• Φ. Γεννηματά: Όχι στις παθογένειες και τις πρακτικές του παρελθόντος

  Φ. Γεννηματά: Όχι στις παθογένειες και τις πρακτικές του παρελθόντος

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-18 16:05:13 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Από την εκλογή μου ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κινήθηκα με προτεραιότητες την Ενότητα και την Αναγέννηση της παράταξης, αυτούς τους στόχους υπηρέτησα και σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αποφεύγοντας να απαντήσω σε κάθε είδους προκλήσεις, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς Φώφη Γεννηματά.

  Η κ. Γεννηματά διαβεβαίωσε ότι ο νέος ενιαίος φορέας δεν θα χτιστεί πάνω στις παθογένειες και πρακτικές του παρελθόντος.

  Στην μεγάλη προσπάθεια για την Αναγέννηση της παράταξης συναντώνται όλες οι γενιές, της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, συμπορεύονται και δεν διχάζονται, μόνο έτσι γίνονται τα οράματα της νέας γενιάς πράξη, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι χαίρεται «που έστω και τώρα, έγινε αυτό κατανοητό και αποδεκτό».

  «Είμαι σταθερά προσηλωμένη στον στόχο της δημιουργίας της μεγάλης Παράταξης, που θα οδηγήσει σε μια νικηφόρα πορεία» κατέληξε.

   

   

  ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΟΚ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Χαριλάου Τρικούπη: Η αλήθεια για το debate

  Χαριλάου Τρικούπη: Η αλήθεια για το debate

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:55:10 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Στη δημοσιότητα η αλληλογραφία μεταξύ του Μανόλη Όθωνα, διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου της Φώφης Γεννηματά και του εκπροσώπου της Επιτροπής Αλιβιζάτου, Πέτρου Σφηκάκη«Στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων απαντούμε με την αλήθεια» ξεκινά το σημείωμα των συνεργατών της Φώφης Γενννηματά.


  Στο πλαίσιο αυτό, δίνουν ακόμη και τα λεγόμενα print screen από την ανταλλαγή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ του Μανόλη Όθωνα και του Πέτρου Σφηκάκη.

  «Όπως προκύπτει, μετά την κατηγορηματική άρνηση του κ. Ν. Ανδρουλάκη για την πραγματοποίηση του debate οποιαδήποτε ώρα του Σαββάτου, αποδεχθήκαμε (πριν την κήρυξη του 3ήμερου πένθους) να γίνει το debate την Παρασκευή» επισημαίνουν οι συνεργάτες της κυρίας Γεννηματά. 

  «Εν συνεχεία ο κ. Αλιβιζάτος μετά την κήρυξη του 3ήμερου πένθους  (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο) ακύρωσε  το debate και η κα Γεννηματά ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες τηλεοπτικές της εμφανίσεις και εκδηλώσεις» προσθέτουν. 

  «Είναι απορίας άξιο όμως πως μπορεί από την μία  να ζητάς αναβολή των εκλογών της Κυριακής λόγω πένθους και από την άλλη να ζητάς εκ των υστέρων debate το Σάββατο, που κατηγορηματικά είχες απορρίψει, μερικές ώρες πρίν» καταλήγουν στο σημείωμά τους.  

  Το email του Μανόλη Όθωνα:

  Αγαπητέ Πέτρο,

  σε συνέχεια των προφορικών συνεννοήσεων που έχουν προηγηθεί σχετικά με την ημέρα και ώρα διεξαγωγής του Debate 2ου γύρου, μετά την αντικειμενική αδυναμία πραγματοποίησης του το βράδυ της Πέμπτης 16/11 λόγω έκτακτης κοινοβουλευτικής διαδικασίας με την παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών, σου κοινοποιώ την παρακάτω τελική θέση μας:

  Για την Παρασκευή 17/11 διατυπώσαμε τον προβληματισμό και την επιφύλαξη μας για λόγους, κυρίως,  σεβασμού της επετείου   αλλά και λόγω κινδύνου ματαίωσης του σε περίπτωση έκτακτης επικαιρότητας. 

  Έτσι  αντιπροτείναμε να εξεταστεί ως εναλλακτική λύση οποιαδήποτε ώρα του Σαββάτου 18/11.  Πρόταση που απορρίφθηκε ασυζητητί, όπως με ενημέρωσες,  από την πλευρά του Ν. Ανδρουλάκη με το επιχείρημα ότι  τυχόν διεξαγωγή debate  το Σάββατο ότι θα έχει πολύ χαμηλή τηλεθέαση που θα καθιστούσε την πραγματοποίηση του περιττή.

  Κατόπιν τούτων, παρά τις επιφυλάξεις μας, δεν έχουμε αντίρρηση να προγραμματισθεί το Debate για  Παρασκευή 17/11 στις 21.00 ως  η τελική και μοναδική επιλογή για την πραγματοποίηση του χωρίς καμία περαιτέρω συζήτηση επί του θέματος. 

  Με εκτίμηση
  Μανώλης Όθωνας 
  Δ/ντής Πολιτικού Γραφείου 
  Φώφης Γεννηματά

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Τόσκας για τον τραυματισμό της δικηγόρου: Αναζητούμε τους δράστες

  Τόσκας για τον τραυματισμό της δικηγόρου: Αναζητούμε τους δράστες

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:55:10 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Πρόκειται για τα επίχειρα μίας μειοψηφίας που επιζητά τη βία, είπε ο υπουργός για την συνεργάτη του που τραυματίστηκε«Γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» δήλωσε το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, που επισκέφθηκε την τραυματισμένη από φωτοβολίδα που εκτόξευσαν αναρχικοί το προηγούμενο βράδυ στα Εξάρχεια, κατά τα επεισόδια που ξέσπασαν μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο. 


  Ο κύριος Τόσκας ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάστασή της και επισήμανε πως «ο τραυματισμός αυτής της γυναίκας είναι τα επίχειρα μίας μειοψηφίας που επιζητά τη βία».
   
  Αναλυτικά η δήλωσή του:
   
  «Δυστυχώς για ακόμη μία φορά κάποιες μειοψηφίες ξαναχτύπησαν. Ο τραυματισμός αυτής της γυναίκας είναι τα επίχειρα μίας μειοψηφίας που επιζητά τη βία.
   
  Αυτές οι λογικές δεν έχουν χώρο στη Δημοκρατία μας. Γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.
   
  Δυστυχώς, αυτά έγιναν έπειτα από τη λήξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου κατά την οποία δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο
  ». Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Ν. Τόσκας: Ο τραυματισμός αυτής της γυναίκας είναι τα επίχειρα μίας μειοψηφίας που επιζητά τη βία

  Ν. Τόσκας: Ο τραυματισμός αυτής της γυναίκας είναι τα επίχειρα μίας μειοψηφίας που επιζητά τη βία

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:54:40 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επισκέφθηκε σήμερα, 18 Νοεμβρίου 2017, το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλεύεται η δικηγόρος που τραυματίστηκε από ρίψη φωτοβολίδας και ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάστασή της.

  Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Δυστυχώς για ακόμη μία φορά κάποιες μειοψηφίες ξαναχτύπησαν. Ο τραυματισμός αυτής της γυναίκας είναι τα επίχειρα μίας μειοψηφίας που επιζητά τη βία.

  Αυτές οι λογικές δεν έχουν χώρο στη Δημοκρατία μας. Γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

  Δυστυχώς, αυτά έγιναν έπειτα από τη λήξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου κατά την οποία δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο» κατέληξε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. 
 • Βορίδης: Η ΝΔ ενσωματώνει στο πρόγραμμά της τον λόγο της κοινωνίας

  Βορίδης: Η ΝΔ ενσωματώνει στο πρόγραμμά της τον λόγο της κοινωνίας

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:53:58 | Πηγή: News Beast

  Την άποψη πως μέσα από τη διαδικασία των προσυνεδρίων «η ΝΔ ενσωματώνει στο πρόγραμμα της τον λόγο της κοινωνίας» εξέφρασε με δήλωσή του ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης ο οποίος συμμετέχει στο 5ο προσυνέδριο της παράταξης που διεξάγεται στη Λάρισα.

  Ο κ. Βορίδης, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξε πως το προσυνέδριο που διεξάγεται στη θεσσαλική πόλη όπως και τα υπόλοιπα προσυνέδρια δίνουν τη δυνατότητα στην ΝΔ να ακούει την κοινωνία και να «χτίζει την συμφωνία αλήθειας», τονίζοντας πως οι θεματικές του συνεδρίου στη Λάρισα είναι πολύ σημαντικές.

  «Το συνέδριο στη Λάρισα έχει τρεις πολύ σημαντικές ενότητες. Η πρώτη αφορά την αγροτική ανάπτυξη που για την περιοχή αλλά και για όλη την Ελλάδα είναι πολύ σημαντικός ο πρωτογενής τομέας. Η δεύτερη είναι ο ρόλος που μπορεί να παίξει η αυτοδιοίκηση στην παραγωγική ανασυγκρότηση και η τρίτη αφορά τις υποδομές που χρειαζόμαστε προκειμένου να μας βοηθήσουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση. Όλοι περιμένουμε με ενδιαφέρον το κλείσιμο που θα κάνει ο πρόεδρος που θα ενσωματώσει περιεκτικά τον λόγο που θα αναπτυχθεί σε αυτή την προσυνεδριακή διαδικασία» σημείωσε ο κ. Βορίδης.

   

 • Τόσκας για τον τραυματισμό της δικηγόρου: Τα επίχειρα μιας μειοψηφίας που επιζητεί τη βία

  Τόσκας για τον τραυματισμό της δικηγόρου: Τα επίχειρα μιας μειοψηφίας που επιζητεί τη βία

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:49:23 | Πηγή: News247

  Τη δικηγόρο που χθες βράδυ τραυματίστηκε στο πόδι από ρίψη φωτοβολίδας και μέχρι αυτή την ώρα νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” επισκέφθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

  Ο αν. Υπουργός ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας της και φεύγοντας σημείωσε ότι : «Δυστυχώς για ακόμη μία φορά κάποιες μειοψηφίες ξαναχτύπησαν. Ο τραυματισμός αυτής της γυναίκας είναι τα επίχειρα μίας μειοψηφίας που επιζητεί τη βία».

  «Αυτές οι λογικές δεν έχουν χώρο στη Δημοκρατία μας. Γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Δυστυχώς, αυτά έγιναν έπειτα από τη λήξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου κατά την οποία δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο», κατέληξε.

  Η γυναίκα που χτυπήθηκε στο γόνατο από φωτοβολίδα υποβλήθηκε σε 6ωρη επέμβαση και λόγω σοβαρού αναπνευστικού προβλήματος που παρουσίασε από εισπνοή χημικών εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

 • Γεννηματά: Όχι στις παθογένειες και πρακτικές του παρελθόντος

  Γεννηματά: Όχι στις παθογένειες και πρακτικές του παρελθόντος

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:46:08 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «Στο νέο φορέα συμπορεύονται όλες οι γενιές της παράταξης, δεν διχάζονται» τονίζει στις τελευταίες της δηλώσεις πριν ανοίξουν οι κάλπες της δεύτερης Κυριακής«Από την εκλογή μου ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κινήθηκα με προτεραιότητες την Ενότητα και την Αναγέννηση της παράταξης» δηλώνει η κυρία Γεννηματά και επιημαίνει ότι «αυτούς τους στόχους υπηρέτησα και σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αποφεύγοντας να απαντήσω σε κάθε είδους προκλήσεις». 


  «Ο νέος ενιαίος φορέας  δεν θα χτιστεί πάνω στις παθογένειες και πρακτικές του παρελθόντος» λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει: 

  «Στην μεγάλη προσπάθεια για την Αναγέννηση της παράταξης συναντώνται όλες οι γενιές, της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Συμπορεύονται και δεν διχάζονται. Μόνο έτσι γίνονται τα οράματα της νέας γενιάς πράξη».
   
  «Χαίρομαι που έστω και τώρα, έγινε αυτό κατανοητό και αποδεκτό. Είμαι σταθερά προσηλωμένη στον στόχο της δημιουργίας της μεγάλης Παράταξης, που θα οδηγήσει σε μια νικηφόρα πορεία» καταλήγει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Φ. Γεννηματά: Ο νέος ενιαίος φορέας δεν θα χτιστεί πάνω στις παθογένειες του παρελθόντος

  Φ. Γεννηματά: Ο νέος ενιαίος φορέας δεν θα χτιστεί πάνω στις παθογένειες του παρελθόντος

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:45:36 | Πηγή: Ζούγκλα
  Μια μέρα πριν τον κρίσιμο δεύτερο γύρο των εκλογών για την Κεντροαριστερά η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά δήλωσε: 

  «Από την εκλογή μου ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κινήθηκα με προτεραιότητες την Ενότητα και την Αναγέννηση της παράταξης.

  Αυτούς τους στόχους υπηρέτησα και σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αποφεύγοντας να απαντήσω σε κάθε είδους προκλήσεις.

  Ο νέος ενιαίος φορέας δεν θα χτιστεί πάνω στις παθογένειες και πρακτικές του παρελθόντος.

  Στην μεγάλη προσπάθεια για την Αναγέννηση της παράταξης συναντώνται όλες οι γενιές, της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

  Συμπορεύονται και δεν διχάζονται.

  Μόνο έτσι γίνονται τα οράματα της νέας γενιάς πράξη.

  Χαίρομαι που έστω και τώρα, έγινε αυτό κατανοητό και αποδεκτό.

