• Γεννηματά από Βρυξέλλες: Αναγκαία η δέσμευση των εταίρων μας για απομείωση του χρέους

  Γεννηματά από Βρυξέλλες: Αναγκαία η δέσμευση των εταίρων μας για απομείωση του χρέους

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-22 17:04:12 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES)Για τη στήριξή τους απέναντι στον ελληνικό λαό ευχαρίστησε για άλλη μια φορά η Φώφη Γεννηματά τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, προσερχόμενη στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES).

  Στη δήλωσή της, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε ταυτόχρονα «την ανάγκη και τη δέσμευση των εταίρων μας για απομείωση του χρέους, που προκύπτει εξάλλου και από την πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν που ζητά πρόσθετα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».  Η κ. Γεννηματά προϊδέασε ότι στη συνεδρίαση θα καταθέσει σειρά από προτάσεις «για την ασφάλεια, την κοινή αμυντική πολιτική, για το πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε τους νέους ανθρώπους και συνέργιες μεταξύ των ευρωπαϊκών νεολαιών, ζητήματα εξαιρετικά σημαντικά για τις δημοκρατικές κοινωνίες, που πρέπει να βρουν μια νέα ισορροπία ανάμεσα στην ελευθερία και την ασφάλεια» Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Ένωση Κεντρώων: «Οι Ευρωπαίοι δεν μας εμπιστεύονται. Βρίσκονται στον αέρα τα επιπλέον 800 εκατ. ευρώ της δόσης»

  Ένωση Κεντρώων: «Οι Ευρωπαίοι δεν μας εμπιστεύονται. Βρίσκονται στον αέρα τα επιπλέον 800 εκατ. ευρώ της δόσης»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-22 16:54:13 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Οι Ευρωπαίοι αρνούνται να δώσουν τα 800 εκατ. ευρώ της δόσης του Ιουλίου και δίνουν μόνο τα 7,7 δις ευρώ, δηλαδή ποσά που χρωστάμε στην ΕΚΤ, στο ΔΝΤ και σε ιδιώτες επενδυτές» τονίζει η Ένωση Κεντρώων σε ανακοίνωσή της και σημειώνει: «Αυτό δείχνει ότι δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση. Θέτουν όρο για να τα δώσουν να πληρώσει το δημόσιο από τα πλεονάσματα του 2016 ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ιδιώτες».

  Στη συνέχεια η ανακοίνωση του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη υπογραμμίζει: «Υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα και αυτό γιατί, η Ελλάδα έκανε μονομερείς ενέργειες και έχει ανοιχτές πληγές, όπως για παράδειγμα. με συμβασιούχους, "κόκκινα" δάνεια και capital controls» και συμπληρώνει: «Τι είδους συμπαράσταση ζητάει από εμάς ο κ. Τσίπρας, τι θέλει τους πανηγυρισμούς για την συμφωνία, όταν οι ξένοι μας λένε κατάμουτρα ότι δεν μας εμπιστεύονται. Τι θέλει την εξουσία ο κ. Μητσοτάκης, τι να την κάνει όταν το καράβι μπάζει νερά από παντού. Λυπούμαστε, αλλά όταν λείπει από κάποιους το αίσθημα ευθύνης, τότε και τα 7 χρόνια θυσιών του ελληνικού λαού θα πάνε χαμένα».
 • ΝΔ: «Παράτυπη εκλογή της Διοίκησης της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων»

  ΝΔ: «Παράτυπη εκλογή της Διοίκησης της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-22 16:46:23 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Επιχείρηση άλωσης της Ανεξάρτητης Αρχής Λιμένων (ΡΑΛ), αποτελεί η εμπλοκή σας στην παράτυπη και αίολη εκλογή της νέας διοίκησης της ΡΑΛ,  στην οποία διορίστηκαν στενοί συνεργάτες σας, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώη πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης ΠλακιωτάκηςΕρώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Παναγιώτη Κουρουμπλή με θέμα  «Παράτυπη εκλογή της Διοίκησης της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων» κατέθεσε ο τέως πρόεδρος της ΝΔ, βουλευτής Λασιθίου, Γιάννης Πλακιωτάκης.

  Αναφέρει:

  «Κύριε Υπουργέ,
  Επιχείρηση άλωσης της Ανεξάρτητης Αρχής Λιμένων (ΡΑΛ), αποτελεί η εμπλοκή σας στην παράτυπη και αίολη εκλογή της νέας διοίκησης της ΡΑΛ,  στην οποία διορίστηκαν στενοί συνεργάτες σας και συμμετέχουν στελέχη τα οποία δεν έχουν  τα απαραίτητα προσόντα για την θέση, αν και ο νόμος θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση την άμεση σχέση τους με το αντικείμενο το οποίο καλούνται να υπηρετήσουν.
  Κύριε Υπουργέ,

  Οι ενέργειες σας παρακάμπτουν τα εχέγγυα της διαδικασίας ανεξαρτησίας και αμεροληψίας στην επιλογή των μελών της νέας Διοίκησης της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (ΡΑΛ).Ο διορισμός στην θέση του Προέδρου στενού συνεργάτη σας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και ο διορισμός ως μέλους της νέας διοίκησης της ΡΑΛ στενής συνεργάτιδας σας η οποία αναλαμβάνει σημαντικές θέσεις σε κάθε Υπουργείο στο οποίο ορίζεσθε Υπουργός, αποτελεί μείζον πολιτικό και  θεσμικό θέμα.

  Κύριε Υπουργέ,

  Όπως γνωρίζετε, βάσει του Νόμου 4389/16 η διοίκηση της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων επιλέγεται από την Διάσκεψη των Προέδρων, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία θα πρέπει σύμφωνα με το άρθρο 14 του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων, να ψηφίσουν τα 4/5 των μελών της Διάσκεψης.
  Αντ’ αυτού στην αίολη διαδικασία στην οποία προχωρήσατε κατοχυρώσατε το αποτέλεσμα με απλή κυβερνητική πλειοψηφία προσπερνώντας κατά το δοκούν ότι η ΡΑΛ μετατράπηκε από Δημόσια Υπηρεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή με τον Νόμο 489/2016. Επομένως η όλη παράτυπη διαδικασία εκτός από αίολη  κρίνεται και άκυρη.
   
  Κύριε Υπουργέ,

  Επειδή η όλη διαδικασία την οποία ακολουθήσατε πλήττει την αξιοπιστία αλλά και την λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής Λιμένων και γεννούνται πολλά ερωτηματικά για τους λόγους που σας οδήγησαν στην προσπάθεια να ελέγξετε και να καθυποτάξετε την λειτουργία των λιμένων σε μια χρονική περίοδο καθοριστικής σημασίας για το δημόσιο συμφέρον.

  Επειδή τα περισσότερα μέλη του νέου Δ.Σ της ΡΑΛ δεν έχουν τα προσόντα που ορίζει ο Νόμος στο άρθρο 109 « ότι το Δ.Σ πρέπει να απαρτίζεται από πρόσωπα αναγνωρισμένου κύρους, που διακρίνονται για την επιστημονική τους κατάρτιση, την ειδικότερη γνώση και εμπειρία της πρακτικής λειτουργίας των λιμένων και την επαγγελματική τους ικανότητα στον τεχνικό, νομικό και οικονομικό τομέα, ιδίως σε θέματα ναυτιλίας, στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού οργάνωσης και λειτουργίας των λιμένων».

  Ερωτάται ο Υπουργός;
  Η επιλογή του νέου Δ.Σ της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων είναι Νόμιμη ή όχι ;
  Ποια Κριτήρια ακολουθήθηκαν σχετικά με επιλογή των νέων Μελών του Δ.Σ της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων
  ; Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Τσίπρας: Η κοινωνική Ευρώπη οφείλει να είναι προτεραιότητα

  Τσίπρας: Η κοινωνική Ευρώπη οφείλει να είναι προτεραιότητα

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-22 16:14:55 | Πηγή: Skai
  «Η κοινωνική Ευρώπη, οφείλει να είναι προτεραιότητα για τις προοδευτικές δυνάμεις. Να εργαστούμε για άμεσα αποτελέσματα προς όφελος των λαών».

  Αυτό σημειώνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter, η οποία συνοδεύεται με φωτογραφίες από τη συμμετοχή του στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES).

  Η Ευρώπη δεν μπορεί να καλυτερέψει αν δεν είναι προοδευτική, αν δεν γίνει κοινωνική τόνισε εξάλλου ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας την Τετάρτη σε ανοιχτή εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας -Progressive Caucus-στις Βρυξέλλες.

  Η κοινωνική Ευρώπη, οφείλει να είναι προτεραιότητα για τις προοδευτικές δυνάμεις. Να εργαστούμε για άμεσα αποτελέσματα προς όφελος των λαών. pic.twitter.com/PBgGMjLYgb

  — Prime Minister GR (@PrimeministerGR) June 22, 2017

  Σχετικά Άρθρα

  Τσίπρας: «Μη αναστρέψιμο το σημείο εξόδου από τα μνημόνια» ΝΔ για Τσίπρα: Μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη με ιδεοληψίες δεν υπάρχουν Τσίπρας: Δικαίωση & καθαρός διάδρομος εξόδου από την κρίση η συμφωνία (upd) Tags: PES, ΕΕ, Κομισιόν, Τσίπρας, Πιτέλα, Γεννηματά
 • Εγκάρδια συνάντηση Τσίπρα - Τζεντιλόνι στις Βρυξέλλες

  Εγκάρδια συνάντηση Τσίπρα - Τζεντιλόνι στις Βρυξέλλες

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-06-22 16:06:26 | Πηγή: News247

  Με τον Ιταλό πρωθυπουργό συναντήθηκε στις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της παρουσίας τους στη βελγική πρωτεύουσα για τη Σύνοδο Κορυφής

  Οι δύο πρωθυπουργοί είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση.

  Την Τετάρτη, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από την «Προοδευτική Συμμαχία», όπως λέγεται η συνεργασία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς και Πρασίνων που έχει αναπτύξει πολλές πρωτοβουλίες το τελευταίο διάστημα, όλοι οι ομιλητές τόνισαν τη σημασία των συμμαχιών και της συνεργασίας στα θέματα που συμφωνούν μεταξύ τους για μια Ευρώπη κοινωνική, κοντά στους πολίτες της.

  Πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από τους διοργανωτές και το κοινό. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι «είναι ωραίο να είμαι μεταξύ φίλων, με τους οποίους υπηρετούμε ίδιους σκοπούς εδώ και πολλά χρόνια υπό δύσκολες συνθήκες, για μια καλύτερη Ευρώπη».

  «Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες από τον Ιανουάριο του 2015, υπό συνθήκες συνεχούς εκβιασμού από τους δανειστές μας, αλλά η δική μας πολιτική ήταν σαφής: να μείνουμε και να αγωνιστούμε, να μη ρισκάρουμε την τύχη της Ελλάδας, χωρίς όμως να θέλουμε την ιδιοκτησία των πολιτικών λιτότητας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Σήμερα, το τέλος του προγράμματος είναι ορατό. Και νιώθουμε δικαιωμένοι για την επιλογή μας», τόνισε.

 • Λύση για το πρόβλημα των σκουπιδιών παρουσιάζει το Ποτάμι

  Λύση για το πρόβλημα των σκουπιδιών παρουσιάζει το Ποτάμι

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-22 15:45:26 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Η επανάληψη των σκηνών με τα βουνά των σκουπιδιών στην πόλη, τους εργαζόμενους στην καθαριότητα να καταλαμβάνουν, επαναστατικώ δικαίω, δημόσιους χώρους, τους δημάρχους να νίπτουν τας χείρας τους (ενώ, εννοείται, καταγγέλλουν την κυβέρνηση) και την κυβέρνηση να εξαντλεί την υπομονή των πολιτών, έως ότου η «πάγια» λύση της μονιμοποίησης των συμβασιούχων να επιβληθεί «εκ των πραγμάτων», αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της Ρώμης του πελατειακού κράτους. Λύση, βέβαια, υπάρχει. Αλλά κανένα από τα κόμματα που μεγάλωσαν και ζουν από το πελατειακό κράτος, δεν την προκρίνει» αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του και υπογραμμίζει:

  «Μόνο το Ποτάμι τολμά να προτείνει τρία συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να γίνουν για να πάψουν οι συμβασιούχοι να είναι όμηροι της εκάστοτε κυβέρνησης, και οι πόλεις μας όμηροι των σκουπιδιών».

  Συγκεκριμένα, το Ποτάμι λέει:

  «Α) Οι συμβασιούχοι που εργάστηκαν στους δήμους πρέπει να πληρωθούν για την εργασία που παρείχαν. Η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή την σχετική διάταξη που θα λύνει το θέμα, ώστε να μην σύρονται οι συμβασιούχοι στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν το αυτονόητο: την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

  Β) Η κυβέρνηση να αλλάξει άμεσα το σύστημα προσλήψεων ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις: Οι Δήμοι που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαν συμβασιούχους για να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, να καταθέσουν στο ΑΣΕΠ κατάλογο με τις εν λόγω θέσεις.

  Το ΑΣΕΠ θα αξιολογήσει την ανάγκη και θα προχωρήσει σε ανοικτό διαγωνισμό για την κάλυψη των εν λόγω θέσεων. Στον διαγωνισμό θα μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε καλύπτει τα προαπαιτούμενα του περιγράμματος θέσης, συμπεριλαμβανομένων και των προηγούμενα υπηρετούντων σε αυτές τις θέσεις, συμβασιούχων, οι οποίοι μπορούν να μοριοδοτηθούν επιπλέον λόγω της προϋπηρεσίας τους στην εν λόγω θέση. Ο διαγωνισμός θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός τριμήνου.

  Γ) Καμία σύμβαση ορισμένου χρόνου δεν μετατρέπεται σε αορίστου. Οι Δήμοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω μη επάρκειας του προσωπικού τους κατά το τρίμηνο ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας από το ΑΣΕΠ μπορούν να προχωρήσουν στη σύναψη συμβάσεων τρίμηνης μέγιστης διάρκειας, οι οποίες λύονται αυτοδικαίως με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας από το ΑΣΕΠ».

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 • Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος: Το βράδυ, πιθανή μία νέα συνάντηση Αναστασιάδη-Τσίπρα

  Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος: Το βράδυ, πιθανή μία νέα συνάντηση Αναστασιάδη-Τσίπρα

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-22 15:37:33 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Για μιάμιση ώρα συναντήθηκαν το πρωί ο Κύπριος Πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός - Συζήτησαν το έγγραφο Έιντε και την επίσκεψη Γιλντιρίμ στην Αθήνα   Τη δεύτερη εντός της ημέρας συνάντησή τους ενδέχεται να έχουν απόψε στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.
   
  Ο Νίκος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε την συνάντηση, η οποία διήρκεσε πέραν της μιάμισης ώρας, «εποικοδομητική». Ανέφερε δε ότι «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα» πραγματοποίησης νέας συνάντησης Αναστασιάδη Τσίπρα το βράδυ, μετά την ενημέρωση του Προέδρου Αναστασιάδη προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις εξελίξεις.
   
  Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε, επίσης, ότι μεσολαβούν σήμερα και αύριο σημαντικές συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Έλληνα Πρωθυπουργού με Ευρωπαίους ομολόγους τους που σχετίζονται κατά κύριο λόγο με τις συζητήσεις που αναμένεται να γίνουν στην Ελβετία.
   
  Στην πρωινή συνάντηση, έγινε αξιολόγηση του προσχεδίου του εγγράφου Έιντε ενόψει της διάσκεψης για το Κυπριακό, που θα αρχίσει στις 28 Ιουνίου στο θέρετρο Κρανς Μοντάνα της Ελβετίας. 

  Εκτός από το έγγραφο Έιντε, στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε ενημέρωση από τον Έλληνα πρωθυπουργό σε σχέση με το περιεχόμενο των επαφών του με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα.

  Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Τσίπρας: Η κοινωνική Ευρώπη οφείλει να είναι προτεραιότητα για τις προοδευτικές δυνάμεις

  Τσίπρας: Η κοινωνική Ευρώπη οφείλει να είναι προτεραιότητα για τις προοδευτικές δυνάμεις

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-22 15:36:57 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Η κοινωνική Ευρώπη, οφείλει να είναι προτεραιότητα για τις προοδευτικές δυνάμεις» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter, η οποία συνοδεύεται με φωτογραφίες από τη συμμετοχή του στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES).

  Στην ίδια ανάρτηση ο πρωθυπουργός σημειώνει «Να εργαστούμε για άμεσα αποτελέσματα προς όφελος των λαών».


 • Δεύτερη συνάντηση Αναστασιάδη - Τσίπρα απόψε

  Δεύτερη συνάντηση Αναστασιάδη - Τσίπρα απόψε

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-22 15:28:52 | Πηγή: Ζούγκλα
  Τη δεύτερη εντός της ημέρας συνάντησή τους ενδέχεται να έχουν απόψε στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

  Ο Νίκος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε την συνάντηση, η οποία διήρκεσε πέραν της μιάμισης ώρας, «εποικοδομητική». Ανέφερε δε ότι «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα» πραγματοποίησης νέας συνάντησης Αναστασιάδη Τσίπρα το βράδυ, μετά την ενημέρωση του Προέδρου Αναστασιάδη προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις εξελίξεις.

  Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε, επίσης, ότι μεσολαβούν σήμερα και αύριο σημαντικές συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Έλληνα Πρωθυπουργού με Ευρωπαίους ομολόγους τους που σχετίζονται κατά κύριο λόγο με τις συζητήσεις που αναμένεται να γίνουν στην Ελβετία.

  Στην πρωινή συνάντηση, όπως είχε μεταδώσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ- έγινε αξιολόγηση του προσχεδίου του εγγράφου Άιντε ενόψει της διάσκεψης για το Κυπριακό, που θα αρχίσει στις 28 Ιουνίου στο θέρετρο Κρανς Μοντάνα της Ελβετίας.

  Εκτός από το έγγραφο Άιντε, στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε ενημέρωση από τον Έλληνα πρωθυπουργό σε σχέση με το περιεχόμενο των επαφών του με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 • Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας

  Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-22 15:11:04 | Πηγή: Ζούγκλα
  Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

  Στο γραφείο του στη Βουλή υποδέχεται την Παρασκευή 23 Ιουνίου τον πρόεδρο της Βουλγαρίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Η συνάντηση με τον Rumen Radev είναι προγραμματισμένη στις 12.15.
 • Ζωή κατά πάντων για τις γερμανικές αποζημιώσεις: Καταθέτει μήνυση κατά Παυλόπουλου, Τσίπρα, Στουρνάρα και Documenta 14

  Ζωή κατά πάντων για τις γερμανικές αποζημιώσεις: Καταθέτει μήνυση κατά Παυλόπουλου, Τσίπρα, Στουρνάρα και Documenta 14

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-22 15:11:04 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και λοιπών πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων για τη μη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών αναμένεται να προχωρήσει σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

  Η πρώην πρόεδρος της βουλής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί την πρωτοβουλία «Δικαιοσύνη για Ολους». Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, θα γίνουν νομικές ενέργειες εναντίον της έκθεσης Documenta 14, η οποία, όπως επισημάνθηκε σε εκδήλωση για το θέμα των γερμανικών οφειλών, «δρα ως προπαγανδιστικό εργαλείο για τη μη καταβολή των γερμανικών οφειλών και για το συνολικό ξέπλυμα της ευθύνης της Γερμανίας».

  Η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε σε δηλώσεις της τη μη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών έγκλημα εναντίον του ελληνικού Δημοσίου και έγκλημα εναντίον του δημοσίου συμφέροντος.

  Όπως έγινε γνωστό από το δελτίο τύπου της «Δικαιοσύνης για Όλους» η μηνυτήρια αναφορά θα κινηθεί κατά «εκείνων που σήμερα δεν διεκδικούν τις Γερμανικές Οφειλές, ενώ οφείλουν. Θα ακολουθήσει σειρά νομικών ενεργειών ενώπιον ελληνικών και διεθνών δικαστηρίων και αρχών».

  Όπως ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, την Πέμπτη στις 2μμ κατατίθεται ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και κατά του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, λόγω της μη διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.

  Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μιλώ συγκεκριμένα για τον Πρωθυπουργό και μέλη της Κυβέρνησης. Μιλώ, επίσης, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που συμπράττει σε αυτό το παιχνίδι. Μιλώ για τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, τον κύριο Στουρνάρα, που διαθέτει όλες τις εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία παρακολουθεί το ζήτημα του κατοχικού δανείου, του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, από τότε, αλλά δεν περιλαμβάνει τα στοιχεία αυτά σε έκθεση. Μιλώ για όλους τους υπεύθυνους, Κυβερνητικούς και Υπηρεσιακούς, που έχουν ως καθήκον στην κατάρτιση του Προϋπολογισμού του Κράτους να διαλαμβάνουν αυτήν την απαράγραπτη αξίωση της χώρας μας».
 • ΝΔ: Σκανδαλώδης η στάση του Καμμένου - Τον εμπιστεύεται ο Τσίπρας;

  ΝΔ: Σκανδαλώδης η στάση του Καμμένου - Τον εμπιστεύεται ο Τσίπρας;

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:47:20 | Πηγή: Skai
  Κάλεσμα στον πρωθυπουργό να απομακρύνει τον Πάνο Καμμένο από το υπουργείο Άμυνας απευθύνει η Νέα Δημοκρατία μετά από τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές που ο υπουργός φέρεται να είχε με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, αλλά και άλλες πράξεις και συμπεριφορές του που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

  «Η στάση του Καμμένου είναι πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά σκανδαλώδης» επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση δια του Βασίλη Κικίλια.

  Όπως τονίζει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο κ. Καμμένος εμφανίζεται να επικοινωνεί με κατάδικο σε ισόβια για ναρκωτικά, κρατούμενο στις φυλακές.

  «Τι έχει να πει ένας υπουργός Εθνικής Άμυνας σε έναν κατάδικο για ναρκωτικά; Αυτό το ερώτημα κάθε λογικού ανθρώπου παραμένει αναπάντητο» αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ.

  Ο κ. Κικίλιας προσθέτει ότι «αποκαλύφθηκε, επίσης, ότι ο κ. Καμμένος κατά παράβαση των στρατιωτικών κανονισμών, χρησιμοποιεί ως πιλότος, πολεμικά ελικόπτερα. Θέτοντας σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές και στρατιωτικό υλικό για το οποίο έχουν πληρώσει οι Έλληνες Φορολογούμενοι».

  «Στη θέση δηλαδή του οφειλόμενου σεβασμού στους νόμους, τους κανονισμούς, αλλά και στα ίδια τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τους Έλληνες πολίτες, έχει μπει η αλαζονεία, η ανευθυνότητα και η παραβατική συμπεριφορά» σημειώνει.

  Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθυμίζει ακόμα ότι «πριν λίγες ημέρες, ο κ. Καμμένος ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περιβόητη γραβάτα, μεταφέροντας, για άλλη μια φορά, την χυδαιότητα στο διαδίκτυο». «Δεν βρήκε το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη και ενέπλεξε ακόμη και το ανήλικο παιδί του. Κάθε λογικός και σοβαρός άνθρωπος μπορεί να κρίνει το ήθος και τη στάση του κ. Καμμένου» σχολιάζει.

  «Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και σε πολλά άλλα. Δεν θα το κάνουμε σήμερα. Σε κάθε περίπτωση η στάση του είναι πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά σκανδαλώδης. Τίθεται ένα κρίσιμο ερώτημα: Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να εμπιστεύεται τον κ. Καμμένο ως ΥΕΘΑ της χώρας;» καταλήγει ο κ. Κικίλιας.

  Με κακό συνήγορο του Πάνου Καμένου παρουσίασε στο μεταξύ τον Σταυρό Κοντινή ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι οι αναφορές του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο σε «παλιό πολίτικο σκηνικό» προφανώς αφορούν τον υπουργό Άμυνας.

  Σχετικά Άρθρα

  Θεοχαρόπουλος: Κακός συνήγορος του Καμμένου ο Κοντονής Το Ποτάμι: Αμείλικτα ερωτήματα για την επικοινωνία Καμμένου με ισοβίτη Κοντονής: Ο Καμμένος μίλησε με τον Γιαννουσάκη για να μάθουμε την αλήθεια Γεωργιάδης: Ο Καμμένος ομολόγησε εξωθεσμική παρέμβασή για το Noor 1 Κυβέρνηση: Ο κ. Καμμένος έπραξε ό,τι θα έπραττε οποιοσδήποτε πολίτης Tags: Noor 1, Καμμένος, Γιαννουσάκης, πιλότος, γραβάτα, ΥΕΘΑ, Τσίπρας
 • Κουμουτσάκος στο Ραδιόφωνο 24/7: Η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει την τακτική των εντάσεων

  Κουμουτσάκος στο Ραδιόφωνο 24/7: Η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει την τακτική των εντάσεων

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:38:18 | Πηγή: News247

  "Η Τουρκία κάνει μεγάλο λάθος, πρέπει να εγκαταλείψει την τακτική των εντάσεων" , είπε στο Ραδιόφωνο 24/7, και την εκπομπή "Αντίμετρα" με τον Στέφανο Τζανάκη και τον Γιώργο Μελιγγώνη, ο βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας την ανάγνωση του κορανίου στην Αγία Σοφία.

  Ο κ.Κουμουτσάκος πρόσθεσε ότι ο Ερντογάν επενδύει στη θρησκεία θέλοντας να εκφράσει το σύνολο του Ισλάμ. Σημείωσε επίσης ότι η Τουρκία πρέπει να πλησιάσει την ΕΕ και να μην απαομακρυνθεί.

  Αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε ότι δεν είναι αισιόδοξος καθώς οι συζητήσεις αγγίζουν θέματα που βρίσκονται στην ουσία της στρατηγικής της Άγκυρας.

  Επισήμανε ότι πρέπει να υπάρχει συμφωνία σε επίπεδο κυβερνήσεων-διαπραγματευτών για να ανοίξει ο δρόμος για τα δημοψηφίσματα.

  Τέλος, για την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα αλλά και στη Θράκη, είπε ότι ήταν μια επίσκεψη ατμόσφαιρας, καθώς συνεχίζονται οι παραβιάσεις σε αέρα και θάλασσα.

 • Κοντονής: Ο Καμμένος μίλησε με Γιαννουσάκη για να μάθουμε την αλήθεια

  Κοντονής: Ο Καμμένος μίλησε με Γιαννουσάκη για να μάθουμε την αλήθεια

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:31:26 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «Ο υπουργός Άμυνας, αν τον κατηγορείτε για κάτι, είναι για υπερβάλλοντα ζήλο και προτροπή προς κάποιον να μιλήσει», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, που όπως εκτιμάται προσέφερε κάλυψη στον Πάνο Καμμένο για τη συνομιλία με τον ποινικό κρατούμενοΚάλυψη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για τις καταγγελίες που τον εμφανίζουν να συνομιλεί με ποινικό κρατούμενο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών παρείχε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

  Ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε πως «οι κατηγορίες ότι ένας υπουργός παρακίνησε έναν ισοβίτη να πει την αλήθεια είναι πρωτάκουστες. Κατηγορήστε τον για ό,τι άλλο θέλετε αλλά γι αυτό δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε» ενώ σε άλλο σημείο κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να απαντήσουν αν «ο υπουργός Εθνικής Άμυνας λειτούργησε στην συγκεκριμένη περίπτωση για να συγκαλυφθεί ή να αποκαλυφθεί η αλήθεια; Το πρώτο ερώτημα είναι αυτό. Μίλησε στην συγκεκριμένη περίπτωση με ισοβίτη για εμπόριο ναρκωτικών και του είπε «μη μιλήσεις μη αποκαλύψεις τίποτα» ή του είπε «μίλησε όπως ο νόμος περί ναρκωτικών ορίζει» και λέει ότι ακόμα και μετά την αμετάκλητη απόφαση όποιος μιλήσει για περαιτέρω αποκάλυψη τυγχάνει ευεργετικών διατάξεων. Ο υπουργός Άμυνας, αν τον κατηγορείτε για κάτι, είναι για υπερβάλλοντα ζήλο και προτροπή προς κάποιον να μιλήσει. Αυτό είναι το αμάρτημά του; Αν αυτό είναι τότε να πείτε ότι τάσσεστε υπέρ της συγκάλυψης. Ο τρόπος που βάλατε κατά του υπουργού Αμυνας οδηγεί σε άλλες σκέψεις».

  Την συζήτηση άνοιξε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης καλώντας τον υπουργό Δικαιοσύνης να απαντήσει και να επισημάνει εάν έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

  «Σας ακούω να μιλάτε για τον κ. Καμμένο με εμπαθή τρόπο για μια ενέργειά του η οποία κατευθύνεται προς την αποκάλυψη της αλήθειας ενδεχομένως και άλλων ενόχων. Αυτό δεν είναι κακό» συνέχισε ο κ. Κοντονής και πρόσθεσε «Πήγε να του πάρει κατάθεση; Όχι. Παρακάμπτετε το γεγονός ότι ο ισοβίτης έδωσε συνέντευξη στον κ. Τριανταφυλλόπουλο. Εκεί εμπλέκει ανθρώπους και επιχειρηματίες κλπ. Τι έκανε η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη; Αμέσως απεστάλη εισαγγελέας να ερευνήσει αν είναι αληθή αυτά. Ο ισοβίτης δεν δέχθηκε να δώσει κατάθεση, παρέδωσε όμως στην αρμόδια εισαγγελέα ένα κατάλογο με τραπεζικούς λογαριασμούς. Από εκείνο το σημείο χωρίς διαρροές έχει ξεκινήσει η διαδικασία δικαστικής διερεύνησης. Εμείς δεν κατασκευάζουμε ενόχους. Ο δε υπουργός Άμυνας μετά από εκείνη την επαφή όπου προφανώς διασταύρωσε ό,τι του είχε καταγγελθεί από τον δημοσιογράφο που πήρε την συνέντευξη δεν έκανε κάτι άλλο».

  «Ενόχους δεν κατασκευάζει κανείς» είπε ο κ. Κοντονής και συμπλήρωσε: «Μου κάνει εντύπωση ότι στην παρούσα χρονική στιγμή υπάρχει ορυμαγδός δημοσιευμάτων σε ΜΜΕ που ανήκουν σε συγκεκριμένο εφοπλιστή. Όμως αυτά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν δημοσίευσαν ούτε ένα στοιχείο της συνέντευξης που έδωσε ο ισοβίτης. Μας ενδιαφέρει η αποκάλυψη της αλήθειας να δούμε ποιος ήταν ο οργανωτής όλης αυτής της κίνησης. Να δούμε αν όσα λέει ο ισοβίτης για την διαδρομή έχουν αλήθεια. Εγώ σας λέω ότι αν υπάρχουν ευθύνες για την εμπλοκή του Λιμενικού του προανακριτικού υπαλλήλου αυτά ήδη διερευνώνται και ήδη η εισαγγελία Πειραιά έχει ενεργοποιηθεί. Πού είναι το μεμπτό; Αν υπήρξαν πάλι ήσσονος σημασίας παραβιάσεις του κανονισμού λειτουργίας της φυλακής έχω δώσει εντολή να διερευνηθούν και θα δούμε πού θα καταλήξει η έρευνα. Όμως να κατηγορείται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ότι προέτρεψε ένα κρατούμενο ισοβίτη να πει την αλήθεια αυτό με αφήνει άναυδο. Εσείς αν είχατε αυτή την δυνατότητα τι θα του λέγατε; Θα του λέγατε δεν σου μιλώ και δεν με ενδιαφέρει το θέμα ή θα του λέγατε πες όσα ξέρεις;»

  «Ο υπερβολικός αντιπολιτευτικός ζήλος ή οι εμμονές έναντι του κ. Καμμένου οδηγούν κόμματα να δίνουν την εντύπωση ότι βρίσκουν πατήματα εκεί που επιχειρηματικά συμφέροντα αισθάνονται ότι βάλλονται. Μήπως θα πρέπει οι αξιότιμοι κύριοι εφοπλιστές και επιχειρηματίες να είναι στο απυρόβλητο; Οι καταγγελίες μήπως δεν πρέπει να διερευνώνται;» υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης για να συνεχίσει: «Δίδεται η εντύπωση ότι οικονομικά συμφέροντα υπαγορεύουν τον πολιτικό λόγο κομμάτων».

  «Εχουμε ένα φορτίο με 2 τόνους ηρωίνη και εσείς λέτε ότι το μέγιστο δεν είναι αυτό που θα γινόταν στην κοινωνία αλλά αν ο κ. Καμμένος πήρε τηλέφωνο και προέτρεψε έναν εμπλεκόμενο να πει τι γνωρίζει. Αυτό είναι το μείζον ζήτημα αυτή την στιγμή; Ακόμα και παρατύπως να ενήργησε, η ενθάρρυνση να πει την αλήθεια από υπουργό σε ισοβίτη είναι κάτι το οποίο δεν μπορείτε να το χαρακτηρίσετε αρνητικό. Λειτουργεί προς αποκάλυψη της αλήθειας και αυτό ευνοεί την κοινωνία. Να μάθουμε ποια σκοτεινά πρόσωπα και συμφέροντα εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση»

  Ο κ. Κοντονής υποστήριξε μάλιστα πως οι καταγγελίες Γεωργιάδη έχουν να κάνουν με «όσα κατέθεσε ο κ. Μαρτίνης και όσα διαλαμβάνονται εις βάρος σας σε δικογραφία για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Εγώ εύχομαι ο καθένας να αποδείξει την αθωότητα του».

  Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του υπουργού ο αντιπρόεδρος της Ολομέλειας Νικήτας Κακλαμάνης είπε «δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν επικοινωνία υπουργού  με ισοβίτη ναρκέμπορο. Όλα τα κόμματα θέλουν να αποκαλυφθεί η αλήθεια».

  Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «όχι μόνο επιβεβαιώσατε το τηλεφώνημα Καμμένου αλλά εισπράξατε και το χειροκρότημα των βουλευτών σας»  ενώ υπενθύμισε στον κ. Κοντονή πως «Στον Δυτικό κόσμο υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας. Είμαστε όλοι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Εσείς είπατε το αντίθετο. Εύχομαι να αποδείξετε την αθωότητά σας είπατε. Σας λέω πως όταν καταθέσω για το Ντυνάν θα τρέχετε να κρυφτείτε». «Μου κάνει εκπληκτική εντύπωση που αποφασίσατε  να παίξετε τον συνήγορο του κ. Καμμένου και να πάρετε πάνω σας την ευθύνη για ό,τι έχει συμβεί» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: «Θεωρείτε λογικό και φυσιολογικό ο υπουργός Εθνικής Αμυνας να παίρνει τηλέφωνο  έναν ισοβίτη για να συνεννοηθούν. Εχετε αντίστοιχο παράδειγμα από το παρελθόν ή η αγάπη για την καρέκλα σας κάνει να τα παραβλέπετε όλα αυτά;»

  Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, υποστήριξε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης «όχι μόνο επιβεβαίωσε τις συνομιλίες, αλλά υιοθέτησε και όσα είπε ο κ. Καμμένος με τον ισοβίτη» για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Είτε κάνετε τον κακό συνήγορο ή θέλετε να «κάψετε» τον κ. Καμμένο».

  Δευτερολογία Κοντονή: Υποτιθέμενη η συνομιλία Καμμένου-ισοβίτη

  Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την αρχική του παρέμβαση κατά την οποία όχι μόνο επιβεβαίωσε ότι υπήρξε συνομιλία μεταξύ του κ. Πάνου Καμμένου και καταδικασμένου για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών αλλά υποστήριξε πως καλώς έπραξε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, επιχείρησε ο κ. Σταύρος Κοντονής κλείνοντας την επεισοδιακή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

  Ο υπουργός Δικαιοσύνης «διόρθωσε» την αρχική του τοποθέτηση κάνοντας λόγο αυτή τη φορά για «υποτιθέμενη συνομιλία του υπουργού Εθνικής Αμυνας».

  Παράλληλα επιτέθηκε στην ΝΔ επισημαίνοντας ότι «αναγνωρίζουν πως υπάρχει μέγα θέμα να υπερασπίζονται επιχειρηματικά συμφέροντα και δημοσιεύματα ΜΜΕ που ανήκουν σε συγκεκριμένο επιχειρηματία».

  Αναφορικά με την υπόθεση είπε πως «έχουμε δημοσίευση κάποιων διαλόγων. Ξέρετε αν έχουν συνέχεια ή είναι προϊόν συρραφής έχουν και παρεμβολή; Κανείς δεν το γνωρίζει. Ξέρετε πότε έγιναν; Όχι. Γίνεται έρευνα. Ενήργησε με μεροληψία η Δικαιοσύνη; Πουθενά. Αν πάρουμε ως υπόθεση εργασίας πως υπήρξε συνομιλία θα είχατε δίκαιο να λέγατε ότι αυτοδυνάμως ο υπουργός Αμυνας πήρε κρατούμενο και του είπε να πράξει τα δέοντα. Όμως εσείς σκοπίμως βγάζετε από τον λογαριασμό ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος έδωσε συνέντευξη και ανέφερε κάποια πράγματα που προκάλεσαν έρευνα. Δεν θα επιλέγετε από την αλληλουχία γεγονότων όσα σας βολεύουν».

  Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «για την δίκη που τελείωσε και είναι κρατούμενος ο συγκεκριμένος έχει κατατεθεί και έφεση από την εισαγγελέα και θα εκδικαστεί. Το πληροφορήθηκα εχθές» και υποστήριξε «Όλα αυτά με την επίθεση που γίνεται στον υπουργό Αμυνας δεν είναι τυχαία. Σας είπα ότι διεξάγεται έρευνα που έχει να κάνει και με παρέμβαση της οικονομικής αστυνομίας και εισαγγελέα και αυτά τα πράγματα κάποιους ανησυχούν. Αν ήμουν στην θέση κάποιου που έχει πεποίθηση ότι δεν έχει υποπέσει σε παράνομες πράξεις δεν θα ενεργοποιούσα τον φιλικό τύπο για να δει τι έχει κάνει ο Καμμένος αλλά θα περίμενα τι θα δείξει η Δικαιοσύνη». 

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Κουτσούμπας: Κρίση και πόλεμος είναι δίδυμα αδέρφια

  Κουτσούμπας: Κρίση και πόλεμος είναι δίδυμα αδέρφια

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:31:26 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Οι καπιταλιστές είναι ενωμένοι απέναντι στους λαούς, όμως μεταξύ τους ανταγωνίζονται και οι αντιθέσεις μεγαλώνουν είπε ο γραμματέας του ΚΚΕ και σημείωσε ότι στην ευρύτερη περιοχή, οι ανταγωνισμοί εκδηλώνονται με επίκεντρο τον έλεγχο ενεργειακών πόρωνΤο εργοστάσιο της ΕΒΓΑ επισκέφτηκε νωρίτερα σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και μίλησε στους εργαζόμενους.

  Ο Δ. Κουτσούμπας αφού αναφέρθηκε στις εξελίξεις και στις δύσκολες μέρες που περνάει ο λαός με τα μνημόνια διαρκείας, σημείωσε την ανάγκη να φωτιστούν οι αιτίες αυτής της κατάστασης προκειμένου να ανοίξει ένας άλλος δρόμος προς όφελος του λαού.

  Μίλησε για το χρέος, τονίζοντας πως δεν το προκάλεσε ο λαός, ο οποίος όμως καλείται να το πληρώσει, για την υπόσχεση της κυβέρνησης περί ανάπτυξης, σημειώνοντας πως στο κρίσιμο ερώτημα ποιος θα ωφεληθεί απ' αυτή την ανάπτυξη, η απάντηση είναι οι όμιλοι, ενώ για το λαό θα διατηρηθούν στο ακέραιο τα αντιλαϊκά μέτρα και οι νόμοι που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να αποκλείεται -όπως είπε- η εκδήλωση και νέας κρίσης στην ΕΕ.

  Προειδοποίησε ακόμα για τον κίνδυνο ενός πολέμου, αφού όπως υπογράμμισε οι καπιταλιστές είναι ενωμένοι απέναντι στους λαούς, όμως μεταξύ τους ανταγωνίζονται και οι αντιθέσεις μεγαλώνουν. Κρίση και πόλεμος είναι δίδυμα αδέρφια, σημείωσε χαρακτηριστικά, και ως τέτοια πρέπει η εργατική τάξη να τα αντιμετωπίζει ορθώνοντας αποφασιστικά ισχυρή αντίσταση.

  Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε διεξοδικά στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, όπου οι ανταγωνισμοί εκδηλώνονται με επίκεντρο τον έλεγχο ενεργειακών πόρων, δρόμων μεταφοράς της Ενέργειας και αγορών, στην εμπλοκή της Ελλάδας που εκθέτει το λαό σε μεγάλους κινδύνους και τόνισε τη σημασία να ανοίγει αυτό το ζήτημα μέσα στο λαό, να ενημερώνεται και να προετοιμάζεται το κίνημα για την αντιμετώπιση του εχθρού, που όπως υπογράμμισε δεν θα είναι μόνο εκτός συνόρων αλλά θα είναι και εντός.

  Αναλυτικά αναφέρθηκε και στην πρόταση του ΚΚΕ για κοινωνική συμμαχία που θα παλέψει με κατεύθυνση την αλλαγή τάξης στην εξουσία, η οποία με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, κεντρικό σχεδιασμό, μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από λυκοσυμμαχίες, όπως η ΕΕ, θα υλοποιήσει ένα ριζικά διαφορετικό σχέδιο με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες.

  Καταλήγοντας, τόνισε ότι το ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι στο πλάι των εργαζομένων, του λαού, στήριγμά του, καλώντας τον σε συμπαράταξη και συμπόρευση.

  Στη συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ενημερώθηκε για την κατάσταση στο χώρο δουλειάς, ενώ του παραδόθηκε το σχέδιο επιχειρησιακής σύμβασης που το σωματείο παλεύει, με επίκεντρο την αναίρεση των μειώσεων που επέβαλε η επιχείρηση και αυξήσεις στους μισθούς όλων των εργαζομένων.


  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Κυπριακό: Χωρίς εκπλήξεις το έγγραφο Έιντε για τις συνομιλίες

  Κυπριακό: Χωρίς εκπλήξεις το έγγραφο Έιντε για τις συνομιλίες

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:31:26 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Το 9 σελίδων έγγραφο που παρέδωσε το πρωί ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, θα αποτελέσει τον «οδηγό» για τις συνομιλίες στα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων - Περιέχει συγκεκριμένη αναφορά στη συμφωνία της 12ης Ιανουρίου ότι η ασφάλεια της μίας πλευράς δεν πρέπει να είναι εις βάρος της άλλης Εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να περιλαμβάνονται «εκπλήξεις» στο έγγραφο που παρέδωσε το πρωί ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό και θα αποτελέσει τον «οδηγό» για τις συνομιλίες στα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων.

  Πρόκειται για έγγραφο 9 σελίδων το οποίο καταγράφει κατηγοριοποιημένα τα ερωτήματα στα οποία πρέπει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των πλευρών έτσι ώστε να αποτελέσει πυξίδα για να καθοριστεί η πρόοδος στην διάσκεψη. 

  Σε σχετικό παράρτημα που δεν αποτελεί μέρος του κοινού εγγράφου καταγράφονται οι απαντήσεις και οι θέσεις των πλευρών σε κάθε ένα από τα ερωτήματα στη βάση των όσων συζήτησαν οι τεχνοκράτες στο Μόντ Πελεράν. 

  Το έγγραφο Έιντε θέτει το γενικότερο πλαίσιο της συζήτησης για τις εγγυήσεις κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά στη συμφωνία της 12ης Ιανουρίου ότι η ασφάλεια της μίας πλευράς δεν πρέπει να είναι εις βάρος της άλλης, κάνοντας επίσης αναφορά στο κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014.

  Στο έγγραφο τονίζεται ότι το θέμα της ασφάλειας είναι ευαίσθητο και πως η πρόοδος σε αυτό «θα επηρεάσει κρίσιμα» τις προοπτικές κατάληξης σε συνολική συμφωνία και αποδοχής στα χωριστά δημοψηφίσματα. Μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται πως ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως οι θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ πρέπει να αντανακλώνται στη λύση του Κυπριακού, και πως η διαπραγμάτευση θα διέπεται από το διεθνές δίκαιο και θα λαμβάνει υπόψη την ιδιότητα της Κύπρου ως κράτους μέλους της ΕΕ.   

  Μέχρι αύριο αναμένεται να έχουν διαβιβαστεί στα Ηνωμένων Έθνη οι παρατηρήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς για το έγγραφο ενόψει της τελικής του διαμόρφωσης πριν την μετάβαση στην Ελβετία. Ανάλογες παρατηρήσεις θα καταθέσει και η τουρκοκυπριακή πλευρά.
    Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • ΛΑΕ: Πολιτική απάτη της κυβέρνησης η δήθεν διατήρηση του 51% του ΑΔΜΗΕ «υπό δημόσιο έλεγχο»

  ΛΑΕ: Πολιτική απάτη της κυβέρνησης η δήθεν διατήρηση του 51% του ΑΔΜΗΕ «υπό δημόσιο έλεγχο»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:31:26 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Οι Κινέζοι μπαίνουν στον ΑΔΜΗΕ με όρους κατακτητή αναφέρει σε ανακοίνωση του το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη με αφορμή τη δημοσιοποίηση από το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών του συμφώνου των μετόχων του νέου ΑΔΜΗΕ«Η δημοσιοποίηση από το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών του συμφώνου των μετόχων (Shareholders Agreement) του νέου ΑΔΜΗΕ εκθέτει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι συμπεριφέρεται σαν πολιτικός απατεώνας. Παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για «διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ» το Shareholders Agreement, το οποίο ο κ. Σταθάκης και η κυβέρνηση κρατούσαν κρυφό, αποκαλύπτει ότι οι Κινέζοι μπαίνουν στον ΑΔΜΗΕ με όρους κατακτητή».

  Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τμήμα ενέργειας της Λαικής Ενότητας. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης: 

  «Η κινεζική State Grid, αν και εξαγόρασε μόλις το 24% του ΑΔΜΗΕ, αποκτά αυξημένα δικαιώματα στη διοίκηση καθώς:
  Αν και μέτοχος του 24% του νέου ΑΔΜΗΕ, ορίζει τρία (3) μέλη στο 9-μελές ΔΣ ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος θα πρέπει να εγκριθεί από αυτήν, εγγράφως.

  Απαιτείται η ρητή έγκριση και συγκατάθεση της State Grid για μείζονα ζητήματα όπως αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μεταβίβαση μετοχών, σύναψη δανείων κλπ. Σε διαφορετική περίπτωση αποκτά το δικαίωμα να μπλοκάρει τις αποφάσεις του ΔΣ.

  Με το καλημέρα, τοποθετεί δικά της στελέχη ως «αναπληρωτές διευθυντές» σε όλες τις κρίσιμες διευθύνσεις (οικονομικά, προμήθειες, νέα έργα, κλπ). Είναι σαφές ότι η State Grid θα έχει τον πρώτο λόγο σε οτιδήποτε αφορά τη λειτουργία της εταιρίας
  Σε περίπτωση που αποφασιστεί περαιτέρω ιδιωτικοποίηση οι κινέζοι θα έχουν το δικαίωμα της «πρώτης προτίμησης».

  Αποκτά «δικαίωμα προαίρεσης» δηλαδή, αν και εφόσον η Stare Grid το αποφασίσει, οι μετοχές του ΑΔΜΗΕ που μένουν εκτός Χρηματιστηρίου (24% των κινέζων και 25% του Δημοσίου) μπορούν να ενσωματωθούν στην εισηγμένη – χρηματιστηριακή ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών.

  Δηλαδή όλος ο ΑΔΜΗΕ μπορεί να περάσει στο χρηματιστήριο και δεν αποκλείεται περεταίρω και η ολοκληρωτική ιδιωτικοποίησή του μέσω αύξησης του μετοχικού του κεφαλαίου.
  Μπορεί η κυβέρνηση να θριαμβολογεί για την πορεία της μετοχής του νέου ΑΔΜΗΕ στο ΧΑΑ, στην πραγματικότητα ο νέος ΑΔΜΗΕ είναι ήδη μια προβληματική επιχείρηση που δε μπορεί να υλοποιήσει το δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξής του (κυρίως τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις της Κρήτης). 

  Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η απερχόμενη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ δηλώνει ότι το κεφάλαιο κίνησης δεν επαρκεί για να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητες για τους επόμενους δώδεκα μήνες, προτίθεται να εξασφαλίσει το επιπλέον ποσό μέσω τραπεζικού δανεισμού και είναι ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με τραπεζικό ίδρυμα (δεν αναφέρει ποιο …) για τη σύναψη δανειακής σύμβασης. Η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ φαντάζει πλέον μονόδρομος.

  Είναι βέβαια εξίσου προκλητικό το γεγονός να καταγγέλλουν την κυβέρνηση οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι είχαν δρομολογήσει το 2014 να ξεπουλήσουν από την αρχή το 66% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ κάτι για το οποίο επιμένουν ακόμη και σήμερα».

  Καταλήγοντας στην ανακοίνωση της, η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την κυβέρνηση για το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ και την καταστροφή της ΔΕΗ, της οποίας όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, η χρηματιστηριακή μετοχή έφτασε να είναι μικρότερη από την τιμή της μετοχής του ΑΔΜΗΕ, της πρώην θυγατρικής της!


  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Μηνύματα Τσίπρα για Κυπριακό στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

  Μηνύματα Τσίπρα για Κυπριακό στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:31:26 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Στη συνάντηση με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ έγιναν τα πρώτα βήματα σε έναν δύσκολο αλλά ειλικρινή διάλογο είπε ο Πρωθυπουργός«Η γραμμή μας είναι σαφής, αποφασιστική και ψύχραιμη. Σε αυτή συνεχίζουμε με συνέπεια χωρίς θόρυβο, δηλώσεις και διαρροές ώστε να βρούμε δίκαιη και βιώσιμη λύση». 

  Τα παραπάνω σημείωσε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο για την πολιτική της κυβέρνησης στο Κυπριακό και τόνισε ότι για την πολιτική αυτή η κυβέρνηση έχει τη συναίνεση σχεδόν του συνόλου του πολιτικού κόσμου.

  Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε ακόμα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ότι στη συνάντηση με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ έγιναν τα πρώτα βήματα σε έναν δύσκολο αλλά ειλικρινή διάλογο. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Τσίπρας: Η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα - Δεν πάψαμε ποτέ να υλοποιούμε παράλληλο πρόγραμμα

  Τσίπρας: Η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα - Δεν πάψαμε ποτέ να υλοποιούμε παράλληλο πρόγραμμα

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:31:26 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Η επιλογή μας ήταν από την αρχή να μην ρισκάρουμε να θρυμματίσουμε την Ελλάδα, να μην απαξιώσουμε την αριστερή ιδεολογία στην Ευρώπη»Στο κυβερνητικό «success story» επέμεινε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην εκδήλωση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» (Progressive Caucus) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, με τίτλο «Το σενάριο που λείπει - Μια εναλλακτική για τους Ευρωπαίους».

  «Η Ελλάδα έχει φτάσει στο σημείο επιστροφής στην κανονικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι το σημείο της εξόδου από τα Μνημόνια είναι ορατό, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του δεν «ενστερνίστηκε» τις πολιτικές λιτότητας, αλλά, αντίθετα, δεν έπαψε ποτέ να υλοποιεί ένα παράλληλο πρόγραμμα.

  Είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός: «Η επιλογή μας ήταν από την αρχή να μην ρισκάρουμε να θρυμματίσουμε την Ελλάδα, να μην απαξιώσουμε την αριστερή ιδεολογία στην Ευρώπη. Δεν ενστερνιζόμαστε τις πολιτικές λιτότητας. Δεν σταματήσαμε ποτέ να υλοποιούμε ένα παράλληλο πρόγραμμα που προστατεύει τους πιο ευάλωτους».

  Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση υπερασπίστηκε τις θυσίες του ελληνικού λαού, επαναλαμβάνοντας ότι «μετά το καλοκαίρι του 2015, για πρώτη φορά αισθανόμαστε δικαιωμένοι που επιλέξαμε να παλέψουμε».

  Όσο για την Ευρώπη, εκτίμησε ότι δεν μπορεί να προοδεύσει, αν δεν είναι κοινωνική και δημοκρατική και επέμεινε ότι φορείς, όπως το Eurogroup, πρέπει να λειτουργούν πιο δημοκρατικά. «Η Ευρώπη, όπως είναι σήμερα, δεν εμπνέει και δεν ελκύει» τόνισε συγκεκριμένα.  «Δεν είμαστε σε ένα φόρουμ παρατηρητών, αλλά σε ένα φόρουμ αποφασισμένων πρωταγωνιστών» υπογράμμισε. «Για να πάρει η Ευρώπη τη μοίρα της στα χέρια της, η μοίρα των ανθρώπων της Ευρώπης πρέπει να είναι κοινή και αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν ένας τοίχος χρήματος χωρίζει τον Νότο από τον Βορρά» προσέθεσε ο κ. Τσίπρας.

  Όπως σημείωσε, η Ευρώπη θα πάρει τη μοίρα της στα χέρια της, μόνο όταν οι λαοί της πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός του Έλληνα πρωθυπουργού, κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Σκα Κέλερ, ο Πολ Μανιέτ και ο Μπενουά Αμόν, καταθέτοντας προτάσεις για ένα σχέδιο προοδευτικής αλλαγής στην ΕΕ.

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Σήμα από τις αγορές περιμένει η κυβέρνηση

  Σήμα από τις αγορές περιμένει η κυβέρνηση

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:31:26 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Αναμένουν ενδείξεις αποκλιμάκωσης των επιτοκίων δανεισμού, ώστε να φανεί ανοιχτός ο ορίζοντας για την έξοδο στις αγορές σύντομαΜε τους αρχικούς πανηγυρισμούς για την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup και τη νέα συμφωνία με τους δανειστές να έχουν κοπάσει ή και υποχωρήσει αισθητά, η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει ένα σχέδιο ανασυγκρότησης του πολιτικού της σχεδίου, με στόχο να «δραπετεύσει» από την άβολη συζήτηση περί των δεσμεύσεων που ανέλαβε, έναντι ισχνών υποσχέσεων για το χρέος.

  Παράλληλα και για να παραμείνει σε εγρήγορση ο κυβερνητικός και κομματικός μηχανισμός, με βάση ένα νέο πολιτικό όραμα, ο Αλέξης Τσίπρας τροφοδοτεί πλέον τη συζήτηση για μία μακρά πορεία της αριστεράς στη διακυβέρνηση στη βάση του «2+4». Ολοκλήρωση δηλαδή της τρέχουσας θητείας, με εκλογές το 2019 και διεκδίκηση νέας τετραετίας!

  Η κυβέρνηση εργάζεται με ορίζοντα μίας διετίας και άλλων τεσσάρων ετών, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο.

  Στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένουν τις επόμενες ημέρες σήματα από τις αγορές, που να δείχνουν αποκλιμάκωση των επιτοκίων δανεισμού, ώστε να φανεί ανοιχτός ο ορίζοντας για την έξοδο στις αγορές σύντομα. Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο «το αποτέλεσμα που πετύχαμε κρίνεται από τους καθ' ύλην αρμόδιους, αυτούς που θα κληθούν να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα» και επισήμανε ότι «τα ελληνικά 10ετή ομόλογα είχαν τις καλύτερες επιδόσεις από την αρχή της κρίσης, με επιτόκιο κοντά στο 5,5%. Αυτό αποτελεί ένα ασφαλές κριτήριο για να δει κανείς αν λένε αλήθεια όσοι στην Ευρώπη μιλούν για απόφαση διεξόδου ή αν λένε αλήθεια όσοι στο εσωτερικό μιλούν για αποτυχία». Προέβλεψε δε ότι «η μείωση των αποδόσεων θα συνεχιστεί, ώστε πολύ σύντομα να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε την πρώτη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές. Όχι βεβιασμένα, όπως το 2014, αλλά ανοικτά, με όρους βιώσιμους και διατηρήσιμους». 

  Αφού υπεράσπισε για ακόμη μία φορά τη συμφωνία με τους δανειστές και υποστήριξε ότι αυτή ικανοποιεί τους πολιτικούς στόχους που η κυβέρνηση είχε θέσει προηγουμένως, ζήτησε από τους υπουργούς να θέσουν τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος με έμφαση στην ανάπτυξη.

  Ζήτησε μάλιστα την πλήρη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων, ώστε να επιτευχθεί η δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας και τόνισε προς τους υπουργούς του να μην μείνουν στα λόγια, αλλά να παρουσιάσουν έργα, καλώντας τους να αγνοήσουν το αρνητικό επικοινωνιακό περιβάλλον. Ενδεικτικά τους είπε «να ξεκολλήσουν από συρτάρια φάκελοι για επενδύσεις» και τους ξεκαθάρισε δε ότι φέτος το καλοκαίρι, δεν θα κάνουν διακοπές!

  Επισήμανε δε ότι η συμφωνία «δεν αποτελεί το τέλος της κρίσης, αλλά ανοίγει έναν καθαρό διάδρομο εξόδου από την κρίση και από τα μνημόνια, τον οποίο θα έχουμε τη δυνατότητα να διαβούμε τους επόμενους μήνες. Άρα το μόνο που δεν χρειάζεται είναι ο εφησυχασμός. Αντιθέτως, τώρα είναι που πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες. Τώρα που βλέπουμε την έξοδο χρειάζεται να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να εκπληρώσουμε αυτό τον στόχο». Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Brexit και ασφάλεια τα βασικά θέματα στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

  Brexit και ασφάλεια τα βασικά θέματα στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:31:26 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Στις Βρυξέλλες Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά - Ο πρόεδρος της ΝΔ θα δώσει το «παρών» στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος - Από κοινού στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚΣτη σκιά του τελευταίου τρομοκρατικού χτυπήματος στο μετρό των Βρυξελλών συνέρχεται το απόγευμα η Συνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα θέματα της ασφάλειας και του Brexit να κυριαρχούν στην ατζέντα.

  Στη βελγική πρωτεύουσα βρίσκονται και οι Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

  Ο πρωθυπουργός εκτός από τη συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής θα λάβει μέρος και στην στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) στην οποία θα μετέχει και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενώ θα έχει και συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη για το Κυπριακό μετά την επίσκεψη Γιλντιρίμ στην Αθήνα και ενόψει της συνόδου της Γενεύης.

  Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκου Λαϊκού Κόμματος όπου αναμένεται να έχει επαφές με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και να συζητήσει τα θέματα που αφορούν την Ελλάδα.

  Όσον αφορά τη διαδικασία της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ που ξεκίνησε και επίσημα στις 19 Ιουνίου, η Τερέζα Μέι αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις της σχετικά με το μέλλον των Ευρωπαίων πολιτών στη Βρετανία και τα εργασιακά του δικαιώματα αν και οι λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου δεν προβλέπεται να απασχολήσουν επί μακρόν τους Ευρωπαίους ηγέτες.

  Η ΕΕ θέλει ισχυρές εγγυήσεις για τα περίπου 3,2 εκατομμύρια Ευρωπαίων που ζουν στη Βρετανία και τα 1,2 εκατομμύρια των Βρετανών που ζουν σε χώρες της ΕΕ με ανώτερη διπλωματική πηγή που επικαλείται το BBC να αναφέρει ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να εμφανιστεί καθησυχαστική.

  Για τα θέματα ασφάλειας, τέλος, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στα αντίμετρα κατά των επιθέσεων από το Ισλαμικό Κράτος σε ευρωπαϊκό έδαφος.

  Το πρόγραμμα Τσίπρα στις Βρυξέλλες


  Πέμπτη, 22 Ιουνίου
  13:15-15:15 Συμμετοχή στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES)
   
  15:00-15:45 Άφιξη των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
   
  16:00-19:30 1η συνεδρία εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
   
  20:00-23:30 Δείπνο εργασίας των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
  23:30-24:00 Συνεδρία εργασιών σχετικά με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ ('Αρθ. 50)
    
  Παρασκευή, 23 Ιουνίου
  10:15-10:45 Άφιξη των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
   
  11:00-13:30 2η συνεδρία εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας στην καθαριότητα υπόσχεται ο Σκουρλέτης

  Προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας στην καθαριότητα υπόσχεται ο Σκουρλέτης

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:31:26 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Για τις άλλες περιπτώσεις συμβασιούχων, οι οποίοι απασχολούνται στις ίδιες θέσεις με συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις, ο υπουργός επισημαίνει ότι θα δοθεί λύση συμβατή με το Σύνταγμα Την πρόθεση της κυβέρνησης να προκηρυχθούν θέσεις μόνιμης απασχόλησης μέσω του ΑΣΕΠ για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων, των οποίων η επέκταση των συμβάσεων κρίθηκε αντισυνταγματική, αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στη εφημερίδα F & M Voice.
   
  Για τις άλλες περιπτώσεις συμβασιούχων, οι οποίοι απασχολούνται στις ίδιες θέσεις με συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις, ο υπουργός επισημαίνει ότι θα δοθεί λύση συμβατή με το Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αφού προηγουμένως καθοριστούν τα κριτήρια της μονιμοποίησης και αποσαφηνιστεί η πραγματική εργασιακή σχέση τους.
     
  Καταλογίζει «μεγάλο θράσος» στην αντιπολίτευση για την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση σχετικά με τη συμφωνία με τους δανειστές για τη ΔΕΗ, εξηγώντας πως «είναι αυτοί που απαξίωσαν τη ΔΕΗ τα προηγούμενα χρόνια, τη φόρτωσαν με πέντε δισ. ευρώ δάνεια, όπως ακριβώς έκαναν με τη χώρα, που τη χρεοκόπησαν (...) Το μόνο που ξέρανε, είναι να τρώνε με δέκα μασέλες».
     
  Ο κ. Σκουρλέτης επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο για την εφαρμογή μιας σειράς ακραίων πολιτικών λιτότητας, αλλά διευκρινίζει ότι «το πρόβλημα, σήμερα, δεν είναι να αποδράσει η Ελλάδα από την Ε.Ε., αλλά να αλλάξει ρότα η ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν δεν το κάνει, τότε το Brexit ίσως να είναι μόνο η αρχή».
     
  Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Eurogroup της περασμένης Πέμπτης, τονίζει ότι «είναι αισθητά καλύτερη, από αυτή που μας πρότειναν το περασμένο Μάιο και εξασφαλίζει όρους σταθερότητας για το προσεχές μέλλον».
     
  Για την προοπτική καθιέρωσης της απλής αναλογικής στους ΟΤΑ, εκφράζει την πεποίθηση ότι «θα ωθήσει σε νέες συνθέσεις και συνεργασίες», κάτι που όπως υπογραμμίζει «το επιβάλλει και το διευκολύνει η τοπική διάσταση των προβλημάτων».
     
  Τέλος, δηλώνει θετικός στην προοπτική σύναψης στρατηγικών συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ με όμορους πολιτικούς χώρους, σημειώνει ωστόσο ότι για την ώρα δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο.

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Ντομπρόβσκις: Εκτακτα μέτρα της Κομισιόν για επενδύσεις στην Ελλάδα

  Ντομπρόβσκις: Εκτακτα μέτρα της Κομισιόν για επενδύσεις στην Ελλάδα

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:31:26 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «Υπάρχει ανάγκη για στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, με ευρύτερους όρους, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε καταθέσει αυτό το σχέδιο για θέσεις εργασίας και ανάπτυξη», είπεΣτην Ελλάδα προχωρά ένα στοχευμένο σχέδιο για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και εισάγονται και έκτακτα μέτρα για την υποστήριξη των επενδύσεων, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, απαντώντας σε ερωτήσεις του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη και των ευρωβουλευτών Γιώργου Κύρτσου της Νέας Δημοκρατίας και Σωτήρη Ζαριανόπουλου του ΚΚΕ.
     
  «Υπάρχει ανάγκη για στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, με ευρύτερους όρους, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε καταθέσει αυτό το σχέδιο για θέσεις εργασίας και ανάπτυξη» είπε και συνέχισε: «Την περασμένη εβδομάδα παρουσιάσαμε και κάποια αξιολόγηση για το τι έχει συμβεί τα τελευταία δυο χρόνια και πόση στήριξη έχει κινητοποιηθεί προς την Ελλάδα μέσω του σχεδίου αυτού. Δηλαδή: διευκόλυνση της απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, τεχνική βοήθεια, όπως επίσης και εμπροσθοβαρής χρηματοδότηση, έτσι ώστε η Ελλάδα να μην έχει πρόβλημα ρευστότητας τη στιγμή της απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Και επίσης, μέσω του Ευρωπαϊκού επενδυτικού ταμείου επιπλέον χρηματοδότηση και άλλων μέσων, έτσι ώστε το σχέδιο αυτό για την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας στην Ελλάδα να προχωρήσει».
     
  Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα τόνισε πως οι προβλέψεις της Κομισιόν θεωρούν ότι θα έχουμε μια ανάπτυξη της τάξης του 2,1% φέτος και μια ανάπτυξη που θα ξεπεράσει τις προβλέψεις για τον μέσο όρο στην ΕΕ, αυτή τη στιγμή.
     
  «Έχουμε την οικονομία που ανακάμπτει, την ανεργία που μειώνεται, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα που έχει επανέλθει, και είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή, να μείνουμε σε αυτή την τροχιά. Είχαμε μια επιτυχή δεύτερη αξιολόγηση, και αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να πληρωθεί η επόμενη δόση, έτσι ώστε να καλύψει τις τρέχουσες χρηματοδοτικές ανάγκες, και παράλληλα, να προετοιμάσει την Ελλάδα, ώστε να επανέλθει στις αγορές, έτσι ώστε η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της και να μην εξαρτάται από την οικονομική στήριξη και τα σχετικά προγράμματα της ΕΕ» δήλωσε ο κ. Ντομπρόβσκις.

  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Νέα Δημοκρατία: Η Τουρκία να σεβαστεί την οικουμενικότητα της Αγίας Σοφίας

  Νέα Δημοκρατία: Η Τουρκία να σεβαστεί την οικουμενικότητα της Αγίας Σοφίας

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:31:26 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «Το τουρκικό Κράτος κάνει μεγάλο λάθος, ειδικά σε αυτήν την ταραγμένη εποχή, να βάζει την θρησκεία στην υπηρεσία πολιτικών επιδιώξεων», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση «Η Τουρκία να σεβαστεί την οικουμενικότητα της Αγίας Σοφίας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία για την απόπειρα της τουρκικής Κυβέρνησης να μετατρέψει σε τζαμί την Αγιά Σοφία. 
   
  «Η Τουρκία φαίνεται ότι δεν διδάσκεται από την Ιστορία», αναφέρει ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, 

  «Το τουρκικό Κράτος κάνει μεγάλο λάθος, ειδικά σε αυτήν την ταραγμένη εποχή, να βάζει την θρησκεία στην υπηρεσία πολιτικών επιδιώξεων», τονίζει και συνεχίζει λέγοντας: «Οφείλει άμεσα να αλλάξει πορεία. Οφείλει να σεβαστεί την Αγία Σοφία ως μνημείο μοναδικής σπουδαιότητας για τον παγκόσμιο πολιτισμό».
   
  «Καλούμε την UNESCO και τα Κράτη – μέλη της να παρέμβουν άμεσα και αποτελεσματικά για την προστασία του οικουμενικού χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας», καταλήγει.
    Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Τούρκος υπουργός στη Θράκη: Μητέρα πατρίδα σας η Τουρκία - Σας στηρίζει ένα έθνος 80 εκατομμυρίων

  Τούρκος υπουργός στη Θράκη: Μητέρα πατρίδα σας η Τουρκία - Σας στηρίζει ένα έθνος 80 εκατομμυρίων

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:31:26 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «Να μην ξεχνάνε ποτέ το εξής, δίπλα στις ελπίδες τους υπάρχει η στήριξη του ισχυρού τουρκικού έθνους των 80 εκατ. ανθρώπων» είπε ο Τούρκος υπουργός ΕργασίαςΔεν είχαν τέλος οι προκλήσεις από την τουρκική πλευρά κατά την επίσκεψη-υπερπαραγωγή Γιλντιρίμ στη Θράκη. Τον Τούρκο πρωθυπουργό συνόδευσε μεταξύ άλλων και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο οποίος σε ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους κατοίκους αναφέρθηκε στην Τουρκία ως τη «Μητέρα Πατρίδα». Οπως είπε «το να έχουν οι Δυτικοθρακιώτες στην Ελλάδα-μια χώρα μέλος της Ε.Ε. μια αντιμετώπιση πολίτη β΄ κατηγορίας στα θέματα του δικαιώματος εκπαίδευσης, των εκλεγμένων μουφτήδων ή και σε οικονομικό επίπεδο, είναι κάτι που το αντιμετωπίζουν με θλίψη». Κατέληξε δε λέγοντας: «Να μην ξεχνάνε ποτέ το εξής, δίπλα στις ελπίδες τους υπάρχει η στήριξη του ισχυρού τουρκικού έθνους των 80 εκατ. ανθρώπων. Υπάρχει η εμπιστοσύνη του ισχυρού κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας».


  Αναλυτικά η ομιλία Μουεζίνογλου:

  Αξιότιμε πρωθυπουργέ μου, αξιότιμη κυρία, πολύτιμοι φίλοι υπουργοί, πολύτιμοι βουλευτές των κοινοβουλίων Ελλάδας και Τουρκίας,

  Εγώ είμαι παιδί αυτών των εδαφών. Η παιδική μου ηλικία στους δρόμους αυτών των χωριών. Οι δρόμοι αυτοί, τα χωριά, η Δυτική Θράκη συνέβαλε πολύ σημαντικά στην σημερινή μου εξέλιξη. Για αυτό τον λόγο θέλω να πως μερικές κουβέντες στους νέους μας που βρίσκονται εδώ. Στηρίξτε την κουλτούρα αυτών των δρόμων. Στηρίξτε αυτή την κουλτούρα Δυτικής Θράκης και στηρίξτε την κουλτούρα να είσαι Δυτικοθρακιώτης. Εμείς από την μια με τα χαρακτηριστικά των μουσουλμάνων και από την άλλη και από την άλλη ως μέλη του τουρκικού έθνους και του πολιτισμού που ανήκει στο τουρκικό έθνος, εάν κάνετε ένα ισχυρό ταξίδι με ένα σκέλος τις εθνικές μας αξίες και το άλλο τις πνευματικές μας αξίες, να μην έχετε καμιά αμφιβολία πως ανάλογα ισχυρό και φωτεινό θα είναι και το μέλλον της Δυτικής Θράκης. Για αυτούς τους λόγους η συμβολή της Δυτικής Θράκης και των Δυτικοθρακιωτών συμπολιτών μου στην σημερινή μου εξέλιξη υπήρξε μεγάλη. Τους αισθάνομαι μόνιμα γείτονες μου και μόνιμα υπεύθυνος για αυτούς.

  Εμείς οι άνθρωποι της Δυτικής Θράκης ποτέ δεν κάνουμε λάθη. Ούτε προς την χώρα ούτε προς την πατρίδα. Δεν κάνουν λάθη έναντι των εδαφών στα οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Αλλά και ποτέ δεν κάνουν πίσω στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και δεν αλλάζουν γνώμη για αυτά.

  Το να έχουν οι Δυτικοθρακιώτες στην Ελλάδα-μια χώρα μέλος της Ε.Ε. μια αντιμετώπιση πολίτη β΄ κατηγορίας στα θέματα του δικαιώματος εκπαίδευσης, των εκλεγμένων μουφτήδων ή και σε οικονομικό επίπεδο, είναι κάτι που το αντιμετωπίζουν με θλίψη. Για αυτό τον λόγο και εκείνοι επιθυμούν όπως και οι άνω από 10 εκατ. Έλληνες πολίτες περήφανα να μπορούν να βλέπουν το μέλλον με ελπίδα και εμπιστοσύνη. Εμείς ως μητέρα πατρίδα επιθυμούμε και ζητάμε οι εδώ Δυτικοθρακιώτες συμπολίτες μας, ως Έλληνες πολίτες να βλέπουν με ελπίδα και εμπιστοσύνη το μέλλον τους.  Αλλά να μην ξεχνάνε ποτέ το εξής, δίπλα στις ελπίδες τους υπάρχει η στήριξη του ισχυρού τουρκικού έθνους των 80 εκατ. ανθρώπων. Υπάρχει η εμπιστοσύνη του ισχυρού κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας.

  Για τη μετάφραση: TourkikaNea Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα - Αναστασιάδη

  Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα - Αναστασιάδη

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:31:26 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντησηΗ αξιολόγηση του προσχεδίου του εγγράφου Έιντε, που δόθηκε χθες, Τετάρτη, στα ενδιαφερόμενα μέρη, και ο συντονισμός Αθήνας-Λευκωσίας ενόψει της διάσκεψης για το Κυπριακό, που ξεκινά στις 28 Ιουνίου στο θέρετρο Κρανς Μοντάνα της Ελβετίας, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που έγινε στις Βρυξέλλες.

  Επίσης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε και για τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, ενώ αποφασίστηκε ο συντονισμός των δύο πλευρών, ενόψει των επαφών που θα έχουν και οι δύο ηγέτες σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής, καθώς και για τη συζήτηση που θα γίνει στη Σύνοδο για τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

  Όσον αφορά το έγγραφο Έιντε, χωρίζεται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες, με καταγεγραμμένες τις θέσεις των πλευρών όσον αφορά τα διάφορα επίπεδα ασφάλειας, την συνταγματική, την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια, και την εφαρμογή της λύσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφο των εννέα σελίδων, επισυνάπτεται, ως παράρτημα, το έγγραφο που είχαν ετοιμάσει τεχνοκράτες στις αρχές του χρόνου στο Μον Πελεράν της Ελβετίας.

  Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει, επίσης, συναντήσεις με την Τερέζα Μέι και την 'Αγγελα Μέρκελ.


  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Η ασφάλεια προτεραιότητα της Ευρώπης

  Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Η ασφάλεια προτεραιότητα της Ευρώπης

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:31:26 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  «Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας, είναι προϋπόθεση δημοκρατίας», τόνισε Την ανάγκη αντιμετώπισης της τρομοκρατίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο με ενεργό ρόλο της Ένωσης στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενοςς στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξέλλες.

  Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε δήλωσή του, τόνισε πως η Ευρώπη απειλείται από ένα νέο είδος ακραίας τρομοκρατίας που αμφισβητεί ευθέως τον δυτικό δημοκρατικό τρόπο ζωής και πως σκοπός των τρομοκρατών είναι να σπείρουν τον φόβο και τον πανικό στις δυτικές κοινωνίες.

  "Δεν θα το επιτρέψουμε. Η ασφάλεια πρέπει να είναι η απόλυτη πρώτη προτεραιότητά μας. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας, είναι προϋπόθεση δημοκρατίας. Για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ασφάλεια για τους Ευρωπαίους πολίτες απαιτείται αφενός αποφασιστικότητα και αφετέρου ουσιαστική συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι ένας ακόμα λόγος που η ευρωπαϊκή ενοποίηση πρέπει να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς. Και βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση για μία ασφαλή Ευρώπη είναι η ουσιαστική, αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης. Και αυτή είναι μία αποστολή που η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει να εκπληρώσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Καϊλή: Κίνδυνος για αγρότες και καταναλωτές από το μεγαλύτερο ολιγοπώλιο της ιστορίας

  Καϊλή: Κίνδυνος για αγρότες και καταναλωτές από το μεγαλύτερο ολιγοπώλιο της ιστορίας

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:31:26 | Πηγή: Πρώτο Θέμα
  Επίκαιρη ερώτηση στην Επίτροπο Ανταγωνισμού M. Vestager, για τις συγχωνεύσεις των μεγάλων εταιριών αγροχημικών προϊόντων και αγροτεχνολογίας που οδηγούν σε δημιουργία καρτέλΟι συγχωνεύσεις αυτές αναμένεται να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο ολιγοπώλιο στην ιστορία, με τρεις εταιρίες οι οποίες θα ελέγχουν το 70% του παγκόσμιου αγροχημικού τομέα και το 60% της σποροπαραγωγής.

  Είναι λοιπόν ορατός ο κίνδυνος, να αυξηθούν οι τιμές και να μειωθεί η ποικιλία και η καινοτομία των προϊόντων, να μεγαλώσει η εξάρτηση των αγροτών και να κινδυνέψει η διατροφική ασφάλεια των καταναλωτών και των κρατών - μελών.
   
  Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης

  Θέμα: Συγχωνεύσεις εταιριών αγροτεχνολογίας

  Ο αγροτικός τομέας βρίσκεται στο μεταίχμιο της εξελεγκτικής του πορείας, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες για βιώσιμα προϊόντα, σε ένα συνεχώς αυξανόμενο ανθρώπινο πληθυσμό, με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος.

  Στα πλαίσια αυτά, οι έξι μεγαλύτερες εταιρίες αγροτεχνολογίας προχωρούν σε συγχωνεύσεις καθώς σύμφωνα με τις ίδιες, ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας τους θα επιτύχει καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγωγών και των καταναλωτών.

  Ωστόσο οι τρεις νέες εταιρίες που θα προκύψουν, θα ελέγχουν το 70% του παγκόσμιου αγροχημικού τομέα και το 60% της σποροπαραγωγής. Είναι λοιπόν ορατός ο κίνδυνος, να αυξηθούν οι τιμές και να μειωθεί η ποικιλία και η καινοτομία των προϊόντων. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, να μεγαλώσει η εξάρτηση των αγροτών, των καταναλωτών και των κρατών, στις τρεις εταιρίες που θα σχηματίσουν το μεγαλύτερο ολιγοπώλιο της ιστορίας.

  Στα πλαίσια αυτά ερωτάται η Επιτροπή:

  Εγγυάται ότι οι συγχωνεύσεις θα οδηγήσουν σε φτηνότερα και αποδοτικότερα προϊόντα για τους αγρότες στο μέλλον, ενώ παράλληλα θα είναι ασφαλή για τους καταναλωτές και το περιβάλλον;
  Εγγυάται ότι οι συγχωνεύσεις, δε θα δημιουργήσουν στρέβλωση του ανταγωνισμού, με καταχρηστική άσκηση δεσπόζουσας θέσης και δημιουργία καρτέλ;
   
  Η ερώτηση αυτή δεν αποτελεί μεμονωμένη ενέργεια της ευρωβουλευτού για τη στήριξη του αγροτικού τομέα, αλλά λογική συνέχεια μιας σειράς ερωτήσεων και δράσεων που αποσκοπούν στη βελτίωση της θέσης και της ισχύος του Έλληνα αγρότη και στην προστασία των καταναλωτών.

  Συγκεκριμένα η Εύα Καϊλή, έχει καταθέσει ερωτήσεις:

  1) Για το πολύ υψηλό κόστος των αγροτικών εφοδίων στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις από τα κράτη - μέλη της ΕΕ, σε κόστος αγοράς σπόρων, φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες διαφορές στην τιμή των προϊόντων με γειτονικές χώρες.

  2) Για τη μη καταβολή του συμψηφισμού του ΦΠΑ στους κτηνοτρόφους, οι οποίοι πουλάνε γάλα με 13% ενώ αγοράζουν εφόδια και ζωοτροφές με 24%. 3) Για την προστασία των πληθυσμών των μελισσών από τα εντομοκτόνα και νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα.

  3) Για την υπερβολική φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών, από την ελληνική κυβέρνηση.

  4) Για τη στήριξη των φτωχότερων ευρωπαϊκών και ελληνικών περιφερειών, όπως της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την επαναφορά της επιδότησης εργοδοτικού κόστους 12%. Πλήθος εργοστασίων που μεταποιούσαν αγροτικά προϊόντα έχουν κλείσει στην ΑΜ κ Θ.
  Η στήριξη της Εύας Καϊλή θα συνεχιστεί με ερωτήσεις και δράσεις που αφορούν το υψηλό κόστος ενέργειας, τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, τους νέους αγρότες, τις γυναίκες της υπαίθρου, και τις νέες τεχνολογίες στον αγροτικό τομέα.  Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
 • Άγρια σύγκρουση του Αδ. Γεωργιάδη με τον Κοντονή!

  Άγρια σύγκρουση του Αδ. Γεωργιάδη με τον Κοντονή!

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: boxer | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:30:56 | Πηγή: Sport Dog

  Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια κύρωσης σύμβασης της Βαρσοβίας, ο κ. Γεωργιάδης πήρε το λόγο και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο η κυβέρνηση επιθυμεί να παίξει το ρόλο του συνηγόρου του κ. Καμμένου και να «πάρετε πάνω σας την ευθύνη για ότι έχει συμβεί». « Ο υπουργός Άμυνας είχε απευθείας επαφή με τον ισοβίτη ή την δικαστική αρχή», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «μήπως η αγάπη σας για τη καρέκλα σας κάνει να σας φαίνονται όλα αυτά φυσιολογικά;»

  Διαβάστε το στο newpost.gr

 • Άνεμος αισιοδοξίας στο Μαξίμου και στροφή στην καθημερινότητα

  Άνεμος αισιοδοξίας στο Μαξίμου και στροφή στην καθημερινότητα

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: boxer | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:30:56 | Πηγή: Sport Dog

  Η είδηση που βγήκε μετά το τέλος της συζήτησης ήταν η παράταση για τα ανασφάλιστα οχήματα, ενώ στη συζήτηση κυριάρχησε το «καυτό» ζήτημα των συμβασιούχων με τους Πάνο Σκουρλέτη, Όλγα Γεροβασίλη και Χριστόφορο Βερναρδάκη να καλούνται να βρουν το συντομότερο δυνατό μια λύση.

  Δείτε το στο newpost.gr

 • Μανώλης Κεφαλογιάννης: «Να στηριχθούν οι κροκοπαραγωγοί της Κοζάνης»

  Μανώλης Κεφαλογιάννης: «Να στηριχθούν οι κροκοπαραγωγοί της Κοζάνης»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:25:51 | Πηγή: Ζούγκλα
  Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

  Την ενίσχυση των κροκοπαραγωγών της Κοζάνης που κατέχουν την πρώτη θέση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη δεύτερη παγκοσμίως, ζήτησε με Ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μανόλης Κεφαλογιάννης.

  Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κεφαλογιάννη:

  «Το φυτό κρόκος ή saffron, Crocus sativus L. είναι γνωστό από την αρχαιότητα με αναφορές στην Ελληνική μυθολογία, ενώ στην αρχαία Κρήτη, το φυτό κρόκος καλλιεργείτο από τους Μινωίτες για τα χρυσόχρωμα στίγματα του υπέρου του, τα οποία και χρησιμοποιούσαν στη βαφική τέχνη, στη μαγειρική και ως φάρμακο.

  Σήμερα, ο κρόκος είναι ένα από τα σημαντικότερα εξαγωγικά προϊόντα και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο εισόδημα και την απασχόληση των παραγωγών του. Η Ελλάδα και ειδικότερα η περιοχή της Κοζάνης, κατέχει τη δεύτερη θέση παγκοσμίως μετά το Ιράν στην παραγωγή κρόκου, με 5,7 τόνους ετησίως και την πρώτη θέση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες του FAO, ότι δείκτες DRC και SCB* δείχνουν ότι ο κρόκος αποτελεί προϊόν με ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα, ενώ υπάρχουν υψηλά περιθώρια εμπορίας δεδομένου ότι οι παραγωγοί λαμβάνουν λιγότερο από το 65% της τελικής τιμής του καταναλωτή.

  Λαμβάνοντας υπόψη, τις σημαντικές ιδιότητες αυτού του προϊόντος και την υψηλή προστιθέμενη αξία του, είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί η παραγωγή, η εξαγωγή και η εμπορία αυτής της πολύτιμης καλλιέργειας.

  Ως εκ τούτου ερωτάται η Επιτροπή:

  - Πως προτίθεται να ενισχύσει τους Ευρωπαίους και ειδικότερα τους Έλληνες κροκοπαραγωγούς της Κοζάνης, λόγω της αυξητικής τάσης της παγκόσμιας παραγωγής και εμπορίου του κρόκου;

  - Σχεδιάζει να ενισχύσει την ευρωπαϊκή παραγωγή κρόκου μέσω καινοτόμων καλλιεργητικών συστημάτων, καθιστώντας έτσι τον ευρωπαϊκό κρόκο ανταγωνιστικότερο, ποιοτικότερο, μειώνοντας το κόστος παραγωγής του και χρησιμοποιώντας βιώσιμες και αποδοτικότερες μεθόδους καλλιέργειας;».

 • Λευτέρης Αυγενάκης: «Δεν θα επιτρέψουμε άβατα στην Παιδεία»

  Λευτέρης Αυγενάκης: «Δεν θα επιτρέψουμε άβατα στην Παιδεία»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:25:51 | Πηγή: Ζούγκλα
  Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

  «Διακίνηση και χρήση ναρκωτικών, κλοπές, πορνεία, μαχαιρώματα ακόμα και θάνατοι χρηστών συνθέτουν την καθημερινότητα στο ΑΠΘ όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι φοιτητές του Πανεπιστημίου» παρατήρησε σε σχετική του, δήλωση, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης.

  Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, για τα περιστατικά παραβατικότητας στο ΑΠΘ, υπογράμμισε: «Τη στιγμή που οι φοιτητές του ΑΠΘ απηύθυναν κραυγή αγωνίας προς την πολιτεία αναφορικά με την εκτός ελέγχου παραβατικότητα που υπονομεύει καθημερινά την λειτουργία του Πανεπιστημίου ο κ. Γαβρόγλουαν ερυθρίαστα σε συνέντευξή του επιβεβαίωνε τα όσα επισημαίνουν στην επιστολή τους οι 471 φοιτητές. Επιχείρησε, μάλιστα, να υποβαθμίσει το θέμα επιρρίπτοντας την ευθύνη στο φοιτητικό κίνημα και τους συλλόγους καθηγητών!».

  Με ιδιαίτερα σκληρή κριτική κατά των κυβερνητικών ενεργειών, ο κ. Αυγενάκης, δήλωσε: «Για μία ακόμα φορά η Κυβέρνηση βρισκόμενη σε αυτοκαταστροφικό ντελίριο βάλλει κατά της Παιδείας. Τυφλωμένη από αριστερές ιδεοληψίες παρασύρει την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ένα καθοδικό σπιράλ οπισθοδρόμησης και πλήρους απαξίωσης. Γυρνούν την παιδεία δεκαετίες πίσω! Επαναφέρουν τους αιώνιους φοιτητές και προωθούν μια άκρως επικίνδυνη ρύθμιση για το άσυλο, που θα εντείνει τα προβλήματα βίας και ανομίας στα ιδρύματα και θα συγκαλύπτει αξιόποινες πράξεις».

  Και τόνισε: Απάντηση στις αδιέξοδες πολιτικές της Κυβέρνησης που ναρκοθετούν το μέλλον των παιδιών μας, δίνει η ίδια η φοιτητική νεολαία που αγωνιά και μοχθεί για να επιτύχει τους στόχους της αριστείας, της ευγενούς άμιλλας και της μόρφωσης και που επενδύει με κόπο και προσπάθεια στο μέλλον της».

  «Τα Πανεπιστήμια αποτελούν εφαλτήριο για τους νέους. Δεν θα επιτρέψουμε στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να τα παγιδεύσουν σε αδιέξοδο. Δεν θα επιτρέψουμε άβατα στην Παιδεία!», ξεκαθάρισε καταλήγοντας στη δήλωσή του, ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ.
 • Μήνυμα Αβραμόπουλου για περισσότερη Ευρώπη, σχετικά με την αντιμετώπιση της μετανάστευσης

  Μήνυμα Αβραμόπουλου για περισσότερη Ευρώπη, σχετικά με την αντιμετώπιση της μετανάστευσης

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:25:51 | Πηγή: Ζούγκλα
  Την ανάγκη να υπάρξει “περισσότερη Ευρώπη” για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη διασφάλιση ενός ολοκληρωμένου, ανθεκτικού και δίκαιου συστήματος ασύλου που θα παρέχει προστασία σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, την καταπολέμηση των δικτύων διακινητών, την εντατικοποίηση των επιστροφών όσων δεν έχουν δικαίωμα παραμονής στην ΕΕ, καθώς και την αύξηση των νομίμων οδών προς την Ευρώπη επεσήμανε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στη Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για τη Διαχείριση της Μετανάστευσης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

  Όπως είπε τα τελευταία δυο χρόνια έχει γίνει σαφές ότι στον τομέα της μετανάστευσης η προσέγγιση που χρειαζόμαστε δεν μπορεί να είναι μόνο ευρωπαϊκή, αλλά πρέπει να είναι και παγκόσμια καθώς το ζήτημα δεν είναι πώς θα "σταματήσει" η μετανάστευση, αλλά πώς μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική και συντονισμένη η διαχείρισή της.

  Ο Επίτροπος Μετανάστευσης , Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας μάλιστα τόνισε πως η προσφυγική κρίση έχει διδάξει ότι τα εθνικά μέτρα μόνο δεν αρκούν, ούτε για τα Κράτη Μέλη, αλλά ούτε συνολικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Σύμφωνα με τον Έλληνα Επίτροπο περισσότερη Ευρώπη δεν σημαίνει ότι θα αφαιρεθούν αρμοδιότητες από τα Κράτη Μέλη, όπως κάποιοι, ίσως, φοβούνται, αλλά σημαίνει πως θα υπάρξει αποτελεσματικότερη και κοινή διαχείριση των προκλήσεων που υπάρχουν.

  “Περισσότερη Ευρώπη σημαίνει περισσότερη αλληλεγγύη και κατανομή ευθυνών.Αυτός είναι ο βασικός στόχος της μεταρρύθμισης του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου” τόνισε προσθέτοντας πως παρά τις προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των εθνικών συστημάτων ασύλου. Όπως είπε μάλιστα, αυτές οι αποκλίσεις συμβάλλουν στις δευτερογενείς μετακινήσεις και στην αναζήτηση ευνοϊκότερου καθεστώτος ασύλου ("asylum shopping") από τους αιτούντες άσυλο, που οδηγεί στην άνιση κατανομή των ευθυνών μεταξύ των Κρατών Μελών.
  Συνεπώς, τόνισε, “χρειαζόμαστε ένα εναρμονισμένο, ισχυρό και δίκαιο σύστημα ασύλου. Ένα σύστημα που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη και τη δίκαιη κατανομή των ευθυνών, όπου καμία χώρα δεν θα αφήνεται μόνη της να αντιμετωπίζει τις μελλοντικές προκλήσεις” , ένα σύστημα που θα αντέχει σε κρίσεις. Σύμφωνα με τον Έλληνα Επίτροπο για να καλυφθούν τα κενά πρέπει να εναρμονιστούν τα εθνικά συστήματα ασύλου με φιλόδοξο τρόπο και με σεβασμό προς τις ευρωπαϊκές αξίες και πρότυπα.
  “Η αμοιβαία εμπιστοσύνη είναι απαραίτητη, όχι μόνο για την αποτελεσματικότητα του συστήματος, αλλά και για τη διασφάλιση της ίσης και αξιοπρεπούς μεταχείρισης των αιτούντων άσυλο σε ολόκληρη την Ένωση.Ωστόσο, η επιτυχία της μεταρρύθμισης εξαρτάται, τελικά, από την αλληλεγγύη. Η γεωγραφική θέση δεν μπορεί να αποτελεί μέτρο ευθύνης” ήταν το μήνυμά του Επιτρόπου ο οποίος και επεσήμανε πως χρειάζεται ένα νέο, πιο δίκαιο Δουβλίνο, όπου η ανακατανομή της ευθύνης θα είναι αναπόσπαστο στοιχείο του συστήματος.

  “Για να συνεχίσουμε να επωφελούμαστε από μια Ευρώπη χωρίς εσωτερικά σύνορα, χρειαζόμαστε ένα αποτελεσματικό και προβλέψιμο σύστημα.Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Κρατών Μελών βρίσκονται σε εξέλιξη.Προσβλέπω στη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη δημιουργία ενός μηχανισμού αποτελεσματικής και πραγματικής αλληλεγγύης.Για αυτό, χρειαζόμαστε τη δέσμευση όλων των Κρατών Μελών, κάτι που σημαίνει σαφείς και δεσμευτικούς νομικούς κανόνες” τόνισε θέτοντας ως στόχο να αποθαρρυνθούν οι ανεξέλεγκτες παράτυπες μετακινήσεις, και να υπάρξουν ασφαλείς και νόμιμες οδούς προς την ΕΕ.

  Όπως είπε η Επιτροπή προτείνει ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο για την επανεγκατάσταση που θα διαμορφώσει μια κοινή προσέγγιση για τις ασφαλείς και νόμιμες οδούς προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα άτομα που χρήζουν διεθνούς προστασίας. Πρόσθεσε μάλιστα πως χρειάζονται ισχυρά εξωτερικά σύνορα, για να προστατευτεί η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών της ΕΕ σε όλο τον χώρο Σένγκεν.
  “Την περασμένη εβδομάδα συμπληρώθηκαν 32 χρόνια λειτουργίας του Σένγκεν. Πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία ενός από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

  Με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διεξάγουμε πλέον συστηματικούς ελέγχους μέσω των σχετικών βάσεων δεδομένων σε όλους όσοι διέρχονται από τα εξωτερικά σύνορα.
  Ταυτόχρονα με την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε ό,τι αφορά την λειτουργία της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, έχει ενισχυθεί η ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων.
  Καθώς, περισσότερα από 1.600 στελέχη υποστηρίζουν τις εθνικές αρχές των Κρατών Μελών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ θα προστατεύονται πιο αποτελεσματικά από ποτέ.

  Η εξωτερική και εσωτερική διάσταση της μετανάστευσης είναι άρρηκτα συνδεδεμένες” είπε ο κ. Αβραμόπουλος τονίζοντας πως έχει εντατικοποιηθεί η συνεργασία με τρίτες χώρες για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτίων της μετανάστευσης, τη βελτίωση των συνθηκών στις χώρες προέλευσης και διέλευσης, την καταπολέμηση των διακινητών, τη βελτίωση των επιστροφών και την ενίσχυση των νομίμων οδών. “Δεν θέλουμε μια «Ευρώπη - φρούριο». Θέλουμε η Ευρώπη να παραμείνει ανοικτή, ανεκτική, και ασφαλής” είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει πιο αποτελεσματική διαχείριση της μετανάστευσης και της κινητικότητας.

  Αναφερόμενος στην πρόταση για την αναθεώρηση της Μπλε Κάρτας αποτελεί μέρος αυτού του εγχειρήματος δήλωσε πως στόχος είναι να γίνει ευκολότερη η προσέλκυση μεταναστών που διαθέτουν δεξιότητες, και αυτό γιατί, όπως είπε, θα τους χρειαστούμε στο μέλλον.

  Ξεκαθάρισε όμως πως πρέπει να αντιμετωπιστεί η παράνομη μετανάστευση και να βελτιωθεί ο ρυθμός των επιστροφών όσων δεν έχουν δικαίωμα παραμονής.

  “Η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή, στο πλαίσιο της νέας της αποστολής (mandate), θα βοηθήσει στον τομέα των επιστροφών. Τα Κράτη Μέλη, ωστόσο, θα πρέπει να εφαρμόζουν καλύτερα τους ισχύοντες κανόνες” είπε προσθέτοντας πως όλοι πρέπει να διδαχθούν από το παρελθόν. “Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε χρόνο, ούτε κοινωνικά αλλά ούτε και οικονομικά. Μόνο με την επιτυχή ένταξη των μεταναστών στην ΕΕ, θα μπορέσουμε να μετατρέψουμε τη μετανάστευση σε ευκαιρία, τόσο για τους ίδιους τους μετανάστες όσο και την Ευρωπαϊκή κοινωνία και οικονομία.Είναι στο χέρι όλων μας, με πνεύμα πραγματικής αλληλεγγύης, να μετατρέψουμε τη μετανάστευση σε ευρωπαϊκή επιτυχία. Γιατί αυτό αφορά στο μέλλον της Ευρώπης συνολικά” είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Επίτροπος.
 • «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο αναπτυξιακό σχεδιασμό»

  «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο αναπτυξιακό σχεδιασμό»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:25:51 | Πηγή: Ζούγκλα
  Συζήτηση για το πώς θα πρέπει να ξεκινήσει η ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα σε ημερίδα που διοργάνωσε η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» στο Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την τελική κατάρτιση του «Σχεδίου Ελλάδα», που θα παρουσιαστεί στο πρώτο συνέδριο του κόμματος, και την παρακολούθησαν δήμαρχοι της περιοχής και πρόεδροι επιμελητηρίων και εμπορικών συλλόγων.Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κώστας Σκανδαλίδης, στην εισήγησή του σημείωσε πως «το θέμα στην Ελλάδα της κρίσης είναι το πώς ξεκινά η ανάπτυξη τώρα, στις συνθήκες της δύσκολης δημοσιονομικής προσαρμογής, έλλειψης ρευστότητας και πόρων. Σ΄αυτό θα πρέπει να απαντήσει ένα νέο σχέδιο για την Ελλάδα σήμερα».Ο κ. Σκανδαλίδης επισήμανε την ανάγκη επίλυσης των διαρθρωτικών προβλημάτων της χώρας, της οικονομίας, των θεσμών και του μοντέλου διακυβέρνησης: «Η Ελλάδα, όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξε τις υποδομές στην ανάπτυξη, αλλά τώρα είναι η ώρα να πάμε από τις υποδομές στην πραγματική οικονομία και στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρα. Πρέπει να γίνει ο μεγάλος μετασχηματισμός που έχει ανάγκη ο νεοέλληνας», τόνισε.

  Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έκανε λόγο επίσης για συνεργασία των παραγωγικών δυνάμεων, διασύνδεση της παιδείας με την έρευνα και παραγωγή, αλλά και επέκταση των συνεργειών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και σε άλλες τομείς πέραν των υποδομών, επιτάχυνση των επενδύσεων και «κορυφαίες αλλαγές στη δικαιοσύνη, στο σύνταγμα και στο κοινωνικό κράτος».
  «Απευθυνόμαστε στον κόσμο της εργασίας, των επιχειρήσεων, της γνώσης και του πολιτισμού. Χρειάζεται μία προοδευτική διακυβέρνηση και σχέδιο για Ελλάδα. Χρειάζεται ένα νέο συμβόλαιο με το λαό. Αν μπορούμε το φτιάξουμε, κερδίσαμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκανδαλίδης.

  Ο δικηγόρος Απόστολος Πόντας, πρόεδρος της Ένωσης Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης Ε.Δ.Ε.Μ., αναγνωρίζοντας πως εκπροσωπεί έναν πολιτικό φορέα που σε πολλούς μπορεί να μην είναι γνωστός, σημείωσε πως «εφόσον θέλουμε να επενδύσουμε στην καινοτομία και ρεαλιστικά να αλλάξουμε το πρωτόκολλο διαχείρισης της χώρας και του δημόσιου διαλόγου, η αρχή είναι να έχουμε εκπλήξεις με νέα πρόσωπα και κόμματα, καθώς αυτό αποτελεί ένα άλμα προόδου και πίστεως».«Πρέπει να αφυπνίσουμε τη συνείδηση του ενεργού πολίτη και φωνάζουμε ότι πρέπει να πάμε μαζί με τους νέους κάθε ηλικίας. Υπάρχουν νέοι άνθρωποι που φέρονται ως παλιοί πολιτικοί και παλιοί πολιτικοί που στις ιδέες τους και τις προτάσεις τους έχουν την φρεσκάδα των νέων ανθρώπων» τόνισε ο κ. Πόντας. «Το χειρότερο μήνυμα που έχει υπάρξει από την κρίση των τελευταίων ετών, είναι το «ό,τι και να κάνουμε τίποτα δεν αλλάζει». Εμείς λοιπόν «ερχόμαστε να πούμε ότι "τα πάντα αλλάζουν όπως αλλάζετε και εσείς, όπως οι περισσότεροι από εσάς που παρακολουθείτε ήσασταν διαφορετικοί πριν από δεκαετίες, όπως και τα κόμματα που στηρίζατε"».Σε σχέση με το «Σχέδιο Ελλάδα», ο κ. Πόντας ανέφερε πως «πρέπει να επενδύσουμε στο τρίπτυχο εμπιστοσύνη – συνέπεια – καινοτομία» και τόνισε πως «η αρχή για την ανάπτυξη θα πρέπει να γίνει από τον Πειραιά, ως πύλη εισόδου και εξόδου».

  Τους άξονες για το αναπτυξιακό σχέδιο του Πειραιά εισηγήθηκαν οι Μιχάλης Κυριακίδης και Τάσος Γρηγοριάδης, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος και πρώην αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και Νήσων, Δημήτρης Κατσικάρης.
 • «Παράδειγμα για την ειρηνική συνύπαρξη διαφορετικών θρησκειών η Θράκη»

  «Παράδειγμα για την ειρηνική συνύπαρξη διαφορετικών θρησκειών η Θράκη»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:25:51 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Παράδειγμα για την ειρηνική και αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών θρησκειών, μουσουλμάνων και χριστιανών» χαρακτήρισε την περιοχή της Θράκης ο Γιάννης Αμανατίδης.

  Ο υφυπουργός Εξωτερικών, ο οποίος υποδέχθηκε τον Τούρκο πρωθυπουργό στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και τον συνόδευσε ως την Κομοτηνή, δήλωσε:

  «Εκπέμψαμε το μήνυμα της ειρηνικής και αρμονικής συνύπαρξης διαφορετικών θρησκειών, μουσουλμάνων και χριστιανών από την περιοχή της Θράκης, που έχω χαρακτηρίσει ως παράδειγμα. Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα για τον ρόλο που παίζουν οι θρησκείες στην αδελφοσύνη, τον ρόλο που παίζουν στους λαούς, στο ότι οι θρησκείες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ποτέ ως πρόφαση για να γίνονται διενέξεις».

  Ο Μπ. Γιλντιρίμ χάρισε στον ΥΦΥΠΕΞ το παραδοσιακό μουσουλμανικό κομποσχοίνι, με το οποίο προσεύχονται οι μουσουλμάνοι και ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών τού χάρισε συμβολικά ένα κομποσχοίνι από το Άγιον Όρος και μια κόκκινη γραβάτα.

  Αποτιμώντας εν συνόλω την επίσκεψη του αξιωματούχου της γειτονικής χώρας στην Αθήνα, το κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM»:
  :
  «Ο διάλογος πάντα βοηθάει, αποσυμπιέζει καταστάσεις, οι οποίες δημιουργούν κρίσεις ή θέματα εντάσεων μεταξύ χωρών. Νομίζω ότι θα βοηθήσει στην αποσυμπίεση και την ανάπτυξη της θετικής ατζέντας, την οποία είχαμε θέσει στο ανώτατο κυβερνητικό συμβούλιο, στη Σμύρνη».

  Με αφορμή, δε, τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, ο υφυπουργός σημείωσε -μεταξύ άλλων- πως υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν από την πλευρά της Ευρώπης και τόνισε πως οι Ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα απέναντι στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει.

  Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, ο κ. Αμανατίδης εκτίμησε ότι τηρούνται τα συμφωνηθέντα στον μεγαλύτερο βαθμό και είναι από τα θετικά ανάμεσα στην Ευρώπη και τη γείτονα χώρα.
 • Συνάντηση Σκουρλέτη - Πατούλη για το θέμα των συμβασιούχων στους δήμους

  Συνάντηση Σκουρλέτη - Πατούλη για το θέμα των συμβασιούχων στους δήμους

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:25:51 | Πηγή: Ζούγκλα
  Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

  Ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Γιώργος Πατούλης θα αναζητήσουν από κοινού λύσεις που θα διασφαλίζουν την παραμονή των συμβασιούχων στους δήμους.

  Στις 11:00, θα συνεδριάσει, για το θέμα των συμβασιούχων, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ. Ο Γιώργος Πατούλης έχει καλέσει και τις ομοσπονδίες των εργαζομένων στους δήμους, την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την ΠΟΠ-ΟΤΑ, να παραστούν στη συνεδρίαση, ώστε να διαμορφωθεί κοινή πρόταση για την επίλυση του ζητήματος, η οποία θα παρουσιαστεί αμέσως μετά τη συνεδρίαση στον υπουργό.

  Παράλληλα, πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε από όλα τα δημοτικά συμβούλια να συνεδριάσουν, προκειμένου να πάρουν αποφάσεις υπέρ των συμβασιούχων. • Ο Τσακαλώτος στο Λονδίνο για δουλειές

  Ο Τσακαλώτος στο Λονδίνο για δουλειές

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:25:51 | Πηγή: Ζούγκλα
  Σε επίθεση... γοητείας θα επιδοθεί ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σήμερα και αύριο στο Λονδίνο με στόχο την προσέλκυση επενδυτών.

  Σε επίθεση... γοητείας θα επιδοθεί ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σήμερα και αύριο στο Λονδίνο με στόχο την προσέλκυση επενδυτώνΟ υπουργός θα παρουσιάσει στους ξένους επενδυτές την οικονομική συγκυρία στην Ελλάδα και θα προβεί σε εκτιμήσεις σχετικά με το κατά πόσο υπάρχουν πιθανότητες μιας έστω και δοκιμαστικής εξόδου της χώρας μας στις αγορές.

  Προς το παρόν η υπόθεση αυτή μοιάζει να διχάζει: ναι μεν στις 20 Ιουλίου η αποπληρωμή των ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα φέρει μια ανάσα, ωστόσο στις 27 Ιουλίου το ΔΝΤ αναμένεται να καταθέσει για έγκριση στο διοικητικό του συμβούλιο το πρόγραμμά του για την Ελλάδα. Το εν λόγω πρόγραμμα θα περιέχει και μια ανάλυση, την έκθεση για τη Βιωσιμότητα του Χρέους της Ελλάδας, στην οποία το Ταμείο θα κρίνει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

  Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν πως για να υπάρξει οποιοδήποτε βήμα εξόδου θα πρέπει να προηγηθεί μία καλύτερη απόφαση του Ταμείου για το χρέος και το συνολικό του πρόγραμμα. Για να γίνει κάτι τέτοιο όμως, όπως εκτιμούν αναλυτές, θα χρειαστεί χρόνος αλλά και δεσμεύσεις εκ μέρους των ηγετών μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών για το χρέος, έπειτα -πλέον- από τις γερμανικές εκλογές.

  Σε περίπτωση τώρα που η κυβέρνηση εισέλθει στον κυκεώνα της τρίτης αξιολόγησης, τότε τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο. Αυτό διότι η τρίτη αξιολόγηση που ξεκινά το φθινόπωρο θα έχει το στοιχείο της ισχυρής συμμετοχής του ΔΝΤ στις διαβουλεύσεις, παρόλο που το Ταμείο δεν θα «διοχετεύσει» χρήματα για τη συνέχιση του ελληνικού προγράμματος.

  Το ΔΝΤ αναμένεται να λάβει τον ρόλο του σκληρού και αδυσώπητου διαπραγματευτή, και, όπως όλα δείχνουν, δεν θα διστάσει να ζητήσει νέα μέτρα σε περίπτωση που εκτιμήσει πως τα νούμερα και οι στόχοι δεν «βγαίνουν».

  Υπενθυμίζεται πως στόχος για το 2018 είναι η Ελλάδα να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%.

  Τέλος, όσον αφορά στην εκταμίευση της δόσης των 7,7 δις, δεν αναμένεται κάποια ανατροπή και το ποσόν θα καταβληθεί βάσει χρονοδιαγράμματος στις 7 Ιουλίου, μετά και τη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για την έγκρισή της. Η διαδικασία θεωρείται τυπικού χαρακτήρα.

  Διαβάστε επίσης:

 • Έκκληση Μουζάλα για το προσφυγικό

  Έκκληση Μουζάλα για το προσφυγικό

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:25:51 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Από την ημέρα υπογραφής της προσφυγικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, στις 20 Μαρτίου του 2016, η Μόρια έγινε ένα αποκαλούμενο Hotspot. Ένα πεδίο δοκιμής, στο οποίο η ΕΕ θέλει να αποδείξει ότι είναι σε θέση να τιθασεύσει, σε κάποιο βαθμό, την προσφυγική κρίση με τη συμβολή των γειτόνων, νέους νόμους, πολλά χρήματα και πολύ προσωπικό» γράφει, σε ρεπορτάζ της από τη Λέσβο, η εφημερίδα του Αμβούργου «Die Zeit».

  «Αρχικά σχεδιασμένη ως κέντρο διέλευσης, η Μόρια είναι σήμερα κέντρο καταγραφής, πρώτη βαθμίδα για το αίτημα ασύλου και κρατητήριο όσων προορίζονται για απέλαση. Για κάποιους είναι σύμβολο απανθρωπιάς. Για την ΕΕ και την ελληνική κυβέρνηση, η Μόρια είναι πρότυπο». Ο Έλληνας υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας διερωτάται, στη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα: «Ποια θα ήταν η εναλλακτική λύση; Η μικρή Ελλάδα θα βυθίζονταν, η ΕΕ θα διαλύονταν και η διεθνής προστασία προσφύγων δεν θα ήταν παρά μια ανάμνηση».

  Όπως λέει ο Έλληνας υπουργός, στη Λέσβο έρχονται πλέον κυρίως Αφρικανοί, Πακιστανοί και Αφγανοί και σχεδόν κανένας Ιρακινός ή Σύρος. Ο μεγαλύτερος εφιάλτης για τον Ι. Μουζάλα θα ήταν η ακύρωση της προσφυγικής συμφωνίας και η κατάρρευση των hotspot υπό το βάρος των προσφυγικών ροών: «Tα νησιά μας δεν πρέπει να ξαναγίνουν τεράστια κέντρα υποδοχής. Δεν θα το αντέχαμε. Δεν θα το άντεχε η Ευρώπη. Τα βάρη πρέπει να επωμιστούν όλες οι χώρες-μέλη της ΕΕ» λέει ο κ. Μουζάλας και ασκώντας κριτική κυρίως σε ανατολικοευρωπαϊκές χώρες τονίζει ότι «δεν νοιάζονται αν λειτουργούν ή όχι τα ελληνικά κέντρα υποδοχής».

  Πηγή: Deutsche Welle

 • Διάβασαν το Κοράνι στην Αγία Σοφία - Έντονη αντίδραση από το ΥΠΕΞ

  Διάβασαν το Κοράνι στην Αγία Σοφία - Έντονη αντίδραση από το ΥΠΕΞ

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:25:51 | Πηγή: Ζούγκλα
  Νέα τουρκική πρόκληση σε περίοδο Ραμαζανιού αποτελεί η ανάγνωση του Κορανίου και η τέλεση προσευχής εντός της Αγίας Σοφίας, παρουσία του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της τουρκικής πρωθυπουργίας, η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας.

  Το Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει την ανάγνωση του Κορανίου ως «μία καταφανώς απαράδεκτη πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των απανταχού Χριστιανών και όσων τιμούν την πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας» και μάλιστα «σε μία περίοδο που θα έπρεπε να προάγεται αντί να υπονομεύεται ο διαθρησκειακός διάλογος».

  Εκφράζοντας την αυστηρή καταδίκη του, το ΥΠΕΞ τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή του ότι η Αγία Σοφία είναι ένα μνημείο που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, επισημαίνοντας ότι «η απόπειρα μετατροπής της σε τέμενος, μέσω της ανάγνωσης του Κορανίου, της τέλεσης προσευχής και σειράς άλλων ενεργειών, προσβάλλει τη διεθνή κοινότητα, η οποία οφείλει να κινητοποιηθεί δεόντως και να αντιδράσει».

  Καλεί, δε, την Τουρκία «να επιδείξει συμπεριφορά σύγχρονης και δημοκρατικής χώρας και να προστατεύσει τον οικουμενικό χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας, σεβόμενη τη μακραίωνη παράδοση του πανανθρώπινου αυτού μνημείου».

 • Συνάντηση Αναστασιάδη-Τσίπρα στις Βρυξέλλες - Επί τάπητος η διάσκεψη για το Κυπριακό

  Συνάντηση Αναστασιάδη-Τσίπρα στις Βρυξέλλες - Επί τάπητος η διάσκεψη για το Κυπριακό

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:25:51 | Πηγή: Ζούγκλα
  Η αξιολόγηση του προσχεδίου του εγγράφου Έιντε, που δόθηκε χθες στα ενδιαφερόμενα μέρη, και ο συντονισμός Αθήνας-Λευκωσίας εν όψει της διάσκεψης για το Κυπριακό, που ξεκινά στις 28 Ιουνίου στο θέρετρο Κρανς Μοντάνα της Ελβετίας, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σήμερα στις Βρυξέλλες.

  Το έγγραφο χωρίζεται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες, με καταγεγραμμένες τις θέσεις των πλευρών όσον αφορά στα διάφορα επίπεδα ασφάλειας, τη συνταγματική, την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια, και την εφαρμογή της λύσης.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφο των εννέα σελίδων επισυνάπτεται, ως παράρτημα, το έγγραφο που είχαν ετοιμάσει τεχνοκράτες στις αρχές του χρόνου στο Μον Πελεράν της Ελβετίας.

  Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο κ. Αναστασιάδης θα έχει, επίσης, συναντήσεις με την Τερέζα Μέι και την Άνγκελα Μέρκελ.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
  Πηγή φωτό: Eurokinissi
 • Στη σεισμόπληκτη Βρίσα την Κυριακή ο Πρ. Παυλόπουλος

  Στη σεισμόπληκτη Βρίσα την Κυριακή ο Πρ. Παυλόπουλος

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:25:51 | Πηγή: Ζούγκλα
  Τη Λέσβο θα επισκεφθεί την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας με την ιδιαίτερη αυτή συμβολική ενέργεια από τη θέση του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα τη στήριξή του στους σεισμοπαθείς του νησιού.

  Ο κ. Παυλόπουλος αναμένεται να επισκεφθεί την ισοπεδωμένη Βρίσα και να ενημερωθεί για τα μέτρα που λαμβάνονται για την ανακούφιση όσων επλήγησαν από τον σεισμό.
 • Nτομπρόβσκις: Πρόγραμμα για τη στήριξη των επενδύσεων και των θέσεων εργασίας στην Ελλάδα

  Nτομπρόβσκις: Πρόγραμμα για τη στήριξη των επενδύσεων και των θέσεων εργασίας στην Ελλάδα

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:25:51 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Υπάρχει ανάγκη για στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, με ευρύτερους όρους, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε καταθέσει σχέδιο για θέσεις εργασίας και ανάπτυξη» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

  «Στην Ελλάδα προχωρά ένα στοχευμένο σχέδιο για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, και εισάγονται και έκτακτα μέτρα για την υποστήριξη των επενδύσεων» επεσήμανε ο Ντομπρόβσκις, απαντώντας σε ερωτήσεις του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη και των ευρωβουλευτών Γιώργου Κύρτσου της Νέας Δημοκρατίας και Σωτήρη Ζαριανόπουλου του ΚΚΕ.

  «Την περασμένη εβδομάδα παρουσιάσαμε και κάποια αξιολόγηση για το τι έχει συμβεί τα τελευταία δύο χρόνια και πόση στήριξη έχει κινητοποιηθεί προς την Ελλάδα μέσω του σχεδίου αυτού. Δηλαδή, διευκόλυνση της απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, τεχνική βοήθεια, όπως επίσης και εμπροσθοβαρής χρηματοδότηση, έτσι ώστε η Ελλάδα να μην έχει πρόβλημα ρευστότητας τη στιγμή της απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Και επίσης, μέσω του Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Ταμείου επιπλέον χρηματοδότηση κι άλλων μέσων, έτσι ώστε το σχέδιο αυτό για την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας στην Ελλάδα να προχωρήσει» πρόσθεσε.

  Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα τόνισε πως οι προβλέψεις της Κομισιόν θεωρούν ότι θα έχουμε μια ανάπτυξη της τάξης του 2,1% εφέτος και μια ανάπτυξη που θα ξεπεράσει τις προβλέψεις για τον μέσο όρο στην Ε.Ε., αυτήν τη στιγμή.

  «Έχουμε την οικονομία που ανακάμπτει, την ανεργία που μειώνεται, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα που έχει επανέλθει, και είναι σημαντικό αυτήν τη στιγμή να μείνουμε σε αυτήν την τροχιά. Είχαμε μια επιτυχή δεύτερη αξιολόγηση και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να πληρωθεί η επόμενη δόση, έτσι ώστε να καλύψει τις τρέχουσες χρηματοδοτικές ανάγκες, και παράλληλα να προετοιμάσει την Ελλάδα, ώστε να επανέλθει στις αγορές, έτσι ώστε η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της και να μην εξαρτάται από την οικονομική στήριξη και τα σχετικά προγράμματα της Ε.Ε.» δήλωσε ο κ. Ντομπρόβσκις.
 • Γιώργος Κουμουτσάκος: «Η Τουρκία να σεβαστεί την οικουμενικότητα της Αγίας Σοφίας»

  Γιώργος Κουμουτσάκος: «Η Τουρκία να σεβαστεί την οικουμενικότητα της Αγίας Σοφίας»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:25:51 | Πηγή: Ζούγκλα
  Eπιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

  Την απόπειρα της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία σχολίασε με δήλωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος.

  «Η Τουρκία φαίνεται ότι δεν διδάσκεται από την Ιστορία. Το τουρκικό κράτος κάνει μεγάλο λάθος, ειδικά σε αυτήν την ταραγμένη εποχή, να βάζει τη θρησκεία στην υπηρεσία πολιτικών επιδιώξεων» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

  «Οφείλει άμεσα να αλλάξει πορεία. Οφείλει να σεβαστεί την Αγία Σοφία ως μνημείο μοναδικής σπουδαιότητας για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Καλούμε την UNESCO και τα κράτη-μέλη της να παρέμβουν άμεσα και αποτελεσματικά για την προστασία του οικουμενικού χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας» πρόσθεσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.
 • Ε.Ε.: Όλοι μαζί και η Μay χώρια

  Ε.Ε.: Όλοι μαζί και η Μay χώρια

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:25:51 | Πηγή: Ζούγκλα
  Αέρας αισιοδοξίας πνέει σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου ξεκινούν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής.

  Το ελληνικό ζήτημα προς το παρόν έχει δρομολογηθεί, το τιμόνι της Γαλλίας κρατά ένας μη ευρωσκεπτικιστής, οι λαϊκιστές παραγκωνίσθηκαν, νέες μεταρρυθμίσεις προωθούνται, τα τέλη περιαγωγής έχουν καταργηθεί και το μοναδικό «μελανό» σημείο είναι η τελευταία παρουσία της Βρετανίας, εκπροσωπούμενης από την Τερέζα Μέι, σε μια τέτοια σύνοδο.

  Αέρας ενότητας, αλλά…

  «Βιώνουμε την επιστροφή μιας Ε.Ε. που προσφέρει λύσεις και όχι προβλήματα» γράφει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στην πρόσκληση προς τους Ευρωπαίους ηγέτες. Σε μεγάλα προβλήματα, όπως η μετανάστευση, η άμυνα και η ανάπτυξη, δεν αναμένονται δραματικές αποφάσεις και όλοι ελπίζουν ότι θα επικρατήσουν τα θετικά μηνύματα, ότι η Ε.Ε. είναι σε θέση να δράσει παρά τις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες με τη Βρετανία για την έξοδο της χώρας από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

  Για καιρό η καγκελάριος Μέρκελ αρνιόταν να βάλει στο στόμα της τη λέξη «αναθεώρηση των Ευρωπαϊκών Συνθηκών», αλλά από την Τρίτη δείχνει συμπάθεια στην ιδέαΟρισμένοι, μάλιστα, ονειρεύονται την ευρωπαϊκή άνοιξη. Το κλίμα είναι καλύτερο, δηλώνουν διπλωμάτες. Το ίδιο ισχύει και για τους Ευρωπαίους, όπως επιβεβαιώνει το αμερικανικό ινστιτούτο Pew σε μεγάλη έρευνα. Στη Γερμανία, για παράδειγμα, το 68% των ερωτηθέντων απαντά θετικά για την Ε.Ε. -πρόκειται για 18 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες από ό,τι πριν από το δημοψήφισμα για το Brexit.

  Η ίδια τάση καταγράφεται και στη Γαλλία και αποδίδεται στον «παράγοντα Μακρόν», σύμφωνα με την Deutsche Welle.

  Η επιρροή του έφτασε μέχρι το Βερολίνο. Για καιρό η καγκελάριος Μέρκελ αρνιόταν να βάλει στο στόμα της τη λέξη «αναθεώρηση των Ευρωπαϊκών Συνθηκών», αλλά από την Τρίτη δείχνει συμπάθεια στην ιδέα μετεξέλιξης της Ευρωζώνης με έναν κοινό υπουργό Οικονομικών και κοινό προϋπολογισμό. Βέβαια, στο Συμβούλιο Κορυφής δεν πρόκειται να ανοίξει συζήτηση σε βάθος για τέτοια θέματα, στο παρασκήνιο ωστόσο Μέρκελ και Μακρόν συντονίζουν τις θέσεις τους. Το ίδιο συμβαίνει και στην αμυντική πολιτική, έναν τομέα που η Ευρώπη θέλει να αποκτήσει δικό της προφίλ μετά τη στάση του προέδρου Τραμπ.

  Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Süddeutsche Zeitung» και σε άλλες ευρωπαϊκές εφημερίδες ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε από τη Γερμανία ένα νέο ξεκίνημα σε ένα κλίμα συνεργασίας, όπως εκείνο μεταξύ Φρανσουά Μιτεράν και Χέλμουτ Κολ.

  Χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένες χώρες, ο Γάλλος πρόεδρος άσκησε κριτική σε Πολωνία και Ουγγαρία λέγοντας: «Κάποιοι ανατολικοευρωπαίοι ηγέτες προσεγγίζουν με κυνισμό την Ε.Ε., η οποία τους χρησιμεύει μόνο για να λαμβάνουν χρήματα, χωρίς όμως να σέβονται τις αξίες της. Η Ευρώπη δεν είναι σούπερ μάρκετ, είναι η μοίρα μας».

  Παραμένουν οι διαφωνίες

  Από τη μεριά των Ευρωπαίων δίνεται επίσης έμφαση στην ευρωπαϊκή ενεργοποίηση ενός πλέγματος κανόνων για ένα πολυμερές, ανοιχτό εμπορικό σύστημα και στην αντιμετώπιση των τάσεων προστατευτισμού, ένας έμμεσος υπαινιγμός στον Αμερικανό πρόεδρο. Το ίδιο και για την Παγκόσμια Συμφωνία για το Κλίμα, για την οποία η Ε.Ε ελπίζει σε μια «πολιτική συμφωνία σύντομα».

  Αλλά η Ε.Ε. δεν θα ήταν Ε.Ε., εάν δεν είχε στην ατζέντα της και προβλήματα. Στην προσφυγική πολιτική υπάρχει στασιμότητα, το σχέδιο για τη διακοπή των προσφυγικών ροών μέσω της κεντρικής Μεσογείου δεν φέρνει αποτελέσματα και ο αριθμός των προσφύγων σε σχέση με το 2016 έχει αυξηθεί κατά 26%. Η ίδια στασιμότητα επικρατεί και στο θέμα της μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Στο κείμενο της πρόσκλησης, σύμφωνα με την DW, αναφέρεται πολύ αόριστα ότι η Κομισιόν θα εξετάσει δυνατότητες για πιθανές λύσεις, μια επιβεβαίωση της αμηχανίας. Αλλά και οι επιπτώσεις του Brexit θα μπορούσαν να προκαλέσουν δυσαρμονία. Για δύο από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς που βρίσκονται στο Λονδίνο αναζητείται νέα έδρα και τα 27 εναπομείναντα κράτη διαγκωνίζονται για το ποιο θα τους φιλοξενήσει. Τα κριτήρια επιλογής θα καθοριστούν απόψε το βράδυ, στο κλείσιμο της ημέρας.

  Διαβάστε επίσης:

 • Λευτέρης Αυγενάκης: «Τεράστιο πρόβλημα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων του Ηρακλείου»

  Λευτέρης Αυγενάκης: «Τεράστιο πρόβλημα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων του Ηρακλείου»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:25:51 | Πηγή: Ζούγκλα
  Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

  Στην τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι πιο ευάλωτοι ασθενείς, αυτοί που χρειάζονται εντατική θεραπεία, εστίασε ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

  «Από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και αν βρεθεί διαθέσιμη κλίνη, αυτή είναι η κατάσταση που ζουν οι ασθενείς του Ηρακλείου, οι οποίοι περιμένουν στους προθαλάμους των νοσοκομείων να ενημερωθούν, αν και σε ποια ΜΕΘ θα νοσηλευθούν τελικά. Το πρόβλημα οξύνεται από τον αυξημένο αριθμό επισκεπτών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς η ραγδαία αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στο νησί, πολλαπλασιάζει το ήδη οξυμένο πρόβλημα αντιμετώπισης περιστατικών που χρήζουν εντατικής νοσοκομειακής φροντίδας.

  » Η μεταφορά των ασθενών, λόγω έλλειψης κλίνης ΜΕΘ, σε άλλη διαθέσιμη μονάδα σε μακρινή απόσταση επιβαρύνει την κατάσταση του ασθενούς με κίνδυνο της ζωής του ενώ, ταυτόχρονα, επιφορτίζει την οικογένεια του με ανυπολόγιστο ψυχολογικό και οικονομικό κόστος» ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

  «Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, ενός νοσοκομείου 700 κλινών που διαθέτει μόνο 12 κρεβάτια εντατικής είναι γεμάτες, ενώ οι διαθέσιμες κλίνες δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Επισημαίνεται ότι στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ υπάρχουν 5 κενές θέσεις γιατρών, ενώ αν η μονάδα είχε στην διάθεσή της επιπλέον 6 νοσηλεύτριες θα μπορούσε να ανοίξει 2 ακόμα κρεβάτια. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην ΜΕΘ του Βενιζελείου όπου, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, από τα 12 κρεβάτια που υπάρχουν, λειτουργούν μόνο τα 9 που είναι γεμάτα τις περισσότερες φορές. Και για εδώ, επισημαίνεται ότι αν η μονάδα είχε στην διάθεσή της τις επιπλέον 6 νοσηλεύτριες που έχουν ζητηθεί, θα μπορούσε να λειτουργήσει όλες τις κλίνες ΜΕΘ» πρόσθεσε.

  «Είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι σημαντικές ελλείψεις και τα προβλήματα στην Υγεία διότι η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης επηρεάζει δυσμενώς το νευραλγικό αυτό τομέα με αποτέλεσμα οι Έλληνες πολίτες να μην απολαμβάνουν τις υπηρεσίες υγείας που δικαιούνται και για τις οποίες φορολογούνται» παρατήρησε.

  Ο κ. Αυγενάκης ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

  «1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την άμεση κάλυψη των νοσοκομείων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να λειτουργούν όλες οι κλίνες των ΜΕΘ και ΜΑΦ και να παρέχονται οι κατάλληλες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς;
  2. Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας αναφορικά με την αντιμετώπιση αυξημένου αριθμού περιστατικών που χρήζουν οξείας νοσοκομειακής φροντίδας την τουριστική περίοδο, σε περιοχές με μεγάλο αριθμό επισκεπτών;».
 • Συνάντηση Τσίπρα-Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες: Στην ατζέντα το Κυπριακό και οι συνομιλίες με Γιλντιρίμ

  Συνάντηση Τσίπρα-Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες: Στην ατζέντα το Κυπριακό και οι συνομιλίες με Γιλντιρίμ

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:25:51 | Πηγή: Ζούγκλα
  Για τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους νωρίτερα σήμερα, στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

  Ειδικότερα, έγινε συζήτηση και αξιολόγηση επί του εγγράφου που κατέθεσε ο διαπραγματευτής του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

  Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποφασίστηκε ο συντονισμός εν όψει των επαφών που θα έχουν και οι δύο ηγέτες σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής, καθώς και για την συζήτηση που θα γίνει στο πλαίσιο της Συνόδου απόψε για τις ευρωτουρκικές σχέσεις.  Πηγή: ΑΠΕ
 • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:25:51 | Πηγή: Ζούγκλα
  Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

  Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

  Στη βελγική πρωτεύουσα πραγματοποιείται επίσης η διήμερη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το Brexit και το μεταναστευτικό να βρίσκονται στην ατζέντα των θεμάτων προς συζήτηση.
 • Γιάννης Βρούτσης: «Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα έχουν δίκιο και η κυβέρνηση οφείλει να βρει λύση»

  Γιάννης Βρούτσης: «Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα έχουν δίκιο και η κυβέρνηση οφείλει να βρει λύση»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:25:51 | Πηγή: Ζούγκλα
  Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

  «Ζοφερή είναι η εικόνα που βιώνει σήμερα ο Έλληνας πολίτης. Δεν είναι μόνον το ό,τι η οικονομία σέρνεται. Δεν είναι μόνον οι αστοχίες της κυβέρνησης και το ψέμα μέσα στο οποίο ζει, αλλά υπάρχει και κάτι χειρότερο. Υπάρχει αξιακή και θεσμική παρακμή που τη βιώνουμε σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

  Και τόνισε: «Δείτε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, με τις απαράδεκτες ενέργειές του να μιλάει με ισοβίτες. Δείτε τον Υπουργό Παιδείας, που απάντησε πως το πρόβλημα να το λύσουν οι φοιτητές. Και δείτε και τα «χάλια» με τους εργαζόμενους, που σήμερα, έχουν απόλυτο δίκιο που διαμαρτύρονται».

  «Θυμίζω», είπε ο κ. Βρούτσης, «αυτή η κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2015, έταζε στους εργαζόμενους, αυξήσεις μισθών, διορισμούς, διπλάσιο επίδομα ανεργίας κ.λ.π. Και φτάσαμε, σήμερα, να ψηφίζουν οι κυβερνώντες την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων».

  » Η Κυβέρνηση, ψήφισε κόντρα στο Σύνταγμα. Η Νέα Δημοκρατία, το είχε επισημάνει μέσα στη Βουλή, αλλά οι ΣΥΡΖΑ-ΑΝΕΛ, ψήφισαν κόντρα στο Σύνταγμα και τώρα βγαίνει το πρόβλημα «μπροστά», επεσήμανε ο πρώην Υπουργός και υπογράμμισε: «Έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι, που διαμαρτύρονται».

  Ο αρμόδιος Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, ξεκαθάρισε: «Πρέπει να γίνουν τρία πράγματα: Πρώτον, να επικρατήσει ψυχραιμία. Αν συνεχιστεί αυτή η εικόνα με τα σκουπίδια, θα «τιναχθούμε» στον αέρα κι αυτό θα βλάψει όλους μας. Είμαστε στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου. Η παράταση και μεγέθυνση του προβλήματος με τα σκουπίδια, με την εικόνα μιας βρώμικης χώρας, θα έχει τραγικές επιπτώσεις στην ίδια τη χώρα. Δεύτερον, η κυβέρνηση πρέπει να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους γιατί έχει θεσμική «υποχρέωση» να το κάνει. Να εξηγήσει τι συμβαίνει και να βρει λύση. Οι εργαζόμενοι, πρέπει να πληρωθούν για τα δεδουλευμένα τους. Και τρίτον. Αναφορικά με το ζήτημα της μονιμοποίησής τους κι επειδή η χώρα έχει κανόνες και σύνταγμα, θα πρέπει να καλυφθούν οι πάγιες και διαρκείς θέσεις εργασίας, μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ».
 • Κυριάκος Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Πρώτη προτεραιότητά μας η ασφάλεια»

  Κυριάκος Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Πρώτη προτεραιότητά μας η ασφάλεια»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:25:51 | Πηγή: Ζούγκλα
  Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

  Στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στις Βρυξέλλες, συμμετέχει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Προσερχόμενος στον χώρο διεξαγωγής της Συνόδου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  Η Ευρώπη απειλείται από ένα νέο είδος ακραίας τρομοκρατίας, που αμφισβητεί ευθέως τον δυτικό δημοκρατικό τρόπο ζωής. Σκοπός των τρομοκρατών είναι να σπείρουν τον φόβο και τον πανικό στις δυτικές κοινωνίες. Δεν θα το επιτρέψουμε. Η ασφάλεια πρέπει να είναι η απόλυτη πρώτη προτεραιότητά μας. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας, είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας.

  Για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ασφάλεια για τους Ευρωπαίους πολίτες απαιτείται αφενός αποφασιστικότητα και αφετέρου ουσιαστική συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι ένας ακόμα λόγος που η ευρωπαϊκή ενοποίηση πρέπει να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς. Και βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση για μια ασφαλή Ευρώπη είναι η ουσιαστική και αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης. Αυτή είναι μια αποστολή που η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει να εκπληρώσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο
  .
 • Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Ν. Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες

  Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Ν. Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2017-06-22 14:25:00 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Δείτε ακόμα Κυπριακό: Επαφές Αναστασιάδη με Γιούνκερ - Τουσκ 21/06 23:44 Αλ. Τσίπρας για Κυπριακό: Σαφής, αποφασιστική και ψύχραιμη η γραμμή μας 21/06 22:13 Κυπριακό: Χωρίς προτάσεις του ΟΗΕ το έγγραφο Άιντε εν όψει Διάσκεψης 21/06 19:13

  Η αξιολόγηση του προσχεδίου του εγγράφου Άιντε, που δόθηκε χθες στα ενδιαφερόμενα μέρη, και ο συντονισμός Αθήνας-Λευκωσίας εν όψει της διάσκεψης για το Κυπριακό, που ξεκινά στις 28 Ιουνίου στο θέρετρο Κρανς Μοντάνα της Ελβετίας, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σήμερα στις Βρυξέλλες.

  Το έγγραφο χωρίζεται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες, με καταγεγραμμένες τις θέσεις των πλευρών σε ό,τι αφορά τα διάφορα επίπεδα ασφάλειας, την συνταγματική, την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια, και την εφαρμογή της λύσης.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφο των εννέα σελίδων, επισυνάπτεται, ως παράρτημα, το έγγραφο που είχαν ετοιμάσει τεχνοκράτες στις αρχές του χρόνου στο Μον Πελεράν της Ελβετίας. 

  Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο κ. Αναστασιάδης θα έχει, επίσης, συναντήσεις με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι και την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΠΡΟΣ Πρόεδρος Δημοκρατίας

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο