• Δ. Κουτσούμπας: Κίνδυνος άμεσης πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας

  Δ. Κουτσούμπας: Κίνδυνος άμεσης πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-18 13:22:37 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Την έντονη ανησυχία του για τον κίνδυνο άμεσης πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας εκφράζει ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

  Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο κ. Κουτσούμπας κατηγορεί την κυβέρνηση για καλλιέργεια κλίματος εφησυχασμού και υποστηρίζει ότι «πίσω από τα περί "εσωτερικής κατανάλωσης" του Ερντογάν, που λένε τα κυβερνητικά στελέχη, βρίσκεται η προσπάθεια της τουρκικής αστικής τάξης να αναβαθμίσει τη θέση της, σε αντιπαράθεση με την ελληνική αστική τάξη σε μια περιοχή που έχουν βγει τα μαχαίρια ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και ισχυρά καπιταλιστικά κράτη, όπως οι ΗΠΑ, η Ε.Ε., η Κίνα, η Ρωσία και άλλες».

  Απαντώντας σε όσους «αναμασούν τη γνωστή "καραμέλα" ότι "η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι παράγοντας ασφάλειας"», υπενθυμίζει ότι «το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. έχουν χαράξει δυο και τρεις φορές με το αίμα των λαών, τα σύνορα στην περιοχή από τη δεκαετία του ΄90 και μετά».

  Σε ό,τι αφορά στο Σκοπιανό, ο κ. Κουτσούμπας κάνει λόγο για προσπάθεια πίσω από το «δέντρο» που είναι το όνομα της ΠΓΔΜ, να κρυφτεί το «δάσος», που είναι η ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ. «Πραγματική λύση σημαίνει εγγυήσεις για εξάλειψη του αλυτρωτισμού, του εθνικισμού, των διεκδικήσεων, εξασφάλιση του απαραβίαστου των συνόρων, αλλαγές τώρα στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ και όχι στο απώτερο μέλλον, καθώς και ότι η όποια σύνθετη ονομασία erga omnes πρέπει να ορίζεται με αυστηρό γεωγραφικό προσδιορισμό» επισημαίνει. Επίσης, τονίζει ότι «εγγύηση για πραγματική λύση είναι να μην ενταχθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ».

  Ως προς την υπόθεση Novartis, ο γ.γ. του ΚΚΕ επαναλαμβάνει ότι είναι διεθνές σκάνδαλο και αποτελεί μέρος ενός συνολικότερου παγκόσμιου εμπορικού πολέμου, ενώ ερωτηθείς σχετικά, απαντά ότι το ΚΚΕ αποχώρησε από την προκαταρκτική επιτροπή διότι αυτή «με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά και των άλλων κομμάτων, δεν θέλει να γίνει ουσιαστική διερεύνηση αυτής της υπόθεσης, σε ό,τι αφορά φυσικά στην Ελλάδα». 

  Όπως εξηγεί, η επιτροπή απέρριψε τις προτάσεις του ΚΚΕ για τη διερεύνηση όλων των αδικημάτων και για την κλήτευση όλων των μαρτύρων, συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων προστατευμένων. «Άρα μας θέλουν μόνο για να νομιμοποιήσουμε τις fast track διαδικασίες εκφυλισμού, που το μόνο που προσφέρουν είναι τροφή για επικοινωνιακά σόου και μικροκομματικές πολιτικές και όχι διαφάνεια και "να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο", όπως προπαγανδίζουν» προσθέτει.

  Αναφορικά με την έξοδο από τα μνημόνια και τη σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών, θέτει το ερώτημα τι είδους αποκατάσταση των αδικιών θα επέλθει με «προνομοθετημένη τη μείωση συντάξεων, τη μείωση του αφορολόγητου για μετά το ΄19 και πλεονάσματα μέχρι το 2060, δηλαδή μετά και την τυπική ολοκλήρωση του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων όσων θα φορτώσει η τέταρτη αξιολόγηση καθώς και των εκατοντάδων εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων που παραμένουν».

  Ερωτηθείς αν θεωρεί θετικό σημάδι την έναρξη της συζήτησης για αύξηση του κατώτατου μισθού και επιστροφή στο καθεστώς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, διερωτάται «αν η κυβέρνηση έχει τέτοιες σκέψεις, γιατί έχει θαμμένη στα συρτάρια της, από τον Οκτώβρη του ΄16, την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την "Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας"». «Βέβαια αυτή η πρόταση νόμου, που υπογράφεται από 513 Εργατικά Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα προβλέπει πλήρη διασφάλιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, επαναφορά της υποχρεωτικότητας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης για τους εργαζόμενους. Προβλέπει στη σημερινή φάση αποκατάσταση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, κατάργηση της απαράδεκτης διάκρισης για τα νέα παιδιά που μπαίνουν στη δουλειά κ.ά. Εκτός κι αν η κυβέρνηση θέλει να ακολουθήσει κι εδώ το παράδειγμα της Πορτογαλίας, αύξηση στον κατώτατο μισθό 0,88 λεπτά την ημέρα, δηλαδή όσο κάνει ένα κουλούρι» προσθέτει. 

  Αναφορικά με τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ σημειώνει ότι το κόμμα έχει θέσει ως βασικό καθήκον από το 20ο Συνέδριό του την ολόπλευρη ισχυροποίησή του, «που σημαίνει το κόμμα μας να γίνει ικανό, να ηγηθεί της πάλης της εργατικής τάξης και όλου του λαού, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας σε αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για να έρθει πραγματικά ο λαός στην εξουσία"».

  «Με όπλο τα διδάγματα που απορρέουν από την 100χρονη, γεμάτη αγώνες και θυσίες, πορεία του Κόμματος μπορούμε να τα καταφέρουμε» καταλήγει ο κ. Κουτσούμπας.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΚΕΗΠΑΚίνα

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Ο Κουτσούμπας ανησυχεί για τον κίνδυνο άμεσης πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας

  Ο Κουτσούμπας ανησυχεί για τον κίνδυνο άμεσης πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-18 12:48:46 | Πηγή: Ζούγκλα
  Την έντονη ανησυχία του για τον κίνδυνο άμεσης πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας εκφράζει σε συνέντευξή του στην εφ. "Έθνος της Κυριακής" ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας. Κατηγορεί την κυβέρνηση για καλλιέργεια κλίματος εφησυχασμού και συγκάλυψης καθώς «πίσω από τα περί "εσωτερικής κατανάλωσης" του Ερντογάν, που λένε τα κυβερνητικά στελέχη, βρίσκεται η προσπάθεια της τουρκικής αστικής τάξης να αναβαθμίσει τη θέση της, σε αντιπαράθεση με την ελληνική αστική τάξη σε μια περιοχή που έχουν βγει τα μαχαίρια ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και ισχυρά καπιταλιστικά κράτη, όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Κίνα, η Ρωσία και άλλες».

  Απαντώντας δε σε όσους «αναμασούν τη γνωστή "καραμέλα" ότι "η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι παράγοντας ασφάλειας"», υπενθυμίζει ότι «το ΝΑΤΟ και η ΕΕ έχουν χαράξει δυο και τρεις φορές με το αίμα των λαών, τα σύνορα στην περιοχή από τη δεκαετία του ΄90 και μετά».

  Ο Δημήτρης Κουτσούμπας άνει λόγο για προσπάθεια πίσω από το "δέντρο", που είναι το όνομα της ΠΓΔΜ, να κρυφτεί το "δάσος", που είναι η ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, και υπογραμμίζει ότι «πραγματική λύση σημαίνει εγγυήσεις για εξάλειψη του αλυτρωτισμού, του εθνικισμού, των διεκδικήσεων, εξασφάλιση του απαραβίαστου των συνόρων, αλλαγές τώρα στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ και όχι στο απώτερο μέλλον, καθώς και ότι η όποια σύνθετη ονομασία erga omnes πρέπει να ορίζεται με αυστηρό γεωγραφικό προσδιορισμό». Επίσης, τονίζει ότι «εγγύηση για πραγματική λύση είναι να μην ενταχθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ». Είπε ακόμα ότι με την σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, απ΄ ό,τι όλα δείχνουν η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και σε επόμενο χρόνο στην ΕΕ υπηρετεί τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και της ΕΕ στα Βαλκάνια.

  Ως προς την υπόθεση Novartis, ο γγ του ΚΚΕ είπε ότι είναι διεθνές σκάνδαλο και αποτελεί μέρος ενός συνολικότερου παγκόσμιου εμπορικού πολέμου, ενώ ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι το ΚΚΕ αποχώρησε από την προκαταρκτική επιτροπή διότι αυτή «με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά και των άλλων κομμάτων, δεν θέλει να γίνει ουσιαστική διερεύνηση αυτής της υπόθεσης, σε ό,τι αφορά φυσικά στην Ελλάδα».  Προσέθεσε ότι η επιτροπή απέρριψε τις προτάσεις του ΚΚΕ για τη διερεύνηση όλων των αδικημάτων και για την κλήτευση όλων των μαρτύρων, συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων προστατευμένων, σημειώνοντας «άρα μας θέλουν μόνο για να νομιμοποιήσουμε τις fast track διαδικασίες εκφυλισμού, που το μόνο που προσφέρουν είναι τροφή για επικοινωνιακά σόου και μικροκομματικές πολιτικές και όχι διαφάνεια και "να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο", όπως προπαγανδίζουν».  Αναφορικά με την έξοδο από τα μνημόνια και τη σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών, έθεσε το ρητορικό ερώτημα τι είδους αποκατάσταση των αδικιών θα επέλθει με «προνομοθετημένη τη μείωση συντάξεων, τη μείωση του αφορολόγητου για μετά το ΄19 και πλεονάσματα μέχρι το 2060, δηλαδή μετά και την τυπική ολοκλήρωση του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων όσων θα φορτώσει η τέταρτη αξιολόγηση καθώς και των εκατοντάδων εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων που παραμένουν».  Ερωτηθείς αν θεωρεί θετικό σημάδι την έναρξη της συζήτησης για αύξηση του κατώτατου μισθού και επιστροφή στο καθεστώς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αναρωτήθηκε «αν η κυβέρνηση έχει τέτοιες σκέψεις, γιατί έχει θαμμένη στα συρτάρια της, από τον Οκτώβρη του ΄16, την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την "Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας"». «Βέβαια αυτή η πρόταση νόμου, που υπογράφεται από 513 Εργατικά Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα προβλέπει πλήρη διασφάλιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, επαναφορά της υποχρεωτικότητας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης για τους εργαζόμενους. Προβλέπει στη σημερινή φάση αποκατάσταση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, κατάργηση της απαράδεκτης διάκρισης για τα νέα παιδιά που μπαίνουν στη δουλειά κ.ά. Εκτός κι αν η κυβέρνηση θέλει να ακολουθήσει κι εδώ το παράδειγμα της Πορτογαλίας, αύξηση στον κατώτατο μισθό 0,88 λεπτά την ημέρα, δηλαδή όσο κάνει ένα κουλούρι» προσέθεσε.  Αναφορικά με τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ είπε ότι το κόμμα έχει θέσει ως βασικό καθήκον από το 20ο Συνέδριό του την ολόπλευρη ισχυροποίησή του, «που σημαίνει το κόμμα μας να γίνει ικανό, να ηγηθεί της πάλης της εργατικής τάξης και όλου του λαού, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας σε αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για να έρθει πραγματικά ο λαός στην εξουσία"».


  «Με όπλο τα διδάγματα που απορρέουν από την 100χρονη, γεμάτη αγώνες και θυσίες, πορεία του Κόμματος μπορούμε να τα καταφέρουμε» είπε ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πλήθος των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων του ΚΚΕ, ξεχωρίζοντας τα Φεστιβάλ νεολαίας το Σεπτέμβριο, το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο τον Ιούλιο, τη συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στην Αθήνα, το Νοέμβριο, για την 20η Διεθνή Συνάντηση με αποκορύφωμα την κεντρική εκδήλωση, στο τέλος Νοεμβρίου του 2018.
 • Φώφη Γεννηματά: Πρώτος στόχος να πάρουμε τη χώρα πίσω

  Φώφη Γεννηματά: Πρώτος στόχος να πάρουμε τη χώρα πίσω

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-18 12:48:44 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Πρώτος στόχος μας είναι «να πάρουμε τη χώρα μας πίσω» δηλώνει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του ιδρυτικού συνεδρίου του νέου φορέα.

  Όπως επισημαίνει η κ. Γεννηματά σε συνέντευξή της στο «Έθνος» προτεραιότητα του Κινήματος Αλλαγής είναι «να βελτιώσουμε την ζωή των Ελλήνων με ασφάλεια, πρόοδο, αξιοπρέπεια, δικαιώματα». «Ιδρύσαμε το Κίνημα Αλλαγής για να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα. Μαζί με τους προοδευτικούς πολίτες θα το πετύχουμε» δηλώνει.

  Ερωτηθείσα αν υπάρχει ενότητα μεταξύ των δυνάμεων που συνθέτουν τον νέο φορέα απαντά ότι «για την ίδρυση του Κινήματος αλλαγής , συναντήθηκαν και συμπορεύονται κόμματα με διαφορετική πορεία, συμβατές αλλά όχι ταυτόσημες ιδεολογικές αφετηρίες και αυτό δημιουργεί την ευθύνη και την υποχρέωση σε όλους για γόνιμη σύνθεση των υπαρκτών διαφορών». «Ξεπερνάμε καθημερινά τις δυσκολίες. Δεν είναι απλό αλλά τα καταφέρνουμε» σημειώνει.

  Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει την εκτίμησή της ότι «ο χρόνος τελειώνει» για την κυβέρνηση. «Σε ό,τι και να τζογάρει θα χάσει. Καθημερινά γίνεται φανερό πως βρίσκονται πλέον σε αποδρομή» παρατηρεί, ενώ σε ερώτηση για την απουσία του Αλ. Τσίπρα από το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής σχολιάζει: «Είναι προφανές ότι στο Συνέδριο μας δεν θα αισθανόταν άνετα ούτε ως …παρατηρητής . Εμείς πάντως τον καλέσαμε. Προτίμησε να κάνει αντισυγκέντρωση με αποστάτες του ΠΑΣΟΚ. Πανικός;».

  Σε ό,το αφορά «το 'ολιστικό' σχέδιο της κυβέρνησης για καθαρή έξοδο» η κ. Γεννηματά εκφράζει την άποψη πως «δεν είναι παρά ένα νέο 'ολιστικό' παραμύθι». «Μας έχουν φορέσει τη θηλιά στο λαιμό με ευθύνη τους» δηλώνει προσθέτοντας πως «μόνο μια ισχυρή και αξιόπιστη κυβέρνηση με ολοκληρωμένο πρόγραμμα μπορεί να επιτύχει χαλάρωση των δημοσιονομικών περιορισμών, την ελάφρυνση του χρέους και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης».

  Ερωτηθείσα αν το Κίνημα Αλλαγής θα συμμετάσχει σε ένα ευρωπαϊκό κοινό μέτωπο με την Ν.Δ. η κ. Γεννηματά απαντά πως «η χώρα δεν έχει ανάγκη διχαστικά και ψευδεπίγραφα μέτωπα, ούτε δήθεν ευρωπαϊκά με την Ν.Δ. ούτε δήθεν προοδευτικά με το ΣΥΡΙΖΑ». «Η κρίσιμη καμπή που περνά η χώρα χρειάζεται γέφυρες συνεννόησης για τα μεγάλα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει» αναφέρει.

  Σε ερώτηση για το τι σημαίνει η παρουσία του Κρ. Μητσοτάκη στο συνέδριο του Κινήματος η κ. Γεννηματά απαντά: «Αναγνώριση της ανερχόμενης πορείας του Κινήματος Αλλαγής». «Είναι γνωστό πως εμείς αποτελούμε τον ιδεολογικό και πολιτικό αντίπαλο της συντήρησης. Αυτό δεν εμποδίζει τον διάλογο και την επικοινωνία μεταξύ των κομμάτων» δηλώνει προσθέτοντας πως «πάγια θέση του Κινήματος είναι η εθνική συνεννόηση για τα μεγάλα ζητήματα».

  ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Φίλης: Προσωπική άποψη η δήλωση Καμμένου περί ομηρίας των δύο στρατιωτικών

  Φίλης: Προσωπική άποψη η δήλωση Καμμένου περί ομηρίας των δύο στρατιωτικών

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-18 12:24:43 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Αποστάσεις από τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου κράτησε ο Νίκος Φίλης«Προσωπική άποψη» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου περί ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται για 18η μέρα στην Αδριανούπολη. 


  «Η δήλωση του Πάνου Καμμένου περί ομηρίας των Ελλήνων στρατιωτικών είναι προσωπική άποψη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι η θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας «δεν απηχεί τη θέση της κυβέρνησης.

  Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι κρατούμενοι.  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • ΚΚΕ: Η "νέα αριστερά" είναι η αμαρτωλή ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία

  ΚΚΕ: Η "νέα αριστερά" είναι η αμαρτωλή ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Λευτέρης Σαββίδης | Ημερομηνία: 2018-03-18 12:18:25 | Πηγή: News247

  «Η "νέα αριστερά" στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας είναι η πολύ παλιά κι αμαρτωλή ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, η οποία έχει ματώσει τους λαούς της Ευρώπης, μαζί με τα δεξιά κόμματα. Όσο, λοιπόν κι αν προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να την ξεπλύνει, η πραγματικότητα δείχνει ότι αυτή ούτε αλλάζει ούτε εξαγνίζεται.

  Απλά ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της, ειδικά, μετά από 3 χρόνια μνημονίων, μέτρων, πλειστηριασμών, επίθεσης στο δικαίωμα στην απεργία, φορολεηλασίας του λαού κι επιδοτήσεων στους επιχειρηματικούς ομίλους» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στη συνάντηση του Προοδευτικού Φόρουμ.

  «Η χθεσινή σύναξη των δήθεν προοδευτικών δυνάμεων, συνεπώς, απλά προσπαθεί να επαναλάβει την ιστορία. Μόνο που καταλήγει σε φάρσα...» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

 • Κικίλιας: Η κυβέρνηση δεν έχει ενιαία εθνική γραμμή

  Κικίλιας: Η κυβέρνηση δεν έχει ενιαία εθνική γραμμή

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-18 12:18:25 | Πηγή: News247

  Επίθεση στην κυβέρνηση για «έλλειψη ενιαίας εθνικής γραμμής» και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για «συστηματική απουσία» εξαπέλυσε ο τομεάρχης Άμυνας Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του τον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι».

  «Είναι μια σειρά πολύ σοβαρών θεμάτων, εθνικών, άμεσης σημασίας, στα οποία ο κυβερνητικός εταίρος διαφωνεί με το άλλο κομμάτι της κυβέρνησης και απουσιάζει» σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

  Αναφερόμενος στο νέο δίδυμο του ΥΕΘΑ είπε: «Για ποια εθνική θέση μιλάμε όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει διαφορετική θέση από τον αναπληρωτή του κ. Κουβέλη, που αποκαλεί το λόγο του υπουργού του υπερτροφικό».

  Επισημαίνοντας δε την αποδοκιμασία του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος χαρακτήρισε «μεταφορική αναφορά» τα «περί ομηρίας» των δύο στρατιωτικών, τόνισε: «Η πραγματικότητα είναι ότι οι δύο στρατιωτικοί μας είναι για 18η μέρα σήμερα σε μια τουρκική φυλακή και υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης, που θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να έχουν δράσει αποφασιστικά, δεν έχουν ακόμη καταφέρει να συνεννοηθούν μεταξύ τους».

  Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ επισήμανε επίσης την απουσία του κ. Καμμένου από μια σειρά κρίσιμων θεμάτων, αναφέροντας ως παράδειγμα τόσο τα συλλαλητήριο της Μακεδονίας όσο και τις τελευταίες κρίσιμες συσκέψεις στο Μαξίμου για εθνικά ζητήματα, κατά την διάρκεια των οποίων ο υπουργός Άμυνας ήταν στο εξωτερικό.

  Ο κ. Κικίλιας αποδοκίμασε τις απειλές που δέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς, χαρακτηρίζοντας τες «δειλές» και «αντεθνικές». Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε πως «η Νέα Δημοκρατία έχει κρατήσει μια σοβαρή, στιβαρή και υπεύθυνη εθνικά στάση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα με πρώτο τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, που βρέθηκε στις ΗΠΑ για να ενισχύσει τις θέσεις της χώρας μας και να τονίσει Ελλάδα είναι η μόνη χώρα πυλώνας».

   

  ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 • Ομιλία Κυρ. Μητσοτάκη στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

  Ομιλία Κυρ. Μητσοτάκη στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-18 11:49:15 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου, θα μιλήσει σήμερα στις 13.00 ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Αχτσιόγλου: Στόχοι μας η αύξηση του κατώτατου μισθού και η καταπολέμηση ανεργίας

  Αχτσιόγλου: Στόχοι μας η αύξηση του κατώτατου μισθού και η καταπολέμηση ανεργίας

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-18 10:39:37 | Πηγή: News Beast

  Η αύξηση του κατώτατου μισθού και η βελτίωση συνολικά του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων αποτελούν δέσμευση και σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης, επισημαίνει η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Διότι», όπως σημειώνει, «πυρήνας της δίκαιης ανάπτυξης είναι η ενίσχυση της εργασίας».

  Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, η εμπειρία της Πορτογαλίας είναι εξαιρετικά χρήσιμη, καθώς οι προτεραιότητες στα ζητήματα της εργατικής πολιτικής είναι κοινές. Τονίζει δε ότι η προεργασία της διαδικασίας αυτής θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα κι εκεί θα καθοριστούν τα βήματα και το χρονοδιάγραμμά της.

  «Το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι, επομένως, η δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, με έμφαση στην ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος, με στήριξη της καινοτομίας, η οποία συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας, με αναβάθμιση της θέσης της χώρας μας στην αλυσίδα παραγωγής αξίας. Είναι, λοιπόν, ακριβώς, σε αυτό το σημείο, που εμφανίζεται η διαχωριστική κοινωνική και πολιτική μας γραμμή από τη ΝΔ που θεωρεί ότι η ανάπτυξη πρέπει να στηριχθεί στη συντριβή της εργασίας» διευκρινίζει η κ. Αχτσιόγλου.

  Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, η υπουργός Εργασίας θεωρεί ότι τόσο οι θεσμοί όσο και οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρωζώνης θα κρατήσουν μία εποικοδομητική στάση και η 4η αξιολόγηση, αλλά και η συζήτηση για το μεταπρογραμματικό πλαίσιο εποπτείας και τη ρύθμιση του χρέους θα κλείσουν έγκαιρα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

  Όσον αφορά τα θέματα του υπουργείου Εργασίας, στην τέταρτη αξιολόγηση, η υπουργός Εργασίας δηλώνει ότι αυτά αφορούν, κυρίως, τεχνικά ζητήματα για το μηχανισμό μέτρησης της αντιπροσωπευτικότητας στην επέκταση των συλλογικών συμβάσεων και για το θεσμό της διαιτησίας, «προς τον οποίο να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν αμφισβητείται η δυνατότητα μονομερούς προσφυγής, όπως όρισε και η απόφαση του ΣτΕ».

  Παράλληλα, η κ. Αχτσιόγλου υπογραμμίζει ότι, τις προηγούμενες ημέρες, ολοκληρώθηκε ένας κύκλος συναντήσεων με τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους για μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων της αγοράς εργασίας. «Στο επίκεντρο του διαλόγου βρέθηκε η επεκτασιμότητα των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, που, μαζί με την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, θα τεθούν σε ισχύ με τη λήξη του προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο, όπως έχει ήδη ψηφιστεί και είναι νόμος του κράτους. Επίσης, συζητήθηκαν η λειτουργία του θεσμού της διαιτησίας και η αλλαγή της αρχιτεκτονικής του προστίμου για την αδήλωτη εργασία» προσθέτει η ίδια, ενώ σημειώνει ότι, στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου συναντήσεων, διαπιστώθηκε ικανοποιητική σύγκλιση απόψεων, κατατέθηκαν τεχνικές προτάσεις και παρατηρήσεις από την πλευρά των κοινωνικών εταίρων, καταγράφηκαν, όμως και διαφορετικές προσεγγίσεις.

  «Πιστεύουμε ότι μπορούμε με σύνθεση απόψεων και με ειλικρινή συναινετική διάθεση να έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα. Στο πλαίσιο των συζητήσεων, εκφράστηκαν εκ μέρους των κοινωνικών εταίρων και οι καταρχήν θέσεις τους στο ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού με θετικές προσεγγίσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά.

  Μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας επισημαίνει ότι η αντιπροσωπευτικότητα στο πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων εργασίας είναι ένα μέγεθος απαραίτητο για την επέκταση μίας συλλογικής σύμβασης στο σύνολο ενός κλάδου, ενώ αποσαφηνίζει ότι η απουσία πληροφοριακών συστημάτων οδηγούσε στον έλεγχο της αντιπροσωπευτικότητας με μία χειροκίνητη και βαριά διαδικασία. Σήμερα, αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει με αυτοματοποιημένο και γρήγορο τρόπο.

  «Η συζήτηση που διεξάγεται, αυτήν τη στιγμή, περιορίζεται αυστηρά σε τεχνικά θέματα και δεν αφορά ζητήματα ουσίας της επεκτασιμότητας των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων» σχολιάζει η κ. Αχτσιόγλου.

  Μέσω της συνέντευξής της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπουργός Εργασίας θίγει και το μείζον θέμα της ανεργίας, λέγοντας ότι η καταπολέμηση της ανεργίας είναι ένας διαρκής στόχος. «Το ποσοστό της ανεργίας έχει μειωθεί κατά έξι μονάδες περίπου από το 2014 και έχουν δημιουργηθεί τουλάχιστον 350.000 περισσότερες θέσεις εργασίας στην περίοδο της διακυβέρνησής μας. Ασφαλώς, το έχω ξαναπεί, κανείς δεν εφησυχάζει, γνωρίζουμε καλά το μέγεθος του προβλήματος και ότι πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμη» συμπληρώνει.

  «Ο βασικός πυρήνας της πολιτικής μας για την καταπολέμηση της ανεργίας στοχεύει στους μακροχρόνια ανέργους και στη νεολαία. Οι αλλαγές που έγιναν στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για ανθρώπους που έχουν βρεθεί αρκετά χρόνια εκτός της αγοράς εργασίας» σημειώνει η υπουργός Εργασίας.

  Το επόμενο διάστημα, όπως αναφέρει, θα ανακοινωθούν και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που σχετίζονται, κυρίως, με τη νεανική ανεργία.