  Είμαι σταθερά προσηλωμένη στον στόχο της δημιουργίας της μεγάλης Παράταξης, που θα οδηγήσει σε μια νικηφόρα πορεία» κατέληξε η κ. Γεννηματά. 
 • Ν. Τόσκας: Αναζητούνται οι δράστες του τραυματισμού της δικηγόρου

  Ν. Τόσκας: Αναζητούνται οι δράστες του τραυματισμού της δικηγόρου

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:45:35 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  «Δυστυχώς για ακόμη μία φορά κάποιες μειοψηφίες ξαναχτύπησαν, ο τραυματισμός αυτής της γυναίκας είναι τα επίχειρα μίας μειοψηφίας που επιζητά τη βία» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος επισκέφθηκε το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” όπου νοσηλεύεται η δικηγόρος που τραυματίστηκε από ρίψη φωτοβολίδας.

  Ο κ. Τόσκας ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάστασή της, ενώ αμέσως μετά στις δηλώσεις του πρόσθεσε πως «αυτές οι λογικές δεν έχουν χώρο στη Δημοκρατία μας».

  Διαβεβαίωσε πως γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς αυτά έγιναν έπειτα από τη λήξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου κατά την οποία δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο».

  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον τραυματισμό της δικηγόρου: Φασιστική ενέργεια που προκαλεί αποτροπιασμό

  Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον τραυματισμό της δικηγόρου: Φασιστική ενέργεια που προκαλεί αποτροπιασμό

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:35:50 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «Τέτοιες ενέργειες προσιδιάζουν μόνο σε φασιστικές, εγκληματικές πρακτικές, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με κοινωνικές διαμαρτυρίες ή οποιοδήποτε κίνημα, και είναι απολύτως καταδικαστέες»«Η τυφλή επίθεση και ο  σοβαρός τραυματισμός της δικηγόρου και πανεπιστημιακού από ρίψη φωτοβολίδας στο πόδι της, κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων,  προκαλεί αποτροπιασμό», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:


  «Τέτοιες ενέργειες προσιδιάζουν μόνο σε φασιστικές, εγκληματικές πρακτικές, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με κοινωνικές διαμαρτυρίες ή οποιοδήποτε κίνημα, και είναι απολύτως καταδικαστέες».

  «Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην  τραυματία  και της ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση», καταλήγει η ανακοίνωση. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Γεννηματά: Όχι στις παθογένειες και πρακτικές του παρελθόντος.

  Γεννηματά: Όχι στις παθογένειες και πρακτικές του παρελθόντος.

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:35:50 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «Στο νέο φορέα συμπορεύονται όλες οι γενιές της παράταξης, δεν διχάζονται» τονίζει στις τελευταίες της δηλώσεις πριν ανοίξουν οι κάλπες της δεύτερης Κυριακής«Από την εκλογή μου ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κινήθηκα με προτεραιότητες την Ενότητα και την Αναγέννηση της παράταξης» δηλώνει η κυρία Γεννηματά και επιημαίνει ότι «αυτούς τους στόχους υπηρέτησα και σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αποφεύγοντας να απαντήσω σε κάθε είδους προκλήσεις». 


  «Ο νέος ενιαίος φορέας  δεν θα χτιστεί πάνω στις παθογένειες και πρακτικές του παρελθόντος» λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει: 

  «Στην μεγάλη προσπάθεια για την Αναγέννηση της παράταξης συναντώνται όλες οι γενιές, της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Συμπορεύονται και δεν διχάζονται. Μόνο έτσι γίνονται τα οράματα της νέας γενιάς πράξη».
   
  «Χαίρομαι που έστω και τώρα, έγινε αυτό κατανοητό και αποδεκτό. Είμαι σταθερά προσηλωμένη στον στόχο της δημιουργίας της μεγάλης Παράταξης, που θα οδηγήσει σε μια νικηφόρα πορεία» καταλήγει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Ν. Ανδρουλάκης: Δεδομένη η ενότητα ανεξαρτήτως αποτελέσματος

  Ν. Ανδρουλάκης: Δεδομένη η ενότητα ανεξαρτήτως αποτελέσματος

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:24:03 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Κεντροαριστερά: Συγκέντρωση χρημάτων στα εκλογικά τμήματα υπέρ των πληγέντων από την κακοκαιρία 17/11 23:03 Κεντροαριστερά: Απορρίφθηκε και νέα πρόταση για τον β' γύρο 17/11 15:44 Στήριξη Γ. Ραγκούση στη Φ. Γεννηματά 17/11 12:46

  Δεδομένη χαρακτήρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης την ενότητα στην Κεντροαριστερά, ανεξαρτήτως του αυριανού εκλογικού αποτελέσματος. 

  Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μία ημέρα πριν τη μονομαχία του με τη Φώφη Γεννηματά για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου κεντροαριστερού φορέα, ανέφερε ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα θα παραμείνει «όχι για να γίνει μοίρασμα εξουσίας αλλά ιδεών και πολιτικής».

   «Όποιος φύγει θα είναι αμετανόητος. Δεν πρέπει να συνεχιστούν οι προσωπικές στρατηγικές. Πιστεύω ότι ίδιο πιστεύουν και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι», τόνισε και δήλωσε αποφασισμένος να γυρίσει σελίδα η παράταξη, θέτοντας στόχο του να οδηγήσει «τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί που ανήκει».

  Ο υποψήφιος αναφέρθηκε και στην πρότασή του να αναβληθεί ο β' γύρος των εκλογών, λόγω της τραγωδίας στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο, συμπληρώνοντας πως δεν έγινε δεκτή. 

  Μετά από αυτό, πρόσθεσε, πρότεινε «το ντιμπέιτ να γίνει σήμερα το βράδυ αλλά ούτε αυτό έκανε δεκτό η κ. Γεννηματά, ενώ σημείωσε ότι το θέμα ξεκαθάρισε με τις δηλώσεις του κ. Νίκου Αλιβιζάτου».

  Ερμηνεύοντας το αποτέλεσμα και τη συμμετοχή της περασμένης Κυριακής ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για ελπιδοφόρο μήνυμα. «Υπάρχει η παράταξη. Δεν έχει καταλυθεί η παράταξη. Απευθύνω κάλεσμα για μαζική συμμετοχή και είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ με παγιωμένες νοοτροπίες», σημείωσε. Πρόσθεσε ότι την υπόθεση της μεγάλης Κεντροαριστεράς την υπηρετεί ο ίδιος και τα νεώτερα στελέχη από το 2014.

  Ο κ. Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε πως εφόσον εκλεγεί θα συγκαλέσει με ανοικτό προσκλητήριο όλες τις δυνάμεις του χώρου σε Συνδιάσκεψη εντός του Δεκεμβρίου για να εκλεγεί ενιαίο πολιτικό όργανο που θα οργανώσει το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα εντός τριών μηνών. Εκεί, σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, θα αποφασιστεί και η ενοποίηση των Κ.Ο της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού. Κάλεσε να τον στηρίξουν οι νέοι κι όλες εκείνες οι δυνάμεις της Αριστεράς που βλέπουν το εθνικιστικολαϊκό αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις του φιλελεύθερου Κέντρου που δεν θέλουν τη συντηρητική ΝΔ.

  Επέμεινε ότι προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η ανανέωση αξιών και αντιλήψεων κι όχι ηλικιακή. «Κάποιοι νομίζουν ότι θα υπάρχει αύριο αποστρατεία. Δεν θα γίνει. Όμως όσοι είναι αντιμεταρρυθμιστές δεν θα είναι στην πρώτη γραμμή. Θα είναι εκείνα από τα μεγαλύτερα στελέχη που δεν αντιτίθενται στις μεταρρυθμίσεις», επεσήμανε.

  Εφόσον εκλεγεί έθεσε ως πολιτική προτεραιότητα την οργάνωση ενός σύγχρονου κράτους. «Δεν είμαι εφευρέτης. Θα αξιοποιήσω όλες τις βέλτιστες πρακτικές απ’ όλες τις άλλες χώρες. Η σοσιαλδημοκρατία έχει τα εργαλεία», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζοντας την πιεστική ανάγκη αλλαγών στο πολιτικό σύστημα.

  Τέλος, διευκρίνισε ότι τα περί οικογενειοκρατίας που ανέφερε διαστρεβλώθηκαν καθώς δεν αφορούσαν τη Φώφη Γεννηματά. «Η Δημοκρατία είναι για όλους. Οι νέοι διαθέτουν όλο και λιγότερες ευκαιρίες κι έτσι πάνε στα άκρα», κατέληξε.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΝΔΣΥΡΙΖΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • «Απαίτηση της κοινωνίας η πολιτική ανανέωση της παράταξης»

  «Απαίτηση της κοινωνίας η πολιτική ανανέωση της παράταξης»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:14:21 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ανείπωτη τραγωδία χαρακτήρισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου προοδευτικού φορέα Νίκος Ανδρουλάκης την καταστροφή στη Δυτική Αττική εκφράζοντας ταυτόχρονα τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων. Ο κ. Ανδρουλάκης απέδωσε την καταστροφή στις «διαχρονικές ανεπάρκειες και αδυναμίες του κράτους. Το πολιτικό σύστημα είναι επηρεασμένο από τις πελατειακές σχέσεις», όπως είπε.

  Σε συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης με τη Φώφη Γεννηματά ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι πρότεινε λόγω της τραγωδίας στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο να μετατεθούν για μια εβδομάδα οι εκλογές όμως, η πρόταση δεν έγινε δεκτή. Μετά από αυτό, πρόσθεσε πρότεινε το ντιμπέιτ να γίνει σήμερα Σάββατο το βράδυ αλλά ούτε αυτό έκανε δεκτό η κ. Γεννηματά ενώ σημείωσε ότι το θέμα ξεκαθάρισε με τις δηλώσεις του κ. Νίκου Αλιβιζάτου.

  Ερμηνεύοντας το αποτέλεσμα και τη συμμετοχή της περασμένης Κυριακής ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για ελπιδοφόρο μήνυμα. «Υπάρχει η παράταξη. Δεν έχει καταλυθεί η παράταξη. Απευθύνω κάλεσμα για μαζική συμμετοχή και είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ με παγιωμένες νοοτροπίες», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι την υπόθεση της μεγάλης Κεντροαριστεράς την υπηρετεί ο ίδιος και τα νεώτερα στελέχη από το 2014.

  Ο Νίκος Ανδρουλάκης θεώρησε ότι η ενότητα είναι δεδομένη και πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα θα παραμείνει « όχι για να γίνει μοίρασμα εξουσίας αλλά ιδεών και πολιτικής», όπως είπε. «Όποιος φύγει θα είναι αμετανόητος. Δεν πρέπει να συνεχιστούν οι προσωπικές στρατηγικές. Πιστεύω ότι ίδιο πιστεύουν και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι» τόνισε. Δήλωσε αποφασισμένος να γυρίσει σελίδα η παράταξη κι έθεσε στόχο του να οδηγήσει «τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί που ανήκει», όπως σημείωσε.

  Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε πως εφόσον εκλεγεί ότι θα συγκαλέσει με ανοικτό προσκλητήριο προς όλες τις δυνάμεις του χώρου Συνδιάσκεψη εντός του Δεκεμβρίου για να εκλεγεί ενιαίο πολιτικό όργανο που θα οργανώσει το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα εντός τριών μηνών. Εκεί,σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη θα αποφασιστεί και η ενοποίηση των Κ.Ο της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού. Κάλεσε να τον στηρίξουν οι νέοι κι όλες εκείνες οι δυνάμεις της Αριστεράς που βλέπουν το εθνικιστικολαϊκό αδιέξοδο των ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις του φιλελεύθερου Κέντρου που δεν θέλουν τη συντηρητική ΝΔ.

  Επέμεινε ότι προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η ανανέωση αξιών και αντιλήψεων κι όχι η ηλικιακή. «Κάποιοι νομίζουν ότι θα υπάρχει αύριο αποστρατεία. Δεν θα γίνει. Όμως όσοι είναι αντιμεταρρυθμιστές δεν θα είναι στην πρώτη γραμμή. Θα είναι εκείνα από τα μεγαλύτερα στελέχη που δεν αντιτίθενται στις μεταρρυθμίσεις», επεσήμανε ο υποψήφιος για την ηγεσία.

  Εφόσον εκλεγεί έθεσε ως πολιτική προτεραιότητα την οργάνωση ενός σύγχρονου κράτους. «Δεν είμαι εφευρέτης. Θα αξιοποιήσω όλες τις βέλτιστες πρακτικές απ’ όλες τις άλλες χώρες. Η σοσιαλδημοκρατία έχει τα εργαλεία», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζοντας την πιεστική ανάγκη αλλαγών στο πολιτικό σύστημα. «Πρέπει να σπάσουν οι μεγάλες περιφέρειες. Δεν μπορείς να εκλεγείς στη Β Αθήνας χωρίς στήριξη από οικονομικά ισχυρούς και ΜΜΕ» υπογράμμισε. «Δεν θα μπούμε σε κυβέρνηση για μοίρασμα θέσεων. Θα γίνει μόνο με προγραμματική συμφωνία γραμμένη σε πέτρα», τόνισε ενώ, διαφώνησε με τη συμφωνία 4-2-1 που έγινε στην τριμερή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΔΟΚ- ΔΗΜΑΡ και επανέλαβε ότι ήταν λάθος η αποδοχή της συμμετοχής του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Μάλιστα αποκάλυψε ότι μίλησε με τον Γ. Παπανδρέου λέγοντας του ότι παρερμήνευσαν τα όσα είπε όπως είχε παρερμηνευτεί και η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού τα «λεφτά υπάρχουν».

  Διευκρίνισε ότι τα περί οικογενειοκρατίας που ανέφερε διαστρεβλώθηκαν καθώς δεν αφορούσαν τη Φώφη Γεννηματά. « Η Δημοκρατία είναι για όλους. Οι νέοι διαθέτουν όλο και λιγότερες ευκαιρίες κι έτσι πάνε στα άκρα», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.
 • Μ. Βορίδης: Η ΝΔ ενσωματώνει στο πρόγραμμα της τον λόγο της κοινωνίας

  Μ. Βορίδης: Η ΝΔ ενσωματώνει στο πρόγραμμα της τον λόγο της κοινωνίας

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:04:09 | Πηγή: Ζούγκλα
  Την άποψη πως μέσα από τη διαδικασία των προσυνεδρίων «η ΝΔ ενσωματώνει στο πρόγραμμα της τον λόγο της κοινωνίας» εξέφρασε με δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης ο οποίος συμμετέχει στο 5ο προσυνέδριο της παράταξης που διεξάγεται στη Λάρισα.

  Ο κ. Βορίδης υποστήριξε πως το προσυνέδριο που διεξάγεται στη θεσσαλική πόλη όπως και τα υπόλοιπα προσυνέδρια δίνουν τη δυνατότητα στην ΝΔ να ακούει την κοινωνία και να «χτίζει την συμφωνία αλήθειας», τονίζοντας πως οι θεματικές του συνεδρίου στη Λάρισα είναι πολύ σημαντικές.

  «Το συνέδριο στη Λάρισα έχει τρεις πολύ σημαντικές ενότητες. Η πρώτη αφορά την αγροτική ανάπτυξη που για την περιοχή αλλά και για όλη την Ελλάδα είναι πολύ σημαντικός ο πρωτογενής τομέας. Η δεύτερη είναι ο ρόλος που μπορεί να παίξει η αυτοδιοίκηση στην παραγωγική ανασυγκρότηση και η τρίτη αφορά τις υποδομές που χρειαζόμαστε προκειμένου να μας βοηθήσουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση. Όλοι περιμένουμε με ενδιαφέρον το κλείσιμο που θα κάνει ο πρόεδρος που θα ενσωματώσει περιεκτικά τον λόγο που θα αναπτυχθεί σε αυτή την προσυνεδριακή διαδικασία» σημείωσε ο κ. Βορίδης
 • ΣΥΡΙΖΑ για την τραυματία στα Εξάρχεια: Τέτοιες ενέργειες προσιδιάζουν σε φασιστικές πρακτικές

  ΣΥΡΙΖΑ για την τραυματία στα Εξάρχεια: Τέτοιες ενέργειες προσιδιάζουν σε φασιστικές πρακτικές

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 15:03:30 | Πηγή: News Beast

  «Η τυφλή επίθεση και ο σοβαρός τραυματισμός της δικηγόρου και πανεπιστημιακού από ρίψη φωτοβολίδας στο πόδι της, κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων, προκαλεί αποτροπιασμό», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τον σοβαρό τραυματισμό δικηγόρου από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στα Εξάρχεια μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

  «Τέτοιες ενέργειες προσιδιάζουν μόνο σε φασιστικές, εγκληματικές πρακτικές, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με κοινωνικές διαμαρτυρίες ή οποιοδήποτε κίνημα, και είναι απολύτως καταδικαστέες», επισημαίνει η Κουμουνδούρου και καταλήγει:

  «Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην τραυματία και της ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.»

 • Δημήτρης Καμμενος για την επίθεση με φωτοβολίδα: Οι συλλογικότητες σε όλο τους το μεγαλείο

  Δημήτρης Καμμενος για την επίθεση με φωτοβολίδα: Οι συλλογικότητες σε όλο τους το μεγαλείο

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 14:53:50 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Οι λέξεις δε μπορούν να περιγράψουν τον πόνο, την λύπη και την ντροπή που νιώθω όταν ακούω τις ανατριχιαστικές κραυγές της, επισημαίνει ο βουλευτής των ΑΝΕΛΑνακοίνωση με αιχμές κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που εξακολουθούν να αποκαλούν τους «μπαχαλάκηδες» ακτιβιστικές συλλογικότητες, εξέδωσε ο Δημήτρης Καμμένος, με αφορμή την δολοφονική επίθεση με φωτοβολίδα στα Εξάρχεια.


  «Ο "ακτιβισμός" και οι συλλογικότητες σε όλο τους το μεγαλείο... Ένα τεράστιο κρίμα γι' αυτή την γυναίκα που μέσα στην ατυχία της ήταν τυχερή που η φωτοβολίδα δεν της καρφώθηκε στην κοιλιά ή στο κεφάλι..» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ για να προσθέσει: «Οι λέξεις δε μπορούν να περιγράψουν τον πόνο, την λύπη και την ντροπή που νιώθω όταν ακούω τις ανατριχιαστικές κραυγές της. Θα μπορούσα να είμαι εγώ, θα μπορούσε να ήσουν εσύ στο οδόστρωμα και να σφαδάζουμε... Ένα μεγάλο συγγνώμη σ' αυτή τη γυναίκα».

  Το σκληρό βίντεο με τον τραυματισμό της γυναίκας:
  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • ΣΥΡΙΖΑ για τον τραυματισμό της δικηγόρου: Τέτοιες ενέργειες προσιδιάζουν σε φασιστικές πρακτικές

  ΣΥΡΙΖΑ για τον τραυματισμό της δικηγόρου: Τέτοιες ενέργειες προσιδιάζουν σε φασιστικές πρακτικές

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 14:53:14 | Πηγή: Ζούγκλα
  Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζει την επίθεση και τον σοβαρό τραυματισμό της δικηγόρου χθες το βράδυ στα Εξάρχεια. 

  Στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για  «τυφλή επίθεση» που προκαλεί αποτροπιασμό.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: 

  «Η τυφλή επίθεση και ο σοβαρός τραυματισμός της δικηγόρου και πανεπιστημιακού από ρίψη φωτοβολίδας στο πόδι της, κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων, προκαλεί αποτροπιασμό.
  Τέτοιες ενέργειες προσιδιάζουν μόνο σε φασιστικές, εγκληματικές πρακτικές, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με κοινωνικές διαμαρτυρίες ή οποιοδήποτε κίνημα, και είναι απολύτως καταδικαστέες.
  Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην τραυματία και της ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ. 
 • ΣΥΡΙΖΑ: Αποτροπιασμός για τον τραυματισμό της δικηγόρου με φωτοβολίδα

  ΣΥΡΙΖΑ: Αποτροπιασμός για τον τραυματισμό της δικηγόρου με φωτοβολίδα

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-18 14:32:45 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Αποτροπιασμό για τον σοβαρό τραυματισμό της δικηγόρου από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για τυφλή επίθεση.

  «Τέτοιες ενέργειες», συμπληρώνει, «προσιδιάζουν μόνο σε φασιστικές, εγκληματικές πρακτικές, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με κοινωνικές διαμαρτυρίες ή οποιοδήποτε κίνημα, και είναι απολύτως καταδικαστέες».

  Τέλος, εκφράζει τη συμπαράστασή του στην τραυματία και της εύχεται ταχεία ανάρρωση.

   

  ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Όξυνση της αντιπαράθεσης από τον Ανδρουλάκη

  Όξυνση της αντιπαράθεσης από τον Ανδρουλάκη

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Αντώνης Γκιόκας | Ημερομηνία: 2017-11-18 14:06:42 | Πηγή: News247

  Την δική του οπτική για το πως εξελίχθηκαν τα γεγονότα τις τελευταίες ημέρες που οδήγησαν στην αναβολή του debate ανάμεσα στον ίδιο και την Φώφη Γεννηματά, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου, νωρίτερα το μεσημέρι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο νεαρός ευρωβουλευτής επιτέθηκε στην κυβέρνηση, ενώ επανέλαβε τις δικές του πολιτικές προτεραιότητες σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του νέου φορέ της Κεντροαριστεράς.

  Με την επίκληση των λεγομένων του Νίκου Αλιβιζάτου σε σαββατιάτικη εφημερίδα ξεκίνησε την τοποθέτηση του ο Νίκος Ανδρουλάκης, προσπαθώντας να παραθέσει τα γεγονότα όπως εξελίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες και οδήγησαν στην ακύρωση της τηλεμαχίας με την Φώφη Γεννηματά. Ο νεαρός ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι έγιναν προσπάθειες ώστε να πραγματοποιηθεί debate, τόσο από τον ίδιο, όσο και από τον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, οι οποίες όμως σκόνταφταν στην άρνηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ.  "Είμαι διατεθειμένος να συζητήσω ακόμη και σήμερα το βράδυ", είπε, ρίχνοντας το μπαλάκι στην μεριά της κ.Γεννηματά .

  Στη συνέχεια ανέπτυξε την πρόταση του για την επόμενη μέρα της παράταξης,  απευθύνοντας κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις, ακόμα και αυτές που δεν συμμετείχαν στην όλη διαδιακασία ώστε να αποφασιστεί  η ημερομηνία του ιδρυτικού συνεδρίου, αναφερόμενος σε ένα "ενιαίο πολιτικό κέντρο που θα αποφασίσει για τη στάση των βουλευτών μας στο σύνολο των ζητημάτων", φέρνοντας ως παράδειγμα την ιταλική Ελιά, που μετεξελίχθηκε στο Δημοκρατικό Κόμμα.

  Παράλληλα, έστειλε μήνυμα ενότητας, τονίζοντας ότι "Το πρώτο βήμα είναι η ενότητα. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, θα παραμείνω σταθερός και στα δύσκολα. Δεν διακυβέυεται το ζήτημα της ενότητας. Χρειάζεται όμως ενότητα θέσεων ιδεών και αντιλήψεων, όχι εξουσίας. Πρέπει να υπάρχει ένα συλλογικό σχέδιο για να υπηρετήσουμε όλοι μας τα επόμενα χρόνια", σημείωσε ο κ.Ανδρουλάκης, που επιτέθηκε εναντίον της κυβέρνησης, δηλώνοντας ότι δεν πρέπει η νέα γενιά να πέσει στα χέρια του "εθνολαϊκισμου".

 • Παυλόπουλος: Η αντιμετώπιση των τροχαίων είναι ζήτημα Παιδείας

  Παυλόπουλος: Η αντιμετώπιση των τροχαίων είναι ζήτημα Παιδείας

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 14:02:27 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε επίσης στο τεράστιο όπως είπε κόστος των τροχαίων που όπως ανέφερε το επωμίζεται το κοινωνικό σύνολο και κυρίως οι ασθενέστερα οικονομικάΤο μήνυμα της ευθύνης και της ευαισθητοποίησης όλων στην αντιμετώπιση των τροχαίων δυστυχημάτων κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη νέα γενιά έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με την ευκαιρία της διοργάνωσης στα Χανιά παγκρήτιου μαθητικού συνεδρίου για την οδική ασφάλεια.


  Το έτος 2017-2018 έχει ανακηρυχθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως σχολικό έτος για την οδική ασφάλεια.

  Ο κ Παυλόπουλος δεν παρέστη στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους για τα θύματα των πλημμυρών στη δυτική Αττική και λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

  Το μήνυμά του ανέγνωσε στο Πάρκο « Χρήστος Πολέντας» που έχει δημιουργηθεί στη θέση «Νερατζιά» στη μνήμη των θυμάτων των τροχαίων, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε το Πάρκο ως χώρο,«πολλών και μεγάλων συμβολισμών για τον 'Ανθρωπο και την Ζωή, που είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Χρήστου Πολέντα, ενός νέου και πολλά υποσχόμενου ανθρώπου, ο οποίος έχασε άδικα την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα».

  Παράλληλα επεσήμανε: «Οφείλω να εξάρω το γεγονός ότι η όλη αυτή πρωτοβουλία κήρυξης του σχολικού έτους 2017-2018 ως έτους Οδικής Ασφάλειας γίνεται στο πλαίσιο ενός πρωτοποριακού, κυριολεκτικώς, και γι' αυτό άξιου ιδιαίτερης δημόσιας μνείας Παγκρήτιου Μαθητικού Συνεδρίου, αφιερωμένου στο θέμα “Οδηγική συμπεριφορά - τροχαίο Ατύχημα” και απευθυνόμενου στους μαθητές όλης της Χώρας. Συνεδρίου το οποίο οργανώνεται μάλιστα κατά την επέτειο της Ημέρας Μνήμης των Τροχαίων Θυμάτων, που έχει καθιερωθεί από το Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών».

  Όπως επεσήμανε στον χαιρετισμό του, «η ρηξικέλευθη αυτή πρωτοβουλία των μαθητών της Κρήτης -αλλά, φυσικά, και όλων των φορέων οι οποίοι συμπαρίστανται σ' αυτήν- δείχνει το μέγεθος του Ανθρωπισμού και της συνακόλουθης ευαισθησίας, που “σφραγίζουν” ήδη την προσωπικότητά τους. 
  Ειδικότερα, η ως άνω πρωτοβουλία αναδεικνύει το ότι η αντιμετώπιση της μάστιγας των τροχαίων δυστυχημάτων, και ιδίως αυτών που στοιχίζουν την ζωή των νέων, είναι πρωτίστως ζήτημα παιδείας. Με άλλες λέξεις ζήτημα καθημερινής διαπαιδαγώγησης μέσα στο Σχολείο, ως προς το ποιες είναι οι καταστροφικές επιπτώσεις αυτής της μάστιγας για τον 'Ανθρωπο, και κυρίως τους νέους, αλλά και για την Κοινωνία μας εν γένει, τον Λαό και το Έθνος μας».

  Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, «η διαπίστωση αυτή δεν έχει τίποτα το υπερβολικό. Αρκεί να υπενθυμίσω τα εξής δύο, και μόνο, γεγονότα: Πρώτον, το ότι η Ελλάδα πλήττεται από την εθνικών διαστάσεων, «διάβρωση» της μεγάλης και χρόνιας υπογεννητικότητας. Και, δεύτερον, το ότι τα τροχαία δυστυχήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου στην Χώρα μας σε ηλικίες από 15-30 ετών».

  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε επίσης στο τεράστιο όπως είπε κόστος των τροχαίων που όπως ανέφερε το επωμίζεται το κοινωνικό σύνολο και κυρίως οι ασθενέστερα οικονομικά.

  Νωρίτερα και στο χώρο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης ο Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπης για τα τροχαία βουλευτής Γιώργος Ουρσουζίδης ανέγνωσε και μήνυμα του κ Παυλόπουλου για το παγκρήτιο μαθητικό συνέδριο και χαρακτήρισε ως εθνικής σημασίας την πρωτοβουλία των μαθητών για τη διοργάνωση του συνεδρίου για τα τροχαία που όπως επεσήμανε «δείχνει πραγματικά τον δρόμο σ' εμάς, τους μεγαλύτερους ηλικιακώς. Και εύχομαι αυτό το Έτος Οδικής Ασφάλειας να μην είναι μια απλή επετειακή περίοδος, αλλά να συντελέσει ώστε όλοι να συνειδητοποιούμε στο διηνεκές την αξία της Παιδείας για την αντιμετώπιση της μάστιγας των τροχαίων δυστυχημάτων».

  Όπως ακόμα τόνισε, «την σημασία αυτή του Συνεδρίου τονίζουν ακόμη περισσότερο το ότι αφενός αφορά την καρδιά του τεράστιου δημογραφικού προβλήματος της Χώρας, που ούτως ή άλλως “πυροδοτείται” από τον εθνικώς καταστροφικό εφιάλτη της υπογεννητικότητας. Και, αφετέρου, οργανώνεται με την ενεργό συμβολή των μαθητών της Κρήτης, οι οποίοι έτσι δείχνουν πρωτόγνωρη ωριμότητα και ουσιαστικό σεβασμό στην αξία του Ανθρώπου, και κυρίως των νέων Ανθρώπων».

  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παρέλειψε στο μήνυμα του να αναφερθεί και στο έργο της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης επισημαίνοντας ότι, «στα 50 χρόνια της παρουσίας της έχει αποκτήσει πια Πανελλήνια -και όχι μόνο- εμβέλεια με την δραστηριότητά της που οι πτυχές της αγγίζουν όλο το φάσμα των μεγάλων προβλημάτων της Κοινωνίας μας, άρα των μεγάλων προβλημάτων του Λαού και του Έθνους μας».

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Πρ. Παυλόπουλος: Η αντιμετώπιση των τροχαίων είναι ζήτημα παιδείας

  Πρ. Παυλόπουλος: Η αντιμετώπιση των τροχαίων είναι ζήτημα παιδείας

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 14:01:52 | Πηγή: Ζούγκλα
  Σε μαθητικό συνέδριο για την οδική ασφάλεια στην Κρήτη παρευρέθη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ορθοδόξου Ακαδημίας της Κρήτης της οποίας το έργο εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

  Ο κ. Παυλόπουλος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στο συνέδριο επισήμανε ότι: «Εκπληρώνω, κυριολεκτικώς, οφειλόμενο χρέος στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων μου κηρύσσοντας εδώ, στην έδρα της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, μέσω του χαιρετισμού μου αυτού την έναρξη των εργασιών του Παγκρήτιου Μαθητικού Συνεδρίου για την Οδική Ασφάλεια. Και εξηγούμαι:
  Πριν απ’ όλα το Συνέδριο αυτό αποτελεί ρηξικέλευθη πρωτοβουλία ανάδειξης μιάς πραγματικής μάστιγας που πλήττει, χρόνια, τώρα, την Πατρίδα μας, κυρίως δε τους νέους ανθρώπους, εκείνους οι οποίοι συνιστούν την ελπίδα του μέλλοντος για τον Λαό μας και το Έθνος μας: Της μάστιγας των τροχαίων δυστυχημάτων με θύματα κυρίως -όπως ήδη τόνισα- τους νέους ανθρώπους. Την σημασία αυτή του Συνεδρίου τονίζουν ακόμη περισσότερο το ότι αφενός αφορά την καρδιά του τεράστιου δημογραφικού προβλήματος της Χώρας, που ούτως ή άλλως «πυροδοτείται» από τον εθνικώς καταστροφικό εφιάλτη της υπογεννητικότητας. Και, αφετέρου, οργανώνεται με την ενεργό συμβολή των μαθητών της Κρήτης, οι οποίοι έτσι δείχνουν πρωτόγνωρη ωριμότητα και ουσιαστικό σεβασμό στην αξία του Ανθρώπου, και κυρίως των νέων Ανθρώπων.

  Όμως, πριν ολοκληρώσω τον σύντομο αυτό χαιρετισμό μου, οφείλω να εκπληρώσω και ένα άλλο χρέος: Ήτοι ν’ αποτίσω φόρο τιμής στο έργο της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, η οποία το 2018 συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής, έχοντας αποκτήσει πια Πανελλήνια -και όχι μόνο- εμβέλεια με την δραστηριότητά της που οι πτυχές της αγγίζουν όλο το φάσμα των μεγάλων προβλημάτων της Κοινωνίας μας, άρα των μεγάλων προβλημάτων του Λαού και του Έθνους μας. Μέσα σ’ αυτό το πεδίο εντάσσεται και η συμβολή της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στην διοργάνωση του Παγκρήτιου Μαθητικού Συνεδρίου για την Οδική Ασφάλεια, δηλαδή, κατ’ αποτέλεσμα, στο πεδίο του σεβασμού της αξίας του Ανθρώπου και της ανθρώπινης ζωής, ιδίως δε των νέων Ανθρώπων. Κάτι το οποίο βρίσκεται άλλωστε στην «καρδιά» της Χριστιανικής Διδασκαλίας κατά το «Αγαπάτε Αλλήλους», ιδίως δε κατά το «Αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν».

  Με αυτές τις σκέψεις σας παρακαλώ να δεχθείτε τόσο τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την όλη αποστολή της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης αλλά και για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όσο και την διαβεβαίωσή μου ότι έχετε την αμέριστη συμπαράσταση της Προεδρίας της Δημοκρατίας ως προς την εκπλήρωση της αποστολής αυτής» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος. 
 • Στην κηδεία του ακαδημαϊκού Κώστα Βεργόπουλου ο πρωθυπουργός

  Στην κηδεία του ακαδημαϊκού Κώστα Βεργόπουλου ο πρωθυπουργός

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 13:52:14 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έφτασε πριν από λίγη ώρα στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α' Νεκροταφείου όπου τελείται η κηδεία του ακαδημαϊκού Κώστα Βεργόπουλου.
 • Λ. Αυγενάκης: Καλοδεχούμενη η προκαταρκτική εξέταση

  Λ. Αυγενάκης: Καλοδεχούμενη η προκαταρκτική εξέταση

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-18 13:31:38 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Καλοδεχούμενη χαρακτηρίζει ο Λευτέρης Αυγενάκης την προκαταρτική εξέταση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου σχετικά με τις συνομιλίες που του αποδίδονται με πρόσωπα που εμπλέκονται σε ποινικές υποθέσεις.

  Σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά προσθέτει ότι αναμένει από τη δικαιοσύνη να δείξει τα ίδια αντανακλαστικά σε υποθέσεις του Πάνου Καμμένου, που όπως λέει δεν είναι και λίγες.

  «Από εκεί και πέρα, στα όσα με εμπλέκει το παρακράτος Τσίπρα-Καμμένου-Βαξεβάνη έχω δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι είναι απολύτως ψευδή και συκοφαντικά. Έχω προσφύγει στη Δικαιοσύνη και θα φθάσω μέχρι τέλους. Δε θα τη γλιτώσει ο κ. Βαξεβάνης. Θα λογοδοτήσει για την αθλιότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

  Αναφορικά με τα σενάρια αντικατάστασής του, ο κ. Αυγενάκης κάλεσε όσοι ενδιαφέρονται για τη θέση του γραμματέα «να κρατήσουν την όρεξή τους για μετά το 12ο τακτικό συνέδριο τον επόμενο χρόνο, όπως ορίζει το καταστατικό του κόμματος.

  «Την ατζέντα στη ΝΔ, τη διαμορφώνει ο πρόεδρος και τα όργανά του κόμματος. Δεν τη διαμορφώνει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε φυσικά τα φερέφωνα των υπόγειων του Μαξίμου»», σημειώνει. 

  Εξαπολύοντας επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ τονίζει πως ο κ. Καμμένος έχει γίνει καθημερινός επισκέπτης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου «με τα σκάνδαλα μεγατόνων που βγαίνουν το ένα μετά το άλλο». 

  «Ασφαλώς και πρέπει να λογοδοτήσει, διότι την ώρα που άρχισαν να αποκαλύπτονται οι "αυταπάτες" και τα "μέτρα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ", η κυβέρνηση έχοντας εκ δεξιών της τον συναρχηγό Πάνο Καμμένο, υπέγραφε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα μαμούθ καταβάλλοντας μάλιστα άμεσα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, χρήματα του ελληνικού λαού, για να εκσυγχρονιστούν πέντε "σαπάκια"», συμπληρώνει.

   

  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΔΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Παπανδρέου: Ο Τσίπρας μας φόρεσε το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο

  Παπανδρέου: Ο Τσίπρας μας φόρεσε το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 13:30:49 | Πηγή: News Beast

  «Το μήνυμα για όλους μας είναι ότι έχουμε χρέος άμεσα, σήμερα, να προσφέρουμε στον ελληνικό λαό μια πραγματικά προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου απέναντι στο συντηρητικό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με όραμα, ρεαλισμό και αξιοπιστία για την εκ βάθρων αλλαγή της χώρας» τονίζει ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

  Ως προς τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι εάν κάποιος συμφωνεί σε ένα πρόγραμμα του οποίου ο βασικός άξονας είναι «ένα σωστό κράτος και μια σωστά ρυθμισμένη αγορά που θα υπηρετούν τον πολίτη και όχι τους ισχυρούς μέσα από έναν ιδιότυπο πελατειακό καπιταλισμό», τότε «το συζητούμε και υπογράφουμε ένα πολιτικό συμβόλαιο μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού».

  «Αν όχι, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας κυβερνήσουν μαζί οι δύο εκπρόσωποι της συντήρησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» πρόσθεσε.

  Με αφορμή και την πρόσφατη βράβευσή του για την πρωθυπουργική του θητεία 2009-2011, και στην ερώτηση «καταρρέει ο μύθος ότι η διακυβέρνηση του Παπανδρέου έριξε τη χώρα στα βράχια;» απάντησε: «ήδη έχουν καταρρεύσει πολλοί μύθοι» υπογραμμίζοντας «το ζητούμενο δεν είναι η προσωπική μου δικαίωση, αλλά η δικαίωση του ελληνικού λαού».

  Στην παρατήρηση «πάντως ο κ. Τσίπρας βγάζει τη χώρα από το Μνημόνιο το 2018» είπε «αφού μας φόρεσε, δηλαδή το τρίτο και αχρείαστο Μνημόνιο. Στο οποίο μας έβαλε ο κ. Τσίπρας με την ..."αποτελεσματική, περήφανη, τσαμπουκαλίδικη, μάγκικη" διαπραγμάτευσή του. Αυτή είναι η νέα αυταπάτη. Το 2018 μπορεί να βγούμε από το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο. Έχει βέβαια γι' αυτό την ουσιαστική συναίνεση όλων. Αντιθέτως τον Οκτώβριο του 2011 με την διαπραγμάτευση που κάναμε εμείς, οι κατά τον κ. Τσίπρα "Τσολάκογλου" και "Πινοσέτ", μειώσαμε το χρέος κατά περισσότερο από 100 δισ. Euro. Και ήταν όλοι απέναντι μας».

  «Λοιπόν για να μιλήσουμε με αλήθειες. Η χώρα οδηγήθηκε σε αναγκαστικό δανεισμό από τις εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης Καραμανλή, τις οποίες, δυστυχώς, του επέτρεψε να κάνει ένα στρεβλό πελατειακό πολιτικό και οικονομικό σύστημα, το οποίο υπηρέτησε πιστά ο ίδιος, όπως και ο πολιτικός του φίλος, σημερινός πρωθυπουργός και πρέπει να αλλάξει» υπογράμμισε ο κ Παπανδρέου.

 • Ανδρουλάκης: Δεν πρέπει να σβήσει η φλόγα της αλλαγής και της ανανέωσης

  Ανδρουλάκης: Δεν πρέπει να σβήσει η φλόγα της αλλαγής και της ανανέωσης

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 13:21:05 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Σε συμμετοχή και υποστήριξη της υποψηφιότητάς του κάλεσε τους πολίτες ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚΟ Νίκος Ανδρουλάκης ξεκίνησε τη συνέντευξή του με αναφορά στα θύματα της καταστροφής στη Δυτική Αττική και εξήγησε ότι για αυτό πρότεινε στον Νίκο Αλιβιζάτο την αναβολή των εκλογών.


  Ο πρόεδρος της επιτροπής τον ενημέρωσε ότι η κυρία Γεννηματά δεν δέχεται ούτε την αναβολή των εκλογών, ούτε και τη διενέργεια debate το Σάββατο, καθώς μεσολάβησε το εθνικό πένθος. 

  Είμαι διαθέσιμος ακόμη και για σήμερα το βράδυ, προσέθεσε. 

  Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε τη συμμετοχή των πολιτών ώστε να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στα πραγματικά εκλογικά του ποσοστά και διαβεβαίωσε τους ψηφοφόρους της δημοκρατικής παράταξης ότι η ενότητα δεν κινδυνεύει. 

  Στο πλαίσιο αυτό, περιέγραψε τα βασικά πολιτικά χαρακτηριστικά που θέλει να δώσει στον νέο φορέα, τοποθετώντας το ιδρυτικό συνέδριο την ερχόμενη Άνοιξη. 

  Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για μία άλλη εποχή όπου οι διαφωνίες δε θα θεωρούνται υπονόμευση της ηγεσίας.

  Σε ερώτηση για το αν έχει παράπονα από την επιτροπή Αλιβιζάτου σημείωσε: «δώσαμε έναν άνισο αγώνα, αλλά τα καταφέραμε γιατί ο κόσμος θέλει την πολιτική ανανέωση».   Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Στο Καματερό θα ψηφίσει η Φώφη Γεννηματά

  Στο Καματερό θα ψηφίσει η Φώφη Γεννηματά

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 13:20:36 | Πηγή: Ζούγκλα
  Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στις εκλογές για την Kεντροαριστερά την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 10:30πμ, στο Α' ΚΑΠΗ Καματερού (Βασιλέως Γεωργίου Β 13, Καματερό Αττικής)
 • «Με όσα έγιναν στη Μάνδρα αναδείχθηκε η ανάγκη για ένα εθνικό σχέδιο υποδομών»

  «Με όσα έγιναν στη Μάνδρα αναδείχθηκε η ανάγκη για ένα εθνικό σχέδιο υποδομών»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 13:10:26 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Με όσα έγιναν στη Μάνδρα αναδείχθηκε η ανάγκη για ένα εθνικό σχέδιο υποδομών, έτσι ώστε κάθε υπουργός και κάθε αρμόδιος και αναρμόδιος να σταματήσει να κάνει τον δικό του προσωπικό σχεδιασμό, προκειμένου να υπάρξουν εθνικές προτεραιότητες όπως γίνεται στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες όπως σε Βρετανία, Γαλλία. Επίσης, κατέστη προφανής η ανάγκη για συνεργασία αλλά και για σαφές πλαίσιο αρμοδιοτήτων σε σχέση με την κυβέρνηση και την αυτοδιοίκηση, προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια καινούρια φάση με την Ελλάδα να γίνεται μια πραγματικά προηγμένη Ευρωπαϊκή χώρα». Τα παραπάνω υποστήριξε με δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης από τη Λάρισα, όπου και παρευρίσκεται στο 5ο προσυνέδριο της παράταξης.

  Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα αγροτικά ζητήματα που θα απασχολήσουν το προσυνέδριο της ΝΔ στη Λάρισα, λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαψευστεί».

  Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του κόμματος « ο κ. Τσίπρας ενώ ανέβαινε πάνω στα φορτηγά και διαδήλωνε μαζί με τους αγρότες το μόνο που κατόρθωσε τελικά ήταν να περιορίσει το εισόδημα τους».

  Επίσης, υποστήριξε πως στη χώρα χρειάζεται μια πολιτική με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, σημειώνοντας πως «πρέπει να παραδεχτούμε όλοι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πριν και μετά τις εκλογές για πολλά χρόνια έλεγε τα ίδια πράγματα».

  «Αυτό λοιπόν που υποσχόμαστε είναι υπευθυνότητα και αλήθεια. Και η ελπίδα που εκφράζουμε είναι η ελπίδα της αλήθειας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.
 • Παπανδρέου: Χρέος μας να προσφέρουμε προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης

  Παπανδρέου: Χρέος μας να προσφέρουμε προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 12:51:13 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Με βασικό άξονα «ένα σωστό κράτος και μια σωστά ρυθμισμένη αγορά που θα υπηρετούν τον πολίτη και όχι τους ισχυρούς μέσα από έναν ιδιότυπο πελατειακό καπιταλισμό»«Το μήνυμα για όλους μας είναι ότι έχουμε χρέος άμεσα, σήμερα, να προσφέρουμε στον ελληνικό λαό μια πραγματικά προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου απέναντι στο συντηρητικό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με όραμα, ρεαλισμό και αξιοπιστία για την εκ βάθρων αλλαγή της χώρας» τονίζει ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».


  Ως προς τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι εάν κάποιος συμφωνεί σε ένα πρόγραμμα του οποίου ο βασικός άξονας είναι «ένα σωστό κράτος και μια σωστά ρυθμισμένη αγορά που θα υπηρετούν τον πολίτη και όχι τους ισχυρούς μέσα από έναν ιδιότυπο πελατειακό καπιταλισμό», τότε «το συζητούμε και υπογράφουμε ένα πολιτικό συμβόλαιο μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού».

  «Αν όχι, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας κυβερνήσουν μαζί οι δύο εκπρόσωποι της συντήρησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» πρόσθεσε.

  Με αφορμή και την πρόσφατη βράβευσή του για την πρωθυπουργική του θητεία 2009-2011, και στην ερώτηση «καταρρέει ο μύθος ότι η διακυβέρνηση του Παπανδρέου έριξε τη χώρα στα βράχια;» απάντησε: «ήδη έχουν καταρρεύσει πολλοί μύθοι» υπογραμμίζοντας «το ζητούμενο δεν είναι η προσωπική μου δικαίωση, αλλά η δικαίωση του ελληνικού λαού».

  Στην παρατήρηση «πάντως ο κ. Τσίπρας βγάζει τη χώρα από το Μνημόνιο το 2018» είπε «αφού μας φόρεσε, δηλαδή το τρίτο και αχρείαστο Μνημόνιο. Στο οποίο μας έβαλε ο κ. Τσίπρας με την ...«αποτελεσματική, περήφανη, τσαμπουκαλίδικη, μάγκικη» διαπραγμάτευσή του. Αυτή είναι η νέα αυταπάτη. 
  Το 2018 μπορεί να βγούμε από το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο. Έχει βέβαια γι' αυτό την ουσιαστική συναίνεση όλων. Αντιθέτως τον Οκτώβριο του 2011 με την διαπραγμάτευση που κάναμε εμείς, οι κατά τον κ. Τσίπρα «Τσολάκογλου» και «Πινοσέτ», μειώσαμε το χρέος κατά περισσότερο από 100 δισ. Euro. Και ήταν όλοι απέναντι μας».

  «Λοιπόν για να μιλήσουμε με αλήθειες. Η χώρα οδηγήθηκε σε αναγκαστικό δανεισμό από τις εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης Καραμανλή, τις οποίες, δυστυχώς, του επέτρεψε να κάνει ένα στρεβλό πελατειακό πολιτικό και οικονομικό σύστημα, το οποίο υπηρέτησε πιστά ο ίδιος, όπως και ο πολιτικός του φίλος, σημερινός πρωθυπουργός και πρέπει να αλλάξει» υπογράμμισε ο κ Παπανδρέου.
   

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Τι έγραψαν Άδωνις και Καραμέρος στο Twitter για το φωσφοριζέ μπουφάν

  Τι έγραψαν Άδωνις και Καραμέρος στο Twitter για το φωσφοριζέ μπουφάν

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 12:49:52 | Πηγή: News Beast

  Την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε η εμφάνιση του Γιώργου Καραμέρου στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ. Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής εμφανίστηκε στο πάνελ της εκπομπής του Γιώργου Αυτιά με ένα κίτρινο φωσφοριζέ υπηρεσιακό μπουφάν που φορούν όσοι εργάζονται νύχτα ή σε καταστάσεις ακραίων καιρικών φαινομένων.

  «Τελικά λάθος γιλέκα πούλησα στην τηλεόραση, αυτό γράφει καλύτερα στην κάμερα έχει δίκιο ο Καραμέρος και δεν φωνάζουν κιόλας οι αριστεροί», έγραψε στο Twitter του ο Άδωνις Γεωργιάδης δημοσιεύοντας μάλιστα και τη σχετική φωτογραφία.

  Άμεση ήταν η απάντηση του αντιπεριφερειάρχη: «Δεν πάμε στα κανάλια, κρυβόμαστε λένε, πάμε στα κανάλια απευθείας από τα ρέματα και τις πλημμύρες γοα 10 λεπτά και μας κρίνουν για το dress code. Δεν βγάζεις άκρη».

  karameros

 • Γ. Παπανδρέου: Έχουμε χρέος να προσφέρουμε μια πραγματικά προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης

  Γ. Παπανδρέου: Έχουμε χρέος να προσφέρουμε μια πραγματικά προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 12:39:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Το μήνυμα για όλους μας είναι ότι έχουμε χρέος άμεσα, σήμερα, να προσφέρουμε στον ελληνικό λαό μια πραγματικά προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου απέναντι στο συντηρητικό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με όραμα, ρεαλισμό και αξιοπιστία για την εκ βάθρων αλλαγή της χώρας» τονίζει ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

  Ως προς τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι εάν κάποιος συμφωνεί σε ένα πρόγραμμα του οποίου ο βασικός άξονας είναι «ένα σωστό κράτος και μια σωστά ρυθμισμένη αγορά που θα υπηρετούν τον πολίτη και όχι τους ισχυρούς μέσα από έναν ιδιότυπο πελατειακό καπιταλισμό», τότε «το συζητούμε και υπογράφουμε ένα πολιτικό συμβόλαιο μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού».
  «Αν όχι, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας κυβερνήσουν μαζί οι δύο εκπρόσωποι της συντήρησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» πρόσθεσε.

  Με αφορμή και την πρόσφατη βράβευσή του για την πρωθυπουργική του θητεία 2009-2011, και στην ερώτηση «καταρρέει ο μύθος ότι η διακυβέρνηση του Παπανδρέου έριξε τη χώρα στα βράχια;» απάντησε: «ήδη έχουν καταρρεύσει πολλοί μύθοι» υπογραμμίζοντας «το ζητούμενο δεν είναι η προσωπική μου δικαίωση, αλλά η δικαίωση του ελληνικού λαού».

  Στην παρατήρηση «πάντως ο κ. Τσίπρας βγάζει τη χώρα από το Μνημόνιο το 2018» είπε «αφού μας φόρεσε, δηλαδή το τρίτο και αχρείαστο Μνημόνιο. Στο οποίο μας έβαλε ο κ. Τσίπρας με την ..."αποτελεσματική, περήφανη, τσαμπουκαλίδικη, μάγκικη" διαπραγμάτευσή του. Αυτή είναι η νέα αυταπάτη. Το 2018 μπορεί να βγούμε από το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο. Έχει βέβαια γι' αυτό την ουσιαστική συναίνεση όλων. Αντιθέτως τον Οκτώβριο του 2011 με την διαπραγμάτευση που κάναμε εμείς, οι κατά τον κ. Τσίπρα "Τσολάκογλου" και "Πινοσέτ", μειώσαμε το χρέος κατά περισσότερο από 100 δισ. ευρώ. Και ήταν όλοι απέναντι μας».

  «Λοιπόν για να μιλήσουμε με αλήθειες. Η χώρα οδηγήθηκε σε αναγκαστικό δανεισμό από τις εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης Καραμανλή, τις οποίες, δυστυχώς, του επέτρεψε να κάνει ένα στρεβλό πελατειακό πολιτικό και οικονομικό σύστημα, το οποίο υπηρέτησε πιστά ο ίδιος, όπως και ο πολιτικός του φίλος, σημερινός πρωθυπουργός και πρέπει να αλλάξει» υπογράμμισε ο κ Παπανδρέου.
 • «ΕΕ και ΗΠΑ δεσμεύονται να συνεχίσουν τη στενή διατλαντική συνεργασία»

  «ΕΕ και ΗΠΑ δεσμεύονται να συνεχίσουν τη στενή διατλαντική συνεργασία»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 12:39:32 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης ΕΕ-ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε χθες στην Ουάσινγκτον συμμετείχε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μετά το τέλος της Συνόδου ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε: «Η ΕΕ και οι ΗΠΑ δεσμεύονται να συνεχίσουν και να ενισχύσουν τη στενή διατλαντική συνεργασία στους τομείς των εσωτερικών υποθέσεων και της δικαιοσύνης. Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι σχέσεις μας έχουν σημασία για την ασφάλεια, την κινητικότητα και την ευημερία των πολιτών μας».

  Η υπουργική συνάντηση επικεντρώθηκε στη συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, την ασφάλεια των αερομεταφορών και την αμοιβαιότητα των θεωρήσεων.

  Κατά την εικοσιτετράωρη παραμονή του στην Ουάσινγκτον, ο κ. Αβραμόπουλος είχε κατ' ιδίαν συναντήσεις με την αναπληρώτρια υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Elaine Duke με την οποία συζήτησαν σχετικά με την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας ΕΕ-ΗΠΑ στον τομέα της ασφάλειας και την από κοινού αντιμετώπιση των διατλαντικών προκλήσεων, καθώς επίσης και με τον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ Jeff Sessions.
 • Ποτάμι για επεισόδια:Τα παιχνίδια των μπαχαλάκηδων θα έχουν τραγική κατάληξη

  Ποτάμι για επεισόδια:Τα παιχνίδια των μπαχαλάκηδων θα έχουν τραγική κατάληξη

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 12:38:51 | Πηγή: News Beast

  «Τα καθημερινά παιχνίδια μπαχαλάκηδων και χουλιγκάνων, είναι βέβαιο ότι κάποια μέρα θα έχουν τραγική κατάληξη», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια και τον τραυματισμό της δικηγόρου στα Εξάρχεια.

  «Η γυναίκα που νοσηλεύεται με βαριά τραύματα, είναι το νέο τους θύμα όχι όμως και το τελευταίο. Η κυβέρνηση και ο κ. Τόσκας τους κάνουν πλάτες συστηματικά. Οι επιθέσεις και οι καταστροφές σε πολλές περιοχές της Αθήνας έχουν φθάσει πλέον να μην αποτελούν είδηση. Το μπάχαλο επεκτείνεται», τονίζει.

 • Ποτάμι για τα Εξάρχεια: Τα παιχνίδια μπαχαλάκηδων κάποια μέρα θα έχουν τραγική κατάληξη

  Ποτάμι για τα Εξάρχεια: Τα παιχνίδια μπαχαλάκηδων κάποια μέρα θα έχουν τραγική κατάληξη

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 12:20:03 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «Η γυναίκα που νοσηλεύεται με βαριά τραύματα, είναι το νέο τους θύμα όχι όμως και το τελευταίο», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το κόμμα «Τα καθημερινά παιχνίδια μπαχαλάκηδων και χουλιγκάνων, είναι βέβαιο ότι κάποια μέρα θα έχουν τραγική κατάληξη. Η γυναίκα που νοσηλεύεται με βαριά τραύματα, είναι το νέο τους θύμα όχι όμως και το τελευταίο. Η κυβέρνηση και ο κ. Τόσκας τους κάνουν πλάτες συστηματικά. Οι επιθέσεις και οι καταστροφές σε πολλές περιοχές της Αθήνας έχουν φθάσει πλέον να μην αποτελούν είδηση. Το μπάχαλο επεκτείνεται.  Αυτή την ανακοίνωση εξέδωσε, με αφορμή τα χθεσινά εκτεταμένα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων, το Ποτάμι. 

  Σε αιχμηρό τόνο σημειώνει: «Η κυβέρνηση και ο κ. Τόσκας τους κάνουν πλάτες συστηματικά».
  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • "Ποτάμι" για τα επεισόδια στα Εξάρχεια: Με τις πλάτες της κυβέρνησης και του Ν. Τόσκα

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 12:19:33 | Πηγή: Ζούγκλα
  Σκληρή ανακοίνωση για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση στα θέματα ασφάλειας εξέδωσε το «Ποτάμι» με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια και τον τραυματισμό της δικηγόρου.

  Στην ανακοίνωσή του το «Ποτάμι» επισημαίνει: «Τα καθημερινά παιχνίδια μπαχαλάκηδων και χουλιγκάνων, είναι βέβαιο ότι κάποια μέρα θα έχουν τραγική κατάληξη. Η γυναίκα που νοσηλεύεται με βαριά τραύματα, είναι το νέο τους θύμα όχι όμως και το τελευταίο. Η κυβέρνηση και ο κ. Τόσκας τους κάνουν πλάτες συστηματικά. Οι επιθέσεις και οι καταστροφές σε πολλές περιοχές της Αθήνας έχουν φθάσει πλέον να μην αποτελούν είδηση. Το μπάχαλο επεκτείνεται» καταλήγει το Ποτάμι. 
 • Πρ. Παυλόπουλος για Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης: Τα συγχαρητήριά μου για την όλη αποστολή σας

  Πρ. Παυλόπουλος για Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης: Τα συγχαρητήριά μου για την όλη αποστολή σας

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 12:09:15 | Πηγή: Ζούγκλα
  Σε μαθητικό συνέδριο για την οδική ασφάλεια στην Κρήτη παρευρέθη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ορθοδόξου Ακαδημίας της Κρήτης της οποίας το έργο εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

  Ο κ. Παυλόπουλος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στο συνέδριο επισήμανε ότι: «Εκπληρώνω, κυριολεκτικώς, οφειλόμενο χρέος στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων μου κηρύσσοντας εδώ, στην έδρα της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, μέσω του χαιρετισμού μου αυτού την έναρξη των εργασιών του Παγκρήτιου Μαθητικού Συνεδρίου για την Οδική Ασφάλεια. Και εξηγούμαι:
  Πριν απ’ όλα το Συνέδριο αυτό αποτελεί ρηξικέλευθη πρωτοβουλία ανάδειξης μιάς πραγματικής μάστιγας που πλήττει, χρόνια, τώρα, την Πατρίδα μας, κυρίως δε τους νέους ανθρώπους, εκείνους οι οποίοι συνιστούν την ελπίδα του μέλλοντος για τον Λαό μας και το Έθνος μας: Της μάστιγας των τροχαίων δυστυχημάτων με θύματα κυρίως -όπως ήδη τόνισα- τους νέους ανθρώπους. Την σημασία αυτή του Συνεδρίου τονίζουν ακόμη περισσότερο το ότι αφενός αφορά την καρδιά του τεράστιου δημογραφικού προβλήματος της Χώρας, που ούτως ή άλλως «πυροδοτείται» από τον εθνικώς καταστροφικό εφιάλτη της υπογεννητικότητας. Και, αφετέρου, οργανώνεται με την ενεργό συμβολή των μαθητών της Κρήτης, οι οποίοι έτσι δείχνουν πρωτόγνωρη ωριμότητα και ουσιαστικό σεβασμό στην αξία του Ανθρώπου, και κυρίως των νέων Ανθρώπων.

  Όμως, πριν ολοκληρώσω τον σύντομο αυτό χαιρετισμό μου, οφείλω να εκπληρώσω και ένα άλλο χρέος: Ήτοι ν’ αποτίσω φόρο τιμής στο έργο της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, η οποία το 2018 συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής, έχοντας αποκτήσει πια Πανελλήνια -και όχι μόνο- εμβέλεια με την δραστηριότητά της που οι πτυχές της αγγίζουν όλο το φάσμα των μεγάλων προβλημάτων της Κοινωνίας μας, άρα των μεγάλων προβλημάτων του Λαού και του Έθνους μας. Μέσα σ’ αυτό το πεδίο εντάσσεται και η συμβολή της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στην διοργάνωση του Παγκρήτιου Μαθητικού Συνεδρίου για την Οδική Ασφάλεια, δηλαδή, κατ’ αποτέλεσμα, στο πεδίο του σεβασμού της αξίας του Ανθρώπου και της ανθρώπινης ζωής, ιδίως δε των νέων Ανθρώπων. Κάτι το οποίο βρίσκεται άλλωστε στην «καρδιά» της Χριστιανικής Διδασκαλίας κατά το «Αγαπάτε Αλλήλους», ιδίως δε κατά το «Αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν».

  Με αυτές τις σκέψεις σας παρακαλώ να δεχθείτε τόσο τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την όλη αποστολή της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης αλλά και για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όσο και την διαβεβαίωσή μου ότι έχετε την αμέριστη συμπαράσταση της Προεδρίας της Δημοκρατίας ως προς την εκπλήρωση της αποστολής αυτής» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος. 
 • Εκλογές στην Κεντροαριστερά: «Δείχνει» Γεννηματά ο Κωνσταντινόπουλος

  Εκλογές στην Κεντροαριστερά: «Δείχνει» Γεννηματά ο Κωνσταντινόπουλος

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 11:48:30 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «Έχω διατυπώσει δημόσια την θέση ότι ο Αρχηγός του νέου φορέα που θα εκλεγεί την Κυριακή πρέπει να είναι και Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας», αναφέρει ο βουλευτής Ανακοίνωση με την οποία «δείχνει» πως καταλληλότερη για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς είναι η Φώφη Γεννηματά, εξέδωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. 


  «Το αίτημα για ανανέωση δεν έχει μόνο ηλικιακά χαρακτηριστικά. Η νέα ηγεσία πρέπει να εγγυηθεί ότι η ανανέωση θα γίνει με χαρακτηριστικά αξιοκρατικά και πολιτικά και όχι με τη λογική: «πιστός στην ομάδα ή εχθρός». Να εγγυηθεί μια νέα ηγετική ομάδα, που θα εκφράζει όλες τις πολιτικές θέσεις των συμμετεχόντων.
  Έχω διατυπώσει δημόσια την θέση ότι ο Αρχηγός του νέου φορέα που θα εκλεγεί την Κυριακή πρέπει να είναι και Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
  Αύριο στηρίζουμε την υποψηφιότητα που έχει την ικανότητα να διασφαλίσει την ενότητα, να εγγυηθεί την ανανέωση και να δώσει προοπτική νίκης», αναφέρει ο κύριος Κωνσταντινόπουλος.


  Ολόκληρη η ανακοίνωση:
  Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη δημιουργία του νέου φορέα και έχουμε υποχρέωση να μιλήσουμε καθαρά.
  Ως Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, βίωσα τις πιο δύσκολες στιγμές της Παράταξης, τη συρρίκνωση από το 40% στο 4%, την εσωκομματική διαδικασία του 2015 με τους 50.000 συντρόφους και φίλους που ψήφισαν, αλλά και την διαδικασία της προηγούμενης Κυριακής με την τεράστια συμμετοχή των 215.000 πολιτών.
  Η επιτυχής ενοποίηση του χώρου της Δημοκρατικής Παράταξης ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2015 πρώτα με τη ΔΗΜΑΡ και τις Κινήσεις Πολιτών και μετέπειτα με τη συμμετοχή του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και της ΕΔΕΜ.
  Η υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη και του Σταύρου Θεοδωράκη συνέβαλαν στην επιτυχία του εγχειρήματος.
  Η επιλογή του κ. Αλιβιζάτου προσέδωσε αξιοπιστία στο εγχείρημα.
  Η Παράταξή μας έχει την προοπτική να δώσει τη μάχη, για να γίνει ο προοδευτικός πόλος στις επόμενες εκλογές.
  Το αίτημα για ανανέωση δεν έχει μόνο ηλικιακά χαρακτηριστικά. Η νέα ηγεσία πρέπει να εγγυηθεί ότι η ανανέωση θα γίνει με χαρακτηριστικά αξιοκρατικά και πολιτικά και όχι με τη λογική: «πιστός στην ομάδα ή εχθρός». Να εγγυηθεί μια νέα ηγετική ομάδα, που θα εκφράζει όλες τις πολιτικές θέσεις των συμμετεχόντων.
  Έχω διατυπώσει δημόσια την θέση ότι ο Αρχηγός του νέου φορέα που θα εκλεγεί την Κυριακή πρέπει να είναι και Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Να μην επιτρέψουμε στον κ.Τσίπρα και στον κ.Μητσοτάκη να ενισχύσουν το τεχνητό δίπολο στη Βουλή με την απουσία του Επικεφαλής μας από τις συζητήσεις, και μάλιστα με την προοπτική ότι εκλογές δεν θα προκηρυχθούν σύντομα. Τη θέση μου αυτή διατύπωσα και στο Νίκο Ανδρουλάκη πριν από την κατάθεση των υποψηφιοτήτων.
  Όλες οι παραπάνω πρωτοβουλίες δεν προέκυψαν από παρθενογένεση. Η Φώφη Γεννηματά, ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έπαιξε καθοριστικό ρόλο και έχει τις προϋποθέσεις για μια νικηφόρα πορεία. Προς αυτή την πορεία έχει μεγάλη σημασία η επόμενη μέρα, καθώς και η στάση των υποψηφίων που δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν τους εκλογικούς τους στόχους.
  Η στάση του Ανδρέα Λοβέρδου και η δική μου, μετά από τις εσωκομματικές εκλογές του 2015, πιστεύω ότι ωφέλησε τη συλλογική επιτυχία του εγχειρήματος. Βάλαμε όμως το «εμείς» μπροστά από το «εγώ». Αυτή είναι η λογική της συλλογικής προσπάθειας που κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών.
  Με σεβασμό στην επιλογή του καθενός.
  Καλή μας επιτυχία!

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Στο Ηράκλειο θα ψηφίσει ο Νίκος Ανδρουλάκης

  Στο Ηράκλειο θα ψηφίσει ο Νίκος Ανδρουλάκης

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 11:47:59 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στη γενέτειρα του την Κρήτη θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης.

  Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις 11 το πρωί της Κυριακής, οπότε και διεξάγεται ο β’ γύρος των εκλογών για τον νέο ενιαίο φορέα, θα βρεθεί για να ψηφίσει στο Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω 2 στο κέντρο του Ηρακλείου.

  Στον α’ γύρο ο κ. Ανδρουλάκης είχε ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στη Ρόδο.
 • Δικαιολογίες Δούρου: Προδιαγεγραμμένη τραγωδία στη Μάνδρα, δίνουμε έμφαση στα προβλήματα εδώ και τρία χρόνια

  Δικαιολογίες Δούρου: Προδιαγεγραμμένη τραγωδία στη Μάνδρα, δίνουμε έμφαση στα προβλήματα εδώ και τρία χρόνια

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 10:46:29 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Υποστηρίζει ότι «ωριμάζουν και προχωρούν 163 αντιπλημμυρικά έργα ύψους 508 εκατομμυρίων ευρώ»Μια «μαγική εικόνα» όσον αφορά τις ενέργειες της περιφέρειας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με τα ρέματα στην Αττική επιχειρεί να δώσει η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου με συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών.


  Παρά τις ευθύνες που έχει η Περιφέρεια - καθώς όπως κατήγγειλε η δήμαρχος Μάνδρας η μελέτη για το αντιπλημμυρικό έργο υπάρχει από το 2015 - η κυρία Δούρου δεν έχει κανένα πρόβλημα να μιλήσει για «προδιαγεγραμμένη τραγωδία» στη Δυτική Αττική με τους 16 νεκρούς από τις φονικές πλημμύρες σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο.

  «Γι' αυτό το λόγο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά τα προβλήματα από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της Περιφέρειας πριν από τρία χρόνια» προσθέτει η Ρένα Δούρου.

  Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι «ωριμάζουν και προχωρούν 163 αντιπλημμυρικά έργα ύψους 508 εκατομμυρίων ευρώ. Για τη συγκεκριμένη περιοχή εκτελούνται και είναι υπό δημοπράτηση έργα ύψους 58 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για στοχευμένα έργα όπως {...} η διευθέτηση του χειμάρου Σούρες Θριασίου Πεδίου».

  Στην ίδια συνέντευξη επιχειρεί να ρίξει τις ευθύνες στο «τρικέφαλο τέρας» της ελληνικής δημόσιας διοίκησης «η ευθυνοφοβία, η γραφειοκρατία και η αδράνεια». 

  Ειδικά, τέλος, για το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό ότι για την μη υλοποίησή του ευθύνεται το... Δασαρχείο λέγοντας ότι «τη μελέτη την ολοκληρώσαμε και ξεκινήσαμε από το 2014 την αλληλογραφία με το Δασαρχείο για να πάρουμε φέτος, 2017, την απάντηση του τελευταίου ότι τη βάζει στο αρχείο λόγω... δασικών χαρτών και ζητά νέα στοιχεία».

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Επείγον αίτημα Δ. Παπαδημούλη προς την πρόεδρο της REGI για τις φονικές πλημμύρες στην Δ. Αττική

  Επείγον αίτημα Δ. Παπαδημούλη προς την πρόεδρο της REGI για τις φονικές πλημμύρες στην Δ. Αττική

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 10:45:59 | Πηγή: Ζούγκλα
  Επιστολή προκειμένου να συμπεριληφθεί επειγόντως στην ημερήσια διάταξη της επόμενης Συνεδρίασης της REGI, το ζήτημα της φονικής καταστροφής που έπληξε τη Δυτική Αττική, απέστειλε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

  Το αίτημα προς την πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ίσκρα Μιχαήλοβα, έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την επιστολή που είχε αποστείλει ο κ. Παπαδημούλης, προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην αρμόδια Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ, Κορίνα Κρέτσου, καθώς και στον Επίτροπο Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Χρήστο Στυλιανίδη, ζητώντας τους την άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ και του μηχανισμού πολιτικής προστασίας για την Ελλάδα.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 • Λεβέντης: Αν ο Τόσκας δεν συλλάβει τους Ρουβίκωνες να φύγει από το υπουργείo του

  Λεβέντης: Αν ο Τόσκας δεν συλλάβει τους Ρουβίκωνες να φύγει από το υπουργείo του

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 10:35:12 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «Από την εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έπρεπε να γίνουν 30 συλλήψεις και σήμερα να πήγαιναν στο αυτόφωρο,κάτι το οποίο δεν έγινε» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης ΚεντρώωνΤην αποπομπή του Νίκου Τόσκα από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ζήτησε ο Βασίλης Λεβέντης αν δεν συλληφθούν τα μέλη του Ρουβίκωνα που την Παρασκευή έκαναν «ντου» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.


  «Η εισβολή του  Ρουβίκωνα σε υπουργείο είναι παράνομη πράξη.Οφείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο κ. Τόσκας να συλλαμβάνει τα άτομα αυτά.Αν δεν το κάνει καλύτερα να φύγει από το υπουργείο του»δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο κανάλι «Ε».

  Ο Βασίλης Λεβέντης είπε «ότι από την εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έπρεπε να γίνουν 30 συλλήψεις και σήμερα να πήγαιναν στο αυτόφωρο,κάτι το οποίο δεν έγινε».

  Τέλος ο κ.Λεβέντης επισήμανε ότι «κάποιοι δεν θέλουν να συλλάβουν τα άτομα που μετέχουν στις επιθέσεις  του Ρουβίκωνα σε δημόσιους χώρους». Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Μπαλάφας για τις πλημμύρες: Πιθανόν κάποια πράγματα έπρεπε να γίνουν γρηγορότερα

  Μπαλάφας για τις πλημμύρες: Πιθανόν κάποια πράγματα έπρεπε να γίνουν γρηγορότερα

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 10:24:59 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «Η κρατική μηχανή κινήθηκε αρκετά ικανοποιητικά», πρόσθεσε πάντωςΠιθανόν κάποια πράγματα έπρεπε να γίνουν γρηγορότερα, δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, προσθέτοντας πάντως πως «Η κρατική μηχανή κινήθηκε αρκετά ικανοποιητικά».


  «Η πολιτεία κάνει ότι μπορεί για τις πλημμύρες στη Δ.Αττική. Δεν υπάρχει άνθρωπος που κοιμάται στα πλημμυρισμένα. Έπρεπε να γίνουν κάποια πράγματα από την κρατική μηχανή πιθανόν γρηγορότερα. Η κρατική μηχανή κινήθηκε αρκετά ικανοποιητικά» ήταν η δήλωσή του στο κανάλι «Ε».

  Ο κ. Μπαλάφας για την χθεσινή εισβολή του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είπε «ότι δεν γνωρίζει πως μπορεί να μπήκαν τα άτομα αυτά στο υπουργείο. Με τις ενέργειες αυτών των ατόμων θέλουν να εντυπωσιάσουν και να λειτουργήσουν ως καταλύτες για εξέγερση του κόσμου. Αυτά είναι φαντασιώσεις των ατόμων αυτών. Πάντως η εισβολή των ατόμων αυτών δεν έπρεπε να γίνει». Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Ποιοι ψηφίζουν στον β’ γύρο για την εκλογή αρχηγού στην Κεντροαριστερά

  Ποιοι ψηφίζουν στον β’ γύρο για την εκλογή αρχηγού στην Κεντροαριστερά

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 10:02:02 | Πηγή: News Beast

  Πρόσκληση για ευρεία συμμετοχή και στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας του νέου ενιαίου φορέα στη προοδευτική παράταξη απευθύνει ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

  Ο κ. Αλιβιζάτος επισημαίνει την ανάγκη στις αυριανές εκλογές «να επιβεβαιώσουμε με τη ψήφο μας το ιστορικό γεγονός που εμείς δημιουργήσαμε την περασμένη Κυριακή. Η προοδευτική παράταξη είναι εδώ και έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της από Δευτέρα».

  Ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας αναφέρει ότι «η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε 982 εκλογικά τμήματα σ΄όλη την επικράτεια και σε 22 στο εξωτερικό , από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Η διαδικασία θα είναι απλούστερη γιατί δεν συμπληρώνουμε αίτηση, ούτε καταβάλουμε τα 3 ευρώ. Έχουμε λάβει και πάλι όλα τα απαραίτητα μέτρα για να είναι η ψηφοφορία αδιάβλητη.

  Αυτή τη φορά:

  - Ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν στις 12 Νοεμβρίου

  - Μπορεί κάποιος να ψηφίσει, όπου διευκολύνεται, σε διαφορετική πόλη, σε διαφορετικό εκλογικό τμήμα από εκείνο που ψήφισε την περασμένη Κυριακή

  - Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο »

  Και ο Νίκος Αλιβιζάτος καταλήγει: «Ανεξάρτητα από ποιον/ά συγκεκριμένο υποψήφιο/α υποστηρίζει, καλώ τον καθένα και την καθεμιά να ψηφίσει, γιατί μόνο έτσι η μοναδική λάμψη της προσέλευσης 210.000 συμπολιτών μας στις κάλπες τη περασμένη Κυριακή θα διατηρηθεί ολοζώντανη».

 • Κάλεσμα Αλιβιζάτου στους 210.000 ψηφοφόρους: Να δείξουμε ότι η κεντροαριστερά είναι εδώ

  Κάλεσμα Αλιβιζάτου στους 210.000 ψηφοφόρους: Να δείξουμε ότι η κεντροαριστερά είναι εδώ

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 09:53:47 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «Καλώ τον καθένα και την καθεμία να ψηφίσει, γιατί μόνο έτσι η μοναδική λάμψη της προσέλευσης 210.000 συμπολιτών μας στις κάλπες τη περασμένη Κυριακή θα διατηρηθεί ολοζώντανη» δηλώνει ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και ΔεοντολογίαΟ καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος απευθύνει πρόσκληση, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για ευρεία συμμετοχή και στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας του νέου ενιαίου φορέα στην κεντροαριστερά.


  Ο κ. Αλιβιζάτος επισημαίνει την ανάγκη στις εκλογές της Κυριακής «να επιβεβαιώσουμε με τη ψήφο μας το ιστορικό γεγονός που εμείς δημιουργήσαμε την περασμένη Κυριακή. Η προοδευτική παράταξη είναι εδώ και έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της από Δευτέρα».

  Ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας αναφέρει ότι «η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε 982 εκλογικά τμήματα σ΄όλη την επικράτεια και σε 22 στο εξωτερικό, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Η διαδικασία θα είναι απλούστερη γιατί δεν συμπληρώνουμε αίτηση, ούτε καταβάλουμε τα 3 ευρώ. Έχουμε λάβει και πάλι όλα τα απαραίτητα μέτρα για να είναι η ψηφοφορία αδιάβλητη. 

  Αυτή τη φορά:
  -Ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν στις 12 Νοεμβρίου
  - Μπορεί κάποιος να ψηφίσει, όπου διευκολύνεται, σε διαφορετική πόλη, σε διαφορετικό εκλογικό τμήμα από εκείνο που ψήφισε την περασμένη Κυριακή
  - Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο».

  Και ο Νίκος Αλιβιζάτος καταλήγει: «ανεξάρτητα από ποιον/ά συγκεκριμένο υποψήφιο/α υποστηρίζει, καλώ τον καθένα και την καθεμία να ψηφίσει, γιατί μόνο έτσι η μοναδική λάμψη της προσέλευσης 210.000 συμπολιτών μας στις κάλπες τη περασμένη Κυριακή θα διατηρηθεί ολοζώντανη». Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Άδωνις τρολάρει Καραμέρο για το γιλέκο: «Αυτό γράφει καλύτερα και δεν φωνάζουν οι αριστεροί»

  Άδωνις τρολάρει Καραμέρο για το γιλέκο: «Αυτό γράφει καλύτερα και δεν φωνάζουν οι αριστεροί»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 09:53:47 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατακεραυνώνει τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής που εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή με «στολή εργασίας»Δεν έχασε την ευκαιρία να κατακεραυνώσει όλους όσοι τον επέκριναν που εμφανίστηκε με νανο-γιλέκο στην εκπομπή του προκειμένου να προωθήσει τις πωλήσεις ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης. 


  Η αφορμή του δόθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γιώργο Καραμέρο, που εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί του Σαββάτου φορώντας ένα από τα «φωσφορίζοντα» μπουφάν που φορούν όσοι εργάζονται έξω στο δρόμο εν μέσω βαθύ σκότους ή κακοκαιρίας, ώστε να μην τραυματίζονται από διερχόμενους οδηγούς ή να διακρίνονται από μακριά από όσους έχουν ανάγκη - κάτι που φυσικά είναι εντελώς περιττό μέσα σε ένα τηλεοπτικό στούντιο...

  «Τελικά λάθος γιλέκα πούλησα στην τηλεόραση, αυτό γράφει καλύτερα στην κάμερα», έγραψε στο tweet του ο κύριος Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας «και δεν φωνάζουν κιόλας οι αριστεροί»...


  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Ν.Αλιβιζάτος: Όλοι αύριο στις κάλπες για να επιβεβαιώσουμε ότι η προοδευτική παράταξη είναι εδώ

  Ν.Αλιβιζάτος: Όλοι αύριο στις κάλπες για να επιβεβαιώσουμε ότι η προοδευτική παράταξη είναι εδώ

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 09:53:15 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος απευθύνει πρόσκληση, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για ευρεία συμμετοχή και στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας του νέου ενιαίου φορέα στη προοδευτική παράταξη.

  Ο κ. Αλιβιζάτος επισημαίνει την ανάγκη στις αυριανές εκλογές «να επιβεβαιώσουμε με τη ψήφο μας το ιστορικό γεγονός που εμείς δημιουργήσαμε την περασμένη Κυριακή. Η προοδευτική παράταξη είναι εδώ και έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της από Δευτέρα».

  Ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας αναφέρει ότι «η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε 982 εκλογικά τμήματα σ΄όλη την επικράτεια και σε 22 στο εξωτερικό , από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Η διαδικασία θα είναι απλούστερη γιατί δεν συμπληρώνουμε αίτηση, ούτε καταβάλουμε τα 3 ευρώ. Έχουμε λάβει και πάλι όλα τα απαραίτητα μέτρα για να είναι η ψηφοφορία αδιάβλητη.

  Αυτή τη φορά:
  -Ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν στις 12 Νοεμβρίου
  - Μπορεί κάποιος να ψηφίσει, όπου διευκολύνεται, σε διαφορετική πόλη, σε διαφορετικό εκλογικό τμήμα από εκείνο που ψήφισε την περασμένη Κυριακή
  - Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο »

  Και ο Νίκος Αλιβιζάτος καταλήγει: «Ανεξάρτητα από ποιον/α συγκεκριμένο υποψήφιο/α υποστηρίζει, ΚΑΛΩ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕΜΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ , γιατί μόνο έτσι η μοναδική λάμψη της προσέλευσης 210.000 συμπολιτών μας στις κάλπες τη περασμένη Κυριακή θα διατηρηθεί ολοζώντανη».
 • Δούρου: Προδιαγεγραμμένη τραγωδία στη Μάνδρα, δίνουμε έμφαση στα προβλήματα εδώ και τρία χρόνια

  Δούρου: Προδιαγεγραμμένη τραγωδία στη Μάνδρα, δίνουμε έμφαση στα προβλήματα εδώ και τρία χρόνια

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 09:42:57 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Υποστηρίζει ότι «ωριμάζουν και προχωρούν 163 αντιπλημμυρικά έργα ύψους 508 εκατομμυρίων ευρώ»Μια «μαγική εικόνα» όσον αφορά τις ενέργειες της περιφέρειας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με τα ρέματα στην Αττική επιχειρεί να δώσει η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου με συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών.


  Παρά τις ευθύνες που έχει η Περιφέρεια - καθώς όπως κατήγγειλε η δήμαρχος Μάνδρας η μελέτη για το αντιπλημμυρικό έργο υπάρχει από το 2015 - η κυρία Δούρου δεν έχει κανένα πρόβλημα να μιλήσει για «προδιαγεγραμμένη τραγωδία» στη Δυτική Αττική με τους 16 νεκρούς από τις φονικές πλημμύρες σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο.

  «Γι' αυτό το λόγο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά τα προβλήματα από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της Περιφέρειας πριν από τρία χρόνια» προσθέτει η Ρένα Δούρου.

  Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι «ωριμάζουν και προχωρούν 163 αντιπλημμυρικά έργα ύψους 508 εκατομμυρίων ευρώ. Για τη συγκεκριμένη περιοχή εκτελούνται και είναι υπό δημοπράτηση έργα ύψους 58 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για στοχευμένα έργα όπως {...} η διευθέτηση του χειμάρου Σούρες Θριασίου Πεδίου».

  Στην ίδια συνέντευξη επιχειρεί να ρίξει τις ευθύνες στο «τρικέφαλο τέρας» της ελληνικής δημόσιας διοίκησης «η ευθυνοφοβία, η γραφειοκρατία και η αδράνεια». 

  Ειδικά, τέλος, για το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό ότι για την μη υλοποίησή του ευθύνεται το... Δασαρχείο λέγοντας ότι «τη μελέτη την ολοκληρώσαμε και ξεκινήσαμε από το 2014 την αλληλογραφία με το Δασαρχείο για να πάρουμε φέτος, 2017, την απάντηση του τελευταίου ότι τη βάζει στο αρχείο λόγω... δασικών χαρτών και ζητά νέα στοιχεία».

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Χ. Αθανασίου: Η κυβέρνηση επενδύει στη σύγκρουσή της με την Δικαιοσύνη

  Χ. Αθανασίου: Η κυβέρνηση επενδύει στη σύγκρουσή της με την Δικαιοσύνη

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-11-18 09:21:15 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Η κυβέρνηση εδώ και μήνες επενδύει στη σύγκρουσή της με την ελληνική Δικαιοσύνη», δήλωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, και αναπληρωτής τομεάρχης Ναυτιλίας της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου.

  Συγκεκριμένα μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε: «Kάποιους τους βολεύει να παρουσιάζουν τους δικαστές σαν εχθρούς». Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Παπαγγελόπουλου (ότι η απόφαση του ΣτΕ για το πόθεν έσχες των δικαστών είναι λάθος και έγκλημα).Υπογραμμίζοντας  ότι ο αναπληρωτής υπουργός «θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός και υπεύθυνος».

  Παράλληλα, μέσω της συνέντευξής του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο κ. Αθανασίου επιχειρηματολογεί για το γεγονός ότι  η ΝΔ θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα «όχι γιατί συμφωνούμε με αυτό, αλλά ως ένδειξη αναγνώρισης και τιμής των θυσιών που υφίσταται ο Ελληνικός Λαός και ως ελάχιστη ανακούφισή του».

  Ταυτόχρονα ο κ. Αθανασίου αναφέρεται και στο πρόσφατο νομοσχέδιο που κατέθεσε ο κ. Κουρουμπλής στην Βουλή και λέει ότι «πρόκειται για ένα τυπικό νομοσχέδιο -«σκούπα» που βρίθει παλαιοκομματικών λογικών και εξυπηρετήσεων ενώ στερείται συνοχής».
 • Κεντροαριστερά: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον δεύτερο γύρο

  Κεντροαριστερά: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον δεύτερο γύρο

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-11-18 08:22:13 | Πηγή: News247

  Η ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου, ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς έφτασε, αφού αύριο θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των εκλογών ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά και των Νίκο Ανδρουλάκη.

  Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 08:00 και θα διαρκέσει έως τις 20:00 το βράδυ. Αυτή τη φόρα δύσκολα θα δοθεί παράταση στη διαδικασία, όπως συνέβη στον πρώτο γύρο, αφού ο αριθμός των ψηφοφόρων είναι πλέον συγκεκριμένος.

  Δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο όσοι συμμετείχαν στον πρώτο γύρο, άρα σχεδόν 210.000 πολίτες και θα μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο θέλουν, όχι μόνο σε αυτό που πήγαν στον πρώτο γύρο. Αντίτιμο αυτή τη φορά δεν υπάρχει, καθώς αρκούν τα τρία ευρώ του πρώτου γύρου.

  Οι ώρες διεξαγωγής της ψηφοφορίας στα εκλογικά κέντρα εξωτερικού θα είναι οι αντίστοιχες με την Ελλάδα, αλλά με βάση τις τοπικές ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι οι ψήφοι από τις ΗΠΑ και τον Καναδά θα αργήσουν να ενσωματωθούν, ενώ τα αποτελέσματα της Αυστραλίας θα γίνουν γνωστά στην Αθήνα μερικές ώρες πριν κλείσουν οι ελληνικές κάλπες.

  Νικητής θα είναι ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους.

  Δείτε τα εκλογικά κέντρα:

   

 • Η επόμενη μέρα για την Κεντροαριστερά υπό τη νέα ηγεσία

  Η επόμενη μέρα για την Κεντροαριστερά υπό τη νέα ηγεσία

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Αντώνης Γκιόκας | Ημερομηνία: 2017-11-18 08:22:13 | Πηγή: News247

  Η ώρα της κρίσης για την Κεντροαριστερά έφτασε, αφού το βράδυ της Κυριακής η παράταξη θα έχει νέο ηγέτη, που θα διαμορφώσει τις συνθήκες για την επομένη μέρα, έχοντας την πλήρη νομιμοποίηση της λαϊκής βάσης. Άλλωστε, ο πρώτος κιόλας γύρος έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι το αύριο του χώρου ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία θα έχει τα χαρακτηριστικά του νικητή.

  Αν προσπαθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε το πρώτο μήνυμα, θα καταλάβουμε ότι σε καμία περίπτωση η πλειοψηφία των ψηφοφόρων δεν είναι αυτό ονομάζουμε «πασόκοι ορθόδοξοι». Οι πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες και έδωσαν τον πρώτο λόγο -με διαφορά μάλιστα- στην Φώφη Γεννηματά, κινούνται τα τελευταία χρόνια σε ένα ευρύτερο πολιτικό φάσμα.

  Και αυτή η επιτυχία της προσέλκυσης τους, την πιστώνεται η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Είναι η πολιτική παρακαταθήκη της επόμενης ημέρας. Ότι η Φώφη Γεννηματά -με τις όποιες αδυναμίες μπορεί κανείς εντοπίσει- με τις κινήσεις της κατάφερε να συσπειρώσει χιλιάδες κόσμο. Αυτό γίνεται ευκόλως αντιληπτό, αν συγκρίνουμε τα νούμερα. Τον Απρίλιο του 2015, ολόκληρη η διαδικασία για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, δεν συγκέντρωσε περισσότερους από 50.000 ψηφοφόρους. Σε αυτή την αναμέτρηση η Φ.Γεννηματά, μόνη της, κέρδισε παραπάνω από 90.000 σταυρούς. Άλλωστε, Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Καμίνης, δεν συγκέντρωσαν μαζί πάνω από 45.000, γεγονός που δείχνει ότι δεν οδήγησαν εκείνοι τον κόσμο στις κάλπες.

  Η παραπάνω σύγκριση είναι ο οδηγός για το αύριο. Οι επιλογές της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κρίθηκαν απολύτως επιτυχείς από τους προοδευτικούς πολίτες, που κατά πάσα πιθανότητα είχαν ψηφίσει άλλο κόμμα το 2015. Επομένως, η επόμενη μέρα με την Φώφη Γεννηματά στο τιμόνι του νέου φορέα, σημαίνει και ενότητα του χώρου και επαναπατρισμός χαμένων ψηφοφόρων, στοιχεία που μπορούν να επαναφέρουν την Κεντροαριστερά σε θέση πολιτικής ισχύος.

  Με βάση την παραπάνω εξίσωση, ιδιαίτερα επιτυχημένη κρίνεται και η παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη στον πρώτο γύρο. Σε περίπτωση που ο νεαρός ευρωβουλευτής καταφέρει να καλύψει την διαφορά των 17 μονάδων, τότε θα σημαίνει πως ο χώρος θα αλλάξει οριστικά γενιά, κάτι που ο Ν.Ανδρουλάκης χρησιμοποιεί ως προμετωπίδα του προεκλογικού του αγώνα. Η ηγεσία θα περάσει στη φουρνιά των 40αρηδων που γαλουχήθηκαν πολιτικά με το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ.

  Τα ερωτήματα που θα τεθούν επί τάπητος σε μια τέτοια περίπτωση, θα είναι αντιστρόφως ανάποδα με τα συμπεράσματα που βγάζουν οι αναλυτές σε περίπτωση νίκης της Φ.Γεννηματά. Θα καταφέρει ο νέος αρχηγός να αποτελέσει σύμβολο ενότητας του χώρου; Θα καταφέρει να φέρει πίσω τους «χαμένους» ψηφοφόρους; Θα καταφέρει να κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες μια πιθανής συγκυβέρνησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να διατηρήσει την παράταξη στις ράγες τις αντιπολίτευσης; Θα οδηγήσει άμεσα στη δημιουργία νέου κόμματος, διαλύοντας το ΠΑΣΟΚ; Πως θα αντιδράσουν οι οπαδοί και τα μέλη του σε έναν τέτοιο ενδεχόμενο; Αυτά είναι τα ερωτήματα στα οποία θα πρέπει να απαντήσει η παράταξη την επόμενη μέρα Νίκος Ανδρουλάκης, σε περίπτωση που κληθεί να σηκώσει το βάρος της ηγεσίας του νέου φορέα.

 • Ιδιότυπη συμμαχία Αθήνας– Βερολίνου με φόντο το Brexit

  Ιδιότυπη συμμαχία Αθήνας– Βερολίνου με φόντο το Brexit

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-11-18 04:04:10 | Πηγή: News Beast

  Στο νέο τεύχος του περιοδικού Spiegel δημοσιεύεται άρθρο που κάνει λόγο για μια ιδιότυπη συνεργασία Βερολίνου-Αθήνας, η οποία φέρεται να βάζει ξανά την Ελλάδα στο παιχνίδι της διεκδίκησης της σημαντικής ευρωπαϊκής υπηρεσίας EMA.

  «Η Γερμανία και η Ελλάδα θέλουν να μοιράσουν μεταξύ τους ορισμένες ευρωπαϊκές υπηρεσίες του Λονδίνου. Προκειμένου να εξασφαλίσουν τις υπηρεσίες οι οποίες λόγω του Brexit θα χρειαστεί να μετακομίσουν, οι κυβερνήσεις της Άγκελα Μέρκελ και του Αλέξη Τσίπρα προχώρησαν σε μια ασυνήθιστη συμμαχία: οι Έλληνες θα στηρίξουν τη γερμανική επιθυμία να μεταφερθεί η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (Εuropean Banking Authority) στη Φρανκφούρτη και ως αντάλλαγμα οι Γερμανοί θα στηρίξουν τη μετεγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (European Medicines Agency) στην Αθήνα. Την επόμενη εβδομάδα οι χώρες μέλη της ΕΕ αναμένεται να αποφασίσουν γι' αυτή τη μετεγκατάσταση. Η συμμαχία Βερολίνου-Αθήνας προκαλεί εντύπωση αφού για πολύ καιρό οι δύο χώρες είχαν εντονότατες διαφωνίες λόγω της ελληνικής οικονομικής κρίσης.

  Για να δρομολογήσει τη συμφωνία, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών το οποίο στην Ελλάδα είναι σχεδόν μισητό εξαιτίας της πολιτικής περικοπών κατά τη διάρκεια της ευρωκρίσης, ανέθεσε στο υπουργείο Εξωτερικών να διερευνήσει το κοινό εγχείρημα. Η διπλωματική αυτή παράκαμψη στέφθηκε με επιτυχία».

  Πηγή: deutche welle

   

           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο