη Βουλή).

  «Νομίζω ότι ο ομιλών, εάν είναι ευάλωτος σε κάποια κριτική αυτή δεν είναι της επιλογής προσώπων με κομματικές περγαμηνές. Θα ήθελα να ανακαλέσετε στη μνήμη σας ποιους έχουμε προτείνει ως υπουργείο για τους εποπτευόμενους φορείς και να συμφωνήσουμε ότι ούτε ο κ. Ταγματάρχης είχε ένσημα και περγαμηνές στράτευσης στο κόμμα του οποίου έχω την τιμή και το βάρος να υπηρετώ, ούτε ο κ. Τσακνής, ούτε ο κ. Κωστόπουλος, ούτε ο κ. Λεοντής. Από εκεί και μετά δεν θα πάμε και στο άλλο άκρο να θεωρούμε αρνητική προϋπόθεση την στράτευση ενός ανθρώπου ή την επαγγελματική του λειτουργία δίπλα στον αρχηγός ενός κόμματος το οποίο κυβερνάει» είπε ο Νίκος Παππάς και κάλεσε τα μέλη της επιτροπής να προσυπολογίσουν ότι στο βιογραφικό της κυρίας Τσατσαρώνη καταγράφεται και η πορεία της στην εταιρεία μετρήσεων AGB και συνεπώς γνωρίζει πως οι εταιρείες αυτές λειτουργούν και άρα θα μπορεί να υπερασπιστεί με τρόπο άρτιο, ως γνώστης, τα συμφέροντα του Οργανισμού.
  «Το επάγγελμά μου ασκώ, δεν ασκώ πολιτική. Τεχνοκράτης είμαι και πιστεύω ότι θα βοηθήσω στην εξέλιξη της ΕΡΤ και να γίνει εμπορικά αποτελεσματική κρατώντας την ποιότητά της» είπε, από την πλευρά της, η κ. Τσατσαρώνη.

  «Δεν αμφισβήτησα τις ικανότητές σας, ούτε και την εμπειρία σας, αλλά επικαλείστε μια στενή σχέση με τον κ. Καμμένο» είχε πει νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι η κ. Τσατσαρώνη έχει ιδιαίτερη σχέση εμπιστοσύνης, καθώς είναι υπεύθυνη επικοινωνίας και ομοϊδεάτης του κ. Καμμένου. Ο κ. Βενιζέλος δεν παρέλειψε πάντως να υπογραμμίσει, σε αντιδιαστολή με την επιλογή της κ. Τσατσαρώνη, ότι η πρόταση για τον κ. Λεοντή, είναι μια πρόταση που «εκπέμπει κάτι», καθώς είναι ένα πρόσωπο κύρους με μια διαδρομή, που αναλαμβάνει θέση με θεσμικό ρόλο.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 • Αποσφραγίζονται οι φάκελοι για τις τηλεοπτικές άδειες

  Αποσφραγίζονται οι φάκελοι για τις τηλεοπτικές άδειες

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-16 09:49:28 | Πηγή: Ζούγκλα
  Σήμερα θα ξεκινήσει στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, η διαδικασία αποσφράγισης των έξι φακέλων των εταιρειών που κατέθεσαν για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας.

  Κατά τη διαδικασία της αποσφράγισης, η οποία θα γίνει στα γραφεία του ΕΣΡ χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων ή καμερών, μπορούν να παρίστανται και να ενημερώνονται όλοι οι νομικοί εκπρόσωποι των καναλαρχών που αιτούνται άδεια.

  Έτσι, παρουσία του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΕΣΡ αρχίζει η διαδικασία ουσιαστικού ελέγχου των στοιχείων, η οποία μπορεί να πάρει από 1,5 έως 3 μήνες.

  Στην πορεία, σε περίπτωση που υπάρχουν όλα τα στοιχεία και κυρίως το «πόθεν έσχες» των ενδιαφερομένων, οι άδειες θα χορηγηθούν χωρίς δημοπρασία, προς 35 εκατ. ευρώ η καθεμία, σε 10 ισόποσες δόσεις των 3,5 εκατ. ευρώ στο φάσμα μιας δεκαετίας.

  Για την 7η άδεια η οποία δεν διεκδικήθηκε, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος, αυτή θα επαναπροκηρυχθεί και σε περίπτωση που και τότε δεν βρεθεί ενδιαφερόμενος, θα εκπέσει με τις θεματικές άδειες οι οποίες έπονται, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει για το θέμα και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

  Υπενθυμίζεται ότι φάκελο για μια τηλεοπτική άδεια έχουν καταθέσει κατά σειρά οι εξής εταιρείες: Ειδήσεις Nτοτ Kομ Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία Παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΪ), Νέα Τηλεόραση ΑΕ (Star Channel), Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ (Alpha), Antenna TV ΑΕ (ANT1), Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ (Epsilon) και Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ. Με αυτή τη σειρά θα γίνει και το άνοιγμα των φακέλων.
 • Απονομή βραβείων μαθητικής δημοσιογραφίας για τα 50 χρόνια των «Χανιώτικων νέων»

  Απονομή βραβείων μαθητικής δημοσιογραφίας για τα 50 χρόνια των «Χανιώτικων νέων»

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-15 12:50:23 | Πηγή: Ζούγκλα
  Αποστολή: Κώστας Μπετινάκης

  Να συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, επαρχιακή εφημερίδα, είναι αναμφισβήτητα σπουδαίο γεγονός. Θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί επίτευγμα.

  Αυτό συμβαίνει με τα «Χανιώτικα νέα», που με την άφιξη του 2018 εισήλθαν στον 51ο χρόνο της λειτουργίας τους.

  Αντί για οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση, η ιστορική πλέον εφημερίδα των Χανίων, που δημιούργησε το 1967 ο Γιάννης Γαρεδάκης, επέλεξε να γιορτάσει το γεγονός με πρωτότυπη εκδήλωση: Την απονομή των βραβείων σε διαγωνισμό μαθητικής δημοσιογραφίας.

  Σε γιορτή του Επαρχιακού Τύπου εξελίχθηκε η βραδιά απονομής των βραβείων στα σχολεία που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό μαθητικού ρεπορτάζ με θέμα «Τύπος, Παιδεία και Τοπική Κοινωνία», τον οποίο διοργάνωσαν τα «Χανιώτικα νέα» με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων κυκλοφορίας της εφημερίδας.

  Μαθητές, καθηγητές, συνεργάτες, φίλοι και αναγνώστες της εφημερίδας κατέκλυσαν την αίθουσα «Πολυχρόνης Πολυχρονίδης» του Πνευματικού Κέντρου Χανίων το απόγευμα του Σαββάτου, με τη βραδιά να περιλαμβάνει στιγμές χαράς αλλά και συγκίνησης, τόσο για την ανταμοιβή της προσπάθειας που κατέβαλλαν οι μαθητικές δημοσιογραφικές ομάδες, όσο και για την αναγνώριση της πολυεπίπεδης προσφοράς των «Χανιώτικων νέων» στην δημόσια ζωή των Χανίων.

  Τα βραβεία

  Όλα τα παιδιά παρέλαβαν επαίνους για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό ενώ απονεμήθηκαν τα βραβεία της κριτικής επιτροπής αλλά και αυτό του αναγνωστικού κοινού.

  Το πρώτο βραβείο, με χρηματικό έπαθλο 2000 ευρώ, κέρδισε το Λύκειο Νέας Κυδωνίας για το ρεπορτάζ με τίτλο «Πολιτισμός μέσα από τα ερείπια του παρελθόντος».

  Το δεύτερο βραβείο , με χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ, απονεμήθηκε στο Εκκλησιαστικό Λύκειο για το ρεπορτάζ με θέμα «Τροχαία - Ανάγκη για αλλαγή στάσης και αντίληψης».

  Για το τρίτο βραβείο της κριτικής επιτροπής ισοψήφισαν το Γενικό Λύκειο Βάμου για το ρεπορτάζ «Αμπελιτσιά και Κατσούνα – Το απειλούμενο ενδημικό δέντρο και η εμβληματική κρητική κατσούνα», και το 7ο Γυμνάσιο Χανίων για το ρεπορτάζ «Βιολογικός καθαρισμός Χανίων – Ένας ιδιόρρυθμος γείτονας». Καθένα από τα δύο σχολεία πήρε το χρηματικό έπαθλο των 1000 ευρώ ενώ το 7ο Γυμνάσιο έλαβε και το βραβείο του αναγνωστικού κοινού.

  Όπως ανέφεραν τα μέλη της κριτικής επιτροπής τα κριτήρια που καθόρισαν την επιλογή των διακριθέντων ήταν η κοινωνική ευαισθησία, ο πλουραλισμός στην προσέγγιση του θέματος, η πρωτοτυπία, το ερευνητικό στοιχείο και οι συνεντεύξεις καθώς και η δομή και η γλώσσα του κειμένου.

  Αξίζει να επισημανθεί ότι στον διαγωνισμό πήραν μέρος 23 δημοσιογραφικές ομάδες από απαρτίζονταν από συνολικά 211 παιδιά που προέρχονταν από 20 σχολεία των Χανίων υπό την καθοδήγηση 32 καθηγητών.  Η εκδήλωση

  Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή για το κοινό και δεν στάλθηκαν ιδιαίτερες προσκλήσεις, όμως το «παρών» έδωσαν – μεταξύ άλλων – ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Χανίων Τάσσος Βάμβουκας, ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης και ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός. Παραραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης αλλά και οι π. Βουλευτές Σήφης Μιχελογιάννης, Ευτύχης Δαμιανάκης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο πρώην δήμαρχος Χανίων Γιώργος Τζανακάκης και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.  Ο Περιφερειάρχης

  Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε τον παιδευτικό χαρακτήρα του διαγωνισμού, τονίζοντας ότι τη σημασία να δίνεται βήμα ελεύθερης έκφρασης στα νέα παιδιά.

  Εκ μέρους του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου Απόστολου Βουλγαράκη το μέλος του Δ.Σ. Βίκυ Κόλλια εξήρε τη συμβολή των «Χανιώτικων νέων» στην δημόσια ζωή των Χανίων και την πολυεπίπεδη προσφορά του ιδρυτή της εφημερίδας Γιάννη Γαρεδάκη στην πόλη.

  Ο Γιάννης Γαρεδάκης

  Ο ιδρυτής των «Χανιώτικων νέων» και του Μουσείου Τυπογραφίας και εμπνευστής του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου που εδρεύει στους Αγίους Πάντες Αποκορώνου (Ίδρυμα «Αγία Σοφία»), Γιάννης Γαρεδάκης, έκανε αναφορά στις μεγάλες δυσκολίες και τον «πόλεμο» που αντιμετώπισε αλλά κατάφερε να αντέξει η εφημερίδα κατά τη μακροχρόνια πορεία της υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι βασική μέριμνα των «Χανιώτικων νέων» από την αρχή μέχρι και σήμερα υπήρξε και είναι η -χωρίς κομματικές και προσωπικές εξαρτήσεις- όσο το δυνατόν αντικειμενικότερη δημοσιογραφική κάλυψη των γεγονότων.

  Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πολύτιμη στήριξη προς την εφημερίδα των Ανδρέα Αρχοντάκη (Κάστρο), Αντώνη Γκαζή, Μιχάλη Γρηγοράκη, Μιχάλη Σαραβελάκη, Νίκο Παπαδάκη καθώς και την σύζυγό του Ελένη Γαρεδάκη. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον δημοσιογράφο Νίκο Κακαουνάκη υπογραμμίζοντας ότι χωρίς τη δική του συμβολή τα «Χανιώτικα νέα» θα ήταν πολύ δύσκολο να επιβιώσουν. Τόνισε ακόμα την πολύτιμη αρωγή των πνευματικών ανθρώπων των Χανίων και συνεργατών της εφημερίδας ενώ επεσήμανε την προσπάθεια που κάνει η νεότερη γενιά των Παρασκευά Περάκη, Ελιας Κουμή και Μανώλη Γαρεδάκη να κρατήσει ζωντανή την εφημερίδα μέσα σε δύσκολους καιρούς.

  Η κριτική επιτροπή

  Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Τεχνολογιών και Πληροφορίας στην Εκπαίδευση της Unesco και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού Μιχάλης Μεϊμάρης υπογράμμισε τα οφέλη που αποκομμίζουν τα παιδιά που συμμετέχουν σε ένα διαγωνισμό μαθητικού ρεπορτάζ καθώς καλλιεργούν το πνεύμα της συνεργασίας, της ομαδικής δουλειάς και της έρευνας.

  Ο δημοσιογράφος και μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τσαλαπάτης σημείωσε, μεταξύ άλλων, την ευκαιρία που έδωσε ο διαγωνισμός στα παιδιά να εκφράσουν αγωνίες και προβληματισμούς για όσα ζουν και τα ενοχλούν στην καθημερινότητά τους.

  Ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο ΑΠΘ Αντώνης Σκαμνάκης μίλησε για το «φαινόμενο» των «Χανιώτικων νέων» και τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στην επιτυχή πορεία των 50 χρόνων της εφημερίδας το γεγονός ότι την ύλη και το περιεχόμενό της το διαμορφώνει η ίδια η κοινωνία και οι πολίτες των Χανίων, καθώς τους δίνεται βήμα και ακούγεται η φωνή τους.

  Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Σταύρος Καλαϊτζόγλου χαρακτήρισε «υπερ-επιτυχημένο» τον διαγωνισμό, αφού όπως τόνισε ενεργοποιήθηκε και συμμετείχε σχεδόν το σύνολο των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού, ενώ υπογράμμισε τον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να παίξει ο Τύπος στη διαμόρφωση υπεύθυνος πολιτών σε μια δημοκρατία.