  «Γνωρίζουμε βέβαια ότι τόσο η ανεργία όσο και το brain drain δεν αφορούν μόνο ένα υπουργείο. Χρειάζεται, επομένως, συντονισμός και διυπουργική συνεργασία, για να είμαστε αποτελεσματικοί. Ήδη, το υπουργείο Παιδείας έχει αναπτύξει και εφαρμόσει σειρά θετικών πρωτοβουλιών για τους νέους πτυχιούχους» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Αχτσιόγλου.

  Σε ερώτηση σχετικά με τη βιωσιμότητα της πρόσφατης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, η υπουργός Εργασίας απαντά ότι, ήδη, η εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, σε συνδυασμό με την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της αδήλωτης εργασίας, συντείνουν στην εξάλειψη των ταμειακών ελλειμμάτων της κοινωνικής ασφάλισης, υπογραμμίζοντας ότι ο πρώτος χρόνος λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ολοκληρώθηκε με θετικό οικονομικό αποτέλεσμα, ύψους 777 εκατ. ευρώ, έναντι εκτιμώμενου ελλείμματος 765 εκατ. ευρώ. «Μία θετική απόκλιση, δηλαδή, της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ. Η ίδια θετική εικόνα θα επαναληφθεί και το 2018» εκτιμά η υπουργός.

  Τέλος, η κ. Αχτσιόγλου υποστηρίζει ότι η βελτίωση της πορείας της οικονομίας και του ρυθμού ανάπτυξης θα επηρεάσουν θετικά τα οικονομικά δεδομένα και του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, «επιτρέποντάς μας τις διορθωτικές παρεμβάσεις».

 • Κικίλιας: Όλα τα εθνικά θέματα είναι ανοιχτά εις βάρος της χώρας μας

  Κικίλιας: Όλα τα εθνικά θέματα είναι ανοιχτά εις βάρος της χώρας μας

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-18 10:32:00 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «Δεν υπάρχει ενιαία εξωτερική πολιτική» τόνισε – Ζήτημα τιμής για τη χώρα η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικώνΕπίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα εθνικά θέματα εξαπέλυσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας. 


  Φέρνοντας το παράδειγμα της έλλειψης κοινής γραμμής ανάμεσα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον αναπληρωτή υπουργό, Φώτη Κουβέλη, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι διχοτομημένη ή ακόμη και τριχοτομημένη. 

  Όπως ανέφερε, τα εθνικά θέματα είναι ανοιχτά εις βάρος της χώρας μας, καθώς δεν υφίσταται ενιαία εξωτερική πολιτική και σοβαρή στάση της κυβέρνησης. 

  Επίσης, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στο ταξίδι του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με κορυφαίους αξιωματούχους και υποστήριξε τα ελληνικά θέματα, επισημαίνοντας την αδιάλλακτη τουρκική θέση και τονίζοντας ότι ο μόνος σταθερός πόλος γεωστρατηγικά στα Βαλκάνια είναι η Ελλάδα. 

  Αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται υπό κράτηση σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε την απελευθέρωσή τους ζήτημα ανθρώπινο και ζήτημα τιμής για τη χώρα μας. 
  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Βασιλειάδης: 'Κανένα βήμα πίσω, ακόμα και αν σημαίνει Grexit'

  Βασιλειάδης: 'Κανένα βήμα πίσω, ακόμα και αν σημαίνει Grexit'

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-18 09:35:03 | Πηγή: News247

  O υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στη "Real News" πως η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει ακόμα και αν χρειαστεί να γίνει Grexit, ενώ αναφέρθηκε ak;oma στους ιδιοκτήτες των ομάδων και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

  Για το αν η κυβέρνηση αντέχει ένα Grexit, είπε: "Τούτη εδώ η κυβέρνηση είναι η μοναδική η οποία αντέχει κάθε σύγκρουση, προκειμένου να μπορέσει να φτιάξει μια κανονική χώρα σε όλους τους τομείς. Έτσι και στο ποδόσφαιρο είναι αποφασισμένη να αναλάβει κάθε πολιτικό κόστος. Επομένως, προφανώς και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει Grexit".

  Για το Κύπελλο Ελλάδας, ανέφερε: "Είναι πολύ νωρίς να συζητήσουμε ακόμη γι΄ αυτό. Νομίζω ότι όταν θα φτάσει η ώρα του τελικού η κατάσταση θα είναι απολύτως ήρεμη και θα μπορέσουν να γίνουν τα πάντα όπως πρέπει. Αλλά θα πρέπει να τονιστεί πως, αν χρειαστεί, δεν θα διστάσουμε να πάρουμε ξανά δύσκολες αποφάσεις".

  Για τους ιδιοκτήτες των ομάδων, τόνισε: "Οι ιδιοκτήτες και οι φορείς του ποδοσφαίρου, η Λίγκα, η ΕΠΟ, θα πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν τις ομάδες τους με οικονομικούς όρους, όπως άλλωστε επιτάσσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, και τις βλέπουν ως μέσο για να επιτύχουν άλλες επιδιώξεις, ο καθένας τις δικές του. Μάλιστα, χρησιμοποιούν πολλές φορές τον κόσμο της ομάδας τους είτε ως όχημα για την επίτευξη αλλότριων με το ποδόσφαιρο σκοπών είτε ως ασπίδα για την αποφυγή λογοδοσίας σε άλλους τομείς της δημόσιας σφαίρας".

 • Έφη Αχτσιόγλου: «Πυρήνας της δίκαιης ανάπτυξης η ενίσχυση της εργασίας»

  Έφη Αχτσιόγλου: «Πυρήνας της δίκαιης ανάπτυξης η ενίσχυση της εργασίας»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-18 08:11:16 | Πηγή: Ζούγκλα
  Η αύξηση του κατώτατου μισθού και η βελτίωση συνολικά του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων αποτελούν δέσμευση και σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης, επισημαίνει η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Διότι», όπως σημειώνει, «πυρήνας της δίκαιης ανάπτυξης είναι η ενίσχυση της εργασίας».

  Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, η εμπειρία της Πορτογαλίας είναι εξαιρετικά χρήσιμη, καθώς οι προτεραιότητες στα ζητήματα της εργατικής πολιτικής είναι κοινές. Τονίζει δε ότι η προεργασία της διαδικασίας αυτής θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα κι εκεί θα καθοριστούν τα βήματα και το χρονοδιάγραμμά της.

  «Το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι, επομένως, η δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, με έμφαση στην ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος, με στήριξη της καινοτομίας, η οποία συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας, με αναβάθμιση της θέσης της χώρας μας στην αλυσίδα παραγωγής αξίας. Είναι, λοιπόν, ακριβώς, σε αυτό το σημείο, που εμφανίζεται η διαχωριστική κοινωνική και πολιτική μας γραμμή από τη ΝΔ που θεωρεί ότι η ανάπτυξη πρέπει να στηριχθεί στη συντριβή της εργασίας» διευκρινίζει η κ. Αχτσιόγλου.

  Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, η υπουργός Εργασίας θεωρεί ότι τόσο οι θεσμοί όσο και οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρωζώνης θα κρατήσουν μία εποικοδομητική στάση και η 4η αξιολόγηση, αλλά και η συζήτηση για το μεταπρογραμματικό πλαίσιο εποπτείας και τη ρύθμιση του χρέους θα κλείσουν έγκαιρα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

  Όσον αφορά τα θέματα του υπουργείου Εργασίας, στην τέταρτη αξιολόγηση, η υπουργός Εργασίας δηλώνει ότι αυτά αφορούν, κυρίως, τεχνικά ζητήματα για το μηχανισμό μέτρησης της αντιπροσωπευτικότητας στην επέκταση των συλλογικών συμβάσεων και για το θεσμό της διαιτησίας, «προς τον οποίο να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν αμφισβητείται η δυνατότητα μονομερούς προσφυγής, όπως όρισε και η απόφαση του ΣτΕ».

  Παράλληλα, η κ. Αχτσιόγλου υπογραμμίζει ότι, τις προηγούμενες ημέρες, ολοκληρώθηκε ένας κύκλος συναντήσεων με τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους για μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων της αγοράς εργασίας. «Στο επίκεντρο του διαλόγου βρέθηκε η επεκτασιμότητα των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, που, μαζί με την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, θα τεθούν σε ισχύ με τη λήξη του προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο, όπως έχει ήδη ψηφιστεί και είναι νόμος του κράτους. Επίσης, συζητήθηκαν η λειτουργία του θεσμού της διαιτησίας και η αλλαγή της αρχιτεκτονικής του προστίμου για την αδήλωτη εργασία» προσθέτει η ίδια, ενώ σημειώνει ότι, στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου συναντήσεων, διαπιστώθηκε ικανοποιητική σύγκλιση απόψεων, κατατέθηκαν τεχνικές προτάσεις και παρατηρήσεις από την πλευρά των κοινωνικών εταίρων, καταγράφηκαν, όμως και διαφορετικές προσεγγίσεις.

  «Πιστεύουμε ότι μπορούμε με σύνθεση απόψεων και με ειλικρινή συναινετική διάθεση να έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα. Στο πλαίσιο των συζητήσεων, εκφράστηκαν εκ μέρους των κοινωνικών εταίρων και οι καταρχήν θέσεις τους στο ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού με θετικές προσεγγίσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά.

  Μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας επισημαίνει ότι η αντιπροσωπευτικότητα στο πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων εργασίας είναι ένα μέγεθος απαραίτητο για την επέκταση μίας συλλογικής σύμβασης στο σύνολο ενός κλάδου, ενώ αποσαφηνίζει ότι η απουσία πληροφοριακών συστημάτων οδηγούσε στον έλεγχο της αντιπροσωπευτικότητας με μία χειροκίνητη και βαριά διαδικασία. Σήμερα, αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει με αυτοματοποιημένο και γρήγορο τρόπο.

  «Η συζήτηση που διεξάγεται, αυτήν τη στιγμή, περιορίζεται αυστηρά σε τεχνικά θέματα και δεν αφορά ζητήματα ουσίας της επεκτασιμότητας των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων» σχολιάζει η κ. Αχτσιόγλου.

  Μέσω της συνέντευξής της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, η υπουργός Εργασίας θίγει και το μείζον θέμα της ανεργίας, λέγοντας ότι η καταπολέμηση της ανεργίας είναι ένας διαρκής στόχος. «Το ποσοστό της ανεργίας έχει μειωθεί κατά έξι μονάδες περίπου από το 2014 και έχουν δημιουργηθεί τουλάχιστον 350.000 περισσότερες θέσεις εργασίας στην περίοδο της διακυβέρνησής μας. Ασφαλώς, το έχω ξαναπεί, κανείς δεν εφησυχάζει, γνωρίζουμε καλά το μέγεθος του προβλήματος και ότι πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμη» συμπληρώνει.

  «Ο βασικός πυρήνας της πολιτικής μας για την καταπολέμηση της ανεργίας στοχεύει στους μακροχρόνια ανέργους και στη νεολαία. Οι αλλαγές που έγιναν στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για ανθρώπους που έχουν βρεθεί αρκετά χρόνια εκτός της αγοράς εργασίας» σημειώνει η υπουργός Εργασίας.

  Το επόμενο διάστημα, όπως αναφέρει, θα ανακοινωθούν και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που σχετίζονται, κυρίως, με τη νεανική ανεργία. «Γνωρίζουμε βέβαια ότι τόσο η ανεργία όσο και το brain drain δεν αφορούν μόνο ένα υπουργείο. Χρειάζεται, επομένως, συντονισμός και διυπουργική συνεργασία, για να είμαστε αποτελεσματικοί. Ήδη, το υπουργείο Παιδείας έχει αναπτύξει και εφαρμόσει σειρά θετικών πρωτοβουλιών για τους νέους πτυχιούχους» δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η κ. Αχτσιόγλου.

  Σε ερώτηση σχετικά με τη βιωσιμότητα της πρόσφατης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, η υπουργός Εργασίας απαντά ότι, ήδη, η εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, σε συνδυασμό με την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της αδήλωτης εργασίας, συντείνουν στην εξάλειψη των ταμειακών ελλειμμάτων της κοινωνικής ασφάλισης, υπογραμμίζοντας ότι ο πρώτος χρόνος λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ολοκληρώθηκε με θετικό οικονομικό αποτέλεσμα, ύψους 777 εκατ. ευρώ, έναντι εκτιμώμενου ελλείμματος 765 εκατ. ευρώ. «Μία θετική απόκλιση, δηλαδή, της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ. Η ίδια θετική εικόνα θα επαναληφθεί και το 2018» εκτιμά η υπουργός.

  Τέλος, η κ. Αχτσιόγλου υποστηρίζει ότι η βελτίωση της πορείας της οικονομίας και του ρυθμού ανάπτυξης θα επηρεάσουν θετικά τα οικονομικά δεδομένα και του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, «επιτρέποντάς μας τις διορθωτικές παρεμβάσεις».

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 • Κουτσούμπας: «Να απολαμβάνει ο λαός τον πλούτο που παράγει»

  Κουτσούμπας: «Να απολαμβάνει ο λαός τον πλούτο που παράγει»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-18 07:16:37 | Πηγή: Ζούγκλα
  "Σήμερα το πραγματικά "σύγχρονο και νέο" είναι να απολαμβάνει ο λαός τον πλούτο που παράγει, να χρησιμοποιούνται τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, όλες οι δυνατότητες που η εργατική τάξη με την δουλειά της δημιουργεί, για να δουλεύει με καλύτερες συνθήκες, με λιγότερο γενικό εργάσιμο χρόνο, αλλά με εργασιακό εισόδημα και κοινωνικές υπηρεσίες που θα εξασφαλίζουν πολύ καλύτερο επίπεδο ζωής" τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου στην συνεστίαση της Τομεακής Οργάνωσης Υγείας-Πρόνοιας της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής.

  "Κι αυτό", συνέχισε, "μπορεί να το εξασφαλίσει η εργατική εξουσία. Γιατί η εργατική εξουσία κοινωνικοποιεί, δηλαδή μετατρέπει σε ιδιοκτησία όλης της κοινωνίας, όλων των εργαζομένων, τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, άρα καταργεί την καπιταλιστική ιδιοκτησία που είναι και η πηγή της εκμετάλλευσης και του κέρδους και το βασικό εμπόδιο στην ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας".

  Τόνισε ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να ανοίξει και στο χώρο της Υγείας-Πρόνοιας με τους εργαζόμενους και όλο τον λαό, με την ανάδειξη της πρότασης του ΚΚΕ και για την Υγεία που είναι η μόνη φιλολαϊκή και ρεαλιστική "γιατί προβάλλει ότι για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών σε φάρμακο και υγεία, για την ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας σε όφελος του λαού, απαιτούνται ριζικά διαφορετικές σχέσεις ιδιοκτησίας και παραγωγής, δηλαδή σχέσεις κοινωνικής ιδιοκτησίας, επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού, με αποκλειστικό οδηγό την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών".

  "Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εντάσσονται και οι σημερινές προτάσεις για άμεση ανακούφιση και αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με εξασφάλιση υποδομών, ιατρικού εξοπλισμού και φαρμάκων, με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και άλλα" πρόσθεσε.

  Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, είπε, μεταξύ άλλων, ότι "αν δε φύγει από τη μέση το κριτήριο του καπιταλιστικού κέρδους, θα συνεχίζει να υπάρχει και η διαφθορά (παράνομη και πολύ περισσότερο η νόμιμη), θα συνεχίσει να υπάρχει το τεράστιο πρόβλημα για τη λαϊκή υγεία, θα συνεχίσουν να γίνονται και να συζητάμε, εξεταστικές επιτροπές".

  Ως προς τον τομέα της Πρόνοιας, επισήμανε ότι "η κυβέρνηση πίσω από το "περιτύλιγμα" του εκσυγχρονισμού των παροχών, κρύβει το αντιλαϊκό περιεχόμενο της πολιτικής της που είναι η άγρια περικοπή των προνοιακών παροχών, τόσο όσον αφορά το ύψος τους, όσο και τον αριθμό των ανθρώπων που θα τους χορηγούνται".

  Σημείωσε ότι αυτός ο "εκσυγχρονισμός" δεν έχει σχέση με την ικανοποίηση των πρόσθετων και σύγχρονων αναγκών αλλά πώς θα ελεγχθεί η απαρέγκλιτη υλοποίηση της πολιτικής των περικοπών, όπως προβλέπεται από τις συμφωνίες της με τους "θεσμούς" και υλοποιεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ, για ελάχιστες παροχές, επιπέδου πτωχοκομείου, με στόχο τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας.

  Εγκάλεσε την κυβέρνηση για κοροϊδία του λαού με τα περί "εξόδου της χώρας από το μνημόνιο", τονίζοντας ότι "πραγματική έξοδος από τα μνημόνια σημαίνει κατάργηση όλων των νόμων που ψηφίστηκαν με τα μνημόνια, όλων των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν πλήξει το λαϊκό εισόδημα για 8 συνεχή χρόνια τώρα".

  "Όλα αυτά θα είναι εδώ και θα παραμένουν και μετά το φετινό καλοκαίρι, όπου τυπικά λήγει το ελληνικό πρόγραμμα. Πραγματική "έξοδος" επίσης σημαίνει ότι δεν θα υλοποιηθούν όλα όσα έχουν ήδη προνομοθετηθεί για μετά το ‘19 και το ‘20, όπως η μείωση συντάξεων, η μείωση του αφορολόγητου. Δεν θα ισχύσουν τα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060" πρόσθεσε.

  Έθεσε το ερώτημα "γιατί αφού στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η σταδιακή βελτίωση της ζωής των εργαζομένων τότε γιατί η εργασιακή ζούγκλα παραμένει και ενισχύεται, γιατί μπήκαν εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας; Γιατί η κυβέρνηση δεν έχει φέρει ακόμα για συζήτηση στη Βουλή την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για την "Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας; Την πρόταση νόμου, που υπογράφεται από 513 Εργατικά Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα; Και η οποία, εκτός των άλλων, προβλέπει και αποκατάσταση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, κατάργηση της απαράδεκτης διάκρισης για τα νέα παιδιά που μπαίνουν στη δουλειά;"

  Ο κ. Κουτσούμπας στην ομιλία του αναφέρθηκε και στην κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι την τουρκική επιθετικότητα "δεν μπορούμε να τη δούμε ξεκομμένη από τις επικίνδυνες εξελίξεις σε ολόκληρη την περιοχή της Αν. Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, όπου οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές μεγαλώνουν για το ποιος, ποιο καπιταλιστικό κράτος θα έχει τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς ενέργειας, εμπορευμάτων για τον γεωστρατηγικό έλεγχο της περιοχής, των αγορών".

  "Εκτός όμως από την τούρκικη αστική τάξη και η ελληνική αστική τάξη εμπλέκεται όλο και πιο ενεργά, διεκδικεί για λογαριασμό των εγχώριων μονοπωλίων, μερίδιο από τη μοιρασιά που είναι σε εξέλιξη. Στο έδαφος αυτό εκδηλώνεται ο ανταγωνισμός της με την τουρκική αστική τάξη" είπε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι από τον ανταγωνισμό αυτό δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας.

  Κατηγόρησε την κυβέρνηση για καλλιέργεια κλίματος εφησυχασμού και συγκάλυψης "ενώ τα πολεμικά ανακοινωθέντα δια στόματος Τούρκου προέδρου πληθαίνουν".

  Χαρακτήρισε την στάση του ΝΑΤΟ στο ζήτημα της σύλληψης και κράτησης στις τουρκικές φυλακές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών "χαστούκι για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία έχει εξελιχθεί στον καλύτερο σημαιοφόρο του ΝΑΤΟ στην περιοχή, αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα που να αναγορεύουν αυτό τον επικίνδυνο για τους λαούς και τη χώρα μας οργανισμό, σε εγγυητή της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας".

  Κάλεσε σε ισχυροποίηση της πάλης για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, σε ενδυνάμωση της πάλης των λαών και από τις δυό μεριές του Αιγαίου ενάντια στον εθνικισμό που αποσκοπεί "να κρύψει πως οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, στην Τουρκία και σε άλλες χώρες έχουμε σήμερα τον ίδιο αντίπαλο: τα μονοπώλια, τον καπιταλισμό, τις αστικές κυβερνήσεις τους και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τους".

  "Απ' αυτή τη σκοπιά απαντάμε και στα καλέσματα περί δήθεν «εθνικής ενότητας», δηλαδή υποταγή της εργατικής τάξης στα σχέδια του κεφαλαίου. Απαντάμε με ένταση της πάλης ενάντια σε κάθε επιδίωξη αλλαγής συνόρων, κάθε αλλαγής διεθνών συνθηκών, που οδηγεί στην αιματοχυσία των λαών. Απαντάμε με δυνάμωμα της πάλης που δημιουργεί τις προϋποθέσεις που θα βάλουν μια και καλή τέρμα στις αιτίες που δημιουργούν τον πόλεμο" τόνισε.

  "Οι κομμουνιστές, όπως πάντα στην ηρωική 100χρονη ιστορία μας, θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, για να αποτραπεί ο όποιος ξένος εισβολέας εάν τολμήσει και επιτεθεί στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα όμως επισημαίνουμε ότι δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην αστική κυβέρνηση που θα κάνει τον πόλεμο. Καμιά ανοχή στην αστική τάξη που συμμετέχει στον πόλεμο για την προώθηση των δικών της οικονομικών συμφερόντων, βάζοντας το λαό μας να χύνει το αίμα του.

  Θα επιδιώξουμε να τη βάλουμε με την πάλη μας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, με την ανατροπή της, για την οριστική νίκη του λαού. Έτσι ώστε αποτέλεσμα τελικά όλης αυτής της πάλης να είναι η εργατική εξουσία, η ανάπτυξη και ευημερία για το λαό, με ειρήνη και ευτυχία για όλους και όλες, για τα παιδιά μας, για τις γενιές που έρχονται" κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας καλώντας σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.
 • Πρέσβης Ολλανδίας: Η οικοδόμηση γεφυρών είναι κάτι φυσικό για μας

  Πρέσβης Ολλανδίας: Η οικοδόμηση γεφυρών είναι κάτι φυσικό για μας

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-18 06:06:25 | Πηγή: Ζούγκλα
  Τις προτεραιότητες και τις πρωτοβουλίες της Ολλανδίας, τόσο κατά τη διάρκεια της τρέχουσας μηνιαίας προεδρίας της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ όσο και κατά τη διάρκεια της θητείας της φέτος ως μη μόνιμο μέλος, σκιαγράφησε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ολλανδός πρεσβευτής στην Ελλάδα Κασπάρ Βέλντκαμπ.

  «Κατά τη διάρκεια της θητείας μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η δική μας έμφαση θα αφορά ιδιαίτερα στην πρόληψη των συγκρούσεων, τον εκσυγχρονισμό των ειρηνευτικών επιχειρήσεων και την προώθηση της δικαιοσύνης και της λογοδοσίας. Το τελευταίο αυτό σημείο ευθυγραμμίζεται βεβαίως με το ρόλο της Χάγης ως νομικής πρωτεύουσας του κόσμου. Όπως γνωρίζετε, η πόλη της Χάγης φιλοξενεί το Διεθνές Δικαστήριο, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και διάφορα άλλα διεθνή δικαστήρια» προέταξε ο Κασπάρ Βέλντκαμπ.

  Η Ολλανδία ανέλαβε την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας την 1η Μαρτίου, ενώ καθόλη τη διάρκεια του έτους συμμετέχει ως μη μόνιμο μέλος.

  Ο Ολλανδός πρεσβευτής εξέφρασε επίσης την αποφασιστικότητα της χώρας του, ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, να συμβάλει ενεργά στη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, διαμηνύοντας πως η Ολλανδία έχει παράδοση στο να χτίζει γέφυρες, «κυριολεκτικά στη χώρα μας επειδή έχουμε πολλά ποτάμια και κανάλια, αλλά και μεταφορικά, στην ευρωπαϊκή και διεθνή διπλωματία. Είναι κάτι φυσικό για μας». «Προσπαθούμε να βοηθήσουμε το Συμβούλιο Ασφαλείας να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό όργανο λήψης αποφάσεων που προσφέρει ασφάλεια και προστασία στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο» προσέθεσε ο κ. Βέλντκαμπ, αναγνωρίζοντας παράλληλα πως αυτό δεν είναι εύκολο έργο σε περιόδους μεγάλων αναταράξεων στον κόσμο και εντάσεων μεταξύ μερικών από τις μεγάλες δυνάμεις.

  Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Ολλανδός πρεσβευτής στις εξελίξεις στη Συρία, χαρακτηρίζοντας τες ανησυχητικές και εστίασε στην κατάσταση στην ανατολική Γούτα, τονίζοντας την ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος και να παραδοθεί ανθρωπιστική βοήθεια.

  Σε ό,τι αφορά στις πρωτοβουλίες που έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια της μηνιαίας προεδρίας της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η Ολλανδία, ανέφερε συγκεκριμένα: Η πρώτη, αφορά στην ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με την ανθρωπιστική κατάσταση στο Κονγκό, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου. Η δεύτερη είναι ενημέρωση για την περιοχή της Λίμνης του Τσαντ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, στις 22 Μαρτίου, ενώ για τις 23 Μαρτίου προγραμματίζει συζήτηση για τη σχέση μεταξύ πείνας και συγκρούσεων. Επιπλέον, η ολλανδική προεδρία θα διοργανώσει στις 28 του μήνα μια ευρύτερη συζήτηση για το μέλλον των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ.

  Σημειώνεται πως ήδη η ολλανδική προεδρία, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, πραγματοποίησε συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ανανέωση της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν, εστιάζοντας στον ρόλο της γυναίκας στην οικοδόμηση της ειρήνης και της ασφάλειας στη χώρα.
 • Κατσέλη: «Χρειάζεται μια νέα προοδευτική ευρωπαϊκή ατζέντα»

  Κατσέλη: «Χρειάζεται μια νέα προοδευτική ευρωπαϊκή ατζέντα»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-18 03:44:49 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Η Ευρώπη και γενικότερα οι δυτικές κοινωνίες διέρχονται μια βαθύτατη πολιτική κρίση η οποία είναι και κρίση εμπιστοσύνης προς το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα», ανέφερε μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στη διήμερη διεθνή συνάντηση με τίτλο: «Ενώνοντας δυνάμεις για μια άλλη Ευρώπη», η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη.

  Η κρίση αυτή», συνέχισε η κ. Κατσέλη, «οδήγησε σε απονομιμοποίηση κυβερνήσεων κομμάτων και συνδικάτων απέναντι στην άνοδο της ισχύος των κατόχων της ιδιωτικής οικονομικής εξουσίας».

  Αυτό, σύμφωνα με την κ. Κατσέλη, πλήττει κυρίως τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα και την κυβερνητική αριστερά που στηρίζονται στα «απαξιωμένα» δημόσια θεσμικά υποκείμενα για την ρύθμιση των αγορών και την υλοποίηση του προγράμματός τους.

  Η αυξανόμενη ανεργία, η φτώχια, η ανισότητα, η υπερχρέωση μεσαίων στρωμάτων, σε συνδυασμό με την κατάρρευση της εμπιστοσύνης προς τους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς έχουν προκαλέσει δραματική αύξηση της ανασφάλειας του φόβου και της οργής και πυροδοτούν την άνοδο των αντισυστημικών δυνάμεων.

  Η παλιά συνταγή για να κερδίσουμε τους ψηφοφόρους μας πρέπει να ξαναγίνουμε πιο αριστεροί, να διεκδικούμε περισσότερο κράτος και λιγότερη αγορά δεν πείθει καθώς έχει υπονομευθεί η εμπιστοσύνη στο κράτος και στους δημοκρατικούς θεσμούς ότι μπορούν να υλοποιήσουν μία προοδευτική ατζέντα, είπε η κ. Κατσέλη. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι χρειάζεται μια νέα προοδευτική ευρωπαϊκή ατζέντα με στόχο την ανάπτυξη της ισχύος της πολιτικής έναντι της αγοράς.  Οι πυλώνες μιας σύγχρονης προοδευτικής ατζέντας στην Ευρώπη, σύμφωνα με την κ. Κατσέλη, είναι πέντε.

  Η αποτελεσματική ρύθμιση των παγκόσμιων αγορών με προτεραιότητα στην εξάλειψη των φορολογικών παραδείσων στη ρύθμιση ενδοομιλικών συναλλαγών, στην καταπολέμηση των ολιγοπωλιακών και μονοπωλιακών τακτικών και αθέμιτων πρακτικών από μονοπωλιακές επιχειρήσεις.

  Η προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών με την ανάδειξη πολιτικών για την ενίσχυση του δικαιώματος σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης με προτεραιότητα στην εργασία στη στέγη στην ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας εκπαίδευσης και πρόνοιας.

  Η ενίσχυση της οικονομικής δημοκρατίας και της διαπραγματευτικής δύναμης του πολίτη στην αγορά εργασίας, στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και στην αγορά κεφαλαίων μέσω της ενίσχυσης των κοινωνικών εταίρων.

  Η εξασφάλιση της βιώσιμης αναπτυξιακής δυναμικής και κοινωνικής συνοχής με την επεξεργασία συγκεκριμένων επενδυτικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών που θα προάγουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα μιας προοδευτικής Ευρώπης.

  Η διασφάλιση δημοκρατίας διαφάνειας και λογοδοσίας στην ευρωπαϊκή διακυβέρνηση με την ενίσχυση των εξουσιών του ευρωκοινοβουλίου την ανακατανομή αρμοδιοτήτων και την άσκηση εποπτείας στην οικονομική πολιτική.

  Καταλήγοντας η κ. Κατσέλη είπε ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα μπορεί να διασωθεί μόνο μέσω της ανασύστασης των προοδευτικών δυνάμεων.

  «Για την ανασύσταση αυτή», είπε, «απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η συγκρότηση συμμαχιών ενόψει των ευρωεκλογών του 2019 και η διασφάλιση αξιόπιστης πολιτικής εκπροσώπησης. Ακόμη η ανάδειξη ευρωπαϊκής προοδευτικής ατζέντας και η επανάκτηση του επικοινωνιακού πλεονεκτήματος με ανάδειξη των δυνατοτήτων για την αν αναχαίτιση της σημερινής κρίσης και των σημαντικών δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών που μόνο η Ευρώπη μπορεί να παράξει».

 • Θεοχαρόπουλος: «Δεν μπορούμε να συναντηθούμε για μονομερείς συνεργασίες με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ»

  Θεοχαρόπουλος: «Δεν μπορούμε να συναντηθούμε για μονομερείς συνεργασίες με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-18 03:01:15 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Η χώρα έχει ανάγκη μιας διακυβέρνησης με απόλυτη προτεραιότητα στις εθνικές ανάγκες, αντί να εξαντλούμαστε σε συζητήσεις για ενδεχόμενες συνεργασίες με ένα από τα δύο κόμματα του υφιστάμενου κακέκτυπου δικομματισμού. Σε κάθε περίπτωση αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητα για το νέο φορέα μας και όχι οι μονομερείς συνεργασίες με ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ , Θανάσης Θεοχαρόπουλος στην ομιλία του στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

  Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απέρριψε τόσο τη πρόταση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη για διάλογο ενός αστερισμού -συνασπισμού προοδευτικών δυνάμεων και το άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για μετεκλογική συνεργασία. Ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε συγκεκριμένα: «Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κ. Δραγασάκης χθες από αυτό εδώ το βήμα αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενός συνασπισμού προοδευτικών δυνάμεων, αναφέρθηκε σε προοδευτικές συνεργασίες. Συγκυβερνούν με τους ΑΝΕΛ και τολμούν και μιλούν για προοδευτικές συνεργασίες. Μάλλον αυτοκριτική για τις ασκούμενες πολιτικές κάνουν, δεν εξηγείται αλλιώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τις συμμαχίες του με τον εθνικολαϊκισμό και έχει φτάσει στο σημείο να συγκυβερνά τρία χρόνια με τον Έλληνα Λεπέν, με τις ομοφοβικές και ακροδεξιές του θέσεις για το σύμφωνο συμβίωσης, το τζαμί κ.ά.. Και ταυτοχρόνως ο κ. Τσίπρας και ο κ. Δραγασάκης αναζητούν προοδευτικό προσανατολισμό για μετά το τέλος των μνημονίων. Είναι πιθανό με αυτά βέβαια που υπογράφουν, όπως το Υπερταμείο, να εννοούν για μετά από έναν αιώνα, αλλά όπως θα έλεγε και ένα άλλο «προοδευτικό» στέλεχος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Ζουράρης «ποιος ζει, ποιος πεθαίνει μέχρι τότε;» Ας τον αναζητήσει λοιπόν καλύτερα ο κ. Τσίπρας τον προοδευτικό προσανατολισμό εντός της κυβέρνησης του, στους ΑΝΕΛ, στην καραμανλική πτέρυγα της δεξιάς και στους «γνήσιους αριστερούς» όπως ο Πολάκης.

  Από την άλλη ο κ. Μητσοτάκης από αυτό εδώ το βήμα χθες μας είπε ότι είναι πολλά τα σημεία που αξίζει να συναντηθούμε. Όχι κ. Μητσοτάκη είναι πολλά τα σημεία για τα οποία δεν μπορούμε να συναντηθούμε. Η παράταξη σας είναι προσκολλημένη στην καταστροφική πολιτική της περιόδου Καραμανλή 2004-2009 που έφερε την κρίση στη χώρα και διόγκωσε τα ελλείμματα. Είναι το σημείο εξάλλου που τα βρίσκει η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ καθημερινά επιβεβαιώνει στην πράξη ότι παραμένει βαθιά συντηρητική δύναμη, δέσμια πολιτικών και πρακτικών της παραδοσιακής δεξιάς, του κρατισμού και των πελατειακών σχέσεων. Το απέδειξε ουκ ολίγες φορές όπως με το Μακεδονικό όπου υποχώρησε στον λαϊκισμό για να κερδοσκοπήσει εκλογικά από τα συλλαλητήρια, με τη φαρμακευτική κάνναβη, με την ανοχή του ρατσιστικού λόγου εναντίων αθίγγανων, με το σύμφωνο συμβίωσης και πολλά άλλα». Όσον αφορά την μετεκλογική στάση, όταν έρθει εκείνη η στιγμή και τεθεί θέμα, πρότεινε να αποφασίσει η βάση όλης της κεντροαριστεράς με ηλεκτρονικό δημοψήφισμα.

  Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής μίλησε για «πολιτικό κλίμα εξαιρετικά τοξικό και διχαστικό, με άρωμα εμφυλιοπολεμικής διαμάχης, μακριά από τις ανάγκες του σήμερα. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, στήνουν ένα σκηνικό πρωτοφανούς πόλωσης για να αποκομίσουν εκλογικά οφέλη. Δεν πρέπει όμως να πέσουμε στην παγίδα να αντικαταστήσουμε το σύνθημα «η χούντα δεν τελείωσε το 73» με το σύνθημα «έχουμε σήμερα χούντα». Αυτό διευκολύνει την πόλωση». «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μας οδηγούν σε έναν νέο εθνικό διχασμό με μοναδικό κριτήριο τα μικροκομματικά οφέλη», συνέχισε καλώντας όλους να μην απογοητεύσουν τον κόσμο της λογικής και της μετριοπάθειας». «Οι μετριοπαθείς δυνάμεις χάνουν από μια τέτοια πολωτική συνθηματολογία. Τους υπόλοιπους δεν τους ενδιαφέρουν τα σκάνδαλα αλλά η σκανδαλολογία. Δεν τους ενδιαφέρει η απόδοση δικαιοσύνης αλλά η κατασυκοφάντηση των πολιτικών τους αντιπάλων και ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τα πραγματικά προβλήματα. Δεν μπορούμε να παίζουμε το παιχνίδι «ποιος είναι πιο συμμορίτης». Στο τέλος θα πληρώσουν η χώρα και οι πολίτες, ενώ κερδισμένες θα είναι η ακροδεξιά και οι φερόμενες ως αντισυστημικές δυνάμεις».

  'Ασκησε οξεία κριτική στη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς «βαλτώνει την οικονομία, απαξιώνει τους θεσμούς, αποστρέφεται τις ανεξάρτητες αρχές, κατασυκοφαντεί το πολιτικό σύστημα. Και όλα αυτά στο όνομα της αριστεράς και της δημοκρατίας. Είναι όμως αριστερό και δημοκρατικό:

  - να εξαθλιώνεις την κοινωνία και σε αντάλλαγμα να μοιράζεις επιδόματα;

  - η συνέχιση του κρατισμού και του πελατειακού συστήματος;

  - να επιχειρείς την κατάληψη του κράτους;

  - να παρεμβαίνεις στη δικαιοσύνη;

  - να ελέγχεις την έκφραση γνώμης των ανεξάρτητων αρχών;

  - να επιτρέπεις την γενικευμένη ασυδοσία;

  Και πολλά άλλα, με άλλοθι το επικίνδυνο ιδεολόγημα ότι έχουμε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία. Αυτή είναι μια αριστερά με την οποία δεν έχουμε και πολλά κοινά. Για εμάς αριστερά χωρίς δημοκρατία και χωρίς σεβασμό του κράτους δικαίου δεν νοείται», ανέφερε.

  Σχετικά με την συγκρότηση του Κινήματος Αλλαγής ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος επεσήμανε πως αν το συνέδριο είχε διεξαχθεί πριν από την εκλογή επικεφαλής, όπως είχε προτείνει η ΔΗΜΑΡ , πολλά προβλήματα που παρουσιάζονται σήμερα θα είχαν αποφευχθεί. «Το ισοζύγιο είναι όμως σαφώς θετικό. Εξάλλου για ό,τι έχει συμβεί αυτά τα χρόνια, σε αυτό το ταξίδι της κεντροαριστεράς, ισχύει πάντα το ότι «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», είπε και τόνισε :«Απαιτούνται τολμηρές αποφάσεις μακριά από προσωπικές και συλλογικές ανασφάλειες. Η ενοποίηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Ποταμιού σε μία ισχυρή Κοινοβουλευτική Ομάδα υπό την εκλεγμένη επικεφαλής Φώφη Γεννηματά θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στο εγχείρημα και θα συμβάλλει στην υπέρβαση αντιφάσεων που αλλιώς συνεχώς θα εμφανίζονται. Θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία που θα μπερδέψει τους πολίτες εάν συνεχίσει, να υπάρχει εκτός Βουλής νέος φορέας με νέο όνομα και εντός Βουλής άλλη εικόνα με ξεχωριστές κοινοβουλευτικές ομάδες».

  Σχετικά με το όνομα του νέου φορέα, σχολίασε ότι αυτό θα έπρεπε να είναι πιο ευρύ, όχι συγκυριακό, να μπορεί να εκφράζει καλύτερα όλο το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου, προτείνοντας ονομασία με βαθύτερο πολιτικό περιεχόμενο, όπως Δημοκρατικό Κόμμα ή Προοδευτική Παράταξη

  «Τα σύγχρονα πολιτικά κόμματα, ιδίως στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, είναι πολυσυλλεκτικά,. Είναι φυσικό, στο πλαίσιο της λειτουργίας τους, να εκφράζονται και να συντίθενται διαφορετικές απόψεις και αποχρώσεις», κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
 • Το νέο σήμα του Κινήματος Αλλαγής

  Το νέο σήμα του Κινήματος Αλλαγής

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-18 02:01:27 | Πηγή: Ζούγκλα
  Με την παρουσίαση του νέου σήματος του Κινήματος Αλλαγής, ένα ρόδο με κόκκινο, μπλέ και πράσινο χρώμα ολοκληρώθηκε το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Οπως ανέφεραν στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά συμβολίζει το ρόδο της ελπίδας με αναφορές στις αξίες και τις παρακαταθήκες της Δημοκρατικής Παράταξης. Σηματοδοτεί το παρελθόν το παρόν και το μέλλον της. Νωρίτερα τέθηκαν σε ψηφοφορία και εγκρίθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία η διακήρυξη, το καταστατικό και το πρόγραμμα του νέου φορέα.

  Προτάσεις που αφορούν στο πλήρη διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, στην ποσόστωση κατά 1/3 στα όργανα και τα ψηφοδέλτια των φύλων και επιμέρους λεπτομέρειες για θητεία πρόκειται να διευκρινιστούν τις επόμενες ημέρες.

  Επίσης εγκρίθηκε το οργανωτικό σχήμα μεταξύ των οποίων και η σύνθεση της Κ.Ε και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστούν από τα κόμματα που συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής τα πρόσωπα που προτείνουν.
 • Στ. Θεοδωράκης: «Το Κίνημα Αλλαγής να γίνει το ρεύμα ανανέωσης»

  Στ. Θεοδωράκης: «Το Κίνημα Αλλαγής να γίνει το ρεύμα ανανέωσης»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-18 01:35:42 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Τα μεγάλα έργα θέλουν μεγάλες συμπράξεις. Ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος. Το μέλλον δεν θα μας περιμένει. Οι καιροί απαιτούν τόλμη και ευθύνη. Όχι μόνο από την ηγεσία αλλά από όλους μας. Ο ανορθολογισμός, ο συντηρητισμός και ο λαϊκισμός πρέπει να πάψουν να καθορίζουν τις τύχες μας. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από το Κίνημα Αλλαγής. Δεν έχει ανάγκη από ένα νέο κόμμα συμβιβασμών.Ένα πραγματικό Κίνημα, μιας πραγματικής Αλλαγής», υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

  Σημείωσε ότι "οι συνεργασίες φέρνουν λύσεις. Η σύνθεση δίνει δύναμη" και πρόσθεσε "θέλουμε να κατευθύνουμε τις πολιτικές εξελίξεις. Θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Αλλά για να συμβούν αυτά, πρέπει να αλλάξουμε και εμείς! Να είμαστε αυστηροί με τα λάθη μας. Κάποιοι φοβούνται να αναφερθούν στα λάθη αλλά δεν είναι αυτός ο δρόμος. Ο κόσμος ξέρει τις μεγάλες στιγμές μας, ξέρει και τα λάθη μας. Αν κρύβεις τα λάθη σκιάζεις και τις μεγάλες στιγμές. Η μεγαλοφυΐα του Ελευθερίου Βενιζέλου, το όραμα του Ανδρέα Παπανδρέου, η αποτελεσματικότητα του Κώστα Σημίτη, το θάρρος του Γιώργου Παπανδρέου... αυτά πρέπει να σκεφτόμαστε. ...Και απέναντι η δειλία των αντιπάλων μας".

  Ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας στα όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι "τα ιδρυτικά συνέδρια είναι σημεία συνάντησης των τολμηρών , τα ιδρυτικά συνέδρια είναι τόποι παραγωγής πολιτικής. Τα ιδρυτικά συνέδρια δεν είναι πεδία για ασκήσεις κομματικών μηχανισμών και πίστευα ότι όλοι είχαμε βγάλει συμπεράσματα από τις μάχες χαρακωμάτων από τις λιστομαχίες από όλα αυτά που μικραίνουν και απομονώνουν τα πολιτικά κινήματα. Εγώ θα επιμείνω. Το νέο Κίνημα δεν θα πρέπει να είναι άθροισμα μηχανισμών, ούτε αρένα φιλοδοξιών. Αλλά μια συμμαχία που σπάει τους κομματικούς μηχανισμούς. Μια συμμαχία χωρίς επετηρίδα" και τόνισε "εγώ το έχω ήδη πει και τολμώ να το πω κι εδώ μπροστά σας. Στην πολιτική μπήκα για 8 χρόνια. Ήδη έχω κλείσει τα 4. Ας δεσμευτούμε λοιπόν Νίκο εμείς οι νεότεροι ότι θα δώσουμε με την προσωπική μας στάση το παράδειγμα της ανανέωσης. Για να νικήσουμε δεν αρκεί να προσθέσουμε τις δυνάμεις μας. Στόχος μας είναι να πολλαπλασιάσουμε τις δυνάμεις του Ποταμιού και της ΔΗΣΥ. Υπάρχουν εκεί έξω πολλοί άνθρωποι με τις δικές μας ανησυχίες και πρέπει να τους συναντήσουμε. Το νέο Κίνημα δεν μπορεί να είναι μια νοσταλγική φωτογραφία του παρελθόντος. Πρέπει να είναι μια εικόνα από το μέλλον. Δεν έχουμε χρόνο για στρογγυλά λόγια που κολλάνε παντού. Έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που λένε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη. Η χώρα θέλει δυνατό τιμόνι από ανθρώπους που ξέρουν τι σημαίνει δουλειά και παραγωγή".

  "Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να γίνει το ρεύμα ανανέωσης" είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και υπογράμμισε ότι "με τις αρχές της Σοσιαλδημοκρατίας και του πολιτικού Φιλελευθερισμού πρέπει να προχωρήσουμε στα νέα μονοπάτια της σύγχρονης ευρωπαϊκής προοδευτικής σκέψης".  Επιτέθηκε στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας επιμένουν να βλέπουν την κρίση με τα παραμορφωτικά γυαλιά του λαϊκισμού που στοίχισε πολύ στη χώρα. "Ο ένας στα Ζάππεια και ο άλλος στα πεζοδρόμια, διέδωσαν την μεγάλη απάτη ότι η κρίση φεύγει όταν σκίζεις τα μνημόνια. Και ποτέ δεν ζήτησαν συγνώμη για τα ψέματά τους, ποτέ δεν παραδέχθηκαν τα λάθη τους" είπε.  Μιλώντας για τα δομικά προβλήματα της χώρας στη Δημόσια Διοίκηση και την Παιδεία σημείωσε ότι η οπισθοδρόμηση συνεχίζεται. "Και εδώ χρειάζεται η συνωμοσία των λογικών. Αυτών που σκέφτονται, προσπαθούν, βελτιώνουν. Γι΄αυτό δημιουργήθηκε το Ποτάμι και γι΄αυτά παλεύει αυτά τα 4 χρόνια! Αν δεν γκρεμίσουμε αυτά τα δύο κάστρα της οπισθοδρόμησης, δεν θα έρθουν πίσω οι πεντακόσιες χιλιάδες που έχουν φύγει στο εξωτερικό. Τα ρολά θα παραμένουν κατεβασμένα και οι νέοι άνεργοι θα παραμένουν παροπλισμένοι -υποαπασχολούμενοι στη μαύρη εργασία- με τις δεξιότητές τους μέρα με την ημέρα να αχρηστεύονται" τόνισε.

  Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι "δημιουργήσαμε το Κίνημα Αλλαγής. Κίνημα και όχι κόμμα, που συνειρμικά παραπέμπει στα λάθη του κομματικού κράτους και των κομματικών μηχανισμών. Τα πρώτα βήματα ήταν καλά, τα δύσκολα όμως είναι μπροστά μας. To Kίνημα Αλλαγής μπορεί να υπάρξει μόνο ως κίνημα τόλμης και ευθύνης. Είμαστε λοιπόν έτοιμοι να γράψουμε νέες σελίδες; Τις επόμενες εβδομάδες, τους επόμενους μήνες θα φανεί".
 • «Θρασύδειλα ανθρωπάκια, ο Κοτζιάς δεν πτοείται από τις απειλές σας»

  «Θρασύδειλα ανθρωπάκια, ο Κοτζιάς δεν πτοείται από τις απειλές σας»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-18 01:26:39 | Πηγή: News Beast

  «Θρασύδειλα ανθρωπάκια, ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς δεν πτοείται από τις απειλές σας. Θα προχωρήσει στην επίλυση θεμάτων που εκκρεμούσαν από έλλειψη πολιτικού θάρρους», τονίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα απόδημου ελληνισμού, Τέρενς Κουίκ, σχολιάζοντας «τη νέα απειλητική επιστολή με «συνημμένη» μία σφαίρα, στον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά» σε ανάρτησή του στο twitter.

  «Η Ελλάδα θα καταστεί η αδιαμφισβήτητη ηγετική δύναμη της περιοχής, αποδεικνύοντας ότι πράγματι είναι & πυλώνας σταθερότητας», προσθέτει ο κ. Κουίκ.

 • «Απευθύνουμε γενικό προσκλητήριο στα εκατομμύρια των αγνοημένων από την κυβέρνηση»

  «Απευθύνουμε γενικό προσκλητήριο στα εκατομμύρια των αγνοημένων από την κυβέρνηση»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-18 01:10:34 | Πηγή: Ζούγκλα
  Γενικό Προσκλητήριο στις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά κλείνοντας τη συζήτηση στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Για μας δεν μπορεί να υπάρξει σύγχρονη Κεντροαριστερά που δεν ακουμπά πάνω τους κι εκείνοι δεν νοιώθουν ότι μπορούν να ακουμπήσουν σε μας. Δεν μπορεί να υπάρξει Κεντροαριστερά που δεν συναισθάνεται την απόγνωση του ανέργου. Που δεν κατανοεί το μόχθο και τις καθημερινές δυσκολίες του αγρότη, του μεροκαματιάρη, του εργαζόμενου. Που δεν στηρίζει τις υγιείς δυνάμεις της επιχειρηματικότητας.

  Που δεν αντιλαμβάνεται ότι η μεσαία τάξη είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Που δεν κατανοεί τις αγωνίες της νέας γενιάς.

  Ο καθένας και η καθεμιά από όλους αυτούς είναι στο επίκεντρο του δικού μας ενδιαφέροντος. Η δική τους αγωνία και ανάγκη γίνεται η δική μας έγνοια.

  Πάνω σε αυτή τη βάση θα οικοδομήσουμε την πολιτική μας δράση με ενότητα », ανέφερε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

  Έθεσε μετά το συνέδριό το Κίνημα Αλλαγής σε εκλογική ετοιμότητα «είτε γίνουν αύριο το πρωί, είτε το φθινόπωρο, είτε τον Μάιο του 2019, σε κάθε περίπτωση οι εκλογές είναι κοντά!Ουσιαστικά η χώρα είναι σε προεκλογική περίοδο», όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε η κ. Γεννηματά προσθέτοντας ότι: «Τα σύννεφα πάνω από την χώρα έχουν πυκνώσει, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αγκομαχεί κάτω από το βάρος των προβλημάτων και των εσωτερικών της αντιθέσεων, πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Ανά πάσα στιγμή.

  Με αφορμή τις χθεσινές προτάσεις για συνεργασία από τους κ. Δραγασάκη και Μητσοτάκη, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ φάνηκαν να διαγκωνίζονται στην ανάγκη για συνεργασίες.

  «Αλλά δεν τα κατάφεραν , δεν έπεισαν.

  Όψιμα βέβαια, μετά από χρόνια, σκέφτηκαν την ανάγκη για συνεργασίες.

  Αν τότε στην αρχή της κρίσης, όπως είπε και ο Γιώργος, το πίστευαν και το έκαναν, τα πράγματα για τη χώρα και τους πολίτες θα ήταν αλλιώς.

  Αλλά οι πλατείες και τα Ζάππεια κάλυψαν τους πραγματικούς υπεύθυνους του εκτροχιασμού της οικονομίας, υπονόμευσαν τις προσπάθειες και κράτησαν την Ελλάδα 8 χρόνια μέσα στην κρίση.'Αλλαξαν μυαλά τώρα; Με την ακραία πόλωση και το διχασμό βάζουν σε κίνδυνο και πάλι την εθνική προσπάθεια.

  Η στροφή τους είναι εικονική. Μόνο η καρέκλα για τους μεν και τα κουκιά για τους δε, τους ενδιαφέρουν.

  Εμείς βαδίζουμε στη δική μας λεωφόρο, έχουμε το δικό μας γαλαξία .

  Ζητάμε τη δύναμη από τους πολίτες για να επιβάλλουμε τη συνεννόηση».

  Κατέθεσε την πολιτική ατζέντα του Κινήματος Αλλαγής από 12+1 κρίσιμα ζητήματα πολιτικής που μπορούν να αποτελέσουν ένα πλαίσιο προοδευτικής προγραμματικής συμφωνίας. Συγκεκριμένα:

  1) Εθνική Γραμμή για την οριστική και ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση και Ανάκτηση της αξιοπιστίας της. 'Αμεση ελάφρυνση του δημόσιου χρέους χωρίς νέες δεσμεύσεις που θα επιτρέψει μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Έτσι θα απελευθερωθούν πόροι για την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή.

  2) Αλλαγή του αναπτυξιακού και παραγωγικού προτύπου της χώρας. Προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων αλλά και κίνητρα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Θέλουμε παραγωγή νέου πλούτου και δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας.

  Αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ψηφιακής εποχής για νέες καινοτόμες επιχειρήσεις με ασφαλείς εργαζόμενους.

  3) Ένα σταθερό Φορολογικό Σύστημα που διασφαλίζει την δίκαιη διανομή του πλούτου, και την παροχή κινήτρων για την τόνωση της παραγωγής, της επιχειρηματικότητας, τις επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας.

  Καμία ανοχή στην Φοροδιαφυγή.

  4) Ενίσχυση της χρηματοδότησης της Οικονομίας, τόσο με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, όσο και με την αποκατάσταση του ρόλου του Τραπεζικού Συστήματος.

  Προστασία όμως της Α' κατοικίας των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών.

  5) Μετατροπή του Υπερταμείου από Ταμείο Εκχώρησης, σε Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, ώστε να αντληθούν πόροι για την Ανάπτυξη και το Ασφαλιστικό Σύστημα.

  6) Στήριξη του Έλληνα Αγρότη, για την βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, με την μείωση του κόστους παραγωγής, την προοδευτική μείωση φόρων και εισφορών και την κατοχύρωση του αφορολόγητου των ενισχύσεων.

  Με την αποτροπή της επανεθνικοποίησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

  7) Ριζική αλλαγή και αποκομματικοποίηση του κράτους. Να δώσουμε τέλος στις πελατειακές σχέσεις αλλά και στην ανασφάλεια των εργαζομένων.

  Με την αξιοκρατία, την αξιολόγηση, την διαφάνεια, την λογοδοσία στο προσκήνιο.

  Με ενίσχυση της Αποκέντρωσης μεταφέροντας τολμηρά πόρους και αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση. Με επέκταση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

  8) Μεταρρύθμιση του Κοινωνικού Κράτους με γνώμονα την Κοινωνική Αποτελεσματικότητα και την σωστή αξιοποίηση των πόρων.

  Νέο ΕΣΥ με ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, προσβάσιμες σε όλους.

  Σταθερά και μόνιμα μέτρα για την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών.

  Αλλαγή του Ασφαλιστικού Συστήματος για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και της δικαιοσύνης σε αυτό.

  Κατώτερο εγγυημένο επίπεδο σύνταξης στα 500 ευρώ.

  9) Πολιτικές για την ένταξη των ανέργων με την επιδότηση θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και πολιτικές για την βελτίωση της θέσης του εργαζόμενου.

  Ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων, αύξηση του Κατώτερου μισθού μέσα από την ΕΓΣΣΕ.

  10) Αλλαγή στο Σύστημα Εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, παρέχοντας ίσες δυνατότητες στην νέα γενιά για γνώση, πρόσβαση στην αγορά εργασίας με αξιοπρεπείς όρους, ανταπόκριση στις νέες συνθήκες της ψηφιακής εποχής.

  Απελευθερώνουμε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο από τα κατάλοιπα του παρελθόντος και τις λογικές του ασφυκτικού κρατικού ελέγχου.

  11) Ενίσχυση στους θεσμούς της Δημοκρατίας, και του Κράτους Δικαίου. Αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

  Καλούμε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να τοποθετηθούν πάνω στις συγκεκριμένες προτάσεις που καταθέτουμε για:

  -την πολιτική σταθερότητα, τον σταθερό "εκλογικό κύκλο

  -την κατάργηση σειράς προνομίων του Πολιτικού Συστήματος.

  -την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης με αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της.

  -την αποτελεσματικότερη και διαφανή στελέχωση των ανεξάρτητων αρχών.

  -τον έλεγχο της χρηματοδότησης των κομμάτων.

  -την αλλαγή της αναθεωρητικής διαδικασίας.

  Έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην θεσμική ανασυγκρότηση της χώρας χωρίς μικροκομματικά επικοινωνιακά παιχνίδια.

  12) Προάσπιση χωρίς όρους και συμβιβασμούς των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών για όλους και την αντιμετώπιση των κάθε μορφής διακρίσεων.

  και ακόμη

  12+1) Στήριξη της Νέας Γενιάς της πατρίδας μας, με μέτρα που παρέχουν περισσότερες δυνατότητες για επιχειρηματικότητα, εξέλιξη, εργασία, δημιουργία οικογένειας, αλλά και με κίνητρα για συμμετοχή των νέων ανθρώπων στην πολιτική της χώρας.

  «Και εδώ επιτρέψτε μου μια παρένθεση για μια πολύ σημαντική συζήτηση που έγινε σήμερα στο πλαίσιο του Συνεδρίου μας. Παρά την εύλογη δυσπιστία και τα ερωτηματικά που προκαλούν οι Κυβερνητικοί χειρισμοί, προτείνουμε να κινηθεί επί τέλους η Κοινοβουλευτική διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, χωρίς περαιτέρω εξωθεσμικούς και παρακοινοβουλευτικούς πειραματισμούς», τόνισε η κ. Γεννηματά .

  Απαντώντας στη κριτική για τον τρόπο που έγιναν οι διαδικασίες προς το ιδρυτικό συνέδριο η Φώφη Γεννηματά απάντησε:

  «Απαντώ με μια φράση. Όλα γίνονται με τη σειρά τους και στην ώρα τους.Σ' αυτό το Συνέδριο

  Αποφασίζουμε για την νέα ιδεολογική Διακήρυξη, τις βασικές κατευθύνσεις του Προγράμματός μας, τις θέσεις μας για τα Εθνικά Θέματα και την πορεία της Ευρώπης.

  Αποφασίζουμε για το νέο Καταστατικό μας, που θα εφαρμοστεί στην πληρότητά του μέχρι το επόμενο Συνέδριό μας.

  Αποφασίζουμε για τη συνθετική, αναλογική συγκρότηση της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.

  Αμέσως μετά προχωρούμε την οργανωτική συγκρότηση.

  - Με τον νέο Γραμματέα, το ενιαίο πολιτικό κέντρο, με το Πολιτικό Συμβούλιο, την Εκτελεστική Γραμματεία, τους Ενιαίους Τομείς.

  - Με Ενιαίο Γραφείο και Εκπρόσωπο Τύπου.

  - Με την ακόμα πιο λειτουργική ενοποίηση των Κ.Ο ΔΗΣΥ και ΠΟΤΑΜΙ με τακτική εβδομαδιαία κοινή συνεδρίαση των συντονιστικών και τακτική μηνιαία κοινή συνεδρίαση των Κ.Ο.

  - Με την οργανωτική συγκρότηση με ανοιχτές διαδικασίες βάσης του Κινήματος Αλλαγής από κάτω προς τα πάνω αρχίζοντας από το επίπεδο του Δήμου και στη συνέχεια σε επίπεδο νομού. Η νέα Κεντρική Επιτροπή θα εξειδικεύσει και θα αποφασίσει σε ειδική συνεδρίαση της μέχρι τέλος Απριλίου το συγκεκριμένο σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του».
 • Αυτό είναι το νέο σήμα του Κινήματος Αλλαγής

  Αυτό είναι το νέο σήμα του Κινήματος Αλλαγής

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-18 00:52:59 | Πηγή: News Beast

  Με την παρουσίαση του νέου σήματος του Κινήματος Αλλαγής, ένα ρόδο με κόκκινο, μπλε και πράσινο χρώμα ολοκληρώθηκε το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

  Όπως ανέφεραν στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά συμβολίζει το ρόδο της ελπίδας με αναφορές στις αξίες και τις παρακαταθήκες της Δημοκρατικής Παράταξης. Σηματοδοτεί το παρελθόν το παρόν και το μέλλον της.

  Νωρίτερα τέθηκαν σε ψηφοφορία και εγκρίθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία η διακήρυξη, το καταστατικό και το πρόγραμμα του νέου φορέα.

  Προτάσεις που αφορούν στο πλήρη διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, στην ποσόστωση κατά 1/3 στα όργανα και τα ψηφοδέλτια των φύλων και επιμέρους λεπτομέρειες για θητεία πρόκειται να διευκρινιστούν τις επόμενες ημέρες.

  Επίσης εγκρίθηκε το οργανωτικό σχήμα μεταξύ των οποίων και η σύνθεση της Κ.Ε και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστούν από τα κόμματα που συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής τα πρόσωπα που προτείνουν.

 • Ιδρυτικό Συνέδριο Κινήματος Αλλαγής: Το 'Ρόδον', οι ομιλίες και το παρασκήνιο

  Ιδρυτικό Συνέδριο Κινήματος Αλλαγής: Το 'Ρόδον', οι ομιλίες και το παρασκήνιο

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-18 00:31:05 | Πηγή: News247

  Με την παρουσίαση του νέου σήματος του Κινήματος Αλλαγής, ένα ρόδο με κόκκινο, μπλε και πράσινο χρώμα ολοκληρώθηκε το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

  Οπως ανέφεραν στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά συμβολίζει το ρόδο της ελπίδας με αναφορές στις αξίες και τις παρακαταθήκες της Δημοκρατικής Παράταξης. Σηματοδοτεί το παρελθόν το παρόν και το μέλλον της. Νωρίτερα τέθηκαν σε ψηφοφορία και εγκρίθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία η διακήρυξη, το καταστατικό και το πρόγραμμα του νέου φορέα.

   

  Προτάσεις που αφορούν στο πλήρη διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, στην ποσόστωση κατά 1/3 στα όργανα και τα ψηφοδέλτια των φύλων και επιμέρους λεπτομέρειες για θητεία πρόκειται να διευκρινιστούν τις επόμενες ημέρες.

  Επίσης εγκρίθηκε το οργανωτικό σχήμα μεταξύ των οποίων και η σύνθεση της Κ.Ε και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστούν από τα κόμματα που συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής τα πρόσωπα που προτείνουν.

  Δείτε όσα ειπώθηκαν στο Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

 • Στ. Θεοδωράκης: Οι καιροί απαιτούν τόλμη και ευθύνη

  Στ. Θεοδωράκης: Οι καιροί απαιτούν τόλμη και ευθύνη

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-18 00:27:24 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Μεταρρυθμίσεις με χρονοδιάγραμμα, κόντρα σε συμφέροντα και συντεχνίες έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά την τοποθέτησή του στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας ότι «το μέλλον δεν θα μας περιμένει. Οι καιροί απαιτούν τόλμη και ευθύνη. Όχι μόνο από την ηγεσία αλλά από όλους μας».

  Αν ήμασταν αύριο κυβέρνηση τι θα κάναμε; Αυτό θέλουν να μάθουν οι πολίτες... Τι θα κάναμε στην οικονομία τους επόμενους 4 μήνες; Η χώρα έχει ανάγκη από ένα περιβάλλον φιλικό προς τις επενδύσεις. Αυτή είναι η προτεραιότητα. Μεταρρυθμίσεις με χρονοδιάγραμμα. Μεταρρυθμίσεις κόντρα σε συμφέροντα, βολεμένους και συντεχνίες.

  Στόχος η άμεση ανάκαμψη των ιδιωτικών επενδύσεων και η τόνωση των εξαγωγών. Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να σταματήσουν να ασχολούνται με τα εσωτερικά τους προβλήματα και να στηρίξουν επιτέλους τις επενδύσεις και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα capital control πρέπει να τελειώσουν πριν το καλοκαίρι. Η υποχρέωση των εταίρων μας, η υποχρέωση των δανειστών μας, είναι να προχωρήσουν στην αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους τους επόμενους 4 μήνες. Και όταν λέω δανειστές εννοώ και το ΔΝΤ, που πρέπει να πει στις αγορές ότι θεωρεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος και ζωντανές τις ελληνικές τράπεζες τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

  «Οι Έλληνες σήμερα ζουν μέσα σε μια παρατεταμένη αβεβαιότητα. Μεσαίοι που γίνονται μικροί. Μικροί που γίνονται φτωχοί. Φτωχοί που δεν έχουν αποτελεσματικές δομές προστασίας. Αν η Ελλάδα είχε 100 κατοίκους, οι 40 χρωστάνε στην εφορία, οι 12 χρωστάνε στον ΕΦΚΑ, οι 23 έχουν κόκκινο δάνειο, οι 10 έχουν εκκρεμείς υποθέσεις στα δικαστήρια (η χειρότερη επίδοση στην Ευρώπη), 20 άνεργοι, 10 στη μαύρη εργασία, 5 έφυγαν στο εξωτερικό. Τα νούμερα προφανώς ξεπερνάνε το 100% αφού πολλοί ανήκουν σε παραπάνω από μία κατηγορία. Η πτώση, λοιπόν, είναι το χαρακτηριστικό της εποχής μας και όχι απλώς η φτώχεια», υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού. 

  Ως προς τα εθνικά θέματα επανέλαβε τη θέση του πως όσα είναι ανοιχτά πρέπει να κλείσουν γιατί η παράταση κάνει κακό. Υποστήριξε τη γραμμή Γεννηματά στο Σκοπιανό για ενιαία λύση με τη μορφή διεθνούς συμφωνίας. Ο νους μας πρέπει να είναι στον Ερντογάν, τόνισε. Ενός ηγέτη μεθυσμένου από όπλα και αίμα, προσέθεσε και μίλησε για προώθηση λύσης και στο Κυπριακό. 

  Ως προς το θέμα των θητειών που έθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε ότι ο ίδιος μπήκε στην πολιτική για 8 χρόνια. Έχω κλείσει τα 4. Το Κίνημα Αλλαγής ανήκει στην επόμενη γενιά, διακήρυξε. 

  «Το νέο Κίνημα δεν μπορεί να είναι μια νοσταλγική φωτογραφία του παρελθόντος. Πρέπει να είναι μια εικόνα από το μέλλον. Έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που λένε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη. Η χώρα θέλει δυνατό τιμόνι από ανθρώπους που ξέρουν τι σημαίνει δουλειά και παραγωγή. Κάποιοι, βέβαια, θα συνεχίσουν να δίνουν υποσχέσεις και μόνο υποσχέσεις. Εμείς θα πρέπει να αποκαλύπτουμε τη δημαγωγία τους και να μιλάμε με σαφήνεια. Να είμαστε η πυξίδα σε μια έρημο αβεβαιότητας.

  Γι΄ αυτό δημιουργήσαμε το Κίνημα Αλλαγής. Κίνημα και όχι κόμμα, που συνειρμικά παραπέμπει στα λάθη του κομματικού κράτους και των κομματικών μηχανισμών. Τα πρώτα βήματα ήταν καλά, τα δύσκολα όμως είναι μπροστά μας. To Kίνημα Αλλαγής μπορεί να υπάρξει μόνο ως κίνημα τόλμης και ευθύνης. Είμαστε λοιπόν έτοιμοι να γράψουμε νέες σελίδες; Τις επόμενες εβδομάδες, τους επόμενους μήνες θα φανεί. Ο χρόνος όμως δεν είναι απεριόριστος. Το μέλλον δεν θα μας περιμένει. Οι καιροί -θα το ξαναπώ- απαιτούν τόλμη και ευθύνη! Όχι μόνο από την ηγεσία αλλά από όλους μας.

  Η χώρα έχει ανάγκη από Κίνημα Αλλαγής και όχι από κίνημα συμβιβασμών», κατέληξε. 

  ΔΝΤ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Κίνημα Αλλαγής: Το σύμβολο του νέου κόμματος

  Κίνημα Αλλαγής: Το σύμβολο του νέου κόμματος

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-18 00:19:43 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Μετά από δεκάδες προτάσεις τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ενέκριναν τη συγκεκριμένη πρότασηΤο σκεπτικό εξήγησαν οι δημιουργοί του νέου συμβόλου. Τρία νέα παιδιά ανέβηκαν στο βήμα και κάλεσαν τους συνέδρους να το κάνουν κτήμα όλων των πολιτών.   Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Γεννηματά: Ζητάμε τη δύναμη από τους πολίτες για να επιβάλλουμε τη συνεννόηση

  Γεννηματά: Ζητάμε τη δύναμη από τους πολίτες για να επιβάλλουμε τη συνεννόηση

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-18 00:09:44 | Πηγή: News Beast

  Γενικό Προσκλητήριο στις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά κλείνοντας τη συζήτηση στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

  «Για μας δεν μπορεί να υπάρξει σύγχρονη Κεντροαριστερά που δεν ακουμπά πάνω τους κι εκείνοι δεν νοιώθουν ότι μπορούν να ακουμπήσουν σε μας. Δεν μπορεί να υπάρξει Κεντροαριστερά που δεν συναισθάνεται την απόγνωση του ανέργου. Που δεν κατανοεί το μόχθο και τις καθημερινές δυσκολίες του αγρότη, του μεροκαματιάρη, του εργαζόμενου. Που δεν στηρίζει τις υγιείς δυνάμεις της επιχειρηματικότητας.

  Που δεν αντιλαμβάνεται ότι η μεσαία τάξη είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Που δεν κατανοεί τις αγωνίες της νέας γενιάς.

  Ο καθένας και η καθεμιά από όλους αυτούς είναι στο επίκεντρο του δικού μας ενδιαφέροντος .Η δική τους αγωνία και ανάγκη γίνεται η δική μας έγνοια.

  Πάνω σε αυτή τη βάση θα οικοδομήσουμε την πολιτική μας δράση με ενότητα », ανέφερε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

  Έθεσε μετά το συνέδριό το Κίνημα Αλλαγής σε εκλογική ετοιμότητα «είτε γίνουν αύριο το πρωί, είτε το φθινόπωρο, είτε τον Μάιο του 2019, σε κάθε περίπτωση οι εκλογές είναι κοντά! Ουσιαστικά η χώρα είναι σε προεκλογική περίοδο», όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε η κ. Γεννηματά προσθέτοντας ότι: «Τα σύννεφα πάνω από την χώρα έχουν πυκνώσει, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αγκομαχεί κάτω από το βάρος των προβλημάτων και των εσωτερικών της αντιθέσεων, πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Ανά πάσα στιγμή.

  Με αφορμή τις χθεσινές προτάσεις για συνεργασία από τους κ. Δραγασάκη και Μητσοτάκη , η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ φάνηκαν να διαγκωνίζονται στην ανάγκη για συνεργασίες.

  «Αλλά δεν τα κατάφεραν , δεν έπεισαν. Όψιμα βέβαια, μετά από χρόνια, σκέφτηκαν την ανάγκη για συνεργασίες.

  Αν τότε στην αρχή της κρίσης, όπως είπε και ο Γιώργος , το πίστευαν και το έκαναν, τα πράγματα για τη χώρα και τους πολίτες θα ήταν αλλιώς.

  Αλλά οι πλατείες και τα Ζάππεια κάλυψαν τους πραγματικούς υπεύθυνους του εκτροχιασμού της οικονομίας, υπονόμευσαν τις προσπάθειες και κράτησαν την Ελλάδα 8 χρόνια μέσα στην κρίση.'Αλλαξαν μυαλά τώρα; Με την ακραία πόλωση και το διχασμό βάζουν σε κίνδυνο και πάλι την εθνική προσπάθεια.

  Η στροφή τους είναι εικονική. Μόνο η καρέκλα για τους μεν και τα κουκιά για τους δε, τους ενδιαφέρουν.

  Εμείς βαδίζουμε στη δική μας λεωφόρο, έχουμε το δικό μας γαλαξία . Ζητάμε τη δύναμη από τους πολίτες για να επιβάλλουμε τη συνεννόηση».

  Κατέθεσε τη πολιτική ατζέντα του Κινήματος Αλλαγής από 12+1 κρίσιμα ζητήματα πολιτικής που μπορούν να αποτελέσουν ένα πλαίσιο προοδευτικής προγραμματικής συμφωνίας.

  Συγκεκριμένα:

  1) Εθνική Γραμμή για την οριστική και ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση και Ανάκτηση της αξιοπιστίας της. 'Αμεση ελάφρυνση του δημόσιου χρέους χωρίς νέες δεσμεύσεις που θα επιτρέψει μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Έτσι θα απελευθερωθούν πόροι για την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή.

  2) Αλλαγή του αναπτυξιακού και παραγωγικού προτύπου της χώρας. Προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων αλλά και κίνητρα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Θέλουμε παραγωγή νέου πλούτου και δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας. Αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ψηφιακής εποχής για νέες καινοτόμες επιχειρήσεις με ασφαλείς εργαζόμενους.

  3)Ένα σταθερό Φορολογικό Σύστημα που διασφαλίζει την δίκαιη διανομή του πλούτου, και την παροχή κινήτρων για την τόνωση της παραγωγής, της επιχειρηματικότητας, τις επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας.

  Καμία ανοχή στην Φοροδιαφυγή.

  4) Ενίσχυση της χρηματοδότησης της Οικονομίας, τόσο με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, όσο και με την αποκατάσταση του ρόλου του Τραπεζικού Συστήματος.

  Προστασία όμως της Α' κατοικίας των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών.

  5) Μετατροπή του Υπερταμείου από Ταμείο Εκχώρησης, σε Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, ώστε να αντληθούν πόροι για την Ανάπτυξη και το Ασφαλιστικό Σύστημα.

  6) Στήριξη του Έλληνα Αγρότη, για την βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, με την μείωση του κόστους παραγωγής, την προοδευτική μείωση φόρων και εισφορών και την κατοχύρωση του αφορολόγητου των ενισχύσεων.

  Με την αποτροπή της επανεθνικοποίησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

  7) Ριζική αλλαγή και αποκομματικοποίηση του κράτους. Να δώσουμε τέλος στις πελατειακές σχέσεις αλλά και στην ανασφάλεια των εργαζομένων.

  Με την αξιοκρατία, την αξιολόγηση, την διαφάνεια, την λογοδοσία στο προσκήνιο.

  Με ενίσχυση της Αποκέντρωσης μεταφέροντας τολμηρά πόρους και αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση. Με επέκταση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

  8) Μεταρρύθμιση του Κοινωνικού Κράτους με γνώμονα την Κοινωνική Αποτελεσματικότητα και την σωστή αξιοποίηση των πόρων.

  Νέο ΕΣΥ με ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, προσβάσιμες σε όλους.

  Σταθερά και μόνιμα μέτρα για την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών.

  Αλλαγή του Ασφαλιστικού Συστήματος για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και της δικαιοσύνης σε αυτό.

  Κατώτερο εγγυημένο επίπεδο σύνταξης στα 500 ευρώ.

  9) Πολιτικές για την ένταξη των ανέργων με την επιδότηση θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και πολιτικές για την βελτίωση της θέσης του εργαζόμενου.

  Ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων, αύξηση του Κατώτερου μισθού μέσα από την ΕΓΣΣΕ.

  10) Αλλαγή στο Σύστημα Εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, παρέχοντας ίσες δυνατότητες στην νέα γενιά για γνώση, πρόσβαση στην αγορά εργασίας με αξιοπρεπείς όρους, ανταπόκριση στις νέες συνθήκες της ψηφιακής εποχής.

  Απελευθερώνουμε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο από τα κατάλοιπα του παρελθόντος και τις λογικές του ασφυκτικού κρατικού ελέγχου.

  11) Ενίσχυση στους θεσμούς της Δημοκρατίας, και του Κράτους Δικαίου. Αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

  Καλούμε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να τοποθετηθούν πάνω στις συγκεκριμένες προτάσεις που καταθέτουμε για:

  την πολιτική σταθερότητα, τον σταθερό "εκλογικό κύκλο

  την κατάργηση σειράς προνομίων του Πολιτικού Συστήματος.

  την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης με αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της.

  την αποτελεσματικότερη και διαφανή στελέχωση των ανεξάρτητων αρχών.

  τον έλεγχο της χρηματοδότησης των κομμάτων.

  την αλλαγή της αναθεωρητικής διαδικασίας.

  Έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην θεσμική ανασυγκρότηση της χώρας χωρίς μικροκομματικά επικοινωνιακά παιχνίδια.

  12) Προάσπιση χωρίς όρους και συμβιβασμούς των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών για όλους και την αντιμετώπιση των κάθε μορφής διακρίσεων.

  και ακόμη

  12+1) Στήριξη της Νέας Γενιάς της πατρίδας μας, με μέτρα που παρέχουν περισσότερες δυνατότητες για επιχειρηματικότητα, εξέλιξη, εργασία, δημιουργία οικογένειας, αλλά και με κίνητρα για συμμετοχή των νέων ανθρώπων στην πολιτική της χώρας.

  «Και εδώ επιτρέψτε μου μια παρένθεση για μια πολύ σημαντική συζήτηση που έγινε σήμερα στο πλαίσιο του Συνεδρίου μας. Παρά την εύλογη δυσπιστία και τα ερωτηματικά που προκαλούν οι Κυβερνητικοί χειρισμοί, προτείνουμε να κινηθεί επί τέλους η Κοινοβουλευτική διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, χωρίς περαιτέρω εξωθεσμικούς και παρακοινοβουλευτικούς πειραματισμούς», τόνισε η κ. Γεννηματά .

  Απαντώντας στη κριτική για τον τρόπο που έγιναν οι διαδικασίες προς το ιδρυτικό συνέδριο η Φώφη Γεννηματά απάντησε:

  «Απαντώ με μια φράση. Όλα γίνονται με τη σειρά τους και στην ώρα τους. Σ' αυτό το Συνέδριο

  Αποφασίζουμε για την νέα ιδεολογική Διακήρυξη, τις βασικές κατευθύνσεις του Προγράμματός μας, τις θέσεις μας για τα Εθνικά Θέματα και την πορεία της Ευρώπης.

  Αποφασίζουμε για το νέο Καταστατικό μας, που θα εφαρμοστεί στην πληρότητά του μέχρι το επόμενο Συνέδριό μας.

  Αποφασίζουμε για τη συνθετική, αναλογική συγκρότηση της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής», τόνισε η Γεννηματά.

 • Γεννηματά: Σε εκλογική ετοιμότητα το Κίνημα Αλλαγής

  Γεννηματά: Σε εκλογική ετοιμότητα το Κίνημα Αλλαγής

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Αντώνης Γκιόκας | Ημερομηνία: 2018-03-18 00:05:22 | Πηγή: News247

  «Εμείς βαδίζουμε στη δική μας λεωφόρο, έχουμε το δικό μας γαλαξία. Ζητάμε τη δύναμη από τους πολίτες για να επιβάλλουμε τη συνεννόηση. Γι αυτό δεν θα πάψουμε να προβάλλουμε το πλαίσιο της εναλλακτικής μας , προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης που μπορεί να εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα και την ανασυγκρότηση της χώρας» επέμεινε η κα Γεννηματά απαντώντας στις χθεσινές...επιθέσεις φιλίας, του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.

  Η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε όψιμο το ενδιαφέρον των δύο προαναφερθέντων κομμάτων, υπενθύμισε πως «οι πλατείες και τα Ζάππεια κάλυψαν τους πραγματικούς υπεύθυνους του εκτροχιασμού της οικονομίας, υπονόμευσαν τις προσπάθειες και κράτησαν την Ελλάδα 8 χρόνια μέσα στην κρίση» και τόνισε πως με την ακραία πόλωση και τον διχασμό βάζουν και πάλι σε κίνδυνο την εθνική προσπάθεια.

  Ακολούθως, η κα Γεννηματά προέταξε 12 + 1 κρίσιμα ζητήματα, όπως είπε χαρακτηριστικά, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα πλαίσιο προοδευτικής προγραμματικής συμφωνίας. Μίλησε για την ανάγκη υιοθέτησης εθνική γραμμή για την οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση δια της ελάφρυνσης του χρέους και της μείωσης του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα, προέκρινε την αλλαγή του παραγωγικού και του αναπτυξιακού μοντέλου και τάχθηκε υπέρ ενός σταθερού φορολογικού συστήματος. Επιπλέον,  επέμεινε για την αποτελεσματική αξιοποίηση του ΕΣΠΑ  και την προστασία της Α κατοικίας, τη μετατροπή του Υπερταμείου από Ταμείο εκχώρησης σε Ταμείο αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας, τη στήριξη και ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, την αποκομματικοποίηση του κράτους, τη μεταρρύθμισης του κοινωνικού κράτους, την ενίσχυση των πολιτικών για την ένταξη των ανέργων, την αναβάθμιση του Εκπαιδευτικού Συστήματος,  την ενίσχυση των θεσμών της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου και τη στήριξη της νέας γενιάς. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε, εξάλλου, να κινηθεί επί τέλους η κοινοβουλευτική διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος χωρίς περαιτέρω εξωθεσμικούς και παραθεσμικούς πειραματισμούς.

  Η επικεφαλής του Κινήματος γνωστοποίησε πως μετά το πέρας του Συνεδρίου θέτει το Κίνημα Αλλαγής σε εκλογική ετοιμότητα τονίζοντας πως η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο. «Τα σύννεφα πάνω από την χώρα έχουν πυκνώσει, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αγκομαχεί κάτω από το βάρος των προβλημάτων και των εσωτερικών της αντιθέσεων, πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Ανά πάσα στιγμή», είπε χαρακτηριστικά η κα Γεννηματά, που απηύθυνε γενικό προσκλητήριο προς τα εκατομμύρια, όπως είπε, των αγνοημένων από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

  Εξάλλου, η κα Γεννηματά προανήγγειλε πως μετά το πέρας του Ιδρυτικού Συνεδρίου προχωρά η οργανωτική ανασυγκρότηση του νέου φορέα με το νέο γραμματέα, το ενιαίο πολιτικό κέντρο, με το Πολιτικό Συμβούλιο, την Εκτελεστική Γραμματεία και τους ενιαίους τομείς, με ενιαίο γραφείο τύπου και εκπρόσωπο τύπου, αλλά και με την καθιέρωση εβδομαδιαίας κοινής συνεδρίασης του συντονιστικών των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και μηνιαίας κοινής  συνεδρίασης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων. «Όλα γίνονται με τη σειρά τους και στην ώρα τους» διεμήνυσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στις αιτιάσεις για επίσπευση της ενοποίησης των συστατικών στοιχείων του νέου φορέα.

 • Γεννηματά: Οι «πλατείες» και τα «Ζάππεια» υπονόμευσαν την εθνική προσπάθεια

  Γεννηματά: Οι «πλατείες» και τα «Ζάππεια» υπονόμευσαν την εθνική προσπάθεια

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-17 23:44:06 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ φάνηκαν να διαγκωνίζονται στην ανάγκη για συνεργασίες. Η στροφή τους είναι εικονική. Μόνο η καρέκλα για τους μεν και  τα κουκιά για τους δε, τους ενδιαφέρουν» τόνισε η πρόεδρος του νέου φορέα της ΚεντροαριστεράςΞεκινώντας τη δευτερολογία της η Φώφη Γεννηματά έγινε δεκτή με το σύνθημα «Φώφη γερά, μπροστά και αριστερά». 


  «Ζητάμε τη δύναμη από τους πολίτες για να επιβάλλουμε τη συνεννόηση» ανέφερε και έθεσε το Κίνημα Αλλαγής σε εκλογική ετοιμότητα. 

  «Είτε γίνουν αύριο το πρωί, είτε το φθινόπωρο, είτε τον Μάιο του 2019, σε κάθε περίπτωση οι εκλογές είναι κοντά! Ουσιαστικά η χώρα είναι σε προεκλογική περίοδο» είπε χαρακτηριστικά.

  Προσδιόρισε και τα επόμενα βήματα: 

  - Με την συγκρότηση  Επιτροπής Ψηφοδελτίων για τις Βουλευτικές εκλογές 
  - Με την λειτουργιά ενιαίου Τομέα Αυτοδιοίκησης που θα εισηγηθεί στην Κ.Ε και θα συντονίσει στη συνέχεια  την πολιτική και οργανωτική  μας προετοιμασία για τις  Αυτοδιοικητικές εκλογές.

  Δευτερολογία Φώφης  Γεννηματά:

  Συντρόφισσες και Σύντροφοι, 
  Φίλες και Φίλοι, 

  Ο νέος, ενιαίος φορέας της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης αποκτά πια "σάρκα και οστά". 

  Το δεύτερο μεγάλο βήμα έγινε με επιτυχία πράξη. 

  Το γενέθλιο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ολοκληρώνεται. 

  Με την δική σας συμμετοχή. 

  Με εσάς τους χιλιάδες Συνέδρους μας, τα στελέχη μας από όλη την Ελλάδα, να συνυπογράφουν αυτή την γενέθλια πράξη που οδηγεί στην Αναγέννηση της παράταξής μας. 

  Από σήμερα όλοι εμείς το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, η ΔΗΜΑΡ, το Δίκτυο Ανανέωσης, οι Κινήσεις για την Σοσιαλδημοκρατία, η ΕΔΕΜ, τα ανεξάρτητα στελέχη του προοδευτικού χώρου και της κεντροαριστεράς, βρισκόμαστε ΜΑΖΙ στο νέο μας σπίτι. 

  Είμαστε αποφασισμένοι:
  Να προχωρήσουμε μπροστά. 

  Και πάλι Πρωταγωνιστές στις πολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας. 
  Ν' αλλάξουμε την χώρα. 
  Να οδηγήσουμε σε προοδευτικές λύσεις και σε καλύτερες ημέρες για τον λαό μας. 

  Συντρόφισσες και Σύντροφοι, 
  Φίλες και Φίλοι, 

  ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ φάνηκαν να διαγκωνίζονται στην ανάγκη για συνεργασίες. 

  Αλλά δεν τα κατάφεραν , δεν έπεισαν. 

  Όψιμα βέβαια, μετά από χρόνια, σκέφτηκαν την ανάγκη για συνεργασίες. 

  Αν τότε στην αρχή της κρίσης, όπως είπε και ο Γιώργος , το πίστευαν και το έκαναν, τα πράγματα για τη χώρα και τους πολίτες θα ήταν αλλιώς. 

  Αλλά οι πλατείες και τα Ζάππεια  κάλυψαν τους πραγματικούς υπεύθυνους του εκτροχιασμού της οικονομίας, υπονόμευσαν τις προσπάθειες και κράτησαν την Ελλάδα 8 χρόνια μέσα στην κρίση.

  Άλλαξαν μυαλά τώρα; 
  Με την ακραία πόλωση και το διχασμό βάζουν σε κίνδυνο και πάλι την εθνική προσπάθεια. 

  Η στροφή τους είναι εικονική. Μόνο η καρέκλα για τους μεν και  τα κουκιά για τους δε, τους ενδιαφέρουν.

  Εμείς βαδίζουμε στη δική μας λεωφόρο, έχουμε το δικό μας γαλαξία . 

  Ζητάμε τη δύναμη από τους πολίτες για να επιβάλλουμε τη συνεννόηση. 
  Ξέρετε ότι μπορούμε. 
  Γι αυτό δεν θα πάψουμε να προβάλλουμε το πλαίσιο της εναλλακτικής μας , προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης που μπορεί να εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα και την ανασυγκρότηση της χώρας. 

  Καταθέτουμε  12+1 κρίσιμα ζητήματα πολιτικής που μπορούν να αποτελέσουν ένα πλαίσιο προοδευτικής προγραμματικής συμφωνίας:

  1) Εθνική Γραμμή για την οριστική και ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση και  Ανάκτηση της αξιοπιστίας της.  Άμεση ελάφρυνση του δημόσιου χρέους χωρίς νέες δεσμεύσεις που θα επιτρέψει  μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Έτσι θα απελευθερωθούν πόροι για την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή. 

  2) Αλλαγή του αναπτυξιακού και παραγωγικού προτύπου της χώρας. Προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων αλλά και κίνητρα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Θέλουμε παραγωγή νέου πλούτου και δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας. 
  Αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ψηφιακής εποχής για νέες καινοτόμες επιχειρήσεις με ασφαλείς εργαζόμενους. 

  3) Ένα σταθερό Φορολογικό Σύστημα που διασφαλίζει την δίκαιη διανομή του πλούτου, και την παροχή κινήτρων για την τόνωση της παραγωγής, της επιχειρηματικότητας, τις επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας. 
  Καμία ανοχή στην Φοροδιαφυγή. 

  4) Ενίσχυση της χρηματοδότησης της Οικονομίας, τόσο με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, όσο και με την αποκατάσταση του ρόλου του Τραπεζικού Συστήματος. 
  Προστασία όμως της Α' κατοικίας των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών. 

  5) Μετατροπή του Υπερταμείου από Ταμείο Εκχώρησης, σε Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, ώστε να αντληθούν πόροι για την Ανάπτυξη και το Ασφαλιστικό Σύστημα. 

  6) Στήριξη του Έλληνα Αγρότη, για την βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, με την μείωση του κόστους παραγωγής, την προοδευτική μείωση φόρων και εισφορών και την κατοχύρωση του αφορολόγητου των ενισχύσεων. 
  Με την αποτροπή της επανεθνικοποίησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. 

  7) Ριζική αλλαγή και αποκομματικοποίηση του κράτους. Να δώσουμε τέλος στις πελατειακές σχέσεις αλλά και στην ανασφάλεια των εργαζομένων. 
  Με την αξιοκρατία, την αξιολόγηση, την διαφάνεια, την λογοδοσία στο προσκήνιο. 
  Με ενίσχυση της Αποκέντρωσης μεταφέροντας τολμηρά πόρους και αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση. Με επέκταση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των πολιτών. 

  8) Μεταρρύθμιση του Κοινωνικού Κράτους με γνώμονα την Κοινωνική Αποτελεσματικότητα και την σωστή αξιοποίηση των πόρων. 
  Νέο ΕΣΥ με ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, προσβάσιμες σε όλους. 
  Σταθερά και μόνιμα μέτρα για την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών. 
  Αλλαγή του Ασφαλιστικού Συστήματος για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και της δικαιοσύνης σε αυτό. 
  Κατώτερο εγγυημένο επίπεδο σύνταξης στα 500 ευρώ. 

  9) Πολιτικές για την ένταξη των ανέργων με την επιδότηση θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και πολιτικές για την βελτίωση της θέσης του εργαζόμενου. 
  Ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων, αύξηση του Κατώτερου μισθού μέσα από την ΕΓΣΣΕ.

  10) Αλλαγή στο Σύστημα Εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, παρέχοντας ίσες δυνατότητες στην νέα γενιά για γνώση, πρόσβαση στην αγορά εργασίας με αξιοπρεπείς όρους, ανταπόκριση στις νέες συνθήκες της ψηφιακής εποχής. 
  Απελευθερώνουμε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο από τα κατάλοιπα του παρελθόντος και τις λογικές του ασφυκτικού κρατικού ελέγχου. 

  11) Ενίσχυση στους θεσμούς της Δημοκρατίας, και του Κράτους Δικαίου. Αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. 
  Και εδώ επιτρέψτε μου μια παρένθεση για μια πολύ σημαντική συζήτηση που έγινε σήμερα στο πλαίσιο του Συνεδρίου μας. 
  Παρά την εύλογη δυσπιστία και τα ερωτηματικά που προκαλούν οι Κυβερνητικοί χειρισμοί, προτείνουμε να κινηθεί επί τέλους η Κοινοβουλευτική διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, χωρίς περαιτέρω εξωθεσμικούς και παρακοινοβουλευτικούς πειραματισμούς. 
  Καλούμε την Κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση να τοποθετηθούν πάνω στις συγκεκριμένες προτάσεις που καταθέτουμε για:

   την πολιτική σταθερότητα, τον σταθερό "εκλογικό κύκλο" 
   την κατάργηση σειράς προνομίων του Πολιτικού Συστήματος. 
   την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης με αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της. 
   την αποτελεσματικότερη και διαφανή στελέχωση των ανεξάρτητων αρχών. 
   τον έλεγχο της χρηματοδότησης των κομμάτων. 
   την αλλαγή της αναθεωρητικής διαδικασίας. 

  Έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην θεσμική ανασυγκρότηση της χώρας χωρίς μικροκομματικά επικοινωνιακά παιχνίδια. 

  12) Προάσπιση χωρίς όρους και συμβιβασμούς των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών για όλους και την αντιμετώπιση των κάθε μορφής διακρίσεων. 

  και ακόμη

  12+1) Στήριξη της Νέας Γενιάς της πατρίδας μας, με μέτρα που παρέχουν περισσότερες δυνατότητες για επιχειρηματικότητα, εξέλιξη, εργασία, δημιουργία οικογένειας, αλλά και με κίνητρα για συμμετοχή των νέων ανθρώπων στην πολιτική της χώρας. 
  Με κονδύλια για την έρευνα και καινοτομία, και ξενόγλωσσα τμήματα στην Ανώτατη Εκπαίδευση, ώστε να προσελκύσουμε νέους Έλληνες επιστήμονες που δουλεύουν στο εξωτερικό. 


  Συντρόφισσες και Σύντροφοι, 
  Φίλες και Φίλοι, 

  Προχωράμε μαζί μπροστά. 

  Ξέρω ότι σε όλη αυτή την διαδρομή άλλοι ήθελαν να πάμε πιο γρήγορα, 
  κάποιοι άλλοι με διαφορετική σειρά στους ενδιάμεσους σταθμούς της διαδρομής, 
  άλλοι με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για την  διαμόρφωση της ενιαίας πολιτικής και κοινοβουλευτικής έκφρασης, 
  άλλοι να οργανωθεί το πρώτο ιδρυτικό μας συνέδριο με διαδικασίες τακτικού συνεδρίου ενός ήδη σε πλήρη λειτουργία κόμματος.
  Απαντώ με μια φράση. Όλα γίνονται με τη σειρά τους και στην ώρα τους.

  Σ’ αυτό το Συνέδριο

   Αποφασίζουμε για την νέα ιδεολογική Διακήρυξη, τις βασικές κατευθύνσεις του Προγράμματός μας, τις θέσεις μας για τα Εθνικά Θέματα και την πορεία της Ευρώπης. 
   Αποφασίζουμε για το νέο Καταστατικό μας, που θα εφαρμοστεί στην πληρότητά του μέχρι το επόμενο Συνέδριό μας. 
   Αποφασίζουμε για τη συνθετική, αναλογική συγκρότηση της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής. 

  Αμέσως μετά προχωρούμε την οργανωτική συγκρότηση.
   Με τον νέο Γραμματέα, το ενιαίο πολιτικό κέντρο, με το Πολιτικό Συμβούλιο, την Εκτελεστική Γραμματεία, τους Ενιαίους Τομείς.
   Με  Ενιαίο Γραφείο και Εκπρόσωπο Τύπου. 
   Με την ακόμα πιο λειτουργική ενοποίηση των Κ.Ο ΔΗΣΥ και ΠΟΤΑΜΙ με τακτική εβδομαδιαία κοινή συνεδρίαση των συντονιστικών και τακτική  μηνιαία κοινή συνεδρίαση των Κ.Ο.
   Με την οργανωτική συγκρότηση με ανοιχτές διαδικασίες βάσης του Κινήματος Αλλαγής από κάτω προς τα πάνω αρχίζοντας από το επίπεδο του Δήμου και στη συνέχεια σε επίπεδο νομού.  Η νέα Κεντρική Επιτροπή θα εξειδικεύσει και θα αποφασίσει σε ειδική συνεδρίαση της μέχρι τέλος Απριλίου το συγκεκριμένο σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του.

  Φίλες και Φίλοι, 
  Συντρόφισσες και Σύντροφοι, 

  Αμέσως μετά το Συνέδριό μας το Κίνημα Αλλαγής τίθεται σε ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ. 
  Είτε γίνουν αύριο το πρωί, είτε το φθινόπωρο, είτε τον Μάιο του 2019, σε κάθε περίπτωση οι εκλογές είναι κοντά!

  Ουσιαστικά η χώρα είναι σε προεκλογική περίοδο.

  Τα σύννεφα πάνω από την χώρα έχουν πυκνώσει, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αγκομαχεί κάτω από το βάρος των προβλημάτων και των εσωτερικών της αντιθέσεων, πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Ανά πάσα στιγμή.
   Με την συγκρότηση  Επιτροπής Ψηφοδελτίων για τις Βουλευτικές εκλογές 
   ΜΕ την λειτουργιά ενιαίου Τομέα Αυτοδιοίκησης που θα εισηγηθεί στην Κ.Ε και θα συντονίσει στη συνέχεια  την πολιτική και οργανωτική  μας προετοιμασία για τις  Αυτοδιοικητικές εκλογές.

  Φίλες και Φίλοι, 
  Συντρόφισσες και Σύντροφοι, 

  Απευθύνουμε σήμερα από το Ιδρυτικό μας Συνέδριο  Γενικό Προσκλητήριο στα εκατομμύρια των αγνοημένων , από αυτή την Κυβέρνηση Ελλήνων.

  Τους λέμε ότι για μας δεν μπορεί να υπάρξει σύγχρονη Κεντροαριστερά που δεν ακουμπά πάνω τους κι εκείνοι δεν νοιώθουν ότι μπορούν να ακουμπήσουν σε μας. 

  Δεν μπορεί να υπάρξει Κεντροαριστερά που δεν συναισθάνεται την απόγνωση του ανέργου.
  Που δεν κατανοεί το μόχθο και τις καθημερινές δυσκολίες του αγρότη, του μεροκαματιάρη, του εργαζόμενου. 
  Που δεν στηρίζει τις  υγιείς δυνάμεις της επιχειρηματικότητας.
  Που δεν αντιλαμβάνεται ότι η μεσαία τάξη είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνικής  και οικονομικής ζωής. 
  Που δεν κατανοεί τις αγωνίες της νέας γενιάς.
  Ο καθένας και η καθεμιά από όλους αυτούς είναι στο επίκεντρο του δικού μας ενδιαφέροντος .
  Η δική τους αγωνία και ανάγκη γίνεται η  δική μας έγνοια.
  Πάνω σε αυτή τη  βάση θα οικοδομήσουμε την ΠΟΛΙΤΙΚΗ μας  ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ.
  ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ.

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Θεοδωράκης στο Συνέδριο Κινήματος Αλλαγής: Οι συνεργασίες φέρνουν λύσεις

  Θεοδωράκης στο Συνέδριο Κινήματος Αλλαγής: Οι συνεργασίες φέρνουν λύσεις

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Αντώνης Γκιόκας | Ημερομηνία: 2018-03-17 23:38:54 | Πηγή: News247

  Ο επικεφαλής του Ποταμιού, πρότεινε -ανάμεσα σε όλα την αξιολόγηση στη δημόσια διοίκηση και στην εκπαίδευση, την ίδρυση μη-κρατικών πανεπιστημίων, αλλά και τον ριζικό επαναπροσδιορισμό των σχέσεων κράτους – εκκλησίας. Επίσης, έθεσε ως βασική προτεραιότητα για τον νέο φορέα την θεσμοθέτηση ενός περιβάλλοντος φιλικό προς τις επενδύσεις. «Μεταρρυθμίσεις κόντρα σε συμφέροντα, βολεμένους και συντεχνίες. Στόχος η άμεση ανάκαμψη των ιδιωτικών επενδύσεων και η τόνωση των εξαγωγών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Αναφερόμενος στα των διαδικασιών που προηγήθηκαν του Συνεδρίου, αλλά και στην απόφαση να μην διενεργηθεί ψηφοφορία για την εκλογή των οργάνων, δήλωσε ότι «Χρειάζονται, ανοιχτές διαδικασίες συμμετοχής. Χρειάζεται διάλογος και εποικοδομητικές αντιπαραθέσεις. Τα ιδρυτικά συνέδρια είναι σημεία συνάντησης των τολμηρών , τα ιδρυτικά συνέδρια είναι  τόποι παραγωγής πολιτικής. Τα ιδρυτικά συνέδρια δεν είναι πεδία για ασκήσεις κομματικών  μηχανισμών και πίστευα ότι όλοι είχαμε βγάλει συμπεράσματα από τις μάχες χαρακωμάτων από τις λιστομαχίες από όλα αυτά που μικραίνουν και απομονώνουν τα πολιτικά κινήματα. Εγώ θα επιμείνω. Το νέο Κίνημα δεν θα πρέπει να είναι άθροισμα μηχανισμών, ούτε αρένα φιλοδοξιών. Αλλά μια συμμαχία που σπάει τους κομματικούς μηχανισμούς».

  Ο επικεφαλής του Ποταμιού άσκησε κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, λέγοντας ότι «η επιμονή της ΝΔ, η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ, να βλέπουν την κρίση με τα παραμορφωτικά γυαλιά του λαϊκισμού στοίχισε πολύ στη χώρα. Ο ένας στα Ζάππεια και ο άλλος στα πεζοδρόμια, διέδωσαν την μεγάλη απάτη ότι η κρίση φεύγει όταν σκίζεις τα μνημόνια. Και ποτέ δεν ζήτησαν συγνώμη για τα ψέματά τους, ποτέ δεν παραδέχθηκαν τα λάθη τους».

  Στα εθνικά θέματα, μίλησε ανοιχτά για εθνική συνεννόηση, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία θα πρέπει να κλείσουν καθώς «Οι αναβολές είναι εις βάρος του ελληνικού λαού και πρέπει η ΝΔ να σταματήσει το παραμύθι ότι όλα θα είναι πιο εύκολα όταν έρθει ο Μητσοτάκης στην κυβέρνηση και ο Καραμανλής και ο Σαμαράς στην εξουσία».

  Στα ελληνοτουρκικά, προέκρινε την επίλυση του κυπριακού, με στήριξη του Τουρκοκύπριου κατοχικού πρωθυπουργού Ακιντζί, ως αντίβαρο στον Ερντογάν.

  Τέλος, υπενθύμισε την ιστορική συνεισφορά της παράταξης, αναφέροντας ονομαστικά τους πρώην πρωθυπουργούς Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου.

 • Θεοδωράκης: Η σύνθεση δίνει δύναμη - ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κόστισαν πανάκριβα στη χώρα

  Θεοδωράκης: Η σύνθεση δίνει δύναμη - ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κόστισαν πανάκριβα στη χώρα

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-17 23:35:18 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Ως πρώτη προτεραιότητα ο πρόεδρος του Ποταμιού έθεσε τις μεταρρυθμίσεις με χρονοδιάγραμμα, κόντρα σε συμφέροντα και συντεχνίεςΤο 1886 μια μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεψε το Σικάγο και ήταν η αφορμή η πόλη να χτιστεί ξανά με ουρανοξύστες, ξεκίνησε την ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης, προκειμένου να δημιουργήσει μια εικόνα για το τι επιχειρεί να κάνει το νέο κόμμα.


  Τα μεγάλα έργα θέλουν πάντα μεγάλες συμπράξεις, τόνισε επισημαίνοντας ότι οι λευκοί μηχανικοί συνεργάστηκαν στις ΗΠΑ με τους ντόπιους ινδιάνους. Η σύνθεση δίνει δύναμη, είπε χαρακτηριστικά. 

  Ως πρώτη προτεραιότητα ο πρόεδρος του Ποταμιού έθεσε τις μεταρρυθμίσεις με χρονοδιάγραμμα, κόντρα σε συμφέροντα και συντεχνίες. 

  Ως προς τα εθνικά θέματα επανέλαβε τη θέση του πως όσα είναι ανοιχτά πρέπει να κλείσουν γιατί η παράταση κάνει κακό. Υποστήριξε τη γραμμή Γεννηματά στο Σκοπιανό για ενιαία λύση με τη μορφή διεθνούς συμφωνίας.

  Ο νους μας πρέπει να είναι στον Ερντογάν, τόνισε. Ενός ηγέτη μεθυσμένου από όπλα και αίμα, προσέθεσε και μίλησε για προώθηση λύσης και στο Κυπριακό. 

  ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κόστισαν δεκάδες δις στη χώρα και ποτέ δεν παραδέχθηκαν τα λάθη τους, συνέχισε ανοίγοντας μέτωπο και με τα δύο μεγάλα κόμματα. 

  Στάθηκε, μάλιστα, στο γεγονός πως η κυβέρνηση είναι διχασμένη στα εθνικά θέματα και στηλίτευσε τη συμμαχία ενός αριστερού κόμματος με στελέχη της δεξιάς και της ακροδεξιάς. 

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Θεοδωράκης: Η σύνθεση δίνει δύναμη

  Θεοδωράκης: Η σύνθεση δίνει δύναμη

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-17 23:26:00 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Ως πρώτη προτεραιότητα ο πρόεδρος του Ποταμιού έθεσε τις μεταρρυθμίσεις με χρονοδιάγραμμα, κόντρα σε συμφέροντα και συντεχνίεςΤο 1886 μια μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεψε το Σικάγο και ήταν η αφορμή η πόλη να χτιστεί ξανά με ουρανοξύστες, ξεκίνησε την ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης, προκειμένου να δημιουργήσει μια εικόνα για το τι επιχειρεί να κάνει το νέο κόμμα.


  Τα μεγάλα έργα θέλουν πάντα μεγάλες συμπράξεις, τόνισε επισημαίνοντας ότι οι λευκοί μηχανικοί συνεργάστηκαν στις ΗΠΑ με τους ντόπιους ινδιάνους. Η σύνθεση δίνει δύναμη, είπε χαρακτηριστικά. 

  Ως πρώτη προτεραιότητα ο πρόεδρος του Ποταμιού έθεσε τις μεταρρυθμίσεις με χρονοδιάγραμμα, κόντρα σε συμφέροντα και συντεχνίες. 

  Ως προς τα εθνικά θέματα επανέλαβε τη θέση του πως όσα είναι ανοιχτά πρέπει να κλείσουν γιατί η παράταση κάνει κακό. Υποστήριξε τη γραμμή Γεννηματά στο Σκοπιανό για ενιαία λύση με τη μορφή διεθνούς συμφωνίας.

  Ο νους μας πρέπει να είναι στον Ερντογάν, τόνισε. Ενός ηγέτη μεθυσμένου από όπλα και αίμα, προσέθεσε και μίλησε για προώθηση λύσης και στο Κυπριακό. 

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • «Για λόγους εθνικούς και προστασίας του πολιτεύματος επιβάλλεται η αποχώρησή τους από τη διακυβέρνηση της χώρας»

  «Για λόγους εθνικούς και προστασίας του πολιτεύματος επιβάλλεται η αποχώρησή τους από τη διακυβέρνηση της χώρας»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-17 23:16:09 | Πηγή: Ζούγκλα
  Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άσκησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μιλώντας στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής τονίζοντας ότι "για λόγους εθνικούς και προστασίας του πολιτεύματος επιβάλλεται η αποχώρησή τους από τη διακυβέρνηση της χώρας". Παράλληλα σημείωσε "ότι χρειάζεται "ενιαία φωνή, ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα" για να έχει επιτυχία το εγχείρημα.

  Το χειρότερο για μένα είπε "είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας δεν κάνουν τίποτε για να απαλλαγούμε από τα μεγάλα λάθη του παρελθόντος. Το κομματικό κράτος θα είναι πάντα κράτος διεφθαρμένο. Και αυτή η κυβέρνηση στήνει κομματικό κράτος.Η συγκέντρωση εξουσίας παράγει ανομία με την κυβέρνηση να παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη. Φθείρει τους θεσμούς γιατί της είναι εμπόδιο η διάκριση των εξουσιών. Η έλλειψη λογοδοσίας, οι κλειστές δομές οδηγούν σε κατάχρηση εξουσίας. Οι πράξεις τους δείχνουν ότι αποτελούν ατόφιο τμήμα του σάπιου μέρους της μεταπολίτευσης."

  "Με τα βοσκοτόπια του ενός, τα κουμπούρια του άλλου, τις στολές παραλλαγής του τρίτου, τις στημένες κατηγορίες, τους διαβλητούς διαγωνισμούς που ακυρώνονται στο ΣτΕ, μολύνεται η δημοκρατία μας" πρόσθεσε ο Γιώργος Καμίνης.

  Επίσης υποστήριξε ότι με την πολιτική της κυβέρνησης χαίρονται οι ισχυροί ενώ οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι υποστηρίζοντας ότι "πρέπει να συντρίψουμε το παραμύθι της δήθεν κοινωνικής πολιτικής του κ. Τσίπρα. Γιατί με την αναστάτωση, το διχασμό, την σύγχυση που παράγει κάθε φορά η κυβέρνηση, μόνο οι ισχυροί χαίρονται, που μέσα στην κρίση γίνονται ισχυρότεροι, όπως και οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι. Ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του παράγει ανισότητες και κοινωνική αδικία. «Σκίζει» μνημόνια και μετά υποχρεώνεται να κόψει συντάξεις. Διευρύνει τις ανισότητες, από το 2015 και μετά. Και τώρα με τα φάρμακα δεν ξεσκεπάζει σκάνδαλα, δεν κοιτά την ουσία, πώς δηλαδή θα κατοχυρωθούν τα γενόσημα, πώς θα πέσει η τιμή στο φάρμακο. Συσκοτίζει την πραγματική φύση των κυκλωμάτων, προστατεύει τους ισχυρούς του φαρμάκου, γιατί στρέφει την προσοχή στις εντυπώσεις, στα ονόματα των πολιτικών του αντιπάλων, αυτά που αναρτά σε λίστες προγραφών. Είναι απολύτως φανερό ότι από αυτή την παρωδία της προανακριτικής δεν κερδίζει ούτε ο ασθενής, ούτε ο αδύναμος, ούτε ο φτωχός".

  Παράλληλα έκανε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή υποστηρίζοντας ότι "η δημοσιονομική κραιπάλη της διακυβέρνησης Καραμανλή ακόμη συγκαλύπτεται από τη σκοπιμότητα να στιγματιστεί το κυρίαρχο κόμμα της Μεταπολίτευσης, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ".

  Μιλώντας για την πορεία του Κινήματος Αλλαγής ο κ. Καμίνης είπε ότι χρειάζεται "ενιαία φωνή, ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα, όχι με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω" και πρόσθεσε "δεν με ενοχλούν οι διαφωνίες, με ενδιαφέρουν όμως πολύ οι διαδικασίες επίλυσής τους, οι θεσμοί δηλαδή και η κουλτούρα διαλόγου που αναπτύσσεται. Όλα αυτά πάντως υπό την προϋπόθεση ότι καταλήγουμε να μιλάμε με μια φωνή. Το είπα επανειλημμένα και θα το επαναλαμβάνω ακούραστα: ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα, ώστε να έχουμε ενιαία φωνή παντού. Υπάρχουν απλοί άνθρωποι που μας υποστηρίζουν μεν, αλλά δεν συμμετέχουν στον κομματικό μικρόκοσμό μας. Με το ένστικτο πάντως που συχνά τους διακρίνει, αρνούνται να κατανοήσουν ότι επιμένουμε να κρατάμε χωριστά κομματικά μαγαζάκια. Αν λοιπόν επικρατήσει τελικά η εντύπωση ότι στη συλλογική προσπάθεια κάποιοι είναι με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω, το εγχείρημα θα αποτύχει καθώς ο λαός δεν θα μπει σε λεπτομέρειες και θα καταδικάσει το σύνολο της αναγεννητικής προσπάθειας που έχουμε αναλάβει..."

  "Το λέω απλά και ξεκάθαρα αν πηγαίνουμε "λίγο μαζί και λίγο χώρια" το γνωστό "βρείτε τα πρώτα μεταξύ σας και μετά τα ξαναλέμε" θα το ακούσουμε στην κάλπη" τόνισε.

  Τέλος ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στις τρεις προϋποθέσεις για να προχωρήσει το Κίνημα Αλλαγής: "Να ξεκαθαρίσουμε το παρελθόν. Στη μεταπολίτευση είτε με τα φάρμακα, είτε με τη SIEMENS διακινήθηκε πολιτικό χρήμα που τροφοδότησε κομματικούς κι εκλογικούς μηχανισμούς. Μολονότι το φαινόμενο είναι υπαρκτό και απαράδεκτο, κάθαρση δεν έχει ακόμη επέλθει Είτε αυτό αφορά σε πρόσωπα που έχουν ατόφια την πολιτική ευθύνη από τις θέσεις που κατείχαν, είτε αφορά σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα, αυτό το αθέμιτο χρηματικό «κόστος» της δημοκρατίας οφείλουμε να το εξαφανίσουμε.

  Επίσης να ξεφύγουμε από τα κλισέ της προηγούμενης εποχής: Να γίνουμε ριζοσπαστικά κριτικοί όχι απέναντι στην Ευρωπαϊκή ιδέα και τη δημοκρατία, αλλά απέναντι στην παρακμάζουσα κυρίαρχη συντηρητική εκδοχή της που έχει καταλάβει και μεγάλο τμήμα της σοσιαλδημοκρατίας.

  Και τέλος να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας. Να σεβαστούμε και να κάνουμε πολιτική μας τις αξίες και τις αγωνίες των ανθρώπων".
 • Ρέππας: Θέλουμε ένα Κίνημα Αλλαγής που θα είναι ένα αυθεντικό λαϊκό και πατριωτικό κίνημα

  Ρέππας: Θέλουμε ένα Κίνημα Αλλαγής που θα είναι ένα αυθεντικό λαϊκό και πατριωτικό κίνημα

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-17 23:15:17 | Πηγή: News Beast

  «Θέλουμε ένα Κίνημα Αλλαγής που θα είναι ένα αυθεντικό λαϊκό και πατριωτικό κίνημα» τόνισε στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ο πρώην υπουργός Δημήτρης Ρέππας και πρόσθεσε: «Λαϊκό είναι οτιδήποτε αναδεικνύει τον πολίτη σε πρωταγωνιστή και πατριωτικό είναι οτιδήποτε κάνει την πατρίδα μεγάλη, όχι ως πληθυσμό και έκταση, αλλά υπηρετεί μεγάλες αρχές και ιδανικά».

  Χαρακτήρισε το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής «συνέδριο μνήμης και συνέδριο προσδοκίας» και υπογράμμισε ότι «δεν θα αποκοπούμε από τις ρίζες μας. Να δώσουμε μάχη υπερασπιζόμενοι το κόμμα μας απέναντι στην προπαγάνδα που προσπάθησε να το διαλύσει».

  Ο κ. Ρέππας μιλώντας για το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ είπε ότι άκουσε τους εκπροσώπους τους στο συνέδριο να μιλούν με καλά λόγια για το Κίνημα Αλλαγής και τόνισε «προφανώς ήταν ματιασμένοι. Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς αυτή τη μεταμφίεσή τους. Μας ζητούν συνεργασία για την εξουσία, εμείς τους ζητήσαμε συνεννόηση για την πατρίδα και την αρνήθηκαν. Εμείς δεν έχουμε γνώμονα την εξουσία έχουμε γνώμονα την πατρίδα».

  Τέλος ο πρώην υπουργός αφού υπερασπίστηκε την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδα διότι καθοδηγούνται από τις δημοσκοπήσεις. Η ΝΔ είναι το παλαιότερο παλιό και ο ΣΥΡΙΖΑ το νέο παλιό», ανέφερε.

 • Κατσέλη: Έχει υπονομευθεί η εμπιστοσύνη στο κράτος και στους δημοκρατικούς θεσμούς

  Κατσέλη: Έχει υπονομευθεί η εμπιστοσύνη στο κράτος και στους δημοκρατικούς θεσμούς

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-17 22:49:47 | Πηγή: News Beast

  «Η Ευρώπη και γενικότερα οι δυτικές κοινωνίες διέρχονται μια βαθύτατη πολιτική κρίση η οποία είναι και κρίση εμπιστοσύνης προς το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα», ανέφερε μιλώντας απόψε στη διήμερη διεθνή συνάντηση με τίτλο: «Ενώνοντας δυνάμεις για μια άλλη Ευρώπη», η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη.

  Η κρίση αυτή», συνέχισε η κ. Κατσέλη, «οδήγησε σε απονομιμοποίηση κυβερνήσεων κομμάτων και συνδικάτων απέναντι στην άνοδο της ισχύος των κατόχων της ιδιωτικής οικονομικής εξουσίας».

  Αυτό, σύμφωνα με την κ. Κατσέλη, πλήττει κυρίως τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα και την κυβερνητική αριστερά που στηρίζονται στα «απαξιωμένα» δημόσια θεσμικά υποκείμενα για την ρύθμιση των αγορών και την υλοποίηση του προγράμματός τους.

  Η αυξανόμενη ανεργία, η φτώχια, η ανισότητα, η υπερχρέωση μεσαίων στρωμάτων, σε συνδυασμό με την κατάρρευση της εμπιστοσύνης προς τους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς έχουν προκαλέσει δραματική αύξηση της ανασφάλειας του φόβου και της οργής και πυροδοτούν την άνοδο των αντισυστημικών δυνάμεων.

  Η παλιά συνταγή για να κερδίσουμε τους ψηφοφόρους μας πρέπει να ξαναγίνουμε πιο αριστεροί, να διεκδικούμε περισσότερο κράτος και λιγότερη αγορά δεν πείθει καθώς έχει υπονομευθεί η εμπιστοσύνη στο κράτος και στους δημοκρατικούς θεσμούς ότι μπορούν να υλοποιήσουν μία προοδευτική ατζέντα, είπε η κ. Κατσέλη. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι χρειάζεται μια νέα προοδευτική ευρωπαϊκή ατζέντα με στόχο την ανάπτυξη της ισχύος της πολιτικής έναντι της αγοράς.

  Οι πυλώνες μιας σύγχρονης προοδευτικής ατζέντας στην Ευρώπη, σύμφωνα με την κ. Κατσέλη, είναι πέντε. Η αποτελεσματική ρύθμιση των παγκόσμιων αγορών με προτεραιότητα στην εξάλειψη των φορολογικών παραδείσων στη ρύθμιση ενδοομιλικών συναλλαγών, στην καταπολέμηση των ολιγοπωλιακών και μονοπωλιακών τακτικών και αθέμιτων πρακτικών από μονοπωλιακές επιχειρήσεις.

  Η προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών με την ανάδειξη πολιτικών για την ενίσχυση του δικαιώματος σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης με προτεραιότητα στην εργασία στη στέγη στην ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας εκπαίδευσης και πρόνοιας.

  Η ενίσχυση της οικονομικής δημοκρατίας και της διαπραγματευτικής δύναμης του πολίτη στην αγορά εργασίας, στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και στην αγορά κεφαλαίων μέσω της ενίσχυσης των κοινωνικών εταίρων.

  Η εξασφάλιση της βιώσιμης αναπτυξιακής δυναμικής και κοινωνικής συνοχής με την επεξεργασία συγκεκριμένων επενδυτικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών που θα προάγουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα μιας προοδευτικής Ευρώπης.

  Η διασφάλιση δημοκρατίας διαφάνειας και λογοδοσίας στην ευρωπαϊκή διακυβέρνηση με την ενίσχυση των εξουσιών του ευρωκοινοβουλίου την ανακατανομή αρμοδιοτήτων και την άσκηση εποπτείας στην οικονομική πολιτική.

  Καταλήγοντας η κ. Κατσέλη είπε ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα μπορεί να διασωθεί μόνο μέσω της ανασύστασης των προοδευτικών δυνάμεων.

  «Για την ανασύσταση αυτή», είπε, «απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η συγκρότηση συμμαχιών ενόψει των ευρωεκλογών του 2019 και η διασφάλιση αξιόπιστης πολιτικής εκπροσώπησης. Ακόμη η ανάδειξη ευρωπαϊκής προοδευτικής ατζέντας και η επανάκτηση του επικοινωνιακού πλεονεκτήματος με ανάδειξη των δυνατοτήτων για την αν αναχαίτιση της σημερινής κρίσης και των σημαντικών δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών που μόνο η Ευρώπη μπορεί να παράξει».

 • Παπαδημούλης: Να δημιουργήσουμε προοδευτική συμμαχία για μια άλλη Ευρώπη

  Παπαδημούλης: Να δημιουργήσουμε προοδευτική συμμαχία για μια άλλη Ευρώπη

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-17 22:45:54 | Πηγή: News247

  Πρέπει να δημιουργήσουμε την ευρύτερη δυνατή προοδευτική συμμαχία για μια άλλη Ευρώπη και να δούμε μέσα από την κοινή δράση και την συνδιαμόρφωση μιας νέας Αριστεράς ικανής να δημιουργεί πλατιούς συνασπισμούς πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Είναι μια ιστορική και επείγουσα πρόκληση», είπε μιλώντας το Σάββατο στη διήμερη διεθνή συνάντηση με τίτλο: «Ενώνοντας δυνάμεις για μια άλλη Ευρώπη», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

  «Εάν δεν το καταφέρουμε αυτό», πρόσθεσε, «η Ευρώπη θα κυνδυνεύσει ή από μια διαλυτική κρίση που θα προκαλέσει η εκρηκτική αύξηση των ανισοτήτων ή μπορεί να ενοποιηθεί πάνω σε ένα πολύ αυταρχικό μοντέλο τεράστιας πολιτικής και κοινωνικής οπισθοδρόμησης που θα ξεθεμελιώσει ιστορικές κατακτήσεις του πολιτισμού και της Δημοκρατίας.

  Σύμφωνα με το κ. Παπαδημούλη η σύγκλιση των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης πρέπει να γίνει «πάνω σε ένα κοινό σχέδιο για την ευρωπαϊκή ενοποίηση στο οποίο να «κουμπώνουν» προοδευτικές απαντήσεις».

  «Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα τα οποία πρέπει να συνθέσουμε προτάσεις που να συνδιαμορφώνουν ένα προοδευτικό σχέδιο για την Ευρώπη, είναι ο κοινοτικός προϋπολογισμός, το νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και διερωτήθηκε

  «Μπορεί να γίνει αυτό που λένε οι νεοφιλελεύθεροι των κυβερνήσεων των πλουσίων βόρειων χωρών, να κάνει η Ε.Ε τα ίδια και περισσότερα πράγματα με λιγότερα χρήματα;»

  «Πρέπει», συνέχισε, «να ενισχυθεί ο κοινοτικός προϋπολογισμός με νέους ίδιους πόρους με αύξηση της οικονομικής συμμετοχής των κρατών μελών προκειμένου όχι μόνο να μην θιγεί αλλά να ενισχυθεί η πολιτική της κοινωνικής συνοχής. Να αυξηθούν έως και να διπλασιασθούν κονδύλια για τους νέους».

  Αναφερόμενος στο θέμα της φορολογικής μεταρρύθμισης ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία τα τελευταία δέκα χρόνια οι πολυεθνικές, με διάφορες νομιμοφανείς πρακτικές φοροαποφυγής επιτυγχάνουν να πληρώνουν πολύ λιγότερους φόρους από εκείνους που πλήρωναν το 2008.

  «Αυτό σημαίνει επιβάρυνση μισθωτών συνταξιούχων, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μείωση του κοινωνικού κράτους. Γιατί το έλλειμμα του κρατικού ή του κοινοτικού προϋπολογισμού το μεταφράζουν οι δεξιόστροφες κυβερνήσεις σε περικοπές του κοινωνικού κράτους. Αλλά δε μπορούμε να επιστρέψουμε στις λύσεις του έθνους κράτους για να κάνουμε φορολογική μεταρρύθμιση. Χρειαζόμαστε όχι μόνο ευρωπαϊκές αλλά και παγκόσμιες ρυθμίσεις που να βάζουν όρια και ποινές στους φορολογικούς παραδείσους και να υποχρεώνουν στη διασταύρωση των στοιχείων και να εξασφαλίζουν ότι τα κέρδη θα φορολογούνται εκεί που παράγονται.

  Το ίδιο συμβαίνει και με την κλιματική αλλαγή η οποία δε μπορεί να αντιμετωπισθεί σε μικρότερη κλίμακα από την πλανητική ή θέματα όπως η προστασία της υγείας των πολιτών» είπε ο κ. Παπαδημούλης και τόνισε.

  «Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη που να πρωτοστατεί και να επιμένει και να είναι βήμα μπροστά»

  Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρχει δημοκρατική λογοδοσία στους θεσμούς της Ε.Ε.

  «Μπορούμε να συχνάσουμε έχοντας ένα Ευρωκοινοβούλιο, το μόνο άμεσα εκλεγμένο που είναι ο ποιο αδύνατος θεσμός σε σχέση με την Κομισιόν και με το ακόμη ισχυρότερο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο; Με όργανα όπως το Eurogroup, που χωρίς να έχουν δημοκρατική νομιμοποίηση αποφασίζουν τα πάντα πίσω από κλειστές πόρτες;», διερωτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και πρόσθεσε.

  «Όσο αυτά θα συνεχίζονται θα δυναμώνει ο ευρωσκεπτικισμός και όσο η Αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις δεν προτείνουν το δικό τους σχέδιο αλλαγών για να ξεπεράσουμε αυτές τις καταστάσεις θα κερδίζει η άκρα δεξιά. Η ιδέα μιας πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης με δημοκρατικά κοινωνικά αναπτυξιακά χαρακτηριστικά στον αντίποδα αυτού που σήμερα συμβαίνει είναι η ποιο αριστερή και προοδευτική πρόταση.

  Θα πρέπει να βάλουμε στόχο μια μεγάλη αριστερή ευρωομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο που να είναι αυτή και όχι η άκρα δεξιά το αντίπαλο δέος των νεοφιλελεύθερων πρακτικών. Να συνεχίσουμε να επιταχύνουμε και να τολμήσουμε. Και εάν το κάνουμε θα γράψουμε ιστορία», κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.

  (Πηγή: ΑΠΕ)

 • Αναστασιάδης για έρευνες φυσικού αερίου: Εναπόκειται στις ΗΠΑ να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους

  Αναστασιάδης για έρευνες φυσικού αερίου: Εναπόκειται στις ΗΠΑ να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-17 22:42:50 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «Ελπίζω η Τουρκία να απόσχει από οποιαδήποτε εχθρική πράξη» είπε αναφερόμενος στις επικείμενες έρευνες της ExxonMobil στην Κυπριακή ΑΟΖΓια το Κυπριακό και τα ενεργειακά μίλησε στο Al Jazeera ο πρόεδρος Αναστασιάδης, δηλώνοντας για ακόμη μία φορά, έτοιμος να επανέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό.


  Ο Κύπριος πρόεδρος σημείωσε πως «κάθε φορά που δεν βρίσκεται λύση ο κόσμος απογοητεύεται και η έλλειψη εμπιστοσύνης αυξάνεται».

  Όσον αφορά τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και το ζήτημα συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως «εδώ και τέσσερα χρόνια γίνονται συνομιλίες για επίτευξη λύσης και το θέμα των υδρογονανθράκων δεν βρέθηκε ποτέ στο τραπέζι, διότι έχει συμφωνηθεί». Οι φυσικοί πόροι ανήκουν στο κράτος και όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου, είτε πρόκειται για Ελληνοκυπρίους, είτε για Τουρκοκυπρίους , πρόσθεσε .

  Επίσης, ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στις έρευνες, που θα αρχίσουν από την ExxonMobil. «Ελπίζω η Τουρκία να απόσχει από οποιαδήποτε εχθρική πράξη», δήλωσε . Σε ερώτηση, εάν ζήτησε από τις ΗΠΑ την οποιαδήποτε στρατιωτική υποστήριξη για εξασφάλιση των ερευνών, είπε πως δεν επιθυμεί να εμπλακεί στρατός, αλλά εναπόκειται στις ΗΠΑ να προστατεύσουν τα δικά τους συμφέροντα. «Εμείς κάναμε ότι έπρεπε για να πετύχει το ενεργειακό μας πρόγραμμα», κατέληξε.


  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν βοηθάει ούτε ο ηγεμονισμός, ούτε η Βαβυλωνία

  Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν βοηθάει ούτε ο ηγεμονισμός, ούτε η Βαβυλωνία

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Αντώνης Γκιόκας | Ημερομηνία: 2018-03-17 22:29:42 | Πηγή: News247

  Την άποψη του για τον οδικό χάρτη που θα πρέπει να ακολουθήσει το Κίνημα Αλλαγής την επόμενη μέρα κατέθεσε στο ιδρυτικό Συνέδριο του νέου, ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Πρέπει να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες του ελληνικού λαού. Πρέπει να αγωνιστούμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για όλους και ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους», είπε ο νεαρός ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

  Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε σε ορισμένα λάθη που έγιναν τον τελευταίο καιρό τονίζοντας ότι οι προτάσεις που καταθέτει δεν κρύβουν καμιά ιδιοτέλεια. «Μοναδική μου μου αγωνία είναι να μην απογοητεύσουμε την προσδοκία των 212.000 πολιτών που μας έδωσαν την ελπίδα. Και μας τίμησαν με την συμμετοχή τους στο νέο αυτό εγχείρημα στις 12 Νοέμβρη».

  Προσέθεσε μάλιστα ότι δόθηκε λάθος μήνυμα στον ελληνικό λαό η εικόνα διαμοιρασμού της παράταξης. «Έπρεπε να είχε προκριθεί μια δημοκρατική διαδικασία με τους χιλιάδες ανθρώπους που μας τίμησαν, είτε μέσω των συνέδρων είτε μέσω της βάσης για να επιλέξουν αυτοί τους αντιπροσώπους τους και μάλιστα να βάλουμε και κάποιες δικλίδες ασφαλείας να υπάρχει πολυφωνία. Όχι όμως να υπάρχει διορισμός. Ήταν ένα λάθος μήνυμα προς την Ελληνική κοινωνία που δεν βοηθάει στην προσπάθεια που κάνουμε», τόνισε.

  Αναφερόμενος στο θέμα του διορισμού των μελών της Κεντρικής Επιτροπής κατέθεσε την εξής πρόταση: «Αυτή η Κεντρική Επιτροπή να ονομασθεί "Προσωρινή" και να είναι μια δέσμευση ότι θα μείνουμε όλοι ενωμένοι, θα δώσουμε τη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Την επόμενη μέρα να κάνουμε ένα συνέδριο πραγματικό».

  Τέλος, στο δίλημμα της συγκυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι «Εάν θέλουν οι πολίτες να κυβερνήσουμε, ας μας τιμήσουν με την ψήφο τους. Εάν το βράδυ των εθνικών εκλογών επικροτήσουν το Κίνημα Αλλαγής είμαστε έτοιμοι να παίξουμε το ρόλο αυτό με καθαρή προγραμματική συμφωνία και ιεραρχημένες προοδευτικές προτεραιότητες».

  Παράλληλα, ζήτησε τη θέσπιση θητειών από το 2021, 4 για τους βουλευτές και 3 για τους ευρωβουλευτές "χωρίς να διαταράξει την σημερινή κοινοβουλευτική ομάδα και τις επόμενες εκλογές, αλλά βάζοντας το λιθαράκι της ριζοσπαστικής ανανέωσης μετά το 2021 για την επόμενη δεκαετία. Γιατί η πολιτική δεν είναι επάγγελμα. Είναι λειτούργημα και πρέπει να το αποδείξουμε στο καταστατικό που εγκρίνουμε σήμερα", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

 • Καμίνης: Επιβεβλημένη η ενιαία έκφραση του Κινήματος Αλλαγής

  Καμίνης: Επιβεβλημένη η ενιαία έκφραση του Κινήματος Αλλαγής

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Αντώνης Γκιόκας | Ημερομηνία: 2018-03-17 22:29:42 | Πηγή: News247

  «Το είπα επανειλημμένα και θα το επαναλαμβάνω ακούραστα: ΕΝΙΑΙΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, ώστε να έχουμε ενιαία φωνή παντού» δήλωσε από το βήμα του ιδρυτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής ο Γιώργος Καμίνης.

  Μάλιστα, ο κ. Καμίνης προειδοποίησε πως εάν οι πολίτες αντιληφθούν πως κάποιοι στη συλλογική προσπάθεια είναι με το ένα πόδι μέσα και το ένα πόδι έξω, το εγχείρημα θα αποτύχει καθώς ο λαός δεν θα μπει σε λεπτομέρειες και θα καταδικάσει το σύνολο της αναγεννητικής προσπάθειας, που έχουμε αναλάβει.

  «Το λέω απλά και ξεκάθαρα, αν πηγαίνουμε "λίγο μαζί και λίγο χώρια" το γνωστό "βρείτε τα πρώτα μεταξύ σας και μετά τα ξαναλέμε» θα το ακούσουμε στην κάλπη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.

  Ο Δήμαρχος Αθηναίων, έθεσε, εξάλλου τρεις βασικές προϋποθέσεις για την ανασυγκρότηση του ευρύτερου πολιτικού χώρου.

  Πρώτον, την κάθαρση σχετικά με το παρελθόν χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το γεγονός πως την περίοδο της Μεταπολίτευσης είτε με τα φάρμακα, είτε με τη Siemens διακινήθηκε πολιτικό χρήμα, που διακινήθηκε σε κομματικούς και εκλογικούς μηχανισμούς. Δεύτερον, την υιοθέτηση ριζοσπαστικής κριτικής απέναντι στην παρακμάζουσα κυρίαρχη συντηρητική εκδοχή της που έχει καταλάβει μεγάλο τμήμα της Σοσιαλδημοκρατίας. Τρίτον, την αναθεώρηση των πολιτικών μας στην κατεύθυνση του σεβασμού στις αξίες και τις αγωνίες των ανθρώπων.

 • Καμίνης: Πρέπει να συντρίψουμε το παραμύθι της κοινωνικής πολιτικής του κ. Τσίπρα

  Καμίνης: Πρέπει να συντρίψουμε το παραμύθι της κοινωνικής πολιτικής του κ. Τσίπρα

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-17 22:26:31 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «Γιατί με την αναστάτωση, το διχασμό, την «αναμπουμπούλα»  που παράγει κάθε φορά η κυβέρνηση, μόνο «οι λύκοι» χαίρονται» τόνισε ο δήμαρχος ΑθηναίωνΜε τα βοσκοτόπια του ενός, τα κουμπούρια του άλλου, τις στολές παραλλαγής του τρίτου, τις στημένες κατηγορίες, τους στημένους διαγωνισμούς που ακυρώνονται στο ΣτΕ, μολύνεται η δημοκρατία μας.


  Για λόγους εθνικούς και δημοκρατίας είναι στρατηγικής σημασίας η αποχώρησή τους από τη διακυβέρνηση της χώρας

  Η ομιλία του Γιώργου Καμίνη:

  Το χειρότερο για μένα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας δεν κάνουν τίποτε για να απαλλαγούμε από τα μεγάλα λάθη του παρελθόντος. Το κομματικό κράτος θα είναι πάντα κράτος διεφθαρμένο. Και αυτή η κυβέρνηση ΣΤΗΝΕΙ κομματικό κράτος.

  Η συγκέντρωση εξουσίας παράγει ανομία και η κυβέρνηση παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη, συγκεντρώνει εξουσία. Το ίδιο επιχειρεί και με τις ανεξάρτητες αρχές, με τον κεντρικό τραπεζίτη. Φθείρει τους θεσμούς γιατί δεν σέβεται την διάκριση των εξουσιών.

  Η έλλειψη λογοδοσίας, οι κλειστές δομές οδηγούν σε κατάχρηση εξουσίας.

  Οι πράξεις τους δείχνουν ότι αποτελούν ατόφιο τμήμα του σάπιου μέρους της μεταπολίτευσης. Όσα χρόνια και αν τους χωρίζουν ηλικιακά, τα έργα τους πατάνε στα ίδια χνάρια.

  Πρέπει να ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ το παραμύθι της δήθεν κοινωνικής πολιτικής του κ. Τσίπρα.

  Γιατί με την αναστάτωση, το διχασμό, την «αναμπουμπούλα»  που παράγει κάθε φορά η κυβέρνηση, μόνο «οι λύκοι» χαίρονται. Δηλαδή οι ισχυροί , που μέσα στην κρίση γίνονται ισχυρότεροι , όπως και οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι.

  Ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του παράγει ανισότητες και κοινωνική αδικία. «Σκίζει» μνημόνια και μετά υποχρεώνεται να κόψει συντάξεις. Διευρύνει τις ανισότητες, από το 2015 και μετά. Και τώρα με τα φάρμακα δεν ξεσκεπάζει σκάνδαλα, δεν κοιτά την ουσία, πώς δηλαδή θα κατοχυρωθούν τα γενόσημα, πώς θα πέσει η τιμή στο φάρμακο. Συσκοτίζει την πραγματική φύση των κυκλωμάτων, προστατεύει τους «λύκους» του φαρμάκου, γιατί στρέφει την προσοχή στις εντυπώσεις, στα ονόματα των πολιτικών του αντιπάλων, που αναρτά σε λίστες προγραφών. Είναι απολύτως φανερό ότι από αυτή την παρωδία της προανακριτικής δεν κερδίζει ούτε ο ασθενής, ούτε ο αδύναμος, ούτε ο φτωχός.

  Και για να το πούμε τελικά απλά.

  Με τα βοσκοτόπια του ενός, τα κουμπούρια του άλλου, τις στολές παραλλαγής του τρίτου, τις στημένες κατηγορίες, τους στημένους διαγωνισμούς που ακυρώνονται στο ΣτΕ, μολύνεται η δημοκρατία μας.

  Για λόγους εθνικούς και δημοκρατίας είναι στρατηγικής σημασίας η αποχώρησή τους από τη διακυβέρνηση της χώρας Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Οπαδοί του ΠΑΟΚ ματαίωσαν ομιλία του Γεωργιάδη στη Θεσσαλονίκη

  Οπαδοί του ΠΑΟΚ ματαίωσαν ομιλία του Γεωργιάδη στη Θεσσαλονίκη

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-17 22:25:14 | Πηγή: News Beast

  Οπαδοί του ΠΑΟΚ από τα Γιαννιτσά και τη Σκύδρα Πέλλας, ματαίωσαν με παρέμβαση τους κομματική εκδήλωση με ομιλητή τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη, που είχε οργανώσει για τις 7.30 απόψε το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Θεόδωρου Καράογλου, στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης.

  Όπως μας είπε ο κ. Καράογλου, περίπου είκοσι οπαδοί συγκεντρώθηκαν έξω από το Πνευματικό Κέντρο στα Κουφάλια στις 7.20μ.μ. και φώναζαν ότι είναι «ανεπιθύμητος» ο κ. Γεωργιάδης.

  Ο βουλευτής της Ν.Δ. τους πλησίασε και τους πρότεινε μια μικρή αντιπροσωπεία τους να συναντηθεί με τον ίδιο και τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Εκείνοι αρνήθηκαν επιμένοντας ότι είναι «ανεπιθύμητος» ο Αδωνις Γεωργιάδης. Υστερα από επιθυμία του Θεόδωρου Καράογλου δεν υπήρξε επέμβαση της αστυνομικής δύναμης που ήταν στο σημείο.

  Μετά από αυτό ο βουλευτής της Β΄ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τη ματαίωση της εκδήλωσης, ενώ παράλληλα ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. που είχε φτάσει στη Θεσσαλονίκη, όχι όμως και στα Κουφάλια, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Αθήνα.

  Το πολιτικό γραφείο του κ. Καράογλου είχε οργανώσει και άλλες δύο εκδηλώσεις με ομιλητή τον κ. Γεωργιάδη. Μία αύριο στις 11 το πρωί στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης, η οποία θα γίνει χωρίς τον κ. Γεωργιάδη και η δεύτερη για αύριο το απόγευμα στην Επανομή η οποία ματαιώθηκε.

 • Αχτσιόγλου: Δεν μας ικανοποιεί η τωρινή Ευρώπη των ανισοτήτων

  Αχτσιόγλου: Δεν μας ικανοποιεί η τωρινή Ευρώπη των ανισοτήτων

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-17 22:25:14 | Πηγή: News Beast

  «Μιλάμε για την Ευρώπη των ίσων, διότι δεν μας ικανοποιεί η τωρινή Ευρώπη των ανισοτήτων. Των ανισοτήτων, ανάμεσα στα υπερκέρδη των επιχειρήσεων και τους συμπιεσμένους μισθούς για τους εργαζόμενους, ανάμεσα στη φοροασυλία για τους λίγους και τη λιτότητα για τους πολλούς, ανάμεσα σε όλες εκείνες τις δομικές τελικά ανορθογραφίες που καλούμαστε συλλογικά να διορθώσουμε», τόνισε μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας απόψε στη διήμερη διεθνή συνάντηση με τίτλο: «Ενώνοντας δυνάμεις για μια άλλη Ευρώπη».

  Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε την ανάγκη αναπροσανατολισμού των ιεραρχήσεων που διέπουν εδώ και χρόνια το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και σημείωσε ότι «η οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση, που εκδηλώθηκε το 2008 και εξακολουθεί να επιφέρει τις δραματικές της συνέπειες, έθεσε υπό αμφισβήτηση την ίδια την επιβίωση του ευρωπαϊκού σχεδίου.

  Η μέθοδος που επιλέχθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης», συνέχισε η υπουργός Εργασίας, «οδήγησε σε μεγάλης κλίμακας αναδιανομή εισοδήματος, εις βάρος της μισθωτής εργασίας. Συντελέστηκε μία συνολική επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, καθώς η κρίση αποτέλεσε το προκάλυμμα ώστε οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις να επιβάλουν αλλαγές που ο παλιός συσχετισμός δύναμης δεν τους επέτρεπε».

  Η κα. Αχτσιόγλου επισήμανε τις διαφορές μεταξύ των διακηρύξεων των ευρωπαϊκών θεσμών και των εφαρμοσμένων πολιτικών.

  «Το 2010 οι ηγέτες της Ε.Ε. δεσμεύτηκαν να μειώσουν τον αριθμό των ατόμων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας κατά 20 εκατομμύρια έως το 2020» ανέφερε και πρόσθεσε.

  «Μέχρι στιγμής, τα άτομα που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο φτώχειας όχι απλώς δεν έχουν μειωθεί, αλλά έχουν αυξηθεί κατά 1,7 εκατομμύρια. Υπάρχει ένα χάσμα, λοιπόν, ανάμεσα στη ρητορική για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις πραγματικότητες της κοινωνικής ζωής. Ένα χάσμα που αποκαλύπτει όχι μόνο την πραγματικότητα των πολιτικών της λιτότητας, αλλά και ένα ακόμη πιο θεμελιώδες ζήτημα: την απόσταση ανάμεσα στις διακηρύξεις και την κοινωνική πραγματικότητα».

  Καταλήγοντας η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στους τρεις πυλώνες στους οποίους, όπως είπε, θα πρέπει να επικεντρωθεί η προσπάθεια για την εξάλειψη των ανισοτήτων στην Ευρώπη.

  «Ο πρώτος πυλώνας», είπε, «αφορά στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, και μ' αυτό δεν εννοώ τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το ζήτημα της δημοκρατίας. Έχουμε ανάγκη από έναν τρόπο οργάνωσης που κεντρικό του στοιχείο θα έχει τον δημοκρατικό έλεγχο, τη διαφάνεια στις αποφάσεις και τις διαδικασίες, την ευρύτερη δυνατή κοινωνική συμμετοχή και δημόσια λογοδοσία.

  Δεύτερος πυλώνας είναι οι θεσμικές αλλαγές στον τομέα της οικονομίας, όπως η θέσπιση αυστηρών και δεσμευτικών κανόνων όσον αφορά στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής του μεγάλου πλούτου.

  Τρίτος πυλώνας είναι αυτός της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η προστασία της εργασίας και των εργατικών δικαιωμάτων, όχι μόνο των ατομικών αλλά και των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων. Η ενίσχυση των δομών κοινωνικής προστασίας. Ένα αναπτυξιακό πλάνο για την Ευρώπη που θα στοχεύει στη δημιουργία θέσεων σταθερής και καλά αμειβόμενης εργασίας».

 • Οπαδοί του ΠΑΣΟΚ ματαίωσαν εκδήλωση της ΝΔ με ομιλητή τον Άδωνι Γεωργιάδη

  Οπαδοί του ΠΑΣΟΚ ματαίωσαν εκδήλωση της ΝΔ με ομιλητή τον Άδωνι Γεωργιάδη

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-17 22:17:11 | Πηγή: Ζούγκλα
  Οπαδοί του ΠΑΟΚ από τα Γιαννιτσά και τη Σκύδρα Πέλλας, ματαίωσαν με παρέμβαση τους κομματική εκδήλωση με ομιλητή τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη, που είχε οργανώσει για τις 7.30 απόψε το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Θεόδωρου Καράογλου, στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης.

  Όπως δήλωσε ο κ. Καράογλου, περίπου είκοσι οπαδοί συγκεντρώθηκαν έξω από το Πνευματικό Κέντρο στα Κουφάλια στις 7.20μ.μ. και φώναζαν ότι είναι «ανεπιθύμητος» ο κ. Γεωργιάδης.

  Ο βουλευτής της Ν.Δ. τους πλησίασε και τους πρότεινε μια μικρή αντιπροσωπεία τους να συναντηθεί με τον ίδιο και τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Εκείνοι αρνήθηκαν επιμένοντας ότι είναι «ανεπιθύμητος» ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ύστερα από επιθυμία του Θεόδωρου Καράογλου δεν υπήρξε επέμβαση της αστυνομικής δύναμης που ήταν στο σημείο.

  Μετά από αυτό ο βουλευτής της Β΄ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τη ματαίωση της εκδήλωσης, ενώ παράλληλα ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. που είχε φτάσει στη Θεσσαλονίκη, όχι όμως και στα Κουφάλια, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Αθήνα.

  Το πολιτικό γραφείο του κ. Καράογλου είχε οργανώσει και άλλες δύο εκδηλώσεις με ομιλητή τον κ. Γεωργιάδη. Μία αύριο στις 11 το πρωί στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης, η οποία θα γίνει χωρίς τον κ. Γεωργιάδη και η δεύτερη για αύριο το απόγευμα στην Επανομή η οποία ματαιώθηκε.

  Πηγή: ΑΠΕ
 • Κατσέλη: Για να κερδίσουμε τους ψηφοφόρους μας πρέπει να ξαναγίνουμε πιο αριστεροί

  Κατσέλη: Για να κερδίσουμε τους ψηφοφόρους μας πρέπει να ξαναγίνουμε πιο αριστεροί

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-17 22:16:16 | Πηγή: News Beast

  «Η Ευρώπη και γενικότερα οι δυτικές κοινωνίες διέρχονται μια βαθύτατη πολιτική κρίση η οποία είναι και κρίση εμπιστοσύνης προς το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα», ανέφερε μιλώντας απόψε στη διήμερη διεθνή συνάντηση με τίτλο: «Ενώνοντας δυνάμεις για μια άλλη Ευρώπη», η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη.

  Η κρίση αυτή», συνέχισε η κ. Κατσέλη, «οδήγησε σε απονομιμοποίηση κυβερνήσεων κομμάτων και συνδικάτων απέναντι στην άνοδο της ισχύος των κατόχων της ιδιωτικής οικονομικής εξουσίας».

  Αυτό, σύμφωνα με την κ. Κατσέλη, πλήττει κυρίως τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα και την κυβερνητική αριστερά που στηρίζονται στα «απαξιωμένα» δημόσια θεσμικά υποκείμενα για την ρύθμιση των αγορών και την υλοποίηση του προγράμματός τους.

  Η αυξανόμενη ανεργία, η φτώχια, η ανισότητα, η υπερχρέωση μεσαίων στρωμάτων, σε συνδυασμό με την κατάρρευση της εμπιστοσύνης προς τους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς έχουν προκαλέσει δραματική αύξηση της ανασφάλειας του φόβου και της οργής και πυροδοτούν την άνοδο των αντισυστημικών δυνάμεων.

  Η παλιά συνταγή για να κερδίσουμε τους ψηφοφόρους μας πρέπει να ξαναγίνουμε πιο αριστεροί, να διεκδικούμε περισσότερο κράτος και λιγότερη αγορά δεν πείθει καθώς έχει υπονομευθεί η εμπιστοσύνη στο κράτος και στους δημοκρατικούς θεσμούς ότι μπορούν να υλοποιήσουν μία προοδευτική ατζέντα, είπε η κ. Κατσέλη. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι χρειάζεται μια νέα προοδευτική ευρωπαϊκή ατζέντα με στόχο την ανάπτυξη της ισχύος της πολιτικής έναντι της αγοράς.

  Οι πυλώνες μιας σύγχρονης προοδευτικής ατζέντας στην Ευρώπη, σύμφωνα με την κ. Κατσέλη, είναι πέντε. Η αποτελεσματική ρύθμιση των παγκόσμιων αγορών με προτεραιότητα στην εξάλειψη των φορολογικών παραδείσων στη ρύθμιση ενδοομιλικών συναλλαγών, στην καταπολέμηση των ολιγοπωλιακών και μονοπωλιακών τακτικών και αθέμιτων πρακτικών από μονοπωλιακές επιχειρήσεις.

  Η προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών με την ανάδειξη πολιτικών για την ενίσχυση του δικαιώματος σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης με προτεραιότητα στην εργασία στη στέγη στην ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας εκπαίδευσης και πρόνοιας.

  Η ενίσχυση της οικονομικής δημοκρατίας και της διαπραγματευτικής δύναμης του πολίτη στην αγορά εργασίας, στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και στην αγορά κεφαλαίων μέσω της ενίσχυσης των κοινωνικών εταίρων.

  Η εξασφάλιση της βιώσιμης αναπτυξιακής δυναμικής και κοινωνικής συνοχής με την επεξεργασία συγκεκριμένων επενδυτικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών που θα προάγουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα μιας προοδευτικής Ευρώπης.

  Η διασφάλιση δημοκρατίας διαφάνειας και λογοδοσίας στην ευρωπαϊκή διακυβέρνηση με την ενίσχυση των εξουσιών του ευρωκοινοβουλίου την ανακατανομή αρμοδιοτήτων και την άσκηση εποπτείας στην οικονομική πολιτική.

  Καταλήγοντας η κ. Κατσέλη είπε ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα μπορεί να διασωθεί μόνο μέσω της ανασύστασης των προοδευτικών δυνάμεων.

  «Για την ανασύσταση αυτή», είπε, «απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η συγκρότηση συμμαχιών ενόψει των ευρωεκλογών του 2019 και η διασφάλιση αξιόπιστης πολιτικής εκπροσώπησης. Ακόμη η ανάδειξη ευρωπαϊκής προοδευτικής ατζέντας και η επανάκτηση του επικοινωνιακού πλεονεκτήματος με ανάδειξη των δυνατοτήτων για την αν αναχαίτιση της σημερινής κρίσης και των σημαντικών δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών που μόνο η Ευρώπη μπορεί να παράξει».

 • Ανδρουλάκης: Επικίνδυνη η ελαφρότητα της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα

  Ανδρουλάκης: Επικίνδυνη η ελαφρότητα της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-17 22:08:42 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και τις αλλαγές στην παγκόσμια οικονομίαΕπισήμανε πως υπάρχει απαξίωση των θεσμών και της ευρωπαϊκής ιδέας, που φορτώνεται τα αρνητικά ενώ δεν γίνεται αναφορά στα θετικά της ενοποίησης.


  Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για θεσμικές λύσεις, καθώς δεν αρκεί ο πολιτικός και κοινωνικός ακτιβισμός. Ήρθε η ώρα με ξεκάθαρο λόγο να μιλήσουμε για την κατάσταση και τις λύσεις, τόνισε. 

  Ο κ. Ανδρουλάκης ανέλυσε και τον κίνδυνο η Γερμανία να συγκεντρώσει το σύνολο των κεφαλαίων της Γηραιάς Ηπείρου, καθώς το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους των υπόλοιπων χωρών θα αποτρέπει τους επενδυτές να τοποθετούν εκεί τα χρήματά τους. 

  Ισχυρά συμφέροντα δε θέλουν την ενοποίηση της Ευρώπης για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά του, σημείωσε. 

  Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα χαρακτήρισε επικίνδυνη την ελαφρότητα με την οποία η κυβέρνηση, με υπουργό Εθνικής Άμυνας τον Πάνο Καμμένο, αντιμετωπίζει τα εθνικά θέματα. Από την Κύπρο και το Αιγαίο μέχρι την απαράδεκτη αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο.  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Δραγασάκης: Ένα μπλοκ εγχώριων δυνάμεων δεν θέλει να βγούμε από την επιτροπεία

  Δραγασάκης: Ένα μπλοκ εγχώριων δυνάμεων δεν θέλει να βγούμε από την επιτροπεία

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-17 22:07:03 | Πηγή: News Beast

  Την ενίσχυση των επενδύσεων και της απασχόλησης αλλά και την επεξεργασία της νέας Αναπτυξιακής Στρατηγικής αναφέρει στη «Νέα Σελίδα» ο Γιάννης Δραγασάκης ως τους δύο βασικότερους στόχους του στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Παράλληλα, τονίζει ότι έχει ζητήσει τις εισηγήσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, του υφυπουργού Οικονομίας, Στέργιου Πιτσιόρλα, και του Enterprise Greece ώστε να καταρτιστεί ένα σχέδιο για τη βελτίωση της υποδοχής επενδυτών, της αδειοδοτικής διαδικασίας και της χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων.

  Με την οικονομία να μπαίνει σε τροχιά ανάκαμψης, ο στόχος είναι αφενός η επιτάχυνση της ανάκαμψης, αφετέρου η διασφάλιση μιας κατεύθυνσης που θα οδηγεί σ’ ένα νέο υπόδειγμα βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης, αναφέρει υπογραμμίζοντας πως τον πρώτο στόχο θα τον επιδιώξουμε με την ενίσχυση των επενδύσεων και της απασχόλησης, ενώ ο δεύτερος στόχος είναι το αντικείμενο της υπό επεξεργασία νέας Αναπτυξιακής Στρατηγικής.

  Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το Eurogroup του Απριλίου αναφέρει και ο στόχος εδώ είναι να επιτύχουμε μια καθαρή έξοδο, χωρίς «αστερίσκους» και προαπαιτούμενα.

  «Στη χώρα μας είναι εμφανές ότι υπάρχει ένα μπλοκ δυνάμεων οι οποίες δεν θέλουν να βγούμε από την επιτροπεία και την «προστασία» των ξένων, διότι, λένε, είναι πιο «φθηνή», οπότε μέχρι τέλους θα κάνουν θόρυβο, θα εκπέμπουν «παράσιτα» και θα προσπαθούν να βάζουν τρικλοποδιές, αδιαφορώντας αν αυτό μπορεί να προκαλεί ζημιά στη χώρα».

  Για τα κόκκινα δάνεια αναφέρει ότι «η δραστική και γρήγορη μείωση τους είναι δική μας υπόθεση, δική μας ανάγκη, ανάγκη κοινωνική. Εάν δεν τα μειώσουμε μόνοι μας, θα μας το επιβάλουν και τότε θα γίνει με τους δικούς τους όρους, με τρόπο ανάλγητο και ισοπεδωτικό» .

  Για την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις υπογραμμίζει ότι η ύπαρξη ενισχυμένων θεσμών, που θα μπορούν να σχεδιάζουν μακροπρόθεσμα και να εγγυώνται τη θέση της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας, αποτελεί προτεραιότητα, ανεξάρτητα από τις διαθέσεις των γειτόνων μας.

  Για την θέση της χώρας στα Βαλκάνια αναφέρει ότι τώρα εμφανίζονται δυνατότητες προκειμένου να συγκροτήσουμε ένα σχέδιο Διαβαλκανικής Συνεργασίας και Συνανάπτυξης, μακριά από μικροεθνικισμούς, μεγαλοϊδεατισμούς και μισαλλοδοξίες.

 • Ανδρουλάκης: Ισχυρά συμφέροντα δε θέλουν την ενοποίηση της Ευρώπης

  Ανδρουλάκης: Ισχυρά συμφέροντα δε θέλουν την ενοποίηση της Ευρώπης

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-17 21:59:49 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και τις αλλαγές στην παγκόσμια οικονομίαΕπισήμανε πως υπάρχει απαξίωση των θεσμών και της ευρωπαϊκής ιδέας, που φορτώνεται τα αρνητικά ενώ δεν γίνεται αναφορά στα θετικά της ενοποίησης.


  Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για θεσμικές λύσεις, καθώς δεν αρκεί ο πολιτικός και κοινωνικός ακτιβισμός. Ήρθε η ώρα με ξεκάθαρο λόγο να μιλήσουμε για την κατάσταση και τις λύσεις, τόνισε. 

  Ο κ. Ανδρουλάκης ανέλυσε και τον κίνδυνο η Γερμανία να συγκεντρώσει το σύνολο των κεφαλαίων της Γηραιάς Ηπείρου, καθώς το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους των υπόλοιπων χωρών θα αποτρέπει τους επενδυτές να τοποθετούν εκεί τα χρήματά τους. 

  Ισχυρά συμφέροντα δε θέλουν την ενοποίηση της Ευρώπης για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά του, σημείωσε. 

  Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα χαρακτήρισε επικίνδυνη την ελαφρότητα με την οποία η κυβέρνηση, με υπουργό Εθνικής Άμυνας τον Πάνο Καμμένο, αντιμετωπίζει τα εθνικά θέματα. Από την Κύπρο και το Αιγαίο μέχρι την απαράδεκτη αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο.  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Μέτωπο δημοκρατικών δυνάμεων κατά του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ο Βενιζέλος

  Μέτωπο δημοκρατικών δυνάμεων κατά του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ο Βενιζέλος

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-17 21:50:10 | Πηγή: News Beast

  Μέτωπο δημοκρατικών δυνάμεων κατά του ΣΥΡΙΖΑ , πρότεινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στο ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, επικρίνοντας την κυβέρνηση και την πολιτική της , με αποκορύφωμα την υπόθεση Νοvartis .

  Αφού επεσήμανε ότι θα δώσει τη μάχη στο όνομα της παράταξης και της εθνικής ευθύνης και δημοκρατίας με στόχο την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Υπάρχει μέτωπο Δημοκρατίας κατά του πραξικοπήματος που επιχειρείται. Είναι άλλο οι διαφορές με τον συντηρητικό χώρο κι άλλο πράγμα η αντίκρουση με τους σκευωρούς. Κι έρχονται κι άλλα. Δεν θα στοχεύουν μόνο όσους είναι κατά του γλοιώδους φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ολόκληρη τη δημοκρατική παράταξη».

  Υπογράμμισε ότι η πολιτική πρόταση της προοδευτικής παράταξης πρέπει να είναι σαφής:

  -Πρώτος στόχος η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ που σημαίνει να μην μπορεί να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις

  -Δεύτερον η συγκρότηση κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από τη κρίση στην οποία θα κληθεί να συμμετάσχει και ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ

  -Να μην υπάρξει αυτοδυναμία της ΝΔ

  -Αυξημένη πλειοψηφία για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και

  - αυξημένη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας , τον Ιανουάριο του 2020.

  Ο Ευάγγελος Βενιζέλος περιέγραψε με μελανά χρώματα την επικίνδυνη, όπως είπε, κυβερνητική πολιτική και τους χειρισμούς της τόσο στην οικονομία και την έξοδο από το μνημόνια, όπου υποστήριξε την λήψη πιστοληπτικής γραμμής , όσο και στα εθνικά θέματα με αιχμή την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.

  Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ κακώς σήκωσε μόνο του το φορτίο της κρίσης και υφίσταται ανάλογες συνέπειες υπογραμμίζοντας ότι «δεν χαρίζουμε τον αγώνα του 2010-2015 στη ΝΔ , λες και ντρεπόμαστε. Οι άλλοι ήρθαν στη γραμμή μας. Ποτέ δεν είχαμε δίλημμα μεταξύ του εθνικού και κομματικού συμφέροντος. Πάντα ήμασταν στη πρώτη γραμμή για τη πατρίδα και τη Δημοκρατία».

  Επίσης αναλύοντας τις μεγάλες δυσκολίες και υποχωρήσεις της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη, ανέφερε ότι χρειάζονται εθνικές απαντήσεις. Υπογράμμισε τις δυνατότητες της προοδευτικής παράταξης τονίζοντας την ανάγκη να έχει καθαρή πολιτική γραμμή. « Αυτονομία προφανώς. Διεύθυνση του σχεδίου για την Ελλάδα μετά την κρίση όχι με την αυταπάτη των ίσων αποστάσεων », υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος επισημαίνοντας τον κίνδυνο δοθούν ασαφή μηνύματα αβεβαιότητας σε συνθήκες μεγάλης πόλωσης.

  Για το Κίνημα Αλλαγής ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι πρέπει να εκφράζει όλο το φάσμα της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, να είναι το συλλογικό υποκείμενο για τη θεσμική θωράκιση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και την ανάταξη της μεσαίας τάξης , χωρίς εσωστρέφεια και παραγοντισμούς και να έχει καθαρή κι ενιαία γραμμή για την επόμενη των εκλογών για τη πορεία της παράταξης.

 • Αχτσιόγλου: Υπάρχει ανάγκη αναπροσανατολισμού των ιεραρχήσεων που διέπουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα

  Αχτσιόγλου: Υπάρχει ανάγκη αναπροσανατολισμού των ιεραρχήσεων που διέπουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-17 21:46:00 | Πηγή: News247

  «Μιλάμε για την Ευρώπη των ίσων, διότι δεν μας ικανοποιεί η τωρινή Ευρώπη των ανισοτήτων. Των ανισοτήτων, ανάμεσα στα υπερκέρδη των επιχειρήσεων και τους συμπιεσμένους μισθούς για τους εργαζόμενους, ανάμεσα στη φοροασυλία για τους λίγους και τη λιτότητα για τους πολλούς, ανάμεσα σε όλες εκείνες τις δομικές τελικά ανορθογραφίες που καλούμαστε συλλογικά να διορθώσουμε", τόνισε μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας το Σάββατο στη διήμερη διεθνή συνάντηση με τίτλο: «Ενώνοντας δυνάμεις για μια άλλη Ευρώπη».

  Η κα. Αχτσιόγλου υπογράμμισε την ανάγκη αναπροσανατολισμού των ιεραρχήσεων που διέπουν εδώ και χρόνια το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και σημείωσε ότι «η οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση, που εκδηλώθηκε το 2008 και εξακολουθεί να επιφέρει τις δραματικές της συνέπειες, έθεσε υπό αμφισβήτηση την ίδια την επιβίωση του ευρωπαϊκού σχεδίου.

  Η μέθοδος που επιλέχθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης», συνέχισε η υπουργός Εργασίας, «οδήγησε σε μεγάλης κλίμακας αναδιανομή εισοδήματος, εις βάρος της μισθωτής εργασίας. Συντελέστηκε μία συνολική επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, καθώς η κρίση αποτέλεσε το προκάλυμμα ώστε οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις να επιβάλουν αλλαγές που ο παλιός συσχετισμός δύναμης δεν τους επέτρεπε».

  Η κα. Αχτσιόγλου επισήμανε τις διαφορές μεταξύ των διακηρύξεων των ευρωπαϊκών θεσμών και των εφαρμοσμένων πολιτικών. «Το 2010 οι ηγέτες της Ε.Ε. δεσμεύτηκαν να μειώσουν τον αριθμό των ατόμων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας κατά 20 εκατομμύρια έως το 2020» ανέφερε και πρόσθεσε.

  «Μέχρι στιγμής, τα άτομα που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο φτώχειας όχι απλώς δεν έχουν μειωθεί, αλλά έχουν αυξηθεί κατά 1,7 εκατομμύρια. Υπάρχει ένα χάσμα, λοιπόν, ανάμεσα στη ρητορική για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις πραγματικότητες της κοινωνικής ζωής. Ένα χάσμα που αποκαλύπτει όχι μόνο την πραγματικότητα των πολιτικών της λιτότητας, αλλά και ένα ακόμη πιο θεμελιώδες ζήτημα: την απόσταση ανάμεσα στις διακηρύξεις και την κοινωνική πραγματικότητα».

  Καταλήγοντας η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στους τρεις πυλώνες στους οποίους, όπως είπε, θα πρέπει να επικεντρωθεί η προσπάθεια για την εξάλειψη των ανισοτήτων στην Ευρώπη.

  «Ο πρώτος πυλώνας», είπε, «αφορά στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, και μ' αυτό δεν εννοώ τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το ζήτημα της δημοκρατίας. Έχουμε ανάγκη από έναν τρόπο οργάνωσης που κεντρικό του στοιχείο θα έχει τον δημοκρατικό έλεγχο, τη διαφάνεια στις αποφάσεις και τις διαδικασίες, την ευρύτερη δυνατή κοινωνική συμμετοχή και δημόσια λογοδοσία.

  Δεύτερος πυλώνας είναι οι θεσμικές αλλαγές στον τομέα της οικονομίας, όπως η θέσπιση αυστηρών και δεσμευτικών κανόνων όσον αφορά στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής του μεγάλου πλούτου.

  Τρίτος πυλώνας είναι αυτός της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η προστασία της εργασίας και των εργατικών δικαιωμάτων, όχι μόνο των ατομικών αλλά και των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων. Η ενίσχυση των δομών κοινωνικής προστασίας. Ένα αναπτυξιακό πλάνο για την Ευρώπη που θα στοχεύει στη δημιουργία θέσεων σταθερής και καλά αμειβόμενης εργασίας».

  (Πηγή: ΑΠΕ)

 • Κάλεσμα Τσίπρα για 'νέα Αριστερά στην Ευρώπη'

  Κάλεσμα Τσίπρα για 'νέα Αριστερά στην Ευρώπη'

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Γιώργος Μελιγγώνης | Ημερομηνία: 2018-03-17 21:46:00 | Πηγή: News247

  Την ανάγκη να συγκροτηθεί μία νέα Αριστερά στην Ευρώπη υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας μήνυμα στο Κίνημα Αλλαγής και τη Φώφη Γεννηματά πως «δεν μπορούν να υπάρξουν ίσες αποστάσεις» μεταξύ της συντήρησης και της προόδου στη Ευρώπη.

  Ο Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε εκ νέου τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης, αλλά και την μετεξέλιξη της νομισματικής ένωσης σε «πολιτική ένωση». Ο πρωθυπουγός ανέφερε, ακόμη, ότι υπάρχει ανάγκη για μία «νέα Αριστερά στην Ευρώπη», υπογραμμίζοντας ότι αυτή μπορεί να συγκροτηθεί από τρεις πόλους: από τις δυνάμεις της Αριστεράς, της οικολογίας, αλλά και της σοσιαλδημοκρατίας. Πάντως, δεν εφείσθη αιχμών για τις «ιστορικές ευθύνες της Σοσιαλδημοκρατίας», λέγοντας ότι αυτές είναι «δεδομένες» και φέρνοντας το παράδειγμα της «ΠΑΣΟΚοποίησης», υπό την έννοια ότι, όπως είπε, η συρρίκνωση των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων ξεκίνησε από την Ελλάδα αλλά επεκτείνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

  Με δεδομένο ότι η ομιλία Τσίπρα διεξήχθη μεσούντος του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, ο πρωθυπουργός έστειλε μηνύματα στο νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς, «υποδεικνύοντας» στην Φώφη Γεννηματά ότι είναι λάθος η γραμμή των ίσων αποστάσεων. Αφού υπογράμμισε τις ευθύνες της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη, αλλά και τα αποτελέσματα της πολιτικής του νεοφιλελευθερισμού, ο πρωθυπουργός επισήμανε πως «δεν μπορούν να υπάρξουν ίσες αποστάσεις μεταξύ του συντηρητικού και του προοδευτικού πόλου στην Ευρώπη», εξηγώντας, μάλιστα, πως «τα διακυβεύματα της επόμενης μέρας δεν επιτρέπουν μία τέτοια στάση». «Οι πολιτικές δυνάμεις καλούνται να πάρουν στρατηγικές αποφάσεις για την επόμενη μέρα», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι «η συζήτηση για το αύριο της Ευρώπης είναι καθοριστική για όλους μας, περιμένουμε να δούμε πού θα πάει το λεωφορείο (της Ευρώπης)», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

  Εξάλλου, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «είναι αναγκαία η επαναθεμελίωση και ένα προοδευτικό όραμα για την Ευρώπη», για να προσθέσει ότι «έχουμε την ευκαιρία να οργανώσουμε το τέλος μίας εποχής για την Ευρώπη και παράλληλα να οργανώσουμε την επόμενη». «Η έλλειψη αξιόπιστων δεσμεύσεων σε κοινωνικούς στόχους δεν είναι τυχαία αλλά πρόκειται για διαβρωτική επιλογή για το ευρωπαϊκό ιδεώδες, αποξενώνει τους πολίτες από την Ευρώπη», συνέχισε, αναλύοντας την σημερινή κατάσταση στη Γηραιά Ήπειρο.

  Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε τη διήμερη Διεθνή Συνάντηση του Προοδευτικού Φόρουμ της Ευρώπης ως «ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων σε μια Ευρώπη που σήμερα βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι και το μέλλον της βρίσκεται υπό διακύβευση», όπως τόνισε κλείνοντας τις εργασίες της συνάντησης.

  Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «η οικονομική κρίση του 2008 στην Ευρωπαϊκή Ένωση έφερε στην επιφάνεια τα προβλήματα που οι προοδευτικές δυνάμεις ανά την ήπειρο, εδώ και πολλά χρόνια είχαν επισημάνει, όπως το δημοκρατικό έλλειμμα, την ατολμία σε επίπεδο θεσμικής ολοκλήρωσης, την έλλειψη αλληλεγγύης και συνευθύνης ανάμεσα στα κράτη μέλη». «Οι ριζοσπαστικές αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης πρέπει να δώσουμε τις δικές μας εξηγήσεις για τα αίτια της κρίσης αλλά και για τις προτεραιότητες της επόμενης μέρας αν θέλουμε να ηγεμονεύσουμε σε αυτόν τον ανταγωνισμό», συνέχισε, ενώ για τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την κρίση, επισήμανε τα εξής: «Για μας ήταν συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να πάρει η κρίση του καπιταλισμού τη συγκεκριμένη μορφή που πήρε στην Ευρώπη. Επιλογές με το ιδεολογικό και ταξικό αποτύπωμα των νεοφιλελεύθερων συντηρητικών δυνάμεων, οι οποίες αναδείχθηκαν σε κυρίαρχο πόλο πανευρωπαϊκά, ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του '90».

  Όπως προαναφέρθηκε, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «δεδομένες» τις ευθύνες της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, ενώ επιπροσθέτως επισήμανε: «Υπήρξαν και μεγάλα - τα συντριπτικά μεγαλύτερα για να είμαστε ακριβείς - τμήματα της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας που βάδισαν το νεοφιλελεύθερο μονόδρομο, αποδυναμώνοντας έτσι την ισχύ του προοδευτικού μπλοκ σε ολόκληρη την ήπειρο. Παίρνοντας μάλιστα στην πλάτη τους πολλές φορές, πολιτικές απορύθμισης της αγοράς εργασίας, ιδιαίτερα πριν τη κρίση, τη δεκαετία του 2000». «Σήμερα, η Ευρώπη που βαδίζει δειλά στη «μετά την κρίση» εποχή, βλέπει στην επικράτεια της, τις συνέπειες των πράξεων των συντηρητικών πολιτικών της ηγεσιών», συνέχισε, για να προσθέσει πως «η Ευρώπη βλέπει τους οπαδούς του εθνικού απομονωτισμού, όχι απλά να κερδίζουν έδαφος αλλά και να πετυχαίνουν ισχυρά πλήγματα έναντι της Ευρωπαϊκής ιδέας, όπως στην περίπτωση της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου». «Βλέπει τους κάθε λογής δημαγωγούς, να εκμεταλλεύονται τις δομικές αδυναμίες της Ένωσης και να αποκτούν πρωτοφανή πολιτική και εκλογική επιρροή. Βλέπει κράτη μέλη της Ένωσης, κυρίως της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, να αγνοούν τις αρχές και τις συμφωνίες της και να ορθώνουν τείχη και φράχτες, απέναντι στους κυνηγημένους του πολέμου και της τρομοκρατίας, που ψάχνουν καταφύγιο και μια νέα ζωή στις χώρες της Ευρώπης. Βλέπει την ακροδεξιά, να αυξάνει διαρκώς την εκλογική της βάση αλλά και την επιχειρησιακή της δράση, με στόχο πάντα τους αδύναμους, τους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους, τους συνδικαλιστές και όποιον η φρικτή ιδεολογία της κατατάσσει ως εχθρό του εκάστοτε έθνους», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

  Τούτων δοθέντων, ανέφερε πως «είναι κρίσιμο και αναγκαίο να μιλήσουμε σήμερα για την ανάγκη μιας νέας αριστεράς στην Ευρώπη, μιας νέας ευρωπαϊκής αριστεράς, που θα γεννηθεί μέσα από τις αντιθέσεις αλλά και τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης». «Για την νέα αυτή Ευρωπαϊκή Αριστερά είπε ότι θα πρέπει να είναι "πολύ πιο ριζοσπαστική και μαχητική για τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας από ότι είναι σήμερα ο μέσος όρος της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Και σαφώς πιο φιλοευρωπαϊκή, πιο οικολογική, πιο δικαιωματική και αντιεθνικιστική από ότι ο μέσος όρος της σημερινής παραδοσιακής ευρωπαϊκής αριστεράς», συνέχισε, περιγράφοντας ως απώτερο στόχο αυτής της Αριστεράς το «να συμβάλει καθοριστικά στη συζήτηση και στη προσπάθεια για τις αναγκαίες προοδευτικές αλλαγές στην Ευρώπη». «Για μια Ευρώπη που θα βρει ξανά τη χαμένη της αίγλη και τη λαϊκή αποδοχή, στη βάση των αξιών της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης», όπως χαρακτηριστικά εξήγησε.

 • Τσίπρας: Η Ευρώπη βλέπει τις συνέπειες των πράξεων των συντηρητικών πολιτικών της ηγεσιών

  Τσίπρας: Η Ευρώπη βλέπει τις συνέπειες των πράξεων των συντηρητικών πολιτικών της ηγεσιών

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-03-17 21:41:10 | Πηγή: News Beast

  Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων σε μια Ευρώπη που σήμερα βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι και το μέλλον της βρίσκεται υπό διακύβευση καταγράφηκε στη διήμερη Διεθνή Συνάντηση του Προοδευτικού Φόρουμ της Ευρώπης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας τις εργασίες της Συνάντησης.

  Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η οικονομική κρίση του 2008 στην Ευρωπαϊκή Ένωση έφερε στην επιφάνεια τα προβλήματα που οι προοδευτικές δυνάμεις ανά την ήπειρο, εδώ και πολλά χρόνια είχαν επισημάνει, όπως το δημοκρατικό έλλειμμα, την ατολμία σε επίπεδο θεσμικής ολοκλήρωσης, την έλλειψη αλληλεγγύης και συνευθύνης ανάμεσα στα κράτη μέλη.

  «Οι ριζοσπαστικές αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης πρέπει να δώσουμε τις δικές μας εξηγήσεις για τα αίτια της κρίσης αλλά και για τις προτεραιότητες της επόμενης μέρας αν θέλουμε να ηγεμονεύσουμε σε αυτόν τον ανταγωνισμό», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

  Και όσον αφορά στα αίτια που οδήγησαν στην κρίση, επισήμανε: ««Για μας ήταν συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να πάρει η κρίση του καπιταλισμού τη συγκεκριμένη μορφή που πήρε στην Ευρώπη. Επιλογές με το ιδεολογικό και ταξικό αποτύπωμα των νεοφιλελεύθερων συντηρητικών δυνάμεων, οι οποίες αναδείχθηκαν σε κυρίαρχο πόλο πανευρωπαϊκά, ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του '90».

  Εκτός από τις ευθύνες της ευρωπαϊκής δεξιάς αναφέρθηκε και στις ευθύνες της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, λέγοντας: «Γιατί υπήρξαν και μεγάλα - τα συντριπτικά μεγαλύτερα για να είμαστε ακριβείς - τμήματα της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας που βάδισαν το νεοφιλελεύθερο μονόδρομο, αποδυναμώνοντας έτσι την ισχύ του προοδευτικού μπλοκ σε ολόκληρη την ήπειρο. Παίρνοντας μάλιστα στην πλάτη τους πολλές φορές, πολιτικές απορρύθμισης της αγοράς εργασίας, ιδιαίτερα πριν τη κρίση, τη δεκαετία του 2000».

  Σήμερα, η Ευρώπη που βαδίζει δειλά στη «μετά την κρίση» εποχή, βλέπει στην επικράτεια της, τις συνέπειες των πράξεων των συντηρητικών πολιτικών της ηγεσιών, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

  «Η Ευρώπη βλέπει τους οπαδούς του εθνικού απομονωτισμού, όχι απλά να κερδίζουν έδαφος αλλά και να πετυχαίνουν ισχυρά πλήγματα έναντι της Ευρωπαϊκής ιδέας, όπως στην περίπτωση της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου", παρατήρησε και πρόσθεσε: "Βλέπει τους κάθε λογής δημαγωγούς, να εκμεταλλεύονται τις δομικές αδυναμίες της Ένωσης και να αποκτούν πρωτοφανή πολιτική και εκλογική επιρροή.

  Βλέπει κράτη μέλη της Ένωσης, κυρίως της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, να αγνοούν τις αρχές και τις συμφωνίες της και να ορθώνουν τείχη και φράχτες, απέναντι στους κυνηγημένους του πολέμου και της τρομοκρατίας, που ψάχνουν καταφύγιο και μια νέα ζωή στις χώρες της Ευρώπης.

  Βλέπει την ακροδεξιά, να αυξάνει διαρκώς την εκλογική της βάση αλλά και την επιχειρησιακή της δράση, με στόχο πάντα τους αδύναμους, τους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους, τους συνδικαλιστές και όποιον η φρικτή ιδεολογία της κατατάσσει ως εχθρό του εκάστοτε έθνους».

 • Τσίπρας: Τώρα είναι η ώρα για κάθε πολιτική δύναμη να πάρει στρατηγικές αποφάσεις

  Τσίπρας: Τώρα είναι η ώρα για κάθε πολιτική δύναμη να πάρει στρατηγικές αποφάσεις

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-03-17 21:37:12 | Πηγή: News247

  "Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων σε μια Ευρώπη που σήμερα βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι και το μέλλον της βρίσκεται υπό διακύβευση καταγράφηκε στη διήμερη Διεθνή Συνάντηση του Προοδευτικού Φόρουμ της Ευρώπης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα", είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας τις εργασίες της Συνάντησης.

  Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η οικονομική κρίση του 2008 στην Ευρωπαϊκή Ένωση έφερε στην επιφάνεια τα προβλήματα που οι προοδευτικές δυνάμεις ανά την ήπειρο, εδώ και πολλά χρόνια είχαν επισημάνει, όπως το δημοκρατικό έλλειμμα, την ατολμία σε επίπεδο θεσμικής ολοκλήρωσης, την έλλειψη αλληλεγγύης και συνευθύνης ανάμεσα στα κράτη μέλη.

  "Οι ριζοσπαστικές αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης πρέπει να δώσουμε τις δικές μας εξηγήσεις για τα αίτια της κρίσης αλλά και για τις προτεραιότητες της επόμενης μέρας αν θέλουμε να ηγεμονεύσουμε σε αυτόν τον ανταγωνισμό", τόνισε ο κ. Τσίπρας.

  Και όσον αφορά στα αίτια που οδήγησαν στην κρίση, επισήμανε: ""Για μας ήταν συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να πάρει η κρίση του καπιταλισμού τη συγκεκριμένη μορφή που πήρε στην Ευρώπη. Επιλογές με το ιδεολογικό και ταξικό αποτύπωμα των νεοφιλελεύθερων συντηρητικών δυνάμεων, οι οποίες αναδείχθηκαν σε κυρίαρχο πόλο πανευρωπαϊκά, ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του '90".

  Εκτός από τις ευθύνες της ευρωπαϊκής δεξιάς αναφέρθηκε και στις ευθύνες της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, λέγοντας: "Γιατί υπήρξαν και μεγάλα - τα συντριπτικά μεγαλύτερα για να είμαστε ακριβείς - τμήματα της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας που βάδισαν το νεοφιλελεύθερο μονόδρομο, αποδυναμώνοντας έτσι την ισχύ του προοδευτικού μπλοκ σε ολόκληρη την ήπειρο. Παίρνοντας μάλιστα στην πλάτη τους πολλές φορές, πολιτικές απορύθμισης της αγοράς εργασίας, ιδιαίτερα πριν τη κρίση, τη δεκαετία του 2000".

  "Σήμερα, η Ευρώπη που βαδίζει δειλά στη «μετά την κρίση» εποχή, βλέπει στην επικράτεια της, τις συνέπειες των πράξεων των συντηρητικών πολιτικών της ηγεσιών", τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

  "Η Ευρώπη βλέπει τους οπαδούς του εθνικού απομονωτισμού, όχι απλά να κερδίζουν έδαφος αλλά και να πετυχαίνουν ισχυρά πλήγματα έναντι της Ευρωπαϊκής ιδέας, όπως στην περίπτωση της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου", παρατήρησε και πρόσθεσε: "Βλέπει τους κάθε λογής δημαγωγούς, να εκμεταλλεύονται τις δομικές αδυναμίες της Ένωσης και να αποκτούν πρωτοφανή πολιτική και εκλογική επιρροή.

  Βλέπει κράτη μέλη της Ένωσης, κυρίως της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, να αγνοούν τις αρχές και τις συμφωνίες της και να ορθώνουν τείχη και φράχτες, απέναντι στους κυνηγημένους του πολέμου και της τρομοκρατίας, που ψάχνουν καταφύγιο και μια νέα ζωή στις χώρες της Ευρώπης.

  Βλέπει την ακροδεξιά, να αυξάνει διαρκώς την εκλογική της βάση αλλά και την επιχειρησιακή της δράση, με στόχο πάντα τους αδύναμους, τους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους, τους συνδικαλιστές και όποιον η φρικτή ιδεολογία της κατατάσσει ως εχθρό του εκάστοτε έθνους".

  "Είναι κρίσιμο και αναγκαίο να μιλήσουμε σήμερα για την ανάγκη μιας νέας αριστεράς στην Ευρώπη, μιας νέας ευρωπαϊκής αριστεράς, που θα γεννηθεί μέσα από τις αντιθέσεις αλλά και τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης", τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

  Για την νέα αυτή Ευρωπαϊκή Αριστερά είπε ότι θα πρέπει να είναι "πολύ πιο ριζοσπαστική και μαχητική για τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας από ότι είναι σήμερα ο μέσος όρος της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Και σαφώς πιο φιλοευρωπαϊκή, πιο οικολογική, πιο δικαιωματική και αντιεθνικιστική από ότι ο μέσος όρος της σημερινής παραδοσιακής ευρωπαϊκής αριστεράς.

  Με απώτερο στόχο να συμβάλει καθοριστικά στη συζήτηση και στη προσπάθεια για τις αναγκαίες προοδευτικές αλλαγές στην Ευρώπη. Για μια Ευρώπη που θα βρει ξανά τη χαμένη της αίγλη και τη λαϊκή αποδοχή, στη βάση των αξιών της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης".

  Υπάρχει ο πόλος των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης, σημείωσε, αλλά παρατήρησε πως "προσέρχεται στον πολιτικό και κοινωνικό ανταγωνισμό κατακερματισμένος και ο κατακερματισμός, η πολυδιάσπαση είναι ότι ακριβώς επιθυμούν όσοι επιδιώκουν την ιστορική ήττα όχι μόνο του αριστερού ευρωπαϊσμού αλλά και των ιδρυτικών αξιών της ευρωπαϊκής ενοποίησης".

  Η Ευρωπαϊκή Αριστερά, η πολιτική οικογένεια των Ευρωπαίων Πρασίνων και η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία είναι οι τρεις πόλοι της προσπάθειας για τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

  Ειδικότερα για την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία τόνισε πως οι ευθύνες της για την πρόσδεση στο άρμα της Ευρωπαϊκής Δεξιάς, στο πρόσφατο παρελθόν αλλά και στο παρόν, είναι δεδομένες, ωστόσο υπογράμμισε πως "είναι δεδομένο ότι η συγκρότηση μιας ισχυρής προοδευτικής συμμαχίας στην Ευρώπη, περνά μέσα από τις επιλογές και των δυνάμεων της Σοσιαλδημοκρατίας".

  Πρόσθεσε πως "δεν χωρά αμφισβήτηση ότι στον εν εξελίξει πολιτικό ανταγωνισμό, δεν μπορούν να υπάρξουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στο συντηρητικό και το προοδευτικό στρατόπεδο σε επίπεδο Ευρώπης" και σημείωσε: "Οι ανοιχτές προκλήσεις για την επόμενη μέρα, εξάλλου, δεν το επιτρέπουν. Τώρα είναι η ώρα που η κάθε πολιτική δύναμη καλείται να πάρει στρατηγικές αποφάσεις".

  "Έχουμε την ιστορική ευκαιρία να οργανώσουμε το τέλος μιας εποχής για την Ευρώπη και παράλληλα να θέσουμε τις βάσεις για την επόμενη", τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

  Κι αυτό είπε θα γίνει "με ένα ρεαλιστικό πολιτικό σχέδιο για μια Ευρώπη για τους πολίτες της. Επανασυνδέοντας την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση με τις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης".

  "Η δημοκρατική, κοινωνική και οικολογική επανίδρυση της Ευρώπης, είναι η μόνη διέξοδος. Είναι ανάγκη δώσουμε τη μάχη με στόχο να προχωρήσουμε στην οικονομική αλλά και κοινωνική εμβάθυνση", δήλωσε.

 • Α. Τσίπρας: Είναι αναγκαία μία νέα Αριστερά στην Ευρώπη

  Α. Τσίπρας: Είναι αναγκαία μία νέα Αριστερά στην Ευρώπη

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-03-17 21:33:37 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Είναι κρίσιμο και αναγκαίο να μιλήσουμε σήμερα για την ανάγκη μιας νέας αριστεράς στην Ευρώπη, μιας νέας ευρωπαϊκής αριστεράς, που θα γεννηθεί μέσα από τις αντιθέσεις αλλά και τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

  Για την νέα αυτή Ευρωπαϊκή Αριστερά είπε ότι θα πρέπει να είναι «πολύ πιο ριζοσπαστική και μαχητική για τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας από ότι είναι σήμερα ο μέσος όρος της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Και σαφώς πιο φιλοευρωπαϊκή, πιο οικολογική, πιο δικαιωματική και αντιεθνικιστική από ότι ο μέσος όρος της σημερινής παραδοσιακής ευρωπαϊκής αριστεράς.

  Με απώτερο στόχο να συμβάλει καθοριστικά στη συζήτηση και στη προσπάθεια για τις αναγκαίες προοδευτικές αλλαγές στην Ευρώπη. Για μια Ευρώπη που θα βρει ξανά τη χαμένη της αίγλη και τη λαϊκή αποδοχή, στη βάση των αξιών της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

  Υπάρχει ο πόλος των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης, σημείωσε, αλλά παρατήρησε πως «προσέρχεται στον πολιτικό και κοινωνικό ανταγωνισμό κατακερματισμένος και ο κατακερματισμός, η πολυδιάσπαση είναι ότι ακριβώς επιθυμούν όσοι επιδιώκουν την ιστορική ήττα όχι μόνο του αριστερού ευρωπαϊσμού αλλά και των ιδρυτικών αξιών της ευρωπαϊκής ενοποίησης».

  Πηγή: ΑΠΕ
           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο