• Μέι: Μια νέα επίθεση μπορεί να είναι άμεση

  Μέι: Μια νέα επίθεση μπορεί να είναι άμεση

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 09:02:37 | Πηγή: Nooz
  Το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στη Βρετανία ανέβηκε από «σοβαρό» σε «κρίσιμο», το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού στην πεντάβαθμη κλίμακα της χώρας, δήλωσε αργά το βράδυ της Τρίτης η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, μια μέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας μετά τη συναυλία της αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε, που είχε αποτέλεσμα 22 νεκρούς.

  «Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πιθανότητα ότι υπάρχει μια μεγαλύτερη ομάδα ατόμων που συνδέονται με την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ», τόνισε η Μέι με δήλωσή της που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

  Όπως τόνισε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής «δεν σημαίνει απλά ότι μια επίθεση είναι πολύ πιθανή, αλλά μια επιπλέον επίθεση μπορεί να είναι άμεση».

  Η βρετανίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα υποστηρίξουν το έργο της αστυνομίας για την ασφάλεια βασικών τοποθεσιών και στρατιώτες θα παραταχθούν σε δημόσιες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και αθλητικά γεγονότα.


 • Βρετανία: Σε

  Βρετανία: Σε "κρίσιμο" συναγερμό - Περιπολίες παντού

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 09:02:37 | Πηγή: Nooz
  Το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στη Βρετανία ανέβηκε από «σοβαρό» σε «κρίσιμο», το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού στην πεντάβαθμη κλίμακα της χώρας, δήλωσε αργά το βράδυ η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, μια μέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας μετά τη συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε, που είχε αποτέλεσμα 22 νεκρούς.

  «Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πιθανότητα ότι υπάρχει μια μεγαλύτερη ομάδα ατόμων που συνδέονται με την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ», τόνισε η Μέι με δήλωσή της που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

  Όπως τόνισε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής «δεν σημαίνει απλά ότι μια επίθεση είναι πολύ πιθανή, αλλά μια επιπλέον επίθεση μπορεί να είναι άμεση».

  Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα υποστηρίξουν το έργο της αστυνομίας για την ασφάλεια βασικών τοποθεσιών και στρατιώτες θα παραταχθούν σε δημόσιες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και αθλητικά γεγονότα, πραγματοποιώντας περιπόλους.

  Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ


 • Τageszeitung: Ώρα να παραιτηθεί ο Σόιμπλε

  Τageszeitung: Ώρα να παραιτηθεί ο Σόιμπλε

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 09:02:37 | Πηγή: Nooz

  Για μια φορά ακόμα η Ελλάδα αγωνιά, γράφει η γερμανική εφημερίδα Tageszeitung, σε σχόλιο με τίτλο «50 χρόνια δουλείας».

  «Αυτή τη φορά η αγωνία δεν οφείλεται σε Έλληνα υπουργό Οικονομικών, αλλά στον Γερμανό Β. Σόιμπλε. Εκείνος στέκεται εμπόδιο σε μια συμφωνία στο Eurogroup.

  Η αρνητική του στάση εγκυμονεί, ωστόσο ,κινδύνους γιατί χωρίς ελαφρύνσεις το ΔΝΤ δεν θέλει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και χωρίς το Ταμείο ο Β. Σόιμπλε δεν προτίθεται πια να βοηθήσει την Ελλάδα. (...) Ο γόρδιος δεσμός δεν είναι εύκολο να λυθεί. Και δεν είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί διέξοδος τις επόμενες εβδομάδες» επισημαίνει η εφημερίδα του Βερολίνου.

  Και προσθέτει:

  «Ο Β. Σόιμπλε έστησε παγίδα στους δανειστές, η οποία ενδέχεται να αποδειχθεί μοιραία. Το τίμημα το πληρώνουν για μια ακόμα φορά οι Έλληνες, που θα βιώσουν στο πετσί τους τα νέα μέτρα λιτότητας.

  Σε περίπτωση που είχε επιβληθεί σε Γερμανούς ένα τόσο καταστροφικό πρόγραμμα, ο Β. Σόιμπλε δεν θα ήταν πια υπουργός.

  Όμως, η πραγματικότητα είναι ακόμα χειρότερη. Για να κερδίσει την εύνοια του ΔΝΤ, το Eurogroup θέλει να πιέσει την Ελλάδα να αποδεχθεί ότι θα πετυχαίνει υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2060.

  Στην πράξη αυτό σημαίνει 50 χρόνια δουλείας. Η κρίση που ξεκίνησε το 2010 θα βασανίζει ακόμα πολλές γενιές Ελλήνων. Και όλα αυτά μόνο και μόνο επειδή ο Σόιμπλε είναι υπουργός Οικονομικών. Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να παραιτηθεί». • SZ:

  SZ: "Όχι" Σόιμπλε στην Ελλάδα για πολιτικούς λόγους

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 09:02:37 | Πηγή: Nooz

  Σε σχόλιό της με τίτλο «Ένας λαός θυσία στον προεκλογικό αγώνα - "Όχι" Σόιμπλε για λόγους εσωτερικής πολιτικής» η Süddeutsche Zeitung παρατηρεί: «Για μια ακόμα φορά η μοίρα της Ελλάδας εξαρτάται από το Βερολίνο.

  Τίποτα δεν άλλαξε σε αυτή την τελευταία επταετία. Σήμερα, όμως, έχουμε να κάνουμε με ένα εκρηκτικό μείγμα ρεαλιστικών και προεκλογικών κινήτρων, τα οποία καθιστούν δύσκολη μια επίλυση της κρίσης. (..)

  Σε περίπτωση που ο Β. Σόιμπλε υποχωρούσε γρήγορα, οι Σοσιαλδημοκράτες θα ισχυρίζονταν ότι επιτέλους ο υπουργός Οικονομικών συνειδητοποίησε πως η Γερμανία δεν μπορεί να αποποιηθεί τις ευθύνες της έναντι των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. (…)

  Και μετά είναι ο φόβος μπροστά στο κόμμα "Εναλλακτική για τη Γερμανία" (AfD), το οποία θα μπορούσε να μιλήσει για "μαλακή γραμμή" Σόιμπλε και να καλλιεργήσει προεκλογικά αρνητικό κλίμα κατά της Ελλάδας. Όλα αυτά επηρεάζουν το Βερολίνο».

  Και προσθέτει η εφημερίδα: «Τα σπασμένα όμως τα πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες. Ένας ολόκληρος λαός έχει γίνει θύμα του γερμανικού προεκλογικού αγώνα. Όσο συνεχίζεται η διένεξη, τόσο δυσκολότερα η Ελλάδα θα καταφέρει να διαφυλάξει τις μέχρι σήμερα επιτυχίες στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων. Όσο υπάρχει αβεβαιότητα, δεν αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη. Ποιος θα επένδυε σε μια χώρα που δεν ξέρει τι του ξημερώνει;». • Απανθρακώθηκαν δύο άτομα σε Κερατσίνι-Βουλιαγμένη

  Απανθρακώθηκαν δύο άτομα σε Κερατσίνι-Βουλιαγμένη

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 09:02:37 | Πηγή: Nooz

  Δύο άτομα βρέθηκαν νεκρά από άνδρες της Πυροσβεστικής, μετά από φωτιές που εκδηλώθηκαν σε οχήματα στο Κερατσίνι και στη Βουλιαγμένη.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, απανθρακωμένο πτώμα βρέθηκε στις 3.00 τα ξημερώματα μετά από την κατάσβεση φωτιάς σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, επί της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως στο Κερατσίνι.

  Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η φωτιά προήλθε από εύφλεκτο υγρό και πρόκειται πιθανότατα περί εγκληματικής ενέργειας. Την προανάκριση για το περιστατικό ανέλαβε η αστυνομία.

  Ένα ακόμη άτομο εντοπίστηκε νεκρό μετά από κατάσβεση φωτιάς σε σταθμευμένο Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, στην παραλία του Καβουρίου στην Βουλιαγμένη.

  Στις δύο επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετείχαν συνολικά εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα. • Πώς ο Πειραιάς θα μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό

  Πώς ο Πειραιάς θα μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-05-24 09:02:07 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Σχετικά θέματα Σε νέα βάση η αξιοποίηση των 10 λιμανιών 23/05 08:49 Με αιγυπτιακή συμμαχία η ενίσχυση του home port στο λιμάνι Πειραιά 22/05 08:13 Με πλωτή δεξαμενή 80.000 τόνων ξεκινούν στον ΟΛΠ οι επενδύσεις 19/05 09:23 Με 0,5 δισ. ευρώ ενισχύει και φέτος την οικονομία η κρουαζιέρα 11/05 08:27 Την ιδιωτικοποίηση της πλοηγικής υπηρεσίας ζητεί εκ νέου η Cosco 15/05 08:42

  Από την έντυπη έκδοση 

  Του Αντώνη Τσιμπλάκη
  atsimp@naftemporiki.gr

  Τα σχέδια της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά για τη μετατροπή του λιμανιού και σε τουριστικό προορισμό παρουσίασε κατά τη διάρκεια του Posidonia Sea Tourism Forum η marketing manager της εταιρείας Θεοδώρα Ρήγα.

  Όπως υπογράμμισε, παράλληλα με το έργο επέκτασης της βάσης κρουαζιέρας του ΟΛΠ ώστε να μπορεί να υποδέχεται μέχρι και τέσσερα επιπλέον σύγχρονα, τελευταίας γενιάς, κρουαζιερόπλοια, τα σχέδια της Cosco περιλαμβάνουν την κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων, εμπορικών κέντρων, εστιατορίων και άλλων υπηρεσιών. Όλος ο σχεδιασμός εντάσσεται στο πλάνο της Cosco για ενίσχυση του homeport από το λιμάνι του Πειραιά τα επόμενα χρόνια.

  Με το έργο επέκτασης της βάσης κρουαζιέρας ο ΟΛΠ θα μπορεί να υποδέχεται μέχρι και τέσσερα επιπλέον σύγχρονα, τελευταίας γενιάς, κρουαζιερόπλοια. Θεοδώρα Ρήγα, marketing manager του ΟΛΠ.

  Στο ίδιο φόρουμ, λίγη ώρα νωρίτερα, ο Έλληνας υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να δώσει κίνητρα στις διεθνείς εταιρείες κρουαζιέρας ώστε να επενδύσουν σε σχετικά έργα υποδομών στην Ελλάδα και είναι πρόθυμη να εξετάσει την αξιοποίηση λιμανιών κρουαζιέρας με συμβάσεις παραχώρησης, υιοθετώντας ένα μοντέλο σύμπραξης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα.

  Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «μια τέτοιου είδους πρωτοβουλία θα προωθούσε τη συνεργασία των εταιρειών κρουαζιέρας με την ελληνική κυβέρνηση και θα επιτάχυνε την υλοποίηση μιας σειράς έργων που διαφορετικά θα απαιτούσαν πολύ μεγαλύτερο διάστημα μέχρι να ολοκληρωθούν». Η ανάπτυξη των υποδομών σε μια σειρά από προορισμούς στην Ελλάδα, που θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά, θεωρείται στρατηγικής σημασίας για την καθιέρωση του Πειραιά ως home port.

  Η βιομηχανία

  «Οι επιβάτες είναι εκείνοι που υπαγορεύουν στην ουσία σε ποιες περιοχές θα τοποθετήσουμε τα κρουαζιερόπλοιά μας, καθώς πρέπει να τα μεταφέρουμε εκεί όπου οι ευκαιρίες για δημιουργία εσόδων συμβάλλουν στην κερδοφορία της επιχείρησής μας», ανέφερε ο κ. Larry Pimentel, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Azamara Club Cruises. «Τα κέντρα λήψης αποφάσεων στην Ελλάδα θα πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται δημιουργικά και να προσπαθήσουν να προάγουν την αυθεντικότητα και να δουν πέρα από τους εμβληματικούς, παραδοσιακούς προορισμούς.

  Έτσι θα δημιουργήσουν νέα, εναλλακτικά προϊόντα, που θα προσφέρουν μια πρωτότυπη και καινοτόμα εμπειρία, η οποία θα μένει ανεξίτηλη στη μνήμη των επιβατών κρουαζιερόπλοιων. Η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στην ανάπτυξη του τομέα της κρουαζιέρας θα μπορούσε να λειτουργήσει καταλυτικά προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός κοινού οράματος και ενός κατάλληλου προγράμματος κοινής προσπάθειας για τη δημιουργία αυτών των νέων εμπειριών», πρόσθεσε ο κ. Pimentel.

  Ο κ. Michel Nestour, αντιπρόεδρος Ανάπτυξης Διεθνών Λιμένων και Προορισμών της Carnival Corporation & PLC, συμφωνεί ότι η Ελλάδα χρειάζεται να δώσει ένα νέο όραμα στην κρουαζιέρα ώστε να εκμεταλλευτεί την ευνοϊκή θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα. «Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την Ελλάδα να προωθήσει τις ομορφιές της χώρας, πέρα από τους διάσημους προορισμούς, ώστε να εκμεταλλευτεί το τεράστιο δυναμικό της βιομηχανίας κρουαζιέρας.

  Οι κορυφαίοι προορισμοί δεν εξαντλούνται στη Σαντορίνη και τη Μύκονο και η Ελλάδα πρέπει να προωθήσει περισσότερους προορισμούς, ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που δεν έχουν υψηλό κόστος».

  Μόλις το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει ζήσει την εμπειρία της κρουαζιέρας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης στην Ασία και την Κίνα, κατά τα λεγόμενα του κ. Tom Fecke, γενικού γραμματέα της CLIA Europe. «Η Ελλάδα θα πρέπει να στραφεί προς την Κίνα και να διαφημιστεί συντονισμένα με στόχο να διαφοροποιηθεί από τους υπόλοιπους γειτονικούς προορισμούς που αντιμετωπίζουν εντάσεις. Επίσης, χρειάζεται να επενδύσει στη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών για να είναι έτοιμη να υποδεχθεί την είσοδο στην αγορά των νέων πλοίων δυναμικότητας άνω των 4.000 επιβατών.

  Στην κατηγορία αυτή θα κατατάσσονται περισσότερα από τα μισά νεότευκτα πλοία την περίοδο 2020-2026, πρόσθετης δυναμικότητας 230.000 επιβατών».

  Την πρώτη ημέρα του Forum συζητήθηκαν επίσης τα ζητήματα πολιτικής και ασφάλειας που έχουν επηρεάσει την ανάπτυξη της βιομηχανίας κρουαζιέρας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου δίνοντας την αφορμή στον πρόεδρο και & CEO της Grupo Pullmantur, Richard Vogel, να σχολιάσει την απόφαση της εταιρείας του να διαγράψει το λιμάνι του Μαρμαρά της Τουρκίας από τα δρομολόγιά της μέχρι νεωτέρας. Την ίδια τύχη είχαν κι άλλα μεγάλα τουρκικά λιμάνια, όπως εκείνο του Κουσάντασι. «Επομένως, η Ελλάδα έχει πολλές ευκαιρίες να αυξήσει τις δυνατότητες homeporting και τους όγκους των επισκεπτών εφόσον, με σκληρή δουλειά, δώσει νέο όραμα στο προϊόν της, επενδύσει σε υποδομές και διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιο προϊόντων καθώς διαθέτει το πλεονέκτημα της πολιτικής σταθερότητας.

  Ωστόσο, παραμένει το ερώτημα τι θα κάνει η Ελλάδα για να διατηρήσει τον αυξημένο όγκο επισκεπτών που δέχεται, όταν ανοίξει και πάλι η αγορά της Τουρκίας και των άλλων χωρών της Αν. Μεσογείου».

  ΛΙΜΑΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Βρίσκει στα... ρηχά η διαχείριση θαλάσσιου έρματος

  Βρίσκει στα... ρηχά η διαχείριση θαλάσσιου έρματος

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-05-24 09:02:07 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Από την έντυπη έκδοση

  Σοβαρά πρακτικά προβλήματα εφαρμογής της διεθνούς συνθήκης για τη διαχείριση του θαλάσσιου έρματος στα πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου εντοπίζει η διεθνής ένωση πλοιοκτητών bulk carriers, η Intercargo, λίγους μόλις μήνες πριν η συνθήκη τεθεί σε ισχύ.

  Παράλληλα η Intercargo προειδοποιεί ότι τα λιμάνια των ΗΠΑ θα γίνουν «απαγορευμένη γη» για χιλιάδες πλοία bulk carriers, καθώς θα αδυνατούν να προσαρμοστούν στις απατήσεις της αμερικανικής νομοθεσίας για τα συστήματα θαλάσσιου έρματος.

  Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»

  ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Θρίλερ με απανθρακωμένα πτώματα – Δυο περιστατικά σε μια νύχτα – Τι “βλέπουν” οι αστυνομικοί

  Θρίλερ με απανθρακωμένα πτώματα – Δυο περιστατικά σε μια νύχτα – Τι “βλέπουν” οι αστυνομικοί

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 08:58:07 | Πηγή: Newsit
  - Φρικτά παραμορφωμένα εντόπισαν τα κορμιά δυο ατόμων οι πυροσβέστες
  - Με διαφορά δύο ωρών οι φωτιές στα αυτοκίνητα σε Καβούρι και Σκαραμαγκά
  - Συναγερμός στην αστυνομία μετά τα περιστατικά, έρευνες για διπλό έγκλημα

  Ένα πραγματικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα. Με διαφορά σχεδόν δύο ωρών σε δυο διαφορετικές περιοχές της Αττικής διερχόμενοι ενημέρωσαν Αστυνομία και Πυροσβεστική για δυο περιστατικά με φωτιά σε αυτοκίνητα.

  Στις τρεις τα ξημερώματα η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για φωτιά σε αυτοκίνητο που έμοιαζε να είναι παρκαρισμένο στη λεωφόρο Σχιστού. Οι πυροσβέστες που έφτασαν επί τόπου εντόπισαν ωστόσο ένα απανθρακωμένο πτώμα μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ βρήκαν και στοιχεία εμπρησμού του αυτοκινήτου με εύφλεκτο υγρό.
  Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία που ξεκίνησε έρευνα.
  Πριν περάσουν δυο ώρες από το πρώτο περιστατικό, στις πέντε τα ξημερώματα διερχόμενοι οδηγοί ενημέρωσαν την πυροσβεστική για δεύτερη φωτιά σε αυτοκίνητο, αυτή τη φορά στην παραλία του Καβουρίου.
  Και σε αυτή την περίπτωση οι πυροσβέστες εντόπισαν μέσα στο καμένο αυτοκίνητο ένα απανθρακωμένο πτώμα.
  Και στις δύο περιπτώσεις η κατάσταση των πτωμάτων είναι τέτοια που καθιστά απαγορευτική την αναγνώρισή τους, μάλιστα είναι δύσκολο να αναγνωριστεί ακόμη και το φύλο των νεκρών.


  Οι αστυνομικοί περιμένουν τώρα το πόρισμα του ιατροδικαστή, ωστόσο ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για πιθανή εγκληματική ενέργεια, ενώ εξετάζεται σοβαρά ακόμη και το ενδεχόμενο τα δύο περιστατικά να σχετίζονται μεταξύ τους.

  ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ

   

 • Στην Αμφίπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

  Στην Αμφίπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 08:58:07 | Πηγή: Newsit
  Τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης επισκέπτεται το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

  Στις 4 το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), στο ξενοδοχείο Hyatt Regency.

  Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
   

 • Καμμένος σε μνημόσυνο Κώστα Ηλιάκη: Βάρβαρος ο στρατός της Τουρκίας (ΒΙΝΤΕΟ)

  Καμμένος σε μνημόσυνο Κώστα Ηλιάκη: Βάρβαρος ο στρατός της Τουρκίας (ΒΙΝΤΕΟ)

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 08:46:18 | Πηγή: News Now
  Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου και η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Καλλιόπη Παπαλεωνίδα, παρέστησαν στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που πραγματοποιήθηκαν στην Κάρπαθο, για τη συμπλήρωση έντεκα χρόνων από τον ηρωικό θάνατο του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη ο οποίος έχασε τη ζωή του υπερασπιζόμενος την πατρίδα.

  Παρόντες στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, βουλευτές και εκπρόσωποι των κομμάτων.

  Σε δήλωσή του μετά το μνημόσυνο για τον Κώστα Ηλιάκη, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε: «Παρακολουθήσατε όλοι σας την απόδοση τιμών στον ήρωα Κώστα Ηλιάκη εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας της Καρπάθου, της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας και των θρησκευτικών αρχών. Είναι σημαντικό να πούμε πως την ίδια ώρα που η Ελλάδα τιμούσε έναν ήρωα , έναν νέο αξιωματικό που άφησε πίσω του μία οικογένεια πέφτοντας υπέρ πίστεως και πατρίδος την ίδια στιγμή η Τουρκία έδειξε τον πραγματικό της εαυτό, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο μη σεβόμενη ακόμα και αυτό που σέβονται ακόμη και οι πιο βάρβαροι στρατοί του κόσμου: τη μνήμη ενός ήρωα, ενός πολεμιστή που έπεσε μαχόμενος, υπερασπιζόμενος την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας . Αυτό το μήνυμα θέλω να πάει και προς τους φίλους και προς τος εχθρούς και προς τους συμμάχους άλλα και σε όλους εκείνους που κατα καιρούς βρέθηκαν απέναντι στην Ελλάδα. Η Ελλάδα σέβεται τους διεθνείς κανόνες, το διεθνές δίκαιο αλλά και την ηθική. Ποτέ η Ελλάδα δεν θα προσέβαλε την μνήμη ενός πολεμιστή ανεξάρτητα αν ήταν εχθρός την ώρα που τον τιμάει η πατρίδα του».

  (protothema.gr – mod.mil.gr)
 • Στην Αμφίπολη ο Κυρ. Μητσοτάκης

  Στην Αμφίπολη ο Κυρ. Μητσοτάκης

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-05-24 08:45:50 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης επισκέπτεται σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

  Στις 16.00 ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), στο ξενοδοχείο Hyatt Regency.

  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πρόεδρος Δημοκρατίας

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Ελευθερία και θάνατος ή φόβος;

  Ελευθερία και θάνατος ή φόβος;

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 08:41:39 | Πηγή: Newsit
  Ακριβώς δύο μήνες από την κούρσα θανάτου στην γέφυρα του Ουέστμινστερ στην καρδιά του Λονδίνου, η βαρβαρότητα κλιμακώθηκε στην περιφέρεια της Βρετανίας με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες στην συναυλία του Μάντσεστερ.

  Στόχος, μαζική συγκέντρωση χιλιάδων ατόμων η πλειοψηφία των οποίων, ίσως ήταν ανήλικοι, σε ένα από τα ειδεχθέστερα τρομοκρατικά συμβάντα της ασύμμετρης ισλαμικής τρομοκρατίας στην νέα εποχή.

  Στην ίδια κλίμακα βαρβαρότητας και συνεπειών με τα γεγονότα στο Μπατακλάν στο Παρίσι πριν από 18 μήνες και της Νίκαιας στη Νότια Γαλλία, τον περασμένο Ιούλη. Κι αφού μεσολάβησαν η ακολούθησαν, η επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, στην αγορά του Μονάχου, στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης πριν δύο μήνες και άλλα μικρότερης σημασίας και συνεπειών συμβάντα όπως στα Ηλύσια Πεδία μόλις πριν από ένα μήνα.

  Η γενίκευση του ασύμμετρου τρομοκρατικού πολέμου, με την αυτατανάφλεξη των βομβιστών αυτοκτονίας ή των καμικάζι των βαρέων οχημάτων, έχει ως στόχο την διασπορά του φόβου και της κοινωνικής οδύνης στις δυτικές μητροπόλεις.

  Στοχεύει στην πρόκληση συνεπειών πολέμου μεταξύ αμάχων σε καιρούς ειρήνης και θέτει σε δοκιμασία και τελικά σε αχρηστία τους μηχανισμούς ασφαλείας σε επίπεδο πρόληψης. Οι μηχανισμοί αυτοί είναι δύσκολο να εντοπίσουν προληπτικά, πόσο μάλλον να αναχαιτίσουν τους αποφασισμένους. Αυτούς του ταγμένους και συνάμα άτακτους που είναι πια εγκατεσπαρμένοι στον λεγόμενο Δυτικό χώρο.

  Αυτός ο χώρος με την μεγαλύτερη αναλογία ελευθεριών και ατομικών δικαιωμάτων στον σύγχρονο κόσμο, δυστυχώς πρέπει πια να ζήσει έτσι. Με συμβάντα φονικά και άκρως καταστροφικά, όχι όμως αναπάντεχα.

  Το γνωρίζουν αυτό οι πολιτικές ηγεσίες των πληττομένων κοινωνιών και προχωρούν σε θεραπείες ηθικού και απαρέγκλιτης πίστης σε αρχές και αξίες. Κάνουν ενέσεις αντοχής στον κοινωνικό πόνο, προσπαθώντας να διατηρήσουν ανώτερα ένστικτα, αξίες και την εναπομείνασα συνοχή στον κοινωνικό ιστό.

  Το έκαναν ο Ολάντ, η Μέρκελ, ο Μισέλ και τώρα η Μέι. Γνωρίζουν όλοι ότι πλέον οι μηχανισμοί ασφαλείας όσο κι αν είναι προχωρημένοι και εξοπλισμένοι τεχνικά και νομικά, παίζουν κυρίως άμυνα, με περιορισμένα περιθώρια στον τομέα της πρόληψης. Γι' αυτό όλοι ξορκίζουν τον φόβο, γνωρίζοντας πως αν κυριαρχήσει, πάει περίπατο η ελευθερία και επενδύονται περιθώρια στο χάος.

  Στο πλαίσιο αυτό της κοινωνικής ενθάρρυνσης οι δηλώσεις της βασίλισσας Ελισάβετ. Είναι φανερό ο,τι το βάρος πέφτει στον τομέα της διαχείρισης των απωλειών και της ευρείας κοινωνικής ψυχοθεραπείας. Επαινεί τα σωστικά και ιατρικά συνεργεία και την αντίδραση του πληθυσμού. Οι μηχανισμοί ασφαλείας εξ αντικειμένου χάνουν στον ασύμμετρο βάρβαρο πόλεμο των μητροπόλεων.

  Το Λονδίνο είχε τρομερή οχύρωση μετά τα γεγονότα της γέφυρας του Τάμεση, λένε ορισμένα διεθνή μέσα, αλλά οι βομβιστές χτύπησαν την περιφέρεια, συγκρίνοντας κάπως άστοχα την τακτική αυτή, με την ανάλογη του ΙRA πολύ παλαιότερα. Άλλωστε μόνο για συζητήσεις είναι η επίκληση της τακτικής του αντιπερισπασμού μπροστά στην αήττητη στρατηγική των βομβιστών αυτοκτονίας.

  Γιώργος Μαρνέλλος

 • Η Sony ετοιμάζεται για την Ε3!

  Η Sony ετοιμάζεται για την Ε3!

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 08:41:39 | Πηγή: Newsit
  Σε μερικές μέρες η E3, η μεγαλύτερη έκθεση video games στον κόσμο ανοίγει τις πόρτες της και η Sony ετοιμάζεται για την επίσημη παρουσίαση των νέων προϊόντων της Στις 12 Ιουνίου η Sony έχει την επίσημη παρουσίαση της, στην οποία αναμένεται να δούμε όλα τα νέα παιχνίδια που θα έρθουν στο Playstation 4 και φυσικά η εταιρία θέλει να το μοιραστεί με όλους τους φίλους τους που δεν θα μπορέσουν να είναι στην E3.   Έτσι από την Δευτέρα 12 Ιουνίου που θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της Sony, μέχρι και την Πέμπτη Πέμπτη 15 Ιουνίου, η εταιρία φαίνεται πως έχει ετοιμάσει διάφορες ζωντανές μεταδόσεις για να μπορέσουν όλοι οι fans της να παρακολουθήσουν όλα όσα γίνονται στην E3.

  Οι μεταδόσεις θα γίνονται μέσα από τα επίσημα κανάλια του PlayStation σε Twitch, YouTube και Facebook αλλά και μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Playstation.
 • Ιόνια Οδός: Παράταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Ρίζα Ναυπακτίας

  Ιόνια Οδός: Παράταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Ρίζα Ναυπακτίας

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 08:41:39 | Πηγή: Newsit
  Παράταση έως την 1η Ιουνίου 2017 στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που βρίσκονται σε ισχύ στην Ιόνια Οδό στην περιοχή της Ρίζας Ναυπακτίας.

  Στόχος η εκτέλεση και ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών για τη σύνδεση του εν λειτουργία τμήματος του αυτοκινητοδρόμου με το υπολειπόμενο τμήμα έως τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης».

  Οι εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αφορούν τον ολικό αποκλεισμό του τμήματος από το 11ο έως το 16ο χλμ. της Ιόνιας Οδού. Προσωρινά η κυκλοφορία σε αυτή την περιοχή διεξάγεται από την Παλαιά Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων (περιπορεία του όρους Κλόκοβα) μέχρι το ύψος της Καλαβρούζας - αμέσως μετά την έξοδο της σήραγγας Κλόκοβας - όπου μέσω κυκλικού κόμβου, δίνεται η δυνατότητα στους οδηγούς, να εισέλθουν στα εν λειτουργία τμήματα του αυτοκινητοδρόμου.

  Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών έχουν ληφθεί, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις έχουν τοποθετηθεί µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους.

 • Πάνος Καλλίτσης - Έλενα Χριστοπούλου: Χωρίζουν μήνες μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν!

  Πάνος Καλλίτσης - Έλενα Χριστοπούλου: Χωρίζουν μήνες μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν!

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 08:41:39 | Πηγή: Newsit
  Ο Πάνος Καλλίτσης και η Έλενα Χριστοπούλου πέρασαν μαζί πολλά. Όμορφα και δύσκολα. Ο γάμος τους όμως δεν άντεξε στο χρόνο.

  Ο Πάνος Καλλίτσης και η Έλενα Χριστοπούλου πέρασαν μαζί πολλά. Όμορφα και δύσκολα. Με πιο πρόσφατη την δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν ένα απόγευμα επιστρέφοντας σπίτι τους. Ένα περιστατικό που τους ένωσε πιο πολύ αλλά δεν ήταν αρκετό για τους κρατήσει μαζί και στο μέλλον..

  Διαβάστε περισσότερα στο TLIFE

 • Παραγγελία φαγητού μέσα από το Facebook!

  Παραγγελία φαγητού μέσα από το Facebook!

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 08:32:37 | Πηγή: Newsit
  Μία ακόμα λειτουργία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Facebook και αυτή τη φορά θα φορά την online παρραγελία φαγητού Η νέα λειτουργία του Facebook θα επιτρέπει στους χρήστες τόσο της εφαρμογής όσο και της desktop έκδοσης του δημοφιλούς κοινωνικού δίκτυου, μέσα από το section “Explore” στα αριστερά της οθόνης, να κάνουν click πάνω σε ένα εικονίδιο με ένα hamburger και να πάνε σε μία νέα σελίδα η οποία διαθέτει μία λίστα όλων των εστιατορίων που βρίσκονται σε κοντινή τους απόσταση.   Επιλέγοντας το εστιατόριο που θέλουν, στη συνέχεια μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να κάνουν online παραγγελία μέσα από το Facebook Page του μαγαζιού, ή απευθείας πατώντας στο νέο κουμπί Start Order.   Για την ώρα η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο για τους χρήστες στις ΗΠΑ ή για όσες χώρες έχουν διαθέσιμες τις ιστοσελίδες Delivery.com και Slice, όμως πολύ σύντομα δεν αποκλείεται να τη δούμε να επεκτείνεται σε περισσότερες χώρες.
 • Survivor: Πώς αντέδρασαν οι παίκτες βλέποντας τον Σάκη Ρουβά στην παραλία;

  Survivor: Πώς αντέδρασαν οι παίκτες βλέποντας τον Σάκη Ρουβά στην παραλία;

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 08:32:37 | Πηγή: Newsit
  Η μεγάλη έκπληξη που είχε προαναγγείλει ο Σάκης Τανιμανίδης τους έκανε όλους χαρούμενους.

  Μετά το αγώνισμα του Survivor, το οποίο είχε πολλές εντάσεις και ανατροπές, τους παίκτες τους περίμενε μια πολύ μεγάλη έκπληξη, όταν γύρισαν στην παραλία...

 • Ρέθυμνο: Έπεσαν στο γκρεμό με το αυτοκίνητο – Νεκρός 28χρονος, σώα η συνοδηγός

  Ρέθυμνο: Έπεσαν στο γκρεμό με το αυτοκίνητο – Νεκρός 28χρονος, σώα η συνοδηγός

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 08:24:55 | Πηγή: Newsit
  Μακραίνει η λίστα των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων που σημειώνονται στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της Κρήτης.

  Αυτή τη φορά ένας 28χρονος έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα, κινούμενος με το αυτοκίνητο του στην εθνική οδό Ρεθύμνου- Χανίων, στο ύψος του Γερανίου.

  Ο άτυχος οδηγός κινούμενος επί της εθνικής οδού, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μέχρι τώρα, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα να εκτραπεί της πορείας του και να πέσει σε γκρεμό, βάθους 5 μέτρων.

  Εξαιτίας της πτώσης, ο 28χρονος πετάχτηκε έξω από το όχημα, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

  Στο αυτοκίνητο επέβαινε και μία νεαρή κοπέλα, η οποία ευτυχώς δεν τραυματίστηκε, καθώς φορούσε ζώνη ασφαλείας.

  Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι εντόπισαν και ανέσυραν από το γκρεμό τον άτυχο οδηγό του αυτοκινήτου.

  Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

  Οι αρχές εξετάζουν τώρα τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το θανατηφόρο ατύχημα.

  Πηγή: cretapost

   

 • Η «Εκδίκηση του πυριτίου» από εξελιγμένα όντα τεχνητής νοημοσύνης

  Η «Εκδίκηση του πυριτίου» από εξελιγμένα όντα τεχνητής νοημοσύνης

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-05-24 08:20:16 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Σε ένα μακρινά μελλοντικό δωμάτιο διαστημόπλοιου ανδροειδών μάς μεταφέρει η παράσταση του Χαΐνη Δ. Αποστολάκη, «Η εκδίκηση του πυριτίου», η οποία παρουσιάζεται από την ομάδα Ελλήνων χορευτών και ακροβατών «κι όμΩς κινείται», στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν (Φρυνίχου 14 - Πλάκα), στις 25, 26, 27 και 28 Μαΐου και στις 1, 2, 3 και 4 Ιουνίου, στις 9.15 το βράδυ.

  Στην αρένα μιας και μόνο ερώτησης - απόφασης

  Ο Δημήτρης Αποστολάκης σημειώνει: «Ποια είναι η κληρονομιά των πλασμάτων του άνθρακα; Και από ποια μεγάλη κατάρα είναι στιγματισμένα; Τρεις εκδοχές της ίδιας ιστορίας. Με ίδια αρχικά δεδομένα, με ίδια την αρχική σκηνική εικόνα, ακολουθώντας διαφορετικό σεναριακό δρόμο, οπότε και διαφορετική κινησιολογική εξέλιξη, καταλήγουμε σε τρία εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους συμβάντα.

  Εξελιγμένα όντα τεχνητής νοημοσύνης, βασισμένης στο πυρίτιο, παρατηρούν έντονη πυρηνική δραστηριότητα στο πλανητικό μας σύστημα, προσεδαφίζονται και παίρνουν μαζί τους τον τελευταίο επιζώντα μιας πυρηνικής καταστροφής. Η ζωή με βάση τον άνθρακα έχει εξαφανιστεί προ πολλού από το Σύμπαν και, άρα, το εύρημα είναι εξωφρενικά πολύτιμο και μοναδικό, όσο το ίδιο το φαινόμενο της ύπαρξης. Η αμφιβολία σε σχέση με την τύχη του πλάσματος διχάζει τους εξωανθρώπινους πρωταγωνιστές, πλάσματα του πυριτίου - δημιουργημένα σε ένα μακρινό παρελθόν από «ανθρώπους» άλλων κόσμων.

  Τι είναι αυτό, που οι γήινοι ονομάζουν έρωτα, θάνατο, μοίρα; Είναι η αυτοχειρία ύβρις ή ηρωική πράξη αυτοδιάθεσης; Σταματά η ιστορία με τη δημιουργία αντιτύπων; Είναι καταστροφικός ο δυισμός της ανθρώπινης γήινης ζωής; Είναι το απόλυτο Ένα, ο Θεός των προφητικών αποκαλυπτικών κειμένων, τα οξείδια του πυριτίου; Το αρχαίο εκστατικό παρελθόν και το μελλοντικό υπολογιστικό μέλλον σμίγουν τα σπαθιά τους στην αρένα μιας και μόνο ερώτησης - απόφασης, που, ίσως, κρίνει το μέλλον του υπερ - συστήματος!».

  Ταυτότητα παράστασης

  Κείμενο: Χαΐνης Δ. Αποστολάκης, σκηνοθεσία - χορογραφία: Σουγιουλτζή Χριστίνα, μουσική σύνθεση και ερμηνεία: Σιγανίδης Μιχάλης - Αποστολάκης Δημήτρης, φωτισμός: Αθανασοπούλου Μαρία, σκηνικός χώρος: κι όμΩς κινείται, κατασκευές: Bentancor Camilo, μάσκες - επιμέλεια κοστουμιών και σκηνικών αντικειμένων: Φωκά Μάρθα, κοστούμια: Μάνεση Αγγελική - Μουζάκη Φανή, ηχοληψία: Σάκης Γκίκας. Ερμηνεία: Καραχανίδης Αναστάσης, Λινάρδου Αντιγόνη, Σιγανίδης Μιχάλης, Σουγιουλτζή Χριστίνα, Χαΐνης Δ. Αποστολάκης.

  Πληροφορίες

  Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν: Φρυνίχου 14 - Πλάκα, τηλέφωνα ταμείου: 210 3222464 και 210 3236732. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 12 ευρώ, μειωμένο: 5 ευρώ. Ηλεκτρονική προπώληση: viva.gr.

  naftemporiki.gr

  ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Αυτοκτόνησε αστυνομικός στη Φωκίδα – Το σοκ των συναδέλφων του και η “συγγνώμη”

  Αυτοκτόνησε αστυνομικός στη Φωκίδα – Το σοκ των συναδέλφων του και η “συγγνώμη”

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 08:15:51 | Πηγή: Newsit
  Έβαλε το υπηρεσιακό του πιστόλι στον κρόταφο και αυτοπυροβολήθηκε....

  Ο λόγος για έναν 48χρονο αστυνομικό από τη Φωκίδα, που υπηρετούσε στο Α.Τ. Ευπαλίου.

  Το πρωί ο 48χρονος δεν πήγε στην δουλειά του. Αρχικά οι συνάδελφοι του υπέθεσαν ότι θα ήταν αδιάθετος, αλλά όταν περνούσε η ώρα και δεν απαντούσε στα τηλέφωνα ανησύχησαν και πήγαν στο σπίτι του.

  Δυστυχώς οι συνάδελφοι του που έφτασαν στο σπίτι, βρέθηκαν μπροστά στο σε ένα αποτρόπαιο θέαμα.

  Δίπλα από το άψυχο σώμα του συναδέλφου τους ήταν το υπηρεσιακό του όπλο και ένα σημείωμα, με το οποίο ζητούσε "συγνώμη" για την πράξη του.

  Ο άτυχος 48χρονος ζούσε μόνος του στο χωριό Μανάγουλη του Δήμου Δωρίδας.

  Οι συνάδελφοί του και οι συγχωριανοί του έχουν σοκαριστεί κυριολεκτικά, αφού τίποτα στην συμπεριφορά του δεν έδειχνε ότι θα μπορούσε να κάνει κακό στον εαυτό του.

  Πηγή: LamiaReport

 • Πανικός από φωτιά σε αεροπλάνο της United Airlines

  Πανικός από φωτιά σε αεροπλάνο της United Airlines

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 08:15:51 | Πηγή: Newsit
  Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο του Newark όταν ξέσπασε φωτιά σε κινητήρα αεροσκάφους της United Airlines το οποίο ήταν γεμάτο με επιβάτες.

  Συνολικά 124 επιβάτες και επτά άτομα του πληρώματος βρισκόταν στο αεροσκάφος για την πτήση 1579 της United Airlines όταν ένας από τους κινητήρες τυλίχθηκε στις; φλόγες. Αμέσως σήμανε συναγερμός και δόθηκε εντολή να γίνει εγκατάλειψη του αεροσκάφους.

  LOOK: emergency responders around @united aircraft in Terminal C @NBCNewYork pic.twitter.com/fyoXnbLzcC

  — Ray Villeda (@RayVilleda) 24 Μαΐου 2017


  Κατά τη διαδικασία εγκατάλειψης πέντε άτομα τραυματίστηκαν, ευτυχώς ελαφρά, ενώ το αεροσκάφος μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο ώστε να “ανοίξει” και πάλιι το αεροδρόμιο.

   

   

 • Έξαλλος ο Αγγελόπουλος με τον μισθοφόρο! «Ντροπή σου! Μη μου φωνάζεις εμένα…»

  Έξαλλος ο Αγγελόπουλος με τον μισθοφόρο! «Ντροπή σου! Μη μου φωνάζεις εμένα…»

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 08:07:16 | Πηγή: Newsit
  «Είναι ντροπή. Εγώ θα αισθανόμουν ντροπή, αν κέρδιζα αυτό το παιχνίδι. 9-9 ήταν το παιχνίδι, έβαλα τρεις μπάλες και εσύ καμία».

  Η “κλοπή” στο αγώνισμα του Survivor για την οποία κατηγορούν οι Μαχητές τον Γιώργο Αγγελόπουλο και κατ’ επέκταση τους Διάσημους έκανε μπάχαλο τους παίκτες...

   

 • Με 4 ελληνικές παραγωγές ξεκινά το Φεστιβάλ Αθηνών

  Με 4 ελληνικές παραγωγές ξεκινά το Φεστιβάλ Αθηνών

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 08:04:00 | Πηγή: Nooz
  Με τέσσερις ελληνικές παραγωγές ξεκινά το Φεστιβάλ Αθηνών στην Πειραιώς 260 και στο θέατρο Ολύμπια.

  Η αρχή γίνεται με μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις του περσινού προγράμματος, τη «Σφαγή των Παρισίων», που έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό και την κριτική επιτροπή και θα παρουσιαστεί για τέσσερις βραδιές στον χώρο Δ εγκαινιάζοντας τις παραστάσεις των Ελλήνων σκηνοθετών στο φετινό Φεστιβάλ (1-4 Ιουνίου, 21:00).

  Η ομάδα Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων, προσέγγισε το έργο του Κρίστοφερ Μάρλοου με φρέσκια ματιά, αποκαλύπτοντας μέσα από την έντονη σκηνική δράση την ποίηση του τόσο ιδιαίτερου αυτού κειμένου. Η «Σφαγή των Παρισίων» (πιθανολογείται ότι γράφτηκε το 1592), θεωρείται μέχρι σήμερα το πιο προβληματικό έργο του Μάρλοου, σε βαθμό που να αμφισβητείται η πατρότητά του και να εκλαμβάνεται συχνά ως συρραφή αφηγήσεων των ηθοποιών της εποχής.

  Ο σκηνοθέτης Χρήστος Θεοδωρίδης αναδεικνύει τη σχεδόν κινηματογραφική πλοκή του έργου, δημιουργώντας μία σφιχτή δομή και μία καταιγιστική σκηνική δράση. Ένα σύνολο 10 ηθοποιών αναλαμβάνει να ενσαρκώσει τους 45 ρόλους του έργου, μαζί με ένα πλήθος εθελοντών ηθοποιών. Για τις ανάγκες της παράστασης ο χώρος Δ της Πειραιώς 260 διαμορφώνεται με έναν ιδιαίτερο τρόπο, δημιουργώντας μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα, με έντονη κίνηση και μουσική.

  Ακολουθούν στις 5 Ιουνίου οι δημοφιλείς κωμικοί Λάμπρος Φισφής και Γιώργος Χατζηπαύλου, οι οποίοι παρουσιάζουν μία βραδιά γεμάτη γέλιο, στον κήπο της Πειραιώς 260, που φιλοξενεί για πρώτη φορά ένα τέτοιο θέαμα. Πρόκειται για μία παράσταση-αφιέρωμα στα νέα είδη κωμωδίας, όπου εκπρόσωποι του stand up comedy (στεντ απ κόμεντι) και του κωμικού αυτοσχεδιασμού συναντιούνται επί σκηνής και δημιουργούν ένα διαδραστικά σατιρικό Summer Comedy Party (Καλοκαιρινό Πάρτι Κωμωδίας), γεμάτο με απολαυστικές στιγμές αγνής κωμωδίας και μουσικές νότες.

  Στο πρώτο μέρος της παράστασης μεταφερόμαστε σε ένα comedy club από το οποίο θα παρελάσουν μερικοί από τους καλύτερους stand up κωμικούς που έχει να επιδείξει η Ελλάδα, οι Δημήτρης Μακαλιάς, Γιάννης Σαρακατσάνης, Βύρωνας Θεοδωρόπουλος, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Ζήσης Ρούμπος, Γιώργος Αγγελόπουλος και Αριστοτέλης Ρήγας. Στο δεύτερο μέρος τη σκηνή γεμίζει η ομάδα του Κωμικού Μπουμ, που προσκαλεί το κοινό να συν-δημιουργήσουν μια αυτοσχεδιαστική παράσταση χωρίς σενάριο, χωρίς πρόβες και χωρίς ντροπή.

  Από τις 6 έως τις 8 Ιουνίου ο Ευριπίδης Λασκαρίδης και η ομάδα του OSMOSIS, αποτίουν φόρο τιμής σε κάθε αποτυχημένη προσπάθεια, στη νέα τους παράσταση με τίτλο «Τιτάνες» που παρουσιάζεται στην Πειραιώς 260 (χώρος Ε, στις 21:00).

  Δύο χρόνια μετά το «Relic», που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2015 και σημείωσε διεθνή επιτυχία, συμμετέχοντας σε 20 φεστιβάλ, ο κόσμος του θεάτρου και του χορού έχει στρέψει την προσοχή του στη νέα δουλειά του Έλληνα δημιουργού, που κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα, προτού συνεχίσει σε Βαρκελώνη, Τορίνο, Άμστερνταμ και Παρίσι κ.α.

  Βραβευμένος με το Pina Bausch Fellowship το 2016 και έχοντας κερδίσει για τους «Τιτάνες» την τιμητική υποστήριξη από το πρόγραμμα New Settings του Ιδρύματος HERMES, ο Ευριπίδης Λασκαρίδης καταθέτει τη ματιά του πάνω στη φύση της αποτυχίας. Δύο μοναχικά πλάσματα, φιγούρες παράξενες που ζουν ανάμεσα στο σκοτάδι και το φως, παίζουν με τα υλικά του κόσμου- με τα μικρά και τα μεγάλα, με τα φώτα των άστρων- κινούμενοι σε έναν απροσδιόριστο τόπο, σε ένα σύμπαν οικείο και ταυτόχρονα άγνωστο.

  Στο Θέατρο Ολύμπια, ο Σίμος Κακάλας καταπιάνεται με το αγαπημένο του είδος, το βαριετέ, παρουσιάζοντας με την Εταιρεία Θεάτρου Χώρος το αυτοσαρκαστικό, αυτοαναφορικό βαριετέ «Greek Freak / all star game» στις 12 - 14 Ιουνίου (21:00). Πρωταγωνιστής είναι ένας χορός σεσημασμένων καλλιτεχνών, καταδικασμένων από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Διαδικτύου να βρίσκονται ισοβίως επί σκηνής, με την υποχρέωση να παράγουν συνεχώς άρτια καλλιτεχνικά προϊόντα, να διασκεδάζουν και να γοητεύουν κοινό και κριτικούς. Μέσα τους βαθιά ξέρουν ότι, σε περίπτωση αποτυχίας, τους περιμένει ο καλλιτεχνικός Καιάδας του καλοκαιριού, η πείνα και ο θάνατος. Πλειάδα προσωπικοτήτων θα τους συντρέξει στη μάταιη αυτή προσπάθεια να αποδείξουν ότι ακόμα συνεχίζουν να δημιουργούν.

  Στο «Greek Freak / all star game», μέσω της κωμωδίας ο θίασος κάνει ένα καυστικό σχόλιο για τη σημερινή πολιτική και κοινωνική κατάσταση. Η παράσταση επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του καλλιτέχνη τόσο με το γέλιο, όσο και με το κοινό, προκαλώντας τα όρια ανοχής της κοινωνίας, που επιμένει να προσκολλάται στο ένδοξο παρελθόν.

  Ν.Μπακοπούλου (ΑΠΕ – ΜΠΕ)


 • Ο Φρέντι Μέρκιουρι έχασε το πόδι του πριν πεθάνει

  Ο Φρέντι Μέρκιουρι έχασε το πόδι του πριν πεθάνει

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 08:04:00 | Πηγή: Nooz
  Ο τραγουδιστής των Queen, Φρέντι Μέρκιουρι είχε σχεδόν χάσει το ένα του πόδι εξαιτίας των επιπλοκών του AIDS πολύ πριν πεθάνει, αποκάλυψε ένα μέλος της μπάντας.

  Ο κιθαρίστας Μπράιαν Μέι είπε ότι ο Μέρκιουρι, που πέθανε το 1991 σε ηλικία 45 χρόνων, δεν ήθελε να δείξει σε κανέναν πόσο πολύ πονάει. «Το πρόβλημα ήταν στην πραγματικότητα το πόδι του», είπε ο Μέι σε συνέντευξή του στο περιοδικό Sunday Times και πρόσθεσε: «Κάποτε το έδειξε σε ένα δείπνο και τότε είπε: Ω, Μπράιαν, λυπάμαι που σε αναστάτωσα δείχνοντάς το. Και του είπα: δεν αναστατώθηκα Φρέντι, εκτός από το ότι συνειδητοποιώ ότι πρέπει να αντέξεις τόσο φοβερό πόνο».

  Ο 69χρονος Μέι εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι ο Μέρκιουρι δεν μπόρεσε να ζήσει περισσότερο ώστε να επωφεληθεί από το «μαγικό κοκτέιλ» των αντιρετροϊκών φαρμάκων που κυκλοφόρησαν λίγους μήνες αργότερα και σταμάτησαν το AIDS να είναι η θανατική καταδίκη των πασχόντων. «Έφυγε λίγους μήνες πριν. Αν κρατούσε λίγο περισσότερο, θα ήταν ακόμα μαζί μας, είμαι σίγουρος», είπε ο Μέι. Ο τραγουδιστής αποκάλυψε μόνος του την ασθένεια στους θαυμαστές του 24 ώρες πριν πεθάνει.

  Η δημόσια συζήτηση για τη αρρώστια δεν ήταν αυτό που ήθελε ο Μέρκιουρι, είπε ο Μέι. «Φυσικά όλοι γνωρίζαμε από τι έπασχε, αλλά δεν θέλαμε να το πιστέψουμε. Πιθανότατα δεν θέλαμε να ασχοληθούμε με αυτό το θέμα και δεν θέλαμε να μιλήσουμε γι’ αυτό και δεν θέλαμε να αλλάξουμε τη ζωή μας, αλλά αυτή ήταν η κατάσταση. Και έτσι προχωρήσαμε», δήλωσε ο Μέι.

  Λ. Παπαθανασίου (ΑΠΕ – ΜΠΕ)

 • Χαρτογραφώντας το νευρικό σύστημα του εντέρου

  Χαρτογραφώντας το νευρικό σύστημα του εντέρου

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 08:04:00 | Πηγή: Nooz
  Επιστήμονες, με επικεφαλής έναν Έλληνα επιστήμονα στη Βρετανία, έκαναν ένα σημαντικό βήμα για να κατανοήσουν την οργάνωση και την αρχιτεκτονική του νευρικού συστήματος του εντέρου. 
  Το σύστημα αυτό έχει χαρακτηρισθεί και «δεύτερος εγκέφαλος» του ανθρώπου, καθώς όχι μόνο ελέγχει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, αλλά έχει διασυνδέσεις με τον κανονικό εγκέφαλο και το υπόλοιπο σώμα.   Η «χαρτογράφηση» θα βοηθήσει στην καλύτερη μελέτη και αντιμετώπιση των κοινών γαστρεντερικών παθήσεων, όπως του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου και της χρόνιας δυσκοιλιότητας.   Το εντερικό νευρικό σύστημα είναι ένα χαοτικό δίκτυο περίπου μισού δισεκατομμυρίου νευρικών κυττάρων και πολλών άλλων υποστηρικτικών κυττάρων, που βρίσκονται στο τοίχωμα του εντέρου και διασυνδέονται μεταξύ τους με άκρως πολύπλοκους τρόπους. Το δίκτυο αυτό παίζει ζωτικό ρόλο στην υγεία του εντέρου ή στην πρόκληση ασθενειών.   Οι ερευνητές από πολλές χώρες (Βρετανία, Βέλγιο, Ολλανδία, ΗΠΑ), με επικεφαλής τον βιολόγο Βασίλη Πάχνη του Ινστιτούτου Φράνσις Κρικ του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό «Science», «χαρτογράφησαν» τη νευρική αρχιτεκτονική του εντέρου με μεγαλύτερη λεπτομέρεια από κάθε άλλη φορά.   «Το τοίχωμα του εντέρου», δήλωσε ο Πάχνης, «φιλοξενεί πολλά είδη νευρικών κυττάρων που φαίνονται κατανεμημένα με τυχαίο τρόπο. Όμως, παρά αυτό το χάος, τα νευρικά δίκτυα του εντέρου ευθύνονται για τις καλά οργανωμένες και στερεοτυπικές λειτουργίες, όπως η παραγωγή του γαστρικού οξέος, η κίνηση της τροφής κατά μήκος του εντέρου, η επικοινωνία με τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και με τα βακτήρια, καθώς και η μεταφορά πληροφοριών στον εγκέφαλο. Θέλαμε να εξακριβώσουμε πώς όλη αυτή η οργανωμένη δραστηριότητα αναδύεται από ένα τέτοιο χαοτικό σύστημα».   Χρησιμοποιώντας μεθόδους γενετικής ανάλυσης, οι ερευνητές παρακολούθησαν σε πειραματόζωα (ποντίκια) τη διαδρομή των εντερικών κυττάρων από το αρχικό στάδιό τους των προδρόμων κυττάρων στο έμβρυο έως την πλήρη ανάπτυξή τους στο ενήλικο ζώο.   Μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκε ότι ορισμένα πρόδρομα εμβρυικά κύτταρα παράγουν μόνο νευρώνες του εντέρου, άλλα παράγουν μόνο υποστηρικτικά (γλοιακά) νευρικά κύτταρα, ενώ άλλα και τα δύο. Οι νευρώνες και τα γλοιακά κύτταρα που προέρχονται από τους ίδιους κυτταρικούς «γονείς», συνεχίζουν να μένουν κοντά στο ανεπτυγμένο έντερο.   Όπως ανέφερε ο Πάχνης, «η ήπια ηλεκτρική διέγερση του εντερικού νευρικού συστήματος έδειξε ότι τα νευρικά κύτταρα που έχουν δημιουργηθεί από το ίδιο γονεϊκό κύτταρο, ανταποκρίνονται με συγχρονισμένο τρόπο στα ερεθίσματα».   «Τώρα που έχουμε μια καλύτερη κατανόηση του πώς το εντερικό σύστημα χτίζεται και λειτουργεί, μπορούμε πλέον να αρχίσουμε να μελετούμε τι συμβαίνει όταν τα πράγματα πάνε στραβά, ιδίως κατά τα κρίσιμα στάδια της ανάπτυξης του εμβρύου ή νωρίς στη ζωή. Ίσως λάθη στα αρχικά πρότυπα δημιουργίας των νευρικών δικτύων του εντέρου να αποτελούν τη βασική αιτία για τα κατοπινά γαστρεντερικά προβλήματα», πρόσθεσε ο Έλληνας επιστήμονας.   O Βασίλης Πάχνης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1980), πραγματοποίησε τη διδακτορική διατριβή του στη Γενετική στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανία των ΗΠΑ (1986) και εργάστηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Έχει διατελέσει διευθυντής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας της Κρήτης, καθώς επίσης διευθυντής του Τομέα Μοριακής Νευροβιολογίας του Εθνικού Ινστιτούτου Ιατρικής Έρευνας της Βρετανίας. Από το 2015 είναι επικεφαλής ερευνητικής ομάδας (group leader) στο Ινστιτούτο Francis Crick στο Λονδίνο, με κύριο αντικείμενο τη νευροβιολογία του εντέρου.


 • Europa League: Άγιαξ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διεκδικούν το τρόπαιο

  Europa League: Άγιαξ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διεκδικούν το τρόπαιο

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-05-24 08:03:34 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Στη... σκιά του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Μάντσεστερ, Άγιαξ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα διεκδικήσουν απόψε στη Στοκχόλμη το τρόπαιο του Europa League.

  Δύο από τις παραδοσιακές δυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα δώσουν μάχη απόψε στη «Friends Arena», στον πρώτο από τους δύο τελικούς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της UEFA.

  Σε έναν τελικό δεν χωρούν προγνωστικά, οπότε ούτε στο σημερινό μπορεί να μπει κανείς ότι κάποια από τις δύο ομάδες έχει μεγάλο προβάδισμα.  

  Από τη μία η Γιουνάιτεντ, απούσα εδώ και 4 χρόνια από καταληκτικό αγώνα, με περισσότερη εμπειρία και «δίψα» για έναν ευρωπαϊκό τίτλο, από την άλλη ο Άγιαξ, που για τελευταία φορά βρέθηκε σε τελικό στη δεκαετία του 1990, με διάθεση και πάθος από τα «πιτσιρίκια» του Μπος να ξαναβρεθεί στην κορυφή. Το ποιοςε θα «σηκώσει την κούπα» θα το μάθουμε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ή, αν χρειαστεί κάτι περισσότερο λίγο αργότερα...

  Θα τα καταφέρει άραγε η πιο νεανική ομάδα που έχει εμφανιστεί ποτέ σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης ή, ο Ζοζέ Μουρίνιο στην πρώτη του χρονιά στον πάγκο των «μπέμπηδων» θα βγάλει γι΄ άλλη μια φορά το «μαγικό του ραβδάκι;» Αυτό θα το γνωρίζουμε το βράδυ της Τετάρτης, καθώς ο αγώνας αρχίζει στις 21:45 με διπλή τηλεοπτική μετάδοση (Cosmote Sport 1 και ΕΡΤ 1/ΕΡΤ HD).

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Χαράτσι και στο νερό! Κρυφές χρεώσεις στους λογαριασμούς – Ποιοι θα επιβαρυνθούν περισσότερο

  Χαράτσι και στο νερό! Κρυφές χρεώσεις στους λογαριασμούς – Ποιοι θα επιβαρυνθούν περισσότερο

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 07:50:29 | Πηγή: Newsit
  - Τι είναι το “περιβαλλοντικό τέλος” και ποιοι θα το πληρώσουν
  - Από το 2018 οι χρεώσεις στους λογαριασμούς των νοικοκυριών
  - Μεγάλες οι χρεώσεις για τους αγρότες που θα πληρώσουν και τον μετρητή

  Δεν έφταναν όλα τα άλλα έρχονται και τα χαράτσια στο νερό. Μετά απ' όλες τις άλλες επιβαρύνσεις θα γνωριστούμε και με δυο νέα τέλη που αφορούν σε ό,τι πολυτιμότερο υπάρχει στον πλανήτη. Το νερό στην Ελλάδα θα επιβαρύνεται για τα νοικοκυριά με το “περιβαλλοντικό τέλος” και για τους αγρότες με το “τέλος άρδευσης”.

  Η απόφαση έχει τις υπογραφές επτά υπουργών και υφυπουργών και φέρνει νέα δεδομένα στην κατανάλωση.
  Οι επιβαρύνσεις δεν θα είναι οι ίδιες. Θα διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή, ανάλογα με την εταιρεία ύδρευσης και ο τρόπος υπολογισμού του τέλους θα εξαρτάται ακόμη και από το κόστος συντήρησης του δικτύου.
  Σε κάθε περίπτωση πάντως οι αυξήσεις που θα μπαίνουν στους λογαριασμούς δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν την αύξηση του ΑΕΠ του περασμένου χρόνου.
  Οι αγρότες ωστόσο φαίνεται ότι θα έχουν ακόμη μεγαλύτερες επιβαρύνσεις καθώς εκτός απ' την αύξηση στο νερό θα πρέπει να υπολογίσουν και το κόστος για την τοποθέτηση μετρητή.

  Για παράδειγμα εάν φέτος η αύξηση του ΑΕΠ προσδιοριστεί στο 2,1% όπως είναι αυτή τη στιγμή ο υπολογισμός, τότε οι αυξήσεις που είναι δυνατό να μπουν το 2018 στο νερό θα φτάνουν ως και αυτό το ποσοστό. Για τους αγρότες ωστόσο ακόμη και μια αύξηση της τάξης του 2% σημαίνει επιβάρυνση ως και 600 ευρώ το χρόνο για μια καλλιέργεια με σημαντικές ανάγκες σε νερό, ενώ άγνωστο παραμένει το κόστος του μετρητή, αλλά και ο τρόπος αποπληρωμής του κόστους της τοποθέτησής τους.

  Τι αναφέρει η απόφαση:

  Με βάση τα όσα αναφέρονται στην απόφαση ο προσδιορισμός του χρηματοοικονομικού κόστους πραγματοποιείται ετησίως λαμβάνοντας υπόψη και τα απολογιστικά στοιχεία της προηγούμενης περιόδου, από τον πάροχο υπηρεσιών ύδατος.

  Ο προσδιορισμός του χρηματοοικονομικού κόστους γίνεται για όλες τις υπηρεσίες ύδατος (ύδρευση, άρδευση, παροχή νερού για βιομηχανική χρήση, πότισμα χώρων πρασίνου, χρήσεις αναψυχής, αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων κ.λπ.).

  Γενικοί κανόνες προσδιορισμού του Περιβαλλοντικού Κόστους

  Το Περιβαλλοντικό Κόστος προσδιορίζεται σε επίπεδο Υδατικού Συστήματος (ΥΣ) ή ανά ομάδα ΥΣ και προκύπτει από τον προσδιορισμό του κόστους των Συμπληρωματικών Μέτρων του Προγράμματος Μέτρων του εκάστοτε ισχύοντος Σχεδίου Διαχείρισης Λεκάνης Απορροής Ποταμού (ΛΑΠ)

  ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΔΑΤΟΣ

  Κοινή διαδικασία τιμολόγησης υπηρεσιών ύδατος

  Η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, γνωστοποιεί, έως 31 Οκτωβρίου κάθε έτους, στους παρόχους υπηρεσιών ύδατος καθώς και στους οικείους ΟΤΑ Α' βαθμού, το περιβαλλοντικό κόστος και το κόστος πόρου ανά κυβικό μέτρο που αντιστοιχεί στους τελικούς χρήστες.

  Οι πάροχοι υπηρεσιών ύδατος, από το 2018 και μετά, εντός του πρώτου εξαμήνου κάθε έτους, προσδιορίζουν τα τιμολόγιά τους και κοινοποιούν τη σχετική απόφαση στη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία εκδίδει συστάσεις, εφόσον απαιτείται και ενημερώνει σχετικά την Ειδική Γραμματεία Υδάτων.

  Για τον προσδιορισμό των τιμολογίων οι πάροχοι υπηρεσιών ύδατος προς τελικούς χρήστες λαμβάνουν υπόψη, πέραν του χρηματοοικονομικού κόστους και το περιβαλλοντικό κόστος καθώς και το κόστος πόρου. Στα τιμολόγιά τους αναγράφεται υποχρεωτικά, με διακριτό, ευκρινή και εύληπτο τρόπο, το "περιβαλλοντικό τέλος". Οι πάροχοι υπηρεσιών ύδατος προβαίνουν στην είσπραξη του περιβαλλοντικού τέλους από τους τελικούς χρήστες. Το ποσό των εισπραχθέντων περιβαλλοντικών τελών αποδίδεται από τους παρόχους υπέρ του Πράσινου Ταμείου, σε Ειδικό Λογαριασμό που συστήνεται για την χρηματοδότηση των σχετικών Συμπληρωματικών Μέτρων.

  Από το ανωτέρω ποσό, το 2,5% παρακρατείται από τους παρόχους, για ίδιο λογαριασμό, με εξαίρεση τις πολυμετοχικές επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης που είναι «εισηγμένες» στο χρηματιστήριο, όπως η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ, έναντι του κόστους παροχής των σχετικών υπηρεσιών.

  Στις περιπτώσεις των συμβάσεων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και ΕΥΔΑΠ ΑΕ, ΕΥΑΘ ΑΕ ή άλλων παρόχων υπηρεσιών ύδατος, η ενσωμάτωση του περιβαλλοντικού τέλους στα τιμολόγια αυτών των παρόχων πραγματοποιείται κατά τις περιόδους που ορίζονται στις σχετικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

  Για τις υδρογεωτρήσεις εκτός οργανωμένων συλλογικών δικτύων, το περιβαλλοντικό τέλος ορίζεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μετά από εισήγηση της οικείας Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Σε περίπτωση που το Υδατικό Σύστημα εκτείνεται στα διοικητικά όρια περισσοτέρων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, το περιβαλλοντικό τέλος ορίζεται από κοινού.

  Γενικό πλαίσιο υπηρεσιών

  Η τιμολογιακή πολιτική εξασφαλίζει επαρκή ανάκτηση του κόστους και μακροχρόνια βιωσιμότητα των επενδύσεων στον αστικό κύκλο.

  Για λόγους επιτακτικού δημόσιου συμφέροντος, δύναται να προβλέπεται διαφορετικό τιμολόγιο σε ειδικές χρήσεις ύδατος όπως στρατιωτικές εγκαταστάσεις, δομές προσωρινής υποδοχής/φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών, πυροσβεστική.

  Πάροχοι υπηρεσιών ύδατος για ύδρευση ή/και αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων είναι η ΕΥΔΑΠ ΑΕ, η ΕΥΑΘ ΑΕ, η Εταιρεία Παγίων ΕΥΔΑΠ, η Εταιρεία Παγίων ΕΥΑΘ, οι ΔΕΥΑ, οι ΟΤΑ Α' βαθμού, καθώς και λοιποί φορείς που παρέχουν νερό ύδρευσης στους τελικούς χρήστες.

  Τα περιβαλλοντικά τέλη επιβάλλονται στους τελικούς χρήστες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης των Σχεδίων Διαχείρισης.

  1. Τα τιμολόγια προσδιορίζονται από τους παρόχους των υπηρεσιών παροχής νερού ύδρευσης και των υπηρεσιών αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων (πάγια ή/και ογκομετρική χρέωση) και εγκρίνονται από την αρμόδια αρχή, σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις της κείμενης νομοθεσίας. Ο προσδιορισμός των τιμολογίων γίνεται κατά τρόπο ώστε τα συνολικά έσοδα να καλύπτουν το συνολικό κόστος των υπηρεσιών ύδατος του συγκεκριμένου παρόχου

  Κάθε πάροχος ορίζει περισσότερες της μίας αύξουσες κλίμακες κατανάλωσης και αντιστοίχως αυξανόμενα κλιμάκια τελών ογκοχρέωσης, προκειμένου να αποτρέπεται η υπερβολική κατανάλωση και να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση
  του νερού.

  H πρώτη κλίμακα κατανάλωσης αντιστοιχεί στις βασικές ανάγκες διαβίωσης του πληθυσμού. Στην πρώτη κλίμακα περιλαμβάνονται και οι απαραίτητες ποσότητες ύδατος για τη λειτουργία των κοινωνικών υποδομών (π.χ. πρόνοια, υγεία, εκπαίδευση). Η ποσότητα που αντιστοιχεί στην πρώτη κλίμακα παρέχεται σε οικονομικά προσιτή τιμή που μπορεί να προσεγγίζει τη μηδενική.

  Για το μέρος εκείνο του πληθυσμού που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, όπως αυτές προβλέπονται στο άρθρο 1, παρ. 4 του ν. 4019/2011, όπως ισχύει, καθορίζονται ευνοϊκότερες τιμές χωρίς να ανατρέπεται η λειτουργία της τιμής ως μέσου αποτροπής της σπατάλης νερού.

  Το ύψος των τελών που αντιστοιχεί στην υψηλότερη κλίμακα κατανάλωσης ορίζεται σε επίπεδα που αποθαρρύνουν την υπερβολική κατανάλωση.

  Σε κάθε περίπτωση, πιθανά κενά ανάκτησης κόστους που θα προκύψουν θα καλύπτονται από τους υπόλοιπους χρήστες ύδατος του παρόχου.

  Στην περίπτωση κατά την οποία, παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην απόφαση, δεν εξασφαλίζεται επαρκής ανάκτηση του κόστους, ο πάροχος υπηρεσιών ύδατος υποβάλει στη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Σχέδιο Εφαρμογής Δράσης στο οποίο εκτίθενται τα μέτρα που απαιτούνται για τη διασφάλιση της επαρκούς ανάκτησης συμπεριλαμβανομένης τυχόν απόκλισης . Το Σχέδιο εγκρίνεται από τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων της ΕΓΥ.

  Κάθε πάροχος υποχρεούται να καταγράφει τους χρήστες του, τις ποσότητες ύδατος που παρέχει για κάθε χρήση σε κάθε χρήστη, τα στοιχεία κόστους του και τα έσοδα από κάθε χρήστη.
  Η συχνότητα καταμέτρησης των ενδείξεων και περιοδικής τιμολόγησης των ανωτέρω υπηρεσιών διασφαλίζει ότι ενδεχόμενη υπερβολική κατανάλωση σε ορισμένη περίοδο δεν εξισορροπείται με μειωμένες καταναλώσεις σε προηγούμενη ή επόμενη περίοδο, έτσι ώστε η χρέωση να λειτουργεί ως κίνητρο για ορθολογική κατανάλωση νερού.
   

 • Μάντσεστερ: Το πρόσωπο που σκόρπισε το θάνατο – Αυτός είναι ο Σαλμάν Αμπεντί – Τα ταξίδια στη Λιβύη και τη Συρία πριν τη σφαγή

  Μάντσεστερ: Το πρόσωπο που σκόρπισε το θάνατο – Αυτός είναι ο Σαλμάν Αμπεντί – Τα ταξίδια στη Λιβύη και τη Συρία πριν τη σφαγή

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 07:50:29 | Πηγή: Newsit
  - Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ
  - Φόβοι πως δεν έδρασε μόνος του ο μακελάρης του Μάντσεστερ
  - Είχε ταξιδέψει στη Λιβύη και η Συρία τον τελευταίο καιρό παρά το γεγονός πως ήταν στο μικροσκόπιο της MI5
  - "Επέστρεψε από τη Λιβύη πριν από μερικές μέρες" υποστηρίζει πρώην συμμαθητής του
  - Αυξήθηκε το επίπεδο συναγερμού στη Βρετανία για πρώτη φορά τα τελευταία 10 χρόνια
  - Η Τερέζα Μέι βγάζει και το στρατό στους δρόμους

  «Το πρόσωπο του απόλυτου κακού». Με αυτόν τον τίτλο η εφημερίδα Sun φέρνει στο φως την πρώτη φωτογραφία του 22χρονου Σαλμάν Αμπεντί, του δράστη της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ, λίγο αφού είχε τελειώσει η συναυλία της Ariana Grande στο Manchester Arena το βράδυ της Δευτέρας (22.05.2017).

  Και αυτή τη φορά, ο δράστης είναι Βρετανός υπήκοος. Και αυτή τη φορά ήταν στο στόχαστρο των αρχών. Και αυτή τη φορά, κατάφερε να δράσει κάτω από τη μύτη όλων και να σκορπίσει το θάνατο, στοχεύοντας παιδιά. Το νεαρότερο θύμα της σφαγής στο Μάντσεστερ είναι ένα 8χρονο κορίτσι, η Σάφι Ρόουζ Ρούσος, με καταγωγή από την Κύπρο.

  Καθώς αναγνωρίζονται κι άλλα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης, έρχονται στο φως νέες πληροφορίες για τον άνθρωπο που μπήκε στον συναυλιακό χώρο και πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Μια βόμβα που είχε φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα. Καρφιά, μπουλόνια και βίδες είχαν χρησιμοποιηθεί και οι μαρτυρίες πως έβγαζαν καρφιά από τα πρόσωπα παιδιών λίγο μετά την έκρηξη, συγκλονίζουν.

  Η Sun αποκαλύπτει πως ο Αμπεντί είχε εκπαιδευτεί υπό άκρα μυστικότητα από τζιχαντιστές κατά τη διάρκεια οικογενειακών ταξιδιών στη Συρία και αυτό προκαλεί ακόμη περισσότερο τρόμο. Και φόβο πως δεν έδρασε μόνος του, στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους (που έσπευσε να αναλάβει την ευθύνη και να απειλήσει με νέες επιθέσεις).

  Ο Αμπεντί γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βρετανία. Οι γονείς του έφυγαν από τη Λιβύη το 1994 για να ξεφύγουν από το καθεστώς Καντάφι. Πιστεύεται ότι ο 22χρονος βομβιστής αυτοκτονίας είχε ταξιδέψει στη Λιβύη, όπου επίσης δρα ο ISIS, πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρία φίλου του, «είχε πάει στη Λιβύη πριν από 3 εβδομάδες και επέστρεψε πρόσφατα, πριν από μερικές μέρες».

  Οι βρετανικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποίησε τα ταξίδια αυτά για να πάει στη Συρία χωρίς να γίνει αυτό αντιληπτό από τις μυστικές υπηρεσίες. «Οι πιθανοί δεσμοί του με τη Συρία δημιουργούν ένα νέο σενάριο στις έρευνες» δήλωσε πηγή. Ο 22χρονος καμικάζι φέρεται να ήταν γνωστός ακόμη και στην MI5, τη μυστική υπηρεσία της Βρετανίας.

  Ο στρατός στους δρόμους 

  Η κυβέρνηση της Βρετανίας αποφάσισε να αυξήσει το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στο ανώτατο επίσημο και από το "σοβαρό" να γίνει "κρίσιμο". Είναι το υψηλότερο επίπεδο στην πεντάβαθμη κλίμακα και για πρώτη φορά τα τελευταία 10 χρόνια αυξάνεται το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής.

  «Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πιθανότητα ότι υπάρχει μια μεγαλύτερη ομάδα ατόμων που συνδέονται με την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ», δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι. Όπως τόνισε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής «δεν σημαίνει απλά ότι μια επίθεση είναι πολύ πιθανή, αλλά μια επιπλέον επίθεση μπορεί να είναι άμεση».

  Ανακοίνωσε ότι ο στρατός θα βγει στους δρόμους και οι ένοπλες δυνάμεις θα υποστηρίξουν το έργο της αστυνομίας για την ασφάλεια βασικών τοποθεσιών και στρατιώτες θα παραταχθούν σε δημόσιες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και αθλητικά γεγονότα.

 • Χαράτσι και στο νερό! Κρυφές χρεώσει;ς στους λογαριασμούς – Ποιοι θα επιβαρυνθούν περισσότερο

  Χαράτσι και στο νερό! Κρυφές χρεώσει;ς στους λογαριασμούς – Ποιοι θα επιβαρυνθούν περισσότερο

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 07:42:32 | Πηγή: Newsit
  - Τι είναι το “περιβαλλοντικό τέλος” και ποιοι θα το πληρώσουν
  - Από το 2018 οι χρεώσεις στους λογαριασμούς των νοικοκυριών
  - Μεγάλες οι χρεώσεις για τους αγρότες που θα πληρώσουν και τον μετρητή

  Δεν έφταναν όλα τα άλλα έρχονται και τα χαράτσια στο νερό. Μετά απ' όλες τις άλλες επιβαρύνσεις θα γνωριστούμε και με δυο νέα τέλη που αφορούν σε ό,τι πολυτιμότερο υπάρχει στον πλανήτη. Το νερό στην Ελλάδα θα επιβαρύνεται για τα νοικοκυριά με το “περιβαλλοντικό τέλος” και για τους αγρότες με το “τέλος άρδευσης”.

  Η απόφαση έχει τις υπογραφές επτά υπουργών και υφυπουργών και φέρνει νέα δεδομένα στην κατανάλωση.
  Οι επιβαρύνσεις δεν θα είναι οι ίδιες. Θα διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή, ανάλογα με την εταιρεία ύδρευσης και ο τρόπος υπολογισμού του τέλους θα εξαρτάται ακόμη και από το κόστος συντήρησης του δικτύου.
  Σε κάθε περίπτωση πάντως οι αυξήσεις που θα μπαίνουν στους λογαριασμούς δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν την αύξηση του ΑΕΠ του περασμένου χρόνου.
  Οι αγρότες ωστόσο φαίνεται ότι θα έχουν ακόμη μεγαλύτερες επιβαρύνσεις καθώς εκτός απ' την αύξηση στο νερό θα πρέπει να υπολογίσουν και το κόστος για την τοποθέτηση μετρητή.

  Για παράδειγμα εάν φέτος η αύξηση του ΑΕΠ προσδιοριστεί στο 2,1% όπως είναι αυτή τη στιγμή ο υπολογισμός, τότε οι αυξήσεις που είναι δυνατό να μπουν το 2018 στο νερό θα φτάνουν ως και αυτό το ποσοστό. Για τους αγρότες ωστόσο ακόμη και μια αύξηση της τάξης του 2% σημαίνει επιβάρυνση ως και 600 ευρώ το χρόνο για μια καλλιέργεια με σημαντικές ανάγκες σε νερό, ενώ άγνωστο παραμένει το κόστος του μετρητή, αλλά και ο τρόπος αποπληρωμής του κόστους της τοποθέτησής τους.

  Τι αναφέρει η απόφαση:

  Με βάση τα όσα αναφέρονται στην απόφαση ο προσδιορισμός του χρηματοοικονομικού κόστους πραγματοποιείται ετησίως λαμβάνοντας υπόψη και τα απολογιστικά στοιχεία της προηγούμενης περιόδου, από τον πάροχο υπηρεσιών ύδατος.

  Ο προσδιορισμός του χρηματοοικονομικού κόστους γίνεται για όλες τις υπηρεσίες ύδατος (ύδρευση, άρδευση, παροχή νερού για βιομηχανική χρήση, πότισμα χώρων πρασίνου, χρήσεις αναψυχής, αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων κ.λπ.).

  Γενικοί κανόνες προσδιορισμού του Περιβαλλοντικού Κόστους

  Το Περιβαλλοντικό Κόστος προσδιορίζεται σε επίπεδο Υδατικού Συστήματος (ΥΣ) ή ανά ομάδα ΥΣ και προκύπτει από τον προσδιορισμό του κόστους των Συμπληρωματικών Μέτρων του Προγράμματος Μέτρων του εκάστοτε ισχύοντος Σχεδίου Διαχείρισης Λεκάνης Απορροής Ποταμού (ΛΑΠ)

  ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΔΑΤΟΣ

  Κοινή διαδικασία τιμολόγησης υπηρεσιών ύδατος

  Η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, γνωστοποιεί, έως 31 Οκτωβρίου κάθε έτους, στους παρόχους υπηρεσιών ύδατος καθώς και στους οικείους ΟΤΑ Α' βαθμού, το περιβαλλοντικό κόστος και το κόστος πόρου ανά κυβικό μέτρο που αντιστοιχεί στους τελικούς χρήστες.

  Οι πάροχοι υπηρεσιών ύδατος, από το 2018 και μετά, εντός του πρώτου εξαμήνου κάθε έτους, προσδιορίζουν τα τιμολόγιά τους και κοινοποιούν τη σχετική απόφαση στη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία εκδίδει συστάσεις, εφόσον απαιτείται και ενημερώνει σχετικά την Ειδική Γραμματεία Υδάτων.

  Για τον προσδιορισμό των τιμολογίων οι πάροχοι υπηρεσιών ύδατος προς τελικούς χρήστες λαμβάνουν υπόψη, πέραν του χρηματοοικονομικού κόστους και το περιβαλλοντικό κόστος καθώς και το κόστος πόρου. Στα τιμολόγιά τους αναγράφεται υποχρεωτικά, με διακριτό, ευκρινή και εύληπτο τρόπο, το "περιβαλλοντικό τέλος". Οι πάροχοι υπηρεσιών ύδατος προβαίνουν στην είσπραξη του περιβαλλοντικού τέλους από τους τελικούς χρήστες. Το ποσό των εισπραχθέντων περιβαλλοντικών τελών αποδίδεται από τους παρόχους υπέρ του Πράσινου Ταμείου, σε Ειδικό Λογαριασμό που συστήνεται για την χρηματοδότηση των σχετικών Συμπληρωματικών Μέτρων.

  Από το ανωτέρω ποσό, το 2,5% παρακρατείται από τους παρόχους, για ίδιο λογαριασμό, με εξαίρεση τις πολυμετοχικές επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης που είναι «εισηγμένες» στο χρηματιστήριο, όπως η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ, έναντι του κόστους παροχής των σχετικών υπηρεσιών.

  Στις περιπτώσεις των συμβάσεων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και ΕΥΔΑΠ ΑΕ, ΕΥΑΘ ΑΕ ή άλλων παρόχων υπηρεσιών ύδατος, η ενσωμάτωση του περιβαλλοντικού τέλους στα τιμολόγια αυτών των παρόχων πραγματοποιείται κατά τις περιόδους που ορίζονται στις σχετικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

  Για τις υδρογεωτρήσεις εκτός οργανωμένων συλλογικών δικτύων, το περιβαλλοντικό τέλος ορίζεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μετά από εισήγηση της οικείας Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Σε περίπτωση που το Υδατικό Σύστημα εκτείνεται στα διοικητικά όρια περισσοτέρων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, το περιβαλλοντικό τέλος ορίζεται από κοινού.

  Γενικό πλαίσιο υπηρεσιών

  Η τιμολογιακή πολιτική εξασφαλίζει επαρκή ανάκτηση του κόστους και μακροχρόνια βιωσιμότητα των επενδύσεων στον αστικό κύκλο.

  Για λόγους επιτακτικού δημόσιου συμφέροντος, δύναται να προβλέπεται διαφορετικό τιμολόγιο σε ειδικές χρήσεις ύδατος όπως στρατιωτικές εγκαταστάσεις, δομές προσωρινής υποδοχής/φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών, πυροσβεστική.

  Πάροχοι υπηρεσιών ύδατος για ύδρευση ή/και αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων είναι η ΕΥΔΑΠ ΑΕ, η ΕΥΑΘ ΑΕ, η Εταιρεία Παγίων ΕΥΔΑΠ, η Εταιρεία Παγίων ΕΥΑΘ, οι ΔΕΥΑ, οι ΟΤΑ Α' βαθμού, καθώς και λοιποί φορείς που παρέχουν νερό ύδρευσης στους τελικούς χρήστες.

  Τα περιβαλλοντικά τέλη επιβάλλονται στους τελικούς χρήστες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης των Σχεδίων Διαχείρισης.

  1. Τα τιμολόγια προσδιορίζονται από τους παρόχους των υπηρεσιών παροχής νερού ύδρευσης και των υπηρεσιών αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων (πάγια ή/και ογκομετρική χρέωση) και εγκρίνονται από την αρμόδια αρχή, σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις της κείμενης νομοθεσίας. Ο προσδιορισμός των τιμολογίων γίνεται κατά τρόπο ώστε τα συνολικά έσοδα να καλύπτουν το συνολικό κόστος των υπηρεσιών ύδατος του συγκεκριμένου παρόχου

  Κάθε πάροχος ορίζει περισσότερες της μίας αύξουσες κλίμακες κατανάλωσης και αντιστοίχως αυξανόμενα κλιμάκια τελών ογκοχρέωσης, προκειμένου να αποτρέπεται η υπερβολική κατανάλωση και να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση
  του νερού.

  H πρώτη κλίμακα κατανάλωσης αντιστοιχεί στις βασικές ανάγκες διαβίωσης του πληθυσμού. Στην πρώτη κλίμακα περιλαμβάνονται και οι απαραίτητες ποσότητες ύδατος για τη λειτουργία των κοινωνικών υποδομών (π.χ. πρόνοια, υγεία, εκπαίδευση). Η ποσότητα που αντιστοιχεί στην πρώτη κλίμακα παρέχεται σε οικονομικά προσιτή τιμή που μπορεί να προσεγγίζει τη μηδενική.

  Για το μέρος εκείνο του πληθυσμού που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, όπως αυτές προβλέπονται στο άρθρο 1, παρ. 4 του ν. 4019/2011, όπως ισχύει, καθορίζονται ευνοϊκότερες τιμές χωρίς να ανατρέπεται η λειτουργία της τιμής ως μέσου αποτροπής της σπατάλης νερού.

  Το ύψος των τελών που αντιστοιχεί στην υψηλότερη κλίμακα κατανάλωσης ορίζεται σε επίπεδα που αποθαρρύνουν την υπερβολική κατανάλωση.

  Σε κάθε περίπτωση, πιθανά κενά ανάκτησης κόστους που θα προκύψουν θα καλύπτονται από τους υπόλοιπους χρήστες ύδατος του παρόχου.

  Στην περίπτωση κατά την οποία, παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην απόφαση, δεν εξασφαλίζεται επαρκής ανάκτηση του κόστους, ο πάροχος υπηρεσιών ύδατος υποβάλει στη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Σχέδιο Εφαρμογής Δράσης στο οποίο εκτίθενται τα μέτρα που απαιτούνται για τη διασφάλιση της επαρκούς ανάκτησης συμπεριλαμβανομένης τυχόν απόκλισης . Το Σχέδιο εγκρίνεται από τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων της ΕΓΥ.

  Κάθε πάροχος υποχρεούται να καταγράφει τους χρήστες του, τις ποσότητες ύδατος που παρέχει για κάθε χρήση σε κάθε χρήστη, τα στοιχεία κόστους του και τα έσοδα από κάθε χρήστη.
  Η συχνότητα καταμέτρησης των ενδείξεων και περιοδικής τιμολόγησης των ανωτέρω υπηρεσιών διασφαλίζει ότι ενδεχόμενη υπερβολική κατανάλωση σε ορισμένη περίοδο δεν εξισορροπείται με μειωμένες καταναλώσεις σε προηγούμενη ή επόμενη περίοδο, έτσι ώστε η χρέωση να λειτουργεί ως κίνητρο για ορθολογική κατανάλωση νερού.
   

 • Survivor: Το πέναλτι του Ντάνου, το επετειακό έπαθλο και ο Σάκης Ρουβάς

  Survivor: Το πέναλτι του Ντάνου, το επετειακό έπαθλο και ο Σάκης Ρουβάς

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 07:42:32 | Πηγή: Newsit
  Ένα από τα πιο συγκλονιστικά επεισόδια του Survivor! Οι κατηγορίες του Αναγνωστόπουλου για "άδικο παιχνίδι" έκαναν έξαλλο τον Αγγελόπουλο ενώ ο... survivor Σάκης Ρουβάς άνοιξε καρύδες και διασκέδασε τους παίκτες!

  Το χθεσινό επεισόδιο του Survivor ήταν διαφορετικό από τα άλλα γιατί ήταν επετειακό. Οι παίκτες "έκλεισαν" 100 μέρες στον Άγιο Δομίνικο και από το επεισόδιο δεν έλειπε τίποτα! Πάθος, κόντρες, ένα πολυπόθητο έπαθλο και φυσικά ο πολυαναμενόμενος Σάκης Ρουβάς.

  Στο προηγούμενο επεισόδιο του Survivor νικητές ήταν οι Διάσημοι, οι οποίοι μοιράστηκαν τις περιπέτειες τους με τους Μαχητές. Το πικ νικ στους καταρράκτες τους έμεινε αξέχαστο και η Ευρυδίκη Βαλαβάνη δήλωσε στην Σάρα Εσκενάζυ ότι θα ήθελε πολύ να ήταν και εκείνη μαζί της, να το ευχαριστηθούν παρέα.

  Ο έρωτας της Sabriye δεν ξεχνιέται εύκολα!

  Το βράδυ στην παραλία κάθισαν Μαχητές και Διάσημοι μαζί, πέρασαν ευχάριστα την ώρα τους και "πείραζαν" για άλλη μια φορά τον Κωνσταντίνο Βασάλο για την ερωτοχτυπημένη μαζί του, από τους ελληνοτουρκικούς αγώνες, Τουρκάλα Sabriye Sengul. "Μου είπε στο τέλος... Μου λέει: χάρηκα που σε γνώρισα και θα τα πούμε στη Μύκονο. Λέω δεν μπορώ, έχω κάτι δουλειές. Ναι, θα κοιτάξω… το καρνέ μου και θα σου πω", είπε χαριτολογώντας ο Βασάλος ενώ μετά, τα είπαν τετ α τετ αυτός και η Βαλαβάνη. Η δεύτερη φορά που τους βλέπουμε να έρχονται πιο κοντά μετά τη βόλτα τους στην παραλία.


  Η επόμενη μέρα όμως ξημέρωνε ένα απαιτητικό αγώνισμα και δύο παθιασμένες για νίκη, ομάδες...Το χθεσινό αγώνισμα του Survivor απαιτούσε επαφή με το νερό, ταχύτητα, δύναμη και ευστοχία. Αρχικά, οι παίκτες πέρασαν μια λίμνη τραβώντας με δύναμη μια ξύλινη κατασκευή. Ύστερα, καλούνταν να αποφύγουν εμπόδια με σχοινιά, να κάνουν ένα ιδιόμορφο κοπιαστικό zip line, να ξαναπεράσουν εμπόδια και τελικά να φτάσουν στον τελικό στόχο.

  Θυμίζουμε ότι οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν σ’ ένα ακόμη αγώνισμα με έπαθλο το φαγητό κι όχι την ασυλία. Όπως είχε ανακοινώσει ο Σάκης Τανιμανίδης κατά τη διάρκεια του αγώνα Ελλάδας – Τουρκίας, η ελληνική ομάδα αυτή την εβδομάδα δεν θα αγωνιζόταν για ασυλία.

  Οι Μαχητές ήταν οι νικητές την... δεύτερη φορά

  Οι δύο ομάδες του Survivor έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Στην αρχή το προβάδισμα το είχαν οι Διάσημοι. Πολύ καλή επίδοση είχαν ο Γιώργος Αγγελόπουλος και ο Κώστας Κοκκινάκης από την ομάδα των Διασήμων, ενώ από την ομάδα των Μαχητών ξεχώρισαν ο Μάριος Πρίαμος Ιωαννίδης και ο Κωνσταντίνος Βασάλος.

  Το ματς εξελίχθηκε σε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να "κονταροχτυπιούνται" αλλά τελικά το σκορ διαμορφώθηκε σε 10 - 9 υπέρ των Μαχητών μετά από δύο κούρσες του Γιώργου Αγγελόπουλου ενάντια στον Μάριο Πρίαμο Ιωαννίδη.

  Καλά ακούσατε! Στην πρώτη τελική αναμέτρηση κατάφερε ο Ντάνος να βάλει πιο γρήγορα 3 πετυχημένες βολές στον στόχο, όμως δεν ακολούθησε τον κανόνα του παιχνιδιού να πατήσει το πόδι του σε ένα ξύλο της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να κάνει ένσταση ο μισθοφόρος που το παρατήρησε και να "φάει" πέναλτι.

  Έτσι, Μάριος και Ντάνος ξαναέκαναν την κούρσα. Στην δεύτερη αναμέτρηση ο Μάριος κατάφερε να χαρίσει τον πόντο στην ομάδα του. Η παραγωγή είχε επισημάνει από την αρχή ότι οι παίκτες θα πρέπει να ακολουθήσουν πιστά τους κανόνες του παιχνιδιού.

  Τσακωμός Ντάνου - Αναγνωστόπουλου

  Αν μέχρι τώρα στα επεισόδια του Survivor μετά τον ελληνοτουρκικό αγώνα, οι Διάσημοι και οι Μαχητές ήταν ήρεμοι, χθες στο ματς, ανατράπηκαν όλα! Μαλλιά κουβάρια έγιναν οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Η ένταση στο αγώνισμα προκάλεσε τσακωμούς μεταξύ των παικτών τόσο... ενδοοικογενειακά όσο και στα αντίπαλα "στρατόπεδα". Αρχικά, ο Γιάννης Σπαλιάρας θα δείξει τη δυσανασχέτησή του στο πρόσωπο του Κώστα Αναγνωστόπουλου που του φώναζε "Γρήγορα, γρήγορα!", με τον μισθοφόρο να του απαντά ότι τον βλέπει σήμερα πολύ νευρικό.

  Αποκορύφωμα της χθεσινής έντασης στον αγωνιστικό χώρο του Survivor ήταν όμως η κόντρα του Κώστα Αναγνωστόπουλου με τον Ντάνο. Όλα ξεκίνησαν από την πρωτοβουλία του Αγγελόπουλου να παίρνει φορά στο zip line και με αυτόν τον τρόπο να "γλιτώνει" τη μισή απόσταση από αυτήν που καλείται να διασχίσει τραβώντας τα σχοινιά. Μάλιστα, προέτρεψε τους συμπαίκτες του να κάνουν το ίδιο.

  Και σαν να μην έφτανε αυτό, η απόφαση των Μαχητών να ζητήσουν επανάληψη στον τελικό αγώνα - ενώ η μάχη είχε κριθεί από τη στιγμή που ο Ντάνος ήταν καλύτερος από τον Μάριο - ενόχλησε τους Διάσημους. "Οι κανόνες είναι έτσι όπως είναι και μας είχαν πει ότι θα είναι πέναλτι από την αρχή του παιχνιδιού, αν δεν πατούσαμε το ξύλο! Και εγώ το έχω πάθει με τον Χανταμπάκη, και και και..." είπε ο Μάριος μετά από ερώτηση του Σάκη. "Ευχαριστώ, δεν έχω να σχολιάσω τίποτα", απάντησε ο Αγγελόπουλος φανερά εκνευρισμένος.

  Την άποψή του εξέφρασε και ο Κώστας Αναγνωστόπουλος λέγοντας εμμέσως ότι ο Ντάνος "κλέβει" στα αγωνίσματα. Τι ακολούθησε; Ένας εκτός εαυτού Γιώργος Αγγελόπουλος. Ο Ντάνος λέει επιθετικά στον μισθοφόρο: "Ντροπή σου! Πιστεύεις δηλαδή από όσο με ξέρεις, ότι εγώ κλέβω στους αγώνες;".

  Και άλλος Σάκης στο Survivor!

  Σε αυτήν την επετειακή μέρα, είχαν και ένα... επετειακό έπαθλο! Ο Σάκης Τανιμανίδης αποκάλυψε ότι το σημερινό έπαθλο ήταν μια ολόκληρη μέρα εκτός παραλίας, στην πρωτεύουσα του Άγιου Δομίνικου με ένα καταπληκτικό γεύμα και φυσικά οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί για τους παίκτες, αφού έγινε αυτό που όλοι περιμέναμε! Ο Σάκης Ρουβάς έκανε "ντου" στον Άγιο Δομίνικο και πέρασε ποιοτικό χρόνο με τους παίκτες.

  Ο απόλυτος σταρ της Ελλάδας, διασκέδασε τους παίκτες με την κιθάρα του, έμαθε πολλά μυστικά για τον τρόπο ζωής των παικτών και έγινε για λίγο "μέλος" της ομάδας. Συγκεκριμένα, έμαθε να θρυμματίζει καρύδα για το φαγητό από ποιον άλλον... πέρα από τον μάγειρα του Survivor, Κώστα Κοκκινάκη!

  Το χθεσινό επεισόδιο τα είχε όλα και το τηλεοπτικό κοινό δεν έχει παρά να περιμένει το επόμενο έντονο επεισόδιο του Survivor σήμερα, Τετάρτη.

  Διαβάστε επίσης:

  Survivor: Πρόβλημα υγείας η Βαλαβάνη - Να γιατί είναι φουσκωμένη!

  Survivor: Ποιο είναι το πραγματικό όνομα του Bο!

  Survivor Αγγελόπουλος: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του Διάσημου Μαχητή

 • Δύο άτομα βρέθηκαν απανθρακωμένα μετά από φωτιές σε Ι.Χ.

  Δύο άτομα βρέθηκαν απανθρακωμένα μετά από φωτιές σε Ι.Χ.

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-05-24 07:38:17 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Δύο άτομα βρέθηκαν νεκρά από άνδρες της Πυροσβεστικής, μετά από φωτιές που εκδηλώθηκαν σε οχήματα στο Κερατσίνι και στη Βουλιαγμένη.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, απανθρακωμένο πτώμα βρέθηκε στις 3.00 τα ξημερώματα μετά από την κατάσβεση φωτιάς σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, επί της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως στο Κερατσίνι.

  Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η φωτιά προήλθε από εύφλεκτο υγρό και πρόκειται πιθανότατα περί εγκληματικής ενέργειας. Την προανάκριση για το περιστατικό ανέλαβε η αστυνομία.

  Ένα ακόμη άτομο εντοπίστηκε νεκρό μετά από κατάσβεση φωτιάς σε σταθμευμένο Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, στην παραλία του Καβουρίου στην Βουλιαγμένη.

  Στις δύο επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετείχαν συνολικά εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα.

  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • ΒΙΝΤΕΟ - Καμμένος: Η Τουρκία δεν σεβάστηκε αυτό που σέβονται ακόμη και οι πιο βάρβαροι στρατοί

  ΒΙΝΤΕΟ - Καμμένος: Η Τουρκία δεν σεβάστηκε αυτό που σέβονται ακόμη και οι πιο βάρβαροι στρατοί

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 07:29:56 | Πηγή: News Now
  ''Βέλη'' κατά της Άγκυρας εκτόξευσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, καταλογίζοντάς της ότι παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο ''μη σεβόμενη ακόμα και αυτό που σέβονται οι πιο βάρβαροι στρατοί του κόσμου, τη μνήμη ενός ήρωα, ενός πολεμιστή που έπεσε μαχόμενος και υπερασπιζόμενος την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας''.

  Ολόκληρη η δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας έχει ως εξής:

  «Παρακολουθήσατε όλοι σας την απόδοση τιμών στον ήρωα Κώστα Ηλιάκη, εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας της Καρπάθου, της στρατιωτικής και της πολιτικής ηγεσίας και των θρησκευτικών αρχών. Είναι σημαντικό να πούμε ότι την ώρα που η Ελλάδα τιμούσε έναν ήρωα, έναν νέο αξιωματικό που άφησε πίσω του μια οικογένεια, πέφτοντας υπέρ πίστεως και πατρίδος, την ίδια στιγμή η Τουρκία έδειξε τον πραγματικό της εαυτό. Παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο, μη σεβόμενη ακόμα και αυτό που σέβονται οι πιο βάρβαροι στρατοί του κόσμου, τη μνήμη ενός ήρωα, ενός πολεμιστή που έπεσε μαχόμενος και υπερασπιζόμενος την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

  Αυτό το μήνυμα θέλω να πάει προς φίλους και εχθρούς, προς τους Συμμάχους, αλλά και προς όλους εκείνους που κατά καιρούς βρέθηκαν απέναντι στην Ελλάδα, ότι η Ελλάδα σέβεται τους διεθνείς κανόνες, το διεθνές δίκαιο αλλά και την ηθική. Ποτέ η Ελλάδα δεν θα προσέβαλε τη μνήμη ενός πολεμιστή, ανεξαρτήτως αν ήταν εχθρός της, την ώρα που τον τιμά η πατρίδα του».

  Δείτε το σχετικό βίντεο:
  kranos
 • Έμφραγμα ο Δ. Βίτσας - Στο Ναυτικό Νοσοκομείο για επέμβαση

  Έμφραγμα ο Δ. Βίτσας - Στο Ναυτικό Νοσοκομείο για επέμβαση

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 07:24:47 | Πηγή: Newsit
  Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ένιωσε έντονη δυσφορία λίγο μετά τα μεσάνυχτα και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο.

  Οι γιατροί του νοσοκομείου διέγνωσαν συμπτώματα εμφράγματος σε επέμβαση.

  Σύμφωνα με πληροφορίες η επέμβαση πήγε καλά, οι γιατροί τοποθέτησαν “στεντ” και η κατάσταση της υγείας του υπουργού χαρακτηρίζεται σταθερή.

  Από τους πρώτους που έσπευσαν να ευχηθούν στον κ. Βίτσα ήταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτηση στο twitter.

 • Δύο άτομα βρέθηκαν νεκρά μετά από φωτιές σε Ι.Χ.

  Δύο άτομα βρέθηκαν νεκρά μετά από φωτιές σε Ι.Χ.

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-05-24 07:21:23 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Δύο άτομα βρέθηκαν νεκρά από άνδρες της Πυροσβεστικής, μετά από φωτιές που εκδηλώθηκαν σε οχήματα στο Κερατσίνι και στη Βουλιαγμένη.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, απανθρακωμένο πτώμα βρέθηκε μετά από την κατάσβεση φωτιάς σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, επί της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως στο Κερατσίνι.

  Στη συνέχεια ένα ακόμη άτομο εντοπίστηκε νεκρό μετά από κατάσβεση φωτιάς σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, στην παραλία του Καβουρίου στην Βουλιαγμένη.

  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Έμφραγμα ο Δ. Βίτσας - Στο ΝΑΤ για επέμβαση

  Έμφραγμα ο Δ. Βίτσας - Στο ΝΑΤ για επέμβαση

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 07:17:09 | Πηγή: Newsit
  Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ένιωσε έντονη δυσφορία λίγο μετά τα μεσάνυχτα και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο.

  Οι γιατροί του νοσοκομείου διέγνωσαν συμπτώματα εμφράγματος σε επέμβαση.

  Σύμφωνα με πληροφορίες η επέμβαση πήγε καλά, οι γιατροί τοποθέτησαν “στεντ” και η κατάσταση της υγείας του υπουργού χαρακτηρίζεται σταθερή.

   

 • Φιλιππίνες: Αποφασισμένος να αντιμετωπίσει δυναμικά την τρομοκρατία ο Ντουτέρτε

  Φιλιππίνες: Αποφασισμένος να αντιμετωπίσει δυναμικά την τρομοκρατία ο Ντουτέρτε

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-05-24 07:12:52 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Αποφασισμένος να αντιμετωπίσει δυναμικά την τρομοκρατία εμφανίστηκε σήμερα ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

  Ο Ντουτέρτε διέκοψε επίσκεψη που πραγματοποιούσε στη Ρωσία και έθεσε χθες το νησί Μιντανάο στα νότια των Φιλιππίνων σε καθεστώς στρατιωτικού νόμου, μετά τις μάχες που ξέσπασαν στη διάρκεια επιδρομής των αστυνομικών δυνάμεων κατά κρησφύγετου του Ισλαμικού Κράτους.

  Όπως έγινε γνωστό, ο στρατιωτικός νόμος στο νησί Μιντανάο θα παραμείνει σε ισχύ για έναν χρόνο εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

  «Για τους συμπατριώτες μου που έχουν βιώσει τον στρατιωτικό νόμο. Δεν θα είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανε ο πρόεδρος Μάρκος. Θα είμαι σκληρός» δήλωσε ο Ντουτέρτε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κατά την επιστροφή του στην Μανίλα.

  Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

  ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • H λογική των αριθμών

  H λογική των αριθμών

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-05-24 07:12:52 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα SZ: Η γραβάτα του Τσίπρα στη ντουλάπα 24/05 01:00 Handelsblatt: Πιο κοντά ΔΝΤ και Σόιμπλε 24/05 00:15 Β. Κορκίδης: Άλλο ένα Eurogroup έφυγε, συμφωνία δεν ήρθε, τα μέτρα έμειναν 23/05 17:46 Πώς επέδρασαν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα στην καμπύλη λήξεων χρέους 23/05 16:15

  Από την έντυπη έκδοση 

  Του Θάνου Τσίρου
  tsiros@naftemporiki.gr

  Κλεισμένοι επί ώρες στην αίθουσα συνεδρίασης του Eurogroup, οι υπουργοί των χωρών-μελών της Ευρωζώνης προσπαθούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία όσον αφορά το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων που θα πρέπει να εμφανίζει η Ελλάδα μέχρι το… 2060, κάνοντας ταυτόχρονα υποθέσεις για την πορεία της οικονομίας ύστερα από 5, 10, 20 ή και περισσότερα χρόνια.

  Θα είναι η μέση ανάπτυξη 1%, μήπως 1,5% περισσότερο ή λιγότερο; Για τον μέσο πολίτη που δεν ξέρει τι του ξημερώνει, το να διαπραγματεύονται υπουργοί Οικονομικών για κάτι που μπορεί να συμβεί ύστερα από δεκαετίες μοιάζει συνώνυμο του απόλυτου παραλογισμού.

  Γι’ αυτούς όμως που κινούν τα νήματα στο Eurogroup, οι αριθμοί στο χαρτί, έστω και αν αφορούν το δεύτερο μισό του αιώνα, μεταφράζονται σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι επομένως που παζαρεύουν πίσω από τις κλειστές πόρτες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Γερμανία.

  Το ποιος θα πληρώσει τον… λογαριασμό διευθέτησης του ελληνικού χρέους. Δύο είναι οι πλευρές που θα σηκώσουν το βάρος: οι Έλληνες φορολογούμενοι (κυρίως), αλλά και οι χώρες που έχουν δανείσει την Ελλάδα.

  Όσο υψηλότερα μπαίνει ο πήχης για τα πρωτογενή πλεονάσματα, τόσο περισσότερα γίνονται τα βάρη που αναλογούν στους Έλληνες φορολογούμενους και τόσο μικραίνει ο «λογαριασμός» για το πακέτο ρύθμισης του χρέους.

  Έτσι, όταν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε εμφανίζεται «αισιόδοξος» για την πορεία των βασικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για την ικανότητα των Ελλήνων πολιτών να παράξουν πρωτογενή πλεονάσματα, πληρώνοντας φόρους και για τον αέρα που αναπνέουν, δεν το κάνει γιατί πιστεύει στους Έλληνες.

  Το κάνει διότι ψαλιδίζει το κόστος των μεσοπρόθεσμων μέτρων διευθέτησης του χρέους, το οποίο και βαραίνει κατά κύριο λόγο τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

  Για την κατεύθυνση στην οποία γέρνει η πλάστιγγα τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν υπάρχει και μεγάλη αμφιβολία.

  Τα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 3,5% του ΑΕΠ για τα οποία δεσμεύτηκε η Ελλάδα μέχρι και το 2022, αλλά και η τήρηση των κανόνων του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας από αυτό το χρονικό σημείο και έπειτα σημαίνουν ότι η λιτότητα θα μας συνοδεύει για πολλά χρόνια, ενδεχομένως και δεκαετίες.

  Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ EurogroupΓερμανία

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Δύο νεκροί σε καμένα αυτοκίνητα – Συναγερμός στην αστυνομία

  Δύο νεκροί σε καμένα αυτοκίνητα – Συναγερμός στην αστυνομία

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 07:08:34 | Πηγή: Newsit
  Τουλάχιστον ύποπτα χαρακτηρίζουν τα δύο περιστατικά αστυνομικές πηγές.

  Η Πυροσβεστική δέχθηκε δυο κλήσεις για φωτιά σε αυτοκίνητα σε δυο διαφορετικές περιοχές της Αττικής.

  Οι άνδρες της Πυροσβεστικής που έσπευσαν σε Βουλιαγμένη και Κερατσίνι. Και στις δύο περιπτώσεις μέσα στα αυτοκίνητα εντοπίστηκαν απανθρακωμένα πτώματα. Ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα των θυμάτων.
  Το πρώτο περιστατικό συνέβη στην παραλία του Καβουρίου στη Βουλιαγμένη και το δεύτερο στην λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στο Κερατσίνι.

 • Τρόμος μετά το Μάντσεστερ – Θέλουν να ακυρώσει τη συναυλία ο Μπίμπερ στο Λονδίνο

  Τρόμος μετά το Μάντσεστερ – Θέλουν να ακυρώσει τη συναυλία ο Μπίμπερ στο Λονδίνο

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 07:00:19 | Πηγή: Newsit
  Θαυμαστές του Τζάστιν Μπίμπερ τον παρακάλεσαν χθες να ακυρώσει τις προσεχείς συναυλίες του στη Βρετανία, για λόγους ασφάλειας δικής των αλλά και δικής του του.

  Ο καναδός Μπίμπερ, 23 ετών, που αποτελεί εφηβικό ίνδαλμα, πρόκειται να δώσει υπαίθρια συναυλία στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου τον Ιούλιο. Αλλά οι θαυμαστές του γέμισαν τους κοινωνικούς ιστότοπους με μηνύματα που ζητούσαν να ακυρωθεί η εμφάνισή του εκεί για την ασφάλεια και των δύο πλευρών, θαυμαστών και καλλιτέχνη.

  Μερικά μηνύματα αναρτήθηκαν στον λογαριασμό του Σκούτερ Μπράουν, ο οποίος αποτελεί καλλιτεχνικό πράκτορα και της Αριάνας Γκράντε, επίσης 23, της οποίας η τεράστια βάση θαυμαστριών παρακολουθούσε τη συναυλία της στο Μάντσεστερ τη Δευτέρα βράδυ όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε 22 άτομα και τραυμάτισε δεκάδες.

  Η Λιάν Μάρρεϊ, 20, η οποία ζει στην Ιρλανδία, έχει εισιτήρια για τη συναυλία του Μπίμπερ στο Δουβλίνο τον Ιούνιο, αλλά είπε ότι μετά την τρομοκρατική ενέργεια της Δευτέρας σκέφτεται να τα πουλήσει. "Απλώς δεν θέλω κάτι που θα ήθελα να είναι φανταστική νύχτα να καταλήξει σε κάτι όπως η χτεσινή", είπε στο πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας ότι πλήρωσε 180 ευρώ για κάθε ένα από τα εισητήρια.

  Οι περιοδείες αποτελούν μία από τις κύριες πηγές εισοδήματος για μουσικούς τα τελευταία χρόνια. Οι 10 μεγαλύτερες περιοδείες παγκόσμια έφεραν εισπράξεις 1,67 δις δολαρίων (1,50 δις ευρώ) συνολικά το 2016, σύμφωνα με την έκδοση Pollstar της μουσικής βιομηχανίας. Ο Μπρους Σπρίνγκστιν μόνο είχε εισπράξεις 268,3 εκατ. δολαρίων (240 εκατ. ευρώ).

  Οι εμφανίσεις των αστεριών της ποπ όπως η Τέιλορ Σουίφτ, ο Μπίμπερ, το συγκρότημα αγοριών της ποπ One Direction και η Γκράντε βρίσκονται μεταξύ των πιό υψηλά αμειβόμενων καλλιτεχνών. Η Γκράντε έκανε εισπράξεις 25 εκατ. δολαρίων (22,3 εκατ. ευρώ) και άνω από περιοδείες μεταξύ του Απριλίου του 2016 και του Απριλίου του 2017, σύμφωνα με την Pollstar, ενώ ο Μπίμπερ είχε συνολικές εισπράξεις 163 εκατ. δολαρίων (146 εκατ. ευρώ) το 2016.

 • Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Που θα “χτυπήσουν” τα φαινόμενα

  Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Που θα “χτυπήσουν” τα φαινόμενα

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 07:00:19 | Πηγή: Newsit
  Ο καιρός έχει διπλό... πρόσωπο σήμερα. Ενώ σε πολλές περιοχές θα υπάρχει λιακάδα και υψηλή θερμοκρασία σε άλλες έρχονται βροχές και καταιγίδες.

  Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

  Μακεδονία, Θράκη

  Καιρός: στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές με πρόσκαιρη εξασθένηση το βράδυ. Στη Θράκη νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 14 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

   

  Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

  Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.Ανεμοι: δυτικοί 3 με 4 πρόσκαιρα στα νότια έως 5 μποφόρ.ερμοκρασια: από 14 ως 26 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

   

  Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

  Καιρός: στη Θεσσαλία και τις Σποράδες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και πρόσκαιρη εξασθένηση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες.Ανεμοι: μεταβλητοί 3 και στα νότια δυτικοί έως 4 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 14 έως 26 βαθμούς κελσίου.

   

  Κυκλάδες, Κρήτη

  Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.Ανεμοι: δυτικών διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 17 έως 25 βαθμούς κελσίου.

   

  Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

  Καιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων. Στα νότια γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις.Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 18 έως 24 βαθμούς κελσίου.

   

  Αττική

  Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια .Ανεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου.

   

  Θεσσαλονίκη

  Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη εξασθένηση το βράδυ.Ανεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 14 έως 24 βαθμούς κελσίου.

   

  Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 25-05-2017

  Καιρός: στα νοτιοανατολικά γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα λίγεςΝεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρά και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.Ανεμοι: στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 καιΒαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μεταβλητοί 2 με 4 και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

 • Μάντσεστερ: Επέστρεψε στις ΗΠΑ η Αριάνα Γκράντε μετά το μακελειό

  Μάντσεστερ: Επέστρεψε στις ΗΠΑ η Αριάνα Γκράντε μετά το μακελειό

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 06:52:28 | Πηγή: Newsit
  Η Αριάνα Γκράντ επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες χθες, μία ημέρα αφότου ένας βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε 22 άτομα στη συναυλία της στο Μάντσεστερ της Βρετανίας, ενώ πλανώνται τα ερωτηματικά για το αν θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της περιοδεία.

  Η Γκράντε, 23 ετών, φαίνεται σε φωτογραφίες που ανάρτησε στον ιστότοπό της η εφημερίδα Daily Mail να κατεβαίνει τα σκαλιά ενός ιδιωτικού αεροπλάνου σε αεροδρόμιο στην πόλη της, το Μπόκα Ρατόν της Φλόριντα, και να την υποδέχονται συγγενικά πρόσωπα.

  Οι φωτογραφίες της Daily Mail δείχνουν την μικροκαμωμένη σταρ της ποπ σε φόρμα γυμναστικής και κατηφή να χαιρετά τον σύντροφό της, ράπερ Μακ Μίλερ, στον αεροδιάδρομο και να μπαίνει σε αυτοκίνητο.

  Η Γκράντε δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τη Δευτέρα το βράδυ, όταν έγινε η έκρηξη στο γεμάτο στάδιο Μάντσεστερ Αρένα προς το τέλος της συναυλίας της. Μερικά από τα 22 θύματα της επίθεσης ήταν έφηβες ή νεαρά κορίτσια.

  Στη μόνη δήλωσή της μέχρι τώρα, η Γκράντε περιέγραψε τον εαυτό της στο Twitter, πέντε ώρες περίπου μετά το τρομοκρατικό επεισόδιο, ως "σπασμένη", προσθέτοντας, "Από το βάθος καρδιάς μου, λυπάμαι τόσο πολύ. Δεν έχω λόγια".

  Έως και την Τρίτη το βράδυ δεν είχε ανακοινωθεί αν θα συνεχίσει την περιοδεία της ή όχι, και ο καλλιτεχνικός πράκτοράς της, Σκούτερ Μπράουν, δεν απάντησε σε αίτημα του πρακτορείου Reuters για δηλώσεις.

  Τη Δευτέρα, σε ανακοίνωση που ανάρτησε στο Twitter, ο Μπράουν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και ζήτησε τη συνδρομή του κόσμου με προσευχές για τα θύματα, τις οικογένειές τους και όλους όσους επηρεάστηκαν από την επίθεση.

  Η Γκράντε, γνωστή για τα σινγκλ της "Problem" και "Break Free," χαρακτηρίζεται ως τραγουδίστρια με φωνή που καλύπτει ένα ασυνήθιστα ευρύ φάσμα για αστέρι της ποπ.

 • Survivor τρέιλερ: Νεύρα στην τσίτα! Δεν ηρεμούν ούτε με Ρουβά! [vid]

  Survivor τρέιλερ: Νεύρα στην τσίτα! Δεν ηρεμούν ούτε με Ρουβά! [vid]

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 01:39:38 | Πηγή: Newsit
  Τι και αν ο Σάκης Ρουβάς ταξίδεψε από την Ελλάδα μέχρι τον Άγιο Δομίνικο; Διάσημοι και μαχητές δεν ξεχνούν όσα έγιναν στο τελευταίο αγώνισμα του Survivor.

  Οι μαχητές έκλεψαν τη νίκη από τους διασήμους μέσα από τα χέρια μετά από πέναλτι που ζήτησαν να δοθεί στον Γιώργο Αγγελόπουλο για παραβίαση των κανόνων του παιχνιδιού. Τι και αν βρίσκεται μαζί τους ο Σάκης Ρουβάς στο Survivor; Διάσημοι και μαχητές δεν έχουν αφήσει πίσω τους αυτό που έγινε στο τελευταίο αγώνισμα, με τον Ντάνο να λέει στον Σάκη Τανιμανίδη πως δεν έχουν βελτιωθεί οι σχέσεις των δύο ομάδων.

  Στο νέο σκληρό αγώνισμα διάσημοι και μαχητές τα δίνουν όλα για το πολυπόθητο έπαθλο, με την ένταση να χτυπάει κόκκινο στις δύο ομάδες που θέλουν διακαώς τη νίκη στο Survivor. Ο Σάκης Ρουβάς απόλαυσε με τους παίκτες το έπαθλο που κέρδισαν στον αμφιλεγόμενο αγώνα οι μαχητές και χόρεψε μαζί τους στο κέντρο της πόλης με τις μουσικές των ντόπιων.

 • Survivor trailer: Νεύρα στην τσίτα! Δεν ηρεμούν ούτε με Ρουβά! [vid]

  Survivor trailer: Νεύρα στην τσίτα! Δεν ηρεμούν ούτε με Ρουβά! [vid]

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 01:30:47 | Πηγή: Newsit
  Τι και αν ο Σάκης Ρουβάς ταξίδεψε από την Ελλάδα μέχρι τον Άγιο Δομίνικο; Διάσημοι και μαχητές δεν ξεχνούν όσα έγιναν στο τελευταίο αγώνισμα του Survivor.

  Οι μαχητές έκλεψαν τη νίκη από τους διασήμους μέσα από τα χέρια μετά από πέναλτι που ζήτησαν να δοθεί στον Γιώργο Αγγελόπουλο για παραβίαση των κανόνων του παιχνιδιού. Τι και αν βρίσκεται μαζί τους ο Σάκης Ρουβάς στο Survivor; Διάσημοι και μαχητές δεν έχουν αφήσει πίσω τους αυτό που έγινε στο τελευταίο αγώνισμα, με τον Ντάνο να λέει στον Σάκη Τανιμανίδη πως δεν έχουν βελτιωθεί οι σχέσεις των δύο ομάδων.

  Στο νέο σκληρό αγώνισμα διάσημοι και μαχητές τα δίνουν όλα για το πολυπόθητο έπαθλο, με την ένταση να χτυπάει κόκκινο στις δύο ομάδες που θέλουν διακαώς τη νίκη στο Survivor. Ο Σάκης Ρουβάς απόλαυσε με τους παίκτες το έπαθλο που κέρδισαν στον αμφιλεγόμενο αγώνα οι μαχητές και χόρεψε μαζί τους στο κέντρο της πόλης με τις μουσικές των ντόπιων.

 • SZ: Η γραβάτα του Τσίπρα στη ντουλάπα

  SZ: Η γραβάτα του Τσίπρα στη ντουλάπα

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-05-24 01:10:31 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Σχετικά θέματα Handelsblatt: Πιο κοντά ΔΝΤ και Σόιμπλε 24/05 00:15 Δ. Τζανακόπουλος: Χωρίς λύση στο χρέος, δεν εφαρμόζονται τα μέτρα 23/05 20:50 Β. Κορκίδης: Άλλο ένα Eurogroup έφυγε, συμφωνία δεν ήρθε, τα μέτρα έμειναν 23/05 17:46 Πώς επέδρασαν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα στην καμπύλη λήξεων χρέους 23/05 16:15

  Το αδιέξοδο στο Eurogroup της Δευτέρας, η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα, αλλά και οι επιπτώσεις για την Ελλάδα και κυρίως τους έλληνες πολίτες, απασχολεί τις περισσότερες γερμανικές εφημερίδες.

  Με μια γραβάτα ο Έλληνας πρωθυπουργός ήθελε να γιορτάσει μια συνολική συμφωνία με τους δανειστές, όμως ΔΝΤ και Σόιμπλε ακόμα διαφωνούν, αναφέρεται σε άρθρο της Süddeutsche Zeitung που επιγράφεται «Η γραβάτα του Τσίπρα στη ντουλάπα». Η εφημερίδα του Μονάχου σημειώνει: «Στην Αθήνα ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να εξηγήσει στους οπαδούς του, μια ακόμα νύχτα απογοήτευσης. Λίγες μέρες νωρίτερα εμφανίζονταν αισιόδοξος, χαρακτήριζε το κλίμα «too good to be true». Και τουλάχιστον εδώ είχε δίκιο».

  Σε σχόλιο με τίτλο: «Ένας λαός θυσία στον προεκλογικό αγώνα – "Όχι" Σόιμπλε για λόγους εσωτερικής πολιτικής» η Süddeutsche Zeitung παρατηρεί: «Για μια ακόμα φορά η μοίρα της Ελλάδας εξαρτάται από το Βερολίνο. Τίποτα δεν άλλαξε σε αυτό την τελευταία επταετία. Σήμερα όμως έχουμε να κάνουμε με ένα εκρηκτικό μείγμα ρεαλιστικών και προεκλογικών κινήτρων, τα οποία καθιστούν δύσκολη μια επίλυση της κρίσης. (..) Σε περίπτωση που ο Β. Σόιμπλε υποχωρούσε γρήγορα, οι Σοσιαλδημοκράτες θα ισχυρίζονταν ότι επιτέλους ο υπ. Οικονομικών συνειδητοποίησε πως η Γερμανία δεν μπορεί να αποποιηθεί τις ευθύνες της έναντι των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. (…) Και μετά είναι ο φόβος μπροστά στην Εναλλακτική για τη Γερμανία, η οποία θα μπορούσε να μιλήσει για "μαλακή γραμμή" Σόιμπλε και να καλλιεργήσει προεκλογικά αρνητικό κλίμα κατά της Ελλάδας. Όλα αυτά επηρεάζουν το Βερολίνο. Τα σπασμένα όμως τα πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες. Ένας ολόκληρος λαός έχει γίνει θύμα του γερμανικού προεκλογικού αγώνα. Όσο συνεχίζεται η διένεξη τόσο δυσκολότερα η Ελλάδα θα καταφέρει να διαφυλάξει τις μέχρι σήμερα επιτυχίες στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων. Όσο υπάρχει αβεβαιότητα, δεν αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη. Ποιος θα επένδυε σε μια χώρα που δεν ξέρει τι του ξημερώνει;».

  Taz: «50 χρόνια δουλείας»

  «Για μια φορά η Ελλάδα αγωνιά», γράφει η taz σε σχόλιο με τίτλο «50 χρόνια δουλείας». Η εφημερίδα του Βερολίνου επισημαίνει: «Αυτή τη φορά η αγωνία δεν οφείλεται σε Έλληνα υπουργό Οικονομικών, αλλά στον Γερμανό Β. Σόιμπλε. Εκείνος στέκεται εμπόδιο σε μια συμφωνία στο Eurogroup. Η αρνητική του στάση εγκυμονεί ωστόσο κινδύνους γιατί χωρίς ελαφρύνσεις το ΔΝΤ δεν θέλει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και χωρίς το Ταμείο ο Β. Σοίμπλε δεν προτίθεται πια να βοηθήσει την Ελλάδα. (…) Ο γόρδιος δεσμός δεν είναι εύκολο να λυθεί. Και δεν είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί διέξοδος τις επόμενες εβδομάδες. Ο Β. Σόιμπλε έστησε παγίδα στους δανειστές, η οποία ενδέχεται να αποδειχθεί μοιραία. Το τίμημα το πληρώνουν για μια ακόμα φορά οι Έλληνες, που θα βιώσουν στο πετσί τους τα νέα μέτρα λιτότητας. Σε περίπτωση που είχε επιβληθεί σε Γερμανούς ένα τόσο καταστροφικό πρόγραμμα ο Β. Σόιμπλε δεν θα ήταν πια υπουργός. Όμως η πραγματικότητα είναι ακόμα χειρότερη. Για να κερδίσει την εύνοια του ΔΝΤ, το Eurogroup θέλει να πιέσει την Ελλάδα να αποδεχθεί ότι θα πετυχαίνει υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2060. Στην πράξη αυτό σημαίνει 50 χρόνια δουλείας. Η κρίση που ξεκίνησε το 2010 θα βασανίζει ακόμα πολλές γενιές Ελλήνων. Και όλα αυτά μόνο και μόνο επειδή ο Σόιμπλε είναι υπουργός Οικονομικών. Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να παραιτηθεί».

  Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ DEUTSCHE WELLE ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Μέι: Μια νέα επίθεση δεν είναι απλά πιθανή

  Μέι: Μια νέα επίθεση δεν είναι απλά πιθανή

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 01:03:15 | Πηγή: Nooz
  Το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στη Βρετανία ανέβηκε από «σοβαρό» σε «κρίσιμο», το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού στην πεντάβαθμη κλίμακα της χώρας, δήλωσε αργά το βράδυ της Τρίτης η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, μια μέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας μετά τη συναυλία της αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε, που είχε αποτέλεσμα 22 νεκρούς.

  «Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πιθανότητα ότι υπάρχει μια μεγαλύτερη ομάδα ατόμων που συνδέονται με την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ», τόνισε η Μέι με δήλωσή της που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

  Όπως τόνισε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής «δεν σημαίνει απλά ότι μια επίθεση είναι πολύ πιθανή, αλλά μια επιπλέον επίθεση μπορεί να είναι άμεση».

  Η βρετανίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα υποστηρίξουν το έργο της αστυνομίας για την ασφάλεια βασικών τοποθεσιών και στρατιώτες θα παραταχθούν σε δημόσιες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και αθλητικά γεγονότα.


 • Νίκη στην πρεμιέρα για την Εθνική Ανδρών

  Νίκη στην πρεμιέρα για την Εθνική Ανδρών

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 01:03:15 | Πηγή: Nooz
  Η Εθνική Ανδρών ξεπέρασε γρήγορα το άγχος της πρεμιέρας και της απώλειας του πρώτου σετ, νικώντας με 3-1 τη Μολδαβία για τον Β΄ προκριματικό όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Ολλανδία.
  Τα σετ (πρώτη η τυπικά γηπεδούχος Μολδαβία): 25-20, 20-25, 17-25, 26-28.
  Ελλάδα (Αρσενιάδης) Τζούριτς 33 (31/56 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Στιβαχτής 1 (1 άσο), Ανδρεάδης 7 (4/7 επ., 3 μπλοκ), Πανταλέων 2 (0/4 επ., 2 μπλοκ), Φράγκος 17 (15/27 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 58% υπ. – 29% άριστες), Κουμεντάκης 1 (1/2 επ.), Στεφάνου –λ (74% υπ. – 52% άριστες) / Κοκκινάκης, Ζουπάνι, Τακουρίδης, Πρωτοψάλτης 10 (9/16 επ., 1 μπλοκ, 57% υπ. – 29% άριστες), Σωτηρίου.
  Μολδαβία (Ροματσκάν) Βολεάντσι 20 (18/32 επ., 2 άσοι), Ντίντορτσιουκ 4 (4/13 επ., 62% υπ. – 12% άριστες), Λέσκοφ, Μοτσάνου 6 (4/7 επ., 2 μπλοκ), Τάλπα 10 (10/14 επ.), Μπάχοβ 13 (11/26 επ., 2 άσοι, 75% υπ. – 56% άριστες), Στσέγκλοφ –λ (55% υπ. – 24% άριστες) / Ντούντιτσοφ –λ, Τσίμιλι 1 (1/1 επ.), Πρέντιους 8 (7/12 επ., 1 μπλοκ, 60% υπ. – 40% άριστες), Παντίρ.

 • Μέι: Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Βρετανία - Φόβοι για νέα επίθεση

  Μέι: Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Βρετανία - Φόβοι για νέα επίθεση

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-05-24 01:02:43 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Λήξη συναγερμού στο Πανεπιστήμιο Σάλφορντ του Μάντσεστερ 23/05 20:37 Μάντσεστερ: Εκκενώθηκαν κτήρια του Πανεπιστημίου Σάλφορντ 23/05 20:24

  Από «σοβαρό» σε «κρίσιμο» -δηλαδή στο ανώτατο επίπεδο- ανέβηκε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, κάνοντας λόγο για πιθανότητα «επικείμενης» απειλής, μία ημέρα μετά από την πολύνεκρη επίθεση στο Μάντσεστερ.

  Σε δήλωσή της από τη Downing Street, η κ. Μέι ανέφερε πως δεν μπορεί να αγνοηθεί η πιθανότητα μια ευρύτερη ομάδα ατόμων να συνδέεται με την επίθεση στο Μάντσεστερ.

  Όπως τόνισε, το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής «δεν σημαίνει απλά ότι μια επίθεση είναι πολύ πιθανή, αλλά μια επιπλέον επίθεση ενδέχεται να είναι επικείμενη».

  Η Βρετανίδα πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα υποστηρίξουν το έργο της αστυνομίας για την ασφάλεια βασικών τοποθεσιών και στρατιώτες θα παραταχθούν σε δημόσιες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και αθλητικά γεγονότα.

  Νωρίτερα, σε δήλωσή της έξω από την πρωθυπουργική κατοικία η κ. Μέι έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση η οποία δείχνει πώρωση» εναντίον «ανήμπορων να αμυνθούν νέων ανθρώπων».

  Η κ. Μέι προήδρευσε της ειδικής κυβερνητικής επιτροπής ασφαλείας Cobra και στη συνέχεια βρέθηκε στο Μάντσεστερ όπου, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε και νοσοκομείο παίδων.

  22χρονος Βρετανός λιβυκής καταγωγής ο δράστης

  Ο βομβιστής αυτοκτονίας ο οποίος πυροδότησε τα εκρηκτικά του μέσα σε συναυλία στο Μάντσεστερ είναι ο 22χρονος Σαλμάν Αμπέντι, Βρετανός με λιβυκή καταγωγή, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα βρετανική αστυνομία.

  Η πράξη του 22χρονου κόστισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους, μεταξύ αυτών και σε ένα οκτάχρονο κορίτσι με καταγωγή από την Κύπρο και τον τραυματισμό άλλων 59.

  Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι βρίσκονται σε επαφή με τις βρετανικές αρχές, ανέφεραν ότι ο φερόμενος ως βομβιστής ταξίδεψε στο Μάντσεστερ από το Λονδίνο με τρένο.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail o Αμπέντι είχε γεννηθεί στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά καταγόταν από τη Λιβύη. Γείτονές του οι οποίοι μίλησαν στην εφημερίδα ανέφεραν ότι το τελευταίο διάστημα συμπεριφερόταν παράξενα.

  Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται μέσω του ελεγχόμενου από το ίδιο πρακτορείου Amaq ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση, ωστόσο οι αρχές τόσο της Μεγάλης Βρετανίας όσο και των ΗΠΑ δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη τους ισχυρισμούς του.

  Αυτή ήταν η πιο αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 7 Ιουλίου 2005, όταν τέσσερις βομβιστές αυτοκτονίας σκότωσαν συνολικά 52 ανθρώπους.

  naftemporiki.gr

  ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Survivor: Νέα σκληρή μάχη σήμερα Tετάρτη - Ποιός θα κερδίσει [vid]

  Survivor: Νέα σκληρή μάχη σήμερα Tετάρτη - Ποιός θα κερδίσει [vid]

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 00:58:17 | Πηγή: Newsit
  Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον το Survivor και οι παίκτες ανεβάζουν... στροφές. Δείτε σε ποιό αγώνισμα θα δοκιμαστούν σήμερα, Τετάρτη (24/05) Μαχητές και Διάσημοι.

  Μετά από μία ακόμη σκληρή δοκιμασία στο Survivor για Μαχητές και Διάσημους που κρίθηκε -και αυτή στις λεπτομέρειες- μπαίνουμε πλέον στην κυριολεξία στην τελεική ευθεία του παιχνιδιού. Με 5 παίκτες να έχουν απομείνει σε κάθε ομάδα, η εβδομάδα κυλάει μάλλον ομαλά, καθώς η παραγωγή έχει ανακοινώσει ότι δεν θα υπάρξει αποχώρηση την εβδομάδα αυτή.

  Ωστόσο, η σκληρή αναμέτρηση εντός του αγωνιστικού στίβου στο Survivor οδηγεί τους παίκτες να αγγίξουν τα όριά τους. Σκληρές κουβέντες μπροστά και πίσω από τις κάμερες, ένταση την ώρα του αγωνίσματος, αλλά και φωνές από τον "πάγκο".

  Το Survivor αποδεικνύεται ότι εκτός όλων των άλλων είναι και ένα παιχνίδι... ανατροπών, καθώς κάθε μέρα, κάθε αγώνας, είναι γεμάτος εκπλήξεις. Τραυματισμοί, ίντριγκες, σκληρές αναμετρήσεις και πάνω από όλα... ο μεγάλος τελικός του Survivor. Γατί, καλά τα παιχνίδια και οι δύο ομάδες, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και όλοι οι παίκτες του Survivor γνωρίζουν πολύ καλά ότι πλησιάζουμε στον μεγάλο τελικό, και σίγουρα κανείς δε θα θέλει να "πέσει" αμαχητί, ενώ έχει φτάσει ήδη μέχρι το σημείο αυτό.

  Survivor χωρίς αποχώρηση

  Θυμίζουμε ότι οι δυο ομάδες καλούνται σ’ ένα ακόμη αγώνισμα με έπαθλο το φαγητό, κι όχι την ασυλία. Όπως είχε ανακοινώσει ο Σάκης Τανιμανίδης κατά τη διάρκεια του αγώνα Ελλάδας – Τουρκίας, η ελληνική ομάδα αυτή την εβδομάδα δεν θα αγωνιστεί για ασυλία. Έτσι «Διάσημοι» και «Μαχητές» που αριθμούν από πέντε παίκτες θα παραμείνουν ισάριθμοι για μια ακόμη εβδομάδα και θα αγωνίζονται χωρίς το άγχος της αποχώρησης παίκτη.

  Η ένταση χτύπησε... κόκκινο στο επεισόδιο Survivor της Τρίτης. Η ένταση δημιουργήθηκε από το πουθενά στο αγώνισμα, και συγκεκριμένα στην ομάδα των Διασήμων μεταξύ του Αγγελόπουλου και του Χρανιώτη.

  Αιτία φαίνεται πως ήταν το... γέλιο του γνωστού ηθοποιού, κάτι που εκνεύρισε τον "Ντάνο". «Μη γελάς, θα σου ρίξω χαστούκι! Μη γελάς», είπε όλο νεύρα ο Αγγελόπουλος, με τον Χρανιώτη να του απαντάει: «Θα μου... Ηρέμησε, όλα καλά θα πάνε, μην μου κάνεις μόνο τέτοιο, ζεϊμπεκιές».

  Λίγο νωρίτερα, στο χθεσινό επεισόδιο έγινε μία μεγάλη αποκάλυψη. Στο πάρτι για την ελληνοτουρκική φιλία, η Sabriye Sengul δήλωσε ερωτευμένη με τον Κωνσταντίνο Βασάλο και φυσικά αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από κανέναν.

  Οι παίκτες κάθισαν στη φωτιά και ρωτούσαν τι του είπε η Τουρκάλα πυγμάχος. «Έτσι μου είπε στο τέλος. Μου λέει “χάρηκα που σε γνώρισα και θα τα πούμε στη Μύκονο”. Λέω δεν μπορώ, έχω κάτι δουλειές. Ναι, θα κοιτάξω… το καρνέ μου και θα σου πω. Δεν θυμάμαι αν έφαγα από αυτό το συγκεκριμένο τζατζίκι», είπε στους συμπαίκτες του ο Κωνσταντίνος Βασάλος, που χρησιμοποίησε και λίγο χιούμορ μέσα.

  Δείτε τη δοκιμαδία που περιμένει απόψε τους παίκτες του Survivor.  Όπως φαίνεται και στις εικόνες, αλλά και στο βίντεο που ακολουθεί, και ο σημερινός αγώνας στο Survivor έχει λίγο από όλα. Απαιτεί ταχύτητα, ευλυγισία, αλλά και... ευστοχία.

  Μετά, μάλιστα, από τον αγώνα της Τρίτης, όπου οι Μαχητές κέρδισαν με σκορ 10-9, και αφού είχε ακυρωθεί η τελευταία κούρσα του Μάριου με τον Αγγελόπουλο, όλα δείχνουν ότι και σήμερα θα δούμε μία πολύ δυνατή αναμέτρηση.

  Νικητής θα αναδειχθεί αυτός που θα έχει διάρκεια στην απόδοση... Υπομονή λίγες ώρες. Αυτό είναι το αγώνισμα στο οποίο θα διαγωνιστούν σήμερα Τετάρτη οι παίκτες. Το βίντεο είναι από το τούρκικο Survivor.

  Διαβάστε ακόμη:
  Survivor Βαλαβάνη: Χαμός με το λάθος της παραγωγής στο μοντάζ! [vid]
  Survivor: Παρατείνεται το θρίλερ με τον τελικό!
  Survivor Ελισάβετ Αϊνατζόγλου - Ορέστης Τσανγκ: "Καρφώνουν" πρώην συμπαίκτες τους! [vid]

 • Η “κλοπή” του Αγγελόπουλου προκάλεσε ένταση! Ζήτησαν επανάληψη του αγώνα οι Μαχητές!

  Η “κλοπή” του Αγγελόπουλου προκάλεσε ένταση! Ζήτησαν επανάληψη του αγώνα οι Μαχητές!

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-05-24 00:49:27 | Πηγή: Newsit
  Δείτε όλα όσα συνέβησαν στο αγώνισμα…

  Στο τελευταίο αγώνισμα του Survivor κι ενώ το σκορ ήταν 9-9, ο Αγγελόπουλος έκανε ένα λάθος και δεν πάτησε στο σκαλοπάτι που έπρεπε, ενώ λίγο αργότερα πήρε τη νίκη. Οι Μαχητές κατέθεσαν ένσταση και ζήτησαν να επαναληφθεί ο αγώνας...

 • To No Finish Line της Αθήνας σε αριθμούς

  To No Finish Line της Αθήνας σε αριθμούς

  Κατηγορία: Διάφορα | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-05-24 00:46:05 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία του No Finish Line της Αθήνας που έγινε στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) από τις 26 έως τις 30 Απριλίου, με την υποστήριξη της Ναυτεμπορικής και του naftemporiki.gr.

  Στον αγώνα των 90 ωρών συμμετείχαν 48 ομάδες καθώς και συνολικά 6.202 άνδρες, γυναίκες και παιδιά που κάλυψαν 50.903 χιλιόμετρα, με τις εγγραφές μάλιστα να έχουν κλείσει πριν την ολοκλήρωση του πενθήμερου αγώνα. Το κάθε άτομο που συμμετείχε, κάλυψε κατά μέσο όρο από 10 έως 11 χλμ., προσφέροντας συνολικά στην Ενωση "Μαζί για το Παιδί", 25.451,50 ευρώ, η οποία θα τα διαθέσει σε άπορες οικογένειες με παιδιά.

  Οι συμμετοχές στο σύνολο ξεπέρασαν τις 8.500 καθώς ήταν πολλοί αυτοί που έτρεξαν στο ΚΠΙΣΝ περισσότερες από μία φορές στη διάρκεια των 90 ωρών.

  Yπενθυμίζεται ότι αποκλειστικός δωρητής του No Finish Line Athens είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μεγάλοι Χορηγοί είναι η ασφαλιστική εταιρεία Eθνική Ασφαλιστική και η στοιχηματική εταιρεία SportingBet, ενώ Kύριοι Χορηγοί είναι τα πολυκαταστήματα attica και το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος.

  Χορηγοί επικοινωνίας είναι τα Village Cinemas, η αθλητική ιστοσελίδα Gazzetta.gr, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Athens DJ 95,2 και Μελωδία 99,2, η εφημερίδα Ναυτεμπορική και η ιστοσελίδα naftemporiki.gr καθώς και η ιστοσελίδα Sportsfeed.gr.

  Υποστηρικτές είναι τα super market Lidl, η μπισκοτοβιομηχανία Παπαδοπούλου, η εταιρεία ηλεκτρολογικών και φωτισμού Καυκάς, η βιομηχανία γραφικών τεχνών και εκτυπώσεων Χαϊδεμένος, οι εταιρείες catering Δειπνοσοφιστήριο και Μπεγνής, το νοσοκομείο Metropolitan Hospital και το κέντρο εκπαίδευσης ναυαγοσωστών Lifeguard Hellas.

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο