• Η αβεβαιότητα στο Βερολίνο φέρνει 'γκάζια' στην Αθήνα

  Η αβεβαιότητα στο Βερολίνο φέρνει 'γκάζια' στην Αθήνα

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Γιώργος Μελιγγώνης | Ημερομηνία: 2017-09-26 00:30:33 | Πηγή: News247

  Την ανησυχία τους δεν κρύβουν στην κυβέρνηση για το νέο σκηνικό που προκύπτει στη Γερμανία, αλλά και για το κατά πόσον η νέα γερμανική κυβέρνηση, οψέποτε αυτή σχηματιστεί, θα επιδεικνύει “κατανόηση” στην ανάγκη εξόδου της Ελλάδας από το Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018.

  Βεβαίως, η αβεβαιότητα που προέκυψε μετά τα αποτελέσματα των γερμανικών ομοσπονδιακών εκλογών δεν αφορά μόνο το ελληνικό πρόγραμμα, ούτε μόνο την Αθήνα: με δεδομένο ότι εκκρεμεί η έναρξη μίας μεγάλης συζήτησης για τις απαραίτητες αλλαγές στην αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης, αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες, το Παρίσι, αλλά και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες η απορία είναι η ίδια: ποιες θέσεις θα πάρει η Γερμανία όταν έρθει η ώρα των μεγάλων αλλαγών στην Ευρώπη, με δεδομένο ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα προσέλθει σε αυτές τις διαπραγματεύσεις αποδυναμωμένη, έχοντας να διαχειριστεί έναν εύθραυστο τρικομματικό κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά και να αντιμετωπίσει μία ενισχυμένη ακροδεξιά αντιπολίτευση.

  Το κύμα αβεβαιότητας, λοιπόν, που φέρνει σε όλη την Ευρώπη η γερμανική κάλπη έφτασε χθες και στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν έκρυψε σε όλους τους συνομιλητές του την ανησυχία του για τα αχαρτογράφητα νερά στα οποία εισέρχεται η Ευρώπη.

  Σε κάθε περίπτωση, η Αθήνα συνεχίσει να κρατά στα χέρια της ορισμένες “κατακτήσεις” -από τις οποίες θα επιδιώξει να μην αποστεί το επόμενο διάστημα σε καμία περίπτωση. Ο λόγος, φυσικά, για την απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, στην οποία περιγράφονται οι “υποχρεώσεις” των δανειστών και ως προς την περαιτέρω συζήτηση των απαιτούμενων μέτρων για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους, αλλά και σε ό,τι αφορά την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018. Άλλωστε, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ διαβεβαίωσε και δημοσίως χθες ότι η διεξαγωγή εκλογών σε μία χώρα της Ευρωζώνης ουδόλως επηρεάζει τις αποφάσεις του Eurogroup, στέλνοντας μήνυμα στην Αθήνα να “κρατηθεί” απ’ αυτές τις αποφάσεις.

  Τούτων δοθέντων, αν χθες συνομολογήθηκε κάτι μεταξύ του Γερούν Ντάισελμπλουμ, του Αλέξη Τσίπρα και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, αυτό δεν είναι άλλο από την ανάγκη να βιαστεί η Αθήνα να ολοκληρώσει όλα όσα είναι απαραίτητα για την τρίτη αξιολόγηση, ώστε τουλάχιστον από την δική της πλευρά, να μην δώσει σε κανέναν “πάτημα” και προσχήματα καθυστέρησης. Βεβαίως, είναι προφανές ότι το πολιτικό κενό στη Γερμανία δημιουργεί “χώρο” για τυχόν “σαμποτάζ” στις συζητήσεις από το ΔΝΤ. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις, να πατήσει “γκάζι” σε όλα τα εκκρεμή προαπαιτούμενα, για να μην διαταραχθεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και, άρα, το χρονοδιάγραμμα ως το τέλος του Μνημονίου, σε 11 μήνες σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό, από αύριο αναμένονται νέα ηχηρά μηνύματα του Μεγάρου Μαξίμου σε υπουργούς να... βιαστούν και να μην αφήνουν μέρα χαμένη ώσπου να κλείσουν με όλες τις “μνημονιακές” εκκρεμότητες του χαρτοφυλακίου ενός εκάστου των μελών του υπουργικού συμβουλίου.

 • Κεντροαριστερά: Μηνύματα αισιοδοξίας εκπέμπει η επιτροπή Αλιβιζάτου

  Κεντροαριστερά: Μηνύματα αισιοδοξίας εκπέμπει η επιτροπή Αλιβιζάτου

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Αντώνης Γκιόκας | Ημερομηνία: 2017-09-26 00:30:33 | Πηγή: News247

  Τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα μετά την θύελλα που προκλήθηκε εξαιτίας των αστοχιών του Νίκου Αλιβιζάτου στην εξεύρεση εταιρίας που θα αναλάβει το τεχνικό κομμάτι της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του επικεφαλής της ενιαίας Κεντροαριστεράς, αρχίζει να εκπέμπει η επιτροπή και τα επιτελεία των υποψηφίων.

  Η τεχνική υποεπιτροπή της επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας έχει ξεκινήσει ήδη ανεπίσημα από χθες τις επαφές με εταιρίες που θα μπορούσαν να συμβάλουν με το λογισμικό τους στην τεχνική βοήθεια της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας (Wind) που έχει δείξει ενδιαφέρον για να αναλάβει το έργο της εκλογικής αναμέτρησης. Οι επίσημες επαφές θα ξεκινήσουν σήμερα το πρωί, με τον Νίκο Αλιβιζάτο να αναμένει τις προσφορές των εταιριών εντός των επόμενων ημερών. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η επιτροπή θα είναι σε θέση να συνεδριάσει και να λάβει τις οριστικές της αποφάσεις μέχρι την Πέμπτη ή το αργότερο, ως την Παρασκευή.

  Η έντονη κινητικότητα δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας, μετά την αναταράξεις των προηγούμενων ημερών. Πάντως, από την πλευρά της Φώφης Γεννηματά, αλλά και αρκετών μελών της επιτροπής, έχει καταστεί σαφές ότι το θέμα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας έχει κλείσει οριστικά, από την στιγμή μάλιστα που οι τρεις μεγάλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας απέρριψαν την περίπτωση να ασχοληθούν με τις εκλογές, σε περίπτωση που η επιτροπή επέμενε σε αυτή την προϋπόθεση. Αποστάσεις από την επιμονή στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, ακόμα και αν κινδυνέψει να τιναχθεί στον αέρα ολόκληρο το εγχείρημα, κρατούν και άλλοι υποψήφιοι, όπως ο Γιώργος Καμίνης, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιάννης Ραγκούσης και Αλέξανδρος Πόντας.

  Άρα, εκ των πραγμάτων, η συζήτηση εκ μέρους της επιτροπής με τις εταιρίες που θα προμηθεύσουν την Wind με το απαραίτητο λογισμικό, αφορά πλέον μόνο την online διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων και τίποτα άλλο.

  Η επαναφορά του θέματος, έστω δια της πλαγίου οδού, εκ μέρους του Ν.Αλιβιζάτου, δεν βοηθάει πάντως στην οριστική εκτόνωση της κρίσης των τελευταίων ημερών, αντίθετα, συνεχίζει να δημιουργεί σε αρκετούς εκ των υποψηφίων ερωτηματικά ως προς την σκοπιμότητα αυτής της επιμονής.  

 • Παιχνίδια συνοχής στη Βουλή

  Παιχνίδια συνοχής στη Βουλή

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου | Ημερομηνία: 2017-09-26 00:20:12 | Πηγή: News247

  Τη στρατηγική στόχευση της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την πρόκληση ρήγματος στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιβεβαίωσε η συζήτηση στη Βουλή για Εξεταστική Επιτροπή στην υπόθεση Πάνου Καμμένου – Noor 1 που απορρίφθηκε, όμως, δίχως απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία.

  Το αίτημα της ΝΔ να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή που θα διερευνούσε ενδεχόμενη εμπλοκή του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης του πλοίου Noor 1, απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία που εμφανίστηκε αρραγής καθώς 151 βουλευτές είπαν όχι στην πρόταση (απουσίαζε ο Π. Καμμένος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Παπαδόπουλου που είναι ασθενής). Η κυβέρνηση ξεπέρασε τη δοκιμασία παρά το γεγονός ότι το κλίμα στο στρατόπεδο της συμπολίτευσης είχε επιβαρυνθεί όχι μόνο από την σύσσωμη υποστήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης (διαφοροποιήθηκαν μόνο οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων που απουσίαζαν) αλλά κυρίως από την αρνητική δημοσιότητα των τελευταίων ημερών που έχει προκαλέσει η αντιμετώπιση του ναυαγίου του Αγία Ζώνη ΙΙ και η εκτεταμένη ρύπανση στον Σαρωνικό.

  Οι αρχηγοί της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έθεσαν στο στόχαστρό τους την κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε μια εμφανή προσπάθεια να αξιοποιήσουν τη «δύσκολη συμβίωση» του κόμματος του Πάνου Καμμένου με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης διερωτήθηκε πως μπορούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «να καταπιούν, υπόνοιες για εμπλοκή του σε απόπειρα χειραγώγησης της δικαιοσύνης και ανάμειξη σε πολιτική σκευωρία» ενώ η Φώφη Γεννηματά διεμήνυσε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Εξεταστική θα γίνει «αργά ή γρήγορα» αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα κληθούν να απολογηθούν.

  Τη συνοχή, όμως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ διασφάλισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος στη ομιλία του αντέστρεψε τους όρους της παιχνιδιού τονίζοντας ότι αυτός που πρέπει να απολογηθεί δεν είναι η κυβέρνηση αλλά η αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα, καταλόγισε στη ΝΔ ότι η στάση της «μοιάζει πάρα πολύ με επιχείρηση παρέμβασης και επηρεασμού της δικαστικής κρίσης». Ταυτόχρονα, έδωσε «αέρα» στην ΚΟ με το θετικό αφήγημα που ανέπτυξε στην Ολομέλεια, ανακοινώνοντας την έξοδο της χώρας από την διαδικασία της επιτήρησης. «Μόλις σήμερα και επισήμως βγήκαμε από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που είμαστε από τα χρόνια της αρχής της κρίσης, το 2009» τόνισε καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές.

  Το αρραγές της κυβερνητικής πλειοψηφίας διασφαλίστηκε, όμως, και από τις εξελίξεις στη Δικαιοσύνη οι οποίες έδωσαν επιχειρήματα στην κυβέρνηση. Ο εισαγγελέας εφετών αποφάσισε ότι δεν υπάρχει παράνομη πράξης της ανακρίτριας Ειρήνης Τζίβα απορρίπτοντας όλες της κατηγορίες. Έτσι τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης υπογράμμισαν ότι δεν μπορεί να διερευνηθεί ηθική αυτουργία από τη στιγμή που δεν υπάρχει παράνομη πράξη. «Πού πήγε το αδίκημα; Στο αρχείο. Άρα, δεν υπάρχει αδίκημα. Και χωρίς αδίκημα προφανώς δεν υπάρχουν και αυτουργοί, φυσικοί ή ηθικοί» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

  Στον αντίποδα τα κόμματα της αντιπολίτευσης άφησαν κατά μέρος τις δικαστικές κρίσεις και επέλεξαν να επιτεθούν στον Πάνο Καμμένο αλλά και στον Παναγιώτη Κουρουμπλή αξιοποιώντας μάλιστα δημοσιεύματα σχετικά με το ταξίδι του κ. Καμμένου στο Λονδίνο και βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και δείχνει τον κ. Κουρουμπλή. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης υπαινίχθηκε σχέση της υπόθεσης Καμμένου με την παραμονή του κ. Κουρουμπλή στο τιμόνι του υπουργείου Ναυτιλίας. «Γιατί, άραγε, είναι ο κ. Κουρουμπλής τόσο πολύτιμος και πρέπει να στηριχθεί πάση θυσία; Ή μήπως, μεταξύ άλλων, είναι και η εμπλοκή του κ. Κουρουμπλή στην υπόθεση Καμμένου που εμποδίζει τον Πρωθυπουργό να κάνει το αυτονόητο, να τον θέσει εκτός Κυβέρνησης;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

  Στις επιθέσεις εναντίον του απάντησε ο ίδιος ο κ. Καμμένος ξεκαθαρίζοντας ότι πλήρωσε ο ίδιος με την προσωπική πιστωτική κάρτα του το ξενοδοχείο όπου διέμεινε στο Λονδίνο. Απαντώντας δε και στις αιτιάσεις για τη φωτογραφία που τον απεικονίζει δίπλα σε ρουλέτα ο κ. Καμμένος τόνισε: «Δεν παίζω τα λεφτά του ελληνικού λαού». Απαντήσεις για το βίντεο του κ. Κουρουμπλή έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός καταγγέλλοντας «fake news» που καθιστούν συμπαθή τον υπουργό Ναυτιλίας.

  Πάντως η συζήτηση εξετράπη σε προσωπικές επιθέσεις με ανταλλαγή υπαινιγμών περί εξυπηρέτησης εκδοτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων. Οι σκληρότερες αντιπαραθέσεις ξέσπασαν ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Σταύρο Θεοδωράκη και την Ντόρα Μπακογιάννη.

  Η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη ξεκαθάρισαν, πάντως, με τη στάση τους ότι θα συνεχίσουν να στοχεύουν στην πρόκληση ρήγματος ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά διεμήνυσαν χαρακτηριστικά ότι θα επιμείνουν στην άσκηση πίεσης καταψηφίζοντας ακόμη και νομοσχέδια με τα οποία συμφωνούν στην περίπτωση που διαφωνούν οι ΑΝΕΛ. «Διπλές πλειοψηφίες, όπου θα παριστάνετε εκ του ασφαλούς οι μεν τους προοδευτικούς, οι δε τους υπερπατριώτες, να τις ξεχάσετε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στην κυβέρνησης και συμπλήρωσε «αφού διαλέξατε Καμμένο, θα πάτε μέχρι τέλους με τον Καμμένο». Αντίστοιχή ήταν  κυρία Γεννηματά ξεκαθάρισε: «δεν μπορούμε να ανεχθούμε την κοροϊδία, από τη μια τον ΣΥΡΙΖΑ να κλείνει το μάτι στους προοδευτικούς πολίτες και από την άλλη, οι ΑΝΕΛ να κλείνουν το μάτι στους υπερσυντηρητικούς και τους ακροδεξιούς». «Ε, πού θα πάει αυτή η ιστορία;» διερωτήθηκε η κυρία Γεννηματά.

  Η στρατηγική αυτή της αντιπολίτευσης αλλά και η συνοχή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναμένεται να δοκιμαστούν σήμερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Και αυτό γιατί οι ΑΝΕΛ δεν αποκλείεται να εκφράσουν αρνητική θέση. Ζήτημα προκύπτει όμως και με τη στάση της ΝΔ καθώς το κόμμα είχε διαβεβαιώσει το σωματείο διεμφυλικών, μετά από συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη, ότι αντιμετωπίζει θετικά το νομοσχέδιο.

 • ΝΔ: Κουρουμπλής και Καμμένος είναι η ίδια υπόθεση

  ΝΔ: Κουρουμπλής και Καμμένος είναι η ίδια υπόθεση

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Θοδωρής Λαπαναΐτης | Ημερομηνία: 2017-09-26 00:20:12 | Πηγή: News247

  Στη ΝΔ προφανώς και δεν περίμεναν μια διαφορετική κατάληξη από την καταψήφιση της πρότασής τους για εξεταστική επιτροπή για τον Πάνο Καμμένο, ωστόσο πήγαν ένα βήμα παραπέρα την αντιπαράθεσή τους με τον πρωθυπουργό. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέδεσε ευθέως τις υποθέσεις Κουρουμπλή για την οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό και Καμμένου για τις τηλεφωνικές του συνομιλίες με Γιανουσάκη για την υπόθεση του noor1.

  Ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της βουλής αναρωτήθηκε σχετικά με την πολιτική κάλυψη που παράσχει ο πρωθυπουργός στους δύο υπουργούς του λέγοντας «γιατί είναι ο κ. Κουρουμπλής τόσο πολύτιμος ώστε να στηριχτεί πάση θυσία;» προσθέτοντας με νόημα «μήπως μεταξύ όλων των άλλων είναι και η εμπλοκή του στην υπόθεση Καμμένου που εμποδίζει τον πρωθυπουργό να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να τον θέσει εκτός κυβέρνησης;». Κατά την εκδοχή που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης συνεκτικός κρίκος στις δύο υποθέσεις είναι «ο λιμενικός ανακριτικός υπάλληλος λέει ευθέως ότι επιδίωξη δική του είναι να πληγεί ο Μητσοτάκης και να κυβερνά δέκα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας δεν έχει καν διατάξει τον πειθαρχικό του έλεγχο. Πρόκειται βέβαια, και κατά διαβολική σύμπτωση, για τον ίδιο τον κ. Κουρουμπλή που παραμένει κολλημένος με την καρέκλα του κι ας έχει μαυρίσει τη θάλασσα και τις ακτές της Αττικής».

  Σ’ αυτό το πλαίσιο η ΝΔ επιχειρεί να παίξει με τους προβληματισμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και δεν είναι τυχαίο ότι επισήμως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλάει για «αδύναμο» πρωθυπουργό που είναι «όμηρος του κ. Καμμένου». Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλέον κάνει λόγο για «κυβέρνηση Καμμένου-Τσίπρα» και όχι «Τσίπρα-Καμμένου».

  Υπ’ αυτή την έννοια η κίνηση για καταψήφιση στο εξής κάθε νομοθετήματος της κυβέρνησης που δεν θα έχει τη σύμφωνη γνώμη των ΑΝΕΛ ήταν αρκετά μελετημένη και μεθοδευμένη από τη ΝΔ και τον πρόεδρό της.

  Σε κάθε περίπτωση η εικόνα για την οποία κάνει λόγο η ΝΔ ενός «αδύναμου» και «όμηρου» πρωθυπουργού θα αξιοποιηθεί βαδίζοντας προς την τρίτη αξιολόγηση για την οποία η ΝΔ και τα στελέχη της αρκούνται να επισημάνουν μόνο πως η κυβέρνηση θα πρέπει να την ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατό καθώς δεν θεωρείται καλό για το ελληνικό ζήτημα και το αποτέλεσμα των Γερμανικών εκλογών.

 • Το σχέδιο της Ν.Δ για έξοδο από την κρίση ανέπτυξε ο Μητσοτάκης στον Ντάισελμπλουμ

  Το σχέδιο της Ν.Δ για έξοδο από την κρίση ανέπτυξε ο Μητσοτάκης στον Ντάισελμπλουμ

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-26 00:00:06 | Πηγή: Skai
  Οι τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρωζώνη, και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στη δικαιοσύνη και την παιδεία, βρέθηκαν στο «τραπέζι», στη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

  Πηγές της Ν.Δ αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε το όραμά του για την Ελλάδα και τους Έλληνες, μετά τη λήξη του τρέχοντος Προγράμματος, ενώ συζητήθηκε το σχέδιο για την έξοδο από την κρίση που παρουσίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην 82η Δ.Ε.Θ..

  Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπογράμμισε ότι το σχέδιο αυτό συνδυάζει την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, τη δημιουργία αποτελεσματικού κράτους και τη στήριξη στους νέους και τους πιο αδύναμους πολίτες, ενώ βασίζεται στην αλλαγή του μείγματος πολιτικής με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, η ιδιοκτησία των οποίων θα ανήκει στους Έλληνες και δεν θα επιβάλλεται απ' έξω.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε επίσης ότι το σχέδιο αυτό έχει ως βάση μια νέα «ρήτρα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων», με στόχο, όσο προωθούνται οι μεταρρυθμίσεις, τόσο να μειώνονται οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων στα πιο ρεαλιστικά επίπεδα του 2% του Α.Ε.Π. μεσοπρόθεσμα. Σημείωσε σχετικά, ότι μια περισσότερο φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική προσαρμογή, είναι τελικά περισσότερο βιώσιμη και αμοιβαία επωφελής για την Ελλάδα και για τους εταίρους και δανειστές της.


  Tags: Μητσοτάκης, Ντάισελμπλουμ
 • Ανακοίνωση Κούγια για όσα είπε ο Καμμένος στη Βουλή

  Ανακοίνωση Κούγια για όσα είπε ο Καμμένος στη Βουλή

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 23:55:49 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «Υπερασπιστικό παραλήρημα ενός ανθρώπου, ο οποίος έχει κάνει μοναδικό στοιχείο της προσωπικότητός του τη συκοφαντία»Την ομιλία του Πάνου Καμμένου από το βήμα της Βουλής σχολίασε με ανακοίνωσή του ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, που εξαπέλυσε «πυρά» εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας. 


  Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ο κ. Καμμένος έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε διαδικτυακό δημοσίευμα, που αφορούσε τη μήνυση του επιχειρηματία Στηβ Κακέτση κατά του Ιωάννη Κουρτάκη και του Αλέξη Κούγια. 

  «Ένα εκατ. ευρώ θα πλήρωναν για να βγει ο Κακέτσης και να μας κατονομάσει γιατί ο κ. Μπρακουμάτσος κάνοντας την έρευνα έκρινε ότι δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός και αφού δεν υπάρχει φυσικός, δεν υπάρχει και ηθικός» είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι ο Κακέτσης δεν πήρε το ένα εκατ. ευρώ.

  Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Κούγιας κάνει λόγο για «υπερασπιστικό παραλήρημα ενός ανθρώπου, ο οποίος έχει κάνει μοναδικό στοιχείο της προσωπικότητός του τη συκοφαντία». 

  «Τον κ. Καμμένο δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου τα τελευταία χρόνια. Τελευταία φορά που τον συνάντησα ήταν πριν γίνει καν βουλευτής, ήμουν τότε νεαρός δικηγόρος, όταν αυτός για να κάνει τον ψευτόμαγκα και να εντυπωσιάσει τη φιλενάδα του, κάρφωσε την κάννη ενός πιστολιού στον πατέρα ενός παιδιού, ενός Κρητικού λεβεντόπαιδου  με τα αρχικά Νίκος Π., σε μια πολυκατοικία στου Παπάγου, όπου κατοικούσε η εν διαστάσει φιλενάδα του, κόρη βιομηχάνων χάρτου, και θυμάμαι τον αείμνηστο πατέρα του να κλαίει, όταν ο Πρόεδρος του αυτοφώρου Δικαστηρίου, όπου οδηγήθηκε, μετέπειτα Πρόεδρος στη δίκη της 17 Νοέμβρη, Αρεοπαγίτης, Μιχάλης Μαργαρίτης, τον καταδίκασε σε πολύμηνη φυλάκιση για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία» λέει η ίδια ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Ποτέ δεν περίμενα ότι άνθρωπος με τέτοιες συμπεριφορές θα έφτανε να καθορίζει τις τύχες ενός ολόκληρου λαού και την τύχη μιας κυβέρνησης, της οποίας επικεφαλής είναι ένας άνθρωπος, τον οποίο εκτιμώ βαθύτατα από πολλών ετών λόγω της προσωπικής μας γνωριμίας και της συμπαρουσίας μας σε σοβαρές πολιτικές εκπομπές, όταν ήταν νεαρός πολιτικός». 

  Ολόκληρη η ανακοίνωσή του:

  Πληροφορήθηκα πολύ αργά, γιατί δυστυχώς ήμουν μέχρι τώρα στο Δικαστήριο, το υπερασπιστικό παραλήρημα ενός ανθρώπου, ο οποίος έχει κάνει μοναδικό στοιχείο της προσωπικότητός του τη συκοφαντία.

  Ο κ. Καμμένος, με το κατάντημα, στο οποίο έχει περιέλθει η πολιτική ζωή στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, και λόγω της λειψανδρίας που εμφανίζεται στο πολιτικό προσωπικό, κατάφερε, παραπλανώντας 3 στους 100 Έλληνες να τον ψηφίσουν και να γίνει μέχρι και Υπουργός. Αυτό το κατάφερε, αφού εξήντλησε το ρεπερτόριό του, συκοφαντώντας κάθε Έλληνα πολιτικό του αντίπαλο. Τελευταία, έχει επεκτείνει το συκοφαντικό ρεπερτόριό του, εκτός των πολιτικών αντιπάλων του, τόσο σε επιχειρηματίες, τους οποίους, όπως πολύ καλά γνωρίζω από τη δουλειά μου, εκλιπαρούσε να τον βοηθήσουν, όσο και σε δημοσιογράφους, αλλά δεν περίμενα να το επεκτείνει και σε βάρος μου μόνο και μόνο γιατί βοήθησα τη δικαιοσύνη με τις γνώσεις μου και την επαγγελματική προσωπικότητά μου ν’ αποκαλυφθεί μια κατάχρηση εξουσίας εις βάρος του εντολέως μου Ιωάννη Κουρτάκη, εκδότη του Ομίλου “Παραπολιτικά” και του Ευάγγελου Μαρινάκη, την οποία κατασκεύαζε επί μήνες ο συκοφαντικός θίασος, στον οποίο συμμετέχει (Χριστοφορίδης, Τριανταφυλλόπουλος κλπ).  

  Λυπάμαι που έφτασε σε αυτό το κατάντημα που πληροφορήθηκα σήμερα.

  Λυπάμαι που αυτός και η παρέα του εκμεταλλεύονται τη δυστυχία ενός ανθρώπου, του Στηβ Κακέτση, ο οποίος πριν μια βδομάδα έμεινε στο δρόμο και τον οποίο πριν από αρκετά χρόνια βοήθησα να αποδείξει την αθωότητά του ως δικηγόρος του, βοηθώντας τη δικαιοσύνη να μην παρασυρθεί από αδίστακτους κακοποιούς συκοφάντες, οι οποίοι τον είχαν κατονομάσει στη δικαιοσύνη ως μεγαλέμπορο ναρκωτικών.

  Δυστυχώς, αυτός ο άνθρωπος, ο Στηβ Κακέτσης, τον οποίο τώρα χρησιμοποιεί ο κ. Υπουργός για να κατασκευάσει μία ακόμη συκοφαντία του από αυτές που συνηθίζει, εις βάρος εμού και του εντολέως μου εκδότη των Παραπολιτικών, κ. Κουρτάκη, προσπαθεί, συνεργαζόμενος με όλον αυτόν τον συκοφαντικό θίασο, να σώσει τον εαυτό του από την πείνα, όπως ο ίδιος είπε πριν από δύο ημέρες σε συνέντευξή του, και για το λόγο αυτό δεν διστάζει να γίνει υποχείριο του συκοφαντικού θιάσου, του οποίου ο κ. Υπουργός είναι μέλος, και να διαπράξει εις βάρος εμού και του εντολέως μου αυτό, το οποίο πριν από χρόνια προσπάθησαν να διαπράξουν σε βάρος του, και που με την παρουσία και το κύρος μου βοήθησα να αποκαλυφθεί και στο τέλος να αθωωθεί.

  Τον κ. Καμμένο δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου τα τελευταία χρόνια. Τελευταία φορά που τον συνάντησα ήταν πριν γίνει καν βουλευτής, ήμουν τότε νεαρός δικηγόρος, όταν αυτός για να κάνει τον ψευτόμαγκα και να εντυπωσιάσει τη φιλενάδα του, κάρφωσε την κάννη ενός πιστολιού στον πατέρα ενός παιδιού, ενός Κρητικού λεβεντόπαιδου  με τα αρχικά Νίκος Π., σε μια πολυκατοικία στου Παπάγου, όπου κατοικούσε η εν διαστάσει φιλενάδα του, κόρη βιομηχάνων χάρτου, και θυμάμαι τον αείμνηστο πατέρα του να κλαίει, όταν ο Πρόεδρος του αυτοφώρου Δικαστηρίου, όπου οδηγήθηκε, μετέπειτα Πρόεδρος στη δίκη της 17 Νοέμβρη, Αρεοπαγίτης, Μιχάλης Μαργαρίτης, τον καταδίκασε σε πολύμηνη φυλάκιση για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

  Ποτέ δεν περίμενα ότι άνθρωπος με τέτοιες συμπεριφορές θα έφτανε να καθορίζει τις τύχες ενός ολόκληρου λαού και την τύχη μιας κυβέρνησης, της οποίας επικεφαλής είναι ένας άνθρωπος, τον οποίο εκτιμώ βαθύτατα από πολλών ετών λόγω της προσωπικής μας γνωριμίας και της συμπαρουσίας μας σε σοβαρές πολιτικές εκπομπές, όταν ήταν νεαρός πολιτικός.

  Xαίρομαι ιδιαίτερα που το επαγγελματικό μου κύρος οδήγησε τον κ. Κουρτάκη να με επιλέξει να αντιμετωπίσω αυτή τη συκοφαντία, την οποία αντιμετωπίζει τόσο αυτός όσο και ο κ. Μαρινάκης από αυτόν τον συκοφαντικό θίασο, και θέλω να δω τι θα πει ο κ. Καμμένος στη Βουλή, όταν συζητηθεί η αίτηση άρσεως της ασυλίας του από τη μήνυση, την οποία θα του υποβάλω.

  Κ. Καμμένε, αφού όλες τις συζητήσεις μου με τον κ. Κακέτση, τις οποίες προκάλεσε ο ίδιος, είμαι βέβαιος ότι τις έχετε μαγνητοφωνημένες, σας προκαλώ να τις δημοσιοποιήσετε και όχι μόνο τα υπόλοιπα μέλη του θιάσου να τις χρησιμοποιούν κατά το δοκούν. Κι ελπίζω να μην έχει χαθεί κατά σύμπτωση αυτή η κασέτα, στην οποία υπάρχει συζήτηση, στην οποία προσπαθώ δήθεν να τον δωροδοκήσω. Εάν ήμουν τέτοιος άνθρωπος και είχα την δυνατότητα να δώσω ένα εκατομμύριο ευρώ στον κ. Κακέτση, ειδικά αυτή την περίοδο με τη δυστυχία, στην οποία βρίσκεται, να είστε σίγουρος ότι αυτός είναι έτοιμος να καταθέσει ότι ο χρηματοδότης του φορτίου  του Noor 1 είστε εσείς και οι δυο εφοπλιστές φίλοι σας.

  Με ανάμεικτα συναισθήματα αγανακτήσεως, λύπης και γέλιου,

  Αλέξιος  Κούγιας

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Μητσοτάκης σε Ντάιλσελμπλουμ: Το σχέδιό μου είναι επωφελές για Ελλάδα και δανειστές

  Μητσοτάκης σε Ντάιλσελμπλουμ: Το σχέδιό μου είναι επωφελές για Ελλάδα και δανειστές

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Θοδωρής Λαπαναΐτης | Ημερομηνία: 2017-09-25 23:40:39 | Πηγή: News247

  Τετ α τετ με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάιλσελμπλουμ είχε απόψε το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου και συζήτησε τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις σε Ελλάδα και ευρωζώνη. Η συζήτηση ωστόσο επεκτάθηκε και στα μετά της ολοκλήρωσης του τρίτου μνημονίου στην Ελλάδα όπου ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε στον Ολλανδό το πρόγραμμά του για έξοδο από την κρίση όπως το ανέπτυξε στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ. Μάλιστα μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που κατά τον κ. Μητσοτάκη πρέπει να γίνουν σε παιδεία και δικαιοσύνη.

  Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το σχέδιο αυτό συνδυάζει την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, τη δημιουργία αποτελεσματικού Κράτους και τη στήριξη στους νέους και τους πιο αδύναμους από τους συμπολίτες μας. Το σχέδιο βασίζεται στην αλλαγή του μείγματος πολιτικής, με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, η ιδιοκτησία των οποίων θα ανήκει στους Έλληνες και δεν θα επιβάλλεται απ’ έξω.

  Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι το σχέδιο αυτό έχει ως βάση μια νέα «ρήτρα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων», με στόχο όσο προωθούνται οι μεταρρυθμίσεις τόσο να μειώνονται οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων στα πιο ρεαλιστικά επίπεδα του 2% του Α.Ε.Π. μεσοπρόθεσμα. Υπογράμμισε σχετικά ότι μια περισσότερο φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική προσαρμογή είναι, τελικά, περισσότερο βιώσιμη και αμοιβαία επωφελής για την Ελλάδα και για τους εταίρους και δανειστές.