  Ο διευθυντής των «Χανιώτικων νέων» Παρασκευάς Περάκης εξέφρασε τη χαρά των ανθρώπων της εφημερίδας για τη μεγάλη ανταπόκριση που βρήκε ο διαγωνισμός, ενώ αναφερόμενος στην 50χρονη πορεία της εφημερίδας επεσήμανε τη μεγάλη ευθύνη που βαραίνει τους νεότερους συντελεστές των «Χανιώτικων νέων» στην προσπάθεια να διατηρηθεί η σχέση εμπιστοσύνης που έχει σφυρηλατηθεί με τα χρόνια ανάμεσα στο αναγνωστικό κοινό και την εφημερίδα.

  Ο δάσκαλος και λογοτέχνης Βαγγέλης Κακατσάκης παραπέμποντας στον Τ. Έλιοτ τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί ο «κήπος» της δημοσιογραφίας μέσα από δράσεις όπως αυτή του διαγωνισμού μαθητικού ρεπορτάζ. «Δεν θα βρέξει ποτέ τριαντάφυλλα. Αν θέλουμε περισσότερα τριαντάφυλλα θα πρέπει να φυτέψουμε περισσότερες τριανταφυλλιές», σημείωσε σχετικά υπογραμμίζοντας την παιδευτική διαστάση που έχουν δράσεις όπως αυτή που οργάνωσαν τα «Χανιώτικα νέα», και πρόσθεσε ότι «ο κόσμος μπορεί να αλλάξει, αν φυτευτούν περισσότερες τριανταφυλλιές».

  Δεν έλειψαν οι εκπλήξεις από τη βραδιά, όπως αυτή που περίμενε τον ιδρυτή των «Χανιώτικων νέων» Γιάννη Γαρεδάκη κατά τη ζωντανή σύνδεση που έγινε μέσω skype με τον πρόεδρο του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιώργο Τσουρβάκα.

  Ο κ. Τσουρβάκας, αφού εξέφρασε τη λύπη του που λόγω αντικειμενικών δυσκολιών δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση, γνωστοποίησε την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών ΔΕΠ του Τμήματος Δημοσιογραφίας να τιμηθεί ο Γιάννης Γαρεδάκης για τη σημαντική συμβολή του ως εκδότη και δημοσιογράφου στην ενημέρωση και τον πολιτισμό, την ίδρυση του Μουσείου Τυπογραφίας, τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη δημιουργία του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου και την κοινωνική του δράση. «Ολα αυτά αποδεικνύουν ότι πρόκειται περί μίας εξαιρετικής προσωπικότητας η οποία τίμησε και τιμά τον χώρο της ενημέρωσης της δημοσιογραφίας και του δημόσιου συμφέροντος όπως προτάσσουν οι κώδικες δημοσιογραφικής δεοντολογίας», τόνισε ο κ. Τσουρβάκας, ενώ επεσήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ με ομόφωνη απόφασή του προβαίνει στην απονομή βραβείου.

  Θεσμός


  Η επιτυχία της βραδιάς αναγνωρίστηκε από όλους, συμμετέχοντες και κριτική επιτροπή. Μάλιστα, ο πρωτεργάτης της πρωτοβουλίας Γιάννης Γαρεδάκης ορμώμενος από ένα σχετικό σχόλιο-πρόταση του εκπαιδευτικού και αρθογράφου Σταύρου Καλαϊτζόγλου (φωτ.) κάλεσε τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη να «μπει μπροστά» ώστε ο διαγωνισμός να γίνει θεσμός και να αποκτήσει παγκρήτιο χαρακτήρα. Πρόταση την οποία αποδέχθηκε άμεσα ο κ. Αρναουτάκης ο οποίος, μάλιστα, έπειτα από πρόσκληση του κ. Γαρεδάκη απένειμαν μαζί το πρώτο βραβείο στο Λύκειο Νέας Κυδωνίας ως μια μορφή «δέσμευσης» για το μέλλον.

  Ξεχωριστή στιγμή στη βραδιά ήταν εκείνη όπου οι εργαζόμενοι των «Χ.ν.» πρόσφεραν στον ιδρυτή της εφημερίδας και τη σύζυγό του ένα συμβολικό δώρο με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων κυκλοφορίας της εφημερίδας: «Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι με την εφημερίδα να αποτελεί το δεύτερο σπίτι μας δεν μπορούμε παρά να νιώθουμε ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά. Απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στον Γιάννη και τη Λίλη Γαρεδάκη για όλα εκείνα που μας έχουν προσφέρει, όλα όσα έχουμε μάθει και ζήσει κοντά τους, με την υπόσχεση ότι θα αγωνιζόμαστε για να συνεχίζεται πάντα η επιτυχημένη πορεία των «Χ.ν.» στη μάχη της ενημέρωσης», έλεγε, μεταξύ άλλων, το μήνυμα των εργαζομένων που διάβασε η δημοσιογράφος Γιάννα Μαρουλοσηφάκη.

  Σημασία, όπως τονίστηκε από την κριτική επιτροπή, δεν είχε τόσο η νίκη και τα βραβεία όσο η συμμετοχή και η εμπειρία που αποκόμισαν τα παιδιά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Μια συμμετοχή που επισφραγίστηκε με την απονομή σε όλους αναμνηστικών δώρων αλλά κι ένα απρόσμενο «μπόνους» που προέκυψε κυριολεκτικά στο παρά πέντε της λήξης της εκδήλωσης, όταν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανακοίνωσε ότι κάθε σχολείο που συμμετείχε θα πάρει έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η ανακοίνωση, όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε δεκτή με χειροκροτήματα...

  Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε το επετειακό βίντεο που έφτιαξε για τα «Χανιώτικα νέα» ο σκηνοθέτης Νίκος Παντερμαράκης , συμπυκνώνοντας σε λίγα λεπτά στιγμές της 50χρονης ιστορίας των “Χ.ν.”.
 • Μετατίθεται για την Τρίτη η αποσφράγιση των φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες

  Μετατίθεται για την Τρίτη η αποσφράγιση των φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-14 19:32:07 | Πηγή: Ζούγκλα
  Για την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 9:00 π.μ. μετατίθεται η αποσφράγιση των φακέλων υποψηφιότητας για τις τηλεοπτικές άδειες, σύμφωνα με ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, λόγω της νέας εξαγγελθείσας απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Υπενθυμίζεται ότι στο ΕΣΡ κατέθεσαν φάκελο έξι επιχειρηματικά σχήματα, ενώ η μία άδεια που δεν διεκδικήθηκε, θα επαναπροκηρυχθεί.
 • Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος

  Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-14 10:26:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος.
  Μεταξύ άλλων είχε διατελέσει διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
 • Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

  Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-13 17:59:14 | Πηγή: Ζούγκλα • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου

  Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-13 06:39:17 | Πηγή: Ζούγκλα
  Διαβάστε στο zougla.gr τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου.

  Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους τίτλους στην πρώτη σελίδα των εντύπων.
 • ΕΣΗΕΑ: Το νομοσχέδιο για το ψηφιακό ραδιόφωνο πλήττει τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς

  ΕΣΗΕΑ: Το νομοσχέδιο για το ψηφιακό ραδιόφωνο πλήττει τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-12 18:59:03 | Πηγή: Ζούγκλα
  Το νομοσχέδιο για το ψηφιακό ραδιόφωνο πλήττει τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς όλης της επικράτειας, καθώς τους εξισώνει με τις εμπορικές επιχειρήσεις και τους αναγκάζει να πάρουν μέρος, προκειμένου να εξασφαλίσουν άδεια λειτουργίας, σε δημοπρασία, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών.

  Η ΕΣΗΕΑ σημειώνει επίσης, ότι «η κυβέρνηση με την σχετική διάταξη αγνοεί τις θέσεις των κοινωνικών φορέων, των δημοτικών συμβουλίων, αλλά αναιρεί και τις δικές τις απόψεις, καθώς το 2015 είχε εξαιρέσει από αυτή τη διαδικασία τα δημοτικά ραδιόφωνα, ενώ έχει ήδη εξαιρέσει από τις τηλεοπτικές άδειες τις δημοτικές τηλεοράσεις. Με αυτόν τον τρόπο αμφισβητείται ο δημόσιος χαρακτήρας των δημοτικών ραδιοφώνων, ενώ, ταυτόχρονα, καλεί δημοτικές επιχειρήσεις να “τζογάρουν” χρήματα των συμπολιτών μας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

  Παράλληλα, η ΕΣΗΕΑ καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει με το συγκεκριμένο σχέδιο και να εξαιρέσει τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς από τη διαδικασία δημοπράτησης.

  «Η εξαίρεση που ζητούμε» συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, «δεν αντιβαίνει το εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο και υποστηρίζεται από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, την Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ και τα σωματεία των εργαζομένων.

  «Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα θυμηθεί όσα δήλωνε ως αντιπολίτευση για το θέμα της ΕΡΤ και δεν θα συνδέσει τη διακυβέρνησή της μ΄ ένα νέο “μαύρο” στα δημοτικά ραδιόφωνα όλης της χώρας» καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • Σε ζωντανή μετάδοση τα συλλαλητήρια από την τηλεόραση της Ζούγκλας και το Zougla.gr

  Σε ζωντανή μετάδοση τα συλλαλητήρια από την τηλεόραση της Ζούγκλας και το Zougla.gr

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-12 07:30:04 | Πηγή: Ζούγκλα
  Οι ρεπόρτερ, οι εικονολήπτες και οι τεχνικοί της τηλεόρασης της Ζούγκλας και του Zougla.gr θα βρίσκονται από το μεσημέρι της Παρασκευής στους δρόμους της Αθήνας και θα μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη των συλλαλητηρίων. Συντονιστείτε από τις 12.00 μέσω του Διαδικτύου για να παρακολουθήσετε ζωντανά τις εξελίξεις στην πρωτεύουσα αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

  Μείνετε συντονισμένοι...
 • To UEFA Champions League & το UEFA Europa League αποκλειστικά στην COSMOTE TV έως το 2021

  To UEFA Champions League & το UEFA Europa League αποκλειστικά στην COSMOTE TV έως το 2021

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-11 21:42:59 | Πηγή: Ζούγκλα
  Έως και την αγωνιστική περίοδο 2020-21, όλοι οι αγώνες του UEFA Champions League και του UEFA Europa League, θα μεταδίδονται σε αποκλειστικότητα στα κανάλια COSMOTE SPORT, καθώς η COSMOTE TV ανανέωσε για μία ακόμη τριετία τα τηλεοπτικά δικαιώματα των δύο κορυφαίων διασυλλογικών διοργανώσεων της Ευρώπης.

  «Είμαστε χαρούμενοι που οι κορυφαίες παγκοσμίως ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της UEFA, UEFA Champions League και του UEFA Europa League, θα συνεχίσουν να φιλοξενούνται στα κανάλια COSMOTE SPORT την ερχόμενη τριετία. Και μάλιστα, με ενισχυμένη συμφωνία που μας εξασφαλίζει όλους τους αγώνες, και των δύο διοργανώσεων, σε αποκλειστικότητα. Στην COSMOTE TV επενδύουμε σταθερά στην ανανέωση αλλά και την ενίσχυση του αθλητικού μας προγράμματος, με νέα κανάλια και νέες διοργανώσεις σε όλα τα σπορ, για τους συνδρομητές μας», είπε ο Executive Director της COSMOTE TV, κ. Δημήτρης Μιχαλάκης.

  Πιο συγκεκριμένα, για τα επόμενα τρία χρόνια, η COSMOTE TV έχει εξασφαλίσει:
  Στο UEFA Champions League, και τους 137 αγώνες ανά αγωνιστική περίοδο, από τα Playoff και την φάση των ομίλων μέχρι τον τελικό.  Στο UEFA Europa League, και τους 205 αγώνες της διοργάνωσης, από την φάση των ομίλων μέχρι τον τελικό, κάθε χρόνο. Το UEFA Super Cup, τον αγώνα μεταξύ των νικητών του UEFA Champions League και του UEFA Europa League, που διεξάγεται στην αρχή κάθε αγωνιστικής περιόδου. Όλοι οι αγώνες και των δύο διοργανώσεων θα μεταδίδονται αποκλειστικά και σε υψηλή ευκρίνεια, στα κανάλια COSMOTE SPORT, αλλά και μέσω της υπηρεσίας COSMOTE REPLAY TV για ετεροχρονισμένη θέαση. Θα είναι επίσης διαθέσιμοι στο COSMOTE TV GO για πρόσβαση μέσω κινητού, tablet ή laptop.

  Για την κάλυψη των αγώνων, η COSMOTE TV αξιοποιεί προηγμένες τεχνολογίες μετάδοσης και ανάλυσης φάσεων, αλλά και την τεχνογνωσία της έγκριτης δημοσιογραφικής της ομάδας, ενώ ειδικά για τις διοργανώσεις της UEFA, τα κανάλια COSMOTE SPORT φιλοξενούν τις εκπομπές «UEFA Champions League Show», «UEFA Champions League Λεπτό προς Λεπτό», «UEFA Europa League Show», «UEFA Europa League Λεπτό προς Λεπτό».

  Μακράν το πλουσιότερο τηλεοπτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα
  Με 15 αθλητικά κανάλια, η COSMOTE TVπροσφέρει μακράν το πλουσιότερο αθλητικό πρόγραμμα στην ελληνική τηλεόραση. Τα 8 κανάλια COSMOTE SPORT προσφέρουν πάνω από 7.500 ώρες live μεταδόσεων τον χρόνο, και μαζί με το COSMOTE SPORT HIGHLIGHTS HD φιλοξενούν σπουδαίες διοργανώσεις, όπως το UEFA Champions League και το UEFA Europa League, τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Premier League, La Liga Santander, Serie A TIM, Bundesliga και Primeira Liga. Στο ποδοσφαιρικό πρόγραμμα των COSMOTE SPORT ανήκουν και οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας.

  Στο μπάσκετ, η COSMOTE TV μεταδίδει τους αγώνες του ΝΒΑ, αλλά και τις εντός έδρας αναμετρήσεις στη Stoiximan.gr Basket League του Παναθηναϊκού SUPERFOODS, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Στο τένις, το ελληνικό κοινό έχει στη διάθεσή του πάνω από 1.250 ώρες ζωντανών μεταδόσεων από τα ATP World Tour Masters 1000, ATP World Tour Finals και ATP World Tour 500. Στα μηχανοκίνητα, η COSMOTE TV μεταδίδει τις κορυφαίες διοργανώσεις Formula 1, MotoGP και WRC. Η COSMOTE TV στηρίζει τις αθλητικές μεταδόσεις των καναλιών της, με 9 αθλητικές εκπομπές, ειδικά αφιερώματα και πολλές αποκλειστικότητες για τους συνδρομητές της.

  Στα κινηματογραφικά, η COSMOTE TVπροσφέρει 8 κανάλια με ταινίες και σειρές, εκ των οποίων τα 4 δικής της παραγωγής. Για το πρόγραμμα των COSMOTE CINEMA, η COSMOTE TV συνεργάζεται με τα κορυφαία χολιγουντιανά στούντιο, όπως η Walt Disney, η NBC Universal και η Paramount (με τα οποία υπάρχει αποκλειστική συνεργασία για τις ταινίες πρώτης προβολής), το ΒΒC, το HBO, η Miramax, η Lionsgate, η Sony, το Sky Vision, τα ITV Studios, αλλά και με ανεξάρτητες ελληνικές εταιρείες διανομής όπως οι Tanweer Alliances, Feelgood Entertainment κα.

  Συνολικά, η COSMOTE TV παρέχει πάνω από 90 ψηφιακά κανάλια σε όλες τις κατηγορίες προγράμματος. Επίσης, παρέχει προηγμένες on demand υπηρεσίες για την παρακολούθηση περιεχομένου, που είναι προσβάσιμες στο σύνολο της συνδρομητικής της βάσης, έχοντας λανσάρει την πρώτη υβριδική συνδρομητική πλατφόρμα στη χώρα.

 • Υποστήριξη στους εργαζόμενους του MEGA από την ΠΟΣΠΕΡΤ

  Υποστήριξη στους εργαζόμενους του MEGA από την ΠΟΣΠΕΡΤ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-11 17:44:10 | Πηγή: Ζούγκλα
  Την υποστήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων του MEGA εκφράζει η ΠΟΣΠΕΡΤ.

  «Σήμερα έπεσαν οι μάσκες, αν και το Τριώδιο δεν έχει έρθει ακόμα» αναφέρει στην ανακοίνωσή της το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΡΤ. Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει:

  «Οι ανάλγητοι μέτοχοι, η ΕΙΤΗΣΕΕ και οι σπεκουλαδόροι τους στη Νέα Δημοκρατία και τους δορυφόρους της, σήμερα αντιμετωπίζουν τη σκληρή πραγματικότητα που είναι η αλήθεια.

  Τα κροκοδείλια δάκρυα και το δήθεν ενδιαφέρον τους για τους εργαζόμενους το προηγούμενο διάστημα, σήμερα -αν είχαν φιλότιμο- θα έπρεπε να έχουν γίνει βρόχος.

  Όλοι αυτοί που με χίλιους τρόπους ήθελαν, όπως τους είχαν συνηθίσει και όπως τους είχαν τάξει, να χρησιμοποιούν και να αυγατίζουν την περιουσία τους και την επιρροή τους μέσα από τη δημόσια περιουσία που είναι οι συχνότητες, σήμερα πρέπει τουλάχιστον να κρυφτούν».

  Οι απλήρωτοι επί 21 μήνες εργαζόμενοι του MEGA που το κράτησαν ανοιχτό και έφεραν ζεστό χρήμα στα ταμεία του, πάνω από 50 εκατομμύρια, σήμερα τους πετάνε στο δρόμο, τονίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ.

  «Καλούμε όλους τους μετόχους, να σταματήσουν τα παιχνίδια τους σε βάρος των εργαζομένων του MEGA και αφού δεν έγινε “συνωστισμός” για διεκδίκηση των αδειών, όπως επαίρονταν και αφού δεν αυξήθηκε το τίμημα και αφού επιτέλους ήρθε και η νομιμότητα στην αδειοδότηση των καναλιών, άμεσα να ξεκινήσουν διαδικασίες ώστε να διεκδικηθεί η 7η άδεια, όπως προβλέπει ο νόμος» υπογραμμίζει επίσης η ΠΟΣΠΕΡΤ.

  Επίσης, καλεί «την κυβέρνηση, που δικαιώθηκε από τη διαδικασία νομιμοποίησης, να μην αφήσει πίσω της θύματα. Να αναλάβει αποτελεσματικές πρωτοβουλίες, ώστε να στηρίξει αυτούς τους εργαζόμενους στην πράξη, γιατί αυτοί δεν είναι οι υπεύθυνοι και δεν τους αξίζει να είναι οι ίδιοι και οι οικογένειές τους τα θύματα» τονίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 • Άδειες: Έξι μνηστήρες κατέθεσαν φάκελο

  Άδειες: Έξι μνηστήρες κατέθεσαν φάκελο

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-11 17:44:10 | Πηγή: Ζούγκλα
  Πτωχότερο του αναμενομένου είναι το παρασκήνιο με τις τηλεοπτικές άδειες, αφού οι διεκδικητές είναι λιγότεροι των επτά, δεν εμφανίστηκε επιχειρηματικός συνδυασμός Βαρδινογιάννη – Μαρινάκη σύμφωνα με τις φήμες αλλά και δεν υπέβαλε προσφορά ο Δημήτρης Μάρης με τον Δημήτρη Κοπελούζο, όπως επέμεναν οι πληροφορίες το βράδυ της Τετάρτης.

  Ο μόνος εκτός των συστημικών καναλιών ο οποίος και αυτός υπέβαλε φάκελο προσφοράς ήταν ο συνδυασμός δύο Κυπρίων επιχειρηματιών με έναν Έλληνα, εκπρόσωπος των οποίων ήταν ο Μάκης Γιομπαζολιάς, διαχρονικός και στενός συνεργάτης του Φίλιππου Βρυώνη, ο οποίος συνοδευόταν στα κεντρικά του ΕΣΡ από στελέχη του εν λόγω επιχειρηματία και άρα εκ των πραγμάτων προκύπτει ότι πίσω από την Τηλεοπτική Ελληνική κρύβεται ο πρώην ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Έψιλον. Δεν υπάρχει δηλαδή σασπένς ως προς τα πρόσωπα, ούτε και αγωνία ως προς το τίμημα διότι όλα πλέον είναι ξεκάθαρα και κάθε άδεια θα στοιχίσει 35 εκατ. ευρώ που θα καταλήξουν στα κρατικά ταμεία.  Συγκεκριμένα στο ΕΣΡ κατατέθηκαν έξι αιτήσεις από τις εξής εταιρείες:

  1. Ειδήσεις Nτοτ Kομ, Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία Παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΪ)

  2. Νέα Τηλεόραση ΑΕ (Star Channel)

  3. Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ (Alpha)

  4. Antennα TV ΑΕ (ANT1)

  5. Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ («E» TV)

  6. Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ

  Η αποσφράγιση των φακέλων των υποψηφίων θα γίνει με την προβλεπόμενη διαδικασία από τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Κατά τη διαδικασία της αποσφράγισης των φακέλων στα γραφεία του ΕΣΡ παρόντες θα είναι όλοι οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων για μία τηλεοπτική άδεια. Η αποσφράγιση θα ξεκινήσει με τη σειρά που κατατέθηκαν οι φάκελοι, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν περιθώριο δέκα ημερών για να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις.

  Βάσει του νόμου, η προθεσμία για τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια λήγει στο τέλος του Φεβρουαρίου. Τυπικά, αυτό συνεπάγεται ότι όποιο κανάλι δεν πήρε μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να διακόψει την εκπομπή του.

  Όσον αφορά την εναπομένουσα άδεια, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ενημερώνει πως ο νόμος 4339/2015, όπως διαμορφώθηκε με το άρθρο 28 του ν. 4496/2017, προβλέπει ότι:

  «Στην περίπτωση που ο αριθμός των προεπιλεγέντων συμμετεχόντων είναι ίσος ή μικρότερος του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών, κάθε ένας από αυτούς ανακηρύσσεται αυτοδικαίως προσωρινός υπερθεματιστής για τη χορήγηση μίας άδειας στην ορισθείσα τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας.

  Τυχόν εναπομένουσες άδειες επαναπροκηρύσσονται υποχρεωτικά από το Ε.Σ.Ρ. με την ίδια τιμή εκκίνησης για την ίδια κατηγορία αδειών, εφόσον μέχρι τη δημοσίευση της επόμενης προκήρυξης για τη χορήγηση άλλης κατηγορίας αδειών παρόχων περιεχομένου εκδηλωθεί έμπρακτο ενδιαφέρον από έναν τουλάχιστον υποψήφιο με την κατάθεση στο Ε.Σ.Ρ. σχετικής αίτησης που συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή, ισόποση με εκείνη που είχε οριστεί για τη συμμετοχή στην προηγούμενη αδειοδοτική διαδικασία.

  Σε περίπτωση άπρακτης παρέλευσης του παραπάνω χρονικού ορίου, τυχόν εναπομένουσες άδειες αποδεσμεύονται για την προκήρυξη άλλης κατηγορίας αδειών παρόχων περιεχομένου. Η διαδικασία των προηγούμενων δύο εδαφίων τηρείται αναλόγως και στην περίπτωση ματαίωσης του διαγωνισμού, λόγω μηδενικής προσέλευσης υποψηφίων. Τα ανωτέρω ισχύουν αναλόγως και σε περίπτωση οριστικής παύσης της λειτουργίας αδειούχου παρόχου περιεχομένου, για οποιονδήποτε λόγο».


  Παππάς: Το ΕΣΡ έχει οργανώσει μία διαδικασία άρτια και συμπαγή

  Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, ώστε η τηλεοπτική αγορά και το τηλεοπτικό τοπίο να κάνουν τα βήματα για το μέλλον, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.
  Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού έχει ως εξής: «Ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις και φαίνεται ότι είναι θετικές. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει οργανώσει μία διαδικασία άρτια, μία διαδικασία συμπαγή και σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Νομίζω ότι πάρα πολύ γρήγορα θα περάσουμε σε μία φάση, όπου και το τηλεοπτικό τοπίο θα είναι ρυθμισμένο και με τις προοπτικές της αύξησης της διαφημιστικής αγοράς και με βάση τον ισχύοντα νόμο θα έχουμε και αύξηση των θέσεων εργασίας στην τηλεόραση. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις λοιπόν, η τηλεοπτική αγορά, το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα να ξεκινήσει να κάνει τα απαραίτητα βήματα για το μέλλον, τα οποία αφορούν και τις καινούργιες τεχνολογικές εξελίξεις. Νομίζω ότι αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει η πολιτική βούληση και η εγρήγορση και η ετοιμότητα από τους θεσμικούς παράγοντες και τις ρυθμιστικές αρχές όλα είναι εφικτά».


  «Εκτός» αδειών το MEGA

  Το Mega, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη, δεν θα διεκδικούσε άδεια, γεγονός που σημαίνει ουσιαστικά την καταδίκη του «Μεγάλου Καναλιού» σε οριστικό κλείσιμο και σε αδιέξοδο τους εργαζομένους του.  Η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων για τις 7 τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου, με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκε λοιπόν χωρίς τη συμμετοχή της Τηλέτυπος ΑΕ, η οποία έχει στον ιδιοκτησιακό της έλεγχο τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

 • Κατατέθηκαν οι αιτήσεις για τις τηλεοπτικές άδειες - Έξι οι υποψήφιοι

  Κατατέθηκαν οι αιτήσεις για τις τηλεοπτικές άδειες - Έξι οι υποψήφιοι

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-11 15:29:06 | Πηγή: Ζούγκλα
  Το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν τις 7 τηλεοπτικές άδειες.

  Η προθεσμία για την κατάθεση των φακέλων παρήλθε στις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης. Μέχρι την ώρα αυτή αίτηση για τηλεοπτική άδεια κατέθεσαν ο ΣΚΑΪ, το Star (με τα στελέχη του Κάρολο Αλκαλάι και Ισίδωρο Παπαμιχάλη), ο Alpha, ο ΑΝΤ1 και το Ε.

  Στις 14:33 στα γραφεία του ΕΣΡ κατατέθηκε και η τελευταία αίτηση για λογαριασμό της εταιρείας «Ελληνική Τηλεοπτική ΑΕ», συμφερόντων του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη, πρώην ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού καναλιού Ε.

  Περίπου στις 17:30 θα γίνουν γνωστά τα ονόματα των υποψηφίων που διεκδικούν μία τηλεοπτική άδεια γενικού περιεχομένου πανελλαδικής εμβέλειας.

  Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στα γραφεία του ΕΣΡ από χθες, ενώ έως τις 15:00 θα προσέλθουν όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.

  Με την ολοκλήρωση της προθεσμίας της κατάθεσης, η Ολομέλεια του ΕΣΡ θα συσκεφθεί, και αφού αρχικά πραγματοποιηθεί ο πρώτος τυπικός έλεγχος των δικαιολογητικών, θα ανακοινώσει τη λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων που θα περάσουν στη διαδικασία της αποσφράγισης.

  Η διαδικασία της αποσφράγισης των φακέλων, στην οποία παρόντες θα είναι οι εκπρόσωποι όλων των υποψηφίων, θα ξεκινήσει την Παρασκευή και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως την Τρίτη.

  Μετά την ολοκλήρωση της αποσφράγισης και μέσα σε διάστημα δέκα ημερών θα πρέπει να υποβληθούν οι ενστάσεις που ενδέχεται να προκύψουν.

  Όσα κανάλια λειτουργούν μέχρι τώρα, αλλά δεν κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό, θα αναγκαστούν να διακόψουν την εκπομπή τους.

  Όπως ορίζει ο νόμος, τρεις μήνες μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού διακόπτεται το σήμα σε όσους δεν διεκδικούν τηλεοπτική άδεια.

  «Εκτός» αδειών το MEGA

  Το Mega, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη, δεν θα διεκδικήσει άδεια, γεγονός που σημαίνει ουσιαστικά την καταδίκη του «Μεγάλου Καναλιού» σε οριστικό κλείσιμο.

  Σε περίπτωση που οι υποψηφιότητες ξεπεράσουν τις επτά, τότε θα οδηγηθούμε σε δημοπρασία και σε αύξηση του τιμήματος. • Έκτακτη εκπομπή στο Mega

  Έκτακτη εκπομπή στο Mega

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-11 14:56:00 | Πηγή: Ζούγκλα
  Έπειτα από δύο χρόνια μη κανονικής ροής προγράμματος και εν αναμονή των νέων εξελίξεων με τις τηλεοπτικές άδειες, οι εργαζόμενοι του Mega που βρίσκονται επί ξύλου κρεμάμενοι προχώρησαν σήμερα στις 14.00 σε μια έκτακτη εκπομπή, παρουσιάζοντας ένα χρονικό του καναλιού, από την έναρξη της λειτουργίας του έως το επικείμενο άδοξο τέλος του.

  Η μη συμμετοχή των μετόχων στη διαδικασία διεκδίκησης σημαίνει αναπόφευκτα το τέλος μιας εποχής, το τέλος του Μεγάλου Καναλιού, με τους 420 εργαζομένους να μένουν χωρίς δουλειά και τηλεοπτικό σπίτιΟι εργαζόμενοι μέσω της εκπομπής αναφέρθηκαν στις δύσκολες στιγμές που περνούν έπειτα από την ανακοίνωση περί μη συμμετοχής των μεγαλομετόχων στη διαδικασία απόκτησης τηλεοπτικής άδειας.

  Στο έκτακτο δελτίο εμφανίστηκε η δημοσιογράφος Ειρήνη Ανδρουλάκη και ο Θανάσης Αυγερινός. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ανδρουλάκη είπε στο τηλεοπτικό κοινό πως «για όλους μας το MEGA είναι ένα δεύτερο σπίτι. Θα δώσουμε όποια μάχη μπορούμε για να συνεχίσουμε να ενημερώνουμε μέχρι το τέλος».

  «Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 21 μήνες», κατέληξε πριν πέσει η αυλαία του εκτάκτου δελτίου.

  Η μη συμμετοχή των μετόχων στη διαδικασία διεκδίκησης του καναλιού - το πλειοψηφικό μακέτο του οποίου ανήκει στους Γ. Βαρδινογιάννη και Β. Μαρινάκη -  σημαίνει αναπόφευκτα το τέλος μιας εποχής, το τέλος του Μεγάλου Καναλιού, με τους 420 εργαζομένους να μένουν χωρίς δουλειά και τηλεοπτικό σπίτι, με αβέβαιο μέλλον. Είναι όλοι εκείνοι οι εργαζόμενοι που παρά το γεγονός ότι παρέμεναν απλήρωτοι επί δύο χρόνια, κράτησαν όλο αυτό το διάστημα τον τηλεοπτικό σταθμό ανοικτό.

  Όλο αυτό το διάστημα, η Τηλέτυπος Α.Ε. είχε έσοδα από διαφημίσεις λόγω μετάδοσης παλαιών σειρών και ταινιών στα πλαίσια ενός καθεστώτος πλήρως αθέμιτου ανταγωνισμού. Παρά τα έσοδα, οι εργαζόμενοι δεν έλαβαν ούτε μια δεκάρα και πλέον παραμένουν πλήρως απροστάτευτοι.

  Την ίδια ώρα και βάσει νόμου σύντομα - και συγκεκριμένα στα τέλη Φεβρουαρίου - αναμένεται να πέσει οριστικά η αυλαία για το ιστορικό κανάλι κατόπιν εντολής που θα δοθεί επισήμως στην DIGEA.

  Δείτε την έκτακτη εκπομπή του Mega:


  Διαβάστε επίσης:

 • Οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΑΝΤ1 και Ε κατέθεσαν φάκελο στο ΕΣΡ

  Οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΑΝΤ1 και Ε κατέθεσαν φάκελο στο ΕΣΡ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-11 14:45:19 | Πηγή: Ζούγκλα
  Τους φακέλους τους για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών κατέθεσαν πριν από λίγη ώρα, στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, οι σταθμοί ΑΝΤ1 και Ε. Έως αυτήν την ώρα, στο ΕΣΡ βρίσκονται οι φακέλοι των καναλιών ΣΚΑΙ, STAR, ALPHA, ANT1 και Ε.

  Η διαδικασία ολοκληρώνεται στις 15:00, οπότε εκπνέει η προθεσμία κατάθεσης των φακέλων από τους ενδιαφερόμενους. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει διάσκεψη της Ολομέλειας του ΕΣΡ και θα ανακοινωθεί η λίστα με τους κατατεθέντες φακέλους.

 • Νυχτερινή βάρδια στο Mega...

  Νυχτερινή βάρδια στο Mega...

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-11 13:08:09 | Πηγή: Ζούγκλα
  του Γιάννη Καφάτου

  Έχουν περάσει τα μεσάνυχτα. Κι είμαστε εδώ. Στα γραφεία μας. Κι ας λένε ότι κλείσαμε.
  Σαν να είναι πέντε χρόνια πριν που είχαμε νυχτερινό δελτίο. Ή είχε γίνει κάτι στην Ελλάδα ή στον κόσμο κι είχαμε έκτακτο πρόγραμμα για να ενημερώνουμε. Αυτή είναι η δουλειά μας.

  Σήμερα μάθαμε ότι οι μέτοχοι του Mega δεν θα υποβάλλουν αίτηση για αδειοδότηση του καναλιού.
  Ένα μήνα τώρα μας ενημέρωναν ότι όλα πάνε καλά. Και ότι η εταιρεία που μας έχει..
  απλήρωτους εδώ κι 16 μήνες θα υπαχθεί στον πτωχευτικό κώδικα (Άρθρο 106 Β’).
  Σήμερα όλα γκρεμίστηκαν.

  Και όλοι, κι αν όχι όλοι οι περισσότεροι, μαζευτήκαμε αργά το απόγευμα στον 6ο όροφο.
  Ψηφίσαμε μια ανακοίνωση, που ανέφερε τα ονόματα των μετόχων για να βγει στον αέρα του καναλιού. Τελικά βγήκε μια κουτσουρεμένη εκδοχή χωρίς τα ονόματα. Βλέπεις ακόμη και την ύστατη ώρα κάποιοι παίζουν τα δικά τους παιχνίδια.

  Αυτή είναι η ανακοίνωση:

  Αυτές τις ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του MEGA. Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί και Διοικητικοί υπάλληλοι στήριξαν απλήρωτοι εδώ και 2 χρόνια το κανάλι προκειμένου να μην κλείσει. Τώρα αποκαλύπτεται ότι εξαπατήθηκαν.

  Στα ταμεία των τραπεζών συσσωρεύθηκαν 50 εκ. ευρώ από διαφημίσεις, όμως οι μέτοχοι του καναλιού αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. To MEGA οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο.

  Οι μέτοχοι του MEGA και η κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη στιγμή. 420 εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους τίθενται σε άμεσο κίνδυνο.

  Οι εργαζόμενοι του MEGA

  Μετά έπεσε η ιδέα να βγάλουμε μια έκτακτη ενημερωτική εκπομπή. Την ψηφίσαμε κι αυτή αλλά τελικά ούτε αυτό έγινε.

  Κάποιοι ανεβήκαμε στο κοντρόλ. Κάναμε σκαλέτα. Ετοιμάσαμε τηλεφωνικές. Γράψαμε τα σούπερ. Όπως τον παλιό καλό καιρό. Τότε που έσκαγε κάτι, ένα θέμα και τρέχαμε να το καλύψουμε.
  Δεν μας άφησαν.

  Ίσως θα ήταν η τελευταία εκπομπή, ζωντανή, από τους ανθρώπους του Mega.
  Κάποιοι αμφισβητούσαν ότι μπορούμε να βγάλουμε εκπομπή. Δεν θα το μάθουμε ποτέ, γιατί μας έκοψαν!

  Παραμένουμε όμως εδώ στον 6ο όροφο, την αίθουσα σύνταξης. Το σπίτι μας. Συζητάμε, διαφωνούμε, μαλώνουμε μερικές φορές.

  Μετά ο καθένας κοιτάζει το κενό, και βυθίζεται στις σκέψεις του.
  Ακούστηκαν πολλά. Κράτησα ένα που θα με συντροφεύει σε αυτή τη νυχτερινή βάρδια: Έδωσα 24 χρόνια εδώ μέσα, δεν έχω άλλα τόσα για μένα!

  Καταλαβαίνεις; Δεν είναι μόνο η οργή, είναι η απόγνωση που έχει απλωθεί σαν την κάπνα από τα τσιγάρα σε μια κλειστή κάμαρη. Η απόγνωση κόβεται με το μαχαίρι ανάμεσά μας. Δεν μας πληγώνει όμως η απόγνωση. Είμαστε όλοι πληγωμένοι
  Γιατί μένουμε εδώ μέσα στη νύχτα;

  Μα είναι το σπίτι μας. Και αύριο μπορεί να μην είναι. Μπορεί να μην υπάρχει. Μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο, που δεν θα μας περιλαμβάνει.
  Μπορεί…

  Δύο χρόνια τώρα οι πιο πλούσιοι άνθρωποι της χώρας κάνουν ότι μπορούν για να δείξουν ότι δεν έχουν μπέσα απέναντι στους ανθρώπους που τόσα χρόνια δούλευαν για να κάνουν ΜΕΓΑΛΟ το Mega.

  Παραμένουμε εδώ σε μια νυχτερινή βάρδια που το ρεπορτάζ είμαστε ΕΜΕΙΣ, οι οικογένειές μας, τα παιδιά μας, τα χρέη μας προς τις Τράπεζες.

  Φαίνεται ότι αργεί να ξημερώσει.

  - από το viewtag.gr, zoornalistas
 • Κατέθεσε και ο ALPHA τον φάκελό του για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών

  Κατέθεσε και ο ALPHA τον φάκελό του για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-11 13:08:09 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA είναι το τρίτο κανάλι που κατέθεσε πριν από λίγο τον φάκελο υποψηφιότητάς του στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, μετά από τους σταθμούς του ΣΚΑΪ και του Star.

  Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ώρα κατάθεσης των φακέλων είναι στις 15:00 μ.μ. και μετά, όπως έχει τονιστεί από τον Αντιπρόεδρο της Αρχής, καμία αίτηση δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή.
 • To STAR κατέθεσε φάκελο υποψηφιότητας για τις τηλεοπτικές άδειες

  To STAR κατέθεσε φάκελο υποψηφιότητας για τις τηλεοπτικές άδειες

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-11 12:03:51 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR κατέθεσε, πριν από λίγο, φάκελο με την αίτησή του για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο κανάλι, μετά τον ΣΚΑΪ που έχει ήδη καταθέσει εδώ και δύο μέρες τον φάκελο υποψηφιότητάς του.

  Στα γραφεία του ΕΣΡ, τα οποία από χθες φυλάσσονται από ισχυρή ομάδα αστυνομικών δυνάμεων, οι επτά ομάδες υποδοχής είναι έτοιμες να παραλάβουν τους φακέλους των υποψηφίων ενδιαφερομένων για μια τηλεοπτική άδεια.

  Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ώρα κατάθεσης των φακέλων είναι σήμερα στις 15:00 και σύμφωνα με όσα τόνισε ο αντιπρόεδρος της Αρχής Ροδόλφος Μορώνης, καμία αίτηση δεν θα γίνει αποδεκτή μετά το πέρας της συγκεκριμένης ώρας.

  Νωρίς το απόγευμα θα δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα.
 • Άδειες: Επτά γάμοι και μία κηδεία

  Άδειες: Επτά γάμοι και μία κηδεία

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-11 10:53:00 | Πηγή: Ζούγκλα
  Πήραν φωτιά από το απόγευμα της Τετάρτης όλοι οι παράγοντες της τηλεοπτικής αγοράς στην Ελλάδα, αφού στις 15.00 το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία υποβολής προσφορών από τους ενδιαφερόμενους ομίλους για την απόκτηση μιας τηλεοπτικής άδειας.

  Εν τω μεταξύ, αργά το απόγευμα της Τετάρτης έσκασε η βόμβα με την ανακοίνωση των μετόχων της Τηλέτυπος Α.Ε. πως το μεγάλο κανάλι δεν θα υποβάλει φάκελο με προσφορά.

  Αυτό, σύμφωνα με τον νόμο, σήμαινε πως 420 εργαζόμενοι θα βρίσκονται στον δρόμο στις 22 Φεβρουαρίου, οπότε και η DIGEA θα λάβει εντολή από το ΕΣΡ να κατεβάσει τον διακόπτη εκπομπής του καναλιού.

  Στις διαδρομές του παρασκηνίου εμφανίστηκε (θεωρητικά πάντα) και ένα τρίτο σχήμα, στο οποίο κατά τις πληροφορίες συμμετείχε ο Δημήτρης Μάρης, υπό την ομπρέλα του επιχειρηματία Δημήτρη ΚοπελούζουΛίγο αργότερα άρχισε να εξελίσσεται το αναμενόμενο παρασκήνιο γύρω από τους ομίλους οι οποίοι στις επόμενες 24 ώρες θα κατέθεταν τον φάκελο προσφοράς.

  Για ορισμένους από τους υποψηφίους τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα εδώ και ημέρες. Το τοπίο είχε ξεκαθαρίσει για τον Γιάννη Αλαφούζο και τον ΣΚΑΪ, τον Δημήτρη Κοντομηνά και τον Alpha, την οικογένεια Βαρδινογιάννη και το Star, τον Ιβάν Σαββίδη με το Ε και για τον Θόδωρο Κυριακού όσον αφορά στον ΑΝΤ1. Παρ' όλα αυτά, ήδη από χθες, Τετάρτη, τρία νέα σχήματα άρχισαν να «παίζουν» στο ταμπλό του τηλεοπτικού χρηματιστηρίου.

  Το ένα αφορούσε σε μια κυπριακή εταιρεία, την Proteas Production Media, η οποία φέρεται να είναι συμφερόντων του Φίλιππου Βρυώνη στην Κύπρο, δηλαδή του πρώην ιδιοκτήτη του καναλιού Ε, που βρίσκεται πλέον στα χέρια του Σαββίδη.

  Η δεύτερη εταιρεία η οποία εμφανίστηκε να έχει προμηθευτεί τον φάκελο έκφρασης ενδιαφέροντος για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν η ΜΙΧΤΑ, η οποία φερόταν να είναι συμφερόντων Γιάννη Βαρδινογιάννη και Βαγγέλη Μαρινάκη. Στις διαδρομές, ωστόσο, του παρασκηνίου εμφανίστηκε (θεωρητικά πάντα) και ένα τρίτο σχήμα, στο οποίο κατά τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν το βράδυ της Τετάρτης στην Αθήνα συμμετείχε ο Δημήτρης Μάρης, υπό την ομπρέλα του επιχειρηματία Δημήτρη Κοπελούζου.

  Λογικά, τα σχήματα θα ανέρχονταν σε οκτώ κι όχι σε επτά, πράγμα που σημαίνει πως εάν ο αριθμός των αιτήσεων υπερέβαινε τον μαγικό αριθμό 7, θα γινόταν πλειστηριασμός, με αποτέλεσμα να ανέβει το τίμημα πάνω από τα 35 εκατ. στα οποία έχει υπολογιστεί, αν και εφόσον το σύνολο των αιτούντων τηλεοπτικής άδειας θα περιοριζόταν στους 7.

  Όμως, το βράδυ της Τετάρτης κυκλοφόρησαν κι άλλες φήμες και μάλιστα με ένταση περί ραγδαίων εξελίξεων στο περιβάλλον της εφημερίδας «Έθνος», του οποίου διευθύνων σύμβουλος και μάνατζερ είναι ο κ. Μάρης, στον οποίον ανέθεσε ο Ιβάν Σαββίδης τη διαχείριση της εφημερίδας.

  Τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές. Παραμένει, δηλαδή, θολό το κατά πόσο υπάρχει επιχειρηματικός συνδυασμός Βαρδινογιάννη-Μαρινάκη, ο οποίος προτίθεται να «χτυπήσει» την τηλεοπτική άδεια, ή εάν υπάρχει άλλος συνδυασμός Κοπελούζου - Μάρη που επιχειρεί το ίδιο πράγμα ή αν οι δύο αυτοί συνδυασμοί ενσωματώνονται σε έναν.

  Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η υπόθεση αποκτά ενδιαφέρον για τους εξής λόγους:

  1. Ήδη ο Γιάννης Βαρδινογιάννης εμφανίζεται διεκδικητής με το κανάλι Star, άρα οποιαδήποτε ανάμειξή του σε άλλον επιχειρηματικό συνδυασμό θα σήμαινε ότι συμμετέχει στη διεκδίκηση δύο αδειών.
  2. Είναι ηλίου φαεινότερον πως εάν επιβεβαιωθεί η συμμετοχή του Μάρη σε επιχειρηματικό συνδυασμό με τον Κοπελούζο, θα σημαίνει πως ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που ελέγχει το «Έθνος», το οποίο ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη, θα εξελισσόταν σε άμεσο ανταγωνιστή του Βορειοελλαδίτη επιχειρηματία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
  3. Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το εάν και κατά πόσο οι διεκδικητές θα είναι επτά ή οκτώ, διότι από αυτόν τον αριθμό θα εξαρτηθεί και το τίμημα.

  Ένα άλλο παρασκήνιο εξελισσόταν το βράδυ της Τετάρτης, το οποίο αυτήν τη φορά σχετιζόταν με τον ξαφνικό θάνατο του Mega και τη θλιβερή λήξη ενός τηλεοπτικού κύκλου που άρχισε με την πρώτη εκπομπή ιδιωτικού καναλιού στην Ελλάδα.

  Ένα άλλο παρασκήνιο εξελισσόταν το βράδυ της Τετάρτης, το οποίο αυτήν τη φορά σχετιζόταν με τον ξαφνικό θάνατο του Mega και τη θλιβερή λήξη ενός τηλεοπτικού κύκλουΣύμφωνα με αυτό το παρασκήνιο, οι Γιάννης Βαρδινογιάννης και Βαγγέλης Μαρινάκης είχαν αποφασίσει να μη συμμετέχουν στη διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας ως Mega αλλά με άλλο σχήμα, έτσι ώστε να παρακαμφθούν οι καταγεγραμμένες υποχρεώσεις του μεγάλου καναλιού προς τις τράπεζες, τους προμηθευτές, το Δημόσιο και βεβαίως τους εργαζομένους.

  Στόχος αυτής της επιχειρηματικής ενέργειας θα ήταν να συμφωνηθεί στο τέλος με τις τράπεζες η εξαγορά με το νέο σχήμα των Βαρδινογιάννη-Μαρινάκη ενός μέρους της Τηλέτυπος Α.Ε., του ενεργητικού μέρους που θα αφορούσε στο αρχείο του σταθμού και στη βιβλιοθήκη του, που σημαίνει τις τηλεοπτικές σειρές και την ταινιοθήκη. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί κατόπιν συμφωνίας κυρίως με τις τράπεζες και με την καταβολή ενός ποσού, το οποίο ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θα έφθανε ούτε κατά διάνοια τα πάνω από 170 εκατ. ευρώ που χρωστά το Mega.

  Και σε αυτήν την περίπτωση όμως, οι 420 εργαζόμενοι θα ήταν και πάλι αυτοί που θα πλήρωναν τον θλιβερό λογαριασμό.

  Αυτό το παρασκήνιο, αν και συζητιόταν έντονα την Τετάρτη το βράδυ μεταξύ των παραγόντων της τηλεοπτικής αγοράς, αναπαραγόταν μόνο από τεχνοκρατικά στελέχη συγκεκριμένων τραπεζών, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις επιβεβαίωσης από άλλα πολιτικά, επιχειρηματικά ή και δημοσιογραφικά γραφεία. Με λίγα λόγια, επικρατούσε θολούρα.

  Τι έχουμε μέχρι τώρα

  Στις 17.30 το απόγευμα της Πέμπτης θα ανακοινωθούν επισήμως από το ΕΣΡ οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες των νέων τηλεοπτικών αδειών. Αν είναι μόνο επτά, τότε το τίμημα θα ανέρχεται σε 35 εκατ. ευρώ ανά άδεια. Αν είναι πάνω από επτά, θα διεξαχθεί πλειστηριασμός και άρα θα ανέβει το τίμημα. Στις 22 Φεβρουαρίου κατά τον νόμο θα παύσουν να εκπέμπουν εκείνοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί οι οποίοι δεν εξέφρασαν ενδιαφέρον για την απόκτηση αδείας, κατόπιν εντολής που θα δοθεί επισήμως στην DIGEA.

  Όλα τα συστημικά κανάλια εκτός του Μega υπέβαλαν ή θα έχουν υποβάλει έως τις 15.00 το μεσημέρι της Πέμπτης συγκεκριμένη αίτηση. Στο παιχνίδι φαίνεται να παίζει και ο Φ. Βρυώνης.

  Μένει να ξεκαθαριστεί το εάν και κατά πόσο θα εισέλθουν στο παιχνίδι μέσα στις επόμενες ώρες οι επιχειρηματίες Βαρδινογιάννης-Μαρινάκης-Κοπελούζος-Μάρης με άλλα παράπλευρα επιχειρηματικά σχήματα. Οι 420 εργαζόμενοι του Mega βρίσκονται απροστάτευτοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αν σκεφτεί κάποιος το χρονικό διάστημα που έχει κυλήσει χωρίς να έχουν πληρωθεί. Είναι γεγονός ότι καθ' όλο αυτό το διάστημα η Τηλέτυπος είχε έσοδα χωρίς να έχει δαπανήσει ούτε ένα ευρώ για τη δημιουργία προγράμματος και χωρίς να έχει πληρώσει ούτε έναν εργαζόμενο. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές σκάνδαλο ακόμη και με καθαρά καπιταλιστικούς όρους, αφού το ζήτημα Mega αποτελεί μια μαύρη τρύπα που αφορά στις διατάξεις περί αθέμιτου ανταγωνισμού. Ίδωμεν...
 • Εργαζόμενοι MEGA: Κινδυνεύουν οι οικογένειές μας - Μέτοχοι και κυβέρνηση ας αναλάβουν τις ευθύνες τους

  Εργαζόμενοι MEGA: Κινδυνεύουν οι οικογένειές μας - Μέτοχοι και κυβέρνηση ας αναλάβουν τις ευθύνες τους

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-10 23:27:52 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με τους μετόχους του καναλιού να φέρονται να δηλώνουν προς τις τράπεζες πως δεν ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών.

  Οι εργαζόμενοι του ‘'μεγάλου καναλιού'' επισημαίνουν ότι «αυτές τις ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του MEGA. Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί και Διοικητικοί υπάλληλοι στήριξαν απλήρωτοι εδώ και 2 χρόνια το κανάλι προκειμένου να μην κλείσει. Τώρα αποκαλύπτεται ότι εξαπατήθηκαν.

  Στα ταμεία των τραπεζών συσσωρεύθηκαν 50 εκατ. ευρώ από διαφημίσεις, όμως οι μέτοχοι του καναλιού αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. To MEGA οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο.

  Οι μέτοχοι του MEGA και η κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη στιγμή. 420 εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους τίθενται σε άμεσο κίνδυνο» καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων.
 • Απέρριψε το ΣΤΕ τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών

  Απέρριψε το ΣΤΕ τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-10 15:33:02 | Πηγή: Ζούγκλα
  Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών που ζητούσαν να παγώσει προσωρινά η προκήρυξη του επίμαχου διαγωνισμού.

  Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο το Νικόλαο Σακελλαρίου και με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, σήμερα το απόγευμα με τις υπ΄ αριθμ. 12- 15/2017 απέρριψαν τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών.

  Κατόπιν αυτού, απομένει στις αρχές Μαρτίου να συζητηθούν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου οι κύριες αιτήσεις (προσφυγές) που έχουν καταθέσει οι τέσσερεις τηλεοπτικοί σταθμοί.
 • Εντός της ημέρας η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

  Εντός της ημέρας η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-10 15:01:03 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ενδεχομένως και εντός της ημέρας η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα αποφανθεί επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών ΑΝΤΕΝΝΑ, ALPHA, STAR και ΣΚΑΙ οι οποίοι ζητούν να μπει προσωρινό «μπλόκο» στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

  Σε μια διαδικασία, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, οι δικηγόροι του Δημοσίου και των τηλεοπτικών σταθμών διασταύρωσαν τα ξίφη τους ενώπιον των μελών της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου ενώ παρών ήταν και παρατηρητής του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

  Με τις προσφυγές τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί ζητούν να "παγώσει" η υπ´αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση επτά αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκ. ευρώ αλλά και οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και στην ΕΣΔΑ. Όπως υποστήριξαν οι νομικοί τους παραστάτες είναι παράνομος ο περιορισμός των αδειών σε επτά υπογραμμίζοντας πως δεν προηγήθηκε καμία σχετική επιστημονική μελέτη.

  Επιπλέον, οι δικηγόροι ανέφεραν ότι από τη διαδικασία δεν διασφαλίζεται η χρηματοοικονομική επάρκεια και η φερεγγυότητα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε χειραγώγηση της δημοπρασίας από συμμετέχοντες στον διαγωνισμό που δεν έχουν τα οικονομικά εχέγγυα και αποσκοπούν απλώς στη νόθευση των όρων του διαγωνισμού.
 • «Ο Υπο-Κοσμικός»

  «Ο Υπο-Κοσμικός»

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-10 11:51:00 | Πηγή: Ζούγκλα
  *** Πρώτος-πρώτος έκανε αίτηση για τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας ο «ΣΚΑΪ».

  * Αρχίζει πάραυτα και το «Survivor», οπότε τα λεφτά που θα βγουν από τη μία τσέπη, θα μπουν στην άλλη.

  * Στις 21 Ιανουαρίου θα είναι ξανά στις οθόνες μας το χρυσοφόρο (όπως αποδείχθηκε και όπως προμηνύεται) ριάλιτι, και ήδη φέρονται να έχουν κλείσει κάποια «ονόματα» που άμα τη εμφανίσει τους είναι δεδομένο ότι θα συζητηθούν...

  * Μετά τον Λάμπρο Χούτο, ένας ακόμη παλαίμαχος παίκτης τού Ολυμπιακού θα συμμετάσχει στο «Survivor».
  Ο Νέρι Καστίγιο αναμένεται να ανασύρει ποδοσφαιρικά πάθη,
  ενώ είναι «no bet» ότι θα κυκλοφορήσει το ανέκδοτο
  «Όταν πέφτει καρύδα από δέντρο, ο Καστίγιο ζητάει πέναλτι».

  * Επίσης, το Ανδρικό Πανελλήνιο αδημονεί να δει την Όλγα Φαρμάκη να αγωνίζεται (και το Γυναικείο Πανελλήνιο αδημονεί να τη «θάψει», βεβαίως).

  * Απ’ την άλλη, ο Ολυμπιονίκης μας στο τάε-κβον-ντο, Μιχάλης Μουρούτσος,
  μην αντέχοντας το παρατσούκλι «Λαουρ-ήττα» που κόλλησαν στη σύντροφό του οι ανάλγητοι τηλεθεατές τού περσινού «Survivor»,
  μπαίνει για να νικήσει και φιλώντας τη βέρα του να δείχνει τη Λάουρα Νάργες
  (πανηγυρισμός που καθιέρωσε ο μέγας Ραούλ της Ρεάλ Μαδρίτης)!

  * Την ίδια ώρα, η Τζούλια Αλεξανδράτου ζει το δικό της δράμα, καθώς οι διαρροές λένε ότι η σφοδρή επιθυμία της να συμμετάσχει στο «Survivor», στέφθηκε από παταγώδη αποτυχία.

  * Ίσως τα στελέχη του πολυδιαφημισμένου ριάλιτι να φοβήθηκαν,
  ότι αν η Τζούλια έβρισκε στην παραλία ένα ξεβρασμένο μπουκάλι ναυαγού,
  θα πετούσε το μήνυμα και... θα κρατούσε το μπουκάλι.

  * Πάντως, η Τζούλια Αλεξανδράτου αρνείται ότι απορρίφθηκε από την παραγωγή.
  Οπότε, αφού το λέει η Τζούλια, εγώ δεν έχω λόγο να... την πιστέψω.

  *** Σε άλλα νέα, η Μαρία Καρντάσιαν (πρώην «Κορινθίου»),
  η «Official Αντιπρόσωπος του Συνδρόμου Καρντάσιαν» στην Ελλάδα,
  έκανε μία ακόμη προκλητική ανάρτηση στο Instagram.

  * Η Μαρία ενοχλήθηκε από τις έντονες αμφισβητήσεις που δέχθηκε η νέα γυμνή της φωτογράφιση σε γνωστό περιοδικό• αμφισβητήσεις, στις οποίες κυριαρχούσαν και εμφανίζονταν μονότονα οι λέξεις «photoshop» και «ρετούς».

  * Έτσι, η λατρεμένη μας, Μαρία Καρντάσιαν (πρώην «Κορινθίου»),
  ζήτησε από τους υπευθύνους του περιοδικού την επίμαχη φωτό
  και την ανέβασε στο σόσιαλ-μίντιο με το σχόλιο
  «Η παραγγελιά μου μόλις έφτασε! Όπως με θέλετε! Αρετουσάριστη! Τα φιλιά μου».

  * Μετά από αυτό, εγώ δεν έχω να κάνω κάτι άλλο,
  από τη μετονομασία της Μαρίας σε «Καρία»•
  όπως όλοι γνωρίζουμε,
  τα ονόματα των Καρντάσιανς (πρέπει να) αρχίζουν όλα από «κάππα»:
  Κιμ, Κλοέ, Κόρτνεϊ, Κένταλ, Κάϊλι, και φυσικά η «μάματζερ» Κρις!
  (το «Κορινθίου» είναι εντάξει• δεν το πειράζουμε)

  *** Το πιο «Κου Κου» ζευγάρι της ελληνικής τηλεόρασης, ο Κρατερός Κατσούλης και η Κατερίνα Καραβάτου, εμφανίζεται την Κυριακή στο νέο επεισόδιο τής εκπομπής «Traction».

  * Φήμες λένε, ότι ήταν τόσα τα γέλια που κάνανε με τον οικοδεσπότη Κώστα Στεφανή κατά τη διάρκεια του γυρίσματος, ώστε υπήρξε κίνδυνος η εκπομπή να μετονομαζόταν σε... «Trakarison».
  Ευτυχώς, τέλος κρατερό, όλα κρατερά...

  *** Ες σήμερον τα σπουδαία, ες αύριον τα σπουδαιότερα...

  * Τα λέμε αύριο...

  Ο Υπο-Κοσμικός
 • Αίτηση για χορήγηση τηλεοπτικής άδειας κατέθεσε ο ΣΚΑΪ στο ΕΣΡ

  Αίτηση για χορήγηση τηλεοπτικής άδειας κατέθεσε ο ΣΚΑΪ στο ΕΣΡ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-09 15:46:33 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου ήταν το πρώτο κανάλι που κατέθεσε σήμερα αίτηση για τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

  Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών εκπνέει την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου.
 • Απεργούν την Πέμπτη οι διανομείς Τύπου

  Απεργούν την Πέμπτη οι διανομείς Τύπου

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-09 14:23:22 | Πηγή: Ζούγκλα
  Απεργιακή κινητοποίηση από τις 17.00 το απόγευμα της Πέμπτης και για 24 ώρες εξήγγειλαν οι διανομείς Τύπου, εφαρμόζοντας την απόφαση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου. Τα συνδικάτα στον χώρο του Τύπου καλούν σε συγκέντρωση, την Παρασκευή στις 12:00, στην πλατεία Ομονοίας.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, η απεργία πραγματοποιείται ενάντια στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάντια στις αντεργατικές αλλαγές με την εμπόδιση της απεργίας, και ενάντια στην πτώχευση των εργαζομένων, με τους 250 άνεργους του πρακτορείου «Ευρώπη» με εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα, καθυστερήσεις μισθών και εντατικοποίηση στο πρακτορείο «Άργος».

  Οι εργαζόμενοι, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στην απεργία και διεκδικούν: πρόσληψη όλων των απολυμένων του πρακτορείου "Ευρώπη" στην "Άργος" ή σε όποια εταιρεία αναλάβει τη διανομή του Τύπου, υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα πρακτορεία, υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, απαγόρευση πλειστηριασμών σπιτιών των λαϊκών νοικοκυριών. Την Παρασκευή δεν θα κυκλοφορήσει εφημερίδα, οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία απεργούν», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.
 • Ο Υπο-Κοσμικός

  Ο Υπο-Κοσμικός

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-09 12:00:16 | Πηγή: Ζούγκλα
  *** Ο Νίκος Χατζηνικολάου είχε χθες ως καλεσμένο του στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τον υπουργό Εξωτερικών, κύριο Νίκο Κοτζιά.

  * Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το καυτό θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και ήταν εξαιρετική και άκρως διαφωτιστική.

  * Όμως, το τέλος ήταν όλα τα λεφτά...

  * Ο Νίκος Κοτζιάς θέλησε να αποχαιρετήσει με φιλοφρόνηση:
  «Κύριε Χατζηνικολάου, αν ήμασταν στην αρχαία Αθήνα,
  θα ήσασταν σίγουρα ένας μεγάλος δάσκαλος στις Ρητορικές Σχολές.»!

  * Ο Νίκος Χατζηνικολάου αντέδρασε γελώντας, και με αυτοσαρκασμό:
  «Κύριε Υπουργέ, το χιούμορ σας είναι πάντα εξαιρετικό.»!

  * Ο Δημοσθένης μασούσε βότσαλα για να μην ψευδίζει το «ρο»
  και ο Νίκος Χατζηνικολάου μασούσε κάποτε βότσαλα
  για να κάνει πιο γρήγορη την ομιλία του.
  Και να τα αποτελέσματα, Νίκο. Όχι «απλός ρήτορας»• Δάσκαλος-Ρήτορας!

  *** Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την πρόσφατη αποκάλυψη του Δήμου Βερύκιου ότι γνωστή ημεδαπή τηλεπερσόνα κάνει βίζιτες στο Ντουμπάϊ.

  * Ήδη παρατηρείται στο Instagram τεράστια έλλειψη σε pics από εξωτικούς προορισμούς, καθώς όλες οι γνωστές τηλεπερσόνες ανεβάζουν πλέον μόνο φωτογραφίες από κατσικοχώρια.

  * Αντιθέτως, κάποιες άγνωστες τηλεπερσόνες ανεβάζουν φωτογραφίες μόνο από το Ντουμπάϊ, με στόχο να γίνουν «γνωστές».

  *** Παρελθόν αποτελεί η καθημερινή έκδοση της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου» από το εκδοτικό συγκρότημα τού Βαγγέλη Μαρινάκη. Αιτία, οι πολύ χαμηλές κυκλοφορίες.

  * Αυτά γίνονται όταν πας και βρίσκεις τίτλους που δεν σού ταιριάζουν.

  * Θυμίζω ότι το σλόγκαν τής εφημερίδας ήταν «Θυμωμένη. Όχι φιμωμένη».

  * Τώρα το σλόγκαν έχει μετατραπεί σε «Κλεισμένη».

  *** «Ημέρα Διαζυγίου» η 8η Ιανουαρίου και μάλλον αυτή είναι που ενέπνευσε το διαζύγιο τού ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Λιάγκα.

  * Η φάση είναι «Τι είχες, Γιώργο, τι είχα Λιάγκα...».

  *** Απονεμήθηκαν και οι φετινές «Χρυσές Σφαίρες».
  Ως είθισται, στο «κόκκινο χαλί» παρέλασαν μεγάλες σταρ του Χόλιγουντ, οι οποίες σε μία συμβολική ενδυματολογική ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση, εμφανίστηκαν με μαύρα φορέματα.

  * Υπήρξαν, βεβαίως, και ελάχιστες κυρίες που φορούσαν κόκκινα.
  Μάλλον θέλαν’ να τονίσουν ότι ήταν οι μοναδικές που δεν είχαν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση.

  * Ιδίως η ηθοποιός τής φωτογραφίας, η Μπλάνκα Μπλάνκο, διακήρυξε τη συμπαράστασή της στο μήνυμα τής βραδιάς, με αυτό το διακριτικό «κοκκινάκι».
  *** Ες σήμερον τα σπουδαία, ες αύριον τα σπουδαιότερα.

  * Τα λέμε αύριο...

  Ο Υπο-Κοσμικός
 • Γελάει (και) η Αγγλία με τον «leader» Μαρινάκη

  Γελάει (και) η Αγγλία με τον «leader» Μαρινάκη

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-08 14:20:41 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει αποδείξει επανειλημμένα
  ότι η Ταπεινότητα είναι μία έννοια άγνωστη σε αυτόν και στο αξιακό του σύστημα.

  Η μεγαλοϊδεατική -και εν πολλοίς, δελαπατρίδικη- αίσθηση μεγαλείου που τον χαρακτηρίζει, τον οδηγεί σε ναπολεοντισμούς και λουδοβικισμούς οι οποίοι προκαλούν συχνά και τούς υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους τού Ολυμπιακού•
  κορωνίδα, βεβαίως, της αμετροεπούς ψυχοσύνθεσής του,
  είναι η πρωτοφανής στα παγκόσμια ποδοσφαιρικά χρονικά στάση του,
  να απαιτεί να σηκώνει πρώτος αυτός το κύπελλο τού πρωταθλητή,
  παρακάμπτοντας τούς αθλητές τού συλλόγου
  (μόνο σε φασιστικά καθεστώτα και σε «μπανανίες» θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι αντίστοιχο).  Το νέο κρούσμα Ναπολεοντισμού-Λουδοβικισμού έκανε την εμφάνισή του χθες, Σάββατο, με αφορμή την ανακοίνωση τής μεταγραφής-επιστροφής τού Κέβιν Μιραλάς στον Ολυμπιακό.
  Ο επίσημος λογαριασμός της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός στο Twitter,
  ανήρτησε ένα tweet,
  όπου ανάμεσα στα αναγραφόμενα hashtags υπάρχει και το «LeaderMarinakis».  Όπως ήταν φυσικό, το εν λόγω hashtag μπήκε εν ριπή οφθαλμού στα «trends» και οι ειρωνείες έρχονταν σε ρυθμό... ομοβροντηδόν!
  Η επίμαχη ανάρτηση, λοιπόν, δέχθηκε πάρα πολλά περιπαικτικά σχόλια•
  και, εντάξει, θα πει κάποιος ότι οι φίλαθλοι τού Παναθηναϊκού, της Α.Ε.Κ., τού Π.Α.Ο.Κ., κοροϊδεύουν τον Μαρινάκη έχοντας ιδιοτελή κίνητρα•
  όμως, όταν και οι Βρετανοί φίλαθλοι (στην πλειοψηφία τους, οπαδοί της Έβερτον), προσέρχονται κατά ριπάς και επιδίδονται σε μειωτικά σχόλια για τη «μεγάλη» μεταγραφή και για τον ιδιοκτήτη τού Ολυμπιακού (και, μην ξεχνιόμαστε, και της Νότιγχαμ),
  ε, κάτι είναι σάπιο στο βασίλειο της... Μαρινακίας.

  Για την πληρότητα τού ρεπορτάζ,
  σάς παραθέτω ευθύς αμέσως, μερικά μόνον από τα σχόλια των Άγγλων φιλάθλων,
  τα οποία, ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ, εστάλησαν στο tweet της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός
  (επειδή κάποια από αυτά εμπεριέχουν λεκτικούς ιδιωματισμούς
  και αργκό προσεγγίσεις τού θέματος,
  θα κάνουμε στη συνέχεια μία ανακεφαλαιωτική συνολική ελεύθερη μετάφραση,
  διατηρώντας, εννοείται, την ουσία τους).


  Τι λένε, λοιπόν, αυτά τα μηνύματα..;
  Επί της ουσίας,
  γελάει το βρετανικό εμπριμέ ερίφιο με την πομπώδη ανακοίνωση της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός και τού ιδιοκτήτη της, Βαγγέλη Μαρινάκη.

  Περιχαρείς οι Άγγλοι φίλαθλοι, οι οποίοι -όπως και να το κάνουμε- μία παραπάνω ποδοσφαιρική κουλτούρα και παιδεία διαθέτουν, από αυτήν που διαθέτει ο εγχώριος τσουρουκισμός (εκ της λέξεως «τσουρουκάς»),
  πανηγυρίζουν που πλέον η ομάδα τους απαλλάσσεται από το «παλτό» που λέγεται «Μιραλάς»•
  μην ξεχνάμε ότι από το 2012 αγωνιζόταν στο «νησί».

  Τον χαρακτηρίζουν «απάτη» και «ούζο» που έπρεπε να φύγει,
  ότι πληρωνόταν χωρίς λόγο,
  ότι η απομάκρυνσή του από την Έβερτον θα έπρεπε να είχε γίνει χρόνια πριν,
  ότι τώρα θα μπορεί να παριστάνει τον «Ρονάλντο» σε ένα θλιβερό πρωτάθλημα
  (ναι, το ελληνικό εννοούν• υπάρχει κάνα πρόβλημα; Πρόβλημα; Α, πρόβλημα...)!

  Τώρα, πώς συνδυάζονται όλα αυτά, με τον επίπλαστο ενθουσιασμό τής Π.Α.Ε. τού Βαγγέλη Μαρινάκη, πώς συνταιριάζονται όλα αυτά με τον «leader» Μαρινάκη, μόνο ο ίδιος και οι αυλικοί του γνωρίζουν.

  Προσωπικώς, δεν αποκλείω το ενδεχόμενο ο Μιραλάς να (ξανα)προσφέρει στον Ολυμπιακό, αλλά -ως άνθρωπος που ασχολούμαι 40 χρόνια με το Ποδόσφαιρο- θεωρώ «γκεμπελίστικες πομφόλυγες» όλους αυτούς τούς προκαταβολικούς πανηγυρισμούς και τις ουρανομήκεις θριαμβολογίες•
  πόσο μάλλον, όταν όλες αυτές οι «αυθόρμητες» εκδηλώσεις, συνοδεύονται από τον τραγικά βαυκαλιστικό αυτοπροσδιορισμό «Leader Marinakis».
  ...

  ΥστερόΓιωργο..:

  Μία κουβέντα θα πώ ακόμα...

  Υπάρχει μία έξοχη γερμανική παροιμία που λέει το εξής:
  «Αυτός που γίνεται δάσκαλος τού εαυτού του,
  επιλέγει έναν ηλίθιο για μαθητή.»!
  Και οι νοούντες νοήτωσαν...

  Γιώργος Μιχάλακας
  Αλήτης -αλλά όχι ρουφιάνος- Δημοσιογράφος
 • Βρετανία: Μια δημοσιογράφος του BBC παραιτήθηκε καταγγέλλοντας μισθολογικές διακρίσεις εις βάρος των γυναικών

  Βρετανία: Μια δημοσιογράφος του BBC παραιτήθηκε καταγγέλλοντας μισθολογικές διακρίσεις εις βάρος των γυναικών

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-08 12:54:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Η Κάρι Γκρέισι, η αρχισυντάκτρια του BBC στην Κίνα, παραιτήθηκε από τη θέση της στο Πεκίνο εξαιτίας της μισθολογικής ανισότητας σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους της, σύμφωνα με ανοιχτή επιστολή της.

  Το BBC έχει δεχτεί στο πρόσφατο παρελθόν επικρίσεις επειδή καταβάλλει υψηλότερους μισθούς στους άνδρες υπαλλήλους του και έχει δεσμευτεί να γεφυρώσει το μισθολογικό χάσμα μέχρι το 2020.

  Τον Ιούλιο αποκάλυψε, στο πλαίσιο μιας συμβιβαστικής συμφωνίας με την κυβέρνηση, ότι πλήρωνε τον τότε νούμερο ένα παρουσιαστή του πέντε φορές περισσότερο σε σχέση με την πιο καλοπληρωμένη παρουσιάστριά του και ότι τα δύο τρίτα των τηλεοπτικών του δημοσιογράφων, που αμείβονταν με τουλάχιστον 150.000 στερλίνες, ήταν άνδρες.

  Σε επιστολή της, η οποία δημοσιεύτηκε χθες Κυριακή στο προσωπικό της ιστολόγιο, η Γκρέισι δηλώνει ότι υπάρχει "κρίση εμπιστοσύνης" στο δίκτυο, στο οποίο έχει εργαστεί επί 30 χρόνια και ότι αυτό «παραβιάζει τον νόμο περί ισότητας και αντιστέκεται στις πιέσεις για ένα δίκαιο και διάφανο μισθολογικό οργανόγραμμα».

  Το BBC διαθέτει τέσσερις αρχισυντάκτες εξωτερικού - δύο άνδρες και δύο γυναίκες - εκ των οποίων η μια ήταν μέχρι σήμερα η Γκρέισι, όπως εξηγεί η ίδια.

  Όταν το BBC έδωσε στη δημοσιότητα τους υψηλότερα αμειβόμενους στο πλαίσιο της περυσινής συμφωνίας, η Γκρέισι πληροφορήθηκε ότι οι δύο άνδρες συνάδελφοί της αμείβονταν με τουλάχιστον 50% περισσότερα χρήματα σε σχέση με τις γυναίκες συναδέλφους τους με τις ίδιες ακριβώς αρμοδιότητες.

  Σύμφωνα με την Γκρέισι, στη συνέχεια της δόθηκε αύξηση, η οποία ωστόσο «απείχε πολύ από το καθεστώς ισότητας» και έτσι την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκε από τη θέση της στο Πεκίνο επιστρέφοντας στην προηγούμενη θέση που κατείχε στην αίθουσα σύνταξης του τηλεοπτικού σταθμού.

  «Το BBC θα πρέπει να παραδεχτεί το πρόβλημα, να ζητήσει συγγνώμη και να θεσπίσει ένα ισότιμο, δίκαιο και διάφανο μισθολογικό οργανόγραμμα», είπε η ίδια ζητώντας ανεξάρτητη διαιτησία για τη διευθέτηση μεμονωμένων περιπτώσεων στο δίκτυο.

  Το BBC επικαλέστηκε μια εκπρόσωπό του, η οποία δήλωσε ότι είναι "ζωτικής σημασίας" η "μισθολογική ισότητα" στον οργανισμό και ότι σε έλεγχο για τη μισθολογική ισότητα του προσωπικού του σταθμού, τον οποίο διενήργησε ένας ανεξάρτητος δικαστής, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν «συστημικές μισθολογικές διακρίσεις εις βάρος γυναικών».
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας

  Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-08 06:21:16 | Πηγή: Ζούγκλα
  Διαβάστε στο zougla.gr τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας.

  Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους τίτλους στην πρώτη σελίδα των εντύπων.
 • Νέος οικονομικός διευθυντής στον ΣΚΑΪ

  Νέος οικονομικός διευθυντής στον ΣΚΑΪ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-05 12:59:26 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο κ. Θοδωρής Κωσταρίδης αναλαμβάνει οικονομικός διευθυντής των εταιριών του Ομίλου ΣΚΑΪ.

  Ο κ. Κωσταρίδης έχει εργαστεί για χρόνια ως ορκωτός λογιστής και από το 2012 ήταν διευθυντικό στέλεχος στην Deloitte.

  «Από τη νέα του θέση, με τη μακρόχρονη εμπειρία του, θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 • Μόνον με κυριακάτικο φύλλο θα κυκλοφορεί στο εξής η «Ελευθερία του Τύπου»

  Μόνον με κυριακάτικο φύλλο θα κυκλοφορεί στο εξής η «Ελευθερία του Τύπου»

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-04 13:12:30 | Πηγή: Ζούγκλα
  Αναστέλλεται η καθημερινή κυκλοφορία της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου», η οποία ανήκει στην εταιρεία «Alter Ego».

  Αύριο Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου, θα εκδοθεί το τελευταίο φύλλο και στο εξής η εφημερίδα θα κυκλοφορεί μόνον Κυριακή.

  Παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με τους εργαζόμενους της εφημερίδας που παραμένουν απλήρωτοι και το αν θα συνεχίσουν να απασχολούνται στα μέσα της «Alter Ego», εταιρείας συμφερόντων του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.
 • Τα ματς της ημέρας-Τι δείχνει η τηλεόραση

  Τα ματς της ημέρας-Τι δείχνει η τηλεόραση

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-04 07:11:00 | Πηγή: Ζούγκλα
  Το ματς του Παναθηναϊκού Superfoods με αντίπαλο την Αναντολού Εφές ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας.

  Αναλυτικά οι επιλογές:

  03:00 COSMOTE SPORT 4 HD Μπόστον Σέλτικς - Κλίβελαντ Καβαλίερς ΝΒΑ
  07:00 Eurosport 1 Τένις ATP 250 Brisbane, Australia
  16:30 Eurosport 2 Τένις ATP 250 Doha, Qatar
  18:00 ΕΡΤ2 Ολυμπιακός – Τζιρόνα Eurocup γυναικών μπάσκετ
  18:30 Eurosport 1 Τένις ATP 250 Doha, Qatar
  20:00 ΕΡΤ2 Θέλτα – Μπαρτσελόνα Κύπελλο Ισπανίας
  20:30 Eurosport 1 Τένις ATP 250 Doha, Qatar
  21:15 Novasports 2HD Παναθηναϊκός - Αναντολού Εφές EuroLeague

  21:45 Novasports 3HD Ουνικάχα – Βαλένθια EuroLeague
  22:00 Novasports 1HD Μπαρτσελόνα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας EuroLeague
  22:00 ΕΡΤ1 Νουμάνθια - Ρεάλ Μαδρίτης Κύπελλο Ισπανίας
  22:00 COSMOTE SPORT 1 HD Τότεναμ - Γουέστ Χαμ Premier League
 • Η κυκλοφορία των εφημερίδων κατά την αργία των Θεοφανείων

  Η κυκλοφορία των εφημερίδων κατά την αργία των Θεοφανείων

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-03 21:06:28 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ανακοίνωση σχετικά με την αργία των Θεοφανείων εξέδωσε η Ένωση Συντακτών, για τον τρόπο που θα εργαστούν οι λειτουργοί του Τύπου.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, κατά την αργία των Θεοφανείων, οι συντάκτες του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης θα εργαστούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στις αντίστοιχες συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που καθορίζουν και την αμοιβή τους για Κυριακές και αργίες.

  Οι συντάκτες του ΑΠΕ-ΜΠΕ θα εργαστούν και θα αμειφθούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στη ΣΣΕ ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ.

  Οι εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν και οι δημοσιογράφοι θα εργαστούν ως εξής:

  - Την Πέμπτη, 4/1/2018 θα εκδοθούν όλες οι πρωινές και απογευματινές εφημερίδες.

  - Την Παρασκευή, 5/1/2018 θα κυκλοφορήσουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ όλες οι εφημερίδες και οι εκδόσεις του Σαββάτου.

  - Το Σάββατο, 6/1/2018 θα κυκλοφορήσουν ΟΛΕΣ οι κυριακάτικες εκδόσεις.

  - Την Κυριακή, 7/1/2018 δεν θα κυκλοφορήσει ΚΑΜΙΑ εφημερίδα και οι συντάκτες θα εργαστούν για την έκδοση των φύλλων της Δευτέρας.

  - Και τη Δευτέρα, 8/1/2018 θα κυκλοφορήσουν κανονικά όλες οι εκδόσεις της Δευτέρας.

  Οι συντάκτες των αθλητικών εφημερίδων δεν θα εργαστούν το Σάββατο, 6/1/2018.

  Οι συνάδελφοι των οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών δεν θα εργαστούν την Παρασκευή, 5/1/2018.

  Τέλος, οι τεχνικοί Τύπου, δεν θα εργαστούν την Παρασκευή 5/1/2018.

  Όσοι τεχνικοί Τύπου εργάζονται σε αθλητικές εφημερίδες δεν θα εργαστούν το Σάββατο, 6/1/2018.
 • Τα ματς της Tετάρτης-Τι δείχνει η τηλεόραση

  Τα ματς της Tετάρτης-Τι δείχνει η τηλεόραση

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-02 23:09:35 | Πηγή: Ζούγκλα
  Το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ των ανδρών καθώς και το λονδρέζικο ντέρμπι μεταξύ της Άρσεναλ και της Τσέλσι ξεχωρίζουν στις αθλητικές μεταδόσεις της Τετάρτης.

  Αναλυτικά:

  02:30 COSMOTE SPORT 4 HD Νιου Γιορκ Νικς - Σαν Αντόνιο Σπερς ΝΒΑ
  17:00 ΕΡΤ2 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός Volley League
  20:00 ΕΡΤ2 Γέιδα - Ατλέτικο Μαδρίτης Κύπελλο Ισπανίας
  20:15 COSMOTE SPORT 8 HD Μποαβίστα – Μπράγκα Πρωτάθλημα Πορτογαλίας
  21:00 COSMOTE SPORT 7 HD Μπασκόνια - Ρεάλ Μαδρίτης Liga Endesa
  21:45 Novasports 1HD Γιουβέντους – Τορίνο Κύπελλο Ιταλίας
  21:45 COSMOTE SPORT 1 HD Άρσεναλ – Τσέλσι Premier League
  22:00 ΕΡΤ1 Λας Πάλμας – Βαλένθια Κύπελλο Ισπανίας
  22:15 COSMOTE SPORT 3 HD Φεϊρένσε – Πόρτο Πρωτάθλημα Πορτογαλίας
  23:30 COSMOTE SPORT 2 HD Μπενφίκα – Σπόρτινγκ Πρωτάθλημα Πορτογαλίας
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης

  Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-02 06:28:51 | Πηγή: Ζούγκλα
  Διαβάστε στο zougla.gr τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης.

  Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους τίτλους στην πρώτη σελίδα των εντύπων.
 • Τα νέα της ημέρας στo δελτίο ειδήσεων του zougla.gr

  Τα νέα της ημέρας στo δελτίο ειδήσεων του zougla.gr

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-01 00:07:55 | Πηγή: Ζούγκλα
  Τα σημαντικότερα θέματα της επικαιρότητας παρουσιάζονται καθημερινά στο δελτίο ειδήσεων του zougla.gr.

  Παρακολουθήστε τα κυριότερα γεγονότα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο: • Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων που κυκλοφορούν εκτάκτως

  Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων που κυκλοφορούν εκτάκτως

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-01 00:07:55 | Πηγή: Ζούγκλα
  Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα και τα οπισθόφυλλα των κυριακάτικων εφημερίδων που κυκλοφορούν εκτάκτως το Σάββατο λόγω των Χριστουγέννων:


 • Το τρέιλερ της εκπομπής «Με Αρετή και Τόλμη» που θα μεταδοθεί την Κυριακή

  Το τρέιλερ της εκπομπής «Με Αρετή και Τόλμη» που θα μεταδοθεί την Κυριακή

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-01 00:07:55 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στην εκπομπή "Με Αρετή και Τόλμη", την Κυριακή, στις 11.30 το πρωί, στην ΕΡΤ1, μεταξύ άλλων θεμάτων, θα δείτε:

  - Επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμένου στην ΕΛΔΥΚ και σε ακριτικές μονάδες για ανταλλαγή ευχών για τα Χριστούγεννα.

  - Εντυπωσιακή άσκηση με ομάδες κρούσης του Στρατού Ξηράς, σε ριψοκίνδυνη αποστολή σε "εχθρικό" έδαφος.

  - Ιστορικό βίντεο για τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη του 1912, λίγο μετά την απελευθέρωση της πόλης.

  Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής:


 • Έρχεται δεύτερος κύκλος «My Style Rocks» στον ΣΚΑΪ

  Έρχεται δεύτερος κύκλος «My Style Rocks» στον ΣΚΑΪ

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-01 00:07:55 | Πηγή: Ζούγκλα
  Μπορεί το «My Style Rocks» να έριξε αυλαία με νικήτρια τη Ραμόνα Βλαντή, ωστόσο η Ευαγγελία Αραβανή ανακοίνωσε ότι ο ΣΚΑΪ έδωσε το πράσινο φως για να συνεχιστεί το ριάλιτι μόδας για μία ακόμα σεζόν.

  Ο ΣΚΑΪ είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την εξέλιξη που είχε στους πίνακες τηλεθέασης η εκπομπή και μίλησε για επικείμενο δεύτερο κύκλο του παιχνιδιού, παροτρύνοντας, όπως αναφέρει η Εspresso τις ενδιαφερόμενες να δηλώσουν συμμετοχή.

  Περισσότερα στο govastileto.gr
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τετάρτης

  Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τετάρτης

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-01 00:07:55 | Πηγή: Ζούγκλα
  Διαβάστε στο zougla.gr τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τετάρτης.

  Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους τίτλους στην πρώτη σελίδα των εντύπων.
 • Σε κρίσιμη κατάσταση ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης

  Σε κρίσιμη κατάσταση ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-01 00:07:55 | Πηγή: Ζούγκλα
  Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του Κωνσταντίνου Αγγελίδη, τέσσερις ημέρες έπειτα από το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που τον οδήγησε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ασκληπιείου Βούλας.

  Οι θεράποντες γιατροί είναι φειδωλοί σε ό,τι αφορά στις εκτιμήσεις για την πορεία της υγείας του 44χρονου, καθώς έχει υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Υπενθυμίζεται πως κάτω από συνθήκες που παραμένουν θολές ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων κατά την επιστροφή του στο σπίτι του στη Βάρη, οδηγώντας μια μεγάλου κυβισμού μηχανή έχασε τον έλεγχό της και από την πτώση του τραυματίστηκε βαρύτατα στο κεφάλι.

 • Κωνσταντίνος Οροκλός: «Ο Μαυρίδης δεν τα ’δωσε σε μένα τα λεφτά»

  Κωνσταντίνος Οροκλός: «Ο Μαυρίδης δεν τα ’δωσε σε μένα τα λεφτά»

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-01 00:07:55 | Πηγή: Ζούγκλα
  Μία αμήχανη στιγμή υπήρξε σήμερα, κατά τη διάρκεια τής παρουσίας τού Κωνσταντίνου Οροκλού στο «Πρωϊνό».

  Η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από τα πολυσυζητημένα γεγονότα τού «Nomads» και η Φαίη Σκορδά απηύθυνε στον καλεσμένο της την ερώτηση που έμελλε να προκαλέσει ένταση στο στούντιο.
  «Αφ’ ότου έμαθες για ποιον σκοπό μπήκε στο παιχνίδι ο Μαυρίδης,
  συνεχίζεις να τού δίνεις το “Όσκαρ Ερμηνείας”;»,

  «Αυτό που έκανε ο Μαυρίδης, δεν θα το ’κανε κανείς.
  Όμως, είναι άλλο τι θα κάνει κάποιος τον μισθό που δικαιούται και άλλο πώς διαχειρίζεται και παίζει ένα παιχνίδι.», είπε ο Οροκλός, και συνέχισε..:

  «Μπορεί να εκτιμώ πράγματα που κάνεις και να μη σε συμπαθώ ως άνθρωπο. Μπορεί σε κάποια να ταιριάζουμε και σε κάποια να μην ταιριάζουμε...».

  Αμέσως μετά, ο διάλογος πήρε φωτιά, ενώ συνάμα η θερμοκρασία ανάμεσα στο πάνελ και στον καλεμένο άγγιξε πολικά επίπεδα.

  - Δεν τα εξουδετερώνει όλα αυτή η κίνηση;
  - Δεν τα ’δωσε σε μένα τα λεφτά...
  ...
  Ακολούθησε σαστιμάρα από την ομολογουμένως άκομψη και άστοχη φράση
  τού - κατά τα λοιπά - συμπαθούς Κωνσταντίνου,
  αλλά η κουβέντα δεν είχε τελειώσει ακόμη.

  «Δεν δικαιολογούνται κάποιες συμπεριφορές τού Μαυρίδη από το γεγονός ότι τα χρήματα ήθελε να τα δώσει εκεί;», ρώτησε ξανά η παρουσιάστρια τής εκπομπής με σκοπό να εξομαλύνει την κατάσταση, αλλά το πράγμα έγινε χειρότερο και είδαμε «αρκούδα» μαινόμενη.

  «Όχι, δεν δικαιολογούνται.», αποκρίθηκε.


  «Άλλο πώς θα παίξεις μία παρτίδα σκάκι και άλλο τι θα κάνεις το έπαθλο.
  Για παράδειγμα, μού είπαν’ οι φίλοι μου, ότι τον έβλεπαν στα επεισόδια να κλαίει. Ε, εγώ που τον ζούσα 24 ώρες το 24ωρο δεν τον είδα ποτέ να κλαίει.».
  - Εμείς τον είδαμε πολλές φορές.
  - Καλά κάνατε. Να τον χαίρεστε.
  ...
  Δευτερόλεπτα μετά, ο Οροκλός φάνηκε να συνειδητοποίησε ότι ο τρόπος που εκφραζόταν ήταν άκρως επιθετικός και θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αλλά μάλλον τα έκανε χειρότερα..:
  «Και σημειωτέον, εμένα ο Μαυρίδης είναι από τις συμπάθειές μου μέσα στο παιχνίδι και τον θυμάμαι κάθε μέρα λόγω τού τατουάζ που μού έκανε στις Φιλιππίνες. Είναι ωραίος τύπος, αλλά διαφωνώ μαζί του σε πολλά. Αν εγώ κάνω δωρεές, και απ’ την άλλη, δέρνω τη γυναίκα μου, δεν φέρνομαι καλά στα παιδιά μου, ψιλοκλέβω και κάνω δωρεές, εσύ θα σταθείς ότι κάνω δωρεές και δεν θα κοιτάξεις και άλλα πέντε πράγματα; Δεν υπονοώ κάτι αρνητικό για τον Μαυρίδη· απλά, εκφράζω τη δική μου οπτική.».
  ...
  Συμπέρασμα: Ο Οροκλός σταματάει να νοιώθει «αρκούδα» όταν καλείται να μιλήσει για τον Μαυρίδη. Τού χαλάει το «τσι», ρε παιδί μου.
  Οπότε, Κωνσταντίνε, για να στο πούμε χρησιμοποιώντας δική σου φράση..:
  Όταν σε ρωτάνε για τον Γιώργο Μαυρίδη, κάνε την κουφή τυρόπιτα.
  Είναι κρίμα να γίνεις... σνακ των media.
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης

  Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-01 00:07:55 | Πηγή: Ζούγκλα
  Διαβάστε στο zougla.gr τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης.

  Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους τίτλους στην πρώτη σελίδα των εντύπων.
 • H ανασκόπηση της χρονιάς σε ένα video

  H ανασκόπηση της χρονιάς σε ένα video

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-01 00:07:55 | Πηγή: Ζούγκλα
  Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

  Το 2017 φεύγει. Mία χρονιά εντάσεων, τραγωδιών, αλλά και γεγονότων κομβικής σημασίας σε πολιτικό, κοινωνικό επίπεδο, παραδίδει σκυτάλη σε λίγες ημέρες…

  Το zougla.gr, πάντα στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, μετέδωσε έγκαιρα, αντικειμενικά και με ψύχραιμη ματιά αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για τις μικρές και μεγάλες εξελίξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

  Αποστολές σε όλη την Ελλάδα, ρεπορτάζ για κοινωνικά θέματα και ζωντανές μεταδόσεις όλων των πορειών συμπεριελήφθησαν στην ετήσια ειδησεογραφική ατζέντα του zougla.gr.

  Μέσα από το βίντεο της ανασκόπησης σας παρουσιάζουμε τα βασικότερα θέματα της εσωτερικής επικαιρότητας, όπως τα αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του zougla.gr.

 • Πέθανε ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Ζενάκος

  Πέθανε ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Ζενάκος

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-01 00:07:55 | Πηγή: Ζούγκλα
  Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο δημοσιογράφος, φιλόλογος, ποιητής και μεταφραστής Λεωνίδας Ζενάκος, επί χρόνια αναπληρωτής διευθυντής του «Βήματος της Κυριακής». Άφησε την τελευταία του πνοή στο «Ερρίκος Ντυνάν», όπου νοσηλευόταν με καρδιολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα.

  Ο Ζενάκος γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου 1932. Άρχισε να εργάζεται στο «Βήμα» το 1956 μετά τις σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποχώρησε στις αρχές του 2010 έχοντας διατελέσει υπεύθυνος του Πολιτιστικού Τμήματος, αρχισυντάκτης, διευθυντής συντάξεως, αναπληρωτής διευθυντής και σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας.

  Το 1976 είχε υπογράψει τη μετάφραση του κειμένου του Αριστοφάνη για την παράσταση «Αχαρνής», που ανέβηκε στην Επίδαυρο σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν και με πρωταγωνιστές τους Μίμη Κουγιουμτζή, Γιώργο Αρμένη και Γιώργο Λαζάνη. Παράλληλα, είχε μεταφράσει κι άλλα έργα, ενώ ανάμεσα στις ποιητικές συλλογές που είχε εκδώσει είναι οι «Ταίναρο» και «Πηγές».

  Η σύζυγος του Λεωνίδα Ζενάκου, Αναστασία Ζενάκου, υπήρξε επίσης επί χρόνια δημοσιογράφος στο «Βήμα», όπου εργάστηκε και ο γιος του, δημοσιογράφος Αυγουστίνος Ζενάκος.

 • Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βίκτωρ Νέτας

  Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βίκτωρ Νέτας

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-01 00:07:55 | Πηγή: Ζούγκλα
  Πέθανε την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου ο δημοσιογράφος Βίκτωρ Νέτας.

  Είχε γεννηθεί τον Ιούνιο του 1938 στη Νεάπολη Κοζάνης, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Κατά τη διάρκεια των σπουδών του είχε έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση και εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης του ΑΠΘ (1959-60).

  Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και πολιτικός συντάκτης αρχικά σε εφημερίδες της Θεσσαλονίκης και έπειτα σε αθηναϊκές εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας (Τα Νέα, Το Βήμα, Ελευθεροτυπία κ.τ.λ). Κατά τη διάρκεια της χουντικής επταετίας εκτοπίστηκε για τρία χρόνια (1968-70) ως «επικίνδυνος διά την δημοσίαν τάξιν και την εθνικήν ασφάλειαν». 

  Στην τρίτη και τελευταία κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, από τον Φεβρουάριο του 1964 έως τον Ιούλιο του 1965, υπήρξε ειδικός συνεργάτης του Υπουργείου Προεδρίας της Κυβερνήσεως, ενώ στις δύο πρώτες κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, από τον Οκτώβριο του 1981 έως τον Ιούλιο του 1989, διετέλεσε προϊστάμενος του Τμήματος Ενημερωτικών Εκπομπών της ΕΡΤ.

  Την περίοδο 1981-89, ο Βίκτωρ Νέτας ήταν υπεύθυνος για την ανάδειξη ενός εντυπωσιακά μεγάλου αριθμού δημοσιογράφων μέσω της ΕΡΤ, πολλοί από τους οποίους πρωταγωνίστησαν στη δημόσια ζωή της Ελλάδας, όπως η Έλλη Στάη, ο Γιώργος Λιάνης, ο Κώστας Χαρδαβέλλας, ο Γιώργος Παπαδάκης, η Σεμίνα Διγενή, ο Νάσος Αθανασίου, ο Γιάννης Δημαράς, η Μαρία Χούκλη, ο Σπύρος Χατζάρας κ.ά.

  Ο Βίκτωρ Νέτας παρουσίαζε πολιτικές και ενημερωτικές εκπομπές στην ΕΡΤ, με πιο γνωστή την εκπομπή «Μ' ανοιχτά χαρτιά» (1982-89).
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής

  Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής

  Κατηγορία: Media | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-01-01 00:07:55 | Πηγή: Ζούγκλα
  Διαβάστε στο zougla.gr τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής.

  Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους τίτλους στην πρώτη σελίδα των εντύπων.
           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο