• Χωρίς τελική συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ στη Νέα Υόρκη

  Χωρίς τελική συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ στη Νέα Υόρκη

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 19:34:10 | Πηγή: News Beast

  Οι συζητήσεις έχουν εντατικοποιηθεί, η απόσταση που χωρίζει τα θέματα έχει μειωθεί, αλλά δεν έχουμε ακόμα καταλήξει σε τελική λύση ξεκαθάρισε ο ειδικός διαμεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς παρουσία του Νίκου Κοτζιά και του ομολόγου του, της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ κάνοντας μια αποτίμηση της προόδου που επετεύχθη στη διάρκεια των διαβουλεύσεων που έλαβαν χώρα για το ονοματολογικό στην έδρα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.

  «Είχαμε συναντήσεις χθες και σήμερα, μιάμιση ημέρα συνομιλιών. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι συζητήσεις ήταν λεπτομερείς, τα θέματα είναι καλά προσδιορισμένα και έχουν περιοριστεί. Δεν έχουμε ακόμη τελική λύση των θεμάτων, αλλά και οι δυο πλευρές είναι αποφασισμένες να κάνουν αρκετά για την επίτευξη συμφωνίας και εργάζονται σκληρά για να το πετύχουν», σημείωσε ο κ. Νίμιτς.

  Οι συζητήσεις των δύο υπουργών θα συνεχιστούν στις Βρυξέλλες, όπως είπε ο κ. Νίμιτς προσθέτοντας ότι «οι συνομιλίες έχουν εντατικοποιηθεί σημαντικά και οι δυο πλευρές έχουν σημαντικές θέσεις και εθνικά συμφέροντα που διακυβεύονται αλλά και οι δυο αναγνωρίζουν την σημασία της επίτευξης συμφωνίας και είναι αποφασισμένοι να το κάνουν».

  Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στον Έλληνα και τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ στις αρχές Ιουνίου, ο ειδικός διαμεσολαβητής αρκέστηκε να πει ότι «οι δύο πλευρές γνωρίζονται πολύ καλά. Οι δυο υπουργοί μιλάνε συχνά και γνωρίζονται, οπότε θα βρουν έναν τρόπο για να το κάνουν».

 • Σκοπιανό: Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται στις Βρυξέλλες

  Σκοπιανό: Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται στις Βρυξέλλες

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-25 19:11:31 | Πηγή: Ζούγκλα
  Μετά από δύο 24ωρα έντονων διαπραγματεύσεων οι κύριοι Νίκος Κοτζιάς και Νικόλα Ντιμιτρόφ ολοκλήρωσαν τον κύκλο των συνομιλιών και προτίθενται να συνεχίσουν τη διαδικασία στις Βρυξέλλες τα επόμενα 24ωρα. Ήδη ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναχώρησε από τη Νέα Υόρκη για την πρωτεύουσα του Βελγίου για να παραστεί στη Σύνοδο των υπουργών εξωτερικών της Ε.Ε. Στη βελγική πρωτεύουσα αναμένεται κι ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ.

  Ο επόμενος κύκλος συνομιλιών θα αφορά το ονοματολογικό αυτό κάθε αυτό και ορισμένες λεπτομέρειες επί της γενικής συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. Αναμένεται πως το τελικό ναι ή όχι θα το διατυπώσουν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και ΠΓΔΜ σε μια επόμενη συνάντηση τους, όπως εξηγούν καλά πληροφορημένοι κύκλοι στο ελληνικό ΥΠΕΞ αλλά και το Μαξίμου.

  Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι δύο πλευρές έχουν ολοκληρώσει το πλαίσιο της γενικής συμφωνίας. Θεωρείται βέβαιο πως πέρα από το ονοματολογικό, το πλαίσιο γενικής συμφωνίας προβλέπει οδικό χάρτη με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου η ΠΓΔΜ θα πρέπει να πραγματοποιήσει συνταγματικές και θεσμικές αλλαγές οι οποίες θα ικανοποιούν την ελληνική πλευρά. 

  Εάν και εφόσον η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης Αθήνας-Σκοπίων ολοκληρωθεί με αυτόν τον τρόπο και διατυπωθεί είτε πλαίσιο συμφωνίας είτε ενδιάμεση συμφωνία, τότε η ελληνική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να μη φέρει το ζήτημα στη Βουλή, όπως ακριβώς η τότε ελληνική κυβέρνηση το 1993 έπραξε με την ενδιάμεση συμφωνία που υπεγράφη από τον τότε υπουργό εξωτερικών Κάρολο Παπούλια.

  Πρόκειται για ένα σενάριο που αντιμετωπίζεται πολύ σοβαρά από πολιτικούς και διπλωματικούς κύκλους στην Αθήνα. Μετά την ολοκλήρωση του χρονοδιαγράμματος και του οδικού χάρτη, η τελική συμφωνία θα έρθει στη Βουλή, δηλαδή σε 1 με 2 χρόνια από σήμερα.

  Δηλώσεις Νίμιτς

  «Ακόμα δεν έχουμε οριστική λύση» για το όνομα, είπε ο διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς, που συμμετείχε στις διαβουλεύσεις. «Οι δύο υπουργοί μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες και θα συνεχίσουν τον διάλογο εκεί». Ο κ. Νίμιτς επισήμανε πως στις διαβουλεύσεις στη Νέα Υόρκη οι δύο πλευρές επέδειξαν εργατικότητα και βούληση να επιλύσουν τις εκκρεμότητες, σημειώνοντας πως τα μέτωπα της διαπραγμάτευσης είναι καλά προσδιορισμένα και έχουν γίνει πιο συγκεκριμένα.

  «Οι συζητήσεις έχουν εντατικοποιηθεί σημαντικά», είπε ο βετεράνος διπλωμάτης. «Αμφότερες οι πλευρές αναγνωρίζουν την σημασία του να καταλήξουν σε συμφωνία».

 • Συνάντηση Τσιρώνη με εκπροσώπους του πρωτογενή τομέα στη Χαλκιδική

  Συνάντηση Τσιρώνη με εκπροσώπους του πρωτογενή τομέα στη Χαλκιδική

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-25 19:11:31 | Πηγή: Ζούγκλα
  Προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η απλούστευση των διαδικασιών ώστε οι κτηνοτρόφοι να εξασφαλίζουν άμεσα, χωρίς γραφειοκρατικά προβλήματα, τις άδειες για την ανέγερση των σταβλικών τους εγκαταστάσεων, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, στη διάρκεια συναντήσεων που είχε σήμερα με εκπροσώπους κτηνοτροφικών οργανώσεων, στον Πολύγυρο και στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής.

  Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Πολύγυρο, στην οποία συμμετείχε, μεταξύ άλλων, και ο αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Γιώργος, κτηνοτρόφοι, ελαιοπαραγωγοί, μελισσοκόμοι και αλιείς, από περιοχές του νομού Χαλκιδικής, εξέθεσαν στον αναπληρωτή υπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ ο κ. Τσιρώνης παρουσίασε τις σκέψεις για το υπό το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο που αφορά τα αδέσποτα ζώα.

  Νωρίτερα, προηγήθηκε ανάλογη συνάντηση με κτηνοτρόφους, στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, ενώ στις συναντήσεις συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι δήμαρχοι Πολυγύρου και Αριστοτέλη, εκπρόσωποι δημάρχων, παραγωγικών φορέων, μέλη κτηνοτροφικών, μελισσοκομικών ενώσεων του νομού, κ.α.

  Ο κ. Τσιρώνης, την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Μαΐου, θα επισκεφτεί την Καβάλα, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και αγροτικούς φορείς, ενώ το απόγευμα της Τρίτης θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο.

 • «Ποτέ άλλοτε δεν είχαν δοθεί, άμεσα ή έμμεσα, τόσα χρήματα στην αυτοδιοίκηση»

  «Ποτέ άλλοτε δεν είχαν δοθεί, άμεσα ή έμμεσα, τόσα χρήματα στην αυτοδιοίκηση»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-25 18:30:19 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Ποτέ άλλοτε δεν είχαν δοθεί, άμεσα ή έμμεσα τόσα, χρήματα στην αυτοδιοίκηση. Και επιγραμματικά αναφέρω: Τις έκτακτες ενισχύσεις για τις θεομηνίες και τα ακραία φυσικά φαινόμενα, τα προγράμματα ΦιλόΔημος Ι ΦιλόΔημος ΙΙ, τα δεκάδες αιτήματα για παιδικές χαρές, για αντιπλημμυρικά έργα, για προμήθεια μηχανημάτων για αρδευτικά έργα, για αγροτική οδοποιία. Όλα αυτά τα οποία κάνουν έναν κουβά μόνο από το υπουργείο Εσωτερικών γύρω στα 740 εκατομμύρια ευρώ για το 2018 και γύρω στα 2,4 δισ. για την επόμενη πενταετία. Θέλετε να προσθέσουμε το πρόγραμμα για τα ληξιπρόθεσμα που είναι 325 εκατ. ευρώ, τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, τις έκτακτες ενισχύσεις στους ορεινούς και μικρούς νησιωτικούς δήμους κ.τ.λ».

  Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα μετά την σύσκεψη που είχε με τους δημάρχους του νομού και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

  Ο κ. Σκουρλέτης, αναφερόμενος στη συνάντηση με τους αυτδιοικητικούς, είπε ότι η συζήτηση ήταν εποικοδομητική. Όπως σημείωσε συζητήθηκαν τα ζητήματα του «Κλεισθένη Ι», διάφορα αιτήματα δημάρχων της περιοχής για τη δρομολόγηση έργων, αλλά και άλλα θέματα.

  Μεταξύ άλλων, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως πολλές προτάσεις των δημάρχων έχουν ήδη ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο, ενώ υποστήριξε πως υπήρξαν διαφορές στα ζητήματα της δημοκρατίας και του εκλογικού συστήματος.

  «‘Η κανείς αποδέχεται την λογική της απλής αναλογικής, δηλαδή την κουλτούρα της σύνθεσης έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τις μονοπαραταξιακές απόψεις, να επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις στην κοινωνία, ή θα μείνει προσηλωμένος σε ένα παραμορφωτικό εκλογικό σύστημα που έχει κλείσει τον κύκλο του» σημείωσε.

  Ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε πως με την ψήφιση του «Κλεισθένη Ι» η χώρα θα μπει σε μια νέα μεταρρυθμιστική περίοδο «με τις καλύτερες προϋποθέσεις, διότι συμπίπτει με την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια».

  Αναφερόμενος στην κριτική που γίνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του «Κλεισθένη», ο κ. Σκουρλέτης είπε πως «ο καθένας μπορεί όλα αυτά να τα κατανοήσει από μια αντιπολίτευση που ζήταγε εκλογές δυο με τρεις μήνες από τις εκλογές του 2015, που συντονιζόταν με τις πιο ακραίες φωνές έξω από τη χώρα, την ώρα η κυβέρνηση έδινε την μάχη της υπεράσπισης των συμφερόντων του ελληνικού λαού».

  Ο κ. Σκουρλέτης είπε πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και άλλα μέτρα και άλλες ενισχύσεις προς την αυτοδιοίκηση και εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και συνολικά στις πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

  Άσκησε κριτική για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δηλώνοντας ότι ευθύνονται για την κοινωνική και οικονομική χρεοκοπία των προηγούμενων ετών και την ίδια ώρα καταθέτουν προτάσεις που είναι στην ίδια κατεύθυνση της λιτότητας.

  Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις επισημάνσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και προέδρου της ΕΝ.ΠΕ, Κώστα Αγοραστού για την απώλεια των πόρων, ο κ. Σκουρλετης είπε χαρακτηριστικά πως ο κ. Αγοραστός για την περίοδο 2010-2015 θα πρέπει να αναζητήσει του υπεύθυνους, τη γαλάζια και την πράσινη κυβέρνηση που αποστέρησαν τους πόρους, που φάγανε δύο Ελλάδες».

  Μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στον ρόλο της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑ) σημειώνοντας πως στο νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» υπάρχουν διατάξεις που αφορούν τη λειτουργία της ΕΕΤΑ «ως οργάνου που έρχεται να καλύψει κενά στην τοπική αυτοδιοίκηση έτσι ώστε να αξιοποιηθούν υπαρκτά εργαλεία χρηματοδότησης».

  Τέλος, σχετικά με την πορεία της οικονομίας ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι παρ' όλες τις δυσκολίες η φορά των πραγμάτων είναι θετική. Επισήμανε επίσης ότι εφόσον επιβεβαιωθεί η θετική δυναμική της ελληνικής οικονομίας θα γίνει επανασχεδιασμός της οικονομίας με βάση τις δεσμεύσεις προηγούμενων φάσεων.

  «Είμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή. Πρέπει να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα. Τα πράγματα δεν είναι στατικά ούτε στη ζωή ούτε στην οικονομία γιατί έχουν τη δική τους δυναμική. Αυτή η δυναμική θα μας επιτρέψει πολλά πράγματα» σημείωσε.
 • Επίσκεψη Kοντονή στις Αγροτικές Φυλακές Αγιάς Χανίων

  Επίσκεψη Kοντονή στις Αγροτικές Φυλακές Αγιάς Χανίων

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-25 18:30:19 | Πηγή: Ζούγκλα
  Υπόδειγμα Αγροτικής Φυλακής, χαρακτήρισε το Κατάστημα Κράτησης Αγροτικών Φυλακών Αγιάς Χανίων ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, που επισκέφθηκε μαζί με τον γ.γ του υπουργείου Ευτύχη Φυτράκη, για να ενημερωθεί για τις συνθήκες κράτησης-διαβίωσης αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν. Ο υπουργός τόνισε: «Πρόκειται για στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης να έχουμε τέτοιες φυλακές όπου οι κρατούμενοι, θα μπορούν να εργάζονται να προσφέρουν και η συνθήκες αυτές να λειτουργούν επωφελία τους σε ότι αφορά τον χρόνο της ποινής τους».

  Ο κ. Κοντονής ενημερώθηκε από τη διευθύντρια των φυλακών Δήμητρα Δρακάκη και ζήτησε να έχει πλήρη γραπτή ενημέρωση για τα όποια προβλήματα αφορούν στις εγκαταστάσεις και τους χώρους παραγωγής προϊόντων, ώστε οι λύσεις να είναι άμεσες και να μη χρονίζουν. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του για τις δράσεις που υπάρχουν στις αγροτικές φυλακές όπως φούρνος, ζαχαροπαλστείο, κτηνοτροφία, ελαιώνες, πτηνοτροφία, στάβλοι και γεωργικές παραγωγές προϊόντων, οι οποίες όπως είπε: «Αποφέρουν κέρδη οι δράσεις αυτές στην φυλακή, απασχολούνται πολύ κρατούμενοι και φυσικά επιβεβαιώνεται η στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης να δημιουργούνται αγροτικά καταστήματα κράτησης όπως πρόσφατα εγκαινιάστηκε η πρώτη γυναικεία Αγροτική Φυλακή, στη Θήβα. Εκεί θα μπορέσουν να λειτουργήσουν στο ίδιο επίπεδο γυναίκες κρατούμενες, κάτι που δεν υπήρχε στην Ελλάδα και τώρα καλύψαμε το κενό».

  Στο ενδιαφέρον του υπουργού βρέθηκε και η δημιουργία εντός των συγκεκριμένων φυλακών Μουσείου της περιόδου της Μάχης της Κρήτης, Κατοχής και Αντίστασης στον χώρο των φυλακών. Όπως ανέφερε: «Πρέπει να δημιουργηθεί ο φορέας για το Μουσείο, άμεσα να γίνει εξωραϊσμός του περιβάλλοντος χώρου και να λειτουργήσει το Μουσείο το οποίο έχει πολλά να προσφέρει τόσο στην τοπική κοινωνία, στην Κρήτη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα». Ο υπουργός επισκέφτηκε τα κελιά όπου υπήρχαν Γερμανικές και Ιταλικές φυλακές σε πόρτες των οποίων υπάρχουν ακόμη ονόματα, μηνύματα και χρονολογίες χαραγμένες από τους ίδιους τους κρατούμενους, τους αιχμαλώτους και όσους ήταν έγκλειστοι εκείνες τις χρονικές περιόδους.

  Ο υπουργός συγκινήθηκε με την επαφή που είχε με έναν κρατούμενο, λογοτιμίτη όπως ονομάζονται ορισμένοι που έχοντας δώσει το λόγο τους ότι δε θα αποδράσουν μπορούν και διαμένουν στους χώρους εργασίας εκτός φυλακών σε δωμάτια, χωρίς να έχουν μέχρι σήμερα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. «Μου ανέφερε ο κρατούμενος πως έχει αφήσει πίσω το παρελθόν και το λόγο που βρέθηκε στη φυλακή και πως επιθυμεί να το αφήσει πίσω. Χάρηκα πολύ διότι μεταξύ άλλον είδα έναν άνθρωπο που έχει μεταβάλει στάση και πρότυπα και φυσικά όταν θα βγει από το κατάστημα κράτησης αυτός ο άνθρωπος θα είναι χρήσιμος στον εαυτό του στην οικογένεια του και στην κοινωνία».

  Η διευθύντρια των φυλακών επισήμανε οτι οι δραστηριότητες παραγωγής προϊόντων εντός των Αγροτικών φυλακών, επιφέρουν ετησίως άνω των 80.000 ευρώ. Ποσό που διατίθεται για τις ανάγκες του καταστήματος κράτησης και των κρατουμένων.
 • Δ. Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει παράταση προγράμματος, προληπτική γραμμή ή νέο μνημόνιο

  Δ. Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει παράταση προγράμματος, προληπτική γραμμή ή νέο μνημόνιο

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-05-25 18:07:20 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  «Καθαρή έξοδος σημαίνει ότι δεν υπάρχει παράταση του προγράμματος, δεν υπάρχει προληπτική γραμμή στήριξης, δεν υπάρχει ένα νέο μνημόνιο, αλλά αντιθέτως, η χώρα αποκτά την πρόσβασή της στις αγορές χρήματος μετά από μία ρύθμιση του χρέους», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

  Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, είπε ότι η Ελλάδα έχει συμφωνήσει ότι μέχρι το 2022 θα πρέπει να έχει πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5%, «πράγμα το οποίο κι εμείς αναγνωρίζουμε ότι είναι υψηλό» και σημείωσε ότι «αυτό θα πρέπει να συγκρίνεται με δεσμεύσεις προηγούμενων κυβερνήσεων για πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% μέχρι το 2018 και με ένα μέσο όρο κοντά στο 4% μέχρι το 2030».

  Για τα μέτρα του 2019 και του 2020 που αφορούν τις συντάξεις και το αφορολόγητο, ανέφερε πως ήταν προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης.

  Επεσήμανε, δε, ότι «υπάρχει μία πολύ μεγάλη υπεραπόδοση, δημοσιονομική, της ελληνικής οικονομίας, καταλήγουμε σε πρωτογενή πλεονάσματα πολύ υψηλότερα των στόχων, και με δεδομένο αυτό θα εξετάσουμε και τη δημοσιονομική πορεία της χώρας από το 2019 και μετά».

  Όπως είπε, με βάση τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται από το 2019 και μετά, «υπάρχει η δυνατότητα για να προχωρήσουμε σε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, ωστόσο όλα αυτά θα τα δούμε στο πλαίσιο της επόμενης μέρας, δηλαδή μετά την έξοδο από το πρόγραμμα. Διότι υπάρχουν συγκεκριμένα στρώματα που έχουν επιβαρυνθεί δυσανάλογα».

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας είπε ότι βασική στόχευση της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει την τέταρτη αξιολόγηση και τις διαπραγματεύσεις για την ρύθμιση του χρέους μέχρι τις 21 Ιουνίου, και να συμφωνήσει με τους εταίρους για τα ακριβή χαρακτηριστικά του καθεστώτος μεταπρογραμματικής εποπτείας.

  «Εμείς έχουμε πει ότι δεσμευόμαστε και σεβόμαστε τους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων, που έχουν τεθεί σε συμφωνία με τους δανειστές στο 3,5%, ωστόσο αυτό που έχουμε δει και το 2016 και το 2017, αναμένεται να το δούμε και το 2018, είναι ότι υπάρχει μία πολύ μεγάλη υπεραπόδοση, δημοσιονομική, της ελληνικής οικονομίας, καταλήγουμε σε πρωτογενή πλεονάσματα πολύ υψηλότερα των στόχων, και με δεδομένο αυτό θα εξετάσουμε και τη δημοσιονομική πορεία της χώρας από το 2019 και μετά» είπε.

  Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, η υπεραπόδοση που έχουμε στους στόχους δεν σχετίζεται με υπεραπόδηση στον τομέα της φορολογίας, «αλλά με τα πολύ θετικά αποτελέσματα που παρατηρούμε στον ΕΦΚΑ, οποίος στην κυριολεξία έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία». Όπως τόνισε, «πήραμε ένα ασφαλιστικό σύστημα ελλειμματικό κατά 2 δισ. και αναμένουμε ένα πλεόνασμα στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας που μπορεί να κινείται και στο 1,5 και στα 2 δισ. ευρώ. Όλη αυτή υπεραπόδοση σχετίζεται με την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του ασφαλιστικού συστήματος στη χώρα και όχι με τη φορολογία».

  Σε ό, τι αφορά δημοσίευμα του γερμανικού Τύπου, που αναφέρει ότι η ελληνική οικονομία θα είναι υπό εποπτεία μέχρι το 2050, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι δεν ευσταθεί αυτό το επιχείρημα, καθώς αυτό θα σήμαινε ότι θα πρέπει να αποπληρωθεί το 75% του χρέους που δημιουργήθηκε κατά την περίοδο των τριών μνημονίων και με αυτή την έννοια, «ούτε η Πορτογαλία είχε καθαρή έξοδο, ούτε η Ιρλανδία, είχε καθαρή έξοδο, ούτε η Κύπρος είχε καθαρή έξοδο».

  Εξάλλου, με αφορμή την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, είπε πώς θέση της κυβέρνησης είναι ότι το σύνολο του δημοκρατικού πολιτικού κόσμου πρέπει να εκφράσει με σαφήνεια την καταδίκη του και πρόσθεσε ότι η βία προήλθε από συγκεκριμένη πολιτική ομάδα που δεν έκρυψε τα ακροδεξιά χαρακτηριστικά της. «Σε μία επίθεση που είχε ακροδεξιά χαρακτηριστικά, ο Μητσοτάκης και η Ν.Δ. επέλεξαν να τοποθετηθούν με ίσες αποστάσεις» είπε επίσης.

  Ερωτηθείς για την έφοδο του «Ρουβίκωνα» στο ΣτΕ, είπε ότι είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε αμέσως την επίθεση, ωστόσο πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να λειτουργούμε συμψηφιστικά. Άλλο το γιαούρτι και άλλο το μαχαίρι».

  Σε ό, τι αφορά την ενδεχόμενη υποστήριξη του κ. Μπουτάρη στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Τζανακόπουλος είπε να «περιμένουμε λίγο», και πρόσθεσε ότι είναι «λογικό είναι να γίνονται ζυμώσεις και να επιδιώκονται συγκλίσεις».

  naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

  ΣΥΡΙΖΑΠορτογαλία

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Γ. Καρατζαφέρης: Δεν με νοιάζει που κάποιοι πλάκωσαν στο ξύλο τον Μπουτάρη

  Γ. Καρατζαφέρης: Δεν με νοιάζει που κάποιοι πλάκωσαν στο ξύλο τον Μπουτάρη

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-25 17:50:30 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Ο Μπουτάρης προκαλεί», είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αlpha 98.9.

  «Είμαι εναντίον της κάθε έκνομης πράξης αλλά όπως δεν νοιάζεται ο κ. Μπουτάρης ότι οι Τούρκοι σκότωσαν Έλληνες, έτσι δεν με νοιάζει κι εμένα που κάποιοι τον πλάκωσαν στο ξύλο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

  Αναφερόμενος στις επιθέσεις του Ρουβίκωνα είπε ότι κάποια από τα «ντου» τον ικανοποιούν. «Ταρακουνάει κάποια πράγματα αλλά λειτουργεί ως ο μακρύς βραχίονας του κ. Τσίπρα», ενώ πρόσθεσε πως «ο Άδωνις και ο Βορίδης έχουν αλλοτριωθεί και είναι πλέον νεοφιλελεύθεροι».

  Τέλος, κατέληξε πως «ο Τσίπρας δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα και δημιουργεί πόλωση και πώρωση».
 • Νέος κύκλος διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό στη Νέα Υόρκη

  Νέος κύκλος διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό στη Νέα Υόρκη

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 17:04:01 | Πηγή: News Beast

  Συνεχίζεται σήμερα ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών για την ονομασία της πΓΔΜ στη Νέα Υόρκη. Πριν από λίγο έφτασε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς με τη διπλωματική αποστολή, ενώ ακολούθησε μετά από λίγα λεπτά ο Σκοπιανός ομόλογός του, Νικολά Ντιμιτρόφ, με τη συνοδεία του.

  Οι δύο άνδρες κατευθύνθηκαν στον 15ο όροφο του κτιρίου, όπου ξεκίνησαν τις συνομιλίες στις 9:37 τοπική ώρα Νέας Υόρκης (4:37 ώρα Ελλάδας).

 • Κατρούγκαλος: Σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης για τις ελληνορωσικές οικονομικές σχέσεις

  Κατρούγκαλος: Σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης για τις ελληνορωσικές οικονομικές σχέσεις

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 16:25:45 | Πηγή: News Beast

  «Η ελληνική οικονομία επιστρέφει στην κανονικότητα με την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο 2018», ανέφερε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας σε συνέδριο για τις ελληνορωσικές οικονομικές σχέσεις, το οποίο οργανώθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. Όπως πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αυτό σημαίνει ότι «οι ξένες επενδύσεις -συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών- μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξη σημαντικών ρυθμών ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια».

  «Οι ελληνορωσικές οικονομικές σχέσεις έχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία, ο αγροτοδιατροφικός και η ενέργεια», επισήμανε ο κ. Κατρούγκαλος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Μικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδος-Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί έως τα τέλη του έτους στη Ρωσία.

  Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού, συμφωνήθηκε με τη Ρωσική Ένωση Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών να πραγματοποιηθεί μέσα στο φθινόπωρο 2018 μεγάλη επιχειρηματική και επενδυτική αποστολή στην Αθήνα.

  Στο στρογγυλό τραπέζι συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας, Γιόργκι Καλαμάνοφ, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών, Αλεξάντρ Μουρίτσεφ, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Αναστάσιος Τζήκας, ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας υποστήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, Νικήτα Βαντσένκιν, ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Δημήτρης Μπακόλας, καθώς και ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης παραγωγών σιτηρών, Πάβελ Σουρίκιν. Τη συζήτηση συντόνισε ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Δημήτρης Βελάνης.

  Η τοπική κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης και το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση, υπέγραψαν συμφωνία για την προώθηση τουριστικών και εμπορικών συναλλαγών. Επίσης, οι είκοσι και πλέον ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο φόρουμ υπέγραψαν διμερείς συμφωνίες συνεργασίας σε τομείς, όπως ο ναυτιλιακός, ο αγροτοδιατροφικός και ο τουρισμός.

  Στο περιθώριο των εργασιών του φόρουμ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με την υπουργό, αρμόδια για την Ολοκλήρωση και Μακροοικονομία της Ευρασιατικής Οικονομικής Επιτροπής, Τατιάνα Βαλοβάγια.

  Στη ρωσική πόλη του Βορρά συγκλίνει το τριήμερο αυτό το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου. Αυτή είναι η 21η φορά που διοργανώνεται το  διεθνές αυτού φόρουμ, το οποίο από πολλούς λέγεται και «Νταβός του Βορρά».

  «Αναπτύσσουμε μια εξωστρέφεια που δεν είχε το παλιό οικονομικό μας μοντέλο»

  Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για καινούργια ημέρα στις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία και στον οικονομικό τομέα, σημειώνοντας πως η ελληνική αντιπροσωπεία περιλαμβάνει πολλούς και σημαντικούς Έλληνες επιχειρηματίες και ότι ήδη έχουν υπογραφεί κάποιες συμφωνίες.

  «Είμαστε ξανά σε ρυθμούς ανάπτυξης και κυρίως αναπτύσσουμε μια εξωστρέφεια που δεν είχε το παλιό οικονομικό μας μοντέλο», επισήμανε ο υπουργός, που πρόσθεσε: «Πρέπει σε χώρες όπως η Ρωσία, με την οποία έχουμε πατροπαράδοτες σχέσεις, να δούμε και τα οικονομικά μας. Λόγω των κυρώσεων και της κρίσης το διμερές εμπόριο ήταν σε πτώση τα τελευταία χρόνια. Ήρθαμε λοιπόν εδώ, στο φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, με πολλούς και σημαντικούς Έλληνες επιχειρηματίες, ήδη έχουν υπογραφεί κάποιες συμφωνίες και μπορούμε να ελπίζουμε ότι ξεκινά πλέον μια καινούργια μέρα για τις σχέσεις μας με τη Ρωσία, μαζί και στον οικονομικό τομέα».

  Δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πραγματοποίησε και ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Δημήτρης Βελάνης, ο οποίος είπε πως η ελληνική συμμετοχή ανέρχεται στους 20 αντιπροσώπους και περιλαμβάνει ένα ευρύ πλέγμα τομέων της οικονομίας, όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός, η παραγωγή τροφίμων συσκευασμένων και μη, η ξυλεία και η επεξεργασία ξύλου, οι υψηλές τεχνολογίες και τα μηχανήματα.

  «Το φόρουμ, πέρα από τη διεθνή απήχηση που έχει, παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο για την ίδια τη Ρωσία, διότι σε αυτό σκιαγραφούνται οι στρατηγικές τής οικονομικής πολιτικής της Ρωσίας για το επόμενο διάστημα. Ειδικά φέτος, που μόλις πριν δέκα μέρες ορίστηκε η νέα κυβέρνηση, με στόχο να βγάλει τη χώρα σε ένα δρόμο σταθερής οικονομικής πορείας, όπου θα κυριαρχούν οι νέες τεχνολογίες και η εμβάθυνση των σχέσεων με τις άλλες χώρες», ανέφερε ο κ. Βελάνης.

  Ο ίδιος θύμισε ότι το 2015 στο φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα και ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος ομιλητής μετά τον οικοδεσπότη του φόρουμ το Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

  Στο φετινό φόρουμ οι υψηλοί προσκεκλημένοι του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίντζο Άμπε, ο αντιπρόεδρος της Κίνας, Μα Κάι, αλλά και η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

  Το έντονο ενδιαφέρον των Ελλήνων που συμμετέχουν στο διεθνές φόρουμ της Πετρούπολης, επισημαίνει πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Αναστάσης Τζήκας, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη φετινή οργάνωση.

  «Η Ελλάδα δεν πρέπει να λείπει από ένα τόσο μεγάλο γεγονός, διότι το φόρουμ αποτελεί πλατφόρμα επικοινωνίας όχι μόνο για τη ρωσική αλλά για την παγκόσμια αγορά αφού η Ρωσία παίζει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία. Η ΔΕΘ- HELLEXPO έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με το ρωσικό φορέα Roscongress , οργανωτή του φόρουμ τον οποίο εκπροσωπούμε στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Τζήκας.

  Και συμπλήρωσε ότι η ρωσική οικονομία και το δίκτυο που υπάρχει γύρω από αυτή μέσω του φόρουμ, δίνει τη δυνατότητα να υπογράφουν συμφωνίες, να δικτυωθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις. «Αυτό είναι και το μεγάλο ζητούμενο, η διεθνής δικτύωση των ελληνικής επιχειρήσεων», τόνισε.

  «Υπάρχει ένα σοβαρό δυναμικό στις ελληνορωσικές σχέσεις»

  «Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για τους επενδυτές, γιατί η Ελλάδα δεν είναι πλέον χώρα υψηλού ρίσκου», ανέφερε στην ομιλία του στο ελληνορωσικό στρογγυλό τραπέζι ο διευθυντής της Οικονομικής Διεύθυνσης του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας «Υπάρχει ένα σοβαρό δυναμικό στις ελληνορωσικές σχέσεις, αλλά ενώ από το 2015 υπήρχαν οι προοπτικές και οι δυνατότητες μεγαλύτερης ανάπτυξης των διμερών οικονομικών σχέσεων αυτές ακόμα βρίσκονται πίσω σε σχέση με το πολύ καλό επίπεδο των πολιτικών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες», τόνισε.

  Ο διευθυντής της Οικονομικής Διεύθυνσης του πρωθυπουργού εξήγησε ότι ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα γίνονται, ίσως κάποιες να μην φαίνονται λόγω του ότι κεφάλαια έρχονται μέσω τρίτων χωρών, όπως είναι η Κύπρος, «αλλά σίγουρα παραμένει ένα σοβαρό δυναμικό που μπορεί και πρέπει να ξεδιπλωθεί γιατί το θέλουν και οι δυο πλευρές».

  Επίσης, ο κ. Τσίπρας επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι «ένα από τα παράδοξα στην παγκόσμια οικονομία είναι ότι παρότι οι περιφερειακές ολοκληρώσεις αναπτύσσονται συνεχώς και στην αμερικανική ήπειρο και στην Ευρώπη και στην Ασία, η ίδια η Ρωσία που πριν τις κυρώσεις είχε πολύ ισχυρές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τώρα προχωρά τις οικονομίες σχέσεις με την Ανατολή...».

 • Κυβέρνηση για ΝΔ: Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

  Κυβέρνηση για ΝΔ: Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 16:03:00 | Πηγή: News Beast

  «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια», σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι, απαντώντας σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις διαπραγματεύσεις τόσο σχετικά με το Σκοπιανό, όσο και με την οικονομία.

  Όπως σημειώνουν, «μία και μόνο φράση που είπε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή την Τετάρτη, είναι αρκετή ως απάντηση στην ανερμάτιστη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, που για άλλη μία φορά αμφισβητεί την καθαρή έξοδο: "Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια"».

  Νωρίτερα, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

  «Ο Πρωθυπουργός που έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλες τις διαπραγματεύσεις που έκανε για την Ελλάδα, είχε το θράσος σήμερα να ισχυριστεί ότι η Κυβέρνησή του επιδιώκει να πάρει πίσω και όχι να δώσει μια ονομασία στα Σκόπια. Προφανώς θεωρεί νίκη για τη χώρα μας ένα απαράδεκτο όνομα όπως αυτό της “Μακεδονίας του Ίλιντεν” το οποίο συζητά με τον κ. Ζάεφ.

  Το μόνο που απομένει στον κ. Τσίπρα να πάρει, είναι η απάντηση που του αξίζει στις εκλογές για το αχρείαστο τέταρτο μνημόνιο που υπέγραψε, κόβοντας ξανά συντάξεις και μισθούς μετά την υποτιθέμενη καθαρή έξοδο».

  Στη ΝΔ απάντησαν και κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνοντας: «Το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάτησε και πάλι το κουμπί των αυτοματοποιημένων ανακοινώσεων. Περιμένουμε, χωρίς μεγάλες προσδοκίες, τη στιγμή που θα εμπλακούν σοβαρά σε μία συζήτηση για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας».

 • Επίθεση της Ένωσης Κεντρώων στον Αλέξη Τσίπρα για την ονομασία της ΠΓΔΜ

  Επίθεση της Ένωσης Κεντρώων στον Αλέξη Τσίπρα για την ονομασία της ΠΓΔΜ

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-25 15:24:58 | Πηγή: Ζούγκλα
  Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό ασκεί, με ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων αναφορικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ και την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα πως «είναι ανόητοι όσοι νομίζουν ότι δίνοντας την ονομασία στα Σκόπια κάνουμε παραχώρηση».

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων, «κατά τον πρωθυπουργό, δίνοντας το "Μακεδονία" παίρνουμε, υπονοεί, το παράσημο της ανοιχτής παλάμης. Αυτή η θεώρηση του κ. Τσίπρα, που πιστεύει ότι θα γίνει και θεώρηση της κας Γεννηματά και του κ. Μητσοτάκη, είναι η νέα νοοτροπία της εξουσίας της αριστεράς που θα υποστούμε λίγο ακόμη μέχρι τις εκλογές. Και εκεί θα "δρέψει" ο κ. Τσίπρας σίγουρα τους καρπούς των αγώνων του».
 • Κίνημα Αλλαγής: «Προσχηματική» η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Γιάννη Μπουτάρη

  Κίνημα Αλλαγής: «Προσχηματική» η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Γιάννη Μπουτάρη

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-25 15:00:08 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Προσχηματική» χαρακτηρίζει το Κίνημα Αλλαγής Α' εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

  Σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει τα εξής:

  «Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης θα ήταν ειλικρινής ΑΝ:

  - Είχε καταδικάσει απερίφραστα την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, χωρίς τις υποσημειώσεις περί μη αγανακτισμένων...

  - Είχε επισκεφθεί και τον κ. Λουκά Παπαδήμο...

  - Είχε επισκεφθεί τους συγγενείς των θυμάτων της MARFIN και είχε καταδικάσει τα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία τους...

  - Είχε καταδικάσει τον φασισμό ενάντια στους κορυφαίους θεσμούς της Δημοκρατίας, που εκπορεύεται από τους Ρουβίκωνες, τα "παιδιά" του υπουργού κ. Τόσκα, με εισβολή στο Κοινοβούλιο, υπό την ενθαρρυντική ανοχή του κ. Βούτση και στο ΣτΕ...

  - Είχε ανησυχήσει για τη θεσμική αδιαφορία του κ. Κοντονή για τις καθυστερήσεις των δικών της Χρυσής Αυγής και την περιπέτεια του κ. Γεωργίου, που εκθέτει και διεθνώς τη χώρα...

  - Δεν είχε επιβραβεύσει με υπουργοποίηση όσους ηγήθηκαν της επίθεσης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011...

  - Δεν είχε καλύψει πολιτικά τις επιθέσεις ενάντια σε αιρετούς εκπροσώπους του ελληνικού λαού στο Κοινοβούλιο, στην Αυτοδιοίκηση και στους διάφορους συλλογικούς φορείς, από τους "αγανακτισμένους" κάθε είδους...

  - Δεν ήταν ο εμπνευστής του διχασμού με το ή εμείς ή αυτοί και τους "γερμανοτσολιάδες"...

  - Δεν ήταν ο πολιτικός εμπνευστής της ενοχοποίησης των πολιτικών του αντιπάλων με τη χρήση αυτού που ξέρει πολύ καλά, του ψεύδους, της συκοφαντίας και της σκευωρίας...

  - ΑΝ, τέλος, δεν ήταν πρωθυπουργός ελέω του συντρόφου του κ. Καμένου και των ΑΝΕΛ, διαρκών υβριστών του κ. Γιάννη Μπουτάρη και εκφραστών τού πλέον διχαστικού, ρατσιστικού και μισαλλόδοξου λόγου μαζί με τη Χρυσή Αυγή...

  Αυτός ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε σήμερα τη Θεσσαλονίκη και τον Γιάννη Μπουτάρη και αυτός ο πρωθυπουργός θα αποπεμφθεί από τον ελληνικό λαό και κυρίως τους Θεσσαλονικείς στις ερχόμενες εκλογές, χωρίς ΑΝ...».

 • Παραιτήθηκε από την προεδρία της Ένωσης των τέως Βουλευτών–Ευρωβουλευτών ο Κώστας Πυλαρινός

  Παραιτήθηκε από την προεδρία της Ένωσης των τέως Βουλευτών–Ευρωβουλευτών ο Κώστας Πυλαρινός

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-25 15:00:08 | Πηγή: Ζούγκλα
  Παραιτήθηκε από την προεδρία της Ένωσης των τέως Βουλευτών-Ευρωβουλευτών ο Κώστας Πυλαρινός, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους χειρισμούς τής κυβέρνησης στο θέμα της πΓΔΜ.

  Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Ένωσης αναφέρει ότι η παραίτησή του είναι μήνυμα οργής και αυτονόητη πράξη καθήκοντος ενός Έλληνα πολίτη για την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας σε σφετεριστές -πλαστογράφους της Ιστορίας.

  Στην τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης τέως Βουλευτών-Ευρωβουλευτών εγκρίθηκε ομόφωνα καταδικαστικό ψήφισμα για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα της πΓΔΜ.
 • Μήνυση Φαήλου Κρανιδιώτη κατά Μπουτάρη για τις δηλώσεις του για τη Γενοκτονία

  Μήνυση Φαήλου Κρανιδιώτη κατά Μπουτάρη για τις δηλώσεις του για τη Γενοκτονία

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-25 14:38:39 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς, Φαήλος Κρανιδιώτης, και ο Γραμματέας Δικαιοσύνης, Γιώργος Παλάζης, κατέθεσαν σήμερα μηνυτήρια αναφορά κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του πολιτευτή του Ποταμιού Γιάννη Κωνσταντίνου, για παράβαση του άρθρου 2 του ν.4285/2014, έπειτα από τις δηλώσεις του Δημάρχου σε ξένο κανάλι για την Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων.

  Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς, πρέπει να ελεγχθούν σύμφωνα με τον αντιρατσιστικό νόμο, ο Γιάννης Μπουτάρης, για το «χέστηκα αν ο Κεμάλ σκότωσε ή όχι Έλληνες» και ο Γιάννης Κωνσταντίνου για το «ας μην χάσουμε τη χρυσή ευκαιρία όχι μόνο της απομυθοποίησης της δήθεν Γενοκτονίας αλλά και της κατάδειξης των ευθυνών των ίδιων των Ποντίων για τα δεινά που υπέστησαν τότε».

  Από την πλευρά του, ο Γραμματέας Δικαιοσύνης της Νέας Δεξιάς επισήμανε ότι είναι άξιο μνείας και προσοχής το γεγονός ότι ο «πρώτος πολίτης» της Θεσσαλονίκης, έκανε τις ως άνω δηλώσεις υπό την ιδιότητα του ως δημόσιου λειτουργού κι όχι υπό την ιδιότητά του ως οινοποιού.

  «Η Νέα Δεξιά θεωρεί ότι η εφαρμογή του νόμου όσο αναφορά ρατσιστικές συμπεριφορές και την αμφισβήτηση των εγκλημάτων γενοκτονίας πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα απ’ όπου κι αν προέρχεται», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. • Μήνυση κατά του Μπουτάρη από τον Φαήλο Κρανιδιώτη

  Μήνυση κατά του Μπουτάρη από τον Φαήλο Κρανιδιώτη

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 14:37:43 | Πηγή: News Beast

  Μηνυτήρια αναφορά κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του πολιτευτή του Ποταμιού Γιάννη Κωνσταντίνου κατέθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς Φαήλος Κρανιδιώτης και ο Γραμματέας Δικαιοσύνης Γιώργος Παλάζης.

  Η μήνυση αφορά παράβαση του άρθρου 2 του ν.4285/2014, για τις δηλώσεις του δημάρχου σε ξένο κανάλι για την Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων.

  Με βάση την ανακοίνωση του κόμματος «όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς πρέπει να ελεγχθούν, σύμφωνα με τον αντιρατσιστικό νόμο, ο Γιάννης Μπουτάρης, για το "χέστηκα αν ο Κεμάλ σκότωσε ή όχι Έλληνες" και ο Γιάννης Κωνσταντίνου για το "ας μην χάσουμε τη χρυσή ευκαιρία όχι μόνο της απομυθοποίησης της δήθεν Γενοκτονίας αλλά και της κατάδειξης των ευθυνών των ίδιων των Ποντίων για τα δεινά που υπέστησαν τότε".

  Στην ανακοίνωση προστίθεται:

  «Από την πλευρά του ο Γραμματέας Δικαιοσύνης της Νέας Δεξιάς επισήμανε ότι είναι άξιο μνείας και προσοχής το γεγονός ότι ο "πρώτος πολίτης" της Θεσσαλονίκης, έκανε τις ως άνω δηλώσεις υπό την ιδιότητα του ως δημόσιου λειτουργού κι όχι υπό την ιδιότητά του ως οινοποιού.

  Η Νέα Δεξιά θεωρεί ότι η εφαρμογή του νόμου όσο αναφορά ρατσιστικές συμπεριφορές και την αμφισβήτηση των εγκλημάτων γενοκτονίας πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα απ’ όπου κι αν προέρχεται».

  Δείτε το βίντεο στο οποίο αναφέρεται ο κ. Κρανιδιώτης

 • Στο μνημείο του Λαμπράκη με ένα μπουκέτο λουλούδια ο Τσίπρας

  Στο μνημείο του Λαμπράκη με ένα μπουκέτο λουλούδια ο Τσίπρας

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 14:37:43 | Πηγή: News Beast

  Λουλούδια στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης άφησε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

  Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

  Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στην πόλη, μετά την παρουσία του στον Μητροπολιτικό Ναό της Καλαμαριάς για να πει και αυτός το δικό του «αντίο» στον Χάρρυ Κλυνν, μετέβη στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη στη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου, προκειμένου να αφήσει λίγα λουλούδια.

  Στο σημείο βρεθήκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Δημήτρης Μάρδας, στελέχη του κόμματος και αντιστασιακοί.

  Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός συναντάται με συνεργάτες του στο γραφείο στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

 • ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας έχει αποτύχει σε όλες τις διαπραγματεύσεις

  ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας έχει αποτύχει σε όλες τις διαπραγματεύσεις

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-25 14:13:46 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Ο πρωθυπουργός που έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλες τις διαπραγματεύσεις που έκανε για την Ελλάδα, είχε το θράσος σήμερα να ισχυριστεί ότι η κυβέρνησή του επιδιώκει να πάρει πίσω και όχι να δώσει μία ονομασία στα Σκόπια».

  Αυτό τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ και προσθέτει: «Προφανώς, θεωρεί νίκη για τη χώρα μας ένα απαράδεκτο όνομα όπως αυτό της "Μακεδονίας του Ίλιντεν" το οποίο συζητά με τον κ. Ζάεφ. Το μόνο που απομένει στον κ. Τσίπρα να πάρει, είναι η απάντηση που του αξίζει στις εκλογές για το αχρείαστο τέταρτο μνημόνιο που υπέγραψε, κόβοντας ξανά συντάξεις και μισθούς μετά την υποτιθέμενη καθαρή έξοδο».
 • Deutsche Welle: Μετά το Eurogroup, τι;

  Deutsche Welle: Μετά το Eurogroup, τι;

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-25 14:13:46 | Πηγή: Ζούγκλα
  Κρίσιμες για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στις τελικές αποφάσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα θα είναι οι επόμενες μέρες μέχρι το τέλος του μήνα, όπου θα γίνει μια νέα προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ του διεθνούς οργανισμού και ορισμένων Ευρωπαίων, κυρίως της Γερμανίας, στο ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους.

  Η άποψη που κυριαρχεί στις Βρυξέλλες είναι πως το ΔΝΤ θα πρέπει να συμμετάσχει στην τελευταία φάση του προγράμματος και να βάλει στη σφραγίδα του για την έξοδο πιστοποιώντας ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Κι αυτό γιατί χαίρει μεγάλης αξιοπιστίας διεθνώς, κάτι που θα βοηθούσε σημαντικά την ομαλή πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στις 20 Αυγούστου.

  Οι εξελίξεις στην Ιταλία εντείνουν την πίεση για συμφωνία
  Εκτός από την αξιοπιστία του ΔΝΤ, υπάρχει και ένας άλλο σημαντικός λόγος που επιβάλλει την εξεύρεση συμφωνίας και έχει να κάνει με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, όπου δύο αντισυστημικά κόμματα σχηματίζουν κυβέρνηση, αυξάνοντας την αβεβαιότητα και τον κίνδυνο μιας εσωτερικής κρίσης στην ευρωζώνη. Για τον λόγο αυτό η εκτίμηση που επικρατεί στην έδρα των κοινοτικών οργάνων είναι πως θα χρειαστεί μια ισχυρή απόφαση για την Ελλάδα στις 21 Ιουνίου, ώστε να την «θωρακίσει» στις αγορές.

  Όλοι θέλουμε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα και θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια τις επόμενες μέρες για να υπάρξει συμφωνία, δήλωσε χθες το βράδυ ο πρόεδρος του Εurogroup Μάριο Σεντένο.

  Το ΔΝΤ ζητάει για να συμμετάσχει στη συμφωνία μια ισχυρή και εμπροσθοβαρή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, μεταξύ άλλων μέσω επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της δεύτερης διάσωσης ύψους 130 δισ. ευρώ κατά 10 χρόνια. Αντίθετα, ορισμένες χώρες του Βορρά, όπως η Γερμανία, θέλουν μια σταδιακή ελάφρυνση και υπό όρους, ώστε να μην υπάρξει χαλάρωση των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής προσαρμογής στη χώρα.

  Σύμφωνα με κοινοτική πηγή, οι δύο πλευρές θα έχουν μια σημαντική συνάντηση στο τέλος της επόμενης εβδομάδας στο περιθώριο της διάσκεψης των υπουργών οικονομικών του G7 στον Καναδά με στόχο της εξεύρεση κοινού τόπου.
 • O Αλέξης Τσίπρας με ένα μπουκέτο κόκκινα γαρύφαλλα στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη

  O Αλέξης Τσίπρας με ένα μπουκέτο κόκκινα γαρύφαλλα στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-25 13:50:33 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ένα μπουκέτο κόκκινα γαρύφαλλα εναπόθεσε στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που αποτίει φόρο τιμής στη μνήμη του βουλευτή της Αριστεράς και μαραθωνοδρόμου της ειρήνης, ο οποίος δολοφονήθηκε από παρακρατικούς στις 22 Μαΐου 1963.

  Ο κ. Τσίπρας έφτασε στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού, όπου βρίσκεται το μνημείο, στον τόπο ακριβώς της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, προερχόμενος από την Καλαμαριά, όπου παρέστη στη νεκρώσιμη ακολουθία για τον Χάρρυ Κλυνν.

  Στο μνημείο τον υποδέχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Ήταν εκεί και αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη -οι Σπύρος Σακέτας, Βασίλης Δερμουρτζίδης, Παντελής Μακρής, Αλέκος Γρίμπας- τους οποίους αγκάλιασε ο πρωθυπουργός και συνομίλησε μαζί τους για τα γεγονότα γύρω από τη δολοφονία.

  Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός αναχώρησε για το γραφείο του, στο διοικητήρο, όπου θα έχει συσκέψεις για την προώθηση του κυβερνητικού έργου στη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα. • Κουτσούμπας: Τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν προηγούμενο, κάνει τη βρώμικη δουλειά

  Κουτσούμπας: Τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν προηγούμενο, κάνει τη βρώμικη δουλειά

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 13:49:38 | Πηγή: News Beast

  Για εμπαιγμό από πλευράς κυβέρνησης στον ελληνικό λαό και ειδικά από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο μέσω ραδιοφωνικών του δηλώσεων ο Δημήτρης Κουτσούμπας, με τον γενικό γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ να τονίζει ότι δεν πρέπει να πιστεύει στις υποσχέσεις που του δίνονται, καθώς «τα ψέματα δεν έχουν προηγούμενο».

  Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha 989 ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στα μέτρα του επικαιροποιημένου μνημονίου, που όπως τόνισε, αφορούν στις περικοπές συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου και κατάργηση του ΕΚΑΣ. Σχετικά με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, επισήμανε ότι μόνο το ΚΚΕ είχε υιοθετήσει και είχε καταθέσει -ως πρόταση νόμου, από το 2016- κείμενο για τις ΣΣΕ που υπογράφουν 513 σωματεία, από τα πλέον μαζικά της χώρας, πρόταση την οποία η κυβέρνηση δεν έφερε ποτέ για συζήτηση στην Βουλή. Ο γ.γ. Του ΚΚΕ είπε ακόμη ότι πρέπει να γίνει επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ και να υπογραφεί Εθνική Γενική Σύμβαση, που να κατοχυρώνει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ.

  Ως προς το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, επισήμανε ότι η κυβέρνηση περιμένει τα αποτελέσματα του Eurogroup, βολιδσκοπώντας ταυτόχρονα το πότε «θα τη βολεύει προπαγανδιστικά, ώστε να υποκλέψει την ψήφο του ελληνικού λαού με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Το παραμύθι περί δίκαιης ανάπτυξης και τέλους των μνημονίων» θα λειτουργήσει έντονα τη χρονική περίοδο του Αυγούστου», υποστήριξε και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών, τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. «Εδώ είμαστε και θα δούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  «Απαράδεκτος οποιοσδήποτε συμψηφισμός μεταξύ των οκτώ Τούρκων και των δύο Ελλήνων»

  Σχετικά με το Σκοπιανό, καταρχήν σημείωσε ότι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. «έχουν στριμώξει και την ελληνική κυβέρνηση και την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, η οποία έχει επιλέξει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση». Εκτίμησε ότι στη συνέχεια θα γίνουν συμβιβασμοί, καθώς στοχεύουν σε συμφωνία, τονίζοντας ότι «δεν θα είναι σε όφελος των λαών».

  Ο κ. Κουτσούμπας, σημείωσε ότι το ΚΚΕ αντιμετωπίζει το ζήτημα, σε αντίθεση με όλους τους άλλους, ξεκινώντας όχι από το όνομα, αλλά από τη μη ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., καθώς και την αποδέσμευση της Ελλάδας από αυτούς τους οργανισμούς.

  Υπογράμμισε ότι προϋπόθεση αποτελεί η συνταγματική αναθεώρηση στη γειτονική χώρα με απάλειψη κάθε αλυτρωτισμού και πρόσθεσε ότι κατόπιν αυτών ακολουθεί το θέμα της ονομασίας η οποία πρέπει να είναι με αυστηρά γεωγραφικό προσδιορισμό.

  Με αφορμή την παροχή ασύλου στον ένα εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών και το τι μέλλει γενέσθαι με τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, τόνισε ότι είναι απαράδεκτος οποιοσδήποτε συμψηφισμός μεταξύ των 8 Τούρκων που ζήτησαν πολιτικό άσυλο και των δύο Ελλήνων που κρατούνται παράνομα στην Τουρκία, χαρακτηρίζοντας την κράτησή τους σκόπιμη ενέργεια, που καθορίζεται από πολιτικούς στόχους.

  Μάλιστα, ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε να ληφθούν πιο δραστήριες πρωτοβουλίες για την επιστροφή των Ελλήνων αξιωματικών.

  Μιλώντας πάντα για την Τουρκία, εκτίμησε ότι δεν θα παραμείνει στις φραστικές -και όχι μόνο- επιθέσεις εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κυπριακής ΑΟΖ, αλλά θα περάσει και σε πράξεις συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών.

  Συμπεριέλαβε στις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας την απειλή για εγκατάσταση γεωτρύπανου στην Κυπριακή ΑΟΖ και τις αναφορές σε αλλαγές στην Συνθήκη της Λοζάνης, ενώ, απαντώντας στην ερώτηση περί θερμού επεισοδίου απάντησε: «δεν θα το αποφύγουμε».

  Κληθείς να σχολιάσει το εμπάργκο πώλησης αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ στη γειτονική χώρα, είπε ότι αυτή η κίνηση των ΗΠΑ δεν αφορά ούτε την υποστήριξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, ούτε συνιστά καμία μεγάλη αντίθεση ΗΠΑ-Τουρκίας.

  «Πρόκειται για λυκοσυμμαχίες. Επειδή η Τουρκία έχει προσεγγίσει την Ρωσία, οι ΗΠΑ κάνουν τις θιγμένες. Αυτές οι συμμαχίες αλλάζουν άρδην» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «πρέπει να τις αποφεύγουμε όπως ο διάβολος το λιβάνι. ΗΠΑ και ΝΑΤΟ μόνο δεινά επέφεραν στον ελληνικό λαό».

  «Άρα πρέπει να κρατάμε και μικρό καλάθι, αλλά να είμαστε προετοιμασμένοι και για τα χειρότερα από τέτοιους συμμάχους», επισήμανε,, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

  «Αξιοποιούν τους νεκρούς των λαϊκών αγώνων για επικοινωνιακούς-διαφημιστικούς λόγους»

  Ο κ. Κουτσούμπας είπε επίσης ότι στην Αεροπορική Βάση Αράξου έχουν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες, ώστε να μπορεί να δεχθεί αποθήκευση πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ τα οποία θα μεταφερθούν από την στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία. Με αφορμή και ρεπορτάζ του σημερινού φύλλου της εφημερίδας «Ριζοσπάστης» συμπλήρωσε ότι, στις 17 Μαΐου, συνοδευόμενος από αρμόδια στελέχη του ΝΑΤΟ, επισκέφτηκε την 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο ο Φρεντ Φρέντρικσον, επικεφαλής της Πυρηνικής Πολιτικής του ΝΑΤΟ. Ο γ.γ. του ΚΚΕ είπε ότι η χώρα πρέπει να αποδεσμευθεί από τέτοιες λυκοσυμμαχίες και τέτοιες συμφωνίες.

  Αναφορικά με την κατάθεση λουλουδιών εκ μέρους του πρωθυπουργού στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης στην Θεσσαλονίκη το 1963, σημείωσε ότι «καλό και θεμιτό είναι να καταθέτει κανείς λουλούδια», επισημαίνοντας, στη συνέχεια, ότι το αντιϊμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα στην Ελλάδα βάδισε την περασμένη εβδομάδα με τις πορείες που διοργάνωσε σε όλη τη χώρα στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λείπει.

  Εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση ότι «αξιοποιούν τους νεκρούς των λαϊκών αγώνων για επικοινωνιακούς-διαφημιστικούς λόγους» και χαρακτήρισε ανιστόρητη τη σύγκριση που επιχειρείται μεταξύ του Γιάννη Μπουτάρη και του Γρηγόρη Λαμπράκη. «Η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη είναι καταδικαστέα και ως εκεί», εξήγησε.

  Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση προσπαθώντας να κάμψουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, εξαιτίας της πολιτικής του,ς θα επιχειρήσουν να χρήζουν υποψήφιους δημάρχους ανά τη χώρα πρόσωπα που ανήκουν στον ευρύτερο πολιτικό χώρο. Εκτίμησε δε, ότι αυτή η τακτική «δεν θα πάει μακριά», γιατί η τοπική διοίκηση είναι τμήμα του κράτους και εφαρμόζει αντιλαϊκή πολιτική.

  Σε αντιδιαστολή με αυτό επικαλέστηκε το παράδειγμα αγωνιστών δημάρχων που τιμούν την ψήφο του λαού, όπως ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων από τα βάρη που υφίστανται, όπως τις απειλές πλειστηριασμών.

  Τέλος, έκανε λόγο για τη δυνατότητα συσπείρωσης με το ΚΚΕ και κάλεσε σε ολόπλευρη ισχυροποίηση του Κόμματος. Ερωτηθείς «και στην εξουσία;», απάντησε: «Βεβαίως και στην εξουσία, αλλά εξουσία για εμάς δεν σημαίνει καρέκλες, σημαίνει με τον λαό πραγματικά στην εξουσία και υλοποίηση του Προγράμματος του ΚΚΕ».

 • Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την επίθεση κατά του βουλευτή Π. Κωνσταντινέα από συνεργάτη στελέχους της ΝΔ

  Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την επίθεση κατά του βουλευτή Π. Κωνσταντινέα από συνεργάτη στελέχους της ΝΔ

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-25 13:27:10 | Πηγή: Ζούγκλα
  Την «άθλια», όπως την χαρακτηρίζει, επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, «από “συνεργάτη” - μπράβο του συντονιστή του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Χάρη Βλάδου, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής Χ2 στον σταθμό Action 24», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει επιπλέον λόγο για «ένα άκρως επικίνδυνο κρούσμα».

  Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «ενώ είχε διακοπεί η εκπομπή προκειμένου να προβληθούν διαφημιστικά μηνύματα, ο “συνεργάτης” του Χ. Βλάδου εισέβαλλε στο τηλεοπτικό στούντιο και προπηλάκισε τον Π. Κωνσταντινέα εκτοξεύοντας απειλές εναντίον του. Η αθλιότητα αυτή ανάγκασε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από το στούντιο, αφού πρώτα κατήγγειλε το περιστατικό με την επανέναρξη της εκπομπής».

  Συμπερασματικά, «περιστατικά τέτοιου είδους δεν έχουν καμία θέση στην πολιτική αντιπαράθεση. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι υποχρεωμένος να αποδοκιμάσει κατηγορηματικά τις αθλιότητες των “άριστων” που έχει περιμαζέψει στο κόμμα του».
 • Χαμός στο Action 24 με τον Πέτρο Κωνσταντινέα

  Χαμός στο Action 24 με τον Πέτρο Κωνσταντινέα

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 13:26:08 | Πηγή: News Beast

  Την «άθλια», όπως την χαρακτηρίζει, επίθεση που υποστηρίζει ότι δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, «από “συνεργάτη” - μπράβο του συντονιστή του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Χάρη Βλάδου, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής Χ2 στον σταθμό Action 24», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει επιπλέον λόγο για «ένα άκρως επικίνδυνο κρούσμα».

  Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «ενώ είχε διακοπεί η εκπομπή προκειμένου να προβληθούν διαφημιστικά μηνύματα, ο “συνεργάτης” του Χ. Βλάδου εισέβαλε στο τηλεοπτικό στούντιο και προπηλάκισε τον Π. Κωνσταντινέα εκτοξεύοντας απειλές εναντίον του. Η αθλιότητα αυτή ανάγκασε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από το στούντιο, αφού πρώτα κατήγγειλε το περιστατικό με την επανέναρξη της εκπομπής».

  Συμπερασματικά, «περιστατικά τέτοιου είδους δεν έχουν καμία θέση στην πολιτική αντιπαράθεση. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι υποχρεωμένος να αποδοκιμάσει κατηγορηματικά τις αθλιότητες των “άριστων” που έχει περιμαζέψει στο κόμμα του».

 • Καλαφάτης: ΣΥΡΙΖΑ και Μπουτάρης περπατούν χέρι-χέρι

  Καλαφάτης: ΣΥΡΙΖΑ και Μπουτάρης περπατούν χέρι-χέρι

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 13:26:08 | Πηγή: News Beast

  Την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη σχολίασε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

  «Η σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης απλώς επιβεβαίωσε αυτό που λέμε πάνω από έναν χρόνο τώρα: ότι ΣΥΡΙΖΑ και Μπουτάρης περπατούν χέρι - χέρι» σχολίασε σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  Η σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης απλώς επιβεβαίωσε αυτό που λέμε πάνω από έναν χρόνο τώρα: Ότι ΣΥΡΙΖΑ και Μπουτάρης περπατούν χέρι - χέρι.

  — Stavros Kalafatis (@KalafatisSt) 25 Μαΐου 2018

 • Στη χώρα μας η Διεθνής Συνάντηση για τον Τουρισμό στον «Δρόμο του Μεταξιού»

  Στη χώρα μας η Διεθνής Συνάντηση για τον Τουρισμό στον «Δρόμο του Μεταξιού»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-25 13:02:37 | Πηγή: Ζούγκλα
  Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά συνυπέγραψε με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), Ζούραμπ Πολολικασβίλι τη συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Οργανισμού για τη συνδιοργάνωση της 8ης Διεθνούς Συνάντησης για τον Τουρισμό στο «Δρόμο του Μεταξιού» στη Θεσσαλονίκη, τον Οκτώβριο του 2018. Η συμφωνία υπεγράφη στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας, στο πλαίσιο της 108ης Συνόδου του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, όπου η Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά από ιδρύσεως του Οργανισμού, ως εκλεγμένο μέλος για την περίοδο 2018-2021.

  Το υπουργείο Τουρισμού είχε υποστηρίξει την ανάληψη της κορυφαίας αυτής διοργάνωσης για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή χώρα. Συνδιοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, το υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τοπικών φορέων.

  H κα Κουντουρά αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που έχει καθιερώσει η Ελλάδα και το υπουργείο Τουρισμού με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, για την προώθηση προγραμμάτων, δράσεων και πρωτοβουλιών που προωθούν τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.
 • «Ενθάρρυνα τον Μπουτάρη να ηγηθεί ενός δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου»

  «Ενθάρρυνα τον Μπουτάρη να ηγηθεί ενός δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 13:01:33 | Πηγή: News Beast

  Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Γιάννη Μπουτάρη, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχθηκε το Σάββατο (19/05) ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων, για την οποία είπε ότι «δεν πρόκειται για ένα τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για μία σχεδιασμένη και οργανωμένη επίθεση».

  «Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν είχε προηγούμενα με αυτούς τους ανθρώπους που του επιτέθηκαν, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν πήγε για πρώτη φορά σε αυτή την εκδήλωση για να τιμήσει τον ποντιακό ελληνισμό, τη μέρα μνήμης για την γενοκτονία, πηγαίνει κάθε χρόνο», ανέφερε σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε τον δήμαρχο για να του εκφράσει τη συμπαράστασή του για «τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το προηγούμενο Σάββατο από οργανωμένες δυνάμεις της ακροδεξιάς στην παραλία της Θεσσαλονίκης».

  «Η Θεσσαλονίκη πρέπει να μείνει μια πόλη δημοκρατική. Άκουσα τον Γιάννη Μπουτάρη στο δημοτικό συμβούλιο να λέει ότι θα είναι δήμαρχος μέχρι τα 100 του χρόνια. Εγώ τον ενθάρρυνα να ηγηθεί ενός δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

  Και πρόσθεσε: «Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που έχει μια μακρά παράδοση, έχει μια μακρά παράδοση αγώνων και υπεράσπισης της δημοκρατίας αλλά έχει και μια μακρά παράδοση ενός μαύρου μετώπου -παλαιότερα το αποκαλούσαμε παρακράτος- ενός μετώπου εθνικισμού, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας.

  «Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ένας δήμαρχος που ανέλαβε πριν από μερικά χρόνια τη δημαρχία μιας πόλης που ήταν βυθισμένη στη διαφθορά, στα σκάνδαλα, στα χρέη. Μπορεί να διαφωνεί κανείς μαζί του, πολιτικά, σε πολλά πράγματα αλλά πρέπει να του πιστώσουμε ότι κατάφερε να έχει σήμερα μια πόλη που παλεύει να λύσει τα προβλήματά της, μια πόλη ανοιχτή, μια πόλη δημοκρατική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

 • Σε Λασίθι, Κυπαρισσία και Σπάρτη τις επόμενες ημέρες ο Πρ. Παυλόπουλος

  Σε Λασίθι, Κυπαρισσία και Σπάρτη τις επόμενες ημέρες ο Πρ. Παυλόπουλος

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-25 12:38:39 | Πηγή: Ζούγκλα
  Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, την Κυριακή, θα μεταβεί στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου για να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 151 χρόνια από την Ιστορική Μάχη του Λασιθίου.

  Αναλυτικά το πρόγραμμα του κ. Παυλόπουλου:

  ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΪΟΥ 2018
  -10.00
  Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Κρυσταλλένιας στο πάρκο Ελευθερίας του Δήμου Οροπεδίου. Απόδοση Τιμών. Επίσημη Υποδοχή.
  • Δοξολογία
  • Ομιλία Μητροπολίτη
  • Εκφώνηση Πανηγυρικού
  -10.40 Μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Μνημείο Πεσόντων
  • Επιμνημόσυνη Δέηση
  • Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
  • Σιγή ενός λεπτού
  • Εθνικός Ύμνος
  Ομιλίες επισήμων
  Κρητικά μουσικά και χορευτικά δρώμενα
  -12.00 Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Δημαρχείο

  -12.15 Άφιξη. Υποδοχή από το Δήμαρχο.
  -12.30 Τελετή ανακήρυξης της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη Οροπεδίου Λασιθίου • Προσφώνηση του Δημάρχου κ. Ιωάννη Στεφανάκη
  • Ανάγνωση της απόφασης περί ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο Δημότη από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
  • Ανακήρυξη της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη Οροπεδίου Λασιθίου από τον Δήμαρχο
  • Αντιφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

  -13.30 Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Πλατεία της Ευρώπης
  -13.35 Άφιξη στο εστιατόριο Χάλαβρο
  -14.00 • Γεύμα παρατιθέμενο από το Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας

  -16.40 Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον κρατικό αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»
  Στην Κυπαρισσία τη Δευτέρα
  Τη Δευτέρα 28 Μαΐου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην Κυπαρισσία για να παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος.
  Αναλυτικά το πρόγραμμα

  -10.00 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Κυπαρισσίας, Δήμου Τριφυλίας Νομού Μεσσηνίας. Απόδοση Τιμών. Υποδοχή από Τοπικές Αρχές • Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομου
  -10.30 Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος
  -11.15 Άφιξη στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου. Απόλυση.
  -12.00 Μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος». Τελετή Ανακήρυξης της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη Τριφυλίας • Προσφώνηση Δημάρχου Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα
  • Ανάγνωση της απόφασης από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Καλκαβούρα
  • Επίδοση της απόφασης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον κ. Δήμαρχο
  • Αντιφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας

  -12.20 Μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Υποδοχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο.

  -13.00 Μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο εστιατόριο «ΑΜΜΟΣ». Υποδοχή από τον Δήμαρχο κ. Κατσίβελα. • Γεύμα παρατιθέμενο προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Δήμαρχο

  -14.30 Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον Μυστρά.
  Η επέτειος της Άλωσης
  Την Τρίτη 29 Μαΐου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Δήμο Σπάρτης για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 565 χρόνων από την Άλωση της Πόλης.

  Αναλυτικά το πρόγραμμα
  -11.30 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο χώρο του Ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Δήμο Σπάρτης. • Τρισάγιο
  • Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  Απόδοση Τιμών.

  -11.50
  -12.00 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης. Υποδοχή από κ. Δήμαρχο.

  • Τελετή ανακήρυξης του Σεβ. Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου σε Επίτιμο Δημότη Σπάρτης.
  -13.00 Γεύμα παρατιθέμενο προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας από το Δήμαρχο Σπάρτης.
  - 14.15 Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Αθήνα.
 • Τσίπρας: Θα ήμουν χαζός να μην θέλω να είμαι πρωθυπουργός

  Τσίπρας: Θα ήμουν χαζός να μην θέλω να είμαι πρωθυπουργός

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 12:37:40 | Πηγή: News Beast

  Μεταξύ των όσων βρέθηκαν στο προσκήνιο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάννη Μπουτάρη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, δεν γινόταν να μη βρεθεί και το Σκοπιανό. «Η διαπραγμάτευση για το θέμα των Σκοπίων προχωρά και βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Προχωράμε υπερασπιζόμενοι μια εθνική θέση, με στόχο να πάρουμε πράγματα και όχι να δώσουμε», είπε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

  «Είναι άλλο πράγμα η δική μας Μακεδονία και άλλο η δική τους Μακεδονία, που δεν έχει βεβαίως καμία σχέση με τον Μεγάλο Αλέξανδρο», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, για να συμπληρώσει: «Το να κερδίσουμε προσδιορισμό μπροστά από το Μακεδονία θα είναι νίκη».

  Σε ό,τι αφορά το θέμα των εκλογών, τόνισε πώς η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ παλεύει για μεγάλο διάστημα, προκειμένου να εξέλθει η χώρα από τα μνημόνια. «Οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και σχολίασε πως «ονειρεύονται καρβέλια» όσοι επιζητούν πρόωρες εκλογές.

  «Μετά τον Αύγουστο θα έχουμε περίπου έναν χρόνο, στον οποίο η χώρα θα μπορεί να αποφασίζει μόνη της χωρίς το καθεστώς κηδεμονίας. Θα ήμουν χαζός να μην θέλω να είμαι πρωθυπουργός αυτό το διάστημα, ώστε να ξεδιπλώσουμε την πολιτική μας», επισήμανε χαρακτηριστικά. «Η αντιπολίτευση θέλει να μην είμαι πρωθυπουργός της χώρας σε καθεστώς ελευθερίας», πρόσθεσε.

 • Ο Μπουτάρης πήρε το χρίσμα από τον Τσίπρα

  Ο Μπουτάρης πήρε το χρίσμα από τον Τσίπρα

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-25 12:15:34 | Πηγή: Ζούγκλα
  Με μία συνολική αναφορά στην ιστορία της πόλης της Θεσσαλονίκης και στα δύο έντονα χαρακτηριστικά που περιγράφουν την πορεία της κατά τον τελευταίο αιώνα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκάθαρα έδωσε το χρίσμα του υποψηφίου για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη. 

  Ο Αλέξης Τσίπρας θύμισε τόσο τους αγώνες αυτής της πόλης για δημοκρατία όσο και το «μαύρο μέτωπο» το οποίο προσπάθησε πολλές φορές να αποσταθεροποιήσει και την κοινωνία της Θεσσαλονίκης αλλά και την Ελλάδα συνολικά.

  Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόσφατο περιστατικό του ξυλοδαρμού του δημάρχου, υποστηρίζοντας πως η ενέργεια αυτή ήταν προαποφασισμένη και οργανωμένη, και πως ο τελικός στόχος των δραστών ήταν ακόμη και η δολοφονία του δημάρχου. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως ενθαρρύνει τον Γιάννη Μπουτάρη να διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία της πόλης, προκειμένου να καταδείξει πως η Θεσσαλονίκη είναι και θα μείνει δημοκρατική. Εξήγησε πως το «μαύρο μέτωπο» μπορεί να ηττηθεί μόνο πολιτικά και στην κάλπη, και ως εκ τούτου ο Γιάννης Μπουτάρης μπορεί να εκφράζει ένα ευρύτατο δημοκρατικό μέτωπο που θα σταθεί απέναντι στις επιδιώξεις των σκοτεινών κύκλων που θέλουν τη Θεσσαλονίκη να γυρίσει πίσω. 

  Σημειώνεται πως τα λόγια αυτά του πρωθυπουργού εκφράζονται σε μία χρονική στιγμή που αφορά σε μία από τις σημαντικότερες αποσταθεροποιητικές ενέργειες αυτών των σκοτεινών κύκλων της Θεσσαλονίκης που είναι η δολοφονία του Γιώργου Λαμπράκη. Ο Γιώργος Λαμπράκης χτυπήθηκε θανάσιμα στις 22 Μαΐου του 1963 από τον Γκοτζαμάνη και εξέπνευσε έπειτα από λίγες ημέρες, στις 27 Μαΐου, από το θανατηφόρο αυτό χτύπημα. 

  Ο Γιάννης Μπουτάρης σήκωσε το γάντι και μετά τον πρωθυπουργό δήλωσε πως είναι απαραίτητο η Θεσσαλονίκη να παραμείνει στα χέρια μιας αυτοδιοικητικής αρχής καθαρά δημοκρατικής. «Ο φασισμός είναι ένας» είπε ο δήμαρχος, υπονοώντας πως και ο αντίπαλος είναι ένας. 

  Όπως ήταν φυσικό, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον πρωθυπουργό σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών. Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα ήμουν ανόητος να μην επιδιώξω να ολοκληρώσει αυτή η κυβέρνηση τη θητεία της, ιδιαίτερα αφού μας μένει ένας χρόνος μετά την έξοδο από τα μνημόνια για να εφαρμοστεί μία άλλη πολιτική εκτός των επιπτώσεων μιας αυστηρής επιτροπείας. Το είπα επανειλημμένως και το επαναλαμβάνω πως η θητεία της κυβέρνησης λήγει το φθινόπωρο του 2019».
 • Τσίπρας σε Μπουτάρη: Βρήκες τον μπελά σου

  Τσίπρας σε Μπουτάρη: Βρήκες τον μπελά σου

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 12:14:40 | Πηγή: News Beast

  «Βρήκες τον μπελά σου, συμβολοποιείς ένα ολόκληρο δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο απέναντι στη μαυρίλα κι αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον δώσεις», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στoν δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στην αρχή της συνάντησής τους, στο γραφείο ενός του δημοτικού μεγάρου.

  Επίσης, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ιστορία της Θεσσαλονίκης, που από τη μια είπε ότι έχει μια μακρά παράδοση αγώνων, αλλά υπάρχει και το μαύρο παρελθόν ρατσιστικών και εθνικιστικών γεγονότων.

  Επίσης, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ευτυχώς που δεν υπήρχαν θύματα από αυτή τη φασιστική επίθεση εναντίον του δημάρχου.

  Δείτε το βίντεο του thestival.gr:

 • Η ατάκα του Τσίπρα στον Μπουτάρη για τον ξυλοδαρμό

  Η ατάκα του Τσίπρα στον Μπουτάρη για τον ξυλοδαρμό

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 11:13:18 | Πηγή: News Beast

  Στην προγραμματισμένη ώρα, δηλαδή στις 10:30, έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συναντηθεί με τον Γιάννη Μπουτάρη.

  Στο προαύλιο τον υποδέχθηκαν ο δήμαρχος της πόλης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, καθώς και οι δύο φρουροί του δημάρχου, που ήταν μαζί του κατά την επίθεση που δέχθηκε το περασμένο Σάββατο (19/05), στην πλατεία του Λευκού Πύργου, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

  Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Τσίπρας είχε χειραψία και με τους τέσσερις, συνομίλησε για λίγο μαζί τους και στη συνέχεια μετέβησαν στο γραφείο του δημάρχου.

  Τσίπρας και Μπουτάρης είχαν μια σύντομη συζήτηση, αναφορικά με την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, το περασμένο Σάββατο, στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στο Λευκό Πύργο.

  «Όλα καλά;», ρώτησε ο πρωθυπουργός τον κ. Μπουτάρη, προσθέτοντας πως η κ. Γούλα ήταν αυτή που «έφαγε τις πιο πολλές».

  «Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Γιάννη Μπουτάρη στον σύντομο διάλογο που είχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων στην αρχή της συνάντησής τους

  Στη συνέχεια ο δήμαρχος του σύστησε τον προσωπικό του αστυνομικό και τον οδηγό του, που ήταν μαζί του κατά την επίθεση. Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε πως πρέπει να έχουν ταυτοποιηθεί άλλα τρία άτομα.

  Οι δύο άνδρες ανέβηκαν στο γραφείο του δημάρχου προκειμένου να συνεχίσουν την κουβέντα.

  Δείτε το βίντεο του thestival.gr

 • Σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη

  Σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-25 10:52:58 | Πηγή: Ζούγκλα
  Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στο δημαρχείο.

  Ο πρωθυπουργός έφτασε στις 10:30 στο δημαρχείο και στο προαύλιο τον υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, καθώς και οι δύο φρουροί του δημάρχου που ήταν μαζί του κατά την επίθεση που δέχθηκε το περασμένο Σάββατο, στην πλατεία του Λευκού Πύργου, στη διάρκεια εκδήλωσης στη μνήμη των θυμάτων της γενοτοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.

  Ο κ. Τσίπρας έκανε χειραψία και με τους τέσσερις, συνομίλησε για λίγο μαζί τους και στη συνέχεια ανέβηκαν στο γραφείο του δημάρχου.
 • Σε εξέλιξη η συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Γ. Μπουτάρη

  Σε εξέλιξη η συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Γ. Μπουτάρη

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-05-25 10:52:54 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στο δημαρχείο της πόλης.

  Ο Πρωθυπουργός έφτασε στις 10:30 στο δημαρχείο και στο προαύλιο τον υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, καθώς και οι δύο φρουροί του δημάρχου που ήταν μαζί του κατά την επίθεση που δέχθηκε το περασμένο Σάββατο, στην πλατεία του Λευκού Πύργου, στη διάρκεια εκδήλωσης στη μνήμη των θυμάτων της Γενοτοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.

  Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε για λίγο μαζί τους και στη συνέχεια ανέβηκαν στο γραφείο του δημάρχου.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Στη Γεωργία ο υφυπουργός Εξωτερικών Τ. Κουίκ

  Στη Γεωργία ο υφυπουργός Εξωτερικών Τ. Κουίκ

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-25 10:32:07 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στην Τιφλίδα βρίσκεται σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην επίσημη τελετή για τον εορτασμό της 100ης επετείου από την ανακήρυξη της Πρώτης Δημοκρατίας της Γεωργίας. Στην τελετή θα παραστούν αρχηγοί κρατών και υπουργοί Εξωτερικών από πολλές χώρες.

  Με αφορμή την επίσκεψή του στη Γεωργία, ο κ. Κουίκ θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Mikheil Janelidzeκ και με τον ομόλογό του υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Διασποράς, Zviad Gonadze.

  Επίσης, θα έχει συνάντηση εργασίας, τόσο με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γεωργίας, όσο και με ομογενείς εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διδάσκουν τα ελληνικά στη Γεωργία.
 • Αχτσιόγλου: «Εργαζόμαστε για την αύξηση του κατώτατου μισθού»

  Αχτσιόγλου: «Εργαζόμαστε για την αύξηση του κατώτατου μισθού»

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-25 10:07:53 | Πηγή: Ζούγκλα
  «Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η αύξηση του κατώτατου μισθού αποτελούν τα δύο βασικά εργαλεία με τα οποία η κυβέρνησή μας θα βοηθήσει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα να ανακτήσουν μέρος των όσων απώλεσαν στα χρόνια της κρίσης, ενισχύοντας παράλληλα τη ζήτηση και συμβάλλοντας στην περαιτέρω απομείωση της ανεργίας» τονίζει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

  Η κα Αχτσιόγλου υπογραμμίζει ότι «η αύξηση του κατώτατου μισθού συμπεριλήφθηκε ως κεντρικός στόχος στην αναπτυξιακή στρατηγική που συντάξαμε, η οποία συζητήθηκε στη Βουλή και παρουσιάστηκε στο Eurogroup, ακριβώς για να είναι εκ των προτέρων γνωστός στην ελληνική κοινωνία, τις αγορές και τους εταίρους μας. Η προεργασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, θα προχωρήσουμε με επιστημονική τεκμηρίωση και σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους».
  Για την υπουργό, η έξοδος από τα μνημόνια αποτελεί μια ευκαιρία για τους εργαζομένους να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβές, ενώ ζητά από τους εργοδότες να ταυτίσουν τους μισθούς με την παραγωγικότητα στην εργασία.
  Σύμφωνα με την ίδια: «Η έξοδος από το καθεστώς των μνημονίων αποτελεί κομβικό σημείο για τους εργαζόμενους της χώρας».
  Kαι εξηγεί: «Αφενός διότι με τα δύο πρώτα μνημόνια περικόπηκαν κύρια εργατικά δικαιώματα, όπως η μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% και κατά 32% για τους νέους, η συρρίκνωση της αποζημίωσης απόλυσης, η διάλυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Αφετέρου διότι η αυστηρή επιτροπεία από θεσμούς που θεωρούν, όπως εξάλλου και η αξιωματική αντιπολίτευση, ότι η συμπίεση του εργατικού κόστους αποτελεί τον κύριο δρόμο για την επίτευξη της ανάπτυξης, περιόριζε τους δικούς μας βαθμούς ελευθερίας για την άσκηση όλου του εύρους των πολιτικών ενίσχυσης της εργασίας. Επομένως η έξοδος από το πρόγραμμα αναμφίβολα θα διαμορφώσει μια νέα κατάσταση».
  Η κυβέρνηση, λέει η υπουργός Εργασίας, έχει ήδη διασφαλίσει αρκετά θετικά δεδομένα για τους εργαζόμενους και προσθέτει: «Τον Αύγουστο επανέρχονται οι δύο βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Οι εργαζόμενοι επανακτούν ουσιαστικά τη δυνατότητα να διαπραγματεύονται και να κερδίζουν καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας. Η ανάκτηση αυτή νομοθετήθηκε ήδη, μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση. Ομοίως νομοθετήθηκαν ήδη μέτρα καταπολέμησης της αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας (….). Τα δεδομένα αυτά επιβεβαιώνουν την πορεία προς την κανονικότητα, μαρτυρούν όμως και κάτι επιπλέον: ότι η κανονικότητα δεν έρχεται νομοτελειακά, έρχεται με σχέδιο, δουλειά και προσανατολισμό. Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει την αποφασιστικότητά της και αυτή είναι η βασική διαχωριστική μας γραμμή από τη ΝΔ».
  Η κα Αχτσιόγλου κάνει λόγο για μια «νέα πραγματικότητα» που θα διαμορφωθεί, όπως λέει, μετά τον Αύγουστο και θα δείξει αν και που χρειάζονται επιπλέον δομικές παρεμβάσεις.

  Ωστόσο, επισημαίνει ότι «η βελτίωση των όρων εργασίας δεν είναι υπόθεση μόνο της κυβέρνησης, αλλά είναι υπόθεση πρωτίστως των εργαζομένων, των διεκδικήσεών τους, αλλά και των εργοδοτών που αποβλέπουν στην ενίσχυση της παραγωγικότητας των επιχειρήσεών τους μέσα από τη βελτίωση των μισθών και των όρων εργασίας».

  Και προσθέτει: «Μια αριστερή κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίζει τα εργαλεία για να είναι δυνατή η βελτίωση αυτή, δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να υποκαθιστά τις συλλογικές διεκδικήσεις και τον κοινωνικό διάλογο».
 • Έφη Αχτσιόγλου: Ήδη δουλεύουμε για την αύξηση του κατώτατου μισθού

  Έφη Αχτσιόγλου: Ήδη δουλεύουμε για την αύξηση του κατώτατου μισθού

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2018-05-25 10:07:49 | Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  «Βασικά εργαλεία με τα οποία η κυβέρνηση θα βοηθήσει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα να ανακτήσουν μέρος των όσων απώλεσαν στα χρόνια της κρίσης» χαρακτηρίζει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η αύξηση του κατώτατου μισθού.

  Σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» η κ. Αχτσιόγλου υπογραμμίζει ότι «η αύξηση του κατώτατου μισθού συμπεριλήφθηκε ως κεντρικός στόχος στην αναπτυξιακή στρατηγική που συντάξαμε, η οποία συζητήθηκε στη Βουλή και παρουσιάστηκε στο Eurogroup, ακριβώς για να είναι εκ των προτέρων γνωστός στην ελληνική κοινωνία, τις αγορές και τους εταίρους μας». Όπως σημειώνει, «η προεργασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, θα προχωρήσουμε με επιστημονική τεκμηρίωση και σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους».

  Η υπουργός αναφέρει ότι η έξοδος από τα μνημόνια αποτελεί μια ευκαιρία για τους εργαζομένους να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβές, ενώ ζητά από τους εργοδότες να ταυτίσουν τους μισθούς με την παραγωγικότητα στην εργασία.

  «Η έξοδος από το καθεστώς των μνημονίων αποτελεί κομβικό σημείο για τους εργαζόμενους της χώρας. Αφενός διότι με τα δύο πρώτα μνημόνια περικόπηκαν κύρια εργατικά δικαιώματα, όπως η μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% και κατά 32% για τους νέους, η συρρίκνωση της αποζημίωσης απόλυσης, η διάλυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Αφετέρου διότι η αυστηρή επιτροπεία από θεσμούς που θεωρούν, όπως εξάλλου και η αξιωματική αντιπολίτευση, ότι η συμπίεση του εργατικού κόστους αποτελεί τον κύριο δρόμο για την επίτευξη της ανάπτυξης, περιόριζε τους δικούς μας βαθμούς ελευθερίας για την άσκηση όλου του εύρους των πολιτικών ενίσχυσης της εργασίας. Επομένως η έξοδος από το πρόγραμμα αναμφίβολα θα διαμορφώσει μια νέα κατάσταση» εξηγεί.

  Επισημαίνει παράλληλα πως η κυβέρνηση «έχει ήδη διασφαλίσει αρκετά θετικά δεδομένα για τους εργαζόμενους» και προσθέτει: «Τον Αύγουστο επανέρχονται οι δύο βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Οι εργαζόμενοι επανακτούν ουσιαστικά τη δυνατότητα να διαπραγματεύονται και να κερδίζουν καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας. Η ανάκτηση αυτή νομοθετήθηκε ήδη, μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση. Ομοίως νομοθετήθηκαν ήδη μέτρα καταπολέμησης της αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας (….). Τα δεδομένα αυτά επιβεβαιώνουν την πορεία προς την κανονικότητα, μαρτυρούν όμως και κάτι επιπλέον: ότι η κανονικότητα δεν έρχεται νομοτελειακά, έρχεται με σχέδιο, δουλειά και προσανατολισμό. Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει την αποφασιστικότητά της και αυτή είναι η βασική διαχωριστική μας γραμμή από τη ΝΔ».

  Η κ. Αχτσιόγλου κάνει λόγο για μια «νέα πραγματικότητα» που θα διαμορφωθεί, όπως λέει, μετά τον Αύγουστο και θα δείξει αν και που χρειάζονται επιπλέον δομικές παρεμβάσεις. Ωστόσο, επισημαίνει ότι «η βελτίωση των όρων εργασίας δεν είναι υπόθεση μόνο της κυβέρνησης, αλλά είναι υπόθεση πρωτίστως των εργαζομένων, των διεκδικήσεών τους, αλλά και των εργοδοτών που αποβλέπουν στην ενίσχυση της παραγωγικότητας των επιχειρήσεών τους μέσα από τη βελτίωση των μισθών και των όρων εργασίας».

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔEurogroup

  CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • Μαραθώνιος συνομιλιών με Gorna και Νοva Makedonija

  Μαραθώνιος συνομιλιών με Gorna και Νοva Makedonija

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-25 09:06:25 | Πηγή: Ζούγκλα
  Στο τραπέζι του διαλόγου κάθεται και σήμερα στη Ν. Υόρκη ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς με τον ομόλογό του των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ, ενώ παρών θα είναι και ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.
  «Gorna Makedonija» ή «Nova Makedonija» είναι τα πλέον επικρατέστερα, καθώς τα συγκεκριμένα ονόματα φαίνεται πως προκρίνει -ή δεν απορρίπτει- η ελληνική πλευράΣτο επίκεντρο τίθεται για ακόμη μία ημέρα το ονοματολογικό ζήτημα, το οποίο αποτελεί το μοναδικό «αγκάθι» στην εξέλιξη της διαπραγμάτευσης.
  «Gorna Makedonija» ή «Nova Makedonija» είναι τα πλέον επικρατέστερα, καθώς τα συγκεκριμένα ονόματα φαίνεται πως προκρίνει -ή δεν απορρίπτει- η ελληνική πλευρά.
  Από τη μεριά των Σκοπίων φαίνεται πως απορρίπτεται η ονομασία «Vardarska Makedonija», ενώ το «Ilinden Makedonija» που έπεσε την περασμένη εβδομάδα στο τραπέζι απερρίφθη έπειτα από τις σκληρές αντιδράσεις που πυροδοτήθηκαν στην Ελλάδα.
  Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε άλλος ένας κύκλος συνομιλιών του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, παρουσία του ειδικού διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.
  Παράλληλα με τους υπουργούς Εξωτερικών συνεδρίασαν και οι τεχνικές ομάδες, όπως είχε συμβεί κατά τις πρόσφατες συναντήσεις Κοτζιά-Ντιμιτρόφ σε Βιέννη και Σούνιο.
  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επαφές στην έδρα του ΟΗΕ έγιναν σε καλό κλίμα, ενώ διεκόπησαν προσωρινά περίπου στις 21.30 για την παράθεση γεύματος. Οι συνομιλίες διήρκεσαν περίπου επτά ώρες ενώ ολοκληρώθηκαν γύρω στα μεσάνυχτα, για να συνεχιστούν σήμερα.


  Αμέσως μετά, οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών έφυγαν χωρίς να προβούν σε δηλώσεις, προκειμένου να ενημερώσουν τηλεφωνικά τους δύο πρωθυπουργούς, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.
  Ζάεφ: «Βρισκόμαστε κοντά σε λύση»
  «Είμαστε κοντά στη λύση» δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, σχολιάζοντας χθες την εν εξελίξει συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Κοτζιά και Ντιμιτρόφ υπό τον Μάθιου Νίμιτς. Ο κ. Ζάεφ ανέφερε ότι οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν την προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης «που θα διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα της χώρας».

  Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ, σε τηλεμαχία που είχε στα Σκόπια με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο κ. Ζάεφ τόνισε ότι «δεν είχαμε καλύτερη ευκαιρία τα τελευταία 25 χρόνια, ούτε θα έχουμε καλύτερη ευκαιρία την επόμενη περίοδο. Αν χάσουμε την ευκαιρία, τα επόμενα 10 χρόνια θα είναι πιο δύσκολη η διαπραγμάτευση και θα έχει ακόμα μικρότερες πιθανότητες λύσης».

  «Τώρα είμαστε κοντά. Καλώ τους πολιτικούς στη "Μακεδονία" να επιδείξουν σοβαρότητα και νηφαλιότητα. Εγώ είμαι έτοιμος να αναλάβω το δικό μου μερίδιο της ευθύνης στη λήψη των αποφάσεων. Είπαμε ότι στο τέλος οι πολίτες αποφασίζουν σε δημοψήφισμα. Με τη δημιουργικότητα που δείχνουμε θέλουμε να βρεθεί λύση που θα είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές. Διότι μπορεί ο Ζάεφ και ο Τσίπρας να δώσουν τα χέρια, αλλά είναι οι θεσμοί αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις –σε μας και οι πολίτες με το δημοψήφισμα» υπογράμμισε.


  Ο Μίτσκοσκι άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για «υπερβολική έκθεση» στο θέμα του ονόματος και προέβλεψε ότι η διαπραγματευτική διαδικασία «δεν θα τελειώσει με καλό τρόπο». Κατηγόρησε ακόμα τον κ. Ζάεφ ότι υπαναχωρεί από θέσεις που είχε διατυπώσει προεκλογικά και είχε επαναλάβει πρόσφατα.
 • Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, θα συναντήσει τον Γιάννη Μπουτάρη

  Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, θα συναντήσει τον Γιάννη Μπουτάρη

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 08:42:50 | Πηγή: News Beast

  Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη, στον απόηχο της επίθεσης που δέχτηκε ο δεύτερος το περασμένο Σάββατο, στη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

  Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, η συνάντηση θα γίνει στις 10:30, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο πρωθυπουργός θα παραστεί το μεσημέρι στην κηδεία του Χάρρυ Κλυνν. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Καλαμαριά, τη γενέτειρα του Βασίλη Τριανταφυλλίδη.

  Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας θα έχει συσκέψεις με συνεργάτες του στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη.

 • Τα δύο ονόματα που κερδίζουν έδαφος για τα Σκόπια

  Τα δύο ονόματα που κερδίζουν έδαφος για τα Σκόπια

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 08:05:29 | Πηγή: News Beast

  Στη Νέα Υόρκη κρίνεται το όνομα των Σκοπίων με δύο προτάσεις να βρίσκονται, όπως όλα δείχνουν πάνω στο τραπέζι.

  Οι χθεσινές συνομιλίες, παρουσία του Μάθιου Νίμιτς, ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ χωρίς δηλώσεις.

  Τα δύο ονόματα που είναι επικρατέστερα είναι γνωστά πλέον και μόνον αυτά έχουν φέρει κοντά τις δύο πλευρές. Το «Republika Nova Makedonija» («Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας») είναι αυτό που προκρίνεται, ενώ κάποιες πιθανότητες διατηρεί και η ονομασία «Republika Gorna Macedonia» (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας).

  Ξεκάθαρος όρος είναι ότι θα είναι για όλες τις χρήσεις και θα γίνουν συνταγματικές αλλαγές, που θα εξαφανίζουν τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών.

  Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν κανονικά στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στις 9:30 το πρωί σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.

  Η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του ομολόγου του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ στη Νέα Υόρκη, παρουσία του απεσταλμένου του γ.γ. του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, ξεκίνησε στις 5:30 το απόγευμα της Πέμπτης και οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στην είσοδο της έδρας των Ηνωμένων Εθνών πριν ανέβουν μαζί στο κτίριο, όπου έγιναν οι διαπραγματεύσεις.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη συνάντηση εκπροσώπων των δύο χωρών, έπειτα από τις διαδοχικές συζητήσεις που είχαν στη Σόφια οι πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ.

  Νωρίτερα, σήμερα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα για το ονοματολογικό δήλωσε πως: «Είμαστε κοντά στη λύση».

  Παράλληλα, σχολιάζοντας την εν εξελίξει συνάντηση των ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά και Ντιμιτρόφ υπό τον Μάθιου Νίμιτς τόνισε ότι οι δυο πλευρές θα συνεχίσουν την προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης «που θα διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα».

 • Συνεχίζονται σήμερα οι συνομιλίες για το ονοματολογικό

  Συνεχίζονται σήμερα οι συνομιλίες για το ονοματολογικό

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-25 07:22:15 | Πηγή: Ζούγκλα
  Συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή οι διαπραγματεύσεις στη Νέα Υόρκη για το ονοματολογικό.
  Χθες πραγματοποιήθηκε ένας κύκλος συνομιλιών του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ υπό την παρουσία του ειδικού διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Παράλληλα με τους υπουργούς Εξωτερικών, συνεδρίασαν και οι τεχνικές ομάδες, όπως είχε συμβεί κατά τις πρόσφατες συναντήσεις Κοτζιά-Ντιμιτρόφ σε Βιέννη και Σούνιο.
 • Συνάντηση Τσίπρα - Μπουτάρη σήμερα στη Θεσσαλονίκη

  Συνάντηση Τσίπρα - Μπουτάρη σήμερα στη Θεσσαλονίκη

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-25 07:06:44 | Πηγή: Ζούγκλα
  Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όπου στις 10.30 το πρωί θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

  Ακολούθως ο πρωθυπουργός θα έχει συσκέψεις με συνεργάτες του στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη.
 • Σκουρλέτης: Επί των ημερών μας κόπηκε το φαγοπότι και οι μίζες κάτω από το τραπέζι

  Σκουρλέτης: Επί των ημερών μας κόπηκε το φαγοπότι και οι μίζες κάτω από το τραπέζι

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 06:43:14 | Πηγή: News Beast

  Για τις πολιτικές εξελίξεις, τις επιλογές της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών στον τομέα της αυτοδιοίκησης, αλλά και για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης το βράδυ της Πέμπτης σε πολιτική συγκέντρωση που διοργανώθηκε στη Λάρισα.

  Ο κ. Σκουρλέτης είπε πως αυτή η κυβέρνηση «αντιμετώπισε πολλά από τα προβλήματα των δήμων και της αυτοδιοίκησης με αντικειμενικό τρόπο», τονίζοντας πως «οι δημόσιοι πόροι ανήκουν στους Έλληνες πολίτες και πως πρέπει να αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο».

  «Η αλήθεια είναι ότι πολλά πράγματα μπορεί να μη έχουν βελτιωθεί στη δημόσια διοίκηση παρά τα βήματα που γίνανε, αλλά αυτό που κόπηκε από την κυβέρνησή μας είναι το φαγοπότι, οι μίζες και οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι»» είπε ο κ. Σκουρλέτης και συμπλήρωσε : «Από την προσωπική μου εμπειρία μπορώ να εξιστορήσω μεγάλες ιστορίες τόσο από αυτό το Υπουργείο όσο και από το Υπουργείο Eνέργειας, τότε δηλαδή που έρχονταν οι επιχειρηματίες και μας λέγανε πως δεν είμαστε σαν τους άλλους».

  Ο υπουργός Εσωτερικών αναφερόμενος στις πολιτικές που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σημείωσε ότι από την μεριά του Υπουργείου έγιναν στοχευμένες χρηματοδοτήσεις σε πολύ βασικούς τομείς που αφορούν τις υποδομές μικρής κλίμακας, για να τονωθούν οι τοπικές οικονομίες με όχημα την τοπική αυτοδιοίκηση.

  Επίσης τόνισε πως οι αλλαγές που συντελούνται στην τοπική αυτοδιοίκηση «θα μειώσουν το χάσμα ανάμεσα στο κέντρο και τη περιφέρεια«, για να συμπληρώσει πως «αυτή την αντίληψη η κυβέρνηση επιχειρεί να την ενσωματώσει στο νομοσχέδιο «Κλεισθένης» μέσα από ένα μοντέλο κατηγοριοποίησης των δήμων».

  «Οι πόροι δεν μπορεί να κατευθύνονται μόνο από το πληθυσμιακό κριτήριο, αλλά πρέπει να μπουν άλλα ποιοτικά στοιχεία, όπως αν ένας δήμος είναι ηπειρωτικός, αγροτικός, νησιωτικός, αν έχει υψηλή ανεργία, αν έχει μεγάλο αγροτικό δίκτυο, δάση κτλ. Όλες αυτές είναι παράμετροι που για πρώτη φορά μπαίνουν στην λογική του νομοσχεδίου που οδηγούν σε μια νέα μοντελοποίηση και σε ένα νέο τρόπο κατανομής και ενίσχυσης των ΟΤΑ» σημείωσε.

  Μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, τόνισε πως το επόμενο διάστημα είναι επιβεβλημένο να συζητηθεί και το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης «στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του ρόλου, των αρμοδιοτήτων των πόρων της αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο μια αποκεντρωμένης πολιτείας».

  Αναφερόμενος στην ζήτημα της απλής αναλογικής ο υπουργός Εσωτερικών είπε «ότι η δημοκρατία πρέπει να διαπερνάει την λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και κάθε θεσμού», ενώ χαρακτήρισε διαστρεβλωτικό και παραμορφωτικό το υπάρχον εκλογικό σύστημα.

  Όπως σημείωσε «η μονοπαραταξιακή λογική είναι ξεπερασμένη στην Τ.Α» και υπερασπίστηκε την επιλογή για την εφαρμογή της απλής αναλογικής. Ο ίδιος μίλησε για δημιουργία κουλτούρας συνεργασίας στην αυτοδιοίκηση, για την ανάγκη σύνθεσης απόψεων, ενώ χαρακτήρισε «μη εποικοδομητική» την στάση της ηγεσίας της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ, λέγοντας πως «εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες».

  Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη πορεία της οικονομίας της χώρας υποστηρίζοντας πως με βάση τα στοιχεία το πρώτο τρίμηνο του έτους υπάρχει αύξηση 13% στις εξαγωγές. Ο ίδιος τόνισε ότι «η εξωστρέφεια είναι ένα νέο χαρακτηριστικό στοιχείο της οικονομίας» και υποστήριξε την ανάγκη η πολιτεία «να ανοίξει δρόμους σε αυτές τις προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα».

  Μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι η αντίληψη της κυβέρνησης σχετικά με το οικονομικό μοντέλο της χώρας, είναι να υπάρξει «μια οικονομία βιώσιμη και κοινωνικά και οικολογικά», ενώ κατηγόρησε τις απόψεις περί ειδικών οικονομικών ζωνών, αλλά και τα φαινόμενα - όπως είπε - «ασυδοσίας της επιχειρηματικής δράσης».

 • Άμισθη ειδική σύμβουλος για θέματα Ελληνισμού της Διασποράς η Κατερίνα Ναυπλιώτη - Παναγοπούλου

  Άμισθη ειδική σύμβουλος για θέματα Ελληνισμού της Διασποράς η Κατερίνα Ναυπλιώτη - Παναγοπούλου

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-25 04:53:48 | Πηγή: Ζούγκλα
  Καθήκοντα άμισθης ειδικής συμβούλου στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού για θέματα που αφορούν τον ελληνισμό της Διασποράς, αναλαμβάνει από σήμερα η Κατερίνα Ναυπλιώτη - Παναγοπούλου.

  Βιογραφικό

  Η Κατερίνα Ναυπλιώτη-Παναγοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στην Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης και στο Πανεπιστήμιο Paul Valery στο Montpellier της Γαλλίας, στο τμήμα Ξένης Λογοτεχνίας.

  Είναι παντρεμένη με τον επίτιμο πρόεδρο της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Επιβατηγού Ναυτιλίας και πρόεδρο της Magna Marine, Περικλή Σ. Παναγόπουλο. Οι οικογενειακές επιχειρήσεις για πολλά χρόνια υπήρξαν χορηγοί ενός σημαντικού αριθμού Ελλήνων πρωταθλητών του στίβου. Είναι μητέρα ενός γιου και κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

  Εργάσθηκε στον Τουρισμό, ασχολήθηκε με το εμπόριο και υπήρξε για πολλά χρόνια επιτυχημένη επιχειρηματίας δημιουργώντας το Studio Alta Moda στην Αθήνα.

  Η κ. Ναυπλιώτη-Παναγοπούλου είναι η Εθνική Πρέσβυς της Ελλάδος, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι (Fair Play), διαπιστευμένη από το υπουργείο Πολισμού το 1998. Εκτελεί τα καθήκοντά της, αποκλειστικά, σε εθελοντική βάση.

  Επίσης, πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» από το 2005. Το ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα είναι αμιγώς Γυναικείο Αθλητικό Σωματείο, μέλος του ΣΕΓΑΣ, αναγνωρισμένο από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και ιδρύθηκε το 1976.

  Ακόμη είναι επίτιμη πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ(Ε.Ο.Π.Ε.) (HAPSc), 2017.

  Είναι η πρώτη Ελληνίδα, που έλαβε το 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ «Γυναίκα και Αθλητισμός 2012» από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, στο Los Angeles, Φεβρουάριος του 2012. Το βραβείο αυτό σύμφωνα με τα Ελληνικό και Διεθνή τύπο χαρακτηρίστηκε, ως το 1ο Χρυσό Μετάλλιο της Ελλάδος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

  Τιμήθηκε με το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη για το έτος 2017.

  Εξίσου σημαντικό και το έργο της στο εσωτερικό, με τη συμμετοχή της, σε συνέδρια και ομάδες εργασίας, με συνεχείς επισκέψεις και ομιλίες, σε σχολεία και ιδρύματα, σε όλη την επικράτεια, με σκοπό, την ενημέρωση και τη διάδοση των αρχών και των Aξιών του Ευ Αγωνίζεσθαι. 'Αξια ιδιαίτερης μνείας η πρωτοβουλία της, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, της διοργάνωσης στις ΗΠΑ, σειρά ομιλιών της στα μεγαλύτερα κέντρα Αποδήμου Ελληνισμού, (Καλιφόρνια και Φλόριντα), με σκοπό, τη συσπείρωση της Ομογένειας και την ενεργοποίησή της, στα πλαίσια της πορείας προς την Ολυμπιάδα του 2004 στην Αθήνα.

  Με προσωπική της πρωτοβουλία και μνημόνια στα Υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού, Δημοσίας Τάξεως, Υγείας και Εξωτερικών επεσήμανε τη σπουδαιότητα του θεσμού του "Ευ Αγωνίζεσθαι" και το σημαντικό ρόλο, που πρόκειται να παίξει αυτός, στον αιώνα που διανύουμε, για την κοινωνική συνοχή και κατ' επέκταση, για την παγκόσμια ειρήνη.

  Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», ως πρέσβυς της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ανέλαβε την προώθηση του «ιδεολογικού υποβάθρου» των Αγώνων, σε συνεργασία, με τα αρμόδια Υπουργεία, μέσω, ειδικών προγραμμάτων και σειρά ομιλιών, σε Σχολεία, Ιδρύματα, Συλλόγους.

  Ως Εθνική πρέσβυς της Ελλάδος, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι (Fair Play), της έχουν απονεμηθεί πλήθος βραβείων και τιμητικών διακρίσεων.

  Είναι επίσης:

  -Πρόεδρος και Ιδρύτρια του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ. (Από το 2016)
  -Επίτιμη Πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ(Ε.Ο.Π.Ε.).
  -Επίτιμο μέλος του Ευρο-Αμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών (Euro American Women's Council).
  -Επίτιμο μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Φίλων Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
  -Mέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Επιτροπής του Ευ Αγωνίζεσθαι (International Committee for Fair Play) από το 2005.
  -Επίτιμο μέλος της Βυρωνικής Εταιρείας.
  -Επίτιμο μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Pierre de Coubertin.
  -Επίτιμο μέλος των «Φίλων Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη».
  -Μέλος του Συλλόγου Φίλων της Αντικαρκινικής Εταιρίας.
  -Μέλος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».
  -Μέλος του Συλλόγου «ΕΛΕΠΑΠ».
  -Μέλος του Συλλόγου «ΧΑΡΑ».
  -Μέλος του Ομίλου ΦΙΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ.
  -Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων της Τράπεζας Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (ΟΠΑ).

  Διετέλεσε:

  -Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός», της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
  -Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης.
  -Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.
  -Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Ψυχικής Υγείας.

  Η κ. Ναυπλιώτη-Παναγοπούλου συμμετέχει σε πλήθος διεθνών συνεδρίων, με ομιλίες, διαλέξεις και παρεμβάσεις, που διοργανώνονται από οργανισμούς όπως: Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (United Nations), UNESCO, Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, Συμβούλιο της Ευρώπης, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Διεθνές Συμβούλιο Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (CISM), Αθλητικές Ομοσπονδίες, Αθλητικά Σωματεία, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Συλλόγους και Σωματεία.
 • Σκουρλέτης: Αυτό που κόπηκε από την κυβέρνησή μας είναι το φαγοπότι, οι μίζες και οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι

  Σκουρλέτης: Αυτό που κόπηκε από την κυβέρνησή μας είναι το φαγοπότι, οι μίζες και οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-25 04:10:48 | Πηγή: Ζούγκλα
  Για τις πολιτικές εξελίξεις, τις επιλογές της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών στον τομέα της αυτοδιοίκησης, αλλά και για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης το βράδυ της Πέμπτης σε πολιτική συγκέντρωση που διοργανώθηκε στη Λάρισα.

  Ο κ. Σκουρλέτης είπε πως αυτή η κυβέρνηση «αντιμετώπισε πολλά από τα προβλήματα των δήμων και της αυτοδιοίκησης με αντικειμενικό τρόπο», τονίζοντας πως «οι δημόσιοι πόροι ανήκουν στους Έλληνες πολίτες και πως πρέπει να αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο».

  «Η αλήθεια είναι ότι πολλά πράγματα μπορεί να μη έχουν βελτιωθεί στη δημόσια διοίκηση παρά τα βήματα που γίνανε, αλλά αυτό που κόπηκε από την κυβέρνησή μας είναι το φαγοπότι, οι μίζες και οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι»» είπε ο κ. Σκουρλέτης και συμπλήρωσε: «Από την προσωπική μου εμπειρία μπορώ να εξιστορήσω μεγάλες ιστορίες τόσο από αυτό το Υπουργείο όσο και από το Υπουργείο Eνέργειας, τότε δηλαδή που έρχονταν οι επιχειρηματίες και μας λέγανε πως δεν είμαστε σαν τους άλλους».

  Ο υπουργός Εσωτερικών αναφερόμενος στις πολιτικές που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σημείωσε ότι από την μεριά του Υπουργείου έγιναν στοχευμένες χρηματοδοτήσεις σε πολύ βασικούς τομείς που αφορούν τις υποδομές μικρής κλίμακας, για να τονωθούν οι τοπικές οικονομίες με όχημα την τοπική αυτοδιοίκηση.

  Επίσης τόνισε πως οι αλλαγές που συντελούνται στην τοπική αυτοδιοίκηση «θα μειώσουν το χάσμα ανάμεσα στο κέντρο και τη περιφέρεια«, για να συμπληρώσει πως «αυτή την αντίληψη η κυβέρνηση επιχειρεί να την ενσωματώσει στο νομοσχέδιο «Κλεισθένης» μέσα από ένα μοντέλο κατηγοριοποίησης των δήμων».

  «Οι πόροι δεν μπορεί να κατευθύνονται μόνο από το πληθυσμιακό κριτήριο, αλλά πρέπει να μπουν άλλα ποιοτικά στοιχεία, όπως αν ένας δήμος είναι ηπειρωτικός, αγροτικός, νησιωτικός, αν έχει υψηλή ανεργία, αν έχει μεγάλο αγροτικό δίκτυο, δάση κτλ. Όλες αυτές είναι παράμετροι που για πρώτη φορά μπαίνουν στην λογική του νομοσχεδίου που οδηγούν σε μια νέα μοντελοποίηση και σε ένα νέο τρόπο κατανομής και ενίσχυσης των ΟΤΑ» σημείωσε.

  Μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως το επόμενο διάστημα είναι επιβεβλημένο να συζητηθεί και το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης «στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του ρόλου, των αρμοδιοτήτων των πόρων της αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο μια αποκεντρωμένης πολιτείας».

  Αναφερόμενος στην ζήτημα της απλής αναλογικής ο υπουργός Εσωτερικών είπε «ότι η δημοκρατία πρέπει να διαπερνάει την λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και κάθε θεσμού», ενώ χαρακτήρισε διαστρεβλωτικό και παραμορφωτικό το υπάρχον εκλογικό σύστημα.

  Όπως σημείωσε «η μονοπαραταξιακή λογική είναι ξεπερασμένη στην Τ.Α» και υπερασπίστηκε την επιλογή για την εφαρμογή της απλής αναλογικής. Ο ίδιος μίλησε για δημιουργία κουλτούρας συνεργασίας στην αυτοδιοίκηση, για την ανάγκη σύνθεσης απόψεων, ενώ χαρακτήρισε «μη εποικοδομητική» την στάση της ηγεσίας της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ, λέγοντας πως «εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες».

  Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη πορεία της οικονομίας της χώρας υποστηρίζοντας πως με βάση τα στοιχεία το πρώτο τρίμηνο του έτους υπάρχει αύξηση 13% στις εξαγωγές. Ο ίδιος τόνισε ότι «η εξωστρέφεια είναι ένα νέο χαρακτηριστικό στοιχείο της οικονομίας» και υποστήριξε την ανάγκη η πολιτεία «να ανοίξει δρόμους σε αυτές τις προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα».

  Μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι η αντίληψη της κυβέρνησης σχετικά με το οικονομικό μοντέλο της χώρας, είναι να υπάρξει «μια οικονομία βιώσιμη και κοινωνικά και οικολογικά», ενώ κατηγόρησε τις απόψεις περί ειδικών οικονομικών ζωνών, αλλά και τα φαινόμενα - όπως είπε - «ασυδοσίας της επιχειρηματικής δράσης».
 • Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ στη Νέα Υόρκη - Την Παρασκευή ο δεύτερος κύκλος των συζητήσεων

  Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ στη Νέα Υόρκη - Την Παρασκευή ο δεύτερος κύκλος των συζητήσεων

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-25 00:06:58 | Πηγή: Ζούγκλα
  Ολοκληρώθηκε για σήμερα ο κύκλος συνομιλιών Κοτζιά-Ντιμιτρόφ στη Νέα Υόρκη, ενώ οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν κανονικά στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών αύριο στις 9:30 το πρωί σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.
 • Χαρίτσης: Η ολοκλήρωση του προγράμματος βαίνει ομαλά μετά και το σημερινό Eurogroup

  Χαρίτσης: Η ολοκλήρωση του προγράμματος βαίνει ομαλά μετά και το σημερινό Eurogroup

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 00:06:05 | Πηγή: News Beast

  Το Eurogroup επικύρωσε τη συμφωνία για την 4η αξιολόγηση και αποτύπωσε τη βούληση όλων των μερών για τη ρύθμιση του χρέους και την ομαλή ολοκλήρωση του προγράμματος έως τις 21 Ιουνίου 2018.

  Αυτό σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης στην εκπομπή «Focus» στην ΕΡΤ1.

  Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η ολοκλήρωση του προγράμματος βαίνει ομαλά, μετά και τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, αν και όπως είπε, υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν και εξελίξεις που σε κάποιες περιπτώσεις υπερβαίνουν το ελληνικό ζήτημα. «Αλλά η συμφωνία έκλεισε και το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει και η νομοθέτηση των συμφωνηθέντων ενώ στις 21 Ιουνίου θα επικυρωθεί η συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά, συμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

  Ο στρατηγικός στόχος είναι η έξοδος από το μνημόνιο και έχει σημασία ότι η Ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να επιτύχει πολύ σημαντικές συμφωνίες σε ευρύ πεδίο και σε βάθος χρόνου, είπε ο κ. Χαρίτσης και ανέφερε ως παραδείγματα τις ρυθμίσεις για τη επέκταση κα διεύρυνση των δικαιούχων για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, την ενιαία τιμή βιβλίου που ήταν αίτημα του κλάδου, τις ρυθμίσεις για την προσέλκυση επενδύσεων και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, τις ρυθμίσεις για τη δημόσια διοίκηση όπως ότι επανερχόμαστε σε καθεστώς ένα προς ένα στις προσλήψεις και τις απολύσεις καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού λόγω της κρίσης.

  «Η ανάπτυξη έχει πολύ σημαντική περιφερειακή διάσταση και το πρώτο αίτημα που δηλώνεται από τους φορείς σε όλη τη χώρα είναι η έλλειψη προσωπικού ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τα εργαλεία αναπτυξιακής πολιτικής» όπως είπε.

 • ΚΚΕ: Αντί για έξοδο απ’ τα μνημόνια έρχεται ένα επικαιροποιημένο μνημόνιο

  ΚΚΕ: Αντί για έξοδο απ’ τα μνημόνια έρχεται ένα επικαιροποιημένο μνημόνιο

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 00:06:05 | Πηγή: News Beast

  «Το παραμύθι της "καθαρής εξόδου" απ' τα μνημόνια διαψεύδεται πλέον και επίσημα. Αντί για έξοδο απ' τα μνημόνια έρχεται ένα επικαιροποιημένο μνημόνιο με ματωμένα πλεονάσματα, ενισχυμένη εποπτεία, διατήρηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων, νέο τσεκούρι σε συντάξεις και αφορολόγητο και συνέχιση όλων των "μεταρρυθμίσεων" που ζητούν κεφάλαιο και ΕΕ».

  Αυτό αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ, στο οποίο υπογραμμίζεται ότι «καθαρή έξοδος απ' τα μνημόνια, για τον λαό σημαίνει μόνο κατάργηση των μνημονιακών νόμων, αναπλήρωση οικονομικών απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

 • Την Παρασκευή ο δεύτερος κύκλος συζητήσεων Κοτζιά-Ντιμιτροφ

  Την Παρασκευή ο δεύτερος κύκλος συζητήσεων Κοτζιά-Ντιμιτροφ

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Anon | Ημερομηνία: 2018-05-25 00:06:05 | Πηγή: News Beast

  Ολοκληρώθηκε για σήμερα ο κύκλος συνομιλιών Κοτζιά-Ντιμιτρόφ στην Νέα Υόρκη, ενώ οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν κανονικά στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών αύριο στις 9:30 το πρωί σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό. Οι εμπλεκόμενες πλευρές δεν προέβησαν σε κάποιες δηλώσεις όσον αφορά την πρόοδο των συνομιλιών

  Οι δύο πλευρές, Αθήνα και Σκόπια, ξανάπιασαν σήμερα το νήμα της διαπραγμάτευσης, ενώ, παράλληλα με τους υπουργούς Εξωτερικών, συνεδριάζουν και οι τεχνικές ομάδες, όπως είχε συμβεί κατά τις πρόσφατες συναντήσεις Κοτζιά - Ντιμιτρόφ σε Βιέννη και Σούνιο.

 • Αποκλείεται ο Λαγός για 15 ημέρες από όλες τις συνεδριάσεις της Βουλής

  Αποκλείεται ο Λαγός για 15 ημέρες από όλες τις συνεδριάσεις της Βουλής

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-24 23:42:45 | Πηγή: Ζούγκλα
  Προσωρινός αποκλεισμός 15 ημερών από τις συνεδριάσεις της Βουλής επιβλήθηκε στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγό, σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας.

  Η Ολομέλεια αποφάσισε επίσης περικοπή του 1/2 της μηνιαίας βουλευτικής του αποζημίωσης.

  Το πειθαρχικό μέτρο επιβλήθηκε στον βουλευτή για ανάρμοστη συμπεριφορά με υβριστικές του αναφορές και για δηλώσεις που καλλιεργούν το μίσος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής. Πριν από τη λήψη της απόφασης, δόθηκαν στον βουλευτή πέντε λεπτά προκειμένου να αναπτύξει τη θέση του.

  Ο Ιωάννης Λαγός έκανε λόγο για επιλεκτική δημοκρατία, είπε ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ακούστηκαν στην αίθουσα αναφορές σε βάρος του από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Ν. Ξυδάκης, Χρ. Μαντάς, Χρ. Λάππας) για τις οποίες δεν κινήθηκε αντίστοιχη διαδικασία και κατηγόρησε τον πρόεδρο της Βουλής ότι ενεργεί ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
 • Άρση της βουλευτικής ασυλίας για Ν. Νικολόπουλο και Ν. Κακλαμάνη αποφάσισε η Ολομέλεια

  Άρση της βουλευτικής ασυλίας για Ν. Νικολόπουλο και Ν. Κακλαμάνη αποφάσισε η Ολομέλεια

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-24 23:42:45 | Πηγή: Ζούγκλα
  Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά για ανάρτηση πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος στην προσωπική ιστοσελίδα του και τη σελίδα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, αποφάσισε η Ολομέλεια.

  «Εξέφρασα τις απόψεις μου ως πολίτης, ως βουλευτής» είπε ο κ. Νικολόπουλος και παρατήρησε ότι η άρση της ασυλίας του ανοίγει τον δρόμο για την ποινικοποίηση στο δικαίωμα λόγου και άποψης των βουλευτών.

  «Αν η σημερινή διαδικασία κατατείνει στην παραπομπή μου, φοβάμαι πως όλοι σας, είτε συμφωνείτε, είτε διαφωνείτε με τις απόψεις μου, θα μετατραπείτε σε εν δυνάμει θύματα οποιουδήποτε διαφωνεί με τις απόψεις σας» ανέφερε ο βουλευτής και σημείωσε ότι ο λόγος του δεν υποκίνησε ρατσιστικό μίσος.

  Επίσης, ο κ. Νικολόπουλος είπε ότι σέβεται κάθε πρόσωπο, ανεξάρτητα από τις σεξουαλικές προτιμήσεις του, αλλά διαφωνεί κάθετα με όσους θέλουν να επιβάλλουν τη δική τους αντίληψη στο σύνολο της κοινωνίας. Ακόμη, τόνισε ότι θα τον βρίσκει αντίθετο κάθε θεωρία, η οποία αντίκειται στη χριστιανική ευαγγελική διδασκαλία, στο ήθος και στις παραδόσεις του λαού, προσθέτοντας ότι θα παραμείνει υπέρμαχος του γάμου ως μυστήριο της ορθόδοξης εκκλησίας μεταξύ ανδρός και γυναικός.

  Η Βουλή έκανε δεκτή την αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας και του Νικήτα Κακλαμάνη για υπόθεση του Δήμου Αθηναίων το 2003. Την άρση της ασυλίας του, για λόγους ηθικής τάξης, ζήτησε ο ίδιος ο κ. Κακλαμάνης. Όπως επεσήμανε, η δίωξη αφορά 18 στελέχη του δήμου και το Συμβούλιο Εφετών περιμένει τι θα αποφασίσει η Βουλή, ώστε η υπόθεση είτε να τεθεί στο αρχείο είτε να πάει στην ακροαματική διαδικασία, και άρα, πρόσθεσε, πρέπει αυτή η εκκρεμότητα να λήξει, διότι ταλαιπωρεί 18 στελέχη του δήμου.
 • Επερώτηση για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας κατέθεσε το ΚΚΕ στην Αχτσιόγλου

  Επερώτηση για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας κατέθεσε το ΚΚΕ στην Αχτσιόγλου

  Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: zougla.gr | Ημερομηνία: 2018-05-24 23:42:45 | Πηγή: Ζούγκλα
  Επίκαιρη επερώτηση προς την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, με θέμα τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κατέθεσε η Κ.Ο. του ΚΚΕ.

  Όπως αναφέρει το κόμμα, «η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή, στις 18/10/2016, Πρόταση Νόμου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με βάση κείμενο που επεξεργάστηκαν και επέδωσαν στα κόμματα 513 Εργατική Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα (τα οποία αναφέρονται σε παράρτημα που επισυνάπτεται) που εκφράζουν χιλιάδες εργαζόμενους».

  «Παρά τις προσπάθειες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ και των συνδικάτων, η κυβέρνηση ακολούθησε απαράδεκτη πρακτική και αρνήθηκε να συζητηθεί η πρόταση νόμου στη Βουλή. Έτσι σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταθέτει αυτήν την Πρόταση Νόμου με τη μορφή Επίκαιρης Επερώτησης και ζητά να συζητηθεί στο Κοινοβούλιο» προσθέτει η Κ.Ο. του ΚΚΕ.
  Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, «513 Εργατικά Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά κέντρα δίνουμε το δικό μας πόρισμα για τα Εργασιακά και τους μισθούς, καταθέτοντας σε όλα τα κόμματα εκτός από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής πρόταση νόμου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ)».

  Σημειώνεται ακόμη: «Στην πρόταση νόμου που έχουμε επεξεργαστεί καταργούνται όλες οι αντεργατικές διατάξεις που περιέχονται στους νόμους που ψηφίστηκαν από τις προηγούμενες και τη σημερινή κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια με τα τρία μνημόνια. Διασφαλίζονται πλήρως οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, επανέρχεται η υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), η αρχή της ευνοϊκότερης μεταχείρισης για τους εργαζόμενους.
  Αποκαθίσταται ο κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ. Καταργείται η απαράδεκτη διάκριση για τα νέα παιδιά που μπαίνουν στη δουλειά. Αποκαθίστανται τα δώρα και τα επιδόματα σε εργαζόμενους και συνταξιούχους. Οι όροι των κλαδικών συμβάσεων επανέρχονται στα επίπεδα πριν το 2012 ως βάση για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Καταργούνται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης κ.ά. Ο κόπος μας, ο ιδρώτας μας δεν είναι για μας περασμένα ξεχασμένα».
  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
           

Σπόνσορες

φιλοξενία ιστοσελίδας
Live News

 • Γίνεται φόρτωση των τελευταίων νέων σε πραγματικό χρόνο