 • Παρέμβαση Κουτσούμπα στη Βουλή για την Ηριάννα

  Παρέμβαση Κουτσούμπα στη Βουλή για την Ηριάννα

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 23:36:19 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκριτικό ενδιαφέρον καθώς όπως είπε «διατηρεί άθικτο το αυταρχικό, κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο» - Σε ότι αφορά τον Πάνο Καμμένο είπε ότι η στάση του στην υπόθεση Noor1 είναι προβληματική - Διερωτήθηκε γιατί ασχολήθηκε τώρα τελευταία τόσο δραστήρια με το «Noor 1» όταν αυτή η υπόθεση είναι γνωστή εδώ και δύο χρόνια»Ειδική αναφορά στην άδικη όπως την χαρακτήρισε φυλάκιση της Ηριάννας έκανε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής.


  Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε ότι η Ηριάννα είναι φυλακισμένη χωρίς κανένα σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο και σημείωσε ότι η απόρριψη της αίτησης αναστολής της ποινής της «είναι μια απόφαση απαράδεκτη, προκλητική απέναντι στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και επικίνδυνη και για τις λαϊκές ελευθερίες». 

  Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ επέρριψε μάλιστα ευθύνες στην κυβέρνηση για το συγκεκριμένο ζήτημα κατηγορώντας την για υποκριτικό ενδιαφέρον αφού όπως σημείωσε η κυβέρνηση «διατηρεί άθικτο το αυταρχικό, κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο προηγούμενων κυβερνήσεων που τυλίγει ανθρώπους σε μια κόλλα χαρτί». 

  Σε ότι αφορά την σύσταση εξεταστικής επιτροπής σε βάρος του Πανου Καμμένου ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι η στάση του υπουργού εθνικής άμυνας είναι προβληματική. 

  «Είναι άλλο ζήτημα η διαλεύκανση μιας πολύ σοβαρής υπόθεσης, που πρέπει να γίνει έτσι κι αλλιώς και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους φυσικούς, ηθικούς αυτουργούς και συνεργούς και είναι άλλο η εμπλοκή ενός Υπουργού -και μάλιστα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας- οι περίεργες συνεννοήσεις και επαφές, που το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν σκιές και να πλήττουν την αξιοπιστία της όποιας δικαστικής έρευνας» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας. 

  «Υπάρχει, ένα ερώτημα που το έχουμε ξαναθέσει: Γιατί ασχολήθηκε τώρα τελευταία τόσο δραστήρια με το «Noor 1» ο κ. Καμμένος, όταν αυτή η υπόθεση είναι γνωστή εδώ και δύο χρόνια;» διερωτήθηκε ο ΓΓ του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Αυτά λοιπόν, κατά τη γνώμη μας, είναι τα μεγάλα και αναπάντητα ερωτήματα για τα οποία η Κυβέρνηση προτιμάει να μη μιλά και όχι βέβαια η γόβα στιλέτο της «τάδε» κυρίας που δεν θα χρησιμοποιηθεί για να λιώσει τα σκουλήκια». 

  Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στο ναυάγιο του Αγία ζώνη και είπε ότι οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και προσωπικά του κ. Κουρουμπλή είναι τεράστιες και δεν μπορούν να κρύβονται.

  Διαβάστε ολόκληρη την εισήγηση του γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής επί του αιτήματος της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής κατά του Πάνου Καμμένου


  «Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, είναι η τέταρτη φορά μέσα σε λίγους μόλις μήνες που η Βουλή συζητά πάνω σε μια πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Μετά τις Εξεταστικές για τα δάνεια των κομμάτων και των τραπεζών, την υπόθεση Παπαντωνίου, τα σκάνδαλα στην υγεία, σήμερα συζητάμε για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την υπόθεση Καμμένου, αυτή τη φορά με πρόταση της Νέας Δημοκρατίας.

  Και δεν θα σταματήσει εδώ αυτό το γαϊτανάκι. Πρόσφατα, μέσα στο καλοκαίρι, είχαμε την κόντρα για τον Βαρουφάκη, η οποία προφανώς και θα αναζωπυρωθεί πάλι τώρα τον Οκτώβρη με την ελληνική έκδοση του βιβλίου του. Συνολικά υπάρχει μια πλειοδοσία σε προτάσεις για εξεταστικές επιτροπές ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Σε λίγο θα αρχίσουμε να μετράμε και σκορ.  

  Βεβαίως, αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί. Κάθε φορά που τα αστικά κυβερνητικά κόμματα συγκλίνουν στην πολιτική τους γραμμή, στη στρατηγική τους, όπως σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία, όπως παλαιότερα το ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία, η συζήτηση πήγαινε στα της διαχείρισης των σκανδάλων.

  Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Από την στιγμή που στα κεντρικά στρατηγικά ζητήματα συμπίπτετε, πράγμα που έγινε ακόμα πιο φανερό με τις πρόσφατες εμφανίσεις σας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τότε μοιραία η αντιπαράθεση πάει εκεί. Το πολύ-πολύ να τσακώνεστε για το ποιος θα υπηρετήσει καλύτερα επιχειρηματικά συμφέροντα, την αντιλαϊκή καπιταλιστική ανάκαμψη, να δίνετε διαπιστευτήρια στο μεγάλο κεφάλαιο, να ανταγωνίζεστε για το ποιος μπορεί να φέρει σε πέρας καλύτερα τις μεταρρυθμίσεις, που αυτό απαιτεί για το συμφέρον του.

  Εμείς, όπως ξέρετε, θέλουμε να διερευνώνται όλες οι υποθέσεις και προσπαθούμε όσο μπορούμε και με τις δυνάμεις που έχουμε να αναδείξουμε τις πραγματικές, τις βαθύτερες αιτίες των σκανδάλων, της διαφθοράς, της διαπλοκής, που κατά τη γνώμη μας είναι και μέσα στο ίδιο το DNA, στον τρόπο λειτουργίας αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.

  Κάνουμε, λοιπόν, ό,τι μπορούμε για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός. Όμως, δεν έχουμε και αυταπάτες. Γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο αυτών των επιτροπών οι πραγματικές αιτίες, οι πραγματικοί λόγοι αποκρύβονται, αποσιωπώνται, κουκουλώνονται και τελικά οι διάφορες εξεταστικές επιτροπές που συγκροτούνται, το μόνο που κάνουν είναι να εξαντλούνται το πολύ πολύ -και αν- στην ενοχοποίηση κάποιων συγκεκριμένων, μεμονωμένων προσώπων και να αξιοποιούνται βεβαίως για μπόλικο αποπροσανατολισμό. Να αποσπούν, δηλαδή, τη συζήτηση από πραγματικά προβλήματα που βιώνει ο ελληνικός λαός. Και το πιο σημαντικό, να αποδίδονται όλα τα προβλήματα που ζούμε τα τελευταία χρόνια, με την κρίση, με τα μνημόνια, με τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα, στην κακοδιαχείριση μόνο κάποιων προσώπων, κάποιων κυβερνήσεων και όχι στις πολιτικές που συνειδητά υπηρέτησαν και υπηρετούν και οι προηγούμενοι και οι σημερινοί κυβερνώντες προς όφελος της μεγάλης καπιταλιστικής κερδοφορίας.

  Έτσι, η προσφυγή στη σκανδαλολογία, η συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή είναι μια εύκολη λύση για όλους σας. Πάρτε, για παράδειγμα, το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη ρύπανση του Σαρωνικού, οι ευθύνες της οποίας προσωποποιούνται και στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, στον κ. Κουρουμπλή.

  Αναμφίβολα, οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και προσωπικά του κ. Κουρουμπλή είναι τεράστιες και δεν μπορούν να κρύβονται, επιρρίπτοντας ανέντιμα, θα λέγαμε, ευθύνες στο Λιμενικό.

  Όμως, δεν είναι μόνο αυτό. Ευθύνες έχουν και οι συγκεκριμένοι εφοπλιστές για τα καράβια τους. Υπάρχουν ευθύνες, επίσης, στη διακίνηση των πετρελαιοειδών. Έχουν ευθύνες διαχρονικά και οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που τους έκαναν και τους κάνουν πλάτες με τους νόμους που ψηφίζουν σχετικά με τον έλεγχο των πλοίων. Μήπως δεν έχουν ευθύνες όλες αυτές οι κυβερνήσεις, που ενώ τόσα χρόνια καμαρώνουν για τον Πειραιά ως πύλη εισόδου και διεθνή κόμβο, δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμη τη στοιχειώδη υποδομή άμεσης απορρύπανσης;

  Συνεπώς, δεν είναι μόνο η ανικανότητα του ενός ή του άλλου προσώπου, Υπουργού ή υπηρεσιακού παράγοντα, αλλά η ίδια η ταξική πολιτική που υπηρετεί το κράτος σας και το πολιτικό του προσωπικό, μαζί και από κοινού, που οδηγεί σε τέτοια φαινόμενα.

  Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, συζητώντας για τη σημερινή υπόθεση, πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Και η μεγάλη εικόνα έχει να κάνει με έναν σφοδρό πόλεμο επιχειρηματικών συμφερόντων που εξελίσσεται αυτή την περίοδο για το ποιος θα επικρατήσει σε μία σειρά τομείς και κλάδους της οικονομίας, ποιος θα βρεθεί σε καλύτερη θέση, ποιος θα αποκτήσει τα μεγαλύτερα κέρδη και οφέλη.

  Η αντιπαράθεση που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζεται σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες και συνολικά τις εξελίξεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η κυβερνητική προκλητική τροπολογία, που κατατέθηκε πριν από λίγους μήνες και έγινε και εκεί αντιπαράθεση, για τη ΣΕΚΑΠ και τώρα αυτό το γεγονός επιβεβαιώνουν την παραπάνω εκτίμηση.

  Σ’ αυτήν την αντιπαράθεση, σ’ αυτόν τον πόλεμο επιχειρηματικών συμφερόντων έχει από την αρχή εμπλοκή και η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
  Έχουν εμπλοκή και άλλα κόμματα, όπως η Αξιωματική Αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας. Και φυσικά, έχουν εμπλοκή και άλλα ισχυρά κράτη.

  Δεν είναι τυχαίο, όπως έγραψε άλλωστε και η εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος η «ΑΥΓΗ», ότι με την υπόθεση αυτή ασχολούνται ινστιτούτα που απηχούν απόψεις της αμερικάνικης Κυβέρνησης, τα οποία καλούν τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ να εμπλακούν πιο ενεργά, αφού, όπως λένε, η υπόθεση αυτή δεν είναι απλά ελληνικό ζήτημα.

  Ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε πρόσφατα σε δηλώσεις του την ανάγκη να αναπτυχθεί το Πολεμικό Ναυτικό στο πλευρό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ από την Κρήτη μέχρι το Σουέζ για να αντιμετωπιστεί -λέει- το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, καυσίμων και όπλων. Με πρόσχημα την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, η Κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα όλο και βαθύτερα σε πολεμικά σχέδια σε ποικίλους τυχοδιωκτισμούς.

  Και με την ευκαιρία αυτή, τι θα γίνει με το ζήτημα του εκσυγχρονισμού, εκτός της συντήρησης των υποδομών του Άραξου, προκειμένου να καταστούν ξανά κατάλληλες για τη μεταφορά πυρηνικών κεφαλών εκεί; Αλήθεια, πώς προχωράνε; Τι ακριβώς σας λένε οι φίλοι σας οι Αμερικάνοι που κλιμάκιά τους, συχνά πυκνά, περιδιαβαίνουν για έλεγχο εκεί; Εκτός αν δεν τους ρωτάτε πλέον καν ή αν θεωρούν ότι δεν είναι και υποχρεωμένοι να σας ενημερώνουν. Το έχουμε καταγγείλει με τον πιο επίσημο τρόπο, αλλά μέχρι τώρα όλοι σας δεν βγάλατε κιχ.

  Έτσι κι αλλιώς, η πείρα δείχνει ότι αυτές οι κόντρες, όπως τώρα για το «Noor 1» συνήθως λήγουν με κάποιο πάρε-δώσε, με το αλισβερίσι που κάτι πιέζει να δώσει ο ένας και κάτι να πάρει ο άλλος. Οι κόντρες αυτές οδηγούν συχνά σε νέες συμφωνίες μεταξύ κρατών, συμμαχιών, επιχειρηματικών ομίλων, αλλά πάντα σε βάρος των λαών.

  Το τι τελικά παίρνει και τι δίνει κάθε φορά ο εκάστοτε εμπλεκόμενος επιχειρηματίας, Υπουργός, κυβέρνηση, στην οποία ανήκει, είναι θέμα προς διερεύνηση το οποίο, μάλλον, θα αποτελέσει πάλι αντικείμενο κάποιων Εξεταστικών Επιτροπών, όπως όλα δείχνουν.

  Το γεγονός ότι μια σοβαρή ποινική υπόθεση, που αφορά εμπορία ναρκωτικών, όπως είναι η υπόθεση αυτή του «Noor 1», εξελίσσεται και μπαίνει στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης επιβεβαιώνει ακριβώς τις παραπάνω εκτιμήσεις μας.

  Από εκεί και πέρα, η στάση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι σίγουρα προβληματική. Διότι είναι άλλο ζήτημα η διαλεύκανση μιας πολύ σοβαρής υπόθεσης, που πρέπει να γίνει έτσι κι αλλιώς και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους φυσικούς, ηθικούς αυτουργούς και συνεργούς και είναι άλλο η εμπλοκή ενός Υπουργού -και μάλιστα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας- οι περίεργες συνεννοήσεις και επαφές, που το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν σκιές και να πλήττουν την αξιοπιστία της όποιας δικαστικής έρευνας.

   Υπάρχει, για παράδειγμα, ένα ερώτημα που το έχουμε ξαναθέσει: Γιατί ασχολήθηκε τώρα τελευταία τόσο δραστήρια με το «Noor 1» ο κ. Καμμένος, όταν αυτή η υπόθεση είναι γνωστή εδώ και δύο χρόνια;

  Αυτά λοιπόν, κατά τη γνώμη μας, είναι τα μεγάλα και αναπάντητα ερωτήματα για τα οποία η Κυβέρνηση προτιμάει να μη μιλά και όχι βέβαια η γόβα στιλέτο της «τάδε» κυρίας που δεν θα χρησιμοποιηθεί για να λιώσει τα σκουλήκια που μας είπε προχθές ή τα ακριβά κοσμήματα και η επίσκεψη σε καζίνο του εξωτερικού, που έγραψε ο Τύπος για να γίνεται τελικά αυτή η αντιπαράθεση -σικέ, κατά την άποψή μας- μεταξύ των άλλων κομμάτων.

  Θα ξαναπούμε ότι η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να είναι και να φαίνεται τίμια. Και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, με την κάλυψη προφανώς του Πρωθυπουργού, προβαίνει σε πρακτικές που αποδεικνύουν ότι αυτή η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν είναι αποφασισμένη να διερευνήσει τις σοβαρές υποθέσεις, να αντιμετωπίσει τα σκάνδαλα, τη διαφθορά, που άλλωστε ξαναλέμε είναι σύμφυτα με αυτό το σύστημα που υπηρετεί, αλλά μετέχει ενεργά και δραστήρια σε διάφορες επιχειρηματικές κόντρες που διεξάγονται αυτήν την περίοδο και με όλους τους τρόπους, παίρνοντας το μέρος ενός έναντι του άλλου.

  Επίσης, θα ξαναπούμε για μια ακόμη φορά ότι αυτός ο κόσμος της σαπίλας είναι όλος δικός σας. Οι πόλεμοι, το λαθρεμπόριο, τα ναρκωτικά είναι παιδιά και όχι αποπαίδια του συστήματος που υπηρετείτε μέχρι τα μπούνια.
  Είναι η σαπίλα του συστήματος που ξερνάει τη μπόχα του, που με όλους τους τρόπους επιζητά το μέγιστο δυνατό κέρδος, πατώντας στην κυριολεξία επί πτωμάτων.

  Δεν θεωρούμε τυχαίο ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας πρωταγωνίστησε για την πρόσκληση της αρμάδας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ή ότι αναπτύσσει τη δραστηριότητα που αναφέραμε, την ώρα που οξύνονται οι αντιθέσεις ανάμεσα σε διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών των οδών μεταφοράς στην ευρύτερη περιοχή.

  Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, με αφορμή τη σημερινή υπόθεση, αλλά και άλλες αυτή την περίοδο, που προέκυψαν και μέσα στο καλοκαίρι, αναζωπυρώθηκε η αντιπαράθεση με επίκεντρο πάλι τη δικαιοσύνη, μια αντιπαράθεση βολική για τα κόμματα των μνημονίων, αφού δίνει τη δυνατότητα από τη μια στον ΣΥΡΙΖΑ να κρύβει την αντιλαϊκή μνημονιακή του πολιτική, εμφανιζόμενος μάλιστα ως θύμα κέντρων του κατεστημένου που δήθεν τον πολεμούν, ενώ από την άλλη δίνει τη δυνατότητα στη Νέα Δημοκρατία να κρύβει τη συμφωνία της με βασικές αντιλαϊκές κατευθύνσεις που προωθεί η σημερινή Κυβέρνηση και να εμφανίζεται ως αντίπαλος δήθεν πρακτικών σε σχέση με τη δικαιοσύνη, που και η ίδια βέβαια ακολούθησε ως Κυβέρνηση κατά κόρον στο παρελθόν.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα προσπαθεί να κρύψει πίσω από κάποιες όντως κακές και αντιδραστικές αποφάσεις τις δικές του ευθύνες για την πολιτική που υλοποιεί. Και είναι αφορμή να ξεκαθαρίσουμε για μια ακόμη φορά ένα ζήτημα. Κατά τη γνώμη μας, είναι διαφορετικό πράγμα οι επιθέσεις συχνά προσωπικές και χυδαίες που γίνονται από κάποιους επιχειρηματίες, μέσα ενημέρωσης, αλλά και πολιτικές δυνάμεις για ιδιοτελή μικροκομματικά οικονομικά συμφέροντα και μέσα από τις οποίες προσπαθούν να επιβάλλουν ωμά στη δικαιοσύνη τις επιλογές τους και πρέπει φυσικά όλες αυτές οι παρεμβάσεις να είναι απόλυτα κατακριτέες και καταδικαστέες.

  Και είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα ο αναγκαίος σχολιασμός, η κριτική αποφάσεων της δικαιοσύνης που γίνεται στη βάση αρχών, απέναντι σε δικαστικές αποφάσεις που γίνεται από τη σκοπιά της υπεράσπισης των εργατικών λαϊκών συμφερόντων, αποφάσεις δηλαδή οι οποίες εφαρμόζουν ή ερμηνεύουν κι ακόμη χειρότερα το υπάρχον αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, όπως παραδείγματος χάρη πρόσφατα του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την απόλυση συμβασιούχων, του Δικαστηρίου Ανηλίκων στο Ρέθυμνο για επιβολή κοινωφελούς εργασίας σε μαθητές που συμμετείχαν σε μια κινητοποίηση ή του Εφετείου Χαλκίδας για ομαδικές απολύσεις εργαζομένων κ.λπ.

  Είπατε, για παράδειγμα, για την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας που εμμένει σε αυτή την άδικη φυλάκιση της Ηριάννας χωρίς κανένα σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο, απορρίπτοντας την αίτηση αναστολής της ποινής της. Είναι όντως μια απόφαση απαράδεκτη, προκλητική απέναντι στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και επικίνδυνη και για τις λαϊκές ελευθερίες.

  Εσείς, όμως, κύριοι της Κυβέρνησης, που το παίζεται προστάτες των λαϊκών ελευθεριών, είσαστε μήπως άμοιροι ευθυνών; Αλήθεια, δεν έχετε ευθύνες όταν όχι μόνο διατηρείτε άθικτο το αυταρχικό, κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο προηγούμενων κυβερνήσεων που τυλίγει ανθρώπους σε μια κόλλα χαρτί, αλλά και το εμπλουτίζετε κιόλας με τη δικαιολογία της προσαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας σε αντιδραστικές ευρωενωσιακές κατευθύνσεις; Μήπως είστε άμοιροι ευθυνών όταν ενισχύετε τον αυταρχισμό, την καταστολή, όταν ετοιμάζεστε να βάλετε χέρι ακόμα και στον συνδικαλιστικό νόμο και το απεργιακό δικαίωμα ενόψει και της τρίτης αξιολόγησης από το κουαρτέτο;
  Και μετά θα σας φταίνε πάλι οι δικαστές που θα βγάζουν τις απεργίες παράνομες, θα ρίχνετε τις ευθύνες πάλι μόνο στους δικαστές, αφού εσείς θα έχετε νομοθετήσει σχετικά.

  Αντί, λοιπόν, να το παίζετε επαναστάτες του διαδικτύου και του facebook με συνεχείς αναρτήσεις που έχουν φτάσει τα όρια του γελοίου, αλλάξτε τη νομοθεσία που αποτελεί τη βάση για τέτοιες απαράδεκτες δικαστικές αποφάσεις. Εκεί, όμως, δεν τολμάτε.  
  Βεβαίως, δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό. Εδώ έφθασε σε σημείο η «Αυγή» να αρθρογραφεί υπέρ του περιορισμού του δικαιώματος στην απεργία και να διαφημίζει ατόφια τη θεωρία των δύο άκρων.

  Αρκετά, όμως, σας λέμε με την υποκρισία και τη θρασυδειλία. Ο λαός σάς έχει πάρει πλέον χαμπάρι και όσοι ακόμα σας δικαιολογούν εν ονόματι της ύπαρξης της Ακροδεξιάς, της Κεντροδεξιάς, της Νέας Δημοκρατίας, της υπόλοιπης Κεντροαριστεράς, του ΠΑΣΟΚ και βάλε -που ακόμα προκαλούν, βέβαια, δικαιολογημένη αλλεργία για τις προηγούμενες πολιτικές που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις τους σε τμήμα του λαού, πολιτικές πραγματικής εξόντωσης, δηλαδή, του λαού μας- δεν αργεί η στιγμή που θα σας γυρίσουν οριστικά και τελεσίδικα την πλάτη και θα πάρουν θαρραλέα τις αποφάσεις τους.

  Όλη αυτή η αντιπαράθεση περί της Δικαιοσύνης και της ανεξαρτησίας της είναι ψεύτικη. Από κοινού ψηφίζετε μνημόνια, αντιλαϊκούς νόμους, που καλείται να εφαρμόσει η Δικαιοσύνη, ενώ η υποκρισία σας φαίνεται και από το γεγονός ότι η ηγεσίας της -με ό,τι αυτό, βέβαια, συνεπάγεται- επιλέγεται από εσάς, από την εκάστοτε κυβέρνηση. Την πρακτική αυτή υποστήριξαν και ακολούθησαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ως Αντιπολίτευση της ασκούσε κριτική.

  Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, με βάση όλα τα παραπάνω και σε συνδυασμό, φυσικά, με το ότι θέλουμε να φτάσει όσο βαθύτερα γίνεται η αποκάλυψη της αυθαιρεσίας της κρατικής εξουσίας, χωρίς να τρέφουμε ψεύτικες ελπίδες, αυταπάτες δηλαδή ότι θα βγει επιτέλους κάτι ουσιαστικά, πέρα από κάποιες διαρροές και τυχαίους τίτλους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, θα ψηφίσουμε την πρόταση για την Εξεταστική Επιτροπή.
  Σας ευχαριστώ.» Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • ΝΔ για τη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ: «Καταγράφεται η μεγάλη υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη»

  ΝΔ για τη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ: «Καταγράφεται η μεγάλη υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-25 23:26:31 | Πηγή: Ζούγκλα
  Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

  Σε μια ακόμη μέτρηση καταγράφεται η μεγάλη υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα ως προς τις εμφανίσεις των δυο Πολιτικών Αρχηγών στη Δ.Ε.Θ. ανέφερε σε ενημερωτικό της σημείωμα η Νέα Δημοκρατία σχετικά με τα τελευταία αποτελέσματα της δημοσκόπησης του ΠΑΜΑΚ.

  «Στη μέτρηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καταγράφεται, για άλλη μια φορά, το μεγάλο ποσοστό της κοινής γνώμης που δεν είναι ικανοποιημένο από την Κυβέρνηση και πιστεύει ότι υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές (6/10)» σημείωσε.

  Και υπογράμμισε: «Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (85%) θεωρεί ότι η Κυβέρνηση θα πάρει και νέα μέτρα».

  «Επίσης» ανέφερε η ΝΔ «το ισχυρό πολιτικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου με μεγάλη διαφορά, φτάνει στο 13%».

  «Τέλος» επεσήμανε η ΝΔ «η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών ζητούν την παραίτηση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας για τις ευθύνες που έχει για την μόλυνση του Σαρωνικού και των ακτών της Αττικής».
 • Νίκος Δένδιας στη Βουλή: «Η κυβέρνηση ωθεί τη χώρα σε συνολική θεσμική κατάρρευση»

  Νίκος Δένδιας στη Βουλή: «Η κυβέρνηση ωθεί τη χώρα σε συνολική θεσμική κατάρρευση»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-25 22:57:45 | Πηγή: Ζούγκλα
  Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

  «Με τις τοποθετήσεις τους οι υπουργοί της Κυβέρνησης επιχειρούν να μας πείσουν ότι είναι σύνηθες σε ευρωπαϊκή χώρα ένας υπουργός να παρεμβαίνει στο ανακριτικό έργο, να μιλά με έγκλειστο φυλακών, ο δε τελευταίος να χρησιμοποιεί κινητό από τη φυλακή».

  Τα παραπάνω υπογράμμισε κατά την κατά την αγόρευσή του, στην συζήτηση επί της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας, για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει την εμπλοκή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Νίκος Δένδιας.

  Παράλληλα επεσήμανε: «Επικαλεσθήκατε ακόμη και διάταξη του νόμου περί ναρκωτικών για τα εντεταλμένα όργανα που στέλνει η Αστυνομία σαν τάχα αγοραστές ναρκωτικών, προκειμένου να παγιδεύσει εμπόρους ουσιών! Χρειάζεστε μια παραμυθία προκειμένου για να ψηφίσετε εναντίον της πρότασης εξεταστικής επιτροπής. Μια παραμυθία που φαντάζεται τον .... Υπουργό Άμυνας σαν "Batman" στο "Gotham City" που μάχεται το κακό! Όπου κακό, εκεί και ο Υπουργός Άμυνας, με τη στολή του για να το αντιμετωπίσει!».

  «Αυτά ισχυρίζονται ο Υπουργός, ο αναπληρωτής Υπουργός και ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης που έλαβαν το λόγο! Αυτά, κατά τη γνώμη σας, είναι σύγχρονα και επαινετέα, έτσι κυβερνώνται οι χώρες στον 21ο αιώνα και έτσι αντιμετωπίζεται το εμπόριο ναρκωτικών!» συνέχισε ο κ. Δένδιας/

  Και τόνισε: «Σε καμία σοβαρή αντιμετώπιση δεν αντέχουν αυτά και ένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα ασχολείτο ούτε ένα δευτερόλεπτο. Η εξεταστική επιτροπή είναι μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου και δικαίωμα της αντιπολίτευσης. Αν έχετε στοιχειώδη δημοκρατική συνείδηση πρέπει να δεχθείτε τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής. Πρέπει να αποδεχθείτε επίσης τη διάκριση των λειτουργιών του πολιτεύματος. Αν δικαιούται ένας Υπουργός να παρεμβαίνει στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, τότε καταρρέει το σύστημα διάκρισης των λειτουργιών».

  «Ωθείτε» παρατήρησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ «δυστυχώς, τη χώρα σε συνολική θεσμική κατάρρευση κι αυτό που υποστηρίζετε σήμερα συνιστά προμετωπίδα της θεσμικής αυτής κατάρρευσης ενός κράτους που δεν θα μπορεί σε λίγο να λέγεται ευρωπαϊκό».
 • Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 13% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

  Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 13% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 22:39:57 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Δεν έπεισε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ - Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 30,5% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ - Στην 3η θέση το ΠΑΣΟΚ με 7,5% - Άνοδος 2,5% του ΣΥΡΙΖΑ και αντίστοιχη πτώση 2,5% για την αξιωματική αντιπολίτευση - Το 85,5% πιστεύει ότι θα έρθουν νέα μέτρα - Το 58,5% δεν είναι ικανοποιημένο από το έργο της κυβέρνησηςΣαφές προβάδισμα με 13 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να συγκεντρώνει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις προτιμήσεις των Ελλήνων ψηφοφόρων, όπως ανέδειξε η τελευταία δημοσκόπηση για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, λίγες ημέρες μετά τις ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων στη ΔΕΘ.


  Στην κάρτα που αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε το 30,5% των προτιμήσεων όσων ρωτήθηκαν στην έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έναντι 17,5% που συγκεντρώνει το βασικό κυβερνών κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ.

  Για την 3η θέση δίνεται μάχη μεταξύ του ΠΑΣΟΚ, που έχει πάρει προβάδισμα με 7,5%, έναντι 7% της Χρυσής Αυγής, ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 6,5%.

  Τα υπόλοιπα κόμματα που βρίσκονται στη Βουλή εμφανίζουν χαμηλά ποσοστά στην πρόθεση ψήφου, με το Ποτάμι να είναι στο 1%, τους ΑΝΕΛ στο 2% και την Ένωση Κεντρώων επίσης στο 2%. Υψηλό παραμένει το ποσοστό των αναποφάσιστων, το οποίο κυμαίνεται στο 16%.

  Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, αν και η διαφορά διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα, εντούτοις η Νέα Δημοκρατία έχασες 2,5 μονάδες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανέκτησε ανάλογο ποσοστό.

  Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης (85,5%) εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα λάβει και νέα μέτρα και ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση (80%), ενώ θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για τις επενδύσεις στη χώρα (75%). Το 58,5% των ερωτώμενων δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από το έργο της κυβέρνησης, ενώ για το ναυάγιο στο Σαρωνικό κόλπο και τη ρύπανση που προκάλεσε το 53,5% θεωρεί ότι ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής φέρει πολιτική ευθύνη. 

  Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 30,5% (έναντι 33% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση), ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5% (από 15%), 7,5% σημειώνει η ΔΗΣΥ (από 6%), 7% η ΧΑ (σταθερό), 6,5% καταγράφει το ΚΚΕ (έναντι 7,5% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση), 2% η Ένωση Κεντρώων (από 2,5%) 2% οι ΑΝΕΛ (σταθερό), 1% Το Ποτάμι (από 2%) «άλλο κόμμα» δηλώνει το 8,5% των ερωτηθέντων, ενώ 16,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».  Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση θα λάβει νέα μέτρα, το 85,5% απαντά ότι πιστεύει ότι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα, το 9,5% εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα από την κρίση χωρίς πρόσθετα μέτρα ενώ το 5% απαντά δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

  Στην ερώτηση αν τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση το 80% απαντά προς τη λάθος, το 14,5% προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 5,5% απαντά «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

  Ακόμα, το 39% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μέσα στο επόμενο χρόνο ούτε θα βελτιωθεί ούτε θα χειροτερεύσει η οικονομική τους κατάσταση, το 28% πιστεύει ότι σίγουρα θα χειροτερεύσει, το 22,5% ότι μάλλον θα χειροτερεύσει, 7,5% πιστεύει ότι μάλλον θα βελτιωθεί, 2% ότι θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις και 1% δηλώνει ότι η οικονομική του κατάσταση σίγουρα θα βελτιωθεί. 

  Το 58,5% των ερωτώμενων αναφέρει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από το έργο της κυβέρνησης, το 34% απαντά ότι δεν είναι ικανοποιημένο, αλλά δεν υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές, ενώ το 6% δηλώνει ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο.   Αναφορικά με τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στην 82η ΔΕΘ το 46% αναφέρει ότι δεν πείστηκε, το 47,5% ότι δεν τον παρακολούθησε και 6% δηλώνει ότι πείστηκε. Αντίστοιχα, το 38% αναφέρει ότι δεν πείστηκε από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, το 41,5% ότι δεν τον ακολούθησε και το 19,5% ότι πείστηκε.

  Το 75,5% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για τις επενδύσεις στη χώρα, το 18% εκτιμά ότι δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για τις επενδύσεις ενώ το 6,5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ». 

  Όσον αφορά τη ρύπανση στο Σαρωνικό που προκάλεσε το ναυάγιο το 53,5% θεωρεί ότι ο κ. Κουρουμπλής ευθύνεται πολιτικά, το 31,5% δηλώνει ότι έκανε ό,τι κρίθηκε απαραίτητο και δεν υπάρχει λόγος παραίτησης ενώ το 15% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

  Σχόλιο της ΝΔ για τη δημοσκόπηση

  Σε μια ακόμη μέτρηση καταγράφεται η μεγάλη υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα ως προς τις εμφανίσεις των δυο πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ, σχολίασε σχετικά η ΝΔ.
   
  Και προσέθεσε: «Στη μέτρηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καταγράφεται, για άλλη μια φορά, το μεγάλο ποσοστό της κοινής γνώμης που δεν είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση και πιστεύει ότι υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές (6/10)».

  «Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (85%) θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πάρει και νέα μέτρα. Επίσης, το ισχυρό πολιτικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου με μεγάλη διαφορά, φτάνει στο 13%. Τέλος, η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών ζητούν την παραίτηση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας για τις ευθύνες που έχει για την μόλυνση του Σαρωνικού και των ακτών της Αττικής» κατέληξε στο σχόλιό της η ΝΔ. 

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Κυριάκος σε Ντάισελμπλουμ: Μεταρρυθμίσεις με αντάλλαγμα τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2% του ΑΕΠ

  Κυριάκος σε Ντάισελμπλουμ: Μεταρρυθμίσεις με αντάλλαγμα τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2% του ΑΕΠ

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 22:39:57 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «Οι Έλληνες θα έχουν την ιδιοκτησία τους, δεν θα επιβάλλεται απ' έξω» τόνισε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσηςΟ πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
   
  Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις σε Ελλάδα και ευρωζώνη, καθώς και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στη Δικαιοσύνη και την Παιδεία.


  Ο κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε το όραμά του για την Ελλάδα και τους Έλληνες, μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος. Συζητήθηκε, ακόμη, το σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, που παρουσίασε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην 82η ΔΕΘ.
   
  Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το σχέδιο αυτό συνδυάζει την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, τη δημιουργία αποτελεσματικού κράτους και τη στήριξη στους νέους και τους πιο αδύναμους από τους συμπολίτες μας.

  Το σχέδιο βασίζεται στην αλλαγή του μείγματος πολιτικής, με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, η ιδιοκτησία των οποίων θα ανήκει στους Έλληνες και δεν θα επιβάλλεται απ' έξω.
   
  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι το σχέδιο αυτό έχει ως βάση μια νέα «ρήτρα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων», με στόχο, όσο προωθούνται οι μεταρρυθμίσεις τόσο να μειώνονται οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων στα πιο ρεαλιστικά επίπεδα του 2% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα.

  Υπογράμμισε σχετικά ότι μια περισσότερο φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική προσαρμογή είναι, τελικά, περισσότερο βιώσιμη και αμοιβαία επωφελής για την Ελλάδα και για τους εταίρους και δανειστές. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Βαρείς υπαινιγμοί Μπακογιάννη για Καμμένο: «Με τον τρόπο που έχετε μαζέψει τα λεφτά σας, προσέξτε...»

  Βαρείς υπαινιγμοί Μπακογιάννη για Καμμένο: «Με τον τρόπο που έχετε μαζέψει τα λεφτά σας, προσέξτε...»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 22:29:34 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «Και όταν βρισκόσασταν σε αδυναμία, τώρα τελευταία, στέλνατε και τη σύζυγο να τον επισκεφθεί, κύριε Καμμένε. Έτσι δεν είναι;» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη απευθυνόμενη στον Πάνο Καμμένο«Επειδή εγώ από το 1996 είμαι στη Νέα Δημοκρατία, θυμάμαι πάρα πολύ καλά τις εξαιρετικές σχέσεις του κ. Καμμένου με τον κ. Μαρινάκη. Και σας διαβεβαιώ ότι εγώ μεν είχα κοινωνικές σχέσεις και με τον κ. Καμμένο, για να είμαι ειλικρινής, αλλά και με τον κ. Μαρινάκη.
  Ο κ. Καμμένος, όμως, ο οποίος δεν είχε αυτού του είδους την κουμπαριά με τον κ. Μαρινάκη, τον επισκέπτετο πολλές φορές στο γραφείο του. Έτσι δεν είναι, κύριε Καμμένε;» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη απευθυνόμενη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας. 


  «Εγώ;» ήταν το ερώτημα του Πάνου Καμμένου.
  «Εσείς» απάντησε η κυρία Μπακογιάννη και εξαπέλυσε έναν βαρύ υπαινιγμό για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ: «Και όταν βρισκόσασταν σε αδυναμία, τώρα τελευταία, στέλνατε και τη σύζυγο να τον επισκεφθεί, κύριε Καμμένε. Έτσι δεν είναι;».

  «Εσείς, λοιπόν, προσέξτε, κύριε Καμμένε, διότι εμένα με έχουν ψάξει άνθρωποι άλλου επιπέδου. Σας διαβεβαιώ, πριν και μετά το Βουκουρέστι, με έψαξαν άνθρωποι όχι του δικού σας επιπέδου. Δεν έχω, λοιπόν, τίποτα να φοβηθώ. Εσείς, όμως, με τον τρόπο που έχετε μαζέψει τα λεφτά σας, προσέξτε, διότι μιλήσατε και τα Πρακτικά έγραψαν» ήταν η αιχμή που άφησε η Ντόρα Μπακογιάννη για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας.


  Διαβάστε τους βαρείς υπαινιγμούς της Ντόρας Μπακογιάννη, τους διαλόγους με τον Πάνο Καμμένο και τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη όπως αποτυπώθηκαν κατά λέξη στα πρακτικά της Βουλής:
  ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Κύριε Πρόεδρε, έχω μάθει να σέβομαι το Κοινοβούλιο. Και έχω μάθει ότι το  Κοινοβούλιο έχει μια βασική αρχή, τον διάλογο. Ομολογώ ότι μου έκανε αλγεινή εντύπωση ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας και ο κ. Καμμένος μιλούν τελευταίοι, διότι φοβούνται τις απαντήσεις. Και υπάρχουν απαντήσεις, κύριοι συνάδελφοι.

  (Θόρυβος-διαμαρτυρίες από την πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων)

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Παρακαλώ, κάντε ησυχία, για να κλείσουμε τη συζήτηση.

  ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ηρεμήστε, κύριοι συνάδελφοι.

  Και επειδή, είμαι λίγο πιο παλιά από τους περισσότερους από εσάς εδώ μέσα, τζάμπα μάγκας είναι αυτός που σηκώνεται από εκεί και προκαλεί να γίνει εξεταστική επιτροπή και στην εξεταστική κρύβεται πίσω από τις φούστες του κ. Τσίπρα. Αυτός είναι ο τζάμπα μάγκας.

  (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

  (Θόρυβος-διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κάντε ησυχία, κύριοι συνάδελφοι!

  ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Τα παντελόνια του κ. Τσίπρα, αν αυτό σας ενόχλησε.

  Εν πάση περιπτώσει, κύριε Πρόεδρε, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι είμαι φίλη με τον κ. Μαρινάκη. Τον διόρθωσα. Είμαι κουμπάρα του από το 1996. Με έχει παντρέψει και έχω βάλει λάδι στον γιο του, ο οποίος σήμερα είναι δεκαοκτώ ετών, προς αποκατάσταση της αλήθειας.

  Αλλά, επειδή εγώ από το 1996 είμαι στη Νέα Δημοκρατία, θυμάμαι πάρα πολύ καλά τις εξαιρετικές σχέσεις του κ. Καμμένου με τον κ. Μαρινάκη. Και σας διαβεβαιώ ότι εγώ μεν είχα κοινωνικές σχέσεις και με τον κ. Καμμένο, για να είμαι ειλικρινής, αλλά και με τον κ. Μαρινάκη, και είναι γνωστό τοις πάσι, διότι, όπως ξέρετε, ο γάμος μου μεταδόθηκε live σε ολόκληρη την Ελλάδα εκείνη την εποχή….  (Θόρυβος στην Αίθουσα)

  Ψυχραιμία! Μη συγχύζεστε.

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κάντε ησυχία, παρακαλώ!

  Σας παρακαλώ ολοκληρώστε, κυρία Μπακογιάννη.

  ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ο κ. Καμμένος, όμως, ο οποίος δεν είχε αυτού του είδους την κουμπαριά με τον κ. Μαρινάκη, τον επισκέπτετο πολλές φορές στο γραφείο του.

  Έτσι δεν είναι, κύριε Καμμένε;

  ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Εγώ;

  ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Εσείς. Και όταν βρισκόσασταν σε αδυναμία, τώρα τελευταία, στέλνατε και τη σύζυγο να τον επισκεφθεί, κύριε Καμμένε. Έτσι δεν είναι;

  ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Κύριε Πρόεδρε, ζητώ τον λόγο.

  ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Και επειδή θα σας πρότεινα να είστε προσεκτικός, διότι στη ζωή αυτή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, κύριε Καμμένε, και επειδή τα νταηλίκια καλό είναι να μπορεί κανένας να τα υποστηρίξει και άλλως πώς, με προσοχή, με σεβασμό για ό,τι έχετε να πείτε -αν θέλετε, επειδή παλιά σας έλεγα και καμιά συμβουλή- αν έχετε στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία, θα σηκωθείτε και αυτό που είπατε από αυτό το έδρανο θα το πείτε τώρα σε όλους τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ. Θα τους πείτε «ψηφίστε την εξεταστική για να μην γίνετε εσείς ρόμπα».

  (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Πριν απαντήσει ο κ. Καμμένος, για λόγους τάξης και για να κλείσει καλά η συνεδρίαση, θα πάρει τον λόγο για ένα-δύο λεπτά και ο κ. Γεωργιάδης επί του συγκεκριμένου θέματος, για να τα λάβει υπόψη του και ο κύριος Υπουργός.

  Έχετε τον λόγο, κύριε Γεωργιάδη.

  ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ευχαριστώ πάρα πολύ, κύριε Πρόεδρε, που δεν χαλάσατε την καλή γνώμη που έχω για εσάς -ως Πρόεδρο εννοώ.

  Κύριοι συνάδελφοι, πάμε με τη σειρά. Εγώ κατέθεσα, κύριε Καμμένε, ολόκληρη την απόφαση του δικαστηρίου από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα. Η απόφαση στην οποία αναφερθήκατε, σας καταδικάζει για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του κ. Κουρτάκη στο ύψος των 10.000 ευρώ.

  ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Εν μέρει.

  ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Το «εν μέρει» είναι γιατί ζητούσε περισσότερα χρήματα.

  ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Α, αυτό είναι;

  ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Άρα, λοιπόν, ξαναλέω ότι έχετε 10.000 ευρώ να πληρώσετε, γιατί το δικαστήριο είπε ότι είστε συκοφάντης.

  Τώρα, επειδή αναφέρατε εκ νέου τα ίδια, προφανώς θα σας ξανακάνει αγωγή και θα πολλαπλασιαστεί το ποσό. Αλλά αυτό είναι δική σας δουλειά.

  Δεύτερον, επειδή είχατε το θράσος να κατονομάσετε εσείς εμένα για εκπρόσωπο συμφερόντων –εσείς, ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος ωρυόταν εδώ στη Βουλή ότι ούτε πεθαμένος δεν θα ψηφίσει το μνημόνιο ή δεν θα συνεργαστεί με κανέναν για το μνημόνιο και εδώ τα ψηφίζετε όλα- πάμε να τα δούμε, λοιπόν, με τη σειρά.

  Πρώτα απ’ όλα την κάρτα σας θα τη δω. Εγώ είπα δύο πράγματα, μην βιάζεστε. Πρώτον, είπα να δούμε την πιστωτική σας κάρτα –θα τη δούμε- και δεύτερον, να μας δώσετε την άδεια να ρωτήσουμε το καζίνο πόσα λεφτά παίξατε.

  Αυτό ξεχάσατε να μας το πείτε. Δεν μας λέτε, κύριε Υπουργέ, τώρα που θα μιλήσετε, πόσα λεφτά παίξατε στη ρουλέτα;

  (Θόρυβος στην Αίθουσα)

  Μην πετάγεστε, κύριοι συνάδελφοι.

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κάντε ησυχία, παρακαλώ!

  ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ακούστε, κύριοι συνάδελφοι, τώρα το καλύτερο. Τι είπε ο κύριος Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και συγκυβερνήτης σας; «Πήρα» -λέει- «τηλέφωνο τον κ. Μπαλτάκο».

  Εσείς, κύριε Τσίπρα, δεν μας λέγατε τον κ. Μπαλτάκο ακροδεξιό, χρυσαυγίτη και δεν ξέρω τι άλλο; Ο συγκυβερνήτης σας τον παίρνει και τηλέφωνο; Φιλαράκια με τον κ. Μπαλτάκο;

  ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Γραμματέας σας ήταν.

  ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Πάμε τώρα στο τελευταίο που είναι και το πιο σοβαρό.

  Ο κ. Καμμένος ανεφέρθη, λέει, σε δημοσιογράφους για το σπίτι του στην Ικαρία και τα παιδιά του.

  Πράγματι, κύριε Υπουργέ, όποτε είστε σε δύσκολη θέση, βάζετε μπροστά τα παιδιά σας.  Καταθέτω στα Πρακτικά.

  (Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης                         καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και  Πρακτικών της Βουλής)

  Το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον δεν είναι για τα παιδιά σας, κύριε Υπουργέ, στο σπίτι σας στην Ικαρία. Είναι γιατί οι κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζουν ότι έχει επιβληθεί πρόστιμο σε αυτό το σπίτι, διότι…

  ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Δικό μου είναι;

  ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Της πεθεράς σας.

  Διότι έκλεψαν το κράτος. Πήραν τα λεφτά του ΕΣΠΑ, είπαν ότι θα το κάνουν τουριστικό κατάλυμα, το κάνανε βίλα, φάγανε το πρόστιμο και τώρα δεν πληρώνουν και το πρόστιμο. Αυτό είναι το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για το σπίτι στην Ικαρία.

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κύριε Γεωργιάδη, ευχαριστούμε, ολοκληρώσατε.

  ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Και το τελευταίο.

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κύριε Γεωργιάδη, έχετε ολοκληρώσει.

   ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Για τον δε Γεώργιο Γεωργαλά…

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Τελευταίο ήταν το προηγούμενο.

  ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ..σε μένα δεν τολμήσατε να πείτε «κιχ» και καλά κάνατε, γιατί μαζί σας τον είδα στο γραφείο σας, όταν με υπεδέχθη το ’96.

  ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Το δικό μου;

  ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εγώ, εσείς και αυτός.

  Να είστε καλά!

  (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Ο κύριος Υπουργός έχει τον λόγο.

  ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Τον Ιωάννη τον Μεταξά τον είδατε στο γραφείο μου μήπως, κύριε Γεωργιάδη;

  Στο γραφείο μου δεν περνούσες ούτε απ’ έξω. Ούτε εσύ, ούτε τα άλλα φασιστοειδή. Από το γραφείο το δικό μου μέσα δεν τολμούσες να περάσεις ποτέ. Εσύ και τα άλλα τα φασιστοειδή δεν μπαίνατε ούτε για χαιρετισμό μέσα, ούτε για έρανο.

  ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Καλά, καλά, εντάξει.

  ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Δεύτερον, όσον αφορά τις φωτογραφίες, να σας στείλουμε καμιά φωτογραφία από την κρεβατοκάμαρά μας; Άμα δεν σας δίνει ο Κουρτάκης, να σας δώσουμε εμείς. Η κάρτα είναι εκεί, μπορείτε να την ελέγξετε.

  Κυρία Μπακογιάννη, τον κ. Μαρινάκη τον συνάντησα ενώπιόν σας, του κ. Γιακουμάτου και άλλων συναδέλφων σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή με τον κ. Πατέρα. Αυτή ήταν η φορά που τον συνάντησα. Η γυναίκα μου, λοιπόν, δεν τον συνάντησε ποτέ. Τον μόνο που συνάντησα εν συνεχεία ήταν τον κ. Κουρτάκη και όταν έκανα την περίφημη εκπομπή στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ήλθε και ο κ. Μαρινάκης να χαιρετίσει. Αυτές είναι οι συναντήσεις.

  Για πείτε μας, κυρία Μπακογιάννη, εκείνο το εκατομμύριο στο Λονδίνο που σας βρήκαν στο πόθεν έσχες, μήπως έφυγε από ναυτιλιακή που συστεγάζεται ο κ. Μαρινάκης; Φέρτε, λοιπόν, πίσω τα κλεμμένα και αφήστε τη λάσπη σε μένα.

  ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Κύριε Πρόεδρε, τον λόγο, παρακαλώ.

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Για ένα λεπτό, κυρία Μπακογιάννη, για το εκατομμύριο.

  Και ύστερα ξανά, κύριε Καμμένε, θα σας δώσω τον λόγο, αλλά όταν ανοίγουν θέματα και όταν υπάρχει προσωπική διένεξη -διότι εδώ μέσα το ξέρετε καλύτερα εμού ότι μιλάμε διά του Προέδρου- όταν είναι ερωταπάντηση, πρέπει να δοθεί. Εσείς θα κλείσετε, σε κάθε περίπτωση.

  Κυρία Μπακογιάννη, παρακαλώ, επί του θέματος το οποίο είναι γνωστό.

  ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Κύριε Πρόεδρε, εμένα δεν με εκπλήσσει η χυδαιότητα του κ. Καμμένου. Αλλά επειδή ακούει ο ελληνικός λαός, έχω υποχρέωση να θυμίσω ότι όταν έγινε η ιστορία με το πόθεν έσχες, όπου αναρωτήθηκαν εάν αυτό το ένα εκατομμύριο ήταν μετοχές ή μετρητά, εγώ, κύριε Καμμένε, επειδή φοράω παντελόνια, προσήλθα σε αυτή τη Βουλή και είπα…

  (Θόρυβος στην Αίθουσα)

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Παρακαλώ!

   ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Προσήλθα σε αυτή τη Βουλή και ζήτησα από τους συναδέλφους έναν-έναν να ψηφίσουν υπέρ της άρσης της ασυλίας μου. Και επειδή ο Μανώλης ο Γλέζος ζει, ήλθε και με ρώτησε το εξής: «Μα, θέλεις να ψηφίσουμε όλοι υπέρ της άρσης ασυλίας σου»; Και είπα «ναι».

  Πήγα στο δικαστήριο, αθωώθηκα πανηγυρικά και φάνηκε ότι ήταν μία στημένη πολιτικά υπόθεση και όχι μπήκε στο αρχείο, κύριε Καμμένε…

  ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Από πού ήταν τα λεφτά;

  ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Από τη ναυτιλιακή δραστηριότητα του άντρα μου.

  ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Πού είναι το γραφείο του;

  ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Αλλά αυτό είναι γνωστό τοις πάσι.

  Εσείς, λοιπόν, προσέξτε, κύριε Καμμένε, διότι εμένα με έχουν ψάξει άνθρωποι άλλου επιπέδου. Σας διαβεβαιώ, πριν και μετά το Βουκουρέστι, με έψαξαν άνθρωποι όχι του δικού σας επιπέδου. Δεν έχω, λοιπόν, τίποτα να φοβηθώ. Εσείς, όμως, με τον τρόπο που έχετε μαζέψει τα λεφτά σας, προσέξτε, διότι μιλήσατε και τα Πρακτικά έγραψαν.

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Ευχαριστούμε, κυρία Μπακογιάννη.

  ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα, παρά να μην έχεις καν το θάρρος να πεις σ’ αυτούς τους ατυχείς συναδέλφους, που οι μισοί απ’ αυτούς είναι μουγκοί σήμερα, ότι τους δίνεις τη δυνατότητα να ψηφίζουν υπέρ της εξεταστικής.

  (Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

  (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κύριε Καμμένο, έχετε τον λόγο.

  ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Τα χρήματα, λοιπόν, του χαμένου εκατομμυρίου της κ. Μπακογιάννη πήγαν από ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία κατά τύχη είχε έδρα τις εταιρείες του κ. Μαρινάκη. Εμένα μου αρκεί αυτό, για να γίνει μία πράγματι μεγάλη εξεταστική, όταν θα τελειώσει η Δικαιοσύνη και να δούμε ποιος είχε σχέσεις με ποιον. 

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Κυριάκος σε Ντάισελμπλουμ: Με κυβέρνηση ΝΔ, η ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων θα ανήκει στους Έλληνες

  Κυριάκος σε Ντάισελμπλουμ: Με κυβέρνηση ΝΔ, η ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων θα ανήκει στους Έλληνες

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 22:29:34 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «... Και δεν θα επιβάλλεται απ' έξω» τόνισε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσηςΟ πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
   
  Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις σε Ελλάδα και ευρωζώνη, καθώς και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στη Δικαιοσύνη και την Παιδεία.


  Ο κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε το όραμά του για την Ελλάδα και τους Έλληνες, μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος. Συζητήθηκε, ακόμη, το σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, που παρουσίασε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην 82η ΔΕΘ.
   
  Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το σχέδιο αυτό συνδυάζει την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, τη δημιουργία αποτελεσματικού κράτους και τη στήριξη στους νέους και τους πιο αδύναμους από τους συμπολίτες μας.

  Το σχέδιο βασίζεται στην αλλαγή του μείγματος πολιτικής, με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, η ιδιοκτησία των οποίων θα ανήκει στους Έλληνες και δεν θα επιβάλλεται απ' έξω.
   
  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι το σχέδιο αυτό έχει ως βάση μια νέα «ρήτρα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων», με στόχο, όσο προωθούνται οι μεταρρυθμίσεις τόσο να μειώνονται οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων στα πιο ρεαλιστικά επίπεδα του 2% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα.

  Υπογράμμισε σχετικά ότι μια περισσότερο φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική προσαρμογή είναι, τελικά, περισσότερο βιώσιμη και αμοιβαία επωφελής για την Ελλάδα και για τους εταίρους και δανειστές. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Ο Μητσοτάκης ανέπτυξε στον Ντάισελμπλουμ το σχέδιο της ΝΔ για έξοδο από την κρίση

  Ο Μητσοτάκης ανέπτυξε στον Ντάισελμπλουμ το σχέδιο της ΝΔ για έξοδο από την κρίση

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-25 22:29:02 | Πηγή: Ζούγκλα
  Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

  Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Jeroen Dijssebloem, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017.

  Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρωζώνη, καθώς και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στη Δικαιοσύνη και την Παιδεία. Ο κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε το όραμά του για την Ελλάδα και τους Έλληνες, μετά τη λήξη του τρέχοντος Προγράμματος. Συζητήθηκε το ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση που παρουσίασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην 82η Δ.Ε.Θ.

  Ο Πρόεδρος της ΝΔ, υπογράμμισε ότι το σχέδιο αυτό συνδυάζει την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, τη δημιουργία αποτελεσματικού Κράτους και τη στήριξη στους νέους και τους πιο αδύναμους από τους συμπολίτες μας. Το σχέδιο βασίζεται στην αλλαγή του μείγματος πολιτικής, με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, η ιδιοκτησία των οποίων θα ανήκει στους Έλληνες και δεν θα επιβάλλεται απ’ έξω.

  Ταυτόχρονα ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε ότι το σχέδιο αυτό έχει ως βάση μια νέα «ρήτρα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων», με στόχο όσο προωθούνται οι μεταρρυθμίσεις τόσο να μειώνονται οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων στα πιο ρεαλιστικά επίπεδα του 2% του Α.Ε.Π. μεσοπρόθεσμα. Υπογράμμισε σχετικά ότι μια περισσότερο φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική προσαρμογή είναι, τελικά, περισσότερο βιώσιμη και αμοιβαία επωφελής για την Ελλάδα και για τους εταίρους και δανειστές.
 • Οι τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρωζώνη στη συνάντηση Μητσοτάκη με Ντάισελμπλουμ

  Οι τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρωζώνη στη συνάντηση Μητσοτάκη με Ντάισελμπλουμ

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-25 22:19:47 | Πηγή: Ζούγκλα
  Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

  Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Jeroen Dijssebloem, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017.

  Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρωζώνη, καθώς και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στη Δικαιοσύνη και την Παιδεία. Ο κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε το όραμά του για την Ελλάδα και τους Έλληνες, μετά τη λήξη του τρέχοντος Προγράμματος. Συζητήθηκε το ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση που παρουσίασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην 82η Δ.Ε.Θ.

  Ο Πρόεδρος της ΝΔ, υπογράμμισε ότι το σχέδιο αυτό συνδυάζει την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, τη δημιουργία αποτελεσματικού Κράτους και τη στήριξη στους νέους και τους πιο αδύναμους από τους συμπολίτες μας. Το σχέδιο βασίζεται στην αλλαγή του μείγματος πολιτικής, με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, η ιδιοκτησία των οποίων θα ανήκει στους Έλληνες και δεν θα επιβάλλεται απ’ έξω.

  Ταυτόχρονα ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε ότι το σχέδιο αυτό έχει ως βάση μια νέα «ρήτρα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων», με στόχο όσο προωθούνται οι μεταρρυθμίσεις τόσο να μειώνονται οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων στα πιο ρεαλιστικά επίπεδα του 2% του Α.Ε.Π. μεσοπρόθεσμα. Υπογράμμισε σχετικά ότι μια περισσότερο φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική προσαρμογή είναι, τελικά, περισσότερο βιώσιμη και αμοιβαία επωφελής για την Ελλάδα και για τους εταίρους και δανειστές.
 • Latest poll: ND leads SYRIZA by 13%

  Latest poll: ND leads SYRIZA by 13%

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 22:11:10 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Public disappointed with government’s handling of oil spill in SalaminaProto Thema Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Αλλαγή μοντέλου και μείωση των εμποδίων για ιδιωτική έρευνα και καινοτομία στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκης - Moedas

  Αλλαγή μοντέλου και μείωση των εμποδίων για ιδιωτική έρευνα και καινοτομία στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκης - Moedas

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-25 22:00:27 | Πηγή: Ζούγκλα
  Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

  Συνάντηση με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιο για θέματα Έρευνας, Επιστήμης και Καινοτομίας, κ. Carlos Moedas πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017.

  Κατά την συζήτηση έμφαση δόθηκε στην ανάγκη αλλαγής μοντέλου σε ό,τι αφορά την έρευνα και την καινοτομία, καθώς οι επιδόσεις της Ελλάδας σήμερα υπολείπονται σημαντικά των περισσοτέρων μελών της Ε.Ε. Τόσο το ποσοστό του Α.Ε.Π. που πηγαίνει σε έρευνα και καινοτομία, όσο και η συμβολή του ιδιωτικού τομέα είναι πολύ κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

  Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. και ο Κοινοτικός Επίτροπος, συμφώνησαν στην ανάγκη μείωσης των εμποδίων για ιδιωτική έρευνα και καινοτομία - όπως είναι οι αυξημένοι φόροι και τα χαμηλότερα τραπεζικά δάνεια - και τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης της δικτύωσης μεταξύ Πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και επιχειρήσεων. Επεσήμαναν, επίσης, ότι υπάρχει ανάγκη - όπως αναφέρει συχνά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - ανάπτυξης μιας κουλτούρας αξιολόγησης, ώστε να υπάρχει συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται.

  Στη συνάντηση συζητήθηκε και η συγκριτική πορεία Ελλάδας και Πορτογαλίας, με δεδομένο ότι η δεύτερη κατάφερε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να γυρίσει σε ρυθμούς ανάπτυξης, αυξημένης απασχόλησης και επενδύσεων.

  Σημειώνεται ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κ. Carlos Moedas, οποίος υπήρξε Υπουργός στην Κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού της Πορτογαλίας κ. Pedro Passos Coelho, γνωρίζονται από παλιά, αφού όχι μόνον έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, αλλά είναι συναπόφοιτοι του Πανεπιστημίου Harvard των Η.Π.Α.

 • Αλλαγή μοντέλου και μείωση των εμποδίων για ιδιωτική έρευνα και καινοτομία στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκης -Moedas

  Αλλαγή μοντέλου και μείωση των εμποδίων για ιδιωτική έρευνα και καινοτομία στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκης -Moedas

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-25 21:51:33 | Πηγή: Ζούγκλα
  Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

  Συνάντηση με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιο για θέματα Έρευνας, Επιστήμης και Καινοτομίας, κ. Carlos Moedas πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017.

  Κατά την συζήτηση έμφαση δόθηκε στην ανάγκη αλλαγής μοντέλου σε ό,τι αφορά την έρευνα και την καινοτομία, καθώς οι επιδόσεις της Ελλάδας σήμερα υπολείπονται σημαντικά των περισσοτέρων μελών της Ε.Ε. Τόσο το ποσοστό του Α.Ε.Π. που πηγαίνει σε έρευνα και καινοτομία, όσο και η συμβολή του ιδιωτικού τομέα είναι πολύ κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

  Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. και ο Κοινοτικός Επίτροπος, συμφώνησαν στην ανάγκη μείωσης των εμποδίων για ιδιωτική έρευνα και καινοτομία - όπως είναι οι αυξημένοι φόροι και τα χαμηλότερα τραπεζικά δάνεια - και τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης της δικτύωσης μεταξύ Πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και επιχειρήσεων. Επεσήμαναν, επίσης, ότι υπάρχει ανάγκη - όπως αναφέρει συχνά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - ανάπτυξης μιας κουλτούρας αξιολόγησης, ώστε να υπάρχει συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται.

  Στη συνάντηση συζητήθηκε και η συγκριτική πορεία Ελλάδας και Πορτογαλίας, με δεδομένο ότι η δεύτερη κατάφερε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να γυρίσει σε ρυθμούς ανάπτυξης, αυξημένης απασχόλησης και επενδύσεων.

  Σημειώνεται ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κ. Carlos Moedas, οποίος υπήρξε Υπουργός στην Κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού της Πορτογαλίας κ. Pedro Passos Coelho, γνωρίζονται από παλιά, αφού όχι μόνον έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, αλλά είναι συναπόφοιτοι του Πανεπιστημίου Harvard των Η.Π.Α.

 • Απορρίφθηκε από τη Βουλή η πρόταση της ΝΔ για εξεταστική

  Απορρίφθηκε από τη Βουλή η πρόταση της ΝΔ για εξεταστική

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου | Ημερομηνία: 2017-09-25 21:07:36 | Πηγή: News247

  «Όχι» στην πρόταση της ΝΔ για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνούσε ενδεχόμενη εμπλοκή του Πάνου Καμμένου στη δικαστική υπόθεση του Noor 1, είπε η Ολομέλεια της Βουλής.

  Την πρόταση καταψήφισαν 151 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Στην ονομαστική ψηφοφορία δεν συμμετείχε ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ενώ απουσίαζε λόγω ασθενείας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορος Παπαδόπουλος.

  Υπέρ της πρότασης της ΝΔ τάχθηκαν 122 βουλευτές από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ουδέτερη στάση τήρησαν τελικά οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων που αποφάσισαν να απόσχουν από την ψηφοφορία.

 • Πολιτικό «μποξ» Καμμένου - Γεωργιάδη για το δικαίωμα στο καζίνο

  Πολιτικό «μποξ» Καμμένου - Γεωργιάδη για το δικαίωμα στο καζίνο

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 20:58:26 | Πηγή: Skai
  Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Πάνου Καμμένου, του Άδωνη Γεωργιάδη αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη σημειώθηκε στη Βουλή, κατά την συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση.

  «Τσάμπα μάγκες» και «βλάκες επί πληρωμή» που εκπροσωπούν συμφέροντα, χαρακτήρισε από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, όσους τον εμπλέκουν σε υποθέσεις όπως αυτή του ναρκοπλοίου, καθώς όπως είπε από το βήμα της Βουλής, «είναι πάρα πολλά τα λεφτά» από τους δύο τόνους ηρωίνης, των οποίων η παραγωγή κοστίζει ένα εκατομμύριο δολάρια αλλά τα κέρδη από την πώληση ξεπερνούν τα τρία δισεκατομμύρια δολάρια.

  Ο ίδιος κατηγόρησε τον Άδωνη Γεωργιάδη για ψευδείς ισχυρισμούς και «μαϊμού είδηση», σε ό,τι αφορά κανονισμό του υπουργικού συμβουλίου, που δεν επιτρέπει σε υπουργό να μπαίνει σε καζίνα.

  Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε από τον Πάνο Καμμένο, να διασταυρωθεί με το καζίνο το ύψος του ποσού που έπαιξε ο υπουργός στις ρουλέτες του Λονδίνου.

  Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον υπουργό πως έχει «θράσος» να τον κατηγορεί για «εκπρόσωπο συμφερόντων, όταν ο ίδιος υποσχόταν ότι «ούτε πεθαμένος δεν θα ψηφίσει μνημόνια» και τα ψήφισε «όλα».

  Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος επιτέθηκε και στην Ντόρα Μπακογιάννη η οποία απάντησε στον υπουργό πως η ίδια έχει «αθωωθεί πανηγυρικά» για μία «στημένη πολιτικά υπόθεση».

  Σχετικά Άρθρα

  Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης δίνει την αίσθηση ότι πάσχει από σύνδρομο στέρησης εξουσίας Καμμένος: Δεν χρέωσα το Δημόσιο αλλά την πιστωτική μου κάρτα Μητσοτάκης: Είστε πολιτικά ανέντιμοι Tags: Καμμένος, Γεωργιάδης, καζίνο, ναρκοπλοίο, εξεταστική
 • Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα Γεννηματά με 8 μονάδες για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

  Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα Γεννηματά με 8 μονάδες για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 20:54:57 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει 28%, ακολουθεί ο Γιώργος Καμίνης με 20% και ο Σταύρος Θεοδωράκης με 17%Ενδιαφέροντα στοιχεία για τις εξελίξεις με την εκλογή ηγεσίας στην Κεντροαριστερά περιλαμβάνει η έρευνα του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας. Η Φώφη Γεννηματά έχει ένα προβάδισμα 8 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου έναντι του Γιώργου Καμίνη που βρίσκεται στη δεύτερη θέση ενώ εμφανίζεται και ως η πιο δημοφιλής υποψήφια.  


  Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «ποιον υποψήφιο θα επιλέγατε», οι πολίτες απαντούν:
  Φώφη Γεννηματά 28% (εύρος διακύμανσης από 17,5% έως 38,5%)
  Γιώργος Καμίνης: 20% (εύρος διακύμανσης από 11% έως 29%)
  Σταύρος Θεοδωράκης 17% (εύρος διακύμανσης από 8,5% έως 26%)
  Νίκος Ανδρουλάκης 12,5% (εύρος διακύμανσης από 4,5% έως 20,5%)
  Γιάννης Ραγκούσης 3,5% (εύρος διακύμανσης από 0,5% έως 8%)
  Γιάννης Μανιάτης 2,5% (εύρος διακύμανσης από 0,5% έως 6,5%)
  Άλλον υποψήφιο επιλέγει το 16,5%

  Δημοφιλέστερη υποψήφια για την Κεντροαριστερά εμφανίζεται η Φώφη Γεννηματά με 56% θετικές απόψεις (38% αρνητικές), και ακολουθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης με 53% (39% αρνητικές), ο Γιώργος Καμίνης με 51,5% (36,5%), ο Γιάννης Μανιάτης με 43% (32%), ο Νίκος Ανδρουλάκης με 40% (28%), ο Γιάννης Ραγκούσης με 32,5% (51,5%), ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με 25% (39,5%), ο Κ. Γάτσιος με 10% (23%), ο Δ. Τζιώτης με 7% (29,5%) και ο Α. Πόντας με 7% (29,5%).

  Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι η δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ δείχνει πως οι διαδικασίες για την εκλογή νέου ηγέτη στην κεντροαριστερά δεν έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας των πολιτών.  Το 58% των ερωτώμενων αναφέρει ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου το ζήτημα, το 17,5% απαντά λίγο, το 15% αρκετά, το 8% πολύ ενώ 1,5% απαντά στο ερώτημα «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Βόμβες Καμμένου κατά Μαρινάκη-Κουρτάκη-ΝΔ

  Βόμβες Καμμένου κατά Μαρινάκη-Κουρτάκη-ΝΔ

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-25 20:54:16 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στην ομιλία του στην Βουλή, αναφερόμενος στο αίτημα της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, είπε ότι για "πρώτη φορά κόμμα κινδυνεύει να κατηγορηθεί ως πολιτικός βραχίονας εγκληματικής οργάνωσης".

  Είπε ότι η υπόθεση αυτή θα αποδείξει πως υπάρχουν "τζάμπα μάγκες" και "επί πληρωμή βλάκες και απατεώνες εκπρόσωποι συμφερόντων" στην πολιτική ζωή του τόπου.

  Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για πάρα πολλά χρήματα, λαμβάνοντας υπόψη ότι όταν δύο τόνοι καθαρής ηρωίνης "βγουν στον δρόμο και πεθαίνουν παιδιά" κοστίζουν 3 δισ. ευρώ, προσθέτοντας "τα μαύρα λεφτά είναι για να βρίσκουν συνηγόρους υπερασπίσεως".

  Είπε ότι το μεσημέρι της 15ης Ιουνίου εκλήθη από εκδότη ο οποίος του προσκόμισε, άρθρο που έφθασε στα χέρια του από δημοσιογράφο του δικαστικού ρεπορτάζ, το οποίο ήταν "προτυπωμένο και από κάπου δοσμένο" το οποίο έκανε λόγο για ειδικό δικαστήριο για τον Καμμένο.

  Ο εκδότης αρνήθηκε να το δημοσιεύσει, η εφ. "Το Καρφί" το δημοσίευσε στις 17 του μηνός, ενώ από εκείνη την ημέρα και μέχρι σήμερα εκδόθηκαν δύο καινούργιες εφημερίδες, επανεκδόθηκε μία και εξαγοράστηκαν άλλες τρεις υποεφημερίδες και εγώ είμαι ο μόνος πολιτικός που είμαι πρωτοσέλιδο για το "έγκλημα" να οδηγήσω στην Δικαιοσύνη μια υπόθεση ναρκωτικών, είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας "αυτοί που εκτελούν τα συμβόλαια είναι και αυτοί που λαμβάνουν τα χρήματα".  Συνέχισε, αναφερόμενος σε σημερινό δημοσίευμα στο Διαδίκτυο που αφορούσε μήνυση του επιχειρηματία Στήβ Κακέτση κατά του Ι. Κουρτάκη και του Αλ. Κούγια τον οποίο (Αλ. Κούγια) είχε καλέσει ο Σ. Κακέτσης ως συνήγορο σε μια υπόθεση του που αφορά στο ΤΑΙΠΕΔ.

  "1 εκ. ευρώ θα πλήρωναν για να βγει ο Κακέτσης και να μας κατονομάσει γιατί ο κ. Μπρακουμάτσος κάνοντας την έρευνα έκρινε ότι δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός και αφού δεν υπάρχει φυσικός, δεν υπάρχει και ηθικός" είπε ο κ. Καμμένος προσθέτοντας ότι ο Σ. Κακέτσης δεν πήρε το 1 εκ. ευρώ, όπως δεν τα πήρε και ο εκδότης, ενώ "κάποιοι άλλοι τα πήραν και λειτουργούν ως πιστόλια της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας".

  Κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, ¨Αδωνι Γεωργιάδη, για στοχοποίηση του Π. Κουρουμπλή με "μαϊμού-είδηση" προσθέτοντας ότι ο κ. Γεωργιάδης "έφερε και αγωγή που με καταδικάζει γιατί εμπλέκω τον Κουρτάκη στην υπόθεση του Noor1. Η αγωγή όμως παραδέχεται ότι ο Κουρτάκης ήταν υπάλληλος του Αιμίλιου Κοτσώνη, αλλά τον απαλλάσσει γιατί δεν είχε ποινική εμπλοκή στην υπόθεση Noor1".
  "Όταν κατέπεσε η σκευωρία, με το πόρισμα Μπρακουμάτσου, άρχισε η παρακολούθηση μου, όπου με εύρισκαν. Το δωμάτιο το έκλεισα με την κάρτα μου -το καταθέτω- και πρωί-πρωί ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε την παραίτησή μου γιατί ο κανονισμός του υπουργικού συμβουλίου δεν μου επιτρέπει να μπαίνει σε καζίνο. Έψαξα τον κανονισμό, πήρα τηλέφωνο και τον πρώην γγ του υπουργικού συμβουλίου, Τ. Μπαλτάκο, και μου είπε ότι τέτοιος κανονισμός δεν υπάρχει" είπε ο κ. Καμμένος.

  ​Ο κ. Καμμένος κατέστησε σαφές στην ομιλία του ότι ο ισοβίτης Γιαννουσάκης ήταν εκείνος που επικοινώνησε μαζί του και όχι αντιστρόφως, είπε ότι ο Γιαννουσάκης φοβόταν για την ζωή του, προσθέτοντας, έκανα το αυτονόητο, επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης και εκείνος με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά
  Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας είπε ότι όταν ανοίξει πραγματικά η υπόθεση με Προανακριτική Επιτροπή κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν για ποινικά αδικήματα με πρώτο εκείνο τον εκβιασμό δικαστών, ενώ κατέθεσε ενδεικτικά πρωτοσέλιδα στα Πρακτικά της Βουλής. Αναφέρθηκε επίσης και σε δεύτερο ποινικό αδίκημα, εκείνο των παράνομα αποκτηθεισών τηλεφωνικών συναλλαγών.

  Ο κ. Καμμένος κατέστησε σαφές στην ομιλία του ότι ο ισοβίτης Γιαννουσάκης ήταν εκείνος που επικοινώνησε μαζί του και όχι αντιστρόφως, είπε ότι ο Γιαννουσάκης φοβόταν για την ζωή του, προσθέτοντας, έκανα το αυτονόητο, επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης και εκείνος με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά.

  Είπε ότι αποτελεί ηθικό χρέος να καταπολεμήσει τους εμπόρους ναρκωτικών προσθέτοντας "κάποιοι δέχονται να παίρνουν το ματωβαμένο αντίδωρο από το χέρι τους", τονίζοντας "δεν θα προσκυνήσω τους εμπόρους ηρωίνης, όπως δεν προσκύνησα τους εμπόρους των εξοπλιστικών".

  Έκανε λόγο για στοχοποίηση της οικογένειάς του, προειδοποιώντας τους βουλευτές, ότι "αν δεν τους κάνεις το κέφι, τότε αύριο θα στραφούν κατά της δικής σας οικογένειας".

  "Ειπώθηκαν πολλά για την υπόθεση Νoor1 με κατάθεση λογαριασμών απ' όπου έφευγαν τα χρήματα από Μαρινάκη για Γιαννουσάκη. Να βρει τη ροή του χρήματος η Δικαιοσύνη. Μακάρι να είναι αθώοι. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον κ. Μαρινάκη, αλλά αν είναι πίσω από την υπόθεση αυτή να πληρώσει" είπε ο κ. Καμμένος, κάνοντας επίσης λόγο για υπόθεση με βουλεύματα που αργούν να εκδοθούν επί ενάμιση χρόνο καθώς και για εκκρεμούσα υπόθεση με στημένους αγώνες που αφορούν τον ίδιο επιχειρηματία.

  "Είναι νομική υποχρέωση της παρέμβασης της δικής μου ως πολίτη και ως δημόσιου λειτουργού, δεν ανακάλυψα εγώ τον Μαρινάκη, τον κατανόμασε τρεις φορές ο Γιαννουσάκης, όλες μου οι επαφές έγιναν από το προσωπικό μου τηλέφωνο, όχι από πακιστανικά. Ουδέποτε εκβίασα τον Γιαννουσάκη. Ο εφοπλιστής Μαρινάκης είναι φίλος και συνεργάτης του Γιαννουσάκη, της Ντ. Μπακογιάννη και του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου, καθώς και του Μάκη Βορίδη που είναι και δικηγόρος των "Παραπολιτικών" του Κουρτάκη" είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι "ο Μαρινάκης και το "γιουσουφάκι" ο Κουρτάκης θα αντιληφθούν ότι υπάρχει Δικαιοσύνη στη χώρα".

  Επανέλαβε τις αναφορές του για καθυστερήσεις στην έκδοση βουλευμάτων "ενώ οι Ηριάννες παραμένουν στην φυλακή", έκανε λόγο για "εκδιδόμενη λάσπη και συκοφαντία από υπανθρώπους του Τύπου" και κατέληξε τονίζοντας ότι στην πολιτική ζωή της χώρας "δεν θα επικρατήσουν οι Εσκομπάρ".

  Δείτε το βίντεο με την ομιλία του:

 • Μπακογιάννη: Δεν με εκπλήσσει η χυδαιότητα του κ.Καμμένου

  Μπακογιάννη: Δεν με εκπλήσσει η χυδαιότητα του κ.Καμμένου

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 20:45:15 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Άμυνας κατά τη συζήτηση περί του αιτήματος σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την εμπλοκή Καμμένου στην δικαστική υπόθεση του Noor 1Έντονη ήταν η αντίδραση της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, στη Βουλή απαντώντας στoν Πάνο Καμμένο, ο οποίος στη συζήτηση επί του αιτήματος για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής του στην υπόθεση του Noor 1, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι η ίδια και ο σύζυγός της Ισίδωρος Κούβελος είναι στενοί φίλοι του Βαγγέλη Μαρινάκη.


  Η κ. Μπακογιάννη από τα έδρανα του κοινοβουλίου απάντησε στον Πάνο Καμμένο, λέγοντας ότι «αν έχετε τη στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία αυτά που είπατε από το έδρανο να σηκωθείτε και να τα πείτε εδώ μπροστά στους συναδέλφους σας». 

  «Τζάμπα μάγκας είναι αυτός που σηκώνεται από τα έδρανα και προκαλεί να γίνει προκαταρκτική επιτροπή και στην εξεταστική κρύβετε πίσω από τις φούστες του κ. Τσίπρα» είπε η κυρία Μπακογιάννη, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. «Ωραία, πίσω από τα παντελόνια του κ. Τσίπρα, αν σας ενόχλησε η φούστα» συνέχισε.

  «Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι είμαι φίλη του κ. Μαρινάκη. Με έχει παντρέψει και έχω βάλει λάδι στο γιό του. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά επειδή εγώ θυμάμαι τις εξαιρετικές σχέσεις Καμμένου Μαρινάκη. Είχα κοινωνικές σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη αλλά ο κ. Καμμένος ο οποίος δεν είχε αυτού του είδους την κουμπαριά, τον επισκέπτετο στο γραφείο του. Και όταν βρισκόσασταν σε αδυναμία, στέλνατε και την σύζυγο. Στη ζωή αυτή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

  Στη συνέχεια ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στην υπόθεση της κατάθεσης 1 εκατ. ευρώ από ναυτιλιακή εταιρεία. 

  «Εμένα δεν με εκπλήσσει η χυδαιότητα του κ. Καμμένου», συνέχισε η κ. Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας ότι η ίδια «όταν έγινε η ιστορία με το πόθεν έσχες, επειδή εγώ φοράω παντελόνια, προσήλθα στη Βουλή και ζήτησα από τους συναδέλφους να ψηφίσουν υπερ της άρσης της ασυλίας μου. Αθωώθηκα πανηγυρικά από τα δικαστήρια», είπε η κ. Μπακογιάννη και προειδοποίησε τον Π. Καμμένο για τον τρόπο που έχει μαζέψει τα λεφτά του. «Εμένα με έψαξαν μετά το Βουκουρέστι άνθρωποι άλλου επιπέδου, όχι του δικού σας»

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 13% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

  Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 13% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 20:45:15 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε το 30,5% των προτιμήσεων έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ - Στην 3η θέση το ΠΑΣΟΚ με 7,5%Σαφές προβάδισμα με 13 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να συγκεντρώνει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις προτιμήσεις των Ελλήνων ψηφοφόρων, όπως ανέδειξε η τελευταία δημοσκόπηση για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, λίγες ημέρες μετά τις ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων στη ΔΕΘ.


  Στην κάρτα που αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε το 30,5% των προτιμήσεων όσων ρωτήθηκαν στην έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έναντι 17,5% που συγκεντρώνει το βασικό κυβερνών κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ. Για την 3η θέση δίνεται μάχη μεταξύ του ΠΑΣΟΚ, που έχει πάρει προβάδισμα με 7,5%, έναντι 7% της Χρυσής Αυγής, ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 6,5%. Τα υπόλοιπα κόμματα που βρίσκονται στη Βουλή εμφανίζουν χαμηλά ποσοστά στην πρόθεση ψήφου, με το Ποτάμι να είναι στο 1%, τους ΑΝΕΛ στο 2% και την Ένωση Κεντρώων επίσης στο 2%. Υψηλό παραμένει το ποσοστό των αναποφάσιστων, το οποίο κυμαίνεται στο 16%. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, αν και η διαφορά διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα, εντούτοις η Νέα Δημοκρατία έχασες 2,5 μονάδες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανέκτησε ανάλογο ποσοστό.


  Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης (85,5%) εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα λάβει και νέα μέτρα και ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση (80%), ενώ θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για τις επενδύσεις στη χώρα (75%). Το 58,5% των ερωτώμενων δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από το έργο της κυβέρνησης, ενώ για το ναυάγιο στο Σαρωνικό κόλπο και τη ρύπανση που προκάλεσε το 53,5% θεωρεί ότι ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής φέρει πολιτική ευθύνη. 

  Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 30,5% (έναντι 33% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση), ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5% (από 15%), 7,5% σημειώνει η ΔΗΣΥ (από 6%), 7% η ΧΑ (σταθερό), 6,5% καταγράφει το ΚΚΕ (έναντι 7,5% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση), 2% η Ένωση Κεντρώων (από 2,5%) 2% οι ΑΝΕΛ (σταθερό), 1% Το Ποτάμι (από 2%) «άλλο κόμμα» δηλώνει το 8,5% των ερωτηθέντων, ενώ 16,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».  Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση θα λάβει νέα μέτρα, το 85,5% απαντά ότι πιστεύει ότι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα, το 9,5% εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα από την κρίση χωρίς πρόσθετα μέτρα ενώ το 5% απαντά δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

  Στην ερώτηση αν τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση το 80% απαντά προς τη λάθος, το 14,5% προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 5,5% απαντά «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

  Ακόμα, το 39% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μέσα στο επόμενο χρόνο ούτε θα βελτιωθεί ούτε θα χειροτερεύσει η οικονομική τους κατάσταση, το 28% πιστεύει ότι σίγουρα θα χειροτερεύσει, το 22,5% ότι μάλλον θα χειροτερεύσει, 7,5% πιστεύει ότι μάλλον θα βελτιωθεί, 2% ότι θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις και 1% δηλώνει ότι η οικονομική του κατάσταση σίγουρα θα βελτιωθεί. 

  Το 58,5% των ερωτώμενων αναφέρει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από το έργο της κυβέρνησης, το 34% απαντά ότι δεν είναι ικανοποιημένο, αλλά δεν υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές, ενώ το 6% δηλώνει ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο.   Αναφορικά με τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στην 82η ΔΕΘ το 46% αναφέρει ότι δεν πείστηκε, το 47,5% ότι δεν τον παρακολούθησε και 6% δηλώνει ότι πείστηκε. Αντίστοιχα, το 38% αναφέρει ότι δεν πείστηκε από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, το 41,5% ότι δεν τον ακολούθησε και το 19,5% ότι πείστηκε.

  Το 75,5% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για τις επενδύσεις στη χώρα, το 18% εκτιμά ότι δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για τις επενδύσεις ενώ το 6,5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ». 

  Όσον αφορά τη ρύπανση στο Σαρωνικό που προκάλεσε το ναυάγιο το 53,5% θεωρεί ότι ο κ. Κουρουμπλής ευθύνεται πολιτικά, το 31,5% δηλώνει ότι έκανε ό,τι κρίθηκε απαραίτητο και δεν υπάρχει λόγος παραίτησης ενώ το 15% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Ντάισελμπλουμ: Υπήρχαν συζητήσεις για το ελληνικό χρέος από το 2014

  Ντάισελμπλουμ: Υπήρχαν συζητήσεις για το ελληνικό χρέος από το 2014

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 20:45:15 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι στόχος είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο τέλος του έτους και μία καθαρή έξοδοςΑπό το 2014 ήταν ανοιχτή η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ότι το τότε πρόγραμμα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. 


  Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε ότι «τα συμφέροντα όλων μας θα πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένα», αναγνωρίζοντας παράλληλα, ότι στην αρχή της κρίσης έγιναν λάθη και από τους θεσμούς. 

  Ο πρόεδρος του Eurogroup αναφέρθηκε στην προηγούμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα, τονίζοντας «το πρώτο μισό του 2015, μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για την Ελλάδα, γιατί μετά τη βελτίωση της οικονομίας το 2014, όλα επιδεινώθηκαν στις αρχές του 2015. Δυσκολευτήκαμε πολύ για να κρατήσουμε την κατάσταση εντός τροχιάς. Τώρα όμως είναι μια εντελώς διαφορετική περίοδος. Εργαζόμαστε εποικοδομητικά με την ελληνική κυβέρνηση, η οικονομία ανεβαίνει πάλι, η εμπιστοσύνη επιστρέφει και τα πράγματα φαίνονται καλύτερα».

  Ερωτηθείς αν η Ελλάδα θα ήταν εκτός προγράμματος, εφόσον δεν είχε μεσολαβήσει το πρώτο εξάμηνο, ο κ.Ντάισελμπλουμ απάντησε: «Είναι δύσκολο να το πει κανείς. Σίγουρα, το δεύτερο πρόγραμμα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Βασικά, στο τέλος του 2014 σταμάτησε χωρίς να ολοκληρωθεί. Μετά ήρθαν οι πρόωρες εκλογές. Θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αν οι εκλογές γινόταν αργότερα; Αν το πρόγραμμα είχε ολοκληρωθεί, υπήρχαν συζητήσεις ήδη για το χρέος, θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα», απάντησε ο κ.Ντάισελμπλουμ σε ερώτηση για.  Για τη συνεργασία του με την ελληνική κυβέρνηση

  «Πιστεύω ότι τώρα είμαστε επικεντρωμένοι στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η οποία θα πρέπει αν τελειώσει στο τέλος του έτους. Και ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος ότι θέλει να την τελειώσει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Λοιπόν, το ενδιαφέρον είναι ότι τώρα τα συμφέροντα όλων μας είναι ευθυγραμμισμένα. Έχουμε όλοι το ίδιο συμφέρον, ας πάμε να το κάνουμε. Ας τελειώσουμε αυτή τη φάση μέχρι το τέλος της χρονιάς και στην αρχή της επόμενης θα αρχίσουμε να δουλεύουμε για την τελική έξοδο τον Αύγουστο. Και ο πρωθυπουργός έχει αναλαμβάνει να βγει μπροστά για να διασφαλίσει ότι όλοι θα είναι αποδοτικοί και θα έχουμε ολοκληρώσει την αξιολόγηση μέχρι το τέλος του χρόνου».

  Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι για πρώτη φορά δεν θα χρειαστούμε μεγάλα νομοθετικά πακέτα. Περισσότερο έχουμε να κάνουμε με εφαρμογή και δρομολόγηση θεμάτων. Άρα θα έλεγα ότι τα περισσότερα θέματα είναι περισσότερο πρακτικής φύσεως και λιγότερο πολιτικής ή ιδεολογικής. Αν καταφέρουμε τα πρακτικά και τα δρομολογήσουμε σίγουρα θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Δεύτερον, πιστεύω πως όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο στο μυαλό μας, που είναι το τέλος του προγράμματος τον επόμενο Αύγουστο και η δυνατότητα να φτάσουμε ως την έξοδο με έναν ήπιο τρόπο. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Το πρώτο βήμα είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση». 

  Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων


  «Πρώτα από όλα αναγνωρίζω πλήρως τι προσπάθειες και τις δυσκολίες που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες. Σε καμία άλλη χώρα δεν ήταν η κρίση τόσο βαθιά και τόσα μακρά. Άρα καταλαβαίνω απολύτως την ανάγκη να υπάρξει μια προοπτική χωρίς άλλες περικοπές και να αφήσουμε την οικονομία να αναρρώσει. Όλοι το αναγνωρίζουμε αυτό. Ο προϋπολογισμός είναι τώρα σε μια πολύ καλύτερη κατάσταση. Άρα έχει γίνει αρκετή δουλειά», τόνισε.

  «Το κλειδί είναι να σταθεροποιήσουμε αυτή την προσπάθεια. Να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξεφύγουν τα πράγματα. Να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το φορολογικό σύστημα, να έρχονται τα έσοδα αλλά ταυτόχρονα να βεβαιωθούμε ότι θα έρχονται επενδύσεις και θα ισχυροποιείται η οικονομία», ανέφερε ο κ.Ντάισελμπλουμ.

  «Φιλοδοξία μας έιναι μία καθαρή έξοδος»

  Πρώτα από όλα, πιστεύω ότι είναι κοινή μας φιλοδοξία να έχουμε μια καθαρή έξοδο. Δεν είναι μόνο ευχή της ελληνικής κυβέρνησης, είναι και ευχή της Ευρωζώνης. Δεύτερον, είναι δυνατόν; Ναι, μπορεί να γίνει, αλλά θα απαιτήσει την προσεχή περίοδο μέχρι τον Αύγουστο να γίνουν όλα σωστά. Η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί, να εκπληρωθούν όλες οι δεσμεύσεις του προγράμματος, έτσι ώστε αυτό να ολοκληρωθεί ομαλά και να επιτευχθεί η πρόσβαση στις αγορές. Όλα αυτά χρειάζεται να συμβούν. Δεν μπορεί να μας λείπει κανένα από αυτά τα στοιχεία, γιατί διαφορετικά θα είναι πολύ δύσκολο. Μπορεί να συμβεί; Ναι, μπορεί. Είμαστε όλοι αποφασισμένοι να το κάνουμε; Απολύτως.

  Για την εποπτεία

  «Πιστεύω πως όπως σε όλες τις χώρες που είχαν πρόγραμμα θα υπάρξει αυτό που λέγεται εποπτεία μετά το πρόγραμμα. Το έχει η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Κύπρος, όλοι έχουν τέτοιου είδους εποπτεία. Είναι μια ελαφρά μορφή εποπτείας, οι θεσμοί θα έρχονται δυο φορές το χρόνο για να βλέπουν πώς είναι η κατάσταση, πώς αναπτύσσεται η οικονομία κλπ. Και αν η κατάσταση εκτροχιάζεται θα προειδοποιούν εμάς αλλά και την κυβέρνηση».

  Για το χρέος

  «Κανείς δεν έχει οριστική λύση για το χρέος. Κάθε χώρα έχει χρέος. Το ερώτημα είναι αν μπορείς να το διαχειριστείς, αν μπορείς να το πληρώσεις. Αν κοιτάξεις στην Ελλάδα τα επόμενα 10-20 χρόνια η ετήσια εξυπηρέτηση του χρέους είναι διαχειρίσιμη. Λίγες χώρες στην Ευρώπη έχουν να πληρώσουν τόσα λίγα στο ετήσιο ΑΕΠ τους σε χρέος. Άρα η ερώτηση κλειδί δεν είναι το χρέος κατά τη γνώμη μου. Το κλειδί είναι η οικονομία. Αν η οικονομία είναι σταθερή και βελτιώνεται, αν η Ελλάδα έχει ανάπτυξη τότε θα μπορεί να ανταπεξέλθει στο χρέος της. Έχοντας πει αυτό, το Eurogroup έχει δώσει μια καθαρή υπόσχεση, αν η Ελλάδα ολοκληρώσει το πρόγραμμα και αν τότε χρειάζεται μεγαλύτερη ελάφρυνση για το χρέος, θα της την δώσουν». Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Προβάδισμα Γεννηματά με 8 μονάδες για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

  Προβάδισμα Γεννηματά με 8 μονάδες για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 20:45:15 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει 28%, ακολουθεί ο Γιώργος Καμίνης με 20% και ο Σταύρος Θεοδωράκης με 17%Ενδιαφέροντα στοιχεία για τις εξελίξεις με την εκλογή ηγεσίας στην Κεντροαριστερά περιλαμβάνει η έρευνα του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας. Η Φώφη Γεννηματά έχει ένα προβάδισμα 8 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου έναντι του Γιώργου Καμίνη που βρίσκεται στη δεύτερη θέση ενώ εμφανίζεται και ως η πιο δημοφιλής.  


  Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «ποιον υποψήφιο θα επιλέγατε», οι πολίτες απαντούν:
  Φώφη Γεννηματά 28% (εύρος διακύμανσης από 17,5% έως 38,5%)
  Γιώργος Καμίνης: 20% (εύρος διακύμανσης από 11% έως 29%)
  Σταύρος Θεοδωράκης 17% (εύρος διακύμανσης από 8,5% έως 26%)
  Νίκος Ανδρουλάκης 12,5% (εύρος διακύμανσης από 4,5% έως 20,5%)
  Γιάννης Ραγκούσης 3,5% (εύρος διακύμανσης από 0,5% έως 8%)
  Γιάννης Μανιάτης 2,5% (εύρος διακύμανσης από 0,5% έως 6,5%)
  Άλλον υποψήφιο επιλέγει το 16,5%

  Δημοφιλέστερη υποψήφια για την Κεντροαριστερά εμφανίζεται η Φώφη Γεννηματά με 56% θετικές απόψεις (38% αρνητικές), και ακολουθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης με 53% (39% αρνητικές), ο Γιώργος Καμίνης με 51,5% (36,5%), ο Γιάννης Μανιάτης με 43% (32%), ο Νίκος Ανδρουλάκης με 40% (28%), ο Γιάννης Ραγκούσης με 32,5% (51,5%), ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με 25% (39,5%), ο Κ. Γάτσιος με 10% (23%), ο Δ. Τζιώτης με 7% (29,5%) και ο Α. Πόντας με 7% (29,5%). Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 13 μονάδων για τη Ν.Δ.

  ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 13 μονάδων για τη Ν.Δ.

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-25 20:44:37 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

  Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 30,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 17,5%. 

  Σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα του ΠΑΜΑΚ, τον Ιούνιο, η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων εμφανίζεται σήμερα μειωμένη, καθώς η Ν.Δ. τότε συγκέντρωνε 33% και ο ΣΥΡΙΖΑ 15% (18 μονάδες διαφορά).

  Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

  Ν.Δ.: 30,5% ΣΥΡΙΖΑ: 17,5% Δημοκρατική Συμπαράταξη: 7,5% Χρυσή Αυγή: 7% ΚΚΕ: 6,5% Ένωση Κεντρώων: 2% ΑΝΕΛ: 2% Ποτάμι: 1% ΛΑΕ: 1,5% ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,5% Πλεύση Ελευθερίας: 1% Άλλο κόμμα: 10% Δεν ξέρω/δεν απαντώ: 16% ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΚΕΣΥΡΙΖΑΧρυσή ΑυγήΑΝΕΛ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Τσίπρας: Και το όνομα αυτού Μαρινάκης

  Τσίπρας: Και το όνομα αυτού Μαρινάκης

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-25 20:34:00 | Πηγή: Ζούγκλα
  Σε μία άνευ προηγουμένου πολιτική επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του αρχηγού της προέβη από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός με επίκεντρο την ομολογημένη σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

  Ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε γιατί η Νέα Δημοκρατία ούτε προφορικών ούτε και εγγράφως τολμά να αναφερθεί στο όνομα του συγκεκριμένου επιχειρηματία. «Ε λοιπόν, όλοι τον γνωρίζουμε είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης» είπε ο πρωθυπουργός θέτοντας ένα βασικό ερώτημα. Επικαλούμενος την έγγραφη πρόταση της ΝΔ περί σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε για τους λόγους που συνδέεται τόσο άμεσα κάθε επίθεση κατά Μαρινάκη με συντονισμένη ενέργεια ώστε να πληγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ποιος είναι αυτός ο δεσμός. Πόσο βαθιά είναι αυτή η σχέση μεταξύ του επιχειρηματία και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

  Είναι η πρώτη φορά που από το βήμα της Βουλής εξηγείται με τόσο ,άμεσο και επίσημο τρόπο η πολιτική σχέση αλλά και η πολιτική ταυτότητα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με το σύμπλεγμα επιχειρηματικών – εκδοτικών συμφερόντων του Ομίλου Μαρινάκη.

  Είναι η πρώτη φορά που από το βήμα της Βουλής εξηγείται με τόσο ,άμεσο και επίσημο τρόπο η πολιτική σχέση αλλά και η πολιτική ταυτότητα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με το σύμπλεγμα επιχειρηματικών – εκδοτικών συμφερόντων του Ομίλου ΜαρινάκηΗ επίθεση Τσίπρα κατά της Νέας Δημοκρατίας δεν περιορίστηκε σε αυτή μόνο τη διάσταση. Επιχείρησε να εξηγήσει όλο το πλέγμα των νεοφυών εκδοτικών συμφερόντων με τους μηχανισμούς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να καταλήξει στην συνολική τοποθέτηση του πώς η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μείγμα μεταξύ των γερμανών φιλελευθέρων του FDP με επίκεντρο τον κ. Μητσοτάκη και του ακροδεξιού κόμματος AFD όσον αφορά την υπόλοιπη ηγεσία του κόμματος δηλαδή τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη.

  Ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε αρκετό χρόνο για να καταγγείλει την εκστρατεία που εξαπέλυσε το εκδοτικό σύμπλεγμα «Παραπολιτικά» συμφερόντων Μαρινάκη κατά του Παναγιώτη Κουρουμπλή με Fake News , δηλαδή διαστρέβλωση μιας είδησης που έφερε τον Υπουργό Ναυτιλίας να χορεύει ζεϊμπέκικο στη γιορτή του πειρατή – λαθρέμπορου Θεόδωρου Κουντούρη , πλοιοκτήτη του Αγία Ζώνη 2 που ρύπανε τον Σαρωνικό με την βύθιση του. Τελικά ο κ. Κουρουμπλής χόρεψε αλλά σε επίσημη βραδιά της Ένωσης Ναυτοτεχνητών Περάματος. Την επίμαχη είδηση ανακοίνωσε στην Βουλή ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης επικεντρώνοντας μάλιστα μέρος της κριτικής του επί της διαστρεβλωμένης πραγματικότητας.

  Κλείνοντας ο πρωθυπουργός προέβη και σε μία άλλη διαπίστωση. Πως η Νέα Δημοκρατία και η ηγεσία της επιχειρεί να προεξοφλήσει την αθωότητα Της πλευράς Μαρινάκη και συνεργατών του με την υπόθεση NOOR1 και τη διακίνηση της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που εντοπίστηκε ποτέ στην Ευρώπη. «Αυτό συνιστά παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας καταλήγοντας : «Εμείς θα αναμένουμε το πόρισμα της Δικαιοσύνης. Ούτε παρεμβαίνουμε ούτε αναμιγνυόμαστε».

  Παρακολουθήστε την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή... • Απερρίφθη με 151

  Απερρίφθη με 151 "όχι" η πρόταση της ΝΔ περί συστάσεως εξεταστικής επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-25 20:34:00 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στην ονομαστική ψηφοφορία που ακολούθησε της συζήτησης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Noor 1 και τις συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, το Σώμα απέρριψε το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας με ψήφους 151 κατά. Υπέρ της σύσταξης εξεταστικής επιτροπής ψήφισαν 122 βουλευτές, σε σύνολο 273 ψήφων.

 • Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 13% για ΝΔ – Οι πολίτες βλέπουν νέα μέτρα

  Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 13% για ΝΔ – Οι πολίτες βλέπουν νέα μέτρα

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 20:28:55 | Πηγή: Skai
  Η δημοσκόπηση αναλυτικά

  Σε διψήφιο ποσοστό έχει παγιωθεί το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη.

  Στη σφυγμομέτρηση η ΝΔ εμφανίζει προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου έναντι του κυβερνώντος κόμματος, που πάντως έχει μειωθεί κατά 5% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ΠΑΜΑΚ, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη αναδεικνύεται σε τρίτη πολιτική δύναμη σε πεντακομματική Βουλή.

  Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης (85,5%) εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα λάβει και νέα μέτρα και ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση (80%), ενώ θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για τις επενδύσεις στη χώρα (75%). Το 58,5% των ερωτώμενων δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από το έργο της κυβέρνησης, ενώ για το ναυάγιο στο Σαρωνικό κόλπο και τη ρύπανση που προκάλεσε το 53,5% θεωρεί ότι ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής φέρει πολιτική ευθύνη.  Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 30,5% (έναντι 33% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση), ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5% (από 15%), 7,5% σημειώνει η ΔΗΣΥ (από 6%), 7% η ΧΑ (σταθερό), 6,5% καταγράφει το ΚΚΕ (έναντι 7,5% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση), 2% η Ένωση Κεντρώων (από 2,5%) 2% οι ΑΝΕΛ (σταθερό), 1% Το Ποτάμι (από 2%) «άλλο κόμμα» δηλώνει το 8,5% των ερωτηθέντων, ενώ 16,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

  Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση θα λάβει νέα μέτρα, το 85,5% απαντά ότι πιστεύει ότι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα, το 9,5% εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα από την κρίση χωρίς πρόσθετα μέτρα ενώ το 5% απαντά δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

  Στην ερώτηση αν τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση το 80% απαντά προς τη λάθος, το 14,5% προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 5,5% απαντά «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

  Ακόμα, το 39% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μέσα στο επόμενο χρόνο ούτε θα βελτιωθεί ούτε θα χειροτερεύσει η οικονομική τους κατάσταση, το 28% πιστεύει ότι σίγουρα θα χειροτερεύσει, το 22,5% ότι μάλλον θα χειροτερεύσει, 7,5% πιστεύει ότι μάλλον θα βελτιωθεί, 2% ότι θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις και 1% δηλώνει ότι η οικονομική του κατάσταση σίγουρα θα βελτιωθεί.  Το 58,5% των ερωτώμενων αναφέρει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από το έργο της κυβέρνησης, το 34% απαντά ότι δεν είναι ικανοποιημένο, αλλά δεν υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές, ενώ το 6% δηλώνει ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο.

  Αναφορικά με τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στην 82η ΔΕΘ το 46% αναφέρει ότι δεν πείστηκε, το 47,5% ότι δεν τον παρακολούθησε και 6% δηλώνει ότι πείστηκε. Αντίστοιχα, το 38% αναφέρει ότι δεν πείστηκε από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, το 41,5% ότι δεν τον ακολούθησε και το 19,5% ότι πείστηκε.

  Το 75,5% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για τις επενδύσεις στη χώρα, το 18% εκτιμά ότι δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για τις επενδύσεις ενώ το 6,5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

  Όσον αφορά τη ρύπανση στο Σαρωνικό που προκάλεσε το ναυάγιο το 53,5% θεωρεί ότι ο κ. Κουρουμπλής ευθύνεται πολιτικά, το 31,5% δηλώνει ότι έκανε ό,τι κρίθηκε απαραίτητο και δεν υπάρχει λόγος παραίτησης ενώ το 15% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

  Για την εκλογή νέου αρχηγού στην Κεντροαριστερά το 58% των ερωτώμενων αναφέρει ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου το ζήτημα, 17,5% λίγο, 15% αρκετά, 8% πολύ ενώ 1,5% απαντά στο ερώτημα «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».
  Σχετικά Άρθρα

  Μητσοτάκης: Είστε πολιτικά ανέντιμοι Ντάισελμπλουμ: Ο Τσίπρας έχει δεσμευτεί για την ταχεία ολοκλήρωση Ντάισελμπλουμ: Στόχος η ταχεία ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης Μοσκοβίσι: Να αφήσουμε το περιττό δράμα και να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση Λιου: H Ελλάδα χρειάζεται νέες μεταρρυθμίσεις για την προσέλκυση επενδύσεων Tags: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ, Τσίπρας, Τσακαλώτος, Μητσοτάκης, οικονομία, Σαρωνικός
 • Μπακογιάννη: Δεν με εκπλήσσει η χυδαιότητα του κ. Καμμένου

  Μπακογιάννη: Δεν με εκπλήσσει η χυδαιότητα του κ. Καμμένου

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 20:25:43 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Άμυνας κατά τη συζήτηση περί του αιτήματος σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την εμπλοκή Καμμένου στην δικαστική υπόθεση του Noor 1Έντονη ήταν η αντίδραση της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, στη Βουλή απαντώντας στoν Πάνο Καμμένο, ο οποίος στη συζήτηση επί του αιτήματος για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής του στην υπόθεση του Noor 1, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι η ίδια και ο σύζυγός της Ισίδωρος Κούβελος είναι στενοί φίλοι του Βαγγέλη Μαρινάκη.


  Η κ. Μπακογιάννη από τα έδρανα του κοινοβουλίου απάντησε στον Πάνο Καμμένο, λέγοντας ότι «αν έχετε τη στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία αυτά που είπατε από το έδρανο να σηκωθείτε και να τα πείτε εδώ μπροστά στους συναδέλφους σας». 

  «Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι είμαι φίλη του κ. Μαρινάκη. Με έχει παντρέψει και έχω βάλει λάδι στο γιό του. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά επειδή εγώ θυμάμαι τις εξαιρετικές σχέσεις Καμμένου Μαρινάκη. Είχα κοινωνικές σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη αλλά ο κ. Καμμένος ο οποίος δεν είχε αυτού του είδους την κουμπαριά, τον επισκέπτετο στο γραφείο του. Και όταν βρισκόσασταν σε αδυναμία, στέλνατε και την σύζυγο. Στη ζωή αυτή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

  Στη συνέχεια ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στην υπόθεση της κατάθεσης 1 εκατ. ευρώ από ναυτιλιακή εταιρεία. 

  «Εμένα δεν με εκπλήσσει η χυδαιότητα του κ. Καμμένου», συνέχισε η κ. Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας ότι η ίδια «όταν έγινε η ιστορία με το πόθεν έσχες, επειδή εγώ φοράω παντελόνια, προσήλθα στη Βουλή και ζήτησα από τους συναδέλφους να ψηφίσουν υπερ της άρσης της ασυλίας μου. Αθωώθηκα πανηγυρικά από τα δικαστήρια», είπε η κ. Μπακογιάννη και προειδοποίησε τον Π. Καμμένο για τον τρόπο που έχει μαζέψει τα λεφτά του. «Εμένα με έψαξαν μετά το Βουκουρέστι άνθρωποι άλλου επιπέδου, όχι του δικού σας»

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Άδωνις: Πόσα λεφτά παίξατε στο καζίνο; - Καμμένος: Η γυναίκα μου δεν συνάντησε ποτέ τον Μαρινάκη

  Άδωνις: Πόσα λεφτά παίξατε στο καζίνο; - Καμμένος: Η γυναίκα μου δεν συνάντησε ποτέ τον Μαρινάκη

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 20:25:43 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Ντόρα Μπακογιάννη: «Εσείς λοιπόν προσέξτε κ. Καμμένε γιατί εμένα με έχουν ψάξει άνθρωποι άλλου επιπέδου. Εσύ πρόσεξε πού έχεις κρύψει τα λεφτά...»Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε Πάνο Καμμένο, Ντόρα Μπακογιάννη και Άδωνι Γεωργιάδη ξέσπασε στη Βουλή μετά την ομιλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας για τα τηλεφωνήματα που είχε με τον ισοβίτη του Noor 1 Μάκη Γιαννουσάκη.


  «1. Είπα να μας δείξετε την πιστωτική σας κάρτα και, 2. Ζήτησα να ρωτήσουμε το καζίνο πόσα λεφτά παίξατε» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας. «Αλλά εσείς είπατε όχι και στα δύο αιτήματα» εγκάλεσε ο κ. Γεωργιάδης τον κ. Καμμένο θυμίζοντας ότι νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε παραδεχθεί ότι έπαιξε ρουλέτα στο καζίνο του Λονδίνου όπου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες. 

  Ο κ. Γεωργιάδης έκανε μια βαριά καταγγελία ισχυριζόμενος ότι ο κ. Καμμένος και η οικογένειά του πήρε ένα σπίτι της πεθεράς του στην Ικαρία για να κάνουν τουριστικό κατάλυμα, «το κάνανε βίλα και τώρα δεν πληρώνουν και το πρόστιμο».

  «Μαζί σας τον είχα δει τον Γεωργαλά στο γραφείο σας το 1996. Εγώ, εσείς κι ο Καμμένος» παραδέχθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

  «Στο γραφείο μου δεν περνούσες ούτε απ' έξω, δεν τολμούσες να περάσεις ούτε απ' έξω, ούτε για έρανο» απάντησε ο Πάνος Καμμένος από τα υπουργικά έδρανα.

  Απαντώντας σε καταγγελίες της Ντόρας Μπακογιάννη ότι ο ίδιος και η συζύγός του Έλενα Τζούλη είχαν καλές σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε: «Η γυναίκα μου δεν τον συνάντησε ποτέ τον Μαρινάκη».  Μπακογιάννη σε Καμμένο: Πρόσεξε πού έχεις κρύψει τα λεφτά...

  «Εμένα δεν με εκπλήσσει η χυδαιότητα του κ. Καμμένου» είπε η κυρία Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Έχω την υποχρέωση να ρωτήσω, όταν βγήκε το θέμα με το πόθεν έσχες προσήλθα σε αυτή τη Βουλή και ζήτησα από τους συναδέλφους έναν-έναν να ψηφίσουν υπέρ της άρσης της ασυλίας μου. Κι επειδή ο Μανόλης Γλέζος ζει, σας λέω ότι με ρώτησε, είσαι σίγουρη ότι θέλεις να ψηφίσουμε για την άρση της ασυλίας μου; Και πήγα στο δικαστήριο και αθωώθηκα πανηγυρικά και όχι μπήκε στο αρχείο κ. Καμμένε».

  «Εσείς λοιπόν προσέξτε κ. Καμμένε γιατί εμένα με έχουν ψάξει άνθρωποι άλλου επιπέδου. Σας διαβεβαιώ ότι μετά το Βουκουρέστι με έψαξαν άνθρωποι άλλου επιπέδου... Εσύ πρόσεξε πού έχεις κρύψει τα λεφτά...» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη απευθυνόμενη στον Πάνο Καμμένο αλλά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν ανταπάντησε...

    Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Αγωγή κατά της Ντόρας Μπακογιάννη καταθέτει η σύζυγος του Πάνου Καμμένου

  Αγωγή κατά της Ντόρας Μπακογιάννη καταθέτει η σύζυγος του Πάνου Καμμένου

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-25 20:25:06 | Πηγή: Ζούγκλα
  Η Έλενα Τζούλη, σύζυγος Πάνου Καμμένου, προτίθεται αύριο, Τρίτη, να καταθέσει αγωγή κατά της Ντόρας Μπακογιάννη, διότι η τελευταία, σε παρέμβαση της στη Βουλή, ισχυρίστηκε πως η Έλενα Τζούλη συναντούσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο γραφείο του.

  Η σύζυγος του υπουργού Άμυνας καταθέτει αγωγή, διότι, όπως είπε και ο κ. Καμμένος στη Βουλή, "μηδέποτε συνάντησε τον επιχειρηματία-εκδότη υπό τις συνθήκες που επικαλείται η κυρία Μπακογιάννη".
 • Δριμεία επίθεση στους επικριτές του εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος

  Δριμεία επίθεση στους επικριτές του εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου | Ημερομηνία: 2017-09-25 20:19:33 | Πηγή: News247

  «Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά εξεταστική προκειμένου να εμποδίσει την διερεύνηση της υπόθεσης» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Κάμμένος και υποστήριξε ότι είναι η πρώτη φορά που ένα πολιτικό κόμμα κινδυνεύει να χαρακτηριστεί «βραχίονας εγκληματικής οργάνωσης». «Αυτή η υπόθεση θα αποδείξει ότι υπάρχουν επί πληρωμή βλάκες» διεμήνυσε ο κ. Καμμένος. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι οι δικαστικές εξελίξεις των αθωώνουν αφού η δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός.  «Άρα δεν υπάρχει ηθικός αυτουργός» είπε χαρακτηριστικά.

  Κατήγγειλε μάλιστα δημοσιεύματα που στοχοποιούσαν εισαγγελικούς λειτουργούς αναφέροντας ότι συνιστούν αδίκημα της εκβίασης δικαστικού λειτουργού. «Ο εκβιασμός δικαστών είναι σοβαρό ποινικό αδίκημα» ανέφερε. Κατηγόρησε, μάλιστα, στους επικριτές του ότι έχουν διαπράξει και το αδίκημα της παράνομης απόκτησης συνομιλιών. Παράλληλα, φωτογράφισε τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά τόνισε ότι δεν έχει διαφορές μαζί του.

  Ο κ. Καμμένος ήρθε παράλληλα σε έντονη αντιπαράθεση με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη και την βουλευτή της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη ανταλλάσσοντας κατηγορίες περί εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων.

 • Καμμένος: Προτιμώ τον ρόλο του τσάμπα μάγκα και όχι του επί πληρωμή βλάκα

  Καμμένος: Προτιμώ τον ρόλο του τσάμπα μάγκα και όχι του επί πληρωμή βλάκα

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 20:15:00 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Υπάρχουν επί πληρωμή εκπρόσωποι εγκληματικών συμφερόντων και τα λεφτά είναι πολλά, τόνισε ο υπουργός ΆμυναςΜε «κόντρα» επίθεση στην αντιπολίτευση και στα ΜΜΕ που τον κάνουν πρωτοσέλιδο επέλεξε να υπερασπιστεί τον εαυτό του από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κάνοντας λόγο για «τσάμπα μάγκες» και για «επί πληρωμή για βλάκες και απατεώνες της πολιτικής ζωής».


  «Όταν η ΝΔ του Σαμαρά αποφάσισε να διευρυνθεί με τα στοιχεία Λαός και τον υμνητή Γκέμπελς και κουμπάρο Λεπέν τότε ξεχώρισαν οι δρόμοι μας και γεννήθηκαν οι ΑΝΕλ, ένα κίνημα πολιτών που συμπεριέλαβε πρόσωπα κεντροδεξιάς κεντροαριστεράς και δημοκρατικούς πολιτες. Ποτέ δεν συνεργάτηκα με την ακροδεξιά. Υπηρέτησα τον Καραμανλή. Φθάσαμε εδώ μετά απ' όλα αυτά τα χρόνια πιστός στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, να έρχομαι σήμερα ερωτόμενος αν πρέπει να συσταθεί εξεταστική διότι συνομίλησα ως υπουργός με κρατούμενο που ζήτησε ο ίδιος να καταγγείλει την μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών που έχει ποτέ συλληφθεί στην Ελλάδα», τόνισε αρχικά.
   
  «Πρώτη φορά βλέπω την ΝΔ να ζητά εξεταστική όχι για αποκάλυψη αλήθειας, αλλά με σαφέστατο τρόπο για παρεμπόδιση της έρευνας Δικαιοσύνης. Πρώτη φορά κόμμα κινδυνεύει να κατηγορηθεί ως πολιτικός βραχύωνας μιας εγκληματικής οργάνωσης. Άκουσα τον κ. Κεφαλογιάννη να μιλά για τσάμπα μάγκες και θυμήθηκα τον Κώστα Σημίτη να λέει τον Καραμανλή τσάμπα μάγκα. Αυτή η υπόθεση θα αποδείξει ότι υπάρχουν τσάμπα μάγκες, αλλά και επί πληρωμή βλάκες και απατεώνες στην πολιτική ζωή. Επί πληρωμή εκπρόσωποι εγκληματικών συμφερόντων και τα λεφτά είναι πολλά», είπε στη συνέχεια και συνέχισε: «θα πρέπει να ξέρουν ότι η ποσότητα ναρκωτικών 2 τόνων ηρωίνης καθαρής αξίζει 3 δις ευρώ «μαύρα». Αυτά τα «μαύρα» είναι που χρησιμοποιούνται για να πληρώνονται συνήγοροι υπεράσπισης».

  «Πληροφορήθηκα από εκδότη Κυριακάτικης εφημερίδας ότι του έφερε συντάκτης δικαστικού ρεποστάζ προπληρωμένο ρεπορτάζ και αρνήθηκε να το δημοσιεύσει . Είναι το άρθρο που δημοσίευσε το Καρφί. Το αντίγραφο που μου έδωσε ο εκδότης που το ενεχείρισε η δικαστική του συντάκτης. Είναι το ίδιο κείμενο με το Καρφί. Από εκείνη την ημέρα αγοράστηκαν εφημερίδες και είμαι ο μόνος υπουργός που είμαι πρωτοσέλιδο σε 7 εφημερίδες. Αυτοί που εκτελούν τα συμβόλαια είναι όσοι λαμβάνουν και τα χρήματα.
  Μήνυση Κακέτση κατά Κουρτάκη. Αυτός κάλεσε τον Κούγια για να τον προστατεύσει σε υπόθεση έναντι ΤΑΙΠΕΔ. Λεει μεταξύ άλλων ο Κακέτσης ότι ο Κούγιας αποτύπωσε σε υλικό συζήτηση που είχαν και ήταν ιδιωτική. Ημουν σε τραγική κατάσταση και μου υποσχέθηκαν 1 εκατ. ευρώ για να κατηγορήσω. Θα έπερνε ο Κακέτσης ένα εκατ. ευρώ για να μας κατονομάσει. Ο συγκεκριμένος δεν τα πήρε το 1 εκατ. ευρώ όπως και ο εκδότης. Άλλοι τα πήραν και λειτουργούν ως πιστόλια της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας», τόνισε ο κ. Καμμένος.

  «Έρχομαι στην Βουλή. Αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός για πρωτοσέλιδο Κουρουμπλή. Πράγματι όταν είδα ότι ήταν σε γιορτή πλοιοκτήτη τον πήρα τηλέφωνο. Δεν μπόρεσα να τον βρω. Είδα την ανακοίνωσή του όπως και των εργαζομένων. Στοχοποιήθηκε ο Κουρουμπλής και την έφερε εδώ την μαϊμού είδηση ο Γεωργιάδης. Τι άλο έφερε; Αγωγή ότι εμπλέκω τον Κουρτάκη στην υπόθεση Νοορ 1. Λέει η απόφαση ότι ο Κουρτάκης παραδέχθηκε ότι ήταν υπάλληλος Κοτσώνη αλλά τον απαλλάσσει γιατί δεν είχε ποινική εμπλοκή ο Κουρτάκης στο Νοορ 1. Όταν κατέπεσε η σκευωρία με πόρισμα Μπρακουμάτσου έπρεπε να βρουν άλλα επιχειρήματα. Ξεκίνησαν την παρακολούθηση. Πήγα στο Λονδίνο και δεν διέμεινα στο ξενοδοχείο που αρχικά έκλεισα γιατί η ασφάλειά μου με ενημέρωσε ότι κάτω από ξενοδοχείο είναι δύο ύποπτοι που κάνουν παρακολουθήσεις και πλήρωσα με κάρτα μου (σ.σ. κατέθεσε το αντίγραφο της κάρτας). Λεει ο Γεωργιάδης ότι σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση υπουργικού συμβουλίου απαγορεύετε να μπαίνεις σε καζίνο. Ψέματα», πρόσθεσε.

  Ο διάλογος με Τζαβάρα

  Ο κ. Καμμένος είχε διάλογο με τον κ. Τζαβάεα...

  «Καταθέτω στα πρακτικά δηλώσεις στελεχών ΝΔ. Ο Τζαβάρας έλεγε για την Τζίβα στα Παραπολιτικά
  ΤΖΑΒΑΡΑΣ: εγώ;
  ΚΑΜΜΕΝΟΣ: εσύ . Ψέματα είναι. Δώστε να το διαβάσει. Κώστα ψέματα είναι;
  Τζαβάρας: μήνυση
   
  Καμμένος: Μηνύσεις πρέπει να κάνετε για να δούμε ποιοι είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τον πολιτικό κόσμο επι πληρωμή ή όχι.
  Αν έχουν δικές μου συνομιλίες στα χέρια τους να τα φέρουν στην Βουλή. Όχι κόψε ράψε.
  Σε παραποιημένες συνομιλίες στηρίχθηκαν. Αντι να ζητήσουν συγγνώμη από την έντιμη εισαγγελέα εμφανίζονται ως κατήγοροι. Ο Κουρτάκης με τον Κούγια μήνυσαν και τον υπάληλο ΛΣ Κατσούλη ο οποίος βρίσκετε εδώ και πολύ καιρό στο εξωτερικό ως προξενικός λιμενάρχης.

  Ο Γιαννουσάκης επεδίωξε την επαφή μαζί μου. Υποστήριξε ότι θα αποκάλυψωπτε εγκλήματα γιατί φοβότα για ζωή του. Επικοινωνησα με ΥΠ Δικαιοσύνης ο οποίος με την σειρά του επικοινωνησε με αρμόδια εισαγγελέα.

  Δικαιοσύνη δεν είναι να ψειρίζεις το γράμμα νόμου για να αποφυλακίζεις στελέχη Ενέργκα. Δικαιοσύνη είναι ηθικό χρέος που έχουμε να συντρίψουμε όσους εμπορεύονται βαρκωτικά και θανατώνουν την νεολαία. Κάποοιοι θέλουν να πάρουν το αιματοβαμμένο αντίδωρο. Δεν θα γονατίσω. Δεν προσκύνησα τους μεσολαβητές εξοπλιστικών . Επειδή κάποιοι λένε για παιδιά μου. Συνελήφθησαν στο σπίτι μου στην Ικαρία που φωτογράφιζαν τα παιδιά μου υπάλληλοι Κουρτάκη. Υποστήριξαν ότι είναι φίλοι Ρτης Ρούπα όταν ο ένας γιος είναι Αγγλία και ο άλλος δεν έχει περάσει τα σύνορα του Παλιού Φαλήρου. Αυτοί δεν κωλώνουν και κάποια στιγμή θα είναι θύματα και τα δικά σας παιδιά. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με Μαρινάκη. Όμως αν είναι πίσω από αυτή την υπόθεση πρέπει να πληρώσει. Η υπόθεση ναρκώπλοιου είναι υπόθεση με εκκρεμή βουλευματα. Υπάρχει υπόθεση στημένων αγώνων που παραμένουν στο συρτάρι. Ποιος την κρατά. Εκκρεμείς υποθέσεις για τον ίδιο τον επιχειρηματία». 

  Και συνέχισε: «Κάποιοι κάνουν ότι τώρα έμαθαν για την Τουρκική ηρωϊνη και τον Χουσείνογλου. Η Δικαιοσύνη να αφεθεί να κάνει την δουλειά της. Ανακεφαλαιώνοντας όλες οι επαφές και συνομιλίες μου γίνονται από προσωπικό μου τηλέφωνο και όχι πακιστανικά σαν και αυτά που χρησιμοποιούν ολιγάρχες ΜΜΕ. Ο εφοπλιστής Μαρινάκης είναι συνεργάτης Γιοαννουσάκης, στενός φίλος Κοτσώνη, στενός φίλος Ντόρας και συζύγου της και εργοδότης Κουρτάκη.

  Ο Ευάγγελος Μαρινάκης και το γιουσουφάκι που ενεργεί ως εγκληματική οργάνωση δολοφονώντας χαρακτήρες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν κυβερνά Εσκομπάρ ούτε οι  Σουλτάνοι. Οι Ηριάννες στην φυλακή και αφήνουν ναρκώπολοια ανέλεγκτα. Δεν θα επικρατήοσυν τα κελεύσματα του Εσκομπάρ». 

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • ΝΔ: Όμηρος του Καμμένου ο Τσίπρας

  ΝΔ: Όμηρος του Καμμένου ο Τσίπρας

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 20:05:37 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «Η αγάπη του για την καρέκλα είναι τέτοια, που υπερασπίζεται, χωρίς καμία ντροπή, υπουργούς που μιλάνε με ισοβίτες» σχολίασε για τον πρωθυπουργό η αξιωματική αντιπολίτευση«Ο κ. Τσίπρας με την σημερινή αμήχανη εμφάνισή του αποδείχτηκε ότι είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ αναφορικά με την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή.


  Και συνεχίζει: «Όμηρος του κ. Καμμένου». 
   
  «Εκτός τόπου και χρόνου, έφτασε στο σημείο -πάνω στον ενθουσιασμό του- να δικαιολογήσει ακόμη και τον κ. Κουρουμπλή για τις τραγικές ευθύνες του στη διαχείριση του ναυαγίου του δεξαμενόπλοιου. Η αγάπη του για την καρέκλα είναι τέτοια, που υπερασπίζεται, χωρίς καμία ντροπή, υπουργούς που μιλάνε με ισοβίτες. Όποιος είδε σήμερα το παραλήρημα του κ. Καμμένου έβγαλε τα συμπεράσματά του γιατί δεν μπορεί να είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας» καταλήγει η ΝΔ. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης δίνει την αίσθηση ότι πάσχει από σύνδρομο στέρησης εξουσίας

  Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης δίνει την αίσθηση ότι πάσχει από σύνδρομο στέρησης εξουσίας

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 19:59:43 | Πηγή: Skai
  Μιλώντας στην Βουλή αναφορικά με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία με την αντιπολίτευση που ασκεί κάνει καλό στην Κυβέρνηση.

  Αναλυτικά ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Στην πρότασή σας για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναφέρετε ότι όποιος προσπαθεί να πλήξει συγκεκριμένο επιχειρηματία προσπαθεί να εξοντώσει πολιτικά τον αρχηγό σας είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στη ΝΔ και υπογράμμισε «Ποιος είναι ο άρρηκτος θεσμός που ενώνει έναν επιχειρηματία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι ο κ. Μαρινάκης» προσέθεσε.

  Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε επίσης κατά την τοποθέτησή του πως «Δουλειά των κομμάτων δεν είναι να παρεμβαίνουν ούτε να προκαταλαμβάνουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση ούτε στοχοποίησε τον κ. Μαρινάκη, μόνο στωικά περιμένει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Γιατί επισπεύδετε, δεν έχετε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη; Ούτε κατασκευάζουμε κατηγορίες ούτε προκαταλαμβάνουμε αποφάσεις άλλοι είναι εκείνοι που κατασκευάζουν fake news και κατηγορίες.

  Παρακολουθώ τη σπουδή σας που επικεντρώθηκε στο αφήγημα της παρένθεσης της μη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης της επίσπευσης των εκλογών πάνω από 15 αιτήματα παραιτήσεις υπουργών.

  Θα ομολογούσα ευθαρσώς πως η ΝΔ του κ.Μητσοτάκη μας προσφέρει αντιπολίτευση των ονείρων μας ακραίο πολιτικό λόγο που κινείται διαρκώς στα όρια του παροξυσμού χωρίς στρατηγική με θέσεις που δεν κρύβουν και με διαρκείς επιθέσεις δολοφονίας χαρακτήρων.

  Ο τρόπος με τον οποίο αντιπολιτεύεστε έχει να κάνει πολλές φορές με την εξυπηρέτηση συμφερόντων και επιχειρηματικών σχεδιασμών.

  Δεν προσφέρετε καλές υπηρεσίες στον τόπο που η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα έχει διαρραγεί.

  Ο κ. Μητσοτάκης δίνει την αίσθηση ότι πάσχει από σύνδρομο στέρησης εξουσίας και από εκεί πηγάζει και το άγχος πέρα από το κόστος για την οικονομία

  Η σημερινή συζήτηση δεν είναι παρά ένα ακόμη σύμπτωμα αυτής της πολιτικής.

  Ταυτίζεστε με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα με τρόπο που δεν ταιριάζει στην παράταξή σας. Κατηγορείτε υπουργό της σημερινής κυβέρνησης γιατί εκλήθη από ένα κατάδικο για να του δώσει πληροφορίες για έγκλημα και εκείνος τον παρέπεμψε στην Δικαιοσύνη. Θέλετε να μείνει κάτι κρυφό από την Δικαιοσύνη;»

  Συζητάμε σήμερα στη Βουλή για αυτή την υπόθεση δεν έχετε κάτι άλλο να πείτε, είστε αντιπολίτευση της πυρκαγιάς και συμφοράς γιατί όλοι πια κατανοούν ότι βρίσκεστε σε στρατηγικό αδιέξοδο. Το αφήγημα της καταστροφολογίας και της κατατρομοκράτησης των πολιτών έχει καταρρεύσει. Η χώρα βαδίζει με σταθερά βήματα στην έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία.

   Μόλις σήμερα και επισήμως βγήκαμε από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος που είμαστε από το 2009, και πριν από λίγο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια που είναι στρατηγικής σημασίας για τον τόπο. Αυτό δεν θέλετε να καταλάβετε, αυτό δεν θέλετε να χωνέψετε.

  Η αντιπολίτευση προεξοφλεί την έρευνα της ελληνικής δικαιοσύνης για ένα συγκεκριμένο επιχειρηματία. Γιατί άραγε μια ενδεχόμενη καταδίκη την αφορά;»

  «Εγώ θα ήθελα να σας παρακαλέσω να συνεχίσετε έτσι. Να μην κρύβετε την ιδεολογία σας και να μιλάτε χωρίς αναστολές. Η ιδεολογία σας είναι ένα μείγμα FDP και AFD» σημείωσε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

  Tags: Μηστοτάκης, Τσίπρας, Καμμένος, Εξεταστική Επιτροπή
 • Κάλυψε τον Καμμένο ο Τσίπρας: Η στάση της ΝΔ μοιάζει με παρέμβαση στη δικαστική κρίση

  Κάλυψε τον Καμμένο ο Τσίπρας: Η στάση της ΝΔ μοιάζει με παρέμβαση στη δικαστική κρίση

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 19:55:24 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «Η υπόθεση γυρνάει μπούμερανγκ για τη ΝΔ» είπε ο πρωθυπουργός - «Καλό μας κάνετε» υπογράμμισε, απευθυνόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης«Η σπουδή της ηγεσίας της ΝΔ να προεξοφλήσει τα αποτελέσματα των ερευνών, μοιάζει με επιχείρηση παρέμβασης και επηρεασμού της δικαστικής κρίσης» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση ενδεχόμενης εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στη δικαστική υπόθεση για το πλοίο «Noor 1».


  «Η υπόθεση γυρνάει μπούμερανγκ για τη ΝΔ» είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «με το να λειτουργείτε ως παρακράτος και με ψεύδη κάτω από το τραπέζι κάνετε καλό σε εμάς».

  «Εμείς δεν ελέγχουμε τον Τύπο. Η ΝΔ φοβάται να χάσει τη στήριξη» υποστήριξε, ενώ τόνισε ότι «τα fake news για τον κ. Κουρουμπλή και η χυδαία προπαγάνδα, ήταν τελικά ένα μεγάλο δώρο για τον υπουργό Ναυτιλίας».

  Αναλυτικότερα, τόνισε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος αρχικά στους βουλευτές της ΝΔ: 

  «Ομολογώ, παρακολουθώντας όχι μόνο την σημερινή συνεδρίαση, δεν είχα το χρόνο να την παρακολουθήσω, αλλά, παρακολουθώντας τον τρόπο που ασκείτε αντιπολίτευση, την σπουδή σας -που βεβαίως επικεντρώνεται στο αφήγημα παρένθεσης, επίσπευσης εκλογών, παραιτήσεις υπουργών (έχω μετρήσει πάνω από 15 αιτήματα παραιτήσεων)- έχω την αίσθηση ότι, αν έκρινα με κριτήρια εκλογικών σκοπιμοτήτων, θα ομολογούσα ότι η αντιπολίτευση Μητσοτάκη μας προσφέρει την αντιπολίτευση των ονείρων μας. Με ακραίο πολιτικό λόγο, που κινείται στα όρια παροξυσμού, χωρίς στρατηγική, με γραμμή που υπαγορεύουν τα εκδοτικά συγκροτήματα, με θέσεις που χαρακτηρίζονται από  αντικοινωνικό μένος και ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις, δολοφονίες χαρακτήρων που αφαιρούν από την αξιοπιστία και σοβαρότητα μιας παράταξης που επί δεκαετίες λειτουργούσε προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος. Σήμερα, σαν να θέλετε να αποδείξετε ότι αυτό δεν σας ενδιαφέρει καν».

  Και συνέχισε: «Δεν σας ενδιαφέρει ακόμα και αν ο μέσος πολίτης συνειδητοποιήσει ότι ο τρόπος που αντιπολιτεύεστε έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση συμφερόντων επιχειρηματικών. Είναι αμέτρητες οι φορές που ο Μητσοτάκης ως αρχηγός αντιπολίτευσης έχει πέσει σε πρωτοφανή ηθικά και πολιτικά ατοπήματα. Δείχνει ότι πάσχει από στερητικό σύνδρομο. Σύνδρομο στέρησης εξουσίας. Από εκεί πηγάζει το θράσος, με κάθε κόστος για την κοινωνία, να επανέλθει στην εξουσία».

  »Η υπόθεση που συζητάμε δεν είναι παρά ένα ακόμα επεισόδιο-σύμπτωμα αυτής της καταστροφικής και αυτοκαταστροφικής πολιτικής. Στην προσπάθειά σας να σπιλώσετε συνειδήσεις και να αποκαλύψετε δήθεν σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν, ταυτίζεστε με επιχειρηματικά συμφέροντα, με τρόπο που δεν ταιριάζει στην ιστορία της παράταξής σας. Κατηγορείτε έναν υπουργό, γιατί; Ότι συνομίλησε με κατάδικο που έσπευσε να τον βρει, για να αναδείξει θέμα κοινού ποινικού. Τον παρέπεμψε στην Δικαιοσύνη για τα δέοντα. Ποιο είναι το πρόβλημά σας με αυτό; Είναι πρόβλημα που τον παρέπεμψε στην Δικαιοσύνη; Θέλετε να μείνει κρυφό από την Δικαιοσύνη;».

  »Σκεπτόμενος την σημερινή ομιλία, διάβασα την πρόταση που καταθέσατε. Εσείς γράφετε ότι ο κ. Καμμένος και η κυβέρνηση στοχοποιεί έναν επιχειρηματία, προκειμένου να εξοντώσει τον κ. Μητσοτάκη. Είναι περίεργη η ομολογία αυτή. Για ποιο λόγο να ομολογεί η ΝΔ με τόσο κραυγαλέο τρόπο ότι, ακόμα και αν υποθέσουμε και δεχόμαστε το επιχείρημά σας, ότι θέλουμε να στοχοποιήσουμε έναν επιχειρηματία, πώς αυτό οδηγεί σε πλήγμα του αρχηγού της ΝΔ; Ποιος είναι ο άρρηκτος δεσμός επιχειρηματία με αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Πρέπει να απαντήσετε. Απαντήστε και σε κάτι ακόμα. Αναφέρεστε στον επιχειρηματία, λες και είναι ανώνυμος. Τι φοβάστε;».

  »Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι ο κ. Μαρινάκης. Τον κ. Μαρινάκη, όπως και κάθε επιχειρηματία με εκκρεμείς υποθέσεις με την Δικαιοσύνη, δουλειά των κομμάτων δεν είναι να παρεμβαίνουν ούτε να προκαταλαμβάνουν αποφάσεις Δικαιοσύνης. Προς τι ο ζήλος και η πρεμούρα από την πλευρά σας, προκειμένου να αναδείξετε ότι τάχα η κυβέρνηση στοχοποιεί τον εν λόγω επιχειρηματία; Η κυβέρνηση δεν στοχοποίησε τον Μαρινάκη. Στωικά περιμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης. Εσείς γιατί βιάζεστε;».

  »Εμείς ούτε κατασκευάζουμε κατηγορίες ούτε προκαταλαμβάνουμε αποφάσεις. Άλλοι κατασκευάζουν καθημερινά κατηγορίες και fake news. Ας αναρωτηθούν όσοι μας παρακολουθούν, γιατί το κάνουν. Εγώ δεν θα κάνω κρίσεις για υποθέσεις που αφορούν συγκεκριμένο ή άλλους επιχειρηματίες και ερευνώνται από την Δικαιοσύνη. Μακάρι ο άνθρωπος να είναι αθώος. Όμως, η δική σας σπουδή να προκαθορίσετε τα ευρήματα ερευνών είναι περίεργη και μοιάζει με απόπειρα παρέμβασης στη Δικαιοσύνη. Είναι επικίνδυνα αυτά τα πράγματα για την Δημοκρατία, κύριε Μητσοτάκη».

  »Όποιος συνδέεται αξεχώριστα με συγκεκριμένους επιχειρηματίες και ομολογεί ότι όποιος επιχειρεί να πλήξει συγκεκριμένο επιχειρηματία, επιχειρεί να πλήξει και τον αρχηγό της ΝΔ, τότε είναι επικίνδυνο. Στο τέλος μπορεί να είστε εσείς υπόλογοι».

  »Είχατε την ατυχία στην προηγούμενη προγραμματισμένη συζήτηση να συμβεί ο σεισμός και να αναβληθεί. Μας λέτε ότι προσπαθούμε να ελέγξουμε τον Τύπο. Όμως, βρισκόμαστε εδώ, παρά τις καθημερινές επιθέσεις του Τύπου. Δεν μας καίγεται καρφί. Τρεις εκλογικές αναμετρήσεις κερδίσαμε, με τα ΜΜΕ απέναντί μας. Ποια η πρεμούρα μας να ελέγξουμε τα ΜΜΕ και γιατί; Εσείς φοβάστε μήπως χάσετε την στήριξή τους».

  »Ο κάθε επιχειρηματίας, σε μια εποχή κρίσης του Τύπου, που μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα χρεοκοπούν και οι προηγούμενοι που σας λιβάνιζαν δεν δίνουν δεκάρα για τους εργαζόμενους -ενδεχομένως να το κάνουν και οι νέοι- και νέους να παίρνουν τρεις και τέσσερις εφημερίδες. Το πρόβλημα είναι δικό τους. Εμείς δεν δίνουμε δεκάρα».

  »Αν θεωρείτε ότι σας τιμά να επικαλείστε παράνομα αποκτηθείσες συνομιλίες, παρακολουθήσεις και φωτογραφίες προσωπικής ζωής και ότι με μεθόδους παρακράτους τιμάτε την πολιτική ζωή, τότε δεν έχω κάτι να σας πω. Εμάς καλό μας κάνετε. Δεν κερδίζετε με αυτά. Με τα ψέματα και τα χτυπήματα κάτω από την μέση κάνετε καλό σε όσους επιτίθεστε».

  »Καλό κάνετε στον Κουρουμπλή σήμερα. Στο site Παραπολιτικά fake news ότι γλεντοκοπούσε στο πάρτι ονομαστικής εορτής του πλοιοκτήτη της Αγίας Ζώνης. Εάν κάποιος όλες αυτές τις ημέρες είχε αρχίσει να γίνετε καχύποπτος στον Κουρουμπλή, με αυτά που κάνετε, του κάνατε δώρο. Και ο τελευταίος θα τον συμπαθήσει με όσα γράφετε».

  »Για την αποκατάσταση της αλήθειας, πρόκειται για την ετήσια εκδήλωση του συνδέσμου πλοιοκτητών και υπάρχει και η εκδήλωση έγγραφη διαμαρτυρίας του συλλόγου εργαζομένων για την χυδαιότητα ΜΜΕ που, στον βωμό της προπαγάνδας, δεν διστάζουν πουθενά. Σπεύσατε να φέρετε ενώπιον της Βουλής, κατηγορώντας τον ΥΠΕΘΑ ως ηθικό αυτουργό, χωρίς να περιμένετε απόφαση Δικαιοσύνης».

  »Για τους υποτιθέμενους ηθικούς αυτουργούς, οι υποθέσεις μπήκαν στο αρχείο. Πού πήγε το αδίκημα; Μπήκε στο αρχείο και επομένως δεν υπάρχει αδίκημα. Επομένως, τι συζητάμε εδώ; Γιατί σήμερα μας ζητάτε σύσταση Εξεταστικής;».

  »Συζητάμε, διότι δεν έχετε τίποτα άλλο να πείτε, διότι κάνετε αντιπολίτευση, που είναι της πυρκαγιάς και της συμφοράς, γιατί όλοι κατανοούν ότι είστε σε αδιέξοδο. Αντί να καταρρεύσει η οικονομία και η χώρα, κατέρρευσε το αφήγημά σας. Γι' αυτό είμαστε σήμερα εδώ. Γιατί κατέρρευσε το αφήγημά σας».

  »Η ελληνική οικονομία βαδίζει με σταθερότητα εκτός κρίσης. Ανακάμπτουν οι επενδύσεις, η παραγωγή, το εμπόριο και το διαθέσιμο εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών και μειώνεται η ανεργία. Όλα δείχνουν ότι η χώρα βαδίζει με σταθερά βήματα στην έξοδο από τα μνημόνια. Το χρέος είναι σε πορεία ρύθμισης. Η χώρα κατάφερε να έχει επιτυχημένη έξοδο στις αγορές. Οι οίκοι μας αναβαθμίζουν. Σήμερα βγήκαμε από την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, που είμαστε από το 2009. Πριν λίγες ώρες ο πρόεδρος του Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, πολύ γερά δήλωσε ότι η Ελλάδα οδεύει στην καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. Αυτό δεν θέλετε να χωνέψετε».

  »Σας έμεινε να τροφοδοτείτε ή να σας τροφοδοτούν πικρόχολα δημοσιεύματα και να δυσφημείτε την χώρα στο εξωτερικό. Δεν προσφέρετε καλές υπηρεσίες στην χώρα, κάνετε ζημιά. Ευτυχώς, όμως, η ζημιά σας είναι μικρή. Κατανοείτε αυτό που μάλλον κάποιοι σύμβουλοί σας, σας λένε, ότι το πολιτικό σας πρόγραμμα, του σοκ και δέους, που προτείνετε για την κοινωνία, δεν μπορεί να γίνει πλειοψηφικό. Κάθε φορά που μιλάτε με ειλικρίνεια και ομολογείτε τους πολιτικούς σχεδιασμούς, κύματα ρίγους χτυπούν την ελληνική κοινωνία. Από πού να το πιάσει κανείς; Από την κοινωνία ανισοτήτων, που είναι -όπως είπατε- φυσικό; Από την πρόθεσή σας να πουλήσουμε έως και το Λογιστήριο του Κράτους, από τις απόψεις σας για το δημόσιο σχολείο; Ένα θέλω να σας παρακαλέσω: συνεχίστε έτσι. Μην κρύβετε την ιδεολογία σας. Η ιδεολογία που σήμερα πρεσβεύει η ΝΔ Μητσοτάκη και Γεωργιάδη είναι ένα μείγμα πολιτικής που έκανε να ανατριχιάσει η Ευρώπη. Μακάρι να συνεχίσετε στον ίδιο δρόμο, γιατί γίνονται ευδιάκριτα και τα κοινωνικά αιτήματα που εκπροσωπείτε. Εμείς αναγκαστήκαμε και πήραμε δύσκολες αποφάσεις, αλλά κάναμε ό,τι είναι δυνατόν, για να προστατέψουμε την κοινωνία και να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις». 
  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • ΝΔ για «τρύπα» στα έσοδα: «Η πολιτική της φορολογικής εξόντωσης, έφτασε στα όριά της»

  ΝΔ για «τρύπα» στα έσοδα: «Η πολιτική της φορολογικής εξόντωσης, έφτασε στα όριά της»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 19:55:24 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «Ο προϋπολογισμός έχει πλέον εμφανές πρόβλημα εκτέλεσης - Η  μαύρη τρύπα στα φορολογικά έσοδα συνεχώς διευρύνεται»  επισημαίνει η ΝΔ μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων του οκταμήνου«Η πολιτική της φορολογικής εξόντωσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, έφτασε στα όριά της» επισημαίνει σε δήλωση του ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, σχετικά με τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το πρώτο οκτάμηνο του 2017.


  Απέναντι στην αδιέξοδη αυτή πολιτική, η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτάσσουν τη μείωση των φόρων, που - σε συνδυασμό με την προσέλκυση επενδύσεων και τη στοχευμένη μείωση δαπανών - θα βγάλουν τη χώρα και τους πολίτες από τα σημερινά αδιέξοδα» επεσήμανε επίσης στη δήλωση του.

  Αναλυτικά η δήλωση του Απόστολου Βεσυρόπουλου έχει ως εξής: 

  «Ο προϋπολογισμός του κ. Τσίπρα έχει πλέον εμφανές πρόβλημα εκτέλεσης, αλλά και απόκλισης από τους στόχους, ιδιαίτερα στα έσοδα.
   
  Επιβεβαιώνεται και διευρύνεται η μαύρη τρύπα στα φορολογικά έσοδα, γιατί πολύ απλά εξαντλείται η φοροδοτική δυνατότητα των πολιτών.
   
  Η υπερφορολόγηση υπονομεύει τη βιωσιμότητα των φορολογικών εσόδων και την αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας. Το αντιλαμβάνονται πλέον όλοι σε αυτήν τη χώρα εκτός από την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.
   
  Η Κυβέρνηση αποδίδει την πτώση στα έσοδα στη μετάθεση της πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ για το Σεπτέμβριο, αλλά διαψεύδεται από τη μείωση των εσόδων από το φόρο εισοδήματος.
   
  Είναι χαρακτηριστικό ότι:
   
  -Τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος των νοικοκυριών υπολείπονται του στόχου κατά 469.000.000 ευρώ και ποσοστό 8,5%.
   
  -Τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων υπολείπονται του στόχου κατά 188.000.000 ευρώ και ποσοστό 7,4%
   
  Η πολιτική της φορολογικής εξόντωσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, έφτασε στα όριά της.
   
  Απέναντι στην αδιέξοδη αυτή πολιτική, η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτάσσουν τη μείωση των φόρων, που - σε συνδυασμό με την προσέλκυση επενδύσεων και τη στοχευμένη μείωση δαπανών - θα βγάλουν τη χώρα και τους πολίτες από τα σημερινά αδιέξοδα». Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Γερμανός πρέσβης: Η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας θα έχει αποφασιστικά φιλοευρωπαϊκή ατζέντα

  Γερμανός πρέσβης: Η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας θα έχει αποφασιστικά φιλοευρωπαϊκή ατζέντα

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-25 19:49:17 | Πηγή: News247

  «Η Γερμανία έχει επίγνωση της ιστορικής της ευθύνης να καταπολεμήσει τον ρατσισμό και τον σεχταρισμό όπου κι αν εμφανιστούν», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Γενς Πλέτνερ.

  Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των γερμανικών ομοσπονδιακών βουλευτικών εκλογών και την είσοδο στην Μπούντεστανγκ του AfD, εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητά του ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών θα αντισταθεί σε κάθε προσπάθεια διάδοσης της δεξιάς εθνικιστικής ιδεολογίας».

  Σε ό,τι αφορά την κατεύθυνση μιας μελλοντικής γερμανικής κυβέρνησης, ο κ. Πλέτνερ είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών ψήφισε υπέρ των κομμάτων που πιστεύουν στην Ευρώπη. Συνεπώς, είμαι πολύ σίγουρος ότι η επόμενη κυβέρνηση θα επιδιώξει μια αποφασιστικά φιλοευρωπαϊκή ατζέντα».

  Ο κ. Πλέτνερ, χθες από νωρίς το απόγευμα, καλωσόριζε τους δεκάδες καλεσμένους που συγκεντρώθηκαν στον κήπο της γερμανικής πρεσβευτικής κατοικίας στο Χαλάνδρι, για να παρακολουθήσουν σε απευθείας σύνδεση από το γερμανικό δημόσιο κανάλι την αναμετάδοση των αποτελεσμάτων των γερμανικών εκλογών, από γιγαντοοθόνη που θα έχει στηθεί για την περίσταση. Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν στη γερμανική κατοικία για να παρακολουθήσουν την εκλογική βραδιά, Γερμανοί επιχειρηματίες και Έλληνες που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία, βουλευτές, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι των πέντε γερμανικών πολιτικών ιδρυμάτων στην Αθήνα (Κόνραντ Αντενάουερ, Χανς Ζάιντελ, Φρίντριχ Έμπερτ, Ρόζα Λούξεμπουργκ, Φρίντριχ Νάουμαν), οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακές γερμανικές γεύσεις, με «κυρίαρχο» πιάτο τα λουκάνικα και τη συνοδεία μπίρας.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • Τσίπρας σε ΝΔ: λειτουργείτε ως παρακράτος με fake news και φωτογραφίσεις

  Τσίπρας σε ΝΔ: λειτουργείτε ως παρακράτος με fake news και φωτογραφίσεις

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου | Ημερομηνία: 2017-09-25 19:39:28 | Πηγή: News247

  Στην αντεπίθεση για την υπόθεση της Εξεταστικής Επιτροπής για το Noor 1 πέρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την ΝΔ ότι λειτουργεί ως παρακράτος ασκώντας πολιτική μέσω fake news και φωτογραφίσεις υπουργών διότι κατέρρευσε το επιχείρημά της με την σταθεροποίηση της οικονομίας και την έξοδο από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.

  Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την ΝΔ ότι ασκεί αντιπολίτευση με ακραίο πολιτικό λόγο "στα όρια του παροξυσμού, χωρίς στρατηγική, με γραμμή που υπαγορεύουν τα εκδοτικά συγκροτήματα και τα πρωτοσέλιδα και με θέσεις που δεν κρύβουν το αντικοινωνικό μένος της ηγετικής ομάδας καθώς και με δολοφονία χαρακτήρων". Έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα fake news που κυκλοφόρησαν κατά του κ. Κουρουμπλή. «Κάνετε αντιπολίτευση της πυρκαγιάς και της συμφοράς» καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας και υποστήριξε ότι καταφεύγει σε αυτή την πρακτική λόγω της σταθεροποίησης της οικονομίας. «Κατέρρευσε το αφήγημά σας» πρόσθεσε στο ίδιο πνεύμα και επικαλέστηκε τη σημερινή δήλωση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για «καθαρή έξοδο από τα μνημόνια» με την έξοδο της χώρας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.

  Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε ταυτόχρονα την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ταυτίζεται με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα. Ανέφερε, μάλιστα, ότι στην γραπτή πρότασή της η ΝΔ κατηγορεί τον κ. Καμμένο πως στοχοποιεί έναν επιχειρηματία για να εξοντώσει πολιτικά τον κ. Μητσοτάκη. «Είναι λίγο περίεργη η ομολογία αυτή. Για ποιο λόγο η στοχοποίηση ενός επιχειρηματία εξοντώνει τον κ. Μητσοτάκη; Ποιος είναι αυτός ο άρρηκτος δεσμός με τον επιχειρηματία;» διερωτήθηκε.

  Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε όμως και σκληρή ιδεολογική επίθεση στη ΝΔ παραλληλίζοντας τον κ. Μητσοτάκη με τους φιλελεύθερους «Ελέυθερους Δημοκράτες» της Γερμανίας και τον Άδωνι Γεωργιάδη με το ξενοφοβικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία». «Κάθε φορά που μιλάτε προκαλείτε κύματα ρίγους και ανατριχίλας» τόνισε στην ΝΔ και επικαλέστηκε την αναφορά το κ. Μητσοτάκη στη «δικαίωση των κοινωνικών ανισοτήτων που είναι δήθεν φυσικά φαινόμενα», στην πρόταση «ιδιωτικοποίησης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους» και στις προτάσεις κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους και του Δημόσιου Σχολείου. «Συνεχίστε έτσι ! Να μην κρύβετε την ιδεολογία σας να λέτε αυτά που πιστεύετε χωρίς αναστολές» τόνισε στη ΝΔ.

  Απαντώντας δε στις κατηγορίες κατά του κ. Καμμένου για ηθική αυτουργία ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε απόφαση της δικαιοσύνης που έθεσε την υπόθεση στο αρχείο. Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι η κυβέρνηση περιμένει στωικά και θεσμικά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι ζητά διαρκώς παραιτήσεις υπουργών με αφορμή το αίτημα του κ. Μητσοτάκη για παραίτηση τόσο του Πάνου Καμμένου όσο και του Παναγιώτη Κουρουμπλή. «Έχω μετρήσει πάνω από 15 αιτήματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

   

 • Λαζαρίδης: «Υποκριτική η αντιπολίτευση για το Noor 1 - δεν μιλούν για τα ναρκωτικά αλλά για το τηλεφώνημα»

  Λαζαρίδης: «Υποκριτική η αντιπολίτευση για το Noor 1 - δεν μιλούν για τα ναρκωτικά αλλά για το τηλεφώνημα»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-09-25 19:35:28 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ως κυβερνητικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο Γιώργος Λαζαρίδης καυτηρίασε από το βήμα της Ολομέλειας την υποκριτική στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στην πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, περί εξωθεσμικής συμμετοχής του ΥΕΘΑ και Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην υπόθεση Noor 1 , για την οποία η ελληνική δικαιοσύνη έχει ήδη αποφανθεί περί αθώωσής του, μετά το πρόσφατο πόρισμα του Εισαγγελέα Εφετών.

  Το πόρισμα έχει κομβική σημασία για το αίτημα που υπεβλήθη για Εξεταστική Επιτροπή, διότι βάζει στο αρχείο τη μήνυση του ισοβίτη (ο οποίος κρατείται για εμπόρια μεγάλης ποσότητας) και απαλλάσσει τα φυσικά πρόσωπα, ενώ απαλλάσσει, ηθικά, από τα σενάρια της σκευωρίας τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, μιας και αποδεικνύεται η πραγματική προτροπή προς τον κατηγορούμενο να δώσει στοιχεία, να αποκαλυφθεί η αλήθεια, για να διευκρινιστεί επιτέλους ποιος είναι ο επικεφαλής αυτού του κυκλώματος.

  Ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης στην τοποθέτησή του μίλησε για ανέντιμη στάση της αξιωματικής Αντιπολίτευσης απέναντι στην κοινωνία, κυρίως μπροστά σε μια τέτοιου μεγέθους υπόθεση διακίνησης Ναρκωτικών.

  Χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λαζαρίδης ανέφερε: “Αντί να ζητήσετε να χυθεί άπλετο φώς στην υπόθεση, να επισπευσθούν οι διαδικασίες ή έστω να εκκινήσετε τις διαδικασίες με κοινό διακομματικό στόχο την πάταξη της δράσης των εγκληματιών, εσείς προτιμάτε, για άλλη μια φορά, να παραμείνετε στριμωγμένοι στο περιθώριο της Ιστορίας και της Ελληνικής κοινωνίας”, ενώ σε άλλο σημείο δήλωσε: “Δυστυχώς, οι λαθρέμποροι ναρκωτικών βρίσκονται σε θέση να επηρεάζουν την πολιτειακή λειτουργία ολόκληρων χωρών. Ας συνταχθούμε , λοιπόν, πίσω από τη γενναία απόφαση ενός πολιτικού προσώπου, όπως αυτό του κου Πάνου Καμμένου, να χτυπήσουμε τη μάστιγα των ναρκωτικών, να προστατέψουμε τη νεολαία μας και να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία μας”.

  Ακολουθεί σχετικό video:

 • Ακιντζί: «Ατυχής» η ομιλία του Αναστασιάδη στην έδρα του ΟΗΕ

  Ακιντζί: «Ατυχής» η ομιλία του Αναστασιάδη στην έδρα του ΟΗΕ

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 19:26:11 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «Ενώ μιλά για ομοσπονδία δεν αποδέχεται την πολιτική ισότητα», τόνισε ο τουρκοκύπριος ηγέτηςΩς ατυχή χαρακτήρισε την ομιλία του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί επικρίνοντας τον, επειδή δεν αποδέχεται, όπως είπε, την «πολιτική ισότητα».  Είπε ακόμα ότι «δεν θέλουμε η παρούσα κατάσταση στην Κύπρο να πάει προς το χειρότερο», εκφράζοντας ετοιμότητα να συνεχίσουν χωρίς καθυστέρηση τις εργασίες στις Τεχνικές Επιτροπής και για τα θέματα στα οποία συμφώνησαν με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ως (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) ΜΟΕ, όπως η λειτουργία των κινητών τηλεφώνων και στις δύο πλευρές, η μόνιμη σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος. 


  Ο Μουσταφά Ακιντζί προέβη σε αξιολόγηση των επαφών του στη Νέα Υόρκη στους δημοσιογράφους που τον συνόδευσαν, υποστηρίζοντας ότι παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του προέδρου Αναστασιάδη, η ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ήταν και πάλι εκτός του πλαισίου Γκουτέρες. «Μετά έρχεται και ισχυρίζεται μόνος του ότι ήταν εντός του πλαισίου. Αυτό βεβαίως δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».

   Στο πλαίσιό του ο ΓΓ του ΟΗΕ έβαλε τις δικές τους σκέψεις θέλοντας να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης, συνέχισε ο κ. Ακιντζί λέγοντας ότι οι Ελληνοκύπριοι διαβάζουν αυτό το πλαίσιο όπως θέλουν, το καταλαβαίνουν όπως θέλουν και το διαστρεβλώνουν. «Γι’ αυτό στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ βρήκαμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε όλα αυτά».

  Μια διαδικασία που θα είναι ανοικτού τέλους και δεν θα επικεντρώνεται σε ένα αποτέλεσμα δεν ενδιαφέρει τους Τουρκοκύπριους, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης και αυτό «το είπαμε ξεκάθαρα στον ΓΓ. Το άκουσε με κατανόηση».
   
  Κατά τον Μουσταφά Ακιντζί η ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ήταν «ατυχής» λέγοντας πως ενώ μιλά για ομοσπονδία δεν αποδέχεται την πολιτική ισότητα, υπερασπίζεται την λήψη αποφάσεων με απλή πλειοψηφία στους θεσμούς, βρίσκει λάθος την πρόταση να υπάρχει μία θετική ψήφος από την τουρκοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία σε συγκεκριμένα συμβούλια ισχυριζόμενος  ότι δεν υπάρχει τέτοιο παράδειγμα αλλού.

  Κάνει όμως ένα ακόμη μεγαλύτερο λάθος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κατά τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, και υποστηρίζει ότι ακόμα και ως συνιστώσα πολιτεία οι Τουρκοκύπριοι θα είναι υπό τον έλεγχο μιας τρίτης χώρας, δηλαδή της Τουρκίας. «Δηλαδή ακόμα και μετά την ομοσπονδία δεν μπορεί να δει τους Τουρκοκύπριους ως μια οντότητα που μπορεί να αυτοδιοικείται και η τουρκοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία να έχει ίση θέση πολιτικά σε μια ομοσπονδία, φτάνοντας στο να θεωρεί ότι θα είναι υπό την επιρροή κάποιου. Αυτή η αντίληψη δεν είναι κάποιου που είναι έτοιμος για λύση. Δυστυχώς αυτό το είδαμε δεκάδες φορές».

   Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι επιθυμεί τη συνέχιση του ενδιαφέροντος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό και θα επαναξιολογήσουν μαζί του, μετά τις προεδρικές εκλογές, το πώς και με ποια μέθοδο θα μπορέσει ο Αντόνιο Γκουτέερες να είναι βοηθητικός για την συνέχιση της αναζήτησης λύσης, λέγοντας ότι όταν υπάρχει ένα πρόβλημα οι τρόποι αναζήτησης λύσης συνεχίζονται.

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Αλ. Τσίπρας: Η στάση της Ν.Δ. μοιάζει με παρέμβαση στη δικαστική κρίση

  Αλ. Τσίπρας: Η στάση της Ν.Δ. μοιάζει με παρέμβαση στη δικαστική κρίση

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-25 19:16:43 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Αδ. Γεωργιάδης: Για να μείνετε υπουργοί, βάζετε ασπίδα προστασίας στον Καμμένο 25/09 18:29 Ανδ. Λοβέρδος: Το τέλος αυτού του πρωθυπουργού, αρχή αναζήτησης πολιτικών και ποινικών ευθυνών 25/09 17:44 Σύγκρουση Στ. Θεοδωράκη - Π. Καμμένου στη Βουλή 25/09 16:59 Π. Καμμένος: Δεν χρέωσα το Δημόσιο, αλλά την πιστωτική μου 25/09 16:50

  «Η σπουδή της ηγεσίας της Ν.Δ. να προεξοφλήσει τα αποτελέσματα των ερευνών, μοιάζει με επιχείρηση παρέμβασης και επηρεασμού της δικαστικής κρίσης», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης της Ν.Δ. για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στη δικαστική υπόθεση για το πλοίο «Noor 1».

  «Η υπόθεση γυρνάει μπούμεραγκ για τη Ν.Δ.», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «με το να λειτουργείτε ως παρακράτος και με ψεύδη κάτω από το τραπέζι κάνετε καλό σε εμάς». «Εμείς δεν ελέγχουμε τον Τύπο. Η Ν.Δ. φοβάται να χάσει τη στήριξη» συμπλήρωσε, ενώ τόνισε ότι «τα fake news για τον κ. Κουρουμπλή και η χυδαία προπαγάνδα, ήταν τελικά ένα μεγάλο δώρο για τον υπουργό Ναυτιλίας».

  «Ο Κυρ. Μητσοτάκης δείχνει να πάσχει από σύνδρομο στέρησης εξουσίας»

  «Αν έκρινα με κριτήρια εκλογικών σκοπιμοτήτων, θα έλεγα ότι η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη μάς προσφέρει την αντιπολίτευση των ονείρων μας», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, καταλογίζοντας στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας ότι «δείχνει να πάσχει από στερητικό σύνδρομο, σύνδρομο στέρησης εξουσίας». Έκανε επίσης λόγο για «ακραίο πολιτικό λόγο» της αξιωματικής αντιπολίτευσης «στα όρια του παροξυσμού».

  Παράλληλα, κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι έχει έλλειψη στρατηγικής, ότι προβαίνει σε «επιθέσεις δολοφονίας χαρακτήρων», καθώς ότι ταυτίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα. «H Ν.Δ. πολιτεύεται με θέσεις που δεν κρύβουν το αντικοινωνικό μένος της ηγετικής ομάδας της», πρόσθεσε. Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θεσμικά περιμένει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. «Δεν κατασκευάζουμε αποφάσεις και κατηγορίες», επεσήμανε.

  Συνεχίζοντας να εξαπολύει «βέλη» κατά της Ν.Δ., ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «στην προσπάθειά σας να σπιλώσετε υπολήψεις υποπέσατε σε μεγάλο λάθος. Συντάσσεστε με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα». Είπε επίσης ότι η αντιπολίτευση «προεξοφλεί την έρευνα της ελληνικής δικαιοσύνης για έναν συγκεκριμένο επιχειρηματία» και διερωτήθηκε «γιατί άραγε μια ενδεχόμενη καταδίκη την αφορά;».

  Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι δεν αντιλαμβάνεται «γιατί είναι πρόβλημα που ο υπουργός Άμυνας παρέπεμψε κάποιον στη Δικαιοσύνη» και χαρακτήρισε «περίεργο» το ότι η Ν.Δ. «με κραυγαλέο τρόπο στην πρότασή της μιλά για στοχοποίηση επιχειρηματία». «Ποιος άρρηκτος δεσμός συνδέει τον επιχειρηματία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Προς τι ο ζήλος να αναδείξετε ότι η κυβέρνηση στοχοποιεί τον εν λόγω επιχειρηματία για να εξοντώσει κ. Μητσοτάκη;», αναρωτήθηκε.

  «Η χώρα βαδίζει με σταθερά βήματα στην έξοδο από το πρόγραμμα και την μνημονιακή επιτροπεία»

  Μιλώντας για την οικονομία, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι « χώρα βαδίζει με σταθερά βήματα στην έξοδο από το πρόγραμμα και τη μνημονιακή επιτροπεία, σε πείσμα της Ν.Δ.». Επανέλαβε ότι η Ν.Δ. «βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο», καθώς όπως συμπλήρωσε, «αντί να καταρρεύσει η οικονομία, κατέρρευσε το αφήγημα της καταστροφολογίας».

  Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι έχει ως στόχο να εμποδίσει την ανάκαμψη και σημείωσε ότι «το πρόγραμμα του σοκ και δέους δεν θα γίνει ποτέ πλειοψηφικό». «Ιδεολογία της Ν.Δ. αποτελεί το μίγμα της πολιτικής που προβλημάτισε χθες όλη την Ευρώπη», υπογράμμισε.

  naftemporiki.gr

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Θεοδωράκης: Τα διδάγματα από την αποτυχία της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας

  Θεοδωράκης: Τα διδάγματα από την αποτυχία της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-09-25 19:07:15 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, αρκεί να φτιάξουμε ένα νέο ορμητήριο - Ένα νέο παρατηρητήριο, ένα νέο στρατηγείο, ένα νέο ζωντανό πολιτικό σώμα - Ένα νέο προοδευτικό Κίνημα που δεν θα μοιάζει «άλλο», αλλά θα είναι «το άλλο» αναφέρει μεταξύ άλλων στο άρθρο του Ο τρόπος λειτουργίας των κεντροαριστερών κομμάτων έχει παρακμάσει και δεν καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες σημειώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε άρθρο του με αφορμή τα αποτελέσματα των Γερμανικών Εκλογών.


  Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρει ακόμα ότι κύριος υπαίτιος της ήττας των κεντροαριστερών δυνάμεων στη Γερμανία είναι ο Σούλτς ο οποίος παρουσίασε ένα ανούσιο πρόγραμμα. Ωστόσο τα αίτια της ήττας είναι βαθύτερα και αφορούν στην αδυναμία των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης να ανταποκριθούν στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες.

  Στο άρθρο του για τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρει:  

  «Οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες έφεραν χθες το χειρότερο αποτέλεσμα από το 1933. Είναι οι ηττημένοι των εκλογών. Αντιθέτως νικητές είναι οι ακροδεξιοί του ρατσιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία. Σίγουρα η μεγάλη ήττα των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών έχει να κάνει και με το ανούσιο πρόγραμμα που παρουσίασε ο Μάρτιν Σουλτς. Το «Δίκαιη κοινωνία» του κ.Σουλτς, είναι σαν το «Δίκαιη ανάπτυξη» του κ. Τσίπρα. Ωραία λόγια κενά περιεχομένου.

  Είναι όμως μόνο αυτό;

  Το 2000 σοσιαλδημοκράτες ή σοσιαλιστές κυβερνούσαν στις 10 από τις 15 χώρες της Ε.Ε. (δεν είχε γίνει ακόμα η μεγάλη διεύρυνση).

  Σήμερα η εικόνα είναι τελείως διαφορετική.

  Στην Ολλανδία το Εργατικό Κόμμα πήρε μόλις 5,7%.

  Στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, ο Αμόν, του άλλοτε παντοδύναμου Σοσιαλιστικού Κόμματος, πήρε 6,4% και 9,5% στις βουλευτικές. Παράλληλα, ένα μεγάλο μέρος της εργατικής τάξης ψήφισε την ακροδεξιά Λεπέν.

  Στην Πολωνία των κοινωνικών εντάσεων, οι σοσιαλδημοκράτες δεν έχουν ούτε μία έδρα στη Βουλή.

  Στην Αυστρία, που έχει σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο – και ανάπτυξη μεγαλύτερη από τη Γερμανία – το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα δεν μπορεί να ξεκολλήσει από το 22% και αναμένεται να χάσει τις εκλογές στις 15 Οκτωβρίου.

  Στην Βρετανία, το Εργατικό Κόμμα το «πήρε» ο Κόρμπιν ένας παλαιομοδίτης σοσιαλιστής που προτείνει λύσεις βγαλμένες από τη δεκαετία του ’80.

  Ακόμα και στην Ιταλία, όπου ο Ρέντσι φαινόταν ότι θα μπορούσε να αλλάξει το Δημοκρατικό Κόμμα, δεν πρόλαβε και βούλιαξε μαζί του.

  Κάτι τρέχει λοιπόν εδώ.

  Ποιος απέτυχε για να πετύχουν οι ακροδεξιοί και οι λαϊκιστές;

  Οι αλλαγές στην παραγωγή, το εμπόριο, τις υπηρεσίες, η κινητικότητα στην εργασία, οι νέες τεχνολογίες, οι νέες δουλειές, τα σύνορα που πέφτουν, δημιουργούν ανήσυχους πολίτες – και πολλές φορές απαιτητικούς ανέργους. Τα παραδοσιακά κεντροαριστερά, σοσιαλιστικά, σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης, αδυνατούν να ανταποκριθούν.

  Η παγκοσμιοποίηση τα έχει αποσυντονίσει. Κατακερματισμένες αντιθέσεις εκεί που κάποτε η αντίθεση ήταν μια: Αριστερά – Δεξιά. Αμηχανία, και το έδαφος καλύφθηκε αμέσως από αυτούς που επιτέθηκαν αμέσως. Κάποιοι στην παγκοσμιοποίηση, κάποιοι στους «άλλους», κάποιοι σε «όλους». Οι ακροδεξιοί ανέβηκαν κυρίως στον ανεπτυγμένο Βορρά και οι λαϊκιστές στον Νότο. Και εμείς, που όλα τα θέλουμε διπλά, ενισχύσαμε και τους λαϊκιστές και τους ακροδεξιούς.

  Όπως γράφει το Σπίγκελ, όλος ο τρόπος λειτουργίας των κεντροαριστερών κομμάτων έχει παρακμάσει και δεν καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες. Τα μέλη των παραδοσιακών κομμάτων παραμένουν συνταξιούχοι και συνδικαλιστές μίας άλλης γενιάς. Μιλούν με βάση τις μνήμες τους και αρνούνται να συνειδητοποιήσουν την αξία του νέου δίπολου. Ανοιχτά συστήματα – Κλειστά συστήματα.

  Από το Δημόσιο και την παιδεία μέχρι την ενημέρωση και τις εκλογικές διαδικασίες. Αδυνατούν να δώσουν σχήμα σε αυτό το νέο που αναζητούν οι πολίτες. Όλοι όμως – και κυρίως οι νέοι και οι δημιουργοί – είναι στη γύρα γιαυτό το «άλλο» – και αυτό βέβαια δεν είναι η παραδοσιακή κεντροδεξιά που έχει αντίστοιχα, αν όχι περισσότερα, ελαττώματα.

  Στη Γαλλία, αυτό το «άλλο», το βρήκαν στο πρόσωπο του Εμανουέλ Μακρόν. Ανοιχτή κοινωνία – περισσότερη Ευρώπη, με νέους αιρετούς – γρήγορες μεταρρυθμίσεις – προτεραιότητα στα δικαιώματα – διασυνδεδεμένες λύσεις έτσι ώστε να μην διορθώνεις το ένα και γκρεμίζεις το άλλο – ενίσχυση αυτών που έρχονται και όχι μόνο αυτών που φεύγουν, αυτών που παράγουν και όχι αυτών που διεκπεραιώνουν.

  Μπορούμε να τα κυνηγήσουμε όλα αυτά; Ναι! Αρκεί να φτιάξουμε ένα νέο ορμητήριο. Ένα νέο παρατηρητήριο. Ένα νέο στρατηγείο. Ένα νέο ζωντανό πολιτικό σώμα. Ένα νέο προοδευτικό Κίνημα που δεν θα μοιάζει «άλλο», αλλά θα είναι «το άλλο»!» Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Διαψεύδονται τα περί κοινωνικών σχέσεων του Π. Κουρουμπλή με τον ιδιοκτήτη του «Αγ. Ζώνη ΙΙ»

  Διαψεύδονται τα περί κοινωνικών σχέσεων του Π. Κουρουμπλή με τον ιδιοκτήτη του «Αγ. Ζώνη ΙΙ»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-25 19:06:25 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Π. Κουρουμπλής: Οι υπουργοί είμαστε υπό την εποπτεία του Πρωθυπουργού και στη διάθεσή του 24/09 12:02 Έρχεται ο «λογαριασμός» για τον Σαρωνικό 25/09 09:27 Δ. Κουτσούμπας: Τεράστιες οι ευθύνες του Π. Κουρουμπλή 25/09 14:54

  Διαψεύδει ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής τα περί κοινωνικών σχέσεων του ιδίου με τον ιδιοκτήτη του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» Θόδωρο Κουντούρη.

  «Το σημερινό επεισόδιο, με το άθλιο δημοσίευμα της ιστοσελίδας parapolitika.gr, το οποίο αναπαράχθηκε και το οποίο με εμφανίζει να χορεύω στις 04/03/2017 σε εκδήλωση του ιδιοκτήτη του Δ/Ξ "Αγία Ζώνη 2", είναι εξόχως συκοφαντικό και αναδεικνύει τον ιστό της λάσπης που υφαίνεται για το πρόσωπό μου, με σαφή στόχο να πληγεί η κυβέρνηση» αναφέρει και τονίζει ότι ουδέποτε έχει συναντηθεί με τον κ. Κουντούρη, ουδέποτε έχει μιλήσει μαζί του και ουδέποτε τον κάλεσε ο εν λόγω επιχειρηματίας σε εκδήλωσή του.

  Ο κ. Κουρουμπλής υπογραμμίζει ότι το δημοσίευμα είναι κατασκευασμένο, σημειώνοντας ότι ο συνδυασμός ενός άσχετου γεγονότος (03 Μαρτίου 2017) με το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου, αποδεικνύει τον πανικό στον οποίο έχουν περιέλθει όσοι ήλπιζαν να μας χρεώσουν αναποτελεσματικότητα και ολιγωρία.

  Ο υπουργός Ναυτιλίας επισημαίνει:

  «Η εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκα ως όφειλα, ήταν η Ετήσια Εκδήλωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (ΣΕΝΑΒΙ), στις 3 Μαρτίου 2017, στην οποία παραβρέθηκαν πολλά πρόσωπα, όπως ο Δήμαρχος Περάματος και η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος. Υπάρχει και σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου. Θεωρώ αυτονόητο ότι το να αποδέχεται ο υπουργός προσκλήσεις εκπροσώπων του παραγωγικού ιστού της χώρας, δεν είναι μόνο συμβατό με τη δραστηριότητα του, αλλά και επιβεβλημένο. Τέτοιου είδους ολοκληρωτικές συμπεριφορές, όπως το δημοσίευμα του parapolitika.gr, αποκαλύπτουν το DNA του αναχρονιστικού μηχανισμού που επιχειρεί να ματαιώσει κάθε προσπάθεια για το αύριο του τόπου.

  »Η πρωτοβουλία μου να ζητήσω και από τα άλλα κόμματα να καταθέσουμε από κοινού αίτημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για επανεξέταση όλων των αθωωτικών πράξεων και αποφάσεων της τελευταίας δεκαετίας που συνδέονται με το λαθρεμπόριο και άλλες εγκληματικές πράξεις, έχει αναστατώσει πολλά συμφέροντα.

  »Η προσπάθεια εκβιασμού μου θα πέσει στο κενό. Οι συκοφάντες θα οδηγηθούν σύντομα ενώπιον της Δικαιοσύνης, για να υποστούν τις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις».

  Αγ. Ζώνη ΙΙ Ν.Ε.: Ουδέποτε έχει συναντηθεί ο κ. Κουντούρης με τον κ. Κουρουμπλή

  Ψευδές, συκοφαντικό και ανυπόστατο χαρακτηρίζει το σχετικό δημοσίευμα και η ναυτιλιακή εταιρεία «Αγία Ζώνη ΙΙ».

  Ειδικότερα, στη σχετική της ανακοίνωση αναφέρει: 

  Ουδέποτε έχει συναντηθεί ο κ. Κουντούρης με τον κ. Κουρουμπλή. Δεν υπάρχει καμία κοινωνική ή άλλη σχέση μεταξύ τους. Είναι απολύτως βέβαιο ότι μέχρι την ημέρα του ναυαγίου, ο κ. Υπουργός Ναυτιλίας αγνοούσε την ύπαρξη της εταιρείας και του εκπροσώπου μας. Την 3 Μαρτίου 2017, το Σωματείο Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος διοργάνωσε χοροεσπερίδα σε νυχτερινό κέντρο. Στην χοροεσπερίδα μεταξύ άλλων, παρευρέθη ο κ. Κουντούρης, μέλη της οικογένειας του και φίλοι, καθόσον την επόμενη ημέρα 4 Μαρτίου ήταν η ονομαστική εορτή του κ. Κουντούρη. Στην χοροεσπερίδα, σε άλλο τραπέζι, με άλλη παρέα, παρευρίσκετο και ο κ. Υπουργός Ναυτιλίας, προφανώς κατόπιν προσκλήσεως του Σωματείου. Αν και δεν απολογούμαστε στον εν λόγω ιστότοπο και σε κανένα άλλο μέσο, διευκρινίζουμε προς αποφυγή κάθε παρερμηνείας του ψευδεπίγραφου ρεπορτάζ, ότι πέραν της συνύπαρξης στον ίδιο χώρο ο κ. Υπουργός και ο κ. Κουντούρης, δεν διασκέδαζαν μαζί, αφού δεν γνωρίζονται καν. Το εν λόγω βίντεο ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι βέβαια ως απόδειξη της ανύπαρκτης φιλικής σχέσης μεταξύ του κ. Υπουργού και της οικογένειας Κουντούρη, αλλά ως συνήθως γίνεται σε τέτοιες εκδηλώσεις. Τέλος, δηλώνουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας, διότι στο όνομα πολιτικών και άλλων σκοπιμοτήτων, για άλλη μια φορά εκθέτονται δημόσια, άνευ λόγου και με απρόβλεπτα αποτελέσματα, μέλη της οικογένειας του κ. Κουντούρη, χωρίς προηγουμένως οι υπεύθυνοι της «φοβερής αποκάλυψης» να επικοινωνήσουν μαζί τους, προκειμένου να μάθουν την αλήθεια.

  ΣΕΝΑΒΙ: Κατάφωρη στρέβλωση της πραγματικότητας

  Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (ΣΕΝΑΒΙ) κάνοντας λόγο για «κατάφωρη στρέβλωση της πραγματικότητας».  

  Όπως επισημαίνει: 

  «Για την αποκατάσταση της αλήθειας, το σωματείο μας Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ. διοργάνωσε την ετήσια εκδήλωση στο κέντρο ΑΜΜΟΣ στην Λ. Ποσειδώνος. Στην εκδήλωση όπως συνηθίζουμε καλούμε τον εκάστοτε υπουργό Ναυτιλίας, τους Δημάρχους της ευρύτερης περιοχής Πειραιά, με τους οποίους βρισκόμαστε και συνεχή συνεργασία για τα προβλήματα κλάδου. Στη φετινή μας εκδήλωση μας τίμησε με την παρουσία του ο νυν υπουργός κος Κουρουμπλής.   

  »Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι η αισχρή διαστρέβλωση της πραγματικότητας δηλητηριάζει την κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας και αναδεικνύει την ποταπότητα αυτών που μετέρχονται με τέτοια μέσα και μεθόδους. Το δε βίντεο με τον χορό του υπουργού προέκυψε μετά από την ανταπόκριση του υπουργού στο κάλεσμα του προέδρου του Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ να τιμήσει την εκδήλωσή μας με έναν χορό». 

  ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Τσίπρας θα διώξει επιτέλους τον κ. Κουρουμπλή από την κυβέρνηση;

  Πάντως, το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του νωρίτερα επέμενε να ζητά την απομάκρυνση του υπουργού Ναυτιλίας. 

  «Μετά τη δημοσιοποίηση του νέου και εξαιρετικά αποκαλυπτικού βίντεο με τον χορό του κ. Κουρουμπλή σε κοινωνική εκδήλωση με τον κ. Κουντούρη, του οποίου το πλοίο προκάλεσε το έγκλημα στο Σαρωνικό, περιμένουμε την απόφαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: Θα τον διώξει επιτέλους από την Κυβέρνηση ή θα αρχίσει να χτυπάει παλαμάκια στο ζεϊμπέκικο καταστροφής του Υπουργού του;» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης. 

  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Οι παύλες της ημέρας

  Οι παύλες της ημέρας

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-25 19:01:39 | Πηγή: News247

  Με τον Γιάννη Τζαννετάκο

  -Εβρυχάτο, εβρυχάτο ο μυς, αλλά τελικά έθεσε την ουρά υπό τα σκέλη. Σώφρων κίνηση, εν όψει συμπυκνωμάτων χρυσού, αργύρου, νικελίου, χαλκού και λοιπών ευγενών μετάλλων.

  -Πώς κάνετε έτσι; Πήγε ο μπούλης να διαπιστώσει πώς είναι οι ένσαρκες μπάρμπες ως γκρουπιέρισσες στις ρουλέτες και τα ημικύκλια του Μαύρου Ιακώβου (black jack, στην καθομιλουμένη) και πάτε ν' ανατρέψετε την κυβέρνηση; Μπα σε καλό σας.

  -Μια απλή πολιτιστική εκρηκτική συσκευή στα κυβερνητικά ύφαλα ενεργοποιήθηκε. Θ' αντιμετωπιστεί με τη γνωστή αποτελεσματικότητα που διακρίνει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

  -Ο βορβορώδης λαθρεμπορικός -κι όχι μόνο- Πειραιάς αποκαλύπτεται βραδέως και βασανιστικώς σε όλο το αγγελικά πλασμένο μεγαλείο του.

  -Υποστηρίζεται από γνώστες του αντικειμένου ότι και τα θεμέλια του Δικαστικού Μεγάρου έχουν διαβρωθεί από μακρού. Κάτι τέτοιο λέτε να υπαινίσσεται και ο υπουργός που ζητάει από την κ. Πολυξένη (γιόρταζε τις προάλλες ) Δημητρίου, εισαγγελέα ΑΠ, να επανεξεταστούν οι αθωωτικές αποφάσεις για λαθρεμπορία. Δηλαδή, να ελεγχθούν πειθαρχικά οι εκδώσαντες δικαστές, μερικοί εκ των οποίων μπορεί να βρίσκονται στα ύπατα αξιώματα ή να αφυπηρέτησαν ή να αποβίωσαν; Ανέφικτο. Και πάντως πώς το αντέχει; Τόσο σημαδεμένος, τόσο στιγματισμένος, τόσο κηλιδωμένος να παραμένει στον θώκο ως moriturus (δηλ. μελλοθάνατος πολιτικά, λατινιστί βέβαια). Είναι και διδάκτορας Νομικής.

  -Καλά -τρόπος του λέγειν- ο υπουργός. Ουδέν όμως από τα κορυφαία στελέχη του δαφνοστεφούς Λιμενικού και του ενδόξου τελωνειακού κλάδου διαθέτει το φιλότιμο να παραιτηθεί με όσα σημεία και τέρατα συμβαίνουν στον χώρο τους;

  -Γνωρίζετε τα γνωρίσματα του στόκου στην πολιτική; Αν όχι, ακούστε μια -την όποια- συνέντευξη του φερομένου ως υπουργού Τσιρώνη, οικολόγου κατ' επάγγελμα.

  -Απάντληση; Πότε; Πού; Πόσο; Ποιος; Ποια; Ποιο; Γενική: της απαντλήσεως. Θα έχει αριστερό πρόσημο, θ' αναδεικνύει το ηθικό πλεονέκτημα; Τρεις μέρες στο ρεπό!

  -Η αλλοπαρμένη, μ' ολόκληρη την καρδιά της, στην Κίνα βρίσκεται. Από κοντά και η αιλουροειδής πολιτικά γραμματέας της. Αφήστε, κορίτσια, την επένδυση στο Ελληνικό να σήπεται, θεωρητικώς ζώσα. Ιδωμεν στο ΚΑΣ της Τετάρτης τα χαΐρια σας. Η πρόεδρος του πάσχοντος απ- ό τις ανίατες ασθένειες του κομμουνισμού - συνδικάτου αρχαιολόγων διέγνωσε σε ραδιοσυνέντευξή της κάτι περί φιλέτου τεμαχιζομένου, ώστε να κερδίσουν ορισμένοι. Ωραίο, όταν θα εισπράττει τον μισθό της σε κουπόνια βασικά στοιχειώδους διατροφής, τι θα λέει;

  Τσιτάτα Άντον Τσέχοφ.

  -Ζαγάρια, η χώρα βουλιάζει, ζαγάρια!

  -Δεν θέλω κόνξες! Έτσι;

  -Επειδή κάποιοι εγκάθετοι παραδημοσιογραφικοί παπαγάλοι υπερασπιζόμενοι την ορθότητα της παραμονής Κουρουμπλή ισχυρίστηκαν πως ακόμα και στην υπόθεση-φιάσκο Οτζαλάν ουδείς παραιτήθηκε, να ενισχύσουμε την εξασθενημένη μνήμη τους: Πάγκαλος ΥΠΕΞ, Αλέκος Παπαδόπουλος (υπ.), Πετσάλνικος (Τάξης) πήραν την άγουσα εκτός κυβερνήσεως, καθώς και ο διοικητής της ΕΥΠ Σταυρακάκης, που αντικαταστάθηκε από τον πρέσβη Παύλο Αποστολίδη. Χειρ Σημίτη.

  -Οι σοβιετόφιλοι προπαγανδιστές κι αγκιτάτορες, οι οποίοι υποβάθμισαν σε βαθμό κακουργήματος το Τσέρνομπιλ πριν από τριάντα χρόνια (ακόμα πεθαίνουν καρκινοπαθείς στην Ουκρανία) καλό είναι να χωθούν σε κάνα λαγούμι τώρα που η Αττική αντιμετωπίζει οικολογικό Αρμαγεδδώνα. Και τσιμουδιά! Να μην τσαμπουνάνε τα διάφορα.

  -Το κουρούμπλειο άγος και τα συνολικά παρεπόμενά του προκαλούν ασφυξία στην κυβέρνηση. Υφίσταται δυσεπίλυτο πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζεται με αναπτυξιοφανείς πεντοζάλες, ρακές και σταθακοπολάκηδες.

  -Προς στιγμήν εξετάστηκε η πιθανότητα το βαθύπλουτο εφοπλιστικό βουτυρόπαιδο, ο χομπίστας υπουργός με τις συνεχώς συρρικνούμενες αρμοδιότητες, να παραμείνει δια παντός στη γενέτειρά του, αλλά επειδή εκκρεμούν ακόμη μερικές υπογραφές του κρίθηκε σκοπιμότερο να επιστρέψει ώστε να τις επωμιστεί.

  -Ομοίως προς στιγμή ερευνήθηκε το ενδεχόμενο ο Κεχαγιάς (δηλ. ο βοσκός) στον κόκκινο ποταμό της ασφάλτου να περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των κρατούντων, διατηρώντας το χρώμα της κώμης του. Αλλά κρίθηκε πρόωρο. Και τούτο διότι η απόπειρα να κλείσει περισσότερο ένα προστατευόμενο επιτήδευμα-άνδρο παραοικονομίας θα προσκρούσει στις μνημονιακές υποχρεώσεις ν' ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα.

  -Μετά τους ΔΑΠίτες δυσφόρησαν με τον Μητσοτάκη και οι συντηρητικοί συντεχνιακοί ΟΛΜΕδες, συνυπεύθυνοι για το χάλι στη Μέση Εκπαίδευση. Βρίσκεσαι σε καλό δρόμο, Κυριάκο. Υπέστης δε πρωτοφανές και στρεβλωτικό μπούλινγκ με την αναφορά σου στις ανισότητες, τις οποίες όχι μόνο δεν υποστήριξες, αλλά πρότεινες και πολιτική για ν' αμβλυνθούν. Το οποίο είναι και ρεαλιστικό. Την εξαφάνισή τους υπόσχονται μόνο οι αγύρτες.

  -Με μάρτυρα υπεράσπισης τον σφατσανό αίγαγρο (κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι) καταδικάστηκε σε 8 μήνες ο εκδότης υβριστής της συζύγου Στουρνάρα.

  -Χριστόφορε, ατακτείς! Πέραν του ότι απέτυχες να το επικοινωνήσεις το μαζούτ!

  -Μόλις βγήκα από το σπίτι, διασχίζοντας 6 δήμους και ουδεμία κοινότητα, αντίκρισα παρατεταγμένους σε εξάδες 15 ερέτες, απ' αυτούς οι οποίοι άρχισαν το '93 να κωπηλατούν, ώστε να φέρουν βαθμιαίως τον Συνασπισμό αρχικά και τον ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια από 2,9 στο 35-36. Αυτοί οι κωπηλάτες μόλις άκουσαν επίσης ότι αυτό το κόμμα είναι ανύπαρκτο πλέον έμειναν εμβρόντητοι με τας κώπους αναπεπταμένας. Τους μνημόνευσα την προηγούμενη Κυριακή με καλή διάθεση. Κι αυτοί έστησαν αυτοσχέδια ασπίδα με τας κώπους ελαφρώς αναπεπτωμένας. Τους μνημόνευσα την προηγούμενη Κυριακή με καλή διάθεση. Κι αυτοί έστησαν αυτοσχέδια ασπίδα με τας κώπους τους ελαφρώς γυρτές, ώστε να περάσω από κάτω σε ένδειξης τιμής. Τους ευχαριστώ από καρδίας και να προσβλέπουν σε καλύτερες μέρες, που υποσχόταν ο αείμνηστος.

  ΤΑ ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ

  *Ο αντιπρόεδρος με το θαυμαστό κι ανεπανάληπτο έργο, εκ Λασιθίου ορμώμενος, εφθέγξατο απευθυνόμενος στην ανθρωπότητα: «Οι Σκουριές είναι παράδειγμα προς αποφυγή για όλες τις χώρες να μη γίνονται τέτοιες επενδύσεις» είπε. Η παγκόσμια κοινότητα τον άκουσε έκπληκτη. Εμεινε κάγκελο! Δεν την απασχόλησε η ανασούμπαλη σύνταξη, μη ευκόλως μεταφραζομένη σ' άλλες γλώσσες, αλλά η κατηγορηματικότητα στη διατύπωση. Χρειάστηκε περίπου 900 μέρες ο αντιπρόεδρος για να καταλήξει σ' αυτό το συμπέρασμα! Ε, δεν είναι πολλές συγκρινόμενες με την αιωνιότητα. Μόνο που ως συνήθως βρέθηκε στην απ' έξω του κυβερνητικού μαγειρείου, το οποίο αναδιάταξε (διπλωματική διατύπωση) τις αρχές του χωρίς να τον ενημερώσει, όπως άλλωστε γίνεται συνήθως. Προσωπικώς θα περίμενα να επιδαψίλευαν καλύτερη μεταχείριση στον αντιπρόεδρο, ο οποίος στο παρελθόν είχε προσδώσει ψήγματα σοβαρότητας και σύνεσης στο κυβερνών κόμμα. Κρίμα...

  *Κατερίνα, Κατερινάκι, σε βλέπω ν' αναζητείς καταφύγιο στη Δεύτερη Αθηνών κι εσύ, διότι κει πάνω στην τριεδρική με τη φορά των πραγμάτων δεν κρίνεσαι εκλόγιμη. Ασε τον Τόλη με τη φράντζα να το επιδιώξει, αν δεν καταφύγει για να τα προστατεύσει στα δάση του Αμαζονίου.

  *Επιμένει στις σκουρλετιές του! Αλλά και να τις περάσει, δεν θα προκάνει να τις εφαρμόσει στην αυτοδιοίκηση, έτσι όπως πάει το σκάφος.

  *Σε μερικά που αφιερώνει ο φίλος Κιμ στο πρόσωπο του Δονάλδου, δυνατόν να έχει και δίκιο ο αιμοσταγής.

  *Είναι τουλάχιστον η δεύτερη φορά που ο 4Χ4 ΥΠΕΘΑ χρησιμοποιεί τα παιδιά του προκειμένου να καλύψει -ας μη πω τις πομπές του- πάντως τις επιδεχόμενες κριτικής κι αποδοκιμασιών πράξεις του. Η πρώτη ήταν μ' ένα κατάπτυστο tweet (δεν θυμάμαι επί ποίου θέματος), το οποίο απέδωσε στον γιο του που έπαιζε με τη σχετική συσκευή. Η δεύτερη προ ημερών στη Βουλή, όταν ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποίησε υπηρεσιακό αυτοκίνητο να μεταβεί σε πολυτελές κατάστημα στο Λονδίνο, προκειμένου ν' αγοράσει την κούκλα μπάρμπι. Προφανώς προοριζόταν για κάποια μικρή κόρη, κι όχι για τον γιο. Ασπίδα τα παιδιά, υπουργέ; Δεν είναι ό,τι το γενναιότερο για έναν επί της Αμύνης! Είναι δείγμα εξευτελιστικής δειλίας. Τα παιδιά ωρέ;

  *Πριν από δύο βδομάδες ανώτατη πηγή από το υπουργείο Οικονομικών με κατάληξη του επωνύμου σε -λώτος διοχέτευσε στους οικονομικούς συντάκτες την εκτίμησή του ότι ενδεχομένως να χρειαστούν και νέα μέτρα. Η διοχέτευση-παροχέτευση εξόργισε το Μέγαρο Μαξίμου, διότι απογύμνωσε τη θεωρία περί ιπταμένης χώρας. Αργότερα -ευκαιρίας δοθείσης- αποδόθηκε το όλο θέμα σε αντιπολιτευόμενα πρωτοσέλιδα! Κάτι παρόμοιο επιχειρήθηκε και με τις πετρελαιοκηλίδες. Αν είναι ή όχι οικολογική τραγωδία, ή απλό δράμα, ή μικροατύχημα. Τα πρωτοσέλιδα φταίνε;

  *Δύο χρόνια παραμονής στο Αιγάλεω αρκούν για να μαγκέψεις τόσο πολύ, μωρέ υποψήφιε διδάκτορα παρά τω Δουζίνα (δεν επιθυμώ εκδηλώσεις), πρώην γραμματέα της λεγομένης νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και νυν κατ' απονομή υπουργέ, και μάλιστα ολόκληρης -όχι της μισής- Επικρατείας, ώστε μάγκας καμαρωτός ν' αποκαλείς αναποδείκτως τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (τέταρτος τη τάξει στους θεσμούς) «ατζέντη συμφερόντων». Να προσκομίσεις αποδείξεις. Αποδείξεις και ντοκουμέντα στον πληθυντικό. Αλλιώς η μαγκιά μένει μετέωρη. Και ρώτα τι σημαίνει αυτό αληθινούς μάγκες!

  *Τον Αύγουστο πετύχαμε τρούπα υστέρησης εσόδων ύψους 1,7 δισμύριο. Θα τη βουλώσουμε τον Σεπτέμβρη, Βρασίδα. Μην ανησυχείς. Αλλωστε το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα του προϋπολογισμού από τα 2,4 δισμύρια 18 Ιαν. - Αύγ. 16 κόμψηνε σε μόλις 267 εκατ. Φέτος. Πετάει η ομάδα. Το νταμπλ τόχουμε στην τσέπη μας, Βρασίδα! Νάχεις να λες στα ανά τη χώρα καφωδεία.

  *Κι αν σε ρωτήσουν, Βρασίδα, τι γίνεται με αυτό το υπόλοιπο λαβείν των 800 εκαυτομμυρίων., πες τους ότι για να τα εισπράξουμε πρέπει να έχουμε αποπληρώσει υποχρεώσεις 1,2 δισ. από τον Ιούνιο και μετά. Κι έχουμε δώκει μόλις 415 εκατομμύρια . Χλωμαίνουν τα 800 ., που θα είναι στη διάθεσή μας έως την επέτειο του Οχι συν 3 24ωρα. Μετά πάπαλα! Κατά τα λοιπά σ' έναν χρόνο θάχουμε βγει απ' τα μνημόνια! Και θα πάμε όλοι μαζί στην ακρογιαλιά για ρακές, τσίπουρα, ουζάκια και καμιά βότκα.

  *Ετσι στο ξεκούδουνο: Ξεκοκαλίζει αδιαταράκτως το ζεύγος Σακοράφα μισθούς, αποζημιώσεις, τροφεία, ταξιδιωτικά, έξοδα υπαλλήλων κει πέρα σε Βρυξελλοστρασβούργα; Ηγερία του λαλιωτικού ΠΑΣΟΚ και σκιώδης υπουργός Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί το κατ' αυτήν ανήθικο πλεονέκτημα και περίσσευμα της Αριστεράς. Εκείνοι ξεκοκαλίζουν, ποιων όμως κομμουνιστων τα κόκαλα τρίζουν μέσα στους πρόωρους τάφους τους;

  *Ας σημειωθεί ότι ως οπαδός του διαφωτισμού εμμένω σταθερά στην αυτοδιάθεση του σώματος από κάθε άνθρωπο. Αν θέλει κάποιος να φουρκιστεί αυτοχειριαζόμενος ας το πράξει, και τέρμα. Θα κηδευτεί με τις δαπάνες της οικογένειάς του. Αν όμως κάνει απλωτές στο μαζούτ κι αρρωστήσει, θα καταφύγει προς θεραπεία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και με δικές μου δαπάνες, όπερ άτοπο. Άρα να τηρείται αυστηρά η απαγόρευση κολύμβησης.

  *Εμαθε και η Ουρανία κει πέρα στα Κουμουνδουρέικα τα non paper. Γιατί, παιδάκι μου; Νέα είσαι. Δεν έχεις το θάρρος της γνώμης σου; Είπε και κάτι εξυβριστικό για τον Μητσοτάκη. Ασ' το το κορίτσι. Άμα ιδιωτική υπόθεσή της τη μετατρέπει σε διαρκή δημόσια δαπάνη, αντιλαμβάνεται ο οιοσδήποτε τρίτος περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

  *Κείνος ο βεζύρμπεης έως τον λαιμό στην ίντριγκα και τη διαβολή κινδυνεύει να πνιγεί ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος;

  *Τον είδαμε στην πρώτη σειρά στην ομιλία Μητσ. στη Θεσ/κη. Κοντά σε Τσιάρα κι Αυγενάκη κι άλλον έναν που ξέχασα. Πίσω του ο Οικονόμου, παραπέρα ο Τζαβάρας. Αγνοούμε τι έγινε με την άρση της ασυλίας του, διότι κατακρατούσε μέρος του μισθού συνεργάτη του. Συ, Κυριάκο, θα γνωρίζεις.

  *Τσι - Τσακ - Παπ, άσ' τα να πάνε! Τρίγωνο των Βερμουδών.

  *Σφήνωσε ο Κοτζιάς στο ατομικό ασανσέρ του γραμματέα του ΟΗΕ. Εκλήθη η Πυροσβεστική Ν. Υόρκης. Τον ξεσφήνωσαν με απλές αμυχές. Ο ιατρός υπηρεσίας τού συνέστησε να ελέγξει τη βουλιμικότητά του, ως προς το φαγητό, όχι ως προς την εξουσία, διότι δεν τον εγνώριζε.

  *«Οι εκλογές θα 'ναι ντέρμπι για τρεις. Η αναγέννηση της Κεντροαριστεράς κλείνει τον κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ κι αποτρέπει την επιστροφή της ΝΔ». Τα ισχυρίστηκε σοβαρά η Φώφη σε συνέντευξή της. Να χαρώ εγώ τους επιτελείς της.

  *Κι ακόμα: «Το ΠΑΣΟΚ μετεξελίσσεται, δεν διαλύεται». Και λίγο παρακάτω: «Η δυναμική του νέου φορέα θα προσδιορίσει τη συνέχεια των κομμάτων». Δεν αντιφάσκουν αυτά, Φώφη; Επίσης:

  *«Το ΠΑΣΟΚ έχει κριθεί πολιτικά ως προς το χρέος του». Δηλαδή παρεγράφη, Φώφη;

  *Οσοι κακοήθεις κατηγορήσατε τον Αριστείδη - Νικόλαο - Δημήτριο Μπαλτά του '62 για νεποτισμό προς τη σύζυγό του δεν συνεκτιμήσατε το γεγονός ότι η κυρία άρχισε το μεταπτυχιακό της στο μάθημα του συζύγου της το 2003 και ο αυστηρός καθηγητής τής το χορήγησε μετά 6 ολόκληρα χρόνια. Την ταλαιπώρησε, τη βασάνισε, της έβγαλε το λάδι, όλο το έβρισκε ανεπαρκές και της ζητούσε να το συμπληρώσει και να το εμπλουτίζει ώστε να μην τον εκθέσει τον επιστήμονα.

  *Εκείνο εκεί το μίσθαρνο όργανο του απεχθούς καπιταλισμού και του μονοπωλιακού Εβραιοτεκτονικού κεφαλαίου PriceWaterHouseCooper αποφάνθηκε ότι η πτωχή, μικρά και έντιμος Ελλάς εμφανίζει ένα επενδυτικό κενό ύψους 540 δισμυρίων. Το διάβασα, το απομνημόνευσα, προσπάθησα να το ερμηνεύσω και να το φέρω στα καθ' ημάς (πρώτο πρόσωπο) ώστε να το μεταφέρω εις υμάς (δεύτερο πρόσωπο), προκειμένου να χαρείτε, να λυπηθείτε ή και να πανικοβληθείτε. Μεταξύ μας, δεν μου φαίνεται για καλό να λείπουν τόσες επενδύσεις από τη χώρα! Οπότε προκρίνω το τρίτο από τα τρία ρήματα, δηλ. να πανικοβληθείτε. Οι κρατούντες; Αδιαφορούν και περιφρονούν.

  *Ο ανάλγητος Ντομπρόφσκις πώς την κρέμασε έτσι την κυβέρνηση; «Αυτή προτίμησε» είπε επισήμως «να επιβάλει φόρους παρά να περιορίσει τις δημόσιες δαπάνες όπως είχε δικαίωμα». Λειτούργησε δηλ. ταξικά. Εξόντωσε τη μεσαία τάξη φορολογικά, στράγγιξε την αγορά. Σαρώθηκαν τα εισοδήματα, εκτοξεύτηκαν τα καθυστερούμενα ποσά από φόρους, διαλύθηκε το σύμπαν. Τώρα τραβούν τα μαλλιά τους. Το 'χε πει άλλωστε ένας από τους γκαουλάιτερ που κυκλοφορούν ελεύθεροι και λυτοί: «Να πληρώνουν οι μενουμευρωπαίοι»!

  Η ΔΑΝΕΙΑ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ

  Μετά δεκατετραετείς πρωτοβάθμιες σπουδές στα καφενεία πέριξ της Νομικής, έχει εμπλουτίσει το λεξιλόγιό του. Είναι και Ζακύνθιος. Παρεξηγήθηκε διότι η αντιπολίτευση -επιτέλους- αντελήφθη ότι από τούδε και στο εξής πρέπει ν' αποδεικνύεται εμπράκτως -δηλ. διά της βουλευτικής ψήφου- η ύπαρξη δεδηλωμένης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας όταν ψηφίζονται νομοσχέδια ή αποφασίζει η Βουλή επί εκκρεμουσών υποθέσεων ιδιαίτερης σημασίας. Τότε, αν συμφωνεί, υπερψηφίζει και η αντιπολίτευση. Επί μονοκομματικών κυβερνήσεων που διαθέτουν σαφώς τη δεδηλωμένη, εθιμικά γίνονται δεκτά τα νομοσχέδια ακόμα κι αν στην αίθουσα της Ολομέλειας δεν δηλούται αυτή.

  Σε παραφύσιν και ευκόλως θρανόμενα κυβερνητικά σχήματα όπως το τρέχον, με ένθεν κακείθεν ημιακραίους εταίρους συμβαλλόμενους με αποκλίνουσες αντιλήψεις σε καίρια κοσμοθεωρητικά θέματα, δεν νοείται ο ισχυρός εταίρος να αγνοεί συμπεφωνημένας κατά περίπτωση τον ασθενέστερο και ν' αναζητεί δάνεια (επίθετο είναι αυτό) δεδηλωμένη από αντιπολιτευόμενα κόμματα, όταν αυτά τυχαίνει να συμφωνούν με το προοδευτικό περιεχόμενο διάταξης. Μετά δε ο ίδιος μεν ο ισχυρός εταίρος να κοκορεύεται ότι νομοθετεί σύμφωνα με τις αρχές του, παράλληλα δε ο ασθενής τοιούτος να κομπορρημονεί ότι τήρησε τις δικές του -ας πούμε ακροδεξιοαντιδραστικές ψεκασμένες- αρχές του καταψηφίζοντας νόμους της συγκυβέρνησης. Και εν συνεχεία να πηγαίνουν παρέα ομού οι δύο παραφύσιν εταίροι σε πολυτελή ενδιαιτήματα ν' απολαύσουν τα προνόμια της εξουσίας. Αυτή η φάμπρικα τέλος, έστω κι αν το Ποτάμι διαφοροποιείται κατά περίπτωση.

  Να τελειώνει λοιπόν αυτή η φάμπρικα. Κι αν κάποιες νομοθετικές ρυθμίσεις προοδευτικού χαρακτήρα μένουν πίσω, δεν πειράζει! Οταν αλλάξει ο συσχετισμός των δυνάμεων, θα ψηφιστούν καθυστερημένα, αγαπητό Ποτάμι. Γι' αυτό ξανασκέψου το αν πρέπει να ρίξεις σωσίβιο στους κυβερνώντες για να θεσπίσεις μια ώρα αρχύτερα ένα δικαίωμα.

  Ο ΕΤΕΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ

  Και καθόσον αφορά το ρητορικό ερώτημα του αγαπητού μου κ. Ραγκούση σε συνέντευξή του στον Κώστα Αρβανίτη: «Τι μας νοιάζει τι κάνει ο Καμμένος». Να απαντήσουμε κι εμείς ρητορικά ότι ο εν λόγω στηρίζει την κυβέρνηση. Είναι κυβέρνηση. Αυτό αφήνει αδιάφορο τον καινοτόμο πρώην υπουργό; Στον οποίο να επισημάνουμε, αφού είναι και υποψήφιος αρχηγός της Παράταξης Προόδου και Μεταρρυθμίσεων, ότι η αντιδεξιά ρητορεία σύμφωνα με μετρήσεις της Public Issue βαίνει ραγδαίως φθίνουσα. Αρχίζει -χυδαϊστί- να μην πουλάει. Ας το λάβει υπόψη του. Οπως επίσης τα φληναφήματα περί ετεροπροσδιορισμού, πέραν του ότι εκπορεύονται από κυβερνητικά χαλκεία, συνιστούν κραυγαλέα σοφιστεία.

  Το συμφωνείν περιστασιακώς με άλλον τινά δεν σημαίνει ότι αυτός ο άλλος σε προσδιορίζει ως έτερος ντε και καλά!

  Και κλείνουμε: Καλό είναι να συνειδητοποιούν και οι εκτός κυβερνήσεως συμπολιτευόμενοι βουλευτές ότι οι οποιεσδήποτε φερόμενες ως προοδευτικές προγραμματικές επιλογές τους, προκειμένου να καθίστανται νόμοι πρέπει προηγουμένως να υφίστανται τη βάσανο των ψεκασμένων και να εγκρίνονται απ' αυτούς. Ας το συνειδητοποιήσουν νάχουν να πορεύονται.

  ΤΙ ΤΡΑΒΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ!

  Πώς πέρασε ο καιρός! Νομίζω πως αύριο ο τιμημένος αρχηγός κι ενίοτε καζινόβιος της πατριωτικής κεντροδεξιάς (μπούλης για τους φίλους) Παναγιώτης Ηλία Καμμένος μπορεί σε λίγο καιρό ν' ακούσει και τις κλασικές πρώτες ερωτήσεις του ανακριτή (Πώς ονομάζεσαι; Πού εγεννήθης; Πού κατοικείς; Τι επαγγέλλεσαι;). Ο Παναγιώτης λοιπόν θα εμφανιστεί (αν δεν τον εισαγάγει εσπευσμένως η συνήγορος σύζυγός του σε δημόσιο νοσοκομείο με συμπτώματα δυσφορικής αδιαθεσίας), θα εμφανιστεί, λοιπόν, ο Παναγιώτης στην Ολομέλεια της Βουλής με το ερώτημα της συγκρότησης Εξεταστικής. Το Κοινοβούλιο προεδρευόμενο από την έμπειρη δικηγόρο αντιπρόεδρο της Βουλής Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, κωλυομένου του προέδρου της (λέμε εμείς), θα διευρύνει ad hoc (κάτι δηλ. σαν εν προκειμένω, γι' αυτό τον σκοπό) τη συζήτηση -του τα φυλάει- και θα λειτουργήσει ως ιδιότυπη, ως ιδιόρρυθμη Προανακριτική Επιτροπή καθόσον αφορά τον αρχηγό της πατριωτικής Κεντροδεξιάς.

  Δεν θα εκδώσει πόρισμα, ούτε θα στέρξει σε συγκρότηση Εξεταστικής. Θα θέσει προσωρινά την υπόθεση στο αρχείο. Πάντως, νωρίτερα η αντιπολίτευση θα ζητήσει εξηγήσεις, ερμηνείες, αιτιολογίες ως προς τις ομολογούμενες (πλήρως και θρασέως, αλλά και αποδεικνυόμενες από ίσως και νόμιμες τηλεφωνικές καταγραφές) ως προς τις επαφές διαρκείας (περί τα 20' συνολικά) αυτού του... μετριοπαθούς αρχηγού της ελάσσονος, της ελαχίστης κεντροδεξιάς, με τον διασημότερο ισοβίτη των τελευταίων μηνών και μεγαλοεισαγωγέα τόνων ηρωίνης κ. Γιανουσάκη.

  ΔΙΑΓΡΑΦΟΜΕΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ

  Εικάζω ότι δεν θα διήλθε την παρούσα περίοδο ως την πλέον ανέμελη της ζωής ο μετριοπαθής και πατριώτης αρχηγός, διότι ανεξαρτήτως της λειτουργικής συμπαραστάσεως που θα έχει τόσο από την κυρία Πρόεδρο όσο και από τη δυναμική και συντροφική υπεράσπιση από τους εξίσου μετριοπαθείς μαρξιστές-λενινιστές βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την επιφύλαξη των επιπτώσεων από τη καζινική δραστηριότητά του ο πάντοτε αρχηγός της πατριωτικής ακροδεξιάς (με γαλαζογκρενά αποχρώσεις), μια ζοχάδα, μια ζαλάδα, μια χλαπάτσα (τουτέστιν διστομίαση). Το τι σημαίνει αναζητήστε το στο λεξικό, δεν είναι κάτι το ωραίο να διατυπώνεται δημοσίως, κυρίως διότι οι εκδηλώσεις της όζουν αντιπαθώς...) θα την αισθανθεί όταν Δένδιας, Τζαβάρας, Βενιζέλος, Λοβέρδος, Παφίλης και λοιποί θα επιχειρήσουν δερματόστιξη επ' αυτού.

  ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ

  Κάτι μου λέει ότι μετριοπαθώς θα ξεπουπουλιαστεί ο αρχηγός της πατριωτικής ακροδεξιάς σ' αυτήν την Ολομέλεια και για το καζίνο στο Λονδίνο. Οπότε του Αγίου Δημητρίου, προστάτη και πολιούχου της συμπρωτεύουσας, όπου θα μεταβεί, και την ακολουθούσα σε δύο μέρες επέτειο του ΟΧΙ και τη συναφή παρέλαση ενώπιόν του ως ΥΠΕΘΑ, θα είναι ακόμα ξεπουπουλιασμένος. Αρκεί να μην εμφανιστούν και πάλι τα συμπτώματα της διστομίασης την ώρα που οι ειδικές δυνάμεις θα κατασφάζουν φωνητικώς, πατριωτικώς και μετριοπαθώς Τουρκαλαβανούς, σλαβοσκοπιανούς, μαλτέζους κι εσθονούς (Οι μαλτέζοι προστέθηκαν για να βγει το μέτρο, ταρατατά, ταρατατά, τατάτατά...)

  Εμ, Πάνο μου, όποιος έχει τα γένια και τις μάρκες του καζίνου χρειάζεται και τα χτένια, διότι, άμα μπλέξουν τα γένια με τις μάρκες, πονάνε τα χτένια (ίσως και οι μάρκες [κεντροδεξιά παροιμία]).

  Ηθικό επιμύθιο: Πατριωτικοκεντροδεξιός ο Καμμένος, ρίψασπις ακροδεξιός ο Μητροτάκης. Πάρτε κι ένα λατινικό: Natoura non facit saltus - Η φύση δεν κάνει άλματα!

  ΣΤΑ ΚΟΥΦΑΛΙΑ

  Λοιπόν, την προσοχή σας. «Μπουκιά και συγχώριο» ονομάζεται η κυρίως ψαροταβέρνα στα Κουφάλια, ιδιοκτησίας του Χρήστου Ραχμανίδη, γνωστού και ως ο Ντόρας, στην οποία το Σαββατοκύριακο της Εκθεσης παρεκάθησε ο Πρόεδρος Κώστας Καραμανλής με φίλους του καλεσμένους του Δημάρχου Ν. Χαλκηδόνας - Κουφαλίων (ιδρυτικοί κάτοικοι οι ευγενώς απωθηθέντες από την Ανατολική Ρωμυλία) Γιάννη Τσουκνίδα στη δεύτερη περιφέρεια Θεσ/κης. Πρωτεύουσα μεν η Χαλκηδών του Δήμου, αλλά το Δημαρχείο στα Κουφάλια, όπου εδρεύει και η ΜΕΒΓΑΛ.

  Δεν επιθυμώ να προβώ σε φτηνιάρικα καλαμπούρια ούτε για το πόσες μπουκιές έφαγε ο καθένας -μολονότι γνωρίζω- ούτε ποιος έχει ανάγκη να συγχωρηθεί και για ποια πολιτικά αμαρτήματά του. Ολο αυτό το θεωρώ ανάξιο του διεθνούς κύρους της εκπομπής και της πανεθνικής αποδοχής της.

  Αλλο είναι αυτό που έχει τον ζωμό. Βρέθηκε, λοιπόν, ο άνθρωπος -γιος του μακαρίτη Προέδρου των Βασιλοφρόνων Ελασιτών της Κεντρικής Μακεδονίας- που έχοντας ακούσει τις επανειλημμένες εκκλήσεις της εκπομπής ξεμονάχιασε κάποια στιγμή τον Πρόεδρο όταν πήγαν για καφέ στην πισίνα του ξενοδοχείου Μαιζόν στη Χαλκηδόνα του Γιώργου Τσαλιώνη, περιφερειακού σύμβουλο του Τζιτζικώστα, και του μετέφερε αυτό το οποίο τόσο καιρό επαναλαμβάνουμε: Δηλ. να δώσει εντολή σε κύκλους του να διευκρινίσουν κατηγορηματικά ότι ο κυρ Μίμης, ο αναπληρωτής του μαστρο-Κοντονή, ούτε βρίσκεται εκεί κατ' εντολή του, ούτε τον εκφράζει. Ούτε αυτός, ούτε οιοσδήποτε άλλος τρόφιμος της παράγκας, η οποία ενισχύει κρυφίως την κυβέρνηση κι αμφισβητεί τον επικεφαλής του κόμματος. Ο πρόεδρος, όπως μου μετέφεραν κατ' απόλυτη αποκλειστικότητα των αποκλειστικοτήτων, άκουσε ευγενώς την παραίνεση. Εδειξε ωσάν να το σκέπτεται προβληματιζόμενος ή προβληματίζεται σκεπτόμενος (αυτό δεν έγινε σαφές) - κοιτάζοντας τα ήρεμα νερά της πισίνας και σιώπησε εκκωφαντικώς.

  ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΡΟΟΔΟΥ

  Αφού είχα εκφράσει την απεριόριστη εκτίμησή μου στον φίλο μου καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, του είχα επισημάνει τους κινδύνους τους οποίους του επιφύλασσε ο νέος ρόλος του, του εγγυητή, του δεοντολόγου, του κουμανταδόρου, ως προς την ολοκλήρωση της Παράταξης της Προόδου και των Μεταρρυθμίσεων. Λεγόταν ότι τα άφησαν όλα στα χέρια του. Στην πορεία επέλεξε άλλους δύο ανεξάρτητους καθηγητές και συγκρότησαν πια Επιτροπή. Στην περαιτέρω πορεία δημοσιεύτηκε μια σειρά από ονόματα προσωπικοτήτων, με πρώτο αυτό του Διαμαντούρου, οι οποίες θα πλαισίωναν την Επιτροπή. Δεν διάβασα αν και ποιοι αποδέχθηκαν. Αργότερα κεραυνοβολήθηκα πληροφορούμενος δημοσίως ότι μέλη της γίνονταν κατ' αναλογία εικαζόμενης δύναμης εκπρόσωποι των υπό συμπόρευση κομμάτων, σημάτων, κινημάτων και τα ρέστα. Ακόμα και το υποπόδιο της Φώφης, η ΕΔΕΜ, εκπροσωπήθηκε από το 50% της δύναμής του, δηλ. έναν. Και μια εν γένει προσωπικότητα ο Μπίστης. Ρέππας, Βγόντζας κι άλλα άτομα από το απώτερο παρελθόν.

  ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

  Θάχει καμιά τριανταριά μέλη η Επιτροπή; Πιθανόν. Ταυτόχρονα διαμορφώθηκε ένα κλίμα ότι η Επιτροπή θ' αποφαίνεται ομοφώνως! Αφέλεια; Εγκλημα; Θα δείξει. Το όλο εγχείρημα έχει υπονομευτεί κατά 50% από την ύπαρξη αυτής της Επιτροπής. Επρεπε να παραμείνει με 3 έως 10 μέλη-προσωπικότητες ευρείας αποδοχής και ν' αποφαίνεται αμετακλήτως για τα πάντα. Κι όποια δυνάμει συνιστώσα διαφωνεί να της δίνουν το καπελάκι της και να φεύγει.

  Τώρα έχει ν' αντιμετωπίσει την κεφαλαιώδη εμπλοκή με τη σ' επιχειρηματική βάση ηλεκτρονική υποδομή της ψηφορίας, ενώ πλέον η μακρόθεν άσκησή της καθίσταται αδύνατη. Φοβάμαι ότι δύσκολα η επιτροπή θα πατάξει τις φτωχοπροδρομικές βλέψεις του είδους: όσο το δυνατό λιγότεροι ψηφοφόροι ώστε να την εκλέξουμε στα σίγουρα. Σε τι θα την εκλέξουν; Σ' ένα γεννηματικό ΠΑΣΟΚ ζόμπι με τον Λαλιώτη από κοντά.

  Προς χάριν της αδιανόητης ομοφωνίας αποκλείστηκε το έτοιμο σύστημα Ζευς, που συνέστησαν οι γνώστες του αντικειμένου Δρυμιώτης – Καρούνος, με το καταγέλαστο επιχείρημα ότι ο server εδρεύει στο Υπουργείο Παιδείας, οπότε οι Γαβρόγλου - Ζουράρις θα μπορούσαν να παρέμβουν σ' αυτόν και ν' αναδείξουν τον Τζιώτη αρχηγό. Ωσάν να ήταν αδύνατο το υπουργείο ν' αποδεχόταν τα δύο κρίσιμα 24ωρα της εκλογής, 4 ένοπλα μέλη της επιτροπής Αλιβιζάτου να φρουρούσαν το μηχάνημα απειλώντας με ακαριαίο τυφεκισμό όποιον σαμποτέρ επιχειρούσε λαθροχειρία.

  ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

  Ν' αρχίσουμε σιγά σιγά να γνωριζόμαστε. Να ξέρουμε ποιους να ευγνωμονούμε, ποιους να καταριόμαστε, ποιους να επανεκλέξουμε, ποιους να μαυρίσουμε. Με τη σειρά: Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ποικίλες εκφάνσεις του ήθελε στο Ελληνικό ένα ένδοξο Μητροπολιτικό Πάρκο με ελάφια, αντιλόπες, δορκάδες, σκίουρους, στρουθοκάμηλους όπως στο Πεδίο του Αρεως, το Πάρκο Τρίτση, το Αττικό Αλσος κι άλλα τέτοια ανεκτίμητα στολίδια στη διαμαντόπετρα της ευρύτερης Αθήνας. Ως κυβέρνηση μνημονιακού τύπου υποτίθεται ότι δεσμεύτηκε να προωθήσει την επένδυση. Υποτίθεται.

  Για τα όψιμα -οψιμότερα δεν γίνεται- αρχαία για τα οποία κόπτονται οι αριστερίστικης εκπροσώπησης αρχαιολόγοι έχουμε ασχοληθεί επαρκώς. Μια ομοχειρία κυβερνητικών βουλευτών μ' ερώτησή τους εισηγούνται, η αρχαιολογική υπηρεσία να επιβάλει είτε τροποποιήσεις στον σχεδιασμό αν εντοπιστούν αρχαία ή μετακινήσεις στη δόμηση σε γειτονικά σημεία χωρίς αρχαιότητες.

  Από όσο έχουμε αντιληφθεί το ΣτΕ έχει εγκρίνει την τοποθεσία. Οι επενδυτές υποστηρίζουν -μάλλον δικαίως- ότι η χωροταξία δεν είναι λέγκο να μετακινούνται τα στοιχεία της κατά το δοκούν, διότι υπακούουν σε μελετημένη αναπτυξιακή λογική της περιοχής. Το προτεινόμενο από τους βουλευτές συνιστά βόμβα βυθού ώστε να καταρρεύσει η επένδυση.

  ΝΕΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ

  Να γνωριστούμε λοιπόν με τα μέλη της ομοχειρίας. Καραγιαννίδης, Εγγλέζου, Καββαδία, Αναγνωστοπούλου, Δημαράς, Δρίτσας, Θελερίτη, Καστόρης, Κυρίτσης, Μουμουλίδης, Μπαλαούρας, Πάλλης, Παπαδόπουλος, Σκουρολιάκος, Σταματάκη, Σταμπουλή, Τζαμακλής και Φίλης.

  Ως εκ γενετής ανιάτως ηλίθιος κι επειδή σ' αυτή τη γνωριμία διέκρινα πρόσωπα που κάθονται στις πρώτες σειρές των 53 ultra αριστεροευαίσθητων τύπου Μιχάλη Χαραλαμπίδη επί αείμνηστου Ανδρέα και βαθέος ΠΑΣΟΚ, αναρωτιέμαι αν ο άτυπος επικεφαλής τους Τσακαλώτος, που παίζει το κεφάλι του στην οικονομία, η πορεία της οποίας εξαρτάται εν πολλοίς και από ξένες επενδύσεις, συμπράττει στην πόντιση της βόμβας βυθού εναντίον του Ελληνικού; Ενας απλός ηλίθιος είμαι. Ζητάω, μήπως πολλά, που να με πάρει και να με σηκώσει;

  ΤΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

  Εντάξει, θα πουν οι παλαιότεροι: και η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε βουτιά στην επετηρίδα κι ανέδειξε τον κ. Βασίλη Κόκινο Πρόεδρο του Α.Π. Δεν θυμάμαι το βάθος της βουτιάς και πόσους παρέλειψαν. Πάντως φέτος παρακάμφθησαν 15 και αναδείχθηκε ο 16ος. Αξιος λέγουν. Δεν ακούστηκε τσιμουδιά. Το πρώτο 24ωρο. Μετά ο αρμόδιος τομεάρχης Παναγιωτόπουλος ξύπνησε και κάτι ξέπνοο ψέλλισε για παράλειψη αξίων δικαστών. Σεβαστή ΝΔ, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά!

  Εμείς πριν από μήνες είχαμε προεξοφλήσει την επιλογή, λέγοντας ότι ο αναμενόμενος θάχει δισύλλαβο όνομα που θα εμπεριέχει τρία π. Οπερ και εγένετο. Μάλιστα, υποστηριζόταν ότι ενώ η διαδικασία θα μπορούσε νάχε γίνει από την 1η Ιουλίου, αφού την προτεραία συνταξιοδοτήθηκε η νυν προϊσταμένη αμισθί (λόγω υψηλοτέρας συντάξεως προφανώς) του νομικού πρωθυπουργικού γραφείου, ανέμεναν οι κυβερνώντες να συμπληρωθεί το α' 10ήμερο του Αυγούστου 4ετία του εν λόγω στον βαθμό του αρεοπαγίτου, ώστε να καταστεί εκλόγιμος. Εκανε νιάου - νιάου στα κεραμίδια η Φοίβη, η οικογενειακή γάτα μας! Εως κι αυτή το είχε προδικάσει ή προεικάσει ή προεξοφλήσει (γνωρίζει άριστα τα Ελληνικά η Φοίβη).

  Το ότι η επιλογή έγινε μόλις προ ημερών, δηλ. τουλάχιστον 35 μέρες από τότε που έπρεπε να γίνει δυνατόν να οφείλεται σε διαφορετική προσέγγιση του αντικειμένου από τον κ. Μίμη, τον κ. Καμμένο και ίσως την παράγκα. Δεν βαριέσαι! Γράφεται ότι ο νέος πρόεδρος μετά την αλά Τζιν Χάρλοου χρωματοκεφαλή της απελθούσης θα ηρεμήσει και θα ειρηνεύσει τον χώρο της Δικαιοσύνης, ο οποίος δονείται, σπαράσσεται, αυτοκανιβαλίζεται κι άλλα τέτοια θεάρεστα που πλήττουν συνολικά τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Ασ' τα να πάνε.

 • Με ποιον παλιό συμφοιτητή του από το Harvard είχε συνάντηση ο Μητσοτάκης

  Με ποιον παλιό συμφοιτητή του από το Harvard είχε συνάντηση ο Μητσοτάκης

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Θοδωρής Λαπαναΐτης | Ημερομηνία: 2017-09-25 19:01:39 | Πηγή: News247

  Ένα παλιό γνώριμο, με τον οποίο φοίτησαν στο πανεπιστήμιο του Harvard των ΗΠΑ, είχε την ευκαιρία να δει και να ανταλλάξει απόψεις για θέματα έρευνας, επιστήμης και τεχνολογίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για τον αρμόδιο επίτροπο της ΕΕ Carlos Moedas,ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν και υπουργός στην κυβέρνηση Coelho στην Πορτογαλία.

  Στη συζήτηση που είχαν οι δύο άνδρες δόθηκε έμφαση στην ανάγκη αλλαγής μοντέλου σε ό,τι αφορά την έρευνα και την καινοτομία, καθώς οι επιδόσεις της Ελλάδας σήμερα υπολείπονται σημαντικά των περισσοτέρων μελών της Ε.Ε. Τόσο το ποσοστό του Α.Ε.Π. που πηγαίνει σε έρευνα και καινοτομία, όσο και η συμβολή του ιδιωτικού τομέα είναι πολύ κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

   

  Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο Κοινοτικός Επίτροπος, συμφώνησαν στην ανάγκη μείωσης των εμποδίων για ιδιωτική έρευνα και καινοτομία - όπως είναι οι αυξημένοι φόροι και τα χαμηλότερα τραπεζικά δάνεια - και τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης της δικτύωσης μεταξύ Πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και επιχειρήσεων. Επεσήμαναν, επίσης, ότι  υπάρχει ανάγκη - όπως αναφέρει συχνά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - ανάπτυξης μιας κουλτούρας αξιολόγησης, ώστε να υπάρχει συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται. 

  Στη συνάντηση συζητήθηκε και η συγκριτική πορεία Ελλάδας και Πορτογαλίας, με δεδομένο  ότι η δεύτερη κατάφερε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να γυρίσει σε ρυθμούς ανάπτυξης, αυξημένης απασχόλησης και επενδύσεων.

 • Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της Βουλής

  Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της Βουλής

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-09-25 18:53:02 | Πηγή: News247

  Με υψηλούς τόνους και βαριές εκατέρωθεν κατηγορίες άρχισε στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής σε βάρος του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, σχετικά με την υπόθεση του Noor 1.

   

           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο