• ΣΥΡΙΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΑΓΑΛΜΑ-ΣΥΜΒΟΛΟ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ

  ΣΥΡΙΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΑΓΑΛΜΑ-ΣΥΜΒΟΛΟ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-18 13:23:12 | Πηγή: News Now
  Ένα άγαλμα-σύμβολο στο κέντρο της πόλης του Αφρίν κατέβασαν από το βάθρο του και διέλυσαν οι Σύροι αντάρτες που μαζί με τους Τούρκους στρατιώτες, πήραν υπό τον έλεγχό τους την πόλη. Για «προσβολή της κουρδικής ιστορίας και κουλτούρας», κάνει λόγο το κέντρο ενημέρωσης του Αφριν. Σημειώνεται ότι το κέντρο της πόλης Αφρίν βρίσκεται «εντελώς υπό τον έλεγχο» των Σύρων ανταρτών που υποστηρίζει η Άγκυρα και ήδη έχουν υψωθεί τουρκικές σημαίες στην πόλη αυτή στη βορειοδυτική Συρία, η οποία αποτελούσε προπύργιο της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), δήλωσε πριν από λίγο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

  «Μονάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, οι οποίες υποστηρίζονται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, έθεσαν εντελώς υπό τον έλεγχό τους το κέντρο της πόλης Αφρίν σήμερα το πρωί στις 08:30», δήλωσε σήμερα ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό ναρκών.

  «Τώρα κυματίζει εκεί η τουρκική σημαία! Κυματίζει εκεί η σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού!», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

  Εκπρόσωπος των Σύρων ανταρτών που πολεμούν μαζί με τις τουρκικές δυνάμεις στην Αφρίν δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι δυνάμεις τους εισήλθαν λίγο πριν από την αυγή στην πόλη και ότι οι δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG αποσύρθηκαν από αυτήν.

  Ο εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού Μοχάμαντ αλ Χαμαντίν διευκρίνισε ότι οι αντάρτες έχουν ήδη θέσει υπό τον έλεγχό τους τμήματα της πόλης και ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν συναντήσει αντίσταση. Η πόλη Αφρίν ήταν ο βασικός στόχος της επιχείρησης που εξαπέλυσε στις 20 Ιανουαρίου η Τουρκία κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία.

  Η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση την πολιτοφυλακή αυτή, μολονότι οι Κούρδοι μαχητές υποστηρίζονται και εξοπλίζονται από την Ουάσινγκτον για την καταπολέμηση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Παράλληλα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι περισσότεροι από 1.500 Κούρδοι μαχητές έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 20 Ιανουαρίου που άρχισε η επιχείρηση του τουρκικού στρατού κατά του θύλακα της Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία. «Η πλειονότητα από αυτούς σκοτώθηκε από αεροπορικούς βομβαρδισμούς και πυρά πυροβολικού», διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

  ΑΜΠΕ

  «The New Daily Mail» 
  TheNewDailyMail
 • Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, για τις αλλαγές στο Μάθημα των Θρησκευτικών: «Την Ελλάδα μας, δεν μπορούμε να την ισοπεδώσουμε»

  Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, για τις αλλαγές στο Μάθημα των Θρησκευτικών: «Την Ελλάδα μας, δεν μπορούμε να την ισοπεδώσουμε»

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-18 13:14:43 | Πηγή: News Now
  Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, για τις αλλαγές στο Μάθημα των Θρησκευτικών: 

  «Την Ελλάδα μας, δεν μπορούμε να την ισοπεδώσουμε»

  Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 11 Μαρτίου 2018, μεταδόθηκε τηλεοπτική εκπομπή  του Κρήτη TV για τον χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών,

  με αφορμή την αλλαγή της ύλης του μαθήματος και μια εβδομάδα μετά από το Συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στις αλλαγές στο μάθημα.

  Στην εκπομπή συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.κ. Ειρηναίος, καθώς και καλεσμένοι θεολόγοι, Καθηγητές Πανεπιστημίων και ειδικός επί της νομικής διάστασης του θέματος, οι οποίοι μίλησαν για το μάθημα των Θρησκευτικών τόσο από την πλευρά της ορθόδοξης πίστης και θεολογίας, όσο και από την πλευρά της ψυχολογικής, κοινωνιολογικής, παιδαγωγικής επιστήμης, καθώς και από την νομική του θεώρηση.

  Παράλληλα, προβλήθηκαν αρκετά στοιχεία της νέας ύλης του μαθήματος, από την οποία οι Έλληνες και βαπτισμένοι Ορθόδοξοι μαθητές, καλούνται να διδαχθούν πλέον και τα της θρησκείας των άλλων λαών, ήδη από την Γ’ τάξη του Δημοτικού . Επί δεκαετίες, οι μαθητές διδάσκονταν πρωταρχικά και με βιωματικό τρόπο την οικεία ορθόδοξη πίστη και έπειτα σε μια πιο ώριμη διανοητικά ηλικία (Β’ Λυκείου) διδάσκονταν και τις θρησκείες και, μάλιστα, κάθε θρησκεία σε ξεχωριστό κεφάλαιο και με πληροφοριακό και εγκυκλοπαιδικό τρόπο και σκοπό. Σήμερα, όμως, η διδασκαλία των θρησκειών πραγματοποιείται σε ανάμειξη με τα στοιχεία της Ορθοδοξίας και μάλιστα εντός του ίδιου κεφαλαίου, με βιωματικό τρόπο και σκοπό, με αποτέλεσμα, αφενός, να υπάρχει ελλειπτική γνώση της ορθόδοξης παράδοσης και, αφετέρου, να εμφωλεύει εμφανώς ο κίνδυνος του θρησκευτικού συγκρητισμού και της σύγχυσης.

  Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης  μεταξύ άλλων επεσήμανε:

  «Ο Χριστός λέει: αγαπάτε αλλήλους. Δεν μισούμε κανέναν. Αλλά είναι άλλο πράγμα να μαθαίνει κανείς όλες τις θρησκείες, και άλλο να μην ξέρει ο ίδιος ποια είναι η δική του η θρησκεία… Θεωρώ, λοιπόν, ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό, χωρίς να μισούμε, χωρίς να πολεμούμε, χωρίς να απορρίπτουμε τίποτα και κανέναν, ότι είναι απαραίτητο να μάθουμε εμείς ποιοι είμαστε και τι εμείς πιστεύουμε. Πολύ περισσότερο τα παιδιά μας (να μάθουν)».

  Παράλληλα, τόνισε πως:

  « Σαφώς, πρέπει οπωσδήποτε να μάθουμε εμείς τι είμαστε. Και μετά μπορούμε να βλέπουμε και να αγαπούμε όλον τον κόσμο και όλους τους ανθρώπους. Αλλά πρώτα να γνωρίσουμε το ποιοι είμαστε εμείς, και τι είμαστε εμείς, και τι πιστεύουμε και πού πάμε».

  Ενώ στην κατακλείδα του λόγου του στην εκπομπή, υπογράμμισε:

  «Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να μην έχουμε μίσος, να μην έχουμε πάθος, αλλά να υποστηρίξουμε και τον εαυτό μας, και την παράδοσή μας, και την Πίστη μας, και την Ελλάδα μας.

  Την Ελλάδα μας, δεν μπορούμε να την ισοπεδώσουμε. Γιατί να την ισοπεδώσουμε;»

  Αναλυτικότερα:

  Την επιμέλεια και την παρουσίαση της εκπομπής είχε ο κ. Ιωάννης Λίλης, Λέκτωρ Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας στην Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης (Π.Α.Ε.Α.Κ) και Πρόεδρος του Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων.

  Αρχικά, ο π. Κωνσταντίνος Δοξαστάκης, Εφημέριος Ι. Ν. Βουτών Ηρακλείου και Αντιπρόεδρος του Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων, έκανε μια εισαγωγή στο θέμα, εστιάζοντας στο ότι πλέον τα παιδιά, από την Γ’ Δημοτικού κιόλας, δεν διδάσκονται την ορθόδοξη πίστη, την οποία πιστεύουν, δηλαδή Ορθόδοξο Χριστιανισμό, αλλά διδάσκονται μια πανθρησκεία, στην οποία όλες οι θρησκείες διδάσκονται στα παιδιά, ως λίγο-πολύ το ίδιο, μέσα από τα νέα εγχειρίδια που ονομάζονται «Φάκελοι Μαθήματος» και επισήμανε την σοβαρότητα του προβλήματος.

  Στην συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο κ. Γεώργιος Κρασανάκης, Ομότιμος Καθηγητής Ψυχοπαιδαγωγικής Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέδειξε την σπουδαιότητα του θρησκευτικού βιώματος για τον άνθρωπο. Επιπλέον, ανέφερε ότι «επιστημονικές έρευνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχουν δείξει ότι το χριστιανικό βίωμα είναι εκείνο το οποίο οδηγεί στο ηθικό βίωμα» και κατέληξε στο ότι: «Κατά την γνώμη μου, αυτή η θολούρα, η οποία παρουσιάζεται τώρα με τους Φακέλους, νομίζω ότι θα βλάψει».

  Ακολούθως, η κα Βασιλική Πετούση - Ντούλη, Επίκουρος Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, ανέφερε ότι η μεθοδολογία που ακολουθείται στο Πανεπιστήμιο, στον τομέα της Κοινωνιολογίας, είναι ότι σε γενικές γραμμές δεν μπορεί να υπάρξει μια σχετικιστική προσέγγιση, δηλαδή ότι όλα ισχύουν σε όλα, αλλά χρειάζεται να βοηθηθούν οι φοιτητές μας να οριοθετήσουν την επιστήμη τους. «Να μάθουμε ποιοι είμαστε εμείς, και τι σημαίνει ότι ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι κάνουμε, για να μπορούμε να επικοινωνήσουμε και με τους άλλους. Φοβάμαι ότι, όταν δεν ξέρω ποιος είμαι, δεν μπορώ, τότε, να επικοινωνήσω με τους άλλους. Στην πραγματικότητα, ούτε τον άλλον τον σέβομαι, ούτε τα δικά του όρια αναγνωρίζω, ούτε την δική του θέση», υπογράμμισε επιπροσθέτως η Καθηγήτρια. Αναφερόμενη στο μάθημα των Θρησκευτικών είπε: «Τουλάχιστον σε μικρές ηλικίες, πρέπει να μάθουν (οι μαθητές) ποιοι είναι.  Θα πρέπει μέσα στον χώρο στον οποίο κινούνται να ξέρουν τι είναι αυτά που συμβαίνουν γύρω τους και γιατί συμβαίνουν. Είναι πολύ σημαντικό αυτό».

  Στην συνέχεια, η Αναστασία Μαρκατάτου, φοιτήτρια Φιλολογίας, ανέφερε ότι  «το μάθημα των Θρησκευτικών είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μάθημα, διότι τα παιδιά αυτά είναι βαπτισμένα χριστιανά  ορθόδοξα και πρέπει να διδάσκονται αυτό το οποίο καλούνται να βιώσουν, εφόσον είναι βαπτισμένα.» Υπογράμμισε ακόμη ότι δημιουργείται σύγχυση στα παιδιά. Ανέφερε, μάλιστα, δυο παραδείγματα του προβλήματος:  Στην ερώτηση σε παιδιά Δημοτικού περί του τί διδάσκονται στο σχολείο, τώρα που έχουν και τις θρησκείες, ένα  παιδί απάντησε ότι  «μαθαίνει για τον Χριστό, πώς τον βλέπουν σε άλλες χώρες», μη κατανοώντας ότι διδάσκεται τις θρησκείες άλλων λαών, ενώ ένα άλλο παιδί απάντησε «αποκλείεται να μας μαθαίνουν για τις θρησκείες, εμείς κάνουμε για το Κοράνι». Όταν του εξήγησε ότι το Κοράνι δεν είναι δικό μας, αλλά των Μουσουλμάνων, το παιδί απάντησε κατάπληκτο, ότι δεν το ήξερε!

  Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης  υπογράμμισε:

  «Ο Χριστός λέει: αγαπάτε αλλήλους. Δεν μισούμε κανέναν. Αλλά είναι άλλο πράγμα να μαθαίνει κανείς όλες τις θρησκείες, και άλλο να μην ξέρει ο ίδιος ποια είναι η δική του η θρησκεία… Θεωρώ, λοιπόν, ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό, χωρίς να μισούμε, χωρίς να πολεμούμε, χωρίς να απορρίπτουμε τίποτα και κανέναν, ότι είναι απαραίτητο να μάθουμε εμείς ποιοι είμαστε και τι εμείς πιστεύουμε. Πολύ περισσότερο τα παιδιά μας (να μάθουν)».

  Στην ροή της εκπομπής, προβλήθηκαν αρκετά στοιχεία από την νέα ύλη του μαθήματος. Όπως παρουσιάστηκε, μέσα από δειγματικά παραδείγματα, τα παιδιά στην Γ’ Δημοτικού διδάσκονται θέματα όπως: «Οι Γιορτές των Εβραίων και των Μουσουλμάνων», «Τα ονόματα του Αλλάχ», «Οι πιστοί μέσα στο τζαμί την ώρα της προσευχής», «Το Πάσχα των  Εβραίων (Πεσάχ)».  Στην Δ’ Δημοτικού διδάσκονται: Προσευχές του Ιουδαϊσμού και του Ισλάμ (Σούρα Κορανίου), «Η μητέρα του Χριστού στο Κοράνι», «Μέκκα: Ιερή αποδημία των μουσουλμάνων», «Ιερά πρόσωπα στις θρησκείες του κόσμου», «ο Αρχάγγελος Γαβριήλ παραδίδει το Κοράνι στον Μωάμεθ», στην Ε’ Δημοτικού, διδάσκονται ότι ο Χριστός παρουσιάζεται ως διδάσκαλος, ισάξιος και ισότιμος με τον Μωάμεθ, τον Βούδα, τον Λάο Τσέ και τον Κουμφούκιο, στην Στ’ Δημοτικού διδάσκονται τη Σβάστικα, το Γιν-Γιανκ, τη Μενορά, την Ημισέλινο με το αστέρι (χιλάλ). Στην Α’ Γυμνασίου διδάσκονται την ομολογία πίστεως  στον Αλλάχ, την προσευχή στον Αλλάχ, στην Β’ Γυμνασίου διδάσκονται στίχους τραγουδιού όπως «δώσε ρεύμα, δώσε γκάζι, ο τρελός Θεός γιορτάζει», και άλλα.

  Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε επιπλέον την ανάγκη της γνώσεως του εαυτού μας, λέγοντας ότι: «Σαφώς πρέπει οπωσδήποτε να μάθουμε, λοιπόν, εμείς τι είμαστε. Και μετά, μπορούμε να βλέπουμε και να αγαπούμε όλον τον κόσμο και όλους τους ανθρώπους. Αλλά πρώτα να γνωρίσουμε το ποιοι είμαστε εμείς, και τι είμαστε εμείς, και τι πιστεύουμε, και πού πάμε, και όλα αυτά.»

  Στην συνέχεια της εκπομπής, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Δημήριο Νατσιό, Δάσκαλο, Θεολόγο και παραγωγό τηλεοπτικής εκπομπής. Ο κ. Νατσιός, καταθέτοντας την εμπειρία του μέσα από την τάξη, τόνισε: «Οι μαθητές, τα Ελληνόπουλα, θέλουν Χριστό και όχι θρησκείες. Αυτό είναι το ζητούμενο. Αυτό θέλει η ψυχούλα τους.». Παράλληλα, πρότεινε να επιστρέψουν οι γονείς τα βιβλία στο Υπουργείο Παιδείας ως απαράδεκτα.

  Κατόπιν, από τηλεφώνου, μίλησε και ο κ. Ανέστης Κεσελόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανέφερε ότι:  «Νομίζω ότι η πολυθρησκευτική παιδεία είναι χρήσιμη, όταν προσφέρει εγκυκλοπαιδική μόρφωσή και όταν προσφέρει θρησκειολογική ενημέρωση, όχι, όμως, όταν δημιουργεί σύγχυση, όταν οδηγεί στον συγκρητισμό και σε αυτήν την Πανθρησκεία της Νεας Εποχής. Είναι πιο επικίνδυνα, βλέπω, για τα παιδιά του Δημοτικού. Δεν θα δημιουργηθεί (σύγχυση), όταν ένα παιδί 9 χρονών, διαβάζει ότι ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, που έφερε το μήνυμα του Ευαγγελισμού στην Θεοτόκο, παραδίδει και το Κοράνιο στον Μωάμεθ; Όταν στις άλλες χριστιανικές κοινότητες, στους χριστιανούς συγκαταλέγονται και οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά»; Δεν είναι παραπληροφόρηση αυτό;», και κατάληξε: «Δεν πρέπει, επιτέλους, τα παιδιά κάποτε να μάθουν τι είναι πίστη και τι είναι αίρεση; … Το τραγικότερο είναι ότι: Ο μη θεολόγος δάσκαλος του Δημοτικού, θα μπορέσει και θα ενδιαφερθεί να τους εξηγήσει την αλήθεια των πραγμάτων;»

  Τελευταία τηλεφωνική παρέμβαση ήταν αυτή του κ. Σπυρίδωνος Λιονάκη, Δικηγόρου, Άρχοντος Νομοφύλακος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος ανέφερε ότι το Υπουργείο «παραβιάζει σειρά Συνταγματικών διατάξεων, διατάξεων του Κοινού Νομοθέτη, αλλά, προ πάντων, διατάξεων του Ευρωπαϊκού Δικαίου και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων». Επεσήμανε δε, ότι η 115/2012 απόφαση του Εφετείου Χανίων, η οποία «είναι αμετάκλητη και υποχρεωτική για το ελληνικό κράτος», ορίζει ότι «το μάθημα των Θρησκευτικών πρέπει να είναι υποχρεωτικό, πρέπει να έχει κατηχητικό και δογματικό χαρακτήρα». Επεσήμανε δε, ότι αναμένεται και σχετική απόφαση και του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία, ευελπιστεί, ότι θα συνταχθεί με τις προηγούμενες επί του θέματος, ενώ ανέφερε σχετικούς νόμους, όπως τα άρθρα 3 και 16 του Συντάγματος και το άρθρο 1 του ισχύοντος Εκπαιδευτικού Νόμου 1566/85.

  Στο τέλος, κλείνοντας την εκπομπή, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ. Ειρηναίος  υπογράμμισε:

  «Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να μην έχουμε μίσος, να μην έχουμε πάθος, αλλά να υποστηρίξουμε και τον εαυτό μας, και την παράδοσή μας, και την Πίστη μας, και την Ελλάδα μας.

  Την Ελλάδα μας, δεν μπορούμε να την ισοπεδώσουμε. Γιατί να την ισοπεδώσουμε;»

  Επισημαίνεται εδώ ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης εκφράζει την αντίθεσή του στις αλλαγές του μαθήματος των Θρησκευτικών. Η εκπομπή αυτή, έρχεται ως συνέχεια της αντίστοιχης της 26ης Νοεμβρίου 2017, στην οποία,  τότε, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης είχε επισημάνει το πρόβλημα ως εξής:

  «Πολύ απλά θα πω: Δεν πρέπει να χάσουμε την ταυτότητά μας. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτό που είμαστε. Σεβόμαστε τους πάντες και τα πάντα. Όλες τις θρησκείες, όλους τους ηγέτες των θρησκειών. Τα πάντα. Αλλά δεν θέλουμε να διαλύσουμε την δική μας Εκκλησία. Δεν είναι σωστό. Για ποιο λόγο; Για ποιο λόγο θα ταυτίσουμε, θα ανακατέψουμε τα πάντα;

  Βεβαίως, μπορούμε να το κάνουμε ως μεγάλοι. Αλλά, να δώσουμε στα παιδιά μας, να συγχύσουμε τα παιδιά μας από μικρά; Σε αυτή την κατάσταση;

  Εμείς, ως μεγάλοι είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε ότι θέλουμε. Αλλά, τα παιδιά μας να μην τους διδάξουμε αυτό που πρέπει να πιστεύουν; Αυτό που είναι; Αυτό που η Ελλάδα είναι;».
  thriskeftika
 • Tρένο - «φάντασμα» στην Κίνα συναρπάζει τους λάτρεις του μυστηρίου (vid)

  Tρένο - «φάντασμα» στην Κίνα συναρπάζει τους λάτρεις του μυστηρίου (vid)

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-18 13:06:40 | Πηγή: News Now
  Η παρουσία του μυστηριώδους τρένου έχει γίνει παγκόσμιο viral, ενώ στην Κίνα ακόμη προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς του ότι πρόκειται για οφθαλμαπάτη.

  Η δημοσιοποίηση ενός βίντεο από κινεζικό σταθμό του μετρό έχει προκαλέσει ντελίριο στους φανατικούς των ταινιών τρόμου και μυστηρίου.

  Το βίντεο που τραβήχθηκε από κάμερα ασφαλείας του σταθμού απεικονίζει το περίγραμμα ενός συρμού να διέρχεται από αποβάθρα του μετρό, ενώ το τρένο - «φάντασμα» σταματάει κανονικά για να φορτώσει επιβάτες.

  Το θέαμα είναι μοναδικό, αν και είναι σχεδόν προφανές ότι το όλο σκηνικό έχει να κάνει με την αντανάκλαση ενός πραγματικού συρμού σε τζάμι, ενώ έχει προκαλέσει αρκετά μπερδέματα και ταραχές Το βίντεο κατάφερε να γίνει παγκόσμιο viral, έχοντας προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων ανθρώπων από κάθε γωνιά του πλανήτη.
  grxpress
 • Γκελαούζος και Πετρουλάκη οι νικητές στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας

  Γκελαούζος και Πετρουλάκη οι νικητές στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-18 12:57:50 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Ο Κώστας Γκελαούζος του Παναθηναϊκού ήταν ο νικητής στους Άνδρες, στον 7ο διεθνή ημιμαραθώνιο της Αθήνας, καλύπτοντας τη διαδρομή σε 1 ώρα 8 λεπτά 30 δευτερόλεπτα. Δεύτερος ήταν ο Γιώργος Τάσσης και τρίτος ο Χριστόφορος Μερούσης.

  Στις Γυναίκες, πρώτη έφτασε στον τερματισμό (για πρώτη φορά στην καριέρα της) η Ελευθερία Πετρουλάκη του ΑΟ Μυκόνου. Η Πετρουλάκη έτρεξε την απόσταση σε 1 ώρα 20 λεπτά 01 δευτερόλεπτο.

  Πίσω από την Κρητικοπούλα ήταν η Ράνια Ρεμπούλη, νικήτρια των δύο προηγούμενων αγώνων (2016, 2017) και τρίτη η επίσης έμπειρη αθλήτρια των μεγάλων αποστάσεων, Ντενίζ Δημάκη.

  «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την πρώτη θέση. Ήθελα να κατέβω βέβαια κάτω από το 1.08.10 και να κάνω ατομικό ρεκόρ αλλά δεν πειράζει», δήλωσε ο Γκελαούζος.

  «Σε κάποια σημεία της διαδρομής είχε δυνατό αέρα και μας επηρέασε αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Θα συνεχίσω τώρα με στόχο να κάνω έναν Μαραθώνιο το επόμενο διάστημα, προκειμένου να διεκδικήσω το όριο για το Βερολίνο», πρόσθεσε.

  Από την πλευρά της, η Πετρουλάκη σχολίασε ότι «συμμετείχα για πρώτη φορά στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας και κατάφερα να πάρω τη νίκη μετά από μία μεγάλη και δύσκολη μάχη, απέναντι σε μία σπουδαία αντίπαλο όπως είναι η Ράνια (Ρεμπούλη)».

  Και συμπλήρωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για την νίκη μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που βρέθηκε στη διαδρομή και μας έδινε δύναμη για να φτάσουμε μέχρι τον τερματισμό».

  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Τι θα γίνει αν ανοίξεις το GPS σου ενώ πετάς με αεροπλάνο; [video]

  Τι θα γίνει αν ανοίξεις το GPS σου ενώ πετάς με αεροπλάνο; [video]

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-18 12:49:08 | Πηγή: News Now
  Ο χρήστης του You Tube Jollyhrothgar ήθελε να διαπιστώσει τι θα συμβεί αν ανοίξει την συσκευή GPS του, ενώ βρισκόταν στο αεροπλάνο! Και προς έκπληξη του αυτή λειτουργούσε κανονικά!

  Μάλιστα όπως θα δείτε στο βίντεο, στην οθόνη εμφανίζεται το πόσο γρήγορα ταξιδεύει το αεροπλάνο σε σχέση με την οδήγηση!
  Tromaktiko
 • Συρία: Πάνω από 20.000 άμαχοι εγκατέλειψαν από το πρωί την Ανατ. Γούτα

  Συρία: Πάνω από 20.000 άμαχοι εγκατέλειψαν από το πρωί την Ανατ. Γούτα

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-18 12:40:09 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Πάνω από 20.000 άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει από το πρωί την Ανατολική Γούτα, την περιοχή αυτή της Συρίας που ελέγχεται από τους αντάρτες, μέσω του σημείου ελέγχου της Χαμουρίγια, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ επικαλούμενο το Κέντρο για τη Συμφιλίωση στη Συρία, που ανήκει στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

  Κατά την ίδια πηγή, από τότε που άνοιξαν ανθρωπιστικοί διάδρομοι στην περιοχή, περισσότεροι από 68.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ανατολική Γούτα.

  Νωρίτερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA είχε μεταδώσει επικαλούμενο την ίδια πηγή ότι περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι είχαν εγκαταλείψει νωρίς σήμερα το πρωί την ελεγχόμενη από τους αντάρτες Ανατολική Γούτα, εναντίον της οποίας η Δαμασκός έχει εξαπολύσει εδώ και έναν μήνα μεγάλη επιχείρηση για να τη θέσει ξανά υπό τον έλεγχό της.

  Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

  ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΑ Συρία
 • Η επόμενη ημέρα στα σύνορα

  Η επόμενη ημέρα στα σύνορα

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-18 12:24:08 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Υπό το βάρος της ατμόσφαιρας που δημιουργεί η σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτών εξελίσσεται η καθημερινότητα στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Οι κάτοικοι εκφράζουν μεν τον προβληματισμό τους, αλλά εμφανίζονται ιδιαίτερα ψύχραιμοι και με υψηλό αίσθημα εθνικής συνείδησης, όπως άλλωστε επιτάσσει η ιδιότητα του ακρίτα. Η απρόσμενη σύλληψη των στρατιωτικών και τα εμπορικά «αντίποινα» στην Τουρκία. Η ψυχολογία της τοπικής κοινότητας και το καθεστώς επιφυλακής του ελληνικού στρατού.

  Απρόσμενη η σύλληψη των στρατιωτικών

  Τα όσα έλαβαν χώρα την 1η Μαρτίου, αλλά και τα όσα ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες, αναμφίβολα απαρτίζουν μία ασυνήθιστη για την περιοχή του Έβρου, αλληλουχία γεγονότων, η οποία προξενεί εντύπωση στους έχοντες γνώση της κατάστασης των ελληνοτουρκικών. Κατά γενική ομολογία, η περιοχή του Έβρου συνιστά ένα υπόδειγμα καλής γειτνίασης. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι τα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας είναι εδώ και δεκαετίες σαφώς προκαθορισμένα, ενώ ουδέποτε τέθηκαν υπό καθεστώς αμφισβήτησης.

  Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από τους δημάρχους της περιοχής, οι οποίοι ομοφώνως παραδέχονται ότι οι σχέσεις Ελλήνων - Τούρκων, μέχρι πρότινος, ήταν απολύτως αρμονικές και διέπονταν από συνεργασία και αμοιβαία κατανόηση.

  «Οι σχέσεις μας με τους γείτονες είναι πολύ καλές εδώ και χρόνια» σημειώνει στη «Ν» ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, εξηγώντας πως «τόσο οι Έλληνες, όσο κυρίως οι Τούρκοι πηγαινοέρχονται καθημερινά». «Συνυπήρχαμε ειρηνικά και αρμονικά και το ίδιο θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε» είναι και το μήνυμα του δημάρχου Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη.

  Παρεμφερή άποψη εκφράζει στη «Ν» και ο δήμαρχος Σουφλίου, Ευάγγελος Πουλιλιός, ο οποίος επιβεβαιώνει την αρμονική συμβίωση των δύο λαών. «Οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι σαν να λέμε πως “οι κάτοικοι μοιράζονται ακόμη και τα ψάρια που ψαρεύουν» αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ αποσαφηνίζει ότι «το ζήτημα δεν έχει να κάνει με τους κατοίκους των δύο χωρών, αλλά με κάτι ανώτερο».

  «Τέλος» τα ταξίδια στην Τουρκία

  Οι Έλληνες Ακρίτες, παρά τη μέχρι πρότινος αρμονική συμβίωση με τους Τούρκους γείτονες, ήταν αδύνατο να μην αντιδράσουν και να μην αναλάβουν πρωτοβουλίες για την επιστροφή των δύο στρατιωτικών. Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, μάλιστα, θεωρούν «υποχρέωση» τη στήριξη προς τις οικογένειες των εμπλεκομένων και την υιοθέτηση δράσεων προς την επιθυμητή κατεύθυνση, δηλαδή την απελευθέρωση και τον επαναπατρισμό των κρατουμένων.

  Στο πλαίσιο αυτό, μία από τις πρώτες αυθόρμητες πράξεις -εκτός της συγκέντρωσης της περασμένης Κυριακής (11/3)- ήταν η ελαχιστοποίηση των ημερήσιων ταξιδιών προς την Ανδριανούπολη και τις υπόλοιπες μεθοριακές πόλεις της Τουρκίας. Ο στόχος ήταν απλός, αλλά ουσιώδης: η οικονομική αποδυνάμωση των τουρκικών επιχειρήσεων, η επιβίωση των οποίων εδράζεται -μεταξύ άλλων- και στους Έλληνες επισκέπτες.

  «Πρόκειται για ένα μοχλό πίεσης προς τη γειτονική χώρα» εξηγεί αναλυτικά ο κ. Μαυρίδης, διευκρινίζοντας ωστόσο -προς ικανοποίηση της τοπικής κοινωνίας- ότι οι ροές των Τούρκων επισκεπτών προς τον Έβρο συνεχίζονται με ομαλό ρυθμό, δίχως να έχουν επηρεαστεί δυσμενώς. Παρόμοια είναι και η εκτίμηση του δημάρχου Διδυμοτείχου, ο οποίος κάνει λόγο για ένα είδος «τιμωρίας» προς την ηγεσία της γειτονικής χώρας.

  Εξάλλου, αξίζει να σημειωθεί ότι η ευρωστία των δύο τοπικών οικονομιών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διατήρηση των ροών επισκέψεων, ενώ η οικονομική συνεργασία και η συνεχής αλληλεπίδραση συνιστούν αναπόσπαστο τμήμα των ευνοϊκών συνθηκών γειτνίασης των δύο λαών.

  Προτεραιότητα η επιστροφή των στρατιωτικών

  Πλέον, με τους Έλληνες στρατιωτικούς να παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές της Ανδριανούπολης, ο στόχος της Αθήνας πρέπει να είναι σαφής και μονόδρομος: Η επιστροφή των δύο Ελλήνων στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία επιβεβλημένη ενέργεια, η οποία οφείλει να θεωρηθεί ως εθνική υπόθεση άμεσης προτεραιότητας.

  «Το θέμα των στρατιωτών, οι οποίοι με απρόκλητο και αδικαιολόγητο τρόπο κρατούνται από μία σύμμαχη χώρα, μας απασχολεί σοβαρά» τονίζουν στη «Ν» πηγές από το Γενικό Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ). «Τα δύο στελέχη, στο πλαίσιο του όρκου προς την πατρίδα και υλοποιώντας την αποστολή τους -προάσπιση των εθνικών και ευρωπαϊκών συνόρων-, κρατούνται αδικαιολόγητα και αυτό αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα σε εθνικό επίπεδο» σπεύδουν να υπογραμμίσουν οι αξιωματούχοι του ελληνικού Πενταγώνου.

  Άλλωστε, η Τουρκία αποτελεί μία σύμμαχο χώρα, με την οποία η Ελλάδα συν-επιχειρεί στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Και αναντίρρητα, η ψύχρανση των διμερών σχέσεων δηλητηριάζει και θέτει σε κίνδυνο τόσο τη συνεργασία σε στρατιωτικό επίπεδο, όσο και την προοπτική των διμερών σχέσεων.

  Ο απρόβλεπτος Ερντογάν

  Πριν μερικές εβδομάδες, σχεδόν κανένας δεν θα μπορούσε να προβλέψει την τρέχουσα εξέλιξη των γεγονότων. Σύλληψη δύο στρατιωτικών, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, και σε μία περιοχή, όπου μέχρι πρότινος δέσποζε η αρμονική -σε πολλαπλό επίπεδο- συνεργασία Ελλήνων και Τούρκων. Μάλιστα, ενδεικτικές της επικρατούσας κατάστασης στον Έβρο ήταν τόσο οι συχνές επισκέψεις Ελλήνων στην Τουρκία και Τούρκων στην Ελλάδα, όσο και η απουσία οποιασδήποτε απόπειρας αμφισβήτησης των κοινά αποδεκτών συνόρων που καθορίζονται με σαφήνεια από το 1923 και τη Συνθήκη της Λωζάννης.

  Ωστόσο, οι αναίτιες ενέργειες της γειτονικής χώρας κατάφεραν να μεταμορφώσουν άρδην το κλίμα, ενώ μια σειρά εμπρηστικών δηλώσεων τόσο του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και έτερων αξιωματούχων της τουρκικής κυβέρνησης, έρχονται να επιβαρύνουν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, δυσχεραίνοντας μια εκτόνωση της έντασης.

  Ο κυκλοθυμικός, νευρικός και απρόβλεπτος χαρακτήρας του «Σουλτάνου», ο οποίος έχει απεμπολήσει τη νηφαλιότητα και την ψυχραιμία προς τέρψιν μιας πιο επιθετικής και αλαζονικής συμπεριφοράς, προξενεί αναμφίβολα ανησυχία στους Έλληνες πολίτες. Ωστόσο, αυτή την ανησυχία φαίνεται πως δεν τη συμμερίζονται οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών.

  «Έχουμε μάθει να ζούμε στα σύνορα, δεν υπάρχει κανένας φόβος» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης. «Οι άνθρωποι παρακολουθούν τα γεγονότα και παραμένουν ήσυχοι» συμπληρώνει.

  Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο δήμαρχος Σουφλίου, Ευάγγελος Πουλιλιός, ο οποίος εκτιμά ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ένα νέο “θερμό” επεισόδιο στην περιοχή». Άλλωστε, ο ίδιος θεωρεί ότι «η Τουρκία, παρά τον απρόβλεπτο χαρακτήρα της, δεν πρόκειται να κλιμακώσει την ένταση».

  «Πέρα από τον προβληματισμό που υπάρχει σε κάθε Έλληνα, λαμβάνοντας υπόψη τις κινήσεις της Τουρκίας τους τελευταίους μήνες», τονίζει από την πλευρά του ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, «δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας αυτήν τη στιγμή και σίγουρα δεν υπάρχει καθόλου φόβος».

  Σε εγρήγορση ο ελληνικός στρατός

  Συνεχείς ένοπλες ασκήσεις, επαυξημένες περιπόλους, επαγρύπνηση προσωπικού συνθέτουν την καθημερινότητα του στρατεύματος τόσο στα χερσαία σύνορα του Έβρου, όσο και στις νησιωτικές περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου.

  «Η περιοχή είναι μπετόν» διατυμπανίζει ο δήμαρχος Σουφλίου, καθιστώντας σαφές ότι «η παρουσία του στρατού μας επιτρέπει να είμαστε ήσυχοι». Καθησυχαστικός δηλώνει και ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, ο οποίος εκφράζει με κάθε σαφήνεια την εμπιστοσύνη του προς τους Έλληνες στρατιώτες και στρατιωτικούς. Άλλωστε είναι πασιφανές ότι για τους τοπικούς φορείς η συνεργασία κατοίκων – στρατού αποτελεί θεμελιώδη λίθο της διαφύλαξης της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

  Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι πηγές από το ΓΕΣ διαβεβαιώνουν ότι «οι δυνάμεις του στρατού διακατέχονται από υψηλό ηθικό, αισιοδοξία και αποτελεσματικότητα», η οποία απορρέει από το γεγονός ότι «όλα τα σενάρια προκλήσεων είναι γνωστά», με αποτέλεσμα να «έχει σχεδιαστεί και εφαρμοστεί κατ’επανάληψη η αντιμετώπισή τους».

  naftemporiki.gr

  ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΜΥΝΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Ερντογάν: Η τουρκική σημαία κυματίζει στην Αφρίν

  Ερντογάν: Η τουρκική σημαία κυματίζει στην Αφρίν

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-18 11:49:14 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  «Μονάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, οι οποίες στηρίζονται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους το κέντρο της πόλης Αφρίν σήμερα το πρωί» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

  «Τώρα κυματίζει εκεί η τουρκική σημαία. Κυματίζει εκεί η σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού» ανέφερε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό ναρκών.

  Εκπρόσωπος των Σύρων ανταρτών που πολεμούν μαζί με τις τουρκικές δυνάμεις στην Αφρίν, προπύργιο της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι δυνάμεις τους εισήλθαν λίγο πριν από την αυγή στην πόλη και ότι οι δυνάμεις της YPG αποσύρθηκαν από αυτήν.

  Ο εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού Μοχάμαντ αλ Χαμαντίν διευκρίνισε ότι οι αντάρτες έχουν ήδη θέσει υπό τον έλεγχό τους τμήματα της πόλης και ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν συναντήσει αντίσταση.

  Η πόλη Αφρίν ήταν ο βασικός στόχος της επιχείρησης που εξαπέλυσε στις 20 Ιανουαρίου η Τουρκία κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού στη Συρία. Η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση την πολιτοφυλακή αυτή, μολονότι οι Κούρδοι μαχητές υποστηρίζονται και εξοπλίζονται από την Ουάσιγκτον για την καταπολέμηση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

  Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι περισσότεροι από 1.500 Κούρδοι μαχητές έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 20 Ιανουαρίου, οπότε και άρχισε η επιχείρηση του τουρκικού στρατού κατά του θύλακα της Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία. Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, η πλειονότητα από αυτούς σκοτώθηκε από αεροπορικούς βομβαρδισμούς και πυρά πυροβολικού.

  Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

  ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΡΙΑ Συρία
 • Β. Κικίλιας: Χωρίς ενιαία εθνική γραμμή η κυβέρνηση - Απών ο Π. Καμμένος

  Β. Κικίλιας: Χωρίς ενιαία εθνική γραμμή η κυβέρνηση - Απών ο Π. Καμμένος

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-18 11:31:29 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  «Έλλειψη ενιαίας εθνικής γραμμής» στα εθνικά θέματα καταλόγισε στην κυβέρνηση ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, ενώ καυτηρίασε τη «συστηματική απουσία» του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

  «Είναι μια σειρά πολύ σοβαρών θεμάτων, εθνικών, άμεσης σημασίας, στα οποία ο κυβερνητικός εταίρος διαφωνεί με το άλλο κομμάτι της κυβέρνησης και απουσιάζει» σημείωσε ο κ. Κικίλιας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

  Αναφερόμενος στη «συγκατοίκηση» του Π. Καμμένου με τον Φ. Κουβέλη στο ΥΕΘΑ ο κ. Κικίλιας διερωτήθηκε: «Για ποια εθνική θέση μιλάμε όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει διαφορετική θέση από τον αναπληρωτή του κ. Κουβέλη, που αποκαλεί το λόγο του υπουργού του υπερτροφικό».

  Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε «μεταφορική αναφορά» τα «περί ομηρίας» των δύο στρατιωτικών, ο τομεάρχης της Ν.Δ. είπε: «Η πραγματικότητα είναι ότι οι δύο στρατιωτικοί μας είναι για 18η μέρα σήμερα σε μια τουρκική φυλακή και υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης, που θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να έχουν δράσει αποφασιστικά, δεν έχουν ακόμη καταφέρει να συνεννοηθούν μεταξύ τους».

  Ο κ. Κικίλιας επισήμανε ακόμη την «απουσία» του κ. Καμμένου από μια σειρά κρίσιμων θεμάτων, αναφέροντας ως παράδειγμα τόσο τα συλλαλητήριο της Μακεδονίας όσο και τις τελευταίες κρίσιμες συσκέψεις στο Μαξίμου για εθνικά ζητήματα, στην διάρκεια των οποίων ο υπουργός Άμυνας ήταν στο εξωτερικό.

  Αποδοκίμασε τέλος τις απειλές που δέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς, λέγοντας ότι ήταν «δειλές» και «αντεθνικές». Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε πως «η Νέα Δημοκρατία έχει κρατήσει μια σοβαρή, στιβαρή και υπεύθυνη εθνικά στάση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα με πρώτο τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, που βρέθηκε στις ΗΠΑ για να ενισχύσει τις θέσεις της χώρας μας και να τονίσει Ελλάδα είναι η μόνη χώρα πυλώνας».

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΠΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Η «καυτή» επιστροφή της Κένταλ Τζένερ μετά τη γέννηση του παιδιού της (pics)

  Η «καυτή» επιστροφή της Κένταλ Τζένερ μετά τη γέννηση του παιδιού της (pics)

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-18 11:23:33 | Πηγή: Gazzeta

  Έχοντας απομακρυνθεί από όλους  κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και καταφέρνοντας να μη φωτογραφηθεί από κανέναν, η 20χρονη σταρ επανήλθε δυναμικά. Πρώτα με την κυκλοφορία νέων προϊόντων για τη σειρά καλλυντικών της, Kylie Cosmetics, κι έπειτα με τη μεγάλη της επανεμφάνιση στα social media, μας δείχνει  ότι είναι εδώ  - και θα παραμείνει.

  Οι τελευταίες της φωτογραφίες, μάλιστα, αποδεικνύουν ότι η μητρότητα δεν άλλαξε σε τίποτα τον παλιό της εαυτό.

   

   

   

  Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kylie Jenner (@kyliesnapchat) στις 16 Μάρ, 2018 στις 10:26 μμ PDT

   

  Μαζί με τη φίλη της, Jordyn Webster, η Κylie ποζάρει σε ένα hot tub, κάνοντας ένα διάλειμμα από τα καθήκοντά της, και μας δείχνει τους εντυπωσιακούς κοιλιακούς της. Μόλις μερικές εβδομάδες μετά την εγκυμοσύνη, το σώμα της είναι σε τέλεια κατάσταση.

   

   

  Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kylie (@kyliejenner) στις 17 Μάρ, 2018 στις 1:53 μμ PDT

   

  Στις υπόλοιπες φωτογραφίες που μοιράστηκε μαζί μας φοράει, όπως πάντα, τεράστια φούτερ και βρίσκεται στην αγκαλιά της κολλητής της.

   

   

  Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kylie (@kyliejenner) στις 16 Μάρ, 2018 στις 4:06 μμ PDT

   

   

  Gallery: Δείτε επίσης το λόγο που η Kylie Jenner έκανε τόσες ενέσεις στα χείλη

  11 photos

   

  Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

   

  Tags: ΣΩΜΑ| ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ| KYLIE JENNER| ΕΚΓΥΜΟΣΥΝΗ

 • Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης στα πύρινα μέτωπα

  Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης στα πύρινα μέτωπα

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-18 11:05:37 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στα πύρινα μέτωπα στον Αυλώνα, στο Κιάτο, στην Αχάδα Ηρακλείου, στη Λύρα Μονεμβασιάς και στην περιοχή Άγναντα Ηλείας.

  Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα είναι αυτή τη στιγμή βελτιωμένη.

  Στον Αυλώνα η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο στο σημείο παραμένουν 55 πυροσβέστες με 24 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 12 ατόμων.

  Στην περιοχή Στύλια του Κιάτου Κορινθίας επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 16 οχήματα.

  Στην Ηλεία η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, αλλά δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο για να κατασβέσουν πλήρως τη φωτιά.

  Στην περιοχή Λύρα Μονεμβασιάς επιχειρούν 24 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

  Το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 130 δασικές πυρκαγιές.

  naftemporiki.gr

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Φιλιππίνες: Τέσσερις νεκροί από φωτιά σε ξενοδοχείο

  Φιλιππίνες: Τέσσερις νεκροί από φωτιά σε ξενοδοχείο

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-18 10:31:24 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από φωτιά που ξέσπασε σε ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Μανίλα, όπως δήλωσε αξιωματούχος των σωστικών συνεργείων.

  Σύμφωνα με τον Τζόνι Γιου, διευθυντή του γραφείου Αντιμετώπισης Καταστροφών των Φιλιππίνων, περίπου 20 άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Manila Pavilion Hotel. «Έχουμε πληροφορίες από το Γραφείο της Πυροσβεστικής ότι υπάρχουν στον 5ο όροφο 19 ως 20 άνθρωποι που έχουν εγκλωβιστεί, αλλά είναι ζωντανοί», ανέφερε.

  Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της φωτιάς.

  Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

  ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
 • Γρεβενά: Καταστροφές από τους ισχυρούς ανέμους στη Δεσκάτη

  Γρεβενά: Καταστροφές από τους ισχυρούς ανέμους στη Δεσκάτη

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-18 10:23:15 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Kαταστροφές και σοβαρές υλικές ζημιές σε κτήρια και δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος προκάλεσαν οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που έπληξαν στη διάρκεια της νύκτας τον δήμο Δεσκάτης Γρεβενών.

  Από την ισχυρή ανεμοθύελλα καταστράφηκε ολοσχερώς η σκεπή της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στο Γήλοφο που είναι διατηρητέο μνημείο, ενώ εξαιτίας της πτώσης καλωδίων χαμηλής τάσης υπήρξε εκτεταμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Δήμο. 

  Επίσης, χρειάστηκε η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να σβήσει η φωτιά που ξέσπασε σε αποθήκη κτηνοτροφικής μονάδας με αποτέλεσμα να καταστραφούν όλες οι ζωοτροφές, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

  Σε πολλά σημεία του επαρχιακού δικτύου έπεσαν κλαδιά δένδρων στο οδόστρωμα χωρίς όμως να δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία. 

  Σύμφωνα με τον δήμαρχο Δεσκάτης Δημήτρη Καραστέργιο, υπήρξε άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας, με αποτέλεσμα την γρήγορη αντιμετώπιση των προβλημάτων.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΚΑΙΡΟΣ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • «ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ»

  «ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ»

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-18 10:15:06 | Πηγή: News Now
  Οι απεσταλμένοι των τηλεοράσεων από όλο τον κόσμο που μετέδιδαν από τις Βρυξέλλες εκείνο το βράδυ τον μεγάλο τελικό για το κύπελλο των πρωταθλητριών Ευρώπης, μεταξύ της Γιουβέντους και της Λίβερπουλ, έμοιαζαν περισσότερο με πολεμικούς ανταποκριτές παρά με αθλητικούς εκφωνητές. Τριάντα εννιά νεκροί (34 Ιταλοί, 2 Γάλλοι, 2 Βέλγοι, 1 Ιρλανδός) και 600 τραυματίες. Μέσα στο, ακατάλληλο για να φιλοξενήσει τέτοιας σημασίας αγώνα, γήπεδο είχαν περάσει τα πάντα. Όπλα, καδρόνια, λοστοί και, η οσμή του αλκοόλ των Άγγλων χούλιγκανς που έπιναν από το πρωί μπύρες, έφτανε μέχρι το μνημείο του Ατόμιουμ, ένα περίπου χιλιόμετρο από το εθνικό στάδιο του Βελγίου.

  Ήταν 33 χρόνια πριν, στις 29 Μαΐου του 1985 και έμεινε γνωστό στην ιστορία ως η τραγωδία του Χέιζελ, που σημάδεψε ολόκληρο το αγγλικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο το αίμα των αδικοχαμένων ανθρώπων θα γινόταν "φόρος" για να γεννηθεί ένα αυστηρό πλαίσιο κανόνων ασφαλείας στα ευρωπαϊκά γήπεδα και να τεθεί ένα θεσμικό πλαίσιο που λογικά δεν θα έπρεπε να επιτρέπει σε έναν πρόεδρο ομάδας, όπως ο Ιβαν Σαββίδης, να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με όπλο στο ζωνάρι και μαζί με παράγοντες της ομάδας του, να απειλούν τον διαιτητή για την ενδεχόμενη ακύρωση ενός γκολ . Διαφορετικά αν συμβεί, αυτό το γεγονός, όπως υπογραμμίζει με συνέντευξη του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γάλλος δικηγόρος Μισέλ Ποτό (Michel Pautot), βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση ... «με την ηθική δεοντολογία και το ήθος που τείνουν να καταλάβουν μια αυξανόμενη θέση στον αθλητισμό». Και οι κυρώσεις θα πρέπει να είναι πολύ αυστηρές.

  Αδιανόητο να υπάρξει όπλο στο γήπεδο

  Διδάκτωρ Νομικής, με θέση «τα σπορ και η Ευρώπη», ο Μισέλ Ποτό έχει εκδώσει πολλά βιβλία για το Αθλητικό Δίκαιο και είναι παγκοσμίως γνωστός. Μάλιστα ήταν αυτός πίσω από τη δικαστική υπόθεση Malaja, η οποία έφερε ανατροπή στον ευρωπαϊκό επαγγελματικό αθλητισμό παράλληλα με την υπόθεση Bossman. Ο Μισέλ Ποτό διευθύνει μια καμπάνια με νομικές αναλύσεις και συμβουλές, την Legisport με σύνθημα "Θέσατε εκτός μάχης τη βία και τον ρατσισμό στον αθλητισμό". Έχοντας γνώση για το τι συνέβη στον αγώνα μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ και ιδιαίτερα στο θέμα της εμφάνισης στον αγωνιστικό χώρο του ιδιοκτήτη της ομάδας της Θεσσαλονίκης με όπλο, ο Γάλλος δικηγόρος δηλώνει στο ΑΜΠΕ:

  «Κατ΄ αρχήν, ένα τέτοιο γεγονός δεν διανοείται να συμβεί, διότι οι κανονισμοί γηπέδων ή/και οι κανονισμοί ασφάλειας απαγορεύουν την παρουσία όπλων, όπως μαχαίρια, πυροβόλα όπλα ή διάφορα βλήματα λόγω της επικινδυνότητας τους. Ο ποινικός κώδικας το απαγορεύει και το τιμωρεί, αλλά και τα πολυάριθμα προστατευτικά μέτρα όπως οι σωματικές έρευνες, ανιχνευτικές έρευνες, στην είσοδο του σταδίου ή άλλοι έλεγχοι υποτίθεται ότι τα αποκλείουν αυτά. Είναι αλήθεια ότι τα συναισθήματα που προκλήθηκαν ήταν μεγάλα στην Ελλάδα».

  Ωστόσο, η παρουσία κόσμου μέσα στο τερέν του ματς, παραγόντων και οπαδών, «μπορεί να συμβεί οπουδήποτε». Στη Γαλλία, ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της Λίλ, υπογραμμίζει ο Μισέλ Ποτό, «δέχθηκε κυρώσεις, πριν από λίγες ημέρες, να διεξάγει αγώνες κεκλεισμένων των θυρών στην έδρα της ομάδας, επειδή στο τέλος του αγώνα με το Μονπελιέ, οι οπαδοί της Λίλ εισέβαλαν στο γήπεδο».

  Το νομικό πλαίσιο

  Ρωτήσαμε τον Γάλλο διδάκτορα Νομικής αν όντως η τραγωδία του Χέιζελ ήταν η αιτία να ληφθούν τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν σήμερα στη Μεγάλη Βρετανία, όπου αν και δεν υπάρχουν διαχωριστικά εμπόδια πλέον των οπαδών με τον αγωνιστικό χώρο, δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα χουλιγκανισμού και μάλιστα χωρίς να υπάρχει παρουσία αστυνομικών μέσα στα στάδια. «Έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι ο χουλιγκανισμός είναι συνδεδεμένος με το Ηνωμένο Βασίλειο ή τις θανάσιμες συγκρούσεις του 1985 στο Χέιζελ. Ξεχάστηκε πολύ γρήγορα ότι στη Λίμα του Περού, το 1964, ένα γκολ που ακυρώθηκε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες μεταξύ Περού και Αργεντινής είχε σαν αποτέλεσμα μία διαμάχη που προκάλεσε σχεδόν 320 νεκρούς. Είναι αλήθεια ότι έχει προκύψει μια συνειδητοποίηση από το Χέιζελ και μετά, όπου η φρίκη ήταν τόσο μεγάλη. Η τότε βρετανική κυβέρνηση υπό την ηγεσία της Μάργκαρετ Θάτσερ, πρωθυπουργού, αγωνίστηκε αποτελεσματικά κατά των υπερβολών των Άγγλων οπαδών. Την εποχή εκείνη, οι αγγλικοί σύλλογοι είχαν εξαιρεθεί από τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα για αρκετά χρόνια», σημειώνει ο Μισέλ Ποτό.

  Πράγματι σε μια εποχή μεγάλης κοινωνικής κρίσης και ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο από την αυστηρή θατσερική πολιτική λιτότητας, η ίδια η Μάργκαρετ Θάτσερ πήρε μόνη της απόφαση να αποσύρει ως κυβέρνηση τις αγγλικές ομάδες από τα Κύπελλα Ευρώπης, πριν καν το πει η UEFA και η τιμωρία κράτησε συνολικά πέντε χρόνια!

  Οι αγγλικές ομάδες επανήλθαν το 1990-91 στα Ευρωκύπελλα, αφού ο χάρτης είχε πλέον αλλάξει. Οι ομάδες άργησαν ωστόσο να πατήσουν και πάλι στα πόδια τους και κυρίως το έκαναν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και με την Άρσεναλ, που τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ΄90 ήταν η νέα δύναμη! Η Λίβερπουλ επανήλθε ένα χρόνο αργότερα από τους άλλους, αλλά πήρε καιρό να βρει τα πατήματα της. Το 2001 κατέκτησε στο συγκλονιστικό τελικό με την Αλαβές (5-4) στο Ντόρτμουντ το Κύπελλο.

  Καμία επανάπαυση

  Για τον Μισέλ Ποτό δεν πρέπει σήμερα να υπάρξει επανάπαυση ότι όλα λύθηκαν στην Ευρώπη. «Τα περιστατικά στη Μασσαλία κατά τη διάρκεια του Euro-2016 στο ποδόσφαιρο δείχνουν ότι πρέπει να παραμένουμε σε επαγρύπνηση», λέει στο Πρακτορείο και συμπληρώνει: «Μπορούμε να προσθέσουμε ότι μετά το Χέιζελ, ευρωπαϊκές χώρες έσπευσαν να αντιδράσουν, αφού το Συμβούλιο της Ευρώπης κατάρτισε την ευρωπαϊκή Σύμβαση για τη βία και την ανάρμοστη συμπεριφορά από τους θεατές σε αθλητικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων ποδοσφαίρου, την 19η Αυγούστου του 1985. Πρέπει να σημειωθεί ότι μια νέα Συνθήκη του Συμβουλίου της Ευρώπης σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την ασφάλεια και υπηρεσίες σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και άλλα αθλητικά γεγονότα τέθηκε σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου το 2017».

  Ο Γάλλος νομικός θεωρεί ότι ολόκληρο το νομικό πλαίσιο πρέπει να βρει πρακτική εφαρμογή στην Ευρώπη. Είναι ένα θέμα για το οποίο απευθύνει έκκληση σε όλες τις χώρες που έχουν ενσωματώσει στους ποινικούς τους κώδικες κατασταλτικές διατάξεις για την τιμωρία της βίας στον αθλητισμό. «Οι αστυνομικές δυνάμεις, η δικαιοσύνη, οι ομοσπονδίες, οι σύνδεσμοι των οπαδών εμπλέκονται πολύ στην καταπολέμηση του χουλιγκανισμού, όπου όλοι έχουν κάποιο ρόλο να παίξουν. Ακόμη και η Interpol δημιούργησε το πρόγραμμα Stadia Excellence Project. Τέλος, η Ένωση Legisport διεξάγει προληπτικές ενέργειες στη Γαλλία και στο εξωτερικό εδώ και αρκετά χρόνια με την εκστρατεία "Θέσατε εκτός μάχης τη βία και τον ρατσισμό στον αθλητισμό"», επισημαίνει.

  «Τα σκάνδαλα πάντα υπήρχαν»

  Ο Μισέλ Ποτό ανήκει στο δικηγορικό σύλλογο της Μασσαλίας, την πόλη όπου στιγματίστηκε κάποτε η τοπική ομάδα ποδοσφαίρου, η Ολυμπίκ, από το σκάνδαλο του Μπερνάρ Ταπί. Τον ρωτάμε ευθέως: «Πώς κρίνετε την κατάσταση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, υπήρξε κάποια εξυγίανση; Υπήρξαν πολλά σκάνδαλα και στη Γαλλία πιο παλιά, αλλά και άλλα πιο πρόσφατα» με τον Μισέλ Ποτό να απαντά:

  «Σήμερα βρισκόμαστε σε μια εποχή που η ηθική και το ήθος τείνουν να καταλάβουν μια μεγαλύτερη θέση στον αθλητισμό, αλλά η σημερινή ηθική δεοντολογία δεν είναι αναγκαστικά εκείνη του χθες. Σκάνδαλα πάντα υπήρχαν στο ποδόσφαιρο και τα δικαστήρια όλο και περισσότερο καλούνται να καταστείλουν την "κακή" συμπεριφορά και την εξαπάτηση. Ομοίως, οι επιτροπές δεοντολογίας και πειθαρχίας επιμένουν ως προς στην επιβολή αυστηρών ποινών.

  »Οι επιθέσεις στην ηθική, στην δεοντολογία είναι ποικίλες, κυμαίνονται από τα στημένα παιχνίδια των αγώνων, τους διαιτητές και τους ανέντιμους παίκτες στο στοίχημα .... Σήμερα, παρά τα μέτρα και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την καταπολέμηση αυτής της μάστιγας, άλλες παραβιάσεις της αθλητικής ηθικής εμφανίζονται με το ντόπινγκ, την ανεξέλεγκτη προπόνηση, την υπερβολική προπόνηση. Αυτές οι νέες επιθέσεις στο σώμα του αθλητή και στην υγεία του εντάσσονται επίσης στο πλαίσιο των ηθικών κανόνων και θέτουν ζήτημα δεοντολογίας.

  »Θυμηθείτε στο οικονομικό επίπεδο, τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στις πιο γνωστές εμβληματικές φιγούρες του ποδοσφαίρου, όπως οι Σεπ Μπλάτερ, πρόεδρος της FIFA, και Μισέλ Πλατινί, πρόεδρος της UEFA. Δημιούργησαν διαδικασίες ενώπιον των δικαστηρίων για να αμφισβητήσουν τις κυρώσεις στις οποίες υποβλήθηκαν».

  Ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν για την ασφάλεια

  Ρωτήσαμε, τέλος, τον Γάλλο νομικό, ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια στα γήπεδα και να αποφευχθεί η πίεση που ενδεχομένως μπορεί να δεχθούν και οι διαιτητές των αγώνων για να αλλάξουν τις αποφάσεις τους.

  «Κατ΄ αρχήν οι εσωτερικοί κανονισμοί ασφαλείας, των γηπέδων, σταδίων και/ή όσα σχετίζονται γενικά με την ασφάλεια πρέπει να εφαρμόζονται σχολαστικά χωρίς καμία χαλάρωση. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε χαλάρωση, τρομοκρατικές επιθέσεις μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή. Η επαγρύπνηση πρέπει να είναι μόνιμη. Πρέπει πάντα να προσπαθούμε για περισσότερη ασφάλεια, ακόμη και αν ορισμένα μέτρα μπορούν να προκαλέσουν δυσαρέσκεια. Όλοι οι άνθρωποι που παρακολουθούν έναν αγώνα θέλουν ασφάλεια, και πρέπει να γνωρίζουν την ικανότητά τους να ανιχνεύουν επικίνδυνα άτομα. Η ασφάλεια που πρέπει να είναι η δουλειά του καθενός δεν είναι ποτέ αρκετά επαρκής, αλλά έχει ένα κόστος που τώρα υποστηρίζεται από τους συλλόγους και τις ομάδες», τονίζει ο Μισέλ Ποτό.

  Σχετικά με τους διαιτητές, θεωρεί ότι και αυτοί έχουν ένα μερίδιο ευθύνης. «Οι διαιτητές, είναι αλήθεια ότι πρέπει να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις και δεν πρέπει να πιέζονται, να είναι θύματα πιέσεων- κάτι που μερικές φορές είναι δύσκολο λόγω της βαθμολογικής σημασίας ενός αγώνα και τι θα προκαλέσει. Οι πρόσφατες εξελίξεις με τη χρήση των βίντεο θα έπρεπε να τους βοηθήσουν. Τέλος, δεν επιμένουμε ποτέ αρκετά για την πρόληψη και την εκπαίδευση. Οι διευθύνοντες, οι αθλητές, οι θεατές φίλαθλοι, οι διαιτητές πρέπει να είναι ενήμεροι για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδ , και αυτό κάνουμε με την εκστρατεία Legisport: Θέτουμε εκτός μάχης τη βία και το ρατσισμού στον αθλητισμό», τονίζει.

  ΑΜΠΕ

  «The New Daily Mail» 
  TheNewDailyMail
 • Δημήτρης Ουγγαρέζος: Εντάσσεται στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη; Ο ίδιος απαντά...

  Δημήτρης Ουγγαρέζος: Εντάσσεται στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη; Ο ίδιος απαντά...

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-18 10:06:17 | Πηγή: News Now
  Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες μέρες η είδηση πως η Ελένη Μενεγάκη ρώτησε για το συμβόλαιο του Δημήτρη Ουγγαρέζου με τον ANT1 και πότε λήγει, προκειμένου να του προτείνει μια θέση στην εκπομπή της από την επόμενη σεζόν.

  Η παρουσιάστρια θεωρεί πως έχουν τρομερή τηλεοπτική χημεία και αυτή ήταν η αφορμή της σκέψης της!

  Ο Δημήτρης μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες και έδωσε την δική του απάντησε σε όλο αυτό:

  "Πέρασα πραγματικά καλά στην Ελένη. Υποθετικά δεν θα ήθελα να μιλήσω. Αυτή τη στιγμή αυτό που ισχύει είναι ότι έχω συμβόλαιο με τον ΑΝΤ1. Το ξέρω ότι γράφτηκε... Αυτό που ισχύει και σέβομαι είναι το συμβόλαιο αυτή τη στιγμή...", δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε: "Το συμβόλαιό μου είναι 2+1 χρονιά και υπεγράφη το καλοκαίρι. Δηλαδή τελειώνει το μεθεπόμενο έτος!"

  http://www.tvnea.com
 • Έφη Αχτσιόγλου: Πυρήνας της δίκαιης ανάπτυξης η ενίσχυση της εργασίας

  Έφη Αχτσιόγλου: Πυρήνας της δίκαιης ανάπτυξης η ενίσχυση της εργασίας

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-18 09:57:08 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Η αύξηση του κατώτατου μισθού και η βελτίωση συνολικά του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων αποτελούν δέσμευση και σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης, επισημαίνει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι «πυρήνας της δίκαιης ανάπτυξης είναι η ενίσχυση της εργασίας».

  Σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Αχτσιόγλου σημειώνει ότι η προεργασία της διαδικασίας αυτής θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα κι εκεί θα καθοριστούν τα βήματα και το χρονοδιάγραμμά της.

  «Το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι, επομένως, η δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, με έμφαση στην ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος, με στήριξη της καινοτομίας, η οποία συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας, με αναβάθμιση της θέσης της χώρας μας στην αλυσίδα παραγωγής αξίας. Είναι, λοιπόν, ακριβώς, σε αυτό το σημείο, που εμφανίζεται η διαχωριστική κοινωνική και πολιτική μας γραμμή από τη Ν.Δ. που θεωρεί ότι η ανάπτυξη πρέπει να στηριχθεί στη συντριβή της εργασίας» δηλώνει η υπουργός.

  Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, η υπουργός Εργασίας εκτιμά ότι τόσο οι θεσμοί όσο και οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρωζώνης θα κρατήσουν μία εποικοδομητική στάση και η 4η αξιολόγηση, αλλά και η συζήτηση για το μεταπρογραμματικό πλαίσιο εποπτείας και τη ρύθμιση του χρέους θα κλείσουν έγκαιρα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

  Σε ό,τι αφορά τα θέματα του υπουργείου Εργασίας, στην τέταρτη αξιολόγηση, η υπουργός Εργασίας δηλώνει ότι αυτά αφορούν, κυρίως, τεχνικά ζητήματα για το μηχανισμό μέτρησης της αντιπροσωπευτικότητας στην επέκταση των συλλογικών συμβάσεων και για το θεσμό της διαιτησίας, «προς τον οποίο να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν αμφισβητείται η δυνατότητα μονομερούς προσφυγής, όπως όρισε και η απόφαση του ΣτΕ».

  Παράλληλα, η κ. Αχτσιόγλου υπογραμμίζει ότι, τις προηγούμενες ημέρες, ολοκληρώθηκε ένας κύκλος συναντήσεων με τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους για μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων της αγοράς εργασίας. «Στο επίκεντρο του διαλόγου βρέθηκε η επεκτασιμότητα των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, που, μαζί με την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, θα τεθούν σε ισχύ με τη λήξη του προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο, όπως έχει ήδη ψηφιστεί και είναι νόμος του κράτους. Επίσης, συζητήθηκαν η λειτουργία του θεσμού της διαιτησίας και η αλλαγή της αρχιτεκτονικής του προστίμου για την αδήλωτη εργασία» προσθέτει η ίδια, ενώ σημειώνει ότι, στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου συναντήσεων, διαπιστώθηκε ικανοποιητική σύγκλιση απόψεων, κατατέθηκαν τεχνικές προτάσεις και παρατηρήσεις από την πλευρά των κοινωνικών εταίρων, καταγράφηκαν, όμως και διαφορετικές προσεγγίσεις.

  «Πιστεύουμε ότι μπορούμε με σύνθεση απόψεων και με ειλικρινή συναινετική διάθεση να έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα. Στο πλαίσιο των συζητήσεων, εκφράστηκαν εκ μέρους των κοινωνικών εταίρων και οι καταρχήν θέσεις τους στο ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού με θετικές προσεγγίσεις» αναφέρει.

  Μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας επισημαίνει ότι η αντιπροσωπευτικότητα στο πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων εργασίας είναι ένα μέγεθος απαραίτητο για την επέκταση μίας συλλογικής σύμβασης στο σύνολο ενός κλάδου, ενώ αποσαφηνίζει ότι η απουσία πληροφοριακών συστημάτων οδηγούσε στον έλεγχο της αντιπροσωπευτικότητας με μία χειροκίνητη και βαριά διαδικασία. Σήμερα, αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει με αυτοματοποιημένο και γρήγορο τρόπο, προσθέτει.

  «Η συζήτηση που διεξάγεται, αυτήν τη στιγμή, περιορίζεται αυστηρά σε τεχνικά θέματα και δεν αφορά ζητήματα ουσίας της επεκτασιμότητας των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων» συνεχίζει η κ. Αχτσιόγλου.

  Για την ανεργία, η υπουργός Εργασίας επισημαίνει ότι η καταπολέμησή της είναι ένας διαρκής στόχος. «Το ποσοστό της ανεργίας έχει μειωθεί κατά έξι μονάδες περίπου από το 2014 και έχουν δημιουργηθεί τουλάχιστον 350.000 περισσότερες θέσεις εργασίας στην περίοδο της διακυβέρνησής μας. Ασφαλώς, το έχω ξαναπεί, κανείς δεν εφησυχάζει, γνωρίζουμε καλά το μέγεθος του προβλήματος και ότι πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμη» συμπληρώνει.

  «Ο βασικός πυρήνας της πολιτικής μας για την καταπολέμηση της ανεργίας στοχεύει στους μακροχρόνια ανέργους και στη νεολαία. Οι αλλαγές που έγιναν στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για ανθρώπους που έχουν βρεθεί αρκετά χρόνια εκτός της αγοράς εργασίας» σημειώνει.

  Το επόμενο διάστημα, όπως αναφέρει, θα ανακοινωθούν και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που σχετίζονται, κυρίως, με τη νεανική ανεργία. «Γνωρίζουμε βέβαια ότι τόσο η ανεργία όσο και το brain drain δεν αφορούν μόνο ένα υπουργείο. Χρειάζεται, επομένως, συντονισμός και διυπουργική συνεργασία, για να είμαστε αποτελεσματικοί. Ήδη, το υπουργείο Παιδείας έχει αναπτύξει και εφαρμόσει σειρά θετικών πρωτοβουλιών για τους νέους πτυχιούχους» αναφέρει.

  Σε ερώτηση σχετικά με τη βιωσιμότητα της πρόσφατης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, η υπουργός Εργασίας απαντά ότι, ήδη, η εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, σε συνδυασμό με την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της αδήλωτης εργασίας, συντείνουν στην εξάλειψη των ταμειακών ελλειμμάτων της κοινωνικής ασφάλισης, υπογραμμίζοντας ότι ο πρώτος χρόνος λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ολοκληρώθηκε με θετικό οικονομικό αποτέλεσμα, ύψους 777 εκατ. ευρώ, έναντι εκτιμώμενου ελλείμματος 765 εκατ. ευρώ. «Μία θετική απόκλιση, δηλαδή, της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ. Η ίδια θετική εικόνα θα επαναληφθεί και το 2018» εκτιμά η υπουργός.

  Τέλος, υποστηρίζει ότι η βελτίωση της πορείας της οικονομίας και του ρυθμού ανάπτυξης θα επηρεάσουν θετικά τα οικονομικά δεδομένα και του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, «επιτρέποντάς μας τις διορθωτικές παρεμβάσεις».

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Βραζιλία: Παιδί ενός έτους νεκρό σε ανταλλαγή πυρών σε φαβέλα

  Βραζιλία: Παιδί ενός έτους νεκρό σε ανταλλαγή πυρών σε φαβέλα

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-18 09:31:07 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Ένα παιδί ενός έτους, ένας άνδρας και μια γυναίκα σκοτώθηκαν την Παρασκευή κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά και της αστυνομίας σε φαβέλα του συγκροτήματος Αλεμάο, βόρεια του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η αστυνομία.

  Το τραγικό γεγονός έρχεται τρεις μέρες μετά τη δολοφονία της δημοτικού συμβούλου του Ρίο ντε Τζανέιρο, Μαριέλε Φράνκο, μιας ακτιβίστριας, που ασκούσε δριμύτατη κριτική στην αστυνομική βία στις φαβέλες, στις φτωχές συνοικίες όπου οι αρχές έχουν εξαπολύσει έναν ανελέητο πόλεμο κατά συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών. 

  Η αστυνομία ανέφερε ότι το περιστατικό ξεκίνησε την Παρασκευή το βράδυ όταν μια συμμορία ναρκωτικών άνοιξε πυρ από ένα κλεμμένο τζιπ. Ένας από τους τρεις υπόπτους συνελήφθη. Το γαζωμένο από σφαίρες τζιπ, ένα περίστροφο και ένα αυτόματο τουφέκι κατασχέθηκαν.

  Από την ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκαν μια γυναίκα, ένας άνδρας και ένα παιδί ενός έτους, ενώ τραυματίστηκε η μητέρα του και ένα ακόμη παιδί, σύμφωνα με την αστυνομία.

  Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Globo, ο απολογισμός της ένοπλης σύρραξης ήταν τέσσερις νεκροί, όλοι από αδέσποτες σφαίρες, ανάμεσά τους και το παιδί που βρισκόταν σε καροτσάκι. «Η βία βρίσκεται εκτός ελέγχου και η κυβέρνησή μας δεν έχει λύση. Ο γιος μου ήταν μόλις ενός έτους. Το νήμα της ζωης του κόπηκε βλακωδώς εξαιτίας ενός συστήματος που έχει καταστρέψει τη χώρα μας», δήλωσε ο πατέρας του παιδιού, Φάμπιο Αντόνιο ντα Σίλβα, σε συνέντευξή του στη Globo.

  Παρόμοιες τραγωδίες αποτελούν μέρος της καθημερινής ζωής στις φαβέλες, όπου ζει το ένα τέταρτο του πληθυσμού του Ρίο. Σε πολλές φαβέλες, οι συμμορίες επιχειρούν σε καθεστώς ατιμωρησίας, οπλοφορώντας ανοιχτά, εκβιάζοντας κατοίκους και στρατολογώντας παιδιά ως διακινητές ναρκωτικών.

  Η αστυνομία κατηγορείται συστηματικά από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι πατάει «εύκολα τη σκανδάλη», ακόμη και ότι διεξάγει συνοπτικές εκτελέσεις. Έπειτα από το θάνατο του παιδιού, η αστυνομία ανέφερε σε ξεχωριστή ανακοίνωση, ότι οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν ανακρίνονται και ότι τα όπλα τους στάλθηκαν για ανάλυση. 

  «Θέλουμε να δώσουμε ένα τέλος σε αυτούς τους θανάτους παιδιών από αδέσποτες σφαίρες σε αυτές τις συνοικίες», δήλωσε το Σάββατο ο δήμαρχος του Ρίο, Μαρσέλο Κριβέλα, στη διάρκεια επίσκεψής του στη φαβέλα Βίλια Κένεντι.

  Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

  ΒΡΑΖΙΛΙΑ
 • "Survivor": Πλούσιο παρασκήνιο! Για αυτό το λόγο άλλαξαν παραλία οι Μαχητές...

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-18 09:22:05 | Πηγή: News Now
  Πριν μερικές ημέρες, η παραγωγή του Survivor αποφάσισε να στείλει τους Μαχητές σε άλλη παραλία του Αγίου Δομίνικου.

  Ο Σάκης Τανιμανίδης είχε ανακοινώσει στους παίκτες ότι θα έπρεπε να μετακομίσουν καθώς η παραλία στην οποία ζούσαν μέχρι τώρα είχε παλίρροιες. Και ότι για λόγους ασφαλείας, λοιπόν, έπρεπε να αλλάξουν γειτονιά.

  Αυτό, βέβαια, προκάλεσε εντύπωση στους τηλεθεατές και ήδη είχαν κυκλοφορήσει οι φήμες πως οι “μπλε” είχαν βρει τρόπο να εξοικονομούν φαγητό από ντόπιους.

  Σήμερα, λοιπόν, στον αέρα του "Επιτέλους σαββατοκύριακο", ο Νίκος Γεωργιάδης και η Ναταλία Γερμανού τόνισαν πως αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος που άλλαξαν παραλία. Η γνωστή παρουσιάστρια, μάλιστα, αποκάλυψε πως ήταν τρεις οι Μαχητές που είχαν βρει άκρες και έτρωγαν καλά.

  «Οι Μαχητές αυτή την εβδομάδα άλλαξαν παραλία παρά τη θέλησή τους. Ξέρετε γιατί; Είχαν βρει ντόπιους και έπαιρναν φαγητό. Και γι’ αυτό το κλίμα μεταξύ τους ήταν πάρα πολύ άσχημο μεταξύ τους αυτές τις ημέρες. Δεν συμμετείχαν όλοι σε αυτό το κόλπο. Αυτά πέρυσι τα είχαν κάνει οι Διάσημοι με τον Ντάνο, τώρα τα κάνουν οι Μαχητές. Τους άλλαξαν άρον άρον παραλία», είπε ο Νίκος Γεωργιάδης.

  Η Ναταλία Γερμανού πρόσθεσε: «Συγκεκριμένα τρεις εκ των παικτών των Μαχητών είχαν βρει άκρες και έτρωγαν πολύ καλά, απ’ ότι έμαθα».

  http://www.tvnea.com
 • Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι

  Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-18 09:13:30 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές αναμένονται σήμερα αρχικά στα δυτικά και βόρεια, βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στο Αιγαίο 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

  Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα ανατολικά και νότια. 

  Αναλυτική πρόγνωση:

  Μακεδονία, Θράκη

  Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα όποια θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

  Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

  Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου. 

  Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

  Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στις βορειότερες περιοχές και σταδιακή πρόσκαιρη βελτίωση. Από το βράδυ θα ξαναβρεθεί κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου τη νύχτα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές.

  Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε νοτίους με την ιδία ένταση.

  Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

  Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

  Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Από το απόγευμα βελτίωση.

  Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

  Θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου. 

  Κυκλάδες, Κρήτη

  Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Από το απόγευμα βελτίωση.

  Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

  Θερμοκρασία: από 15 έως 21 και στη βόρεια Κρήτη έως 23 βαθμούς κελσίου. 

  Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

  Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

  Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

  Θερμοκρασία: από 16 έως 21 βαθμούς κελσίου. 

  Αττική

  Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα βελτίωση.

  Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

  Θερμοκρασία: από 15 έως 19 βαθμούς κελσίου. 

  Θεσσαλονίκη

  Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα ενώ από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

  Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

  Θερμοκρασία: από 15 έως 18 βαθμούς κελσίου. 

  Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 19-03-2018

  Καιρός: αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στα βόρεια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές ενώ χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές α τη νύχτα πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

  Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς

  Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

  ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙΡΟΣ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Ζεεχόφερ: Η Ε.Ε. «πατρονάρει» τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης στο θέμα των μεταναστών

  Ζεεχόφερ: Η Ε.Ε. «πατρονάρει» τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης στο θέμα των μεταναστών

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-18 09:13:30 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Κριτική στην Ε.Ε. για τη στάση της στις συνομιλίες με τα κράτη-μέλη της της ανατολικής Ευρώπης σε ό,τι αφορά το θέμα της κατανομής των μεταναστών άσκησε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ.

  Ο Ζεεχόφερ, ο οποίος ανήκει στην συντηρητική Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), το βαυαρικό αδελφό κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, έκανε το σχόλιο αυτό σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη Die Welt am Sonntag, μερικές ημέρες μετά την δημόσια κατακραυγή που προκάλεσε με την δήλωσή του ότι «το ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία».

  Ο πρώην πρωθυπουργός της Βαυαρίας επιδιώκει να δείξει ότι το κόμμα του υιοθετεί σκληρή στάση σε ό,τι αφορά το θέμα των μεταναστών εν όψει των εκλογών στο κρατίδιο της Βαυαρίας τον Οκτώβριο, ώστε να φέρει πίσω τους ψηφοφόρους του κόμματος που άλλαξαν στρατόπεδο και ψήφισαν το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου. 

  Ο Ζεεχόφερ ζήτησε συνεχείς ελέγχους στα γερμανικά σύνορα όσο η Ε.Ε. δεν μπορεί να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα και επέκρινε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον - όπως τον χαρακτήρισε - «διδακτικό» της τόνο απέναντι στα κράτη της ανατολικής Ευρώπης που έχουν αρνηθεί να δεχθούν αιτούντες άσυλο βάσει του συστήματος ποσοστώσεων της Ε.Ε..

  Η στάση αυτή είναι «αντιπαραγωγική» σημείωσε ο Ζεεχόφερ, προσθέτοντας ότι «κάθε χώρα έχει την υπερηφάνειά της».

  Ο συντηρητικός πολιτικός, το κόμμα του οποίου βρίσκεται στα δεξιά των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ, κάλεσε την Ε.Ε. να σταματήσει να παίρνει αποφάσεις «πάνω από τα κεφάλια» των κρατών μελών. «Η Επιτροπή της Ε.Ε. πατρονάρει συχνά», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα.

  «Χρειαζόμαστε να βάλουμε περισσότερη ενέργεια στον διάλογο για την κατανομή των προσφύγων. Αν συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε με υπομονή, μια πλειοψηφία χωρών θα το υποστηρίξει» πρόσθεσε.

  Άλλες χώρες θα μπορούσαν να συμβάλουν με άλλους τρόπους, ίσως στέλνοντας περισσότερο προσωπικό στα σύνορα της Ε.Ε., ή συμβάλλοντας περισσότερο για κοινές μεθοριακές περιπολίες, υπογράμμισε.

  Τα σχόλια αυτά του Ζεεχόφερ μπορεί να οξύνουν τις εντάσεις στον νέο «μεγάλο συνασπισμό» μεταξύ των συντηρητικών της Μέρκελ και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD). Η Μέρκελ απέρριψε κατηγορηματικά το σχόλιο που έκανε ο Ζεεχόφερ την περασμένη εβδομάδα ότι το ισλάμ δεν ανήκει στην Γερμανία, υπογραμμίζοντας ότι τα τέσσερα εκατομμύρια μουσουλμάνων της Γερμανίας ανήκουν στη χώρα, όπως και η θρησκεία τους. Τα σχόλια του Ζέεχοφερ για το ισλάμ επέκριναν επίσης κορυφαία στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών.

  Ο Γιοχάνες Καρς, μέλος του κοινοβουλίου και εκπρόσωπος της συντηρητικής πτέρυγας του SPD, κατηγόρησε τον Ζέεχοφερ ότι χρησιμοποιεί την νέα υπουργική του θέση για να κάνει προεκλογική εκστρατεία για το CSU στην Βαυαρία. «Το να χτίζεις γέφυρες και όχι να ανοίγεις χαντάκια είναι ευθύνη όλων των αξιοπρεπών Γερμανών» δήλωσε στην εφημερίδα Handelsblatt.

  Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Γερμανία
 • «Τόποι αναφοράς. Από τη Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος»

  «Τόποι αναφοράς. Από τη Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος»

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-18 09:13:30 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Με αφορμή τη συμπλήρωση ενενήντα ετών από την ίδρυση της Τράπεζας της Ελλάδος, το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας παρουσιάζει, έπειτα από δεκαπέντε χρόνια, μία νέα έκθεση επιλεγμένων έργων από τη Συλλογή έργων τέχνης της Τράπεζας της Ελλάδος.

  Η έκθεση με τίτλο «Τόποι αναφοράς. Από τη Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος», που εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, άνοιξε τις πύλες της για το κοινό στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138, Αθήνα), και θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου.

  Ορέστης Κανέλλης - «Η Ηρώ».

  Η έκθεση βασίζεται στον κορμό της Συλλογής, η οποία έχει διαμορφωθεί με επιλογές από την απαρχή της νεοελληνικής τέχνης, έτσι όπως αυτή θεμελιώνεται με την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους, και με τον συστηματικό εμπλουτισμό της με έργα ενός ευρέος φάσματος της νεοελληνικής ζωγραφικής έως τη σύγχρονη εποχή.

  Ιωάννης Αλταμούρας - «Έξω από το λιμάνι» .

  Η Συλλογή αριθμεί περίπου 3.000 έργα, κυρίως παραστατικής ζωγραφικής, χαρακτικής καθώς και μικρό αριθμό γλυπτών, που αναδεικνύουν πτυχές της νεοελληνικής τέχνης, από τα μέσα του 19ου αιώνα έως σήμερα και η έκθεση έχει στόχο να την αναδείξει ως έναν «τόπο αναφοράς» έργων τέχνης που επιχειρούν να αποκρυπτογραφήσουν και να διατυπώσουν διαχρονικά όψεις της ελληνικής πολιτισμικής ταυτότητας. Για την εν λόγω χαρτογράφηση, η έκθεση ακολουθεί κατεύθυνση θεματολογική, ενώ στόχος της είναι να μελετήσει και να υπογραμμίσει τους τρόπους με τους οποίους κύριες θεματικές, αλλά και «κύκλοι» αυτών μικρότερης εμβέλειας, αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν μήτρες έμπνευσης ιδεών διαχρονικής σημασίας για τη νεοελληνική τέχνη.

  Ιωάννης Ζαχαρίας  - «Όρθιο κορίτσι».

  Η πορεία της έκθεσης χαράσσεται μέσα από τρεις κύριες ενότητες αφήγησης: την αναφορά στην αρχαιότητα, την προσέγγιση του καθημερινού κόσμου, και τη σημασία του τοπίου ως οδηγού για τη νεοελληνική τέχνη. Στον ισόγειο χώρο περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς δημιουργήθηκαν δεκαέξι δωμάτια στα οποία φιλοξενούνται τα έργα τέχνης ανά ενότητες, οι οποίες είναι άμεσα διακριτές από τα χρώματα των χώρων -λαδοπράσινο για την αρχαιότητα, μπορντό για την ηθογραφία και γκρι για την τοπιογραφία, με σημαντικό κομμάτι της τη θαλασσογραφία.

  Κωνσταντίνος Βολανάκης - «Σημαιοστόλιστα πλοία».

  Σε μία ξεχωριστή αίθουσα, βαμμένη με μπλε χρώμα, έχουν τοποθετηθεί οι πίνακες του Κωνσταντίνου Βολανάκη –ανάμεσά τους τα δύο μεγαλύτερα σε μέγεθος έργα της έκθεσης.  

  Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει έργα γνώριμα, όπως η «Παλλάς Αθηνά» του Νικολάου Γύζη -σχέδιο του ζωγράφου για το λάβαρο του Πανεπιστημίου Αθηνών-, αλλά και σχεδόν άγνωστα, όπως το γοητευτικό «Γράμμα» του Ιωάννη Ζαχαρία, του ζωγράφου που πέθανε νεότατος στο Ψυχιατρείο της Κέρκυρας, το 1873.

  Θάλεια Φλωρά - Καραβία - «Μοναξιά».

  Οι επισκέπτης της έκθεσης θα μπορούν να ενημερωθούν για τα έργα που τους ενδιαφέρουν, καθώς οι πληροφορίες βρίσκονται κάτω από τα εκθέματα, γραμμένες με αυτοκόλλητα γράμματα που είναι ευανάγνωστα από απόσταση.

  Κωνσταντίνος Βολανάκης - «Ακτή Φαλήρου» .

  Αξίζει να σημειωθεί η χρονική στιγμή που πραγματοποιείται μία έκθεση με τέτοιο εύρος αφιερωμένη στη νεοελληνική τέχνη, καθώς η μόνιμη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης δεν είναι επισκέψιμη ήδη πέντε χρόνια, αν εξαιρέσουμε ένα μικρό τμήμα της που φιλοξενείται στην Εθνική Γλυπτοθήκη. Στα πλαίσια της έκθεσης έχει σχεδιαστεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο θα απευθύνεται σε μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, καθώς και σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ στο πωλητήριο του Μουσείου θα διατίθενται, μεταξύ άλλων αντικειμένων σχεδιασμένων με αφορμή την έκθεση, δύο μεταξοτυπίες του Κωνσταντίνου Βολανάκη και μία του Κωνσταντίνου Μαλέα.

  Θεόφραστος Τριανταφυλλίδης - «Εργάτριες σταφίδας».

  Οι ώρες λειτουργίας είναι: Πέμπτη & Κυριακή από τις  10:00  έως τις 18:00, Παρασκευή & Σάββατο από τις 10:00 έως τις 22:00

  gkoul@naftemporiki.gr

  ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Πρόεδρος Δημοκρατίας
 • Έρχεται σε Α' τηλεοπτική μετάδοση σήμερα στο STAR!

  Έρχεται σε Α' τηλεοπτική μετάδοση σήμερα στο STAR!

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-18 09:04:50 | Πηγή: News Now
  ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑ (THE WATCH)

  Τέσσερις καθημερινοί τύποι, που μένουν στα προάστια, ενώνουν  τις δυνάμεις τους προκειμένου να σχηματίσουν μια ομάδα νυχτερινής επιτήρησης στη γειτονιά τους. Αυτό είναι όμως μόνο ένα πρόσχημα ώστε  να ξεφεύγουν από τις πληκτικές ζωές τους, μέχρι που ανακαλύπτουν πως η πόλη τους έχει κυριευθεί από εξωγήινους, και η μόνη επιλογή, που τους μένει, είναι να σώσουν τη γειτονιά τους αλλά και τον κόσμο από την ολοκληρωτική καταστροφή!

  ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ακίβα Σάφερ

  ΠΑΙΖΟΥΝ: Μπεν Στίλερ, Βινς Βον, Τζόνα Χιλ, Μπίλι Κρούνταπ, Νταγκ Τζόουνς

  A' τηλεοπτική μετάδοση: Σήμερα στις 16:30 στο STAR!

  http://www.tvnea.com
 • ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: 12+ 1 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

  ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: 12+ 1 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-18 08:21:19 | Πηγή: News Now
  «Ζητάμε τη δύναμη από τους πολίτες για να επιβάλλουμε τη συνεννόηση. Γι' αυτό δεν θα πάψουμε να προβάλλουμε το πλαίσιο της εναλλακτικής μας, προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης που μπορεί να εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα και την ανασυγκρότηση της χώρας», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στη δευτερολογία της που έκλεισε το Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

  Θέλοντας να ξεκαθαρίσει τη στάση του νέου κόμματος απέναντι στις προσπάθειες προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας η κ. Γεννηματά υπενθύμισε πως «οι πλατείες και τα Ζάππεια κάλυψαν τους πραγματικούς υπεύθυνους του εκτροχιασμού της οικονομίας, υπονόμευσαν τις προσπάθειες και κράτησαν την Ελλάδα 8 χρόνια μέσα στην κρίση», τονίζοντας ότι η ακραία πόλωση και ο διχασμός μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων βάζει εκ νέου σε κίνδυνο την εθνική προσπάθεια της χώρας.

  Η κ. Γεννηματά έθεσε το Κίνημα Αλλαγής σε εκλογική ετοιμότητα, λέγοντας ότι «είτε γίνουν αύριο το πρωί, είτε το φθινόπωρο, είτε τον Μάιο του 2019, σε κάθε περίπτωση οι εκλογές είναι κοντά. Ουσιαστικά η χώρα είναι σε προεκλογική περίοδο» είπε χαρακτηριστικά.

  Προβάλλοντας το πλαίσιο της εναλλακτικής προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης που μπορεί να εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα και την ανασυγκρότηση της χώρας, η κ. Γεννηματά κατέθεσε 12+1 ζητήματα πολιτικής που μπορούν, όπως είπε, να αποτελέσουν ένα πλαίσιο προοδευτικής, προγραμματικής συμφωνίας:

  1) Εθνική Γραμμή για την οριστική και ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση και  Ανάκτηση της αξιοπιστίας της.  Άμεση ελάφρυνση του δημόσιου χρέους χωρίς νέες δεσμεύσεις που θα επιτρέψει  μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Έτσι θα απελευθερωθούν πόροι για την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή.

  2) Αλλαγή του αναπτυξιακού και παραγωγικού προτύπου της χώρας. Προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων αλλά και κίνητρα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Θέλουμε παραγωγή νέου πλούτου και δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας. Αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ψηφιακής εποχής για νέες καινοτόμες επιχειρήσεις με ασφαλείς εργαζόμενους.

  3) Ένα σταθερό Φορολογικό Σύστημα που διασφαλίζει την δίκαιη διανομή του πλούτου, και την παροχή κινήτρων για την τόνωση της παραγωγής, της επιχειρηματικότητας, τις επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας. Καμία ανοχή στην Φοροδιαφυγή.

  ​4) Ενίσχυση της χρηματοδότησης της Οικονομίας, τόσο με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, όσο και με την αποκατάσταση του ρόλου του Τραπεζικού Συστήματος. Προστασία όμως της Α' κατοικίας των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών.

  5) Μετατροπή του Υπερταμείου από Ταμείο Εκχώρησης, σε Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, ώστε να αντληθούν πόροι για την Ανάπτυξη και το Ασφαλιστικό Σύστημα.

  6) Στήριξη του Έλληνα Αγρότη, για την βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, με την μείωση του κόστους παραγωγής, την προοδευτική μείωση φόρων και εισφορών και την κατοχύρωση του αφορολόγητου των ενισχύσεων. Με την αποτροπή της επανεθνικοποίησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

  7) Ριζική αλλαγή και αποκομματικοποίηση του κράτους. Να δώσουμε τέλος στις πελατειακές σχέσεις αλλά και στην ανασφάλεια των εργαζομένων. Με την αξιοκρατία, την αξιολόγηση, την διαφάνεια, την λογοδοσία στο προσκήνιο. Με ενίσχυση της Αποκέντρωσης μεταφέροντας τολμηρά πόρους και αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση. Με επέκταση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

  8) Μεταρρύθμιση του Κοινωνικού Κράτους με γνώμονα την Κοινωνική Αποτελεσματικότητα και την σωστή αξιοποίηση των πόρων.

  Νέο ΕΣΥ με ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, προσβάσιμες σε όλους.Σταθερά και μόνιμα μέτρα για την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών.Αλλαγή του Ασφαλιστικού Συστήματος για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και της δικαιοσύνης σε αυτό.Κατώτερο εγγυημένο επίπεδο σύνταξης στα 500 ευρώ.9) Πολιτικές για την ένταξη των ανέργων με την επιδότηση θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και πολιτικές για την βελτίωση της θέσης του εργαζόμενου. Ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων, αύξηση του Κατώτερου μισθού μέσα από την ΕΓΣΣΕ.

  10) Αλλαγή στο Σύστημα Εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, παρέχοντας ίσες δυνατότητες στην νέα γενιά για γνώση, πρόσβαση στην αγορά εργασίας με αξιοπρεπείς όρους, ανταπόκριση στις νέες συνθήκες της ψηφιακής εποχής. Απελευθερώνουμε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο από τα κατάλοιπα του παρελθόντος και τις λογικές του ασφυκτικού κρατικού ελέγχου.

  11) Ενίσχυση στους θεσμούς της Δημοκρατίας, και του Κράτους Δικαίου. Αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Παρά την εύλογη δυσπιστία και τα ερωτηματικά που προκαλούν οι Κυβερνητικοί χειρισμοί, προτείνουμε να κινηθεί επί τέλους η Κοινοβουλευτική διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, χωρίς περαιτέρω εξωθεσμικούς και παρακοινοβουλευτικούς πειραματισμούς. Καλούμε την Κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση να τοποθετηθούν πάνω στις συγκεκριμένες προτάσεις που καταθέτουμε για:

  Την πολιτική σταθερότητα, τον σταθερό "εκλογικό κύκλο"Την κατάργηση σειράς προνομίων του Πολιτικού Συστήματος.Την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης με αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της.Την αποτελεσματικότερη και διαφανή στελέχωση των ανεξάρτητων αρχών.τον έλεγχο της χρηματοδότησης των κομμάτων.Την αλλαγή της αναθεωρητικής διαδικασίας.Έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην θεσμική ανασυγκρότηση της χώρας χωρίς μικροκομματικά επικοινωνιακά παιχνίδια.

  12) Προάσπιση χωρίς όρους και συμβιβασμούς των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών για όλους και την αντιμετώπιση των κάθε μορφής διακρίσεων. Και ακόμη:

  12+1) Στήριξη της Νέας Γενιάς της πατρίδας μας, με μέτρα που παρέχουν περισσότερες δυνατότητες για επιχειρηματικότητα, εξέλιξη, εργασία, δημιουργία οικογένειας, αλλά και με κίνητρα για συμμετοχή των νέων ανθρώπων στην πολιτική της χώρας. Με κονδύλια για την έρευνα και καινοτομία, και ξενόγλωσσα τμήματα στην Ανώτατη Εκπαίδευση, ώστε να προσελκύσουμε νέους Έλληνες επιστήμονες που δουλεύουν στο εξωτερικό.

  Τέλος, η κ. Γεννηματά προανήγγειλε πως το πέρας του συνεδρίου θα ακολουθήσει η οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι «όλα γίνονται με τη σειρά τους και στην ώρα τους».

  ΑΜΠΕ

  «The New Daily Mail»
   
  TheNewDailyMail
 • Σπουδαία διάκριση για την έκθεση «Ένας κόσμος συναισθημάτων»

  Σπουδαία διάκριση για την έκθεση «Ένας κόσμος συναισθημάτων»

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-18 08:20:45 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Η πρωτοποριακή έκθεση «Ένας κόσμος συναισθημάτων: Αρχαία Ελλάδα, 700 π.Χ. -  200 μ.Χ.» (A World of Emotions: Ancient Greece 700 BC - 200 AD), που παρουσιάστηκε στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης, από τις 9 Μαρτίου έως τις 24 Ιουνίου 2017, απέσπασε το βραβείο κοινού στα Global Fine Art Awards 2017 (Παγκόσμια Βραβεία Καλών Τεχνών), σημειώνοντας ρεκόρ ψήφων στα 4 χρόνια ζωής του παγκόσμιου πολιτιστικού θεσμού.

  Οι «New York Times» την χαρακτήρισαν «μια παράξενη υπέροχη έκθεση». Μετά τα διθυραμβικά σχόλια δημοσιογράφων, κριτικών τέχνης και επισκεπτών, ήρθε και η σπουδαία επιβράβευση, αποσπώντας το ένα από τα δύο βραβεία κοινού που απονέμουν τα Global Fine Art Awards ετησίως.

  NATHALIE SCHUELLER Την έκθεση είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν περισσότεροι από 49.000 επισκέπτες στη Νέα Υόρκη, αλλά και περισσότεροι από 40.000 επισκέπτες στην Αθήνα και το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου μεταφέρθηκε από τις 18 Ιουλίου μέχρι τις 19 Νοεμβρίου 2017, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση.

  Η μεγάλη απήχηση της έκθεσης, σε αριθμό επισκεπτών, αποτυπώθηκε τελικά και στην ψηφοφορία με τις προτιμήσεις του κοινού, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2018. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανακοινώθηκαν σε σχετική εκδήλωση που έγινε την Πέμπτη 8 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη. Αν και δεν αποκαλύφθηκε ο απόλυτος αριθμός ψήφων, ωστόσο, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές, η έκθεση «Ένας κόσμος συναισθημάτων» συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων στην 4χρονη ιστορία του θεσμού.

  NATHALIE SCHUELLER

  Τα Global Fine Art Awards αποτελούν ένα κορυφαίο ετήσιο πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε με στόχο να αναγνωρίζει και να τιμά τις καλύτερα επιμελημένες εκθέσεις τέχνης και design σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες παρουσιάζονται σε Μουσεία, γκαλερί, μπιενάλε, αλλά και ως δημόσια εκθέματα. Για το 2017, συνολικά 85 υποψηφιότητες, από 28 χώρες και 60 πόλεις σε όλον τον κόσμο, ανέδειξαν 33 φιναλίστ, οι οποίοι διεκδίκησαν τα 13 βραβεία των επιτροπών και τα 2 υψηλού κύρους βραβεία κοινού. Το ένα εκ των δύο αυτών βραβείων απονεμήθηκε στην έκθεση του Ωνάσειου Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Υόρκης.

  Διαμορφωμένη από μια ομάδα διακεκριμένων επιμελητών, η έκθεση περιλάμβανε αγγεία, γλυπτά (από αγάλματα φυσικού μεγέθους από την Ακρόπολη μέχρι ταφικά ανάγλυφα), θεατρικές μάσκες, φυλακτά, νομίσματα και αναθήματα, καθώς και άλλα έργα τέχνης, η δημιουργία των οποίων ανάγεται από τις αρχές του 8ου αιώνα π.Χ. μέχρι και τον 2ο αιώνα μ.Χ.

  Πολλά από τα εκθέματα έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στις ΗΠΑ και κάποια από αυτά ταξίδεψαν για πρώτη φορά εκτός ελληνικών συνόρων. Στο σύνολό τους, τα 130 αριστουργήματα φώτισαν την παρουσία των συναισθημάτων στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και βίο, αναδεικνύοντας αφενός τη σημασία που έχουν αυτά για την κατανόηση της αρχαίας ελληνικής τέχνης, λογοτεχνίας, ιστορίας, πολιτικής ζωής, κοινωνίας και θρησκείας, αλλά και αφετέρου τη διαχρονική αξία που έχουν τα συναισθήματα στη ζωή μας μέχρι σήμερα.

  Οι κύριες εκθεσιακές ενότητες είναι πέντε. Η πρώτη έχει τίτλο «Η τέχνη των συναισθημάτων» και η δεύτερη «Οι χώροι των συναισθημάτων», η οποία διαρθρώνεται σε πέντε υποενότητες: «Τα συναισθήματα στον ιδιωτικό χώρο», «Στο πεδίο της μάχης», «Τα συναισθήματα στον δημόσιο χώρο», «Τα συναισθήματα στους ιερούς χώρους», «Νεκροταφείο: χώρος πένθους και ελπίδας». Ακολουθούν οι ενότητες «Συναισθηματικές συγκρούσεις», «Σκλάβοι των συναισθημάτων» και «Μήδεια».

  gkoul@naftemporiki.gr

  ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΗΠΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΗΠΑ
 • ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΥΠΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΣΗ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

  ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΥΠΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΣΗ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-18 08:01:50 | Πηγή: News Now
  Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων σε μια Ευρώπη που σήμερα βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι και το μέλλον της βρίσκεται υπό διακύβευση καταγράφηκε στη διήμερη Διεθνή Συνάντηση του Προοδευτικού Φόρουμ της Ευρώπης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας τις εργασίες της συνάντησης.

  Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η οικονομική κρίση του 2008 στην Ευρωπαϊκή Ένωση έφερε στην επιφάνεια τα προβλήματα που οι προοδευτικές δυνάμεις ανά την ήπειρο, εδώ και πολλά χρόνια είχαν επισημάνει, όπως το δημοκρατικό έλλειμμα, την ατολμία σε επίπεδο θεσμικής ολοκλήρωσης, την έλλειψη αλληλεγγύης και συνευθύνης ανάμεσα στα κράτη μέλη.

  «Οι ριζοσπαστικές αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης πρέπει να δώσουμε τις δικές μας εξηγήσεις για τα αίτια της κρίσης αλλά και για τις προτεραιότητες της επόμενης μέρας αν θέλουμε να ηγεμονεύσουμε σε αυτόν τον ανταγωνισμό», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

  Οι συνέπειες των συντηρητικών πολιτικών

  «Σήμερα, η Ευρώπη που βαδίζει δειλά στη ''μετά την κρίση'' εποχή, βλέπει στην επικράτειά της, τις συνέπειες των πράξεων των συντηρητικών πολιτικών της ηγεσιών», τόνισε.

  «Η Ευρώπη βλέπει τους οπαδούς του εθνικού απομονωτισμού, όχι απλά να κερδίζουν έδαφος αλλά και να πετυχαίνουν ισχυρά πλήγματα έναντι της Ευρωπαϊκής ιδέας, όπως στην περίπτωση της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου», παρατήρησε και πρόσθεσε: «Βλέπει τους κάθε λογής δημαγωγούς, να εκμεταλλεύονται τις δομικές αδυναμίες της Ένωσης και να αποκτούν πρωτοφανή πολιτική και εκλογική επιρροή.

  Βλέπει κράτη μέλη της Ένωσης, κυρίως της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, να αγνοούν τις αρχές και τις συμφωνίες της και να ορθώνουν τείχη και φράχτες, απέναντι στους κυνηγημένους του πολέμου και της τρομοκρατίας, που ψάχνουν καταφύγιο και μια νέα ζωή στις χώρες της Ευρώπης.

  Βλέπει την ακροδεξιά, να αυξάνει διαρκώς την εκλογική της βάση αλλά και την επιχειρησιακή της δράση, με στόχο πάντα τους αδύναμους, τους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους, τους συνδικαλιστές και όποιον η φρικτή ιδεολογία της κατατάσσει ως εχθρό του εκάστοτε έθνους».

  Νέα ευρωπαϊκή Αριστερά

  Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Αριστερά ο πρωθυπουργός  μίλησε για την ανάγκη μιας νέας Αριστεράς στην Ευρώπη, που θα γεννηθεί μέσα από τις αντιθέσεις αλλά και τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων, η οποία θα πρέπει να είναι «πολύ πιο ριζοσπαστική και μαχητική για τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας από ό,τι είναι σήμερα ο μέσος όρος της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Και σαφώς πιο φιλοευρωπαϊκή, πιο οικολογική, πιο δικαιωματική και αντιεθνικιστική από ό,τι ο μέσος όρος της σημερινής παραδοσιακής ευρωπαϊκής Αριστεράς», υπογράμμισε.

  «Η Ευρωπαϊκή Αριστερά, η πολιτική οικογένεια των Ευρωπαίων Πρασίνων και η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία είναι οι τρεις πόλοι της προσπάθειας για τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη», επισήμανε ο κ. Τσίπρας. Ειδικότερα για την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία τόνισε πως «οι ευθύνες της για την πρόσδεση στο άρμα της Ευρωπαϊκής Δεξιάς, στο πρόσφατο παρελθόν αλλά και στο παρόν, είναι δεδομένες, ωστόσο υπογράμμισε πως «είναι δεδομένο ότι η συγκρότηση μιας ισχυρής προοδευτικής συμμαχίας στην Ευρώπη, περνά μέσα από τις επιλογές και των δυνάμεων της Σοσιαλδημοκρατίας».

  Συμπόρευση και προοπτική στη νέα γενιά

  «Οι μάχες που έχουμε μπροστά μας, για να κερδηθούν είναι προϋπόθεση η ευρύτερη κοινωνική και πολιτική συμπόρευση των δυνάμεων της Αριστεράς, των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, των δυνάμεων της οικολογίας», υποστήριξε εξάλλου ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως η κρισιμότερη παράμετρος στην προσπάθεια γι' αυτή τη συμπόρευση είναι η προοπτική που πρέπει να δοθεί στη νέα γενιά και παρατήρησε: «Το νεοφιλελεύθερο σχέδιο έφερε τα ιστορικά υψηλά στην ανεργία των νέων. Το σχέδιο της ακροδεξιάς υπόσχεται μονάχα φόβο, μίσος και διχασμό. Είναι, λοιπόν, ευθύνη των προοδευτικών δυνάμεων να δώσουν τη μάχη για την Ευρώπη που θα χωρά τα όνειρα και τους στόχους των επόμενων γενιών».

  ΑΜΠΕ

  «The New Daily Mail» 
  TheNewDailyMail
 • Κίνα: Ο Λι Κετσιάνγκ επανεξελέγη πρωθυπουργός της χώρας

  Κίνα: Ο Λι Κετσιάνγκ επανεξελέγη πρωθυπουργός της χώρας

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-18 08:01:24 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Το κοινοβούλιο της Κίνας επανεξέλεξε σήμερα τον Λι Κετσιάνγκ πρωθυπουργό της χώρας.

  Από τους αντιπροσώπους στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού, 2.964 ψήφισαν υπέρ της επανεκλογής του για δεύτερη θητεία και δύο κατά.

  Επίσης το κοινοβούλιο εξέλεξε τον υπουργό Εποπτείας Γιανγκ Σιαντού ως επικεφαλής ενός νέου σώματος καταπολέμησης της διαφθοράς.

  Ο Γιανγκ είναι ήδη αναπληρωτής γραμματέας του σώματος Πειθαρχικού Ελέγχου της Κεντρικής Επιτροπής (CCDI).

  Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, dpa

  Κίνα
 • Γιώργος Λιάγκας: Δάκρυσε και ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον Κώστα Βουτσά [video]

  Γιώργος Λιάγκας: Δάκρυσε και ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον Κώστα Βουτσά [video]

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-18 07:52:35 | Πηγή: News Now
  Μετανιωμένος για την χοντράδα που είχε πει δημόσια τότε στο Πρωινό για τον Κώστα Βουτσά και το παιδάκι του εμφανίστηκε ο Γιώργος Λιάγκας Ο σπουδαίος ηθοποιός έκανε μία guest εμφάνιση στο DWTS χορεύοντας στο πλευρό του Άνθιμου Ανανιάδη δείχνοντας το μεγαλείο ψυχής του!

  Αυτό λύγισε τον Γιώργο Λιάγκα, μιας και ο 86χρονος ηθοποιός έδειξε τη δύναμη που έχει μέσα του κάνοντας τοννα ζητήσει  δημόσια συγγνώμη για όλα τα απρεπή που είχε πει: «Επειδή κατηγορούμαι ότι λέω πάντα την γνώμη μου και αυτό που πιστεύω. Αυτό θεωρώ ότι είναι και το προσόν ενός ανθρώπου, να λέει τη γνώμη του, και να κρίνεται για αυτή. Κάποτε, όταν είχαμε βγάλει την είδηση στο πρωινό ότι περιμένεις ένα μικρό παιδί, είχα βγει και είχα πει, «τώρα θα είναι μπαμπάς ή παππούς;», και «πόσο εύκολο και πόσο σωστό είναι ένας άνθρωπος σε μια μεγάλη ηλικία να κάνει ένα παιδί;».

  Ξεφυλλίζοντας τα περιοδικά αυτή την εβδομάδα, σε είδα στην παιδική χαρά να κάνεις κούνια με τον Φοίβο. Συγκινήθηκα πάρα πολύ. Σχεδόν δάκρυσα. Θέλω να πω ότι είχα λάθος τότε που είχα πει την άποψη μου, διότι η αγάπη δεν έχει ούτε ηλικία, ούτε χρώμα, ούτε φύλο, ούτε τίποτα. Να το πούμε, για να το κλείνουμε».
  Tromaktiko
 • Κίνημα Αλλαγής: 12+1 προτάσεις διακυβέρνησης από τη Φώφη Γεννηματά

  Κίνημα Αλλαγής: 12+1 προτάσεις διακυβέρνησης από τη Φώφη Γεννηματά

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-18 01:19:10 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  «Ζητάμε τη δύναμη από τους πολίτες για να επιβάλλουμε τη συνεννόηση. Γι' αυτό δεν θα πάψουμε να προβάλλουμε το πλαίσιο της εναλλακτικής μας, προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης που μπορεί να εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα και την ανασυγκρότηση της χώρας», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στη δευτερολογία της που έκλεισε το Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής,

  Θέλοντας να ξεκαθαρίσει τη στάση του νέου κόμματος απέναντι στις προσπάθειες προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας η κα Γεννηματά υπενθύμισε πως «οι πλατείες και τα Ζάππεια κάλυψαν τους πραγματικούς υπεύθυνους του εκτροχιασμού της οικονομίας, υπονόμευσαν τις προσπάθειες και κράτησαν την Ελλάδα 8 χρόνια μέσα στην κρίση», τονίζοντας ότι η ακραία πόλωση και ο διχασμός μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων βάζει εκ νέου σε κίνδυνο την εθνική προσπάθεια της χώρας.

  Η κα Γεννηματά έθεσε το Κίνημα Αλλαγής σε εκλογική ετοιμότητα, λέγοντας ότι «είτε γίνουν αύριο το πρωί, είτε το φθινόπωρο, είτε τον Μάιο του 2019, σε κάθε περίπτωση οι εκλογές είναι κοντά. Ουσιαστικά η χώρα είναι σε προεκλογική περίοδο» είπε χαρακτηριστικά.

  Προβάλλοντας το πλαίσιο της εναλλακτικής προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης που μπορεί να εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα και την ανασυγκρότηση της χώρας, η κα Γεννηματά κατέθεσε 12+1 ζητήματα πολιτικής που μπορούν, όπως είπε, να αποτελέσουν ένα πλαίσιο προοδευτικής, προγραμματικής συμφωνίας:

  1) Εθνική Γραμμή για την οριστική και ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση και  Ανάκτηση της αξιοπιστίας της.  Άμεση ελάφρυνση του δημόσιου χρέους χωρίς νέες δεσμεύσεις που θα επιτρέψει  μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Έτσι θα απελευθερωθούν πόροι για την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή.

  2) Αλλαγή του αναπτυξιακού και παραγωγικού προτύπου της χώρας. Προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων αλλά και κίνητρα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Θέλουμε παραγωγή νέου πλούτου και δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας.

  Αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ψηφιακής εποχής για νέες καινοτόμες επιχειρήσεις με ασφαλείς εργαζόμενους.

  3) Ένα σταθερό Φορολογικό Σύστημα που διασφαλίζει την δίκαιη διανομή του πλούτου, και την παροχή κινήτρων για την τόνωση της παραγωγής, της επιχειρηματικότητας, τις επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας.

  Καμία ανοχή στην Φοροδιαφυγή.

  4) Ενίσχυση της χρηματοδότησης της Οικονομίας, τόσο με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, όσο και με την αποκατάσταση του ρόλου του Τραπεζικού Συστήματος.

  Προστασία όμως της Α' κατοικίας των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών.

  5) Μετατροπή του Υπερταμείου από Ταμείο Εκχώρησης, σε Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, ώστε να αντληθούν πόροι για την Ανάπτυξη και το Ασφαλιστικό Σύστημα.

  6) Στήριξη του Έλληνα Αγρότη, για την βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, με την μείωση του κόστους παραγωγής, την προοδευτική μείωση φόρων και εισφορών και την κατοχύρωση του αφορολόγητου των ενισχύσεων.

  Με την αποτροπή της επανεθνικοποίησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

  7) Ριζική αλλαγή και αποκομματικοποίηση του κράτους. Να δώσουμε τέλος στις πελατειακές σχέσεις αλλά και στην ανασφάλεια των εργαζομένων.

  Με την αξιοκρατία, την αξιολόγηση, την διαφάνεια, την λογοδοσία στο προσκήνιο.

  Με ενίσχυση της Αποκέντρωσης μεταφέροντας τολμηρά πόρους και αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση. Με επέκταση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

  8) Μεταρρύθμιση του Κοινωνικού Κράτους με γνώμονα την Κοινωνική Αποτελεσματικότητα και την σωστή αξιοποίηση των πόρων.

  Νέο ΕΣΥ με ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, προσβάσιμες σε όλους.

  Σταθερά και μόνιμα μέτρα για την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών.

  Αλλαγή του Ασφαλιστικού Συστήματος για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και της δικαιοσύνης σε αυτό.

  Κατώτερο εγγυημένο επίπεδο σύνταξης στα 500 ευρώ.

  9) Πολιτικές για την ένταξη των ανέργων με την επιδότηση θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και πολιτικές για την βελτίωση της θέσης του εργαζόμενου.

  Ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων, αύξηση του Κατώτερου μισθού μέσα από την ΕΓΣΣΕ.

  10) Αλλαγή στο Σύστημα Εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, παρέχοντας ίσες δυνατότητες στην νέα γενιά για γνώση, πρόσβαση στην αγορά εργασίας με αξιοπρεπείς όρους, ανταπόκριση στις νέες συνθήκες της ψηφιακής εποχής.

  Απελευθερώνουμε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο από τα κατάλοιπα του παρελθόντος και τις λογικές του ασφυκτικού κρατικού ελέγχου.

  11) Ενίσχυση στους θεσμούς της Δημοκρατίας, και του Κράτους Δικαίου. Αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

  Παρά την εύλογη δυσπιστία και τα ερωτηματικά που προκαλούν οι Κυβερνητικοί χειρισμοί, προτείνουμε να κινηθεί επί τέλους η Κοινοβουλευτική διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, χωρίς περαιτέρω εξωθεσμικούς και παρακοινοβουλευτικούς πειραματισμούς.

  Καλούμε την Κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση να τοποθετηθούν πάνω στις συγκεκριμένες προτάσεις που καταθέτουμε για:

  την πολιτική σταθερότητα, τον σταθερό "εκλογικό κύκλο" την κατάργηση σειράς προνομίων του Πολιτικού Συστήματος. την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης με αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της. την αποτελεσματικότερη και διαφανή στελέχωση των ανεξάρτητων αρχών. τον έλεγχο της χρηματοδότησης των κομμάτων. την αλλαγή της αναθεωρητικής διαδικασίας.

  Έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην θεσμική ανασυγκρότηση της χώρας χωρίς μικροκομματικά επικοινωνιακά παιχνίδια.

  12) Προάσπιση χωρίς όρους και συμβιβασμούς των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών για όλους και την αντιμετώπιση των κάθε μορφής διακρίσεων.

  και ακόμη

  12+1) Στήριξη της Νέας Γενιάς της πατρίδας μας, με μέτρα που παρέχουν περισσότερες δυνατότητες για επιχειρηματικότητα, εξέλιξη, εργασία, δημιουργία οικογένειας, αλλά και με κίνητρα για συμμετοχή των νέων ανθρώπων στην πολιτική της χώρας.

  Με κονδύλια για την έρευνα και καινοτομία, και ξενόγλωσσα τμήματα στην Ανώτατη Εκπαίδευση, ώστε να προσελκύσουμε νέους Έλληνες επιστήμονες που δουλεύουν στο εξωτερικό.

  Τέλος, η κ. Γεννηματά προανήγγειλε πως το πέρας του συνεδρίου θα ακολουθήσει η οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι «όλα γίνονται με τη σειρά τους και στην ώρα τους».

  ΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑΕΣΠΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Το σύμβολο του Κινήματος Αλλαγής

  Το σύμβολο του Κινήματος Αλλαγής

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-18 01:19:10 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Μετά από δεκάδες προτάσεις τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ενέκριναν το νέο σύμβολο του Κινήματος Αλλαγής

  Συνεργάτες της κυρίας Γεννηματά εξηγούσαν πως «είναι το ρόδο της ελπίδας με αναφορές στις αξίες και τις παρακαταθήκες της Δημοκρατικής παράταξης». 
   

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • 14 λεπτά CrossFit βαρέων βαρών αρκούν για τιτάνιες μεταμορφώσεις [video]

  14 λεπτά CrossFit βαρέων βαρών αρκούν για τιτάνιες μεταμορφώσεις [video]

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-18 01:10:53 | Πηγή: News Now
  Σήμερα, σου βάζουμε δύσκολα. Αυτό που θα δεις παρακάτω είναι μια πολύ φιλόδοξη προπόνηση για έναν μέσο γυμναζόμενο. Τόσο φιλόδοξη, που στην πραγματικότητα αποτελεί ένα από τα δεκάδες εξοντωτικά προγράμματα επίδειξης στους αγώνες CrossFit Open, που οργανώνουν οι εταιρείες Crossfit Games και Reebok κάθε καλοκαίρι στην Καλιφόρνια.

  Μέσα από αυτούς τους αγώνες αναδεικνύεται κάθε χρονιά ο Fittest On Earth, με έπαθλο 285.000 δολάρια.

  Αυτό ακριβώς το έπαθλο κυνηγά φέτος ο 27χρονος Noah Ohlsen, έχοντας επιδείξει μια εκπληκτική πρόοδο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ανεβαίνοντας πέντε-πέντε τα σκαλιά: από την 25η θέση το 2010 στην 6η πέρσι.

  Τα τελευταία οκτώ χρόνια προπονούμαι πάνω από έξι ώρες τη μέρα, πέντε μέρες τη βδομάδα, με επίκεντρο... τα πάντα: από την άρση βαρών και τους κρίκους και από το σκοινάκι έως το τρέξιμο

  «Επειδή μια από τις βασικές επιδιώξεις μου είναι να εμπνέω τους ανθρώπους να ασχοληθούν με την προπόνηση χωρίς κατ’ ανάγκη να γίνουν πρωταθλητές CrossFit, έχω επιλέξει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα 14 λεπτών με μπάρα, το οποίο μπορώ εγγυημένα να συστήσω σε όλους εκείνους που επιθυμούν μια ολική ενδυνάμωση και καρδιοαναπνευστική υπεροχή μέσα στο λιγότερο δυνατό χρόνο».

  Το πρόγραμμα του Τιτάνα

  «Ξεκινάς με ένα δίλεπτο προθέρμανσης με σκοινάκι, αλλά σε παραλλαγή CrossFit, το γνωστό Double-Unders», λέει ο Ohlsen και εξηγεί: «Εδώ, εκτός από ένα καλό ζέσταμα των μυών, το ζητούμενο είναι η αύξηση της αδρεναλίνης. Και αυτό επιτυγχάνεται φροντίζοντας το σκοινάκι να περνά δυο φορές κάτω από τα πόδια, πριν αυτά ακουμπήσουν στο έδαφος».

  Μετά τα προκαταρκτικά, έρχεται η ώρα του hard core

  «Για άντρες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα βαριά φορτία, οι ασκήσεις που θα δεις μπορούν να εκτελεστούν με μια μπάρα που κυμαίνεται από νεκρό φορτίο, φτάνοντας ανάλογα την εμπειρία, έως και τα 60 κιλά», λέει ο Ohlsen.

  Βάλε ένα ρολόι να μετρά αντίστροφα από τα 12 λεπτά και ξεκίνα:

  - 1 λεπτό squat cleans

  - 1 λεπτό push jerks

  - Χωρίς ανάσα, τον ίδιο κύκλο επί 2 λεπτά

  - Χωρίς ανάσα, τον ίδιο κύκλο επί 3 λεπτά

  Στο βίντεο, ο Ohlsen παίζει το πλήρες πρόγραμμα με μια 60κιλη μπάρα:

  Όσο μεγαλύτερη η ταχύτητα εκτέλεσης, τόσο περισσότερες οι επαναλήψεις: αυτό είναι το ζητούμενο

  ...συμβουλεύει ο Ohlsen και προτείνει την καθιέρωση ενός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου -ας πούμε, δύο πλήρεις επαναλήψεις κάθε 30’’.

  Ο γρήγορος ρυθμός είναι το παν, όμως προηγείται η σωστή, ασφαλής τεχνική

  «Αν δεν είσαι αθλητής σε επίπεδο CrossFit Games, πιθανότατα να μην καταφέρεις τo μίνιμουμ επαναλήψεων -18 ανά λεπτό. Αλλά το σημαντικό δεν είναι αυτό. Η σωστή και ασφαλής εκτέλεση της άσκησης, οι κατάλληλες αναπνοές και η διασφάλιση του καλού κεντραρίσματος μπάρας και σώματος τόσο στην άρση όσο και στη θέση, θα σου επιτρέψουν σταδιακά να επιταχύνεις το τέμπο σου χωρίς να ρισκάρεις έναν σοβαρό τραυματισμό», λέει ο Ohlsen.
  Πηγή Tromaktiko
 • Ισπανία: Τρίτη η Βαλένθια

  Ισπανία: Τρίτη η Βαλένθια

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-18 00:45:25 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Η Βαλένθια δεν εγκαταλείπει τη μάχη για μια θέση στην πρώτη τριάδα. Οι «νυχτερίδες» νίκησαν στο «Μεστάγια» με 3-1 την Αλαβές στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής και ξαναπέρασαν στην τρίτη θέση, με παιχνίδι περισσότερο από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

  Οι γηπεδούχοι «καθάρισαν», ουσιαστικά, με τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο, όταν προηγήθηκαν 2-0. Στην επανάληψη η Αλαβές προσπάθησε να επιστρέψει όταν μείωσε στο 49΄, όμως το αυτογκόλ του Λαγουάρδια έσβησε τα όνειρα των φιλοξενούμενων.

  Η Μπέτις εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και νίκησε την Εσπανιόλ με 3-0, ενώ στο ματς που προηγήθηκε η Χετάφε έκανε σπουδαία ανατροπή στην χώρα των Βάσκων, όπου επιβλήθηκε με 2-1 της Σοσιεδάδ.

  Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπι των ουραγών μεταξύ της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και της Λας Πάλμας. Η Λας Πάλμας προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό με τον Χαλίλοβιτς και η «Ντεπόρ» ισοφάρισε στο 22' με τον Αλμπεντόσα. 

  Αναλυτικά:

  Λα Κορούνια-Λας Πάλμας 1-1 (22΄ Αλμπεντόσα - 3΄ Χαλίλοβιτς) Βαλένθια-Αλαβές 3-1 (1΄ Ροντρίγκο, 33΄ Τζάτζα, 54΄ αυτ. Λαγουάρδια - 49΄ Σομπρίνο) Σοσιεδάδ-Χετάφε 1-2 (23΄ Γουίλιαν Χοσέ - 45΄ Ντακονάμ, 51΄ Ανχελ) Μπέτις-Εσπανιόλ 3-0 (34΄ Ζούνιορ, 56΄ Μπουντεμπούζ, 69΄ Γκερέρο) ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΟΣΜΟΣ Ισπανία

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Βόλεϊ: Κανένα πρόβλημα με Παναχαϊκή ο Ολυμπιακός

  Βόλεϊ: Κανένα πρόβλημα με Παναχαϊκή ο Ολυμπιακός

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-18 00:45:25 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Ο Ολυμπιακός με βασικούς τους Ρουμελιωτάκη, Ζουπάνη και πασαδόρο τον Στιβαχτή νίκησε με 3-0 σετ την Παναχαϊκή και πήρε την 21η νίκη του σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθλημα Volley League.

  Ο αγώνας έγινε στο γυμναστήριο Γιώργος Τριαντάφυλλος του Βραχατίου. Η Παναχαϊκή αγωνίστηκε πάλι χωρίς το Νίκο Ρουμελιώτη και με τον Νίκο Ντόντη στη θέση του διαγωνίου.

  Ο αγώνας δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση και η Παναχαϊκή έχει υποβιβαστεί αλλά η ομάδα του Μουνιόθ έδειξε σοβαρότητα και έκανε μόλις 4 λάθη σε όλο τον αγώνα συν 11 χαμένα σερβίς.

  Οι πατρινοί ακολούθησαν στο σκορ των δύο πρώτων σετ μέχρι το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ αλλά στη συνέχεια έμεναν πίσω λόγω της πίεσης που δέχονταν στο σερβίς.

  ΒΟΛΕΙ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Ν. Ανδρουλάκης: Στόχος ένα μεγάλο εκλογικό αποτέλεσμα

  Ν. Ανδρουλάκης: Στόχος ένα μεγάλο εκλογικό αποτέλεσμα

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-17 23:51:54 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Την άποψη ότι ο στόχος του Κινήματος Αλλαγής πρέπει να είναι ένα μεγάλο εκλογικό αποτέλεσμα, όποτε κι αν στηθούν βουλευτικές κάλπες εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος, διαφωνώντας με το δίλημμα «με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Ν.Δ.;»  

  Ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε σε ορισμένα λάθη που έγιναν τον τελευταίο καιρό τονίζοντας ότι οι προτάσεις που καταθέτει δεν κρύβουν καμιά ιδιοτέλεια. «Μοναδική μου μου αγωνία είναι να μην απογοητεύσουμε την προσδοκία των 212.000 πολιτών που μας έδωσαν την ελπίδα. Και μας τίμησαν με την συμμετοχή τους στο νέο αυτό εγχείρημα στις 12 Νοέμβρη».

  Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι δόθηκε λάθος μήνυμα στον ελληνικό λαό η εικόνα διαμοιρασμού της παράταξης. «Έπρεπε να είχε προκριθεί μια δημοκρατική διαδικασία με τους χιλιάδες ανθρώπους που μας τίμησαν, είτε μέσω των συνέδρων είτε μέσω της βάσης για να επιλέξουν αυτοί τους αντιπροσώπους τους και μάλιστα να βάλουμε και κάποιες δικλίδες ασφαλείας να υπάρχει πολυφωνία. Όχι όμως να υπάρχει διορισμός.

  Αναφερόμενος στο θέμα του διορισμού των μελών της Κεντρικής Επιτροπής κατέθεσε την εξής πρόταση:

  «Αυτή η Κεντρική Επιτροπή να ονομασθεί προσωρινή και να είναι μια δέσμευση ότι θα μείνουμε όλοι ενωμένοι, θα δώσουμε τη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Την επόμενη μέρα να κάνουμε ένα συνέδριο πραγματικό».

  Εξάλλου, στο δίλημμα της συγκυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι «εάν θέλουν οι πολίτες να κυβερνήσουμε, ας μας τιμήσουν με την ψήφο τους. Εάν το βράδυ των εθνικών εκλογών επικροτήσουν το Κίνημα Αλλαγής είμαστε έτοιμοι να παίξουμε το ρόλο αυτό με καθαρή προγραμματική συμφωνία και ιεραρχημένες προοδευτικές προτεραιότητες».

  «Πρέπει να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες του ελληνικού λαού. Πρέπει να αγωνιστούμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για όλους και ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης. 

  ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Θ. Θεοχαρόπουλος: Ούτε με Δραγασάκη, ούτε με Μητσοτάκη

  Θ. Θεοχαρόπουλος: Ούτε με Δραγασάκη, ούτε με Μητσοτάκη

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-17 23:25:26 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  «Η χώρα έχει ανάγκη μιας διακυβέρνησης με απόλυτη προτεραιότητα στις εθνικές ανάγκες, αντί να εξαντλούμαστε σε συζητήσεις για ενδεχόμενες συνεργασίες με ένα από τα δύο κόμματα του υφιστάμενου κακέκτυπου δικομματισμού. Σε κάθε περίπτωση αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητα για το νέο φορέα μας και όχι οι μονομερείς συνεργασίες με ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος στην ομιλία του στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

  Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απέρριψε τόσο την πρόταση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη για διάλογο ενός συνασπισμού προοδευτικών δυνάμεων και το άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για μετεκλογική συνεργασία. Ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τις συμμαχίες του με τον εθνικολαϊκισμό και έχει φτάσει στο σημείο να συγκυβερνά τρία χρόνια με τον Έλληνα Λεπέν, με τις ομοφοβικές και ακροδεξιές του θέσεις για το σύμφωνο συμβίωσης, το τζαμί κ.ά.. 

  «Από την άλλη ο κ. Μητσοτάκης από αυτό εδώ το βήμα χθες μας είπε ότι είναι πολλά τα σημεία που αξίζει να συναντηθούμε. Όχι κ. Μητσοτάκη είναι πολλά τα σημεία για τα οποία δεν μπορούμε να συναντηθούμε. Η παράταξη σας είναι προσκολλημένη στην καταστροφική πολιτική της περιόδου Καραμανλή 2004-2009 που έφερε την κρίση στη χώρα και διόγκωσε τα ελλείμματα. Είναι το σημείο εξάλλου που τα βρίσκει η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε. 

  «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μας οδηγούν σε έναν νέο εθνικό διχασμό με μοναδικό κριτήριο τα μικροκομματικά οφέλη», συνέχισε, καλώντας όλους να μην απογοητεύσουν τον κόσμο της λογικής και της μετριοπάθειας», ασκώντας παράλληλα οξεία κριτική στη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

  Δημοκρατικό Κόμμα ή Προοδευτική Παράταξη

  Σχετικά με την συγκρότηση του Κινήματος Αλλαγής ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος επεσήμανε πως αν το συνέδριο είχε διεξαχθεί πριν από την εκλογή επικεφαλής, όπως είχε προτείνει η ΔΗΜΑΡ, πολλά προβλήματα που παρουσιάζονται σήμερα θα είχαν αποφευχθεί. «Το ισοζύγιο είναι όμως σαφώς θετικό. Εξάλλου για ό,τι έχει συμβεί αυτά τα χρόνια, σε αυτό το ταξίδι της κεντροαριστεράς, ισχύει πάντα το ότι «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», είπε και τόνισε:

  «Απαιτούνται τολμηρές αποφάσεις μακριά από προσωπικές και συλλογικές ανασφάλειες. Η ενοποίηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Ποταμιού σε μία ισχυρή Κοινοβουλευτική Ομάδα υπό την εκλεγμένη επικεφαλής Φώφη Γεννηματά θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στο εγχείρημα και θα συμβάλλει στην υπέρβαση αντιφάσεων που αλλιώς συνεχώς θα εμφανίζονται. Θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία που θα μπερδέψει τους πολίτες εάν συνεχίσει, να υπάρχει εκτός Βουλής νέος φορέας με νέο όνομα και εντός Βουλής άλλη εικόνα με ξεχωριστές κοινοβουλευτικές ομάδες».

  Σχετικά με το όνομα του νέου φορέα, σχολίασε ότι αυτό θα έπρεπε να είναι πιο ευρύ, όχι συγκυριακό, να μπορεί να εκφράζει καλύτερα όλο το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου, προτείνοντας ονομασία με βαθύτερο πολιτικό περιεχόμενο, όπως Δημοκρατικό Κόμμα ή Προοδευτική Παράταξη.

   

  ΔΗΜΑΡΝΔΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Σου φαίνονται για πατημένα κουτάκια αναψυκτικού; Κι όμως θα εκπλαγείς όταν δεις τι είναι! [video]

  Σου φαίνονται για πατημένα κουτάκια αναψυκτικού; Κι όμως θα εκπλαγείς όταν δεις τι είναι! [video]

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-17 23:16:41 | Πηγή: News Now
  Κάθε λεπτό, 90. 000 πλαστικά μπουκάλια καταλήγουν στους κάδους σκουπιδιών. Για να γίνετε μέρος να λυθεί και αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να κάνετε πλέον κάτι!

  Υπάρχει αυτή η πατέντα, που ουσιαστικά είναι ένα μπουκάλι νερού, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές φορές.

  Το Hydaway Χωρά 600 ml και μπορεί να συρρικνωθεί και να φτάσει τα 3.2 cm, όταν δεν χρησιμοποιείται!
  Tromaktiko
 • Ν. Αναστασιάδης: Η Τουρκία να απόσχει από εχθρικές πράξεις στην κυπριακή ΑΟΖ

  Ν. Αναστασιάδης: Η Τουρκία να απόσχει από εχθρικές πράξεις στην κυπριακή ΑΟΖ

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-17 23:07:39 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Ακιντζί: Οι Ελληνοκύπριοι να εγκαταλείψουν τον μαξιμαλισμό 16/03 22:32 Κυπριακό: Επανέναρξη των συνομιλιών επιθυμούν οι ΗΠΑ 16/03 14:03 Γ. Βασιλείου: Λύση του Κυπριακού για αξιοποίηση του αερίου 14/03 20:22 Στ. Θεοδωράκης: Μετά το Πάσχα ρυθμίσεις για Αλβανία, Σκόπια, ΑΟΖ  14/03 12:14 Τουρκία: Απέρριψε διπλωμάτη για το Κυπριακό γιατί είναι Ευρωπαίος 07/03 09:40

  Έτοιμος να επανέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό δηλώνει ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης σημειώνοντας πως «κάθε φορά που δεν βρίσκεται λύση ο κόσμος απογοητεύεται και η έλλειψη εμπιστοσύνης αυξάνεται».

  Ο κ. Αναστασιάδης μιλώντας στο Al Jazeera  αναφέρθηκε και στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και το ζήτημα συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, επισημαίνοντας πως «εδώ και τέσσερα χρόνια γίνονται συνομιλίες για επίτευξη λύσης και το θέμα των υδρογονανθράκων δεν βρέθηκε ποτέ στο τραπέζι, διότι έχει συμφωνηθεί».

  Και συνέχισε δηλώνοντας ότι οι φυσικοί πόροι ανήκουν στο κράτος και όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου, είτε πρόκειται για Ελληνοκυπρίους, είτε για Τουρκοκυπρίους.

  Σχετικά επίσης με τις έρευνες που θα αρχίσουν από την ExxonMobil σημείωσε ότι ελπίζει η Τουρκία να απόσχει από οποιαδήποτε εχθρική πράξη, ενώ απαντώντας στην ερώτηση εάν ζήτησε από τις ΗΠΑ την οποιαδήποτε στρατιωτική υποστήριξη για εξασφάλιση των ερευνών, είπε πως δεν επιθυμεί να εμπλακεί στρατός, αλλά εναπόκειται στις ΗΠΑ να προστατεύσουν τα δικά τους συμφέροντα.

  ΗΠΑ
 • «Έφυγε» ο Διοικητής των Καταδρομέων που ξεκίνησαν από την Κρήτη για να πολεμήσουν τον Αττίλα

  «Έφυγε» ο Διοικητής των Καταδρομέων που ξεκίνησαν από την Κρήτη για να πολεμήσουν τον Αττίλα

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-17 22:51:05 | Πηγή: News Now
  Θλίψη στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως για την μεγάλη οικογένεια των Καταδρομών, καθώς «έφυγε» από τη ζωή ο Ταξίαρχος ε.α. Γεώργιος Παπαμελετίου, ο οποίος ήταν ο Διοικητής της Α΄ Μοίρας Καταδρομών και της Διμοιρίας της Γ΄ΜΑΚ που συμμετείχαν στην αποστολή Νίκη, το καλοκαίρι του 1974.

  Οι καταδρομείς, συμμετείχαν στις μάχες κατά του Αττιλα, ο οποίος εισέβαλλε στο νησί και έκτοτε κατέχει το 38% των εδαφών της Κύπρου.  κυπρος καταδρομεις.jpg, by lefterv

  Στο άκουσμα της είδησης για τον θάνατο του Γ. Παπαμελετίου, ο σύλλογος «Κομάντος 74» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

  "Αγαπητοί συμπολεμιστές και φίλοι

  Προ ολίγου μας αποχαιρέτησε ο Διοικητής της Α΄Μοίρας Καταδρομών έτους 1974, ο Ήρωας Τχος εα Γεώργιος Παπαμελετίου .

  Καλό σου ταξίδι κε Διοικητή μας

  Καλό σου ταξίδι δικέ μας Παπαμελέτη.

  Το ΔΣ του Συλλόγου και οι Συμπολεμιστές του εκφράζουν τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη.

  Δείτε σε βίντεο την δράση της Α΄ Μοίρας Καταδρομών στα γεγονότα της Κύπρου:

  Γιώργος Λαμπράκης

  πηγή: ekriti
  _
  bloko
 • Κανείς δεν κατάλαβε τι ζωγραφίζει αυτός ο καλλιτέχνης, μέχρι που γύρισε τον πίνακα ανάποδα… [video]

  Κανείς δεν κατάλαβε τι ζωγραφίζει αυτός ο καλλιτέχνης, μέχρι που γύρισε τον πίνακα ανάποδα… [video]

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-17 22:51:05 | Πηγή: News Now
  Κανένα νόημα δεν έμοιαζε να βγάζει ο πίνακας που ζωγράφιζε καλλιτέχνης του δρόμου. Ωστόσο ο ίδιος συνέχιζε με πείσμα και ένταση, βέβαιος για το τι κάνει.

  Όταν στο τέλος γύρισε τον πίνακα ανάποδα, όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό…
  Tromaktiko
 • Α. Λοβέρδος: Υπερήφανος για το έργο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ

  Α. Λοβέρδος: Υπερήφανος για το έργο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-17 22:50:31 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Γ. Καμίνης: Η κυβέρνηση Τσίπρα στήνει κομματικό κράτος 17/03 21:44

  Δεν ντρεπόμαστε γι' αυτό που υπήρξαμε τόνισε ο  Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, ενώ υπερασπιζόμενος  το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ δήλωσε υπερήφανος για αυτό.

  Για τις  μετεκλογικές συνεργασίες είπε ότι με βάση τον προγραμματισμό της ανάπτυξης «θα καθορίσουμε τις συνεργασίες μας μετά τις εκλογές. Κι όποιος δεν έχει σαφή αντίληψη και προοπτική για το τι πρέπει να γίνει στη χώρα μετά τις εκλογές, θα καταλήξει μοιραία κομπάρσος και έρμαιο ή της μιας ή της άλλης πλευράς».

  Αναφερόμενος στην έξοδο από την κρίση ο κ. Λοβέρδος ισχυρίστηκε ότι αυτό που απαιτείται είναι ανάπτυξη και με βάση τον προγραμματισμό της «θα ζητήσουμε την ψήφο του λαού και θα καθορίσουμε τις συνεργασίες μας μετά τις εκλογές».

  «Δεν δημιουργούμε σήμερα ένα νέο φορέα γιατί ντρεπόμαστε για αυτό που υπήρξαμε. Δεν επαναπροσδιορίζουμε τον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς γιατί αποτύχαμε» υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος, επισημαίνοντας: 

  «Σήμερα διευρύνουμε τους ορίζοντες του ζωτικού πολιτικού μας χώρου και διεκδικούμε μία νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία. Με γνώμονα την αγάπη για την πατρίδα και την αγάπη για τον άνθρωπο. Αυτές τις δύο σταθερές εμείς δεν τις εγκαταλείψαμε ποτέ. Έστω και αν χρειάστηκε να πληρώσουμε με βαρύ και δυσανάλογο τίμημα».

   

   

   

  ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΑΣΟΚ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Γ. Καμίνης: Η κυβέρνηση Τσίπρα στήνει κομματικό κράτος

  Γ. Καμίνης: Η κυβέρνηση Τσίπρα στήνει κομματικό κράτος

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-17 22:25:57 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Ευ. Βενιζέλος: Μέτωπο δημοκρατικών δυνάμεων κατά του ΣΥΡΙΖΑ  17/03 21:27 Γ. Καμίνης: Το πρόγραμμά μας πρόταση της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας 17/03 14:22

  Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άσκησε ο μιλώντας στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής τονίζοντας ότι «Για λόγους εθνικούς και προστασίας του πολιτεύματος επιβάλλεται η αποχώρησή τους από τη διακυβέρνηση της χώρας» τόνισε μιλώντας στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης

  «Το χειρότερο για μένα» είπε «είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας δεν κάνουν τίποτε για να απαλλαγούμε από τα μεγάλα λάθη του παρελθόντος. Το κομματικό κράτος θα είναι πάντα κράτος διεφθαρμένο. Και αυτή η κυβέρνηση στήνει κομματικό κράτος. Η συγκέντρωση εξουσίας παράγει ανομία με την κυβέρνηση να παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη. Φθείρει τους θεσμούς γιατί της είναι εμπόδιο η διάκριση των εξουσιών. Η έλλειψη λογοδοσίας, οι κλειστές δομές οδηγούν σε κατάχρηση εξουσίας. Οι πράξεις τους δείχνουν ότι αποτελούν ατόφιο τμήμα του σάπιου μέρους της μεταπολίτευσης».

  «Με τα βοσκοτόπια του ενός, τα κουμπούρια του άλλου, τις στολές παραλλαγής του τρίτου, τις στημένες κατηγορίες, τους διαβλητούς διαγωνισμούς που ακυρώνονται στο ΣτΕ, μολύνεται η δημοκρατία μας» πρόσθεσε ο Γιώργος Καμίνης.

  «Ο κ. Τσίπρας παράγει ανισότητες και κοινωνική αδικία»

  Επίσης υποστήριξε ότι με την πολιτική της κυβέρνησης χαίρονται οι ισχυροί ενώ οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να συντρίψουμε το παραμύθι της δήθεν κοινωνικής πολιτικής του κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του παράγει ανισότητες και κοινωνική αδικία. ''Σκίζει'' μνημόνια και μετά υποχρεώνεται να κόψει συντάξεις. Διευρύνει τις ανισότητες, από το 2015 και μετά. Και τώρα με τα φάρμακα δεν ξεσκεπάζει σκάνδαλα, δεν κοιτά την ουσία, πώς δηλαδή θα κατοχυρωθούν τα γενόσημα, πώς θα πέσει η τιμή στο φάρμακο. Συσκοτίζει την πραγματική φύση των κυκλωμάτων, προστατεύει τους ισχυρούς του φαρμάκου, γιατί στρέφει την προσοχή στις εντυπώσεις, στα ονόματα των πολιτικών του αντιπάλων, αυτά που αναρτά σε λίστες προγραφών. Είναι απολύτως φανερό ότι από αυτή την παρωδία της προανακριτικής δεν κερδίζει ούτε ο ασθενής, ούτε ο αδύναμος, ούτε ο φτωχός».

  Παράλληλα έκανε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή υποστηρίζοντας ότι «η δημοσιονομική κραιπάλη της διακυβέρνησης Καραμανλή ακόμη συγκαλύπτεται από τη σκοπιμότητα να στιγματιστεί το κυρίαρχο κόμμα της Μεταπολίτευσης, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ».

  Μιλώντας για την πορεία του Κινήματος Αλλαγής ο κ. Καμίνης είπε ότι χρειάζεται ενιαία φωνή, ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα, όχι με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω. «Το λέω απλά και ξεκάθαρα, αν πηγαίνουμε "λίγο μαζί και λίγο χώρια" το γνωστό "βρείτε τα πρώτα μεταξύ σας και μετά τα ξαναλέμε" θα το ακούσουμε στην κάλπη» τόνισε.

  «Να ξεκαθαρίσουμε το παρελθόν»

  Τέλος ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στις τρεις προϋποθέσεις για να προχωρήσει το Κίνημα Αλλαγής: «Να ξεκαθαρίσουμε το παρελθόν. Στη μεταπολίτευση είτε με τα φάρμακα, είτε με τη SIEMENS διακινήθηκε πολιτικό χρήμα που τροφοδότησε κομματικούς κι εκλογικούς μηχανισμούς. Μολονότι το φαινόμενο είναι υπαρκτό και απαράδεκτο, κάθαρση δεν έχει ακόμη επέλθει Είτε αυτό αφορά σε πρόσωπα που έχουν ατόφια την πολιτική ευθύνη από τις θέσεις που κατείχαν, είτε αφορά σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα, αυτό το αθέμιτο χρηματικό «κόστος» της δημοκρατίας οφείλουμε να το εξαφανίσουμε.

  Επίσης να ξεφύγουμε από τα κλισέ της προηγούμενης εποχής: Να γίνουμε ριζοσπαστικά κριτικοί όχι απέναντι στην Ευρωπαϊκή ιδέα και τη δημοκρατία, αλλά απέναντι στην παρακμάζουσα κυρίαρχη συντηρητική εκδοχή της που έχει καταλάβει και μεγάλο τμήμα της σοσιαλδημοκρατίας.

  Και τέλος να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας. Να σεβαστούμε και να κάνουμε πολιτική μας τις αξίες και τις αγωνίες των ανθρώπων».

  ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Θεσσαλονίκη: Οπαδοί του ΠΑΟΚ ματαίωσαν ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη

  Θεσσαλονίκη: Οπαδοί του ΠΑΟΚ ματαίωσαν ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-17 22:25:57 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Οπαδοί του ΠΑΟΚ από τα Γιαννιτσά και τη Σκύδρα Πέλλας, ματαίωσαν κομματική εκδήλωση με ομιλητή τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη, που είχε οργανώσει για τις 7.30 απόψε το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Θεόδωρου Καράογλου, στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης.

  Όπως είπε ο κ. Καράογλου, περίπου είκοσι οπαδοί συγκεντρώθηκαν έξω από το Πνευματικό Κέντρο στα Κουφάλια στις 7.20 μ.μ. και φώναζαν ότι είναι «ανεπιθύμητος» ο κ. Γεωργιάδης.

  Ο βουλευτής της Ν.Δ. τους πλησίασε και τους πρότεινε μια μικρή αντιπροσωπεία τους να συναντηθεί με τον ίδιο και τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Εκείνοι αρνήθηκαν επιμένοντας ότι είναι «ανεπιθύμητος» ο Αδωνις Γεωργιάδης. Υστερα από επιθυμία του Θεόδωρου Καράογλου δεν υπήρξε επέμβαση της αστυνομικής δύναμης που ήταν στο σημείο.

  Μετά από αυτό ο βουλευτής της Β΄ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τη ματαίωση της εκδήλωσης, ενώ παράλληλα ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. που είχε φτάσει στη Θεσσαλονίκη, όχι όμως και στα Κουφάλια, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Αθήνα.

  Το πολιτικό γραφείο του κ. Καράογλου είχε οργανώσει και άλλες δύο εκδηλώσεις με ομιλητή τον κ. Γεωργιάδη. Μία αύριο στις 11 το πρωί στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης, η οποία θα γίνει χωρίς τον κ. Γεωργιάδη και η δεύτερη για αύριο το απόγευμα στην Επανομή η οποία ματαιώθηκε.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Αγγλία: Παγκόσμιος Σαλάχ, ήττες - καταδίκες για Γουέστ Μπρομ και Στόουκ

  Αγγλία: Παγκόσμιος Σαλάχ, ήττες - καταδίκες για Γουέστ Μπρομ και Στόουκ

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-17 21:50:53 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  «Άστραψε και βρόντηξε» στο «Άνφιλντ» η Λίβερπουλ, συντρίβοντας την Γουότφορντ με 5-0. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ, που στους «κόκκινους» έχει εξελιχθεί σε επιθετικό παγκόσμιας κλάσης, έκανε «πόκερ» σκοράροντας τα τέσσερα γκολ της ομάδας του.

  Ο Αιγύπτιος «πυροβόλησε» ανελέητα τον Ορέστη Καρνέζη, σκοράροντας απέναντι στον διεθνή τερματοφύλακα στο 4ο, 43ο, 77ο και 85ο λεπτό, ενώ ο Φιρμίνο είχε γράψει το 3-0 στο 49΄.

  Σε δυσχερή θέση παραμένει η Γουέστ Μπρομ μετά και την 31η αγωνιστική στην Αγγλία, αφού ηττήθηκε για 17η φορά φέτος, παρέμεινε ουραγός στην Premier League με 20 βαθμούς (στο -10 από τη σωτηρία) και είναι πολύ δύσκολο να ανακάμψει. 

  Αυτή τη φορά η ομάδα του Πάρντιου προηγήθηκε (49΄ Ροντρίγκες) αλλά δεν κατόρθωσε να κρατήσει ούτε το βαθμό στην έδρα της Μπόρνμουθ, που έφτασε στην ανατροπή με τα γκολ των Άιμπ (77΄) και Στάνισλας (89΄). 

  Η Έβερτον νίκησε για δεύτερη φορά φέτος μακριά από το γήπεδό της, επικρατώντας 2-1 της Στόουκ και αφήνοντάς την επίσης σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς είναι προτελευταία. 

  Το σκορ άνοιξε για τα «ζαχαρωτά» στο 69΄ ο Τοσούν, η Στόουκ ισοφάρισε στο 77΄ με τον Τσούπο-Μοτίνγκ, αλλά ήταν και πάλι ο Τούρκος επιθετικός της Έβερτον που έγραψε την ιστορία αυτού του αγώνα, στο 84΄, ενώ οι γηπεδούχοι έπαιζαν από το 30΄ με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Άνταμ για σκληρό φάουλ στον Ρούνεϊ. 

  Εκτός έδρας νίκη και για την Κρίσταλ Πάλας, που με τον Τόμκινς στο 23΄ και το πέναλτι του Μιλιβόγιεβιτς στο 67΄ έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την έδρα της Χάντερσφιλντ. 

  ΑΓΓΛΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Γ. Καμίνης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στήνει κομματικό κράτος

  Γ. Καμίνης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στήνει κομματικό κράτος

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-17 21:50:53 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άσκησε ο μιλώντας στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής τονίζοντας ότι «Για λόγους εθνικούς και προστασίας του πολιτεύματος επιβάλλεται η αποχώρησή τους από τη διακυβέρνηση της χώρας» τόνισε μιλώντας στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης

  «Το χειρότερο για μένα» είπε «είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας δεν κάνουν τίποτε για να απαλλαγούμε από τα μεγάλα λάθη του παρελθόντος. Το κομματικό κράτος θα είναι πάντα κράτος διεφθαρμένο. Και αυτή η κυβέρνηση στήνει κομματικό κράτος. Η συγκέντρωση εξουσίας παράγει ανομία με την κυβέρνηση να παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη. Φθείρει τους θεσμούς γιατί της είναι εμπόδιο η διάκριση των εξουσιών. Η έλλειψη λογοδοσίας, οι κλειστές δομές οδηγούν σε κατάχρηση εξουσίας. Οι πράξεις τους δείχνουν ότι αποτελούν ατόφιο τμήμα του σάπιου μέρους της μεταπολίτευσης».

  «Με τα βοσκοτόπια του ενός, τα κουμπούρια του άλλου, τις στολές παραλλαγής του τρίτου, τις στημένες κατηγορίες, τους διαβλητούς διαγωνισμούς που ακυρώνονται στο ΣτΕ, μολύνεται η δημοκρατία μας» πρόσθεσε ο Γιώργος Καμίνης.

  «Ο κ. Τσίπρας παράγει ανισότητες και κοινωνική αδικία»

  Επίσης υποστήριξε ότι με την πολιτική της κυβέρνησης χαίρονται οι ισχυροί ενώ οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να συντρίψουμε το παραμύθι της δήθεν κοινωνικής πολιτικής του κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του παράγει ανισότητες και κοινωνική αδικία. ''Σκίζει'' μνημόνια και μετά υποχρεώνεται να κόψει συντάξεις. Διευρύνει τις ανισότητες, από το 2015 και μετά. Και τώρα με τα φάρμακα δεν ξεσκεπάζει σκάνδαλα, δεν κοιτά την ουσία, πώς δηλαδή θα κατοχυρωθούν τα γενόσημα, πώς θα πέσει η τιμή στο φάρμακο. Συσκοτίζει την πραγματική φύση των κυκλωμάτων, προστατεύει τους ισχυρούς του φαρμάκου, γιατί στρέφει την προσοχή στις εντυπώσεις, στα ονόματα των πολιτικών του αντιπάλων, αυτά που αναρτά σε λίστες προγραφών. Είναι απολύτως φανερό ότι από αυτή την παρωδία της προανακριτικής δεν κερδίζει ούτε ο ασθενής, ούτε ο αδύναμος, ούτε ο φτωχός».

  Παράλληλα έκανε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή υποστηρίζοντας ότι «η δημοσιονομική κραιπάλη της διακυβέρνησης Καραμανλή ακόμη συγκαλύπτεται από τη σκοπιμότητα να στιγματιστεί το κυρίαρχο κόμμα της Μεταπολίτευσης, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ».

  Μιλώντας για την πορεία του Κινήματος Αλλαγής ο κ. Καμίνης είπε ότι χρειάζεται ενιαία φωνή, ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα, όχι με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω. «Το λέω απλά και ξεκάθαρα, αν πηγαίνουμε "λίγο μαζί και λίγο χώρια" το γνωστό "βρείτε τα πρώτα μεταξύ σας και μετά τα ξαναλέμε" θα το ακούσουμε στην κάλπη» τόνισε.

  «Να ξεκαθαρίσουμε το παρελθόν»

  Τέλος ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στις τρεις προϋποθέσεις για να προχωρήσει το Κίνημα Αλλαγής: «Να ξεκαθαρίσουμε το παρελθόν. Στη μεταπολίτευση είτε με τα φάρμακα, είτε με τη SIEMENS διακινήθηκε πολιτικό χρήμα που τροφοδότησε κομματικούς κι εκλογικούς μηχανισμούς. Μολονότι το φαινόμενο είναι υπαρκτό και απαράδεκτο, κάθαρση δεν έχει ακόμη επέλθει Είτε αυτό αφορά σε πρόσωπα που έχουν ατόφια την πολιτική ευθύνη από τις θέσεις που κατείχαν, είτε αφορά σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα, αυτό το αθέμιτο χρηματικό «κόστος» της δημοκρατίας οφείλουμε να το εξαφανίσουμε.

  Επίσης να ξεφύγουμε από τα κλισέ της προηγούμενης εποχής: Να γίνουμε ριζοσπαστικά κριτικοί όχι απέναντι στην Ευρωπαϊκή ιδέα και τη δημοκρατία, αλλά απέναντι στην παρακμάζουσα κυρίαρχη συντηρητική εκδοχή της που έχει καταλάβει και μεγάλο τμήμα της σοσιαλδημοκρατίας.

  Και τέλος να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας. Να σεβαστούμε και να κάνουμε πολιτική μας τις αξίες και τις αγωνίες των ανθρώπων».

  ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Ευ. Βενιζέλος: Μέτωπο δημοκρατικών δυνάμεων κατά του ΣΥΡΙΖΑ 

  Ευ. Βενιζέλος: Μέτωπο δημοκρατικών δυνάμεων κατά του ΣΥΡΙΖΑ 

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-17 21:42:08 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Κ. Σκανδαλίδης: Ή νικάμε ή χάνουμε και σκορπίζουμε 17/03 20:35

  Μέτωπο δημοκρατικών δυνάμεων κατά του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στο ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, επικρίνοντας την κυβέρνηση και την πολιτική της, με αποκορύφωμα την υπόθεση Νοvartis .

  Αφού επεσήμανε ότι θα δώσει τη μάχη στο όνομα της παράταξης και της εθνικής ευθύνης και δημοκρατίας με στόχο την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Υπάρχει μέτωπο Δημοκρατίας κατά του πραξικοπήματος που επιχειρείται. Είναι άλλο οι διαφορές με τον συντηρητικό χώρο κι άλλο πράγμα η αντίκρουση με τους σκευωρούς. Κι έρχονται κι άλλα. Δεν θα στοχεύουν μόνο όσους είναι κατά του γλοιώδους φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ολόκληρη τη δημοκρατική παράταξη».

  Υπογράμμισε ότι η πολιτική πρόταση της προοδευτικής παράταξης πρέπει να είναι σαφής:

  -Πρώτος στόχος η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ που σημαίνει να μην μπορεί να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις

  -Δεύτερον η συγκρότηση κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από τη κρίση στην οποία θα κληθεί να συμμετάσχει και ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ.

  -Να μην υπάρξει αυτοδυναμία της ΝΔ

  -Αυξημένη πλειοψηφία για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και

  - αυξημένη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον Ιανουάριο του 2020.

  Ο Ευάγγελος Βενιζέλος περιέγραψε με μελανά χρώματα την επικίνδυνη, όπως είπε, κυβερνητική πολιτική και τους χειρισμούς της τόσο στην οικονομία και την έξοδο από τα μνημόνια, όπου υποστήριξε την λήψη πιστοληπτικής γραμμής όσο και στα εθνικά θέματα με αιχμή την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.

  Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ κακώς σήκωσε μόνο του το φορτίο της κρίσης και υφίσταται ανάλογες συνέπειες υπογραμμίζοντας ότι «δεν χαρίζουμε τον αγώνα του 2010-2015 στη ΝΔ, λες και ντρεπόμαστε. Οι άλλοι ήρθαν στη γραμμή μας. Ποτέ δεν είχαμε δίλημμα μεταξύ του εθνικού και κομματικού συμφέροντος. Πάντα ήμασταν στην πρώτη γραμμή για την πατρίδα και τη Δημοκρατία».

  Επίσης αναλύοντας τις μεγάλες δυσκολίες και υποχωρήσεις της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη, ανέφερε ότι χρειάζονται εθνικές απαντήσεις. Υπογράμμισε τις δυνατότητες της προοδευτικής παράταξης τονίζοντας την ανάγκη να έχει καθαρή πολιτική γραμμή. «Αυτονομία προφανώς. Διεύθυνση του σχεδίου για την Ελλάδα μετά την κρίση όχι με την αυταπάτη των ίσων αποστάσεων», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος επισημαίνοντας τον κίνδυνο δοθούν ασαφή μηνύματα αβεβαιότητας σε συνθήκες μεγάλης πόλωσης.

  Για το Κίνημα Αλλαγής ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι πρέπει να εκφράζει όλο το φάσμα της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, να είναι το συλλογικό υποκείμενο για τη θεσμική θωράκιση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και την ανάταξη της μεσαίας τάξης , χωρίς εσωστρέφεια και παραγοντισμούς και να έχει καθαρή κι ενιαία γραμμή για την επόμενη των εκλογών για τη πορεία της παράταξης.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΝΔΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Α. Τσίπρας: Υπό διακύβευση το μέλλον της Ευρώπης

  Α. Τσίπρας: Υπό διακύβευση το μέλλον της Ευρώπης

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-17 21:25:03 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Γ. Δραγασάκης: Εγχώριες δυνάμεις βάζουν τρικλοποδιές στην καθαρή έξοδο 17/03 18:14 Γ. Στουρνάρας: Η φράση «καθαρή έξοδος» δεν έχει νόημα 17/03 15:15 Σολτς: Η ελάφρυνση του χρέους εξαρτάται από τις μεταρρυθμίσεις 17/03 09:29 Γενς Μπάστιαν: Αναγκαία η ελάφρυνση χρέους και το μαξιλάρι ασφαλείας 16/03 12:43

  Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων σε μια Ευρώπη που σήμερα βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι και το μέλλον της βρίσκεται υπό διακύβευση καταγράφηκε στη διήμερη Διεθνή Συνάντηση του Προοδευτικού Φόρουμ της Ευρώπης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας τις εργασίες της συνάντησης.

  Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η οικονομική κρίση του 2008 στην Ευρωπαϊκή Ένωση έφερε στην επιφάνεια τα προβλήματα που οι προοδευτικές δυνάμεις ανά την ήπειρο, εδώ και πολλά χρόνια είχαν επισημάνει, όπως το δημοκρατικό έλλειμμα, την ατολμία σε επίπεδο θεσμικής ολοκλήρωσης, την έλλειψη αλληλεγγύης και συνευθύνης ανάμεσα στα κράτη μέλη.

  «Οι ριζοσπαστικές αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης πρέπει να δώσουμε τις δικές μας εξηγήσεις για τα αίτια της κρίσης αλλά και για τις προτεραιότητες της επόμενης μέρας αν θέλουμε να ηγεμονεύσουμε σε αυτόν τον ανταγωνισμό», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

  Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • HΠA: Έρευνα για εκμετάλλευση στοιχείων 50 εκατ. χρηστών του Facebook

  HΠA: Έρευνα για εκμετάλλευση στοιχείων 50 εκατ. χρηστών του Facebook

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-17 21:16:30 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Η γενική εισαγγελέας της Μασαχουσέτης ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας έπειτα από πληροφορίες ότι η εταιρεία Cambridge Analytica συγκέντρωσε προσωπικά στοιχεία από περισσότερους από 50 εκατομμύρια χρήστες του Facebook για να αναπτύξει τεχνικές για την υποστήριξη της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

  «Οι κάτοικοι της Μασαχουσέτης δικαιούνται να λάβουν αμέσως απαντήσεις από το Facebook και την Cambridge Analytica. Ξεκινούμε έρευνα», δήλωσε η Μόρα Χίλεϊ μέσω του Twitter.

  Οι πληροφορίες προέρχονται από δημοσιεύματα των εφημερίδων New York Times και Observer.

  Πηγή: ΑΜΠΕ-Reuters

  FacebookTwitter
 • Το λάθος του Κομίνη που έφερε όλα τα δεινά στη Τούμπα

  Το λάθος του Κομίνη που έφερε όλα τα δεινά στη Τούμπα

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-17 21:07:55 | Πηγή: News Now
  Ενα σημαντικο λαθος του Κομίνη που απο αυτό ξεκίνησε η φάση από την οποία προήλθαν όλα τα… δεινά για τον ίδιο τον διαιτητή αλλα κυρίως για τον ΠΑΟΚ έχει επισημάνει στην παραπεμπτική έκθεση του ο παρατηρητής Καλαθενός. Συγκεκριμένα ο παρατηρητής αναφέρει πως ο διαιτητής δεν σφύριξε φάουλ υπέρ του Λαμπρόπουλου και αντί για αυτού έδωσε κόρνερ από το οποίο προήλθε το γκολ που κατέστρεψε τον αγώνα.

  Οπως βλέπετε στο βίντεο το φάουλ είναι ιδιαίτερα δυνατό, προκάλεσε τραυματισμό και θα έπρεπε όπως αναφέρει η έκθεση να τιμωρηθεί και με κίτρινη κάρτα στον Μαουρίτσιο που θα ήταν η δεύτερη, αφού είχε δεχτεί την πρώτη στο 85 για χτύπημα στον Αραούχο, οπότε θα άφηνε τον ΠΑΟΚ με 10 παίκτες στα τελευταία λεπτά και η ΑΕΚ θα είχε σίγουρα την ευκαιρία να φύγει ακόμη και με το διπλό από την Τούμπα.
  athlitikotetradio
 • Κ. Σκανδαλίδης: Ή νικάμε ή χάνουμε και σκορπίζουμε

  Κ. Σκανδαλίδης: Ή νικάμε ή χάνουμε και σκορπίζουμε

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-17 20:50:02 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Στ. Θεοδωράκης: «Φάρος» η Ισλανδία για την Ισότητα στην πράξη 17/03 18:27 Γ. Καμίνης: Το πρόγραμμά μας πρόταση της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας 17/03 14:22

  «Εφεραν τη χώρα πίσω στις χειρότερες στιγμές της μεταπολιτευτικής μας δημοκρατίας. Ο Αλέξης Τσίπρας και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν καμία σχέση με το καινούργιο και ελπίζουμε να αποτελέσουν το οριστικό τέλος του παλιού. Αυτό εξαρτάται από εμάς» τόνισε ο πρώην υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης μιλώντας στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

  Μίλησε για την ήττα της σοσιαλδημοκρατίας, την υποχώρηση των προοδευτικών δυνάμεων και τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας και σημείωσε ότι «αν θέλουμε να εκφράσουμε το αίτημα της προόδου πρέπει να πάρουμε οριστικά την απόφαση: δεν υπερασπιζόμαστε το σύστημα συμφερόντων που κυριαρχεί, θέλουμε δημοκρατικά και προοδευτικά να το αλλάξουμε. Δεν απεμπολούμε τη δυνατότητά μας να κυβερνάμε, θέλουμε να καθορίσουμε τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας μετά τις εκλογές. Θέλουμε να είμαστε ταυτόχρονα δύναμη ανατροπής και νέας αλλαγής και δύναμη προοδευτικής διακυβέρνησης».

  Ο Κώστας Σκανδαλίδης υπογράμμισε ότι «με το ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει τεράστια απόσταση που έχει να κάνει με τη δημοκρατία, με τη ΝΔ μας χωρίζει η κοινωνική δικαιοσύνη. Εμείς θέλουμε τη δική μας αυτόνομη πορεία» και πρόσθεσε: «Ο νέος φορέας ιδρύεται στην πορεία για την κρισιμότερη εκλογή για τη χώρα. Ο δρόμος που χαράξαμε δεν έχει επιστροφή ή νικάμε ή χάνουμε και σκορπίζουμε».

   

  ΝΔΣΥΡΙΖΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης, Κυριακή Δ΄ Νηστειών (2018)

  π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης, Κυριακή Δ΄ Νηστειών (2018)

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-17 20:15:21 | Πηγή: News Now
  Εκπομπή που μεταδίδεται από τα κανάλια Atlas TV και Αχελώος TV.
  thriskeftika
 • Το mega deal με την JT, το μέλλον της ΣΕΚΑΠ και τα σχέδια Σαββίδη

  Το mega deal με την JT, το μέλλον της ΣΕΚΑΠ και τα σχέδια Σαββίδη

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-17 20:06:27 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Σχετικά θέματα Πρόεδρος ΣΕΚΑΠ: Επενδυτική πνοή και για την Ξάνθη 16/03 18:10 Ι. Σαββίδης: Είχε αγοράσει τη ΣΕΚΑΠ 5 εκατ. - «Ξεμπλέκει» και με το πρόστιμο 16/03 17:49

  Από την έντυπη έκδοση

  Του Γιώργου Χατζηλίδη
  ghatzil@naftemporiki.gr

  Μega deal, που του παρέχει άφθονη ρευστότητα και ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση της παρουσίας του στην Ελλάδα, αποτελεί για τον Ιβάν Σαββίδη η πώληση της ρωσικής καπνοβιομηχανίας Donskoy Tabak, μαζί και της ελληνικής θυγατρικής ΣΕΚΑΠ, στον ιαπωνικό κολοσσό Japan Tobacco, έναντι ποσού 1,6 δισ. δολαρίων.

  Όπως ανέφεραν στη «Ν» πηγές του ομίλου Σαββίδη, η επιχειρηματική δέσμευση του ομογενούς επιχειρηματία στην Ελλάδα παραμένει ισχυρή και οι επενδύσεις του στη χώρα μας και δη στη Βόρεια Ελλάδα θα συνεχιστούν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, δίνοντας έμφαση στους τομείς του τουρισμού, των υποδομών και της καινοτομίας. Όπως, άλλωστε, δήλωσε ο Αρτούρ Νταβιντιάν, ο άνθρωπος που «τρέχει» τις επιχειρήσεις του ομίλου στη χώρα μας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Dimera Group (συμφερόντων Σαββίδη) αποφάσισε να επικεντρώσει την επενδυτική δραστηριότητά του στην Ελλάδα σε άλλα μεγάλα έργα, στους τομείς των logistics, της παραγωγής τροφίμων και των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων.

  Ο Ιβάν Σαββίδης έχει βρεθεί από την περασμένη Κυριακή στο μάτι του κυκλώνα λόγω της εισβολής του, φέροντας όπλο, στο γήπεδο της Τούμπας και ως εκ τούτου αρκετοί έσπευσαν να συνδέσουν τη μεγάλη αυτή επιχειρηματική συμφωνία, λόγω κυρίως της εμπλοκής της ΣΕΚΑΠ, με τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο και τις πολιτικές αντιπαραθέσεις που έχει προκαλέσει η δραστηριοποίησή του στη χώρα μας. Αυτό δεν θα μπορούσε να ευσταθεί αφενός διότι πρόκειται για ένα deal με μία μεγάλη πολυεθνική εταιρεία που απλώς συμπαρασύρει τη ΣΕΚΑΠ και αφετέρου διότι οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε συζητήσεις εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο. Να σημειωθεί επίσης ότι η συμφωνία της Donskoy Tabak με την JT, όπως επίσημα ανακοινώθηκε, αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του τρίτου τριμήνου του 2018.

  Τι έχει αποκτήσει και τι θέλει ο Ι. Σαββίδης στην Ελλάδα

  Παρά την πώληση της ΣΕΚΑΠ, η παρουσία του ομίλου Σαββίδη στη Βόρεια Ελλάδα παραμένει ισχυρή. Συγκεκριμένα, ο ομογενής επιχειρηματίας εκμεταλλεύεται, μέσω μακροχρόνιας παραχώρησης του ακινήτου του ΙΚΑ, το εμβληματικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης Μακεδονία Παλλάς, διατηρεί πλειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία εμφιάλωσης μεταλλικού νερού Σουρωτή, παραμένει μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και έχει αγοράσει το κανάλι Εpsilon και την εφημερίδα «Έθνος».

  Επίσης, έχει αναλάβει, κατόπιν διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, την αξιοποίηση και εκμετάλλευση για τα επόμενα 99 χρόνια έκτασης 320 στρεμμάτων στο Παλιούρι Χαλκιδικής, όπου σκοπεύει να κατασκευάσει πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα, καθώς και έχει αγοράσει σειρά εμβληματικών ακινήτων στη Θεσσαλονίκη (Κόκκινο Σπίτι, Βίλα Ζαρντινίδη, Βίλα Καπαντζή).

  Επιπλέον, συμμετέχει με ποσοστό 20%, μέσω της Belterra Investments, στο κοινοπρακτικό σχήμα με το γερμανικό fund DIEP (47%) και τη γαλλική Terminal Link (20%) που αναλαμβάνει την πλειοψηφία της ΟΛΘ ΑΕ (67%) - μία επένδυση που για οικονομικούς και γεωπολιτικούς λόγους θεωρείται η σημαντικότερη του ομίλου στην Ελλάδα. Η στροφή του ομίλου Σαββίδη προς τις υποδομές έχει ήδη φανεί, καθώς ήδη έχει εκδηλώσει μη δεσμευτικό ενδιαφέρον στους διαγωνισμούς για την ανάπτυξη κέντρου logistics στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου στη δυτική Θεσσαλονίκη και για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού.

  Η δραστηριοποίησή του στη Ρωσία πλέον, μέσω του ομίλου Agrocom που εδρεύει στο Ροστόφ, αφορά την εταιρεία συσκευασίας Atlantis-Pak, την εταιρεία επεξεργασίας κρεάτων «Ταύρος», συγκρότημα θερμοκηπίων, εταιρεία παραγωγής μεταλλικού νερού και σημαντικό μερίδιο στο αεροδρόμιο του Ροστόφ, συνολικού τζίρου περί τα 200 εκατ. ευρώ.

  Από το περιβάλλον του ομίλου Σαββίδη αναφέρουν πως παρά την πώληση της ναυαρχίδας του ομίλου, της Donskoy Tabak, η Agrocom θα συνεχίσει τη δραστηριοποίησή της στη Ρωσία και στο Ροστόφ, καθώς έχει σε εξέλιξη διάφορα projects άνω των 100 εκατ. ευρώ συνολικά, όπως η κατασκευή συγκροτήματος logistics σε έκταση εμβαδού 40.000 τ.μ., η κατασκευή του νέου εργοστασίου για την Atlantis-Pak, η μεταφορά του εργοστασίου αλλαντικών «Ταύρος» από το κέντρο του Ροστόφ στο Βιομηχανικό Πάρκο του Νότιου Μπατάισκ και η κατασκευή αθλητικού και ψυχαγωγικού συγκροτήματος «Χάντμπολ-Αρένα».

  «Βαρόμετρο» το πρόστιμο

  Η εξαγορά της ρωσικής εταιρείας φέρνει και τη θυγατρική της ΣΕΚΑΠ, που εδρεύει στην Ξάνθη, στα χέρια της ιαπωνικής πολυεθνικής, η οποία δηλώνει ότι με την κίνηση αυτή καταδεικνύει τη δέσμευση της JTI για την Ελλάδα και ενισχύει τη δεύτερη θέση της εταιρείας στην αγορά, με επιπλέον μερίδιο αγοράς 3%.

  Ωστόσο, πρέπει να υπενθυμιστεί ότι υπάρχει σε εκκρεμότητα ένα μεγάλο πρόστιμο σε βάρος της ΣΕΚΑΠ, της τάξης των 45 εκατ. ευρώ, το οποίο αποτέλεσε το προηγούμενο διάστημα αιτία σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχείρησε να περάσει χαριστικές διατάξεις, που θα έσβηναν το πρόστιμο λόγω των σχέσεών της με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

  Τελικά, το πρόστιμο παρέμεινε σε ισχύ και για την τύχη του θα κληθεί να αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ μέχρι τότε, έπειτα από σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου, η εταιρεία δεν υποχρεούται να το καταβάλει. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι τι θα πράξει η JT σε περίπτωση που επικυρωθεί η ισχύς του προστίμου, δεδομένου, μάλιστα, ότι, πλέον, μετά και την αποχώρηση Σαββίδη, το ζήτημα, ως έναν μεγάλο βαθμό, αποπολιτικοποιείται. Θα πληρώσει κανονικά διασφαλίζοντας τη συνέχεια λειτουργίας του εργοστασίου της Ξάνθης ή θα προχωρήσει σε λουκέτο όπως υπαγορεύει η κοινή επιχειρηματική λογική;

  Πάντως, ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. και γενικός διευθυντής της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδας (ΣΕΚΕ) Αλέξανδρος Κοντός χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την πώληση της Donskoy Tabak και της θυγατρικής της ΣΕΚΑΠ στην Japan Tobacco. «Δεν έχω δει τους όρους της πώλησης, ωστόσο το γεγονός ότι μία πολυεθνική έρχεται στη Ξάνθη, σε πρώτη φάση, ακούγεται θετικό για εμάς τους Θρακιώτες. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να μείνει η ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη και να δοθεί δουλειά σε συμπολίτες μας» επισήμανε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Focus.

  ΚΑΠΝΟΣ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο